Ponedeljak, 09.05.2022.

10:21

Rađa odgovorio Ražnatoviću: Hvala, doviđenja

Predsednik Košarkaškog hrvatskog saveza Dino Rađa, nastavio je prepirku sa Miškom Ražnatovićem, čuvenim srpskim agentom.

Izvor: SN

Raða odgovorio Ražnatoviæu: Hvala, doviðenja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

dare slovenac

pre 1 godinu

realno smo od hrvatskih klubova bolji samo za te strance...partizan je bilo prije desetak godina milina gledati sa domačim igračima, sada sve neki polovni stranci a o zvezdi da ne pričamo. Poslednji kvalitetni igrači iz srbije su jokić i bogdanović a i oni se biže tridesetim

Крај

pre 1 godinu

Када је Радошевић уместо у Турску отишао у Партизан јер су му обећали да ће играти за репрезентацију, ја сам знао да је почео крај српске кошарке...

Goran

pre 1 godinu

Dino je potpuno u pravu i to ne samo sa aspekta interesa hrvatske košarke nego i naše. Nje poenta da samo Zvezda i Partizan igraju košarku i da od svojih budžeta kuuju polovne američke i evropske igrače i da sa ostalim srpskim klubovima i ne igraju, nego da stvaramo našu ligu i ulažemo u mlade spotiste. mi nismo postali košarkaška sila tako što smo razigravali nedovoljno talentovane amerikance nego tako što smo stvarali svetske zvezde iz Kraljeva, Užica, Zrenjanina, Splita, Zadra, Šibenika i dr gradova tadašnje države. kakve vajde ima srpska košarka od ABA lige i kako se ovde u komentarima navodi milionskih budžeta zvezde i partizana, skoro pa nikakve. Mi više nemamo trenera koji nešto znači u evropi, a bez toga nema ni novih igrača, a da bi imao domaćeg i trenera i igrača moraš da imaš domaću ligu a ne ovaj regionalni cirkus koji treba da zadovolji sujete onih kojima je glavni cilj da budemo bolji od hrvata ali i ljudima poput Ražnatovića da zarađuju enormne sume novca.

Pikendrol

pre 1 godinu

Po budžetima hrvatski klubovi su amaterski. Zvezda i Partizan su državni projekti i imaju 10 x veće budžete. Utisak je da se u naše klubove i ulaže toliko da bi nadjačali Hrvate i Slivence. Hrvati neće više neravnopravno takmičenje. Hoće svoju ligu. Hvala, doviđenja! Ali, bojim se da kad oni izađu, da ni država više neće toliko podupirati Zvezdu i Partizan.

molina

pre 1 godinu

Priroda sama sve regulise. Svako na kraju igra takmicenje koje zasluzuje po kvalitetu i nivou ulaganja. Vreme drugarstva je prislo kao i vreme da ekipa iz kraja bude prvak Evrope.
Zelim hrvatima mnogo uspeha i da za par godina pobede Poljsku i Holandiju, posto im je to dugorocni cilj.
Radja se mnogo pravi lud, kao ne zna da je za uspeh i razvoj igraca potrebno ulaganje. Hrvatska nece da ulaze godinama, jedini koji ima i moze im je otisao u Ljubljanu.
Svi ce shvatiti kada se Aba raspadne koliko je to u stvari dobra liga.

ništa patriotizam, samo svoje zadovoljstvo

pre 1 godinu

Ko će da mi objasni zašto Jokić ne igra za Srbiju.
(Posmatrač, 9. maj 2022 17:42)

Zato što se ne pali na reprezentaciju.
Loži sa na košarku, na lovu i na konje.

Zašto bi on bio veći patriota od bilo kog korumpiranog odbornika, poslanika, policajca, inspektora, tužioca, sudije, generala, ministra, političara, predsednika ovog, onog, itd.

Oni mu svojim primerom pokazuju da treba da gleda samo sebe.

beograd011

pre 1 godinu

Onog trenutka kad se odrekao klupskog prijatelja (Kukoca)radi lojalnosti vlastima(Tudzmanu),on nazalost po meni ne zasluzuje da govorimo ili pisemo o njemu!

moje ime

pre 1 godinu

@zigi

Potpisujem svaku rec.
Isto to govorim godinama. Uloziti u skolski sport.

To resava nekoliko stvari:

1) Sva deca imaju jednaku sansu
2) Izbacuje se negativna energija, manje je nasilja
3) Ulaganje ce se vratiti kroz ustedu u zdravstvu
4) Ti mladi ljudi ce biti ispunjeniji i bolje raditi svoj posao sutradan
5) Stvorice se odlicna baza za PROFESIONALNI sport i reprezentaciju

Ovaj model vec su preuzele neke evropske zemlje. Recimo, Slovenija i Island i odlicno im se vraca.

Srbija treba da ima jaku srednjoskolsku ligu, a zatim i jaku univerzitetsku ligu. U svim sportovima nemamo uslove za vise od 8 profesionalnih klubova i oni srecu treba da traze u nekim regionalnim ligama. Jedini izuzetak moze da bude fudbal, gde bismo mogli da imamo 20-ak profesionalnih klubova pod uslovom da se sistem kvalitetno uredi. Ostali klubovi bi bili poluamaterski i amaterski. Ako ne mozes da udjes u drugu ligu Srbije (dve lige od 10 klubova), ti ne smes da budes profesionalni klub. Koja je svrha da gradjani Srbije to placaju?

Profesionalni sport mora da bude samoodrziv. To znaci da to treba da budu privatni klubovi koji imaju interes da postoje. Moraju da ispunjavaju odredjene uslove. Ako ne postoji potreba za tako necim u Srbiji, onda ce svi klubovi biti amaterski, ali cemo imati jak skolski sport i zdravu naciju sa mnogo manje negativne energije.

macconi

pre 1 godinu

Miska Raznjatovica ne interesuju klubovi,i da li ce ti klubovi napraviti neki uspeh ili ne...njega zanimaju samo njegovi klijenti igraci i novac...on je mocan menadzer koji drzi monopol nad skoro svim dobrim regionalnim igracima, klubovi Aba lige mu sluze za njihov razvoj,posto ne moze sve da ih dovede u Megu,i posle ih izvozi,prodaje,a klubovi nemaju od toga nista..toliko je mocan da moze i da ucenjuje...dokle god menadzeri budu imali toliko veliki uticaj,regionalni i Srpski klubovi ce biti sve slabiji,kao sto i jesu...mnogi ce se i ugasiti....tako da Radja samo napred i teraj to

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Tobi
Tako je. U pravu je Dino u svakom pogledu. Aba je izgubila kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Srpski klubobi ne treba, po istorijskoj navicu i iz naivnosti, da zale za necim sto se urusilo samo od sebe, a sunovratu lige su i sami doprineli slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

Jb

pre 1 godinu

boki89, 9. maj 2022 12:29)
Ne znam da li si primetio ali proleter iz zrenjanina je ispao u prvu srpsku ligu i to upravo zahvaljujuci jednom od tih tvojih "strucnjaka" koji ce da razvijaju sr kosarku. Covek je u pravu, nelojalna konkurencija, velika riba jede malu ribu i ne sporim da je i to cak ok ali oni nisu obavezni da ucestvuju. U pravu je i za ogranicenje stranaca u Aba ligi, a kome to ne odgovara, naravno raznatovicu. U svemu ovome ja njega kao privatnika, menadzera shvatam ali kao i uvek i u svemu ovde problem su oni koji njemu dozvoljavaju da to radi. Kakvi bre nasi treneri, nasa skola kosarke, sve unisteno bolesnom sujetom i podmetanjem jedni drugima

cibona zagreb

pre 1 godinu

Budzet Splita i Cibone je po 700.000 eura, Zvezde i Partizana po 7 mil. eura. Ajde se ti sada ravnopravno bori sa njima, 2 drzavna projekta. Ne ide. Talenata ce u Hr. uvijek biti.

Obrad

pre 1 godinu

Ne shvatam baš najbolje Dinu. Hrvatska košarka i klubovi nemaju interes od odlaska slobodnog igrača i da mu je menadžer neki Hrvoje Horvatinčić, a ne Miško Ražnatović. Takođe srpski menadžeri nisu ni krivi za postotak od 16% pobeda hrvatskih klubova, pre će biti da nisu košarkaška velesila kakvom smatraju da jesu već rang Albanije ili Zelenortskih ostrva..

...

pre 1 godinu

Samo vi tražite krivca u drugima pa ćete naći rešenje nikad. Zapitajte se kako radite sa tim košarkašima a ne kako vas svi dobijaju. Živeli ste u iluziji pre ABA lige da su vam klubovi moćni a samo su vam srpski klubovi pokazali u praksi razliku u radu i školi. Shvatite to kao lekciju i radite na sebi mada ovaj savet ne treba ni da vam dajem jer nam dobro služite za nabijanje koš razlike i to kažem bez ikakve mržnje. Što ste manja konkurencija to bolje za nas tako da samo nastavite tako

pastasuta

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.
(juznjak, 09. maj 2022 12:14)
I ko ce da daje pare za ta dva kluba iz Voj, 2 iz Sum, 2 iz jugoistoka Srbije itd? Ko? Rastu na grani ti koji samo cekaju da udju u te klubove i ulazu? I do sad su hteli pa su ih hrv, slo, bih, mkd klubovi sputavali? Gde vi zivite?! To je “sanjaranje” o cemu vi pricate, iliti igranje Basket manager igrice gde vam virtuelno pada s neba neki budzet s kojim onda vi mozete da radite sta hocete. Realnost je sasvim drugacija. Cak i da se pojavi neko ko bi ulagao u te klubove, pa ko bi isao da ih gleda kad cela zemlja navija samo za Zvezdu ili Partizan? Celi Nis, Novi Sad, Kragujevac, Krusevac itd, umesto da podrzavaju svoje klubove oni navijaju za bg blizance! I sad taj neki virtuelni dobrotvor dodje i ulozi npr godisnje 500.000€ evra u Vojvodinu koju bi u Novom Sadu gledalo u proseku 20 ljudi. I kao domacina ga izvizdi 90% hale protiv Zvezde i Partizana? Pa sto bi ulagao? E u Aba ligi imate bar lokal-patriotizam gde Zadrani navijaju za svoje, Slovenci za svoje, Zagrepcani za svoje, pa se na ta gostovanja ide i po par sati ili dan ranije a ne u krugu dvojke.

Sir Oliver

pre 1 godinu

Dino
Basket pro je menažerska agencija. Normalno je da on košarkaše koje zastupa naziva klijentima. I normalno je da u tom poslu i oni i Miško imaju interes. Miškov interes je da oni postanu bolji igrači što mogu samo u jakoj konkurenciji. I zastupa ih tako da postanu bolji igrači i da se bolje prodaju. I ti si kad si odlazio u Panatinaikos imao kao motiv tovj lični interes, a ne interes Hrvatske košarke. I kad si išao u Boston. Šta nije u redu?

Šime

pre 1 godinu

Čemu toliko negativnih komentara...Shvatio je Radja da tip vodu na svoj mlin,a savez nikakve koristi od toga,e pa neće moći...Kvaliteta Hr košarke je na niskim granama i blamaža samo šteti...Krenut od nule pa ako...

juznjak

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.

Hum i Travunija

pre 1 godinu

Problem je, Dino, što vama nedostaje talenat, nemate trenere, nemate igrače, nemate ništa. Čak je i manjak basket terena pa i nestašica samih basketaša u Hrvatskoj. Zato i idete tamo gdje vam je mjesto, a to su Austrija, Češka i Poljska. Sretno i zbogom.

Topnik

pre 1 godinu

Rađa lupeta gluposti kao i obično. Ovaj primjer s Brankovićem pokazuje koliko je taj čovjek distanciran od realnosti. Valjda će u lošijoj ligi imati bolju šansu zadržati igrače, ne znam.

boki89

pre 1 godinu

ma ajde dovidjenja da se ne ljubimo.Imao si 4 kluba u Aba Ligi a niste ni toliko zalusili kako vam igra reprezentacija zadnjih decenija nit se mozete plasirati negde niti pobediti ikog trebao si da imas dva kluba i da budes srecan.A mi treba da se okrenemo sebi i nasoj ligi a sa ovim slovencima i hrvatima da zavrsimo vise.Imamo mi nase klubove da razvijamo Vojvodinu iz Novog Sada,opet podici Hemofarm iz Vrsca tu je Proleter iz Zrenjanina i Spartak iz Subotice sa solidnom infrastrukturom u tim gradovima i talentovanim klincima.Skroz smo zapustili nase klubove iz Vojvodine na ustrb hrvatskih klubova a tek da ne govorim koliko smo zapustili klubove sa juga Srbije.

Samojako

pre 1 godinu

Vama ovo baš teško pada. Pa ako su Cibona, Zadar i Split toliko loši i jadni, pa zašto vas toliko boli taj odlazak? O čemu se radi? Zašto tolika ogorčenost?

