Subota, 26.05.2007.

20:24

Remi Zvezde i Hajduka za kraj

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Remi Zvezde i Hajduka za kraj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Nelson Muntz

pre 16 godina

Давати било какав коментар на ову утакмицу и протеклу сезону након врло исцрпне, али не и досадне, анализе Бата Ђоре Ср. је сувишно јер бих морао да поновим његове речи. Зато сам мислио да ништа не коментаришем, али након што сам прочитао коментаре које су оставили Igrac и Ponosan и салични морам ипак нешто да напишем.
Својевремено је након сличних небулозних напада на Звезду који су долазили из комшилука, бивши генсек Црвене Звезде Н.Лековић кратко прокоментарисао: "ЛОПОВИ МИСЛЕ ДА СВИ КРАДУ!" Иако о поменутом Лековићу не мислим ништа добро, морам признати да му је ова стара народна крилатица апсолутно на месту. И заиста, има ли веће ироније него да они чије титуле "освојене" у периоду највећег националног и државног пропадања (1992-2000) и које би требало да красе "Музеј историје бесчашћа" уместо трофејне сале клуба, прозивају Звезду и њено руководство за "украдену" титулу? Ponosan чак каже да "Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu." Баш ме занима на које екипе је мислио будући да нема ниједне екипе која је имала позитиван скор са Звездом у првенству. Војводина и Бежанија су одузеле Звезди доста бодова, али су још више изгубиле од ње, тако да ми овај коментар личи на ону народну: Ако 100х поновим лаж можда ће неко помислити да је истина.
Иако се слажем са претходницима да нам је лига јадна и да има пуно марифетлука и нерегуларности, ипак разлика од 17 бодова и поменута чињеница да са свима у лиги има позитиван скор говори о томе да је Звездина дупла круна више него заслужена. Ех, сад, што то није свима по вољи је друга ствар. Пикси сигурно није "цвећка", али је један од ретких који је на челу клуба, а да је своје богатство зарадио поштено и транспарентно. То се никако не може рећи за челнике ривалских клубова. О Зечевићу и Бјековићу се овде пишу романи о томе колико и како су "поштени", председници Бежаније падају покошени мецима у обрачунима нарко картела, веза Бате Буторовића и Мила Ђукановића је свима позната, лик попут Николе Џомбе може да се обогати само у оваквој држави итд. Због оваквих ствари ме ови коментари о незаслуженој титули излуђују.
На крају желим још да се извиним Бошку Ђуровском на томе што сам изрекао доста лоших коментара на његов рачун (и иза којих и даље стојим), јер ме је постигнутим резултатима демантовао. Под резултатима не мислим само на бодовни салдо већ и на укупну атмосферу у и око екипе. Кад би још само успео да ме демантује у оној мојој тврдњи да нема квалитет за Лигу Шампиона...

RS

pre 16 godina

Mogli smo i da izgubimo, pa da Baca i razni drugi likovi na ovom forumu budu bar malo srecni na kraju ove, za njih veoma tuzne sezone. Steta sto liga ne traje jos 7-8 kola jer bi se ponovo ponadali da mogu do titule, mada i posle danasnjih tekmi vidim da vec najavljuju istu ali SLEDECE SEZONE :-)
Mogli bi Vesic, Zika i kompanija da ih tuze za kradju patentiranog proizvoda "next season"...

marques_bg

pre 16 godina

Ne znam zašto navijači Partizana pljuju po Zvezdi i Đokiću, bolje da gledaju u svoje dvorište, jer ipak, Djokic je dao više golova nego svi prvotimci Partizana zajedno (ne računajuće poslednji meč koji je bio nameštena i dirigovana predstava za navijače sa juga)...
Dupla kruna, šta reći, ostaje samo žal za pobedom u poslednjem meču sezone, medjutim crveno belim momcima sve čestitke za trud, a grobarima čestitamo osvajanje DRUGOG MESTA i sezonu BEZ TROFEJA!

Mare

pre 16 godina

lepo je biti uz tebe partizane, JER TI IGRAS PORED MARAKANE, KOMSIJE TVOJE PRVACI SU SVETA, UVEK SI DRUGI I TO TI NE SMETA!!!
+17 +17 +17 +17
Ovaj "hajdukovac" stvarno misli da je nekom pokvario slavlje :))))))))))
strasnooo o kom li on punom stadionu u kuli prica kada ih ima jedva na prste da ih izbrojis neka budu srecni ako prodju uopste i prvo kolo :)))))))))))))
o partizanu uopste nebih trosio reci jel je strasno koliko su smesni :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cofi

pre 16 godina

U Zvezdi od svih igraca koji danas igraju za nju mogu jedino da igraju:Gaj,Kastiljo,Basta,Milijas,Burzanovic i Purovic...eto sve ukupno njih sestorica,a ni oni svi ne bi trebali da budu u prvom timu,mozda eventualno kao rezervni igraci i pored njih da ih ne zaboravim mozda bi mogli naci svoje mesto isto kao rezerve igraci poput Koromana i Trajkovica.Znaci sve u svemu kada se sve sabere i to na misice imamo osam koliko toliko kvalitetnih fudbalera,a tim odnosno ekipu cine 22 fudbalera!Gde naci toliki broj igraca,njih jos 14,koji ce moci da igraju u Zvezdi na nivou koji Crvena zvezda kao klub zahteva?Stvarno ne znam,ali nam trebaju drasticne promene,kao istinski sampioni uvek treba da tezimo savrsenstvu iako to nije moguce!

cole

pre 16 godina

Djokića niko neće ni da ga Zvezda pokloni. Čekaj, čekaj možda bi Djokić mogao da bude rezerva u Seljaku iz Malih Pčelica kod Kragujevca. Možda bi tamo hteli da ga prime, ako ima mesta naravno. To je druga gradska liga Kragujevac- grupa jug. Taman za njega, ni previše jaka, ni previše slaba. Da se tamo neko vreme kali. Pa posle uspon, posle blistava karijera i slično. Samo ima jedan preoblem, tamo ako se promaši penal spuštaju u bunar.

totti

pre 16 godina

Ako je OFK-a prodala Trisovica tamo na daleki istok za 5000 eura, onda i mi mozemo da damo nekom tolko da nosi Djokica, a i Pantica i Joksimovica ko kusur...

zvezdas

pre 16 godina

ZNATE svi tu izreku ^^ko gubi ima pravo da se ljuti ^^

da je sezona namestena nebi sigurno bilo 17 poena razlike .

al dobro to daje do znanje da u srbiji postoji jedan jedini pravi tim . sa najjacim i najboljim navijacima na svetu
. a grobarima preporucujem da se bolje ne vracaju na JNA jer zvezda ce biti jos 10 godina sampion srbije .AL STVARNO SMO NAJJACI !!!

Ponosan

pre 16 godina

@@@....
ponosan sam sto ne navijam za zvezdu. Nije u pitanju moja netrpeljivost prema zvezdi, nego snisishodnost i bljutavost kojom se pokusava uzdici jedna impotentna ekipa.
O cemu se radi?
Procitajte samo danasnje novine, bez obzira za koga navijate, i nacicete da je zvezda izvela drugi tim, kombinovan i podmladjen. Videcete da je to laz, jer zvezda je izvela sve najbolje sto ima i nije umela vise ni bolje. Da su Dzombi utalili neku svotu mogli su i "leprsavo" da zavrse "osvajanje " titule.
Ovako, jadna majko, jadnijeg svatova, njih sesnaest na konju jednome....
Celo prvenstvo je tako praceno. Nespretno i sa velikim potcenjivanjem citalackog auditorijuma.
Ustvari, nisu prevarili nas neutralne i navijace drugih klubova. Nisu, jer svi koji vole fudbal i pratili su ga. Svi koji su pratili , upratili su ovu bedu od igre i od marketinga i izvestavanja i sudjenja....I naravano izjava "vanzemaljaca" o njihovim veliki potenciojalima. Izsamarani su kad god su izasli na teren da se nadigravanjem dokazu. Sve je bilo smesno i jadno ako predhodno nije "obavljen" posao. Znam da je ruzno sumnjati, ali to lici na to i nije sumnja u pitanju.
Zato, nismo prevareni mi ostali, nego su prevareni zvezdasi, jer oni od navijackog fanatizma nisu to mogli jasno prepoznati. A da vi koji ovo procitate, nebi pomislili da su zvezdini navijaci tupavi i da ih ja podcenjujem, ja cu vam reci da sam od velikog broja njih cuo da je ovo sto oni rade bruka koja nikad sa zvezdom nije isla.
Bata Djora Sr. i jos neki, ce pokusati ovo zakamuflirati demagogijom da je zvezda losa, ali da su ostali losiji. To je pripremljena demagogija i cilj joj je da sakrije marifetluke. Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu. Zasto je zvezda osvojila prvu titulu prvaka Srbije? E to je druga prica i neka je drugi zvacu.
Meni je jasna i dosta je bljutava.

