Nedelja, 14.12.2008.

00:14

Pobeda Barse u finišu El Klasika

Barselona je pobedila Real u 153. „Superklasiku“ rezultatom 2:0, golovima Etoa u 83. i Mesija u 90. minutu. Razlika na tabeli između dva tima sada je 12 bodova.

Izvor: AK

Pobeda Barse u finišu El Klasika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Katalonec_SK

pre 15 godina

Koliko te boli ovaj Poraz ti sto se pises Guti majke mi???:):)jaoo svasta znaci...Budi mi ziv i zdrav pa ajmo dogodina so Bog napred opet da duvate u auspuhu:))

AlenPFC

pre 15 godina

Samo zelim ove iz Barce da mi kazu kolika je bila razlika u bodovima prosle godine na kraju i onda da kritikuju reala koji je stvarno pao u formi ali mora se priznati i da ima hrpa povredjenjih igraca. Prosle godine kad su bili u punom sastavu bilo je 4-1, gde je bila tad barca, igrali su isti igrace. I jos nesto da kazete da se vec sada zna sampion je malo ludo jer jos pola sampionata je pred nama, tako je bilo i sa Kapelom pa opet na kraju ko je bio prvi!? Sto se tice gola messija bio je stvarno lep i stvarno cenim messija kako igra ali samo da vam kazem da je Raul postigao mozda preku 20 onakvih gola ako ne i vise i bas sada pre neko vreme je dao takav gol tako da HALA MADRID i pozdrav za sve koji navijaju za najveci klub na svetu

Luis Enrique

pre 15 godina

Guti,majstore,zar nisu Boca Juniors i Milan najjaci klubovi na svetu? A sto se tice Barse,uvek je imala specificnu igru,i igrala prelepo,pa makar bila i treca kao prosle godine... A taj tvoj Real daje golove iz ofsajda cak i Partizanu,ako se secas 2003god. Jako su povlasceni i samim tim,jadni... més que un club

sokolce

pre 15 godina

@(Guti.H 14, 14. decembar 2008 21:56)
a ti si kao bio rodzen te 1943 a????

a to sto se svi vadite na sustav i spominjete pobede od prosle zesone znajte da i predhodni 2 godine etoo i messi su bile cesto povredzeni bas od startova kakvi si cinile realovi igraci juce nad mesija.

pozz do svi navijaca barse bez razlike dali su navijaci od juce ili od kad znaju za sebe

dzavre

pre 15 godina

more Barca kida i kad igra lose i ne da 6 komada!!!
a vi sabani stavite neku kintu da nece da osvoji LS i Primeru! evo kvota 500.00!

Guti.H 14

pre 15 godina

Znao sam da cu uzburkati krv svim teenage i novopecenim "navijacima" Barselone prethodnim komentarom, ali ovo ipak prevazilazi moja ocekivanja:-)
Svi pokusaji da se izvrnu ili demantuju CINJENICE koje sam naveo u prethodnom komentaru svode se na zamajavanje, naklapanje, kao i opradavanje fikcije koja se nalazi u glavama svih tih "ljubitelja" Barselone-ustvari MRZITELJA Real Madrida.Malih ljudi, kao sto rekoh...
Ipak, sve to donekle i mogu da razumijem...Ipak nije lako biti svjestan cinjenice da ti je najveci rival ubjedljivo najjaci svjetski klub, a pritom znati da takvo nesto nikada ne smijes glasno izgovoriti, konstantno usadjujuci sebi u glavu misao i zelju(citaj-laz) da je Barselona, veci, bolji, uspjesniji i kakav jos sve ne klub, pa cak i kad gubi...
Ipak, kada bih zasebno odgovarao na sve "optuzbe" koje su mi upucene samo zbog izrazavanja sopstvenog misljenja, pao bih na nivo njihovih kreatora, tih okorelih "navijaca" Barselone, sto svakako ne bih sebi dopustio-ni u ludilu, na kraju, makar zbog svojih godina...
Na kraju, kratak osvrt na istorijske cinjenice(opet:-)):
Real je u prvom kolu Coppa Del Rey 1943. izgubio od Barselone na gostujucem terenu sa 3-0.U revansu, u Madridu, Barselona je porazena sa 11-1.Postoje price da je u Madridu u svlacionicu Barselone upao direktor Francove policije i rekao im "Zapamtite, ovu utakmicu igrate zahvaljujuci darezljivosti rezima".Dakle igrace Baselone nije maltretirala ili zlostavljala "policija", kako to rece mladjani kolega(koji zasigurno zna sve ovo, jer je procitao na Wikipediji, koja predstavljanjegov svetionik i etalon spoznaje fudbalske istorije:-)), vec im je samo skrenuta paznja na to kakav su odnos zasluzili zbog njihovog odnosa prema Spaniji, spanskoj svetinji Real Madridu, i igracima istog kluba...Jer, sjetimo se kakav je bio taj odnos samo u poslednjih 20 god.(ovo potenciram zbog mladjih "navijaca")-svinjske glave, prijetnje smrcu, transparenti i sl.Da ne govorim o tome kakve su "doceke" u proslosti imali igraci i navijaci Reala u Barseloni (narocito na toj prvoj utakmici 1943., o cemu "navijaci" Barselone nikada ne pricaju-gle cuda), to je valjda dio fudbalske elementarne istorije.Jos cu samo reci da Real te godine nije osvojio trofej Coppa Del Rey-porazen je od Atletik Bilbao-a(To Franco vjerovatno nije mogao da sredi:-)Dakle, sve sto sam rekao temelji se na cinjenicama, ko ne moze da ih prihvati-neka zivi u zabludi...
Istine radi, Barselona (dakle, F.C.B.) je ovaj rezultat 11-1, priznala kao zvanican, ne dovodeci u pitanje ni njen tok, rezultat, odluke sudija i sl.Zvanicno, to je najveci poraz Barselone u mecevima sa Real Madridom.Cak je i njihov tadasnji predsjednik kluba, odmah posle poraza podnio ostavku, jer, hvala Bogu, nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da je Barselona tako ponizena.
Poruka svim "navijacima" Barselone: Naucite istoriju kluba i volite ga svim srcem, ne kako vjetar duva.Za prave, stare navijace Barselone-respekt...Istorija se ne mijenja-istorija se stvara.
Hala Madrid!

milosh-nish

pre 15 godina

Bojic=rocky balboa=zvezdasica=lepi fika=baca
(Pacijenti B92, 14. decembar 2008 10:14)

odusevio me je tvoj komentar :),ima mnogo reci koje mozes da poistovetis sa pacijentima ali mi zbog njih verovatno ne bi pustili komentar :)

Red Star 4ever

pre 15 godina

" Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!"
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)


A da ja tebe podsetim na "El classico" odigran 19.11.2005. (sezona 05-06) na "Santiago Bernabeu" kada je bilo 0:3!!! Ceo stadion je aplaudirao Ronaldinho-u koji je postigao 2 prelepa gola!!!!

P.S. Da ste bili u punom sastavu utakmica bi bila dinamicnija i mnogo bolja i brza, sto znaci da bi Barca sigurno 2 puta bolje igrala!!!!

A sad pohod na "Championes league"-u

Nena

pre 15 godina

Ocekivano!! Nisam ocekivala goleadu, lepo je Guardiola rekao.. Mnogo mi je drago sto je Eto'o dao gol, a za Messijevu majstoriju da ne pricam. Posed lopte - mene bi bilo sramota da sam madridista xD
Inace, jel Barca kriva sto Real kao klub nije sposopan da dovede normalan sastav i sto nema zamene za igrace. Pa i nama povredjen Milito vec mesecima, pa Iniesta.. pa imamo adekvatne zamene.. Ko vam je kriv sto nemate?! Barca nije sigurno..
Ja ne znam kako je Messi zavrsio utakmicu na nogama. I ne znam kako ih nije sramota da udju u utakmicu sa namerom da mu polome noge. Izem ti ja takve "sportiste"..
VISCA BARCA!!

FCB 1899

pre 15 godina

Guti. H 14

Bilo bi jako glupo kad bi se raspravljao sa tobom oko svih gluposti koje si nabrojao, jer kako kaze Marfi : Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi mozda nece primetiti razliku, ali sine ti nemas pojma sta znaci simbol "Pirova pobeda" Prelistaj malo Vujakliju, u pauzi dok pises izuzetno neinteligentne komentare. Sorry. Svaka cast Barsi, navijam za Nju od malena, kada su bili svi bolji od Nje i zato je verovatno najveci promasaj medju svim komentarima onaj od onog Indijanca sto generalizuje sve navijace Barse smatrajuci ih sve Skorojevicima... A sto se tice radovanja, da li se nekad neka od ove dve ekipe manje ili vise radovala pobedi u El Klasiku?!!!? Da... Ne verujem i da sam dozvolio da me neki mamlazi ovde iznerviraju...pozdrav i svka cast Realu na borbenosti.

real madrid bt

pre 15 godina

@jocA 90;
Pa ti igraci koji nam sad fale razbijali su vas 2 godine i niste znali za pobedu sada kao ovi tvoji su nesto bolji. Ne, jedina razlika je Mesi i nista vise. Cast mi je sto me cuveni Bojic spomenuo samo ako je pravi navijac nek se javlja i kad Barsa izgubi a ne salje 10 komentara kad pobede i nezna se koji je komentar gluplji. Za sve vas koji ste se prepoznali kao instant navijaci Barse ja to nisam izmislio nego sam procitao jedan komentar od vaseg navijaca i samo sam ga preneo, nista vise. Vidim da ste raspolozeni pa nam predajete fudbal a i mogli bi i knjigu da izdate kako ste pesnicki raspolozeni. Ne zelim da budem bezobrazan i pisem komentare samo da bih nekog uvredio ali jedno znam to sto REAL MADRID ima vi to mozete samo sanjati bar u sledecih 30 godina i to pod uslovom da REAL ne osvoi nista.

jaky27

pre 15 godina

(Guti.H.14,14decembar2008)
Kad vec spominjes pobjedu Reala 11:1 koja se dogodila 1943 u uzvratnoj utakmici polufinala kupa,onda si trebo spomenut da je Barca prvu utakmicu dobila 3:0,a nekoliko minuta prije pocetka uzvrata u barcinu svlacionicu uletila je policija i prijetila igracima prisilnim radom.
Diktator Franco u to vrijeme nije zelio imati katalonskog finalistu u kupu.
Utakmica je zavrsila 11:1 ALI uz 4 neopravdana crvena kartona igracima Barce.
Poslije te utakmice nastala je pojacana mrznja prema Realu.
Guti, sve ti to pise na web enciklopediji Wikipedija, pa slijedeci put kad napises o velikoj pobjedi Reala onda i napisi na koji nacin su dosli do te pobjede.

dejan

pre 15 godina

@Vlado FCB

Mozemo da se vracamo kolko hoces i da se vratimo 60 godina nazad mislim da to nije u tvom interesu, doci ce na videlo titule... HAHAHa
31 titula... a da onaj penal bio je nad Gutijem i napravio ga je Oleguer.. nemas pojma

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

Barca fan

pre 15 godina

@ (Guti.H 14, 14. decembar 2008 14:02)

Cinjenice:
"Barselona u najjacem sastavu"
- Iniesta, Milito, nedovoljno oporavljeni Hleb! Da li je to najjaci sastav?!

"jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid"
- "jedva" zato sto svaki napad koji je Barsa nameravala da sprovede u delo bio je brutalno prekidan nasrtajima fudbalera pateticnog Reala, vecinom na najboljeg fudbalera danasnjice Mesija! Osakacen Madrid jeste bio ali to vam je jedini + u ovom El Klasiku i glavni razlog za primljena samo 2 gola!

"jedan Migel Palanka"
- na terenu se pokazao mnogo bolje nego jedan Guti! Ali je "0" za jednog Bojana Krkica!

"penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...)"
- penal je vise nego ocigledan, poricanje je samo prva faza... Sad mi je mnogo vise zao sto Eto nije iskoristio taj isti penal!
"Greska Kanavara" pa covek umalo nije poginuo pokusavajuci da spreci pogodak, odbio se o stativu 2 minuta nije mogao da ustane!
Uverite se: http://it.youtube.com/watch?v=X23l2qNMJTA

"medju novopecenim "ultrasima" Barselone"
- Volim Barsu od kad za sebe znam, a to sto svakoga dana armija njenih navijaca raste je ocigledno samo tebi i slicnima problem!

"pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala""
- A sta to pokusavamo da izvadimo posedom lopte?! Ako nisi primetio BARSA JE POBEDILA 2:0... "Sramota Reala" a kako ti nazivas izivljavanje na Mesiju i foliranje gotovo citavog tima Reala?!

"Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu... "
- Ovo je savrsena recenica koju bi mogao primeniti pre svih na sebe!

Sledeci put se dobro zapitaj kada uzmes tastaturu u svoje ruke!

Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

joca90

pre 15 godina

@ real madrid bt


Prvo bez Mesija, Etoa, Anrija, Pujola i Cavija bi na Bernabeu verovatno dobio Real sa svim igracima ali kako ti mozes da poredis te igrace sa igracima koji su falili realu. Ko je to falio? Sad se pozivate na nekog Robena?! Pa jel Cavi napravio faul umesto njega kad je dobio crveni protiv Sevilje?! Sto pre shatite (navijaci reala) da ste prosli dosta dobro na ovoj utakmici bice vam lakse.
Mes Que Un Club

Pepe

pre 15 godina

@messi,niko ne spori da je messi jedan od 5 najboljih fudbalera danasnjice,ali toliko pogresnih pasova,nerezonskih driblinga,½silovanja½,pokazuje da jos puno treba da poradi pre svega na psiholoskom palnu da bi bio br.1 ! Veliki igrac mora biti veliki i kad ga tuku i kad ga ne ide...

Guti.H 14

pre 15 godina

Wow.Barselona pobjedila Real na Kamp Nou!!!!Krajnje specifican, nesvakidasnji dogadjaj...Pitam se, kakvo je to vrijeme doslo da se "navijaci" Barselone toliko raduju OVAKVOJ pobjedi nad Realom, i to na svom stadionu?Ko razumije-shvatice...
Cinjenice su ono sto je bitno u ovoj prici.
One govore ovako: Barselona u najjacem sastavu, na svom stadionu, pred OGROMNIM brojem navijaca, jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid (sa zvanicno 11 povrijedjenih igraca), u kojem je, tokom veceg dijela meca igao jedan Migel Palanka:-)Dakle, pirova pobjeda, ukljucivala je jos i nepostojeci penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...) zahvaljujuci kojoj je i postignit 2 gol.
Dakle, i pored svih hvalospijeva, najavljivanja raznih "petardi" i "sestardi", Barselona je na svom stadionu, pred toliko navijaca JEDVA uspjela da dobije DRUGI (!!!) tim Real Madrida.
Sada se, medju novopecenim "ultrasima" Barselone, od kojih vecina ne zna ni kad im je osnovan klub, kao ni 99% istorije istog, postavlja pitanje: kako se izvuci i predstaviti ovu pobjedu kao "ogroman poraz", "unistenje" Real Madrida, i nekako naci opravdanje za CINJENICE koje sam gore naveo.Najsimpaticnije mi je kada pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala" zbog istog...Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu...
Zivot nas uci da je za sve lako pronaci lazna opravdanja...Za "navijace" Barselone uvijek ce ih biti,dobijali ili gubili sa 0:1, ili 4:1...Tako se hrani psiha malih ljudi.
Stoga, da bih im pomogao da se "vrate" u realnost, reci cu jos ovo: sezona i titula se ne rijesavaju na polovini sezone(ko zna ista o fudbalu,svjestan je ovog), kao i to da ako zelite da stvarno navijate za neki klub, pogledate u proslost i naucite nesto iz iste...Ona kaze da je Barselona prije ili kasnije uvijek padala u sake Real Madrida, koji je nalazio nacina da katalonski separatizam(ustolicen u vidu F.C.Barcelona) odrzi pod kontrolom, dajuci mu istorijske lekcije.U Barsinoj, ne Realovoj proslosti su zapisani porazi od omrazenog im rivala poput onog iz Coppa Del Rey od 11-1...A znajuci da se istorija ponavlja, hm, svasta nam moze pasti na pamet:-)
Do nekog sledeceg derbija i do nekih drugih 11-1, gledajte fudbal a sanjajte titule, narocito evropske:-)Poz

DidierDrogba

pre 15 godina

Svaka cast Barsi!
Drago mi je zbog Mesija.

ps Nisam video smesnijeg 'navijaca' od ovog bojica!
Znaci kada Barsi ne ide njega nema nigde, a kad redja pobede ostavlja 16 komentara.

Vlado FCB

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)
Prosle sezone kad je igrao Real u najacem sastavu(0-1)Barsa je igrala u smesnom sastavu bez Messia,Eta...a ono kad je bilo 4-1 poklonjen penal i ne sviran faul nad Markezom posle cega je nastavljena akcija i normalno Barsa primila gol oces da se vratim jos u nazad kad je bilo 3-3 kad je Messi postigo 3 gola isto poklonjen penal na Van Nisterlojom kojeg Pujol nije pipno,a on pao oces jos da se vracam unazad,ti o necemu pricas!?
Kazes da je Drente pogodio onu sansu e pa da je i Eto pogodio penal bilo bi 3-0 al nije!Ajmo pogledaj tabelu pa cemo pricati!Jel smo mi krivi sto imate igrace koji se samo povredjuju mozda imaju slabe kosti!?Ono je sinoc bilo sramota onakvo ciljanje da se povredi Messi i to kraljevski klub pa onaj Gago gazi ga na tetivu,a posle utakmice Messi pridje i grli se sa njim!Sramota
VISCA EL BARCA

Vlado FCB

pre 15 godina

(minotaur, 14. decembar 2008 00:53)
I onda covek kaze nije navijac Reala!?Penal nije bio pa mozda nebi bio da su igrali ragbi,a posto je ovo fudbal penal je cist kao suza i ne znam o kakvim sansama pricas pa Real nije mogo da dodje do sesneterca jedino da Kasiljas ispuca do Valdesa!

messi

pre 15 godina

bas se ovom utakmicom pokazalo da je messi najbolji na svijet dao je nevjerovatan gol napravljeno je nad njim 10 jakih faula nije mogao bolje kad je real igrao s 10 igraca u odbraun klasicni bunker,barsa je bolja za klasu

Serbian Cule

pre 15 godina

Madridisti sto se sad vadite na sastav? znali ste ko nece moci da igra i pre meca, pa ste pisali da ce real da pobedi,a sad vam sastav kriv, bolje se stidite onakve igre vaseg omiljenog kluba.posed lopte vec neko rekao 74% - 25% prilike za gol 13 - 3 za Barsu , pa vidim kukate sto vam je igrao onaj klinac Palanka, pa on je bolje odigrao od Gutija koga nisam video dok nije krenuo ka klupi da bi izasao iz igre.

@real madrid bt

ja navijam za Barsu 4-5 godina i nisam prestao da navijam kad je bila u krizi i ne vidim zasto sam sad ja neki "serijski navijac" koji ce posle navijati za Man city. sad ako ti imas 30 godina i nacijas za real 15 godina svaka cast ali sta ja mogu kad jos nemam 30 jel sam mozda trebao da nosim Barsine portikle pa da mi sad bude "navijacki staz" 17 godina.

Boixos-Nois

pre 15 godina

Pa sta reci,Real je dosao da se brani ali im to bas nije poslo za rukom.Svakako da bi rezultat bio mnogo veci u korisu Barse da je Messi iskoristio veliku sansu koja mu se ukazala na pocetku utakmice.Vidjelo se da su Realovi igraci zeljeli da faulovima(Ramos,Drente) zaustave Mesija ali im je ipak zabio golcinu na majstorski nacin na koji samo on zna.Jaja Tyre dva tri puta izvanredno prosao skoro cijelu odbranu rEALA ali je falilo malo sreca da savlada Kasiljasa.Nije sudjena ruka kada je ALVES centrirao,ali nema veze pobjeda je pobjeda.Barsa rusi redom,pozz za sve Barsine navijace.

bojic

pre 15 godina

(real madrid bt, 14. decembar 2008 10:51) Pa cak je i Btim BARSE BOLJI OD vaseg a tima reala.Tako da bi sigurno bilo bar 1 - 0 za BARSU.BARSA IZNAD SVIH.Ko gubi ima pravo da se ljuti.

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Nije da se hvalim,ali i prognozirao sam ovakav tok(doduse ne bas i sam rezultat) meca.I mislim da je Gvardiola bio u pravu kad je rekao da treba smanjiti euforiju,i da ne treba ocekivati goleadu i trpanje od 5:0 ili 6:0,bas zato sto je pre utakmice sve,ali sve islo na Barsinu vodenicu,a bas sve protiv Reala(povrede,suspenzije bitnih igraca,rezultatska kriza,smena trenera...).Ipak je to najveci derbi Spanije,gde je sve moguce,a Real zasluzuje respekt za borbenost sinoc,iako je evidentno da su u otvorenoj igri inferiorniji u odnosu na Barsu,uostalom kao i bilo koja druga ekipa na svetu.
U Realu bih posebno izdvojio Kasiljasa(def najbolji golman na svetu,uporno postavljanje Bufona na to mesto zadnjih par godina je stvarno smejurija)i Kanavara(odlicna partija sinoc,iako je u Realu mnogo puta kiksirao,sinoc par kljucnih startova i uklizavanja).A primetno je da zbog kadrovskih problema,Serhio Ramos mora prinudno da igra levog beka,plus sto je sinoc markirao Mesija,pa se gotovo i nije ni ubacivao u napad...
Sto se Barse tice,stvarno su bili bolji,kontrolisali igru,posed lopte neverovatan,al opet bez nekih izglednijih prilika do penala...sinoc je najbolji bio Jaja Ture iako ga komentator sinocnog prenosa cele sezone oznacava kao najslabiju kariku Barse(al lupa covek samo tako).Sjajan u defanzivi,kad treba borben,kad zatreba smiren i hladnokrvan,ume da iskontrolise situaciju,sjajna tehnika za zadnjeg veznog,i onaj neverovatan slalom kad je u prvom poluvremenu nanizao petoricu..
Moram tkdj da primetim da je evidentno da se Mesi zadnjih par utakmica nalazi u padu forme,i protiv Sevilje je igrao ispod njegovih mogucnosti(doduse izvukao se zadnjih 15 min sa dva lepa gola),protiv Valensije se nije ni video,a sinoc je odigrao najlosiju patiju ove sezone...koliko su mu samo lopti oduzeli,lako ih je gubio,nije ni najlaksu situaciju 1 na 1 mogao da resi...opet,mnogo,ali mnogo su ga krljali(planski naravno,da ga izbace iz koloseka,onako perfidno,kad se oslobodi lopte kao slucajno ga ovaj zakaci po nogama)...Sad je pitnje kako ce se on nositi s velikom odgovornoscu glavne zvezde tima i najboljeg i najpopularnijeg igraca sveta.Ja se nadam da ce uspeti da se izbori s tim i da ce trajati duze nego Brazilci Ronaldo(96-98.) i Ronaldinjo(2003-06) jer su njih trojica(Ronaldo fenomeno,R10 i Mesi) nakon Maradone individualno 3 najdominantnija igraca u svetu fudbala.

medo

pre 15 godina

Koji je ovo Pepe...Cime je to Messi dokazao da nije najbolji na svjetu....U prvih dvadeset minuta ste isli na to da mu slimite nogu...I vi ste neki Kraljevski klub imali ste posed lopte 27%...Sramota, samo se pokrij usima Pepe...A Mesi je u poslednjem minutu pokazao da je najbolji na svijetu, mozda si ti tad zmuri...Steta sto Barselona nije ranije postigla gol, pa da se ovaj Real malo otvori a ne da igra kao neka engleska ekipa...Bila bi to onda najveca pobeda svih vremena...A i kisa je spasila Real...Sve u svemu zna se ko je najbolja ekipa u evropi...Steta sto se ne sastaje sa Mancesterom i njega da pregazi...I jos nesto, kada se Injesta vrati, tada ih niko nece zaustaviti...

bojic

pre 15 godina

(dejan, 14. decembar 2008 02:38) POGLEDAJ DOBRO TABELU.Uzmi maramicu u ruke i placi,placi,placi,placi.DDrugo ti nista ne predostaje.BARSA IZNAD SVIH.Advanaest bodova iznad tvog smijesnog reala.

bojic

pre 15 godina

Sta drugo reci nego BARSA IZNAD SVIH.BARSA JE MASINA KOJA GAZI SVE PRED SOBOM.Pa tako i defanzivni real.Novi sampion se zna.BARSA BARSA BARSA.

lfp

pre 15 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo jednu jako vaznu stvar: kisu! Videlo se tokom veceg dela meca koliko mokar teren smeta Barsi, jednostavno to nije bila njihova igra (kao protiv Valensije ili Sevilje). Ubedjem sam da se Real, da je teren bio savrsen, ne bi vratio u Madrid bez 4-5 komada. Ipak, i po takvom terenu 74%, stvarno neverovatno!
P.S. Mesijev gol je potez genija, iz onakve pozicije, u punom trku, sa klizavom loptom po natopljenom terenu... I uciniti to sa takvom lakocom, nemam reci.

eto

pre 15 godina

hvala ljudi hvala na pohvali sad cu ja ici u partizan na pozajmicu ,,,hahahahahhahahahahaha sanjacete to heheh m napred barca napred delijee

bojic

pre 15 godina

Dobro je rekao Gvardiola.Ni pet ni sest vec 2 - 0.realovci sad vam je jasno ko je SAMPION SPANIJE.Uzalud vam fauliranja i defanzivna igra cijelu utakmicu.Zasluzeno ste izgubili.A ono zakucavanje MESSIJA na kraju utakmice.Vrijedi bar jos tri pogodka.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima MOCNE BARSE.

nebi

pre 15 godina

Sudija jeste bijo tendenciozan ali protiv koga ..barse naravno pa trebao je da da najmanje 2 crvena nastartovima protiv mesija. drugo ako to nije penal ne znam sta je , i cujem neke sto kazu bez 4-5 prvotimca hahah. pa to nije barsin problem sad treba barsa da igra sa juniorima protiv njih ,, sinoc nije igrala barsa - real nego barsa protiv avellinoa ili mantove.. zato pozdrav onima sto vole barsu naravno onima sto vole i znaju sto je nogomet a zao mije ovih navijaca reala, milana, bunakerovci sto kvare fudbal bumkerima

real madrid bt

pre 15 godina

Prvo da vam cestitam i pobedu i titulu. Pre nego sto pocnu komentere od tinejgere koji navijaju za Barsu " cak" 4 godine a pre toga su navijali za Milan a u buducnost planiraju navijti za Mancester Siti samo jedna stvar nemojte zaboraviti. Sta bi bilo da za Barsu nisu igrali Mesi, Eto, Anri,Pujol, Cavi na prepunom Santijagu Bernabeu pred 90000 hiljada gledalaca i kompletnog Reala. Izgubili bi ste naravno. Samo radi poregenja juce u Barsi jedini novi igrac od prosle sezone u prvom timu bio je Dani Alves dok je Realu ako uklucimo povrgene, suspendirane i igrace koje su napustili Real docicemo do brojke od 11 igraca , znaci ceo jedan tim. Ipak vam opet cestitam jer ste juce bili bolji.

