Utorak, 20.07.2021.

08:12

"Đoković nije nezaustavljiv, Nadal može to da uradi"

Prvi teniser sveta Novak Đoković želi da ispiše istoriju osvajanjem "Zlatnog slema".

Izvor: MS

"Ðokoviæ nije nezaustavljiv, Nadal može to da uradi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

no1e

pre 2 godine

Ja volim da gledam Rafu, pogotovo protiv Novaka, ali budimo iskreni. Po onome kako igra, nema šanse protiv mladih lavova ni na mastersima ni na grend slemovima. Ove godine je potonuo čak i na šljaci, travu skroz preskočio, a na tvrdoj podlozi nema šta da traži. Nije više u top 2, što znači da ga čekaju Medvedev ili Đoković već u polufinalu. Cicipasa ne može pre finala, ali svejedno on nema neke velike šanse. A pre njih Zverev, Beretini, Tim (ako se vrati u formu), Rubljov, Šapovalov, Hurkač, čak i Federer pred penzijom... Svi nabrojani su redovne mušterije u restoranu Novak, a Nadal više ne može da ih dobije ni na šljaci.

Dr House

pre 2 godine

Neki vidim pi[u kako Novaku ne odgovara US Open !? Najkonstantniji njegov turnir u karijeri.

Od 2007-2017 (povreda lakta) ima 10 uzastopnih polufinala i 2018. jedanaesto. 8 puta igrao finale uz po poraz od RF , RN i onaj čudan od Nišikorija kad se oženio, i kad je Čilić ničim izazvan osvojio GS. Plus prošlogodišnja diskvalifikacija u 1/4 .

Po tom pitanju njegov najuspešniji turnir. E sad što se mnoge čudne stvari tamo njemu dešavaju što u polufinalu ( i jednom 1/4) što u finalu je druga priča. Pa je za analizu zašto u Njujorku ima samo 3 titule iz 11, praktnično 12 polufinala a u Australiji 9 od 9 .

meda

pre 2 godine

Ako su uslovi normalni tj. igra se uveče a ne po nekoj vrućinštini i ako nema jakog vetra, Rafa nema nikakvu šansu protiv Đokse na US Openu.
Tako da bi idealno bilo da Rafa upadne u Đoksinu polovinu, em bi svakako igrali drugo polufinale tj. uveče, em je neozbiljniji protivnik od Tsitsipasa ili Zvereva.

Gledalac

pre 2 godine

Ako dodje do tog meca na USO, a Novak udje svez blizu kao Nadal, bice isto kao na RG, u 4 setu Nadal nece imati vise snage za jake udarce i gotov je. jer Nadalu se igra svodi na agresivnost i jake udarce, a Novak uzvraca, ali se manje umara od protivnika. Taktika protiv Nadala, igrati mu na metar i po od njega na bekend, non stop, onda on mora da se izvlaci na forhend praveci 3-4 velika koraka, to ga zamara.

Manolo

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.
(Kevin Durant, 20. jul 2021 09:47)

I sad zamislimo nivo nesvesti navijača Federera i Nadala koji se usuđuju da ih barabar porede sa Novakom!?? Čovek uzeo tri slema u nizu i oni bez blama dižu glave i kočopere se. Doduše, daj nam bože njihove isprane mozgove da se odmorimo i njihove ružičaste naočare. Toliko.

antiDebil

pre 2 godine

Prevarant se sprema za to, evo vec mesec dana. Sa svim tim mora da se ispuni jedan uslov, da Prevarant dobije povoljan zreb. Ako Bude imao zrebove do finala kao 10,13,17 I 19 godine onda ima sansu, pod uslovom da se Djokovica do finala izmrcvari sa nekim, kao sto je to bilo 10 I 13. Ako prevarant Bude morao da igrao u QF sa Zverevim, SF recimo sa Cicipasom onda nece imati sanse, tu verovatno ne bi ni prosao Zvereva. Nikada u karijeri na GS van sljunka nije dobio vise kvalitetnih igraca na jednom turniru!

Posmatrač

pre 2 godine

Rafa jedne godine osvojio Montreal,Sinsinati i US Open to baš 2013 kad je pobedio Novaka dva puta jednom u polufinalu a drugo u finalu tu mu uzeo oba seta Novak. Zadnji put kad je pobedio Novaka na betonu. Čini mi se da pokušava možda poslednji put da uradi nešto na tvrdoj podlozi odnosno nakon celokupne Američke turneje ići gotovo sigurno na Šangaj,Pariz i London koji mu fale. Sa druge strane Novak juri zlato i US njemu nije prioritet drugo ništa jer skoro na svakom po dva ili više puta osvajao masterse. Naravno svi bi vole li da Novak kompletira zlatni slem.

Mišljenje svako može da ima. Sigurno da će Nadal spartanski trenirat zato vreme dok Novak bude na Oly gde mu držim fige da uzme zlato jer to zaslužuje ujedno poslednja šansa.

Noralina

pre 2 godine

(Dejan, 20. jul 2021 15:25)

Hahaha. Sada kada vam je Rođo poslat u penziju, sada se molite da drugi osvajaju GS turnire, samo da ne budu Nole i Rafa. Daće Bog da se Nole i Rafa bore na svakom GS turniru u finalu za titulu, a vi ostali da plačete od muke. Rafa da osvoji još jedan RG, Nole još tri/četiri GS, a Rođo da gleda njima u leđa. Rođo će biti zauvek treći.

Moljac

pre 2 godine

Mogao je i na RG, ali nije,
kad je šansa bila tu,
mogao je, ali nije,
i ko da je trenirao uzalud.

No, bez zezanja, finale Nole-Rafa bi bilo legendarno, a ako Nole osvoji OI pa onda preko Nadala i USO, trka za GOAT-a bi i zvanično bila završena.

ha

pre 2 godine

Mozda neko zna bolje ali mi se cini da je Rafa uspesniji na us openu od Nola.
(Pedroni, 20. jul 2021 11:31)

Nolo 75 pobeda Rafa 64 Nolo 8 finala Rafa 5 Nolo 3 titule Rafa 4 titule

Nadal je imao mnogo sreće sa žrebovima i protivnicima u finalima

Pez

pre 2 godine

Štap i šargarepa odlično rečeno, potpisujem sve! Još da dodam da su ove nove generacije mladih igrača veoma bezobrazni i loši ljudi. Ispoljavaju otvoreno nepoštovanje prema Novaku, gade mi se.

Adam

pre 2 godine

Meni se čini da će Nadal uskoro da završi karijeru. On nije ni imao (kao Đoković) izražen motiv da sruši Federera, a sada je više nego izvesno da u konačnom skoru ne može da bude ni taj "GOAT". "Rivalitet" sa Đokovićem za njega (kao ni za Đokovića) nikada nije bio nekakav lični ili medijski, nego čisto sportski, na terenu. A na terenu, Nadal već odavno nije onako ubedljiv kakav je bio, čak ni na šljaci. Mislim da će Nadal formalno pre da se povuče iz takmičarskog tenisa nego Federer; Nadal nikome ne duguje ništa ni sada. Ostaće upamćen kao "kralj šljake" i drugi najbolji teniser u istoriji.

Možda pokuša da izgura do završnog turnira ove godine i to je kraj.

smeh

pre 2 godine

Kako prezime igrača odredjuje pitanje. Pošto je prezime Djoković onda je pitanje ko može da ga zaustavi. Da je neko drugi u pitanju, neko drugi od velike trojke npr., verujem da bi pitanje bilo može li on do tog neverovatnog uspeha i dostignuća. Samo Djoković da ne obraća pažnju i nek stremi tome da sa osvajanjem US Opena postaje Bog tenisa pa će moći da piša po ovakvoj gospodi i bez šaranja.

vec vidjeno

pre 2 godine

Ne da Nadal NE moze da zaustavi Djokovica na USO ili bilo gde drugde na betonu vec spanac nece ni doci do meca sa Djokovicem u New York-u. A onda ce opet da uzme dugu pauzu i da prica da mu treba odmor... Bas kao i posle RG... Rafa uvek nestane nakon USO... I onda trazi da se zavrsni masters igra na sljaci!? LOL :D

maxy

pre 2 godine

Nadal se sprema za USA GS a zna se kako on to radi prvo uzima lekove a onda se ocisti pred takmicenje tako da ce biti fit fizicki ali ni to mu nece pomoci ali ucekujemo finale njh dvojice pa valjda Nole nece biti umoran.OI mu je greska ali hteo je da ispostuje Srbiju.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Не знам да ли ће Новак освојити тзв. златни слем, али знам да Надал нема шансе на USO.

