Utorak, 23.09.2008.

13:11

Dejvis kup: Srbija gostuje Španiji!

Teniska reprezentacija Srbije igraće u prvom kolu Dejvis kupa 2009. sa selekcijom Španije.

Izvor: B92

Dejvis kup: Srbija gostuje Španiji! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

240 Komentari

Sortiraj po:

cedo i braca

pre 15 godina

@dr.house djetesce moje milo,pogledaj malo atp listu,a onda donosi zakljucke....cile ce vas nauciti kako se tenis igra...:)

ajmo Nole

pre 15 godina

Ama ima da ih razbijemo kao zvecke.Puci ce Spanci,a posle finala sledeceg Dejvis kupa,slusace se Srpska himna.Sama nek nam nasi ponosi budu zivi i zdravi!!!!!!!!!!!!

Mare

pre 15 godina

Ijaojj, jedva chekam!
Pa ne znam za vas, ali shto ja volim da gledam kada u bilo kom sportu (prvenstveno ekipnom) igramo protiv Spanaca.

Bice ludo i brzo...

dr.house

pre 15 godina

Šta kukate? Nikola Pilić će vas spasit. Skinut će se protiv Rafe i riješit će ga u tri seta u sred Madrida na Zemlji.Morate još vi papat mlijeka i kruha da bi dostigli Hrvatsku, a i Đoković da bi dostigao Ivaniševića.

Jelena Ncl

pre 15 godina

Primecuje li neko koliko smo jos uvek popularni kod hrvata i crnogoraca?! Neverovatno, al citaju sve nase vesti,blogove...
Miss u too...
Ne moze ni Nadal vecno da traje...

šuki

pre 15 godina

Pošto vidim kako se ovdje neki čude što Hrvatska dobija slabije protivnike - pa to je zbog toga što smo nositelji. Dalje, neki se čude što je Hrvatska nositelj - pa pred tri godine smo osvojili ovaj pokal ljudi! Osvojili smo Davis Cup!

vs

pre 15 godina

Sretno pritiv spanjolaca. Imate izgleda, kao sto je receno, nije davis cup samo jedan igrac. No, spanjolci su favoriti, to je valjda jasno...
Moram reci da mi nije jasno to podcjenjivanje hrvatske. I ne samo to, cak se omalovazava osvajanje dc-a. Zar budete to isto radili kad bi osvojili sp u nogometu? Prije samo 3 godine smo osvojili dc, to je jako malo zemalja uspjelo. I sad tu vidim komentar da da to nismo osvojili da ne bi mi bili ni blizu dc-a. Ajde molim te, nevjerojatna observacija...upravo zbog takvih rezultata smo tu gdje jesmo, top 5 reprezentacija svijeta. Rang lista reprezentacija nema veze sa atp listom, vec sa rezultatima reprezentacija...a vi toga jos nemate. Stvarno nije teska matematika...

Иван-Ниш

pre 15 godina

Већ сада треба размишљати о нашем дублу где би играо и Вемић са Зимоњићем јер нема шансе да Новак игра дубл и да очекујемо да побеђује 3 дана за редом и то до 3 добијена сета. Дубл и први Новаков меч су најважнији мечеви. Замислите да после другог дана водимо са 2:1. Шпанци би ушли нервозни трећег дана па би све било могуће.

fuksa

pre 15 godina

U redu optimizam,ali ako vec nema vise od tri realna komentara u 300 koliko ih je poslato onda je to nenormalno.
Kako to mislite Ma dobicemo ih? U Spaniji, na njihovoj sljaci jeli? Pa pogledajte na kladionici je vec postavljena kvota 1,20 na Spance a celih 5,00 na nase. Ili ste svi vi pametniji od njih pa je Srbija vec sada najjaca na svetu? Pa zato se mi uvek i razocaramo,kao na Olimpijadi...

Hrvat

pre 15 godina

Vasoj aroganciji i bahatosti je jos jednom dosao kraj. Jucer ste htjeli Hrvate jer bi nas 'razbili'. Eto vam sada Spanjolci, razbijte njih. A ako slucajno i prodjete, onda cemo vas mi srediti. Ne razbiti, dovoljno je vas i srediti. :))

Blah

pre 15 godina

Kao da je u HR ikoga briga za Srbiju ili Spanjolsku u tenisu, a i HR reprezentacija se toliko ne prati... Ovi tu sto komentiraju samo vracaju nazad za one zelje i nispodistavanje hrvatske reprezentacije. Objektivno imate jednog kvalitetnog igraca (koji je poceo nekako brzo da stagnira) i ostale koji su (ispod)prosjecni. Vucete se tu na nekog 'dubl' igraca, samo je problem sto u 'dublu' igraju dvojica, pa ne ovisi 'dubl' o jednome. DC nije jedan igrac, vec ekipa. Generalno, sto ce biti biti ce. Zelim vam srece, ali ce vam biti tesko na zemlji. Zemlju ce sigurno odabrati, jer koliko god bila sezona betona, jednako ce ta podloga biti problematicna i za Nadala (manje) i za Noleta (vise).

Vladan R

pre 15 godina

Mislim da je mozda gore to sto igramo kao gosti nego sto nam je Spanija protivnik. Ipak i kod sljake ima jedna bitna stvar a to je da tu pomocne sudije ne mogu da kradu jer ostaje trag lopte sto moze u neizvesnim mecevima da bude i presudno.I apsolutno se slazem da ako obe reprezentacije nastupe u najjacim postavama da je nasa sansa trijumf Tipsarevica nad drugim spanskim igracem. U svakom slucaju Spanija je favorit ali daleko od toga da nememo sanse uz uslov naravno da nas mimoidju povrede.

Micana

pre 15 godina

A ovaj Sasa se uplasio nas pa mu je zato danasnji zreb ulepsao dan...Hehehehe....Daj molim te...Napred Srbija, polako, da nam budete zdravi i vi cete znam dati maksimum...Idemo, rezbicete Spance, za koje Hrvati tako vatreno navijaju...A ti Sasa obrati paznju na Cile imaju Gonsalesa, a i dubl Masu i Gonsales je jako dobar.Da Hrvati nisu nosioci bili bi daleko od Davis Cupa, ali jos uvek vas vadi to osvajanje...A ko zna mozda je i vama krivo sto je Nikola Pilic sada savetnik naseg Davis cup tima...!

vlllll

pre 15 godina

rrrr... Zasto nama uvek jaki?
Nista, idemo dalje... Nole moze da dobije nadala, vrlo tesko, ali moze, setite se Hamburga, tada je dobro igrao, dakle moze da dobije dve, a moze i obe da izgubi, janko vec moze samo da se bori sa fererom, ali... idemo momci, pa sta bude, bice, ima jos mnogo vremena do tog meca................

H@N@

pre 15 godina

Alo bre Hrvati imate vi svoje sajtove pa tamo kuckajte...A ti Sasa osvrni se malo oko sebe, zasto vi imate vise bodova od nas, jer ste osvojili DK pre tri ili koliko vec godina....Zato oladi malo...Brate uziveo si se u ulogu malo previse!Nase dame nemas pravo da diras, mi smo vasim "tenisacicama" pokazali gde im je mesto...Nase su malo umorne, Ana da te podsetim ima 20 godina, Jelena 23.Gde ste vi...Zao mi je sto u DK nismo dobili vas, da vam pokazemo ko je zemlja tenisa, znam da vam je krivo sto smo bolji od vas i ZAPAMTI NE ZIVI SE NA STAROJ SLAVI, pogledaj ko ima buducnost...A Cilic je malo sutra bolji od Novaka, slusaj sta kazu najbolji teniseri danasnjice i nekadasnji sampioni belog sporta...Nas Nole je sa 19 osvojio prvi Masters, a 20 Slam, a Cilic je tek skoro osvojio obican ATP turnir, treba imati igru, a ne samo tu jaku servu, i da znas treba imati nesto i u glavi...

the_cheerleader

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakvi su hater-i ovi Hrvati.Veoma jadno.Nego, nadam se da ce nasi dati maksimum, da ce biti zdravi za taj susret.Bilo bi lepo da nas obraduju pobedom :)
Samo napred, sve je moguce!

sasa :zg

pre 15 godina

Evo odgovora zasto je Hrvatska nositelj a Srbija nije. Imamo 9000 bodova vise od vas na svjetskoj ljestvici davis cupa. O cemu onda da vise pricamo.. Pa komsije ne igra se tenis u svijetu samo zadnje 2 godine od kad Srbija tek postoji na svjetskoj karti.. Ali slobodno se moze reci da se polako sve vraca u normali. Ivanovic i Jankovic ce vrlo brzo iz top 10 dok je nas Djoka odlican igrac ali samo kapacitet da bude za top 5. Nikako za prvog igraca svijeta. Marin Cilic je mnogo perspektivniji i vec sad bolji igrac nego Novak u tim godinama.,


1 Russia 29,647.50
2 USA 28,480.00
3 Argentina 22,363.75
4 Spain 18,381.25
5 Croatia 12,025.63
6 Sweden 8,434.38
7 Germany 8,380.01
8 France 5,750.00
9 Australia 4,850.00
10 Slovak Republic 4,218.75
11 Czech Republic 3,831.25
12 Serbia 3,375.63
13 Switzerland 3,012.50
14 Romania 2,956.25
15 Chile 2,945.00
16 Israel 2,900.31


Danasnji zdrijeb u kojem je Srbija izvukla NEPRELAZNU Spanjolsku a Hrvatska samo prosjecni Cile nam je mnogo uljepsao dan.. Stvarno nam je mnogo drago da se tako razvila situcija.

Dejan

pre 15 godina

Hmm. Bojane, tenis se ne prati od juce. Sto se tice protivnika, nema tu slabih i teskih. Ukoliko zelis to uzeti moras sve dobiti. Ukoliko ne zelis, a kao da je bitno jel ispao u finalu ili na pocetku skupine.

AnaZana

pre 15 godina

Alo (bre) Srbi!Dosta kukanja!Ovi vasi komentari i ne podizu bas moral nasoj reprezentaciji.Gde vam je vera?Verujte u njih!Ovo je mesto gde im to mozete reci-pa onda, sta cekate?
Ja verujem u pobedu.SRECNO MOMCI!

Ana Yorke

pre 15 godina

Pa, ono... Jel' kaZete, i sad moram da navijam za Srbiju? Neka bude tako onda, Rafael ce ionako ove godine da bude sampion... Jedino mi je zao sto je vrlo moguce da ispadnemo cim njih budemo pobedili, a oni ako pobede nas, osvojice beZ vecih problema.

picasso

pre 15 godina

U ovoj varijanti treba ici na rizik i povesti Vemica umesto Troickog. Evo zasto: u ovom rasporedu snaga, o pobedniku ce odlucivati duel drugih reketa i dubl mec. Jedini nacin da pobedimo Spance je da pobedimo u oba od tih meceva, a za to je iznad svega potrebno da nastupimo u najjacem sastavu. Povreda Noleta ili Tipse bi za nas i ovako i onako bila ravna eliminaciji pa i nije mnogo bitno da li bi kao zamena za singl uleteo Zimonjic ili Troicki (ni jedan ni drugi ne bi imali cemu da se nadaju protiv Spanaca, na sljaci, pred njihovom publikom, u tri dobijena seta ... da se ne lazemo), ali je i te kako bitno da u dublu nastupimo u najjacoj mogucoj kombinaciji (Zimonjic/Vemic) jer taj poen moze biti presudan. Dakle, povesti Vemica, i moliti se Bogu da Nole i Tipsa budu fit.

zlocudnik

pre 15 godina

Nadal pobedjuje oba meca na sljaci 100%...ne nadajte se da ce Nole da ga pobedi jer je nadal nepobediv na sljaci...a narocito u sred Madrida...dubl imamo velike sanse da pobedimo,kao i Nole ferera ili bilo kog drugog sem Nadala...sto znaci 2:2...sve je na poslednjem mecu koji ce da igraju Tipsa ili Viktor....i jedan i drugi su posebno naostreni za TOP10 igrace tako da nismo bez sansi...uostalom ima jos 5 meseci do meca...do tad moze neko da odustane od tenisa,da se povredi......prestanite sa previse optimisticnim i previse pesimisticnim komentarima...nismo bez sansi ali nismo ni na pragu pobede...i prestanite sa teorijama zavere....nismo imali srece i to je to....SRBIJA!!!!!

marijana

pre 15 godina

Ma hajte, pa treba se radovati takvom derbiju! Ima jos puno do toga, Nadal moze da bude umoran, pa i da dobije oba svoja duela, valjda mi imamo Nenada u dublu i Novaka i odlicnu klupu, nema razloga ocajanju!

Djota NS

pre 15 godina

Ajmo ljudi glavu gore!!!
Pa ako hocemo da osvojimo Davis kup svakako cemo morati sa njima da se sastanemo, zar je bitno da li sada ili u finalu?!

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

S obzirom da je selektor naše reprezentacije, priznati svetski teniski ekspert i najzaslužnji za naše uspehe gospodin Obradović rekao da osvajamo Dejvis kup, nema mesta sumnji da ćemo na tom putu pobediti i jednu id najjačih teniskih reprezentacija na svetu, i to na njenom terenu!

Luka

pre 15 godina

Spanija,zvucu strasno!Ali ocigloedno je da Nole moze da tuce Nadala,Tipsa ja nepredvidiv,a Nole i Ziki pobedjuju 100 posto!SAMO HRABRO NAPRED!

tomas

pre 15 godina

Sta vam je Srbi, nasi idu u Spaniju, a vi umesto da se radujete,panicite i padate u depresiju. Posmatrajte stvari sa vedrije strane: Nasi su imali srece sto su izvukli Spance, jer ako ih pobede, bice carevi, a posle toga ce sigurno dobiti slabijeg protivnika i jos ce verovatno igrati u Areni, Super!!!

"fer plej"

pre 15 godina

nesigurni i slabi uvek razmisljaju u kriznim momentima tako da je protiv njih neka urota,tajna sluzba i sl... da je sve protiv njih, pa cak i zreb u sportskim natjecanjima.Tako razmislja i drug iz Haga.Smeta mi sto ponekad tako razmisljaju ljudi koji se bave sportom i koji ga prate i vole.Verujem da nasi teniseri ne spadaju u tu grupu.Nista nije namesteno.Oni mogu pobediti Spaniju.Ako ne budu to ostvarili, sigurno ce biti blizu.Takav je sport.Ipak ocekujem pobedu.Imamo divne tenisere.Tako razliciti a ipak svi veoma dobri.Odlicni.

