Petak, 29.10.2021.

10:00

Popovič mašta o Jugoslaviji: Zamislite na okupu Srbe, Hrvate i Slovence

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič pohvalio je Luku Dončića i ponovo pričao o Jugoslaviji.

Izvor:

Popoviè mašta o Jugoslaviji: Zamislite na okupu Srbe, Hrvate i Slovence IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

drvobradi

pre 2 godine

@Strucnjak
2006 su Ameri poslali Vejda (sampion te godine), Lebrona, Kris Pola, Kris Bosa, Karmela Entonija, Dvajt Hauarda (sezone 06/07 je imao 17p/12sk/2bl u proseku), Eltona Branda, a od manje poznatih Sejn Batijea, Dzo Dzonsona, Bred Milera. Dosta igraca je sa drafta 2003, imali su vec 3 sezone u NBA.
U polufinalu ih tukla Grcka, koja nije imala puno starije igrace. Spanulis je godinu i po stariji od LBJ a mladji od Vejda, dao im 20p. Dijamantidis je 80to, Sofo je 85to, stariji tj iskusniji je bio Papalukas, 77-mo.

Marko

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Sto se tice dizanja tegova, dovoljna je sama oblast Kavkaza. Nasi Dinarci su genetski slicni njima (cak im je i narodna muzika slicna, nosevi, oblik glave itd), nije mi jasno kako nemamo nekoga u tom sportu...

buka

pre 2 godine

@Marko,
Tu je i Goran Dragic, kojem je otac Srbin. Nista bez srpskog gena. ;) Drazen Petrovic, Goran Dragic, Luka Doncic. Tu je i jos dosta malo manje poznatih naturalizovanih stranaca. Dario Saric, Radoslav Nesterovic, Marko Milic, Arian Komazec, Nikola Mirotic, Nikola Pekovic, Pero Antic...

Beograd 011

pre 2 godine

Na zalost tesko. Primitivizam ubija svaku ideju zajednistva. Ako je za utehu ovim patrijotama koji kukaju na bivsu zemlju u kojoj su normalno ziveli, pa vise niko ni nece sa nama, ni puskom da ih teraju.

Sto se basketa tice, razvaljivali bismo sve redom sem prve USA postavke. Pogledati poslednje EP i SP pred raspad SFRJ. Milina jedna. Nije pitanje ko ce pobediti, nego sa kojom razlikom cemo dobiti finale.

Predo

pre 2 godine

Ali najbolji je jedan od komentatora koji komentariše snimak, na tvitu,gde ćaskaju Pop i Dončić: "Oni verovatno razgovaraju na slovenačkom, takav svetski čovek kao što je Pop". Mislim da se Greg ne seća ni reči srpskog, a slovenački sam i ja zaboravio, koji sam dugo sarađivao sa Slovencima i često putovao u Sloveniju. Ali Amerikanci i njihovo poznavanje geografije i jezika...

Goran

pre 2 godine

Bila bi fora na all star utakmici da igraju nba all star protiv balkan allstar auu koja bi to tekma bila. Doncic bogdan bojan jokic vucevic bobi saric...

Strucnjak

pre 2 godine

Kevin Durant je licno izvukao Americku reprezentaciju do dva zlata 2010 i 2021. Da on nije posao izgubili bi na ta dva takmicenja,2000te su jedva dobili Litvaniju u polufinalu a to je bila vec veteranska selekcija iz 1992 koju je Dream Team dobio 51 razlike. 2002,2004,2006 su izgubili,nisu isli u najjacem sastavu ali je uvek bilo par zvezda,mada po komentarima vidimo kako se uvek vredja Euro Kosarka u smislu da bi trebalo bilo kakva selekcija Amerike da odskace za koplje. Nakon tih neuspeha poslali su najjaci tim 2008 i 2012,ali opet u oba finala nisu mogli da pokazu klasu nad Spancima. Zahvaljujuci Kobi Brajantu ostali su u igri u poslednjoj cetvrtini dok su ih 4 godine kasnije dobili jos teze,mada uvek neko potegne onaj mec iz grupne faze iako se ovo odnosi na finala. 2014 i 2016 su osvojili uverljivo,vec veterane Spance su opet najteze dobili sa samo 6 poena razlike i tada su pod palicom i taktikom Majka Krizevskog vodili samo sutere i skakace,gde je taktika bila sutiraj u prvih 5 sekundi i uzdaj se u prednost ofanzivnog skoka,a onda u mecevima gde sve krene sut,ostali se ne mogu nositi sa njima,pogotovo oni koji nemaju klupu i gde startere menjaju ne oni koji su krem u svojim Evropskim klubovima,vec marginalni igraci u losijim klubovima.

kole

pre 2 godine

nemoj ko Boga te molim, dva puta smo se okupljali i oba puta je ispala katastrofa.
Bilo kakvo okupljanje nas i njih pod nekim zajedničkim imenom završi se uvek katastrofalno.

Nick

pre 2 godine

Jeste, sve je to bila ideja kralja Aleksandra.

Ignorisimo cinjenicu da je to originalno bila ideja srpskih, hrvatskih i slovenskih nacionalista na ujedinjenje Nemacke i Italije, kao i na porast nacionalizma u Evropi i Turskoj. Znaci desnicarska ideja. Sprovedena u doba monarhije, desnicarskog uredjenja drzave.

Nacionalisti obozavaju da ignorisu ove cinjenice pa predstavljaju to kao zamisao jednog ludog kralja.

Kao sto vole da ignorisu cinjenicu ko je odgovoran za raspad njihove originalno desnicarske ideje - ponovo nacionalisti. Nacionalisticka struja je izabrala Milosevica, nacionalisticka struja je podrzavala Milosevica kada je zapoceo i izgubio svaki rat, nacionalisticka struja je unazadila ovu zemlju za sledecih 100 godina.

Ma za sve je kriv kralj Aleksandar! Nema veze sto je ta ideja postojala pre nego sto se on rodio.

Nastavite da lazete sebe i druge.

windfucker

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...
(Young Flannagan, 29. oktobar 2021 10:05)

Mesto gde ja zivim je malo 4000 stanovnika dok sam ja igrao basket pre 7-8 godina, 3 kosa su bila, na jednom mali klinci bacaju, drugi kos 3-4 ekipe slabiji igraci odakle se zahvatalo ako zafali ekipi za prvi kos, a na prvom kosu 5-6 ekipa, letos isao sa klincem poslepodne da bacamo na kos jedva 2 ekipe 6 deckica igralo savrseno vreme za basket bilo, a nekad nas je bilo po 25-30 na tom terenu. Ne znam kako je u gradu ali vidim da je kod nas konkurencija ocajna u odnosu na pre 7-8 godina ...

marko

pre 2 godine

Devedesetih niwi mogao da dodjes do terena za basket. U blokovima ih je bilo koliko hoces ali dzaba. Secam se, 1995, cekali smo da starija ekipa ode da gleda finale sa Litvanijom da bi mi mogli da odigramo 2,3 basketa. Propustili prvo poluvreme pa trci kuci da gledas drugo.

