Subota, 11.08.2007.

20:06

Novi poraz košarkaša u Strazburu

Izvor: A G

Novi poraz košarkaša u Strazburu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Francuski kanal Sport+ i Grcki ERT channel (ovo su TV koje prenose sve utakmice turnira u Francuskoj)

Moskitosi je super nadimak i mislim da ga ne treba menjati.

Evo nasih protivnika u grupi i redosled igranja tih meceva:
3.9.'07 - igramo protiv Rusije
4.9.'07 - drugi protivnik su
nam Grci
5.9.'07 - i treci protivnik nam je tim koji se bude kvalifikovao.

Tezak raspored, ali mi smo Moskitosi !

francuz

pre 16 godina

@Ivan Miljojkovic
ovde mozes videti sve slike sa utakmice protiv Francuza, a na nekoliko slika se dobro vidi dres nase reprezentacije:
http://sigbasket.fr/photos-matchs/tournoi07/france-serbie/

DIME

pre 16 godina

E a zasto svi toliko kritikujete reprezntaciju,zar se niko ne seca(od tolikih kriticara) da smo 2002. na turniru u Bg izgubili sve tri pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo,pa smo opet postali svetski prvaci.Pozdrav za Moku i sve reprezentativce SRBIJA

pedja

pre 16 godina

Reprezentacija Srbije, moskitosi? Sta je to, jel su to komarci? Uzasno! Dobro da se ne zovemo buve ili vaske... Treba se malo zamisliti, da li nazov treba da bude nesto tako banalno!

Beli Orlovi!

Tixi

pre 16 godina

Moskitosi, bumbari, zunzare, bambusi... Kakve to veze ima?! Zovi kako hoćeš, ali daj da već jednom konsoliduju redove i uzmu se u pamet! Može Moka izjaviti i kako ćemo sve dobiti sa po 20-ak razlike i postati prvaci Evrope, ali mislim da i sam nakon te izjave vidi da je to ortodoksna glupost. Želje su jedno a mogućnosti nešto sasvim deseto. Sada je već, kao, i zabrinut. Pa što je zabrinut ako je uveren u snagu tima? Bez trojice "ključnih" - jad i beda! A šta kada neki od njih "popije" 5 ličnih ili ne daj bože isključenje? Da pakujemo kofere? E, mok Moko... Udžbenik "Košarka u 100 lekcija" u ruke, pa ispočetka....

Razum i bezumlje

pre 16 godina

Moskitosi su potpuno realan i dobar naziv za našu podmlađenu reprezentaciju. Setite se da smo na SP u fudbalu u Nemačkoj bili Lavovi, naravo do utakmice sa Argentinom, kasnije Lavove više niko nije i pominjao ni gledao. Toliko

dice

pre 16 godina

Na stranu to sto bi voleo da gledam reprezentaciju i u pripremnim utakmicama pa da ocenim sam koliko smo dobro ili lose igrali. I na stranu to sto bi voleo da budemo prvi u Evropi, nesto mi tu ne stima. Od cega Moka odmara kljucne igrace, treba da uigrava pvrvu petorku sto vise i da kidamo sve selekcije... Napred nasi kosarkasi...

Slobodan

pre 16 godina

Ma, daj mani te se vise tog odvratnog ,Moskitos'.Non-Stop neke latino-anglosaxon-germanske rijeci.Sta smo mi?Srbi ili nesto drugo.Gdje vam ponos?

klo...

pre 16 godina

Ako neko mkoze da okrene satelitsku antenu na satelit Atlantic Bird 8° zapad, frekvencija 12528 , horizontalno , SR 6111, tu se prenosila utakmica sa francuzima, pa mozda bude i sa grcima!!
Fali nam igrac koji ce da uzme stvar u svoje ruke kada je naj potrebnije, (i to na jedinici prevashodno) kao sto je to bio pr. Djordjevic.
Jaric nikada nije bio vodja ekipe, Gurovic tome nije dorastao (bez obzira na godine), a Milicic nezna ni sta to treba da znaci!!!
Dobro je Dule Ivkovic nedavno izjavio; KOSARKA JE AKADEMSKI SPORT, A MI SMO PALI NA TE GRANE DA NAM SKORO POLA IGRACA IMA JEDVA ZAVRSENU I OSNOVNU SKOLU...
Mislim da ce pravi rezultati doci tek kada ove mlade reprezentacije stasaju (tj. budu zreli igraci), znaci trebalo bi napraviti kontinuitet u stvaranju tima, pa cak i po cenu rezultata (mada licno mislim da nebi bili losi), a ne svake godine praviti novi tim nazovi igraca.
Poslednjih nekoliko godina plivamo u praznom, a mlade reprezentacije konstantno prave dobre rezultate; znaci negde nestima?!?
Ali kako god da je nazad nemozemo, pa mi ostaje samo da pozelim Moki i ostalima da na EP prodju bolje nego na nekolko zadnjih turnira!!!

LJUBLJANA

pre 16 godina

Slovenci su igrali bez NBA igrača Nachbara, Brezca i Vujačiča. Nisu igrali i Bečirovič (Panathinaikos), Tušek (Malaga) i drugi. Lep pozdrav iz Slovenije.

Суморна Слика

pre 16 godina

Довели су (партизан и звезда)Капиджића за председника и од тог момента настаје ЛУДИЛО! Сва дешавања са Вујошевићем и довођење "МОСКИТОСА"(како глупа реч) за тренера репрезентације.Партизан неда својим играчима у репрезентацију, а звезда нема кога да да!
Славнић је апсолутно залутао у кошарку, сем истицања свог ЕГА , човек је незналица. Једноставно је залутао у кошарку.
Овде изгледа ко нема места у Звезди има у репрезентацији.
Са Славнићем и његовим "асвалт" понашањем нема шта да се тражи.Немојте да вас лажу поједини новинари који пишу за један ручак како имамо шансе у Шпанији. Немамо НИКАКВЕ!!!
ЈА САМ СВЕСТАН ,ДО КРАЈА, ДА ЈЕ КОШАРКА У ОВОМ МОМЕНТУ НАЈПРЉАВИЈЕ ДЕШАВАЊЕ У НАШЕМ СПОРТУ, ЗАХВАЉУЈУЋИ КАПИДЖИЋУ, ВУЈОШЕВИЋУ, СЛАВНИЋУ...
УЈЗНИТЕ СЕ СРБИ У ПАМЕТ... "ОД ОВОГА ЛЕБА НЕМА"
А САД АДИООООО!!!!!!!!!!!!
пс. да ли сте видели некад кад ласица удје у амбар са кукурузом,мишеви просто полете, цијучу и беже....ма настане једно лудило..
Е у ту сврху бих волео да видим г.Човића(фмп) на месту председника КСС. А до тада заиста једно велико АДИООО!!

novak

pre 16 godina

Nista strasno,porazi u pripremama ne bole i ne mogu mnogo da nas kostaju ako ispravimo greske koje su uocene.Moka je ispravno postupio sto daje sansu mladjim igracima protiv jaceg protivnika jer ih tako razigrava,i izgleda da uspeva sa Aleksandrovom.Ko god imalo prati basket zna o kakvom je talentu rec.Mile Ilic kao da ne postoji,Labovic je precenjen igrac i ja ga ne bih ni zvao na pripreme jer samo se izvlaci spolja i sutira trojke a nije u stanju nista da uradi ispod kosa.Konkretno ,na ovoj utakmici su poceli Labovic i Ilic ispod kosa i u tom periodu su Slovenci napravili razliku od 10 skokova vise!Tek kad je usao Aleksandrov situacija se popravila i na kraju je Aleksandrov bio prvi skakac sa 9 uhvacenih lopti.Procenat za dva nam je katastrofalan sto znaci da ili nema kontranpada i lakih poena ili da centri ne postizu poene iz reketa.I stvarno nemamo igru ispod reketa.Dok se nije pojavio Aleksandrov sa nekim ucinkom,nismo imali koga da zameni Milicica i Ercega.I necemo ni imati.I samo bih dodao da je Srbija verovatno jedina reprezentacija na EP koja ce imati samo jednog igraca koji je igrao Evroligu,verovatno Tepica.

jrdnmlbrn

pre 16 godina

to ako je jednom moka rekao igracemo kao moskitosi ne treba sad forsirati jer ako je strana rec ne znaci da je treba gurati u upotrebu a meni se cini da moskitosi radije prilici novinarima nego sportistima jer vi ste dosadni kao moskitosi narocito kad niste u pravu.......

Ivan Miljojkovic

pre 16 godina

Ko god da je zasluzan za nadimak "Moskitosi" molim da javno izadje i apeluje na sve sportske novinare u Srbiji da taj uvredljivi naziv povuku iz upotrebe. Jos nesto; zar je moguce da KSS nije imao dovoljno novca da mladjim kategorijama obezbedi ljudske dresove sa aplikacijom malog grba Republike Srbije na majcama?? To sto je naziv drzave ispisan na majcama latinicnim pismom jos i mogu da razumem, mada bih voleo da vidim cirilicni natpis kao sto ga imaju Rusi, ali zar je moguce da ni seniorska ekipa nece nositi srpski grb?? Da li je neko uopste video nove dresove naseg A-tima? Ja trazim svaki dan neki link na internetu, sve sto sam video su neke crvene trening-majce sa aplikacijom firme "Kappa", na TV-u nista od prenosa pripremnih meceva tako da ako neko zna gde to moze da se vidi, molim da ovde postavi "link". Hvala

Петроније

pre 16 godina

Ајде више смарате са тим надимком, ако већ нисмо променили боје у црвено не значи да више нисмо орлови...што се тиче игре...лоше, јако лоше. Прво Мока и није тренер, од тројице наших најбољих играча два су прави индијанци (Гуровић и Миличић) играчи какве је Зоран Савић возао као малу децу (најпростије речено јаки а глупи) а Јарић можда и најбољи играч (у овом саставу репрензетације) једноставно није лидер...на овом првенству да што боље прођемо, а после Муту за селектора, Ђорђевића за помоћника па опет у походе на медаље.

nikola_rs

pre 16 godina

Pa sta je sad braco Srbi, gdje je zapelo!? danas procitah sve komentare za proslu tekmu pa ne mogu da se otmem utisku.. bilo je Gurovic ovako, Jaric onako, dajte klince.. evo klinaca pa samo Erceg nesto dao,ostalih ni na mapi..jednostavno nije vise ni vazno, vazno je da je ovo sto je tu najbolje sto imamo i jedino vrijedno malo postovanja, ako nista drugo..a ovi za kojima svi cvile(Krstic, Pavlovic, Perovic, Rakocevic i ostali Indijanci) ugodno im ljeto i dobre ugovore...

indvidua

pre 16 godina

Mnogi su nas poprskali raznim otrovima.Zasto se vezivati za krvopije,sitne stetocine?Sem ukoliko sami sebe ne zelimo da istrebimo kao sto svako normalan zeli da se resi tih prostih insekata.Mozda smo stvarni bas mi ti "komarci"za sadasnju evropsku kosarku,sto u svakom slucaju nikako nije dobro ali ne zbog naseg kvaliteta vec zbog zatupljenja ove plemenite igre

Sashko

pre 16 godina

Obzirom na odnos najveceg dela igraca prema reprezentaciji, vise se ne moze ni ocekivati. A tek kad pomislim da su nam nosioci igre CICA i MALI CICA, dodje mi da odem da se prijavim u Hag... Dokle bre braco Srbi politika u sportu, kome je i kada to dobro donelo?!

