Ponedeljak, 11.06.2007.

15:00

Bodiroga za B92: Sreća i ponos

Izvor: Miloš Todoroviæ

Bodiroga za B92: Sreæa i ponos IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

Makedonac

pre 16 godina

Sta reci o takvom coveku kad je sve receno, od njega, na terenu. Verovatno jedan od najvecih kojih smo imali tako mnogo, ali nazalost vise takvih nema. Kicanovic, Slavnic, Dalipagic, Kosic, Jerkov, Mirza Delibasic, Andro Knego, Mihovil Nakic, Drazen Petrovic, Jure Zdovc, Velimiri Perasovic i Petranovic, Zoran Savic, Boban Petrovic, Aleksandar Obradovic, Zarko Paspalj, Vlade Divac, Predrag Danilovic, Aleksandar SASA Djorgevic, Paspalj,Dino Radja, Toni Kukoc, Stojko Vrankovic,Tomasevic, Loncar, i nek me izvine pravi majstori ako sam ikoga izostavio i na kraju sada Dejan Bodiroga, su ljudi koji su zaduzili kosarkaski svet na ovim prostorima i sire. To se vise ne dogadja, to majka vise ne poradja........
Hvala vam majstori i velicine svako na svoj poseban nacin
Ako bi bio selektor reprezentacie shih vremena ona bi svako izgledala nekako ovako: bekovi: Kicanovic, Slavnic, Drazen Petrovic, Sasa Djorgjevic, krila: Bodiroga, Stojakovic, Dusko Ivanovic, Mihovil Nakic, centri: Kosic, Stojko Vrankovic,Divac, Radja,
Petorku sastavite sami ako mozete
Pozdrav iz Makedonije i hvala majstorima ove igre jos jedanput

Pancevac

pre 16 godina

Momak sa najvecim m....a! Jednom se radja takav CAR! Hvala ti sto si mi sacuvao zivce kada god se lomio rezultat. Jedino sam za tebe znao da ces uvek pogoditi kada treba. Hvala ti puno, majstore!

radedelija

pre 16 godina

Hvala ti legendo na svemu!! Takav igrac, te velicina a sa onakvim ponasanjem na terenu i van njega se ne radja vishe. Puno srece u buducoj karijeri!!
Nemas pojma koliko sam te obozavao kao igraca... Najbolji si!!!

Ladislav

pre 16 godina

ja mislim da je najmanje sto mi mozemo da uradimo, je da ispisemo peticiju u kojoj zahtevamo oprostaj od najveceg coveka u areni i da posaljemo svima kome znamo da se potpisupa da se prosledi kss-u
ja nisam web dizajnder pa bih apelovao na bilo koga ovde kod jeste da to ucini i da postuje ovde adresu sajta.

ja bih licno dosao iz kanade specijalno da odam ovakvoj licnosti pocast

Vuk Petkovic

pre 16 godina

Jako mi je zao sto ide u penziju jer sam se nadao da ce poslednju sezonu odigrati u jednom od nasih klubova. Kada su tokom dajmond bola bili komentari da je Bodiroga ja nisam verovao,jos mi je u glavi kako je protiv amerikanaca okrenuo onog nafuranog Karmela

Ivan Va

pre 16 godina

Sta god pokusa da se napise malo je koliko je Bodiroga ucinio da prezentuje nasu kosarku,Srbiju,SCG ili onda Jugoslaviju. Bodi-Bond ce ostati jedna od najsvetlijih zvezda naseg i svetskog sporta. Kad je pocinjao karijeru u Italiji mnogi su osporavali njegov nadimak Belog Medzika ali su posle prve sezone i 51-og poena Panasoniku shvatili da nijedan njihov igrac ne moze da parira takoj prefinjenosti i inteligenciji u igri na dva kosa. Svi treneri koji su radili sa njim su shvatili da ako zelis trofeje titule i prestiz u kosarci dovedi Bodirogu. Organizovanje oprostajne utakmice za Bodirogu ne treba dovoditi u pitanje to je najmanje sto mozemo da ucinimo, on ucinio mnogo vise za nas. Presto na kosarkaskom Olimpu je sada samo njegov.
Hvala Dejane za nezaboravne trenutke radosti za nezaboravne driblinge za nezaboravne titule - jednostavno hvala ti za sve.

zare_kralj

pre 16 godina

Citajuci ove komentare moram i ja napisati jedan.Iako sam navijac Zvezde prisustvovao sam 2002g. u Pioniru utakmici povodom 10g od Istanbula.Na terenu sve same zvezde,Djordjevic,Danilovic,Divac,Grbovic,Pecarski,...u jednom trenutku neko je primetio Bodirogu na tribinama,i od tada pa u narednih nekoliko minuta niko vise nije gledao utakmicu vec je citav Pionir skandirao,MI IMAMO NASEG BOGA IME MU JE BODIROGA !!! Bio sam na samo par metara od njega i mogu vam reci da sam pozeleo bar na sekund da sam u njegovoj kozi tada.Pozdrav LEGENDO!!!

zahvalan

pre 16 godina

Svako od nas treba da je zadovoljan sto je bio u prilici da zivi u vremenu kada je Bodiroga igrao i da uziva u njegovim spektakularnim potezima. Vjerovatno najupecatljivija licnost nase kosarke svih vremena.
Hvala ti Dejane.
MI IMAMO NASEG BOGA
ON SE ZOVE BODIROGA

NNN

pre 16 godina

Hvala, majsore!
Ova slika govori vise od svih reci!
Steta sto nije dosao u Sacramento, da sa Divcom i Pejom osvoji NBA prstem ( kad se Peja povredio Bodi leg'o ko budali samar ).

idolu

pre 16 godina

Znam da nisam ni prvi ni poslednji ni jedini koji je poceo da tenira kosarku i da je prati i da je voli zbog tebe.
Secam se jos 23 decembra 2006 kada u Bolonji ispred hotela gde si bio sa timom Lottomatike sam te prvi put video uzivo. kleknuo sam i zahvalio sam ti se u ime svih srba za sve one prelepe trenutke koje si nam podario sa reprezentacijom cak i tokom 90-tih, a svi znamo da su te godine bile teske. svi su me tvoji saigraci cudno gledali ali ja sam im rekao na italijanskom da budu srecni zato sto igraju pored tako velike legende itd.
HVALA TI JOS JEDNOM ZA SVE!!!111

zoran montpellier

pre 16 godina

hvala ti Dejane za sve sto si ucinio i uradio za nasu kosarku i za srbiju.Odlazi jedan od najvecih kosarkasa svih vremena i ne samo sportista vec i ljudina.Hvala gospodine Bodiroga

Vucko

pre 16 godina

Ja bih predlozio nasem savezu da angazuju Dejana za individualni rad sa nasim perspektivnim kosarkasima. Bodiroga je primer da nije sve u fizikalijama, vec da treba nauciti igrati kosarku i vratiti se njenim osnovama. Kada bi barem nekoliko igraca radilo sa njim, imali bi strahovito dobro obucen kadar za reprezentaciju. Jos jednom, apelujem na savez da ucini tako nesto, jer nasim igracima nedostaje znanja iz odredjenih elemenata.

dragan boy

pre 16 godina

i poslednji vitez iz generacije '95 polako odlazi.hvala ti za nezaboravne momente u toku karijere.jos se secam kada smo te trazili po terenima u Marusiju 1998,ali te nismo nasli,mislim da je ovo sahrana nase kosarke.

listopad

pre 16 godina

ako je neko zaboravio sta je taj covek radio pod kosevima neka ode na you tube i podseti se
to je bila magija, prosto da ne poverujes

mi imamo svoga boga, ime mu je Bodiroga na terenu on je babaroga ...

PimPong

pre 16 godina

Sa srecom u penziji i hvala!

Ja, kao ni mnogi drugi, necu zaboraviti utakmicu sa Argentinom, koja je bila jedna od losije odigranih od strane reprezentacije, do cuda pred kraj!

Kale iz Pariza,

pre 16 godina

Hvala ti za svaku prednju promenu koju si izveo, za svako dodavanje iza ledja, za svako polaganje u kos koje nisi zakucao, za svaki decacki osmeh koji si publici poslao, za svaki humani gest koji si odradio, za svaku prisebnost u najtezim trenucima utakmice, hvala i za one desne ulaze posle kojih je uvek bilo i slobodno bacanje koje nisi masio, ali hvala i za cuvene trojke sa devet metara od kojih zastaje dah. Hvala ti i na svakoj promisljenoj izjavi i besprekornom ponasanju kako na terenu, tako i van njega.

TOPCIDERSKO BRDO

pre 16 godina

Genije ide u legendu.
Vidim ovde nabrajanja po licnim ukusima. Ima mesta za sve nabrojane, ali sam ja stara generacija i bio, bezbroj puta srecan ispred TV ekrana dok su igrali i oni stariji:
Ivo Daneu, Radivoje Korac, Cosic, Kicanovic, Slavinic, Duci Simonovic, Dalipagic, Kukoc, Radja, Ivo Nakic, Mirza Delibasic, ...,
Mozda su, ipak najveci ovi iz zadnje uspesne generacije: Divac, Danilovic, Djordjevic, Bodiroga, Rebraca, Paspalj, Tomasevic,...i oni koji su im pomagali, ali su toliko dobri bili da su napravili velike karijere u najjacim ligama sveta. Pa sta reci vise o starterima, nego da su vanzemaljci.
Ko je bio najveci?
Ja se ne usudjujem reci, ali svakako je srecna okolnost da su bili zajednoi i da su bili tim. Zadnji koje sam nabrojao su igrali u najtezim okolnostima u svakom pogledu. Kosarka se razvila pa je i Francuska postala sila, a i drugi su napredovali. Mi, kao zemlja smo se skratili i tako skraceni dostigli najvece domete. Zato kazem da su najveci od svih generacija ispred i iz one velike zemlje.
Mozda bi biste, ove generacije, ispred kuce kosarke mbila trajna zahvalnost za sve sto su ucinili u tom vremenu. ucinili su vise nego i jedna druga generacija i to u najtezim uslovima u istoriji ovog sporta kod nas.
Uz sve to su i izvanredni ljudi.

Oslo

pre 16 godina

HVALA TI NA SVIM LEPIM TRENUCIMA KOJE SMO DOZIVELI GLEDAJUCI TE.Oprostajna utakmica ne znam da li ce je biti,ali bilo bi lepo da se odigra na Marakani.Tu da se napravi teren na sredini.Garantujem 100.000 gledalaca.IMAMO JEDNOG BOGA ,"NJEGOVO JE IME BODIROGA".ZASLUZUJE TAKAV SPEKTAKL.
Sve najlepse zelje u penzionerskom zivotu.

Damir

pre 16 godina

Those 120 seconds by Bodiroga

(Sep 9, 2002) - A great Argentina, a very great group, missing of the wonder (Ginobili), the man who could decide the game by himself. This kind of player was present in Yugoslavia's roster, viceversa...

Indianapolis, September 9. The score, above all the play and the inertia of the game, were talking about an Argentinian triumph, untill that point perfect.

But, like last May in Bologna, there's no strategic-tactics perfection who could resist to genius, class, greatness.

2 minutes and 31 seconds left, when Hugo Sconochini scores one of two free throws, taking the score to 74 - 66 for Argentina: it seems the game is going towards the Argentinians hands.

Now the Bodiroga-zone is going to begin: this is the complete sequence:

-2'17" jump shot by two (68-74)

-1'32" triple over Palladino's defense (71-74)

-0'49" jump shot in penetration over Oberto (73-74)

(1 free throw on 2 by Oberto, 29" seconds remaining in hte game, 73-75)

- 0'17" Penetration getting a foul: 2 on 2 in free throws (75-75)

Total: 9 points in 2 exactly 2 minutes, with no mistakes, just when every mistake could be fatal.

No more comments.

Alexandros

pre 16 godina

Hvala za sve Dejane!!!Mi, navijaci panathinaikosa necemo nikada zaboraviti sta si uradio za nas! 4 godine uz nas! Iznad svega si nam pokazao kako treba da bude jedan pravi pravoslavac - orthodoxos u zivotu! Volis puno Boga,zato ti je Bog pomozio da uspes kao atleta i covek! I budi siguran,ovo je najbitnije nasledze koje nam das! Zelen zauvek! Ti si jedan od nas!!! Srbin i Grk zajedno!!! Dijamant Srbije i Grcke!!! vrata Grcke i Panathinaikosa ce biti zauvek otvorena za tebe!!!HVALA TI PUNO CARE!!!

aca

pre 16 godina

Neverovatno kako taj covek najbolje funkcijonise kad je najveci pritisak. Ja se sav raspadnem cim je mali pritisak a on blista.

Svaka mu cast i hvala mu za sve

nebojsa_nis

pre 16 godina

Dejan Bodiroga,Sale Djordjevic,Sasa Danilovic,Vlade Divac,Zarko Paspalj,Dejen Tomasevic,Zeljko Rebraca,Zoran Savic ,Sasa Obradovic bili su i ostace ponos nase nacije kao lavovi su se borili za reprezetaciju ostavljjuci srce na terenu.

Hvala vam ze sve osmehe koje ste nam podarili !!!!!!!!!!!!

Melbourne

pre 16 godina

Veliki igrac i dobar covek!
Hvala Dejane za sve srecne trenutke koje si nam podariou drzavnom dresu!
Sve najbolje u zivotu....

Stevan

pre 16 godina

Hvala ti LEGENDO!!!!!!!
Hvala za svu srecu i ponos koju si donosio nasem narodu u ona teska vremena!
Bio si i ostao kosarkaski BOG.
Zelim ti srecan i dug zivot.

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

"Simply The Best"!!!
Koliko je ovo tuzan dan toliko je i sretan!
Hvala Dejane za SVE sto si ucinio za Srbiju i Jugoslaviju!! Toliko puno radosti si pruzio narodu ovih zadnjih 15 godina da ti se mi nikada necemo uspeti oduziti za sve to. Ti si nam zaista bio (i uvek ima to i da budes) jedan pravi dar sa neba kad je narodu bilo najteze. Puno pozdrava i jos vise srece i zdravlja u buducnosti zelim tebi i tvojoj porodici!

Jedan je Dejan Bodiroga!!!!

