Sreda, 08.08.2007.

23:50

I reprezentaciji preti isključenje?

Izvor: B92

I reprezentaciji preti iskljuèenje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

177 Komentari

Sortiraj po:

mp7

pre 16 godina

Mi se branimo da nismo rasisti. Jos dugo cemo to ciniti... Nisam majke mi, rece Piksi Platiniju :-)

U slucaju nekog nereda (uzvika) vani na utakmici reprezentacije, FSS moze reagovati tako sto ce od doticnih drzava traziti da procesuira njihove drzavljane... Trazice npr. da Srbina njihovog drzavljanina odstrane sa stadiona na pola godine. Oni ce pristati samo tako, cak ce ponuditi isto i za ostale svoje gradjane za koje im dojavi FSS. Mi imamo veliki uticaj i potpunu kontrolu :-)

A javio je i gradjanin Tuzle sa lekcijom o srpskom rasizmu. Samo ne pomenu on pocetak rata u BiH, napad na tuzlansku kolonu, to mu je bilo na lokalnoj televiziji.

Naravno, ne volim Srbe koji rade lose stvari, ali ima puno onih koji rade jos losije a i apriori j*** svoje glavne krivce i drze pouku.

Pozz

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase , T*ga za jug je vino koje pijem.Citam ja i srpsku stampu ,pa kad pise da X glumac i Y glumica SURFALI dva sata na tom i tom moru,sta ja da radim.Valjda vam novinari imaju fakultet.A jel se zoves kao centarfor Buducnosti kojeg sam gledao u Tetovu i Skopju ili ti je bio omiljeni igrac?P.S. S tim tamno crvenim vinom niko nije TUZAN.P.S.II Bolje je biti klovn u ocima drugih,nego u svojim ocima.

PRAVOSLAVAC

pre 16 godina

A da Li bi se prema nama ponasali isto kad bi presli u katolicku veru??
Sumnjam!! Sve je ovo "neciji" plan, da Pravoslavlje nestane, a svi znamo da katolici ne biraju sredstva (cilj opravdava sredstvo)!!
Samo dokazuju koliko su, ti katolici jadni, kad su 90-ih godina uveli sangcije u sportu i secam se da su i Diznijevi crtaci bili zabranjeni, sta ocekivati vise, sangcionisali su decu.... Sramota, istina, trenutno su oni vecina, ali i iznad njih postoji neko ;)

"Nemoj na kolena Srbine brate, ostani uspravan i samo svoj..." ;)

Mali Perica

pre 16 godina

Nista, brate, nek` se zvezda otvori za par hiljada dresova i shalova Rangers-a i nek` oni sve stolice sto im se nadju pri ruci pobacaju u teren, kao i stotinjak baklji, pa da vidimo. Isto tako i u LS kad god se igra kod nas i - eto zvezde u finalu LS...

susjed

pre 16 godina

Citam ove komentare i ne mogu se nacuditi vasim stavovima da svijet mrzi Srbe. Za vrijeme svake utakmice zvezde i partizana u svim sportovima nastane opca tuca na tribinama a cesto i na terenu. Neredi, bacanja predmeta na teren vrijeđanja. Umjesto da se zalazete da se huliganizam suzbija vi se zalite kako svijet mrzi. problem je sto vi sami sebe ne kaznjavate i to ne primjecujete kao kada je na nekoj utakmici tribina stavila kapuljkace KKK trazeci odlazak crnca. dajete se malo uozbiljite i zapitajte.
Pozdrav
Pozdrav

Iggy

pre 16 godina

Tu stvar sa navijanjem moramo da resimo prvo zbog nas samih. Pa ljudi, to sto nema mrtvih na svakom derbiju, to je samo stvar ciste srece, jer svi uslovi postoje. Ajde povedite devojku, zenu ili decu na derbi i budite bezbrizni!?
I nismo na crnoj listi UEFE vec godinama samo zbog natpisa KOSOVO JE SRCE SRBIJE. I posle kukamo na Terzica, Platinija...
A koji argument imamo u svoju odbranu? Jeste, mi smo stoka, ali ima i gorih od nas. Jel tako da se branimo?
Nemoj da neko pomisli da imam i najmanju nameru da branim UEFU. Ali dajte da prestanem da crvenim na svakoj utakmici. Da li ste slusali Partizanovog pravnika posle prvostepene odluke da se Partizan izbaci? Rekao je da mi nemamo nijednog pravnog osnova da se zalimo na tu odluku, tj. da je odluka potpuno u skladu sa svim propisima UEFA. Da ce Partizanova zalba biti vise molba nego zalba.
Zato, kada drzava bude ozbiljno radila na problemu sa huliganstvom, kada huligani budu redovno isli u zatvor, kada ljudi budu mogli porodicno da idu na derbi, kada ne budemo zvizdali tudjoj himni, kada ne uzvikujemo majmunske poklike i kada.....
Tada cemo imati prava da se zalimo sto nekom smeta natpis KOSOVO JE SRCE SRBIJE.
Do tada, putuj Evropo.

Mojaš Radonjić

pre 16 godina

@ makedonec
Pošto sebe potpisuješ i kao T*ga za jug, mogu reći da si zaista tužan, a, u isto vreme i smešan lik.SURFATI kažu tvoja braća Hrvati - Srbi koriste glagol surfovati, a odtle dolazi i gagolska imenica surfovanje - ne surfanje kako bi to bilo po tvom nekom shvatanju srpskog jezika.
P.S. Izvinjanvam se klovnovima - ti si daleko ispod njihovog nivoa.
P.P.S. UEFA=MAFIA

also

pre 16 godina

Sve je OK, ako gledamo pravilnik UEFA. ALI problem nastaje kada pogledamo kako je kaznjen Hajduk a i Buducnosti.Nije da i njima zelim isto sto i nama ali pravinik predvidja mnogo strozije kazne.
A, da zaboravih da spomenem cuvenu tuci i prekid utakmice izmedju Hrvatske i Malte...i nista.Samo upozorenje...

Afrika

pre 16 godina

Prestanite da se ponasate kao deca i placete kako nas niko ne voli. Da se ponasamo kao stoka istina je!, i trebali bi da znamo da se branimo na intelektualnom nivou. Kad god se osetimo podredjeni, mi udri po prostakluku. Zato niko vise i ne gleda fudbal u Srbiji, a bogami niko nece ni da igra u istoj.

Mrmot

pre 16 godina

@ ...svima onima koji kazu da smo to i zasluzili, i da je vreme da se opametimo...




Licno nemam pojma da li su krivi Mladic i Karadzic, misljenja sam da jesu, ali to nije poenta. Oni se u glavama navijaca javljaju samo kao instrument za nerviranje suprotnog tabora. Isti je slucaj i sa tamnoputim fudbalerima. Ne oponasaju se oni debilski majmunski krici zato sto ga mrze sto je crnac, vec sto igra u protivnickom timu. Da isti fudbaler ima rogove, oponasali bi vola, itd. Ko to moze da kaze da mi imamo rasisticki obojenu proslost, ajte molim vas. Navijac sam Partizana, pa se ne secam da je iko od Grobara prozivao tamnopute fudbalere koji su igrali za nas, a isti je slucaj i sa komsijama. Svaki Srbin navija ili za jedne ili za druge, uz procenat ostalima, pa zar sve to nije kontradiktorno. Evo i POENTE! Nisam pristalica da nas mrze samo zato sto smo Srbi, ali je evidentno da nas gledaju kao divljake. Mene je licno jedna devojka sa Malte cuvsi da sam iz Srbije, htela da nauci da zvacem zvaku, dok je neki tamosnji lik nasu devojku hteo da nauci kako se koristi daljinski upravljac... E tu dolazi ono da mi treba da se menjamo, sto na zalost i nece imati tolikog efekta, dok god je toliko nasih "ambasadora" t.j. polupismenih gastarbajtera (cast izuzecima koji ce se, verujem, sloziti sa mojim misljenjem). Da li bi onaj majmun koji je na utakmici mlade reprezentacije otisao sa majcom Ratka Mladica, otisao sa njom na posao. Ne bi, a da li znate zbog cega! Zato sto nije lud da rizikuje svoju masnu platu zbog konja o kome nema pojma nista, ali boze moj videce ga riba kuci, i ortaci iz osnovne, posto srednju nisu ni zavrsili, i HOP - on je patriota. A o UEFINOJ pristrasnosti i postenju dovoljno je reci "MILAN". POENTA POENTE
Znate li gde je resenje? Recite meni, ja nisam pametan...Priznajem.

bosanac

pre 16 godina

sta reci mi sa balkana treba da svatimo sta je uefa, bilo je sve lijepo do 1992 nije toliko bilo namjestanja ali poslije pada berlikskog zida sve sama namjestaljka, siromasni rade za bogate i ratuju za bogate itd, e da se vratim o isklucenju vas komasija vi znate sta ste radili u beogradu kad je igrala srbija bosna, dali je bilo ono fer nije, ko god misli nositi slike majce zastave parole nacionalisticke netreba ici na stadione, sta reci balkan je posto drustvo droge sverca oruzja mafije onog najgore bjede sirotinje itd nema vise zlatnog komunizma i tesko onom ko ratuje za bogatoga najlakse je zavaditi narod balkana zivili smo 50 god dobro i to je nestalo i nikad se vise nece zivjeti ko nekad zato sto su bogati na vlasti

pfc

pre 16 godina

mislim da je zakazana tekma partizan-fejnord ..cool
jos da ukljucimo i legiju,
pa pobednik da igra sa uefinim pobednikom iz LS..

uefa je smrt za fudbal,jer pare su im popile mozak
to je jedno ''visoko moralna'' organizacija u kojoj je svaka druga tekma namestena,od urala pa do sredozemnog mora...
ma cirkus..
i sta kazu sumadinci, najveci rasisti na planeti??? hahahahhah

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Molim za malo paznje- "Vi sto se toliko penite protiv te Uefe oko rasizma,pa to je bar lako,POSTAVITE PITANJE OD STRANE FSS,UEFI:Koliko je tamnoputih funkcionera u svim telima UEFE.Ja cu vam reci -NIJEDAN.Pitajte ih to da bi dokazali da HOCETE da stariji fudbaleri iz Francuske,Holandije , Belgije i Engleske tamne puti budu u Izvrsnom Komitetu i Disciplinskoj Komisiji Uefe i ZNAM da ce vas ostaviti na miru.Sutra bih voleo prema glasovima da vidim sto Srbi to ne bi pitali Uefu.Da se jednom rascisti ko su rasisti.Pozdrav iz Makedonije.

Grba

pre 16 godina

Pozdrav svima.
Evo i ja malo da odmudrujem.
Sta reci , stisla malo gospoda iz Velike , nama tako drage i Demokratske nam Evrope. Hajde i to malo cudo da vidimo kako ce Platini da smiri Evropske navijace. Ja bih ga samo malo pustio par meseci , prikupljao sve moguce podatke o svim mogucim incidentima , i kao Predsednik naseg saveza bih ga pitao kako je Veliki Platini kaznio date primere. Bio bih malo mudar pa mu pucao klempe na njegov nacin.
Pa sta taj Francuz ocekuje. Da mu na tribinama pisemo Kosovo je Albanija. Mozda Danke Deutchland .
Braco moja Srbi. Najlepsi , najbolji , i najpametniji smo.
Pokazimo im da i dalje mogu samo da nam zavide. Nemoj da se spustamo na nivo na koji bi oni voleli da nas spuste. Dajte da im pokazemo da mozemo da budemo ono sto oni nikad ne mogu da budu. To ce da ih boli viose nego ista. Bili smo i ostali Velika GOSPODA za njih.
Ja sam Grobar 40 godina. Ne mogu i necu da pocnem da razmisljam da volim Cigane , Purgere etc. To je bilo i tako ce i da bude. Ne trebaju i oni mene da vole.
Pozdrav

stevo

pre 16 godina

Kao dobar poznavalac politickih mutnih voda diljem Evrope imam predlog- izlazak iz svih takmicenja koje organizuje rasisticko-versko-sektasko udruzenje UEFA i to za najmanje 10 godina,,,ako se nakon toga dogode pozitivne promene onda im se prikljuciti ,,a ako ne, onda ni tada ne igrati sa onima koji svoje psihomentalne hendikepe lece na svemu sto se srpski zove,,,inace,,pod pretnjom zivota tvrdim da igranje kupova je mafijasko-politicko-finansijsko kockanje u kojem jaci jase slabijega,,tu mi nemamo sta izgubiti,,,budimo presedan u svetu i ako treba JEDINI koji dobrovoljno sa rasistima necemo igrati igre,,,sa rasistima se rade druge stvari!!!
Ne zalim zbog iskljucenja Partizana,,pa i Zrinski je taman po kroju onih u Briselu i Zenevi i klicanjem celog Mostara SRBI NA VRBE to su dokazali i izuzetno se potvrdili i pred disciplinskim timom UEFA koji ih je oberucke kao bracu najrodjeniju prihvatio...

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@ Mojas Radonjic Srpski se pise SURFATE,ne surfujete.Ja sum Makedonec,al znam bolje tvoj jezik od tebe.Cak i "klovn" zna bolje maternji jezik od tebe(ti si mene tako nazvao,nisam ja tebe,zato molim moderatora da ovo objavi)!P.S.Jel treba jos il je pametnome dosta...?

Makedonec&T*ga zajug

pre 16 godina

@ Vlade ch A sto tebe ne mrze u CH? Mora da nisi Srbin ! Salim se majstore,lepo si ti to napisao,al ko ce to da shvati od onih kojima je vec pena izasla na usta,badava majstore!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase,zasto NEUTRON ima 275 glasova,a ti samo 4.Pa ja sam na sajtu B92 bas zbog takvih kao NEUTRONA.I nadje se ti da mi kazes da idem na makedonske sajtove.Ti bi samo u tvoj atar,ne bi ni u drugo selo.Volim ja Srbe kao istomisljenici NEUTRONA,druge POSTOVACU,iako prave gluposti,al necu ih CENITI.Jel sad jasnije ili...?

Nenad_V BiH/FBiH

pre 16 godina

Izgovor za ne nastupanje fudbalske selekcije tadašnje SRJ je bio rat u BiH ali Hrvatsku npr. nisu izbacili.

Ne znam ali nešto me tjera da pomislim da ovo možda nema veze sa "tvrdim stavovima Rusije i Srbije" oko Kosova i Metohije. Šta Vi mislite? Jer politike u sportu itekako ima.

Aca Faca

pre 16 godina

A koliko ta UEFA nema veze sa politikom dokazala je 1992. kad nam je vratila reprezentaciju sa prvenstva Evrope zbog POLITICKIH sankcija. Licemjerstvo bez granica. Samo mi nije jasno zasto Terzic i ostali cute na najavu sankcija reprezentaciji ako na stadionu bude skandiranja "Kosovo je srce Srbije". Pa zar nije?! I sta je tu uvredljivo i za koga? Da nije mozda srce Albanije? Ma volio bih da nasi odu na prvenstvo Evrope i da ga osvoje a onda da svi redom odbiju i medalje i pehar u znak protesta. UEFA sovinisti.

Blue

pre 16 godina

Cilj Crvene Zvezde je da udje u Ligu sampiona,zar ne? Liga sampiona je uefino takmicenje,zar ne? Ako neko od nas ima nesto protiv uefe (tj. ako pljuje uefu), ne mora uopste da salje nase klubove u bilo kakve kvalifikacije za uefina takmicenja, neka Terzic samo povuce nase klubove iz svih uefinih takmicenja (Liga sampiona,Kup UEFA,Intertoto kup). Tako ce svima biti lepo: i uefi,jer nece morati da pazi na ponasanje nasih navijaca,i nama,jer nas uefa nece vise 'terorisati'. jedino ce malo biti bedak sto necemo imati nijedan nas klub u evropskom klupskom takmicenju,ali nema veze,bar cemo tako pobediti uefu,zar ne?
mislite o tome...

GROBAR

pre 16 godina

za ove evropejce jedna informacija: svaki veliki klub u evropi ima svoje huligane, u italiji i engleskoj ima oko 200 navijackih huliganskih grupa,a ako imalo pratite navijacku scenu znate da su tuce u skoro svim evropskim zemljama "normalna" stvar (ako mislite da nije tako malo prosarajte jutjubom), tako da prica o tome da smo mi divljaci ne pije vodu. dosta je vise samokritike, kad god priznamo svoje greske, ispadamo blesavi! ne podrzavam divljastvo, ali da je neko od vas ikad bio na gostovanju, znali bi da nekad ne zavisi sve od vas (mostar). jednog dana ce ligu sampiona igrati zrinjski, rabotnicki i ostala boranija kada platini i njegova mafija poizbacuju sve velike klubove! niko ne govori o tome kako nasa i strana policija ne rade svoj posao kako treba, vec svi pljuju samo navijace! dokle...?
i jos jednom "pozdrav" za sve foteljase koji pametuju i znaju samo da pljuju.
ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA!

Dax

pre 16 godina

Mislim da je sve jasno,i da nasi klubovi uspeju da se kvalifikuju u neko Evropsko takmicenje,zna se ko je tu da ih spreci u tome!!!!!SMESNO!!!!

Pera Kontra

pre 16 godina

Sve ovo ostavlja mesta za nove manipulacije sa ovakvom situacijom sto se kazni tice.
Pretpostavke:

1. Na Marakani sa G.Rendzersom moze doci pristojna grupica Grobara, bez obelezja i negde sa istocne tribine lepo izvredjati sve moguce crne, zute ili zelenokozce a sve ce to ici na konto Delija i biti verovatno kazna C.Zvezdi. Ako ni zbog cega drugo a ono zbog inata i srpskog sindroma: DA KOMSIJI CRKNE KRAVA....POSTO JE MOJA CRKLA MOJOM GRESKOM...!!A novi zakon kasni tako da zvezda lako moze da ga zbog takvih popushi

2.Zeta-G.Rendzers: ko moze da dokaze da povici nisu dosli od navijaca Buducnosti koji su bili na tribinama.

3.Belgija-Srbija: Ko moze da garantuje da, cak iako se polupijani srpski navijaci uglavnom iz dijaspore uzmu pameti pa se na tribinama upristoje, da incidente nece izazvati grupica hrvata ili bosnjaka koji ce sa namerom doci tu i sa vredjanjem i izopacenim skandiranjem navuci bes UEFE na Srbiju. Uostalom po nekoj logici i filmskoj pretpostavci to moze da odradi i neko iz FS Belgije gde ce grupici Bosnjaka obecati papire koje cekaju vec 5-6 godina, ako uspeju da izazovu incidente koji ce izbaciti Srbiju a Belgiji otvoriti vrata za plasman ( teoretski moguce, zar ne?!)

Licno smatram da ce ovakav kriterijum u buducnosti biti teren za podmetanje kukavicijih jaja rivalskim klubovima, jer Partizan ostade bez nezaradjenih 4 miliona eura ali ce Zrinjski bas zbog toga i uz malo srece sa rabotnickim zaraditi bar 2 miliona ako udje u Ligu UEFA a sve samo zato sto su lepo servirali situaciju i mamac koji su grobari progutali u Mostaru i time ucinili svom klubu medvedju uslugu.

Bice jos prljave igre...zivi bili...

Season ticket holder

pre 16 godina

RAFAEL, pa sta ti lupas covece???!!!

Kazes kako je Evropa dvolicna i citiram: FUJ, FUJ.
Pa sta radis u toj Evropi? Evo i ja kao zivim u Evropi, jer Britanija je sve ali ne Evropa.
Ni meni nije jasno zasto su nekiSrbi rasisti, kad si naveo sve razloge. Po cemu mi to imamo prava da mrzimo crnce i da ih ponizavamo? Valjda si iz svih komentara video, da samo kukaju, da se zale, mafija, zavera, cirilica, Mladic ... Pa sto ne bi onda crncima smetalo kad im zvizdimo i oponasamo majmunsko huktanje.

I jos nesto. Dosta vise pljuvanja po Englezima. Prvo. Na engleskim stadionima ima i rasizma i majmunisanja, i tuca navijaca van stadiona, ALI ... U Engleskoj postoji i ZAKON, koji se SPROVODI. U Engleskoj se ljudi salju u zatvor. Zato UEFA ne mora da brine oko Engleza. Drugo, Engleski FS ulaze velike napore da iskoreni rasizam. I trece, mi kasnimo za Evropom jedno 30 godina. Tako da ce i kod nas da se huligani kaznjavaju, i bicemo valjda normalna drzava negde 2030.

Marko

pre 16 godina

Europe's worst hate mob lie in wait for Walter

By Gordon Parks
RANGERS were last night warned they face another Champions League night of racial abuse from the worst offenders in Europe.

The Ibrox side face Crvena Zvezda - formerly Red Star Belgrade - in the third qualifying round after the Serbians scraped past Levadia Tallinn on the away goal rule in Estonia yesterday.

Rangers' victory over FK Zeta in Montenegro in the previous round on Tuesday was marred by the home fans racially abusing DaMarcus Beasley and Jean-Claude Darcheville.

But they have been told that's nothing compared to what they can expect in Serbia for the second leg of their tie against Red Star at the end of the month, according to Football Against Racism in Europe spokesman Piara Powar.

He said: "Serbia has a terrible problem with Neo-Nazism and racist abuse.

"They are probably the worst country in Europe for it.

"What happened to Beasley in Montenegro is completely unacceptable but at least UEFA have acted quickly on it.

"Rangers should make as much noise as possible about possible racist abuse before they travel to Serbia."

Red Star, who lost 2-1 yesterday, are at Ibrox for the first leg on Tuesday.

Boss Bosko Djurovski said: "We'll hope to earn a goalless draw. If we can do that we'll progress as the game in Belgrade will be tough for Rangers in front of our own fans."
http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/tm_headline=if-you-thought-tuesday-was-bad-wait-till-you-hear-this-lot&method=full&objectid=19598683&siteid=66633-name_page.html

i sta ste to rekli za dijasporu??

doom

pre 16 godina

koliko neprijatelja imas toliko vredis i tacka! nek nam uvedu sankcije, nek nas opet bebmbaju s neba a sve u zastitu nekog derbisajera, ria kokera i damarkusa bizlija i neo fasista iz zrinskog! trne mi resa bre! trne!!! ovo samo govori o Terzicu i koga je podrzao, koji sekretar za bezbednost, sta, zvace na informativni razgovor svakog gastosa i domaceg koji ce da putuje u Brisel? da posalje nekog psihijatra ili mozda hipnoticara da kontrolise masu? ajde, smesni ste i vi i onaj koga ste podrzali za sefa UEFA a najsmesniji su ultra gastosi, ljubitelji evra i otadzbine na daljinu!

Baca

pre 16 godina

Krajnje je vreme da se istocno Evropske zemlje udruze i osnuju istocno evropske kupove i prvenstvo Istocne Evrope u fudbalu. Tako bi elegantno jendom za uvek skinuli ove korumpirane mafijase sa ledja. Oni bi se ratosiljali nas sto im je i zelja a i mi njih i njihovih pretnji jednom zauvek. Putuj zapadna Evropo!

Jale Dobric

pre 16 godina

Pozdrav svima,
spadam u red onih koji u svemu podrzavaju red i disciplinu. U cemu je lepota biti vandal? Pa zar Partizan nije zasluzio kaznu? I Zvezda. Sta to znaci bodriti tim? Biti divljak? Od Engleza smo pokupili sve fazone , kad su navijaci u pitanju, a oni dugo vremena na tribinama ne prave problem. To sto se po gradovima desava to nema bas toliki uticaj. Budimo realni i ostavimo se toga sta su drugu radili. Jel su navijaci pravili problem? Jesu. Jel lepo naglaseno da nece biti izuzetaka? Sta se sad vadimo? Stalno gledamo druge. Ali problem je sto nasi ljudi ni u cemu ne postuju zakone.
Gde se to jos na stadionima vicu pogrdni povici crnim fudbalerima masovno nego u Srbiji. Partizan u svojim redovima imao Tariba a pred utakmicu sa Realom su dobacivali robertu Karlosu. Pa sto i Taribu onda nisu vikali.
Kad niko ne moze da nas nauci redu to ce svet da uradi. Bar u fudbalu

SmiljaPfc

pre 16 godina

Ovo je sansa da se ujedinimo kao nikad, i onako nam je nesloga najveci neprijatelj.Ne secam se kad sam u poslednje vreme ovako bio uz zvezdu, i voleo bih da razvale rendzere i udju u LS. Treba naci sredinu.Ne trebaju nam majce mladica i karadzica,opste je poznato da su uvredljive za mnoge ljude.Al "Kosovo je Srbija" je cinjenica,pa aj napisacemo i "Sofija je Bugarska".Ne treba da se inatimo i da gledamo koga UEFA kaznjava, a koga ne,treba mi da se sredimo.Ja sam SRBIN i ponosim se time.Idem u Gucu i tamo cu da proslavim to, ajmo svi.Pecenje,rakija, truba!Pa da to ne valja ne bi nam dolaazili strendzeri.Zasto da zvizdimo tudjoj himni i da se majmunisemo, treba da budemo shmekeri kao sto umemo.A ako vec ne moze, bolje da nemamo navijace.Al UEFA treba da povede racuna o namernim pokusajima da se unapred osudi Srbija.Mnogi ce to pokusati,kao predobri i casni Bizli.

fenomen

pre 16 godina

Danas igra Djokovic u Montrealu i cuo sam da ce ga izbaciti ako servira brze od 200 km/h....
Da se razumemo, i navijaci u zemlji i u dijaspori su isti..Pa ne dolazi dijaspora na derbi Zvezda-partizan i usput polomi par hiljada plasticnih(a i da su od celika bilo bi isto) stolica a isto tako i navijaci iz Srbije ne idu svuda po Evropi vec to cine oni koji zive u tim zemljama..Znaci da je krivica navijaca podjednaka.I ne moze me niko ubediti da 50 000 ljudi na Marakani zvizde tudjim himnama jer to nije istina a istina je da to cine uvek isti "navijaci"...
Dok nisam ovde procitao neke od "bisera" uvek sam mislio da na zapad odlaze obrazovani mladi ljudi koji nemaju posao u Srbiji ali zahvaljujuci znanju nekih koji salju komentare sad znam da su na zapad otisli samo polupismeni divljaci...
Posle Hejsela svi Engleski klubovi su bili kaznjeni 5 godina i gle cuda sad to navijanje u Engleskoj je mnogo bolje.Nisam protiv kaznjavanja ako ta kazna donese rezultat ali sam protiv UEFA jer je vise nego ocigledno da zakon primenjuju kako im odgovara. Ako je Partizan kaznjen i izbacen to isto su trebali da urade i Zrinjskom jer je krivica obostrana. Taj rasizam je mnogo vise rasprostranjen po Evropi nego sto je to slucaj sa Srbijom, cak stavise bi rekao da su crnci i popularni kod nas, setite se samo one reklame za kiselu vodu a i Beograd je pun crnih studenata.UEFA nas kaznjava iz cisto politickih razloga i tu je kraj diskusije jer kad bi i druge kaznjavali za ono zasta nas kaznjavaju onda bi svakog dana zasedali i kaznjavali...
Kazne Tursku da igra nekoliko utakmica van Turske i oni uvek mogu da izaberu Nemacku za domaci teren i imace 50 000 navijaca(primer je superkup izmedju Fenerbahce-a i Besiktasa)i to ispada da nije nikakva kazna..Kazna je prazne tribine, velika finansijska kazna i iskljucivanje na odredjeni period i mi smo na toj listi gde ce primeniti sve te najgore kazne.Cinjenica je da je UEFA posebno "motivisana" kad treba Srbiju kaznjavati a zasto je to tako to bi se mogli upitati politicari pre svih pa onda i huligani koji su znatno manje krivi. Kamere postoje na stadionu pa lepo se zumira osoba koja kida stolicu i pravo Zabela par godina a sledeci put u neki rudnik uglja pa ne da nece kidati stolice nego ce skupljati pikavce koje neko drugi baci pod njegove noge...Zasto da dozvolimo da nas drugi kaznjavaju zar nije bolje da nasa vlast pocne da kaznjava huligane i bice dobro onda svima...Evo ako vlast nema dovoljno maste kako da kaznjava izgrednike na tribinama rado cu im poslati par ideja.
Poz...

Blue

pre 16 godina

@ Dejan 27
e nije tebi lako (a ni Srbiji,sa takvima kao ti),kada ces da navijas za nasu reprezentaciju u majici Mladica ili Karadzica.ne bi takvima trebalo dozvoliti ulazak na stadione

nikola

pre 16 godina

Znaci svakom navijacu koji na ramenu ima istetoviranog cica Drazu ili slicno treba pre ulaska na stadion odseci ruku...svakom liku sa sajkacom oduzeti istu...svakom navijacu odeci 3 prsta da ne bi imao sta da digne kada damo gol...

Cika Raka

pre 16 godina

Eh , secam se onih dana , pedesetih sezdesetih i sedamdesetih godina proslog veka, kada je nas fudbaslki navijac aplauzom pozdravljao ulazak gostujuceg tima, u tisini i sa postovanjem slusao nihove himne i aplauzom pozdravljali uspesne poteze igraca...Navijaci gostiju su sedeli na sa nama na istim tribinama, i najgore sto je moglo da im se dogodi je da budu zadirkivani u slucaju pobede naseg tima. Bilo je to zlatno doba naseg fudbala ...u prsolom veku.
Cika Raka.
PS. Star sam , pa sam mozda to sve sanjao...

srbin čovek

pre 16 godina

Pa kad nismo Hrvati, da kličemo fireru i pravimo svastikice, da se ori u glas. Ovako, sve simpatije su protiv nas. Nemoj neko da se nakašlje, sada kada nam dođu Škoti i dovedu svoje igrače afričkog porekla (politički korektno se izražavam) inače svi odosmo na mars!

zoran

pre 16 godina

Ono sto je trebalo da se desi se upravo desava i mi se jos cudimo.Zaista smo cudan narod.Ponasamo se kao pravi divljaci i jos su nam drugi krivi,nikako da sagledamo stvari na realan nacin.Divljamo gde god se nalazimo i zelimo da nas drugi postuju.Da nas savez je glasao za platinija ali covek nemoze da podrzi ono sto nasi takozvani navijaci rade po celoj evropi.Ne samo na fudbalskim prostorima vec i na domacoj sceni se ponasamo kao totalno neobrazovani navijaci,izvinjavam se afrikancima unapred ali po onome sto vidim gori smo i od njih.Zelimo da nas uefa posmatra drugacije e pa treba i da se ponasamo drugacije i da prestanemo sa tom politikom MA NAS SVI MRZE.

neutralni promatrač

pre 16 godina

Istina je da je uefa nabrušena na Srbe.Uzroci te netrepeljivosti leže u koregrafiji Delija UEFA MAFIOSI.Ta slika je bila efektna i prenijeli su je svi svjetski mediji.U uefi su poludili zbog toga ali to nije organizacija koja reagira na prvu loptu.Strpljivo su čekali da neki srpski klub napravi glupost i da udare.Druga je stvar da površni zapadnjaci ne poznaju nijanse i nemaju pojma da su Zvezda i Partizan zakleti neprijatelji.Partizan je ispao kolateralna žrtva.

Johnny

pre 16 godina

Ljudi mi da smo pametni i da se jednom u zivotu svi srbi sloze oko necega i da kolektivno u svim sportovima stavimo do znanja tim nazovi "celnicima" UEFA da ne mogu da nas tretiraju kao budale,sta smo im mi? Zrtveno jagnje i sada na nama pokazuju neku strogocu...lepo da se skupe prestavnici saveza svih sportova i da lepo mi odemo na bojkot godinu dana igranja u evropi... pa ce da se zapitaju malo... nismo mi albanija za koju nikoga nije briga (mada izgleda da je UEFU vise briga za njih nego za nas) neka se zapitaju zasto su se vice-sampioni u fudbalu...sampioni u basketu,ko zna koliko puta sampioni u vaterpolu i odbojci povukli... ne verujem da ce to proci neopazeno i ne verujem da nece biti onih koji nece slediti nas primer...

Мојаш Радоњић

pre 16 godina

@македонец
Замолио бих модератора да објави ово јер ако упорно пушта оног кловна да константно пљује по Србима онда сматрам да и ја могу нешто да кажем.
Као прво кажеш да сте и ви и Бугари исто православци и да пишете ћирилицом па опет немате проблеме са УЕФОМ и и у политици уопште. ПА ТО ЈЕ ЗАТО ШТО СТЕ И БИ И БУГАРИ НЕВИЂЕНЕ Д...ПЕ УВЛАКЕ И УЛИЗИЦЕ. Ово не говорим из неке мржње према овим народима напросто зато што ми је супруга из мешовитог македонско-бугарског брака, али то је,брате чињеница. А то што не дирају Русе, е, то ти је бато што су они ипак нека сила.
Као друго, скидај се више са српских сајтова, а ако тамо у македонији немате где да сурфујете онда лепо узми рачунар да играч игрице и не смарај више!

Dijasporac

pre 16 godina

Mislim da je glupo komentarisati i kriviti srbe van zemlje. Srbi su isti bilo gde da su. Ovakvi komentari kao "neznamo sta cemo sa gastarbajterima" su suvisni.
Nacionalni Tim nije izbacen a Partizan jeste. Verovatno su i za to "gastarbajteri krivi". Oni u Holandiji barem nisu nosili KKK kapice i kozna kakve vec rekvizite kao sto to zna da se uradi u matici. Svi smo kolektivno krivi za ovo sto se desava na stadionima. Sad tek vidim sta ono CCCC znaci na zastavi:) Svi su nam krivi samo ne ja, pa makar to bio i moj komsija.

Gile

pre 16 godina

Uredu je to da se UEFA bori protiv fasizma.rasizma i huliganizma. Ali mora da se tacno zna sta pod to podrazumeva se.

Nece valjda da ispadne da samo to sto smo Srbi odmah bude jednako sovinizmu, Nece valjda da se zabrani uzvikivanje "Kosovo je srce srbije". Mislim da ovaj stav UEFE odlazi u preterivanje.

Bice smejurija ako nas izbace zbog uzvikivanja "Srbija do Tokija", jer to je pretenzija na tudju teritoriju i pozivanje na rad :)))))))))

ZIVELA SRBIJA

zrinjski

pre 16 godina

Ne znam zbog čega se Partizanovi navijači ljute.Realno gledajući zbog ispada jednog dijela Grobara zaslužili ste izbacivanje.Ali ono što je UEFA uradila nama je PRESTRAŠNO.Ako naši nastave ovako igrati ne postoji gora kazna od dozvole za daljnje sudjelovanje u kupu UEFA.

Karla Del Ponte

pre 16 godina

Kako se iz nezvanicnih izvora saznaje, u koliko Ratko Mladic bude uhvacen do ponedeljka, Partizanu ce biti ukinuta kazna kao nagrada Srbima za lojalnost tribunalu, i umesto raspalog Zrinjskog Partizan ide na Rabotnicki.
Dakle, cak je poznata i lokacija gde je R.M,(nezvanicno u BiH u okolini Jajca) samo ga treba sto pre uhvatiti.

Dule

pre 16 godina

Ko misli da fudbal nema veze sa politikom neka procita "How soccer explains globalization." Fudbal je jedno od najboljih ogledala drustva u kojem covek zivi. Ne slazem se sa naci(onalistickim) navijacima, i realno gledano izgleda da majice sa Karadzicem i Mladicem nisu obuhvacene slobodom politickog izrazavanja, bar u Evropi. Ne bi ovo trebalo shvatati kao cenzuru "slobodne" srpske misli, pa pogledajte kako se Nemci obracunavaju sa neo-nacistima kod kuce. Podrzavam borbu protiv fasizma na tribinama ali treba nesto uciniti i oko fasizma u svacijoj kuci.

