Utorak, 28.02.2006.

14:30

Novi dresovi za SP

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Novi dresovi za SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Semliner

pre 18 godina

Zagrepcanine, koji si toliko ponosan na svoje hrvatstvo, da se potpisujes nemackim imenom svog grada, Hrvati zaista imaju upadljiv dizajn sa kvadraticima. Toliko upadljiv, da su njihov dres iz 1996. na BBC/sport-u proglasili najglupljim u istoriji fudbala (pred EP 2004). I naravno, poredili su ga sa stolnjacima. I rest my case.
A prica o hrvatskom identitetu, hahahahaha!!! Cuveni narod od identiteta, visoko cenjen u blizoj i daljoj okolini.
Sto se tice Srbije - crveni dres, beli sorts, crvene carape, kao rezervna engleska kombinacija. Nijansa obavezno tamna, neka krv/vino varijanta, kao engleski dres iz 1998. godine.

Shenoski

pre 18 godina

Nezavisna Srbija bi trebala da ima crvene dresove sa dosta belih i ponekim plavim detaljem, moze recimo 4S da bude osnovni motiv, onda plavi shorts i bele shtucne, mada njihova boja nije toliko bitna i moze da varira od utakmice do utakmice...
Jedne od najlepsih dresova koje sam video do sada je imala Hrvatska na svetskom 1998, a posle toga su im sve ruzniji i ruzniji... 1998. im je sponzor bio Lotto :)))
Ovo bi definitivno trebali da nam budu dresovi za svetsko http://ww.w.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
prelepi su!

Agramer

pre 18 godina

Što ste vi Srbi tako zajedljiv i ljubomoran narod? Hrvatski nacionalni dres jest vrlo originalan, vrlo prepoznatljiv i pametno smišljen jer odražava povijesne hrvatske simbole - crvene i bijele kocke. Zato ih nose sve hrvatske repke u različitim varijacijama. Vrlo je i popularan jer se može kupiti širom svijeta u mnogim nogometnim i sportskim dućanima. A uz dresove postoji i niz popratnih "kockastih" rekvizita (ženske majice i minice, šalovi, kape, šeširi...) pa je uvijek jednostavno prepoznati hrvatske navijače koje redovito spadaju među najpitoresknije. Vi ste narod bez identiteta - zato su vam i dresovi takvi...

Navijac

pre 18 godina

Zbog ovakvih komentara se retko i javljam... Ovo izgleda poput "Trla baba lan da joj prodje dan". Dzaba se raspravljate kad ne mozete da promenite dresove. Mada ne znam sta fali plavim dresovima, oduvek ih nosimo, i oduvek navijamo za plave... Sto bismo ih sad menjali u crvenu ili belu... Mada ono za ljubicastu i crnu i nije lose :)

Navijac

pre 18 godina

... De gustibus non est disputandum...
Ne vredi raspravljati o ukusima, meni se eto gostujuci engleski ne svidja, a nemacki gostujuci bas dobro izgleda. Postujuce, kad ga vidis na terenu.

Navijac

pre 18 godina

Hrvatski dresovi jesu zanimljivi, ali ne mogu se oteti utisku da su ukradeni iz Sumadije. To je jedna kafana, birtija, zapravo, koja trenutno ne radi, fale im stolnjaci...

Komentator

pre 18 godina

Trebali bi imati crne dresove - poput gostujuceg od Man. Utd. Tad bi nas svi prepoznali... evo dolaze oni Srbi, zavijeni u crno. A umesto grba saveza trebali bi imati jednu lobanju (ali ne gusarsku)!

Realisticno bi bilo kul kad bi nam glavni dres bio beli sa nekim crveno-plavim sarama/motivom a gostujuci crveni (poput engleskog).

Miki

pre 18 godina

Jeste li videli dres sa linka sto ga je postovao Bane? http://www.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
Meni ovo izgleda odlicno! Naravno, ovaj sa linka, ne ovaj sto je prikazan u ovoj vesti.

A za ovaj sa prugama nisam promenio misljenje - ODVRATNO!
Potpuno se slazem sa Francescoli-jem, a izgleda da covek zaista zna o cemu govori!

Francescoli

pre 18 godina

Vec dugi niz godina sam kolekcionar dresova. Imam ih preko 400 i moram Vam reci, postovana gospodo, da je ovo jedan od najruznijih dresova u istoriji fudbala. Sa njim se, eventualno, moze uporediti dres Hull City-ja iz sredine 80ih. Nemam reci. U svetu kolekcionara su vec pocele sprdnje na kontu ovog dresa.

Daca

pre 18 godina

Ne razumem sto neki vele da HR dres nije originalan. Jeste da svake godine imaju nove kockice, ali se hrvati time odmah prepoznaju, odmah znas da su to oni; njihov dres se kao ludo prodaje i to ne samo medju rvatima i njihovim gasticima. Meni je to super kad se nacionalni simboli ili specificne boje prepoznaju kao sto je slucaj kod Jamajke, Holandije, Brazila... Mislim da i mi Srbi mozemo nesta pokrenuti da se zna: SVETSKO ALI NASE ;))

Che

pre 18 godina

Dresovi su Ok! Nije se moglo bolje ni ocekivati od sponzora koji posljednih nekoliko godina nema tradiciju izrade nacijonalnih dresova. Mislim da je reprezentacija SCG jedina na svijetu u Lotto dresovima.
Najljepse dresove tradicionalno imaju Englezi. Hrvatski dresovi su cisti kic. Meni se uvijek vise svidja njihova rezervna garnitura.
O garnituri buducih reprezentacija Srbije i Crne gore treba razmisljati nakon referenduma. Bez obzira kako referendum prodje mislim da je ovo zadnj put da ce reprezentacija nase zemlje biti u plavom!

legenda

pre 18 godina

Crveno Plavo Belo, ili Plavo Belo Crveno, gde je tu tazlika. Isti racku drugo pakovanje. Isto je tako sa nasim drzavama. Bas mi je stalo do Srbije i njenih simbola.

Srba

pre 18 godina

Mi smo jedini koje sponzorise lotto sad vidim i zasto,ni na igrici nisam video ovakav dres,ali dobro cinjenica je da se razlikujemo od svih ostalih

boki

pre 18 godina

Nisam znao da je crnogorska himna " oj svijetla majska GORA " ??? pa onaj iz boka kotorske neka odmah zaštiti autorska prava. A što se tiče dresova lepši su bili oni stari

banned

pre 18 godina

================================
Uh meni je tek na lutki ruzan :)

Svejedno, da ih pokidamo (i bolje od Bugara 94te)

Napred Srbija!
================================

CACAK

pre 18 godina

Neverovatno, pa da li je moguce da smo mi jedina reprezentacija koja stavlja simbol saveza? Pa, da, koga jos interesuju simboli drzave iz koje dolazis.

SHEARER

pre 18 godina

@boka kotorska ti svoj slucaj nemoj uzimati za generalni jer dok god je pravih Crnogoraca bice i jake Crne Gore najjace Srpske drzave. Ovo ti pise decko i iz plemena Vasojevica koji yna amanet Njegosev da su CG i Srbija dva tela a 1 dusa!!!!

drug Jataganac

pre 18 godina

A joj, majko moja... Sta je ovo, bre?! Bruka. Ali, navici cemo se, kao i uvek. Ali, koliko dobro se moze igrati u ovakvim dresovima? :)

jashim

pre 18 godina

Kao sto lepo rece ivan treba prvo ogledati dresove na modelu, ovako kao na ovim slikama i armani odelo bi izgledalo kao prnja. pitam se da su ovi veleumnici koji predlazu CRVENO-PLAVO-BELU boju dresova ikada pokusali da zamisle tu kombinaciju. ako ne papir i bojice u ruke pa da vidite sta ispadne. kicerica je blaga rec!!stvarno ne znam otkud ta ideja da dresovi moraju biti u bojama drzavne zastave kao sto je to bilo sa reprezentacijom jugoslavije. zanimljivo je to sto su za taj recept posebno zagrejani sve sami antijugosloveni. ako se jednog dana srbija i crna gora razdvoje (ne daj boze), najbolje resenje za dresove reprezentacije srbije bi bila ljubicasta ili bordo boja (po sljivama tj, kosovskom bozuru). time bi se pored jake simbolicke vrednosti postigla i prepoznatljivost i originalnost.

