Petak, 04.08.2006.

13:24

Klementeova totalna rekonstrukcija

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Klementeova totalna rekonstrukcija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

joco backi jarak

pre 17 godina

dobro je napokon to sto ce se igrti po zasuzi a ne po necem drugom! sastav nije los ali ima jos prostora za neke igrace. tu pre svega mislim na krasica,vucinica,marica i ivanovica! i kad se oporavi vidic to je to!!! novi kapiten treba da bude vidic a ne deki jer nije primer kako treba da se gine za nasu zamlju! bice to sve ok!!! samo hrabo momci...

Peja

pre 17 godina

Svi mi cenimo "starije igrace" koji su nam pomogli da dodjemo do Svetskog prvenstva,ali Klemente je uradio pravu stvar sto ce igra graditi na mladjim igracima.Vreme je da okrenu novi list i da zaborave na neuspeh na Svetskom prvenstvu i da dokazu koliko stv arno vrede!!!

Wolf

pre 17 godina

Sastav mi se svidja, ali me strasno zabrinjavaju dresovi? Kakvi ce du oni da budu? Ja sam za Crvene dresove (Sa dvoglavim orlom,kome u sredini pise FSS),plave gace i bele stucne.

Beogradjanka

pre 17 godina

Nedostaje jedino Krasic.

@Objectiv

Posto si "fudbalski strucnjak", objasni na koji nacin su igraci "dorasli samo Ubu" doneli prosle sezone svom klubu 78 bodova, 34 boda vise od osvojenih 44 OFK Beograda!

Ja

pre 17 godina

MOJ SASTAV

Golmani : Dragoslav Jevrić, Vladimir Stojković,

Odbrambeni igrači: Milan Stepanov, Marko Baša, Milan Biševac, Marjan Marković, Marko Lomić, Aleksandar Luković,

Igrači sredine terena: Igor Duljaj, Nenad Kovačević, Dejan Stanković, Ognjen Koroman, Saša Ilić, Aleksandar Trišović,

Napadači: Nikola Žigić, Danko Lazović, Danijel Ljuboja, Marko Pantelić.

srdjan(RS)

pre 17 godina

ljudi ja bih bio za ovaj spisak:

stojkovic

lukovic
vidic
stepanov
markovic(ivanovic)

stankovic
krasic
maric(ergic)
koroman

zigic
pantelic(paunovic,kezman,iliev)

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Kako je Srbima tesko ugoditi. Verovatno da imamo igraca tipa Ronaldinja, nasli bi se oni koji bi imali zamerku, ako ni zobg cega drugog onda zbog zuba. To govori dosta o nama.
Mnogo bitnije od ovog spiska je cinjenica da mi ne znamo kakva je strategija saveza za buducnost. Da li se zna da li idemo u rekonstrukciju nacionalnog tima ili je ovo samo kozmetika dok se ne slegne prasina posle debakla na SP? Ako idemo u totalnu rekonstrukciju, da li to znaci da postoje relane sanse da se ne kvalifikujemo za EP, jer je tesko verovati da tim u stvaranju moze da napravi nesto u kvalifikacijama? Ko je najodogovorniji za debakl na SP? Ima jos mnogo pitanja ali nema ni jednog odgovora. Cini mi se da se opet sve gura pod tepih, racunajuci da svi ovde imaju kratko pamcenje i da neki dobar rezultat lako moze da izbrise blamazu iz Nemacke.
Medjutim, ovde su se svi uhvatili imena i svako ima svog tajnog favorita. Ali imena ne igraju fudbal, igraju igraci. To je pokazalo i poslednje SP. Po imenina Brazil je nikad lakse trebalo da se proseta kroz turnir, a postali su jedno od najvecih razocarenja. Pobednik je Italija kojoj na pocetku i nisu davane sanse. I kada se pogleda njihov tim vidi se da tu nema veliki broj super zvezda. Ima poznatih igraca, najvise zato sto poslednjih 15 godina gledamo izvestaje i prenose iz kalca. Hocu da kazem da treba da stvorimo tim. Da se zna ko sta i igra i ko koga menja, a ne kako se ko zove i u kom timu igra. Kada to budemo prevazisili mozemo govoriti i o mogucim rezultatima.
Odusevljavaju me oni koji salju komentare pri tom ne znajuci ko su Trisovic i Markovic. Stvarno svaka cast. Ali takve ne bi trebalo da brinu njih dvojica. Ako je tim u stvaranju kroz njega treba da prodefiluje mnogo igraca, da svim potencijalnim kandidatima bude pruzena jednaka sansa. Onda ce polako jedni ispadati, drugi postajati standardni, treci se nametati svojim igrama. Vazno je da nikom vrata nacionalnog tima ne budu zatvorena.
Evo za kraj da i ja predlozim igraca za nacionalni tim a koji nije na spisku. To je Milivoje Vitakic. Mnogi ce se smejati, ali sa Vidicem bi cinio dobar stoperski par. Iskusan je, igrao je sa Vidom zajedno, svaku utakmicu igra 100%, a za odbranu je bitna stvar i da se igracu razumeju. Ne kazem da je pravi izbor, ali mu treba dati sansu. Mislim da mnogi grese kad je u pitanju Bisevac. On uopste nije los igrac. Gresi, ali ko ne gresi. Po toj logici, ako se secate kako je onaj Finac slomio kicmu Vidicu, onda ni njemu ne bilo mesta u timu.
Nije toliko bitna utakmica protiv Ceha. Tesko je ocekivati da neuigran tim moze nesto da narapvi. Ali nam moze pomoci da vidimo da li imamo nekakvog potencijala i da vidimo kako ti novi shvataju odnos prema dresu drzavnog tima. Sad nema izgovora, tu je i himna i drzava, pa izvolite i pokazite se.

Derkashvili

pre 17 godina

@Komsija sa juga....
Jedino ti valja VUCINIC (klasa) u tom sastavu...
Ostalo sve bruka od fudbalera...
Saveljic (dobar ali star ...)
Boskovic (jel bese onaj sto je propao u Francuskoj, pa cak i ne igra za Troyes, smesan igrac!!!)
Vukcevic ( Taj se isto izgubio u Rusiji, pitaj njegovog trenera sta misli o njemu, sve ce ti biti jasno!!!)
Purovic ( ma najprosecniji sto moze biti!!!Nikakva opasnost za odbrane!)
Vukomanovic ( taj je isto odsvirao svoje)
Brnovic, Delibasic, Radonjic (prosek obican, dobri za nasu ligu, uostalom da vrede, Evropski klubovi bi zaratovali da ih angazuju...)
Burzanovic (veciti talenat...)
Covece nemoj da budes smesan, molim te!!!!
Vas ce da puni cak i Makedonija i Albanija, Luksemburg i Malta bice tezak protivnik za vas...
Sta ocekujete posteno od vase selekcije?
Ma smesan si covece, bar si nas nasmejao sa tvojim komentarom!!! Zao nam je vas samo zbog vasih "nebuloza"!
Bicete vi sila, ali kad Novi-Zeland bude osvojio 5 svetskih prvenstva (u fudbalu, naravno) zaredom...
Ej jadan Vucinic, upropasti svoju reprezentativnu karijeru...
Iznenadice te vi mnoge, ali ne u pozitivnom smislu...Jednostavno, jado, ima vas u vrh glave 500.000...A koliko njih ce se opredeliti za kosarku, Odbojku i Water-polo, ostace vam malo izbora...
Al' ..bi ga! Tako ste hteli... :))))

BILJANA-SA

pre 17 godina

Treba jos da pozovu Petkovica i Djordjevica.Dobro je sto je podmladio reprezentaciju i sto je svima dao sansu...Cuvajte se Cesi:)

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Prosto je neverovatno koliko grobari mrze Stankovića. Moglo bi se reći da ga mrze koliko i delije Savu i Kežmana zajedno.

The Navijac

pre 17 godina

Fantasticno!
Za golmane, srednji red i napad kao da je mene pitao ;-)
Medjutim, bez Vidica je nasa odbrana suplja. Gubimo od Ceha, ali nema veze.
Bar mogu da se nadam da cemo da damo makar jedan gol. Sa Savom i onim sto nikada ne daje vazne golove (cije ime nije ni vredno pomena) covek moze da ocekuje ili 0:0 ili poraz.

branx-*ne objektivni*

pre 17 godina

E ovi objektivni su mi se smučili! Da li je moguće da ovakvi mozgovi postoje. E pošto si ispljubao sve zvezdine igrače i poželeo im krah na San Siru, molim te javi se u komentarima u četvrtak povodom utakmice Milan - Zvezda, da vidim šta imaš da kažeš. Pošto ste vi OFKovci t.j. grobari toliko fudbalski podkovani, jednom rečju znalci zašto onda vi ne igrate na San Siru, zašto vaš bivši golman nije najbolji u evropi za mlade igrače, zašto vašeg centarfora ne traže evropski klubovi za 8 milion eura... I da ne nabrajam više. Stojković ti objektivni nije dobar golman??? Time si sve rekao. I sam znaš da je uvek odlično branio pod vođstvom Zenge i zato je Zvezda i uzela duplu krunu i bila u kupu UEFA. A gde ste to vi OFKovci, grobari, zašto vi ne igrate na San Siru??? Ipak je Zvezda prvak Evrope bila i biće a vi ste bili učesnik LŠ i ni to više nećete biti. Eto kakva vam je istorija kad vam je moto *važno je učestvovati a ne pobediti*! Zvezda je život a ostalo su sitnice!

Djuka

pre 17 godina

Realno to je to uz manje korekcije mozda tu moze da se umesa 5-6 igraca...Samo ja bih iz mlade u A prebacio Krasica i Ivanovica.

BoBBy

pre 17 godina

Sto me nerviraju ovi koji traze Bastu. Kakav Basta, on je zeznuo mlade, zar treba sad i starije. Decko se gubi na terenu, ali bitno je da ima onu grivu na glavi. A najmilije mi je sto nema Kezmana, nadam se da ce se sad bar davati po koji gol na tekmama.

srba grobar cirih

pre 17 godina

Ma sta svi se mi razumemo u fudbal , cigani hoce svoje a grobari svoje igrace , ja sam grobar ali svaka cast sto nije pozvao Kezmana . Bravo za clementea sto njega nije zvao (kezman). Ilic treba da igra isto kao i basta i lomic i krasnic: Ergic decko opasno igra Fudbal ima I smisla i volje sto je naj vaznije ZNA DA IGRA FUDBAL. ZA OSTALE OK . A sto se tice toga koza koka igra fudbal mislim na klubski , nema to veze svi su oni srbi . a vi takozvane delije sta ste se toliko napalili jel na svetskom prvenstu smo dali 2 gola i to kad je SALE ILIC odigrao prvu utakmicu . Nisam zaboravio ja ni zigica. Svi su oni Srbi i nema veze ko de igra. cao svima

zoranm

pre 17 godina

klemente je nasa poslednja sansa! kad ga budu oterali (a to ce biti vrlo brzo), s njim treba oterati i citavu ovu bulumentu u fss!

GoraNS

pre 17 godina

Krasic i Rambo fale. Valjda ce ih pozvati kasnije.Ostalo ok za pocetak,da ne gledamo vise Slobodane Milosevice i ostalu svitu na terenu.
Jos da savez tako pociste i to bi bilo to.

Milan Z

pre 17 godina

Dozvolite da i ja nesto kazem. Vidim da je vecina komentara obojena navijackim crveno ili crno belim bojama. U poslednje vreme pocinju polako da se prolamaju i plavo bele boje. Moram da naglasim da je za vrema moja dva mandata postojala ravnoteza izmedju igraca Zvezde i Partizana. Znalo se, pola cigana, pola grobara i kao zacin poneki ciga grobar. Zbog toga nikad nisam smenjen, ismejavan, dizan u oblake, glorifikovan, proglasavan za sveca, pa potom brutalno bacen u blato, vec sam reprezentaciju napustao sam (posto mi je ista sluzila kao odskocna daska za finansijski daleko povoljniji angazman u zemljama arapskog sveta), pre zvucnog protivnika, ne cekajuci blamazu. Ne zaboravite da sam uspesno vodio Al Ahli, sto je za zemlje arapskog sveta klub u rangu Real Madrida. Trenutno sam bez angazmana, pa sam tu da pomognem. Srbija je vecna, dok su joj deca verna.

komsija sa juga

pre 17 godina

Nije vam losa selekcija, ali nije ni prejaka. Nadam se iskreno da se necete izblamirati protiv Ceha, a ni ubuduce. Ne bi mi bilo milo. A kada se u buducnosti budete sastali sa reprezentecijom Crne Gore suprostavice vam se sljedeci sastav:
1. Vujadinovic
2. Lakic
3. Nisha (macka mala) Saveljic
4. Ivan Carapic (strasan stoper)
5. Vukomanovic (odlican lijevi bek)
6. Nenad Brnovic
7. Simon Vukcevic
8. Igor Burzanovic
9. Branko Boskovic
10. Puro
11. MIRKO VUCINIC (CAP)
Formacija 4-4-2. Odbrana je solidna, a Nishino iskustvo i znanje ce mnogo znaciti. Sredina nam je prejaka, Brnovic zadnji vezni, polulijevo u rombu Simon sa svojom ubitacnom ljevicom, poludesno Branko Boskovic sa svojom ubitacnom ljevicom, iza spiceva novi genije Igor Burzanovic. Napad ubitacan, predvodjen naravno SVETIM MIRKOM VUCINICEM!!! Alternative u napadu su takodje odlicne, tipa Andrija Delibasic i Srdjan Radonjic. A mlada selekcija ce tek da bude prejaka, a cuce se i o njima.
Sa dobrim trenerom, a to bi mogao da bude Dejan Vukicevic recimo, ima da vas trpamo redovno!!!
Jedva cekam da pocnemo sa utakmicama. Mnoge cemo iznenaditi!!!

Jah

pre 17 godina

@Objectiv

Alo momak pa ako malo pogledash ko igra u Zvezdi a ko u Partizanu onda bi trebao da shvatish zastho se insistira na tim igracima. Pogledaj malo mlade i perspektivne u Zvezdi, a pogledaj staracki dom u Partizanu. Dosta je vishe placana za ulazak u reprezentaciju, a svi mi dobro znamo da u Partizanu igraju samo tatini sinovi, a najveci talenti lete u Saturn. Partizan i Zvezda ne moze da se uporede, a garantujem ti da stave bilo kog igraca Zvezde umesto igraca (ili bivsheg igraca) Partizana u reprezentaciju Zvezdini igraci bi mnogo bolje odigrali nego neki umishljeni jadnici koji idu iz kluba u klub (*kao Kezman koji ja jacu od holandske lige i nije). Savo je jedan od najgorih napadaca svih vremena (naravno za reprezentaciju) . Jedina dva igraca shto stvarno cenim iz Partizana su : Albert Nadj (decko svoje srce ostavi na terenu) i Sasha Ilic koji je isto toliko borben.
I svi oni koji misle da bez jakog Partizana nema jake Zvezde nisu u pravu. Bez jakog Partizana (naravno i bez potplacivanja, penala, kradja, autogolova...) bilo bi mnogo jacih klubova u nashem prvenstvu, a ako bog da to ce se videti vec ove sezone.

KRK

pre 17 godina

Bravo Senor Clemente!!!!
I vi "Kosanovici" i "Pizoni", malo tise....
Covek je tek poceo da radi a pojedini "strucnjaci" (za kupus ili pasulj)spominju neke Kezmane i Ergice...Pustite coveka da radi!!!

toske

pre 17 godina

Na prvi pogled primjecujem da su pozvani uglavnom oni igraci koji su sposobni da izdrze fizicki cijelu utakmicu, pozdravljam takav izbor!!
Druga stvar je da ne moze na jednoj utakmici istrcat 22 igraca pa je ocito zasto su neki ostali pri mladoj reprezentaciji na ovim spiskovima, a sigurno da ce dobiti poziv u kvalifikacijama, ako se dokazu, naravno!
Razlog u nepozivanju nijednog "spanca" lezi sigurno u tome sto nas selektor zivi u Spaniji, pa ih vrlo lako moze vidjeti na djelu a ujedno na ovoj utakmici da pruzi priliku drugima da se dokazu. Jos i to da prvenstvo u Spaniji pocinje tek krajem mjeseca, znaci da su ovi igraci u odredjenoj prednosti kad je forma u pitanju...ipak ne vjerujem nimalo da ce buduce utakmice proci bez bar Kezmana i Dragutinovica, ako ne jos nekog iz "Primere"...
Sve i jedan potez pri ovom pozivu je logican i ima svoje objasnjenje...o guranju nekog igraca u reprezentaciju da bi se prodao ipak je bespredmetno raspravljati jer koga god da se pozove naravno da mu se pruza sansa da se bolje proda, sto je i normalno, ne samo u nasoj zemlji vec u svakoj. Mora neko igrati a ne mogu svi...
Ne razumijem samo prozivanje Ilica, kao, otkud njega?! Pa covjek je vec danas dao gol za svoj Galatasaray. Nemojte samo citati ovu vijest nego ako vec hocete da ostavite komentar i da prozivate nekog prvo razgledajte malo po net-u...da je neko rekao nesto za Stojkovica koji je primio 3 komada u debiju za Nant, pa hajde da razumem ali opet nije opravdano jer se covjek dokazao. Mislim isto tako da je i Ilic itekako dokazao zasto da ga se pozove!!!
Iskreno, ocekivao sam pozivanje Ergica, mozda nije po ukusu Klemente-a, vidjecemo...

Objectiv

pre 17 godina

Prvo i prvo ja imam takav nick a bas me briga kako se to pise u engl. da bi ti bio zadovoljen. Drugo, ne podnosim ni CZ ni PFC ali sam objektivan jer sam Romanticar, bre!
Nista lose nisam rekao za Zigica, momak zasluzuje poziv i moze biti nase mocno oruzje ali hteo sam reci da preuvelicavate njegovu fudb. vrednost i kvalite i to sam izrazio na simbolican nacin. Za Bisevca sam rekao sve i stojim iza toga kao i za Kovacevica pixija. Po mome misljenju najbolji igrac CZ, potencijalno, je Jankovic, ali decko ima mnogo buva i muva pod repom pa znate kako se onda parip oseca. Pobesni i izgubi razum i kontrolu, jednostavno receno-umisljena zvezdica. Primer: Simon. Isti su, kao braca.
Basta nikad, nikad i nikad nece biti veliki igrac. On je prosecan do solidan prvoligaski igrac za zadnji deo veznog reda, a tu nema sanse u najboljem timu. Nikad. Tvrdim da je od njega znatno bolji Nikola Drincic koga je,cujem, onaj maniti cigar- menadzer olako prodao u Gazientepspor. Tog momka sam gledao nekoliko puta, pa i protiv OFK dva puta, protiv Zvezde i protiv Zemuna, mogu reci da je prototip modernog igraca. Ima sve:snagu, brzinu, visinu, dugu i preciznu loptu i iskusan je jer se u njegovoj igri vidi da ima dosta meceva prvenstvenih u nogama. A super je mlad. Ja bih ga pre pixice stavio, bio bih jos hrabriji.Ma videce njega Klementino, zapamtite! Ali, valjda neko mora igrati iz sampiona. Nemam mnogo primedbi osim sto sam naveo u prijasnjem javljanju. Kazem, uzasava me klubasstvo a ono obicno zaslepljuje i vodi u los izbor.Lazovic je zasluzio da bude pozvan u novi tim Srbije jer je zaduzio nas fudbal rezultatima svojim u mladoj selekciji. I odlican je igrac, ima on mana, ali ko nema.Ja bih Dejanu Stankovicu dao ovu sansu, ali ne bi mi se odmarao od Interovih igara u drzavnom dresu, sigurno. Kazem, Ivanovic, Krasic (pod OBAVEZNO), Maric i Tosic zasluzuju sansu. Od starijih naravno tu je golman Jevric, Krstajic,Sasa Ilic i, naravno Vidic, eventualno Gavrancic(poseduje visinu, snagu, sut i iskustvo iz velikih meceva i takmicenja.
U ostalom, izadjite vi Zvezdasi i Partizanovci iz vaseg klupskog odela pa trezveno razmislite kakvog igraca na svakoj pojedinacnoj poziciji zelite da vidite u drzavnom timu. Nemojte odmah gledati ko igra na toj poziciji u vasem omiljenom timu, vec gledajte potrebni tip igraca. I brzo cete shvatiti koliko ste samo-obmanuti.
Ja bar tako radim i posteno sam izneo svoje misljenje. Koga boli neka se cese!

SIPAnkh

pre 17 godina

Izbacite Crna Gora iz naziva tima. Hteli su da se cepe pa neka prave svoju reprezentaciju! Dosta više! Crnogorci su nam upropasitli državu i sport! Kome se ne dopada neka lepo ide za Crnu Goru! Što se tiče Klementea, dopada mi se više njegov tim nego ona Petkovićeva katastrofa! Hvala bogu da se rešio Kežmana!

BeerMan

pre 17 godina

Tako treba!!! Jedino što zameram je Lazović, fudbaler koji u našoj ligi za polusezonu ne moze da da ni 6 golova, Rašković je za njega golgeteeeeeeeeeeeeeeeer!!!

Cika Urke

pre 17 godina

Cuo sam vest na niskoj TV 5, pa nisam mogao da odolim a da ne napisem par reci. Naime, gospoda iz naseg saveza su sa istom gospodom iz cg saveza napravili dzentlmenski sporazum, kako sami rekose, to jest, da nas savez nece pozivati igrace rodjene u cg-u, neverovatno, posebno ako se doda da se nekih 30-tak % drzavljana cg-a izjasnjava kao Srbi......Neverovatno.
Sto se Klementea tice,pa bas i nije procvetao sa Bisevcem,Markovicem,Ljubojom,pa i Stankovicem...ostalo je relativno ok,mada moramo imati mesta za Krasica i obavezno zvati Vucinica,decko je neverovatan,Stepanov i Vidic centralno...citam da mnogi zele da vide i Bastu,nemogu da verujem decko stvarno nema veze sa fudbalom, i Bisevac takodje.
Konacno u crvenim dresovima, pa kako nam bog da. I sta reci na kraju Napred Srbijo....

superiorNI

pre 17 godina

Kao prvo,slazem se sa svima koji kritikuje one koji se prave pametni i ostavljaju komentare tipa zasto nema Vidica(alo momak je povredjen),Ramba u ekipu,ko je Trisovic,Marjan Markovic... i slicne komentare.Svakom ko prati fudbal i prilike u njemu je sigurno jasno da ovo nije konacni spisak za kvalifikacije,da su neki igraci povredjeni,neki van forme ali se daju naslutiti obrisi Klementeovih razmisljanja.Golmani ok (hvala bogu nema O.Kovacevica,Kralja i slicnih "trazim uhlebljenje" igraca.U odbrani fale samo Vidic i Gavrancic i nema sumnje da ce oni i biti starteri,uz Lukovica koji je nas najbolji levi bek u zadnjih desetak god. i Ivanovica ili Baste desno.Pretpostavljam da selektor hoce da proveri Markovica na toj poziciji.Uzgred nadam se da je ovim Milivoje zavrsio odiseju u repki.Sredina ok,desno Stankovic ili Koroman,levo Trisovic ili Milijas(kada udje u formu),defanzivni vezni nam je mesto koje najmanje brine,i Duljaj i Pixi su odlicni igraci.Centralni vezni takodje ce Klemente sigurno isprobati nekoliko igraca,po meni tu su i Krasic,Ilic,Ergic...u svakom slucaju na tom mestu to su sve ok momci koji imaju fudbalsku inteligenciju,tehniku,pas.Napad je extra,Zigic br.1,Ljuboja i Pantelic sigurno nisu svetski kalibar,ali zato momci igraju srcem i bore se za ekipu.Jedino je Lazovic zalutao trenutno,mada dace bog da i njemu svane,jer je u mladoj pokazao da ima potencijal i talenat.Jedina stvar koja moze da nas brine je mozda to sto vise nasa repka nece imati stil koji nas je krasio do sada,mislim na to sto nema igraca koji ce biti zaduzenih za pricanje sa sudijom,valjanje po travi,doterivanje kopacki,ostavljanja saigraca na cedilu,grubih startova nad protivnikom, itd.Ko je pomislio na Kezmana?Pored ovih igraca koje sam nabrojao uz repku bi trebali u narednom periodu biti i odbrana:Djokaj,Basa,Stepanov,Tosic,Rnic,Rajkovic, sredina:Milovanovic,Maric,Brnovic N,Smiljanic,Todorovic,Ninkovic,Dimitrijevic, napad:Djokic,Purovic,Jestrovic. I za kraj po meni spisak igraca koje ja,a nadam se i vecina vas ne bi volela da vise vide u reprezentaciji, matori:Djordjevic,Rambo Petkovic,Krstajic,Milosevic,Nadj,Kovacevic, neznalice:Dudic,Lomic,Bisevac,Djordjevic,Cirkovic,D.Petkovic i ona najextremnija grupa tzv.shminkeri:Vukcevic,Jankovic,Kezman,Dragutinovic,Vukic. Puno srece Orlovi.

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Nije lose. Pogotovu sto nije pozvao Kezmana! Stankovica je zvao sigurno iz istog razloga, zbog cega je i Barbarez u Hamburgeru stalno igrao, zna za lovu da zaigra po nekad, postoj ogroman talenat a pored toga malobrojna konkurencija (ako uopste!). Da imamo smekere na toj poziciji, Stankovic ne bi igrao kod Klementea to je sigurno. U vezi Jevrica, jer on nije iz CGe? Nemam problem sa njime, cisto onako pitam.

Zoka_RS

pre 17 godina

Prilicno dobar izbor s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici. Jedina zamjerka je sto bi, po mom misljenju P. Djordjevic mogao da ima mjesta u reprezentaciji. Neka isproba Lazovica kad ga je vec pozvao, mada mislim da on nije materijal za A tim. Za sve one koji misle da Nenad Kovacevic ne bi trebao biti na spisku neka samo kazu ko bi trebao da uzme njegovo mjesto. On je nas najbolji zadnji vezni! Koroman, Ilic i Duljaj svakako da zasluzuju poziv kao i Pantelic , Ljuboja, Bisevac , Lomic i ostali. Sto se tice Stankovica mislim da je krajnje vrijeme da mu se zahvali na dosadsnjem radu, jer na SP u Njemackoj nije pokazao nista, niti se od njega moze ocekivati nista vise. Nadam se da ce se i Vucinic opredijeliti Za Srbiju, i kada bi se timu prikljucili Krasic i Basta mislim da imamo realne sanse da se kvalifikujemo za EP. Pozdrav za sve navijace SRBIJE!

C.Capajebo

pre 17 godina

Svaka cast na izboru i nadam se,da se niko nece mjesat i petljat u tvoju selekciju igraca.
Za mene u ovoj ekipi mogu su pozvat jos: MILOS KRASIC I IVAN ERGIC.
Sretno SRBIJO.

Inter_Njet

pre 17 godina

Dobro je da je rešio da pod,ladi reprezentaciju. Čudi me samo zašto su u reprezentaciji Lazović i Kovačević. Pogotovo ovaj drugi. Recimo, Krasić je za njega igrač i po.

aleksandar pet

pre 17 godina

Stojkovic,Bisevac,Stepanov,Lukovic,Lomic,Duljaj,Kovacevic,Ilic,Koroman,Ljuboja,Zigic.To je napokon prava postava.Samo jos fale Basta,Vukic,Petkovic,Vidic i Krasic.Za Kezmana mi je draze nego da Partizan osvoji titulu.Oni koji pricaju da se izbace Duljaj i Lomic ti o fudbalu nemaju blage veze.

Brazilac

pre 17 godina

Eto,tako to biva kada selektor postane neko ko nema pojma o nasem fudbalu i nasim igracima.Sam je rekao na konferenciji za stampu da je neke igrace pozvao iako ih uopste nije gledao.Bas me interesuje koji su to igraci,i ko li mu ih je naturio.Garantovano su to neki igraci OFK-a.Pa,taj OFK daje vise igraca za dve reprezentacije nego Barselona.To je izgleda neki fudbalski gigant.
Ko li je Klementeu gurnuo kasete sa igrama Trisovica,Base i ostalih OFK-ovih velicina?Pa po tome je onda mogao i Dusan Petkovic da igra,sigurno je bolji od njih.
Neki ovde tvrde da je OFK imao sjajnu generaciju mladih fudbalera koju navodno Terzic nije hteo da proda Zvezdi i Partizanu.Pa,naravno da nije hteo,bolje je da ih uvali u reprezentaciju,tako moze bolje da ih protezira i kasnije proda,a kao igrace drugih klubova bi to bilo malo teze.I,onda,zna se,prodaja u inostranstvo,jer im je cena skocila samim igranjem za reprezentaciju.
Ponovicu ono sto su mnogi pre mene : ovaj selektor je idealan za ove nase iz FS-a,ne zna nista o nasem fudbalu i igracima,tutnes mu one kasete koje hoces sa onim igracima koje hoces.I jos ti se covek ne mesa mnogo u posao oko nase lige i naseg FS-a,i super.I vuk sit,i ovce na broju.
Pitam se da li bi bilo tako da je selektor Dujkovic,Milutinovic ili Antic?Da li bi oni trazili i odredjene promene u strukturi i radu naseg FS-a?I da li bi imali uvid u formu svih igraca,jer bi bili ovde stalno?I,da li bas TO smeta nasim fudbalskim funkcionerima?
Garantovano,DA !!
Zato su i odabrali ovog coveka za selektora,koji mozda i nije los,verovatno ima i dobre zelje i namere sa nama,ali evidentno nije u stanju da prati sve sto se dogadja sa nasim fudbalom.A,verovatno ga i bas briga,da se bavi administracijom i birokratijom.Sto mu dajem za pravo,to mu i nije posao.
Ali,bez toga se ne moze,bez ciscenja FS-a,a tu moras da budes spreman i na rat sa menadzerskim klanom i raznim profiterima.
A to bi mogao samo neki nas covek koji iznad svega ima zelju da nas fudbal uspe.Pa cak i po cenu da se bavi poslovima koji nisu u opisu njegovog radnog mesta.Klemente to sigurno nece,jer covek dolazi iz kulturne i pre sveqa pravne drzave,gde se zna sta ko radi.I ne interesuje ga bilo kakav posao van njegovog domena rada.
P.S.Za ovog sto se potpisuje kao Objectiv,mada to ocigledno nije,ZNA SE ciji je navijac,a to nije OFK (cim prizeljkuje krah na San Siru).
Mogu da se slozim sa tobom oko Bisevca,Kovacevica,Milijasa,pa i Pantelica,ali ne i oko Zigica,pa i Ramba.Imas obraza da nesto kazes protiv Zigica?Izgleda da volis Savu milosevica,pa ti njegove godine ne smetaju,ali ti zato Rambove godine JAKO smetaju.Za tebe je Gavrancic majstor?Ili Lomic?Ok za Veljka i Kezmana (iako sam zvezdas),ali pominjati Stosica i Tosica...?Pa,Jankovic, pa i Simon Vukcevic su sigurno bolji.Dobro sam ja gore napisao,vi OFK-ovci bi i Dusana Petkovica (koji je, ruku na srce, bolji od mnogih koje si apostrofirao).
A,o karakterima samo vi iz OFK-a nemojte da pricate.Sve smo videli sa Petkovic & sin kompanijom !!