Štap i šargarepa

pre 2 godine

Dakle, ovo prevazilazi sportske motive i postaje lov na jednog čoveka. Cicipas je na Vimbldonu rekao da su tu da bi srušili Đokovićev san. Stručna javnost većinski takođe gleda ko i kako će zaustaviti Đokovića. Pravi se atmosfera, svi protiv jednog. Kao da Đoković ugrožava nekog ili nešto svojim titulama. Konstantno se analizira igra Đokovićevih protivnika i šta je to što oni mogu da urade kako bi pobedili Novaka. Kao da je Đokoviću malo netrpeljivost publike na gotovo svakom turniru koji igra, već komentatori i analitičari traže način kako ga pobediti i zaustaviti. Tek posle Đokovićevih trijumfa i novih rekorda, sledi narativ kako treba da budemo privilegovani i da uživamo u najboljoj eri tenisa ikad. Nadam se da će Novak Đoković osvojiti kalendarski, zlatni Slem i da će ući u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Po meni, on to već jeste, ne znam šta misli Daren Kejhil.

lol

pre 2 godine

Ako je Rafa mogao zauztaviti Novaka, onda je to RG.
A ono bilo obrnuto - Nole zaustavi Nadala.
I US open će Nole izjednačiti sa Rafom. I to ove godine.
Samo nek je Nole zdrav, a Kejhil nek priča bajke djeci.

Nekada i neko

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.
(pazi stani vidi gledaj, 20. jul 2021 09:04)

Kako su Lejver, Borg i još neki mogli da uzmu zlato kad se tenis vratio na OI tek 1988-e ?

mlaćenje prazne slame

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.
(VUK, 20. jul 2021 09:37)

Novak će igrati finale. Nadal teško može da dođe do Novaka na betonima.
Majstore, da je Nadal nešto mogao dobio bi ga u polufinalu RG.

Ima tu neke simbolike 2019 Federera na Vimbldonu, pa 2021 RG Nadala poslao ih u penziju.

Zadnji put kad je Nadal na betonu uzeo set Djokoviću bilo je u finalu US opena 2013. Ni tada ne bi ni uzeo, al Djoković igrao polufinale u 5 setova sa Vavrinkom, a Nadal eliminisao Južnog u 3 laka seta.

nesa

pre 2 godine

Nadal je propustio vimbldon, propusta olimpijadu,umoran je ko pas ,i neko misli da moze da osvoji us open. svasta! mislim da vise nikad nece osvojiti gs. ako on i rodzer nastave da igraju tenis na silu, postace bogalji za ceo zivot!

Ljubica

pre 2 godine

Za Noletovu motivaciju se ovaj put ni najmanje ne plašim, važno je samo da ostane zdrav i pametno troši energiju, posebno onaj mentalni deo. Novak je sigurno jedan od retkih sportista koji ume da se nosi sa pritiskom i tada čak mnogo bolje igra. Medvedev i Zverev takodje mogu biti opasni, ali ne samo za Noleta, nego i za Rafu. Neka samo pričaju, bilo bi čudno da niko ne pokuša da ga spreči u tom. Nole srećno i uspešno ti bilo sve !!! Idemoooooo !!!

Brurus

pre 2 godine

Sad je već vreme da pitaju influensere i lajfkoučeve, svuda po svetu pitaju kako ga zaustaviti, a vidi se sa marsa: samo on može sebe da zaustavi u sledećih godinu dana

opa idemo

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta
(Sam, 20. jul 2021 09:04)

Ako mu neki turnir odgovara, onda je taj US open. Jednostavno svoju nadmoć nije krunisao u finalima, isto kao na Sinsinatiju. Dva finala US opena izgubio od Nadala jer je bio premoren od 5 setova u polufinalu. Vavrinka 2016 ga sačekao odmoran i na US openu i 2015 na RG. Federer 2007 posle 2 taj brejka, Mari jako čudno finale. Sudija prošle godine. 75 pobeda ima na tom turniru, vreme je da ih poveća na 82 i naplati svu lošu sreću.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Sto se tice tzv misterije us opena, reci cu vam ovo. Bez 2021 , Novak je imao isti broj pobeda na AO i na UsO, medjutim na UsO je gubio, ja mislim 5 finala, a to je mnogo. I to 2 upravo od Nadala. Psiha je cudo. Zato se iskreno nadam da ce ove godine Novak imati mnogo vise samopouzdanja

Sam

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta

Dott

pre 2 godine

Nadal je 2010 dobio Novaka na US openu, igrao je tamo fenomenalno, slomio je Novakov otpor. Ta podloga mu odgovara ocigledno i Novaku nece biti lako ako se tamo sastanu u polufinalu ili finalu.
Ali je dobro sto Novak nece mnogo pauzirati i igrati OI, jer Novaku odgovara da je u naletu, kad pauzira kao da ispadne iz forme.

samo jako

pre 2 godine

Jeste čudno to da Nadal ima više U.S opena od Novaka , i bas taj njihov poslednji meč ,finale 2013 je bilo bas čudno gde na 1:1 u setovima Novak ga rastura ima 4:2 i onda odjednom nonšalantno gubi 6:4 i ćao …najcudniji njihov meč i dugo me je mučilo kako je izgubio taj set koji je bio ujedno i sigurno meč …te godine je Novak imao najčudnije poraze ,ono pecanje na RG gde je bio na gem od meča isto sa Rafom pa onda ono finale W posle posete premijera Kameruna noć pre i sutra laganica 3:0 za Mareja…No to je bilo pre 8 godina i mislim da Nadal nema dovoljno snage za ovakve mečeve sa Noletom pogotovo sto je pitanje da li će proći Nadal do tog meča pored ovih klinaca…

Kevin Durant

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.

Boki

pre 2 godine

Interesantna je premisa kojom se vodi 90% bivših i sadašnjih tenisera i teniskih stručnjaka. Kada je Federer obarao rekorde, pisali su se hvalospevi, utrkivali su se sa novim nadimcima i slično, a kada je Novak (već par godina unazad) na dobrom putu da obori SVE rekorde, svi pričaju kako nije nepobediv, kako bi ga trebalo zaustaviti, pobediti, ONEMOGUĆITI (za sada dozvoljenim sredstvima) u GOAT misiji. Nadam se samo da neće proći kao Monika Seleš jer ovakav animozitet prema jednom sportisti nije viđen još od Berlina 1936 i Džesija Ovensa...

Radenko Goca

pre 2 godine

Zavisi od toga ko ima veću želju. Novak želi da bude najbolji ikada i sruši sve rekorde. Nadal će imati strašnu želju da ga spreči da osvoji zlatni ili kalendarski slem. Ako se sretnu na US openu biće to još jedan spektakl za uživanje svakako.

Nebojša

pre 2 godine

Novak vs Nadal 3-0 mada taj duel teško da će se desiti neki nexgen će se za to pobrinuti pojedini stručnjaci i bivši igrači veruju u Nadala zbog psihe ali on više nema igru da dobije Novaka u tri dobijena seta osim na RG a ni to nije uspeo ove godine.

Rafole

pre 2 godine

Time sto je odustao od Vimbldona i OI Nadal je sebi fizicki dao oduska, ali i nabio veliki psiholoski pritisak. Sve nade je polozio u taj USO gde nikad nije bio niti ce biti prvi favorit. Novak nije nezaustavljiv, ali sumnjam da je Nadal taj koji moze da ga zaustavi na USO.

Mikii

pre 2 godine

Rafa ima igru da dobije Djokovica u Njujorku, to nije sporno, ali vise nema kondicije za takav podvig. Djokovic je jednostavno prevelik zalogaj, cak i za tako mocnog igraca kao sto je Nadal.

bolje sutra

pre 2 godine

Ma Ameri žele da ga sputaju.
I protiv Mareja, sećam se, od termina, žreba i nekih sitnih sudijskih odluka.. Nolo pokušaj olimpijadu, a za Us open bez nerviranja.
Ove godine si već neprikosnoven, kao niko u istoriji.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.

Ja

pre 2 godine

Novaka jedino moze da zaustavi Novak. Ako bude raspolozen osvojice sve, ako ne bude moze ga zaustaviti i 500 igrac sveta. Ceo teniski svet je samo u njegovom raspolozenju.
Covek je ubica.

