Četvrtak, 10.06.2021.

08:45

Jokić: Nisam ja trener, ne ulazim u to

Nikola Jokić bio je razočaran nakon novog poraza Denvera od Finiksa rezultatom 123:98.

Izvor: MT

Jokiæ: Nisam ja trener, ne ulazim u to IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

fidel

pre 2 godine

A džabe se lomiš skačeš,sve će ti prosuti ono Bartona...Da se nije povrijedio na vrijeme,ne biste ni play off-a gledali...No da ako ti dovedu nekog na ljeto umjesto njega, da se napadne prsten...

bskfan

pre 2 godine

Mnogo je toga sto Jokicu smeta u Denveru. Prvo, u odbrani mu treba jedan snazan atletski PF koji sutira trojke a Denver mu doveo niskog Milsapa. Za 6 godina koliko je Jokic u ligi oni nisu imali nijednog pravog SF-a. Otpustili su Harisa, mada je istini za volju bio stalno povredjen ali mu je Haris prijatelj. Bio je odlican sa Juanchom ali su i njega otpustili. Za 6 godina nisu bili u stanju da osposobe klupu da bude barem na nuli ako ne u plusu. MPJ je sjajan suter ali nije dobar fit za Jokica jer je vise PF nego SF.

Pogledajmo samo ovu sezonu. Poceli su godinu sa cak 5 PF-ova (MPJ, Milsap, Grin, Nadji, Cancar) i sa 8 bekova (Marej, Haris, Barton, Moris, Dozijer, Kampaco, RJ Hamton, Hauard). Onda su Trampili Harisa, Hamptona i pik za jos jednog PF-a. Dakle, sad imaju 6 PF-ova. Dva beka otpustili, 3-4 povrednjena, pa su ostali bez bekova i doveli Shaka i Riversa.

Bol Bolu uopste ne daju sansu tako da niko i ne zna sta on u stvari igra. Za 3 godine u timu Cancar odigrao samo jednu utakmicu (sedmorica velicanstvenih u Juti). Hartenstajnu nisu dali sansu iako je klupa sa njim uvek bila u plusu. Doveli McGee-a a igra im samo garbage time.

Otpustili Beaslija iako je vrhunski suter. Vanderbilta otpustili a da mu nisu dali da odigra nijednu utakmicu sa Jokicem.

Jokic voli da ima loptu u rukama a Malone dao loptu Kampacu.

Jokic voli da se igra smisleno a sad se sve pretvorilo u divljanje.

Sad je pitanje sta raditi, da li ostati i Denveru ili traziti trejd.

Srbabre

pre 2 godine

@Bradina, a u prvoj utakmici su izgubili zbog Jokica. Svi imali pristojnu statistiku, a Jokic bio uzasan.
Pa onda drugi poraz od Portlanda. Svi odlicni, Jokic ih ukanalio...
Kakva ti je to prica. Tebi i Miler. Imao je statisticki dobar mec, podbacio povrijedeni MPJ koji igra odbranu za njega i nema s kim da igra.
Prica za budale. Kao ona u prvom mecu kad se pricalo da ga sudije urnisu jer je imao 0 slobodih bacanja. A to sto je samo jedom napao kos i dobio nekoliko malih faulova to nikom nista.

mare

pre 2 godine

pravo je čudo šta nikola uspeva sa trenerom koji realno nema pojma da vodi ekipu kad je gusto i sa ekipom punom privatnika bez trunke kosarkaskog mozga ... makar su šance veće da zaigra za reprezentaciju ako sad idpadnu tako da ... nek bude, sta bude