Nenad

pre 16 godina

kazu da samo sto nisi zaplakao na konferenciji za stampu, veruj mi da je i nama tako i bila je tu i neka suza, ali bilo je uzivanje gleadtai te kako igras to sigurno i imati te u radovima nase reprezentacije, za sve to nizmerno ti Hvala dobri i posteni covece bez mane...

boro vucevic

pre 16 godina

respect mr bodiroga it was my privilege watching you all these years "he is not quick,hi is not shiny,he does not dunk but he is such a terrific basketball player"

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJCUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINE,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

totke

pre 16 godina

Sjajan igrac a po svemu sto sam o njemu mogao cuti u ovih 10-15 godina i divan covek.
Pre desetak godina sam razgovarao sa Paviljonisem koji je tada bio predsednik kosarkaske federacije Litvanije a sada ima neku funkciju u FIBA i on mi je opisao Bodirogu sledecim recima: Kada ide 1 na 1 izgleda kao da svi igraci na terenu i svi gledaoci znaju tacno na koju ce stranu da krene, svi osim igraca koji ga cuva. I tako godinama.

nikola_kv

pre 16 godina

. . . Jedan od "najvecih" sportista, ljudi, kod nas!!! Jedan od onih na koje je cela nacija ponosna, koji nam je toliko dao . . . I stvarno, najmanje sto mozemo da uradimo za njega je da napravimo spektakl u areni, da mu se svi u-glas zahvalimo i na neki nacin oduzimo za ono sto je uradio za svoju zemlju!!!
"ZLATO SRECAN PUT"

Da ne pametujemo

pre 16 godina

Jel citate ovaj komentar? Lepo. Ajd sad, skrolujte misha na gore do komentara broj 64. Procitajte taj komentar. Jel jeste? Lepo. Ajd' ga sad procitajte jos jednom, za svaki slucaj. Sto da pametujemo, kada je covek sve rekao.
a ja samo jos da ponovimo: HVALA, DEJANE,CARE!

Ivan

pre 16 godina

Kao sto je on sam rekao:'Nisam Bog nego samo Bodiroga'.Nije Bog ali jeste primer.Primer kako treba ziveti i kako treba misliti.Hvala Dejane!

Ratko

pre 16 godina

Niko mi nije toliko zivot ulepsao kao Dejan Bog Bodiroga. Igrao je za maticu u najtezim trenutcima i sankcija i bombardovanja. I doneo nam DVA Svetska i TRI Evropska ZLATA. I pritom jos i Olimpijsko Srebro i Evropsko Zlato. Neverujem da ce to bilo ko u Evropi postici u iducih 50 godina a verovatno nece nikada.
Imao je srecu da igra u timu sa Najboljima a on je bio NAJBOLJI!

Serpiko01

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve sto si na priredio. Ti si bio fantastican igrac i covek. Za reprezentaciju si uvek igra srcem, to se nikada ne zaboravlja.
Volim te te majstore!

Sasa-Sabac

pre 16 godina

Uvek je pricao da mu je zelja da karijeru zavrsi u Partizanu, i grobari su ga prosto obozavali i uvek mu skandirali kad god je bio u pioniru ,uvek vise nego nekom nasem bivsem igracu ,a on sad kad je zavrsio karijeru ni jednom nije pomenuo taj Partizan i te Grobare.

marley

pre 16 godina

1995 petorka na parketu u ime u tom trenutku izopstenog i prezrenog naroda medju njima klinac za koga do tad gotovo da nismo ni culi. A zatim pobeda ona prva za moju generaciju stoga i najveca pa pijanstvo od koga sutra nije bolela glava i cetvorka ispisana karminom na nasim golim ledjima nismo tada znali zasto bas taj broj zasto bas za njega. Sada znam .Hvala Dejane hvala

Sale-Germany

pre 16 godina

Bodiroga legendooo!!! Hvala ti za sve sto si ucinio za reprezentaciju(posebno protiv Argentine 2002) Za mene si uz mog imenjaka "Nacionale" bio najbolji igrac jedne sjajne generacije...

Djorgo

pre 16 godina

Jedan od najvecih ''sportsmena'' koje smo imali. Bilo bi izuzetno vazno imati takvog cobeka u kosarkaskoj organizaciji Srbije u dogledno vreme.

Saša Ljubljana

pre 16 godina

Retko kad se mi zarose oči, ali kod oproštaja ovakvog čoveka, igrača, lidera, majstora jednom reču BOGA pošteno su se mi zarosile, ko što kaže jedna predhodnica i ja ti mogu reči samo hvala što si nam polepšao detinstvo.....ŽIV BIO!!!

milan

pre 16 godina

Veliko hvala za sve što si uradio veliki čoveče. Sećate se kako je onako sjajan i skroman išao kod našeg patrijarha Paje da mu se izvini što mu skandiraju "Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga", i da mu saopšti da nije on to izmislio.Idi u legendu nemoj se petljati sa sitnim dušama u rukovodstvu KSS-a.

1054

pre 16 godina

Dejane, hvala za sve medalje i trofeje i igre kojima si svoj narod cinio srecnim i ponosnim.
Ono sto te je krasilo kao igraca, jeste veliko srce i velika mu.. Bio si igrac za velike utakmice. Secam se da su jednom pitali igrace kome bi dali loptu u poslednjem napadu, svi su su rekli Dejanu Bodirogi, to govori o kakvom se igracu radilo. Pitanje je vremena kada ces uci u kucu slavnih jer si stvarno bio i jesi jedan od najvecih i najboljih u ovoj igri. Jos jednom hvala za sve i sve najbolje u nastavku karijere.

JA original

pre 16 godina

BODI BOND RULES, sigurne jedan od NAJBOLJIH IGRACA A 100% jedan od NAJBOLJIH LJUDI koje je nasa kosarka imala, ma nije jedan od vec NAJBOLJI. sve najbolji dejane.

dejan

pre 16 godina

Secam se da su americki mediji uoci Indijanapolisa analizirali Bodirogu kao kosarkasa - ne preterano brz, bez neke atraktivne igre, sutira trojke samo kad mora...
E pa taj Bodiroga je bio igrac u koga su u svakoj postavi u kojoj je igrao saigraci i treneri mogli da se uzdaju.
NAJBOLJI SI i za svu radost i odusevljenja koja si nam pruzio
HVALA!

SIMIĆ NEBOJŠA

pre 16 godina

BRAVO BOGDANE ako kss ne organizuje jednom od najvećih košarkaša EVROPE I SVETA,čak se I STIV NEŠ divio potezima DEJANA BODIROGE,onda kss ne treba i da postoji ako ne ceni najveće medju nama SRBIMA.
KOSOVAC

Milan

pre 16 godina

Dejane, kao sto su mnogi vec rekli, hvala ti za sve pobede nase Srbije, hvala ti za ponos, koji smo posle tvojih bravura, kao Srbi osecali.
Sve najbolje za NAJBOLJEG SRPSKOG KOSARKASA, sto bi se reklo, SVIH VREMENA!

TeoFan

pre 16 godina

Zbog ovog igraca sam ja,kao i vecina mojih drugova pocinjali da treniramo kosarku.Ne mozemo reci da je najbolji,jer je jedinstven!Ziva legenda.Ali, sva sreca pa ima naslednika,to je Milos Teodosic.Zivi bili pa videli...

Bogdan

pre 16 godina

Pa zasto smo pravili Arenu ako nece biti ispracaja za ovakvog igraca i coveka. KSS mora da organizuje spektakl za njega posto on po prirodi svog karaktera nece insistirati na tako necemu.

king of snake

pre 16 godina

SEX-bez njega se moze par nedelja..
DROGA-bez nje se moze par dana
I
BODIROGA-bez njega se ne moze!!!
Hvala ti majstore za sve radosti koje si doneo ovoj zemlji i svim klubovima za koje si igrao...
Ostaje zal sto nisi igrao u Sacramentu pa da Pedja,Vlade i TI pravite malo DAR-MAR..
LONG LIVE BONDI-BOND!!!

M`P`M

pre 16 godina

Hvala ti Majstore za sve predivne trenutke koji su bili pravi melem u tim nesrecnim devedesetim! Bio si pravi globalni terapeut ovom nasem narodu! Sve najbolje u zivotu i sa nestrpljenjem ocekujemo tvog malog Nikolu da krene ocevim stopama!!!

nebojša simić

pre 16 godina

Proćiće još mnogo godina ovom našom SRBIJOM da bi se rodio još jedan DEJAN BODIROGA.PRAVOSLAVAC,SRBIN,PONOSAN eh da nas je više kao ON i TOKIO bi nam bio bliže.
KOSOVAC

VroOom

pre 16 godina

Barem i ovako da pozdravim coveka ako nista dr doneo mi je par srecnih trenutaka u zivotu,cak sam najsrecniji bio kad sam ga video da prvi put u reprezentativnom dresu puca trojku to je bio vrvhunac
TEnk u DEjo :=)

Nash

pre 16 godina

Hvala ti Dejane sto smo bili privilegovani da te gledamo kako igras, da osetimo tvoju harizmu, da se posle svakog tvog poteza i reci preispitamo sta smo mi korisno uradili i kako se ponasamo! Mi smo mali i obicni ljudi ali uz tvoje postupke, igre i emocije koje smo uvek osecali kao deo nas postajali smo veliki nemozes ni da zamislis koliko smo bili veliki zahvaljujuci tebi i jos nekim legendama iz tvoje generacije! Hvala Bogu na tebi i sto te je nama dao!
P.S. KSS mora da priredi barem najveci spektakl u evropi na oprostaju tebi i tvojoj generaciji barem to a trebao je i treba da uradi jos milion stvari!

Zuckova Levica

pre 16 godina

Dejane majstore, hvala ti za sve sto si nam dao dosad.
Tvoji kvaliteti, ljudski i igracki, su nas inspirisali da i mi budemo bolji u onome sto radimo.
Ali tu nije kraj. Kad vidim mog klinca u dresu sa tvojim imenom kako vredno trenira basket - znam da nije kraj.
Zbog kampa u Trebinju. Zbog toga sto ces biti sjajan kosarkaski pedagog.
Kosarka je zivot - sve ostalo su sitnice.

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Majstore, hvala do neba.Potresen sam i jedva ovo pisem.Volio bih da promijenis odluku , ali znam da velicine , poput tebe, Danilovica i ostalih iz GENERACIJE 95 to ne cine lako. Nadam se da ce Kosarkaski savez Srbije organizovati oprostajnu utakmicu za sve vas... Nadam se da ce uprava KK Partizan, cij si navijac, a nisi nikad igrao pokusati da te ubijedi da se reaktiviras u crno-bijelom dresu i odvedes PARTIZAN do final-four- a Euroleague. Veliki pozdrav iz Posgorice

mare mare

pre 16 godina

pored saleta djordjevica verovatno najveci svih vremena. Nikad sebican ...kada je on igrao bio je pojam igrati za reprezentaciju, san, smisao zivota...velicina jordan-a...inspiracija...ostali su jadni ljudi sami po sebi...e moji stojakovici, radmanovici i ostali u zivotu cete imati samo pare i nista vise, ostacete prazni prolazni kosarkasi .Vremena se menjaju, NBA je daleko od onoga sto je bio. Drazen je otvorio put kosarkasima u NBA, Bodiroga je otvorio put evropskoj kosarci u svet. Da imamo jednog sada kao sto je on bio boranija ne bi ni igrala. Ionako za mene ne postoje. Pozdrav svima.

Nole

pre 16 godina

Bodrio sam svaki mec u kome si igraoi zahvaljujem ti se za svaki srecan trenutak dok si igrao za Srbiju, stvarno si bio i ostaces najbolji !

Nemanja

pre 16 godina

Svaka cast Dejane !!! Primer si profesionalizma , upornosti , skromnosti ali pre svega HRABROSTI. Mnogi u Srbiji bi mogli da se ugledaju na tebe.

Petar

pre 16 godina

Duboko divljenje i postovanje za sve sto si uradio! Secam se tvojih sl. bacanja kada se lomilo, kada smo svi zaustavljali dah tih nekoliko trenutaka, koji su trajali citavu vecnost, ti si pogadjao! Svaka cast majstore!
Mojoj Maji si bio simpatija! :-)

Dejan

pre 16 godina

Kicanovic, Dalipagic, Divac, Djordjevic, Bodiroga. Tu se zavrsava moj spisak legendi nase kosarke. Izvinjavam se ako sam izostavio neke pionire ovog sporta za koje ne znam, ali od onoga sto sam gledao kao klinac pa do danasnjih dana ovih 5 igraca su jedini istinske i prave legende.

perrke

pre 16 godina

Kad se samo setim one trojke protiv Argentine u finalu SP 2002. Sve je vec bilo izgubljeno, a onda je Babaroga grunuo trojku sa 8-9 metara i zapoceo veliki preokret na dva i nesto minuta pre kraja.

Pavle iz Milana

pre 16 godina

jako ga cijenim, najvise od svih sportasa iz Srbije, najvise zbog anonimne pomoci obitelji Krese Cosica. Tiho se pojavio, tiho je i otisao, ali bogami je itekako bucan bio dok je igrao. Zao mi je da ga u Italiji nisam gledao uzivo, kad je dolazio protiv Cibone igrati, nije mu publika fuckala.. veliki covjek...

Zvonimir Ridl

pre 16 godina

Jedan od najboljih ikada. Igrac koji je redefinisao poziciju pleja, kao i covek po kome je dobio nadimak. Usput, jedan od retkih koji je mogao da igra na cetiri pozicije.

ou

pre 16 godina

Hvala mjastore,sve najbolje tebi i tvojoj porodici i sretno!!Naš najbolji košarkaš svih vremena,i nakon Kukoča drugi evropljanin po broju osvojenih trofeja.Hvala puno!

Alex

pre 16 godina

...Uvek je mrzeo da ga zovu "Bog". GOvorio je da je Bog jedan, a da je on samo covek, i smrtan i gresan, covek koji voli kosarku kolko sam zivot, i covek koji voli svoju zemlju vise od svega. Imao je nesrecu da mu se zemlja raspadne, da igra za vise nacionalnih sastava iste i razlicite drzave; i srecu da uvek bude na postolju, da bude deo generacije koja se dugo nece ponoviti, i koja ce biti upisana zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Dominacija ovog decka neverovatan je pohod preko zvezda.
Hvala mu sto se nikada nije odrekao srpske zastave, hvala mu sto nikad nije trebalo da ga se zove (a sacuvaj Boze - moli?!) da igra za reprezentaciju: on je dolazio sam, jer je za njega nacionalni dres bio ispred svega drugog na svetu. Hvala mu sto nikada nioje bio nabedjena zvezda (ej gde ste da ucite od najvecih Marko Jaricu, Stojakovicu, Radmanovicu - imate kvalitet ali nikad od vas VELIKI, kolko god da ste kvalitetni!). Malo je takvih generacija i malo je takvih ljudi kova Dejana Bodiroge. Hvala mu za najsiri inajskromniji osmeh na licu, za dzentlmenstvo na terenu i van njega, za fer-play i lepo ponasanje, za kulturu i nacionalni ponos i za sve ono sto je ucinio da nas reprezentuje u Evropi i svetu, i da nasa kosarka ima cime da se ponosi i ima cemu da se nada....