LAV

pre 18 godina

Dres nije los ali samo pod jednim uslovom, da je namenjen nekoj drugoj reprezentaciji tipa Skotskoj.Pored nase prelepe trobojke, dvoglavog orla i cuvena cetiri ocila zabari nam stavljaju glupe pruge koje vode do glupog grba fudbalskog saveze, mesto recimo grba ili zastave.Medjutim i pored svega ovoga kladim se da bi dres bio duplo lepsi i privlacniji kada ne bi smo imali one glupe ogromne znakove Lotoa na ramenima.Samo je falilo jos da nam ture Loto i na zadnjicu pa da budemo stvarno unikat sto se tice dreseva.

stara lfc

pre 18 godina

pa valjda kad se odvojimo bit cemo 'BELI ORLOVI',necemo vise biti plavi-plavi!Domaci dresovi komplet beli a na strani komplet crveni,i naravno loto ide sa Dejom a mi nadam se Umbro!!!

Berane SCG

pre 18 godina

Toliko su ružni da ih treba baciti u publiku posle finala.
RS, svaka čast na komentarima.


Je li neko od vas koji su pljuvali po dresovima, dao nešto konstruktivno?

A najljepše smo dresove imali u Italiji´90

nesa

pre 18 godina

Dresovi nisu losi,ali bi mnogo bolje bilo da je neko pokazao Italijanima one majice(dresove) koji su stampani pred utakmicu sa Spanijom.Ti bi dresovi mnogo bolje izgledali,dovoljno bi bilo samo dopisati ime sponzora na njima,posto im je dizajn odlican.

Boschke

pre 18 godina

Trenirao sam fudbal rekreativno u malom selu kraj Morave, i imali smo obicaj da dresove menjamo tek kad izgubimo. Ja bi se i ovde pridrzavao takvog pravila! Ne znam kako novi dresovi izgledaju na igracima, ali predhoni su mi bili sasvim OK.

JEDINO REPREZENTACIJA SRBIJE!!!

pre 18 godina

dresovi su IZUZETNO RUZNI,nadam se i poslednji put igramo u dresovima zajednicke drzave!
nadam se promeni boja dresova reprezentacije SRBIJE,sto znaci CRVENI DRESOVI,PLAVI SORCEVI,BELE CARAPE!!!
pozdravljam naseg SRBINA ZIKICU MILOSAVLJEVICA!!!

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

hvala svima koji su podrzali moj prvi komentar a oni koji nisu...hm...sta reci! ne zelim puno da pricam. neko je gore rekao da dresovi mnogo bolje stoje na lutkama ond. na tijelu, tako da... Kako bi volio da prodjemo u drugi krug pa da vidim ove sta bi onda "neki" napisali kao komentare!!! mislim da je zalosno sto se blate neki igraci, strucnjaci, pa cak i dresovi...Daj da vjerujemo u nesto...ne znam kad ce taj impuls nekog zadovoljstva i rodoljublja da se upali kod nekih?! Pa sami sebi ne valjamo (kako to ovde nekada zvuci) a kako da nas onda drugi smatraju! Pozdrav u ime svih velikih navijaca iz RS!

Ivan

pre 18 godina

Na prvi pogled su se i meni ucinili ruzni, ali kada sam ih video na modelu (lutki) promenio sam misljenje. Bele linije prate linije tela tako da grb dolazi do izrazaja. To ne moze da se vidi na dresovima prikazanim ovde. Pogledajte i sam pa procenite: http://www.teamsport-schlaefer.de/index.php?cat=22222222&product=5609

dejan

pre 18 godina

Dobro bre... ima li u establismentu fudbalskog saveza likova koji nisu mentalni invalidi da nakon 15 godina shvate da je Jugoslavija M-R-T-V-A, i da nas nacionalni tim treba da nosi crveno-plavo-belu kombinaciju...Koliko ja pratim fudbal u nasem nacionalnom timu vise nema imena kao sto su Mehmed Bazdarevic, Ehmed Sljivo,Fadilj Vokri i sl. pa da se zbog istih kroji plavo-belo-crvena nosnja!!!

GYL

pre 18 godina

@boka kotorska
ko sto neko rece, PALI, nemas ovde sta da trazis! A ovaj doG... opasan neki tip, ali preko neta.
Inace dresovi su OK, mozda firma LOTTO ne zvuci kao NIKE ili ADIDAS ali samo po imenu, po kvalitetu su im uz rame. NAPRED PLAVI !!!

Sinisa

pre 18 godina

Ovi dresovi su tako ruzni da se to recima opisati ne moze...
Moralo je to mnogo elegantnije...
Glupa zamisao sa ovim linijama, bas unikatno nema sta..

Marko

pre 18 godina

Dresovi su katastrofa ali nadam se da ce otici otici u muzej jugoslavije,nadam se da nekom idijotu nece pasti na pamet da reprezentacija Srbije nosi plave dresove uz objasnjenje po njima nas poznaju u svetu i ostale gluposti.

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

Pa vama srbijancima Bog ne moze udovoljiti!!! Sta uopste raspravljate o dresovima...hm... nema niko para da kupi sebi gace a vama smetaju Lotto dresovi (koji su po meni bas OK). Ne znate sami svoju drzavu da cijenite i postujete, a ocekujete to od nekoga drugog. HM... nekad mi bude zao sto navijam ko lud za SiCG, ali sta mogu kad je to valjda u srcu. Veliki poz svim normalnim patriotama i dobrim ljudima!!!

Srbenda

pre 18 godina

@boka kotorska - put pod noge a vas grb ce da bude za koju godinu CRVENA ZASTAVA SA CRIM ORLOM - Neka vam je sa srecom veljika aljbanija!
Sto se tice dresa u rukama mandusica vuka svaka puska bice ubojita NAPRED SRBIJO !!

doG

pre 18 godina

@Igor_BrckoDC, Bosancero, budi pristojan. Ako vec ne navijas za BIH onda bar budi pristojan i ne vredjaj ljude da ne bi bio istresen iz tzv. "gaća". Dresovi nisu nesto posebno. Beli je prihvatljiv.

Nemanja

pre 18 godina

Neverovatno!!! Kakve veze ima dres sa tim 'oce li se Brdjani konacno odvojiti (dace bog)?!? Licno misclim da je dres jedan od nacina da se proovise ekipa, a samim tim i zemlja; zato mi je i zao sto nam dresovi lice na avione JAT-a, dakle jad i beda.

Dejan

pre 18 godina

Pozdrav Igoru iz Brckog. Svaka Ti cast. Potpuno si u pravu. Ne znam da li u Srbiji ima toliko izroda koji mrze svoju zemlju, pa im je sve u vezi sa njom odvratno ili se to samo desava na sajtu B-92. Dresovi su super. Boja je najlepsa, a sto se tice hrvatskih dresova, malo je reci da su odvratni i kic. Nije fora u toma da izgledaju kao zastave za formulu 1. Klasa se ogleda u pristojnom i nepreteranom dizajnu. Oni te svoje kockice svuda stavljaju, kao komunisti petokrake. Jedva cekam da SRBIJA bude samostalna i ima svoje simbole. Sto se tice dresova, zadrzao bih plavu boju, jer mi se vise svidja od vatrogasno-kominusticke, crvene.

Stanko

pre 18 godina

Kako je ovo smesan dres pa to je strasno... uoste Lotto oprema po meni nije nikakva dizajnirana...Nasa reprezentacija (Plavi) su uvek nosili Adidas opremu ! Kad je dosao Piksi za predcednika onda je proradila veza Piksi-Dejo posto je Dejo genaralni zastupnik za Lotto opremu za Serbiju i Crnu Goru neko je pokupio dobru lovu a nasoj reprezentaciji ostao ovaj KRS da naosi!!!

Igor

pre 18 godina

Danas sam igrom slucaja isao u Cirih na Swisspo, (predstavljanje zimskih kolekcija za 2006/2007), i video sam tamo na jednom standu predstavljene nase i dresove Ukrajine. Potpuno su isti samo sto su Ukrajinski zuto - plavi. Toliko o nasim unikatnim dresovima. Odvratni su.

banned

pre 18 godina

=========================
Ima sve da ih pokidamo :)

Skroz su ok dresovi, ne zajebavajte..

I ono beli srecniji od plavih, zajebite to.

Napred Srbija!!!
================

Ivan

pre 18 godina

" shocking!!!!!! uzas!!!!!!! sramota!!!!! "

koliki treba da budesh bolid da bi te bilo sramota zbog dizajna dresa reprezentacije... ?

Miki

pre 18 godina

Veome ruzni dresovi! Bas prevazidjen i glup dizajn, odgovarajuci za npr. Grand Show! Samo balerine fale!
Inace, nemam nista protiv firme Lotto, cak mislim da je prethodna garnitura (takodje lottova) bila odlican primer dobro odmerenog dizajna. Minimalisticki, dostojanstveno ali lepo.
A ovo sad - klovnovski!!!

