Ponedeljak, 30.07.2007.

12:36

Najavljena velika pojačanja za Real

Izvor: Miloš Todoroviæ

Najavljena velika pojaèanja za Real IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Milanista

pre 16 godina

Anjeli, ne treba biti rocket scientist da se shvati da sam promenio nick jer se ovde pojavljuju samo 3-4 osobe koje konstantno pisu na zadatu "temu"! Promenio sam ga jer sam objavio 3,4 komentara pod starim imenom koji nisu objavljeni pa pomislih da promenim taktiku! Meni je simpaticno kako si se ti prvo javio da branis Inter, pa nas zatim bockao Juveovom sesticom da bi na kraju zavrsio kao Barsin portparol! Ipak, ocigledno je da poznajes fudbalsku igru bez obzira da li je to poznavanje plod treninga, pomnog pracenja utakmica ili citanja fudbalskih udzbenika, verovatno i svega toga zajedno! Rezultat toga je evidentno tvoja fanaticna zelja da razmenis argumente sa neistomisljenicima ali je pomalo greh sto u tom nadmudrivanju gubis na konciznosti i polako ali sigurno odlutas u digresiju zacinjenu omalovazavanjem drugih! Ne znam odakle ti pomisao da se meni ne dopada kako Barsa igra, naprotiv njena igra jeste slozena i najlepsa za oko na svetu, zato i hocemo da vam ukrademo "alfu i omegu tima"! Na stranu sto se ne slazem sa tobom da Barselona igra sa 3 na sredini, bas me cudi ta izjava od tebe jer s obzirom kakve si cinjenice izlagao one dolaze u kontradikciju sa tom konstatacijom! Ronaldinjo nije klasican napadac nego poluspic koji ima poprilican, da ne kazem ogroman radijus kretanja i kao takav se ubacuje u napad iz 2-og plana zajedno sa Mesijem vrseci rotaciju sa njim i po nekoliko puta na jednoj tekmi! Kad ne volis Gatuza, verovatno ciljas da nije profil jednog Cavija, Van Bomela, Tijaga Mote pa i Edmilsona koji su sposobni i da kvare igru i da osmisle akciju i to je ok. Ali cak ni ti ne mozes da poreknes da decko ima srce i poztrvovanost zbog koji bi ga u timu pozeleo svaki trener! Milan nema kontinuitet u prvenstvu zato sto ne obnavlja igracki pogon svake sezone kao Inter, Man Utd, Barca, Celzi, Juve, Real... I to je ono sto mene nervira kao njihovog navijaca zajedno sa neretko losim vodjenjem utakmice od strane Karlita! Setices se da mu je i Berluskoni svojevremeno pretio otkazom ako ne krene sa dva napadaca ali su rezultati to bacili u 2-gi plan! Njegove izmene i defanzivna orijentacija u svakoj iole vaznoj tekmi ne prilice takvom klubu!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Slusamo ovde jedno te isto i potpuno su nepotrebni eseji da se pisu kad sve to moze jednostavno da se podvede pod ‘sta bi bilo kad bi bilo’ I ‘svaki ciga svog konja hvali’. Pritom ovaj ciga bas i ne zna puno toga o konjima pa ne vidi da mu je ljubimac ostareo i sporiji od ostalih. E bas iz tog ne znanja se dere na sva usta i trazi cenu koja mu ne dolikuje. To je sustina i to je ono sto je pravi predmet moje kritike, ovogodisnja ekipa milana ne zasluzuje ni izbliza kredit koji joj se pripisuje.

Kao ‘odgovor’ na moju kritiku, jedni te isti se potpisuju dugim nikovima i upucuju reci hvale sami sebi. Tako kao izgleda da ih ima vise. Pathetic! Tim i takvima su glavni argumenti istorijske cinjenice koje nemaju bas nikakve veze sa sadasnoscu i kao takve su irelevantne. Malo sta su rekli o samoj fudbalskoj igri. Pre svega jer ne znaju puno. Jer da znaju, uvideli bi koliko je igra koju igra Barcelona na jednom mnogo visem nivou(i fizickom i mentalnom) u odnosu na ono sto grupa igraca pod imenom milan sprovodi u delu a za rezultat daje golove koji mahom dolaze iz kontre/polukontre i prekida. Kao sto sam pomenuo u prethodnom izlaganju, vi treba prvo da savladate neke osnovne fudbalske stvari da biste bili u stanju da date kredibilnu analizu. Koliko su vam ‘komentari’ zapravo kredibilni, objasnio sam u uvodnom pasusu.

Na cinjenicu da je daleko lakse(za odbranu i vezu ponajvise) igrati sa 5 u vezi nego sa 3 i konstataciju das u velika vecina golova milana dosli kao posledica kontre/polukontre I prekida, uveo bih jedan upgrade. Jasno je i svakom fudbalskom laiku(ali izgleda ne bas svakom) da je mnogo lakse igrati kada imas vise prostora ispred sebe. Ekipa koja u tom trenutku napada ima momentum i prostor u svoju korist. Odbrana je okrenuta ledjima(naspram protivnika koji sprinta pravo napred) i treba dobro da anticipira situaciju ako misli da ne primi gol. E sad kao poredjenje, zamislite sliku gde 8 odbrambenih igraca(naspram 4-5 koji brane kontru) pokrivaju jos i manji prostor i ne moraju da se brinu o dubinskom pasu iza ledja jer stoje na ivici sesnaesterca. Svaki od tih 8 ima svoj kvadrat koji pokriva i u podvarijanti(Chelsea, liverpool…) se ide na udvajanje pa cak i utrajanje(nadam se da je ovo pravi izraz) jednog igraca(citaj: Ronaldinho). Ako sad ukljucimo zdrav razum u sve ovo, dolazimo do zakljucka da je drugi nacin daleko tezi za probiti i kao takav daje vecu kvalitativnu vrednost timu koji se protiv takvog jednog sistema bori u kontinuitetu i sa rezultatima. Jos jedan mali detalj, svako od fudbalskog talenta mora da izrazi zgrazavanje nad jednim Gatuzom koji je odlika primitivnosti i kao takav odslikava u najboljem svetlu ono sto se zove fizikalac.

Svi vi kad savladate ovako neke osnovne stvari i naucite da razdvojite bitne od irelevantnih(nebitnih) cinjenica, onda tek da se vase misljenje vrednuje. Do tada, svakome ko zna sta je prava vrednost jasno je da je vrednost vaseg komentara nulta! I nije samo u pitanju razumevanje fudbalskih stvari vec i nekih osnovnih ljudskih kategorija. Olako se upotrebljava rec mrznja i njoj slicne. Licno, nisam sposoban da mrzim a niti sam rodjen i odrastao niti imam znacajnu investiciju u Torinu/Barceloni da bih bio subjektivan. Radi se o jednoj posve normalnoj stvari a to je da meni smeta kada vidim da se necemu pridaje credit koji ne zasluzuje. Simple as that. Problem je sto mnogi to ne mogu da razumeju(ili nece da vide) i moja sledeca izjava da Messi-ev gol rukom nisam primio sa odobravanjem, moze da bude samo maliciozno propracena od istih. Isti takvi ne razumeju da u modernom fudbalu za vecinu timova moze da se kaze da ‘igraju koliko im protivnik dozvoli’. Ako ovome pridodamo i rezultate(a jos vaznije i igre) ManUtd na gostujucim terenima, slika postaje jasnija. Padose mi napamet sad jos dve izreke, ‘riba smrdi od glave’ i ‘i corava koka ubode zrno’.

Svako je slobodan da navija za koga hoce iz kojih god razloga. Prvi cu da pozdravim ovo kao jednu od tekovina demokratije. Ono sa cim imam problem su medjutim ostrascene izjave pojedinaca koji se sluze poluistinama. Dal iz neznanja il malicioznosti, u to necu da ulazim. Koliko je Juventus pridavao znacaja Evropskim takmicenjima kroz istoriju, pokazuje nam detalj kada je pokojni Giovanni Agnelli posle tragedije na Hejselu doneo odluku da ekipa vise nikad ne zaigra u Evropi. Zasto je tu odluku promenio, ostaje misterija i danas. Zidane je svedocio kako su igraci svesno koristili creatine monohydrate koji je jedan od osnovnih suplementa i potpuno bezbedan. Evo i da naucite nesto novo, creatine se nalazi u namirnicama koje jedemo svaki dan(poput mesa) ali u nedevoljnim kolicinama da bi profesionalnim sportistima(kakav je Zidane) omogucio stvaranje dodatne energije prirodnim putem kroz ATP molekul.

Dakle ostavimo istoriju istoricarima i dajte da naucimo nesto novo o fudbalu, za pocetak predlazem da pogledate onaj detalj sa San Sira prosle godine kada je Ronaldinho potkopao loptu i prebacio Pirla pored leve aut linije a jos I bolje onda kad je podelio onu prelepu loptu I Giuly-eva realizacija posle toga. U tom jednom segmentu vam je sublimirano maltene sve.

Jovana

pre 16 godina

Gazda Agnelli,Milan se pise velikim slovom!Najvećim!Barselona?Ako već igra najbolji i najlepši fudbal,zašto nije osvojila Ligu šampiona?i molim te,ako ne vidiš lepotu u igri Milana,stavi cvikere...A i to ne može svako da vidi, samo počašćeni!!!cmOk za sve Milaneze:)

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli,
Ne bih volio sad da analiziramo utakmicu po utakmicu,da bi shvatio u kolikoj si zabludi!MILAN je imao mnogo lijepih odigranih utakmica!Sjeti se kako su nazvani pocetkom 2002 godine,kad su doveli Rui Costu,Nestu,Rivalda,Seedorfa,...!
Sto se tice lijepe ili ruzne igre imam nekoliko stvari da ti porucim i na to!Nadam se da nisi jedan od onih koji su “vatreni navijaci“ klubova koji imaju lijepu igru!Nadam se da neces navijati za Barselonu samo do onda dok budu imali,neosporivo,majstore fudbala(Messija,Hanrya,Ronaldinha,Ettoa...) jer ce i oni nekad otici!Meni je MILAN u srcu i to sto ja osjecam prema tom klubu izvan je svake normale i nema rijeci koje bi to mogle opisati!Navijao sam za njih i kad su bili najbolji i kad su imali najvecu krizu i ti si sad nasao da napadas i vrijedjas nesto sto je svetinja za neke!Ne zanima mene igra li u MILAN neko kao Ronaldo ili neko kao Favalli,zanima me klub kao nesto sto postoji duze od 100 godina!Suzdrzi se,prati svoj tim!Dok god tako budes mrzio neke klubove,neces moci da uzivas u gledanju utakmica i neces moci realno da razmisljas i dajes komentare!Razumijem te,i ja sam mrzio odredjene klubove u odredjenim momentima,ali samo zbog toga sto sam osjecao da su bolji od kluba za koji ja navijam(primjer:Barselonu prosle godine,ove ne!Mislim da je podsvjesno i kod tebe ista situacija)!Svi jednako krenu u takmicenja svake sezone!Neki su klubovi uzeli prvenstva neki kupove,moje je misljenje da su svi zeljeli da uzmu ligu sampiona,ali je to “na zalost“ pripalo onome ko se najvise potrudio oko nje!Ni jedan klub ili reprezentacija ne be bira sredstva da dodje do pehara(primjer: Sjeti se gola Messija rukom,ko mu je to zamjerio?Ipak je najvaznije u fudbalu dati gol!Ako si gledao,vjerujem da jesu,skocio si i proslavio si ga kao evro-gol)!Ja licno ne uzivam da gledam Barselonu dok igra,vise volim da gledam MILAN!Pa dje si ti sad nasao da solis narodu pamet kako ti znas ko valja,a ko ne valja!Vidim dobro da nisi upucen,a mozda i jesi,kako je nazvana,ta po tebi “dobra igra u jednom poluvremenu“!Ta utakmica je usla u istoriju pod nazivom “PARTITA PERFETA“,i to ne prozvana od strane tebe i mene,nego od najvecih fudbalskih strucnjaka!
Jesi li ti svjesan da su Oddo,Nesta,Pirlo,Gattuso,Gilardino i Inzaghi, igrali do zavrsnice prvensva svijeta,cak ga i osvojili,ne znajuci sto ce biti sa njihovom buducnoscu u klubu!Nisu imali ni deset dana odmora nego su dovedeni u kvalifikacije za ligu sampiona,protiv nimalo naivne i uvijek spremne za nadigravanje Crvene Zvezde!Nije im bilo nimalo lako,dok su klubovi koji su bili prvi i drugi u svojim ligama odmarali i jedino brinuli koga ce dobiti u grupi!I pored toga prodali su Stama,Rui Costu i Shevchenka a doveli Boneru,Oliveiru i Gourcuffa!Mislis li da su trbali da se razlete po terenu sa tri napadaca?Dosta dugo su mucile povrede i Nestu i Maldinija!Vidi se da se dosta razumijes i mislim da bi mogli pricati o fudbalu cijeli dan i cijelu noc,imali bi smo jos sto sta reci!Ja ne mogu postici to da ti promijenis misljenje o pogledu na fudbal,ali te molim da pazis sto pises kad dajes odredjene komentare!Ima nekih koji to primaju k’ srcu!Ako mislis da MILAN posle svega ima takav popust kod sudija i kod celnika UEFA,mozda hoces indirektno da priznas da je MILAN toliko mocan da moze da manipulise svim i svacim i da su ostali klubovi dosta mali za njih!Inace,Berluskoni nije bio umijesan u nikakva namjestanja,nije imao vremena od politike.Pominjao se Galliani,ali na kraju dokazane su samo dvije ili tri utakmice,dok je kod “sirotog“ Moggia dokazano dva cijela prvenstva!I dalje je ostala sumljiva ona godina u vrijeme kad je Zidan igrao u Juventus!Doveden je iz Madrida na sud da da iskaz zbog dopingovanja!Bila je u pitanju cujela ta sezona!Ne spominjes onu Ligu Sampiona(u vrijeme Gulita i Van Bastena),kad su igrali MILAN-Marsej,kad je otkriveno da je cijela ekipa bila dopingovana osim jednoga igraca!Tada je Marsej pokupio trofej jer je pobijedio 1:0!To ne pominjes jer ti ne odgovara!E vidis,ima ljudi koji se i toga sjecaju!A za sponzora!Nadam se da znas koga je sve sponzorisao i koga ce sponzorisati sledece godine?Nista manje nego Reala!I jos nesto,znas li otprilike ko je imao veci posjed lopte na sred Nou Kampa prosle godine u utakmici MILANA i Barselone?I utakmica u grupi kad je Barselona preokrenula od 1:0 do 2:1 kada su strijelci bili Shevchenko,Etto i Ronaldinho(Stvarno evro’gol tada Ronaldinha),mislis da nije pustena?Ne mijenjaju se na takvoj utakmici najbolji akteri i oni koji su najvise bili uneseni u igru,Shevchenko koji do te utakmice nije uopste bio mijenjan,Stam i Gattuso!MILAN je vec bio osigurao celo tabele i tako je vec to radio dvije predhodne godine kada su pustani La korunja(ne u fazi ispadanja nego godinu prije kad su bili u grupi),Bajern Munhen,Real,...prvu ih utakmicu glat dobiju,drugu vode pa izgube)
MILAN je,vjerovao ili ne,najtrofejni klub na svijetu sto se tice evropskih i svjetskih titula,a ako uspije do kraja decembra da osvoji jos dvije,gutace im prasinu i Real i ostali klubovi koji vec sad to i rade!I sve to na “losu“ igru!Nadam se da sam nasao potkrepljenje za svo moje pisanje!Mogu Monako,Porto,Arsenal stici slucajno do finala lige sampiona ali ne mogu stici tri puta u 5 godina,dva puta osvojiti!Istina ima i igraca koji mene nerviraju:Inzaghi,Gilardino,Bonera,Cafu,Brocchi,ali ima i onih extra,extra klase:Kaka,Ronaldo,Pirlo,Seedorf(4 puta osvojio Ligu Sampiona,cini mi se vise nego mnogi klubovi od kad postoje),Nesta,Oddo,pa i Gattuso koji je poseban na neki svoj nacin!Maldini je vec legenda(9 puta u finalu 5 puta osvojio,1 put pokraden od Marseja)
Sto se tice prvenstva Italije,poceli su sa 8 bodova gubitka,koji su vise psiholoski bili teski!Nisu imali motiva da pokazuju da su najjaci u Italiji,kad su mogli da pokazu da su klasa iznad svih u Evropi!Posle svih muka koje su pretrpljeli osvojiti tako nesto “malo“ stvarno je za svaku pohvalu!Po tebi,koji protivnici su trebali da im dodju,da imaju koeficijent,koji ti smatras,dostojnim lige sampiona?Izuzev Barselone!
Pozdrav za sve!
P.S. Nadam se da ti ne smeta sto sam MILAN stavljao velikim slovima?

Milanista

pre 16 godina

Objavicete bar ovo ako ste fer! Forza Milan, "pusti" Anjelija na miru, dosta je sto smo mu i ovoliko paznje posvetili a nije zasluzio! Da je B92 objavila ono sto sam sinoc napisao (a bilo je toga dosta) decko bi se rasplakao... Mozda su to i oni imali na umu:)) Drago mi je sto takvi navijaju za Juventus, daj Boze da ih izbace u beton-ligu i da tamo tavore dugi niz godina jer i nedavno su necastivi fudbalski radnici iz Torina namestili poslednju tekmu u Seriji B! To su sad mogli da urade na mala vrata jer nema sanse da tako (ipak) veliki i klub sa bogatom tradicijom kazne za istu stvar jos dugi niz godina! Milan, Milan, solo con te...

