Ponedeljak, 22.11.2021.

08:35

Đokovićeva 348. nedelja, na +2.900 ispred Medvedeva

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 348. nedelju na prvom mestu ATP liste, i tako je nastavio da uvećava svoj sopstveni rekord.

Izvor: B92

Ðokoviæeva 348. nedelja, na +2.900 ispred Medvedeva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Posmatrac

pre 2 godine

Novak nista ne mora dovoljno sto mu Medvedev poklanja previse odnosno puca pod pritiskom. Mogao je rus biti u prilici da skine Novaka sledece godine a to se izgleda nece dogoditi.

sportista

pre 2 godine

U pravu si Milane, ipak postoji verovatnoća da Nole posle AO izgubi prvo mesto. Ali svakako to uopšte više nije toliko važno, on će se fokusirati isključivo na slemove ubuduće.
Pozdrav.

srle

pre 2 godine

(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Broj nedelja je itekako važan, svako ko sad govori da je to nešto nevažno jako greši. Bitno je da Đoković bude što više nedelja prvi teniser sveta, jer sad će možda naići era u tenisu kada će se razmenjivati na prvom mestu. Ali se nikad ne zna i uvek može da se pojavi teniser koji će vladati celu sledeću deceniju kao Sampras u svojoj eri. Tako da je važno sve i sad dok još može, samo neka Nole obara rekorde da ne može nikad niko da ga stigne.

Milan_PT

pre 2 godine

Pre nego što se uznemirite zbog nepravde gde Novaku poeni sa AU Opena "ističu" 3 nedelje pre nego što se to desi sa poenima Medvedeva (moj prethodni post), trebalo bi da napišem da ovakva budalaština stoji na ZVANIČNOM sajtu ATPa (pod Ranking Breakdown).
Ono što je najgluplje u celoj situaciji je što su 1200 poena Medvedevu upisani sa turnira ove godine, a Novakovih 2000 poena stoje od turnira iz prošle godine, koji je bio neke 3 nedelje (i naravno godinu dana) ranije, kao da te poene nije obnovio i ove godine!
Siguran sam da će ATP uvideti ove nelogičnosti, te da će ih uskoro ispraviti.
Ali dotada nerealna situacija opisana u mom prethodnom postu stoji kao važeća...

Milan_PT

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!
(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Nisi dobro sračunao. Uzeo si u obzir da Medvedev može da napreduje 800 poena, ali nisi uzeo u obzir da Novak može da izgubi 2000 poena, ako se ne bude pojavio u Australiji, što je vrlo moguće. Ostaje razlika od svega 100 poena, koji mogu biti izgubljeni već u januaru kad se nekim igračima oduzimaju poeni sa ATP kupa. Novak ima 665, a Medvedev 500. S obzirom da su poene i sa oba turnira osvajali u različita vremena, oni im važe do različitih datuma - Novaku ATP Kup poeni važe do 10/01, a Medvedevu do 07/02, dakle 4 nedelje duže. A poeni za AU Open Novaku važe do 31/01, a Medvedevu do 21/02, dakle 3 nedelje duže.
Dakle, Novaku (kako zasad ATP planira) poeni sa oba turnira se skidaju u januaru, a Medvedevu u februaru. A AU Open 2022 se završava 30/01, tako da je moguće da Medvedev ima 3 nedelje poene i sa turnira iz 2021 i iz 2022.
Pod uslovom da ATP ne uvidi ovu glupost i promeni datume...

Neko iz mase

pre 2 godine

Koliko je Nole siguran na 1.poziciji jel zna neko,ako sam dobro racunao do februara je sigurno prvi a da pri tom ne osvoji ni jedan jedini bod

sportista

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!

Loki(pravi)

pre 2 godine

Nego recite vi meni sta je Novak uradio - ubaciti poslednji ili neki turnir na kom Novak nije trenutni sampion -. Ovaj komentar copy-paste do kraja Novakove karijere da iritiram.

kaokakao

pre 2 godine

Kako je Danil smanjio razliku za Djokovicem za 400 bodova? Prosle godine je osvojio turnir bez poraza a ove godine izgubio u finalu, dok je Djokovic ove godine ispao kao i prosle u polufinalu s tim da je imao sve pobjede u grupi dok je prosle godine imao jedan poraz.