Igrac

pre 16 godina

Ovde je mnogo needukovanih na onom najosnovnijem nivou. Tamo(u osnovnoj skoli) se nauci da delenje sa nulom nema smisla.
Ovde njih nekoliko uporedjuje Djokica i Lolu Smiljanica i time pokusavaju srusiti matematicki aksiom.
Nastavite pa ce te imati jos zabluda i zabluda.
zvezda je "morala" biti prvak i osvojiti kup i to bas na stadionu na Brdu. Kako je to uradjeno svima je jasno i ne treba raspredati, kao ovaj Bata Djora Sr. sto raspreda neke teorije koje su odavno jasne u jednom delu. To je onaj deo koji govori o vrednostima tima zvezde. Ona druga raspredanja koja ostale spusta, u fubalskim vrednostima, ispod zvezde mu ne drzi vodu, jer je cinjenicno stanje(igra na terenu i sudjenje i ...) da je zvezda ovo uzela ne birajuci srtedstva i pod moranje, a nikako kao posledicu toga da je bila bolja od ostalih. Mesetraenje je bilo beskompromisno i drsko, a igra jadna i cemerna. Medjutim ko te pita za igru kad sve mozes opravdati.
Sta sad?

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

@Djape
Martin Palermo je promasio cak tri penala na jednoj utakmici. Ali to ne opravdava Djokica, samo zato sto je sebe stavio iznad ekipe.

ilija

pre 16 godina

@Baca
lepi moj vi taj isti hajduk NISTE (naravno) dobili na stadionu jugoslovenske narodne armije, a u Kuli ste pregazeni jadooo, stoga stavi ruke u dzepove i "pucaj" klikere...
Cestitke zvezdi na osvojenoj DUPLOJ KRUNI

Institucija

pre 16 godina

Djokicu idi iz Zvezde! Ovo je bila samo tacka na katastrofalnu sezonu koju je odigrao. Dok mu je Ziga bio tu sakupljao je otpatke i punio golgeterski saldo, a kad treba da bude prvi spic Zvezde izgubi se totalno. Nema kvalitet ni karakter za tako nesto.
Ukrajina ,prva liga, plafon.

GrobarBorca

pre 16 godina

eeeeeeeee cigani migani ni 2 poklonjena penala vam nisu pomogla!!!!sad vam je liga sasvim regularna jeli!!!???mi kao SRBIJA
mozemo da zaboravimo na neki evropski uspeh sve dok se budu igrale ovako providno namestene utakmice kao ove dve danas!!!!!BOZE PRAVDE PA DAJ NAM MALO ISTE MOLIMO TE!!

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Zavesa je spustena, predstava zavrsena. Sezona 2006/2007 konacno je gotova. Trofeji ostaju tamo gde su i bili, u Ljutice Bogdana. U sezoni u kojoj se ne zna ko je bio gori od koga, ipak ima nekih zanimljiviosti. Najgori tim u istoriji Zvezde uspeo je da odbrani duplu krunu, sto ni mnogo boljim ekipama, u SFRJ a posle ni u svim drzavnim tvorevinama koje su nastajale i nestajale, nije poslo za rukom. Ovaj tim je prvi sampion Srbije i prvi osvajac Kupa Srbije. Takodje ovaj tim je imao privilegiju da oba trofeja osvoji na stadionu najveceg rivala. Cak su posle kup utakmice sa razglasa trestale Zvezdine pesme, sto moram da priznam nikad pre nisam cuo, ali za sve postoji prvi put. Cak je i razlika koju je Zvezda ostvarila u odnosu na drugoplasiranu ekipu, najveca koju ja pamtim poslednjih godina. Neko ce se pitati pa kako je to najgori tim u istoriji, kad je tako superiorno osvojio prvenstvo? Odgovor je vrlo jednostavan, zato sto su drugi bili jos ocajniji.
Ako postoji iko normalan u rukovodstvu crveno-belih, shvatice da za neko slavlje nema vremena. Ili ima ako ce se satisfakcija traziti samo u osvajanju trofeja u domacem prvenstvu. A oni bez evropskih klupskih takmicenja, nemaju nikakvu vrednost. Piksi bi morao da izvuce pouke iz proslogodisnjeg prelaznog roka, jer ako to ne ucini, bojim se da ce Zvezda opet da deluje kao rastimovani orkestar, bez obzira ko se bude nasao na klupi. Investiranje u pogresnog trenera, dovodjenje igraca koji su imali vise marketinski efekat nego sto su to stvarno bila pojacanja, nesto je sto bi moralo da bude samo niz pogresnih poteza, koji ne smeju da postanu praksa. A potezi nisu tako komplikovani kako se cini. Resiti pitanje trenera, zatim videti sa novim ili starim strategom, ko ce da ide i koga treba dovesti, a sve u skladu sa finansijkim mogucnostima. Bez nerealnih ambicija ali sa jasnim planom. Ako plan postoji, rezultati ce doci, to nije sporno, ali treba biti i strpljiv. Ukoliko se opet krene u mazanje ociju sa kvazi pojacanjima i trenerima, tesko da bi jos jedna dupla kruna mogla da izleci potencijalni krah u Evropi. Liga UEFA bi trebalo da bude prioritet, jer tu moze i da se igra. Ucestovoati u Ligi Sampiona kao statista, osim finansijske injekcije ne donosi nista vise. A ta injenkcija obicno privlaci i politicare koji bi da otkinu deo kolaca dok je sve jos uvek nicije. Zato je Liga UEFA realnost koja bi morala da bude ostvariva i u kojoj bi nasi klubovi morali da se kale iz godine u godinu dok ne dostignu kakav takav kvalitet za najelitinije evrospko takmicenje. Jer jake utakmice radjaju i kvalitet i velike igrace, tako je uvek bilo i tako ce i ostati.
Ova sezona je bila bas mucna. Desavanja u crno-belom taboru nikom ne mogu da budu prijatna. Pojedinci su se postavili iznad kluba, a trener i igraci su na vetrometini. Bez skladnih odnosa u klubu ni igra ne moze biti dobra, cak i da su igraci bolji nego sto ih sada crno-brli imaju. Poslednja vrlo tragicna situacija je po nekim pricama tuca predsednika Popovica i Soskica, koju su doduse mediji preneli u nesto blazoj verziji. Partizan je ove sezone tonuo iz kola u kolo, ma koliko se trudio da sve svali na sudije, to ne moze da pije vodu. Jednostavno, dve godine selekcija igraca je katastrofalana i to uzima danak. Ono sto sam video na terenu, cak ni ta prica o nekim novim bebama nije nista vise od samo price. Daleko su oni od nekog spektaluranog fudbalskog znanja. Ukoliko ljudi iz Humske ne nadju resenje za novonastalu situaciju, moze da im se desi stanje koje cak moze da bude i gore od onog koje je zadesilo crveno-bele posle najurivanja starog rukovodstva. A iz agonije se tesko izlazi. Iako iza Zvezde stoje nekakvi trofeji novog rukovodstva, daleko je da tu ima i I od idealnog. A i tu je resenje vrlo jednostavno: sto se pre podvuce crta, bice manje bolno.
Osvezenje prvenstva bili su Bezanija i Vojvodina. Svaka ekipa za po jedan deo prvenstva. Medjutim, da se iza toga krije ozbiljan rad, narocito kod prvog kluba, onda bi za sledecu sezonu imali uz vec standardne vecite rivale, jos dva kluba koja mogu da igraju zapazenu ulogu. Ali posto je ovde sve kratkog daha, moguce je da cemo opet na pocetku sledece seozne imati dva kluba, a da ce opet neko da bljesne. A bljesak obicno kratko traje. Da li se neko seca Vozdovca iz prosle sezone? Verovatno, niko. Malo se ulozi, brzo se okrene i dobro zaradi, a onda po pravilu se dize sidro i ide se dalje. Za mnoge je fudbal samo epiozda, koja im omogucava da se jos vise obogate. Ali dok su klubovi i svaciji i niciji, bolje biti nece. A opet tesko je poverovati da ce se svi ti koji se dobro cesu o kes iz klubova, tako lako pristati na zakon koji bi regulaisao tu oblast, narocito po pitanju vlasnickih odnosa. Morace i to da se desi jednom, samo je pitanje na sta ce nas fudbal tada da lici.
Tesko je uz najvece naprezanje izdvojiti bilo sta sto se tice samog fudbala. Potez, igra, igrac, dribling, tim, sve je to bilo jako bledo ako se pogleda sta je sve krasilo ovu sezonu. Ali to smo mi, to je nasa realnost, i ma koliko se mi trudili da je ulepsamo, da se prikazemo i vecima i boljima nego sto jesmo, pojavi se nekakv Liberec ili Makabi i zavale nam takvu samarcinu da se pusimo i pitamo sta nas je snaslo. Nista strasno, samo vracanje na mesto na tabeli koje zasluzujemo. Evropa ne daje popust i ne gleda kroz prste, ali daje sansu svake godine.
Sledi zatisje, koje ce verovatno malo da remete transferi letnjeg prelaznog roka, tu je i utkamica rerpezentacije u Finskoj, a onda slede kvalifikacije za evropska klupska takmicenja i na kraju nova sezona naseg prvenstva. I bez obzira sto sam svestan da je fudbal bio ocajan i da je neki ekspresan preporod nemoguc, opet cu sa tribina da ispratim sve od pocetka do kraja. Ako se neko pita zasto, evo i odgovora : sve ljubavi su promenljive, samo je ljubav prema klubu ( ma koji da je ) konstantna i nepromenljiva. I to svaki pravi navijac dobro zna.
Pozdrav svima i vidimo se sledece sezone.

