Petak, 08.10.2021.

10:45

"Očekivao sam da će Mesi igrati besplatno"

Predsednik Barselone Đoan Laport izneo je nove detalje u vezi sa transferom Lionela Mesija u PSŽ.

Izvor:

"Oèekivao sam da æe Mesi igrati besplatno" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

Boixos nois

pre 2 godine

(kiki, 10. oktobar 2021 14:55)

Opet skreces sa teme, Juventus nije u problemima jer da jeste o tome bi se intenzivno pisalo u Italijanskim medijima.

To sto pominjes bonuse drugih igraca nema poente kad vecina njih nikada nije ni aktivirala svoje bonuse.

400 miliona je po tebi izgleda vece nego milijardu i po. Na kraju krajeva Juventus je privatan klub a Barselona nije.

kiki

pre 2 godine

A evo ti i jos jedan razlog zasto je Barselona u takvom dugu kada vec spominjes bonuse. Ovaj clanak je objavljen pre nekoliko sati pa kaze:

Radi se o bonusima za učinak koje je Barcelona isplaćivala igračima, a kakvi nisu uobičajeni u drugim klubovima. Odnosno, ako ih i ima, nisu izraženi u tako velikim svotama.

Svaki igrač Barcelone je svake sezone mogao dobiti 11 milijuna eura samo time što bi odigrali pola službenih utakmica u jednoj sezoni. Za ulazak u nokaut-fazu Lige prvaka svaki igrač je dobijao 1.2 milijuna eura nagrade, a za osvajanje tercete (2015 godine) svaki igrač je dobio 3.6 milijuna eura. Postojao je i bonus od 15 milijuna eura za one koji bi dočekali kraj ugovora u klubu (Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Abidal itd).

Kad se pogledaju spomenute brojke i pomnože s brojem igrača koji su aktivno sudjelovali u uspjesima kluba, a njih ima oko 20-ak, dolazi se do saznanja da su igrači Barcelone mogli zaraditi nekoliko stotina milijuna eura bonusa u jednoj uspješnoj sezoni.

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 10. oktobar 2021 12:04)

To ti nije tacno. Kieza je doveden na posudbu 2 godine za 10 miliona i imaju ga pravo otkupiti tek na kraju ove sezone. Znaci, uzalud spominjes Kiezu jer je on i sada samo na posudbi. Kulusevski je placen 35 miliona, a to sto ima bonuse nema nikakve veze jer te bonuse imaju svi pa se nikome ne racunaju u transfer. Tako gledajuci npr. Kutinjo ce kostati Barsu sigurno nekih 200 miliona ako mu se racunaju i svi bonusi koji su ukljuceni u njegov transfer. A za Lokatelija za sada Juventus nije platio nista. I on je takodjer doveden samo na posudbu (za sada).

Cak i da je FIAT platio Ronaldov transfer to opet nema nikakve veze jer su pare od istog coveka koji je vlasnik Juventusa. Pa zar ti nisi sam pisao neki dan da je vlasnik FIATA porodica Anjeli?

Koliko je Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? hahaha. A znas li ti koliko je za isto vreme Barselona imala skupih transfera? Potrosili su sigurno milijardu i po sto je smesno u poredjenju sa Juventusom.

I nabrajanje tih tvojih skupih transfera nema smisla jer Juventus nije bio u tolikim dugovima sve dok Ronaldo nije dosao u klub. Dugovi su narasli tek njegovim dolaskom.

Neki dan si imao vest na svim Italijanskim stranicama da je Juventusov dug 400 miliona.

Boixos nois

pre 2 godine

kiki, 10. oktobar 2021 09:46)

Pa naplata tih transfera je na kraju sezone. To se sve radi da bi se izbegao finansijski fer plej.

Vec sam ti dokazao da Juventus nije platio transfer vec kompanija Fiat, to je i sam Anjeli rekao kada su ga novinari napali zbog finansijskog fer pleja.

Koliko je to Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? Evo nabrojacu ti ih: Higuain, Ronaldo, Pjanic, Bernardeski, De Liht, Kieza, Kulusevski.

Izmedju ostalog pratim Italijanske medije i ne vidim da se bilo gde spominje da je Juventus u finansijskim problemima.

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 20:51)

Kieza ce biti placen 50 miliona? Transfer Kulusevskog ce biti veci? Lokateli 40 miliona? Hahah. Pa ti (u nedostatku argumenata) pricas o buducem vremenu i koliko ce oni tek biti placeni, a pricali smo o trenutnom dugu Juventusa od 400 miliona za kojeg je ponajvise Ronaldo zasluzan zar ne? Ocito je da si i sam svestan toga cim ti pises koliko ce oni tek biti placeni... Inace, Lokateli je koliko ja znam doveden na posudbu besplatno i nije placen 40 miliona.

A sto se tice Barse oni su samo zadnjih 5-6 godina potrosili milijardu samo na transfere igraca, a od Nejmara su dobili samo 222 miliona, a gde su tu jos i plate tih igraca.

Mesi jednim delom jeste upropastio Barsu sa svojom platom ali ni blizu kao Ronaldo Juventus. Jer Barselona je uvek dovodila koga god je htela i bez obzira na Mesijevu visoku platu, a Juventus vec 2 godine nije doveo gotov nikoga ponajvise zbog Ronalda.

Nenad:)

pre 2 godine

Otkrili smo da pored vrsnih poznavalaca fudbala imamo i vrsnih ekonomista fudbala:) ajmo ljudi, objasnite jos malo ko je u kakvim finansijskim problemima:)

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 14:44)

Kieza ce biti placen 50 miliona, 10 miliona je pozajmica a i transfer Kulusevskog ce biti veci. Tu je i Lokateli prvak Evrope za 40 miliona.

Nisam ja kriv sto ti nisi cuo. Pa oni su i pre dovodili slobodne igrace za veliku platu samo sto nije svaki takav Pirlo ili Pogba. Primeri su Remzi i Rabio.

A sto se tice Barsinih transfera, koliko znam Kutinjo i Dembele su dovedeni novcem od Neymara. Messi je finansijski upropastio Barsu svojom platom, bonusima za vernost, bonusima za oca menadzera itd.

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 12:50)

Kulusevski placen 35 miliona, Demirel 18, Kieza 10. To su tebi skupo placeni igraci? Hahah. To je smesno u poredjenju na igrace koje je Barselona dovodila.

Ko kaze da je FIAT platio transfer Ronalda? Prvi put cujem za to.

I nisi mi odgovorio, zasto Juventus ne moze dovesti vec 2 godine nijedno zvucno pojacanje ako vec nisu u finansijskim problemima kao sto si rekao?

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 12:13)

Kansela su menjali za Danila jer navodno nije dobar u odbrani. Zatim tu su igraci skupo placeni poput Kulusevskog, Kieze, Demirala.

Inace Fiat je platio transfer za Ronalda i deo plate, a pogledaj samo ko je u upravnom odboru te kompanije. To je uradjeno da bi se zaobisao finansijski fer plej.

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 8. oktobar 2021 19:33)

Kojih jos takvih pojacanja? Jesu doveli De Lihta, ali su zato prodali Cancela u City. Doveli su Artura, a prodali Pjanica. Nije to nikakav napredak za Juventus.

Kazes da nisu u finansijskim problemima, a zadnje 2 godine nisu potrosili gotov nista. Trose koliko i zarade na transfere.

A Barselona i Real nikada nece propasti i to svi znaju. I nije FIAT platio Ronaldov transfer nego su mu oni davali samo jedan deo plate. Verovatno sve one bonuse koje je Ronaldo trazio od Juvea. I to ti je dobar dokaz koliko Ronaldo kosta kada su mu oni morali davati deo plate jer je za Juventus ocito bilo previse, a kazes da nisu u finansijskim problemima hahah.

loženje

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)




verujem i tebi, znači - juventusu je dug od 400 miliona napravio samo veliki ronaldo, a mali mesi je u dugu barselone učestvovao sa nekih 400 evra.

da se zaključiti da veliki ronaldo vredi milion puta više od malog mesija, što je, ipak, malo preterano...

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 8. oktobar 2021 18:13)


Jesu imali ali ni blizu kao sada. I Barselona je bila u dugu i pre pojave Mesija pa sta sad? Barsa i Real su u dugovima od kako znam za sebe tako da to za njih nije nista novo.

Zasto onda Juventus vec 2 godine nije doveo nijedno zvucno pojacanje ako im dug nije problem? Dovode neke igrace za najvise 20 miliona i za koje niko ni ne zna. Neka se zahvale Ronaldu zbog toga + gde su svi oni bonusi koje je Ronaldo dobijao od Juventusa.

Naravno da to nece promeniti cinjenicu jer u Engleskoj 4 tima ide u LS. Znaci i bez obzira na jaki Celzi i Liverpul nema razloga zasto se ne bi Junajted plasirao u LS ove godine zar ne? A videt cemo po broju bodova na kraju sezone jesu li ove ili prosle sezone Junajted, Celzi i Liverpul bili bolji ili gori...

Boixos nois

pre 2 godine

(El clasico, 8. oktobar 2021 19:02)

a De Liht od 80 miliona? i jos nekoliko takvih pojacanja. Barsa se nece izvuci jer nema ko da ih izvuce, onaj koji ih je dosada finansirao ima vaznije probleme usled pandemije.

samo da znas Juventus nije platio Ronaldov transfer vec je to uradila kompanija FIAT, i deo plate su mu oni davali. toliko o Juventusovom dugu zbog Ronalda.

Da dodam

pre 2 godine

(Gazda, 8. oktobar 2021 17:50)

Juventus je imao dugove i kada su dovodili Ronalda za 100 miliona, pokrice to Fiat bez problema. sa druge strane Barsa duzna zbog Messijevih 50 miliona gosinje plus porezi na vernost i razne druge mahinacije. sad im sledi katanac.

ma sigurno je Leo zasluzio zlatne lopte.

Cuj nece promeniti cinjenicu? itekako hoce, pa sad mogu sve da izbace u drugu ligu i Mancester sampion.

Da dodam

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)

Sve sto pises nije tacno. Niti je Juventus u teskoj finansijskoj situaciji, niti su Messijeve zlatne lopte zasluzene, niti je Manchester prosle sezone bio drugi zbog dobre igre vec zbog uzasnih sezona koje je odigrao Liverpul i Celsija koji je tek dolaskom Tuhela u januaru poceo da igra kako treba.

pa ne znam bas

pre 2 godine

Hm, u Spaniji sam simpatizer Atletika, nikad nisam voleo Real i Barselonu, pa samim ti ni Mesija, ali ovo su takve gluposti, ocekivao je da igra za dzabe......pa nije on kriv sto vi vodite losu poslovnu politku i sto je on sam imao ogroman novac......ne znam da li gospodin predesdnik radi bez plate ili da bi iko normalan to ucinio....

Petar

pre 2 godine

Realno, neuporedivo je vise Barsa dala Mesiju nego on njoj. Uzeli ga kao klinca i ubacili u najjaci i najuigraniji tim ikada. Sa onakvom Barelonom sa Cavijem i Iniestom i Marko Pantelic bi davao 60 golova po sezoni a Levandovski 100. Bilo koji napadac iz trece srpske lige bi dao 30.

Gazda

pre 2 godine

@da dodam

Kako nisu u teskoj finansijskoj situaciji kada su duzni 400 miliona? Jesil ti mozda propustio onaj clanak koliki je dug Juventusa? Sve Italijanske novine pisu o tome samo sto kod nas Juventus nije toliko popularan klub pa se o njima i ne pise toliko.

A Mesi je sigurno svoje zlatne lopte zasluzio vise nego Ronaldo svoje. Ove godine je Mesi mora dobiti ispred Levandovskog jer ako je ne dobije to ce znaciti da je Mesi trebao dobiti 2016 i 2017 kada je po svima statistikama bio bolji od Ronalda. A Leva je ove godine bolji od Mesija samo u golovima.

Kako god, nikada neces promeniti cinjenicu da je se Junajted i bez Ronalda prosle sezone plasirao u LS, a ove sezone sa njim veoma tesko...

dure

pre 2 godine

Sasvim normalno bi bilo da igra za džabe,ili onoliko koliko je Barsa smela da ga plati zbog pravila La lige!Po meni,po nekom moralnom "pravu",ali...pokazao se koliko mali,jadan i ništavan,Barsa mu je sve dala,lečila,kad je uopšte bilo pitanje,hoće li se on uopšte baviti fudbalom!Zato je za mene NULA od čoveka!

loženje

pre 2 godine

(samo jako, 8. oktobar 2021 15:58)



znači, juventusov dug zbog velikog ronalda je 400 miliona, a barselonin zbog malog mesija milijardu i po!

ne samo da ti verujem, nego je i sasvim logično, jer je veliki ronaldo 4 puta bolji i korisniji igrač od malog mesija...

Sergej

pre 2 godine

Besplatno nije mogao igrati i da je hteo. To su lepo objasnili ljudi iz spanskog saveza sto nije preneseno u nasim medijima. Ovo je podmuklo prebacivanje odgovornosti i krivice kao i skretanje paznje sa bitnih stvari. Mesi je sigurno uradio sve sto je mogao da ostane. Uostalom i njegov kum Aguero je dosao ovo leto zbog njega. Znaci znalo se da Mesi zeli ostati uprkos raspadu sistema. Na kraju nije pomoglo i minimalizovanje ugovora. Nije mogao biti prijavljen. Laporta pokusava svaliti krivicu na Mesija jer je obecao na izborima da ce ga sigurno zadrzati. Na tome je gradio pobedu i sada se izvlaci. Rekao bih bas jadno. Ovim potezom sigurno ne kupuje navijace . Ako kola krenu jos niz brdo, tj ne popravi li situaciju, mogao bi uskoro biti i bivsi. Prema tome, decurlijo manite se tipkanja i trolanja. Ne znate to da radite.

gazda

pre 2 godine

(loženje, 8. oktobar 2021 16:11)

Barca je najvise propala zbog transfera Grizmanna (135), Dembelea (135), Coutinha (120), de Jonga (86), Pjanića (60) itd. Samo na njih su dali 536 miliona. A sad plate (bruto iznos). Griezmann 34 miliona, Coutinho 24, Busquets 22, Pique 20, Alba i Dembele po 20, de Jong 16, Umtiti 14. A Grizmann je u Barci 2 godine to je gubitak od 68 miliona, Coutinho je u Barci 3 godine to je gubitak 72 M, Dembele 4 godine to je 80 M, de Jong 2 godine to je 32 M, Umtiti 5 godina to je 70 M. A Busquets, Pique i Alba su zbog plata u samo zadnje 3 sezone koštali Barcu zajedno 186 M. Samo na plate ovih igrača, Barca je izgubila još 508 miliona. Samo na plate ovih igrača i na dovođenje gore pomenutih Barca je potrošila preko MILIJARDU EURA. A gdje je tu još 20-ak igrača koji su plaćeni po 20,30,40 miliona.

Stvar je u tome sto je Juventus propao i sada su samo zbog Ronalda u ovakvoj finansijskoj situaciji dok je sa druge strane Barsa u ovakvoj situaciji i zbog Mesija, a i zbog mnogih drugih na koje je Barselona bacala milione zadnjih godina.