BANE KUMANOVO

pre 16 godina

Nista cudno.Moka je namerno ostavio ove igrace da ne igraju zato sto je znao da ce izgubiti utakmicu i sa njima.Moka bazira igru na Gurovica kako ne moze da svati da on ne moze da bude voga.Gurovic moze da igra dobro samo ako ima oko njega velikih igraca da bude epizodista voga nikako.U koji tim je bio glavni igrac taj tim nista nije osvojio.Moka je bio veliki igrac ali nikad nije bio dobar trenjer.Kultura mu je ista kao kod Gurovica zato ga je stavio kapitena.Iskreno zelim da me demantuju ali tesko.Volim Srpski tim i zelim im uspeh na prvenstvu.

filip_bg

pre 16 godina

nije ovo nista novo...od 2002-ge nismo ostvarili nikakav rezultat,ali haramo zato u mladjim kategorijama...
licno ne znam gde je problem vise nije stvar selektora,vec zelje ,volje...koje medju klincima ima,koji su odrastali uz imena divca,djordjevica,bodiroge...
mislim da se mnogo pridaje vaznost takozvanim igracima koji gledaju sa jedva zavrsenom osnovnom skolom samo prodaju u nba..bolje onda da bagru izbacimo iz reprezentacije pa nek ubacimo klince od 17,18 godina koji hoce da se bore i znaju ,imaju kvalitet pa cemo gubiti mozda i narednioh 5-6 godina al cemo za to vreme da stvorimo jednu novu generaciju dostojnu one iz 90tih...

al trenutno ovo nece izaci na dobro

yftyu

pre 16 godina

Ljudi ne volim da gubim ni u dominama a kamoli u kosarci.Ovo je bre treci poraz.Sutra ako ne pobede Grcku ima ja da se prijavim da igram za reprezentaciju

Dario

pre 16 godina

Serbs brothers, kao sto vidite (a i kako vam nagovijestih)- mrka kapa. Puci cete ne EP kao dinja, a OI mozete gledati posredstvom malih ekrana.
Pokusajte da zamolite Pavlovica! Mozda mu je dosadilo kupanje?

SmiljaPfc

pre 16 godina

Slovenci su mnogo duze u takmicarskoj formi, kolko se secam pobedili su u kini na onom turniru "Bora Stankovic", a jos nismo bili kompletni. Samo napred!

Ivan Drago

pre 16 godina

Nisam skeptik ali sam umjereni optimista kad je reprezentacija u pitanju,kao na moguci problem gledam Moku,kao prvo,cini mi se da covjek odavno nije vodio neki kos.tim pa je malo izgubio ritam,drugo,njegova prica mu se stalno zasniva na nekom nafuravanju,u fazonu stizu MOSKITOSI,cuvajte se!Nisam bas siguran da se ostalim timovima tresu gace.Iskrena zelja mi je da me u potpunosti demantuje,zato i ne zelim da filozofiram previse,sacekacemo jos dvadesetak dana,pa ako stvarno pocnu "piti krv"ostalim repkama eto nama radosti,uglavnom,PUNO SRECE ORLOVI!!!

Trener Luj Van Gal

pre 16 godina

Nadimak moskitosi ili komarci je zbog nasih centara i njihove snage u reketu , misanovic , Erceg , Velickovic...
Mi smo katastrofa i nije mi jasno zasto nisu poslata komplet omladinska ekipa pa da imamo izgovor mladi smo. Mi ni postenog trenera nemamo , cast Moki ali covek nije nikog trenirao 10 godina a vodio postenu ekipu nikad u karijeri. Covek je bio ekstra igrac ali nikad nije imao trenersku karijeru a ima skoro 60 godina. Zeleo bi ih sveg srca da budemo prvaci , ali to su samo zelje u ovom trenutku najbolje sto mozemo da se nadamo da se borimo izmedju 9-12 mesta jer nam je realno tu negde i mesto. Ova deca kad sazru malo , mozda nesto i bude ali neverujem. Uzmimo primer malog Rubia (1990) on vec dve sezone igra Evroligu ( ne sedi nego igra 15-20minuta) , Nas macvan igra I-b ligu. O cemu mi pricamo, i tek za 2 godine mozda zaigra nesto ozbiljnije kao uleb kup. Ocajan je prelaz kod nas iz mladjih kategorija u seniore , a i sve se slabije radi u mladjim kategorijama. FMp , Zvezda i Partizan svi su unistivaci nase kosarke na svoje nacine.
1. Fmp u jednoj generaciji izmeni 30 igraca , stvori 2 polutana i upropasti 28 igraca.
Labovic, Raduljica , Macvan , Musli , 4 najperspektivnija centra u svojim kategorijama , svi bi trebali da igraju ove godine Uleb kup po bar 20 minuta ali kako ako bude jedan igrao.
2. Zvezda
Kupuje se manje od Fmp-a , ali za razliku od Fmp-a tamo se bas nista neradi , ni neki polutan da ispadne , koje Zvezdino dete je izaslo iz zvezdine skole , nitijedno. A u seniorskom timu ako i doje neki dobije da igra na pola kasikice.
3. Partizan
Trenutno najmanje kupuje igrace i uzima ono sto mu treba.Relativno dobro se radi , ali postoji drugi problem , boli ih za reprezentaciju i ti igraci nece da igraju . Partizan mnogo radi sa sudijama i to se videlo prethodnih godina, ne pricam o zadnjoj sezoni jer je rezultat bio realan. Guraju se crnogorci .
Pored ta tri kluba krivci su trenerski lobiji jer ako se malo bolje pogleda isti ljudi se non stop menjaju. Krive su i sudije koje imaju neki svoj kriterijum umesto da sude kako se sudi napolju , pa non stop imamo osecaj da nas napolju kradu. Kriv je savez sto dozvoljava zonu da se igra u mladjim kategorijama ,sto donosi rezultat,gledaj nase mlade reprezentacije , ali obogaljuje igraca za sva vremena , koji vrhunski igrac je u skorije vreme izasao iz nase skole.
Mnogo toga ne valja i sve se to oslikava u seniorskoj reprezentaciji. Dok god se voda bude presipala iz supljeg u prazno , rezultata nece biti.

Marko

pre 16 godina

Ja sam se sad vratio sa ove utakmice i moram priznati da sam bas razocaran rezultatom. Slovenci su bili mnogo bolji od nasih. Bez Milicica, Gurovica i Jarica nas tim je delovao izgubljen. Los procenat u sutu i za dva poena je posledica toga sto nasi klinci nisu uspevali da konstruisu napad pa se sutiralo cesto katastrofalno u zadnjim secundama. Mile Ilic me je najvise razocarao ...

dak

pre 16 godina

Neznam kako se vama cini ali ovi nasi mladi ne igraju kako se ocekuje. Ocekivao sam puno vise od Tedosica i Labovica a oni bas nista da pokazu!Narocito me razocarao Teodosic, da li nije dorastao "odraslim" ili nije u formi poslije dobrih igara i titule MVP Evropskog prvenstva za mlade. Nadam se da ce popraviti igru do pocetka utakmice. Sjecam se cuvenog turnira u Beogradu kada smo izgubili sve tri pripremne utakmice otisli u Indijanapolis i osvojili zlato.Zadnje zlato prije 5 godina!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Konacno da komentarisanje reprezentacije bude pozitivno, to me raduje.

Moka zna sta radi, to mi i cale stalno govori. Danas je covek uigravao ostale a odmarao one iskusne i trenutno nase najkvalitetnije Moskitose odnosno igrace.

Bice Moakitosi dobri, sutra cemo verovatno izgubiti utakmicu ali cemo se zato uigrati i to je ono sto je i bitno.

Napred Moskitosi ! (nadimak je super!)

NOSTRADAMUS

pre 16 godina

Srbija nije prošla grupnu fazu, jer kao što se i očekivalo trener je odmarao Gurovića ,Jarića i Miličića. Ipak je to samo evropsko prvenstvo!

SkySheriff

pre 16 godina

Dobro,ipak nisu ugrala 3 najiskusnija igraca.A i po briju poena onih koji su igrali vidi se da je moka rasporedio minutazu i da su svi igrali.Cilj ovih pripremnih meceva i jeste da se ekipa uigra.Bice mnogo bolj na EP.