MJS

pre 1 godinu

Mnogi ne vide suštinu!!!! Ponavlj se raspad SFRJ!!!! Krka je ispala, Hrvati izlaze,čeka se CDVita,i CG klubovi... Ali sasvim ozbiljno!!! Vreme je za povratak nacionalne lige na njeno mesto. Država može da kupi prolaznost u EL i EC . Naša liga će biti jača za godinu ili 2 garant!!! ABA ako postoji interes,može da se igra,maj-jun kao neki plej of!!! Nadam se da je došlo vreme za obnovu naše košarke!!!

pastasuta

pre 1 godinu

Gospodo “romanticari”, probudite se! Evropska kosarka odavno vec umire a kvalitet je totalno srozan. Problem je od glave (Fiba/Uleb), pa onda ide i odgovornost trenera pre svega i samih klubova. Od podele na Fiba i Uleb, u evropskoj kosarci se vise ne zna ko pije a ko placa. Osnivaju se svakakva privatna takmicenja i dosadne lige bez briga. Onda, filozofija evropskih trenera, koja se gura od mladjih kategorija, da je igrac manje bitan od trenera, je totalno pogubna. Zato i imamo gomilu “sahovskih” nadmudrivanja trenera umesto da gledamo pravu kosarku kao npr sto se igra u NBA (narocito od plejofa). Samo teski zaludjenici mogu da uzivaju u zonama, defanzivi, bezbroju faulova…Samo pogledajte statistiku jedne uobicajene evroligaske utakmice. Npr, Oli-Monako - 29 pokusaja za dva i 23 pokusaja za 3 poena, plus 25 bacanja za Oli, a za Monako 34 pokusaja za 2, a 31 za tri…Pa nije kosarka samo defanziva i igranje zone i razbijanje te iste zone sa besomucnim sutevima za tri, nego je i igranje 1 na 1, kontri i sl…Kad gledam NBA vidim bar 5-6 atraktivnih poteza, bezbroj kontri, i mnogo 1 na 1 sa superstarovima izmedju ostalih. E to je kosarka, kad Jokic krene 1na1 sa Embidom, kad Morant prozuji i zakuca u kontri, kad Atetokumpo krene na ulaz, a ne evropsko nadmetanje u iznudjenim sutevima za tri poena posle 20 sekundi besmislenog kruzenja lopte izvan reketa. Zadnjih par minuta u evropskoj kosarci samo pada na hiljade sitnih faulova i bezbroj bacanja. Mene to ne privlaci i vec godinama ne mogu da odgledam ceo evroligaski mec, dok NBA obozavam. Kao dva razlicita sporta! Evropska kosarka je kao Simeoneova i Murinjova taktika, a NBA je Siti ili Bajern. A znamo svi sta bismo radije gledali.

DSZ

pre 1 godinu

Radja bas nije u pravu. Kako sta ce dobiti Hrvatska kosarka? Dobice igraca koji sutra moze biti reprezentativac… dobice igraca koji i da ne bude u repki sutra ce se vratiti u Hrvatsku kosarku i samim tim doprineti iskustvom kvalitetu Hrvatske lige…
A i to sto odlazi iz cibone kao slobodan igrac… sta je sporno? Ugovor traje do kada traje, igrac nije duzan da ga produzi, sve je potpuno ispravno… zasto cibona njemu nije ponudila novi ugovor sa boljim uslovima, i sto je cekala istek ugovora, sto nije pregovarano pre pocetka sezone ili na polusezoni gde mozes igraca i da ucenis igranjem u narednoj sezoni. Znam da zvuci ruzno, ali je tako, prosto svi se vode time i klubovi i igraci, mozda nije moralno, ali je vrlo slicno i sa nama obicnim smrtnicima kada ugovaramo bilo kakve poslove…
Problem su Radjini argumenti, a jel ce i u toj novoj ligi igraci odlaziti iz klubova kao slobodni igraci? Naravno da hoce… a hoce li u toj novoj ligi igraci celu karijeru ostajati u ciboni kako bi od toga “imala korist Hrvatska”? Naravno da nece…
Idete u drugu ligu jer sam vam sva tri kluba u rasulu i u dnu tabele…

mario

pre 1 godinu

Kakve veze imaju FIBA takmicenja i BAT koji je pravno sredstvo? Prvo je lose, jer igraju nizerazresni klubovi, drugo je dobro pravno uredjeno. Ali za vas i jeste FIBI-no cipiripi takmicenje.

Vrg

pre 1 godinu

"Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja".

Ok, a ko je terao Cibonu da uzima igraca pod uslovima koje diktira menadzer?

boki89

pre 1 godinu

pa covek je sam rekao gubimo od Rumunije Madjarske Holandije mi moramo da igramo sa njima da bi mogli da ih pobedimo znaci nemaju ambicije da pobedjuju velike.Mali se malima raduju.Mi treba da pravimo nasu ligu i da tezimo da pobedjujemo USA Spaniju Rusiju

Znam miska

pre 1 godinu

Nisam dugo komentarisao, ali s obzirom da sam strucan za ovu temu i da znam M, evo ukratko:

Misko je grobar Srpske i Balkanske kosarke. No covek je pravnik i jako dobro zna "da istrguje" sa svojim igracima/menadzerima klubova/trenerima/i svojim kolegama menadzerima sa kojima saradjuje... za ameriku je to dzef svarc, izuzetno mocan jevrejin itd... M ne zanima kosarka nego profit i u tome je dobar.

Njegova najveca odskocna daska je bio pokojni golubar, s kojim je on bio 50%/50% u prici, sada ne znam koja je prica niti me zanima. Pre toga je bio mali misic koji je prodavao igrace po svedskoj za 2000$.

Duda ga je uvukao na ozbiljan nivo i naucio poslu...

Nije on iskopao Jokica, nego je citqo novine i video statistiku(to moze svaka baba iz sela), ali svaka baba nemoze da preko dudinih kontakata i ideja i uticaja osmisli da kupi svoj klub, nabija statistiku svojim klincima i od njih vestacki pravi zvezde koje uzimaju lovu, dok mu drugi roditelji od manje talentovanih klinaca placaju troskove kluba da bi uopste igrali itd...

OVDE STE PRVO CULI, da su svi u denveru u kombinaciji, i trener, da su oterali nurkica i farida da bi se mali razigrao. Jokic je nesumljivo najtalentovaniji Srbin ikada, ali ovaj mali mis nema veze s njegovim talentom. Samo je imao namestenu infrastrukturu za takav projekat, i proslo je.

Takodje, nikada u Srbiji nije imao pravu konkurenciju nego polupismene bivse igrace. Ali i to ce se promeniti...

Jaguar Bog

pre 1 godinu

Zašto ljudi ovde smatraju da Miško Ražnatović ima obavezu da radi za i u interesu srpske košarke i njenih klubova, naravno da će on, kao košarkaški menadžer prvenstveno raditi u interesu svojih igrača, koji mu donose profit.

kosta1703

pre 1 godinu

Kakva gomila gluposti.
Miško Ražnatović unišrava našu košarku?
Pa da nije Miška Ražnatovića odavno bi bili na nivou Belgije ili Švedske u košarci, a sa njim još ima nade.
Kojim zo mladim taletnima klubovi daju minute u ABA ligi ili nekom evropskom takmičenju?
Kojim to klincima klubovi pružaju sve uslove za pravilan košarkaški razvoj , uz najbolje trenere?
Jesze cilj je da stvori i izbrusi najviši mogući kvalitet, da bi zaradio njihovim transferom.
A šta je tu loše za našu košarku?
Partizan i Zvezda troše kamione državnih para, na prosečne strance koji otimaju minute našoj deci, a Miško troši SVOJE pare na tu istu decu, da bi postali vrhunski košarkaši.
I sad je on zlo a državni projekti sa deset stranaca u timu nisu?
Moj klinac je talentovan košarkaš, ima tek 15 godina skoro dva metra i sjajne tehnike.
Nikada ga ne bih dao Partizanu ili Zvezdi, ali će nadam se uskoro kod Miška.
Pa eto neka ga upropasti Miško, kao što je upropastio Jokića, ili kao što če upropastiti Jovića.

zigi

pre 1 godinu

problem je sto hrvati nemaju pare. cibonu i split niko ne pomaze i to su skoro pa amaterski klubovi po budzetu. oni ne mogu da se takmice sa zvezdom i partizanom. nije realno.

Zodiac

pre 1 godinu

Regionalne lige nije trebalo ni organizirati,srećom Hrvatski klubovi napuštaju ABA ligu.Već je najavljeno i napuštanje SEHA rukometne lige. Idemo u ligu sa prijateljskim zemljama. Svako ide tamo gdje ga srce vuče i gdje je se osjeća dobro.

Che

pre 1 godinu

Celokupni košarka i fudbal u evropi trebaju totalni reset. Ovo je smešno. Pohlepa za novcem je totalno upropastila sport.Pa u Americi je zadnjih godina finale studenske lige u košarci gledanije od finala NBA.

cortodulese

pre 1 godinu

Radja je uvek bio gospodin na terenu i van njega, kao igrač, ali se nije baš proslavio u drugim ulogama... Daleko od toga, da imam protiv, ako Hrvatski klubovi odluče i žele igrati neku drugu ligu, ali pravdati loše klubske i reprezentativne rezultate, učešćem u Aba ligi, je u najmanju ruku smešno i jadno... Sistem organizacije, i ulaganja i obezbedjivanje stabilnih sponzora i adekvatnih kadrova (ne samo igrača i trenera), na nivou kluba, donose rezultate... Sve ostalo su prazne priče i opravdanja... A kvalitet i talenat se uvek javljao i brusio u jakoj konkurenciji, a nikako u slabim ligama...

Milos

pre 1 godinu

Ne znam zasto su i pocinjali ligu sa Hrvatima. Sa njima nekako ne ide, to jest njima ne ide, prema tome, super ideja, neka idu gubitnici, malo vajde od njih. Mozda neka liga sa Madjarskkom, Bugarskom... Na kraju krajeva mozemo mi i sami. Imamo talente i klubove.

g

pre 1 godinu

nije problem HR košarke Miško, problem su ljudi na čelu saveza i klubova. ja lično posredno poznajem dečka koji je na čelu Cibone, dečko je prevara, ima 30tak godina ... to je to
to što igrač odlazi kao slobodan, ne govori toliko menadžeru koliko o klubu...

dragan

pre 1 godinu

Valjda je interes da se igraju jace lige.I kroz takve lige ojacavati svoje klubove!
ABA liga ima prolaz za EL i to je osnovno,Hrvati treba da nadju nacin da ojacaju svoje klubove,a ne da beze u slabiju konkurenciju da bi imali bolje rezultate!
Realno FIBA takmicenja su nivo Lige konferencije u fudbalu!A ipak kosarka na ovim prostorima zasluzuje mnogo vise od toga!

H2H

pre 1 godinu

Rađa je stara garda, nažalost, u izumiranju, neće da prihvati da danas ništa nije isto i da se sve promenilo, pogotovo u sportu, a samim tim i u , nama dragoj, košarci. Ko to ne može da shvati i prihvati, ispada iz igre.

Куп је битан

pre 1 godinu

Рађа је још један пример како врхунски играч не мора да буде добар тренер или менаџер. Баш ме брига за хрватску кошарку, али тужно је да бивши спортиста сматра како је могуће напредовати у слабијој конкуренцији. Узмимо за пример Динамо Загреб. Годинама су служили за иживљавање и постављање разних негативних рекорда у ЛШ. Свака школа се плаћа. Али су зато прошле сезоне играли четвртфинале ЛЕ, а ове сезоне имају шансу да уђу у трећи шешир у ЛШ. Све то не би било могуће да нису играли против најјачих клубова.

Djole

pre 1 godinu

Dobro mu je i rekao. Miško je mislio da se obezbedio do penzije. Ovako, ako mu klub ostane u neatraktivnom KSS neće moći privući inostrane mlade talente da bi ih preprodao posle u NBA. Zbog raznih menadžera nam i propada košarka. Gledaju se samo pare i statistika. Neverovatnu sreću je imao sa Jokićem. Takav ugrač mu se više nikad neće desiti u životu. Ne zbog kvaliteta samog Jokića već zato što je Jokić otišao u ekipu koja je trebala baš takvog igrača a da oni sami nisu imali pojma o tome. Zato što je Milsap bio povređen Jokić je dobio šansu kakvu nikad ne bi u normalnim okolnostima. Mahao bi peškirom sa klupe kao Marjanović u 99% drugih ekipa koje uopšte ne bi imale ni strpljenja da ga sačekaju da se uklopi sa ekipom a kamoli da mu daju šansu u prvoj petorci. Čak je i treneru Denvera trebalo dve i po godine da shvati kakvog igrača ima. Skroman, radan a talentovan, takvu kombinaciju Miško može samo da sanja sledeći put.

Gomeljski

pre 1 godinu

Partizan, Crvena Zvezda, Mega, Fmp, Borac, Vojvodina, Dinamik, Zlatibor, Sloga, Mladost, Sloboda, u narednom periodu ce Jokic od Jokera da napravi ozbiljaaaan klub, Konstantin ili Zdravlje (neko iz tog dela Srbije) ... Ovim ekipama se dodaju Igokea i npr. Borac Banja Luka i da se napravi liga koja ce biti jaca i za Srbiju zanimljivija od Aba lige. Ekipe koje trenutno igracki gledano nisu na nivou najjacih kao Vojvodina, Sloga, Sloboda... bi nasle interes da se pojacaju ako bi se regularno takmicile u ovakvoj konkurenciji. Deluje malo bajkovito, ali mislim da bi nakon odlaska Hrvata ovo moglo da postane skroz realno. Naravno, da se liga brendira, da klubovi budu oslobodjeni troskova takmicenja ( nije to tako velika cifra u pitanju). Mislim i da bi Uleb (ako opstane, sa ovako nakaradnim sistemom rada) prepoznao u ovome ozbiljnost ideje i da bi prihvatio ovakvo takmicenje.

