Subota, 20.12.2008.

19:56

NLB: Pobede predstavnika Srbije

Svih pet ekipa iz Srbije, Partizan, Hemofarm Štada, Crvena zvezda, FMP Železnik i Vojvodina Srbijagas, ostvarile su pobede u mečevima 13. kola NLB lige.

Izvor: B92

NLB: Pobede predstavnika Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

milosh

pre 15 godina

Evo predloga za mini regionalnu fudbalsku ligu. Bila bi sastavljena od 10 klubova: 3 iz Srbije, 3 iz Hrvatske i sampiona preostalih bivsih jugoslovenskih republika. Igralo bi se po dvokruznom bod sistemu, znaci svaka ekipa bi igrala po 18 meceva. S obzirom da se sezona efektivno igra skoro 7 meseci, utakmice ove mini lige bi mogle da se rasporede na svakih, npr. 10 dana. Nesto mi je palo na pamet, naravno, potrebna je dobra volja, potrebni su sponzori, ali sam siguran da bi se dobilo na kvalitetu. Igraci koji ne dobijaju dovoljnu minutazu tokom sezone, imali bi sansu da se dokaze u jednom ovakvom takmicenju. Ko se slaze neka preporuci.

Marijus

pre 15 godina

Ljudi dokle. Zasto pravimo usluge drugima,realno protiv nasih mogu da igraju samo Cibona,Zadar,Olimpija i mozda Buducnost a ostali su slabiji od Borca,Masinca,Lajonsa i ostalih. Od kako smo poceli da igramo jadransku reprezentacija nam se srozala 100%.
Predlazem da se napravi nasa liga u kojoj ce igrati 10 kluba 4 puta po sistemu svako sa svakim i onda ce Zvezda,Hemofarm,Vojvodina,FMP i Partizan imati po 16 jakih utakmica ne racunajuci plaj-off. A u ostalim klubovima bi igrali mladi igraci koji sada beze u inostranstvo i uzimaju drzavljanstva drugih drzava zato sto nemaju sansu u Srbiji.
Mislite o tome

Djole

pre 15 godina

@komentar br.26 Zwezdan Zwezdic
Buducnost igra na osnovu wild card. Crna Gora ne moze dobiti jos jedno mesto niti ga izgubiti. Za ostale se racuna koeficijent kako si napisao...Sto znaci 'ladno smo prvi.

Dragan

pre 15 godina

Koje crno istupanje iz ove lige! Secam se pre 7 godina... Partizan je imao tri utakmice koje na nesto lice u nasoj ligi, a zato je u Evroligi jedva imao dve pobede iz 14 utakmica! Ovo je 100puta bolje!
Kako vi mislite da bi klub iz Cacka ili Kraljeva bio bolji!? Odakle njima pare da dovedu bolje igrace? Dodje Partizan, bude +30, ali je zato puna dvoravna zadovoljna... ma dajte! :)

stecky

pre 15 godina

MAlo po malo ali nlb liga je cetvrta peta po kvalitetu u evropi posle spanske ruske grcke, sigurno ne po budzetima ,ali po kvalitetu je tu negde. jedina losa stvar je raspodela evropskih kvota, jer cibona ne mora da bude prva ili druga da bi igrala evroligu , treba samo da bude bolja od ostalih hrvatskih klubova . tako je i sa olimpijom. kada bi prva tri kluba igrala evroligu to bi imalo mnogo vise smisla sa takmicarske strane. drugo poseta izvan srbije na utakmicama je smesna. trece nema nasih pretstavnika na ulebovim komitetima pa nema ko da zastupa interese srpskih klubova, sro je po nas najgori aspekt ove lige. cervrto nlb druga liga bila bi dobra srvar pa bi klubovi suoceni sa ispadanjem vise vodili racuna o ovom takmicenju. da zakljucim ovakva liga ne valja , ali uz reformu i raspodelu u odlucivanj mogla bi da bude pun pogodak

sir_Nikola1989

pre 15 godina

o5 5/5. Slazem se sa svima koji kazu da bi domaci klubovi bili dosta jaci da se igra kompletna liga. Partizan svake sezone izbacuje mlade igrace koji zablistaju, ali pre toga odigraju dosta jakih utakmica, dosta puta pogrese i o5 dobijaju sansu i tako postaju igraci. Ranije sam se jako nervirao kad vidim da Vujosevic ubacuje Tepica, Velickovica, Tripkovica u zavrsnicama, a oni izgube loptu i prelome utakmicu, to se ipak pokazalo kao dobro i vidi se na rezultatima. Nisam protiv nlb lige, ali sam protiv toga sto se ne igra domaca liga, ako moze da se kombinuje neka igraju 80 utakmica godisnje kao u nba-u, nemam nista protiv.

zwezdan zwezdic

pre 15 godina

Nacionalni koeficijent ( br.pobeda / br.timova zemlje ) na kraju ove polusezone izgleda ovako :

1.SRBIJA 8,40
2.CG 8,00
3.HRVATSKA 7,00
4.BIH 5,00
5.SLOVENIJA 4,00

Dobro stojimo , mada treba da pazimo da zadrzimo prvo mesto jer CG ima samo jedan tim , koji igra dobro . Hrvati i Slovenci , ako nastave ovako mogu da izgube koje mesto .

