Petak, 05.05.2006.

10:47

Stojković: "Pobedili i opoziciju!"

Izvor: IL

Stojkoviæ: "Pobedili i opoziciju!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Stojkovic prica veoma razumno i bez euforije. Mora se priznati da je uradio ogroman posao. Nije tu u pitanju samo titula,iako su svi oko Zvezde naviknuti na trofeje, vec i cinjenica da se tezi postavljanju zdravih osnova za ponovno uzdizanje kluba u visine, koje mu i pripadaju. Ali, realno gledano, ovo je samo prvi korak, ili prva runda u veoma teskoj borbi, koja ga iscekuje. Videcemo da li ce imati dovoljno snage da sve to iznese. Ipak je nase drustvo, poslednjih godina, prepoznatljivo po tome, da svaku iole zdravu ideju odmah na pocetku ugusi. Ova je prvi udar prezivela, ste ce se dalje desavati ostaje da vidimo.
Svaki potez Stojkovica ove sezone je potpuno opravdan. Pocev od dovodjenja Zenge pa na dalje. Mozda Zenga i nije najbolji trener, ali je titulom sa dva nejveca istocno evropska kluba, svima zapusio usta. Treba obratiti i paznju na psiholosku stabilizaciju ekipe, koja je posle dozivljene katastrofe, u Evropi prosle godine, mogla da ponese epitet gubitnicke. Manje-vise,ista ekipa, je u odnosu na proslu godinu, uspela da prebrodi kvalifikacioni ciklus jednog evropskog takmicenja i da osvoji titulu nacionalnog prvenstva. Ne treba se sa tim zadovoljavati, a da je naporan rad i dalje neophadan, najbolje svedoci utakmica u Strazburu. Onakav pad u igri je nedopustiv za ekipu koja hoce da ucestvuje u bilo kom evropskom takmicenju. Tu ce biti uvek i onih koji ce omalovazavati ligu UEFA, ali cak i da je to takmicenja druga liga evropskog fudbala, treba se zapitati kakvog je kavliteta nase prvenstvo.
Mnogi ce se osvrnuti i na Stojkovicevu recenicu, da je osvojeno prvenstvo cisto kao suza. Moje licno uverenje je da su sva prvenstva od 92. do danas neregularana. Ali bih i dodao da su poslednja dva daleko manje diskutabilna u odnosu na prethodna. Navijacke strasti, kao i robovanje teorijama zavere, ovde je nemoguce suzbiti, ali ako bi naredno prvenstvo, bilo bolje nego prethodna dva, postojale bi minimalne sanse da se nadamo da je od nase lige moguce i napraviti nesto. A regularna liga, vraca ljude na stadione.
Prica o opoziciji nikog ne moze da ostavi ravnodusnim. Mada, iskren da budem, nisam cuo da bilo koje klupsko rukovodstvo ima aktivnu opoziciju. Narocito ne onu koja radi protiv kluba. Ovo samo ukazuje na sveukupnu bolest ovog drustva, i pojedinca koji misle da sve pocinje i zavrsava se njima. Stojkovic je mozda dobio i najvazniju od svih bitaka, koje mu predstoje. Zapusio je usta tzv. opziciji, na najbolji moguci nacin.
Preostalo je jos finale kupa i jos jedna fudbalska sezona ce biti gotova. Kao i uvek jedni likuju, drugi tuguju. U sportu je uvek tako. Potom dolazi i SP, a onda vrlo malo vremena ostaje da se ekipa pripremi za nove izazove. Ostaje naravno i uvek otvorena prica o pojacanjima, koja ce trajati sve dokle bude trajao i prelazni rok. Moj licni stav je da ne bi trebalo otpisivati Dramana, kao i Miladinovica. Fudbaler Gane je mlad, i clan je reprezentacije koja ce ici na mundijal. Mozda tamo nesto i uradi, a svetska smotra ipak dize cenu fudbalerima. Tamo samo jedan potez, moze da svori brdo ponuda, cak iako posle toga vise nista ne pokazete. Miladinovicu nikad nisu oprosteni kiksevi protiv PSV-a i Zenita. Apostrofiran kao glavni krivac, mada bi se i o Ljupkovoj taktici moglo raspravljati, nikada nije dobio drugu priliku. Jednostavno je otpisan. Gledao sam decka kada ga je Muslin doveo. On je stvarno imao potencijal, ali je nemoguce da je zaboravio da igra. A igracu su ipak potrebne utakmice, najbolji primer za to su vam Djokaj i Milovanovic. I jedan i drugi kada su dobli sansu u kontinuitetu, podigli su i kvalitet igre. Kakve ce se pretumbacije desavati u igrackom kadru, koja ce pojacanja stici u klub, vrlo je tesko prognozirati.
Stojkovic i njegove rukovodstvo, zajedno sa strucnim stabom, zasluzuju pohvale za ovu sezonu. To ne treba da ih uljuljka, vec da im bude podsticaj da jos bolje rade.