Sad su svibti tereni izlomljeni, bez koseva, beton napukao, iz betona trava....

Ko ne slusa pjesmu

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.

Kimi

pre 2 godine

Probali. Propalo. Nikad više. Ćao!
(Nikola Uzelac, 29. oktobar 2021 10:39)

Zbog te tvrdoglavosti, ti sa tvojim prezimenom su za vek i vekova izgubili svoju dedovinu.

josip_zg

pre 2 godine

"Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Popovič

Za njegovo vrijeme "jugoslaveni" u Spursima broj utakmica i prosječno minuta

Paspalj 28 6.5 min
Marjanović 54 9.4 min
Udrih 207 13 min
Samanic 36 9.8 min
jedino je nešto značajniju minutažu imao Nesterovic 232 24.4 min.

Jasno da su talentirani, ali baš da nema prosjeka i da su svi odlični ne stoji.

Embape najbolji igrač PSŽ-a

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.
(pixeta, 29. oktobar 2021 10:53)




Pa da, samo 30 razlike nas počiste. Najmanje.

drvobradi

pre 2 godine

Nedostaje mi mnogo stvari u vezi Jugoslavije, ali na prvom mestu je košarkaška reprezentacija.
@Young Flannagan
Ne loži se. Šta bi video da dođe? Ako sad dođe, gomilu lišća na terenima. Ako dođe na leto, par klinaca i neke matorce kako pikaju popodne, kad malo zađe sunce. Možda pre 20g da je došao.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Ne, hvala, nećemo da zamislimo. Bilo već dva puta i pokazalo se kao nemoguće. I ja sam kao mladić od 20 godina 1990 još verovao u Jugoslaviju, ne kao politički sistem, nego kao bratsku i prijateljsku zajednicu "naših", ali ispostavilo se onda posle 1990 da to nije moguće. Što našom krivicom, što krivicom drugih naroda. Niko nije nevin. Svi su delom odgovorni za ono što se posle desilo. Danas, preko 30 godina kasnije, znam da je to bila zabluda i da možeš samo biti prijatelji sa pojedincima, a ne sa narodima. Pogotovo sa iskustvom balkanske istorije. Tako da prijatelji tu i tamo može, bez problema, ali neka zajednica nikad više. Snovi su snovi, a kad se probudiš, vidiš da je stvarnost sasvim drugačija. Pa neka tako i ostane.

vince carter

pre 2 godine

@dachazvezda Nemas potrebe da odgovar "Draganu Borcu" to je najveci licemer na sajtu,dokazao vise puta. @tocka Mislim da bi Doncicu i Jokicu u istom timu ostala trojica u petorci morali da budu Rodman,Artest i Holidey ako me razumes! @Winfucker Tako je svuda,cak ni kada je lepo vreme i savrseno za sport,nema ko da igra,jer sada na netom surfuju umesto da su na terenu na primer ovakve pojave kao "Embape,najbolji igrac Psg-a aka Feran Tores" koji cak ne moze da ukapira da je covek kome je odgovorio pricao o "Ulicnom basketu".

Super Barski

pre 2 godine

Ameri su izmislili kosarku,a Pop valjda kao jedan od najboljih trenera koje je Nba imala ima pravo na svoje misljenje,i usput upakuje to u ogroman kompliment svim kosarkasima sa ovih prostora.
Pominjanje Jugoslavije nije samo nostalgija,to je dio istorije svih naroda sa ovih prostora.
Kolko god ta ideja mnogima izgleda sada pogresna,nekako mi se cini da je ipak bila neophodna.
Da svi narodi zajedno nekako prezive 20 vijek,dva svjetska rata.
Bilo je to pitanje njihovog opstanka.
Naravno da je bila miljama udaljena od nekog uredjenog i pravednog drustva,ali imala je svjetlih tacaka.Sport,muzicka scena,film,pozoriste,jeste da je sve to spada u domen umjetnosti i zabave,ali makar nesto da je valjalo.
Pogledajte kakva se danas muzika slusa,i filmovi prave,blagi uzas.
Sport se nekako drzi u svakoj od drzava,kosarka prije svega..
Ruzno govoriti o svojoj proslosti,ruzno je govoriti o sebi.
Inace,tesko da bi bilo koja reprezentacija igraca sa ovih prostora dobila americku selekciju,iz bilo kog vremena.
Jednostavno su bolji,ali bilo bi interesantno ,to je sigurno..

MONTENEGRO

pre 2 godine

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.
(Konjusar becki u skoku, 29. oktobar 2021 10:33)

I Italija, Spanija, Francuska, pa i Britanija...
Nemci su se medjusobno ubijali zbog vere vise nego Jugosloveni, pa im je ipak uspelo.
Samo Sloveni nisu uspeli da se ujedine.

?

pre 2 godine

Više ne. Daleko im svima lepa kuća.
(spock, 29. oktobar 2021 10:42)

A zašto nas onda niste pustili da na miru odemo, nego ste skoro u svakoj od republika zapucali?

Bgd

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.
(Ko ne slusa pjesmu, 29. oktobar 2021 11:24)

Jugoslavija je bila projekat različitih očekivanja od strane tri ključna naroda. Srbi su je videli kao državu u kojoj će biti objedinjen celokupni srpski narod, Hrvati kao prelazno rešenje do sticanja samostalnosti a Slovenci kao zaštitu od germanskog uticaja, pod uslovom da uzmu sve što se može ali da ne daju ništa ili nešto minimalno za zajednicu. Drugim rečima, svako je vukao na svoju stranu i kraj je bio logičan. Da je bilo razuma, moglo je sve biti drugačije. Frapantno je da srpsko rukovodstvo nije prepoznalo kakav će efekat imati globalne promene (raspad SSSR i ujedinjenje Nemačke), tvrdoglavo su se držali trulog socijalizma, ušli u rat bez ikakvog cilja i strategije, gurnuli zemlju i narod u neviđenu katastrofu.

Young Flannagan

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...