Aircanada

pre 16 godina

nekako sam uspeo da preskocim deo razvoja nase kosarke kada smo dobili nadimak moskitosi..
moze li neko da mi pojasni otkud tako lep i mocan nadimak?
hvala

Aleksandar

pre 16 godina

Koja je svrha ovolikog kritiziranja. Gospodo ovo je cist defetizam. Neki od ovih sto komentarisu stvarno provociraju neznanjem. Pozdrav za A-selekciju Srbije i za selektora Moku Slavnica. Sve najbolje. SRBIJA

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Sve u svemu lose...ispucavanje, slaba odbrana, puno koseva.
Bez najbolje trojke...tesko.
Live score mozete pratiti ovde http://live.basketfrance.com/ NAPRED NASI!!!!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je koliko ljudi potrce da kritikuju a da pre toga ne procitaju sve pazljivo i odmere svoje reci. Slovenci su izveli sastav koji im ide na EP, juce su pobedili Grcku sa 10-11 razlike a Grci su zvanicni prvaci Evrope. Nasi su igrali bez trojice nosilaca igre (ove reprezentacije). Sve to ne mora nista da znaci, jedino je vazno kako ce ko tempirati formu i sta ce biti na EP.
Ono sto mene zabrinjava je nervoza kod Moke (a to prenosi i na igrace). Ma sta on pricao sasvim je sigurno da zeli da postigne uspeh tj. neki zapazeniji rezultat i time ucutka sve kriticare kojih je jako mnogo. U toj zelji izgleda da ne moze da se obuzda sto nije dobro. Svi treba da budemo svesni da zbog losih rezultata poslednjih godina nemamo kredibilitet i respekt ni kod protivnika ni kod sudija i da treba da se naviknemo i izdrzimo diskutabilne odluke sudija i na samom EP a kamoli na ovakvim turnirima gde domacinu sudi domaci sudija i slicno.

Valjak

pre 16 godina

Nije dobro da gubimo, ali zar je iko ocekivao nesto od ove reprezentacije? Nema razloga za kritike makar dok traju pripreme. Treba jako malo da ovi klinci postanu vrhunski kosarkasi, i to moze da se desi bas na EP ako budemo dobijali vazne utakmice. Znaci, niko od njih ne treba nista da ocekuje, jer smo objektivno losi, ali treba da postoji nada i vera da mozemo da dokazemo suprotno u odlucujucim utakmicama. Bez toga sport ne bi imao smisla.

Небојша

pre 16 godina

Лично имам пуно повеење у репрезентацију и селектора Моку који можда није врхунски тренер али је сигурно велики позитивни фрик који нам је био потребан као инјекција адреналина. Једно су припремне утакмице, овде се бруси форма, испробавају варијанте све у циљу да би се до почетка ЕПа форма била на довољном нивоу.
Подсећања ради исто 2002. репрезентација са Дивцем, Стојаковићем, Бодирогом, Јарићем, Гуровићем је изгубила све три утакмице припремног турнира у Београду па је касније постала шампион света а исто тако смо пред Олимпијаду све прангијали на припремама па смо га на олимпијском турниру угасили...

Zeka peka

pre 16 godina

Ovi porazi su dobri ako Moka i igraci budu izvukli pouke gde skripi i isprave greske u buducim mecevima. Ako to urade i maksimalno se svi zaloze mislim da ce rezultat doci...

branko

pre 16 godina

Ne znam da li treba da ponovo dozivimo krah da bi svi shvatili ko je Moka! Zelim sve najbolje nasima,sto je i normalno,ali sa Mokom i Jaricem...bice jaaaaako tesko u Peking...A onaj Rasic sto prica :nismo iskusni al' smo zato mladi pa cemo igrati atomsku odbranu,presing do koske,a ono...po 50 poena za poluvreme...Daj Boze da nisam u pravu!!!

dovla

pre 16 godina

Ne znam šta reći, koliko vidim, našu najbolju trojku je Moka odmarao dok su kod Slovenaca svi igrali, ajde recimo da je to jedan od razloga što smo izgubili 1 3 razlike od dotičnih, ali i bez te naše ''trojke'' nebi smeli ovako da prolazimo protiv ovakvih reprezentacija, a kad bolje razmislim mi izgleda još uvek živimo u prošlosti i ne shvatamo da je i naša DANAŠNJA repka jedna od onih prosečnih, recimo malo iznad proseka, ali bilo kako bilo ja sam uvek uz njih i uvek ću i biti, napred momci pa šta nam Bog da, ČUVA BOG SRBINA SVOG, AJMO MOMCI ZA KRALJA I OTADŽBINU, SRBIJAAAA!!!

djole orindj

pre 16 godina

bilo bi lepo ako biste u buducnosti stavljali i rezultate po cetvrtinama u izvestajima sa pripremnih utakmica. naravno, malo vise detalja nikad nije na odmet :)
veliki pozdrav za sportsko odeljenje b92 i poseban pozdrav za sve zabrinute navijace nase reprezentacije bizarnog nadimka :))

klo...

pre 16 godina

Samo se nadam da Moka zna sta radi, u svakom slucaju pravo svetlo stanja naseg tima cemo videti za nesto manje od mesec dana! Ako je suditi po onoj staroj; po jutru se..., onda nam se nepise dobro. Ali bilo kako bilo Moka i ceo tim ima moju podrsku!!!
pozdrav, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA,...

Nenad

pre 16 godina

Ovo je druga utkamica koja se gubi i gde je protivnicka ekipa vodila sa vise od 10 razlike , sto govori da kada jurimo rezultat i nismo bas nesto jaki,Slovenija ima jos gore probleme nego mi sa ekipom imaju samo 13 igraca na raspolaganju, imamo te padove u igri pocetkom 3/4 , zanima me ko ce to da odpadne ,problem je sto u ekipi ima 3,4 igrarca koji su sigurni , ovo ostalo da svako odpadne ne bi se izenadio .Kakav ucinak imaju Radivojevic , ili Misanovic, Ilic,Velickovic,Rasic.Ne moze ni jedna ekupia da se osloni na 2 ili 3 igraca u stvari moze ako je u toj ekupi Dzordan sa Pipenom . Ali mi taj kvalitet nemamo , pa cak ni zlatne generacije nisu tako igrale . uvek mora neko da proradi.Jos nesto smena generacije je obicna manipulacija pa pola igraca bi sada odpali sa spiska da su tu oni koji trebaju da budu .Sakota je kobajagi napravio smenu , a ti igraci nisu hteli da igraju ili nisu znali da treba da igruju.Zasto igra Parker ili Novicki sta kao oni nisu umorni, ili nemaju kampove ili obaveze .Ja ne znam u kom je stanju Krstovic , ali mislim da bi covek bas trebo da igra na ovom prvenstvu da udje u takmicarski ritam , ali sta je tu je nisam na njegovom mestu .Pamtim samo izjavu od njega 2005, "Lepo su me savetovali iz tima da ne igram" toliko. nadam se ipak uspehu kakvim takvim. pozdrav

scarface

pre 16 godina

Jesu ov prijateljske utakmice, ali ono sto me brine je sto smo u svim statistickim elementima losiji od protivnika. I Francuzi i Slovenci su imali daleko vise skokova i asistencija od nase ekipe. Sut je posebna prica. Dok je protivnik na oko 50% mi smo na 35% suta iz igre. Ni bacanja nam nisu jaca strana. Uz sve ovo primamo mnogo poena. Protiv Hrvata u drugom poluvremenu 50 poena, protiv Francuza u prvih dvadeset minuta 49, a danas protiv Slovenaca 44. Ovo ne izgleda dobro.

djole orindj

pre 16 godina

bilo bi lepo ako biste u buducnosti stavljali i rezultate po cetvrtinama u izvestajima sa pripremnih utakmica. naravno, malo vise detalja nikad nije na odmet :)
veliki pozdrav za sportsko odeljenje b92 i poseban pozdrav za sve zabrinute navijace nase reprezentacije bizarnog nadimka :))

dovla

pre 16 godina

Ne znam šta reći, koliko vidim, našu najbolju trojku je Moka odmarao dok su kod Slovenaca svi igrali, ajde recimo da je to jedan od razloga što smo izgubili 1 3 razlike od dotičnih, ali i bez te naše ''trojke'' nebi smeli ovako da prolazimo protiv ovakvih reprezentacija, a kad bolje razmislim mi izgleda još uvek živimo u prošlosti i ne shvatamo da je i naša DANAŠNJA repka jedna od onih prosečnih, recimo malo iznad proseka, ali bilo kako bilo ja sam uvek uz njih i uvek ću i biti, napred momci pa šta nam Bog da, ČUVA BOG SRBINA SVOG, AJMO MOMCI ZA KRALJA I OTADŽBINU, SRBIJAAAA!!!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je koliko ljudi potrce da kritikuju a da pre toga ne procitaju sve pazljivo i odmere svoje reci. Slovenci su izveli sastav koji im ide na EP, juce su pobedili Grcku sa 10-11 razlike a Grci su zvanicni prvaci Evrope. Nasi su igrali bez trojice nosilaca igre (ove reprezentacije). Sve to ne mora nista da znaci, jedino je vazno kako ce ko tempirati formu i sta ce biti na EP.
Ono sto mene zabrinjava je nervoza kod Moke (a to prenosi i na igrace). Ma sta on pricao sasvim je sigurno da zeli da postigne uspeh tj. neki zapazeniji rezultat i time ucutka sve kriticare kojih je jako mnogo. U toj zelji izgleda da ne moze da se obuzda sto nije dobro. Svi treba da budemo svesni da zbog losih rezultata poslednjih godina nemamo kredibilitet i respekt ni kod protivnika ni kod sudija i da treba da se naviknemo i izdrzimo diskutabilne odluke sudija i na samom EP a kamoli na ovakvim turnirima gde domacinu sudi domaci sudija i slicno.