Spasoje

pre 16 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da se donese zakon o zabrani bavljenja bilo kakvim sportom likovima poput ovog Djokića ili onog Smiljanića. Zbog njih nam naš klubski fudbal i izgleda ovako jadno i bedno. Djokiću šutiraj kamen a ne fudbal. I to glavom što jače. Možda i daš gooooooool.

Serena Williams voli Zvezdu

pre 16 godina

#Rammsteine# samo imas lep naziv, ali nemas neki komentar... Da te potsetim da su ti isti ,,cigani" ODBRANILI DUPLU KRUNU, sta ti Hajduci, pa ni Partizan, ma niko ne moze(toliko smo jaci da imamo +17)!!! I jos u rukometu...ma IMPERIJA CRVENE ZVEZDE hara Srbijom!!! Na leto igramo kvalifikacije za LS, gde 99% prolazimo tako da... Samo napred Zvezdasi, iako si Djokicu promasio 2 penala jos uvek si cool, jer si deo najjaceg tima i kluba!!! DELIJE ZAKON

zeljko

pre 16 godina

Djokicuuuuuuuuu,izbio si mi iz dzepa 27000 dinara!Fenar 2-1 i zvezda iz 2-1,ali on hoce da da gol i da se proda kao prvi strelac lige,a da je bio treci i taj bi promasio!

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Nije bitan rezultat igraci su se trudili i ako nije bilo motiva.Nismo ni srece imali ali sigurno boljeg izvodjaca penala!Djurovski vjerovatno nece voditi ekipu u kvalifikacijama.Zao mi ga je ali nema iskustva za to.Ako vec mora biti stranaca volio bi Kupera jer bi sa sobom doveo 4 Argentinca.Pouzdano: Hektor Kuper 40%
Alberto Zakeroni 30%
Boško Ðurovski 20%
Luidi Del Neri 10%
Alberto Malezani 0%

Nena

pre 16 godina

E crni Djokicu,ko je tebi rekoa da si ti za fudbal.Znala sam da ce da promasi oba penala,mogla sam da se kladim u bilo sta!
NAPRED ZVEZDA!!!

Baca

pre 16 godina

E moji cigani, nemozete ni raspali Hajduk da dobijete pred 20.000 svojih navijaca. Iduce godine jurisate na 2. mesto, a o Evropi da ne govorim

RAMMS+EIN

pre 16 godina

ЦЗ-ХАЈДУК 1:1

Лепо су одиграли бели данас, посебно у првом полувремену. Са пуно залагања, лепих потеза без имало респекта-потпуно су заслужено тај део утакмице решили у своју корист. Још да је Јова имао среће после оног сјајног соло продора и да у тиму није било оног богаља Станоћа, вероватно бисмо закључали Маракану. Но ни овако није лоше, бар смо циганима покварили славље.

А, ни то се не би десило да упорно не форсирамо тај сулуди стил гомилања играча у свом шеснаестерцу у фази одбране. И не само то него стојимо по три метра далеко од противничких играча и буквално их пуштамо да нам се шетају у зони шута. Тако смо и примили гол. И то нам није први пут, треба играти оштро, пресинг, фластера у појединим ситуацијама и трудити се да се изнесе лопта на бар тридесте метара од гола и ту држати линију. Потом се по потреби враћати ка голу, ако је ико физички спреман-ми смо.

Нису цигани могли без судијске помоћи ни овај пут. Но, баш као и пре пар месеци на супротној страни Топчидерског брда сјајни Ђуричић је допринео победи правде и са чак два-ДВА одбрањена пенала сачувао бод кулском поносу.

Сланинари су очекивано поражени од мафијаша, тако да нам остаје ИТ. Но, није ни то лоше. Играћемо у јулу (кад и куп УЕФА) у Кули, пред надам се пуним трибинама. Избацићемо Словенце, а потом и португалску Леирију и пласирати се у друго коло Купа УЕФА (до ког неки наши представници вероватно неће ни доћи).

Сада, вероватно следи распродаја. Надам се да неће баш сви отићи и да ћемо уз права појачања направити добар тим за следећу сезону да и трећи пут заредом изађемо у Европу.

За сада су сигурни одласци Фејсе (Ц. Звезда), Павићевића (Котбус), Ђуричића и Антића. А, озбиљне понуде имају и Давидов, Радивојевић и Богић. Шта ће се све десити-видећемо. Надам се да ће поступити мудро и да ће се новац паметно уложити.

Иначе, Хајдук је завршио такмичење на 1. месту фер-плеј листе МСЛ.

ZikaBG

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko neko moze da bude iskompleksiran!? Shvati covece, ne mozes da budes najbolji strelac, jer su drugi za dve klase bolji igraci od tebe! Obori mi dva tiketa. :) Cestitke sampionima, pojacajte se, pa da opet napadnemo LS!