Raci

pre 16 godina

Da je uefa pristrasna bogatim zapadnjacima(englezima recimo),jeste.
da je laka na kazni za ostale,jeste.
Da prteruju, vreovatno i to,jeste.
Ali da smo mi nekulturna stoka,jeste i to.
Zakoni,zakoni i samo zakoni, a onda primenjivanje tog zakona, ne samo na papiru.
A sada sta cemo sa gastabajterima, tu nema spasa, turbo folk seljacine,kvazi nacional patriote, ratnici za otadzbinu( sa 1500 km udaljine).
S njima je najveci problem...

yo yo yo

pre 16 godina

Daj bre kakve su to gluposti, nek nas izbace onda ! Sad je nasla neka uefa da nam drzi predavanje i da nas ucenjuje.Ma zivela sloboda!

Најдас

pre 16 godina

Ма мука ми је од ове Европе, казне постоје само за Србе. Шта су све радили Хрвати по утакмицама и ником ништа, сетите се само ватерполо финала у Словенији па добро су наши извукли живе главе и ником ништа. Али шта да се ради кад ми увек бирамо погрешне пријатеље, мислим на Платиниа.

Savo

pre 16 godina

Nisam ocekivao da ovoliki broj bezmozgovica cita B92. Kako vas nije sramota ne moze nijedna utakmica da se zavrsi bez prekida ili tuce. Normalan svet ne sme da ode bre ni na balet a kamoli fudbalsku ili kosarkasku utakmicu. Ono sto me posebno zadivljuje kod vas maloumnika je ogromna mrznja prema crncima a pri tom crnce ste videli samo na filmovima (valjda u onim erotskim pa ih zato mrzite). Pa kad ova vlast nece nista da preduzme onda evropa sigurno hoce. Mogu samo da nam ... tako smo govorili i za sankcije pa kad smo se napusili onda smo kukali. Mladic jeste nevin ali mozda u sex-u.

pera

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORE!! (Joja, 9. avgust 2007 12:55)!! Samo ti divljaj na stadionu i uzvikuj majmunske krike - pa da lepo i zvezdu izbace iz Evrope!!! Da nas ne bruka vise!! UEFu boli doupe za nas, niko odande nece da zali za nama, a vi samo divljajte i terajte inat, pa ce reprezentacija da igra u Afrckom kupu nacija!!!!

Goco

pre 16 godina

Ma ovo je smjesno, ko kaze da samo mi pravimo probleme, ma pogledajte prve engleze nemogu otici nigdje da nepolupaju sve, zatim tu su i turci, italijani,hrvati, bosanci... Ovo je samo hajka na srbe nema tu veze ponasanje na tribinama! Kada bi se po tom kriterijumu koji primjenjuju nad nam izbacivali i ostali nebi bilo ni Lige sampiona ni Evropskog prvenstva!

blatini

pre 16 godina

Neko rece Platini igrao na hejselu 1985 a bilo 23 mrtvih. Ja ako se dobro secam bilo je 39 ubijenih ane mrtvih,a taj isti platini dao go iz penala pa se posle slikao sa peharom ako je taj tip imao iole malo pameti prestao bi da glumi nekog fudbalera a sad uvazenog gospodina.To sto je znao da zavuce po koji gol iz slobodnog udarca neznaci da je najpametniji na zemaljskoj kugli.Ama nek nas izbace odakle god hoce pa sta, bitno je da mi znamo da smo upravu a za druge me ne interesuje.

bogomdan

pre 16 godina

Ne ide mi u glavu ko je opce izmislio to da se sada reprezentacija izbacuje koliko sam vidio kaznjen je samo klub al ocito je neko izmislio to da se i repka "KAO IZBACI" to nema veze niti imalo smisla, npr Hrvatska kad igra neredi su skoro na svakoj utakmici al niko nije zapretio da ce se izbaciti niti iko iz Saveza HNS izjavio da ce izbaciti Hrvatsku zbog nerede, ocito ovdje neko zeli da se izbaci reprezentacija iz kvalifikacija jer opce nije govora bilo u Nionu o reprezentaciji vec samo o klubovima, sta sve radi ova tu propaganda SRAMOTA!!!!!!!!!

BUNT

pre 16 godina

Neutron, slazem se da je glupo da se zvizdi tudjoj himni ali kad kazes da jedino mi u citavom svetu to radimo u kontinuitetu, deluje mi kao da si pao s Marsa! Ne verujem da smo zvizdali himnama Malte, Farskih ostrva i drugih zemalja:)) Ako si hteo da kazes da smo jedini koji zvizdimo svojoj himni onda bih te razumeo! Moderatoru, radi svoj posao i izbaci politiku sa ovog foruma! Krle i onaj Licmlad me mnogo nerviraju izjavama tipa: "Mladic je jedan od najvecih ratnih zlocinaca na svetu!" Ta dvojica zajedno ako su procitali i naucili 5 lekcija iz istorije, Boze pomozi! A u nasim udzbenicima se nije ucilo, ne uci se, niti ce se ikad uciti o Panami, Kambodzi, Severnoj Koreji, Vijetnamu, Avganistanu, Iraku/Iranu itd. Zato ovde i mogu da se pojave takvi likovi... A u Briselu ih nije poginulo (samo) 23 nego 39 Juventina, cisto istine radi!

BUNT

pre 16 godina

Platini je jedno ponizno pseto koje je u kampanji moljakalo za nase i posredstvom nas, glasove nasih suseda ali ja njega STVARNO ne krivim za kojekakvu nepravdu! Terzan Zvezdic je taj koji me brine jer ni prstom mrdnuo nije za Partizan kad je trebalo a tamo se usred Podgorice sepuri sa Dzajom nacionaleom, ruku pod ruku! "Kako ja nesto da mu pricam kad znam da nisam u pravu!" Pa, da sam znao da cemo imati takvog defetistu i defekta na celu Saveza, prestao bih da pratim nas fudbal! Pa, zar nijedan argument, nijednu rec nije mogao da mu kaze u nasu korist?! "Nista" mu nije palo na pamet! A to sto Liverpulovi fanovi prave s....a ispred stadiona je posledice njihove upucenosti u evropejske propise! Mogu oni i 100 puta u 101 tekmi da se bahate ispred stadiona ali dobro znaju gde su i sta su kad udju unutra! I ko je sad pametniji, oni ili mi? Mislite o tome...

carshawne

pre 16 godina

Molio bih predstavnike saveza, Crvene Zvezde kao i drzavnih institucija jer nam uefa, a ni bilo ko drugi ne moze zabraniti da na utakmicamo i bilo kojim drugim manifestacijam isticemo parolu KOSOVO JE SRCE SRBIJE. Zasto bi to bilo zabranjeno? KOSOVO JE SRCE SRBIJE, kao sto je Beograd glavni grad Srbije, i to nije nikakva politicka parola vec stvarno stanje stvari. Zvezda vec sluzi uslovnu kaznu zbog transparenta Kosovo je srce Srbije istaknutog u Milanu, a ne sumnjam da bi nas zbog takvog transparenta sledeci put izbacili. Cega se mi to trebamo stideti pa da ne smemo imati takve transparente, U svoj ovoj kampanji za Kosovo treba stati na put svima koji bi nam otmu Kosovo, Ok, izbacite nas ako navijaci divljaju, ali zbog parole Kosove je srbija. Zato molim drzavu da stane u zastitu Srba, Srpskog sport i Kosova jer KOSOVO JE SRCE SRBIJE.

Dejan 27

pre 16 godina

Ma bas me nerviraju ovi nasi (a mozda i nisu nasi) pametnjakovici koji nas ponosne Srbe etiketiraju kao divljake i pozivaju nas da se ugledamo na "kulturnu" Evropu medju kojima vjerovatno smatraju i Hrvate uprkos fasistickim ispadima na utakmici sa Italijom...

Jos jedan komentar u vezi sa onim koji nas Srbe koji zivimo na zapadu nazva nepismenim. To je mozda bio slucaj prije 20-30 godina ali poslije raspada bivse Juge mnogo mladih i skolovanih ljudi je otislo u inostranstvo, da ne nabrajam razloge za to. I sto mi je drago da vidim, velika vecina je ponosna na svoje porjeklo. Braco Srbi, idite na utakmice, pokazite koliko smo slozni, niko nam nemoze zabraniti da nosimo slike Karadjica i Mladica i parole Kosovo je Srbija - i jeste. Naravno bez incidenata kao sto su tuce, bacanje tvrdih predmeta i raketa na teren itd. To nam ne treba.

B

pre 16 godina

slazem se sa vecinom komentara na ovoj temi tako da sam resijo da ako vidim da bilo ko na utakmici zvizdi tudjoj himni, ili pravi bilo kakva sra... im da ih licno gadjam bakljama i polomljenim sedistima! Al bez zezanja, mozemo se buniti koliko ocemo ali sta je tu je. Krajnje vreme je da se ponasamo kao civilizovani narod na utakmicama. Pogledajmo u svoje dvoriste pre nego sto pocnemo da se pravdamo na racun Hrvata, Italijana, Engleza itd. Pozdrav svim pravim navijacima koji idu na utakmicu u Brselu. Vidimo se tamo...

Blue

pre 16 godina

ljudi,sta vam je?!ne moramo mi uopste da se pridrzavamo uefinih pravila,niko nas na to ne tera!samo sto u tom slucaju ni ne mozemo da ucestvujemo u uefinim takmicenjima.i ne mozemo mi nametati uefi pravila ponasanja.jednimo da mi osnujemo neku 'balkansku' ili kakvu god regionalnu ligu pa tu onda mozemo da radimo sta hocemo.u uefinim takmicenjima ne mozemo!

Pjanovic

pre 16 godina

@e_tuzla kom.br. 72
Postovani gradjanine Tuzle!
Jesi li bio na Kosevu, kad su igrali BiH-SCG kvalifikacije za svjetsko prvenstvo?
Ja sam bio.
Pun stadion, zastave Saudijske Arabije, ratne zastave Armije BiH i slozno iz svih grla:"ubi, kolji, da Srbin ne postoji","Srbe na vrbe" i jos puno slicnih i jos gorih parola.
Jedna koleginica, muslimanka, me je upitala za koga navijam.
Kad sam rekao za Srbiju, ona me opet zacudjeno upitala:"A zasto? Ti zivis u Bosni".
Kosevom se orilo ALLAH-U-EGBER
Njeno pitanje ostalo je bez odgovora.
Pozdrav od "primitivca iz Bosne"

glupi gastarbajter

pre 16 godina

Naravno da cu ici na utakmicu protiv Belgije i da cu opet poneti transparent da je Kosovo Srbija. UEFA moze biti sigurna da ce ga videti.
Sasvim je normalno da se ovakva parola pojavljuje na utakmicama nase reprezentacije - pa mi smo jedina zemlja u Evropi kojoj pokusavaju da otmu teritoriju ! Mecevi reprezentacije u inostranstvu su idealna prilika da sto veci broj stranaca vidi kako se srpski narod oseca u vezi sa pokusajima otimacine nase zemlje.

Kada oni budu vodili normalnu politiku prema Srbiji, onda ce i ovakva politika nestati sa stadiona i drugih mesta gde ne treba da bude. Ali, - NE PRE TOGA !

Kosovo jeste Srbija !!!

ja

pre 16 godina

mislim, stvarno-nicim izazvana pretnja!!! sta mi to pa radimo- izvizdimo himnu svakog naseg protivnika, vredjamo protivnicke igrace i navijace po rasnoj, nacionalnoj ili nekoj trecoj osnovi, plujemo, gadjamo,nosimo majce sa likovima ratnih zlocinaca, palimo baklje, tucemo se... i zbog toga hoce da nas suspenduju?!! sram ih bilo, stvarno mrze nas srbe

Lord Bajro

pre 16 godina

Ako se neko uporno ponaša kao da je juče izašao iz šume - zviždi tuđoj himni, vređa tamnopute igrače, mlati se kad god mu se pruži prilika, i još se na sve to iščuđava zašto njega niko ne želi u svom društvu. Pošto ne može sam da shvati da je primitivac, i da je za svoj položaj/ugled/status kriv sam, onda je najlakše reći - ne vole nas zato što smo mi Srbi, pravoslavci, nebeski narod koji je vodio samo odbrambene ratove, i slična sra*a.

Nemam nameru da se bavim ubedjivanjem tih spodoba, nego me interesuje zašto se takvi, idiotski, komentari ovde objavljuju. Ima istaknuto uputstvo na vrhu ove strane i po tim pravilima ni pola ovih komentara ne bi bilo objavljeno.
Da li B92 namerno objavljuje uvredljive, provokativne i glupe komentare zato što zna da će tako sajt imati više posetilaca. Ako je tako onda ste gori od ovih cyber Srba.

Već sam dva puta pisao komentar sličan ovome i nisu objavljeni. To mi kaže da neće biti objavljen ni ovaj, i da vama zaista odgovara da objavljujete svakojake svinjarije.

Andrej

pre 16 godina

absolutno se protivim bilo kakvom vidu nasilja na utakmicama. ali da jedan srbin ne sme da kaže kosovo = srbija, a da pritom ne bude označen kao nacionalista, to je strašno. ispada da je patriotizam = nacionalizam.

što se tiče uefa-e, oni hoće da postave primer da neće tolerisati vredjanja i političke poruke na utakmicama. a zašto taj primer da pokažu na englezima, kada imaju tamo neku malu srbiju na brdovitom balkanu ...

smešno je to što rade, i može se reći da je čist šovinizam sa njihove strane.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Партизан је био вољан да плати много више само да остане у Европи, али мафијаши неће више пара него казна од годину дана. Терзић и савез лобирају за Платинија а он не да да дивљамо. Срам га било незахвална! Браћо Срби, опаметимо се ако желимо у Европу јер немој да умишљамо да ће UEFA много да жали за нама.

Sashko

pre 16 godina

Aman ljudi, prestanite da se vadite na price tipa "i oni o ovi su radili to isto, pa nikom nista" i gledajte u svoje dvoriste! Sta nas briga sto drugi prave gluposti i da li ih kaznjavaju ili ne, krajnje je vreme da se mi dovedemo u normalu. Bas me zabole sta rade Englezi ili Italijani ili Hrvati ili Makedonci ili Marsovci, boli me kad vidim kakose nasi "navijaci" ponasaju. I shvatite konacno da NIKAD nece vaziti ista pravila za bogate i za siromasne jer je tako otkako je sveta i veka. Uvek se k***c siljio na zecu, a ne na medvedu...

Cure delija

pre 16 godina

Bravo Neutron 1000% si u pravu!! Ljubav prema svojoj zemlji ne treba iskazivati tako sto cemo zvizdati tudjoj himni i omalovazavati protivnika, nego iz sve snage pevati SVOJU himnu i navijati za svoj tim. Ne secam se tacno za koji uzrast se igralo SP u Novom Sadu u kosarci, ali posle finala sa amerikancima citao sam komentar njihovog trenera i stvarno, iako nisam bio na utakmici niti sam gledao prenos, sam se osetio odvratno. Covek je rekao kako smo izvizdali njihovu himnu, i igrace koji imaju po 18-19 godina i od kojih 90% nece ni igrati kosarku profesionalno. Ni ja ne volim amerikance, ali ako neko oce neka ide ispred njihove ambasade pa nek ih pljuje! Sport sportistima i BEZ POLITIKE U BILO KOM OBLIKU!

Joja

pre 16 godina

Ma oni nisu normalni bre,bas bi voleo da nas izbace aj da vidimo i to hrvate nisu iskljucili za za onaj kukasti krst a nama vec prete ma nek se nose oni bre i namerno cu da izgovaram majmunske zvuke na zvezdi zamisli on se plasi da dodje u beograd tek je cu sad to da radim bas iz principa...aj podrska

Janko PG

pre 16 godina

Alo, ljudi, kad cete vise shvatiti da divljanje, rasizam, lomove itd. vise niko ne praktikuje. Izbacice ce vas iz svih zivih takmicenja na 10 godina pa cete vidjeti.. To je sport ljudi, nema veze sa Karadzicem, Mladicem, Kosovom, carom Dusanom..Time se niko danas ne bavi niti ce se ikad baviti, osim vas Srba. Ovo dobronamjerno kazem, jer imam brata i sestru u Srbiji.

Van Der Berg

pre 16 godina

Nema sve to veze sa urotom protiv srba, ima veze sa nevjerovatnim licemjerijem koje UEFA pokazuje. Drakonske kazne su rezervisane za 'male' klubove i zemlje, tipa legije i partizana, pa i fejenorda, da bi se kofol pokazalo da 'UEFA ne trpi rasizam i izgrede na tribinama'. A veliki precutno mogu da rade sta god im padne na pamet.

Sjecamo se prije koju godinu, Roma-Dinamo Kijev, utakmica prekinuta jer je sudiju Friska neko pogodio kamenom (ili cime vec) u glavu. Kazna koju je Roma dobila - smijesna. Pa prosle ili pretprosle godine kad su navijaci Intera vise puta prekidali mec ne znam s kim tacno. A kazna - jos smjesnija (bijase 2 utakmice bez publike). I poslije one cinicne izjave da 'UEFA nece dozvoliti nikakvo divljanje navijaca'.

Mislim da tu jos veliku ulogu ima i to sto je onih nekih 12 najvecih klubova odustalo od osnivanja svoje super-lige i ostalo u uefinoj ligi sampiona. I sad uefa mora da im popusta u svemu. I sve njihove propuste ce da plate mali klubovi, da bi moglo da se prica o redu i pravednosti. Povraca mi se od toga

dragisha

pre 16 godina

22. aprila 2002. godine kazakstanski fudbalski savez je primljen u UEFA-u cime je ispisan iz azijske fudbalske federacije, gde geografski pripada, sve uz objasnjenje da po stilu i nacinu igre vise pripadaju evropskom fudbalu. E sad ja nesto kontam, uvek su nas poredili sa brazilcima po stilu igranja, sto mi ne bismo lepo zatrazili od juzno-americke fudbalske federacije ( http://www.conmebol.com/ ) da nas primi u njihove redove pa onda ne bi morali da se 'saginjemo' UEFA-i? Bilo bi super i nasim i njihovim igracima, nasi bi lepo mogli da povezu utakmice i odmor na nekoj od plaza u Brazilu ili Argentini a igraci iz Juzne Amerike bi put u Evropu mogli da iskoriste da nadju 'uhlebljenje' u nekom od evropskih klubova... Gostujucih navijaci skoro da ne bi ni bilo tako da bi incidenti bili svedeni na minimum i sto je najvaznije, gledao bi se lep fudbal! Vec vidim sebe kako usred noci slusam radio Kolumbiju i komentatora vice gooooooooooooooooool:)
Veliki pozdrav svima i puno srece u Briselu!

Nelle grobar

pre 16 godina

Ne daj Boze da je se onaj incident iz Danske, kada je navijac udario sudiju, dogodio u Beogradu! Ovako, Danci ce proci sa nekom laksom kaznom...

Milan

pre 16 godina

Ovo je zaista neverovatan pritisak. Koreografija na severu protiv Milana je imala ogromnu tezinu, tek sada sam svestan toga. Cime smo ovo zasluzili, ja zaista ne znam. Platini je skoro izjavio da ogroman novac koji se trenutno vrti u fudbalu preti da unisti taj sport. Nije mi jasno zasto je tako nesto rekao, kada svojim potezima direktno skace sebi u usta.

vlade ch

pre 16 godina

bio sam na utakmici crvena zvezda-yb bern pre 2 godine igralo se u cirihu.ponasanje nasih navijaca tada je bilo katastrofalno na stadionu i van njega.bilo je tu i navijaca koji su dosli iz srbije pa je u jednom trenutku doslo i do same tuce izmedju nasih navijaca,dijaspora i matica bruka.ja se iskreno nadam da ce nasa repka uspeti da se plasira na ep ali da ce utakmice igrati u austriji jer necemo morati bar mi pravi navijaci koje interesuje samo sport trpeti blamazu tamo nekih zestokih mangupa kojima nije bitno nista sem da dodju napiju se i prave gluposti i posle se hvale joj brate sta smo im uradili.ja se amaterski bavim fudbalom i u svojoj ekipi u kojoj igram izabran sam za kapitena a jedini sam srbin u timu tu ima svajcaraca,italijana,albanca,portugalaca,cileanaca,turaka.i zato poruka svim nasim ljudima sirom planete navijajte za svoje postujte druge sport treba da spaja ljude i nemojte kukati da nam je neko drugi kriv kad smo sami krivi jer sve pokusavamo da resimo nasiljem.

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

RAFAEL

pre 16 godina

Srbi nisu rasisti.Pa nismo mi Englezi covece?Otkud rasizam u Srbiji?Sta jel imate vi nekog Afrikanca sto vam radi u Vojvodini kopa,ore...U rudniku?U kuci vam pere sudove cisti wc?Kakve su ovo gluposti?Jel to UEFA od nas pravi rasiste?Jesmo li to mi bili kolonijalna sila?Ja ne znam,pa me obavestite.Idem na utakmicu sa Belgijom i vodim prijatelje.Jedan je pravoslavni hriscanin afrikanac.NECU DA ZVIZDIM HIMNOJ BELGIJE,necu da SE MAJMUNISEM.Jer to sto ponasaju majmune nije rasizam.Zasto Platini nije izbacio njegov PSG iz Evrope posle utakmice sa JEVREJSKIM MAKABIJEM?POGINUO NAVIJAC PSG?Ubio ga policajac iz pistolja zato sto su kidisali na jevreje?Ko ne zivi u Evropi ne zna sta je evropa.FUJ.FUJ...Dvolicnost bez granica.A ovaj koji misli da je srpska dijaspora polupismena govori o njemu.Ne o dijaspori.Dajete sebi pravo da komentarisete o cemu pojma nemate.Bodrimo nasu reprezentaciju sporski,energicno,bucno,do pobede.Pokazimo lice Srbije,lepo umiveno,nek vide prave ljudske vrednosti.

Colin_bgd

pre 16 godina

Dajte bre ljudi da jednom budemo posteni i da sami sebi priznamo da jesmo upravo takvi kakve nas UEFA i odslikava: poludivljaci, rasisti, mizantropi, sovinisti, ne postujemo ni same sebe a kamoli druge...

To, da li je neko isti takav ili jos gori ne menja ni za jotu sliku o nama samima. Takodje, ovog leta dolaskom Platinija na celo UEFA okrenut je novi list. Svaki ispad ce se kaznjavati drasticno. Sad sto smo mi prvi naleteli na minu, to ne znaci da nas bilo ko ekskluzivno mrzi, samo znaci da smo kolektivno slepi (da ne kazem glupi), jer uvek moramo da ponavljamo sopstvene greske jedno milion puta pre nego sto naucimo lekciju (a cesto nikad i ne naucimo nista).

Srce me boli sto je ovaj tim Partizana izbacen, ali umesto da se onih 250 bilmeza iz skupstine sastanu odmah po hitnom postupku i konsezusom usvoje taj novi zakon, oni se brckaju, pa ce to da udje u proceduru pocetkom septembra, pa dok se vodi diskusija, pa replike, pa amandmani, nasa vrla mladost na tribinama ima da izbaci i zvezdu i reprezentaciju, a da nikome nece faliti dlaka sa glave.

Najtragicnije u svemu tome je sto policija ima sve te snimke iz Mostara i niti jedna prijava, niti jedan proces se ne vodi ni protiv koga. To znaci da moze svako u ovoj zemlji da radi sta hoce i nikom apsolutno nista. I to je ono sto je najstrasnije...

A ako posle svega Srbija ipak uspe da iskoreni huliganstvo i nasilje u sportu (setite se kosarkaskog plej-ofa i cuda), nasa zemlja ce biti bolja, zdravija, bezbednija i uopste ne treba da nas interesuje da li ce se hrvatima, italijanima, englezima, ili bilo kome drugom i dalje gledati kroz prste ili ne...

BUNT

pre 16 godina

A sad su gastarbajteri krivi za nase silne kazne zbog gostovanja! Pa kako onda zuti uvek ubedljivo pobedjuju u dijaspori?! Ovo je predmet za OEBS! To se ne sme zataskati, svi izbori od 2003. naovamo su pokradeni:))

SRBIJA

pre 16 godina

Ma ovo vise nema smisla! Izbacili su nam trenutno najbolji klub iz Evrope, sad hoce i reprezentaciju. Zasto? Zato sto se borimo za SRPSTVO?! Ili zato sto hocemo da odbranimo srce Srbije-Kosovo? Ili mozda zato sto ne mogu da nadju Mladica i Karadzica? Pa dokle ce vise ceo narod da ispasta zbog pojedinaca? Ako neki pricaju da su pomenuta dvojica veliki Srbi zasto se onda ne predaju u korist same Srbije? Ne znam, trebalo bi sami sebe da upitaju. Sto se tice zvizdanja tudjoj himni to rade i mnoge druge drzave, tako da to nije najveci problem! Uefa ce unistiti nas fudbal! Znaci pamet u glavu! Ako su vec oni toliko strogi mi moramo biti isto toliko pametni i pazljivi na stadionima! Srbija Srbima! Ko zeli neka pogleda ovaj link. www.agloco.com/r/BBGL1445
svidece vam se!

e_tuzla

pre 16 godina

Jest,jest
Sve je to "belosvetska" zavera
protiv Srba
Kao i na Gazimestanu i '91 u Hrvatskoj i '92 u Bosni i na Kosovu.
I u Tokiju :)
Nadojili su vam djecu mrznjom prema cijelom svijetu i svemu sto nije srpsko.
Dva ratna zlocinca i kriminalca su Vam idoli. Svaki od vas koji mrzi bilo koga druge vjere i nacije je rasista. Sve dok ne shvatite da mrznja i rasizam ne vode nicem dobrom nista od vas.
Ove nase primitivce u Bosni su zadojili Slobo &co pa vi i danas radi njih ispastate. Pa cete popusit i u sportu.
Aferim.
Srboji probudi se
Pozdrav Tuzla

zbunjen

pre 16 godina

zao mi je sto je doslo vreme da se vise prica i misli o stvarima koje su sve samo ne fudbalske ali;
zasto ne reaguje FSS i ljubazno se obrati UEFA sa pitanjem da li imamo pravo da navijamo kao liverpulovi,hrvatski,danski i koji sve ne navijaci da bi imali primer kako se navija i ne biti kaznjen,da li da uzmemo za primer, kako UEFA mrzi mesanje politike i njeno uplitanje,izbacivanje nase reprezentacije 92 godine a da li da nasim navijacima pustamo spotove sa prijateljskih i srdacnih druzenja po raznim trgovima evrope civilizovanih i kulturnih navijaca engleske,nemacke,spanije...

i jos nesto,da ne bude kako imam gomilu opravdanja za nase navijace,imam naravno dosta toga losega sa nasim navijacima i pitanje STA JE POENTA NASEG NAVIJANJA I KOJI SU RAZLOZI?ljubav koja se iskazuje prema radovanu i ratku je ipak u cilju provokacije i izazivanje nereda jer da je drugacije na mitinzima podrske gore pomenute dvojice se ne bi skupljalo u centru beograda 300-400 penzionera...

pozdrav svima

Braca

pre 16 godina

Pa jeste,opet nam je Evropa kriva,ceo Svet je protiv nas a mi smo nevinasca.Podrzavam odluku UEFE jer dokle god mi Srbi budemo zvizdali tudjoj himni,lomili i palili stolice,bacali petarde nemackom golmanu u glavu,izazivali nerede i navijali u pidzamama sa likom Mladica u Bosni,ko da je on neki zasluzni fudbaler,e dotle nama nema mesta u Evropi i jesam za udaljavanje svih nas sa fudbalskih stadiona.Takmicenja organizuje i placa FIFA i UEFA i ima da se postuje red.Jedino mi je zao nasih fudbalera,oni su ti koji ce najvise da izgube zbog nase kulture.

Milic ch

pre 16 godina

Jedina sansa dannas ne izbace je :ne prodavati karte srbima u inostranstvu jer mi nismo bas voljeni na zapadu i svaki nacionalisticki ispad je neka mala osveta zato.Ako ovo ne shvatite ozbiljno onda smo 99,9% ELIMINISANI. POzdrav za sve Srbe koji vole Srbiju.

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

Dejaldinjo

pre 16 godina

Nek nam Terza pomogne, kao što je pomogao svom "velikom prijatelju" Platiniju. Pogotovo što je sebi već pomogao izborom u kojekakve (plaćene) forume uefe.

velizaar

pre 16 godina

Svima onima koji misle da nas svi mrze i da postoji fudbalska zavera da se sputa fudbalska velesila:
ako necete da igrate po pravilima UEFE,ne morate,necemo se takmiciti i gotovo!Utuvite u vase usijane glave da se protiv rasizma bore sve medj. sportske institucije a narocito UEFA. Mi smo im na penalu zbog svih sr... koje je neko cinio u nase ime i stoga pamet u glavu a narocito gastarbajteri sa onim vunenim subarama- ili navijajte za svoju zemlju/klub dostojanstveno i svim srcem ili zbogom, pa igrajte bacanje kamena sa ramena,klis i sl.

Pozdrav svi pravim navijacima Srbije!

ni po babi ni po stricevima

pre 16 godina

Iskljucivanje je samo pitanje dana! nasa dijaspora takodje oslikava stanje u Matici,pa oni kojima je do gledanja reprezentacije na nekom UEFA takmicenju,morace dobrano da se nacekaju. Ipakje protiv nas cijeli svijet-ha ha a ha! Pa to sto mi pomazemo svijetu da bude protiv nas ,nma veze. Nasim sistemima vrijednosti,kucnim vaspitanjem, blkanskim primitivizmom i to u onom najgorem obliku,(ne)funkcionisanje drzave... Malo li je! Srbi,pamet u glavu i dlanove naostrite za aplaze,a ne za tudje obraze! Pokazimo da smo bolji od onoga za sta nas smatraju,i za sta se nazalost ,sami smatramo. Ima li neki zakon na pmolu? Ne treba izmisljati,vec samo pepisati,od onih koji su imali i vece problme sa navijacima,pa sad sjede na tribinama kao u SNP-u!

Kavalsky

pre 16 godina

FSS bi trebalo da odbije sve karte koje mu domacin nudi. Koliko sam uspeo da primetim incidenti za koje nas optuzuju vezani su za utakmice van Srbije (mlada repka u Hol. Partizan u BiH...) sto jasno dovodi do zakljucka da veliki deo krivice snose gastarbajteri kojima su na utakmicama usta puna Srbije, Mladica i ostalih baraba, a sutradan hajde da se vratimo unapredjenju Nemacke privrede. Gospodo, nisu to navijaci Srbije, sete se Srbije i njihovih heroja kad igra repka.

logique

pre 16 godina

Najbolje da se ratko mladic postavi za slektora a radovan karadzic za pomocnika istog a seselj za napadaca (ionako ce mozda biti bolji od Pantelica)E tada ce nosenje majica sa njihovim likovima i transparenata sa parolama podrske biti legalni jer su upuceni clanovima strucnog staba i golgeteru a i nisu uvrede nego podrska.
Kamerama pratiti i hapsiti. Posle toga izgrednicima zabraniti ulaz i prilaz bilo kojem stadionu u zemlji kad se igra neka utakmica. Kad igra bilo koji klub ili repka u inostranstvu, obavezno javljanje u policijsku stanicu svaka 2 sata i deponovan pasos sve do zavrsetka utakmice. Tako to rade oni koji hoce da idiote sprece da cine zlo. Ovo sto FSS i policija radi, lici na podrsku. I treba da nas izbace...

vlajko

pre 16 godina

Ako "uvazenoj gospodi" koja zivi i rade po belome svetu ne valja nista sto NIJE SRPSKO i ako to svoje nezadovoljstvo ispoljavaju na stadionu, vracajuci pri tome svakim uzvikom i transparentom Srbiju i ono SRPSKO unazad, molio bih da se vrate u Maticu i pocnu da dele sudbinu naroda kojeg, nazalost, predstavljaju.

Vratite se mila braco ovde, da ih odavde "napadnemo" svi kao jedan, da ih izvizdimo izvredjamo sve, crnce, Belgijance i "tradicionalne nam" neprijatelje Jermence.

Ah da, umalo da zaboravim... I ponesite nadnicu iz tog trulog zapada, trebace vam!

Kale

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa Uefom da se konacno stane na put primitivcima raznih profila.Medjutim,isti arsin za sve bez obzira na moc i uticaj drzave i saveza. Zaista,ako neko 90 i kusur minuta nije u stanju da sakrije svoje neznanje, nedostatak osnovnog kucnog vaspitanja,neprocitane dve knjige u zivotu i drugi jad i cemer koji nad njegovom dusom bdi,onda nam i ne treba biti zao sto nas izbacuju.Inace,oni kojima su puna usta slogana tipa ''Srbe na vrbe'' ili ''noz,zica,Srebrenica'' su,budite sigurni,najvece kukavice i takvi nemaju pojma sta je rat niti su ga ikad videli.Takvi beze cim opali prva puska.

realan

pre 16 godina

ma nas uefa i ne interesuje, samo fifa, ili neka nova organizacija na "nebeski" fudbal.
par pitanja:
- da li navijaci treb ada navijaju samo na engleskom, ili nekom drugom or evropskih jezika, tako da mogu uefa representatves da razumeju?
- da li postoji dressing code
- da li postoje potezi ili gestikulacije koje smemo i koje ne smemo da radimo/pokazujemo na utakmicama
ima jos samo da ne smaram

ljudi nama trebaju precizna uputstva, nismo mi da sami tumacimo.

licmlad

pre 16 godina

"Ja i pored toga smatram da je Ratko Mladic nevin"
(Slobo, 9. avgust 2007 03:02)

Mnogo si pametan, a i nije cudo s obzirom na nadimak. Koliko imas godina, bas me zanima, moze mnogo toga da mi kaze cifra koju budes napisao?

United European Fascist Assosiacion

pre 16 godina

Zbog cega da nas izbace?!? Kakve veze imaju zvezdini i partizanovi navijaci (sa njihovim ispadima na klupskim utak.) sa reprezentacijom?!
Nasi reprezentativni navijaci su imali jedan ispad i to je bilo na utakmici protiv BiH na Marakani!
Mada videvsi kako je UEFA tretirala Partizan i racunala neke nerede pocev od jedno 15-20 godina unazad ne bi me cudilo da i za reprezentaciju isto rade mozda od neke 1945god.!
Mafiozi jedni smrdljivi pa sto ne izbace englesku ciji navijaci na svakom takmicenju prave nerede!

Darko

pre 16 godina

Citajuci neke komentare ispada da je Platini izabran samo zbog toga sto je Srbija glasala za njega.Neki mu cak i prete otkazom podrske ??? Alo Mars ovde zemlja !!

Pavle

pre 16 godina

UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti, a Fudbalski savez Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine.

„Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi,“ kaže Bošković za Večernje novosti.

Da li je ovo moguce, da oni nisu planirali da se bore protiv rasisma, sovinizma...da nisu bili 'priterani uza zid'? I jos se pravdaju zasto to moraju da urade! Strasno!