Branko

pre 15 godina

Mislim da je NLB pravo rešenje za naše klubove i da je ovakva liga mnogo kvalitetnija i zanimljivija od domaće.Trebalo bi je još bolje medijski pokriti.
Takođe bih voleo da zažive regionalne lige u fudbalu,rukometu,odbojci,vaterpolu.Svim zemljama u regionu ovo bi donelo korist,klubovima dodatne prihode od marketinga.
Ne slažem se da treba istupiti iz takmičenja zato što u njemu dominiramo,upravo je zbog toga korist dvostruka-kvalitetno takmičenje i odlični rezultati kojima dobijamo mesta u evro kupovima.
Manji klubovi neće napraviti velike igrače samo u utakmicama protiv velikih već moraju da kvalitetno rade sa igračima.Uostalom,3 najbolje ekipe u prvoj ligi Srbije će i igrati Superligu sa 5 najjačih klubova.Eto im tada šanse da se dokažu a igračima šansa da osete velike mečeve.

Zlatko

pre 15 godina

Bas sam se obradovao kad sam cuo da je i Vosa dobila. Svaka cast. Sad Zvezda, Vosa, Partizan i Hemofarm da odigraju za sebe ali i za FMP. Ima jos puno da se igra, a to je samo 4 pobede razlike. Mogao bi F4 biti u Areni, sa sva 4 srpska kluba. :) Napred nasi. :)

Vuksha

pre 15 godina

Svi koji misle da bi bilo bolje da istupimo iz ove lige grese jer su ovo prilike za stvaranje i uigravanje ekipa za Evroligu i Evrokup. A i zar nije lepse da nabijamo komsijama komplekse kad vide Zvezdu Partizan i Hemofarm ubedljivo na vrhu? A sad sa odredjenim rezultatima kad bi se poklopili i FMP bi mogao doci do F4 i jos Vojvodina kad bi krenula sa nizom pobeda da dodje do gornjeg dela tabele... Pa vi vidite kako bi svim nasim susedima tek tad pokazali gde se igra najbolja kosarka!! Napred Zvezda! Napred nasi!

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar br. 6
Ne mogu da se suzdrzim a da ne odgovorim! Mislim da nisi u pravu kad podcenjujes Masinac ili bilo koji drugi klub iz Srbije! Ako bi se vratila velika petorka da igra nasu ligu(regularno, ne mislim na onu mini ligu na kraju) onda bi se i ostali klubovi dodatno pojacali! Mozda prve godine ne bi bio kvalitet na nivou kakv ocekujemo, ali za dve sezone bi imali jacu ligu nego Jadranska u to sam siguran! Sa pravim , profesionalnim menadzmentom nase lige,sa ljudima koji znaju posao privukli bi se sponzori, otkupljivala tv prava i tako bi mogli da se podsticu manje bogati klubovi ili da svi klubovi dobijaju deo kolaca! Ova Jadranska liga vec pocinje da bude i po malo dosadna. Vecito su nasi u vrhu, ostali se kao pojacavaju i kao naostrili se da skinu srpske klubove sa trona, ali cim pocne sezona odma se vidi da su to samo suplje price ! Nesto je kao ranije Cibona i parirala, ali sad nista, ove godine je trebao Zadar da tu bude proble! OK pomuce se nasi malo vise protiv njih ali pogledajte tabelu i sve ce vam biti jasno! Jedino sto Vosha malo kaska, ali tek bi onda bilo dosadno da je u vrhu 5 od 5! Je'l da??? Zato dajte nasu, jaku ligu da vratimo u zivot kosarkaske centre po Srbiji!

bane

pre 15 godina

@ Marko

A sta je sa onima koji ne zive u Beogradu? Cini mi se da bi za kraljevcane duel Masinac-Partizan bio mnogo zanimljiviji nego Partizan-Cibona...
O cemu ti decko pricas?! I posle sto nam propada kosarka... Pa zato sto nasi klubovi pomazu afirmaciju slabijih hrvatskih, slovenackih i bosanskih klubova, umesto Masinca, Sloge, Radnickog...

LJUDI, AKO VEC HOCETE DA IGRATE KOSARKU SA SUSEDIMA, IGRAJTE OBRNUTO! CELO PRVENSTVO IGRAJTE OVDE, SA NASIM KLUBOVIMA, A ONDA PRVA CETIRI, RECIMO NEKA NA KRAJU SEZONE IGRAJU SA KOMSIJAMA (I TAKO U SVAKOJ ZEMLJI). Napravite na kraju neku mini-ligu pa odlucite prvaka Jadrana na taj nacin, ionako takmicenje u NLB-u ne donosi nikakve beneficije pobedniku, osim, mozda nekih sitnijih para... Tako se sve moze resiti, jer ova NLB liga polako gubi smisao cak i za one koji su ga do sada videli.

