Utorak, 21.08.2007.

21:39

Palasio novi plej Partizana

Izvor: B92

Palasio novi plej Partizana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

tika

pre 16 godina

sta je divac,sta je drobnjak, dali su oni igrali za partizan ili vatali zjale u zvezdi ::) jedan Vujke vredi wise nego ceo zvezdin tim sad !!! pokrite se s usi komsije plz

daca

pre 16 godina

Milton je bio sasvim solidan igrac. Igrao je dobru odbranu ali zato je bio ocajan suter.

Ne znam u kakvoj formi se trenutno nalazi jer sam njegov trag davno izgubio.Eto ga sad u Partizanu...

Mislim da je bolje bilo da su nasli nekog nasog pleja (Igor Mijajlovic, Ivan Paunic etc) ali kad Dule resi nema tu mrdanje. Ma vazno je da decko voli da cita - jadnik nije imao drugo sta da radi u Salt Lake City-u pa nadje zanimaciju u citanje i gledanje filmova. Izgleda da mu ta navika ostala.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@Vuk
Naravno da NBA nije jedino merilo kvaliteta ali evo sta sam ja komentarisao.
@1841 "...Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih..."
I ja sam sad nabrojao samo dvojicu igraca Partizana koji igraju u NBA i ne vidim cemu prepirka, ako neko zna jos nekog partizanovog igraca koji igra u NBA neka kaze.
P.S. Nadam se da ste me skapirali o cemu pricam.

Vuk

pre 16 godina

@ Aleksandar ZVEZDAra

Tacno je to da trenutno u NBA od striktno Partizanovih igraca igraju tek Krstic i Perovic, ali se ne slazem s tobom da je Partizan u periodu od kada ga trenira Dule Vujosevic proizveo samo dva igraca. Priznaces, NBA nije jedino merilo kvaliteta. Jeste najjaca liga na svetu, ali je koncipirana vise kao sou (biznis) nego takmicarska, kosarkaska liga. Stoga, seti se Vujanica, koji bi, da se nije 2put povredio, verovatno vec igrao u NBA. Koliko je on dobar igrc potvrdjuje to sto je visokim igracima iz Evrope mnogo lakse da se snadju u NBA nego niskim, bez obzira kakvog su kalibra u Evropi. Takodje, zaboravljas da je Partizan, pre svega, kolektiv, dobro uigran i utreniran (a to zaboravljaju i mnogi navijaci Partizana, cim toliko kritikuju ovo pojacanje), u kom se zna ko sta igra, bez obzira na individualne kvalitete, pa ako se tako gleda, po Evropi igra dosta Partizanovih igraca u ovom svojstvu (cak i taj Varda koji figurira kao novo pojacanje). Dokaz da se to vise ceni je, ako nista vise, 6 osvojenih uzastopnih titula.

Sto se tice Palasia, nikada ga nisam gledao, ali mislim da ce biti dobro pojacanje, pre svega jer je disciplinovan i inteligentan, a to je neophodno u igri Partizana. Takodje, mislim da ne treba brinuti za sut-ono sto smo svi mi ovde primetili, strucni stab sigurno zna i bolje od nas i pre od nas, tako da tek ocekujem barem jos tri extra pojacanja, a bice mi zadovoljstvo ako me prijatno iznenade.

Ipak, sve ovo su tek puke spekulacije, dok ne vidimo kako ce taj tim funkcionisati u takmicarskim utakmicama...

Pozz

::sava::

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra

Unapred izvinjenje za ovo smaranje, ali nekima ne mozes drukcije objasniti...

Je li, Strucnjace, a koliko to nasih igraca igra u NBA, pa Partizan ima samo dvojicu?
Koliko ja znam, to su pored ove dvojice, Stojakovic i Pavlovic, sto bi bilo ukupno 4(cetiri)!!!!
Stoga od svih nasih igraca koji su u NBA, 50% su Partizanovi igraci!!!

jos jednom izvinjenje!

bogdan

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra
Možda tebi nije običaj da komentarišeš vesti o Partizanu(kao ni meni o zvezdi), ali tvojim drugarima istomišljenicima jeste...Kao što sam rekao u sledeće 2 godine se očekuje da 3 igrača Partizana završe u NBA.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Naravno ljudi da ja nisam zaboravio na te igrace koje ste nabrojali da su igrali i za Partizan i u NBA, vecina njih su legende...
Ali koje vi to imate igrace trenutno u NBA(kao sto je neko rekao) a da se jos bave profesionalno kosarkom?
Kao sto rekoh Krstic, 'ajde i Perovic(koji jos nije odigrao ni minut u NBA a mozda ce i na pozajmicu u neki evropski tim).
Vi ste osvojili sest uzastopnih titula i proizveli samo 'ajde 2 igraca za NBA!
Kraj! Vi slobodno nastavite da diskutujete o tome ako hocete ali bez mene...
Odoh ja sa ove vesti nije mi obicaj da komentarisem neku 'vasu' vest, kao vi nase ali 'morao' sam ovo da kazem.

Dragan

pre 16 godina

Dosta je vec receno,dobar,odgovoran igrac,ali bih se pridruzio onima koji strakuju da nemamo dovoljno dobrih sutera.To je stvarno tacn,samo Tripko je odlican suter,Lecman,Zepic,Pera prosecni,Ceda i Novica mogu da ubace,a ostali nista...Yato bi bilo vayno da dpvedemo cetovrku koja osim igra ispod kosa ima i sut,jer su u nasoj koncepciji igre na centre i ispod kosa,2 sutera u petorci neophodna...

nemanja

pre 16 godina

Dosta komentara sam video da je poslato, pa reko da i ja kazem koju. Za pocetak, mislim da ne treba sumnjati unapred u ovog igraca, jer kako neko rece, nismo mi znali ni kakvi su Haus, Step u Kamings, pa su bili odlicni. Izbor koji pravi Dule radi se veoma strpljivo i ne verujem da ce se pogresiti. To sto cita knjige i voli filmove samo govori o tome da u Partizanu igraju intelektualci, obrazovani ljudi. Vujosevic ne trpi nedisciplinu, neznanje itd... Pogledajte samo ponasanje igraca na utakmicama, koji ne prilaze da se svadjaju sa sudijama, i to valjda nesto govori o izboru i selekciji koju sprovodi Vujosevic. Cinjenica je da fale jos dva igraca. Od toga ce u mnogome zavisiti i kolike su nam realno sanse u Evropi. Top 16 je, budimo iskreni, ipak neki plafon za narednu godinu, pogotovo sto su nosioci igre otisli. Jako je dobro sto Kecman ostaje, a koliko vidim i kapiten Bozic kojeg niko nije spomenuo ovde. Suterski cemo biti slabiji, to je tacno, ali bili smo i one godine sa Hausom pa smo lako bili prvaci. Za Euroligu ipak mnogo zavisi ko ce doci na pomenuta dva mesta u timu. Ja bih licno voleo da to ne budu stranci, dovoljno je jedan. Nekako se potajno nadam Ercegu, za kojeg ne verujem da ce ostati u FMP-u. Mozda se tu ceka da prodje EP u Spaniji pa da se onda vidi sta sa njim. Sto se petice tice, osim Varde ja ne vidim ni jednog igraca naseg koji bi tu dosao u obzir. To i ne bi bila losa varijanta jer bi Pekovic imao zamenu u iskusnijem igracu, a Pekovic bi bio promovisan u prvog centra, sto Dule i planira. Na spoljnim linijama smo dosta jaki, pogotovo odbrambeno. Bozic, Kecman i Vitkovac su klasicni odbrambeni igraci, s tim sto Pera i Kecman mogu itekako da pogode za 3, uz Tripka koji ce biti prvi suter i verovatno lider novog tima, i Tepica koji je za prvu sezonu po meni, pokazao i vise nego sto sam ocekivao. Takodje, tu je i novi plej Palasio, za koga cemo tek da vidimo kako ce se uklopiti. Jedino nisam spomenuo Novicu, koji ce biti otkrovenje sledece sezone, igra na poziciji 4, a itekako ima dobar sut za 3. Ne brinem se ja uopste za taktiku koju ce Dule namestiti, jer niko nije verovao da cemo posle odlaska Miloja potpuno promeniti koncepciju i igrati skroz drugacije, sto posebno potvrdjuje kvalitete Vujosevica kao trenera koji u datim okolnostima uvek nalazi najbolja resenja. Pozdravljam sve, uz zelju da ponovimo deo vrhunskih predstava i trofeja iz prosle sezone, uz krcat Pionir.

ivica

pre 16 godina

Jao gani sta se palite,Palacio je odlican igrac a ko je vama ovaj Omar Kuk a sta tek reci za Bakica?!Nama jos kad dodje nas grobar Mirsad Turdzan bicemo prvaci Evrope!

Penzos

pre 16 godina

Idite na You Tube ima pobednicka trojka koju je palacio ubacio New Jersey-u a pri tom ga Jeferson kosi po nogama...to je bio najbolji potez NBA Actiona...ali ko zna kako ce se ovde snaci...ima i prikaz njegove odbrane...

Shoxy

pre 16 godina

Aleksandar ZVEZDAra

e na ovaj komenar sam morao da odgovorim. Cuj samo Krstic i Perovic. A danilovic Djordjevic(jeste da ej samo kratko igrao) a Kirilenko bioo sam mesec dana u Partizanu jer mu Rusi nisu dali da ode direktno iz Rusije u NBA...ima ih jos da ne nabrajam dosta ti je ovo da cujem nekog vaseg. Stojakovica ne pominji jer ste ga proglasili netalentovanmim,Rakocevic otisao i oterali ga posle jedne sezone.A to sto se havlis Burksom Tomasom i kompanijom,pa reci mi9 jel su ostali kod vas ili su ekspresno pobegli cim sui ideli gde su dosli?zato cuti i placi u ime Partizanove sedme uzastopne titule.A sad malo mojim grobarima: Braco,cuo sam za ovog Palasija,ali nikada ga nisam gledao, ali ako Dule njega zeli to znaci da je extra. Mi nikada do sada nismo pogresili sa strancima(za razl;iku od komsinice)pa ne znam zasto bi i sad. 007! Pozdrav svima

Genija

pre 16 godina

Palasio ako zameni Kamingsa 70%, znači da je njegov dolazak pun pogodak, sve preko je vrh. Ljudi, mi bez Kamingsa ove sezone bi smo bili peti u našoj ligi. Jedan je Vontigo!!!

Hell

pre 16 godina

Pa dobro ganci samo se vi smejte sto decko voli da cita knjige i gleda filmove.Ja znam da je to za vas misaona imenica vi ste vise za neku vutru,alkohol i tako to po uzoru na vase igrace,konkretno Hendersona koji je javno rekao da "duva" kanabis zbog cega je najuren iz Grcke i naravno vracen u Zvezdu gde je to sasvim normalno,zar ne??? I vi se time ponosite???

Andrya

pre 16 godina

Hmmm, sve je to ok, ali sta je falilo Raniku, ne verujem da je trebala veca plata da mu se daje ili sta vec, a videli smo ga na delu. To je odlican igrac, odlican suter (pobedio Kusa u takmicenju u trojkama), brz i pouzdan. Ko ce ove godine da sutira u Partizanu? Kamings je smeo da preuzme inicijativu i dosta utakmica se zavrsavalo zbog njegovih trojki povoljno po nas. Opet da cekamo cudo od deteta Tripka koji ima povrede na nivou 40-ogodisnjaka? Neko rece da ce i on i Tepic i Peka igrati u NBA. Samo ovaj poslednji ima kapacitet, dok ce ova dvojica ostati prosecni evropski igraci, i to im je sasvim dovoljno, ne treba im puniti glavu necim sto nisu. I da, zasto i neki francuski, litvanski, bugarski igrac nije pojacanje? Od kad samo monopol na to imaju Ameri. Mi jesmo dobro prolazili sa njima, ali to ne znaci da cemo uvek imati zlatnu koku. Ova sezona ce biti zanimljiva, ali tesko da ce se ponoviti prethodna, na zalost. Samo moraju da razmisle da im treba i neko zbog cega bi vise od 1000 ljudi doslo u Pionir na obicnu utakmicu, bilo Sale kao trener, bilo neko nase proslavljeno ime, a takvih vise nema na zalost.

tika

pre 16 godina

http://www.youtube.com/watch?v=lpaNGaOjlyA&NR=1

brate grobar sam al pogledajte ovaj klip !! ovaj sutira na kos po sistemu "ako dam kos da mi umre majak"

mille

pre 16 godina

EEEEE moji grobari... Shta je vama uvaljeno... Milt Palacio se zove klip na youtube.com pa uzivajte... Al zato Omar Cook objashnjava... Pozz

Dejaldinjo

pre 16 godina

Partizan rijetko napravi pogrešan izbor što se Amera tiče. Dva najbolja stranca koji su igrali u zemlji bili su Haus i Kamings. Zna Dule šta radi. I još nešto, više od pola komentara su napisali navijači Sledeće Sezone. Ajde, iskulirajte malo i pratite nešto u čem ste iole dobri, npr. ženska odbojka.