VUK

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.

mimili

pre 2 godine

Biće teško na USA OPEN, Novak ne voli da igra tamo.
Japan će ga dodatno iscrpeti.
Voleo bih da pobedi, ali nije apsolutni favorit kao što je bio na Wimbldonu.

Jovan

pre 2 godine

Ja ne znam o čemu se ovdje diskutuje. Tenis nije kolektivni sport pa da ostavi prostor za razmišljanje ko je bolji - "Mesi ili "Ronaldo".
Ovo je sport "tebi mač ,meni mač" pa ko je bolji odmah se vidi.

anica velickovic

pre 2 godine

Moze naravno ali pod uslovom da Noletu nije stalo i da igra lose, a ovaj da je zalaufa kako ume. Bice Rafa opasan na US openu, sigurno se sprema uveliko, radi on mnogo.
Sto se Noleta tice, ovo je istorijski trenutak, sve mu se nekako poklopilo da mu Bog da zdravlja i da igra tenis sa voljom i mislim da ce Nole sezonu zavrsiti kao ne najveci teniser svih vremena nego najveci sportista. Srecno

Moje mišljenje

pre 2 godine

Ubeđen sam, da bi Novak žrtvovao dva GS za zlatnu medalju sa OI.Znam da u svetu tenisa, zlatna medalja sa OI ne igra neku ulogu, ali lepo je osvojiti sve u sportu kojim se bavite.Znači svi GS,svi Mastersi,završni Masters,broj nedelja na prvom mestu,Dejvis kup,Atp kup i nedostaje ta zlatna medalja sa OI.Do sledećih OI 2024 ima 12 GS i dvanaest prilika da osvoji,a 2024 će imati 37 godina.

Za žgaravicu, šefe ....Slave mi - reko mi doktor!

pre 2 godine

Logično.
Kako se primiče i formalna potvrda apsolutne dominacije jednog čoveka, retko viđene u istoriji ( uz Bolta i Bupku ) posmatrači traže neku prepreku koja MOŽDA može da mu se postavi pa da vidimo šta će biti.....
Nadal svakako to nije, ali je jedino što može da padne na pamet, jer ovi mladi, iako dobri - previše su zeleni i nejaki i Novak ih psihički pojede ili na početku ili tokom meča.
Kao i uvek ( izuzimam Vavrinkinih par neprirodnih i teško objašnjivih uzleta ) sve će zavisiti od Novaka. Ako bude na vrhuncu - komentari su bespotrebni. Ako ne bude - onda je moguće i neko iznenađenje, ali obzirom na ulog, motivaciju , Novakov mentalni sklop i nivo igre koji je dostigao - sve drugo bi bilo jako, jako čudno i neočekivano.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ovaj kvazi strucnjak je kao teniser osvojio samo neke dve ATP titule, na GS sve sama druga i treca kola, u dublu nema GS titulu, sada ovaj strucnjak kaze da ce Nadal biti najveca pretnja jer je prethodnih godina osvajao US open, ok, to je tacno, medjutim ne komentarise Nadalovu igru prethodnih meseci i da je bio nokautiran na RG i mislim da se nece jos rasvestiti, nista od analize kako je igrao na betonu ove godine i koliko, i sto nije igrao mislim jos od RG sto je definitivno mac sa dve ostrice i druge stvari.
Mislim totalno neozbiljna i bez neke dublje analize data izjava, obican sarlatan!

Blaža bez kljunova

pre 2 godine

Ko je pažljivo posmatrao Rafu na RG, primetio je da mu noge više nisu kako treba… stopala i zglobovi. Stalna bolna grimasa…

Milan

pre 2 godine

Jedna od većih misterija u svetu tenisa je to što Nadal ima više titula na US Openu od Novaka. Neverovatno je da Novak kao najbolji svih vremena na tvrdim podlogama ima samo tri. Verovatno je i do toga što je Nadal nakon RG često ispada ranije na Vimbldonu i dolazio svež na završni Slem, dok se Novak krljao do samog kraja i na mastersima u Americi i dolazio umoran u Njujork.

Ivan V.

pre 2 godine

Naravno da nije nezaustavljiv...Djokovica moze da zaustavi jedan igrac a to nije Nadal,nego Novak Djokovic.Samo on sam sebe moze da pobedi i tome treba da se nadaju ostali igraci jer drugacije nemaju sansu.

Slobo

pre 2 godine

Djokovic je od Nadala poslednji put izgubio na betonu pre 8 godina upravo na US 2013. Posle toga Rafa mu nije uzeo na betonu ni jedan jedini set.

uigkvkvk

pre 2 godine

Čim je taj Kejhil bivši 22 na svetu, svakako ima kredibilitet da komentariše domete Novaka i Nadala...
Šteta što neće dočekati ni jedan ni drugi da dostignu jednu takvu veličinu od Kejhila. Mlade snage dolaze i sigurno će sprečiti obojicu da obore i taj njegov rekord.

Nikola

pre 2 godine

Slazem se, Nadal još uvek može da pobedi Noleta u mečevima na 2 dobijena seta, ili u drugim okolnostima gde bi meč trajao do 2.5h, nakon tog vremena nivo njegovih performansi je nekom hiper padu te nakon toga on nemože da parira Noletu. Zapravo je to novakovo najjače tajno oružije što može da održi nivo performansi praktično isti od prvog minuta do 300 minuta.

Slobo

pre 2 godine

Djokovic je od Nadala poslednji put izgubio na betonu pre 8 godina upravo na US 2013. Posle toga Rafa mu nije uzeo na betonu ni jedan jedini set.

Ivan V.

pre 2 godine

Naravno da nije nezaustavljiv...Djokovica moze da zaustavi jedan igrac a to nije Nadal,nego Novak Djokovic.Samo on sam sebe moze da pobedi i tome treba da se nadaju ostali igraci jer drugacije nemaju sansu.

Milan

pre 2 godine

Jedna od većih misterija u svetu tenisa je to što Nadal ima više titula na US Openu od Novaka. Neverovatno je da Novak kao najbolji svih vremena na tvrdim podlogama ima samo tri. Verovatno je i do toga što je Nadal nakon RG često ispada ranije na Vimbldonu i dolazio svež na završni Slem, dok se Novak krljao do samog kraja i na mastersima u Americi i dolazio umoran u Njujork.

Boki

pre 2 godine

Interesantna je premisa kojom se vodi 90% bivših i sadašnjih tenisera i teniskih stručnjaka. Kada je Federer obarao rekorde, pisali su se hvalospevi, utrkivali su se sa novim nadimcima i slično, a kada je Novak (već par godina unazad) na dobrom putu da obori SVE rekorde, svi pričaju kako nije nepobediv, kako bi ga trebalo zaustaviti, pobediti, ONEMOGUĆITI (za sada dozvoljenim sredstvima) u GOAT misiji. Nadam se samo da neće proći kao Monika Seleš jer ovakav animozitet prema jednom sportisti nije viđen još od Berlina 1936 i Džesija Ovensa...

Jovan

pre 2 godine

Ja ne znam o čemu se ovdje diskutuje. Tenis nije kolektivni sport pa da ostavi prostor za razmišljanje ko je bolji - "Mesi ili "Ronaldo".
Ovo je sport "tebi mač ,meni mač" pa ko je bolji odmah se vidi.

Nikola

pre 2 godine

Slazem se, Nadal još uvek može da pobedi Noleta u mečevima na 2 dobijena seta, ili u drugim okolnostima gde bi meč trajao do 2.5h, nakon tog vremena nivo njegovih performansi je nekom hiper padu te nakon toga on nemože da parira Noletu. Zapravo je to novakovo najjače tajno oružije što može da održi nivo performansi praktično isti od prvog minuta do 300 minuta.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.

Kevin Durant

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.

anica velickovic

pre 2 godine

Moze naravno ali pod uslovom da Noletu nije stalo i da igra lose, a ovaj da je zalaufa kako ume. Bice Rafa opasan na US openu, sigurno se sprema uveliko, radi on mnogo.
Sto se Noleta tice, ovo je istorijski trenutak, sve mu se nekako poklopilo da mu Bog da zdravlja i da igra tenis sa voljom i mislim da ce Nole sezonu zavrsiti kao ne najveci teniser svih vremena nego najveci sportista. Srecno

Ja

pre 2 godine

Novaka jedino moze da zaustavi Novak. Ako bude raspolozen osvojice sve, ako ne bude moze ga zaustaviti i 500 igrac sveta. Ceo teniski svet je samo u njegovom raspolozenju.
Covek je ubica.