NS

pre 15 godina

Kako bi ste voleli da nasi timovi gube ?? Pogledajte rezulate, uglavnom odlucuje jedna lopta ili dve.Igraju se jake utakmice, stvara se pobednicki mentalitet u neizvesnim zavrsnicama. Liga je zanimljiva, a to sto su nasi timovi u vrhu moze da nam sluzi samo na cast...Zar biste trazili istupanje iz Evrolige ako bi Partizan imao skor 9-1 u grupi, jer smo previse jaki za smesne evropske timove :)

Vanderlei

pre 15 godina

Mislim da bi bila NLB Liga dobra da bi se imalo neka vrsta druge lige i u njoj onda stvarno najbolji klubovi kroz plasman igraju. Znaci nema veze da li bi to bile 10 ekipa iz Srbije ili iz bilo koje druge drzave. Samo mislmim trebalo bi biti neki takmicarski sistem. A iz neke druge lige najbolje 2 ili tri ekipe ulaze u NLB Ligu a zadnje 3 otpadaju. Ovako bi i drugi klubovi iz bivsih drzava ulagali i mozda bi imali jos veci broj dobrih ekipa. Ovako ako je uvek broj klubaova skoro isti mislim da nema smisla....sta mislite...?? Naravno je to onda veliki organizatorski posao....!

Milan

pre 15 godina

Umesto da igrate u Krusevcu, Kragujevcu, Pancevu, vi samo tako nastavite dalje da punite hale po ex yu prostoru. Kome je uopste stalo do domace kosarke!
Ko isto misli neka preporuci!

aaaaaa

pre 15 godina

Dobro bre dali ste vi svesni da mi nemamo profesionalnu ligu a da jadranska liga nosi posle evrolige najvise bodova za titulu...evroliga nosi 25 jadranska 23 i zasto bi istupljuvali iz lige kad dominiramu i svi bodovi du nama srbima...a i sem toga u nasoj ligi konkurencija je nula i jel vi mislite da bi partizan igrao ovako dobro u evroligi da igra u nasoj ligi protiv mege i ostalih gde niko ne moze da unapredjuje svoju igru...

aa

pre 15 godina

@marko

o cemu govoris ti decko???
nama su ovo laksi treninzi,a oni igraju non stop protiv jakih ekipa i uigravaju se...
Sta mislis koliko jak bi bio borac ili lajonsi kada bi igrali svaki vikend sa zvezdom partizanom hemofarmom fmpom?????
Mogli bi ladno da kidaju i zadar i olimpiju i 90% klubova iz ove smesne lige!
Zna se da su nasi klubovi ubedljivo najbolji u ovoj ligi...ne znam kako smo mogli da pristanemo na ovu ligu!!!

Marko

pre 15 godina

Ocekivano.
@ ovi sto zele da istupimo iz NLB lige:
Sta mislite da bi bilo zanimljivo gledati utakmice Masinac-Partizan i slice? Izvinite, ali radije bi da gledam Partizan-Cibona. NLB liga je dobar "trening" za Evroligu. Jak mozes postati ako igras sa jakima, a ne ako pobedjujes slabe sa 50 razlike. Naravno nisu svi klubovi iz ove lige jaki, ali ima ih..

branko

pre 15 godina

Коментар меча Звезда-Будућност
Против квалитетног противника држати малу разлику током целе утакмице и на крају добити меч без драме – то је одлика игре зрелих екипа. Звезда је на најбољем путу да то постане. Не заборавимо: све је то остварено без Драгићевића и уз слабију игру Мариновића Иначе, надам се да Ивковић посматра домаћу кошарку и да је и даље при обећању да ће на европском првенству играти најбољи састав. Мариновић, ако настави да игра овако добро (нe баш као данас) могао би бити на списку.
Додатак:Браво за Војводину. Управо победише Задар

velo rs

pre 15 godina

Ma dokle vise da mi srbi ucimo ostale kako se igra kosarka.dosta vise sa tom glupom ligom,hocemo nasu ligu.a oni neka igraju s kime hoce i kako hoce.

coavuja

pre 15 godina

aloooooooooo ljudiii
pa dokle vise da gledamo ovakve naslove svaki vikend,da li ste vi normalni?Jel imate oci??

ISTUPITI IZ OVE SMESNE LIGE!!!

coavuja

pre 15 godina

aloooooooooo ljudiii
pa dokle vise da gledamo ovakve naslove svaki vikend,da li ste vi normalni?Jel imate oci??

ISTUPITI IZ OVE SMESNE LIGE!!!

Marko

pre 15 godina

Ocekivano.
@ ovi sto zele da istupimo iz NLB lige:
Sta mislite da bi bilo zanimljivo gledati utakmice Masinac-Partizan i slice? Izvinite, ali radije bi da gledam Partizan-Cibona. NLB liga je dobar "trening" za Evroligu. Jak mozes postati ako igras sa jakima, a ne ako pobedjujes slabe sa 50 razlike. Naravno nisu svi klubovi iz ove lige jaki, ali ima ih..

velo rs

pre 15 godina

Ma dokle vise da mi srbi ucimo ostale kako se igra kosarka.dosta vise sa tom glupom ligom,hocemo nasu ligu.a oni neka igraju s kime hoce i kako hoce.

Vanderlei

pre 15 godina

Mislim da bi bila NLB Liga dobra da bi se imalo neka vrsta druge lige i u njoj onda stvarno najbolji klubovi kroz plasman igraju. Znaci nema veze da li bi to bile 10 ekipa iz Srbije ili iz bilo koje druge drzave. Samo mislmim trebalo bi biti neki takmicarski sistem. A iz neke druge lige najbolje 2 ili tri ekipe ulaze u NLB Ligu a zadnje 3 otpadaju. Ovako bi i drugi klubovi iz bivsih drzava ulagali i mozda bi imali jos veci broj dobrih ekipa. Ovako ako je uvek broj klubaova skoro isti mislim da nema smisla....sta mislite...?? Naravno je to onda veliki organizatorski posao....!

