Sreda, 29.10.2008.

12:35

FIFA zabranila meč RS - Srbija

Svetska fudbalska organizacija nije dozvolila da se 18.11. u Banjaluci odigra prijateljski meč između selekcije Republike Srpske i mlade reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

FIFA zabranila meè RS - Srbija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

mili

pre 15 godina

Draga FIFA-o ili UEFA-o (ko prije dobije), ja i moji drugovi iz ulice bi voleli igrat lopte protiv ekipe iz Šantićeve. Jel bi smeli mi to, a?

sandzak

pre 15 godina

@Marko-vidi se da emas pojma, kazes da je republika srpska "republika", nemas ti pojma, republika srpska nije republika,, vec entitet a to nije isto, i samo u nazivu svog zvanja ima to "republika", tako da bi trebalo da od sada znas to.

ZIVEO SANDZAK

janker

pre 15 godina

@ALEKSANDAR
Dragi moj Aleksandre tebi su izgleda "vrane mozak popile",pa o čemu ti pišeš.Pa ovde je tema za komentar "FIFA zabranila meč RS-SRBIJA" o čemu ti pišeš.Ti izgleda mrziš samoga sebe pa ti onda niko ne valja.Nadam se da će te objaviti komentar,hvala.

GrobarSCG

pre 15 godina

Da mi predlozimo da igra reprezentacija Jelen Superlige Srbije? Da li bi ONDA dopustili? CISTO SUMNJAM!Zivjela Srbija, Republika Srpska i SRPSKA Crna Gora!

veron

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.
(Aleksandar, 29. oktobar 2008 15:21)
Da li je moguce da neko napise ovako nesto? ja sam iz Bl,jedan deda mi je srbin drugi isto,pradeda isto.I po tebi ja sam mjesanac.Da li je tvoj komentar moguc?Sta si ti?ne znam kako su mod.pustili tvoj komentar

Nikola Dijaspora

pre 15 godina

@Enis i njemu slicnih
ajde Sandzaklije i Kosovari sastavite ekipe i napravite reprezentacije! ajde dodjite onda u Beograd ili nas zovite u Novi Pazar i Pristinu da igramo fudbal, da igramo prijateljski mec. Kad vam Pantelic, Zigic, Stankovic, Obradovic, Krasic, Ivanovic, Vidic i Lazovic budu zatresli mrezu, i to svako od njih po dva-tri puta i to samo u prvih 45 mina, ima BRE da vam presedne i fudbal i reprezentacija!!! ajde sada reprezantativci da vas vidim! ma vi ste bre samo jaki u prici!
a za sve srbe koji odgovaraju na komentari poput ovog od Enisa, ili one koji poredjuju RS sa Kosmetom...sta se bre nervirate sta odgovarate na takve glupe izjave, pustite bre decu da igraju fudbal, oni sa njihovim virtuelnim reprezentacijama po parkicima, mi sa nasom ponosnom repkom NA SVETSKOM PRVENSTVU U JUZNOJ AFRICI!

SRBIN DO KOSKE

pre 15 godina

Ma vidi se da FIFA i UEFA imaju POLITICKE razloge zbog ovog meca.Uvek su nas ponizavali,ali cemo mi sada da kvalifikujemo i dokazemo da pravda uvek pobedjuje.SRBIJA DO TOKIJA!!!

Borule T

pre 15 godina

Za ove tzv. Bosnjake, Republika Srpska je de facto drzava (uskoro i de jure), dok je vasa BiH mrtvo slovo na papiru (uskoro niti toliko). Za ovog sto se predstavlja kao Aleksandar,covece lakse malo sa ludim gljivama.

stefan

pre 15 godina

Politika je svuda oko nas pa i sportu. Nazalost.

Voleo bi kada bi se bar neko setio da napise i objasni zasto je taj sustret zabranjen, ko konkretno i sta ima protiv ove prijateljske utakmice? ...o tome treba da se pise a ne samo konstatuje!

Bojan_RS

pre 15 godina

Razocaran sam ovom informacijom. ovo je jos jedan dokaz da jse FIFA duboko petlja u politicke teme. Mislim da i dalje treba pokusavati i biti uporan. Mozda nije lose za pokusati naci nekog drugog protivnika (ako je moguce) pa drugi put igrati sa Srbijom. FIFA, UEFA = Veliki Lopovi

Alex

pre 15 godina

Tragedija je sto mi hteli nehteli moramo u Evropu a Evropa nas Srbe prezire. Pa neka fudbal igra ko s kim hoce a ne svi mogu samo Srbe j... za sve pa i zato. A pitam se da li bi pustili da pucamo jedni na druge! I te kako jos bi se siti nauzivali! T U Z N O !!!

Nemanja (Banja Luka)

pre 15 godina

Igracemo mi utakmicu braco SRBI kad tad. Ljudi vidimo se mi u Juznoj Africi 2010 i naravno navijamo za NASU SRBIJU a vi bosanci za koga ce te navijati na SP 2010 kada niste bili ni na jednom evropskom i svijetskom prvenstvu pa neceti ni na ovome i sta vi pricate o fudbalu kada nemate blage veze o fudbalu. ZIVELA SRBIJA ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA... PONOSNI SRBIN IZ BANjA LUKE

Boki RS

pre 15 godina

Svidjalo se vama ili ne, Srpska nema veze sa vama i uopste nas ne zanimate. A ovom Adolfu, ime sve govori, Bosna jeste postojala prije 800 godina, ali kao srpska drzava, svidjalo se to tebi ili ne. Srpska,Srbija, zajednicka drzava.

zoki

pre 15 godina

@Enis

ej momak,pa ti si stvarno smesan

kakav te pa sad sandzak snasao???

odkad je to sandzak bilo kakav pojam sto se tice dal entitet? dal pokrajina? dal bilo sta?

ne znam ,pojasni mi molim te odkad to posotji sandzak? koji mu je glanvi grad? i sta na sve to kaze sandzacki parlament?

:))))) mnogo si bre smesan

a sto se tice ove utakmice, nije ni bitno dal su zabrnaili ili ne, za koju godinu svejedno RS igra samostalno ili u stastavu drzave Srbije...

opusteno ljudi... :)

NAPRED SRPSKA ! NAPRED SRBIJA !

banjalucanin

pre 15 godina

@banjlucanin
Prvo je djecija upadica pa na nju necu odgovoriti.

Drugo, rodjen sam u ovom gradu prije 35 godina, zivio sam i dalje cu zivjeti u njemu.

Trece, ti jesi u svom stadu, samo nisi svjestan toga.Ne bi pisao ovdje da nije tako.

I jos jedno trece, ovim se zeli cestitati mladoj reprezentaciji Srbije na velikom uspjehu.Istovremeno, zelimo ista prava koja imaju regije drugih drzava. A ako je tebi do-dicka obrati se Miloradu.

Cetvrto, Vladana poznajem jer smo iz istog naselja i mogu ti reci da je momak igrao za BiH da bi se prodao igrajuci za reprezentaciju, kakvu-takvu.Mislis da je njemu bilo ugodno gledati ratne zastave muslimanske armije i slusati tekbiranje na tribinama?Svakakvih prica je Vladan napricao...

Peto, naravno da se svi nadamo da cemo gledati Srbiju u JAR-u. To svako normalan zeli.
Pozdrav svima u Srbiji iz vjetrovite Banjaluke

vladimir

pre 15 godina

ALEKSANDAR Prije svega ne znam dali si Srbin,ali kako god ne mogu da vjerujem kakvu si glupost napisao,ali ću ti objasniti neke stvari:1.Srbi u RS i onih nekih 4% U FBIH,već odavno imaju razvijenu nacionalnu svijest o tome da su Srbi i pravoslavci,a nikako Bosanci.2."Mješanci"koje ti spominješ su ustvari Bošnjaci,koji su pod prijetnjama prešli na islam za vrijeme Turskog ropstva.(pročitaj na Drini ćuprija,saznaćeš nešto o "danku u krvi")3.Profesori koji dolaze iz Srbije na moj fakultet nam govore da Srbi u RS više vole Srbiju,nego pojedini Srbi u SRBIJI(nažalost).NEka mi pojedinci koji su ostavili komentare objasne sledeće:Kako ću ja kao Srbin navijati za BIH,kada navijači te BIH,pjevaju "UBIJ SRBINA"?.Ko mi da odgovor,treba ga predložiti za Nobelovu nagradu!pozdrav svima u Srbiji i ljudima sa b92!

adolf

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!
(BanjalucaninPravi, 29. oktobar 2008 15

BOSNA je drzava i ime koje traje vec preko 800 godina!!!
Vjeruj mi dok je nas uvijek ce to i biti. Ne prijetim samo upozoravam tebe i takve.
A sto se Banja Luke tice, pa zna se od vajkad sta je taj grad bio, centar Bosanskog otbor od davnina. A vi koi se ponosite sto rusite monomentalne gradjevine stare 500g stidite se.
JA kad sam u rim otisao znas sta sam prvo htio da vidim?
Toliko o necijoj kulturi i multieticnosti.
I jos nesto:
RS NIKAd nece igrati zvanicnu utakmicu!!!
GARANTUJEM ti 100% svidjelo se tebi ili ne.

komocija nama treba

pre 15 godina

@Pjanovic
Republika BiH ne postoji.To i jeste osnovni problem onih koji je vole. Postoji nešto što se zove BIH, ali nema državno uređenje koje smo učili u školi (republika,krajevina,i ne znam koja još).RS je republika i to je super.
Neki komentatori su zaslijepljeni pa su previdjeli da se upravo išlo preko zvaničnih organa FSBiH: da bi bilo sve čisto i ispoštovano (u stvari zbog ovakvih Bošnjaka nam je sve mrskija BiH.Do njih je).