A ko je korisniji igrac najbolje se vidi sada. Juventus se pocinje dizati bez Ronalda i imaju 5 pobeda u zadnjih 6 utakmica, dok sada Junajted pocinje propadati, a prosle sezone su bez Ronalda bili drugi na tabeli. Sa njim se verovatno nece plasirati ni u LŠ. S druge strane Barselona se bez Mesija nece mozda plasirati ni u LŠ, a i prolazak grupne faze im je upitan.

David

pre 2 godine

(iosonostefan, 8. oktobar 2021 15:32)

Daj samo jedan primer gde je profesionalni fudbaler igrao za dzabe? Jel Toti to mozda bio? Jel Maldini? Jel Gerard? Pujol? Nisu cak ni oni. Ne da nisu, nego su bili najplaceniji u svojim klubovima a svi se kunu u lojalnost zar ne? Nije samo sad barselona u dugovima i minusu. Gotovo da nema velikana koji nema dug od nekoliko stotina miliona eura. Dakle sto drugi igraci ne urade tako nesto, odreknu se primanja kako bi klubu bilo bolje, kako bi imalo vise za transfer? O cemu vi pricate ? Da ides trcati, tenirati, gubiti svoje vreme godinu dana za sta? Koga? Za nesposobne ljude u upravama koji ne znaju upravljati financijama. Godinu dana da zrtvujes svog zivota za njih? Da nemas dovoljno vremena za svoju porodicu? Druze idi ti radi samo 1 sedmicu za dzaba kod svog poslodavca, siguran sam da ces preziveti. I nasi poslodavci su mnogi u dugovima , zive na kredi. Pa sto se ne solidarises? Koliko gluposti na jednom mestu za rubriku verovali ili ne.

iosonostefan

pre 2 godine

@David Ja bih radio za dz kada bih znao da to može da promeni nešto, tj kada bih bio popularan da mogu nešto da promenim, da ljudi vide primer. Novac od plate sam uložio u muziku i nagradne igre. Sve pare od nastupa sam poklanjao da bih dobio još više pratioca. Da sirim poruku. Plan je bio da što više zarađujem, to više poklanjam. Bukvalno da radim za ok život a ostalo da delim. Sporo mi ide sve to. Možda nikada i ne steknem neku popularnost ali mi bude krivo kada vidim ljude čiji potezi mogu možda nešto da pokrenu u napred povodom međuljudskih odnosa a oni to ne učine. Sve to stoji što si rekao, nemam ja ništa protiv Mesija kao Mesija, već protiv celog sistema a Mesi je sada u ovoj vesti na ovom portalu pa je tako ispalo...

kinez

pre 2 godine

(mio, 8. oktobar 2021 15:22)

Mesi ce za 3 sezone bez Cavija i Inieste dobiti vise zlatnih lopti nego Ronaldo u 15 sezona bez Modrica, Krosa, Benzeme... Oni su od Ronalda napravili igraca, a to se najbolje vidi sada kada je u zadnje 3 sezone u Juventusu postigao samo 14 golova, a u Realu je samo u jednoj sezoni davao po 15,16...

Kaur

pre 2 godine

Apsolutno je u pravu.Barca ga je stvorila i napravila božanstvom u fudbalu.Ovim bi potezom lupio pečat i postao Bog za sva vremena.Verujem da bi mnogi fudbaleri ostali i odrekli se svega radi zahvalnosti ka klubu i gradu.
Ukoliko je želeo da promeni zemlju ili klub iz nekih drugih razloga mogao bi i da ga razumem ali otišao je u suzama u klub gde se razbacuju parama.Nije otišao u Argentinu i neki svoj omiljeni klub da za svoju dušu odigra,čista pohlepa i ništa više.Neka mu je sa srećom ali....

lone

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.
(Deki, 8. oktobar 2021 13:30

to je bilo minimalan rizik odnosno minamalno ulaganje u igrača, nisu dali milione za lečenje, pogotovo kad se uzme u vid da barsa baci 100 miliona na krš igrača !

samo jako

pre 2 godine

Dragi fanovi Ronalda... Da vam ja nesto kazem...

Prvo i osnovno, Ronaldo i njegova pohlepa za novcem i njegov menadjer Jorge Mendes, potpuno su unistili Juventus. Ronaldo na terenu, Mendes za pregovaračkim stolom. Juventus je zadnjih godina stalno igrao na Ronalda, unistili su Dibalu zbog njega koji je pre dolaska Ronalda davao po 25+ golova po sezoni. Ronaldova bruto godisnja plata je kostala Juventus 60 miliona godisnje. To je za 3 godine 180 miliona + 100 miliona za njegovo dovodjenje. Znate li koga je sad Juventus mogao dovesti za 280 miliona? Zbog njega je sada Juventus na prosjackom stapu i najvece pojacanje im je neki Ken iz Evertona. Juventusov trenutni dug je 400 miliona. Zahvaljujuci Ronaldu. Zadnje 2 godine Juventus je najvise potrosio 20 miliona na jednog igraca.

Osim toga, Ronaldo je i u Italijanskoj i u Engleskoj ligi bio najplaceniji igrac koji je ikad igrao u tim ligama. Toliko o njegovog ljubavi prema Junajtedu. Jel se tako ponasa prema klubu koji je od njega napravio igraca?

Koliko je Ronaldo gladan para najbolje govori njegov instagram profil gde ima preko 3000+ objava na toj drustvenoj mrezi, a svi znamo da dobija milione za svaku objavu kao i Mesi. Sa druge strane Mesi ima samo 600+ objava na instagramu.

Tor

pre 2 godine

"ja sam se do poslednjeg trenutka nadao da će ostati u Barsi da igra besplatno. To bi mi se dopalo i ubedio bi me"
????? Nesto vam nije u redu sa prevodom, ili je ovaj bas lupio

Snežana Lučar

pre 2 godine

Highest  Paid Doctors In The World In 2021.Patrick Soon Shiong Net Worth in 2021 of $13 Billion. Thomas Frist Net worth in 2021 of $9.1 Billion. Philip Frost Net Worth in 2021 of $4.9 Billion. Ko ne zna engleski najplaćeniji doktor na svetu godišnje zaradjuje neto 10 milijardi evra. Dok oni pokušavaju na sve načine da skrenu pažnju sportistima koji zaradjuju siću u odnosu na ove vodeće doktore koji zaradjuju milijarde a ne znaju da izleče ni jednu težu bolest, šta reći nego lopovluk teški.

mio

pre 2 godine

"Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 08. oktobar 2021 13:35)"
A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!

mio

pre 2 godine

Imao je opciju da igra dzaba jednu godinu a to bi mu u stvari sve bilo placeno kasnijim ugovorom, a ovako je ispao p..ka. Kao place sto ide iz Barselone,nevinasce, a da nije bilo Barselone smucao bi se od kluba do kluba i vec bi zavrsio karijeru sa duplo manje para. Cavi i Inijesta su od njega napravili to sto jeste,bez njih je samo jos jedan dobar igrac koji nije osvojio nista.

iosonostefan

pre 2 godine

Ne znam da li bih ovakav bio i da imam silne milione ali iskreno ja bih igrao za DŽ sezonu. Taj gest je neprocenljiv u odnosu na novac. Ne može da se plati. Zamisli kako bi ga gledali ljudi. Kako bi se ponašali prema njemu kada se penzioniše. Ne mogu da opišem jednostavno koliko bi značio taj gest, ne samo za Barselonu i njene navijače, već i za celi svet gde su se svi pretvorili u novac kao da nikad neće umreti.

Sto

pre 2 godine

A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!
(mio, 8. oktobar 2021 15:25)

Slazem se nego nije on iz Benfike nego iz Sportinga. Secam se da sam ga gledao uzivo 2002. protiv Partizana. Bio je talentovan ali presmesan

Mare

pre 2 godine

A jel ti kao predsednik Barselone radis tu u klubu besplatno?? Eto samo to pitam? Bez obzira koliko Mesi ima novca, zasto bi igrao tu besplatno, a u isto vreme ima milionske ponude?? To ne bi ni jedan covek na svetu uradio. Kakva ljubav prema klubu, od ljubavi se ne zivi, nego od novca. Od njega se ocekuje da igra, trci, trenira, rizikuje povredu, dolazi redovno na treninge i sve to, ali eto ako moze za dzabe. Pa dal si normalan covece?

slaviša šmigič

pre 2 godine

Koja mu je fora oni bi prikazali,da igra za đabe kako bi imali fore,da još kupuju a verujem,da je uzeo ogromnu svotu novca koliko i Nejmar za đabe je mogao ostati i igrati u Barci ili rodnoj Argentini.Mesi se navikao da igra u španiji jer priča španski i sigurno mu nije do menjanja sredine gde se priča Francuskim jezikom nit poznaje grad nit jezik.Nema đabe ni kod stare babe.

majstor

pre 2 godine

Ovaj je hteo da mu najbolji igrac na svetu igra za dzabe ??? Hahahaha . Oduzio se on tebi ihajjjjj i tebi i klubu i navijacima...svima. Masta moze svasta.

Suba

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 8. oktobar 2021 13:35)

Upravo to. A ovde se najvise javljaju fanovi Ronalda hahah

Realno

pre 2 godine

A sto da ne odigra jednu sezonu besplatno,sta bi mu falilo?! Ionako je zaradio na stotine miliona evra,ne moze da ih potrosi za tri zivota,sta ste skocili ko opareni mesijevci,sta vam je

m1k3

pre 2 godine

@Mare
Zapravo, da. Njegova funkcija se ne placa, sta vise, on je ulozio nesto svog novca da bi dosao na tu funkciju. Stvar prestiza je biti predsednik Barcelone, svaki bogati/uticajni Katalonac, sanja o tome...

Korona

pre 2 godine

Ne kontam, primas 7,8 miloona i da ti smanje za 50%. Pa nije to isto kad ti sa 40 skinu 50%. Tako im i treba kad jednog igraca kroz premije placaju 50 miliona.

bane

pre 2 godine

pretpostavljam da je cilj ove izjave samo blacenje, posto po tamosnjim zakonima mesi ne bi mogao da igra za platu manju od 50% plate iz prethodne sezone
nista novo, kao kad su pisali 100 vesti o utaji poreza od 4.1m evra, a onda kad je ronaldo utajio 15.4m, ministar se javio da brani igrace od blacenja i razvlacenja po tabloidima :)

Mad max

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.

Deki

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.

tata

pre 2 godine

Predsednik Barselone Đoan Laport bi mogao da nas informiše kolika je njegova plata+bonusi+ostali prihodi. ako je baš do love. pa možda i on da radi to što radi za dž? a?

Luzerr

pre 2 godine

Biće upamćen ko čovek zbog kojeg je Messi morao otići i sad prebacuje krivdu na Messija,a da je imao mozga prvo bi rešio Grizmana i njegove plate I Messi bi ostao.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko je plakao Mesi na oproštaju od Barse i ja sam mislio da će reći da hoće da igra za džabe. Kada ono kada sam video kako se smeškao nakon toga u Parizu sve mi je bilo jasno. Čovek gleda samo svoj interes, nema ništa od osećanja prema klubu koji mu je dao sve. Da nije bilo Cavija, Inijeste, Pujola... ne bi Mesi uradio ni pola ovoga što je do sada ostvario. Otišao je u PSG radi novca i zbog toga da pokuša na silu da uzme još koju LŠ i ZL.

zum

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.
(nik., 08. oktobar 2021 11:45)

A ako se ugovor raskine ili istekne kao ovaj, jel bi moglo?

Bigule

pre 2 godine

Ipak je postojala sansa da ostane i mislim da liga ne bi pravila problem. Njima je u interesu da takav igrac kao mesi igra u ligi zbog para i sponzora. Mogao je da ostane za dzabe da je hteo, pokazao bi velicinu istu kao sto je pokazala generacija Juventusa onomad kad su izbaceni iz lige zbog navodnog namestanja. Mesi je Barselona sinonim za klub, sad je klub u gadnom problemu i pitanje je dal ce moci da se izvuku iz ove situacije. Nema igraca u timu koji bi privukao ostale zvezde da igraju za klub to je najveci problem.

DjoLe

pre 2 godine

Sto nisu pomogli meni i mojoj porodici? A da, ja nisam bio najperspektivniji klinac na svetu i super talenat i nisu mogli da zarade na meni 1000000 x vise od ulozenog. Te price pomogli smo ti, igraj besplatno, jednom od najboljih svih vremena, vise je uvreda zdravom razumu nego li ozbiljna izjava.

Pall Mall

pre 2 godine

Malo im je trofeja doneo Mesi za period od deceniju ipo u klubu nego bi ovaj jos da mu igra džabe. Oni panjevi koje je Mesi nosio na leđima da primaju astronomsko plate a on da im igra za džabe vic veka nema sta. Pa jeli i ti Laporta radis za džabe. Hahahahaha. Koje im je jos Mesi donosio prihode u klubu kroz marketing reklame sponzore prodaja dresova. Kakav treba da si lucer da ovo izjavio.Dali su za tri panja preko 400 milionay( Cutinjo Dembele Grizman) kojih nema na fudbalskoj mapi niti su sta pokazali i pružili a najbolji da im igra besplatno. O Katalonskim igračima Pike Serdji Roberto Busket Alba ne treba ni trošiti reči.Samo su na platnom spisku a učinak na terenu nula.Slepali li se kroz karijeru uz druge.

Hemingvej

pre 2 godine

Ova prica moze proci samo kod sireg navijackog puka koji nije dobro upucen u situaciju. Ne postoji zakonska regulativa koja dopusta radniku da radi dzabe kako bi izbegli razne malverzacije oko placanja poreza kasnije. Minimalno je moguce potpisati ugovor na 50% u odnosu na od prethodni. To pise u zakonu o radu ne samo u Spaniji nego verujem u vecini zamalja EU. Uostalom, da ova prica ne pije vodu, pokazuje cinjenica da su nove igrace mogli registrovati tek kad su Pike i ostali starosedeoci smanjili svoja primanja. Dakle i bez Mesija oni su bili disfunkcionalni. Mesi je pistao na max smanjenje plate i nije bilo dovoljno. Ali cak i da moze igrati za dzabe, uzmimo hipoteticki, koji je to veliki ili bilo koji igrac na visokom nivou igrao dzabe?? Da budes najbolji na svetu u necemu i radis za dzabe? Jel on kriv sto je uprava bila nesposobna?? Toliko im novca doneo i opet su bili u minusu. Ali kao sto rekoh, svakako to nije bilo moguce, ovo su gluposti. Laporta blati najboljeg igraca u istoriji kluba kako bi skrenuo paznju na katastrofalni prelazni period i neke jos uvek nelogicne poteze. Koketiranje sa superligom mu takodje nije potrebno. Ovo mu nece proci kod mnogih fanova. Skida krivicu sa sebe, ali niko ga nije ni krivio u velikoj meri. Bolje da se fokusira na trazenje boljeg trenera koji ce pronaci nacin kako da uklopi ove mlade talente. Ako Enrike u Spaniji moze, onda moze i u barsi. Jako nizak udarac Laporte, ispod pojasa.

M.

pre 2 godine

Malo je milijardu evra zarade do 34-te godine,što neko je neko komentarisao mogao je igrati za dosta manju platu dok se klub ne stabilizuje, možda bi mogao i Ligu Evrope da osvoji pošto LŠ nije 6 godina, a opet dođe n poklon ZL 2019,kao i 2010!