Slavoljub

pre 17 godina

Klemente brate mani se corava posla. Veruj mi bit ces brzi iz Srbije nego u Srbiju. Pusti nas jadan jos nam samo ti nedostajes.... A nisu ni neke pare da se nerviras i da te psujemo. Ajde ti lepo u Spaniju a neka nama nasih "kosanovica".

Nikola

pre 17 godina

Ovo je sjajno.Mislim sa je Klemente napravio odlicnu stvar rekonstrukcijom tima.Pogleado sam spisak i odusevio sam se.Puno cemo dobiti podmladjivanjem tima,pogotovo sto vise nma prekljenih zvezda.

pazarac

pre 17 godina

Neznam Ali ja mislim da nma je jaci onaj sastav iz Nemacke ali jb-a kad izgubis volju i kad nece onda ti je tako.
A sto se tice ovih Igraca Nikada nebi Pantelica pozvao pre sve ga mislim da je previse drzak i bezobrazan kao ono ja pa ja.
pa kad ce KRASIC da zasluzi poziv u tu pisljivu reprezentaciju!!! Jankovic moze da saceka u Pazaru ga toliko hvale posle onog gola koji je dao protiv NP-a ali dok nezavuce par njih jacim timovima onda i dalje nista , Ziga je OK kad je Darko Kovacevic dobivo toliko sansi i pored jace konkurencije onda zaszo ne i Zigic mozda (po mom ukusu) je trebo da "doda" na ovom spisku i Marica.

debeli021

pre 17 godina

Dokle bre vise Stankovic,najnekorisniji igrac mundijala.A i taj Koroman i Ljuboja imaju svoju drzavu pa nek za nju igraju.Stojkovic da brani,Ilic starter i bilo ko na svetu u spicu samo ne Pantelic i Lazovic u reprezentaciji!!!

serbien

pre 17 godina

BRAVO Imao bih i male izmene evo ovako
1.STOJKOVIC 2.BASTA 3.IVANOVIC 4.VIDIC 5.BASA
6.DULJAJ 7.KRASIC 8.ERGIC 9.KEZMAN 10.STANKOVIC 11.PANTELIC samo tako mozemo biti nesto u evropi a i sire svi u napad
POMOZI BOZE !!!!!!!!!!!!!!!

Grunf

pre 17 godina

Svi se lože što nema Kežmana a nema ga jer je povređen. Jel čitate bre vi ljudi tekstove koje komentarišete? Dakle zvaće on Kežmana čim se oporavi a i Savu će probati da nagovori da igra dalje. Užas! Inače, sa ostalima se slažem, trebao je zvati barem još Krasića, a mogao je i Dekija da izostavi čisto vaspitno, da grize sledeći put.

Posrnulo dete cveca

pre 17 godina

Proslo je dugo vremena od kad sam poslao poslednji komentar, jer u zadnje vreme se uglavnom drzim citanja istih, ali sada ipak moram napisati svoje misljenje.
Osim odredjenog broja ljudi koji racionalno razmisljaju (Objectiv, i jos nekoliko komentatora) svi ostali su toliko zagrizli u klubastvo da to vise nije zdravo ili su jednostavno zatupljeni.
Pa ovde je bilo 20 komentara u kojim ljudi traze Milijasa, mislim on je solidan igrac koji nema mesta u zvezdi, a trebao bi biti pozvan u reprezentaciju. Komentar - umobolna ideja.
Sledece, jedan od "poznavalaca" na ovom forumu je dao izjavu "Pantelic i Zigic - najbolji tandem u evropi". E ovo se vise ne moze svrstati ni u klubastvo, ovo je toliko daleko od zdravog razuma, da ili ga je pisalo dete od 11-12 godina ili bi trebalo sastaviti ozbiljan lekarski konzilijum da analizira osobu koja je ovo izjavila.
Takodje, vecina klubasa velica Zigica. Ja bih sve te postovaoce lika i dela Nikole Zigica koliko godina ima taj igrac, gde je do sada igrao, gde trenutno igra, i kada racionalno odgovore na ta pitanja da te realne podatke koje su dobili iz sopstvenih odgovora uporede sa opisom bilo kog solidnog evropskog napadaca. Tako je, odgovor je jasan, napadac njegovih godina koji vredi, bi trebao da ima nekoliko sezona u makar solidnim evropskim klubovima.
Taj veliki centarfor je jedva dao nekoliko golova u nasoj ligi u prosloj sezoni, nego sto je Savo dao u Spanskoj ligi.
Treba biti makar malo realan.

SALE

pre 17 godina

PO OVIM KOMENTARIMA SE LEPO VIDI DA TO KAD KAZU DA U SRBIJI IMA 7500000 TRENERA DA JE ISTINA.TE TREBA DA IGRA 4-4-2 TE NAPADACKI TE DEFANZIVNO TE STO NIJE POZVAO OVOG TE STA CE ONAJ TRISOVIC ITD.KLEMENTE BRAVO SAMO TAKO NEMOJ DA SLUSAS VEZARE.BRAVO KLEMENTE!

Mafia

pre 17 godina

@Objectiv
SVAKA CAST !!
vidi se da se za razliku od mnogih kompleksasa na ovom sajtu razumes u fudbal!jos jednom svaka cast za komentar

Vlada

pre 17 godina

@ Objectiv

Prvo i osnovno, ako vec koristis engleske reci to sto pokusavas da napises se pise OBJECTIVE. Kao drugo, ti ne da nisi objektivan, nego si okoreli navijac Partizana koji se krije iza troga sto mozda zivi na Karaburmi, pa ti je OFK-ov stadion blizu kuce.

Sada malo o temi... Spisak je dobar, i bice pojacan u svim linijama sledecim igracima: Ivanovic i Vidic nazad, Krasic i Maric u sredini, i Vucinic napred. I to bi bilo to.

Zoran

pre 17 godina

Svaka cast Klementeu. Bravo majstoreeeeeeee!
Ovo je trebalo da se uradi jos davno. Dosta je bilo vise starih igraca i pritisaka na selektora sa svih strana. Nadam se da ce osvezenje uroditi plodom, ako ne sada sigurno za neke sledece kvalifikacije. Zelim novoj reprezentaciji sve najbolje.

Pozdrav iz Prijedora!!!

Objectiv

pre 17 godina

Uzas je citati sta sve ovaj narod pise.Poseban slucaj su navijaci Zvezde. Pa, covece, oni bi citav tim iz Lj. Bogdana u reprezentaciju. E, pa sto im nema Milijasa(pa nema ga ni u timu CZ), pa sto nije Rambo(pa nije zato sto je stariji od svtog Save), pa gde je Jankovic( u rezervama CZ), pa sta je sa naboljim nasim igracem Bastom(o njemu kasnije), pa dobro je sto nije pozvao Kezmana(jesmo sretni,a?!). Valja sve samo kad je Savo izostao; otkuda taj Lomic(iz Partizana je!); ma kud ce tog Marijana Markovica (izdajnika?!);svaka cast za poziv Pantelicu(odlican je jer ga mnogo volimo, znamo zasto!);Ziga je bozanstvo i svemir fudbala(valjda sto je visok pa se moze sa bogom rukovati!),Stojkovic mora biti prvi golman(jer je on dobro branio jednu utakmicu kad je ono Zenga bio trener...)?!?!?!
U odgovoru na vasa super-klubasku neobjektivnost, mogu vam reci kao navijac OFK, da je Bisevac sirovina zalutala na ovaj spisak(grubijan, spor,neinteligentan i sa slabom tehnikom, za njega su i Tosic i Ivanovic izmislili fudbalsku igru, da ne govorim o malom Rajkovicu)); da Basta objektivno nije dorastao najboljem timu Srbije na poziciji na kojoj igra, a ni uopste i nikad,on je taman za Uba gde je i isao na doskolovavanje!; da je Lomic ekstra klasa za sve mlade igrace osim Krasica(za kojeg se krstim i cudim sto ga nije pozvao).Lomic poseduje tehniku, brzinu, centarsut i pregled igre, sve za izvanrednog spoljnog igraca!; da Pantelica mora znati kao coveka da bi doneo odluku da mu uruci poziv, a on ga ni slucajno ne zasluzuje. Uostalom, brzo ce Klemente spoznati kakva je to spodoba i mutikasa(majstor za pravljenje lose atmosfere u ekipi). Pixi Kovacevic je prosecan zadnji vezni, ali uz neprikosnovenog Duljaja(za kojeg takodje imate obraza reci ruznu rec, jer je najbolji igrac nase reprezentacije na svojoj poziciji, bez dilema!), moze igrati, mada ima sigurno boljih resenja.
Sve u svemu, velike greske su Bisevac, Pantelic, Kovacevic i Ljuboja. Mnogo bolji igraci ili karakteri(sto je vrlo bitno)za reprezentaciju) su Ivanovic, Stosic, Vucinic i Maric. Inace, ne sumnjam da ce Klemente ubrzo to uvideti dok vidi vash krah na San Siru, pa ce moliti boga da pozove pomenute i proverene a jos mocne majstore Vidica, Krstajica, Gavrancica, Kezmana, pa i Veljka Paunovica.
pozdrav sa karaburme.
Prvi macici se u vodu bacaju, kaze nas narod.

Mafia

pre 17 godina

ja bih vas zamolio da vise ne ostavljate komentare jer mi je muka da citam neznanje ! @Aleksandar
Seti se samo kakva je igra zahvaljujuci tom crnom bila protiv obale,dok nije iskljucen nadj

nemanja

pre 17 godina

vucinic za cg. predlazem da pre komentara pogledate spisak mladih i verujem da cete tu naci odgovore!! nije lose za pocetak i nadam se da ce selektor imati znanja da sredi nas mentalitet!!!

ZhAKI

pre 17 godina

Hej Klemente : Stojkovic, Stepanov, Vidic, Ivanovic, Lukovic, Krasic, Trisovic, Ergic, Koroman, Pantelc, Zigic
I obavezno: Milovanovic, Lomic, Lazovic, Ilic, Jovanvic (TELEOPTIK prosle sezone)

nikoldije

pre 17 godina

drago mi je da se svi slazu da kezman i savo nemaju sta da traze u ekipi ali mnogo ljudi izgleda nije upuceno da bi marjan markovic bio nas najbolji desni bek da ga zvezda nije smarala pola godine i nije mu dala da igra a posle je usledila povreda inace dao je gol u finalu kupa i izgleda da se vratio u formu tako da je sve ok jedino sto se tice baste malo je bezveze sto ga forsiraju na sredini kad se zna da moze samo da igra desnog beka

takodje se slazem da krasic treba sto pre u reprezentaciju a i ergic al dobro je za pocetak i ovo nije lose cak je i solidno

i da vucinic je crnogorac i nemojte ocekivati da ga vidite u reprezentaciji
izvinjavam se na nedostatku velikih slova i znakova interpunkcije mrzelo me.....

SRBIJA!!!

Zeka Peka

pre 17 godina

ONOG KEZMANA STE DIZALI U NEBO DOK JE DAVAO GOLOVE U POSLEDNJIH 4-5 UTAKMICA U KVALIFIKACIJAMA, A SAD GA PLJUJETE. DA NIJE DAO ONAJ GOL PROTIV BOSANACA NE BI VIDELI NEMACKE POSTO BI NAS SAHRANILI U BARAZU. NE KAZEM DA GA JE KLEMENTE TREBAO ZVATI, ALI NIJE ON JEDINI KRIVAC STO SMO ONAKO PROSLI NA SP. A SAVO JE REPREZENTACIJI DAO MNOGO VISE OD STANKOVICA A OVAJ JE NA SPISKU DOK SAVO NIJE. kAD IZGUBIMO OPET 4-0 OD CESKE KAO PROSLI PUT, PONOVO CE SE TRAZITI KRIVICI MEDJU NEKIM IGRACIMA. BAS STE SABANI...

Zoran

pre 17 godina

A Krasic?
Ne razmem jedino zasto O.Koroman?Cime se on do sada istakao?Valjda minutazom u Portsmouth-u,ili izjavama posle Holandije,gde komentarise njegov zakasneo ulazak u igru??!??

KONIGSTIGER

pre 17 godina

TOOOOOO!!!!SAMO JOS FALE MILIJAS,BASTA I RAMBO...MOZE I DJOKIC...DA SE VRATI VIDIC I BICE TO POPRILICNO JAK TIM...SVE OSTALO JE TU!!!ZIGA I PANTA U NAPADU KAO U STARA DOBRA VREMENA...HVALA BOGU DA KLEMENTE ZNA STA JE KVALITET....SAMO DA IGRA 4-4-2 ILI 4-3-3 PA CE I NAMA DA SVANE!

wikler_armada

pre 17 godina

Iskreno meni se ovo nesto i ne svidja. Najvise je promenjana odbrana koja ce se ruku na srce vratiti kad se svi oporave. Tako da u stvari nije ni promenjena.
Nema Djordjevica koji je se oprostio ali nema ni Krasica i Milijasa. Sasa Ilic, BRE...
Ne znam, videcemo.
Kazem mrsavo...

pfc

pre 17 godina

Kezman nas je odveo na svetsko,odvesce nas i na evropsko prvenstvo.Klemente zna kako igraju on i Savo u Spaniji i nema potrebe da ih isprobava.Bolje bi bilo da se mnogi dusebriznici (citaj delije) zapitaju da li ce Dejan Stankovic i dalje da nas "odusevljava" svojim genijalnim potezima i nezaboravnim nastupima u reprezentaciji.

Panta

pre 17 godina

@zumbulce

izvini,ali jel ti koristis neke opijate??? Da ti cica objasni neke stvari Trajkovic je beogradjanin,Bisevac iz Kos.Mitrovice,Lazovic iz Kragujevca a Milos Maric iz Uzica...mozda si sad ukapirao??? to sto je neko igrao za Zetu ne znaci automatski da je crnogorac...ili da li je Dejo srbin samo zato sto je igrao u Zvezdi???????

markoni

pre 17 godina

prvo kezmana nije zvao zbog crvenog kartona,a daleko je od toga da ga je otpisao.Svi gresimo u vezi ramba ,rambo je fenomenalan igrac ,jeste stariji,ali je za ove debile tata.Djordjevic treba da igra definitivno,jer nama trebaju ljudi koji znaju sa loptom a ne stankovic i nadj,trkac i pucac.ko da su braca ,mirko i slavko,pa vidi se da su iz istog kraja.Ergic mora da igra

Rumenige

pre 17 godina

Ja mislim da ima dosta gresaka u ovom sastavu. Ne bih da pricam umesto koga, ali na spisku su trebali biti i: N. Djordjevic, Vukcevic, Vukic, Kezman, Paunovic, Vlada Ivic, Ilijev, Nadj, a na golu nas realno najbolji golman Ivica Kralj.
"Ni po babu, ni po stricevima"

bstactr

pre 17 godina

Da li je neko od vas koji predlažete Ramba za reprezentaciju gledao neku njegovu utakmicu u Brazilu? Ili verujete našim novinarima na reč? Da valja kao što naši novinari pišu verovatno bi igrao u nekom, bar osrednjem evropskom klubu, a ne u Brazilu.
P.S. Ti isti novinari su pre par godina povezivali Duljaja sa Juventusom, a Marijana Markovića sa Mančesterom.

neko

pre 17 godina

citam komentare i ne mogu da verujem koliko neki ljudi gledaju na stvari kao konj koji vuce fijaker. cigani oce cigane, a grobari svoje. prvo sto mi smeta je to sto su svima puna usta ramba,a covek ce do ep imati 100g, drugo, lazovic bolji od keze!!! drkadzija pantelic koji ce da se na svakom treningu pobije sa nekim (nesporim njegovo znanje,ali...) stankovic kao nije napaljenko isto kao i kezman, mada je keza nas najbolji strelac bio u kvalifikacijama, tako da kritike da ne sluzi nicemu ne stoje i mnogo se vise trudi od italijancica. otkud toliko fudbalera iz ofk-e? e pa ta ofk-a, kada je u njoj bio terzic, je imala pola mlade reprezentacije koju covek nije hteo da prodaje zvedi ni partizanu, eto otkud toliko igraca iz gore pomenutog tima. muka mi je od komentara basta bog (videli smo ga na ep za mlade), a ko je lomic? (jedan od talentovanijih nasih igraca, moderan bek, za razliku od plavusana). naravno ovo nije konacan tim, sezona tek pocinje, kako je krenuo bice tu jos mnogo izmena. poz svima koji kada treba da se navija za rep za nju i navijaju,a ne za zvezdu ili partizan

marko

pre 17 godina

Momak KOŠTUNICA pokušava da se predstavi kao definitivno neobavešten, ne samo o stanju u Srbiji i sportu, već i o životu uopšte. Taj KOBAJAGI negativizam je nameran i cilj je da izazove reakciju komentara, nikako ne predstavlja lično mišljenje. Viđam ga i na drugim mestima, čak i za VATERPOLISTE! Najbolje rešenje je ignorisati ga, da bi normalni komentari imali smisla inače odgovori običnim PROVOKATORIMA su traćenje vremena i živaca. Molim b92 da objavi komentar, zarad poboljšanja komunikacije sa posetiocima. Srbija u sportu će uvek biti na prvom mestu, ako to i nije!

Darko, Novi Sad, Vojvodina forever

pre 17 godina

Treba do kraja sprovesti korenite promene u našem sportu pa i fudbalu, treba se zahvaliti manekenima i zvezdicama i od mlađih igrača formirati tim za buduća takmičenja.

djole

pre 17 godina

Mislim da je neophodno da igra vise igraca Partizana, definitivno (cak nije ni vazno koga ce da uzme, vazno je da je nekada setao kopacke po JNA). Ovo kazem zato sto preti opasnost da reprezentacija stvarno zaigra lep fudbal, sto definitivno nije pozeljno, zato sto je glavna zabava ovog naroda nerviranje zbog katastrofa koje priredjuje reprezentacija. Da se ne nerviraju zbog toga, suocili bi se sa stvarnim (najcesce surovim) problemima ovdasnjeg zivota, sto definitivno ne treba da se dozvoli.

Boban Evetovic

pre 17 godina

Citam ove komentare i niko se ne seca Simona Vukcevica,pa ljudi moji on je barem sto puta bolji od Trisovica.I u odbrani bi trebalo umesto Lomica pozvati mladog Rajkovica.

nikola

pre 17 godina

krajnje je vreme bilo da se isteraju zvezdice koje kupuju mesto u reprezentaciji i pozvati mlade snage....svaka cast, ali da li ce klemente izdrzati

Milan

pre 17 godina

SAMO MU ( SELEKTORU ) SKRENUTI PAZNJU NA VIDICA, BASTU, KRASICA, ERGICA POSEBNO ( CAK ON PRE STANKOVICA ).MISLIM DA NA KRASICU I ERGICU TREBA BAZIRATI IGRU SREDINE TERENA ZA BUDUCNOST

Nesha

pre 17 godina

Sto nije prokomentarisao Vidicev izostanak. Ako ne racuna na Vidica onda nam je selektor indijanac. Ne znam sto nema ni Baste.
A sto se tice Jevrica - dokle bre vise? Kada ce doci do promene golmana???

Valjak

pre 17 godina

Mene interesuje kako neko ko do pre par nedelja nije bio upoznat sa 90% naših reprezentativaca zna bolje da sastavi tim od nekog ko je odavde i ovde živi? Šta to govori o ovom drugom(im)?

Idemo na EURO 2008!

VELJA

pre 17 godina

Bravo Majstore!Ko ne zna za Markovica,on igra u Dinamo Kijevu,odlicno igra,a Trisovic igra u Krivbasu(Ukraina),cesto ga gledam,jako je talentovan,dobar tehnicar...!U sotalom,bravo KLEMENTE!

lane

pre 17 godina

Fale Krasic i Ergic, i naravno Vidic /dok se ne oporavi/. Lazovic i Lomic nemaju sta da traze u reprezentaciji. Vucinic - Zigic bi bili najbolji tandem u Evropi.

Mile-Pazza Inter amala

pre 17 godina

Sta je bre ovo?El zna on gde je dosao?Golmani su u redu. Gde mu je bre Vidic u odbranipa iako je povredjen,gde je Krstajic,svidja mi se sto je stepanov pozvan,a gde je Ivanovic?Sta ce nam na sredini Kovacevic i Trisovic?Jedan Lazovic je dobio priliku u napadu ispred recimo Vuciinica i Kezmana.Sve u svemu nikako mi se ne svidja izbor.Ako smo u zadnjoj utakmici sa Ceskom izgubili na strani sa 5:0,prema svemu ovome mozemo ocekivati isti ishod.Nadam se da gresim.
FORZA INTER!!!L'INTER E PER SEMPRE!!!IO SONO INTERISTA!!!

Zumbulce

pre 17 godina

Vucinic, Purovic, Trajkovic, Burzanovic, Lakic, Rakovic, Maras, Bisevac, Jevric, Lazovic,Maric... MLADA SNAGA REPREZENTACIJE CRNE GORE

patriota

pre 17 godina

Pa ljudi bre sta vam je, pa ovde je samo napad dobar ostalo cista katastrofa.Posle prve utakmice i debakla morace ponovo da se pravi totalna rekonstrukcija tima.

milanche

pre 17 godina

nije lose mada je moglo i bolje .. ali za kvalifikacije bi ovo bio najbolji sastav :

1.Jevric
2.Stojkovic
3.Vidic
4.Gavrancic
5.Stepanov
6.Basta
7.Lukovic
8.Lomic
9.Duljaj
10.Koroman
11.Ergic
12.Ilic
13.Vukic
14.Krasic
15.Zigic
16.Pantelic
17.Lazovic
18.Vucinic(ukoliko CG Ljuboja)
sa tim sastavom bi mogli svima da pariramo

DeKOb

pre 17 godina

Posteno receno - to je ono sto Srbija ima da ponudi u ovom trenutku. Ako se ne budemo zaludjivali sa grandioznim snovima nas, jedne ipak trecerazrene zemlje (danas), pustimo Klementea da radi svoj posao, mozda ce se nesto bolje desiti u narednoj deceniji.
Nista ne biva preko noci.
Vere i strpljenja sad, a ako FSS opet zas**e, onda lepo motke u ruke pa na Terazije, jer druge nema ...

Iverson

pre 17 godina

Malo je neobicno da se pojavljuje u nasem fudbalu u poslednjih par godina ovoliko likova iz OFK-a.Selektor je do skora bio Petkovic,plus njegov sin Dusan,plus Terzic,i na kraju,kao slag na tortu,ovoliko igraca iz OFK-a,sto sadasnjih,sto onih koji igraju u inostranstvu,a ponikli su u OFK-u (govorim i o mladoj i o A reprezentaciji).
Jesu li to podeljene sfere uticaja u nasem fudbalu - Zvezda i Partizan kontrolisu klupski fudbal i ligu,a OFK i pomalo Obilic ( setimo se golmana Olivera Kovacevica u Nemackoj,koji je bio "bolji" od Zilica,i selektora Okuke), nasu reprezentaciju?
Ovom Klementeu kao da je kasete sa igrama nasih igraca dostavila uprava OFK Beograda.Ne kazem da to sve mora da izadje na lose,ali ipak je malo cudno.
Tesko da moze neko da me ubedi da je Lazovic bolji od Kezmana (ma sta se pricalo o njemu,cak i ja sam ga mnogo kritikovao),niti da Kovacevic treba da igra za reprezentaciju (iako sam Zvezdas, to kazem).Iako je dobro igrao protiv Iraca,mislim da je jos rano za njega da udje u reprezentaciju.Ne po godinama,nego treba da malo ustali formu i poboljsa neke elemente igre,pre svega predaju lopte.
Sto se tice Trisovica,ne mogu nista da kazem za njega jer ne znam.Ali,cudno je da nema Krasica,pa i Vukica,mozda i Ramba,makar za par prvih utakmica u dresu nase reprezentacije.
Ovo me sve nekako podseca na ovaj eksperiment koji se sada radi sa nasom kosarkaskom reprezentacijom,a zove se "totalno podmladjivanje".Naravno,verovatno ce tu biti kasnije dodati i nasi iskusniji igraci koji su trenutno povredjeni ili van takmicarske forme ( Vidic,Krstajic,Dragutinovic),kao i neki iz mlade reprezentacije.
Ali,kao sto sam rekao i prilikom izbora Klementea za selektora,sacekajmo da vidimo kako ce da igraju i da li se stvara neka igra.Ovo za sada (spisak), bas i ne uliva neko poverenje.

goran

pre 17 godina

nije mi jasno kako neko ko ne zna ko je trisovic ili gde igra marjan markovic uopste ima zelju da daje svoj komentar ovde. pola ovih ljudi bi dalo komentar i na clanak o takmskoj fizici... alo ljudi, lepo je to sto volite fudbal, ali malo vodite racuna o tome sta pricate i kada pricate... sto bi reko patrijarh "budimo ljudi iako smo srbi".

Nitro

pre 17 godina

A jesu pojedinci ispamećeni do bola. Pa spisak ljudima opet ne valja... Da naš selektor pozove Maradonu, Pelea i Bekenbauera iz najboljih dana, da igraju za reprezentaciju, opet bi pojedinci glumili sveznadare i kritikovali izbor.
Internet eksperti ukrotite malo silnu pamet kojom raspolažete ili još bolje, prijavite se za mjesto pomoćnika selektora ili čak i samog selektora. Jasno je kao dan da ni Klemente nema pojma i da je pri izboru novog selektora trebalo više obratiti pažnju na domaći kadar koji piskara po b92 forumu...

Da Kapelo bude selektor, a Gus Hidink prvi pomoćnik reprezentacije Srbije, odmah po objavljivanju reprezentativnog spiska fudbalski internet eksperti bi provalili da selektor nema pojma i da je spisak trebalo da izgleda drugačije.
Da je u reprezentaciju moguće pozvati 50 igrača, a da na teren može njih 30, vjerujem da bi onda izbor uspio da zadovolji sve ukuse...

Z

pre 17 godina

Sto se tice Krasica, Ivanovica i Baste: dogovor je da svi igraci koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju (rodjeni posle 1.1.1984.) protiv Ceske igraju za mladu.

Иван-Ниш

pre 17 godina

Није ми јасно само где нађе Марјана Марковића и Бишевца који су по киксевима у рангу Милана Дудића. Срећом ни Чеси са одбраном не стоје добро тако да може да очекујемо 3:3 или 4:3 за једну од репрезентација.

dekiNs

pre 17 godina

I da OBAVEZNO Paunović,kakav rambo da li ste vi ludi,kada se vrate vidić, gavran i dragutinović, ako hoće vučinić i to je to!!! NEK NAM JE SA SREĆOM!!!MAJKO SRBIJO!

Beli

pre 17 godina

Ma da, koliko vidim, ljudi bi bili najsrećniji kad bi igrao prvi tim Zvezde... Proširite vidike ljudi, ne budite zaslepljeni navijanjem. A onda, posle prve greške, sve popljujete...

mare

pre 17 godina

sa ovim spiskom ne bi ostao u meridian ligi
sta zove onog kovacevica on u cup uefa ne moze da igra.a kde igra trišovic njegov krivbas je bankrotiro. ja bi licno zvao jos vladana kujovica umesto jevrica.ivana ergica najboljeg igraca švajcarske 1 lige.i nekog kreavnog veznog kosto je milovanovic.
basta mora obavezno da igra.on je za markovica izmislijo fudbal.

Milutin

pre 17 godina

Marko, pa zato smo i pukli na SP sto je Petko forsirao vas grobare (Nadj, Vukic - nisu ni igrali pola prvenstva) umesto da su igrali Zigic, Basta, Lukovic i drugi iz sampionske ekipe. Daj malo pameti...

Pa, dooobro. Ok. I nije tako lose, kako je moglo biti. Doduse, pozvao je previse cigana.
(Marko, 04. avgust 2006 14:35)

Milan

pre 17 godina

Ljudi polpvina igraca koje vi zelite da vidite su kod Djukica.Djukic i Klemente su se dogovorili da klinci idu kod Djukica kako bi Klemente mogao da proba neke druge.

Sto se tice Ramba on posto igra u Brazilu kod njih liga nije prilagodjena Evropskom kalendaru pa mu je teze da dodje + ima preko 30+ON je ubedjen da je "zvezda",ja ne kazem da je on los ali jednostavno bi remetio atmosferu.

Nikola

pre 17 godina

Свака част за позивање Тришовића и Степанова. Када се опорави Видић имаћемо невероватно добру одбрану. Шпиц-напокон, феноменалан!!! Пантелић Жигић, врхунски. Свака част Клементе, одличан избор.
Тришовић је наш најбољи везни играч, то ће се тек видети !!

Aca_USA

pre 17 godina

To se zove podmladjivanje reprezentacije. Nikad u istoriji nismo imali selektora koji je ovako hrabro napravio smenu generacija.
Vidic i Krasic zasluzuju poziv ali bice vremena. Izgleda da cemo pokusati da igramo preko bokova (daj boze). Samo tako mozemo maksimalno iskoristiti Zigica.

Usisivac

pre 17 godina

Odlicno, samo nije trebao da zove Lazovica. Nije mi jasno ni zasto nije pozvan Vidic? Ali najveci pozdrav ide odluci da se ne pozove Kezman, bravo Klemente!