Rista

pre 18 godina

Na fifaworldcupstore.com - official store sa fifaworldcup.com - taj dres moze da se naruci cim su otvorili sajt - pre pet, sest dana. $69 u USA i $9 postarina - ja narucio - ne da je nas nego je bas lep - sto rekli nasi... :)

boka kotorska

pre 18 godina

molimo dres bez obiljezja Crne Gore...mi cemo tada biti opet drzava i zbilja nam ne pada na pamet da nas vi predstavljate...uostalom i vama je u interesu da igrate pod srpkim grbom i Boze pravde a mi cemo po nasim starim barjakom crnogorskim i uz OJ SVIJETLA MAJSKA GORO uostalom pola boke ce navijati za Hrvatsku naravno a od maja za nasu domovinu Crnu Goru...pozdrav za Crnogorce iz Lovcenca, Vrbasa, Kule, Crvenke, Novog Sada itd to su pravi crnogorci a eto vam poslije maja ovi nasi izrodi zadrzite ih slobodno ne trebaju nam nista...usrecice vas POZDRAV

Pero

pre 18 godina

Dresovi su lose dizajnirani, kao da je i dizajner bio zbunjen nejasnom situacijom(koja himna, koji znakovi, koja zastava), dresovi izgledaju poput neke cetvrte lige. Objektivno, najbolje dizajnirani i najorginalniji dresovi su Hrvatski, gotovo svako dijete u svijetu danas zna koja ekipa ima crvene kockice. Cak i djeca u Africi znaju zbog toga za Hrvatsku, naravno i zbog neponovljivog treceg mjesta u Francuskoj.

Delija Bijelo Polje

pre 18 godina

Ma šta lupate,dresovi uopšte nisu loši.Do sad su uvijek bili jednobojni,monotoni...A to da će Crna Gora otići,na to ni ne pomišljajte,jer smo mi jedan narod...

Lepi su

pre 18 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje i sigurno je da ne postoji garnitura koja bi se svima dopala. Meni su ovi simpatični. Ljudi koji kukaju za firmama tipa Adidas, Nike... neka se sete da su na prošlom prvenstvu Evrope ove firme napravile uglavnom po jednu garnituru opreme kojoj su samo menjali boje u zavisnosti od reprezentacije. Samo je par izuzetaka: Hrvatska, Francuska, mislim i Argentina. Ostalo je uglavnom bilo isto. Pogotovo Nike oprema. Bolje je nastupiti u opremi neke firme koja nije toliko zastupljena, pa imati unikatne (bar se nadam) dresove.

Nešto drugo je problem. Na zvaničnom sajtu lotto-a nema ni reči o tome da su nam oni tehnički sponzori, a pogotovo nema slika naše opreme. Ni prošle ni ove najnovije. Ne postoje ni adrese prodavnica Lotto opreme u SCG. S obzirom da smo ekipa koja se plasirala na SP, što znači da nismo boranija (šta god ko mislio) a da su nam oni sponzori, FSSCG bi trebao da zahteva malo bolji status kod Lotto-a. naravno, pitanje je i kakav je ugovor na snazi.

Andrija

pre 18 godina

Dres ko dres. Imam utisak da Hrvati imaju najoriginalnije i najbolje dizajnirane dresove od svih reprezentacija koji im se uz to uklapaju u nacionalne simbole.Ne mogu da verujem d ne postoje ljudi koji bi nesto slicno mogli da naprave i kod nas pa da nacionalni dres bude bar apstrakcija nekih nacionalnih simbola npr. ocila?

Bax-KG

pre 18 godina

Mislim da dresovi uopste nisu bitni i ne mogu da verujem da ima toliko ljudi medju posetiocima(a mislim da je ovo sajt sa najboljim komentarima na vesti) kojima je to bitno.Samo da momci odigraju kako treba pa ce ovi dresovi mozda biti najprodavaniji od svih garnitura do sada!

Captain

pre 18 godina

Da li mozete da kazete na kojoj adres se moze naruciti ovaj novi dres. I da li neko zna gde je objavljen spisak putnika na SP u Nemackoj.

Savic Mihailo KS

pre 18 godina

Nikad dresovi,ljudi pa ovakve dresove ne nose ni seoske ekipe!Pocinjem da se plasim za nas uspeh na SP! Jer ako igramo na nivou izgleda ovih dresova bicemo smesni bas kao sto su i ovi dresovi!

Aca_USA

pre 18 godina

Amaterski dresovi. Sta mozemo kad je Savicevic zastupnik "lotto"-a. BEKO, 1. maj Pirot ili Yumco bi napravili bolje dresove.
Ubedljivo najbolji dres nase reprezentacije je bio pre par godina (beli sa plavom sirokom straftom po sredini grudi)

infoman-i-jak

pre 18 godina

Pa nije lose, mada su i trebali i himnu da ubace u paket sa dresovima..Tipa kupis jedno, drugo dobijes dzabe...Ionako su Zabari muzikalan narod, a mi nikako da je promenimo...

niki

pre 18 godina

Pa sta je ovo!?!?Ne mogu da verujem da je neko mogao da osmisli tako glupi dizajn dresova!!!Nije mi jasno zasto smo prekinuli saradnju sa "Adidas"-om,kada je on jedan on najvecih proizvodjaca sportke opreme pored "Nike"-ja!Ali valjda kada ode Crna gora,otici ce i "Lotto" sa njom :)))))

Delija ali pravi

pre 18 godina

Naš dres bi trebao da bude crvene boje (čak je i crnogorcima zastava crvene boje) a da kroz sredinu i preko grudi ide bela linija.

Captain

pre 18 godina

Da li mozete da kazete na kojoj adres se moze naruciti ovaj novi dres. I da li neko zna gde je objavljen spisak putnika na SP u Nemackoj.

infoman-i-jak

pre 18 godina

Pa nije lose, mada su i trebali i himnu da ubace u paket sa dresovima..Tipa kupis jedno, drugo dobijes dzabe...Ionako su Zabari muzikalan narod, a mi nikako da je promenimo...

Andrija

pre 18 godina

Dres ko dres. Imam utisak da Hrvati imaju najoriginalnije i najbolje dizajnirane dresove od svih reprezentacija koji im se uz to uklapaju u nacionalne simbole.Ne mogu da verujem d ne postoje ljudi koji bi nesto slicno mogli da naprave i kod nas pa da nacionalni dres bude bar apstrakcija nekih nacionalnih simbola npr. ocila?

Savic Mihailo KS

pre 18 godina

Nikad dresovi,ljudi pa ovakve dresove ne nose ni seoske ekipe!Pocinjem da se plasim za nas uspeh na SP! Jer ako igramo na nivou izgleda ovih dresova bicemo smesni bas kao sto su i ovi dresovi!

niki

pre 18 godina

Pa sta je ovo!?!?Ne mogu da verujem da je neko mogao da osmisli tako glupi dizajn dresova!!!Nije mi jasno zasto smo prekinuli saradnju sa "Adidas"-om,kada je on jedan on najvecih proizvodjaca sportke opreme pored "Nike"-ja!Ali valjda kada ode Crna gora,otici ce i "Lotto" sa njom :)))))

Aca_USA

pre 18 godina

Amaterski dresovi. Sta mozemo kad je Savicevic zastupnik "lotto"-a. BEKO, 1. maj Pirot ili Yumco bi napravili bolje dresove.
Ubedljivo najbolji dres nase reprezentacije je bio pre par godina (beli sa plavom sirokom straftom po sredini grudi)

Delija ali pravi

pre 18 godina

Naš dres bi trebao da bude crvene boje (čak je i crnogorcima zastava crvene boje) a da kroz sredinu i preko grudi ide bela linija.

Bax-KG

pre 18 godina

Mislim da dresovi uopste nisu bitni i ne mogu da verujem da ima toliko ljudi medju posetiocima(a mislim da je ovo sajt sa najboljim komentarima na vesti) kojima je to bitno.Samo da momci odigraju kako treba pa ce ovi dresovi mozda biti najprodavaniji od svih garnitura do sada!

Delija Bijelo Polje

pre 18 godina

Ma šta lupate,dresovi uopšte nisu loši.Do sad su uvijek bili jednobojni,monotoni...A to da će Crna Gora otići,na to ni ne pomišljajte,jer smo mi jedan narod...