Linares

pre 2 godine

Messi je zapravo otisao godinu dana ranije iz Barce, ovo je bila samo farsa da niko ne bude kriv za odlazak, moralo je tako i navijaci progutaju tu pricu. Najbolje da je Barcelona toliko neupucena u situaciju oko LaLige i novih pravila do poslednjeg dana, i onda odjednom se u danu sve zavrsi. Prica za malu decu. Mogli su sponzori da se dogovore sa Barcelonom, da mu plate koliko god hoce, samo da ostane u Barci i kao igra besplatno, a nakon nekoliko godina da se isprebijaju sa Barselonom. Ko zna koliko je jos kombinacija bilo, ali nisu hteli.

nista o nicemu

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:24) # Link komentara


Ovako cemo. Barsa je zvanicno ponudila 36 miliona po sezoni sto je maksimum koji su mogli da ponude po pravilima La Liga, potvrdjeno iz njegovog tima i iz Barse.

Odbio, rekao da su ga izdali i otisao za 3 miliona vise.

el_patron

pre 2 godine

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:35)

Jel ti citas sta je covek rekao? rekao je da je postojala mogucnost da ostane u klubu i igra besplatno, da se to moglo srediti ali ovaj je odbio. a sto se tih tzv "invalida" tice, njih nije stvorila Barsa ali Mesija jeste.

Milan

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.
(Simerijanac Anarhisa, 8. oktobar 2021 10:45)

Ne znam zasto se cudis. Svaki kapitalista gleda da zakine na plati radnicima. Ako je pristao na neku platu, znaj da je trebalo bar 20% vise da plati.
Doduse ono sto je cudno je sto Barsa nema vlasnicku strukturu kao ostali klubovi, tj. nema jednog vecinskog vlasnika, ali su ipak u finansijskim problemima, ali to je zato sto su na naplatu dosla rasipnicka vremena kad su kupovali i sakom i kapom i preplacivali igrace. Ibru su platili preskupo, a nisu ga dobro iskoristili, iako je odlicno startovao, bas zbog sujete starosedelaca. Bilo je i drugih kasnije, ali onda su zablistali sa Kutinjom, i zavrsni udarac im je zadao Grizman.

D10S

pre 2 godine

Ako je neki napad na Mesijev karakter, onda je veoma nizak udarac. Taj covek je bio sinonim za Barselonu zadnjih 10 godina. Naravno, Cavi, itd., nista manje znacajni, ali samo ime Mesi je brend za sebe.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 08. oktobar 2021 10:58) Lažovčino. Koliko si bio u komi posle Kope? Hahahha

Goran

pre 2 godine

Citam komentare i ne verujem sta neki ljudi mogu da izjave , nije njega klub stvorio nego njegov rad i trud… Klub je investirao u njega (platom) i klubu se vratila ta “investicija” x puta . Rizik svakog kluba koji dovede nekog igraca postoji , ali to je posao kao i svaki drugi ako investiras u bager investiras jer imas gde da ga upotrebis , ali postoji odredjen rizik da se nesto desi i da ne ide sve po planu, tako je i u fudbalu …. Neko kaze da je klub pomogao njemu i njegovoj porodici kad su bili siromasni a to je iz razloga sto su videli da ce imati koristi od njega i hteli su da ga zadrze pa i da su mu pomogli ne znaci da covek treba citav zivot da posveti nekome radi zahvalnosti , toliko godina je proveo tamo i vratio je to visestruko

Grizli Adams

pre 2 godine

E pa kad kod njih svr mora da prodje kroz racun. Da je kao kod nas, provukli bi mu. minimalac kroz racun, a ostatak bi mu preCednik kluba isplatio na ruke :-)

Davor

pre 2 godine

Stvarno je čovjek rekao ok. Klub mu je sve dao. Mesi se odužio svojim igrama, ali nije iskoristio životnu priliku i uradio taj čin, igrati bez financijske nadoknade godinu dana npr. To bi mu bio životni potez a on ga nije prepoznao. Lova je moć, za mnoge najveće i najgora.

zzzz

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 08. oktobar 2021 10:59)

A pomagalau Barselona zato što su dobrotvori, ne zato što je bilo jasno kakav biser je pred njima.

nik.

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.

Djordje NS

pre 2 godine

"Tako sam mislio, jer ga poznajem".

Hahaha... Ako si tako mislio onda ga uopšte ne poznaješ. Pa, on je jedan od najalavijih igrača. Sudio se za utaje poreza a vama će da igra besplatno...
?????

ultrasrbin

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)
Pristao je na 50% sto je oko 18 miliona, ali ostali igraci nisu prihvatili smanjenja pa je La Liga odbila ovu mogucnost.
Zamislite sada da Mesi igra dzabe, a invalidi da primaju po 20-ak miliona.

ultrasrbin

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.

miloš

pre 2 godine

Mogao je besplatno ili nikako. Zasto bi igrao besplatno a ovi sto greju klupu godinama imaju ogromna primanja. Ostali igraci poceli da smanjuju plate tek kad je Messi otisao da bi registrovali nove igrace. Dakle sve je to planski uradjeno. Prema tome niste hteli da mu date nov ugovor, pristao je i na upola manju zaradu (ako niste znali porez u Spaniji je 50% - dakle pola ide drzavi - zato i kriju pare od reklama, sponzora itd) A sad na jedan sraman nacin dajes izjavu ovog tipa. Bruka. Sad se oslanjaj na ove nove igrace sto ste registrovali a Suarez neka vam puni mrezu.

Danijel

pre 2 godine

Ma Messi se spasao ovog kluba, tu vec 3-4 sezone rade samo korumpirani politicari zato je klub i dotako dno, i Messi nosio klub i dosta trpeo preko svojih ledja, bez obzira sta postigne sa PSG-om bar se oslobodio pritiska i ovih budala. Ovaj kao nesto bolji od Bartomeua, a isto preko Messia je postao ponovo predsednik tako sto je obecavao da ce zadrzati Messija, a klub nista bolje nije napredovao, cak jos gore, bar su sa Messijem bili nesto u La Ligi a sada na sredini tabele ako se zadrze bice super...

ultrasrbin

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 8. oktobar 2021 10:59)

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona

el_patron

pre 2 godine

(zzzz, 8. oktobar 2021 11:22)

A Inace oni nisu finansirali gomilu talentovanih klinaca koji se nikada nisu probili? Laporta je jedino samom Messiju morao da obezbedi uslove, nije imao obavezu da celu njegovu porodicu pomaze a on je to ipak uradio.

TiP

pre 2 godine

Laporta je 100% upravu Mesi da je covek igrao bi jednu sezonu besplatno zasto, pa zato sto je bio patuljak davali su mu injekcije za rast, bez Barselone on bi bio gladan i zedan, decko je zaradio 900 milionha, njemu pare ne trebaju.. Laporta 100% upravu, da su za mene sve ovo uradili sto za mesija i ja ovoliko zaradio, ja vi jednu sezonu odigrao za nulu majke mi.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pa onda bi valjda i vodstvo kluba trebalo da radi besplatno! Zbog nagomilanih dugova bi trebali i klubovi da idu u bankrot. Pa onda iz 5. lige polako prema vrhu.

питам за друга

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)

Колико је Меси пара зарадио том клубу? Да им није остао нешто дужан? Профит би им био исти и да си ти играо уместо њега, мудраче?

ko-ometator

pre 2 godine

Nepotrebna izjava i nepotrebno osvrtanje na ovaj nacin. Provlaci kroz blato takvog igraca radi cega? Toliko su stvari zajedno postigli sa Barselonom da je ovo jadno cak i ako je izjava da sebe opere pred navijacima… Bolje da razmislja kako da podigne klub i dovede trenera koji ima kapacitet to da uradi a kome su spremni da daju minutazu. Ako se secate Barselone pre uspona koja je isto bila posrnula tu je bio samo Saviola koji ih je nosio na ledjima pa su njega posle bukvalno skartirali isti ovaj Laporta. Naravno da ne moze da se poredi Saviola sa Mesijem ali tada je bio medju najboljim igracima na svojoj poziciji i daleko najbolji igrac Barse.

Milosh

pre 2 godine

Laporta je messiju dao novi zivot i doveo njega i porodicu u Barcelonu kad je messi jos dete bio. Stoga je ovo sto ocekivao minimum, posle svega.

Neven

pre 2 godine

A jel neko iz uprave kluba radi besplatno?
Nije da branim Mesija, ali ovi iz klubova se razbacuju parama, sami ste mu davali ogromne ugovore i svim ostalim igračima, i sada očekujete da igra besplatno

AgentPromena

pre 2 godine

dobar deo igraca platu nije hteo da smanji ne bi li Mesi ostao a on treba da igra za dž?
isti ti su kad je Mesi otišao krenuli jedan po jedan da smanjuju sebi plate kako bi registrovali nove igrače.

Sinke

pre 2 godine

Ovo jednostavno nema smisla....Najbolji fudbaler u istoriji kluba da igra besplatno,dok ostali igraci koji tek pocinju da igraju fudbal imaju ogromna primanja....Da je pristao,to bi bila naucna fantastika.

el_patron

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.

limuntus

pre 2 godine

Samo iz ljubavi moze kod nas samo.
Cuj cim klub trazi od jednog od najboljih igraca u istoriji da igra za dzabe zasluzuju katanac i ovo sto im se desava a bolje nece biti vec samo gore.

Simerijanac Anarhisa

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.

Simerijanac Anarhisa

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.

Sinke

pre 2 godine

Ovo jednostavno nema smisla....Najbolji fudbaler u istoriji kluba da igra besplatno,dok ostali igraci koji tek pocinju da igraju fudbal imaju ogromna primanja....Da je pristao,to bi bila naucna fantastika.

Neven

pre 2 godine

A jel neko iz uprave kluba radi besplatno?
Nije da branim Mesija, ali ovi iz klubova se razbacuju parama, sami ste mu davali ogromne ugovore i svim ostalim igračima, i sada očekujete da igra besplatno

limuntus

pre 2 godine

Samo iz ljubavi moze kod nas samo.
Cuj cim klub trazi od jednog od najboljih igraca u istoriji da igra za dzabe zasluzuju katanac i ovo sto im se desava a bolje nece biti vec samo gore.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pa onda bi valjda i vodstvo kluba trebalo da radi besplatno! Zbog nagomilanih dugova bi trebali i klubovi da idu u bankrot. Pa onda iz 5. lige polako prema vrhu.

AgentPromena

pre 2 godine

dobar deo igraca platu nije hteo da smanji ne bi li Mesi ostao a on treba da igra za dž?
isti ti su kad je Mesi otišao krenuli jedan po jedan da smanjuju sebi plate kako bi registrovali nove igrače.

miloš

pre 2 godine

Mogao je besplatno ili nikako. Zasto bi igrao besplatno a ovi sto greju klupu godinama imaju ogromna primanja. Ostali igraci poceli da smanjuju plate tek kad je Messi otisao da bi registrovali nove igrace. Dakle sve je to planski uradjeno. Prema tome niste hteli da mu date nov ugovor, pristao je i na upola manju zaradu (ako niste znali porez u Spaniji je 50% - dakle pola ide drzavi - zato i kriju pare od reklama, sponzora itd) A sad na jedan sraman nacin dajes izjavu ovog tipa. Bruka. Sad se oslanjaj na ove nove igrace sto ste registrovali a Suarez neka vam puni mrezu.

Goran

pre 2 godine

Citam komentare i ne verujem sta neki ljudi mogu da izjave , nije njega klub stvorio nego njegov rad i trud… Klub je investirao u njega (platom) i klubu se vratila ta “investicija” x puta . Rizik svakog kluba koji dovede nekog igraca postoji , ali to je posao kao i svaki drugi ako investiras u bager investiras jer imas gde da ga upotrebis , ali postoji odredjen rizik da se nesto desi i da ne ide sve po planu, tako je i u fudbalu …. Neko kaze da je klub pomogao njemu i njegovoj porodici kad su bili siromasni a to je iz razloga sto su videli da ce imati koristi od njega i hteli su da ga zadrze pa i da su mu pomogli ne znaci da covek treba citav zivot da posveti nekome radi zahvalnosti , toliko godina je proveo tamo i vratio je to visestruko

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 08. oktobar 2021 10:58) Lažovčino. Koliko si bio u komi posle Kope? Hahahha

Hemingvej

pre 2 godine

Ova prica moze proci samo kod sireg navijackog puka koji nije dobro upucen u situaciju. Ne postoji zakonska regulativa koja dopusta radniku da radi dzabe kako bi izbegli razne malverzacije oko placanja poreza kasnije. Minimalno je moguce potpisati ugovor na 50% u odnosu na od prethodni. To pise u zakonu o radu ne samo u Spaniji nego verujem u vecini zamalja EU. Uostalom, da ova prica ne pije vodu, pokazuje cinjenica da su nove igrace mogli registrovati tek kad su Pike i ostali starosedeoci smanjili svoja primanja. Dakle i bez Mesija oni su bili disfunkcionalni. Mesi je pistao na max smanjenje plate i nije bilo dovoljno. Ali cak i da moze igrati za dzabe, uzmimo hipoteticki, koji je to veliki ili bilo koji igrac na visokom nivou igrao dzabe?? Da budes najbolji na svetu u necemu i radis za dzabe? Jel on kriv sto je uprava bila nesposobna?? Toliko im novca doneo i opet su bili u minusu. Ali kao sto rekoh, svakako to nije bilo moguce, ovo su gluposti. Laporta blati najboljeg igraca u istoriji kluba kako bi skrenuo paznju na katastrofalni prelazni period i neke jos uvek nelogicne poteze. Koketiranje sa superligom mu takodje nije potrebno. Ovo mu nece proci kod mnogih fanova. Skida krivicu sa sebe, ali niko ga nije ni krivio u velikoj meri. Bolje da se fokusira na trazenje boljeg trenera koji ce pronaci nacin kako da uklopi ove mlade talente. Ako Enrike u Spaniji moze, onda moze i u barsi. Jako nizak udarac Laporte, ispod pojasa.

tata

pre 2 godine

Predsednik Barselone Đoan Laport bi mogao da nas informiše kolika je njegova plata+bonusi+ostali prihodi. ako je baš do love. pa možda i on da radi to što radi za dž? a?

ultrasrbin

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 8. oktobar 2021 10:59)

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona

D10S

pre 2 godine

Ako je neki napad na Mesijev karakter, onda je veoma nizak udarac. Taj covek je bio sinonim za Barselonu zadnjih 10 godina. Naravno, Cavi, itd., nista manje znacajni, ali samo ime Mesi je brend za sebe.

DjoLe

pre 2 godine

Sto nisu pomogli meni i mojoj porodici? A da, ja nisam bio najperspektivniji klinac na svetu i super talenat i nisu mogli da zarade na meni 1000000 x vise od ulozenog. Te price pomogli smo ti, igraj besplatno, jednom od najboljih svih vremena, vise je uvreda zdravom razumu nego li ozbiljna izjava.

zzzz

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 08. oktobar 2021 10:59)

A pomagalau Barselona zato što su dobrotvori, ne zato što je bilo jasno kakav biser je pred njima.

Luzerr

pre 2 godine

Biće upamćen ko čovek zbog kojeg je Messi morao otići i sad prebacuje krivdu na Messija,a da je imao mozga prvo bi rešio Grizmana i njegove plate I Messi bi ostao.

nik.