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Tanki smo na sredini terena ko "flis" papir. A odbrana bez Vidića se zna šta je.
Od nekih stvari se pita ne pravi. Ali dobro je što nema Kežnama, Save, Nađa, Đorđevića. Milijaš prvo mora da izbori mesto u Zvezdi, dečko ima materijala, a Krasića i Bastu treba prekomandovati u A reprezentaciju. Može li neko da pojasni čime je Aleksandar Trišović zalužio poziv Terzića (da da Terzića ne Klementea). Igra li taj u nekom ozbiljnom klubu i ima li nešto opipljivo iza sebe, osim već pomenutog gospodina.

Bane

pre 17 godina

Vrlo dobro! Brzo ce Klemente doci do idealnog sastava. Za sada je najvaznije da je napravio veliki rez pre svega nepozivanjem Kezmana, jos samo da je izbacio Stankovica bilo bi odlicno. Takodje ako neki igraci sa ovog spiska ne zadovolje sigurno Klemente nece dugo da ih trpi. Moguce je i da neki igraci nisu mogli da odgovore pozivu kao Krasic npr, za Rambo i Paunovic definitivno treba da dobiju sansu. Sve u svemu izgleda da je Klemente presavio tabak i ne treba ga sada odmah kritikovati zasto nije pozvao ovog umesto onog, ovo je veliki iskorak i ako se nastavi ovako mozemo da se nadam sigurnom ozdravljenju reperzentacije.

Drale

pre 17 godina

pa ovi nece moci da pobede ni Bezaniju, a kamoli neku reprezentaciju. Auuuu, pevacemo opet onu Natinu PONOVO, PONOVO .... pet komada primamo

Pera iz solitera

pre 17 godina

Čovek stvarno ima kahones,svaka mu čast,mnogi će reći da na golu treba da bude Stojković,ali valjda zato što nisu selektori,Klemente je sigurno video mnogo snimnjenog materijijala oba golmana,i samo on zna pravo rešenje,za mene je jedino iznenađenje kapiten mog tima Kovačević,mnogo sam zabrinut zbog njegove trenutne forme,i mislim da još nije vreme da ga ubaci u prvi tim,puno sreće BELIM ORLOVIMA protiv Čeha i u kvalifikacijama.
SVI SMO UZ VAS

daddy yankee

pre 17 godina

@ vlado imenjace krstajic se razmislja da odigra samo u kvaljifikacijama a gavrancic je laske povredjen kao i nemanja vidic pa ce oni tek biti pozvani za tekmu sa azerbejdzanom,toliko od mene pozdrav svima a spisak je sjajan a tu samo fale ramobo,paunovic,naravno gavran i nemanja,krasic,basta,milijas i dejan milovanovic a lazovica treba izbaciti i kada se vucinic izjasni onda njega ubaciti a ni djole ni ergic a posebno maric koji se nadam da ce btit nadoknadno pozvani nisu uopste za starno gvozdje,a ukoliko nas plasira na evro 2008 a i ja znam da je rano ja mislim da bi spisak od 23 igraca
trebao da izgleda ovako
golmani:stojkovic,jevric
odbrana:vidic,stepanov,gavrancic,lukovic,
markovic,ivanovic,bisevac,basa
sredina:stankovic,koroman,ilic,duljaj,kovacevic,paunovic,maric,rambo ukoliko bude mogao da igra,milijas,basta,krasic
napadaci:Zigic,pantelic,ljuboja,vucinic malo siri spisak ali dobro pozdrav svima.

metohijac

pre 17 godina

Hvala Bogu da je neko pozvao Lukovića.Strašan igrač!Trišović je odličan igrač, novi Đorđević.Kad se Oporavi Vidić uz Bašu i Stepanova biće to solidno. Krasić je u kombinaciji i to je to. Ljuboja je zlatan igrač ali nije dovoljno iskorišćen. Klemente SREĆNO. Ko ne sluša, napolje.Dosta bre više neradnika...

sale

pre 17 godina

Pa sad....
Vreme je bilo 'da se zahvalimo' nekim igracima.
Meni se dopalo kako je igrao Ergic na SP, cini mi se da jedini ima kliker od ovih srednjaka. Za Lazovica OK, treba mu dati sansu. Pantelic je zasluzio poziv, ne znam kako ce se uklopiti u kolektiv. Prosle godine se sam radovao golovima u Zvezdi, svi su ga ignorisali (mislim da nije omiljen, a?). A Bisevac je najveca rupa u istoriji fudbala, to govorim kao zvezdas.

Zzzaphod

pre 17 godina

Moram priznati da ne izgleda lose. Ono sto mi je palo u oci jeste Jevric. Zar ne bese on jedini iz Crne Gore na svetskom prvenstvu? Ili mozda gresim? Pozdrav,

Boban

pre 17 godina

Jos nesto, slazem se sa preovladjujucim stavom da treba Krasica ubaciti. Takav nam igrac treba u sredini, koji grize, trci puno, i cvrsto, ume da proigra, da sutne iz daljine, skoci... Ali naravno, tim koji ima samo jednu ozbiljnu zamerku, koliko za sada moze da se vidi iz komentara, je dobro sastavljen (naravno, ignorisem ostrascene, zavedene i vrlo cudne predloge tipa Djokica, Milijasa, ili da ne treba zvati Duljaja, najstandardnijeg naseg reprezentativca ikad, sa neverovatno cistom i efikasnom odbranom.

north power

pre 17 godina

toliko sam istraumiran od reprezentacije da samo nesto ovako moze da me vrati...
totalna rekonstrukcija i nista vise!!!
Ovom sastavu bih rado pridodao a verovatno ce i biti: Vidica pre svega, Krasica, Milijasa iz mlade rep. i eventualno Ergica i Gavrancica

bežični_kablovi

pre 17 godina

Marković u Kijevu igra OK i, nažalost, trenutno je naš najbolji desni bek... Jedina PRAVA, ali BAŠ prava rupa od ovih što je pozvao je Lomić. Srećom, tu je Luković.
Fale Lazetić, Vučinić, Krasić... Fali i neki organizator u sredini.
Zašto nema Darka Kovačevića? Je li povređen ili šta? Clemente je rekao da će ga zvati...

Dejan NL

pre 17 godina

Za ove sto malo kritikuju: Covek je tek vido samo jednu tekmu uzivo, da je spisak trebo da obelodani u ponedeljak, sigurno bi to bio neki drugi spisak igraca. Prvenstva u celoj evropi treba jos da pocnu a gledanje kaseta od pre par meseci nije isto kao gledanje tekme uzivo!!

Zeljko

pre 17 godina

Dobar spisak osim Duljaja i Markovica. Ostalim treba dati sansu.
Kljemente ne zna da kod nas ima jos bar 2 miliona "Selektora".

rale

pre 17 godina

ma ljudi izvinite, ali ja sam morao opet da se javim!!! zivim i radim u rusiji, pratim njihov sampionat KRASIC JE CUDO OD IGRACA!!!
neko mora klementeu da sugerise samo da ga pogleda......

Dani

pre 17 godina

Svaka čast. Očekivao sam sličnu "rekonstrukciju", zato me ne čudi njegov izbor. Ako znamo da smo na SP imali otprilike 8 veterana + još nekoliko balerina, veliki broj novih imena ne čudi. Sigurno je tu prostora za Vidića i druge povređene igrače kao i za nekolicinu mladih reprezentativaca. Ali za početak je dobro. Najvažnije je da su trule jabuke izbačene iz korpe. Krasić i kompanija će sigurno dobiti šansu u kvalifikacijama ...

Nikola

pre 17 godina

Lepo... Neka pocne! I ja bih ovom timu pridodao Krasica, Ergica, ali ovo je pocetak stvaranja novog tima, tek treba isprobati sve sto se moze isprobati. Nadam se da ce tako i biti... i vise da ce se dosta raditi na stvaranju novih mogucnosti.
Da pomognem... Ko je Trisovic?
Momak igra u ukrajinskom sampionatu. Brz je, koristi levu nogu, ima dobar pregled igre sa leve strane, dobar centarsut, solidan dribling i udarac. Prosao je skolu fudbala u Kraljevu, zajedno sa Lukovicem. Njih dvojica se odlicno poznaju, iako nisu dugo igrali zajedno. Bili su neverovatan tandem. Voleo bih videti ih zajedno na terenu, jer sam siguran da bi zajedno mogli dosta dobrog uciniti.
Toliko... pa da se radujemo dobroj igri, pobedama!
P.S. Nisu me izabrali za selektora... i nisam ljut zbog toga. :-)...

mILOS

pre 17 godina

Ma sve je OK, ali gde je tu Milos Krasic. Decko igra u CSKA pa razbija. Dao je tri gola u poslednje tri utakmice. Bar sto sam ja gledao. Pozdrav iz Moskve!!

Mirko Vojvoda

pre 17 godina

VELJKA PAUNOVICA, MILOSA KRASICA I RAMBA PETKOVICA POD HITNO U TIM JER ONI SU ZA POJEDINCE KOJE VIDIM U OVOJ TRENUTNOJ EKIPI IZMISLILI FUDBAL !!!

bole_ku

pre 17 godina

Sta radi jevric na ovom spisku?Mislim da je Crnogorac, a za spisak svaka cast tako i treba kao u kosarci.Zbogom penzioneri!!!!!!!!!1

LUKAVI

pre 17 godina

Konacno da se nadje neko da izbaci Mateju i ostale babe. Klemente je napravio dobru osnovu,sve je dobro osim Bisevca i Lomica u odbranu.Njih dvojica su dve tempirane bombe.

vlada ze

pre 17 godina

ALO SRBENDE, NAMA NE TREBA DEJAN STANKOVIC, KADA CETE TO SHVATITI. ON NIJE TIP IGRACA ZA REPKU. ZAPITAJTE SE STA JE,KAD JE I DA LI JE NEKAD URADIO NESTO NA NEKOJ VAZNIJOJ UTAKMICI. KAD ON IGRA MI IMAMO IGRACA MANJE U SREDINI, A SREDINA JE MOZAK TIMA-ETO ZASTO MI NIKAD NE PRAVIMO AKCIJE VEC SAMO ODBRANA I PONEKI PREKID.

nessa974

pre 17 godina

Solidan izbor. Nedostaju M. Krasic, N. Vidic (valjda zbog povrede), B. Ivanovic i Z. Vukic (valjda ce biti tu kad se vrati u formu). A sto se Kezmana tice, on igra sa vise srca nego svi ovi zajedno! Samo jos da se vrati u pravu formu....

Пеђа, Врачар, Србија

pre 17 godina

Стојковић
Марковић - Бишевац (Гавран) - Видић - Луковић
Илић - Ковачевић (Красић) - Дуљај - Станковић
Жигић - Пантелић (Вучинић)
клупа: Јеврић, Степанов, Ивановић, Короман, Баста, Пјановић, Рнић

Boban

pre 17 godina

Naslov bas ne odgovara vesti. Ako treba bukvalno da se tumaci, rekonstrukcija nije bas totalna, ceo vezni red ostaje, pola napadaca, a zadnja linija je zamenjena zbog povreda a ne zbog rekonstrukcije. Ako pak treba da se tumaci ironicno: ipak ima previse promena da bi se reklo da je tim isti.

Mika

pre 17 godina

Jos samo da doda Vidica, Ivanovica, Krasica (obavezno), i naravno Vucinica (ako bude bio nas). Mozda je Predrag Djordjevic mogao da odigra jos jedno takmicenje...

dekiNS

pre 17 godina

Nije loše ALI trebao je umesto Jevrića pozvati Avramova(pa nije džabe došao u Fiorentinu), možda Ivanović umesto Baše, zatim Basta,Krasić,Ergić, matori Đorđević može još uvek da posluži,a nije morao ni ovog Lazovića tu je mogao npr. NE ZNAM nekog drugog samo ne njega!U SVAKOM SLUČAJU BOLJE NEGO PRETHODNI IZBOR!

B92 ne odgovara za sadrzaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije B92.

pre 17 godina

Evo kako bi trebalo izgledati pravi sastav
Stojkovic
Basta Vidic Gavrancic Lukovic
Koroman Duljaj Krasic Stankovic
Zigic Pantelic

Ivan

pre 17 godina

@B92
Zeleo bih da sugerisem da objavite i spisak mladih da citaocima bude jasno zasto nekih igraca nema na Klementeovom spisku. Milijas, Krasic, Basta, Jankovic, Milovanovic i ostali su na Djukicevom spisku.
Sada je sve jasno samo se nadam da Vidic nije van kombinacije.

Ivan

pre 17 godina

Koroman i Stankovic su zasluzili da se nadju a cak i Sasa Ilic. Ostali nista nisu pokazali na SP. Osim toga nadam se jos samo da se nece odreci Vidicevih usluga. Voleo bih da cujem komentar Klementea. Takodje nadam se da ce i Basta biti u kombinaciji. Sve ostalo je ok. I vise nego ok.

urlik

pre 17 godina

Ma neka igra bilo ko, samo da se ne brukamo vishe...zao mi samo Veljka Paunovica koji kida u Shpaniji, ali on nije jedini o koga su se ogreshili dosadasnji selektori.

krajisnik

pre 17 godina

NARODE MOJ, KRECEMO U NOVI BOJ, OVAJ SASTAV JE EKSPERIMENTALNI, PROBABILISTICKI IZ PERA SELEKTOROVIH POMOCNIKA, SHVATIMO DA ON UGLAVNOM SLABO POZNAJE NASE IGRACE I JEDINO OVAKO MOZE DOCI DO OKOSNICE TIMA, NI PO IMENU NI PO BABI VEC ONOM STO TRENUTNO DAJES NA TERENU. SRBIJA !!!

savke

pre 17 godina

KONACNO se neko usudio da ne pozove narcisa Kezmana i da pozove Pantelica MAJSTORA... Jos da nam se Vidic oporavi, Basta, Ivanovic i Krasic vrate u staru formu i eto i njih u reprezentaciji... I vise niko nece brisati pod sa nama...

Мислилац

pre 17 godina

Није лоше за почетак, само је Љубоја промашај. А ко је тај Тришовић?

Filippo

pre 17 godina

E nikad nisam voleo ovog tipa i kad sam cuo da ce biti nas selektor bas sam se iznervirao ali za ovo sto nije pozvao Kezmana moram da mu skinem kapu! Jesam zvezdas ali ne onaj zaglupljeni koji ne vidi nekog dobrog 'partizanovog' igraca, ali taj Kezman nam je uvek bio kao da imamo 10 igraca na terenu. Hvala Bogu! Samo da istraje u SVOJIM zamislima, bez popustanja bilo kakvim eventualnim pritiscima. Napred plavi!

AcaTrica

pre 17 godina

Prvo pa musko!
Sve vazi, ali bez Vidica i Krasica??!!!!
Mislim da bez ove dvojice dobar deo javnosti ce biti, odnosno vec je, protiv Napoleona!
Nadam se da se po onoj staroj prvi macici se u vodu bacaju.

goran

pre 17 godina

e daj boze da ovo uspije, samo kad nema kezmana i sava u napadu poslije toliko vremena. steta sto tu nema neki tim lider, mozda stankovic, ali slabo igra. Uglavnom, svaka cast malom klementeu sto je napravio dobar i hrabar izbor. a kezman neka uzme drzavljanstvo uzbekistana, tamo bi mogao da igra dozivotno za reprezentaciju, moze i savo isto.

ff

pre 17 godina

Sigurno bi trebao zvati Vidica i Gavrancica.A sto se spiska tice, sve je ok osim vezne linije, nema nikoga iz mlade reprezentacije a oni bi trebali biti glavni igraci, Basta,Milijas,Maric,Krasic i Ivanovic. Ni djordjevic jos nije za bacanje.Koliko vidim nema ni Vucinica, sto znaci da je 'povreda' bila samo farsa.

a tela je ona...

pre 17 godina

Dobro je, jer gore od onoga nije moglo. Valjda ce i ova sredina da zaigra jednom kako treba. Po meni tu je najveci problem.
Srecno Klemente!!

Nislija

pre 17 godina

@SinisaNS
kako sem duljaja ? taj igrac nam je bio najbolji na svetskom a i u kvalifikacijama!
jedino ne znam zbog cega nije pozvao vukica kad nam je covek bio glavni organizator igre u kvalifikacijama , a ostavio stankovica koji nikad nista nije napravio u reprezentaciji ! njega nek bace u inter pa tamo nek igra .. odbrana odlicna,sredina sem stankovica , i tog trisovica malo da provere odlicna , napad uz zigica moze da igra bilo ko tako da .. sve u svemu nisam razocaran

teamplayer

pre 17 godina

promene su bile neophodne! na svim pozicijama!
svidja mi se sto u timu nisu savo i kezman.
odavno nisu odigrali kako treba!
a, za ostale: vazan je tim. a sto se tice velikih, igraca, pojedinaca - njih odavno vise nemamo.
obzirom da ne poznaje nas fudbal, nije strasno. nemas ti tu velikog izbra.

Dule

pre 17 godina

Dokle ce reprezentacija sluziti pojedincima da se prodaju za sto bolju lovu??? Mislili smo da je dolaskom "Napoleona" ta praksa prosla, al vidimo da je sve isto samo Petka nema. Otkud Koroman, Ljuboja, Lazovic... Oni za celu godinu nemaju utakmica koliko jedan Basta, Rambo Petkovic, Paunovic

Nenad

pre 17 godina

Tako je!
Podmladiti tim i ne zvati one koji misle da treba da igraju samo zbog imena a ne i svojih trenutnih igara ( mislim na Kezmana).
Bravo za Klementea!!!

kimi bg

pre 17 godina

To Clemente, MAJSTORE! Jos samo sredinu terena malo da pomesas za sledecu tekmu, i to je to. Preporucujem ti Milijasa i Krasica!

Mladen

pre 17 godina

Spisak je sasvim u redu, samo nedostaju Basta i Krasic uz ove povredjene. Evo prvih 11 po mom misljenju za ovu pripremnu
Stojkovic
Markovic Stepanov Bisevac Lukovic
Koroman Duljaj Kovacevic Stankovic
Zigic Pantelic

xpert

pre 17 godina

Ajde da cujemo internet eksperte!?! Jel trebao da zove Jestrovica, da nauci prvo da kaze dobar dan, da kaze Pantelicu da se ne zalizuje tako, da Kezmana ubaci u odbranu, Kralj na golu kao pivo na stolu...?!?

Bobby

pre 17 godina

Pa u principu to je to. Mozda jos Vidic i Krstajic. Ovi ostali ADIO. E da kezman kad se raspuca umesto Pantelica ili Lazovica!!!

Zemo

pre 17 godina

Pa ovo smo svi trazili, totalno pretumbavanje. Videcemo sta cemo dobiti. Moja prognoza je da ce ova odbrana imati dosta golova u mrezi, jer su dosta olako primali golove dok su bili u mladoj reprezentaciji. Ali, nek nema vise Save ...
Videcemo protiv Ceha, moja prognoza je 3:1

Reservoir dog

pre 17 godina

Svaka mu cast, odmah je pokazao da poznaje fudbalsku igru. Pretpostavljam da racuna i na Vidica i Krstajica kada se budu oporavili.

BOBA DELIJA

pre 17 godina

Za golmane u redu, ali da Stojkovic bude prvi.
Odbrana dobra jos samo da se Vidic oporavi i Lomic izbaci.
Sredina u redu ali gde iskopa Trisovica, mogao si bar nekog drugog mladog, i Stankovicu treba drzati na probi jer ako hoce da igra onda nek grize, a ne da se seta po terenu.
Napad dobar ali u prvoj moraju biti Ziga i Pantelic!
Rezime: sasvim dobar sastav, jos sa malim izmenama to je to.

marko-delija

pre 17 godina

Ok,nije lose,ocigledno da je ovo privremen sastav i da fale pojedini igraci,meni je samo krivo sto nema Ivanovica i Krasica,ali dobro bice vremena za njih jos uvek imaju pravo da igraju u mladoj reprezentaciji!Drago mi je zbog napadaca,Vucinic kad se izjasni gde hoce da igra moze da ocekuje poziv!Srecno i Pantelicu i Lazovicu i svidja mi se ova rekonstrukcija,ali ponovo kazem ima ovde jos nekoliko dobroh igraca koji fale...ocekujem da ce za meceve sa Azerbejdzanom i Poljskom dobiti poziv Ivanovic Krasic mozda Vucinic,Basta uz standardne Vidica , Krstajica...

vlada

pre 17 godina

Pa naravno da nema Vidica kad je povredjen a Krstajic i GAvrancic su rekli da se povlace iz reprezentacije!!! Po meni steta je samo sto nema Krasica ostalo je ocekivano.

Filippo

pre 17 godina

E nikad nisam voleo ovog tipa i kad sam cuo da ce biti nas selektor bas sam se iznervirao ali za ovo sto nije pozvao Kezmana moram da mu skinem kapu! Jesam zvezdas ali ne onaj zaglupljeni koji ne vidi nekog dobrog 'partizanovog' igraca, ali taj Kezman nam je uvek bio kao da imamo 10 igraca na terenu. Hvala Bogu! Samo da istraje u SVOJIM zamislima, bez popustanja bilo kakvim eventualnim pritiscima. Napred plavi!

ff

pre 17 godina

Sigurno bi trebao zvati Vidica i Gavrancica.A sto se spiska tice, sve je ok osim vezne linije, nema nikoga iz mlade reprezentacije a oni bi trebali biti glavni igraci, Basta,Milijas,Maric,Krasic i Ivanovic. Ni djordjevic jos nije za bacanje.Koliko vidim nema ni Vucinica, sto znaci da je 'povreda' bila samo farsa.

a tela je ona...

pre 17 godina

Dobro je, jer gore od onoga nije moglo. Valjda ce i ova sredina da zaigra jednom kako treba. Po meni tu je najveci problem.
Srecno Klemente!!

Nenad

pre 17 godina

Tako je!
Podmladiti tim i ne zvati one koji misle da treba da igraju samo zbog imena a ne i svojih trenutnih igara ( mislim na Kezmana).
Bravo za Klementea!!!

Reservoir dog

pre 17 godina

Svaka mu cast, odmah je pokazao da poznaje fudbalsku igru. Pretpostavljam da racuna i na Vidica i Krstajica kada se budu oporavili.

BOBA DELIJA

pre 17 godina

Za golmane u redu, ali da Stojkovic bude prvi.
Odbrana dobra jos samo da se Vidic oporavi i Lomic izbaci.
Sredina u redu ali gde iskopa Trisovica, mogao si bar nekog drugog mladog, i Stankovicu treba drzati na probi jer ako hoce da igra onda nek grize, a ne da se seta po terenu.
Napad dobar ali u prvoj moraju biti Ziga i Pantelic!
Rezime: sasvim dobar sastav, jos sa malim izmenama to je to.

xpert

pre 17 godina

Ajde da cujemo internet eksperte!?! Jel trebao da zove Jestrovica, da nauci prvo da kaze dobar dan, da kaze Pantelicu da se ne zalizuje tako, da Kezmana ubaci u odbranu, Kralj na golu kao pivo na stolu...?!?

vlada

pre 17 godina

Pa naravno da nema Vidica kad je povredjen a Krstajic i GAvrancic su rekli da se povlace iz reprezentacije!!! Po meni steta je samo sto nema Krasica ostalo je ocekivano.

Мислилац

pre 17 godina

Није лоше за почетак, само је Љубоја промашај. А ко је тај Тришовић?

marko-delija

pre 17 godina

Ok,nije lose,ocigledno da je ovo privremen sastav i da fale pojedini igraci,meni je samo krivo sto nema Ivanovica i Krasica,ali dobro bice vremena za njih jos uvek imaju pravo da igraju u mladoj reprezentaciji!Drago mi je zbog napadaca,Vucinic kad se izjasni gde hoce da igra moze da ocekuje poziv!Srecno i Pantelicu i Lazovicu i svidja mi se ova rekonstrukcija,ali ponovo kazem ima ovde jos nekoliko dobroh igraca koji fale...ocekujem da ce za meceve sa Azerbejdzanom i Poljskom dobiti poziv Ivanovic Krasic mozda Vucinic,Basta uz standardne Vidica , Krstajica...

teamplayer

pre 17 godina

promene su bile neophodne! na svim pozicijama!
svidja mi se sto u timu nisu savo i kezman.
odavno nisu odigrali kako treba!
a, za ostale: vazan je tim. a sto se tice velikih, igraca, pojedinaca - njih odavno vise nemamo.
obzirom da ne poznaje nas fudbal, nije strasno. nemas ti tu velikog izbra.

kimi bg

pre 17 godina

To Clemente, MAJSTORE! Jos samo sredinu terena malo da pomesas za sledecu tekmu, i to je to. Preporucujem ti Milijasa i Krasica!

Zemo

pre 17 godina

Pa ovo smo svi trazili, totalno pretumbavanje. Videcemo sta cemo dobiti. Moja prognoza je da ce ova odbrana imati dosta golova u mrezi, jer su dosta olako primali golove dok su bili u mladoj reprezentaciji. Ali, nek nema vise Save ...
Videcemo protiv Ceha, moja prognoza je 3:1

goran

pre 17 godina

e daj boze da ovo uspije, samo kad nema kezmana i sava u napadu poslije toliko vremena. steta sto tu nema neki tim lider, mozda stankovic, ali slabo igra. Uglavnom, svaka cast malom klementeu sto je napravio dobar i hrabar izbor. a kezman neka uzme drzavljanstvo uzbekistana, tamo bi mogao da igra dozivotno za reprezentaciju, moze i savo isto.

AcaTrica

pre 17 godina

Prvo pa musko!
Sve vazi, ali bez Vidica i Krasica??!!!!
Mislim da bez ove dvojice dobar deo javnosti ce biti, odnosno vec je, protiv Napoleona!
Nadam se da se po onoj staroj prvi macici se u vodu bacaju.

Bobby

pre 17 godina

Pa u principu to je to. Mozda jos Vidic i Krstajic. Ovi ostali ADIO. E da kezman kad se raspuca umesto Pantelica ili Lazovica!!!

Dule

pre 17 godina

Dokle ce reprezentacija sluziti pojedincima da se prodaju za sto bolju lovu??? Mislili smo da je dolaskom "Napoleona" ta praksa prosla, al vidimo da je sve isto samo Petka nema. Otkud Koroman, Ljuboja, Lazovic... Oni za celu godinu nemaju utakmica koliko jedan Basta, Rambo Petkovic, Paunovic

Mladen

pre 17 godina

Spisak je sasvim u redu, samo nedostaju Basta i Krasic uz ove povredjene. Evo prvih 11 po mom misljenju za ovu pripremnu
Stojkovic
Markovic Stepanov Bisevac Lukovic
Koroman Duljaj Kovacevic Stankovic
Zigic Pantelic

Nislija

pre 17 godina

@SinisaNS
kako sem duljaja ? taj igrac nam je bio najbolji na svetskom a i u kvalifikacijama!
jedino ne znam zbog cega nije pozvao vukica kad nam je covek bio glavni organizator igre u kvalifikacijama , a ostavio stankovica koji nikad nista nije napravio u reprezentaciji ! njega nek bace u inter pa tamo nek igra .. odbrana odlicna,sredina sem stankovica , i tog trisovica malo da provere odlicna , napad uz zigica moze da igra bilo ko tako da .. sve u svemu nisam razocaran

Mirko Vojvoda

pre 17 godina

VELJKA PAUNOVICA, MILOSA KRASICA I RAMBA PETKOVICA POD HITNO U TIM JER ONI SU ZA POJEDINCE KOJE VIDIM U OVOJ TRENUTNOJ EKIPI IZMISLILI FUDBAL !!!

Zzzaphod

pre 17 godina

Moram priznati da ne izgleda lose. Ono sto mi je palo u oci jeste Jevric. Zar ne bese on jedini iz Crne Gore na svetskom prvenstvu? Ili mozda gresim? Pozdrav,

mILOS

pre 17 godina

Ma sve je OK, ali gde je tu Milos Krasic. Decko igra u CSKA pa razbija. Dao je tri gola u poslednje tri utakmice. Bar sto sam ja gledao. Pozdrav iz Moskve!!

sale

pre 17 godina

Pa sad....
Vreme je bilo 'da se zahvalimo' nekim igracima.
Meni se dopalo kako je igrao Ergic na SP, cini mi se da jedini ima kliker od ovih srednjaka. Za Lazovica OK, treba mu dati sansu. Pantelic je zasluzio poziv, ne znam kako ce se uklopiti u kolektiv. Prosle godine se sam radovao golovima u Zvezdi, svi su ga ignorisali (mislim da nije omiljen, a?). A Bisevac je najveca rupa u istoriji fudbala, to govorim kao zvezdas.

B92 ne odgovara za sadrzaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije B92.

pre 17 godina

Evo kako bi trebalo izgledati pravi sastav
Stojkovic
Basta Vidic Gavrancic Lukovic
Koroman Duljaj Krasic Stankovic
Zigic Pantelic

bežični_kablovi

pre 17 godina

Marković u Kijevu igra OK i, nažalost, trenutno je naš najbolji desni bek... Jedina PRAVA, ali BAŠ prava rupa od ovih što je pozvao je Lomić. Srećom, tu je Luković.
Fale Lazetić, Vučinić, Krasić... Fali i neki organizator u sredini.
Zašto nema Darka Kovačevića? Je li povređen ili šta? Clemente je rekao da će ga zvati...

Boban

pre 17 godina

Naslov bas ne odgovara vesti. Ako treba bukvalno da se tumaci, rekonstrukcija nije bas totalna, ceo vezni red ostaje, pola napadaca, a zadnja linija je zamenjena zbog povreda a ne zbog rekonstrukcije. Ako pak treba da se tumaci ironicno: ipak ima previse promena da bi se reklo da je tim isti.

Dani

pre 17 godina

Svaka čast. Očekivao sam sličnu "rekonstrukciju", zato me ne čudi njegov izbor. Ako znamo da smo na SP imali otprilike 8 veterana + još nekoliko balerina, veliki broj novih imena ne čudi. Sigurno je tu prostora za Vidića i druge povređene igrače kao i za nekolicinu mladih reprezentativaca. Ali za početak je dobro. Najvažnije je da su trule jabuke izbačene iz korpe. Krasić i kompanija će sigurno dobiti šansu u kvalifikacijama ...

LUKAVI

pre 17 godina

Konacno da se nadje neko da izbaci Mateju i ostale babe. Klemente je napravio dobru osnovu,sve je dobro osim Bisevca i Lomica u odbranu.Njih dvojica su dve tempirane bombe.