Milanista

pre 16 godina

Umalo da zaboravim, indikativno je da se ovde radilo o (ne)mogucem transferu jednog igraca iz Milana u Real Madrid a povodom te vesti pocele su da se javljaju simpatizeri drugih timova-fudbalske sveznalice koje su popile svu pamet ovog sveta! Ja nisam potencirao onu nepravdu u 1/2 finalu sa Barsom jer sam se prvi put javio pre neki dan ali mi je neobicno drago da to ljudi ne zaboravljaju! Forza Milan, Anjeli misli da ja radim kao sladoledzija?! Za koji si ukus raspolozen, imam sve sto mozes da zamislis a i cena je najpovoljnija u kraju:)) P.S. Svasta se ovde moze procitati, najvaznije je sacuvati zdrav razum!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Gazda Agnelli,pa ako Barsa igra najlepsi fudbal ti mora da nevidis dobro!
Nekazem da Milan igra mnogo lep fudbal,ali Barsa igra skroz smaracki fudbal,lopta od Valdeza,preko Pujola pa do Deka(ili bilo kog iz veznog reda)putuje 10 min,i gde je tu lep fudbal,defanzivni igraci i golman se medjusobno dobacuju 10 min,i sve tako u krug,a i kada lopta predje centar,odmah se vraca pozadi,i tako celu utakmicu,i gde je tu lep fudbal?
A i golove sto dajete,i oni su smesni(osim nekih Ronaldinjovih i Mesijevih)!
Toliko o lepom fudbalu Barse!
Vi neforsirate lep fudbal,nego pas igru na svojoj polovini,pa ako neka lopta predje na protivnicku stranu,baci Ronaldinju!

A sto se tice Milana,Barselona ili bilo koji drugi klub u Evropi(osim Reala),nemoze da se poredi sa Milanom,jer Milanovih sedam Liga Sampiona je mnogo vrednije od Barsnih osvojenih Kupova Katalonije!
A i ove sezone ste bas bili uverljivi,osvojili neverovatni kup Katalonije,a Milan Ligu Sampiona!
Sada ces verovatno reci,kad je Barsa uzela ligu Sampiona,Milan nista nije uzeo(mozda kup Berluskoni),pa svi znaju kako je Barsa tada prosla,da nije ponisten cist gol Sevcenku,sve bi bilo drugacije!
I za kraj,kada Barsa bude osvojila sedam Ligi Sampiona,tek tada ces moci da poredis Barsu sa najvecim i najjaci klubom na svetu!


Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

SOUTHPARK

pre 16 godina

Zasto vise ne objavljujete komentare Berlusconija, to je najpametnija osoba koju sam upoznao! Anjeli, nisi mu ni do clanaka, veruj mi!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Za svakoga ko ima oci i ko hoce da vidi, sve je jasno. I sve ove devojcice sto ovde nedeljama unazad prduckaju to ne mogu da promene. A i nema ih bas puno i nemaju Bog zna sta da kazu izuzev kako je milan(malim slovom sa razlogom) najveci i najbolji klub na svetu. Takvu jednu izjavu moze da da osoba koja zna malo o fudbalu. Kao sto rekoh u prethodnom izlaganju, mnogi zive u zabludi po pitanju kompetencije. Dobro je imati samopuzdanje ali potkrepljeno necim. Svedoci smo da je istina posve drugacija odnosno da ovde pojedinci zive u zabludi.

Prvo, svako ko je fudbal ucio kroz treninge i takmicarske utamice(a ne sa klupe/tribina i sa managera) zna koliko je lakse igrati kada imas 5 igraca u sredini(milan) nego sa tri(Barcelona). Drugo, neosporno Barcelona igra daleko lepse za oko nego ta gerijatrija sa severa Italije. Barcelona napada i ima posed lopte dok milan igra na kontre i prekid. Trece, u cetvorogodisnjem ciklusu Barcelona ima dve titule sampiona Spanije i dva druga mesta, Ligu Sampiona kao i mnogo zapazeniji ucinak u domacem Kupu nego milan. Ako se ukljuci zdrav razum i analiziraju ove tri osnovne cinjenice, dolazimo do zakljucka da ono sto igra Barcelona se zove slozen rad a ono sto ‘igra’ milan se zove prost rad. E ovo je kljucni detalj za svaku raspravu i vi sto ste u tripu da se razumete u nesto treba prvo ove osnovne stvari da savladate pa tek onda mi da pricamo o necemu drugom.

Moj je akcenat iskljucivo bio na ovogodisnjem timu milana. Sa druge strane imamo potezanje nekih istorijskih cinjenica koje nemaju ama bas nikakve veze sa mojom analizom koja je za rezultat dala konstataciju kako je milan sve samo ne najbolji tim u proslogodisnjem takmicenju Lige Sampiona. Kao sto rekoh, za onoga ko hoce da vidi sve je jasno. Kvalitet protivnika je bio skroman(mozemo ovde da udjemo i u UEFA koeficijente ako treba) i kriterijum u finalu(kao i u knockout fazi) je isao iskljucivo u korist milana. Sudija je slobodan da uspostavi taj kriterijum ali je pravo pitanje na osnovu cega se on odlucio da takav jedan kriterijum sprovede. Cinjenica da je milan sponzorisan i da reklamiraju jednu kockarnicu moze da nam kaze dosta toga. Izjava da u Evropi nema namestanja je odraz skromne inteligencije i nema potrebe da dalje to komentarisem. Jos bih samo dodao da je milan protiv tih slabasnih protivnika pokazao ama bas nista, vecina golova je dosla posle kontre/polukontre i prekida. Jedino paznje vredno je prvo poluvreme protiv povredama oslabljenog i pomalo umornog Manutd. Za razliku od milana, Manutd je igrao i domace prvenstvo kao i one engleske kupove dok je milan ostvario vrlo skroman ucinak u istim i jedino takmicenje koje su igrali ‘punom snagom’ je bila Liga Sampiona. Ispostavilo se da uz pomoc zreba i arbitara I nisu bas morali preterano ni tu da se trude.

Za ove ‘istoricare’ sto spocitavaju nesto Juventusu po pitanju proslogodisnje relegacije, niste se setili da pomenete 1980 kada su milan i Lazio bili izbaceni iz elitnog drustva zbog malverzacija. Tuzno je bilo gledati jednog Moggi-a koji je toliko dao fudbalu i koji je kroz Juventus stvorio tolike igrace, slomljenog srca jer je sve izmanipulisano na najgori moguci nacin. Izvrsena je zamena teza, zbog jedne utakmice protiv Sampdorije gde komesar moli sudiju da otvori oci ispada da su svi igraci i rukovodstvo svesno vrsili pritisak I da je svaka utakmica bila drasticno pozvana u korist Juventusa. A sve smo videli na terenu i to niko ne moze da izbrise. Ponajmanje onaj licemer berlusconi i onaj mediokritet morati. Sama cinjenica da navijate za ‘igru’ kakvu ‘igra’ Milan, pokazuje koliko zapravo znate o fudbalu i kakvi ste kao ljudi i koliko znate o talentu i kreativnosti. Vrlo malo. Za kraj bih preporucio pojedincima da se vise posvete poslu(koji toboz imaju, bas me zanima jel u pitanju kladionica il salter za sladoled) i pre svega da dobro slusaju kad neko ko se zaista razume prica o igri fudbalskoj. Ima tu puno toga jos da se nauci.

Inno Fossa

pre 16 godina

INNO FOSSA DEI LEONI
Leoni armati
stiam marciando
siam la FOSSA DEI LEONI...
dei..leon..leon..leon...
leon...leon...
siam la FOSSA DEI LEON !!!
sangue ! violenza!
FOSSA DEI LEONI !!!
Milan ! Milan ! Milan !
Pozdrav za sve Milaneze

Jovana

pre 16 godina

Kaka NIKADA nece preći u Real!Možete samo da ga sanjate!On će ostati u najboljem i najjačem klubu na svetu!Nema tih para zbog kojih se izdaje Milan!Pozdrav za sve navijače Milana!Najjači smo;)

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Necu da zvucim uvlakacki ali kad vidim kakve face na ovom forumu brane interese Milana, dodje mi da se rastopim od srece! Sve sto sam ja hteo da kazem (a nisam jer pisem sa posla a treba nesto i raditi, zar ne:)) napisali su Milos, Forza Milan 1899 pa i Jovana)- veliki pozz za svo troje, ako sam nekog zaboravio, izvinite, nije namerno! Jedino bih dodao da mi nije jasno sto mi jos uvek ne dovodimo nikog a na trzistu ima toliko jeftinih a kvalitetnih igraca. Medjutim, to je politika kluba na koju sam ja vec navikao ali imam dosta zamerki jer se ne moze sa tolikim fondom igraca izgurati na sva 3 fronta, Serie A je ipak prioritet u Italiji! Od mene toliko na ovu temu, vidim da ne moram da brinem za buducnost nasih tifoza u Srbiji! P.S. To ushicenje kad igra Milan, ono se ne moze opisati recima- to je prosto PRIVILEGIJA ODABRANIH!

Kaka

pre 16 godina

Ljudi,pa nema tih para zbog kojih ću da napustim Milan!Kakav Real,kakve pare,kakav dogovor,Milan je Milan!Aj pa se vidimo(u crveno-crnom dresu naravno)!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Freddy Kruger,pa gde je taj najkvalitetniji tim italije bio prosle 3 sezone,nigde,uvek je nosio fenjer Milanu i Juventusu!
To sto je ove godine uzeo skudeto,to je bilo smesno,rivali za titulu mu bili Roma,Palermo,Fireontina...pa tu bi i Borac iz Cacka uzeo titulu!
Lako je vama bilo kada se Milan na pocetku sezone odrekao borbe za titulu
(-8),i okrenuo se Ligi Sampiona!
Videce se ove sezone ko je ko,kada svi pocnu sa istim brojem bodova!
A sto se tice tih 35 bodova prednosti,pa Milan je prosle sezone(dok im nisu oduzeli bodove)imao kao drugi toliko bodova vise od Intera,pa vi niste znali za pobedu protiv najveceg i najjaceg kluba na svetu,a sad se nesto pravite da ste opasni,pa kad ste tako dobri sto niste osvojili Ligu Sampiona,a i taj skudeto je sumnjiv,ko zna sta je onaj mafijas Morati radio?!
A Milanova Liga Sampiona je cista kao suza,jer u Ligi Sampiona nema namestanja!
A sto se tice komentara sa je Real najbolji tim svih vremena(ili tako nesto),pa gde je Real svih ovih prethodnih godina,ni u Primeri nista nije uradio,a kamoli u Ligi Sampiona,a o Milanu netreba trositi reci,dovoljno je reci:od 2003,dve titule,jedno 1/2 finale(ponisten cist gol Shevchenku),i jedno 1/4 finale(nesrecan poraz protiv Deportiva),jedno finale,jedan Skudeto,i konstantno dobar u domacem prvenstvu!
Svaka cast Realu na 9 Ligi Sampiona,ali u poslednje vreme su skroz losi!

A ove sezone naravno uzimamo i Super kup Evrope(laganica protiv Sevilje),i Interkontinental Kup!

Dida

Jankulovski
Maldini
Nesta
Odo

Sedorf
Pirlo
Gatuzo

Kaka´

Ronaldo
Djilardino

Za odbranu Lige Sampiona,i setnju kroz Seriu A !

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

P.S. Ko se slaze sa ovim neka preporuci komentar!

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Za razliku od Anjelija i Dunje ja nikog ne omalovazavam i ne ulazim u njihovo poznavanje fudbala. Ako ste primetili, ja samo bockam navijace rivalskih timova na jedan fin nacin i nista vise od toga- uvek argumentovano, naravno! Samo cu reci da sam siguran u sebe i svoje znanje tako da ne bih dalje o tome. Sto se tice Juve-a, tek je to tim za podrobniju analizu. Ja ne znam da li se Anjeli i njemu slicni seca pretprosle sezone kada je Juventus zahvaljujuci sudijama osvojio 10-ak bodova vise nego sto je objektivno zasluzio. Setite se skandala protiv Kaljarija i poslednjih sekundi (gol u pitaj Boga kom minutu), na Dele Alpima ponisten regularan gol Laciju pri rezultatu 1-0 za njih i crveni za Daboa zbog obicnog prigovora itd. Ima tu jos toga dosta, ovoga se u ovom trenutku secam. Kad bih ponovo spomenuo nedosudjene penale na San Siru (npr. ruka Zambrote), kakve napade treba da ocekujem? Inace, Anjeli, secam se tih 1-6, svaka cast ali jel' vas pece Mancester i Fanta Sheva!!! Mi 7 puta, vi 2 puta prvaci Evrope! U Evropi nema namestanja zreba, bas si se srozao takvim izjavama! I Liverpul je dao gol iz ofsajda u finalu, sta cemo s tim?!

Lector

pre 16 godina

Nadam se da znate koji tim jedini ima oznaku kao najbolji tim veka.To naravno nije ni milan,a ni Barsa.Toliko za Bojica i za lika koji se potpisuje Forza Milan.Malo vise postovanja za KRALJEVSKI klub.

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli odgovoricu ti na svaki pasus,da ti stavim do znanja koliko grijesis!Vidi se da si pametan,ali i nerealan!Posto kazes da smo u zabludi,reci nam,molim te,koji je tim u poslednjih 5 godina imao najbolje rezultate sto se tice evropskih takmicenja?
Ponisten je cisti gol Shevchenka protiv Barselone,i ta kap koju ti spominjes,odvela je Barsu u finale!Da li bi da je ponisten gol Guily-a na San Siru bio jedna kap?Mislim da za tebe ne bi,a i za mnoge koji tako razmisljaju kao ti!
Kazes da su postojale neke sumljive odluke protiv Celtika i Bajerna!Pa gledas li ti fudbal uopste?Nadam se da ga ne gledas samo kad treba Milan da nagrdjujes!Necemo sad analizirat sve utakmice,jer bi se zapanjio kad bi vidio koliko sudije grijese!Ako je ko ove godine ostecen,onda je to bas Milan(znamo i zbog cega)!Ako budes citao ovo sigurno ces pomislit zbog namjestanja utakmica proslih sezona!Da su ih toliko namjestali kao sto se pricalo,ne bi se ni oni kao ni Juventus spasio ispadanja!A nadam se i da znas da nema kluba koji nije namjestio bar jednu utakmicu(ne mora se otkrit da bi se znalo)!U Italiji je Milanu ponisteno najmanje 10 golova,cistih!
Sad za navlacenje!Nema ekipe koja bi se otvorila protiv istog kluba od kojeg u blizoj proslosti izgubila finale onako kao sto je prije dvije godine izgubio Milan od Liverpoola!U finalu si igrali klubovi koji su do tada imali 6+5 titula lige sampiona!Mislim da se to u kupu uefa nikad nije dogodilo!A isti taj ’’Kup Uefa’’ nije mogao osvojit neki velikan poput Intera ili Barselone,jer takav kup-cic nije bio vazan za takve timove!Ne znam stvarno sto su dovodili onakve igrace!Milan je vodio protiv Manutd 2:1 na Old Trafordu dok se nisu povrijedili Maldini i Gattuso(Gattuso je igrao revans povrijedjen a Maldini je bio na klupi),a inace da nisu primili golove u zadnjem minutu i protiv Mancastera i Bajerna,utakmica bi bila gotova u prvih 90 min!(toliko od toga sto su imali srece)!Sto se tice zrijeba,mislim da je bio dosta pravedan!Svi znamo da je Milan isao kroz kvalifikacije i ako se tome nijesu nadali!Ako si informisan,sa ljetovanja su dovedeni da igraju protiv Crvene Zvezde,bez ikakvih priprema,bez icega!Je li po tebi bilo pravedno(Mrznju na stranu)!
Gol Liverpoola je bio iz ofsajda!To je nesporno,ali ruku na srce zaskuzili su ga borbenoscu!
Barsa je neosporno dobar klub,uz Milan najbolji na svijetu!Ligu Sampiona su prosle godine zasluzeno osvojili!Necemo se lagat!Sjecas li se mozda poraza Barselone ove sezone u kljucnim uakmicama?Kako su igrali Internacionalni kup?Kup Spanije(4:0.Getafe)?Ligu Spanije?(preokreti u zadnjim minutima,vodi pa gubi!Mislim da ni jedan klub koji je programiran za velike trofeje to ne bi dozvolio)U ligi Sampiona su stvarno bili bolji od Liverpoola!
Koga je Milan pobijedio u gostima?Pa ne stize se tako lako do finala 3 puta u 5 godina!Kojem se to klubu desilo u blizoj proslosti!U poslednjih 20 godina 9 puta!To ne moze bilo ko!Tu ne moze pomoci ni sama sreca!Moraju se pobjedjivati klubovi!Nadam se da se slazes!Opet mrznju na stranu!
Bajern i Celtik su kukali sto su osteceni?Ada zar su trebali slavit poraz?Ko god izgubi trazi opravdanje!Bio sam na utakmici protiv Celtika i da znas da je po zavrsetku,5 minuta trajao aplauz navijaca Celtika ,upucenih igracima Milana za fer igru (i kameni bi se najezio!Zao mi je to to narod nije mogao da vidi)
Ako su ti usi tolike da mozes da se pokrijes s njima,onda stvarno izgledas smijesno!Da je Barselona ili bilo koji klub za koji navijas osvojio ligu sampiona onako kako je Milan osvojio korstio bi takve usi da letis od srece i sigurno ne bi cutao!
Za sestice!Pa prije ce se narod sjecat sestice protiv Intera nego bilo kojeg drugog rezultata!Nisi bio na derbije Milana i Intera tako da ne znas kako se takve stvari pamte!(Npr. Real izgubi prije 3-4 godine od Majorke 5:0,dobije ove 2:0 Barselonu i po tebi,sto ce ljudi bolje pamtiti?)
p.s. Greska u mom predhodnom komentaru,“...novine se ne igraju siframa nego ciframa...“!Pozdrav!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Koliko je ko kompetentan lako je oceniti na osnovu 'komentara' koje pisu. Svedoci smo da je sve vise onih koji zive u zabludi da znaju nesto, medjutim to je ipak ponajvise njihov problem i ne treba previse pridavati znacaja tako nekim nazovi komentarima koji odisu jednostranoscu i zavidnoscu a ponajmanje tu ima fudbalskog znanja.

Po onoj narodnoj, 'ko o cemu, baba o ustipcima' tako i ovde vec nedeljama unazad se stalno spominje taj jedan sumnjivo ponisten gol milanu. Ne sporim da je Milan ostecen al to je samo kap jedna. Sa druge strane setimo se svih onih sumnjivih odluka u korist milana protiv Bayerna i Celtica, navlacenje u finalu za milan a o zrebu i da ne pricam. Ko da su igrali Kup Uefa a ne ligu sampiona. Pritom, od igre su prikazali nista, jedino ono poluvreme protiv povredama oslabljenog Manutd. Jasno je svima o cemu se ovde radi.