Milan

pre 15 godina

Umesto da igrate u Krusevcu, Kragujevcu, Pancevu, vi samo tako nastavite dalje da punite hale po ex yu prostoru. Kome je uopste stalo do domace kosarke!
Ko isto misli neka preporuci!

aa

pre 15 godina

@marko

o cemu govoris ti decko???
nama su ovo laksi treninzi,a oni igraju non stop protiv jakih ekipa i uigravaju se...
Sta mislis koliko jak bi bio borac ili lajonsi kada bi igrali svaki vikend sa zvezdom partizanom hemofarmom fmpom?????
Mogli bi ladno da kidaju i zadar i olimpiju i 90% klubova iz ove smesne lige!
Zna se da su nasi klubovi ubedljivo najbolji u ovoj ligi...ne znam kako smo mogli da pristanemo na ovu ligu!!!

NS

pre 15 godina

Kako bi ste voleli da nasi timovi gube ?? Pogledajte rezulate, uglavnom odlucuje jedna lopta ili dve.Igraju se jake utakmice, stvara se pobednicki mentalitet u neizvesnim zavrsnicama. Liga je zanimljiva, a to sto su nasi timovi u vrhu moze da nam sluzi samo na cast...Zar biste trazili istupanje iz Evrolige ako bi Partizan imao skor 9-1 u grupi, jer smo previse jaki za smesne evropske timove :)

branko

pre 15 godina

Коментар меча Звезда-Будућност
Против квалитетног противника држати малу разлику током целе утакмице и на крају добити меч без драме – то је одлика игре зрелих екипа. Звезда је на најбољем путу да то постане. Не заборавимо: све је то остварено без Драгићевића и уз слабију игру Мариновића Иначе, надам се да Ивковић посматра домаћу кошарку и да је и даље при обећању да ће на европском првенству играти најбољи састав. Мариновић, ако настави да игра овако добро (нe баш као данас) могао би бити на списку.
Додатак:Браво за Војводину. Управо победише Задар

aaaaaa

pre 15 godina

Dobro bre dali ste vi svesni da mi nemamo profesionalnu ligu a da jadranska liga nosi posle evrolige najvise bodova za titulu...evroliga nosi 25 jadranska 23 i zasto bi istupljuvali iz lige kad dominiramu i svi bodovi du nama srbima...a i sem toga u nasoj ligi konkurencija je nula i jel vi mislite da bi partizan igrao ovako dobro u evroligi da igra u nasoj ligi protiv mege i ostalih gde niko ne moze da unapredjuje svoju igru...

bane

pre 15 godina

@ Marko

A sta je sa onima koji ne zive u Beogradu? Cini mi se da bi za kraljevcane duel Masinac-Partizan bio mnogo zanimljiviji nego Partizan-Cibona...
O cemu ti decko pricas?! I posle sto nam propada kosarka... Pa zato sto nasi klubovi pomazu afirmaciju slabijih hrvatskih, slovenackih i bosanskih klubova, umesto Masinca, Sloge, Radnickog...

LJUDI, AKO VEC HOCETE DA IGRATE KOSARKU SA SUSEDIMA, IGRAJTE OBRNUTO! CELO PRVENSTVO IGRAJTE OVDE, SA NASIM KLUBOVIMA, A ONDA PRVA CETIRI, RECIMO NEKA NA KRAJU SEZONE IGRAJU SA KOMSIJAMA (I TAKO U SVAKOJ ZEMLJI). Napravite na kraju neku mini-ligu pa odlucite prvaka Jadrana na taj nacin, ionako takmicenje u NLB-u ne donosi nikakve beneficije pobedniku, osim, mozda nekih sitnijih para... Tako se sve moze resiti, jer ova NLB liga polako gubi smisao cak i za one koji su ga do sada videli.

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar br. 6
Ne mogu da se suzdrzim a da ne odgovorim! Mislim da nisi u pravu kad podcenjujes Masinac ili bilo koji drugi klub iz Srbije! Ako bi se vratila velika petorka da igra nasu ligu(regularno, ne mislim na onu mini ligu na kraju) onda bi se i ostali klubovi dodatno pojacali! Mozda prve godine ne bi bio kvalitet na nivou kakv ocekujemo, ali za dve sezone bi imali jacu ligu nego Jadranska u to sam siguran! Sa pravim , profesionalnim menadzmentom nase lige,sa ljudima koji znaju posao privukli bi se sponzori, otkupljivala tv prava i tako bi mogli da se podsticu manje bogati klubovi ili da svi klubovi dobijaju deo kolaca! Ova Jadranska liga vec pocinje da bude i po malo dosadna. Vecito su nasi u vrhu, ostali se kao pojacavaju i kao naostrili se da skinu srpske klubove sa trona, ali cim pocne sezona odma se vidi da su to samo suplje price ! Nesto je kao ranije Cibona i parirala, ali sad nista, ove godine je trebao Zadar da tu bude proble! OK pomuce se nasi malo vise protiv njih ali pogledajte tabelu i sve ce vam biti jasno! Jedino sto Vosha malo kaska, ali tek bi onda bilo dosadno da je u vrhu 5 od 5! Je'l da??? Zato dajte nasu, jaku ligu da vratimo u zivot kosarkaske centre po Srbiji!