Argentinos

pre 15 godina

Ne znam zasto uvijek kada je u pitanju Republika Srpska i njen fudbal se uplice politika..Ja sam iz Republike Srpske i voleo bih kao fudbaler da je se ta utakmica odigra...Mjesanje politike u fudbal ne donosi nista dobro.Kad tad ce se ta utakmica odigrati u Banjaluci...isto tako ici ce se i u Srbiju...(ne djeli nas drina)...:)

Boki RS

pre 15 godina

Vi koji toliko volite BIH i koji toliko zelite da nema RS-a, dodjite malo ovdje, pa zivite sa muslimanima i osjetite svu njihovu srdacnost, a nas ostavite na miru, jer mi znamo za kog nase srce kuca.

srdjan

pre 15 godina

Predlazem zato da se Fifa angazuje oko organizacije prijateljskog meca izmedju Engleske i Irske. Prava je steta da te dve miroljubive zemlje koje zive pod istim (britanskim i evropskim) korovom, vec nekoliko decenija nikako sportski (a bice i politicki) ne uspevaju da se pomire. Mislim, ne samo Fifa da se angazuje vec i ostali mirotvorci koji su veoma aktivni po belom svetu a nikako u svojoj kuci, eto npr Bono iz U2 i njemu slicni ...

Munze Konza

pre 15 godina

Sramota je da Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne može. Ali, na neverovatne aršine prema Srbima smo navikli i kad su u pitanju daleko ozbiljnije stvari od jedne utakmice, ne vidim što se sada toliko nerviramo. Zna se da je svim Srbima Republika Srpska u srcu i da nas niko neće naterati da priznamo nekakvu Bosnu - ni ona nije htela da prizna nas, za priznanje smo se u ratu izborili.

Teza da u Bosni i na Kosmetu ne žive Srbi, nego "mešanci" je stvarno neverovatna. Toliku budalaštinu još nisam pročitao i jako me čudi da je prošla pored moderatora. Balkan je ovo, Evropa, nema nacije koja nije izmešana sa drugima. Pretpostavljam da onda Srbi žive samo oko npr. Kragujevca - oko Pirota su mešani sa Bugarima, oko Novog Sada sa Mađarima, oko Vršca sa Rumunima? Glupo da gluplje biti ne može. Onda Nemci žive samo oko Berlina, a ostatak su Poljaci, Česi, Austrijanci....? Nego, daj i nama malo toga što si zgutao...

Marko

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Brate kad bi ta utakmica bila u skladu sa propisima FS Srbije,kad bi nas savez odobrio tu utakmicu bar ja licno se ne bih bunio.Spancima je Baskija bolna tacka ali daju njihovoj selekciji da igra prijateljske utakmice,kao i Kataloniji.

A za ostale,kad bi Fudbalski savez Kosova priznao nadleznosti Fudblaskog saveza Srbije,i od njega trazio odobrenje za igranje prijateljskih utakmica to bi bila ista situacija kao i ova u kojoj Republika Srpska trazi dozvolu od FSBiH.Zaobilazenje maticnog saveza je druga stvar,i to radi Kosovo,tako da se ove dve situacije ne mogu porediti.

Bob Sent Kler

pre 15 godina

A jel mi ono igraso prijateljsku sa Baskijom ili se ja varam, i to dvaput.
Ja bih je igrao po cenu da nas izbace iz svih takmicenja

popsmatrac

pre 15 godina

@ninja
Na ovo sam mislio pre svega:
Ма нема везе...

Србија и Реп.Српска
УЈЕДИЊЕНА ДРЖАВА

...ускоро.
(којекуде, 29. oktobar 2008 12:49)
Kao sto rekoh, zasto da i RS ne odigra utakmicu sa Srbijom? Ali RS treba da PRIHVATI i postuje SVOJU drzavu BiH koja ce se zauzvrat,siguran sam, truditi da svim svojim gradjanima izlazi u susret u ispunjavanju zelja i potreba.

a

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Prvo nije Sandzak vec RASKA (tu pokrajinu Sandzakom nazivaju muslimani KOJI SU U MANJINI A NE U VECINI), drugo Raska nije republika (Republika Srpska) vec samo pokrajina, to je kao da pitash da li Nemacka pokrajina Bavarska moze da igra protiv neke reprezentacije - naravno da ne. Republika Srpska u mnogo tome ne zavisi od BIH vec je samostalna I PLUS SU DOBILI SAGLASNOST OD FUDBALSKOG SAVEZA BIH DA MOGU DA IGRAJU UTAKMICU. Sta se bunish onda? Onda odgovor mom dragom Hrvatu...Kosovo nije samostalna drzava sve dok ne postane chlan ujedinjenih nacija, to sto je tvoja zemlja priznala uz jos nekolicinu (40 prema 120 koji nisu priznali) ne znaci da je automatski posebna drzava.

SANDZAK

pre 15 godina

A kako bi bilo da u NOVOM PAZARU odigra ekipa Sandzaka utakmicu sa BiH ? Jel bi Srbi dozvolili a ? Gledajte sebe, pa onda komentarisite druge.

salens

pre 15 godina

Ma ne treba nikoga ni da pitaju! Ni Katalonija ni Baskija nisu priznate od FIFA ali opet igraju prijateljske meceve koji se ne boduju, tako da nema razloga da se ovaj mec ne odigra.

Dzoni

pre 15 godina

Verovatno tako FIFA ne bi ni 80-tih dozvolila utakmicu Srbija-Hrvatska pa se sad normalno igra.Narod Republike Srpske u 99% slucajeva zeli nezavisnost i ako mogu drugi mocice i to kad tad ,nista sto se odrzava na silu ne moze da traje vecno pa tako ni ovi dupli standardi zapada

Aleksandar

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.

BanjalucaninPravi

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!

Marko

pre 15 godina

posmatrac

Fudblaski savez BiH kao zvanicna institucija drzave Bosne i Hercegovine je dao dozvolu da se ta utakmica odigra,o kom podrivanju suvereniteta ti pricas molim te???
Mislim da je krajnje vreme da ljudi pocnu da citaju sta je napisano a ne da napamet lupaju gluposti.

Патриота у екстази

pre 15 godina

Могу да забрањују утакмице наших репрезентација,могу да нас кажњавају,да нам избацују клубове из Европе, али љубав према Србији и фудбалу никад!
Живела Република Српска,живела Србија,живео фудбал!!!

republika srpska

pre 15 godina

neko od vas je rekao da je fifa zabranila kosovu da odigra neke mečeve.da samo postoji ogromna razlika da je kosovo priznato od strane sveta a republika srpska nije,tako da će kosovo kada tada da počne da igra i kvalifikacije u fudbalu i u drugim sportovima.

ninja

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
O kakvi ti "ujedinjenjima" pričaš!? Riječ je o prijateljskoj utakmici. Dozvolu za odigravanje utakmice je dao i FS BiH. Nije mi jasno u čemu je problem!?

Srđan

pre 15 godina

Nisam pobornik prekodrinskih integracija, ali nije mi jasno zašto ovo nije odobreno. Mnoge regije i provincije u svijetu imaju svoje reprezentacije koje mogu da igraju prijateljske utakmice pod određenim uslovima:
1. Da imaju dozvolu matičnog saveza,
2. Da se te utakmice ne vode ni u kakvim statistikama niti se boduju za FIFA rang listu.
(Načuo sam i da Vojvodina sprema svoju reprezentaciju, što je sasvim OK.)
Najironičnije je što je povod za odigravanje trebalo da bude jubilej fudbala u BiH. Pošto se ovdje u Bosni svi slažu kao rogovi u vreći, ne bih se začudio da je i pored deklarativnog slaganja neko iz FS BiH urgirao kod UEFA da se to ne odobri.

pfcpanta

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
Stvari se menjaju pa tako i Kosovo nekad bi Srpsko a sada nije niti ce biti.Ali zato Republika Srpska nikada nije bila nista drugo nego Srbija.