Bole

pre 2 godine

Lako za to, odeš u Split ili Zadar, Ljubljanu ili Prištinu ili Mostar i objavis to i čekaj da te počnu obasipati cvećem. Cirkus od starih ljudi

pixeta

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.

Dachazvezda

pre 2 godine

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci ?
(Dragan Borca, 29. oktobar 2021 10:07)

Jaooo, dobro je bre rodjače... aj oladi...
Pa nije mislio na bukvalno SVAKOG igrača odavde?!?!
Pa nije ni svaki Amer iz geta Džordan, Lebron, Kobi....

Nikad neću razumeti tu potrebu ljudi da kažu kontru, čisto da bi rekli...
Eto, da protivreče, da bi zvučali "stručnije" od jednog od najvećeg trenera svih vremena?!?
Njegova "potkovanost" iz Borče, trenersko iskustvo, je u najmanju ruku dovoljna da ispravlja legendu NBA??
Strašno....

Vrg

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Kako je to prosirenje na ceo svet?

coach

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.
(Pall Mall, 29. oktobar 2021 10:34)

U fudbalu tesko :)

JPR24

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Neka pocnu sa Allstar utakmicom, Ex-YU vs Ostali… pa bi tu već gledali malo ozbiljniju košarku od trenutnog cirkusa.

zemunac

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..

Dragan Borca

pre 2 godine

" Izgleda da nema proseka kada dodju u NBA"

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci 😎

Pall Mall

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.

Donato

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Bravo. :))

Konjusar becki u skoku

pre 2 godine

Исто то је рекао и краљ Александар.
(Алуге, 29. oktobar 2021 09:55)

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.

55

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.

БГ

pre 2 godine

2/3 Србије не зна шта је Босна а шта Херцеговина, а моћни Грег зна.
Ако може YU репрезентација само на спортском нивоу, без политичког, потписујем.

Donato

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.
(55, 29. oktobar 2021 10:17)

I onda bi Ameri prebacili iz pete u šestu brzinu i opet razvalili boraniju.

tocka

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.

qw

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.
(tocka, 29. oktobar 2021 10:28)

Samo je problem što se košarka igra s jednom loptom, a ne s dvije. Jedino da igraju po jedno poluvreme.

Razum

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku...

To je kod nas bilo kao da su na terenu mali i veliki Jokići, uz šutere koji sa polu distance imaju procenat od 100% na "svom" košu. Jokić danas igra baš tu "staru" školu uličnog basketa koji je bio dominatan na našim prostorima i predstavlja "jednoroga" koliko je redak.

Kad bi postojao način da Popović to može da vidi, mislim da bi eksplodirao od sreće i sve bi mu bilo jasno. U to vreme bi igrač kao npr westbrook u jednom napadu 10 puta skočio na fintu da bi na kraju dobio zicer bez odbrane.

Fino

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..
(zemunac, 29. oktobar 2021 10:02)

Znači nagledao si se uličnog basketa?
A kako postaneš dobar?

Gde ja živim

pre 2 godine

E Pope, zamišljam pred svako prvenstvo i kadgod vidim ove naše odavde u NBA. Takođe, zamišljam šta bi bilo da je Duda mogao da predvodi evropski Dream Team u Barseloni. Da li bi se danas pričalo o najvećoj utakmici ikad odigranoj. Znam da je to mnogo teška tema i bolna, i da je košarka nebitna u odnosu na svu tugu unaokolo, ali brate žao mi mnogo.

E naterali bi vas na ozbiljno znojenje :)

turbokid

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!

turbokid

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!

zemunac

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..

Young Flannagan

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...

55

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.

Konjusar becki u skoku

pre 2 godine

Исто то је рекао и краљ Александар.
(Алуге, 29. oktobar 2021 09:55)

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.

tocka

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.

Bgd

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.
(Ko ne slusa pjesmu, 29. oktobar 2021 11:24)

Jugoslavija je bila projekat različitih očekivanja od strane tri ključna naroda. Srbi su je videli kao državu u kojoj će biti objedinjen celokupni srpski narod, Hrvati kao prelazno rešenje do sticanja samostalnosti a Slovenci kao zaštitu od germanskog uticaja, pod uslovom da uzmu sve što se može ali da ne daju ništa ili nešto minimalno za zajednicu. Drugim rečima, svako je vukao na svoju stranu i kraj je bio logičan. Da je bilo razuma, moglo je sve biti drugačije. Frapantno je da srpsko rukovodstvo nije prepoznalo kakav će efekat imati globalne promene (raspad SSSR i ujedinjenje Nemačke), tvrdoglavo su se držali trulog socijalizma, ušli u rat bez ikakvog cilja i strategije, gurnuli zemlju i narod u neviđenu katastrofu.

marko

pre 2 godine

Devedesetih niwi mogao da dodjes do terena za basket. U blokovima ih je bilo koliko hoces ali dzaba. Secam se, 1995, cekali smo da starija ekipa ode da gleda finale sa Litvanijom da bi mi mogli da odigramo 2,3 basketa. Propustili prvo poluvreme pa trci kuci da gledas drugo.

Sad su svibti tereni izlomljeni, bez koseva, beton napukao, iz betona trava....

JPR24

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Neka pocnu sa Allstar utakmicom, Ex-YU vs Ostali… pa bi tu već gledali malo ozbiljniju košarku od trenutnog cirkusa.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Ne, hvala, nećemo da zamislimo. Bilo već dva puta i pokazalo se kao nemoguće. I ja sam kao mladić od 20 godina 1990 još verovao u Jugoslaviju, ne kao politički sistem, nego kao bratsku i prijateljsku zajednicu "naših", ali ispostavilo se onda posle 1990 da to nije moguće. Što našom krivicom, što krivicom drugih naroda. Niko nije nevin. Svi su delom odgovorni za ono što se posle desilo. Danas, preko 30 godina kasnije, znam da je to bila zabluda i da možeš samo biti prijatelji sa pojedincima, a ne sa narodima. Pogotovo sa iskustvom balkanske istorije. Tako da prijatelji tu i tamo može, bez problema, ali neka zajednica nikad više. Snovi su snovi, a kad se probudiš, vidiš da je stvarnost sasvim drugačija. Pa neka tako i ostane.

Dachazvezda

pre 2 godine

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci ?
(Dragan Borca, 29. oktobar 2021 10:07)

Jaooo, dobro je bre rodjače... aj oladi...
Pa nije mislio na bukvalno SVAKOG igrača odavde?!?!
Pa nije ni svaki Amer iz geta Džordan, Lebron, Kobi....