Duke_Nukem

pre 16 godina

Navijach sam Zvezde, pa iz tog razloga retko komentarishem vesti iz komshijskog tabora. Milt Palasio je sigurno jedan od poznatijih igracha koji su defilovali kroz nashe basket prvenstvo, ali izrazhavam sumnju da ce uspeti na pravi nachin da zameni Kamingsa, koji je nemerljivo znachio za igru Partizana jer je vezao dve sezone u istom klubu, upoznao je sve igrache i uspeo da ih organizuje. Ochigledno je Kamings vec zaboravljen, a neki su ochigledno ili kratkog secanja, ili neadekvatnog kosharkashkog obrazovanja, taj chovek je uz Novichinu pomoc ( pogadjao kad je najpotrebnije) i doneo titulu Partizanu. Tripko se nije video, Drobnjak takodje (nedovoljno za igracha tog renomea), Tepic je tek na momente pokazivao kakav je talenat... Mishljenja sam da je Zvezda na putu da napravi bolju osovinu plej-krilo-centar za sledecu sezonu (uz dovodjenje petice razbijacha, uz Misha), a vishe ni neuigranost nije alibi, jer su klinci odigrali sezonu zajedno... Ko ce uspeti bolje da ukomponuje ekipu, Stevica Levica ili Dule, videcemo! Zhelim svima zanimljivu predstojecu basket sezonu!

krivan

pre 16 godina

"Uživa u čitanju i filmovima, što je osobina koju posebno ceni trener Partizana Duško Vujošević"
Ljudi, super ste. Davno se nisam ovako slatko nasmejao.

XM

pre 16 godina

Nama je otislo 5 igraca a dosao samo jedan koji je po kvalitetu dobra zamena za Bakica!
Sta je sa novim Drobnjakom, Perovicem, Bogdanovicem, Kamingsom?!?

ivica

pre 16 godina

Najzad pravo pojacanje,Palasio je dobar igrac a ko i malo prati NBA to zna. Jos treba tri igraca pre svega centara i opet smo prvaci i idemo na final four!!!

Damjan

pre 16 godina

Vaterpolo I kosarka su sportovi u kojima Partizan vise nema rivale i to je cinjenica.
Dakle sedma titula je vec tu i ko hoce moze i odma da pocne da je slavi , a ja se iskreno nadam da cemo napraviti jedan mocan i ozbiljan tim za evroligu.

whatever

pre 16 godina

I mene brine taj ocigledni suterski nedostatak spoljne linije Partizana,jer osim Tripkovica ostali mogu samo na srecu da ubodu neki sut spolja.Sa te strane kraci smo za Kamingsa,Luku pa i za Drobnjaka.Najverovatnije je da je dolaskom ovog Amera spoljna linija Partizana kompletirana,jedino ako ne bude neko prijatno iznenadjenje.A to iznenadjenje bi mogao biti neki mladi plej,jer je neozbiljno da jedna evroligaska ekipa u prvih 12 igraca ima samo jednog pleja.

grobari igokea

pre 16 godina

Palasio je novi igrac kosarkaskog kluba Partizan Igokea. A ne KK Partizan. Zamolio biH novinare sa B92 da se pravilno izrazavaju o imenima klubova. I za koga ce ovaj sad da igra. Za KK Partizan Igokea ili za KK Igokea Partizan.
VOLIM TO SVETO IME I DIVIM SE SAMO NJIMA
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

bogdan

pre 16 godina

Igrači koji su stekli afirmaciju u Partizanu, a koji su igrali ili igraju u NBA su:Paspalj,Đorđević,Divac,Danilović,Rebrača,Drobnjak,Varda,Krstić,Perović.Uskoro, će verovatno i Tripković,Tepić i Peković.Istina je da većina nije napravila karijere u NBA, ali je Partizan ipak klub, koji je "izbacio" najviše igrača u NBA.

marko-kosovo

pre 16 godina

E Pejo mozes li mi reci koga sve planiraju da dovedu u Partizan?Jer mislim da tesko mozemo da napravimo ekipu kao prosle godine.Ovaj Palacio sigurno nije bolji od Cumingsa,Nama treba jedan plej koji ima dobar sut za 3,kao sto je bio slucaj sa Votingom!Treba nam jos jedan plej uz ovog Palicia,ne kao prosle god.u Evroligi Votingo je igrao 35 min.Kad izadje onda tesko nam se pisalo,Jer Tepic je bolji kao Bek i uz Tripka imacemo dobru bekovsku liniju.Steta sto je otiso Micov,decko je bio opasan!Molim te odgovori mi ako mozes e-mailom markobrka@hotmail.com Hvala Unapred!

bojan

pre 16 godina

Statistika mu bas i ne ide u prilog, ali ipak imam poverenja u Homera. Fale 4 i 5, ali po mom misljenju i trojka. Mislim da Ceda ne moze da iznese EL. Bilo bi dobro kad bi uhvatili Tadiju. Sto se tice petice, ako Varda dodje imacemo ubedljivo najruzniji centarski tandem u evropi. Za cetvorku se jos uvek nadam Ercegu, ali ta mi nece poleteti. Mozda je u igri jos jedan plej.

misicvolizeku

pre 16 godina

Pa stvarno ne mogu da verujem! Dal samo dule vujosevic dovodi tolike poluigrace!?! Kako da nazovem nekog ko za 1384 minuta poslednje sezone da jednu jedinu trojku!?! Koliko god da ima dobar ulaz njega ce biti xtra lako cuvati. On moze da zameni samo Geralda Browna i nikog vise. Kecman takodje ima los sut, Tripko ne ume da vodi loptu, a Tepic prosto ne ume nista. Ako Dule hoce da igra preko centara mora stalno da ima makar dva dobra sutera u petorci. Ovo su samo bacene pare. Ocekuje nas veliko mucenje u napadu cele sledece sezone, guranje na centre i kad ide i kad ne ide, a kada nas provale da nema ko da postize poene spolja duplo slabije ekipe ce nas dobijati zonom - kao kada nam je spoljna linija bila House, Kecman, Brown i tada jos nerazigrani Avdalovic. Nase glavno oruzje prosle sezone i jeste bila raznovrsnost i dobra selekcija napada. Jedino tako je i bilo moguce pobedjivati nekoliko puta skuplje timove. Plasim se da cemo imati velikih problema cak i u nasij ligi...

wuk

pre 16 godina

@1841

"tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim"

imas li ti tv covece?:)
ko gde sta igra ? u kojem gradu? ma daaaaaj:D

Avalon

pre 16 godina

@ Dexxter i ostale neznalice...
Ako ti ovo poredis sa Zvezdinim pojacanjima i nikad nisi cuo za novog pleja Partizana to implicira da se tvoje laicko poznavanje basketa svodi na Dzordana i Medzika

zeljko

pre 16 godina

Karakteristike mu i nisu nesto!Slusajuci pre neki dan Honera mislio sam da dovodi Kida ili najmanje Papalukasa,a ono...Veliki je rizik dovoditi igraca iz Nba lige,bez evropskog iskustva!!!

mislim da nije loš

pre 16 godina

Ovaj je skroz dobar. Bio bolji u NBA od Kamingsa, duže se zadržao a otprilike su ista generacija. Radujte se grobari, mi dovedosmo nekog...(ček' da vidim)... OMARA KUKA?!?!? Šta bi sa Misdongardom Betoligarom?

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Gledao sam ga redovno dok je igrao za Toronto. Dobar igrac, jako koristan i racionalan, trebalo bi da bude znacajno pojacanje za Partizan

RAS KASS

pre 16 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Palasio biti dostojna zamena Cummingsu,ako ne i bolji od njega.Pa nije valjda neko ocekivao Bilapsa ili Arenasa?!Najkvalitetnije strance su vec pokupovali bogatiji klubovi a nama preostaje da od onoga sto je ostalo trazimo pojacanja.Zna se da Partizan pazljivo bira strance i oni uglavnom budu pun pogodak.Ko je znao za Cummingsa,Hausa ili Stepa pre nego sto su dosli kod nas,pa su ispali pun pogodak.
Ja se samo nadam da ce doci jos jedan mladi plej koji bi u buducnosti preuzeo ulogu organizatora igre,da ne moramo svake godine jurimo novog pleja.A iako se ovaj stranac ne daj boze povredi,da ima ko da ga zameni.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@1841
Jel koje to vi imate igrace u NBA sem Krstica, (ajde i Kosta koji nije odigrao ni minut u NBA - u jos a mozda ce i na pozajmicu u neki evrpski tim) znas to je ona najkvalitetnija liga na svetu kako kazes...
Nego sta se palite na ovog Palasia sto je igrao u NBA, pa i u Zvezdi su igrali Burks, Tomas, evo sad Cook, pa se nepalimo sto su igrali u najjacoj ligi sveta, ma mora da si cuo zove se NBA.
Tako da se smirite malo, smaraju pojedini sa svrsavanjem po nekom igracu koji je imao OZBILJNE probleme sa povredama prosle godine...

začuđen

pre 16 godina

@ peja
A što brate da dovodimo još jednog pleja i da se Dodik otvara ako je Palacio tako dobar kao što ti tvrdiš...uz to opaska da je sjajan asistent ne stoji za nekoga ko je plej a na 470 mečeva u proseku podeli 2 lopte !?

Milanche

pre 16 godina

Znaju oni valjda sta rade, cim se Dule onako odusevio kad je Dodik dosao, a i ovaj pominje Evropski Partizan, to znaci da ce da bude svasta !!Zivi bili pa videli,...Dobro dosao Palasio!!!

James Bond (malo sutra)

pre 16 godina

Strašan igrač,naigrao se prošle godine uz fantastičnim 1.3 poena po meču i skoro cela asistencija...ali,nema veze,čita knjige...uz to potvrđujem i pejine navode da Bakić ostaje do kraja ugovora u Partizanu !

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Partizan pre svega ovim potezom dobija:

1. Iskustvo
2. NBA igrac sa 470 utakmica
3. prodor
4. ozbiljnog, pametnog igraca


Puno srece Palasiju u uklapanju u nasu sredinu i u Partizan !

Zack

pre 16 godina

Odlican igrac, bolji od Cummingsa. Malo sam se druzio sa momkom sa kojm je Milt cinio bekovski par na Colorado Stateu i rekao mi je da je Milt neverovatno intiligentan plej.

pinckney

pre 16 godina

Auuu, Dziki, pa sta radis covece, mislio sam da ces da pronadjes nesto bolje. Kakav crni - a bas je crn - Palacio. Pa taj sem sto je rovit posle operacije ne moze mrtvog slona sa tri metra da pogodi.
Jaooj, ako od ovog zavisimo da bude vodja ekipe, CRNO nam se pise.
Jedino ako su njega doveli za Igokeu, a Saleta Stefanovica koji ima iskustvo u ACB ligi da prebace u Partizan.