Rista

pre 18 godina

Na fifaworldcupstore.com - official store sa fifaworldcup.com - taj dres moze da se naruci cim su otvorili sajt - pre pet, sest dana. $69 u USA i $9 postarina - ja narucio - ne da je nas nego je bas lep - sto rekli nasi... :)

boka kotorska

pre 18 godina

molimo dres bez obiljezja Crne Gore...mi cemo tada biti opet drzava i zbilja nam ne pada na pamet da nas vi predstavljate...uostalom i vama je u interesu da igrate pod srpkim grbom i Boze pravde a mi cemo po nasim starim barjakom crnogorskim i uz OJ SVIJETLA MAJSKA GORO uostalom pola boke ce navijati za Hrvatsku naravno a od maja za nasu domovinu Crnu Goru...pozdrav za Crnogorce iz Lovcenca, Vrbasa, Kule, Crvenke, Novog Sada itd to su pravi crnogorci a eto vam poslije maja ovi nasi izrodi zadrzite ih slobodno ne trebaju nam nista...usrecice vas POZDRAV

Lepi su

pre 18 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje i sigurno je da ne postoji garnitura koja bi se svima dopala. Meni su ovi simpatični. Ljudi koji kukaju za firmama tipa Adidas, Nike... neka se sete da su na prošlom prvenstvu Evrope ove firme napravile uglavnom po jednu garnituru opreme kojoj su samo menjali boje u zavisnosti od reprezentacije. Samo je par izuzetaka: Hrvatska, Francuska, mislim i Argentina. Ostalo je uglavnom bilo isto. Pogotovo Nike oprema. Bolje je nastupiti u opremi neke firme koja nije toliko zastupljena, pa imati unikatne (bar se nadam) dresove.

Nešto drugo je problem. Na zvaničnom sajtu lotto-a nema ni reči o tome da su nam oni tehnički sponzori, a pogotovo nema slika naše opreme. Ni prošle ni ove najnovije. Ne postoje ni adrese prodavnica Lotto opreme u SCG. S obzirom da smo ekipa koja se plasirala na SP, što znači da nismo boranija (šta god ko mislio) a da su nam oni sponzori, FSSCG bi trebao da zahteva malo bolji status kod Lotto-a. naravno, pitanje je i kakav je ugovor na snazi.

Pero

pre 18 godina

Dresovi su lose dizajnirani, kao da je i dizajner bio zbunjen nejasnom situacijom(koja himna, koji znakovi, koja zastava), dresovi izgledaju poput neke cetvrte lige. Objektivno, najbolje dizajnirani i najorginalniji dresovi su Hrvatski, gotovo svako dijete u svijetu danas zna koja ekipa ima crvene kockice. Cak i djeca u Africi znaju zbog toga za Hrvatsku, naravno i zbog neponovljivog treceg mjesta u Francuskoj.

banned

pre 18 godina

=========================
Ima sve da ih pokidamo :)

Skroz su ok dresovi, ne zajebavajte..

I ono beli srecniji od plavih, zajebite to.

Napred Srbija!!!
================

Miki

pre 18 godina

Veome ruzni dresovi! Bas prevazidjen i glup dizajn, odgovarajuci za npr. Grand Show! Samo balerine fale!
Inace, nemam nista protiv firme Lotto, cak mislim da je prethodna garnitura (takodje lottova) bila odlican primer dobro odmerenog dizajna. Minimalisticki, dostojanstveno ali lepo.
A ovo sad - klovnovski!!!

Igor

pre 18 godina

Danas sam igrom slucaja isao u Cirih na Swisspo, (predstavljanje zimskih kolekcija za 2006/2007), i video sam tamo na jednom standu predstavljene nase i dresove Ukrajine. Potpuno su isti samo sto su Ukrajinski zuto - plavi. Toliko o nasim unikatnim dresovima. Odvratni su.

Ivan

pre 18 godina

" shocking!!!!!! uzas!!!!!!! sramota!!!!! "

koliki treba da budesh bolid da bi te bilo sramota zbog dizajna dresa reprezentacije... ?

Stanko

pre 18 godina

Kako je ovo smesan dres pa to je strasno... uoste Lotto oprema po meni nije nikakva dizajnirana...Nasa reprezentacija (Plavi) su uvek nosili Adidas opremu ! Kad je dosao Piksi za predcednika onda je proradila veza Piksi-Dejo posto je Dejo genaralni zastupnik za Lotto opremu za Serbiju i Crnu Goru neko je pokupio dobru lovu a nasoj reprezentaciji ostao ovaj KRS da naosi!!!

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

Pa vama srbijancima Bog ne moze udovoljiti!!! Sta uopste raspravljate o dresovima...hm... nema niko para da kupi sebi gace a vama smetaju Lotto dresovi (koji su po meni bas OK). Ne znate sami svoju drzavu da cijenite i postujete, a ocekujete to od nekoga drugog. HM... nekad mi bude zao sto navijam ko lud za SiCG, ali sta mogu kad je to valjda u srcu. Veliki poz svim normalnim patriotama i dobrim ljudima!!!

Srbenda

pre 18 godina

@boka kotorska - put pod noge a vas grb ce da bude za koju godinu CRVENA ZASTAVA SA CRIM ORLOM - Neka vam je sa srecom veljika aljbanija!
Sto se tice dresa u rukama mandusica vuka svaka puska bice ubojita NAPRED SRBIJO !!

Dejan

pre 18 godina

Pozdrav Igoru iz Brckog. Svaka Ti cast. Potpuno si u pravu. Ne znam da li u Srbiji ima toliko izroda koji mrze svoju zemlju, pa im je sve u vezi sa njom odvratno ili se to samo desava na sajtu B-92. Dresovi su super. Boja je najlepsa, a sto se tice hrvatskih dresova, malo je reci da su odvratni i kic. Nije fora u toma da izgledaju kao zastave za formulu 1. Klasa se ogleda u pristojnom i nepreteranom dizajnu. Oni te svoje kockice svuda stavljaju, kao komunisti petokrake. Jedva cekam da SRBIJA bude samostalna i ima svoje simbole. Sto se tice dresova, zadrzao bih plavu boju, jer mi se vise svidja od vatrogasno-kominusticke, crvene.

doG

pre 18 godina

@Igor_BrckoDC, Bosancero, budi pristojan. Ako vec ne navijas za BIH onda bar budi pristojan i ne vredjaj ljude da ne bi bio istresen iz tzv. "gaća". Dresovi nisu nesto posebno. Beli je prihvatljiv.

Nemanja

pre 18 godina

Neverovatno!!! Kakve veze ima dres sa tim 'oce li se Brdjani konacno odvojiti (dace bog)?!? Licno misclim da je dres jedan od nacina da se proovise ekipa, a samim tim i zemlja; zato mi je i zao sto nam dresovi lice na avione JAT-a, dakle jad i beda.

Sinisa

pre 18 godina

Ovi dresovi su tako ruzni da se to recima opisati ne moze...
Moralo je to mnogo elegantnije...
Glupa zamisao sa ovim linijama, bas unikatno nema sta..

Marko

pre 18 godina

Dresovi su katastrofa ali nadam se da ce otici otici u muzej jugoslavije,nadam se da nekom idijotu nece pasti na pamet da reprezentacija Srbije nosi plave dresove uz objasnjenje po njima nas poznaju u svetu i ostale gluposti.

Ivan

pre 18 godina

Na prvi pogled su se i meni ucinili ruzni, ali kada sam ih video na modelu (lutki) promenio sam misljenje. Bele linije prate linije tela tako da grb dolazi do izrazaja. To ne moze da se vidi na dresovima prikazanim ovde. Pogledajte i sam pa procenite: http://www.teamsport-schlaefer.de/index.php?cat=22222222&product=5609

GYL

pre 18 godina

@boka kotorska
ko sto neko rece, PALI, nemas ovde sta da trazis! A ovaj doG... opasan neki tip, ali preko neta.
Inace dresovi su OK, mozda firma LOTTO ne zvuci kao NIKE ili ADIDAS ali samo po imenu, po kvalitetu su im uz rame. NAPRED PLAVI !!!

JEDINO REPREZENTACIJA SRBIJE!!!

pre 18 godina

dresovi su IZUZETNO RUZNI,nadam se i poslednji put igramo u dresovima zajednicke drzave!
nadam se promeni boja dresova reprezentacije SRBIJE,sto znaci CRVENI DRESOVI,PLAVI SORCEVI,BELE CARAPE!!!
pozdravljam naseg SRBINA ZIKICU MILOSAVLJEVICA!!!

dejan

pre 18 godina

Dobro bre... ima li u establismentu fudbalskog saveza likova koji nisu mentalni invalidi da nakon 15 godina shvate da je Jugoslavija M-R-T-V-A, i da nas nacionalni tim treba da nosi crveno-plavo-belu kombinaciju...Koliko ja pratim fudbal u nasem nacionalnom timu vise nema imena kao sto su Mehmed Bazdarevic, Ehmed Sljivo,Fadilj Vokri i sl. pa da se zbog istih kroji plavo-belo-crvena nosnja!!!

