Nedelja, 05.09.2021.

10:20

Osveta – dešava se

Izvor: Milan Tomiæ

Osveta – dešava se IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 2 godine

Veliki je ovo uspeh kada pogledamo sastav. Na prethodnim takmicenjima smo uvek imali jaci sastav i to je to, vrlo prosto. Svakako sve pohvale za sve ove godine a i nadamo se i za buduce.

deki

pre 2 godine

devojke uzmu 2 medalje na 2 velika takmicenja i ovakvi komentari...svasta...pa budite prvi u dominama u vasoj ulici,da vas vidim...kakav smo to narod postali?

miloš

pre 2 godine

Italijani prvi u fudbalu, odbojci olimpijsko zlato na 100 m i 400m po prvi put u istoriji. Ne bih se cudio ako Beretini osvoji US Open :)

O RUCK

pre 2 godine

Ja nisam neki ekspert, ali sam pasionirani pratilac nasih odbojkaskih reprezentacija, i to decenijama - ali nesto mi nije jasno KAKO NIKO NE SPOMINJE PO MENI KLJUC OVAKVOG KRAJA MECA, A TO JE DRUGI SET: NASE SU VODILE SA 22:20, A ONDA ITALIJANKE OSVAJAJU 5 UZASTOPNIH POENA I DOBIJAJU SET SA 25:22!!!!! To je po meni pocetak definitivnog kraja ove utakmice (jer da su nase povele sa 2:0 u setovima (uprkos velikom kvalitetu Italijanki) NI SVETI PETAR IM NE BI POMOGAO DA PREOKRENU!!!!

076 sasa

pre 2 godine

Nas generalni problem sto se tice ocekivanja je sto smo kao nacija cesto nerealni, dve medalje ovog leta je veliki uspeh mi nismo nepobedivi cestitek italijankama bile su bolje, drugo sto mnogi nece ili se prave da ne vide to sam vec pisao baza iz koje mi crpimo igracice je neuporedivo manja nego sto ima jedna ruaija turska pa i italija, da li je falila brankica jeste da li lazvicka ima potencijal veci od buse i bojane da dosegne nivo jedne brankice ima ali do toga treba vremena i jos mnogo utakmica treba biti realan nekada, sto se terzica tice samo dunsteri mogu da mu osporavaju streucnost

mirjana simionska

pre 2 godine

Osvaja se bronza i zlato,srebro se dodeljuje i jos nesto jedna lasta,Tijana ne moze i ne cini prolece.Postu su je sinoc dobro proucili i zaustavili je ,nije bilo druge igracice koje ce je ''zameniti''i igra i reprezentacija se raspale.Ne kazem da je drugo mesto neuspeh,ali...PRVAK EVROPE se pampti i to jos trostruki,Ovakva sansa,kao i Noletova za zlatni Gren Slem se retko ukazuje.Ali to je nesto sto ce devojkama sigurno ostati da zale mozda celog zivota.Eh,ta karma.

Tragikomedija

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Druže, živiš u 2021., ne u 1921. Migracije su česta pojava. Egonu i Sila su rođene u Italiji, su odrastale u Italiji i ceo svoj život su provele u Italiji, samim tim su Italijanke. To što nisu čistokrvne Italijanke ne menja činjenicu da su Italijanke. Misliš da Italijane stvarno boli uvo odakle i kog porekla je Tijana Bošković? Ko se to buni? To što ti pročitaš par komentara na tu foru na vestima ovde ne znači da se iko ozbiljniji buni zbog toga.

Il

pre 2 godine

Devojkama svaka čast, 2 medalje za mesec dana je ogroman uspeh. Jednostavno nije moguće održati vrhunsku formu za 2 takmičenja koja idu jedan za drugim…
Iako se nažalost neke igračice povlače(poput Milene Rašić a sigurno još nekog) imamo mlade talente pa da dogodine sve bude zdrave i spremne za Svetsko prvenstvo i odbranu titule.

Ljutimo se kad nam kažu da smo rasisti

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Tvoj komentar stoji za sportiste koji su došli iz drugih zemalja pa dobili državljanstva da bi igrali za Italiju. Važi za Kubanca i Poljsku. Međutim, nisi u pravu za Egonu, jer je ona rođena u Italiji od roditelja nigerijskih migranata. Ili možda smatraš da joj se kao državljanki Italije, treba zabraniti da igra, jer je tamnije puti.

Gile

pre 2 godine

15 godina , 20 medalja, Terza je gromada od čoveka, trenera i vođe.
Ali ipak selektori naše fudbalske reprezentacije dobijaju milionske ugovore nizašta, ili da bi eventualno prošli kvalifikacije.
Tužno i smešno, ali.....

nnj

pre 2 godine

Nema sumnje da je Terzić osvojio brojne medalje tokom svog rada. Međutim, zašto se žmuri na loše stvari koje je uradio tokom svoje karijere? Zašto se godinama žmuri na taktiku da guraš prvu postavu ceo turnir, čak i protiv slabih ekipa, pa kad dođe završnica, devojke budu umorne i ne mogu da pruže najbolju igru, pa molimo boga da je i protivnik u istoj situaciji i tu se natežemo? Nekad će proći, a nekad baš i ne, kao što je to slučaj sada i na Igrama 2016. Zašto se žmuri na to da je Terzić izuzetno loš taktičar, da uvodi loše izmene (ili bolje da kažem ne uvodi?), da su njegovi tajm-auti nepravovremeni i da ne ume da se izbori kada ga stručni štab suparničke ekipe pročita? Ni ne krivim toliko Maju što je onoliko gurala lopte na Tijanu jer je to više Terzić tražio nego što je Maja to sama htela. A to nažalost neće uvek proći. Zašto se žmuri na činjenicu da je imao 3-4 meseca da spremi ekipu za dva bitna takmičenja i opet nije uspeo da ih uigra do Olimpijade? Došli smo u situaciju da su se devojke uigravale na samom takmičenju, a to ne može. Ok, osvojile su medalje na oba. Ali ne možemo ignorisati da su te medalje mogle biti sjajnije na oba jer kvalitet za to sigurno imamo. I onda kad se to ne uspe ostvariti, kreću manipulacije tipa "ovo je ogroman uspeh, da nam je neko ponudio da ćemo ovo osvojiti pre takmičenja, sigurno da bismo prihvatili" itd. A u principu, sve izgovori za neostvareno prvo mesto. Sve što je osvojeno, osvojile su devojke na svoj kvalitet. Ne on.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Tijana je igrala na rezervi, koristila je tzv "alternativna napajanja". To se videlo po tome sto tri poslednje utakmice nije koristila smec-servis.
Protiv Turkinja je izgorela, i ono juce je bila njena senka. Nazalost, Brankica je jedina koja moze dostojno da joj pomogne.
Uz postovanje, ali Lazovic, Milenkovic, Buša... ni blizu.
Drugo, zaista mi nije jasno zasto se danas, u nedelju nije igralo?
Zasto je to bio problem?
Ne treba nista zameriti devojkama. Ovo je bilo realno za ocekivati.