Da li je bio ofsajd u finalu i to je diskutabilno. Koliko su 'komentari' jednostrani pokazuje cinjenica da se niko nije setio da spomene sto je Barci ponisten cist gol u prvom poluvremenu kad je svirao sudija faul a trebao je da pusti prednost jer je bilo ocigledno da ce Guily prvi stici do lopte. Gol u tom trenutku menja utakmicu drasticno. Kako ovoga niko da se seti. Dalje, Barca je pobedila ekipe kao sto su Chelsea, milan, Benfica, Werder i to sve u gostima. Koga je milan pobedio u gostima? Jos je veca sramota kada se zna protiv kakvih ste smesnih ekipa igrali. AEK, Lille, Anderlecht, Celtic, Bayern(nikad gori, 4ti u bundes ligi), liverpool(i oni nisu videli vrh tabele). Izmisljaju se neki penali za Benficu koja nije dala niti jedan gol u obe tekme a Barca ih oduvala igrom a ne kontra napadima. Bolje pogledajte u svoje dvoriste koliko su Celtic i Bayern kukali da su osteceni i kakve ste golove dali u finalu, ono svako da se postidi. I ajd uzeli titulu i da im se cestita iz pristojnosti al nacin na koji su uzeli, pa ja bi se pokrio usima i cutao bi. Kad ono ove devojcice se rasprdele onoliko, milan ovo milan ono, to nam pokazuje na kom ste ustvari nivou. Vrlo niskom.

Vidim spominju se neke sestice isto. Niko da spomene kada je La Vecchia Signora dala 6 komada na San Siru, to niko da se seti. Sve u svemu, liga je pravi pokazatelj kvaliteta jer ekipa treba da je konstantna a ovo liga sampiona gde se igra nokaut pa mozes da se zakucas nazad pa na kontre, to i nije neki pokazatelj kvaliteta. Kad vidim kakve sve ekipe stigose do finala zadnjih nekoliko godina, muka me uhvati.

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Dunja, u moju kompetenciju nemoj da sumnjas; da ne treba mozda da ti urucim i buket cveta i bombonjeru zato sto je Barsa igrala najlepsi fudbal?! Pa ne pobedjuje uvek bolji (ili atraktivniji) tako da ne bi Barsa ni pobedila tu tekmu vec izgubila od nas i uslo bi se u produzetke! To je ta "serija" bez poraza thanks to Markus Merk! Fredi, a jel' se ti secas onih 0-6 od pre par godina? A nase koreografije slike "Vrisak", ni toga? Steta! Daj bre, poceli ste prvenstvo sa +8 u odnosu na nas tako mi svesno nismo dovodili pojacanja prosle godine zbog toga! Zamisli da ste i takav zicer propustili?! E, to sto nam se "omaklo" da osvojimo LS, sta ces:))

Freddy Kruger

pre 16 godina

@ forza_milan_1899
Jel uzimate skudeto isto kao i 2006/07kad ste bili na -35 boda iza najaceg i najkvalitetnijeg tima iz Italije ? nemoj da si smesan molim te ....

Stevan

pre 16 godina

Sta vi mislite da date 90 miliona za Kaku to nije normalno a kada ga budete prodavali ima da vam daju 50 miliona mozete bre da uzmete Kvarezmu, Rikelmea i Kristiana Ronalda za 90 miliona.

Milos

pre 16 godina

Ljudi necemo se sjekirati!Berlusconi je izjavio da nema tih para za koje bi pustio Kaku!Sam Kaka je izjavio da bi ostao u Milanu do kraja karijere,pod uslovom da klub zeli da ga zadrzi!
Milan mora da ima lidera ekipe,kao sto je bio Shevchenko!Zeznuli su se sto su ga pustili da ode i takvu gresku nece sigurno napraviti opet!Te spanske novine izmisljaju i igraju se sa nekim siframa u nadi da ce pronaci odgovarajucu,da bi tek onda stupio Real sa pravom ponudom!Real nece kupiti Robena,jer Murinjo ima velike planove s njim(a iako ga kupi neka mu je srecan),za Fabregasa ne vjerujem da ce sad otic iz Arsenala,pogotovo sad kad su ostali bez Hanry-a!A Calderon se drzi Kake,kako bi ostao duze na celu Reala!Da im je ostao Capelo nesto bi i napravili ove sezone,mozda,a sa novim trenerom zadesice ih isto sto im se desavalo proslih sezonea!Milan ne mora dovesti nikoga!Uz Ronalda ce osvojiti,najmanje,ligu sampiona,opet!Pozdrav za sve navijace Milana!(p.s. Nadam se da ce Kaka dobit zasluzenu nagradu za vjernost Milanu)

dunja

pre 16 godina

ja jednostavno ne vjerujem sta se ovde pise bre,ali ovaj komentar u vezi barce da je prije dvije godine osvojila ligu 'prvaka zbog sudenja me jako dobro nasmijalo,pa dijete moje drago ako je netko te godine igrao nogomet za publiku i ako je netko zsluzio da osvoji ligu prvaka onda je to definitvno barca,nije mi jasno zasto uopce to i spominje pa barca je osvjila ligu prvaka bez poraza,najvise golova zabila i uz arsenal najmanje primila golova,sramota tko sve tu daje komentare

Frey

pre 16 godina

"Klub ima dovoljno novca za angažovanje velikh zvezda. Pre nekoliko meseci Real je bio blizu dogovora sa Portugalcem Kristijanom Ronaldom, a sada se fokusirao na dovođenje Brazilca Kake"
Ne znam sada sta tacno znaci BLIZU DOGOVORA. To Kalderonu vjerovatno znaci da Real poslalje ponudu a klub odbije, pa oni opet ponudu pa klub odbije i opet i opet... Znaci blizu si dogovora sa svima njima, posaljes ponudu a oni te odbiju. BRAVO!

Dejan

pre 16 godina

@Nikola,
Mozda u prethodnoj ili u prethodne 2-3 sezone nije bio jaci Calcio od Ligue 1,ali za sledecu sezonu se nikako ne bih slozio.Istina je da je italijanski klupski fudbal prethodnih godina bio u padu jer su ti zabari namazani lopovi i prevaranti i da je nekoliko velikih klubova bilo u velikoj krizi...Tu,pre svih,mislim na Fiorentinu,Napoli,Lazio,Juve prosle sezone...Pa i na Romu,koja nije mogla da se sastavi dok nisu doveli Spaletija...Da,zaboravih Torino,obratite paznju na njih sledece sezone...Svi ti klubovi su se sada stabilizovali,sta vise,prilicno su jaki(Fiorentina,Lazio,da ne pricam o Romi)...Sa druge strane,francuska liga jeste cvrsta i ujednacena,ali taj Lion toliko odskace od ostalih...I jedino Lion pravi rezultate u Evropi...Sto se Tosica tice-dobar igrac,ma sta ko govorio,to je dokazao i u Holandiji na EP.Uostalom,cak ni u zapadnoj Evropi nemaju viska para pa da ih bacaju na neke indijance...Mada,dodje mi progutam svoje reci kada se setim kako je Zvezda izula Briza i Sportinga za svoj napadacki tandem...

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

U pravu je Arsenal fan kad kaze da Madridisti dovode samo zvucna imena, vec afirmisana u drugim klubovima. Koliko bi samo ustedeli kad bi te iste igrace dovodili sa 17,18 godina?! Zato sam i rekao da su nabedjeni milijarderi, sto i nije neka novost/mudrost:) Mislim da je za takvo ponasanje presudan komercijalni momenat jer kad navijaci vide da klub trosi brdo love na pojacanja odmah nastupi jagma za dresovima + reklame i eto ti upetostrucene investicije! A Arsen Venger bi mogao da dodje u Milan kad mu dosadi u Londonu (a i red bi bio posle 10 godina, jer Fergija nikad nece stici); kakav nos taj covek ima da neke anonimuse lansira u zvezde, to je strasno! Arsen Venger IN, Karlo Anceloti OUT!!! P.S. Barselona je pretprosle sezone osvojila LS na nevidjenu gurku od strane sudija- setite se 2 nedosudjena penala za Benfiku, ponistenog gola Sevcenka glavom, gola iz ofsajda u finalu?! Sve je to ista spanska boranija:))

bojic

pre 16 godina

Samo vi dovodite koga hocete.Ali nikada necete realovci da budete ni do kolena MOCNOJ BARSI.Ovaj drim tim BARSE ima da vas oduva kao nikad.Samo je BARSA VISE OD KLUBA

gz

pre 16 godina

Robena će dovesti,u to sam siguran,i to u narednih destetak dana.Fabregasa će teško dovesti,ove godine sigurno ne.Dok od Kake nema ništa ni ove sezone a ni narednih!!

denis

pre 16 godina

Ljudi, da se ne varamo, bice Real vrlo jak i bez Kake. Samo ako im stigne Roben i onaj mali Holandjanin Drente, bice jaki po krilima samo tako. S jedne strane Robinjo, s druge recimo Roben, ma idi, bice oni poprilicno opasni. Ali ja bih skrenuo paznju na Atletiko ove sezone. Stigao Simao iz Benfike, svakog trenutka ce i Reyes iz Reala(Arsenala), a tu je i Forlan. Mislim da ce i Atletiko ove sezone igrati daleko ozbiljniju ulogu u Primeri.

forza_milan_1899

pre 16 godina

Andrei,nisam bukvalno mislio da Roben nema veze sa fudbalom,ali nikako nemoze da se poredi sa najboljim igracem i majstorom fudbala Kakom!
Slazem se sa tobeom da je Milanu pod hitno potreban jedan dobar defanzivni igrac,ako ne cak i dva?!

Sledece sezone pred najvecim i najjacim klubom na svetu ima da padne i ,,drim tim´´ Barse i kraljevski Real...ka novoj tituli Lige Sampiona!
A skudeto,to je opusteno...

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg tima na svetu!

Arsenal fan

pre 16 godina

Kako su dosadni ovi iz reala , zapeli su evo 2 godine za 3 ista igraca. Ako nece da predju onda neka predju na neke druge. Svako ljeto oce da uzmu fabregasa , a sto ga nisu doveli dok niko nije cuo za njega nego dovode samo gotove igrace. I kaku su mogli dovest za 5 miliona prije nego sto je dosao u milan ali oni samo dopvode velika imena ...

Andrei

pre 16 godina

Pozdrav za sve navijace Milana, pogotovo za mog prethodnika koji je, kao i ja, nasao za shodno da se oglasi povodom ovog bahatog saopstenja predsednika "kraljevskog kluba" pritom veoma neutemeljenog! Sta to treba da se desi pa da Kaka, vec sada simbol Milana, predje iz kluba sa dushom u nabedjene milijardere ciji navijaci posle 2 utakmice bez pobede svom treneru "otpozdravljaju" maramicama:)) Ali, kako je sve relativno u zivotu, moram priznati da se nimalo ne slazem da Roben nema veze sa fudbalom! I Milanu bi bas takav dobro dosao uz jednog odrambenog pored Neste i jaku klupu!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Da li vi slusate sebe sta izjavljujete?!
Kaka ce sigurno sledece godine igrati za nas tim,pa tp je totalno nemoguce,pa da je hteo presao bi odmah sada,a i sam je izjavio da je njegova buducnost vezana za najveci i najjaci klub na svetu,i da hoce da postane njego simbol!
Samo vi iz Reala sanjajte da cete dovesti najboljeg igraca na svetu!
Vi jedino Robena i mozete da dovedete,koji nema veze sa fudbalom!
A Kaka je izjavio da ce u Realu igrati 2012. godine kada mu istekne ugovor sa Milanom,jedino ako oni odluce da im vise netreba!
A Kalderonu je bolje da odmah da ostavku,jer Kaku nece nikada dovesti u Real!

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

R E A L

pre 16 godina

A sto se tice njihovih priprema prvo idu sad u Nemacku da igraju protiv Hanovera,a zatim u Moskvu da igraju mini turnir protiv Lokomotive,PSV-a i Milana!!!

Shaft

pre 16 godina

Marca je objavila vijest, koju je prenio i Eurosport da je Real za Kaku ponudio 90 miliona eura. Ovo je velika ponuda, i ako je tacna, mislim da postoji dobra sansa da Kaka predje u Real. Ako ipak najvise voli Milan, nijedna ponuda nece privoliti Kaku da igra za Real. Nadam se da ce Real uspjeti da dovede Kaku jer takav igrac nedostaje da Real ima strasnu ekipu.

Pozdrav za sve Madridiste

forza_milan_1899

pre 16 godina

Da li vi slusate sebe sta izjavljujete?!
Kaka ce sigurno sledece godine igrati za nas tim,pa tp je totalno nemoguce,pa da je hteo presao bi odmah sada,a i sam je izjavio da je njegova buducnost vezana za najveci i najjaci klub na svetu,i da hoce da postane njego simbol!
Samo vi iz Reala sanjajte da cete dovesti najboljeg igraca na svetu!
Vi jedino Robena i mozete da dovedete,koji nema veze sa fudbalom!
A Kaka je izjavio da ce u Realu igrati 2012. godine kada mu istekne ugovor sa Milanom,jedino ako oni odluce da im vise netreba!
A Kalderonu je bolje da odmah da ostavku,jer Kaku nece nikada dovesti u Real!

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

Andrei

pre 16 godina

Pozdrav za sve navijace Milana, pogotovo za mog prethodnika koji je, kao i ja, nasao za shodno da se oglasi povodom ovog bahatog saopstenja predsednika "kraljevskog kluba" pritom veoma neutemeljenog! Sta to treba da se desi pa da Kaka, vec sada simbol Milana, predje iz kluba sa dushom u nabedjene milijardere ciji navijaci posle 2 utakmice bez pobede svom treneru "otpozdravljaju" maramicama:)) Ali, kako je sve relativno u zivotu, moram priznati da se nimalo ne slazem da Roben nema veze sa fudbalom! I Milanu bi bas takav dobro dosao uz jednog odrambenog pored Neste i jaku klupu!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Andrei,nisam bukvalno mislio da Roben nema veze sa fudbalom,ali nikako nemoze da se poredi sa najboljim igracem i majstorom fudbala Kakom!
Slazem se sa tobeom da je Milanu pod hitno potreban jedan dobar defanzivni igrac,ako ne cak i dva?!

Sledece sezone pred najvecim i najjacim klubom na svetu ima da padne i ,,drim tim´´ Barse i kraljevski Real...ka novoj tituli Lige Sampiona!
A skudeto,to je opusteno...

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg tima na svetu!

Shaft

pre 16 godina

Marca je objavila vijest, koju je prenio i Eurosport da je Real za Kaku ponudio 90 miliona eura. Ovo je velika ponuda, i ako je tacna, mislim da postoji dobra sansa da Kaka predje u Real. Ako ipak najvise voli Milan, nijedna ponuda nece privoliti Kaku da igra za Real. Nadam se da ce Real uspjeti da dovede Kaku jer takav igrac nedostaje da Real ima strasnu ekipu.

Pozdrav za sve Madridiste

gz

pre 16 godina

Robena će dovesti,u to sam siguran,i to u narednih destetak dana.Fabregasa će teško dovesti,ove godine sigurno ne.Dok od Kake nema ništa ni ove sezone a ni narednih!!

Frey

pre 16 godina

"Klub ima dovoljno novca za angažovanje velikh zvezda. Pre nekoliko meseci Real je bio blizu dogovora sa Portugalcem Kristijanom Ronaldom, a sada se fokusirao na dovođenje Brazilca Kake"
Ne znam sada sta tacno znaci BLIZU DOGOVORA. To Kalderonu vjerovatno znaci da Real poslalje ponudu a klub odbije, pa oni opet ponudu pa klub odbije i opet i opet... Znaci blizu si dogovora sa svima njima, posaljes ponudu a oni te odbiju. BRAVO!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Freddy Kruger,pa gde je taj najkvalitetniji tim italije bio prosle 3 sezone,nigde,uvek je nosio fenjer Milanu i Juventusu!
To sto je ove godine uzeo skudeto,to je bilo smesno,rivali za titulu mu bili Roma,Palermo,Fireontina...pa tu bi i Borac iz Cacka uzeo titulu!
Lako je vama bilo kada se Milan na pocetku sezone odrekao borbe za titulu
(-8),i okrenuo se Ligi Sampiona!
Videce se ove sezone ko je ko,kada svi pocnu sa istim brojem bodova!
A sto se tice tih 35 bodova prednosti,pa Milan je prosle sezone(dok im nisu oduzeli bodove)imao kao drugi toliko bodova vise od Intera,pa vi niste znali za pobedu protiv najveceg i najjaceg kluba na svetu,a sad se nesto pravite da ste opasni,pa kad ste tako dobri sto niste osvojili Ligu Sampiona,a i taj skudeto je sumnjiv,ko zna sta je onaj mafijas Morati radio?!
A Milanova Liga Sampiona je cista kao suza,jer u Ligi Sampiona nema namestanja!
A sto se tice komentara sa je Real najbolji tim svih vremena(ili tako nesto),pa gde je Real svih ovih prethodnih godina,ni u Primeri nista nije uradio,a kamoli u Ligi Sampiona,a o Milanu netreba trositi reci,dovoljno je reci:od 2003,dve titule,jedno 1/2 finale(ponisten cist gol Shevchenku),i jedno 1/4 finale(nesrecan poraz protiv Deportiva),jedno finale,jedan Skudeto,i konstantno dobar u domacem prvenstvu!
Svaka cast Realu na 9 Ligi Sampiona,ali u poslednje vreme su skroz losi!

A ove sezone naravno uzimamo i Super kup Evrope(laganica protiv Sevilje),i Interkontinental Kup!

Dida

Jankulovski
Maldini
Nesta
Odo

Sedorf
Pirlo
Gatuzo

Kaka´

Ronaldo
Djilardino

Za odbranu Lige Sampiona,i setnju kroz Seriu A !

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

P.S. Ko se slaze sa ovim neka preporuci komentar!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Gazda Agnelli,pa ako Barsa igra najlepsi fudbal ti mora da nevidis dobro!
Nekazem da Milan igra mnogo lep fudbal,ali Barsa igra skroz smaracki fudbal,lopta od Valdeza,preko Pujola pa do Deka(ili bilo kog iz veznog reda)putuje 10 min,i gde je tu lep fudbal,defanzivni igraci i golman se medjusobno dobacuju 10 min,i sve tako u krug,a i kada lopta predje centar,odmah se vraca pozadi,i tako celu utakmicu,i gde je tu lep fudbal?
A i golove sto dajete,i oni su smesni(osim nekih Ronaldinjovih i Mesijevih)!
Toliko o lepom fudbalu Barse!
Vi neforsirate lep fudbal,nego pas igru na svojoj polovini,pa ako neka lopta predje na protivnicku stranu,baci Ronaldinju!