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Drzi se Dragane i nastavi putem! Nauci se, ako treba, od Hamburgera, sta znaci sa dugorocnim planom vratiti se na nacionalni vrh fudbala i takodje u LS! Pa samo jos da prodajete Zigica HSV-u i, za mene, puna kapa!

Uros PZ

pre 17 godina

Stojkovic
Basta,Lakic,Bisevac,pojacanje 1
Jankovic,Milovanovic,Milijas,pojacanje 2
Djokic,Drulic


brav Piksi...vrati nam Drulica...

Delija London

pre 17 godina

Ovo sto se dogadja u Zvezdi mi po mnogome lici i na Srbiju. Dzaja, poput nekog Tita, je doneo veliku (najvecu) slavu Zvezdi svojevremeno, da bi onda protracio sve o racun Zvezde (delom i zbog situacije u zemlji), isprodavao se i posto je maltene silom zbacen, ostavio Pixiju Zvezdu u dosta teskom stanju, pre svega finansijskom.
Pixi se pokazao kao pravi covek na zadatku i dokazao to ove sezone, ali ga tek teske odluke cekaju. Zvezdini navijaci vec zahtevaju ligu sampiona, kao sto se i u Srbiji posle svih muka ocekuje da odmah uletimo u EU i zivimo kao zapad, pored ocajne ekonomske situacije kaja je ostavljena danasnjim ljudima na vlasti posle svega onoga. Naravno to nije moguce odmah da se izvede u Srbiji i znamo koliko ce se to jos odugovlaciti, korak po korak, dok ne pocne da lici na nasto.
Ni Zvezda nece odmah moci u vode lige sampiona, dok ne sprovede planove za svoje finansijske probleme. Tako da Pixi tek sada mora mudre poteze da vuce da bi resio te probleme, ALI istovremeno odrzao dugo trazeni kvalitet u timu. Ja sanjam da gledam zvezdu u ligi sampiona, ali cu imati razumevanja ako ne ostvari znacajan uspeh za LS naredne sezone i da ce morati neke igrace da proda, jer je tu gde je i ne moze se ocekivati da se odnekud odmah stvore pare. Vise sam za to da se razmislja o ucvrscivanju kluba za niz narednih godina, nego da se zalece. Jedino sto ocekujem da vidim znacajne napredke, odredjene ciljeve i zelju da se to ostvari, sto mogu da vidim sada. A gde je iskrena zelja i trud, tu ce na kraju biti i tih zeljenih rezultata.
Mnogo je lose porediti politiku i sport, znam, ali mi je slicnost bila velika i nadam se da ce navijaci naci razumevanja za situaciju, za to da Zvezda nece odmah moci da zadrzi sve igrace, kupi sve najbolje i udje u LS i da ce Pixiju trebati vremena i napora za koje ce opet biti potrebno nase razumevanje i strpljenje. Bez obzira na te okolnosti, dupla kruna 06/07 nam ne gine!
Pozdrav Delijama!

Vladimir

pre 17 godina

Partizanovac sam, ali svaka mu cast!
Kamo srece i da u Partizan dodje neki takav
covek sa vizijom sta da radi na duze staze od godinu dana, da nije korumpiran, da posteno radi svoj posao... Jednom recju sve ono sto ni Bjekovic, a ni jedan (i slovima ni jedan) predsednik fudbalskog, i vecine ostalih klubova u Srbiji nije!

Moca

pre 17 godina

Cestitke mojim ljubimcima.Dolazak Piksija na celo Zvezde se pokazao kao pun pogodak.Sto se Zenge tice , mnogi ga osporavaju a on mozda i nije trener svjetske klase, ali covjek ima iza sebe rezultate sto je danas i najvaznije. treba da ostane i da probamo da se konacno ubacimo i u tu LS. Bice tesko, a i trebace nam i srece prilikom zreba, kao Partizanu, sto oni nisu umjeli da iskoriste ove sezone. Ako nista drugo mislim da bi proljece u UEFA kupu naredne sezone bio lijep uspjeh, ako se ne plasiramo u LS.
U svakom slucaju, bravo Piksi, nastavi zapoceto!!!!!!

srdjan

pre 17 godina

svaka cast i cestitke gos.Stojkovicu na osvojenom prvenstvu, jer pobedio je ne samo klubove koji igraju ovo nase bedno prvenstvo, vec i samog sebe.Iako sam grobar moram priznati da je uradio pravu stvar ne prodajuci Zigica zimus,(iako bi neki na drugoj strani topciderskog brda to uradili, pravdajuci se da su doveli njegovu zamenu, mislim na Djokica)i tako ostvario svoj cilj osvajanjem prvenstva.Sad me jos vise iznjenjadjuje njegova izjava da razmatra da ponudi novi ugovor Zigicu, sto je za svaku pohvalu, i da izjave tipa "moramo prodati igraca da bi klub opstao" vise ne pije vodu, pa stoga mislim i uveren sam da ce Stojkovic uspeti u svojoj nameri, i stoga mu zelim puno uspeha...

