Četvrtak, 16.02.2006.

10:53

Bojić:"I dalje GYL liga, veći ulog"

Izvor: Igor Vujièin

Bojiæ:"I dalje GYL liga, veæi ulog" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Bajastrasni

pre 18 godina

Gospodo koji sedite u savezima, evo vam vrlo realne formule (voleo bih da vidim komentare, ako ih bude na bajastrasni@yahoo.co.uk) :

Moze GYL, ali da se igra posle nase, jedinstvene, domace lige. Domaca liga da ima 12 klubova, i da se rezultati ekipa koje se plasiraju u GYL prenose iz domaceg prvenstva. Na kraju da se igra play-of kao i sada. Time se postize vise ciljeva: Prvo se igra domaca, jedinstvena liga, od 12 ekipa, 4 idu u GYL, liga je interesantnija jer se rezultati prenose, a svi mali klubovi iz unutrasnjosti dobijaju priliku da igraju sa velikim, i na taj nacin privuku sponzore. Veliki klubovi ponovo igraju sirom Srbije, i imaju priliku da u prvom delu sezone uigravaju ekipe i razigravaju mladje igrace. Takodje, u prvom delu sezone, ekipe koje igraju EL i ULEB, imaju prilike da u domacem prvenstvu igraju nesto lakse utakmice, odnosno DA MANJE PUTUJU u prvom delu sezone, a sto nije zanemarljivo u pripremi ekipe.

Opet ce na kraju prva 4 da budu Par, CZ, Hem i FMP. Svi su srecni, i televizija, i publika, i mali i veliki. Nakon zavrsetka domace lige, ekipe plasirane od 5-10 mesta igraju neku vrstu razigravanja, koje bi vodilo u FIBA kup, a 2 poslednje ekipe, sa recimo 4 iz druge lige razigravaju za 2 mesta u prvoj ligi sledece godine. Tako sve ekipe iz domace lige imaju bar po 30 kvalitetnih i takmicarski jakih utakmica u toku sezone, i u skladu sa tim sposobnost da privuku TV, i sponzore, dakle da prezive.

GYL se smanjuje na 12, svaki klub posle domaceg prvenstva igra jos po 16 utakmica, a ne po 26 kao ove, ili 30 kao prosle godine, sto ce podici kvalitet, kao i pristup svakoj utakmici, da ne bi Partizan opet slao juniore, ili Cibona i Olimpija odmarali glavne igrace. Sad je kao redovna sezona u NBA, mogu da izgube i po 40 utakmica, i opet idu u play-of. To i jeste bila svrha GYL, da se omoguci da igraju NASI klubovi protiv NJIHOVIH, i da se na taj nacin dodatno napune dvorane i budzeti klubova, a ne da se veciti derbi igra 5 puta u toku sezone, plus jos 2 ili 3 utakmice u domacem play-ofu. I naravno GYL se zavrsava sa F4, umesto F8.

Prvak iz domace lige ide u EL. Ako uspeju da se izbore da pobednik GYL ide u EL onda je to prava stvar, a ostali da igraju ULEB. Druga varijanta je da samo pobednik GYL ide u EL, a da u ULEB idu ekipe na osnovu plasmana iz domaceg prvenstva. U| svakom slucaju, ako GYL nema prohodnost u EL, cela stvar je prilicno bespredmetna.

O drugim detaljima se moze dogovarati. Jedino sto je kljucno i presudno je da se nasa domaca, jedinstvena liga MORA IGRATI PRE GYL. Jedino tako mozemo sacuvati kvalitet domace lige, i iskoristiti prednosti GYL. Isto vazi i za ostale zemlje ucesnike GYL.

Znam da ovo nece doci do gospode koja sede u savezima, ali znajte da ne pisem ovo napamet. Necu da se hvalim, vec zelim da shvatite da moze da se smisli sistem koji svima odgovara. Imam pun zid stranih i domacih diploma, skoro 20 godina iskustva u menadzmentu velikih svetskih kompanija, organizovanju i vodjenju veoma komplikovanih multinacionalnih projekata, a sa druge strane kosarkasko igracko i trenersko iskustvo, ako i ljubav prema ovom sportu i svojoj zemlji.

Izvinjavam se ako sam udavio.

serdar

pre 18 godina

S jedne strane, srpski timovi treba da igraju u nekoj tamo Lištici dok su pravi srpski košarkaški centri poput Čačka i Kraljeva gurnuti u neku kvazi-modo srpsku ligu.
S druge strane, sa regionalnim povezivanjem, logično je da postoji reformisana GY liga... samo treba u nju uvesti manje politike, a više sporta, da se minimizira "ključ", a afirmišu možda GY Druga Liga ili nešto slično.

Konspirator

pre 18 godina

Ovi pajseri očekuju da im neko nešto pokloni što ničim nisu zaslužili, a sami neće ništa da ulože. Ma i da se mesto u EL deli šakom i kapom, ja vam ne bih dao ni jedno. Partizan bruka našu zemlju godinama, ove godine i Olimpija je jadna, Cibona se drži malo, možda je upala u najlakšu grupu. Sve u svemu previše nam je i ta 3 mesta. Nek uloži svako svoje mesto u EL u GYL DOK GA JOŠ IMA.

Mirko

pre 18 godina

Svi zaoravljamo da nasi klubovi igraju Goodyear ligu, jer im se isplati. U tome je sva poenta.

A da nema smisla igrati je bez mesta u EL, nema. Isto kao sto mi ne ide u glavu politika ULEB-a sa potpisivanjem ugovora. Zadar je prvak Hrvatske, a nije igrao ni ULEB cup!?!?

Nego kad Sinalko otvori za nasu ligu koliko otvara Goodyear za Jadransku, mislim da ce se stvari promeniti...

