Ponedeljak, 09.05.2022.

12:30

"Alkaras će biti broj 1 do kraja godine"

Karlos Alkaras je trenutno tema broj jedan u teniskim krugovima.

Izvor: Z.K.

"Alkaras æe biti broj 1 do kraja godine" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

149 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 1 godinu

Aj i to da vidimo.Bacate sad sve karte na sto,posto od ostalih slaba vajda.I da bude tako,i da dele po dva gs sledece tri godne Novaka niko nikad ne stize,tek treba videti kakav je Alkaras na travi i betonu u 3 dobijena seta,a bogami i na sljaci.Zato povucite rucnu malo papani.

Z

pre 1 godinu

Neka bude, jer tenisu je to i potrebno.
Od Lejtona Hjuita (postao sa 20) nismo imali maltene tinejdžera na prvom mestu.
Alkaraz će pokrenuti neke nove klince, željne da ga dostignu i biće mnogo bolji uzor nego Zverev, Cicipas, Medvedev i ostali derani kojima tenis i medijska promocija služi samo kao izvor zarade i mogućnost lakšeg dolaska do zabave i zadovoljstva.
Radujem se što već sada na teniskim terenima klinci udaraju loptu i kada odigraju dobar poen uzviknu ALKARAZ ! Svi pravi ljubitelji tenisa uživaju u tome i žele da se pojavi neko ko će biti stvarni naslednik Nadala, Novaka i Federera.
Ljudi, pa on je gotovo 17 godina mladji od Novaka, 18 od Nadala i 24 od Federera !!!
Ne sećam se kada je u istoriji tenisa bio veći jaz izmedju odlazećih legendi i novih šampiona. Tenisu je pretio ozbiljan pad popularnosti i gledanosti, pa je zato ova euforija oko Karlosa malo prenaglašena, ali navići ćemo se brzo na novog šampiona i nastaviti da uživamo.

RG Fan

pre 1 godinu

To i nije smela prognoza ako se zna da je na race listi Alcaraz trenutno drugi sa vrlo malim zaostatkom za Nadalom. I Nadal i Đoković će imati redukovan broj turnira, verovatno i Medvedev (ne svojom voljom).
Ali da će biti dominantni broj 1 (kao što izjave raznih imaju prizvuk) - to se neće desiti skorije.

bane

pre 1 godinu

Dve tri dobre partije i već broj 1, ha, ha..To je tipično za tenis, čim nekoga krene jedan dva turnira već je novi Federer a ove druge valjaju u blato. To je radjeno i velikoj trojci a oni su i dalje na vrhu, ostali su zaboravljeni.
Da bi bio prvi mora imati konstantnost, a on već preskočio sledeći turnir?

Glasacka brasno ulje masinerija

pre 1 godinu

Mi iz Marinkove bare kazemo da je Alkaraz dopingovan, da je nas Nolo bio na 68% mogucnosti, da Alkaraz ne moze igrati na 3 dobijena seta, da je isto sto i Tim i da je nas Nolo Goat. E tako. I ima tako da jeste.

D

pre 1 godinu

Mali je sjajan tu nema price. Momenat mu je bio odlican, Nadal se vraca iz povrede, Novak se vraca u formu. Zapamtite sad ovaj komentar. Ako se padne Nadalu na RG Nadal ga dobija 3:0. Ako se padne Novaku bice 3:1 za Novaka. Onda sledi trava, tu je Novak apsolutni favorit. US open, mozda, ako mu se sklope kockice.

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

Novak I zapadnjacki lobi to nece dozvoliti. Federer sumljivo ne igra vec dugo, kao da mu je zabranjeno?!? ruse su uklonili a ne bi me cudilo da rafu saceka jos jedna neocekivana povreda. pametnom dosta.

Каурин

pre 1 godinu

Ово подсећа на оне "метеорологе" који после пар дана кише или сунца предвиђају, респективно, потоп или Сахарску сушу "целе године"!
Момак је приказао одличан тенис, ту сумње нема... Остаје само ситница, а то је да се види да ли то има континуитет.
Полако...

Tata Mile

pre 1 godinu

U pravom sportu u kome se sportisti bore jedan protiv drugog, kao što je naprimjer boks, on bi već bio svjetski broj 1. U tri dana prebio trojicu trenutno vodećih i šta još treba? Nekakva matematika...

ivko svemirko

pre 1 godinu

Nema šanse da opstane dugi niz godina. Njegov stil igre, građa pa i jačina udaraca jednostavno skraćuju rok trajanja. Pa i u finalu protiv djokovića imao je povredu zgloba desne ruke.

my way

pre 1 godinu

Рекорде ће можда и оборити, јер неће имати конкуренцију са којом ће делити титуле. Међутим, сам ниво игре велике тројке је још веома далеко од њега.

mich

pre 1 godinu

Hahahaha... E Nole, Nole sta im uradi, pa oni szću odlepili, vec ozbiljno "kriziraju", znaci posle Cicipas, Tima, Zvereva,Medvedeva, Alasima, Runea, Rubljova, Sopovalov, Sinera i Beretinija sada ce ovaj biti broj 1 do kraja godine i novi velikan... Hahahaha
Niz je sve duzi...!!!

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Nisam bas teniski znalac ali imam par decenija ozbiljnog bavljenja sportom iza sebe.
Alkaras jeste osvezenje i kao tajfun je upao u grupu sada vec zrelih tenisera koja vec par godina preti velikoj dvojci ali se ne desava mnogo.
E sad, Alkaras je nizak i manjeg raspona ruku od Djokovica, Zvereva, Medvedeva sto ce morati da u sledecim godinama nadoknadjuje eksplozivnom igrom, brzim startovima, izlascima na mrezu odnosno bar 20% vise energije od protivnika.
Takva igra fizicki isrpljuje a i donosi povrede posle 3-4 godine intezivnog takmicenja. Novak treba da odigra ovu godinu a sledecu da optrci oprostajni krug i odigra sve njemu vazne turnire i polako se oprosti od tenisa pre nego sto ispadne iz Top 10.

Oki

pre 1 godinu

Šta ti uradi ova "nova generacija" Medveda, Zvereva i drugih. Čim se pojavi neko ko je stvarno dobar ovi odmah pevaju kako će da bude prvi, da osvaja grend slemove i to sve odmah. Neverovatno i preuranjeno precenjen. Sećam se kad su se Srđanu smejali kad je rekao da će Đoković prestići Rafu i Rodžera kad je imao 10 slemova. Ej deset! A ovome predviđaju preko 20 a mali uzeo tek 2 mastersa...

Sly

pre 1 godinu

Polako polako ... bice #1 zasigurno ali nemojte preterivati ... nije on nista izmislio sto stotine igraca vec nije naucilo, koristilo nije, itd...

Dobar je... ali ima on jos mnogo toga da uci ... Novak je poklekao a inace bi ga dobio u trecem setu .... no Novaku nike bitan bio Madrid ili Rim... bitno ce biti RG u Parizu ... a to se igra na tri dobijena seta

Ivannn

pre 1 godinu

Ovako se isto pisalo o nekoliko (tada) mladih tenisera koji su najavljivani kao mnogostruki grand slam sampioni i naslednici velike trojke posle samo jednog ili par dobro odigranih turnira... Sada ih niko vise ne pominje u tom kontekstu jer je dosao red na Alcaraza... videcemo ko je sledeci... :)

Andrea

pre 1 godinu

Rano je , rano. Gde se zuri. Njemu tek sve dolazi. Kazu Tim je bio obecanje a sad nista , iskreno kod Tima Nikad Nisam videla da igra tako inteligento, strastveno, bice ovaj mali cudo Ako sve bude u redu( povrede, zdravlje) samo polako. Mada Becker je bio sampion Wimbledon-a sa 18 i nesto godina…tako daaaaa, Nikad se ne zna. Bas bi da vidim kako ce mu biti kad treba da igra po 3seta ili ukupno 5 , nije to mala stvar.

meda

pre 1 godinu

I Đoković i Nadal su u procesu dizanja forme za RG. Ne verujem da će Alcaraz da ima ozbiljnu šansu protiv bilo koga od njih na RG-u.
Na travi sasvim sigurno još uvek ne zna da igra (mislim da ima jednu pobedu u karijeri sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a da ga je Medvedev počistio).
Na betonu je pokazao da može, ali opet pitanje je koliko. Na AO je izgubio od Beretinija, istina u 5 setova. Jeste uzeo Majami, ali Kecmanovića je dobio na jednu loptu.
I još uz to treba da održava formu cele godine, što je novost za njega.
Mislim da nema šanse ni na jednom slemu ove godine, možda na još nekom od mastersa.

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

Goran

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)
(milke, 9. maj 2022 22:41)

Šta lupetaju Nosonjini botulinovi... Novak zavrsio karijeru, samo mu jos to niko nije rekao u oci.