Rafole

pre 2 godine

Time sto je odustao od Vimbldona i OI Nadal je sebi fizicki dao oduska, ali i nabio veliki psiholoski pritisak. Sve nade je polozio u taj USO gde nikad nije bio niti ce biti prvi favorit. Novak nije nezaustavljiv, ali sumnjam da je Nadal taj koji moze da ga zaustavi na USO.

Moje mišljenje

pre 2 godine

Ubeđen sam, da bi Novak žrtvovao dva GS za zlatnu medalju sa OI.Znam da u svetu tenisa, zlatna medalja sa OI ne igra neku ulogu, ali lepo je osvojiti sve u sportu kojim se bavite.Znači svi GS,svi Mastersi,završni Masters,broj nedelja na prvom mestu,Dejvis kup,Atp kup i nedostaje ta zlatna medalja sa OI.Do sledećih OI 2024 ima 12 GS i dvanaest prilika da osvoji,a 2024 će imati 37 godina.

Radenko Goca

pre 2 godine

Zavisi od toga ko ima veću želju. Novak želi da bude najbolji ikada i sruši sve rekorde. Nadal će imati strašnu želju da ga spreči da osvoji zlatni ili kalendarski slem. Ako se sretnu na US openu biće to još jedan spektakl za uživanje svakako.

Mikii

pre 2 godine

Rafa ima igru da dobije Djokovica u Njujorku, to nije sporno, ali vise nema kondicije za takav podvig. Djokovic je jednostavno prevelik zalogaj, cak i za tako mocnog igraca kao sto je Nadal.

Za žgaravicu, šefe ....Slave mi - reko mi doktor!

pre 2 godine

Logično.
Kako se primiče i formalna potvrda apsolutne dominacije jednog čoveka, retko viđene u istoriji ( uz Bolta i Bupku ) posmatrači traže neku prepreku koja MOŽDA može da mu se postavi pa da vidimo šta će biti.....
Nadal svakako to nije, ali je jedino što može da padne na pamet, jer ovi mladi, iako dobri - previše su zeleni i nejaki i Novak ih psihički pojede ili na početku ili tokom meča.
Kao i uvek ( izuzimam Vavrinkinih par neprirodnih i teško objašnjivih uzleta ) sve će zavisiti od Novaka. Ako bude na vrhuncu - komentari su bespotrebni. Ako ne bude - onda je moguće i neko iznenađenje, ali obzirom na ulog, motivaciju , Novakov mentalni sklop i nivo igre koji je dostigao - sve drugo bi bilo jako, jako čudno i neočekivano.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ovaj kvazi strucnjak je kao teniser osvojio samo neke dve ATP titule, na GS sve sama druga i treca kola, u dublu nema GS titulu, sada ovaj strucnjak kaze da ce Nadal biti najveca pretnja jer je prethodnih godina osvajao US open, ok, to je tacno, medjutim ne komentarise Nadalovu igru prethodnih meseci i da je bio nokautiran na RG i mislim da se nece jos rasvestiti, nista od analize kako je igrao na betonu ove godine i koliko, i sto nije igrao mislim jos od RG sto je definitivno mac sa dve ostrice i druge stvari.
Mislim totalno neozbiljna i bez neke dublje analize data izjava, obican sarlatan!

Blaža bez kljunova

pre 2 godine

Ko je pažljivo posmatrao Rafu na RG, primetio je da mu noge više nisu kako treba… stopala i zglobovi. Stalna bolna grimasa…

Dott

pre 2 godine

Nadal je 2010 dobio Novaka na US openu, igrao je tamo fenomenalno, slomio je Novakov otpor. Ta podloga mu odgovara ocigledno i Novaku nece biti lako ako se tamo sastanu u polufinalu ili finalu.
Ali je dobro sto Novak nece mnogo pauzirati i igrati OI, jer Novaku odgovara da je u naletu, kad pauzira kao da ispadne iz forme.

samo jako

pre 2 godine

Jeste čudno to da Nadal ima više U.S opena od Novaka , i bas taj njihov poslednji meč ,finale 2013 je bilo bas čudno gde na 1:1 u setovima Novak ga rastura ima 4:2 i onda odjednom nonšalantno gubi 6:4 i ćao …najcudniji njihov meč i dugo me je mučilo kako je izgubio taj set koji je bio ujedno i sigurno meč …te godine je Novak imao najčudnije poraze ,ono pecanje na RG gde je bio na gem od meča isto sa Rafom pa onda ono finale W posle posete premijera Kameruna noć pre i sutra laganica 3:0 za Mareja…No to je bilo pre 8 godina i mislim da Nadal nema dovoljno snage za ovakve mečeve sa Noletom pogotovo sto je pitanje da li će proći Nadal do tog meča pored ovih klinaca…

uigkvkvk

pre 2 godine

Čim je taj Kejhil bivši 22 na svetu, svakako ima kredibilitet da komentariše domete Novaka i Nadala...
Šteta što neće dočekati ni jedan ni drugi da dostignu jednu takvu veličinu od Kejhila. Mlade snage dolaze i sigurno će sprečiti obojicu da obore i taj njegov rekord.

Nebojša

pre 2 godine

Novak vs Nadal 3-0 mada taj duel teško da će se desiti neki nexgen će se za to pobrinuti pojedini stručnjaci i bivši igrači veruju u Nadala zbog psihe ali on više nema igru da dobije Novaka u tri dobijena seta osim na RG a ni to nije uspeo ove godine.

VUK

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.

Sam

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta

Ljubica

pre 2 godine

Za Noletovu motivaciju se ovaj put ni najmanje ne plašim, važno je samo da ostane zdrav i pametno troši energiju, posebno onaj mentalni deo. Novak je sigurno jedan od retkih sportista koji ume da se nosi sa pritiskom i tada čak mnogo bolje igra. Medvedev i Zverev takodje mogu biti opasni, ali ne samo za Noleta, nego i za Rafu. Neka samo pričaju, bilo bi čudno da niko ne pokuša da ga spreči u tom. Nole srećno i uspešno ti bilo sve !!! Idemoooooo !!!

mlaćenje prazne slame

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.
(VUK, 20. jul 2021 09:37)

Novak će igrati finale. Nadal teško može da dođe do Novaka na betonima.
Majstore, da je Nadal nešto mogao dobio bi ga u polufinalu RG.

Ima tu neke simbolike 2019 Federera na Vimbldonu, pa 2021 RG Nadala poslao ih u penziju.

Zadnji put kad je Nadal na betonu uzeo set Djokoviću bilo je u finalu US opena 2013. Ni tada ne bi ni uzeo, al Djoković igrao polufinale u 5 setova sa Vavrinkom, a Nadal eliminisao Južnog u 3 laka seta.

opa idemo

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta
(Sam, 20. jul 2021 09:04)

Ako mu neki turnir odgovara, onda je taj US open. Jednostavno svoju nadmoć nije krunisao u finalima, isto kao na Sinsinatiju. Dva finala US opena izgubio od Nadala jer je bio premoren od 5 setova u polufinalu. Vavrinka 2016 ga sačekao odmoran i na US openu i 2015 na RG. Federer 2007 posle 2 taj brejka, Mari jako čudno finale. Sudija prošle godine. 75 pobeda ima na tom turniru, vreme je da ih poveća na 82 i naplati svu lošu sreću.

mimili

pre 2 godine

Biće teško na USA OPEN, Novak ne voli da igra tamo.
Japan će ga dodatno iscrpeti.
Voleo bih da pobedi, ali nije apsolutni favorit kao što je bio na Wimbldonu.

bolje sutra

pre 2 godine

Ma Ameri žele da ga sputaju.
I protiv Mareja, sećam se, od termina, žreba i nekih sitnih sudijskih odluka.. Nolo pokušaj olimpijadu, a za Us open bez nerviranja.
Ove godine si već neprikosnoven, kao niko u istoriji.

Brurus

pre 2 godine

Sad je već vreme da pitaju influensere i lajfkoučeve, svuda po svetu pitaju kako ga zaustaviti, a vidi se sa marsa: samo on može sebe da zaustavi u sledećih godinu dana

nesa

pre 2 godine

Nadal je propustio vimbldon, propusta olimpijadu,umoran je ko pas ,i neko misli da moze da osvoji us open. svasta! mislim da vise nikad nece osvojiti gs. ako on i rodzer nastave da igraju tenis na silu, postace bogalji za ceo zivot!