*bane*

pre 16 godina

*Možda je to bolji igrač od Cummingsa , ali nije sve u statistici , jer je Cummmings mogao da se zadrži , međutim problem sa centrom koji je nastao odlaskom Perovića, u Partizanu iziskuje pozamašna finansijska sredstva jer su oni ubedljivo najskuplji !!Partizan , mora se priznati ove godine, nema tako dobar tim za Evroligu kao prošle godine !! Žao mi je što je tako ali istina mi je najdraža!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Па, Дуле - Гробар воли само паметна играче, кошарка се игра главом, а посебно организатор игре мора да буде интелигентан. Нека он само буде као Вонтиго и ја сам задовољна.

Kocha

pre 16 godina

Iz BELIZEA?Pa tamo domorodci igraju basket glavama svojih protivnika iz drugih plemena!Ato sto je slican Duletu,sve govori o njemu.

Grobari Istok

pre 16 godina

Uopste ne sumnjam da ce ovaj covek biti NOVA zvezda nase kosarkaske lige.

007!

Jedva cekamo. U medjuvremenu evo malog podsecanja:

http://www.youtube.com/watch?v=eziHas_TSxc

Grobar

pre 16 godina

Ma, vazno je da on cita knjige! :) E, moj Dusko! Puk'o si skroz ali nema veze, siguran sam da znas sta radis. Ako neko ima poverenje Grobara onda si to ti... Hehe, vazne osobine su mu da gleda filmove i cita knjige... ccc... ludilo. Nebitno, dobar je igrac. Za nase uslove extra igrac! Ajd, sad jednog fenomenalnog centra. Nekog ljudozdera iz Sibira! Dalekog pretka Raspucina. Da ga se uplase kad ga vide. Srecno!

Sta reci

pre 16 godina

A B92 nije preneo da je ovaj tezak 95 kg,tako bar pise u novostima.E moji grobari a vi se sprdate sa Kukom videcemo koji je bolji

peja

pre 16 godina

pre svega, izgleda da su finansijski problemi proslost. brz dolazak stranca to i potvrdjuje, a glavna pojacanja (nadam se i jedno vise nego sto se ocekuje) tek dolaze…
kao sto sam i najavio, doveli smo kvalitetnijeg igraca od cummings- a… to, pre svega, govori “suva statistika”. sedam godina u najkvalitetnijoj ligi, 470 utakmica sa prosekom od skoro 20 min. pokazuje da se radi o veoma iskusnom igracu. cak nije preterivanje ni reci da je palacio imao zavidnu nba karijeru…
u sezoni 05/06 igrao je najbolju kosarku u zivotu u dresu “dzezera” i pritom zaradjivao 1.400.000 $. onda je dosla prosla sezona za zaborav, povreda kolena, operacija, oporavak. imao je par ponudjenih desetodnevnih ugovora, ali je to odbio i koncentrisao se da se potpuno zdrav vrati na teren.
“head to head” poredjenje sa vonteego- m, ako pitate mene, skoro je nemoguce jer se radi o totalno drugacijem tipu igraca. osnovne karakteristike su mu odgovorna igra u napadu (verovatno glavni razlog zbog kojeg je doveden) i jaka™ odbrana. takodje, radi se o odlicnom asistentu. opasan u prodoru, ali poprilicno ogranicen suter, kako sa poludistance, tako i sa “trojke”. srecom, retko i pokusava… sve u svemu, “pametan plej”, nije silovatelj kao 99% amera, jedina cinjenica koja bi mogla da pretstavlja problem je sto nikada ranije nije igrao van sad.
sada vec slobodno mogu da kazem da su medju zeljama bili mladi dee brown (sve vreme dizao sebi cenu pricom da mu je “neko” vec ponudio milionce…) i keith mcleod, igrac indenticnih kvaliteta kao i palacio, medjutim veoma problematican (“volim duvku, mrzim trening” stav).

sada jos varda i ta extra cetvorka, a moze gos’n dodik da se otvori za jos jednog pleja:)…

POZDRAV SVIMA!

Realno

pre 16 godina

Napokon su se sjetili da dovedu Amera koji je igrao u Evropi.Samo nam trebaju jos pojacanja prije svega dobar centar i bek.Nervira me sto ni Partizan ni Zvezda ne kupuju ostale strance(Grci,Litvanci i td.),koji sigurno daju vecu garanciju od Amera.Onda mislim da su bacene pare na onog Jorovica,covjek ima najtezu povredu u od kad ja pratim kosarku,i kad se oporavi u decembru tesko da ce dobro igrati.Ova sezona u Evroligi i ULEB kupu ce biti jedna od najacih,ako pogledate na sajtu evrolige transfere svih klubova vidjecete kako se kupuje.Cak neki bezveze klubovi poput ukrajinskih,ruskih,izraelskih, pa Besiktas,Anvil i ostali kupuju poznate i dobre Amerikance.Od svih klubova koji se takmice u Evroligi ove sezone Partizan je doveo najmanje pojacanja,samo skromnog Vitkovca tako da ako se malo ne istrose tesko ce biti i sa Fenerom,Romom,pa i sa onim njemcima jer su otisli najbolji igraci Perovic,Drobnjak i Kamings.

d@ci

pre 16 godina

PARTIZANIGOKEA...........nema vise frke za kesh......ovo placa predsednik vlade RS Milorad Dodik.......kada je mogao da plati Bregovicu na Guci....moze i nas voljeni Partizan......bravo Milorade....znamo da ti je srce crno belo........4ver

1841

pre 16 godina

@ (dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

"Gde su sad oni grobari sto ismejavaju Zvezdina pojacanja?
Pa odakle iskopase ovog?"
(dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

Evo tu smo!
Pa iskopasmo ga iz NBA lige.
Znas to je,ako nisi cuo, najjaca kosarkaska liga na svetu.Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim,tamo nekim,Los Andjelesima,Nju Dzersijima,Detroitima,Majamijima... i ostalim zabitima i to vecina u prvim petorkama.Ali nekad vidis bude i obrnuto,pa dovedemo i mi po neku "iskopinu" iz najkvalitetnije svetske lige.Ma nemoguce da nisi cuo za NBA,pa tamo su direktno iz Zvezde,samo u poslednjih par sezona,a odmah posle osvojenih titula otisli...ja sad ne mogu da se setim,ali ti sigurno znas,pa sam napisi!

Ali zato se vi uvek pojacate nasim skartom,kao sa ovim slinavkom Bakicem sada,i redovno se usrecite.
I kako posle da vas normalan covek ne ismeva?
I ne sazaljeva.

vlada

pre 16 godina

Iskreno se nadam da gesim ali on ima izuzetno losu statistiku.Ocajan je suter mada kazu da nije los u odbrani.Sva sreca izgleda je ok tip,sto bas nije cesto kod crnih igraca.Sve u svemu NBA karijera nista ne mora da znaci.Fredi Haus nije ni stigao do NBA a kako je igrao u Partizanu,pa ni Kamings nema bolju NBA statistiku,naprotiv.

deki Delija

pre 16 godina

palacio je odlican bek...ne forsira , razigrava i u odlicnim je odnosima sa t macom, Vince Carterom i ostalim zvezdama NBA...verovatno dobro za neke buduce angazmane iz USA i promociju medju NBA igracima. Sve u svemu bravo partizan...nece imati problema sa ovim deckom, uvek je pozitiva....

dasa

pre 16 godina

Pa ne znam, ocigledno da ce imati zadatak da dodaje lopte, jer mu sut nije jaca strana. Pored 4. i 5. nama treba i suter, koji ce bar da nadomesti Lukine poene, da rasiri igru sutem za tri poena.

Darko

pre 16 godina

http://sports.espn.go.com/nba/players/stats?statsId=3392

statistika mu je slaba ali valjda Dule zna sta radi!!!

P.S. Ipak je odigrao 470 utakmica u NBA!!!

D O B R O D O S A O!!!!

kvicky

pre 16 godina

Da je nesto znao,ne bi dosao u Srbiju da igra basket.Stranci kod nas ha ha ha ha.Pogledajte samo strance sto dovode nasa dva najveca kluba u fubalu.Nek se malo ugledaju na FMP i HEMOFARM.
Sport nam je otisao u AUT

1841

pre 16 godina

@ (dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

"Gde su sad oni grobari sto ismejavaju Zvezdina pojacanja?
Pa odakle iskopase ovog?"
(dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

Evo tu smo!
Pa iskopasmo ga iz NBA lige.
Znas to je,ako nisi cuo, najjaca kosarkaska liga na svetu.Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim,tamo nekim,Los Andjelesima,Nju Dzersijima,Detroitima,Majamijima... i ostalim zabitima i to vecina u prvim petorkama.Ali nekad vidis bude i obrnuto,pa dovedemo i mi po neku "iskopinu" iz najkvalitetnije svetske lige.Ma nemoguce da nisi cuo za NBA,pa tamo su direktno iz Zvezde,samo u poslednjih par sezona,a odmah posle osvojenih titula otisli...ja sad ne mogu da se setim,ali ti sigurno znas,pa sam napisi!

Ali zato se vi uvek pojacate nasim skartom,kao sa ovim slinavkom Bakicem sada,i redovno se usrecite.
I kako posle da vas normalan covek ne ismeva?
I ne sazaljeva.

peja

pre 16 godina

pre svega, izgleda da su finansijski problemi proslost. brz dolazak stranca to i potvrdjuje, a glavna pojacanja (nadam se i jedno vise nego sto se ocekuje) tek dolaze…
kao sto sam i najavio, doveli smo kvalitetnijeg igraca od cummings- a… to, pre svega, govori “suva statistika”. sedam godina u najkvalitetnijoj ligi, 470 utakmica sa prosekom od skoro 20 min. pokazuje da se radi o veoma iskusnom igracu. cak nije preterivanje ni reci da je palacio imao zavidnu nba karijeru…
u sezoni 05/06 igrao je najbolju kosarku u zivotu u dresu “dzezera” i pritom zaradjivao 1.400.000 $. onda je dosla prosla sezona za zaborav, povreda kolena, operacija, oporavak. imao je par ponudjenih desetodnevnih ugovora, ali je to odbio i koncentrisao se da se potpuno zdrav vrati na teren.
“head to head” poredjenje sa vonteego- m, ako pitate mene, skoro je nemoguce jer se radi o totalno drugacijem tipu igraca. osnovne karakteristike su mu odgovorna igra u napadu (verovatno glavni razlog zbog kojeg je doveden) i jaka™ odbrana. takodje, radi se o odlicnom asistentu. opasan u prodoru, ali poprilicno ogranicen suter, kako sa poludistance, tako i sa “trojke”. srecom, retko i pokusava… sve u svemu, “pametan plej”, nije silovatelj kao 99% amera, jedina cinjenica koja bi mogla da pretstavlja problem je sto nikada ranije nije igrao van sad.
sada vec slobodno mogu da kazem da su medju zeljama bili mladi dee brown (sve vreme dizao sebi cenu pricom da mu je “neko” vec ponudio milionce…) i keith mcleod, igrac indenticnih kvaliteta kao i palacio, medjutim veoma problematican (“volim duvku, mrzim trening” stav).

sada jos varda i ta extra cetvorka, a moze gos’n dodik da se otvori za jos jednog pleja:)…

POZDRAV SVIMA!

Darko

pre 16 godina

http://sports.espn.go.com/nba/players/stats?statsId=3392

statistika mu je slaba ali valjda Dule zna sta radi!!!

P.S. Ipak je odigrao 470 utakmica u NBA!!!

D O B R O D O S A O!!!!

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Па, Дуле - Гробар воли само паметна играче, кошарка се игра главом, а посебно организатор игре мора да буде интелигентан. Нека он само буде као Вонтиго и ја сам задовољна.