Klose

pre 1 godinu

sigurno je jedino da možeš da napreduješ u jakom okruženju da bi napredovao. izgleda da rađa to ne zna. jedino kada igraš sa jačima od sebe ti postaješ bolji. teško da će hrvatski klubovi igrajući sa slovačkim klubovima postati jači i bolji i steći pobednički mentalitet. ali to je njihov problem...

fast radio

pre 1 godinu

Koliko para toliko muzike, masis poentu Dino, platite igraca pa ce da igra za vas ili ce da ode uz obestecenje pa ce klub da ima korist, ovako on ide tamo gde ce da ima bolje uslove, vise para, bolje ucitelje i jace utakmice, samim tim ce da bude bolji igrac pa ce i reprezentacija da ima korist..
A ovo za sta se vi zalazete ne vidim ko ce i kako da ima bilo kakvu korist, osim verovatno boljeg procenta pobeda :)

tako je!!

pre 1 godinu

Živeo Radja!
Kada naši košarkaški funkcioneri ne smeju da "zucnu", bar komšije ne moraju da ćute...inače, ni Srbija nema ništa od profita, biznisa i karijere određenih "institucija" u vidu pojedinaca i njihovih klijenata...došli smo do tačke da pola dečurlije navija za našeg NBA igrača(!?), da ih baš briga za uspeh reprezenracije i klubova, a to se u medijima i favorizuje...tragikomedija!

Tor

pre 1 godinu

Ljudi ko nije skontao da misko unistava i srpsku kosarku, sa jos pojedinim facam, vec duze vreme, taj je stvarno slep. Voleo bih jednu jedinu stvar da mi neko navede koju je misko raznatovic uradio za srpsku kosarku a koja nikako ne bi mogla da se desi bez njega? Samo zapamtite "za srpsku kosarku" a ne za sebe ili pojedine igrace individualno i zapamtite "koja ne bi mogla da se desi bez njega" posto klubovi stoje u redu da udju u aba ligu i zele da ulazu, ali ne mogu izmedju ostalog i zbog mege. S druge strane negativne efekte njega na srpsku kosarku imamo gde god se okrenemo

super

pre 1 godinu

nažalost sve je postalo " novac "niko više ne igra za kikiriki igrači imaju menadžere, ugovore i to je sve.Ako država hoće jake klubove mora da se otvori tj da da lovu jer privatnici nemaju baš puno interesa da ulažu u košarku,da naprave škole košarke zadrže domaće igrače i trenere a stranac po neki 3-4 najviše, vidiš šta se desilo Partizanu nakariko je 7-8 stranaca i ugusio mase mlade košarkaše...fudbal je druga priča

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Iskreno odavno biste vi propali da ne bi ABA lige koja je najviše Srbiju oštetila. Bolje sedi prijatelju i smisli sistem razvoja talenata nego što ideš u banana ligu kako bi se osetio velikim i jakim.

znalac

pre 1 godinu

Radja je u pravu. sve menadzere treba oteratiiz kosarke a specijalno ovog iz Mege
Isto tako jos je jedan problem Hrvatska nema kvalitetnih trenera.Nas to isto ceka niezadugo, jer prevarant je cak poceo da kontrolise i tu sferu.
Jokic je prvo igrao u Vojvodini a tamo nije bilo trenera da prepozna njegov talenat ili je ponovo nekom treneru iz Vojvodine mozda obecao lep ugovor i tako naseo.

Igorsulic

pre 1 godinu

Znaci normalno je da menadzer ima, osim tonu igraca u svim klubovima, cak i svoj klub Megu .,s mojim se utakmici u ligi???Na so se niste plasirali. Na SP ispali nakon I fazr. Skupljte otpad iz nba, koji je izgubio sve sanse za ba ili ozbiljme euroligaske klubove. Opet ste drugo otpozadi pored ogromne financije, politicke i svake druge potpore!
I da nama u Hrvatskoj ovakav Link kroji ligu ?Tesko ..Samo ce vam trebati bis malo novca iz drzave Käse da nafoknadite sponzore i sretno vam. Sto velite-putujte igumani..

ŽD

pre 1 godinu

Rađa maši poentu, pa i on je otišao u neki tamo Il Mesađero iz prvaka Evrope i najjače lige samo radi para. A sad bi igrače da tera da igraju sa amaterskim timovima,Austrijancima i Mađarima i da igraju za kikiriki.

Neumorni ispravljač krive Drine

pre 1 godinu

Baš razočaravajuća izjava Rađe. Bukvalno nesvest o sopstvenoj odgovornosti za stanje hrvatske košarke. Najgora kombinacija

Postaće igrači tako što će pobeđivati rumunske klubove? I ti si tako postao igrač ili si se nosio s Partizanom, Zvezdom i drugima?

Lepo je onaj hrvatski novinar napisao, igraču minute daje trener, a ne liga. Zašto vaši mladi igrači imaju tako malo minuta u timovima gde su u manjini?

Šta će hrvatska košarka imati od tog momka? Pa možda reprezentativca. Šta bi trebalo drugo da ima? Miško im je svima mama i tata u tim godinama.

Hvala, doviđenja

Zhol

pre 1 godinu

Kakva zamena teza na vise polja. Pazi, Cibona nema nista od toga ako joj ode igrac kome je istekao ugovor. Otkrovenje veka. Mislis da ce iole talentovanog igraca Miskovic da tera puskom da ne igra Fibina takmicenja, ako ima opciju da predje u tim koji ce igrati Evroligu ili Evrokup? Ili mozda ni tog samog igraca ne ineteresuje da igra u tim takmicenjima i tim klubovima, zbog para, popularnosti takmicenja, i sveukupno odluke o svojoj karijeri i zivotu? Drugo, kakve veze procenat pobeda ima i sa cim? Zasto mislis da ces izroditi bolje igrace ako igras samo u Hrvatskoj protiv losijih timova, nego ako igras protiv Zvezde, Partizana, Buducnosti, Cedevite? Ne stvaraju pobede dobre igrace, dobre igrace stvaraju jake utakmice protiv jakih protivnika. Sanse su, da ako izadju iz ABA lige, imace jos losije igrace, sem ako Fibina takmicenja naglo dobiju na popularnosti, jer ce svaki iole talentovan klinac gledati da bezi sto pre. Ostace oni sto i jesu na nivou Fibe. I kako ce ti onda klubovi profitirati? Nisam nikakav poseban ljubitelj Abe, ali mislim da Radja konkretno ovde prosto lupeta.

nino

pre 1 godinu

Hrvatska kosarka nikad nije bila ni prici srpskoj. U najboljim danima su bili top 10 kosarkaska reprezentacija na svetu. Misko Raznatovic najveci neprijatelj kosarke i koji gleda licni interes ih je doveo na nivo belgije, svedske i slicnih. Kad se povuce trenutna postava srpske reprezentacije i dodju novi klinci plasim se da ne zavrsimo isto kao komsije, jer sve nase mladje kategorije redovno zavrsavaju oko 10. mesta.

VP

pre 1 godinu

Nemam pojma ko je i šta rađa od kad je postao da igra, ali arogantnije i samoljubivije stvorenje od miška moje oči za ovih 50 godina ne videše

Влада

pre 1 godinu

Господине Рађа нико није створио квачитетног играча у неквалитетном окружењу. Треба сести и радити са младима, направити систем и онемогућити одлив младих кошаркаша какав имамо данас.

zigi

pre 1 godinu

spas za evropsku kosarku je da se transformise po americkom modelu. u kosarci jednostavno nema ni priblizno dovoljno para (koliko npr ima u fudbalu) da bi postojale desetine hiljada profesionalnih kk u evropi. nemoguce je. recimo u srbiji jedva da ima para za zvezdu i partizan, sa sve sponzorima, drzavom, gradom, ulebom, prodajom igraca... jedva navuku. a opet postoje stotine nazovi profesionalnih klubova. jos sto je smesno, kakve koristi srpska kosarka ima npr od igraca iz kolubare ili novog sada? u tim ekipama nema dece. tamo su neki od po 25 30 godina koji ne bi ni na basketu bili favoriti (bez ironije zaista je tako igraci kolubare GUBE na basketu tokom leta od lokalaca). cemu to sluzi? treba taj masovni sport vratiti u skole (srednje i vise), jer ko nije dovoljno dobar za megu, fmp, partizan i zvezdu taj ne treba ni da bude profi igrac. e to kad se uradi, kada se pare koncentrisu sa jedne strane, a sa druge strane otvore vrata za omasovljivanje preko skolskog sporta to je spas.
ja vam tvrdim da npr. u srbiji ima MASA ultra talentovane dece za rukomet, kosarku itd. kao difovac koji je obilazio skole fasciniran sam, ali sa tom decom u siromasnim gradovima ili selima nema ko daradi ni gde da radi... oni za jedan trening nauce vise nego mnogi za dve godine, ali to im bude jedini trening u zivotu.
znaci par profi klubova i masovni skolski sport a ne da neki lazni igraci i magarcine glume ludilo kao oni su sportisti. cuj prima platu da igra za kolubaru?! molim te...

Folender

pre 1 godinu

Misko će Brankoviću naći vrhunski tim,a ti bi da ga saljes u swas gmunden ,je li?Prije će biti da je ljubomora u pitanju, jer je sposoban da ga proda ,dobro i igraču i menadžeru i to je to

cito

pre 1 godinu

A sta mu ti nudis i koje ugovore i zaradu u odnosu na Miska?! Je l trebaju da igraju za masne kolace i drzavnu penziju od 1000e? Hvala dovidjenja Radja... Ti se sigurno rukovodis njehovim interesima.

Влада

pre 1 godinu

Господине Рађа нико није створио квачитетног играча у неквалитетном окружењу. Треба сести и радити са младима, направити систем и онемогућити одлив младих кошаркаша какав имамо данас.

zigi

pre 1 godinu

spas za evropsku kosarku je da se transformise po americkom modelu. u kosarci jednostavno nema ni priblizno dovoljno para (koliko npr ima u fudbalu) da bi postojale desetine hiljada profesionalnih kk u evropi. nemoguce je. recimo u srbiji jedva da ima para za zvezdu i partizan, sa sve sponzorima, drzavom, gradom, ulebom, prodajom igraca... jedva navuku. a opet postoje stotine nazovi profesionalnih klubova. jos sto je smesno, kakve koristi srpska kosarka ima npr od igraca iz kolubare ili novog sada? u tim ekipama nema dece. tamo su neki od po 25 30 godina koji ne bi ni na basketu bili favoriti (bez ironije zaista je tako igraci kolubare GUBE na basketu tokom leta od lokalaca). cemu to sluzi? treba taj masovni sport vratiti u skole (srednje i vise), jer ko nije dovoljno dobar za megu, fmp, partizan i zvezdu taj ne treba ni da bude profi igrac. e to kad se uradi, kada se pare koncentrisu sa jedne strane, a sa druge strane otvore vrata za omasovljivanje preko skolskog sporta to je spas.
ja vam tvrdim da npr. u srbiji ima MASA ultra talentovane dece za rukomet, kosarku itd. kao difovac koji je obilazio skole fasciniran sam, ali sa tom decom u siromasnim gradovima ili selima nema ko daradi ni gde da radi... oni za jedan trening nauce vise nego mnogi za dve godine, ali to im bude jedini trening u zivotu.
znaci par profi klubova i masovni skolski sport a ne da neki lazni igraci i magarcine glume ludilo kao oni su sportisti. cuj prima platu da igra za kolubaru?! molim te...

Neumorni ispravljač krive Drine

pre 1 godinu

Baš razočaravajuća izjava Rađe. Bukvalno nesvest o sopstvenoj odgovornosti za stanje hrvatske košarke. Najgora kombinacija

Postaće igrači tako što će pobeđivati rumunske klubove? I ti si tako postao igrač ili si se nosio s Partizanom, Zvezdom i drugima?

Lepo je onaj hrvatski novinar napisao, igraču minute daje trener, a ne liga. Zašto vaši mladi igrači imaju tako malo minuta u timovima gde su u manjini?

Šta će hrvatska košarka imati od tog momka? Pa možda reprezentativca. Šta bi trebalo drugo da ima? Miško im je svima mama i tata u tim godinama.

Hvala, doviđenja

Zhol

pre 1 godinu

Kakva zamena teza na vise polja. Pazi, Cibona nema nista od toga ako joj ode igrac kome je istekao ugovor. Otkrovenje veka. Mislis da ce iole talentovanog igraca Miskovic da tera puskom da ne igra Fibina takmicenja, ako ima opciju da predje u tim koji ce igrati Evroligu ili Evrokup? Ili mozda ni tog samog igraca ne ineteresuje da igra u tim takmicenjima i tim klubovima, zbog para, popularnosti takmicenja, i sveukupno odluke o svojoj karijeri i zivotu? Drugo, kakve veze procenat pobeda ima i sa cim? Zasto mislis da ces izroditi bolje igrace ako igras samo u Hrvatskoj protiv losijih timova, nego ako igras protiv Zvezde, Partizana, Buducnosti, Cedevite? Ne stvaraju pobede dobre igrace, dobre igrace stvaraju jake utakmice protiv jakih protivnika. Sanse su, da ako izadju iz ABA lige, imace jos losije igrace, sem ako Fibina takmicenja naglo dobiju na popularnosti, jer ce svaki iole talentovan klinac gledati da bezi sto pre. Ostace oni sto i jesu na nivou Fibe. I kako ce ti onda klubovi profitirati? Nisam nikakav poseban ljubitelj Abe, ali mislim da Radja konkretno ovde prosto lupeta.

tako je!!

pre 1 godinu

Živeo Radja!
Kada naši košarkaški funkcioneri ne smeju da "zucnu", bar komšije ne moraju da ćute...inače, ni Srbija nema ništa od profita, biznisa i karijere određenih "institucija" u vidu pojedinaca i njihovih klijenata...došli smo do tačke da pola dečurlije navija za našeg NBA igrača(!?), da ih baš briga za uspeh reprezenracije i klubova, a to se u medijima i favorizuje...tragikomedija!