C.

pre 15 godina

@edin_sarajevo
a jel ti mislis da mozes tek tako da se javljas i komentarises nesto o srpskom tenisu iz zemlje u kojoj je tenis misaona imenica?

misa

pre 15 godina

1991.Zvezda je pobedila Bajern u gostima a 2002.kosarkase SAD u cetvrtfinaluMundijala.Nema kukanja ako si dobar svejedno je kad igras sa takvima kao sto je Spanija.Ne treba odmah misliti o rezultatu.Treba misliti o radu a rezultat ce doci sam po sebi.

edin_sarajevo

pre 15 godina

bas ste smijesni,je li vi ozbiljno mislite da mozete pobijediti spaniju u sred madrida.to bi vam isto bilo kad bi vasa zvezda pobijedila reala,takodjer u sred madrida.smijesno

svetlana

pre 15 godina

Mogu samo ovo da izjavim: I-JAAAO !
A gledacu nekakko da odem i pogledam mec, ima da nadurlam sve Spance, imam nizak pritisak, pa smem da odem!!!!

Sheva

pre 15 godina

E taman dok Nadal nije uigran na sljaci,da ga Nole konacno dobije.Realno danas jedino Novak moze da pomrsi racune Rafi na sljaci!!! Janko je njihovog drugog(Ferrera) ove god na Olimpijadi razbi,a dubl je sigurno nas! Ako dobijemo Spaniju salatara je nasa!

svetlana

pre 15 godina

Mislim, u cemu je frka, u
Spaniji je toplo, hrana je super, nece biti gripa i trovanja ko sa Rusima!
A ovi na zrebu su stvarno zabrljali, finale se igra na kraju a ne na pocetku takmicenja!

Jelence

pre 15 godina

NOLE,JANKO,ZIKI, VIKI- slusajte,verujem u vas! Znam da mozete! Zelim vam puuuuuno srece! Ponosna sam na vas vise nego iko! Zato, pokazite im da mozemo,da umemo,i da hocemo..
Ako nista,bar Spanci imaju lepo more:D

D.Savic,Paris

pre 15 godina

e,svi vi koji redovno saljete Jelenu,Anu,Noleta i ostale kod "psihijatra" pogledajte kakve komentare dajete,pa vi ste zreliji za psihijtara triput od nasih tenisera,kakvi ste pesimisti,strasno!!!
Napred Srbijo,ako i izgubimo izgubili smo od boljeg,ako pobedimo vise cemo da se radujemo nego da smo pobedili neke tamo leve,bice tesna ali bice POBEDA!
U boj,krenite junaci svi!:)

Igor_BL

pre 15 godina

Netrebamo mi njih da se plasimo neka se oni plase nas,oni ce biti favoriti mi nemamo sta izgubiti a tada smo najopasniji...Bice 3:2 za nekoga....

xyz

pre 15 godina

vidim da ovdje ima dosta teniskih neznalica(cast iznimkama) koji spominju hr 2005 u kontekstu srece?! samo se informirajte kakav je bio put do finala,slovacke i hr,te pobjede hr u slovackoj... mislim da u tenisu,po meni 'najkorektnijem' sportu nema mjesta za ljubomorna prepucavanja,nego treba realno pogledat cinjenice,a ne bubati bezveze!!!
posto ce spanjolska ove god osvojojiti dc,mozda sljedece god. nadal nece igrati...

Posle prvog utiska

pre 15 godina

Kad sam malo slegla prve utiske, počela sam da se pitam - Kako li Španci reaguju? Rekla bih čupavo, isto kao i mi.
Kao prvo, što ste sigurni da će da odaberu šljaku.Možda i hoće baš zato što smo mi u pitanju, ali, kakvu uslugu čine Nadalu u sezoni betona?
Smatram da je sve otvoreno a da je jedina realna prednost domaći teren,
Mogle bi naše turističke agencije malo da porade na tome, pa ako ode par stotina nas napravićemo feštu kao u Areni ( ne baš tako, ali...)
I jođ nešto, ubeđena sam da će Argentina da ih razbije u finalu.
Sve u svemu, medveđa usluga će biti za tenisere, ako odaberu šljaku.nadam se da će imati toliko sluha da ne upropaste početak sezone.
Srećno našim momcima

Bojan

pre 15 godina

@baader
Samo ti pricaj o istoriji. A kad ste vi hrvati i bili blizu jednog Gren Slema. A i vidi se kako ste dobri kad Niki Pilic vodi nas tim. Tako da vi uzivajte u istoriji ali mi ipak zivimo u Sadasnjosti.
PS. Ove nase Prlepe cure su druga i cetvrta igracica sveta koje su vas poderale usred lepe vase!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aco

pre 15 godina

daleko od toga da sam pesimista ali...nadajmo se da ce novak i janko da pobede ferera sto ce biti derbi mecevi a protiv nadala nek igraju trociki i zimonjic a dubl nek odluci gde imamo prednost...a najgore sto je sljaka..

НЈ

pre 15 godina

Шта рећи. Ј...м ти срећу! Баш Шпанци поред Швеђана, Немаца, Хрвата и кога год...

Hrvat

pre 15 godina

Ivanišević pobijedio za vas? Kako vi nekad znate biti smiješni... Sretno u ovim kvalifikacijama za ostanak u Svetskoj skupini.

Djole

pre 15 godina

Da li smo mi stvarno toliki maleri??? Pa svi da su dosli imali bi svoje sanse, jedino Spanija i to u gostima... Mislim stvatno...

raketa

pre 15 godina

Sta drugo da se kaže nego Momci naoštrite se pa šta bude.Nijeste bez šansi. Biće Rafa zreo da ga Nole pukne tamo gdje najviše boli, pa da iduće godine betoniraju svoju šljaku.I ne obraćajte pažnju na kuknjavu i teorijama zavjere koja će sad da krene. E da i na kraju povedite i kuvara sa sobom. Samo hrabro.

bla, bla

pre 15 godina

@ Vlada
Valjda domaćin treba da se odredi na osnovu prethodnog susreta dve određene ekipe... Sa Špancima smo poslednji put igrali u Splitu, pa se to računa kao naš teren. Dok 'kuglice' određuju domaćina ako se dve ekipe nijednom nisu sastale i trebalo bi da odredi ko ima pravo da bira podlogu. Pozdrav :)

Milan

pre 15 godina

Pozitivna strana ovakvog žreba je što ćemo "odraditi" gostovanje pa ćemo kada se sledeći put sretnemo biti domaćini. Treba uzeti u obzir da se u dejvis kupu uglavnom "vrte" iste reprezentacije a sada sa gotovo svim najačima dolazi na red naše domaćinstvo, osim sa SAD. Slovačka je tako i došla do finala jer je 2005 sve mečeve igrala kući. Sa druge strane ne treba se ni predavati unapred jer španci nisu ništa veći favoriti nego 1983. kad smo ih pobedili sa totalnim anonimusima u timu. Ukoliko Nadal ne bi igrao bio bi to potpuno otvoren meč.

Grobar-España

pre 15 godina

Dobro je,prolazimo sigurno,ja od ovog trenutka preuzimam misiju zastrasivanja spanskog naroda.
Odgovorno cu da tvrdim pred svima da je Nole mnogo bolji od Rafe,Janko od Ferrera,Viktor od Verdaska a o dublovima necu ni trositi reci.
AJMO,AJDE SVI U NAPAD!!!

urota bre

pre 15 godina

@ komentar #124

tvoj komentar je bruka, Slovaci su tada bili u finalu jer su između ostalih tukli Španjolsku. A Hrvati su zaista imali sreće, jer su do tog finala došli pobjedama nad Pakistanom, Brunejem i Čadom.

baader

pre 15 godina

Naša selekcija posljednji put je igrala sa Španijom...

all time records...Yugoslavia

First Year Played 1927
Years Played 69
Ties Played (W-L) 152 (85 - 67)

Years in World Group (1981 onwards) 9 (7 - 9)
Most Total Wins Josip PALADA (42 - 32)
Franjo PUNCEC (42 - 20)

Most Singles Wins Franjo PUNCEC (33 - 12)

Most Doubles Wins Dragutin MITIC (13 - 14)

Best Doubles Team Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)

Most Ties Played Josip PALADA (37)

Most Years Played Boro JOVANOVIC (15)
Josip PALADA (15)

slžbeni podaci Davis Cupa...

novinari..gdje tu vidite kojeg srbina...a još su tu Schaeffer i Krešimir Friedrich, Kukuljević, Franulović,Ostoja,Prpić,
Ivanišević...

jedino Živojinović i Ilin... to sav vaš doprinos tenisu Jugoslavije...
i onaj trener kaji je morao ugurat ocvalog Živojinovića da igra parove na prvenstvu svijeta u Dusseldorfu koje je Jugoslavija dobila tada sa Prpićem i Ivaniševićem...
ili da Srbija nije slučajno pobjednik Hopman cupa(Prpić/Seleš)ili je možda pobjednica Roland Garossa Mima Jaušovec rođena u Valjevu...

Davis Cup, Dusseldorf 2006. i Hopman Cup 1996. hrvati su osvojili bez imena Jugoslavija...zaboravih Roland Garros i Wimbledon...

Vaša selekcija jest... Djoković,Tipsarević,Troicki,Zimonjić...i vaše zgodne cure...
(stvarno ste dobri)
ali to nikad nije bila kraljevina SHS, FNRJ ili SFRJ...
sretno protiv španjolaca...

cavic beat phelps

pre 15 godina

Kolo srece se u nasem slucaju NE okrece,pa ajde sto nismo domacini nego gostujemo Spaniji na sljaci,jedini nacin prolaska pobeda Djokovica i Tipsarevica protiv njihovog drugog tenisera(Robredo,Ferer,Almagro) i pobeda u dublu,mada oni za drugog oni uzimaju jednog od pet-sest koji je u najboljoj formi,a da budemo iskreni Djokovic bi tesko dobio Ferera na sljaci kada je ovaj u formi,zato boze pomozi,a hrvati igrali finale sa Slovackom,B R U K A!!!!

stefan nemanja

pre 15 godina

Super! 3:2 za Srbiju. Dubl siguran poen, Novak dobija prvog dana a Janko u pet setova u poslednjem mecu posle dramaticne borbe i neprospavane noci iza kompjutera. Robredo zavrsava sa nervnim slomom usled Novakovih odugovlacenja a Nadalu pucaju gace u jednom od njegovih tipicnih otklizavanja (rezervne su mu na pranju). U dublu, Ferer se sudario sa svojim saigracem u koji ga je odalamio sa forhendom usled cega sudija prekida mec. U finalu: sa Hrvatskom. Zivi bili pa videli (moz'da bidne i 4:1 ako se Nadalu ne osuse gace)!

tennis AS

pre 15 godina

Realno gore nije moglo...a bas je tesko pretpostaviti koju ce podlogu izabrati Spanci....al dobro!

MI VERUJEMO U NASE MOMKE!! Nista sladje nego dobiti Rafu na sljaci u sred Spanije,...slatko, preslatko, nemoguce?

MBeader

pre 15 godina

Ovo je neverovatno koliko domaci teren daje prednost! Ne samo zbog standardnih stvari kao i u drugim sportovima, vec najveca u tome sto domacin bira podlogu. Spance kao domacine ne moze da pobedi ni selekcija ostatka sveta, dok u gostima barem favoriti bi bile barem 5 ili 6 reprzentacije. Naravno izaberu beton, ili jos brzu neku podlogu.
(MBeader, 21. septembar 2008 18:47)
Najvise na svetu bih voleo da ovaj svoj komentar copy/paste i 8. marta sledece godine, i da kazem da sam najveca teniska neznalica na ovom svetu. Daj Boze da me nasi sjajni momci demantuju.
P.S. Ajde pitanje, kolike su nam sanse u procentima?
-Ja mislim 25%.

losa_sreca

pre 15 godina

Spanija i Argentina ne gube na domacem terenu, to se zove peh. Ali to je DC, treba igrati dok ti se zdrijeb ne poslozi, kao npr Amerikancima prosle godine.

Samo ste se malo presli prozivajuci ovo apsolutnim derbijem prvog kola. Daleko veci derbi je Svicarska - USA.

Federer i top 10 igrac Warinka, protiv top10 Roddicka i Blake-a. Prvi svjetski par protiv osvajaca olimpijskih medalja. Kako kod se uzme trebalo to je pravi derbi, a mozda bude i rezutatski zanimljiv, za razliku od prvog.

WRONG HISTORY

pre 15 godina

Srbija i Španija se nikad nisu sastale u Davis cup-u. Kakav Ivanišević, kakav Split 83, hrvati kad igraju s neki s kim je juga igrala u prošlosti ne spominju iako su oni bili glavni igrači!

Arthur Dent

pre 15 godina

Em nas zapadnu protivnici, em što igramo u godtima
Baš smo srećnici

Ko zna možda Španci za podlogu odaberu beton, a ne šljaku

pero

pre 15 godina

Realno, tešk, ali imamo šanse. Igraće se na šljaci. Možemo očekivati da Nadal dobije obadva svoja meča, a Đoković i poznajući psihu Tipsarevića po jedan meč.Tipsa je pencilin za ove sve iz prvih 20 na svijetu, dobiće Ferera sigurno. Mislim da može dobiti svakoga izuzev Nadala na šljaci. Znači da dubl odlučuje.
Slažete se sa mnom. zar ne!

ilke

pre 15 godina

Najgore sto je moglo!!!
pa jos i da gostujemo. Ne mogu da verujem da toliko nemamo srece. A vec sam zamisljao prepunu Arenu protiv bilo koga.

Aca Srbin

pre 15 godina

Koji smo mi baksuzi!
Pazite parove:
Ceska - Francuska,
Hrvatska - Cile,
Izrael - Svesda,
Nemacka -Austrija . . .
i mi uvek dobijemo najteze!

Srecno Srbijo! U zrebu je niste imali!

vise srece drugi put

pre 15 godina

Slusala sam uzivo prenos zreba preko Davis Cup radia i mislila da cu izludeti vec u momentu kada su medju nosiocima ostale Nemacka i Spanija. Volela bih da smo bar domacini, ovako... :((

go cro

pre 15 godina

hehehehehehehehehe
jako smo se ložili ovih dana, ali kanader je stigao na vrijeme! više sreće drugom prilikom, ako ne i trećom...

Aziski Hendikep

pre 15 godina

Imali smo najvise srece, da dobijemo najslabiju ekipu na Davis kupu, a to je Spanija koja ima samo pet igraca u prvih 18 :) i to Nadala koji je najslabiji od njih sviju, cak je prvi na svetu :)
NAPRED SRBIJA!!!

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta ,i Spaniji je zapao najgori moguci zreb. Srbiji odgovara samo prvo mesto a da bi dosla do njega mora da pobedjuje sve zivo.
Nole moze da dobije Nadala, imamo strasan dubl i sto Tipsa ne bi pobedio Ferrera.

J.R.

pre 15 godina

Pa, gde od svih bas Spanci?

Ma, i moja reakcija je glupa. Nole, Janko, Viki, Ziki i ekipo - glavu gore! Sve vi mozete ako hocete.

Uvek postoji sledeca godina

pre 15 godina

Pa dobro, mozemo da krenemo da se pripremamo za kvalifikacioni mech za opstanak u svetskoj grupi u septembru.