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

hvala svima koji su podrzali moj prvi komentar a oni koji nisu...hm...sta reci! ne zelim puno da pricam. neko je gore rekao da dresovi mnogo bolje stoje na lutkama ond. na tijelu, tako da... Kako bi volio da prodjemo u drugi krug pa da vidim ove sta bi onda "neki" napisali kao komentare!!! mislim da je zalosno sto se blate neki igraci, strucnjaci, pa cak i dresovi...Daj da vjerujemo u nesto...ne znam kad ce taj impuls nekog zadovoljstva i rodoljublja da se upali kod nekih?! Pa sami sebi ne valjamo (kako to ovde nekada zvuci) a kako da nas onda drugi smatraju! Pozdrav u ime svih velikih navijaca iz RS!

Boschke

pre 18 godina

Trenirao sam fudbal rekreativno u malom selu kraj Morave, i imali smo obicaj da dresove menjamo tek kad izgubimo. Ja bi se i ovde pridrzavao takvog pravila! Ne znam kako novi dresovi izgledaju na igracima, ali predhoni su mi bili sasvim OK.

nesa

pre 18 godina

Dresovi nisu losi,ali bi mnogo bolje bilo da je neko pokazao Italijanima one majice(dresove) koji su stampani pred utakmicu sa Spanijom.Ti bi dresovi mnogo bolje izgledali,dovoljno bi bilo samo dopisati ime sponzora na njima,posto im je dizajn odlican.

Berane SCG

pre 18 godina

Toliko su ružni da ih treba baciti u publiku posle finala.
RS, svaka čast na komentarima.


Je li neko od vas koji su pljuvali po dresovima, dao nešto konstruktivno?

A najljepše smo dresove imali u Italiji´90

LAV

pre 18 godina

Dres nije los ali samo pod jednim uslovom, da je namenjen nekoj drugoj reprezentaciji tipa Skotskoj.Pored nase prelepe trobojke, dvoglavog orla i cuvena cetiri ocila zabari nam stavljaju glupe pruge koje vode do glupog grba fudbalskog saveze, mesto recimo grba ili zastave.Medjutim i pored svega ovoga kladim se da bi dres bio duplo lepsi i privlacniji kada ne bi smo imali one glupe ogromne znakove Lotoa na ramenima.Samo je falilo jos da nam ture Loto i na zadnjicu pa da budemo stvarno unikat sto se tice dreseva.

stara lfc

pre 18 godina

pa valjda kad se odvojimo bit cemo 'BELI ORLOVI',necemo vise biti plavi-plavi!Domaci dresovi komplet beli a na strani komplet crveni,i naravno loto ide sa Dejom a mi nadam se Umbro!!!

drug Jataganac

pre 18 godina

A joj, majko moja... Sta je ovo, bre?! Bruka. Ali, navici cemo se, kao i uvek. Ali, koliko dobro se moze igrati u ovakvim dresovima? :)

jashim

pre 18 godina

Kao sto lepo rece ivan treba prvo ogledati dresove na modelu, ovako kao na ovim slikama i armani odelo bi izgledalo kao prnja. pitam se da su ovi veleumnici koji predlazu CRVENO-PLAVO-BELU boju dresova ikada pokusali da zamisle tu kombinaciju. ako ne papir i bojice u ruke pa da vidite sta ispadne. kicerica je blaga rec!!stvarno ne znam otkud ta ideja da dresovi moraju biti u bojama drzavne zastave kao sto je to bilo sa reprezentacijom jugoslavije. zanimljivo je to sto su za taj recept posebno zagrejani sve sami antijugosloveni. ako se jednog dana srbija i crna gora razdvoje (ne daj boze), najbolje resenje za dresove reprezentacije srbije bi bila ljubicasta ili bordo boja (po sljivama tj, kosovskom bozuru). time bi se pored jake simbolicke vrednosti postigla i prepoznatljivost i originalnost.

SHEARER

pre 18 godina

@boka kotorska ti svoj slucaj nemoj uzimati za generalni jer dok god je pravih Crnogoraca bice i jake Crne Gore najjace Srpske drzave. Ovo ti pise decko i iz plemena Vasojevica koji yna amanet Njegosev da su CG i Srbija dva tela a 1 dusa!!!!

CACAK

pre 18 godina

Neverovatno, pa da li je moguce da smo mi jedina reprezentacija koja stavlja simbol saveza? Pa, da, koga jos interesuju simboli drzave iz koje dolazis.

banned

pre 18 godina

================================
Uh meni je tek na lutki ruzan :)

Svejedno, da ih pokidamo (i bolje od Bugara 94te)

Napred Srbija!
================================

boki

pre 18 godina

Nisam znao da je crnogorska himna " oj svijetla majska GORA " ??? pa onaj iz boka kotorske neka odmah zaštiti autorska prava. A što se tiče dresova lepši su bili oni stari

Srba

pre 18 godina

Mi smo jedini koje sponzorise lotto sad vidim i zasto,ni na igrici nisam video ovakav dres,ali dobro cinjenica je da se razlikujemo od svih ostalih

legenda

pre 18 godina

Crveno Plavo Belo, ili Plavo Belo Crveno, gde je tu tazlika. Isti racku drugo pakovanje. Isto je tako sa nasim drzavama. Bas mi je stalo do Srbije i njenih simbola.

Daca

pre 18 godina

Ne razumem sto neki vele da HR dres nije originalan. Jeste da svake godine imaju nove kockice, ali se hrvati time odmah prepoznaju, odmah znas da su to oni; njihov dres se kao ludo prodaje i to ne samo medju rvatima i njihovim gasticima. Meni je to super kad se nacionalni simboli ili specificne boje prepoznaju kao sto je slucaj kod Jamajke, Holandije, Brazila... Mislim da i mi Srbi mozemo nesta pokrenuti da se zna: SVETSKO ALI NASE ;))

Che

pre 18 godina

Dresovi su Ok! Nije se moglo bolje ni ocekivati od sponzora koji posljednih nekoliko godina nema tradiciju izrade nacijonalnih dresova. Mislim da je reprezentacija SCG jedina na svijetu u Lotto dresovima.
Najljepse dresove tradicionalno imaju Englezi. Hrvatski dresovi su cisti kic. Meni se uvijek vise svidja njihova rezervna garnitura.
O garnituri buducih reprezentacija Srbije i Crne gore treba razmisljati nakon referenduma. Bez obzira kako referendum prodje mislim da je ovo zadnj put da ce reprezentacija nase zemlje biti u plavom!

Francescoli

pre 18 godina

Vec dugi niz godina sam kolekcionar dresova. Imam ih preko 400 i moram Vam reci, postovana gospodo, da je ovo jedan od najruznijih dresova u istoriji fudbala. Sa njim se, eventualno, moze uporediti dres Hull City-ja iz sredine 80ih. Nemam reci. U svetu kolekcionara su vec pocele sprdnje na kontu ovog dresa.

Miki

pre 18 godina

Jeste li videli dres sa linka sto ga je postovao Bane? http://www.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
Meni ovo izgleda odlicno! Naravno, ovaj sa linka, ne ovaj sto je prikazan u ovoj vesti.

A za ovaj sa prugama nisam promenio misljenje - ODVRATNO!
Potpuno se slazem sa Francescoli-jem, a izgleda da covek zaista zna o cemu govori!

Komentator

pre 18 godina

Trebali bi imati crne dresove - poput gostujuceg od Man. Utd. Tad bi nas svi prepoznali... evo dolaze oni Srbi, zavijeni u crno. A umesto grba saveza trebali bi imati jednu lobanju (ali ne gusarsku)!

Realisticno bi bilo kul kad bi nam glavni dres bio beli sa nekim crveno-plavim sarama/motivom a gostujuci crveni (poput engleskog).

Navijac

pre 18 godina

Zbog ovakvih komentara se retko i javljam... Ovo izgleda poput "Trla baba lan da joj prodje dan". Dzaba se raspravljate kad ne mozete da promenite dresove. Mada ne znam sta fali plavim dresovima, oduvek ih nosimo, i oduvek navijamo za plave... Sto bismo ih sad menjali u crvenu ili belu... Mada ono za ljubicastu i crnu i nije lose :)

Navijac

pre 18 godina

... De gustibus non est disputandum...
Ne vredi raspravljati o ukusima, meni se eto gostujuci engleski ne svidja, a nemacki gostujuci bas dobro izgleda. Postujuce, kad ga vidis na terenu.