Trener Luj Van Gal

pre 16 godina

Nadimak moskitosi ili komarci je zbog nasih centara i njihove snage u reketu , misanovic , Erceg , Velickovic...
Mi smo katastrofa i nije mi jasno zasto nisu poslata komplet omladinska ekipa pa da imamo izgovor mladi smo. Mi ni postenog trenera nemamo , cast Moki ali covek nije nikog trenirao 10 godina a vodio postenu ekipu nikad u karijeri. Covek je bio ekstra igrac ali nikad nije imao trenersku karijeru a ima skoro 60 godina. Zeleo bi ih sveg srca da budemo prvaci , ali to su samo zelje u ovom trenutku najbolje sto mozemo da se nadamo da se borimo izmedju 9-12 mesta jer nam je realno tu negde i mesto. Ova deca kad sazru malo , mozda nesto i bude ali neverujem. Uzmimo primer malog Rubia (1990) on vec dve sezone igra Evroligu ( ne sedi nego igra 15-20minuta) , Nas macvan igra I-b ligu. O cemu mi pricamo, i tek za 2 godine mozda zaigra nesto ozbiljnije kao uleb kup. Ocajan je prelaz kod nas iz mladjih kategorija u seniore , a i sve se slabije radi u mladjim kategorijama. FMp , Zvezda i Partizan svi su unistivaci nase kosarke na svoje nacine.
1. Fmp u jednoj generaciji izmeni 30 igraca , stvori 2 polutana i upropasti 28 igraca.
Labovic, Raduljica , Macvan , Musli , 4 najperspektivnija centra u svojim kategorijama , svi bi trebali da igraju ove godine Uleb kup po bar 20 minuta ali kako ako bude jedan igrao.
2. Zvezda
Kupuje se manje od Fmp-a , ali za razliku od Fmp-a tamo se bas nista neradi , ni neki polutan da ispadne , koje Zvezdino dete je izaslo iz zvezdine skole , nitijedno. A u seniorskom timu ako i doje neki dobije da igra na pola kasikice.
3. Partizan
Trenutno najmanje kupuje igrace i uzima ono sto mu treba.Relativno dobro se radi , ali postoji drugi problem , boli ih za reprezentaciju i ti igraci nece da igraju . Partizan mnogo radi sa sudijama i to se videlo prethodnih godina, ne pricam o zadnjoj sezoni jer je rezultat bio realan. Guraju se crnogorci .
Pored ta tri kluba krivci su trenerski lobiji jer ako se malo bolje pogleda isti ljudi se non stop menjaju. Krive su i sudije koje imaju neki svoj kriterijum umesto da sude kako se sudi napolju , pa non stop imamo osecaj da nas napolju kradu. Kriv je savez sto dozvoljava zonu da se igra u mladjim kategorijama ,sto donosi rezultat,gledaj nase mlade reprezentacije , ali obogaljuje igraca za sva vremena , koji vrhunski igrac je u skorije vreme izasao iz nase skole.
Mnogo toga ne valja i sve se to oslikava u seniorskoj reprezentaciji. Dok god se voda bude presipala iz supljeg u prazno , rezultata nece biti.

Aircanada

pre 16 godina

nekako sam uspeo da preskocim deo razvoja nase kosarke kada smo dobili nadimak moskitosi..
moze li neko da mi pojasni otkud tako lep i mocan nadimak?
hvala

klo...

pre 16 godina

Samo se nadam da Moka zna sta radi, u svakom slucaju pravo svetlo stanja naseg tima cemo videti za nesto manje od mesec dana! Ako je suditi po onoj staroj; po jutru se..., onda nam se nepise dobro. Ali bilo kako bilo Moka i ceo tim ima moju podrsku!!!
pozdrav, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA,...

Nenad

pre 16 godina

Ovo je druga utkamica koja se gubi i gde je protivnicka ekipa vodila sa vise od 10 razlike , sto govori da kada jurimo rezultat i nismo bas nesto jaki,Slovenija ima jos gore probleme nego mi sa ekipom imaju samo 13 igraca na raspolaganju, imamo te padove u igri pocetkom 3/4 , zanima me ko ce to da odpadne ,problem je sto u ekipi ima 3,4 igrarca koji su sigurni , ovo ostalo da svako odpadne ne bi se izenadio .Kakav ucinak imaju Radivojevic , ili Misanovic, Ilic,Velickovic,Rasic.Ne moze ni jedna ekupia da se osloni na 2 ili 3 igraca u stvari moze ako je u toj ekupi Dzordan sa Pipenom . Ali mi taj kvalitet nemamo , pa cak ni zlatne generacije nisu tako igrale . uvek mora neko da proradi.Jos nesto smena generacije je obicna manipulacija pa pola igraca bi sada odpali sa spiska da su tu oni koji trebaju da budu .Sakota je kobajagi napravio smenu , a ti igraci nisu hteli da igraju ili nisu znali da treba da igruju.Zasto igra Parker ili Novicki sta kao oni nisu umorni, ili nemaju kampove ili obaveze .Ja ne znam u kom je stanju Krstovic , ali mislim da bi covek bas trebo da igra na ovom prvenstvu da udje u takmicarski ritam , ali sta je tu je nisam na njegovom mestu .Pamtim samo izjavu od njega 2005, "Lepo su me savetovali iz tima da ne igram" toliko. nadam se ipak uspehu kakvim takvim. pozdrav

SkySheriff

pre 16 godina

Dobro,ipak nisu ugrala 3 najiskusnija igraca.A i po briju poena onih koji su igrali vidi se da je moka rasporedio minutazu i da su svi igrali.Cilj ovih pripremnih meceva i jeste da se ekipa uigra.Bice mnogo bolj na EP.

Aleksandar

pre 16 godina

Koja je svrha ovolikog kritiziranja. Gospodo ovo je cist defetizam. Neki od ovih sto komentarisu stvarno provociraju neznanjem. Pozdrav za A-selekciju Srbije i za selektora Moku Slavnica. Sve najbolje. SRBIJA

Небојша

pre 16 godina

Лично имам пуно повеење у репрезентацију и селектора Моку који можда није врхунски тренер али је сигурно велики позитивни фрик који нам је био потребан као инјекција адреналина. Једно су припремне утакмице, овде се бруси форма, испробавају варијанте све у циљу да би се до почетка ЕПа форма била на довољном нивоу.
Подсећања ради исто 2002. репрезентација са Дивцем, Стојаковићем, Бодирогом, Јарићем, Гуровићем је изгубила све три утакмице припремног турнира у Београду па је касније постала шампион света а исто тако смо пред Олимпијаду све прангијали на припремама па смо га на олимпијском турниру угасили...

Valjak

pre 16 godina

Nije dobro da gubimo, ali zar je iko ocekivao nesto od ove reprezentacije? Nema razloga za kritike makar dok traju pripreme. Treba jako malo da ovi klinci postanu vrhunski kosarkasi, i to moze da se desi bas na EP ako budemo dobijali vazne utakmice. Znaci, niko od njih ne treba nista da ocekuje, jer smo objektivno losi, ali treba da postoji nada i vera da mozemo da dokazemo suprotno u odlucujucim utakmicama. Bez toga sport ne bi imao smisla.

scarface

pre 16 godina

Jesu ov prijateljske utakmice, ali ono sto me brine je sto smo u svim statistickim elementima losiji od protivnika. I Francuzi i Slovenci su imali daleko vise skokova i asistencija od nase ekipe. Sut je posebna prica. Dok je protivnik na oko 50% mi smo na 35% suta iz igre. Ni bacanja nam nisu jaca strana. Uz sve ovo primamo mnogo poena. Protiv Hrvata u drugom poluvremenu 50 poena, protiv Francuza u prvih dvadeset minuta 49, a danas protiv Slovenaca 44. Ovo ne izgleda dobro.

branko

pre 16 godina

Ne znam da li treba da ponovo dozivimo krah da bi svi shvatili ko je Moka! Zelim sve najbolje nasima,sto je i normalno,ali sa Mokom i Jaricem...bice jaaaaako tesko u Peking...A onaj Rasic sto prica :nismo iskusni al' smo zato mladi pa cemo igrati atomsku odbranu,presing do koske,a ono...po 50 poena za poluvreme...Daj Boze da nisam u pravu!!!

Петроније

pre 16 godina

Ајде више смарате са тим надимком, ако већ нисмо променили боје у црвено не значи да више нисмо орлови...што се тиче игре...лоше, јако лоше. Прво Мока и није тренер, од тројице наших најбољих играча два су прави индијанци (Гуровић и Миличић) играчи какве је Зоран Савић возао као малу децу (најпростије речено јаки а глупи) а Јарић можда и најбољи играч (у овом саставу репрензетације) једноставно није лидер...на овом првенству да што боље прођемо, а после Муту за селектора, Ђорђевића за помоћника па опет у походе на медаље.

Ivan Drago

pre 16 godina

Nisam skeptik ali sam umjereni optimista kad je reprezentacija u pitanju,kao na moguci problem gledam Moku,kao prvo,cini mi se da covjek odavno nije vodio neki kos.tim pa je malo izgubio ritam,drugo,njegova prica mu se stalno zasniva na nekom nafuravanju,u fazonu stizu MOSKITOSI,cuvajte se!Nisam bas siguran da se ostalim timovima tresu gace.Iskrena zelja mi je da me u potpunosti demantuje,zato i ne zelim da filozofiram previse,sacekacemo jos dvadesetak dana,pa ako stvarno pocnu "piti krv"ostalim repkama eto nama radosti,uglavnom,PUNO SRECE ORLOVI!!!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Konacno da komentarisanje reprezentacije bude pozitivno, to me raduje.

Moka zna sta radi, to mi i cale stalno govori. Danas je covek uigravao ostale a odmarao one iskusne i trenutno nase najkvalitetnije Moskitose odnosno igrace.

Bice Moakitosi dobri, sutra cemo verovatno izgubiti utakmicu ali cemo se zato uigrati i to je ono sto je i bitno.

Napred Moskitosi ! (nadimak je super!)

Marko

pre 16 godina

Ja sam se sad vratio sa ove utakmice i moram priznati da sam bas razocaran rezultatom. Slovenci su bili mnogo bolji od nasih. Bez Milicica, Gurovica i Jarica nas tim je delovao izgubljen. Los procenat u sutu i za dva poena je posledica toga sto nasi klinci nisu uspevali da konstruisu napad pa se sutiralo cesto katastrofalno u zadnjim secundama. Mile Ilic me je najvise razocarao ...

nikola_rs

pre 16 godina

Pa sta je sad braco Srbi, gdje je zapelo!? danas procitah sve komentare za proslu tekmu pa ne mogu da se otmem utisku.. bilo je Gurovic ovako, Jaric onako, dajte klince.. evo klinaca pa samo Erceg nesto dao,ostalih ni na mapi..jednostavno nije vise ni vazno, vazno je da je ovo sto je tu najbolje sto imamo i jedino vrijedno malo postovanja, ako nista drugo..a ovi za kojima svi cvile(Krstic, Pavlovic, Perovic, Rakocevic i ostali Indijanci) ugodno im ljeto i dobre ugovore...

jrdnmlbrn

pre 16 godina

to ako je jednom moka rekao igracemo kao moskitosi ne treba sad forsirati jer ako je strana rec ne znaci da je treba gurati u upotrebu a meni se cini da moskitosi radije prilici novinarima nego sportistima jer vi ste dosadni kao moskitosi narocito kad niste u pravu.......