Zeljko

pre 17 godina

Dobar spisak osim Duljaja i Markovica. Ostalim treba dati sansu.
Kljemente ne zna da kod nas ima jos bar 2 miliona "Selektora".

krajisnik

pre 17 godina

NARODE MOJ, KRECEMO U NOVI BOJ, OVAJ SASTAV JE EKSPERIMENTALNI, PROBABILISTICKI IZ PERA SELEKTOROVIH POMOCNIKA, SHVATIMO DA ON UGLAVNOM SLABO POZNAJE NASE IGRACE I JEDINO OVAKO MOZE DOCI DO OKOSNICE TIMA, NI PO IMENU NI PO BABI VEC ONOM STO TRENUTNO DAJES NA TERENU. SRBIJA !!!

Boban

pre 17 godina

Jos nesto, slazem se sa preovladjujucim stavom da treba Krasica ubaciti. Takav nam igrac treba u sredini, koji grize, trci puno, i cvrsto, ume da proigra, da sutne iz daljine, skoci... Ali naravno, tim koji ima samo jednu ozbiljnu zamerku, koliko za sada moze da se vidi iz komentara, je dobro sastavljen (naravno, ignorisem ostrascene, zavedene i vrlo cudne predloge tipa Djokica, Milijasa, ili da ne treba zvati Duljaja, najstandardnijeg naseg reprezentativca ikad, sa neverovatno cistom i efikasnom odbranom.

Ivan

pre 17 godina

Koroman i Stankovic su zasluzili da se nadju a cak i Sasa Ilic. Ostali nista nisu pokazali na SP. Osim toga nadam se jos samo da se nece odreci Vidicevih usluga. Voleo bih da cujem komentar Klementea. Takodje nadam se da ce i Basta biti u kombinaciji. Sve ostalo je ok. I vise nego ok.

rale

pre 17 godina

ma ljudi izvinite, ali ja sam morao opet da se javim!!! zivim i radim u rusiji, pratim njihov sampionat KRASIC JE CUDO OD IGRACA!!!
neko mora klementeu da sugerise samo da ga pogleda......

Dejan NL

pre 17 godina

Za ove sto malo kritikuju: Covek je tek vido samo jednu tekmu uzivo, da je spisak trebo da obelodani u ponedeljak, sigurno bi to bio neki drugi spisak igraca. Prvenstva u celoj evropi treba jos da pocnu a gledanje kaseta od pre par meseci nije isto kao gledanje tekme uzivo!!

Mika

pre 17 godina

Jos samo da doda Vidica, Ivanovica, Krasica (obavezno), i naravno Vucinica (ako bude bio nas). Mozda je Predrag Djordjevic mogao da odigra jos jedno takmicenje...

north power

pre 17 godina

toliko sam istraumiran od reprezentacije da samo nesto ovako moze da me vrati...
totalna rekonstrukcija i nista vise!!!
Ovom sastavu bih rado pridodao a verovatno ce i biti: Vidica pre svega, Krasica, Milijasa iz mlade rep. i eventualno Ergica i Gavrancica

metohijac

pre 17 godina

Hvala Bogu da je neko pozvao Lukovića.Strašan igrač!Trišović je odličan igrač, novi Đorđević.Kad se Oporavi Vidić uz Bašu i Stepanova biće to solidno. Krasić je u kombinaciji i to je to. Ljuboja je zlatan igrač ali nije dovoljno iskorišćen. Klemente SREĆNO. Ko ne sluša, napolje.Dosta bre više neradnika...

Ivan

pre 17 godina

@B92
Zeleo bih da sugerisem da objavite i spisak mladih da citaocima bude jasno zasto nekih igraca nema na Klementeovom spisku. Milijas, Krasic, Basta, Jankovic, Milovanovic i ostali su na Djukicevom spisku.
Sada je sve jasno samo se nadam da Vidic nije van kombinacije.

urlik

pre 17 godina

Ma neka igra bilo ko, samo da se ne brukamo vishe...zao mi samo Veljka Paunovica koji kida u Shpaniji, ali on nije jedini o koga su se ogreshili dosadasnji selektori.

savke

pre 17 godina

KONACNO se neko usudio da ne pozove narcisa Kezmana i da pozove Pantelica MAJSTORA... Jos da nam se Vidic oporavi, Basta, Ivanovic i Krasic vrate u staru formu i eto i njih u reprezentaciji... I vise niko nece brisati pod sa nama...

nessa974

pre 17 godina

Solidan izbor. Nedostaju M. Krasic, N. Vidic (valjda zbog povrede), B. Ivanovic i Z. Vukic (valjda ce biti tu kad se vrati u formu). A sto se Kezmana tice, on igra sa vise srca nego svi ovi zajedno! Samo jos da se vrati u pravu formu....

vlada ze

pre 17 godina

ALO SRBENDE, NAMA NE TREBA DEJAN STANKOVIC, KADA CETE TO SHVATITI. ON NIJE TIP IGRACA ZA REPKU. ZAPITAJTE SE STA JE,KAD JE I DA LI JE NEKAD URADIO NESTO NA NEKOJ VAZNIJOJ UTAKMICI. KAD ON IGRA MI IMAMO IGRACA MANJE U SREDINI, A SREDINA JE MOZAK TIMA-ETO ZASTO MI NIKAD NE PRAVIMO AKCIJE VEC SAMO ODBRANA I PONEKI PREKID.

dekiNS

pre 17 godina

Nije loše ALI trebao je umesto Jevrića pozvati Avramova(pa nije džabe došao u Fiorentinu), možda Ivanović umesto Baše, zatim Basta,Krasić,Ergić, matori Đorđević može još uvek da posluži,a nije morao ni ovog Lazovića tu je mogao npr. NE ZNAM nekog drugog samo ne njega!U SVAKOM SLUČAJU BOLJE NEGO PRETHODNI IZBOR!

bole_ku

pre 17 godina

Sta radi jevric na ovom spisku?Mislim da je Crnogorac, a za spisak svaka cast tako i treba kao u kosarci.Zbogom penzioneri!!!!!!!!!1

Nikola

pre 17 godina

Lepo... Neka pocne! I ja bih ovom timu pridodao Krasica, Ergica, ali ovo je pocetak stvaranja novog tima, tek treba isprobati sve sto se moze isprobati. Nadam se da ce tako i biti... i vise da ce se dosta raditi na stvaranju novih mogucnosti.
Da pomognem... Ko je Trisovic?
Momak igra u ukrajinskom sampionatu. Brz je, koristi levu nogu, ima dobar pregled igre sa leve strane, dobar centarsut, solidan dribling i udarac. Prosao je skolu fudbala u Kraljevu, zajedno sa Lukovicem. Njih dvojica se odlicno poznaju, iako nisu dugo igrali zajedno. Bili su neverovatan tandem. Voleo bih videti ih zajedno na terenu, jer sam siguran da bi zajedno mogli dosta dobrog uciniti.
Toliko... pa da se radujemo dobroj igri, pobedama!
P.S. Nisu me izabrali za selektora... i nisam ljut zbog toga. :-)...

Пеђа, Врачар, Србија

pre 17 godina

Стојковић
Марковић - Бишевац (Гавран) - Видић - Луковић
Илић - Ковачевић (Красић) - Дуљај - Станковић
Жигић - Пантелић (Вучинић)
клупа: Јеврић, Степанов, Ивановић, Короман, Баста, Пјановић, Рнић

Usisivac

pre 17 godina

Odlicno, samo nije trebao da zove Lazovica. Nije mi jasno ni zasto nije pozvan Vidic? Ali najveci pozdrav ide odluci da se ne pozove Kezman, bravo Klemente!

dekiNs

pre 17 godina

I da OBAVEZNO Paunović,kakav rambo da li ste vi ludi,kada se vrate vidić, gavran i dragutinović, ako hoće vučinić i to je to!!! NEK NAM JE SA SREĆOM!!!MAJKO SRBIJO!

daddy yankee

pre 17 godina

@ vlado imenjace krstajic se razmislja da odigra samo u kvaljifikacijama a gavrancic je laske povredjen kao i nemanja vidic pa ce oni tek biti pozvani za tekmu sa azerbejdzanom,toliko od mene pozdrav svima a spisak je sjajan a tu samo fale ramobo,paunovic,naravno gavran i nemanja,krasic,basta,milijas i dejan milovanovic a lazovica treba izbaciti i kada se vucinic izjasni onda njega ubaciti a ni djole ni ergic a posebno maric koji se nadam da ce btit nadoknadno pozvani nisu uopste za starno gvozdje,a ukoliko nas plasira na evro 2008 a i ja znam da je rano ja mislim da bi spisak od 23 igraca
trebao da izgleda ovako
golmani:stojkovic,jevric
odbrana:vidic,stepanov,gavrancic,lukovic,
markovic,ivanovic,bisevac,basa
sredina:stankovic,koroman,ilic,duljaj,kovacevic,paunovic,maric,rambo ukoliko bude mogao da igra,milijas,basta,krasic
napadaci:Zigic,pantelic,ljuboja,vucinic malo siri spisak ali dobro pozdrav svima.

mare

pre 17 godina

sa ovim spiskom ne bi ostao u meridian ligi
sta zove onog kovacevica on u cup uefa ne moze da igra.a kde igra trišovic njegov krivbas je bankrotiro. ja bi licno zvao jos vladana kujovica umesto jevrica.ivana ergica najboljeg igraca švajcarske 1 lige.i nekog kreavnog veznog kosto je milovanovic.
basta mora obavezno da igra.on je za markovica izmislijo fudbal.

Nikola

pre 17 godina

Свака част за позивање Тришовића и Степанова. Када се опорави Видић имаћемо невероватно добру одбрану. Шпиц-напокон, феноменалан!!! Пантелић Жигић, врхунски. Свака част Клементе, одличан избор.
Тришовић је наш најбољи везни играч, то ће се тек видети !!

Z

pre 17 godina

Sto se tice Krasica, Ivanovica i Baste: dogovor je da svi igraci koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju (rodjeni posle 1.1.1984.) protiv Ceske igraju za mladu.

Aca_USA

pre 17 godina

To se zove podmladjivanje reprezentacije. Nikad u istoriji nismo imali selektora koji je ovako hrabro napravio smenu generacija.
Vidic i Krasic zasluzuju poziv ali bice vremena. Izgleda da cemo pokusati da igramo preko bokova (daj boze). Samo tako mozemo maksimalno iskoristiti Zigica.

Pera iz solitera

pre 17 godina

Čovek stvarno ima kahones,svaka mu čast,mnogi će reći da na golu treba da bude Stojković,ali valjda zato što nisu selektori,Klemente je sigurno video mnogo snimnjenog materijijala oba golmana,i samo on zna pravo rešenje,za mene je jedino iznenađenje kapiten mog tima Kovačević,mnogo sam zabrinut zbog njegove trenutne forme,i mislim da još nije vreme da ga ubaci u prvi tim,puno sreće BELIM ORLOVIMA protiv Čeha i u kvalifikacijama.
SVI SMO UZ VAS

Milutin

pre 17 godina

Marko, pa zato smo i pukli na SP sto je Petko forsirao vas grobare (Nadj, Vukic - nisu ni igrali pola prvenstva) umesto da su igrali Zigic, Basta, Lukovic i drugi iz sampionske ekipe. Daj malo pameti...

Pa, dooobro. Ok. I nije tako lose, kako je moglo biti. Doduse, pozvao je previse cigana.
(Marko, 04. avgust 2006 14:35)

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Tanki smo na sredini terena ko "flis" papir. A odbrana bez Vidića se zna šta je.
Od nekih stvari se pita ne pravi. Ali dobro je što nema Kežnama, Save, Nađa, Đorđevića. Milijaš prvo mora da izbori mesto u Zvezdi, dečko ima materijala, a Krasića i Bastu treba prekomandovati u A reprezentaciju. Može li neko da pojasni čime je Aleksandar Trišović zalužio poziv Terzića (da da Terzića ne Klementea). Igra li taj u nekom ozbiljnom klubu i ima li nešto opipljivo iza sebe, osim već pomenutog gospodina.

Milan

pre 17 godina

Ljudi polpvina igraca koje vi zelite da vidite su kod Djukica.Djukic i Klemente su se dogovorili da klinci idu kod Djukica kako bi Klemente mogao da proba neke druge.

Sto se tice Ramba on posto igra u Brazilu kod njih liga nije prilagodjena Evropskom kalendaru pa mu je teze da dodje + ima preko 30+ON je ubedjen da je "zvezda",ja ne kazem da je on los ali jednostavno bi remetio atmosferu.

Иван-Ниш

pre 17 godina

Није ми јасно само где нађе Марјана Марковића и Бишевца који су по киксевима у рангу Милана Дудића. Срећом ни Чеси са одбраном не стоје добро тако да може да очекујемо 3:3 или 4:3 за једну од репрезентација.

Drale

pre 17 godina

pa ovi nece moci da pobede ni Bezaniju, a kamoli neku reprezentaciju. Auuuu, pevacemo opet onu Natinu PONOVO, PONOVO .... pet komada primamo

Bane

pre 17 godina

Vrlo dobro! Brzo ce Klemente doci do idealnog sastava. Za sada je najvaznije da je napravio veliki rez pre svega nepozivanjem Kezmana, jos samo da je izbacio Stankovica bilo bi odlicno. Takodje ako neki igraci sa ovog spiska ne zadovolje sigurno Klemente nece dugo da ih trpi. Moguce je i da neki igraci nisu mogli da odgovore pozivu kao Krasic npr, za Rambo i Paunovic definitivno treba da dobiju sansu. Sve u svemu izgleda da je Klemente presavio tabak i ne treba ga sada odmah kritikovati zasto nije pozvao ovog umesto onog, ovo je veliki iskorak i ako se nastavi ovako mozemo da se nadam sigurnom ozdravljenju reperzentacije.

Beli

pre 17 godina

Ma da, koliko vidim, ljudi bi bili najsrećniji kad bi igrao prvi tim Zvezde... Proširite vidike ljudi, ne budite zaslepljeni navijanjem. A onda, posle prve greške, sve popljujete...

milanche

pre 17 godina

nije lose mada je moglo i bolje .. ali za kvalifikacije bi ovo bio najbolji sastav :

1.Jevric
2.Stojkovic
3.Vidic
4.Gavrancic
5.Stepanov
6.Basta
7.Lukovic
8.Lomic
9.Duljaj
10.Koroman
11.Ergic
12.Ilic
13.Vukic
14.Krasic
15.Zigic
16.Pantelic
17.Lazovic
18.Vucinic(ukoliko CG Ljuboja)
sa tim sastavom bi mogli svima da pariramo

goran

pre 17 godina

nije mi jasno kako neko ko ne zna ko je trisovic ili gde igra marjan markovic uopste ima zelju da daje svoj komentar ovde. pola ovih ljudi bi dalo komentar i na clanak o takmskoj fizici... alo ljudi, lepo je to sto volite fudbal, ali malo vodite racuna o tome sta pricate i kada pricate... sto bi reko patrijarh "budimo ljudi iako smo srbi".

Mile-Pazza Inter amala

pre 17 godina

Sta je bre ovo?El zna on gde je dosao?Golmani su u redu. Gde mu je bre Vidic u odbranipa iako je povredjen,gde je Krstajic,svidja mi se sto je stepanov pozvan,a gde je Ivanovic?Sta ce nam na sredini Kovacevic i Trisovic?Jedan Lazovic je dobio priliku u napadu ispred recimo Vuciinica i Kezmana.Sve u svemu nikako mi se ne svidja izbor.Ako smo u zadnjoj utakmici sa Ceskom izgubili na strani sa 5:0,prema svemu ovome mozemo ocekivati isti ishod.Nadam se da gresim.
FORZA INTER!!!L'INTER E PER SEMPRE!!!IO SONO INTERISTA!!!

Nitro

pre 17 godina

A jesu pojedinci ispamećeni do bola. Pa spisak ljudima opet ne valja... Da naš selektor pozove Maradonu, Pelea i Bekenbauera iz najboljih dana, da igraju za reprezentaciju, opet bi pojedinci glumili sveznadare i kritikovali izbor.
Internet eksperti ukrotite malo silnu pamet kojom raspolažete ili još bolje, prijavite se za mjesto pomoćnika selektora ili čak i samog selektora. Jasno je kao dan da ni Klemente nema pojma i da je pri izboru novog selektora trebalo više obratiti pažnju na domaći kadar koji piskara po b92 forumu...

Da Kapelo bude selektor, a Gus Hidink prvi pomoćnik reprezentacije Srbije, odmah po objavljivanju reprezentativnog spiska fudbalski internet eksperti bi provalili da selektor nema pojma i da je spisak trebalo da izgleda drugačije.
Da je u reprezentaciju moguće pozvati 50 igrača, a da na teren može njih 30, vjerujem da bi onda izbor uspio da zadovolji sve ukuse...

DeKOb

pre 17 godina

Posteno receno - to je ono sto Srbija ima da ponudi u ovom trenutku. Ako se ne budemo zaludjivali sa grandioznim snovima nas, jedne ipak trecerazrene zemlje (danas), pustimo Klementea da radi svoj posao, mozda ce se nesto bolje desiti u narednoj deceniji.
Nista ne biva preko noci.
Vere i strpljenja sad, a ako FSS opet zas**e, onda lepo motke u ruke pa na Terazije, jer druge nema ...

Zumbulce

pre 17 godina

Vucinic, Purovic, Trajkovic, Burzanovic, Lakic, Rakovic, Maras, Bisevac, Jevric, Lazovic,Maric... MLADA SNAGA REPREZENTACIJE CRNE GORE

patriota

pre 17 godina

Pa ljudi bre sta vam je, pa ovde je samo napad dobar ostalo cista katastrofa.Posle prve utakmice i debakla morace ponovo da se pravi totalna rekonstrukcija tima.

lane

pre 17 godina

Fale Krasic i Ergic, i naravno Vidic /dok se ne oporavi/. Lazovic i Lomic nemaju sta da traze u reprezentaciji. Vucinic - Zigic bi bili najbolji tandem u Evropi.

VELJA

pre 17 godina

Bravo Majstore!Ko ne zna za Markovica,on igra u Dinamo Kijevu,odlicno igra,a Trisovic igra u Krivbasu(Ukraina),cesto ga gledam,jako je talentovan,dobar tehnicar...!U sotalom,bravo KLEMENTE!

Iverson

pre 17 godina

Malo je neobicno da se pojavljuje u nasem fudbalu u poslednjih par godina ovoliko likova iz OFK-a.Selektor je do skora bio Petkovic,plus njegov sin Dusan,plus Terzic,i na kraju,kao slag na tortu,ovoliko igraca iz OFK-a,sto sadasnjih,sto onih koji igraju u inostranstvu,a ponikli su u OFK-u (govorim i o mladoj i o A reprezentaciji).
Jesu li to podeljene sfere uticaja u nasem fudbalu - Zvezda i Partizan kontrolisu klupski fudbal i ligu,a OFK i pomalo Obilic ( setimo se golmana Olivera Kovacevica u Nemackoj,koji je bio "bolji" od Zilica,i selektora Okuke), nasu reprezentaciju?
Ovom Klementeu kao da je kasete sa igrama nasih igraca dostavila uprava OFK Beograda.Ne kazem da to sve mora da izadje na lose,ali ipak je malo cudno.
Tesko da moze neko da me ubedi da je Lazovic bolji od Kezmana (ma sta se pricalo o njemu,cak i ja sam ga mnogo kritikovao),niti da Kovacevic treba da igra za reprezentaciju (iako sam Zvezdas, to kazem).Iako je dobro igrao protiv Iraca,mislim da je jos rano za njega da udje u reprezentaciju.Ne po godinama,nego treba da malo ustali formu i poboljsa neke elemente igre,pre svega predaju lopte.
Sto se tice Trisovica,ne mogu nista da kazem za njega jer ne znam.Ali,cudno je da nema Krasica,pa i Vukica,mozda i Ramba,makar za par prvih utakmica u dresu nase reprezentacije.
Ovo me sve nekako podseca na ovaj eksperiment koji se sada radi sa nasom kosarkaskom reprezentacijom,a zove se "totalno podmladjivanje".Naravno,verovatno ce tu biti kasnije dodati i nasi iskusniji igraci koji su trenutno povredjeni ili van takmicarske forme ( Vidic,Krstajic,Dragutinovic),kao i neki iz mlade reprezentacije.
Ali,kao sto sam rekao i prilikom izbora Klementea za selektora,sacekajmo da vidimo kako ce da igraju i da li se stvara neka igra.Ovo za sada (spisak), bas i ne uliva neko poverenje.

Nesha

pre 17 godina

Sto nije prokomentarisao Vidicev izostanak. Ako ne racuna na Vidica onda nam je selektor indijanac. Ne znam sto nema ni Baste.
A sto se tice Jevrica - dokle bre vise? Kada ce doci do promene golmana???

Darko, Novi Sad, Vojvodina forever

pre 17 godina

Treba do kraja sprovesti korenite promene u našem sportu pa i fudbalu, treba se zahvaliti manekenima i zvezdicama i od mlađih igrača formirati tim za buduća takmičenja.

nikola

pre 17 godina

krajnje je vreme bilo da se isteraju zvezdice koje kupuju mesto u reprezentaciji i pozvati mlade snage....svaka cast, ali da li ce klemente izdrzati

djole

pre 17 godina

Mislim da je neophodno da igra vise igraca Partizana, definitivno (cak nije ni vazno koga ce da uzme, vazno je da je nekada setao kopacke po JNA). Ovo kazem zato sto preti opasnost da reprezentacija stvarno zaigra lep fudbal, sto definitivno nije pozeljno, zato sto je glavna zabava ovog naroda nerviranje zbog katastrofa koje priredjuje reprezentacija. Da se ne nerviraju zbog toga, suocili bi se sa stvarnim (najcesce surovim) problemima ovdasnjeg zivota, sto definitivno ne treba da se dozvoli.

Milan

pre 17 godina

SAMO MU ( SELEKTORU ) SKRENUTI PAZNJU NA VIDICA, BASTU, KRASICA, ERGICA POSEBNO ( CAK ON PRE STANKOVICA ).MISLIM DA NA KRASICU I ERGICU TREBA BAZIRATI IGRU SREDINE TERENA ZA BUDUCNOST

Boban Evetovic

pre 17 godina

Citam ove komentare i niko se ne seca Simona Vukcevica,pa ljudi moji on je barem sto puta bolji od Trisovica.I u odbrani bi trebalo umesto Lomica pozvati mladog Rajkovica.

Valjak

pre 17 godina

Mene interesuje kako neko ko do pre par nedelja nije bio upoznat sa 90% naših reprezentativaca zna bolje da sastavi tim od nekog ko je odavde i ovde živi? Šta to govori o ovom drugom(im)?

Idemo na EURO 2008!

pfc

pre 17 godina

Kezman nas je odveo na svetsko,odvesce nas i na evropsko prvenstvo.Klemente zna kako igraju on i Savo u Spaniji i nema potrebe da ih isprobava.Bolje bi bilo da se mnogi dusebriznici (citaj delije) zapitaju da li ce Dejan Stankovic i dalje da nas "odusevljava" svojim genijalnim potezima i nezaboravnim nastupima u reprezentaciji.

marko

pre 17 godina

Momak KOŠTUNICA pokušava da se predstavi kao definitivno neobavešten, ne samo o stanju u Srbiji i sportu, već i o životu uopšte. Taj KOBAJAGI negativizam je nameran i cilj je da izazove reakciju komentara, nikako ne predstavlja lično mišljenje. Viđam ga i na drugim mestima, čak i za VATERPOLISTE! Najbolje rešenje je ignorisati ga, da bi normalni komentari imali smisla inače odgovori običnim PROVOKATORIMA su traćenje vremena i živaca. Molim b92 da objavi komentar, zarad poboljšanja komunikacije sa posetiocima. Srbija u sportu će uvek biti na prvom mestu, ako to i nije!

bstactr

pre 17 godina

Da li je neko od vas koji predlažete Ramba za reprezentaciju gledao neku njegovu utakmicu u Brazilu? Ili verujete našim novinarima na reč? Da valja kao što naši novinari pišu verovatno bi igrao u nekom, bar osrednjem evropskom klubu, a ne u Brazilu.
P.S. Ti isti novinari su pre par godina povezivali Duljaja sa Juventusom, a Marijana Markovića sa Mančesterom.

neko

pre 17 godina

citam komentare i ne mogu da verujem koliko neki ljudi gledaju na stvari kao konj koji vuce fijaker. cigani oce cigane, a grobari svoje. prvo sto mi smeta je to sto su svima puna usta ramba,a covek ce do ep imati 100g, drugo, lazovic bolji od keze!!! drkadzija pantelic koji ce da se na svakom treningu pobije sa nekim (nesporim njegovo znanje,ali...) stankovic kao nije napaljenko isto kao i kezman, mada je keza nas najbolji strelac bio u kvalifikacijama, tako da kritike da ne sluzi nicemu ne stoje i mnogo se vise trudi od italijancica. otkud toliko fudbalera iz ofk-e? e pa ta ofk-a, kada je u njoj bio terzic, je imala pola mlade reprezentacije koju covek nije hteo da prodaje zvedi ni partizanu, eto otkud toliko igraca iz gore pomenutog tima. muka mi je od komentara basta bog (videli smo ga na ep za mlade), a ko je lomic? (jedan od talentovanijih nasih igraca, moderan bek, za razliku od plavusana). naravno ovo nije konacan tim, sezona tek pocinje, kako je krenuo bice tu jos mnogo izmena. poz svima koji kada treba da se navija za rep za nju i navijaju,a ne za zvezdu ili partizan

Rumenige

pre 17 godina

Ja mislim da ima dosta gresaka u ovom sastavu. Ne bih da pricam umesto koga, ali na spisku su trebali biti i: N. Djordjevic, Vukcevic, Vukic, Kezman, Paunovic, Vlada Ivic, Ilijev, Nadj, a na golu nas realno najbolji golman Ivica Kralj.
"Ni po babu, ni po stricevima"

Panta

pre 17 godina

@zumbulce

izvini,ali jel ti koristis neke opijate??? Da ti cica objasni neke stvari Trajkovic je beogradjanin,Bisevac iz Kos.Mitrovice,Lazovic iz Kragujevca a Milos Maric iz Uzica...mozda si sad ukapirao??? to sto je neko igrao za Zetu ne znaci automatski da je crnogorac...ili da li je Dejo srbin samo zato sto je igrao u Zvezdi???????

markoni

pre 17 godina

prvo kezmana nije zvao zbog crvenog kartona,a daleko je od toga da ga je otpisao.Svi gresimo u vezi ramba ,rambo je fenomenalan igrac ,jeste stariji,ali je za ove debile tata.Djordjevic treba da igra definitivno,jer nama trebaju ljudi koji znaju sa loptom a ne stankovic i nadj,trkac i pucac.ko da su braca ,mirko i slavko,pa vidi se da su iz istog kraja.Ergic mora da igra

wikler_armada

pre 17 godina

Iskreno meni se ovo nesto i ne svidja. Najvise je promenjana odbrana koja ce se ruku na srce vratiti kad se svi oporave. Tako da u stvari nije ni promenjena.
Nema Djordjevica koji je se oprostio ali nema ni Krasica i Milijasa. Sasa Ilic, BRE...
Ne znam, videcemo.
Kazem mrsavo...

KONIGSTIGER

pre 17 godina

TOOOOOO!!!!SAMO JOS FALE MILIJAS,BASTA I RAMBO...MOZE I DJOKIC...DA SE VRATI VIDIC I BICE TO POPRILICNO JAK TIM...SVE OSTALO JE TU!!!ZIGA I PANTA U NAPADU KAO U STARA DOBRA VREMENA...HVALA BOGU DA KLEMENTE ZNA STA JE KVALITET....SAMO DA IGRA 4-4-2 ILI 4-3-3 PA CE I NAMA DA SVANE!

Zoran

pre 17 godina

A Krasic?
Ne razmem jedino zasto O.Koroman?Cime se on do sada istakao?Valjda minutazom u Portsmouth-u,ili izjavama posle Holandije,gde komentarise njegov zakasneo ulazak u igru??!??

Zeka Peka

pre 17 godina

ONOG KEZMANA STE DIZALI U NEBO DOK JE DAVAO GOLOVE U POSLEDNJIH 4-5 UTAKMICA U KVALIFIKACIJAMA, A SAD GA PLJUJETE. DA NIJE DAO ONAJ GOL PROTIV BOSANACA NE BI VIDELI NEMACKE POSTO BI NAS SAHRANILI U BARAZU. NE KAZEM DA GA JE KLEMENTE TREBAO ZVATI, ALI NIJE ON JEDINI KRIVAC STO SMO ONAKO PROSLI NA SP. A SAVO JE REPREZENTACIJI DAO MNOGO VISE OD STANKOVICA A OVAJ JE NA SPISKU DOK SAVO NIJE. kAD IZGUBIMO OPET 4-0 OD CESKE KAO PROSLI PUT, PONOVO CE SE TRAZITI KRIVICI MEDJU NEKIM IGRACIMA. BAS STE SABANI...

ZhAKI

pre 17 godina

Hej Klemente : Stojkovic, Stepanov, Vidic, Ivanovic, Lukovic, Krasic, Trisovic, Ergic, Koroman, Pantelc, Zigic
I obavezno: Milovanovic, Lomic, Lazovic, Ilic, Jovanvic (TELEOPTIK prosle sezone)

nikoldije

pre 17 godina

drago mi je da se svi slazu da kezman i savo nemaju sta da traze u ekipi ali mnogo ljudi izgleda nije upuceno da bi marjan markovic bio nas najbolji desni bek da ga zvezda nije smarala pola godine i nije mu dala da igra a posle je usledila povreda inace dao je gol u finalu kupa i izgleda da se vratio u formu tako da je sve ok jedino sto se tice baste malo je bezveze sto ga forsiraju na sredini kad se zna da moze samo da igra desnog beka

takodje se slazem da krasic treba sto pre u reprezentaciju a i ergic al dobro je za pocetak i ovo nije lose cak je i solidno

i da vucinic je crnogorac i nemojte ocekivati da ga vidite u reprezentaciji
izvinjavam se na nedostatku velikih slova i znakova interpunkcije mrzelo me.....

SRBIJA!!!

nemanja

pre 17 godina

vucinic za cg. predlazem da pre komentara pogledate spisak mladih i verujem da cete tu naci odgovore!! nije lose za pocetak i nadam se da ce selektor imati znanja da sredi nas mentalitet!!!