Branko

pre 15 godina

Mislim da je NLB pravo rešenje za naše klubove i da je ovakva liga mnogo kvalitetnija i zanimljivija od domaće.Trebalo bi je još bolje medijski pokriti.
Takođe bih voleo da zažive regionalne lige u fudbalu,rukometu,odbojci,vaterpolu.Svim zemljama u regionu ovo bi donelo korist,klubovima dodatne prihode od marketinga.
Ne slažem se da treba istupiti iz takmičenja zato što u njemu dominiramo,upravo je zbog toga korist dvostruka-kvalitetno takmičenje i odlični rezultati kojima dobijamo mesta u evro kupovima.
Manji klubovi neće napraviti velike igrače samo u utakmicama protiv velikih već moraju da kvalitetno rade sa igračima.Uostalom,3 najbolje ekipe u prvoj ligi Srbije će i igrati Superligu sa 5 najjačih klubova.Eto im tada šanse da se dokažu a igračima šansa da osete velike mečeve.

Dragan

pre 15 godina

Koje crno istupanje iz ove lige! Secam se pre 7 godina... Partizan je imao tri utakmice koje na nesto lice u nasoj ligi, a zato je u Evroligi jedva imao dve pobede iz 14 utakmica! Ovo je 100puta bolje!
Kako vi mislite da bi klub iz Cacka ili Kraljeva bio bolji!? Odakle njima pare da dovedu bolje igrace? Dodje Partizan, bude +30, ali je zato puna dvoravna zadovoljna... ma dajte! :)

Vuksha

pre 15 godina

Svi koji misle da bi bilo bolje da istupimo iz ove lige grese jer su ovo prilike za stvaranje i uigravanje ekipa za Evroligu i Evrokup. A i zar nije lepse da nabijamo komsijama komplekse kad vide Zvezdu Partizan i Hemofarm ubedljivo na vrhu? A sad sa odredjenim rezultatima kad bi se poklopili i FMP bi mogao doci do F4 i jos Vojvodina kad bi krenula sa nizom pobeda da dodje do gornjeg dela tabele... Pa vi vidite kako bi svim nasim susedima tek tad pokazali gde se igra najbolja kosarka!! Napred Zvezda! Napred nasi!

zwezdan zwezdic

pre 15 godina

Nacionalni koeficijent ( br.pobeda / br.timova zemlje ) na kraju ove polusezone izgleda ovako :

1.SRBIJA 8,40
2.CG 8,00
3.HRVATSKA 7,00
4.BIH 5,00
5.SLOVENIJA 4,00

Dobro stojimo , mada treba da pazimo da zadrzimo prvo mesto jer CG ima samo jedan tim , koji igra dobro . Hrvati i Slovenci , ako nastave ovako mogu da izgube koje mesto .

Zlatko

pre 15 godina

Bas sam se obradovao kad sam cuo da je i Vosa dobila. Svaka cast. Sad Zvezda, Vosa, Partizan i Hemofarm da odigraju za sebe ali i za FMP. Ima jos puno da se igra, a to je samo 4 pobede razlike. Mogao bi F4 biti u Areni, sa sva 4 srpska kluba. :) Napred nasi. :)

stecky

pre 15 godina

MAlo po malo ali nlb liga je cetvrta peta po kvalitetu u evropi posle spanske ruske grcke, sigurno ne po budzetima ,ali po kvalitetu je tu negde. jedina losa stvar je raspodela evropskih kvota, jer cibona ne mora da bude prva ili druga da bi igrala evroligu , treba samo da bude bolja od ostalih hrvatskih klubova . tako je i sa olimpijom. kada bi prva tri kluba igrala evroligu to bi imalo mnogo vise smisla sa takmicarske strane. drugo poseta izvan srbije na utakmicama je smesna. trece nema nasih pretstavnika na ulebovim komitetima pa nema ko da zastupa interese srpskih klubova, sro je po nas najgori aspekt ove lige. cervrto nlb druga liga bila bi dobra srvar pa bi klubovi suoceni sa ispadanjem vise vodili racuna o ovom takmicenju. da zakljucim ovakva liga ne valja , ali uz reformu i raspodelu u odlucivanj mogla bi da bude pun pogodak

sir_Nikola1989

pre 15 godina

o5 5/5. Slazem se sa svima koji kazu da bi domaci klubovi bili dosta jaci da se igra kompletna liga. Partizan svake sezone izbacuje mlade igrace koji zablistaju, ali pre toga odigraju dosta jakih utakmica, dosta puta pogrese i o5 dobijaju sansu i tako postaju igraci. Ranije sam se jako nervirao kad vidim da Vujosevic ubacuje Tepica, Velickovica, Tripkovica u zavrsnicama, a oni izgube loptu i prelome utakmicu, to se ipak pokazalo kao dobro i vidi se na rezultatima. Nisam protiv nlb lige, ali sam protiv toga sto se ne igra domaca liga, ako moze da se kombinuje neka igraju 80 utakmica godisnje kao u nba-u, nemam nista protiv.