Imay

pre 16 godina

Kad ovi sto zvizde himni Jermenije?! shvate da je Srbija do Tokija isto nacionalisticki ispad i da vredja sve zemlje od Balkana, Male Azije, Bliskog i Dalekog istoka ukljucujuci i zemlju izlazeceg Sunca, onda imamo sanse za Euro.
Majmuni u Zoo, dalje od tribina!

bane_nacionale

pre 16 godina

Evo prilike da nasi polu-pismeni gastarbajteri i repku zaviju u crno.
(Babin_zub, 9. avgust 2007 00:29)

vama da nije zapadne evrope, odavno bi krepirali dole u srbiji.. raspitaj se malo i kazi mi sta srbija navise uvozi? donacije iz dijaspore od svojih gradjana! vidim ti ovde svaki dan dajes svoje komentare, verovatno nemas drugo zanimanje a ni posla, pa je jedino moguce da si ljubomoran sto zivis u rupi bez ikakve prespektive i buducnosti..

ja sam takodje iz dijaspore, i naravno da su mi indijanci sa tribine poznati.. i mene muka uvati kad vidim likove sa kokardama i scg-dresovima, ali kao prvo, za los "imidz" su iskljucivo krivi gradjani srbije, ili bolje receno vlast koja je vodila srbiju u propasti za vreme milosevica..

netreba diskutirati o ovome, jasno je ko dan da njima mi smetamo, nikakav huliganizam nije upitanju, nego cist faszima.. i uefa bi prvo na sebi trebala da radi, i da ne diskriminise narode a onda da upire prstom u druge!

behar

pre 16 godina

@hagen

Ma da prijatelju mislis li ti da je UEFA platinijeva prcija pa da se to tako radi.
Nego bolje bi nam bilo da dvojimo babe od zaba,navijace od huligana,patriote od ratnih profitera da nekazem nesto drugo.Jer vidi sad ovo,koliko sad bogatstvo poseduje si Radovana K. a koliki je bogatas bio pre rata, pa nisu nas oni bas toliko zaduzilida budemo godinama u izolaciji da mozemo da putujemo samo u Bosnu i Crnu Goru bez viza, da nam izbacuju sportiste iz takmiceja itd.A patriotama koji zive po Evropi samo pitanje sta rade posle neke utakmice i kojim se poslovima bave. jel se i tamo busaju u grudi junacke il su manji od makova zrna ko sto jesu, i jel ih stid da kazu odakle su, ovo znam iz iskustva, ljudi iz nisa kazu da su bosanci u sredini gde ja zivim, pa od kad je Nis u Bosni

ZZZZZ

pre 16 godina

Treba da budemo realni,nije ovo prvi put a sudeci po nekim komentarima ovde kao da nece biti ni poslednji. U komentaru pre neki dan na tada jos uvek samo moguce iskljucivanje Partizana iz daljeg takmicenja, pomenuh navijace u dijaspori kao najcesce aktere incidenata i vidim ovde mnogi se takodje osvrcu na iste. Nazalost, mi ne mozemo tamo nista da uradimo, sve su to ,,gradjani'' EU i mozda bi bilo interesantno kada bi njihove policije izvrsile identifikaciju tih ljudi pa da vidimo gde im je prebivaliste. Ovako, uvek mi krivi i kada zasluzimo (a nije da nismo davali povoda) ali i kada ne zasluzimo. Neki ovde pozivaju na bojkot, pa da mi njima pokazemo - ma dajte ljudi, to su price iz nekih proslih vremena - videce oni bez Srba, plakace za nama. Kako da ne, bas su se potresli.

Dovla

pre 16 godina

Ako su mafijska organizacija, neka su, zar mi moram da im teramo inat da nas iskljuce? Ako je sve to tako, zasto moramo da im dajemo povod da nas iskljuce? Uvek su nam drugi krivi! Niko ne kaze, "e jeste, stvarno su ovi nasi divljaci" jer stvarno i jesu! Ja zivim u inostranstvu, i svako ko nije bio u inostranstvu i tamo upoznao srbe, nema pojma da takvi srbi i postoje! Ali nema veze, teracemo uvek svima inat pa cemo daleko dogurati! Uefa kaze, rasizam je nedopustiv, na prvoj utakmici nasi vredjaju tamnopute igrace, Uefa kaze nema divljanja, nasi na sledecoj utakmici razvale ceo stadion...

Raša

pre 16 godina

Pola Italije je nameštalo rezultate, tuče navijača po Engleskoj, ustaški ispadi i drugi incidenti i nikom ništa a Srbiju izbacuju. To je obračun Vatikana sa Srbijom.

Dule

pre 16 godina

@Shonne

Šta ima, bre, da ikome dokazujemo kakvi smo navijači?! Jel' to naprasno sastavljen neki pravilnik ponašanja za srpske navijače?!
Ma mogu da ga doovaju!
UEFA - MAFIJA - GRANDE ŠAJTE!

Vladimir

pre 16 godina

Prema poslednjoj informaciji koju mi je javio jedan volonter, UEFA već sprovodi istragu i protiv zoo vrta jer je jedan orangutan ispuštao neprimerene krike dok su pored kaveza prolazili tamnoputi turisti afričkog porekla. Postoji mogućnost da zoo vrt narednih 10 godina bude zatvoren za publiku !

goran

pre 16 godina

Mali smo i siroti zato mogu da nam rade sta hoce. Ako zelimo da nam sjasu sa grbace onda pre svega treba SVAKO od nas da da svoj doprinos da se ova zemlja razvije i da je cene, a samo se bogati cene, naravno zbog interesa tj. straha. Sve ostalo je prazna prica i mozemo da se durimo koliko hocemo. U ostalom setite se da je Kuberten bio obican fasista, a to sto je predstavljen kao zagovornik sportskog takmicenja stavite macku o rep. Ako zele kaznice nas i sto publika nije dosla u sakou sa kravatom ili na gostovanju ako ne tapsemo na "ubi srbina"... Pogledajte kako su bogati klubovi (federacije) otkacili Platinijev predlog o izmenama u Ligi Sampiona... "...ma dvojka si sine". Sve u svemu, gospodo navijaci, ako zelite da im iz sadasnje perpektive prkosite onda imam predlog za vas. Manite se bilo kakvih obelezja i grubosti. Dodjite u sto vecem broju na stadione i iz sveg glasa tokom cele utakmice VICITE samo jednu rec: SRBIJA!

Makedonec+grobar

pre 16 godina

@Mark Srbija je preplavljena latinicom,nemoj da pises gluposti.Nadji mi jedne dnevne novine(ili sajt) na latinici u Makedoniji,Bugarskoj i Rusiji.A sto ne mrze ova tri naroda i oni su pravoslavci,ah da zaboravio sam vi ste vise pravoslavci jer nije Pravoslavna,vec SRPSKA nova godina.Zbog takvih i slicnih gluposti koje radite vas niko ne postuje jer ste "kao" uvek U PRAVU,a posle cvilite i uvek pominjete pravoslavlje i kad treba i kad ne treba,al "neko to odozgo vidi sve".P.S.Pa nisu Ruse,Bugare i Makedonce kaznili DVADESET PUTA ni ukupno.Toliko oko pravoslavlja,cirilice i kazne u fudbalu.Molim moderatora da ovo objavi.

Makaveli

pre 16 godina

A sta ta UEFA jos hoce? Jos malo pa ce nase klubove i reprezentaciju izbacivati i kanjavati samo jer navijaci nose navijacka obelezja?! Mislim, kuda to vodi?
A ovaj pametnjakovic koji je nasao da pljuje po "nasima" iz dijaspore bi isto trebao da se pokrije usima, jer mi nije jasno sta je hteo s´time da ostvari sto je rekao da probleme prave srpski navijaci iz inostranstva??? Ocigledno da nema pojma ni o cemu. Upravo ti ljudi koji zive u inostranstvu su mnogim navijacima iz Srbije obezbedili i smestaj i klopu i sve kada su ovi isli na SP u Nemackoj. Covek ocigledno ne zna o cemu prica. Sramota!

Predlog: ´ajde da Srbija istupi iz evropskog fudbalskog saveza i na primer pocne da igra u africkom fudbalskom savezu. I onako nismo Evropa. Dok su i Rumunija, Bugarska i slicne (nekada) smesne zemlje za nas u EU, mi smo crna rupa na karti. Bolje da smo Afrikanci. :-)

Joli

pre 16 godina

Treba odmah da nas izbace iz svih takmicenja. Ionako smo jadni u fudbalu uvek bili, i ako odemo na EP izgubicemo jadno i bedno jos u prvom kolu, kao sto se to uvek desava. A, onda cemo se sa celim svetom potuci, jer nas oni svi mrze. Zar nam treba jos jedna blamaza kao ona protiv Argentine? Daj da se ne zamajavamo i trosimo pare na pripreme i putovanja po fensi svetskim destinacijama, za NULA rezultate.

Igor

pre 16 godina

Ovome me je iskustvo naucilo: najbolji nacin da izbegnes da te drugi drndaju je da posteno uradis svoj deo posla. Drugim recima, mozemo mi da kukamo na uefu, ali, cak iako je ona mozda nepravedna prema nama, cinjenica je da im mi dajemo ihaha povoda da nas uzimaju na zub.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Срам било ове из UEFA! Партизан био вољан да плати много више само да га оставе у Европи а ови лопови неће паре. Чиста мафија! Ми у поверењу (читај Терзић) лобирамо за Платинија, а он безобразник не да да дивљамо. Незахвалник!
Е па браћо Срби, памет у главу , ако ми нећемо да играмо у Европи, верујте да њих још више заболе ..... (глава) због тога.

Aleksandar m Ronchevic

pre 16 godina

Nije ni cudo sto nam prete da ce da nas izbace iz svih mogucih takmicenja....mozda to i nije losa ideja jer mi Srbi i ne znamo drugacije da nucimo nesto osim ako nas ne lupaju po glavi..mi smo stoka koju treba samo kaznjavati po dzepu i glavi pa cemo se opametiti i da navijamo muski na utakmicama bez 'noza,zice i srebrenice...'
REALISTA

Debilno

pre 16 godina

Mislim da smo u zabludi kad mislimo da nas svet gleda kao normalnu naciju. Svi nas gledaju kao najvece primitivce koji su juce sisli sa grane. Sve to zahvaljujuci mediskom ratu protiv srba u poslednjih 15 godina. A mi fala bogu, neumemo ni u momentu da ih iznenadimo drukcijem. Tako da kad se majmunisemo po stadionima samo potvrdjujemo da sva ona sr..nja sto su prikazivali o nama tacna. Sa nacionalnim timom su bas preterali kad prete. Ako ovako nastave, izbacicemo mi Evropu iz Srbije a ne oni nas!

Sasa

pre 16 godina

Nemogu da verujem da ce od nas da naprave najvece rasiste u Evropi, a ja do skoro nisam ni znao sta to znaci!?!?!?! Ucili smo u skolama o rasizmu u Americi, razna zlostavljanja tamnoputih afrikanaca od strane evropskih imperijskih sila kao Engleska, Francuska, Holandija, Portugal, Nemacka, Belgija, Italija, ali nigde nisam cuo da Srbi prodaju crnce na pijacama za sicu i da im nedaju da idu u skolu, piju sa iste cesme kao belci... Kako mozemo mi da budemo rasisti kada mi kao nacija nemamo dovoljno kolektivnog iskustva sa tamnoputim narodima da bi mogli da vrsimo negu vrstu predrasuda o istim samo na osnovi boje njihove koze. Ovo sto rade nasi navijaci u obliku imitiranja majmuna je samo kopirano od navijaca iz gore pomenutih zemalja. To nije nase, ne dolici nama i nasoj hriscansko-pravoslavnoj svesti i tradiciji, i nema osnova u nasoj dugoj istoriji. Prema tome apelujem da nasi dijasporasi prestanu da oponasaju zapadno evropske navijace jer ce nas ovi 100% izbaciti. Partizan je pravi dokaz.

asdasdasd

pre 16 godina

ja nabi imao nista protiv ni da nas izbace iz svih takmicenja...bar se nebi nervirao kod svake utakmice reprezentacije.mislim da uefa ne sme da nas izbaci jer bi to bio presedan i bilo bi mnogo bure oko toga

djole delija

pre 16 godina

pa lepo je u svojoj pesmi reko bora corba je.....te nas slobodno je.... te nas
ajd da nas vise ne mrcvare da im napravimo ludnicu pa neka nas kazne 1000 godina necu da budem necij rob i necija marioneta kosovo jeste i bice srbija ako se to vise nesme skandirati nek ne slusaju DOSTA VISE OVOG FASIZMA KOJI SE SIRI PROTIV SRBA PA LJUDI OVO JE VEC PRESLO SVE GRANICE BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:::::::

vampirbg

pre 16 godina

Trebalo bi neko iz saveza da nazove Platinija i kaze da nasa podrska nije bezuslovna... Ukoliko nameravaju da nas kaznjavaju, neka kazne i engleske klubove... Na 2 finala lige sampiona su navijaci Liverpula pravili nerede (bilo je i mrtvih) ali nisam cuo da su bili kaznjeni... Cak su prvi put i bili nagradjeni ucescem u ligi sampiona iako nisu to pravo izborili u Engleskoj...

filip

pre 16 godina

@hagen
Pogledaj šta je Platini pre neki dan izjavio povodom tog prijateljstva:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=65964

Dok su mu trebali glasovi, kleo se u svoje prijatelje, između ostalog i Terzića..
Navukao nas je i to je to....

Patriot

pre 16 godina

Pa dajte ljudi više, zaboravite na nacionalizam i prethodne ratove!
Shvatite više da fudbal nema veze sa tim, to je samo igra.
VOLIM SRBIJU I NE MRZIM NIKOGA!

ŽIVJELA SRBIJA!!!

ducca

pre 16 godina

I sad ce opet price o velikoj zaveri protiv Srba i slicne gluposti. Cinjenica je da smo sami sebe doveli u situaciju da budemo ozloglaseni u celom svetu i da se po Eurosportu, CNN-u i drugim globalnim stanicama ime nase zemlje najcesce dovodi u vezu sa rasizmom i pominje nazalost sve cesce i samo u tom kontekstu. Ljudi iz CIVILIZOVANOG sveta nam cine uslugu time sto nas kaznjavaju i prete nam izbacivanjem ali jok, Srbina niko nece nauciti pameti. Tipujem na "odgovor" tvrdog srpskog navijackog jezgra iz zapadne Evrope koje ce u Briselu "pokazati" smokljanima iz UEFA-e kako se navija, lumpuje, lomi, bije milicija i vredja protivnik (mozemo samo da se molimo da ne zaigra Gaby Mudinguy)!

nbg

pre 16 godina

Pa zar je toliko tesko da 90 minuta dodjemo na stadion i navijamo za SRBIJU i pomognemo nasoj vise nego solidnoj reprezentaciji? Ostavimo Ratka Mladica, Radovana Karadzica za mitinge na trgovima. Neka politicari misle o njima, a mi da se okrenemo najlepsoj svari na svetu. I jedna poruka za nase navijace u inostranstvu. Svi mi imamo manje vise neke poslove i pare i mozemo sebi da priustimo dosta stvari koje pre nismo mogli dole u Srbiji (Republici Srpskoj, Krajini), i to sve zahvaljuci ovom zapadu(kakav takav je) a mi samo pljujemo po njima. Zato nemojte da se junacimo na sportskim stadionima nego da se lepo dogovorimo i napravimo mitinge podrske po celom svetu za Ratka Mladica i Karadzica. Na tim mitinzima mozemo da vicemo njihova imena i nosimo majice sa njihovim likovima po ceo dan, ali MOLIM VAS ostavite fudbal za fudbalske navijace!!! HVALA

maxpeed

pre 16 godina

@hagen
I mi smo obirali za njega pa smo dobili k... za euro 2012!Ni glasa!Da ne spominjemo ona uluda obećanja o smanjenju broja klubova liga petice u LP...čovjek nam je prodao maglu,ali nije problem u tom,već mi to zaslužujemo,i jeedni i drugi.

Sale

pre 16 godina

Svasta, sta ce biti kada igraju mnoge druge pogotovo balkanske drzave ukljucujuci Tursku da li ce i njih iskljucivati jer tu uvek postoje sovinisticke povike.
Turska-Grcka
Srbija-Hrvatska
Srbija-Bosna
Italija-Hrvatska
Sve balticke drzave protiv Rusije
Ceska-Slovacka
Licno mislim da po njihovom pravilu nece ostati nijedan istocni tim u UEFI.
Irska-Engleska
Poljska - Rusija

veeegi

pre 16 godina

Srbiju volim. Patriota sam . U onome sto huligani rade nema nacionalizma , vec ispoljavanje besa u svakom obliku . Nisu to ljudi koji su normalni , pa sad kao dosli na tekmu i pogodi ih nacionalizam.To su samo huligani. Treba napraviti zatvor sa 200.000 mesta poseban za navijace huligane. Navijam za ZVEZDU , ali nisam otisao na 5 utakmica kad ona igra bas zbog tucha i ostalih gluposti , a mnogo volim fudbal i pratim. Mnogo primitivnih nas ima ovde. NEMOJTE MILM VAS DA PRAVITE GLUPOSTI , PUSTITE NAS DA UZIVAMO GLEDAJUCI FUDBAL ! Budimo ljudi iako smo SRBI !

DELIJA

pre 16 godina

Protiv nas Srba citav svet,niko ne gleda da su navijaci Zrinkog zapoceli tucnjavu,navijaci Zvezde(citaj DELIJE),nisu nista napravili ali i njima preti kazne.Zasto?Odgovor je jednostavan jer su Delije Srbi i jer bi nekakav Srpski klub mogao da se ubaci u Evropu prije nekog kluba iz Evropske unije.Koliko su Hrvatinapravili nereda na utakmicam podsetimo se samo u Malti tuca sa policijom i navijacima,pokazivanje nacisticjih obelezja i drugih ali njima ko ni ostalima nista.Vlast u Makedoniji bira sastav ali njima samo packa nikom zbog toga nista.Niko do sada nije bio kaznjen ali u Uefi vise vole Poljsku i Portugaliju pa neka oni prodju da nebi Srbija isla dalje.Da Balkanski FUDBAL NEBI SLUCAJNO BIO PRETNJA DRUGIMA.Ma koliko ma, branili i onaj Platini i ostali u Uefi mogu samo da sanjaju da ce da pokore Srbiju.SRBIJA DO TOKIA.....................

PAROLA

pre 16 godina

Pevanje svake himne ove zemaljske kugle je nacionalizam(nacizam je nesto sasvim drugo,a pogotovo sovinizam).A parole tipa "spasimo planetu od pregrejavanja" nemaju veze sa sportom.Sta cemo sada?Da se sve to zabrani samo srbima?

@W

pre 16 godina

I onda kad nam padne sabotaza od strane belgijanaca, portugalaca i ostalih ..... nikom nista, mi napolje, a oni dalje. Ma da mozda ne treba da im ljubimo ruke i bacamo se na noge pri dolasku na stadionu, da olizemo njihovu robovlasnicku cipelu.... Nas savez treba sam da se povuce iz UEFE...na godinu dana...i svi nasi igraci u inostranstvu da naprave bojkot i da ne igraju za svoje klubove...uzmu pare vrate se kuci, a UEFA neka se ceska

muamua

pre 16 godina

Da li mozemo da trazimo nadoknadu zbog izbacivanja nasih timova sa svih takmicenja zbog politickih razloga od pocetka rata pa nadalje...?

GOO

pre 16 godina

pa ovo je trebalo odavno da nam se desi i da nas izbace kako bi konacno svi mi ukapirali da se sa takvim ponasanjem ne moze....zato i ne razumem kritike na racun UEFA....svi su drugi krivi samo ne mi, to nam je glavni problem.....a mi smo mnogo naivni....i sve se isto ponavlja....ljudi gledajte fudbal i posle idite kucama ljubite decu, zene i devojke....budi mo svesni nasih kvaliteta, i ostanimo realni....i ne otezavajmo nasu slabu situaciju jos navijackim ispadima....sta ce mo postici ako se tamo negde pobijemo.....zato pamet u glavu i huligani napolje sa stadiona....ispravni navijaci treba da reaguju i osude sva ta ponasanja....javno mnjenje treba da osudi sve to.........

UEFA MAFIOSI

pre 16 godina

Kod nas, ni manje crnaca ni vise rasista,o cemu mi pricamo ? Pa pogledajte francuze,ko njima nesto sme da kaze.Politika nema veze sa sportom? smesno.

UEFA MAFIOSI

Amacord

pre 16 godina

Naravno da sam za to da se smanji huliganstvo na tribinama jer to je u interesu pravih ljubitelja fudbala (a i sporta uopšte). Ali dvostruki standardi UEFA su više nego očigledni. Izbaciti Partizan iz evrope na godinu dana + novčana kazna, dok Zrinjski koji je uzgred organizovao tu utakmicu ( i bio odgovoran za mnoge propuste ) i čiji su navijači podjednako učestvovali u incidentu, pri donošenju odluke o kazni nije ni pomenut je velika sramota za evropsku kuću fudbala. Takođe setimo se prošle godine kad je ta ista UEFA donela odluku da Milan za koga je dokazano da je učestvovao u aferi sa nameštanjem sudija igra u evropi, a Zvezdi dala poslednju opomenu pred isključenje zbog stava njenih navijača prema Kosovu. A evo sada prete i reprezentaciji iz samo njima znanih razloga.
Sramota - UEFA MAFIOSI

Gost

pre 16 godina

"Od 2003. godine desilo se 25 incidenata u kojima su učestvovali navijači Liverepula van svog stadiona, i to sve stoji u izveštaju. Većina drugih navijača ne pravi nikakve probleme“, rekao je Galjard." http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=03&nav_id=249677

Kada ce Livorpul da bude izbacen i englezi, a englezi i zbog nacionalistickih poruka svojih igraca, znamo: "znamo ko su oni".

Srkson

pre 16 godina

A ta UEFA i sve sportske institucije su i 1992 godine bili korektni i izbacili nas iz svih sportova samo zato sto su hteli da nam pokazu sta je fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno parola koji nemaju veze sa fudbalom i POLITIKOM!!!

More teraj ih!

hagen

pre 16 godina

Mislim da je vreme da neko od ovis nasih glavesina (Terza, Pixi) obrne telefonom Platinija i priupita ga jesmo li mi lobirali za njega da bi nas on izbacivao iz svih UEFA takmicenja... sto je bezobrazluk, bezobrazluk je...

burzo91

pre 16 godina

Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi!!!


ako mislite da sam u pravu onda preporucite ovo !!!!!!!

dagat

pre 16 godina

de de uefo samo se ti igraj neces moci dugo vise da ugrozujes srpski fudbal !!!
to je preslo polako sve granice,
a nemogu vjerovati da ne shvataju da su takve drakonske kazne prije ili kasnije kontraproduktivne i to ce se jos vidjeti bolje!!!
UEFA=MAFIJA
cccc

Kum

pre 16 godina

Ala su se ovi namerili na nas... sacuvaj boze!

Zna se ko je najvise nacionalisticki nastrojen i odakle dolaze najvece "patriote" koji na stadionima razvlace parole i plakate koje su namenjene ratnim zlocincima i imbecilnim podsmejavanjima na racun strasnih zlocina koji su pociveni. To nema NIKAKVE veze sa sportom i Srbijom.

Strasna je stvar kad "navijaci" iz dijaspore (znam o cemu pricam, jer i sam zivim u dijaspori) u najvecem broju dolaze iz pomenutih krajeva i namenjuju iste nacine "navijanja"... a samo nas sramote po svetu. Kako da nas ne gleda svet kao to sto radi kad nasi "navijaci" razvlace parole primera "noz, zica..."?? HEJ!!! PROBUDITE SE!!! Nema vise tog ludila!!

miki

pre 16 godina

a u slucaju da ne bude incidenata, svi igraci, klubovi i reprezentacija ce biti iskljuceni iz svih uefinih takmicenja ako ne priznaju gdje se kriju karadzic i mladic

Mafiosi

pre 16 godina

A zar nije jednostavnije izbrisati sve sto je srpsko iz uefinog takmicenja?! Nisu normalni!!! Sad ga bas preterase...*/*cenzura*/*

Neutron

pre 16 godina

Sve ovo mene jako boli i znam da ce da me ispljuju. Ali, samo tako. Ajde, budimo realni, da li vi znate bilo koju publiku koja redovno zvizdi tudjoj himni osim nase? Pa muka me snadje svaki put kada igramo sa nekim. Stidim se sebe i onog cemu pripadam. Pa, molim vas, pogledajmo istinu u oci. Da li je korektno to zvizdanje, sto non stop radimo. Pa Nije! Pa prekinite da zvizdite tudjoj himni, kao boga vas molim! Pokazite koliko ste dostajanstveni, kad stalno o tome pricate. Par zar je to toliko tesko shvatiti, ubila me majka! Ne mogu vise da ponavljam isto!

Neutron

pre 16 godina

Sve ovo mene jako boli i znam da ce da me ispljuju. Ali, samo tako. Ajde, budimo realni, da li vi znate bilo koju publiku koja redovno zvizdi tudjoj himni osim nase? Pa muka me snadje svaki put kada igramo sa nekim. Stidim se sebe i onog cemu pripadam. Pa, molim vas, pogledajmo istinu u oci. Da li je korektno to zvizdanje, sto non stop radimo. Pa Nije! Pa prekinite da zvizdite tudjoj himni, kao boga vas molim! Pokazite koliko ste dostajanstveni, kad stalno o tome pricate. Par zar je to toliko tesko shvatiti, ubila me majka! Ne mogu vise da ponavljam isto!

miki

pre 16 godina

a u slucaju da ne bude incidenata, svi igraci, klubovi i reprezentacija ce biti iskljuceni iz svih uefinih takmicenja ako ne priznaju gdje se kriju karadzic i mladic

Srkson

pre 16 godina

A ta UEFA i sve sportske institucije su i 1992 godine bili korektni i izbacili nas iz svih sportova samo zato sto su hteli da nam pokazu sta je fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno parola koji nemaju veze sa fudbalom i POLITIKOM!!!

More teraj ih!

hagen

pre 16 godina

Mislim da je vreme da neko od ovis nasih glavesina (Terza, Pixi) obrne telefonom Platinija i priupita ga jesmo li mi lobirali za njega da bi nas on izbacivao iz svih UEFA takmicenja... sto je bezobrazluk, bezobrazluk je...

burzo91

pre 16 godina

Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi!!!


ako mislite da sam u pravu onda preporucite ovo !!!!!!!

Amacord

pre 16 godina

Naravno da sam za to da se smanji huliganstvo na tribinama jer to je u interesu pravih ljubitelja fudbala (a i sporta uopšte). Ali dvostruki standardi UEFA su više nego očigledni. Izbaciti Partizan iz evrope na godinu dana + novčana kazna, dok Zrinjski koji je uzgred organizovao tu utakmicu ( i bio odgovoran za mnoge propuste ) i čiji su navijači podjednako učestvovali u incidentu, pri donošenju odluke o kazni nije ni pomenut je velika sramota za evropsku kuću fudbala. Takođe setimo se prošle godine kad je ta ista UEFA donela odluku da Milan za koga je dokazano da je učestvovao u aferi sa nameštanjem sudija igra u evropi, a Zvezdi dala poslednju opomenu pred isključenje zbog stava njenih navijača prema Kosovu. A evo sada prete i reprezentaciji iz samo njima znanih razloga.
Sramota - UEFA MAFIOSI

Kum

pre 16 godina

Ala su se ovi namerili na nas... sacuvaj boze!

Zna se ko je najvise nacionalisticki nastrojen i odakle dolaze najvece "patriote" koji na stadionima razvlace parole i plakate koje su namenjene ratnim zlocincima i imbecilnim podsmejavanjima na racun strasnih zlocina koji su pociveni. To nema NIKAKVE veze sa sportom i Srbijom.

Strasna je stvar kad "navijaci" iz dijaspore (znam o cemu pricam, jer i sam zivim u dijaspori) u najvecem broju dolaze iz pomenutih krajeva i namenjuju iste nacine "navijanja"... a samo nas sramote po svetu. Kako da nas ne gleda svet kao to sto radi kad nasi "navijaci" razvlace parole primera "noz, zica..."?? HEJ!!! PROBUDITE SE!!! Nema vise tog ludila!!

nbg

pre 16 godina

Pa zar je toliko tesko da 90 minuta dodjemo na stadion i navijamo za SRBIJU i pomognemo nasoj vise nego solidnoj reprezentaciji? Ostavimo Ratka Mladica, Radovana Karadzica za mitinge na trgovima. Neka politicari misle o njima, a mi da se okrenemo najlepsoj svari na svetu. I jedna poruka za nase navijace u inostranstvu. Svi mi imamo manje vise neke poslove i pare i mozemo sebi da priustimo dosta stvari koje pre nismo mogli dole u Srbiji (Republici Srpskoj, Krajini), i to sve zahvaljuci ovom zapadu(kakav takav je) a mi samo pljujemo po njima. Zato nemojte da se junacimo na sportskim stadionima nego da se lepo dogovorimo i napravimo mitinge podrske po celom svetu za Ratka Mladica i Karadzica. Na tim mitinzima mozemo da vicemo njihova imena i nosimo majice sa njihovim likovima po ceo dan, ali MOLIM VAS ostavite fudbal za fudbalske navijace!!! HVALA

Gost

pre 16 godina

"Od 2003. godine desilo se 25 incidenata u kojima su učestvovali navijači Liverepula van svog stadiona, i to sve stoji u izveštaju. Većina drugih navijača ne pravi nikakve probleme“, rekao je Galjard." http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=03&nav_id=249677

Kada ce Livorpul da bude izbacen i englezi, a englezi i zbog nacionalistickih poruka svojih igraca, znamo: "znamo ko su oni".

ducca

pre 16 godina

I sad ce opet price o velikoj zaveri protiv Srba i slicne gluposti. Cinjenica je da smo sami sebe doveli u situaciju da budemo ozloglaseni u celom svetu i da se po Eurosportu, CNN-u i drugim globalnim stanicama ime nase zemlje najcesce dovodi u vezu sa rasizmom i pominje nazalost sve cesce i samo u tom kontekstu. Ljudi iz CIVILIZOVANOG sveta nam cine uslugu time sto nas kaznjavaju i prete nam izbacivanjem ali jok, Srbina niko nece nauciti pameti. Tipujem na "odgovor" tvrdog srpskog navijackog jezgra iz zapadne Evrope koje ce u Briselu "pokazati" smokljanima iz UEFA-e kako se navija, lumpuje, lomi, bije milicija i vredja protivnik (mozemo samo da se molimo da ne zaigra Gaby Mudinguy)!

Patriot

pre 16 godina

Pa dajte ljudi više, zaboravite na nacionalizam i prethodne ratove!
Shvatite više da fudbal nema veze sa tim, to je samo igra.
VOLIM SRBIJU I NE MRZIM NIKOGA!

ŽIVJELA SRBIJA!!!

PAROLA

pre 16 godina

Pevanje svake himne ove zemaljske kugle je nacionalizam(nacizam je nesto sasvim drugo,a pogotovo sovinizam).A parole tipa "spasimo planetu od pregrejavanja" nemaju veze sa sportom.Sta cemo sada?Da se sve to zabrani samo srbima?

veeegi

pre 16 godina

Srbiju volim. Patriota sam . U onome sto huligani rade nema nacionalizma , vec ispoljavanje besa u svakom obliku . Nisu to ljudi koji su normalni , pa sad kao dosli na tekmu i pogodi ih nacionalizam.To su samo huligani. Treba napraviti zatvor sa 200.000 mesta poseban za navijace huligane. Navijam za ZVEZDU , ali nisam otisao na 5 utakmica kad ona igra bas zbog tucha i ostalih gluposti , a mnogo volim fudbal i pratim. Mnogo primitivnih nas ima ovde. NEMOJTE MILM VAS DA PRAVITE GLUPOSTI , PUSTITE NAS DA UZIVAMO GLEDAJUCI FUDBAL ! Budimo ljudi iako smo SRBI !

GOO

pre 16 godina

pa ovo je trebalo odavno da nam se desi i da nas izbace kako bi konacno svi mi ukapirali da se sa takvim ponasanjem ne moze....zato i ne razumem kritike na racun UEFA....svi su drugi krivi samo ne mi, to nam je glavni problem.....a mi smo mnogo naivni....i sve se isto ponavlja....ljudi gledajte fudbal i posle idite kucama ljubite decu, zene i devojke....budi mo svesni nasih kvaliteta, i ostanimo realni....i ne otezavajmo nasu slabu situaciju jos navijackim ispadima....sta ce mo postici ako se tamo negde pobijemo.....zato pamet u glavu i huligani napolje sa stadiona....ispravni navijaci treba da reaguju i osude sva ta ponasanja....javno mnjenje treba da osudi sve to.........

UEFA MAFIOSI

pre 16 godina

Kod nas, ni manje crnaca ni vise rasista,o cemu mi pricamo ? Pa pogledajte francuze,ko njima nesto sme da kaze.Politika nema veze sa sportom? smesno.

UEFA MAFIOSI

dragisha

pre 16 godina

22. aprila 2002. godine kazakstanski fudbalski savez je primljen u UEFA-u cime je ispisan iz azijske fudbalske federacije, gde geografski pripada, sve uz objasnjenje da po stilu i nacinu igre vise pripadaju evropskom fudbalu. E sad ja nesto kontam, uvek su nas poredili sa brazilcima po stilu igranja, sto mi ne bismo lepo zatrazili od juzno-americke fudbalske federacije ( http://www.conmebol.com/ ) da nas primi u njihove redove pa onda ne bi morali da se 'saginjemo' UEFA-i? Bilo bi super i nasim i njihovim igracima, nasi bi lepo mogli da povezu utakmice i odmor na nekoj od plaza u Brazilu ili Argentini a igraci iz Juzne Amerike bi put u Evropu mogli da iskoriste da nadju 'uhlebljenje' u nekom od evropskih klubova... Gostujucih navijaci skoro da ne bi ni bilo tako da bi incidenti bili svedeni na minimum i sto je najvaznije, gledao bi se lep fudbal! Vec vidim sebe kako usred noci slusam radio Kolumbiju i komentatora vice gooooooooooooooooool:)
Veliki pozdrav svima i puno srece u Briselu!

muamua

pre 16 godina

Da li mozemo da trazimo nadoknadu zbog izbacivanja nasih timova sa svih takmicenja zbog politickih razloga od pocetka rata pa nadalje...?

dagat

pre 16 godina

de de uefo samo se ti igraj neces moci dugo vise da ugrozujes srpski fudbal !!!
to je preslo polako sve granice,
a nemogu vjerovati da ne shvataju da su takve drakonske kazne prije ili kasnije kontraproduktivne i to ce se jos vidjeti bolje!!!
UEFA=MAFIJA
cccc

Vladimir

pre 16 godina

Prema poslednjoj informaciji koju mi je javio jedan volonter, UEFA već sprovodi istragu i protiv zoo vrta jer je jedan orangutan ispuštao neprimerene krike dok su pored kaveza prolazili tamnoputi turisti afričkog porekla. Postoji mogućnost da zoo vrt narednih 10 godina bude zatvoren za publiku !

Pjanovic

pre 16 godina

@e_tuzla kom.br. 72
Postovani gradjanine Tuzle!
Jesi li bio na Kosevu, kad su igrali BiH-SCG kvalifikacije za svjetsko prvenstvo?
Ja sam bio.
Pun stadion, zastave Saudijske Arabije, ratne zastave Armije BiH i slozno iz svih grla:"ubi, kolji, da Srbin ne postoji","Srbe na vrbe" i jos puno slicnih i jos gorih parola.
Jedna koleginica, muslimanka, me je upitala za koga navijam.
Kad sam rekao za Srbiju, ona me opet zacudjeno upitala:"A zasto? Ti zivis u Bosni".
Kosevom se orilo ALLAH-U-EGBER
Njeno pitanje ostalo je bez odgovora.
Pozdrav od "primitivca iz Bosne"

DELIJA

pre 16 godina

Protiv nas Srba citav svet,niko ne gleda da su navijaci Zrinkog zapoceli tucnjavu,navijaci Zvezde(citaj DELIJE),nisu nista napravili ali i njima preti kazne.Zasto?Odgovor je jednostavan jer su Delije Srbi i jer bi nekakav Srpski klub mogao da se ubaci u Evropu prije nekog kluba iz Evropske unije.Koliko su Hrvatinapravili nereda na utakmicam podsetimo se samo u Malti tuca sa policijom i navijacima,pokazivanje nacisticjih obelezja i drugih ali njima ko ni ostalima nista.Vlast u Makedoniji bira sastav ali njima samo packa nikom zbog toga nista.Niko do sada nije bio kaznjen ali u Uefi vise vole Poljsku i Portugaliju pa neka oni prodju da nebi Srbija isla dalje.Da Balkanski FUDBAL NEBI SLUCAJNO BIO PRETNJA DRUGIMA.Ma koliko ma, branili i onaj Platini i ostali u Uefi mogu samo da sanjaju da ce da pokore Srbiju.SRBIJA DO TOKIA.....................