BOKI-zg

pre 15 godina

ALo komšije vidim da ste knedlu progutali...Imate sreće kaj niste nas izvukli :) Ali Rafa će vam pokazati kako se igra tenis, šteta, nadao sam se bar u četvrtfinalu da ćemo se sresti!

ccc

pre 15 godina

Ufffff! Pa, je l' moglo gore?! Ali, nikad se ne zna, red je da i Spanci jednom izgube kod kuce. Sad nasima ostaje da se prijave za sto vise turnira na sljaci da vezbaju, a mi cemo ziveti u nadi...

fdgh

pre 15 godina

auuuuuuuuuuuu!!!Najtezi moguci protivnik, i jos se igra i Spaniji!Ipak zelim nasima puno srece,jer pobeda nad Spanijom nije nemoguca!!!

Ivan

pre 15 godina

Svi ovde vec danima izrazavamo nadu da nam svi mogu doci samo Spanija NE...i sta se dogadja...?
Pa mi normalno dobijemo bas Spaniju. Klasika...uvek smo imali ludu "srecu" na tim zrebovima...:(

шта да се ради

pre 15 godina

Е стварно дејвис-куп репрезентација Србије нема среће са жребом. Пре пар година гостовање Швајцарској и Федереру, ове године негостољубивим Русима, а сад Шпанији и Надалу. Ко зна зашто је све то добро, коло среће се окреће, можда баш најбоље да се срећа на жребу осмехне тек 2010, кад је могуће очекивати да Новак буде број 1 или 2, а Виктор и Филип међу 30.

mrkis@gmail.co.yu

pre 15 godina

Nek izadju na teren sa nekim "majicama sa natpisom" i onda nek izgube kao sto dolikuje ... Salim se naravno, nema nepobedivih , napred crveni!!!!

benny

pre 15 godina

pa gore nije moglo!!! bar da nam svi igraci budu zdravi, al kako nam je sreca okrenula ledja u svemu i to ce biti pod znakom pitanja.....

Leo Krstin

pre 15 godina

Najtezi moguci suparnik?Ako pobedimo Spaniju, idemo do kraja!Tako je uradila i Hrvatska 2005., kada je u gostima pobedila SAD i na kraju su osvojili Dejvisov pokal.

Ovječkin

pre 15 godina

E tako je to kad nasledjujemo sportske rezultate Marka Ostoje,Brune Orešara,Igora Flege umesto da ih dočekamo na opet sjajno pripremljenom terenu u Areni.

mens

pre 15 godina

Strasno je koliko mi nemamo srece, a recimo jedna Hrvatska redovno izvlaci osrednje timove, da ne pricam koliko su puta igrali kuci do sada. Dakle neverovatno. Spanija, Nadal i jos sljaka. Ma tu nema price, realno gubimo 3:2. Jedina nam je sansa da Rafa ne zaigra.

SHUKI

pre 15 godina

Uzas !!!! Jedina reprezentacija za koju sam se bogu molio da ne dobijemo, i mi je dobijemo ! Pa stvarno smo baksuzi. Realno sanse su nam mizerne,jer vec 2 poena mogu da se upisu na Nadalovom kontu jer je to sljaka. Ma NEK NAM JE BOG UPOMOC. SRECNO MOMCI,TRREBACE VAM.

nemanja

pre 15 godina

Daj sta kukate, najtezi moguci rival...

Ne mislim tako..
Teze bi bilo u americi ili argentini pa i u svajcarskoj ne bi bilo bas lako..

Daj sta se plasite!!??
Dobit cemo ih u sred spanije, garant..
E kad njih dobijemo na pocetku nas put ce u nastavku biti mnogo laksi!!!

Nemoj da punite gacice vec na pocetku...

Spanija 1 : Srbija 4

Darko

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da su nam opet namestili da gostujemo i to treci put u nizu. U slucaju ove utakmice ja mislim da ce da bude presudno to sto su Spanci domacini jer ce naravno da se igra na sljaci i tu su oni favoriti, a da se igralo kojim slucajem u Beogradu na drugoj vrsti podloge verujem da bi bila potpuno obrnuta situacija

Sale 92

pre 15 godina

Wow brate kad sam znao da cemo ili njih ili Sad u gostima.
Nema veze mozemo i njih da bijemo samo da ne bude povreda i sve ce biti Ok

AJMO SRBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vlada

pre 15 godina

Spanija - Srbija
Izvlaci se kuglica koja odredjuje domacina i kuglica je...TOP (vrh) - znaci Spanija je domacin...
KAKO NEMAMO SRECE TO JE STRASNO!

cantona

pre 15 godina

sigurno najtezi moguci zreb. igramo protiv buducih sampiona na njihovom terenu na sljaci :)
ali eto, nista nije nemoguce, pa ni da djokovic dobije dva meca, da dobijemo dubl, da tipsa ili troicki iznenade njovog drugog igraca... sve u svemu, spanci su favoriti i ocekuje se spektatkl. jedina steta je sto se ne igra u areni

F#07

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Znaci ne mogu da verujem...prosli put Rusi,sada glupi Spanci a oni su jedini koje mislim da ne mozemo da dobijemo...Nema sanse realno...Nadal na sljaci=2 poena,jedino da nam se bas posreci!!!!
Nece nas nesto u ovom Davis Cupu pa to ti je...samo se nadam da ce Nole,Tipsa,Ziki,Viktor verovati u pobedu....

uskok

pre 15 godina

E baš imamo sreće!!!
Fenomenalno je da su izvučeni parovi: Češka-FRA, Nem-Austrija i Švedska -Izrael...
Mislim da bi u toj konkurenciji mogli da pošaljemo i žensku ekipu!!!

choche

pre 15 godina

pa sta ... sad odma da kukamo.. ma kako ne ... ajmo momci pokazimo im da se INATOM moze sve,Nole da pokaze Nadalu zube,Troicki da se razigra,Tipsa da skine favorita i normalno dubl da pobedi,trebaju nam 3 od ova 4 sto uopste nije nerealno.SRBIJA!!!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Realno
Posle prvog dana 1-1
Novak dobije Ferera,a Nadal Janka,dobijemo dubl,Ferer dobije Janka i onda odlucujuci mec Nadal-Novak i normalno nas Nole pobedjuje,ali i Janko uvek moze da iznenadi!!!
N A P R E D S R B I J A !!!

Aranča Sančes

pre 15 godina

Eto, Hrvatska prolazi dalje, Srbija sigurno ispada. Mi ostajemo u svjetskoj skupini, vi idete van. To je samo dokaz koliko je teško, iako imaš i odličnu ekipu kao što imaja Srbija, osvojiti Davis Cup.

Ako hoces biti prvi!!!

pre 15 godina

Ako hoces biti prvi moras svakog pobediti pa i Nadala i drustvo u sred Spanije..

Sanse su 55:45 za spance...

Cak mislim da i nije tolko los zreb kao u prvom pogledu..

Dobro Nadal, ali drugi su svi pobedivi od Tipsarivica, Troickog a o Noletu da ne pricam... Imamo i odlican dubel..

Mislim da ce mo proci...
Ponavljam: ako hoces biti prvi moras svakog pobediti, bilo to na pocetku ili na kraju..

Ирена

pre 15 godina

Па да ли је могуће?
Тренутно чини се најјачи противник, а највероватније и освајач овогодишње салатаре.
Али најгоре од свега је што се игра у Шпанији, њихова публика је 5x гора од Словачке.

Mile

pre 15 godina

Kuku, pa gde bas na njih, od svih ovih miseva.Nadal ce dobiti oba meca (tu nema sumnje), Djokovic ce jedan, sto znaci da Janko mora dobiti jedan mec (onaj koji nije protiv Nadala) i da onda dubl odluci, gde smo mi veci favoriti.
Napred srbija!

Kosovo je SRBIJA

pre 15 godina

Da smo bili domacini imali bi velike sanse da prodjemo dalje,ovako sanse su minimalne,ali se nadam da ce Srbija ipak pobediti.U dublu pobedjujemo sigurno,Nole ce da pobedi Ferera,a nadam se i Nadala,ali ako ne pobedi Nadala,mislim da ce Janko ili Viktor da pobede Ferera.Napred SRBIJA!!!

darko

pre 15 godina

Ljudi , pa ja sam se bas ovakvom rasporedu nadao. Da se razumemo,teze nije moglo,ali ni atraktivnije. Ako Novak uopste ima sansu sa Nadalom na sljaci,ja mislim da je to u reprezentaciji. Eto prilike za revans za OI.

Alex London

pre 15 godina

Kakva nesreca opet sa zrijebom sa Spancima u Madridu na sljaci.Pa jel moglo gore od ovoga??? Hrvati se opet srecno provukli sa Cileom kuci.To je ono kad nisi nosioc u najacoj grupi.Al kad vidim ko je sve DK nosioc bio povraca mi se...

deki

pre 15 godina

Au, brate kakva bomba od zreba - znaci Spanija i mecevi na sljaci... I fanaticni Rafini navijaci... U dublu smo mi favoriti, bez obzira ko igra za Spance, u singlu - tja, bice skoro nemoguce protiv Nadala ali mora covek da veruje da ga se moze pobediti... Momci, predstoji vam pakleni rad predstojece zime... Samo hrabro!

Bojan

pre 15 godina

Realno najgora varijanta ali kao sto kazu,na muci se poznaju junaci.Mislim da imamo sanse,naime prvi dan:Novak mora dobiti Ferrer-a,dok Janko mora dati svoj maximum protiv Nadala.Ako sve bude bilo po ocekivanom onda ce na kraju biti 1x1.Drugi dan:Nole/Ziki moraju(i mogu)da pobede Verdasca/Lopeza,2x1.Treci dan:Nole mora dati svoj maximum ali posto ce verovatno biti dosta iscrpljen onda ocekujem pobedu Nadala,eh onda ce odlucujuci mec biti JankoxFerrer.Dakle Janko ima ogromnooooo srce i vec je pobedio Ferrer-a ove godine i moze da ga pobedi,tako da bi na kraju bilo 3x2 za nas!! A i nas veliki adut je Nikola Pilic,koji zna kako spremati igrace za takve meceve,pogotovo psiholoski.NAPRED,BEZ PREDAJE!!

tomas

pre 15 godina

Sta vam je Srbi, nasi idu u Spaniju, a vi umesto da se radujete,panicite i padate u depresiju. Posmatrajte stvari sa vedrije strane: Nasi su imali srece sto su izvukli Spance, jer ako ih pobede, bice carevi, a posle toga ce sigurno dobiti slabijeg protivnika i jos ce verovatno igrati u Areni, Super!!!

stefan nemanja

pre 15 godina

Super! 3:2 za Srbiju. Dubl siguran poen, Novak dobija prvog dana a Janko u pet setova u poslednjem mecu posle dramaticne borbe i neprospavane noci iza kompjutera. Robredo zavrsava sa nervnim slomom usled Novakovih odugovlacenja a Nadalu pucaju gace u jednom od njegovih tipicnih otklizavanja (rezervne su mu na pranju). U dublu, Ferer se sudario sa svojim saigracem u koji ga je odalamio sa forhendom usled cega sudija prekida mec. U finalu: sa Hrvatskom. Zivi bili pa videli (moz'da bidne i 4:1 ako se Nadalu ne osuse gace)!

uskok

pre 15 godina

E baš imamo sreće!!!
Fenomenalno je da su izvučeni parovi: Češka-FRA, Nem-Austrija i Švedska -Izrael...
Mislim da bi u toj konkurenciji mogli da pošaljemo i žensku ekipu!!!

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta ,i Spaniji je zapao najgori moguci zreb. Srbiji odgovara samo prvo mesto a da bi dosla do njega mora da pobedjuje sve zivo.
Nole moze da dobije Nadala, imamo strasan dubl i sto Tipsa ne bi pobedio Ferrera.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Realno
Posle prvog dana 1-1
Novak dobije Ferera,a Nadal Janka,dobijemo dubl,Ferer dobije Janka i onda odlucujuci mec Nadal-Novak i normalno nas Nole pobedjuje,ali i Janko uvek moze da iznenadi!!!
N A P R E D S R B I J A !!!

Vlada

pre 15 godina

Spanija - Srbija
Izvlaci se kuglica koja odredjuje domacina i kuglica je...TOP (vrh) - znaci Spanija je domacin...
KAKO NEMAMO SRECE TO JE STRASNO!

Ako hoces biti prvi!!!

pre 15 godina

Ako hoces biti prvi moras svakog pobediti pa i Nadala i drustvo u sred Spanije..

Sanse su 55:45 za spance...

Cak mislim da i nije tolko los zreb kao u prvom pogledu..

Dobro Nadal, ali drugi su svi pobedivi od Tipsarivica, Troickog a o Noletu da ne pricam... Imamo i odlican dubel..

Mislim da ce mo proci...
Ponavljam: ako hoces biti prvi moras svakog pobediti, bilo to na pocetku ili na kraju..

Mile

pre 15 godina

Kuku, pa gde bas na njih, od svih ovih miseva.Nadal ce dobiti oba meca (tu nema sumnje), Djokovic ce jedan, sto znaci da Janko mora dobiti jedan mec (onaj koji nije protiv Nadala) i da onda dubl odluci, gde smo mi veci favoriti.
Napred srbija!

urota bre

pre 15 godina

@ komentar #124

tvoj komentar je bruka, Slovaci su tada bili u finalu jer su između ostalih tukli Španjolsku. A Hrvati su zaista imali sreće, jer su do tog finala došli pobjedama nad Pakistanom, Brunejem i Čadom.

cantona

pre 15 godina

sigurno najtezi moguci zreb. igramo protiv buducih sampiona na njihovom terenu na sljaci :)
ali eto, nista nije nemoguce, pa ni da djokovic dobije dva meca, da dobijemo dubl, da tipsa ili troicki iznenade njovog drugog igraca... sve u svemu, spanci su favoriti i ocekuje se spektatkl. jedina steta je sto se ne igra u areni

Bojan

pre 15 godina

@baader
Samo ti pricaj o istoriji. A kad ste vi hrvati i bili blizu jednog Gren Slema. A i vidi se kako ste dobri kad Niki Pilic vodi nas tim. Tako da vi uzivajte u istoriji ali mi ipak zivimo u Sadasnjosti.
PS. Ove nase Prlepe cure su druga i cetvrta igracica sveta koje su vas poderale usred lepe vase!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WRONG HISTORY

pre 15 godina

Srbija i Španija se nikad nisu sastale u Davis cup-u. Kakav Ivanišević, kakav Split 83, hrvati kad igraju s neki s kim je juga igrala u prošlosti ne spominju iako su oni bili glavni igrači!

Leo Krstin

pre 15 godina

Najtezi moguci suparnik?Ako pobedimo Spaniju, idemo do kraja!Tako je uradila i Hrvatska 2005., kada je u gostima pobedila SAD i na kraju su osvojili Dejvisov pokal.