Nikad neću razumeti tu potrebu ljudi da kažu kontru, čisto da bi rekli...
Eto, da protivreče, da bi zvučali "stručnije" od jednog od najvećeg trenera svih vremena?!?
Njegova "potkovanost" iz Borče, trenersko iskustvo, je u najmanju ruku dovoljna da ispravlja legendu NBA??
Strašno....

?

pre 2 godine

Više ne. Daleko im svima lepa kuća.
(spock, 29. oktobar 2021 10:42)

A zašto nas onda niste pustili da na miru odemo, nego ste skoro u svakoj od republika zapucali?

Ko ne slusa pjesmu

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.

Pall Mall

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.

Gde ja živim

pre 2 godine

E Pope, zamišljam pred svako prvenstvo i kadgod vidim ove naše odavde u NBA. Takođe, zamišljam šta bi bilo da je Duda mogao da predvodi evropski Dream Team u Barseloni. Da li bi se danas pričalo o najvećoj utakmici ikad odigranoj. Znam da je to mnogo teška tema i bolna, i da je košarka nebitna u odnosu na svu tugu unaokolo, ali brate žao mi mnogo.

E naterali bi vas na ozbiljno znojenje :)

Nick

pre 2 godine

Jeste, sve je to bila ideja kralja Aleksandra.

Ignorisimo cinjenicu da je to originalno bila ideja srpskih, hrvatskih i slovenskih nacionalista na ujedinjenje Nemacke i Italije, kao i na porast nacionalizma u Evropi i Turskoj. Znaci desnicarska ideja. Sprovedena u doba monarhije, desnicarskog uredjenja drzave.

Nacionalisti obozavaju da ignorisu ove cinjenice pa predstavljaju to kao zamisao jednog ludog kralja.

Kao sto vole da ignorisu cinjenicu ko je odgovoran za raspad njihove originalno desnicarske ideje - ponovo nacionalisti. Nacionalisticka struja je izabrala Milosevica, nacionalisticka struja je podrzavala Milosevica kada je zapoceo i izgubio svaki rat, nacionalisticka struja je unazadila ovu zemlju za sledecih 100 godina.

Ma za sve je kriv kralj Aleksandar! Nema veze sto je ta ideja postojala pre nego sto se on rodio.

Nastavite da lazete sebe i druge.

Bole

pre 2 godine

Lako za to, odeš u Split ili Zadar, Ljubljanu ili Prištinu ili Mostar i objavis to i čekaj da te počnu obasipati cvećem. Cirkus od starih ljudi

windfucker

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...
(Young Flannagan, 29. oktobar 2021 10:05)

Mesto gde ja zivim je malo 4000 stanovnika dok sam ja igrao basket pre 7-8 godina, 3 kosa su bila, na jednom mali klinci bacaju, drugi kos 3-4 ekipe slabiji igraci odakle se zahvatalo ako zafali ekipi za prvi kos, a na prvom kosu 5-6 ekipa, letos isao sa klincem poslepodne da bacamo na kos jedva 2 ekipe 6 deckica igralo savrseno vreme za basket bilo, a nekad nas je bilo po 25-30 na tom terenu. Ne znam kako je u gradu ali vidim da je kod nas konkurencija ocajna u odnosu na pre 7-8 godina ...

MONTENEGRO

pre 2 godine

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.
(Konjusar becki u skoku, 29. oktobar 2021 10:33)

I Italija, Spanija, Francuska, pa i Britanija...
Nemci su se medjusobno ubijali zbog vere vise nego Jugosloveni, pa im je ipak uspelo.
Samo Sloveni nisu uspeli da se ujedine.

pixeta

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.

Donato

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Bravo. :))

Super Barski

pre 2 godine

Ameri su izmislili kosarku,a Pop valjda kao jedan od najboljih trenera koje je Nba imala ima pravo na svoje misljenje,i usput upakuje to u ogroman kompliment svim kosarkasima sa ovih prostora.
Pominjanje Jugoslavije nije samo nostalgija,to je dio istorije svih naroda sa ovih prostora.
Kolko god ta ideja mnogima izgleda sada pogresna,nekako mi se cini da je ipak bila neophodna.
Da svi narodi zajedno nekako prezive 20 vijek,dva svjetska rata.
Bilo je to pitanje njihovog opstanka.
Naravno da je bila miljama udaljena od nekog uredjenog i pravednog drustva,ali imala je svjetlih tacaka.Sport,muzicka scena,film,pozoriste,jeste da je sve to spada u domen umjetnosti i zabave,ali makar nesto da je valjalo.
Pogledajte kakva se danas muzika slusa,i filmovi prave,blagi uzas.
Sport se nekako drzi u svakoj od drzava,kosarka prije svega..
Ruzno govoriti o svojoj proslosti,ruzno je govoriti o sebi.
Inace,tesko da bi bilo koja reprezentacija igraca sa ovih prostora dobila americku selekciju,iz bilo kog vremena.
Jednostavno su bolji,ali bilo bi interesantno ,to je sigurno..

Razum

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku...

To je kod nas bilo kao da su na terenu mali i veliki Jokići, uz šutere koji sa polu distance imaju procenat od 100% na "svom" košu. Jokić danas igra baš tu "staru" školu uličnog basketa koji je bio dominatan na našim prostorima i predstavlja "jednoroga" koliko je redak.

Kad bi postojao način da Popović to može da vidi, mislim da bi eksplodirao od sreće i sve bi mu bilo jasno. U to vreme bi igrač kao npr westbrook u jednom napadu 10 puta skočio na fintu da bi na kraju dobio zicer bez odbrane.

Kimi

pre 2 godine

Probali. Propalo. Nikad više. Ćao!
(Nikola Uzelac, 29. oktobar 2021 10:39)

Zbog te tvrdoglavosti, ti sa tvojim prezimenom su za vek i vekova izgubili svoju dedovinu.

kole

pre 2 godine

nemoj ko Boga te molim, dva puta smo se okupljali i oba puta je ispala katastrofa.
Bilo kakvo okupljanje nas i njih pod nekim zajedničkim imenom završi se uvek katastrofalno.

Goran

pre 2 godine

Bila bi fora na all star utakmici da igraju nba all star protiv balkan allstar auu koja bi to tekma bila. Doncic bogdan bojan jokic vucevic bobi saric...

