1. Kakve su ovo glupe rasprave da ovakve pojedinačne nagrade treba pošteno deliti. U demokratiji je pobednik ko sakupi najviše glasova. To je bio Messi i tačka. Da li se to nekome svidja ili ne je druga stvar ali demokratski izbor i onaj najveći broj glasova se treba poštovati.
  (Sava, 30. novembar 2021 22:42)

  # Link komentara

 2. Za Mesija glasali sportski novinari i fudbalski stručnjaci širom sveta i proglasili ga za pobednika na osnovu parametara medju kojima nije samo broj golova koji su na strani Poljaka a ostalih 20 na strani Mesija... Sramota kako se omalovažava najbolji i najveći genijalac u fudbalu
  (Dm, 30. novembar 2021 22:12)

  # Link komentara

 3. Lewansivski prosle godine nije osvojio ni jednu veliku titulu, Bayern je ispao i ligi sampiona pa cak nisu osvojili ni njemacki kup, i ove su ispali sa 0 5. Sa Poljskom mu nikako neide, ispali u grupnu fazu na EP i stigli jedva do baraza za SP. Messi je bio najbolji strijelac lige, osvojio spanski kup i prvak Copa America, takodje je odveo Argentinu na SP. Sta je kome sporno?!
  (Doki, 30. novembar 2021 20:19)

  # Link komentara

 4. Jedno poredjenje. Modric kad je osvojio z loptu tad da je navodno Ronaldo ostao u Realu, on bi bio osvajac. Dakle, ocigledne namestaljke i lobiranje. Nema veze s misljenje realne vecine. Pristrasnost i lobiranje. Nista vise.
  (KiMi85, 30. novembar 2021 19:55)

  # Link komentara

 5. (Rix, 30. novembar 2021 19:08)

  Ne možeš da porediš tenis i fudbal. Tenis zavisi isključivo od tebe, dok fudbal, tu možeš i da se šlepaš.
  (kukuruz kokicar, 30. novembar 2021 19:39)

  # Link komentara

 6. Postujem mesija ali nije zasluzio bez obzira sto je osvojio kopa ameriku lopta je trebala biti kod Lewandowskog...
  (Mane, 30. novembar 2021 19:36)

  # Link komentara

 7. O ovome vam pisem, evo Kros misli da je trebao Benzema da osvoji, neko drugi misli da je trebao Zorzinjo, ali eto najvise bodova je dobio Mesi i tu se prica zavrsava. Voditi polemiku sad ko je trebao, a ko ne, nema poentu.
  Evo ja bi dao Zlatnu loptu Aleksandru Mitrovicu, posto je nas reprezentativac, kao sto bi Kros dao svom kolegi iz kluba Benzemi, Mateus igracu Bajerna Levandsovskom, itd.
  (Matrix, 30. novembar 2021 19:04)

  Nije tacno i ne zavrsava se tu prica, a koja ima poentu. Sustina je da je nagradu dobio igrac koji je nije zasluzio u odnosu na one koji jesu: Levandovski, Zorzinjo.... Dobio je na osnovu "stare" slave. "Svi" koji su rekli da je neko drugi trebao da dobije Zlatnu loptu, spomenuli su Levandovskog, Zorzinja ili Benzenu. Poruka je jasna i ne moze se svoditi na individualno misljenje jer ono ovde nije dominantno.
  (Sasa, 30. novembar 2021 19:16)

  # Link komentara

 8. Nikakva polemika se ne bi vodila, da nisu procurele one lazne informacije da je Zlatnu loptu osvojio Lewandosvki, a pre te informacije nakon Mesijevog osvajanja Kopa Amerike, su pisali svi kako ce on lagano da osvoji Zlatnu loptu i niko se nije bunio tada, sve je bilo korektno.
  (RRRs, 30. novembar 2021 19:12)

  # Link komentara

 9. Klubastvo. Poštujem ga kao igrača ali me je ovom izjavom baš razočarao. Ja ne znam šta je to u ovom Realu? Jer tamo na snazi kult Benzeme?
  (Aron, 30. novembar 2021 19:08)

  # Link komentara

 10. Samo pricaju: "Nije posteno proglasavati Novaka za najboljeg, nije posteno proglasiti Mesija za najboljeg". Eto mnogi ocekuju pad Novaka i Mesija, a u mnoge spadaju oni kojima su Novak i Mesi nabili komplekse, zato sto njihovi omiljeni igraci ne mogu da dodju do izrazaja od njih.
  (Rix, 30. novembar 2021 19:08)

  # Link komentara

 11. O ovome vam pisem, evo Kros misli da je trebao Benzema da osvoji, neko drugi misli da je trebao Zorzinjo, ali eto najvise bodova je dobio Mesi i tu se prica zavrsava. Voditi polemiku sad ko je trebao, a ko ne, nema poentu.
  Evo ja bi dao Zlatnu loptu Aleksandru Mitrovicu, posto je nas reprezentativac, kao sto bi Kros dao svom kolegi iz kluba Benzemi, Mateus igracu Bajerna Levandsovskom, itd.
  (Matrix, 30. novembar 2021 19:04)

  # Link komentara

 12. Kao ogroman Mesijev fan Leva je morao da osvoji zlatnu loptu,kakav crni Benzema
  (Sonic, 30. novembar 2021 19:01)

  # Link komentara