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Prvo,zelim da cestitam fudbalerima Zvezde osvojenu titulu i da im pozelim puno srece u kvalifikacijama za LS.Zvezda je iskoristila sve probleme koji su ove sezone zadesili moj Partizan i,uz nesumljivi kvalitet,dosla do titule.Medjutim,ja neprestano mislim o tome kako bi sve ovo izgledalo mnogo drugacije da Boja nije promasio onaj penal protiv Petrzalke.Bukvalno od tog trenutka kola su krenula nizbrdo i nista ih vise nije moglo zaustaviti:porazi od OFK Beograda, Vozdovca, remi sa Zemunom, dva sa Hajdukom, Makabi, Timok, bojkot navijaca, povreda Vukica, da bi sve kulminiralo ovom tucom. Ne treba, medjutim,zaboraviti to da se Zvezda prosle sezone nalazila u slicnoj situaciji i sa tim u vezi mi nisu najjasnije te najave nekakvog "potpunog kraja Partizana" koje ovih dana stizu od strane pojedinih Zvezdinih navijaca.Partizan je,ne treba ni to zaboraviti,prvi nas tim koji je igrao u LS,koji je "prezimio" u Evropi posle ukidanja sankcija i ciji su bivsi igraci dali 60% golova za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP,pa takve najave samo potvrdjuju koliko je Partizan bio dominantan i koliko se neosvajanje jedne titule dozivljava kao nesto dramaticno.Ali ja, uprkos svemu,tvrdim da nije sramota biti drugi iza ovakve Zvezde,Zvezde koja je imala jednog velikog igraca i sjajnog coveka Nikolu Zigica.Jos jednom,drage moje komsije-cestitam i zaista vam zelim puno uspeha na medjunarodnoj sceni (verujte mi-iskreno cu se radovati vasim uspesima),uz nadu da nece proci mnogo vremena do trenutka kada cemo raspravljati o tome ko je ostvario bolji rezultat u Evro kupovima,a ne ko je pokrao vise utakmica kod nas!Pozdrav svima!

Jah

pre 17 godina

E pa sad teba da lepo izadjesh pred novinare, i da iznesesh sve podatke o tome ko je krao i koliko. Znam da bi to bio potres u Zvezdi, ali ja licno mislim da ti kriminalci moraju da se zatvore, a pare da se vrate Zvezdi. Oni josh imaju dosta miliona na ziro racunoma, tako da bi nas to iscupalo iz krize. Piksi tebi svaka cast kao coveku i legendi, i samo tako nastavi. Tek si doshao a vec si mnogo uradio za nas najbolji klub, i nadam se da cesh josh mnogo vishe da ostvarish u nashem najtrofejnijem klubu. Zao mi je shto je Partizan propao, i shto se isto deshava sa nashim prvenstvom (a zna se da je i tu Partizan umeshao svoje prste sa nameshtanjem) i zeleo bi da se shto pre to sve sredi, i da vec jednom ponovo punimo tribine.

kimi bg

pre 17 godina

bravo piksi, legendo! konacno da imamo predsednika kome je zvezda iznad sopstvenih interesa! dugo nam ostao, ocekujemo ligu sampiona vec sledece sezone!

kimi bg

pre 17 godina

bravo piksi, legendo! konacno da imamo predsednika kome je zvezda iznad sopstvenih interesa! dugo nam ostao, ocekujemo ligu sampiona vec sledece sezone!

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Prvo,zelim da cestitam fudbalerima Zvezde osvojenu titulu i da im pozelim puno srece u kvalifikacijama za LS.Zvezda je iskoristila sve probleme koji su ove sezone zadesili moj Partizan i,uz nesumljivi kvalitet,dosla do titule.Medjutim,ja neprestano mislim o tome kako bi sve ovo izgledalo mnogo drugacije da Boja nije promasio onaj penal protiv Petrzalke.Bukvalno od tog trenutka kola su krenula nizbrdo i nista ih vise nije moglo zaustaviti:porazi od OFK Beograda, Vozdovca, remi sa Zemunom, dva sa Hajdukom, Makabi, Timok, bojkot navijaca, povreda Vukica, da bi sve kulminiralo ovom tucom. Ne treba, medjutim,zaboraviti to da se Zvezda prosle sezone nalazila u slicnoj situaciji i sa tim u vezi mi nisu najjasnije te najave nekakvog "potpunog kraja Partizana" koje ovih dana stizu od strane pojedinih Zvezdinih navijaca.Partizan je,ne treba ni to zaboraviti,prvi nas tim koji je igrao u LS,koji je "prezimio" u Evropi posle ukidanja sankcija i ciji su bivsi igraci dali 60% golova za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP,pa takve najave samo potvrdjuju koliko je Partizan bio dominantan i koliko se neosvajanje jedne titule dozivljava kao nesto dramaticno.Ali ja, uprkos svemu,tvrdim da nije sramota biti drugi iza ovakve Zvezde,Zvezde koja je imala jednog velikog igraca i sjajnog coveka Nikolu Zigica.Jos jednom,drage moje komsije-cestitam i zaista vam zelim puno uspeha na medjunarodnoj sceni (verujte mi-iskreno cu se radovati vasim uspesima),uz nadu da nece proci mnogo vremena do trenutka kada cemo raspravljati o tome ko je ostvario bolji rezultat u Evro kupovima,a ne ko je pokrao vise utakmica kod nas!Pozdrav svima!