@Mujo

pre 18 godina

To što ti Mujo napriča nije ništa drugo nego liga SFRJ sa svim svojim elementima gdje bi nacionalna prvenstva bila tzv. republičke lige. Nema više SFRJ, nema potrebe ni za zajedničkom ligom. Idemo svako svojim putem, pa kom' opanci kom' obujci.

poznavalac

pre 18 godina

2 spanac,
moram ti priznati da ne razumem bas zasto si za mene naslovio ovaj tvoj odgovor, posto se tvoj i moj komentar ne doticu ni u jednoj tacki!!!
ti govoris o snazi i slabostima pojedinih timova, a ja o tome ko koliko predstavnika u kojoj ligi treba da ima uopste nisam govorio.
takodje ja ni jednom recju nisam pomenuo da nam neko treba dati nesto sto nam ne pripada.
a koliko su ciji klubovi jaki to dovoljno govori tabela u GYL koji svi igramo zajedno.
niti sam ja protiv GYL, niti sam protiv bilo kog takmicenja, samo ponavljam jos jednom da ovoj region nije interesantan ULEB-u i Evroligi. oni to mere po broju gledalaca, finasijskoj moci klubova i zemlje, po zaradi od prodaje TV prava itd itd, a po tome citava ova regija je na poslednjem mestu na toj tabeli.
pravu snagu timova video bi tek kada bi cibona i olimpija izgubili ubovor sa Evroligom i kada bi preko GYL morali ostvarivati igranje u evropi. ovako, njima se beje za GYL.
prema tome zaista ne vidim da je tvoj komentar upucen na pravu adresu...
(ps. btw bosnu guraju u GYL da bi se probila medju prvih osam, i to zbog organizovanja F8 u Sarajevu, a sve na stetu Vojvodine koju polako izguravaju, a kada pukne SCG, tj kada se odvoji Crne Gora, Buducnost ce imati svoje mesto u GYL, a Srbija ostaje sa 4 tima, te zbog toga Vojvodina mora sto dalje od vrha)

grobar

pre 18 godina

Dobro bi bilo ograniciti na 23 godine da nas igrac ne moze napustiti zemlju bez klubske dozvole i ograniciti da u GYL klubovima moze samo igrati dva stranca "van zapadnog balkana."
ja mislim da bi dobro bilo organizovati gyl "b", i u play of da mogu prva cetiri kluba iz gyl B igrati sa petim do osmog mesta iz gyl "a" na dve dobijene , pa tek onda posle ukljuciti u 1/4 prva cetiri iz gyl A sa pobednicima prvog kola na dve dobijene, a domacinstvo finala4 treba dati pobedniku gyl A serije.
prvak gyl + tri plasirana gyl A u ligu sampiona+ 4 u uleb kup, dok nacionalna kosarka nije ni potrebna, sta ce nam ka u srbiji dezura na prvom mest Partizan, u BH Bosna, u hrvatskoj Cibona a u sloveniji Olimpija. Gyl A i B mogu brojati po 16 ekipa i maks da moze dati jedna zemlja je 10 prestavnika i tad bi mi u te dve lige imali dvadeset klubova.
naprimer ako je partizan osvojio GYL-ligu, pa zasluzuje onda F4 i kao domacin moze da ima najvise ulaznica cak i protiv CZ.
gyl mora postojati jer drzava i sve tone, jos taj gyl treba ukljuciti u svim sportovima.
pozdrav od grobara

spanac

pre 18 godina

za poznavaoca
ako klubovi su dobri i mozete vi imati cetiri tima u EL i cetiri u kupu, ali ako nikad niko ne dogura na F4, pa ne moze. I jos ako klubovi dezuraju ubedljivo na zadnjem mestu u grupama kao Partizan i Olimpija, pa nema govora imati cetiri prestavnika.
Vi Srbi, Bosanci, Hrvati i Slovenci davam je da vam samo neko daje i kad ne dobijete jer ne zasluzujete onda se vadite da vas celi svet mrzi.
GYL je zreo za dva mesta i to da se gleda kroz prste, dok GYL je zreo za najmanje cetiri mesta u uleb kupu jer srbi idu u drugu fazu i doguraju do polufinala.
niste vi bas toliko jaki, pogledaj te zadra bivseg prvaka gyl i tekuceg prvaka hrvatske "nije imao sanse u fiba kupu, a taj kup je ponizila KK BOSNA sto je mnogo slabija od zadra, tad.
Ja mislim da partizan, cibona i HF kao najaci u gyl nemaju sanse da doguraju fiba kup final.
Ja predlazem da vasi klubovi kao prestavnici GYL igraju dva u LS, cetiri u Uleb kupu i po jedan u Fba ligi i fiba kupu.
TOLIKO

poznavalac

pre 18 godina

1. GYL pre svega zele nasi klubovi, i ne treba zbog toga prozivati savez, a i klubovi cute i prave se blesavi.
2. ne zarezuju nas uopste u ULEB-u, tacnije Evroligi. njih uopste ne interesuje mnogo ovaj region, tj SLO, CRO i SCG, tako da bi oni bili najsrecniji, sto ce se ubrzo i desiti, da iz ove trei zemlje preko Jadranske dobiju samo JEDNOG ucesnika Evrolige.
3. zaista, ali zaista, treba proci srbijom i videti kakvi su nasi klubovi, gde igraju, kakve su dvorane, kakve su svlacionice, kakvi su uslovi za igranje, i onda cete shvatiti da je ta jadranska ipak nasa realnost i buducnost.
4. i dobro je neko vec napisao...ne treba dati ljudima iz saveza i pojedinih klubova da vode jadransku, jer ce je to samo upropastiti...bolje ovako, koliko para toliko muzike.
5. i treba prestati sa tom pricom da je partizan bio ucenjen...treba reci istinu. partizan je prvi pregovarao sa celnicima jadranske lige (danilovic i divac), i trazili su mnogo vise novca od ostalih i zbog toga su izvisili, a kasnije su morali sami da prihvate za manje pare, jer drugog izlaza nije bilo....