Predo

pre 2 godine

Ali najbolji je jedan od komentatora koji komentariše snimak, na tvitu,gde ćaskaju Pop i Dončić: "Oni verovatno razgovaraju na slovenačkom, takav svetski čovek kao što je Pop". Mislim da se Greg ne seća ni reči srpskog, a slovenački sam i ja zaboravio, koji sam dugo sarađivao sa Slovencima i često putovao u Sloveniju. Ali Amerikanci i njihovo poznavanje geografije i jezika...

Beograd 011

pre 2 godine

Na zalost tesko. Primitivizam ubija svaku ideju zajednistva. Ako je za utehu ovim patrijotama koji kukaju na bivsu zemlju u kojoj su normalno ziveli, pa vise niko ni nece sa nama, ni puskom da ih teraju.

Sto se basketa tice, razvaljivali bismo sve redom sem prve USA postavke. Pogledati poslednje EP i SP pred raspad SFRJ. Milina jedna. Nije pitanje ko ce pobediti, nego sa kojom razlikom cemo dobiti finale.

drvobradi

pre 2 godine

Nedostaje mi mnogo stvari u vezi Jugoslavije, ali na prvom mestu je košarkaška reprezentacija.
@Young Flannagan
Ne loži se. Šta bi video da dođe? Ako sad dođe, gomilu lišća na terenima. Ako dođe na leto, par klinaca i neke matorce kako pikaju popodne, kad malo zađe sunce. Možda pre 20g da je došao.

БГ

pre 2 godine

2/3 Србије не зна шта је Босна а шта Херцеговина, а моћни Грег зна.
Ако може YU репрезентација само на спортском нивоу, без политичког, потписујем.

Dragan Borca

pre 2 godine

" Izgleda da nema proseka kada dodju u NBA"

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci 😎

coach

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.
(Pall Mall, 29. oktobar 2021 10:34)

U fudbalu tesko :)

josip_zg

pre 2 godine

"Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Popovič

Za njegovo vrijeme "jugoslaveni" u Spursima broj utakmica i prosječno minuta

Paspalj 28 6.5 min
Marjanović 54 9.4 min
Udrih 207 13 min
Samanic 36 9.8 min
jedino je nešto značajniju minutažu imao Nesterovic 232 24.4 min.

Jasno da su talentirani, ali baš da nema prosjeka i da su svi odlični ne stoji.

buka

pre 2 godine

@Marko,
Tu je i Goran Dragic, kojem je otac Srbin. Nista bez srpskog gena. ;) Drazen Petrovic, Goran Dragic, Luka Doncic. Tu je i jos dosta malo manje poznatih naturalizovanih stranaca. Dario Saric, Radoslav Nesterovic, Marko Milic, Arian Komazec, Nikola Mirotic, Nikola Pekovic, Pero Antic...

Vrg

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Kako je to prosirenje na ceo svet?

Donato

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.
(55, 29. oktobar 2021 10:17)

I onda bi Ameri prebacili iz pete u šestu brzinu i opet razvalili boraniju.

Embape najbolji igrač PSŽ-a

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.
(pixeta, 29. oktobar 2021 10:53)




Pa da, samo 30 razlike nas počiste. Najmanje.

Strucnjak

pre 2 godine

Kevin Durant je licno izvukao Americku reprezentaciju do dva zlata 2010 i 2021. Da on nije posao izgubili bi na ta dva takmicenja,2000te su jedva dobili Litvaniju u polufinalu a to je bila vec veteranska selekcija iz 1992 koju je Dream Team dobio 51 razlike. 2002,2004,2006 su izgubili,nisu isli u najjacem sastavu ali je uvek bilo par zvezda,mada po komentarima vidimo kako se uvek vredja Euro Kosarka u smislu da bi trebalo bilo kakva selekcija Amerike da odskace za koplje. Nakon tih neuspeha poslali su najjaci tim 2008 i 2012,ali opet u oba finala nisu mogli da pokazu klasu nad Spancima. Zahvaljujuci Kobi Brajantu ostali su u igri u poslednjoj cetvrtini dok su ih 4 godine kasnije dobili jos teze,mada uvek neko potegne onaj mec iz grupne faze iako se ovo odnosi na finala. 2014 i 2016 su osvojili uverljivo,vec veterane Spance su opet najteze dobili sa samo 6 poena razlike i tada su pod palicom i taktikom Majka Krizevskog vodili samo sutere i skakace,gde je taktika bila sutiraj u prvih 5 sekundi i uzdaj se u prednost ofanzivnog skoka,a onda u mecevima gde sve krene sut,ostali se ne mogu nositi sa njima,pogotovo oni koji nemaju klupu i gde startere menjaju ne oni koji su krem u svojim Evropskim klubovima,vec marginalni igraci u losijim klubovima.

Marko

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Sto se tice dizanja tegova, dovoljna je sama oblast Kavkaza. Nasi Dinarci su genetski slicni njima (cak im je i narodna muzika slicna, nosevi, oblik glave itd), nije mi jasno kako nemamo nekoga u tom sportu...

drvobradi

pre 2 godine

@Strucnjak
2006 su Ameri poslali Vejda (sampion te godine), Lebrona, Kris Pola, Kris Bosa, Karmela Entonija, Dvajt Hauarda (sezone 06/07 je imao 17p/12sk/2bl u proseku), Eltona Branda, a od manje poznatih Sejn Batijea, Dzo Dzonsona, Bred Milera. Dosta igraca je sa drafta 2003, imali su vec 3 sezone u NBA.
U polufinalu ih tukla Grcka, koja nije imala puno starije igrace. Spanulis je godinu i po stariji od LBJ a mladji od Vejda, dao im 20p. Dijamantidis je 80to, Sofo je 85to, stariji tj iskusniji je bio Papalukas, 77-mo.

qw

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.
(tocka, 29. oktobar 2021 10:28)

Samo je problem što se košarka igra s jednom loptom, a ne s dvije. Jedino da igraju po jedno poluvreme.

Fino

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..
(zemunac, 29. oktobar 2021 10:02)

Znači nagledao si se uličnog basketa?
A kako postaneš dobar?

vince carter

pre 2 godine

@dachazvezda Nemas potrebe da odgovar "Draganu Borcu" to je najveci licemer na sajtu,dokazao vise puta. @tocka Mislim da bi Doncicu i Jokicu u istom timu ostala trojica u petorci morali da budu Rodman,Artest i Holidey ako me razumes! @Winfucker Tako je svuda,cak ni kada je lepo vreme i savrseno za sport,nema ko da igra,jer sada na netom surfuju umesto da su na terenu na primer ovakve pojave kao "Embape,najbolji igrac Psg-a aka Feran Tores" koji cak ne moze da ukapira da je covek kome je odgovorio pricao o "Ulicnom basketu".

turbokid

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!