A sto se tice Milana,Barselona ili bilo koji drugi klub u Evropi(osim Reala),nemoze da se poredi sa Milanom,jer Milanovih sedam Liga Sampiona je mnogo vrednije od Barsnih osvojenih Kupova Katalonije!
A i ove sezone ste bas bili uverljivi,osvojili neverovatni kup Katalonije,a Milan Ligu Sampiona!
Sada ces verovatno reci,kad je Barsa uzela ligu Sampiona,Milan nista nije uzeo(mozda kup Berluskoni),pa svi znaju kako je Barsa tada prosla,da nije ponisten cist gol Sevcenku,sve bi bilo drugacije!
I za kraj,kada Barsa bude osvojila sedam Ligi Sampiona,tek tada ces moci da poredis Barsu sa najvecim i najjaci klubom na svetu!


Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

bojic

pre 16 godina

Samo vi dovodite koga hocete.Ali nikada necete realovci da budete ni do kolena MOCNOJ BARSI.Ovaj drim tim BARSE ima da vas oduva kao nikad.Samo je BARSA VISE OD KLUBA

Arsenal fan

pre 16 godina

Kako su dosadni ovi iz reala , zapeli su evo 2 godine za 3 ista igraca. Ako nece da predju onda neka predju na neke druge. Svako ljeto oce da uzmu fabregasa , a sto ga nisu doveli dok niko nije cuo za njega nego dovode samo gotove igrace. I kaku su mogli dovest za 5 miliona prije nego sto je dosao u milan ali oni samo dopvode velika imena ...

denis

pre 16 godina

Ljudi, da se ne varamo, bice Real vrlo jak i bez Kake. Samo ako im stigne Roben i onaj mali Holandjanin Drente, bice jaki po krilima samo tako. S jedne strane Robinjo, s druge recimo Roben, ma idi, bice oni poprilicno opasni. Ali ja bih skrenuo paznju na Atletiko ove sezone. Stigao Simao iz Benfike, svakog trenutka ce i Reyes iz Reala(Arsenala), a tu je i Forlan. Mislim da ce i Atletiko ove sezone igrati daleko ozbiljniju ulogu u Primeri.

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

U pravu je Arsenal fan kad kaze da Madridisti dovode samo zvucna imena, vec afirmisana u drugim klubovima. Koliko bi samo ustedeli kad bi te iste igrace dovodili sa 17,18 godina?! Zato sam i rekao da su nabedjeni milijarderi, sto i nije neka novost/mudrost:) Mislim da je za takvo ponasanje presudan komercijalni momenat jer kad navijaci vide da klub trosi brdo love na pojacanja odmah nastupi jagma za dresovima + reklame i eto ti upetostrucene investicije! A Arsen Venger bi mogao da dodje u Milan kad mu dosadi u Londonu (a i red bi bio posle 10 godina, jer Fergija nikad nece stici); kakav nos taj covek ima da neke anonimuse lansira u zvezde, to je strasno! Arsen Venger IN, Karlo Anceloti OUT!!! P.S. Barselona je pretprosle sezone osvojila LS na nevidjenu gurku od strane sudija- setite se 2 nedosudjena penala za Benfiku, ponistenog gola Sevcenka glavom, gola iz ofsajda u finalu?! Sve je to ista spanska boranija:))

Freddy Kruger

pre 16 godina

@ forza_milan_1899
Jel uzimate skudeto isto kao i 2006/07kad ste bili na -35 boda iza najaceg i najkvalitetnijeg tima iz Italije ? nemoj da si smesan molim te ....

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Koliko je ko kompetentan lako je oceniti na osnovu 'komentara' koje pisu. Svedoci smo da je sve vise onih koji zive u zabludi da znaju nesto, medjutim to je ipak ponajvise njihov problem i ne treba previse pridavati znacaja tako nekim nazovi komentarima koji odisu jednostranoscu i zavidnoscu a ponajmanje tu ima fudbalskog znanja.

Po onoj narodnoj, 'ko o cemu, baba o ustipcima' tako i ovde vec nedeljama unazad se stalno spominje taj jedan sumnjivo ponisten gol milanu. Ne sporim da je Milan ostecen al to je samo kap jedna. Sa druge strane setimo se svih onih sumnjivih odluka u korist milana protiv Bayerna i Celtica, navlacenje u finalu za milan a o zrebu i da ne pricam. Ko da su igrali Kup Uefa a ne ligu sampiona. Pritom, od igre su prikazali nista, jedino ono poluvreme protiv povredama oslabljenog Manutd. Jasno je svima o cemu se ovde radi.

Da li je bio ofsajd u finalu i to je diskutabilno. Koliko su 'komentari' jednostrani pokazuje cinjenica da se niko nije setio da spomene sto je Barci ponisten cist gol u prvom poluvremenu kad je svirao sudija faul a trebao je da pusti prednost jer je bilo ocigledno da ce Guily prvi stici do lopte. Gol u tom trenutku menja utakmicu drasticno. Kako ovoga niko da se seti. Dalje, Barca je pobedila ekipe kao sto su Chelsea, milan, Benfica, Werder i to sve u gostima. Koga je milan pobedio u gostima? Jos je veca sramota kada se zna protiv kakvih ste smesnih ekipa igrali. AEK, Lille, Anderlecht, Celtic, Bayern(nikad gori, 4ti u bundes ligi), liverpool(i oni nisu videli vrh tabele). Izmisljaju se neki penali za Benficu koja nije dala niti jedan gol u obe tekme a Barca ih oduvala igrom a ne kontra napadima. Bolje pogledajte u svoje dvoriste koliko su Celtic i Bayern kukali da su osteceni i kakve ste golove dali u finalu, ono svako da se postidi. I ajd uzeli titulu i da im se cestita iz pristojnosti al nacin na koji su uzeli, pa ja bi se pokrio usima i cutao bi. Kad ono ove devojcice se rasprdele onoliko, milan ovo milan ono, to nam pokazuje na kom ste ustvari nivou. Vrlo niskom.

Vidim spominju se neke sestice isto. Niko da spomene kada je La Vecchia Signora dala 6 komada na San Siru, to niko da se seti. Sve u svemu, liga je pravi pokazatelj kvaliteta jer ekipa treba da je konstantna a ovo liga sampiona gde se igra nokaut pa mozes da se zakucas nazad pa na kontre, to i nije neki pokazatelj kvaliteta. Kad vidim kakve sve ekipe stigose do finala zadnjih nekoliko godina, muka me uhvati.

Jovana

pre 16 godina

Kaka NIKADA nece preći u Real!Možete samo da ga sanjate!On će ostati u najboljem i najjačem klubu na svetu!Nema tih para zbog kojih se izdaje Milan!Pozdrav za sve navijače Milana!Najjači smo;)

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Necu da zvucim uvlakacki ali kad vidim kakve face na ovom forumu brane interese Milana, dodje mi da se rastopim od srece! Sve sto sam ja hteo da kazem (a nisam jer pisem sa posla a treba nesto i raditi, zar ne:)) napisali su Milos, Forza Milan 1899 pa i Jovana)- veliki pozz za svo troje, ako sam nekog zaboravio, izvinite, nije namerno! Jedino bih dodao da mi nije jasno sto mi jos uvek ne dovodimo nikog a na trzistu ima toliko jeftinih a kvalitetnih igraca. Medjutim, to je politika kluba na koju sam ja vec navikao ali imam dosta zamerki jer se ne moze sa tolikim fondom igraca izgurati na sva 3 fronta, Serie A je ipak prioritet u Italiji! Od mene toliko na ovu temu, vidim da ne moram da brinem za buducnost nasih tifoza u Srbiji! P.S. To ushicenje kad igra Milan, ono se ne moze opisati recima- to je prosto PRIVILEGIJA ODABRANIH!

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli,
Ne bih volio sad da analiziramo utakmicu po utakmicu,da bi shvatio u kolikoj si zabludi!MILAN je imao mnogo lijepih odigranih utakmica!Sjeti se kako su nazvani pocetkom 2002 godine,kad su doveli Rui Costu,Nestu,Rivalda,Seedorfa,...!
Sto se tice lijepe ili ruzne igre imam nekoliko stvari da ti porucim i na to!Nadam se da nisi jedan od onih koji su “vatreni navijaci“ klubova koji imaju lijepu igru!Nadam se da neces navijati za Barselonu samo do onda dok budu imali,neosporivo,majstore fudbala(Messija,Hanrya,Ronaldinha,Ettoa...) jer ce i oni nekad otici!Meni je MILAN u srcu i to sto ja osjecam prema tom klubu izvan je svake normale i nema rijeci koje bi to mogle opisati!Navijao sam za njih i kad su bili najbolji i kad su imali najvecu krizu i ti si sad nasao da napadas i vrijedjas nesto sto je svetinja za neke!Ne zanima mene igra li u MILAN neko kao Ronaldo ili neko kao Favalli,zanima me klub kao nesto sto postoji duze od 100 godina!Suzdrzi se,prati svoj tim!Dok god tako budes mrzio neke klubove,neces moci da uzivas u gledanju utakmica i neces moci realno da razmisljas i dajes komentare!Razumijem te,i ja sam mrzio odredjene klubove u odredjenim momentima,ali samo zbog toga sto sam osjecao da su bolji od kluba za koji ja navijam(primjer:Barselonu prosle godine,ove ne!Mislim da je podsvjesno i kod tebe ista situacija)!Svi jednako krenu u takmicenja svake sezone!Neki su klubovi uzeli prvenstva neki kupove,moje je misljenje da su svi zeljeli da uzmu ligu sampiona,ali je to “na zalost“ pripalo onome ko se najvise potrudio oko nje!Ni jedan klub ili reprezentacija ne be bira sredstva da dodje do pehara(primjer: Sjeti se gola Messija rukom,ko mu je to zamjerio?Ipak je najvaznije u fudbalu dati gol!Ako si gledao,vjerujem da jesu,skocio si i proslavio si ga kao evro-gol)!Ja licno ne uzivam da gledam Barselonu dok igra,vise volim da gledam MILAN!Pa dje si ti sad nasao da solis narodu pamet kako ti znas ko valja,a ko ne valja!Vidim dobro da nisi upucen,a mozda i jesi,kako je nazvana,ta po tebi “dobra igra u jednom poluvremenu“!Ta utakmica je usla u istoriju pod nazivom “PARTITA PERFETA“,i to ne prozvana od strane tebe i mene,nego od najvecih fudbalskih strucnjaka!
Jesi li ti svjesan da su Oddo,Nesta,Pirlo,Gattuso,Gilardino i Inzaghi, igrali do zavrsnice prvensva svijeta,cak ga i osvojili,ne znajuci sto ce biti sa njihovom buducnoscu u klubu!Nisu imali ni deset dana odmora nego su dovedeni u kvalifikacije za ligu sampiona,protiv nimalo naivne i uvijek spremne za nadigravanje Crvene Zvezde!Nije im bilo nimalo lako,dok su klubovi koji su bili prvi i drugi u svojim ligama odmarali i jedino brinuli koga ce dobiti u grupi!I pored toga prodali su Stama,Rui Costu i Shevchenka a doveli Boneru,Oliveiru i Gourcuffa!Mislis li da su trbali da se razlete po terenu sa tri napadaca?Dosta dugo su mucile povrede i Nestu i Maldinija!Vidi se da se dosta razumijes i mislim da bi mogli pricati o fudbalu cijeli dan i cijelu noc,imali bi smo jos sto sta reci!Ja ne mogu postici to da ti promijenis misljenje o pogledu na fudbal,ali te molim da pazis sto pises kad dajes odredjene komentare!Ima nekih koji to primaju k’ srcu!Ako mislis da MILAN posle svega ima takav popust kod sudija i kod celnika UEFA,mozda hoces indirektno da priznas da je MILAN toliko mocan da moze da manipulise svim i svacim i da su ostali klubovi dosta mali za njih!Inace,Berluskoni nije bio umijesan u nikakva namjestanja,nije imao vremena od politike.Pominjao se Galliani,ali na kraju dokazane su samo dvije ili tri utakmice,dok je kod “sirotog“ Moggia dokazano dva cijela prvenstva!I dalje je ostala sumljiva ona godina u vrijeme kad je Zidan igrao u Juventus!Doveden je iz Madrida na sud da da iskaz zbog dopingovanja!Bila je u pitanju cujela ta sezona!Ne spominjes onu Ligu Sampiona(u vrijeme Gulita i Van Bastena),kad su igrali MILAN-Marsej,kad je otkriveno da je cijela ekipa bila dopingovana osim jednoga igraca!Tada je Marsej pokupio trofej jer je pobijedio 1:0!To ne pominjes jer ti ne odgovara!E vidis,ima ljudi koji se i toga sjecaju!A za sponzora!Nadam se da znas koga je sve sponzorisao i koga ce sponzorisati sledece godine?Nista manje nego Reala!I jos nesto,znas li otprilike ko je imao veci posjed lopte na sred Nou Kampa prosle godine u utakmici MILANA i Barselone?I utakmica u grupi kad je Barselona preokrenula od 1:0 do 2:1 kada su strijelci bili Shevchenko,Etto i Ronaldinho(Stvarno evro’gol tada Ronaldinha),mislis da nije pustena?Ne mijenjaju se na takvoj utakmici najbolji akteri i oni koji su najvise bili uneseni u igru,Shevchenko koji do te utakmice nije uopste bio mijenjan,Stam i Gattuso!MILAN je vec bio osigurao celo tabele i tako je vec to radio dvije predhodne godine kada su pustani La korunja(ne u fazi ispadanja nego godinu prije kad su bili u grupi),Bajern Munhen,Real,...prvu ih utakmicu glat dobiju,drugu vode pa izgube)
MILAN je,vjerovao ili ne,najtrofejni klub na svijetu sto se tice evropskih i svjetskih titula,a ako uspije do kraja decembra da osvoji jos dvije,gutace im prasinu i Real i ostali klubovi koji vec sad to i rade!I sve to na “losu“ igru!Nadam se da sam nasao potkrepljenje za svo moje pisanje!Mogu Monako,Porto,Arsenal stici slucajno do finala lige sampiona ali ne mogu stici tri puta u 5 godina,dva puta osvojiti!Istina ima i igraca koji mene nerviraju:Inzaghi,Gilardino,Bonera,Cafu,Brocchi,ali ima i onih extra,extra klase:Kaka,Ronaldo,Pirlo,Seedorf(4 puta osvojio Ligu Sampiona,cini mi se vise nego mnogi klubovi od kad postoje),Nesta,Oddo,pa i Gattuso koji je poseban na neki svoj nacin!Maldini je vec legenda(9 puta u finalu 5 puta osvojio,1 put pokraden od Marseja)
Sto se tice prvenstva Italije,poceli su sa 8 bodova gubitka,koji su vise psiholoski bili teski!Nisu imali motiva da pokazuju da su najjaci u Italiji,kad su mogli da pokazu da su klasa iznad svih u Evropi!Posle svih muka koje su pretrpljeli osvojiti tako nesto “malo“ stvarno je za svaku pohvalu!Po tebi,koji protivnici su trebali da im dodju,da imaju koeficijent,koji ti smatras,dostojnim lige sampiona?Izuzev Barselone!
Pozdrav za sve!
P.S. Nadam se da ti ne smeta sto sam MILAN stavljao velikim slovima?

Dejan

pre 16 godina

@Nikola,
Mozda u prethodnoj ili u prethodne 2-3 sezone nije bio jaci Calcio od Ligue 1,ali za sledecu sezonu se nikako ne bih slozio.Istina je da je italijanski klupski fudbal prethodnih godina bio u padu jer su ti zabari namazani lopovi i prevaranti i da je nekoliko velikih klubova bilo u velikoj krizi...Tu,pre svih,mislim na Fiorentinu,Napoli,Lazio,Juve prosle sezone...Pa i na Romu,koja nije mogla da se sastavi dok nisu doveli Spaletija...Da,zaboravih Torino,obratite paznju na njih sledece sezone...Svi ti klubovi su se sada stabilizovali,sta vise,prilicno su jaki(Fiorentina,Lazio,da ne pricam o Romi)...Sa druge strane,francuska liga jeste cvrsta i ujednacena,ali taj Lion toliko odskace od ostalih...I jedino Lion pravi rezultate u Evropi...Sto se Tosica tice-dobar igrac,ma sta ko govorio,to je dokazao i u Holandiji na EP.Uostalom,cak ni u zapadnoj Evropi nemaju viska para pa da ih bacaju na neke indijance...Mada,dodje mi progutam svoje reci kada se setim kako je Zvezda izula Briza i Sportinga za svoj napadacki tandem...

Milos

pre 16 godina

Ljudi necemo se sjekirati!Berlusconi je izjavio da nema tih para za koje bi pustio Kaku!Sam Kaka je izjavio da bi ostao u Milanu do kraja karijere,pod uslovom da klub zeli da ga zadrzi!
Milan mora da ima lidera ekipe,kao sto je bio Shevchenko!Zeznuli su se sto su ga pustili da ode i takvu gresku nece sigurno napraviti opet!Te spanske novine izmisljaju i igraju se sa nekim siframa u nadi da ce pronaci odgovarajucu,da bi tek onda stupio Real sa pravom ponudom!Real nece kupiti Robena,jer Murinjo ima velike planove s njim(a iako ga kupi neka mu je srecan),za Fabregasa ne vjerujem da ce sad otic iz Arsenala,pogotovo sad kad su ostali bez Hanry-a!A Calderon se drzi Kake,kako bi ostao duze na celu Reala!Da im je ostao Capelo nesto bi i napravili ove sezone,mozda,a sa novim trenerom zadesice ih isto sto im se desavalo proslih sezonea!Milan ne mora dovesti nikoga!Uz Ronalda ce osvojiti,najmanje,ligu sampiona,opet!Pozdrav za sve navijace Milana!(p.s. Nadam se da ce Kaka dobit zasluzenu nagradu za vjernost Milanu)

Stevan

pre 16 godina

Sta vi mislite da date 90 miliona za Kaku to nije normalno a kada ga budete prodavali ima da vam daju 50 miliona mozete bre da uzmete Kvarezmu, Rikelmea i Kristiana Ronalda za 90 miliona.