bradina

pre 2 godine

MVP je izabran i diskusija oko toga je zavrsena!
U ovoj utakmici se jasno vidi zasto je izabran jer ovaj tim bez njega bi brisao prasinu kao poslednji u NBA.
To je cinjenica koju je u prenosi izgovorio komentator prenosa na TNT cuveni Redzi Miler aludirajuci da Jokicu treba pomoc od nekog saigraca citajuci frapatnu statistiku gde je Jokic imao 9 ubacaja od 17 a ostatak saigraca 6 od 33!Vec nedeljama govorim da je Meloun zabluda od trenera i ne izlazi iz sablona kojeg se drzi ko pijan plota! Velicina trenera ponekad je da pronadjes onog ko treba da igra odbranu, ko treba da se rotira,ko da zavrsi akciju, ali kod njega je sve to vidljivo kao na periskopu i samo ga MVP igra Jokica do sada spasavala.Tim mu je premoren otuda i slab procenat suta ali dalje dozvoljavati nerezonske suteve, cekati se zadnje sekunde napada pa dati Jokicu u ruke pa sta bude!Slazem se Jokica je tesko zaustaviti,ali forsiranje suteva za 3 a ne ide,mora se zaustaviti!Zato malo sviranih bacanja jer nema izuzev Nikole D nekog ko ce napasti kos iz reketa!Denver zavisi od individualnih sposobnosti Nikole,akcije nisu uopste uigrane,uz pogresnu odbranau i izborom ko ce koga pokrivati!MJP,Moris,pa i Faku su veoma losi u odbrani.Te promene koje Meloun najavljuje je uvodjenje Bartona u prvu postavu to bi slep video!Uostalom pokazalo se ono odavno poznato da je odbrana najbolji napad iako Denver ima ubojiti napad kad ih krene sut, u suprotnom bice kao i sinoc - razvaljeni. Meloun bez ideje i autoriteta!

zoran

pre 2 godine

-Finiks je sjajan tim.
-Denver bez Mareja jednostavno nije ravnopravan. Jokić je i ovu utakmicu sam vukao. Fali Marej opasno.
-Zamislite Finiks bez Pola.
Inače Kris Pol možda i najvise pod cenjeni igrač. Svi klubovi ga se lako reše a on igra čovek ubija. Pol je prva violina Finiksa sve im je redove povezao. Pre samo par sezona nisu mogli da se sastave gazio ih je ko je stizao.... Kraudera su isto pogodili opasno koristan igrač.... Meni lično
neshvatljivo da je Majami pustio jednog Kraudera a doveo Bjelicu.
Krauder je fizički zver i to koristi.

molim vas lijepo

pre 2 godine

Najsmiješnije kad se gleda repriza je kad Jokić plješće na suca ako ne dobije faul, kao da mu je ovaj sekretarica ili magare. Bato, zar ne shvaćaš da gesta predstavlja tjelesni govor prijetnje udaranjem. Možeš pokušavati te fore kao ruski eksponat u "regijonu", ali u Americi to jedino ima smisla ako si umišljaš kako si ti rusko tajno oružje na nebeskom zadatku. Nebeska kontraudica, XaXa.
Jasno, i Đoković se ponaša na sličan način,a sve nizašto nego zbog - regijona. Čuj košarka. Bitte sehr

PimPong

pre 2 godine

Jokic je iskreno sasvim dobro, ako ne i odlicno, odigrao, protiv odlicnog odbrambenog igraca. Da je igrao vise minuta, dao bi vise poena, ali nije bilo potrebno da se trosi u 4-oj cetvrtini kad je sve bilo gotovo. Cak mi se cini da mu je ovo bila mozda jos i najbolja partija sto se tice njegovih asistencija, koje su skoro sve isle igracima na zakucavanja i polaganja. Ali jednostavno, ova utakmica je pokazala koliko su ograniceni njegovi saigraci protiv jace odbrane, pogotovo sad kad prednost domaceg terena u punim dvoranama opet znaci nesto, i kad su pod vecim pritiskom (promasivili su i dosta otvorenih suteva). Mislim i dalje da je ovo bila odlicna sezona za Denver, da je Phoenix veliki favorit ako Paul ovako bude igrao (ocigledno), ali mislim da nece da bude 0:4 na kraju.

Super Barski

pre 2 godine

U Denveru se posvadjali.
Ocigledno skroz,divljaju u napadu,gube se u rotacijama u odbrani.Uzas sut za tri.Nema svijetle tacke.
Igrajte vi bez mene,kad sve znate,ja nemam pojma.To je govor tijela Nikole Jokica.On bi mogao da igra sam,ali nece.Frustriran saigracima,nedisciplinom.
Citam jednu analizu da Denver u 2 meca nijedan napad nije odradio kako treba u blokovima za akciju za Jokica.Kazu da bukvalno mora sve sam da odradi.
Bice bolje,ovo je samo sport.Zabava.Valjda Denver ne moze gore od ovoga,il moze,vidjecemo.
Inace Finiks je super tim,super super tim,protivnicka ekipa sutira trojke 10% iz igre,pa sudije moraju da im sude 10 bacanja viska da bi na poluvremenu taj super tim imao 10 poena prednost.
Krauder bas prljav lik,red je da ga neko nalupa iz Denvera ,makar bio iskljucen iz igre.
Petorka sa Bartonon i Shekom,sa tom petorkom treba krenuti,pa cak i sa Grinom umjesto Portera.
Ako makar Krauder dobije po glavi meni je ok.