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Zavesa je spustena, predstava zavrsena. Sezona 2006/2007 konacno je gotova. Trofeji ostaju tamo gde su i bili, u Ljutice Bogdana. U sezoni u kojoj se ne zna ko je bio gori od koga, ipak ima nekih zanimljiviosti. Najgori tim u istoriji Zvezde uspeo je da odbrani duplu krunu, sto ni mnogo boljim ekipama, u SFRJ a posle ni u svim drzavnim tvorevinama koje su nastajale i nestajale, nije poslo za rukom. Ovaj tim je prvi sampion Srbije i prvi osvajac Kupa Srbije. Takodje ovaj tim je imao privilegiju da oba trofeja osvoji na stadionu najveceg rivala. Cak su posle kup utakmice sa razglasa trestale Zvezdine pesme, sto moram da priznam nikad pre nisam cuo, ali za sve postoji prvi put. Cak je i razlika koju je Zvezda ostvarila u odnosu na drugoplasiranu ekipu, najveca koju ja pamtim poslednjih godina. Neko ce se pitati pa kako je to najgori tim u istoriji, kad je tako superiorno osvojio prvenstvo? Odgovor je vrlo jednostavan, zato sto su drugi bili jos ocajniji.
Ako postoji iko normalan u rukovodstvu crveno-belih, shvatice da za neko slavlje nema vremena. Ili ima ako ce se satisfakcija traziti samo u osvajanju trofeja u domacem prvenstvu. A oni bez evropskih klupskih takmicenja, nemaju nikakvu vrednost. Piksi bi morao da izvuce pouke iz proslogodisnjeg prelaznog roka, jer ako to ne ucini, bojim se da ce Zvezda opet da deluje kao rastimovani orkestar, bez obzira ko se bude nasao na klupi. Investiranje u pogresnog trenera, dovodjenje igraca koji su imali vise marketinski efekat nego sto su to stvarno bila pojacanja, nesto je sto bi moralo da bude samo niz pogresnih poteza, koji ne smeju da postanu praksa. A potezi nisu tako komplikovani kako se cini. Resiti pitanje trenera, zatim videti sa novim ili starim strategom, ko ce da ide i koga treba dovesti, a sve u skladu sa finansijkim mogucnostima. Bez nerealnih ambicija ali sa jasnim planom. Ako plan postoji, rezultati ce doci, to nije sporno, ali treba biti i strpljiv. Ukoliko se opet krene u mazanje ociju sa kvazi pojacanjima i trenerima, tesko da bi jos jedna dupla kruna mogla da izleci potencijalni krah u Evropi. Liga UEFA bi trebalo da bude prioritet, jer tu moze i da se igra. Ucestovoati u Ligi Sampiona kao statista, osim finansijske injekcije ne donosi nista vise. A ta injenkcija obicno privlaci i politicare koji bi da otkinu deo kolaca dok je sve jos uvek nicije. Zato je Liga UEFA realnost koja bi morala da bude ostvariva i u kojoj bi nasi klubovi morali da se kale iz godine u godinu dok ne dostignu kakav takav kvalitet za najelitinije evrospko takmicenje. Jer jake utakmice radjaju i kvalitet i velike igrace, tako je uvek bilo i tako ce i ostati.
Ova sezona je bila bas mucna. Desavanja u crno-belom taboru nikom ne mogu da budu prijatna. Pojedinci su se postavili iznad kluba, a trener i igraci su na vetrometini. Bez skladnih odnosa u klubu ni igra ne moze biti dobra, cak i da su igraci bolji nego sto ih sada crno-brli imaju. Poslednja vrlo tragicna situacija je po nekim pricama tuca predsednika Popovica i Soskica, koju su doduse mediji preneli u nesto blazoj verziji. Partizan je ove sezone tonuo iz kola u kolo, ma koliko se trudio da sve svali na sudije, to ne moze da pije vodu. Jednostavno, dve godine selekcija igraca je katastrofalana i to uzima danak. Ono sto sam video na terenu, cak ni ta prica o nekim novim bebama nije nista vise od samo price. Daleko su oni od nekog spektaluranog fudbalskog znanja. Ukoliko ljudi iz Humske ne nadju resenje za novonastalu situaciju, moze da im se desi stanje koje cak moze da bude i gore od onog koje je zadesilo crveno-bele posle najurivanja starog rukovodstva. A iz agonije se tesko izlazi. Iako iza Zvezde stoje nekakvi trofeji novog rukovodstva, daleko je da tu ima i I od idealnog. A i tu je resenje vrlo jednostavno: sto se pre podvuce crta, bice manje bolno.
Osvezenje prvenstva bili su Bezanija i Vojvodina. Svaka ekipa za po jedan deo prvenstva. Medjutim, da se iza toga krije ozbiljan rad, narocito kod prvog kluba, onda bi za sledecu sezonu imali uz vec standardne vecite rivale, jos dva kluba koja mogu da igraju zapazenu ulogu. Ali posto je ovde sve kratkog daha, moguce je da cemo opet na pocetku sledece seozne imati dva kluba, a da ce opet neko da bljesne. A bljesak obicno kratko traje. Da li se neko seca Vozdovca iz prosle sezone? Verovatno, niko. Malo se ulozi, brzo se okrene i dobro zaradi, a onda po pravilu se dize sidro i ide se dalje. Za mnoge je fudbal samo epiozda, koja im omogucava da se jos vise obogate. Ali dok su klubovi i svaciji i niciji, bolje biti nece. A opet tesko je poverovati da ce se svi ti koji se dobro cesu o kes iz klubova, tako lako pristati na zakon koji bi regulaisao tu oblast, narocito po pitanju vlasnickih odnosa. Morace i to da se desi jednom, samo je pitanje na sta ce nas fudbal tada da lici.
Tesko je uz najvece naprezanje izdvojiti bilo sta sto se tice samog fudbala. Potez, igra, igrac, dribling, tim, sve je to bilo jako bledo ako se pogleda sta je sve krasilo ovu sezonu. Ali to smo mi, to je nasa realnost, i ma koliko se mi trudili da je ulepsamo, da se prikazemo i vecima i boljima nego sto jesmo, pojavi se nekakv Liberec ili Makabi i zavale nam takvu samarcinu da se pusimo i pitamo sta nas je snaslo. Nista strasno, samo vracanje na mesto na tabeli koje zasluzujemo. Evropa ne daje popust i ne gleda kroz prste, ali daje sansu svake godine.
Sledi zatisje, koje ce verovatno malo da remete transferi letnjeg prelaznog roka, tu je i utkamica rerpezentacije u Finskoj, a onda slede kvalifikacije za evropska klupska takmicenja i na kraju nova sezona naseg prvenstva. I bez obzira sto sam svestan da je fudbal bio ocajan i da je neki ekspresan preporod nemoguc, opet cu sa tribina da ispratim sve od pocetka do kraja. Ako se neko pita zasto, evo i odgovora : sve ljubavi su promenljive, samo je ljubav prema klubu ( ma koji da je ) konstantna i nepromenljiva. I to svaki pravi navijac dobro zna.
Pozdrav svima i vidimo se sledece sezone.

Spasoje

pre 16 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da se donese zakon o zabrani bavljenja bilo kakvim sportom likovima poput ovog Djokića ili onog Smiljanića. Zbog njih nam naš klubski fudbal i izgleda ovako jadno i bedno. Djokiću šutiraj kamen a ne fudbal. I to glavom što jače. Možda i daš gooooooool.

ZikaBG

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko neko moze da bude iskompleksiran!? Shvati covece, ne mozes da budes najbolji strelac, jer su drugi za dve klase bolji igraci od tebe! Obori mi dva tiketa. :) Cestitke sampionima, pojacajte se, pa da opet napadnemo LS!

RAMMS+EIN

pre 16 godina

ЦЗ-ХАЈДУК 1:1

Лепо су одиграли бели данас, посебно у првом полувремену. Са пуно залагања, лепих потеза без имало респекта-потпуно су заслужено тај део утакмице решили у своју корист. Још да је Јова имао среће после оног сјајног соло продора и да у тиму није било оног богаља Станоћа, вероватно бисмо закључали Маракану. Но ни овако није лоше, бар смо циганима покварили славље.

А, ни то се не би десило да упорно не форсирамо тај сулуди стил гомилања играча у свом шеснаестерцу у фази одбране. И не само то него стојимо по три метра далеко од противничких играча и буквално их пуштамо да нам се шетају у зони шута. Тако смо и примили гол. И то нам није први пут, треба играти оштро, пресинг, фластера у појединим ситуацијама и трудити се да се изнесе лопта на бар тридесте метара од гола и ту држати линију. Потом се по потреби враћати ка голу, ако је ико физички спреман-ми смо.

Нису цигани могли без судијске помоћи ни овај пут. Но, баш као и пре пар месеци на супротној страни Топчидерског брда сјајни Ђуричић је допринео победи правде и са чак два-ДВА одбрањена пенала сачувао бод кулском поносу.

Сланинари су очекивано поражени од мафијаша, тако да нам остаје ИТ. Но, није ни то лоше. Играћемо у јулу (кад и куп УЕФА) у Кули, пред надам се пуним трибинама. Избацићемо Словенце, а потом и португалску Леирију и пласирати се у друго коло Купа УЕФА (до ког неки наши представници вероватно неће ни доћи).

Сада, вероватно следи распродаја. Надам се да неће баш сви отићи и да ћемо уз права појачања направити добар тим за следећу сезону да и трећи пут заредом изађемо у Европу.

За сада су сигурни одласци Фејсе (Ц. Звезда), Павићевића (Котбус), Ђуричића и Антића. А, озбиљне понуде имају и Давидов, Радивојевић и Богић. Шта ће се све десити-видећемо. Надам се да ће поступити мудро и да ће се новац паметно уложити.

Иначе, Хајдук је завршио такмичење на 1. месту фер-плеј листе МСЛ.

Baca

pre 16 godina

E moji cigani, nemozete ni raspali Hajduk da dobijete pred 20.000 svojih navijaca. Iduce godine jurisate na 2. mesto, a o Evropi da ne govorim

cole

pre 16 godina

Djokića niko neće ni da ga Zvezda pokloni. Čekaj, čekaj možda bi Djokić mogao da bude rezerva u Seljaku iz Malih Pčelica kod Kragujevca. Možda bi tamo hteli da ga prime, ako ima mesta naravno. To je druga gradska liga Kragujevac- grupa jug. Taman za njega, ni previše jaka, ni previše slaba. Da se tamo neko vreme kali. Pa posle uspon, posle blistava karijera i slično. Samo ima jedan preoblem, tamo ako se promaši penal spuštaju u bunar.

zeljko

pre 16 godina

Djokicuuuuuuuuu,izbio si mi iz dzepa 27000 dinara!Fenar 2-1 i zvezda iz 2-1,ali on hoce da da gol i da se proda kao prvi strelac lige,a da je bio treci i taj bi promasio!

ilija

pre 16 godina

@Baca
lepi moj vi taj isti hajduk NISTE (naravno) dobili na stadionu jugoslovenske narodne armije, a u Kuli ste pregazeni jadooo, stoga stavi ruke u dzepove i "pucaj" klikere...
Cestitke zvezdi na osvojenoj DUPLOJ KRUNI

Mare

pre 16 godina

lepo je biti uz tebe partizane, JER TI IGRAS PORED MARAKANE, KOMSIJE TVOJE PRVACI SU SVETA, UVEK SI DRUGI I TO TI NE SMETA!!!
+17 +17 +17 +17
Ovaj "hajdukovac" stvarno misli da je nekom pokvario slavlje :))))))))))
strasnooo o kom li on punom stadionu u kuli prica kada ih ima jedva na prste da ih izbrojis neka budu srecni ako prodju uopste i prvo kolo :)))))))))))))
o partizanu uopste nebih trosio reci jel je strasno koliko su smesni :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Nije bitan rezultat igraci su se trudili i ako nije bilo motiva.Nismo ni srece imali ali sigurno boljeg izvodjaca penala!Djurovski vjerovatno nece voditi ekipu u kvalifikacijama.Zao mi ga je ali nema iskustva za to.Ako vec mora biti stranaca volio bi Kupera jer bi sa sobom doveo 4 Argentinca.Pouzdano: Hektor Kuper 40%
Alberto Zakeroni 30%
Boško Ðurovski 20%
Luidi Del Neri 10%
Alberto Malezani 0%

zvezdas

pre 16 godina

ZNATE svi tu izreku ^^ko gubi ima pravo da se ljuti ^^

da je sezona namestena nebi sigurno bilo 17 poena razlike .

al dobro to daje do znanje da u srbiji postoji jedan jedini pravi tim . sa najjacim i najboljim navijacima na svetu
. a grobarima preporucujem da se bolje ne vracaju na JNA jer zvezda ce biti jos 10 godina sampion srbije .AL STVARNO SMO NAJJACI !!!