Folender

pre 1 godinu

Misko će Brankoviću naći vrhunski tim,a ti bi da ga saljes u swas gmunden ,je li?Prije će biti da je ljubomora u pitanju, jer je sposoban da ga proda ,dobro i igraču i menadžeru i to je to

ŽD

pre 1 godinu

Rađa maši poentu, pa i on je otišao u neki tamo Il Mesađero iz prvaka Evrope i najjače lige samo radi para. A sad bi igrače da tera da igraju sa amaterskim timovima,Austrijancima i Mađarima i da igraju za kikiriki.

Tor

pre 1 godinu

Ljudi ko nije skontao da misko unistava i srpsku kosarku, sa jos pojedinim facam, vec duze vreme, taj je stvarno slep. Voleo bih jednu jedinu stvar da mi neko navede koju je misko raznatovic uradio za srpsku kosarku a koja nikako ne bi mogla da se desi bez njega? Samo zapamtite "za srpsku kosarku" a ne za sebe ili pojedine igrace individualno i zapamtite "koja ne bi mogla da se desi bez njega" posto klubovi stoje u redu da udju u aba ligu i zele da ulazu, ali ne mogu izmedju ostalog i zbog mege. S druge strane negativne efekte njega na srpsku kosarku imamo gde god se okrenemo

cibona zagreb

pre 1 godinu

Budzet Splita i Cibone je po 700.000 eura, Zvezde i Partizana po 7 mil. eura. Ajde se ti sada ravnopravno bori sa njima, 2 drzavna projekta. Ne ide. Talenata ce u Hr. uvijek biti.

cito

pre 1 godinu

A sta mu ti nudis i koje ugovore i zaradu u odnosu na Miska?! Je l trebaju da igraju za masne kolace i drzavnu penziju od 1000e? Hvala dovidjenja Radja... Ti se sigurno rukovodis njehovim interesima.

Che

pre 1 godinu

Celokupni košarka i fudbal u evropi trebaju totalni reset. Ovo je smešno. Pohlepa za novcem je totalno upropastila sport.Pa u Americi je zadnjih godina finale studenske lige u košarci gledanije od finala NBA.

boki89

pre 1 godinu

ma ajde dovidjenja da se ne ljubimo.Imao si 4 kluba u Aba Ligi a niste ni toliko zalusili kako vam igra reprezentacija zadnjih decenija nit se mozete plasirati negde niti pobediti ikog trebao si da imas dva kluba i da budes srecan.A mi treba da se okrenemo sebi i nasoj ligi a sa ovim slovencima i hrvatima da zavrsimo vise.Imamo mi nase klubove da razvijamo Vojvodinu iz Novog Sada,opet podici Hemofarm iz Vrsca tu je Proleter iz Zrenjanina i Spartak iz Subotice sa solidnom infrastrukturom u tim gradovima i talentovanim klincima.Skroz smo zapustili nase klubove iz Vojvodine na ustrb hrvatskih klubova a tek da ne govorim koliko smo zapustili klubove sa juga Srbije.

Obrad

pre 1 godinu

Ne shvatam baš najbolje Dinu. Hrvatska košarka i klubovi nemaju interes od odlaska slobodnog igrača i da mu je menadžer neki Hrvoje Horvatinčić, a ne Miško Ražnatović. Takođe srpski menadžeri nisu ni krivi za postotak od 16% pobeda hrvatskih klubova, pre će biti da nisu košarkaška velesila kakvom smatraju da jesu već rang Albanije ili Zelenortskih ostrva..

macconi

pre 1 godinu

Miska Raznjatovica ne interesuju klubovi,i da li ce ti klubovi napraviti neki uspeh ili ne...njega zanimaju samo njegovi klijenti igraci i novac...on je mocan menadzer koji drzi monopol nad skoro svim dobrim regionalnim igracima, klubovi Aba lige mu sluze za njihov razvoj,posto ne moze sve da ih dovede u Megu,i posle ih izvozi,prodaje,a klubovi nemaju od toga nista..toliko je mocan da moze i da ucenjuje...dokle god menadzeri budu imali toliko veliki uticaj,regionalni i Srpski klubovi ce biti sve slabiji,kao sto i jesu...mnogi ce se i ugasiti....tako da Radja samo napred i teraj to

VP

pre 1 godinu

Nemam pojma ko je i šta rađa od kad je postao da igra, ali arogantnije i samoljubivije stvorenje od miška moje oči za ovih 50 godina ne videše

Djole

pre 1 godinu

Dobro mu je i rekao. Miško je mislio da se obezbedio do penzije. Ovako, ako mu klub ostane u neatraktivnom KSS neće moći privući inostrane mlade talente da bi ih preprodao posle u NBA. Zbog raznih menadžera nam i propada košarka. Gledaju se samo pare i statistika. Neverovatnu sreću je imao sa Jokićem. Takav ugrač mu se više nikad neće desiti u životu. Ne zbog kvaliteta samog Jokića već zato što je Jokić otišao u ekipu koja je trebala baš takvog igrača a da oni sami nisu imali pojma o tome. Zato što je Milsap bio povređen Jokić je dobio šansu kakvu nikad ne bi u normalnim okolnostima. Mahao bi peškirom sa klupe kao Marjanović u 99% drugih ekipa koje uopšte ne bi imale ni strpljenja da ga sačekaju da se uklopi sa ekipom a kamoli da mu daju šansu u prvoj petorci. Čak je i treneru Denvera trebalo dve i po godine da shvati kakvog igrača ima. Skroman, radan a talentovan, takvu kombinaciju Miško može samo da sanja sledeći put.

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Iskreno odavno biste vi propali da ne bi ABA lige koja je najviše Srbiju oštetila. Bolje sedi prijatelju i smisli sistem razvoja talenata nego što ideš u banana ligu kako bi se osetio velikim i jakim.

Sir Oliver

pre 1 godinu

Dino
Basket pro je menažerska agencija. Normalno je da on košarkaše koje zastupa naziva klijentima. I normalno je da u tom poslu i oni i Miško imaju interes. Miškov interes je da oni postanu bolji igrači što mogu samo u jakoj konkurenciji. I zastupa ih tako da postanu bolji igrači i da se bolje prodaju. I ti si kad si odlazio u Panatinaikos imao kao motiv tovj lični interes, a ne interes Hrvatske košarke. I kad si išao u Boston. Šta nije u redu?

Hum i Travunija

pre 1 godinu

Problem je, Dino, što vama nedostaje talenat, nemate trenere, nemate igrače, nemate ništa. Čak je i manjak basket terena pa i nestašica samih basketaša u Hrvatskoj. Zato i idete tamo gdje vam je mjesto, a to su Austrija, Češka i Poljska. Sretno i zbogom.

Куп је битан

pre 1 godinu

Рађа је још један пример како врхунски играч не мора да буде добар тренер или менаџер. Баш ме брига за хрватску кошарку, али тужно је да бивши спортиста сматра како је могуће напредовати у слабијој конкуренцији. Узмимо за пример Динамо Загреб. Годинама су служили за иживљавање и постављање разних негативних рекорда у ЛШ. Свака школа се плаћа. Али су зато прошле сезоне играли четвртфинале ЛЕ, а ове сезоне имају шансу да уђу у трећи шешир у ЛШ. Све то не би било могуће да нису играли против најјачих клубова.

nino

pre 1 godinu

Hrvatska kosarka nikad nije bila ni prici srpskoj. U najboljim danima su bili top 10 kosarkaska reprezentacija na svetu. Misko Raznatovic najveci neprijatelj kosarke i koji gleda licni interes ih je doveo na nivo belgije, svedske i slicnih. Kad se povuce trenutna postava srpske reprezentacije i dodju novi klinci plasim se da ne zavrsimo isto kao komsije, jer sve nase mladje kategorije redovno zavrsavaju oko 10. mesta.

Jb

pre 1 godinu

boki89, 9. maj 2022 12:29)
Ne znam da li si primetio ali proleter iz zrenjanina je ispao u prvu srpsku ligu i to upravo zahvaljujuci jednom od tih tvojih "strucnjaka" koji ce da razvijaju sr kosarku. Covek je u pravu, nelojalna konkurencija, velika riba jede malu ribu i ne sporim da je i to cak ok ali oni nisu obavezni da ucestvuju. U pravu je i za ogranicenje stranaca u Aba ligi, a kome to ne odgovara, naravno raznatovicu. U svemu ovome ja njega kao privatnika, menadzera shvatam ali kao i uvek i u svemu ovde problem su oni koji njemu dozvoljavaju da to radi. Kakvi bre nasi treneri, nasa skola kosarke, sve unisteno bolesnom sujetom i podmetanjem jedni drugima

g

pre 1 godinu

nije problem HR košarke Miško, problem su ljudi na čelu saveza i klubova. ja lično posredno poznajem dečka koji je na čelu Cibone, dečko je prevara, ima 30tak godina ... to je to
to što igrač odlazi kao slobodan, ne govori toliko menadžeru koliko o klubu...

MJS

pre 1 godinu

Mnogi ne vide suštinu!!!! Ponavlj se raspad SFRJ!!!! Krka je ispala, Hrvati izlaze,čeka se CDVita,i CG klubovi... Ali sasvim ozbiljno!!! Vreme je za povratak nacionalne lige na njeno mesto. Država može da kupi prolaznost u EL i EC . Naša liga će biti jača za godinu ili 2 garant!!! ABA ako postoji interes,može da se igra,maj-jun kao neki plej of!!! Nadam se da je došlo vreme za obnovu naše košarke!!!

ništa patriotizam, samo svoje zadovoljstvo

pre 1 godinu

Ko će da mi objasni zašto Jokić ne igra za Srbiju.
(Posmatrač, 9. maj 2022 17:42)

Zato što se ne pali na reprezentaciju.
Loži sa na košarku, na lovu i na konje.

Zašto bi on bio veći patriota od bilo kog korumpiranog odbornika, poslanika, policajca, inspektora, tužioca, sudije, generala, ministra, političara, predsednika ovog, onog, itd.

Oni mu svojim primerom pokazuju da treba da gleda samo sebe.

pastasuta

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.
(juznjak, 09. maj 2022 12:14)
I ko ce da daje pare za ta dva kluba iz Voj, 2 iz Sum, 2 iz jugoistoka Srbije itd? Ko? Rastu na grani ti koji samo cekaju da udju u te klubove i ulazu? I do sad su hteli pa su ih hrv, slo, bih, mkd klubovi sputavali? Gde vi zivite?! To je “sanjaranje” o cemu vi pricate, iliti igranje Basket manager igrice gde vam virtuelno pada s neba neki budzet s kojim onda vi mozete da radite sta hocete. Realnost je sasvim drugacija. Cak i da se pojavi neko ko bi ulagao u te klubove, pa ko bi isao da ih gleda kad cela zemlja navija samo za Zvezdu ili Partizan? Celi Nis, Novi Sad, Kragujevac, Krusevac itd, umesto da podrzavaju svoje klubove oni navijaju za bg blizance! I sad taj neki virtuelni dobrotvor dodje i ulozi npr godisnje 500.000€ evra u Vojvodinu koju bi u Novom Sadu gledalo u proseku 20 ljudi. I kao domacina ga izvizdi 90% hale protiv Zvezde i Partizana? Pa sto bi ulagao? E u Aba ligi imate bar lokal-patriotizam gde Zadrani navijaju za svoje, Slovenci za svoje, Zagrepcani za svoje, pa se na ta gostovanja ide i po par sati ili dan ranije a ne u krugu dvojke.

Vrg

pre 1 godinu

"Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja".

Ok, a ko je terao Cibonu da uzima igraca pod uslovima koje diktira menadzer?

moje ime

pre 1 godinu

@zigi

Potpisujem svaku rec.
Isto to govorim godinama. Uloziti u skolski sport.

To resava nekoliko stvari:

1) Sva deca imaju jednaku sansu
2) Izbacuje se negativna energija, manje je nasilja
3) Ulaganje ce se vratiti kroz ustedu u zdravstvu
4) Ti mladi ljudi ce biti ispunjeniji i bolje raditi svoj posao sutradan
5) Stvorice se odlicna baza za PROFESIONALNI sport i reprezentaciju

Ovaj model vec su preuzele neke evropske zemlje. Recimo, Slovenija i Island i odlicno im se vraca.

Srbija treba da ima jaku srednjoskolsku ligu, a zatim i jaku univerzitetsku ligu. U svim sportovima nemamo uslove za vise od 8 profesionalnih klubova i oni srecu treba da traze u nekim regionalnim ligama. Jedini izuzetak moze da bude fudbal, gde bismo mogli da imamo 20-ak profesionalnih klubova pod uslovom da se sistem kvalitetno uredi. Ostali klubovi bi bili poluamaterski i amaterski. Ako ne mozes da udjes u drugu ligu Srbije (dve lige od 10 klubova), ti ne smes da budes profesionalni klub. Koja je svrha da gradjani Srbije to placaju?

Profesionalni sport mora da bude samoodrziv. To znaci da to treba da budu privatni klubovi koji imaju interes da postoje. Moraju da ispunjavaju odredjene uslove. Ako ne postoji potreba za tako necim u Srbiji, onda ce svi klubovi biti amaterski, ali cemo imati jak skolski sport i zdravu naciju sa mnogo manje negativne energije.

super

pre 1 godinu

nažalost sve je postalo " novac "niko više ne igra za kikiriki igrači imaju menadžere, ugovore i to je sve.Ako država hoće jake klubove mora da se otvori tj da da lovu jer privatnici nemaju baš puno interesa da ulažu u košarku,da naprave škole košarke zadrže domaće igrače i trenere a stranac po neki 3-4 najviše, vidiš šta se desilo Partizanu nakariko je 7-8 stranaca i ugusio mase mlade košarkaše...fudbal je druga priča

Znam miska

pre 1 godinu

Nisam dugo komentarisao, ali s obzirom da sam strucan za ovu temu i da znam M, evo ukratko:

Misko je grobar Srpske i Balkanske kosarke. No covek je pravnik i jako dobro zna "da istrguje" sa svojim igracima/menadzerima klubova/trenerima/i svojim kolegama menadzerima sa kojima saradjuje... za ameriku je to dzef svarc, izuzetno mocan jevrejin itd... M ne zanima kosarka nego profit i u tome je dobar.