stipumetebra

pre 2 godine

Reč osveta je nešto što ja doživljavam kao odbojno, ružno, puno besa i mržnje. U kontekstu vezanom za sport mislim da je ta reč potpuno pogrešna. Samo pitanje je sad koja reč u našem bogatom i šarolikom jeziku je prikladnija?

RP

pre 2 godine

Nije dovoljna Tijana Bošković da se osvoji 1. mesto. Ceo naš napad se svodi na nju. Svaka joj čast. Ona je osvojila 2. mesto. Bez nje ne bi smo stigli ni do četvrt finala. Ostatak ekipe samo igra odbranu.
Italijanke imaju bar tri igračice koje igraju napad podjednako dobro. Zato su nas i pobedile.

kaokako

pre 2 godine

Ubijedjen sam da smo dobili drugi set, a vodili smo 22:20, da bi zavrsilo u tri seta. Previse oscilacija i padova u igri, kad ne ide tonemo, kad nas krene igramo u transu. I previse nam se svela igra na Tijanu Boskovic, bukvalno je Italijankama jedini cilj bio da nju zaustave a xnaju da ce vise od polovine napada ici preko nje. Treci set smo se predali, a i selektor je dao takvu izjavu a mec nije bio zavrsen, iako znamo da u zenskoj odbojci se desavaju velike serije i preokreti. I na kraju, publika ocaj, kao u pozoristu, falila je energija. Steta sto nije igrano negdje van BG, tipa Nis.

Toxic

pre 2 godine

(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Pa i u reprezentaciji Srbije Mihajlovićeva, Blagojevićeva i Boškovićeva su iz BiH a Popovićeva iz Crne Gore. Tek pola igračica rođeno je u Srbiji.

Ljomi

pre 2 godine

Čestitke Italjii, bolje su bile i zaslužna pobeda. Naše devojke su nas navikle na odličja, uvek ih donose pa smo malo prestrogi prema njima. Mi smo jedini iz Evrope uzeli medalju u Tokiju+ovde, i to bez jakog bitnog igrača (Brankice, a i Stefana nije u formi). Tijani pre svega svaka čast, vukla je 80% svih napada, pogledajte meč za bronzu sa J.Korejom, maltene sama samcata. Ona je za mene MVP upravo zbog toga koliko ovaj tim zavisi od nje. Egonu takođe maestralna, međutim Italija ima alternative za poentiranje kada žele nju da odmore a mi za Tijanu nemamo. Sve u svemu svaka čast devojkama, nadam se da ne zameraju ništa sebi jer se njihova želja vidi.

Demian

pre 2 godine

"Ne vidim ko bi mogao da nas zaustavi na putu do zlata" - Maja Ognjenovic

"Paola Egonu nikada nece biti kao Tijana Boskovic" - Zoran Terzic

znanje-imanje

pre 2 godine

Po mom (ne)skromnom mišljenju tekst je potpuno bezveze.
Ovaj meč je Italija dobila, ali sasvim prosečnom, ništa posebnom igrom. U stvari smo ga mi izgubili. Konkretno retko loše izdanje Maje Ognjenović (našta ona svakako ima pravo - ali ni njen status ne znači da je nedodirljiva od objektivnih opservacija). Bivalo je na desetine lopti, dobrog prijema serve, koje je morala gurati primačima na smeč. Uništila je Tijanu i loše joj dignutim loptama i još više prevelikim brojem lopti.
Višak publike nas je samo otežao, očito. Prebacivanje servisa jednostavno vodi porazu u savremenoj odbojci.
Terzić je za mene već mitska ličnost. Koliko sam svestan nema u istoriji sporta "većeg" trenera (tolike medalje i sve) a da to nije (nikada ni bio). On ne zna da vodi meč, i osim retko ne zna da se snađe u trenutku. (Ima kad ionako ništa ne pomaže, ali to se ređe dešava.)
Kada vidiš da ne ide - pa rotiraj. Daj igraču pauzu da se resetuje. Jedno sada već osnovno sredstvo odbojke je dijagonalna izmena dizač-korektor drugim korektor-dizačem. Bar dok je 2. korektor na mreži. Da Maja dođe sebi - ili joj reci gde greši. I da se Tijana oporavi - koliko je to teško shvatiti? Ništa ne možemo da izblokiramo? Uvedi onu koja može, makar se nedavno porodila, na 5 minuta. Traži čelindž iako znaš da je pogrešan... O tome da na svim prethodnim utakmicama nisi dovoljno uvodio druge igračice u igru da ne govorimo. Nekad to i ne platimo - ali obično platimo, baš u odlučujućim završnim utakmicama.

iga

pre 2 godine

Naš napad je jednolican, sve na Tijanu. Naši primači su imali 18 napada i 4 poena a Italijanke čak 33 poena. I još da dodam, sve igračice Italije su rođene u Italiji, nisu došle iz neke druge zemlje pa uzele državljanstvo.

miroslav

pre 2 godine

svaka čast našim devojkama.
isto se odnosi i na ekipu Italije.Bile su u ovom meču puno bolje,ali su i ceo turnir odigrale izuzetno kvalitetno.
idemo dalje.

sgdp

pre 2 godine

Na sedam poslednjih velikih takmičenja počev od 2015. imamo sedam medalja, od toga tri zlatne. Kapa dole devojkama, nema im se šta zameriti, ne može se baš svaki put pobediti.