srdjan

pre 17 godina

svaka cast i cestitke gos.Stojkovicu na osvojenom prvenstvu, jer pobedio je ne samo klubove koji igraju ovo nase bedno prvenstvo, vec i samog sebe.Iako sam grobar moram priznati da je uradio pravu stvar ne prodajuci Zigica zimus,(iako bi neki na drugoj strani topciderskog brda to uradili, pravdajuci se da su doveli njegovu zamenu, mislim na Djokica)i tako ostvario svoj cilj osvajanjem prvenstva.Sad me jos vise iznjenjadjuje njegova izjava da razmatra da ponudi novi ugovor Zigicu, sto je za svaku pohvalu, i da izjave tipa "moramo prodati igraca da bi klub opstao" vise ne pije vodu, pa stoga mislim i uveren sam da ce Stojkovic uspeti u svojoj nameri, i stoga mu zelim puno uspeha...

Jah

pre 17 godina

E pa sad teba da lepo izadjesh pred novinare, i da iznesesh sve podatke o tome ko je krao i koliko. Znam da bi to bio potres u Zvezdi, ali ja licno mislim da ti kriminalci moraju da se zatvore, a pare da se vrate Zvezdi. Oni josh imaju dosta miliona na ziro racunoma, tako da bi nas to iscupalo iz krize. Piksi tebi svaka cast kao coveku i legendi, i samo tako nastavi. Tek si doshao a vec si mnogo uradio za nas najbolji klub, i nadam se da cesh josh mnogo vishe da ostvarish u nashem najtrofejnijem klubu. Zao mi je shto je Partizan propao, i shto se isto deshava sa nashim prvenstvom (a zna se da je i tu Partizan umeshao svoje prste sa nameshtanjem) i zeleo bi da se shto pre to sve sredi, i da vec jednom ponovo punimo tribine.

Moca

pre 17 godina

Cestitke mojim ljubimcima.Dolazak Piksija na celo Zvezde se pokazao kao pun pogodak.Sto se Zenge tice , mnogi ga osporavaju a on mozda i nije trener svjetske klase, ali covjek ima iza sebe rezultate sto je danas i najvaznije. treba da ostane i da probamo da se konacno ubacimo i u tu LS. Bice tesko, a i trebace nam i srece prilikom zreba, kao Partizanu, sto oni nisu umjeli da iskoriste ove sezone. Ako nista drugo mislim da bi proljece u UEFA kupu naredne sezone bio lijep uspjeh, ako se ne plasiramo u LS.
U svakom slucaju, bravo Piksi, nastavi zapoceto!!!!!!

Vladimir

pre 17 godina

Partizanovac sam, ali svaka mu cast!
Kamo srece i da u Partizan dodje neki takav
covek sa vizijom sta da radi na duze staze od godinu dana, da nije korumpiran, da posteno radi svoj posao... Jednom recju sve ono sto ni Bjekovic, a ni jedan (i slovima ni jedan) predsednik fudbalskog, i vecine ostalih klubova u Srbiji nije!

Delija London

pre 17 godina

Ovo sto se dogadja u Zvezdi mi po mnogome lici i na Srbiju. Dzaja, poput nekog Tita, je doneo veliku (najvecu) slavu Zvezdi svojevremeno, da bi onda protracio sve o racun Zvezde (delom i zbog situacije u zemlji), isprodavao se i posto je maltene silom zbacen, ostavio Pixiju Zvezdu u dosta teskom stanju, pre svega finansijskom.
Pixi se pokazao kao pravi covek na zadatku i dokazao to ove sezone, ali ga tek teske odluke cekaju. Zvezdini navijaci vec zahtevaju ligu sampiona, kao sto se i u Srbiji posle svih muka ocekuje da odmah uletimo u EU i zivimo kao zapad, pored ocajne ekonomske situacije kaja je ostavljena danasnjim ljudima na vlasti posle svega onoga. Naravno to nije moguce odmah da se izvede u Srbiji i znamo koliko ce se to jos odugovlaciti, korak po korak, dok ne pocne da lici na nasto.
Ni Zvezda nece odmah moci u vode lige sampiona, dok ne sprovede planove za svoje finansijske probleme. Tako da Pixi tek sada mora mudre poteze da vuce da bi resio te probleme, ALI istovremeno odrzao dugo trazeni kvalitet u timu. Ja sanjam da gledam zvezdu u ligi sampiona, ali cu imati razumevanja ako ne ostvari znacajan uspeh za LS naredne sezone i da ce morati neke igrace da proda, jer je tu gde je i ne moze se ocekivati da se odnekud odmah stvore pare. Vise sam za to da se razmislja o ucvrscivanju kluba za niz narednih godina, nego da se zalece. Jedino sto ocekujem da vidim znacajne napredke, odredjene ciljeve i zelju da se to ostvari, sto mogu da vidim sada. A gde je iskrena zelja i trud, tu ce na kraju biti i tih zeljenih rezultata.
Mnogo je lose porediti politiku i sport, znam, ali mi je slicnost bila velika i nadam se da ce navijaci naci razumevanja za situaciju, za to da Zvezda nece odmah moci da zadrzi sve igrace, kupi sve najbolje i udje u LS i da ce Pixiju trebati vremena i napora za koje ce opet biti potrebno nase razumevanje i strpljenje. Bez obzira na te okolnosti, dupla kruna 06/07 nam ne gine!
Pozdrav Delijama!