Dragan

pre 1 godinu

Mnogi su postali broj 1 ili uzeli po neki GS. Ali tu se zadrzati 7-8 godina, taj kontinuitet to je najteze. Baš ovakvi hvalospevi i prognoze mogu biti kontraproduktivni, mali moze osvojiti dosta i godinu-dve dominirati a onda potpuno nestati.. Slava, novac, zene… sve to ce igrati ulogu, zato polako sa velikim prognozama!

mlađi drijas

pre 1 godinu

e maći lupis glupost i ostaneš živ ti si trenirao te žene i misliš da se razumeš u sve, ovom malom treba najmanje 2 GS pored bar još 4 masters da bude prvi a to je teži slučaj zato
drž se WTA i ne guraj nos svukuda.

hulk

pre 1 godinu

Realno, Djokovica je pobedio na jednu loptu, moglo je da ode i na drugu stranu. No, to po strani. Radi se o izuzetnom igracu cija najbolja igra je bolja od najbolje Novakove, Rafine i Federerove. Nemojmo zaboraviti da je najbolja Vavrinkina igra na primer takodje bolja od nabrojane trojice. Da li ce Alkaras moci da u kontinuitetu igra tako 15 godina? Naravno da nece. Da li ima sada faktor iznenadjenja? Pa ima. Da li znamo sigurno da se za 5 godina nece pojaviti neko bolji od njega.... Potencijal da osvoji 30 GS ima, ali da li ce kada osvoji 6-7 shvatiti da postoji i zivot izvan tenisa i da je smaranje svaki dan trenirati to ne znamo. Posvecenost Ronalda, Mesija, Djokovica, Federera, Brejdija jos par ljud je retkost

Aleksandar

pre 1 godinu

Ne pita se samo on, on će za 5 god biti potrošen ljudi... Ovo je limitiran igrač.
(patriota, 09. maj 2022 22:48)

Malo sutra...
To su i za Nadala govorili, pa su pogrešili.

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

Legolas

pre 1 godinu

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.
(ls, 09. maj 2022 22:22) “Usralo ga” da sa 19 godina pobedi osvajača 21 i 20 GS titula redom?? Pa ti ni nisi svestan koliko pojma nemaš o tenisu a ni sportu. Da ne komentarišem posebno to što nekome prognoziraš nekakve povrede koje bi osujetile blistavu karijeru. Možda stručnu pomoć ipak da potražiš

Demar Derozan

pre 1 godinu

Neosporno je da ima sve, talenat, mladost, hrabrost i glavu, kao i da ce osvajati GS titule. Medjutim, prognoza da ce biti nedodirljiv veliki broj godina je suvise optimisticna. Razlog lezi u cinjenici da mora da ostane zdrav mnogo godina u kontinuitetu, sto nece biti lako uzimajuci u obzir danasnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Momak trenutno igra izvrsno. Kada bude igrao na tom nivou, što je u domenu naučne fantastike, sledećih 15-20 godina onda će no pričati o njegovom priključenju na listama najvećima.

peki

pre 1 godinu

са свим овим предиспозицијама једва победи 35огодишњег Новака, коме је ово нажалост тек други турнир од почетка године. Као Мари, Тим, Зверев, Циципас, Медведев, само тренутна претња по највећег свих времена!!!! идемо НОЛЕ!!!!

milke

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)

golub pismonoša

pre 1 godinu

Svaka čast momku. Izuzetan talenat i potencijal. Lično uživam u njegovoj igri. Ali preteraste ga više u prognozama za budućnost na osnovu pola sezone koju je Alkaraz odigrao. Bilo ih je mnogo koji su bljesnuli pa se isto tako brzo i ugasili. Daleko je velika trojka....

Војвода

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)
Тј као онај други пензионер сада.

lol

pre 1 godinu

Zaboljeće ga prvi poraz da se ne oporavi lako. Ovo dizanje u nebo mladog tenisera najviše njemu škodi.
A poraz kad se najmanje nada, teško svakome pada. Možda Alkaraz bude mudar i ne precijeni sebe - da može sve. A ne može.

Dobar je

pre 1 godinu

Protiv Novaka je imao sreće, pa je pobedio. Protiv Zvereva namešteno.
Zverev je objasnio.
Isuviše je mlad za bilo kakve prognoze. Neka ga zdravlje služi. Godine igranja su pred njim.

Соко сиви

pre 1 godinu

Možda i bude broj jedan na kraj godine u kojoj Novak nije nastupao na AO, IW i Majamiju a ispao rano u Monte Karlu. I ako Nadal po običaju prespava Vimbldon i kraj sezone sa Masters finalom. U godini u kojoj Medvedev nema pravo igranja na mnogim turnirima. Federer u penziji, Zverev traži sebe a Cicipas mu bude jedini rival.

Ja dečka mnogo gotivim, hrabar je, nije iritantan ali ne znam šta će da radi kad udarci svom snagom u sam ćošak ili uz liniju prestanu da ulaze i koji je plan B? Đoković i Nadal su postigli to što jesu jer su mnogo teški za pobediti čak i kad igraju loše, imaju mnogo jak najviši nivo a donji nivo im je nepobediv za mnoge iz top 10. Igra sa mnogo marginale i na siguricu i po potrebi uvek mogu podići lestvicu. Ume li Karlos to, pokazaće vreme...

Suk

pre 1 godinu

Nema sumnje da ce Karlos postici mnogo. E sad, da osvoji 20+ slemova ce mu trebati srece i u profesiji (tj izbegavanje duzih povreda) i u zivotu (tj da mu zivot i ljudi oko njega konstantno pruzaju motivaciju da ide dalje). Ni jedno ni drugo nije zagarantovano, tako da ovi sto proricu, to rade da se samo-reklamiraju. Svi znaju da decko ima super potencijal, i da moze da postigne mnogo, ali to samo posebi nije dovoljno. Tako da moze da bude i najbolji medju najboljima, ili da ne bude srecne ruke kao recimo Del Potro. Niko to ne moze da predvidi.

Marko

pre 1 godinu

Pojavi se s vremena na vreme neko, bljesne na par turnira i onda nestane. Mnogo je tu faktora u igri da bi se održalo duže vremena na najvišem nivou. Vreme će pokazati kakva će biti karijera ovom mladom i veoma talentovanom sportisti.

Ištvan Vinetu

pre 1 godinu

To bi sigurno bilo tako, da je život trka na 100m, ali život je MARATON! Izvesno je da ima potencijal za velika dela, ali do takvih rezutata kakve mu prognozira će stajati još milion i jedna prepreka. Možda ih prođe, ali... i za Bornu Ćorića su pričali da je novi Novak, pa ispade da nije ni novi Lajović. Polako. Mi, ovde, sigurno ne želimo da iko ruši Noletove rekorde, ali, ako bude dovoljno dobar dvadeset godina u kontinuitetu, neka mu je sa srećom. I još nešto: Federerov primer govori da rekordi manje vrede kada nemaš dostojne rivale. I to će uticati: protiv koga će on igrati do 2042, a ne samo šta će osvojiti.

Pantagruel

pre 1 godinu

Новинари гладни сензационализма и тиража. Само ће притиском наметнутих очекивања упропастити овог момка, као што су већ многе сјајне таленте. Сви који му товаре овакав терет на леђа нису му пријатељи и не желе му добро.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... svi se lože...
dečko je talentovan i vredan...
ali polako... prvo da vidimo kako će igrati sa najboljima na 3 dobijena seta... veliko pitanje, drugo, neminovno će poleteti, kako će se nositi sa slavom i pritiskom kad je favorit...
to nije lako...
da je tako mnogi bi bili br. 1
mnogo posla njega čeka... pa igranje na travi i tvrdoj podlozi... pitanje je veliko

mnogi se lože...
ajde vidimo se u novembru...
može i u decembru
bre

А. Петров

pre 1 godinu

Дечко делује као да је мало аутистичан, тако да је могуће да неће имати проблема са менталним притиском. А тенис му је скоро савршен.
Ипак верујем да ће га Новак опрати у Паризу ако се сретну.

Darko

pre 1 godinu

ok, decko stvarno igra dobro, ali to sto je sad osvojio ovaj masters, ne cini ga nekim ko je od sada favorit i neko ko ce da obori sve rekorde. On je trenutno teniser koji moze svakoga da pobedi, ali i od svakoga da izgubi.Jos uvek je autsajder u mecevima protiv jacih, i nema sta da izgubi.Videcemo kako ce igradi kada bude bio favorit u mecevima i kada bude imao pritisak osvajanja turnira i pobeda, kada se to od njega bude ocekivalo, i kada svi budu zeleli da ga pobede i skinu sa trona recimo.

ls

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.
(dalibor, 09. maj 2022 21:38)

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.

b

pre 1 godinu

Mali je stvarno nevjerovatan. Istina, treba vidjeti šta će biti na RG da bi se mogle davati prognoze za kraj godine, a o daljem ne treba ni razmišljati. Ipak, ono što je pokazao u Madridu prevazilazi sve do sada viđeno u njegovim godinama.

objektivac

pre 1 godinu

Opasan je, odličan, kompletnu igru ima i za svoje godine neverovatnu zrelost. U dva dan dobiti Nadala i Novaka je nešto izuzetno. Ima igru na betonu, na šljaci, još da ga vidimo na travi. Bitno je da ga povrede ne seku kroz karijeru. I ima elemente koji se viđaju kod velike trojke- glava, mentalitet i lucidnost.

Petar

pre 1 godinu

On vec sada zbog prevelikog napora za svoje godine ima problema sa zglobovima ruke. On nece sigurno ugriziti novakove rekorde. On je samo sada "hot" i nista vise. Novak ga je trebao dobit i u madridu. Razbice ga na tvrdoj podlozi.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Malo ga sad pretera, ali dobro. Decko je bas ono sto treba tenisu sada. Sveza krv. I pokazao je odmah da nece biti vecita mlada nada Tim, a ni next gen hitovi wc Cicipas, "nasilnik" Zverev, "sah majstor" Medvedev. Decko igra, ali tek treba da se pokaze pod pritiskom, medijskim pritiskom, i kada protivnici pocnu da ga citaju jer je on jos uvek novost i nepoznanica.