Gde ja živim

pre 2 godine

Sport ume da bude kompleksan, milion stvari mora da se poklopi, ali suština je na kraju mnogo prosta. Dešavaju se loši dani. Dešava se bolji protivnik. Pre mesec dana smo mi ovu istu Italiju rašrafili da nisu znale gde su. Egonu se nije videla, nije znala gde je levo. Sinoć je ona nas razbila. Previše je dobra igračica da možeš stalno da je zaključaš. Previše je Italija ozbiljna ekipa sa velikom tradicijom da možeš da ih biješ svaki put kad se sastaneš bez da se oznojiš. Ja se iskreno i ne sećam kad smo poslednji put izgubili od njih pre ovoga.

Nama je falila Brankica, falila nam je Stefana u punoj formi i mnogo ornija Milena za dva ovako vrhunska takmičenja u 3 meseca. Ne kažem da bi bila sigurna zlata jer to u sportu ne postoji, ali brat bratu ko zna šta bi sve bilo. Važno je da se igra, važno je da se napreduje, biće od ovih klinki nešto i imaćemo mi odbojku i dalje. Popularna je među devojčicama, baza je solidna, nema razloga za pesimizam. Šamaraće Srbija Gidetija, Macantija, Kiraljija, Gimaraeša, kog bilo Ruleta da Zbornaja ima (ne znam da li Busato nastavlja) i gospođu Ping u godinama koje slede. Šamaraće i oni nas naravno jer su sve to previše ozbiljne reprezentacije i razlike su minimalne.

Samo bez melodrame i kukanja. Idemo dalje u nove pobede.

Sad da se posvetimo Kovaču i momcima pa da se nerviranje nastavi nadam se do kraja šampionata.

Samos

pre 2 godine

Posle onolike poznate srpske prepotencije i bahatosti pomislio sam onomad da samo placa ne bude.I gle moje sumnje su se obistinile a tako sam govorio i za Novaka na OI jer Srbi ne mogu bez potcenivanja i ponizavanja protivnika.Nacionalizam uvek na delu.Dokle...

bre

pre 2 godine

I Italijanke su bile umorne i imale su manje sati za odmor od Srbije. Nema potrebe za podcjenjivanjem Italijanki. Bile su bolje u svim segmentima igre.

Back in Black

pre 2 godine

Sve je super ,svaka cast devojkama drugo mesto je odlican rezultat.Ali ono sto nije dobro to su izjave pre turnira,iste onakve kakve su imali basketaši na Olimpijskim igrama.Malo je to bilo podcenjiivacki i prepotentno.

Milan

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !

odbojkaš

pre 2 godine

2 medalje za mesec dana su ozbiljan uspeh. Italijanke i Turkinje nemaju sa OI recimo. Pritom sve vreme igramo bez Brankice koja je duša ovog tima, daje potpuni balans i raznovrsnost u napadu. GOAT Tijana može svašta sama ali dva ovakva meča za 24 sata je previše. Ugasile su se fizički, posledično i mentalno. Ne znam koji je genije odlučio da nema dana pauze između polufinala i finala.

Kako god devojke moraju biti ponosne. Kontinuiet medalja je tu. Idemo dalje. Hvala im svima redom, sve do velikog Terze! Srbija!

lala

pre 2 godine

Libero, libero... Mnogo gresaka, nemir u ekipi. Maja forsirala Tijanu koja je bila na kedva 40%. A onda je bilo kasno za vracanje jer su energetski pale. Nisam siguran da je Terzic ovako video stvari, jer da jeste, danas bi slavili zlato.

odbojkaš

pre 2 godine

2 medalje za mesec dana su ozbiljan uspeh. Italijanke i Turkinje nemaju sa OI recimo. Pritom sve vreme igramo bez Brankice koja je duša ovog tima, daje potpuni balans i raznovrsnost u napadu. GOAT Tijana može svašta sama ali dva ovakva meča za 24 sata je previše. Ugasile su se fizički, posledično i mentalno. Ne znam koji je genije odlučio da nema dana pauze između polufinala i finala.

Kako god devojke moraju biti ponosne. Kontinuiet medalja je tu. Idemo dalje. Hvala im svima redom, sve do velikog Terze! Srbija!

lala

pre 2 godine

Libero, libero... Mnogo gresaka, nemir u ekipi. Maja forsirala Tijanu koja je bila na kedva 40%. A onda je bilo kasno za vracanje jer su energetski pale. Nisam siguran da je Terzic ovako video stvari, jer da jeste, danas bi slavili zlato.

kaokako

pre 2 godine

Ubijedjen sam da smo dobili drugi set, a vodili smo 22:20, da bi zavrsilo u tri seta. Previse oscilacija i padova u igri, kad ne ide tonemo, kad nas krene igramo u transu. I previse nam se svela igra na Tijanu Boskovic, bukvalno je Italijankama jedini cilj bio da nju zaustave a xnaju da ce vise od polovine napada ici preko nje. Treci set smo se predali, a i selektor je dao takvu izjavu a mec nije bio zavrsen, iako znamo da u zenskoj odbojci se desavaju velike serije i preokreti. I na kraju, publika ocaj, kao u pozoristu, falila je energija. Steta sto nije igrano negdje van BG, tipa Nis.

Back in Black

pre 2 godine

Sve je super ,svaka cast devojkama drugo mesto je odlican rezultat.Ali ono sto nije dobro to su izjave pre turnira,iste onakve kakve su imali basketaši na Olimpijskim igrama.Malo je to bilo podcenjiivacki i prepotentno.

bre

pre 2 godine

I Italijanke su bile umorne i imale su manje sati za odmor od Srbije. Nema potrebe za podcjenjivanjem Italijanki. Bile su bolje u svim segmentima igre.