Hvala, Dejane.

Do-vla

pre 16 godina

Ponekad se pitam zašto vreme ne može da stane? Kako da prihvatim da više neću gledati one briljantne partije? Hoću još!!!
Bože, koliko poštovanja imam prema ovom čoveku...ne, nema šanse da to opišem rečima... Zato ću samo ponoviti ono što ste mnogi rekli: Bodi, hvala ti neizmerno za sve!!! Takav košarkaš, sportista i pre svega veliki čovek neće se skoro pojaviti... Svaki potez, izjava, svaki postupak ti je uvek bio na mestu..ma ne, ne vredi, ne znam šta pokušavam da kažem...nema reči..Svaka ti čast, najviše od svih kojima svaka čast!!!

alexa

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve one trenutke za nezaborav.
Zao mi je sto se nisi oprostio u dresu Partizana, ali...tebi se nema sta zameriti....

filiyu

pre 16 godina

Majstore, svaka ti cast i hvala ti za sve predivne trenutke koje si nam priredio igrajuci svim srcem za svoju zemlju, bez obzira kako se u datom trenutku zvala. Srecno!

dzh70

pre 16 godina

Čovek bez ijedne mrlje u karijeri. Hvala ti na svemu, puno sreće u životu i da se vidimo na tvojoj velikoj oproštajnoj utakmici!

miki

pre 16 godina

To sto ste gledali Bodirogu,gledali ste poslednji put,jer majka vise ne radja tako pametnog i najboljeg i patriotskog igraca.To se jednom rodilo i nikad vise za vjek vjekova.

Dida

pre 16 godina

Legendo zelim ti sve nabolje,zasluzio si penziju posteno.Dok sam god ziv nikada necu moci da prezalim i podnesem to sto nisi uzeo zlato u Beogradu kao i Obradovic i Tomasevic,jer ste vi najvece Srpske patrijote koje su ikada bile u Srpskoj kosarci,zasluzili ste to zlato i oprostaj carski.Umrecu i to toziveti necu.Ja sam pocastvovan,sto sam imao priliku da zivim u tvom vremenu i gledam tvoju celu od pocetka blistavu, sjajnu karijeru.Imacu sta deci da pricam o tebi,kakav si samo igrac igrac bio to jednom majka Srpska radja.Oprosti sto placem,jednostavno nemogu da verujem u to,kako je za tren brzo proslo.Najvise te kao sportitistu postujem na svetu.Hvala ti jos jednom za sve sto si ucinio za nasu zemlju.Dejane nemogu da verujem da odlazis,da driblig tvoj jos jednom barem nevidim!!!

Dejan

pre 16 godina

Hvala Ti Bože što sam savremenik mog imenjaka, što sam gledao tog igrača, što sam se radovao njegovim uspesima, što sam mu aplaudirao kad je dolazio u Pionir da igra protiv našeg Partizana, kojeg voli kao i svi mi, kao oči svoje... Grobarčino, dodji u Partizan, savetuj klince kako se stiže do najvećih visina...

Jack Dempsey

pre 16 godina

MAJSTORE, HVALA TI ZA SVE!!!

joj, kad se setim one petorke iz atlante: ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA, PASPALJ, DIVAC
to je bila po meni najbolja petorka od raspada stare juge. i sada poslednji igrač završava karijeru, ma ja sam skoro zaplakao kad sam video onu vest, nemam reči, ovo nisam očekivao...

nikad nećemo zaboraviti onu staru pesmu:
MI IMAMO SVOGA BOGA, ON SE ZOVE BODIROGA!!!

pih

pre 16 godina

Hvala "Bogu" za sve!
Drago mi je sto sam te jednom gledao i uzivo! Puno srece i uspjeha iz Banjaluke!!! I kao covjek i kao sportista ostaces najveci!

milan

pre 16 godina

Legendo molim te za oprostajnu utakmicu u Areni,da ti priredimo kako valja i dolikuje oprostaj najvecem igracu i najvecem Srpskom patrioti.

Vucko018

pre 16 godina

Hvala za sve!! a narocito za one legentarne preokrete sa reprezentacijom. MI IMAMO NASEG BOGA ON SE ZOBE BODIROGA!!
BODIBOND je jaci od svih superheroja :))

doom

pre 16 godina

Kapa dole velikom igracu i coveku, hvala Ti za sve igre i titule, jedan od retkih igraca koji su stvarno imali samo svoj stil igre!!!

korto

pre 16 godina

Hvala Dejane za sve radosti koje si nam doneo a bilo ih je na pretek.
Ko hoce da pogleda 10min poslednje Dejanove utakmice neka ode na youtube i ukuca Bodiroga, naci ce i jos neke carolije naseg najboljeg igraca

Republika Srpska

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve divne trenitke koje si nam podario,i neka te zdravlje i sreća služi tebe i tvoju porodicu od srca ti žele tvoji zemljaci.HVALA LEGENDO

Milos Vujanic

pre 16 godina

Nas najbolji kosarkas svih vremena,a ako ne to,onda najveci lider i sportista kojeg smo ikad imali.Veruj mi,ostaces upamcen kao najveci dokle god je Srbije

Zeka peka

pre 16 godina

Dajte da se organizuje oprostajni mec za njega u beogradskoj Areni. Ako je neko od sportista zaduzio Srbiju svojim igrama onda je to ovaj veliki covek i kosarkas. Bog...

Boka

pre 16 godina

MNOGO mi krivo sto nije zavrsio karijeru u klubu koji voli od detinjstva, sa sve neupucene to je Partizan! Sta reci o ovom coveku i sportisti osim da je jedan od najvecih svih vremena koje je ova zemlja imala!

nikolans

pre 16 godina

HVALA TI DEJANE ZA SVE ŠTO SI NAM PRUŽIO !!!!!!!!!!

Kralj nad kraljevima, čovek za respekt, koji će nadam se jednog dana doći nazad u Srbiju i pomoći nam da se vratimo na put stare slave i da oteramo više sva govna koja su se pokotila po savezima i klubovima !!!

Dejane puno sreće i zdravlja i da nam je više takvih kao što si ti !!!!

Kale

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve.
Takvi kao ti se na zalost retko radjaju.
Hvala ti za onaj dar-mar Amerima, Grcima, Hrvatima, Litvancima, Turcima.....
Pokazao si kako se nosi dres repke..... ma ne treba komentarisati nista.....
Cekamo te na klupi jer si slab prema trofejima, brate sakupljaj ih dok si ziv, a to neka traje jos 100 godina!

Zeks

pre 16 godina

Neka ti je srecno Dejane, sta god novo u zivotu zapoceo. U kosarci si nas vecno zaduzio. Ostaces nezaboravan i besmrtan jer ti nema ravnog na celome svetu. Ostaces nam u secanju kao veliki sportista, koji nikada nije blistao spektakularnim izjavama ali zato blistao spektakularnom kosarkom, jakim karakterom, ferplejom i skromnoscu.

Gruja

pre 16 godina

Samo kad se setim na svakoj utakmici na kojoj je bilo gusto, samo Bodi pokaze razmaknite se! i odigra svoju prepoznatljivu 1 na 1 igru. U 99% slucajeva zavrsava jedinstvenim driblingom i kosem. Care hvala ti za sve sto si nam pruzio, posle tebe nemamo nijednog pravog vodju tima. Zelim ti sve najbolje!!!

Zeka peka

pre 16 godina

Dajte da se organizuje oprostajni mec za njega u beogradskoj Areni. Ako je neko od sportista zaduzio Srbiju svojim igrama onda je to ovaj veliki covek i kosarkas. Bog...

Alex

pre 16 godina

...Uvek je mrzeo da ga zovu "Bog". GOvorio je da je Bog jedan, a da je on samo covek, i smrtan i gresan, covek koji voli kosarku kolko sam zivot, i covek koji voli svoju zemlju vise od svega. Imao je nesrecu da mu se zemlja raspadne, da igra za vise nacionalnih sastava iste i razlicite drzave; i srecu da uvek bude na postolju, da bude deo generacije koja se dugo nece ponoviti, i koja ce biti upisana zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Dominacija ovog decka neverovatan je pohod preko zvezda.
Hvala mu sto se nikada nije odrekao srpske zastave, hvala mu sto nikad nije trebalo da ga se zove (a sacuvaj Boze - moli?!) da igra za reprezentaciju: on je dolazio sam, jer je za njega nacionalni dres bio ispred svega drugog na svetu. Hvala mu sto nikada nioje bio nabedjena zvezda (ej gde ste da ucite od najvecih Marko Jaricu, Stojakovicu, Radmanovicu - imate kvalitet ali nikad od vas VELIKI, kolko god da ste kvalitetni!). Malo je takvih generacija i malo je takvih ljudi kova Dejana Bodiroge. Hvala mu za najsiri inajskromniji osmeh na licu, za dzentlmenstvo na terenu i van njega, za fer-play i lepo ponasanje, za kulturu i nacionalni ponos i za sve ono sto je ucinio da nas reprezentuje u Evropi i svetu, i da nasa kosarka ima cime da se ponosi i ima cemu da se nada....

Hvala, Dejane.

Jack Dempsey

pre 16 godina

MAJSTORE, HVALA TI ZA SVE!!!

joj, kad se setim one petorke iz atlante: ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA, PASPALJ, DIVAC
to je bila po meni najbolja petorka od raspada stare juge. i sada poslednji igrač završava karijeru, ma ja sam skoro zaplakao kad sam video onu vest, nemam reči, ovo nisam očekivao...

nikad nećemo zaboraviti onu staru pesmu:
MI IMAMO SVOGA BOGA, ON SE ZOVE BODIROGA!!!

mare mare

pre 16 godina

pored saleta djordjevica verovatno najveci svih vremena. Nikad sebican ...kada je on igrao bio je pojam igrati za reprezentaciju, san, smisao zivota...velicina jordan-a...inspiracija...ostali su jadni ljudi sami po sebi...e moji stojakovici, radmanovici i ostali u zivotu cete imati samo pare i nista vise, ostacete prazni prolazni kosarkasi .Vremena se menjaju, NBA je daleko od onoga sto je bio. Drazen je otvorio put kosarkasima u NBA, Bodiroga je otvorio put evropskoj kosarci u svet. Da imamo jednog sada kao sto je on bio boranija ne bi ni igrala. Ionako za mene ne postoje. Pozdrav svima.

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJCUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINE,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

Milos Vujanic

pre 16 godina

Nas najbolji kosarkas svih vremena,a ako ne to,onda najveci lider i sportista kojeg smo ikad imali.Veruj mi,ostaces upamcen kao najveci dokle god je Srbije

nikolans

pre 16 godina

HVALA TI DEJANE ZA SVE ŠTO SI NAM PRUŽIO !!!!!!!!!!

Kralj nad kraljevima, čovek za respekt, koji će nadam se jednog dana doći nazad u Srbiju i pomoći nam da se vratimo na put stare slave i da oteramo više sva govna koja su se pokotila po savezima i klubovima !!!

Dejane puno sreće i zdravlja i da nam je više takvih kao što si ti !!!!

dzh70

pre 16 godina

Čovek bez ijedne mrlje u karijeri. Hvala ti na svemu, puno sreće u životu i da se vidimo na tvojoj velikoj oproštajnoj utakmici!

Dida

pre 16 godina

Legendo zelim ti sve nabolje,zasluzio si penziju posteno.Dok sam god ziv nikada necu moci da prezalim i podnesem to sto nisi uzeo zlato u Beogradu kao i Obradovic i Tomasevic,jer ste vi najvece Srpske patrijote koje su ikada bile u Srpskoj kosarci,zasluzili ste to zlato i oprostaj carski.Umrecu i to toziveti necu.Ja sam pocastvovan,sto sam imao priliku da zivim u tvom vremenu i gledam tvoju celu od pocetka blistavu, sjajnu karijeru.Imacu sta deci da pricam o tebi,kakav si samo igrac igrac bio to jednom majka Srpska radja.Oprosti sto placem,jednostavno nemogu da verujem u to,kako je za tren brzo proslo.Najvise te kao sportitistu postujem na svetu.Hvala ti jos jednom za sve sto si ucinio za nasu zemlju.Dejane nemogu da verujem da odlazis,da driblig tvoj jos jednom barem nevidim!!!

Gruja

pre 16 godina

Samo kad se setim na svakoj utakmici na kojoj je bilo gusto, samo Bodi pokaze razmaknite se! i odigra svoju prepoznatljivu 1 na 1 igru. U 99% slucajeva zavrsava jedinstvenim driblingom i kosem. Care hvala ti za sve sto si nam pruzio, posle tebe nemamo nijednog pravog vodju tima. Zelim ti sve najbolje!!!

Pavle iz Milana

pre 16 godina

jako ga cijenim, najvise od svih sportasa iz Srbije, najvise zbog anonimne pomoci obitelji Krese Cosica. Tiho se pojavio, tiho je i otisao, ali bogami je itekako bucan bio dok je igrao. Zao mi je da ga u Italiji nisam gledao uzivo, kad je dolazio protiv Cibone igrati, nije mu publika fuckala.. veliki covjek...

Do-vla

pre 16 godina

Ponekad se pitam zašto vreme ne može da stane? Kako da prihvatim da više neću gledati one briljantne partije? Hoću još!!!
Bože, koliko poštovanja imam prema ovom čoveku...ne, nema šanse da to opišem rečima... Zato ću samo ponoviti ono što ste mnogi rekli: Bodi, hvala ti neizmerno za sve!!! Takav košarkaš, sportista i pre svega veliki čovek neće se skoro pojaviti... Svaki potez, izjava, svaki postupak ti je uvek bio na mestu..ma ne, ne vredi, ne znam šta pokušavam da kažem...nema reči..Svaka ti čast, najviše od svih kojima svaka čast!!!