Mafia

pre 17 godina

ja bih vas zamolio da vise ne ostavljate komentare jer mi je muka da citam neznanje ! @Aleksandar
Seti se samo kakva je igra zahvaljujuci tom crnom bila protiv obale,dok nije iskljucen nadj

Objectiv

pre 17 godina

Uzas je citati sta sve ovaj narod pise.Poseban slucaj su navijaci Zvezde. Pa, covece, oni bi citav tim iz Lj. Bogdana u reprezentaciju. E, pa sto im nema Milijasa(pa nema ga ni u timu CZ), pa sto nije Rambo(pa nije zato sto je stariji od svtog Save), pa gde je Jankovic( u rezervama CZ), pa sta je sa naboljim nasim igracem Bastom(o njemu kasnije), pa dobro je sto nije pozvao Kezmana(jesmo sretni,a?!). Valja sve samo kad je Savo izostao; otkuda taj Lomic(iz Partizana je!); ma kud ce tog Marijana Markovica (izdajnika?!);svaka cast za poziv Pantelicu(odlican je jer ga mnogo volimo, znamo zasto!);Ziga je bozanstvo i svemir fudbala(valjda sto je visok pa se moze sa bogom rukovati!),Stojkovic mora biti prvi golman(jer je on dobro branio jednu utakmicu kad je ono Zenga bio trener...)?!?!?!
U odgovoru na vasa super-klubasku neobjektivnost, mogu vam reci kao navijac OFK, da je Bisevac sirovina zalutala na ovaj spisak(grubijan, spor,neinteligentan i sa slabom tehnikom, za njega su i Tosic i Ivanovic izmislili fudbalsku igru, da ne govorim o malom Rajkovicu)); da Basta objektivno nije dorastao najboljem timu Srbije na poziciji na kojoj igra, a ni uopste i nikad,on je taman za Uba gde je i isao na doskolovavanje!; da je Lomic ekstra klasa za sve mlade igrace osim Krasica(za kojeg se krstim i cudim sto ga nije pozvao).Lomic poseduje tehniku, brzinu, centarsut i pregled igre, sve za izvanrednog spoljnog igraca!; da Pantelica mora znati kao coveka da bi doneo odluku da mu uruci poziv, a on ga ni slucajno ne zasluzuje. Uostalom, brzo ce Klemente spoznati kakva je to spodoba i mutikasa(majstor za pravljenje lose atmosfere u ekipi). Pixi Kovacevic je prosecan zadnji vezni, ali uz neprikosnovenog Duljaja(za kojeg takodje imate obraza reci ruznu rec, jer je najbolji igrac nase reprezentacije na svojoj poziciji, bez dilema!), moze igrati, mada ima sigurno boljih resenja.
Sve u svemu, velike greske su Bisevac, Pantelic, Kovacevic i Ljuboja. Mnogo bolji igraci ili karakteri(sto je vrlo bitno)za reprezentaciju) su Ivanovic, Stosic, Vucinic i Maric. Inace, ne sumnjam da ce Klemente ubrzo to uvideti dok vidi vash krah na San Siru, pa ce moliti boga da pozove pomenute i proverene a jos mocne majstore Vidica, Krstajica, Gavrancica, Kezmana, pa i Veljka Paunovica.
pozdrav sa karaburme.
Prvi macici se u vodu bacaju, kaze nas narod.

Zoran

pre 17 godina

Svaka cast Klementeu. Bravo majstoreeeeeeee!
Ovo je trebalo da se uradi jos davno. Dosta je bilo vise starih igraca i pritisaka na selektora sa svih strana. Nadam se da ce osvezenje uroditi plodom, ako ne sada sigurno za neke sledece kvalifikacije. Zelim novoj reprezentaciji sve najbolje.

Pozdrav iz Prijedora!!!

Vlada

pre 17 godina

@ Objectiv

Prvo i osnovno, ako vec koristis engleske reci to sto pokusavas da napises se pise OBJECTIVE. Kao drugo, ti ne da nisi objektivan, nego si okoreli navijac Partizana koji se krije iza troga sto mozda zivi na Karaburmi, pa ti je OFK-ov stadion blizu kuce.

Sada malo o temi... Spisak je dobar, i bice pojacan u svim linijama sledecim igracima: Ivanovic i Vidic nazad, Krasic i Maric u sredini, i Vucinic napred. I to bi bilo to.

serbien

pre 17 godina

BRAVO Imao bih i male izmene evo ovako
1.STOJKOVIC 2.BASTA 3.IVANOVIC 4.VIDIC 5.BASA
6.DULJAJ 7.KRASIC 8.ERGIC 9.KEZMAN 10.STANKOVIC 11.PANTELIC samo tako mozemo biti nesto u evropi a i sire svi u napad
POMOZI BOZE !!!!!!!!!!!!!!!

SALE

pre 17 godina

PO OVIM KOMENTARIMA SE LEPO VIDI DA TO KAD KAZU DA U SRBIJI IMA 7500000 TRENERA DA JE ISTINA.TE TREBA DA IGRA 4-4-2 TE NAPADACKI TE DEFANZIVNO TE STO NIJE POZVAO OVOG TE STA CE ONAJ TRISOVIC ITD.KLEMENTE BRAVO SAMO TAKO NEMOJ DA SLUSAS VEZARE.BRAVO KLEMENTE!

Posrnulo dete cveca

pre 17 godina

Proslo je dugo vremena od kad sam poslao poslednji komentar, jer u zadnje vreme se uglavnom drzim citanja istih, ali sada ipak moram napisati svoje misljenje.
Osim odredjenog broja ljudi koji racionalno razmisljaju (Objectiv, i jos nekoliko komentatora) svi ostali su toliko zagrizli u klubastvo da to vise nije zdravo ili su jednostavno zatupljeni.
Pa ovde je bilo 20 komentara u kojim ljudi traze Milijasa, mislim on je solidan igrac koji nema mesta u zvezdi, a trebao bi biti pozvan u reprezentaciju. Komentar - umobolna ideja.
Sledece, jedan od "poznavalaca" na ovom forumu je dao izjavu "Pantelic i Zigic - najbolji tandem u evropi". E ovo se vise ne moze svrstati ni u klubastvo, ovo je toliko daleko od zdravog razuma, da ili ga je pisalo dete od 11-12 godina ili bi trebalo sastaviti ozbiljan lekarski konzilijum da analizira osobu koja je ovo izjavila.
Takodje, vecina klubasa velica Zigica. Ja bih sve te postovaoce lika i dela Nikole Zigica koliko godina ima taj igrac, gde je do sada igrao, gde trenutno igra, i kada racionalno odgovore na ta pitanja da te realne podatke koje su dobili iz sopstvenih odgovora uporede sa opisom bilo kog solidnog evropskog napadaca. Tako je, odgovor je jasan, napadac njegovih godina koji vredi, bi trebao da ima nekoliko sezona u makar solidnim evropskim klubovima.
Taj veliki centarfor je jedva dao nekoliko golova u nasoj ligi u prosloj sezoni, nego sto je Savo dao u Spanskoj ligi.
Treba biti makar malo realan.

Mafia

pre 17 godina

@Objectiv
SVAKA CAST !!
vidi se da se za razliku od mnogih kompleksasa na ovom sajtu razumes u fudbal!jos jednom svaka cast za komentar

Grunf

pre 17 godina

Svi se lože što nema Kežmana a nema ga jer je povređen. Jel čitate bre vi ljudi tekstove koje komentarišete? Dakle zvaće on Kežmana čim se oporavi a i Savu će probati da nagovori da igra dalje. Užas! Inače, sa ostalima se slažem, trebao je zvati barem još Krasića, a mogao je i Dekija da izostavi čisto vaspitno, da grize sledeći put.

pazarac

pre 17 godina

Neznam Ali ja mislim da nma je jaci onaj sastav iz Nemacke ali jb-a kad izgubis volju i kad nece onda ti je tako.
A sto se tice ovih Igraca Nikada nebi Pantelica pozvao pre sve ga mislim da je previse drzak i bezobrazan kao ono ja pa ja.
pa kad ce KRASIC da zasluzi poziv u tu pisljivu reprezentaciju!!! Jankovic moze da saceka u Pazaru ga toliko hvale posle onog gola koji je dao protiv NP-a ali dok nezavuce par njih jacim timovima onda i dalje nista , Ziga je OK kad je Darko Kovacevic dobivo toliko sansi i pored jace konkurencije onda zaszo ne i Zigic mozda (po mom ukusu) je trebo da "doda" na ovom spisku i Marica.

Nikola

pre 17 godina

Ovo je sjajno.Mislim sa je Klemente napravio odlicnu stvar rekonstrukcijom tima.Pogleado sam spisak i odusevio sam se.Puno cemo dobiti podmladjivanjem tima,pogotovo sto vise nma prekljenih zvezda.

debeli021

pre 17 godina

Dokle bre vise Stankovic,najnekorisniji igrac mundijala.A i taj Koroman i Ljuboja imaju svoju drzavu pa nek za nju igraju.Stojkovic da brani,Ilic starter i bilo ko na svetu u spicu samo ne Pantelic i Lazovic u reprezentaciji!!!

Slavoljub

pre 17 godina

Klemente brate mani se corava posla. Veruj mi bit ces brzi iz Srbije nego u Srbiju. Pusti nas jadan jos nam samo ti nedostajes.... A nisu ni neke pare da se nerviras i da te psujemo. Ajde ti lepo u Spaniju a neka nama nasih "kosanovica".

Brazilac

pre 17 godina

Eto,tako to biva kada selektor postane neko ko nema pojma o nasem fudbalu i nasim igracima.Sam je rekao na konferenciji za stampu da je neke igrace pozvao iako ih uopste nije gledao.Bas me interesuje koji su to igraci,i ko li mu ih je naturio.Garantovano su to neki igraci OFK-a.Pa,taj OFK daje vise igraca za dve reprezentacije nego Barselona.To je izgleda neki fudbalski gigant.
Ko li je Klementeu gurnuo kasete sa igrama Trisovica,Base i ostalih OFK-ovih velicina?Pa po tome je onda mogao i Dusan Petkovic da igra,sigurno je bolji od njih.
Neki ovde tvrde da je OFK imao sjajnu generaciju mladih fudbalera koju navodno Terzic nije hteo da proda Zvezdi i Partizanu.Pa,naravno da nije hteo,bolje je da ih uvali u reprezentaciju,tako moze bolje da ih protezira i kasnije proda,a kao igrace drugih klubova bi to bilo malo teze.I,onda,zna se,prodaja u inostranstvo,jer im je cena skocila samim igranjem za reprezentaciju.
Ponovicu ono sto su mnogi pre mene : ovaj selektor je idealan za ove nase iz FS-a,ne zna nista o nasem fudbalu i igracima,tutnes mu one kasete koje hoces sa onim igracima koje hoces.I jos ti se covek ne mesa mnogo u posao oko nase lige i naseg FS-a,i super.I vuk sit,i ovce na broju.
Pitam se da li bi bilo tako da je selektor Dujkovic,Milutinovic ili Antic?Da li bi oni trazili i odredjene promene u strukturi i radu naseg FS-a?I da li bi imali uvid u formu svih igraca,jer bi bili ovde stalno?I,da li bas TO smeta nasim fudbalskim funkcionerima?
Garantovano,DA !!
Zato su i odabrali ovog coveka za selektora,koji mozda i nije los,verovatno ima i dobre zelje i namere sa nama,ali evidentno nije u stanju da prati sve sto se dogadja sa nasim fudbalom.A,verovatno ga i bas briga,da se bavi administracijom i birokratijom.Sto mu dajem za pravo,to mu i nije posao.
Ali,bez toga se ne moze,bez ciscenja FS-a,a tu moras da budes spreman i na rat sa menadzerskim klanom i raznim profiterima.
A to bi mogao samo neki nas covek koji iznad svega ima zelju da nas fudbal uspe.Pa cak i po cenu da se bavi poslovima koji nisu u opisu njegovog radnog mesta.Klemente to sigurno nece,jer covek dolazi iz kulturne i pre sveqa pravne drzave,gde se zna sta ko radi.I ne interesuje ga bilo kakav posao van njegovog domena rada.
P.S.Za ovog sto se potpisuje kao Objectiv,mada to ocigledno nije,ZNA SE ciji je navijac,a to nije OFK (cim prizeljkuje krah na San Siru).
Mogu da se slozim sa tobom oko Bisevca,Kovacevica,Milijasa,pa i Pantelica,ali ne i oko Zigica,pa i Ramba.Imas obraza da nesto kazes protiv Zigica?Izgleda da volis Savu milosevica,pa ti njegove godine ne smetaju,ali ti zato Rambove godine JAKO smetaju.Za tebe je Gavrancic majstor?Ili Lomic?Ok za Veljka i Kezmana (iako sam zvezdas),ali pominjati Stosica i Tosica...?Pa,Jankovic, pa i Simon Vukcevic su sigurno bolji.Dobro sam ja gore napisao,vi OFK-ovci bi i Dusana Petkovica (koji je, ruku na srce, bolji od mnogih koje si apostrofirao).
A,o karakterima samo vi iz OFK-a nemojte da pricate.Sve smo videli sa Petkovic & sin kompanijom !!

aleksandar pet

pre 17 godina

Stojkovic,Bisevac,Stepanov,Lukovic,Lomic,Duljaj,Kovacevic,Ilic,Koroman,Ljuboja,Zigic.To je napokon prava postava.Samo jos fale Basta,Vukic,Petkovic,Vidic i Krasic.Za Kezmana mi je draze nego da Partizan osvoji titulu.Oni koji pricaju da se izbace Duljaj i Lomic ti o fudbalu nemaju blage veze.

Inter_Njet

pre 17 godina

Dobro je da je rešio da pod,ladi reprezentaciju. Čudi me samo zašto su u reprezentaciji Lazović i Kovačević. Pogotovo ovaj drugi. Recimo, Krasić je za njega igrač i po.

Zoka_RS

pre 17 godina

Prilicno dobar izbor s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici. Jedina zamjerka je sto bi, po mom misljenju P. Djordjevic mogao da ima mjesta u reprezentaciji. Neka isproba Lazovica kad ga je vec pozvao, mada mislim da on nije materijal za A tim. Za sve one koji misle da Nenad Kovacevic ne bi trebao biti na spisku neka samo kazu ko bi trebao da uzme njegovo mjesto. On je nas najbolji zadnji vezni! Koroman, Ilic i Duljaj svakako da zasluzuju poziv kao i Pantelic , Ljuboja, Bisevac , Lomic i ostali. Sto se tice Stankovica mislim da je krajnje vrijeme da mu se zahvali na dosadsnjem radu, jer na SP u Njemackoj nije pokazao nista, niti se od njega moze ocekivati nista vise. Nadam se da ce se i Vucinic opredijeliti Za Srbiju, i kada bi se timu prikljucili Krasic i Basta mislim da imamo realne sanse da se kvalifikujemo za EP. Pozdrav za sve navijace SRBIJE!

C.Capajebo

pre 17 godina

Svaka cast na izboru i nadam se,da se niko nece mjesat i petljat u tvoju selekciju igraca.
Za mene u ovoj ekipi mogu su pozvat jos: MILOS KRASIC I IVAN ERGIC.
Sretno SRBIJO.

superiorNI

pre 17 godina

Kao prvo,slazem se sa svima koji kritikuje one koji se prave pametni i ostavljaju komentare tipa zasto nema Vidica(alo momak je povredjen),Ramba u ekipu,ko je Trisovic,Marjan Markovic... i slicne komentare.Svakom ko prati fudbal i prilike u njemu je sigurno jasno da ovo nije konacni spisak za kvalifikacije,da su neki igraci povredjeni,neki van forme ali se daju naslutiti obrisi Klementeovih razmisljanja.Golmani ok (hvala bogu nema O.Kovacevica,Kralja i slicnih "trazim uhlebljenje" igraca.U odbrani fale samo Vidic i Gavrancic i nema sumnje da ce oni i biti starteri,uz Lukovica koji je nas najbolji levi bek u zadnjih desetak god. i Ivanovica ili Baste desno.Pretpostavljam da selektor hoce da proveri Markovica na toj poziciji.Uzgred nadam se da je ovim Milivoje zavrsio odiseju u repki.Sredina ok,desno Stankovic ili Koroman,levo Trisovic ili Milijas(kada udje u formu),defanzivni vezni nam je mesto koje najmanje brine,i Duljaj i Pixi su odlicni igraci.Centralni vezni takodje ce Klemente sigurno isprobati nekoliko igraca,po meni tu su i Krasic,Ilic,Ergic...u svakom slucaju na tom mestu to su sve ok momci koji imaju fudbalsku inteligenciju,tehniku,pas.Napad je extra,Zigic br.1,Ljuboja i Pantelic sigurno nisu svetski kalibar,ali zato momci igraju srcem i bore se za ekipu.Jedino je Lazovic zalutao trenutno,mada dace bog da i njemu svane,jer je u mladoj pokazao da ima potencijal i talenat.Jedina stvar koja moze da nas brine je mozda to sto vise nasa repka nece imati stil koji nas je krasio do sada,mislim na to sto nema igraca koji ce biti zaduzenih za pricanje sa sudijom,valjanje po travi,doterivanje kopacki,ostavljanja saigraca na cedilu,grubih startova nad protivnikom, itd.Ko je pomislio na Kezmana?Pored ovih igraca koje sam nabrojao uz repku bi trebali u narednom periodu biti i odbrana:Djokaj,Basa,Stepanov,Tosic,Rnic,Rajkovic, sredina:Milovanovic,Maric,Brnovic N,Smiljanic,Todorovic,Ninkovic,Dimitrijevic, napad:Djokic,Purovic,Jestrovic. I za kraj po meni spisak igraca koje ja,a nadam se i vecina vas ne bi volela da vise vide u reprezentaciji, matori:Djordjevic,Rambo Petkovic,Krstajic,Milosevic,Nadj,Kovacevic, neznalice:Dudic,Lomic,Bisevac,Djordjevic,Cirkovic,D.Petkovic i ona najextremnija grupa tzv.shminkeri:Vukcevic,Jankovic,Kezman,Dragutinovic,Vukic. Puno srece Orlovi.

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Nije lose. Pogotovu sto nije pozvao Kezmana! Stankovica je zvao sigurno iz istog razloga, zbog cega je i Barbarez u Hamburgeru stalno igrao, zna za lovu da zaigra po nekad, postoj ogroman talenat a pored toga malobrojna konkurencija (ako uopste!). Da imamo smekere na toj poziciji, Stankovic ne bi igrao kod Klementea to je sigurno. U vezi Jevrica, jer on nije iz CGe? Nemam problem sa njime, cisto onako pitam.

BeerMan

pre 17 godina

Tako treba!!! Jedino što zameram je Lazović, fudbaler koji u našoj ligi za polusezonu ne moze da da ni 6 golova, Rašković je za njega golgeteeeeeeeeeeeeeeeer!!!

Cika Urke

pre 17 godina

Cuo sam vest na niskoj TV 5, pa nisam mogao da odolim a da ne napisem par reci. Naime, gospoda iz naseg saveza su sa istom gospodom iz cg saveza napravili dzentlmenski sporazum, kako sami rekose, to jest, da nas savez nece pozivati igrace rodjene u cg-u, neverovatno, posebno ako se doda da se nekih 30-tak % drzavljana cg-a izjasnjava kao Srbi......Neverovatno.
Sto se Klementea tice,pa bas i nije procvetao sa Bisevcem,Markovicem,Ljubojom,pa i Stankovicem...ostalo je relativno ok,mada moramo imati mesta za Krasica i obavezno zvati Vucinica,decko je neverovatan,Stepanov i Vidic centralno...citam da mnogi zele da vide i Bastu,nemogu da verujem decko stvarno nema veze sa fudbalom, i Bisevac takodje.
Konacno u crvenim dresovima, pa kako nam bog da. I sta reci na kraju Napred Srbijo....

SIPAnkh

pre 17 godina

Izbacite Crna Gora iz naziva tima. Hteli su da se cepe pa neka prave svoju reprezentaciju! Dosta više! Crnogorci su nam upropasitli državu i sport! Kome se ne dopada neka lepo ide za Crnu Goru! Što se tiče Klementea, dopada mi se više njegov tim nego ona Petkovićeva katastrofa! Hvala bogu da se rešio Kežmana!

Objectiv

pre 17 godina

Prvo i prvo ja imam takav nick a bas me briga kako se to pise u engl. da bi ti bio zadovoljen. Drugo, ne podnosim ni CZ ni PFC ali sam objektivan jer sam Romanticar, bre!
Nista lose nisam rekao za Zigica, momak zasluzuje poziv i moze biti nase mocno oruzje ali hteo sam reci da preuvelicavate njegovu fudb. vrednost i kvalite i to sam izrazio na simbolican nacin. Za Bisevca sam rekao sve i stojim iza toga kao i za Kovacevica pixija. Po mome misljenju najbolji igrac CZ, potencijalno, je Jankovic, ali decko ima mnogo buva i muva pod repom pa znate kako se onda parip oseca. Pobesni i izgubi razum i kontrolu, jednostavno receno-umisljena zvezdica. Primer: Simon. Isti su, kao braca.
Basta nikad, nikad i nikad nece biti veliki igrac. On je prosecan do solidan prvoligaski igrac za zadnji deo veznog reda, a tu nema sanse u najboljem timu. Nikad. Tvrdim da je od njega znatno bolji Nikola Drincic koga je,cujem, onaj maniti cigar- menadzer olako prodao u Gazientepspor. Tog momka sam gledao nekoliko puta, pa i protiv OFK dva puta, protiv Zvezde i protiv Zemuna, mogu reci da je prototip modernog igraca. Ima sve:snagu, brzinu, visinu, dugu i preciznu loptu i iskusan je jer se u njegovoj igri vidi da ima dosta meceva prvenstvenih u nogama. A super je mlad. Ja bih ga pre pixice stavio, bio bih jos hrabriji.Ma videce njega Klementino, zapamtite! Ali, valjda neko mora igrati iz sampiona. Nemam mnogo primedbi osim sto sam naveo u prijasnjem javljanju. Kazem, uzasava me klubasstvo a ono obicno zaslepljuje i vodi u los izbor.Lazovic je zasluzio da bude pozvan u novi tim Srbije jer je zaduzio nas fudbal rezultatima svojim u mladoj selekciji. I odlican je igrac, ima on mana, ali ko nema.Ja bih Dejanu Stankovicu dao ovu sansu, ali ne bi mi se odmarao od Interovih igara u drzavnom dresu, sigurno. Kazem, Ivanovic, Krasic (pod OBAVEZNO), Maric i Tosic zasluzuju sansu. Od starijih naravno tu je golman Jevric, Krstajic,Sasa Ilic i, naravno Vidic, eventualno Gavrancic(poseduje visinu, snagu, sut i iskustvo iz velikih meceva i takmicenja.
U ostalom, izadjite vi Zvezdasi i Partizanovci iz vaseg klupskog odela pa trezveno razmislite kakvog igraca na svakoj pojedinacnoj poziciji zelite da vidite u drzavnom timu. Nemojte odmah gledati ko igra na toj poziciji u vasem omiljenom timu, vec gledajte potrebni tip igraca. I brzo cete shvatiti koliko ste samo-obmanuti.
Ja bar tako radim i posteno sam izneo svoje misljenje. Koga boli neka se cese!

KRK

pre 17 godina

Bravo Senor Clemente!!!!
I vi "Kosanovici" i "Pizoni", malo tise....
Covek je tek poceo da radi a pojedini "strucnjaci" (za kupus ili pasulj)spominju neke Kezmane i Ergice...Pustite coveka da radi!!!

Jah

pre 17 godina

@Objectiv

Alo momak pa ako malo pogledash ko igra u Zvezdi a ko u Partizanu onda bi trebao da shvatish zastho se insistira na tim igracima. Pogledaj malo mlade i perspektivne u Zvezdi, a pogledaj staracki dom u Partizanu. Dosta je vishe placana za ulazak u reprezentaciju, a svi mi dobro znamo da u Partizanu igraju samo tatini sinovi, a najveci talenti lete u Saturn. Partizan i Zvezda ne moze da se uporede, a garantujem ti da stave bilo kog igraca Zvezde umesto igraca (ili bivsheg igraca) Partizana u reprezentaciju Zvezdini igraci bi mnogo bolje odigrali nego neki umishljeni jadnici koji idu iz kluba u klub (*kao Kezman koji ja jacu od holandske lige i nije). Savo je jedan od najgorih napadaca svih vremena (naravno za reprezentaciju) . Jedina dva igraca shto stvarno cenim iz Partizana su : Albert Nadj (decko svoje srce ostavi na terenu) i Sasha Ilic koji je isto toliko borben.
I svi oni koji misle da bez jakog Partizana nema jake Zvezde nisu u pravu. Bez jakog Partizana (naravno i bez potplacivanja, penala, kradja, autogolova...) bilo bi mnogo jacih klubova u nashem prvenstvu, a ako bog da to ce se videti vec ove sezone.

toske

pre 17 godina

Na prvi pogled primjecujem da su pozvani uglavnom oni igraci koji su sposobni da izdrze fizicki cijelu utakmicu, pozdravljam takav izbor!!
Druga stvar je da ne moze na jednoj utakmici istrcat 22 igraca pa je ocito zasto su neki ostali pri mladoj reprezentaciji na ovim spiskovima, a sigurno da ce dobiti poziv u kvalifikacijama, ako se dokazu, naravno!
Razlog u nepozivanju nijednog "spanca" lezi sigurno u tome sto nas selektor zivi u Spaniji, pa ih vrlo lako moze vidjeti na djelu a ujedno na ovoj utakmici da pruzi priliku drugima da se dokazu. Jos i to da prvenstvo u Spaniji pocinje tek krajem mjeseca, znaci da su ovi igraci u odredjenoj prednosti kad je forma u pitanju...ipak ne vjerujem nimalo da ce buduce utakmice proci bez bar Kezmana i Dragutinovica, ako ne jos nekog iz "Primere"...
Sve i jedan potez pri ovom pozivu je logican i ima svoje objasnjenje...o guranju nekog igraca u reprezentaciju da bi se prodao ipak je bespredmetno raspravljati jer koga god da se pozove naravno da mu se pruza sansa da se bolje proda, sto je i normalno, ne samo u nasoj zemlji vec u svakoj. Mora neko igrati a ne mogu svi...
Ne razumijem samo prozivanje Ilica, kao, otkud njega?! Pa covjek je vec danas dao gol za svoj Galatasaray. Nemojte samo citati ovu vijest nego ako vec hocete da ostavite komentar i da prozivate nekog prvo razgledajte malo po net-u...da je neko rekao nesto za Stojkovica koji je primio 3 komada u debiju za Nant, pa hajde da razumem ali opet nije opravdano jer se covjek dokazao. Mislim isto tako da je i Ilic itekako dokazao zasto da ga se pozove!!!
Iskreno, ocekivao sam pozivanje Ergica, mozda nije po ukusu Klemente-a, vidjecemo...

komsija sa juga

pre 17 godina

Nije vam losa selekcija, ali nije ni prejaka. Nadam se iskreno da se necete izblamirati protiv Ceha, a ni ubuduce. Ne bi mi bilo milo. A kada se u buducnosti budete sastali sa reprezentecijom Crne Gore suprostavice vam se sljedeci sastav:
1. Vujadinovic
2. Lakic
3. Nisha (macka mala) Saveljic
4. Ivan Carapic (strasan stoper)
5. Vukomanovic (odlican lijevi bek)
6. Nenad Brnovic
7. Simon Vukcevic
8. Igor Burzanovic
9. Branko Boskovic
10. Puro
11. MIRKO VUCINIC (CAP)
Formacija 4-4-2. Odbrana je solidna, a Nishino iskustvo i znanje ce mnogo znaciti. Sredina nam je prejaka, Brnovic zadnji vezni, polulijevo u rombu Simon sa svojom ubitacnom ljevicom, poludesno Branko Boskovic sa svojom ubitacnom ljevicom, iza spiceva novi genije Igor Burzanovic. Napad ubitacan, predvodjen naravno SVETIM MIRKOM VUCINICEM!!! Alternative u napadu su takodje odlicne, tipa Andrija Delibasic i Srdjan Radonjic. A mlada selekcija ce tek da bude prejaka, a cuce se i o njima.
Sa dobrim trenerom, a to bi mogao da bude Dejan Vukicevic recimo, ima da vas trpamo redovno!!!
Jedva cekam da pocnemo sa utakmicama. Mnoge cemo iznenaditi!!!

Milan Z

pre 17 godina

Dozvolite da i ja nesto kazem. Vidim da je vecina komentara obojena navijackim crveno ili crno belim bojama. U poslednje vreme pocinju polako da se prolamaju i plavo bele boje. Moram da naglasim da je za vrema moja dva mandata postojala ravnoteza izmedju igraca Zvezde i Partizana. Znalo se, pola cigana, pola grobara i kao zacin poneki ciga grobar. Zbog toga nikad nisam smenjen, ismejavan, dizan u oblake, glorifikovan, proglasavan za sveca, pa potom brutalno bacen u blato, vec sam reprezentaciju napustao sam (posto mi je ista sluzila kao odskocna daska za finansijski daleko povoljniji angazman u zemljama arapskog sveta), pre zvucnog protivnika, ne cekajuci blamazu. Ne zaboravite da sam uspesno vodio Al Ahli, sto je za zemlje arapskog sveta klub u rangu Real Madrida. Trenutno sam bez angazmana, pa sam tu da pomognem. Srbija je vecna, dok su joj deca verna.

zoranm

pre 17 godina

klemente je nasa poslednja sansa! kad ga budu oterali (a to ce biti vrlo brzo), s njim treba oterati i citavu ovu bulumentu u fss!

GoraNS

pre 17 godina

Krasic i Rambo fale. Valjda ce ih pozvati kasnije.Ostalo ok za pocetak,da ne gledamo vise Slobodane Milosevice i ostalu svitu na terenu.
Jos da savez tako pociste i to bi bilo to.

srba grobar cirih

pre 17 godina

Ma sta svi se mi razumemo u fudbal , cigani hoce svoje a grobari svoje igrace , ja sam grobar ali svaka cast sto nije pozvao Kezmana . Bravo za clementea sto njega nije zvao (kezman). Ilic treba da igra isto kao i basta i lomic i krasnic: Ergic decko opasno igra Fudbal ima I smisla i volje sto je naj vaznije ZNA DA IGRA FUDBAL. ZA OSTALE OK . A sto se tice toga koza koka igra fudbal mislim na klubski , nema to veze svi su oni srbi . a vi takozvane delije sta ste se toliko napalili jel na svetskom prvenstu smo dali 2 gola i to kad je SALE ILIC odigrao prvu utakmicu . Nisam zaboravio ja ni zigica. Svi su oni Srbi i nema veze ko de igra. cao svima

Djuka

pre 17 godina

Realno to je to uz manje korekcije mozda tu moze da se umesa 5-6 igraca...Samo ja bih iz mlade u A prebacio Krasica i Ivanovica.