Njegova najveca odskocna daska je bio pokojni golubar, s kojim je on bio 50%/50% u prici, sada ne znam koja je prica niti me zanima. Pre toga je bio mali misic koji je prodavao igrace po svedskoj za 2000$.

Duda ga je uvukao na ozbiljan nivo i naucio poslu...

Nije on iskopao Jokica, nego je citqo novine i video statistiku(to moze svaka baba iz sela), ali svaka baba nemoze da preko dudinih kontakata i ideja i uticaja osmisli da kupi svoj klub, nabija statistiku svojim klincima i od njih vestacki pravi zvezde koje uzimaju lovu, dok mu drugi roditelji od manje talentovanih klinaca placaju troskove kluba da bi uopste igrali itd...

OVDE STE PRVO CULI, da su svi u denveru u kombinaciji, i trener, da su oterali nurkica i farida da bi se mali razigrao. Jokic je nesumljivo najtalentovaniji Srbin ikada, ali ovaj mali mis nema veze s njegovim talentom. Samo je imao namestenu infrastrukturu za takav projekat, i proslo je.

Takodje, nikada u Srbiji nije imao pravu konkurenciju nego polupismene bivse igrace. Ali i to ce se promeniti...

zigi

pre 1 godinu

problem je sto hrvati nemaju pare. cibonu i split niko ne pomaze i to su skoro pa amaterski klubovi po budzetu. oni ne mogu da se takmice sa zvezdom i partizanom. nije realno.

Samojako

pre 1 godinu

Vama ovo baš teško pada. Pa ako su Cibona, Zadar i Split toliko loši i jadni, pa zašto vas toliko boli taj odlazak? O čemu se radi? Zašto tolika ogorčenost?

Jaguar Bog

pre 1 godinu

Zašto ljudi ovde smatraju da Miško Ražnatović ima obavezu da radi za i u interesu srpske košarke i njenih klubova, naravno da će on, kao košarkaški menadžer prvenstveno raditi u interesu svojih igrača, koji mu donose profit.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Tobi
Tako je. U pravu je Dino u svakom pogledu. Aba je izgubila kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Srpski klubobi ne treba, po istorijskoj navicu i iz naivnosti, da zale za necim sto se urusilo samo od sebe, a sunovratu lige su i sami doprineli slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

Pikendrol

pre 1 godinu

Po budžetima hrvatski klubovi su amaterski. Zvezda i Partizan su državni projekti i imaju 10 x veće budžete. Utisak je da se u naše klubove i ulaže toliko da bi nadjačali Hrvate i Slivence. Hrvati neće više neravnopravno takmičenje. Hoće svoju ligu. Hvala, doviđenja! Ali, bojim se da kad oni izađu, da ni država više neće toliko podupirati Zvezdu i Partizan.

Goran

pre 1 godinu

Dino je potpuno u pravu i to ne samo sa aspekta interesa hrvatske košarke nego i naše. Nje poenta da samo Zvezda i Partizan igraju košarku i da od svojih budžeta kuuju polovne američke i evropske igrače i da sa ostalim srpskim klubovima i ne igraju, nego da stvaramo našu ligu i ulažemo u mlade spotiste. mi nismo postali košarkaška sila tako što smo razigravali nedovoljno talentovane amerikance nego tako što smo stvarali svetske zvezde iz Kraljeva, Užica, Zrenjanina, Splita, Zadra, Šibenika i dr gradova tadašnje države. kakve vajde ima srpska košarka od ABA lige i kako se ovde u komentarima navodi milionskih budžeta zvezde i partizana, skoro pa nikakve. Mi više nemamo trenera koji nešto znači u evropi, a bez toga nema ni novih igrača, a da bi imao domaćeg i trenera i igrača moraš da imaš domaću ligu a ne ovaj regionalni cirkus koji treba da zadovolji sujete onih kojima je glavni cilj da budemo bolji od hrvata ali i ljudima poput Ražnatovića da zarađuju enormne sume novca.

...

pre 1 godinu

Samo vi tražite krivca u drugima pa ćete naći rešenje nikad. Zapitajte se kako radite sa tim košarkašima a ne kako vas svi dobijaju. Živeli ste u iluziji pre ABA lige da su vam klubovi moćni a samo su vam srpski klubovi pokazali u praksi razliku u radu i školi. Shvatite to kao lekciju i radite na sebi mada ovaj savet ne treba ni da vam dajem jer nam dobro služite za nabijanje koš razlike i to kažem bez ikakve mržnje. Što ste manja konkurencija to bolje za nas tako da samo nastavite tako

Šime

pre 1 godinu

Čemu toliko negativnih komentara...Shvatio je Radja da tip vodu na svoj mlin,a savez nikakve koristi od toga,e pa neće moći...Kvaliteta Hr košarke je na niskim granama i blamaža samo šteti...Krenut od nule pa ako...

H2H

pre 1 godinu

Rađa je stara garda, nažalost, u izumiranju, neće da prihvati da danas ništa nije isto i da se sve promenilo, pogotovo u sportu, a samim tim i u , nama dragoj, košarci. Ko to ne može da shvati i prihvati, ispada iz igre.

Gomeljski

pre 1 godinu

Partizan, Crvena Zvezda, Mega, Fmp, Borac, Vojvodina, Dinamik, Zlatibor, Sloga, Mladost, Sloboda, u narednom periodu ce Jokic od Jokera da napravi ozbiljaaaan klub, Konstantin ili Zdravlje (neko iz tog dela Srbije) ... Ovim ekipama se dodaju Igokea i npr. Borac Banja Luka i da se napravi liga koja ce biti jaca i za Srbiju zanimljivija od Aba lige. Ekipe koje trenutno igracki gledano nisu na nivou najjacih kao Vojvodina, Sloga, Sloboda... bi nasle interes da se pojacaju ako bi se regularno takmicile u ovakvoj konkurenciji. Deluje malo bajkovito, ali mislim da bi nakon odlaska Hrvata ovo moglo da postane skroz realno. Naravno, da se liga brendira, da klubovi budu oslobodjeni troskova takmicenja ( nije to tako velika cifra u pitanju). Mislim i da bi Uleb (ako opstane, sa ovako nakaradnim sistemom rada) prepoznao u ovome ozbiljnost ideje i da bi prihvatio ovakvo takmicenje.

znalac

pre 1 godinu

Radja je u pravu. sve menadzere treba oteratiiz kosarke a specijalno ovog iz Mege
Isto tako jos je jedan problem Hrvatska nema kvalitetnih trenera.Nas to isto ceka niezadugo, jer prevarant je cak poceo da kontrolise i tu sferu.
Jokic je prvo igrao u Vojvodini a tamo nije bilo trenera da prepozna njegov talenat ili je ponovo nekom treneru iz Vojvodine mozda obecao lep ugovor i tako naseo.

fast radio

pre 1 godinu

Koliko para toliko muzike, masis poentu Dino, platite igraca pa ce da igra za vas ili ce da ode uz obestecenje pa ce klub da ima korist, ovako on ide tamo gde ce da ima bolje uslove, vise para, bolje ucitelje i jace utakmice, samim tim ce da bude bolji igrac pa ce i reprezentacija da ima korist..
A ovo za sta se vi zalazete ne vidim ko ce i kako da ima bilo kakvu korist, osim verovatno boljeg procenta pobeda :)

DSZ

pre 1 godinu

Radja bas nije u pravu. Kako sta ce dobiti Hrvatska kosarka? Dobice igraca koji sutra moze biti reprezentativac… dobice igraca koji i da ne bude u repki sutra ce se vratiti u Hrvatsku kosarku i samim tim doprineti iskustvom kvalitetu Hrvatske lige…
A i to sto odlazi iz cibone kao slobodan igrac… sta je sporno? Ugovor traje do kada traje, igrac nije duzan da ga produzi, sve je potpuno ispravno… zasto cibona njemu nije ponudila novi ugovor sa boljim uslovima, i sto je cekala istek ugovora, sto nije pregovarano pre pocetka sezone ili na polusezoni gde mozes igraca i da ucenis igranjem u narednoj sezoni. Znam da zvuci ruzno, ali je tako, prosto svi se vode time i klubovi i igraci, mozda nije moralno, ali je vrlo slicno i sa nama obicnim smrtnicima kada ugovaramo bilo kakve poslove…
Problem su Radjini argumenti, a jel ce i u toj novoj ligi igraci odlaziti iz klubova kao slobodni igraci? Naravno da hoce… a hoce li u toj novoj ligi igraci celu karijeru ostajati u ciboni kako bi od toga “imala korist Hrvatska”? Naravno da nece…
Idete u drugu ligu jer sam vam sva tri kluba u rasulu i u dnu tabele…

Topnik

pre 1 godinu

Rađa lupeta gluposti kao i obično. Ovaj primjer s Brankovićem pokazuje koliko je taj čovjek distanciran od realnosti. Valjda će u lošijoj ligi imati bolju šansu zadržati igrače, ne znam.

pastasuta

pre 1 godinu

Gospodo “romanticari”, probudite se! Evropska kosarka odavno vec umire a kvalitet je totalno srozan. Problem je od glave (Fiba/Uleb), pa onda ide i odgovornost trenera pre svega i samih klubova. Od podele na Fiba i Uleb, u evropskoj kosarci se vise ne zna ko pije a ko placa. Osnivaju se svakakva privatna takmicenja i dosadne lige bez briga. Onda, filozofija evropskih trenera, koja se gura od mladjih kategorija, da je igrac manje bitan od trenera, je totalno pogubna. Zato i imamo gomilu “sahovskih” nadmudrivanja trenera umesto da gledamo pravu kosarku kao npr sto se igra u NBA (narocito od plejofa). Samo teski zaludjenici mogu da uzivaju u zonama, defanzivi, bezbroju faulova…Samo pogledajte statistiku jedne uobicajene evroligaske utakmice. Npr, Oli-Monako - 29 pokusaja za dva i 23 pokusaja za 3 poena, plus 25 bacanja za Oli, a za Monako 34 pokusaja za 2, a 31 za tri…Pa nije kosarka samo defanziva i igranje zone i razbijanje te iste zone sa besomucnim sutevima za tri, nego je i igranje 1 na 1, kontri i sl…Kad gledam NBA vidim bar 5-6 atraktivnih poteza, bezbroj kontri, i mnogo 1 na 1 sa superstarovima izmedju ostalih. E to je kosarka, kad Jokic krene 1na1 sa Embidom, kad Morant prozuji i zakuca u kontri, kad Atetokumpo krene na ulaz, a ne evropsko nadmetanje u iznudjenim sutevima za tri poena posle 20 sekundi besmislenog kruzenja lopte izvan reketa. Zadnjih par minuta u evropskoj kosarci samo pada na hiljade sitnih faulova i bezbroj bacanja. Mene to ne privlaci i vec godinama ne mogu da odgledam ceo evroligaski mec, dok NBA obozavam. Kao dva razlicita sporta! Evropska kosarka je kao Simeoneova i Murinjova taktika, a NBA je Siti ili Bajern. A znamo svi sta bismo radije gledali.

Klose

pre 1 godinu

sigurno je jedino da možeš da napreduješ u jakom okruženju da bi napredovao. izgleda da rađa to ne zna. jedino kada igraš sa jačima od sebe ti postaješ bolji. teško da će hrvatski klubovi igrajući sa slovačkim klubovima postati jači i bolji i steći pobednički mentalitet. ali to je njihov problem...

kosta1703

pre 1 godinu

Kakva gomila gluposti.
Miško Ražnatović unišrava našu košarku?
Pa da nije Miška Ražnatovića odavno bi bili na nivou Belgije ili Švedske u košarci, a sa njim još ima nade.
Kojim zo mladim taletnima klubovi daju minute u ABA ligi ili nekom evropskom takmičenju?
Kojim to klincima klubovi pružaju sve uslove za pravilan košarkaški razvoj , uz najbolje trenere?
Jesze cilj je da stvori i izbrusi najviši mogući kvalitet, da bi zaradio njihovim transferom.
A šta je tu loše za našu košarku?
Partizan i Zvezda troše kamione državnih para, na prosečne strance koji otimaju minute našoj deci, a Miško troši SVOJE pare na tu istu decu, da bi postali vrhunski košarkaši.
I sad je on zlo a državni projekti sa deset stranaca u timu nisu?
Moj klinac je talentovan košarkaš, ima tek 15 godina skoro dva metra i sjajne tehnike.
Nikada ga ne bih dao Partizanu ili Zvezdi, ali će nadam se uskoro kod Miška.
Pa eto neka ga upropasti Miško, kao što je upropastio Jokića, ili kao što če upropastiti Jovića.

boki89

pre 1 godinu

pa covek je sam rekao gubimo od Rumunije Madjarske Holandije mi moramo da igramo sa njima da bi mogli da ih pobedimo znaci nemaju ambicije da pobedjuju velike.Mali se malima raduju.Mi treba da pravimo nasu ligu i da tezimo da pobedjujemo USA Spaniju Rusiju

dragan

pre 1 godinu

Valjda je interes da se igraju jace lige.I kroz takve lige ojacavati svoje klubove!
ABA liga ima prolaz za EL i to je osnovno,Hrvati treba da nadju nacin da ojacaju svoje klubove,a ne da beze u slabiju konkurenciju da bi imali bolje rezultate!
Realno FIBA takmicenja su nivo Lige konferencije u fudbalu!A ipak kosarka na ovim prostorima zasluzuje mnogo vise od toga!

molina

pre 1 godinu

Priroda sama sve regulise. Svako na kraju igra takmicenje koje zasluzuje po kvalitetu i nivou ulaganja. Vreme drugarstva je prislo kao i vreme da ekipa iz kraja bude prvak Evrope.
Zelim hrvatima mnogo uspeha i da za par godina pobede Poljsku i Holandiju, posto im je to dugorocni cilj.
Radja se mnogo pravi lud, kao ne zna da je za uspeh i razvoj igraca potrebno ulaganje. Hrvatska nece da ulaze godinama, jedini koji ima i moze im je otisao u Ljubljanu.
Svi ce shvatiti kada se Aba raspadne koliko je to u stvari dobra liga.