Grobar

pre 16 godina

Ma, vazno je da on cita knjige! :) E, moj Dusko! Puk'o si skroz ali nema veze, siguran sam da znas sta radis. Ako neko ima poverenje Grobara onda si to ti... Hehe, vazne osobine su mu da gleda filmove i cita knjige... ccc... ludilo. Nebitno, dobar je igrac. Za nase uslove extra igrac! Ajd, sad jednog fenomenalnog centra. Nekog ljudozdera iz Sibira! Dalekog pretka Raspucina. Da ga se uplase kad ga vide. Srecno!

bogdan

pre 16 godina

Igrači koji su stekli afirmaciju u Partizanu, a koji su igrali ili igraju u NBA su:Paspalj,Đorđević,Divac,Danilović,Rebrača,Drobnjak,Varda,Krstić,Perović.Uskoro, će verovatno i Tripković,Tepić i Peković.Istina je da većina nije napravila karijere u NBA, ali je Partizan ipak klub, koji je "izbacio" najviše igrača u NBA.

d@ci

pre 16 godina

PARTIZANIGOKEA...........nema vise frke za kesh......ovo placa predsednik vlade RS Milorad Dodik.......kada je mogao da plati Bregovicu na Guci....moze i nas voljeni Partizan......bravo Milorade....znamo da ti je srce crno belo........4ver

deki Delija

pre 16 godina

palacio je odlican bek...ne forsira , razigrava i u odlicnim je odnosima sa t macom, Vince Carterom i ostalim zvezdama NBA...verovatno dobro za neke buduce angazmane iz USA i promociju medju NBA igracima. Sve u svemu bravo partizan...nece imati problema sa ovim deckom, uvek je pozitiva....

Realno

pre 16 godina

Napokon su se sjetili da dovedu Amera koji je igrao u Evropi.Samo nam trebaju jos pojacanja prije svega dobar centar i bek.Nervira me sto ni Partizan ni Zvezda ne kupuju ostale strance(Grci,Litvanci i td.),koji sigurno daju vecu garanciju od Amera.Onda mislim da su bacene pare na onog Jorovica,covjek ima najtezu povredu u od kad ja pratim kosarku,i kad se oporavi u decembru tesko da ce dobro igrati.Ova sezona u Evroligi i ULEB kupu ce biti jedna od najacih,ako pogledate na sajtu evrolige transfere svih klubova vidjecete kako se kupuje.Cak neki bezveze klubovi poput ukrajinskih,ruskih,izraelskih, pa Besiktas,Anvil i ostali kupuju poznate i dobre Amerikance.Od svih klubova koji se takmice u Evroligi ove sezone Partizan je doveo najmanje pojacanja,samo skromnog Vitkovca tako da ako se malo ne istrose tesko ce biti i sa Fenerom,Romom,pa i sa onim njemcima jer su otisli najbolji igraci Perovic,Drobnjak i Kamings.

nemanja

pre 16 godina

Dosta komentara sam video da je poslato, pa reko da i ja kazem koju. Za pocetak, mislim da ne treba sumnjati unapred u ovog igraca, jer kako neko rece, nismo mi znali ni kakvi su Haus, Step u Kamings, pa su bili odlicni. Izbor koji pravi Dule radi se veoma strpljivo i ne verujem da ce se pogresiti. To sto cita knjige i voli filmove samo govori o tome da u Partizanu igraju intelektualci, obrazovani ljudi. Vujosevic ne trpi nedisciplinu, neznanje itd... Pogledajte samo ponasanje igraca na utakmicama, koji ne prilaze da se svadjaju sa sudijama, i to valjda nesto govori o izboru i selekciji koju sprovodi Vujosevic. Cinjenica je da fale jos dva igraca. Od toga ce u mnogome zavisiti i kolike su nam realno sanse u Evropi. Top 16 je, budimo iskreni, ipak neki plafon za narednu godinu, pogotovo sto su nosioci igre otisli. Jako je dobro sto Kecman ostaje, a koliko vidim i kapiten Bozic kojeg niko nije spomenuo ovde. Suterski cemo biti slabiji, to je tacno, ali bili smo i one godine sa Hausom pa smo lako bili prvaci. Za Euroligu ipak mnogo zavisi ko ce doci na pomenuta dva mesta u timu. Ja bih licno voleo da to ne budu stranci, dovoljno je jedan. Nekako se potajno nadam Ercegu, za kojeg ne verujem da ce ostati u FMP-u. Mozda se tu ceka da prodje EP u Spaniji pa da se onda vidi sta sa njim. Sto se petice tice, osim Varde ja ne vidim ni jednog igraca naseg koji bi tu dosao u obzir. To i ne bi bila losa varijanta jer bi Pekovic imao zamenu u iskusnijem igracu, a Pekovic bi bio promovisan u prvog centra, sto Dule i planira. Na spoljnim linijama smo dosta jaki, pogotovo odbrambeno. Bozic, Kecman i Vitkovac su klasicni odbrambeni igraci, s tim sto Pera i Kecman mogu itekako da pogode za 3, uz Tripka koji ce biti prvi suter i verovatno lider novog tima, i Tepica koji je za prvu sezonu po meni, pokazao i vise nego sto sam ocekivao. Takodje, tu je i novi plej Palasio, za koga cemo tek da vidimo kako ce se uklopiti. Jedino nisam spomenuo Novicu, koji ce biti otkrovenje sledece sezone, igra na poziciji 4, a itekako ima dobar sut za 3. Ne brinem se ja uopste za taktiku koju ce Dule namestiti, jer niko nije verovao da cemo posle odlaska Miloja potpuno promeniti koncepciju i igrati skroz drugacije, sto posebno potvrdjuje kvalitete Vujosevica kao trenera koji u datim okolnostima uvek nalazi najbolja resenja. Pozdravljam sve, uz zelju da ponovimo deo vrhunskih predstava i trofeja iz prosle sezone, uz krcat Pionir.

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Gledao sam ga redovno dok je igrao za Toronto. Dobar igrac, jako koristan i racionalan, trebalo bi da bude znacajno pojacanje za Partizan

Hell

pre 16 godina

Pa dobro ganci samo se vi smejte sto decko voli da cita knjige i gleda filmove.Ja znam da je to za vas misaona imenica vi ste vise za neku vutru,alkohol i tako to po uzoru na vase igrace,konkretno Hendersona koji je javno rekao da "duva" kanabis zbog cega je najuren iz Grcke i naravno vracen u Zvezdu gde je to sasvim normalno,zar ne??? I vi se time ponosite???

Kocha

pre 16 godina

Iz BELIZEA?Pa tamo domorodci igraju basket glavama svojih protivnika iz drugih plemena!Ato sto je slican Duletu,sve govori o njemu.

Zack

pre 16 godina

Odlican igrac, bolji od Cummingsa. Malo sam se druzio sa momkom sa kojm je Milt cinio bekovski par na Colorado Stateu i rekao mi je da je Milt neverovatno intiligentan plej.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Partizan pre svega ovim potezom dobija:

1. Iskustvo
2. NBA igrac sa 470 utakmica
3. prodor
4. ozbiljnog, pametnog igraca


Puno srece Palasiju u uklapanju u nasu sredinu i u Partizan !

kvicky

pre 16 godina

Da je nesto znao,ne bi dosao u Srbiju da igra basket.Stranci kod nas ha ha ha ha.Pogledajte samo strance sto dovode nasa dva najveca kluba u fubalu.Nek se malo ugledaju na FMP i HEMOFARM.
Sport nam je otisao u AUT

vlada

pre 16 godina

Iskreno se nadam da gesim ali on ima izuzetno losu statistiku.Ocajan je suter mada kazu da nije los u odbrani.Sva sreca izgleda je ok tip,sto bas nije cesto kod crnih igraca.Sve u svemu NBA karijera nista ne mora da znaci.Fredi Haus nije ni stigao do NBA a kako je igrao u Partizanu,pa ni Kamings nema bolju NBA statistiku,naprotiv.

Avalon

pre 16 godina

@ Dexxter i ostale neznalice...
Ako ti ovo poredis sa Zvezdinim pojacanjima i nikad nisi cuo za novog pleja Partizana to implicira da se tvoje laicko poznavanje basketa svodi na Dzordana i Medzika

bojan

pre 16 godina

Statistika mu bas i ne ide u prilog, ali ipak imam poverenja u Homera. Fale 4 i 5, ali po mom misljenju i trojka. Mislim da Ceda ne moze da iznese EL. Bilo bi dobro kad bi uhvatili Tadiju. Sto se tice petice, ako Varda dodje imacemo ubedljivo najruzniji centarski tandem u evropi. Za cetvorku se jos uvek nadam Ercegu, ali ta mi nece poleteti. Mozda je u igri jos jedan plej.

grobari igokea

pre 16 godina

Palasio je novi igrac kosarkaskog kluba Partizan Igokea. A ne KK Partizan. Zamolio biH novinare sa B92 da se pravilno izrazavaju o imenima klubova. I za koga ce ovaj sad da igra. Za KK Partizan Igokea ili za KK Igokea Partizan.
VOLIM TO SVETO IME I DIVIM SE SAMO NJIMA
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Grobari Istok

pre 16 godina

Uopste ne sumnjam da ce ovaj covek biti NOVA zvezda nase kosarkaske lige.

007!

Jedva cekamo. U medjuvremenu evo malog podsecanja:

http://www.youtube.com/watch?v=eziHas_TSxc

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@1841
Jel koje to vi imate igrace u NBA sem Krstica, (ajde i Kosta koji nije odigrao ni minut u NBA - u jos a mozda ce i na pozajmicu u neki evrpski tim) znas to je ona najkvalitetnija liga na svetu kako kazes...
Nego sta se palite na ovog Palasia sto je igrao u NBA, pa i u Zvezdi su igrali Burks, Tomas, evo sad Cook, pa se nepalimo sto su igrali u najjacoj ligi sveta, ma mora da si cuo zove se NBA.
Tako da se smirite malo, smaraju pojedini sa svrsavanjem po nekom igracu koji je imao OZBILJNE probleme sa povredama prosle godine...

Dejaldinjo

pre 16 godina

Partizan rijetko napravi pogrešan izbor što se Amera tiče. Dva najbolja stranca koji su igrali u zemlji bili su Haus i Kamings. Zna Dule šta radi. I još nešto, više od pola komentara su napisali navijači Sledeće Sezone. Ajde, iskulirajte malo i pratite nešto u čem ste iole dobri, npr. ženska odbojka.

Duke_Nukem

pre 16 godina

Navijach sam Zvezde, pa iz tog razloga retko komentarishem vesti iz komshijskog tabora. Milt Palasio je sigurno jedan od poznatijih igracha koji su defilovali kroz nashe basket prvenstvo, ali izrazhavam sumnju da ce uspeti na pravi nachin da zameni Kamingsa, koji je nemerljivo znachio za igru Partizana jer je vezao dve sezone u istom klubu, upoznao je sve igrache i uspeo da ih organizuje. Ochigledno je Kamings vec zaboravljen, a neki su ochigledno ili kratkog secanja, ili neadekvatnog kosharkashkog obrazovanja, taj chovek je uz Novichinu pomoc ( pogadjao kad je najpotrebnije) i doneo titulu Partizanu. Tripko se nije video, Drobnjak takodje (nedovoljno za igracha tog renomea), Tepic je tek na momente pokazivao kakav je talenat... Mishljenja sam da je Zvezda na putu da napravi bolju osovinu plej-krilo-centar za sledecu sezonu (uz dovodjenje petice razbijacha, uz Misha), a vishe ni neuigranost nije alibi, jer su klinci odigrali sezonu zajedno... Ko ce uspeti bolje da ukomponuje ekipu, Stevica Levica ili Dule, videcemo! Zhelim svima zanimljivu predstojecu basket sezonu!

James Bond (malo sutra)

pre 16 godina

Strašan igrač,naigrao se prošle godine uz fantastičnim 1.3 poena po meču i skoro cela asistencija...ali,nema veze,čita knjige...uz to potvrđujem i pejine navode da Bakić ostaje do kraja ugovora u Partizanu !