Ljiljana

pre 2 godine

Realno je da igra još 9 godina do 44 godine. Osvojice još 17 GS i biće 800 nedelja na prvom mestu. Novak će imati i svakom gradu stadion koji će se po njemu zvati. Ceo svet će ga obozavati . Možete dušmani samo da ga mrzite. Ja ga volim više od svoje porodice ja mu se klanjam.

Goran

pre 2 godine

Verujem da ce Novak igrati u Melburnu. Ne znam da li ima nekih turnira koji se boduju pre Melburna gde se mogu gubiti/dobijati poeni. Ako nema, Medvedev ga ne moze stici cak i da pobedi a Novak ne igra ali ga Zverev moze prestici ako osvoji titulu a Novak ne igra. Novak bi morao da udje u osminu finala i tada ga Zverev ne moze prestici i ako osvoji titulu.

Kikujiro

pre 2 godine

Kada se uzmu u obzir svi parametri ovo je jedna od najboljih godina u istoriji tenisa ako ne i najbolja, sa 3 GS i svim rekordima gde je srušio Federa i Nadala, i to sa 34 godine što je totalno neverovatno blago rečeno, sa 34 godine i dalje vlada tenisom to je stratosfera, uz to kraj sezone je pokazao da sve zavisi od Novaka na GS, dva GS sigurno osvaja, pitanje je da li će biti 3 ili 4, RG i Vimbldon ( po sedmi put) da osvoji i može biti zadovoljan, mada po njegovoj igri i po fizičkom i mentalnom stanju realnije je da osvoji tri GS.

Ni sledeće godine nova generacija neće smeniti Novaka, možda ako uzmu 1 jedini GS, masterse izvlite samo napred, to su dva različita sporta, tako će verovatno biti i u 2023, Novakov pad kada će osvojiti samo jedan GS može se očekivati 2024 godine, tada se nadam da će osvojiti jedan GS i to naravno Vimbldon po deveti put.

Karijeru će Novak završiti na US Openu 2024 ili na AO 2025 pošto je to "njegov" turnir".

Moja prognoza je da će Novak završiti karijeru sa 26, ili možda sa 27 osvojenih GS, ukoliko ne bude povreda naravno , naj-pesimističnija prognoza je 25 a ona iz fantazije je 30.

Od sada sve je bonus i samo uživanje što Novak i dalje igra tenis.

GOAT NOVAK

Pajo

pre 2 godine

Ali Novak gubi 2000 bodova neučešćem u Australiji i Medvedev i Zverev su onda na dobrom putu da ga stignu već početkom sledeće godine

hulk

pre 2 godine

Nadam se da ce naredne godine uspeti da osvoji RG i WB, posto je tu najveci favorit i da polako privodi karijeru kraju. Verujem da ce nakon toga biti jako tesko naci motiv, pa neka covek uziva, zasluzio je. Znajuci njega, zelece jos medalju na Olimpijadi, ali nadam se da se nece time opterecivati. I onako nam je dao mnogo.

realno

pre 2 godine

jos 24 nedelje i ovih 6 u ovoj godini i obara rekord Stefi Graf.. to je tek onda totalna dominacija.. nadamo se da ce igrati u Australiji..

sve je relativno

pre 2 godine

ako Nole nebude igrao AUO a Medvedev osvoji taj isti,koliko ce ko imati bodova? zna li neko nesto o tome?
(goran, 22. novembar 2021 09:05)

Ako ne budu igrali ništa drugo u januaru, Nole će imati 2000 bodova manje, a Medvedev 800 više, odnosno posle AU, odnosno 9540 Nole, 9440 Medvedev.

Рајко укишељени Четник, кl.паора

pre 2 godine

Ене, мој Ноло ће ве све победи!
Мој Ноло други најбољи у историји. Браво!
Само је небо граница!

Ljiljana

pre 2 godine

Rafa osvaja AO. Nolo gleda na BANJICI preko Tv.
(Nada, 22. novembar 2021 10:02) # Link komentara

Jezivo da ovaj bolesni jadnik krade potpise i predstavlja se potpisima navijača. Zapanjujuće je da vi ovakve komentare puštate .