Ljomi

pre 2 godine

Čestitke Italjii, bolje su bile i zaslužna pobeda. Naše devojke su nas navikle na odličja, uvek ih donose pa smo malo prestrogi prema njima. Mi smo jedini iz Evrope uzeli medalju u Tokiju+ovde, i to bez jakog bitnog igrača (Brankice, a i Stefana nije u formi). Tijani pre svega svaka čast, vukla je 80% svih napada, pogledajte meč za bronzu sa J.Korejom, maltene sama samcata. Ona je za mene MVP upravo zbog toga koliko ovaj tim zavisi od nje. Egonu takođe maestralna, međutim Italija ima alternative za poentiranje kada žele nju da odmore a mi za Tijanu nemamo. Sve u svemu svaka čast devojkama, nadam se da ne zameraju ništa sebi jer se njihova želja vidi.

znanje-imanje

pre 2 godine

Po mom (ne)skromnom mišljenju tekst je potpuno bezveze.
Ovaj meč je Italija dobila, ali sasvim prosečnom, ništa posebnom igrom. U stvari smo ga mi izgubili. Konkretno retko loše izdanje Maje Ognjenović (našta ona svakako ima pravo - ali ni njen status ne znači da je nedodirljiva od objektivnih opservacija). Bivalo je na desetine lopti, dobrog prijema serve, koje je morala gurati primačima na smeč. Uništila je Tijanu i loše joj dignutim loptama i još više prevelikim brojem lopti.
Višak publike nas je samo otežao, očito. Prebacivanje servisa jednostavno vodi porazu u savremenoj odbojci.
Terzić je za mene već mitska ličnost. Koliko sam svestan nema u istoriji sporta "većeg" trenera (tolike medalje i sve) a da to nije (nikada ni bio). On ne zna da vodi meč, i osim retko ne zna da se snađe u trenutku. (Ima kad ionako ništa ne pomaže, ali to se ređe dešava.)
Kada vidiš da ne ide - pa rotiraj. Daj igraču pauzu da se resetuje. Jedno sada već osnovno sredstvo odbojke je dijagonalna izmena dizač-korektor drugim korektor-dizačem. Bar dok je 2. korektor na mreži. Da Maja dođe sebi - ili joj reci gde greši. I da se Tijana oporavi - koliko je to teško shvatiti? Ništa ne možemo da izblokiramo? Uvedi onu koja može, makar se nedavno porodila, na 5 minuta. Traži čelindž iako znaš da je pogrešan... O tome da na svim prethodnim utakmicama nisi dovoljno uvodio druge igračice u igru da ne govorimo. Nekad to i ne platimo - ali obično platimo, baš u odlučujućim završnim utakmicama.

Milan

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !

RP

pre 2 godine

Nije dovoljna Tijana Bošković da se osvoji 1. mesto. Ceo naš napad se svodi na nju. Svaka joj čast. Ona je osvojila 2. mesto. Bez nje ne bi smo stigli ni do četvrt finala. Ostatak ekipe samo igra odbranu.
Italijanke imaju bar tri igračice koje igraju napad podjednako dobro. Zato su nas i pobedile.

sgdp

pre 2 godine

Na sedam poslednjih velikih takmičenja počev od 2015. imamo sedam medalja, od toga tri zlatne. Kapa dole devojkama, nema im se šta zameriti, ne može se baš svaki put pobediti.

Gde ja živim

pre 2 godine

Sport ume da bude kompleksan, milion stvari mora da se poklopi, ali suština je na kraju mnogo prosta. Dešavaju se loši dani. Dešava se bolji protivnik. Pre mesec dana smo mi ovu istu Italiju rašrafili da nisu znale gde su. Egonu se nije videla, nije znala gde je levo. Sinoć je ona nas razbila. Previše je dobra igračica da možeš stalno da je zaključaš. Previše je Italija ozbiljna ekipa sa velikom tradicijom da možeš da ih biješ svaki put kad se sastaneš bez da se oznojiš. Ja se iskreno i ne sećam kad smo poslednji put izgubili od njih pre ovoga.

Nama je falila Brankica, falila nam je Stefana u punoj formi i mnogo ornija Milena za dva ovako vrhunska takmičenja u 3 meseca. Ne kažem da bi bila sigurna zlata jer to u sportu ne postoji, ali brat bratu ko zna šta bi sve bilo. Važno je da se igra, važno je da se napreduje, biće od ovih klinki nešto i imaćemo mi odbojku i dalje. Popularna je među devojčicama, baza je solidna, nema razloga za pesimizam. Šamaraće Srbija Gidetija, Macantija, Kiraljija, Gimaraeša, kog bilo Ruleta da Zbornaja ima (ne znam da li Busato nastavlja) i gospođu Ping u godinama koje slede. Šamaraće i oni nas naravno jer su sve to previše ozbiljne reprezentacije i razlike su minimalne.

Samo bez melodrame i kukanja. Idemo dalje u nove pobede.

Sad da se posvetimo Kovaču i momcima pa da se nerviranje nastavi nadam se do kraja šampionata.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Tijana je igrala na rezervi, koristila je tzv "alternativna napajanja". To se videlo po tome sto tri poslednje utakmice nije koristila smec-servis.
Protiv Turkinja je izgorela, i ono juce je bila njena senka. Nazalost, Brankica je jedina koja moze dostojno da joj pomogne.
Uz postovanje, ali Lazovic, Milenkovic, Buša... ni blizu.
Drugo, zaista mi nije jasno zasto se danas, u nedelju nije igralo?
Zasto je to bio problem?
Ne treba nista zameriti devojkama. Ovo je bilo realno za ocekivati.