bskfan

pre 2 godine

@Neca

Feniks je dugo bio na dnu u pokupio dosta visokih pikova, medju njima i Ajtona kao No1. Tu je Buker koji je jos pre 4-5 godina imao utakmicu sa 70 koseva. Tu je odlicni Bridzis, odlicni suter Kameron Dzonson, Kameron Pejn. Tu je Saric, Kaminski a doveli su izuzetno dobrog ali i prljavog Kraudera kome sudije tolerisu prljavu igru. Vecina igraca su pod ruki ugovorima tako da su mogli da dovedu Krisa Pola.

Dakle, sve kockice su se poklopile a jedna od tih kockica je i Trener Monti Vilijams. Odlican trener, odlican pedagog, gospodin. Kokoskov ju tu doveden samo na godinu dana tankovanja tako da nista nije njegova krivica. Jednostavno potrosna roba.

Naravno, kako to u NBA ide, sva ova idila ce trajati jos godinu dana dok su igraci pod ruki ugovorima. Cim stigne vreme placanja kola krecu nizbrdo.

Denver je bio u slicnoj situaciji pre 3-4 godine kad su imali mlade igrace na ruki ugovorima: Jokic, Marej, Haris, Beasly, Juancho. Tad je trebalo da se pojacaju i da napadnu prsten ali su oni tada dovodili Plamlija i matorog Milsapa umesto nekog vrhunskog igraca. Sansu za prsten su imali i prosle godine ali su nerezonski produzili ugovor sa Milsapom za 30 miliona. Imali su sansu i ove godine ali se povredio Marej. Denver ima jos samo jednu sansu iduce godine ali su je verovatno skucali dovodjenjem Gordona.

neca

pre 2 godine

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Nisam pominjao Kokoškova zbog toga što je loš ili dobar.

montoya

pre 2 godine

Nisam trener ali i corav vidi da su ovoj seriji problem Kampazzo koji ne moze da bude opcija br.1 u play off-u i MPJ sa svojim divljackim ispucavanjima. Kampazzo je prva sezona I ne zna sta je play off,pa da ga razumem...ali MPJ ne razumem nikako ..bas je decko bezobrazan, hitno ga sl godine dati u trade dok je jos mlad I dok se za njega moze nesto dobiti.

Monty

pre 2 godine

(neca, 10. jun 2021 14:45)

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Sa ex-YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Kazu da se danas ne igra odbrana i da danasnji igraci zbog toga ne vrijede kao oni nekad . U redu ! Onda iz rasprave, o najboljem igracu ikad, moramo iskljuciti: Dzordana, Vilta,Bil Rasela,Karima,Lerija ,Medzika i sve ostale legende kosarke. Dakle,ni oni nista ne vrijede jer u doba kad su oni igrali postizalo se vise poena nego u npr. 2010-im. Prosjek poena NBA TIMA po utakmici: Viltovo i Raselovo doba: 1960-115.3/1961-118.1/1962-118.8/1963-115.3/1964-111.0/1965-110.6/1966-115.5/1967-117.4/1968-116.6/1969-112.3////Dzordanovo,Lerijevo, Medzikovo doba( DZordan je postizao najvise poena po mecu 1980-ih tj. usao je u ligu 1984.):1980-109.3/1981-108.1/1982-108.6/1983-108.5/1984-110.1/1985-110.8/1986-110.2/1987-109.9/1988-108.2/1989-109.2////moderno kosarkasko doba: 2010-100.4/2011-99.6/2012-96.3/2013-98.1/2014-101.0/2015-100.0/2016-102.7/2017-105.6/2018-106.3/2019-111.2.... Ups,cini mi se da sam nekome srusio snjeska !