RS

pre 15 godina

Bosnjaci jednostavno ne daju nikakva prava Srbima i Hrvatima
Ali to ne znaci da cemi se mi prestati boriti za njih.
Pozdrav iz lepseg entiteta.

Pjanovic

pre 15 godina

FSRS postoji. On je sastavni dio FSBiH. FSBiH je dao saglasnost da se utakmica odigra. U cemu je problem?
@Nebeska jedinka
Ti si posebno nacitan.
RS nije dio Federacije BiH. RS i Federacija BiH zajedno cine Republiku BiH.

Ujka

pre 15 godina

A jesu li Baskija i Katalonija clanice FIFA-e, kad nam nikako ne brane da nas pred novu godinu redovno i revnosno deru?
Mislim, ako je princip u pitanju!

janker

pre 15 godina

Ako Baskija i Katalonija mogu imati svoje ekipe,i igraju međunarodne utakmice,onda valjda postoje neka pravila koja se moraju poštovati.Zašto je FIFA 2 puta odbila zahtjev za odigravanje ove utakmice moraće jasnije objasniti,a valjda će naši mediji objaviti to objašnjenje u potpunosti,pa da se vidi gdje je problem.Pa ta utakmica i slične koje će se igrati,može samo da donese napredak fudbala u regionu a nikako da ga ugrozi.

RS

pre 15 godina

A takozvana Republika Srpska nije sastavni deo Federacije Bosne i Hercegovine? Otkad?
(Nebeska jedinka, 29. oktobar 2008 14:11)
Republika Srpska nije u sastavu Federacije BiH, vec Bosne i Hercegovine! Bas ste mi pametni vi bosnjaci :P

banjalucanin

pre 15 godina

@ "banjalucanin"
ne kradi mi nick kao prvo:)

kao drugo rodjen sam u tom gradu i zivio svih ovih godina kad ti vjerovatno nisi ni znao sta je fudbal..

trece i najvaznije, nemoj me trpati u stado kojem tezis..nismo svi ovce nikad bili niti cemo biti...

i trece zna se da rs nije drzava i sta se zeli postici tom posjetom fudbalske reprezentacije srbije..sifra pokloni se do-dicku..

cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni igraju ili su igrali zadnjih godina tri momka iz banjaluke: vule trivunovic,vladan grujic i zlatan muslimovic..

takodje da napomenem da je zvjezdan misimovic iz bos. gradiske kapiten iste te ekipe..

toliko o nepravdama i urotama,
niske strasti 1000ti dio, vidimo se u juznoj africi uzivajte normalni ljubitelji fudbala:)

SrbIN

pre 15 godina

@(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Treba se ljutiti!! Zato sto Kosovu Rep. Srbija tj. njev fudbalski savez NIJE DOPUSTIO da igra a jos uvjek u svijetu fudbala Kosovo nije priznato... Za razliku od reprezentacije RS kojoj je FS BiH DOZVOLIO da igra... e u tom je razlika i imamo pravo da se ljutimo... pogotovo mi iz Rep. Srpske! Ja sam bas iz Gradiske i mozda bih i otisao pogledati tu tekmu do BL... ovako nista...

banjalucanin

pre 15 godina

@banjalucanin, ako postoji neka Banjaluka u Federaciji BiH onda si valjda u pravu. Medjutim, gradjani Banjaluke, koja se nalazi u Republici Srpskoj,nemaju isto misljenje kao ti. FSRS treba i dalje pokusavati, nema odustajanja.Pozdrav svima u Srbiji iz suncane Banjaluke.

usafifa

pre 15 godina

ma kakva fifa.baskija i katalonija igraju utakmice kad hocu.kosovo je igralo protiv saudiske arabije i neko se nije bunio.ma sve je danas politika pa i futbal.

posmatrac

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.

sreten

pre 15 godina

Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne moze?! Po istom principu dezurnim svetskim kadijama sa zapada proglasenje nezavisnog Kosova je u skladu sa medjunarodnim pravom, a Abhazije i Osetije nije. Ili...

Делија Требиње

pre 15 godina

Баскија може да има репрезентацију, а Република Српска не може, нема шта праведно. Једно важи за све само за Србе не...

Strefan NS

pre 15 godina

FIFA je nadavno zabranila i neke ugovorane meceve Kosova. Ne treba se ljutiti previse.
(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Jeste, ali Kosovo nije dobilo saglasnost matičnog saveza (FSS), dok je RS za ovaj meč dobila saglasnost svoga matičnog saveza FSBiH.

uuragani

pre 15 godina

Eto kad ne moze Kosovo kao priznata zemlja (51 zemalja sveta) a protiv ste da igra, kako bi onda mogla RS. Time Srbija direkto podgriva odvajanje jedne suverene zemlja.

Marko

pre 15 godina

Ako bi odigravanje tog meca bilo u skladu sa pravilima FSBiH,i uz saglasnost tog saveza ne vidim zasto bi mec bio zabranjen.Ako moze Spanija da dozvoli nekoj svojoj oblasti da igra ovakve meceve,zasto ne bi mogla i Bosna to da dozvoli nekoj svojoj regiji/oblasti?Ili za srbe ne vaze ista pravila kao i za ostale.

Marko

pre 15 godina

Ako bi odigravanje tog meca bilo u skladu sa pravilima FSBiH,i uz saglasnost tog saveza ne vidim zasto bi mec bio zabranjen.Ako moze Spanija da dozvoli nekoj svojoj oblasti da igra ovakve meceve,zasto ne bi mogla i Bosna to da dozvoli nekoj svojoj regiji/oblasti?Ili za srbe ne vaze ista pravila kao i za ostale.

Делија Требиње

pre 15 godina

Баскија може да има репрезентацију, а Република Српска не може, нема шта праведно. Једно важи за све само за Србе не...

banjalucanin

pre 15 godina

@banjalucanin, ako postoji neka Banjaluka u Federaciji BiH onda si valjda u pravu. Medjutim, gradjani Banjaluke, koja se nalazi u Republici Srpskoj,nemaju isto misljenje kao ti. FSRS treba i dalje pokusavati, nema odustajanja.Pozdrav svima u Srbiji iz suncane Banjaluke.

Strefan NS

pre 15 godina

FIFA je nadavno zabranila i neke ugovorane meceve Kosova. Ne treba se ljutiti previse.
(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Jeste, ali Kosovo nije dobilo saglasnost matičnog saveza (FSS), dok je RS za ovaj meč dobila saglasnost svoga matičnog saveza FSBiH.

posmatrac

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.

Патриота у екстази

pre 15 godina

Могу да забрањују утакмице наших репрезентација,могу да нас кажњавају,да нам избацују клубове из Европе, али љубав према Србији и фудбалу никад!
Живела Република Српска,живела Србија,живео фудбал!!!

RS

pre 15 godina

A takozvana Republika Srpska nije sastavni deo Federacije Bosne i Hercegovine? Otkad?
(Nebeska jedinka, 29. oktobar 2008 14:11)
Republika Srpska nije u sastavu Federacije BiH, vec Bosne i Hercegovine! Bas ste mi pametni vi bosnjaci :P

pfcpanta

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
Stvari se menjaju pa tako i Kosovo nekad bi Srpsko a sada nije niti ce biti.Ali zato Republika Srpska nikada nije bila nista drugo nego Srbija.

BanjalucaninPravi

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!

a

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Prvo nije Sandzak vec RASKA (tu pokrajinu Sandzakom nazivaju muslimani KOJI SU U MANJINI A NE U VECINI), drugo Raska nije republika (Republika Srpska) vec samo pokrajina, to je kao da pitash da li Nemacka pokrajina Bavarska moze da igra protiv neke reprezentacije - naravno da ne. Republika Srpska u mnogo tome ne zavisi od BIH vec je samostalna I PLUS SU DOBILI SAGLASNOST OD FUDBALSKOG SAVEZA BIH DA MOGU DA IGRAJU UTAKMICU. Sta se bunish onda? Onda odgovor mom dragom Hrvatu...Kosovo nije samostalna drzava sve dok ne postane chlan ujedinjenih nacija, to sto je tvoja zemlja priznala uz jos nekolicinu (40 prema 120 koji nisu priznali) ne znaci da je automatski posebna drzava.

banjalucanin

pre 15 godina

@ "banjalucanin"
ne kradi mi nick kao prvo:)

kao drugo rodjen sam u tom gradu i zivio svih ovih godina kad ti vjerovatno nisi ni znao sta je fudbal..

trece i najvaznije, nemoj me trpati u stado kojem tezis..nismo svi ovce nikad bili niti cemo biti...

i trece zna se da rs nije drzava i sta se zeli postici tom posjetom fudbalske reprezentacije srbije..sifra pokloni se do-dicku..

cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni igraju ili su igrali zadnjih godina tri momka iz banjaluke: vule trivunovic,vladan grujic i zlatan muslimovic..

takodje da napomenem da je zvjezdan misimovic iz bos. gradiske kapiten iste te ekipe..

toliko o nepravdama i urotama,
niske strasti 1000ti dio, vidimo se u juznoj africi uzivajte normalni ljubitelji fudbala:)

RS

pre 15 godina

Bosnjaci jednostavno ne daju nikakva prava Srbima i Hrvatima
Ali to ne znaci da cemi se mi prestati boriti za njih.
Pozdrav iz lepseg entiteta.

zoki

pre 15 godina

@Enis

ej momak,pa ti si stvarno smesan

kakav te pa sad sandzak snasao???

odkad je to sandzak bilo kakav pojam sto se tice dal entitet? dal pokrajina? dal bilo sta?

ne znam ,pojasni mi molim te odkad to posotji sandzak? koji mu je glanvi grad? i sta na sve to kaze sandzacki parlament?