Štap i šargarepa

pre 2 godine

Dakle, ovo prevazilazi sportske motive i postaje lov na jednog čoveka. Cicipas je na Vimbldonu rekao da su tu da bi srušili Đokovićev san. Stručna javnost većinski takođe gleda ko i kako će zaustaviti Đokovića. Pravi se atmosfera, svi protiv jednog. Kao da Đoković ugrožava nekog ili nešto svojim titulama. Konstantno se analizira igra Đokovićevih protivnika i šta je to što oni mogu da urade kako bi pobedili Novaka. Kao da je Đokoviću malo netrpeljivost publike na gotovo svakom turniru koji igra, već komentatori i analitičari traže način kako ga pobediti i zaustaviti. Tek posle Đokovićevih trijumfa i novih rekorda, sledi narativ kako treba da budemo privilegovani i da uživamo u najboljoj eri tenisa ikad. Nadam se da će Novak Đoković osvojiti kalendarski, zlatni Slem i da će ući u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Po meni, on to već jeste, ne znam šta misli Daren Kejhil.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Не знам да ли ће Новак освојити тзв. златни слем, али знам да Надал нема шансе на USO.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Sto se tice tzv misterije us opena, reci cu vam ovo. Bez 2021 , Novak je imao isti broj pobeda na AO i na UsO, medjutim na UsO je gubio, ja mislim 5 finala, a to je mnogo. I to 2 upravo od Nadala. Psiha je cudo. Zato se iskreno nadam da ce ove godine Novak imati mnogo vise samopouzdanja

lol

pre 2 godine

Ako je Rafa mogao zauztaviti Novaka, onda je to RG.
A ono bilo obrnuto - Nole zaustavi Nadala.
I US open će Nole izjednačiti sa Rafom. I to ove godine.
Samo nek je Nole zdrav, a Kejhil nek priča bajke djeci.

smeh

pre 2 godine

Kako prezime igrača odredjuje pitanje. Pošto je prezime Djoković onda je pitanje ko može da ga zaustavi. Da je neko drugi u pitanju, neko drugi od velike trojke npr., verujem da bi pitanje bilo može li on do tog neverovatnog uspeha i dostignuća. Samo Djoković da ne obraća pažnju i nek stremi tome da sa osvajanjem US Opena postaje Bog tenisa pa će moći da piša po ovakvoj gospodi i bez šaranja.

Noralina

pre 2 godine

(Dejan, 20. jul 2021 15:25)

Hahaha. Sada kada vam je Rođo poslat u penziju, sada se molite da drugi osvajaju GS turnire, samo da ne budu Nole i Rafa. Daće Bog da se Nole i Rafa bore na svakom GS turniru u finalu za titulu, a vi ostali da plačete od muke. Rafa da osvoji još jedan RG, Nole još tri/četiri GS, a Rođo da gleda njima u leđa. Rođo će biti zauvek treći.

maxy

pre 2 godine

Nadal se sprema za USA GS a zna se kako on to radi prvo uzima lekove a onda se ocisti pred takmicenje tako da ce biti fit fizicki ali ni to mu nece pomoci ali ucekujemo finale njh dvojice pa valjda Nole nece biti umoran.OI mu je greska ali hteo je da ispostuje Srbiju.

Pez

pre 2 godine

Štap i šargarepa odlično rečeno, potpisujem sve! Još da dodam da su ove nove generacije mladih igrača veoma bezobrazni i loši ljudi. Ispoljavaju otvoreno nepoštovanje prema Novaku, gade mi se.

vec vidjeno

pre 2 godine

Ne da Nadal NE moze da zaustavi Djokovica na USO ili bilo gde drugde na betonu vec spanac nece ni doci do meca sa Djokovicem u New York-u. A onda ce opet da uzme dugu pauzu i da prica da mu treba odmor... Bas kao i posle RG... Rafa uvek nestane nakon USO... I onda trazi da se zavrsni masters igra na sljaci!? LOL :D

Moljac

pre 2 godine

Mogao je i na RG, ali nije,
kad je šansa bila tu,
mogao je, ali nije,
i ko da je trenirao uzalud.

No, bez zezanja, finale Nole-Rafa bi bilo legendarno, a ako Nole osvoji OI pa onda preko Nadala i USO, trka za GOAT-a bi i zvanično bila završena.

Adam

pre 2 godine

Meni se čini da će Nadal uskoro da završi karijeru. On nije ni imao (kao Đoković) izražen motiv da sruši Federera, a sada je više nego izvesno da u konačnom skoru ne može da bude ni taj "GOAT". "Rivalitet" sa Đokovićem za njega (kao ni za Đokovića) nikada nije bio nekakav lični ili medijski, nego čisto sportski, na terenu. A na terenu, Nadal već odavno nije onako ubedljiv kakav je bio, čak ni na šljaci. Mislim da će Nadal formalno pre da se povuče iz takmičarskog tenisa nego Federer; Nadal nikome ne duguje ništa ni sada. Ostaće upamćen kao "kralj šljake" i drugi najbolji teniser u istoriji.

Možda pokuša da izgura do završnog turnira ove godine i to je kraj.

Nekada i neko

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.
(pazi stani vidi gledaj, 20. jul 2021 09:04)

Kako su Lejver, Borg i još neki mogli da uzmu zlato kad se tenis vratio na OI tek 1988-e ?

ha

pre 2 godine

Mozda neko zna bolje ali mi se cini da je Rafa uspesniji na us openu od Nola.
(Pedroni, 20. jul 2021 11:31)

Nolo 75 pobeda Rafa 64 Nolo 8 finala Rafa 5 Nolo 3 titule Rafa 4 titule

Nadal je imao mnogo sreće sa žrebovima i protivnicima u finalima

Manolo

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.
(Kevin Durant, 20. jul 2021 09:47)

I sad zamislimo nivo nesvesti navijača Federera i Nadala koji se usuđuju da ih barabar porede sa Novakom!?? Čovek uzeo tri slema u nizu i oni bez blama dižu glave i kočopere se. Doduše, daj nam bože njihove isprane mozgove da se odmorimo i njihove ružičaste naočare. Toliko.

Gledalac

pre 2 godine

Ako dodje do tog meca na USO, a Novak udje svez blizu kao Nadal, bice isto kao na RG, u 4 setu Nadal nece imati vise snage za jake udarce i gotov je. jer Nadalu se igra svodi na agresivnost i jake udarce, a Novak uzvraca, ali se manje umara od protivnika. Taktika protiv Nadala, igrati mu na metar i po od njega na bekend, non stop, onda on mora da se izvlaci na forhend praveci 3-4 velika koraka, to ga zamara.

Dr House

pre 2 godine

Neki vidim pi[u kako Novaku ne odgovara US Open !? Najkonstantniji njegov turnir u karijeri.

Od 2007-2017 (povreda lakta) ima 10 uzastopnih polufinala i 2018. jedanaesto. 8 puta igrao finale uz po poraz od RF , RN i onaj čudan od Nišikorija kad se oženio, i kad je Čilić ničim izazvan osvojio GS. Plus prošlogodišnja diskvalifikacija u 1/4 .

Po tom pitanju njegov najuspešniji turnir. E sad što se mnoge čudne stvari tamo njemu dešavaju što u polufinalu ( i jednom 1/4) što u finalu je druga priča. Pa je za analizu zašto u Njujorku ima samo 3 titule iz 11, praktnično 12 polufinala a u Australiji 9 od 9 .

antiDebil

pre 2 godine

Prevarant se sprema za to, evo vec mesec dana. Sa svim tim mora da se ispuni jedan uslov, da Prevarant dobije povoljan zreb. Ako Bude imao zrebove do finala kao 10,13,17 I 19 godine onda ima sansu, pod uslovom da se Djokovica do finala izmrcvari sa nekim, kao sto je to bilo 10 I 13. Ako prevarant Bude morao da igrao u QF sa Zverevim, SF recimo sa Cicipasom onda nece imati sanse, tu verovatno ne bi ni prosao Zvereva. Nikada u karijeri na GS van sljunka nije dobio vise kvalitetnih igraca na jednom turniru!

meda

pre 2 godine

Ako su uslovi normalni tj. igra se uveče a ne po nekoj vrućinštini i ako nema jakog vetra, Rafa nema nikakvu šansu protiv Đokse na US Openu.
Tako da bi idealno bilo da Rafa upadne u Đoksinu polovinu, em bi svakako igrali drugo polufinale tj. uveče, em je neozbiljniji protivnik od Tsitsipasa ili Zvereva.

no1e

pre 2 godine

Ja volim da gledam Rafu, pogotovo protiv Novaka, ali budimo iskreni. Po onome kako igra, nema šanse protiv mladih lavova ni na mastersima ni na grend slemovima. Ove godine je potonuo čak i na šljaci, travu skroz preskočio, a na tvrdoj podlozi nema šta da traži. Nije više u top 2, što znači da ga čekaju Medvedev ili Đoković već u polufinalu. Cicipasa ne može pre finala, ali svejedno on nema neke velike šanse. A pre njih Zverev, Beretini, Tim (ako se vrati u formu), Rubljov, Šapovalov, Hurkač, čak i Federer pred penzijom... Svi nabrojani su redovne mušterije u restoranu Novak, a Nadal više ne može da ih dobije ni na šljaci.