Uros PZ

pre 17 godina

Stojkovic
Basta,Lakic,Bisevac,pojacanje 1
Jankovic,Milovanovic,Milijas,pojacanje 2
Djokic,Drulic


brav Piksi...vrati nam Drulica...

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Drzi se Dragane i nastavi putem! Nauci se, ako treba, od Hamburgera, sta znaci sa dugorocnim planom vratiti se na nacionalni vrh fudbala i takodje u LS! Pa samo jos da prodajete Zigica HSV-u i, za mene, puna kapa!

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Stojkovic prica veoma razumno i bez euforije. Mora se priznati da je uradio ogroman posao. Nije tu u pitanju samo titula,iako su svi oko Zvezde naviknuti na trofeje, vec i cinjenica da se tezi postavljanju zdravih osnova za ponovno uzdizanje kluba u visine, koje mu i pripadaju. Ali, realno gledano, ovo je samo prvi korak, ili prva runda u veoma teskoj borbi, koja ga iscekuje. Videcemo da li ce imati dovoljno snage da sve to iznese. Ipak je nase drustvo, poslednjih godina, prepoznatljivo po tome, da svaku iole zdravu ideju odmah na pocetku ugusi. Ova je prvi udar prezivela, ste ce se dalje desavati ostaje da vidimo.
Svaki potez Stojkovica ove sezone je potpuno opravdan. Pocev od dovodjenja Zenge pa na dalje. Mozda Zenga i nije najbolji trener, ali je titulom sa dva nejveca istocno evropska kluba, svima zapusio usta. Treba obratiti i paznju na psiholosku stabilizaciju ekipe, koja je posle dozivljene katastrofe, u Evropi prosle godine, mogla da ponese epitet gubitnicke. Manje-vise,ista ekipa, je u odnosu na proslu godinu, uspela da prebrodi kvalifikacioni ciklus jednog evropskog takmicenja i da osvoji titulu nacionalnog prvenstva. Ne treba se sa tim zadovoljavati, a da je naporan rad i dalje neophadan, najbolje svedoci utakmica u Strazburu. Onakav pad u igri je nedopustiv za ekipu koja hoce da ucestvuje u bilo kom evropskom takmicenju. Tu ce biti uvek i onih koji ce omalovazavati ligu UEFA, ali cak i da je to takmicenja druga liga evropskog fudbala, treba se zapitati kakvog je kavliteta nase prvenstvo.
Mnogi ce se osvrnuti i na Stojkovicevu recenicu, da je osvojeno prvenstvo cisto kao suza. Moje licno uverenje je da su sva prvenstva od 92. do danas neregularana. Ali bih i dodao da su poslednja dva daleko manje diskutabilna u odnosu na prethodna. Navijacke strasti, kao i robovanje teorijama zavere, ovde je nemoguce suzbiti, ali ako bi naredno prvenstvo, bilo bolje nego prethodna dva, postojale bi minimalne sanse da se nadamo da je od nase lige moguce i napraviti nesto. A regularna liga, vraca ljude na stadione.
Prica o opoziciji nikog ne moze da ostavi ravnodusnim. Mada, iskren da budem, nisam cuo da bilo koje klupsko rukovodstvo ima aktivnu opoziciju. Narocito ne onu koja radi protiv kluba. Ovo samo ukazuje na sveukupnu bolest ovog drustva, i pojedinca koji misle da sve pocinje i zavrsava se njima. Stojkovic je mozda dobio i najvazniju od svih bitaka, koje mu predstoje. Zapusio je usta tzv. opziciji, na najbolji moguci nacin.
Preostalo je jos finale kupa i jos jedna fudbalska sezona ce biti gotova. Kao i uvek jedni likuju, drugi tuguju. U sportu je uvek tako. Potom dolazi i SP, a onda vrlo malo vremena ostaje da se ekipa pripremi za nove izazove. Ostaje naravno i uvek otvorena prica o pojacanjima, koja ce trajati sve dokle bude trajao i prelazni rok. Moj licni stav je da ne bi trebalo otpisivati Dramana, kao i Miladinovica. Fudbaler Gane je mlad, i clan je reprezentacije koja ce ici na mundijal. Mozda tamo nesto i uradi, a svetska smotra ipak dize cenu fudbalerima. Tamo samo jedan potez, moze da svori brdo ponuda, cak iako posle toga vise nista ne pokazete. Miladinovicu nikad nisu oprosteni kiksevi protiv PSV-a i Zenita. Apostrofiran kao glavni krivac, mada bi se i o Ljupkovoj taktici moglo raspravljati, nikada nije dobio drugu priliku. Jednostavno je otpisan. Gledao sam decka kada ga je Muslin doveo. On je stvarno imao potencijal, ali je nemoguce da je zaboravio da igra. A igracu su ipak potrebne utakmice, najbolji primer za to su vam Djokaj i Milovanovic. I jedan i drugi kada su dobli sansu u kontinuitetu, podigli su i kvalitet igre. Kakve ce se pretumbacije desavati u igrackom kadru, koja ce pojacanja stici u klub, vrlo je tesko prognozirati.
Stojkovic i njegove rukovodstvo, zajedno sa strucnim stabom, zasluzuju pohvale za ovu sezonu. To ne treba da ih uljuljka, vec da im bude podsticaj da jos bolje rade.