:))))) mnogo si bre smesan

a sto se tice ove utakmice, nije ni bitno dal su zabrnaili ili ne, za koju godinu svejedno RS igra samostalno ili u stastavu drzave Srbije...

opusteno ljudi... :)

NAPRED SRPSKA ! NAPRED SRBIJA !

vladimir

pre 15 godina

ALEKSANDAR Prije svega ne znam dali si Srbin,ali kako god ne mogu da vjerujem kakvu si glupost napisao,ali ću ti objasniti neke stvari:1.Srbi u RS i onih nekih 4% U FBIH,već odavno imaju razvijenu nacionalnu svijest o tome da su Srbi i pravoslavci,a nikako Bosanci.2."Mješanci"koje ti spominješ su ustvari Bošnjaci,koji su pod prijetnjama prešli na islam za vrijeme Turskog ropstva.(pročitaj na Drini ćuprija,saznaćeš nešto o "danku u krvi")3.Profesori koji dolaze iz Srbije na moj fakultet nam govore da Srbi u RS više vole Srbiju,nego pojedini Srbi u SRBIJI(nažalost).NEka mi pojedinci koji su ostavili komentare objasne sledeće:Kako ću ja kao Srbin navijati za BIH,kada navijači te BIH,pjevaju "UBIJ SRBINA"?.Ko mi da odgovor,treba ga predložiti za Nobelovu nagradu!pozdrav svima u Srbiji i ljudima sa b92!

usafifa

pre 15 godina

ma kakva fifa.baskija i katalonija igraju utakmice kad hocu.kosovo je igralo protiv saudiske arabije i neko se nije bunio.ma sve je danas politika pa i futbal.

sreten

pre 15 godina

Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne moze?! Po istom principu dezurnim svetskim kadijama sa zapada proglasenje nezavisnog Kosova je u skladu sa medjunarodnim pravom, a Abhazije i Osetije nije. Ili...

SrbIN

pre 15 godina

@(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Treba se ljutiti!! Zato sto Kosovu Rep. Srbija tj. njev fudbalski savez NIJE DOPUSTIO da igra a jos uvjek u svijetu fudbala Kosovo nije priznato... Za razliku od reprezentacije RS kojoj je FS BiH DOZVOLIO da igra... e u tom je razlika i imamo pravo da se ljutimo... pogotovo mi iz Rep. Srpske! Ja sam bas iz Gradiske i mozda bih i otisao pogledati tu tekmu do BL... ovako nista...

Marko

pre 15 godina

posmatrac

Fudblaski savez BiH kao zvanicna institucija drzave Bosne i Hercegovine je dao dozvolu da se ta utakmica odigra,o kom podrivanju suvereniteta ti pricas molim te???
Mislim da je krajnje vreme da ljudi pocnu da citaju sta je napisano a ne da napamet lupaju gluposti.

banjalucanin

pre 15 godina

@banjlucanin
Prvo je djecija upadica pa na nju necu odgovoriti.

Drugo, rodjen sam u ovom gradu prije 35 godina, zivio sam i dalje cu zivjeti u njemu.

Trece, ti jesi u svom stadu, samo nisi svjestan toga.Ne bi pisao ovdje da nije tako.

I jos jedno trece, ovim se zeli cestitati mladoj reprezentaciji Srbije na velikom uspjehu.Istovremeno, zelimo ista prava koja imaju regije drugih drzava. A ako je tebi do-dicka obrati se Miloradu.

Cetvrto, Vladana poznajem jer smo iz istog naselja i mogu ti reci da je momak igrao za BiH da bi se prodao igrajuci za reprezentaciju, kakvu-takvu.Mislis da je njemu bilo ugodno gledati ratne zastave muslimanske armije i slusati tekbiranje na tribinama?Svakakvih prica je Vladan napricao...

Peto, naravno da se svi nadamo da cemo gledati Srbiju u JAR-u. To svako normalan zeli.
Pozdrav svima u Srbiji iz vjetrovite Banjaluke

Pjanovic

pre 15 godina

FSRS postoji. On je sastavni dio FSBiH. FSBiH je dao saglasnost da se utakmica odigra. U cemu je problem?
@Nebeska jedinka
Ti si posebno nacitan.
RS nije dio Federacije BiH. RS i Federacija BiH zajedno cine Republiku BiH.

Dzoni

pre 15 godina

Verovatno tako FIFA ne bi ni 80-tih dozvolila utakmicu Srbija-Hrvatska pa se sad normalno igra.Narod Republike Srpske u 99% slucajeva zeli nezavisnost i ako mogu drugi mocice i to kad tad ,nista sto se odrzava na silu ne moze da traje vecno pa tako ni ovi dupli standardi zapada

uuragani

pre 15 godina

Eto kad ne moze Kosovo kao priznata zemlja (51 zemalja sveta) a protiv ste da igra, kako bi onda mogla RS. Time Srbija direkto podgriva odvajanje jedne suverene zemlja.

Boki RS

pre 15 godina

Svidjalo se vama ili ne, Srpska nema veze sa vama i uopste nas ne zanimate. A ovom Adolfu, ime sve govori, Bosna jeste postojala prije 800 godina, ali kao srpska drzava, svidjalo se to tebi ili ne. Srpska,Srbija, zajednicka drzava.

Boki RS

pre 15 godina

Vi koji toliko volite BIH i koji toliko zelite da nema RS-a, dodjite malo ovdje, pa zivite sa muslimanima i osjetite svu njihovu srdacnost, a nas ostavite na miru, jer mi znamo za kog nase srce kuca.

ninja

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
O kakvi ti "ujedinjenjima" pričaš!? Riječ je o prijateljskoj utakmici. Dozvolu za odigravanje utakmice je dao i FS BiH. Nije mi jasno u čemu je problem!?

Marko

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Brate kad bi ta utakmica bila u skladu sa propisima FS Srbije,kad bi nas savez odobrio tu utakmicu bar ja licno se ne bih bunio.Spancima je Baskija bolna tacka ali daju njihovoj selekciji da igra prijateljske utakmice,kao i Kataloniji.

A za ostale,kad bi Fudbalski savez Kosova priznao nadleznosti Fudblaskog saveza Srbije,i od njega trazio odobrenje za igranje prijateljskih utakmica to bi bila ista situacija kao i ova u kojoj Republika Srpska trazi dozvolu od FSBiH.Zaobilazenje maticnog saveza je druga stvar,i to radi Kosovo,tako da se ove dve situacije ne mogu porediti.

Nemanja (Banja Luka)

pre 15 godina

Igracemo mi utakmicu braco SRBI kad tad. Ljudi vidimo se mi u Juznoj Africi 2010 i naravno navijamo za NASU SRBIJU a vi bosanci za koga ce te navijati na SP 2010 kada niste bili ni na jednom evropskom i svijetskom prvenstvu pa neceti ni na ovome i sta vi pricate o fudbalu kada nemate blage veze o fudbalu. ZIVELA SRBIJA ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA... PONOSNI SRBIN IZ BANjA LUKE

janker

pre 15 godina

Ako Baskija i Katalonija mogu imati svoje ekipe,i igraju međunarodne utakmice,onda valjda postoje neka pravila koja se moraju poštovati.Zašto je FIFA 2 puta odbila zahtjev za odigravanje ove utakmice moraće jasnije objasniti,a valjda će naši mediji objaviti to objašnjenje u potpunosti,pa da se vidi gdje je problem.Pa ta utakmica i slične koje će se igrati,može samo da donese napredak fudbala u regionu a nikako da ga ugrozi.