Srbabre

pre 2 godine

Miki (cirilica) kaze ima Finiks bolji tim pa kaze s klupe udje Pejn (bio bez angazmana, kineska liga) i napravi razliku. Finiks je ubjedljivo bio poslednji sa ovim timom. Onaj u bablu je bio kud i kamo bolji ali su tamo nafatali na svjezinu. Stasavaju Ejton i Buker i onda dolazi Paul the MVP. I nije fora da izgube 4-3 pa nalazite razloge. Oni ce da izgube 4-0 ili 4-1. Treba za to naci valjane razloge.
MVP koji od Finiksa gubi 4-0 i nije MVP.

bskfan

pre 2 godine

Setimo se samo kako je bilo prosle godine u seriji protiv Jute. Cinilo se da su vanzemaljci a onda se Pojavio Dozijer, kasnije Haris, i sve se vratilo u normalu.

Tada je bio problem Mitchel a sada je problem CP. Malone treba samo da zaustavi CP-a i sve ce biti drugacije. Sve sto moze da pokusa Malone je Shak Harison. I takodje posmatrati ostale, kao MPJ-a, Grina, Gordona, i ako bilo koji zakaze u igru ubaciti Zika Nadjija. Kad Jokic izadje iz igre mora da ga menja centar MCGee a ne Milsap.

Malone trenutno radi sve kontra od onoga kako bi trebalo da bude. Do pre neki je bio nabusit i arogantan a sad je manji od makova zrna.

I ne, nije tu problem samo Marej, a to se videlo protiv Bostona a narocito protiv GSW-a. Mnogo toga ne valja u Denveru samo je Jokic sve to pokrivao. Kako se sad cini, Jokicu je sad prekipelo.

Srbabre

pre 2 godine

Nisi ali dok si u igri svaka lopt mora proci kroz tvoje ruke. Ne postoji posjed gdje ti ne dobijes loptu.
Daj Ejtonu taj usage ne bi ga danas prozivali kao neuspjelog broja 1 vec bi i on bio u trci za MVP. Onoliki covjek sa onom brzinom, mekom rukom, odbranom. Da Pol igra vise s njim to bi bile bolesne brojke.
A kad smo kod Pola... Ocigledna je prevaga koju on donosi na terenu. Bio neki podatak da je imao brutalan broj asistencija u prva dva meca uz samo jednu izgubljenu loptu. Za mene je on MVP.

Мики

pre 2 godine

Finiks Sansi su u ovom momentu bolja ekipa sa boljim trenerom.
Prvo su svi zdravi u ovoj seriji, zatim svi igraju odbranu,dobra im je rotacija,šut ih dobro služi.
Kada Bukera ide on ima loptu,kada se umori vođstvo preuzme Pol,sa klupe uđe Pejn i probija,ostali igraju jaku odbranu i lekaju da ispale trojku a Ejton da zakuca.
Šanse Denvera su da pogađa neverovatno za 3 ili da uvuče Ejtona u problem sa faulovima a niti jedno ne uspevaju.
Da su oba tima kompletna šanse bi bile 50:50 ovako je Finiks bio blagi favorit pre početka serije, sada je izraziti favorit.
Ako ovako nastave mogu vrlo lako izbaciti i Jutu/Kliperse,i u eventualnom finalu bi bili favoriti protiv svih osim Bruklina a i njemu se mogu suprostaviti

neca

pre 2 godine

Meni je neverovatna dominacija Feniksa. Svi se sećamo da je Kokoškov bio angažovan i nisu tražili rezultate već da formira tim iz početka. Bili su skoro poslednji. Kokoškov je doio otkaz a Denver je bio u PO. par godina kasnije Fenik s lakoćpm eliminiše LAL a doija prve 2 utakmice protiv Denvera. E sad šta su radili trener i ceo klub u međuvremenu? Izgleda malo toga. A to da igrači treba da ginu na terenu pa i kad izgube trener im ne zamera. Napisa neko, slaba priprema pred utakmicu ili je to do igrača. Kako se to rešava ne znam a i da znam nisam relevantan da ja tamo neki komentator iz tamo neka druge zemlje pišem. Iako je zemlja Srbija i ja po malo igrao košarku znam jedino da prbleme nekog tima zna tim i on ga rešava sa svim istalim ljudima oko njega. Mene samo zanima da li su ozbiljni kada izjave da im je cilj titula?
Sportski pozdrav.

satelit

pre 2 godine

Toliko sam ishvalio MPJa,Gordona i Riversa posle Portlanda i verovao da ce nastaviti u istom ritmu,a oni sinoc kombinovano ubacili poen manje od Jokica!