Kale

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve.
Takvi kao ti se na zalost retko radjaju.
Hvala ti za onaj dar-mar Amerima, Grcima, Hrvatima, Litvancima, Turcima.....
Pokazao si kako se nosi dres repke..... ma ne treba komentarisati nista.....
Cekamo te na klupi jer si slab prema trofejima, brate sakupljaj ih dok si ziv, a to neka traje jos 100 godina!

king of snake

pre 16 godina

SEX-bez njega se moze par nedelja..
DROGA-bez nje se moze par dana
I
BODIROGA-bez njega se ne moze!!!
Hvala ti majstore za sve radosti koje si doneo ovoj zemlji i svim klubovima za koje si igrao...
Ostaje zal sto nisi igrao u Sacramentu pa da Pedja,Vlade i TI pravite malo DAR-MAR..
LONG LIVE BONDI-BOND!!!

Bogdan

pre 16 godina

Pa zasto smo pravili Arenu ako nece biti ispracaja za ovakvog igraca i coveka. KSS mora da organizuje spektakl za njega posto on po prirodi svog karaktera nece insistirati na tako necemu.

marley

pre 16 godina

1995 petorka na parketu u ime u tom trenutku izopstenog i prezrenog naroda medju njima klinac za koga do tad gotovo da nismo ni culi. A zatim pobeda ona prva za moju generaciju stoga i najveca pa pijanstvo od koga sutra nije bolela glava i cetvorka ispisana karminom na nasim golim ledjima nismo tada znali zasto bas taj broj zasto bas za njega. Sada znam .Hvala Dejane hvala

Dejan

pre 16 godina

Hvala Ti Bože što sam savremenik mog imenjaka, što sam gledao tog igrača, što sam se radovao njegovim uspesima, što sam mu aplaudirao kad je dolazio u Pionir da igra protiv našeg Partizana, kojeg voli kao i svi mi, kao oči svoje... Grobarčino, dodji u Partizan, savetuj klince kako se stiže do najvećih visina...

milan

pre 16 godina

Legendo molim te za oprostajnu utakmicu u Areni,da ti priredimo kako valja i dolikuje oprostaj najvecem igracu i najvecem Srpskom patrioti.

perrke

pre 16 godina

Kad se samo setim one trojke protiv Argentine u finalu SP 2002. Sve je vec bilo izgubljeno, a onda je Babaroga grunuo trojku sa 8-9 metara i zapoceo veliki preokret na dva i nesto minuta pre kraja.

M`P`M

pre 16 godina

Hvala ti Majstore za sve predivne trenutke koji su bili pravi melem u tim nesrecnim devedesetim! Bio si pravi globalni terapeut ovom nasem narodu! Sve najbolje u zivotu i sa nestrpljenjem ocekujemo tvog malog Nikolu da krene ocevim stopama!!!

Zuckova Levica

pre 16 godina

Dejane majstore, hvala ti za sve sto si nam dao dosad.
Tvoji kvaliteti, ljudski i igracki, su nas inspirisali da i mi budemo bolji u onome sto radimo.
Ali tu nije kraj. Kad vidim mog klinca u dresu sa tvojim imenom kako vredno trenira basket - znam da nije kraj.
Zbog kampa u Trebinju. Zbog toga sto ces biti sjajan kosarkaski pedagog.
Kosarka je zivot - sve ostalo su sitnice.

Damir

pre 16 godina

Those 120 seconds by Bodiroga

(Sep 9, 2002) - A great Argentina, a very great group, missing of the wonder (Ginobili), the man who could decide the game by himself. This kind of player was present in Yugoslavia's roster, viceversa...

Indianapolis, September 9. The score, above all the play and the inertia of the game, were talking about an Argentinian triumph, untill that point perfect.

But, like last May in Bologna, there's no strategic-tactics perfection who could resist to genius, class, greatness.

2 minutes and 31 seconds left, when Hugo Sconochini scores one of two free throws, taking the score to 74 - 66 for Argentina: it seems the game is going towards the Argentinians hands.

Now the Bodiroga-zone is going to begin: this is the complete sequence:

-2'17" jump shot by two (68-74)

-1'32" triple over Palladino's defense (71-74)

-0'49" jump shot in penetration over Oberto (73-74)

(1 free throw on 2 by Oberto, 29" seconds remaining in hte game, 73-75)

- 0'17" Penetration getting a foul: 2 on 2 in free throws (75-75)

Total: 9 points in 2 exactly 2 minutes, with no mistakes, just when every mistake could be fatal.

No more comments.

totke

pre 16 godina

Sjajan igrac a po svemu sto sam o njemu mogao cuti u ovih 10-15 godina i divan covek.
Pre desetak godina sam razgovarao sa Paviljonisem koji je tada bio predsednik kosarkaske federacije Litvanije a sada ima neku funkciju u FIBA i on mi je opisao Bodirogu sledecim recima: Kada ide 1 na 1 izgleda kao da svi igraci na terenu i svi gledaoci znaju tacno na koju ce stranu da krene, svi osim igraca koji ga cuva. I tako godinama.

filiyu

pre 16 godina

Majstore, svaka ti cast i hvala ti za sve predivne trenutke koje si nam priredio igrajuci svim srcem za svoju zemlju, bez obzira kako se u datom trenutku zvala. Srecno!

miki

pre 16 godina

To sto ste gledali Bodirogu,gledali ste poslednji put,jer majka vise ne radja tako pametnog i najboljeg i patriotskog igraca.To se jednom rodilo i nikad vise za vjek vjekova.

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Majstore, hvala do neba.Potresen sam i jedva ovo pisem.Volio bih da promijenis odluku , ali znam da velicine , poput tebe, Danilovica i ostalih iz GENERACIJE 95 to ne cine lako. Nadam se da ce Kosarkaski savez Srbije organizovati oprostajnu utakmicu za sve vas... Nadam se da ce uprava KK Partizan, cij si navijac, a nisi nikad igrao pokusati da te ubijedi da se reaktiviras u crno-bijelom dresu i odvedes PARTIZAN do final-four- a Euroleague. Veliki pozdrav iz Posgorice

nebojša simić

pre 16 godina

Proćiće još mnogo godina ovom našom SRBIJOM da bi se rodio još jedan DEJAN BODIROGA.PRAVOSLAVAC,SRBIN,PONOSAN eh da nas je više kao ON i TOKIO bi nam bio bliže.
KOSOVAC

SIMIĆ NEBOJŠA

pre 16 godina

BRAVO BOGDANE ako kss ne organizuje jednom od najvećih košarkaša EVROPE I SVETA,čak se I STIV NEŠ divio potezima DEJANA BODIROGE,onda kss ne treba i da postoji ako ne ceni najveće medju nama SRBIMA.
KOSOVAC

dejan

pre 16 godina

Secam se da su americki mediji uoci Indijanapolisa analizirali Bodirogu kao kosarkasa - ne preterano brz, bez neke atraktivne igre, sutira trojke samo kad mora...
E pa taj Bodiroga je bio igrac u koga su u svakoj postavi u kojoj je igrao saigraci i treneri mogli da se uzdaju.
NAJBOLJI SI i za svu radost i odusevljenja koja si nam pruzio
HVALA!

milan

pre 16 godina

Veliko hvala za sve što si uradio veliki čoveče. Sećate se kako je onako sjajan i skroman išao kod našeg patrijarha Paje da mu se izvini što mu skandiraju "Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga", i da mu saopšti da nije on to izmislio.Idi u legendu nemoj se petljati sa sitnim dušama u rukovodstvu KSS-a.

pih

pre 16 godina

Hvala "Bogu" za sve!
Drago mi je sto sam te jednom gledao i uzivo! Puno srece i uspjeha iz Banjaluke!!! I kao covjek i kao sportista ostaces najveci!

Milan

pre 16 godina

Dejane, kao sto su mnogi vec rekli, hvala ti za sve pobede nase Srbije, hvala ti za ponos, koji smo posle tvojih bravura, kao Srbi osecali.
Sve najbolje za NAJBOLJEG SRPSKOG KOSARKASA, sto bi se reklo, SVIH VREMENA!

alexa

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve one trenutke za nezaborav.
Zao mi je sto se nisi oprostio u dresu Partizana, ali...tebi se nema sta zameriti....

doom

pre 16 godina

Kapa dole velikom igracu i coveku, hvala Ti za sve igre i titule, jedan od retkih igraca koji su stvarno imali samo svoj stil igre!!!

Republika Srpska

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve divne trenitke koje si nam podario,i neka te zdravlje i sreća služi tebe i tvoju porodicu od srca ti žele tvoji zemljaci.HVALA LEGENDO

Petar

pre 16 godina

Duboko divljenje i postovanje za sve sto si uradio! Secam se tvojih sl. bacanja kada se lomilo, kada smo svi zaustavljali dah tih nekoliko trenutaka, koji su trajali citavu vecnost, ti si pogadjao! Svaka cast majstore!
Mojoj Maji si bio simpatija! :-)

Nash

pre 16 godina

Hvala ti Dejane sto smo bili privilegovani da te gledamo kako igras, da osetimo tvoju harizmu, da se posle svakog tvog poteza i reci preispitamo sta smo mi korisno uradili i kako se ponasamo! Mi smo mali i obicni ljudi ali uz tvoje postupke, igre i emocije koje smo uvek osecali kao deo nas postajali smo veliki nemozes ni da zamislis koliko smo bili veliki zahvaljujuci tebi i jos nekim legendama iz tvoje generacije! Hvala Bogu na tebi i sto te je nama dao!
P.S. KSS mora da priredi barem najveci spektakl u evropi na oprostaju tebi i tvojoj generaciji barem to a trebao je i treba da uradi jos milion stvari!

Kale iz Pariza,

pre 16 godina

Hvala ti za svaku prednju promenu koju si izveo, za svako dodavanje iza ledja, za svako polaganje u kos koje nisi zakucao, za svaki decacki osmeh koji si publici poslao, za svaki humani gest koji si odradio, za svaku prisebnost u najtezim trenucima utakmice, hvala i za one desne ulaze posle kojih je uvek bilo i slobodno bacanje koje nisi masio, ali hvala i za cuvene trojke sa devet metara od kojih zastaje dah. Hvala ti i na svakoj promisljenoj izjavi i besprekornom ponasanju kako na terenu, tako i van njega.

Boka

pre 16 godina

MNOGO mi krivo sto nije zavrsio karijeru u klubu koji voli od detinjstva, sa sve neupucene to je Partizan! Sta reci o ovom coveku i sportisti osim da je jedan od najvecih svih vremena koje je ova zemlja imala!

Vucko018

pre 16 godina

Hvala za sve!! a narocito za one legentarne preokrete sa reprezentacijom. MI IMAMO NASEG BOGA ON SE ZOBE BODIROGA!!
BODIBOND je jaci od svih superheroja :))

Zeks

pre 16 godina

Neka ti je srecno Dejane, sta god novo u zivotu zapoceo. U kosarci si nas vecno zaduzio. Ostaces nezaboravan i besmrtan jer ti nema ravnog na celome svetu. Ostaces nam u secanju kao veliki sportista, koji nikada nije blistao spektakularnim izjavama ali zato blistao spektakularnom kosarkom, jakim karakterom, ferplejom i skromnoscu.

Dejan

pre 16 godina

Kicanovic, Dalipagic, Divac, Djordjevic, Bodiroga. Tu se zavrsava moj spisak legendi nase kosarke. Izvinjavam se ako sam izostavio neke pionire ovog sporta za koje ne znam, ali od onoga sto sam gledao kao klinac pa do danasnjih dana ovih 5 igraca su jedini istinske i prave legende.

Da ne pametujemo

pre 16 godina

Jel citate ovaj komentar? Lepo. Ajd sad, skrolujte misha na gore do komentara broj 64. Procitajte taj komentar. Jel jeste? Lepo. Ajd' ga sad procitajte jos jednom, za svaki slucaj. Sto da pametujemo, kada je covek sve rekao.
a ja samo jos da ponovimo: HVALA, DEJANE,CARE!

Ratko

pre 16 godina

Niko mi nije toliko zivot ulepsao kao Dejan Bog Bodiroga. Igrao je za maticu u najtezim trenutcima i sankcija i bombardovanja. I doneo nam DVA Svetska i TRI Evropska ZLATA. I pritom jos i Olimpijsko Srebro i Evropsko Zlato. Neverujem da ce to bilo ko u Evropi postici u iducih 50 godina a verovatno nece nikada.
Imao je srecu da igra u timu sa Najboljima a on je bio NAJBOLJI!

nebojsa_nis

pre 16 godina

Dejan Bodiroga,Sale Djordjevic,Sasa Danilovic,Vlade Divac,Zarko Paspalj,Dejen Tomasevic,Zeljko Rebraca,Zoran Savic ,Sasa Obradovic bili su i ostace ponos nase nacije kao lavovi su se borili za reprezetaciju ostavljjuci srce na terenu.

Hvala vam ze sve osmehe koje ste nam podarili !!!!!!!!!!!!

VroOom

pre 16 godina

Barem i ovako da pozdravim coveka ako nista dr doneo mi je par srecnih trenutaka u zivotu,cak sam najsrecniji bio kad sam ga video da prvi put u reprezentativnom dresu puca trojku to je bio vrvhunac
TEnk u DEjo :=)

1054

pre 16 godina

Dejane, hvala za sve medalje i trofeje i igre kojima si svoj narod cinio srecnim i ponosnim.
Ono sto te je krasilo kao igraca, jeste veliko srce i velika mu.. Bio si igrac za velike utakmice. Secam se da su jednom pitali igrace kome bi dali loptu u poslednjem napadu, svi su su rekli Dejanu Bodirogi, to govori o kakvom se igracu radilo. Pitanje je vremena kada ces uci u kucu slavnih jer si stvarno bio i jesi jedan od najvecih i najboljih u ovoj igri. Jos jednom hvala za sve i sve najbolje u nastavku karijere.

Saša Ljubljana

pre 16 godina

Retko kad se mi zarose oči, ali kod oproštaja ovakvog čoveka, igrača, lidera, majstora jednom reču BOGA pošteno su se mi zarosile, ko što kaže jedna predhodnica i ja ti mogu reči samo hvala što si nam polepšao detinstvo.....ŽIV BIO!!!