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.

Linares

pre 2 godine

Messi je zapravo otisao godinu dana ranije iz Barce, ovo je bila samo farsa da niko ne bude kriv za odlazak, moralo je tako i navijaci progutaju tu pricu. Najbolje da je Barcelona toliko neupucena u situaciju oko LaLige i novih pravila do poslednjeg dana, i onda odjednom se u danu sve zavrsi. Prica za malu decu. Mogli su sponzori da se dogovore sa Barcelonom, da mu plate koliko god hoce, samo da ostane u Barci i kao igra besplatno, a nakon nekoliko godina da se isprebijaju sa Barselonom. Ko zna koliko je jos kombinacija bilo, ali nisu hteli.

Djordje NS

pre 2 godine

"Tako sam mislio, jer ga poznajem".

Hahaha... Ako si tako mislio onda ga uopšte ne poznaješ. Pa, on je jedan od najalavijih igrača. Sudio se za utaje poreza a vama će da igra besplatno...
?????

Danijel

pre 2 godine

Ma Messi se spasao ovog kluba, tu vec 3-4 sezone rade samo korumpirani politicari zato je klub i dotako dno, i Messi nosio klub i dosta trpeo preko svojih ledja, bez obzira sta postigne sa PSG-om bar se oslobodio pritiska i ovih budala. Ovaj kao nesto bolji od Bartomeua, a isto preko Messia je postao ponovo predsednik tako sto je obecavao da ce zadrzati Messija, a klub nista bolje nije napredovao, cak jos gore, bar su sa Messijem bili nesto u La Ligi a sada na sredini tabele ako se zadrze bice super...

ko-ometator

pre 2 godine

Nepotrebna izjava i nepotrebno osvrtanje na ovaj nacin. Provlaci kroz blato takvog igraca radi cega? Toliko su stvari zajedno postigli sa Barselonom da je ovo jadno cak i ako je izjava da sebe opere pred navijacima… Bolje da razmislja kako da podigne klub i dovede trenera koji ima kapacitet to da uradi a kome su spremni da daju minutazu. Ako se secate Barselone pre uspona koja je isto bila posrnula tu je bio samo Saviola koji ih je nosio na ledjima pa su njega posle bukvalno skartirali isti ovaj Laporta. Naravno da ne moze da se poredi Saviola sa Mesijem ali tada je bio medju najboljim igracima na svojoj poziciji i daleko najbolji igrac Barse.

Grizli Adams

pre 2 godine

E pa kad kod njih svr mora da prodje kroz racun. Da je kao kod nas, provukli bi mu. minimalac kroz racun, a ostatak bi mu preCednik kluba isplatio na ruke :-)

питам за друга

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)

Колико је Меси пара зарадио том клубу? Да им није остао нешто дужан? Профит би им био исти и да си ти играо уместо њега, мудраче?

Pall Mall

pre 2 godine

Malo im je trofeja doneo Mesi za period od deceniju ipo u klubu nego bi ovaj jos da mu igra džabe. Oni panjevi koje je Mesi nosio na leđima da primaju astronomsko plate a on da im igra za džabe vic veka nema sta. Pa jeli i ti Laporta radis za džabe. Hahahahaha. Koje im je jos Mesi donosio prihode u klubu kroz marketing reklame sponzore prodaja dresova. Kakav treba da si lucer da ovo izjavio.Dali su za tri panja preko 400 milionay( Cutinjo Dembele Grizman) kojih nema na fudbalskoj mapi niti su sta pokazali i pružili a najbolji da im igra besplatno. O Katalonskim igračima Pike Serdji Roberto Busket Alba ne treba ni trošiti reči.Samo su na platnom spisku a učinak na terenu nula.Slepali li se kroz karijeru uz druge.

Mare

pre 2 godine

A jel ti kao predsednik Barselone radis tu u klubu besplatno?? Eto samo to pitam? Bez obzira koliko Mesi ima novca, zasto bi igrao tu besplatno, a u isto vreme ima milionske ponude?? To ne bi ni jedan covek na svetu uradio. Kakva ljubav prema klubu, od ljubavi se ne zivi, nego od novca. Od njega se ocekuje da igra, trci, trenira, rizikuje povredu, dolazi redovno na treninge i sve to, ali eto ako moze za dzabe. Pa dal si normalan covece?

Milan

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.
(Simerijanac Anarhisa, 8. oktobar 2021 10:45)

Ne znam zasto se cudis. Svaki kapitalista gleda da zakine na plati radnicima. Ako je pristao na neku platu, znaj da je trebalo bar 20% vise da plati.
Doduse ono sto je cudno je sto Barsa nema vlasnicku strukturu kao ostali klubovi, tj. nema jednog vecinskog vlasnika, ali su ipak u finansijskim problemima, ali to je zato sto su na naplatu dosla rasipnicka vremena kad su kupovali i sakom i kapom i preplacivali igrace. Ibru su platili preskupo, a nisu ga dobro iskoristili, iako je odlicno startovao, bas zbog sujete starosedelaca. Bilo je i drugih kasnije, ali onda su zablistali sa Kutinjom, i zavrsni udarac im je zadao Grizman.

ultrasrbin

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.

el_patron

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.

ultrasrbin

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)
Pristao je na 50% sto je oko 18 miliona, ali ostali igraci nisu prihvatili smanjenja pa je La Liga odbila ovu mogucnost.
Zamislite sada da Mesi igra dzabe, a invalidi da primaju po 20-ak miliona.

bane

pre 2 godine

pretpostavljam da je cilj ove izjave samo blacenje, posto po tamosnjim zakonima mesi ne bi mogao da igra za platu manju od 50% plate iz prethodne sezone
nista novo, kao kad su pisali 100 vesti o utaji poreza od 4.1m evra, a onda kad je ronaldo utajio 15.4m, ministar se javio da brani igrace od blacenja i razvlacenja po tabloidima :)

Davor

pre 2 godine

Stvarno je čovjek rekao ok. Klub mu je sve dao. Mesi se odužio svojim igrama, ali nije iskoristio životnu priliku i uradio taj čin, igrati bez financijske nadoknade godinu dana npr. To bi mu bio životni potez a on ga nije prepoznao. Lova je moć, za mnoge najveće i najgora.

Sergej

pre 2 godine

Besplatno nije mogao igrati i da je hteo. To su lepo objasnili ljudi iz spanskog saveza sto nije preneseno u nasim medijima. Ovo je podmuklo prebacivanje odgovornosti i krivice kao i skretanje paznje sa bitnih stvari. Mesi je sigurno uradio sve sto je mogao da ostane. Uostalom i njegov kum Aguero je dosao ovo leto zbog njega. Znaci znalo se da Mesi zeli ostati uprkos raspadu sistema. Na kraju nije pomoglo i minimalizovanje ugovora. Nije mogao biti prijavljen. Laporta pokusava svaliti krivicu na Mesija jer je obecao na izborima da ce ga sigurno zadrzati. Na tome je gradio pobedu i sada se izvlaci. Rekao bih bas jadno. Ovim potezom sigurno ne kupuje navijace . Ako kola krenu jos niz brdo, tj ne popravi li situaciju, mogao bi uskoro biti i bivsi. Prema tome, decurlijo manite se tipkanja i trolanja. Ne znate to da radite.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko je plakao Mesi na oproštaju od Barse i ja sam mislio da će reći da hoće da igra za džabe. Kada ono kada sam video kako se smeškao nakon toga u Parizu sve mi je bilo jasno. Čovek gleda samo svoj interes, nema ništa od osećanja prema klubu koji mu je dao sve. Da nije bilo Cavija, Inijeste, Pujola... ne bi Mesi uradio ni pola ovoga što je do sada ostvario. Otišao je u PSG radi novca i zbog toga da pokuša na silu da uzme još koju LŠ i ZL.

David

pre 2 godine

(iosonostefan, 8. oktobar 2021 15:32)

Daj samo jedan primer gde je profesionalni fudbaler igrao za dzabe? Jel Toti to mozda bio? Jel Maldini? Jel Gerard? Pujol? Nisu cak ni oni. Ne da nisu, nego su bili najplaceniji u svojim klubovima a svi se kunu u lojalnost zar ne? Nije samo sad barselona u dugovima i minusu. Gotovo da nema velikana koji nema dug od nekoliko stotina miliona eura. Dakle sto drugi igraci ne urade tako nesto, odreknu se primanja kako bi klubu bilo bolje, kako bi imalo vise za transfer? O cemu vi pricate ? Da ides trcati, tenirati, gubiti svoje vreme godinu dana za sta? Koga? Za nesposobne ljude u upravama koji ne znaju upravljati financijama. Godinu dana da zrtvujes svog zivota za njih? Da nemas dovoljno vremena za svoju porodicu? Druze idi ti radi samo 1 sedmicu za dzaba kod svog poslodavca, siguran sam da ces preziveti. I nasi poslodavci su mnogi u dugovima , zive na kredi. Pa sto se ne solidarises? Koliko gluposti na jednom mestu za rubriku verovali ili ne.

TiP

pre 2 godine

Laporta je 100% upravu Mesi da je covek igrao bi jednu sezonu besplatno zasto, pa zato sto je bio patuljak davali su mu injekcije za rast, bez Barselone on bi bio gladan i zedan, decko je zaradio 900 milionha, njemu pare ne trebaju.. Laporta 100% upravu, da su za mene sve ovo uradili sto za mesija i ja ovoliko zaradio, ja vi jednu sezonu odigrao za nulu majke mi.

Milosh

pre 2 godine

Laporta je messiju dao novi zivot i doveo njega i porodicu u Barcelonu kad je messi jos dete bio. Stoga je ovo sto ocekivao minimum, posle svega.

Deki

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.

Realno

pre 2 godine

A sto da ne odigra jednu sezonu besplatno,sta bi mu falilo?! Ionako je zaradio na stotine miliona evra,ne moze da ih potrosi za tri zivota,sta ste skocili ko opareni mesijevci,sta vam je

majstor

pre 2 godine

Ovaj je hteo da mu najbolji igrac na svetu igra za dzabe ??? Hahahaha . Oduzio se on tebi ihajjjjj i tebi i klubu i navijacima...svima. Masta moze svasta.

Tor

pre 2 godine

"ja sam se do poslednjeg trenutka nadao da će ostati u Barsi da igra besplatno. To bi mi se dopalo i ubedio bi me"
????? Nesto vam nije u redu sa prevodom, ili je ovaj bas lupio

pa ne znam bas

pre 2 godine

Hm, u Spaniji sam simpatizer Atletika, nikad nisam voleo Real i Barselonu, pa samim ti ni Mesija, ali ovo su takve gluposti, ocekivao je da igra za dzabe......pa nije on kriv sto vi vodite losu poslovnu politku i sto je on sam imao ogroman novac......ne znam da li gospodin predesdnik radi bez plate ili da bi iko normalan to ucinio....

lone

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.
(Deki, 8. oktobar 2021 13:30

to je bilo minimalan rizik odnosno minamalno ulaganje u igrača, nisu dali milione za lečenje, pogotovo kad se uzme u vid da barsa baci 100 miliona na krš igrača !

Mad max

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.

iosonostefan

pre 2 godine

Ne znam da li bih ovakav bio i da imam silne milione ali iskreno ja bih igrao za DŽ sezonu. Taj gest je neprocenljiv u odnosu na novac. Ne može da se plati. Zamisli kako bi ga gledali ljudi. Kako bi se ponašali prema njemu kada se penzioniše. Ne mogu da opišem jednostavno koliko bi značio taj gest, ne samo za Barselonu i njene navijače, već i za celi svet gde su se svi pretvorili u novac kao da nikad neće umreti.

loženje

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)




verujem i tebi, znači - juventusu je dug od 400 miliona napravio samo veliki ronaldo, a mali mesi je u dugu barselone učestvovao sa nekih 400 evra.

da se zaključiti da veliki ronaldo vredi milion puta više od malog mesija, što je, ipak, malo preterano...

Snežana Lučar

pre 2 godine

Highest  Paid Doctors In The World In 2021.Patrick Soon Shiong Net Worth in 2021 of $13 Billion. Thomas Frist Net worth in 2021 of $9.1 Billion. Philip Frost Net Worth in 2021 of $4.9 Billion. Ko ne zna engleski najplaćeniji doktor na svetu godišnje zaradjuje neto 10 milijardi evra. Dok oni pokušavaju na sve načine da skrenu pažnju sportistima koji zaradjuju siću u odnosu na ove vodeće doktore koji zaradjuju milijarde a ne znaju da izleče ni jednu težu bolest, šta reći nego lopovluk teški.

Kaur

pre 2 godine

Apsolutno je u pravu.Barca ga je stvorila i napravila božanstvom u fudbalu.Ovim bi potezom lupio pečat i postao Bog za sva vremena.Verujem da bi mnogi fudbaleri ostali i odrekli se svega radi zahvalnosti ka klubu i gradu.
Ukoliko je želeo da promeni zemlju ili klub iz nekih drugih razloga mogao bi i da ga razumem ali otišao je u suzama u klub gde se razbacuju parama.Nije otišao u Argentinu i neki svoj omiljeni klub da za svoju dušu odigra,čista pohlepa i ništa više.Neka mu je sa srećom ali....

nista o nicemu

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:24) # Link komentara


Ovako cemo. Barsa je zvanicno ponudila 36 miliona po sezoni sto je maksimum koji su mogli da ponude po pravilima La Liga, potvrdjeno iz njegovog tima i iz Barse.

Odbio, rekao da su ga izdali i otisao za 3 miliona vise.

el_patron

pre 2 godine

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:35)

Jel ti citas sta je covek rekao? rekao je da je postojala mogucnost da ostane u klubu i igra besplatno, da se to moglo srediti ali ovaj je odbio. a sto se tih tzv "invalida" tice, njih nije stvorila Barsa ali Mesija jeste.

samo jako

pre 2 godine

Dragi fanovi Ronalda... Da vam ja nesto kazem...

Prvo i osnovno, Ronaldo i njegova pohlepa za novcem i njegov menadjer Jorge Mendes, potpuno su unistili Juventus. Ronaldo na terenu, Mendes za pregovaračkim stolom. Juventus je zadnjih godina stalno igrao na Ronalda, unistili su Dibalu zbog njega koji je pre dolaska Ronalda davao po 25+ golova po sezoni. Ronaldova bruto godisnja plata je kostala Juventus 60 miliona godisnje. To je za 3 godine 180 miliona + 100 miliona za njegovo dovodjenje. Znate li koga je sad Juventus mogao dovesti za 280 miliona? Zbog njega je sada Juventus na prosjackom stapu i najvece pojacanje im je neki Ken iz Evertona. Juventusov trenutni dug je 400 miliona. Zahvaljujuci Ronaldu. Zadnje 2 godine Juventus je najvise potrosio 20 miliona na jednog igraca.

Osim toga, Ronaldo je i u Italijanskoj i u Engleskoj ligi bio najplaceniji igrac koji je ikad igrao u tim ligama. Toliko o njegovog ljubavi prema Junajtedu. Jel se tako ponasa prema klubu koji je od njega napravio igraca?