kimi bg

pre 17 godina

bravo piksi, legendo! konacno da imamo predsednika kome je zvezda iznad sopstvenih interesa! dugo nam ostao, ocekujemo ligu sampiona vec sledece sezone!

Nikola,Zemun

pre 17 godina

Prvo,zelim da cestitam fudbalerima Zvezde osvojenu titulu i da im pozelim puno srece u kvalifikacijama za LS.Zvezda je iskoristila sve probleme koji su ove sezone zadesili moj Partizan i,uz nesumljivi kvalitet,dosla do titule.Medjutim,ja neprestano mislim o tome kako bi sve ovo izgledalo mnogo drugacije da Boja nije promasio onaj penal protiv Petrzalke.Bukvalno od tog trenutka kola su krenula nizbrdo i nista ih vise nije moglo zaustaviti:porazi od OFK Beograda, Vozdovca, remi sa Zemunom, dva sa Hajdukom, Makabi, Timok, bojkot navijaca, povreda Vukica, da bi sve kulminiralo ovom tucom. Ne treba, medjutim,zaboraviti to da se Zvezda prosle sezone nalazila u slicnoj situaciji i sa tim u vezi mi nisu najjasnije te najave nekakvog "potpunog kraja Partizana" koje ovih dana stizu od strane pojedinih Zvezdinih navijaca.Partizan je,ne treba ni to zaboraviti,prvi nas tim koji je igrao u LS,koji je "prezimio" u Evropi posle ukidanja sankcija i ciji su bivsi igraci dali 60% golova za reprezentaciju u kvalifikacijama za SP,pa takve najave samo potvrdjuju koliko je Partizan bio dominantan i koliko se neosvajanje jedne titule dozivljava kao nesto dramaticno.Ali ja, uprkos svemu,tvrdim da nije sramota biti drugi iza ovakve Zvezde,Zvezde koja je imala jednog velikog igraca i sjajnog coveka Nikolu Zigica.Jos jednom,drage moje komsije-cestitam i zaista vam zelim puno uspeha na medjunarodnoj sceni (verujte mi-iskreno cu se radovati vasim uspesima),uz nadu da nece proci mnogo vremena do trenutka kada cemo raspravljati o tome ko je ostvario bolji rezultat u Evro kupovima,a ne ko je pokrao vise utakmica kod nas!Pozdrav svima!

srdjan

pre 17 godina

svaka cast i cestitke gos.Stojkovicu na osvojenom prvenstvu, jer pobedio je ne samo klubove koji igraju ovo nase bedno prvenstvo, vec i samog sebe.Iako sam grobar moram priznati da je uradio pravu stvar ne prodajuci Zigica zimus,(iako bi neki na drugoj strani topciderskog brda to uradili, pravdajuci se da su doveli njegovu zamenu, mislim na Djokica)i tako ostvario svoj cilj osvajanjem prvenstva.Sad me jos vise iznjenjadjuje njegova izjava da razmatra da ponudi novi ugovor Zigicu, sto je za svaku pohvalu, i da izjave tipa "moramo prodati igraca da bi klub opstao" vise ne pije vodu, pa stoga mislim i uveren sam da ce Stojkovic uspeti u svojoj nameri, i stoga mu zelim puno uspeha...