Razum i bezumlje

pre 16 godina

Moskitosi su potpuno realan i dobar naziv za našu podmlađenu reprezentaciju. Setite se da smo na SP u fudbalu u Nemačkoj bili Lavovi, naravo do utakmice sa Argentinom, kasnije Lavove više niko nije i pominjao ni gledao. Toliko

dice

pre 16 godina

Na stranu to sto bi voleo da gledam reprezentaciju i u pripremnim utakmicama pa da ocenim sam koliko smo dobro ili lose igrali. I na stranu to sto bi voleo da budemo prvi u Evropi, nesto mi tu ne stima. Od cega Moka odmara kljucne igrace, treba da uigrava pvrvu petorku sto vise i da kidamo sve selekcije... Napred nasi kosarkasi...

NOSTRADAMUS

pre 16 godina

Srbija nije prošla grupnu fazu, jer kao što se i očekivalo trener je odmarao Gurovića ,Jarića i Miličića. Ipak je to samo evropsko prvenstvo!

SmiljaPfc

pre 16 godina

Slovenci su mnogo duze u takmicarskoj formi, kolko se secam pobedili su u kini na onom turniru "Bora Stankovic", a jos nismo bili kompletni. Samo napred!

BANE KUMANOVO

pre 16 godina

Nista cudno.Moka je namerno ostavio ove igrace da ne igraju zato sto je znao da ce izgubiti utakmicu i sa njima.Moka bazira igru na Gurovica kako ne moze da svati da on ne moze da bude voga.Gurovic moze da igra dobro samo ako ima oko njega velikih igraca da bude epizodista voga nikako.U koji tim je bio glavni igrac taj tim nista nije osvojio.Moka je bio veliki igrac ali nikad nije bio dobar trenjer.Kultura mu je ista kao kod Gurovica zato ga je stavio kapitena.Iskreno zelim da me demantuju ali tesko.Volim Srpski tim i zelim im uspeh na prvenstvu.

Ivan Miljojkovic

pre 16 godina

Ko god da je zasluzan za nadimak "Moskitosi" molim da javno izadje i apeluje na sve sportske novinare u Srbiji da taj uvredljivi naziv povuku iz upotrebe. Jos nesto; zar je moguce da KSS nije imao dovoljno novca da mladjim kategorijama obezbedi ljudske dresove sa aplikacijom malog grba Republike Srbije na majcama?? To sto je naziv drzave ispisan na majcama latinicnim pismom jos i mogu da razumem, mada bih voleo da vidim cirilicni natpis kao sto ga imaju Rusi, ali zar je moguce da ni seniorska ekipa nece nositi srpski grb?? Da li je neko uopste video nove dresove naseg A-tima? Ja trazim svaki dan neki link na internetu, sve sto sam video su neke crvene trening-majce sa aplikacijom firme "Kappa", na TV-u nista od prenosa pripremnih meceva tako da ako neko zna gde to moze da se vidi, molim da ovde postavi "link". Hvala

Zeka peka

pre 16 godina

Ovi porazi su dobri ako Moka i igraci budu izvukli pouke gde skripi i isprave greske u buducim mecevima. Ako to urade i maksimalno se svi zaloze mislim da ce rezultat doci...

dak

pre 16 godina

Neznam kako se vama cini ali ovi nasi mladi ne igraju kako se ocekuje. Ocekivao sam puno vise od Tedosica i Labovica a oni bas nista da pokazu!Narocito me razocarao Teodosic, da li nije dorastao "odraslim" ili nije u formi poslije dobrih igara i titule MVP Evropskog prvenstva za mlade. Nadam se da ce popraviti igru do pocetka utakmice. Sjecam se cuvenog turnira u Beogradu kada smo izgubili sve tri pripremne utakmice otisli u Indijanapolis i osvojili zlato.Zadnje zlato prije 5 godina!

Dario

pre 16 godina

Serbs brothers, kao sto vidite (a i kako vam nagovijestih)- mrka kapa. Puci cete ne EP kao dinja, a OI mozete gledati posredstvom malih ekrana.
Pokusajte da zamolite Pavlovica! Mozda mu je dosadilo kupanje?

yftyu

pre 16 godina

Ljudi ne volim da gubim ni u dominama a kamoli u kosarci.Ovo je bre treci poraz.Sutra ako ne pobede Grcku ima ja da se prijavim da igram za reprezentaciju

Sashko

pre 16 godina

Obzirom na odnos najveceg dela igraca prema reprezentaciji, vise se ne moze ni ocekivati. A tek kad pomislim da su nam nosioci igre CICA i MALI CICA, dodje mi da odem da se prijavim u Hag... Dokle bre braco Srbi politika u sportu, kome je i kada to dobro donelo?!

novak

pre 16 godina

Nista strasno,porazi u pripremama ne bole i ne mogu mnogo da nas kostaju ako ispravimo greske koje su uocene.Moka je ispravno postupio sto daje sansu mladjim igracima protiv jaceg protivnika jer ih tako razigrava,i izgleda da uspeva sa Aleksandrovom.Ko god imalo prati basket zna o kakvom je talentu rec.Mile Ilic kao da ne postoji,Labovic je precenjen igrac i ja ga ne bih ni zvao na pripreme jer samo se izvlaci spolja i sutira trojke a nije u stanju nista da uradi ispod kosa.Konkretno ,na ovoj utakmici su poceli Labovic i Ilic ispod kosa i u tom periodu su Slovenci napravili razliku od 10 skokova vise!Tek kad je usao Aleksandrov situacija se popravila i na kraju je Aleksandrov bio prvi skakac sa 9 uhvacenih lopti.Procenat za dva nam je katastrofalan sto znaci da ili nema kontranpada i lakih poena ili da centri ne postizu poene iz reketa.I stvarno nemamo igru ispod reketa.Dok se nije pojavio Aleksandrov sa nekim ucinkom,nismo imali koga da zameni Milicica i Ercega.I necemo ni imati.I samo bih dodao da je Srbija verovatno jedina reprezentacija na EP koja ce imati samo jednog igraca koji je igrao Evroligu,verovatno Tepica.

Суморна Слика

pre 16 godina

Довели су (партизан и звезда)Капиджића за председника и од тог момента настаје ЛУДИЛО! Сва дешавања са Вујошевићем и довођење "МОСКИТОСА"(како глупа реч) за тренера репрезентације.Партизан неда својим играчима у репрезентацију, а звезда нема кога да да!
Славнић је апсолутно залутао у кошарку, сем истицања свог ЕГА , човек је незналица. Једноставно је залутао у кошарку.
Овде изгледа ко нема места у Звезди има у репрезентацији.
Са Славнићем и његовим "асвалт" понашањем нема шта да се тражи.Немојте да вас лажу поједини новинари који пишу за један ручак како имамо шансе у Шпанији. Немамо НИКАКВЕ!!!
ЈА САМ СВЕСТАН ,ДО КРАЈА, ДА ЈЕ КОШАРКА У ОВОМ МОМЕНТУ НАЈПРЉАВИЈЕ ДЕШАВАЊЕ У НАШЕМ СПОРТУ, ЗАХВАЉУЈУЋИ КАПИДЖИЋУ, ВУЈОШЕВИЋУ, СЛАВНИЋУ...
УЈЗНИТЕ СЕ СРБИ У ПАМЕТ... "ОД ОВОГА ЛЕБА НЕМА"
А САД АДИООООО!!!!!!!!!!!!
пс. да ли сте видели некад кад ласица удје у амбар са кукурузом,мишеви просто полете, цијучу и беже....ма настане једно лудило..
Е у ту сврху бих волео да видим г.Човића(фмп) на месту председника КСС. А до тада заиста једно велико АДИООО!!

klo...

pre 16 godina

Ako neko mkoze da okrene satelitsku antenu na satelit Atlantic Bird 8° zapad, frekvencija 12528 , horizontalno , SR 6111, tu se prenosila utakmica sa francuzima, pa mozda bude i sa grcima!!
Fali nam igrac koji ce da uzme stvar u svoje ruke kada je naj potrebnije, (i to na jedinici prevashodno) kao sto je to bio pr. Djordjevic.
Jaric nikada nije bio vodja ekipe, Gurovic tome nije dorastao (bez obzira na godine), a Milicic nezna ni sta to treba da znaci!!!
Dobro je Dule Ivkovic nedavno izjavio; KOSARKA JE AKADEMSKI SPORT, A MI SMO PALI NA TE GRANE DA NAM SKORO POLA IGRACA IMA JEDVA ZAVRSENU I OSNOVNU SKOLU...
Mislim da ce pravi rezultati doci tek kada ove mlade reprezentacije stasaju (tj. budu zreli igraci), znaci trebalo bi napraviti kontinuitet u stvaranju tima, pa cak i po cenu rezultata (mada licno mislim da nebi bili losi), a ne svake godine praviti novi tim nazovi igraca.
Poslednjih nekoliko godina plivamo u praznom, a mlade reprezentacije konstantno prave dobre rezultate; znaci negde nestima?!?
Ali kako god da je nazad nemozemo, pa mi ostaje samo da pozelim Moki i ostalima da na EP prodju bolje nego na nekolko zadnjih turnira!!!

Slobodan

pre 16 godina

Ma, daj mani te se vise tog odvratnog ,Moskitos'.Non-Stop neke latino-anglosaxon-germanske rijeci.Sta smo mi?Srbi ili nesto drugo.Gdje vam ponos?

pedja

pre 16 godina

Reprezentacija Srbije, moskitosi? Sta je to, jel su to komarci? Uzasno! Dobro da se ne zovemo buve ili vaske... Treba se malo zamisliti, da li nazov treba da bude nesto tako banalno!