D.Savic,Paris

pre 15 godina

e,svi vi koji redovno saljete Jelenu,Anu,Noleta i ostale kod "psihijatra" pogledajte kakve komentare dajete,pa vi ste zreliji za psihijtara triput od nasih tenisera,kakvi ste pesimisti,strasno!!!
Napred Srbijo,ako i izgubimo izgubili smo od boljeg,ako pobedimo vise cemo da se radujemo nego da smo pobedili neke tamo leve,bice tesna ali bice POBEDA!
U boj,krenite junaci svi!:)

H@N@

pre 15 godina

Alo bre Hrvati imate vi svoje sajtove pa tamo kuckajte...A ti Sasa osvrni se malo oko sebe, zasto vi imate vise bodova od nas, jer ste osvojili DK pre tri ili koliko vec godina....Zato oladi malo...Brate uziveo si se u ulogu malo previse!Nase dame nemas pravo da diras, mi smo vasim "tenisacicama" pokazali gde im je mesto...Nase su malo umorne, Ana da te podsetim ima 20 godina, Jelena 23.Gde ste vi...Zao mi je sto u DK nismo dobili vas, da vam pokazemo ko je zemlja tenisa, znam da vam je krivo sto smo bolji od vas i ZAPAMTI NE ZIVI SE NA STAROJ SLAVI, pogledaj ko ima buducnost...A Cilic je malo sutra bolji od Novaka, slusaj sta kazu najbolji teniseri danasnjice i nekadasnji sampioni belog sporta...Nas Nole je sa 19 osvojio prvi Masters, a 20 Slam, a Cilic je tek skoro osvojio obican ATP turnir, treba imati igru, a ne samo tu jaku servu, i da znas treba imati nesto i u glavi...

Jelena Ncl

pre 15 godina

Primecuje li neko koliko smo jos uvek popularni kod hrvata i crnogoraca?! Neverovatno, al citaju sve nase vesti,blogove...
Miss u too...
Ne moze ni Nadal vecno da traje...

шта да се ради

pre 15 godina

Е стварно дејвис-куп репрезентација Србије нема среће са жребом. Пре пар година гостовање Швајцарској и Федереру, ове године негостољубивим Русима, а сад Шпанији и Надалу. Ко зна зашто је све то добро, коло среће се окреће, можда баш најбоље да се срећа на жребу осмехне тек 2010, кад је могуће очекивати да Новак буде број 1 или 2, а Виктор и Филип међу 30.

darko

pre 15 godina

Ljudi , pa ja sam se bas ovakvom rasporedu nadao. Da se razumemo,teze nije moglo,ali ni atraktivnije. Ako Novak uopste ima sansu sa Nadalom na sljaci,ja mislim da je to u reprezentaciji. Eto prilike za revans za OI.

BOKI-zg

pre 15 godina

ALo komšije vidim da ste knedlu progutali...Imate sreće kaj niste nas izvukli :) Ali Rafa će vam pokazati kako se igra tenis, šteta, nadao sam se bar u četvrtfinalu da ćemo se sresti!

Grobar-España

pre 15 godina

Dobro je,prolazimo sigurno,ja od ovog trenutka preuzimam misiju zastrasivanja spanskog naroda.
Odgovorno cu da tvrdim pred svima da je Nole mnogo bolji od Rafe,Janko od Ferrera,Viktor od Verdaska a o dublovima necu ni trositi reci.
AJMO,AJDE SVI U NAPAD!!!

misa

pre 15 godina

1991.Zvezda je pobedila Bajern u gostima a 2002.kosarkase SAD u cetvrtfinaluMundijala.Nema kukanja ako si dobar svejedno je kad igras sa takvima kao sto je Spanija.Ne treba odmah misliti o rezultatu.Treba misliti o radu a rezultat ce doci sam po sebi.

C.

pre 15 godina

@edin_sarajevo
a jel ti mislis da mozes tek tako da se javljas i komentarises nesto o srpskom tenisu iz zemlje u kojoj je tenis misaona imenica?

sasa :zg

pre 15 godina

Evo odgovora zasto je Hrvatska nositelj a Srbija nije. Imamo 9000 bodova vise od vas na svjetskoj ljestvici davis cupa. O cemu onda da vise pricamo.. Pa komsije ne igra se tenis u svijetu samo zadnje 2 godine od kad Srbija tek postoji na svjetskoj karti.. Ali slobodno se moze reci da se polako sve vraca u normali. Ivanovic i Jankovic ce vrlo brzo iz top 10 dok je nas Djoka odlican igrac ali samo kapacitet da bude za top 5. Nikako za prvog igraca svijeta. Marin Cilic je mnogo perspektivniji i vec sad bolji igrac nego Novak u tim godinama.,


1 Russia 29,647.50
2 USA 28,480.00
3 Argentina 22,363.75
4 Spain 18,381.25
5 Croatia 12,025.63
6 Sweden 8,434.38
7 Germany 8,380.01
8 France 5,750.00
9 Australia 4,850.00
10 Slovak Republic 4,218.75
11 Czech Republic 3,831.25
12 Serbia 3,375.63
13 Switzerland 3,012.50
14 Romania 2,956.25
15 Chile 2,945.00
16 Israel 2,900.31


Danasnji zdrijeb u kojem je Srbija izvukla NEPRELAZNU Spanjolsku a Hrvatska samo prosjecni Cile nam je mnogo uljepsao dan.. Stvarno nam je mnogo drago da se tako razvila situcija.

Ирена

pre 15 godina

Па да ли је могуће?
Тренутно чини се најјачи противник, а највероватније и освајач овогодишње салатаре.
Али најгоре од свега је што се игра у Шпанији, њихова публика је 5x гора од Словачке.

baader

pre 15 godina

Naša selekcija posljednji put je igrala sa Španijom...

all time records...Yugoslavia

First Year Played 1927
Years Played 69
Ties Played (W-L) 152 (85 - 67)

Years in World Group (1981 onwards) 9 (7 - 9)
Most Total Wins Josip PALADA (42 - 32)
Franjo PUNCEC (42 - 20)

Most Singles Wins Franjo PUNCEC (33 - 12)

Most Doubles Wins Dragutin MITIC (13 - 14)

Best Doubles Team Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)

Most Ties Played Josip PALADA (37)

Most Years Played Boro JOVANOVIC (15)
Josip PALADA (15)

slžbeni podaci Davis Cupa...

novinari..gdje tu vidite kojeg srbina...a još su tu Schaeffer i Krešimir Friedrich, Kukuljević, Franulović,Ostoja,Prpić,
Ivanišević...

jedino Živojinović i Ilin... to sav vaš doprinos tenisu Jugoslavije...
i onaj trener kaji je morao ugurat ocvalog Živojinovića da igra parove na prvenstvu svijeta u Dusseldorfu koje je Jugoslavija dobila tada sa Prpićem i Ivaniševićem...
ili da Srbija nije slučajno pobjednik Hopman cupa(Prpić/Seleš)ili je možda pobjednica Roland Garossa Mima Jaušovec rođena u Valjevu...

Davis Cup, Dusseldorf 2006. i Hopman Cup 1996. hrvati su osvojili bez imena Jugoslavija...zaboravih Roland Garros i Wimbledon...

Vaša selekcija jest... Djoković,Tipsarević,Troicki,Zimonjić...i vaše zgodne cure...
(stvarno ste dobri)
ali to nikad nije bila kraljevina SHS, FNRJ ili SFRJ...
sretno protiv španjolaca...

F#07

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Znaci ne mogu da verujem...prosli put Rusi,sada glupi Spanci a oni su jedini koje mislim da ne mozemo da dobijemo...Nema sanse realno...Nadal na sljaci=2 poena,jedino da nam se bas posreci!!!!
Nece nas nesto u ovom Davis Cupu pa to ti je...samo se nadam da ce Nole,Tipsa,Ziki,Viktor verovati u pobedu....

Darko

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da su nam opet namestili da gostujemo i to treci put u nizu. U slucaju ove utakmice ja mislim da ce da bude presudno to sto su Spanci domacini jer ce naravno da se igra na sljaci i tu su oni favoriti, a da se igralo kojim slucajem u Beogradu na drugoj vrsti podloge verujem da bi bila potpuno obrnuta situacija

Aziski Hendikep

pre 15 godina

Imali smo najvise srece, da dobijemo najslabiju ekipu na Davis kupu, a to je Spanija koja ima samo pet igraca u prvih 18 :) i to Nadala koji je najslabiji od njih sviju, cak je prvi na svetu :)
NAPRED SRBIJA!!!

Hrvat

pre 15 godina

Ivanišević pobijedio za vas? Kako vi nekad znate biti smiješni... Sretno u ovim kvalifikacijama za ostanak u Svetskoj skupini.

raketa

pre 15 godina

Sta drugo da se kaže nego Momci naoštrite se pa šta bude.Nijeste bez šansi. Biće Rafa zreo da ga Nole pukne tamo gdje najviše boli, pa da iduće godine betoniraju svoju šljaku.I ne obraćajte pažnju na kuknjavu i teorijama zavjere koja će sad da krene. E da i na kraju povedite i kuvara sa sobom. Samo hrabro.

svetlana

pre 15 godina

Mislim, u cemu je frka, u
Spaniji je toplo, hrana je super, nece biti gripa i trovanja ko sa Rusima!
A ovi na zrebu su stvarno zabrljali, finale se igra na kraju a ne na pocetku takmicenja!

Sheva

pre 15 godina

E taman dok Nadal nije uigran na sljaci,da ga Nole konacno dobije.Realno danas jedino Novak moze da pomrsi racune Rafi na sljaci!!! Janko je njihovog drugog(Ferrera) ove god na Olimpijadi razbi,a dubl je sigurno nas! Ako dobijemo Spaniju salatara je nasa!

Sale 92

pre 15 godina

Wow brate kad sam znao da cemo ili njih ili Sad u gostima.
Nema veze mozemo i njih da bijemo samo da ne bude povreda i sve ce biti Ok

AJMO SRBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bojan

pre 15 godina

Realno najgora varijanta ali kao sto kazu,na muci se poznaju junaci.Mislim da imamo sanse,naime prvi dan:Novak mora dobiti Ferrer-a,dok Janko mora dati svoj maximum protiv Nadala.Ako sve bude bilo po ocekivanom onda ce na kraju biti 1x1.Drugi dan:Nole/Ziki moraju(i mogu)da pobede Verdasca/Lopeza,2x1.Treci dan:Nole mora dati svoj maximum ali posto ce verovatno biti dosta iscrpljen onda ocekujem pobedu Nadala,eh onda ce odlucujuci mec biti JankoxFerrer.Dakle Janko ima ogromnooooo srce i vec je pobedio Ferrer-a ove godine i moze da ga pobedi,tako da bi na kraju bilo 3x2 za nas!! A i nas veliki adut je Nikola Pilic,koji zna kako spremati igrace za takve meceve,pogotovo psiholoski.NAPRED,BEZ PREDAJE!!

nemanja

pre 15 godina

Daj sta kukate, najtezi moguci rival...

Ne mislim tako..
Teze bi bilo u americi ili argentini pa i u svajcarskoj ne bi bilo bas lako..

Daj sta se plasite!!??
Dobit cemo ih u sred spanije, garant..
E kad njih dobijemo na pocetku nas put ce u nastavku biti mnogo laksi!!!

Nemoj da punite gacice vec na pocetku...

Spanija 1 : Srbija 4

pero

pre 15 godina

Realno, tešk, ali imamo šanse. Igraće se na šljaci. Možemo očekivati da Nadal dobije obadva svoja meča, a Đoković i poznajući psihu Tipsarevića po jedan meč.Tipsa je pencilin za ove sve iz prvih 20 na svijetu, dobiće Ferera sigurno. Mislim da može dobiti svakoga izuzev Nadala na šljaci. Znači da dubl odlučuje.
Slažete se sa mnom. zar ne!

Aca Srbin

pre 15 godina

Koji smo mi baksuzi!
Pazite parove:
Ceska - Francuska,
Hrvatska - Cile,
Izrael - Svesda,
Nemacka -Austrija . . .
i mi uvek dobijemo najteze!

Srecno Srbijo! U zrebu je niste imali!

xyz

pre 15 godina

vidim da ovdje ima dosta teniskih neznalica(cast iznimkama) koji spominju hr 2005 u kontekstu srece?! samo se informirajte kakav je bio put do finala,slovacke i hr,te pobjede hr u slovackoj... mislim da u tenisu,po meni 'najkorektnijem' sportu nema mjesta za ljubomorna prepucavanja,nego treba realno pogledat cinjenice,a ne bubati bezveze!!!
posto ce spanjolska ove god osvojojiti dc,mozda sljedece god. nadal nece igrati...

svetlana

pre 15 godina

Mogu samo ovo da izjavim: I-JAAAO !
A gledacu nekakko da odem i pogledam mec, ima da nadurlam sve Spance, imam nizak pritisak, pa smem da odem!!!!

edin_sarajevo

pre 15 godina

bas ste smijesni,je li vi ozbiljno mislite da mozete pobijediti spaniju u sred madrida.to bi vam isto bilo kad bi vasa zvezda pobijedila reala,takodjer u sred madrida.smijesno

"fer plej"

pre 15 godina

nesigurni i slabi uvek razmisljaju u kriznim momentima tako da je protiv njih neka urota,tajna sluzba i sl... da je sve protiv njih, pa cak i zreb u sportskim natjecanjima.Tako razmislja i drug iz Haga.Smeta mi sto ponekad tako razmisljaju ljudi koji se bave sportom i koji ga prate i vole.Verujem da nasi teniseri ne spadaju u tu grupu.Nista nije namesteno.Oni mogu pobediti Spaniju.Ako ne budu to ostvarili, sigurno ce biti blizu.Takav je sport.Ipak ocekujem pobedu.Imamo divne tenisere.Tako razliciti a ipak svi veoma dobri.Odlicni.

Djota NS

pre 15 godina

Ajmo ljudi glavu gore!!!
Pa ako hocemo da osvojimo Davis kup svakako cemo morati sa njima da se sastanemo, zar je bitno da li sada ili u finalu?!

picasso

pre 15 godina

U ovoj varijanti treba ici na rizik i povesti Vemica umesto Troickog. Evo zasto: u ovom rasporedu snaga, o pobedniku ce odlucivati duel drugih reketa i dubl mec. Jedini nacin da pobedimo Spance je da pobedimo u oba od tih meceva, a za to je iznad svega potrebno da nastupimo u najjacem sastavu. Povreda Noleta ili Tipse bi za nas i ovako i onako bila ravna eliminaciji pa i nije mnogo bitno da li bi kao zamena za singl uleteo Zimonjic ili Troicki (ni jedan ni drugi ne bi imali cemu da se nadaju protiv Spanaca, na sljaci, pred njihovom publikom, u tri dobijena seta ... da se ne lazemo), ali je i te kako bitno da u dublu nastupimo u najjacoj mogucoj kombinaciji (Zimonjic/Vemic) jer taj poen moze biti presudan. Dakle, povesti Vemica, i moliti se Bogu da Nole i Tipsa budu fit.

zlocudnik

pre 15 godina

Nadal pobedjuje oba meca na sljaci 100%...ne nadajte se da ce Nole da ga pobedi jer je nadal nepobediv na sljaci...a narocito u sred Madrida...dubl imamo velike sanse da pobedimo,kao i Nole ferera ili bilo kog drugog sem Nadala...sto znaci 2:2...sve je na poslednjem mecu koji ce da igraju Tipsa ili Viktor....i jedan i drugi su posebno naostreni za TOP10 igrace tako da nismo bez sansi...uostalom ima jos 5 meseci do meca...do tad moze neko da odustane od tenisa,da se povredi......prestanite sa previse optimisticnim i previse pesimisticnim komentarima...nismo bez sansi ali nismo ni na pragu pobede...i prestanite sa teorijama zavere....nismo imali srece i to je to....SRBIJA!!!!!