?

pre 2 godine

Više ne. Daleko im svima lepa kuća.
(spock, 29. oktobar 2021 10:42)

A zašto nas onda niste pustili da na miru odemo, nego ste skoro u svakoj od republika zapucali?

Dragan Borca

pre 2 godine

" Izgleda da nema proseka kada dodju u NBA"

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci 😎

Donato

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.
(55, 29. oktobar 2021 10:17)

I onda bi Ameri prebacili iz pete u šestu brzinu i opet razvalili boraniju.

Ko ne slusa pjesmu

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.

qw

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.
(tocka, 29. oktobar 2021 10:28)

Samo je problem što se košarka igra s jednom loptom, a ne s dvije. Jedino da igraju po jedno poluvreme.

pixeta

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.

Bole

pre 2 godine

Lako za to, odeš u Split ili Zadar, Ljubljanu ili Prištinu ili Mostar i objavis to i čekaj da te počnu obasipati cvećem. Cirkus od starih ljudi

Fino

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..
(zemunac, 29. oktobar 2021 10:02)

Znači nagledao si se uličnog basketa?
A kako postaneš dobar?

Pall Mall

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.

Embape najbolji igrač PSŽ-a

pre 2 godine

Mani me tih jugoslavija, daleko bilo. A sto se ulicnog basketa tice, mozda ne forsiramo fizikalije i zakucavanja ko Ameri ali daleko od toga da zaostajemo za njima.
(pixeta, 29. oktobar 2021 10:53)




Pa da, samo 30 razlike nas počiste. Najmanje.

Kimi

pre 2 godine

Probali. Propalo. Nikad više. Ćao!
(Nikola Uzelac, 29. oktobar 2021 10:39)

Zbog te tvrdoglavosti, ti sa tvojim prezimenom su za vek i vekova izgubili svoju dedovinu.

БГ

pre 2 godine

2/3 Србије не зна шта је Босна а шта Херцеговина, а моћни Грег зна.
Ако може YU репрезентација само на спортском нивоу, без политичког, потписујем.

Zagor, zvezdarski

pre 2 godine

Ne, hvala, nećemo da zamislimo. Bilo već dva puta i pokazalo se kao nemoguće. I ja sam kao mladić od 20 godina 1990 još verovao u Jugoslaviju, ne kao politički sistem, nego kao bratsku i prijateljsku zajednicu "naših", ali ispostavilo se onda posle 1990 da to nije moguće. Što našom krivicom, što krivicom drugih naroda. Niko nije nevin. Svi su delom odgovorni za ono što se posle desilo. Danas, preko 30 godina kasnije, znam da je to bila zabluda i da možeš samo biti prijatelji sa pojedincima, a ne sa narodima. Pogotovo sa iskustvom balkanske istorije. Tako da prijatelji tu i tamo može, bez problema, ali neka zajednica nikad više. Snovi su snovi, a kad se probudiš, vidiš da je stvarnost sasvim drugačija. Pa neka tako i ostane.

Young Flannagan

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...

kole

pre 2 godine

nemoj ko Boga te molim, dva puta smo se okupljali i oba puta je ispala katastrofa.
Bilo kakvo okupljanje nas i njih pod nekim zajedničkim imenom završi se uvek katastrofalno.

Goran

pre 2 godine

Bila bi fora na all star utakmici da igraju nba all star protiv balkan allstar auu koja bi to tekma bila. Doncic bogdan bojan jokic vucevic bobi saric...

55

pre 2 godine

Pa šta bi bilo? Bilo bi isto ko i pre. Drali bi sve redom.

Košarka je jedina stvar zbog koje stvarno žalim raspad Jugoslavije. Za sve ostalo, jbg, bilo pa prošlo. Sad je svako tu gde je prema sopstvenoj pameti i puno sreće svima.

Donato

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Bravo. :))

tocka

pre 2 godine

Trenutna Yu reprezentacija kada bi se napravila bi bila ozbiljna pretnja SAD. Imali bi i startere i rezerve koji bi mogli da se nose sa Amerima. Ne kažem da bi ih pobedili, to niko ne moze da tvrdi, ali bi sigurno bili ozbiljniji protivnik od bilo kakve Španije, Argentine, Kanade i slično. Zamislite samo Dončića i Jokića u istoj NBA ekipi, to je već ekipa za prsten. Trenutni MVP i konkurent za budućeg MVP-a, verovatno MVP u narednim godinama. I ne sumnjam da bi imali hemiju kakvu Ameri nikada ne bi imali.

Nick

pre 2 godine

Jeste, sve je to bila ideja kralja Aleksandra.

Ignorisimo cinjenicu da je to originalno bila ideja srpskih, hrvatskih i slovenskih nacionalista na ujedinjenje Nemacke i Italije, kao i na porast nacionalizma u Evropi i Turskoj. Znaci desnicarska ideja. Sprovedena u doba monarhije, desnicarskog uredjenja drzave.

Nacionalisti obozavaju da ignorisu ove cinjenice pa predstavljaju to kao zamisao jednog ludog kralja.

Kao sto vole da ignorisu cinjenicu ko je odgovoran za raspad njihove originalno desnicarske ideje - ponovo nacionalisti. Nacionalisticka struja je izabrala Milosevica, nacionalisticka struja je podrzavala Milosevica kada je zapoceo i izgubio svaki rat, nacionalisticka struja je unazadila ovu zemlju za sledecih 100 godina.

Ma za sve je kriv kralj Aleksandar! Nema veze sto je ta ideja postojala pre nego sto se on rodio.

Nastavite da lazete sebe i druge.

Bgd

pre 2 godine

Svi mi mastamo o Jugoslaviji (izuzev nacionalisticki nabrijanih klinaca koji pojma nemaju) i rado je se sjecamo, ali ne smijemo glasno!
Nije preporucljivo.
(Ko ne slusa pjesmu, 29. oktobar 2021 11:24)

Jugoslavija je bila projekat različitih očekivanja od strane tri ključna naroda. Srbi su je videli kao državu u kojoj će biti objedinjen celokupni srpski narod, Hrvati kao prelazno rešenje do sticanja samostalnosti a Slovenci kao zaštitu od germanskog uticaja, pod uslovom da uzmu sve što se može ali da ne daju ništa ili nešto minimalno za zajednicu. Drugim rečima, svako je vukao na svoju stranu i kraj je bio logičan. Da je bilo razuma, moglo je sve biti drugačije. Frapantno je da srpsko rukovodstvo nije prepoznalo kakav će efekat imati globalne promene (raspad SSSR i ujedinjenje Nemačke), tvrdoglavo su se držali trulog socijalizma, ušli u rat bez ikakvog cilja i strategije, gurnuli zemlju i narod u neviđenu katastrofu.