Navijac

pre 18 godina

Hrvatski dresovi jesu zanimljivi, ali ne mogu se oteti utisku da su ukradeni iz Sumadije. To je jedna kafana, birtija, zapravo, koja trenutno ne radi, fale im stolnjaci...

Agramer

pre 18 godina

Što ste vi Srbi tako zajedljiv i ljubomoran narod? Hrvatski nacionalni dres jest vrlo originalan, vrlo prepoznatljiv i pametno smišljen jer odražava povijesne hrvatske simbole - crvene i bijele kocke. Zato ih nose sve hrvatske repke u različitim varijacijama. Vrlo je i popularan jer se može kupiti širom svijeta u mnogim nogometnim i sportskim dućanima. A uz dresove postoji i niz popratnih "kockastih" rekvizita (ženske majice i minice, šalovi, kape, šeširi...) pa je uvijek jednostavno prepoznati hrvatske navijače koje redovito spadaju među najpitoresknije. Vi ste narod bez identiteta - zato su vam i dresovi takvi...

Shenoski

pre 18 godina

Nezavisna Srbija bi trebala da ima crvene dresove sa dosta belih i ponekim plavim detaljem, moze recimo 4S da bude osnovni motiv, onda plavi shorts i bele shtucne, mada njihova boja nije toliko bitna i moze da varira od utakmice do utakmice...
Jedne od najlepsih dresova koje sam video do sada je imala Hrvatska na svetskom 1998, a posle toga su im sve ruzniji i ruzniji... 1998. im je sponzor bio Lotto :)))
Ovo bi definitivno trebali da nam budu dresovi za svetsko http://ww.w.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
prelepi su!

Semliner

pre 18 godina

Zagrepcanine, koji si toliko ponosan na svoje hrvatstvo, da se potpisujes nemackim imenom svog grada, Hrvati zaista imaju upadljiv dizajn sa kvadraticima. Toliko upadljiv, da su njihov dres iz 1996. na BBC/sport-u proglasili najglupljim u istoriji fudbala (pred EP 2004). I naravno, poredili su ga sa stolnjacima. I rest my case.
A prica o hrvatskom identitetu, hahahahaha!!! Cuveni narod od identiteta, visoko cenjen u blizoj i daljoj okolini.
Sto se tice Srbije - crveni dres, beli sorts, crvene carape, kao rezervna engleska kombinacija. Nijansa obavezno tamna, neka krv/vino varijanta, kao engleski dres iz 1998. godine.

Captain

pre 18 godina

Da li mozete da kazete na kojoj adres se moze naruciti ovaj novi dres. I da li neko zna gde je objavljen spisak putnika na SP u Nemackoj.

infoman-i-jak

pre 18 godina

Pa nije lose, mada su i trebali i himnu da ubace u paket sa dresovima..Tipa kupis jedno, drugo dobijes dzabe...Ionako su Zabari muzikalan narod, a mi nikako da je promenimo...

Andrija

pre 18 godina

Dres ko dres. Imam utisak da Hrvati imaju najoriginalnije i najbolje dizajnirane dresove od svih reprezentacija koji im se uz to uklapaju u nacionalne simbole.Ne mogu da verujem d ne postoje ljudi koji bi nesto slicno mogli da naprave i kod nas pa da nacionalni dres bude bar apstrakcija nekih nacionalnih simbola npr. ocila?

Savic Mihailo KS

pre 18 godina

Nikad dresovi,ljudi pa ovakve dresove ne nose ni seoske ekipe!Pocinjem da se plasim za nas uspeh na SP! Jer ako igramo na nivou izgleda ovih dresova bicemo smesni bas kao sto su i ovi dresovi!

niki

pre 18 godina

Pa sta je ovo!?!?Ne mogu da verujem da je neko mogao da osmisli tako glupi dizajn dresova!!!Nije mi jasno zasto smo prekinuli saradnju sa "Adidas"-om,kada je on jedan on najvecih proizvodjaca sportke opreme pored "Nike"-ja!Ali valjda kada ode Crna gora,otici ce i "Lotto" sa njom :)))))

Aca_USA

pre 18 godina

Amaterski dresovi. Sta mozemo kad je Savicevic zastupnik "lotto"-a. BEKO, 1. maj Pirot ili Yumco bi napravili bolje dresove.
Ubedljivo najbolji dres nase reprezentacije je bio pre par godina (beli sa plavom sirokom straftom po sredini grudi)

Delija ali pravi

pre 18 godina

Naš dres bi trebao da bude crvene boje (čak je i crnogorcima zastava crvene boje) a da kroz sredinu i preko grudi ide bela linija.

Bax-KG

pre 18 godina

Mislim da dresovi uopste nisu bitni i ne mogu da verujem da ima toliko ljudi medju posetiocima(a mislim da je ovo sajt sa najboljim komentarima na vesti) kojima je to bitno.Samo da momci odigraju kako treba pa ce ovi dresovi mozda biti najprodavaniji od svih garnitura do sada!

Delija Bijelo Polje

pre 18 godina

Ma šta lupate,dresovi uopšte nisu loši.Do sad su uvijek bili jednobojni,monotoni...A to da će Crna Gora otići,na to ni ne pomišljajte,jer smo mi jedan narod...

Rista

pre 18 godina

Na fifaworldcupstore.com - official store sa fifaworldcup.com - taj dres moze da se naruci cim su otvorili sajt - pre pet, sest dana. $69 u USA i $9 postarina - ja narucio - ne da je nas nego je bas lep - sto rekli nasi... :)

boka kotorska

pre 18 godina

molimo dres bez obiljezja Crne Gore...mi cemo tada biti opet drzava i zbilja nam ne pada na pamet da nas vi predstavljate...uostalom i vama je u interesu da igrate pod srpkim grbom i Boze pravde a mi cemo po nasim starim barjakom crnogorskim i uz OJ SVIJETLA MAJSKA GORO uostalom pola boke ce navijati za Hrvatsku naravno a od maja za nasu domovinu Crnu Goru...pozdrav za Crnogorce iz Lovcenca, Vrbasa, Kule, Crvenke, Novog Sada itd to su pravi crnogorci a eto vam poslije maja ovi nasi izrodi zadrzite ih slobodno ne trebaju nam nista...usrecice vas POZDRAV

Lepi su

pre 18 godina

Svako ima pravo na svoje mišljenje i sigurno je da ne postoji garnitura koja bi se svima dopala. Meni su ovi simpatični. Ljudi koji kukaju za firmama tipa Adidas, Nike... neka se sete da su na prošlom prvenstvu Evrope ove firme napravile uglavnom po jednu garnituru opreme kojoj su samo menjali boje u zavisnosti od reprezentacije. Samo je par izuzetaka: Hrvatska, Francuska, mislim i Argentina. Ostalo je uglavnom bilo isto. Pogotovo Nike oprema. Bolje je nastupiti u opremi neke firme koja nije toliko zastupljena, pa imati unikatne (bar se nadam) dresove.

Nešto drugo je problem. Na zvaničnom sajtu lotto-a nema ni reči o tome da su nam oni tehnički sponzori, a pogotovo nema slika naše opreme. Ni prošle ni ove najnovije. Ne postoje ni adrese prodavnica Lotto opreme u SCG. S obzirom da smo ekipa koja se plasirala na SP, što znači da nismo boranija (šta god ko mislio) a da su nam oni sponzori, FSSCG bi trebao da zahteva malo bolji status kod Lotto-a. naravno, pitanje je i kakav je ugovor na snazi.

Pero

pre 18 godina

Dresovi su lose dizajnirani, kao da je i dizajner bio zbunjen nejasnom situacijom(koja himna, koji znakovi, koja zastava), dresovi izgledaju poput neke cetvrte lige. Objektivno, najbolje dizajnirani i najorginalniji dresovi su Hrvatski, gotovo svako dijete u svijetu danas zna koja ekipa ima crvene kockice. Cak i djeca u Africi znaju zbog toga za Hrvatsku, naravno i zbog neponovljivog treceg mjesta u Francuskoj.

banned

pre 18 godina

=========================
Ima sve da ih pokidamo :)

Skroz su ok dresovi, ne zajebavajte..

I ono beli srecniji od plavih, zajebite to.

