F1: Interlagos, finale posle finala

Istorija Interlagosa seže u treću deceniju XX veka, kada je Sao Paulo prolazio kroz fazu brze urbanizacije. Godine 1926. predviđena je izgradnja stambenog kompleksa između dva veštačka jezera koja su grad snabdevala pijaćom vodom. Ovaj ambiciozni projekat predviđao je i sportski kompleks i trkačku stazu u novom predgrađu, nazvanom Interlagos ("između jezera"), ali zbog sloma berze 1929. i političke nestabilnosti nije ostvaren.

Aleksandar Babić
Pošaljite komentar
  1. Ok!zavrshen je poslednji trening pred sutrashnju trku u Brazilu!svi ochekujemo pobedu nama najboljeg,iako su mishljenja podeljena!iako su "neki" od vozacha favorizovani i pre samog zavrshetka shampionata,neizvesno ce biti do samog kraja trke!sto me posebno raduje!Kao simpatizer tima McMercedesa,navijacu pre svega za njih;no medjutim,zelja da Kimi osvoji titulu na ovogodishnjem shampionatu bice veca od bilo kojeg uspeha "srebrnih"!!!al moram priznati da je takva teorija vrlo disutabilna,al ne i nerealna!takodje bih poseban akcenat stavila na Roberta Kubicu;ovoga puta nemam nista protiv da pravi smetnje svojim kolegama na putu do cilja,jer morate priznati da to radi na simpatichno iritirajuci nachin!
    Za koju od taktika ce se odluchiti timovi i da li ce biti u mogucnosti da ih donesu u pravovremenom trenutku?ostaje nam da pogledamo sutra u 18h!svu srecu vozachima F1,a vernim gledaocima, najboljeg sportskog dogadjaja,ovim poruchujem da uzivaju i navijaju!pogotovo posetiocima Interlagosa:]
    (ZES NBG, 20. oktobar 2007 20:45)

    # Link komentara