Sasa

pre 16 godina

Nemogu da verujem da ce od nas da naprave najvece rasiste u Evropi, a ja do skoro nisam ni znao sta to znaci!?!?!?! Ucili smo u skolama o rasizmu u Americi, razna zlostavljanja tamnoputih afrikanaca od strane evropskih imperijskih sila kao Engleska, Francuska, Holandija, Portugal, Nemacka, Belgija, Italija, ali nigde nisam cuo da Srbi prodaju crnce na pijacama za sicu i da im nedaju da idu u skolu, piju sa iste cesme kao belci... Kako mozemo mi da budemo rasisti kada mi kao nacija nemamo dovoljno kolektivnog iskustva sa tamnoputim narodima da bi mogli da vrsimo negu vrstu predrasuda o istim samo na osnovi boje njihove koze. Ovo sto rade nasi navijaci u obliku imitiranja majmuna je samo kopirano od navijaca iz gore pomenutih zemalja. To nije nase, ne dolici nama i nasoj hriscansko-pravoslavnoj svesti i tradiciji, i nema osnova u nasoj dugoj istoriji. Prema tome apelujem da nasi dijasporasi prestanu da oponasaju zapadno evropske navijace jer ce nas ovi 100% izbaciti. Partizan je pravi dokaz.

@W

pre 16 godina

I onda kad nam padne sabotaza od strane belgijanaca, portugalaca i ostalih ..... nikom nista, mi napolje, a oni dalje. Ma da mozda ne treba da im ljubimo ruke i bacamo se na noge pri dolasku na stadionu, da olizemo njihovu robovlasnicku cipelu.... Nas savez treba sam da se povuce iz UEFE...na godinu dana...i svi nasi igraci u inostranstvu da naprave bojkot i da ne igraju za svoje klubove...uzmu pare vrate se kuci, a UEFA neka se ceska

Makedonec+grobar

pre 16 godina

@Mark Srbija je preplavljena latinicom,nemoj da pises gluposti.Nadji mi jedne dnevne novine(ili sajt) na latinici u Makedoniji,Bugarskoj i Rusiji.A sto ne mrze ova tri naroda i oni su pravoslavci,ah da zaboravio sam vi ste vise pravoslavci jer nije Pravoslavna,vec SRPSKA nova godina.Zbog takvih i slicnih gluposti koje radite vas niko ne postuje jer ste "kao" uvek U PRAVU,a posle cvilite i uvek pominjete pravoslavlje i kad treba i kad ne treba,al "neko to odozgo vidi sve".P.S.Pa nisu Ruse,Bugare i Makedonce kaznili DVADESET PUTA ni ukupno.Toliko oko pravoslavlja,cirilice i kazne u fudbalu.Molim moderatora da ovo objavi.

Mafiosi

pre 16 godina

A zar nije jednostavnije izbrisati sve sto je srpsko iz uefinog takmicenja?! Nisu normalni!!! Sad ga bas preterase...*/*cenzura*/*

maxpeed

pre 16 godina

@hagen
I mi smo obirali za njega pa smo dobili k... za euro 2012!Ni glasa!Da ne spominjemo ona uluda obećanja o smanjenju broja klubova liga petice u LP...čovjek nam je prodao maglu,ali nije problem u tom,već mi to zaslužujemo,i jeedni i drugi.

Imay

pre 16 godina

Kad ovi sto zvizde himni Jermenije?! shvate da je Srbija do Tokija isto nacionalisticki ispad i da vredja sve zemlje od Balkana, Male Azije, Bliskog i Dalekog istoka ukljucujuci i zemlju izlazeceg Sunca, onda imamo sanse za Euro.
Majmuni u Zoo, dalje od tribina!

RAFAEL

pre 16 godina

Srbi nisu rasisti.Pa nismo mi Englezi covece?Otkud rasizam u Srbiji?Sta jel imate vi nekog Afrikanca sto vam radi u Vojvodini kopa,ore...U rudniku?U kuci vam pere sudove cisti wc?Kakve su ovo gluposti?Jel to UEFA od nas pravi rasiste?Jesmo li to mi bili kolonijalna sila?Ja ne znam,pa me obavestite.Idem na utakmicu sa Belgijom i vodim prijatelje.Jedan je pravoslavni hriscanin afrikanac.NECU DA ZVIZDIM HIMNOJ BELGIJE,necu da SE MAJMUNISEM.Jer to sto ponasaju majmune nije rasizam.Zasto Platini nije izbacio njegov PSG iz Evrope posle utakmice sa JEVREJSKIM MAKABIJEM?POGINUO NAVIJAC PSG?Ubio ga policajac iz pistolja zato sto su kidisali na jevreje?Ko ne zivi u Evropi ne zna sta je evropa.FUJ.FUJ...Dvolicnost bez granica.A ovaj koji misli da je srpska dijaspora polupismena govori o njemu.Ne o dijaspori.Dajete sebi pravo da komentarisete o cemu pojma nemate.Bodrimo nasu reprezentaciju sporski,energicno,bucno,do pobede.Pokazimo lice Srbije,lepo umiveno,nek vide prave ljudske vrednosti.

djole delija

pre 16 godina

pa lepo je u svojoj pesmi reko bora corba je.....te nas slobodno je.... te nas
ajd da nas vise ne mrcvare da im napravimo ludnicu pa neka nas kazne 1000 godina necu da budem necij rob i necija marioneta kosovo jeste i bice srbija ako se to vise nesme skandirati nek ne slusaju DOSTA VISE OVOG FASIZMA KOJI SE SIRI PROTIV SRBA PA LJUDI OVO JE VEC PRESLO SVE GRANICE BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:::::::

vlajko

pre 16 godina

Ako "uvazenoj gospodi" koja zivi i rade po belome svetu ne valja nista sto NIJE SRPSKO i ako to svoje nezadovoljstvo ispoljavaju na stadionu, vracajuci pri tome svakim uzvikom i transparentom Srbiju i ono SRPSKO unazad, molio bih da se vrate u Maticu i pocnu da dele sudbinu naroda kojeg, nazalost, predstavljaju.

Vratite se mila braco ovde, da ih odavde "napadnemo" svi kao jedan, da ih izvizdimo izvredjamo sve, crnce, Belgijance i "tradicionalne nam" neprijatelje Jermence.

Ah da, umalo da zaboravim... I ponesite nadnicu iz tog trulog zapada, trebace vam!

zbunjen

pre 16 godina

zao mi je sto je doslo vreme da se vise prica i misli o stvarima koje su sve samo ne fudbalske ali;
zasto ne reaguje FSS i ljubazno se obrati UEFA sa pitanjem da li imamo pravo da navijamo kao liverpulovi,hrvatski,danski i koji sve ne navijaci da bi imali primer kako se navija i ne biti kaznjen,da li da uzmemo za primer, kako UEFA mrzi mesanje politike i njeno uplitanje,izbacivanje nase reprezentacije 92 godine a da li da nasim navijacima pustamo spotove sa prijateljskih i srdacnih druzenja po raznim trgovima evrope civilizovanih i kulturnih navijaca engleske,nemacke,spanije...

i jos nesto,da ne bude kako imam gomilu opravdanja za nase navijace,imam naravno dosta toga losega sa nasim navijacima i pitanje STA JE POENTA NASEG NAVIJANJA I KOJI SU RAZLOZI?ljubav koja se iskazuje prema radovanu i ratku je ipak u cilju provokacije i izazivanje nereda jer da je drugacije na mitinzima podrske gore pomenute dvojice se ne bi skupljalo u centru beograda 300-400 penzionera...

pozdrav svima

Darko

pre 16 godina

Citajuci neke komentare ispada da je Platini izabran samo zbog toga sto je Srbija glasala za njega.Neki mu cak i prete otkazom podrske ??? Alo Mars ovde zemlja !!

Braca

pre 16 godina

Pa jeste,opet nam je Evropa kriva,ceo Svet je protiv nas a mi smo nevinasca.Podrzavam odluku UEFE jer dokle god mi Srbi budemo zvizdali tudjoj himni,lomili i palili stolice,bacali petarde nemackom golmanu u glavu,izazivali nerede i navijali u pidzamama sa likom Mladica u Bosni,ko da je on neki zasluzni fudbaler,e dotle nama nema mesta u Evropi i jesam za udaljavanje svih nas sa fudbalskih stadiona.Takmicenja organizuje i placa FIFA i UEFA i ima da se postuje red.Jedino mi je zao nasih fudbalera,oni su ti koji ce najvise da izgube zbog nase kulture.

vlade ch

pre 16 godina

bio sam na utakmici crvena zvezda-yb bern pre 2 godine igralo se u cirihu.ponasanje nasih navijaca tada je bilo katastrofalno na stadionu i van njega.bilo je tu i navijaca koji su dosli iz srbije pa je u jednom trenutku doslo i do same tuce izmedju nasih navijaca,dijaspora i matica bruka.ja se iskreno nadam da ce nasa repka uspeti da se plasira na ep ali da ce utakmice igrati u austriji jer necemo morati bar mi pravi navijaci koje interesuje samo sport trpeti blamazu tamo nekih zestokih mangupa kojima nije bitno nista sem da dodju napiju se i prave gluposti i posle se hvale joj brate sta smo im uradili.ja se amaterski bavim fudbalom i u svojoj ekipi u kojoj igram izabran sam za kapitena a jedini sam srbin u timu tu ima svajcaraca,italijana,albanca,portugalaca,cileanaca,turaka.i zato poruka svim nasim ljudima sirom planete navijajte za svoje postujte druge sport treba da spaja ljude i nemojte kukati da nam je neko drugi kriv kad smo sami krivi jer sve pokusavamo da resimo nasiljem.

Sale

pre 16 godina

Svasta, sta ce biti kada igraju mnoge druge pogotovo balkanske drzave ukljucujuci Tursku da li ce i njih iskljucivati jer tu uvek postoje sovinisticke povike.
Turska-Grcka
Srbija-Hrvatska
Srbija-Bosna
Italija-Hrvatska
Sve balticke drzave protiv Rusije
Ceska-Slovacka
Licno mislim da po njihovom pravilu nece ostati nijedan istocni tim u UEFI.
Irska-Engleska
Poljska - Rusija

e_tuzla

pre 16 godina

Jest,jest
Sve je to "belosvetska" zavera
protiv Srba
Kao i na Gazimestanu i '91 u Hrvatskoj i '92 u Bosni i na Kosovu.
I u Tokiju :)
Nadojili su vam djecu mrznjom prema cijelom svijetu i svemu sto nije srpsko.
Dva ratna zlocinca i kriminalca su Vam idoli. Svaki od vas koji mrzi bilo koga druge vjere i nacije je rasista. Sve dok ne shvatite da mrznja i rasizam ne vode nicem dobrom nista od vas.
Ove nase primitivce u Bosni su zadojili Slobo &co pa vi i danas radi njih ispastate. Pa cete popusit i u sportu.
Aferim.
Srboji probudi se
Pozdrav Tuzla

Van Der Berg

pre 16 godina

Nema sve to veze sa urotom protiv srba, ima veze sa nevjerovatnim licemjerijem koje UEFA pokazuje. Drakonske kazne su rezervisane za 'male' klubove i zemlje, tipa legije i partizana, pa i fejenorda, da bi se kofol pokazalo da 'UEFA ne trpi rasizam i izgrede na tribinama'. A veliki precutno mogu da rade sta god im padne na pamet.

Sjecamo se prije koju godinu, Roma-Dinamo Kijev, utakmica prekinuta jer je sudiju Friska neko pogodio kamenom (ili cime vec) u glavu. Kazna koju je Roma dobila - smijesna. Pa prosle ili pretprosle godine kad su navijaci Intera vise puta prekidali mec ne znam s kim tacno. A kazna - jos smjesnija (bijase 2 utakmice bez publike). I poslije one cinicne izjave da 'UEFA nece dozvoliti nikakvo divljanje navijaca'.

Mislim da tu jos veliku ulogu ima i to sto je onih nekih 12 najvecih klubova odustalo od osnivanja svoje super-lige i ostalo u uefinoj ligi sampiona. I sad uefa mora da im popusta u svemu. I sve njihove propuste ce da plate mali klubovi, da bi moglo da se prica o redu i pravednosti. Povraca mi se od toga

Cure delija

pre 16 godina

Bravo Neutron 1000% si u pravu!! Ljubav prema svojoj zemlji ne treba iskazivati tako sto cemo zvizdati tudjoj himni i omalovazavati protivnika, nego iz sve snage pevati SVOJU himnu i navijati za svoj tim. Ne secam se tacno za koji uzrast se igralo SP u Novom Sadu u kosarci, ali posle finala sa amerikancima citao sam komentar njihovog trenera i stvarno, iako nisam bio na utakmici niti sam gledao prenos, sam se osetio odvratno. Covek je rekao kako smo izvizdali njihovu himnu, i igrace koji imaju po 18-19 godina i od kojih 90% nece ni igrati kosarku profesionalno. Ni ja ne volim amerikance, ali ako neko oce neka ide ispred njihove ambasade pa nek ih pljuje! Sport sportistima i BEZ POLITIKE U BILO KOM OBLIKU!

Lord Bajro

pre 16 godina

Ako se neko uporno ponaša kao da je juče izašao iz šume - zviždi tuđoj himni, vređa tamnopute igrače, mlati se kad god mu se pruži prilika, i još se na sve to iščuđava zašto njega niko ne želi u svom društvu. Pošto ne može sam da shvati da je primitivac, i da je za svoj položaj/ugled/status kriv sam, onda je najlakše reći - ne vole nas zato što smo mi Srbi, pravoslavci, nebeski narod koji je vodio samo odbrambene ratove, i slična sra*a.

Nemam nameru da se bavim ubedjivanjem tih spodoba, nego me interesuje zašto se takvi, idiotski, komentari ovde objavljuju. Ima istaknuto uputstvo na vrhu ove strane i po tim pravilima ni pola ovih komentara ne bi bilo objavljeno.
Da li B92 namerno objavljuje uvredljive, provokativne i glupe komentare zato što zna da će tako sajt imati više posetilaca. Ako je tako onda ste gori od ovih cyber Srba.

Već sam dva puta pisao komentar sličan ovome i nisu objavljeni. To mi kaže da neće biti objavljen ni ovaj, i da vama zaista odgovara da objavljujete svakojake svinjarije.

Baca

pre 16 godina

Krajnje je vreme da se istocno Evropske zemlje udruze i osnuju istocno evropske kupove i prvenstvo Istocne Evrope u fudbalu. Tako bi elegantno jendom za uvek skinuli ove korumpirane mafijase sa ledja. Oni bi se ratosiljali nas sto im je i zelja a i mi njih i njihovih pretnji jednom zauvek. Putuj zapadna Evropo!

goran

pre 16 godina

Mali smo i siroti zato mogu da nam rade sta hoce. Ako zelimo da nam sjasu sa grbace onda pre svega treba SVAKO od nas da da svoj doprinos da se ova zemlja razvije i da je cene, a samo se bogati cene, naravno zbog interesa tj. straha. Sve ostalo je prazna prica i mozemo da se durimo koliko hocemo. U ostalom setite se da je Kuberten bio obican fasista, a to sto je predstavljen kao zagovornik sportskog takmicenja stavite macku o rep. Ako zele kaznice nas i sto publika nije dosla u sakou sa kravatom ili na gostovanju ako ne tapsemo na "ubi srbina"... Pogledajte kako su bogati klubovi (federacije) otkacili Platinijev predlog o izmenama u Ligi Sampiona... "...ma dvojka si sine". Sve u svemu, gospodo navijaci, ako zelite da im iz sadasnje perpektive prkosite onda imam predlog za vas. Manite se bilo kakvih obelezja i grubosti. Dodjite u sto vecem broju na stadione i iz sveg glasa tokom cele utakmice VICITE samo jednu rec: SRBIJA!

behar

pre 16 godina

@hagen

Ma da prijatelju mislis li ti da je UEFA platinijeva prcija pa da se to tako radi.
Nego bolje bi nam bilo da dvojimo babe od zaba,navijace od huligana,patriote od ratnih profitera da nekazem nesto drugo.Jer vidi sad ovo,koliko sad bogatstvo poseduje si Radovana K. a koliki je bogatas bio pre rata, pa nisu nas oni bas toliko zaduzilida budemo godinama u izolaciji da mozemo da putujemo samo u Bosnu i Crnu Goru bez viza, da nam izbacuju sportiste iz takmiceja itd.A patriotama koji zive po Evropi samo pitanje sta rade posle neke utakmice i kojim se poslovima bave. jel se i tamo busaju u grudi junacke il su manji od makova zrna ko sto jesu, i jel ih stid da kazu odakle su, ovo znam iz iskustva, ljudi iz nisa kazu da su bosanci u sredini gde ja zivim, pa od kad je Nis u Bosni

United European Fascist Assosiacion

pre 16 godina

Zbog cega da nas izbace?!? Kakve veze imaju zvezdini i partizanovi navijaci (sa njihovim ispadima na klupskim utak.) sa reprezentacijom?!
Nasi reprezentativni navijaci su imali jedan ispad i to je bilo na utakmici protiv BiH na Marakani!
Mada videvsi kako je UEFA tretirala Partizan i racunala neke nerede pocev od jedno 15-20 godina unazad ne bi me cudilo da i za reprezentaciju isto rade mozda od neke 1945god.!
Mafiozi jedni smrdljivi pa sto ne izbace englesku ciji navijaci na svakom takmicenju prave nerede!

licmlad

pre 16 godina

"Ja i pored toga smatram da je Ratko Mladic nevin"
(Slobo, 9. avgust 2007 03:02)

Mnogo si pametan, a i nije cudo s obzirom na nadimak. Koliko imas godina, bas me zanima, moze mnogo toga da mi kaze cifra koju budes napisao?

Savo

pre 16 godina

Nisam ocekivao da ovoliki broj bezmozgovica cita B92. Kako vas nije sramota ne moze nijedna utakmica da se zavrsi bez prekida ili tuce. Normalan svet ne sme da ode bre ni na balet a kamoli fudbalsku ili kosarkasku utakmicu. Ono sto me posebno zadivljuje kod vas maloumnika je ogromna mrznja prema crncima a pri tom crnce ste videli samo na filmovima (valjda u onim erotskim pa ih zato mrzite). Pa kad ova vlast nece nista da preduzme onda evropa sigurno hoce. Mogu samo da nam ... tako smo govorili i za sankcije pa kad smo se napusili onda smo kukali. Mladic jeste nevin ali mozda u sex-u.

vampirbg

pre 16 godina

Trebalo bi neko iz saveza da nazove Platinija i kaze da nasa podrska nije bezuslovna... Ukoliko nameravaju da nas kaznjavaju, neka kazne i engleske klubove... Na 2 finala lige sampiona su navijaci Liverpula pravili nerede (bilo je i mrtvih) ali nisam cuo da su bili kaznjeni... Cak su prvi put i bili nagradjeni ucescem u ligi sampiona iako nisu to pravo izborili u Engleskoj...

Иван-Ниш

pre 16 godina

Срам било ове из UEFA! Партизан био вољан да плати много више само да га оставе у Европи а ови лопови неће паре. Чиста мафија! Ми у поверењу (читај Терзић) лобирамо за Платинија, а он безобразник не да да дивљамо. Незахвалник!
Е па браћо Срби, памет у главу , ако ми нећемо да играмо у Европи, верујте да њих још више заболе ..... (глава) због тога.

bane_nacionale

pre 16 godina

Evo prilike da nasi polu-pismeni gastarbajteri i repku zaviju u crno.
(Babin_zub, 9. avgust 2007 00:29)

vama da nije zapadne evrope, odavno bi krepirali dole u srbiji.. raspitaj se malo i kazi mi sta srbija navise uvozi? donacije iz dijaspore od svojih gradjana! vidim ti ovde svaki dan dajes svoje komentare, verovatno nemas drugo zanimanje a ni posla, pa je jedino moguce da si ljubomoran sto zivis u rupi bez ikakve prespektive i buducnosti..

ja sam takodje iz dijaspore, i naravno da su mi indijanci sa tribine poznati.. i mene muka uvati kad vidim likove sa kokardama i scg-dresovima, ali kao prvo, za los "imidz" su iskljucivo krivi gradjani srbije, ili bolje receno vlast koja je vodila srbiju u propasti za vreme milosevica..

netreba diskutirati o ovome, jasno je ko dan da njima mi smetamo, nikakav huliganizam nije upitanju, nego cist faszima.. i uefa bi prvo na sebi trebala da radi, i da ne diskriminise narode a onda da upire prstom u druge!

Kale

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa Uefom da se konacno stane na put primitivcima raznih profila.Medjutim,isti arsin za sve bez obzira na moc i uticaj drzave i saveza. Zaista,ako neko 90 i kusur minuta nije u stanju da sakrije svoje neznanje, nedostatak osnovnog kucnog vaspitanja,neprocitane dve knjige u zivotu i drugi jad i cemer koji nad njegovom dusom bdi,onda nam i ne treba biti zao sto nas izbacuju.Inace,oni kojima su puna usta slogana tipa ''Srbe na vrbe'' ili ''noz,zica,Srebrenica'' su,budite sigurni,najvece kukavice i takvi nemaju pojma sta je rat niti su ga ikad videli.Takvi beze cim opali prva puska.

Colin_bgd

pre 16 godina

Dajte bre ljudi da jednom budemo posteni i da sami sebi priznamo da jesmo upravo takvi kakve nas UEFA i odslikava: poludivljaci, rasisti, mizantropi, sovinisti, ne postujemo ni same sebe a kamoli druge...

To, da li je neko isti takav ili jos gori ne menja ni za jotu sliku o nama samima. Takodje, ovog leta dolaskom Platinija na celo UEFA okrenut je novi list. Svaki ispad ce se kaznjavati drasticno. Sad sto smo mi prvi naleteli na minu, to ne znaci da nas bilo ko ekskluzivno mrzi, samo znaci da smo kolektivno slepi (da ne kazem glupi), jer uvek moramo da ponavljamo sopstvene greske jedno milion puta pre nego sto naucimo lekciju (a cesto nikad i ne naucimo nista).

Srce me boli sto je ovaj tim Partizana izbacen, ali umesto da se onih 250 bilmeza iz skupstine sastanu odmah po hitnom postupku i konsezusom usvoje taj novi zakon, oni se brckaju, pa ce to da udje u proceduru pocetkom septembra, pa dok se vodi diskusija, pa replike, pa amandmani, nasa vrla mladost na tribinama ima da izbaci i zvezdu i reprezentaciju, a da nikome nece faliti dlaka sa glave.

Najtragicnije u svemu tome je sto policija ima sve te snimke iz Mostara i niti jedna prijava, niti jedan proces se ne vodi ni protiv koga. To znaci da moze svako u ovoj zemlji da radi sta hoce i nikom apsolutno nista. I to je ono sto je najstrasnije...

A ako posle svega Srbija ipak uspe da iskoreni huliganstvo i nasilje u sportu (setite se kosarkaskog plej-ofa i cuda), nasa zemlja ce biti bolja, zdravija, bezbednija i uopste ne treba da nas interesuje da li ce se hrvatima, italijanima, englezima, ili bilo kome drugom i dalje gledati kroz prste ili ne...

carshawne

pre 16 godina

Molio bih predstavnike saveza, Crvene Zvezde kao i drzavnih institucija jer nam uefa, a ni bilo ko drugi ne moze zabraniti da na utakmicamo i bilo kojim drugim manifestacijam isticemo parolu KOSOVO JE SRCE SRBIJE. Zasto bi to bilo zabranjeno? KOSOVO JE SRCE SRBIJE, kao sto je Beograd glavni grad Srbije, i to nije nikakva politicka parola vec stvarno stanje stvari. Zvezda vec sluzi uslovnu kaznu zbog transparenta Kosovo je srce Srbije istaknutog u Milanu, a ne sumnjam da bi nas zbog takvog transparenta sledeci put izbacili. Cega se mi to trebamo stideti pa da ne smemo imati takve transparente, U svoj ovoj kampanji za Kosovo treba stati na put svima koji bi nam otmu Kosovo, Ok, izbacite nas ako navijaci divljaju, ali zbog parole Kosove je srbija. Zato molim drzavu da stane u zastitu Srba, Srpskog sport i Kosova jer KOSOVO JE SRCE SRBIJE.

Igor

pre 16 godina

Ovome me je iskustvo naucilo: najbolji nacin da izbegnes da te drugi drndaju je da posteno uradis svoj deo posla. Drugim recima, mozemo mi da kukamo na uefu, ali, cak iako je ona mozda nepravedna prema nama, cinjenica je da im mi dajemo ihaha povoda da nas uzimaju na zub.

velizaar

pre 16 godina

Svima onima koji misle da nas svi mrze i da postoji fudbalska zavera da se sputa fudbalska velesila:
ako necete da igrate po pravilima UEFE,ne morate,necemo se takmiciti i gotovo!Utuvite u vase usijane glave da se protiv rasizma bore sve medj. sportske institucije a narocito UEFA. Mi smo im na penalu zbog svih sr... koje je neko cinio u nase ime i stoga pamet u glavu a narocito gastarbajteri sa onim vunenim subarama- ili navijajte za svoju zemlju/klub dostojanstveno i svim srcem ili zbogom, pa igrajte bacanje kamena sa ramena,klis i sl.

Pozdrav svi pravim navijacima Srbije!

Nelle grobar

pre 16 godina

Ne daj Boze da je se onaj incident iz Danske, kada je navijac udario sudiju, dogodio u Beogradu! Ovako, Danci ce proci sa nekom laksom kaznom...

Milan

pre 16 godina

Ovo je zaista neverovatan pritisak. Koreografija na severu protiv Milana je imala ogromnu tezinu, tek sada sam svestan toga. Cime smo ovo zasluzili, ja zaista ne znam. Platini je skoro izjavio da ogroman novac koji se trenutno vrti u fudbalu preti da unisti taj sport. Nije mi jasno zasto je tako nesto rekao, kada svojim potezima direktno skace sebi u usta.

Sashko

pre 16 godina

Aman ljudi, prestanite da se vadite na price tipa "i oni o ovi su radili to isto, pa nikom nista" i gledajte u svoje dvoriste! Sta nas briga sto drugi prave gluposti i da li ih kaznjavaju ili ne, krajnje je vreme da se mi dovedemo u normalu. Bas me zabole sta rade Englezi ili Italijani ili Hrvati ili Makedonci ili Marsovci, boli me kad vidim kakose nasi "navijaci" ponasaju. I shvatite konacno da NIKAD nece vaziti ista pravila za bogate i za siromasne jer je tako otkako je sveta i veka. Uvek se k***c siljio na zecu, a ne na medvedu...

glupi gastarbajter

pre 16 godina

Naravno da cu ici na utakmicu protiv Belgije i da cu opet poneti transparent da je Kosovo Srbija. UEFA moze biti sigurna da ce ga videti.
Sasvim je normalno da se ovakva parola pojavljuje na utakmicama nase reprezentacije - pa mi smo jedina zemlja u Evropi kojoj pokusavaju da otmu teritoriju ! Mecevi reprezentacije u inostranstvu su idealna prilika da sto veci broj stranaca vidi kako se srpski narod oseca u vezi sa pokusajima otimacine nase zemlje.

Kada oni budu vodili normalnu politiku prema Srbiji, onda ce i ovakva politika nestati sa stadiona i drugih mesta gde ne treba da bude. Ali, - NE PRE TOGA !

Kosovo jeste Srbija !!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Molim za malo paznje- "Vi sto se toliko penite protiv te Uefe oko rasizma,pa to je bar lako,POSTAVITE PITANJE OD STRANE FSS,UEFI:Koliko je tamnoputih funkcionera u svim telima UEFE.Ja cu vam reci -NIJEDAN.Pitajte ih to da bi dokazali da HOCETE da stariji fudbaleri iz Francuske,Holandije , Belgije i Engleske tamne puti budu u Izvrsnom Komitetu i Disciplinskoj Komisiji Uefe i ZNAM da ce vas ostaviti na miru.Sutra bih voleo prema glasovima da vidim sto Srbi to ne bi pitali Uefu.Da se jednom rascisti ko su rasisti.Pozdrav iz Makedonije.

filip

pre 16 godina

@hagen
Pogledaj šta je Platini pre neki dan izjavio povodom tog prijateljstva:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=65964

Dok su mu trebali glasovi, kleo se u svoje prijatelje, između ostalog i Terzića..
Navukao nas je i to je to....

logique

pre 16 godina

Najbolje da se ratko mladic postavi za slektora a radovan karadzic za pomocnika istog a seselj za napadaca (ionako ce mozda biti bolji od Pantelica)E tada ce nosenje majica sa njihovim likovima i transparenata sa parolama podrske biti legalni jer su upuceni clanovima strucnog staba i golgeteru a i nisu uvrede nego podrska.
Kamerama pratiti i hapsiti. Posle toga izgrednicima zabraniti ulaz i prilaz bilo kojem stadionu u zemlji kad se igra neka utakmica. Kad igra bilo koji klub ili repka u inostranstvu, obavezno javljanje u policijsku stanicu svaka 2 sata i deponovan pasos sve do zavrsetka utakmice. Tako to rade oni koji hoce da idiote sprece da cine zlo. Ovo sto FSS i policija radi, lici na podrsku. I treba da nas izbace...

Janko PG

pre 16 godina

Alo, ljudi, kad cete vise shvatiti da divljanje, rasizam, lomove itd. vise niko ne praktikuje. Izbacice ce vas iz svih zivih takmicenja na 10 godina pa cete vidjeti.. To je sport ljudi, nema veze sa Karadzicem, Mladicem, Kosovom, carom Dusanom..Time se niko danas ne bavi niti ce se ikad baviti, osim vas Srba. Ovo dobronamjerno kazem, jer imam brata i sestru u Srbiji.

Andrej

pre 16 godina

absolutno se protivim bilo kakvom vidu nasilja na utakmicama. ali da jedan srbin ne sme da kaže kosovo = srbija, a da pritom ne bude označen kao nacionalista, to je strašno. ispada da je patriotizam = nacionalizam.

što se tiče uefa-e, oni hoće da postave primer da neće tolerisati vredjanja i političke poruke na utakmicama. a zašto taj primer da pokažu na englezima, kada imaju tamo neku malu srbiju na brdovitom balkanu ...

smešno je to što rade, i može se reći da je čist šovinizam sa njihove strane.

ja

pre 16 godina

mislim, stvarno-nicim izazvana pretnja!!! sta mi to pa radimo- izvizdimo himnu svakog naseg protivnika, vredjamo protivnicke igrace i navijace po rasnoj, nacionalnoj ili nekoj trecoj osnovi, plujemo, gadjamo,nosimo majce sa likovima ratnih zlocinaca, palimo baklje, tucemo se... i zbog toga hoce da nas suspenduju?!! sram ih bilo, stvarno mrze nas srbe

Мојаш Радоњић

pre 16 godina

@македонец
Замолио бих модератора да објави ово јер ако упорно пушта оног кловна да константно пљује по Србима онда сматрам да и ја могу нешто да кажем.
Као прво кажеш да сте и ви и Бугари исто православци и да пишете ћирилицом па опет немате проблеме са УЕФОМ и и у политици уопште. ПА ТО ЈЕ ЗАТО ШТО СТЕ И БИ И БУГАРИ НЕВИЂЕНЕ Д...ПЕ УВЛАКЕ И УЛИЗИЦЕ. Ово не говорим из неке мржње према овим народима напросто зато што ми је супруга из мешовитог македонско-бугарског брака, али то је,брате чињеница. А то што не дирају Русе, е, то ти је бато што су они ипак нека сила.
Као друго, скидај се више са српских сајтова, а ако тамо у македонији немате где да сурфујете онда лепо узми рачунар да играч игрице и не смарај више!

Cika Raka

pre 16 godina

Eh , secam se onih dana , pedesetih sezdesetih i sedamdesetih godina proslog veka, kada je nas fudbaslki navijac aplauzom pozdravljao ulazak gostujuceg tima, u tisini i sa postovanjem slusao nihove himne i aplauzom pozdravljali uspesne poteze igraca...Navijaci gostiju su sedeli na sa nama na istim tribinama, i najgore sto je moglo da im se dogodi je da budu zadirkivani u slucaju pobede naseg tima. Bilo je to zlatno doba naseg fudbala ...u prsolom veku.
Cika Raka.
PS. Star sam , pa sam mozda to sve sanjao...

Mrmot

pre 16 godina

@ ...svima onima koji kazu da smo to i zasluzili, i da je vreme da se opametimo...




Licno nemam pojma da li su krivi Mladic i Karadzic, misljenja sam da jesu, ali to nije poenta. Oni se u glavama navijaca javljaju samo kao instrument za nerviranje suprotnog tabora. Isti je slucaj i sa tamnoputim fudbalerima. Ne oponasaju se oni debilski majmunski krici zato sto ga mrze sto je crnac, vec sto igra u protivnickom timu. Da isti fudbaler ima rogove, oponasali bi vola, itd. Ko to moze da kaze da mi imamo rasisticki obojenu proslost, ajte molim vas. Navijac sam Partizana, pa se ne secam da je iko od Grobara prozivao tamnopute fudbalere koji su igrali za nas, a isti je slucaj i sa komsijama. Svaki Srbin navija ili za jedne ili za druge, uz procenat ostalima, pa zar sve to nije kontradiktorno. Evo i POENTE! Nisam pristalica da nas mrze samo zato sto smo Srbi, ali je evidentno da nas gledaju kao divljake. Mene je licno jedna devojka sa Malte cuvsi da sam iz Srbije, htela da nauci da zvacem zvaku, dok je neki tamosnji lik nasu devojku hteo da nauci kako se koristi daljinski upravljac... E tu dolazi ono da mi treba da se menjamo, sto na zalost i nece imati tolikog efekta, dok god je toliko nasih "ambasadora" t.j. polupismenih gastarbajtera (cast izuzecima koji ce se, verujem, sloziti sa mojim misljenjem). Da li bi onaj majmun koji je na utakmici mlade reprezentacije otisao sa majcom Ratka Mladica, otisao sa njom na posao. Ne bi, a da li znate zbog cega! Zato sto nije lud da rizikuje svoju masnu platu zbog konja o kome nema pojma nista, ali boze moj videce ga riba kuci, i ortaci iz osnovne, posto srednju nisu ni zavrsili, i HOP - on je patriota. A o UEFINOJ pristrasnosti i postenju dovoljno je reci "MILAN". POENTA POENTE
Znate li gde je resenje? Recite meni, ja nisam pametan...Priznajem.

Debilno

pre 16 godina

Mislim da smo u zabludi kad mislimo da nas svet gleda kao normalnu naciju. Svi nas gledaju kao najvece primitivce koji su juce sisli sa grane. Sve to zahvaljujuci mediskom ratu protiv srba u poslednjih 15 godina. A mi fala bogu, neumemo ni u momentu da ih iznenadimo drukcijem. Tako da kad se majmunisemo po stadionima samo potvrdjujemo da sva ona sr..nja sto su prikazivali o nama tacna. Sa nacionalnim timom su bas preterali kad prete. Ako ovako nastave, izbacicemo mi Evropu iz Srbije a ne oni nas!

Dule

pre 16 godina

@Shonne

Šta ima, bre, da ikome dokazujemo kakvi smo navijači?! Jel' to naprasno sastavljen neki pravilnik ponašanja za srpske navijače?!
Ma mogu da ga doovaju!
UEFA - MAFIJA - GRANDE ŠAJTE!