Beograd 011

pre 2 godine

Na zalost tesko. Primitivizam ubija svaku ideju zajednistva. Ako je za utehu ovim patrijotama koji kukaju na bivsu zemlju u kojoj su normalno ziveli, pa vise niko ni nece sa nama, ni puskom da ih teraju.

Sto se basketa tice, razvaljivali bismo sve redom sem prve USA postavke. Pogledati poslednje EP i SP pred raspad SFRJ. Milina jedna. Nije pitanje ko ce pobediti, nego sa kojom razlikom cemo dobiti finale.

JPR24

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Neka pocnu sa Allstar utakmicom, Ex-YU vs Ostali… pa bi tu već gledali malo ozbiljniju košarku od trenutnog cirkusa.

Konjusar becki u skoku

pre 2 godine

Исто то је рекао и краљ Александар.
(Алуге, 29. oktobar 2021 09:55)

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.

drvobradi

pre 2 godine

Nedostaje mi mnogo stvari u vezi Jugoslavije, ali na prvom mestu je košarkaška reprezentacija.
@Young Flannagan
Ne loži se. Šta bi video da dođe? Ako sad dođe, gomilu lišća na terenima. Ako dođe na leto, par klinaca i neke matorce kako pikaju popodne, kad malo zađe sunce. Možda pre 20g da je došao.

buka

pre 2 godine

@Marko,
Tu je i Goran Dragic, kojem je otac Srbin. Nista bez srpskog gena. ;) Drazen Petrovic, Goran Dragic, Luka Doncic. Tu je i jos dosta malo manje poznatih naturalizovanih stranaca. Dario Saric, Radoslav Nesterovic, Marko Milic, Arian Komazec, Nikola Mirotic, Nikola Pekovic, Pero Antic...

zemunac

pre 2 godine

kad bi znao kakva je bila konkurencija na ulicnim terenima 80-ih,sve bi mu bilo jasno..morao si da postanes bas dobar igrac,ako si uopste zeleo da igras basket,u suprotnom,samo gledas..

coach

pre 2 godine

Ne samo u košarci Popovicu da je zajednička država bili bi najbolji i to ubedljivo u gotovo svim kolektivnim sportovima sa loptom.( Kosarka odbojka rukomet vaterpolo mozda i fudbal)Bila nekad jedna država to ce ostati za pokoljenja kao rasadnik sportista sirom planete.
(Pall Mall, 29. oktobar 2021 10:34)

U fudbalu tesko :)

Gde ja živim

pre 2 godine

E Pope, zamišljam pred svako prvenstvo i kadgod vidim ove naše odavde u NBA. Takođe, zamišljam šta bi bilo da je Duda mogao da predvodi evropski Dream Team u Barseloni. Da li bi se danas pričalo o najvećoj utakmici ikad odigranoj. Znam da je to mnogo teška tema i bolna, i da je košarka nebitna u odnosu na svu tugu unaokolo, ali brate žao mi mnogo.

E naterali bi vas na ozbiljno znojenje :)

vince carter

pre 2 godine

@dachazvezda Nemas potrebe da odgovar "Draganu Borcu" to je najveci licemer na sajtu,dokazao vise puta. @tocka Mislim da bi Doncicu i Jokicu u istom timu ostala trojica u petorci morali da budu Rodman,Artest i Holidey ako me razumes! @Winfucker Tako je svuda,cak ni kada je lepo vreme i savrseno za sport,nema ko da igra,jer sada na netom surfuju umesto da su na terenu na primer ovakve pojave kao "Embape,najbolji igrac Psg-a aka Feran Tores" koji cak ne moze da ukapira da je covek kome je odgovorio pricao o "Ulicnom basketu".

Marko

pre 2 godine

Zamislite na okupu reprezentaciju Mongolskog kanata. Mongoli, Kazahstanci, Turkmeni, Uzbeci, Kirgizi, Avganistanci, Rusi, Bugari. Dominirali bi u dizanju tegova i sumo-rvanju. Ko nas rastavi!
(turbokid, 29. oktobar 2021 09:57)

Sto se tice dizanja tegova, dovoljna je sama oblast Kavkaza. Nasi Dinarci su genetski slicni njima (cak im je i narodna muzika slicna, nosevi, oblik glave itd), nije mi jasno kako nemamo nekoga u tom sportu...

Vrg

pre 2 godine

Pa nadjite sponzora i skupite ih u jedan NBA tim. I eto proširenja NBA na ceo svet
(Sava Drugi, 29. oktobar 2021 10:03)

Kako je to prosirenje na ceo svet?

Super Barski

pre 2 godine

Ameri su izmislili kosarku,a Pop valjda kao jedan od najboljih trenera koje je Nba imala ima pravo na svoje misljenje,i usput upakuje to u ogroman kompliment svim kosarkasima sa ovih prostora.
Pominjanje Jugoslavije nije samo nostalgija,to je dio istorije svih naroda sa ovih prostora.
Kolko god ta ideja mnogima izgleda sada pogresna,nekako mi se cini da je ipak bila neophodna.
Da svi narodi zajedno nekako prezive 20 vijek,dva svjetska rata.
Bilo je to pitanje njihovog opstanka.
Naravno da je bila miljama udaljena od nekog uredjenog i pravednog drustva,ali imala je svjetlih tacaka.Sport,muzicka scena,film,pozoriste,jeste da je sve to spada u domen umjetnosti i zabave,ali makar nesto da je valjalo.
Pogledajte kakva se danas muzika slusa,i filmovi prave,blagi uzas.
Sport se nekako drzi u svakoj od drzava,kosarka prije svega..
Ruzno govoriti o svojoj proslosti,ruzno je govoriti o sebi.
Inace,tesko da bi bilo koja reprezentacija igraca sa ovih prostora dobila americku selekciju,iz bilo kog vremena.
Jednostavno su bolji,ali bilo bi interesantno ,to je sigurno..

josip_zg

pre 2 godine

"Dončić me uvek podseti kako svi igrači koji dođu iz te oblasti postaju sjajni. Izgleda da nema proseka kada dođu u ligu. Ako dođu, odlični su", rekao je Popovič

Za njegovo vrijeme "jugoslaveni" u Spursima broj utakmica i prosječno minuta

Paspalj 28 6.5 min
Marjanović 54 9.4 min
Udrih 207 13 min
Samanic 36 9.8 min
jedino je nešto značajniju minutažu imao Nesterovic 232 24.4 min.