Beli Orlovi!

francuz

pre 16 godina

@Ivan Miljojkovic
ovde mozes videti sve slike sa utakmice protiv Francuza, a na nekoliko slika se dobro vidi dres nase reprezentacije:
http://sigbasket.fr/photos-matchs/tournoi07/france-serbie/

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Sve u svemu lose...ispucavanje, slaba odbrana, puno koseva.
Bez najbolje trojke...tesko.
Live score mozete pratiti ovde http://live.basketfrance.com/ NAPRED NASI!!!!

filip_bg

pre 16 godina

nije ovo nista novo...od 2002-ge nismo ostvarili nikakav rezultat,ali haramo zato u mladjim kategorijama...
licno ne znam gde je problem vise nije stvar selektora,vec zelje ,volje...koje medju klincima ima,koji su odrastali uz imena divca,djordjevica,bodiroge...
mislim da se mnogo pridaje vaznost takozvanim igracima koji gledaju sa jedva zavrsenom osnovnom skolom samo prodaju u nba..bolje onda da bagru izbacimo iz reprezentacije pa nek ubacimo klince od 17,18 godina koji hoce da se bore i znaju ,imaju kvalitet pa cemo gubiti mozda i narednioh 5-6 godina al cemo za to vreme da stvorimo jednu novu generaciju dostojnu one iz 90tih...

al trenutno ovo nece izaci na dobro

indvidua

pre 16 godina

Mnogi su nas poprskali raznim otrovima.Zasto se vezivati za krvopije,sitne stetocine?Sem ukoliko sami sebe ne zelimo da istrebimo kao sto svako normalan zeli da se resi tih prostih insekata.Mozda smo stvarni bas mi ti "komarci"za sadasnju evropsku kosarku,sto u svakom slucaju nikako nije dobro ali ne zbog naseg kvaliteta vec zbog zatupljenja ove plemenite igre

LJUBLJANA

pre 16 godina

Slovenci su igrali bez NBA igrača Nachbara, Brezca i Vujačiča. Nisu igrali i Bečirovič (Panathinaikos), Tušek (Malaga) i drugi. Lep pozdrav iz Slovenije.

Tixi

pre 16 godina

Moskitosi, bumbari, zunzare, bambusi... Kakve to veze ima?! Zovi kako hoćeš, ali daj da već jednom konsoliduju redove i uzmu se u pamet! Može Moka izjaviti i kako ćemo sve dobiti sa po 20-ak razlike i postati prvaci Evrope, ali mislim da i sam nakon te izjave vidi da je to ortodoksna glupost. Želje su jedno a mogućnosti nešto sasvim deseto. Sada je već, kao, i zabrinut. Pa što je zabrinut ako je uveren u snagu tima? Bez trojice "ključnih" - jad i beda! A šta kada neki od njih "popije" 5 ličnih ili ne daj bože isključenje? Da pakujemo kofere? E, mok Moko... Udžbenik "Košarka u 100 lekcija" u ruke, pa ispočetka....

DIME

pre 16 godina

E a zasto svi toliko kritikujete reprezntaciju,zar se niko ne seca(od tolikih kriticara) da smo 2002. na turniru u Bg izgubili sve tri pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo,pa smo opet postali svetski prvaci.Pozdrav za Moku i sve reprezentativce SRBIJA

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Francuski kanal Sport+ i Grcki ERT channel (ovo su TV koje prenose sve utakmice turnira u Francuskoj)

Moskitosi je super nadimak i mislim da ga ne treba menjati.

Evo nasih protivnika u grupi i redosled igranja tih meceva:
3.9.'07 - igramo protiv Rusije
4.9.'07 - drugi protivnik su
nam Grci
5.9.'07 - i treci protivnik nam je tim koji se bude kvalifikovao.

Tezak raspored, ali mi smo Moskitosi !

Dario

pre 16 godina

Serbs brothers, kao sto vidite (a i kako vam nagovijestih)- mrka kapa. Puci cete ne EP kao dinja, a OI mozete gledati posredstvom malih ekrana.
Pokusajte da zamolite Pavlovica! Mozda mu je dosadilo kupanje?

dovla

pre 16 godina

Ne znam šta reći, koliko vidim, našu najbolju trojku je Moka odmarao dok su kod Slovenaca svi igrali, ajde recimo da je to jedan od razloga što smo izgubili 1 3 razlike od dotičnih, ali i bez te naše ''trojke'' nebi smeli ovako da prolazimo protiv ovakvih reprezentacija, a kad bolje razmislim mi izgleda još uvek živimo u prošlosti i ne shvatamo da je i naša DANAŠNJA repka jedna od onih prosečnih, recimo malo iznad proseka, ali bilo kako bilo ja sam uvek uz njih i uvek ću i biti, napred momci pa šta nam Bog da, ČUVA BOG SRBINA SVOG, AJMO MOMCI ZA KRALJA I OTADŽBINU, SRBIJAAAA!!!

branko

pre 16 godina

Ne znam da li treba da ponovo dozivimo krah da bi svi shvatili ko je Moka! Zelim sve najbolje nasima,sto je i normalno,ali sa Mokom i Jaricem...bice jaaaaako tesko u Peking...A onaj Rasic sto prica :nismo iskusni al' smo zato mladi pa cemo igrati atomsku odbranu,presing do koske,a ono...po 50 poena za poluvreme...Daj Boze da nisam u pravu!!!

Sashko

pre 16 godina

Obzirom na odnos najveceg dela igraca prema reprezentaciji, vise se ne moze ni ocekivati. A tek kad pomislim da su nam nosioci igre CICA i MALI CICA, dodje mi da odem da se prijavim u Hag... Dokle bre braco Srbi politika u sportu, kome je i kada to dobro donelo?!

Петроније

pre 16 godina

Ајде више смарате са тим надимком, ако већ нисмо променили боје у црвено не значи да више нисмо орлови...што се тиче игре...лоше, јако лоше. Прво Мока и није тренер, од тројице наших најбољих играча два су прави индијанци (Гуровић и Миличић) играчи какве је Зоран Савић возао као малу децу (најпростије речено јаки а глупи) а Јарић можда и најбољи играч (у овом саставу репрензетације) једноставно није лидер...на овом првенству да што боље прођемо, а после Муту за селектора, Ђорђевића за помоћника па опет у походе на медаље.

Суморна Слика

pre 16 godina

Довели су (партизан и звезда)Капиджића за председника и од тог момента настаје ЛУДИЛО! Сва дешавања са Вујошевићем и довођење "МОСКИТОСА"(како глупа реч) за тренера репрезентације.Партизан неда својим играчима у репрезентацију, а звезда нема кога да да!
Славнић је апсолутно залутао у кошарку, сем истицања свог ЕГА , човек је незналица. Једноставно је залутао у кошарку.
Овде изгледа ко нема места у Звезди има у репрезентацији.
Са Славнићем и његовим "асвалт" понашањем нема шта да се тражи.Немојте да вас лажу поједини новинари који пишу за један ручак како имамо шансе у Шпанији. Немамо НИКАКВЕ!!!
ЈА САМ СВЕСТАН ,ДО КРАЈА, ДА ЈЕ КОШАРКА У ОВОМ МОМЕНТУ НАЈПРЉАВИЈЕ ДЕШАВАЊЕ У НАШЕМ СПОРТУ, ЗАХВАЉУЈУЋИ КАПИДЖИЋУ, ВУЈОШЕВИЋУ, СЛАВНИЋУ...
УЈЗНИТЕ СЕ СРБИ У ПАМЕТ... "ОД ОВОГА ЛЕБА НЕМА"
А САД АДИООООО!!!!!!!!!!!!
пс. да ли сте видели некад кад ласица удје у амбар са кукурузом,мишеви просто полете, цијучу и беже....ма настане једно лудило..
Е у ту сврху бих волео да видим г.Човића(фмп) на месту председника КСС. А до тада заиста једно велико АДИООО!!

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Konacno da komentarisanje reprezentacije bude pozitivno, to me raduje.

Moka zna sta radi, to mi i cale stalno govori. Danas je covek uigravao ostale a odmarao one iskusne i trenutno nase najkvalitetnije Moskitose odnosno igrace.

Bice Moakitosi dobri, sutra cemo verovatno izgubiti utakmicu ali cemo se zato uigrati i to je ono sto je i bitno.

Napred Moskitosi ! (nadimak je super!)

NOSTRADAMUS

pre 16 godina

Srbija nije prošla grupnu fazu, jer kao što se i očekivalo trener je odmarao Gurovića ,Jarića i Miličića. Ipak je to samo evropsko prvenstvo!

Trener Luj Van Gal

pre 16 godina

Nadimak moskitosi ili komarci je zbog nasih centara i njihove snage u reketu , misanovic , Erceg , Velickovic...
Mi smo katastrofa i nije mi jasno zasto nisu poslata komplet omladinska ekipa pa da imamo izgovor mladi smo. Mi ni postenog trenera nemamo , cast Moki ali covek nije nikog trenirao 10 godina a vodio postenu ekipu nikad u karijeri. Covek je bio ekstra igrac ali nikad nije imao trenersku karijeru a ima skoro 60 godina. Zeleo bi ih sveg srca da budemo prvaci , ali to su samo zelje u ovom trenutku najbolje sto mozemo da se nadamo da se borimo izmedju 9-12 mesta jer nam je realno tu negde i mesto. Ova deca kad sazru malo , mozda nesto i bude ali neverujem. Uzmimo primer malog Rubia (1990) on vec dve sezone igra Evroligu ( ne sedi nego igra 15-20minuta) , Nas macvan igra I-b ligu. O cemu mi pricamo, i tek za 2 godine mozda zaigra nesto ozbiljnije kao uleb kup. Ocajan je prelaz kod nas iz mladjih kategorija u seniore , a i sve se slabije radi u mladjim kategorijama. FMp , Zvezda i Partizan svi su unistivaci nase kosarke na svoje nacine.
1. Fmp u jednoj generaciji izmeni 30 igraca , stvori 2 polutana i upropasti 28 igraca.
Labovic, Raduljica , Macvan , Musli , 4 najperspektivnija centra u svojim kategorijama , svi bi trebali da igraju ove godine Uleb kup po bar 20 minuta ali kako ako bude jedan igrao.
2. Zvezda
Kupuje se manje od Fmp-a , ali za razliku od Fmp-a tamo se bas nista neradi , ni neki polutan da ispadne , koje Zvezdino dete je izaslo iz zvezdine skole , nitijedno. A u seniorskom timu ako i doje neki dobije da igra na pola kasikice.
3. Partizan
Trenutno najmanje kupuje igrace i uzima ono sto mu treba.Relativno dobro se radi , ali postoji drugi problem , boli ih za reprezentaciju i ti igraci nece da igraju . Partizan mnogo radi sa sudijama i to se videlo prethodnih godina, ne pricam o zadnjoj sezoni jer je rezultat bio realan. Guraju se crnogorci .
Pored ta tri kluba krivci su trenerski lobiji jer ako se malo bolje pogleda isti ljudi se non stop menjaju. Krive su i sudije koje imaju neki svoj kriterijum umesto da sude kako se sudi napolju , pa non stop imamo osecaj da nas napolju kradu. Kriv je savez sto dozvoljava zonu da se igra u mladjim kategorijama ,sto donosi rezultat,gledaj nase mlade reprezentacije , ali obogaljuje igraca za sva vremena , koji vrhunski igrac je u skorije vreme izasao iz nase skole.
Mnogo toga ne valja i sve se to oslikava u seniorskoj reprezentaciji. Dok god se voda bude presipala iz supljeg u prazno , rezultata nece biti.