BoBBy

pre 17 godina

Sto me nerviraju ovi koji traze Bastu. Kakav Basta, on je zeznuo mlade, zar treba sad i starije. Decko se gubi na terenu, ali bitno je da ima onu grivu na glavi. A najmilije mi je sto nema Kezmana, nadam se da ce se sad bar davati po koji gol na tekmama.

branx-*ne objektivni*

pre 17 godina

E ovi objektivni su mi se smučili! Da li je moguće da ovakvi mozgovi postoje. E pošto si ispljubao sve zvezdine igrače i poželeo im krah na San Siru, molim te javi se u komentarima u četvrtak povodom utakmice Milan - Zvezda, da vidim šta imaš da kažeš. Pošto ste vi OFKovci t.j. grobari toliko fudbalski podkovani, jednom rečju znalci zašto onda vi ne igrate na San Siru, zašto vaš bivši golman nije najbolji u evropi za mlade igrače, zašto vašeg centarfora ne traže evropski klubovi za 8 milion eura... I da ne nabrajam više. Stojković ti objektivni nije dobar golman??? Time si sve rekao. I sam znaš da je uvek odlično branio pod vođstvom Zenge i zato je Zvezda i uzela duplu krunu i bila u kupu UEFA. A gde ste to vi OFKovci, grobari, zašto vi ne igrate na San Siru??? Ipak je Zvezda prvak Evrope bila i biće a vi ste bili učesnik LŠ i ni to više nećete biti. Eto kakva vam je istorija kad vam je moto *važno je učestvovati a ne pobediti*! Zvezda je život a ostalo su sitnice!

The Navijac

pre 17 godina

Fantasticno!
Za golmane, srednji red i napad kao da je mene pitao ;-)
Medjutim, bez Vidica je nasa odbrana suplja. Gubimo od Ceha, ali nema veze.
Bar mogu da se nadam da cemo da damo makar jedan gol. Sa Savom i onim sto nikada ne daje vazne golove (cije ime nije ni vredno pomena) covek moze da ocekuje ili 0:0 ili poraz.

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Prosto je neverovatno koliko grobari mrze Stankovića. Moglo bi se reći da ga mrze koliko i delije Savu i Kežmana zajedno.

BILJANA-SA

pre 17 godina

Treba jos da pozovu Petkovica i Djordjevica.Dobro je sto je podmladio reprezentaciju i sto je svima dao sansu...Cuvajte se Cesi:)

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Kako je Srbima tesko ugoditi. Verovatno da imamo igraca tipa Ronaldinja, nasli bi se oni koji bi imali zamerku, ako ni zobg cega drugog onda zbog zuba. To govori dosta o nama.
Mnogo bitnije od ovog spiska je cinjenica da mi ne znamo kakva je strategija saveza za buducnost. Da li se zna da li idemo u rekonstrukciju nacionalnog tima ili je ovo samo kozmetika dok se ne slegne prasina posle debakla na SP? Ako idemo u totalnu rekonstrukciju, da li to znaci da postoje relane sanse da se ne kvalifikujemo za EP, jer je tesko verovati da tim u stvaranju moze da napravi nesto u kvalifikacijama? Ko je najodogovorniji za debakl na SP? Ima jos mnogo pitanja ali nema ni jednog odgovora. Cini mi se da se opet sve gura pod tepih, racunajuci da svi ovde imaju kratko pamcenje i da neki dobar rezultat lako moze da izbrise blamazu iz Nemacke.
Medjutim, ovde su se svi uhvatili imena i svako ima svog tajnog favorita. Ali imena ne igraju fudbal, igraju igraci. To je pokazalo i poslednje SP. Po imenina Brazil je nikad lakse trebalo da se proseta kroz turnir, a postali su jedno od najvecih razocarenja. Pobednik je Italija kojoj na pocetku i nisu davane sanse. I kada se pogleda njihov tim vidi se da tu nema veliki broj super zvezda. Ima poznatih igraca, najvise zato sto poslednjih 15 godina gledamo izvestaje i prenose iz kalca. Hocu da kazem da treba da stvorimo tim. Da se zna ko sta i igra i ko koga menja, a ne kako se ko zove i u kom timu igra. Kada to budemo prevazisili mozemo govoriti i o mogucim rezultatima.
Odusevljavaju me oni koji salju komentare pri tom ne znajuci ko su Trisovic i Markovic. Stvarno svaka cast. Ali takve ne bi trebalo da brinu njih dvojica. Ako je tim u stvaranju kroz njega treba da prodefiluje mnogo igraca, da svim potencijalnim kandidatima bude pruzena jednaka sansa. Onda ce polako jedni ispadati, drugi postajati standardni, treci se nametati svojim igrama. Vazno je da nikom vrata nacionalnog tima ne budu zatvorena.
Evo za kraj da i ja predlozim igraca za nacionalni tim a koji nije na spisku. To je Milivoje Vitakic. Mnogi ce se smejati, ali sa Vidicem bi cinio dobar stoperski par. Iskusan je, igrao je sa Vidom zajedno, svaku utakmicu igra 100%, a za odbranu je bitna stvar i da se igracu razumeju. Ne kazem da je pravi izbor, ali mu treba dati sansu. Mislim da mnogi grese kad je u pitanju Bisevac. On uopste nije los igrac. Gresi, ali ko ne gresi. Po toj logici, ako se secate kako je onaj Finac slomio kicmu Vidicu, onda ni njemu ne bilo mesta u timu.
Nije toliko bitna utakmica protiv Ceha. Tesko je ocekivati da neuigran tim moze nesto da narapvi. Ali nam moze pomoci da vidimo da li imamo nekakvog potencijala i da vidimo kako ti novi shvataju odnos prema dresu drzavnog tima. Sad nema izgovora, tu je i himna i drzava, pa izvolite i pokazite se.

Derkashvili

pre 17 godina

@Komsija sa juga....
Jedino ti valja VUCINIC (klasa) u tom sastavu...
Ostalo sve bruka od fudbalera...
Saveljic (dobar ali star ...)
Boskovic (jel bese onaj sto je propao u Francuskoj, pa cak i ne igra za Troyes, smesan igrac!!!)
Vukcevic ( Taj se isto izgubio u Rusiji, pitaj njegovog trenera sta misli o njemu, sve ce ti biti jasno!!!)
Purovic ( ma najprosecniji sto moze biti!!!Nikakva opasnost za odbrane!)
Vukomanovic ( taj je isto odsvirao svoje)
Brnovic, Delibasic, Radonjic (prosek obican, dobri za nasu ligu, uostalom da vrede, Evropski klubovi bi zaratovali da ih angazuju...)
Burzanovic (veciti talenat...)
Covece nemoj da budes smesan, molim te!!!!
Vas ce da puni cak i Makedonija i Albanija, Luksemburg i Malta bice tezak protivnik za vas...
Sta ocekujete posteno od vase selekcije?
Ma smesan si covece, bar si nas nasmejao sa tvojim komentarom!!! Zao nam je vas samo zbog vasih "nebuloza"!
Bicete vi sila, ali kad Novi-Zeland bude osvojio 5 svetskih prvenstva (u fudbalu, naravno) zaredom...
Ej jadan Vucinic, upropasti svoju reprezentativnu karijeru...
Iznenadice te vi mnoge, ali ne u pozitivnom smislu...Jednostavno, jado, ima vas u vrh glave 500.000...A koliko njih ce se opredeliti za kosarku, Odbojku i Water-polo, ostace vam malo izbora...
Al' ..bi ga! Tako ste hteli... :))))

srdjan(RS)

pre 17 godina

ljudi ja bih bio za ovaj spisak:

stojkovic

lukovic
vidic
stepanov
markovic(ivanovic)

stankovic
krasic
maric(ergic)
koroman

zigic
pantelic(paunovic,kezman,iliev)

Ja

pre 17 godina

MOJ SASTAV

Golmani : Dragoslav Jevrić, Vladimir Stojković,

Odbrambeni igrači: Milan Stepanov, Marko Baša, Milan Biševac, Marjan Marković, Marko Lomić, Aleksandar Luković,

Igrači sredine terena: Igor Duljaj, Nenad Kovačević, Dejan Stanković, Ognjen Koroman, Saša Ilić, Aleksandar Trišović,

Napadači: Nikola Žigić, Danko Lazović, Danijel Ljuboja, Marko Pantelić.

Beogradjanka

pre 17 godina

Nedostaje jedino Krasic.

@Objectiv

Posto si "fudbalski strucnjak", objasni na koji nacin su igraci "dorasli samo Ubu" doneli prosle sezone svom klubu 78 bodova, 34 boda vise od osvojenih 44 OFK Beograda!

Wolf

pre 17 godina

Sastav mi se svidja, ali me strasno zabrinjavaju dresovi? Kakvi ce du oni da budu? Ja sam za Crvene dresove (Sa dvoglavim orlom,kome u sredini pise FSS),plave gace i bele stucne.

Peja

pre 17 godina

Svi mi cenimo "starije igrace" koji su nam pomogli da dodjemo do Svetskog prvenstva,ali Klemente je uradio pravu stvar sto ce igra graditi na mladjim igracima.Vreme je da okrenu novi list i da zaborave na neuspeh na Svetskom prvenstvu i da dokazu koliko stv arno vrede!!!

joco backi jarak

pre 17 godina

dobro je napokon to sto ce se igrti po zasuzi a ne po necem drugom! sastav nije los ali ima jos prostora za neke igrace. tu pre svega mislim na krasica,vucinica,marica i ivanovica! i kad se oporavi vidic to je to!!! novi kapiten treba da bude vidic a ne deki jer nije primer kako treba da se gine za nasu zamlju! bice to sve ok!!! samo hrabo momci...

Filippo

pre 17 godina

E nikad nisam voleo ovog tipa i kad sam cuo da ce biti nas selektor bas sam se iznervirao ali za ovo sto nije pozvao Kezmana moram da mu skinem kapu! Jesam zvezdas ali ne onaj zaglupljeni koji ne vidi nekog dobrog 'partizanovog' igraca, ali taj Kezman nam je uvek bio kao da imamo 10 igraca na terenu. Hvala Bogu! Samo da istraje u SVOJIM zamislima, bez popustanja bilo kakvim eventualnim pritiscima. Napred plavi!

ff

pre 17 godina

Sigurno bi trebao zvati Vidica i Gavrancica.A sto se spiska tice, sve je ok osim vezne linije, nema nikoga iz mlade reprezentacije a oni bi trebali biti glavni igraci, Basta,Milijas,Maric,Krasic i Ivanovic. Ni djordjevic jos nije za bacanje.Koliko vidim nema ni Vucinica, sto znaci da je 'povreda' bila samo farsa.

a tela je ona...

pre 17 godina

Dobro je, jer gore od onoga nije moglo. Valjda ce i ova sredina da zaigra jednom kako treba. Po meni tu je najveci problem.
Srecno Klemente!!

Nenad

pre 17 godina

Tako je!
Podmladiti tim i ne zvati one koji misle da treba da igraju samo zbog imena a ne i svojih trenutnih igara ( mislim na Kezmana).
Bravo za Klementea!!!

Reservoir dog

pre 17 godina

Svaka mu cast, odmah je pokazao da poznaje fudbalsku igru. Pretpostavljam da racuna i na Vidica i Krstajica kada se budu oporavili.

BOBA DELIJA

pre 17 godina

Za golmane u redu, ali da Stojkovic bude prvi.
Odbrana dobra jos samo da se Vidic oporavi i Lomic izbaci.
Sredina u redu ali gde iskopa Trisovica, mogao si bar nekog drugog mladog, i Stankovicu treba drzati na probi jer ako hoce da igra onda nek grize, a ne da se seta po terenu.
Napad dobar ali u prvoj moraju biti Ziga i Pantelic!
Rezime: sasvim dobar sastav, jos sa malim izmenama to je to.

xpert

pre 17 godina

Ajde da cujemo internet eksperte!?! Jel trebao da zove Jestrovica, da nauci prvo da kaze dobar dan, da kaze Pantelicu da se ne zalizuje tako, da Kezmana ubaci u odbranu, Kralj na golu kao pivo na stolu...?!?

vlada

pre 17 godina

Pa naravno da nema Vidica kad je povredjen a Krstajic i GAvrancic su rekli da se povlace iz reprezentacije!!! Po meni steta je samo sto nema Krasica ostalo je ocekivano.

Мислилац

pre 17 godina

Није лоше за почетак, само је Љубоја промашај. А ко је тај Тришовић?

marko-delija

pre 17 godina

Ok,nije lose,ocigledno da je ovo privremen sastav i da fale pojedini igraci,meni je samo krivo sto nema Ivanovica i Krasica,ali dobro bice vremena za njih jos uvek imaju pravo da igraju u mladoj reprezentaciji!Drago mi je zbog napadaca,Vucinic kad se izjasni gde hoce da igra moze da ocekuje poziv!Srecno i Pantelicu i Lazovicu i svidja mi se ova rekonstrukcija,ali ponovo kazem ima ovde jos nekoliko dobroh igraca koji fale...ocekujem da ce za meceve sa Azerbejdzanom i Poljskom dobiti poziv Ivanovic Krasic mozda Vucinic,Basta uz standardne Vidica , Krstajica...

teamplayer

pre 17 godina

promene su bile neophodne! na svim pozicijama!
svidja mi se sto u timu nisu savo i kezman.
odavno nisu odigrali kako treba!
a, za ostale: vazan je tim. a sto se tice velikih, igraca, pojedinaca - njih odavno vise nemamo.
obzirom da ne poznaje nas fudbal, nije strasno. nemas ti tu velikog izbra.

kimi bg

pre 17 godina

To Clemente, MAJSTORE! Jos samo sredinu terena malo da pomesas za sledecu tekmu, i to je to. Preporucujem ti Milijasa i Krasica!

Zemo

pre 17 godina

Pa ovo smo svi trazili, totalno pretumbavanje. Videcemo sta cemo dobiti. Moja prognoza je da ce ova odbrana imati dosta golova u mrezi, jer su dosta olako primali golove dok su bili u mladoj reprezentaciji. Ali, nek nema vise Save ...
Videcemo protiv Ceha, moja prognoza je 3:1

goran

pre 17 godina

e daj boze da ovo uspije, samo kad nema kezmana i sava u napadu poslije toliko vremena. steta sto tu nema neki tim lider, mozda stankovic, ali slabo igra. Uglavnom, svaka cast malom klementeu sto je napravio dobar i hrabar izbor. a kezman neka uzme drzavljanstvo uzbekistana, tamo bi mogao da igra dozivotno za reprezentaciju, moze i savo isto.

AcaTrica

pre 17 godina

Prvo pa musko!
Sve vazi, ali bez Vidica i Krasica??!!!!
Mislim da bez ove dvojice dobar deo javnosti ce biti, odnosno vec je, protiv Napoleona!
Nadam se da se po onoj staroj prvi macici se u vodu bacaju.

Bobby

pre 17 godina

Pa u principu to je to. Mozda jos Vidic i Krstajic. Ovi ostali ADIO. E da kezman kad se raspuca umesto Pantelica ili Lazovica!!!

Dule

pre 17 godina

Dokle ce reprezentacija sluziti pojedincima da se prodaju za sto bolju lovu??? Mislili smo da je dolaskom "Napoleona" ta praksa prosla, al vidimo da je sve isto samo Petka nema. Otkud Koroman, Ljuboja, Lazovic... Oni za celu godinu nemaju utakmica koliko jedan Basta, Rambo Petkovic, Paunovic

Mladen

pre 17 godina

Spisak je sasvim u redu, samo nedostaju Basta i Krasic uz ove povredjene. Evo prvih 11 po mom misljenju za ovu pripremnu
Stojkovic
Markovic Stepanov Bisevac Lukovic
Koroman Duljaj Kovacevic Stankovic
Zigic Pantelic

Nislija

pre 17 godina

@SinisaNS
kako sem duljaja ? taj igrac nam je bio najbolji na svetskom a i u kvalifikacijama!
jedino ne znam zbog cega nije pozvao vukica kad nam je covek bio glavni organizator igre u kvalifikacijama , a ostavio stankovica koji nikad nista nije napravio u reprezentaciji ! njega nek bace u inter pa tamo nek igra .. odbrana odlicna,sredina sem stankovica , i tog trisovica malo da provere odlicna , napad uz zigica moze da igra bilo ko tako da .. sve u svemu nisam razocaran

Mirko Vojvoda

pre 17 godina

VELJKA PAUNOVICA, MILOSA KRASICA I RAMBA PETKOVICA POD HITNO U TIM JER ONI SU ZA POJEDINCE KOJE VIDIM U OVOJ TRENUTNOJ EKIPI IZMISLILI FUDBAL !!!

Zzzaphod

pre 17 godina

Moram priznati da ne izgleda lose. Ono sto mi je palo u oci jeste Jevric. Zar ne bese on jedini iz Crne Gore na svetskom prvenstvu? Ili mozda gresim? Pozdrav,

mILOS

pre 17 godina

Ma sve je OK, ali gde je tu Milos Krasic. Decko igra u CSKA pa razbija. Dao je tri gola u poslednje tri utakmice. Bar sto sam ja gledao. Pozdrav iz Moskve!!

sale

pre 17 godina

Pa sad....
Vreme je bilo 'da se zahvalimo' nekim igracima.
Meni se dopalo kako je igrao Ergic na SP, cini mi se da jedini ima kliker od ovih srednjaka. Za Lazovica OK, treba mu dati sansu. Pantelic je zasluzio poziv, ne znam kako ce se uklopiti u kolektiv. Prosle godine se sam radovao golovima u Zvezdi, svi su ga ignorisali (mislim da nije omiljen, a?). A Bisevac je najveca rupa u istoriji fudbala, to govorim kao zvezdas.

B92 ne odgovara za sadrzaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije B92.

pre 17 godina

Evo kako bi trebalo izgledati pravi sastav
Stojkovic
Basta Vidic Gavrancic Lukovic
Koroman Duljaj Krasic Stankovic
Zigic Pantelic

bežični_kablovi

pre 17 godina

Marković u Kijevu igra OK i, nažalost, trenutno je naš najbolji desni bek... Jedina PRAVA, ali BAŠ prava rupa od ovih što je pozvao je Lomić. Srećom, tu je Luković.
Fale Lazetić, Vučinić, Krasić... Fali i neki organizator u sredini.
Zašto nema Darka Kovačevića? Je li povređen ili šta? Clemente je rekao da će ga zvati...

Boban

pre 17 godina

Naslov bas ne odgovara vesti. Ako treba bukvalno da se tumaci, rekonstrukcija nije bas totalna, ceo vezni red ostaje, pola napadaca, a zadnja linija je zamenjena zbog povreda a ne zbog rekonstrukcije. Ako pak treba da se tumaci ironicno: ipak ima previse promena da bi se reklo da je tim isti.

Dani

pre 17 godina

Svaka čast. Očekivao sam sličnu "rekonstrukciju", zato me ne čudi njegov izbor. Ako znamo da smo na SP imali otprilike 8 veterana + još nekoliko balerina, veliki broj novih imena ne čudi. Sigurno je tu prostora za Vidića i druge povređene igrače kao i za nekolicinu mladih reprezentativaca. Ali za početak je dobro. Najvažnije je da su trule jabuke izbačene iz korpe. Krasić i kompanija će sigurno dobiti šansu u kvalifikacijama ...

LUKAVI

pre 17 godina

Konacno da se nadje neko da izbaci Mateju i ostale babe. Klemente je napravio dobru osnovu,sve je dobro osim Bisevca i Lomica u odbranu.Njih dvojica su dve tempirane bombe.

Zeljko

pre 17 godina

Dobar spisak osim Duljaja i Markovica. Ostalim treba dati sansu.
Kljemente ne zna da kod nas ima jos bar 2 miliona "Selektora".

krajisnik

pre 17 godina

NARODE MOJ, KRECEMO U NOVI BOJ, OVAJ SASTAV JE EKSPERIMENTALNI, PROBABILISTICKI IZ PERA SELEKTOROVIH POMOCNIKA, SHVATIMO DA ON UGLAVNOM SLABO POZNAJE NASE IGRACE I JEDINO OVAKO MOZE DOCI DO OKOSNICE TIMA, NI PO IMENU NI PO BABI VEC ONOM STO TRENUTNO DAJES NA TERENU. SRBIJA !!!

Boban

pre 17 godina

Jos nesto, slazem se sa preovladjujucim stavom da treba Krasica ubaciti. Takav nam igrac treba u sredini, koji grize, trci puno, i cvrsto, ume da proigra, da sutne iz daljine, skoci... Ali naravno, tim koji ima samo jednu ozbiljnu zamerku, koliko za sada moze da se vidi iz komentara, je dobro sastavljen (naravno, ignorisem ostrascene, zavedene i vrlo cudne predloge tipa Djokica, Milijasa, ili da ne treba zvati Duljaja, najstandardnijeg naseg reprezentativca ikad, sa neverovatno cistom i efikasnom odbranom.

Ivan

pre 17 godina

Koroman i Stankovic su zasluzili da se nadju a cak i Sasa Ilic. Ostali nista nisu pokazali na SP. Osim toga nadam se jos samo da se nece odreci Vidicevih usluga. Voleo bih da cujem komentar Klementea. Takodje nadam se da ce i Basta biti u kombinaciji. Sve ostalo je ok. I vise nego ok.

rale

pre 17 godina

ma ljudi izvinite, ali ja sam morao opet da se javim!!! zivim i radim u rusiji, pratim njihov sampionat KRASIC JE CUDO OD IGRACA!!!
neko mora klementeu da sugerise samo da ga pogleda......

Dejan NL

pre 17 godina

Za ove sto malo kritikuju: Covek je tek vido samo jednu tekmu uzivo, da je spisak trebo da obelodani u ponedeljak, sigurno bi to bio neki drugi spisak igraca. Prvenstva u celoj evropi treba jos da pocnu a gledanje kaseta od pre par meseci nije isto kao gledanje tekme uzivo!!

Mika

pre 17 godina

Jos samo da doda Vidica, Ivanovica, Krasica (obavezno), i naravno Vucinica (ako bude bio nas). Mozda je Predrag Djordjevic mogao da odigra jos jedno takmicenje...

north power

pre 17 godina

toliko sam istraumiran od reprezentacije da samo nesto ovako moze da me vrati...
totalna rekonstrukcija i nista vise!!!
Ovom sastavu bih rado pridodao a verovatno ce i biti: Vidica pre svega, Krasica, Milijasa iz mlade rep. i eventualno Ergica i Gavrancica

metohijac

pre 17 godina

Hvala Bogu da je neko pozvao Lukovića.Strašan igrač!Trišović je odličan igrač, novi Đorđević.Kad se Oporavi Vidić uz Bašu i Stepanova biće to solidno. Krasić je u kombinaciji i to je to. Ljuboja je zlatan igrač ali nije dovoljno iskorišćen. Klemente SREĆNO. Ko ne sluša, napolje.Dosta bre više neradnika...

Ivan

pre 17 godina

@B92
Zeleo bih da sugerisem da objavite i spisak mladih da citaocima bude jasno zasto nekih igraca nema na Klementeovom spisku. Milijas, Krasic, Basta, Jankovic, Milovanovic i ostali su na Djukicevom spisku.
Sada je sve jasno samo se nadam da Vidic nije van kombinacije.

urlik

pre 17 godina

Ma neka igra bilo ko, samo da se ne brukamo vishe...zao mi samo Veljka Paunovica koji kida u Shpaniji, ali on nije jedini o koga su se ogreshili dosadasnji selektori.

savke

pre 17 godina

KONACNO se neko usudio da ne pozove narcisa Kezmana i da pozove Pantelica MAJSTORA... Jos da nam se Vidic oporavi, Basta, Ivanovic i Krasic vrate u staru formu i eto i njih u reprezentaciji... I vise niko nece brisati pod sa nama...

nessa974

pre 17 godina

Solidan izbor. Nedostaju M. Krasic, N. Vidic (valjda zbog povrede), B. Ivanovic i Z. Vukic (valjda ce biti tu kad se vrati u formu). A sto se Kezmana tice, on igra sa vise srca nego svi ovi zajedno! Samo jos da se vrati u pravu formu....

vlada ze

pre 17 godina

ALO SRBENDE, NAMA NE TREBA DEJAN STANKOVIC, KADA CETE TO SHVATITI. ON NIJE TIP IGRACA ZA REPKU. ZAPITAJTE SE STA JE,KAD JE I DA LI JE NEKAD URADIO NESTO NA NEKOJ VAZNIJOJ UTAKMICI. KAD ON IGRA MI IMAMO IGRACA MANJE U SREDINI, A SREDINA JE MOZAK TIMA-ETO ZASTO MI NIKAD NE PRAVIMO AKCIJE VEC SAMO ODBRANA I PONEKI PREKID.

dekiNS

pre 17 godina

Nije loše ALI trebao je umesto Jevrića pozvati Avramova(pa nije džabe došao u Fiorentinu), možda Ivanović umesto Baše, zatim Basta,Krasić,Ergić, matori Đorđević može još uvek da posluži,a nije morao ni ovog Lazovića tu je mogao npr. NE ZNAM nekog drugog samo ne njega!U SVAKOM SLUČAJU BOLJE NEGO PRETHODNI IZBOR!

bole_ku

pre 17 godina

Sta radi jevric na ovom spisku?Mislim da je Crnogorac, a za spisak svaka cast tako i treba kao u kosarci.Zbogom penzioneri!!!!!!!!!1

Nikola

pre 17 godina

Lepo... Neka pocne! I ja bih ovom timu pridodao Krasica, Ergica, ali ovo je pocetak stvaranja novog tima, tek treba isprobati sve sto se moze isprobati. Nadam se da ce tako i biti... i vise da ce se dosta raditi na stvaranju novih mogucnosti.
Da pomognem... Ko je Trisovic?
Momak igra u ukrajinskom sampionatu. Brz je, koristi levu nogu, ima dobar pregled igre sa leve strane, dobar centarsut, solidan dribling i udarac. Prosao je skolu fudbala u Kraljevu, zajedno sa Lukovicem. Njih dvojica se odlicno poznaju, iako nisu dugo igrali zajedno. Bili su neverovatan tandem. Voleo bih videti ih zajedno na terenu, jer sam siguran da bi zajedno mogli dosta dobrog uciniti.
Toliko... pa da se radujemo dobroj igri, pobedama!
P.S. Nisu me izabrali za selektora... i nisam ljut zbog toga. :-)...

Пеђа, Врачар, Србија

pre 17 godina

Стојковић
Марковић - Бишевац (Гавран) - Видић - Луковић
Илић - Ковачевић (Красић) - Дуљај - Станковић
Жигић - Пантелић (Вучинић)
клупа: Јеврић, Степанов, Ивановић, Короман, Баста, Пјановић, Рнић

Usisivac

pre 17 godina

Odlicno, samo nije trebao da zove Lazovica. Nije mi jasno ni zasto nije pozvan Vidic? Ali najveci pozdrav ide odluci da se ne pozove Kezman, bravo Klemente!

dekiNs

pre 17 godina

I da OBAVEZNO Paunović,kakav rambo da li ste vi ludi,kada se vrate vidić, gavran i dragutinović, ako hoće vučinić i to je to!!! NEK NAM JE SA SREĆOM!!!MAJKO SRBIJO!

daddy yankee

pre 17 godina

@ vlado imenjace krstajic se razmislja da odigra samo u kvaljifikacijama a gavrancic je laske povredjen kao i nemanja vidic pa ce oni tek biti pozvani za tekmu sa azerbejdzanom,toliko od mene pozdrav svima a spisak je sjajan a tu samo fale ramobo,paunovic,naravno gavran i nemanja,krasic,basta,milijas i dejan milovanovic a lazovica treba izbaciti i kada se vucinic izjasni onda njega ubaciti a ni djole ni ergic a posebno maric koji se nadam da ce btit nadoknadno pozvani nisu uopste za starno gvozdje,a ukoliko nas plasira na evro 2008 a i ja znam da je rano ja mislim da bi spisak od 23 igraca
trebao da izgleda ovako
golmani:stojkovic,jevric
odbrana:vidic,stepanov,gavrancic,lukovic,
markovic,ivanovic,bisevac,basa
sredina:stankovic,koroman,ilic,duljaj,kovacevic,paunovic,maric,rambo ukoliko bude mogao da igra,milijas,basta,krasic
napadaci:Zigic,pantelic,ljuboja,vucinic malo siri spisak ali dobro pozdrav svima.

mare

pre 17 godina

sa ovim spiskom ne bi ostao u meridian ligi
sta zove onog kovacevica on u cup uefa ne moze da igra.a kde igra trišovic njegov krivbas je bankrotiro. ja bi licno zvao jos vladana kujovica umesto jevrica.ivana ergica najboljeg igraca švajcarske 1 lige.i nekog kreavnog veznog kosto je milovanovic.
basta mora obavezno da igra.on je za markovica izmislijo fudbal.

Nikola

pre 17 godina

Свака част за позивање Тришовића и Степанова. Када се опорави Видић имаћемо невероватно добру одбрану. Шпиц-напокон, феноменалан!!! Пантелић Жигић, врхунски. Свака част Клементе, одличан избор.
Тришовић је наш најбољи везни играч, то ће се тек видети !!

Z

pre 17 godina

Sto se tice Krasica, Ivanovica i Baste: dogovor je da svi igraci koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju (rodjeni posle 1.1.1984.) protiv Ceske igraju za mladu.

Aca_USA

pre 17 godina

To se zove podmladjivanje reprezentacije. Nikad u istoriji nismo imali selektora koji je ovako hrabro napravio smenu generacija.
Vidic i Krasic zasluzuju poziv ali bice vremena. Izgleda da cemo pokusati da igramo preko bokova (daj boze). Samo tako mozemo maksimalno iskoristiti Zigica.