Goran

pre 1 godinu

Neosporno je da je vrhunski talenat ali....u tim godinama...da onako odigrq turnir " u svom domu" a onda otkaze Rim da bi se spremao za Pariz...??? Neka vreme pokaze a vreme je pred njim.

N.S.

pre 1 godinu

Prvi do kraja godine,kao da drugi teniseri neće igrati i hteti to prvo mesto. Dečko je odličan teniser ali to nikako ne znači da će biti prvi do kraja godine. Ove pored tela treba i dobra glava.Videćemo kako će se mlad igrač nositi sa izazovima .Polako.

Serpico

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)

To je izrazenije kod Federera. Kod njega je desna podlaktica duplo veca...

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Voleli bi svi na zapadu to, ali ima tamo neka Srbenda ruši sve rekorde i skoro 400 nedelja (PRIZNATIH) na prvom mestu, a ustvari je 400 pravih na prvom mestu.

Ima i Graf rekord da prestigne ako mu NE ZABIJU NOŽ U LEDJA!

tresla se gora rodio se miš

pre 1 godinu

polako ovo je šljaka,njegov španski omiljeni teren, na travi ima Nole da ga oduči od tenisa, a ovi bombarderi serveri dokrajče na betonu...

pejafan

pre 1 godinu

Polako sa obaranjem rekorda velike trojke,prvo da dobije nekog iz te velike trojke tj dvojke(Nadala ili Djokovica) na nekom GS-u
Ako ove godine osvoji bar jedan GS i na njemu pobedi Novaka ili Rafu onda vec moze da se prica da je mnogo ozbiljna 'glava'
Ni Rafa ni Nole vise ne tempiraju formu za bilo koji masters osim za GS turnire
Ne zaboravite da je u Madridu sa Novakom mec bio na jednu ili dve lopte i da je imao vetar u ledja citavog stadiona...

Legolas

pre 1 godinu

Nebitno ko će biti prvi…bitno je da korona broj 1 ne bi bio na tom mestu već dugo vremena da nije zamrzavanja bodova, sklanjanja Medvedeva od strane sponzora i naprasnih operacija. Pad će biti strmoglav i bolan za nolomaniju!

jovan

pre 1 godinu

opet nadju nekog klinca naprave zvedu od njega kao da je osvoji 19 GS i sads se ceka ssmo jos jedan... daj bre nije decko los al brate pustite da osvoji nesto... da se pokaze... i medvedeva dizase i sta bi..

Aco

pre 1 godinu

Momak igra fenomenalno, pravo otkrovenje, i ozbiljan izazov za svakog. Medjutim, isto tako na GS turnirima Alkaraza mogu da pobede i Djokovic, i Nadal, i Medvedev, i Cicipas i Zverev, Rubljev itd... Tako da, bljesnuo jeste, dobio najbolje, ali isto tako ce i gubiti od njih.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Voleo bi da ih Novak dere još jedno 2 godine, ali ne bi se kladio da ovaj mali neće biti br. 1 do kraja godine. Slaba vam kvota.

pjer

pre 1 godinu

@Dalibor bojim se da hoće. I ne zato što je u svojim godinama u kojim je nešto bolji od ove trojice već zato što već za godinu dve neće imati dostojnog rivala da mu se suprotstavi. Nadal je imao Federera a Djole i Federera i Nadala pa su svi osvojili ukupno 61 titulu. E sada zamisli da je samo jedan od njih postojao. Tada bi taj jedan osvojio svih tih 61 titula. Kako stvari stoje Alkaraz nema takmace. To svakako nisu ni Cicipras, ni Zverev a ni nesto stariji Medvedev a neko četvrti ni na vidiku. To naravno sve posle penzionisanja velike trojke.

Pravoslavac

pre 1 godinu

Citam komentare i ne mogu da se nacudim..??? O cemu se ovde pise, pa ugasice ga Djokovic, Nadal, Medvedev i Zverev kao radio.. pisete o jednom balavcu kojeg je u.. na sljaci tako sto udqri lopticu sto jace pa da vidimo sta ce biti.. Djokovic ga je imao u svakom gemu, samo sto je Djokovic zeleo da ga nadigra pa je izgubio.. da ga je pustio da se sam potrudi oko svakog poena ovaj bi uvek napravio gresku.. I sta sad? Obican balavac.. verujte.. kod nekada Marej i kompanija.. sta je babi milo to je snila..

dalibor

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.

aut

pre 1 godinu

Mnogo priče unapred.. Nije on još imao ozbiljne mečeve, velika finala i pravi pritisak. Kada postane prvi iki bolji i kad bude isao na turnire kao favorit videcemo sta moze

Mileeee3

pre 1 godinu

Zavisi od mnogo stvari, izmedju ostalog i kako ce se nositi sa pritiskom, sada kada kamere budu uperene u njega ... Moze to mnogo da poremeti psihu ..

The_Dejan

pre 1 godinu

Ljudi al smarate više sa ovim klincem.. Polako, dolaze grend slemovi, mečevi na 3 dobijena seta.. Pa videćemo ga tu i videćemo ga kada izgubi dramatičan meč..

Zoran M.

pre 1 godinu

A za 10 godina osvaja 30 GS turnira i M1000. Auuuu ljudi polako...jako je talentovan i biće strašan igrač. Ali je tek krenuo i svi pricaju sve i svašta. Nek prodju RG i Wimbledon pa cemo da analiziramo.

Straight Outta München

pre 1 godinu

zasto samo Nadal i Alkaraz imaju upadljivo jednu ruku vecu od druge? Da nemaju zajednickog prijatelja Dr. Fuentesa?

Ja bih otisao i korak dalje i rekao da ce Karlito osvojiti 45 GS titula.

dalibor

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.

Mileeee3

pre 1 godinu

Zavisi od mnogo stvari, izmedju ostalog i kako ce se nositi sa pritiskom, sada kada kamere budu uperene u njega ... Moze to mnogo da poremeti psihu ..

pejafan

pre 1 godinu

Polako sa obaranjem rekorda velike trojke,prvo da dobije nekog iz te velike trojke tj dvojke(Nadala ili Djokovica) na nekom GS-u
Ako ove godine osvoji bar jedan GS i na njemu pobedi Novaka ili Rafu onda vec moze da se prica da je mnogo ozbiljna 'glava'
Ni Rafa ni Nole vise ne tempiraju formu za bilo koji masters osim za GS turnire
Ne zaboravite da je u Madridu sa Novakom mec bio na jednu ili dve lopte i da je imao vetar u ledja citavog stadiona...

Соко сиви

pre 1 godinu

Možda i bude broj jedan na kraj godine u kojoj Novak nije nastupao na AO, IW i Majamiju a ispao rano u Monte Karlu. I ako Nadal po običaju prespava Vimbldon i kraj sezone sa Masters finalom. U godini u kojoj Medvedev nema pravo igranja na mnogim turnirima. Federer u penziji, Zverev traži sebe a Cicipas mu bude jedini rival.

Ja dečka mnogo gotivim, hrabar je, nije iritantan ali ne znam šta će da radi kad udarci svom snagom u sam ćošak ili uz liniju prestanu da ulaze i koji je plan B? Đoković i Nadal su postigli to što jesu jer su mnogo teški za pobediti čak i kad igraju loše, imaju mnogo jak najviši nivo a donji nivo im je nepobediv za mnoge iz top 10. Igra sa mnogo marginale i na siguricu i po potrebi uvek mogu podići lestvicu. Ume li Karlos to, pokazaće vreme...

Aco

pre 1 godinu

Momak igra fenomenalno, pravo otkrovenje, i ozbiljan izazov za svakog. Medjutim, isto tako na GS turnirima Alkaraza mogu da pobede i Djokovic, i Nadal, i Medvedev, i Cicipas i Zverev, Rubljev itd... Tako da, bljesnuo jeste, dobio najbolje, ali isto tako ce i gubiti od njih.

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

Dragan

pre 1 godinu

Mnogi su postali broj 1 ili uzeli po neki GS. Ali tu se zadrzati 7-8 godina, taj kontinuitet to je najteze. Baš ovakvi hvalospevi i prognoze mogu biti kontraproduktivni, mali moze osvojiti dosta i godinu-dve dominirati a onda potpuno nestati.. Slava, novac, zene… sve to ce igrati ulogu, zato polako sa velikim prognozama!

milke

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)

hulk

pre 1 godinu

Realno, Djokovica je pobedio na jednu loptu, moglo je da ode i na drugu stranu. No, to po strani. Radi se o izuzetnom igracu cija najbolja igra je bolja od najbolje Novakove, Rafine i Federerove. Nemojmo zaboraviti da je najbolja Vavrinkina igra na primer takodje bolja od nabrojane trojice. Da li ce Alkaras moci da u kontinuitetu igra tako 15 godina? Naravno da nece. Da li ima sada faktor iznenadjenja? Pa ima. Da li znamo sigurno da se za 5 godina nece pojaviti neko bolji od njega.... Potencijal da osvoji 30 GS ima, ali da li ce kada osvoji 6-7 shvatiti da postoji i zivot izvan tenisa i da je smaranje svaki dan trenirati to ne znamo. Posvecenost Ronalda, Mesija, Djokovica, Federera, Brejdija jos par ljud je retkost

Darko

pre 1 godinu

ok, decko stvarno igra dobro, ali to sto je sad osvojio ovaj masters, ne cini ga nekim ko je od sada favorit i neko ko ce da obori sve rekorde. On je trenutno teniser koji moze svakoga da pobedi, ali i od svakoga da izgubi.Jos uvek je autsajder u mecevima protiv jacih, i nema sta da izgubi.Videcemo kako ce igradi kada bude bio favorit u mecevima i kada bude imao pritisak osvajanja turnira i pobeda, kada se to od njega bude ocekivalo, i kada svi budu zeleli da ga pobede i skinu sa trona recimo.