Koliko je Ronaldo gladan para najbolje govori njegov instagram profil gde ima preko 3000+ objava na toj drustvenoj mrezi, a svi znamo da dobija milione za svaku objavu kao i Mesi. Sa druge strane Mesi ima samo 600+ objava na instagramu.

loženje

pre 2 godine

(samo jako, 8. oktobar 2021 15:58)



znači, juventusov dug zbog velikog ronalda je 400 miliona, a barselonin zbog malog mesija milijardu i po!

ne samo da ti verujem, nego je i sasvim logično, jer je veliki ronaldo 4 puta bolji i korisniji igrač od malog mesija...

Korona

pre 2 godine

Ne kontam, primas 7,8 miloona i da ti smanje za 50%. Pa nije to isto kad ti sa 40 skinu 50%. Tako im i treba kad jednog igraca kroz premije placaju 50 miliona.

el_patron

pre 2 godine

(zzzz, 8. oktobar 2021 11:22)

A Inace oni nisu finansirali gomilu talentovanih klinaca koji se nikada nisu probili? Laporta je jedino samom Messiju morao da obezbedi uslove, nije imao obavezu da celu njegovu porodicu pomaze a on je to ipak uradio.

Suba

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 8. oktobar 2021 13:35)

Upravo to. A ovde se najvise javljaju fanovi Ronalda hahah

Sto

pre 2 godine

A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!
(mio, 8. oktobar 2021 15:25)

Slazem se nego nije on iz Benfike nego iz Sportinga. Secam se da sam ga gledao uzivo 2002. protiv Partizana. Bio je talentovan ali presmesan

Petar

pre 2 godine

Realno, neuporedivo je vise Barsa dala Mesiju nego on njoj. Uzeli ga kao klinca i ubacili u najjaci i najuigraniji tim ikada. Sa onakvom Barelonom sa Cavijem i Iniestom i Marko Pantelic bi davao 60 golova po sezoni a Levandovski 100. Bilo koji napadac iz trece srpske lige bi dao 30.

Boixos nois

pre 2 godine

(El clasico, 8. oktobar 2021 19:02)

a De Liht od 80 miliona? i jos nekoliko takvih pojacanja. Barsa se nece izvuci jer nema ko da ih izvuce, onaj koji ih je dosada finansirao ima vaznije probleme usled pandemije.

samo da znas Juventus nije platio Ronaldov transfer vec je to uradila kompanija FIAT, i deo plate su mu oni davali. toliko o Juventusovom dugu zbog Ronalda.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Koja mu je fora oni bi prikazali,da igra za đabe kako bi imali fore,da još kupuju a verujem,da je uzeo ogromnu svotu novca koliko i Nejmar za đabe je mogao ostati i igrati u Barci ili rodnoj Argentini.Mesi se navikao da igra u španiji jer priča španski i sigurno mu nije do menjanja sredine gde se priča Francuskim jezikom nit poznaje grad nit jezik.Nema đabe ni kod stare babe.

mio

pre 2 godine

Imao je opciju da igra dzaba jednu godinu a to bi mu u stvari sve bilo placeno kasnijim ugovorom, a ovako je ispao p..ka. Kao place sto ide iz Barselone,nevinasce, a da nije bilo Barselone smucao bi se od kluba do kluba i vec bi zavrsio karijeru sa duplo manje para. Cavi i Inijesta su od njega napravili to sto jeste,bez njih je samo jos jedan dobar igrac koji nije osvojio nista.

Da dodam

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)

Sve sto pises nije tacno. Niti je Juventus u teskoj finansijskoj situaciji, niti su Messijeve zlatne lopte zasluzene, niti je Manchester prosle sezone bio drugi zbog dobre igre vec zbog uzasnih sezona koje je odigrao Liverpul i Celsija koji je tek dolaskom Tuhela u januaru poceo da igra kako treba.

zum

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.
(nik., 08. oktobar 2021 11:45)

A ako se ugovor raskine ili istekne kao ovaj, jel bi moglo?

Bigule

pre 2 godine

Ipak je postojala sansa da ostane i mislim da liga ne bi pravila problem. Njima je u interesu da takav igrac kao mesi igra u ligi zbog para i sponzora. Mogao je da ostane za dzabe da je hteo, pokazao bi velicinu istu kao sto je pokazala generacija Juventusa onomad kad su izbaceni iz lige zbog navodnog namestanja. Mesi je Barselona sinonim za klub, sad je klub u gadnom problemu i pitanje je dal ce moci da se izvuku iz ove situacije. Nema igraca u timu koji bi privukao ostale zvezde da igraju za klub to je najveci problem.

kinez

pre 2 godine

(mio, 8. oktobar 2021 15:22)

Mesi ce za 3 sezone bez Cavija i Inieste dobiti vise zlatnih lopti nego Ronaldo u 15 sezona bez Modrica, Krosa, Benzeme... Oni su od Ronalda napravili igraca, a to se najbolje vidi sada kada je u zadnje 3 sezone u Juventusu postigao samo 14 golova, a u Realu je samo u jednoj sezoni davao po 15,16...

gazda

pre 2 godine

(loženje, 8. oktobar 2021 16:11)

Barca je najvise propala zbog transfera Grizmanna (135), Dembelea (135), Coutinha (120), de Jonga (86), Pjanića (60) itd. Samo na njih su dali 536 miliona. A sad plate (bruto iznos). Griezmann 34 miliona, Coutinho 24, Busquets 22, Pique 20, Alba i Dembele po 20, de Jong 16, Umtiti 14. A Grizmann je u Barci 2 godine to je gubitak od 68 miliona, Coutinho je u Barci 3 godine to je gubitak 72 M, Dembele 4 godine to je 80 M, de Jong 2 godine to je 32 M, Umtiti 5 godina to je 70 M. A Busquets, Pique i Alba su zbog plata u samo zadnje 3 sezone koštali Barcu zajedno 186 M. Samo na plate ovih igrača, Barca je izgubila još 508 miliona. Samo na plate ovih igrača i na dovođenje gore pomenutih Barca je potrošila preko MILIJARDU EURA. A gdje je tu još 20-ak igrača koji su plaćeni po 20,30,40 miliona.

Stvar je u tome sto je Juventus propao i sada su samo zbog Ronalda u ovakvoj finansijskoj situaciji dok je sa druge strane Barsa u ovakvoj situaciji i zbog Mesija, a i zbog mnogih drugih na koje je Barselona bacala milione zadnjih godina.

A ko je korisniji igrac najbolje se vidi sada. Juventus se pocinje dizati bez Ronalda i imaju 5 pobeda u zadnjih 6 utakmica, dok sada Junajted pocinje propadati, a prosle sezone su bez Ronalda bili drugi na tabeli. Sa njim se verovatno nece plasirati ni u LŠ. S druge strane Barselona se bez Mesija nece mozda plasirati ni u LŠ, a i prolazak grupne faze im je upitan.

M.

pre 2 godine

Malo je milijardu evra zarade do 34-te godine,što neko je neko komentarisao mogao je igrati za dosta manju platu dok se klub ne stabilizuje, možda bi mogao i Ligu Evrope da osvoji pošto LŠ nije 6 godina, a opet dođe n poklon ZL 2019,kao i 2010!

m1k3

pre 2 godine

@Mare
Zapravo, da. Njegova funkcija se ne placa, sta vise, on je ulozio nesto svog novca da bi dosao na tu funkciju. Stvar prestiza je biti predsednik Barcelone, svaki bogati/uticajni Katalonac, sanja o tome...

iosonostefan

pre 2 godine

@David Ja bih radio za dz kada bih znao da to može da promeni nešto, tj kada bih bio popularan da mogu nešto da promenim, da ljudi vide primer. Novac od plate sam uložio u muziku i nagradne igre. Sve pare od nastupa sam poklanjao da bih dobio još više pratioca. Da sirim poruku. Plan je bio da što više zarađujem, to više poklanjam. Bukvalno da radim za ok život a ostalo da delim. Sporo mi ide sve to. Možda nikada i ne steknem neku popularnost ali mi bude krivo kada vidim ljude čiji potezi mogu možda nešto da pokrenu u napred povodom međuljudskih odnosa a oni to ne učine. Sve to stoji što si rekao, nemam ja ništa protiv Mesija kao Mesija, već protiv celog sistema a Mesi je sada u ovoj vesti na ovom portalu pa je tako ispalo...

dure

pre 2 godine

Sasvim normalno bi bilo da igra za džabe,ili onoliko koliko je Barsa smela da ga plati zbog pravila La lige!Po meni,po nekom moralnom "pravu",ali...pokazao se koliko mali,jadan i ništavan,Barsa mu je sve dala,lečila,kad je uopšte bilo pitanje,hoće li se on uopšte baviti fudbalom!Zato je za mene NULA od čoveka!

mio

pre 2 godine

"Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 08. oktobar 2021 13:35)"
A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!

Da dodam

pre 2 godine

(Gazda, 8. oktobar 2021 17:50)

Juventus je imao dugove i kada su dovodili Ronalda za 100 miliona, pokrice to Fiat bez problema. sa druge strane Barsa duzna zbog Messijevih 50 miliona gosinje plus porezi na vernost i razne druge mahinacije. sad im sledi katanac.

ma sigurno je Leo zasluzio zlatne lopte.

Cuj nece promeniti cinjenicu? itekako hoce, pa sad mogu sve da izbace u drugu ligu i Mancester sampion.

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 14:44)

Kieza ce biti placen 50 miliona, 10 miliona je pozajmica a i transfer Kulusevskog ce biti veci. Tu je i Lokateli prvak Evrope za 40 miliona.

Nisam ja kriv sto ti nisi cuo. Pa oni su i pre dovodili slobodne igrace za veliku platu samo sto nije svaki takav Pirlo ili Pogba. Primeri su Remzi i Rabio.

A sto se tice Barsinih transfera, koliko znam Kutinjo i Dembele su dovedeni novcem od Neymara. Messi je finansijski upropastio Barsu svojom platom, bonusima za vernost, bonusima za oca menadzera itd.

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 12:13)

Kansela su menjali za Danila jer navodno nije dobar u odbrani. Zatim tu su igraci skupo placeni poput Kulusevskog, Kieze, Demirala.

Inace Fiat je platio transfer za Ronalda i deo plate, a pogledaj samo ko je u upravnom odboru te kompanije. To je uradjeno da bi se zaobisao finansijski fer plej.

Gazda

pre 2 godine

@da dodam

Kako nisu u teskoj finansijskoj situaciji kada su duzni 400 miliona? Jesil ti mozda propustio onaj clanak koliki je dug Juventusa? Sve Italijanske novine pisu o tome samo sto kod nas Juventus nije toliko popularan klub pa se o njima i ne pise toliko.

A Mesi je sigurno svoje zlatne lopte zasluzio vise nego Ronaldo svoje. Ove godine je Mesi mora dobiti ispred Levandovskog jer ako je ne dobije to ce znaciti da je Mesi trebao dobiti 2016 i 2017 kada je po svima statistikama bio bolji od Ronalda. A Leva je ove godine bolji od Mesija samo u golovima.

Kako god, nikada neces promeniti cinjenicu da je se Junajted i bez Ronalda prosle sezone plasirao u LS, a ove sezone sa njim veoma tesko...

Nenad:)

pre 2 godine

Otkrili smo da pored vrsnih poznavalaca fudbala imamo i vrsnih ekonomista fudbala:) ajmo ljudi, objasnite jos malo ko je u kakvim finansijskim problemima:)

Boixos nois

pre 2 godine

kiki, 10. oktobar 2021 09:46)

Pa naplata tih transfera je na kraju sezone. To se sve radi da bi se izbegao finansijski fer plej.

Vec sam ti dokazao da Juventus nije platio transfer vec kompanija Fiat, to je i sam Anjeli rekao kada su ga novinari napali zbog finansijskog fer pleja.

Koliko je to Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? Evo nabrojacu ti ih: Higuain, Ronaldo, Pjanic, Bernardeski, De Liht, Kieza, Kulusevski.

Izmedju ostalog pratim Italijanske medije i ne vidim da se bilo gde spominje da je Juventus u finansijskim problemima.

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 8. oktobar 2021 18:13)


Jesu imali ali ni blizu kao sada. I Barselona je bila u dugu i pre pojave Mesija pa sta sad? Barsa i Real su u dugovima od kako znam za sebe tako da to za njih nije nista novo.

Zasto onda Juventus vec 2 godine nije doveo nijedno zvucno pojacanje ako im dug nije problem? Dovode neke igrace za najvise 20 miliona i za koje niko ni ne zna. Neka se zahvale Ronaldu zbog toga + gde su svi oni bonusi koje je Ronaldo dobijao od Juventusa.

Naravno da to nece promeniti cinjenicu jer u Engleskoj 4 tima ide u LS. Znaci i bez obzira na jaki Celzi i Liverpul nema razloga zasto se ne bi Junajted plasirao u LS ove godine zar ne? A videt cemo po broju bodova na kraju sezone jesu li ove ili prosle sezone Junajted, Celzi i Liverpul bili bolji ili gori...

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 12:50)

Kulusevski placen 35 miliona, Demirel 18, Kieza 10. To su tebi skupo placeni igraci? Hahah. To je smesno u poredjenju na igrace koje je Barselona dovodila.

Ko kaze da je FIAT platio transfer Ronalda? Prvi put cujem za to.

I nisi mi odgovorio, zasto Juventus ne moze dovesti vec 2 godine nijedno zvucno pojacanje ako vec nisu u finansijskim problemima kao sto si rekao?

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 8. oktobar 2021 19:33)

Kojih jos takvih pojacanja? Jesu doveli De Lihta, ali su zato prodali Cancela u City. Doveli su Artura, a prodali Pjanica. Nije to nikakav napredak za Juventus.

Kazes da nisu u finansijskim problemima, a zadnje 2 godine nisu potrosili gotov nista. Trose koliko i zarade na transfere.

A Barselona i Real nikada nece propasti i to svi znaju. I nije FIAT platio Ronaldov transfer nego su mu oni davali samo jedan deo plate. Verovatno sve one bonuse koje je Ronaldo trazio od Juvea. I to ti je dobar dokaz koliko Ronaldo kosta kada su mu oni morali davati deo plate jer je za Juventus ocito bilo previse, a kazes da nisu u finansijskim problemima hahah.

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 20:51)

Kieza ce biti placen 50 miliona? Transfer Kulusevskog ce biti veci? Lokateli 40 miliona? Hahah. Pa ti (u nedostatku argumenata) pricas o buducem vremenu i koliko ce oni tek biti placeni, a pricali smo o trenutnom dugu Juventusa od 400 miliona za kojeg je ponajvise Ronaldo zasluzan zar ne? Ocito je da si i sam svestan toga cim ti pises koliko ce oni tek biti placeni... Inace, Lokateli je koliko ja znam doveden na posudbu besplatno i nije placen 40 miliona.

A sto se tice Barse oni su samo zadnjih 5-6 godina potrosili milijardu samo na transfere igraca, a od Nejmara su dobili samo 222 miliona, a gde su tu jos i plate tih igraca.

Mesi jednim delom jeste upropastio Barsu sa svojom platom ali ni blizu kao Ronaldo Juventus. Jer Barselona je uvek dovodila koga god je htela i bez obzira na Mesijevu visoku platu, a Juventus vec 2 godine nije doveo gotov nikoga ponajvise zbog Ronalda.