Demian

pre 2 godine

"Ne vidim ko bi mogao da nas zaustavi na putu do zlata" - Maja Ognjenovic

"Paola Egonu nikada nece biti kao Tijana Boskovic" - Zoran Terzic

Ljutimo se kad nam kažu da smo rasisti

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Tvoj komentar stoji za sportiste koji su došli iz drugih zemalja pa dobili državljanstva da bi igrali za Italiju. Važi za Kubanca i Poljsku. Međutim, nisi u pravu za Egonu, jer je ona rođena u Italiji od roditelja nigerijskih migranata. Ili možda smatraš da joj se kao državljanki Italije, treba zabraniti da igra, jer je tamnije puti.

O RUCK

pre 2 godine

Ja nisam neki ekspert, ali sam pasionirani pratilac nasih odbojkaskih reprezentacija, i to decenijama - ali nesto mi nije jasno KAKO NIKO NE SPOMINJE PO MENI KLJUC OVAKVOG KRAJA MECA, A TO JE DRUGI SET: NASE SU VODILE SA 22:20, A ONDA ITALIJANKE OSVAJAJU 5 UZASTOPNIH POENA I DOBIJAJU SET SA 25:22!!!!! To je po meni pocetak definitivnog kraja ove utakmice (jer da su nase povele sa 2:0 u setovima (uprkos velikom kvalitetu Italijanki) NI SVETI PETAR IM NE BI POMOGAO DA PREOKRENU!!!!

iga

pre 2 godine

Naš napad je jednolican, sve na Tijanu. Naši primači su imali 18 napada i 4 poena a Italijanke čak 33 poena. I još da dodam, sve igračice Italije su rođene u Italiji, nisu došle iz neke druge zemlje pa uzele državljanstvo.

nnj

pre 2 godine

Nema sumnje da je Terzić osvojio brojne medalje tokom svog rada. Međutim, zašto se žmuri na loše stvari koje je uradio tokom svoje karijere? Zašto se godinama žmuri na taktiku da guraš prvu postavu ceo turnir, čak i protiv slabih ekipa, pa kad dođe završnica, devojke budu umorne i ne mogu da pruže najbolju igru, pa molimo boga da je i protivnik u istoj situaciji i tu se natežemo? Nekad će proći, a nekad baš i ne, kao što je to slučaj sada i na Igrama 2016. Zašto se žmuri na to da je Terzić izuzetno loš taktičar, da uvodi loše izmene (ili bolje da kažem ne uvodi?), da su njegovi tajm-auti nepravovremeni i da ne ume da se izbori kada ga stručni štab suparničke ekipe pročita? Ni ne krivim toliko Maju što je onoliko gurala lopte na Tijanu jer je to više Terzić tražio nego što je Maja to sama htela. A to nažalost neće uvek proći. Zašto se žmuri na činjenicu da je imao 3-4 meseca da spremi ekipu za dva bitna takmičenja i opet nije uspeo da ih uigra do Olimpijade? Došli smo u situaciju da su se devojke uigravale na samom takmičenju, a to ne može. Ok, osvojile su medalje na oba. Ali ne možemo ignorisati da su te medalje mogle biti sjajnije na oba jer kvalitet za to sigurno imamo. I onda kad se to ne uspe ostvariti, kreću manipulacije tipa "ovo je ogroman uspeh, da nam je neko ponudio da ćemo ovo osvojiti pre takmičenja, sigurno da bismo prihvatili" itd. A u principu, sve izgovori za neostvareno prvo mesto. Sve što je osvojeno, osvojile su devojke na svoj kvalitet. Ne on.

deki

pre 2 godine

devojke uzmu 2 medalje na 2 velika takmicenja i ovakvi komentari...svasta...pa budite prvi u dominama u vasoj ulici,da vas vidim...kakav smo to narod postali?

Tragikomedija

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Druže, živiš u 2021., ne u 1921. Migracije su česta pojava. Egonu i Sila su rođene u Italiji, su odrastale u Italiji i ceo svoj život su provele u Italiji, samim tim su Italijanke. To što nisu čistokrvne Italijanke ne menja činjenicu da su Italijanke. Misliš da Italijane stvarno boli uvo odakle i kog porekla je Tijana Bošković? Ko se to buni? To što ti pročitaš par komentara na tu foru na vestima ovde ne znači da se iko ozbiljniji buni zbog toga.

Toxic

pre 2 godine

(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Pa i u reprezentaciji Srbije Mihajlovićeva, Blagojevićeva i Boškovićeva su iz BiH a Popovićeva iz Crne Gore. Tek pola igračica rođeno je u Srbiji.

miroslav

pre 2 godine

svaka čast našim devojkama.
isto se odnosi i na ekipu Italije.Bile su u ovom meču puno bolje,ali su i ceo turnir odigrale izuzetno kvalitetno.
idemo dalje.

stipumetebra

pre 2 godine

Reč osveta je nešto što ja doživljavam kao odbojno, ružno, puno besa i mržnje. U kontekstu vezanom za sport mislim da je ta reč potpuno pogrešna. Samo pitanje je sad koja reč u našem bogatom i šarolikom jeziku je prikladnija?

Il

pre 2 godine

Devojkama svaka čast, 2 medalje za mesec dana je ogroman uspeh. Jednostavno nije moguće održati vrhunsku formu za 2 takmičenja koja idu jedan za drugim…
Iako se nažalost neke igračice povlače(poput Milene Rašić a sigurno još nekog) imamo mlade talente pa da dogodine sve bude zdrave i spremne za Svetsko prvenstvo i odbranu titule.

Samos

pre 2 godine

Posle onolike poznate srpske prepotencije i bahatosti pomislio sam onomad da samo placa ne bude.I gle moje sumnje su se obistinile a tako sam govorio i za Novaka na OI jer Srbi ne mogu bez potcenivanja i ponizavanja protivnika.Nacionalizam uvek na delu.Dokle...

Gile

pre 2 godine

15 godina , 20 medalja, Terza je gromada od čoveka, trenera i vođe.
Ali ipak selektori naše fudbalske reprezentacije dobijaju milionske ugovore nizašta, ili da bi eventualno prošli kvalifikacije.
Tužno i smešno, ali.....