Ištvan Vinetu

pre 1 godinu

To bi sigurno bilo tako, da je život trka na 100m, ali život je MARATON! Izvesno je da ima potencijal za velika dela, ali do takvih rezutata kakve mu prognozira će stajati još milion i jedna prepreka. Možda ih prođe, ali... i za Bornu Ćorića su pričali da je novi Novak, pa ispade da nije ni novi Lajović. Polako. Mi, ovde, sigurno ne želimo da iko ruši Noletove rekorde, ali, ako bude dovoljno dobar dvadeset godina u kontinuitetu, neka mu je sa srećom. I još nešto: Federerov primer govori da rekordi manje vrede kada nemaš dostojne rivale. I to će uticati: protiv koga će on igrati do 2042, a ne samo šta će osvojiti.

Zoran M.

pre 1 godinu

A za 10 godina osvaja 30 GS turnira i M1000. Auuuu ljudi polako...jako je talentovan i biće strašan igrač. Ali je tek krenuo i svi pricaju sve i svašta. Nek prodju RG i Wimbledon pa cemo da analiziramo.

jovan

pre 1 godinu

opet nadju nekog klinca naprave zvedu od njega kao da je osvoji 19 GS i sads se ceka ssmo jos jedan... daj bre nije decko los al brate pustite da osvoji nesto... da se pokaze... i medvedeva dizase i sta bi..

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Momak trenutno igra izvrsno. Kada bude igrao na tom nivou, što je u domenu naučne fantastike, sledećih 15-20 godina onda će no pričati o njegovom priključenju na listama najvećima.

А. Петров

pre 1 godinu

Дечко делује као да је мало аутистичан, тако да је могуће да неће имати проблема са менталним притиском. А тенис му је скоро савршен.
Ипак верујем да ће га Новак опрати у Паризу ако се сретну.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Neosporno je da ima sve, talenat, mladost, hrabrost i glavu, kao i da ce osvajati GS titule. Medjutim, prognoza da ce biti nedodirljiv veliki broj godina je suvise optimisticna. Razlog lezi u cinjenici da mora da ostane zdrav mnogo godina u kontinuitetu, sto nece biti lako uzimajuci u obzir danasnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

peki

pre 1 godinu

са свим овим предиспозицијама једва победи 35огодишњег Новака, коме је ово нажалост тек други турнир од почетка године. Као Мари, Тим, Зверев, Циципас, Медведев, само тренутна претња по највећег свих времена!!!! идемо НОЛЕ!!!!

lol

pre 1 godinu

Zaboljeće ga prvi poraz da se ne oporavi lako. Ovo dizanje u nebo mladog tenisera najviše njemu škodi.
A poraz kad se najmanje nada, teško svakome pada. Možda Alkaraz bude mudar i ne precijeni sebe - da može sve. A ne može.

Suk

pre 1 godinu

Nema sumnje da ce Karlos postici mnogo. E sad, da osvoji 20+ slemova ce mu trebati srece i u profesiji (tj izbegavanje duzih povreda) i u zivotu (tj da mu zivot i ljudi oko njega konstantno pruzaju motivaciju da ide dalje). Ni jedno ni drugo nije zagarantovano, tako da ovi sto proricu, to rade da se samo-reklamiraju. Svi znaju da decko ima super potencijal, i da moze da postigne mnogo, ali to samo posebi nije dovoljno. Tako da moze da bude i najbolji medju najboljima, ili da ne bude srecne ruke kao recimo Del Potro. Niko to ne moze da predvidi.

mlađi drijas

pre 1 godinu

e maći lupis glupost i ostaneš živ ti si trenirao te žene i misliš da se razumeš u sve, ovom malom treba najmanje 2 GS pored bar još 4 masters da bude prvi a to je teži slučaj zato
drž se WTA i ne guraj nos svukuda.

objektivac

pre 1 godinu

Opasan je, odličan, kompletnu igru ima i za svoje godine neverovatnu zrelost. U dva dan dobiti Nadala i Novaka je nešto izuzetno. Ima igru na betonu, na šljaci, još da ga vidimo na travi. Bitno je da ga povrede ne seku kroz karijeru. I ima elemente koji se viđaju kod velike trojke- glava, mentalitet i lucidnost.

The_Dejan

pre 1 godinu

Ljudi al smarate više sa ovim klincem.. Polako, dolaze grend slemovi, mečevi na 3 dobijena seta.. Pa videćemo ga tu i videćemo ga kada izgubi dramatičan meč..

Marko

pre 1 godinu

Pojavi se s vremena na vreme neko, bljesne na par turnira i onda nestane. Mnogo je tu faktora u igri da bi se održalo duže vremena na najvišem nivou. Vreme će pokazati kakva će biti karijera ovom mladom i veoma talentovanom sportisti.

Straight Outta München

pre 1 godinu

zasto samo Nadal i Alkaraz imaju upadljivo jednu ruku vecu od druge? Da nemaju zajednickog prijatelja Dr. Fuentesa?

Ja bih otisao i korak dalje i rekao da ce Karlito osvojiti 45 GS titula.

Petar

pre 1 godinu

On vec sada zbog prevelikog napora za svoje godine ima problema sa zglobovima ruke. On nece sigurno ugriziti novakove rekorde. On je samo sada "hot" i nista vise. Novak ga je trebao dobit i u madridu. Razbice ga na tvrdoj podlozi.

D

pre 1 godinu

Mali je sjajan tu nema price. Momenat mu je bio odlican, Nadal se vraca iz povrede, Novak se vraca u formu. Zapamtite sad ovaj komentar. Ako se padne Nadalu na RG Nadal ga dobija 3:0. Ako se padne Novaku bice 3:1 za Novaka. Onda sledi trava, tu je Novak apsolutni favorit. US open, mozda, ako mu se sklope kockice.

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

Goran

pre 1 godinu

Neosporno je da je vrhunski talenat ali....u tim godinama...da onako odigrq turnir " u svom domu" a onda otkaze Rim da bi se spremao za Pariz...??? Neka vreme pokaze a vreme je pred njim.

Каурин

pre 1 godinu

Ово подсећа на оне "метеорологе" који после пар дана кише или сунца предвиђају, респективно, потоп или Сахарску сушу "целе године"!
Момак је приказао одличан тенис, ту сумње нема... Остаје само ситница, а то је да се види да ли то има континуитет.
Полако...

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Malo ga sad pretera, ali dobro. Decko je bas ono sto treba tenisu sada. Sveza krv. I pokazao je odmah da nece biti vecita mlada nada Tim, a ni next gen hitovi wc Cicipas, "nasilnik" Zverev, "sah majstor" Medvedev. Decko igra, ali tek treba da se pokaze pod pritiskom, medijskim pritiskom, i kada protivnici pocnu da ga citaju jer je on jos uvek novost i nepoznanica.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... svi se lože...
dečko je talentovan i vredan...
ali polako... prvo da vidimo kako će igrati sa najboljima na 3 dobijena seta... veliko pitanje, drugo, neminovno će poleteti, kako će se nositi sa slavom i pritiskom kad je favorit...
to nije lako...
da je tako mnogi bi bili br. 1
mnogo posla njega čeka... pa igranje na travi i tvrdoj podlozi... pitanje je veliko

mnogi se lože...
ajde vidimo se u novembru...
može i u decembru
bre

Dobar je

pre 1 godinu

Protiv Novaka je imao sreće, pa je pobedio. Protiv Zvereva namešteno.
Zverev je objasnio.
Isuviše je mlad za bilo kakve prognoze. Neka ga zdravlje služi. Godine igranja su pred njim.

tresla se gora rodio se miš

pre 1 godinu

polako ovo je šljaka,njegov španski omiljeni teren, na travi ima Nole da ga oduči od tenisa, a ovi bombarderi serveri dokrajče na betonu...

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Voleli bi svi na zapadu to, ali ima tamo neka Srbenda ruši sve rekorde i skoro 400 nedelja (PRIZNATIH) na prvom mestu, a ustvari je 400 pravih na prvom mestu.

Ima i Graf rekord da prestigne ako mu NE ZABIJU NOŽ U LEDJA!

Legolas

pre 1 godinu

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.
(ls, 09. maj 2022 22:22) “Usralo ga” da sa 19 godina pobedi osvajača 21 i 20 GS titula redom?? Pa ti ni nisi svestan koliko pojma nemaš o tenisu a ni sportu. Da ne komentarišem posebno to što nekome prognoziraš nekakve povrede koje bi osujetile blistavu karijeru. Možda stručnu pomoć ipak da potražiš

golub pismonoša

pre 1 godinu

Svaka čast momku. Izuzetan talenat i potencijal. Lično uživam u njegovoj igri. Ali preteraste ga više u prognozama za budućnost na osnovu pola sezone koju je Alkaraz odigrao. Bilo ih je mnogo koji su bljesnuli pa se isto tako brzo i ugasili. Daleko je velika trojka....