RS

pre 16 godina

Mogli smo i da izgubimo, pa da Baca i razni drugi likovi na ovom forumu budu bar malo srecni na kraju ove, za njih veoma tuzne sezone. Steta sto liga ne traje jos 7-8 kola jer bi se ponovo ponadali da mogu do titule, mada i posle danasnjih tekmi vidim da vec najavljuju istu ali SLEDECE SEZONE :-)
Mogli bi Vesic, Zika i kompanija da ih tuze za kradju patentiranog proizvoda "next season"...

Nelson Muntz

pre 16 godina

Давати било какав коментар на ову утакмицу и протеклу сезону након врло исцрпне, али не и досадне, анализе Бата Ђоре Ср. је сувишно јер бих морао да поновим његове речи. Зато сам мислио да ништа не коментаришем, али након што сам прочитао коментаре које су оставили Igrac и Ponosan и салични морам ипак нешто да напишем.
Својевремено је након сличних небулозних напада на Звезду који су долазили из комшилука, бивши генсек Црвене Звезде Н.Лековић кратко прокоментарисао: "ЛОПОВИ МИСЛЕ ДА СВИ КРАДУ!" Иако о поменутом Лековићу не мислим ништа добро, морам признати да му је ова стара народна крилатица апсолутно на месту. И заиста, има ли веће ироније него да они чије титуле "освојене" у периоду највећег националног и државног пропадања (1992-2000) и које би требало да красе "Музеј историје бесчашћа" уместо трофејне сале клуба, прозивају Звезду и њено руководство за "украдену" титулу? Ponosan чак каже да "Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu." Баш ме занима на које екипе је мислио будући да нема ниједне екипе која је имала позитиван скор са Звездом у првенству. Војводина и Бежанија су одузеле Звезди доста бодова, али су још више изгубиле од ње, тако да ми овај коментар личи на ону народну: Ако 100х поновим лаж можда ће неко помислити да је истина.
Иако се слажем са претходницима да нам је лига јадна и да има пуно марифетлука и нерегуларности, ипак разлика од 17 бодова и поменута чињеница да са свима у лиги има позитиван скор говори о томе да је Звездина дупла круна више него заслужена. Ех, сад, што то није свима по вољи је друга ствар. Пикси сигурно није "цвећка", али је један од ретких који је на челу клуба, а да је своје богатство зарадио поштено и транспарентно. То се никако не може рећи за челнике ривалских клубова. О Зечевићу и Бјековићу се овде пишу романи о томе колико и како су "поштени", председници Бежаније падају покошени мецима у обрачунима нарко картела, веза Бате Буторовића и Мила Ђукановића је свима позната, лик попут Николе Џомбе може да се обогати само у оваквој држави итд. Због оваквих ствари ме ови коментари о незаслуженој титули излуђују.
На крају желим још да се извиним Бошку Ђуровском на томе што сам изрекао доста лоших коментара на његов рачун (и иза којих и даље стојим), јер ме је постигнутим резултатима демантовао. Под резултатима не мислим само на бодовни салдо већ и на укупну атмосферу у и око екипе. Кад би још само успео да ме демантује у оној мојој тврдњи да нема квалитет за Лигу Шампиона...

Nena

pre 16 godina

E crni Djokicu,ko je tebi rekoa da si ti za fudbal.Znala sam da ce da promasi oba penala,mogla sam da se kladim u bilo sta!
NAPRED ZVEZDA!!!

Serena Williams voli Zvezdu

pre 16 godina

#Rammsteine# samo imas lep naziv, ali nemas neki komentar... Da te potsetim da su ti isti ,,cigani" ODBRANILI DUPLU KRUNU, sta ti Hajduci, pa ni Partizan, ma niko ne moze(toliko smo jaci da imamo +17)!!! I jos u rukometu...ma IMPERIJA CRVENE ZVEZDE hara Srbijom!!! Na leto igramo kvalifikacije za LS, gde 99% prolazimo tako da... Samo napred Zvezdasi, iako si Djokicu promasio 2 penala jos uvek si cool, jer si deo najjaceg tima i kluba!!! DELIJE ZAKON

totti

pre 16 godina

Ako je OFK-a prodala Trisovica tamo na daleki istok za 5000 eura, onda i mi mozemo da damo nekom tolko da nosi Djokica, a i Pantica i Joksimovica ko kusur...

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

@Djape
Martin Palermo je promasio cak tri penala na jednoj utakmici. Ali to ne opravdava Djokica, samo zato sto je sebe stavio iznad ekipe.

Igrac

pre 16 godina

Ovde je mnogo needukovanih na onom najosnovnijem nivou. Tamo(u osnovnoj skoli) se nauci da delenje sa nulom nema smisla.
Ovde njih nekoliko uporedjuje Djokica i Lolu Smiljanica i time pokusavaju srusiti matematicki aksiom.
Nastavite pa ce te imati jos zabluda i zabluda.
zvezda je "morala" biti prvak i osvojiti kup i to bas na stadionu na Brdu. Kako je to uradjeno svima je jasno i ne treba raspredati, kao ovaj Bata Djora Sr. sto raspreda neke teorije koje su odavno jasne u jednom delu. To je onaj deo koji govori o vrednostima tima zvezde. Ona druga raspredanja koja ostale spusta, u fubalskim vrednostima, ispod zvezde mu ne drzi vodu, jer je cinjenicno stanje(igra na terenu i sudjenje i ...) da je zvezda ovo uzela ne birajuci srtedstva i pod moranje, a nikako kao posledicu toga da je bila bolja od ostalih. Mesetraenje je bilo beskompromisno i drsko, a igra jadna i cemerna. Medjutim ko te pita za igru kad sve mozes opravdati.
Sta sad?

Ponosan

pre 16 godina

@@@....
ponosan sam sto ne navijam za zvezdu. Nije u pitanju moja netrpeljivost prema zvezdi, nego snisishodnost i bljutavost kojom se pokusava uzdici jedna impotentna ekipa.
O cemu se radi?
Procitajte samo danasnje novine, bez obzira za koga navijate, i nacicete da je zvezda izvela drugi tim, kombinovan i podmladjen. Videcete da je to laz, jer zvezda je izvela sve najbolje sto ima i nije umela vise ni bolje. Da su Dzombi utalili neku svotu mogli su i "leprsavo" da zavrse "osvajanje " titule.
Ovako, jadna majko, jadnijeg svatova, njih sesnaest na konju jednome....
Celo prvenstvo je tako praceno. Nespretno i sa velikim potcenjivanjem citalackog auditorijuma.
Ustvari, nisu prevarili nas neutralne i navijace drugih klubova. Nisu, jer svi koji vole fudbal i pratili su ga. Svi koji su pratili , upratili su ovu bedu od igre i od marketinga i izvestavanja i sudjenja....I naravano izjava "vanzemaljaca" o njihovim veliki potenciojalima. Izsamarani su kad god su izasli na teren da se nadigravanjem dokazu. Sve je bilo smesno i jadno ako predhodno nije "obavljen" posao. Znam da je ruzno sumnjati, ali to lici na to i nije sumnja u pitanju.
Zato, nismo prevareni mi ostali, nego su prevareni zvezdasi, jer oni od navijackog fanatizma nisu to mogli jasno prepoznati. A da vi koji ovo procitate, nebi pomislili da su zvezdini navijaci tupavi i da ih ja podcenjujem, ja cu vam reci da sam od velikog broja njih cuo da je ovo sto oni rade bruka koja nikad sa zvezdom nije isla.
Bata Djora Sr. i jos neki, ce pokusati ovo zakamuflirati demagogijom da je zvezda losa, ali da su ostali losiji. To je pripremljena demagogija i cilj joj je da sakrije marifetluke. Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu. Zasto je zvezda osvojila prvu titulu prvaka Srbije? E to je druga prica i neka je drugi zvacu.
Meni je jasna i dosta je bljutava.

marques_bg

pre 16 godina

Ne znam zašto navijači Partizana pljuju po Zvezdi i Đokiću, bolje da gledaju u svoje dvorište, jer ipak, Djokic je dao više golova nego svi prvotimci Partizana zajedno (ne računajuće poslednji meč koji je bio nameštena i dirigovana predstava za navijače sa juga)...
Dupla kruna, šta reći, ostaje samo žal za pobedom u poslednjem meču sezone, medjutim crveno belim momcima sve čestitke za trud, a grobarima čestitamo osvajanje DRUGOG MESTA i sezonu BEZ TROFEJA!