Sale-Germany

pre 16 godina

Bodiroga legendooo!!! Hvala ti za sve sto si ucinio za reprezentaciju(posebno protiv Argentine 2002) Za mene si uz mog imenjaka "Nacionale" bio najbolji igrac jedne sjajne generacije...

Ivan

pre 16 godina

Kao sto je on sam rekao:'Nisam Bog nego samo Bodiroga'.Nije Bog ali jeste primer.Primer kako treba ziveti i kako treba misliti.Hvala Dejane!

boro vucevic

pre 16 godina

respect mr bodiroga it was my privilege watching you all these years "he is not quick,hi is not shiny,he does not dunk but he is such a terrific basketball player"

korto

pre 16 godina

Hvala Dejane za sve radosti koje si nam doneo a bilo ih je na pretek.
Ko hoce da pogleda 10min poslednje Dejanove utakmice neka ode na youtube i ukuca Bodiroga, naci ce i jos neke carolije naseg najboljeg igraca

Zvonimir Ridl

pre 16 godina

Jedan od najboljih ikada. Igrac koji je redefinisao poziciju pleja, kao i covek po kome je dobio nadimak. Usput, jedan od retkih koji je mogao da igra na cetiri pozicije.

TeoFan

pre 16 godina

Zbog ovog igraca sam ja,kao i vecina mojih drugova pocinjali da treniramo kosarku.Ne mozemo reci da je najbolji,jer je jedinstven!Ziva legenda.Ali, sva sreca pa ima naslednika,to je Milos Teodosic.Zivi bili pa videli...

Nenad

pre 16 godina

kazu da samo sto nisi zaplakao na konferenciji za stampu, veruj mi da je i nama tako i bila je tu i neka suza, ali bilo je uzivanje gleadtai te kako igras to sigurno i imati te u radovima nase reprezentacije, za sve to nizmerno ti Hvala dobri i posteni covece bez mane...

Alexandros

pre 16 godina

Hvala za sve Dejane!!!Mi, navijaci panathinaikosa necemo nikada zaboraviti sta si uradio za nas! 4 godine uz nas! Iznad svega si nam pokazao kako treba da bude jedan pravi pravoslavac - orthodoxos u zivotu! Volis puno Boga,zato ti je Bog pomozio da uspes kao atleta i covek! I budi siguran,ovo je najbitnije nasledze koje nam das! Zelen zauvek! Ti si jedan od nas!!! Srbin i Grk zajedno!!! Dijamant Srbije i Grcke!!! vrata Grcke i Panathinaikosa ce biti zauvek otvorena za tebe!!!HVALA TI PUNO CARE!!!

Oslo

pre 16 godina

HVALA TI NA SVIM LEPIM TRENUCIMA KOJE SMO DOZIVELI GLEDAJUCI TE.Oprostajna utakmica ne znam da li ce je biti,ali bilo bi lepo da se odigra na Marakani.Tu da se napravi teren na sredini.Garantujem 100.000 gledalaca.IMAMO JEDNOG BOGA ,"NJEGOVO JE IME BODIROGA".ZASLUZUJE TAKAV SPEKTAKL.
Sve najlepse zelje u penzionerskom zivotu.

ou

pre 16 godina

Hvala mjastore,sve najbolje tebi i tvojoj porodici i sretno!!Naš najbolji košarkaš svih vremena,i nakon Kukoča drugi evropljanin po broju osvojenih trofeja.Hvala puno!

Nole

pre 16 godina

Bodrio sam svaki mec u kome si igraoi zahvaljujem ti se za svaki srecan trenutak dok si igrao za Srbiju, stvarno si bio i ostaces najbolji !

Nemanja

pre 16 godina

Svaka cast Dejane !!! Primer si profesionalizma , upornosti , skromnosti ali pre svega HRABROSTI. Mnogi u Srbiji bi mogli da se ugledaju na tebe.

Djorgo

pre 16 godina

Jedan od najvecih ''sportsmena'' koje smo imali. Bilo bi izuzetno vazno imati takvog cobeka u kosarkaskoj organizaciji Srbije u dogledno vreme.

nikola_kv

pre 16 godina

. . . Jedan od "najvecih" sportista, ljudi, kod nas!!! Jedan od onih na koje je cela nacija ponosna, koji nam je toliko dao . . . I stvarno, najmanje sto mozemo da uradimo za njega je da napravimo spektakl u areni, da mu se svi u-glas zahvalimo i na neki nacin oduzimo za ono sto je uradio za svoju zemlju!!!
"ZLATO SRECAN PUT"

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

"Simply The Best"!!!
Koliko je ovo tuzan dan toliko je i sretan!
Hvala Dejane za SVE sto si ucinio za Srbiju i Jugoslaviju!! Toliko puno radosti si pruzio narodu ovih zadnjih 15 godina da ti se mi nikada necemo uspeti oduziti za sve to. Ti si nam zaista bio (i uvek ima to i da budes) jedan pravi dar sa neba kad je narodu bilo najteze. Puno pozdrava i jos vise srece i zdravlja u buducnosti zelim tebi i tvojoj porodici!

Jedan je Dejan Bodiroga!!!!

Melbourne

pre 16 godina

Veliki igrac i dobar covek!
Hvala Dejane za sve srecne trenutke koje si nam podariou drzavnom dresu!
Sve najbolje u zivotu....

Makedonac

pre 16 godina

Sta reci o takvom coveku kad je sve receno, od njega, na terenu. Verovatno jedan od najvecih kojih smo imali tako mnogo, ali nazalost vise takvih nema. Kicanovic, Slavnic, Dalipagic, Kosic, Jerkov, Mirza Delibasic, Andro Knego, Mihovil Nakic, Drazen Petrovic, Jure Zdovc, Velimiri Perasovic i Petranovic, Zoran Savic, Boban Petrovic, Aleksandar Obradovic, Zarko Paspalj, Vlade Divac, Predrag Danilovic, Aleksandar SASA Djorgevic, Paspalj,Dino Radja, Toni Kukoc, Stojko Vrankovic,Tomasevic, Loncar, i nek me izvine pravi majstori ako sam ikoga izostavio i na kraju sada Dejan Bodiroga, su ljudi koji su zaduzili kosarkaski svet na ovim prostorima i sire. To se vise ne dogadja, to majka vise ne poradja........
Hvala vam majstori i velicine svako na svoj poseban nacin
Ako bi bio selektor reprezentacie shih vremena ona bi svako izgledala nekako ovako: bekovi: Kicanovic, Slavnic, Drazen Petrovic, Sasa Djorgjevic, krila: Bodiroga, Stojakovic, Dusko Ivanovic, Mihovil Nakic, centri: Kosic, Stojko Vrankovic,Divac, Radja,
Petorku sastavite sami ako mozete
Pozdrav iz Makedonije i hvala majstorima ove igre jos jedanput

JA original

pre 16 godina

BODI BOND RULES, sigurne jedan od NAJBOLJIH IGRACA A 100% jedan od NAJBOLJIH LJUDI koje je nasa kosarka imala, ma nije jedan od vec NAJBOLJI. sve najbolji dejane.

Stevan

pre 16 godina

Hvala ti LEGENDO!!!!!!!
Hvala za svu srecu i ponos koju si donosio nasem narodu u ona teska vremena!
Bio si i ostao kosarkaski BOG.
Zelim ti srecan i dug zivot.

aca

pre 16 godina

Neverovatno kako taj covek najbolje funkcijonise kad je najveci pritisak. Ja se sav raspadnem cim je mali pritisak a on blista.

Svaka mu cast i hvala mu za sve

TOPCIDERSKO BRDO

pre 16 godina

Genije ide u legendu.
Vidim ovde nabrajanja po licnim ukusima. Ima mesta za sve nabrojane, ali sam ja stara generacija i bio, bezbroj puta srecan ispred TV ekrana dok su igrali i oni stariji:
Ivo Daneu, Radivoje Korac, Cosic, Kicanovic, Slavinic, Duci Simonovic, Dalipagic, Kukoc, Radja, Ivo Nakic, Mirza Delibasic, ...,
Mozda su, ipak najveci ovi iz zadnje uspesne generacije: Divac, Danilovic, Djordjevic, Bodiroga, Rebraca, Paspalj, Tomasevic,...i oni koji su im pomagali, ali su toliko dobri bili da su napravili velike karijere u najjacim ligama sveta. Pa sta reci vise o starterima, nego da su vanzemaljci.
Ko je bio najveci?
Ja se ne usudjujem reci, ali svakako je srecna okolnost da su bili zajednoi i da su bili tim. Zadnji koje sam nabrojao su igrali u najtezim okolnostima u svakom pogledu. Kosarka se razvila pa je i Francuska postala sila, a i drugi su napredovali. Mi, kao zemlja smo se skratili i tako skraceni dostigli najvece domete. Zato kazem da su najveci od svih generacija ispred i iz one velike zemlje.
Mozda bi biste, ove generacije, ispred kuce kosarke mbila trajna zahvalnost za sve sto su ucinili u tom vremenu. ucinili su vise nego i jedna druga generacija i to u najtezim uslovima u istoriji ovog sporta kod nas.
Uz sve to su i izvanredni ljudi.

Serpiko01

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve sto si na priredio. Ti si bio fantastican igrac i covek. Za reprezentaciju si uvek igra srcem, to se nikada ne zaboravlja.
Volim te te majstore!

Sasa-Sabac

pre 16 godina

Uvek je pricao da mu je zelja da karijeru zavrsi u Partizanu, i grobari su ga prosto obozavali i uvek mu skandirali kad god je bio u pioniru ,uvek vise nego nekom nasem bivsem igracu ,a on sad kad je zavrsio karijeru ni jednom nije pomenuo taj Partizan i te Grobare.

Vucko

pre 16 godina

Ja bih predlozio nasem savezu da angazuju Dejana za individualni rad sa nasim perspektivnim kosarkasima. Bodiroga je primer da nije sve u fizikalijama, vec da treba nauciti igrati kosarku i vratiti se njenim osnovama. Kada bi barem nekoliko igraca radilo sa njim, imali bi strahovito dobro obucen kadar za reprezentaciju. Jos jednom, apelujem na savez da ucini tako nesto, jer nasim igracima nedostaje znanja iz odredjenih elemenata.

NNN

pre 16 godina

Hvala, majsore!
Ova slika govori vise od svih reci!
Steta sto nije dosao u Sacramento, da sa Divcom i Pejom osvoji NBA prstem ( kad se Peja povredio Bodi leg'o ko budali samar ).

idolu

pre 16 godina

Znam da nisam ni prvi ni poslednji ni jedini koji je poceo da tenira kosarku i da je prati i da je voli zbog tebe.
Secam se jos 23 decembra 2006 kada u Bolonji ispred hotela gde si bio sa timom Lottomatike sam te prvi put video uzivo. kleknuo sam i zahvalio sam ti se u ime svih srba za sve one prelepe trenutke koje si nam podario sa reprezentacijom cak i tokom 90-tih, a svi znamo da su te godine bile teske. svi su me tvoji saigraci cudno gledali ali ja sam im rekao na italijanskom da budu srecni zato sto igraju pored tako velike legende itd.
HVALA TI JOS JEDNOM ZA SVE!!!111

Ivan Va

pre 16 godina

Sta god pokusa da se napise malo je koliko je Bodiroga ucinio da prezentuje nasu kosarku,Srbiju,SCG ili onda Jugoslaviju. Bodi-Bond ce ostati jedna od najsvetlijih zvezda naseg i svetskog sporta. Kad je pocinjao karijeru u Italiji mnogi su osporavali njegov nadimak Belog Medzika ali su posle prve sezone i 51-og poena Panasoniku shvatili da nijedan njihov igrac ne moze da parira takoj prefinjenosti i inteligenciji u igri na dva kosa. Svi treneri koji su radili sa njim su shvatili da ako zelis trofeje titule i prestiz u kosarci dovedi Bodirogu. Organizovanje oprostajne utakmice za Bodirogu ne treba dovoditi u pitanje to je najmanje sto mozemo da ucinimo, on ucinio mnogo vise za nas. Presto na kosarkaskom Olimpu je sada samo njegov.
Hvala Dejane za nezaboravne trenutke radosti za nezaboravne driblinge za nezaboravne titule - jednostavno hvala ti za sve.

zare_kralj

pre 16 godina

Citajuci ove komentare moram i ja napisati jedan.Iako sam navijac Zvezde prisustvovao sam 2002g. u Pioniru utakmici povodom 10g od Istanbula.Na terenu sve same zvezde,Djordjevic,Danilovic,Divac,Grbovic,Pecarski,...u jednom trenutku neko je primetio Bodirogu na tribinama,i od tada pa u narednih nekoliko minuta niko vise nije gledao utakmicu vec je citav Pionir skandirao,MI IMAMO NASEG BOGA IME MU JE BODIROGA !!! Bio sam na samo par metara od njega i mogu vam reci da sam pozeleo bar na sekund da sam u njegovoj kozi tada.Pozdrav LEGENDO!!!

Vuk Petkovic

pre 16 godina

Jako mi je zao sto ide u penziju jer sam se nadao da ce poslednju sezonu odigrati u jednom od nasih klubova. Kada su tokom dajmond bola bili komentari da je Bodiroga ja nisam verovao,jos mi je u glavi kako je protiv amerikanaca okrenuo onog nafuranog Karmela

Ladislav

pre 16 godina

ja mislim da je najmanje sto mi mozemo da uradimo, je da ispisemo peticiju u kojoj zahtevamo oprostaj od najveceg coveka u areni i da posaljemo svima kome znamo da se potpisupa da se prosledi kss-u
ja nisam web dizajnder pa bih apelovao na bilo koga ovde kod jeste da to ucini i da postuje ovde adresu sajta.

ja bih licno dosao iz kanade specijalno da odam ovakvoj licnosti pocast

listopad

pre 16 godina

ako je neko zaboravio sta je taj covek radio pod kosevima neka ode na you tube i podseti se
to je bila magija, prosto da ne poverujes

mi imamo svoga boga, ime mu je Bodiroga na terenu on je babaroga ...

dragan boy

pre 16 godina

i poslednji vitez iz generacije '95 polako odlazi.hvala ti za nezaboravne momente u toku karijere.jos se secam kada smo te trazili po terenima u Marusiju 1998,ali te nismo nasli,mislim da je ovo sahrana nase kosarke.