Glasacka brasno ulje masinerija

pre 1 godinu

Mi iz Marinkove bare kazemo da je Alkaraz dopingovan, da je nas Nolo bio na 68% mogucnosti, da Alkaraz ne moze igrati na 3 dobijena seta, da je isto sto i Tim i da je nas Nolo Goat. E tako. I ima tako da jeste.

Z

pre 1 godinu

Neka bude, jer tenisu je to i potrebno.
Od Lejtona Hjuita (postao sa 20) nismo imali maltene tinejdžera na prvom mestu.
Alkaraz će pokrenuti neke nove klince, željne da ga dostignu i biće mnogo bolji uzor nego Zverev, Cicipas, Medvedev i ostali derani kojima tenis i medijska promocija služi samo kao izvor zarade i mogućnost lakšeg dolaska do zabave i zadovoljstva.
Radujem se što već sada na teniskim terenima klinci udaraju loptu i kada odigraju dobar poen uzviknu ALKARAZ ! Svi pravi ljubitelji tenisa uživaju u tome i žele da se pojavi neko ko će biti stvarni naslednik Nadala, Novaka i Federera.
Ljudi, pa on je gotovo 17 godina mladji od Novaka, 18 od Nadala i 24 od Federera !!!
Ne sećam se kada je u istoriji tenisa bio veći jaz izmedju odlazećih legendi i novih šampiona. Tenisu je pretio ozbiljan pad popularnosti i gledanosti, pa je zato ova euforija oko Karlosa malo prenaglašena, ali navići ćemo se brzo na novog šampiona i nastaviti da uživamo.

bane

pre 1 godinu

Dve tri dobre partije i već broj 1, ha, ha..To je tipično za tenis, čim nekoga krene jedan dva turnira već je novi Federer a ove druge valjaju u blato. To je radjeno i velikoj trojci a oni su i dalje na vrhu, ostali su zaboravljeni.
Da bi bio prvi mora imati konstantnost, a on već preskočio sledeći turnir?

N.S.

pre 1 godinu

Prvi do kraja godine,kao da drugi teniseri neće igrati i hteti to prvo mesto. Dečko je odličan teniser ali to nikako ne znači da će biti prvi do kraja godine. Ove pored tela treba i dobra glava.Videćemo kako će se mlad igrač nositi sa izazovima .Polako.

Aleksandar

pre 1 godinu

Ne pita se samo on, on će za 5 god biti potrošen ljudi... Ovo je limitiran igrač.
(patriota, 09. maj 2022 22:48)

Malo sutra...
To su i za Nadala govorili, pa su pogrešili.

RG Fan

pre 1 godinu

To i nije smela prognoza ako se zna da je na race listi Alcaraz trenutno drugi sa vrlo malim zaostatkom za Nadalom. I Nadal i Đoković će imati redukovan broj turnira, verovatno i Medvedev (ne svojom voljom).
Ali da će biti dominantni broj 1 (kao što izjave raznih imaju prizvuk) - to se neće desiti skorije.

Pantagruel

pre 1 godinu

Новинари гладни сензационализма и тиража. Само ће притиском наметнутих очекивања упропастити овог момка, као што су већ многе сјајне таленте. Сви који му товаре овакав терет на леђа нису му пријатељи и не желе му добро.

b

pre 1 godinu

Mali je stvarno nevjerovatan. Istina, treba vidjeti šta će biti na RG da bi se mogle davati prognoze za kraj godine, a o daljem ne treba ni razmišljati. Ipak, ono što je pokazao u Madridu prevazilazi sve do sada viđeno u njegovim godinama.

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Nisam bas teniski znalac ali imam par decenija ozbiljnog bavljenja sportom iza sebe.
Alkaras jeste osvezenje i kao tajfun je upao u grupu sada vec zrelih tenisera koja vec par godina preti velikoj dvojci ali se ne desava mnogo.
E sad, Alkaras je nizak i manjeg raspona ruku od Djokovica, Zvereva, Medvedeva sto ce morati da u sledecim godinama nadoknadjuje eksplozivnom igrom, brzim startovima, izlascima na mrezu odnosno bar 20% vise energije od protivnika.
Takva igra fizicki isrpljuje a i donosi povrede posle 3-4 godine intezivnog takmicenja. Novak treba da odigra ovu godinu a sledecu da optrci oprostajni krug i odigra sve njemu vazne turnire i polako se oprosti od tenisa pre nego sto ispadne iz Top 10.

my way

pre 1 godinu

Рекорде ће можда и оборити, јер неће имати конкуренцију са којом ће делити титуле. Међутим, сам ниво игре велике тројке је још веома далеко од њега.

pjer

pre 1 godinu

@Dalibor bojim se da hoće. I ne zato što je u svojim godinama u kojim je nešto bolji od ove trojice već zato što već za godinu dve neće imati dostojnog rivala da mu se suprotstavi. Nadal je imao Federera a Djole i Federera i Nadala pa su svi osvojili ukupno 61 titulu. E sada zamisli da je samo jedan od njih postojao. Tada bi taj jedan osvojio svih tih 61 titula. Kako stvari stoje Alkaraz nema takmace. To svakako nisu ni Cicipras, ni Zverev a ni nesto stariji Medvedev a neko četvrti ni na vidiku. To naravno sve posle penzionisanja velike trojke.

ls

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.
(dalibor, 09. maj 2022 21:38)

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.

Goran

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)
(milke, 9. maj 2022 22:41)

Šta lupetaju Nosonjini botulinovi... Novak zavrsio karijeru, samo mu jos to niko nije rekao u oci.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Voleo bi da ih Novak dere još jedno 2 godine, ali ne bi se kladio da ovaj mali neće biti br. 1 do kraja godine. Slaba vam kvota.

Andrea

pre 1 godinu

Rano je , rano. Gde se zuri. Njemu tek sve dolazi. Kazu Tim je bio obecanje a sad nista , iskreno kod Tima Nikad Nisam videla da igra tako inteligento, strastveno, bice ovaj mali cudo Ako sve bude u redu( povrede, zdravlje) samo polako. Mada Becker je bio sampion Wimbledon-a sa 18 i nesto godina…tako daaaaa, Nikad se ne zna. Bas bi da vidim kako ce mu biti kad treba da igra po 3seta ili ukupno 5 , nije to mala stvar.

Oki

pre 1 godinu

Šta ti uradi ova "nova generacija" Medveda, Zvereva i drugih. Čim se pojavi neko ko je stvarno dobar ovi odmah pevaju kako će da bude prvi, da osvaja grend slemove i to sve odmah. Neverovatno i preuranjeno precenjen. Sećam se kad su se Srđanu smejali kad je rekao da će Đoković prestići Rafu i Rodžera kad je imao 10 slemova. Ej deset! A ovome predviđaju preko 20 a mali uzeo tek 2 mastersa...

aut

pre 1 godinu

Mnogo priče unapred.. Nije on još imao ozbiljne mečeve, velika finala i pravi pritisak. Kada postane prvi iki bolji i kad bude isao na turnire kao favorit videcemo sta moze

Serpico

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)

To je izrazenije kod Federera. Kod njega je desna podlaktica duplo veca...

Pravoslavac

pre 1 godinu

Citam komentare i ne mogu da se nacudim..??? O cemu se ovde pise, pa ugasice ga Djokovic, Nadal, Medvedev i Zverev kao radio.. pisete o jednom balavcu kojeg je u.. na sljaci tako sto udqri lopticu sto jace pa da vidimo sta ce biti.. Djokovic ga je imao u svakom gemu, samo sto je Djokovic zeleo da ga nadigra pa je izgubio.. da ga je pustio da se sam potrudi oko svakog poena ovaj bi uvek napravio gresku.. I sta sad? Obican balavac.. verujte.. kod nekada Marej i kompanija.. sta je babi milo to je snila..

ivko svemirko

pre 1 godinu

Nema šanse da opstane dugi niz godina. Njegov stil igre, građa pa i jačina udaraca jednostavno skraćuju rok trajanja. Pa i u finalu protiv djokovića imao je povredu zgloba desne ruke.

Tata Mile

pre 1 godinu

U pravom sportu u kome se sportisti bore jedan protiv drugog, kao što je naprimjer boks, on bi već bio svjetski broj 1. U tri dana prebio trojicu trenutno vodećih i šta još treba? Nekakva matematika...

mich

pre 1 godinu

Hahahaha... E Nole, Nole sta im uradi, pa oni szću odlepili, vec ozbiljno "kriziraju", znaci posle Cicipas, Tima, Zvereva,Medvedeva, Alasima, Runea, Rubljova, Sopovalov, Sinera i Beretinija sada ce ovaj biti broj 1 do kraja godine i novi velikan... Hahahaha
Niz je sve duzi...!!!

meda

pre 1 godinu

I Đoković i Nadal su u procesu dizanja forme za RG. Ne verujem da će Alcaraz da ima ozbiljnu šansu protiv bilo koga od njih na RG-u.
Na travi sasvim sigurno još uvek ne zna da igra (mislim da ima jednu pobedu u karijeri sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a da ga je Medvedev počistio).
Na betonu je pokazao da može, ali opet pitanje je koliko. Na AO je izgubio od Beretinija, istina u 5 setova. Jeste uzeo Majami, ali Kecmanovića je dobio na jednu loptu.
I još uz to treba da održava formu cele godine, što je novost za njega.
Mislim da nema šanse ni na jednom slemu ove godine, možda na još nekom od mastersa.