AnaZana

pre 15 godina

Alo (bre) Srbi!Dosta kukanja!Ovi vasi komentari i ne podizu bas moral nasoj reprezentaciji.Gde vam je vera?Verujte u njih!Ovo je mesto gde im to mozete reci-pa onda, sta cekate?
Ja verujem u pobedu.SRECNO MOMCI!

the_cheerleader

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakvi su hater-i ovi Hrvati.Veoma jadno.Nego, nadam se da ce nasi dati maksimum, da ce biti zdravi za taj susret.Bilo bi lepo da nas obraduju pobedom :)
Samo napred, sve je moguce!

Micana

pre 15 godina

A ovaj Sasa se uplasio nas pa mu je zato danasnji zreb ulepsao dan...Hehehehe....Daj molim te...Napred Srbija, polako, da nam budete zdravi i vi cete znam dati maksimum...Idemo, rezbicete Spance, za koje Hrvati tako vatreno navijaju...A ti Sasa obrati paznju na Cile imaju Gonsalesa, a i dubl Masu i Gonsales je jako dobar.Da Hrvati nisu nosioci bili bi daleko od Davis Cupa, ali jos uvek vas vadi to osvajanje...A ko zna mozda je i vama krivo sto je Nikola Pilic sada savetnik naseg Davis cup tima...!

losa_sreca

pre 15 godina

Spanija i Argentina ne gube na domacem terenu, to se zove peh. Ali to je DC, treba igrati dok ti se zdrijeb ne poslozi, kao npr Amerikancima prosle godine.

Samo ste se malo presli prozivajuci ovo apsolutnim derbijem prvog kola. Daleko veci derbi je Svicarska - USA.

Federer i top 10 igrac Warinka, protiv top10 Roddicka i Blake-a. Prvi svjetski par protiv osvajaca olimpijskih medalja. Kako kod se uzme trebalo to je pravi derbi, a mozda bude i rezutatski zanimljiv, za razliku od prvog.

Ivan

pre 15 godina

Svi ovde vec danima izrazavamo nadu da nam svi mogu doci samo Spanija NE...i sta se dogadja...?
Pa mi normalno dobijemo bas Spaniju. Klasika...uvek smo imali ludu "srecu" na tim zrebovima...:(

tennis AS

pre 15 godina

Realno gore nije moglo...a bas je tesko pretpostaviti koju ce podlogu izabrati Spanci....al dobro!

MI VERUJEMO U NASE MOMKE!! Nista sladje nego dobiti Rafu na sljaci u sred Spanije,...slatko, preslatko, nemoguce?

Posle prvog utiska

pre 15 godina

Kad sam malo slegla prve utiske, počela sam da se pitam - Kako li Španci reaguju? Rekla bih čupavo, isto kao i mi.
Kao prvo, što ste sigurni da će da odaberu šljaku.Možda i hoće baš zato što smo mi u pitanju, ali, kakvu uslugu čine Nadalu u sezoni betona?
Smatram da je sve otvoreno a da je jedina realna prednost domaći teren,
Mogle bi naše turističke agencije malo da porade na tome, pa ako ode par stotina nas napravićemo feštu kao u Areni ( ne baš tako, ali...)
I jođ nešto, ubeđena sam da će Argentina da ih razbije u finalu.
Sve u svemu, medveđa usluga će biti za tenisere, ako odaberu šljaku.nadam se da će imati toliko sluha da ne upropaste početak sezone.
Srećno našim momcima

Jelence

pre 15 godina

NOLE,JANKO,ZIKI, VIKI- slusajte,verujem u vas! Znam da mozete! Zelim vam puuuuuno srece! Ponosna sam na vas vise nego iko! Zato, pokazite im da mozemo,da umemo,i da hocemo..
Ako nista,bar Spanci imaju lepo more:D

marijana

pre 15 godina

Ma hajte, pa treba se radovati takvom derbiju! Ima jos puno do toga, Nadal moze da bude umoran, pa i da dobije oba svoja duela, valjda mi imamo Nenada u dublu i Novaka i odlicnu klupu, nema razloga ocajanju!

Luka

pre 15 godina

Spanija,zvucu strasno!Ali ocigloedno je da Nole moze da tuce Nadala,Tipsa ja nepredvidiv,a Nole i Ziki pobedjuju 100 posto!SAMO HRABRO NAPRED!

SHUKI

pre 15 godina

Uzas !!!! Jedina reprezentacija za koju sam se bogu molio da ne dobijemo, i mi je dobijemo ! Pa stvarno smo baksuzi. Realno sanse su nam mizerne,jer vec 2 poena mogu da se upisu na Nadalovom kontu jer je to sljaka. Ma NEK NAM JE BOG UPOMOC. SRECNO MOMCI,TRREBACE VAM.

deki

pre 15 godina

Au, brate kakva bomba od zreba - znaci Spanija i mecevi na sljaci... I fanaticni Rafini navijaci... U dublu smo mi favoriti, bez obzira ko igra za Spance, u singlu - tja, bice skoro nemoguce protiv Nadala ali mora covek da veruje da ga se moze pobediti... Momci, predstoji vam pakleni rad predstojece zime... Samo hrabro!

choche

pre 15 godina

pa sta ... sad odma da kukamo.. ma kako ne ... ajmo momci pokazimo im da se INATOM moze sve,Nole da pokaze Nadalu zube,Troicki da se razigra,Tipsa da skine favorita i normalno dubl da pobedi,trebaju nam 3 od ova 4 sto uopste nije nerealno.SRBIJA!!!

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

S obzirom da je selektor naše reprezentacije, priznati svetski teniski ekspert i najzaslužnji za naše uspehe gospodin Obradović rekao da osvajamo Dejvis kup, nema mesta sumnji da ćemo na tom putu pobediti i jednu id najjačih teniskih reprezentacija na svetu, i to na njenom terenu!

Dejan

pre 15 godina

Hmm. Bojane, tenis se ne prati od juce. Sto se tice protivnika, nema tu slabih i teskih. Ukoliko zelis to uzeti moras sve dobiti. Ukoliko ne zelis, a kao da je bitno jel ispao u finalu ili na pocetku skupine.

Aranča Sančes

pre 15 godina

Eto, Hrvatska prolazi dalje, Srbija sigurno ispada. Mi ostajemo u svjetskoj skupini, vi idete van. To je samo dokaz koliko je teško, iako imaš i odličnu ekipu kao što imaja Srbija, osvojiti Davis Cup.

benny

pre 15 godina

pa gore nije moglo!!! bar da nam svi igraci budu zdravi, al kako nam je sreca okrenula ledja u svemu i to ce biti pod znakom pitanja.....

mens

pre 15 godina

Strasno je koliko mi nemamo srece, a recimo jedna Hrvatska redovno izvlaci osrednje timove, da ne pricam koliko su puta igrali kuci do sada. Dakle neverovatno. Spanija, Nadal i jos sljaka. Ma tu nema price, realno gubimo 3:2. Jedina nam je sansa da Rafa ne zaigra.

go cro

pre 15 godina

hehehehehehehehehe
jako smo se ložili ovih dana, ali kanader je stigao na vrijeme! više sreće drugom prilikom, ako ne i trećom...

Milan

pre 15 godina

Pozitivna strana ovakvog žreba je što ćemo "odraditi" gostovanje pa ćemo kada se sledeći put sretnemo biti domaćini. Treba uzeti u obzir da se u dejvis kupu uglavnom "vrte" iste reprezentacije a sada sa gotovo svim najačima dolazi na red naše domaćinstvo, osim sa SAD. Slovačka je tako i došla do finala jer je 2005 sve mečeve igrala kući. Sa druge strane ne treba se ni predavati unapred jer španci nisu ništa veći favoriti nego 1983. kad smo ih pobedili sa totalnim anonimusima u timu. Ukoliko Nadal ne bi igrao bio bi to potpuno otvoren meč.

Igor_BL

pre 15 godina

Netrebamo mi njih da se plasimo neka se oni plase nas,oni ce biti favoriti mi nemamo sta izgubiti a tada smo najopasniji...Bice 3:2 za nekoga....

Vladan R

pre 15 godina

Mislim da je mozda gore to sto igramo kao gosti nego sto nam je Spanija protivnik. Ipak i kod sljake ima jedna bitna stvar a to je da tu pomocne sudije ne mogu da kradu jer ostaje trag lopte sto moze u neizvesnim mecevima da bude i presudno.I apsolutno se slazem da ako obe reprezentacije nastupe u najjacim postavama da je nasa sansa trijumf Tipsarevica nad drugim spanskim igracem. U svakom slucaju Spanija je favorit ali daleko od toga da nememo sanse uz uslov naravno da nas mimoidju povrede.

Hrvat

pre 15 godina

Vasoj aroganciji i bahatosti je jos jednom dosao kraj. Jucer ste htjeli Hrvate jer bi nas 'razbili'. Eto vam sada Spanjolci, razbijte njih. A ako slucajno i prodjete, onda cemo vas mi srediti. Ne razbiti, dovoljno je vas i srediti. :))

šuki

pre 15 godina

Pošto vidim kako se ovdje neki čude što Hrvatska dobija slabije protivnike - pa to je zbog toga što smo nositelji. Dalje, neki se čude što je Hrvatska nositelj - pa pred tri godine smo osvojili ovaj pokal ljudi! Osvojili smo Davis Cup!

Alex London

pre 15 godina

Kakva nesreca opet sa zrijebom sa Spancima u Madridu na sljaci.Pa jel moglo gore od ovoga??? Hrvati se opet srecno provukli sa Cileom kuci.To je ono kad nisi nosioc u najacoj grupi.Al kad vidim ko je sve DK nosioc bio povraca mi se...

Kosovo je SRBIJA

pre 15 godina

Da smo bili domacini imali bi velike sanse da prodjemo dalje,ovako sanse su minimalne,ali se nadam da ce Srbija ipak pobediti.U dublu pobedjujemo sigurno,Nole ce da pobedi Ferera,a nadam se i Nadala,ali ako ne pobedi Nadala,mislim da ce Janko ili Viktor da pobede Ferera.Napred SRBIJA!!!

fdgh

pre 15 godina

auuuuuuuuuuuu!!!Najtezi moguci protivnik, i jos se igra i Spaniji!Ipak zelim nasima puno srece,jer pobeda nad Spanijom nije nemoguca!!!

Blah

pre 15 godina

Kao da je u HR ikoga briga za Srbiju ili Spanjolsku u tenisu, a i HR reprezentacija se toliko ne prati... Ovi tu sto komentiraju samo vracaju nazad za one zelje i nispodistavanje hrvatske reprezentacije. Objektivno imate jednog kvalitetnog igraca (koji je poceo nekako brzo da stagnira) i ostale koji su (ispod)prosjecni. Vucete se tu na nekog 'dubl' igraca, samo je problem sto u 'dublu' igraju dvojica, pa ne ovisi 'dubl' o jednome. DC nije jedan igrac, vec ekipa. Generalno, sto ce biti biti ce. Zelim vam srece, ali ce vam biti tesko na zemlji. Zemlju ce sigurno odabrati, jer koliko god bila sezona betona, jednako ce ta podloga biti problematicna i za Nadala (manje) i za Noleta (vise).

Arthur Dent

pre 15 godina

Em nas zapadnu protivnici, em što igramo u godtima
Baš smo srećnici

Ko zna možda Španci za podlogu odaberu beton, a ne šljaku

J.R.

pre 15 godina

Pa, gde od svih bas Spanci?

Ma, i moja reakcija je glupa. Nole, Janko, Viki, Ziki i ekipo - glavu gore! Sve vi mozete ako hocete.

ilke

pre 15 godina

Najgore sto je moglo!!!
pa jos i da gostujemo. Ne mogu da verujem da toliko nemamo srece. A vec sam zamisljao prepunu Arenu protiv bilo koga.

MBeader

pre 15 godina

Ovo je neverovatno koliko domaci teren daje prednost! Ne samo zbog standardnih stvari kao i u drugim sportovima, vec najveca u tome sto domacin bira podlogu. Spance kao domacine ne moze da pobedi ni selekcija ostatka sveta, dok u gostima barem favoriti bi bile barem 5 ili 6 reprzentacije. Naravno izaberu beton, ili jos brzu neku podlogu.
(MBeader, 21. septembar 2008 18:47)
Najvise na svetu bih voleo da ovaj svoj komentar copy/paste i 8. marta sledece godine, i da kazem da sam najveca teniska neznalica na ovom svetu. Daj Boze da me nasi sjajni momci demantuju.
P.S. Ajde pitanje, kolike su nam sanse u procentima?
-Ja mislim 25%.

ccc

pre 15 godina

Ufffff! Pa, je l' moglo gore?! Ali, nikad se ne zna, red je da i Spanci jednom izgube kod kuce. Sad nasima ostaje da se prijave za sto vise turnira na sljaci da vezbaju, a mi cemo ziveti u nadi...

Uvek postoji sledeca godina

pre 15 godina

Pa dobro, mozemo da krenemo da se pripremamo za kvalifikacioni mech za opstanak u svetskoj grupi u septembru.

aco

pre 15 godina

daleko od toga da sam pesimista ali...nadajmo se da ce novak i janko da pobede ferera sto ce biti derbi mecevi a protiv nadala nek igraju trociki i zimonjic a dubl nek odluci gde imamo prednost...a najgore sto je sljaka..

cavic beat phelps

pre 15 godina

Kolo srece se u nasem slucaju NE okrece,pa ajde sto nismo domacini nego gostujemo Spaniji na sljaci,jedini nacin prolaska pobeda Djokovica i Tipsarevica protiv njihovog drugog tenisera(Robredo,Ferer,Almagro) i pobeda u dublu,mada oni za drugog oni uzimaju jednog od pet-sest koji je u najboljoj formi,a da budemo iskreni Djokovic bi tesko dobio Ferera na sljaci kada je ovaj u formi,zato boze pomozi,a hrvati igrali finale sa Slovackom,B R U K A!!!!