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Za razliku od Anjelija i Dunje ja nikog ne omalovazavam i ne ulazim u njihovo poznavanje fudbala. Ako ste primetili, ja samo bockam navijace rivalskih timova na jedan fin nacin i nista vise od toga- uvek argumentovano, naravno! Samo cu reci da sam siguran u sebe i svoje znanje tako da ne bih dalje o tome. Sto se tice Juve-a, tek je to tim za podrobniju analizu. Ja ne znam da li se Anjeli i njemu slicni seca pretprosle sezone kada je Juventus zahvaljujuci sudijama osvojio 10-ak bodova vise nego sto je objektivno zasluzio. Setite se skandala protiv Kaljarija i poslednjih sekundi (gol u pitaj Boga kom minutu), na Dele Alpima ponisten regularan gol Laciju pri rezultatu 1-0 za njih i crveni za Daboa zbog obicnog prigovora itd. Ima tu jos toga dosta, ovoga se u ovom trenutku secam. Kad bih ponovo spomenuo nedosudjene penale na San Siru (npr. ruka Zambrote), kakve napade treba da ocekujem? Inace, Anjeli, secam se tih 1-6, svaka cast ali jel' vas pece Mancester i Fanta Sheva!!! Mi 7 puta, vi 2 puta prvaci Evrope! U Evropi nema namestanja zreba, bas si se srozao takvim izjavama! I Liverpul je dao gol iz ofsajda u finalu, sta cemo s tim?!

Kaka

pre 16 godina

Ljudi,pa nema tih para zbog kojih ću da napustim Milan!Kakav Real,kakve pare,kakav dogovor,Milan je Milan!Aj pa se vidimo(u crveno-crnom dresu naravno)!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Za svakoga ko ima oci i ko hoce da vidi, sve je jasno. I sve ove devojcice sto ovde nedeljama unazad prduckaju to ne mogu da promene. A i nema ih bas puno i nemaju Bog zna sta da kazu izuzev kako je milan(malim slovom sa razlogom) najveci i najbolji klub na svetu. Takvu jednu izjavu moze da da osoba koja zna malo o fudbalu. Kao sto rekoh u prethodnom izlaganju, mnogi zive u zabludi po pitanju kompetencije. Dobro je imati samopuzdanje ali potkrepljeno necim. Svedoci smo da je istina posve drugacija odnosno da ovde pojedinci zive u zabludi.

Prvo, svako ko je fudbal ucio kroz treninge i takmicarske utamice(a ne sa klupe/tribina i sa managera) zna koliko je lakse igrati kada imas 5 igraca u sredini(milan) nego sa tri(Barcelona). Drugo, neosporno Barcelona igra daleko lepse za oko nego ta gerijatrija sa severa Italije. Barcelona napada i ima posed lopte dok milan igra na kontre i prekid. Trece, u cetvorogodisnjem ciklusu Barcelona ima dve titule sampiona Spanije i dva druga mesta, Ligu Sampiona kao i mnogo zapazeniji ucinak u domacem Kupu nego milan. Ako se ukljuci zdrav razum i analiziraju ove tri osnovne cinjenice, dolazimo do zakljucka da ono sto igra Barcelona se zove slozen rad a ono sto ‘igra’ milan se zove prost rad. E ovo je kljucni detalj za svaku raspravu i vi sto ste u tripu da se razumete u nesto treba prvo ove osnovne stvari da savladate pa tek onda mi da pricamo o necemu drugom.

Moj je akcenat iskljucivo bio na ovogodisnjem timu milana. Sa druge strane imamo potezanje nekih istorijskih cinjenica koje nemaju ama bas nikakve veze sa mojom analizom koja je za rezultat dala konstataciju kako je milan sve samo ne najbolji tim u proslogodisnjem takmicenju Lige Sampiona. Kao sto rekoh, za onoga ko hoce da vidi sve je jasno. Kvalitet protivnika je bio skroman(mozemo ovde da udjemo i u UEFA koeficijente ako treba) i kriterijum u finalu(kao i u knockout fazi) je isao iskljucivo u korist milana. Sudija je slobodan da uspostavi taj kriterijum ali je pravo pitanje na osnovu cega se on odlucio da takav jedan kriterijum sprovede. Cinjenica da je milan sponzorisan i da reklamiraju jednu kockarnicu moze da nam kaze dosta toga. Izjava da u Evropi nema namestanja je odraz skromne inteligencije i nema potrebe da dalje to komentarisem. Jos bih samo dodao da je milan protiv tih slabasnih protivnika pokazao ama bas nista, vecina golova je dosla posle kontre/polukontre i prekida. Jedino paznje vredno je prvo poluvreme protiv povredama oslabljenog i pomalo umornog Manutd. Za razliku od milana, Manutd je igrao i domace prvenstvo kao i one engleske kupove dok je milan ostvario vrlo skroman ucinak u istim i jedino takmicenje koje su igrali ‘punom snagom’ je bila Liga Sampiona. Ispostavilo se da uz pomoc zreba i arbitara I nisu bas morali preterano ni tu da se trude.

Za ove ‘istoricare’ sto spocitavaju nesto Juventusu po pitanju proslogodisnje relegacije, niste se setili da pomenete 1980 kada su milan i Lazio bili izbaceni iz elitnog drustva zbog malverzacija. Tuzno je bilo gledati jednog Moggi-a koji je toliko dao fudbalu i koji je kroz Juventus stvorio tolike igrace, slomljenog srca jer je sve izmanipulisano na najgori moguci nacin. Izvrsena je zamena teza, zbog jedne utakmice protiv Sampdorije gde komesar moli sudiju da otvori oci ispada da su svi igraci i rukovodstvo svesno vrsili pritisak I da je svaka utakmica bila drasticno pozvana u korist Juventusa. A sve smo videli na terenu i to niko ne moze da izbrise. Ponajmanje onaj licemer berlusconi i onaj mediokritet morati. Sama cinjenica da navijate za ‘igru’ kakvu ‘igra’ Milan, pokazuje koliko zapravo znate o fudbalu i kakvi ste kao ljudi i koliko znate o talentu i kreativnosti. Vrlo malo. Za kraj bih preporucio pojedincima da se vise posvete poslu(koji toboz imaju, bas me zanima jel u pitanju kladionica il salter za sladoled) i pre svega da dobro slusaju kad neko ko se zaista razume prica o igri fudbalskoj. Ima tu puno toga jos da se nauci.

Milanista

pre 16 godina

Objavicete bar ovo ako ste fer! Forza Milan, "pusti" Anjelija na miru, dosta je sto smo mu i ovoliko paznje posvetili a nije zasluzio! Da je B92 objavila ono sto sam sinoc napisao (a bilo je toga dosta) decko bi se rasplakao... Mozda su to i oni imali na umu:)) Drago mi je sto takvi navijaju za Juventus, daj Boze da ih izbace u beton-ligu i da tamo tavore dugi niz godina jer i nedavno su necastivi fudbalski radnici iz Torina namestili poslednju tekmu u Seriji B! To su sad mogli da urade na mala vrata jer nema sanse da tako (ipak) veliki i klub sa bogatom tradicijom kazne za istu stvar jos dugi niz godina! Milan, Milan, solo con te...

Milanista

pre 16 godina

Umalo da zaboravim, indikativno je da se ovde radilo o (ne)mogucem transferu jednog igraca iz Milana u Real Madrid a povodom te vesti pocele su da se javljaju simpatizeri drugih timova-fudbalske sveznalice koje su popile svu pamet ovog sveta! Ja nisam potencirao onu nepravdu u 1/2 finalu sa Barsom jer sam se prvi put javio pre neki dan ali mi je neobicno drago da to ljudi ne zaboravljaju! Forza Milan, Anjeli misli da ja radim kao sladoledzija?! Za koji si ukus raspolozen, imam sve sto mozes da zamislis a i cena je najpovoljnija u kraju:)) P.S. Svasta se ovde moze procitati, najvaznije je sacuvati zdrav razum!

Jovana

pre 16 godina

Gazda Agnelli,Milan se pise velikim slovom!Najvećim!Barselona?Ako već igra najbolji i najlepši fudbal,zašto nije osvojila Ligu šampiona?i molim te,ako ne vidiš lepotu u igri Milana,stavi cvikere...A i to ne može svako da vidi, samo počašćeni!!!cmOk za sve Milaneze:)

Milanista

pre 16 godina

Anjeli, ne treba biti rocket scientist da se shvati da sam promenio nick jer se ovde pojavljuju samo 3-4 osobe koje konstantno pisu na zadatu "temu"! Promenio sam ga jer sam objavio 3,4 komentara pod starim imenom koji nisu objavljeni pa pomislih da promenim taktiku! Meni je simpaticno kako si se ti prvo javio da branis Inter, pa nas zatim bockao Juveovom sesticom da bi na kraju zavrsio kao Barsin portparol! Ipak, ocigledno je da poznajes fudbalsku igru bez obzira da li je to poznavanje plod treninga, pomnog pracenja utakmica ili citanja fudbalskih udzbenika, verovatno i svega toga zajedno! Rezultat toga je evidentno tvoja fanaticna zelja da razmenis argumente sa neistomisljenicima ali je pomalo greh sto u tom nadmudrivanju gubis na konciznosti i polako ali sigurno odlutas u digresiju zacinjenu omalovazavanjem drugih! Ne znam odakle ti pomisao da se meni ne dopada kako Barsa igra, naprotiv njena igra jeste slozena i najlepsa za oko na svetu, zato i hocemo da vam ukrademo "alfu i omegu tima"! Na stranu sto se ne slazem sa tobom da Barselona igra sa 3 na sredini, bas me cudi ta izjava od tebe jer s obzirom kakve si cinjenice izlagao one dolaze u kontradikciju sa tom konstatacijom! Ronaldinjo nije klasican napadac nego poluspic koji ima poprilican, da ne kazem ogroman radijus kretanja i kao takav se ubacuje u napad iz 2-og plana zajedno sa Mesijem vrseci rotaciju sa njim i po nekoliko puta na jednoj tekmi! Kad ne volis Gatuza, verovatno ciljas da nije profil jednog Cavija, Van Bomela, Tijaga Mote pa i Edmilsona koji su sposobni i da kvare igru i da osmisle akciju i to je ok. Ali cak ni ti ne mozes da poreknes da decko ima srce i poztrvovanost zbog koji bi ga u timu pozeleo svaki trener! Milan nema kontinuitet u prvenstvu zato sto ne obnavlja igracki pogon svake sezone kao Inter, Man Utd, Barca, Celzi, Juve, Real... I to je ono sto mene nervira kao njihovog navijaca zajedno sa neretko losim vodjenjem utakmice od strane Karlita! Setices se da mu je i Berluskoni svojevremeno pretio otkazom ako ne krene sa dva napadaca ali su rezultati to bacili u 2-gi plan! Njegove izmene i defanzivna orijentacija u svakoj iole vaznoj tekmi ne prilice takvom klubu!

R E A L

pre 16 godina

A sto se tice njihovih priprema prvo idu sad u Nemacku da igraju protiv Hanovera,a zatim u Moskvu da igraju mini turnir protiv Lokomotive,PSV-a i Milana!!!

dunja

pre 16 godina

ja jednostavno ne vjerujem sta se ovde pise bre,ali ovaj komentar u vezi barce da je prije dvije godine osvojila ligu 'prvaka zbog sudenja me jako dobro nasmijalo,pa dijete moje drago ako je netko te godine igrao nogomet za publiku i ako je netko zsluzio da osvoji ligu prvaka onda je to definitvno barca,nije mi jasno zasto uopce to i spominje pa barca je osvjila ligu prvaka bez poraza,najvise golova zabila i uz arsenal najmanje primila golova,sramota tko sve tu daje komentare

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Dunja, u moju kompetenciju nemoj da sumnjas; da ne treba mozda da ti urucim i buket cveta i bombonjeru zato sto je Barsa igrala najlepsi fudbal?! Pa ne pobedjuje uvek bolji (ili atraktivniji) tako da ne bi Barsa ni pobedila tu tekmu vec izgubila od nas i uslo bi se u produzetke! To je ta "serija" bez poraza thanks to Markus Merk! Fredi, a jel' se ti secas onih 0-6 od pre par godina? A nase koreografije slike "Vrisak", ni toga? Steta! Daj bre, poceli ste prvenstvo sa +8 u odnosu na nas tako mi svesno nismo dovodili pojacanja prosle godine zbog toga! Zamisli da ste i takav zicer propustili?! E, to sto nam se "omaklo" da osvojimo LS, sta ces:))

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli odgovoricu ti na svaki pasus,da ti stavim do znanja koliko grijesis!Vidi se da si pametan,ali i nerealan!Posto kazes da smo u zabludi,reci nam,molim te,koji je tim u poslednjih 5 godina imao najbolje rezultate sto se tice evropskih takmicenja?
Ponisten je cisti gol Shevchenka protiv Barselone,i ta kap koju ti spominjes,odvela je Barsu u finale!Da li bi da je ponisten gol Guily-a na San Siru bio jedna kap?Mislim da za tebe ne bi,a i za mnoge koji tako razmisljaju kao ti!
Kazes da su postojale neke sumljive odluke protiv Celtika i Bajerna!Pa gledas li ti fudbal uopste?Nadam se da ga ne gledas samo kad treba Milan da nagrdjujes!Necemo sad analizirat sve utakmice,jer bi se zapanjio kad bi vidio koliko sudije grijese!Ako je ko ove godine ostecen,onda je to bas Milan(znamo i zbog cega)!Ako budes citao ovo sigurno ces pomislit zbog namjestanja utakmica proslih sezona!Da su ih toliko namjestali kao sto se pricalo,ne bi se ni oni kao ni Juventus spasio ispadanja!A nadam se i da znas da nema kluba koji nije namjestio bar jednu utakmicu(ne mora se otkrit da bi se znalo)!U Italiji je Milanu ponisteno najmanje 10 golova,cistih!
Sad za navlacenje!Nema ekipe koja bi se otvorila protiv istog kluba od kojeg u blizoj proslosti izgubila finale onako kao sto je prije dvije godine izgubio Milan od Liverpoola!U finalu si igrali klubovi koji su do tada imali 6+5 titula lige sampiona!Mislim da se to u kupu uefa nikad nije dogodilo!A isti taj ’’Kup Uefa’’ nije mogao osvojit neki velikan poput Intera ili Barselone,jer takav kup-cic nije bio vazan za takve timove!Ne znam stvarno sto su dovodili onakve igrace!Milan je vodio protiv Manutd 2:1 na Old Trafordu dok se nisu povrijedili Maldini i Gattuso(Gattuso je igrao revans povrijedjen a Maldini je bio na klupi),a inace da nisu primili golove u zadnjem minutu i protiv Mancastera i Bajerna,utakmica bi bila gotova u prvih 90 min!(toliko od toga sto su imali srece)!Sto se tice zrijeba,mislim da je bio dosta pravedan!Svi znamo da je Milan isao kroz kvalifikacije i ako se tome nijesu nadali!Ako si informisan,sa ljetovanja su dovedeni da igraju protiv Crvene Zvezde,bez ikakvih priprema,bez icega!Je li po tebi bilo pravedno(Mrznju na stranu)!
Gol Liverpoola je bio iz ofsajda!To je nesporno,ali ruku na srce zaskuzili su ga borbenoscu!
Barsa je neosporno dobar klub,uz Milan najbolji na svijetu!Ligu Sampiona su prosle godine zasluzeno osvojili!Necemo se lagat!Sjecas li se mozda poraza Barselone ove sezone u kljucnim uakmicama?Kako su igrali Internacionalni kup?Kup Spanije(4:0.Getafe)?Ligu Spanije?(preokreti u zadnjim minutima,vodi pa gubi!Mislim da ni jedan klub koji je programiran za velike trofeje to ne bi dozvolio)U ligi Sampiona su stvarno bili bolji od Liverpoola!
Koga je Milan pobijedio u gostima?Pa ne stize se tako lako do finala 3 puta u 5 godina!Kojem se to klubu desilo u blizoj proslosti!U poslednjih 20 godina 9 puta!To ne moze bilo ko!Tu ne moze pomoci ni sama sreca!Moraju se pobjedjivati klubovi!Nadam se da se slazes!Opet mrznju na stranu!
Bajern i Celtik su kukali sto su osteceni?Ada zar su trebali slavit poraz?Ko god izgubi trazi opravdanje!Bio sam na utakmici protiv Celtika i da znas da je po zavrsetku,5 minuta trajao aplauz navijaca Celtika ,upucenih igracima Milana za fer igru (i kameni bi se najezio!Zao mi je to to narod nije mogao da vidi)
Ako su ti usi tolike da mozes da se pokrijes s njima,onda stvarno izgledas smijesno!Da je Barselona ili bilo koji klub za koji navijas osvojio ligu sampiona onako kako je Milan osvojio korstio bi takve usi da letis od srece i sigurno ne bi cutao!
Za sestice!Pa prije ce se narod sjecat sestice protiv Intera nego bilo kojeg drugog rezultata!Nisi bio na derbije Milana i Intera tako da ne znas kako se takve stvari pamte!(Npr. Real izgubi prije 3-4 godine od Majorke 5:0,dobije ove 2:0 Barselonu i po tebi,sto ce ljudi bolje pamtiti?)
p.s. Greska u mom predhodnom komentaru,“...novine se ne igraju siframa nego ciframa...“!Pozdrav!

Lector

pre 16 godina

Nadam se da znate koji tim jedini ima oznaku kao najbolji tim veka.To naravno nije ni milan,a ni Barsa.Toliko za Bojica i za lika koji se potpisuje Forza Milan.Malo vise postovanja za KRALJEVSKI klub.

Inno Fossa

pre 16 godina

INNO FOSSA DEI LEONI
Leoni armati
stiam marciando
siam la FOSSA DEI LEONI...
dei..leon..leon..leon...
leon...leon...
siam la FOSSA DEI LEON !!!
sangue ! violenza!
FOSSA DEI LEONI !!!
Milan ! Milan ! Milan !
Pozdrav za sve Milaneze

SOUTHPARK

pre 16 godina

Zasto vise ne objavljujete komentare Berlusconija, to je najpametnija osoba koju sam upoznao! Anjeli, nisi mu ni do clanaka, veruj mi!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Slusamo ovde jedno te isto i potpuno su nepotrebni eseji da se pisu kad sve to moze jednostavno da se podvede pod ‘sta bi bilo kad bi bilo’ I ‘svaki ciga svog konja hvali’. Pritom ovaj ciga bas i ne zna puno toga o konjima pa ne vidi da mu je ljubimac ostareo i sporiji od ostalih. E bas iz tog ne znanja se dere na sva usta i trazi cenu koja mu ne dolikuje. To je sustina i to je ono sto je pravi predmet moje kritike, ovogodisnja ekipa milana ne zasluzuje ni izbliza kredit koji joj se pripisuje.