Ujka

pre 15 godina

A jesu li Baskija i Katalonija clanice FIFA-e, kad nam nikako ne brane da nas pred novu godinu redovno i revnosno deru?
Mislim, ako je princip u pitanju!

komocija nama treba

pre 15 godina

@Pjanovic
Republika BiH ne postoji.To i jeste osnovni problem onih koji je vole. Postoji nešto što se zove BIH, ali nema državno uređenje koje smo učili u školi (republika,krajevina,i ne znam koja još).RS je republika i to je super.
Neki komentatori su zaslijepljeni pa su previdjeli da se upravo išlo preko zvaničnih organa FSBiH: da bi bilo sve čisto i ispoštovano (u stvari zbog ovakvih Bošnjaka nam je sve mrskija BiH.Do njih je).

Munze Konza

pre 15 godina

Sramota je da Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne može. Ali, na neverovatne aršine prema Srbima smo navikli i kad su u pitanju daleko ozbiljnije stvari od jedne utakmice, ne vidim što se sada toliko nerviramo. Zna se da je svim Srbima Republika Srpska u srcu i da nas niko neće naterati da priznamo nekakvu Bosnu - ni ona nije htela da prizna nas, za priznanje smo se u ratu izborili.

Teza da u Bosni i na Kosmetu ne žive Srbi, nego "mešanci" je stvarno neverovatna. Toliku budalaštinu još nisam pročitao i jako me čudi da je prošla pored moderatora. Balkan je ovo, Evropa, nema nacije koja nije izmešana sa drugima. Pretpostavljam da onda Srbi žive samo oko npr. Kragujevca - oko Pirota su mešani sa Bugarima, oko Novog Sada sa Mađarima, oko Vršca sa Rumunima? Glupo da gluplje biti ne može. Onda Nemci žive samo oko Berlina, a ostatak su Poljaci, Česi, Austrijanci....? Nego, daj i nama malo toga što si zgutao...

Borule T

pre 15 godina

Za ove tzv. Bosnjake, Republika Srpska je de facto drzava (uskoro i de jure), dok je vasa BiH mrtvo slovo na papiru (uskoro niti toliko). Za ovog sto se predstavlja kao Aleksandar,covece lakse malo sa ludim gljivama.

Srđan

pre 15 godina

Nisam pobornik prekodrinskih integracija, ali nije mi jasno zašto ovo nije odobreno. Mnoge regije i provincije u svijetu imaju svoje reprezentacije koje mogu da igraju prijateljske utakmice pod određenim uslovima:
1. Da imaju dozvolu matičnog saveza,
2. Da se te utakmice ne vode ni u kakvim statistikama niti se boduju za FIFA rang listu.
(Načuo sam i da Vojvodina sprema svoju reprezentaciju, što je sasvim OK.)
Najironičnije je što je povod za odigravanje trebalo da bude jubilej fudbala u BiH. Pošto se ovdje u Bosni svi slažu kao rogovi u vreći, ne bih se začudio da je i pored deklarativnog slaganja neko iz FS BiH urgirao kod UEFA da se to ne odobri.

Bojan_RS

pre 15 godina

Razocaran sam ovom informacijom. ovo je jos jedan dokaz da jse FIFA duboko petlja u politicke teme. Mislim da i dalje treba pokusavati i biti uporan. Mozda nije lose za pokusati naci nekog drugog protivnika (ako je moguce) pa drugi put igrati sa Srbijom. FIFA, UEFA = Veliki Lopovi

Bob Sent Kler

pre 15 godina

A jel mi ono igraso prijateljsku sa Baskijom ili se ja varam, i to dvaput.
Ja bih je igrao po cenu da nas izbace iz svih takmicenja

Argentinos

pre 15 godina

Ne znam zasto uvijek kada je u pitanju Republika Srpska i njen fudbal se uplice politika..Ja sam iz Republike Srpske i voleo bih kao fudbaler da je se ta utakmica odigra...Mjesanje politike u fudbal ne donosi nista dobro.Kad tad ce se ta utakmica odigrati u Banjaluci...isto tako ici ce se i u Srbiju...(ne djeli nas drina)...:)

salens

pre 15 godina

Ma ne treba nikoga ni da pitaju! Ni Katalonija ni Baskija nisu priznate od FIFA ali opet igraju prijateljske meceve koji se ne boduju, tako da nema razloga da se ovaj mec ne odigra.

Alex

pre 15 godina

Tragedija je sto mi hteli nehteli moramo u Evropu a Evropa nas Srbe prezire. Pa neka fudbal igra ko s kim hoce a ne svi mogu samo Srbe j... za sve pa i zato. A pitam se da li bi pustili da pucamo jedni na druge! I te kako jos bi se siti nauzivali! T U Z N O !!!

SANDZAK

pre 15 godina

A kako bi bilo da u NOVOM PAZARU odigra ekipa Sandzaka utakmicu sa BiH ? Jel bi Srbi dozvolili a ? Gledajte sebe, pa onda komentarisite druge.

popsmatrac

pre 15 godina

@ninja
Na ovo sam mislio pre svega:
Ма нема везе...

Србија и Реп.Српска
УЈЕДИЊЕНА ДРЖАВА

...ускоро.
(којекуде, 29. oktobar 2008 12:49)
Kao sto rekoh, zasto da i RS ne odigra utakmicu sa Srbijom? Ali RS treba da PRIHVATI i postuje SVOJU drzavu BiH koja ce se zauzvrat,siguran sam, truditi da svim svojim gradjanima izlazi u susret u ispunjavanju zelja i potreba.

srdjan

pre 15 godina

Predlazem zato da se Fifa angazuje oko organizacije prijateljskog meca izmedju Engleske i Irske. Prava je steta da te dve miroljubive zemlje koje zive pod istim (britanskim i evropskim) korovom, vec nekoliko decenija nikako sportski (a bice i politicki) ne uspevaju da se pomire. Mislim, ne samo Fifa da se angazuje vec i ostali mirotvorci koji su veoma aktivni po belom svetu a nikako u svojoj kuci, eto npr Bono iz U2 i njemu slicni ...

stefan

pre 15 godina

Politika je svuda oko nas pa i sportu. Nazalost.

Voleo bi kada bi se bar neko setio da napise i objasni zasto je taj sustret zabranjen, ko konkretno i sta ima protiv ove prijateljske utakmice? ...o tome treba da se pise a ne samo konstatuje!

adolf

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!
(BanjalucaninPravi, 29. oktobar 2008 15

BOSNA je drzava i ime koje traje vec preko 800 godina!!!
Vjeruj mi dok je nas uvijek ce to i biti. Ne prijetim samo upozoravam tebe i takve.
A sto se Banja Luke tice, pa zna se od vajkad sta je taj grad bio, centar Bosanskog otbor od davnina. A vi koi se ponosite sto rusite monomentalne gradjevine stare 500g stidite se.
JA kad sam u rim otisao znas sta sam prvo htio da vidim?
Toliko o necijoj kulturi i multieticnosti.
I jos nesto:
RS NIKAd nece igrati zvanicnu utakmicu!!!
GARANTUJEM ti 100% svidjelo se tebi ili ne.

veron

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.
(Aleksandar, 29. oktobar 2008 15:21)
Da li je moguce da neko napise ovako nesto? ja sam iz Bl,jedan deda mi je srbin drugi isto,pradeda isto.I po tebi ja sam mjesanac.Da li je tvoj komentar moguc?Sta si ti?ne znam kako su mod.pustili tvoj komentar

SRBIN DO KOSKE

pre 15 godina

Ma vidi se da FIFA i UEFA imaju POLITICKE razloge zbog ovog meca.Uvek su nas ponizavali,ali cemo mi sada da kvalifikujemo i dokazemo da pravda uvek pobedjuje.SRBIJA DO TOKIJA!!!

Nikola Dijaspora

pre 15 godina

@Enis i njemu slicnih
ajde Sandzaklije i Kosovari sastavite ekipe i napravite reprezentacije! ajde dodjite onda u Beograd ili nas zovite u Novi Pazar i Pristinu da igramo fudbal, da igramo prijateljski mec. Kad vam Pantelic, Zigic, Stankovic, Obradovic, Krasic, Ivanovic, Vidic i Lazovic budu zatresli mrezu, i to svako od njih po dva-tri puta i to samo u prvih 45 mina, ima BRE da vam presedne i fudbal i reprezentacija!!! ajde sada reprezantativci da vas vidim! ma vi ste bre samo jaki u prici!
a za sve srbe koji odgovaraju na komentari poput ovog od Enisa, ili one koji poredjuju RS sa Kosmetom...sta se bre nervirate sta odgovarate na takve glupe izjave, pustite bre decu da igraju fudbal, oni sa njihovim virtuelnim reprezentacijama po parkicima, mi sa nasom ponosnom repkom NA SVETSKOM PRVENSTVU U JUZNOJ AFRICI!

republika srpska

pre 15 godina

neko od vas je rekao da je fifa zabranila kosovu da odigra neke mečeve.da samo postoji ogromna razlika da je kosovo priznato od strane sveta a republika srpska nije,tako da će kosovo kada tada da počne da igra i kvalifikacije u fudbalu i u drugim sportovima.

janker

pre 15 godina

@ALEKSANDAR
Dragi moj Aleksandre tebi su izgleda "vrane mozak popile",pa o čemu ti pišeš.Pa ovde je tema za komentar "FIFA zabranila meč RS-SRBIJA" o čemu ti pišeš.Ti izgleda mrziš samoga sebe pa ti onda niko ne valja.Nadam se da će te objaviti komentar,hvala.