Mujo

pre 18 godina

Misljenja sam da GYL treba davati 3 predstavnika u Euroleague, 3 predstavnika u ULEB Cup-u i po jednog predstavnika u FIBA Euroleague i FIBA Challenge Cup!
Prvak GYL isao bi direktno u Euroleague zajedno sa 2 najboljeplasirane ekipe u GYL. Pa bi isle sljedeci tri plasirane ekipe u ULEB Cup, a ostale dvije ekipe u FIBA taklmicenje - ukupno 8 mjesta, kao i za F8.
Samo tako bi GYL napredovala i imala smisao. Nacionalna takmicenja bi sluzila da se izbore ekipe za GYL. Ostavio bih pravilo 14 ekipa, s tim da prvoplasirana ekipa dobija jos jednog predstavnika, a zadnjeplasirana gubi predstavnika!
Jos bi bolje bilo kad bi se igrao Play-Off na dvije dobijene, umjesto Final8 u jednom gradu!
Pa bi se stvarno kvalitet iskristalisao!

delia glingon

pre 18 godina

a gde se uvalismo u g¤¤¤a pa nas niko izcupati ne moze. Zamisli da igraju NBA-talenti sa nekim; zagrebom, slovencima i hercegovcima.
Taj gyl ima samo tri tima van srbije za respekt: Bosnu, Cibonu i zadar.
Pa da bar ide prva cetiri u LS, cetiri u ULEB kup i svi ucesnici lige da moraju igrati paralelno evrpske kupove pa kad bili i ulebovi ili domacu ligu. Neprevda je da sirokaca, bosna, zagreb i vojvodina igraju samo gumarsku.
Jedna drzava treba da daje max po koeficient deset klubova a gyl igrat tad sa 16 klubova.
Mislim da bi srbija bila od 1-10 mesta.

fv - sweden.

pre 18 godina

ne vjerujem da bi uleb dao GYL jedno mjesto u EL, od koje zemlje bi uzeli mjesto? jedini nacin je da se ne uzima mjesto u EL preko domace lige nego preko GYL. tako da bi GYL imala 3 mjesta u EL i 3 u ULEBcup. To znaci da bi u ovaj trenutak par, cz i fmp imali mjesto u EL i hf, slovan i cib u ULEBcupu. Izgleda da je to jedini nacin da bi scg imala vise nego jedan tim EL, i to nam treba.

stojke

pre 18 godina

Ma kakva guma liga, domaca kosarka je zakon!
Potrebna nam je liga od 12 klubova i to je to.

Danas Masinac pobedjuje FMP u Pioniru!

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

Milan S

pre 18 godina

Odustati od GL odmah, kako bi što pre videli pozitivne rezultate. A ovi iz ULEB-a jedva čekaju da se otvore za još jedno mesto... Čista demagogija. Vratite nam našu ligu!

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

Gavrilo

pre 18 godina

Pitajte molim Vas Tergija, Sarića, nacionalistuičku ekipu sportskih novinara iz Glasa Javnosti i Vujoševića šta misle o tome što se GY liga i dalje igra? Da li su mnogo nesrećni i da li mnogo plaču jer su danima najavljivali sastanak u Zagrebu kao rušenje GY lige?

Aleksandar D. Tomic

pre 18 godina

E moj Bojicu... A sto nasa kosarka tone sve dublje - nikom nista! Evo jos jednog sporta koji cu prestati da pratim...

Dani

pre 18 godina

A šta ako Euroliga kaže: "Ne može!"? Hoćemo li i dalje igrati u Širokom umesto u Kraljevu i drugim domaćim centrima? Šta se desilo sa obećanjima o napuštanju Gudjir lige i o učlanjivanju KSSCG u Euroleague?

Nebojsa

pre 18 godina

Povecati znacaj GYL, znaci smanjiti znacaj domaceg takmicenja. Ovakva kakva je danas, GYL je i dalje privatna liga nekoliko ljudi iz Hrvatske i Slovenije, i zaista nema nikakve veze sa interesima srpske kosarke (a koliko vidim, iz nje korarkaski jedino profitiraju Slovenci i Bosnjacko-hrvatska Federacija iz BiH).
GYL bi jedino imala smisla ako bi joj sediste bilo u Srbiji, ako bi u vrhu bili ljudi iz srpskog saveza, i ako bi najmanje pola klubova bilo iz Srbije. Sve ostalo je cista prevara.

Boris Godunov

pre 18 godina

G.Bojic i ostali ucesnici ovog sastanka su u pravu osim u jednoj stvari: Nikako ne treba ukljucivati u rad organa lige ljude iz kosarkaskih saveza drzava ciji klubovi ucestvuju u takmicenju! Te ljude bi verovatno delegirali njihovi kosarkaski savezi i tu bi vrlo brzo doslo do velikih problema. Svi ti ljudi "vukli" bi na stranu svojih klubova. Odlucivanje treba da bude po sistemu "koliko para, toliko muzike". Ne volim taj sistem, ali se on jedini pokazao uspesnim. Takodje treba privatizovati sve klubove u doticnim zemljama i tako poboljsati kvalitet kosarke na prostoru celog regiona.

Nebojsa

pre 18 godina

Povecati znacaj GYL, znaci smanjiti znacaj domaceg takmicenja. Ovakva kakva je danas, GYL je i dalje privatna liga nekoliko ljudi iz Hrvatske i Slovenije, i zaista nema nikakve veze sa interesima srpske kosarke (a koliko vidim, iz nje korarkaski jedino profitiraju Slovenci i Bosnjacko-hrvatska Federacija iz BiH).
GYL bi jedino imala smisla ako bi joj sediste bilo u Srbiji, ako bi u vrhu bili ljudi iz srpskog saveza, i ako bi najmanje pola klubova bilo iz Srbije. Sve ostalo je cista prevara.

Aleksandar D. Tomic

pre 18 godina

E moj Bojicu... A sto nasa kosarka tone sve dublje - nikom nista! Evo jos jednog sporta koji cu prestati da pratim...

Gavrilo

pre 18 godina

Pitajte molim Vas Tergija, Sarića, nacionalistuičku ekipu sportskih novinara iz Glasa Javnosti i Vujoševića šta misle o tome što se GY liga i dalje igra? Da li su mnogo nesrećni i da li mnogo plaču jer su danima najavljivali sastanak u Zagrebu kao rušenje GY lige?

Boris Godunov

pre 18 godina

G.Bojic i ostali ucesnici ovog sastanka su u pravu osim u jednoj stvari: Nikako ne treba ukljucivati u rad organa lige ljude iz kosarkaskih saveza drzava ciji klubovi ucestvuju u takmicenju! Te ljude bi verovatno delegirali njihovi kosarkaski savezi i tu bi vrlo brzo doslo do velikih problema. Svi ti ljudi "vukli" bi na stranu svojih klubova. Odlucivanje treba da bude po sistemu "koliko para, toliko muzike". Ne volim taj sistem, ali se on jedini pokazao uspesnim. Takodje treba privatizovati sve klubove u doticnim zemljama i tako poboljsati kvalitet kosarke na prostoru celog regiona.