Posmatrač

pre 2 godine

Rafa jedne godine osvojio Montreal,Sinsinati i US Open to baš 2013 kad je pobedio Novaka dva puta jednom u polufinalu a drugo u finalu tu mu uzeo oba seta Novak. Zadnji put kad je pobedio Novaka na betonu. Čini mi se da pokušava možda poslednji put da uradi nešto na tvrdoj podlozi odnosno nakon celokupne Američke turneje ići gotovo sigurno na Šangaj,Pariz i London koji mu fale. Sa druge strane Novak juri zlato i US njemu nije prioritet drugo ništa jer skoro na svakom po dva ili više puta osvajao masterse. Naravno svi bi vole li da Novak kompletira zlatni slem.

Mišljenje svako može da ima. Sigurno da će Nadal spartanski trenirat zato vreme dok Novak bude na Oly gde mu držim fige da uzme zlato jer to zaslužuje ujedno poslednja šansa.

mimili

pre 2 godine

Biće teško na USA OPEN, Novak ne voli da igra tamo.
Japan će ga dodatno iscrpeti.
Voleo bih da pobedi, ali nije apsolutni favorit kao što je bio na Wimbldonu.

Nekada i neko

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.
(pazi stani vidi gledaj, 20. jul 2021 09:04)

Kako su Lejver, Borg i još neki mogli da uzmu zlato kad se tenis vratio na OI tek 1988-e ?

uigkvkvk

pre 2 godine

Čim je taj Kejhil bivši 22 na svetu, svakako ima kredibilitet da komentariše domete Novaka i Nadala...
Šteta što neće dočekati ni jedan ni drugi da dostignu jednu takvu veličinu od Kejhila. Mlade snage dolaze i sigurno će sprečiti obojicu da obore i taj njegov rekord.

Sam

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta

nesa

pre 2 godine

Nadal je propustio vimbldon, propusta olimpijadu,umoran je ko pas ,i neko misli da moze da osvoji us open. svasta! mislim da vise nikad nece osvojiti gs. ako on i rodzer nastave da igraju tenis na silu, postace bogalji za ceo zivot!

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Štefi Graf?? Dal' je realno porediti rezultate ženskog i muškog sporta? Da li poredite tako i plivanje i atletiku? Ili možda grupne sportove..odbojku, košarku, fudbal?
Kakva crna Štefi Graf aman više?
Nikada niko nije uzeo zlatni slem sa sve OI, nikada i niko.

Milan

pre 2 godine

Jedna od većih misterija u svetu tenisa je to što Nadal ima više titula na US Openu od Novaka. Neverovatno je da Novak kao najbolji svih vremena na tvrdim podlogama ima samo tri. Verovatno je i do toga što je Nadal nakon RG često ispada ranije na Vimbldonu i dolazio svež na završni Slem, dok se Novak krljao do samog kraja i na mastersima u Americi i dolazio umoran u Njujork.

Jovan

pre 2 godine

Ja ne znam o čemu se ovdje diskutuje. Tenis nije kolektivni sport pa da ostavi prostor za razmišljanje ko je bolji - "Mesi ili "Ronaldo".
Ovo je sport "tebi mač ,meni mač" pa ko je bolji odmah se vidi.

Moje mišljenje

pre 2 godine

Ubeđen sam, da bi Novak žrtvovao dva GS za zlatnu medalju sa OI.Znam da u svetu tenisa, zlatna medalja sa OI ne igra neku ulogu, ali lepo je osvojiti sve u sportu kojim se bavite.Znači svi GS,svi Mastersi,završni Masters,broj nedelja na prvom mestu,Dejvis kup,Atp kup i nedostaje ta zlatna medalja sa OI.Do sledećih OI 2024 ima 12 GS i dvanaest prilika da osvoji,a 2024 će imati 37 godina.

Dott

pre 2 godine

Nadal je 2010 dobio Novaka na US openu, igrao je tamo fenomenalno, slomio je Novakov otpor. Ta podloga mu odgovara ocigledno i Novaku nece biti lako ako se tamo sastanu u polufinalu ili finalu.
Ali je dobro sto Novak nece mnogo pauzirati i igrati OI, jer Novaku odgovara da je u naletu, kad pauzira kao da ispadne iz forme.

samo jako

pre 2 godine

Jeste čudno to da Nadal ima više U.S opena od Novaka , i bas taj njihov poslednji meč ,finale 2013 je bilo bas čudno gde na 1:1 u setovima Novak ga rastura ima 4:2 i onda odjednom nonšalantno gubi 6:4 i ćao …najcudniji njihov meč i dugo me je mučilo kako je izgubio taj set koji je bio ujedno i sigurno meč …te godine je Novak imao najčudnije poraze ,ono pecanje na RG gde je bio na gem od meča isto sa Rafom pa onda ono finale W posle posete premijera Kameruna noć pre i sutra laganica 3:0 za Mareja…No to je bilo pre 8 godina i mislim da Nadal nema dovoljno snage za ovakve mečeve sa Noletom pogotovo sto je pitanje da li će proći Nadal do tog meča pored ovih klinaca…

maxy

pre 2 godine

Nadal se sprema za USA GS a zna se kako on to radi prvo uzima lekove a onda se ocisti pred takmicenje tako da ce biti fit fizicki ali ni to mu nece pomoci ali ucekujemo finale njh dvojice pa valjda Nole nece biti umoran.OI mu je greska ali hteo je da ispostuje Srbiju.

Ivan V.

pre 2 godine

Naravno da nije nezaustavljiv...Djokovica moze da zaustavi jedan igrac a to nije Nadal,nego Novak Djokovic.Samo on sam sebe moze da pobedi i tome treba da se nadaju ostali igraci jer drugacije nemaju sansu.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Ovaj kvazi strucnjak je kao teniser osvojio samo neke dve ATP titule, na GS sve sama druga i treca kola, u dublu nema GS titulu, sada ovaj strucnjak kaze da ce Nadal biti najveca pretnja jer je prethodnih godina osvajao US open, ok, to je tacno, medjutim ne komentarise Nadalovu igru prethodnih meseci i da je bio nokautiran na RG i mislim da se nece jos rasvestiti, nista od analize kako je igrao na betonu ove godine i koliko, i sto nije igrao mislim jos od RG sto je definitivno mac sa dve ostrice i druge stvari.
Mislim totalno neozbiljna i bez neke dublje analize data izjava, obican sarlatan!

Rafole

pre 2 godine

Time sto je odustao od Vimbldona i OI Nadal je sebi fizicki dao oduska, ali i nabio veliki psiholoski pritisak. Sve nade je polozio u taj USO gde nikad nije bio niti ce biti prvi favorit. Novak nije nezaustavljiv, ali sumnjam da je Nadal taj koji moze da ga zaustavi na USO.

Mikii

pre 2 godine

Rafa ima igru da dobije Djokovica u Njujorku, to nije sporno, ali vise nema kondicije za takav podvig. Djokovic je jednostavno prevelik zalogaj, cak i za tako mocnog igraca kao sto je Nadal.

Kevin Durant

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.

bolje sutra

pre 2 godine

Ma Ameri žele da ga sputaju.
I protiv Mareja, sećam se, od termina, žreba i nekih sitnih sudijskih odluka.. Nolo pokušaj olimpijadu, a za Us open bez nerviranja.
Ove godine si već neprikosnoven, kao niko u istoriji.

mlaćenje prazne slame

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.
(VUK, 20. jul 2021 09:37)

Novak će igrati finale. Nadal teško može da dođe do Novaka na betonima.
Majstore, da je Nadal nešto mogao dobio bi ga u polufinalu RG.