Djole

pre 15 godina

@komentar br.26 Zwezdan Zwezdic
Buducnost igra na osnovu wild card. Crna Gora ne moze dobiti jos jedno mesto niti ga izgubiti. Za ostale se racuna koeficijent kako si napisao...Sto znaci 'ladno smo prvi.

Marijus

pre 15 godina

Ljudi dokle. Zasto pravimo usluge drugima,realno protiv nasih mogu da igraju samo Cibona,Zadar,Olimpija i mozda Buducnost a ostali su slabiji od Borca,Masinca,Lajonsa i ostalih. Od kako smo poceli da igramo jadransku reprezentacija nam se srozala 100%.
Predlazem da se napravi nasa liga u kojoj ce igrati 10 kluba 4 puta po sistemu svako sa svakim i onda ce Zvezda,Hemofarm,Vojvodina,FMP i Partizan imati po 16 jakih utakmica ne racunajuci plaj-off. A u ostalim klubovima bi igrali mladi igraci koji sada beze u inostranstvo i uzimaju drzavljanstva drugih drzava zato sto nemaju sansu u Srbiji.
Mislite o tome

milosh

pre 15 godina

Evo predloga za mini regionalnu fudbalsku ligu. Bila bi sastavljena od 10 klubova: 3 iz Srbije, 3 iz Hrvatske i sampiona preostalih bivsih jugoslovenskih republika. Igralo bi se po dvokruznom bod sistemu, znaci svaka ekipa bi igrala po 18 meceva. S obzirom da se sezona efektivno igra skoro 7 meseci, utakmice ove mini lige bi mogle da se rasporede na svakih, npr. 10 dana. Nesto mi je palo na pamet, naravno, potrebna je dobra volja, potrebni su sponzori, ali sam siguran da bi se dobilo na kvalitetu. Igraci koji ne dobijaju dovoljnu minutazu tokom sezone, imali bi sansu da se dokaze u jednom ovakvom takmicenju. Ko se slaze neka preporuci.

Marko

pre 15 godina

Ocekivano.
@ ovi sto zele da istupimo iz NLB lige:
Sta mislite da bi bilo zanimljivo gledati utakmice Masinac-Partizan i slice? Izvinite, ali radije bi da gledam Partizan-Cibona. NLB liga je dobar "trening" za Evroligu. Jak mozes postati ako igras sa jakima, a ne ako pobedjujes slabe sa 50 razlike. Naravno nisu svi klubovi iz ove lige jaki, ali ima ih..

Milan

pre 15 godina

Umesto da igrate u Krusevcu, Kragujevcu, Pancevu, vi samo tako nastavite dalje da punite hale po ex yu prostoru. Kome je uopste stalo do domace kosarke!
Ko isto misli neka preporuci!

aa

pre 15 godina

@marko

o cemu govoris ti decko???
nama su ovo laksi treninzi,a oni igraju non stop protiv jakih ekipa i uigravaju se...
Sta mislis koliko jak bi bio borac ili lajonsi kada bi igrali svaki vikend sa zvezdom partizanom hemofarmom fmpom?????
Mogli bi ladno da kidaju i zadar i olimpiju i 90% klubova iz ove smesne lige!
Zna se da su nasi klubovi ubedljivo najbolji u ovoj ligi...ne znam kako smo mogli da pristanemo na ovu ligu!!!

coavuja

pre 15 godina

aloooooooooo ljudiii
pa dokle vise da gledamo ovakve naslove svaki vikend,da li ste vi normalni?Jel imate oci??

ISTUPITI IZ OVE SMESNE LIGE!!!

velo rs

pre 15 godina

Ma dokle vise da mi srbi ucimo ostale kako se igra kosarka.dosta vise sa tom glupom ligom,hocemo nasu ligu.a oni neka igraju s kime hoce i kako hoce.

bane

pre 15 godina

@ Marko

A sta je sa onima koji ne zive u Beogradu? Cini mi se da bi za kraljevcane duel Masinac-Partizan bio mnogo zanimljiviji nego Partizan-Cibona...
O cemu ti decko pricas?! I posle sto nam propada kosarka... Pa zato sto nasi klubovi pomazu afirmaciju slabijih hrvatskih, slovenackih i bosanskih klubova, umesto Masinca, Sloge, Radnickog...

LJUDI, AKO VEC HOCETE DA IGRATE KOSARKU SA SUSEDIMA, IGRAJTE OBRNUTO! CELO PRVENSTVO IGRAJTE OVDE, SA NASIM KLUBOVIMA, A ONDA PRVA CETIRI, RECIMO NEKA NA KRAJU SEZONE IGRAJU SA KOMSIJAMA (I TAKO U SVAKOJ ZEMLJI). Napravite na kraju neku mini-ligu pa odlucite prvaka Jadrana na taj nacin, ionako takmicenje u NLB-u ne donosi nikakve beneficije pobedniku, osim, mozda nekih sitnijih para... Tako se sve moze resiti, jer ova NLB liga polako gubi smisao cak i za one koji su ga do sada videli.

branko

pre 15 godina

Коментар меча Звезда-Будућност
Против квалитетног противника држати малу разлику током целе утакмице и на крају добити меч без драме – то је одлика игре зрелих екипа. Звезда је на најбољем путу да то постане. Не заборавимо: све је то остварено без Драгићевића и уз слабију игру Мариновића Иначе, надам се да Ивковић посматра домаћу кошарку и да је и даље при обећању да ће на европском првенству играти најбољи састав. Мариновић, ако настави да игра овако добро (нe баш као данас) могао би бити на списку.
Додатак:Браво за Војводину. Управо победише Задар