Ana Yorke

pre 15 godina

Pa, ono... Jel' kaZete, i sad moram da navijam za Srbiju? Neka bude tako onda, Rafael ce ionako ove godine da bude sampion... Jedino mi je zao sto je vrlo moguce da ispadnemo cim njih budemo pobedili, a oni ako pobede nas, osvojice beZ vecih problema.

fuksa

pre 15 godina

U redu optimizam,ali ako vec nema vise od tri realna komentara u 300 koliko ih je poslato onda je to nenormalno.
Kako to mislite Ma dobicemo ih? U Spaniji, na njihovoj sljaci jeli? Pa pogledajte na kladionici je vec postavljena kvota 1,20 na Spance a celih 5,00 na nase. Ili ste svi vi pametniji od njih pa je Srbija vec sada najjaca na svetu? Pa zato se mi uvek i razocaramo,kao na Olimpijadi...

Иван-Ниш

pre 15 godina

Већ сада треба размишљати о нашем дублу где би играо и Вемић са Зимоњићем јер нема шансе да Новак игра дубл и да очекујемо да побеђује 3 дана за редом и то до 3 добијена сета. Дубл и први Новаков меч су најважнији мечеви. Замислите да после другог дана водимо са 2:1. Шпанци би ушли нервозни трећег дана па би све било могуће.

vs

pre 15 godina

Sretno pritiv spanjolaca. Imate izgleda, kao sto je receno, nije davis cup samo jedan igrac. No, spanjolci su favoriti, to je valjda jasno...
Moram reci da mi nije jasno to podcjenjivanje hrvatske. I ne samo to, cak se omalovazava osvajanje dc-a. Zar budete to isto radili kad bi osvojili sp u nogometu? Prije samo 3 godine smo osvojili dc, to je jako malo zemalja uspjelo. I sad tu vidim komentar da da to nismo osvojili da ne bi mi bili ni blizu dc-a. Ajde molim te, nevjerojatna observacija...upravo zbog takvih rezultata smo tu gdje jesmo, top 5 reprezentacija svijeta. Rang lista reprezentacija nema veze sa atp listom, vec sa rezultatima reprezentacija...a vi toga jos nemate. Stvarno nije teska matematika...

mrkis@gmail.co.yu

pre 15 godina

Nek izadju na teren sa nekim "majicama sa natpisom" i onda nek izgube kao sto dolikuje ... Salim se naravno, nema nepobedivih , napred crveni!!!!

Ovječkin

pre 15 godina

E tako je to kad nasledjujemo sportske rezultate Marka Ostoje,Brune Orešara,Igora Flege umesto da ih dočekamo na opet sjajno pripremljenom terenu u Areni.

vise srece drugi put

pre 15 godina

Slusala sam uzivo prenos zreba preko Davis Cup radia i mislila da cu izludeti vec u momentu kada su medju nosiocima ostale Nemacka i Spanija. Volela bih da smo bar domacini, ovako... :((

Djole

pre 15 godina

Da li smo mi stvarno toliki maleri??? Pa svi da su dosli imali bi svoje sanse, jedino Spanija i to u gostima... Mislim stvatno...

НЈ

pre 15 godina

Шта рећи. Ј...м ти срећу! Баш Шпанци поред Швеђана, Немаца, Хрвата и кога год...

bla, bla

pre 15 godina

@ Vlada
Valjda domaćin treba da se odredi na osnovu prethodnog susreta dve određene ekipe... Sa Špancima smo poslednji put igrali u Splitu, pa se to računa kao naš teren. Dok 'kuglice' određuju domaćina ako se dve ekipe nijednom nisu sastale i trebalo bi da odredi ko ima pravo da bira podlogu. Pozdrav :)

vlllll

pre 15 godina

rrrr... Zasto nama uvek jaki?
Nista, idemo dalje... Nole moze da dobije nadala, vrlo tesko, ali moze, setite se Hamburga, tada je dobro igrao, dakle moze da dobije dve, a moze i obe da izgubi, janko vec moze samo da se bori sa fererom, ali... idemo momci, pa sta bude, bice, ima jos mnogo vremena do tog meca................

dr.house

pre 15 godina

Šta kukate? Nikola Pilić će vas spasit. Skinut će se protiv Rafe i riješit će ga u tri seta u sred Madrida na Zemlji.Morate još vi papat mlijeka i kruha da bi dostigli Hrvatsku, a i Đoković da bi dostigao Ivaniševića.

ajmo Nole

pre 15 godina

Ama ima da ih razbijemo kao zvecke.Puci ce Spanci,a posle finala sledeceg Dejvis kupa,slusace se Srpska himna.Sama nek nam nasi ponosi budu zivi i zdravi!!!!!!!!!!!!

Mare

pre 15 godina

Ijaojj, jedva chekam!
Pa ne znam za vas, ali shto ja volim da gledam kada u bilo kom sportu (prvenstveno ekipnom) igramo protiv Spanaca.

Bice ludo i brzo...

cedo i braca

pre 15 godina

@dr.house djetesce moje milo,pogledaj malo atp listu,a onda donosi zakljucke....cile ce vas nauciti kako se tenis igra...:)

Aranča Sančes

pre 15 godina

Eto, Hrvatska prolazi dalje, Srbija sigurno ispada. Mi ostajemo u svjetskoj skupini, vi idete van. To je samo dokaz koliko je teško, iako imaš i odličnu ekipu kao što imaja Srbija, osvojiti Davis Cup.

BOKI-zg

pre 15 godina

ALo komšije vidim da ste knedlu progutali...Imate sreće kaj niste nas izvukli :) Ali Rafa će vam pokazati kako se igra tenis, šteta, nadao sam se bar u četvrtfinalu da ćemo se sresti!

sasa :zg

pre 15 godina

Evo odgovora zasto je Hrvatska nositelj a Srbija nije. Imamo 9000 bodova vise od vas na svjetskoj ljestvici davis cupa. O cemu onda da vise pricamo.. Pa komsije ne igra se tenis u svijetu samo zadnje 2 godine od kad Srbija tek postoji na svjetskoj karti.. Ali slobodno se moze reci da se polako sve vraca u normali. Ivanovic i Jankovic ce vrlo brzo iz top 10 dok je nas Djoka odlican igrac ali samo kapacitet da bude za top 5. Nikako za prvog igraca svijeta. Marin Cilic je mnogo perspektivniji i vec sad bolji igrac nego Novak u tim godinama.,


1 Russia 29,647.50
2 USA 28,480.00
3 Argentina 22,363.75
4 Spain 18,381.25
5 Croatia 12,025.63
6 Sweden 8,434.38
7 Germany 8,380.01
8 France 5,750.00
9 Australia 4,850.00
10 Slovak Republic 4,218.75
11 Czech Republic 3,831.25
12 Serbia 3,375.63
13 Switzerland 3,012.50
14 Romania 2,956.25
15 Chile 2,945.00
16 Israel 2,900.31


Danasnji zdrijeb u kojem je Srbija izvukla NEPRELAZNU Spanjolsku a Hrvatska samo prosjecni Cile nam je mnogo uljepsao dan.. Stvarno nam je mnogo drago da se tako razvila situcija.

Hrvat

pre 15 godina

Vasoj aroganciji i bahatosti je jos jednom dosao kraj. Jucer ste htjeli Hrvate jer bi nas 'razbili'. Eto vam sada Spanjolci, razbijte njih. A ako slucajno i prodjete, onda cemo vas mi srediti. Ne razbiti, dovoljno je vas i srediti. :))

Hrvat

pre 15 godina

Ivanišević pobijedio za vas? Kako vi nekad znate biti smiješni... Sretno u ovim kvalifikacijama za ostanak u Svetskoj skupini.

fuksa

pre 15 godina

U redu optimizam,ali ako vec nema vise od tri realna komentara u 300 koliko ih je poslato onda je to nenormalno.
Kako to mislite Ma dobicemo ih? U Spaniji, na njihovoj sljaci jeli? Pa pogledajte na kladionici je vec postavljena kvota 1,20 na Spance a celih 5,00 na nase. Ili ste svi vi pametniji od njih pa je Srbija vec sada najjaca na svetu? Pa zato se mi uvek i razocaramo,kao na Olimpijadi...

go cro

pre 15 godina

hehehehehehehehehe
jako smo se ložili ovih dana, ali kanader je stigao na vrijeme! više sreće drugom prilikom, ako ne i trećom...

baader

pre 15 godina

Naša selekcija posljednji put je igrala sa Španijom...

all time records...Yugoslavia

First Year Played 1927
Years Played 69
Ties Played (W-L) 152 (85 - 67)

Years in World Group (1981 onwards) 9 (7 - 9)
Most Total Wins Josip PALADA (42 - 32)
Franjo PUNCEC (42 - 20)

Most Singles Wins Franjo PUNCEC (33 - 12)

Most Doubles Wins Dragutin MITIC (13 - 14)

Best Doubles Team Boro JOVANOVIC & Niki PILIC (7-8)

Most Ties Played Josip PALADA (37)

Most Years Played Boro JOVANOVIC (15)
Josip PALADA (15)

slžbeni podaci Davis Cupa...

novinari..gdje tu vidite kojeg srbina...a još su tu Schaeffer i Krešimir Friedrich, Kukuljević, Franulović,Ostoja,Prpić,
Ivanišević...

jedino Živojinović i Ilin... to sav vaš doprinos tenisu Jugoslavije...
i onaj trener kaji je morao ugurat ocvalog Živojinovića da igra parove na prvenstvu svijeta u Dusseldorfu koje je Jugoslavija dobila tada sa Prpićem i Ivaniševićem...
ili da Srbija nije slučajno pobjednik Hopman cupa(Prpić/Seleš)ili je možda pobjednica Roland Garossa Mima Jaušovec rođena u Valjevu...

Davis Cup, Dusseldorf 2006. i Hopman Cup 1996. hrvati su osvojili bez imena Jugoslavija...zaboravih Roland Garros i Wimbledon...

Vaša selekcija jest... Djoković,Tipsarević,Troicki,Zimonjić...i vaše zgodne cure...
(stvarno ste dobri)
ali to nikad nije bila kraljevina SHS, FNRJ ili SFRJ...
sretno protiv španjolaca...

edin_sarajevo

pre 15 godina

bas ste smijesni,je li vi ozbiljno mislite da mozete pobijediti spaniju u sred madrida.to bi vam isto bilo kad bi vasa zvezda pobijedila reala,takodjer u sred madrida.smijesno

Ako hoces biti prvi!!!

pre 15 godina

Ako hoces biti prvi moras svakog pobediti pa i Nadala i drustvo u sred Spanije..

Sanse su 55:45 za spance...

Cak mislim da i nije tolko los zreb kao u prvom pogledu..

Dobro Nadal, ali drugi su svi pobedivi od Tipsarivica, Troickog a o Noletu da ne pricam... Imamo i odlican dubel..

Mislim da ce mo proci...
Ponavljam: ako hoces biti prvi moras svakog pobediti, bilo to na pocetku ili na kraju..

Blah

pre 15 godina

Kao da je u HR ikoga briga za Srbiju ili Spanjolsku u tenisu, a i HR reprezentacija se toliko ne prati... Ovi tu sto komentiraju samo vracaju nazad za one zelje i nispodistavanje hrvatske reprezentacije. Objektivno imate jednog kvalitetnog igraca (koji je poceo nekako brzo da stagnira) i ostale koji su (ispod)prosjecni. Vucete se tu na nekog 'dubl' igraca, samo je problem sto u 'dublu' igraju dvojica, pa ne ovisi 'dubl' o jednome. DC nije jedan igrac, vec ekipa. Generalno, sto ce biti biti ce. Zelim vam srece, ali ce vam biti tesko na zemlji. Zemlju ce sigurno odabrati, jer koliko god bila sezona betona, jednako ce ta podloga biti problematicna i za Nadala (manje) i za Noleta (vise).

SHUKI

pre 15 godina

Uzas !!!! Jedina reprezentacija za koju sam se bogu molio da ne dobijemo, i mi je dobijemo ! Pa stvarno smo baksuzi. Realno sanse su nam mizerne,jer vec 2 poena mogu da se upisu na Nadalovom kontu jer je to sljaka. Ma NEK NAM JE BOG UPOMOC. SRECNO MOMCI,TRREBACE VAM.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Realno
Posle prvog dana 1-1
Novak dobije Ferera,a Nadal Janka,dobijemo dubl,Ferer dobije Janka i onda odlucujuci mec Nadal-Novak i normalno nas Nole pobedjuje,ali i Janko uvek moze da iznenadi!!!
N A P R E D S R B I J A !!!

H@N@

pre 15 godina

Alo bre Hrvati imate vi svoje sajtove pa tamo kuckajte...A ti Sasa osvrni se malo oko sebe, zasto vi imate vise bodova od nas, jer ste osvojili DK pre tri ili koliko vec godina....Zato oladi malo...Brate uziveo si se u ulogu malo previse!Nase dame nemas pravo da diras, mi smo vasim "tenisacicama" pokazali gde im je mesto...Nase su malo umorne, Ana da te podsetim ima 20 godina, Jelena 23.Gde ste vi...Zao mi je sto u DK nismo dobili vas, da vam pokazemo ko je zemlja tenisa, znam da vam je krivo sto smo bolji od vas i ZAPAMTI NE ZIVI SE NA STAROJ SLAVI, pogledaj ko ima buducnost...A Cilic je malo sutra bolji od Novaka, slusaj sta kazu najbolji teniseri danasnjice i nekadasnji sampioni belog sporta...Nas Nole je sa 19 osvojio prvi Masters, a 20 Slam, a Cilic je tek skoro osvojio obican ATP turnir, treba imati igru, a ne samo tu jaku servu, i da znas treba imati nesto i u glavi...

Micana

pre 15 godina

A ovaj Sasa se uplasio nas pa mu je zato danasnji zreb ulepsao dan...Hehehehe....Daj molim te...Napred Srbija, polako, da nam budete zdravi i vi cete znam dati maksimum...Idemo, rezbicete Spance, za koje Hrvati tako vatreno navijaju...A ti Sasa obrati paznju na Cile imaju Gonsalesa, a i dubl Masu i Gonsales je jako dobar.Da Hrvati nisu nosioci bili bi daleko od Davis Cupa, ali jos uvek vas vadi to osvajanje...A ko zna mozda je i vama krivo sto je Nikola Pilic sada savetnik naseg Davis cup tima...!

Vlada

pre 15 godina

Spanija - Srbija
Izvlaci se kuglica koja odredjuje domacina i kuglica je...TOP (vrh) - znaci Spanija je domacin...
KAKO NEMAMO SRECE TO JE STRASNO!

Kosovo je SRBIJA

pre 15 godina

Da smo bili domacini imali bi velike sanse da prodjemo dalje,ovako sanse su minimalne,ali se nadam da ce Srbija ipak pobediti.U dublu pobedjujemo sigurno,Nole ce da pobedi Ferera,a nadam se i Nadala,ali ako ne pobedi Nadala,mislim da ce Janko ili Viktor da pobede Ferera.Napred SRBIJA!!!

losa_sreca

pre 15 godina

Spanija i Argentina ne gube na domacem terenu, to se zove peh. Ali to je DC, treba igrati dok ti se zdrijeb ne poslozi, kao npr Amerikancima prosle godine.