Saša

pre 2 godine

Jos kad bi se racunale one nedelje od prosle godine kad je lista bila zamrznuta jer se nisu igrali turniri, tad bi brojke bile jos ubedljivije

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Neka pretekne i tu vražiju Stefi Graf, osvoji jos 2-3 GS, jos koji masters, i to je to od njega. I ovako je najveći, sli eto bilo bi lepo

kvisko

pre 2 godine

Iz nedelje u nedelju 400+ sve blize i blize.
Po meni sledece godine sigurno osvaja Roland Gaross & Wimbledon, za drga dva GS-a ce voditi zestoku borbu sa dva Ruska brata.

Рајко Четник, kl.311+++

pre 2 godine

Одлична година за Новака можда и боља од сезоне 2015/2016.
Ноле је практично обезбедио прву позицију и после АО тако да није толокио важно да ли ће организатори АО дозволити да игра.
Ноле је напредовао и на листи Опен Ера ГОАТ лист, сада има рекордних 967 бодова, други је Рођа са 936. и трећи Рафа са 846 бодова.
ГОАТ.

MILENA

pre 2 godine

Veliki Šampion je Novak , ritern možda uz Agasijev najbolji ikada ali ogromnu štetu je naneo sebi izjavama van terena. To šta jede ,Šta čita, u šta veruje je trebao da ostavi u četiri zida. To su privatne stvari ali eto to je jače od njega. A i Tokijo ga je dodatno upropastio. Šteta mogao je biti najveći...

Obična vest

pre 2 godine

Kad se setim,koliko smo čekali 310-u nedelju a sad je ovo normalna stvar.Kad bude došao do 361 nedelje,tad će biti zanimljiva vest da je 52 nedelje to jest čitavu godinu ispred sledećeg.

Arenas

pre 2 godine

Objektivno gledajuci Djokovic i 2022 godinu zavrsava na 1 mjestu, Zverev i Medvedev jesu jaki ali mislim da nemaju tu konstantnost tokom cijele godine. I nikad ne treba otpisati Nadala , taj covek se i ranije vracao posle pauze i saniranja povrede I zavrsavao na prvom mjestu.

gledalac

pre 2 godine

Volim ponedeljak, kad izadje ova lista, a Noletov rekord samo raste. Medvedev je pod pritioskom da bude Atp1 prokockao 2 sanse. Na Indian Wellsu ga je pocistio Dimitrov jer je Medvedev igrao pod stresom. Isto sada iako umorniji sa kracom pauzom pocistio ga je Zverev, jer Medvedev ne trpi pritisak. Tako sa ovom bodovnom razlikom Novak je siguran do posle AO, a onda krece sezona sljake gde je Novak najbolji, a Medvedev tu nema sanse. Otprilike do WB ce Novak imati Prvo mesto i 384 nedelja

Straight Outta München

pre 2 godine

Sledece godine Novak obara rekord Stefi Graf i osvaja 21 GS. Ukoliko i posle toga bude imao motiv da igra, on je onda svakako najveci sportista u istoriji. Ni MJ23 ne moze da mu pridje…

Рајко Четник, kl.311+++

pre 2 godine

Одлична година за Новака можда и боља од сезоне 2015/2016.
Ноле је практично обезбедио прву позицију и после АО тако да није толокио важно да ли ће организатори АО дозволити да игра.
Ноле је напредовао и на листи Опен Ера ГОАТ лист, сада има рекордних 967 бодова, други је Рођа са 936. и трећи Рафа са 846 бодова.
ГОАТ.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Neka pretekne i tu vražiju Stefi Graf, osvoji jos 2-3 GS, jos koji masters, i to je to od njega. I ovako je najveći, sli eto bilo bi lepo

Straight Outta München

pre 2 godine

Sledece godine Novak obara rekord Stefi Graf i osvaja 21 GS. Ukoliko i posle toga bude imao motiv da igra, on je onda svakako najveci sportista u istoriji. Ni MJ23 ne moze da mu pridje…

gledalac

pre 2 godine

Volim ponedeljak, kad izadje ova lista, a Noletov rekord samo raste. Medvedev je pod pritioskom da bude Atp1 prokockao 2 sanse. Na Indian Wellsu ga je pocistio Dimitrov jer je Medvedev igrao pod stresom. Isto sada iako umorniji sa kracom pauzom pocistio ga je Zverev, jer Medvedev ne trpi pritisak. Tako sa ovom bodovnom razlikom Novak je siguran do posle AO, a onda krece sezona sljake gde je Novak najbolji, a Medvedev tu nema sanse. Otprilike do WB ce Novak imati Prvo mesto i 384 nedelja

Arenas

pre 2 godine

Objektivno gledajuci Djokovic i 2022 godinu zavrsava na 1 mjestu, Zverev i Medvedev jesu jaki ali mislim da nemaju tu konstantnost tokom cijele godine. I nikad ne treba otpisati Nadala , taj covek se i ranije vracao posle pauze i saniranja povrede I zavrsavao na prvom mjestu.