PimPong

pre 16 godina

Sa srecom u penziji i hvala!

Ja, kao ni mnogi drugi, necu zaboraviti utakmicu sa Argentinom, koja je bila jedna od losije odigranih od strane reprezentacije, do cuda pred kraj!

zoran montpellier

pre 16 godina

hvala ti Dejane za sve sto si ucinio i uradio za nasu kosarku i za srbiju.Odlazi jedan od najvecih kosarkasa svih vremena i ne samo sportista vec i ljudina.Hvala gospodine Bodiroga

zahvalan

pre 16 godina

Svako od nas treba da je zadovoljan sto je bio u prilici da zivi u vremenu kada je Bodiroga igrao i da uziva u njegovim spektakularnim potezima. Vjerovatno najupecatljivija licnost nase kosarke svih vremena.
Hvala ti Dejane.
MI IMAMO NASEG BOGA
ON SE ZOVE BODIROGA

radedelija

pre 16 godina

Hvala ti legendo na svemu!! Takav igrac, te velicina a sa onakvim ponasanjem na terenu i van njega se ne radja vishe. Puno srece u buducoj karijeri!!
Nemas pojma koliko sam te obozavao kao igraca... Najbolji si!!!

Pancevac

pre 16 godina

Momak sa najvecim m....a! Jednom se radja takav CAR! Hvala ti sto si mi sacuvao zivce kada god se lomio rezultat. Jedino sam za tebe znao da ces uvek pogoditi kada treba. Hvala ti puno, majstore!

Boka

pre 16 godina

MNOGO mi krivo sto nije zavrsio karijeru u klubu koji voli od detinjstva, sa sve neupucene to je Partizan! Sta reci o ovom coveku i sportisti osim da je jedan od najvecih svih vremena koje je ova zemlja imala!

Sasa-Sabac

pre 16 godina

Uvek je pricao da mu je zelja da karijeru zavrsi u Partizanu, i grobari su ga prosto obozavali i uvek mu skandirali kad god je bio u pioniru ,uvek vise nego nekom nasem bivsem igracu ,a on sad kad je zavrsio karijeru ni jednom nije pomenuo taj Partizan i te Grobare.

mare mare

pre 16 godina

pored saleta djordjevica verovatno najveci svih vremena. Nikad sebican ...kada je on igrao bio je pojam igrati za reprezentaciju, san, smisao zivota...velicina jordan-a...inspiracija...ostali su jadni ljudi sami po sebi...e moji stojakovici, radmanovici i ostali u zivotu cete imati samo pare i nista vise, ostacete prazni prolazni kosarkasi .Vremena se menjaju, NBA je daleko od onoga sto je bio. Drazen je otvorio put kosarkasima u NBA, Bodiroga je otvorio put evropskoj kosarci u svet. Da imamo jednog sada kao sto je on bio boranija ne bi ni igrala. Ionako za mene ne postoje. Pozdrav svima.

TeoFan

pre 16 godina

Zbog ovog igraca sam ja,kao i vecina mojih drugova pocinjali da treniramo kosarku.Ne mozemo reci da je najbolji,jer je jedinstven!Ziva legenda.Ali, sva sreca pa ima naslednika,to je Milos Teodosic.Zivi bili pa videli...

Dejan

pre 16 godina

Hvala Ti Bože što sam savremenik mog imenjaka, što sam gledao tog igrača, što sam se radovao njegovim uspesima, što sam mu aplaudirao kad je dolazio u Pionir da igra protiv našeg Partizana, kojeg voli kao i svi mi, kao oči svoje... Grobarčino, dodji u Partizan, savetuj klince kako se stiže do najvećih visina...

Dida

pre 16 godina

Legendo zelim ti sve nabolje,zasluzio si penziju posteno.Dok sam god ziv nikada necu moci da prezalim i podnesem to sto nisi uzeo zlato u Beogradu kao i Obradovic i Tomasevic,jer ste vi najvece Srpske patrijote koje su ikada bile u Srpskoj kosarci,zasluzili ste to zlato i oprostaj carski.Umrecu i to toziveti necu.Ja sam pocastvovan,sto sam imao priliku da zivim u tvom vremenu i gledam tvoju celu od pocetka blistavu, sjajnu karijeru.Imacu sta deci da pricam o tebi,kakav si samo igrac igrac bio to jednom majka Srpska radja.Oprosti sto placem,jednostavno nemogu da verujem u to,kako je za tren brzo proslo.Najvise te kao sportitistu postujem na svetu.Hvala ti jos jednom za sve sto si ucinio za nasu zemlju.Dejane nemogu da verujem da odlazis,da driblig tvoj jos jednom barem nevidim!!!

miki

pre 16 godina

To sto ste gledali Bodirogu,gledali ste poslednji put,jer majka vise ne radja tako pametnog i najboljeg i patriotskog igraca.To se jednom rodilo i nikad vise za vjek vjekova.

Ivan Bojovic

pre 16 godina

Majstore, hvala do neba.Potresen sam i jedva ovo pisem.Volio bih da promijenis odluku , ali znam da velicine , poput tebe, Danilovica i ostalih iz GENERACIJE 95 to ne cine lako. Nadam se da ce Kosarkaski savez Srbije organizovati oprostajnu utakmicu za sve vas... Nadam se da ce uprava KK Partizan, cij si navijac, a nisi nikad igrao pokusati da te ubijedi da se reaktiviras u crno-bijelom dresu i odvedes PARTIZAN do final-four- a Euroleague. Veliki pozdrav iz Posgorice

Pavle iz Milana

pre 16 godina

jako ga cijenim, najvise od svih sportasa iz Srbije, najvise zbog anonimne pomoci obitelji Krese Cosica. Tiho se pojavio, tiho je i otisao, ali bogami je itekako bucan bio dok je igrao. Zao mi je da ga u Italiji nisam gledao uzivo, kad je dolazio protiv Cibone igrati, nije mu publika fuckala.. veliki covjek...

king of snake

pre 16 godina

SEX-bez njega se moze par nedelja..
DROGA-bez nje se moze par dana
I
BODIROGA-bez njega se ne moze!!!
Hvala ti majstore za sve radosti koje si doneo ovoj zemlji i svim klubovima za koje si igrao...
Ostaje zal sto nisi igrao u Sacramentu pa da Pedja,Vlade i TI pravite malo DAR-MAR..
LONG LIVE BONDI-BOND!!!

nebojša simić

pre 16 godina

Proćiće još mnogo godina ovom našom SRBIJOM da bi se rodio još jedan DEJAN BODIROGA.PRAVOSLAVAC,SRBIN,PONOSAN eh da nas je više kao ON i TOKIO bi nam bio bliže.
KOSOVAC

SIMIĆ NEBOJŠA

pre 16 godina

BRAVO BOGDANE ako kss ne organizuje jednom od najvećih košarkaša EVROPE I SVETA,čak se I STIV NEŠ divio potezima DEJANA BODIROGE,onda kss ne treba i da postoji ako ne ceni najveće medju nama SRBIMA.
KOSOVAC

Da ne pametujemo

pre 16 godina

Jel citate ovaj komentar? Lepo. Ajd sad, skrolujte misha na gore do komentara broj 64. Procitajte taj komentar. Jel jeste? Lepo. Ajd' ga sad procitajte jos jednom, za svaki slucaj. Sto da pametujemo, kada je covek sve rekao.
a ja samo jos da ponovimo: HVALA, DEJANE,CARE!

totke

pre 16 godina

Sjajan igrac a po svemu sto sam o njemu mogao cuti u ovih 10-15 godina i divan covek.
Pre desetak godina sam razgovarao sa Paviljonisem koji je tada bio predsednik kosarkaske federacije Litvanije a sada ima neku funkciju u FIBA i on mi je opisao Bodirogu sledecim recima: Kada ide 1 na 1 izgleda kao da svi igraci na terenu i svi gledaoci znaju tacno na koju ce stranu da krene, svi osim igraca koji ga cuva. I tako godinama.

Milos Vujanic

pre 16 godina

Nas najbolji kosarkas svih vremena,a ako ne to,onda najveci lider i sportista kojeg smo ikad imali.Veruj mi,ostaces upamcen kao najveci dokle god je Srbije

nikolans

pre 16 godina

HVALA TI DEJANE ZA SVE ŠTO SI NAM PRUŽIO !!!!!!!!!!

Kralj nad kraljevima, čovek za respekt, koji će nadam se jednog dana doći nazad u Srbiju i pomoći nam da se vratimo na put stare slave i da oteramo više sva govna koja su se pokotila po savezima i klubovima !!!

Dejane puno sreće i zdravlja i da nam je više takvih kao što si ti !!!!

Kale

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve.
Takvi kao ti se na zalost retko radjaju.
Hvala ti za onaj dar-mar Amerima, Grcima, Hrvatima, Litvancima, Turcima.....
Pokazao si kako se nosi dres repke..... ma ne treba komentarisati nista.....
Cekamo te na klupi jer si slab prema trofejima, brate sakupljaj ih dok si ziv, a to neka traje jos 100 godina!

filiyu

pre 16 godina

Majstore, svaka ti cast i hvala ti za sve predivne trenutke koje si nam priredio igrajuci svim srcem za svoju zemlju, bez obzira kako se u datom trenutku zvala. Srecno!

alexa

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve one trenutke za nezaborav.
Zao mi je sto se nisi oprostio u dresu Partizana, ali...tebi se nema sta zameriti....

Zeka peka

pre 16 godina

Dajte da se organizuje oprostajni mec za njega u beogradskoj Areni. Ako je neko od sportista zaduzio Srbiju svojim igrama onda je to ovaj veliki covek i kosarkas. Bog...

doom

pre 16 godina

Kapa dole velikom igracu i coveku, hvala Ti za sve igre i titule, jedan od retkih igraca koji su stvarno imali samo svoj stil igre!!!

pih

pre 16 godina

Hvala "Bogu" za sve!
Drago mi je sto sam te jednom gledao i uzivo! Puno srece i uspjeha iz Banjaluke!!! I kao covjek i kao sportista ostaces najveci!

Jack Dempsey

pre 16 godina

MAJSTORE, HVALA TI ZA SVE!!!

joj, kad se setim one petorke iz atlante: ĐORĐEVIĆ, DANILOVIĆ, BODIROGA, PASPALJ, DIVAC
to je bila po meni najbolja petorka od raspada stare juge. i sada poslednji igrač završava karijeru, ma ja sam skoro zaplakao kad sam video onu vest, nemam reči, ovo nisam očekivao...

nikad nećemo zaboraviti onu staru pesmu:
MI IMAMO SVOGA BOGA, ON SE ZOVE BODIROGA!!!

Gruja

pre 16 godina

Samo kad se setim na svakoj utakmici na kojoj je bilo gusto, samo Bodi pokaze razmaknite se! i odigra svoju prepoznatljivu 1 na 1 igru. U 99% slucajeva zavrsava jedinstvenim driblingom i kosem. Care hvala ti za sve sto si nam pruzio, posle tebe nemamo nijednog pravog vodju tima. Zelim ti sve najbolje!!!

dzh70

pre 16 godina

Čovek bez ijedne mrlje u karijeri. Hvala ti na svemu, puno sreće u životu i da se vidimo na tvojoj velikoj oproštajnoj utakmici!

korto

pre 16 godina

Hvala Dejane za sve radosti koje si nam doneo a bilo ih je na pretek.
Ko hoce da pogleda 10min poslednje Dejanove utakmice neka ode na youtube i ukuca Bodiroga, naci ce i jos neke carolije naseg najboljeg igraca

Do-vla

pre 16 godina

Ponekad se pitam zašto vreme ne može da stane? Kako da prihvatim da više neću gledati one briljantne partije? Hoću još!!!
Bože, koliko poštovanja imam prema ovom čoveku...ne, nema šanse da to opišem rečima... Zato ću samo ponoviti ono što ste mnogi rekli: Bodi, hvala ti neizmerno za sve!!! Takav košarkaš, sportista i pre svega veliki čovek neće se skoro pojaviti... Svaki potez, izjava, svaki postupak ti je uvek bio na mestu..ma ne, ne vredi, ne znam šta pokušavam da kažem...nema reči..Svaka ti čast, najviše od svih kojima svaka čast!!!

Republika Srpska

pre 16 godina

Hvala ti majstore za sve divne trenitke koje si nam podario,i neka te zdravlje i sreća služi tebe i tvoju porodicu od srca ti žele tvoji zemljaci.HVALA LEGENDO

Vucko018

pre 16 godina

Hvala za sve!! a narocito za one legentarne preokrete sa reprezentacijom. MI IMAMO NASEG BOGA ON SE ZOBE BODIROGA!!
BODIBOND je jaci od svih superheroja :))

Zeks

pre 16 godina

Neka ti je srecno Dejane, sta god novo u zivotu zapoceo. U kosarci si nas vecno zaduzio. Ostaces nezaboravan i besmrtan jer ti nema ravnog na celome svetu. Ostaces nam u secanju kao veliki sportista, koji nikada nije blistao spektakularnim izjavama ali zato blistao spektakularnom kosarkom, jakim karakterom, ferplejom i skromnoscu.

milan

pre 16 godina

Legendo molim te za oprostajnu utakmicu u Areni,da ti priredimo kako valja i dolikuje oprostaj najvecem igracu i najvecem Srpskom patrioti.

ou

pre 16 godina

Hvala mjastore,sve najbolje tebi i tvojoj porodici i sretno!!Naš najbolji košarkaš svih vremena,i nakon Kukoča drugi evropljanin po broju osvojenih trofeja.Hvala puno!

Nole

pre 16 godina

Bodrio sam svaki mec u kome si igraoi zahvaljujem ti se za svaki srecan trenutak dok si igrao za Srbiju, stvarno si bio i ostaces najbolji !

Petar

pre 16 godina

Duboko divljenje i postovanje za sve sto si uradio! Secam se tvojih sl. bacanja kada se lomilo, kada smo svi zaustavljali dah tih nekoliko trenutaka, koji su trajali citavu vecnost, ti si pogadjao! Svaka cast majstore!
Mojoj Maji si bio simpatija! :-)

Nemanja

pre 16 godina

Svaka cast Dejane !!! Primer si profesionalizma , upornosti , skromnosti ali pre svega HRABROSTI. Mnogi u Srbiji bi mogli da se ugledaju na tebe.

perrke

pre 16 godina

Kad se samo setim one trojke protiv Argentine u finalu SP 2002. Sve je vec bilo izgubljeno, a onda je Babaroga grunuo trojku sa 8-9 metara i zapoceo veliki preokret na dva i nesto minuta pre kraja.