Kao ‘odgovor’ na moju kritiku, jedni te isti se potpisuju dugim nikovima i upucuju reci hvale sami sebi. Tako kao izgleda da ih ima vise. Pathetic! Tim i takvima su glavni argumenti istorijske cinjenice koje nemaju bas nikakve veze sa sadasnoscu i kao takve su irelevantne. Malo sta su rekli o samoj fudbalskoj igri. Pre svega jer ne znaju puno. Jer da znaju, uvideli bi koliko je igra koju igra Barcelona na jednom mnogo visem nivou(i fizickom i mentalnom) u odnosu na ono sto grupa igraca pod imenom milan sprovodi u delu a za rezultat daje golove koji mahom dolaze iz kontre/polukontre i prekida. Kao sto sam pomenuo u prethodnom izlaganju, vi treba prvo da savladate neke osnovne fudbalske stvari da biste bili u stanju da date kredibilnu analizu. Koliko su vam ‘komentari’ zapravo kredibilni, objasnio sam u uvodnom pasusu.

Na cinjenicu da je daleko lakse(za odbranu i vezu ponajvise) igrati sa 5 u vezi nego sa 3 i konstataciju das u velika vecina golova milana dosli kao posledica kontre/polukontre I prekida, uveo bih jedan upgrade. Jasno je i svakom fudbalskom laiku(ali izgleda ne bas svakom) da je mnogo lakse igrati kada imas vise prostora ispred sebe. Ekipa koja u tom trenutku napada ima momentum i prostor u svoju korist. Odbrana je okrenuta ledjima(naspram protivnika koji sprinta pravo napred) i treba dobro da anticipira situaciju ako misli da ne primi gol. E sad kao poredjenje, zamislite sliku gde 8 odbrambenih igraca(naspram 4-5 koji brane kontru) pokrivaju jos i manji prostor i ne moraju da se brinu o dubinskom pasu iza ledja jer stoje na ivici sesnaesterca. Svaki od tih 8 ima svoj kvadrat koji pokriva i u podvarijanti(Chelsea, liverpool…) se ide na udvajanje pa cak i utrajanje(nadam se da je ovo pravi izraz) jednog igraca(citaj: Ronaldinho). Ako sad ukljucimo zdrav razum u sve ovo, dolazimo do zakljucka da je drugi nacin daleko tezi za probiti i kao takav daje vecu kvalitativnu vrednost timu koji se protiv takvog jednog sistema bori u kontinuitetu i sa rezultatima. Jos jedan mali detalj, svako od fudbalskog talenta mora da izrazi zgrazavanje nad jednim Gatuzom koji je odlika primitivnosti i kao takav odslikava u najboljem svetlu ono sto se zove fizikalac.

Svi vi kad savladate ovako neke osnovne stvari i naucite da razdvojite bitne od irelevantnih(nebitnih) cinjenica, onda tek da se vase misljenje vrednuje. Do tada, svakome ko zna sta je prava vrednost jasno je da je vrednost vaseg komentara nulta! I nije samo u pitanju razumevanje fudbalskih stvari vec i nekih osnovnih ljudskih kategorija. Olako se upotrebljava rec mrznja i njoj slicne. Licno, nisam sposoban da mrzim a niti sam rodjen i odrastao niti imam znacajnu investiciju u Torinu/Barceloni da bih bio subjektivan. Radi se o jednoj posve normalnoj stvari a to je da meni smeta kada vidim da se necemu pridaje credit koji ne zasluzuje. Simple as that. Problem je sto mnogi to ne mogu da razumeju(ili nece da vide) i moja sledeca izjava da Messi-ev gol rukom nisam primio sa odobravanjem, moze da bude samo maliciozno propracena od istih. Isti takvi ne razumeju da u modernom fudbalu za vecinu timova moze da se kaze da ‘igraju koliko im protivnik dozvoli’. Ako ovome pridodamo i rezultate(a jos vaznije i igre) ManUtd na gostujucim terenima, slika postaje jasnija. Padose mi napamet sad jos dve izreke, ‘riba smrdi od glave’ i ‘i corava koka ubode zrno’.

Svako je slobodan da navija za koga hoce iz kojih god razloga. Prvi cu da pozdravim ovo kao jednu od tekovina demokratije. Ono sa cim imam problem su medjutim ostrascene izjave pojedinaca koji se sluze poluistinama. Dal iz neznanja il malicioznosti, u to necu da ulazim. Koliko je Juventus pridavao znacaja Evropskim takmicenjima kroz istoriju, pokazuje nam detalj kada je pokojni Giovanni Agnelli posle tragedije na Hejselu doneo odluku da ekipa vise nikad ne zaigra u Evropi. Zasto je tu odluku promenio, ostaje misterija i danas. Zidane je svedocio kako su igraci svesno koristili creatine monohydrate koji je jedan od osnovnih suplementa i potpuno bezbedan. Evo i da naucite nesto novo, creatine se nalazi u namirnicama koje jedemo svaki dan(poput mesa) ali u nedevoljnim kolicinama da bi profesionalnim sportistima(kakav je Zidane) omogucio stvaranje dodatne energije prirodnim putem kroz ATP molekul.

Dakle ostavimo istoriju istoricarima i dajte da naucimo nesto novo o fudbalu, za pocetak predlazem da pogledate onaj detalj sa San Sira prosle godine kada je Ronaldinho potkopao loptu i prebacio Pirla pored leve aut linije a jos I bolje onda kad je podelio onu prelepu loptu I Giuly-eva realizacija posle toga. U tom jednom segmentu vam je sublimirano maltene sve.

bojic

pre 16 godina

Samo vi dovodite koga hocete.Ali nikada necete realovci da budete ni do kolena MOCNOJ BARSI.Ovaj drim tim BARSE ima da vas oduva kao nikad.Samo je BARSA VISE OD KLUBA

forza_milan_1899

pre 16 godina

Da li vi slusate sebe sta izjavljujete?!
Kaka ce sigurno sledece godine igrati za nas tim,pa tp je totalno nemoguce,pa da je hteo presao bi odmah sada,a i sam je izjavio da je njegova buducnost vezana za najveci i najjaci klub na svetu,i da hoce da postane njego simbol!
Samo vi iz Reala sanjajte da cete dovesti najboljeg igraca na svetu!
Vi jedino Robena i mozete da dovedete,koji nema veze sa fudbalom!
A Kaka je izjavio da ce u Realu igrati 2012. godine kada mu istekne ugovor sa Milanom,jedino ako oni odluce da im vise netreba!
A Kalderonu je bolje da odmah da ostavku,jer Kaku nece nikada dovesti u Real!

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

Shaft

pre 16 godina

Marca je objavila vijest, koju je prenio i Eurosport da je Real za Kaku ponudio 90 miliona eura. Ovo je velika ponuda, i ako je tacna, mislim da postoji dobra sansa da Kaka predje u Real. Ako ipak najvise voli Milan, nijedna ponuda nece privoliti Kaku da igra za Real. Nadam se da ce Real uspjeti da dovede Kaku jer takav igrac nedostaje da Real ima strasnu ekipu.

Pozdrav za sve Madridiste

Andrei

pre 16 godina

Pozdrav za sve navijace Milana, pogotovo za mog prethodnika koji je, kao i ja, nasao za shodno da se oglasi povodom ovog bahatog saopstenja predsednika "kraljevskog kluba" pritom veoma neutemeljenog! Sta to treba da se desi pa da Kaka, vec sada simbol Milana, predje iz kluba sa dushom u nabedjene milijardere ciji navijaci posle 2 utakmice bez pobede svom treneru "otpozdravljaju" maramicama:)) Ali, kako je sve relativno u zivotu, moram priznati da se nimalo ne slazem da Roben nema veze sa fudbalom! I Milanu bi bas takav dobro dosao uz jednog odrambenog pored Neste i jaku klupu!

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Za svakoga ko ima oci i ko hoce da vidi, sve je jasno. I sve ove devojcice sto ovde nedeljama unazad prduckaju to ne mogu da promene. A i nema ih bas puno i nemaju Bog zna sta da kazu izuzev kako je milan(malim slovom sa razlogom) najveci i najbolji klub na svetu. Takvu jednu izjavu moze da da osoba koja zna malo o fudbalu. Kao sto rekoh u prethodnom izlaganju, mnogi zive u zabludi po pitanju kompetencije. Dobro je imati samopuzdanje ali potkrepljeno necim. Svedoci smo da je istina posve drugacija odnosno da ovde pojedinci zive u zabludi.

Prvo, svako ko je fudbal ucio kroz treninge i takmicarske utamice(a ne sa klupe/tribina i sa managera) zna koliko je lakse igrati kada imas 5 igraca u sredini(milan) nego sa tri(Barcelona). Drugo, neosporno Barcelona igra daleko lepse za oko nego ta gerijatrija sa severa Italije. Barcelona napada i ima posed lopte dok milan igra na kontre i prekid. Trece, u cetvorogodisnjem ciklusu Barcelona ima dve titule sampiona Spanije i dva druga mesta, Ligu Sampiona kao i mnogo zapazeniji ucinak u domacem Kupu nego milan. Ako se ukljuci zdrav razum i analiziraju ove tri osnovne cinjenice, dolazimo do zakljucka da ono sto igra Barcelona se zove slozen rad a ono sto ‘igra’ milan se zove prost rad. E ovo je kljucni detalj za svaku raspravu i vi sto ste u tripu da se razumete u nesto treba prvo ove osnovne stvari da savladate pa tek onda mi da pricamo o necemu drugom.

Moj je akcenat iskljucivo bio na ovogodisnjem timu milana. Sa druge strane imamo potezanje nekih istorijskih cinjenica koje nemaju ama bas nikakve veze sa mojom analizom koja je za rezultat dala konstataciju kako je milan sve samo ne najbolji tim u proslogodisnjem takmicenju Lige Sampiona. Kao sto rekoh, za onoga ko hoce da vidi sve je jasno. Kvalitet protivnika je bio skroman(mozemo ovde da udjemo i u UEFA koeficijente ako treba) i kriterijum u finalu(kao i u knockout fazi) je isao iskljucivo u korist milana. Sudija je slobodan da uspostavi taj kriterijum ali je pravo pitanje na osnovu cega se on odlucio da takav jedan kriterijum sprovede. Cinjenica da je milan sponzorisan i da reklamiraju jednu kockarnicu moze da nam kaze dosta toga. Izjava da u Evropi nema namestanja je odraz skromne inteligencije i nema potrebe da dalje to komentarisem. Jos bih samo dodao da je milan protiv tih slabasnih protivnika pokazao ama bas nista, vecina golova je dosla posle kontre/polukontre i prekida. Jedino paznje vredno je prvo poluvreme protiv povredama oslabljenog i pomalo umornog Manutd. Za razliku od milana, Manutd je igrao i domace prvenstvo kao i one engleske kupove dok je milan ostvario vrlo skroman ucinak u istim i jedino takmicenje koje su igrali ‘punom snagom’ je bila Liga Sampiona. Ispostavilo se da uz pomoc zreba i arbitara I nisu bas morali preterano ni tu da se trude.

Za ove ‘istoricare’ sto spocitavaju nesto Juventusu po pitanju proslogodisnje relegacije, niste se setili da pomenete 1980 kada su milan i Lazio bili izbaceni iz elitnog drustva zbog malverzacija. Tuzno je bilo gledati jednog Moggi-a koji je toliko dao fudbalu i koji je kroz Juventus stvorio tolike igrace, slomljenog srca jer je sve izmanipulisano na najgori moguci nacin. Izvrsena je zamena teza, zbog jedne utakmice protiv Sampdorije gde komesar moli sudiju da otvori oci ispada da su svi igraci i rukovodstvo svesno vrsili pritisak I da je svaka utakmica bila drasticno pozvana u korist Juventusa. A sve smo videli na terenu i to niko ne moze da izbrise. Ponajmanje onaj licemer berlusconi i onaj mediokritet morati. Sama cinjenica da navijate za ‘igru’ kakvu ‘igra’ Milan, pokazuje koliko zapravo znate o fudbalu i kakvi ste kao ljudi i koliko znate o talentu i kreativnosti. Vrlo malo. Za kraj bih preporucio pojedincima da se vise posvete poslu(koji toboz imaju, bas me zanima jel u pitanju kladionica il salter za sladoled) i pre svega da dobro slusaju kad neko ko se zaista razume prica o igri fudbalskoj. Ima tu puno toga jos da se nauci.

Arsenal fan

pre 16 godina

Kako su dosadni ovi iz reala , zapeli su evo 2 godine za 3 ista igraca. Ako nece da predju onda neka predju na neke druge. Svako ljeto oce da uzmu fabregasa , a sto ga nisu doveli dok niko nije cuo za njega nego dovode samo gotove igrace. I kaku su mogli dovest za 5 miliona prije nego sto je dosao u milan ali oni samo dopvode velika imena ...

Dejan

pre 16 godina

@Nikola,
Mozda u prethodnoj ili u prethodne 2-3 sezone nije bio jaci Calcio od Ligue 1,ali za sledecu sezonu se nikako ne bih slozio.Istina je da je italijanski klupski fudbal prethodnih godina bio u padu jer su ti zabari namazani lopovi i prevaranti i da je nekoliko velikih klubova bilo u velikoj krizi...Tu,pre svih,mislim na Fiorentinu,Napoli,Lazio,Juve prosle sezone...Pa i na Romu,koja nije mogla da se sastavi dok nisu doveli Spaletija...Da,zaboravih Torino,obratite paznju na njih sledece sezone...Svi ti klubovi su se sada stabilizovali,sta vise,prilicno su jaki(Fiorentina,Lazio,da ne pricam o Romi)...Sa druge strane,francuska liga jeste cvrsta i ujednacena,ali taj Lion toliko odskace od ostalih...I jedino Lion pravi rezultate u Evropi...Sto se Tosica tice-dobar igrac,ma sta ko govorio,to je dokazao i u Holandiji na EP.Uostalom,cak ni u zapadnoj Evropi nemaju viska para pa da ih bacaju na neke indijance...Mada,dodje mi progutam svoje reci kada se setim kako je Zvezda izula Briza i Sportinga za svoj napadacki tandem...

Freddy Kruger

pre 16 godina

@ forza_milan_1899
Jel uzimate skudeto isto kao i 2006/07kad ste bili na -35 boda iza najaceg i najkvalitetnijeg tima iz Italije ? nemoj da si smesan molim te ....

Stevan

pre 16 godina

Sta vi mislite da date 90 miliona za Kaku to nije normalno a kada ga budete prodavali ima da vam daju 50 miliona mozete bre da uzmete Kvarezmu, Rikelmea i Kristiana Ronalda za 90 miliona.

forza_milan_1899

pre 16 godina

Gazda Agnelli,pa ako Barsa igra najlepsi fudbal ti mora da nevidis dobro!
Nekazem da Milan igra mnogo lep fudbal,ali Barsa igra skroz smaracki fudbal,lopta od Valdeza,preko Pujola pa do Deka(ili bilo kog iz veznog reda)putuje 10 min,i gde je tu lep fudbal,defanzivni igraci i golman se medjusobno dobacuju 10 min,i sve tako u krug,a i kada lopta predje centar,odmah se vraca pozadi,i tako celu utakmicu,i gde je tu lep fudbal?
A i golove sto dajete,i oni su smesni(osim nekih Ronaldinjovih i Mesijevih)!
Toliko o lepom fudbalu Barse!
Vi neforsirate lep fudbal,nego pas igru na svojoj polovini,pa ako neka lopta predje na protivnicku stranu,baci Ronaldinju!

A sto se tice Milana,Barselona ili bilo koji drugi klub u Evropi(osim Reala),nemoze da se poredi sa Milanom,jer Milanovih sedam Liga Sampiona je mnogo vrednije od Barsnih osvojenih Kupova Katalonije!
A i ove sezone ste bas bili uverljivi,osvojili neverovatni kup Katalonije,a Milan Ligu Sampiona!
Sada ces verovatno reci,kad je Barsa uzela ligu Sampiona,Milan nista nije uzeo(mozda kup Berluskoni),pa svi znaju kako je Barsa tada prosla,da nije ponisten cist gol Sevcenku,sve bi bilo drugacije!
I za kraj,kada Barsa bude osvojila sedam Ligi Sampiona,tek tada ces moci da poredis Barsu sa najvecim i najjaci klubom na svetu!


Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

R E A L

pre 16 godina

A sto se tice njihovih priprema prvo idu sad u Nemacku da igraju protiv Hanovera,a zatim u Moskvu da igraju mini turnir protiv Lokomotive,PSV-a i Milana!!!

denis

pre 16 godina

Ljudi, da se ne varamo, bice Real vrlo jak i bez Kake. Samo ako im stigne Roben i onaj mali Holandjanin Drente, bice jaki po krilima samo tako. S jedne strane Robinjo, s druge recimo Roben, ma idi, bice oni poprilicno opasni. Ali ja bih skrenuo paznju na Atletiko ove sezone. Stigao Simao iz Benfike, svakog trenutka ce i Reyes iz Reala(Arsenala), a tu je i Forlan. Mislim da ce i Atletiko ove sezone igrati daleko ozbiljniju ulogu u Primeri.

forza_milan_1899

pre 16 godina

Andrei,nisam bukvalno mislio da Roben nema veze sa fudbalom,ali nikako nemoze da se poredi sa najboljim igracem i majstorom fudbala Kakom!
Slazem se sa tobeom da je Milanu pod hitno potreban jedan dobar defanzivni igrac,ako ne cak i dva?!

Sledece sezone pred najvecim i najjacim klubom na svetu ima da padne i ,,drim tim´´ Barse i kraljevski Real...ka novoj tituli Lige Sampiona!
A skudeto,to je opusteno...

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg tima na svetu!

gz

pre 16 godina

Robena će dovesti,u to sam siguran,i to u narednih destetak dana.Fabregasa će teško dovesti,ove godine sigurno ne.Dok od Kake nema ništa ni ove sezone a ni narednih!!