Kavalsky

pre 16 godina

FSS bi trebalo da odbije sve karte koje mu domacin nudi. Koliko sam uspeo da primetim incidenti za koje nas optuzuju vezani su za utakmice van Srbije (mlada repka u Hol. Partizan u BiH...) sto jasno dovodi do zakljucka da veliki deo krivice snose gastarbajteri kojima su na utakmicama usta puna Srbije, Mladica i ostalih baraba, a sutradan hajde da se vratimo unapredjenju Nemacke privrede. Gospodo, nisu to navijaci Srbije, sete se Srbije i njihovih heroja kad igra repka.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Партизан је био вољан да плати много више само да остане у Европи, али мафијаши неће више пара него казна од годину дана. Терзић и савез лобирају за Платинија а он не да да дивљамо. Срам га било незахвална! Браћо Срби, опаметимо се ако желимо у Европу јер немој да умишљамо да ће UEFA много да жали за нама.

Karla Del Ponte

pre 16 godina

Kako se iz nezvanicnih izvora saznaje, u koliko Ratko Mladic bude uhvacen do ponedeljka, Partizanu ce biti ukinuta kazna kao nagrada Srbima za lojalnost tribunalu, i umesto raspalog Zrinjskog Partizan ide na Rabotnicki.
Dakle, cak je poznata i lokacija gde je R.M,(nezvanicno u BiH u okolini Jajca) samo ga treba sto pre uhvatiti.

nikola

pre 16 godina

Znaci svakom navijacu koji na ramenu ima istetoviranog cica Drazu ili slicno treba pre ulaska na stadion odseci ruku...svakom liku sa sajkacom oduzeti istu...svakom navijacu odeci 3 prsta da ne bi imao sta da digne kada damo gol...

Marko

pre 16 godina

Europe's worst hate mob lie in wait for Walter

By Gordon Parks
RANGERS were last night warned they face another Champions League night of racial abuse from the worst offenders in Europe.

The Ibrox side face Crvena Zvezda - formerly Red Star Belgrade - in the third qualifying round after the Serbians scraped past Levadia Tallinn on the away goal rule in Estonia yesterday.

Rangers' victory over FK Zeta in Montenegro in the previous round on Tuesday was marred by the home fans racially abusing DaMarcus Beasley and Jean-Claude Darcheville.

But they have been told that's nothing compared to what they can expect in Serbia for the second leg of their tie against Red Star at the end of the month, according to Football Against Racism in Europe spokesman Piara Powar.

He said: "Serbia has a terrible problem with Neo-Nazism and racist abuse.

"They are probably the worst country in Europe for it.

"What happened to Beasley in Montenegro is completely unacceptable but at least UEFA have acted quickly on it.

"Rangers should make as much noise as possible about possible racist abuse before they travel to Serbia."

Red Star, who lost 2-1 yesterday, are at Ibrox for the first leg on Tuesday.

Boss Bosko Djurovski said: "We'll hope to earn a goalless draw. If we can do that we'll progress as the game in Belgrade will be tough for Rangers in front of our own fans."
http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/tm_headline=if-you-thought-tuesday-was-bad-wait-till-you-hear-this-lot&method=full&objectid=19598683&siteid=66633-name_page.html

i sta ste to rekli za dijasporu??

Pera Kontra

pre 16 godina

Sve ovo ostavlja mesta za nove manipulacije sa ovakvom situacijom sto se kazni tice.
Pretpostavke:

1. Na Marakani sa G.Rendzersom moze doci pristojna grupica Grobara, bez obelezja i negde sa istocne tribine lepo izvredjati sve moguce crne, zute ili zelenokozce a sve ce to ici na konto Delija i biti verovatno kazna C.Zvezdi. Ako ni zbog cega drugo a ono zbog inata i srpskog sindroma: DA KOMSIJI CRKNE KRAVA....POSTO JE MOJA CRKLA MOJOM GRESKOM...!!A novi zakon kasni tako da zvezda lako moze da ga zbog takvih popushi

2.Zeta-G.Rendzers: ko moze da dokaze da povici nisu dosli od navijaca Buducnosti koji su bili na tribinama.

3.Belgija-Srbija: Ko moze da garantuje da, cak iako se polupijani srpski navijaci uglavnom iz dijaspore uzmu pameti pa se na tribinama upristoje, da incidente nece izazvati grupica hrvata ili bosnjaka koji ce sa namerom doci tu i sa vredjanjem i izopacenim skandiranjem navuci bes UEFE na Srbiju. Uostalom po nekoj logici i filmskoj pretpostavci to moze da odradi i neko iz FS Belgije gde ce grupici Bosnjaka obecati papire koje cekaju vec 5-6 godina, ako uspeju da izazovu incidente koji ce izbaciti Srbiju a Belgiji otvoriti vrata za plasman ( teoretski moguce, zar ne?!)

Licno smatram da ce ovakav kriterijum u buducnosti biti teren za podmetanje kukavicijih jaja rivalskim klubovima, jer Partizan ostade bez nezaradjenih 4 miliona eura ali ce Zrinjski bas zbog toga i uz malo srece sa rabotnickim zaraditi bar 2 miliona ako udje u Ligu UEFA a sve samo zato sto su lepo servirali situaciju i mamac koji su grobari progutali u Mostaru i time ucinili svom klubu medvedju uslugu.

Bice jos prljave igre...zivi bili...

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@ Mojas Radonjic Srpski se pise SURFATE,ne surfujete.Ja sum Makedonec,al znam bolje tvoj jezik od tebe.Cak i "klovn" zna bolje maternji jezik od tebe(ti si mene tako nazvao,nisam ja tebe,zato molim moderatora da ovo objavi)!P.S.Jel treba jos il je pametnome dosta...?

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase,zasto NEUTRON ima 275 glasova,a ti samo 4.Pa ja sam na sajtu B92 bas zbog takvih kao NEUTRONA.I nadje se ti da mi kazes da idem na makedonske sajtove.Ti bi samo u tvoj atar,ne bi ni u drugo selo.Volim ja Srbe kao istomisljenici NEUTRONA,druge POSTOVACU,iako prave gluposti,al necu ih CENITI.Jel sad jasnije ili...?

Makaveli

pre 16 godina

A sta ta UEFA jos hoce? Jos malo pa ce nase klubove i reprezentaciju izbacivati i kanjavati samo jer navijaci nose navijacka obelezja?! Mislim, kuda to vodi?
A ovaj pametnjakovic koji je nasao da pljuje po "nasima" iz dijaspore bi isto trebao da se pokrije usima, jer mi nije jasno sta je hteo s´time da ostvari sto je rekao da probleme prave srpski navijaci iz inostranstva??? Ocigledno da nema pojma ni o cemu. Upravo ti ljudi koji zive u inostranstvu su mnogim navijacima iz Srbije obezbedili i smestaj i klopu i sve kada su ovi isli na SP u Nemackoj. Covek ocigledno ne zna o cemu prica. Sramota!

Predlog: ´ajde da Srbija istupi iz evropskog fudbalskog saveza i na primer pocne da igra u africkom fudbalskom savezu. I onako nismo Evropa. Dok su i Rumunija, Bugarska i slicne (nekada) smesne zemlje za nas u EU, mi smo crna rupa na karti. Bolje da smo Afrikanci. :-)

Raša

pre 16 godina

Pola Italije je nameštalo rezultate, tuče navijača po Engleskoj, ustaški ispadi i drugi incidenti i nikom ništa a Srbiju izbacuju. To je obračun Vatikana sa Srbijom.

Dovla

pre 16 godina

Ako su mafijska organizacija, neka su, zar mi moram da im teramo inat da nas iskljuce? Ako je sve to tako, zasto moramo da im dajemo povod da nas iskljuce? Uvek su nam drugi krivi! Niko ne kaze, "e jeste, stvarno su ovi nasi divljaci" jer stvarno i jesu! Ja zivim u inostranstvu, i svako ko nije bio u inostranstvu i tamo upoznao srbe, nema pojma da takvi srbi i postoje! Ali nema veze, teracemo uvek svima inat pa cemo daleko dogurati! Uefa kaze, rasizam je nedopustiv, na prvoj utakmici nasi vredjaju tamnopute igrace, Uefa kaze nema divljanja, nasi na sledecoj utakmici razvale ceo stadion...

Milic ch

pre 16 godina

Jedina sansa dannas ne izbace je :ne prodavati karte srbima u inostranstvu jer mi nismo bas voljeni na zapadu i svaki nacionalisticki ispad je neka mala osveta zato.Ako ovo ne shvatite ozbiljno onda smo 99,9% ELIMINISANI. POzdrav za sve Srbe koji vole Srbiju.

Joja

pre 16 godina

Ma oni nisu normalni bre,bas bi voleo da nas izbace aj da vidimo i to hrvate nisu iskljucili za za onaj kukasti krst a nama vec prete ma nek se nose oni bre i namerno cu da izgovaram majmunske zvuke na zvezdi zamisli on se plasi da dodje u beograd tek je cu sad to da radim bas iz principa...aj podrska

B

pre 16 godina

slazem se sa vecinom komentara na ovoj temi tako da sam resijo da ako vidim da bilo ko na utakmici zvizdi tudjoj himni, ili pravi bilo kakva sra... im da ih licno gadjam bakljama i polomljenim sedistima! Al bez zezanja, mozemo se buniti koliko ocemo ali sta je tu je. Krajnje vreme je da se ponasamo kao civilizovani narod na utakmicama. Pogledajmo u svoje dvoriste pre nego sto pocnemo da se pravdamo na racun Hrvata, Italijana, Engleza itd. Pozdrav svim pravim navijacima koji idu na utakmicu u Brselu. Vidimo se tamo...

blatini

pre 16 godina

Neko rece Platini igrao na hejselu 1985 a bilo 23 mrtvih. Ja ako se dobro secam bilo je 39 ubijenih ane mrtvih,a taj isti platini dao go iz penala pa se posle slikao sa peharom ako je taj tip imao iole malo pameti prestao bi da glumi nekog fudbalera a sad uvazenog gospodina.To sto je znao da zavuce po koji gol iz slobodnog udarca neznaci da je najpametniji na zemaljskoj kugli.Ama nek nas izbace odakle god hoce pa sta, bitno je da mi znamo da smo upravu a za druge me ne interesuje.

pera

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORE!! (Joja, 9. avgust 2007 12:55)!! Samo ti divljaj na stadionu i uzvikuj majmunske krike - pa da lepo i zvezdu izbace iz Evrope!!! Da nas ne bruka vise!! UEFu boli doupe za nas, niko odande nece da zali za nama, a vi samo divljajte i terajte inat, pa ce reprezentacija da igra u Afrckom kupu nacija!!!!

Aca Faca

pre 16 godina

A koliko ta UEFA nema veze sa politikom dokazala je 1992. kad nam je vratila reprezentaciju sa prvenstva Evrope zbog POLITICKIH sankcija. Licemjerstvo bez granica. Samo mi nije jasno zasto Terzic i ostali cute na najavu sankcija reprezentaciji ako na stadionu bude skandiranja "Kosovo je srce Srbije". Pa zar nije?! I sta je tu uvredljivo i za koga? Da nije mozda srce Albanije? Ma volio bih da nasi odu na prvenstvo Evrope i da ga osvoje a onda da svi redom odbiju i medalje i pehar u znak protesta. UEFA sovinisti.

Makedonec&T*ga zajug

pre 16 godina

@ Vlade ch A sto tebe ne mrze u CH? Mora da nisi Srbin ! Salim se majstore,lepo si ti to napisao,al ko ce to da shvati od onih kojima je vec pena izasla na usta,badava majstore!

Iggy

pre 16 godina

Tu stvar sa navijanjem moramo da resimo prvo zbog nas samih. Pa ljudi, to sto nema mrtvih na svakom derbiju, to je samo stvar ciste srece, jer svi uslovi postoje. Ajde povedite devojku, zenu ili decu na derbi i budite bezbrizni!?
I nismo na crnoj listi UEFE vec godinama samo zbog natpisa KOSOVO JE SRCE SRBIJE. I posle kukamo na Terzica, Platinija...
A koji argument imamo u svoju odbranu? Jeste, mi smo stoka, ali ima i gorih od nas. Jel tako da se branimo?
Nemoj da neko pomisli da imam i najmanju nameru da branim UEFU. Ali dajte da prestanem da crvenim na svakoj utakmici. Da li ste slusali Partizanovog pravnika posle prvostepene odluke da se Partizan izbaci? Rekao je da mi nemamo nijednog pravnog osnova da se zalimo na tu odluku, tj. da je odluka potpuno u skladu sa svim propisima UEFA. Da ce Partizanova zalba biti vise molba nego zalba.
Zato, kada drzava bude ozbiljno radila na problemu sa huliganstvom, kada huligani budu redovno isli u zatvor, kada ljudi budu mogli porodicno da idu na derbi, kada ne budemo zvizdali tudjoj himni, kada ne uzvikujemo majmunske poklike i kada.....
Tada cemo imati prava da se zalimo sto nekom smeta natpis KOSOVO JE SRCE SRBIJE.
Do tada, putuj Evropo.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase , T*ga za jug je vino koje pijem.Citam ja i srpsku stampu ,pa kad pise da X glumac i Y glumica SURFALI dva sata na tom i tom moru,sta ja da radim.Valjda vam novinari imaju fakultet.A jel se zoves kao centarfor Buducnosti kojeg sam gledao u Tetovu i Skopju ili ti je bio omiljeni igrac?P.S. S tim tamno crvenim vinom niko nije TUZAN.P.S.II Bolje je biti klovn u ocima drugih,nego u svojim ocima.

Aleksandar m Ronchevic

pre 16 godina

Nije ni cudo sto nam prete da ce da nas izbace iz svih mogucih takmicenja....mozda to i nije losa ideja jer mi Srbi i ne znamo drugacije da nucimo nesto osim ako nas ne lupaju po glavi..mi smo stoka koju treba samo kaznjavati po dzepu i glavi pa cemo se opametiti i da navijamo muski na utakmicama bez 'noza,zice i srebrenice...'
REALISTA

Joli

pre 16 godina

Treba odmah da nas izbace iz svih takmicenja. Ionako smo jadni u fudbalu uvek bili, i ako odemo na EP izgubicemo jadno i bedno jos u prvom kolu, kao sto se to uvek desava. A, onda cemo se sa celim svetom potuci, jer nas oni svi mrze. Zar nam treba jos jedna blamaza kao ona protiv Argentine? Daj da se ne zamajavamo i trosimo pare na pripreme i putovanja po fensi svetskim destinacijama, za NULA rezultate.

ZZZZZ

pre 16 godina

Treba da budemo realni,nije ovo prvi put a sudeci po nekim komentarima ovde kao da nece biti ni poslednji. U komentaru pre neki dan na tada jos uvek samo moguce iskljucivanje Partizana iz daljeg takmicenja, pomenuh navijace u dijaspori kao najcesce aktere incidenata i vidim ovde mnogi se takodje osvrcu na iste. Nazalost, mi ne mozemo tamo nista da uradimo, sve su to ,,gradjani'' EU i mozda bi bilo interesantno kada bi njihove policije izvrsile identifikaciju tih ljudi pa da vidimo gde im je prebivaliste. Ovako, uvek mi krivi i kada zasluzimo (a nije da nismo davali povoda) ali i kada ne zasluzimo. Neki ovde pozivaju na bojkot, pa da mi njima pokazemo - ma dajte ljudi, to su price iz nekih proslih vremena - videce oni bez Srba, plakace za nama. Kako da ne, bas su se potresli.

realan

pre 16 godina

ma nas uefa i ne interesuje, samo fifa, ili neka nova organizacija na "nebeski" fudbal.
par pitanja:
- da li navijaci treb ada navijaju samo na engleskom, ili nekom drugom or evropskih jezika, tako da mogu uefa representatves da razumeju?
- da li postoji dressing code
- da li postoje potezi ili gestikulacije koje smemo i koje ne smemo da radimo/pokazujemo na utakmicama
ima jos samo da ne smaram

ljudi nama trebaju precizna uputstva, nismo mi da sami tumacimo.

Pavle

pre 16 godina

UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti, a Fudbalski savez Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine.

„Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi,“ kaže Bošković za Večernje novosti.

Da li je ovo moguce, da oni nisu planirali da se bore protiv rasisma, sovinizma...da nisu bili 'priterani uza zid'? I jos se pravdaju zasto to moraju da urade! Strasno!

SRBIJA

pre 16 godina

Ma ovo vise nema smisla! Izbacili su nam trenutno najbolji klub iz Evrope, sad hoce i reprezentaciju. Zasto? Zato sto se borimo za SRPSTVO?! Ili zato sto hocemo da odbranimo srce Srbije-Kosovo? Ili mozda zato sto ne mogu da nadju Mladica i Karadzica? Pa dokle ce vise ceo narod da ispasta zbog pojedinaca? Ako neki pricaju da su pomenuta dvojica veliki Srbi zasto se onda ne predaju u korist same Srbije? Ne znam, trebalo bi sami sebe da upitaju. Sto se tice zvizdanja tudjoj himni to rade i mnoge druge drzave, tako da to nije najveci problem! Uefa ce unistiti nas fudbal! Znaci pamet u glavu! Ako su vec oni toliko strogi mi moramo biti isto toliko pametni i pazljivi na stadionima! Srbija Srbima! Ko zeli neka pogleda ovaj link. www.agloco.com/r/BBGL1445
svidece vam se!

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

Blue

pre 16 godina

ljudi,sta vam je?!ne moramo mi uopste da se pridrzavamo uefinih pravila,niko nas na to ne tera!samo sto u tom slucaju ni ne mozemo da ucestvujemo u uefinim takmicenjima.i ne mozemo mi nametati uefi pravila ponasanja.jednimo da mi osnujemo neku 'balkansku' ili kakvu god regionalnu ligu pa tu onda mozemo da radimo sta hocemo.u uefinim takmicenjima ne mozemo!

BUNT

pre 16 godina

Neutron, slazem se da je glupo da se zvizdi tudjoj himni ali kad kazes da jedino mi u citavom svetu to radimo u kontinuitetu, deluje mi kao da si pao s Marsa! Ne verujem da smo zvizdali himnama Malte, Farskih ostrva i drugih zemalja:)) Ako si hteo da kazes da smo jedini koji zvizdimo svojoj himni onda bih te razumeo! Moderatoru, radi svoj posao i izbaci politiku sa ovog foruma! Krle i onaj Licmlad me mnogo nerviraju izjavama tipa: "Mladic je jedan od najvecih ratnih zlocinaca na svetu!" Ta dvojica zajedno ako su procitali i naucili 5 lekcija iz istorije, Boze pomozi! A u nasim udzbenicima se nije ucilo, ne uci se, niti ce se ikad uciti o Panami, Kambodzi, Severnoj Koreji, Vijetnamu, Avganistanu, Iraku/Iranu itd. Zato ovde i mogu da se pojave takvi likovi... A u Briselu ih nije poginulo (samo) 23 nego 39 Juventina, cisto istine radi!

Dule

pre 16 godina

Ko misli da fudbal nema veze sa politikom neka procita "How soccer explains globalization." Fudbal je jedno od najboljih ogledala drustva u kojem covek zivi. Ne slazem se sa naci(onalistickim) navijacima, i realno gledano izgleda da majice sa Karadzicem i Mladicem nisu obuhvacene slobodom politickog izrazavanja, bar u Evropi. Ne bi ovo trebalo shvatati kao cenzuru "slobodne" srpske misli, pa pogledajte kako se Nemci obracunavaju sa neo-nacistima kod kuce. Podrzavam borbu protiv fasizma na tribinama ali treba nesto uciniti i oko fasizma u svacijoj kuci.

Најдас

pre 16 godina

Ма мука ми је од ове Европе, казне постоје само за Србе. Шта су све радили Хрвати по утакмицама и ником ништа, сетите се само ватерполо финала у Словенији па добро су наши извукли живе главе и ником ништа. Али шта да се ради кад ми увек бирамо погрешне пријатеље, мислим на Платиниа.

yo yo yo

pre 16 godina

Daj bre kakve su to gluposti, nek nas izbace onda ! Sad je nasla neka uefa da nam drzi predavanje i da nas ucenjuje.Ma zivela sloboda!

zrinjski

pre 16 godina

Ne znam zbog čega se Partizanovi navijači ljute.Realno gledajući zbog ispada jednog dijela Grobara zaslužili ste izbacivanje.Ali ono što je UEFA uradila nama je PRESTRAŠNO.Ako naši nastave ovako igrati ne postoji gora kazna od dozvole za daljnje sudjelovanje u kupu UEFA.

Dijasporac

pre 16 godina

Mislim da je glupo komentarisati i kriviti srbe van zemlje. Srbi su isti bilo gde da su. Ovakvi komentari kao "neznamo sta cemo sa gastarbajterima" su suvisni.
Nacionalni Tim nije izbacen a Partizan jeste. Verovatno su i za to "gastarbajteri krivi". Oni u Holandiji barem nisu nosili KKK kapice i kozna kakve vec rekvizite kao sto to zna da se uradi u matici. Svi smo kolektivno krivi za ovo sto se desava na stadionima. Sad tek vidim sta ono CCCC znaci na zastavi:) Svi su nam krivi samo ne ja, pa makar to bio i moj komsija.

Gile

pre 16 godina

Uredu je to da se UEFA bori protiv fasizma.rasizma i huliganizma. Ali mora da se tacno zna sta pod to podrazumeva se.

Nece valjda da ispadne da samo to sto smo Srbi odmah bude jednako sovinizmu, Nece valjda da se zabrani uzvikivanje "Kosovo je srce srbije". Mislim da ovaj stav UEFE odlazi u preterivanje.

Bice smejurija ako nas izbace zbog uzvikivanja "Srbija do Tokija", jer to je pretenzija na tudju teritoriju i pozivanje na rad :)))))))))

ZIVELA SRBIJA

Blue

pre 16 godina

@ Dejan 27
e nije tebi lako (a ni Srbiji,sa takvima kao ti),kada ces da navijas za nasu reprezentaciju u majici Mladica ili Karadzica.ne bi takvima trebalo dozvoliti ulazak na stadione

srbin čovek

pre 16 godina

Pa kad nismo Hrvati, da kličemo fireru i pravimo svastikice, da se ori u glas. Ovako, sve simpatije su protiv nas. Nemoj neko da se nakašlje, sada kada nam dođu Škoti i dovedu svoje igrače afričkog porekla (politički korektno se izražavam) inače svi odosmo na mars!

GROBAR

pre 16 godina

za ove evropejce jedna informacija: svaki veliki klub u evropi ima svoje huligane, u italiji i engleskoj ima oko 200 navijackih huliganskih grupa,a ako imalo pratite navijacku scenu znate da su tuce u skoro svim evropskim zemljama "normalna" stvar (ako mislite da nije tako malo prosarajte jutjubom), tako da prica o tome da smo mi divljaci ne pije vodu. dosta je vise samokritike, kad god priznamo svoje greske, ispadamo blesavi! ne podrzavam divljastvo, ali da je neko od vas ikad bio na gostovanju, znali bi da nekad ne zavisi sve od vas (mostar). jednog dana ce ligu sampiona igrati zrinjski, rabotnicki i ostala boranija kada platini i njegova mafija poizbacuju sve velike klubove! niko ne govori o tome kako nasa i strana policija ne rade svoj posao kako treba, vec svi pljuju samo navijace! dokle...?
i jos jednom "pozdrav" za sve foteljase koji pametuju i znaju samo da pljuju.
ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA!

asdasdasd

pre 16 godina

ja nabi imao nista protiv ni da nas izbace iz svih takmicenja...bar se nebi nervirao kod svake utakmice reprezentacije.mislim da uefa ne sme da nas izbaci jer bi to bio presedan i bilo bi mnogo bure oko toga

ni po babi ni po stricevima

pre 16 godina

Iskljucivanje je samo pitanje dana! nasa dijaspora takodje oslikava stanje u Matici,pa oni kojima je do gledanja reprezentacije na nekom UEFA takmicenju,morace dobrano da se nacekaju. Ipakje protiv nas cijeli svijet-ha ha a ha! Pa to sto mi pomazemo svijetu da bude protiv nas ,nma veze. Nasim sistemima vrijednosti,kucnim vaspitanjem, blkanskim primitivizmom i to u onom najgorem obliku,(ne)funkcionisanje drzave... Malo li je! Srbi,pamet u glavu i dlanove naostrite za aplaze,a ne za tudje obraze! Pokazimo da smo bolji od onoga za sta nas smatraju,i za sta se nazalost ,sami smatramo. Ima li neki zakon na pmolu? Ne treba izmisljati,vec samo pepisati,od onih koji su imali i vece problme sa navijacima,pa sad sjede na tribinama kao u SNP-u!

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

BUNT

pre 16 godina

A sad su gastarbajteri krivi za nase silne kazne zbog gostovanja! Pa kako onda zuti uvek ubedljivo pobedjuju u dijaspori?! Ovo je predmet za OEBS! To se ne sme zataskati, svi izbori od 2003. naovamo su pokradeni:))

Dejan 27

pre 16 godina

Ma bas me nerviraju ovi nasi (a mozda i nisu nasi) pametnjakovici koji nas ponosne Srbe etiketiraju kao divljake i pozivaju nas da se ugledamo na "kulturnu" Evropu medju kojima vjerovatno smatraju i Hrvate uprkos fasistickim ispadima na utakmici sa Italijom...

Jos jedan komentar u vezi sa onim koji nas Srbe koji zivimo na zapadu nazva nepismenim. To je mozda bio slucaj prije 20-30 godina ali poslije raspada bivse Juge mnogo mladih i skolovanih ljudi je otislo u inostranstvo, da ne nabrajam razloge za to. I sto mi je drago da vidim, velika vecina je ponosna na svoje porjeklo. Braco Srbi, idite na utakmice, pokazite koliko smo slozni, niko nam nemoze zabraniti da nosimo slike Karadjica i Mladica i parole Kosovo je Srbija - i jeste. Naravno bez incidenata kao sto su tuce, bacanje tvrdih predmeta i raketa na teren itd. To nam ne treba.

BUNT

pre 16 godina

Platini je jedno ponizno pseto koje je u kampanji moljakalo za nase i posredstvom nas, glasove nasih suseda ali ja njega STVARNO ne krivim za kojekakvu nepravdu! Terzan Zvezdic je taj koji me brine jer ni prstom mrdnuo nije za Partizan kad je trebalo a tamo se usred Podgorice sepuri sa Dzajom nacionaleom, ruku pod ruku! "Kako ja nesto da mu pricam kad znam da nisam u pravu!" Pa, da sam znao da cemo imati takvog defetistu i defekta na celu Saveza, prestao bih da pratim nas fudbal! Pa, zar nijedan argument, nijednu rec nije mogao da mu kaze u nasu korist?! "Nista" mu nije palo na pamet! A to sto Liverpulovi fanovi prave s....a ispred stadiona je posledice njihove upucenosti u evropejske propise! Mogu oni i 100 puta u 101 tekmi da se bahate ispred stadiona ali dobro znaju gde su i sta su kad udju unutra! I ko je sad pametniji, oni ili mi? Mislite o tome...

bogomdan

pre 16 godina

Ne ide mi u glavu ko je opce izmislio to da se sada reprezentacija izbacuje koliko sam vidio kaznjen je samo klub al ocito je neko izmislio to da se i repka "KAO IZBACI" to nema veze niti imalo smisla, npr Hrvatska kad igra neredi su skoro na svakoj utakmici al niko nije zapretio da ce se izbaciti niti iko iz Saveza HNS izjavio da ce izbaciti Hrvatsku zbog nerede, ocito ovdje neko zeli da se izbaci reprezentacija iz kvalifikacija jer opce nije govora bilo u Nionu o reprezentaciji vec samo o klubovima, sta sve radi ova tu propaganda SRAMOTA!!!!!!!!!

Raci

pre 16 godina

Da je uefa pristrasna bogatim zapadnjacima(englezima recimo),jeste.
da je laka na kazni za ostale,jeste.
Da prteruju, vreovatno i to,jeste.
Ali da smo mi nekulturna stoka,jeste i to.
Zakoni,zakoni i samo zakoni, a onda primenjivanje tog zakona, ne samo na papiru.
A sada sta cemo sa gastabajterima, tu nema spasa, turbo folk seljacine,kvazi nacional patriote, ratnici za otadzbinu( sa 1500 km udaljine).
S njima je najveci problem...

Johnny

pre 16 godina

Ljudi mi da smo pametni i da se jednom u zivotu svi srbi sloze oko necega i da kolektivno u svim sportovima stavimo do znanja tim nazovi "celnicima" UEFA da ne mogu da nas tretiraju kao budale,sta smo im mi? Zrtveno jagnje i sada na nama pokazuju neku strogocu...lepo da se skupe prestavnici saveza svih sportova i da lepo mi odemo na bojkot godinu dana igranja u evropi... pa ce da se zapitaju malo... nismo mi albanija za koju nikoga nije briga (mada izgleda da je UEFU vise briga za njih nego za nas) neka se zapitaju zasto su se vice-sampioni u fudbalu...sampioni u basketu,ko zna koliko puta sampioni u vaterpolu i odbojci povukli... ne verujem da ce to proci neopazeno i ne verujem da nece biti onih koji nece slediti nas primer...

neutralni promatrač

pre 16 godina

Istina je da je uefa nabrušena na Srbe.Uzroci te netrepeljivosti leže u koregrafiji Delija UEFA MAFIOSI.Ta slika je bila efektna i prenijeli su je svi svjetski mediji.U uefi su poludili zbog toga ali to nije organizacija koja reagira na prvu loptu.Strpljivo su čekali da neki srpski klub napravi glupost i da udare.Druga je stvar da površni zapadnjaci ne poznaju nijanse i nemaju pojma da su Zvezda i Partizan zakleti neprijatelji.Partizan je ispao kolateralna žrtva.

SmiljaPfc

pre 16 godina

Ovo je sansa da se ujedinimo kao nikad, i onako nam je nesloga najveci neprijatelj.Ne secam se kad sam u poslednje vreme ovako bio uz zvezdu, i voleo bih da razvale rendzere i udju u LS. Treba naci sredinu.Ne trebaju nam majce mladica i karadzica,opste je poznato da su uvredljive za mnoge ljude.Al "Kosovo je Srbija" je cinjenica,pa aj napisacemo i "Sofija je Bugarska".Ne treba da se inatimo i da gledamo koga UEFA kaznjava, a koga ne,treba mi da se sredimo.Ja sam SRBIN i ponosim se time.Idem u Gucu i tamo cu da proslavim to, ajmo svi.Pecenje,rakija, truba!Pa da to ne valja ne bi nam dolaazili strendzeri.Zasto da zvizdimo tudjoj himni i da se majmunisemo, treba da budemo shmekeri kao sto umemo.A ako vec ne moze, bolje da nemamo navijace.Al UEFA treba da povede racuna o namernim pokusajima da se unapred osudi Srbija.Mnogi ce to pokusati,kao predobri i casni Bizli.

doom

pre 16 godina

koliko neprijatelja imas toliko vredis i tacka! nek nam uvedu sankcije, nek nas opet bebmbaju s neba a sve u zastitu nekog derbisajera, ria kokera i damarkusa bizlija i neo fasista iz zrinskog! trne mi resa bre! trne!!! ovo samo govori o Terzicu i koga je podrzao, koji sekretar za bezbednost, sta, zvace na informativni razgovor svakog gastosa i domaceg koji ce da putuje u Brisel? da posalje nekog psihijatra ili mozda hipnoticara da kontrolise masu? ajde, smesni ste i vi i onaj koga ste podrzali za sefa UEFA a najsmesniji su ultra gastosi, ljubitelji evra i otadzbine na daljinu!

Season ticket holder

pre 16 godina

RAFAEL, pa sta ti lupas covece???!!!

Kazes kako je Evropa dvolicna i citiram: FUJ, FUJ.
Pa sta radis u toj Evropi? Evo i ja kao zivim u Evropi, jer Britanija je sve ali ne Evropa.
Ni meni nije jasno zasto su nekiSrbi rasisti, kad si naveo sve razloge. Po cemu mi to imamo prava da mrzimo crnce i da ih ponizavamo? Valjda si iz svih komentara video, da samo kukaju, da se zale, mafija, zavera, cirilica, Mladic ... Pa sto ne bi onda crncima smetalo kad im zvizdimo i oponasamo majmunsko huktanje.

I jos nesto. Dosta vise pljuvanja po Englezima. Prvo. Na engleskim stadionima ima i rasizma i majmunisanja, i tuca navijaca van stadiona, ALI ... U Engleskoj postoji i ZAKON, koji se SPROVODI. U Engleskoj se ljudi salju u zatvor. Zato UEFA ne mora da brine oko Engleza. Drugo, Engleski FS ulaze velike napore da iskoreni rasizam. I trece, mi kasnimo za Evropom jedno 30 godina. Tako da ce i kod nas da se huligani kaznjavaju, i bicemo valjda normalna drzava negde 2030.

Blue

pre 16 godina

Cilj Crvene Zvezde je da udje u Ligu sampiona,zar ne? Liga sampiona je uefino takmicenje,zar ne? Ako neko od nas ima nesto protiv uefe (tj. ako pljuje uefu), ne mora uopste da salje nase klubove u bilo kakve kvalifikacije za uefina takmicenja, neka Terzic samo povuce nase klubove iz svih uefinih takmicenja (Liga sampiona,Kup UEFA,Intertoto kup). Tako ce svima biti lepo: i uefi,jer nece morati da pazi na ponasanje nasih navijaca,i nama,jer nas uefa nece vise 'terorisati'. jedino ce malo biti bedak sto necemo imati nijedan nas klub u evropskom klupskom takmicenju,ali nema veze,bar cemo tako pobediti uefu,zar ne?
mislite o tome...

bosanac

pre 16 godina

sta reci mi sa balkana treba da svatimo sta je uefa, bilo je sve lijepo do 1992 nije toliko bilo namjestanja ali poslije pada berlikskog zida sve sama namjestaljka, siromasni rade za bogate i ratuju za bogate itd, e da se vratim o isklucenju vas komasija vi znate sta ste radili u beogradu kad je igrala srbija bosna, dali je bilo ono fer nije, ko god misli nositi slike majce zastave parole nacionalisticke netreba ici na stadione, sta reci balkan je posto drustvo droge sverca oruzja mafije onog najgore bjede sirotinje itd nema vise zlatnog komunizma i tesko onom ko ratuje za bogatoga najlakse je zavaditi narod balkana zivili smo 50 god dobro i to je nestalo i nikad se vise nece zivjeti ko nekad zato sto su bogati na vlasti

Afrika

pre 16 godina

Prestanite da se ponasate kao deca i placete kako nas niko ne voli. Da se ponasamo kao stoka istina je!, i trebali bi da znamo da se branimo na intelektualnom nivou. Kad god se osetimo podredjeni, mi udri po prostakluku. Zato niko vise i ne gleda fudbal u Srbiji, a bogami niko nece ni da igra u istoj.

Mojaš Radonjić

pre 16 godina

@ makedonec
Pošto sebe potpisuješ i kao T*ga za jug, mogu reći da si zaista tužan, a, u isto vreme i smešan lik.SURFATI kažu tvoja braća Hrvati - Srbi koriste glagol surfovati, a odtle dolazi i gagolska imenica surfovanje - ne surfanje kako bi to bilo po tvom nekom shvatanju srpskog jezika.
P.S. Izvinjanvam se klovnovima - ti si daleko ispod njihovog nivoa.
P.P.S. UEFA=MAFIA

Dejaldinjo

pre 16 godina

Nek nam Terza pomogne, kao što je pomogao svom "velikom prijatelju" Platiniju. Pogotovo što je sebi već pomogao izborom u kojekakve (plaćene) forume uefe.