Nikola

pre 2 godine

Veliki je ovo uspeh kada pogledamo sastav. Na prethodnim takmicenjima smo uvek imali jaci sastav i to je to, vrlo prosto. Svakako sve pohvale za sve ove godine a i nadamo se i za buduce.

076 sasa

pre 2 godine

Nas generalni problem sto se tice ocekivanja je sto smo kao nacija cesto nerealni, dve medalje ovog leta je veliki uspeh mi nismo nepobedivi cestitek italijankama bile su bolje, drugo sto mnogi nece ili se prave da ne vide to sam vec pisao baza iz koje mi crpimo igracice je neuporedivo manja nego sto ima jedna ruaija turska pa i italija, da li je falila brankica jeste da li lazvicka ima potencijal veci od buse i bojane da dosegne nivo jedne brankice ima ali do toga treba vremena i jos mnogo utakmica treba biti realan nekada, sto se terzica tice samo dunsteri mogu da mu osporavaju streucnost

mirjana simionska

pre 2 godine

Osvaja se bronza i zlato,srebro se dodeljuje i jos nesto jedna lasta,Tijana ne moze i ne cini prolece.Postu su je sinoc dobro proucili i zaustavili je ,nije bilo druge igracice koje ce je ''zameniti''i igra i reprezentacija se raspale.Ne kazem da je drugo mesto neuspeh,ali...PRVAK EVROPE se pampti i to jos trostruki,Ovakva sansa,kao i Noletova za zlatni Gren Slem se retko ukazuje.Ali to je nesto sto ce devojkama sigurno ostati da zale mozda celog zivota.Eh,ta karma.

miloš

pre 2 godine

Italijani prvi u fudbalu, odbojci olimpijsko zlato na 100 m i 400m po prvi put u istoriji. Ne bih se cudio ako Beretini osvoji US Open :)

Milan

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !

Samos

pre 2 godine

Posle onolike poznate srpske prepotencije i bahatosti pomislio sam onomad da samo placa ne bude.I gle moje sumnje su se obistinile a tako sam govorio i za Novaka na OI jer Srbi ne mogu bez potcenivanja i ponizavanja protivnika.Nacionalizam uvek na delu.Dokle...

Toxic

pre 2 godine

(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Pa i u reprezentaciji Srbije Mihajlovićeva, Blagojevićeva i Boškovićeva su iz BiH a Popovićeva iz Crne Gore. Tek pola igračica rođeno je u Srbiji.

nnj

pre 2 godine

Nema sumnje da je Terzić osvojio brojne medalje tokom svog rada. Međutim, zašto se žmuri na loše stvari koje je uradio tokom svoje karijere? Zašto se godinama žmuri na taktiku da guraš prvu postavu ceo turnir, čak i protiv slabih ekipa, pa kad dođe završnica, devojke budu umorne i ne mogu da pruže najbolju igru, pa molimo boga da je i protivnik u istoj situaciji i tu se natežemo? Nekad će proći, a nekad baš i ne, kao što je to slučaj sada i na Igrama 2016. Zašto se žmuri na to da je Terzić izuzetno loš taktičar, da uvodi loše izmene (ili bolje da kažem ne uvodi?), da su njegovi tajm-auti nepravovremeni i da ne ume da se izbori kada ga stručni štab suparničke ekipe pročita? Ni ne krivim toliko Maju što je onoliko gurala lopte na Tijanu jer je to više Terzić tražio nego što je Maja to sama htela. A to nažalost neće uvek proći. Zašto se žmuri na činjenicu da je imao 3-4 meseca da spremi ekipu za dva bitna takmičenja i opet nije uspeo da ih uigra do Olimpijade? Došli smo u situaciju da su se devojke uigravale na samom takmičenju, a to ne može. Ok, osvojile su medalje na oba. Ali ne možemo ignorisati da su te medalje mogle biti sjajnije na oba jer kvalitet za to sigurno imamo. I onda kad se to ne uspe ostvariti, kreću manipulacije tipa "ovo je ogroman uspeh, da nam je neko ponudio da ćemo ovo osvojiti pre takmičenja, sigurno da bismo prihvatili" itd. A u principu, sve izgovori za neostvareno prvo mesto. Sve što je osvojeno, osvojile su devojke na svoj kvalitet. Ne on.

Back in Black

pre 2 godine

Sve je super ,svaka cast devojkama drugo mesto je odlican rezultat.Ali ono sto nije dobro to su izjave pre turnira,iste onakve kakve su imali basketaši na Olimpijskim igrama.Malo je to bilo podcenjiivacki i prepotentno.

Demian

pre 2 godine

"Ne vidim ko bi mogao da nas zaustavi na putu do zlata" - Maja Ognjenovic

"Paola Egonu nikada nece biti kao Tijana Boskovic" - Zoran Terzic

mirjana simionska

pre 2 godine

Osvaja se bronza i zlato,srebro se dodeljuje i jos nesto jedna lasta,Tijana ne moze i ne cini prolece.Postu su je sinoc dobro proucili i zaustavili je ,nije bilo druge igracice koje ce je ''zameniti''i igra i reprezentacija se raspale.Ne kazem da je drugo mesto neuspeh,ali...PRVAK EVROPE se pampti i to jos trostruki,Ovakva sansa,kao i Noletova za zlatni Gren Slem se retko ukazuje.Ali to je nesto sto ce devojkama sigurno ostati da zale mozda celog zivota.Eh,ta karma.

lala

pre 2 godine

Libero, libero... Mnogo gresaka, nemir u ekipi. Maja forsirala Tijanu koja je bila na kedva 40%. A onda je bilo kasno za vracanje jer su energetski pale. Nisam siguran da je Terzic ovako video stvari, jer da jeste, danas bi slavili zlato.

iga

pre 2 godine

Naš napad je jednolican, sve na Tijanu. Naši primači su imali 18 napada i 4 poena a Italijanke čak 33 poena. I još da dodam, sve igračice Italije su rođene u Italiji, nisu došle iz neke druge zemlje pa uzele državljanstvo.