Ima tu neke simbolike 2019 Federera na Vimbldonu, pa 2021 RG Nadala poslao ih u penziju.

Zadnji put kad je Nadal na betonu uzeo set Djokoviću bilo je u finalu US opena 2013. Ni tada ne bi ni uzeo, al Djoković igrao polufinale u 5 setova sa Vavrinkom, a Nadal eliminisao Južnog u 3 laka seta.

Slobo

pre 2 godine

Djokovic je od Nadala poslednji put izgubio na betonu pre 8 godina upravo na US 2013. Posle toga Rafa mu nije uzeo na betonu ni jedan jedini set.

Nebojša

pre 2 godine

Novak vs Nadal 3-0 mada taj duel teško da će se desiti neki nexgen će se za to pobrinuti pojedini stručnjaci i bivši igrači veruju u Nadala zbog psihe ali on više nema igru da dobije Novaka u tri dobijena seta osim na RG a ni to nije uspeo ove godine.

VUK

pre 2 godine

Biće finale Novak-Nadal. Amerikanci su već uložili mnogo novca u tu medijsku kampanju. 20 -20 . Pobednik USA Opena u tom trenutku prelazi u vođstvo. Tv orava do velikih visina. Amerima se uvek namesti da uzmu pare.

Pez

pre 2 godine

Štap i šargarepa odlično rečeno, potpisujem sve! Još da dodam da su ove nove generacije mladih igrača veoma bezobrazni i loši ljudi. Ispoljavaju otvoreno nepoštovanje prema Novaku, gade mi se.

ha

pre 2 godine

Mozda neko zna bolje ali mi se cini da je Rafa uspesniji na us openu od Nola.
(Pedroni, 20. jul 2021 11:31)

Nolo 75 pobeda Rafa 64 Nolo 8 finala Rafa 5 Nolo 3 titule Rafa 4 titule

Nadal je imao mnogo sreće sa žrebovima i protivnicima u finalima

antiDebil

pre 2 godine

Prevarant se sprema za to, evo vec mesec dana. Sa svim tim mora da se ispuni jedan uslov, da Prevarant dobije povoljan zreb. Ako Bude imao zrebove do finala kao 10,13,17 I 19 godine onda ima sansu, pod uslovom da se Djokovica do finala izmrcvari sa nekim, kao sto je to bilo 10 I 13. Ako prevarant Bude morao da igrao u QF sa Zverevim, SF recimo sa Cicipasom onda nece imati sanse, tu verovatno ne bi ni prosao Zvereva. Nikada u karijeri na GS van sljunka nije dobio vise kvalitetnih igraca na jednom turniru!

anica velickovic

pre 2 godine

Moze naravno ali pod uslovom da Noletu nije stalo i da igra lose, a ovaj da je zalaufa kako ume. Bice Rafa opasan na US openu, sigurno se sprema uveliko, radi on mnogo.
Sto se Noleta tice, ovo je istorijski trenutak, sve mu se nekako poklopilo da mu Bog da zdravlja i da igra tenis sa voljom i mislim da ce Nole sezonu zavrsiti kao ne najveci teniser svih vremena nego najveci sportista. Srecno

Manolo

pre 2 godine

Nadal nije osvojio AO već 12 godina, Vimbldon nije osvojio već 11 godina.
Federer nije osvojio RG već 12 godina. O čemu mi više da pričamo? Jedan jedini GOAT u tenisu je naš Novak.
(Kevin Durant, 20. jul 2021 09:47)

I sad zamislimo nivo nesvesti navijača Federera i Nadala koji se usuđuju da ih barabar porede sa Novakom!?? Čovek uzeo tri slema u nizu i oni bez blama dižu glave i kočopere se. Doduše, daj nam bože njihove isprane mozgove da se odmorimo i njihove ružičaste naočare. Toliko.

Nikola

pre 2 godine

Slazem se, Nadal još uvek može da pobedi Noleta u mečevima na 2 dobijena seta, ili u drugim okolnostima gde bi meč trajao do 2.5h, nakon tog vremena nivo njegovih performansi je nekom hiper padu te nakon toga on nemože da parira Noletu. Zapravo je to novakovo najjače tajno oružije što može da održi nivo performansi praktično isti od prvog minuta do 300 minuta.

Blaža bez kljunova

pre 2 godine

Ko je pažljivo posmatrao Rafu na RG, primetio je da mu noge više nisu kako treba… stopala i zglobovi. Stalna bolna grimasa…

Ja

pre 2 godine

Novaka jedino moze da zaustavi Novak. Ako bude raspolozen osvojice sve, ako ne bude moze ga zaustaviti i 500 igrac sveta. Ceo teniski svet je samo u njegovom raspolozenju.
Covek je ubica.

Boki

pre 2 godine

Interesantna je premisa kojom se vodi 90% bivših i sadašnjih tenisera i teniskih stručnjaka. Kada je Federer obarao rekorde, pisali su se hvalospevi, utrkivali su se sa novim nadimcima i slično, a kada je Novak (već par godina unazad) na dobrom putu da obori SVE rekorde, svi pričaju kako nije nepobediv, kako bi ga trebalo zaustaviti, pobediti, ONEMOGUĆITI (za sada dozvoljenim sredstvima) u GOAT misiji. Nadam se samo da neće proći kao Monika Seleš jer ovakav animozitet prema jednom sportisti nije viđen još od Berlina 1936 i Džesija Ovensa...

Brurus

pre 2 godine

Sad je već vreme da pitaju influensere i lajfkoučeve, svuda po svetu pitaju kako ga zaustaviti, a vidi se sa marsa: samo on može sebe da zaustavi u sledećih godinu dana

opa idemo

pre 2 godine

Ma svi znaju da US open ne odgovara Noletu, zato je i osvojio samo tri puta. Nadal jeste u maloj prednosti nad Noletom tamo, ali mislim da isto tako ima odredjeni strah od Noleta jer ga je ponizio na RG. Zamislite da Nadal izbaci Noleta u polufinalu AO i osvoji posle... Sigurno bi se to negativno odrazilo na Noleta
(Sam, 20. jul 2021 09:04)

Ako mu neki turnir odgovara, onda je taj US open. Jednostavno svoju nadmoć nije krunisao u finalima, isto kao na Sinsinatiju. Dva finala US opena izgubio od Nadala jer je bio premoren od 5 setova u polufinalu. Vavrinka 2016 ga sačekao odmoran i na US openu i 2015 na RG. Federer 2007 posle 2 taj brejka, Mari jako čudno finale. Sudija prošle godine. 75 pobeda ima na tom turniru, vreme je da ih poveća na 82 i naplati svu lošu sreću.

Ljubica

pre 2 godine

Za Noletovu motivaciju se ovaj put ni najmanje ne plašim, važno je samo da ostane zdrav i pametno troši energiju, posebno onaj mentalni deo. Novak je sigurno jedan od retkih sportista koji ume da se nosi sa pritiskom i tada čak mnogo bolje igra. Medvedev i Zverev takodje mogu biti opasni, ali ne samo za Noleta, nego i za Rafu. Neka samo pričaju, bilo bi čudno da niko ne pokuša da ga spreči u tom. Nole srećno i uspešno ti bilo sve !!! Idemoooooo !!!

Adam

pre 2 godine

Meni se čini da će Nadal uskoro da završi karijeru. On nije ni imao (kao Đoković) izražen motiv da sruši Federera, a sada je više nego izvesno da u konačnom skoru ne može da bude ni taj "GOAT". "Rivalitet" sa Đokovićem za njega (kao ni za Đokovića) nikada nije bio nekakav lični ili medijski, nego čisto sportski, na terenu. A na terenu, Nadal već odavno nije onako ubedljiv kakav je bio, čak ni na šljaci. Mislim da će Nadal formalno pre da se povuče iz takmičarskog tenisa nego Federer; Nadal nikome ne duguje ništa ni sada. Ostaće upamćen kao "kralj šljake" i drugi najbolji teniser u istoriji.

Možda pokuša da izgura do završnog turnira ove godine i to je kraj.