Pera iz solitera

pre 17 godina

Čovek stvarno ima kahones,svaka mu čast,mnogi će reći da na golu treba da bude Stojković,ali valjda zato što nisu selektori,Klemente je sigurno video mnogo snimnjenog materijijala oba golmana,i samo on zna pravo rešenje,za mene je jedino iznenađenje kapiten mog tima Kovačević,mnogo sam zabrinut zbog njegove trenutne forme,i mislim da još nije vreme da ga ubaci u prvi tim,puno sreće BELIM ORLOVIMA protiv Čeha i u kvalifikacijama.
SVI SMO UZ VAS

Milutin

pre 17 godina

Marko, pa zato smo i pukli na SP sto je Petko forsirao vas grobare (Nadj, Vukic - nisu ni igrali pola prvenstva) umesto da su igrali Zigic, Basta, Lukovic i drugi iz sampionske ekipe. Daj malo pameti...

Pa, dooobro. Ok. I nije tako lose, kako je moglo biti. Doduse, pozvao je previse cigana.
(Marko, 04. avgust 2006 14:35)

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Tanki smo na sredini terena ko "flis" papir. A odbrana bez Vidića se zna šta je.
Od nekih stvari se pita ne pravi. Ali dobro je što nema Kežnama, Save, Nađa, Đorđevića. Milijaš prvo mora da izbori mesto u Zvezdi, dečko ima materijala, a Krasića i Bastu treba prekomandovati u A reprezentaciju. Može li neko da pojasni čime je Aleksandar Trišović zalužio poziv Terzića (da da Terzića ne Klementea). Igra li taj u nekom ozbiljnom klubu i ima li nešto opipljivo iza sebe, osim već pomenutog gospodina.

Milan

pre 17 godina

Ljudi polpvina igraca koje vi zelite da vidite su kod Djukica.Djukic i Klemente su se dogovorili da klinci idu kod Djukica kako bi Klemente mogao da proba neke druge.

Sto se tice Ramba on posto igra u Brazilu kod njih liga nije prilagodjena Evropskom kalendaru pa mu je teze da dodje + ima preko 30+ON je ubedjen da je "zvezda",ja ne kazem da je on los ali jednostavno bi remetio atmosferu.

Иван-Ниш

pre 17 godina

Није ми јасно само где нађе Марјана Марковића и Бишевца који су по киксевима у рангу Милана Дудића. Срећом ни Чеси са одбраном не стоје добро тако да може да очекујемо 3:3 или 4:3 за једну од репрезентација.

Drale

pre 17 godina

pa ovi nece moci da pobede ni Bezaniju, a kamoli neku reprezentaciju. Auuuu, pevacemo opet onu Natinu PONOVO, PONOVO .... pet komada primamo

Bane

pre 17 godina

Vrlo dobro! Brzo ce Klemente doci do idealnog sastava. Za sada je najvaznije da je napravio veliki rez pre svega nepozivanjem Kezmana, jos samo da je izbacio Stankovica bilo bi odlicno. Takodje ako neki igraci sa ovog spiska ne zadovolje sigurno Klemente nece dugo da ih trpi. Moguce je i da neki igraci nisu mogli da odgovore pozivu kao Krasic npr, za Rambo i Paunovic definitivno treba da dobiju sansu. Sve u svemu izgleda da je Klemente presavio tabak i ne treba ga sada odmah kritikovati zasto nije pozvao ovog umesto onog, ovo je veliki iskorak i ako se nastavi ovako mozemo da se nadam sigurnom ozdravljenju reperzentacije.

Beli

pre 17 godina

Ma da, koliko vidim, ljudi bi bili najsrećniji kad bi igrao prvi tim Zvezde... Proširite vidike ljudi, ne budite zaslepljeni navijanjem. A onda, posle prve greške, sve popljujete...

milanche

pre 17 godina

nije lose mada je moglo i bolje .. ali za kvalifikacije bi ovo bio najbolji sastav :

1.Jevric
2.Stojkovic
3.Vidic
4.Gavrancic
5.Stepanov
6.Basta
7.Lukovic
8.Lomic
9.Duljaj
10.Koroman
11.Ergic
12.Ilic
13.Vukic
14.Krasic
15.Zigic
16.Pantelic
17.Lazovic
18.Vucinic(ukoliko CG Ljuboja)
sa tim sastavom bi mogli svima da pariramo

goran

pre 17 godina

nije mi jasno kako neko ko ne zna ko je trisovic ili gde igra marjan markovic uopste ima zelju da daje svoj komentar ovde. pola ovih ljudi bi dalo komentar i na clanak o takmskoj fizici... alo ljudi, lepo je to sto volite fudbal, ali malo vodite racuna o tome sta pricate i kada pricate... sto bi reko patrijarh "budimo ljudi iako smo srbi".

Mile-Pazza Inter amala

pre 17 godina

Sta je bre ovo?El zna on gde je dosao?Golmani su u redu. Gde mu je bre Vidic u odbranipa iako je povredjen,gde je Krstajic,svidja mi se sto je stepanov pozvan,a gde je Ivanovic?Sta ce nam na sredini Kovacevic i Trisovic?Jedan Lazovic je dobio priliku u napadu ispred recimo Vuciinica i Kezmana.Sve u svemu nikako mi se ne svidja izbor.Ako smo u zadnjoj utakmici sa Ceskom izgubili na strani sa 5:0,prema svemu ovome mozemo ocekivati isti ishod.Nadam se da gresim.
FORZA INTER!!!L'INTER E PER SEMPRE!!!IO SONO INTERISTA!!!

Nitro

pre 17 godina

A jesu pojedinci ispamećeni do bola. Pa spisak ljudima opet ne valja... Da naš selektor pozove Maradonu, Pelea i Bekenbauera iz najboljih dana, da igraju za reprezentaciju, opet bi pojedinci glumili sveznadare i kritikovali izbor.
Internet eksperti ukrotite malo silnu pamet kojom raspolažete ili još bolje, prijavite se za mjesto pomoćnika selektora ili čak i samog selektora. Jasno je kao dan da ni Klemente nema pojma i da je pri izboru novog selektora trebalo više obratiti pažnju na domaći kadar koji piskara po b92 forumu...

Da Kapelo bude selektor, a Gus Hidink prvi pomoćnik reprezentacije Srbije, odmah po objavljivanju reprezentativnog spiska fudbalski internet eksperti bi provalili da selektor nema pojma i da je spisak trebalo da izgleda drugačije.
Da je u reprezentaciju moguće pozvati 50 igrača, a da na teren može njih 30, vjerujem da bi onda izbor uspio da zadovolji sve ukuse...

DeKOb

pre 17 godina

Posteno receno - to je ono sto Srbija ima da ponudi u ovom trenutku. Ako se ne budemo zaludjivali sa grandioznim snovima nas, jedne ipak trecerazrene zemlje (danas), pustimo Klementea da radi svoj posao, mozda ce se nesto bolje desiti u narednoj deceniji.
Nista ne biva preko noci.
Vere i strpljenja sad, a ako FSS opet zas**e, onda lepo motke u ruke pa na Terazije, jer druge nema ...

Zumbulce

pre 17 godina

Vucinic, Purovic, Trajkovic, Burzanovic, Lakic, Rakovic, Maras, Bisevac, Jevric, Lazovic,Maric... MLADA SNAGA REPREZENTACIJE CRNE GORE

patriota

pre 17 godina

Pa ljudi bre sta vam je, pa ovde je samo napad dobar ostalo cista katastrofa.Posle prve utakmice i debakla morace ponovo da se pravi totalna rekonstrukcija tima.

lane

pre 17 godina

Fale Krasic i Ergic, i naravno Vidic /dok se ne oporavi/. Lazovic i Lomic nemaju sta da traze u reprezentaciji. Vucinic - Zigic bi bili najbolji tandem u Evropi.

VELJA

pre 17 godina

Bravo Majstore!Ko ne zna za Markovica,on igra u Dinamo Kijevu,odlicno igra,a Trisovic igra u Krivbasu(Ukraina),cesto ga gledam,jako je talentovan,dobar tehnicar...!U sotalom,bravo KLEMENTE!

Iverson

pre 17 godina

Malo je neobicno da se pojavljuje u nasem fudbalu u poslednjih par godina ovoliko likova iz OFK-a.Selektor je do skora bio Petkovic,plus njegov sin Dusan,plus Terzic,i na kraju,kao slag na tortu,ovoliko igraca iz OFK-a,sto sadasnjih,sto onih koji igraju u inostranstvu,a ponikli su u OFK-u (govorim i o mladoj i o A reprezentaciji).
Jesu li to podeljene sfere uticaja u nasem fudbalu - Zvezda i Partizan kontrolisu klupski fudbal i ligu,a OFK i pomalo Obilic ( setimo se golmana Olivera Kovacevica u Nemackoj,koji je bio "bolji" od Zilica,i selektora Okuke), nasu reprezentaciju?
Ovom Klementeu kao da je kasete sa igrama nasih igraca dostavila uprava OFK Beograda.Ne kazem da to sve mora da izadje na lose,ali ipak je malo cudno.
Tesko da moze neko da me ubedi da je Lazovic bolji od Kezmana (ma sta se pricalo o njemu,cak i ja sam ga mnogo kritikovao),niti da Kovacevic treba da igra za reprezentaciju (iako sam Zvezdas, to kazem).Iako je dobro igrao protiv Iraca,mislim da je jos rano za njega da udje u reprezentaciju.Ne po godinama,nego treba da malo ustali formu i poboljsa neke elemente igre,pre svega predaju lopte.
Sto se tice Trisovica,ne mogu nista da kazem za njega jer ne znam.Ali,cudno je da nema Krasica,pa i Vukica,mozda i Ramba,makar za par prvih utakmica u dresu nase reprezentacije.
Ovo me sve nekako podseca na ovaj eksperiment koji se sada radi sa nasom kosarkaskom reprezentacijom,a zove se "totalno podmladjivanje".Naravno,verovatno ce tu biti kasnije dodati i nasi iskusniji igraci koji su trenutno povredjeni ili van takmicarske forme ( Vidic,Krstajic,Dragutinovic),kao i neki iz mlade reprezentacije.
Ali,kao sto sam rekao i prilikom izbora Klementea za selektora,sacekajmo da vidimo kako ce da igraju i da li se stvara neka igra.Ovo za sada (spisak), bas i ne uliva neko poverenje.

Nesha

pre 17 godina

Sto nije prokomentarisao Vidicev izostanak. Ako ne racuna na Vidica onda nam je selektor indijanac. Ne znam sto nema ni Baste.
A sto se tice Jevrica - dokle bre vise? Kada ce doci do promene golmana???

Darko, Novi Sad, Vojvodina forever

pre 17 godina

Treba do kraja sprovesti korenite promene u našem sportu pa i fudbalu, treba se zahvaliti manekenima i zvezdicama i od mlađih igrača formirati tim za buduća takmičenja.

nikola

pre 17 godina

krajnje je vreme bilo da se isteraju zvezdice koje kupuju mesto u reprezentaciji i pozvati mlade snage....svaka cast, ali da li ce klemente izdrzati

djole

pre 17 godina

Mislim da je neophodno da igra vise igraca Partizana, definitivno (cak nije ni vazno koga ce da uzme, vazno je da je nekada setao kopacke po JNA). Ovo kazem zato sto preti opasnost da reprezentacija stvarno zaigra lep fudbal, sto definitivno nije pozeljno, zato sto je glavna zabava ovog naroda nerviranje zbog katastrofa koje priredjuje reprezentacija. Da se ne nerviraju zbog toga, suocili bi se sa stvarnim (najcesce surovim) problemima ovdasnjeg zivota, sto definitivno ne treba da se dozvoli.

Milan

pre 17 godina

SAMO MU ( SELEKTORU ) SKRENUTI PAZNJU NA VIDICA, BASTU, KRASICA, ERGICA POSEBNO ( CAK ON PRE STANKOVICA ).MISLIM DA NA KRASICU I ERGICU TREBA BAZIRATI IGRU SREDINE TERENA ZA BUDUCNOST

Boban Evetovic

pre 17 godina

Citam ove komentare i niko se ne seca Simona Vukcevica,pa ljudi moji on je barem sto puta bolji od Trisovica.I u odbrani bi trebalo umesto Lomica pozvati mladog Rajkovica.

Valjak

pre 17 godina

Mene interesuje kako neko ko do pre par nedelja nije bio upoznat sa 90% naših reprezentativaca zna bolje da sastavi tim od nekog ko je odavde i ovde živi? Šta to govori o ovom drugom(im)?

Idemo na EURO 2008!

pfc

pre 17 godina

Kezman nas je odveo na svetsko,odvesce nas i na evropsko prvenstvo.Klemente zna kako igraju on i Savo u Spaniji i nema potrebe da ih isprobava.Bolje bi bilo da se mnogi dusebriznici (citaj delije) zapitaju da li ce Dejan Stankovic i dalje da nas "odusevljava" svojim genijalnim potezima i nezaboravnim nastupima u reprezentaciji.

marko

pre 17 godina

Momak KOŠTUNICA pokušava da se predstavi kao definitivno neobavešten, ne samo o stanju u Srbiji i sportu, već i o životu uopšte. Taj KOBAJAGI negativizam je nameran i cilj je da izazove reakciju komentara, nikako ne predstavlja lično mišljenje. Viđam ga i na drugim mestima, čak i za VATERPOLISTE! Najbolje rešenje je ignorisati ga, da bi normalni komentari imali smisla inače odgovori običnim PROVOKATORIMA su traćenje vremena i živaca. Molim b92 da objavi komentar, zarad poboljšanja komunikacije sa posetiocima. Srbija u sportu će uvek biti na prvom mestu, ako to i nije!

bstactr

pre 17 godina

Da li je neko od vas koji predlažete Ramba za reprezentaciju gledao neku njegovu utakmicu u Brazilu? Ili verujete našim novinarima na reč? Da valja kao što naši novinari pišu verovatno bi igrao u nekom, bar osrednjem evropskom klubu, a ne u Brazilu.
P.S. Ti isti novinari su pre par godina povezivali Duljaja sa Juventusom, a Marijana Markovića sa Mančesterom.

neko

pre 17 godina

citam komentare i ne mogu da verujem koliko neki ljudi gledaju na stvari kao konj koji vuce fijaker. cigani oce cigane, a grobari svoje. prvo sto mi smeta je to sto su svima puna usta ramba,a covek ce do ep imati 100g, drugo, lazovic bolji od keze!!! drkadzija pantelic koji ce da se na svakom treningu pobije sa nekim (nesporim njegovo znanje,ali...) stankovic kao nije napaljenko isto kao i kezman, mada je keza nas najbolji strelac bio u kvalifikacijama, tako da kritike da ne sluzi nicemu ne stoje i mnogo se vise trudi od italijancica. otkud toliko fudbalera iz ofk-e? e pa ta ofk-a, kada je u njoj bio terzic, je imala pola mlade reprezentacije koju covek nije hteo da prodaje zvedi ni partizanu, eto otkud toliko igraca iz gore pomenutog tima. muka mi je od komentara basta bog (videli smo ga na ep za mlade), a ko je lomic? (jedan od talentovanijih nasih igraca, moderan bek, za razliku od plavusana). naravno ovo nije konacan tim, sezona tek pocinje, kako je krenuo bice tu jos mnogo izmena. poz svima koji kada treba da se navija za rep za nju i navijaju,a ne za zvezdu ili partizan

Rumenige

pre 17 godina

Ja mislim da ima dosta gresaka u ovom sastavu. Ne bih da pricam umesto koga, ali na spisku su trebali biti i: N. Djordjevic, Vukcevic, Vukic, Kezman, Paunovic, Vlada Ivic, Ilijev, Nadj, a na golu nas realno najbolji golman Ivica Kralj.
"Ni po babu, ni po stricevima"

Panta

pre 17 godina

@zumbulce

izvini,ali jel ti koristis neke opijate??? Da ti cica objasni neke stvari Trajkovic je beogradjanin,Bisevac iz Kos.Mitrovice,Lazovic iz Kragujevca a Milos Maric iz Uzica...mozda si sad ukapirao??? to sto je neko igrao za Zetu ne znaci automatski da je crnogorac...ili da li je Dejo srbin samo zato sto je igrao u Zvezdi???????

markoni

pre 17 godina

prvo kezmana nije zvao zbog crvenog kartona,a daleko je od toga da ga je otpisao.Svi gresimo u vezi ramba ,rambo je fenomenalan igrac ,jeste stariji,ali je za ove debile tata.Djordjevic treba da igra definitivno,jer nama trebaju ljudi koji znaju sa loptom a ne stankovic i nadj,trkac i pucac.ko da su braca ,mirko i slavko,pa vidi se da su iz istog kraja.Ergic mora da igra

wikler_armada

pre 17 godina

Iskreno meni se ovo nesto i ne svidja. Najvise je promenjana odbrana koja ce se ruku na srce vratiti kad se svi oporave. Tako da u stvari nije ni promenjena.
Nema Djordjevica koji je se oprostio ali nema ni Krasica i Milijasa. Sasa Ilic, BRE...
Ne znam, videcemo.
Kazem mrsavo...

KONIGSTIGER

pre 17 godina

TOOOOOO!!!!SAMO JOS FALE MILIJAS,BASTA I RAMBO...MOZE I DJOKIC...DA SE VRATI VIDIC I BICE TO POPRILICNO JAK TIM...SVE OSTALO JE TU!!!ZIGA I PANTA U NAPADU KAO U STARA DOBRA VREMENA...HVALA BOGU DA KLEMENTE ZNA STA JE KVALITET....SAMO DA IGRA 4-4-2 ILI 4-3-3 PA CE I NAMA DA SVANE!

Zoran

pre 17 godina

A Krasic?
Ne razmem jedino zasto O.Koroman?Cime se on do sada istakao?Valjda minutazom u Portsmouth-u,ili izjavama posle Holandije,gde komentarise njegov zakasneo ulazak u igru??!??

Zeka Peka

pre 17 godina

ONOG KEZMANA STE DIZALI U NEBO DOK JE DAVAO GOLOVE U POSLEDNJIH 4-5 UTAKMICA U KVALIFIKACIJAMA, A SAD GA PLJUJETE. DA NIJE DAO ONAJ GOL PROTIV BOSANACA NE BI VIDELI NEMACKE POSTO BI NAS SAHRANILI U BARAZU. NE KAZEM DA GA JE KLEMENTE TREBAO ZVATI, ALI NIJE ON JEDINI KRIVAC STO SMO ONAKO PROSLI NA SP. A SAVO JE REPREZENTACIJI DAO MNOGO VISE OD STANKOVICA A OVAJ JE NA SPISKU DOK SAVO NIJE. kAD IZGUBIMO OPET 4-0 OD CESKE KAO PROSLI PUT, PONOVO CE SE TRAZITI KRIVICI MEDJU NEKIM IGRACIMA. BAS STE SABANI...

ZhAKI

pre 17 godina

Hej Klemente : Stojkovic, Stepanov, Vidic, Ivanovic, Lukovic, Krasic, Trisovic, Ergic, Koroman, Pantelc, Zigic
I obavezno: Milovanovic, Lomic, Lazovic, Ilic, Jovanvic (TELEOPTIK prosle sezone)

nikoldije

pre 17 godina

drago mi je da se svi slazu da kezman i savo nemaju sta da traze u ekipi ali mnogo ljudi izgleda nije upuceno da bi marjan markovic bio nas najbolji desni bek da ga zvezda nije smarala pola godine i nije mu dala da igra a posle je usledila povreda inace dao je gol u finalu kupa i izgleda da se vratio u formu tako da je sve ok jedino sto se tice baste malo je bezveze sto ga forsiraju na sredini kad se zna da moze samo da igra desnog beka

takodje se slazem da krasic treba sto pre u reprezentaciju a i ergic al dobro je za pocetak i ovo nije lose cak je i solidno

i da vucinic je crnogorac i nemojte ocekivati da ga vidite u reprezentaciji
izvinjavam se na nedostatku velikih slova i znakova interpunkcije mrzelo me.....

SRBIJA!!!

nemanja

pre 17 godina

vucinic za cg. predlazem da pre komentara pogledate spisak mladih i verujem da cete tu naci odgovore!! nije lose za pocetak i nadam se da ce selektor imati znanja da sredi nas mentalitet!!!

Mafia

pre 17 godina

ja bih vas zamolio da vise ne ostavljate komentare jer mi je muka da citam neznanje ! @Aleksandar
Seti se samo kakva je igra zahvaljujuci tom crnom bila protiv obale,dok nije iskljucen nadj

Objectiv

pre 17 godina

Uzas je citati sta sve ovaj narod pise.Poseban slucaj su navijaci Zvezde. Pa, covece, oni bi citav tim iz Lj. Bogdana u reprezentaciju. E, pa sto im nema Milijasa(pa nema ga ni u timu CZ), pa sto nije Rambo(pa nije zato sto je stariji od svtog Save), pa gde je Jankovic( u rezervama CZ), pa sta je sa naboljim nasim igracem Bastom(o njemu kasnije), pa dobro je sto nije pozvao Kezmana(jesmo sretni,a?!). Valja sve samo kad je Savo izostao; otkuda taj Lomic(iz Partizana je!); ma kud ce tog Marijana Markovica (izdajnika?!);svaka cast za poziv Pantelicu(odlican je jer ga mnogo volimo, znamo zasto!);Ziga je bozanstvo i svemir fudbala(valjda sto je visok pa se moze sa bogom rukovati!),Stojkovic mora biti prvi golman(jer je on dobro branio jednu utakmicu kad je ono Zenga bio trener...)?!?!?!
U odgovoru na vasa super-klubasku neobjektivnost, mogu vam reci kao navijac OFK, da je Bisevac sirovina zalutala na ovaj spisak(grubijan, spor,neinteligentan i sa slabom tehnikom, za njega su i Tosic i Ivanovic izmislili fudbalsku igru, da ne govorim o malom Rajkovicu)); da Basta objektivno nije dorastao najboljem timu Srbije na poziciji na kojoj igra, a ni uopste i nikad,on je taman za Uba gde je i isao na doskolovavanje!; da je Lomic ekstra klasa za sve mlade igrace osim Krasica(za kojeg se krstim i cudim sto ga nije pozvao).Lomic poseduje tehniku, brzinu, centarsut i pregled igre, sve za izvanrednog spoljnog igraca!; da Pantelica mora znati kao coveka da bi doneo odluku da mu uruci poziv, a on ga ni slucajno ne zasluzuje. Uostalom, brzo ce Klemente spoznati kakva je to spodoba i mutikasa(majstor za pravljenje lose atmosfere u ekipi). Pixi Kovacevic je prosecan zadnji vezni, ali uz neprikosnovenog Duljaja(za kojeg takodje imate obraza reci ruznu rec, jer je najbolji igrac nase reprezentacije na svojoj poziciji, bez dilema!), moze igrati, mada ima sigurno boljih resenja.
Sve u svemu, velike greske su Bisevac, Pantelic, Kovacevic i Ljuboja. Mnogo bolji igraci ili karakteri(sto je vrlo bitno)za reprezentaciju) su Ivanovic, Stosic, Vucinic i Maric. Inace, ne sumnjam da ce Klemente ubrzo to uvideti dok vidi vash krah na San Siru, pa ce moliti boga da pozove pomenute i proverene a jos mocne majstore Vidica, Krstajica, Gavrancica, Kezmana, pa i Veljka Paunovica.
pozdrav sa karaburme.
Prvi macici se u vodu bacaju, kaze nas narod.

Zoran

pre 17 godina

Svaka cast Klementeu. Bravo majstoreeeeeeee!
Ovo je trebalo da se uradi jos davno. Dosta je bilo vise starih igraca i pritisaka na selektora sa svih strana. Nadam se da ce osvezenje uroditi plodom, ako ne sada sigurno za neke sledece kvalifikacije. Zelim novoj reprezentaciji sve najbolje.

Pozdrav iz Prijedora!!!

Vlada

pre 17 godina

@ Objectiv

Prvo i osnovno, ako vec koristis engleske reci to sto pokusavas da napises se pise OBJECTIVE. Kao drugo, ti ne da nisi objektivan, nego si okoreli navijac Partizana koji se krije iza troga sto mozda zivi na Karaburmi, pa ti je OFK-ov stadion blizu kuce.

Sada malo o temi... Spisak je dobar, i bice pojacan u svim linijama sledecim igracima: Ivanovic i Vidic nazad, Krasic i Maric u sredini, i Vucinic napred. I to bi bilo to.

serbien

pre 17 godina

BRAVO Imao bih i male izmene evo ovako
1.STOJKOVIC 2.BASTA 3.IVANOVIC 4.VIDIC 5.BASA
6.DULJAJ 7.KRASIC 8.ERGIC 9.KEZMAN 10.STANKOVIC 11.PANTELIC samo tako mozemo biti nesto u evropi a i sire svi u napad
POMOZI BOZE !!!!!!!!!!!!!!!

SALE

pre 17 godina

PO OVIM KOMENTARIMA SE LEPO VIDI DA TO KAD KAZU DA U SRBIJI IMA 7500000 TRENERA DA JE ISTINA.TE TREBA DA IGRA 4-4-2 TE NAPADACKI TE DEFANZIVNO TE STO NIJE POZVAO OVOG TE STA CE ONAJ TRISOVIC ITD.KLEMENTE BRAVO SAMO TAKO NEMOJ DA SLUSAS VEZARE.BRAVO KLEMENTE!

Posrnulo dete cveca

pre 17 godina

Proslo je dugo vremena od kad sam poslao poslednji komentar, jer u zadnje vreme se uglavnom drzim citanja istih, ali sada ipak moram napisati svoje misljenje.
Osim odredjenog broja ljudi koji racionalno razmisljaju (Objectiv, i jos nekoliko komentatora) svi ostali su toliko zagrizli u klubastvo da to vise nije zdravo ili su jednostavno zatupljeni.
Pa ovde je bilo 20 komentara u kojim ljudi traze Milijasa, mislim on je solidan igrac koji nema mesta u zvezdi, a trebao bi biti pozvan u reprezentaciju. Komentar - umobolna ideja.
Sledece, jedan od "poznavalaca" na ovom forumu je dao izjavu "Pantelic i Zigic - najbolji tandem u evropi". E ovo se vise ne moze svrstati ni u klubastvo, ovo je toliko daleko od zdravog razuma, da ili ga je pisalo dete od 11-12 godina ili bi trebalo sastaviti ozbiljan lekarski konzilijum da analizira osobu koja je ovo izjavila.
Takodje, vecina klubasa velica Zigica. Ja bih sve te postovaoce lika i dela Nikole Zigica koliko godina ima taj igrac, gde je do sada igrao, gde trenutno igra, i kada racionalno odgovore na ta pitanja da te realne podatke koje su dobili iz sopstvenih odgovora uporede sa opisom bilo kog solidnog evropskog napadaca. Tako je, odgovor je jasan, napadac njegovih godina koji vredi, bi trebao da ima nekoliko sezona u makar solidnim evropskim klubovima.
Taj veliki centarfor je jedva dao nekoliko golova u nasoj ligi u prosloj sezoni, nego sto je Savo dao u Spanskoj ligi.
Treba biti makar malo realan.

Mafia

pre 17 godina

@Objectiv
SVAKA CAST !!
vidi se da se za razliku od mnogih kompleksasa na ovom sajtu razumes u fudbal!jos jednom svaka cast za komentar

Grunf

pre 17 godina

Svi se lože što nema Kežmana a nema ga jer je povređen. Jel čitate bre vi ljudi tekstove koje komentarišete? Dakle zvaće on Kežmana čim se oporavi a i Savu će probati da nagovori da igra dalje. Užas! Inače, sa ostalima se slažem, trebao je zvati barem još Krasića, a mogao je i Dekija da izostavi čisto vaspitno, da grize sledeći put.

pazarac

pre 17 godina

Neznam Ali ja mislim da nma je jaci onaj sastav iz Nemacke ali jb-a kad izgubis volju i kad nece onda ti je tako.
A sto se tice ovih Igraca Nikada nebi Pantelica pozvao pre sve ga mislim da je previse drzak i bezobrazan kao ono ja pa ja.
pa kad ce KRASIC da zasluzi poziv u tu pisljivu reprezentaciju!!! Jankovic moze da saceka u Pazaru ga toliko hvale posle onog gola koji je dao protiv NP-a ali dok nezavuce par njih jacim timovima onda i dalje nista , Ziga je OK kad je Darko Kovacevic dobivo toliko sansi i pored jace konkurencije onda zaszo ne i Zigic mozda (po mom ukusu) je trebo da "doda" na ovom spisku i Marica.

Nikola

pre 17 godina

Ovo je sjajno.Mislim sa je Klemente napravio odlicnu stvar rekonstrukcijom tima.Pogleado sam spisak i odusevio sam se.Puno cemo dobiti podmladjivanjem tima,pogotovo sto vise nma prekljenih zvezda.

debeli021

pre 17 godina

Dokle bre vise Stankovic,najnekorisniji igrac mundijala.A i taj Koroman i Ljuboja imaju svoju drzavu pa nek za nju igraju.Stojkovic da brani,Ilic starter i bilo ko na svetu u spicu samo ne Pantelic i Lazovic u reprezentaciji!!!

Slavoljub

pre 17 godina

Klemente brate mani se corava posla. Veruj mi bit ces brzi iz Srbije nego u Srbiju. Pusti nas jadan jos nam samo ti nedostajes.... A nisu ni neke pare da se nerviras i da te psujemo. Ajde ti lepo u Spaniju a neka nama nasih "kosanovica".

