1. @Срки
  Нормално да није непринципијелно, него је исправно и логично. Новосел је као тренер кадетске, па затим и јуниорске репрезентације са Кићановићем и Делибашићем започео један успешан ток освајања злата. Онда је део те репрезентације пребацио у сенирску селекцију, дао прилику Моки Славнићу и након лоших епизода 1971. на Европском и 1972. на Олимпијади освојио златну медаљу 1973. на европском у Шпанији и успут извршио смену генерација. Од тог првенства креће поход нашег националног тима. Било је сјајних резултата и 1968. и 1970. али је ово била битна страница историје. Сличну смену је направио Дуда Ивковић 1989. као и Пешић 2001. али је ово свакако било раније. Такође је први трасирао пут тиму који ће бити гигант на европском нивоу и освајати тадашњи Куп шампиона.
  Био је велики кошаркашки визионар и има велике заслуге за развој кошаркашког шарма који нас је красио. Величину је још једном показао када је (информација из данашњег Сп. Журнала) изабрао Славнића да буде (уз Миховила Накића) његов гост на скупу у Спрингфилду.
  ГОСПОДИНЕ НОВОСЕЛ, ИСКРЕНО ВАМ ЧЕСТИТАМ ЗА СВЕ ШТО СТЕ УЧИНИЛИ ЗА ЈУГОСЛОВЕНСКУ КОШАРКУ.
  (баки, 4. april 2007 09:05)

  # Link komentara

 2. Нико не може да оспори квалитет и величину Новосела. Али, да ли је мало непринципијелно да се да та част за живота Новоселу, пре него Ивковићу, Обрадовићу, Пешићу, Маљковићу, Кораћу...
  (Cpku, 3. april 2007 22:05)

  # Link komentara

 3. Cestitam majstore. Nazalost nestaje jugoslovenska skola kosarke, koja je bila nesto najkreativne i nesto sto je najvise doprinelo razvoju ove igre, van SAD-a od prvog loptanja
  (Dasa, 3. april 2007 19:53)

  # Link komentara

 4. ČESTITKE MIRKU NOVOSELU TO PRIZNANJE JE ZASLUŽENO.
  (MILE, 3. april 2007 19:42)

  # Link komentara

 5. Niste pomenuli da se sa Cibonom jedva provukao u Kraljevu, 1985, samo pola kosa. Kakva je to liga bila kada ekipa koja se grcevito bori za opstanak ravnopravno igra sa prvakom Evrope. Novosel je srusio Ruse usred Moskve i zasluzuje ovo priznanje.
  (Vucko, 3. april 2007 18:36)

  # Link komentara