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 10. oktobar 2021 12:04)

To ti nije tacno. Kieza je doveden na posudbu 2 godine za 10 miliona i imaju ga pravo otkupiti tek na kraju ove sezone. Znaci, uzalud spominjes Kiezu jer je on i sada samo na posudbi. Kulusevski je placen 35 miliona, a to sto ima bonuse nema nikakve veze jer te bonuse imaju svi pa se nikome ne racunaju u transfer. Tako gledajuci npr. Kutinjo ce kostati Barsu sigurno nekih 200 miliona ako mu se racunaju i svi bonusi koji su ukljuceni u njegov transfer. A za Lokatelija za sada Juventus nije platio nista. I on je takodjer doveden samo na posudbu (za sada).

Cak i da je FIAT platio Ronaldov transfer to opet nema nikakve veze jer su pare od istog coveka koji je vlasnik Juventusa. Pa zar ti nisi sam pisao neki dan da je vlasnik FIATA porodica Anjeli?

Koliko je Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? hahaha. A znas li ti koliko je za isto vreme Barselona imala skupih transfera? Potrosili su sigurno milijardu i po sto je smesno u poredjenju sa Juventusom.

I nabrajanje tih tvojih skupih transfera nema smisla jer Juventus nije bio u tolikim dugovima sve dok Ronaldo nije dosao u klub. Dugovi su narasli tek njegovim dolaskom.

Neki dan si imao vest na svim Italijanskim stranicama da je Juventusov dug 400 miliona.

kiki

pre 2 godine

A evo ti i jos jedan razlog zasto je Barselona u takvom dugu kada vec spominjes bonuse. Ovaj clanak je objavljen pre nekoliko sati pa kaze:

Radi se o bonusima za učinak koje je Barcelona isplaćivala igračima, a kakvi nisu uobičajeni u drugim klubovima. Odnosno, ako ih i ima, nisu izraženi u tako velikim svotama.

Svaki igrač Barcelone je svake sezone mogao dobiti 11 milijuna eura samo time što bi odigrali pola službenih utakmica u jednoj sezoni. Za ulazak u nokaut-fazu Lige prvaka svaki igrač je dobijao 1.2 milijuna eura nagrade, a za osvajanje tercete (2015 godine) svaki igrač je dobio 3.6 milijuna eura. Postojao je i bonus od 15 milijuna eura za one koji bi dočekali kraj ugovora u klubu (Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Abidal itd).

Kad se pogledaju spomenute brojke i pomnože s brojem igrača koji su aktivno sudjelovali u uspjesima kluba, a njih ima oko 20-ak, dolazi se do saznanja da su igrači Barcelone mogli zaraditi nekoliko stotina milijuna eura bonusa u jednoj uspješnoj sezoni.

Boixos nois

pre 2 godine

(kiki, 10. oktobar 2021 14:55)

Opet skreces sa teme, Juventus nije u problemima jer da jeste o tome bi se intenzivno pisalo u Italijanskim medijima.

To sto pominjes bonuse drugih igraca nema poente kad vecina njih nikada nije ni aktivirala svoje bonuse.

400 miliona je po tebi izgleda vece nego milijardu i po. Na kraju krajeva Juventus je privatan klub a Barselona nije.

el_patron

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Koliko je plakao Mesi na oproštaju od Barse i ja sam mislio da će reći da hoće da igra za džabe. Kada ono kada sam video kako se smeškao nakon toga u Parizu sve mi je bilo jasno. Čovek gleda samo svoj interes, nema ništa od osećanja prema klubu koji mu je dao sve. Da nije bilo Cavija, Inijeste, Pujola... ne bi Mesi uradio ni pola ovoga što je do sada ostvario. Otišao je u PSG radi novca i zbog toga da pokuša na silu da uzme još koju LŠ i ZL.

TiP

pre 2 godine

Laporta je 100% upravu Mesi da je covek igrao bi jednu sezonu besplatno zasto, pa zato sto je bio patuljak davali su mu injekcije za rast, bez Barselone on bi bio gladan i zedan, decko je zaradio 900 milionha, njemu pare ne trebaju.. Laporta 100% upravu, da su za mene sve ovo uradili sto za mesija i ja ovoliko zaradio, ja vi jednu sezonu odigrao za nulu majke mi.

nista o nicemu

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:24) # Link komentara


Ovako cemo. Barsa je zvanicno ponudila 36 miliona po sezoni sto je maksimum koji su mogli da ponude po pravilima La Liga, potvrdjeno iz njegovog tima i iz Barse.

Odbio, rekao da su ga izdali i otisao za 3 miliona vise.

Djordje NS

pre 2 godine

"Tako sam mislio, jer ga poznajem".

Hahaha... Ako si tako mislio onda ga uopšte ne poznaješ. Pa, on je jedan od najalavijih igrača. Sudio se za utaje poreza a vama će da igra besplatno...
?????

Davor

pre 2 godine

Stvarno je čovjek rekao ok. Klub mu je sve dao. Mesi se odužio svojim igrama, ali nije iskoristio životnu priliku i uradio taj čin, igrati bez financijske nadoknade godinu dana npr. To bi mu bio životni potez a on ga nije prepoznao. Lova je moć, za mnoge najveće i najgora.

el_patron

pre 2 godine

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona
(ultrasrbin, 8. oktobar 2021 11:35)

Jel ti citas sta je covek rekao? rekao je da je postojala mogucnost da ostane u klubu i igra besplatno, da se to moglo srediti ali ovaj je odbio. a sto se tih tzv "invalida" tice, njih nije stvorila Barsa ali Mesija jeste.

mio

pre 2 godine

Imao je opciju da igra dzaba jednu godinu a to bi mu u stvari sve bilo placeno kasnijim ugovorom, a ovako je ispao p..ka. Kao place sto ide iz Barselone,nevinasce, a da nije bilo Barselone smucao bi se od kluba do kluba i vec bi zavrsio karijeru sa duplo manje para. Cavi i Inijesta su od njega napravili to sto jeste,bez njih je samo jos jedan dobar igrac koji nije osvojio nista.

Deki

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.

Milosh

pre 2 godine

Laporta je messiju dao novi zivot i doveo njega i porodicu u Barcelonu kad je messi jos dete bio. Stoga je ovo sto ocekivao minimum, posle svega.

Petar

pre 2 godine

Realno, neuporedivo je vise Barsa dala Mesiju nego on njoj. Uzeli ga kao klinca i ubacili u najjaci i najuigraniji tim ikada. Sa onakvom Barelonom sa Cavijem i Iniestom i Marko Pantelic bi davao 60 golova po sezoni a Levandovski 100. Bilo koji napadac iz trece srpske lige bi dao 30.

M.

pre 2 godine

Malo je milijardu evra zarade do 34-te godine,što neko je neko komentarisao mogao je igrati za dosta manju platu dok se klub ne stabilizuje, možda bi mogao i Ligu Evrope da osvoji pošto LŠ nije 6 godina, a opet dođe n poklon ZL 2019,kao i 2010!

Realno

pre 2 godine

A sto da ne odigra jednu sezonu besplatno,sta bi mu falilo?! Ionako je zaradio na stotine miliona evra,ne moze da ih potrosi za tri zivota,sta ste skocili ko opareni mesijevci,sta vam je

Kaur

pre 2 godine

Apsolutno je u pravu.Barca ga je stvorila i napravila božanstvom u fudbalu.Ovim bi potezom lupio pečat i postao Bog za sva vremena.Verujem da bi mnogi fudbaleri ostali i odrekli se svega radi zahvalnosti ka klubu i gradu.
Ukoliko je želeo da promeni zemlju ili klub iz nekih drugih razloga mogao bi i da ga razumem ali otišao je u suzama u klub gde se razbacuju parama.Nije otišao u Argentinu i neki svoj omiljeni klub da za svoju dušu odigra,čista pohlepa i ništa više.Neka mu je sa srećom ali....

dure

pre 2 godine

Sasvim normalno bi bilo da igra za džabe,ili onoliko koliko je Barsa smela da ga plati zbog pravila La lige!Po meni,po nekom moralnom "pravu",ali...pokazao se koliko mali,jadan i ništavan,Barsa mu je sve dala,lečila,kad je uopšte bilo pitanje,hoće li se on uopšte baviti fudbalom!Zato je za mene NULA od čoveka!

gazda

pre 2 godine

(loženje, 8. oktobar 2021 16:11)

Barca je najvise propala zbog transfera Grizmanna (135), Dembelea (135), Coutinha (120), de Jonga (86), Pjanića (60) itd. Samo na njih su dali 536 miliona. A sad plate (bruto iznos). Griezmann 34 miliona, Coutinho 24, Busquets 22, Pique 20, Alba i Dembele po 20, de Jong 16, Umtiti 14. A Grizmann je u Barci 2 godine to je gubitak od 68 miliona, Coutinho je u Barci 3 godine to je gubitak 72 M, Dembele 4 godine to je 80 M, de Jong 2 godine to je 32 M, Umtiti 5 godina to je 70 M. A Busquets, Pique i Alba su zbog plata u samo zadnje 3 sezone koštali Barcu zajedno 186 M. Samo na plate ovih igrača, Barca je izgubila još 508 miliona. Samo na plate ovih igrača i na dovođenje gore pomenutih Barca je potrošila preko MILIJARDU EURA. A gdje je tu još 20-ak igrača koji su plaćeni po 20,30,40 miliona.

Stvar je u tome sto je Juventus propao i sada su samo zbog Ronalda u ovakvoj finansijskoj situaciji dok je sa druge strane Barsa u ovakvoj situaciji i zbog Mesija, a i zbog mnogih drugih na koje je Barselona bacala milione zadnjih godina.

A ko je korisniji igrac najbolje se vidi sada. Juventus se pocinje dizati bez Ronalda i imaju 5 pobeda u zadnjih 6 utakmica, dok sada Junajted pocinje propadati, a prosle sezone su bez Ronalda bili drugi na tabeli. Sa njim se verovatno nece plasirati ni u LŠ. S druge strane Barselona se bez Mesija nece mozda plasirati ni u LŠ, a i prolazak grupne faze im je upitan.

Simerijanac Anarhisa

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.

Mad max

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.

Pall Mall

pre 2 godine

Malo im je trofeja doneo Mesi za period od deceniju ipo u klubu nego bi ovaj jos da mu igra džabe. Oni panjevi koje je Mesi nosio na leđima da primaju astronomsko plate a on da im igra za džabe vic veka nema sta. Pa jeli i ti Laporta radis za džabe. Hahahahaha. Koje im je jos Mesi donosio prihode u klubu kroz marketing reklame sponzore prodaja dresova. Kakav treba da si lucer da ovo izjavio.Dali su za tri panja preko 400 milionay( Cutinjo Dembele Grizman) kojih nema na fudbalskoj mapi niti su sta pokazali i pružili a najbolji da im igra besplatno. O Katalonskim igračima Pike Serdji Roberto Busket Alba ne treba ni trošiti reči.Samo su na platnom spisku a učinak na terenu nula.Slepali li se kroz karijeru uz druge.

mio

pre 2 godine

"Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 08. oktobar 2021 13:35)"
A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!

iosonostefan

pre 2 godine

Ne znam da li bih ovakav bio i da imam silne milione ali iskreno ja bih igrao za DŽ sezonu. Taj gest je neprocenljiv u odnosu na novac. Ne može da se plati. Zamisli kako bi ga gledali ljudi. Kako bi se ponašali prema njemu kada se penzioniše. Ne mogu da opišem jednostavno koliko bi značio taj gest, ne samo za Barselonu i njene navijače, već i za celi svet gde su se svi pretvorili u novac kao da nikad neće umreti.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 08. oktobar 2021 10:58) Lažovčino. Koliko si bio u komi posle Kope? Hahahha

el_patron

pre 2 godine

(zzzz, 8. oktobar 2021 11:22)

A Inace oni nisu finansirali gomilu talentovanih klinaca koji se nikada nisu probili? Laporta je jedino samom Messiju morao da obezbedi uslove, nije imao obavezu da celu njegovu porodicu pomaze a on je to ipak uradio.

Snežana Lučar

pre 2 godine

Highest  Paid Doctors In The World In 2021.Patrick Soon Shiong Net Worth in 2021 of $13 Billion. Thomas Frist Net worth in 2021 of $9.1 Billion. Philip Frost Net Worth in 2021 of $4.9 Billion. Ko ne zna engleski najplaćeniji doktor na svetu godišnje zaradjuje neto 10 milijardi evra. Dok oni pokušavaju na sve načine da skrenu pažnju sportistima koji zaradjuju siću u odnosu na ove vodeće doktore koji zaradjuju milijarde a ne znaju da izleče ni jednu težu bolest, šta reći nego lopovluk teški.

Sinke

pre 2 godine

Ovo jednostavno nema smisla....Najbolji fudbaler u istoriji kluba da igra besplatno,dok ostali igraci koji tek pocinju da igraju fudbal imaju ogromna primanja....Da je pristao,to bi bila naucna fantastika.

limuntus

pre 2 godine

Samo iz ljubavi moze kod nas samo.
Cuj cim klub trazi od jednog od najboljih igraca u istoriji da igra za dzabe zasluzuju katanac i ovo sto im se desava a bolje nece biti vec samo gore.

Bigule

pre 2 godine

Ipak je postojala sansa da ostane i mislim da liga ne bi pravila problem. Njima je u interesu da takav igrac kao mesi igra u ligi zbog para i sponzora. Mogao je da ostane za dzabe da je hteo, pokazao bi velicinu istu kao sto je pokazala generacija Juventusa onomad kad su izbaceni iz lige zbog navodnog namestanja. Mesi je Barselona sinonim za klub, sad je klub u gadnom problemu i pitanje je dal ce moci da se izvuku iz ove situacije. Nema igraca u timu koji bi privukao ostale zvezde da igraju za klub to je najveci problem.

nik.

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.

Da dodam

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)

Sve sto pises nije tacno. Niti je Juventus u teskoj finansijskoj situaciji, niti su Messijeve zlatne lopte zasluzene, niti je Manchester prosle sezone bio drugi zbog dobre igre vec zbog uzasnih sezona koje je odigrao Liverpul i Celsija koji je tek dolaskom Tuhela u januaru poceo da igra kako treba.

Gazda

pre 2 godine

@da dodam

Kako nisu u teskoj finansijskoj situaciji kada su duzni 400 miliona? Jesil ti mozda propustio onaj clanak koliki je dug Juventusa? Sve Italijanske novine pisu o tome samo sto kod nas Juventus nije toliko popularan klub pa se o njima i ne pise toliko.

A Mesi je sigurno svoje zlatne lopte zasluzio vise nego Ronaldo svoje. Ove godine je Mesi mora dobiti ispred Levandovskog jer ako je ne dobije to ce znaciti da je Mesi trebao dobiti 2016 i 2017 kada je po svima statistikama bio bolji od Ronalda. A Leva je ove godine bolji od Mesija samo u golovima.

Kako god, nikada neces promeniti cinjenicu da je se Junajted i bez Ronalda prosle sezone plasirao u LS, a ove sezone sa njim veoma tesko...