Aleksandar

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.

sandzak

pre 15 godina

@Marko-vidi se da emas pojma, kazes da je republika srpska "republika", nemas ti pojma, republika srpska nije republika,, vec entitet a to nije isto, i samo u nazivu svog zvanja ima to "republika", tako da bi trebalo da od sada znas to.

ZIVEO SANDZAK

mili

pre 15 godina

Draga FIFA-o ili UEFA-o (ko prije dobije), ja i moji drugovi iz ulice bi voleli igrat lopte protiv ekipe iz Šantićeve. Jel bi smeli mi to, a?

GrobarSCG

pre 15 godina

Da mi predlozimo da igra reprezentacija Jelen Superlige Srbije? Da li bi ONDA dopustili? CISTO SUMNJAM!Zivjela Srbija, Republika Srpska i SRPSKA Crna Gora!

posmatrac

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.

Aleksandar

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.

uuragani

pre 15 godina

Eto kad ne moze Kosovo kao priznata zemlja (51 zemalja sveta) a protiv ste da igra, kako bi onda mogla RS. Time Srbija direkto podgriva odvajanje jedne suverene zemlja.

banjalucanin

pre 15 godina

@ "banjalucanin"
ne kradi mi nick kao prvo:)

kao drugo rodjen sam u tom gradu i zivio svih ovih godina kad ti vjerovatno nisi ni znao sta je fudbal..

trece i najvaznije, nemoj me trpati u stado kojem tezis..nismo svi ovce nikad bili niti cemo biti...

i trece zna se da rs nije drzava i sta se zeli postici tom posjetom fudbalske reprezentacije srbije..sifra pokloni se do-dicku..

cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni igraju ili su igrali zadnjih godina tri momka iz banjaluke: vule trivunovic,vladan grujic i zlatan muslimovic..

takodje da napomenem da je zvjezdan misimovic iz bos. gradiske kapiten iste te ekipe..

toliko o nepravdama i urotama,
niske strasti 1000ti dio, vidimo se u juznoj africi uzivajte normalni ljubitelji fudbala:)

banjalucanin

pre 15 godina

@banjalucanin, ako postoji neka Banjaluka u Federaciji BiH onda si valjda u pravu. Medjutim, gradjani Banjaluke, koja se nalazi u Republici Srpskoj,nemaju isto misljenje kao ti. FSRS treba i dalje pokusavati, nema odustajanja.Pozdrav svima u Srbiji iz suncane Banjaluke.

pfcpanta

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
Stvari se menjaju pa tako i Kosovo nekad bi Srpsko a sada nije niti ce biti.Ali zato Republika Srpska nikada nije bila nista drugo nego Srbija.

adolf

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!
(BanjalucaninPravi, 29. oktobar 2008 15

BOSNA je drzava i ime koje traje vec preko 800 godina!!!
Vjeruj mi dok je nas uvijek ce to i biti. Ne prijetim samo upozoravam tebe i takve.
A sto se Banja Luke tice, pa zna se od vajkad sta je taj grad bio, centar Bosanskog otbor od davnina. A vi koi se ponosite sto rusite monomentalne gradjevine stare 500g stidite se.
JA kad sam u rim otisao znas sta sam prvo htio da vidim?
Toliko o necijoj kulturi i multieticnosti.
I jos nesto:
RS NIKAd nece igrati zvanicnu utakmicu!!!
GARANTUJEM ti 100% svidjelo se tebi ili ne.

SANDZAK

pre 15 godina

A kako bi bilo da u NOVOM PAZARU odigra ekipa Sandzaka utakmicu sa BiH ? Jel bi Srbi dozvolili a ? Gledajte sebe, pa onda komentarisite druge.

Делија Требиње

pre 15 godina

Баскија може да има репрезентацију, а Република Српска не може, нема шта праведно. Једно важи за све само за Србе не...

Strefan NS

pre 15 godina

FIFA je nadavno zabranila i neke ugovorane meceve Kosova. Ne treba se ljutiti previse.
(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Jeste, ali Kosovo nije dobilo saglasnost matičnog saveza (FSS), dok je RS za ovaj meč dobila saglasnost svoga matičnog saveza FSBiH.

Marko

pre 15 godina

Ako bi odigravanje tog meca bilo u skladu sa pravilima FSBiH,i uz saglasnost tog saveza ne vidim zasto bi mec bio zabranjen.Ako moze Spanija da dozvoli nekoj svojoj oblasti da igra ovakve meceve,zasto ne bi mogla i Bosna to da dozvoli nekoj svojoj regiji/oblasti?Ili za srbe ne vaze ista pravila kao i za ostale.

usafifa

pre 15 godina

ma kakva fifa.baskija i katalonija igraju utakmice kad hocu.kosovo je igralo protiv saudiske arabije i neko se nije bunio.ma sve je danas politika pa i futbal.

SrbIN

pre 15 godina

@(zli, 29. oktobar 2008 12:55)

Treba se ljutiti!! Zato sto Kosovu Rep. Srbija tj. njev fudbalski savez NIJE DOPUSTIO da igra a jos uvjek u svijetu fudbala Kosovo nije priznato... Za razliku od reprezentacije RS kojoj je FS BiH DOZVOLIO da igra... e u tom je razlika i imamo pravo da se ljutimo... pogotovo mi iz Rep. Srpske! Ja sam bas iz Gradiske i mozda bih i otisao pogledati tu tekmu do BL... ovako nista...

RS

pre 15 godina

A takozvana Republika Srpska nije sastavni deo Federacije Bosne i Hercegovine? Otkad?
(Nebeska jedinka, 29. oktobar 2008 14:11)
Republika Srpska nije u sastavu Federacije BiH, vec Bosne i Hercegovine! Bas ste mi pametni vi bosnjaci :P

ninja

pre 15 godina

Krajnje je vreme da RS shvati da je SAMO deo BiH i da je BiH ta koja je drzava, da se okani raznoraznih "ujedinjenja", da ne bi posle pricala o raznim teorijama zavere protiv nje ili Srba generalno. Jos jednom, BiH je drzava i kad se to prihvati a batale "ujedinjenja"onda ce sve biti sasvim normalno i svi ce ziveti dobro.
(posmatrac, 29. oktobar 2008 13:26)
O kakvi ti "ujedinjenjima" pričaš!? Riječ je o prijateljskoj utakmici. Dozvolu za odigravanje utakmice je dao i FS BiH. Nije mi jasno u čemu je problem!?

a

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Prvo nije Sandzak vec RASKA (tu pokrajinu Sandzakom nazivaju muslimani KOJI SU U MANJINI A NE U VECINI), drugo Raska nije republika (Republika Srpska) vec samo pokrajina, to je kao da pitash da li Nemacka pokrajina Bavarska moze da igra protiv neke reprezentacije - naravno da ne. Republika Srpska u mnogo tome ne zavisi od BIH vec je samostalna I PLUS SU DOBILI SAGLASNOST OD FUDBALSKOG SAVEZA BIH DA MOGU DA IGRAJU UTAKMICU. Sta se bunish onda? Onda odgovor mom dragom Hrvatu...Kosovo nije samostalna drzava sve dok ne postane chlan ujedinjenih nacija, to sto je tvoja zemlja priznala uz jos nekolicinu (40 prema 120 koji nisu priznali) ne znaci da je automatski posebna drzava.

Pjanovic

pre 15 godina

FSRS postoji. On je sastavni dio FSBiH. FSBiH je dao saglasnost da se utakmica odigra. U cemu je problem?
@Nebeska jedinka
Ti si posebno nacitan.
RS nije dio Federacije BiH. RS i Federacija BiH zajedno cine Republiku BiH.

RS

pre 15 godina

Bosnjaci jednostavno ne daju nikakva prava Srbima i Hrvatima
Ali to ne znaci da cemi se mi prestati boriti za njih.
Pozdrav iz lepseg entiteta.