Antiglobalista

pre 15 godina

KOliko je od ovih silnih "Madridista" i "Katalonaca" uopšte bilo u Španiji barem turistički?
Hahaha stvarno presmešno, Real i Barsa do groba preko B92 :-)))

milosh-nish

pre 15 godina

pricajte sta hocete,ali kad se vrate te 2/3 tima Barsa ovakva nema sanse,za Evropu necu ni da pominjem tu ni 1 spanski klub nema sanse pored onakvih engleza,jer realno cela gornja polovina u Engleskog premier ligi bi lagano dobila ova 2 vecerasnja rivala...

ady-ibrahimovic

pre 15 godina

Zasluzeno nema sta,svaka cast Barseloni,a Real nije igrao kako se ocekivalo posebno kada igra onaj PREDATOR DRENTE kakva je to rupa od igraca,nedaj Boze!!! Ovde je sve reseno Barsa je novi sampion Spanije kao Inter u Italiji :))))

dejan

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!

Madridista Forever !!!

pre 15 godina

I pored Barsine pobjede jako sam zadovoljan vecerasnjim izdanjem Reala posebno zalaganjem igraca na terenu koje je za svaku pohvalu i nema im se sta zamjeriti osim malo srece koje im je veceras nedostajalo... Novi trener Reala je veceras bio na visini zadatka i samo su mu nedostajali povrijedjeni igraci i malo srece za drugaciji ishod (odusevio me je hrabroscu da uvede decka koji je samo jedanput igrao za prvi tim Reala).Sa ovim pristupom igri i sa nekim oporavljenim igracima Real ce u 2009 neuporedivo bolje da igra.HALA MADRID i cestitke Barsi !!!

Barca fan

pre 15 godina

@ (raul, 14. decembar 2008 00:34)

Hvala! Nego, otkud ti znas ko od kad navija za Barsu?! Isto to bi se moglo reci za tebe, kada si ti poceo da navijas za Real on je bio na vrhu jer veliki je klub to se zna, prema tome pozicija na tabeli nikakve veze nema sa nasim navijanjem za Barsu, i ja je volim otkad znam za sebe, otkad pratim fudbal!
Barsa kako igra ove sezone apsolutno nista vam ne bi vredelo da vam se pridruzilo pola Mancestera! I prethodnih sezona igra je trebalo ovako da izgleda da je Rajkard nije upropastio! Kao sto "(DUNJA, 14. decembar 2008 00:26)", kaze samo biste primili vise golova da ste bili kompletni, jer protiv nje se ne moze nadigravati, jedino samu sebe moze pobediti eventualno losom igrom... Dosta se Real provlacio, neresen rezultat u ovom El Klasiku bio bi previse!
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

raul

pre 15 godina

Cestitam pravim navijacima barselone na ovoj pobedi.Ipak cekali su 3 godine,nije malo!Salu na stranu,imali su vise srece ali i fudbalskog znanja i mnogo vise kvalitetnijih igraca.Mrzim ih iz dna duse ali svaka cast.Posed lopte je prica za sebe,ja to jos nisam video.Ranjeni real,koji je bez pola tima,nije mogao vise sa nekim palankom,a pogotovo sa kiksarom salgadom koji ne bi mogao da igra ni u trudbeniku ali to je vec druga prica...Zelim da pozdravim sve fudbalske strucnjake i novokomponovane navijace barselone koji su slali svoje lascivne i saljive komentare i koji su prognozirali da ce biti 5:0,6:0.Otkud to potcenjivanje najuspesnijeg kluba evrope?Za klub se navija godinama a ne preko noci.Ja navijam za real ceo svoj zivot,i kada su bili vrh i kada su bili najobicniji manekeni,i kada je bilo mucenje gledati ih i kada su bili strah i trepet evrope...A ne kao neki,bacili pogled na trenutnu tabelu i to je to...Barsi svaka cast,trenutno nema boljih od njih,a za real nema brinem,bice oni najbolji kao nekad...do sledeceg klasika...

minotaur

pre 15 godina

Nisam navijac ni jednog od ova dva kluba, ali moram da dam komentar.
Citam prethodne komentare pa mi je zasmetalo to sto niko nije pomenuo sanse reala koje su u prvih 60 min igre bile konkretnije, a svakako ne treba gubiti iz vida da real vec duze vreme igra bez 4-5 standardnih prvotimaca i da umesto njih igraju anonimusi.
I svakako da ne izostavimo tendeciozno sudjenje kao i penal za Barselonu koji ocigledno nije postojao ...

DUNJA

pre 15 godina

zasluzena pobijeda barce,a sta reci za real,pa brate mili ovako nije igrao ni getafe,doslovno svi u sesnaestmetara,sramota za klub koji je prije ove utakmice zaostajao 9 bodova,umjesto da igraju hrabro na pobijedu oni izbijaju loptu sto dalje od gola,cassilas zadrzava vrijeme,uzas ovakve pobijede su najslade,ovi se neki zale real igrao bez pola momcadi,ja bi bas htio da je real bio kompletan jer bi barci bilo jos lakse,real bi tada barem mislim igrao nesto otvorenije,ovo veceras je uzas i sramota BUNKER, BARCA DA JE ZABILA GOL U RANOJ FAZI BILA BI GOLIJADA

boris_su

pre 15 godina

Videli ste usporeni simak kako je Gvardiola vikao: "Leo, Leo, Leo..." pre izvodenja penala?! E to se desava kad se ne slusa trener.

Nesto i konkretno o mecu:
Barca nije igrala bas nesto lepo, ali su stvorili dosta prilika, i ili su izkomplikovali zavrsnicu ili je tamo bio Kanavaro ili Kasija da spreci gol sansu. Oni dobijaju prelaznu ocenu u Realu.
Real je bio ocajan osim Drenteovih prodora nisu imali nikakvu priliku, ja sam licno vise ocekivao od Reala. Mislim posed lopte sve opisuje, kako je Real pristupio mecu: 74%-26%!
A genijalnost Mesija, kod loba, jos cemo dugo gledati i secati se na taj potez. Jako tesko izvodjiv sut a on sa takom lakocom je uradio, da covek prosto umisli da i on bi mogao to da uradi.

Sve u svemu zasluzena pobeda Barce, a Real na nevidenim dubinama Huande Ramos imace mnogo posla da izvuce Real iz ove krize.

kameni

pre 15 godina

'koji je lako odbranjivu loptu umesto u aut zakucao pravo u sopstvenu mrežu'...kolko sam ja vidio,on je sebe skucao u stativu....posjed...OXOXO...barca je potpuno dominirala...nema sta da se prica...ocekivano....

Barca fan

pre 15 godina

Eh da su postigli taj prvi gol negde oko 15. minuta umesto u 83. pa do kraja bi ih napunili sa bar jos 6 komada... Ovaj put ste se provukli, kao i mnogo puta pre!
Real standardno jadan, dzaba im i sutiranje Mesija, i foliranje, zasluzili su jos mnogo zutih kartona!
Barsi ide titula ali tu dileme nije ni bilo, najvaznije je da ih jos dugo gledamo i uzivamo u fudbalu jer ono sto oni izvode jeste za uzivanje i divljenje, ni Real svojom ruznom igrom nije uspeo to da pokvari! Sve ce to jos lepse izgledati kada se Iniesta oporavi...
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

Barca fan

pre 15 godina

Eh da su postigli taj prvi gol negde oko 15. minuta umesto u 83. pa do kraja bi ih napunili sa bar jos 6 komada... Ovaj put ste se provukli, kao i mnogo puta pre!
Real standardno jadan, dzaba im i sutiranje Mesija, i foliranje, zasluzili su jos mnogo zutih kartona!
Barsi ide titula ali tu dileme nije ni bilo, najvaznije je da ih jos dugo gledamo i uzivamo u fudbalu jer ono sto oni izvode jeste za uzivanje i divljenje, ni Real svojom ruznom igrom nije uspeo to da pokvari! Sve ce to jos lepse izgledati kada se Iniesta oporavi...
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

raul

pre 15 godina

Cestitam pravim navijacima barselone na ovoj pobedi.Ipak cekali su 3 godine,nije malo!Salu na stranu,imali su vise srece ali i fudbalskog znanja i mnogo vise kvalitetnijih igraca.Mrzim ih iz dna duse ali svaka cast.Posed lopte je prica za sebe,ja to jos nisam video.Ranjeni real,koji je bez pola tima,nije mogao vise sa nekim palankom,a pogotovo sa kiksarom salgadom koji ne bi mogao da igra ni u trudbeniku ali to je vec druga prica...Zelim da pozdravim sve fudbalske strucnjake i novokomponovane navijace barselone koji su slali svoje lascivne i saljive komentare i koji su prognozirali da ce biti 5:0,6:0.Otkud to potcenjivanje najuspesnijeg kluba evrope?Za klub se navija godinama a ne preko noci.Ja navijam za real ceo svoj zivot,i kada su bili vrh i kada su bili najobicniji manekeni,i kada je bilo mucenje gledati ih i kada su bili strah i trepet evrope...A ne kao neki,bacili pogled na trenutnu tabelu i to je to...Barsi svaka cast,trenutno nema boljih od njih,a za real nema brinem,bice oni najbolji kao nekad...do sledeceg klasika...

DUNJA

pre 15 godina

zasluzena pobijeda barce,a sta reci za real,pa brate mili ovako nije igrao ni getafe,doslovno svi u sesnaestmetara,sramota za klub koji je prije ove utakmice zaostajao 9 bodova,umjesto da igraju hrabro na pobijedu oni izbijaju loptu sto dalje od gola,cassilas zadrzava vrijeme,uzas ovakve pobijede su najslade,ovi se neki zale real igrao bez pola momcadi,ja bi bas htio da je real bio kompletan jer bi barci bilo jos lakse,real bi tada barem mislim igrao nesto otvorenije,ovo veceras je uzas i sramota BUNKER, BARCA DA JE ZABILA GOL U RANOJ FAZI BILA BI GOLIJADA

kameni

pre 15 godina

'koji je lako odbranjivu loptu umesto u aut zakucao pravo u sopstvenu mrežu'...kolko sam ja vidio,on je sebe skucao u stativu....posjed...OXOXO...barca je potpuno dominirala...nema sta da se prica...ocekivano....

Barca fan

pre 15 godina

@ (raul, 14. decembar 2008 00:34)

Hvala! Nego, otkud ti znas ko od kad navija za Barsu?! Isto to bi se moglo reci za tebe, kada si ti poceo da navijas za Real on je bio na vrhu jer veliki je klub to se zna, prema tome pozicija na tabeli nikakve veze nema sa nasim navijanjem za Barsu, i ja je volim otkad znam za sebe, otkad pratim fudbal!
Barsa kako igra ove sezone apsolutno nista vam ne bi vredelo da vam se pridruzilo pola Mancestera! I prethodnih sezona igra je trebalo ovako da izgleda da je Rajkard nije upropastio! Kao sto "(DUNJA, 14. decembar 2008 00:26)", kaze samo biste primili vise golova da ste bili kompletni, jer protiv nje se ne moze nadigravati, jedino samu sebe moze pobediti eventualno losom igrom... Dosta se Real provlacio, neresen rezultat u ovom El Klasiku bio bi previse!
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

Antiglobalista

pre 15 godina

KOliko je od ovih silnih "Madridista" i "Katalonaca" uopšte bilo u Španiji barem turistički?
Hahaha stvarno presmešno, Real i Barsa do groba preko B92 :-)))

boris_su

pre 15 godina

Videli ste usporeni simak kako je Gvardiola vikao: "Leo, Leo, Leo..." pre izvodenja penala?! E to se desava kad se ne slusa trener.