Zodiac

pre 1 godinu

Regionalne lige nije trebalo ni organizirati,srećom Hrvatski klubovi napuštaju ABA ligu.Već je najavljeno i napuštanje SEHA rukometne lige. Idemo u ligu sa prijateljskim zemljama. Svako ide tamo gdje ga srce vuče i gdje je se osjeća dobro.

Milos

pre 1 godinu

Ne znam zasto su i pocinjali ligu sa Hrvatima. Sa njima nekako ne ide, to jest njima ne ide, prema tome, super ideja, neka idu gubitnici, malo vajde od njih. Mozda neka liga sa Madjarskkom, Bugarskom... Na kraju krajeva mozemo mi i sami. Imamo talente i klubove.

cortodulese

pre 1 godinu

Radja je uvek bio gospodin na terenu i van njega, kao igrač, ali se nije baš proslavio u drugim ulogama... Daleko od toga, da imam protiv, ako Hrvatski klubovi odluče i žele igrati neku drugu ligu, ali pravdati loše klubske i reprezentativne rezultate, učešćem u Aba ligi, je u najmanju ruku smešno i jadno... Sistem organizacije, i ulaganja i obezbedjivanje stabilnih sponzora i adekvatnih kadrova (ne samo igrača i trenera), na nivou kluba, donose rezultate... Sve ostalo su prazne priče i opravdanja... A kvalitet i talenat se uvek javljao i brusio u jakoj konkurenciji, a nikako u slabim ligama...

beograd011

pre 1 godinu

Onog trenutka kad se odrekao klupskog prijatelja (Kukoca)radi lojalnosti vlastima(Tudzmanu),on nazalost po meni ne zasluzuje da govorimo ili pisemo o njemu!

Igorsulic

pre 1 godinu

Znaci normalno je da menadzer ima, osim tonu igraca u svim klubovima, cak i svoj klub Megu .,s mojim se utakmici u ligi???Na so se niste plasirali. Na SP ispali nakon I fazr. Skupljte otpad iz nba, koji je izgubio sve sanse za ba ili ozbiljme euroligaske klubove. Opet ste drugo otpozadi pored ogromne financije, politicke i svake druge potpore!
I da nama u Hrvatskoj ovakav Link kroji ligu ?Tesko ..Samo ce vam trebati bis malo novca iz drzave Käse da nafoknadite sponzore i sretno vam. Sto velite-putujte igumani..

mario

pre 1 godinu

Kakve veze imaju FIBA takmicenja i BAT koji je pravno sredstvo? Prvo je lose, jer igraju nizerazresni klubovi, drugo je dobro pravno uredjeno. Ali za vas i jeste FIBI-no cipiripi takmicenje.

juznjak

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.

Крај

pre 1 godinu

Када је Радошевић уместо у Турску отишао у Партизан јер су му обећали да ће играти за репрезентацију, ја сам знао да је почео крај српске кошарке...

dare slovenac

pre 1 godinu

realno smo od hrvatskih klubova bolji samo za te strance...partizan je bilo prije desetak godina milina gledati sa domačim igračima, sada sve neki polovni stranci a o zvezdi da ne pričamo. Poslednji kvalitetni igrači iz srbije su jokić i bogdanović a i oni se biže tridesetim

Folender

pre 1 godinu

Misko će Brankoviću naći vrhunski tim,a ti bi da ga saljes u swas gmunden ,je li?Prije će biti da je ljubomora u pitanju, jer je sposoban da ga proda ,dobro i igraču i menadžeru i to je to

Neumorni ispravljač krive Drine

pre 1 godinu

Baš razočaravajuća izjava Rađe. Bukvalno nesvest o sopstvenoj odgovornosti za stanje hrvatske košarke. Najgora kombinacija

Postaće igrači tako što će pobeđivati rumunske klubove? I ti si tako postao igrač ili si se nosio s Partizanom, Zvezdom i drugima?

Lepo je onaj hrvatski novinar napisao, igraču minute daje trener, a ne liga. Zašto vaši mladi igrači imaju tako malo minuta u timovima gde su u manjini?

Šta će hrvatska košarka imati od tog momka? Pa možda reprezentativca. Šta bi trebalo drugo da ima? Miško im je svima mama i tata u tim godinama.

Hvala, doviđenja

tako je!!

pre 1 godinu

Živeo Radja!
Kada naši košarkaški funkcioneri ne smeju da "zucnu", bar komšije ne moraju da ćute...inače, ni Srbija nema ništa od profita, biznisa i karijere određenih "institucija" u vidu pojedinaca i njihovih klijenata...došli smo do tačke da pola dečurlije navija za našeg NBA igrača(!?), da ih baš briga za uspeh reprezenracije i klubova, a to se u medijima i favorizuje...tragikomedija!

juznjak

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.

boki89

pre 1 godinu

ma ajde dovidjenja da se ne ljubimo.Imao si 4 kluba u Aba Ligi a niste ni toliko zalusili kako vam igra reprezentacija zadnjih decenija nit se mozete plasirati negde niti pobediti ikog trebao si da imas dva kluba i da budes srecan.A mi treba da se okrenemo sebi i nasoj ligi a sa ovim slovencima i hrvatima da zavrsimo vise.Imamo mi nase klubove da razvijamo Vojvodinu iz Novog Sada,opet podici Hemofarm iz Vrsca tu je Proleter iz Zrenjanina i Spartak iz Subotice sa solidnom infrastrukturom u tim gradovima i talentovanim klincima.Skroz smo zapustili nase klubove iz Vojvodine na ustrb hrvatskih klubova a tek da ne govorim koliko smo zapustili klubove sa juga Srbije.

Samojako

pre 1 godinu

Vama ovo baš teško pada. Pa ako su Cibona, Zadar i Split toliko loši i jadni, pa zašto vas toliko boli taj odlazak? O čemu se radi? Zašto tolika ogorčenost?

Djole

pre 1 godinu

Dobro mu je i rekao. Miško je mislio da se obezbedio do penzije. Ovako, ako mu klub ostane u neatraktivnom KSS neće moći privući inostrane mlade talente da bi ih preprodao posle u NBA. Zbog raznih menadžera nam i propada košarka. Gledaju se samo pare i statistika. Neverovatnu sreću je imao sa Jokićem. Takav ugrač mu se više nikad neće desiti u životu. Ne zbog kvaliteta samog Jokića već zato što je Jokić otišao u ekipu koja je trebala baš takvog igrača a da oni sami nisu imali pojma o tome. Zato što je Milsap bio povređen Jokić je dobio šansu kakvu nikad ne bi u normalnim okolnostima. Mahao bi peškirom sa klupe kao Marjanović u 99% drugih ekipa koje uopšte ne bi imale ni strpljenja da ga sačekaju da se uklopi sa ekipom a kamoli da mu daju šansu u prvoj petorci. Čak je i treneru Denvera trebalo dve i po godine da shvati kakvog igrača ima. Skroman, radan a talentovan, takvu kombinaciju Miško može samo da sanja sledeći put.

cito

pre 1 godinu

A sta mu ti nudis i koje ugovore i zaradu u odnosu na Miska?! Je l trebaju da igraju za masne kolace i drzavnu penziju od 1000e? Hvala dovidjenja Radja... Ti se sigurno rukovodis njehovim interesima.

znalac

pre 1 godinu

Radja je u pravu. sve menadzere treba oteratiiz kosarke a specijalno ovog iz Mege
Isto tako jos je jedan problem Hrvatska nema kvalitetnih trenera.Nas to isto ceka niezadugo, jer prevarant je cak poceo da kontrolise i tu sferu.
Jokic je prvo igrao u Vojvodini a tamo nije bilo trenera da prepozna njegov talenat ili je ponovo nekom treneru iz Vojvodine mozda obecao lep ugovor i tako naseo.

beograd011

pre 1 godinu

Onog trenutka kad se odrekao klupskog prijatelja (Kukoca)radi lojalnosti vlastima(Tudzmanu),on nazalost po meni ne zasluzuje da govorimo ili pisemo o njemu!

zigi

pre 1 godinu

spas za evropsku kosarku je da se transformise po americkom modelu. u kosarci jednostavno nema ni priblizno dovoljno para (koliko npr ima u fudbalu) da bi postojale desetine hiljada profesionalnih kk u evropi. nemoguce je. recimo u srbiji jedva da ima para za zvezdu i partizan, sa sve sponzorima, drzavom, gradom, ulebom, prodajom igraca... jedva navuku. a opet postoje stotine nazovi profesionalnih klubova. jos sto je smesno, kakve koristi srpska kosarka ima npr od igraca iz kolubare ili novog sada? u tim ekipama nema dece. tamo su neki od po 25 30 godina koji ne bi ni na basketu bili favoriti (bez ironije zaista je tako igraci kolubare GUBE na basketu tokom leta od lokalaca). cemu to sluzi? treba taj masovni sport vratiti u skole (srednje i vise), jer ko nije dovoljno dobar za megu, fmp, partizan i zvezdu taj ne treba ni da bude profi igrac. e to kad se uradi, kada se pare koncentrisu sa jedne strane, a sa druge strane otvore vrata za omasovljivanje preko skolskog sporta to je spas.
ja vam tvrdim da npr. u srbiji ima MASA ultra talentovane dece za rukomet, kosarku itd. kao difovac koji je obilazio skole fasciniran sam, ali sa tom decom u siromasnim gradovima ili selima nema ko daradi ni gde da radi... oni za jedan trening nauce vise nego mnogi za dve godine, ali to im bude jedini trening u zivotu.
znaci par profi klubova i masovni skolski sport a ne da neki lazni igraci i magarcine glume ludilo kao oni su sportisti. cuj prima platu da igra za kolubaru?! molim te...

Zodiac

pre 1 godinu

Regionalne lige nije trebalo ni organizirati,srećom Hrvatski klubovi napuštaju ABA ligu.Već je najavljeno i napuštanje SEHA rukometne lige. Idemo u ligu sa prijateljskim zemljama. Svako ide tamo gdje ga srce vuče i gdje je se osjeća dobro.

Znam miska

pre 1 godinu

Nisam dugo komentarisao, ali s obzirom da sam strucan za ovu temu i da znam M, evo ukratko:

Misko je grobar Srpske i Balkanske kosarke. No covek je pravnik i jako dobro zna "da istrguje" sa svojim igracima/menadzerima klubova/trenerima/i svojim kolegama menadzerima sa kojima saradjuje... za ameriku je to dzef svarc, izuzetno mocan jevrejin itd... M ne zanima kosarka nego profit i u tome je dobar.

Njegova najveca odskocna daska je bio pokojni golubar, s kojim je on bio 50%/50% u prici, sada ne znam koja je prica niti me zanima. Pre toga je bio mali misic koji je prodavao igrace po svedskoj za 2000$.

Duda ga je uvukao na ozbiljan nivo i naucio poslu...

Nije on iskopao Jokica, nego je citqo novine i video statistiku(to moze svaka baba iz sela), ali svaka baba nemoze da preko dudinih kontakata i ideja i uticaja osmisli da kupi svoj klub, nabija statistiku svojim klincima i od njih vestacki pravi zvezde koje uzimaju lovu, dok mu drugi roditelji od manje talentovanih klinaca placaju troskove kluba da bi uopste igrali itd...

OVDE STE PRVO CULI, da su svi u denveru u kombinaciji, i trener, da su oterali nurkica i farida da bi se mali razigrao. Jokic je nesumljivo najtalentovaniji Srbin ikada, ali ovaj mali mis nema veze s njegovim talentom. Samo je imao namestenu infrastrukturu za takav projekat, i proslo je.

Takodje, nikada u Srbiji nije imao pravu konkurenciju nego polupismene bivse igrace. Ali i to ce se promeniti...

cibona zagreb

pre 1 godinu

Budzet Splita i Cibone je po 700.000 eura, Zvezde i Partizana po 7 mil. eura. Ajde se ti sada ravnopravno bori sa njima, 2 drzavna projekta. Ne ide. Talenata ce u Hr. uvijek biti.

...

pre 1 godinu

Samo vi tražite krivca u drugima pa ćete naći rešenje nikad. Zapitajte se kako radite sa tim košarkašima a ne kako vas svi dobijaju. Živeli ste u iluziji pre ABA lige da su vam klubovi moćni a samo su vam srpski klubovi pokazali u praksi razliku u radu i školi. Shvatite to kao lekciju i radite na sebi mada ovaj savet ne treba ni da vam dajem jer nam dobro služite za nabijanje koš razlike i to kažem bez ikakve mržnje. Što ste manja konkurencija to bolje za nas tako da samo nastavite tako

Igorsulic

pre 1 godinu

Znaci normalno je da menadzer ima, osim tonu igraca u svim klubovima, cak i svoj klub Megu .,s mojim se utakmici u ligi???Na so se niste plasirali. Na SP ispali nakon I fazr. Skupljte otpad iz nba, koji je izgubio sve sanse za ba ili ozbiljme euroligaske klubove. Opet ste drugo otpozadi pored ogromne financije, politicke i svake druge potpore!
I da nama u Hrvatskoj ovakav Link kroji ligu ?Tesko ..Samo ce vam trebati bis malo novca iz drzave Käse da nafoknadite sponzore i sretno vam. Sto velite-putujte igumani..