BANE KUMANOVO

pre 16 godina

Nista cudno.Moka je namerno ostavio ove igrace da ne igraju zato sto je znao da ce izgubiti utakmicu i sa njima.Moka bazira igru na Gurovica kako ne moze da svati da on ne moze da bude voga.Gurovic moze da igra dobro samo ako ima oko njega velikih igraca da bude epizodista voga nikako.U koji tim je bio glavni igrac taj tim nista nije osvojio.Moka je bio veliki igrac ali nikad nije bio dobar trenjer.Kultura mu je ista kao kod Gurovica zato ga je stavio kapitena.Iskreno zelim da me demantuju ali tesko.Volim Srpski tim i zelim im uspeh na prvenstvu.

nikola_rs

pre 16 godina

Pa sta je sad braco Srbi, gdje je zapelo!? danas procitah sve komentare za proslu tekmu pa ne mogu da se otmem utisku.. bilo je Gurovic ovako, Jaric onako, dajte klince.. evo klinaca pa samo Erceg nesto dao,ostalih ni na mapi..jednostavno nije vise ni vazno, vazno je da je ovo sto je tu najbolje sto imamo i jedino vrijedno malo postovanja, ako nista drugo..a ovi za kojima svi cvile(Krstic, Pavlovic, Perovic, Rakocevic i ostali Indijanci) ugodno im ljeto i dobre ugovore...

LJUBLJANA

pre 16 godina

Slovenci su igrali bez NBA igrača Nachbara, Brezca i Vujačiča. Nisu igrali i Bečirovič (Panathinaikos), Tušek (Malaga) i drugi. Lep pozdrav iz Slovenije.

Slobodan

pre 16 godina

Ma, daj mani te se vise tog odvratnog ,Moskitos'.Non-Stop neke latino-anglosaxon-germanske rijeci.Sta smo mi?Srbi ili nesto drugo.Gdje vam ponos?

djole orindj

pre 16 godina

bilo bi lepo ako biste u buducnosti stavljali i rezultate po cetvrtinama u izvestajima sa pripremnih utakmica. naravno, malo vise detalja nikad nije na odmet :)
veliki pozdrav za sportsko odeljenje b92 i poseban pozdrav za sve zabrinute navijace nase reprezentacije bizarnog nadimka :))

Nenad

pre 16 godina

Ovo je druga utkamica koja se gubi i gde je protivnicka ekipa vodila sa vise od 10 razlike , sto govori da kada jurimo rezultat i nismo bas nesto jaki,Slovenija ima jos gore probleme nego mi sa ekipom imaju samo 13 igraca na raspolaganju, imamo te padove u igri pocetkom 3/4 , zanima me ko ce to da odpadne ,problem je sto u ekipi ima 3,4 igrarca koji su sigurni , ovo ostalo da svako odpadne ne bi se izenadio .Kakav ucinak imaju Radivojevic , ili Misanovic, Ilic,Velickovic,Rasic.Ne moze ni jedna ekupia da se osloni na 2 ili 3 igraca u stvari moze ako je u toj ekupi Dzordan sa Pipenom . Ali mi taj kvalitet nemamo , pa cak ni zlatne generacije nisu tako igrale . uvek mora neko da proradi.Jos nesto smena generacije je obicna manipulacija pa pola igraca bi sada odpali sa spiska da su tu oni koji trebaju da budu .Sakota je kobajagi napravio smenu , a ti igraci nisu hteli da igraju ili nisu znali da treba da igruju.Zasto igra Parker ili Novicki sta kao oni nisu umorni, ili nemaju kampove ili obaveze .Ja ne znam u kom je stanju Krstovic , ali mislim da bi covek bas trebo da igra na ovom prvenstvu da udje u takmicarski ritam , ali sta je tu je nisam na njegovom mestu .Pamtim samo izjavu od njega 2005, "Lepo su me savetovali iz tima da ne igram" toliko. nadam se ipak uspehu kakvim takvim. pozdrav

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Zanimljivo je koliko ljudi potrce da kritikuju a da pre toga ne procitaju sve pazljivo i odmere svoje reci. Slovenci su izveli sastav koji im ide na EP, juce su pobedili Grcku sa 10-11 razlike a Grci su zvanicni prvaci Evrope. Nasi su igrali bez trojice nosilaca igre (ove reprezentacije). Sve to ne mora nista da znaci, jedino je vazno kako ce ko tempirati formu i sta ce biti na EP.
Ono sto mene zabrinjava je nervoza kod Moke (a to prenosi i na igrace). Ma sta on pricao sasvim je sigurno da zeli da postigne uspeh tj. neki zapazeniji rezultat i time ucutka sve kriticare kojih je jako mnogo. U toj zelji izgleda da ne moze da se obuzda sto nije dobro. Svi treba da budemo svesni da zbog losih rezultata poslednjih godina nemamo kredibilitet i respekt ni kod protivnika ni kod sudija i da treba da se naviknemo i izdrzimo diskutabilne odluke sudija i na samom EP a kamoli na ovakvim turnirima gde domacinu sudi domaci sudija i slicno.

SkySheriff

pre 16 godina

Dobro,ipak nisu ugrala 3 najiskusnija igraca.A i po briju poena onih koji su igrali vidi se da je moka rasporedio minutazu i da su svi igrali.Cilj ovih pripremnih meceva i jeste da se ekipa uigra.Bice mnogo bolj na EP.

indvidua

pre 16 godina

Mnogi su nas poprskali raznim otrovima.Zasto se vezivati za krvopije,sitne stetocine?Sem ukoliko sami sebe ne zelimo da istrebimo kao sto svako normalan zeli da se resi tih prostih insekata.Mozda smo stvarni bas mi ti "komarci"za sadasnju evropsku kosarku,sto u svakom slucaju nikako nije dobro ali ne zbog naseg kvaliteta vec zbog zatupljenja ove plemenite igre

Ivan Miljojkovic

pre 16 godina

Ko god da je zasluzan za nadimak "Moskitosi" molim da javno izadje i apeluje na sve sportske novinare u Srbiji da taj uvredljivi naziv povuku iz upotrebe. Jos nesto; zar je moguce da KSS nije imao dovoljno novca da mladjim kategorijama obezbedi ljudske dresove sa aplikacijom malog grba Republike Srbije na majcama?? To sto je naziv drzave ispisan na majcama latinicnim pismom jos i mogu da razumem, mada bih voleo da vidim cirilicni natpis kao sto ga imaju Rusi, ali zar je moguce da ni seniorska ekipa nece nositi srpski grb?? Da li je neko uopste video nove dresove naseg A-tima? Ja trazim svaki dan neki link na internetu, sve sto sam video su neke crvene trening-majce sa aplikacijom firme "Kappa", na TV-u nista od prenosa pripremnih meceva tako da ako neko zna gde to moze da se vidi, molim da ovde postavi "link". Hvala

scarface

pre 16 godina

Jesu ov prijateljske utakmice, ali ono sto me brine je sto smo u svim statistickim elementima losiji od protivnika. I Francuzi i Slovenci su imali daleko vise skokova i asistencija od nase ekipe. Sut je posebna prica. Dok je protivnik na oko 50% mi smo na 35% suta iz igre. Ni bacanja nam nisu jaca strana. Uz sve ovo primamo mnogo poena. Protiv Hrvata u drugom poluvremenu 50 poena, protiv Francuza u prvih dvadeset minuta 49, a danas protiv Slovenaca 44. Ovo ne izgleda dobro.

klo...

pre 16 godina

Samo se nadam da Moka zna sta radi, u svakom slucaju pravo svetlo stanja naseg tima cemo videti za nesto manje od mesec dana! Ako je suditi po onoj staroj; po jutru se..., onda nam se nepise dobro. Ali bilo kako bilo Moka i ceo tim ima moju podrsku!!!
pozdrav, SRBIJA, SRBIJA, SRBIJA,...

Aleksandar

pre 16 godina

Koja je svrha ovolikog kritiziranja. Gospodo ovo je cist defetizam. Neki od ovih sto komentarisu stvarno provociraju neznanjem. Pozdrav za A-selekciju Srbije i za selektora Moku Slavnica. Sve najbolje. SRBIJA

Небојша

pre 16 godina

Лично имам пуно повеење у репрезентацију и селектора Моку који можда није врхунски тренер али је сигурно велики позитивни фрик који нам је био потребан као инјекција адреналина. Једно су припремне утакмице, овде се бруси форма, испробавају варијанте све у циљу да би се до почетка ЕПа форма била на довољном нивоу.
Подсећања ради исто 2002. репрезентација са Дивцем, Стојаковићем, Бодирогом, Јарићем, Гуровићем је изгубила све три утакмице припремног турнира у Београду па је касније постала шампион света а исто тако смо пред Олимпијаду све прангијали на припремама па смо га на олимпијском турниру угасили...