Samo ste se malo presli prozivajuci ovo apsolutnim derbijem prvog kola. Daleko veci derbi je Svicarska - USA.

Federer i top 10 igrac Warinka, protiv top10 Roddicka i Blake-a. Prvi svjetski par protiv osvajaca olimpijskih medalja. Kako kod se uzme trebalo to je pravi derbi, a mozda bude i rezutatski zanimljiv, za razliku od prvog.

Aziski Hendikep

pre 15 godina

Imali smo najvise srece, da dobijemo najslabiju ekipu na Davis kupu, a to je Spanija koja ima samo pet igraca u prvih 18 :) i to Nadala koji je najslabiji od njih sviju, cak je prvi na svetu :)
NAPRED SRBIJA!!!

stefan nemanja

pre 15 godina

Super! 3:2 za Srbiju. Dubl siguran poen, Novak dobija prvog dana a Janko u pet setova u poslednjem mecu posle dramaticne borbe i neprospavane noci iza kompjutera. Robredo zavrsava sa nervnim slomom usled Novakovih odugovlacenja a Nadalu pucaju gace u jednom od njegovih tipicnih otklizavanja (rezervne su mu na pranju). U dublu, Ferer se sudario sa svojim saigracem u koji ga je odalamio sa forhendom usled cega sudija prekida mec. U finalu: sa Hrvatskom. Zivi bili pa videli (moz'da bidne i 4:1 ako se Nadalu ne osuse gace)!

urota bre

pre 15 godina

@ komentar #124

tvoj komentar je bruka, Slovaci su tada bili u finalu jer su između ostalih tukli Španjolsku. A Hrvati su zaista imali sreće, jer su do tog finala došli pobjedama nad Pakistanom, Brunejem i Čadom.

zlocudnik

pre 15 godina

Nadal pobedjuje oba meca na sljaci 100%...ne nadajte se da ce Nole da ga pobedi jer je nadal nepobediv na sljaci...a narocito u sred Madrida...dubl imamo velike sanse da pobedimo,kao i Nole ferera ili bilo kog drugog sem Nadala...sto znaci 2:2...sve je na poslednjem mecu koji ce da igraju Tipsa ili Viktor....i jedan i drugi su posebno naostreni za TOP10 igrace tako da nismo bez sansi...uostalom ima jos 5 meseci do meca...do tad moze neko da odustane od tenisa,da se povredi......prestanite sa previse optimisticnim i previse pesimisticnim komentarima...nismo bez sansi ali nismo ni na pragu pobede...i prestanite sa teorijama zavere....nismo imali srece i to je to....SRBIJA!!!!!

Ana Yorke

pre 15 godina

Pa, ono... Jel' kaZete, i sad moram da navijam za Srbiju? Neka bude tako onda, Rafael ce ionako ove godine da bude sampion... Jedino mi je zao sto je vrlo moguce da ispadnemo cim njih budemo pobedili, a oni ako pobede nas, osvojice beZ vecih problema.

Alex London

pre 15 godina

Kakva nesreca opet sa zrijebom sa Spancima u Madridu na sljaci.Pa jel moglo gore od ovoga??? Hrvati se opet srecno provukli sa Cileom kuci.To je ono kad nisi nosioc u najacoj grupi.Al kad vidim ko je sve DK nosioc bio povraca mi se...

Leo Krstin

pre 15 godina

Najtezi moguci suparnik?Ako pobedimo Spaniju, idemo do kraja!Tako je uradila i Hrvatska 2005., kada je u gostima pobedila SAD i na kraju su osvojili Dejvisov pokal.

nemanja

pre 15 godina

Daj sta kukate, najtezi moguci rival...

Ne mislim tako..
Teze bi bilo u americi ili argentini pa i u svajcarskoj ne bi bilo bas lako..

Daj sta se plasite!!??
Dobit cemo ih u sred spanije, garant..
E kad njih dobijemo na pocetku nas put ce u nastavku biti mnogo laksi!!!

Nemoj da punite gacice vec na pocetku...

Spanija 1 : Srbija 4

momabrazil

pre 15 godina

Pa sta ,i Spaniji je zapao najgori moguci zreb. Srbiji odgovara samo prvo mesto a da bi dosla do njega mora da pobedjuje sve zivo.
Nole moze da dobije Nadala, imamo strasan dubl i sto Tipsa ne bi pobedio Ferrera.

Grobar-España

pre 15 godina

Dobro je,prolazimo sigurno,ja od ovog trenutka preuzimam misiju zastrasivanja spanskog naroda.
Odgovorno cu da tvrdim pred svima da je Nole mnogo bolji od Rafe,Janko od Ferrera,Viktor od Verdaska a o dublovima necu ni trositi reci.
AJMO,AJDE SVI U NAPAD!!!

cavic beat phelps

pre 15 godina

Kolo srece se u nasem slucaju NE okrece,pa ajde sto nismo domacini nego gostujemo Spaniji na sljaci,jedini nacin prolaska pobeda Djokovica i Tipsarevica protiv njihovog drugog tenisera(Robredo,Ferer,Almagro) i pobeda u dublu,mada oni za drugog oni uzimaju jednog od pet-sest koji je u najboljoj formi,a da budemo iskreni Djokovic bi tesko dobio Ferera na sljaci kada je ovaj u formi,zato boze pomozi,a hrvati igrali finale sa Slovackom,B R U K A!!!!

Posle prvog utiska

pre 15 godina

Kad sam malo slegla prve utiske, počela sam da se pitam - Kako li Španci reaguju? Rekla bih čupavo, isto kao i mi.
Kao prvo, što ste sigurni da će da odaberu šljaku.Možda i hoće baš zato što smo mi u pitanju, ali, kakvu uslugu čine Nadalu u sezoni betona?
Smatram da je sve otvoreno a da je jedina realna prednost domaći teren,
Mogle bi naše turističke agencije malo da porade na tome, pa ako ode par stotina nas napravićemo feštu kao u Areni ( ne baš tako, ali...)
I jođ nešto, ubeđena sam da će Argentina da ih razbije u finalu.
Sve u svemu, medveđa usluga će biti za tenisere, ako odaberu šljaku.nadam se da će imati toliko sluha da ne upropaste početak sezone.
Srećno našim momcima

Luka

pre 15 godina

Spanija,zvucu strasno!Ali ocigloedno je da Nole moze da tuce Nadala,Tipsa ja nepredvidiv,a Nole i Ziki pobedjuju 100 posto!SAMO HRABRO NAPRED!

Udruženje puritanaca iz Čačka

pre 15 godina

S obzirom da je selektor naše reprezentacije, priznati svetski teniski ekspert i najzaslužnji za naše uspehe gospodin Obradović rekao da osvajamo Dejvis kup, nema mesta sumnji da ćemo na tom putu pobediti i jednu id najjačih teniskih reprezentacija na svetu, i to na njenom terenu!

picasso

pre 15 godina

U ovoj varijanti treba ici na rizik i povesti Vemica umesto Troickog. Evo zasto: u ovom rasporedu snaga, o pobedniku ce odlucivati duel drugih reketa i dubl mec. Jedini nacin da pobedimo Spance je da pobedimo u oba od tih meceva, a za to je iznad svega potrebno da nastupimo u najjacem sastavu. Povreda Noleta ili Tipse bi za nas i ovako i onako bila ravna eliminaciji pa i nije mnogo bitno da li bi kao zamena za singl uleteo Zimonjic ili Troicki (ni jedan ni drugi ne bi imali cemu da se nadaju protiv Spanaca, na sljaci, pred njihovom publikom, u tri dobijena seta ... da se ne lazemo), ali je i te kako bitno da u dublu nastupimo u najjacoj mogucoj kombinaciji (Zimonjic/Vemic) jer taj poen moze biti presudan. Dakle, povesti Vemica, i moliti se Bogu da Nole i Tipsa budu fit.

the_cheerleader

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakvi su hater-i ovi Hrvati.Veoma jadno.Nego, nadam se da ce nasi dati maksimum, da ce biti zdravi za taj susret.Bilo bi lepo da nas obraduju pobedom :)
Samo napred, sve je moguce!

vs

pre 15 godina

Sretno pritiv spanjolaca. Imate izgleda, kao sto je receno, nije davis cup samo jedan igrac. No, spanjolci su favoriti, to je valjda jasno...
Moram reci da mi nije jasno to podcjenjivanje hrvatske. I ne samo to, cak se omalovazava osvajanje dc-a. Zar budete to isto radili kad bi osvojili sp u nogometu? Prije samo 3 godine smo osvojili dc, to je jako malo zemalja uspjelo. I sad tu vidim komentar da da to nismo osvojili da ne bi mi bili ni blizu dc-a. Ajde molim te, nevjerojatna observacija...upravo zbog takvih rezultata smo tu gdje jesmo, top 5 reprezentacija svijeta. Rang lista reprezentacija nema veze sa atp listom, vec sa rezultatima reprezentacija...a vi toga jos nemate. Stvarno nije teska matematika...

cantona

pre 15 godina

sigurno najtezi moguci zreb. igramo protiv buducih sampiona na njihovom terenu na sljaci :)
ali eto, nista nije nemoguce, pa ni da djokovic dobije dva meca, da dobijemo dubl, da tipsa ili troicki iznenade njovog drugog igraca... sve u svemu, spanci su favoriti i ocekuje se spektatkl. jedina steta je sto se ne igra u areni

Mile

pre 15 godina

Kuku, pa gde bas na njih, od svih ovih miseva.Nadal ce dobiti oba meca (tu nema sumnje), Djokovic ce jedan, sto znaci da Janko mora dobiti jedan mec (onaj koji nije protiv Nadala) i da onda dubl odluci, gde smo mi veci favoriti.
Napred srbija!

uskok

pre 15 godina

E baš imamo sreće!!!
Fenomenalno je da su izvučeni parovi: Češka-FRA, Nem-Austrija i Švedska -Izrael...
Mislim da bi u toj konkurenciji mogli da pošaljemo i žensku ekipu!!!

F#07

pre 15 godina

Ne mogu da verujem! Znaci ne mogu da verujem...prosli put Rusi,sada glupi Spanci a oni su jedini koje mislim da ne mozemo da dobijemo...Nema sanse realno...Nadal na sljaci=2 poena,jedino da nam se bas posreci!!!!
Nece nas nesto u ovom Davis Cupu pa to ti je...samo se nadam da ce Nole,Tipsa,Ziki,Viktor verovati u pobedu....

Darko

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da su nam opet namestili da gostujemo i to treci put u nizu. U slucaju ove utakmice ja mislim da ce da bude presudno to sto su Spanci domacini jer ce naravno da se igra na sljaci i tu su oni favoriti, a da se igralo kojim slucajem u Beogradu na drugoj vrsti podloge verujem da bi bila potpuno obrnuta situacija

darko

pre 15 godina

Ljudi , pa ja sam se bas ovakvom rasporedu nadao. Da se razumemo,teze nije moglo,ali ni atraktivnije. Ako Novak uopste ima sansu sa Nadalom na sljaci,ja mislim da je to u reprezentaciji. Eto prilike za revans za OI.

benny

pre 15 godina

pa gore nije moglo!!! bar da nam svi igraci budu zdravi, al kako nam je sreca okrenula ledja u svemu i to ce biti pod znakom pitanja.....

Ирена

pre 15 godina

Па да ли је могуће?
Тренутно чини се најјачи противник, а највероватније и освајач овогодишње салатаре.
Али најгоре од свега је што се игра у Шпанији, њихова публика је 5x гора од Словачке.

шта да се ради

pre 15 godina

Е стварно дејвис-куп репрезентација Србије нема среће са жребом. Пре пар година гостовање Швајцарској и Федереру, ове године негостољубивим Русима, а сад Шпанији и Надалу. Ко зна зашто је све то добро, коло среће се окреће, можда баш најбоље да се срећа на жребу осмехне тек 2010, кад је могуће очекивати да Новак буде број 1 или 2, а Виктор и Филип међу 30.

Sale 92

pre 15 godina

Wow brate kad sam znao da cemo ili njih ili Sad u gostima.
Nema veze mozemo i njih da bijemo samo da ne bude povreda i sve ce biti Ok

AJMO SRBI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mens

pre 15 godina

Strasno je koliko mi nemamo srece, a recimo jedna Hrvatska redovno izvlaci osrednje timove, da ne pricam koliko su puta igrali kuci do sada. Dakle neverovatno. Spanija, Nadal i jos sljaka. Ma tu nema price, realno gubimo 3:2. Jedina nam je sansa da Rafa ne zaigra.

deki

pre 15 godina

Au, brate kakva bomba od zreba - znaci Spanija i mecevi na sljaci... I fanaticni Rafini navijaci... U dublu smo mi favoriti, bez obzira ko igra za Spance, u singlu - tja, bice skoro nemoguce protiv Nadala ali mora covek da veruje da ga se moze pobediti... Momci, predstoji vam pakleni rad predstojece zime... Samo hrabro!

Bojan

pre 15 godina

Realno najgora varijanta ali kao sto kazu,na muci se poznaju junaci.Mislim da imamo sanse,naime prvi dan:Novak mora dobiti Ferrer-a,dok Janko mora dati svoj maximum protiv Nadala.Ako sve bude bilo po ocekivanom onda ce na kraju biti 1x1.Drugi dan:Nole/Ziki moraju(i mogu)da pobede Verdasca/Lopeza,2x1.Treci dan:Nole mora dati svoj maximum ali posto ce verovatno biti dosta iscrpljen onda ocekujem pobedu Nadala,eh onda ce odlucujuci mec biti JankoxFerrer.Dakle Janko ima ogromnooooo srce i vec je pobedio Ferrer-a ove godine i moze da ga pobedi,tako da bi na kraju bilo 3x2 za nas!! A i nas veliki adut je Nikola Pilic,koji zna kako spremati igrace za takve meceve,pogotovo psiholoski.NAPRED,BEZ PREDAJE!!

mrkis@gmail.co.yu

pre 15 godina

Nek izadju na teren sa nekim "majicama sa natpisom" i onda nek izgube kao sto dolikuje ... Salim se naravno, nema nepobedivih , napred crveni!!!!

choche

pre 15 godina

pa sta ... sad odma da kukamo.. ma kako ne ... ajmo momci pokazimo im da se INATOM moze sve,Nole da pokaze Nadalu zube,Troicki da se razigra,Tipsa da skine favorita i normalno dubl da pobedi,trebaju nam 3 od ova 4 sto uopste nije nerealno.SRBIJA!!!

Ovječkin

pre 15 godina

E tako je to kad nasledjujemo sportske rezultate Marka Ostoje,Brune Orešara,Igora Flege umesto da ih dočekamo na opet sjajno pripremljenom terenu u Areni.