Obična vest

pre 2 godine

Kad se setim,koliko smo čekali 310-u nedelju a sad je ovo normalna stvar.Kad bude došao do 361 nedelje,tad će biti zanimljiva vest da je 52 nedelje to jest čitavu godinu ispred sledećeg.

Saša

pre 2 godine

Jos kad bi se racunale one nedelje od prosle godine kad je lista bila zamrznuta jer se nisu igrali turniri, tad bi brojke bile jos ubedljivije

Kikujiro

pre 2 godine

Kada se uzmu u obzir svi parametri ovo je jedna od najboljih godina u istoriji tenisa ako ne i najbolja, sa 3 GS i svim rekordima gde je srušio Federa i Nadala, i to sa 34 godine što je totalno neverovatno blago rečeno, sa 34 godine i dalje vlada tenisom to je stratosfera, uz to kraj sezone je pokazao da sve zavisi od Novaka na GS, dva GS sigurno osvaja, pitanje je da li će biti 3 ili 4, RG i Vimbldon ( po sedmi put) da osvoji i može biti zadovoljan, mada po njegovoj igri i po fizičkom i mentalnom stanju realnije je da osvoji tri GS.

Ni sledeće godine nova generacija neće smeniti Novaka, možda ako uzmu 1 jedini GS, masterse izvlite samo napred, to su dva različita sporta, tako će verovatno biti i u 2023, Novakov pad kada će osvojiti samo jedan GS može se očekivati 2024 godine, tada se nadam da će osvojiti jedan GS i to naravno Vimbldon po deveti put.

Karijeru će Novak završiti na US Openu 2024 ili na AO 2025 pošto je to "njegov" turnir".

Moja prognoza je da će Novak završiti karijeru sa 26, ili možda sa 27 osvojenih GS, ukoliko ne bude povreda naravno , naj-pesimističnija prognoza je 25 a ona iz fantazije je 30.

Od sada sve je bonus i samo uživanje što Novak i dalje igra tenis.

GOAT NOVAK

kvisko

pre 2 godine

Iz nedelje u nedelju 400+ sve blize i blize.
Po meni sledece godine sigurno osvaja Roland Gaross & Wimbledon, za drga dva GS-a ce voditi zestoku borbu sa dva Ruska brata.

Ljiljana

pre 2 godine

Rafa osvaja AO. Nolo gleda na BANJICI preko Tv.
(Nada, 22. novembar 2021 10:02) # Link komentara

Jezivo da ovaj bolesni jadnik krade potpise i predstavlja se potpisima navijača. Zapanjujuće je da vi ovakve komentare puštate .

realno

pre 2 godine

jos 24 nedelje i ovih 6 u ovoj godini i obara rekord Stefi Graf.. to je tek onda totalna dominacija.. nadamo se da ce igrati u Australiji..

hulk

pre 2 godine

Nadam se da ce naredne godine uspeti da osvoji RG i WB, posto je tu najveci favorit i da polako privodi karijeru kraju. Verujem da ce nakon toga biti jako tesko naci motiv, pa neka covek uziva, zasluzio je. Znajuci njega, zelece jos medalju na Olimpijadi, ali nadam se da se nece time opterecivati. I onako nam je dao mnogo.

sve je relativno

pre 2 godine

ako Nole nebude igrao AUO a Medvedev osvoji taj isti,koliko ce ko imati bodova? zna li neko nesto o tome?
(goran, 22. novembar 2021 09:05)

Ako ne budu igrali ništa drugo u januaru, Nole će imati 2000 bodova manje, a Medvedev 800 više, odnosno posle AU, odnosno 9540 Nole, 9440 Medvedev.

kaokakao

pre 2 godine

Kako je Danil smanjio razliku za Djokovicem za 400 bodova? Prosle godine je osvojio turnir bez poraza a ove godine izgubio u finalu, dok je Djokovic ove godine ispao kao i prosle u polufinalu s tim da je imao sve pobjede u grupi dok je prosle godine imao jedan poraz.