Dejan

pre 16 godina

Kicanovic, Dalipagic, Divac, Djordjevic, Bodiroga. Tu se zavrsava moj spisak legendi nase kosarke. Izvinjavam se ako sam izostavio neke pionire ovog sporta za koje ne znam, ali od onoga sto sam gledao kao klinac pa do danasnjih dana ovih 5 igraca su jedini istinske i prave legende.

Zvonimir Ridl

pre 16 godina

Jedan od najboljih ikada. Igrac koji je redefinisao poziciju pleja, kao i covek po kome je dobio nadimak. Usput, jedan od retkih koji je mogao da igra na cetiri pozicije.

Alex

pre 16 godina

...Uvek je mrzeo da ga zovu "Bog". GOvorio je da je Bog jedan, a da je on samo covek, i smrtan i gresan, covek koji voli kosarku kolko sam zivot, i covek koji voli svoju zemlju vise od svega. Imao je nesrecu da mu se zemlja raspadne, da igra za vise nacionalnih sastava iste i razlicite drzave; i srecu da uvek bude na postolju, da bude deo generacije koja se dugo nece ponoviti, i koja ce biti upisana zlatnim slovima u istoriju svetske kosarke. Dominacija ovog decka neverovatan je pohod preko zvezda.
Hvala mu sto se nikada nije odrekao srpske zastave, hvala mu sto nikad nije trebalo da ga se zove (a sacuvaj Boze - moli?!) da igra za reprezentaciju: on je dolazio sam, jer je za njega nacionalni dres bio ispred svega drugog na svetu. Hvala mu sto nikada nioje bio nabedjena zvezda (ej gde ste da ucite od najvecih Marko Jaricu, Stojakovicu, Radmanovicu - imate kvalitet ali nikad od vas VELIKI, kolko god da ste kvalitetni!). Malo je takvih generacija i malo je takvih ljudi kova Dejana Bodiroge. Hvala mu za najsiri inajskromniji osmeh na licu, za dzentlmenstvo na terenu i van njega, za fer-play i lepo ponasanje, za kulturu i nacionalni ponos i za sve ono sto je ucinio da nas reprezentuje u Evropi i svetu, i da nasa kosarka ima cime da se ponosi i ima cemu da se nada....

Hvala, Dejane.

M`P`M

pre 16 godina

Hvala ti Majstore za sve predivne trenutke koji su bili pravi melem u tim nesrecnim devedesetim! Bio si pravi globalni terapeut ovom nasem narodu! Sve najbolje u zivotu i sa nestrpljenjem ocekujemo tvog malog Nikolu da krene ocevim stopama!!!

VroOom

pre 16 godina

Barem i ovako da pozdravim coveka ako nista dr doneo mi je par srecnih trenutaka u zivotu,cak sam najsrecniji bio kad sam ga video da prvi put u reprezentativnom dresu puca trojku to je bio vrvhunac
TEnk u DEjo :=)

Nash

pre 16 godina

Hvala ti Dejane sto smo bili privilegovani da te gledamo kako igras, da osetimo tvoju harizmu, da se posle svakog tvog poteza i reci preispitamo sta smo mi korisno uradili i kako se ponasamo! Mi smo mali i obicni ljudi ali uz tvoje postupke, igre i emocije koje smo uvek osecali kao deo nas postajali smo veliki nemozes ni da zamislis koliko smo bili veliki zahvaljujuci tebi i jos nekim legendama iz tvoje generacije! Hvala Bogu na tebi i sto te je nama dao!
P.S. KSS mora da priredi barem najveci spektakl u evropi na oprostaju tebi i tvojoj generaciji barem to a trebao je i treba da uradi jos milion stvari!

Bogdan

pre 16 godina

Pa zasto smo pravili Arenu ako nece biti ispracaja za ovakvog igraca i coveka. KSS mora da organizuje spektakl za njega posto on po prirodi svog karaktera nece insistirati na tako necemu.

Zuckova Levica

pre 16 godina

Dejane majstore, hvala ti za sve sto si nam dao dosad.
Tvoji kvaliteti, ljudski i igracki, su nas inspirisali da i mi budemo bolji u onome sto radimo.
Ali tu nije kraj. Kad vidim mog klinca u dresu sa tvojim imenom kako vredno trenira basket - znam da nije kraj.
Zbog kampa u Trebinju. Zbog toga sto ces biti sjajan kosarkaski pedagog.
Kosarka je zivot - sve ostalo su sitnice.

Milan

pre 16 godina

Dejane, kao sto su mnogi vec rekli, hvala ti za sve pobede nase Srbije, hvala ti za ponos, koji smo posle tvojih bravura, kao Srbi osecali.
Sve najbolje za NAJBOLJEG SRPSKOG KOSARKASA, sto bi se reklo, SVIH VREMENA!

dejan

pre 16 godina

Secam se da su americki mediji uoci Indijanapolisa analizirali Bodirogu kao kosarkasa - ne preterano brz, bez neke atraktivne igre, sutira trojke samo kad mora...
E pa taj Bodiroga je bio igrac u koga su u svakoj postavi u kojoj je igrao saigraci i treneri mogli da se uzdaju.
NAJBOLJI SI i za svu radost i odusevljenja koja si nam pruzio
HVALA!

JA original

pre 16 godina

BODI BOND RULES, sigurne jedan od NAJBOLJIH IGRACA A 100% jedan od NAJBOLJIH LJUDI koje je nasa kosarka imala, ma nije jedan od vec NAJBOLJI. sve najbolji dejane.

milan

pre 16 godina

Veliko hvala za sve što si uradio veliki čoveče. Sećate se kako je onako sjajan i skroman išao kod našeg patrijarha Paje da mu se izvini što mu skandiraju "Mi imamo svoga Boga ime mu je Bodiroga", i da mu saopšti da nije on to izmislio.Idi u legendu nemoj se petljati sa sitnim dušama u rukovodstvu KSS-a.

1054

pre 16 godina

Dejane, hvala za sve medalje i trofeje i igre kojima si svoj narod cinio srecnim i ponosnim.
Ono sto te je krasilo kao igraca, jeste veliko srce i velika mu.. Bio si igrac za velike utakmice. Secam se da su jednom pitali igrace kome bi dali loptu u poslednjem napadu, svi su su rekli Dejanu Bodirogi, to govori o kakvom se igracu radilo. Pitanje je vremena kada ces uci u kucu slavnih jer si stvarno bio i jesi jedan od najvecih i najboljih u ovoj igri. Jos jednom hvala za sve i sve najbolje u nastavku karijere.

Djorgo

pre 16 godina

Jedan od najvecih ''sportsmena'' koje smo imali. Bilo bi izuzetno vazno imati takvog cobeka u kosarkaskoj organizaciji Srbije u dogledno vreme.

Saša Ljubljana

pre 16 godina

Retko kad se mi zarose oči, ali kod oproštaja ovakvog čoveka, igrača, lidera, majstora jednom reču BOGA pošteno su se mi zarosile, ko što kaže jedna predhodnica i ja ti mogu reči samo hvala što si nam polepšao detinstvo.....ŽIV BIO!!!

Sale-Germany

pre 16 godina

Bodiroga legendooo!!! Hvala ti za sve sto si ucinio za reprezentaciju(posebno protiv Argentine 2002) Za mene si uz mog imenjaka "Nacionale" bio najbolji igrac jedne sjajne generacije...

Serpiko01

pre 16 godina

Hvala ti Dejane za sve sto si na priredio. Ti si bio fantastican igrac i covek. Za reprezentaciju si uvek igra srcem, to se nikada ne zaboravlja.
Volim te te majstore!

marley

pre 16 godina

1995 petorka na parketu u ime u tom trenutku izopstenog i prezrenog naroda medju njima klinac za koga do tad gotovo da nismo ni culi. A zatim pobeda ona prva za moju generaciju stoga i najveca pa pijanstvo od koga sutra nije bolela glava i cetvorka ispisana karminom na nasim golim ledjima nismo tada znali zasto bas taj broj zasto bas za njega. Sada znam .Hvala Dejane hvala

Ratko

pre 16 godina

Niko mi nije toliko zivot ulepsao kao Dejan Bog Bodiroga. Igrao je za maticu u najtezim trenutcima i sankcija i bombardovanja. I doneo nam DVA Svetska i TRI Evropska ZLATA. I pritom jos i Olimpijsko Srebro i Evropsko Zlato. Neverujem da ce to bilo ko u Evropi postici u iducih 50 godina a verovatno nece nikada.
Imao je srecu da igra u timu sa Najboljima a on je bio NAJBOLJI!

Ivan

pre 16 godina

Kao sto je on sam rekao:'Nisam Bog nego samo Bodiroga'.Nije Bog ali jeste primer.Primer kako treba ziveti i kako treba misliti.Hvala Dejane!

nikola_kv

pre 16 godina

. . . Jedan od "najvecih" sportista, ljudi, kod nas!!! Jedan od onih na koje je cela nacija ponosna, koji nam je toliko dao . . . I stvarno, najmanje sto mozemo da uradimo za njega je da napravimo spektakl u areni, da mu se svi u-glas zahvalimo i na neki nacin oduzimo za ono sto je uradio za svoju zemlju!!!
"ZLATO SRECAN PUT"

mILOS

pre 16 godina

Mislim da je ovo dovoljno reci.
Indianopolis 2002 godina,Sale Djordjevic u studiju RTS-a pred finalnu utakmicu sa Argentinom na pitanje novinara
"Kako mislite da Argetinci treba da cuvaju naseg najboljeg igraca Stojakovica odgovara"
"smeh,Pa nije on nas najbolji igrac!!!"

"Novinar iznenadjen upita,pa ko je onda nas najbolji igrac?"

Sale Nacionale odgovara
"Pa zar to nije lako da se zakljuci,Pogledajte na koga ide lopta kad je najteze,To je odlika pravog vodje i najboljeg igraca..."

JEDNOM RECJU TO JE BIO DEJAN BODIROGA!!!!!

Secam se 95 godine,jedan klinac od 21 godine je bio u pocetnoj petorci mozda najbolje generacije nase kosarke!!

Tada je za mene bio anonimus,ali to je bio inteligentan igrac,vredan radnik...

Secam se da je jedan od Najboljih sudija u zadnjih 20 godina u Evropi gospodin PICILKAS izjavio

"U svojoj prebogatoj karijeri sudije nikada nisam video inteligentnijeg i boljeg igraca od BODIROGE,Uvek sam mu se Divio"

Imacu sta da pricam svojoj deci,ko je bio BODI BOND!!!

Prigovarali su mu da je spor,ali ja se secam od 95,96,97,98 godina,svaka kontra nase repke je izgledala tako sto je on bio jedan od brzih,imam sve utakmice snimljene pa znam!!!

kasnije mu brzina nije bila jaca strana,ali ona cuvena finta sa kojom je zadivio ceo svet kad je kao malu decu iscimao cuvenog LEBRONA DZEJMSA u ARENI,FINLIJA 2002 godine,OBERTA i mnoge druge...

On bi trebao da snimi film i napise knjigu kako igrati 1-1.

Nikada nisam voleo igrace koji su davali 30 poena po utakmici,uvek sam voleo one kojih je zaista malo,a to su oni na koje ide lopta kad je najteze

Kao primer iz Vaterpola uzimam VLADU VUJASINOVICA,iako je Sapic najbolji strelac evrope,zna se na koga ide lopta kad je najteze....

Mogao je da igra na pozicijama 1-4,i to uspesno

KRALJU!!!!!!!!
ZAPLAKACU,MAJKE MI!!!!!

AKO SE ZA NJEGA NE BUDE ORGANIZOVAO OPROSTAJNI MEC U ARENI ONDA SVI IZ KSS DAJTE OSTAVKE

DRAGO MI JE STO NIJE OTISAO U NBA,PARE SU SAMO NUSPRODUKT KOSARKE A NE GLAVNA MOTIVACIJA

E MOJ STOJAKOVICU,RADMANOVICU,JARICU

MOZDA CETE ZARADITI VISE OD BODIROGE ALI IMA STVARI KOJE SE NE KUPUJU NOVCEM!!!

ZA 20 GODINA KAD NEKO VIDI BODIROGU NA ULICI KLICACE MU I POZDRAVITI GA KAO DA JE BOG,A OSTALE NASHE ZVEZDE CE BITI JAKO NEBITNE...

STIV NESH JE IZJAVIO OVE GODINE NA UTAKMICI KAD JE BILA TURNEJA NBA KLUBOVA PO EVROPI DA NIKADA NIJE VIDEO BOLJEG IGRACA,REKAO JE "STETA STO NIJE OTISHAO U NBA"...


PATRIOTA,UVEK JE IGRAO ZA REPKU,NIJE TRAZIO IZGOVORE ,NIJE IMAO SLOBODN ALETA I GODISNJE ODMORE,OSVOJIO JE SVE STO SE MOZE OSVOJITI

IGRAO JE NA 3 OLIMPISKE IGRE,NOSIO NASHU ZASTAVU NA OTVARANJU OLIMPIJADE U ATINI 2004 GODINE

NIJE MU TA CAST POKLONJENA,ON JE NJU ZASLUZIO

OSVOJIO 2 SVETSKA PRVENSTVA,
BIO MVP 98 GODINE, A 2002 STA RECI NEGO SVAKA CAST!!!

96 GODINE JE IMAO SAMO 22 GODINE,IGRAO JE FINALE SA AMERIMA,SECAM SE KAKO JE PAR PUTA LOMIO KARL MELOUN-A KOJI JE TADA BIO NA VRHUNCU KARIJERE....

JOJ STA BI SVE MOGAO DA NAPISHEM

ODLAZI POSLEDNJI HEROJCUVENE PETORKE IZ ATINE 95 GODINE!!!

LJUDI,NEMOJTE PRESTATI DA GOVORITE SVOJOJ DECI KAKVOG SMO IGRACA IMALI!!!!!