Jah

pre 17 godina

E pa sad teba da lepo izadjesh pred novinare, i da iznesesh sve podatke o tome ko je krao i koliko. Znam da bi to bio potres u Zvezdi, ali ja licno mislim da ti kriminalci moraju da se zatvore, a pare da se vrate Zvezdi. Oni josh imaju dosta miliona na ziro racunoma, tako da bi nas to iscupalo iz krize. Piksi tebi svaka cast kao coveku i legendi, i samo tako nastavi. Tek si doshao a vec si mnogo uradio za nas najbolji klub, i nadam se da cesh josh mnogo vishe da ostvarish u nashem najtrofejnijem klubu. Zao mi je shto je Partizan propao, i shto se isto deshava sa nashim prvenstvom (a zna se da je i tu Partizan umeshao svoje prste sa nameshtanjem) i zeleo bi da se shto pre to sve sredi, i da vec jednom ponovo punimo tribine.

Moca

pre 17 godina

Cestitke mojim ljubimcima.Dolazak Piksija na celo Zvezde se pokazao kao pun pogodak.Sto se Zenge tice , mnogi ga osporavaju a on mozda i nije trener svjetske klase, ali covjek ima iza sebe rezultate sto je danas i najvaznije. treba da ostane i da probamo da se konacno ubacimo i u tu LS. Bice tesko, a i trebace nam i srece prilikom zreba, kao Partizanu, sto oni nisu umjeli da iskoriste ove sezone. Ako nista drugo mislim da bi proljece u UEFA kupu naredne sezone bio lijep uspjeh, ako se ne plasiramo u LS.
U svakom slucaju, bravo Piksi, nastavi zapoceto!!!!!!

Vladimir

pre 17 godina

Partizanovac sam, ali svaka mu cast!
Kamo srece i da u Partizan dodje neki takav
covek sa vizijom sta da radi na duze staze od godinu dana, da nije korumpiran, da posteno radi svoj posao... Jednom recju sve ono sto ni Bjekovic, a ni jedan (i slovima ni jedan) predsednik fudbalskog, i vecine ostalih klubova u Srbiji nije!

Delija London

pre 17 godina

Ovo sto se dogadja u Zvezdi mi po mnogome lici i na Srbiju. Dzaja, poput nekog Tita, je doneo veliku (najvecu) slavu Zvezdi svojevremeno, da bi onda protracio sve o racun Zvezde (delom i zbog situacije u zemlji), isprodavao se i posto je maltene silom zbacen, ostavio Pixiju Zvezdu u dosta teskom stanju, pre svega finansijskom.
Pixi se pokazao kao pravi covek na zadatku i dokazao to ove sezone, ali ga tek teske odluke cekaju. Zvezdini navijaci vec zahtevaju ligu sampiona, kao sto se i u Srbiji posle svih muka ocekuje da odmah uletimo u EU i zivimo kao zapad, pored ocajne ekonomske situacije kaja je ostavljena danasnjim ljudima na vlasti posle svega onoga. Naravno to nije moguce odmah da se izvede u Srbiji i znamo koliko ce se to jos odugovlaciti, korak po korak, dok ne pocne da lici na nasto.
Ni Zvezda nece odmah moci u vode lige sampiona, dok ne sprovede planove za svoje finansijske probleme. Tako da Pixi tek sada mora mudre poteze da vuce da bi resio te probleme, ALI istovremeno odrzao dugo trazeni kvalitet u timu. Ja sanjam da gledam zvezdu u ligi sampiona, ali cu imati razumevanja ako ne ostvari znacajan uspeh za LS naredne sezone i da ce morati neke igrace da proda, jer je tu gde je i ne moze se ocekivati da se odnekud odmah stvore pare. Vise sam za to da se razmislja o ucvrscivanju kluba za niz narednih godina, nego da se zalece. Jedino sto ocekujem da vidim znacajne napredke, odredjene ciljeve i zelju da se to ostvari, sto mogu da vidim sada. A gde je iskrena zelja i trud, tu ce na kraju biti i tih zeljenih rezultata.
Mnogo je lose porediti politiku i sport, znam, ali mi je slicnost bila velika i nadam se da ce navijaci naci razumevanja za situaciju, za to da Zvezda nece odmah moci da zadrzi sve igrace, kupi sve najbolje i udje u LS i da ce Pixiju trebati vremena i napora za koje ce opet biti potrebno nase razumevanje i strpljenje. Bez obzira na te okolnosti, dupla kruna 06/07 nam ne gine!
Pozdrav Delijama!

Uros PZ

pre 17 godina

Stojkovic
Basta,Lakic,Bisevac,pojacanje 1
Jankovic,Milovanovic,Milijas,pojacanje 2
Djokic,Drulic


brav Piksi...vrati nam Drulica...

Zvezdas iz Hamburga

pre 17 godina

Drzi se Dragane i nastavi putem! Nauci se, ako treba, od Hamburgera, sta znaci sa dugorocnim planom vratiti se na nacionalni vrh fudbala i takodje u LS! Pa samo jos da prodajete Zigica HSV-u i, za mene, puna kapa!