Napred Srbija!!!
================

Miki

pre 18 godina

Veome ruzni dresovi! Bas prevazidjen i glup dizajn, odgovarajuci za npr. Grand Show! Samo balerine fale!
Inace, nemam nista protiv firme Lotto, cak mislim da je prethodna garnitura (takodje lottova) bila odlican primer dobro odmerenog dizajna. Minimalisticki, dostojanstveno ali lepo.
A ovo sad - klovnovski!!!

Igor

pre 18 godina

Danas sam igrom slucaja isao u Cirih na Swisspo, (predstavljanje zimskih kolekcija za 2006/2007), i video sam tamo na jednom standu predstavljene nase i dresove Ukrajine. Potpuno su isti samo sto su Ukrajinski zuto - plavi. Toliko o nasim unikatnim dresovima. Odvratni su.

Ivan

pre 18 godina

" shocking!!!!!! uzas!!!!!!! sramota!!!!! "

koliki treba da budesh bolid da bi te bilo sramota zbog dizajna dresa reprezentacije... ?

Stanko

pre 18 godina

Kako je ovo smesan dres pa to je strasno... uoste Lotto oprema po meni nije nikakva dizajnirana...Nasa reprezentacija (Plavi) su uvek nosili Adidas opremu ! Kad je dosao Piksi za predcednika onda je proradila veza Piksi-Dejo posto je Dejo genaralni zastupnik za Lotto opremu za Serbiju i Crnu Goru neko je pokupio dobru lovu a nasoj reprezentaciji ostao ovaj KRS da naosi!!!

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

Pa vama srbijancima Bog ne moze udovoljiti!!! Sta uopste raspravljate o dresovima...hm... nema niko para da kupi sebi gace a vama smetaju Lotto dresovi (koji su po meni bas OK). Ne znate sami svoju drzavu da cijenite i postujete, a ocekujete to od nekoga drugog. HM... nekad mi bude zao sto navijam ko lud za SiCG, ali sta mogu kad je to valjda u srcu. Veliki poz svim normalnim patriotama i dobrim ljudima!!!

Srbenda

pre 18 godina

@boka kotorska - put pod noge a vas grb ce da bude za koju godinu CRVENA ZASTAVA SA CRIM ORLOM - Neka vam je sa srecom veljika aljbanija!
Sto se tice dresa u rukama mandusica vuka svaka puska bice ubojita NAPRED SRBIJO !!

Dejan

pre 18 godina

Pozdrav Igoru iz Brckog. Svaka Ti cast. Potpuno si u pravu. Ne znam da li u Srbiji ima toliko izroda koji mrze svoju zemlju, pa im je sve u vezi sa njom odvratno ili se to samo desava na sajtu B-92. Dresovi su super. Boja je najlepsa, a sto se tice hrvatskih dresova, malo je reci da su odvratni i kic. Nije fora u toma da izgledaju kao zastave za formulu 1. Klasa se ogleda u pristojnom i nepreteranom dizajnu. Oni te svoje kockice svuda stavljaju, kao komunisti petokrake. Jedva cekam da SRBIJA bude samostalna i ima svoje simbole. Sto se tice dresova, zadrzao bih plavu boju, jer mi se vise svidja od vatrogasno-kominusticke, crvene.

doG

pre 18 godina

@Igor_BrckoDC, Bosancero, budi pristojan. Ako vec ne navijas za BIH onda bar budi pristojan i ne vredjaj ljude da ne bi bio istresen iz tzv. "gaća". Dresovi nisu nesto posebno. Beli je prihvatljiv.

Nemanja

pre 18 godina

Neverovatno!!! Kakve veze ima dres sa tim 'oce li se Brdjani konacno odvojiti (dace bog)?!? Licno misclim da je dres jedan od nacina da se proovise ekipa, a samim tim i zemlja; zato mi je i zao sto nam dresovi lice na avione JAT-a, dakle jad i beda.

Sinisa

pre 18 godina

Ovi dresovi su tako ruzni da se to recima opisati ne moze...
Moralo je to mnogo elegantnije...
Glupa zamisao sa ovim linijama, bas unikatno nema sta..

Marko

pre 18 godina

Dresovi su katastrofa ali nadam se da ce otici otici u muzej jugoslavije,nadam se da nekom idijotu nece pasti na pamet da reprezentacija Srbije nosi plave dresove uz objasnjenje po njima nas poznaju u svetu i ostale gluposti.

Ivan

pre 18 godina

Na prvi pogled su se i meni ucinili ruzni, ali kada sam ih video na modelu (lutki) promenio sam misljenje. Bele linije prate linije tela tako da grb dolazi do izrazaja. To ne moze da se vidi na dresovima prikazanim ovde. Pogledajte i sam pa procenite: http://www.teamsport-schlaefer.de/index.php?cat=22222222&product=5609

GYL

pre 18 godina

@boka kotorska
ko sto neko rece, PALI, nemas ovde sta da trazis! A ovaj doG... opasan neki tip, ali preko neta.
Inace dresovi su OK, mozda firma LOTTO ne zvuci kao NIKE ili ADIDAS ali samo po imenu, po kvalitetu su im uz rame. NAPRED PLAVI !!!

JEDINO REPREZENTACIJA SRBIJE!!!

pre 18 godina

dresovi su IZUZETNO RUZNI,nadam se i poslednji put igramo u dresovima zajednicke drzave!
nadam se promeni boja dresova reprezentacije SRBIJE,sto znaci CRVENI DRESOVI,PLAVI SORCEVI,BELE CARAPE!!!
pozdravljam naseg SRBINA ZIKICU MILOSAVLJEVICA!!!

dejan

pre 18 godina

Dobro bre... ima li u establismentu fudbalskog saveza likova koji nisu mentalni invalidi da nakon 15 godina shvate da je Jugoslavija M-R-T-V-A, i da nas nacionalni tim treba da nosi crveno-plavo-belu kombinaciju...Koliko ja pratim fudbal u nasem nacionalnom timu vise nema imena kao sto su Mehmed Bazdarevic, Ehmed Sljivo,Fadilj Vokri i sl. pa da se zbog istih kroji plavo-belo-crvena nosnja!!!

Igor_BrckoDC

pre 18 godina

hvala svima koji su podrzali moj prvi komentar a oni koji nisu...hm...sta reci! ne zelim puno da pricam. neko je gore rekao da dresovi mnogo bolje stoje na lutkama ond. na tijelu, tako da... Kako bi volio da prodjemo u drugi krug pa da vidim ove sta bi onda "neki" napisali kao komentare!!! mislim da je zalosno sto se blate neki igraci, strucnjaci, pa cak i dresovi...Daj da vjerujemo u nesto...ne znam kad ce taj impuls nekog zadovoljstva i rodoljublja da se upali kod nekih?! Pa sami sebi ne valjamo (kako to ovde nekada zvuci) a kako da nas onda drugi smatraju! Pozdrav u ime svih velikih navijaca iz RS!

Boschke

pre 18 godina

Trenirao sam fudbal rekreativno u malom selu kraj Morave, i imali smo obicaj da dresove menjamo tek kad izgubimo. Ja bi se i ovde pridrzavao takvog pravila! Ne znam kako novi dresovi izgledaju na igracima, ali predhoni su mi bili sasvim OK.

nesa

pre 18 godina

Dresovi nisu losi,ali bi mnogo bolje bilo da je neko pokazao Italijanima one majice(dresove) koji su stampani pred utakmicu sa Spanijom.Ti bi dresovi mnogo bolje izgledali,dovoljno bi bilo samo dopisati ime sponzora na njima,posto im je dizajn odlican.

Berane SCG

pre 18 godina

Toliko su ružni da ih treba baciti u publiku posle finala.
RS, svaka čast na komentarima.


Je li neko od vas koji su pljuvali po dresovima, dao nešto konstruktivno?