SVA SRECA STO IMA SINE,DAJ BOZE DA JE NASLEDIO TALENAT

boro vucevic

pre 16 godina

respect mr bodiroga it was my privilege watching you all these years "he is not quick,hi is not shiny,he does not dunk but he is such a terrific basketball player"

Nenad

pre 16 godina

kazu da samo sto nisi zaplakao na konferenciji za stampu, veruj mi da je i nama tako i bila je tu i neka suza, ali bilo je uzivanje gleadtai te kako igras to sigurno i imati te u radovima nase reprezentacije, za sve to nizmerno ti Hvala dobri i posteni covece bez mane...

3OPAH - Göteborg

pre 16 godina

"Simply The Best"!!!
Koliko je ovo tuzan dan toliko je i sretan!
Hvala Dejane za SVE sto si ucinio za Srbiju i Jugoslaviju!! Toliko puno radosti si pruzio narodu ovih zadnjih 15 godina da ti se mi nikada necemo uspeti oduziti za sve to. Ti si nam zaista bio (i uvek ima to i da budes) jedan pravi dar sa neba kad je narodu bilo najteze. Puno pozdrava i jos vise srece i zdravlja u buducnosti zelim tebi i tvojoj porodici!

Jedan je Dejan Bodiroga!!!!

Stevan

pre 16 godina

Hvala ti LEGENDO!!!!!!!
Hvala za svu srecu i ponos koju si donosio nasem narodu u ona teska vremena!
Bio si i ostao kosarkaski BOG.
Zelim ti srecan i dug zivot.

Melbourne

pre 16 godina

Veliki igrac i dobar covek!
Hvala Dejane za sve srecne trenutke koje si nam podariou drzavnom dresu!
Sve najbolje u zivotu....

nebojsa_nis

pre 16 godina

Dejan Bodiroga,Sale Djordjevic,Sasa Danilovic,Vlade Divac,Zarko Paspalj,Dejen Tomasevic,Zeljko Rebraca,Zoran Savic ,Sasa Obradovic bili su i ostace ponos nase nacije kao lavovi su se borili za reprezetaciju ostavljjuci srce na terenu.

Hvala vam ze sve osmehe koje ste nam podarili !!!!!!!!!!!!

aca

pre 16 godina

Neverovatno kako taj covek najbolje funkcijonise kad je najveci pritisak. Ja se sav raspadnem cim je mali pritisak a on blista.

Svaka mu cast i hvala mu za sve

Alexandros

pre 16 godina

Hvala za sve Dejane!!!Mi, navijaci panathinaikosa necemo nikada zaboraviti sta si uradio za nas! 4 godine uz nas! Iznad svega si nam pokazao kako treba da bude jedan pravi pravoslavac - orthodoxos u zivotu! Volis puno Boga,zato ti je Bog pomozio da uspes kao atleta i covek! I budi siguran,ovo je najbitnije nasledze koje nam das! Zelen zauvek! Ti si jedan od nas!!! Srbin i Grk zajedno!!! Dijamant Srbije i Grcke!!! vrata Grcke i Panathinaikosa ce biti zauvek otvorena za tebe!!!HVALA TI PUNO CARE!!!

Damir

pre 16 godina

Those 120 seconds by Bodiroga

(Sep 9, 2002) - A great Argentina, a very great group, missing of the wonder (Ginobili), the man who could decide the game by himself. This kind of player was present in Yugoslavia's roster, viceversa...

Indianapolis, September 9. The score, above all the play and the inertia of the game, were talking about an Argentinian triumph, untill that point perfect.

But, like last May in Bologna, there's no strategic-tactics perfection who could resist to genius, class, greatness.

2 minutes and 31 seconds left, when Hugo Sconochini scores one of two free throws, taking the score to 74 - 66 for Argentina: it seems the game is going towards the Argentinians hands.

Now the Bodiroga-zone is going to begin: this is the complete sequence:

-2'17" jump shot by two (68-74)

-1'32" triple over Palladino's defense (71-74)

-0'49" jump shot in penetration over Oberto (73-74)

(1 free throw on 2 by Oberto, 29" seconds remaining in hte game, 73-75)

- 0'17" Penetration getting a foul: 2 on 2 in free throws (75-75)

Total: 9 points in 2 exactly 2 minutes, with no mistakes, just when every mistake could be fatal.

No more comments.

Kale iz Pariza,

pre 16 godina

Hvala ti za svaku prednju promenu koju si izveo, za svako dodavanje iza ledja, za svako polaganje u kos koje nisi zakucao, za svaki decacki osmeh koji si publici poslao, za svaki humani gest koji si odradio, za svaku prisebnost u najtezim trenucima utakmice, hvala i za one desne ulaze posle kojih je uvek bilo i slobodno bacanje koje nisi masio, ali hvala i za cuvene trojke sa devet metara od kojih zastaje dah. Hvala ti i na svakoj promisljenoj izjavi i besprekornom ponasanju kako na terenu, tako i van njega.

TOPCIDERSKO BRDO

pre 16 godina

Genije ide u legendu.
Vidim ovde nabrajanja po licnim ukusima. Ima mesta za sve nabrojane, ali sam ja stara generacija i bio, bezbroj puta srecan ispred TV ekrana dok su igrali i oni stariji:
Ivo Daneu, Radivoje Korac, Cosic, Kicanovic, Slavinic, Duci Simonovic, Dalipagic, Kukoc, Radja, Ivo Nakic, Mirza Delibasic, ...,
Mozda su, ipak najveci ovi iz zadnje uspesne generacije: Divac, Danilovic, Djordjevic, Bodiroga, Rebraca, Paspalj, Tomasevic,...i oni koji su im pomagali, ali su toliko dobri bili da su napravili velike karijere u najjacim ligama sveta. Pa sta reci vise o starterima, nego da su vanzemaljci.
Ko je bio najveci?
Ja se ne usudjujem reci, ali svakako je srecna okolnost da su bili zajednoi i da su bili tim. Zadnji koje sam nabrojao su igrali u najtezim okolnostima u svakom pogledu. Kosarka se razvila pa je i Francuska postala sila, a i drugi su napredovali. Mi, kao zemlja smo se skratili i tako skraceni dostigli najvece domete. Zato kazem da su najveci od svih generacija ispred i iz one velike zemlje.
Mozda bi biste, ove generacije, ispred kuce kosarke mbila trajna zahvalnost za sve sto su ucinili u tom vremenu. ucinili su vise nego i jedna druga generacija i to u najtezim uslovima u istoriji ovog sporta kod nas.
Uz sve to su i izvanredni ljudi.

Oslo

pre 16 godina

HVALA TI NA SVIM LEPIM TRENUCIMA KOJE SMO DOZIVELI GLEDAJUCI TE.Oprostajna utakmica ne znam da li ce je biti,ali bilo bi lepo da se odigra na Marakani.Tu da se napravi teren na sredini.Garantujem 100.000 gledalaca.IMAMO JEDNOG BOGA ,"NJEGOVO JE IME BODIROGA".ZASLUZUJE TAKAV SPEKTAKL.
Sve najlepse zelje u penzionerskom zivotu.

listopad

pre 16 godina

ako je neko zaboravio sta je taj covek radio pod kosevima neka ode na you tube i podseti se
to je bila magija, prosto da ne poverujes

mi imamo svoga boga, ime mu je Bodiroga na terenu on je babaroga ...

dragan boy

pre 16 godina

i poslednji vitez iz generacije '95 polako odlazi.hvala ti za nezaboravne momente u toku karijere.jos se secam kada smo te trazili po terenima u Marusiju 1998,ali te nismo nasli,mislim da je ovo sahrana nase kosarke.

PimPong

pre 16 godina

Sa srecom u penziji i hvala!

Ja, kao ni mnogi drugi, necu zaboraviti utakmicu sa Argentinom, koja je bila jedna od losije odigranih od strane reprezentacije, do cuda pred kraj!

Vucko

pre 16 godina

Ja bih predlozio nasem savezu da angazuju Dejana za individualni rad sa nasim perspektivnim kosarkasima. Bodiroga je primer da nije sve u fizikalijama, vec da treba nauciti igrati kosarku i vratiti se njenim osnovama. Kada bi barem nekoliko igraca radilo sa njim, imali bi strahovito dobro obucen kadar za reprezentaciju. Jos jednom, apelujem na savez da ucini tako nesto, jer nasim igracima nedostaje znanja iz odredjenih elemenata.

NNN

pre 16 godina

Hvala, majsore!
Ova slika govori vise od svih reci!
Steta sto nije dosao u Sacramento, da sa Divcom i Pejom osvoji NBA prstem ( kad se Peja povredio Bodi leg'o ko budali samar ).

idolu

pre 16 godina

Znam da nisam ni prvi ni poslednji ni jedini koji je poceo da tenira kosarku i da je prati i da je voli zbog tebe.
Secam se jos 23 decembra 2006 kada u Bolonji ispred hotela gde si bio sa timom Lottomatike sam te prvi put video uzivo. kleknuo sam i zahvalio sam ti se u ime svih srba za sve one prelepe trenutke koje si nam podario sa reprezentacijom cak i tokom 90-tih, a svi znamo da su te godine bile teske. svi su me tvoji saigraci cudno gledali ali ja sam im rekao na italijanskom da budu srecni zato sto igraju pored tako velike legende itd.
HVALA TI JOS JEDNOM ZA SVE!!!111

zoran montpellier

pre 16 godina

hvala ti Dejane za sve sto si ucinio i uradio za nasu kosarku i za srbiju.Odlazi jedan od najvecih kosarkasa svih vremena i ne samo sportista vec i ljudina.Hvala gospodine Bodiroga

zahvalan

pre 16 godina

Svako od nas treba da je zadovoljan sto je bio u prilici da zivi u vremenu kada je Bodiroga igrao i da uziva u njegovim spektakularnim potezima. Vjerovatno najupecatljivija licnost nase kosarke svih vremena.
Hvala ti Dejane.
MI IMAMO NASEG BOGA
ON SE ZOVE BODIROGA

Ivan Va

pre 16 godina

Sta god pokusa da se napise malo je koliko je Bodiroga ucinio da prezentuje nasu kosarku,Srbiju,SCG ili onda Jugoslaviju. Bodi-Bond ce ostati jedna od najsvetlijih zvezda naseg i svetskog sporta. Kad je pocinjao karijeru u Italiji mnogi su osporavali njegov nadimak Belog Medzika ali su posle prve sezone i 51-og poena Panasoniku shvatili da nijedan njihov igrac ne moze da parira takoj prefinjenosti i inteligenciji u igri na dva kosa. Svi treneri koji su radili sa njim su shvatili da ako zelis trofeje titule i prestiz u kosarci dovedi Bodirogu. Organizovanje oprostajne utakmice za Bodirogu ne treba dovoditi u pitanje to je najmanje sto mozemo da ucinimo, on ucinio mnogo vise za nas. Presto na kosarkaskom Olimpu je sada samo njegov.
Hvala Dejane za nezaboravne trenutke radosti za nezaboravne driblinge za nezaboravne titule - jednostavno hvala ti za sve.

zare_kralj

pre 16 godina

Citajuci ove komentare moram i ja napisati jedan.Iako sam navijac Zvezde prisustvovao sam 2002g. u Pioniru utakmici povodom 10g od Istanbula.Na terenu sve same zvezde,Djordjevic,Danilovic,Divac,Grbovic,Pecarski,...u jednom trenutku neko je primetio Bodirogu na tribinama,i od tada pa u narednih nekoliko minuta niko vise nije gledao utakmicu vec je citav Pionir skandirao,MI IMAMO NASEG BOGA IME MU JE BODIROGA !!! Bio sam na samo par metara od njega i mogu vam reci da sam pozeleo bar na sekund da sam u njegovoj kozi tada.Pozdrav LEGENDO!!!

Vuk Petkovic

pre 16 godina

Jako mi je zao sto ide u penziju jer sam se nadao da ce poslednju sezonu odigrati u jednom od nasih klubova. Kada su tokom dajmond bola bili komentari da je Bodiroga ja nisam verovao,jos mi je u glavi kako je protiv amerikanaca okrenuo onog nafuranog Karmela

Ladislav

pre 16 godina

ja mislim da je najmanje sto mi mozemo da uradimo, je da ispisemo peticiju u kojoj zahtevamo oprostaj od najveceg coveka u areni i da posaljemo svima kome znamo da se potpisupa da se prosledi kss-u
ja nisam web dizajnder pa bih apelovao na bilo koga ovde kod jeste da to ucini i da postuje ovde adresu sajta.

ja bih licno dosao iz kanade specijalno da odam ovakvoj licnosti pocast

radedelija

pre 16 godina

Hvala ti legendo na svemu!! Takav igrac, te velicina a sa onakvim ponasanjem na terenu i van njega se ne radja vishe. Puno srece u buducoj karijeri!!
Nemas pojma koliko sam te obozavao kao igraca... Najbolji si!!!

Pancevac

pre 16 godina

Momak sa najvecim m....a! Jednom se radja takav CAR! Hvala ti sto si mi sacuvao zivce kada god se lomio rezultat. Jedino sam za tebe znao da ces uvek pogoditi kada treba. Hvala ti puno, majstore!

Makedonac

pre 16 godina

Sta reci o takvom coveku kad je sve receno, od njega, na terenu. Verovatno jedan od najvecih kojih smo imali tako mnogo, ali nazalost vise takvih nema. Kicanovic, Slavnic, Dalipagic, Kosic, Jerkov, Mirza Delibasic, Andro Knego, Mihovil Nakic, Drazen Petrovic, Jure Zdovc, Velimiri Perasovic i Petranovic, Zoran Savic, Boban Petrovic, Aleksandar Obradovic, Zarko Paspalj, Vlade Divac, Predrag Danilovic, Aleksandar SASA Djorgevic, Paspalj,Dino Radja, Toni Kukoc, Stojko Vrankovic,Tomasevic, Loncar, i nek me izvine pravi majstori ako sam ikoga izostavio i na kraju sada Dejan Bodiroga, su ljudi koji su zaduzili kosarkaski svet na ovim prostorima i sire. To se vise ne dogadja, to majka vise ne poradja........
Hvala vam majstori i velicine svako na svoj poseban nacin
Ako bi bio selektor reprezentacie shih vremena ona bi svako izgledala nekako ovako: bekovi: Kicanovic, Slavnic, Drazen Petrovic, Sasa Djorgjevic, krila: Bodiroga, Stojakovic, Dusko Ivanovic, Mihovil Nakic, centri: Kosic, Stojko Vrankovic,Divac, Radja,
Petorku sastavite sami ako mozete
Pozdrav iz Makedonije i hvala majstorima ove igre jos jedanput