Cofi

pre 16 godina

U Zvezdi od svih igraca koji danas igraju za nju mogu jedino da igraju:Gaj,Kastiljo,Basta,Milijas,Burzanovic i Purovic...eto sve ukupno njih sestorica,a ni oni svi ne bi trebali da budu u prvom timu,mozda eventualno kao rezervni igraci i pored njih da ih ne zaboravim mozda bi mogli naci svoje mesto isto kao rezerve igraci poput Koromana i Trajkovica.Znaci sve u svemu kada se sve sabere i to na misice imamo osam koliko toliko kvalitetnih fudbalera,a tim odnosno ekipu cine 22 fudbalera!Gde naci toliki broj igraca,njih jos 14,koji ce moci da igraju u Zvezdi na nivou koji Crvena zvezda kao klub zahteva?Stvarno ne znam,ali nam trebaju drasticne promene,kao istinski sampioni uvek treba da tezimo savrsenstvu iako to nije moguce!

GrobarBorca

pre 16 godina

eeeeeeeee cigani migani ni 2 poklonjena penala vam nisu pomogla!!!!sad vam je liga sasvim regularna jeli!!!???mi kao SRBIJA
mozemo da zaboravimo na neki evropski uspeh sve dok se budu igrale ovako providno namestene utakmice kao ove dve danas!!!!!BOZE PRAVDE PA DAJ NAM MALO ISTE MOLIMO TE!!

Institucija

pre 16 godina

Djokicu idi iz Zvezde! Ovo je bila samo tacka na katastrofalnu sezonu koju je odigrao. Dok mu je Ziga bio tu sakupljao je otpatke i punio golgeterski saldo, a kad treba da bude prvi spic Zvezde izgubi se totalno. Nema kvalitet ni karakter za tako nesto.
Ukrajina ,prva liga, plafon.

Baca

pre 16 godina

E moji cigani, nemozete ni raspali Hajduk da dobijete pred 20.000 svojih navijaca. Iduce godine jurisate na 2. mesto, a o Evropi da ne govorim

RAMMS+EIN

pre 16 godina

ЦЗ-ХАЈДУК 1:1

Лепо су одиграли бели данас, посебно у првом полувремену. Са пуно залагања, лепих потеза без имало респекта-потпуно су заслужено тај део утакмице решили у своју корист. Још да је Јова имао среће после оног сјајног соло продора и да у тиму није било оног богаља Станоћа, вероватно бисмо закључали Маракану. Но ни овако није лоше, бар смо циганима покварили славље.

А, ни то се не би десило да упорно не форсирамо тај сулуди стил гомилања играча у свом шеснаестерцу у фази одбране. И не само то него стојимо по три метра далеко од противничких играча и буквално их пуштамо да нам се шетају у зони шута. Тако смо и примили гол. И то нам није први пут, треба играти оштро, пресинг, фластера у појединим ситуацијама и трудити се да се изнесе лопта на бар тридесте метара од гола и ту држати линију. Потом се по потреби враћати ка голу, ако је ико физички спреман-ми смо.

Нису цигани могли без судијске помоћи ни овај пут. Но, баш као и пре пар месеци на супротној страни Топчидерског брда сјајни Ђуричић је допринео победи правде и са чак два-ДВА одбрањена пенала сачувао бод кулском поносу.

Сланинари су очекивано поражени од мафијаша, тако да нам остаје ИТ. Но, није ни то лоше. Играћемо у јулу (кад и куп УЕФА) у Кули, пред надам се пуним трибинама. Избацићемо Словенце, а потом и португалску Леирију и пласирати се у друго коло Купа УЕФА (до ког неки наши представници вероватно неће ни доћи).

Сада, вероватно следи распродаја. Надам се да неће баш сви отићи и да ћемо уз права појачања направити добар тим за следећу сезону да и трећи пут заредом изађемо у Европу.

За сада су сигурни одласци Фејсе (Ц. Звезда), Павићевића (Котбус), Ђуричића и Антића. А, озбиљне понуде имају и Давидов, Радивојевић и Богић. Шта ће се све десити-видећемо. Надам се да ће поступити мудро и да ће се новац паметно уложити.

Иначе, Хајдук је завршио такмичење на 1. месту фер-плеј листе МСЛ.

Serena Williams voli Zvezdu

pre 16 godina

#Rammsteine# samo imas lep naziv, ali nemas neki komentar... Da te potsetim da su ti isti ,,cigani" ODBRANILI DUPLU KRUNU, sta ti Hajduci, pa ni Partizan, ma niko ne moze(toliko smo jaci da imamo +17)!!! I jos u rukometu...ma IMPERIJA CRVENE ZVEZDE hara Srbijom!!! Na leto igramo kvalifikacije za LS, gde 99% prolazimo tako da... Samo napred Zvezdasi, iako si Djokicu promasio 2 penala jos uvek si cool, jer si deo najjaceg tima i kluba!!! DELIJE ZAKON

GrobarBorca

pre 16 godina

eeeeeeeee cigani migani ni 2 poklonjena penala vam nisu pomogla!!!!sad vam je liga sasvim regularna jeli!!!???mi kao SRBIJA
mozemo da zaboravimo na neki evropski uspeh sve dok se budu igrale ovako providno namestene utakmice kao ove dve danas!!!!!BOZE PRAVDE PA DAJ NAM MALO ISTE MOLIMO TE!!

Stefan DELIJA

pre 16 godina

Nije bitan rezultat igraci su se trudili i ako nije bilo motiva.Nismo ni srece imali ali sigurno boljeg izvodjaca penala!Djurovski vjerovatno nece voditi ekipu u kvalifikacijama.Zao mi ga je ali nema iskustva za to.Ako vec mora biti stranaca volio bi Kupera jer bi sa sobom doveo 4 Argentinca.Pouzdano: Hektor Kuper 40%
Alberto Zakeroni 30%
Boško Ðurovski 20%
Luidi Del Neri 10%
Alberto Malezani 0%

Igrac

pre 16 godina

Ovde je mnogo needukovanih na onom najosnovnijem nivou. Tamo(u osnovnoj skoli) se nauci da delenje sa nulom nema smisla.
Ovde njih nekoliko uporedjuje Djokica i Lolu Smiljanica i time pokusavaju srusiti matematicki aksiom.
Nastavite pa ce te imati jos zabluda i zabluda.
zvezda je "morala" biti prvak i osvojiti kup i to bas na stadionu na Brdu. Kako je to uradjeno svima je jasno i ne treba raspredati, kao ovaj Bata Djora Sr. sto raspreda neke teorije koje su odavno jasne u jednom delu. To je onaj deo koji govori o vrednostima tima zvezde. Ona druga raspredanja koja ostale spusta, u fubalskim vrednostima, ispod zvezde mu ne drzi vodu, jer je cinjenicno stanje(igra na terenu i sudjenje i ...) da je zvezda ovo uzela ne birajuci srtedstva i pod moranje, a nikako kao posledicu toga da je bila bolja od ostalih. Mesetraenje je bilo beskompromisno i drsko, a igra jadna i cemerna. Medjutim ko te pita za igru kad sve mozes opravdati.
Sta sad?