miloš

pre 2 godine

Italijani prvi u fudbalu, odbojci olimpijsko zlato na 100 m i 400m po prvi put u istoriji. Ne bih se cudio ako Beretini osvoji US Open :)

znanje-imanje

pre 2 godine

Po mom (ne)skromnom mišljenju tekst je potpuno bezveze.
Ovaj meč je Italija dobila, ali sasvim prosečnom, ništa posebnom igrom. U stvari smo ga mi izgubili. Konkretno retko loše izdanje Maje Ognjenović (našta ona svakako ima pravo - ali ni njen status ne znači da je nedodirljiva od objektivnih opservacija). Bivalo je na desetine lopti, dobrog prijema serve, koje je morala gurati primačima na smeč. Uništila je Tijanu i loše joj dignutim loptama i još više prevelikim brojem lopti.
Višak publike nas je samo otežao, očito. Prebacivanje servisa jednostavno vodi porazu u savremenoj odbojci.
Terzić je za mene već mitska ličnost. Koliko sam svestan nema u istoriji sporta "većeg" trenera (tolike medalje i sve) a da to nije (nikada ni bio). On ne zna da vodi meč, i osim retko ne zna da se snađe u trenutku. (Ima kad ionako ništa ne pomaže, ali to se ređe dešava.)
Kada vidiš da ne ide - pa rotiraj. Daj igraču pauzu da se resetuje. Jedno sada već osnovno sredstvo odbojke je dijagonalna izmena dizač-korektor drugim korektor-dizačem. Bar dok je 2. korektor na mreži. Da Maja dođe sebi - ili joj reci gde greši. I da se Tijana oporavi - koliko je to teško shvatiti? Ništa ne možemo da izblokiramo? Uvedi onu koja može, makar se nedavno porodila, na 5 minuta. Traži čelindž iako znaš da je pogrešan... O tome da na svim prethodnim utakmicama nisi dovoljno uvodio druge igračice u igru da ne govorimo. Nekad to i ne platimo - ali obično platimo, baš u odlučujućim završnim utakmicama.

odbojkaš

pre 2 godine

2 medalje za mesec dana su ozbiljan uspeh. Italijanke i Turkinje nemaju sa OI recimo. Pritom sve vreme igramo bez Brankice koja je duša ovog tima, daje potpuni balans i raznovrsnost u napadu. GOAT Tijana može svašta sama ali dva ovakva meča za 24 sata je previše. Ugasile su se fizički, posledično i mentalno. Ne znam koji je genije odlučio da nema dana pauze između polufinala i finala.

Kako god devojke moraju biti ponosne. Kontinuiet medalja je tu. Idemo dalje. Hvala im svima redom, sve do velikog Terze! Srbija!

RP

pre 2 godine

Nije dovoljna Tijana Bošković da se osvoji 1. mesto. Ceo naš napad se svodi na nju. Svaka joj čast. Ona je osvojila 2. mesto. Bez nje ne bi smo stigli ni do četvrt finala. Ostatak ekipe samo igra odbranu.
Italijanke imaju bar tri igračice koje igraju napad podjednako dobro. Zato su nas i pobedile.

sgdp

pre 2 godine

Na sedam poslednjih velikih takmičenja počev od 2015. imamo sedam medalja, od toga tri zlatne. Kapa dole devojkama, nema im se šta zameriti, ne može se baš svaki put pobediti.

Gde ja živim

pre 2 godine

Sport ume da bude kompleksan, milion stvari mora da se poklopi, ali suština je na kraju mnogo prosta. Dešavaju se loši dani. Dešava se bolji protivnik. Pre mesec dana smo mi ovu istu Italiju rašrafili da nisu znale gde su. Egonu se nije videla, nije znala gde je levo. Sinoć je ona nas razbila. Previše je dobra igračica da možeš stalno da je zaključaš. Previše je Italija ozbiljna ekipa sa velikom tradicijom da možeš da ih biješ svaki put kad se sastaneš bez da se oznojiš. Ja se iskreno i ne sećam kad smo poslednji put izgubili od njih pre ovoga.

Nama je falila Brankica, falila nam je Stefana u punoj formi i mnogo ornija Milena za dva ovako vrhunska takmičenja u 3 meseca. Ne kažem da bi bila sigurna zlata jer to u sportu ne postoji, ali brat bratu ko zna šta bi sve bilo. Važno je da se igra, važno je da se napreduje, biće od ovih klinki nešto i imaćemo mi odbojku i dalje. Popularna je među devojčicama, baza je solidna, nema razloga za pesimizam. Šamaraće Srbija Gidetija, Macantija, Kiraljija, Gimaraeša, kog bilo Ruleta da Zbornaja ima (ne znam da li Busato nastavlja) i gospođu Ping u godinama koje slede. Šamaraće i oni nas naravno jer su sve to previše ozbiljne reprezentacije i razlike su minimalne.

Samo bez melodrame i kukanja. Idemo dalje u nove pobede.

Sad da se posvetimo Kovaču i momcima pa da se nerviranje nastavi nadam se do kraja šampionata.

kaokako

pre 2 godine

Ubijedjen sam da smo dobili drugi set, a vodili smo 22:20, da bi zavrsilo u tri seta. Previse oscilacija i padova u igri, kad ne ide tonemo, kad nas krene igramo u transu. I previse nam se svela igra na Tijanu Boskovic, bukvalno je Italijankama jedini cilj bio da nju zaustave a xnaju da ce vise od polovine napada ici preko nje. Treci set smo se predali, a i selektor je dao takvu izjavu a mec nije bio zavrsen, iako znamo da u zenskoj odbojci se desavaju velike serije i preokreti. I na kraju, publika ocaj, kao u pozoristu, falila je energija. Steta sto nije igrano negdje van BG, tipa Nis.