RAS KASS

pre 16 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Palasio biti dostojna zamena Cummingsu,ako ne i bolji od njega.Pa nije valjda neko ocekivao Bilapsa ili Arenasa?!Najkvalitetnije strance su vec pokupovali bogatiji klubovi a nama preostaje da od onoga sto je ostalo trazimo pojacanja.Zna se da Partizan pazljivo bira strance i oni uglavnom budu pun pogodak.Ko je znao za Cummingsa,Hausa ili Stepa pre nego sto su dosli kod nas,pa su ispali pun pogodak.
Ja se samo nadam da ce doci jos jedan mladi plej koji bi u buducnosti preuzeo ulogu organizatora igre,da ne moramo svake godine jurimo novog pleja.A iako se ovaj stranac ne daj boze povredi,da ima ko da ga zameni.

mislim da nije loš

pre 16 godina

Ovaj je skroz dobar. Bio bolji u NBA od Kamingsa, duže se zadržao a otprilike su ista generacija. Radujte se grobari, mi dovedosmo nekog...(ček' da vidim)... OMARA KUKA?!?!? Šta bi sa Misdongardom Betoligarom?

wuk

pre 16 godina

@1841

"tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim"

imas li ti tv covece?:)
ko gde sta igra ? u kojem gradu? ma daaaaaj:D

misicvolizeku

pre 16 godina

Pa stvarno ne mogu da verujem! Dal samo dule vujosevic dovodi tolike poluigrace!?! Kako da nazovem nekog ko za 1384 minuta poslednje sezone da jednu jedinu trojku!?! Koliko god da ima dobar ulaz njega ce biti xtra lako cuvati. On moze da zameni samo Geralda Browna i nikog vise. Kecman takodje ima los sut, Tripko ne ume da vodi loptu, a Tepic prosto ne ume nista. Ako Dule hoce da igra preko centara mora stalno da ima makar dva dobra sutera u petorci. Ovo su samo bacene pare. Ocekuje nas veliko mucenje u napadu cele sledece sezone, guranje na centre i kad ide i kad ne ide, a kada nas provale da nema ko da postize poene spolja duplo slabije ekipe ce nas dobijati zonom - kao kada nam je spoljna linija bila House, Kecman, Brown i tada jos nerazigrani Avdalovic. Nase glavno oruzje prosle sezone i jeste bila raznovrsnost i dobra selekcija napada. Jedino tako je i bilo moguce pobedjivati nekoliko puta skuplje timove. Plasim se da cemo imati velikih problema cak i u nasij ligi...

krivan

pre 16 godina

"Uživa u čitanju i filmovima, što je osobina koju posebno ceni trener Partizana Duško Vujošević"
Ljudi, super ste. Davno se nisam ovako slatko nasmejao.

Genija

pre 16 godina

Palasio ako zameni Kamingsa 70%, znači da je njegov dolazak pun pogodak, sve preko je vrh. Ljudi, mi bez Kamingsa ove sezone bi smo bili peti u našoj ligi. Jedan je Vontigo!!!

dasa

pre 16 godina

Pa ne znam, ocigledno da ce imati zadatak da dodaje lopte, jer mu sut nije jaca strana. Pored 4. i 5. nama treba i suter, koji ce bar da nadomesti Lukine poene, da rasiri igru sutem za tri poena.

Sta reci

pre 16 godina

A B92 nije preneo da je ovaj tezak 95 kg,tako bar pise u novostima.E moji grobari a vi se sprdate sa Kukom videcemo koji je bolji

Milanche

pre 16 godina

Znaju oni valjda sta rade, cim se Dule onako odusevio kad je Dodik dosao, a i ovaj pominje Evropski Partizan, to znaci da ce da bude svasta !!Zivi bili pa videli,...Dobro dosao Palasio!!!

marko-kosovo

pre 16 godina

E Pejo mozes li mi reci koga sve planiraju da dovedu u Partizan?Jer mislim da tesko mozemo da napravimo ekipu kao prosle godine.Ovaj Palacio sigurno nije bolji od Cumingsa,Nama treba jedan plej koji ima dobar sut za 3,kao sto je bio slucaj sa Votingom!Treba nam jos jedan plej uz ovog Palicia,ne kao prosle god.u Evroligi Votingo je igrao 35 min.Kad izadje onda tesko nam se pisalo,Jer Tepic je bolji kao Bek i uz Tripka imacemo dobru bekovsku liniju.Steta sto je otiso Micov,decko je bio opasan!Molim te odgovori mi ako mozes e-mailom markobrka@hotmail.com Hvala Unapred!

tika

pre 16 godina

http://www.youtube.com/watch?v=lpaNGaOjlyA&NR=1

brate grobar sam al pogledajte ovaj klip !! ovaj sutira na kos po sistemu "ako dam kos da mi umre majak"

Vuk

pre 16 godina

@ Aleksandar ZVEZDAra

Tacno je to da trenutno u NBA od striktno Partizanovih igraca igraju tek Krstic i Perovic, ali se ne slazem s tobom da je Partizan u periodu od kada ga trenira Dule Vujosevic proizveo samo dva igraca. Priznaces, NBA nije jedino merilo kvaliteta. Jeste najjaca liga na svetu, ali je koncipirana vise kao sou (biznis) nego takmicarska, kosarkaska liga. Stoga, seti se Vujanica, koji bi, da se nije 2put povredio, verovatno vec igrao u NBA. Koliko je on dobar igrc potvrdjuje to sto je visokim igracima iz Evrope mnogo lakse da se snadju u NBA nego niskim, bez obzira kakvog su kalibra u Evropi. Takodje, zaboravljas da je Partizan, pre svega, kolektiv, dobro uigran i utreniran (a to zaboravljaju i mnogi navijaci Partizana, cim toliko kritikuju ovo pojacanje), u kom se zna ko sta igra, bez obzira na individualne kvalitete, pa ako se tako gleda, po Evropi igra dosta Partizanovih igraca u ovom svojstvu (cak i taj Varda koji figurira kao novo pojacanje). Dokaz da se to vise ceni je, ako nista vise, 6 osvojenih uzastopnih titula.

Sto se tice Palasia, nikada ga nisam gledao, ali mislim da ce biti dobro pojacanje, pre svega jer je disciplinovan i inteligentan, a to je neophodno u igri Partizana. Takodje, mislim da ne treba brinuti za sut-ono sto smo svi mi ovde primetili, strucni stab sigurno zna i bolje od nas i pre od nas, tako da tek ocekujem barem jos tri extra pojacanja, a bice mi zadovoljstvo ako me prijatno iznenade.

Ipak, sve ovo su tek puke spekulacije, dok ne vidimo kako ce taj tim funkcionisati u takmicarskim utakmicama...

Pozz

*bane*

pre 16 godina

*Možda je to bolji igrač od Cummingsa , ali nije sve u statistici , jer je Cummmings mogao da se zadrži , međutim problem sa centrom koji je nastao odlaskom Perovića, u Partizanu iziskuje pozamašna finansijska sredstva jer su oni ubedljivo najskuplji !!Partizan , mora se priznati ove godine, nema tako dobar tim za Evroligu kao prošle godine !! Žao mi je što je tako ali istina mi je najdraža!!

začuđen

pre 16 godina

@ peja
A što brate da dovodimo još jednog pleja i da se Dodik otvara ako je Palacio tako dobar kao što ti tvrdiš...uz to opaska da je sjajan asistent ne stoji za nekoga ko je plej a na 470 mečeva u proseku podeli 2 lopte !?

Damjan

pre 16 godina

Vaterpolo I kosarka su sportovi u kojima Partizan vise nema rivale i to je cinjenica.
Dakle sedma titula je vec tu i ko hoce moze i odma da pocne da je slavi , a ja se iskreno nadam da cemo napraviti jedan mocan i ozbiljan tim za evroligu.

Dragan

pre 16 godina

Dosta je vec receno,dobar,odgovoran igrac,ali bih se pridruzio onima koji strakuju da nemamo dovoljno dobrih sutera.To je stvarno tacn,samo Tripko je odlican suter,Lecman,Zepic,Pera prosecni,Ceda i Novica mogu da ubace,a ostali nista...Yato bi bilo vayno da dpvedemo cetovrku koja osim igra ispod kosa ima i sut,jer su u nasoj koncepciji igre na centre i ispod kosa,2 sutera u petorci neophodna...

::sava::

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra

Unapred izvinjenje za ovo smaranje, ali nekima ne mozes drukcije objasniti...

Je li, Strucnjace, a koliko to nasih igraca igra u NBA, pa Partizan ima samo dvojicu?
Koliko ja znam, to su pored ove dvojice, Stojakovic i Pavlovic, sto bi bilo ukupno 4(cetiri)!!!!
Stoga od svih nasih igraca koji su u NBA, 50% su Partizanovi igraci!!!

jos jednom izvinjenje!

zeljko

pre 16 godina

Karakteristike mu i nisu nesto!Slusajuci pre neki dan Honera mislio sam da dovodi Kida ili najmanje Papalukasa,a ono...Veliki je rizik dovoditi igraca iz Nba lige,bez evropskog iskustva!!!

whatever

pre 16 godina

I mene brine taj ocigledni suterski nedostatak spoljne linije Partizana,jer osim Tripkovica ostali mogu samo na srecu da ubodu neki sut spolja.Sa te strane kraci smo za Kamingsa,Luku pa i za Drobnjaka.Najverovatnije je da je dolaskom ovog Amera spoljna linija Partizana kompletirana,jedino ako ne bude neko prijatno iznenadjenje.A to iznenadjenje bi mogao biti neki mladi plej,jer je neozbiljno da jedna evroligaska ekipa u prvih 12 igraca ima samo jednog pleja.

XM

pre 16 godina

Nama je otislo 5 igraca a dosao samo jedan koji je po kvalitetu dobra zamena za Bakica!
Sta je sa novim Drobnjakom, Perovicem, Bogdanovicem, Kamingsom?!?

Andrya

pre 16 godina

Hmmm, sve je to ok, ali sta je falilo Raniku, ne verujem da je trebala veca plata da mu se daje ili sta vec, a videli smo ga na delu. To je odlican igrac, odlican suter (pobedio Kusa u takmicenju u trojkama), brz i pouzdan. Ko ce ove godine da sutira u Partizanu? Kamings je smeo da preuzme inicijativu i dosta utakmica se zavrsavalo zbog njegovih trojki povoljno po nas. Opet da cekamo cudo od deteta Tripka koji ima povrede na nivou 40-ogodisnjaka? Neko rece da ce i on i Tepic i Peka igrati u NBA. Samo ovaj poslednji ima kapacitet, dok ce ova dvojica ostati prosecni evropski igraci, i to im je sasvim dovoljno, ne treba im puniti glavu necim sto nisu. I da, zasto i neki francuski, litvanski, bugarski igrac nije pojacanje? Od kad samo monopol na to imaju Ameri. Mi jesmo dobro prolazili sa njima, ali to ne znaci da cemo uvek imati zlatnu koku. Ova sezona ce biti zanimljiva, ali tesko da ce se ponoviti prethodna, na zalost. Samo moraju da razmisle da im treba i neko zbog cega bi vise od 1000 ljudi doslo u Pionir na obicnu utakmicu, bilo Sale kao trener, bilo neko nase proslavljeno ime, a takvih vise nema na zalost.

Shoxy

pre 16 godina

Aleksandar ZVEZDAra

e na ovaj komenar sam morao da odgovorim. Cuj samo Krstic i Perovic. A danilovic Djordjevic(jeste da ej samo kratko igrao) a Kirilenko bioo sam mesec dana u Partizanu jer mu Rusi nisu dali da ode direktno iz Rusije u NBA...ima ih jos da ne nabrajam dosta ti je ovo da cujem nekog vaseg. Stojakovica ne pominji jer ste ga proglasili netalentovanmim,Rakocevic otisao i oterali ga posle jedne sezone.A to sto se havlis Burksom Tomasom i kompanijom,pa reci mi9 jel su ostali kod vas ili su ekspresno pobegli cim sui ideli gde su dosli?zato cuti i placi u ime Partizanove sedme uzastopne titule.A sad malo mojim grobarima: Braco,cuo sam za ovog Palasija,ali nikada ga nisam gledao, ali ako Dule njega zeli to znaci da je extra. Mi nikada do sada nismo pogresili sa strancima(za razl;iku od komsinice)pa ne znam zasto bi i sad. 007! Pozdrav svima

ivica

pre 16 godina

Jao gani sta se palite,Palacio je odlican igrac a ko je vama ovaj Omar Kuk a sta tek reci za Bakica?!Nama jos kad dodje nas grobar Mirsad Turdzan bicemo prvaci Evrope!