Mare

pre 2 godine

A jel ti kao predsednik Barselone radis tu u klubu besplatno?? Eto samo to pitam? Bez obzira koliko Mesi ima novca, zasto bi igrao tu besplatno, a u isto vreme ima milionske ponude?? To ne bi ni jedan covek na svetu uradio. Kakva ljubav prema klubu, od ljubavi se ne zivi, nego od novca. Od njega se ocekuje da igra, trci, trenira, rizikuje povredu, dolazi redovno na treninge i sve to, ali eto ako moze za dzabe. Pa dal si normalan covece?

D10S

pre 2 godine

Ako je neki napad na Mesijev karakter, onda je veoma nizak udarac. Taj covek je bio sinonim za Barselonu zadnjih 10 godina. Naravno, Cavi, itd., nista manje znacajni, ali samo ime Mesi je brend za sebe.

ultrasrbin

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 8. oktobar 2021 10:59)

Mesi je prihvatio 50% smanjenje plate, ali posto ostali igraci nisu prihvatili La Liga je to odbacila. I da je Mesi prihvatio da igra dzabe ponovo nista ne bi bilo posto ostali igraci ne prihvataju.
A ti se sada zapitaj da li bi bilo normalno da ti igras dzabe, a invalidi dobijaju 20-ak miliona

Luzerr

pre 2 godine

Biće upamćen ko čovek zbog kojeg je Messi morao otići i sad prebacuje krivdu na Messija,a da je imao mozga prvo bi rešio Grizmana i njegove plate I Messi bi ostao.

DjoLe

pre 2 godine

Sto nisu pomogli meni i mojoj porodici? A da, ja nisam bio najperspektivniji klinac na svetu i super talenat i nisu mogli da zarade na meni 1000000 x vise od ulozenog. Te price pomogli smo ti, igraj besplatno, jednom od najboljih svih vremena, vise je uvreda zdravom razumu nego li ozbiljna izjava.

loženje

pre 2 godine

(samo jako, 8. oktobar 2021 15:58)



znači, juventusov dug zbog velikog ronalda je 400 miliona, a barselonin zbog malog mesija milijardu i po!

ne samo da ti verujem, nego je i sasvim logično, jer je veliki ronaldo 4 puta bolji i korisniji igrač od malog mesija...

ko-ometator

pre 2 godine

Nepotrebna izjava i nepotrebno osvrtanje na ovaj nacin. Provlaci kroz blato takvog igraca radi cega? Toliko su stvari zajedno postigli sa Barselonom da je ovo jadno cak i ako je izjava da sebe opere pred navijacima… Bolje da razmislja kako da podigne klub i dovede trenera koji ima kapacitet to da uradi a kome su spremni da daju minutazu. Ako se secate Barselone pre uspona koja je isto bila posrnula tu je bio samo Saviola koji ih je nosio na ledjima pa su njega posle bukvalno skartirali isti ovaj Laporta. Naravno da ne moze da se poredi Saviola sa Mesijem ali tada je bio medju najboljim igracima na svojoj poziciji i daleko najbolji igrac Barse.

Suba

pre 2 godine

Sto Ronaldo u Unitedu ne igra besplatno, uzima im 25 miliona godisnje, a oni su ga i napravili? Jos je i porez utajio. Najpohlepniji igrac ikada.
(Mad max, 8. oktobar 2021 13:35)

Upravo to. A ovde se najvise javljaju fanovi Ronalda hahah

Neven

pre 2 godine

A jel neko iz uprave kluba radi besplatno?
Nije da branim Mesija, ali ovi iz klubova se razbacuju parama, sami ste mu davali ogromne ugovore i svim ostalim igračima, i sada očekujete da igra besplatno

ultrasrbin

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)
Pristao je na 50% sto je oko 18 miliona, ali ostali igraci nisu prihvatili smanjenja pa je La Liga odbila ovu mogucnost.
Zamislite sada da Mesi igra dzabe, a invalidi da primaju po 20-ak miliona.

miloš

pre 2 godine

Mogao je besplatno ili nikako. Zasto bi igrao besplatno a ovi sto greju klupu godinama imaju ogromna primanja. Ostali igraci poceli da smanjuju plate tek kad je Messi otisao da bi registrovali nove igrace. Dakle sve je to planski uradjeno. Prema tome niste hteli da mu date nov ugovor, pristao je i na upola manju zaradu (ako niste znali porez u Spaniji je 50% - dakle pola ide drzavi - zato i kriju pare od reklama, sponzora itd) A sad na jedan sraman nacin dajes izjavu ovog tipa. Bruka. Sad se oslanjaj na ove nove igrace sto ste registrovali a Suarez neka vam puni mrezu.

zum

pre 2 godine

To i da je Messi hteo ne bi pravno bilo izvodljivo, novi ugovor koji igrač potpisuje sa klubom ne sme biti manji od 50% prethodnog stoga od ove priče nema ništa.
(nik., 08. oktobar 2021 11:45)

A ako se ugovor raskine ili istekne kao ovaj, jel bi moglo?

majstor

pre 2 godine

Ovaj je hteo da mu najbolji igrac na svetu igra za dzabe ??? Hahahaha . Oduzio se on tebi ihajjjjj i tebi i klubu i navijacima...svima. Masta moze svasta.

samo jako

pre 2 godine

Dragi fanovi Ronalda... Da vam ja nesto kazem...

Prvo i osnovno, Ronaldo i njegova pohlepa za novcem i njegov menadjer Jorge Mendes, potpuno su unistili Juventus. Ronaldo na terenu, Mendes za pregovaračkim stolom. Juventus je zadnjih godina stalno igrao na Ronalda, unistili su Dibalu zbog njega koji je pre dolaska Ronalda davao po 25+ golova po sezoni. Ronaldova bruto godisnja plata je kostala Juventus 60 miliona godisnje. To je za 3 godine 180 miliona + 100 miliona za njegovo dovodjenje. Znate li koga je sad Juventus mogao dovesti za 280 miliona? Zbog njega je sada Juventus na prosjackom stapu i najvece pojacanje im je neki Ken iz Evertona. Juventusov trenutni dug je 400 miliona. Zahvaljujuci Ronaldu. Zadnje 2 godine Juventus je najvise potrosio 20 miliona na jednog igraca.

Osim toga, Ronaldo je i u Italijanskoj i u Engleskoj ligi bio najplaceniji igrac koji je ikad igrao u tim ligama. Toliko o njegovog ljubavi prema Junajtedu. Jel se tako ponasa prema klubu koji je od njega napravio igraca?

Koliko je Ronaldo gladan para najbolje govori njegov instagram profil gde ima preko 3000+ objava na toj drustvenoj mrezi, a svi znamo da dobija milione za svaku objavu kao i Mesi. Sa druge strane Mesi ima samo 600+ objava na instagramu.

ultrasrbin

pre 2 godine

Vazno je napomenuti da je na kraju ipak Mesi otisao u PSZ za 3 miliona vise.

39 miliona naspram 36 koje je nudila Barsa.
(nista o nicemu, 8. oktobar 2021 10:58)

Ala lupas.
Mesi je prihvatio polovinu plate da bi ostao. Ostali igraci nisu hteli da prihvate smanjenje pa La Liga nije dozvolila ni ovu pricu sa Mesijem i polovinom. Kada je Mesi otisao oni su pruhvatili smanjenje.
Ispada da je Mesi trebao da ostane za 18 miliona i to pitaj boga kada posto bi maltene igrao dzabe.
Ovako je otisao na sigurnih 39 miliona.
Razlika je 39 miliona a ne 3.

kinez

pre 2 godine

(mio, 8. oktobar 2021 15:22)

Mesi ce za 3 sezone bez Cavija i Inieste dobiti vise zlatnih lopti nego Ronaldo u 15 sezona bez Modrica, Krosa, Benzeme... Oni su od Ronalda napravili igraca, a to se najbolje vidi sada kada je u zadnje 3 sezone u Juventusu postigao samo 14 golova, a u Realu je samo u jednoj sezoni davao po 15,16...

El clasico

pre 2 godine

(Da dodam, 8. oktobar 2021 18:13)


Jesu imali ali ni blizu kao sada. I Barselona je bila u dugu i pre pojave Mesija pa sta sad? Barsa i Real su u dugovima od kako znam za sebe tako da to za njih nije nista novo.

Zasto onda Juventus vec 2 godine nije doveo nijedno zvucno pojacanje ako im dug nije problem? Dovode neke igrace za najvise 20 miliona i za koje niko ni ne zna. Neka se zahvale Ronaldu zbog toga + gde su svi oni bonusi koje je Ronaldo dobijao od Juventusa.

Naravno da to nece promeniti cinjenicu jer u Engleskoj 4 tima ide u LS. Znaci i bez obzira na jaki Celzi i Liverpul nema razloga zasto se ne bi Junajted plasirao u LS ove godine zar ne? A videt cemo po broju bodova na kraju sezone jesu li ove ili prosle sezone Junajted, Celzi i Liverpul bili bolji ili gori...

Danijel

pre 2 godine

Ma Messi se spasao ovog kluba, tu vec 3-4 sezone rade samo korumpirani politicari zato je klub i dotako dno, i Messi nosio klub i dosta trpeo preko svojih ledja, bez obzira sta postigne sa PSG-om bar se oslobodio pritiska i ovih budala. Ovaj kao nesto bolji od Bartomeua, a isto preko Messia je postao ponovo predsednik tako sto je obecavao da ce zadrzati Messija, a klub nista bolje nije napredovao, cak jos gore, bar su sa Messijem bili nesto u La Ligi a sada na sredini tabele ako se zadrze bice super...

zzzz

pre 2 godine

Cekaj malo, ovde su nas njegovi verni fanovi ubedjivali da Messi nije mogao da ostane da igra besplatno ni da je hteo kad ono mogao je. A laporta jos pomogao njegovoj porodici u vreme dok su bili najveca sirotinja.
(el_patron, 08. oktobar 2021 10:59)

A pomagalau Barselona zato što su dobrotvori, ne zato što je bilo jasno kakav biser je pred njima.

питам за друга

pre 2 godine

Posto je dobijao ogroman ugovor trebao bi pristati na 15-20M... ali lik ispod 50M nista ni za klub koji ga je bukvalno stvorio.
(Mudrac, 8. oktobar 2021 11:00)

Колико је Меси пара зарадио том клубу? Да им није остао нешто дужан? Профит би им био исти и да си ти играо уместо њега, мудраче?

Linares

pre 2 godine

Messi je zapravo otisao godinu dana ranije iz Barce, ovo je bila samo farsa da niko ne bude kriv za odlazak, moralo je tako i navijaci progutaju tu pricu. Najbolje da je Barcelona toliko neupucena u situaciju oko LaLige i novih pravila do poslednjeg dana, i onda odjednom se u danu sve zavrsi. Prica za malu decu. Mogli su sponzori da se dogovore sa Barcelonom, da mu plate koliko god hoce, samo da ostane u Barci i kao igra besplatno, a nakon nekoliko godina da se isprebijaju sa Barselonom. Ko zna koliko je jos kombinacija bilo, ali nisu hteli.

Korona

pre 2 godine

Ne kontam, primas 7,8 miloona i da ti smanje za 50%. Pa nije to isto kad ti sa 40 skinu 50%. Tako im i treba kad jednog igraca kroz premije placaju 50 miliona.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Koja mu je fora oni bi prikazali,da igra za đabe kako bi imali fore,da još kupuju a verujem,da je uzeo ogromnu svotu novca koliko i Nejmar za đabe je mogao ostati i igrati u Barci ili rodnoj Argentini.Mesi se navikao da igra u španiji jer priča španski i sigurno mu nije do menjanja sredine gde se priča Francuskim jezikom nit poznaje grad nit jezik.Nema đabe ni kod stare babe.

Sto

pre 2 godine

A zasto bi igrao dzaba? jeli Mancester u krizi?
Sta on to duguje Mancesteru?
Dosao kao vec skolovan igrac iz Benfike, potpuno druga prica od Mesija!
(mio, 8. oktobar 2021 15:25)

Slazem se nego nije on iz Benfike nego iz Sportinga. Secam se da sam ga gledao uzivo 2002. protiv Partizana. Bio je talentovan ali presmesan

David

pre 2 godine

(iosonostefan, 8. oktobar 2021 15:32)

Daj samo jedan primer gde je profesionalni fudbaler igrao za dzabe? Jel Toti to mozda bio? Jel Maldini? Jel Gerard? Pujol? Nisu cak ni oni. Ne da nisu, nego su bili najplaceniji u svojim klubovima a svi se kunu u lojalnost zar ne? Nije samo sad barselona u dugovima i minusu. Gotovo da nema velikana koji nema dug od nekoliko stotina miliona eura. Dakle sto drugi igraci ne urade tako nesto, odreknu se primanja kako bi klubu bilo bolje, kako bi imalo vise za transfer? O cemu vi pricate ? Da ides trcati, tenirati, gubiti svoje vreme godinu dana za sta? Koga? Za nesposobne ljude u upravama koji ne znaju upravljati financijama. Godinu dana da zrtvujes svog zivota za njih? Da nemas dovoljno vremena za svoju porodicu? Druze idi ti radi samo 1 sedmicu za dzaba kod svog poslodavca, siguran sam da ces preziveti. I nasi poslodavci su mnogi u dugovima , zive na kredi. Pa sto se ne solidarises? Koliko gluposti na jednom mestu za rubriku verovali ili ne.

pa ne znam bas

pre 2 godine

Hm, u Spaniji sam simpatizer Atletika, nikad nisam voleo Real i Barselonu, pa samim ti ni Mesija, ali ovo su takve gluposti, ocekivao je da igra za dzabe......pa nije on kriv sto vi vodite losu poslovnu politku i sto je on sam imao ogroman novac......ne znam da li gospodin predesdnik radi bez plate ili da bi iko normalan to ucinio....

Da dodam

pre 2 godine

(Gazda, 8. oktobar 2021 17:50)

Juventus je imao dugove i kada su dovodili Ronalda za 100 miliona, pokrice to Fiat bez problema. sa druge strane Barsa duzna zbog Messijevih 50 miliona gosinje plus porezi na vernost i razne druge mahinacije. sad im sledi katanac.

ma sigurno je Leo zasluzio zlatne lopte.

Cuj nece promeniti cinjenicu? itekako hoce, pa sad mogu sve da izbace u drugu ligu i Mancester sampion.

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 8. oktobar 2021 19:33)

Kojih jos takvih pojacanja? Jesu doveli De Lihta, ali su zato prodali Cancela u City. Doveli su Artura, a prodali Pjanica. Nije to nikakav napredak za Juventus.

Kazes da nisu u finansijskim problemima, a zadnje 2 godine nisu potrosili gotov nista. Trose koliko i zarade na transfere.

A Barselona i Real nikada nece propasti i to svi znaju. I nije FIAT platio Ronaldov transfer nego su mu oni davali samo jedan deo plate. Verovatno sve one bonuse koje je Ronaldo trazio od Juvea. I to ti je dobar dokaz koliko Ronaldo kosta kada su mu oni morali davati deo plate jer je za Juventus ocito bilo previse, a kazes da nisu u finansijskim problemima hahah.