Ponosan

pre 16 godina

@@@....
ponosan sam sto ne navijam za zvezdu. Nije u pitanju moja netrpeljivost prema zvezdi, nego snisishodnost i bljutavost kojom se pokusava uzdici jedna impotentna ekipa.
O cemu se radi?
Procitajte samo danasnje novine, bez obzira za koga navijate, i nacicete da je zvezda izvela drugi tim, kombinovan i podmladjen. Videcete da je to laz, jer zvezda je izvela sve najbolje sto ima i nije umela vise ni bolje. Da su Dzombi utalili neku svotu mogli su i "leprsavo" da zavrse "osvajanje " titule.
Ovako, jadna majko, jadnijeg svatova, njih sesnaest na konju jednome....
Celo prvenstvo je tako praceno. Nespretno i sa velikim potcenjivanjem citalackog auditorijuma.
Ustvari, nisu prevarili nas neutralne i navijace drugih klubova. Nisu, jer svi koji vole fudbal i pratili su ga. Svi koji su pratili , upratili su ovu bedu od igre i od marketinga i izvestavanja i sudjenja....I naravano izjava "vanzemaljaca" o njihovim veliki potenciojalima. Izsamarani su kad god su izasli na teren da se nadigravanjem dokazu. Sve je bilo smesno i jadno ako predhodno nije "obavljen" posao. Znam da je ruzno sumnjati, ali to lici na to i nije sumnja u pitanju.
Zato, nismo prevareni mi ostali, nego su prevareni zvezdasi, jer oni od navijackog fanatizma nisu to mogli jasno prepoznati. A da vi koji ovo procitate, nebi pomislili da su zvezdini navijaci tupavi i da ih ja podcenjujem, ja cu vam reci da sam od velikog broja njih cuo da je ovo sto oni rade bruka koja nikad sa zvezdom nije isla.
Bata Djora Sr. i jos neki, ce pokusati ovo zakamuflirati demagogijom da je zvezda losa, ali da su ostali losiji. To je pripremljena demagogija i cilj joj je da sakrije marifetluke. Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu. Zasto je zvezda osvojila prvu titulu prvaka Srbije? E to je druga prica i neka je drugi zvacu.
Meni je jasna i dosta je bljutava.

Mare

pre 16 godina

lepo je biti uz tebe partizane, JER TI IGRAS PORED MARAKANE, KOMSIJE TVOJE PRVACI SU SVETA, UVEK SI DRUGI I TO TI NE SMETA!!!
+17 +17 +17 +17
Ovaj "hajdukovac" stvarno misli da je nekom pokvario slavlje :))))))))))
strasnooo o kom li on punom stadionu u kuli prica kada ih ima jedva na prste da ih izbrojis neka budu srecni ako prodju uopste i prvo kolo :)))))))))))))
o partizanu uopste nebih trosio reci jel je strasno koliko su smesni :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ZikaBG

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko neko moze da bude iskompleksiran!? Shvati covece, ne mozes da budes najbolji strelac, jer su drugi za dve klase bolji igraci od tebe! Obori mi dva tiketa. :) Cestitke sampionima, pojacajte se, pa da opet napadnemo LS!

Nena

pre 16 godina

E crni Djokicu,ko je tebi rekoa da si ti za fudbal.Znala sam da ce da promasi oba penala,mogla sam da se kladim u bilo sta!
NAPRED ZVEZDA!!!

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

Zavesa je spustena, predstava zavrsena. Sezona 2006/2007 konacno je gotova. Trofeji ostaju tamo gde su i bili, u Ljutice Bogdana. U sezoni u kojoj se ne zna ko je bio gori od koga, ipak ima nekih zanimljiviosti. Najgori tim u istoriji Zvezde uspeo je da odbrani duplu krunu, sto ni mnogo boljim ekipama, u SFRJ a posle ni u svim drzavnim tvorevinama koje su nastajale i nestajale, nije poslo za rukom. Ovaj tim je prvi sampion Srbije i prvi osvajac Kupa Srbije. Takodje ovaj tim je imao privilegiju da oba trofeja osvoji na stadionu najveceg rivala. Cak su posle kup utakmice sa razglasa trestale Zvezdine pesme, sto moram da priznam nikad pre nisam cuo, ali za sve postoji prvi put. Cak je i razlika koju je Zvezda ostvarila u odnosu na drugoplasiranu ekipu, najveca koju ja pamtim poslednjih godina. Neko ce se pitati pa kako je to najgori tim u istoriji, kad je tako superiorno osvojio prvenstvo? Odgovor je vrlo jednostavan, zato sto su drugi bili jos ocajniji.
Ako postoji iko normalan u rukovodstvu crveno-belih, shvatice da za neko slavlje nema vremena. Ili ima ako ce se satisfakcija traziti samo u osvajanju trofeja u domacem prvenstvu. A oni bez evropskih klupskih takmicenja, nemaju nikakvu vrednost. Piksi bi morao da izvuce pouke iz proslogodisnjeg prelaznog roka, jer ako to ne ucini, bojim se da ce Zvezda opet da deluje kao rastimovani orkestar, bez obzira ko se bude nasao na klupi. Investiranje u pogresnog trenera, dovodjenje igraca koji su imali vise marketinski efekat nego sto su to stvarno bila pojacanja, nesto je sto bi moralo da bude samo niz pogresnih poteza, koji ne smeju da postanu praksa. A potezi nisu tako komplikovani kako se cini. Resiti pitanje trenera, zatim videti sa novim ili starim strategom, ko ce da ide i koga treba dovesti, a sve u skladu sa finansijkim mogucnostima. Bez nerealnih ambicija ali sa jasnim planom. Ako plan postoji, rezultati ce doci, to nije sporno, ali treba biti i strpljiv. Ukoliko se opet krene u mazanje ociju sa kvazi pojacanjima i trenerima, tesko da bi jos jedna dupla kruna mogla da izleci potencijalni krah u Evropi. Liga UEFA bi trebalo da bude prioritet, jer tu moze i da se igra. Ucestovoati u Ligi Sampiona kao statista, osim finansijske injekcije ne donosi nista vise. A ta injenkcija obicno privlaci i politicare koji bi da otkinu deo kolaca dok je sve jos uvek nicije. Zato je Liga UEFA realnost koja bi morala da bude ostvariva i u kojoj bi nasi klubovi morali da se kale iz godine u godinu dok ne dostignu kakav takav kvalitet za najelitinije evrospko takmicenje. Jer jake utakmice radjaju i kvalitet i velike igrace, tako je uvek bilo i tako ce i ostati.
Ova sezona je bila bas mucna. Desavanja u crno-belom taboru nikom ne mogu da budu prijatna. Pojedinci su se postavili iznad kluba, a trener i igraci su na vetrometini. Bez skladnih odnosa u klubu ni igra ne moze biti dobra, cak i da su igraci bolji nego sto ih sada crno-brli imaju. Poslednja vrlo tragicna situacija je po nekim pricama tuca predsednika Popovica i Soskica, koju su doduse mediji preneli u nesto blazoj verziji. Partizan je ove sezone tonuo iz kola u kolo, ma koliko se trudio da sve svali na sudije, to ne moze da pije vodu. Jednostavno, dve godine selekcija igraca je katastrofalana i to uzima danak. Ono sto sam video na terenu, cak ni ta prica o nekim novim bebama nije nista vise od samo price. Daleko su oni od nekog spektaluranog fudbalskog znanja. Ukoliko ljudi iz Humske ne nadju resenje za novonastalu situaciju, moze da im se desi stanje koje cak moze da bude i gore od onog koje je zadesilo crveno-bele posle najurivanja starog rukovodstva. A iz agonije se tesko izlazi. Iako iza Zvezde stoje nekakvi trofeji novog rukovodstva, daleko je da tu ima i I od idealnog. A i tu je resenje vrlo jednostavno: sto se pre podvuce crta, bice manje bolno.
Osvezenje prvenstva bili su Bezanija i Vojvodina. Svaka ekipa za po jedan deo prvenstva. Medjutim, da se iza toga krije ozbiljan rad, narocito kod prvog kluba, onda bi za sledecu sezonu imali uz vec standardne vecite rivale, jos dva kluba koja mogu da igraju zapazenu ulogu. Ali posto je ovde sve kratkog daha, moguce je da cemo opet na pocetku sledece seozne imati dva kluba, a da ce opet neko da bljesne. A bljesak obicno kratko traje. Da li se neko seca Vozdovca iz prosle sezone? Verovatno, niko. Malo se ulozi, brzo se okrene i dobro zaradi, a onda po pravilu se dize sidro i ide se dalje. Za mnoge je fudbal samo epiozda, koja im omogucava da se jos vise obogate. Ali dok su klubovi i svaciji i niciji, bolje biti nece. A opet tesko je poverovati da ce se svi ti koji se dobro cesu o kes iz klubova, tako lako pristati na zakon koji bi regulaisao tu oblast, narocito po pitanju vlasnickih odnosa. Morace i to da se desi jednom, samo je pitanje na sta ce nas fudbal tada da lici.
Tesko je uz najvece naprezanje izdvojiti bilo sta sto se tice samog fudbala. Potez, igra, igrac, dribling, tim, sve je to bilo jako bledo ako se pogleda sta je sve krasilo ovu sezonu. Ali to smo mi, to je nasa realnost, i ma koliko se mi trudili da je ulepsamo, da se prikazemo i vecima i boljima nego sto jesmo, pojavi se nekakv Liberec ili Makabi i zavale nam takvu samarcinu da se pusimo i pitamo sta nas je snaslo. Nista strasno, samo vracanje na mesto na tabeli koje zasluzujemo. Evropa ne daje popust i ne gleda kroz prste, ali daje sansu svake godine.
Sledi zatisje, koje ce verovatno malo da remete transferi letnjeg prelaznog roka, tu je i utkamica rerpezentacije u Finskoj, a onda slede kvalifikacije za evropska klupska takmicenja i na kraju nova sezona naseg prvenstva. I bez obzira sto sam svestan da je fudbal bio ocajan i da je neki ekspresan preporod nemoguc, opet cu sa tribina da ispratim sve od pocetka do kraja. Ako se neko pita zasto, evo i odgovora : sve ljubavi su promenljive, samo je ljubav prema klubu ( ma koji da je ) konstantna i nepromenljiva. I to svaki pravi navijac dobro zna.
Pozdrav svima i vidimo se sledece sezone.