A najljepše smo dresove imali u Italiji´90

LAV

pre 18 godina

Dres nije los ali samo pod jednim uslovom, da je namenjen nekoj drugoj reprezentaciji tipa Skotskoj.Pored nase prelepe trobojke, dvoglavog orla i cuvena cetiri ocila zabari nam stavljaju glupe pruge koje vode do glupog grba fudbalskog saveze, mesto recimo grba ili zastave.Medjutim i pored svega ovoga kladim se da bi dres bio duplo lepsi i privlacniji kada ne bi smo imali one glupe ogromne znakove Lotoa na ramenima.Samo je falilo jos da nam ture Loto i na zadnjicu pa da budemo stvarno unikat sto se tice dreseva.

stara lfc

pre 18 godina

pa valjda kad se odvojimo bit cemo 'BELI ORLOVI',necemo vise biti plavi-plavi!Domaci dresovi komplet beli a na strani komplet crveni,i naravno loto ide sa Dejom a mi nadam se Umbro!!!

drug Jataganac

pre 18 godina

A joj, majko moja... Sta je ovo, bre?! Bruka. Ali, navici cemo se, kao i uvek. Ali, koliko dobro se moze igrati u ovakvim dresovima? :)

jashim

pre 18 godina

Kao sto lepo rece ivan treba prvo ogledati dresove na modelu, ovako kao na ovim slikama i armani odelo bi izgledalo kao prnja. pitam se da su ovi veleumnici koji predlazu CRVENO-PLAVO-BELU boju dresova ikada pokusali da zamisle tu kombinaciju. ako ne papir i bojice u ruke pa da vidite sta ispadne. kicerica je blaga rec!!stvarno ne znam otkud ta ideja da dresovi moraju biti u bojama drzavne zastave kao sto je to bilo sa reprezentacijom jugoslavije. zanimljivo je to sto su za taj recept posebno zagrejani sve sami antijugosloveni. ako se jednog dana srbija i crna gora razdvoje (ne daj boze), najbolje resenje za dresove reprezentacije srbije bi bila ljubicasta ili bordo boja (po sljivama tj, kosovskom bozuru). time bi se pored jake simbolicke vrednosti postigla i prepoznatljivost i originalnost.

SHEARER

pre 18 godina

@boka kotorska ti svoj slucaj nemoj uzimati za generalni jer dok god je pravih Crnogoraca bice i jake Crne Gore najjace Srpske drzave. Ovo ti pise decko i iz plemena Vasojevica koji yna amanet Njegosev da su CG i Srbija dva tela a 1 dusa!!!!

CACAK

pre 18 godina

Neverovatno, pa da li je moguce da smo mi jedina reprezentacija koja stavlja simbol saveza? Pa, da, koga jos interesuju simboli drzave iz koje dolazis.

banned

pre 18 godina

================================
Uh meni je tek na lutki ruzan :)

Svejedno, da ih pokidamo (i bolje od Bugara 94te)

Napred Srbija!
================================

boki

pre 18 godina

Nisam znao da je crnogorska himna " oj svijetla majska GORA " ??? pa onaj iz boka kotorske neka odmah zaštiti autorska prava. A što se tiče dresova lepši su bili oni stari

Srba

pre 18 godina

Mi smo jedini koje sponzorise lotto sad vidim i zasto,ni na igrici nisam video ovakav dres,ali dobro cinjenica je da se razlikujemo od svih ostalih

legenda

pre 18 godina

Crveno Plavo Belo, ili Plavo Belo Crveno, gde je tu tazlika. Isti racku drugo pakovanje. Isto je tako sa nasim drzavama. Bas mi je stalo do Srbije i njenih simbola.

Daca

pre 18 godina

Ne razumem sto neki vele da HR dres nije originalan. Jeste da svake godine imaju nove kockice, ali se hrvati time odmah prepoznaju, odmah znas da su to oni; njihov dres se kao ludo prodaje i to ne samo medju rvatima i njihovim gasticima. Meni je to super kad se nacionalni simboli ili specificne boje prepoznaju kao sto je slucaj kod Jamajke, Holandije, Brazila... Mislim da i mi Srbi mozemo nesta pokrenuti da se zna: SVETSKO ALI NASE ;))

Che

pre 18 godina

Dresovi su Ok! Nije se moglo bolje ni ocekivati od sponzora koji posljednih nekoliko godina nema tradiciju izrade nacijonalnih dresova. Mislim da je reprezentacija SCG jedina na svijetu u Lotto dresovima.
Najljepse dresove tradicionalno imaju Englezi. Hrvatski dresovi su cisti kic. Meni se uvijek vise svidja njihova rezervna garnitura.
O garnituri buducih reprezentacija Srbije i Crne gore treba razmisljati nakon referenduma. Bez obzira kako referendum prodje mislim da je ovo zadnj put da ce reprezentacija nase zemlje biti u plavom!

Francescoli

pre 18 godina

Vec dugi niz godina sam kolekcionar dresova. Imam ih preko 400 i moram Vam reci, postovana gospodo, da je ovo jedan od najruznijih dresova u istoriji fudbala. Sa njim se, eventualno, moze uporediti dres Hull City-ja iz sredine 80ih. Nemam reci. U svetu kolekcionara su vec pocele sprdnje na kontu ovog dresa.

Miki

pre 18 godina

Jeste li videli dres sa linka sto ga je postovao Bane? http://www.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
Meni ovo izgleda odlicno! Naravno, ovaj sa linka, ne ovaj sto je prikazan u ovoj vesti.

A za ovaj sa prugama nisam promenio misljenje - ODVRATNO!
Potpuno se slazem sa Francescoli-jem, a izgleda da covek zaista zna o cemu govori!

Komentator

pre 18 godina

Trebali bi imati crne dresove - poput gostujuceg od Man. Utd. Tad bi nas svi prepoznali... evo dolaze oni Srbi, zavijeni u crno. A umesto grba saveza trebali bi imati jednu lobanju (ali ne gusarsku)!

Realisticno bi bilo kul kad bi nam glavni dres bio beli sa nekim crveno-plavim sarama/motivom a gostujuci crveni (poput engleskog).

Navijac

pre 18 godina

Zbog ovakvih komentara se retko i javljam... Ovo izgleda poput "Trla baba lan da joj prodje dan". Dzaba se raspravljate kad ne mozete da promenite dresove. Mada ne znam sta fali plavim dresovima, oduvek ih nosimo, i oduvek navijamo za plave... Sto bismo ih sad menjali u crvenu ili belu... Mada ono za ljubicastu i crnu i nije lose :)

Navijac

pre 18 godina

... De gustibus non est disputandum...
Ne vredi raspravljati o ukusima, meni se eto gostujuci engleski ne svidja, a nemacki gostujuci bas dobro izgleda. Postujuce, kad ga vidis na terenu.

Navijac

pre 18 godina

Hrvatski dresovi jesu zanimljivi, ali ne mogu se oteti utisku da su ukradeni iz Sumadije. To je jedna kafana, birtija, zapravo, koja trenutno ne radi, fale im stolnjaci...

Agramer

pre 18 godina

Što ste vi Srbi tako zajedljiv i ljubomoran narod? Hrvatski nacionalni dres jest vrlo originalan, vrlo prepoznatljiv i pametno smišljen jer odražava povijesne hrvatske simbole - crvene i bijele kocke. Zato ih nose sve hrvatske repke u različitim varijacijama. Vrlo je i popularan jer se može kupiti širom svijeta u mnogim nogometnim i sportskim dućanima. A uz dresove postoji i niz popratnih "kockastih" rekvizita (ženske majice i minice, šalovi, kape, šeširi...) pa je uvijek jednostavno prepoznati hrvatske navijače koje redovito spadaju među najpitoresknije. Vi ste narod bez identiteta - zato su vam i dresovi takvi...

Shenoski

pre 18 godina

Nezavisna Srbija bi trebala da ima crvene dresove sa dosta belih i ponekim plavim detaljem, moze recimo 4S da bude osnovni motiv, onda plavi shorts i bele shtucne, mada njihova boja nije toliko bitna i moze da varira od utakmice do utakmice...
Jedne od najlepsih dresova koje sam video do sada je imala Hrvatska na svetskom 1998, a posle toga su im sve ruzniji i ruzniji... 1998. im je sponzor bio Lotto :)))
Ovo bi definitivno trebali da nam budu dresovi za svetsko http://ww.w.subsidesports.com/uk/images/product/xlarge/SerbMHSS0506No5.jpg
prelepi su!

Semliner

pre 18 godina

Zagrepcanine, koji si toliko ponosan na svoje hrvatstvo, da se potpisujes nemackim imenom svog grada, Hrvati zaista imaju upadljiv dizajn sa kvadraticima. Toliko upadljiv, da su njihov dres iz 1996. na BBC/sport-u proglasili najglupljim u istoriji fudbala (pred EP 2004). I naravno, poredili su ga sa stolnjacima. I rest my case.
A prica o hrvatskom identitetu, hahahahaha!!! Cuveni narod od identiteta, visoko cenjen u blizoj i daljoj okolini.
Sto se tice Srbije - crveni dres, beli sorts, crvene carape, kao rezervna engleska kombinacija. Nijansa obavezno tamna, neka krv/vino varijanta, kao engleski dres iz 1998. godine.