Nesto i konkretno o mecu:
Barca nije igrala bas nesto lepo, ali su stvorili dosta prilika, i ili su izkomplikovali zavrsnicu ili je tamo bio Kanavaro ili Kasija da spreci gol sansu. Oni dobijaju prelaznu ocenu u Realu.
Real je bio ocajan osim Drenteovih prodora nisu imali nikakvu priliku, ja sam licno vise ocekivao od Reala. Mislim posed lopte sve opisuje, kako je Real pristupio mecu: 74%-26%!
A genijalnost Mesija, kod loba, jos cemo dugo gledati i secati se na taj potez. Jako tesko izvodjiv sut a on sa takom lakocom je uradio, da covek prosto umisli da i on bi mogao to da uradi.

Sve u svemu zasluzena pobeda Barce, a Real na nevidenim dubinama Huande Ramos imace mnogo posla da izvuce Real iz ove krize.

lfp

pre 15 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo jednu jako vaznu stvar: kisu! Videlo se tokom veceg dela meca koliko mokar teren smeta Barsi, jednostavno to nije bila njihova igra (kao protiv Valensije ili Sevilje). Ubedjem sam da se Real, da je teren bio savrsen, ne bi vratio u Madrid bez 4-5 komada. Ipak, i po takvom terenu 74%, stvarno neverovatno!
P.S. Mesijev gol je potez genija, iz onakve pozicije, u punom trku, sa klizavom loptom po natopljenom terenu... I uciniti to sa takvom lakocom, nemam reci.

bojic

pre 15 godina

Dobro je rekao Gvardiola.Ni pet ni sest vec 2 - 0.realovci sad vam je jasno ko je SAMPION SPANIJE.Uzalud vam fauliranja i defanzivna igra cijelu utakmicu.Zasluzeno ste izgubili.A ono zakucavanje MESSIJA na kraju utakmice.Vrijedi bar jos tri pogodka.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima MOCNE BARSE.

minotaur

pre 15 godina

Nisam navijac ni jednog od ova dva kluba, ali moram da dam komentar.
Citam prethodne komentare pa mi je zasmetalo to sto niko nije pomenuo sanse reala koje su u prvih 60 min igre bile konkretnije, a svakako ne treba gubiti iz vida da real vec duze vreme igra bez 4-5 standardnih prvotimaca i da umesto njih igraju anonimusi.
I svakako da ne izostavimo tendeciozno sudjenje kao i penal za Barselonu koji ocigledno nije postojao ...

nebi

pre 15 godina

Sudija jeste bijo tendenciozan ali protiv koga ..barse naravno pa trebao je da da najmanje 2 crvena nastartovima protiv mesija. drugo ako to nije penal ne znam sta je , i cujem neke sto kazu bez 4-5 prvotimca hahah. pa to nije barsin problem sad treba barsa da igra sa juniorima protiv njih ,, sinoc nije igrala barsa - real nego barsa protiv avellinoa ili mantove.. zato pozdrav onima sto vole barsu naravno onima sto vole i znaju sto je nogomet a zao mije ovih navijaca reala, milana, bunakerovci sto kvare fudbal bumkerima

bojic

pre 15 godina

Sta drugo reci nego BARSA IZNAD SVIH.BARSA JE MASINA KOJA GAZI SVE PRED SOBOM.Pa tako i defanzivni real.Novi sampion se zna.BARSA BARSA BARSA.

ady-ibrahimovic

pre 15 godina

Zasluzeno nema sta,svaka cast Barseloni,a Real nije igrao kako se ocekivalo posebno kada igra onaj PREDATOR DRENTE kakva je to rupa od igraca,nedaj Boze!!! Ovde je sve reseno Barsa je novi sampion Spanije kao Inter u Italiji :))))

dejan

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!

eto

pre 15 godina

hvala ljudi hvala na pohvali sad cu ja ici u partizan na pozajmicu ,,,hahahahahhahahahahaha sanjacete to heheh m napred barca napred delijee

real madrid bt

pre 15 godina

Prvo da vam cestitam i pobedu i titulu. Pre nego sto pocnu komentere od tinejgere koji navijaju za Barsu " cak" 4 godine a pre toga su navijali za Milan a u buducnost planiraju navijti za Mancester Siti samo jedna stvar nemojte zaboraviti. Sta bi bilo da za Barsu nisu igrali Mesi, Eto, Anri,Pujol, Cavi na prepunom Santijagu Bernabeu pred 90000 hiljada gledalaca i kompletnog Reala. Izgubili bi ste naravno. Samo radi poregenja juce u Barsi jedini novi igrac od prosle sezone u prvom timu bio je Dani Alves dok je Realu ako uklucimo povrgene, suspendirane i igrace koje su napustili Real docicemo do brojke od 11 igraca , znaci ceo jedan tim. Ipak vam opet cestitam jer ste juce bili bolji.

Madridista Forever !!!

pre 15 godina

I pored Barsine pobjede jako sam zadovoljan vecerasnjim izdanjem Reala posebno zalaganjem igraca na terenu koje je za svaku pohvalu i nema im se sta zamjeriti osim malo srece koje im je veceras nedostajalo... Novi trener Reala je veceras bio na visini zadatka i samo su mu nedostajali povrijedjeni igraci i malo srece za drugaciji ishod (odusevio me je hrabroscu da uvede decka koji je samo jedanput igrao za prvi tim Reala).Sa ovim pristupom igri i sa nekim oporavljenim igracima Real ce u 2009 neuporedivo bolje da igra.HALA MADRID i cestitke Barsi !!!

bojic

pre 15 godina

(dejan, 14. decembar 2008 02:38) POGLEDAJ DOBRO TABELU.Uzmi maramicu u ruke i placi,placi,placi,placi.DDrugo ti nista ne predostaje.BARSA IZNAD SVIH.Advanaest bodova iznad tvog smijesnog reala.

medo

pre 15 godina

Koji je ovo Pepe...Cime je to Messi dokazao da nije najbolji na svjetu....U prvih dvadeset minuta ste isli na to da mu slimite nogu...I vi ste neki Kraljevski klub imali ste posed lopte 27%...Sramota, samo se pokrij usima Pepe...A Mesi je u poslednjem minutu pokazao da je najbolji na svijetu, mozda si ti tad zmuri...Steta sto Barselona nije ranije postigla gol, pa da se ovaj Real malo otvori a ne da igra kao neka engleska ekipa...Bila bi to onda najveca pobeda svih vremena...A i kisa je spasila Real...Sve u svemu zna se ko je najbolja ekipa u evropi...Steta sto se ne sastaje sa Mancesterom i njega da pregazi...I jos nesto, kada se Injesta vrati, tada ih niko nece zaustaviti...

bojic

pre 15 godina

(real madrid bt, 14. decembar 2008 10:51) Pa cak je i Btim BARSE BOLJI OD vaseg a tima reala.Tako da bi sigurno bilo bar 1 - 0 za BARSU.BARSA IZNAD SVIH.Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Serbian Cule

pre 15 godina

Madridisti sto se sad vadite na sastav? znali ste ko nece moci da igra i pre meca, pa ste pisali da ce real da pobedi,a sad vam sastav kriv, bolje se stidite onakve igre vaseg omiljenog kluba.posed lopte vec neko rekao 74% - 25% prilike za gol 13 - 3 za Barsu , pa vidim kukate sto vam je igrao onaj klinac Palanka, pa on je bolje odigrao od Gutija koga nisam video dok nije krenuo ka klupi da bi izasao iz igre.

@real madrid bt

ja navijam za Barsu 4-5 godina i nisam prestao da navijam kad je bila u krizi i ne vidim zasto sam sad ja neki "serijski navijac" koji ce posle navijati za Man city. sad ako ti imas 30 godina i nacijas za real 15 godina svaka cast ali sta ja mogu kad jos nemam 30 jel sam mozda trebao da nosim Barsine portikle pa da mi sad bude "navijacki staz" 17 godina.

Guti.H 14

pre 15 godina

Wow.Barselona pobjedila Real na Kamp Nou!!!!Krajnje specifican, nesvakidasnji dogadjaj...Pitam se, kakvo je to vrijeme doslo da se "navijaci" Barselone toliko raduju OVAKVOJ pobjedi nad Realom, i to na svom stadionu?Ko razumije-shvatice...
Cinjenice su ono sto je bitno u ovoj prici.
One govore ovako: Barselona u najjacem sastavu, na svom stadionu, pred OGROMNIM brojem navijaca, jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid (sa zvanicno 11 povrijedjenih igraca), u kojem je, tokom veceg dijela meca igao jedan Migel Palanka:-)Dakle, pirova pobjeda, ukljucivala je jos i nepostojeci penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...) zahvaljujuci kojoj je i postignit 2 gol.
Dakle, i pored svih hvalospijeva, najavljivanja raznih "petardi" i "sestardi", Barselona je na svom stadionu, pred toliko navijaca JEDVA uspjela da dobije DRUGI (!!!) tim Real Madrida.
Sada se, medju novopecenim "ultrasima" Barselone, od kojih vecina ne zna ni kad im je osnovan klub, kao ni 99% istorije istog, postavlja pitanje: kako se izvuci i predstaviti ovu pobjedu kao "ogroman poraz", "unistenje" Real Madrida, i nekako naci opravdanje za CINJENICE koje sam gore naveo.Najsimpaticnije mi je kada pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala" zbog istog...Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu...
Zivot nas uci da je za sve lako pronaci lazna opravdanja...Za "navijace" Barselone uvijek ce ih biti,dobijali ili gubili sa 0:1, ili 4:1...Tako se hrani psiha malih ljudi.
Stoga, da bih im pomogao da se "vrate" u realnost, reci cu jos ovo: sezona i titula se ne rijesavaju na polovini sezone(ko zna ista o fudbalu,svjestan je ovog), kao i to da ako zelite da stvarno navijate za neki klub, pogledate u proslost i naucite nesto iz iste...Ona kaze da je Barselona prije ili kasnije uvijek padala u sake Real Madrida, koji je nalazio nacina da katalonski separatizam(ustolicen u vidu F.C.Barcelona) odrzi pod kontrolom, dajuci mu istorijske lekcije.U Barsinoj, ne Realovoj proslosti su zapisani porazi od omrazenog im rivala poput onog iz Coppa Del Rey od 11-1...A znajuci da se istorija ponavlja, hm, svasta nam moze pasti na pamet:-)
Do nekog sledeceg derbija i do nekih drugih 11-1, gledajte fudbal a sanjajte titule, narocito evropske:-)Poz

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

DidierDrogba

pre 15 godina

Svaka cast Barsi!
Drago mi je zbog Mesija.

ps Nisam video smesnijeg 'navijaca' od ovog bojica!
Znaci kada Barsi ne ide njega nema nigde, a kad redja pobede ostavlja 16 komentara.

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

Barca fan

pre 15 godina

@ (Guti.H 14, 14. decembar 2008 14:02)

Cinjenice:
"Barselona u najjacem sastavu"
- Iniesta, Milito, nedovoljno oporavljeni Hleb! Da li je to najjaci sastav?!

"jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid"
- "jedva" zato sto svaki napad koji je Barsa nameravala da sprovede u delo bio je brutalno prekidan nasrtajima fudbalera pateticnog Reala, vecinom na najboljeg fudbalera danasnjice Mesija! Osakacen Madrid jeste bio ali to vam je jedini + u ovom El Klasiku i glavni razlog za primljena samo 2 gola!

"jedan Migel Palanka"
- na terenu se pokazao mnogo bolje nego jedan Guti! Ali je "0" za jednog Bojana Krkica!

"penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...)"
- penal je vise nego ocigledan, poricanje je samo prva faza... Sad mi je mnogo vise zao sto Eto nije iskoristio taj isti penal!
"Greska Kanavara" pa covek umalo nije poginuo pokusavajuci da spreci pogodak, odbio se o stativu 2 minuta nije mogao da ustane!
Uverite se: http://it.youtube.com/watch?v=X23l2qNMJTA

"medju novopecenim "ultrasima" Barselone"
- Volim Barsu od kad za sebe znam, a to sto svakoga dana armija njenih navijaca raste je ocigledno samo tebi i slicnima problem!

"pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala""
- A sta to pokusavamo da izvadimo posedom lopte?! Ako nisi primetio BARSA JE POBEDILA 2:0... "Sramota Reala" a kako ti nazivas izivljavanje na Mesiju i foliranje gotovo citavog tima Reala?!

"Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu... "
- Ovo je savrsena recenica koju bi mogao primeniti pre svih na sebe!

Sledeci put se dobro zapitaj kada uzmes tastaturu u svoje ruke!

Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

Boixos-Nois

pre 15 godina

Pa sta reci,Real je dosao da se brani ali im to bas nije poslo za rukom.Svakako da bi rezultat bio mnogo veci u korisu Barse da je Messi iskoristio veliku sansu koja mu se ukazala na pocetku utakmice.Vidjelo se da su Realovi igraci zeljeli da faulovima(Ramos,Drente) zaustave Mesija ali im je ipak zabio golcinu na majstorski nacin na koji samo on zna.Jaja Tyre dva tri puta izvanredno prosao skoro cijelu odbranu rEALA ali je falilo malo sreca da savlada Kasiljasa.Nije sudjena ruka kada je ALVES centrirao,ali nema veze pobjeda je pobjeda.Barsa rusi redom,pozz za sve Barsine navijace.

milosh-nish

pre 15 godina

pricajte sta hocete,ali kad se vrate te 2/3 tima Barsa ovakva nema sanse,za Evropu necu ni da pominjem tu ni 1 spanski klub nema sanse pored onakvih engleza,jer realno cela gornja polovina u Engleskog premier ligi bi lagano dobila ova 2 vecerasnja rivala...