Obrad

pre 1 godinu

Ne shvatam baš najbolje Dinu. Hrvatska košarka i klubovi nemaju interes od odlaska slobodnog igrača i da mu je menadžer neki Hrvoje Horvatinčić, a ne Miško Ražnatović. Takođe srpski menadžeri nisu ni krivi za postotak od 16% pobeda hrvatskih klubova, pre će biti da nisu košarkaška velesila kakvom smatraju da jesu već rang Albanije ili Zelenortskih ostrva..

Tor

pre 1 godinu

Ljudi ko nije skontao da misko unistava i srpsku kosarku, sa jos pojedinim facam, vec duze vreme, taj je stvarno slep. Voleo bih jednu jedinu stvar da mi neko navede koju je misko raznatovic uradio za srpsku kosarku a koja nikako ne bi mogla da se desi bez njega? Samo zapamtite "za srpsku kosarku" a ne za sebe ili pojedine igrace individualno i zapamtite "koja ne bi mogla da se desi bez njega" posto klubovi stoje u redu da udju u aba ligu i zele da ulazu, ali ne mogu izmedju ostalog i zbog mege. S druge strane negativne efekte njega na srpsku kosarku imamo gde god se okrenemo

Hum i Travunija

pre 1 godinu

Problem je, Dino, što vama nedostaje talenat, nemate trenere, nemate igrače, nemate ništa. Čak je i manjak basket terena pa i nestašica samih basketaša u Hrvatskoj. Zato i idete tamo gdje vam je mjesto, a to su Austrija, Češka i Poljska. Sretno i zbogom.

Влада

pre 1 godinu

Господине Рађа нико није створио квачитетног играча у неквалитетном окружењу. Треба сести и радити са младима, направити систем и онемогућити одлив младих кошаркаша какав имамо данас.

pastasuta

pre 1 godinu

Gospodo “romanticari”, probudite se! Evropska kosarka odavno vec umire a kvalitet je totalno srozan. Problem je od glave (Fiba/Uleb), pa onda ide i odgovornost trenera pre svega i samih klubova. Od podele na Fiba i Uleb, u evropskoj kosarci se vise ne zna ko pije a ko placa. Osnivaju se svakakva privatna takmicenja i dosadne lige bez briga. Onda, filozofija evropskih trenera, koja se gura od mladjih kategorija, da je igrac manje bitan od trenera, je totalno pogubna. Zato i imamo gomilu “sahovskih” nadmudrivanja trenera umesto da gledamo pravu kosarku kao npr sto se igra u NBA (narocito od plejofa). Samo teski zaludjenici mogu da uzivaju u zonama, defanzivi, bezbroju faulova…Samo pogledajte statistiku jedne uobicajene evroligaske utakmice. Npr, Oli-Monako - 29 pokusaja za dva i 23 pokusaja za 3 poena, plus 25 bacanja za Oli, a za Monako 34 pokusaja za 2, a 31 za tri…Pa nije kosarka samo defanziva i igranje zone i razbijanje te iste zone sa besomucnim sutevima za tri, nego je i igranje 1 na 1, kontri i sl…Kad gledam NBA vidim bar 5-6 atraktivnih poteza, bezbroj kontri, i mnogo 1 na 1 sa superstarovima izmedju ostalih. E to je kosarka, kad Jokic krene 1na1 sa Embidom, kad Morant prozuji i zakuca u kontri, kad Atetokumpo krene na ulaz, a ne evropsko nadmetanje u iznudjenim sutevima za tri poena posle 20 sekundi besmislenog kruzenja lopte izvan reketa. Zadnjih par minuta u evropskoj kosarci samo pada na hiljade sitnih faulova i bezbroj bacanja. Mene to ne privlaci i vec godinama ne mogu da odgledam ceo evroligaski mec, dok NBA obozavam. Kao dva razlicita sporta! Evropska kosarka je kao Simeoneova i Murinjova taktika, a NBA je Siti ili Bajern. A znamo svi sta bismo radije gledali.

Zhol

pre 1 godinu

Kakva zamena teza na vise polja. Pazi, Cibona nema nista od toga ako joj ode igrac kome je istekao ugovor. Otkrovenje veka. Mislis da ce iole talentovanog igraca Miskovic da tera puskom da ne igra Fibina takmicenja, ako ima opciju da predje u tim koji ce igrati Evroligu ili Evrokup? Ili mozda ni tog samog igraca ne ineteresuje da igra u tim takmicenjima i tim klubovima, zbog para, popularnosti takmicenja, i sveukupno odluke o svojoj karijeri i zivotu? Drugo, kakve veze procenat pobeda ima i sa cim? Zasto mislis da ces izroditi bolje igrace ako igras samo u Hrvatskoj protiv losijih timova, nego ako igras protiv Zvezde, Partizana, Buducnosti, Cedevite? Ne stvaraju pobede dobre igrace, dobre igrace stvaraju jake utakmice protiv jakih protivnika. Sanse su, da ako izadju iz ABA lige, imace jos losije igrace, sem ako Fibina takmicenja naglo dobiju na popularnosti, jer ce svaki iole talentovan klinac gledati da bezi sto pre. Ostace oni sto i jesu na nivou Fibe. I kako ce ti onda klubovi profitirati? Nisam nikakav poseban ljubitelj Abe, ali mislim da Radja konkretno ovde prosto lupeta.

ŽD

pre 1 godinu

Rađa maši poentu, pa i on je otišao u neki tamo Il Mesađero iz prvaka Evrope i najjače lige samo radi para. A sad bi igrače da tera da igraju sa amaterskim timovima,Austrijancima i Mađarima i da igraju za kikiriki.

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Iskreno odavno biste vi propali da ne bi ABA lige koja je najviše Srbiju oštetila. Bolje sedi prijatelju i smisli sistem razvoja talenata nego što ideš u banana ligu kako bi se osetio velikim i jakim.

Gomeljski

pre 1 godinu

Partizan, Crvena Zvezda, Mega, Fmp, Borac, Vojvodina, Dinamik, Zlatibor, Sloga, Mladost, Sloboda, u narednom periodu ce Jokic od Jokera da napravi ozbiljaaaan klub, Konstantin ili Zdravlje (neko iz tog dela Srbije) ... Ovim ekipama se dodaju Igokea i npr. Borac Banja Luka i da se napravi liga koja ce biti jaca i za Srbiju zanimljivija od Aba lige. Ekipe koje trenutno igracki gledano nisu na nivou najjacih kao Vojvodina, Sloga, Sloboda... bi nasle interes da se pojacaju ako bi se regularno takmicile u ovakvoj konkurenciji. Deluje malo bajkovito, ali mislim da bi nakon odlaska Hrvata ovo moglo da postane skroz realno. Naravno, da se liga brendira, da klubovi budu oslobodjeni troskova takmicenja ( nije to tako velika cifra u pitanju). Mislim i da bi Uleb (ako opstane, sa ovako nakaradnim sistemom rada) prepoznao u ovome ozbiljnost ideje i da bi prihvatio ovakvo takmicenje.

mario

pre 1 godinu

Kakve veze imaju FIBA takmicenja i BAT koji je pravno sredstvo? Prvo je lose, jer igraju nizerazresni klubovi, drugo je dobro pravno uredjeno. Ali za vas i jeste FIBI-no cipiripi takmicenje.

Milos

pre 1 godinu

Ne znam zasto su i pocinjali ligu sa Hrvatima. Sa njima nekako ne ide, to jest njima ne ide, prema tome, super ideja, neka idu gubitnici, malo vajde od njih. Mozda neka liga sa Madjarskkom, Bugarskom... Na kraju krajeva mozemo mi i sami. Imamo talente i klubove.

nino

pre 1 godinu

Hrvatska kosarka nikad nije bila ni prici srpskoj. U najboljim danima su bili top 10 kosarkaska reprezentacija na svetu. Misko Raznatovic najveci neprijatelj kosarke i koji gleda licni interes ih je doveo na nivo belgije, svedske i slicnih. Kad se povuce trenutna postava srpske reprezentacije i dodju novi klinci plasim se da ne zavrsimo isto kao komsije, jer sve nase mladje kategorije redovno zavrsavaju oko 10. mesta.

molina

pre 1 godinu

Priroda sama sve regulise. Svako na kraju igra takmicenje koje zasluzuje po kvalitetu i nivou ulaganja. Vreme drugarstva je prislo kao i vreme da ekipa iz kraja bude prvak Evrope.
Zelim hrvatima mnogo uspeha i da za par godina pobede Poljsku i Holandiju, posto im je to dugorocni cilj.
Radja se mnogo pravi lud, kao ne zna da je za uspeh i razvoj igraca potrebno ulaganje. Hrvatska nece da ulaze godinama, jedini koji ima i moze im je otisao u Ljubljanu.
Svi ce shvatiti kada se Aba raspadne koliko je to u stvari dobra liga.

kosta1703

pre 1 godinu

Kakva gomila gluposti.
Miško Ražnatović unišrava našu košarku?
Pa da nije Miška Ražnatovića odavno bi bili na nivou Belgije ili Švedske u košarci, a sa njim još ima nade.
Kojim zo mladim taletnima klubovi daju minute u ABA ligi ili nekom evropskom takmičenju?
Kojim to klincima klubovi pružaju sve uslove za pravilan košarkaški razvoj , uz najbolje trenere?
Jesze cilj je da stvori i izbrusi najviši mogući kvalitet, da bi zaradio njihovim transferom.
A šta je tu loše za našu košarku?
Partizan i Zvezda troše kamione državnih para, na prosečne strance koji otimaju minute našoj deci, a Miško troši SVOJE pare na tu istu decu, da bi postali vrhunski košarkaši.
I sad je on zlo a državni projekti sa deset stranaca u timu nisu?
Moj klinac je talentovan košarkaš, ima tek 15 godina skoro dva metra i sjajne tehnike.
Nikada ga ne bih dao Partizanu ili Zvezdi, ali će nadam se uskoro kod Miška.
Pa eto neka ga upropasti Miško, kao što je upropastio Jokića, ili kao što če upropastiti Jovića.

MJS

pre 1 godinu

Mnogi ne vide suštinu!!!! Ponavlj se raspad SFRJ!!!! Krka je ispala, Hrvati izlaze,čeka se CDVita,i CG klubovi... Ali sasvim ozbiljno!!! Vreme je za povratak nacionalne lige na njeno mesto. Država može da kupi prolaznost u EL i EC . Naša liga će biti jača za godinu ili 2 garant!!! ABA ako postoji interes,može da se igra,maj-jun kao neki plej of!!! Nadam se da je došlo vreme za obnovu naše košarke!!!

boki89

pre 1 godinu

pa covek je sam rekao gubimo od Rumunije Madjarske Holandije mi moramo da igramo sa njima da bi mogli da ih pobedimo znaci nemaju ambicije da pobedjuju velike.Mali se malima raduju.Mi treba da pravimo nasu ligu i da tezimo da pobedjujemo USA Spaniju Rusiju

pastasuta

pre 1 godinu

2 kluba iz crne gore
2 kluba iz vojvodine
2 kluba iz sumadije
2 kluba iz jugoistoka srbije
2 kluba iz republike srpske
4 kluba iz beograda
i zatvoreno takmicenje ucestvuju finansijski situirani klubovi, da stane drzava, gradovi, regioni iza klubova kao sto stoji sad drzava iza partizana i zvezde. Neka pomogne drzava celoj zemlji podjednako i videcete procvat kosarkaske lige.
(juznjak, 09. maj 2022 12:14)
I ko ce da daje pare za ta dva kluba iz Voj, 2 iz Sum, 2 iz jugoistoka Srbije itd? Ko? Rastu na grani ti koji samo cekaju da udju u te klubove i ulazu? I do sad su hteli pa su ih hrv, slo, bih, mkd klubovi sputavali? Gde vi zivite?! To je “sanjaranje” o cemu vi pricate, iliti igranje Basket manager igrice gde vam virtuelno pada s neba neki budzet s kojim onda vi mozete da radite sta hocete. Realnost je sasvim drugacija. Cak i da se pojavi neko ko bi ulagao u te klubove, pa ko bi isao da ih gleda kad cela zemlja navija samo za Zvezdu ili Partizan? Celi Nis, Novi Sad, Kragujevac, Krusevac itd, umesto da podrzavaju svoje klubove oni navijaju za bg blizance! I sad taj neki virtuelni dobrotvor dodje i ulozi npr godisnje 500.000€ evra u Vojvodinu koju bi u Novom Sadu gledalo u proseku 20 ljudi. I kao domacina ga izvizdi 90% hale protiv Zvezde i Partizana? Pa sto bi ulagao? E u Aba ligi imate bar lokal-patriotizam gde Zadrani navijaju za svoje, Slovenci za svoje, Zagrepcani za svoje, pa se na ta gostovanja ide i po par sati ili dan ranije a ne u krugu dvojke.

Pikendrol

pre 1 godinu

Po budžetima hrvatski klubovi su amaterski. Zvezda i Partizan su državni projekti i imaju 10 x veće budžete. Utisak je da se u naše klubove i ulaže toliko da bi nadjačali Hrvate i Slivence. Hrvati neće više neravnopravno takmičenje. Hoće svoju ligu. Hvala, doviđenja! Ali, bojim se da kad oni izađu, da ni država više neće toliko podupirati Zvezdu i Partizan.