Sly

pre 1 godinu

Polako polako ... bice #1 zasigurno ali nemojte preterivati ... nije on nista izmislio sto stotine igraca vec nije naucilo, koristilo nije, itd...

Dobar je... ali ima on jos mnogo toga da uci ... Novak je poklekao a inace bi ga dobio u trecem setu .... no Novaku nike bitan bio Madrid ili Rim... bitno ce biti RG u Parizu ... a to se igra na tri dobijena seta

Nikola

pre 1 godinu

Aj i to da vidimo.Bacate sad sve karte na sto,posto od ostalih slaba vajda.I da bude tako,i da dele po dva gs sledece tri godne Novaka niko nikad ne stize,tek treba videti kakav je Alkaras na travi i betonu u 3 dobijena seta,a bogami i na sljaci.Zato povucite rucnu malo papani.

Војвода

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)
Тј као онај други пензионер сада.

Ivannn

pre 1 godinu

Ovako se isto pisalo o nekoliko (tada) mladih tenisera koji su najavljivani kao mnogostruki grand slam sampioni i naslednici velike trojke posle samo jednog ili par dobro odigranih turnira... Sada ih niko vise ne pominje u tom kontekstu jer je dosao red na Alcaraza... videcemo ko je sledeci... :)

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

Novak I zapadnjacki lobi to nece dozvoliti. Federer sumljivo ne igra vec dugo, kao da mu je zabranjeno?!? ruse su uklonili a ne bi me cudilo da rafu saceka jos jedna neocekivana povreda. pametnom dosta.

Legolas

pre 1 godinu

Nebitno ko će biti prvi…bitno je da korona broj 1 ne bi bio na tom mestu već dugo vremena da nije zamrzavanja bodova, sklanjanja Medvedeva od strane sponzora i naprasnih operacija. Pad će biti strmoglav i bolan za nolomaniju!

Goran

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)
(milke, 9. maj 2022 22:41)

Šta lupetaju Nosonjini botulinovi... Novak zavrsio karijeru, samo mu jos to niko nije rekao u oci.

dalibor

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.

Legolas

pre 1 godinu

Nebitno ko će biti prvi…bitno je da korona broj 1 ne bi bio na tom mestu već dugo vremena da nije zamrzavanja bodova, sklanjanja Medvedeva od strane sponzora i naprasnih operacija. Pad će biti strmoglav i bolan za nolomaniju!

Legolas

pre 1 godinu

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.
(ls, 09. maj 2022 22:22) “Usralo ga” da sa 19 godina pobedi osvajača 21 i 20 GS titula redom?? Pa ti ni nisi svestan koliko pojma nemaš o tenisu a ni sportu. Da ne komentarišem posebno to što nekome prognoziraš nekakve povrede koje bi osujetile blistavu karijeru. Možda stručnu pomoć ipak da potražiš

Tata Mile

pre 1 godinu

U pravom sportu u kome se sportisti bore jedan protiv drugog, kao što je naprimjer boks, on bi već bio svjetski broj 1. U tri dana prebio trojicu trenutno vodećih i šta još treba? Nekakva matematika...

Pravoslavac

pre 1 godinu

Citam komentare i ne mogu da se nacudim..??? O cemu se ovde pise, pa ugasice ga Djokovic, Nadal, Medvedev i Zverev kao radio.. pisete o jednom balavcu kojeg je u.. na sljaci tako sto udqri lopticu sto jace pa da vidimo sta ce biti.. Djokovic ga je imao u svakom gemu, samo sto je Djokovic zeleo da ga nadigra pa je izgubio.. da ga je pustio da se sam potrudi oko svakog poena ovaj bi uvek napravio gresku.. I sta sad? Obican balavac.. verujte.. kod nekada Marej i kompanija.. sta je babi milo to je snila..

Aleksandar

pre 1 godinu

Ne pita se samo on, on će za 5 god biti potrošen ljudi... Ovo je limitiran igrač.
(patriota, 09. maj 2022 22:48)

Malo sutra...
To su i za Nadala govorili, pa su pogrešili.

hulk

pre 1 godinu

Realno, Djokovica je pobedio na jednu loptu, moglo je da ode i na drugu stranu. No, to po strani. Radi se o izuzetnom igracu cija najbolja igra je bolja od najbolje Novakove, Rafine i Federerove. Nemojmo zaboraviti da je najbolja Vavrinkina igra na primer takodje bolja od nabrojane trojice. Da li ce Alkaras moci da u kontinuitetu igra tako 15 godina? Naravno da nece. Da li ima sada faktor iznenadjenja? Pa ima. Da li znamo sigurno da se za 5 godina nece pojaviti neko bolji od njega.... Potencijal da osvoji 30 GS ima, ali da li ce kada osvoji 6-7 shvatiti da postoji i zivot izvan tenisa i da je smaranje svaki dan trenirati to ne znamo. Posvecenost Ronalda, Mesija, Djokovica, Federera, Brejdija jos par ljud je retkost

Glasacka brasno ulje masinerija

pre 1 godinu

Mi iz Marinkove bare kazemo da je Alkaraz dopingovan, da je nas Nolo bio na 68% mogucnosti, da Alkaraz ne moze igrati na 3 dobijena seta, da je isto sto i Tim i da je nas Nolo Goat. E tako. I ima tako da jeste.

poZdrav iz kolorada

pre 1 godinu

Novak I zapadnjacki lobi to nece dozvoliti. Federer sumljivo ne igra vec dugo, kao da mu je zabranjeno?!? ruse su uklonili a ne bi me cudilo da rafu saceka jos jedna neocekivana povreda. pametnom dosta.

Mileeee3

pre 1 godinu

Zavisi od mnogo stvari, izmedju ostalog i kako ce se nositi sa pritiskom, sada kada kamere budu uperene u njega ... Moze to mnogo da poremeti psihu ..

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

ls

pre 1 godinu

Алкарас је око што је требало Новаку Ђоковићу... Нови изазов!
И, не. Неће Алказар ни близу прићи Великој Тројци.
Ми још нисмо свесни да су они поставило стандарде који се неће срушити деценијама. Јер је у питању мање таленат, а највише упорност, одрицање и конзистентност... А то се неће догодити скоро.
(dalibor, 09. maj 2022 21:38)

Ma vidis da im je sada potrebna nova senzacija i zamena za Nadala. Usralo ga protiv Nadala i Novaka, ali mislim da vise nece imati tih zadovoljstava. Jedna jaca povreda i malo pritiska i eto njega na 50-tom mestu gde ce provesti ostatak karijere.

Dobar je

pre 1 godinu

Protiv Novaka je imao sreće, pa je pobedio. Protiv Zvereva namešteno.
Zverev je objasnio.
Isuviše je mlad za bilo kakve prognoze. Neka ga zdravlje služi. Godine igranja su pred njim.

peki

pre 1 godinu

са свим овим предиспозицијама једва победи 35огодишњег Новака, коме је ово нажалост тек други турнир од почетка године. Као Мари, Тим, Зверев, Циципас, Медведев, само тренутна претња по највећег свих времена!!!! идемо НОЛЕ!!!!

Petar

pre 1 godinu

On vec sada zbog prevelikog napora za svoje godine ima problema sa zglobovima ruke. On nece sigurno ugriziti novakove rekorde. On je samo sada "hot" i nista vise. Novak ga je trebao dobit i u madridu. Razbice ga na tvrdoj podlozi.

А. Петров

pre 1 godinu

Дечко делује као да је мало аутистичан, тако да је могуће да неће имати проблема са менталним притиском. А тенис му је скоро савршен.
Ипак верујем да ће га Новак опрати у Паризу ако се сретну.

milke

pre 1 godinu

Dobar je ali niko kao Novak, moraš imati mentalni sklop da bi postao i ostvario to što je Novak. Realno, Novak je na 70-75% forme umalo dobio 100% forme Alkarasa, toliko mladjeg i pokretnijeg od njega, dajte ljudi batalite, što je neko napisao, uptrojiće ga Nole :)

Straight Outta München

pre 1 godinu

zasto samo Nadal i Alkaraz imaju upadljivo jednu ruku vecu od druge? Da nemaju zajednickog prijatelja Dr. Fuentesa?

Ja bih otisao i korak dalje i rekao da ce Karlito osvojiti 45 GS titula.

Dr Federer za tenis

pre 1 godinu

Momak ima talenat i veliki rad je iza njega. Ima roditelje i trenera koji ga čvrsto drže na zemlji koliko vidimo. To je veoma bitno za vrhunske rezultate. Ne treba nagađati. Treba gledati Rim šta će se tamo dešavati. A zatim ispratiti Pariz. Nakon toga moći će se uspostaviti dijagnoza. Činjenica je da Đoković nije u pravom igračkom pogonu ove godine zbog svojih filozofskih stavova, ali diže formu to je evidentno. I činjenica je da je takav sav nikakav u Madridu za malo pobedio Alkaraza. Blagi osećaj je prisutan da je podcenio Španca.

bane

pre 1 godinu

Dve tri dobre partije i već broj 1, ha, ha..To je tipično za tenis, čim nekoga krene jedan dva turnira već je novi Federer a ove druge valjaju u blato. To je radjeno i velikoj trojci a oni su i dalje na vrhu, ostali su zaboravljeni.
Da bi bio prvi mora imati konstantnost, a on već preskočio sledeći turnir?

pjer

pre 1 godinu

@Dalibor bojim se da hoće. I ne zato što je u svojim godinama u kojim je nešto bolji od ove trojice već zato što već za godinu dve neće imati dostojnog rivala da mu se suprotstavi. Nadal je imao Federera a Djole i Federera i Nadala pa su svi osvojili ukupno 61 titulu. E sada zamisli da je samo jedan od njih postojao. Tada bi taj jedan osvojio svih tih 61 titula. Kako stvari stoje Alkaraz nema takmace. To svakako nisu ni Cicipras, ni Zverev a ni nesto stariji Medvedev a neko četvrti ni na vidiku. To naravno sve posle penzionisanja velike trojke.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

Voleli bi svi na zapadu to, ali ima tamo neka Srbenda ruši sve rekorde i skoro 400 nedelja (PRIZNATIH) na prvom mestu, a ustvari je 400 pravih na prvom mestu.