Branko

pre 15 godina

Mislim da je NLB pravo rešenje za naše klubove i da je ovakva liga mnogo kvalitetnija i zanimljivija od domaće.Trebalo bi je još bolje medijski pokriti.
Takođe bih voleo da zažive regionalne lige u fudbalu,rukometu,odbojci,vaterpolu.Svim zemljama u regionu ovo bi donelo korist,klubovima dodatne prihode od marketinga.
Ne slažem se da treba istupiti iz takmičenja zato što u njemu dominiramo,upravo je zbog toga korist dvostruka-kvalitetno takmičenje i odlični rezultati kojima dobijamo mesta u evro kupovima.
Manji klubovi neće napraviti velike igrače samo u utakmicama protiv velikih već moraju da kvalitetno rade sa igračima.Uostalom,3 najbolje ekipe u prvoj ligi Srbije će i igrati Superligu sa 5 najjačih klubova.Eto im tada šanse da se dokažu a igračima šansa da osete velike mečeve.

Dragan

pre 15 godina

Koje crno istupanje iz ove lige! Secam se pre 7 godina... Partizan je imao tri utakmice koje na nesto lice u nasoj ligi, a zato je u Evroligi jedva imao dve pobede iz 14 utakmica! Ovo je 100puta bolje!
Kako vi mislite da bi klub iz Cacka ili Kraljeva bio bolji!? Odakle njima pare da dovedu bolje igrace? Dodje Partizan, bude +30, ali je zato puna dvoravna zadovoljna... ma dajte! :)

marko-nbg

pre 15 godina

Komentar br. 6
Ne mogu da se suzdrzim a da ne odgovorim! Mislim da nisi u pravu kad podcenjujes Masinac ili bilo koji drugi klub iz Srbije! Ako bi se vratila velika petorka da igra nasu ligu(regularno, ne mislim na onu mini ligu na kraju) onda bi se i ostali klubovi dodatno pojacali! Mozda prve godine ne bi bio kvalitet na nivou kakv ocekujemo, ali za dve sezone bi imali jacu ligu nego Jadranska u to sam siguran! Sa pravim , profesionalnim menadzmentom nase lige,sa ljudima koji znaju posao privukli bi se sponzori, otkupljivala tv prava i tako bi mogli da se podsticu manje bogati klubovi ili da svi klubovi dobijaju deo kolaca! Ova Jadranska liga vec pocinje da bude i po malo dosadna. Vecito su nasi u vrhu, ostali se kao pojacavaju i kao naostrili se da skinu srpske klubove sa trona, ali cim pocne sezona odma se vidi da su to samo suplje price ! Nesto je kao ranije Cibona i parirala, ali sad nista, ove godine je trebao Zadar da tu bude proble! OK pomuce se nasi malo vise protiv njih ali pogledajte tabelu i sve ce vam biti jasno! Jedino sto Vosha malo kaska, ali tek bi onda bilo dosadno da je u vrhu 5 od 5! Je'l da??? Zato dajte nasu, jaku ligu da vratimo u zivot kosarkaske centre po Srbiji!

aaaaaa

pre 15 godina

Dobro bre dali ste vi svesni da mi nemamo profesionalnu ligu a da jadranska liga nosi posle evrolige najvise bodova za titulu...evroliga nosi 25 jadranska 23 i zasto bi istupljuvali iz lige kad dominiramu i svi bodovi du nama srbima...a i sem toga u nasoj ligi konkurencija je nula i jel vi mislite da bi partizan igrao ovako dobro u evroligi da igra u nasoj ligi protiv mege i ostalih gde niko ne moze da unapredjuje svoju igru...

NS

pre 15 godina

Kako bi ste voleli da nasi timovi gube ?? Pogledajte rezulate, uglavnom odlucuje jedna lopta ili dve.Igraju se jake utakmice, stvara se pobednicki mentalitet u neizvesnim zavrsnicama. Liga je zanimljiva, a to sto su nasi timovi u vrhu moze da nam sluzi samo na cast...Zar biste trazili istupanje iz Evrolige ako bi Partizan imao skor 9-1 u grupi, jer smo previse jaki za smesne evropske timove :)

Vuksha

pre 15 godina

Svi koji misle da bi bilo bolje da istupimo iz ove lige grese jer su ovo prilike za stvaranje i uigravanje ekipa za Evroligu i Evrokup. A i zar nije lepse da nabijamo komsijama komplekse kad vide Zvezdu Partizan i Hemofarm ubedljivo na vrhu? A sad sa odredjenim rezultatima kad bi se poklopili i FMP bi mogao doci do F4 i jos Vojvodina kad bi krenula sa nizom pobeda da dodje do gornjeg dela tabele... Pa vi vidite kako bi svim nasim susedima tek tad pokazali gde se igra najbolja kosarka!! Napred Zvezda! Napred nasi!