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Naravno ljudi da ja nisam zaboravio na te igrace koje ste nabrojali da su igrali i za Partizan i u NBA, vecina njih su legende...
Ali koje vi to imate igrace trenutno u NBA(kao sto je neko rekao) a da se jos bave profesionalno kosarkom?
Kao sto rekoh Krstic, 'ajde i Perovic(koji jos nije odigrao ni minut u NBA a mozda ce i na pozajmicu u neki evropski tim).
Vi ste osvojili sest uzastopnih titula i proizveli samo 'ajde 2 igraca za NBA!
Kraj! Vi slobodno nastavite da diskutujete o tome ako hocete ali bez mene...
Odoh ja sa ove vesti nije mi obicaj da komentarisem neku 'vasu' vest, kao vi nase ali 'morao' sam ovo da kazem.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@Vuk
Naravno da NBA nije jedino merilo kvaliteta ali evo sta sam ja komentarisao.
@1841 "...Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih..."
I ja sam sad nabrojao samo dvojicu igraca Partizana koji igraju u NBA i ne vidim cemu prepirka, ako neko zna jos nekog partizanovog igraca koji igra u NBA neka kaze.
P.S. Nadam se da ste me skapirali o cemu pricam.

daca

pre 16 godina

Milton je bio sasvim solidan igrac. Igrao je dobru odbranu ali zato je bio ocajan suter.

Ne znam u kakvoj formi se trenutno nalazi jer sam njegov trag davno izgubio.Eto ga sad u Partizanu...

Mislim da je bolje bilo da su nasli nekog nasog pleja (Igor Mijajlovic, Ivan Paunic etc) ali kad Dule resi nema tu mrdanje. Ma vazno je da decko voli da cita - jadnik nije imao drugo sta da radi u Salt Lake City-u pa nadje zanimaciju u citanje i gledanje filmova. Izgleda da mu ta navika ostala.

pinckney

pre 16 godina

Auuu, Dziki, pa sta radis covece, mislio sam da ces da pronadjes nesto bolje. Kakav crni - a bas je crn - Palacio. Pa taj sem sto je rovit posle operacije ne moze mrtvog slona sa tri metra da pogodi.
Jaooj, ako od ovog zavisimo da bude vodja ekipe, CRNO nam se pise.
Jedino ako su njega doveli za Igokeu, a Saleta Stefanovica koji ima iskustvo u ACB ligi da prebace u Partizan.

ivica

pre 16 godina

Najzad pravo pojacanje,Palasio je dobar igrac a ko i malo prati NBA to zna. Jos treba tri igraca pre svega centara i opet smo prvaci i idemo na final four!!!

mille

pre 16 godina

EEEEE moji grobari... Shta je vama uvaljeno... Milt Palacio se zove klip na youtube.com pa uzivajte... Al zato Omar Cook objashnjava... Pozz

Penzos

pre 16 godina

Idite na You Tube ima pobednicka trojka koju je palacio ubacio New Jersey-u a pri tom ga Jeferson kosi po nogama...to je bio najbolji potez NBA Actiona...ali ko zna kako ce se ovde snaci...ima i prikaz njegove odbrane...

bogdan

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra
Možda tebi nije običaj da komentarišeš vesti o Partizanu(kao ni meni o zvezdi), ali tvojim drugarima istomišljenicima jeste...Kao što sam rekao u sledeće 2 godine se očekuje da 3 igrača Partizana završe u NBA.

tika

pre 16 godina

sta je divac,sta je drobnjak, dali su oni igrali za partizan ili vatali zjale u zvezdi ::) jedan Vujke vredi wise nego ceo zvezdin tim sad !!! pokrite se s usi komsije plz

kvicky

pre 16 godina

Da je nesto znao,ne bi dosao u Srbiju da igra basket.Stranci kod nas ha ha ha ha.Pogledajte samo strance sto dovode nasa dva najveca kluba u fubalu.Nek se malo ugledaju na FMP i HEMOFARM.
Sport nam je otisao u AUT

Kocha

pre 16 godina

Iz BELIZEA?Pa tamo domorodci igraju basket glavama svojih protivnika iz drugih plemena!Ato sto je slican Duletu,sve govori o njemu.

1841

pre 16 godina

@ (dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

"Gde su sad oni grobari sto ismejavaju Zvezdina pojacanja?
Pa odakle iskopase ovog?"
(dexxter, 21. avgust 2007 22:06)

Evo tu smo!
Pa iskopasmo ga iz NBA lige.
Znas to je,ako nisi cuo, najjaca kosarkaska liga na svetu.Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim,tamo nekim,Los Andjelesima,Nju Dzersijima,Detroitima,Majamijima... i ostalim zabitima i to vecina u prvim petorkama.Ali nekad vidis bude i obrnuto,pa dovedemo i mi po neku "iskopinu" iz najkvalitetnije svetske lige.Ma nemoguce da nisi cuo za NBA,pa tamo su direktno iz Zvezde,samo u poslednjih par sezona,a odmah posle osvojenih titula otisli...ja sad ne mogu da se setim,ali ti sigurno znas,pa sam napisi!

Ali zato se vi uvek pojacate nasim skartom,kao sa ovim slinavkom Bakicem sada,i redovno se usrecite.
I kako posle da vas normalan covek ne ismeva?
I ne sazaljeva.

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@1841
Jel koje to vi imate igrace u NBA sem Krstica, (ajde i Kosta koji nije odigrao ni minut u NBA - u jos a mozda ce i na pozajmicu u neki evrpski tim) znas to je ona najkvalitetnija liga na svetu kako kazes...
Nego sta se palite na ovog Palasia sto je igrao u NBA, pa i u Zvezdi su igrali Burks, Tomas, evo sad Cook, pa se nepalimo sto su igrali u najjacoj ligi sveta, ma mora da si cuo zove se NBA.
Tako da se smirite malo, smaraju pojedini sa svrsavanjem po nekom igracu koji je imao OZBILJNE probleme sa povredama prosle godine...

peja

pre 16 godina

pre svega, izgleda da su finansijski problemi proslost. brz dolazak stranca to i potvrdjuje, a glavna pojacanja (nadam se i jedno vise nego sto se ocekuje) tek dolaze…
kao sto sam i najavio, doveli smo kvalitetnijeg igraca od cummings- a… to, pre svega, govori “suva statistika”. sedam godina u najkvalitetnijoj ligi, 470 utakmica sa prosekom od skoro 20 min. pokazuje da se radi o veoma iskusnom igracu. cak nije preterivanje ni reci da je palacio imao zavidnu nba karijeru…
u sezoni 05/06 igrao je najbolju kosarku u zivotu u dresu “dzezera” i pritom zaradjivao 1.400.000 $. onda je dosla prosla sezona za zaborav, povreda kolena, operacija, oporavak. imao je par ponudjenih desetodnevnih ugovora, ali je to odbio i koncentrisao se da se potpuno zdrav vrati na teren.
“head to head” poredjenje sa vonteego- m, ako pitate mene, skoro je nemoguce jer se radi o totalno drugacijem tipu igraca. osnovne karakteristike su mu odgovorna igra u napadu (verovatno glavni razlog zbog kojeg je doveden) i jaka™ odbrana. takodje, radi se o odlicnom asistentu. opasan u prodoru, ali poprilicno ogranicen suter, kako sa poludistance, tako i sa “trojke”. srecom, retko i pokusava… sve u svemu, “pametan plej”, nije silovatelj kao 99% amera, jedina cinjenica koja bi mogla da pretstavlja problem je sto nikada ranije nije igrao van sad.
sada vec slobodno mogu da kazem da su medju zeljama bili mladi dee brown (sve vreme dizao sebi cenu pricom da mu je “neko” vec ponudio milionce…) i keith mcleod, igrac indenticnih kvaliteta kao i palacio, medjutim veoma problematican (“volim duvku, mrzim trening” stav).

sada jos varda i ta extra cetvorka, a moze gos’n dodik da se otvori za jos jednog pleja:)…

POZDRAV SVIMA!

Sta reci

pre 16 godina

A B92 nije preneo da je ovaj tezak 95 kg,tako bar pise u novostima.E moji grobari a vi se sprdate sa Kukom videcemo koji je bolji

misicvolizeku

pre 16 godina

Pa stvarno ne mogu da verujem! Dal samo dule vujosevic dovodi tolike poluigrace!?! Kako da nazovem nekog ko za 1384 minuta poslednje sezone da jednu jedinu trojku!?! Koliko god da ima dobar ulaz njega ce biti xtra lako cuvati. On moze da zameni samo Geralda Browna i nikog vise. Kecman takodje ima los sut, Tripko ne ume da vodi loptu, a Tepic prosto ne ume nista. Ako Dule hoce da igra preko centara mora stalno da ima makar dva dobra sutera u petorci. Ovo su samo bacene pare. Ocekuje nas veliko mucenje u napadu cele sledece sezone, guranje na centre i kad ide i kad ne ide, a kada nas provale da nema ko da postize poene spolja duplo slabije ekipe ce nas dobijati zonom - kao kada nam je spoljna linija bila House, Kecman, Brown i tada jos nerazigrani Avdalovic. Nase glavno oruzje prosle sezone i jeste bila raznovrsnost i dobra selekcija napada. Jedino tako je i bilo moguce pobedjivati nekoliko puta skuplje timove. Plasim se da cemo imati velikih problema cak i u nasij ligi...

grobari igokea

pre 16 godina

Palasio je novi igrac kosarkaskog kluba Partizan Igokea. A ne KK Partizan. Zamolio biH novinare sa B92 da se pravilno izrazavaju o imenima klubova. I za koga ce ovaj sad da igra. Za KK Partizan Igokea ili za KK Igokea Partizan.
VOLIM TO SVETO IME I DIVIM SE SAMO NJIMA
HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

Naravno ljudi da ja nisam zaboravio na te igrace koje ste nabrojali da su igrali i za Partizan i u NBA, vecina njih su legende...
Ali koje vi to imate igrace trenutno u NBA(kao sto je neko rekao) a da se jos bave profesionalno kosarkom?
Kao sto rekoh Krstic, 'ajde i Perovic(koji jos nije odigrao ni minut u NBA a mozda ce i na pozajmicu u neki evropski tim).
Vi ste osvojili sest uzastopnih titula i proizveli samo 'ajde 2 igraca za NBA!
Kraj! Vi slobodno nastavite da diskutujete o tome ako hocete ali bez mene...
Odoh ja sa ove vesti nije mi obicaj da komentarisem neku 'vasu' vest, kao vi nase ali 'morao' sam ovo da kazem.

Realno

pre 16 godina

Napokon su se sjetili da dovedu Amera koji je igrao u Evropi.Samo nam trebaju jos pojacanja prije svega dobar centar i bek.Nervira me sto ni Partizan ni Zvezda ne kupuju ostale strance(Grci,Litvanci i td.),koji sigurno daju vecu garanciju od Amera.Onda mislim da su bacene pare na onog Jorovica,covjek ima najtezu povredu u od kad ja pratim kosarku,i kad se oporavi u decembru tesko da ce dobro igrati.Ova sezona u Evroligi i ULEB kupu ce biti jedna od najacih,ako pogledate na sajtu evrolige transfere svih klubova vidjecete kako se kupuje.Cak neki bezveze klubovi poput ukrajinskih,ruskih,izraelskih, pa Besiktas,Anvil i ostali kupuju poznate i dobre Amerikance.Od svih klubova koji se takmice u Evroligi ove sezone Partizan je doveo najmanje pojacanja,samo skromnog Vitkovca tako da ako se malo ne istrose tesko ce biti i sa Fenerom,Romom,pa i sa onim njemcima jer su otisli najbolji igraci Perovic,Drobnjak i Kamings.