Ima i Graf rekord da prestigne ako mu NE ZABIJU NOŽ U LEDJA!

Соко сиви

pre 1 godinu

Možda i bude broj jedan na kraj godine u kojoj Novak nije nastupao na AO, IW i Majamiju a ispao rano u Monte Karlu. I ako Nadal po običaju prespava Vimbldon i kraj sezone sa Masters finalom. U godini u kojoj Medvedev nema pravo igranja na mnogim turnirima. Federer u penziji, Zverev traži sebe a Cicipas mu bude jedini rival.

Ja dečka mnogo gotivim, hrabar je, nije iritantan ali ne znam šta će da radi kad udarci svom snagom u sam ćošak ili uz liniju prestanu da ulaze i koji je plan B? Đoković i Nadal su postigli to što jesu jer su mnogo teški za pobediti čak i kad igraju loše, imaju mnogo jak najviši nivo a donji nivo im je nepobediv za mnoge iz top 10. Igra sa mnogo marginale i na siguricu i po potrebi uvek mogu podići lestvicu. Ume li Karlos to, pokazaće vreme...

The_Dejan

pre 1 godinu

Ljudi al smarate više sa ovim klincem.. Polako, dolaze grend slemovi, mečevi na 3 dobijena seta.. Pa videćemo ga tu i videćemo ga kada izgubi dramatičan meč..

Aco

pre 1 godinu

Momak igra fenomenalno, pravo otkrovenje, i ozbiljan izazov za svakog. Medjutim, isto tako na GS turnirima Alkaraza mogu da pobede i Djokovic, i Nadal, i Medvedev, i Cicipas i Zverev, Rubljev itd... Tako da, bljesnuo jeste, dobio najbolje, ali isto tako ce i gubiti od njih.

pejafan

pre 1 godinu

Polako sa obaranjem rekorda velike trojke,prvo da dobije nekog iz te velike trojke tj dvojke(Nadala ili Djokovica) na nekom GS-u
Ako ove godine osvoji bar jedan GS i na njemu pobedi Novaka ili Rafu onda vec moze da se prica da je mnogo ozbiljna 'glava'
Ni Rafa ni Nole vise ne tempiraju formu za bilo koji masters osim za GS turnire
Ne zaboravite da je u Madridu sa Novakom mec bio na jednu ili dve lopte i da je imao vetar u ledja citavog stadiona...

jovan

pre 1 godinu

opet nadju nekog klinca naprave zvedu od njega kao da je osvoji 19 GS i sads se ceka ssmo jos jedan... daj bre nije decko los al brate pustite da osvoji nesto... da se pokaze... i medvedeva dizase i sta bi..

Goran

pre 1 godinu

Neosporno je da je vrhunski talenat ali....u tim godinama...da onako odigrq turnir " u svom domu" a onda otkaze Rim da bi se spremao za Pariz...??? Neka vreme pokaze a vreme je pred njim.

mlađi drijas

pre 1 godinu

e maći lupis glupost i ostaneš živ ti si trenirao te žene i misliš da se razumeš u sve, ovom malom treba najmanje 2 GS pored bar još 4 masters da bude prvi a to je teži slučaj zato
drž se WTA i ne guraj nos svukuda.

tresla se gora rodio se miš

pre 1 godinu

polako ovo je šljaka,njegov španski omiljeni teren, na travi ima Nole da ga oduči od tenisa, a ovi bombarderi serveri dokrajče na betonu...

Darko

pre 1 godinu

ok, decko stvarno igra dobro, ali to sto je sad osvojio ovaj masters, ne cini ga nekim ko je od sada favorit i neko ko ce da obori sve rekorde. On je trenutno teniser koji moze svakoga da pobedi, ali i od svakoga da izgubi.Jos uvek je autsajder u mecevima protiv jacih, i nema sta da izgubi.Videcemo kako ce igradi kada bude bio favorit u mecevima i kada bude imao pritisak osvajanja turnira i pobeda, kada se to od njega bude ocekivalo, i kada svi budu zeleli da ga pobede i skinu sa trona recimo.

mich

pre 1 godinu

Hahahaha... E Nole, Nole sta im uradi, pa oni szću odlepili, vec ozbiljno "kriziraju", znaci posle Cicipas, Tima, Zvereva,Medvedeva, Alasima, Runea, Rubljova, Sopovalov, Sinera i Beretinija sada ce ovaj biti broj 1 do kraja godine i novi velikan... Hahahaha
Niz je sve duzi...!!!

N.S.

pre 1 godinu

Prvi do kraja godine,kao da drugi teniseri neće igrati i hteti to prvo mesto. Dečko je odličan teniser ali to nikako ne znači da će biti prvi do kraja godine. Ove pored tela treba i dobra glava.Videćemo kako će se mlad igrač nositi sa izazovima .Polako.

lol

pre 1 godinu

Zaboljeće ga prvi poraz da se ne oporavi lako. Ovo dizanje u nebo mladog tenisera najviše njemu škodi.
A poraz kad se najmanje nada, teško svakome pada. Možda Alkaraz bude mudar i ne precijeni sebe - da može sve. A ne može.

Ištvan Vinetu

pre 1 godinu

To bi sigurno bilo tako, da je život trka na 100m, ali život je MARATON! Izvesno je da ima potencijal za velika dela, ali do takvih rezutata kakve mu prognozira će stajati još milion i jedna prepreka. Možda ih prođe, ali... i za Bornu Ćorića su pričali da je novi Novak, pa ispade da nije ni novi Lajović. Polako. Mi, ovde, sigurno ne želimo da iko ruši Noletove rekorde, ali, ako bude dovoljno dobar dvadeset godina u kontinuitetu, neka mu je sa srećom. I još nešto: Federerov primer govori da rekordi manje vrede kada nemaš dostojne rivale. I to će uticati: protiv koga će on igrati do 2042, a ne samo šta će osvojiti.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Neosporno je da ima sve, talenat, mladost, hrabrost i glavu, kao i da ce osvajati GS titule. Medjutim, prognoza da ce biti nedodirljiv veliki broj godina je suvise optimisticna. Razlog lezi u cinjenici da mora da ostane zdrav mnogo godina u kontinuitetu, sto nece biti lako uzimajuci u obzir danasnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

Dragan

pre 1 godinu

Mnogi su postali broj 1 ili uzeli po neki GS. Ali tu se zadrzati 7-8 godina, taj kontinuitet to je najteze. Baš ovakvi hvalospevi i prognoze mogu biti kontraproduktivni, mali moze osvojiti dosta i godinu-dve dominirati a onda potpuno nestati.. Slava, novac, zene… sve to ce igrati ulogu, zato polako sa velikim prognozama!

ivko svemirko

pre 1 godinu

Nema šanse da opstane dugi niz godina. Njegov stil igre, građa pa i jačina udaraca jednostavno skraćuju rok trajanja. Pa i u finalu protiv djokovića imao je povredu zgloba desne ruke.

Z

pre 1 godinu

Neka bude, jer tenisu je to i potrebno.
Od Lejtona Hjuita (postao sa 20) nismo imali maltene tinejdžera na prvom mestu.
Alkaraz će pokrenuti neke nove klince, željne da ga dostignu i biće mnogo bolji uzor nego Zverev, Cicipas, Medvedev i ostali derani kojima tenis i medijska promocija služi samo kao izvor zarade i mogućnost lakšeg dolaska do zabave i zadovoljstva.
Radujem se što već sada na teniskim terenima klinci udaraju loptu i kada odigraju dobar poen uzviknu ALKARAZ ! Svi pravi ljubitelji tenisa uživaju u tome i žele da se pojavi neko ko će biti stvarni naslednik Nadala, Novaka i Federera.
Ljudi, pa on je gotovo 17 godina mladji od Novaka, 18 od Nadala i 24 od Federera !!!
Ne sećam se kada je u istoriji tenisa bio veći jaz izmedju odlazećih legendi i novih šampiona. Tenisu je pretio ozbiljan pad popularnosti i gledanosti, pa je zato ova euforija oko Karlosa malo prenaglašena, ali navići ćemo se brzo na novog šampiona i nastaviti da uživamo.