Dani

pre 18 godina

A šta ako Euroliga kaže: "Ne može!"? Hoćemo li i dalje igrati u Širokom umesto u Kraljevu i drugim domaćim centrima? Šta se desilo sa obećanjima o napuštanju Gudjir lige i o učlanjivanju KSSCG u Euroleague?

Milan S

pre 18 godina

Odustati od GL odmah, kako bi što pre videli pozitivne rezultate. A ovi iz ULEB-a jedva čekaju da se otvore za još jedno mesto... Čista demagogija. Vratite nam našu ligu!

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

stojke

pre 18 godina

Ma kakva guma liga, domaca kosarka je zakon!
Potrebna nam je liga od 12 klubova i to je to.

Danas Masinac pobedjuje FMP u Pioniru!

fv - sweden.

pre 18 godina

ne vjerujem da bi uleb dao GYL jedno mjesto u EL, od koje zemlje bi uzeli mjesto? jedini nacin je da se ne uzima mjesto u EL preko domace lige nego preko GYL. tako da bi GYL imala 3 mjesta u EL i 3 u ULEBcup. To znaci da bi u ovaj trenutak par, cz i fmp imali mjesto u EL i hf, slovan i cib u ULEBcupu. Izgleda da je to jedini nacin da bi scg imala vise nego jedan tim EL, i to nam treba.

delia glingon

pre 18 godina

a gde se uvalismo u g¤¤¤a pa nas niko izcupati ne moze. Zamisli da igraju NBA-talenti sa nekim; zagrebom, slovencima i hercegovcima.
Taj gyl ima samo tri tima van srbije za respekt: Bosnu, Cibonu i zadar.
Pa da bar ide prva cetiri u LS, cetiri u ULEB kup i svi ucesnici lige da moraju igrati paralelno evrpske kupove pa kad bili i ulebovi ili domacu ligu. Neprevda je da sirokaca, bosna, zagreb i vojvodina igraju samo gumarsku.
Jedna drzava treba da daje max po koeficient deset klubova a gyl igrat tad sa 16 klubova.
Mislim da bi srbija bila od 1-10 mesta.

Mujo

pre 18 godina

Misljenja sam da GYL treba davati 3 predstavnika u Euroleague, 3 predstavnika u ULEB Cup-u i po jednog predstavnika u FIBA Euroleague i FIBA Challenge Cup!
Prvak GYL isao bi direktno u Euroleague zajedno sa 2 najboljeplasirane ekipe u GYL. Pa bi isle sljedeci tri plasirane ekipe u ULEB Cup, a ostale dvije ekipe u FIBA taklmicenje - ukupno 8 mjesta, kao i za F8.
Samo tako bi GYL napredovala i imala smisao. Nacionalna takmicenja bi sluzila da se izbore ekipe za GYL. Ostavio bih pravilo 14 ekipa, s tim da prvoplasirana ekipa dobija jos jednog predstavnika, a zadnjeplasirana gubi predstavnika!
Jos bi bolje bilo kad bi se igrao Play-Off na dvije dobijene, umjesto Final8 u jednom gradu!
Pa bi se stvarno kvalitet iskristalisao!

poznavalac

pre 18 godina

1. GYL pre svega zele nasi klubovi, i ne treba zbog toga prozivati savez, a i klubovi cute i prave se blesavi.
2. ne zarezuju nas uopste u ULEB-u, tacnije Evroligi. njih uopste ne interesuje mnogo ovaj region, tj SLO, CRO i SCG, tako da bi oni bili najsrecniji, sto ce se ubrzo i desiti, da iz ove trei zemlje preko Jadranske dobiju samo JEDNOG ucesnika Evrolige.
3. zaista, ali zaista, treba proci srbijom i videti kakvi su nasi klubovi, gde igraju, kakve su dvorane, kakve su svlacionice, kakvi su uslovi za igranje, i onda cete shvatiti da je ta jadranska ipak nasa realnost i buducnost.
4. i dobro je neko vec napisao...ne treba dati ljudima iz saveza i pojedinih klubova da vode jadransku, jer ce je to samo upropastiti...bolje ovako, koliko para toliko muzike.
5. i treba prestati sa tom pricom da je partizan bio ucenjen...treba reci istinu. partizan je prvi pregovarao sa celnicima jadranske lige (danilovic i divac), i trazili su mnogo vise novca od ostalih i zbog toga su izvisili, a kasnije su morali sami da prihvate za manje pare, jer drugog izlaza nije bilo....

spanac

pre 18 godina

za poznavaoca
ako klubovi su dobri i mozete vi imati cetiri tima u EL i cetiri u kupu, ali ako nikad niko ne dogura na F4, pa ne moze. I jos ako klubovi dezuraju ubedljivo na zadnjem mestu u grupama kao Partizan i Olimpija, pa nema govora imati cetiri prestavnika.
Vi Srbi, Bosanci, Hrvati i Slovenci davam je da vam samo neko daje i kad ne dobijete jer ne zasluzujete onda se vadite da vas celi svet mrzi.
GYL je zreo za dva mesta i to da se gleda kroz prste, dok GYL je zreo za najmanje cetiri mesta u uleb kupu jer srbi idu u drugu fazu i doguraju do polufinala.
niste vi bas toliko jaki, pogledaj te zadra bivseg prvaka gyl i tekuceg prvaka hrvatske "nije imao sanse u fiba kupu, a taj kup je ponizila KK BOSNA sto je mnogo slabija od zadra, tad.
Ja mislim da partizan, cibona i HF kao najaci u gyl nemaju sanse da doguraju fiba kup final.
Ja predlazem da vasi klubovi kao prestavnici GYL igraju dva u LS, cetiri u Uleb kupu i po jedan u Fba ligi i fiba kupu.
TOLIKO

grobar

pre 18 godina

Dobro bi bilo ograniciti na 23 godine da nas igrac ne moze napustiti zemlju bez klubske dozvole i ograniciti da u GYL klubovima moze samo igrati dva stranca "van zapadnog balkana."
ja mislim da bi dobro bilo organizovati gyl "b", i u play of da mogu prva cetiri kluba iz gyl B igrati sa petim do osmog mesta iz gyl "a" na dve dobijene , pa tek onda posle ukljuciti u 1/4 prva cetiri iz gyl A sa pobednicima prvog kola na dve dobijene, a domacinstvo finala4 treba dati pobedniku gyl A serije.
prvak gyl + tri plasirana gyl A u ligu sampiona+ 4 u uleb kup, dok nacionalna kosarka nije ni potrebna, sta ce nam ka u srbiji dezura na prvom mest Partizan, u BH Bosna, u hrvatskoj Cibona a u sloveniji Olimpija. Gyl A i B mogu brojati po 16 ekipa i maks da moze dati jedna zemlja je 10 prestavnika i tad bi mi u te dve lige imali dvadeset klubova.
naprimer ako je partizan osvojio GYL-ligu, pa zasluzuje onda F4 i kao domacin moze da ima najvise ulaznica cak i protiv CZ.
gyl mora postojati jer drzava i sve tone, jos taj gyl treba ukljuciti u svim sportovima.
pozdrav od grobara