KoRn

pre 2 godine

Finiks je bolji tim,kao sto sam vec pisao Denver je verovatno na papiru najslabiji tim u ovom plej ofu.Ali sada igraju kuci pa videcemo,vracali su se prošle godine dva puta kada su bili otpisani što ne bi i sada.Jedna pobeda sve menja.Otpisani su bili i protiv Portlanda.A komentari kako vetar duva.Ako pobede svi su super ako izgube nemaju pojma i Melon je loš trener.Prošli plej of protiv Jute su krš,Meloun je prevara od trenera,Marej i Jokic namaju pojma,Jokic je spor,Gober ga oduvao bla,bla,bla.I onda kada su prošli dalje.Jokic car,neverovatan igrac,Marej kida,Meloun ih ubio takticki bla,bla,bla.Onda došli Klipersi idemo jovo na novo,Klipersi su za klasu bolji,metla,Jokic spor,Marej vezara,Meloun prevara bla,bla,bla.Prodjoše i njih i onda mogu oni i Lejkerse,mogu do titule,pa protiv Lejkersa,nemaju pojma,Jokic spor,Dejvis je za klasu bolji od Jokica i tako non stop,klasika.Mislim nije to samo u slucaju Denvera vec 99,9 posto sportskih komentara su na isti fazon sve u zavisnosti od rezultata.

Imay

pre 2 godine

Preblem sa Feniksom je što ne srljaju u napadu, nego imaju sistem i komandanta Pola koji diktira tempo i pravi je plejmejker. Zato se vide svi nedostaci Denvera i zato ih je teško pokriti. Bilo bi problema i da su kompletni, ali bi tada duo Jokić-Marej verovatno uspeo da izgura seriju. Ovako - jako teško!

JPR24

pre 2 godine

Daj 50 poena… Eno Luka je dao 46, pa je izgubio i utakmicu i izbačen je iz PO ! Finiks nocas, startna petorka svi po 10+, ni jedan igrač nije prešao 20 poena. U prvoj četvorica su imali nekih 20ak poena, Bridges sa 23 najviše ! To je poenta, da svi ucestvuju, da znaš da svako može da poentira, to se zove ekipa ! Timski sport. Naravno nekad bljesne i po 40…50… kad je igrač u transu, u zoni, sve mu ide od ruke, tada i saigrači igraju za njega, ai da ti očekuješ da svaku utakmicu neko opali 40,50 poena, nema šanse da će dobiti te utakmice ! Eto Mičel je u prvoj utakmici Jute i Klipersa ubacio 45 ! Pa je na 15 sekundi pre kraja promašio na samo +3 ali Klipersi nisu iskoristili priliku. No džaba bi bilo tih 45, kao sto je džaba bilo i 50 protiv Denvera, da nema Klarksona, Bogdanovića, Gobera…

Milan

pre 2 godine

Dodju komsije da se nasladjuju, a vidis u komentaru da kosarku ne razumeju. Ne znaju ni njihovi treneri, igraci, klubovi. Margina i trash eu kosarke, zelja da budu bitni. A ima i poremecenih umova ili losih trolova. Krivi im vrhunski sportisti, dobri momci zato sto su oni nebitni... smehotres. Ako te nesto ne zanima, ti zaobidjes. Al ti kucas komentar zato sto ti je zivot toliko interesantan da nemas sta pametnije da radis.

U moru komentara na mecu, recicu ovde. Posle g1 portland sam rekao i napisao ovde Denver u 6. Ne zato sto sam mnogo pametan ili vidovit, vec sam video a i znao neke stvari. Rivaliter, matchup, mrze Nurkica i Jokic igra vs njega dobro i napaljeno. Zelja da mvp ne ispasne i round 1, jos tamo je Melo, pa njega bi zapalili i Denveru. Da li su ispucali sve rezerve za tu pobedu, mozda i jesu.