Štap i šargarepa

pre 2 godine

Dakle, ovo prevazilazi sportske motive i postaje lov na jednog čoveka. Cicipas je na Vimbldonu rekao da su tu da bi srušili Đokovićev san. Stručna javnost većinski takođe gleda ko i kako će zaustaviti Đokovića. Pravi se atmosfera, svi protiv jednog. Kao da Đoković ugrožava nekog ili nešto svojim titulama. Konstantno se analizira igra Đokovićevih protivnika i šta je to što oni mogu da urade kako bi pobedili Novaka. Kao da je Đokoviću malo netrpeljivost publike na gotovo svakom turniru koji igra, već komentatori i analitičari traže način kako ga pobediti i zaustaviti. Tek posle Đokovićevih trijumfa i novih rekorda, sledi narativ kako treba da budemo privilegovani i da uživamo u najboljoj eri tenisa ikad. Nadam se da će Novak Đoković osvojiti kalendarski, zlatni Slem i da će ući u istoriju kao najbolji teniser svih vremena. Po meni, on to već jeste, ne znam šta misli Daren Kejhil.

Za žgaravicu, šefe ....Slave mi - reko mi doktor!

pre 2 godine

Logično.
Kako se primiče i formalna potvrda apsolutne dominacije jednog čoveka, retko viđene u istoriji ( uz Bolta i Bupku ) posmatrači traže neku prepreku koja MOŽDA može da mu se postavi pa da vidimo šta će biti.....
Nadal svakako to nije, ali je jedino što može da padne na pamet, jer ovi mladi, iako dobri - previše su zeleni i nejaki i Novak ih psihički pojede ili na početku ili tokom meča.
Kao i uvek ( izuzimam Vavrinkinih par neprirodnih i teško objašnjivih uzleta ) sve će zavisiti od Novaka. Ako bude na vrhuncu - komentari su bespotrebni. Ako ne bude - onda je moguće i neko iznenađenje, ali obzirom na ulog, motivaciju , Novakov mentalni sklop i nivo igre koji je dostigao - sve drugo bi bilo jako, jako čudno i neočekivano.

Radenko Goca

pre 2 godine

Zavisi od toga ko ima veću želju. Novak želi da bude najbolji ikada i sruši sve rekorde. Nadal će imati strašnu želju da ga spreči da osvoji zlatni ili kalendarski slem. Ako se sretnu na US openu biće to još jedan spektakl za uživanje svakako.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Sto se tice tzv misterije us opena, reci cu vam ovo. Bez 2021 , Novak je imao isti broj pobeda na AO i na UsO, medjutim na UsO je gubio, ja mislim 5 finala, a to je mnogo. I to 2 upravo od Nadala. Psiha je cudo. Zato se iskreno nadam da ce ove godine Novak imati mnogo vise samopouzdanja

lol

pre 2 godine

Ako je Rafa mogao zauztaviti Novaka, onda je to RG.
A ono bilo obrnuto - Nole zaustavi Nadala.
I US open će Nole izjednačiti sa Rafom. I to ove godine.
Samo nek je Nole zdrav, a Kejhil nek priča bajke djeci.

Фактор мира и стабилности

pre 2 godine

Не знам да ли ће Новак освојити тзв. златни слем, али знам да Надал нема шансе на USO.

vec vidjeno

pre 2 godine

Ne da Nadal NE moze da zaustavi Djokovica na USO ili bilo gde drugde na betonu vec spanac nece ni doci do meca sa Djokovicem u New York-u. A onda ce opet da uzme dugu pauzu i da prica da mu treba odmor... Bas kao i posle RG... Rafa uvek nestane nakon USO... I onda trazi da se zavrsni masters igra na sljaci!? LOL :D

Moljac

pre 2 godine

Mogao je i na RG, ali nije,
kad je šansa bila tu,
mogao je, ali nije,
i ko da je trenirao uzalud.

No, bez zezanja, finale Nole-Rafa bi bilo legendarno, a ako Nole osvoji OI pa onda preko Nadala i USO, trka za GOAT-a bi i zvanično bila završena.

Posmatrač

pre 2 godine

Rafa jedne godine osvojio Montreal,Sinsinati i US Open to baš 2013 kad je pobedio Novaka dva puta jednom u polufinalu a drugo u finalu tu mu uzeo oba seta Novak. Zadnji put kad je pobedio Novaka na betonu. Čini mi se da pokušava možda poslednji put da uradi nešto na tvrdoj podlozi odnosno nakon celokupne Američke turneje ići gotovo sigurno na Šangaj,Pariz i London koji mu fale. Sa druge strane Novak juri zlato i US njemu nije prioritet drugo ništa jer skoro na svakom po dva ili više puta osvajao masterse. Naravno svi bi vole li da Novak kompletira zlatni slem.

Mišljenje svako može da ima. Sigurno da će Nadal spartanski trenirat zato vreme dok Novak bude na Oly gde mu držim fige da uzme zlato jer to zaslužuje ujedno poslednja šansa.

Noralina

pre 2 godine

(Dejan, 20. jul 2021 15:25)

Hahaha. Sada kada vam je Rođo poslat u penziju, sada se molite da drugi osvajaju GS turnire, samo da ne budu Nole i Rafa. Daće Bog da se Nole i Rafa bore na svakom GS turniru u finalu za titulu, a vi ostali da plačete od muke. Rafa da osvoji još jedan RG, Nole još tri/četiri GS, a Rođo da gleda njima u leđa. Rođo će biti zauvek treći.

Gledalac

pre 2 godine

Ako dodje do tog meca na USO, a Novak udje svez blizu kao Nadal, bice isto kao na RG, u 4 setu Nadal nece imati vise snage za jake udarce i gotov je. jer Nadalu se igra svodi na agresivnost i jake udarce, a Novak uzvraca, ali se manje umara od protivnika. Taktika protiv Nadala, igrati mu na metar i po od njega na bekend, non stop, onda on mora da se izvlaci na forhend praveci 3-4 velika koraka, to ga zamara.

meda

pre 2 godine

Ako su uslovi normalni tj. igra se uveče a ne po nekoj vrućinštini i ako nema jakog vetra, Rafa nema nikakvu šansu protiv Đokse na US Openu.
Tako da bi idealno bilo da Rafa upadne u Đoksinu polovinu, em bi svakako igrali drugo polufinale tj. uveče, em je neozbiljniji protivnik od Tsitsipasa ili Zvereva.

smeh

pre 2 godine

Kako prezime igrača odredjuje pitanje. Pošto je prezime Djoković onda je pitanje ko može da ga zaustavi. Da je neko drugi u pitanju, neko drugi od velike trojke npr., verujem da bi pitanje bilo može li on do tog neverovatnog uspeha i dostignuća. Samo Djoković da ne obraća pažnju i nek stremi tome da sa osvajanjem US Opena postaje Bog tenisa pa će moći da piša po ovakvoj gospodi i bez šaranja.

Dr House

pre 2 godine

Neki vidim pi[u kako Novaku ne odgovara US Open !? Najkonstantniji njegov turnir u karijeri.

Od 2007-2017 (povreda lakta) ima 10 uzastopnih polufinala i 2018. jedanaesto. 8 puta igrao finale uz po poraz od RF , RN i onaj čudan od Nišikorija kad se oženio, i kad je Čilić ničim izazvan osvojio GS. Plus prošlogodišnja diskvalifikacija u 1/4 .

Po tom pitanju njegov najuspešniji turnir. E sad što se mnoge čudne stvari tamo njemu dešavaju što u polufinalu ( i jednom 1/4) što u finalu je druga priča. Pa je za analizu zašto u Njujorku ima samo 3 titule iz 11, praktnično 12 polufinala a u Australiji 9 od 9 .

no1e

pre 2 godine

Ja volim da gledam Rafu, pogotovo protiv Novaka, ali budimo iskreni. Po onome kako igra, nema šanse protiv mladih lavova ni na mastersima ni na grend slemovima. Ove godine je potonuo čak i na šljaci, travu skroz preskočio, a na tvrdoj podlozi nema šta da traži. Nije više u top 2, što znači da ga čekaju Medvedev ili Đoković već u polufinalu. Cicipasa ne može pre finala, ali svejedno on nema neke velike šanse. A pre njih Zverev, Beretini, Tim (ako se vrati u formu), Rubljov, Šapovalov, Hurkač, čak i Federer pred penzijom... Svi nabrojani su redovne mušterije u restoranu Novak, a Nadal više ne može da ih dobije ni na šljaci.