@Mujo

pre 18 godina

To što ti Mujo napriča nije ništa drugo nego liga SFRJ sa svim svojim elementima gdje bi nacionalna prvenstva bila tzv. republičke lige. Nema više SFRJ, nema potrebe ni za zajedničkom ligom. Idemo svako svojim putem, pa kom' opanci kom' obujci.

poznavalac

pre 18 godina

2 spanac,
moram ti priznati da ne razumem bas zasto si za mene naslovio ovaj tvoj odgovor, posto se tvoj i moj komentar ne doticu ni u jednoj tacki!!!
ti govoris o snazi i slabostima pojedinih timova, a ja o tome ko koliko predstavnika u kojoj ligi treba da ima uopste nisam govorio.
takodje ja ni jednom recju nisam pomenuo da nam neko treba dati nesto sto nam ne pripada.
a koliko su ciji klubovi jaki to dovoljno govori tabela u GYL koji svi igramo zajedno.
niti sam ja protiv GYL, niti sam protiv bilo kog takmicenja, samo ponavljam jos jednom da ovoj region nije interesantan ULEB-u i Evroligi. oni to mere po broju gledalaca, finasijskoj moci klubova i zemlje, po zaradi od prodaje TV prava itd itd, a po tome citava ova regija je na poslednjem mestu na toj tabeli.
pravu snagu timova video bi tek kada bi cibona i olimpija izgubili ubovor sa Evroligom i kada bi preko GYL morali ostvarivati igranje u evropi. ovako, njima se beje za GYL.
prema tome zaista ne vidim da je tvoj komentar upucen na pravu adresu...
(ps. btw bosnu guraju u GYL da bi se probila medju prvih osam, i to zbog organizovanja F8 u Sarajevu, a sve na stetu Vojvodine koju polako izguravaju, a kada pukne SCG, tj kada se odvoji Crne Gora, Buducnost ce imati svoje mesto u GYL, a Srbija ostaje sa 4 tima, te zbog toga Vojvodina mora sto dalje od vrha)

Mirko

pre 18 godina

Svi zaoravljamo da nasi klubovi igraju Goodyear ligu, jer im se isplati. U tome je sva poenta.

A da nema smisla igrati je bez mesta u EL, nema. Isto kao sto mi ne ide u glavu politika ULEB-a sa potpisivanjem ugovora. Zadar je prvak Hrvatske, a nije igrao ni ULEB cup!?!?

Nego kad Sinalko otvori za nasu ligu koliko otvara Goodyear za Jadransku, mislim da ce se stvari promeniti...

Konspirator

pre 18 godina

Ovi pajseri očekuju da im neko nešto pokloni što ničim nisu zaslužili, a sami neće ništa da ulože. Ma i da se mesto u EL deli šakom i kapom, ja vam ne bih dao ni jedno. Partizan bruka našu zemlju godinama, ove godine i Olimpija je jadna, Cibona se drži malo, možda je upala u najlakšu grupu. Sve u svemu previše nam je i ta 3 mesta. Nek uloži svako svoje mesto u EL u GYL DOK GA JOŠ IMA.

serdar

pre 18 godina

S jedne strane, srpski timovi treba da igraju u nekoj tamo Lištici dok su pravi srpski košarkaški centri poput Čačka i Kraljeva gurnuti u neku kvazi-modo srpsku ligu.
S druge strane, sa regionalnim povezivanjem, logično je da postoji reformisana GY liga... samo treba u nju uvesti manje politike, a više sporta, da se minimizira "ključ", a afirmišu možda GY Druga Liga ili nešto slično.

Bajastrasni

pre 18 godina

Gospodo koji sedite u savezima, evo vam vrlo realne formule (voleo bih da vidim komentare, ako ih bude na bajastrasni@yahoo.co.uk) :

Moze GYL, ali da se igra posle nase, jedinstvene, domace lige. Domaca liga da ima 12 klubova, i da se rezultati ekipa koje se plasiraju u GYL prenose iz domaceg prvenstva. Na kraju da se igra play-of kao i sada. Time se postize vise ciljeva: Prvo se igra domaca, jedinstvena liga, od 12 ekipa, 4 idu u GYL, liga je interesantnija jer se rezultati prenose, a svi mali klubovi iz unutrasnjosti dobijaju priliku da igraju sa velikim, i na taj nacin privuku sponzore. Veliki klubovi ponovo igraju sirom Srbije, i imaju priliku da u prvom delu sezone uigravaju ekipe i razigravaju mladje igrace. Takodje, u prvom delu sezone, ekipe koje igraju EL i ULEB, imaju prilike da u domacem prvenstvu igraju nesto lakse utakmice, odnosno DA MANJE PUTUJU u prvom delu sezone, a sto nije zanemarljivo u pripremi ekipe.

Opet ce na kraju prva 4 da budu Par, CZ, Hem i FMP. Svi su srecni, i televizija, i publika, i mali i veliki. Nakon zavrsetka domace lige, ekipe plasirane od 5-10 mesta igraju neku vrstu razigravanja, koje bi vodilo u FIBA kup, a 2 poslednje ekipe, sa recimo 4 iz druge lige razigravaju za 2 mesta u prvoj ligi sledece godine. Tako sve ekipe iz domace lige imaju bar po 30 kvalitetnih i takmicarski jakih utakmica u toku sezone, i u skladu sa tim sposobnost da privuku TV, i sponzore, dakle da prezive.