Spasoje

pre 16 godina

Ja mislim da je krajnje vreme da se donese zakon o zabrani bavljenja bilo kakvim sportom likovima poput ovog Djokića ili onog Smiljanića. Zbog njih nam naš klubski fudbal i izgleda ovako jadno i bedno. Djokiću šutiraj kamen a ne fudbal. I to glavom što jače. Možda i daš gooooooool.

zeljko

pre 16 godina

Djokicuuuuuuuuu,izbio si mi iz dzepa 27000 dinara!Fenar 2-1 i zvezda iz 2-1,ali on hoce da da gol i da se proda kao prvi strelac lige,a da je bio treci i taj bi promasio!

Institucija

pre 16 godina

Djokicu idi iz Zvezde! Ovo je bila samo tacka na katastrofalnu sezonu koju je odigrao. Dok mu je Ziga bio tu sakupljao je otpatke i punio golgeterski saldo, a kad treba da bude prvi spic Zvezde izgubi se totalno. Nema kvalitet ni karakter za tako nesto.
Ukrajina ,prva liga, plafon.

ilija

pre 16 godina

@Baca
lepi moj vi taj isti hajduk NISTE (naravno) dobili na stadionu jugoslovenske narodne armije, a u Kuli ste pregazeni jadooo, stoga stavi ruke u dzepove i "pucaj" klikere...
Cestitke zvezdi na osvojenoj DUPLOJ KRUNI

Bata Djora Sr.

pre 16 godina

@Djape
Martin Palermo je promasio cak tri penala na jednoj utakmici. Ali to ne opravdava Djokica, samo zato sto je sebe stavio iznad ekipe.

totti

pre 16 godina

Ako je OFK-a prodala Trisovica tamo na daleki istok za 5000 eura, onda i mi mozemo da damo nekom tolko da nosi Djokica, a i Pantica i Joksimovica ko kusur...

zvezdas

pre 16 godina

ZNATE svi tu izreku ^^ko gubi ima pravo da se ljuti ^^

da je sezona namestena nebi sigurno bilo 17 poena razlike .

al dobro to daje do znanje da u srbiji postoji jedan jedini pravi tim . sa najjacim i najboljim navijacima na svetu
. a grobarima preporucujem da se bolje ne vracaju na JNA jer zvezda ce biti jos 10 godina sampion srbije .AL STVARNO SMO NAJJACI !!!

Cofi

pre 16 godina

U Zvezdi od svih igraca koji danas igraju za nju mogu jedino da igraju:Gaj,Kastiljo,Basta,Milijas,Burzanovic i Purovic...eto sve ukupno njih sestorica,a ni oni svi ne bi trebali da budu u prvom timu,mozda eventualno kao rezervni igraci i pored njih da ih ne zaboravim mozda bi mogli naci svoje mesto isto kao rezerve igraci poput Koromana i Trajkovica.Znaci sve u svemu kada se sve sabere i to na misice imamo osam koliko toliko kvalitetnih fudbalera,a tim odnosno ekipu cine 22 fudbalera!Gde naci toliki broj igraca,njih jos 14,koji ce moci da igraju u Zvezdi na nivou koji Crvena zvezda kao klub zahteva?Stvarno ne znam,ali nam trebaju drasticne promene,kao istinski sampioni uvek treba da tezimo savrsenstvu iako to nije moguce!

cole

pre 16 godina

Djokića niko neće ni da ga Zvezda pokloni. Čekaj, čekaj možda bi Djokić mogao da bude rezerva u Seljaku iz Malih Pčelica kod Kragujevca. Možda bi tamo hteli da ga prime, ako ima mesta naravno. To je druga gradska liga Kragujevac- grupa jug. Taman za njega, ni previše jaka, ni previše slaba. Da se tamo neko vreme kali. Pa posle uspon, posle blistava karijera i slično. Samo ima jedan preoblem, tamo ako se promaši penal spuštaju u bunar.

RS

pre 16 godina

Mogli smo i da izgubimo, pa da Baca i razni drugi likovi na ovom forumu budu bar malo srecni na kraju ove, za njih veoma tuzne sezone. Steta sto liga ne traje jos 7-8 kola jer bi se ponovo ponadali da mogu do titule, mada i posle danasnjih tekmi vidim da vec najavljuju istu ali SLEDECE SEZONE :-)
Mogli bi Vesic, Zika i kompanija da ih tuze za kradju patentiranog proizvoda "next season"...

marques_bg

pre 16 godina

Ne znam zašto navijači Partizana pljuju po Zvezdi i Đokiću, bolje da gledaju u svoje dvorište, jer ipak, Djokic je dao više golova nego svi prvotimci Partizana zajedno (ne računajuće poslednji meč koji je bio nameštena i dirigovana predstava za navijače sa juga)...
Dupla kruna, šta reći, ostaje samo žal za pobedom u poslednjem meču sezone, medjutim crveno belim momcima sve čestitke za trud, a grobarima čestitamo osvajanje DRUGOG MESTA i sezonu BEZ TROFEJA!

Nelson Muntz

pre 16 godina

Давати било какав коментар на ову утакмицу и протеклу сезону након врло исцрпне, али не и досадне, анализе Бата Ђоре Ср. је сувишно јер бих морао да поновим његове речи. Зато сам мислио да ништа не коментаришем, али након што сам прочитао коментаре које су оставили Igrac и Ponosan и салични морам ипак нешто да напишем.
Својевремено је након сличних небулозних напада на Звезду који су долазили из комшилука, бивши генсек Црвене Звезде Н.Лековић кратко прокоментарисао: "ЛОПОВИ МИСЛЕ ДА СВИ КРАДУ!" Иако о поменутом Лековићу не мислим ништа добро, морам признати да му је ова стара народна крилатица апсолутно на месту. И заиста, има ли веће ироније него да они чије титуле "освојене" у периоду највећег националног и државног пропадања (1992-2000) и које би требало да красе "Музеј историје бесчашћа" уместо трофејне сале клуба, прозивају Звезду и њено руководство за "украдену" титулу? Ponosan чак каже да "Sto se tice kvaliteta ostalih, najmanje, cetiri ekipe su pokazale izrazitu superiornost u odnosu na zvezdu." Баш ме занима на које екипе је мислио будући да нема ниједне екипе која је имала позитиван скор са Звездом у првенству. Војводина и Бежанија су одузеле Звезди доста бодова, али су још више изгубиле од ње, тако да ми овај коментар личи на ону народну: Ако 100х поновим лаж можда ће неко помислити да је истина.
Иако се слажем са претходницима да нам је лига јадна и да има пуно марифетлука и нерегуларности, ипак разлика од 17 бодова и поменута чињеница да са свима у лиги има позитиван скор говори о томе да је Звездина дупла круна више него заслужена. Ех, сад, што то није свима по вољи је друга ствар. Пикси сигурно није "цвећка", али је један од ретких који је на челу клуба, а да је своје богатство зарадио поштено и транспарентно. То се никако не може рећи за челнике ривалских клубова. О Зечевићу и Бјековићу се овде пишу романи о томе колико и како су "поштени", председници Бежаније падају покошени мецима у обрачунима нарко картела, веза Бате Буторовића и Мила Ђукановића је свима позната, лик попут Николе Џомбе може да се обогати само у оваквој држави итд. Због оваквих ствари ме ови коментари о незаслуженој титули излуђују.
На крају желим још да се извиним Бошку Ђуровском на томе што сам изрекао доста лоших коментара на његов рачун (и иза којих и даље стојим), јер ме је постигнутим резултатима демантовао. Под резултатима не мислим само на бодовни салдо већ и на укупну атмосферу у и око екипе. Кад би још само успео да ме демантује у оној мојој тврдњи да нема квалитет за Лигу Шампиона...