Grobar

pre 16 godina

Ma, vazno je da on cita knjige! :) E, moj Dusko! Puk'o si skroz ali nema veze, siguran sam da znas sta radis. Ako neko ima poverenje Grobara onda si to ti... Hehe, vazne osobine su mu da gleda filmove i cita knjige... ccc... ludilo. Nebitno, dobar je igrac. Za nase uslove extra igrac! Ajd, sad jednog fenomenalnog centra. Nekog ljudozdera iz Sibira! Dalekog pretka Raspucina. Da ga se uplase kad ga vide. Srecno!

pinckney

pre 16 godina

Auuu, Dziki, pa sta radis covece, mislio sam da ces da pronadjes nesto bolje. Kakav crni - a bas je crn - Palacio. Pa taj sem sto je rovit posle operacije ne moze mrtvog slona sa tri metra da pogodi.
Jaooj, ako od ovog zavisimo da bude vodja ekipe, CRNO nam se pise.
Jedino ako su njega doveli za Igokeu, a Saleta Stefanovica koji ima iskustvo u ACB ligi da prebace u Partizan.

wuk

pre 16 godina

@1841

"tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih i igraju u tim"

imas li ti tv covece?:)
ko gde sta igra ? u kojem gradu? ma daaaaaj:D

Darko

pre 16 godina

http://sports.espn.go.com/nba/players/stats?statsId=3392

statistika mu je slaba ali valjda Dule zna sta radi!!!

P.S. Ipak je odigrao 470 utakmica u NBA!!!

D O B R O D O S A O!!!!

dasa

pre 16 godina

Pa ne znam, ocigledno da ce imati zadatak da dodaje lopte, jer mu sut nije jaca strana. Pored 4. i 5. nama treba i suter, koji ce bar da nadomesti Lukine poene, da rasiri igru sutem za tri poena.

d@ci

pre 16 godina

PARTIZANIGOKEA...........nema vise frke za kesh......ovo placa predsednik vlade RS Milorad Dodik.......kada je mogao da plati Bregovicu na Guci....moze i nas voljeni Partizan......bravo Milorade....znamo da ti je srce crno belo........4ver

Milanche

pre 16 godina

Znaju oni valjda sta rade, cim se Dule onako odusevio kad je Dodik dosao, a i ovaj pominje Evropski Partizan, to znaci da ce da bude svasta !!Zivi bili pa videli,...Dobro dosao Palasio!!!

Zack

pre 16 godina

Odlican igrac, bolji od Cummingsa. Malo sam se druzio sa momkom sa kojm je Milt cinio bekovski par na Colorado Stateu i rekao mi je da je Milt neverovatno intiligentan plej.

Damjan

pre 16 godina

Vaterpolo I kosarka su sportovi u kojima Partizan vise nema rivale i to je cinjenica.
Dakle sedma titula je vec tu i ko hoce moze i odma da pocne da je slavi , a ja se iskreno nadam da cemo napraviti jedan mocan i ozbiljan tim za evroligu.

krivan

pre 16 godina

"Uživa u čitanju i filmovima, što je osobina koju posebno ceni trener Partizana Duško Vujošević"
Ljudi, super ste. Davno se nisam ovako slatko nasmejao.

mille

pre 16 godina

EEEEE moji grobari... Shta je vama uvaljeno... Milt Palacio se zove klip na youtube.com pa uzivajte... Al zato Omar Cook objashnjava... Pozz

ivica

pre 16 godina

Jao gani sta se palite,Palacio je odlican igrac a ko je vama ovaj Omar Kuk a sta tek reci za Bakica?!Nama jos kad dodje nas grobar Mirsad Turdzan bicemo prvaci Evrope!

Dragan

pre 16 godina

Dosta je vec receno,dobar,odgovoran igrac,ali bih se pridruzio onima koji strakuju da nemamo dovoljno dobrih sutera.To je stvarno tacn,samo Tripko je odlican suter,Lecman,Zepic,Pera prosecni,Ceda i Novica mogu da ubace,a ostali nista...Yato bi bilo vayno da dpvedemo cetovrku koja osim igra ispod kosa ima i sut,jer su u nasoj koncepciji igre na centre i ispod kosa,2 sutera u petorci neophodna...

Vuk

pre 16 godina

@ Aleksandar ZVEZDAra

Tacno je to da trenutno u NBA od striktno Partizanovih igraca igraju tek Krstic i Perovic, ali se ne slazem s tobom da je Partizan u periodu od kada ga trenira Dule Vujosevic proizveo samo dva igraca. Priznaces, NBA nije jedino merilo kvaliteta. Jeste najjaca liga na svetu, ali je koncipirana vise kao sou (biznis) nego takmicarska, kosarkaska liga. Stoga, seti se Vujanica, koji bi, da se nije 2put povredio, verovatno vec igrao u NBA. Koliko je on dobar igrc potvrdjuje to sto je visokim igracima iz Evrope mnogo lakse da se snadju u NBA nego niskim, bez obzira kakvog su kalibra u Evropi. Takodje, zaboravljas da je Partizan, pre svega, kolektiv, dobro uigran i utreniran (a to zaboravljaju i mnogi navijaci Partizana, cim toliko kritikuju ovo pojacanje), u kom se zna ko sta igra, bez obzira na individualne kvalitete, pa ako se tako gleda, po Evropi igra dosta Partizanovih igraca u ovom svojstvu (cak i taj Varda koji figurira kao novo pojacanje). Dokaz da se to vise ceni je, ako nista vise, 6 osvojenih uzastopnih titula.

Sto se tice Palasia, nikada ga nisam gledao, ali mislim da ce biti dobro pojacanje, pre svega jer je disciplinovan i inteligentan, a to je neophodno u igri Partizana. Takodje, mislim da ne treba brinuti za sut-ono sto smo svi mi ovde primetili, strucni stab sigurno zna i bolje od nas i pre od nas, tako da tek ocekujem barem jos tri extra pojacanja, a bice mi zadovoljstvo ako me prijatno iznenade.

Ipak, sve ovo su tek puke spekulacije, dok ne vidimo kako ce taj tim funkcionisati u takmicarskim utakmicama...

Pozz

Aleksandar ZVEZDAra

pre 16 godina

@Vuk
Naravno da NBA nije jedino merilo kvaliteta ali evo sta sam ja komentarisao.
@1841 "...Tamo godinama odlaze igraci Partizana koji su kvalitetniji od ostalih..."
I ja sam sad nabrojao samo dvojicu igraca Partizana koji igraju u NBA i ne vidim cemu prepirka, ako neko zna jos nekog partizanovog igraca koji igra u NBA neka kaze.
P.S. Nadam se da ste me skapirali o cemu pricam.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 16 godina

Па, Дуле - Гробар воли само паметна играче, кошарка се игра главом, а посебно организатор игре мора да буде интелигентан. Нека он само буде као Вонтиго и ја сам задовољна.

deki Delija

pre 16 godina

palacio je odlican bek...ne forsira , razigrava i u odlicnim je odnosima sa t macom, Vince Carterom i ostalim zvezdama NBA...verovatno dobro za neke buduce angazmane iz USA i promociju medju NBA igracima. Sve u svemu bravo partizan...nece imati problema sa ovim deckom, uvek je pozitiva....

Grobari Istok

pre 16 godina

Uopste ne sumnjam da ce ovaj covek biti NOVA zvezda nase kosarkaske lige.

007!

Jedva cekamo. U medjuvremenu evo malog podsecanja:

http://www.youtube.com/watch?v=eziHas_TSxc

vlada

pre 16 godina

Iskreno se nadam da gesim ali on ima izuzetno losu statistiku.Ocajan je suter mada kazu da nije los u odbrani.Sva sreca izgleda je ok tip,sto bas nije cesto kod crnih igraca.Sve u svemu NBA karijera nista ne mora da znaci.Fredi Haus nije ni stigao do NBA a kako je igrao u Partizanu,pa ni Kamings nema bolju NBA statistiku,naprotiv.

James Bond (malo sutra)

pre 16 godina

Strašan igrač,naigrao se prošle godine uz fantastičnim 1.3 poena po meču i skoro cela asistencija...ali,nema veze,čita knjige...uz to potvrđujem i pejine navode da Bakić ostaje do kraja ugovora u Partizanu !

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Partizan pre svega ovim potezom dobija:

1. Iskustvo
2. NBA igrac sa 470 utakmica
3. prodor
4. ozbiljnog, pametnog igraca


Puno srece Palasiju u uklapanju u nasu sredinu i u Partizan !

*bane*

pre 16 godina

*Možda je to bolji igrač od Cummingsa , ali nije sve u statistici , jer je Cummmings mogao da se zadrži , međutim problem sa centrom koji je nastao odlaskom Perovića, u Partizanu iziskuje pozamašna finansijska sredstva jer su oni ubedljivo najskuplji !!Partizan , mora se priznati ove godine, nema tako dobar tim za Evroligu kao prošle godine !! Žao mi je što je tako ali istina mi je najdraža!!

Avalon

pre 16 godina

@ Dexxter i ostale neznalice...
Ako ti ovo poredis sa Zvezdinim pojacanjima i nikad nisi cuo za novog pleja Partizana to implicira da se tvoje laicko poznavanje basketa svodi na Dzordana i Medzika

RAS KASS

pre 16 godina

Ja sam optimista i verujem da ce Palasio biti dostojna zamena Cummingsu,ako ne i bolji od njega.Pa nije valjda neko ocekivao Bilapsa ili Arenasa?!Najkvalitetnije strance su vec pokupovali bogatiji klubovi a nama preostaje da od onoga sto je ostalo trazimo pojacanja.Zna se da Partizan pazljivo bira strance i oni uglavnom budu pun pogodak.Ko je znao za Cummingsa,Hausa ili Stepa pre nego sto su dosli kod nas,pa su ispali pun pogodak.
Ja se samo nadam da ce doci jos jedan mladi plej koji bi u buducnosti preuzeo ulogu organizatora igre,da ne moramo svake godine jurimo novog pleja.A iako se ovaj stranac ne daj boze povredi,da ima ko da ga zameni.

Ivan - Toronto

pre 16 godina

Gledao sam ga redovno dok je igrao za Toronto. Dobar igrac, jako koristan i racionalan, trebalo bi da bude znacajno pojacanje za Partizan

zeljko

pre 16 godina

Karakteristike mu i nisu nesto!Slusajuci pre neki dan Honera mislio sam da dovodi Kida ili najmanje Papalukasa,a ono...Veliki je rizik dovoditi igraca iz Nba lige,bez evropskog iskustva!!!

mislim da nije loš

pre 16 godina

Ovaj je skroz dobar. Bio bolji u NBA od Kamingsa, duže se zadržao a otprilike su ista generacija. Radujte se grobari, mi dovedosmo nekog...(ček' da vidim)... OMARA KUKA?!?!? Šta bi sa Misdongardom Betoligarom?

začuđen

pre 16 godina

@ peja
A što brate da dovodimo još jednog pleja i da se Dodik otvara ako je Palacio tako dobar kao što ti tvrdiš...uz to opaska da je sjajan asistent ne stoji za nekoga ko je plej a na 470 mečeva u proseku podeli 2 lopte !?

marko-kosovo

pre 16 godina

E Pejo mozes li mi reci koga sve planiraju da dovedu u Partizan?Jer mislim da tesko mozemo da napravimo ekipu kao prosle godine.Ovaj Palacio sigurno nije bolji od Cumingsa,Nama treba jedan plej koji ima dobar sut za 3,kao sto je bio slucaj sa Votingom!Treba nam jos jedan plej uz ovog Palicia,ne kao prosle god.u Evroligi Votingo je igrao 35 min.Kad izadje onda tesko nam se pisalo,Jer Tepic je bolji kao Bek i uz Tripka imacemo dobru bekovsku liniju.Steta sto je otiso Micov,decko je bio opasan!Molim te odgovori mi ako mozes e-mailom markobrka@hotmail.com Hvala Unapred!

bogdan

pre 16 godina

Igrači koji su stekli afirmaciju u Partizanu, a koji su igrali ili igraju u NBA su:Paspalj,Đorđević,Divac,Danilović,Rebrača,Drobnjak,Varda,Krstić,Perović.Uskoro, će verovatno i Tripković,Tepić i Peković.Istina je da većina nije napravila karijere u NBA, ali je Partizan ipak klub, koji je "izbacio" najviše igrača u NBA.

bojan

pre 16 godina

Statistika mu bas i ne ide u prilog, ali ipak imam poverenja u Homera. Fale 4 i 5, ali po mom misljenju i trojka. Mislim da Ceda ne moze da iznese EL. Bilo bi dobro kad bi uhvatili Tadiju. Sto se tice petice, ako Varda dodje imacemo ubedljivo najruzniji centarski tandem u evropi. Za cetvorku se jos uvek nadam Ercegu, ali ta mi nece poleteti. Mozda je u igri jos jedan plej.

whatever

pre 16 godina

I mene brine taj ocigledni suterski nedostatak spoljne linije Partizana,jer osim Tripkovica ostali mogu samo na srecu da ubodu neki sut spolja.Sa te strane kraci smo za Kamingsa,Luku pa i za Drobnjaka.Najverovatnije je da je dolaskom ovog Amera spoljna linija Partizana kompletirana,jedino ako ne bude neko prijatno iznenadjenje.A to iznenadjenje bi mogao biti neki mladi plej,jer je neozbiljno da jedna evroligaska ekipa u prvih 12 igraca ima samo jednog pleja.

ivica

pre 16 godina

Najzad pravo pojacanje,Palasio je dobar igrac a ko i malo prati NBA to zna. Jos treba tri igraca pre svega centara i opet smo prvaci i idemo na final four!!!