GYL se smanjuje na 12, svaki klub posle domaceg prvenstva igra jos po 16 utakmica, a ne po 26 kao ove, ili 30 kao prosle godine, sto ce podici kvalitet, kao i pristup svakoj utakmici, da ne bi Partizan opet slao juniore, ili Cibona i Olimpija odmarali glavne igrace. Sad je kao redovna sezona u NBA, mogu da izgube i po 40 utakmica, i opet idu u play-of. To i jeste bila svrha GYL, da se omoguci da igraju NASI klubovi protiv NJIHOVIH, i da se na taj nacin dodatno napune dvorane i budzeti klubova, a ne da se veciti derbi igra 5 puta u toku sezone, plus jos 2 ili 3 utakmice u domacem play-ofu. I naravno GYL se zavrsava sa F4, umesto F8.

Prvak iz domace lige ide u EL. Ako uspeju da se izbore da pobednik GYL ide u EL onda je to prava stvar, a ostali da igraju ULEB. Druga varijanta je da samo pobednik GYL ide u EL, a da u ULEB idu ekipe na osnovu plasmana iz domaceg prvenstva. U| svakom slucaju, ako GYL nema prohodnost u EL, cela stvar je prilicno bespredmetna.

O drugim detaljima se moze dogovarati. Jedino sto je kljucno i presudno je da se nasa domaca, jedinstvena liga MORA IGRATI PRE GYL. Jedino tako mozemo sacuvati kvalitet domace lige, i iskoristiti prednosti GYL. Isto vazi i za ostale zemlje ucesnike GYL.

Znam da ovo nece doci do gospode koja sede u savezima, ali znajte da ne pisem ovo napamet. Necu da se hvalim, vec zelim da shvatite da moze da se smisli sistem koji svima odgovara. Imam pun zid stranih i domacih diploma, skoro 20 godina iskustva u menadzmentu velikih svetskih kompanija, organizovanju i vodjenju veoma komplikovanih multinacionalnih projekata, a sa druge strane kosarkasko igracko i trenersko iskustvo, ako i ljubav prema ovom sportu i svojoj zemlji.

Izvinjavam se ako sam udavio.

Nebojsa

pre 18 godina

Povecati znacaj GYL, znaci smanjiti znacaj domaceg takmicenja. Ovakva kakva je danas, GYL je i dalje privatna liga nekoliko ljudi iz Hrvatske i Slovenije, i zaista nema nikakve veze sa interesima srpske kosarke (a koliko vidim, iz nje korarkaski jedino profitiraju Slovenci i Bosnjacko-hrvatska Federacija iz BiH).
GYL bi jedino imala smisla ako bi joj sediste bilo u Srbiji, ako bi u vrhu bili ljudi iz srpskog saveza, i ako bi najmanje pola klubova bilo iz Srbije. Sve ostalo je cista prevara.

Aleksandar D. Tomic

pre 18 godina

E moj Bojicu... A sto nasa kosarka tone sve dublje - nikom nista! Evo jos jednog sporta koji cu prestati da pratim...

Gavrilo

pre 18 godina

Pitajte molim Vas Tergija, Sarića, nacionalistuičku ekipu sportskih novinara iz Glasa Javnosti i Vujoševića šta misle o tome što se GY liga i dalje igra? Da li su mnogo nesrećni i da li mnogo plaču jer su danima najavljivali sastanak u Zagrebu kao rušenje GY lige?

Boris Godunov

pre 18 godina

G.Bojic i ostali ucesnici ovog sastanka su u pravu osim u jednoj stvari: Nikako ne treba ukljucivati u rad organa lige ljude iz kosarkaskih saveza drzava ciji klubovi ucestvuju u takmicenju! Te ljude bi verovatno delegirali njihovi kosarkaski savezi i tu bi vrlo brzo doslo do velikih problema. Svi ti ljudi "vukli" bi na stranu svojih klubova. Odlucivanje treba da bude po sistemu "koliko para, toliko muzike". Ne volim taj sistem, ali se on jedini pokazao uspesnim. Takodje treba privatizovati sve klubove u doticnim zemljama i tako poboljsati kvalitet kosarke na prostoru celog regiona.

Dani

pre 18 godina

A šta ako Euroliga kaže: "Ne može!"? Hoćemo li i dalje igrati u Širokom umesto u Kraljevu i drugim domaćim centrima? Šta se desilo sa obećanjima o napuštanju Gudjir lige i o učlanjivanju KSSCG u Euroleague?

Milan S

pre 18 godina

Odustati od GL odmah, kako bi što pre videli pozitivne rezultate. A ovi iz ULEB-a jedva čekaju da se otvore za još jedno mesto... Čista demagogija. Vratite nam našu ligu!

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

nemanja simeunovic

pre 18 godina

Niste normalni, samo jos vise zakivate u zemlju Srpsku kosarku.
Gledajte dokle smo dosli za sada, a gde cemo zavrsiti.
Daj bre odustajte od te Gumenjare, Partizan je poceo tamo zato sto je bio ucenjen....samo su tako mogli.

stojke

pre 18 godina

Ma kakva guma liga, domaca kosarka je zakon!
Potrebna nam je liga od 12 klubova i to je to.

Danas Masinac pobedjuje FMP u Pioniru!

fv - sweden.

pre 18 godina

ne vjerujem da bi uleb dao GYL jedno mjesto u EL, od koje zemlje bi uzeli mjesto? jedini nacin je da se ne uzima mjesto u EL preko domace lige nego preko GYL. tako da bi GYL imala 3 mjesta u EL i 3 u ULEBcup. To znaci da bi u ovaj trenutak par, cz i fmp imali mjesto u EL i hf, slovan i cib u ULEBcupu. Izgleda da je to jedini nacin da bi scg imala vise nego jedan tim EL, i to nam treba.

delia glingon

pre 18 godina

a gde se uvalismo u g¤¤¤a pa nas niko izcupati ne moze. Zamisli da igraju NBA-talenti sa nekim; zagrebom, slovencima i hercegovcima.
Taj gyl ima samo tri tima van srbije za respekt: Bosnu, Cibonu i zadar.
Pa da bar ide prva cetiri u LS, cetiri u ULEB kup i svi ucesnici lige da moraju igrati paralelno evrpske kupove pa kad bili i ulebovi ili domacu ligu. Neprevda je da sirokaca, bosna, zagreb i vojvodina igraju samo gumarsku.
Jedna drzava treba da daje max po koeficient deset klubova a gyl igrat tad sa 16 klubova.
Mislim da bi srbija bila od 1-10 mesta.