Goran

pre 2 godine

Verujem da ce Novak igrati u Melburnu. Ne znam da li ima nekih turnira koji se boduju pre Melburna gde se mogu gubiti/dobijati poeni. Ako nema, Medvedev ga ne moze stici cak i da pobedi a Novak ne igra ali ga Zverev moze prestici ako osvoji titulu a Novak ne igra. Novak bi morao da udje u osminu finala i tada ga Zverev ne moze prestici i ako osvoji titulu.

srle

pre 2 godine

(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Broj nedelja je itekako važan, svako ko sad govori da je to nešto nevažno jako greši. Bitno je da Đoković bude što više nedelja prvi teniser sveta, jer sad će možda naići era u tenisu kada će se razmenjivati na prvom mestu. Ali se nikad ne zna i uvek može da se pojavi teniser koji će vladati celu sledeću deceniju kao Sampras u svojoj eri. Tako da je važno sve i sad dok još može, samo neka Nole obara rekorde da ne može nikad niko da ga stigne.

Ljiljana

pre 2 godine

Realno je da igra još 9 godina do 44 godine. Osvojice još 17 GS i biće 800 nedelja na prvom mestu. Novak će imati i svakom gradu stadion koji će se po njemu zvati. Ceo svet će ga obozavati . Možete dušmani samo da ga mrzite. Ja ga volim više od svoje porodice ja mu se klanjam.

Milan_PT

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!
(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Nisi dobro sračunao. Uzeo si u obzir da Medvedev može da napreduje 800 poena, ali nisi uzeo u obzir da Novak može da izgubi 2000 poena, ako se ne bude pojavio u Australiji, što je vrlo moguće. Ostaje razlika od svega 100 poena, koji mogu biti izgubljeni već u januaru kad se nekim igračima oduzimaju poeni sa ATP kupa. Novak ima 665, a Medvedev 500. S obzirom da su poene i sa oba turnira osvajali u različita vremena, oni im važe do različitih datuma - Novaku ATP Kup poeni važe do 10/01, a Medvedevu do 07/02, dakle 4 nedelje duže. A poeni za AU Open Novaku važe do 31/01, a Medvedevu do 21/02, dakle 3 nedelje duže.
Dakle, Novaku (kako zasad ATP planira) poeni sa oba turnira se skidaju u januaru, a Medvedevu u februaru. A AU Open 2022 se završava 30/01, tako da je moguće da Medvedev ima 3 nedelje poene i sa turnira iz 2021 i iz 2022.
Pod uslovom da ATP ne uvidi ovu glupost i promeni datume...

Neko iz mase

pre 2 godine

Koliko je Nole siguran na 1.poziciji jel zna neko,ako sam dobro racunao do februara je sigurno prvi a da pri tom ne osvoji ni jedan jedini bod

Milan_PT

pre 2 godine

Pre nego što se uznemirite zbog nepravde gde Novaku poeni sa AU Opena "ističu" 3 nedelje pre nego što se to desi sa poenima Medvedeva (moj prethodni post), trebalo bi da napišem da ovakva budalaština stoji na ZVANIČNOM sajtu ATPa (pod Ranking Breakdown).
Ono što je najgluplje u celoj situaciji je što su 1200 poena Medvedevu upisani sa turnira ove godine, a Novakovih 2000 poena stoje od turnira iz prošle godine, koji je bio neke 3 nedelje (i naravno godinu dana) ranije, kao da te poene nije obnovio i ove godine!
Siguran sam da će ATP uvideti ove nelogičnosti, te da će ih uskoro ispraviti.
Ali dotada nerealna situacija opisana u mom prethodnom postu stoji kao važeća...

MILENA

pre 2 godine

Veliki Šampion je Novak , ritern možda uz Agasijev najbolji ikada ali ogromnu štetu je naneo sebi izjavama van terena. To šta jede ,Šta čita, u šta veruje je trebao da ostavi u četiri zida. To su privatne stvari ali eto to je jače od njega. A i Tokijo ga je dodatno upropastio. Šteta mogao je biti najveći...

sportista

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!

sportista

pre 2 godine

U pravu si Milane, ipak postoji verovatnoća da Nole posle AO izgubi prvo mesto. Ali svakako to uopšte više nije toliko važno, on će se fokusirati isključivo na slemove ubuduće.
Pozdrav.