XM

pre 16 godina

Nama je otislo 5 igraca a dosao samo jedan koji je po kvalitetu dobra zamena za Bakica!
Sta je sa novim Drobnjakom, Perovicem, Bogdanovicem, Kamingsom?!?

Dejaldinjo

pre 16 godina

Partizan rijetko napravi pogrešan izbor što se Amera tiče. Dva najbolja stranca koji su igrali u zemlji bili su Haus i Kamings. Zna Dule šta radi. I još nešto, više od pola komentara su napisali navijači Sledeće Sezone. Ajde, iskulirajte malo i pratite nešto u čem ste iole dobri, npr. ženska odbojka.

Andrya

pre 16 godina

Hmmm, sve je to ok, ali sta je falilo Raniku, ne verujem da je trebala veca plata da mu se daje ili sta vec, a videli smo ga na delu. To je odlican igrac, odlican suter (pobedio Kusa u takmicenju u trojkama), brz i pouzdan. Ko ce ove godine da sutira u Partizanu? Kamings je smeo da preuzme inicijativu i dosta utakmica se zavrsavalo zbog njegovih trojki povoljno po nas. Opet da cekamo cudo od deteta Tripka koji ima povrede na nivou 40-ogodisnjaka? Neko rece da ce i on i Tepic i Peka igrati u NBA. Samo ovaj poslednji ima kapacitet, dok ce ova dvojica ostati prosecni evropski igraci, i to im je sasvim dovoljno, ne treba im puniti glavu necim sto nisu. I da, zasto i neki francuski, litvanski, bugarski igrac nije pojacanje? Od kad samo monopol na to imaju Ameri. Mi jesmo dobro prolazili sa njima, ali to ne znaci da cemo uvek imati zlatnu koku. Ova sezona ce biti zanimljiva, ali tesko da ce se ponoviti prethodna, na zalost. Samo moraju da razmisle da im treba i neko zbog cega bi vise od 1000 ljudi doslo u Pionir na obicnu utakmicu, bilo Sale kao trener, bilo neko nase proslavljeno ime, a takvih vise nema na zalost.

tika

pre 16 godina

http://www.youtube.com/watch?v=lpaNGaOjlyA&NR=1

brate grobar sam al pogledajte ovaj klip !! ovaj sutira na kos po sistemu "ako dam kos da mi umre majak"

Duke_Nukem

pre 16 godina

Navijach sam Zvezde, pa iz tog razloga retko komentarishem vesti iz komshijskog tabora. Milt Palasio je sigurno jedan od poznatijih igracha koji su defilovali kroz nashe basket prvenstvo, ali izrazhavam sumnju da ce uspeti na pravi nachin da zameni Kamingsa, koji je nemerljivo znachio za igru Partizana jer je vezao dve sezone u istom klubu, upoznao je sve igrache i uspeo da ih organizuje. Ochigledno je Kamings vec zaboravljen, a neki su ochigledno ili kratkog secanja, ili neadekvatnog kosharkashkog obrazovanja, taj chovek je uz Novichinu pomoc ( pogadjao kad je najpotrebnije) i doneo titulu Partizanu. Tripko se nije video, Drobnjak takodje (nedovoljno za igracha tog renomea), Tepic je tek na momente pokazivao kakav je talenat... Mishljenja sam da je Zvezda na putu da napravi bolju osovinu plej-krilo-centar za sledecu sezonu (uz dovodjenje petice razbijacha, uz Misha), a vishe ni neuigranost nije alibi, jer su klinci odigrali sezonu zajedno... Ko ce uspeti bolje da ukomponuje ekipu, Stevica Levica ili Dule, videcemo! Zhelim svima zanimljivu predstojecu basket sezonu!

Shoxy

pre 16 godina

Aleksandar ZVEZDAra

e na ovaj komenar sam morao da odgovorim. Cuj samo Krstic i Perovic. A danilovic Djordjevic(jeste da ej samo kratko igrao) a Kirilenko bioo sam mesec dana u Partizanu jer mu Rusi nisu dali da ode direktno iz Rusije u NBA...ima ih jos da ne nabrajam dosta ti je ovo da cujem nekog vaseg. Stojakovica ne pominji jer ste ga proglasili netalentovanmim,Rakocevic otisao i oterali ga posle jedne sezone.A to sto se havlis Burksom Tomasom i kompanijom,pa reci mi9 jel su ostali kod vas ili su ekspresno pobegli cim sui ideli gde su dosli?zato cuti i placi u ime Partizanove sedme uzastopne titule.A sad malo mojim grobarima: Braco,cuo sam za ovog Palasija,ali nikada ga nisam gledao, ali ako Dule njega zeli to znaci da je extra. Mi nikada do sada nismo pogresili sa strancima(za razl;iku od komsinice)pa ne znam zasto bi i sad. 007! Pozdrav svima

Hell

pre 16 godina

Pa dobro ganci samo se vi smejte sto decko voli da cita knjige i gleda filmove.Ja znam da je to za vas misaona imenica vi ste vise za neku vutru,alkohol i tako to po uzoru na vase igrace,konkretno Hendersona koji je javno rekao da "duva" kanabis zbog cega je najuren iz Grcke i naravno vracen u Zvezdu gde je to sasvim normalno,zar ne??? I vi se time ponosite???

Genija

pre 16 godina

Palasio ako zameni Kamingsa 70%, znači da je njegov dolazak pun pogodak, sve preko je vrh. Ljudi, mi bez Kamingsa ove sezone bi smo bili peti u našoj ligi. Jedan je Vontigo!!!

Penzos

pre 16 godina

Idite na You Tube ima pobednicka trojka koju je palacio ubacio New Jersey-u a pri tom ga Jeferson kosi po nogama...to je bio najbolji potez NBA Actiona...ali ko zna kako ce se ovde snaci...ima i prikaz njegove odbrane...

nemanja

pre 16 godina

Dosta komentara sam video da je poslato, pa reko da i ja kazem koju. Za pocetak, mislim da ne treba sumnjati unapred u ovog igraca, jer kako neko rece, nismo mi znali ni kakvi su Haus, Step u Kamings, pa su bili odlicni. Izbor koji pravi Dule radi se veoma strpljivo i ne verujem da ce se pogresiti. To sto cita knjige i voli filmove samo govori o tome da u Partizanu igraju intelektualci, obrazovani ljudi. Vujosevic ne trpi nedisciplinu, neznanje itd... Pogledajte samo ponasanje igraca na utakmicama, koji ne prilaze da se svadjaju sa sudijama, i to valjda nesto govori o izboru i selekciji koju sprovodi Vujosevic. Cinjenica je da fale jos dva igraca. Od toga ce u mnogome zavisiti i kolike su nam realno sanse u Evropi. Top 16 je, budimo iskreni, ipak neki plafon za narednu godinu, pogotovo sto su nosioci igre otisli. Jako je dobro sto Kecman ostaje, a koliko vidim i kapiten Bozic kojeg niko nije spomenuo ovde. Suterski cemo biti slabiji, to je tacno, ali bili smo i one godine sa Hausom pa smo lako bili prvaci. Za Euroligu ipak mnogo zavisi ko ce doci na pomenuta dva mesta u timu. Ja bih licno voleo da to ne budu stranci, dovoljno je jedan. Nekako se potajno nadam Ercegu, za kojeg ne verujem da ce ostati u FMP-u. Mozda se tu ceka da prodje EP u Spaniji pa da se onda vidi sta sa njim. Sto se petice tice, osim Varde ja ne vidim ni jednog igraca naseg koji bi tu dosao u obzir. To i ne bi bila losa varijanta jer bi Pekovic imao zamenu u iskusnijem igracu, a Pekovic bi bio promovisan u prvog centra, sto Dule i planira. Na spoljnim linijama smo dosta jaki, pogotovo odbrambeno. Bozic, Kecman i Vitkovac su klasicni odbrambeni igraci, s tim sto Pera i Kecman mogu itekako da pogode za 3, uz Tripka koji ce biti prvi suter i verovatno lider novog tima, i Tepica koji je za prvu sezonu po meni, pokazao i vise nego sto sam ocekivao. Takodje, tu je i novi plej Palasio, za koga cemo tek da vidimo kako ce se uklopiti. Jedino nisam spomenuo Novicu, koji ce biti otkrovenje sledece sezone, igra na poziciji 4, a itekako ima dobar sut za 3. Ne brinem se ja uopste za taktiku koju ce Dule namestiti, jer niko nije verovao da cemo posle odlaska Miloja potpuno promeniti koncepciju i igrati skroz drugacije, sto posebno potvrdjuje kvalitete Vujosevica kao trenera koji u datim okolnostima uvek nalazi najbolja resenja. Pozdravljam sve, uz zelju da ponovimo deo vrhunskih predstava i trofeja iz prosle sezone, uz krcat Pionir.

bogdan

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra
Možda tebi nije običaj da komentarišeš vesti o Partizanu(kao ni meni o zvezdi), ali tvojim drugarima istomišljenicima jeste...Kao što sam rekao u sledeće 2 godine se očekuje da 3 igrača Partizana završe u NBA.

::sava::

pre 16 godina

@Aleksandar ZVEZDAra

Unapred izvinjenje za ovo smaranje, ali nekima ne mozes drukcije objasniti...

Je li, Strucnjace, a koliko to nasih igraca igra u NBA, pa Partizan ima samo dvojicu?
Koliko ja znam, to su pored ove dvojice, Stojakovic i Pavlovic, sto bi bilo ukupno 4(cetiri)!!!!
Stoga od svih nasih igraca koji su u NBA, 50% su Partizanovi igraci!!!

jos jednom izvinjenje!

daca

pre 16 godina

Milton je bio sasvim solidan igrac. Igrao je dobru odbranu ali zato je bio ocajan suter.

Ne znam u kakvoj formi se trenutno nalazi jer sam njegov trag davno izgubio.Eto ga sad u Partizanu...

Mislim da je bolje bilo da su nasli nekog nasog pleja (Igor Mijajlovic, Ivan Paunic etc) ali kad Dule resi nema tu mrdanje. Ma vazno je da decko voli da cita - jadnik nije imao drugo sta da radi u Salt Lake City-u pa nadje zanimaciju u citanje i gledanje filmova. Izgleda da mu ta navika ostala.

tika

pre 16 godina

sta je divac,sta je drobnjak, dali su oni igrali za partizan ili vatali zjale u zvezdi ::) jedan Vujke vredi wise nego ceo zvezdin tim sad !!! pokrite se s usi komsije plz