Zoran M.

pre 1 godinu

A za 10 godina osvaja 30 GS turnira i M1000. Auuuu ljudi polako...jako je talentovan i biće strašan igrač. Ali je tek krenuo i svi pricaju sve i svašta. Nek prodju RG i Wimbledon pa cemo da analiziramo.

aut

pre 1 godinu

Mnogo priče unapred.. Nije on još imao ozbiljne mečeve, velika finala i pravi pritisak. Kada postane prvi iki bolji i kad bude isao na turnire kao favorit videcemo sta moze

Pantagruel

pre 1 godinu

Новинари гладни сензационализма и тиража. Само ће притиском наметнутих очекивања упропастити овог момка, као што су већ многе сјајне таленте. Сви који му товаре овакав терет на леђа нису му пријатељи и не желе му добро.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... svi se lože...
dečko je talentovan i vredan...
ali polako... prvo da vidimo kako će igrati sa najboljima na 3 dobijena seta... veliko pitanje, drugo, neminovno će poleteti, kako će se nositi sa slavom i pritiskom kad je favorit...
to nije lako...
da je tako mnogi bi bili br. 1
mnogo posla njega čeka... pa igranje na travi i tvrdoj podlozi... pitanje je veliko

mnogi se lože...
ajde vidimo se u novembru...
može i u decembru
bre

Каурин

pre 1 godinu

Ово подсећа на оне "метеорологе" који после пар дана кише или сунца предвиђају, респективно, потоп или Сахарску сушу "целе године"!
Момак је приказао одличан тенис, ту сумње нема... Остаје само ситница, а то је да се види да ли то има континуитет.
Полако...

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Voleo bi da ih Novak dere još jedno 2 godine, ali ne bi se kladio da ovaj mali neće biti br. 1 do kraja godine. Slaba vam kvota.

golub pismonoša

pre 1 godinu

Svaka čast momku. Izuzetan talenat i potencijal. Lično uživam u njegovoj igri. Ali preteraste ga više u prognozama za budućnost na osnovu pola sezone koju je Alkaraz odigrao. Bilo ih je mnogo koji su bljesnuli pa se isto tako brzo i ugasili. Daleko je velika trojka....

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Malo ga sad pretera, ali dobro. Decko je bas ono sto treba tenisu sada. Sveza krv. I pokazao je odmah da nece biti vecita mlada nada Tim, a ni next gen hitovi wc Cicipas, "nasilnik" Zverev, "sah majstor" Medvedev. Decko igra, ali tek treba da se pokaze pod pritiskom, medijskim pritiskom, i kada protivnici pocnu da ga citaju jer je on jos uvek novost i nepoznanica.

D

pre 1 godinu

Mali je sjajan tu nema price. Momenat mu je bio odlican, Nadal se vraca iz povrede, Novak se vraca u formu. Zapamtite sad ovaj komentar. Ako se padne Nadalu na RG Nadal ga dobija 3:0. Ako se padne Novaku bice 3:1 za Novaka. Onda sledi trava, tu je Novak apsolutni favorit. US open, mozda, ako mu se sklope kockice.

Nikola

pre 1 godinu

Aj i to da vidimo.Bacate sad sve karte na sto,posto od ostalih slaba vajda.I da bude tako,i da dele po dva gs sledece tri godne Novaka niko nikad ne stize,tek treba videti kakav je Alkaras na travi i betonu u 3 dobijena seta,a bogami i na sljaci.Zato povucite rucnu malo papani.

Ivannn

pre 1 godinu

Ovako se isto pisalo o nekoliko (tada) mladih tenisera koji su najavljivani kao mnogostruki grand slam sampioni i naslednici velike trojke posle samo jednog ili par dobro odigranih turnira... Sada ih niko vise ne pominje u tom kontekstu jer je dosao red na Alcaraza... videcemo ko je sledeci... :)

Oki

pre 1 godinu

Šta ti uradi ova "nova generacija" Medveda, Zvereva i drugih. Čim se pojavi neko ko je stvarno dobar ovi odmah pevaju kako će da bude prvi, da osvaja grend slemove i to sve odmah. Neverovatno i preuranjeno precenjen. Sećam se kad su se Srđanu smejali kad je rekao da će Đoković prestići Rafu i Rodžera kad je imao 10 slemova. Ej deset! A ovome predviđaju preko 20 a mali uzeo tek 2 mastersa...

Aleksa Pufta

pre 1 godinu

Nisam bas teniski znalac ali imam par decenija ozbiljnog bavljenja sportom iza sebe.
Alkaras jeste osvezenje i kao tajfun je upao u grupu sada vec zrelih tenisera koja vec par godina preti velikoj dvojci ali se ne desava mnogo.
E sad, Alkaras je nizak i manjeg raspona ruku od Djokovica, Zvereva, Medvedeva sto ce morati da u sledecim godinama nadoknadjuje eksplozivnom igrom, brzim startovima, izlascima na mrezu odnosno bar 20% vise energije od protivnika.
Takva igra fizicki isrpljuje a i donosi povrede posle 3-4 godine intezivnog takmicenja. Novak treba da odigra ovu godinu a sledecu da optrci oprostajni krug i odigra sve njemu vazne turnire i polako se oprosti od tenisa pre nego sto ispadne iz Top 10.

my way

pre 1 godinu

Рекорде ће можда и оборити, јер неће имати конкуренцију са којом ће делити титуле. Међутим, сам ниво игре велике тројке је још веома далеко од њега.

RG Fan

pre 1 godinu

To i nije smela prognoza ako se zna da je na race listi Alcaraz trenutno drugi sa vrlo malim zaostatkom za Nadalom. I Nadal i Đoković će imati redukovan broj turnira, verovatno i Medvedev (ne svojom voljom).
Ali da će biti dominantni broj 1 (kao što izjave raznih imaju prizvuk) - to se neće desiti skorije.

objektivac

pre 1 godinu

Opasan je, odličan, kompletnu igru ima i za svoje godine neverovatnu zrelost. U dva dan dobiti Nadala i Novaka je nešto izuzetno. Ima igru na betonu, na šljaci, još da ga vidimo na travi. Bitno je da ga povrede ne seku kroz karijeru. I ima elemente koji se viđaju kod velike trojke- glava, mentalitet i lucidnost.

Serpico

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)

To je izrazenije kod Federera. Kod njega je desna podlaktica duplo veca...

Marko

pre 1 godinu

Pojavi se s vremena na vreme neko, bljesne na par turnira i onda nestane. Mnogo je tu faktora u igri da bi se održalo duže vremena na najvišem nivou. Vreme će pokazati kakva će biti karijera ovom mladom i veoma talentovanom sportisti.

b

pre 1 godinu

Mali je stvarno nevjerovatan. Istina, treba vidjeti šta će biti na RG da bi se mogle davati prognoze za kraj godine, a o daljem ne treba ni razmišljati. Ipak, ono što je pokazao u Madridu prevazilazi sve do sada viđeno u njegovim godinama.

Милош Радунковић

pre 1 godinu

Momak trenutno igra izvrsno. Kada bude igrao na tom nivou, što je u domenu naučne fantastike, sledećih 15-20 godina onda će no pričati o njegovom priključenju na listama najvećima.

meda

pre 1 godinu

I Đoković i Nadal su u procesu dizanja forme za RG. Ne verujem da će Alcaraz da ima ozbiljnu šansu protiv bilo koga od njih na RG-u.
Na travi sasvim sigurno još uvek ne zna da igra (mislim da ima jednu pobedu u karijeri sa prošlogodišnjeg Vimbldona, a da ga je Medvedev počistio).
Na betonu je pokazao da može, ali opet pitanje je koliko. Na AO je izgubio od Beretinija, istina u 5 setova. Jeste uzeo Majami, ali Kecmanovića je dobio na jednu loptu.
I još uz to treba da održava formu cele godine, što je novost za njega.
Mislim da nema šanse ni na jednom slemu ove godine, možda na još nekom od mastersa.

Војвода

pre 1 godinu

A ruke kao Nadal nekada, jedna mnogo veca od druge :)
(Bratic, 09. maj 2022 21:44)
Тј као онај други пензионер сада.

Sly

pre 1 godinu

Polako polako ... bice #1 zasigurno ali nemojte preterivati ... nije on nista izmislio sto stotine igraca vec nije naucilo, koristilo nije, itd...

Dobar je... ali ima on jos mnogo toga da uci ... Novak je poklekao a inace bi ga dobio u trecem setu .... no Novaku nike bitan bio Madrid ili Rim... bitno ce biti RG u Parizu ... a to se igra na tri dobijena seta

Andrea

pre 1 godinu

Rano je , rano. Gde se zuri. Njemu tek sve dolazi. Kazu Tim je bio obecanje a sad nista , iskreno kod Tima Nikad Nisam videla da igra tako inteligento, strastveno, bice ovaj mali cudo Ako sve bude u redu( povrede, zdravlje) samo polako. Mada Becker je bio sampion Wimbledon-a sa 18 i nesto godina…tako daaaaa, Nikad se ne zna. Bas bi da vidim kako ce mu biti kad treba da igra po 3seta ili ukupno 5 , nije to mala stvar.

Suk

pre 1 godinu

Nema sumnje da ce Karlos postici mnogo. E sad, da osvoji 20+ slemova ce mu trebati srece i u profesiji (tj izbegavanje duzih povreda) i u zivotu (tj da mu zivot i ljudi oko njega konstantno pruzaju motivaciju da ide dalje). Ni jedno ni drugo nije zagarantovano, tako da ovi sto proricu, to rade da se samo-reklamiraju. Svi znaju da decko ima super potencijal, i da moze da postigne mnogo, ali to samo posebi nije dovoljno. Tako da moze da bude i najbolji medju najboljima, ili da ne bude srecne ruke kao recimo Del Potro. Niko to ne moze da predvidi.