Pajo

pre 2 godine

Ali Novak gubi 2000 bodova neučešćem u Australiji i Medvedev i Zverev su onda na dobrom putu da ga stignu već početkom sledeće godine

Рајко укишељени Четник, кl.паора

pre 2 godine

Ене, мој Ноло ће ве све победи!
Мој Ноло други најбољи у историји. Браво!
Само је небо граница!

Loki(pravi)

pre 2 godine

Nego recite vi meni sta je Novak uradio - ubaciti poslednji ili neki turnir na kom Novak nije trenutni sampion -. Ovaj komentar copy-paste do kraja Novakove karijere da iritiram.

Posmatrac

pre 2 godine

Novak nista ne mora dovoljno sto mu Medvedev poklanja previse odnosno puca pod pritiskom. Mogao je rus biti u prilici da skine Novaka sledece godine a to se izgleda nece dogoditi.

MILENA

pre 2 godine

Veliki Šampion je Novak , ritern možda uz Agasijev najbolji ikada ali ogromnu štetu je naneo sebi izjavama van terena. To šta jede ,Šta čita, u šta veruje je trebao da ostavi u četiri zida. To su privatne stvari ali eto to je jače od njega. A i Tokijo ga je dodatno upropastio. Šteta mogao je biti najveći...

Рајко укишељени Четник, кl.паора

pre 2 godine

Ене, мој Ноло ће ве све победи!
Мој Ноло други најбољи у историји. Браво!
Само је небо граница!

Pajo

pre 2 godine

Ali Novak gubi 2000 bodova neučešćem u Australiji i Medvedev i Zverev su onda na dobrom putu da ga stignu već početkom sledeće godine

Ljiljana

pre 2 godine

Realno je da igra još 9 godina do 44 godine. Osvojice još 17 GS i biće 800 nedelja na prvom mestu. Novak će imati i svakom gradu stadion koji će se po njemu zvati. Ceo svet će ga obozavati . Možete dušmani samo da ga mrzite. Ja ga volim više od svoje porodice ja mu se klanjam.

Straight Outta München

pre 2 godine

Sledece godine Novak obara rekord Stefi Graf i osvaja 21 GS. Ukoliko i posle toga bude imao motiv da igra, on je onda svakako najveci sportista u istoriji. Ni MJ23 ne moze da mu pridje…

Kikujiro

pre 2 godine

Kada se uzmu u obzir svi parametri ovo je jedna od najboljih godina u istoriji tenisa ako ne i najbolja, sa 3 GS i svim rekordima gde je srušio Federa i Nadala, i to sa 34 godine što je totalno neverovatno blago rečeno, sa 34 godine i dalje vlada tenisom to je stratosfera, uz to kraj sezone je pokazao da sve zavisi od Novaka na GS, dva GS sigurno osvaja, pitanje je da li će biti 3 ili 4, RG i Vimbldon ( po sedmi put) da osvoji i može biti zadovoljan, mada po njegovoj igri i po fizičkom i mentalnom stanju realnije je da osvoji tri GS.

Ni sledeće godine nova generacija neće smeniti Novaka, možda ako uzmu 1 jedini GS, masterse izvlite samo napred, to su dva različita sporta, tako će verovatno biti i u 2023, Novakov pad kada će osvojiti samo jedan GS može se očekivati 2024 godine, tada se nadam da će osvojiti jedan GS i to naravno Vimbldon po deveti put.

Karijeru će Novak završiti na US Openu 2024 ili na AO 2025 pošto je to "njegov" turnir".

Moja prognoza je da će Novak završiti karijeru sa 26, ili možda sa 27 osvojenih GS, ukoliko ne bude povreda naravno , naj-pesimističnija prognoza je 25 a ona iz fantazije je 30.

Od sada sve je bonus i samo uživanje što Novak i dalje igra tenis.

GOAT NOVAK

kaokakao

pre 2 godine

Kako je Danil smanjio razliku za Djokovicem za 400 bodova? Prosle godine je osvojio turnir bez poraza a ove godine izgubio u finalu, dok je Djokovic ove godine ispao kao i prosle u polufinalu s tim da je imao sve pobjede u grupi dok je prosle godine imao jedan poraz.