Mujo

pre 18 godina

Misljenja sam da GYL treba davati 3 predstavnika u Euroleague, 3 predstavnika u ULEB Cup-u i po jednog predstavnika u FIBA Euroleague i FIBA Challenge Cup!
Prvak GYL isao bi direktno u Euroleague zajedno sa 2 najboljeplasirane ekipe u GYL. Pa bi isle sljedeci tri plasirane ekipe u ULEB Cup, a ostale dvije ekipe u FIBA taklmicenje - ukupno 8 mjesta, kao i za F8.
Samo tako bi GYL napredovala i imala smisao. Nacionalna takmicenja bi sluzila da se izbore ekipe za GYL. Ostavio bih pravilo 14 ekipa, s tim da prvoplasirana ekipa dobija jos jednog predstavnika, a zadnjeplasirana gubi predstavnika!
Jos bi bolje bilo kad bi se igrao Play-Off na dvije dobijene, umjesto Final8 u jednom gradu!
Pa bi se stvarno kvalitet iskristalisao!

poznavalac

pre 18 godina

1. GYL pre svega zele nasi klubovi, i ne treba zbog toga prozivati savez, a i klubovi cute i prave se blesavi.
2. ne zarezuju nas uopste u ULEB-u, tacnije Evroligi. njih uopste ne interesuje mnogo ovaj region, tj SLO, CRO i SCG, tako da bi oni bili najsrecniji, sto ce se ubrzo i desiti, da iz ove trei zemlje preko Jadranske dobiju samo JEDNOG ucesnika Evrolige.
3. zaista, ali zaista, treba proci srbijom i videti kakvi su nasi klubovi, gde igraju, kakve su dvorane, kakve su svlacionice, kakvi su uslovi za igranje, i onda cete shvatiti da je ta jadranska ipak nasa realnost i buducnost.
4. i dobro je neko vec napisao...ne treba dati ljudima iz saveza i pojedinih klubova da vode jadransku, jer ce je to samo upropastiti...bolje ovako, koliko para toliko muzike.
5. i treba prestati sa tom pricom da je partizan bio ucenjen...treba reci istinu. partizan je prvi pregovarao sa celnicima jadranske lige (danilovic i divac), i trazili su mnogo vise novca od ostalih i zbog toga su izvisili, a kasnije su morali sami da prihvate za manje pare, jer drugog izlaza nije bilo....

spanac

pre 18 godina

za poznavaoca
ako klubovi su dobri i mozete vi imati cetiri tima u EL i cetiri u kupu, ali ako nikad niko ne dogura na F4, pa ne moze. I jos ako klubovi dezuraju ubedljivo na zadnjem mestu u grupama kao Partizan i Olimpija, pa nema govora imati cetiri prestavnika.
Vi Srbi, Bosanci, Hrvati i Slovenci davam je da vam samo neko daje i kad ne dobijete jer ne zasluzujete onda se vadite da vas celi svet mrzi.
GYL je zreo za dva mesta i to da se gleda kroz prste, dok GYL je zreo za najmanje cetiri mesta u uleb kupu jer srbi idu u drugu fazu i doguraju do polufinala.
niste vi bas toliko jaki, pogledaj te zadra bivseg prvaka gyl i tekuceg prvaka hrvatske "nije imao sanse u fiba kupu, a taj kup je ponizila KK BOSNA sto je mnogo slabija od zadra, tad.
Ja mislim da partizan, cibona i HF kao najaci u gyl nemaju sanse da doguraju fiba kup final.
Ja predlazem da vasi klubovi kao prestavnici GYL igraju dva u LS, cetiri u Uleb kupu i po jedan u Fba ligi i fiba kupu.
TOLIKO

grobar

pre 18 godina

Dobro bi bilo ograniciti na 23 godine da nas igrac ne moze napustiti zemlju bez klubske dozvole i ograniciti da u GYL klubovima moze samo igrati dva stranca "van zapadnog balkana."
ja mislim da bi dobro bilo organizovati gyl "b", i u play of da mogu prva cetiri kluba iz gyl B igrati sa petim do osmog mesta iz gyl "a" na dve dobijene , pa tek onda posle ukljuciti u 1/4 prva cetiri iz gyl A sa pobednicima prvog kola na dve dobijene, a domacinstvo finala4 treba dati pobedniku gyl A serije.
prvak gyl + tri plasirana gyl A u ligu sampiona+ 4 u uleb kup, dok nacionalna kosarka nije ni potrebna, sta ce nam ka u srbiji dezura na prvom mest Partizan, u BH Bosna, u hrvatskoj Cibona a u sloveniji Olimpija. Gyl A i B mogu brojati po 16 ekipa i maks da moze dati jedna zemlja je 10 prestavnika i tad bi mi u te dve lige imali dvadeset klubova.
naprimer ako je partizan osvojio GYL-ligu, pa zasluzuje onda F4 i kao domacin moze da ima najvise ulaznica cak i protiv CZ.
gyl mora postojati jer drzava i sve tone, jos taj gyl treba ukljuciti u svim sportovima.
pozdrav od grobara

@Mujo

pre 18 godina

To što ti Mujo napriča nije ništa drugo nego liga SFRJ sa svim svojim elementima gdje bi nacionalna prvenstva bila tzv. republičke lige. Nema više SFRJ, nema potrebe ni za zajedničkom ligom. Idemo svako svojim putem, pa kom' opanci kom' obujci.

poznavalac

pre 18 godina

2 spanac,
moram ti priznati da ne razumem bas zasto si za mene naslovio ovaj tvoj odgovor, posto se tvoj i moj komentar ne doticu ni u jednoj tacki!!!
ti govoris o snazi i slabostima pojedinih timova, a ja o tome ko koliko predstavnika u kojoj ligi treba da ima uopste nisam govorio.
takodje ja ni jednom recju nisam pomenuo da nam neko treba dati nesto sto nam ne pripada.
a koliko su ciji klubovi jaki to dovoljno govori tabela u GYL koji svi igramo zajedno.
niti sam ja protiv GYL, niti sam protiv bilo kog takmicenja, samo ponavljam jos jednom da ovoj region nije interesantan ULEB-u i Evroligi. oni to mere po broju gledalaca, finasijskoj moci klubova i zemlje, po zaradi od prodaje TV prava itd itd, a po tome citava ova regija je na poslednjem mestu na toj tabeli.
pravu snagu timova video bi tek kada bi cibona i olimpija izgubili ubovor sa Evroligom i kada bi preko GYL morali ostvarivati igranje u evropi. ovako, njima se beje za GYL.
prema tome zaista ne vidim da je tvoj komentar upucen na pravu adresu...
(ps. btw bosnu guraju u GYL da bi se probila medju prvih osam, i to zbog organizovanja F8 u Sarajevu, a sve na stetu Vojvodine koju polako izguravaju, a kada pukne SCG, tj kada se odvoji Crne Gora, Buducnost ce imati svoje mesto u GYL, a Srbija ostaje sa 4 tima, te zbog toga Vojvodina mora sto dalje od vrha)