FCB 1899

pre 15 godina

Guti. H 14

Bilo bi jako glupo kad bi se raspravljao sa tobom oko svih gluposti koje si nabrojao, jer kako kaze Marfi : Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi mozda nece primetiti razliku, ali sine ti nemas pojma sta znaci simbol "Pirova pobeda" Prelistaj malo Vujakliju, u pauzi dok pises izuzetno neinteligentne komentare. Sorry. Svaka cast Barsi, navijam za Nju od malena, kada su bili svi bolji od Nje i zato je verovatno najveci promasaj medju svim komentarima onaj od onog Indijanca sto generalizuje sve navijace Barse smatrajuci ih sve Skorojevicima... A sto se tice radovanja, da li se nekad neka od ove dve ekipe manje ili vise radovala pobedi u El Klasiku?!!!? Da... Ne verujem i da sam dozvolio da me neki mamlazi ovde iznerviraju...pozdrav i svka cast Realu na borbenosti.

messi

pre 15 godina

bas se ovom utakmicom pokazalo da je messi najbolji na svijet dao je nevjerovatan gol napravljeno je nad njim 10 jakih faula nije mogao bolje kad je real igrao s 10 igraca u odbraun klasicni bunker,barsa je bolja za klasu

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Nije da se hvalim,ali i prognozirao sam ovakav tok(doduse ne bas i sam rezultat) meca.I mislim da je Gvardiola bio u pravu kad je rekao da treba smanjiti euforiju,i da ne treba ocekivati goleadu i trpanje od 5:0 ili 6:0,bas zato sto je pre utakmice sve,ali sve islo na Barsinu vodenicu,a bas sve protiv Reala(povrede,suspenzije bitnih igraca,rezultatska kriza,smena trenera...).Ipak je to najveci derbi Spanije,gde je sve moguce,a Real zasluzuje respekt za borbenost sinoc,iako je evidentno da su u otvorenoj igri inferiorniji u odnosu na Barsu,uostalom kao i bilo koja druga ekipa na svetu.
U Realu bih posebno izdvojio Kasiljasa(def najbolji golman na svetu,uporno postavljanje Bufona na to mesto zadnjih par godina je stvarno smejurija)i Kanavara(odlicna partija sinoc,iako je u Realu mnogo puta kiksirao,sinoc par kljucnih startova i uklizavanja).A primetno je da zbog kadrovskih problema,Serhio Ramos mora prinudno da igra levog beka,plus sto je sinoc markirao Mesija,pa se gotovo i nije ni ubacivao u napad...
Sto se Barse tice,stvarno su bili bolji,kontrolisali igru,posed lopte neverovatan,al opet bez nekih izglednijih prilika do penala...sinoc je najbolji bio Jaja Ture iako ga komentator sinocnog prenosa cele sezone oznacava kao najslabiju kariku Barse(al lupa covek samo tako).Sjajan u defanzivi,kad treba borben,kad zatreba smiren i hladnokrvan,ume da iskontrolise situaciju,sjajna tehnika za zadnjeg veznog,i onaj neverovatan slalom kad je u prvom poluvremenu nanizao petoricu..
Moram tkdj da primetim da je evidentno da se Mesi zadnjih par utakmica nalazi u padu forme,i protiv Sevilje je igrao ispod njegovih mogucnosti(doduse izvukao se zadnjih 15 min sa dva lepa gola),protiv Valensije se nije ni video,a sinoc je odigrao najlosiju patiju ove sezone...koliko su mu samo lopti oduzeli,lako ih je gubio,nije ni najlaksu situaciju 1 na 1 mogao da resi...opet,mnogo,ali mnogo su ga krljali(planski naravno,da ga izbace iz koloseka,onako perfidno,kad se oslobodi lopte kao slucajno ga ovaj zakaci po nogama)...Sad je pitnje kako ce se on nositi s velikom odgovornoscu glavne zvezde tima i najboljeg i najpopularnijeg igraca sveta.Ja se nadam da ce uspeti da se izbori s tim i da ce trajati duze nego Brazilci Ronaldo(96-98.) i Ronaldinjo(2003-06) jer su njih trojica(Ronaldo fenomeno,R10 i Mesi) nakon Maradone individualno 3 najdominantnija igraca u svetu fudbala.

Guti.H 14

pre 15 godina

Znao sam da cu uzburkati krv svim teenage i novopecenim "navijacima" Barselone prethodnim komentarom, ali ovo ipak prevazilazi moja ocekivanja:-)
Svi pokusaji da se izvrnu ili demantuju CINJENICE koje sam naveo u prethodnom komentaru svode se na zamajavanje, naklapanje, kao i opradavanje fikcije koja se nalazi u glavama svih tih "ljubitelja" Barselone-ustvari MRZITELJA Real Madrida.Malih ljudi, kao sto rekoh...
Ipak, sve to donekle i mogu da razumijem...Ipak nije lako biti svjestan cinjenice da ti je najveci rival ubjedljivo najjaci svjetski klub, a pritom znati da takvo nesto nikada ne smijes glasno izgovoriti, konstantno usadjujuci sebi u glavu misao i zelju(citaj-laz) da je Barselona, veci, bolji, uspjesniji i kakav jos sve ne klub, pa cak i kad gubi...
Ipak, kada bih zasebno odgovarao na sve "optuzbe" koje su mi upucene samo zbog izrazavanja sopstvenog misljenja, pao bih na nivo njihovih kreatora, tih okorelih "navijaca" Barselone, sto svakako ne bih sebi dopustio-ni u ludilu, na kraju, makar zbog svojih godina...
Na kraju, kratak osvrt na istorijske cinjenice(opet:-)):
Real je u prvom kolu Coppa Del Rey 1943. izgubio od Barselone na gostujucem terenu sa 3-0.U revansu, u Madridu, Barselona je porazena sa 11-1.Postoje price da je u Madridu u svlacionicu Barselone upao direktor Francove policije i rekao im "Zapamtite, ovu utakmicu igrate zahvaljujuci darezljivosti rezima".Dakle igrace Baselone nije maltretirala ili zlostavljala "policija", kako to rece mladjani kolega(koji zasigurno zna sve ovo, jer je procitao na Wikipediji, koja predstavljanjegov svetionik i etalon spoznaje fudbalske istorije:-)), vec im je samo skrenuta paznja na to kakav su odnos zasluzili zbog njihovog odnosa prema Spaniji, spanskoj svetinji Real Madridu, i igracima istog kluba...Jer, sjetimo se kakav je bio taj odnos samo u poslednjih 20 god.(ovo potenciram zbog mladjih "navijaca")-svinjske glave, prijetnje smrcu, transparenti i sl.Da ne govorim o tome kakve su "doceke" u proslosti imali igraci i navijaci Reala u Barseloni (narocito na toj prvoj utakmici 1943., o cemu "navijaci" Barselone nikada ne pricaju-gle cuda), to je valjda dio fudbalske elementarne istorije.Jos cu samo reci da Real te godine nije osvojio trofej Coppa Del Rey-porazen je od Atletik Bilbao-a(To Franco vjerovatno nije mogao da sredi:-)Dakle, sve sto sam rekao temelji se na cinjenicama, ko ne moze da ih prihvati-neka zivi u zabludi...
Istine radi, Barselona (dakle, F.C.B.) je ovaj rezultat 11-1, priznala kao zvanican, ne dovodeci u pitanje ni njen tok, rezultat, odluke sudija i sl.Zvanicno, to je najveci poraz Barselone u mecevima sa Real Madridom.Cak je i njihov tadasnji predsjednik kluba, odmah posle poraza podnio ostavku, jer, hvala Bogu, nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da je Barselona tako ponizena.
Poruka svim "navijacima" Barselone: Naucite istoriju kluba i volite ga svim srcem, ne kako vjetar duva.Za prave, stare navijace Barselone-respekt...Istorija se ne mijenja-istorija se stvara.
Hala Madrid!

jaky27

pre 15 godina

(Guti.H.14,14decembar2008)
Kad vec spominjes pobjedu Reala 11:1 koja se dogodila 1943 u uzvratnoj utakmici polufinala kupa,onda si trebo spomenut da je Barca prvu utakmicu dobila 3:0,a nekoliko minuta prije pocetka uzvrata u barcinu svlacionicu uletila je policija i prijetila igracima prisilnim radom.
Diktator Franco u to vrijeme nije zelio imati katalonskog finalistu u kupu.
Utakmica je zavrsila 11:1 ALI uz 4 neopravdana crvena kartona igracima Barce.
Poslije te utakmice nastala je pojacana mrznja prema Realu.
Guti, sve ti to pise na web enciklopediji Wikipedija, pa slijedeci put kad napises o velikoj pobjedi Reala onda i napisi na koji nacin su dosli do te pobjede.

real madrid bt

pre 15 godina

@jocA 90;
Pa ti igraci koji nam sad fale razbijali su vas 2 godine i niste znali za pobedu sada kao ovi tvoji su nesto bolji. Ne, jedina razlika je Mesi i nista vise. Cast mi je sto me cuveni Bojic spomenuo samo ako je pravi navijac nek se javlja i kad Barsa izgubi a ne salje 10 komentara kad pobede i nezna se koji je komentar gluplji. Za sve vas koji ste se prepoznali kao instant navijaci Barse ja to nisam izmislio nego sam procitao jedan komentar od vaseg navijaca i samo sam ga preneo, nista vise. Vidim da ste raspolozeni pa nam predajete fudbal a i mogli bi i knjigu da izdate kako ste pesnicki raspolozeni. Ne zelim da budem bezobrazan i pisem komentare samo da bih nekog uvredio ali jedno znam to sto REAL MADRID ima vi to mozete samo sanjati bar u sledecih 30 godina i to pod uslovom da REAL ne osvoi nista.

Vlado FCB

pre 15 godina

(minotaur, 14. decembar 2008 00:53)
I onda covek kaze nije navijac Reala!?Penal nije bio pa mozda nebi bio da su igrali ragbi,a posto je ovo fudbal penal je cist kao suza i ne znam o kakvim sansama pricas pa Real nije mogo da dodje do sesneterca jedino da Kasiljas ispuca do Valdesa!

Vlado FCB

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)
Prosle sezone kad je igrao Real u najacem sastavu(0-1)Barsa je igrala u smesnom sastavu bez Messia,Eta...a ono kad je bilo 4-1 poklonjen penal i ne sviran faul nad Markezom posle cega je nastavljena akcija i normalno Barsa primila gol oces da se vratim jos u nazad kad je bilo 3-3 kad je Messi postigo 3 gola isto poklonjen penal na Van Nisterlojom kojeg Pujol nije pipno,a on pao oces jos da se vracam unazad,ti o necemu pricas!?
Kazes da je Drente pogodio onu sansu e pa da je i Eto pogodio penal bilo bi 3-0 al nije!Ajmo pogledaj tabelu pa cemo pricati!Jel smo mi krivi sto imate igrace koji se samo povredjuju mozda imaju slabe kosti!?Ono je sinoc bilo sramota onakvo ciljanje da se povredi Messi i to kraljevski klub pa onaj Gago gazi ga na tetivu,a posle utakmice Messi pridje i grli se sa njim!Sramota
VISCA EL BARCA

Pepe

pre 15 godina

@messi,niko ne spori da je messi jedan od 5 najboljih fudbalera danasnjice,ali toliko pogresnih pasova,nerezonskih driblinga,½silovanja½,pokazuje da jos puno treba da poradi pre svega na psiholoskom palnu da bi bio br.1 ! Veliki igrac mora biti veliki i kad ga tuku i kad ga ne ide...

Luis Enrique

pre 15 godina

Guti,majstore,zar nisu Boca Juniors i Milan najjaci klubovi na svetu? A sto se tice Barse,uvek je imala specificnu igru,i igrala prelepo,pa makar bila i treca kao prosle godine... A taj tvoj Real daje golove iz ofsajda cak i Partizanu,ako se secas 2003god. Jako su povlasceni i samim tim,jadni... més que un club

joca90

pre 15 godina

@ real madrid bt


Prvo bez Mesija, Etoa, Anrija, Pujola i Cavija bi na Bernabeu verovatno dobio Real sa svim igracima ali kako ti mozes da poredis te igrace sa igracima koji su falili realu. Ko je to falio? Sad se pozivate na nekog Robena?! Pa jel Cavi napravio faul umesto njega kad je dobio crveni protiv Sevilje?! Sto pre shatite (navijaci reala) da ste prosli dosta dobro na ovoj utakmici bice vam lakse.
Mes Que Un Club

Nena

pre 15 godina

Ocekivano!! Nisam ocekivala goleadu, lepo je Guardiola rekao.. Mnogo mi je drago sto je Eto'o dao gol, a za Messijevu majstoriju da ne pricam. Posed lopte - mene bi bilo sramota da sam madridista xD
Inace, jel Barca kriva sto Real kao klub nije sposopan da dovede normalan sastav i sto nema zamene za igrace. Pa i nama povredjen Milito vec mesecima, pa Iniesta.. pa imamo adekvatne zamene.. Ko vam je kriv sto nemate?! Barca nije sigurno..
Ja ne znam kako je Messi zavrsio utakmicu na nogama. I ne znam kako ih nije sramota da udju u utakmicu sa namerom da mu polome noge. Izem ti ja takve "sportiste"..
VISCA BARCA!!