Рајко Четник, kl.311+++

pre 2 godine

Одлична година за Новака можда и боља од сезоне 2015/2016.
Ноле је практично обезбедио прву позицију и после АО тако да није толокио важно да ли ће организатори АО дозволити да игра.
Ноле је напредовао и на листи Опен Ера ГОАТ лист, сада има рекордних 967 бодова, други је Рођа са 936. и трећи Рафа са 846 бодова.
ГОАТ.

Loki(pravi)

pre 2 godine

Nego recite vi meni sta je Novak uradio - ubaciti poslednji ili neki turnir na kom Novak nije trenutni sampion -. Ovaj komentar copy-paste do kraja Novakove karijere da iritiram.

gledalac

pre 2 godine

Volim ponedeljak, kad izadje ova lista, a Noletov rekord samo raste. Medvedev je pod pritioskom da bude Atp1 prokockao 2 sanse. Na Indian Wellsu ga je pocistio Dimitrov jer je Medvedev igrao pod stresom. Isto sada iako umorniji sa kracom pauzom pocistio ga je Zverev, jer Medvedev ne trpi pritisak. Tako sa ovom bodovnom razlikom Novak je siguran do posle AO, a onda krece sezona sljake gde je Novak najbolji, a Medvedev tu nema sanse. Otprilike do WB ce Novak imati Prvo mesto i 384 nedelja

kvisko

pre 2 godine

Iz nedelje u nedelju 400+ sve blize i blize.
Po meni sledece godine sigurno osvaja Roland Gaross & Wimbledon, za drga dva GS-a ce voditi zestoku borbu sa dva Ruska brata.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 2 godine

Neka pretekne i tu vražiju Stefi Graf, osvoji jos 2-3 GS, jos koji masters, i to je to od njega. I ovako je najveći, sli eto bilo bi lepo

Ljiljana

pre 2 godine

Rafa osvaja AO. Nolo gleda na BANJICI preko Tv.
(Nada, 22. novembar 2021 10:02) # Link komentara

Jezivo da ovaj bolesni jadnik krade potpise i predstavlja se potpisima navijača. Zapanjujuće je da vi ovakve komentare puštate .

Arenas

pre 2 godine

Objektivno gledajuci Djokovic i 2022 godinu zavrsava na 1 mjestu, Zverev i Medvedev jesu jaki ali mislim da nemaju tu konstantnost tokom cijele godine. I nikad ne treba otpisati Nadala , taj covek se i ranije vracao posle pauze i saniranja povrede I zavrsavao na prvom mjestu.

Saša

pre 2 godine

Jos kad bi se racunale one nedelje od prosle godine kad je lista bila zamrznuta jer se nisu igrali turniri, tad bi brojke bile jos ubedljivije

Posmatrac

pre 2 godine

Novak nista ne mora dovoljno sto mu Medvedev poklanja previse odnosno puca pod pritiskom. Mogao je rus biti u prilici da skine Novaka sledece godine a to se izgleda nece dogoditi.

Goran

pre 2 godine

Verujem da ce Novak igrati u Melburnu. Ne znam da li ima nekih turnira koji se boduju pre Melburna gde se mogu gubiti/dobijati poeni. Ako nema, Medvedev ga ne moze stici cak i da pobedi a Novak ne igra ali ga Zverev moze prestici ako osvoji titulu a Novak ne igra. Novak bi morao da udje u osminu finala i tada ga Zverev ne moze prestici i ako osvoji titulu.

sportista

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!

sve je relativno

pre 2 godine

ako Nole nebude igrao AUO a Medvedev osvoji taj isti,koliko ce ko imati bodova? zna li neko nesto o tome?
(goran, 22. novembar 2021 09:05)

Ako ne budu igrali ništa drugo u januaru, Nole će imati 2000 bodova manje, a Medvedev 800 više, odnosno posle AU, odnosno 9540 Nole, 9440 Medvedev.