Marijus

pre 15 godina

Ljudi dokle. Zasto pravimo usluge drugima,realno protiv nasih mogu da igraju samo Cibona,Zadar,Olimpija i mozda Buducnost a ostali su slabiji od Borca,Masinca,Lajonsa i ostalih. Od kako smo poceli da igramo jadransku reprezentacija nam se srozala 100%.
Predlazem da se napravi nasa liga u kojoj ce igrati 10 kluba 4 puta po sistemu svako sa svakim i onda ce Zvezda,Hemofarm,Vojvodina,FMP i Partizan imati po 16 jakih utakmica ne racunajuci plaj-off. A u ostalim klubovima bi igrali mladi igraci koji sada beze u inostranstvo i uzimaju drzavljanstva drugih drzava zato sto nemaju sansu u Srbiji.
Mislite o tome

sir_Nikola1989

pre 15 godina

o5 5/5. Slazem se sa svima koji kazu da bi domaci klubovi bili dosta jaci da se igra kompletna liga. Partizan svake sezone izbacuje mlade igrace koji zablistaju, ali pre toga odigraju dosta jakih utakmica, dosta puta pogrese i o5 dobijaju sansu i tako postaju igraci. Ranije sam se jako nervirao kad vidim da Vujosevic ubacuje Tepica, Velickovica, Tripkovica u zavrsnicama, a oni izgube loptu i prelome utakmicu, to se ipak pokazalo kao dobro i vidi se na rezultatima. Nisam protiv nlb lige, ali sam protiv toga sto se ne igra domaca liga, ako moze da se kombinuje neka igraju 80 utakmica godisnje kao u nba-u, nemam nista protiv.

zwezdan zwezdic

pre 15 godina

Nacionalni koeficijent ( br.pobeda / br.timova zemlje ) na kraju ove polusezone izgleda ovako :

1.SRBIJA 8,40
2.CG 8,00
3.HRVATSKA 7,00
4.BIH 5,00
5.SLOVENIJA 4,00

Dobro stojimo , mada treba da pazimo da zadrzimo prvo mesto jer CG ima samo jedan tim , koji igra dobro . Hrvati i Slovenci , ako nastave ovako mogu da izgube koje mesto .

Vanderlei

pre 15 godina

Mislim da bi bila NLB Liga dobra da bi se imalo neka vrsta druge lige i u njoj onda stvarno najbolji klubovi kroz plasman igraju. Znaci nema veze da li bi to bile 10 ekipa iz Srbije ili iz bilo koje druge drzave. Samo mislmim trebalo bi biti neki takmicarski sistem. A iz neke druge lige najbolje 2 ili tri ekipe ulaze u NLB Ligu a zadnje 3 otpadaju. Ovako bi i drugi klubovi iz bivsih drzava ulagali i mozda bi imali jos veci broj dobrih ekipa. Ovako ako je uvek broj klubaova skoro isti mislim da nema smisla....sta mislite...?? Naravno je to onda veliki organizatorski posao....!

Zlatko

pre 15 godina

Bas sam se obradovao kad sam cuo da je i Vosa dobila. Svaka cast. Sad Zvezda, Vosa, Partizan i Hemofarm da odigraju za sebe ali i za FMP. Ima jos puno da se igra, a to je samo 4 pobede razlike. Mogao bi F4 biti u Areni, sa sva 4 srpska kluba. :) Napred nasi. :)

stecky

pre 15 godina

MAlo po malo ali nlb liga je cetvrta peta po kvalitetu u evropi posle spanske ruske grcke, sigurno ne po budzetima ,ali po kvalitetu je tu negde. jedina losa stvar je raspodela evropskih kvota, jer cibona ne mora da bude prva ili druga da bi igrala evroligu , treba samo da bude bolja od ostalih hrvatskih klubova . tako je i sa olimpijom. kada bi prva tri kluba igrala evroligu to bi imalo mnogo vise smisla sa takmicarske strane. drugo poseta izvan srbije na utakmicama je smesna. trece nema nasih pretstavnika na ulebovim komitetima pa nema ko da zastupa interese srpskih klubova, sro je po nas najgori aspekt ove lige. cervrto nlb druga liga bila bi dobra srvar pa bi klubovi suoceni sa ispadanjem vise vodili racuna o ovom takmicenju. da zakljucim ovakva liga ne valja , ali uz reformu i raspodelu u odlucivanj mogla bi da bude pun pogodak

Djole

pre 15 godina

@komentar br.26 Zwezdan Zwezdic
Buducnost igra na osnovu wild card. Crna Gora ne moze dobiti jos jedno mesto niti ga izgubiti. Za ostale se racuna koeficijent kako si napisao...Sto znaci 'ladno smo prvi.

milosh

pre 15 godina

Evo predloga za mini regionalnu fudbalsku ligu. Bila bi sastavljena od 10 klubova: 3 iz Srbije, 3 iz Hrvatske i sampiona preostalih bivsih jugoslovenskih republika. Igralo bi se po dvokruznom bod sistemu, znaci svaka ekipa bi igrala po 18 meceva. S obzirom da se sezona efektivno igra skoro 7 meseci, utakmice ove mini lige bi mogle da se rasporede na svakih, npr. 10 dana. Nesto mi je palo na pamet, naravno, potrebna je dobra volja, potrebni su sponzori, ali sam siguran da bi se dobilo na kvalitetu. Igraci koji ne dobijaju dovoljnu minutazu tokom sezone, imali bi sansu da se dokaze u jednom ovakvom takmicenju. Ko se slaze neka preporuci.