Tragikomedija

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Druže, živiš u 2021., ne u 1921. Migracije su česta pojava. Egonu i Sila su rođene u Italiji, su odrastale u Italiji i ceo svoj život su provele u Italiji, samim tim su Italijanke. To što nisu čistokrvne Italijanke ne menja činjenicu da su Italijanke. Misliš da Italijane stvarno boli uvo odakle i kog porekla je Tijana Bošković? Ko se to buni? To što ti pročitaš par komentara na tu foru na vestima ovde ne znači da se iko ozbiljniji buni zbog toga.

bre

pre 2 godine

I Italijanke su bile umorne i imale su manje sati za odmor od Srbije. Nema potrebe za podcjenjivanjem Italijanki. Bile su bolje u svim segmentima igre.

Gile

pre 2 godine

15 godina , 20 medalja, Terza je gromada od čoveka, trenera i vođe.
Ali ipak selektori naše fudbalske reprezentacije dobijaju milionske ugovore nizašta, ili da bi eventualno prošli kvalifikacije.
Tužno i smešno, ali.....

Ljomi

pre 2 godine

Čestitke Italjii, bolje su bile i zaslužna pobeda. Naše devojke su nas navikle na odličja, uvek ih donose pa smo malo prestrogi prema njima. Mi smo jedini iz Evrope uzeli medalju u Tokiju+ovde, i to bez jakog bitnog igrača (Brankice, a i Stefana nije u formi). Tijani pre svega svaka čast, vukla je 80% svih napada, pogledajte meč za bronzu sa J.Korejom, maltene sama samcata. Ona je za mene MVP upravo zbog toga koliko ovaj tim zavisi od nje. Egonu takođe maestralna, međutim Italija ima alternative za poentiranje kada žele nju da odmore a mi za Tijanu nemamo. Sve u svemu svaka čast devojkama, nadam se da ne zameraju ništa sebi jer se njihova želja vidi.

stipumetebra

pre 2 godine

Reč osveta je nešto što ja doživljavam kao odbojno, ružno, puno besa i mržnje. U kontekstu vezanom za sport mislim da je ta reč potpuno pogrešna. Samo pitanje je sad koja reč u našem bogatom i šarolikom jeziku je prikladnija?

Il

pre 2 godine

Devojkama svaka čast, 2 medalje za mesec dana je ogroman uspeh. Jednostavno nije moguće održati vrhunsku formu za 2 takmičenja koja idu jedan za drugim…
Iako se nažalost neke igračice povlače(poput Milene Rašić a sigurno još nekog) imamo mlade talente pa da dogodine sve bude zdrave i spremne za Svetsko prvenstvo i odbranu titule.

miroslav

pre 2 godine

svaka čast našim devojkama.
isto se odnosi i na ekipu Italije.Bile su u ovom meču puno bolje,ali su i ceo turnir odigrale izuzetno kvalitetno.
idemo dalje.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Tijana je igrala na rezervi, koristila je tzv "alternativna napajanja". To se videlo po tome sto tri poslednje utakmice nije koristila smec-servis.
Protiv Turkinja je izgorela, i ono juce je bila njena senka. Nazalost, Brankica je jedina koja moze dostojno da joj pomogne.
Uz postovanje, ali Lazovic, Milenkovic, Buša... ni blizu.
Drugo, zaista mi nije jasno zasto se danas, u nedelju nije igralo?
Zasto je to bio problem?
Ne treba nista zameriti devojkama. Ovo je bilo realno za ocekivati.

076 sasa

pre 2 godine

Nas generalni problem sto se tice ocekivanja je sto smo kao nacija cesto nerealni, dve medalje ovog leta je veliki uspeh mi nismo nepobedivi cestitek italijankama bile su bolje, drugo sto mnogi nece ili se prave da ne vide to sam vec pisao baza iz koje mi crpimo igracice je neuporedivo manja nego sto ima jedna ruaija turska pa i italija, da li je falila brankica jeste da li lazvicka ima potencijal veci od buse i bojane da dosegne nivo jedne brankice ima ali do toga treba vremena i jos mnogo utakmica treba biti realan nekada, sto se terzica tice samo dunsteri mogu da mu osporavaju streucnost

deki

pre 2 godine

devojke uzmu 2 medalje na 2 velika takmicenja i ovakvi komentari...svasta...pa budite prvi u dominama u vasoj ulici,da vas vidim...kakav smo to narod postali?

O RUCK

pre 2 godine

Ja nisam neki ekspert, ali sam pasionirani pratilac nasih odbojkaskih reprezentacija, i to decenijama - ali nesto mi nije jasno KAKO NIKO NE SPOMINJE PO MENI KLJUC OVAKVOG KRAJA MECA, A TO JE DRUGI SET: NASE SU VODILE SA 22:20, A ONDA ITALIJANKE OSVAJAJU 5 UZASTOPNIH POENA I DOBIJAJU SET SA 25:22!!!!! To je po meni pocetak definitivnog kraja ove utakmice (jer da su nase povele sa 2:0 u setovima (uprkos velikom kvalitetu Italijanki) NI SVETI PETAR IM NE BI POMOGAO DA PREOKRENU!!!!

Nikola

pre 2 godine

Veliki je ovo uspeh kada pogledamo sastav. Na prethodnim takmicenjima smo uvek imali jaci sastav i to je to, vrlo prosto. Svakako sve pohvale za sve ove godine a i nadamo se i za buduce.

Ljutimo se kad nam kažu da smo rasisti

pre 2 godine

Pa to nije ekipa Italije već kombinacija Italije i nekih Afričkih zemalja ili Poljske sa Kubom npr. Ovde se bune kad je u ekipi Srbije neka igračica iz nekih okrajine centralne Srbije. Mislim da to nije pošteno nadmetanje !
(Milan, 5. septembar 2021 10:45)

Tvoj komentar stoji za sportiste koji su došli iz drugih zemalja pa dobili državljanstva da bi igrali za Italiju. Važi za Kubanca i Poljsku. Međutim, nisi u pravu za Egonu, jer je ona rođena u Italiji od roditelja nigerijskih migranata. Ili možda smatraš da joj se kao državljanki Italije, treba zabraniti da igra, jer je tamnije puti.