Neko iz mase

pre 2 godine

Koliko je Nole siguran na 1.poziciji jel zna neko,ako sam dobro racunao do februara je sigurno prvi a da pri tom ne osvoji ni jedan jedini bod

Milan_PT

pre 2 godine

Pre nego što se uznemirite zbog nepravde gde Novaku poeni sa AU Opena "ističu" 3 nedelje pre nego što se to desi sa poenima Medvedeva (moj prethodni post), trebalo bi da napišem da ovakva budalaština stoji na ZVANIČNOM sajtu ATPa (pod Ranking Breakdown).
Ono što je najgluplje u celoj situaciji je što su 1200 poena Medvedevu upisani sa turnira ove godine, a Novakovih 2000 poena stoje od turnira iz prošle godine, koji je bio neke 3 nedelje (i naravno godinu dana) ranije, kao da te poene nije obnovio i ove godine!
Siguran sam da će ATP uvideti ove nelogičnosti, te da će ih uskoro ispraviti.
Ali dotada nerealna situacija opisana u mom prethodnom postu stoji kao važeća...

srle

pre 2 godine

(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Broj nedelja je itekako važan, svako ko sad govori da je to nešto nevažno jako greši. Bitno je da Đoković bude što više nedelja prvi teniser sveta, jer sad će možda naići era u tenisu kada će se razmenjivati na prvom mestu. Ali se nikad ne zna i uvek može da se pojavi teniser koji će vladati celu sledeću deceniju kao Sampras u svojoj eri. Tako da je važno sve i sad dok još može, samo neka Nole obara rekorde da ne može nikad niko da ga stigne.

sportista

pre 2 godine

U pravu si Milane, ipak postoji verovatnoća da Nole posle AO izgubi prvo mesto. Ali svakako to uopšte više nije toliko važno, on će se fokusirati isključivo na slemove ubuduće.
Pozdrav.

Obična vest

pre 2 godine

Kad se setim,koliko smo čekali 310-u nedelju a sad je ovo normalna stvar.Kad bude došao do 361 nedelje,tad će biti zanimljiva vest da je 52 nedelje to jest čitavu godinu ispred sledećeg.

hulk

pre 2 godine

Nadam se da ce naredne godine uspeti da osvoji RG i WB, posto je tu najveci favorit i da polako privodi karijeru kraju. Verujem da ce nakon toga biti jako tesko naci motiv, pa neka covek uziva, zasluzio je. Znajuci njega, zelece jos medalju na Olimpijadi, ali nadam se da se nece time opterecivati. I onako nam je dao mnogo.

realno

pre 2 godine

jos 24 nedelje i ovih 6 u ovoj godini i obara rekord Stefi Graf.. to je tek onda totalna dominacija.. nadamo se da ce igrati u Australiji..

Milan_PT

pre 2 godine

Broj nedelja na prvom mestu više nije toliko bitan. Ne mogu ga sa prve pozicije skinuti ni posle AO. Medo ima 2.900 poena manje trenutno na listi a pošto je prošlogodišnji finalista može smanjiti razliku za samo 800 poena. Zveki ima 3.700 poena manje kao prošlogodišnji četvrtfinalista može smanjiti razliku za 1.640 poena. Znači u oba slučaja Nole će imati prednost od preko 2 hiljade poena posle AO.
Za dalje niko ne može da zna jer ne znamo uopšte koji će se turniri igrati s obzirom na situaciju u svetu.
Veliki pozdrav svim dobrim ljudima!
(sportista, 22. novembar 2021 14:42)

Nisi dobro sračunao. Uzeo si u obzir da Medvedev može da napreduje 800 poena, ali nisi uzeo u obzir da Novak može da izgubi 2000 poena, ako se ne bude pojavio u Australiji, što je vrlo moguće. Ostaje razlika od svega 100 poena, koji mogu biti izgubljeni već u januaru kad se nekim igračima oduzimaju poeni sa ATP kupa. Novak ima 665, a Medvedev 500. S obzirom da su poene i sa oba turnira osvajali u različita vremena, oni im važe do različitih datuma - Novaku ATP Kup poeni važe do 10/01, a Medvedevu do 07/02, dakle 4 nedelje duže. A poeni za AU Open Novaku važe do 31/01, a Medvedevu do 21/02, dakle 3 nedelje duže.
Dakle, Novaku (kako zasad ATP planira) poeni sa oba turnira se skidaju u januaru, a Medvedevu u februaru. A AU Open 2022 se završava 30/01, tako da je moguće da Medvedev ima 3 nedelje poene i sa turnira iz 2021 i iz 2022.
Pod uslovom da ATP ne uvidi ovu glupost i promeni datume...