Arthur Dent

pre 15 godina

Em nas zapadnu protivnici, em što igramo u godtima
Baš smo srećnici

Ko zna možda Španci za podlogu odaberu beton, a ne šljaku

pero

pre 15 godina

Realno, tešk, ali imamo šanse. Igraće se na šljaci. Možemo očekivati da Nadal dobije obadva svoja meča, a Đoković i poznajući psihu Tipsarevića po jedan meč.Tipsa je pencilin za ove sve iz prvih 20 na svijetu, dobiće Ferera sigurno. Mislim da može dobiti svakoga izuzev Nadala na šljaci. Znači da dubl odlučuje.
Slažete se sa mnom. zar ne!

vise srece drugi put

pre 15 godina

Slusala sam uzivo prenos zreba preko Davis Cup radia i mislila da cu izludeti vec u momentu kada su medju nosiocima ostale Nemacka i Spanija. Volela bih da smo bar domacini, ovako... :((

J.R.

pre 15 godina

Pa, gde od svih bas Spanci?

Ma, i moja reakcija je glupa. Nole, Janko, Viki, Ziki i ekipo - glavu gore! Sve vi mozete ako hocete.

ilke

pre 15 godina

Najgore sto je moglo!!!
pa jos i da gostujemo. Ne mogu da verujem da toliko nemamo srece. A vec sam zamisljao prepunu Arenu protiv bilo koga.

MBeader

pre 15 godina

Ovo je neverovatno koliko domaci teren daje prednost! Ne samo zbog standardnih stvari kao i u drugim sportovima, vec najveca u tome sto domacin bira podlogu. Spance kao domacine ne moze da pobedi ni selekcija ostatka sveta, dok u gostima barem favoriti bi bile barem 5 ili 6 reprzentacije. Naravno izaberu beton, ili jos brzu neku podlogu.
(MBeader, 21. septembar 2008 18:47)
Najvise na svetu bih voleo da ovaj svoj komentar copy/paste i 8. marta sledece godine, i da kazem da sam najveca teniska neznalica na ovom svetu. Daj Boze da me nasi sjajni momci demantuju.
P.S. Ajde pitanje, kolike su nam sanse u procentima?
-Ja mislim 25%.

ccc

pre 15 godina

Ufffff! Pa, je l' moglo gore?! Ali, nikad se ne zna, red je da i Spanci jednom izgube kod kuce. Sad nasima ostaje da se prijave za sto vise turnira na sljaci da vezbaju, a mi cemo ziveti u nadi...

fdgh

pre 15 godina

auuuuuuuuuuuu!!!Najtezi moguci protivnik, i jos se igra i Spaniji!Ipak zelim nasima puno srece,jer pobeda nad Spanijom nije nemoguca!!!

Ivan

pre 15 godina

Svi ovde vec danima izrazavamo nadu da nam svi mogu doci samo Spanija NE...i sta se dogadja...?
Pa mi normalno dobijemo bas Spaniju. Klasika...uvek smo imali ludu "srecu" na tim zrebovima...:(

Uvek postoji sledeca godina

pre 15 godina

Pa dobro, mozemo da krenemo da se pripremamo za kvalifikacioni mech za opstanak u svetskoj grupi u septembru.

Aca Srbin

pre 15 godina

Koji smo mi baksuzi!
Pazite parove:
Ceska - Francuska,
Hrvatska - Cile,
Izrael - Svesda,
Nemacka -Austrija . . .
i mi uvek dobijemo najteze!

Srecno Srbijo! U zrebu je niste imali!

WRONG HISTORY

pre 15 godina

Srbija i Španija se nikad nisu sastale u Davis cup-u. Kakav Ivanišević, kakav Split 83, hrvati kad igraju s neki s kim je juga igrala u prošlosti ne spominju iako su oni bili glavni igrači!

tennis AS

pre 15 godina

Realno gore nije moglo...a bas je tesko pretpostaviti koju ce podlogu izabrati Spanci....al dobro!

MI VERUJEMO U NASE MOMKE!! Nista sladje nego dobiti Rafu na sljaci u sred Spanije,...slatko, preslatko, nemoguce?

Djole

pre 15 godina

Da li smo mi stvarno toliki maleri??? Pa svi da su dosli imali bi svoje sanse, jedino Spanija i to u gostima... Mislim stvatno...

aco

pre 15 godina

daleko od toga da sam pesimista ali...nadajmo se da ce novak i janko da pobede ferera sto ce biti derbi mecevi a protiv nadala nek igraju trociki i zimonjic a dubl nek odluci gde imamo prednost...a najgore sto je sljaka..

raketa

pre 15 godina

Sta drugo da se kaže nego Momci naoštrite se pa šta bude.Nijeste bez šansi. Biće Rafa zreo da ga Nole pukne tamo gdje najviše boli, pa da iduće godine betoniraju svoju šljaku.I ne obraćajte pažnju na kuknjavu i teorijama zavjere koja će sad da krene. E da i na kraju povedite i kuvara sa sobom. Samo hrabro.

Milan

pre 15 godina

Pozitivna strana ovakvog žreba je što ćemo "odraditi" gostovanje pa ćemo kada se sledeći put sretnemo biti domaćini. Treba uzeti u obzir da se u dejvis kupu uglavnom "vrte" iste reprezentacije a sada sa gotovo svim najačima dolazi na red naše domaćinstvo, osim sa SAD. Slovačka je tako i došla do finala jer je 2005 sve mečeve igrala kući. Sa druge strane ne treba se ni predavati unapred jer španci nisu ništa veći favoriti nego 1983. kad smo ih pobedili sa totalnim anonimusima u timu. Ukoliko Nadal ne bi igrao bio bi to potpuno otvoren meč.

НЈ

pre 15 godina

Шта рећи. Ј...м ти срећу! Баш Шпанци поред Швеђана, Немаца, Хрвата и кога год...

bla, bla

pre 15 godina

@ Vlada
Valjda domaćin treba da se odredi na osnovu prethodnog susreta dve određene ekipe... Sa Špancima smo poslednji put igrali u Splitu, pa se to računa kao naš teren. Dok 'kuglice' određuju domaćina ako se dve ekipe nijednom nisu sastale i trebalo bi da odredi ko ima pravo da bira podlogu. Pozdrav :)

Igor_BL

pre 15 godina

Netrebamo mi njih da se plasimo neka se oni plase nas,oni ce biti favoriti mi nemamo sta izgubiti a tada smo najopasniji...Bice 3:2 za nekoga....

Bojan

pre 15 godina

@baader
Samo ti pricaj o istoriji. A kad ste vi hrvati i bili blizu jednog Gren Slema. A i vidi se kako ste dobri kad Niki Pilic vodi nas tim. Tako da vi uzivajte u istoriji ali mi ipak zivimo u Sadasnjosti.
PS. Ove nase Prlepe cure su druga i cetvrta igracica sveta koje su vas poderale usred lepe vase!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xyz

pre 15 godina

vidim da ovdje ima dosta teniskih neznalica(cast iznimkama) koji spominju hr 2005 u kontekstu srece?! samo se informirajte kakav je bio put do finala,slovacke i hr,te pobjede hr u slovackoj... mislim da u tenisu,po meni 'najkorektnijem' sportu nema mjesta za ljubomorna prepucavanja,nego treba realno pogledat cinjenice,a ne bubati bezveze!!!
posto ce spanjolska ove god osvojojiti dc,mozda sljedece god. nadal nece igrati...

D.Savic,Paris

pre 15 godina

e,svi vi koji redovno saljete Jelenu,Anu,Noleta i ostale kod "psihijatra" pogledajte kakve komentare dajete,pa vi ste zreliji za psihijtara triput od nasih tenisera,kakvi ste pesimisti,strasno!!!
Napred Srbijo,ako i izgubimo izgubili smo od boljeg,ako pobedimo vise cemo da se radujemo nego da smo pobedili neke tamo leve,bice tesna ali bice POBEDA!
U boj,krenite junaci svi!:)

svetlana

pre 15 godina

Mogu samo ovo da izjavim: I-JAAAO !
A gledacu nekakko da odem i pogledam mec, ima da nadurlam sve Spance, imam nizak pritisak, pa smem da odem!!!!

Jelence

pre 15 godina

NOLE,JANKO,ZIKI, VIKI- slusajte,verujem u vas! Znam da mozete! Zelim vam puuuuuno srece! Ponosna sam na vas vise nego iko! Zato, pokazite im da mozemo,da umemo,i da hocemo..
Ako nista,bar Spanci imaju lepo more:D

svetlana

pre 15 godina

Mislim, u cemu je frka, u
Spaniji je toplo, hrana je super, nece biti gripa i trovanja ko sa Rusima!
A ovi na zrebu su stvarno zabrljali, finale se igra na kraju a ne na pocetku takmicenja!

Sheva

pre 15 godina

E taman dok Nadal nije uigran na sljaci,da ga Nole konacno dobije.Realno danas jedino Novak moze da pomrsi racune Rafi na sljaci!!! Janko je njihovog drugog(Ferrera) ove god na Olimpijadi razbi,a dubl je sigurno nas! Ako dobijemo Spaniju salatara je nasa!

misa

pre 15 godina

1991.Zvezda je pobedila Bajern u gostima a 2002.kosarkase SAD u cetvrtfinaluMundijala.Nema kukanja ako si dobar svejedno je kad igras sa takvima kao sto je Spanija.Ne treba odmah misliti o rezultatu.Treba misliti o radu a rezultat ce doci sam po sebi.

tomas

pre 15 godina

Sta vam je Srbi, nasi idu u Spaniju, a vi umesto da se radujete,panicite i padate u depresiju. Posmatrajte stvari sa vedrije strane: Nasi su imali srece sto su izvukli Spance, jer ako ih pobede, bice carevi, a posle toga ce sigurno dobiti slabijeg protivnika i jos ce verovatno igrati u Areni, Super!!!

marijana

pre 15 godina

Ma hajte, pa treba se radovati takvom derbiju! Ima jos puno do toga, Nadal moze da bude umoran, pa i da dobije oba svoja duela, valjda mi imamo Nenada u dublu i Novaka i odlicnu klupu, nema razloga ocajanju!

"fer plej"

pre 15 godina

nesigurni i slabi uvek razmisljaju u kriznim momentima tako da je protiv njih neka urota,tajna sluzba i sl... da je sve protiv njih, pa cak i zreb u sportskim natjecanjima.Tako razmislja i drug iz Haga.Smeta mi sto ponekad tako razmisljaju ljudi koji se bave sportom i koji ga prate i vole.Verujem da nasi teniseri ne spadaju u tu grupu.Nista nije namesteno.Oni mogu pobediti Spaniju.Ako ne budu to ostvarili, sigurno ce biti blizu.Takav je sport.Ipak ocekujem pobedu.Imamo divne tenisere.Tako razliciti a ipak svi veoma dobri.Odlicni.

C.

pre 15 godina

@edin_sarajevo
a jel ti mislis da mozes tek tako da se javljas i komentarises nesto o srpskom tenisu iz zemlje u kojoj je tenis misaona imenica?

Djota NS

pre 15 godina

Ajmo ljudi glavu gore!!!
Pa ako hocemo da osvojimo Davis kup svakako cemo morati sa njima da se sastanemo, zar je bitno da li sada ili u finalu?!

Dejan

pre 15 godina

Hmm. Bojane, tenis se ne prati od juce. Sto se tice protivnika, nema tu slabih i teskih. Ukoliko zelis to uzeti moras sve dobiti. Ukoliko ne zelis, a kao da je bitno jel ispao u finalu ili na pocetku skupine.

AnaZana

pre 15 godina

Alo (bre) Srbi!Dosta kukanja!Ovi vasi komentari i ne podizu bas moral nasoj reprezentaciji.Gde vam je vera?Verujte u njih!Ovo je mesto gde im to mozete reci-pa onda, sta cekate?
Ja verujem u pobedu.SRECNO MOMCI!

vlllll

pre 15 godina

rrrr... Zasto nama uvek jaki?
Nista, idemo dalje... Nole moze da dobije nadala, vrlo tesko, ali moze, setite se Hamburga, tada je dobro igrao, dakle moze da dobije dve, a moze i obe da izgubi, janko vec moze samo da se bori sa fererom, ali... idemo momci, pa sta bude, bice, ima jos mnogo vremena do tog meca................

Vladan R

pre 15 godina

Mislim da je mozda gore to sto igramo kao gosti nego sto nam je Spanija protivnik. Ipak i kod sljake ima jedna bitna stvar a to je da tu pomocne sudije ne mogu da kradu jer ostaje trag lopte sto moze u neizvesnim mecevima da bude i presudno.I apsolutno se slazem da ako obe reprezentacije nastupe u najjacim postavama da je nasa sansa trijumf Tipsarevica nad drugim spanskim igracem. U svakom slucaju Spanija je favorit ali daleko od toga da nememo sanse uz uslov naravno da nas mimoidju povrede.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Већ сада треба размишљати о нашем дублу где би играо и Вемић са Зимоњићем јер нема шансе да Новак игра дубл и да очекујемо да побеђује 3 дана за редом и то до 3 добијена сета. Дубл и први Новаков меч су најважнији мечеви. Замислите да после другог дана водимо са 2:1. Шпанци би ушли нервозни трећег дана па би све било могуће.

šuki

pre 15 godina

Pošto vidim kako se ovdje neki čude što Hrvatska dobija slabije protivnike - pa to je zbog toga što smo nositelji. Dalje, neki se čude što je Hrvatska nositelj - pa pred tri godine smo osvojili ovaj pokal ljudi! Osvojili smo Davis Cup!

Jelena Ncl

pre 15 godina

Primecuje li neko koliko smo jos uvek popularni kod hrvata i crnogoraca?! Neverovatno, al citaju sve nase vesti,blogove...
Miss u too...
Ne moze ni Nadal vecno da traje...

Mare

pre 15 godina

Ijaojj, jedva chekam!
Pa ne znam za vas, ali shto ja volim da gledam kada u bilo kom sportu (prvenstveno ekipnom) igramo protiv Spanaca.

Bice ludo i brzo...

dr.house

pre 15 godina

Šta kukate? Nikola Pilić će vas spasit. Skinut će se protiv Rafe i riješit će ga u tri seta u sred Madrida na Zemlji.Morate još vi papat mlijeka i kruha da bi dostigli Hrvatsku, a i Đoković da bi dostigao Ivaniševića.

ajmo Nole

pre 15 godina

Ama ima da ih razbijemo kao zvecke.Puci ce Spanci,a posle finala sledeceg Dejvis kupa,slusace se Srpska himna.Sama nek nam nasi ponosi budu zivi i zdravi!!!!!!!!!!!!

cedo i braca

pre 15 godina

@dr.house djetesce moje milo,pogledaj malo atp listu,a onda donosi zakljucke....cile ce vas nauciti kako se tenis igra...:)