Jasno da su talentirani, ali baš da nema prosjeka i da su svi odlični ne stoji.

Predo

pre 2 godine

Ali najbolji je jedan od komentatora koji komentariše snimak, na tvitu,gde ćaskaju Pop i Dončić: "Oni verovatno razgovaraju na slovenačkom, takav svetski čovek kao što je Pop". Mislim da se Greg ne seća ni reči srpskog, a slovenački sam i ja zaboravio, koji sam dugo sarađivao sa Slovencima i često putovao u Sloveniju. Ali Amerikanci i njihovo poznavanje geografije i jezika...

Razum

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku...

To je kod nas bilo kao da su na terenu mali i veliki Jokići, uz šutere koji sa polu distance imaju procenat od 100% na "svom" košu. Jokić danas igra baš tu "staru" školu uličnog basketa koji je bio dominatan na našim prostorima i predstavlja "jednoroga" koliko je redak.

Kad bi postojao način da Popović to može da vidi, mislim da bi eksplodirao od sreće i sve bi mu bilo jasno. U to vreme bi igrač kao npr westbrook u jednom napadu 10 puta skočio na fintu da bi na kraju dobio zicer bez odbrane.

MONTENEGRO

pre 2 godine

I Bismark rekao isto. A ljudi su seli i razgovarali. I na kraju dogovorili. Danas su jedna od najjacih drzava.
(Konjusar becki u skoku, 29. oktobar 2021 10:33)

I Italija, Spanija, Francuska, pa i Britanija...
Nemci su se medjusobno ubijali zbog vere vise nego Jugosloveni, pa im je ipak uspelo.
Samo Sloveni nisu uspeli da se ujedine.

Strucnjak

pre 2 godine

Kevin Durant je licno izvukao Americku reprezentaciju do dva zlata 2010 i 2021. Da on nije posao izgubili bi na ta dva takmicenja,2000te su jedva dobili Litvaniju u polufinalu a to je bila vec veteranska selekcija iz 1992 koju je Dream Team dobio 51 razlike. 2002,2004,2006 su izgubili,nisu isli u najjacem sastavu ali je uvek bilo par zvezda,mada po komentarima vidimo kako se uvek vredja Euro Kosarka u smislu da bi trebalo bilo kakva selekcija Amerike da odskace za koplje. Nakon tih neuspeha poslali su najjaci tim 2008 i 2012,ali opet u oba finala nisu mogli da pokazu klasu nad Spancima. Zahvaljujuci Kobi Brajantu ostali su u igri u poslednjoj cetvrtini dok su ih 4 godine kasnije dobili jos teze,mada uvek neko potegne onaj mec iz grupne faze iako se ovo odnosi na finala. 2014 i 2016 su osvojili uverljivo,vec veterane Spance su opet najteze dobili sa samo 6 poena razlike i tada su pod palicom i taktikom Majka Krizevskog vodili samo sutere i skakace,gde je taktika bila sutiraj u prvih 5 sekundi i uzdaj se u prednost ofanzivnog skoka,a onda u mecevima gde sve krene sut,ostali se ne mogu nositi sa njima,pogotovo oni koji nemaju klupu i gde startere menjaju ne oni koji su krem u svojim Evropskim klubovima,vec marginalni igraci u losijim klubovima.

Dachazvezda

pre 2 godine

Volimo te Pope ali

Jestratijevic, Curcic, Zagorac, Mile Ilic, Babic, Savovic i jos par nasi cuveni visestruki Ol Star igraci ?
(Dragan Borca, 29. oktobar 2021 10:07)

Jaooo, dobro je bre rodjače... aj oladi...
Pa nije mislio na bukvalno SVAKOG igrača odavde?!?!
Pa nije ni svaki Amer iz geta Džordan, Lebron, Kobi....

Nikad neću razumeti tu potrebu ljudi da kažu kontru, čisto da bi rekli...
Eto, da protivreče, da bi zvučali "stručnije" od jednog od najvećeg trenera svih vremena?!?
Njegova "potkovanost" iz Borče, trenersko iskustvo, je u najmanju ruku dovoljna da ispravlja legendu NBA??
Strašno....

marko

pre 2 godine

Devedesetih niwi mogao da dodjes do terena za basket. U blokovima ih je bilo koliko hoces ali dzaba. Secam se, 1995, cekali smo da starija ekipa ode da gleda finale sa Litvanijom da bi mi mogli da odigramo 2,3 basketa. Propustili prvo poluvreme pa trci kuci da gledas drugo.

Sad su svibti tereni izlomljeni, bez koseva, beton napukao, iz betona trava....

windfucker

pre 2 godine

,,Znam da nije igrao na uličnim terenima poput onih u Njujorku, Los Anđelesu ili Čikagu svaki dan, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji."

Pa nek dodje da malo vidi tu ,,slabiju". konkurenciju. Nije se zapitao zasto rasturamo u basketu...
(Young Flannagan, 29. oktobar 2021 10:05)

Mesto gde ja zivim je malo 4000 stanovnika dok sam ja igrao basket pre 7-8 godina, 3 kosa su bila, na jednom mali klinci bacaju, drugi kos 3-4 ekipe slabiji igraci odakle se zahvatalo ako zafali ekipi za prvi kos, a na prvom kosu 5-6 ekipa, letos isao sa klincem poslepodne da bacamo na kos jedva 2 ekipe 6 deckica igralo savrseno vreme za basket bilo, a nekad nas je bilo po 25-30 na tom terenu. Ne znam kako je u gradu ali vidim da je kod nas konkurencija ocajna u odnosu na pre 7-8 godina ...

drvobradi

pre 2 godine

@Strucnjak
2006 su Ameri poslali Vejda (sampion te godine), Lebrona, Kris Pola, Kris Bosa, Karmela Entonija, Dvajt Hauarda (sezone 06/07 je imao 17p/12sk/2bl u proseku), Eltona Branda, a od manje poznatih Sejn Batijea, Dzo Dzonsona, Bred Milera. Dosta igraca je sa drafta 2003, imali su vec 3 sezone u NBA.
U polufinalu ih tukla Grcka, koja nije imala puno starije igrace. Spanulis je godinu i po stariji od LBJ a mladji od Vejda, dao im 20p. Dijamantidis je 80to, Sofo je 85to, stariji tj iskusniji je bio Papalukas, 77-mo.