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

U pravu je Arsenal fan kad kaze da Madridisti dovode samo zvucna imena, vec afirmisana u drugim klubovima. Koliko bi samo ustedeli kad bi te iste igrace dovodili sa 17,18 godina?! Zato sam i rekao da su nabedjeni milijarderi, sto i nije neka novost/mudrost:) Mislim da je za takvo ponasanje presudan komercijalni momenat jer kad navijaci vide da klub trosi brdo love na pojacanja odmah nastupi jagma za dresovima + reklame i eto ti upetostrucene investicije! A Arsen Venger bi mogao da dodje u Milan kad mu dosadi u Londonu (a i red bi bio posle 10 godina, jer Fergija nikad nece stici); kakav nos taj covek ima da neke anonimuse lansira u zvezde, to je strasno! Arsen Venger IN, Karlo Anceloti OUT!!! P.S. Barselona je pretprosle sezone osvojila LS na nevidjenu gurku od strane sudija- setite se 2 nedosudjena penala za Benfiku, ponistenog gola Sevcenka glavom, gola iz ofsajda u finalu?! Sve je to ista spanska boranija:))

Frey

pre 16 godina

"Klub ima dovoljno novca za angažovanje velikh zvezda. Pre nekoliko meseci Real je bio blizu dogovora sa Portugalcem Kristijanom Ronaldom, a sada se fokusirao na dovođenje Brazilca Kake"
Ne znam sada sta tacno znaci BLIZU DOGOVORA. To Kalderonu vjerovatno znaci da Real poslalje ponudu a klub odbije, pa oni opet ponudu pa klub odbije i opet i opet... Znaci blizu si dogovora sa svima njima, posaljes ponudu a oni te odbiju. BRAVO!

dunja

pre 16 godina

ja jednostavno ne vjerujem sta se ovde pise bre,ali ovaj komentar u vezi barce da je prije dvije godine osvojila ligu 'prvaka zbog sudenja me jako dobro nasmijalo,pa dijete moje drago ako je netko te godine igrao nogomet za publiku i ako je netko zsluzio da osvoji ligu prvaka onda je to definitvno barca,nije mi jasno zasto uopce to i spominje pa barca je osvjila ligu prvaka bez poraza,najvise golova zabila i uz arsenal najmanje primila golova,sramota tko sve tu daje komentare

Milos

pre 16 godina

Ljudi necemo se sjekirati!Berlusconi je izjavio da nema tih para za koje bi pustio Kaku!Sam Kaka je izjavio da bi ostao u Milanu do kraja karijere,pod uslovom da klub zeli da ga zadrzi!
Milan mora da ima lidera ekipe,kao sto je bio Shevchenko!Zeznuli su se sto su ga pustili da ode i takvu gresku nece sigurno napraviti opet!Te spanske novine izmisljaju i igraju se sa nekim siframa u nadi da ce pronaci odgovarajucu,da bi tek onda stupio Real sa pravom ponudom!Real nece kupiti Robena,jer Murinjo ima velike planove s njim(a iako ga kupi neka mu je srecan),za Fabregasa ne vjerujem da ce sad otic iz Arsenala,pogotovo sad kad su ostali bez Hanry-a!A Calderon se drzi Kake,kako bi ostao duze na celu Reala!Da im je ostao Capelo nesto bi i napravili ove sezone,mozda,a sa novim trenerom zadesice ih isto sto im se desavalo proslih sezonea!Milan ne mora dovesti nikoga!Uz Ronalda ce osvojiti,najmanje,ligu sampiona,opet!Pozdrav za sve navijace Milana!(p.s. Nadam se da ce Kaka dobit zasluzenu nagradu za vjernost Milanu)

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Dunja, u moju kompetenciju nemoj da sumnjas; da ne treba mozda da ti urucim i buket cveta i bombonjeru zato sto je Barsa igrala najlepsi fudbal?! Pa ne pobedjuje uvek bolji (ili atraktivniji) tako da ne bi Barsa ni pobedila tu tekmu vec izgubila od nas i uslo bi se u produzetke! To je ta "serija" bez poraza thanks to Markus Merk! Fredi, a jel' se ti secas onih 0-6 od pre par godina? A nase koreografije slike "Vrisak", ni toga? Steta! Daj bre, poceli ste prvenstvo sa +8 u odnosu na nas tako mi svesno nismo dovodili pojacanja prosle godine zbog toga! Zamisli da ste i takav zicer propustili?! E, to sto nam se "omaklo" da osvojimo LS, sta ces:))

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Koliko je ko kompetentan lako je oceniti na osnovu 'komentara' koje pisu. Svedoci smo da je sve vise onih koji zive u zabludi da znaju nesto, medjutim to je ipak ponajvise njihov problem i ne treba previse pridavati znacaja tako nekim nazovi komentarima koji odisu jednostranoscu i zavidnoscu a ponajmanje tu ima fudbalskog znanja.

Po onoj narodnoj, 'ko o cemu, baba o ustipcima' tako i ovde vec nedeljama unazad se stalno spominje taj jedan sumnjivo ponisten gol milanu. Ne sporim da je Milan ostecen al to je samo kap jedna. Sa druge strane setimo se svih onih sumnjivih odluka u korist milana protiv Bayerna i Celtica, navlacenje u finalu za milan a o zrebu i da ne pricam. Ko da su igrali Kup Uefa a ne ligu sampiona. Pritom, od igre su prikazali nista, jedino ono poluvreme protiv povredama oslabljenog Manutd. Jasno je svima o cemu se ovde radi.

Da li je bio ofsajd u finalu i to je diskutabilno. Koliko su 'komentari' jednostrani pokazuje cinjenica da se niko nije setio da spomene sto je Barci ponisten cist gol u prvom poluvremenu kad je svirao sudija faul a trebao je da pusti prednost jer je bilo ocigledno da ce Guily prvi stici do lopte. Gol u tom trenutku menja utakmicu drasticno. Kako ovoga niko da se seti. Dalje, Barca je pobedila ekipe kao sto su Chelsea, milan, Benfica, Werder i to sve u gostima. Koga je milan pobedio u gostima? Jos je veca sramota kada se zna protiv kakvih ste smesnih ekipa igrali. AEK, Lille, Anderlecht, Celtic, Bayern(nikad gori, 4ti u bundes ligi), liverpool(i oni nisu videli vrh tabele). Izmisljaju se neki penali za Benficu koja nije dala niti jedan gol u obe tekme a Barca ih oduvala igrom a ne kontra napadima. Bolje pogledajte u svoje dvoriste koliko su Celtic i Bayern kukali da su osteceni i kakve ste golove dali u finalu, ono svako da se postidi. I ajd uzeli titulu i da im se cestita iz pristojnosti al nacin na koji su uzeli, pa ja bi se pokrio usima i cutao bi. Kad ono ove devojcice se rasprdele onoliko, milan ovo milan ono, to nam pokazuje na kom ste ustvari nivou. Vrlo niskom.

Vidim spominju se neke sestice isto. Niko da spomene kada je La Vecchia Signora dala 6 komada na San Siru, to niko da se seti. Sve u svemu, liga je pravi pokazatelj kvaliteta jer ekipa treba da je konstantna a ovo liga sampiona gde se igra nokaut pa mozes da se zakucas nazad pa na kontre, to i nije neki pokazatelj kvaliteta. Kad vidim kakve sve ekipe stigose do finala zadnjih nekoliko godina, muka me uhvati.

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli odgovoricu ti na svaki pasus,da ti stavim do znanja koliko grijesis!Vidi se da si pametan,ali i nerealan!Posto kazes da smo u zabludi,reci nam,molim te,koji je tim u poslednjih 5 godina imao najbolje rezultate sto se tice evropskih takmicenja?
Ponisten je cisti gol Shevchenka protiv Barselone,i ta kap koju ti spominjes,odvela je Barsu u finale!Da li bi da je ponisten gol Guily-a na San Siru bio jedna kap?Mislim da za tebe ne bi,a i za mnoge koji tako razmisljaju kao ti!
Kazes da su postojale neke sumljive odluke protiv Celtika i Bajerna!Pa gledas li ti fudbal uopste?Nadam se da ga ne gledas samo kad treba Milan da nagrdjujes!Necemo sad analizirat sve utakmice,jer bi se zapanjio kad bi vidio koliko sudije grijese!Ako je ko ove godine ostecen,onda je to bas Milan(znamo i zbog cega)!Ako budes citao ovo sigurno ces pomislit zbog namjestanja utakmica proslih sezona!Da su ih toliko namjestali kao sto se pricalo,ne bi se ni oni kao ni Juventus spasio ispadanja!A nadam se i da znas da nema kluba koji nije namjestio bar jednu utakmicu(ne mora se otkrit da bi se znalo)!U Italiji je Milanu ponisteno najmanje 10 golova,cistih!
Sad za navlacenje!Nema ekipe koja bi se otvorila protiv istog kluba od kojeg u blizoj proslosti izgubila finale onako kao sto je prije dvije godine izgubio Milan od Liverpoola!U finalu si igrali klubovi koji su do tada imali 6+5 titula lige sampiona!Mislim da se to u kupu uefa nikad nije dogodilo!A isti taj ’’Kup Uefa’’ nije mogao osvojit neki velikan poput Intera ili Barselone,jer takav kup-cic nije bio vazan za takve timove!Ne znam stvarno sto su dovodili onakve igrace!Milan je vodio protiv Manutd 2:1 na Old Trafordu dok se nisu povrijedili Maldini i Gattuso(Gattuso je igrao revans povrijedjen a Maldini je bio na klupi),a inace da nisu primili golove u zadnjem minutu i protiv Mancastera i Bajerna,utakmica bi bila gotova u prvih 90 min!(toliko od toga sto su imali srece)!Sto se tice zrijeba,mislim da je bio dosta pravedan!Svi znamo da je Milan isao kroz kvalifikacije i ako se tome nijesu nadali!Ako si informisan,sa ljetovanja su dovedeni da igraju protiv Crvene Zvezde,bez ikakvih priprema,bez icega!Je li po tebi bilo pravedno(Mrznju na stranu)!
Gol Liverpoola je bio iz ofsajda!To je nesporno,ali ruku na srce zaskuzili su ga borbenoscu!
Barsa je neosporno dobar klub,uz Milan najbolji na svijetu!Ligu Sampiona su prosle godine zasluzeno osvojili!Necemo se lagat!Sjecas li se mozda poraza Barselone ove sezone u kljucnim uakmicama?Kako su igrali Internacionalni kup?Kup Spanije(4:0.Getafe)?Ligu Spanije?(preokreti u zadnjim minutima,vodi pa gubi!Mislim da ni jedan klub koji je programiran za velike trofeje to ne bi dozvolio)U ligi Sampiona su stvarno bili bolji od Liverpoola!
Koga je Milan pobijedio u gostima?Pa ne stize se tako lako do finala 3 puta u 5 godina!Kojem se to klubu desilo u blizoj proslosti!U poslednjih 20 godina 9 puta!To ne moze bilo ko!Tu ne moze pomoci ni sama sreca!Moraju se pobjedjivati klubovi!Nadam se da se slazes!Opet mrznju na stranu!
Bajern i Celtik su kukali sto su osteceni?Ada zar su trebali slavit poraz?Ko god izgubi trazi opravdanje!Bio sam na utakmici protiv Celtika i da znas da je po zavrsetku,5 minuta trajao aplauz navijaca Celtika ,upucenih igracima Milana za fer igru (i kameni bi se najezio!Zao mi je to to narod nije mogao da vidi)
Ako su ti usi tolike da mozes da se pokrijes s njima,onda stvarno izgledas smijesno!Da je Barselona ili bilo koji klub za koji navijas osvojio ligu sampiona onako kako je Milan osvojio korstio bi takve usi da letis od srece i sigurno ne bi cutao!
Za sestice!Pa prije ce se narod sjecat sestice protiv Intera nego bilo kojeg drugog rezultata!Nisi bio na derbije Milana i Intera tako da ne znas kako se takve stvari pamte!(Npr. Real izgubi prije 3-4 godine od Majorke 5:0,dobije ove 2:0 Barselonu i po tebi,sto ce ljudi bolje pamtiti?)
p.s. Greska u mom predhodnom komentaru,“...novine se ne igraju siframa nego ciframa...“!Pozdrav!

Lector

pre 16 godina

Nadam se da znate koji tim jedini ima oznaku kao najbolji tim veka.To naravno nije ni milan,a ni Barsa.Toliko za Bojica i za lika koji se potpisuje Forza Milan.Malo vise postovanja za KRALJEVSKI klub.

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Za razliku od Anjelija i Dunje ja nikog ne omalovazavam i ne ulazim u njihovo poznavanje fudbala. Ako ste primetili, ja samo bockam navijace rivalskih timova na jedan fin nacin i nista vise od toga- uvek argumentovano, naravno! Samo cu reci da sam siguran u sebe i svoje znanje tako da ne bih dalje o tome. Sto se tice Juve-a, tek je to tim za podrobniju analizu. Ja ne znam da li se Anjeli i njemu slicni seca pretprosle sezone kada je Juventus zahvaljujuci sudijama osvojio 10-ak bodova vise nego sto je objektivno zasluzio. Setite se skandala protiv Kaljarija i poslednjih sekundi (gol u pitaj Boga kom minutu), na Dele Alpima ponisten regularan gol Laciju pri rezultatu 1-0 za njih i crveni za Daboa zbog obicnog prigovora itd. Ima tu jos toga dosta, ovoga se u ovom trenutku secam. Kad bih ponovo spomenuo nedosudjene penale na San Siru (npr. ruka Zambrote), kakve napade treba da ocekujem? Inace, Anjeli, secam se tih 1-6, svaka cast ali jel' vas pece Mancester i Fanta Sheva!!! Mi 7 puta, vi 2 puta prvaci Evrope! U Evropi nema namestanja zreba, bas si se srozao takvim izjavama! I Liverpul je dao gol iz ofsajda u finalu, sta cemo s tim?!

forza_milan_1899

pre 16 godina

Freddy Kruger,pa gde je taj najkvalitetniji tim italije bio prosle 3 sezone,nigde,uvek je nosio fenjer Milanu i Juventusu!
To sto je ove godine uzeo skudeto,to je bilo smesno,rivali za titulu mu bili Roma,Palermo,Fireontina...pa tu bi i Borac iz Cacka uzeo titulu!
Lako je vama bilo kada se Milan na pocetku sezone odrekao borbe za titulu
(-8),i okrenuo se Ligi Sampiona!
Videce se ove sezone ko je ko,kada svi pocnu sa istim brojem bodova!
A sto se tice tih 35 bodova prednosti,pa Milan je prosle sezone(dok im nisu oduzeli bodove)imao kao drugi toliko bodova vise od Intera,pa vi niste znali za pobedu protiv najveceg i najjaceg kluba na svetu,a sad se nesto pravite da ste opasni,pa kad ste tako dobri sto niste osvojili Ligu Sampiona,a i taj skudeto je sumnjiv,ko zna sta je onaj mafijas Morati radio?!
A Milanova Liga Sampiona je cista kao suza,jer u Ligi Sampiona nema namestanja!
A sto se tice komentara sa je Real najbolji tim svih vremena(ili tako nesto),pa gde je Real svih ovih prethodnih godina,ni u Primeri nista nije uradio,a kamoli u Ligi Sampiona,a o Milanu netreba trositi reci,dovoljno je reci:od 2003,dve titule,jedno 1/2 finale(ponisten cist gol Shevchenku),i jedno 1/4 finale(nesrecan poraz protiv Deportiva),jedno finale,jedan Skudeto,i konstantno dobar u domacem prvenstvu!
Svaka cast Realu na 9 Ligi Sampiona,ali u poslednje vreme su skroz losi!

A ove sezone naravno uzimamo i Super kup Evrope(laganica protiv Sevilje),i Interkontinental Kup!

Dida

Jankulovski
Maldini
Nesta
Odo

Sedorf
Pirlo
Gatuzo

Kaka´

Ronaldo
Djilardino

Za odbranu Lige Sampiona,i setnju kroz Seriu A !

Pozdrav za sve navijace najveceg i najjaceg kluba na svetu!

P.S. Ko se slaze sa ovim neka preporuci komentar!

Jovana

pre 16 godina

Kaka NIKADA nece preći u Real!Možete samo da ga sanjate!On će ostati u najboljem i najjačem klubu na svetu!Nema tih para zbog kojih se izdaje Milan!Pozdrav za sve navijače Milana!Najjači smo;)

Andrei Berlusconi

pre 16 godina

Necu da zvucim uvlakacki ali kad vidim kakve face na ovom forumu brane interese Milana, dodje mi da se rastopim od srece! Sve sto sam ja hteo da kazem (a nisam jer pisem sa posla a treba nesto i raditi, zar ne:)) napisali su Milos, Forza Milan 1899 pa i Jovana)- veliki pozz za svo troje, ako sam nekog zaboravio, izvinite, nije namerno! Jedino bih dodao da mi nije jasno sto mi jos uvek ne dovodimo nikog a na trzistu ima toliko jeftinih a kvalitetnih igraca. Medjutim, to je politika kluba na koju sam ja vec navikao ali imam dosta zamerki jer se ne moze sa tolikim fondom igraca izgurati na sva 3 fronta, Serie A je ipak prioritet u Italiji! Od mene toliko na ovu temu, vidim da ne moram da brinem za buducnost nasih tifoza u Srbiji! P.S. To ushicenje kad igra Milan, ono se ne moze opisati recima- to je prosto PRIVILEGIJA ODABRANIH!

Kaka

pre 16 godina

Ljudi,pa nema tih para zbog kojih ću da napustim Milan!Kakav Real,kakve pare,kakav dogovor,Milan je Milan!Aj pa se vidimo(u crveno-crnom dresu naravno)!

Inno Fossa

pre 16 godina

INNO FOSSA DEI LEONI
Leoni armati
stiam marciando
siam la FOSSA DEI LEONI...
dei..leon..leon..leon...
leon...leon...
siam la FOSSA DEI LEON !!!
sangue ! violenza!
FOSSA DEI LEONI !!!
Milan ! Milan ! Milan !
Pozdrav za sve Milaneze

SOUTHPARK

pre 16 godina

Zasto vise ne objavljujete komentare Berlusconija, to je najpametnija osoba koju sam upoznao! Anjeli, nisi mu ni do clanaka, veruj mi!