Mirko

pre 18 godina

Svi zaoravljamo da nasi klubovi igraju Goodyear ligu, jer im se isplati. U tome je sva poenta.

A da nema smisla igrati je bez mesta u EL, nema. Isto kao sto mi ne ide u glavu politika ULEB-a sa potpisivanjem ugovora. Zadar je prvak Hrvatske, a nije igrao ni ULEB cup!?!?

Nego kad Sinalko otvori za nasu ligu koliko otvara Goodyear za Jadransku, mislim da ce se stvari promeniti...

Konspirator

pre 18 godina

Ovi pajseri očekuju da im neko nešto pokloni što ničim nisu zaslužili, a sami neće ništa da ulože. Ma i da se mesto u EL deli šakom i kapom, ja vam ne bih dao ni jedno. Partizan bruka našu zemlju godinama, ove godine i Olimpija je jadna, Cibona se drži malo, možda je upala u najlakšu grupu. Sve u svemu previše nam je i ta 3 mesta. Nek uloži svako svoje mesto u EL u GYL DOK GA JOŠ IMA.

serdar

pre 18 godina

S jedne strane, srpski timovi treba da igraju u nekoj tamo Lištici dok su pravi srpski košarkaški centri poput Čačka i Kraljeva gurnuti u neku kvazi-modo srpsku ligu.
S druge strane, sa regionalnim povezivanjem, logično je da postoji reformisana GY liga... samo treba u nju uvesti manje politike, a više sporta, da se minimizira "ključ", a afirmišu možda GY Druga Liga ili nešto slično.

Bajastrasni

pre 18 godina

Gospodo koji sedite u savezima, evo vam vrlo realne formule (voleo bih da vidim komentare, ako ih bude na bajastrasni@yahoo.co.uk) :

Moze GYL, ali da se igra posle nase, jedinstvene, domace lige. Domaca liga da ima 12 klubova, i da se rezultati ekipa koje se plasiraju u GYL prenose iz domaceg prvenstva. Na kraju da se igra play-of kao i sada. Time se postize vise ciljeva: Prvo se igra domaca, jedinstvena liga, od 12 ekipa, 4 idu u GYL, liga je interesantnija jer se rezultati prenose, a svi mali klubovi iz unutrasnjosti dobijaju priliku da igraju sa velikim, i na taj nacin privuku sponzore. Veliki klubovi ponovo igraju sirom Srbije, i imaju priliku da u prvom delu sezone uigravaju ekipe i razigravaju mladje igrace. Takodje, u prvom delu sezone, ekipe koje igraju EL i ULEB, imaju prilike da u domacem prvenstvu igraju nesto lakse utakmice, odnosno DA MANJE PUTUJU u prvom delu sezone, a sto nije zanemarljivo u pripremi ekipe.

Opet ce na kraju prva 4 da budu Par, CZ, Hem i FMP. Svi su srecni, i televizija, i publika, i mali i veliki. Nakon zavrsetka domace lige, ekipe plasirane od 5-10 mesta igraju neku vrstu razigravanja, koje bi vodilo u FIBA kup, a 2 poslednje ekipe, sa recimo 4 iz druge lige razigravaju za 2 mesta u prvoj ligi sledece godine. Tako sve ekipe iz domace lige imaju bar po 30 kvalitetnih i takmicarski jakih utakmica u toku sezone, i u skladu sa tim sposobnost da privuku TV, i sponzore, dakle da prezive.

GYL se smanjuje na 12, svaki klub posle domaceg prvenstva igra jos po 16 utakmica, a ne po 26 kao ove, ili 30 kao prosle godine, sto ce podici kvalitet, kao i pristup svakoj utakmici, da ne bi Partizan opet slao juniore, ili Cibona i Olimpija odmarali glavne igrace. Sad je kao redovna sezona u NBA, mogu da izgube i po 40 utakmica, i opet idu u play-of. To i jeste bila svrha GYL, da se omoguci da igraju NASI klubovi protiv NJIHOVIH, i da se na taj nacin dodatno napune dvorane i budzeti klubova, a ne da se veciti derbi igra 5 puta u toku sezone, plus jos 2 ili 3 utakmice u domacem play-ofu. I naravno GYL se zavrsava sa F4, umesto F8.

Prvak iz domace lige ide u EL. Ako uspeju da se izbore da pobednik GYL ide u EL onda je to prava stvar, a ostali da igraju ULEB. Druga varijanta je da samo pobednik GYL ide u EL, a da u ULEB idu ekipe na osnovu plasmana iz domaceg prvenstva. U| svakom slucaju, ako GYL nema prohodnost u EL, cela stvar je prilicno bespredmetna.

O drugim detaljima se moze dogovarati. Jedino sto je kljucno i presudno je da se nasa domaca, jedinstvena liga MORA IGRATI PRE GYL. Jedino tako mozemo sacuvati kvalitet domace lige, i iskoristiti prednosti GYL. Isto vazi i za ostale zemlje ucesnike GYL.

Znam da ovo nece doci do gospode koja sede u savezima, ali znajte da ne pisem ovo napamet. Necu da se hvalim, vec zelim da shvatite da moze da se smisli sistem koji svima odgovara. Imam pun zid stranih i domacih diploma, skoro 20 godina iskustva u menadzmentu velikih svetskih kompanija, organizovanju i vodjenju veoma komplikovanih multinacionalnih projekata, a sa druge strane kosarkasko igracko i trenersko iskustvo, ako i ljubav prema ovom sportu i svojoj zemlji.

Izvinjavam se ako sam udavio.