Goco

pre 16 godina

Ma ovo je smjesno, ko kaze da samo mi pravimo probleme, ma pogledajte prve engleze nemogu otici nigdje da nepolupaju sve, zatim tu su i turci, italijani,hrvati, bosanci... Ovo je samo hajka na srbe nema tu veze ponasanje na tribinama! Kada bi se po tom kriterijumu koji primjenjuju nad nam izbacivali i ostali nebi bilo ni Lige sampiona ni Evropskog prvenstva!

zoran

pre 16 godina

Ono sto je trebalo da se desi se upravo desava i mi se jos cudimo.Zaista smo cudan narod.Ponasamo se kao pravi divljaci i jos su nam drugi krivi,nikako da sagledamo stvari na realan nacin.Divljamo gde god se nalazimo i zelimo da nas drugi postuju.Da nas savez je glasao za platinija ali covek nemoze da podrzi ono sto nasi takozvani navijaci rade po celoj evropi.Ne samo na fudbalskim prostorima vec i na domacoj sceni se ponasamo kao totalno neobrazovani navijaci,izvinjavam se afrikancima unapred ali po onome sto vidim gori smo i od njih.Zelimo da nas uefa posmatra drugacije e pa treba i da se ponasamo drugacije i da prestanemo sa tom politikom MA NAS SVI MRZE.

fenomen

pre 16 godina

Danas igra Djokovic u Montrealu i cuo sam da ce ga izbaciti ako servira brze od 200 km/h....
Da se razumemo, i navijaci u zemlji i u dijaspori su isti..Pa ne dolazi dijaspora na derbi Zvezda-partizan i usput polomi par hiljada plasticnih(a i da su od celika bilo bi isto) stolica a isto tako i navijaci iz Srbije ne idu svuda po Evropi vec to cine oni koji zive u tim zemljama..Znaci da je krivica navijaca podjednaka.I ne moze me niko ubediti da 50 000 ljudi na Marakani zvizde tudjim himnama jer to nije istina a istina je da to cine uvek isti "navijaci"...
Dok nisam ovde procitao neke od "bisera" uvek sam mislio da na zapad odlaze obrazovani mladi ljudi koji nemaju posao u Srbiji ali zahvaljujuci znanju nekih koji salju komentare sad znam da su na zapad otisli samo polupismeni divljaci...
Posle Hejsela svi Engleski klubovi su bili kaznjeni 5 godina i gle cuda sad to navijanje u Engleskoj je mnogo bolje.Nisam protiv kaznjavanja ako ta kazna donese rezultat ali sam protiv UEFA jer je vise nego ocigledno da zakon primenjuju kako im odgovara. Ako je Partizan kaznjen i izbacen to isto su trebali da urade i Zrinjskom jer je krivica obostrana. Taj rasizam je mnogo vise rasprostranjen po Evropi nego sto je to slucaj sa Srbijom, cak stavise bi rekao da su crnci i popularni kod nas, setite se samo one reklame za kiselu vodu a i Beograd je pun crnih studenata.UEFA nas kaznjava iz cisto politickih razloga i tu je kraj diskusije jer kad bi i druge kaznjavali za ono zasta nas kaznjavaju onda bi svakog dana zasedali i kaznjavali...
Kazne Tursku da igra nekoliko utakmica van Turske i oni uvek mogu da izaberu Nemacku za domaci teren i imace 50 000 navijaca(primer je superkup izmedju Fenerbahce-a i Besiktasa)i to ispada da nije nikakva kazna..Kazna je prazne tribine, velika finansijska kazna i iskljucivanje na odredjeni period i mi smo na toj listi gde ce primeniti sve te najgore kazne.Cinjenica je da je UEFA posebno "motivisana" kad treba Srbiju kaznjavati a zasto je to tako to bi se mogli upitati politicari pre svih pa onda i huligani koji su znatno manje krivi. Kamere postoje na stadionu pa lepo se zumira osoba koja kida stolicu i pravo Zabela par godina a sledeci put u neki rudnik uglja pa ne da nece kidati stolice nego ce skupljati pikavce koje neko drugi baci pod njegove noge...Zasto da dozvolimo da nas drugi kaznjavaju zar nije bolje da nasa vlast pocne da kaznjava huligane i bice dobro onda svima...Evo ako vlast nema dovoljno maste kako da kaznjava izgrednike na tribinama rado cu im poslati par ideja.
Poz...

Jale Dobric

pre 16 godina

Pozdrav svima,
spadam u red onih koji u svemu podrzavaju red i disciplinu. U cemu je lepota biti vandal? Pa zar Partizan nije zasluzio kaznu? I Zvezda. Sta to znaci bodriti tim? Biti divljak? Od Engleza smo pokupili sve fazone , kad su navijaci u pitanju, a oni dugo vremena na tribinama ne prave problem. To sto se po gradovima desava to nema bas toliki uticaj. Budimo realni i ostavimo se toga sta su drugu radili. Jel su navijaci pravili problem? Jesu. Jel lepo naglaseno da nece biti izuzetaka? Sta se sad vadimo? Stalno gledamo druge. Ali problem je sto nasi ljudi ni u cemu ne postuju zakone.
Gde se to jos na stadionima vicu pogrdni povici crnim fudbalerima masovno nego u Srbiji. Partizan u svojim redovima imao Tariba a pred utakmicu sa Realom su dobacivali robertu Karlosu. Pa sto i Taribu onda nisu vikali.
Kad niko ne moze da nas nauci redu to ce svet da uradi. Bar u fudbalu

Dax

pre 16 godina

Mislim da je sve jasno,i da nasi klubovi uspeju da se kvalifikuju u neko Evropsko takmicenje,zna se ko je tu da ih spreci u tome!!!!!SMESNO!!!!

Nenad_V BiH/FBiH

pre 16 godina

Izgovor za ne nastupanje fudbalske selekcije tadašnje SRJ je bio rat u BiH ali Hrvatsku npr. nisu izbacili.

Ne znam ali nešto me tjera da pomislim da ovo možda nema veze sa "tvrdim stavovima Rusije i Srbije" oko Kosova i Metohije. Šta Vi mislite? Jer politike u sportu itekako ima.

Grba

pre 16 godina

Pozdrav svima.
Evo i ja malo da odmudrujem.
Sta reci , stisla malo gospoda iz Velike , nama tako drage i Demokratske nam Evrope. Hajde i to malo cudo da vidimo kako ce Platini da smiri Evropske navijace. Ja bih ga samo malo pustio par meseci , prikupljao sve moguce podatke o svim mogucim incidentima , i kao Predsednik naseg saveza bih ga pitao kako je Veliki Platini kaznio date primere. Bio bih malo mudar pa mu pucao klempe na njegov nacin.
Pa sta taj Francuz ocekuje. Da mu na tribinama pisemo Kosovo je Albanija. Mozda Danke Deutchland .
Braco moja Srbi. Najlepsi , najbolji , i najpametniji smo.
Pokazimo im da i dalje mogu samo da nam zavide. Nemoj da se spustamo na nivo na koji bi oni voleli da nas spuste. Dajte da im pokazemo da mozemo da budemo ono sto oni nikad ne mogu da budu. To ce da ih boli viose nego ista. Bili smo i ostali Velika GOSPODA za njih.
Ja sam Grobar 40 godina. Ne mogu i necu da pocnem da razmisljam da volim Cigane , Purgere etc. To je bilo i tako ce i da bude. Ne trebaju i oni mene da vole.
Pozdrav

stevo

pre 16 godina

Kao dobar poznavalac politickih mutnih voda diljem Evrope imam predlog- izlazak iz svih takmicenja koje organizuje rasisticko-versko-sektasko udruzenje UEFA i to za najmanje 10 godina,,,ako se nakon toga dogode pozitivne promene onda im se prikljuciti ,,a ako ne, onda ni tada ne igrati sa onima koji svoje psihomentalne hendikepe lece na svemu sto se srpski zove,,,inace,,pod pretnjom zivota tvrdim da igranje kupova je mafijasko-politicko-finansijsko kockanje u kojem jaci jase slabijega,,tu mi nemamo sta izgubiti,,,budimo presedan u svetu i ako treba JEDINI koji dobrovoljno sa rasistima necemo igrati igre,,,sa rasistima se rade druge stvari!!!
Ne zalim zbog iskljucenja Partizana,,pa i Zrinski je taman po kroju onih u Briselu i Zenevi i klicanjem celog Mostara SRBI NA VRBE to su dokazali i izuzetno se potvrdili i pred disciplinskim timom UEFA koji ih je oberucke kao bracu najrodjeniju prihvatio...

pfc

pre 16 godina

mislim da je zakazana tekma partizan-fejnord ..cool
jos da ukljucimo i legiju,
pa pobednik da igra sa uefinim pobednikom iz LS..

uefa je smrt za fudbal,jer pare su im popile mozak
to je jedno ''visoko moralna'' organizacija u kojoj je svaka druga tekma namestena,od urala pa do sredozemnog mora...
ma cirkus..
i sta kazu sumadinci, najveci rasisti na planeti??? hahahahhah

also

pre 16 godina

Sve je OK, ako gledamo pravilnik UEFA. ALI problem nastaje kada pogledamo kako je kaznjen Hajduk a i Buducnosti.Nije da i njima zelim isto sto i nama ali pravinik predvidja mnogo strozije kazne.
A, da zaboravih da spomenem cuvenu tuci i prekid utakmice izmedju Hrvatske i Malte...i nista.Samo upozorenje...

Mali Perica

pre 16 godina

Nista, brate, nek` se zvezda otvori za par hiljada dresova i shalova Rangers-a i nek` oni sve stolice sto im se nadju pri ruci pobacaju u teren, kao i stotinjak baklji, pa da vidimo. Isto tako i u LS kad god se igra kod nas i - eto zvezde u finalu LS...

susjed

pre 16 godina

Citam ove komentare i ne mogu se nacuditi vasim stavovima da svijet mrzi Srbe. Za vrijeme svake utakmice zvezde i partizana u svim sportovima nastane opca tuca na tribinama a cesto i na terenu. Neredi, bacanja predmeta na teren vrijeđanja. Umjesto da se zalazete da se huliganizam suzbija vi se zalite kako svijet mrzi. problem je sto vi sami sebe ne kaznjavate i to ne primjecujete kao kada je na nekoj utakmici tribina stavila kapuljkace KKK trazeci odlazak crnca. dajete se malo uozbiljite i zapitajte.
Pozdrav
Pozdrav

PRAVOSLAVAC

pre 16 godina

A da Li bi se prema nama ponasali isto kad bi presli u katolicku veru??
Sumnjam!! Sve je ovo "neciji" plan, da Pravoslavlje nestane, a svi znamo da katolici ne biraju sredstva (cilj opravdava sredstvo)!!
Samo dokazuju koliko su, ti katolici jadni, kad su 90-ih godina uveli sangcije u sportu i secam se da su i Diznijevi crtaci bili zabranjeni, sta ocekivati vise, sangcionisali su decu.... Sramota, istina, trenutno su oni vecina, ali i iznad njih postoji neko ;)

"Nemoj na kolena Srbine brate, ostani uspravan i samo svoj..." ;)

mp7

pre 16 godina

Mi se branimo da nismo rasisti. Jos dugo cemo to ciniti... Nisam majke mi, rece Piksi Platiniju :-)

U slucaju nekog nereda (uzvika) vani na utakmici reprezentacije, FSS moze reagovati tako sto ce od doticnih drzava traziti da procesuira njihove drzavljane... Trazice npr. da Srbina njihovog drzavljanina odstrane sa stadiona na pola godine. Oni ce pristati samo tako, cak ce ponuditi isto i za ostale svoje gradjane za koje im dojavi FSS. Mi imamo veliki uticaj i potpunu kontrolu :-)

A javio je i gradjanin Tuzle sa lekcijom o srpskom rasizmu. Samo ne pomenu on pocetak rata u BiH, napad na tuzlansku kolonu, to mu je bilo na lokalnoj televiziji.

Naravno, ne volim Srbe koji rade lose stvari, ali ima puno onih koji rade jos losije a i apriori j*** svoje glavne krivce i drze pouku.

Pozz

miki

pre 16 godina

a u slucaju da ne bude incidenata, svi igraci, klubovi i reprezentacija ce biti iskljuceni iz svih uefinih takmicenja ako ne priznaju gdje se kriju karadzic i mladic

burzo91

pre 16 godina

Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi!!!


ako mislite da sam u pravu onda preporucite ovo !!!!!!!

Srkson

pre 16 godina

A ta UEFA i sve sportske institucije su i 1992 godine bili korektni i izbacili nas iz svih sportova samo zato sto su hteli da nam pokazu sta je fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno parola koji nemaju veze sa fudbalom i POLITIKOM!!!

More teraj ih!

hagen

pre 16 godina

Mislim da je vreme da neko od ovis nasih glavesina (Terza, Pixi) obrne telefonom Platinija i priupita ga jesmo li mi lobirali za njega da bi nas on izbacivao iz svih UEFA takmicenja... sto je bezobrazluk, bezobrazluk je...

Neutron

pre 16 godina

Sve ovo mene jako boli i znam da ce da me ispljuju. Ali, samo tako. Ajde, budimo realni, da li vi znate bilo koju publiku koja redovno zvizdi tudjoj himni osim nase? Pa muka me snadje svaki put kada igramo sa nekim. Stidim se sebe i onog cemu pripadam. Pa, molim vas, pogledajmo istinu u oci. Da li je korektno to zvizdanje, sto non stop radimo. Pa Nije! Pa prekinite da zvizdite tudjoj himni, kao boga vas molim! Pokazite koliko ste dostajanstveni, kad stalno o tome pricate. Par zar je to toliko tesko shvatiti, ubila me majka! Ne mogu vise da ponavljam isto!

DELIJA

pre 16 godina

Protiv nas Srba citav svet,niko ne gleda da su navijaci Zrinkog zapoceli tucnjavu,navijaci Zvezde(citaj DELIJE),nisu nista napravili ali i njima preti kazne.Zasto?Odgovor je jednostavan jer su Delije Srbi i jer bi nekakav Srpski klub mogao da se ubaci u Evropu prije nekog kluba iz Evropske unije.Koliko su Hrvatinapravili nereda na utakmicam podsetimo se samo u Malti tuca sa policijom i navijacima,pokazivanje nacisticjih obelezja i drugih ali njima ko ni ostalima nista.Vlast u Makedoniji bira sastav ali njima samo packa nikom zbog toga nista.Niko do sada nije bio kaznjen ali u Uefi vise vole Poljsku i Portugaliju pa neka oni prodju da nebi Srbija isla dalje.Da Balkanski FUDBAL NEBI SLUCAJNO BIO PRETNJA DRUGIMA.Ma koliko ma, branili i onaj Platini i ostali u Uefi mogu samo da sanjaju da ce da pokore Srbiju.SRBIJA DO TOKIA.....................

Kum

pre 16 godina

Ala su se ovi namerili na nas... sacuvaj boze!

Zna se ko je najvise nacionalisticki nastrojen i odakle dolaze najvece "patriote" koji na stadionima razvlace parole i plakate koje su namenjene ratnim zlocincima i imbecilnim podsmejavanjima na racun strasnih zlocina koji su pociveni. To nema NIKAKVE veze sa sportom i Srbijom.

Strasna je stvar kad "navijaci" iz dijaspore (znam o cemu pricam, jer i sam zivim u dijaspori) u najvecem broju dolaze iz pomenutih krajeva i namenjuju iste nacine "navijanja"... a samo nas sramote po svetu. Kako da nas ne gleda svet kao to sto radi kad nasi "navijaci" razvlace parole primera "noz, zica..."?? HEJ!!! PROBUDITE SE!!! Nema vise tog ludila!!

dagat

pre 16 godina

de de uefo samo se ti igraj neces moci dugo vise da ugrozujes srpski fudbal !!!
to je preslo polako sve granice,
a nemogu vjerovati da ne shvataju da su takve drakonske kazne prije ili kasnije kontraproduktivne i to ce se jos vidjeti bolje!!!
UEFA=MAFIJA
cccc

Joja

pre 16 godina

Ma oni nisu normalni bre,bas bi voleo da nas izbace aj da vidimo i to hrvate nisu iskljucili za za onaj kukasti krst a nama vec prete ma nek se nose oni bre i namerno cu da izgovaram majmunske zvuke na zvezdi zamisli on se plasi da dodje u beograd tek je cu sad to da radim bas iz principa...aj podrska

@W

pre 16 godina

I onda kad nam padne sabotaza od strane belgijanaca, portugalaca i ostalih ..... nikom nista, mi napolje, a oni dalje. Ma da mozda ne treba da im ljubimo ruke i bacamo se na noge pri dolasku na stadionu, da olizemo njihovu robovlasnicku cipelu.... Nas savez treba sam da se povuce iz UEFE...na godinu dana...i svi nasi igraci u inostranstvu da naprave bojkot i da ne igraju za svoje klubove...uzmu pare vrate se kuci, a UEFA neka se ceska

GOO

pre 16 godina

pa ovo je trebalo odavno da nam se desi i da nas izbace kako bi konacno svi mi ukapirali da se sa takvim ponasanjem ne moze....zato i ne razumem kritike na racun UEFA....svi su drugi krivi samo ne mi, to nam je glavni problem.....a mi smo mnogo naivni....i sve se isto ponavlja....ljudi gledajte fudbal i posle idite kucama ljubite decu, zene i devojke....budi mo svesni nasih kvaliteta, i ostanimo realni....i ne otezavajmo nasu slabu situaciju jos navijackim ispadima....sta ce mo postici ako se tamo negde pobijemo.....zato pamet u glavu i huligani napolje sa stadiona....ispravni navijaci treba da reaguju i osude sva ta ponasanja....javno mnjenje treba da osudi sve to.........

ducca

pre 16 godina

I sad ce opet price o velikoj zaveri protiv Srba i slicne gluposti. Cinjenica je da smo sami sebe doveli u situaciju da budemo ozloglaseni u celom svetu i da se po Eurosportu, CNN-u i drugim globalnim stanicama ime nase zemlje najcesce dovodi u vezu sa rasizmom i pominje nazalost sve cesce i samo u tom kontekstu. Ljudi iz CIVILIZOVANOG sveta nam cine uslugu time sto nas kaznjavaju i prete nam izbacivanjem ali jok, Srbina niko nece nauciti pameti. Tipujem na "odgovor" tvrdog srpskog navijackog jezgra iz zapadne Evrope koje ce u Briselu "pokazati" smokljanima iz UEFA-e kako se navija, lumpuje, lomi, bije milicija i vredja protivnik (mozemo samo da se molimo da ne zaigra Gaby Mudinguy)!

Mafiosi

pre 16 godina

A zar nije jednostavnije izbrisati sve sto je srpsko iz uefinog takmicenja?! Nisu normalni!!! Sad ga bas preterase...*/*cenzura*/*

PAROLA

pre 16 godina

Pevanje svake himne ove zemaljske kugle je nacionalizam(nacizam je nesto sasvim drugo,a pogotovo sovinizam).A parole tipa "spasimo planetu od pregrejavanja" nemaju veze sa sportom.Sta cemo sada?Da se sve to zabrani samo srbima?

Amacord

pre 16 godina

Naravno da sam za to da se smanji huliganstvo na tribinama jer to je u interesu pravih ljubitelja fudbala (a i sporta uopšte). Ali dvostruki standardi UEFA su više nego očigledni. Izbaciti Partizan iz evrope na godinu dana + novčana kazna, dok Zrinjski koji je uzgred organizovao tu utakmicu ( i bio odgovoran za mnoge propuste ) i čiji su navijači podjednako učestvovali u incidentu, pri donošenju odluke o kazni nije ni pomenut je velika sramota za evropsku kuću fudbala. Takođe setimo se prošle godine kad je ta ista UEFA donela odluku da Milan za koga je dokazano da je učestvovao u aferi sa nameštanjem sudija igra u evropi, a Zvezdi dala poslednju opomenu pred isključenje zbog stava njenih navijača prema Kosovu. A evo sada prete i reprezentaciji iz samo njima znanih razloga.
Sramota - UEFA MAFIOSI

nbg

pre 16 godina

Pa zar je toliko tesko da 90 minuta dodjemo na stadion i navijamo za SRBIJU i pomognemo nasoj vise nego solidnoj reprezentaciji? Ostavimo Ratka Mladica, Radovana Karadzica za mitinge na trgovima. Neka politicari misle o njima, a mi da se okrenemo najlepsoj svari na svetu. I jedna poruka za nase navijace u inostranstvu. Svi mi imamo manje vise neke poslove i pare i mozemo sebi da priustimo dosta stvari koje pre nismo mogli dole u Srbiji (Republici Srpskoj, Krajini), i to sve zahvaljuci ovom zapadu(kakav takav je) a mi samo pljujemo po njima. Zato nemojte da se junacimo na sportskim stadionima nego da se lepo dogovorimo i napravimo mitinge podrske po celom svetu za Ratka Mladica i Karadzica. Na tim mitinzima mozemo da vicemo njihova imena i nosimo majice sa njihovim likovima po ceo dan, ali MOLIM VAS ostavite fudbal za fudbalske navijace!!! HVALA

veeegi

pre 16 godina

Srbiju volim. Patriota sam . U onome sto huligani rade nema nacionalizma , vec ispoljavanje besa u svakom obliku . Nisu to ljudi koji su normalni , pa sad kao dosli na tekmu i pogodi ih nacionalizam.To su samo huligani. Treba napraviti zatvor sa 200.000 mesta poseban za navijace huligane. Navijam za ZVEZDU , ali nisam otisao na 5 utakmica kad ona igra bas zbog tucha i ostalih gluposti , a mnogo volim fudbal i pratim. Mnogo primitivnih nas ima ovde. NEMOJTE MILM VAS DA PRAVITE GLUPOSTI , PUSTITE NAS DA UZIVAMO GLEDAJUCI FUDBAL ! Budimo ljudi iako smo SRBI !

djole delija

pre 16 godina

pa lepo je u svojoj pesmi reko bora corba je.....te nas slobodno je.... te nas
ajd da nas vise ne mrcvare da im napravimo ludnicu pa neka nas kazne 1000 godina necu da budem necij rob i necija marioneta kosovo jeste i bice srbija ako se to vise nesme skandirati nek ne slusaju DOSTA VISE OVOG FASIZMA KOJI SE SIRI PROTIV SRBA PA LJUDI OVO JE VEC PRESLO SVE GRANICE BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE:::::::

UEFA MAFIOSI

pre 16 godina

Kod nas, ni manje crnaca ni vise rasista,o cemu mi pricamo ? Pa pogledajte francuze,ko njima nesto sme da kaze.Politika nema veze sa sportom? smesno.

UEFA MAFIOSI

licmlad

pre 16 godina

"Ja i pored toga smatram da je Ratko Mladic nevin"
(Slobo, 9. avgust 2007 03:02)

Mnogo si pametan, a i nije cudo s obzirom na nadimak. Koliko imas godina, bas me zanima, moze mnogo toga da mi kaze cifra koju budes napisao?

maxpeed

pre 16 godina

@hagen
I mi smo obirali za njega pa smo dobili k... za euro 2012!Ni glasa!Da ne spominjemo ona uluda obećanja o smanjenju broja klubova liga petice u LP...čovjek nam je prodao maglu,ali nije problem u tom,već mi to zaslužujemo,i jeedni i drugi.

Sale

pre 16 godina

Svasta, sta ce biti kada igraju mnoge druge pogotovo balkanske drzave ukljucujuci Tursku da li ce i njih iskljucivati jer tu uvek postoje sovinisticke povike.
Turska-Grcka
Srbija-Hrvatska
Srbija-Bosna
Italija-Hrvatska
Sve balticke drzave protiv Rusije
Ceska-Slovacka
Licno mislim da po njihovom pravilu nece ostati nijedan istocni tim u UEFI.
Irska-Engleska
Poljska - Rusija

Raša

pre 16 godina

Pola Italije je nameštalo rezultate, tuče navijača po Engleskoj, ustaški ispadi i drugi incidenti i nikom ništa a Srbiju izbacuju. To je obračun Vatikana sa Srbijom.

e_tuzla

pre 16 godina

Jest,jest
Sve je to "belosvetska" zavera
protiv Srba
Kao i na Gazimestanu i '91 u Hrvatskoj i '92 u Bosni i na Kosovu.
I u Tokiju :)
Nadojili su vam djecu mrznjom prema cijelom svijetu i svemu sto nije srpsko.
Dva ratna zlocinca i kriminalca su Vam idoli. Svaki od vas koji mrzi bilo koga druge vjere i nacije je rasista. Sve dok ne shvatite da mrznja i rasizam ne vode nicem dobrom nista od vas.
Ove nase primitivce u Bosni su zadojili Slobo &co pa vi i danas radi njih ispastate. Pa cete popusit i u sportu.
Aferim.
Srboji probudi se
Pozdrav Tuzla

Gost

pre 16 godina

"Od 2003. godine desilo se 25 incidenata u kojima su učestvovali navijači Liverepula van svog stadiona, i to sve stoji u izveštaju. Većina drugih navijača ne pravi nikakve probleme“, rekao je Galjard." http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=06&dd=03&nav_id=249677

Kada ce Livorpul da bude izbacen i englezi, a englezi i zbog nacionalistickih poruka svojih igraca, znamo: "znamo ko su oni".

muamua

pre 16 godina

Da li mozemo da trazimo nadoknadu zbog izbacivanja nasih timova sa svih takmicenja zbog politickih razloga od pocetka rata pa nadalje...?

Patriot

pre 16 godina

Pa dajte ljudi više, zaboravite na nacionalizam i prethodne ratove!
Shvatite više da fudbal nema veze sa tim, to je samo igra.
VOLIM SRBIJU I NE MRZIM NIKOGA!

ŽIVJELA SRBIJA!!!

vampirbg

pre 16 godina

Trebalo bi neko iz saveza da nazove Platinija i kaze da nasa podrska nije bezuslovna... Ukoliko nameravaju da nas kaznjavaju, neka kazne i engleske klubove... Na 2 finala lige sampiona su navijaci Liverpula pravili nerede (bilo je i mrtvih) ali nisam cuo da su bili kaznjeni... Cak su prvi put i bili nagradjeni ucescem u ligi sampiona iako nisu to pravo izborili u Engleskoj...

velizaar

pre 16 godina

Svima onima koji misle da nas svi mrze i da postoji fudbalska zavera da se sputa fudbalska velesila:
ako necete da igrate po pravilima UEFE,ne morate,necemo se takmiciti i gotovo!Utuvite u vase usijane glave da se protiv rasizma bore sve medj. sportske institucije a narocito UEFA. Mi smo im na penalu zbog svih sr... koje je neko cinio u nase ime i stoga pamet u glavu a narocito gastarbajteri sa onim vunenim subarama- ili navijajte za svoju zemlju/klub dostojanstveno i svim srcem ili zbogom, pa igrajte bacanje kamena sa ramena,klis i sl.

Pozdrav svi pravim navijacima Srbije!

Colin_bgd

pre 16 godina

Dajte bre ljudi da jednom budemo posteni i da sami sebi priznamo da jesmo upravo takvi kakve nas UEFA i odslikava: poludivljaci, rasisti, mizantropi, sovinisti, ne postujemo ni same sebe a kamoli druge...

To, da li je neko isti takav ili jos gori ne menja ni za jotu sliku o nama samima. Takodje, ovog leta dolaskom Platinija na celo UEFA okrenut je novi list. Svaki ispad ce se kaznjavati drasticno. Sad sto smo mi prvi naleteli na minu, to ne znaci da nas bilo ko ekskluzivno mrzi, samo znaci da smo kolektivno slepi (da ne kazem glupi), jer uvek moramo da ponavljamo sopstvene greske jedno milion puta pre nego sto naucimo lekciju (a cesto nikad i ne naucimo nista).

Srce me boli sto je ovaj tim Partizana izbacen, ali umesto da se onih 250 bilmeza iz skupstine sastanu odmah po hitnom postupku i konsezusom usvoje taj novi zakon, oni se brckaju, pa ce to da udje u proceduru pocetkom septembra, pa dok se vodi diskusija, pa replike, pa amandmani, nasa vrla mladost na tribinama ima da izbaci i zvezdu i reprezentaciju, a da nikome nece faliti dlaka sa glave.

Najtragicnije u svemu tome je sto policija ima sve te snimke iz Mostara i niti jedna prijava, niti jedan proces se ne vodi ni protiv koga. To znaci da moze svako u ovoj zemlji da radi sta hoce i nikom apsolutno nista. I to je ono sto je najstrasnije...

A ako posle svega Srbija ipak uspe da iskoreni huliganstvo i nasilje u sportu (setite se kosarkaskog plej-ofa i cuda), nasa zemlja ce biti bolja, zdravija, bezbednija i uopste ne treba da nas interesuje da li ce se hrvatima, italijanima, englezima, ili bilo kome drugom i dalje gledati kroz prste ili ne...

Dejaldinjo

pre 16 godina

Nek nam Terza pomogne, kao što je pomogao svom "velikom prijatelju" Platiniju. Pogotovo što je sebi već pomogao izborom u kojekakve (plaćene) forume uefe.

Dejan 27

pre 16 godina

Ma bas me nerviraju ovi nasi (a mozda i nisu nasi) pametnjakovici koji nas ponosne Srbe etiketiraju kao divljake i pozivaju nas da se ugledamo na "kulturnu" Evropu medju kojima vjerovatno smatraju i Hrvate uprkos fasistickim ispadima na utakmici sa Italijom...

Jos jedan komentar u vezi sa onim koji nas Srbe koji zivimo na zapadu nazva nepismenim. To je mozda bio slucaj prije 20-30 godina ali poslije raspada bivse Juge mnogo mladih i skolovanih ljudi je otislo u inostranstvo, da ne nabrajam razloge za to. I sto mi je drago da vidim, velika vecina je ponosna na svoje porjeklo. Braco Srbi, idite na utakmice, pokazite koliko smo slozni, niko nam nemoze zabraniti da nosimo slike Karadjica i Mladica i parole Kosovo je Srbija - i jeste. Naravno bez incidenata kao sto su tuce, bacanje tvrdih predmeta i raketa na teren itd. To nam ne treba.

glupi gastarbajter

pre 16 godina

Naravno da cu ici na utakmicu protiv Belgije i da cu opet poneti transparent da je Kosovo Srbija. UEFA moze biti sigurna da ce ga videti.
Sasvim je normalno da se ovakva parola pojavljuje na utakmicama nase reprezentacije - pa mi smo jedina zemlja u Evropi kojoj pokusavaju da otmu teritoriju ! Mecevi reprezentacije u inostranstvu su idealna prilika da sto veci broj stranaca vidi kako se srpski narod oseca u vezi sa pokusajima otimacine nase zemlje.

Kada oni budu vodili normalnu politiku prema Srbiji, onda ce i ovakva politika nestati sa stadiona i drugih mesta gde ne treba da bude. Ali, - NE PRE TOGA !

Kosovo jeste Srbija !!!

Savo

pre 16 godina

Nisam ocekivao da ovoliki broj bezmozgovica cita B92. Kako vas nije sramota ne moze nijedna utakmica da se zavrsi bez prekida ili tuce. Normalan svet ne sme da ode bre ni na balet a kamoli fudbalsku ili kosarkasku utakmicu. Ono sto me posebno zadivljuje kod vas maloumnika je ogromna mrznja prema crncima a pri tom crnce ste videli samo na filmovima (valjda u onim erotskim pa ih zato mrzite). Pa kad ova vlast nece nista da preduzme onda evropa sigurno hoce. Mogu samo da nam ... tako smo govorili i za sankcije pa kad smo se napusili onda smo kukali. Mladic jeste nevin ali mozda u sex-u.

Најдас

pre 16 godina

Ма мука ми је од ове Европе, казне постоје само за Србе. Шта су све радили Хрвати по утакмицама и ником ништа, сетите се само ватерполо финала у Словенији па добро су наши извукли живе главе и ником ништа. Али шта да се ради кад ми увек бирамо погрешне пријатеље, мислим на Платиниа.

yo yo yo

pre 16 godina

Daj bre kakve su to gluposti, nek nas izbace onda ! Sad je nasla neka uefa da nam drzi predavanje i da nas ucenjuje.Ma zivela sloboda!

zrinjski

pre 16 godina

Ne znam zbog čega se Partizanovi navijači ljute.Realno gledajući zbog ispada jednog dijela Grobara zaslužili ste izbacivanje.Ali ono što je UEFA uradila nama je PRESTRAŠNO.Ako naši nastave ovako igrati ne postoji gora kazna od dozvole za daljnje sudjelovanje u kupu UEFA.

PRAVOSLAVAC

pre 16 godina

A da Li bi se prema nama ponasali isto kad bi presli u katolicku veru??
Sumnjam!! Sve je ovo "neciji" plan, da Pravoslavlje nestane, a svi znamo da katolici ne biraju sredstva (cilj opravdava sredstvo)!!
Samo dokazuju koliko su, ti katolici jadni, kad su 90-ih godina uveli sangcije u sportu i secam se da su i Diznijevi crtaci bili zabranjeni, sta ocekivati vise, sangcionisali su decu.... Sramota, istina, trenutno su oni vecina, ali i iznad njih postoji neko ;)

"Nemoj na kolena Srbine brate, ostani uspravan i samo svoj..." ;)

filip

pre 16 godina

@hagen
Pogledaj šta je Platini pre neki dan izjavio povodom tog prijateljstva:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=65964

Dok su mu trebali glasovi, kleo se u svoje prijatelje, između ostalog i Terzića..
Navukao nas je i to je to....

Aleksandar m Ronchevic

pre 16 godina

Nije ni cudo sto nam prete da ce da nas izbace iz svih mogucih takmicenja....mozda to i nije losa ideja jer mi Srbi i ne znamo drugacije da nucimo nesto osim ako nas ne lupaju po glavi..mi smo stoka koju treba samo kaznjavati po dzepu i glavi pa cemo se opametiti i da navijamo muski na utakmicama bez 'noza,zice i srebrenice...'
REALISTA

Joli

pre 16 godina

Treba odmah da nas izbace iz svih takmicenja. Ionako smo jadni u fudbalu uvek bili, i ako odemo na EP izgubicemo jadno i bedno jos u prvom kolu, kao sto se to uvek desava. A, onda cemo se sa celim svetom potuci, jer nas oni svi mrze. Zar nam treba jos jedna blamaza kao ona protiv Argentine? Daj da se ne zamajavamo i trosimo pare na pripreme i putovanja po fensi svetskim destinacijama, za NULA rezultate.

Dule

pre 16 godina

@Shonne

Šta ima, bre, da ikome dokazujemo kakvi smo navijači?! Jel' to naprasno sastavljen neki pravilnik ponašanja za srpske navijače?!
Ma mogu da ga doovaju!
UEFA - MAFIJA - GRANDE ŠAJTE!

Vladimir

pre 16 godina

Prema poslednjoj informaciji koju mi je javio jedan volonter, UEFA već sprovodi istragu i protiv zoo vrta jer je jedan orangutan ispuštao neprimerene krike dok su pored kaveza prolazili tamnoputi turisti afričkog porekla. Postoji mogućnost da zoo vrt narednih 10 godina bude zatvoren za publiku !

bane_nacionale

pre 16 godina

Evo prilike da nasi polu-pismeni gastarbajteri i repku zaviju u crno.
(Babin_zub, 9. avgust 2007 00:29)

vama da nije zapadne evrope, odavno bi krepirali dole u srbiji.. raspitaj se malo i kazi mi sta srbija navise uvozi? donacije iz dijaspore od svojih gradjana! vidim ti ovde svaki dan dajes svoje komentare, verovatno nemas drugo zanimanje a ni posla, pa je jedino moguce da si ljubomoran sto zivis u rupi bez ikakve prespektive i buducnosti..

ja sam takodje iz dijaspore, i naravno da su mi indijanci sa tribine poznati.. i mene muka uvati kad vidim likove sa kokardama i scg-dresovima, ali kao prvo, za los "imidz" su iskljucivo krivi gradjani srbije, ili bolje receno vlast koja je vodila srbiju u propasti za vreme milosevica..

netreba diskutirati o ovome, jasno je ko dan da njima mi smetamo, nikakav huliganizam nije upitanju, nego cist faszima.. i uefa bi prvo na sebi trebala da radi, i da ne diskriminise narode a onda da upire prstom u druge!

Imay

pre 16 godina

Kad ovi sto zvizde himni Jermenije?! shvate da je Srbija do Tokija isto nacionalisticki ispad i da vredja sve zemlje od Balkana, Male Azije, Bliskog i Dalekog istoka ukljucujuci i zemlju izlazeceg Sunca, onda imamo sanse za Euro.
Majmuni u Zoo, dalje od tribina!