Milanista

pre 16 godina

Objavicete bar ovo ako ste fer! Forza Milan, "pusti" Anjelija na miru, dosta je sto smo mu i ovoliko paznje posvetili a nije zasluzio! Da je B92 objavila ono sto sam sinoc napisao (a bilo je toga dosta) decko bi se rasplakao... Mozda su to i oni imali na umu:)) Drago mi je sto takvi navijaju za Juventus, daj Boze da ih izbace u beton-ligu i da tamo tavore dugi niz godina jer i nedavno su necastivi fudbalski radnici iz Torina namestili poslednju tekmu u Seriji B! To su sad mogli da urade na mala vrata jer nema sanse da tako (ipak) veliki i klub sa bogatom tradicijom kazne za istu stvar jos dugi niz godina! Milan, Milan, solo con te...

Milanista

pre 16 godina

Umalo da zaboravim, indikativno je da se ovde radilo o (ne)mogucem transferu jednog igraca iz Milana u Real Madrid a povodom te vesti pocele su da se javljaju simpatizeri drugih timova-fudbalske sveznalice koje su popile svu pamet ovog sveta! Ja nisam potencirao onu nepravdu u 1/2 finalu sa Barsom jer sam se prvi put javio pre neki dan ali mi je neobicno drago da to ljudi ne zaboravljaju! Forza Milan, Anjeli misli da ja radim kao sladoledzija?! Za koji si ukus raspolozen, imam sve sto mozes da zamislis a i cena je najpovoljnija u kraju:)) P.S. Svasta se ovde moze procitati, najvaznije je sacuvati zdrav razum!

Jovana

pre 16 godina

Gazda Agnelli,Milan se pise velikim slovom!Najvećim!Barselona?Ako već igra najbolji i najlepši fudbal,zašto nije osvojila Ligu šampiona?i molim te,ako ne vidiš lepotu u igri Milana,stavi cvikere...A i to ne može svako da vidi, samo počašćeni!!!cmOk za sve Milaneze:)

Milos

pre 16 godina

Gazda Agnelli,
Ne bih volio sad da analiziramo utakmicu po utakmicu,da bi shvatio u kolikoj si zabludi!MILAN je imao mnogo lijepih odigranih utakmica!Sjeti se kako su nazvani pocetkom 2002 godine,kad su doveli Rui Costu,Nestu,Rivalda,Seedorfa,...!
Sto se tice lijepe ili ruzne igre imam nekoliko stvari da ti porucim i na to!Nadam se da nisi jedan od onih koji su “vatreni navijaci“ klubova koji imaju lijepu igru!Nadam se da neces navijati za Barselonu samo do onda dok budu imali,neosporivo,majstore fudbala(Messija,Hanrya,Ronaldinha,Ettoa...) jer ce i oni nekad otici!Meni je MILAN u srcu i to sto ja osjecam prema tom klubu izvan je svake normale i nema rijeci koje bi to mogle opisati!Navijao sam za njih i kad su bili najbolji i kad su imali najvecu krizu i ti si sad nasao da napadas i vrijedjas nesto sto je svetinja za neke!Ne zanima mene igra li u MILAN neko kao Ronaldo ili neko kao Favalli,zanima me klub kao nesto sto postoji duze od 100 godina!Suzdrzi se,prati svoj tim!Dok god tako budes mrzio neke klubove,neces moci da uzivas u gledanju utakmica i neces moci realno da razmisljas i dajes komentare!Razumijem te,i ja sam mrzio odredjene klubove u odredjenim momentima,ali samo zbog toga sto sam osjecao da su bolji od kluba za koji ja navijam(primjer:Barselonu prosle godine,ove ne!Mislim da je podsvjesno i kod tebe ista situacija)!Svi jednako krenu u takmicenja svake sezone!Neki su klubovi uzeli prvenstva neki kupove,moje je misljenje da su svi zeljeli da uzmu ligu sampiona,ali je to “na zalost“ pripalo onome ko se najvise potrudio oko nje!Ni jedan klub ili reprezentacija ne be bira sredstva da dodje do pehara(primjer: Sjeti se gola Messija rukom,ko mu je to zamjerio?Ipak je najvaznije u fudbalu dati gol!Ako si gledao,vjerujem da jesu,skocio si i proslavio si ga kao evro-gol)!Ja licno ne uzivam da gledam Barselonu dok igra,vise volim da gledam MILAN!Pa dje si ti sad nasao da solis narodu pamet kako ti znas ko valja,a ko ne valja!Vidim dobro da nisi upucen,a mozda i jesi,kako je nazvana,ta po tebi “dobra igra u jednom poluvremenu“!Ta utakmica je usla u istoriju pod nazivom “PARTITA PERFETA“,i to ne prozvana od strane tebe i mene,nego od najvecih fudbalskih strucnjaka!
Jesi li ti svjesan da su Oddo,Nesta,Pirlo,Gattuso,Gilardino i Inzaghi, igrali do zavrsnice prvensva svijeta,cak ga i osvojili,ne znajuci sto ce biti sa njihovom buducnoscu u klubu!Nisu imali ni deset dana odmora nego su dovedeni u kvalifikacije za ligu sampiona,protiv nimalo naivne i uvijek spremne za nadigravanje Crvene Zvezde!Nije im bilo nimalo lako,dok su klubovi koji su bili prvi i drugi u svojim ligama odmarali i jedino brinuli koga ce dobiti u grupi!I pored toga prodali su Stama,Rui Costu i Shevchenka a doveli Boneru,Oliveiru i Gourcuffa!Mislis li da su trbali da se razlete po terenu sa tri napadaca?Dosta dugo su mucile povrede i Nestu i Maldinija!Vidi se da se dosta razumijes i mislim da bi mogli pricati o fudbalu cijeli dan i cijelu noc,imali bi smo jos sto sta reci!Ja ne mogu postici to da ti promijenis misljenje o pogledu na fudbal,ali te molim da pazis sto pises kad dajes odredjene komentare!Ima nekih koji to primaju k’ srcu!Ako mislis da MILAN posle svega ima takav popust kod sudija i kod celnika UEFA,mozda hoces indirektno da priznas da je MILAN toliko mocan da moze da manipulise svim i svacim i da su ostali klubovi dosta mali za njih!Inace,Berluskoni nije bio umijesan u nikakva namjestanja,nije imao vremena od politike.Pominjao se Galliani,ali na kraju dokazane su samo dvije ili tri utakmice,dok je kod “sirotog“ Moggia dokazano dva cijela prvenstva!I dalje je ostala sumljiva ona godina u vrijeme kad je Zidan igrao u Juventus!Doveden je iz Madrida na sud da da iskaz zbog dopingovanja!Bila je u pitanju cujela ta sezona!Ne spominjes onu Ligu Sampiona(u vrijeme Gulita i Van Bastena),kad su igrali MILAN-Marsej,kad je otkriveno da je cijela ekipa bila dopingovana osim jednoga igraca!Tada je Marsej pokupio trofej jer je pobijedio 1:0!To ne pominjes jer ti ne odgovara!E vidis,ima ljudi koji se i toga sjecaju!A za sponzora!Nadam se da znas koga je sve sponzorisao i koga ce sponzorisati sledece godine?Nista manje nego Reala!I jos nesto,znas li otprilike ko je imao veci posjed lopte na sred Nou Kampa prosle godine u utakmici MILANA i Barselone?I utakmica u grupi kad je Barselona preokrenula od 1:0 do 2:1 kada su strijelci bili Shevchenko,Etto i Ronaldinho(Stvarno evro’gol tada Ronaldinha),mislis da nije pustena?Ne mijenjaju se na takvoj utakmici najbolji akteri i oni koji su najvise bili uneseni u igru,Shevchenko koji do te utakmice nije uopste bio mijenjan,Stam i Gattuso!MILAN je vec bio osigurao celo tabele i tako je vec to radio dvije predhodne godine kada su pustani La korunja(ne u fazi ispadanja nego godinu prije kad su bili u grupi),Bajern Munhen,Real,...prvu ih utakmicu glat dobiju,drugu vode pa izgube)
MILAN je,vjerovao ili ne,najtrofejni klub na svijetu sto se tice evropskih i svjetskih titula,a ako uspije do kraja decembra da osvoji jos dvije,gutace im prasinu i Real i ostali klubovi koji vec sad to i rade!I sve to na “losu“ igru!Nadam se da sam nasao potkrepljenje za svo moje pisanje!Mogu Monako,Porto,Arsenal stici slucajno do finala lige sampiona ali ne mogu stici tri puta u 5 godina,dva puta osvojiti!Istina ima i igraca koji mene nerviraju:Inzaghi,Gilardino,Bonera,Cafu,Brocchi,ali ima i onih extra,extra klase:Kaka,Ronaldo,Pirlo,Seedorf(4 puta osvojio Ligu Sampiona,cini mi se vise nego mnogi klubovi od kad postoje),Nesta,Oddo,pa i Gattuso koji je poseban na neki svoj nacin!Maldini je vec legenda(9 puta u finalu 5 puta osvojio,1 put pokraden od Marseja)
Sto se tice prvenstva Italije,poceli su sa 8 bodova gubitka,koji su vise psiholoski bili teski!Nisu imali motiva da pokazuju da su najjaci u Italiji,kad su mogli da pokazu da su klasa iznad svih u Evropi!Posle svih muka koje su pretrpljeli osvojiti tako nesto “malo“ stvarno je za svaku pohvalu!Po tebi,koji protivnici su trebali da im dodju,da imaju koeficijent,koji ti smatras,dostojnim lige sampiona?Izuzev Barselone!
Pozdrav za sve!
P.S. Nadam se da ti ne smeta sto sam MILAN stavljao velikim slovima?

Gazda Agnelli

pre 16 godina

Slusamo ovde jedno te isto i potpuno su nepotrebni eseji da se pisu kad sve to moze jednostavno da se podvede pod ‘sta bi bilo kad bi bilo’ I ‘svaki ciga svog konja hvali’. Pritom ovaj ciga bas i ne zna puno toga o konjima pa ne vidi da mu je ljubimac ostareo i sporiji od ostalih. E bas iz tog ne znanja se dere na sva usta i trazi cenu koja mu ne dolikuje. To je sustina i to je ono sto je pravi predmet moje kritike, ovogodisnja ekipa milana ne zasluzuje ni izbliza kredit koji joj se pripisuje.

Kao ‘odgovor’ na moju kritiku, jedni te isti se potpisuju dugim nikovima i upucuju reci hvale sami sebi. Tako kao izgleda da ih ima vise. Pathetic! Tim i takvima su glavni argumenti istorijske cinjenice koje nemaju bas nikakve veze sa sadasnoscu i kao takve su irelevantne. Malo sta su rekli o samoj fudbalskoj igri. Pre svega jer ne znaju puno. Jer da znaju, uvideli bi koliko je igra koju igra Barcelona na jednom mnogo visem nivou(i fizickom i mentalnom) u odnosu na ono sto grupa igraca pod imenom milan sprovodi u delu a za rezultat daje golove koji mahom dolaze iz kontre/polukontre i prekida. Kao sto sam pomenuo u prethodnom izlaganju, vi treba prvo da savladate neke osnovne fudbalske stvari da biste bili u stanju da date kredibilnu analizu. Koliko su vam ‘komentari’ zapravo kredibilni, objasnio sam u uvodnom pasusu.

Na cinjenicu da je daleko lakse(za odbranu i vezu ponajvise) igrati sa 5 u vezi nego sa 3 i konstataciju das u velika vecina golova milana dosli kao posledica kontre/polukontre I prekida, uveo bih jedan upgrade. Jasno je i svakom fudbalskom laiku(ali izgleda ne bas svakom) da je mnogo lakse igrati kada imas vise prostora ispred sebe. Ekipa koja u tom trenutku napada ima momentum i prostor u svoju korist. Odbrana je okrenuta ledjima(naspram protivnika koji sprinta pravo napred) i treba dobro da anticipira situaciju ako misli da ne primi gol. E sad kao poredjenje, zamislite sliku gde 8 odbrambenih igraca(naspram 4-5 koji brane kontru) pokrivaju jos i manji prostor i ne moraju da se brinu o dubinskom pasu iza ledja jer stoje na ivici sesnaesterca. Svaki od tih 8 ima svoj kvadrat koji pokriva i u podvarijanti(Chelsea, liverpool…) se ide na udvajanje pa cak i utrajanje(nadam se da je ovo pravi izraz) jednog igraca(citaj: Ronaldinho). Ako sad ukljucimo zdrav razum u sve ovo, dolazimo do zakljucka da je drugi nacin daleko tezi za probiti i kao takav daje vecu kvalitativnu vrednost timu koji se protiv takvog jednog sistema bori u kontinuitetu i sa rezultatima. Jos jedan mali detalj, svako od fudbalskog talenta mora da izrazi zgrazavanje nad jednim Gatuzom koji je odlika primitivnosti i kao takav odslikava u najboljem svetlu ono sto se zove fizikalac.

Svi vi kad savladate ovako neke osnovne stvari i naucite da razdvojite bitne od irelevantnih(nebitnih) cinjenica, onda tek da se vase misljenje vrednuje. Do tada, svakome ko zna sta je prava vrednost jasno je da je vrednost vaseg komentara nulta! I nije samo u pitanju razumevanje fudbalskih stvari vec i nekih osnovnih ljudskih kategorija. Olako se upotrebljava rec mrznja i njoj slicne. Licno, nisam sposoban da mrzim a niti sam rodjen i odrastao niti imam znacajnu investiciju u Torinu/Barceloni da bih bio subjektivan. Radi se o jednoj posve normalnoj stvari a to je da meni smeta kada vidim da se necemu pridaje credit koji ne zasluzuje. Simple as that. Problem je sto mnogi to ne mogu da razumeju(ili nece da vide) i moja sledeca izjava da Messi-ev gol rukom nisam primio sa odobravanjem, moze da bude samo maliciozno propracena od istih. Isti takvi ne razumeju da u modernom fudbalu za vecinu timova moze da se kaze da ‘igraju koliko im protivnik dozvoli’. Ako ovome pridodamo i rezultate(a jos vaznije i igre) ManUtd na gostujucim terenima, slika postaje jasnija. Padose mi napamet sad jos dve izreke, ‘riba smrdi od glave’ i ‘i corava koka ubode zrno’.

Svako je slobodan da navija za koga hoce iz kojih god razloga. Prvi cu da pozdravim ovo kao jednu od tekovina demokratije. Ono sa cim imam problem su medjutim ostrascene izjave pojedinaca koji se sluze poluistinama. Dal iz neznanja il malicioznosti, u to necu da ulazim. Koliko je Juventus pridavao znacaja Evropskim takmicenjima kroz istoriju, pokazuje nam detalj kada je pokojni Giovanni Agnelli posle tragedije na Hejselu doneo odluku da ekipa vise nikad ne zaigra u Evropi. Zasto je tu odluku promenio, ostaje misterija i danas. Zidane je svedocio kako su igraci svesno koristili creatine monohydrate koji je jedan od osnovnih suplementa i potpuno bezbedan. Evo i da naucite nesto novo, creatine se nalazi u namirnicama koje jedemo svaki dan(poput mesa) ali u nedevoljnim kolicinama da bi profesionalnim sportistima(kakav je Zidane) omogucio stvaranje dodatne energije prirodnim putem kroz ATP molekul.

Dakle ostavimo istoriju istoricarima i dajte da naucimo nesto novo o fudbalu, za pocetak predlazem da pogledate onaj detalj sa San Sira prosle godine kada je Ronaldinho potkopao loptu i prebacio Pirla pored leve aut linije a jos I bolje onda kad je podelio onu prelepu loptu I Giuly-eva realizacija posle toga. U tom jednom segmentu vam je sublimirano maltene sve.

Milanista

pre 16 godina

Anjeli, ne treba biti rocket scientist da se shvati da sam promenio nick jer se ovde pojavljuju samo 3-4 osobe koje konstantno pisu na zadatu "temu"! Promenio sam ga jer sam objavio 3,4 komentara pod starim imenom koji nisu objavljeni pa pomislih da promenim taktiku! Meni je simpaticno kako si se ti prvo javio da branis Inter, pa nas zatim bockao Juveovom sesticom da bi na kraju zavrsio kao Barsin portparol! Ipak, ocigledno je da poznajes fudbalsku igru bez obzira da li je to poznavanje plod treninga, pomnog pracenja utakmica ili citanja fudbalskih udzbenika, verovatno i svega toga zajedno! Rezultat toga je evidentno tvoja fanaticna zelja da razmenis argumente sa neistomisljenicima ali je pomalo greh sto u tom nadmudrivanju gubis na konciznosti i polako ali sigurno odlutas u digresiju zacinjenu omalovazavanjem drugih! Ne znam odakle ti pomisao da se meni ne dopada kako Barsa igra, naprotiv njena igra jeste slozena i najlepsa za oko na svetu, zato i hocemo da vam ukrademo "alfu i omegu tima"! Na stranu sto se ne slazem sa tobom da Barselona igra sa 3 na sredini, bas me cudi ta izjava od tebe jer s obzirom kakve si cinjenice izlagao one dolaze u kontradikciju sa tom konstatacijom! Ronaldinjo nije klasican napadac nego poluspic koji ima poprilican, da ne kazem ogroman radijus kretanja i kao takav se ubacuje u napad iz 2-og plana zajedno sa Mesijem vrseci rotaciju sa njim i po nekoliko puta na jednoj tekmi! Kad ne volis Gatuza, verovatno ciljas da nije profil jednog Cavija, Van Bomela, Tijaga Mote pa i Edmilsona koji su sposobni i da kvare igru i da osmisle akciju i to je ok. Ali cak ni ti ne mozes da poreknes da decko ima srce i poztrvovanost zbog koji bi ga u timu pozeleo svaki trener! Milan nema kontinuitet u prvenstvu zato sto ne obnavlja igracki pogon svake sezone kao Inter, Man Utd, Barca, Celzi, Juve, Real... I to je ono sto mene nervira kao njihovog navijaca zajedno sa neretko losim vodjenjem utakmice od strane Karlita! Setices se da mu je i Berluskoni svojevremeno pretio otkazom ako ne krene sa dva napadaca ali su rezultati to bacili u 2-gi plan! Njegove izmene i defanzivna orijentacija u svakoj iole vaznoj tekmi ne prilice takvom klubu!