Bata Djora Sr.

pre 17 godina

Stojkovic prica veoma razumno i bez euforije. Mora se priznati da je uradio ogroman posao. Nije tu u pitanju samo titula,iako su svi oko Zvezde naviknuti na trofeje, vec i cinjenica da se tezi postavljanju zdravih osnova za ponovno uzdizanje kluba u visine, koje mu i pripadaju. Ali, realno gledano, ovo je samo prvi korak, ili prva runda u veoma teskoj borbi, koja ga iscekuje. Videcemo da li ce imati dovoljno snage da sve to iznese. Ipak je nase drustvo, poslednjih godina, prepoznatljivo po tome, da svaku iole zdravu ideju odmah na pocetku ugusi. Ova je prvi udar prezivela, ste ce se dalje desavati ostaje da vidimo.
Svaki potez Stojkovica ove sezone je potpuno opravdan. Pocev od dovodjenja Zenge pa na dalje. Mozda Zenga i nije najbolji trener, ali je titulom sa dva nejveca istocno evropska kluba, svima zapusio usta. Treba obratiti i paznju na psiholosku stabilizaciju ekipe, koja je posle dozivljene katastrofe, u Evropi prosle godine, mogla da ponese epitet gubitnicke. Manje-vise,ista ekipa, je u odnosu na proslu godinu, uspela da prebrodi kvalifikacioni ciklus jednog evropskog takmicenja i da osvoji titulu nacionalnog prvenstva. Ne treba se sa tim zadovoljavati, a da je naporan rad i dalje neophadan, najbolje svedoci utakmica u Strazburu. Onakav pad u igri je nedopustiv za ekipu koja hoce da ucestvuje u bilo kom evropskom takmicenju. Tu ce biti uvek i onih koji ce omalovazavati ligu UEFA, ali cak i da je to takmicenja druga liga evropskog fudbala, treba se zapitati kakvog je kavliteta nase prvenstvo.
Mnogi ce se osvrnuti i na Stojkovicevu recenicu, da je osvojeno prvenstvo cisto kao suza. Moje licno uverenje je da su sva prvenstva od 92. do danas neregularana. Ali bih i dodao da su poslednja dva daleko manje diskutabilna u odnosu na prethodna. Navijacke strasti, kao i robovanje teorijama zavere, ovde je nemoguce suzbiti, ali ako bi naredno prvenstvo, bilo bolje nego prethodna dva, postojale bi minimalne sanse da se nadamo da je od nase lige moguce i napraviti nesto. A regularna liga, vraca ljude na stadione.
Prica o opoziciji nikog ne moze da ostavi ravnodusnim. Mada, iskren da budem, nisam cuo da bilo koje klupsko rukovodstvo ima aktivnu opoziciju. Narocito ne onu koja radi protiv kluba. Ovo samo ukazuje na sveukupnu bolest ovog drustva, i pojedinca koji misle da sve pocinje i zavrsava se njima. Stojkovic je mozda dobio i najvazniju od svih bitaka, koje mu predstoje. Zapusio je usta tzv. opziciji, na najbolji moguci nacin.
Preostalo je jos finale kupa i jos jedna fudbalska sezona ce biti gotova. Kao i uvek jedni likuju, drugi tuguju. U sportu je uvek tako. Potom dolazi i SP, a onda vrlo malo vremena ostaje da se ekipa pripremi za nove izazove. Ostaje naravno i uvek otvorena prica o pojacanjima, koja ce trajati sve dokle bude trajao i prelazni rok. Moj licni stav je da ne bi trebalo otpisivati Dramana, kao i Miladinovica. Fudbaler Gane je mlad, i clan je reprezentacije koja ce ici na mundijal. Mozda tamo nesto i uradi, a svetska smotra ipak dize cenu fudbalerima. Tamo samo jedan potez, moze da svori brdo ponuda, cak iako posle toga vise nista ne pokazete. Miladinovicu nikad nisu oprosteni kiksevi protiv PSV-a i Zenita. Apostrofiran kao glavni krivac, mada bi se i o Ljupkovoj taktici moglo raspravljati, nikada nije dobio drugu priliku. Jednostavno je otpisan. Gledao sam decka kada ga je Muslin doveo. On je stvarno imao potencijal, ali je nemoguce da je zaboravio da igra. A igracu su ipak potrebne utakmice, najbolji primer za to su vam Djokaj i Milovanovic. I jedan i drugi kada su dobli sansu u kontinuitetu, podigli su i kvalitet igre. Kakve ce se pretumbacije desavati u igrackom kadru, koja ce pojacanja stici u klub, vrlo je tesko prognozirati.
Stojkovic i njegove rukovodstvo, zajedno sa strucnim stabom, zasluzuju pohvale za ovu sezonu. To ne treba da ih uljuljka, vec da im bude podsticaj da jos bolje rade.