VP

pre 1 godinu

Nemam pojma ko je i šta rađa od kad je postao da igra, ali arogantnije i samoljubivije stvorenje od miška moje oči za ovih 50 godina ne videše

Che

pre 1 godinu

Celokupni košarka i fudbal u evropi trebaju totalni reset. Ovo je smešno. Pohlepa za novcem je totalno upropastila sport.Pa u Americi je zadnjih godina finale studenske lige u košarci gledanije od finala NBA.

Šime

pre 1 godinu

Čemu toliko negativnih komentara...Shvatio je Radja da tip vodu na svoj mlin,a savez nikakve koristi od toga,e pa neće moći...Kvaliteta Hr košarke je na niskim granama i blamaža samo šteti...Krenut od nule pa ako...

fast radio

pre 1 godinu

Koliko para toliko muzike, masis poentu Dino, platite igraca pa ce da igra za vas ili ce da ode uz obestecenje pa ce klub da ima korist, ovako on ide tamo gde ce da ima bolje uslove, vise para, bolje ucitelje i jace utakmice, samim tim ce da bude bolji igrac pa ce i reprezentacija da ima korist..
A ovo za sta se vi zalazete ne vidim ko ce i kako da ima bilo kakvu korist, osim verovatno boljeg procenta pobeda :)

Крај

pre 1 godinu

Када је Радошевић уместо у Турску отишао у Партизан јер су му обећали да ће играти за репрезентацију, ја сам знао да је почео крај српске кошарке...

Куп је битан

pre 1 godinu

Рађа је још један пример како врхунски играч не мора да буде добар тренер или менаџер. Баш ме брига за хрватску кошарку, али тужно је да бивши спортиста сматра како је могуће напредовати у слабијој конкуренцији. Узмимо за пример Динамо Загреб. Годинама су служили за иживљавање и постављање разних негативних рекорда у ЛШ. Свака школа се плаћа. Али су зато прошле сезоне играли четвртфинале ЛЕ, а ове сезоне имају шансу да уђу у трећи шешир у ЛШ. Све то не би било могуће да нису играли против најјачих клубова.

super

pre 1 godinu

nažalost sve je postalo " novac "niko više ne igra za kikiriki igrači imaju menadžere, ugovore i to je sve.Ako država hoće jake klubove mora da se otvori tj da da lovu jer privatnici nemaju baš puno interesa da ulažu u košarku,da naprave škole košarke zadrže domaće igrače i trenere a stranac po neki 3-4 najviše, vidiš šta se desilo Partizanu nakariko je 7-8 stranaca i ugusio mase mlade košarkaše...fudbal je druga priča

dragan

pre 1 godinu

Valjda je interes da se igraju jace lige.I kroz takve lige ojacavati svoje klubove!
ABA liga ima prolaz za EL i to je osnovno,Hrvati treba da nadju nacin da ojacaju svoje klubove,a ne da beze u slabiju konkurenciju da bi imali bolje rezultate!
Realno FIBA takmicenja su nivo Lige konferencije u fudbalu!A ipak kosarka na ovim prostorima zasluzuje mnogo vise od toga!

Klose

pre 1 godinu

sigurno je jedino da možeš da napreduješ u jakom okruženju da bi napredovao. izgleda da rađa to ne zna. jedino kada igraš sa jačima od sebe ti postaješ bolji. teško da će hrvatski klubovi igrajući sa slovačkim klubovima postati jači i bolji i steći pobednički mentalitet. ali to je njihov problem...

Topnik

pre 1 godinu

Rađa lupeta gluposti kao i obično. Ovaj primjer s Brankovićem pokazuje koliko je taj čovjek distanciran od realnosti. Valjda će u lošijoj ligi imati bolju šansu zadržati igrače, ne znam.

Vrg

pre 1 godinu

"Ta izjava dokaz je kako se u ABA ligi rukovodi privatnim interesima, a ne interesima i dobrobiti košarke. Jer, krenimo ovako. Danko Branković od leta je slobodan igrač. On odlazi iz Cibone. Ko mu je menadžer? Miško Ražnatović. Šta od toga ima hrvatska košarka? Ništa. Šta će od toga imati Cibona, hoće li dobiti odštetu, a godinama je radila s Brankovićem? Neće. Hvala, doviđenja".

Ok, a ko je terao Cibonu da uzima igraca pod uslovima koje diktira menadzer?

H2H

pre 1 godinu

Rađa je stara garda, nažalost, u izumiranju, neće da prihvati da danas ništa nije isto i da se sve promenilo, pogotovo u sportu, a samim tim i u , nama dragoj, košarci. Ko to ne može da shvati i prihvati, ispada iz igre.

Sir Oliver

pre 1 godinu

Dino
Basket pro je menažerska agencija. Normalno je da on košarkaše koje zastupa naziva klijentima. I normalno je da u tom poslu i oni i Miško imaju interes. Miškov interes je da oni postanu bolji igrači što mogu samo u jakoj konkurenciji. I zastupa ih tako da postanu bolji igrači i da se bolje prodaju. I ti si kad si odlazio u Panatinaikos imao kao motiv tovj lični interes, a ne interes Hrvatske košarke. I kad si išao u Boston. Šta nije u redu?

macconi

pre 1 godinu

Miska Raznjatovica ne interesuju klubovi,i da li ce ti klubovi napraviti neki uspeh ili ne...njega zanimaju samo njegovi klijenti igraci i novac...on je mocan menadzer koji drzi monopol nad skoro svim dobrim regionalnim igracima, klubovi Aba lige mu sluze za njihov razvoj,posto ne moze sve da ih dovede u Megu,i posle ih izvozi,prodaje,a klubovi nemaju od toga nista..toliko je mocan da moze i da ucenjuje...dokle god menadzeri budu imali toliko veliki uticaj,regionalni i Srpski klubovi ce biti sve slabiji,kao sto i jesu...mnogi ce se i ugasiti....tako da Radja samo napred i teraj to

Goran

pre 1 godinu

Dino je potpuno u pravu i to ne samo sa aspekta interesa hrvatske košarke nego i naše. Nje poenta da samo Zvezda i Partizan igraju košarku i da od svojih budžeta kuuju polovne američke i evropske igrače i da sa ostalim srpskim klubovima i ne igraju, nego da stvaramo našu ligu i ulažemo u mlade spotiste. mi nismo postali košarkaška sila tako što smo razigravali nedovoljno talentovane amerikance nego tako što smo stvarali svetske zvezde iz Kraljeva, Užica, Zrenjanina, Splita, Zadra, Šibenika i dr gradova tadašnje države. kakve vajde ima srpska košarka od ABA lige i kako se ovde u komentarima navodi milionskih budžeta zvezde i partizana, skoro pa nikakve. Mi više nemamo trenera koji nešto znači u evropi, a bez toga nema ni novih igrača, a da bi imao domaćeg i trenera i igrača moraš da imaš domaću ligu a ne ovaj regionalni cirkus koji treba da zadovolji sujete onih kojima je glavni cilj da budemo bolji od hrvata ali i ljudima poput Ražnatovića da zarađuju enormne sume novca.

cortodulese

pre 1 godinu

Radja je uvek bio gospodin na terenu i van njega, kao igrač, ali se nije baš proslavio u drugim ulogama... Daleko od toga, da imam protiv, ako Hrvatski klubovi odluče i žele igrati neku drugu ligu, ali pravdati loše klubske i reprezentativne rezultate, učešćem u Aba ligi, je u najmanju ruku smešno i jadno... Sistem organizacije, i ulaganja i obezbedjivanje stabilnih sponzora i adekvatnih kadrova (ne samo igrača i trenera), na nivou kluba, donose rezultate... Sve ostalo su prazne priče i opravdanja... A kvalitet i talenat se uvek javljao i brusio u jakoj konkurenciji, a nikako u slabim ligama...

Jaguar Bog

pre 1 godinu

Zašto ljudi ovde smatraju da Miško Ražnatović ima obavezu da radi za i u interesu srpske košarke i njenih klubova, naravno da će on, kao košarkaški menadžer prvenstveno raditi u interesu svojih igrača, koji mu donose profit.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@Tobi
Tako je. U pravu je Dino u svakom pogledu. Aba je izgubila kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Srpski klubobi ne treba, po istorijskoj navicu i iz naivnosti, da zale za necim sto se urusilo samo od sebe, a sunovratu lige su i sami doprineli slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

ništa patriotizam, samo svoje zadovoljstvo

pre 1 godinu

Ko će da mi objasni zašto Jokić ne igra za Srbiju.
(Posmatrač, 9. maj 2022 17:42)

Zato što se ne pali na reprezentaciju.
Loži sa na košarku, na lovu i na konje.

Zašto bi on bio veći patriota od bilo kog korumpiranog odbornika, poslanika, policajca, inspektora, tužioca, sudije, generala, ministra, političara, predsednika ovog, onog, itd.

Oni mu svojim primerom pokazuju da treba da gleda samo sebe.

g

pre 1 godinu

nije problem HR košarke Miško, problem su ljudi na čelu saveza i klubova. ja lično posredno poznajem dečka koji je na čelu Cibone, dečko je prevara, ima 30tak godina ... to je to
to što igrač odlazi kao slobodan, ne govori toliko menadžeru koliko o klubu...

DSZ

pre 1 godinu

Radja bas nije u pravu. Kako sta ce dobiti Hrvatska kosarka? Dobice igraca koji sutra moze biti reprezentativac… dobice igraca koji i da ne bude u repki sutra ce se vratiti u Hrvatsku kosarku i samim tim doprineti iskustvom kvalitetu Hrvatske lige…
A i to sto odlazi iz cibone kao slobodan igrac… sta je sporno? Ugovor traje do kada traje, igrac nije duzan da ga produzi, sve je potpuno ispravno… zasto cibona njemu nije ponudila novi ugovor sa boljim uslovima, i sto je cekala istek ugovora, sto nije pregovarano pre pocetka sezone ili na polusezoni gde mozes igraca i da ucenis igranjem u narednoj sezoni. Znam da zvuci ruzno, ali je tako, prosto svi se vode time i klubovi i igraci, mozda nije moralno, ali je vrlo slicno i sa nama obicnim smrtnicima kada ugovaramo bilo kakve poslove…
Problem su Radjini argumenti, a jel ce i u toj novoj ligi igraci odlaziti iz klubova kao slobodni igraci? Naravno da hoce… a hoce li u toj novoj ligi igraci celu karijeru ostajati u ciboni kako bi od toga “imala korist Hrvatska”? Naravno da nece…
Idete u drugu ligu jer sam vam sva tri kluba u rasulu i u dnu tabele…

zigi

pre 1 godinu

problem je sto hrvati nemaju pare. cibonu i split niko ne pomaze i to su skoro pa amaterski klubovi po budzetu. oni ne mogu da se takmice sa zvezdom i partizanom. nije realno.

dare slovenac

pre 1 godinu

realno smo od hrvatskih klubova bolji samo za te strance...partizan je bilo prije desetak godina milina gledati sa domačim igračima, sada sve neki polovni stranci a o zvezdi da ne pričamo. Poslednji kvalitetni igrači iz srbije su jokić i bogdanović a i oni se biže tridesetim

Jb

pre 1 godinu

boki89, 9. maj 2022 12:29)
Ne znam da li si primetio ali proleter iz zrenjanina je ispao u prvu srpsku ligu i to upravo zahvaljujuci jednom od tih tvojih "strucnjaka" koji ce da razvijaju sr kosarku. Covek je u pravu, nelojalna konkurencija, velika riba jede malu ribu i ne sporim da je i to cak ok ali oni nisu obavezni da ucestvuju. U pravu je i za ogranicenje stranaca u Aba ligi, a kome to ne odgovara, naravno raznatovicu. U svemu ovome ja njega kao privatnika, menadzera shvatam ali kao i uvek i u svemu ovde problem su oni koji njemu dozvoljavaju da to radi. Kakvi bre nasi treneri, nasa skola kosarke, sve unisteno bolesnom sujetom i podmetanjem jedni drugima

moje ime

pre 1 godinu

@zigi

Potpisujem svaku rec.
Isto to govorim godinama. Uloziti u skolski sport.

To resava nekoliko stvari:

1) Sva deca imaju jednaku sansu
2) Izbacuje se negativna energija, manje je nasilja
3) Ulaganje ce se vratiti kroz ustedu u zdravstvu
4) Ti mladi ljudi ce biti ispunjeniji i bolje raditi svoj posao sutradan
5) Stvorice se odlicna baza za PROFESIONALNI sport i reprezentaciju

Ovaj model vec su preuzele neke evropske zemlje. Recimo, Slovenija i Island i odlicno im se vraca.

Srbija treba da ima jaku srednjoskolsku ligu, a zatim i jaku univerzitetsku ligu. U svim sportovima nemamo uslove za vise od 8 profesionalnih klubova i oni srecu treba da traze u nekim regionalnim ligama. Jedini izuzetak moze da bude fudbal, gde bismo mogli da imamo 20-ak profesionalnih klubova pod uslovom da se sistem kvalitetno uredi. Ostali klubovi bi bili poluamaterski i amaterski. Ako ne mozes da udjes u drugu ligu Srbije (dve lige od 10 klubova), ti ne smes da budes profesionalni klub. Koja je svrha da gradjani Srbije to placaju?

Profesionalni sport mora da bude samoodrziv. To znaci da to treba da budu privatni klubovi koji imaju interes da postoje. Moraju da ispunjavaju odredjene uslove. Ako ne postoji potreba za tako necim u Srbiji, onda ce svi klubovi biti amaterski, ali cemo imati jak skolski sport i zdravu naciju sa mnogo manje negativne energije.