Srđan

pre 15 godina

Nisam pobornik prekodrinskih integracija, ali nije mi jasno zašto ovo nije odobreno. Mnoge regije i provincije u svijetu imaju svoje reprezentacije koje mogu da igraju prijateljske utakmice pod određenim uslovima:
1. Da imaju dozvolu matičnog saveza,
2. Da se te utakmice ne vode ni u kakvim statistikama niti se boduju za FIFA rang listu.
(Načuo sam i da Vojvodina sprema svoju reprezentaciju, što je sasvim OK.)
Najironičnije je što je povod za odigravanje trebalo da bude jubilej fudbala u BiH. Pošto se ovdje u Bosni svi slažu kao rogovi u vreći, ne bih se začudio da je i pored deklarativnog slaganja neko iz FS BiH urgirao kod UEFA da se to ne odobri.

republika srpska

pre 15 godina

neko od vas je rekao da je fifa zabranila kosovu da odigra neke mečeve.da samo postoji ogromna razlika da je kosovo priznato od strane sveta a republika srpska nije,tako da će kosovo kada tada da počne da igra i kvalifikacije u fudbalu i u drugim sportovima.

popsmatrac

pre 15 godina

@ninja
Na ovo sam mislio pre svega:
Ма нема везе...

Србија и Реп.Српска
УЈЕДИЊЕНА ДРЖАВА

...ускоро.
(којекуде, 29. oktobar 2008 12:49)
Kao sto rekoh, zasto da i RS ne odigra utakmicu sa Srbijom? Ali RS treba da PRIHVATI i postuje SVOJU drzavu BiH koja ce se zauzvrat,siguran sam, truditi da svim svojim gradjanima izlazi u susret u ispunjavanju zelja i potreba.

BanjalucaninPravi

pre 15 godina

@banjalucanin, "cetvrto, cisto da se zna da za bosnu i hercegovinu koju toliko preziru "banjalucanin" i slicni..." - dragi gospodine slicnih u Banja Luci kao i u RS ima bar 95%, iz toga razloga nemojte da pricate gluposti!!!
Svima nama je RS u srcu, a BiH je virtualna drzava koja se jednig dana MORA raspasti na ovaj ili onaj nacin!!!

vladimir

pre 15 godina

ALEKSANDAR Prije svega ne znam dali si Srbin,ali kako god ne mogu da vjerujem kakvu si glupost napisao,ali ću ti objasniti neke stvari:1.Srbi u RS i onih nekih 4% U FBIH,već odavno imaju razvijenu nacionalnu svijest o tome da su Srbi i pravoslavci,a nikako Bosanci.2."Mješanci"koje ti spominješ su ustvari Bošnjaci,koji su pod prijetnjama prešli na islam za vrijeme Turskog ropstva.(pročitaj na Drini ćuprija,saznaćeš nešto o "danku u krvi")3.Profesori koji dolaze iz Srbije na moj fakultet nam govore da Srbi u RS više vole Srbiju,nego pojedini Srbi u SRBIJI(nažalost).NEka mi pojedinci koji su ostavili komentare objasne sledeće:Kako ću ja kao Srbin navijati za BIH,kada navijači te BIH,pjevaju "UBIJ SRBINA"?.Ko mi da odgovor,treba ga predložiti za Nobelovu nagradu!pozdrav svima u Srbiji i ljudima sa b92!

sreten

pre 15 godina

Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne moze?! Po istom principu dezurnim svetskim kadijama sa zapada proglasenje nezavisnog Kosova je u skladu sa medjunarodnim pravom, a Abhazije i Osetije nije. Ili...

salens

pre 15 godina

Ma ne treba nikoga ni da pitaju! Ni Katalonija ni Baskija nisu priznate od FIFA ali opet igraju prijateljske meceve koji se ne boduju, tako da nema razloga da se ovaj mec ne odigra.

komocija nama treba

pre 15 godina

@Pjanovic
Republika BiH ne postoji.To i jeste osnovni problem onih koji je vole. Postoji nešto što se zove BIH, ali nema državno uređenje koje smo učili u školi (republika,krajevina,i ne znam koja još).RS je republika i to je super.
Neki komentatori su zaslijepljeni pa su previdjeli da se upravo išlo preko zvaničnih organa FSBiH: da bi bilo sve čisto i ispoštovano (u stvari zbog ovakvih Bošnjaka nam je sve mrskija BiH.Do njih je).

srdjan

pre 15 godina

Predlazem zato da se Fifa angazuje oko organizacije prijateljskog meca izmedju Engleske i Irske. Prava je steta da te dve miroljubive zemlje koje zive pod istim (britanskim i evropskim) korovom, vec nekoliko decenija nikako sportski (a bice i politicki) ne uspevaju da se pomire. Mislim, ne samo Fifa da se angazuje vec i ostali mirotvorci koji su veoma aktivni po belom svetu a nikako u svojoj kuci, eto npr Bono iz U2 i njemu slicni ...

janker

pre 15 godina

Ako Baskija i Katalonija mogu imati svoje ekipe,i igraju međunarodne utakmice,onda valjda postoje neka pravila koja se moraju poštovati.Zašto je FIFA 2 puta odbila zahtjev za odigravanje ove utakmice moraće jasnije objasniti,a valjda će naši mediji objaviti to objašnjenje u potpunosti,pa da se vidi gdje je problem.Pa ta utakmica i slične koje će se igrati,može samo da donese napredak fudbala u regionu a nikako da ga ugrozi.

Marko

pre 15 godina

posmatrac

Fudblaski savez BiH kao zvanicna institucija drzave Bosne i Hercegovine je dao dozvolu da se ta utakmica odigra,o kom podrivanju suvereniteta ti pricas molim te???
Mislim da je krajnje vreme da ljudi pocnu da citaju sta je napisano a ne da napamet lupaju gluposti.

Патриота у екстази

pre 15 godina

Могу да забрањују утакмице наших репрезентација,могу да нас кажњавају,да нам избацују клубове из Европе, али љубав према Србији и фудбалу никад!
Живела Република Српска,живела Србија,живео фудбал!!!

Dzoni

pre 15 godina

Verovatno tako FIFA ne bi ni 80-tih dozvolila utakmicu Srbija-Hrvatska pa se sad normalno igra.Narod Republike Srpske u 99% slucajeva zeli nezavisnost i ako mogu drugi mocice i to kad tad ,nista sto se odrzava na silu ne moze da traje vecno pa tako ni ovi dupli standardi zapada

zoki

pre 15 godina

@Enis

ej momak,pa ti si stvarno smesan

kakav te pa sad sandzak snasao???

odkad je to sandzak bilo kakav pojam sto se tice dal entitet? dal pokrajina? dal bilo sta?

ne znam ,pojasni mi molim te odkad to posotji sandzak? koji mu je glanvi grad? i sta na sve to kaze sandzacki parlament?

:))))) mnogo si bre smesan

a sto se tice ove utakmice, nije ni bitno dal su zabrnaili ili ne, za koju godinu svejedno RS igra samostalno ili u stastavu drzave Srbije...

opusteno ljudi... :)

NAPRED SRPSKA ! NAPRED SRBIJA !

Alex

pre 15 godina

Tragedija je sto mi hteli nehteli moramo u Evropu a Evropa nas Srbe prezire. Pa neka fudbal igra ko s kim hoce a ne svi mogu samo Srbe j... za sve pa i zato. A pitam se da li bi pustili da pucamo jedni na druge! I te kako jos bi se siti nauzivali! T U Z N O !!!

Nikola Dijaspora

pre 15 godina

@Enis i njemu slicnih
ajde Sandzaklije i Kosovari sastavite ekipe i napravite reprezentacije! ajde dodjite onda u Beograd ili nas zovite u Novi Pazar i Pristinu da igramo fudbal, da igramo prijateljski mec. Kad vam Pantelic, Zigic, Stankovic, Obradovic, Krasic, Ivanovic, Vidic i Lazovic budu zatresli mrezu, i to svako od njih po dva-tri puta i to samo u prvih 45 mina, ima BRE da vam presedne i fudbal i reprezentacija!!! ajde sada reprezantativci da vas vidim! ma vi ste bre samo jaki u prici!
a za sve srbe koji odgovaraju na komentari poput ovog od Enisa, ili one koji poredjuju RS sa Kosmetom...sta se bre nervirate sta odgovarate na takve glupe izjave, pustite bre decu da igraju fudbal, oni sa njihovim virtuelnim reprezentacijama po parkicima, mi sa nasom ponosnom repkom NA SVETSKOM PRVENSTVU U JUZNOJ AFRICI!

sandzak

pre 15 godina

@Marko-vidi se da emas pojma, kazes da je republika srpska "republika", nemas ti pojma, republika srpska nije republika,, vec entitet a to nije isto, i samo u nazivu svog zvanja ima to "republika", tako da bi trebalo da od sada znas to.