Aircanada

pre 16 godina

nekako sam uspeo da preskocim deo razvoja nase kosarke kada smo dobili nadimak moskitosi..
moze li neko da mi pojasni otkud tako lep i mocan nadimak?
hvala

Valjak

pre 16 godina

Nije dobro da gubimo, ali zar je iko ocekivao nesto od ove reprezentacije? Nema razloga za kritike makar dok traju pripreme. Treba jako malo da ovi klinci postanu vrhunski kosarkasi, i to moze da se desi bas na EP ako budemo dobijali vazne utakmice. Znaci, niko od njih ne treba nista da ocekuje, jer smo objektivno losi, ali treba da postoji nada i vera da mozemo da dokazemo suprotno u odlucujucim utakmicama. Bez toga sport ne bi imao smisla.

Zeka peka

pre 16 godina

Ovi porazi su dobri ako Moka i igraci budu izvukli pouke gde skripi i isprave greske u buducim mecevima. Ako to urade i maksimalno se svi zaloze mislim da ce rezultat doci...

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Sve u svemu lose...ispucavanje, slaba odbrana, puno koseva.
Bez najbolje trojke...tesko.
Live score mozete pratiti ovde http://live.basketfrance.com/ NAPRED NASI!!!!

Ivan Drago

pre 16 godina

Nisam skeptik ali sam umjereni optimista kad je reprezentacija u pitanju,kao na moguci problem gledam Moku,kao prvo,cini mi se da covjek odavno nije vodio neki kos.tim pa je malo izgubio ritam,drugo,njegova prica mu se stalno zasniva na nekom nafuravanju,u fazonu stizu MOSKITOSI,cuvajte se!Nisam bas siguran da se ostalim timovima tresu gace.Iskrena zelja mi je da me u potpunosti demantuje,zato i ne zelim da filozofiram previse,sacekacemo jos dvadesetak dana,pa ako stvarno pocnu "piti krv"ostalim repkama eto nama radosti,uglavnom,PUNO SRECE ORLOVI!!!

dak

pre 16 godina

Neznam kako se vama cini ali ovi nasi mladi ne igraju kako se ocekuje. Ocekivao sam puno vise od Tedosica i Labovica a oni bas nista da pokazu!Narocito me razocarao Teodosic, da li nije dorastao "odraslim" ili nije u formi poslije dobrih igara i titule MVP Evropskog prvenstva za mlade. Nadam se da ce popraviti igru do pocetka utakmice. Sjecam se cuvenog turnira u Beogradu kada smo izgubili sve tri pripremne utakmice otisli u Indijanapolis i osvojili zlato.Zadnje zlato prije 5 godina!

SmiljaPfc

pre 16 godina

Slovenci su mnogo duze u takmicarskoj formi, kolko se secam pobedili su u kini na onom turniru "Bora Stankovic", a jos nismo bili kompletni. Samo napred!

Marko

pre 16 godina

Ja sam se sad vratio sa ove utakmice i moram priznati da sam bas razocaran rezultatom. Slovenci su bili mnogo bolji od nasih. Bez Milicica, Gurovica i Jarica nas tim je delovao izgubljen. Los procenat u sutu i za dva poena je posledica toga sto nasi klinci nisu uspevali da konstruisu napad pa se sutiralo cesto katastrofalno u zadnjim secundama. Mile Ilic me je najvise razocarao ...

filip_bg

pre 16 godina

nije ovo nista novo...od 2002-ge nismo ostvarili nikakav rezultat,ali haramo zato u mladjim kategorijama...
licno ne znam gde je problem vise nije stvar selektora,vec zelje ,volje...koje medju klincima ima,koji su odrastali uz imena divca,djordjevica,bodiroge...
mislim da se mnogo pridaje vaznost takozvanim igracima koji gledaju sa jedva zavrsenom osnovnom skolom samo prodaju u nba..bolje onda da bagru izbacimo iz reprezentacije pa nek ubacimo klince od 17,18 godina koji hoce da se bore i znaju ,imaju kvalitet pa cemo gubiti mozda i narednioh 5-6 godina al cemo za to vreme da stvorimo jednu novu generaciju dostojnu one iz 90tih...

al trenutno ovo nece izaci na dobro

yftyu

pre 16 godina

Ljudi ne volim da gubim ni u dominama a kamoli u kosarci.Ovo je bre treci poraz.Sutra ako ne pobede Grcku ima ja da se prijavim da igram za reprezentaciju

jrdnmlbrn

pre 16 godina

to ako je jednom moka rekao igracemo kao moskitosi ne treba sad forsirati jer ako je strana rec ne znaci da je treba gurati u upotrebu a meni se cini da moskitosi radije prilici novinarima nego sportistima jer vi ste dosadni kao moskitosi narocito kad niste u pravu.......

novak

pre 16 godina

Nista strasno,porazi u pripremama ne bole i ne mogu mnogo da nas kostaju ako ispravimo greske koje su uocene.Moka je ispravno postupio sto daje sansu mladjim igracima protiv jaceg protivnika jer ih tako razigrava,i izgleda da uspeva sa Aleksandrovom.Ko god imalo prati basket zna o kakvom je talentu rec.Mile Ilic kao da ne postoji,Labovic je precenjen igrac i ja ga ne bih ni zvao na pripreme jer samo se izvlaci spolja i sutira trojke a nije u stanju nista da uradi ispod kosa.Konkretno ,na ovoj utakmici su poceli Labovic i Ilic ispod kosa i u tom periodu su Slovenci napravili razliku od 10 skokova vise!Tek kad je usao Aleksandrov situacija se popravila i na kraju je Aleksandrov bio prvi skakac sa 9 uhvacenih lopti.Procenat za dva nam je katastrofalan sto znaci da ili nema kontranpada i lakih poena ili da centri ne postizu poene iz reketa.I stvarno nemamo igru ispod reketa.Dok se nije pojavio Aleksandrov sa nekim ucinkom,nismo imali koga da zameni Milicica i Ercega.I necemo ni imati.I samo bih dodao da je Srbija verovatno jedina reprezentacija na EP koja ce imati samo jednog igraca koji je igrao Evroligu,verovatno Tepica.

klo...

pre 16 godina

Ako neko mkoze da okrene satelitsku antenu na satelit Atlantic Bird 8° zapad, frekvencija 12528 , horizontalno , SR 6111, tu se prenosila utakmica sa francuzima, pa mozda bude i sa grcima!!
Fali nam igrac koji ce da uzme stvar u svoje ruke kada je naj potrebnije, (i to na jedinici prevashodno) kao sto je to bio pr. Djordjevic.
Jaric nikada nije bio vodja ekipe, Gurovic tome nije dorastao (bez obzira na godine), a Milicic nezna ni sta to treba da znaci!!!
Dobro je Dule Ivkovic nedavno izjavio; KOSARKA JE AKADEMSKI SPORT, A MI SMO PALI NA TE GRANE DA NAM SKORO POLA IGRACA IMA JEDVA ZAVRSENU I OSNOVNU SKOLU...
Mislim da ce pravi rezultati doci tek kada ove mlade reprezentacije stasaju (tj. budu zreli igraci), znaci trebalo bi napraviti kontinuitet u stvaranju tima, pa cak i po cenu rezultata (mada licno mislim da nebi bili losi), a ne svake godine praviti novi tim nazovi igraca.
Poslednjih nekoliko godina plivamo u praznom, a mlade reprezentacije konstantno prave dobre rezultate; znaci negde nestima?!?
Ali kako god da je nazad nemozemo, pa mi ostaje samo da pozelim Moki i ostalima da na EP prodju bolje nego na nekolko zadnjih turnira!!!

Razum i bezumlje

pre 16 godina

Moskitosi su potpuno realan i dobar naziv za našu podmlađenu reprezentaciju. Setite se da smo na SP u fudbalu u Nemačkoj bili Lavovi, naravo do utakmice sa Argentinom, kasnije Lavove više niko nije i pominjao ni gledao. Toliko

dice

pre 16 godina

Na stranu to sto bi voleo da gledam reprezentaciju i u pripremnim utakmicama pa da ocenim sam koliko smo dobro ili lose igrali. I na stranu to sto bi voleo da budemo prvi u Evropi, nesto mi tu ne stima. Od cega Moka odmara kljucne igrace, treba da uigrava pvrvu petorku sto vise i da kidamo sve selekcije... Napred nasi kosarkasi...

pedja

pre 16 godina

Reprezentacija Srbije, moskitosi? Sta je to, jel su to komarci? Uzasno! Dobro da se ne zovemo buve ili vaske... Treba se malo zamisliti, da li nazov treba da bude nesto tako banalno!

Beli Orlovi!

Tixi

pre 16 godina

Moskitosi, bumbari, zunzare, bambusi... Kakve to veze ima?! Zovi kako hoćeš, ali daj da već jednom konsoliduju redove i uzmu se u pamet! Može Moka izjaviti i kako ćemo sve dobiti sa po 20-ak razlike i postati prvaci Evrope, ali mislim da i sam nakon te izjave vidi da je to ortodoksna glupost. Želje su jedno a mogućnosti nešto sasvim deseto. Sada je već, kao, i zabrinut. Pa što je zabrinut ako je uveren u snagu tima? Bez trojice "ključnih" - jad i beda! A šta kada neki od njih "popije" 5 ličnih ili ne daj bože isključenje? Da pakujemo kofere? E, mok Moko... Udžbenik "Košarka u 100 lekcija" u ruke, pa ispočetka....

DIME

pre 16 godina

E a zasto svi toliko kritikujete reprezntaciju,zar se niko ne seca(od tolikih kriticara) da smo 2002. na turniru u Bg izgubili sve tri pripremne utakmice za Svetsko prvenstvo,pa smo opet postali svetski prvaci.Pozdrav za Moku i sve reprezentativce SRBIJA

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Francuski kanal Sport+ i Grcki ERT channel (ovo su TV koje prenose sve utakmice turnira u Francuskoj)

Moskitosi je super nadimak i mislim da ga ne treba menjati.

Evo nasih protivnika u grupi i redosled igranja tih meceva:
3.9.'07 - igramo protiv Rusije
4.9.'07 - drugi protivnik su
nam Grci
5.9.'07 - i treci protivnik nam je tim koji se bude kvalifikovao.

Tezak raspored, ali mi smo Moskitosi !

francuz

pre 16 godina

@Ivan Miljojkovic
ovde mozes videti sve slike sa utakmice protiv Francuza, a na nekoliko slika se dobro vidi dres nase reprezentacije:
http://sigbasket.fr/photos-matchs/tournoi07/france-serbie/