Ovde se ne usudjujem da prognoziram jer mi deluje da ima nesto skriveno sto ne znamo. Porter je navodno malo povredio ledja proslu utakmicu. Kako je moguce ledja malo povrediti nemam pojma. To je deo tela najzeznutiji i obicno kraj za svakog kosarkasa. Bez njega na 100% oni poena nemaju. Drugo, umor, jel ih konacno stigao jer jokic vice jako bez odmora vec 2 3 meseca? Emotivno praznjenje? Nemam pojma.

Al ono sto znam, #firemalone druzina je opet isplivala i pravo da vam kazem, argumenata za njega kao loseg trenera je uvek bilo. Super on razvija igrace, pravi atmosferu, ovo ono, ali da lose vodi 48min to je istina (lose u odnosu na konkurenciju iz nba). Da se sporo adaptira i neke igrace trpi predugo, takodje istina.

Ono sto vidim, vidim da je Kampaco igrac manje. Njegov cuvar ode 3 4 metra od njega i pomaze na Jokicu. On kada igra pnr, njegov cuvar plus centar obojca cuvaju jokica, brane pick and pip i roll. Zasto? Zato sto kampaco nema 3 iz driblinga, nema polu distancu sa penala iz driblinga, a kada probije sa svojih 1.79 oni ga sacekaju na obrucu posto nema ni flouter. Dakle sta on radi u napadu? Kazu igra odbranu. Dame ga je napunio, CJ, Powel, sada cp3. Zasto igra prvu petorku? Kada su okrenuli portlans u g6, imao je 5 penala i nije ulazio kad se lomilo. On iz pika zavrsava kada ga prati atleticni centar koji vata lobove. Imaju takvog, McGee, al zasto taj covek ne igra? Na treneru je da ih koristi u drugoj postavi, al ne moze, zato sto Paul crna rupa Milsap igra.

Jokicu treba spacing. Phoenix ne udvaja odma, nego kao lakersi cim spusti loptu na parket da mu uzmu dribling. Dakle suteri. Za pik mu fali Jamal ili barton ili morris. Ne kampaco. Dakle gde je test petorke Morris, Rivers, Gordon, Green, Jokic? Sve trojkasi osim mozda Gordona, al idealno da gordon napada u reketu male igrace Finiksa? Mislim, zasto covek nema mu*a da isproba nesto? Zarotira?

Faku McGee, milsap, mpj, barton druga? pa tu ima ko kos da postigne?

Sace on veliki trener bas ovo da uradi u g3 i da bude spasilac, a sustina je da se dva puta vratio iz 1:3 prosle godine zato sto je imao tim za 4:2 al ne ume da ga koristi.

Rodni

pre 2 godine

Polako- nek kaze ko sta ima u lockerroomu i onda krecemo ispocetka..ako se dogovorite nije sve gotovo..mozete na 2-2 uz denver publiku a onda cete vec da se snadjete posle. A ako se ne dogovirtie dzaba bilo..

ludi konj

pre 2 godine

(Petar, 10. jun 2021 11:19)



Vidi se koliko nemas pojma. Idi ti daj po 50 i vise poena na tim igrica sto ih igras i ne pametuj bez pokrica.

Stanislav

pre 2 godine

Dao si mizerna 24 poena. Pokusaj ponekad kao najveci igraci da das i 50.
(Petar, 10. jun 2021 11:19)

Kakvo nepoznavanje košarke...
Pa jel dao neko možda više od njega na toj utakmici? Buker dao 18, a kod Denvera sledeći igrač sa najviše poena ima 11... Ima tu više faktora, procenat šuta, indeks uspešnosti al kome ja pričam, idi dete igraj Fortnajt...

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Nekada su MVP igraci osvajali titule, ali Milvoki sa Adekumbom i Denver Jokićem neće. Pao kvalitet košarke bez obzira što su oni sjajni igrači!!

SCG

pre 2 godine

koliko je jokic los igrac,kada neko kaze dao si 24 mizerna poena?!sve je jasno kakav je igrac jokic,kada da 20 i kusur poena i neko kaze lose...moze on da da kada god hoce 40 plus poena kada bi sutirao do bwsvesti kao ti igraci koji daju 50..koja je poenta kada ti isti ni ne igraju uglavnom plej of..pritom sa kim igra jokic,hvale tri igraca iz petorke,a i ta tri igraca su prosek,malo marej odudara..igra sa prosecnim i ispod prosecnim igracima za nba...svaka ekipa koja osvaja nba od kada pamtim ima min.2 super stara u timu,pa i tri..denvercima jednog i to je to..ostalo sami krs uglavnom..svi najveci super igraci su isli u i dovodili barem jos jednog takvog igraca ako bi da osvoje..