Red Star 4ever

pre 15 godina

" Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!"
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)


A da ja tebe podsetim na "El classico" odigran 19.11.2005. (sezona 05-06) na "Santiago Bernabeu" kada je bilo 0:3!!! Ceo stadion je aplaudirao Ronaldinho-u koji je postigao 2 prelepa gola!!!!

P.S. Da ste bili u punom sastavu utakmica bi bila dinamicnija i mnogo bolja i brza, sto znaci da bi Barca sigurno 2 puta bolje igrala!!!!

A sad pohod na "Championes league"-u

sokolce

pre 15 godina

@(Guti.H 14, 14. decembar 2008 21:56)
a ti si kao bio rodzen te 1943 a????

a to sto se svi vadite na sustav i spominjete pobede od prosle zesone znajte da i predhodni 2 godine etoo i messi su bile cesto povredzeni bas od startova kakvi si cinile realovi igraci juce nad mesija.

pozz do svi navijaca barse bez razlike dali su navijaci od juce ili od kad znaju za sebe

AlenPFC

pre 15 godina

Samo zelim ove iz Barce da mi kazu kolika je bila razlika u bodovima prosle godine na kraju i onda da kritikuju reala koji je stvarno pao u formi ali mora se priznati i da ima hrpa povredjenjih igraca. Prosle godine kad su bili u punom sastavu bilo je 4-1, gde je bila tad barca, igrali su isti igrace. I jos nesto da kazete da se vec sada zna sampion je malo ludo jer jos pola sampionata je pred nama, tako je bilo i sa Kapelom pa opet na kraju ko je bio prvi!? Sto se tice gola messija bio je stvarno lep i stvarno cenim messija kako igra ali samo da vam kazem da je Raul postigao mozda preku 20 onakvih gola ako ne i vise i bas sada pre neko vreme je dao takav gol tako da HALA MADRID i pozdrav za sve koji navijaju za najveci klub na svetu

dejan

pre 15 godina

@Vlado FCB

Mozemo da se vracamo kolko hoces i da se vratimo 60 godina nazad mislim da to nije u tvom interesu, doci ce na videlo titule... HAHAHa
31 titula... a da onaj penal bio je nad Gutijem i napravio ga je Oleguer.. nemas pojma

milosh-nish

pre 15 godina

Bojic=rocky balboa=zvezdasica=lepi fika=baca
(Pacijenti B92, 14. decembar 2008 10:14)

odusevio me je tvoj komentar :),ima mnogo reci koje mozes da poistovetis sa pacijentima ali mi zbog njih verovatno ne bi pustili komentar :)

dzavre

pre 15 godina

more Barca kida i kad igra lose i ne da 6 komada!!!
a vi sabani stavite neku kintu da nece da osvoji LS i Primeru! evo kvota 500.00!

Katalonec_SK

pre 15 godina

Koliko te boli ovaj Poraz ti sto se pises Guti majke mi???:):)jaoo svasta znaci...Budi mi ziv i zdrav pa ajmo dogodina so Bog napred opet da duvate u auspuhu:))

Barca fan

pre 15 godina

Eh da su postigli taj prvi gol negde oko 15. minuta umesto u 83. pa do kraja bi ih napunili sa bar jos 6 komada... Ovaj put ste se provukli, kao i mnogo puta pre!
Real standardno jadan, dzaba im i sutiranje Mesija, i foliranje, zasluzili su jos mnogo zutih kartona!
Barsi ide titula ali tu dileme nije ni bilo, najvaznije je da ih jos dugo gledamo i uzivamo u fudbalu jer ono sto oni izvode jeste za uzivanje i divljenje, ni Real svojom ruznom igrom nije uspeo to da pokvari! Sve ce to jos lepse izgledati kada se Iniesta oporavi...
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

raul

pre 15 godina

Cestitam pravim navijacima barselone na ovoj pobedi.Ipak cekali su 3 godine,nije malo!Salu na stranu,imali su vise srece ali i fudbalskog znanja i mnogo vise kvalitetnijih igraca.Mrzim ih iz dna duse ali svaka cast.Posed lopte je prica za sebe,ja to jos nisam video.Ranjeni real,koji je bez pola tima,nije mogao vise sa nekim palankom,a pogotovo sa kiksarom salgadom koji ne bi mogao da igra ni u trudbeniku ali to je vec druga prica...Zelim da pozdravim sve fudbalske strucnjake i novokomponovane navijace barselone koji su slali svoje lascivne i saljive komentare i koji su prognozirali da ce biti 5:0,6:0.Otkud to potcenjivanje najuspesnijeg kluba evrope?Za klub se navija godinama a ne preko noci.Ja navijam za real ceo svoj zivot,i kada su bili vrh i kada su bili najobicniji manekeni,i kada je bilo mucenje gledati ih i kada su bili strah i trepet evrope...A ne kao neki,bacili pogled na trenutnu tabelu i to je to...Barsi svaka cast,trenutno nema boljih od njih,a za real nema brinem,bice oni najbolji kao nekad...do sledeceg klasika...

milosh-nish

pre 15 godina

pricajte sta hocete,ali kad se vrate te 2/3 tima Barsa ovakva nema sanse,za Evropu necu ni da pominjem tu ni 1 spanski klub nema sanse pored onakvih engleza,jer realno cela gornja polovina u Engleskog premier ligi bi lagano dobila ova 2 vecerasnja rivala...

dejan

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!

minotaur

pre 15 godina

Nisam navijac ni jednog od ova dva kluba, ali moram da dam komentar.
Citam prethodne komentare pa mi je zasmetalo to sto niko nije pomenuo sanse reala koje su u prvih 60 min igre bile konkretnije, a svakako ne treba gubiti iz vida da real vec duze vreme igra bez 4-5 standardnih prvotimaca i da umesto njih igraju anonimusi.
I svakako da ne izostavimo tendeciozno sudjenje kao i penal za Barselonu koji ocigledno nije postojao ...

DUNJA

pre 15 godina

zasluzena pobijeda barce,a sta reci za real,pa brate mili ovako nije igrao ni getafe,doslovno svi u sesnaestmetara,sramota za klub koji je prije ove utakmice zaostajao 9 bodova,umjesto da igraju hrabro na pobijedu oni izbijaju loptu sto dalje od gola,cassilas zadrzava vrijeme,uzas ovakve pobijede su najslade,ovi se neki zale real igrao bez pola momcadi,ja bi bas htio da je real bio kompletan jer bi barci bilo jos lakse,real bi tada barem mislim igrao nesto otvorenije,ovo veceras je uzas i sramota BUNKER, BARCA DA JE ZABILA GOL U RANOJ FAZI BILA BI GOLIJADA

Guti.H 14

pre 15 godina

Wow.Barselona pobjedila Real na Kamp Nou!!!!Krajnje specifican, nesvakidasnji dogadjaj...Pitam se, kakvo je to vrijeme doslo da se "navijaci" Barselone toliko raduju OVAKVOJ pobjedi nad Realom, i to na svom stadionu?Ko razumije-shvatice...
Cinjenice su ono sto je bitno u ovoj prici.
One govore ovako: Barselona u najjacem sastavu, na svom stadionu, pred OGROMNIM brojem navijaca, jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid (sa zvanicno 11 povrijedjenih igraca), u kojem je, tokom veceg dijela meca igao jedan Migel Palanka:-)Dakle, pirova pobjeda, ukljucivala je jos i nepostojeci penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...) zahvaljujuci kojoj je i postignit 2 gol.
Dakle, i pored svih hvalospijeva, najavljivanja raznih "petardi" i "sestardi", Barselona je na svom stadionu, pred toliko navijaca JEDVA uspjela da dobije DRUGI (!!!) tim Real Madrida.
Sada se, medju novopecenim "ultrasima" Barselone, od kojih vecina ne zna ni kad im je osnovan klub, kao ni 99% istorije istog, postavlja pitanje: kako se izvuci i predstaviti ovu pobjedu kao "ogroman poraz", "unistenje" Real Madrida, i nekako naci opravdanje za CINJENICE koje sam gore naveo.Najsimpaticnije mi je kada pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala" zbog istog...Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu...
Zivot nas uci da je za sve lako pronaci lazna opravdanja...Za "navijace" Barselone uvijek ce ih biti,dobijali ili gubili sa 0:1, ili 4:1...Tako se hrani psiha malih ljudi.
Stoga, da bih im pomogao da se "vrate" u realnost, reci cu jos ovo: sezona i titula se ne rijesavaju na polovini sezone(ko zna ista o fudbalu,svjestan je ovog), kao i to da ako zelite da stvarno navijate za neki klub, pogledate u proslost i naucite nesto iz iste...Ona kaze da je Barselona prije ili kasnije uvijek padala u sake Real Madrida, koji je nalazio nacina da katalonski separatizam(ustolicen u vidu F.C.Barcelona) odrzi pod kontrolom, dajuci mu istorijske lekcije.U Barsinoj, ne Realovoj proslosti su zapisani porazi od omrazenog im rivala poput onog iz Coppa Del Rey od 11-1...A znajuci da se istorija ponavlja, hm, svasta nam moze pasti na pamet:-)
Do nekog sledeceg derbija i do nekih drugih 11-1, gledajte fudbal a sanjajte titule, narocito evropske:-)Poz

bojic

pre 15 godina

Dobro je rekao Gvardiola.Ni pet ni sest vec 2 - 0.realovci sad vam je jasno ko je SAMPION SPANIJE.Uzalud vam fauliranja i defanzivna igra cijelu utakmicu.Zasluzeno ste izgubili.A ono zakucavanje MESSIJA na kraju utakmice.Vrijedi bar jos tri pogodka.BARSA IZNAD SVIH.Pozdrav svim navijacima MOCNE BARSE.

Madridista Forever !!!

pre 15 godina

I pored Barsine pobjede jako sam zadovoljan vecerasnjim izdanjem Reala posebno zalaganjem igraca na terenu koje je za svaku pohvalu i nema im se sta zamjeriti osim malo srece koje im je veceras nedostajalo... Novi trener Reala je veceras bio na visini zadatka i samo su mu nedostajali povrijedjeni igraci i malo srece za drugaciji ishod (odusevio me je hrabroscu da uvede decka koji je samo jedanput igrao za prvi tim Reala).Sa ovim pristupom igri i sa nekim oporavljenim igracima Real ce u 2009 neuporedivo bolje da igra.HALA MADRID i cestitke Barsi !!!

Antiglobalista

pre 15 godina

KOliko je od ovih silnih "Madridista" i "Katalonaca" uopšte bilo u Španiji barem turistički?
Hahaha stvarno presmešno, Real i Barsa do groba preko B92 :-)))

bojic

pre 15 godina

(dejan, 14. decembar 2008 02:38) POGLEDAJ DOBRO TABELU.Uzmi maramicu u ruke i placi,placi,placi,placi.DDrugo ti nista ne predostaje.BARSA IZNAD SVIH.Advanaest bodova iznad tvog smijesnog reala.

bojic

pre 15 godina

Sta drugo reci nego BARSA IZNAD SVIH.BARSA JE MASINA KOJA GAZI SVE PRED SOBOM.Pa tako i defanzivni real.Novi sampion se zna.BARSA BARSA BARSA.

bojic

pre 15 godina

(real madrid bt, 14. decembar 2008 10:51) Pa cak je i Btim BARSE BOLJI OD vaseg a tima reala.Tako da bi sigurno bilo bar 1 - 0 za BARSU.BARSA IZNAD SVIH.Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Barca fan

pre 15 godina

@ (raul, 14. decembar 2008 00:34)

Hvala! Nego, otkud ti znas ko od kad navija za Barsu?! Isto to bi se moglo reci za tebe, kada si ti poceo da navijas za Real on je bio na vrhu jer veliki je klub to se zna, prema tome pozicija na tabeli nikakve veze nema sa nasim navijanjem za Barsu, i ja je volim otkad znam za sebe, otkad pratim fudbal!
Barsa kako igra ove sezone apsolutno nista vam ne bi vredelo da vam se pridruzilo pola Mancestera! I prethodnih sezona igra je trebalo ovako da izgleda da je Rajkard nije upropastio! Kao sto "(DUNJA, 14. decembar 2008 00:26)", kaze samo biste primili vise golova da ste bili kompletni, jer protiv nje se ne moze nadigravati, jedino samu sebe moze pobediti eventualno losom igrom... Dosta se Real provlacio, neresen rezultat u ovom El Klasiku bio bi previse!
Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

real madrid bt

pre 15 godina

Prvo da vam cestitam i pobedu i titulu. Pre nego sto pocnu komentere od tinejgere koji navijaju za Barsu " cak" 4 godine a pre toga su navijali za Milan a u buducnost planiraju navijti za Mancester Siti samo jedna stvar nemojte zaboraviti. Sta bi bilo da za Barsu nisu igrali Mesi, Eto, Anri,Pujol, Cavi na prepunom Santijagu Bernabeu pred 90000 hiljada gledalaca i kompletnog Reala. Izgubili bi ste naravno. Samo radi poregenja juce u Barsi jedini novi igrac od prosle sezone u prvom timu bio je Dani Alves dok je Realu ako uklucimo povrgene, suspendirane i igrace koje su napustili Real docicemo do brojke od 11 igraca , znaci ceo jedan tim. Ipak vam opet cestitam jer ste juce bili bolji.