ZZZZZ

pre 16 godina

Treba da budemo realni,nije ovo prvi put a sudeci po nekim komentarima ovde kao da nece biti ni poslednji. U komentaru pre neki dan na tada jos uvek samo moguce iskljucivanje Partizana iz daljeg takmicenja, pomenuh navijace u dijaspori kao najcesce aktere incidenata i vidim ovde mnogi se takodje osvrcu na iste. Nazalost, mi ne mozemo tamo nista da uradimo, sve su to ,,gradjani'' EU i mozda bi bilo interesantno kada bi njihove policije izvrsile identifikaciju tih ljudi pa da vidimo gde im je prebivaliste. Ovako, uvek mi krivi i kada zasluzimo (a nije da nismo davali povoda) ali i kada ne zasluzimo. Neki ovde pozivaju na bojkot, pa da mi njima pokazemo - ma dajte ljudi, to su price iz nekih proslih vremena - videce oni bez Srba, plakace za nama. Kako da ne, bas su se potresli.

vlajko

pre 16 godina

Ako "uvazenoj gospodi" koja zivi i rade po belome svetu ne valja nista sto NIJE SRPSKO i ako to svoje nezadovoljstvo ispoljavaju na stadionu, vracajuci pri tome svakim uzvikom i transparentom Srbiju i ono SRPSKO unazad, molio bih da se vrate u Maticu i pocnu da dele sudbinu naroda kojeg, nazalost, predstavljaju.

Vratite se mila braco ovde, da ih odavde "napadnemo" svi kao jedan, da ih izvizdimo izvredjamo sve, crnce, Belgijance i "tradicionalne nam" neprijatelje Jermence.

Ah da, umalo da zaboravim... I ponesite nadnicu iz tog trulog zapada, trebace vam!

United European Fascist Assosiacion

pre 16 godina

Zbog cega da nas izbace?!? Kakve veze imaju zvezdini i partizanovi navijaci (sa njihovim ispadima na klupskim utak.) sa reprezentacijom?!
Nasi reprezentativni navijaci su imali jedan ispad i to je bilo na utakmici protiv BiH na Marakani!
Mada videvsi kako je UEFA tretirala Partizan i racunala neke nerede pocev od jedno 15-20 godina unazad ne bi me cudilo da i za reprezentaciju isto rade mozda od neke 1945god.!
Mafiozi jedni smrdljivi pa sto ne izbace englesku ciji navijaci na svakom takmicenju prave nerede!

Braca

pre 16 godina

Pa jeste,opet nam je Evropa kriva,ceo Svet je protiv nas a mi smo nevinasca.Podrzavam odluku UEFE jer dokle god mi Srbi budemo zvizdali tudjoj himni,lomili i palili stolice,bacali petarde nemackom golmanu u glavu,izazivali nerede i navijali u pidzamama sa likom Mladica u Bosni,ko da je on neki zasluzni fudbaler,e dotle nama nema mesta u Evropi i jesam za udaljavanje svih nas sa fudbalskih stadiona.Takmicenja organizuje i placa FIFA i UEFA i ima da se postuje red.Jedino mi je zao nasih fudbalera,oni su ti koji ce najvise da izgube zbog nase kulture.

BUNT

pre 16 godina

A sad su gastarbajteri krivi za nase silne kazne zbog gostovanja! Pa kako onda zuti uvek ubedljivo pobedjuju u dijaspori?! Ovo je predmet za OEBS! To se ne sme zataskati, svi izbori od 2003. naovamo su pokradeni:))

SRBIJA

pre 16 godina

Ma ovo vise nema smisla! Izbacili su nam trenutno najbolji klub iz Evrope, sad hoce i reprezentaciju. Zasto? Zato sto se borimo za SRPSTVO?! Ili zato sto hocemo da odbranimo srce Srbije-Kosovo? Ili mozda zato sto ne mogu da nadju Mladica i Karadzica? Pa dokle ce vise ceo narod da ispasta zbog pojedinaca? Ako neki pricaju da su pomenuta dvojica veliki Srbi zasto se onda ne predaju u korist same Srbije? Ne znam, trebalo bi sami sebe da upitaju. Sto se tice zvizdanja tudjoj himni to rade i mnoge druge drzave, tako da to nije najveci problem! Uefa ce unistiti nas fudbal! Znaci pamet u glavu! Ako su vec oni toliko strogi mi moramo biti isto toliko pametni i pazljivi na stadionima! Srbija Srbima! Ko zeli neka pogleda ovaj link. www.agloco.com/r/BBGL1445
svidece vam se!

Иван-Ниш

pre 16 godina

Партизан је био вољан да плати много више само да остане у Европи, али мафијаши неће више пара него казна од годину дана. Терзић и савез лобирају за Платинија а он не да да дивљамо. Срам га било незахвална! Браћо Срби, опаметимо се ако желимо у Европу јер немој да умишљамо да ће UEFA много да жали за нама.

Lord Bajro

pre 16 godina

Ako se neko uporno ponaša kao da je juče izašao iz šume - zviždi tuđoj himni, vređa tamnopute igrače, mlati se kad god mu se pruži prilika, i još se na sve to iščuđava zašto njega niko ne želi u svom društvu. Pošto ne može sam da shvati da je primitivac, i da je za svoj položaj/ugled/status kriv sam, onda je najlakše reći - ne vole nas zato što smo mi Srbi, pravoslavci, nebeski narod koji je vodio samo odbrambene ratove, i slična sra*a.

Nemam nameru da se bavim ubedjivanjem tih spodoba, nego me interesuje zašto se takvi, idiotski, komentari ovde objavljuju. Ima istaknuto uputstvo na vrhu ove strane i po tim pravilima ni pola ovih komentara ne bi bilo objavljeno.
Da li B92 namerno objavljuje uvredljive, provokativne i glupe komentare zato što zna da će tako sajt imati više posetilaca. Ako je tako onda ste gori od ovih cyber Srba.

Već sam dva puta pisao komentar sličan ovome i nisu objavljeni. To mi kaže da neće biti objavljen ni ovaj, i da vama zaista odgovara da objavljujete svakojake svinjarije.

ja

pre 16 godina

mislim, stvarno-nicim izazvana pretnja!!! sta mi to pa radimo- izvizdimo himnu svakog naseg protivnika, vredjamo protivnicke igrace i navijace po rasnoj, nacionalnoj ili nekoj trecoj osnovi, plujemo, gadjamo,nosimo majce sa likovima ratnih zlocinaca, palimo baklje, tucemo se... i zbog toga hoce da nas suspenduju?!! sram ih bilo, stvarno mrze nas srbe

Pjanovic

pre 16 godina

@e_tuzla kom.br. 72
Postovani gradjanine Tuzle!
Jesi li bio na Kosevu, kad su igrali BiH-SCG kvalifikacije za svjetsko prvenstvo?
Ja sam bio.
Pun stadion, zastave Saudijske Arabije, ratne zastave Armije BiH i slozno iz svih grla:"ubi, kolji, da Srbin ne postoji","Srbe na vrbe" i jos puno slicnih i jos gorih parola.
Jedna koleginica, muslimanka, me je upitala za koga navijam.
Kad sam rekao za Srbiju, ona me opet zacudjeno upitala:"A zasto? Ti zivis u Bosni".
Kosevom se orilo ALLAH-U-EGBER
Njeno pitanje ostalo je bez odgovora.
Pozdrav od "primitivca iz Bosne"

blatini

pre 16 godina

Neko rece Platini igrao na hejselu 1985 a bilo 23 mrtvih. Ja ako se dobro secam bilo je 39 ubijenih ane mrtvih,a taj isti platini dao go iz penala pa se posle slikao sa peharom ako je taj tip imao iole malo pameti prestao bi da glumi nekog fudbalera a sad uvazenog gospodina.To sto je znao da zavuce po koji gol iz slobodnog udarca neznaci da je najpametniji na zemaljskoj kugli.Ama nek nas izbace odakle god hoce pa sta, bitno je da mi znamo da smo upravu a za druge me ne interesuje.

carshawne

pre 16 godina

Molio bih predstavnike saveza, Crvene Zvezde kao i drzavnih institucija jer nam uefa, a ni bilo ko drugi ne moze zabraniti da na utakmicamo i bilo kojim drugim manifestacijam isticemo parolu KOSOVO JE SRCE SRBIJE. Zasto bi to bilo zabranjeno? KOSOVO JE SRCE SRBIJE, kao sto je Beograd glavni grad Srbije, i to nije nikakva politicka parola vec stvarno stanje stvari. Zvezda vec sluzi uslovnu kaznu zbog transparenta Kosovo je srce Srbije istaknutog u Milanu, a ne sumnjam da bi nas zbog takvog transparenta sledeci put izbacili. Cega se mi to trebamo stideti pa da ne smemo imati takve transparente, U svoj ovoj kampanji za Kosovo treba stati na put svima koji bi nam otmu Kosovo, Ok, izbacite nas ako navijaci divljaju, ali zbog parole Kosove je srbija. Zato molim drzavu da stane u zastitu Srba, Srpskog sport i Kosova jer KOSOVO JE SRCE SRBIJE.

Dule

pre 16 godina

Ko misli da fudbal nema veze sa politikom neka procita "How soccer explains globalization." Fudbal je jedno od najboljih ogledala drustva u kojem covek zivi. Ne slazem se sa naci(onalistickim) navijacima, i realno gledano izgleda da majice sa Karadzicem i Mladicem nisu obuhvacene slobodom politickog izrazavanja, bar u Evropi. Ne bi ovo trebalo shvatati kao cenzuru "slobodne" srpske misli, pa pogledajte kako se Nemci obracunavaju sa neo-nacistima kod kuce. Podrzavam borbu protiv fasizma na tribinama ali treba nesto uciniti i oko fasizma u svacijoj kuci.

Raci

pre 16 godina

Da je uefa pristrasna bogatim zapadnjacima(englezima recimo),jeste.
da je laka na kazni za ostale,jeste.
Da prteruju, vreovatno i to,jeste.
Ali da smo mi nekulturna stoka,jeste i to.
Zakoni,zakoni i samo zakoni, a onda primenjivanje tog zakona, ne samo na papiru.
A sada sta cemo sa gastabajterima, tu nema spasa, turbo folk seljacine,kvazi nacional patriote, ratnici za otadzbinu( sa 1500 km udaljine).
S njima je najveci problem...

Dijasporac

pre 16 godina

Mislim da je glupo komentarisati i kriviti srbe van zemlje. Srbi su isti bilo gde da su. Ovakvi komentari kao "neznamo sta cemo sa gastarbajterima" su suvisni.
Nacionalni Tim nije izbacen a Partizan jeste. Verovatno su i za to "gastarbajteri krivi". Oni u Holandiji barem nisu nosili KKK kapice i kozna kakve vec rekvizite kao sto to zna da se uradi u matici. Svi smo kolektivno krivi za ovo sto se desava na stadionima. Sad tek vidim sta ono CCCC znaci na zastavi:) Svi su nam krivi samo ne ja, pa makar to bio i moj komsija.

Karla Del Ponte

pre 16 godina

Kako se iz nezvanicnih izvora saznaje, u koliko Ratko Mladic bude uhvacen do ponedeljka, Partizanu ce biti ukinuta kazna kao nagrada Srbima za lojalnost tribunalu, i umesto raspalog Zrinjskog Partizan ide na Rabotnicki.
Dakle, cak je poznata i lokacija gde je R.M,(nezvanicno u BiH u okolini Jajca) samo ga treba sto pre uhvatiti.

Gile

pre 16 godina

Uredu je to da se UEFA bori protiv fasizma.rasizma i huliganizma. Ali mora da se tacno zna sta pod to podrazumeva se.

Nece valjda da ispadne da samo to sto smo Srbi odmah bude jednako sovinizmu, Nece valjda da se zabrani uzvikivanje "Kosovo je srce srbije". Mislim da ovaj stav UEFE odlazi u preterivanje.

Bice smejurija ako nas izbace zbog uzvikivanja "Srbija do Tokija", jer to je pretenzija na tudju teritoriju i pozivanje na rad :)))))))))

ZIVELA SRBIJA

Blue

pre 16 godina

@ Dejan 27
e nije tebi lako (a ni Srbiji,sa takvima kao ti),kada ces da navijas za nasu reprezentaciju u majici Mladica ili Karadzica.ne bi takvima trebalo dozvoliti ulazak na stadione

srbin čovek

pre 16 godina

Pa kad nismo Hrvati, da kličemo fireru i pravimo svastikice, da se ori u glas. Ovako, sve simpatije su protiv nas. Nemoj neko da se nakašlje, sada kada nam dođu Škoti i dovedu svoje igrače afričkog porekla (politički korektno se izražavam) inače svi odosmo na mars!

Season ticket holder

pre 16 godina

RAFAEL, pa sta ti lupas covece???!!!

Kazes kako je Evropa dvolicna i citiram: FUJ, FUJ.
Pa sta radis u toj Evropi? Evo i ja kao zivim u Evropi, jer Britanija je sve ali ne Evropa.
Ni meni nije jasno zasto su nekiSrbi rasisti, kad si naveo sve razloge. Po cemu mi to imamo prava da mrzimo crnce i da ih ponizavamo? Valjda si iz svih komentara video, da samo kukaju, da se zale, mafija, zavera, cirilica, Mladic ... Pa sto ne bi onda crncima smetalo kad im zvizdimo i oponasamo majmunsko huktanje.

I jos nesto. Dosta vise pljuvanja po Englezima. Prvo. Na engleskim stadionima ima i rasizma i majmunisanja, i tuca navijaca van stadiona, ALI ... U Engleskoj postoji i ZAKON, koji se SPROVODI. U Engleskoj se ljudi salju u zatvor. Zato UEFA ne mora da brine oko Engleza. Drugo, Engleski FS ulaze velike napore da iskoreni rasizam. I trece, mi kasnimo za Evropom jedno 30 godina. Tako da ce i kod nas da se huligani kaznjavaju, i bicemo valjda normalna drzava negde 2030.

Aca Faca

pre 16 godina

A koliko ta UEFA nema veze sa politikom dokazala je 1992. kad nam je vratila reprezentaciju sa prvenstva Evrope zbog POLITICKIH sankcija. Licemjerstvo bez granica. Samo mi nije jasno zasto Terzic i ostali cute na najavu sankcija reprezentaciji ako na stadionu bude skandiranja "Kosovo je srce Srbije". Pa zar nije?! I sta je tu uvredljivo i za koga? Da nije mozda srce Albanije? Ma volio bih da nasi odu na prvenstvo Evrope i da ga osvoje a onda da svi redom odbiju i medalje i pehar u znak protesta. UEFA sovinisti.

Nenad_V BiH/FBiH

pre 16 godina

Izgovor za ne nastupanje fudbalske selekcije tadašnje SRJ je bio rat u BiH ali Hrvatsku npr. nisu izbacili.

Ne znam ali nešto me tjera da pomislim da ovo možda nema veze sa "tvrdim stavovima Rusije i Srbije" oko Kosova i Metohije. Šta Vi mislite? Jer politike u sportu itekako ima.

Grba

pre 16 godina

Pozdrav svima.
Evo i ja malo da odmudrujem.
Sta reci , stisla malo gospoda iz Velike , nama tako drage i Demokratske nam Evrope. Hajde i to malo cudo da vidimo kako ce Platini da smiri Evropske navijace. Ja bih ga samo malo pustio par meseci , prikupljao sve moguce podatke o svim mogucim incidentima , i kao Predsednik naseg saveza bih ga pitao kako je Veliki Platini kaznio date primere. Bio bih malo mudar pa mu pucao klempe na njegov nacin.
Pa sta taj Francuz ocekuje. Da mu na tribinama pisemo Kosovo je Albanija. Mozda Danke Deutchland .
Braco moja Srbi. Najlepsi , najbolji , i najpametniji smo.
Pokazimo im da i dalje mogu samo da nam zavide. Nemoj da se spustamo na nivo na koji bi oni voleli da nas spuste. Dajte da im pokazemo da mozemo da budemo ono sto oni nikad ne mogu da budu. To ce da ih boli viose nego ista. Bili smo i ostali Velika GOSPODA za njih.
Ja sam Grobar 40 godina. Ne mogu i necu da pocnem da razmisljam da volim Cigane , Purgere etc. To je bilo i tako ce i da bude. Ne trebaju i oni mene da vole.
Pozdrav

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@ Mojas Radonjic Srpski se pise SURFATE,ne surfujete.Ja sum Makedonec,al znam bolje tvoj jezik od tebe.Cak i "klovn" zna bolje maternji jezik od tebe(ti si mene tako nazvao,nisam ja tebe,zato molim moderatora da ovo objavi)!P.S.Jel treba jos il je pametnome dosta...?

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase,zasto NEUTRON ima 275 glasova,a ti samo 4.Pa ja sam na sajtu B92 bas zbog takvih kao NEUTRONA.I nadje se ti da mi kazes da idem na makedonske sajtove.Ti bi samo u tvoj atar,ne bi ni u drugo selo.Volim ja Srbe kao istomisljenici NEUTRONA,druge POSTOVACU,iako prave gluposti,al necu ih CENITI.Jel sad jasnije ili...?

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Molim za malo paznje- "Vi sto se toliko penite protiv te Uefe oko rasizma,pa to je bar lako,POSTAVITE PITANJE OD STRANE FSS,UEFI:Koliko je tamnoputih funkcionera u svim telima UEFE.Ja cu vam reci -NIJEDAN.Pitajte ih to da bi dokazali da HOCETE da stariji fudbaleri iz Francuske,Holandije , Belgije i Engleske tamne puti budu u Izvrsnom Komitetu i Disciplinskoj Komisiji Uefe i ZNAM da ce vas ostaviti na miru.Sutra bih voleo prema glasovima da vidim sto Srbi to ne bi pitali Uefu.Da se jednom rascisti ko su rasisti.Pozdrav iz Makedonije.

asdasdasd

pre 16 godina

ja nabi imao nista protiv ni da nas izbace iz svih takmicenja...bar se nebi nervirao kod svake utakmice reprezentacije.mislim da uefa ne sme da nas izbaci jer bi to bio presedan i bilo bi mnogo bure oko toga

Sasa

pre 16 godina

Nemogu da verujem da ce od nas da naprave najvece rasiste u Evropi, a ja do skoro nisam ni znao sta to znaci!?!?!?! Ucili smo u skolama o rasizmu u Americi, razna zlostavljanja tamnoputih afrikanaca od strane evropskih imperijskih sila kao Engleska, Francuska, Holandija, Portugal, Nemacka, Belgija, Italija, ali nigde nisam cuo da Srbi prodaju crnce na pijacama za sicu i da im nedaju da idu u skolu, piju sa iste cesme kao belci... Kako mozemo mi da budemo rasisti kada mi kao nacija nemamo dovoljno kolektivnog iskustva sa tamnoputim narodima da bi mogli da vrsimo negu vrstu predrasuda o istim samo na osnovi boje njihove koze. Ovo sto rade nasi navijaci u obliku imitiranja majmuna je samo kopirano od navijaca iz gore pomenutih zemalja. To nije nase, ne dolici nama i nasoj hriscansko-pravoslavnoj svesti i tradiciji, i nema osnova u nasoj dugoj istoriji. Prema tome apelujem da nasi dijasporasi prestanu da oponasaju zapadno evropske navijace jer ce nas ovi 100% izbaciti. Partizan je pravi dokaz.

Debilno

pre 16 godina

Mislim da smo u zabludi kad mislimo da nas svet gleda kao normalnu naciju. Svi nas gledaju kao najvece primitivce koji su juce sisli sa grane. Sve to zahvaljujuci mediskom ratu protiv srba u poslednjih 15 godina. A mi fala bogu, neumemo ni u momentu da ih iznenadimo drukcijem. Tako da kad se majmunisemo po stadionima samo potvrdjujemo da sva ona sr..nja sto su prikazivali o nama tacna. Sa nacionalnim timom su bas preterali kad prete. Ako ovako nastave, izbacicemo mi Evropu iz Srbije a ne oni nas!

Иван-Ниш

pre 16 godina

Срам било ове из UEFA! Партизан био вољан да плати много више само да га оставе у Европи а ови лопови неће паре. Чиста мафија! Ми у поверењу (читај Терзић) лобирамо за Платинија, а он безобразник не да да дивљамо. Незахвалник!
Е па браћо Срби, памет у главу , ако ми нећемо да играмо у Европи, верујте да њих још више заболе ..... (глава) због тога.

Igor

pre 16 godina

Ovome me je iskustvo naucilo: najbolji nacin da izbegnes da te drugi drndaju je da posteno uradis svoj deo posla. Drugim recima, mozemo mi da kukamo na uefu, ali, cak iako je ona mozda nepravedna prema nama, cinjenica je da im mi dajemo ihaha povoda da nas uzimaju na zub.

Makedonec+grobar

pre 16 godina

@Mark Srbija je preplavljena latinicom,nemoj da pises gluposti.Nadji mi jedne dnevne novine(ili sajt) na latinici u Makedoniji,Bugarskoj i Rusiji.A sto ne mrze ova tri naroda i oni su pravoslavci,ah da zaboravio sam vi ste vise pravoslavci jer nije Pravoslavna,vec SRPSKA nova godina.Zbog takvih i slicnih gluposti koje radite vas niko ne postuje jer ste "kao" uvek U PRAVU,a posle cvilite i uvek pominjete pravoslavlje i kad treba i kad ne treba,al "neko to odozgo vidi sve".P.S.Pa nisu Ruse,Bugare i Makedonce kaznili DVADESET PUTA ni ukupno.Toliko oko pravoslavlja,cirilice i kazne u fudbalu.Molim moderatora da ovo objavi.

Makaveli

pre 16 godina

A sta ta UEFA jos hoce? Jos malo pa ce nase klubove i reprezentaciju izbacivati i kanjavati samo jer navijaci nose navijacka obelezja?! Mislim, kuda to vodi?
A ovaj pametnjakovic koji je nasao da pljuje po "nasima" iz dijaspore bi isto trebao da se pokrije usima, jer mi nije jasno sta je hteo s´time da ostvari sto je rekao da probleme prave srpski navijaci iz inostranstva??? Ocigledno da nema pojma ni o cemu. Upravo ti ljudi koji zive u inostranstvu su mnogim navijacima iz Srbije obezbedili i smestaj i klopu i sve kada su ovi isli na SP u Nemackoj. Covek ocigledno ne zna o cemu prica. Sramota!

Predlog: ´ajde da Srbija istupi iz evropskog fudbalskog saveza i na primer pocne da igra u africkom fudbalskom savezu. I onako nismo Evropa. Dok su i Rumunija, Bugarska i slicne (nekada) smesne zemlje za nas u EU, mi smo crna rupa na karti. Bolje da smo Afrikanci. :-)

goran

pre 16 godina

Mali smo i siroti zato mogu da nam rade sta hoce. Ako zelimo da nam sjasu sa grbace onda pre svega treba SVAKO od nas da da svoj doprinos da se ova zemlja razvije i da je cene, a samo se bogati cene, naravno zbog interesa tj. straha. Sve ostalo je prazna prica i mozemo da se durimo koliko hocemo. U ostalom setite se da je Kuberten bio obican fasista, a to sto je predstavljen kao zagovornik sportskog takmicenja stavite macku o rep. Ako zele kaznice nas i sto publika nije dosla u sakou sa kravatom ili na gostovanju ako ne tapsemo na "ubi srbina"... Pogledajte kako su bogati klubovi (federacije) otkacili Platinijev predlog o izmenama u Ligi Sampiona... "...ma dvojka si sine". Sve u svemu, gospodo navijaci, ako zelite da im iz sadasnje perpektive prkosite onda imam predlog za vas. Manite se bilo kakvih obelezja i grubosti. Dodjite u sto vecem broju na stadione i iz sveg glasa tokom cele utakmice VICITE samo jednu rec: SRBIJA!

Dovla

pre 16 godina

Ako su mafijska organizacija, neka su, zar mi moram da im teramo inat da nas iskljuce? Ako je sve to tako, zasto moramo da im dajemo povod da nas iskljuce? Uvek su nam drugi krivi! Niko ne kaze, "e jeste, stvarno su ovi nasi divljaci" jer stvarno i jesu! Ja zivim u inostranstvu, i svako ko nije bio u inostranstvu i tamo upoznao srbe, nema pojma da takvi srbi i postoje! Ali nema veze, teracemo uvek svima inat pa cemo daleko dogurati! Uefa kaze, rasizam je nedopustiv, na prvoj utakmici nasi vredjaju tamnopute igrace, Uefa kaze nema divljanja, nasi na sledecoj utakmici razvale ceo stadion...

behar

pre 16 godina

@hagen

Ma da prijatelju mislis li ti da je UEFA platinijeva prcija pa da se to tako radi.
Nego bolje bi nam bilo da dvojimo babe od zaba,navijace od huligana,patriote od ratnih profitera da nekazem nesto drugo.Jer vidi sad ovo,koliko sad bogatstvo poseduje si Radovana K. a koliki je bogatas bio pre rata, pa nisu nas oni bas toliko zaduzilida budemo godinama u izolaciji da mozemo da putujemo samo u Bosnu i Crnu Goru bez viza, da nam izbacuju sportiste iz takmiceja itd.A patriotama koji zive po Evropi samo pitanje sta rade posle neke utakmice i kojim se poslovima bave. jel se i tamo busaju u grudi junacke il su manji od makova zrna ko sto jesu, i jel ih stid da kazu odakle su, ovo znam iz iskustva, ljudi iz nisa kazu da su bosanci u sredini gde ja zivim, pa od kad je Nis u Bosni

logique

pre 16 godina

Najbolje da se ratko mladic postavi za slektora a radovan karadzic za pomocnika istog a seselj za napadaca (ionako ce mozda biti bolji od Pantelica)E tada ce nosenje majica sa njihovim likovima i transparenata sa parolama podrske biti legalni jer su upuceni clanovima strucnog staba i golgeteru a i nisu uvrede nego podrska.
Kamerama pratiti i hapsiti. Posle toga izgrednicima zabraniti ulaz i prilaz bilo kojem stadionu u zemlji kad se igra neka utakmica. Kad igra bilo koji klub ili repka u inostranstvu, obavezno javljanje u policijsku stanicu svaka 2 sata i deponovan pasos sve do zavrsetka utakmice. Tako to rade oni koji hoce da idiote sprece da cine zlo. Ovo sto FSS i policija radi, lici na podrsku. I treba da nas izbace...

realan

pre 16 godina

ma nas uefa i ne interesuje, samo fifa, ili neka nova organizacija na "nebeski" fudbal.
par pitanja:
- da li navijaci treb ada navijaju samo na engleskom, ili nekom drugom or evropskih jezika, tako da mogu uefa representatves da razumeju?
- da li postoji dressing code
- da li postoje potezi ili gestikulacije koje smemo i koje ne smemo da radimo/pokazujemo na utakmicama
ima jos samo da ne smaram

ljudi nama trebaju precizna uputstva, nismo mi da sami tumacimo.

Kale

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa Uefom da se konacno stane na put primitivcima raznih profila.Medjutim,isti arsin za sve bez obzira na moc i uticaj drzave i saveza. Zaista,ako neko 90 i kusur minuta nije u stanju da sakrije svoje neznanje, nedostatak osnovnog kucnog vaspitanja,neprocitane dve knjige u zivotu i drugi jad i cemer koji nad njegovom dusom bdi,onda nam i ne treba biti zao sto nas izbacuju.Inace,oni kojima su puna usta slogana tipa ''Srbe na vrbe'' ili ''noz,zica,Srebrenica'' su,budite sigurni,najvece kukavice i takvi nemaju pojma sta je rat niti su ga ikad videli.Takvi beze cim opali prva puska.

Kavalsky

pre 16 godina

FSS bi trebalo da odbije sve karte koje mu domacin nudi. Koliko sam uspeo da primetim incidenti za koje nas optuzuju vezani su za utakmice van Srbije (mlada repka u Hol. Partizan u BiH...) sto jasno dovodi do zakljucka da veliki deo krivice snose gastarbajteri kojima su na utakmicama usta puna Srbije, Mladica i ostalih baraba, a sutradan hajde da se vratimo unapredjenju Nemacke privrede. Gospodo, nisu to navijaci Srbije, sete se Srbije i njihovih heroja kad igra repka.

Darko

pre 16 godina

Citajuci neke komentare ispada da je Platini izabran samo zbog toga sto je Srbija glasala za njega.Neki mu cak i prete otkazom podrske ??? Alo Mars ovde zemlja !!

Pavle

pre 16 godina

UEFA je rešena u nameri da se na stadionima spreče incidenti, a Fudbalski savez Srbije sprema akciju edukovanja navijača, sve u cilju da se shvati da smo priterani uza zid i da jedna greška znači kraj igranja u Evropi, možda sve do 2010. godine.

„Moramo da pokažemo fer-plej, bez nacionalizma, šovinizma, rasizma... I posebno, parola koji nemaju veze sa fudbalom. Iskreno, veće probleme smo imali na gostovanjima i sa ljudima koji žive u Evropi, zato tražimo da u ovoj važnoj utakmici samo pomognu ekipi,“ kaže Bošković za Večernje novosti.

Da li je ovo moguce, da oni nisu planirali da se bore protiv rasisma, sovinizma...da nisu bili 'priterani uza zid'? I jos se pravdaju zasto to moraju da urade! Strasno!

Milic ch

pre 16 godina

Jedina sansa dannas ne izbace je :ne prodavati karte srbima u inostranstvu jer mi nismo bas voljeni na zapadu i svaki nacionalisticki ispad je neka mala osveta zato.Ako ovo ne shvatite ozbiljno onda smo 99,9% ELIMINISANI. POzdrav za sve Srbe koji vole Srbiju.

ni po babi ni po stricevima

pre 16 godina

Iskljucivanje je samo pitanje dana! nasa dijaspora takodje oslikava stanje u Matici,pa oni kojima je do gledanja reprezentacije na nekom UEFA takmicenju,morace dobrano da se nacekaju. Ipakje protiv nas cijeli svijet-ha ha a ha! Pa to sto mi pomazemo svijetu da bude protiv nas ,nma veze. Nasim sistemima vrijednosti,kucnim vaspitanjem, blkanskim primitivizmom i to u onom najgorem obliku,(ne)funkcionisanje drzave... Malo li je! Srbi,pamet u glavu i dlanove naostrite za aplaze,a ne za tudje obraze! Pokazimo da smo bolji od onoga za sta nas smatraju,i za sta se nazalost ,sami smatramo. Ima li neki zakon na pmolu? Ne treba izmisljati,vec samo pepisati,od onih koji su imali i vece problme sa navijacima,pa sad sjede na tribinama kao u SNP-u!

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

RAFAEL

pre 16 godina

Srbi nisu rasisti.Pa nismo mi Englezi covece?Otkud rasizam u Srbiji?Sta jel imate vi nekog Afrikanca sto vam radi u Vojvodini kopa,ore...U rudniku?U kuci vam pere sudove cisti wc?Kakve su ovo gluposti?Jel to UEFA od nas pravi rasiste?Jesmo li to mi bili kolonijalna sila?Ja ne znam,pa me obavestite.Idem na utakmicu sa Belgijom i vodim prijatelje.Jedan je pravoslavni hriscanin afrikanac.NECU DA ZVIZDIM HIMNOJ BELGIJE,necu da SE MAJMUNISEM.Jer to sto ponasaju majmune nije rasizam.Zasto Platini nije izbacio njegov PSG iz Evrope posle utakmice sa JEVREJSKIM MAKABIJEM?POGINUO NAVIJAC PSG?Ubio ga policajac iz pistolja zato sto su kidisali na jevreje?Ko ne zivi u Evropi ne zna sta je evropa.FUJ.FUJ...Dvolicnost bez granica.A ovaj koji misli da je srpska dijaspora polupismena govori o njemu.Ne o dijaspori.Dajete sebi pravo da komentarisete o cemu pojma nemate.Bodrimo nasu reprezentaciju sporski,energicno,bucno,do pobede.Pokazimo lice Srbije,lepo umiveno,nek vide prave ljudske vrednosti.

zbunjen

pre 16 godina

zao mi je sto je doslo vreme da se vise prica i misli o stvarima koje su sve samo ne fudbalske ali;
zasto ne reaguje FSS i ljubazno se obrati UEFA sa pitanjem da li imamo pravo da navijamo kao liverpulovi,hrvatski,danski i koji sve ne navijaci da bi imali primer kako se navija i ne biti kaznjen,da li da uzmemo za primer, kako UEFA mrzi mesanje politike i njeno uplitanje,izbacivanje nase reprezentacije 92 godine a da li da nasim navijacima pustamo spotove sa prijateljskih i srdacnih druzenja po raznim trgovima evrope civilizovanih i kulturnih navijaca engleske,nemacke,spanije...

i jos nesto,da ne bude kako imam gomilu opravdanja za nase navijace,imam naravno dosta toga losega sa nasim navijacima i pitanje STA JE POENTA NASEG NAVIJANJA I KOJI SU RAZLOZI?ljubav koja se iskazuje prema radovanu i ratku je ipak u cilju provokacije i izazivanje nereda jer da je drugacije na mitinzima podrske gore pomenute dvojice se ne bi skupljalo u centru beograda 300-400 penzionera...

pozdrav svima

shushumigga

pre 16 godina

da,jos izjava da nam prate prvenstvo i da ce da reaguju ako tu bude incidenata...vec vidim u novinama.zbog ubacivanja papirica na teren tokom utakmice dubocica ralje reprezentacija srbije je iskljucena iz svih uefinih takmicenja.nikad nisam furo teoriju zavere svi su protiv nas ali gospodine platini malo ste preterali...

vlade ch

pre 16 godina

bio sam na utakmici crvena zvezda-yb bern pre 2 godine igralo se u cirihu.ponasanje nasih navijaca tada je bilo katastrofalno na stadionu i van njega.bilo je tu i navijaca koji su dosli iz srbije pa je u jednom trenutku doslo i do same tuce izmedju nasih navijaca,dijaspora i matica bruka.ja se iskreno nadam da ce nasa repka uspeti da se plasira na ep ali da ce utakmice igrati u austriji jer necemo morati bar mi pravi navijaci koje interesuje samo sport trpeti blamazu tamo nekih zestokih mangupa kojima nije bitno nista sem da dodju napiju se i prave gluposti i posle se hvale joj brate sta smo im uradili.ja se amaterski bavim fudbalom i u svojoj ekipi u kojoj igram izabran sam za kapitena a jedini sam srbin u timu tu ima svajcaraca,italijana,albanca,portugalaca,cileanaca,turaka.i zato poruka svim nasim ljudima sirom planete navijajte za svoje postujte druge sport treba da spaja ljude i nemojte kukati da nam je neko drugi kriv kad smo sami krivi jer sve pokusavamo da resimo nasiljem.

Nelle grobar

pre 16 godina

Ne daj Boze da je se onaj incident iz Danske, kada je navijac udario sudiju, dogodio u Beogradu! Ovako, Danci ce proci sa nekom laksom kaznom...

Van Der Berg

pre 16 godina

Nema sve to veze sa urotom protiv srba, ima veze sa nevjerovatnim licemjerijem koje UEFA pokazuje. Drakonske kazne su rezervisane za 'male' klubove i zemlje, tipa legije i partizana, pa i fejenorda, da bi se kofol pokazalo da 'UEFA ne trpi rasizam i izgrede na tribinama'. A veliki precutno mogu da rade sta god im padne na pamet.

Sjecamo se prije koju godinu, Roma-Dinamo Kijev, utakmica prekinuta jer je sudiju Friska neko pogodio kamenom (ili cime vec) u glavu. Kazna koju je Roma dobila - smijesna. Pa prosle ili pretprosle godine kad su navijaci Intera vise puta prekidali mec ne znam s kim tacno. A kazna - jos smjesnija (bijase 2 utakmice bez publike). I poslije one cinicne izjave da 'UEFA nece dozvoliti nikakvo divljanje navijaca'.