ZIVEO SANDZAK

Ujka

pre 15 godina

A jesu li Baskija i Katalonija clanice FIFA-e, kad nam nikako ne brane da nas pred novu godinu redovno i revnosno deru?
Mislim, ako je princip u pitanju!

Bob Sent Kler

pre 15 godina

A jel mi ono igraso prijateljsku sa Baskijom ili se ja varam, i to dvaput.
Ja bih je igrao po cenu da nas izbace iz svih takmicenja

Marko

pre 15 godina

Bez namjere da ikog uvredim,ali samo me interesuje kako bi Vi reagirali u slucaju fudb. utakmice Sandzak- Bosna u Novom Pazaru?
Hvala.
(Enis, 29. oktobar 2008 15:37)

Brate kad bi ta utakmica bila u skladu sa propisima FS Srbije,kad bi nas savez odobrio tu utakmicu bar ja licno se ne bih bunio.Spancima je Baskija bolna tacka ali daju njihovoj selekciji da igra prijateljske utakmice,kao i Kataloniji.

A za ostale,kad bi Fudbalski savez Kosova priznao nadleznosti Fudblaskog saveza Srbije,i od njega trazio odobrenje za igranje prijateljskih utakmica to bi bila ista situacija kao i ova u kojoj Republika Srpska trazi dozvolu od FSBiH.Zaobilazenje maticnog saveza je druga stvar,i to radi Kosovo,tako da se ove dve situacije ne mogu porediti.

Munze Konza

pre 15 godina

Sramota je da Baskija i Katalonija mogu, a Republika Srpska ne može. Ali, na neverovatne aršine prema Srbima smo navikli i kad su u pitanju daleko ozbiljnije stvari od jedne utakmice, ne vidim što se sada toliko nerviramo. Zna se da je svim Srbima Republika Srpska u srcu i da nas niko neće naterati da priznamo nekakvu Bosnu - ni ona nije htela da prizna nas, za priznanje smo se u ratu izborili.

Teza da u Bosni i na Kosmetu ne žive Srbi, nego "mešanci" je stvarno neverovatna. Toliku budalaštinu još nisam pročitao i jako me čudi da je prošla pored moderatora. Balkan je ovo, Evropa, nema nacije koja nije izmešana sa drugima. Pretpostavljam da onda Srbi žive samo oko npr. Kragujevca - oko Pirota su mešani sa Bugarima, oko Novog Sada sa Mađarima, oko Vršca sa Rumunima? Glupo da gluplje biti ne može. Onda Nemci žive samo oko Berlina, a ostatak su Poljaci, Česi, Austrijanci....? Nego, daj i nama malo toga što si zgutao...

Argentinos

pre 15 godina

Ne znam zasto uvijek kada je u pitanju Republika Srpska i njen fudbal se uplice politika..Ja sam iz Republike Srpske i voleo bih kao fudbaler da je se ta utakmica odigra...Mjesanje politike u fudbal ne donosi nista dobro.Kad tad ce se ta utakmica odigrati u Banjaluci...isto tako ici ce se i u Srbiju...(ne djeli nas drina)...:)

Boki RS

pre 15 godina

Vi koji toliko volite BIH i koji toliko zelite da nema RS-a, dodjite malo ovdje, pa zivite sa muslimanima i osjetite svu njihovu srdacnost, a nas ostavite na miru, jer mi znamo za kog nase srce kuca.

banjalucanin

pre 15 godina

@banjlucanin
Prvo je djecija upadica pa na nju necu odgovoriti.

Drugo, rodjen sam u ovom gradu prije 35 godina, zivio sam i dalje cu zivjeti u njemu.

Trece, ti jesi u svom stadu, samo nisi svjestan toga.Ne bi pisao ovdje da nije tako.

I jos jedno trece, ovim se zeli cestitati mladoj reprezentaciji Srbije na velikom uspjehu.Istovremeno, zelimo ista prava koja imaju regije drugih drzava. A ako je tebi do-dicka obrati se Miloradu.

Cetvrto, Vladana poznajem jer smo iz istog naselja i mogu ti reci da je momak igrao za BiH da bi se prodao igrajuci za reprezentaciju, kakvu-takvu.Mislis da je njemu bilo ugodno gledati ratne zastave muslimanske armije i slusati tekbiranje na tribinama?Svakakvih prica je Vladan napricao...

Peto, naravno da se svi nadamo da cemo gledati Srbiju u JAR-u. To svako normalan zeli.
Pozdrav svima u Srbiji iz vjetrovite Banjaluke

Boki RS

pre 15 godina

Svidjalo se vama ili ne, Srpska nema veze sa vama i uopste nas ne zanimate. A ovom Adolfu, ime sve govori, Bosna jeste postojala prije 800 godina, ali kao srpska drzava, svidjalo se to tebi ili ne. Srpska,Srbija, zajednicka drzava.

Nemanja (Banja Luka)

pre 15 godina

Igracemo mi utakmicu braco SRBI kad tad. Ljudi vidimo se mi u Juznoj Africi 2010 i naravno navijamo za NASU SRBIJU a vi bosanci za koga ce te navijati na SP 2010 kada niste bili ni na jednom evropskom i svijetskom prvenstvu pa neceti ni na ovome i sta vi pricate o fudbalu kada nemate blage veze o fudbalu. ZIVELA SRBIJA ZIVELA REPUBLIKA SRPSKA... PONOSNI SRBIN IZ BANjA LUKE

Bojan_RS

pre 15 godina

Razocaran sam ovom informacijom. ovo je jos jedan dokaz da jse FIFA duboko petlja u politicke teme. Mislim da i dalje treba pokusavati i biti uporan. Mozda nije lose za pokusati naci nekog drugog protivnika (ako je moguce) pa drugi put igrati sa Srbijom. FIFA, UEFA = Veliki Lopovi

stefan

pre 15 godina

Politika je svuda oko nas pa i sportu. Nazalost.

Voleo bi kada bi se bar neko setio da napise i objasni zasto je taj sustret zabranjen, ko konkretno i sta ima protiv ove prijateljske utakmice? ...o tome treba da se pise a ne samo konstatuje!

Borule T

pre 15 godina

Za ove tzv. Bosnjake, Republika Srpska je de facto drzava (uskoro i de jure), dok je vasa BiH mrtvo slovo na papiru (uskoro niti toliko). Za ovog sto se predstavlja kao Aleksandar,covece lakse malo sa ludim gljivama.

SRBIN DO KOSKE

pre 15 godina

Ma vidi se da FIFA i UEFA imaju POLITICKE razloge zbog ovog meca.Uvek su nas ponizavali,ali cemo mi sada da kvalifikujemo i dokazemo da pravda uvek pobedjuje.SRBIJA DO TOKIJA!!!

GrobarSCG

pre 15 godina

Da mi predlozimo da igra reprezentacija Jelen Superlige Srbije? Da li bi ONDA dopustili? CISTO SUMNJAM!Zivjela Srbija, Republika Srpska i SRPSKA Crna Gora!

veron

pre 15 godina

I AKO SU. Konacno ova FIFA da nema dvostruke standarde. BRAVO FIFA za ovaj potez. I posle mrzi nas svet, oduzece nam Kosovo, a mi hocemo da igramo sa RS. Kao sad to nije isto, a da Albanija hoce da igra sa Kosovom bila bi revolucija. RS nije priznata zemlja, dok se Kosovo bori za priznavanje. Ako hocete Kosovo onda ne zakazujte ovakve utakmice. Kao i ono sa Baskijom, dal je iko normalan u FSS. A i za one koji tvrde da u RS zive Srbi, malo se pozabavite tematikom i istorijom pa ce te videti da tamo zive mesanci Turaka i Srba koji su primili muslimansku veru. Nemojte da me brukate Srbe izjednacavajuci ih sa RS ili ovim Kosovarima (Kosovcima), koji su podjednako mesani sa siptarima.
(Aleksandar, 29. oktobar 2008 15:21)
Da li je moguce da neko napise ovako nesto? ja sam iz Bl,jedan deda mi je srbin drugi isto,pradeda isto.I po tebi ja sam mjesanac.Da li je tvoj komentar moguc?Sta si ti?ne znam kako su mod.pustili tvoj komentar

janker

pre 15 godina

@ALEKSANDAR
Dragi moj Aleksandre tebi su izgleda "vrane mozak popile",pa o čemu ti pišeš.Pa ovde je tema za komentar "FIFA zabranila meč RS-SRBIJA" o čemu ti pišeš.Ti izgleda mrziš samoga sebe pa ti onda niko ne valja.Nadam se da će te objaviti komentar,hvala.

mili

pre 15 godina

Draga FIFA-o ili UEFA-o (ko prije dobije), ja i moji drugovi iz ulice bi voleli igrat lopte protiv ekipe iz Šantićeve. Jel bi smeli mi to, a?