kameni

pre 15 godina

'koji je lako odbranjivu loptu umesto u aut zakucao pravo u sopstvenu mrežu'...kolko sam ja vidio,on je sebe skucao u stativu....posjed...OXOXO...barca je potpuno dominirala...nema sta da se prica...ocekivano....

joca90

pre 15 godina

@ real madrid bt


Prvo bez Mesija, Etoa, Anrija, Pujola i Cavija bi na Bernabeu verovatno dobio Real sa svim igracima ali kako ti mozes da poredis te igrace sa igracima koji su falili realu. Ko je to falio? Sad se pozivate na nekog Robena?! Pa jel Cavi napravio faul umesto njega kad je dobio crveni protiv Sevilje?! Sto pre shatite (navijaci reala) da ste prosli dosta dobro na ovoj utakmici bice vam lakse.
Mes Que Un Club

dejan

pre 15 godina

@Vlado FCB

Mozemo da se vracamo kolko hoces i da se vratimo 60 godina nazad mislim da to nije u tvom interesu, doci ce na videlo titule... HAHAHa
31 titula... a da onaj penal bio je nad Gutijem i napravio ga je Oleguer.. nemas pojma

lfp

pre 15 godina

Zanimljivo da niko nije pomenuo jednu jako vaznu stvar: kisu! Videlo se tokom veceg dela meca koliko mokar teren smeta Barsi, jednostavno to nije bila njihova igra (kao protiv Valensije ili Sevilje). Ubedjem sam da se Real, da je teren bio savrsen, ne bi vratio u Madrid bez 4-5 komada. Ipak, i po takvom terenu 74%, stvarno neverovatno!
P.S. Mesijev gol je potez genija, iz onakve pozicije, u punom trku, sa klizavom loptom po natopljenom terenu... I uciniti to sa takvom lakocom, nemam reci.

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

HeWhoMustNotBeNamed

pre 15 godina

Nije da se hvalim,ali i prognozirao sam ovakav tok(doduse ne bas i sam rezultat) meca.I mislim da je Gvardiola bio u pravu kad je rekao da treba smanjiti euforiju,i da ne treba ocekivati goleadu i trpanje od 5:0 ili 6:0,bas zato sto je pre utakmice sve,ali sve islo na Barsinu vodenicu,a bas sve protiv Reala(povrede,suspenzije bitnih igraca,rezultatska kriza,smena trenera...).Ipak je to najveci derbi Spanije,gde je sve moguce,a Real zasluzuje respekt za borbenost sinoc,iako je evidentno da su u otvorenoj igri inferiorniji u odnosu na Barsu,uostalom kao i bilo koja druga ekipa na svetu.
U Realu bih posebno izdvojio Kasiljasa(def najbolji golman na svetu,uporno postavljanje Bufona na to mesto zadnjih par godina je stvarno smejurija)i Kanavara(odlicna partija sinoc,iako je u Realu mnogo puta kiksirao,sinoc par kljucnih startova i uklizavanja).A primetno je da zbog kadrovskih problema,Serhio Ramos mora prinudno da igra levog beka,plus sto je sinoc markirao Mesija,pa se gotovo i nije ni ubacivao u napad...
Sto se Barse tice,stvarno su bili bolji,kontrolisali igru,posed lopte neverovatan,al opet bez nekih izglednijih prilika do penala...sinoc je najbolji bio Jaja Ture iako ga komentator sinocnog prenosa cele sezone oznacava kao najslabiju kariku Barse(al lupa covek samo tako).Sjajan u defanzivi,kad treba borben,kad zatreba smiren i hladnokrvan,ume da iskontrolise situaciju,sjajna tehnika za zadnjeg veznog,i onaj neverovatan slalom kad je u prvom poluvremenu nanizao petoricu..
Moram tkdj da primetim da je evidentno da se Mesi zadnjih par utakmica nalazi u padu forme,i protiv Sevilje je igrao ispod njegovih mogucnosti(doduse izvukao se zadnjih 15 min sa dva lepa gola),protiv Valensije se nije ni video,a sinoc je odigrao najlosiju patiju ove sezone...koliko su mu samo lopti oduzeli,lako ih je gubio,nije ni najlaksu situaciju 1 na 1 mogao da resi...opet,mnogo,ali mnogo su ga krljali(planski naravno,da ga izbace iz koloseka,onako perfidno,kad se oslobodi lopte kao slucajno ga ovaj zakaci po nogama)...Sad je pitnje kako ce se on nositi s velikom odgovornoscu glavne zvezde tima i najboljeg i najpopularnijeg igraca sveta.Ja se nadam da ce uspeti da se izbori s tim i da ce trajati duze nego Brazilci Ronaldo(96-98.) i Ronaldinjo(2003-06) jer su njih trojica(Ronaldo fenomeno,R10 i Mesi) nakon Maradone individualno 3 najdominantnija igraca u svetu fudbala.

Barca fan

pre 15 godina

@ (Guti.H 14, 14. decembar 2008 14:02)

Cinjenice:
"Barselona u najjacem sastavu"
- Iniesta, Milito, nedovoljno oporavljeni Hleb! Da li je to najjaci sastav?!

"jedva uspjeva da pobjedi OSAKACENI Real Madrid"
- "jedva" zato sto svaki napad koji je Barsa nameravala da sprovede u delo bio je brutalno prekidan nasrtajima fudbalera pateticnog Reala, vecinom na najboljeg fudbalera danasnjice Mesija! Osakacen Madrid jeste bio ali to vam je jedini + u ovom El Klasiku i glavni razlog za primljena samo 2 gola!

"jedan Migel Palanka"
- na terenu se pokazao mnogo bolje nego jedan Guti! Ali je "0" za jednog Bojana Krkica!

"penal i gresku Kanavara (jasno je da je lopta lako mogla biti izbacena, ali...)"
- penal je vise nego ocigledan, poricanje je samo prva faza... Sad mi je mnogo vise zao sto Eto nije iskoristio taj isti penal!
"Greska Kanavara" pa covek umalo nije poginuo pokusavajuci da spreci pogodak, odbio se o stativu 2 minuta nije mogao da ustane!
Uverite se: http://it.youtube.com/watch?v=X23l2qNMJTA

"medju novopecenim "ultrasima" Barselone"
- Volim Barsu od kad za sebe znam, a to sto svakoga dana armija njenih navijaca raste je ocigledno samo tebi i slicnima problem!

"pokusavaju da se vade na "posjed lopte" i "sramotu Reala""
- A sta to pokusavamo da izvadimo posedom lopte?! Ako nisi primetio BARSA JE POBEDILA 2:0... "Sramota Reala" a kako ti nazivas izivljavanje na Mesiju i foliranje gotovo citavog tima Reala?!

"Sta reci sem-ljudska ogranicenost prouzrokovana sopstvenom zaslijepljenoscu... "
- Ovo je savrsena recenica koju bi mogao primeniti pre svih na sebe!

Sledeci put se dobro zapitaj kada uzmes tastaturu u svoje ruke!

Pozdrav za sve navijace Barse!

Barcaa Barcaa Baaarcaaa

real madrid bt

pre 15 godina

@jocA 90;
Pa ti igraci koji nam sad fale razbijali su vas 2 godine i niste znali za pobedu sada kao ovi tvoji su nesto bolji. Ne, jedina razlika je Mesi i nista vise. Cast mi je sto me cuveni Bojic spomenuo samo ako je pravi navijac nek se javlja i kad Barsa izgubi a ne salje 10 komentara kad pobede i nezna se koji je komentar gluplji. Za sve vas koji ste se prepoznali kao instant navijaci Barse ja to nisam izmislio nego sam procitao jedan komentar od vaseg navijaca i samo sam ga preneo, nista vise. Vidim da ste raspolozeni pa nam predajete fudbal a i mogli bi i knjigu da izdate kako ste pesnicki raspolozeni. Ne zelim da budem bezobrazan i pisem komentare samo da bih nekog uvredio ali jedno znam to sto REAL MADRID ima vi to mozete samo sanjati bar u sledecih 30 godina i to pod uslovom da REAL ne osvoi nista.

jaky27

pre 15 godina

(Guti.H.14,14decembar2008)
Kad vec spominjes pobjedu Reala 11:1 koja se dogodila 1943 u uzvratnoj utakmici polufinala kupa,onda si trebo spomenut da je Barca prvu utakmicu dobila 3:0,a nekoliko minuta prije pocetka uzvrata u barcinu svlacionicu uletila je policija i prijetila igracima prisilnim radom.
Diktator Franco u to vrijeme nije zelio imati katalonskog finalistu u kupu.
Utakmica je zavrsila 11:1 ALI uz 4 neopravdana crvena kartona igracima Barce.
Poslije te utakmice nastala je pojacana mrznja prema Realu.
Guti, sve ti to pise na web enciklopediji Wikipedija, pa slijedeci put kad napises o velikoj pobjedi Reala onda i napisi na koji nacin su dosli do te pobjede.

FCB 1899

pre 15 godina

Guti. H 14

Bilo bi jako glupo kad bi se raspravljao sa tobom oko svih gluposti koje si nabrojao, jer kako kaze Marfi : Nemoj se svadjati sa budalom, ljudi mozda nece primetiti razliku, ali sine ti nemas pojma sta znaci simbol "Pirova pobeda" Prelistaj malo Vujakliju, u pauzi dok pises izuzetno neinteligentne komentare. Sorry. Svaka cast Barsi, navijam za Nju od malena, kada su bili svi bolji od Nje i zato je verovatno najveci promasaj medju svim komentarima onaj od onog Indijanca sto generalizuje sve navijace Barse smatrajuci ih sve Skorojevicima... A sto se tice radovanja, da li se nekad neka od ove dve ekipe manje ili vise radovala pobedi u El Klasiku?!!!? Da... Ne verujem i da sam dozvolio da me neki mamlazi ovde iznerviraju...pozdrav i svka cast Realu na borbenosti.

nebi

pre 15 godina

Sudija jeste bijo tendenciozan ali protiv koga ..barse naravno pa trebao je da da najmanje 2 crvena nastartovima protiv mesija. drugo ako to nije penal ne znam sta je , i cujem neke sto kazu bez 4-5 prvotimca hahah. pa to nije barsin problem sad treba barsa da igra sa juniorima protiv njih ,, sinoc nije igrala barsa - real nego barsa protiv avellinoa ili mantove.. zato pozdrav onima sto vole barsu naravno onima sto vole i znaju sto je nogomet a zao mije ovih navijaca reala, milana, bunakerovci sto kvare fudbal bumkerima

Pepe

pre 15 godina

@messi,niko ne spori da je messi jedan od 5 najboljih fudbalera danasnjice,ali toliko pogresnih pasova,nerezonskih driblinga,½silovanja½,pokazuje da jos puno treba da poradi pre svega na psiholoskom palnu da bi bio br.1 ! Veliki igrac mora biti veliki i kad ga tuku i kad ga ne ide...

Serbian Cule

pre 15 godina

Madridisti sto se sad vadite na sastav? znali ste ko nece moci da igra i pre meca, pa ste pisali da ce real da pobedi,a sad vam sastav kriv, bolje se stidite onakve igre vaseg omiljenog kluba.posed lopte vec neko rekao 74% - 25% prilike za gol 13 - 3 za Barsu , pa vidim kukate sto vam je igrao onaj klinac Palanka, pa on je bolje odigrao od Gutija koga nisam video dok nije krenuo ka klupi da bi izasao iz igre.

@real madrid bt

ja navijam za Barsu 4-5 godina i nisam prestao da navijam kad je bila u krizi i ne vidim zasto sam sad ja neki "serijski navijac" koji ce posle navijati za Man city. sad ako ti imas 30 godina i nacijas za real 15 godina svaka cast ali sta ja mogu kad jos nemam 30 jel sam mozda trebao da nosim Barsine portikle pa da mi sad bude "navijacki staz" 17 godina.