Mislim da tu jos veliku ulogu ima i to sto je onih nekih 12 najvecih klubova odustalo od osnivanja svoje super-lige i ostalo u uefinoj ligi sampiona. I sad uefa mora da im popusta u svemu. I sve njihove propuste ce da plate mali klubovi, da bi moglo da se prica o redu i pravednosti. Povraca mi se od toga

Milan

pre 16 godina

Ovo je zaista neverovatan pritisak. Koreografija na severu protiv Milana je imala ogromnu tezinu, tek sada sam svestan toga. Cime smo ovo zasluzili, ja zaista ne znam. Platini je skoro izjavio da ogroman novac koji se trenutno vrti u fudbalu preti da unisti taj sport. Nije mi jasno zasto je tako nesto rekao, kada svojim potezima direktno skace sebi u usta.

Janko PG

pre 16 godina

Alo, ljudi, kad cete vise shvatiti da divljanje, rasizam, lomove itd. vise niko ne praktikuje. Izbacice ce vas iz svih zivih takmicenja na 10 godina pa cete vidjeti.. To je sport ljudi, nema veze sa Karadzicem, Mladicem, Kosovom, carom Dusanom..Time se niko danas ne bavi niti ce se ikad baviti, osim vas Srba. Ovo dobronamjerno kazem, jer imam brata i sestru u Srbiji.

dragisha

pre 16 godina

22. aprila 2002. godine kazakstanski fudbalski savez je primljen u UEFA-u cime je ispisan iz azijske fudbalske federacije, gde geografski pripada, sve uz objasnjenje da po stilu i nacinu igre vise pripadaju evropskom fudbalu. E sad ja nesto kontam, uvek su nas poredili sa brazilcima po stilu igranja, sto mi ne bismo lepo zatrazili od juzno-americke fudbalske federacije ( http://www.conmebol.com/ ) da nas primi u njihove redove pa onda ne bi morali da se 'saginjemo' UEFA-i? Bilo bi super i nasim i njihovim igracima, nasi bi lepo mogli da povezu utakmice i odmor na nekoj od plaza u Brazilu ili Argentini a igraci iz Juzne Amerike bi put u Evropu mogli da iskoriste da nadju 'uhlebljenje' u nekom od evropskih klubova... Gostujucih navijaci skoro da ne bi ni bilo tako da bi incidenti bili svedeni na minimum i sto je najvaznije, gledao bi se lep fudbal! Vec vidim sebe kako usred noci slusam radio Kolumbiju i komentatora vice gooooooooooooooooool:)
Veliki pozdrav svima i puno srece u Briselu!

Andrej

pre 16 godina

absolutno se protivim bilo kakvom vidu nasilja na utakmicama. ali da jedan srbin ne sme da kaže kosovo = srbija, a da pritom ne bude označen kao nacionalista, to je strašno. ispada da je patriotizam = nacionalizam.

što se tiče uefa-e, oni hoće da postave primer da neće tolerisati vredjanja i političke poruke na utakmicama. a zašto taj primer da pokažu na englezima, kada imaju tamo neku malu srbiju na brdovitom balkanu ...

smešno je to što rade, i može se reći da je čist šovinizam sa njihove strane.

Sashko

pre 16 godina

Aman ljudi, prestanite da se vadite na price tipa "i oni o ovi su radili to isto, pa nikom nista" i gledajte u svoje dvoriste! Sta nas briga sto drugi prave gluposti i da li ih kaznjavaju ili ne, krajnje je vreme da se mi dovedemo u normalu. Bas me zabole sta rade Englezi ili Italijani ili Hrvati ili Makedonci ili Marsovci, boli me kad vidim kakose nasi "navijaci" ponasaju. I shvatite konacno da NIKAD nece vaziti ista pravila za bogate i za siromasne jer je tako otkako je sveta i veka. Uvek se k***c siljio na zecu, a ne na medvedu...

Cure delija

pre 16 godina

Bravo Neutron 1000% si u pravu!! Ljubav prema svojoj zemlji ne treba iskazivati tako sto cemo zvizdati tudjoj himni i omalovazavati protivnika, nego iz sve snage pevati SVOJU himnu i navijati za svoj tim. Ne secam se tacno za koji uzrast se igralo SP u Novom Sadu u kosarci, ali posle finala sa amerikancima citao sam komentar njihovog trenera i stvarno, iako nisam bio na utakmici niti sam gledao prenos, sam se osetio odvratno. Covek je rekao kako smo izvizdali njihovu himnu, i igrace koji imaju po 18-19 godina i od kojih 90% nece ni igrati kosarku profesionalno. Ni ja ne volim amerikance, ali ako neko oce neka ide ispred njihove ambasade pa nek ih pljuje! Sport sportistima i BEZ POLITIKE U BILO KOM OBLIKU!

Blue

pre 16 godina

ljudi,sta vam je?!ne moramo mi uopste da se pridrzavamo uefinih pravila,niko nas na to ne tera!samo sto u tom slucaju ni ne mozemo da ucestvujemo u uefinim takmicenjima.i ne mozemo mi nametati uefi pravila ponasanja.jednimo da mi osnujemo neku 'balkansku' ili kakvu god regionalnu ligu pa tu onda mozemo da radimo sta hocemo.u uefinim takmicenjima ne mozemo!

B

pre 16 godina

slazem se sa vecinom komentara na ovoj temi tako da sam resijo da ako vidim da bilo ko na utakmici zvizdi tudjoj himni, ili pravi bilo kakva sra... im da ih licno gadjam bakljama i polomljenim sedistima! Al bez zezanja, mozemo se buniti koliko ocemo ali sta je tu je. Krajnje vreme je da se ponasamo kao civilizovani narod na utakmicama. Pogledajmo u svoje dvoriste pre nego sto pocnemo da se pravdamo na racun Hrvata, Italijana, Engleza itd. Pozdrav svim pravim navijacima koji idu na utakmicu u Brselu. Vidimo se tamo...

BUNT

pre 16 godina

Neutron, slazem se da je glupo da se zvizdi tudjoj himni ali kad kazes da jedino mi u citavom svetu to radimo u kontinuitetu, deluje mi kao da si pao s Marsa! Ne verujem da smo zvizdali himnama Malte, Farskih ostrva i drugih zemalja:)) Ako si hteo da kazes da smo jedini koji zvizdimo svojoj himni onda bih te razumeo! Moderatoru, radi svoj posao i izbaci politiku sa ovog foruma! Krle i onaj Licmlad me mnogo nerviraju izjavama tipa: "Mladic je jedan od najvecih ratnih zlocinaca na svetu!" Ta dvojica zajedno ako su procitali i naucili 5 lekcija iz istorije, Boze pomozi! A u nasim udzbenicima se nije ucilo, ne uci se, niti ce se ikad uciti o Panami, Kambodzi, Severnoj Koreji, Vijetnamu, Avganistanu, Iraku/Iranu itd. Zato ovde i mogu da se pojave takvi likovi... A u Briselu ih nije poginulo (samo) 23 nego 39 Juventina, cisto istine radi!

BUNT

pre 16 godina

Platini je jedno ponizno pseto koje je u kampanji moljakalo za nase i posredstvom nas, glasove nasih suseda ali ja njega STVARNO ne krivim za kojekakvu nepravdu! Terzan Zvezdic je taj koji me brine jer ni prstom mrdnuo nije za Partizan kad je trebalo a tamo se usred Podgorice sepuri sa Dzajom nacionaleom, ruku pod ruku! "Kako ja nesto da mu pricam kad znam da nisam u pravu!" Pa, da sam znao da cemo imati takvog defetistu i defekta na celu Saveza, prestao bih da pratim nas fudbal! Pa, zar nijedan argument, nijednu rec nije mogao da mu kaze u nasu korist?! "Nista" mu nije palo na pamet! A to sto Liverpulovi fanovi prave s....a ispred stadiona je posledice njihove upucenosti u evropejske propise! Mogu oni i 100 puta u 101 tekmi da se bahate ispred stadiona ali dobro znaju gde su i sta su kad udju unutra! I ko je sad pametniji, oni ili mi? Mislite o tome...

pera

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORE!! (Joja, 9. avgust 2007 12:55)!! Samo ti divljaj na stadionu i uzvikuj majmunske krike - pa da lepo i zvezdu izbace iz Evrope!!! Da nas ne bruka vise!! UEFu boli doupe za nas, niko odande nece da zali za nama, a vi samo divljajte i terajte inat, pa ce reprezentacija da igra u Afrckom kupu nacija!!!!

Goco

pre 16 godina

Ma ovo je smjesno, ko kaze da samo mi pravimo probleme, ma pogledajte prve engleze nemogu otici nigdje da nepolupaju sve, zatim tu su i turci, italijani,hrvati, bosanci... Ovo je samo hajka na srbe nema tu veze ponasanje na tribinama! Kada bi se po tom kriterijumu koji primjenjuju nad nam izbacivali i ostali nebi bilo ni Lige sampiona ni Evropskog prvenstva!

bogomdan

pre 16 godina

Ne ide mi u glavu ko je opce izmislio to da se sada reprezentacija izbacuje koliko sam vidio kaznjen je samo klub al ocito je neko izmislio to da se i repka "KAO IZBACI" to nema veze niti imalo smisla, npr Hrvatska kad igra neredi su skoro na svakoj utakmici al niko nije zapretio da ce se izbaciti niti iko iz Saveza HNS izjavio da ce izbaciti Hrvatsku zbog nerede, ocito ovdje neko zeli da se izbaci reprezentacija iz kvalifikacija jer opce nije govora bilo u Nionu o reprezentaciji vec samo o klubovima, sta sve radi ova tu propaganda SRAMOTA!!!!!!!!!

zoran

pre 16 godina

Ono sto je trebalo da se desi se upravo desava i mi se jos cudimo.Zaista smo cudan narod.Ponasamo se kao pravi divljaci i jos su nam drugi krivi,nikako da sagledamo stvari na realan nacin.Divljamo gde god se nalazimo i zelimo da nas drugi postuju.Da nas savez je glasao za platinija ali covek nemoze da podrzi ono sto nasi takozvani navijaci rade po celoj evropi.Ne samo na fudbalskim prostorima vec i na domacoj sceni se ponasamo kao totalno neobrazovani navijaci,izvinjavam se afrikancima unapred ali po onome sto vidim gori smo i od njih.Zelimo da nas uefa posmatra drugacije e pa treba i da se ponasamo drugacije i da prestanemo sa tom politikom MA NAS SVI MRZE.

Мојаш Радоњић

pre 16 godina

@македонец
Замолио бих модератора да објави ово јер ако упорно пушта оног кловна да константно пљује по Србима онда сматрам да и ја могу нешто да кажем.
Као прво кажеш да сте и ви и Бугари исто православци и да пишете ћирилицом па опет немате проблеме са УЕФОМ и и у политици уопште. ПА ТО ЈЕ ЗАТО ШТО СТЕ И БИ И БУГАРИ НЕВИЂЕНЕ Д...ПЕ УВЛАКЕ И УЛИЗИЦЕ. Ово не говорим из неке мржње према овим народима напросто зато што ми је супруга из мешовитог македонско-бугарског брака, али то је,брате чињеница. А то што не дирају Русе, е, то ти је бато што су они ипак нека сила.
Као друго, скидај се више са српских сајтова, а ако тамо у македонији немате где да сурфујете онда лепо узми рачунар да играч игрице и не смарај више!

Johnny

pre 16 godina

Ljudi mi da smo pametni i da se jednom u zivotu svi srbi sloze oko necega i da kolektivno u svim sportovima stavimo do znanja tim nazovi "celnicima" UEFA da ne mogu da nas tretiraju kao budale,sta smo im mi? Zrtveno jagnje i sada na nama pokazuju neku strogocu...lepo da se skupe prestavnici saveza svih sportova i da lepo mi odemo na bojkot godinu dana igranja u evropi... pa ce da se zapitaju malo... nismo mi albanija za koju nikoga nije briga (mada izgleda da je UEFU vise briga za njih nego za nas) neka se zapitaju zasto su se vice-sampioni u fudbalu...sampioni u basketu,ko zna koliko puta sampioni u vaterpolu i odbojci povukli... ne verujem da ce to proci neopazeno i ne verujem da nece biti onih koji nece slediti nas primer...

neutralni promatrač

pre 16 godina

Istina je da je uefa nabrušena na Srbe.Uzroci te netrepeljivosti leže u koregrafiji Delija UEFA MAFIOSI.Ta slika je bila efektna i prenijeli su je svi svjetski mediji.U uefi su poludili zbog toga ali to nije organizacija koja reagira na prvu loptu.Strpljivo su čekali da neki srpski klub napravi glupost i da udare.Druga je stvar da površni zapadnjaci ne poznaju nijanse i nemaju pojma da su Zvezda i Partizan zakleti neprijatelji.Partizan je ispao kolateralna žrtva.

fenomen

pre 16 godina

Danas igra Djokovic u Montrealu i cuo sam da ce ga izbaciti ako servira brze od 200 km/h....
Da se razumemo, i navijaci u zemlji i u dijaspori su isti..Pa ne dolazi dijaspora na derbi Zvezda-partizan i usput polomi par hiljada plasticnih(a i da su od celika bilo bi isto) stolica a isto tako i navijaci iz Srbije ne idu svuda po Evropi vec to cine oni koji zive u tim zemljama..Znaci da je krivica navijaca podjednaka.I ne moze me niko ubediti da 50 000 ljudi na Marakani zvizde tudjim himnama jer to nije istina a istina je da to cine uvek isti "navijaci"...
Dok nisam ovde procitao neke od "bisera" uvek sam mislio da na zapad odlaze obrazovani mladi ljudi koji nemaju posao u Srbiji ali zahvaljujuci znanju nekih koji salju komentare sad znam da su na zapad otisli samo polupismeni divljaci...
Posle Hejsela svi Engleski klubovi su bili kaznjeni 5 godina i gle cuda sad to navijanje u Engleskoj je mnogo bolje.Nisam protiv kaznjavanja ako ta kazna donese rezultat ali sam protiv UEFA jer je vise nego ocigledno da zakon primenjuju kako im odgovara. Ako je Partizan kaznjen i izbacen to isto su trebali da urade i Zrinjskom jer je krivica obostrana. Taj rasizam je mnogo vise rasprostranjen po Evropi nego sto je to slucaj sa Srbijom, cak stavise bi rekao da su crnci i popularni kod nas, setite se samo one reklame za kiselu vodu a i Beograd je pun crnih studenata.UEFA nas kaznjava iz cisto politickih razloga i tu je kraj diskusije jer kad bi i druge kaznjavali za ono zasta nas kaznjavaju onda bi svakog dana zasedali i kaznjavali...
Kazne Tursku da igra nekoliko utakmica van Turske i oni uvek mogu da izaberu Nemacku za domaci teren i imace 50 000 navijaca(primer je superkup izmedju Fenerbahce-a i Besiktasa)i to ispada da nije nikakva kazna..Kazna je prazne tribine, velika finansijska kazna i iskljucivanje na odredjeni period i mi smo na toj listi gde ce primeniti sve te najgore kazne.Cinjenica je da je UEFA posebno "motivisana" kad treba Srbiju kaznjavati a zasto je to tako to bi se mogli upitati politicari pre svih pa onda i huligani koji su znatno manje krivi. Kamere postoje na stadionu pa lepo se zumira osoba koja kida stolicu i pravo Zabela par godina a sledeci put u neki rudnik uglja pa ne da nece kidati stolice nego ce skupljati pikavce koje neko drugi baci pod njegove noge...Zasto da dozvolimo da nas drugi kaznjavaju zar nije bolje da nasa vlast pocne da kaznjava huligane i bice dobro onda svima...Evo ako vlast nema dovoljno maste kako da kaznjava izgrednike na tribinama rado cu im poslati par ideja.
Poz...

nikola

pre 16 godina

Znaci svakom navijacu koji na ramenu ima istetoviranog cica Drazu ili slicno treba pre ulaska na stadion odseci ruku...svakom liku sa sajkacom oduzeti istu...svakom navijacu odeci 3 prsta da ne bi imao sta da digne kada damo gol...

SmiljaPfc

pre 16 godina

Ovo je sansa da se ujedinimo kao nikad, i onako nam je nesloga najveci neprijatelj.Ne secam se kad sam u poslednje vreme ovako bio uz zvezdu, i voleo bih da razvale rendzere i udju u LS. Treba naci sredinu.Ne trebaju nam majce mladica i karadzica,opste je poznato da su uvredljive za mnoge ljude.Al "Kosovo je Srbija" je cinjenica,pa aj napisacemo i "Sofija je Bugarska".Ne treba da se inatimo i da gledamo koga UEFA kaznjava, a koga ne,treba mi da se sredimo.Ja sam SRBIN i ponosim se time.Idem u Gucu i tamo cu da proslavim to, ajmo svi.Pecenje,rakija, truba!Pa da to ne valja ne bi nam dolaazili strendzeri.Zasto da zvizdimo tudjoj himni i da se majmunisemo, treba da budemo shmekeri kao sto umemo.A ako vec ne moze, bolje da nemamo navijace.Al UEFA treba da povede racuna o namernim pokusajima da se unapred osudi Srbija.Mnogi ce to pokusati,kao predobri i casni Bizli.

Cika Raka

pre 16 godina

Eh , secam se onih dana , pedesetih sezdesetih i sedamdesetih godina proslog veka, kada je nas fudbaslki navijac aplauzom pozdravljao ulazak gostujuceg tima, u tisini i sa postovanjem slusao nihove himne i aplauzom pozdravljali uspesne poteze igraca...Navijaci gostiju su sedeli na sa nama na istim tribinama, i najgore sto je moglo da im se dogodi je da budu zadirkivani u slucaju pobede naseg tima. Bilo je to zlatno doba naseg fudbala ...u prsolom veku.
Cika Raka.
PS. Star sam , pa sam mozda to sve sanjao...

Jale Dobric

pre 16 godina

Pozdrav svima,
spadam u red onih koji u svemu podrzavaju red i disciplinu. U cemu je lepota biti vandal? Pa zar Partizan nije zasluzio kaznu? I Zvezda. Sta to znaci bodriti tim? Biti divljak? Od Engleza smo pokupili sve fazone , kad su navijaci u pitanju, a oni dugo vremena na tribinama ne prave problem. To sto se po gradovima desava to nema bas toliki uticaj. Budimo realni i ostavimo se toga sta su drugu radili. Jel su navijaci pravili problem? Jesu. Jel lepo naglaseno da nece biti izuzetaka? Sta se sad vadimo? Stalno gledamo druge. Ali problem je sto nasi ljudi ni u cemu ne postuju zakone.
Gde se to jos na stadionima vicu pogrdni povici crnim fudbalerima masovno nego u Srbiji. Partizan u svojim redovima imao Tariba a pred utakmicu sa Realom su dobacivali robertu Karlosu. Pa sto i Taribu onda nisu vikali.
Kad niko ne moze da nas nauci redu to ce svet da uradi. Bar u fudbalu

doom

pre 16 godina

koliko neprijatelja imas toliko vredis i tacka! nek nam uvedu sankcije, nek nas opet bebmbaju s neba a sve u zastitu nekog derbisajera, ria kokera i damarkusa bizlija i neo fasista iz zrinskog! trne mi resa bre! trne!!! ovo samo govori o Terzicu i koga je podrzao, koji sekretar za bezbednost, sta, zvace na informativni razgovor svakog gastosa i domaceg koji ce da putuje u Brisel? da posalje nekog psihijatra ili mozda hipnoticara da kontrolise masu? ajde, smesni ste i vi i onaj koga ste podrzali za sefa UEFA a najsmesniji su ultra gastosi, ljubitelji evra i otadzbine na daljinu!

Baca

pre 16 godina

Krajnje je vreme da se istocno Evropske zemlje udruze i osnuju istocno evropske kupove i prvenstvo Istocne Evrope u fudbalu. Tako bi elegantno jendom za uvek skinuli ove korumpirane mafijase sa ledja. Oni bi se ratosiljali nas sto im je i zelja a i mi njih i njihovih pretnji jednom zauvek. Putuj zapadna Evropo!

Marko

pre 16 godina

Europe's worst hate mob lie in wait for Walter

By Gordon Parks
RANGERS were last night warned they face another Champions League night of racial abuse from the worst offenders in Europe.

The Ibrox side face Crvena Zvezda - formerly Red Star Belgrade - in the third qualifying round after the Serbians scraped past Levadia Tallinn on the away goal rule in Estonia yesterday.

Rangers' victory over FK Zeta in Montenegro in the previous round on Tuesday was marred by the home fans racially abusing DaMarcus Beasley and Jean-Claude Darcheville.

But they have been told that's nothing compared to what they can expect in Serbia for the second leg of their tie against Red Star at the end of the month, according to Football Against Racism in Europe spokesman Piara Powar.

He said: "Serbia has a terrible problem with Neo-Nazism and racist abuse.

"They are probably the worst country in Europe for it.

"What happened to Beasley in Montenegro is completely unacceptable but at least UEFA have acted quickly on it.

"Rangers should make as much noise as possible about possible racist abuse before they travel to Serbia."

Red Star, who lost 2-1 yesterday, are at Ibrox for the first leg on Tuesday.

Boss Bosko Djurovski said: "We'll hope to earn a goalless draw. If we can do that we'll progress as the game in Belgrade will be tough for Rangers in front of our own fans."
http://www.dailyrecord.co.uk/sport/football/tm_headline=if-you-thought-tuesday-was-bad-wait-till-you-hear-this-lot&method=full&objectid=19598683&siteid=66633-name_page.html

i sta ste to rekli za dijasporu??

Pera Kontra

pre 16 godina

Sve ovo ostavlja mesta za nove manipulacije sa ovakvom situacijom sto se kazni tice.
Pretpostavke:

1. Na Marakani sa G.Rendzersom moze doci pristojna grupica Grobara, bez obelezja i negde sa istocne tribine lepo izvredjati sve moguce crne, zute ili zelenokozce a sve ce to ici na konto Delija i biti verovatno kazna C.Zvezdi. Ako ni zbog cega drugo a ono zbog inata i srpskog sindroma: DA KOMSIJI CRKNE KRAVA....POSTO JE MOJA CRKLA MOJOM GRESKOM...!!A novi zakon kasni tako da zvezda lako moze da ga zbog takvih popushi

2.Zeta-G.Rendzers: ko moze da dokaze da povici nisu dosli od navijaca Buducnosti koji su bili na tribinama.

3.Belgija-Srbija: Ko moze da garantuje da, cak iako se polupijani srpski navijaci uglavnom iz dijaspore uzmu pameti pa se na tribinama upristoje, da incidente nece izazvati grupica hrvata ili bosnjaka koji ce sa namerom doci tu i sa vredjanjem i izopacenim skandiranjem navuci bes UEFE na Srbiju. Uostalom po nekoj logici i filmskoj pretpostavci to moze da odradi i neko iz FS Belgije gde ce grupici Bosnjaka obecati papire koje cekaju vec 5-6 godina, ako uspeju da izazovu incidente koji ce izbaciti Srbiju a Belgiji otvoriti vrata za plasman ( teoretski moguce, zar ne?!)

Licno smatram da ce ovakav kriterijum u buducnosti biti teren za podmetanje kukavicijih jaja rivalskim klubovima, jer Partizan ostade bez nezaradjenih 4 miliona eura ali ce Zrinjski bas zbog toga i uz malo srece sa rabotnickim zaraditi bar 2 miliona ako udje u Ligu UEFA a sve samo zato sto su lepo servirali situaciju i mamac koji su grobari progutali u Mostaru i time ucinili svom klubu medvedju uslugu.

Bice jos prljave igre...zivi bili...

Dax

pre 16 godina

Mislim da je sve jasno,i da nasi klubovi uspeju da se kvalifikuju u neko Evropsko takmicenje,zna se ko je tu da ih spreci u tome!!!!!SMESNO!!!!

GROBAR

pre 16 godina

za ove evropejce jedna informacija: svaki veliki klub u evropi ima svoje huligane, u italiji i engleskoj ima oko 200 navijackih huliganskih grupa,a ako imalo pratite navijacku scenu znate da su tuce u skoro svim evropskim zemljama "normalna" stvar (ako mislite da nije tako malo prosarajte jutjubom), tako da prica o tome da smo mi divljaci ne pije vodu. dosta je vise samokritike, kad god priznamo svoje greske, ispadamo blesavi! ne podrzavam divljastvo, ali da je neko od vas ikad bio na gostovanju, znali bi da nekad ne zavisi sve od vas (mostar). jednog dana ce ligu sampiona igrati zrinjski, rabotnicki i ostala boranija kada platini i njegova mafija poizbacuju sve velike klubove! niko ne govori o tome kako nasa i strana policija ne rade svoj posao kako treba, vec svi pljuju samo navijace! dokle...?
i jos jednom "pozdrav" za sve foteljase koji pametuju i znaju samo da pljuju.
ZIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA!

Blue

pre 16 godina

Cilj Crvene Zvezde je da udje u Ligu sampiona,zar ne? Liga sampiona je uefino takmicenje,zar ne? Ako neko od nas ima nesto protiv uefe (tj. ako pljuje uefu), ne mora uopste da salje nase klubove u bilo kakve kvalifikacije za uefina takmicenja, neka Terzic samo povuce nase klubove iz svih uefinih takmicenja (Liga sampiona,Kup UEFA,Intertoto kup). Tako ce svima biti lepo: i uefi,jer nece morati da pazi na ponasanje nasih navijaca,i nama,jer nas uefa nece vise 'terorisati'. jedino ce malo biti bedak sto necemo imati nijedan nas klub u evropskom klupskom takmicenju,ali nema veze,bar cemo tako pobediti uefu,zar ne?
mislite o tome...

Makedonec&T*ga zajug

pre 16 godina

@ Vlade ch A sto tebe ne mrze u CH? Mora da nisi Srbin ! Salim se majstore,lepo si ti to napisao,al ko ce to da shvati od onih kojima je vec pena izasla na usta,badava majstore!

stevo

pre 16 godina

Kao dobar poznavalac politickih mutnih voda diljem Evrope imam predlog- izlazak iz svih takmicenja koje organizuje rasisticko-versko-sektasko udruzenje UEFA i to za najmanje 10 godina,,,ako se nakon toga dogode pozitivne promene onda im se prikljuciti ,,a ako ne, onda ni tada ne igrati sa onima koji svoje psihomentalne hendikepe lece na svemu sto se srpski zove,,,inace,,pod pretnjom zivota tvrdim da igranje kupova je mafijasko-politicko-finansijsko kockanje u kojem jaci jase slabijega,,tu mi nemamo sta izgubiti,,,budimo presedan u svetu i ako treba JEDINI koji dobrovoljno sa rasistima necemo igrati igre,,,sa rasistima se rade druge stvari!!!
Ne zalim zbog iskljucenja Partizana,,pa i Zrinski je taman po kroju onih u Briselu i Zenevi i klicanjem celog Mostara SRBI NA VRBE to su dokazali i izuzetno se potvrdili i pred disciplinskim timom UEFA koji ih je oberucke kao bracu najrodjeniju prihvatio...

pfc

pre 16 godina

mislim da je zakazana tekma partizan-fejnord ..cool
jos da ukljucimo i legiju,
pa pobednik da igra sa uefinim pobednikom iz LS..

uefa je smrt za fudbal,jer pare su im popile mozak
to je jedno ''visoko moralna'' organizacija u kojoj je svaka druga tekma namestena,od urala pa do sredozemnog mora...
ma cirkus..
i sta kazu sumadinci, najveci rasisti na planeti??? hahahahhah

bosanac

pre 16 godina

sta reci mi sa balkana treba da svatimo sta je uefa, bilo je sve lijepo do 1992 nije toliko bilo namjestanja ali poslije pada berlikskog zida sve sama namjestaljka, siromasni rade za bogate i ratuju za bogate itd, e da se vratim o isklucenju vas komasija vi znate sta ste radili u beogradu kad je igrala srbija bosna, dali je bilo ono fer nije, ko god misli nositi slike majce zastave parole nacionalisticke netreba ici na stadione, sta reci balkan je posto drustvo droge sverca oruzja mafije onog najgore bjede sirotinje itd nema vise zlatnog komunizma i tesko onom ko ratuje za bogatoga najlakse je zavaditi narod balkana zivili smo 50 god dobro i to je nestalo i nikad se vise nece zivjeti ko nekad zato sto su bogati na vlasti

Mrmot

pre 16 godina

@ ...svima onima koji kazu da smo to i zasluzili, i da je vreme da se opametimo...




Licno nemam pojma da li su krivi Mladic i Karadzic, misljenja sam da jesu, ali to nije poenta. Oni se u glavama navijaca javljaju samo kao instrument za nerviranje suprotnog tabora. Isti je slucaj i sa tamnoputim fudbalerima. Ne oponasaju se oni debilski majmunski krici zato sto ga mrze sto je crnac, vec sto igra u protivnickom timu. Da isti fudbaler ima rogove, oponasali bi vola, itd. Ko to moze da kaze da mi imamo rasisticki obojenu proslost, ajte molim vas. Navijac sam Partizana, pa se ne secam da je iko od Grobara prozivao tamnopute fudbalere koji su igrali za nas, a isti je slucaj i sa komsijama. Svaki Srbin navija ili za jedne ili za druge, uz procenat ostalima, pa zar sve to nije kontradiktorno. Evo i POENTE! Nisam pristalica da nas mrze samo zato sto smo Srbi, ali je evidentno da nas gledaju kao divljake. Mene je licno jedna devojka sa Malte cuvsi da sam iz Srbije, htela da nauci da zvacem zvaku, dok je neki tamosnji lik nasu devojku hteo da nauci kako se koristi daljinski upravljac... E tu dolazi ono da mi treba da se menjamo, sto na zalost i nece imati tolikog efekta, dok god je toliko nasih "ambasadora" t.j. polupismenih gastarbajtera (cast izuzecima koji ce se, verujem, sloziti sa mojim misljenjem). Da li bi onaj majmun koji je na utakmici mlade reprezentacije otisao sa majcom Ratka Mladica, otisao sa njom na posao. Ne bi, a da li znate zbog cega! Zato sto nije lud da rizikuje svoju masnu platu zbog konja o kome nema pojma nista, ali boze moj videce ga riba kuci, i ortaci iz osnovne, posto srednju nisu ni zavrsili, i HOP - on je patriota. A o UEFINOJ pristrasnosti i postenju dovoljno je reci "MILAN". POENTA POENTE
Znate li gde je resenje? Recite meni, ja nisam pametan...Priznajem.

Afrika

pre 16 godina

Prestanite da se ponasate kao deca i placete kako nas niko ne voli. Da se ponasamo kao stoka istina je!, i trebali bi da znamo da se branimo na intelektualnom nivou. Kad god se osetimo podredjeni, mi udri po prostakluku. Zato niko vise i ne gleda fudbal u Srbiji, a bogami niko nece ni da igra u istoj.

also

pre 16 godina

Sve je OK, ako gledamo pravilnik UEFA. ALI problem nastaje kada pogledamo kako je kaznjen Hajduk a i Buducnosti.Nije da i njima zelim isto sto i nama ali pravinik predvidja mnogo strozije kazne.
A, da zaboravih da spomenem cuvenu tuci i prekid utakmice izmedju Hrvatske i Malte...i nista.Samo upozorenje...

Iggy

pre 16 godina

Tu stvar sa navijanjem moramo da resimo prvo zbog nas samih. Pa ljudi, to sto nema mrtvih na svakom derbiju, to je samo stvar ciste srece, jer svi uslovi postoje. Ajde povedite devojku, zenu ili decu na derbi i budite bezbrizni!?
I nismo na crnoj listi UEFE vec godinama samo zbog natpisa KOSOVO JE SRCE SRBIJE. I posle kukamo na Terzica, Platinija...
A koji argument imamo u svoju odbranu? Jeste, mi smo stoka, ali ima i gorih od nas. Jel tako da se branimo?
Nemoj da neko pomisli da imam i najmanju nameru da branim UEFU. Ali dajte da prestanem da crvenim na svakoj utakmici. Da li ste slusali Partizanovog pravnika posle prvostepene odluke da se Partizan izbaci? Rekao je da mi nemamo nijednog pravnog osnova da se zalimo na tu odluku, tj. da je odluka potpuno u skladu sa svim propisima UEFA. Da ce Partizanova zalba biti vise molba nego zalba.
Zato, kada drzava bude ozbiljno radila na problemu sa huliganstvom, kada huligani budu redovno isli u zatvor, kada ljudi budu mogli porodicno da idu na derbi, kada ne budemo zvizdali tudjoj himni, kada ne uzvikujemo majmunske poklike i kada.....
Tada cemo imati prava da se zalimo sto nekom smeta natpis KOSOVO JE SRCE SRBIJE.
Do tada, putuj Evropo.

Mojaš Radonjić

pre 16 godina

@ makedonec
Pošto sebe potpisuješ i kao T*ga za jug, mogu reći da si zaista tužan, a, u isto vreme i smešan lik.SURFATI kažu tvoja braća Hrvati - Srbi koriste glagol surfovati, a odtle dolazi i gagolska imenica surfovanje - ne surfanje kako bi to bilo po tvom nekom shvatanju srpskog jezika.
P.S. Izvinjanvam se klovnovima - ti si daleko ispod njihovog nivoa.
P.P.S. UEFA=MAFIA

Mali Perica

pre 16 godina

Nista, brate, nek` se zvezda otvori za par hiljada dresova i shalova Rangers-a i nek` oni sve stolice sto im se nadju pri ruci pobacaju u teren, kao i stotinjak baklji, pa da vidimo. Isto tako i u LS kad god se igra kod nas i - eto zvezde u finalu LS...

susjed

pre 16 godina

Citam ove komentare i ne mogu se nacuditi vasim stavovima da svijet mrzi Srbe. Za vrijeme svake utakmice zvezde i partizana u svim sportovima nastane opca tuca na tribinama a cesto i na terenu. Neredi, bacanja predmeta na teren vrijeđanja. Umjesto da se zalazete da se huliganizam suzbija vi se zalite kako svijet mrzi. problem je sto vi sami sebe ne kaznjavate i to ne primjecujete kao kada je na nekoj utakmici tribina stavila kapuljkace KKK trazeci odlazak crnca. dajete se malo uozbiljite i zapitajte.
Pozdrav
Pozdrav

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Mojase , T*ga za jug je vino koje pijem.Citam ja i srpsku stampu ,pa kad pise da X glumac i Y glumica SURFALI dva sata na tom i tom moru,sta ja da radim.Valjda vam novinari imaju fakultet.A jel se zoves kao centarfor Buducnosti kojeg sam gledao u Tetovu i Skopju ili ti je bio omiljeni igrac?P.S. S tim tamno crvenim vinom niko nije TUZAN.P.S.II Bolje je biti klovn u ocima drugih,nego u svojim ocima.

mp7

pre 16 godina

Mi se branimo da nismo rasisti. Jos dugo cemo to ciniti... Nisam majke mi, rece Piksi Platiniju :-)

U slucaju nekog nereda (uzvika) vani na utakmici reprezentacije, FSS moze reagovati tako sto ce od doticnih drzava traziti da procesuira njihove drzavljane... Trazice npr. da Srbina njihovog drzavljanina odstrane sa stadiona na pola godine. Oni ce pristati samo tako, cak ce ponuditi isto i za ostale svoje gradjane za koje im dojavi FSS. Mi imamo veliki uticaj i potpunu kontrolu :-)

A javio je i gradjanin Tuzle sa lekcijom o srpskom rasizmu. Samo ne pomenu on pocetak rata u BiH, napad na tuzlansku kolonu, to mu je bilo na lokalnoj televiziji.

Naravno, ne volim Srbe koji rade lose stvari, ali ima puno onih koji rade jos losije a i apriori j*** svoje glavne krivce i drze pouku.

Pozz