Hemingvej

pre 2 godine

Ova prica moze proci samo kod sireg navijackog puka koji nije dobro upucen u situaciju. Ne postoji zakonska regulativa koja dopusta radniku da radi dzabe kako bi izbegli razne malverzacije oko placanja poreza kasnije. Minimalno je moguce potpisati ugovor na 50% u odnosu na od prethodni. To pise u zakonu o radu ne samo u Spaniji nego verujem u vecini zamalja EU. Uostalom, da ova prica ne pije vodu, pokazuje cinjenica da su nove igrace mogli registrovati tek kad su Pike i ostali starosedeoci smanjili svoja primanja. Dakle i bez Mesija oni su bili disfunkcionalni. Mesi je pistao na max smanjenje plate i nije bilo dovoljno. Ali cak i da moze igrati za dzabe, uzmimo hipoteticki, koji je to veliki ili bilo koji igrac na visokom nivou igrao dzabe?? Da budes najbolji na svetu u necemu i radis za dzabe? Jel on kriv sto je uprava bila nesposobna?? Toliko im novca doneo i opet su bili u minusu. Ali kao sto rekoh, svakako to nije bilo moguce, ovo su gluposti. Laporta blati najboljeg igraca u istoriji kluba kako bi skrenuo paznju na katastrofalni prelazni period i neke jos uvek nelogicne poteze. Koketiranje sa superligom mu takodje nije potrebno. Ovo mu nece proci kod mnogih fanova. Skida krivicu sa sebe, ali niko ga nije ni krivio u velikoj meri. Bolje da se fokusira na trazenje boljeg trenera koji ce pronaci nacin kako da uklopi ove mlade talente. Ako Enrike u Spaniji moze, onda moze i u barsi. Jako nizak udarac Laporte, ispod pojasa.

lone

pre 2 godine

Vi sto pametujete. Messi nije bio samo jos jedno od talentovane dece nego mu je pomognuto u lecenju. Imao je problem sa rastom. Sve lecenj i negu je Laporta pokrio. Nemojte biti naivini, ko je znao da ce postati ovo sto jeste, koliko dece nikad ne poleti. Tako da cist dobar gest od strane Laporte.
(Deki, 8. oktobar 2021 13:30

to je bilo minimalan rizik odnosno minamalno ulaganje u igrača, nisu dali milione za lečenje, pogotovo kad se uzme u vid da barsa baci 100 miliona na krš igrača !

iosonostefan

pre 2 godine

@David Ja bih radio za dz kada bih znao da to može da promeni nešto, tj kada bih bio popularan da mogu nešto da promenim, da ljudi vide primer. Novac od plate sam uložio u muziku i nagradne igre. Sve pare od nastupa sam poklanjao da bih dobio još više pratioca. Da sirim poruku. Plan je bio da što više zarađujem, to više poklanjam. Bukvalno da radim za ok život a ostalo da delim. Sporo mi ide sve to. Možda nikada i ne steknem neku popularnost ali mi bude krivo kada vidim ljude čiji potezi mogu možda nešto da pokrenu u napred povodom međuljudskih odnosa a oni to ne učine. Sve to stoji što si rekao, nemam ja ništa protiv Mesija kao Mesija, već protiv celog sistema a Mesi je sada u ovoj vesti na ovom portalu pa je tako ispalo...

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 12:13)

Kansela su menjali za Danila jer navodno nije dobar u odbrani. Zatim tu su igraci skupo placeni poput Kulusevskog, Kieze, Demirala.

Inace Fiat je platio transfer za Ronalda i deo plate, a pogledaj samo ko je u upravnom odboru te kompanije. To je uradjeno da bi se zaobisao finansijski fer plej.

Kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 12:50)

Kulusevski placen 35 miliona, Demirel 18, Kieza 10. To su tebi skupo placeni igraci? Hahah. To je smesno u poredjenju na igrace koje je Barselona dovodila.

Ko kaze da je FIAT platio transfer Ronalda? Prvi put cujem za to.

I nisi mi odgovorio, zasto Juventus ne moze dovesti vec 2 godine nijedno zvucno pojacanje ako vec nisu u finansijskim problemima kao sto si rekao?

AgentPromena

pre 2 godine

dobar deo igraca platu nije hteo da smanji ne bi li Mesi ostao a on treba da igra za dž?
isti ti su kad je Mesi otišao krenuli jedan po jedan da smanjuju sebi plate kako bi registrovali nove igrače.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Pa onda bi valjda i vodstvo kluba trebalo da radi besplatno! Zbog nagomilanih dugova bi trebali i klubovi da idu u bankrot. Pa onda iz 5. lige polako prema vrhu.

Goran

pre 2 godine

Citam komentare i ne verujem sta neki ljudi mogu da izjave , nije njega klub stvorio nego njegov rad i trud… Klub je investirao u njega (platom) i klubu se vratila ta “investicija” x puta . Rizik svakog kluba koji dovede nekog igraca postoji , ali to je posao kao i svaki drugi ako investiras u bager investiras jer imas gde da ga upotrebis , ali postoji odredjen rizik da se nesto desi i da ne ide sve po planu, tako je i u fudbalu …. Neko kaze da je klub pomogao njemu i njegovoj porodici kad su bili siromasni a to je iz razloga sto su videli da ce imati koristi od njega i hteli su da ga zadrze pa i da su mu pomogli ne znaci da covek treba citav zivot da posveti nekome radi zahvalnosti , toliko godina je proveo tamo i vratio je to visestruko

bane

pre 2 godine

pretpostavljam da je cilj ove izjave samo blacenje, posto po tamosnjim zakonima mesi ne bi mogao da igra za platu manju od 50% plate iz prethodne sezone
nista novo, kao kad su pisali 100 vesti o utaji poreza od 4.1m evra, a onda kad je ronaldo utajio 15.4m, ministar se javio da brani igrace od blacenja i razvlacenja po tabloidima :)

tata

pre 2 godine

Predsednik Barselone Đoan Laport bi mogao da nas informiše kolika je njegova plata+bonusi+ostali prihodi. ako je baš do love. pa možda i on da radi to što radi za dž? a?

m1k3

pre 2 godine

@Mare
Zapravo, da. Njegova funkcija se ne placa, sta vise, on je ulozio nesto svog novca da bi dosao na tu funkciju. Stvar prestiza je biti predsednik Barcelone, svaki bogati/uticajni Katalonac, sanja o tome...

Sergej

pre 2 godine

Besplatno nije mogao igrati i da je hteo. To su lepo objasnili ljudi iz spanskog saveza sto nije preneseno u nasim medijima. Ovo je podmuklo prebacivanje odgovornosti i krivice kao i skretanje paznje sa bitnih stvari. Mesi je sigurno uradio sve sto je mogao da ostane. Uostalom i njegov kum Aguero je dosao ovo leto zbog njega. Znaci znalo se da Mesi zeli ostati uprkos raspadu sistema. Na kraju nije pomoglo i minimalizovanje ugovora. Nije mogao biti prijavljen. Laporta pokusava svaliti krivicu na Mesija jer je obecao na izborima da ce ga sigurno zadrzati. Na tome je gradio pobedu i sada se izvlaci. Rekao bih bas jadno. Ovim potezom sigurno ne kupuje navijace . Ako kola krenu jos niz brdo, tj ne popravi li situaciju, mogao bi uskoro biti i bivsi. Prema tome, decurlijo manite se tipkanja i trolanja. Ne znate to da radite.

Milan

pre 2 godine

fudbal je biznis, vlasnici klubova su kapitalisti. i onda dodju sa pricoom da ocekuju da im fudbaleri, tj. radnici, rade besplatno?

wow, kakav biznis model.
(Simerijanac Anarhisa, 8. oktobar 2021 10:45)

Ne znam zasto se cudis. Svaki kapitalista gleda da zakine na plati radnicima. Ako je pristao na neku platu, znaj da je trebalo bar 20% vise da plati.
Doduse ono sto je cudno je sto Barsa nema vlasnicku strukturu kao ostali klubovi, tj. nema jednog vecinskog vlasnika, ali su ipak u finansijskim problemima, ali to je zato sto su na naplatu dosla rasipnicka vremena kad su kupovali i sakom i kapom i preplacivali igrace. Ibru su platili preskupo, a nisu ga dobro iskoristili, iako je odlicno startovao, bas zbog sujete starosedelaca. Bilo je i drugih kasnije, ali onda su zablistali sa Kutinjom, i zavrsni udarac im je zadao Grizman.

Grizli Adams

pre 2 godine

E pa kad kod njih svr mora da prodje kroz racun. Da je kao kod nas, provukli bi mu. minimalac kroz racun, a ostatak bi mu preCednik kluba isplatio na ruke :-)

Boixos nois

pre 2 godine

(El clasico, 8. oktobar 2021 19:02)

a De Liht od 80 miliona? i jos nekoliko takvih pojacanja. Barsa se nece izvuci jer nema ko da ih izvuce, onaj koji ih je dosada finansirao ima vaznije probleme usled pandemije.

samo da znas Juventus nije platio Ronaldov transfer vec je to uradila kompanija FIAT, i deo plate su mu oni davali. toliko o Juventusovom dugu zbog Ronalda.

loženje

pre 2 godine

(gazda, 8. oktobar 2021 16:54)




verujem i tebi, znači - juventusu je dug od 400 miliona napravio samo veliki ronaldo, a mali mesi je u dugu barselone učestvovao sa nekih 400 evra.

da se zaključiti da veliki ronaldo vredi milion puta više od malog mesija, što je, ipak, malo preterano...

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 9. oktobar 2021 20:51)

Kieza ce biti placen 50 miliona? Transfer Kulusevskog ce biti veci? Lokateli 40 miliona? Hahah. Pa ti (u nedostatku argumenata) pricas o buducem vremenu i koliko ce oni tek biti placeni, a pricali smo o trenutnom dugu Juventusa od 400 miliona za kojeg je ponajvise Ronaldo zasluzan zar ne? Ocito je da si i sam svestan toga cim ti pises koliko ce oni tek biti placeni... Inace, Lokateli je koliko ja znam doveden na posudbu besplatno i nije placen 40 miliona.

A sto se tice Barse oni su samo zadnjih 5-6 godina potrosili milijardu samo na transfere igraca, a od Nejmara su dobili samo 222 miliona, a gde su tu jos i plate tih igraca.

Mesi jednim delom jeste upropastio Barsu sa svojom platom ali ni blizu kao Ronaldo Juventus. Jer Barselona je uvek dovodila koga god je htela i bez obzira na Mesijevu visoku platu, a Juventus vec 2 godine nije doveo gotov nikoga ponajvise zbog Ronalda.

Tor

pre 2 godine

"ja sam se do poslednjeg trenutka nadao da će ostati u Barsi da igra besplatno. To bi mi se dopalo i ubedio bi me"
????? Nesto vam nije u redu sa prevodom, ili je ovaj bas lupio

Boixos nois

pre 2 godine

(Kiki, 9. oktobar 2021 14:44)

Kieza ce biti placen 50 miliona, 10 miliona je pozajmica a i transfer Kulusevskog ce biti veci. Tu je i Lokateli prvak Evrope za 40 miliona.

Nisam ja kriv sto ti nisi cuo. Pa oni su i pre dovodili slobodne igrace za veliku platu samo sto nije svaki takav Pirlo ili Pogba. Primeri su Remzi i Rabio.

A sto se tice Barsinih transfera, koliko znam Kutinjo i Dembele su dovedeni novcem od Neymara. Messi je finansijski upropastio Barsu svojom platom, bonusima za vernost, bonusima za oca menadzera itd.

Nenad:)

pre 2 godine

Otkrili smo da pored vrsnih poznavalaca fudbala imamo i vrsnih ekonomista fudbala:) ajmo ljudi, objasnite jos malo ko je u kakvim finansijskim problemima:)

Boixos nois

pre 2 godine

kiki, 10. oktobar 2021 09:46)

Pa naplata tih transfera je na kraju sezone. To se sve radi da bi se izbegao finansijski fer plej.

Vec sam ti dokazao da Juventus nije platio transfer vec kompanija Fiat, to je i sam Anjeli rekao kada su ga novinari napali zbog finansijskog fer pleja.

Koliko je to Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? Evo nabrojacu ti ih: Higuain, Ronaldo, Pjanic, Bernardeski, De Liht, Kieza, Kulusevski.

Izmedju ostalog pratim Italijanske medije i ne vidim da se bilo gde spominje da je Juventus u finansijskim problemima.

kiki

pre 2 godine

(Boixos nois, 10. oktobar 2021 12:04)

To ti nije tacno. Kieza je doveden na posudbu 2 godine za 10 miliona i imaju ga pravo otkupiti tek na kraju ove sezone. Znaci, uzalud spominjes Kiezu jer je on i sada samo na posudbi. Kulusevski je placen 35 miliona, a to sto ima bonuse nema nikakve veze jer te bonuse imaju svi pa se nikome ne racunaju u transfer. Tako gledajuci npr. Kutinjo ce kostati Barsu sigurno nekih 200 miliona ako mu se racunaju i svi bonusi koji su ukljuceni u njegov transfer. A za Lokatelija za sada Juventus nije platio nista. I on je takodjer doveden samo na posudbu (za sada).

Cak i da je FIAT platio Ronaldov transfer to opet nema nikakve veze jer su pare od istog coveka koji je vlasnik Juventusa. Pa zar ti nisi sam pisao neki dan da je vlasnik FIATA porodica Anjeli?

Koliko je Juventus od izbacivanja u drugu ligu imao skupih transfera? hahaha. A znas li ti koliko je za isto vreme Barselona imala skupih transfera? Potrosili su sigurno milijardu i po sto je smesno u poredjenju sa Juventusom.

I nabrajanje tih tvojih skupih transfera nema smisla jer Juventus nije bio u tolikim dugovima sve dok Ronaldo nije dosao u klub. Dugovi su narasli tek njegovim dolaskom.

Neki dan si imao vest na svim Italijanskim stranicama da je Juventusov dug 400 miliona.

kiki

pre 2 godine

A evo ti i jos jedan razlog zasto je Barselona u takvom dugu kada vec spominjes bonuse. Ovaj clanak je objavljen pre nekoliko sati pa kaze:

Radi se o bonusima za učinak koje je Barcelona isplaćivala igračima, a kakvi nisu uobičajeni u drugim klubovima. Odnosno, ako ih i ima, nisu izraženi u tako velikim svotama.

Svaki igrač Barcelone je svake sezone mogao dobiti 11 milijuna eura samo time što bi odigrali pola službenih utakmica u jednoj sezoni. Za ulazak u nokaut-fazu Lige prvaka svaki igrač je dobijao 1.2 milijuna eura nagrade, a za osvajanje tercete (2015 godine) svaki igrač je dobio 3.6 milijuna eura. Postojao je i bonus od 15 milijuna eura za one koji bi dočekali kraj ugovora u klubu (Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Abidal itd).

Kad se pogledaju spomenute brojke i pomnože s brojem igrača koji su aktivno sudjelovali u uspjesima kluba, a njih ima oko 20-ak, dolazi se do saznanja da su igrači Barcelone mogli zaraditi nekoliko stotina milijuna eura bonusa u jednoj uspješnoj sezoni.

Boixos nois

pre 2 godine

(kiki, 10. oktobar 2021 14:55)

Opet skreces sa teme, Juventus nije u problemima jer da jeste o tome bi se intenzivno pisalo u Italijanskim medijima.

To sto pominjes bonuse drugih igraca nema poente kad vecina njih nikada nije ni aktivirala svoje bonuse.

400 miliona je po tebi izgleda vece nego milijardu i po. Na kraju krajeva Juventus je privatan klub a Barselona nije.