Vlado FCB

pre 15 godina

Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)
Prosle sezone kad je igrao Real u najacem sastavu(0-1)Barsa je igrala u smesnom sastavu bez Messia,Eta...a ono kad je bilo 4-1 poklonjen penal i ne sviran faul nad Markezom posle cega je nastavljena akcija i normalno Barsa primila gol oces da se vratim jos u nazad kad je bilo 3-3 kad je Messi postigo 3 gola isto poklonjen penal na Van Nisterlojom kojeg Pujol nije pipno,a on pao oces jos da se vracam unazad,ti o necemu pricas!?
Kazes da je Drente pogodio onu sansu e pa da je i Eto pogodio penal bilo bi 3-0 al nije!Ajmo pogledaj tabelu pa cemo pricati!Jel smo mi krivi sto imate igrace koji se samo povredjuju mozda imaju slabe kosti!?Ono je sinoc bilo sramota onakvo ciljanje da se povredi Messi i to kraljevski klub pa onaj Gago gazi ga na tetivu,a posle utakmice Messi pridje i grli se sa njim!Sramota
VISCA EL BARCA

Nena

pre 15 godina

Ocekivano!! Nisam ocekivala goleadu, lepo je Guardiola rekao.. Mnogo mi je drago sto je Eto'o dao gol, a za Messijevu majstoriju da ne pricam. Posed lopte - mene bi bilo sramota da sam madridista xD
Inace, jel Barca kriva sto Real kao klub nije sposopan da dovede normalan sastav i sto nema zamene za igrace. Pa i nama povredjen Milito vec mesecima, pa Iniesta.. pa imamo adekvatne zamene.. Ko vam je kriv sto nemate?! Barca nije sigurno..
Ja ne znam kako je Messi zavrsio utakmicu na nogama. I ne znam kako ih nije sramota da udju u utakmicu sa namerom da mu polome noge. Izem ti ja takve "sportiste"..
VISCA BARCA!!

Red Star 4ever

pre 15 godina

" Vidite ih kako se vesele, pa ipak su pobedili Real posle 5-6 utakmica, raduju se kao mala deca. Pobedili Realovu ,moze se reci, drugu postavu i sad nesto pricaju.. Sad misle da su bolji. Da je Drenthe dao gol i ovakav Real bi ih pobedio. Koliko igraca nije igralo a mislim da je igrao samo Robben bilo bi dovoljno za pobedu Reala. Sad su nesto umislili , a da ih podsetim , prosle sezone kad je igrao REAL u najjacem sastavu, kako su prosli??? (0-1;4-1).. jujuju HALA MADRID!!!!"
(dejan, 14. decembar 2008 02:38)


A da ja tebe podsetim na "El classico" odigran 19.11.2005. (sezona 05-06) na "Santiago Bernabeu" kada je bilo 0:3!!! Ceo stadion je aplaudirao Ronaldinho-u koji je postigao 2 prelepa gola!!!!

P.S. Da ste bili u punom sastavu utakmica bi bila dinamicnija i mnogo bolja i brza, sto znaci da bi Barca sigurno 2 puta bolje igrala!!!!

A sad pohod na "Championes league"-u

Guti.H 14

pre 15 godina

Znao sam da cu uzburkati krv svim teenage i novopecenim "navijacima" Barselone prethodnim komentarom, ali ovo ipak prevazilazi moja ocekivanja:-)
Svi pokusaji da se izvrnu ili demantuju CINJENICE koje sam naveo u prethodnom komentaru svode se na zamajavanje, naklapanje, kao i opradavanje fikcije koja se nalazi u glavama svih tih "ljubitelja" Barselone-ustvari MRZITELJA Real Madrida.Malih ljudi, kao sto rekoh...
Ipak, sve to donekle i mogu da razumijem...Ipak nije lako biti svjestan cinjenice da ti je najveci rival ubjedljivo najjaci svjetski klub, a pritom znati da takvo nesto nikada ne smijes glasno izgovoriti, konstantno usadjujuci sebi u glavu misao i zelju(citaj-laz) da je Barselona, veci, bolji, uspjesniji i kakav jos sve ne klub, pa cak i kad gubi...
Ipak, kada bih zasebno odgovarao na sve "optuzbe" koje su mi upucene samo zbog izrazavanja sopstvenog misljenja, pao bih na nivo njihovih kreatora, tih okorelih "navijaca" Barselone, sto svakako ne bih sebi dopustio-ni u ludilu, na kraju, makar zbog svojih godina...
Na kraju, kratak osvrt na istorijske cinjenice(opet:-)):
Real je u prvom kolu Coppa Del Rey 1943. izgubio od Barselone na gostujucem terenu sa 3-0.U revansu, u Madridu, Barselona je porazena sa 11-1.Postoje price da je u Madridu u svlacionicu Barselone upao direktor Francove policije i rekao im "Zapamtite, ovu utakmicu igrate zahvaljujuci darezljivosti rezima".Dakle igrace Baselone nije maltretirala ili zlostavljala "policija", kako to rece mladjani kolega(koji zasigurno zna sve ovo, jer je procitao na Wikipediji, koja predstavljanjegov svetionik i etalon spoznaje fudbalske istorije:-)), vec im je samo skrenuta paznja na to kakav su odnos zasluzili zbog njihovog odnosa prema Spaniji, spanskoj svetinji Real Madridu, i igracima istog kluba...Jer, sjetimo se kakav je bio taj odnos samo u poslednjih 20 god.(ovo potenciram zbog mladjih "navijaca")-svinjske glave, prijetnje smrcu, transparenti i sl.Da ne govorim o tome kakve su "doceke" u proslosti imali igraci i navijaci Reala u Barseloni (narocito na toj prvoj utakmici 1943., o cemu "navijaci" Barselone nikada ne pricaju-gle cuda), to je valjda dio fudbalske elementarne istorije.Jos cu samo reci da Real te godine nije osvojio trofej Coppa Del Rey-porazen je od Atletik Bilbao-a(To Franco vjerovatno nije mogao da sredi:-)Dakle, sve sto sam rekao temelji se na cinjenicama, ko ne moze da ih prihvati-neka zivi u zabludi...
Istine radi, Barselona (dakle, F.C.B.) je ovaj rezultat 11-1, priznala kao zvanican, ne dovodeci u pitanje ni njen tok, rezultat, odluke sudija i sl.Zvanicno, to je najveci poraz Barselone u mecevima sa Real Madridom.Cak je i njihov tadasnji predsjednik kluba, odmah posle poraza podnio ostavku, jer, hvala Bogu, nije mogao da se pomiri sa cinjenicom da je Barselona tako ponizena.
Poruka svim "navijacima" Barselone: Naucite istoriju kluba i volite ga svim srcem, ne kako vjetar duva.Za prave, stare navijace Barselone-respekt...Istorija se ne mijenja-istorija se stvara.
Hala Madrid!

ady-ibrahimovic

pre 15 godina

Zasluzeno nema sta,svaka cast Barseloni,a Real nije igrao kako se ocekivalo posebno kada igra onaj PREDATOR DRENTE kakva je to rupa od igraca,nedaj Boze!!! Ovde je sve reseno Barsa je novi sampion Spanije kao Inter u Italiji :))))

sokolce

pre 15 godina

@(Guti.H 14, 14. decembar 2008 21:56)
a ti si kao bio rodzen te 1943 a????

a to sto se svi vadite na sustav i spominjete pobede od prosle zesone znajte da i predhodni 2 godine etoo i messi su bile cesto povredzeni bas od startova kakvi si cinile realovi igraci juce nad mesija.

pozz do svi navijaca barse bez razlike dali su navijaci od juce ili od kad znaju za sebe

AlenPFC

pre 15 godina

Samo zelim ove iz Barce da mi kazu kolika je bila razlika u bodovima prosle godine na kraju i onda da kritikuju reala koji je stvarno pao u formi ali mora se priznati i da ima hrpa povredjenjih igraca. Prosle godine kad su bili u punom sastavu bilo je 4-1, gde je bila tad barca, igrali su isti igrace. I jos nesto da kazete da se vec sada zna sampion je malo ludo jer jos pola sampionata je pred nama, tako je bilo i sa Kapelom pa opet na kraju ko je bio prvi!? Sto se tice gola messija bio je stvarno lep i stvarno cenim messija kako igra ali samo da vam kazem da je Raul postigao mozda preku 20 onakvih gola ako ne i vise i bas sada pre neko vreme je dao takav gol tako da HALA MADRID i pozdrav za sve koji navijaju za najveci klub na svetu

boris_su

pre 15 godina

Videli ste usporeni simak kako je Gvardiola vikao: "Leo, Leo, Leo..." pre izvodenja penala?! E to se desava kad se ne slusa trener.

Nesto i konkretno o mecu:
Barca nije igrala bas nesto lepo, ali su stvorili dosta prilika, i ili su izkomplikovali zavrsnicu ili je tamo bio Kanavaro ili Kasija da spreci gol sansu. Oni dobijaju prelaznu ocenu u Realu.
Real je bio ocajan osim Drenteovih prodora nisu imali nikakvu priliku, ja sam licno vise ocekivao od Reala. Mislim posed lopte sve opisuje, kako je Real pristupio mecu: 74%-26%!
A genijalnost Mesija, kod loba, jos cemo dugo gledati i secati se na taj potez. Jako tesko izvodjiv sut a on sa takom lakocom je uradio, da covek prosto umisli da i on bi mogao to da uradi.

Sve u svemu zasluzena pobeda Barce, a Real na nevidenim dubinama Huande Ramos imace mnogo posla da izvuce Real iz ove krize.

medo

pre 15 godina

Koji je ovo Pepe...Cime je to Messi dokazao da nije najbolji na svjetu....U prvih dvadeset minuta ste isli na to da mu slimite nogu...I vi ste neki Kraljevski klub imali ste posed lopte 27%...Sramota, samo se pokrij usima Pepe...A Mesi je u poslednjem minutu pokazao da je najbolji na svijetu, mozda si ti tad zmuri...Steta sto Barselona nije ranije postigla gol, pa da se ovaj Real malo otvori a ne da igra kao neka engleska ekipa...Bila bi to onda najveca pobeda svih vremena...A i kisa je spasila Real...Sve u svemu zna se ko je najbolja ekipa u evropi...Steta sto se ne sastaje sa Mancesterom i njega da pregazi...I jos nesto, kada se Injesta vrati, tada ih niko nece zaustaviti...

Vlado FCB

pre 15 godina

(minotaur, 14. decembar 2008 00:53)
I onda covek kaze nije navijac Reala!?Penal nije bio pa mozda nebi bio da su igrali ragbi,a posto je ovo fudbal penal je cist kao suza i ne znam o kakvim sansama pricas pa Real nije mogo da dodje do sesneterca jedino da Kasiljas ispuca do Valdesa!

bojic

pre 15 godina

Na CAMP NOU dosli da se brane.Al je ETO O zabio sa strane.Lobovati kasiljasa uspio je MESSI.A realov golman reko samo BOZE GDJE SI.Cijeli madrid sada place.Maramice bijele svuda.Tako je to kada BARSA PRAVI CUDA.Cijeli svijet je vidio ko je bolji bio.MRZIM real VOLIM BARSU OD KAD SAM SE RODIO. - POZDRAV SVIM NAVIJACIMA MOCNE BARSE.BARSA IZNAD SVIH.

Luis Enrique

pre 15 godina

Guti,majstore,zar nisu Boca Juniors i Milan najjaci klubovi na svetu? A sto se tice Barse,uvek je imala specificnu igru,i igrala prelepo,pa makar bila i treca kao prosle godine... A taj tvoj Real daje golove iz ofsajda cak i Partizanu,ako se secas 2003god. Jako su povlasceni i samim tim,jadni... més que un club

Boixos-Nois

pre 15 godina

Pa sta reci,Real je dosao da se brani ali im to bas nije poslo za rukom.Svakako da bi rezultat bio mnogo veci u korisu Barse da je Messi iskoristio veliku sansu koja mu se ukazala na pocetku utakmice.Vidjelo se da su Realovi igraci zeljeli da faulovima(Ramos,Drente) zaustave Mesija ali im je ipak zabio golcinu na majstorski nacin na koji samo on zna.Jaja Tyre dva tri puta izvanredno prosao skoro cijelu odbranu rEALA ali je falilo malo sreca da savlada Kasiljasa.Nije sudjena ruka kada je ALVES centrirao,ali nema veze pobjeda je pobjeda.Barsa rusi redom,pozz za sve Barsine navijace.

messi

pre 15 godina

bas se ovom utakmicom pokazalo da je messi najbolji na svijet dao je nevjerovatan gol napravljeno je nad njim 10 jakih faula nije mogao bolje kad je real igrao s 10 igraca u odbraun klasicni bunker,barsa je bolja za klasu

eto

pre 15 godina

hvala ljudi hvala na pohvali sad cu ja ici u partizan na pozajmicu ,,,hahahahahhahahahahaha sanjacete to heheh m napred barca napred delijee

dzavre

pre 15 godina

more Barca kida i kad igra lose i ne da 6 komada!!!
a vi sabani stavite neku kintu da nece da osvoji LS i Primeru! evo kvota 500.00!

milosh-nish

pre 15 godina

Bojic=rocky balboa=zvezdasica=lepi fika=baca
(Pacijenti B92, 14. decembar 2008 10:14)

odusevio me je tvoj komentar :),ima mnogo reci koje mozes da poistovetis sa pacijentima ali mi zbog njih verovatno ne bi pustili komentar :)

Katalonec_SK

pre 15 godina

Koliko te boli ovaj Poraz ti sto se pises Guti majke mi???:):)jaoo svasta znaci...Budi mi ziv i zdrav pa ajmo dogodina so Bog napred opet da duvate u auspuhu:))

DidierDrogba

pre 15 godina

Svaka cast Barsi!
Drago mi je zbog Mesija.

ps Nisam video smesnijeg 'navijaca' od ovog bojica!
Znaci kada Barsi ne ide njega nema nigde, a kad redja pobede ostavlja 16 komentara.