Brazilac

pre 17 godina

Eto,tako to biva kada selektor postane neko ko nema pojma o nasem fudbalu i nasim igracima.Sam je rekao na konferenciji za stampu da je neke igrace pozvao iako ih uopste nije gledao.Bas me interesuje koji su to igraci,i ko li mu ih je naturio.Garantovano su to neki igraci OFK-a.Pa,taj OFK daje vise igraca za dve reprezentacije nego Barselona.To je izgleda neki fudbalski gigant.
Ko li je Klementeu gurnuo kasete sa igrama Trisovica,Base i ostalih OFK-ovih velicina?Pa po tome je onda mogao i Dusan Petkovic da igra,sigurno je bolji od njih.
Neki ovde tvrde da je OFK imao sjajnu generaciju mladih fudbalera koju navodno Terzic nije hteo da proda Zvezdi i Partizanu.Pa,naravno da nije hteo,bolje je da ih uvali u reprezentaciju,tako moze bolje da ih protezira i kasnije proda,a kao igrace drugih klubova bi to bilo malo teze.I,onda,zna se,prodaja u inostranstvo,jer im je cena skocila samim igranjem za reprezentaciju.
Ponovicu ono sto su mnogi pre mene : ovaj selektor je idealan za ove nase iz FS-a,ne zna nista o nasem fudbalu i igracima,tutnes mu one kasete koje hoces sa onim igracima koje hoces.I jos ti se covek ne mesa mnogo u posao oko nase lige i naseg FS-a,i super.I vuk sit,i ovce na broju.
Pitam se da li bi bilo tako da je selektor Dujkovic,Milutinovic ili Antic?Da li bi oni trazili i odredjene promene u strukturi i radu naseg FS-a?I da li bi imali uvid u formu svih igraca,jer bi bili ovde stalno?I,da li bas TO smeta nasim fudbalskim funkcionerima?
Garantovano,DA !!
Zato su i odabrali ovog coveka za selektora,koji mozda i nije los,verovatno ima i dobre zelje i namere sa nama,ali evidentno nije u stanju da prati sve sto se dogadja sa nasim fudbalom.A,verovatno ga i bas briga,da se bavi administracijom i birokratijom.Sto mu dajem za pravo,to mu i nije posao.
Ali,bez toga se ne moze,bez ciscenja FS-a,a tu moras da budes spreman i na rat sa menadzerskim klanom i raznim profiterima.
A to bi mogao samo neki nas covek koji iznad svega ima zelju da nas fudbal uspe.Pa cak i po cenu da se bavi poslovima koji nisu u opisu njegovog radnog mesta.Klemente to sigurno nece,jer covek dolazi iz kulturne i pre sveqa pravne drzave,gde se zna sta ko radi.I ne interesuje ga bilo kakav posao van njegovog domena rada.
P.S.Za ovog sto se potpisuje kao Objectiv,mada to ocigledno nije,ZNA SE ciji je navijac,a to nije OFK (cim prizeljkuje krah na San Siru).
Mogu da se slozim sa tobom oko Bisevca,Kovacevica,Milijasa,pa i Pantelica,ali ne i oko Zigica,pa i Ramba.Imas obraza da nesto kazes protiv Zigica?Izgleda da volis Savu milosevica,pa ti njegove godine ne smetaju,ali ti zato Rambove godine JAKO smetaju.Za tebe je Gavrancic majstor?Ili Lomic?Ok za Veljka i Kezmana (iako sam zvezdas),ali pominjati Stosica i Tosica...?Pa,Jankovic, pa i Simon Vukcevic su sigurno bolji.Dobro sam ja gore napisao,vi OFK-ovci bi i Dusana Petkovica (koji je, ruku na srce, bolji od mnogih koje si apostrofirao).
A,o karakterima samo vi iz OFK-a nemojte da pricate.Sve smo videli sa Petkovic & sin kompanijom !!

aleksandar pet

pre 17 godina

Stojkovic,Bisevac,Stepanov,Lukovic,Lomic,Duljaj,Kovacevic,Ilic,Koroman,Ljuboja,Zigic.To je napokon prava postava.Samo jos fale Basta,Vukic,Petkovic,Vidic i Krasic.Za Kezmana mi je draze nego da Partizan osvoji titulu.Oni koji pricaju da se izbace Duljaj i Lomic ti o fudbalu nemaju blage veze.

Inter_Njet

pre 17 godina

Dobro je da je rešio da pod,ladi reprezentaciju. Čudi me samo zašto su u reprezentaciji Lazović i Kovačević. Pogotovo ovaj drugi. Recimo, Krasić je za njega igrač i po.

Zoka_RS

pre 17 godina

Prilicno dobar izbor s obzirom da se radi o prijateljskoj utakmici. Jedina zamjerka je sto bi, po mom misljenju P. Djordjevic mogao da ima mjesta u reprezentaciji. Neka isproba Lazovica kad ga je vec pozvao, mada mislim da on nije materijal za A tim. Za sve one koji misle da Nenad Kovacevic ne bi trebao biti na spisku neka samo kazu ko bi trebao da uzme njegovo mjesto. On je nas najbolji zadnji vezni! Koroman, Ilic i Duljaj svakako da zasluzuju poziv kao i Pantelic , Ljuboja, Bisevac , Lomic i ostali. Sto se tice Stankovica mislim da je krajnje vrijeme da mu se zahvali na dosadsnjem radu, jer na SP u Njemackoj nije pokazao nista, niti se od njega moze ocekivati nista vise. Nadam se da ce se i Vucinic opredijeliti Za Srbiju, i kada bi se timu prikljucili Krasic i Basta mislim da imamo realne sanse da se kvalifikujemo za EP. Pozdrav za sve navijace SRBIJE!

C.Capajebo

pre 17 godina

Svaka cast na izboru i nadam se,da se niko nece mjesat i petljat u tvoju selekciju igraca.
Za mene u ovoj ekipi mogu su pozvat jos: MILOS KRASIC I IVAN ERGIC.
Sretno SRBIJO.

superiorNI

pre 17 godina

Kao prvo,slazem se sa svima koji kritikuje one koji se prave pametni i ostavljaju komentare tipa zasto nema Vidica(alo momak je povredjen),Ramba u ekipu,ko je Trisovic,Marjan Markovic... i slicne komentare.Svakom ko prati fudbal i prilike u njemu je sigurno jasno da ovo nije konacni spisak za kvalifikacije,da su neki igraci povredjeni,neki van forme ali se daju naslutiti obrisi Klementeovih razmisljanja.Golmani ok (hvala bogu nema O.Kovacevica,Kralja i slicnih "trazim uhlebljenje" igraca.U odbrani fale samo Vidic i Gavrancic i nema sumnje da ce oni i biti starteri,uz Lukovica koji je nas najbolji levi bek u zadnjih desetak god. i Ivanovica ili Baste desno.Pretpostavljam da selektor hoce da proveri Markovica na toj poziciji.Uzgred nadam se da je ovim Milivoje zavrsio odiseju u repki.Sredina ok,desno Stankovic ili Koroman,levo Trisovic ili Milijas(kada udje u formu),defanzivni vezni nam je mesto koje najmanje brine,i Duljaj i Pixi su odlicni igraci.Centralni vezni takodje ce Klemente sigurno isprobati nekoliko igraca,po meni tu su i Krasic,Ilic,Ergic...u svakom slucaju na tom mestu to su sve ok momci koji imaju fudbalsku inteligenciju,tehniku,pas.Napad je extra,Zigic br.1,Ljuboja i Pantelic sigurno nisu svetski kalibar,ali zato momci igraju srcem i bore se za ekipu.Jedino je Lazovic zalutao trenutno,mada dace bog da i njemu svane,jer je u mladoj pokazao da ima potencijal i talenat.Jedina stvar koja moze da nas brine je mozda to sto vise nasa repka nece imati stil koji nas je krasio do sada,mislim na to sto nema igraca koji ce biti zaduzenih za pricanje sa sudijom,valjanje po travi,doterivanje kopacki,ostavljanja saigraca na cedilu,grubih startova nad protivnikom, itd.Ko je pomislio na Kezmana?Pored ovih igraca koje sam nabrojao uz repku bi trebali u narednom periodu biti i odbrana:Djokaj,Basa,Stepanov,Tosic,Rnic,Rajkovic, sredina:Milovanovic,Maric,Brnovic N,Smiljanic,Todorovic,Ninkovic,Dimitrijevic, napad:Djokic,Purovic,Jestrovic. I za kraj po meni spisak igraca koje ja,a nadam se i vecina vas ne bi volela da vise vide u reprezentaciji, matori:Djordjevic,Rambo Petkovic,Krstajic,Milosevic,Nadj,Kovacevic, neznalice:Dudic,Lomic,Bisevac,Djordjevic,Cirkovic,D.Petkovic i ona najextremnija grupa tzv.shminkeri:Vukcevic,Jankovic,Kezman,Dragutinovic,Vukic. Puno srece Orlovi.

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Nije lose. Pogotovu sto nije pozvao Kezmana! Stankovica je zvao sigurno iz istog razloga, zbog cega je i Barbarez u Hamburgeru stalno igrao, zna za lovu da zaigra po nekad, postoj ogroman talenat a pored toga malobrojna konkurencija (ako uopste!). Da imamo smekere na toj poziciji, Stankovic ne bi igrao kod Klementea to je sigurno. U vezi Jevrica, jer on nije iz CGe? Nemam problem sa njime, cisto onako pitam.

BeerMan

pre 17 godina

Tako treba!!! Jedino što zameram je Lazović, fudbaler koji u našoj ligi za polusezonu ne moze da da ni 6 golova, Rašković je za njega golgeteeeeeeeeeeeeeeeer!!!

Cika Urke

pre 17 godina

Cuo sam vest na niskoj TV 5, pa nisam mogao da odolim a da ne napisem par reci. Naime, gospoda iz naseg saveza su sa istom gospodom iz cg saveza napravili dzentlmenski sporazum, kako sami rekose, to jest, da nas savez nece pozivati igrace rodjene u cg-u, neverovatno, posebno ako se doda da se nekih 30-tak % drzavljana cg-a izjasnjava kao Srbi......Neverovatno.
Sto se Klementea tice,pa bas i nije procvetao sa Bisevcem,Markovicem,Ljubojom,pa i Stankovicem...ostalo je relativno ok,mada moramo imati mesta za Krasica i obavezno zvati Vucinica,decko je neverovatan,Stepanov i Vidic centralno...citam da mnogi zele da vide i Bastu,nemogu da verujem decko stvarno nema veze sa fudbalom, i Bisevac takodje.
Konacno u crvenim dresovima, pa kako nam bog da. I sta reci na kraju Napred Srbijo....

SIPAnkh

pre 17 godina

Izbacite Crna Gora iz naziva tima. Hteli su da se cepe pa neka prave svoju reprezentaciju! Dosta više! Crnogorci su nam upropasitli državu i sport! Kome se ne dopada neka lepo ide za Crnu Goru! Što se tiče Klementea, dopada mi se više njegov tim nego ona Petkovićeva katastrofa! Hvala bogu da se rešio Kežmana!

Objectiv

pre 17 godina

Prvo i prvo ja imam takav nick a bas me briga kako se to pise u engl. da bi ti bio zadovoljen. Drugo, ne podnosim ni CZ ni PFC ali sam objektivan jer sam Romanticar, bre!
Nista lose nisam rekao za Zigica, momak zasluzuje poziv i moze biti nase mocno oruzje ali hteo sam reci da preuvelicavate njegovu fudb. vrednost i kvalite i to sam izrazio na simbolican nacin. Za Bisevca sam rekao sve i stojim iza toga kao i za Kovacevica pixija. Po mome misljenju najbolji igrac CZ, potencijalno, je Jankovic, ali decko ima mnogo buva i muva pod repom pa znate kako se onda parip oseca. Pobesni i izgubi razum i kontrolu, jednostavno receno-umisljena zvezdica. Primer: Simon. Isti su, kao braca.
Basta nikad, nikad i nikad nece biti veliki igrac. On je prosecan do solidan prvoligaski igrac za zadnji deo veznog reda, a tu nema sanse u najboljem timu. Nikad. Tvrdim da je od njega znatno bolji Nikola Drincic koga je,cujem, onaj maniti cigar- menadzer olako prodao u Gazientepspor. Tog momka sam gledao nekoliko puta, pa i protiv OFK dva puta, protiv Zvezde i protiv Zemuna, mogu reci da je prototip modernog igraca. Ima sve:snagu, brzinu, visinu, dugu i preciznu loptu i iskusan je jer se u njegovoj igri vidi da ima dosta meceva prvenstvenih u nogama. A super je mlad. Ja bih ga pre pixice stavio, bio bih jos hrabriji.Ma videce njega Klementino, zapamtite! Ali, valjda neko mora igrati iz sampiona. Nemam mnogo primedbi osim sto sam naveo u prijasnjem javljanju. Kazem, uzasava me klubasstvo a ono obicno zaslepljuje i vodi u los izbor.Lazovic je zasluzio da bude pozvan u novi tim Srbije jer je zaduzio nas fudbal rezultatima svojim u mladoj selekciji. I odlican je igrac, ima on mana, ali ko nema.Ja bih Dejanu Stankovicu dao ovu sansu, ali ne bi mi se odmarao od Interovih igara u drzavnom dresu, sigurno. Kazem, Ivanovic, Krasic (pod OBAVEZNO), Maric i Tosic zasluzuju sansu. Od starijih naravno tu je golman Jevric, Krstajic,Sasa Ilic i, naravno Vidic, eventualno Gavrancic(poseduje visinu, snagu, sut i iskustvo iz velikih meceva i takmicenja.
U ostalom, izadjite vi Zvezdasi i Partizanovci iz vaseg klupskog odela pa trezveno razmislite kakvog igraca na svakoj pojedinacnoj poziciji zelite da vidite u drzavnom timu. Nemojte odmah gledati ko igra na toj poziciji u vasem omiljenom timu, vec gledajte potrebni tip igraca. I brzo cete shvatiti koliko ste samo-obmanuti.
Ja bar tako radim i posteno sam izneo svoje misljenje. Koga boli neka se cese!

KRK

pre 17 godina

Bravo Senor Clemente!!!!
I vi "Kosanovici" i "Pizoni", malo tise....
Covek je tek poceo da radi a pojedini "strucnjaci" (za kupus ili pasulj)spominju neke Kezmane i Ergice...Pustite coveka da radi!!!

Jah

pre 17 godina

@Objectiv

Alo momak pa ako malo pogledash ko igra u Zvezdi a ko u Partizanu onda bi trebao da shvatish zastho se insistira na tim igracima. Pogledaj malo mlade i perspektivne u Zvezdi, a pogledaj staracki dom u Partizanu. Dosta je vishe placana za ulazak u reprezentaciju, a svi mi dobro znamo da u Partizanu igraju samo tatini sinovi, a najveci talenti lete u Saturn. Partizan i Zvezda ne moze da se uporede, a garantujem ti da stave bilo kog igraca Zvezde umesto igraca (ili bivsheg igraca) Partizana u reprezentaciju Zvezdini igraci bi mnogo bolje odigrali nego neki umishljeni jadnici koji idu iz kluba u klub (*kao Kezman koji ja jacu od holandske lige i nije). Savo je jedan od najgorih napadaca svih vremena (naravno za reprezentaciju) . Jedina dva igraca shto stvarno cenim iz Partizana su : Albert Nadj (decko svoje srce ostavi na terenu) i Sasha Ilic koji je isto toliko borben.
I svi oni koji misle da bez jakog Partizana nema jake Zvezde nisu u pravu. Bez jakog Partizana (naravno i bez potplacivanja, penala, kradja, autogolova...) bilo bi mnogo jacih klubova u nashem prvenstvu, a ako bog da to ce se videti vec ove sezone.

toske

pre 17 godina

Na prvi pogled primjecujem da su pozvani uglavnom oni igraci koji su sposobni da izdrze fizicki cijelu utakmicu, pozdravljam takav izbor!!
Druga stvar je da ne moze na jednoj utakmici istrcat 22 igraca pa je ocito zasto su neki ostali pri mladoj reprezentaciji na ovim spiskovima, a sigurno da ce dobiti poziv u kvalifikacijama, ako se dokazu, naravno!
Razlog u nepozivanju nijednog "spanca" lezi sigurno u tome sto nas selektor zivi u Spaniji, pa ih vrlo lako moze vidjeti na djelu a ujedno na ovoj utakmici da pruzi priliku drugima da se dokazu. Jos i to da prvenstvo u Spaniji pocinje tek krajem mjeseca, znaci da su ovi igraci u odredjenoj prednosti kad je forma u pitanju...ipak ne vjerujem nimalo da ce buduce utakmice proci bez bar Kezmana i Dragutinovica, ako ne jos nekog iz "Primere"...
Sve i jedan potez pri ovom pozivu je logican i ima svoje objasnjenje...o guranju nekog igraca u reprezentaciju da bi se prodao ipak je bespredmetno raspravljati jer koga god da se pozove naravno da mu se pruza sansa da se bolje proda, sto je i normalno, ne samo u nasoj zemlji vec u svakoj. Mora neko igrati a ne mogu svi...
Ne razumijem samo prozivanje Ilica, kao, otkud njega?! Pa covjek je vec danas dao gol za svoj Galatasaray. Nemojte samo citati ovu vijest nego ako vec hocete da ostavite komentar i da prozivate nekog prvo razgledajte malo po net-u...da je neko rekao nesto za Stojkovica koji je primio 3 komada u debiju za Nant, pa hajde da razumem ali opet nije opravdano jer se covjek dokazao. Mislim isto tako da je i Ilic itekako dokazao zasto da ga se pozove!!!
Iskreno, ocekivao sam pozivanje Ergica, mozda nije po ukusu Klemente-a, vidjecemo...

komsija sa juga

pre 17 godina

Nije vam losa selekcija, ali nije ni prejaka. Nadam se iskreno da se necete izblamirati protiv Ceha, a ni ubuduce. Ne bi mi bilo milo. A kada se u buducnosti budete sastali sa reprezentecijom Crne Gore suprostavice vam se sljedeci sastav:
1. Vujadinovic
2. Lakic
3. Nisha (macka mala) Saveljic
4. Ivan Carapic (strasan stoper)
5. Vukomanovic (odlican lijevi bek)
6. Nenad Brnovic
7. Simon Vukcevic
8. Igor Burzanovic
9. Branko Boskovic
10. Puro
11. MIRKO VUCINIC (CAP)
Formacija 4-4-2. Odbrana je solidna, a Nishino iskustvo i znanje ce mnogo znaciti. Sredina nam je prejaka, Brnovic zadnji vezni, polulijevo u rombu Simon sa svojom ubitacnom ljevicom, poludesno Branko Boskovic sa svojom ubitacnom ljevicom, iza spiceva novi genije Igor Burzanovic. Napad ubitacan, predvodjen naravno SVETIM MIRKOM VUCINICEM!!! Alternative u napadu su takodje odlicne, tipa Andrija Delibasic i Srdjan Radonjic. A mlada selekcija ce tek da bude prejaka, a cuce se i o njima.
Sa dobrim trenerom, a to bi mogao da bude Dejan Vukicevic recimo, ima da vas trpamo redovno!!!
Jedva cekam da pocnemo sa utakmicama. Mnoge cemo iznenaditi!!!

Milan Z

pre 17 godina

Dozvolite da i ja nesto kazem. Vidim da je vecina komentara obojena navijackim crveno ili crno belim bojama. U poslednje vreme pocinju polako da se prolamaju i plavo bele boje. Moram da naglasim da je za vrema moja dva mandata postojala ravnoteza izmedju igraca Zvezde i Partizana. Znalo se, pola cigana, pola grobara i kao zacin poneki ciga grobar. Zbog toga nikad nisam smenjen, ismejavan, dizan u oblake, glorifikovan, proglasavan za sveca, pa potom brutalno bacen u blato, vec sam reprezentaciju napustao sam (posto mi je ista sluzila kao odskocna daska za finansijski daleko povoljniji angazman u zemljama arapskog sveta), pre zvucnog protivnika, ne cekajuci blamazu. Ne zaboravite da sam uspesno vodio Al Ahli, sto je za zemlje arapskog sveta klub u rangu Real Madrida. Trenutno sam bez angazmana, pa sam tu da pomognem. Srbija je vecna, dok su joj deca verna.

zoranm

pre 17 godina

klemente je nasa poslednja sansa! kad ga budu oterali (a to ce biti vrlo brzo), s njim treba oterati i citavu ovu bulumentu u fss!

GoraNS

pre 17 godina

Krasic i Rambo fale. Valjda ce ih pozvati kasnije.Ostalo ok za pocetak,da ne gledamo vise Slobodane Milosevice i ostalu svitu na terenu.
Jos da savez tako pociste i to bi bilo to.

srba grobar cirih

pre 17 godina

Ma sta svi se mi razumemo u fudbal , cigani hoce svoje a grobari svoje igrace , ja sam grobar ali svaka cast sto nije pozvao Kezmana . Bravo za clementea sto njega nije zvao (kezman). Ilic treba da igra isto kao i basta i lomic i krasnic: Ergic decko opasno igra Fudbal ima I smisla i volje sto je naj vaznije ZNA DA IGRA FUDBAL. ZA OSTALE OK . A sto se tice toga koza koka igra fudbal mislim na klubski , nema to veze svi su oni srbi . a vi takozvane delije sta ste se toliko napalili jel na svetskom prvenstu smo dali 2 gola i to kad je SALE ILIC odigrao prvu utakmicu . Nisam zaboravio ja ni zigica. Svi su oni Srbi i nema veze ko de igra. cao svima

Djuka

pre 17 godina

Realno to je to uz manje korekcije mozda tu moze da se umesa 5-6 igraca...Samo ja bih iz mlade u A prebacio Krasica i Ivanovica.

BoBBy

pre 17 godina

Sto me nerviraju ovi koji traze Bastu. Kakav Basta, on je zeznuo mlade, zar treba sad i starije. Decko se gubi na terenu, ali bitno je da ima onu grivu na glavi. A najmilije mi je sto nema Kezmana, nadam se da ce se sad bar davati po koji gol na tekmama.

branx-*ne objektivni*

pre 17 godina

E ovi objektivni su mi se smučili! Da li je moguće da ovakvi mozgovi postoje. E pošto si ispljubao sve zvezdine igrače i poželeo im krah na San Siru, molim te javi se u komentarima u četvrtak povodom utakmice Milan - Zvezda, da vidim šta imaš da kažeš. Pošto ste vi OFKovci t.j. grobari toliko fudbalski podkovani, jednom rečju znalci zašto onda vi ne igrate na San Siru, zašto vaš bivši golman nije najbolji u evropi za mlade igrače, zašto vašeg centarfora ne traže evropski klubovi za 8 milion eura... I da ne nabrajam više. Stojković ti objektivni nije dobar golman??? Time si sve rekao. I sam znaš da je uvek odlično branio pod vođstvom Zenge i zato je Zvezda i uzela duplu krunu i bila u kupu UEFA. A gde ste to vi OFKovci, grobari, zašto vi ne igrate na San Siru??? Ipak je Zvezda prvak Evrope bila i biće a vi ste bili učesnik LŠ i ni to više nećete biti. Eto kakva vam je istorija kad vam je moto *važno je učestvovati a ne pobediti*! Zvezda je život a ostalo su sitnice!

The Navijac

pre 17 godina

Fantasticno!
Za golmane, srednji red i napad kao da je mene pitao ;-)
Medjutim, bez Vidica je nasa odbrana suplja. Gubimo od Ceha, ali nema veze.
Bar mogu da se nadam da cemo da damo makar jedan gol. Sa Savom i onim sto nikada ne daje vazne golove (cije ime nije ni vredno pomena) covek moze da ocekuje ili 0:0 ili poraz.

Peđa - razočarani šetač

pre 17 godina

Prosto je neverovatno koliko grobari mrze Stankovića. Moglo bi se reći da ga mrze koliko i delije Savu i Kežmana zajedno.

BILJANA-SA

pre 17 godina

Treba jos da pozovu Petkovica i Djordjevica.Dobro je sto je podmladio reprezentaciju i sto je svima dao sansu...Cuvajte se Cesi:)

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Kako je Srbima tesko ugoditi. Verovatno da imamo igraca tipa Ronaldinja, nasli bi se oni koji bi imali zamerku, ako ni zobg cega drugog onda zbog zuba. To govori dosta o nama.
Mnogo bitnije od ovog spiska je cinjenica da mi ne znamo kakva je strategija saveza za buducnost. Da li se zna da li idemo u rekonstrukciju nacionalnog tima ili je ovo samo kozmetika dok se ne slegne prasina posle debakla na SP? Ako idemo u totalnu rekonstrukciju, da li to znaci da postoje relane sanse da se ne kvalifikujemo za EP, jer je tesko verovati da tim u stvaranju moze da napravi nesto u kvalifikacijama? Ko je najodogovorniji za debakl na SP? Ima jos mnogo pitanja ali nema ni jednog odgovora. Cini mi se da se opet sve gura pod tepih, racunajuci da svi ovde imaju kratko pamcenje i da neki dobar rezultat lako moze da izbrise blamazu iz Nemacke.
Medjutim, ovde su se svi uhvatili imena i svako ima svog tajnog favorita. Ali imena ne igraju fudbal, igraju igraci. To je pokazalo i poslednje SP. Po imenina Brazil je nikad lakse trebalo da se proseta kroz turnir, a postali su jedno od najvecih razocarenja. Pobednik je Italija kojoj na pocetku i nisu davane sanse. I kada se pogleda njihov tim vidi se da tu nema veliki broj super zvezda. Ima poznatih igraca, najvise zato sto poslednjih 15 godina gledamo izvestaje i prenose iz kalca. Hocu da kazem da treba da stvorimo tim. Da se zna ko sta i igra i ko koga menja, a ne kako se ko zove i u kom timu igra. Kada to budemo prevazisili mozemo govoriti i o mogucim rezultatima.
Odusevljavaju me oni koji salju komentare pri tom ne znajuci ko su Trisovic i Markovic. Stvarno svaka cast. Ali takve ne bi trebalo da brinu njih dvojica. Ako je tim u stvaranju kroz njega treba da prodefiluje mnogo igraca, da svim potencijalnim kandidatima bude pruzena jednaka sansa. Onda ce polako jedni ispadati, drugi postajati standardni, treci se nametati svojim igrama. Vazno je da nikom vrata nacionalnog tima ne budu zatvorena.
Evo za kraj da i ja predlozim igraca za nacionalni tim a koji nije na spisku. To je Milivoje Vitakic. Mnogi ce se smejati, ali sa Vidicem bi cinio dobar stoperski par. Iskusan je, igrao je sa Vidom zajedno, svaku utakmicu igra 100%, a za odbranu je bitna stvar i da se igracu razumeju. Ne kazem da je pravi izbor, ali mu treba dati sansu. Mislim da mnogi grese kad je u pitanju Bisevac. On uopste nije los igrac. Gresi, ali ko ne gresi. Po toj logici, ako se secate kako je onaj Finac slomio kicmu Vidicu, onda ni njemu ne bilo mesta u timu.
Nije toliko bitna utakmica protiv Ceha. Tesko je ocekivati da neuigran tim moze nesto da narapvi. Ali nam moze pomoci da vidimo da li imamo nekakvog potencijala i da vidimo kako ti novi shvataju odnos prema dresu drzavnog tima. Sad nema izgovora, tu je i himna i drzava, pa izvolite i pokazite se.

Derkashvili

pre 17 godina

@Komsija sa juga....
Jedino ti valja VUCINIC (klasa) u tom sastavu...
Ostalo sve bruka od fudbalera...
Saveljic (dobar ali star ...)
Boskovic (jel bese onaj sto je propao u Francuskoj, pa cak i ne igra za Troyes, smesan igrac!!!)
Vukcevic ( Taj se isto izgubio u Rusiji, pitaj njegovog trenera sta misli o njemu, sve ce ti biti jasno!!!)
Purovic ( ma najprosecniji sto moze biti!!!Nikakva opasnost za odbrane!)
Vukomanovic ( taj je isto odsvirao svoje)
Brnovic, Delibasic, Radonjic (prosek obican, dobri za nasu ligu, uostalom da vrede, Evropski klubovi bi zaratovali da ih angazuju...)
Burzanovic (veciti talenat...)
Covece nemoj da budes smesan, molim te!!!!
Vas ce da puni cak i Makedonija i Albanija, Luksemburg i Malta bice tezak protivnik za vas...
Sta ocekujete posteno od vase selekcije?
Ma smesan si covece, bar si nas nasmejao sa tvojim komentarom!!! Zao nam je vas samo zbog vasih "nebuloza"!
Bicete vi sila, ali kad Novi-Zeland bude osvojio 5 svetskih prvenstva (u fudbalu, naravno) zaredom...
Ej jadan Vucinic, upropasti svoju reprezentativnu karijeru...
Iznenadice te vi mnoge, ali ne u pozitivnom smislu...Jednostavno, jado, ima vas u vrh glave 500.000...A koliko njih ce se opredeliti za kosarku, Odbojku i Water-polo, ostace vam malo izbora...
Al' ..bi ga! Tako ste hteli... :))))

srdjan(RS)

pre 17 godina

ljudi ja bih bio za ovaj spisak:

stojkovic

lukovic
vidic
stepanov
markovic(ivanovic)

stankovic
krasic
maric(ergic)
koroman

zigic
pantelic(paunovic,kezman,iliev)

Ja

pre 17 godina

MOJ SASTAV

Golmani : Dragoslav Jevrić, Vladimir Stojković,

Odbrambeni igrači: Milan Stepanov, Marko Baša, Milan Biševac, Marjan Marković, Marko Lomić, Aleksandar Luković,

Igrači sredine terena: Igor Duljaj, Nenad Kovačević, Dejan Stanković, Ognjen Koroman, Saša Ilić, Aleksandar Trišović,

Napadači: Nikola Žigić, Danko Lazović, Danijel Ljuboja, Marko Pantelić.

Beogradjanka

pre 17 godina

Nedostaje jedino Krasic.

@Objectiv

Posto si "fudbalski strucnjak", objasni na koji nacin su igraci "dorasli samo Ubu" doneli prosle sezone svom klubu 78 bodova, 34 boda vise od osvojenih 44 OFK Beograda!

Wolf

pre 17 godina

Sastav mi se svidja, ali me strasno zabrinjavaju dresovi? Kakvi ce du oni da budu? Ja sam za Crvene dresove (Sa dvoglavim orlom,kome u sredini pise FSS),plave gace i bele stucne.

Peja

pre 17 godina

Svi mi cenimo "starije igrace" koji su nam pomogli da dodjemo do Svetskog prvenstva,ali Klemente je uradio pravu stvar sto ce igra graditi na mladjim igracima.Vreme je da okrenu novi list i da zaborave na neuspeh na Svetskom prvenstvu i da dokazu koliko stv arno vrede!!!

joco backi jarak

pre 17 godina

dobro je napokon to sto ce se igrti po zasuzi a ne po necem drugom! sastav nije los ali ima jos prostora za neke igrace. tu pre svega mislim na krasica,vucinica,marica i ivanovica! i kad se oporavi vidic to je to!!! novi kapiten treba da bude vidic a ne deki jer nije primer kako treba da se gine za nasu zamlju! bice to sve ok!!! samo hrabo momci...