NBA live

pre 2 godine

Finiks je najcvrsca ekipa u ligi,Denver mora da sutira kao lud pa da ovo uspe da okrene,jedina ekipa koja moze da parira Bruklinu bas zbog cvrstine!

Aca86

pre 2 godine

Jokic je dao 24 poena za 30 min. Kada je protiv Portlanda igrao 40 min dao je 38. Ne vidim ja tu nesto spektakularno lose. Omasili su previse trojki. Ali je tada Moris dao 28, Porter 26. Gordon je sve stizao u odbrani. Jedino sto mogu je da svi idu na Ejtona da ga izbace faulovima i onda nece imati ko da cuva kos. Kaminski to ne moze, ni Saric, ni Krauder. A kada se skupi odbrana ispod kosa tada su otvorene trojke. A bice i povoljnije sudjenje u Denveru. Dozir bi u odbrani dobro dosao, ali ne vredi kukati kao ni za Marejem. U svakom slucaju, ocekujem da Denver pobedi u trecoj a da cetvrta bude kljucna. Ako dobiju i cetvrtu sve je otvoreno, a ako izgube i bude 3:1 tesko da mogu da se vrate.

NBA live

pre 2 godine

Finiks je najcvrsca ekipa u ligi,Denver mora da sutira kao lud pa da ovo uspe da okrene,jedina ekipa koja moze da parira Bruklinu bas zbog cvrstine!

Stanislav

pre 2 godine

Dao si mizerna 24 poena. Pokusaj ponekad kao najveci igraci da das i 50.
(Petar, 10. jun 2021 11:19)

Kakvo nepoznavanje košarke...
Pa jel dao neko možda više od njega na toj utakmici? Buker dao 18, a kod Denvera sledeći igrač sa najviše poena ima 11... Ima tu više faktora, procenat šuta, indeks uspešnosti al kome ja pričam, idi dete igraj Fortnajt...

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Nekada su MVP igraci osvajali titule, ali Milvoki sa Adekumbom i Denver Jokićem neće. Pao kvalitet košarke bez obzira što su oni sjajni igrači!!

Aca86

pre 2 godine

Jokic je dao 24 poena za 30 min. Kada je protiv Portlanda igrao 40 min dao je 38. Ne vidim ja tu nesto spektakularno lose. Omasili su previse trojki. Ali je tada Moris dao 28, Porter 26. Gordon je sve stizao u odbrani. Jedino sto mogu je da svi idu na Ejtona da ga izbace faulovima i onda nece imati ko da cuva kos. Kaminski to ne moze, ni Saric, ni Krauder. A kada se skupi odbrana ispod kosa tada su otvorene trojke. A bice i povoljnije sudjenje u Denveru. Dozir bi u odbrani dobro dosao, ali ne vredi kukati kao ni za Marejem. U svakom slucaju, ocekujem da Denver pobedi u trecoj a da cetvrta bude kljucna. Ako dobiju i cetvrtu sve je otvoreno, a ako izgube i bude 3:1 tesko da mogu da se vrate.

Milan

pre 2 godine

Dodju komsije da se nasladjuju, a vidis u komentaru da kosarku ne razumeju. Ne znaju ni njihovi treneri, igraci, klubovi. Margina i trash eu kosarke, zelja da budu bitni. A ima i poremecenih umova ili losih trolova. Krivi im vrhunski sportisti, dobri momci zato sto su oni nebitni... smehotres. Ako te nesto ne zanima, ti zaobidjes. Al ti kucas komentar zato sto ti je zivot toliko interesantan da nemas sta pametnije da radis.

U moru komentara na mecu, recicu ovde. Posle g1 portland sam rekao i napisao ovde Denver u 6. Ne zato sto sam mnogo pametan ili vidovit, vec sam video a i znao neke stvari. Rivaliter, matchup, mrze Nurkica i Jokic igra vs njega dobro i napaljeno. Zelja da mvp ne ispasne i round 1, jos tamo je Melo, pa njega bi zapalili i Denveru. Da li su ispucali sve rezerve za tu pobedu, mozda i jesu.

Ovde se ne usudjujem da prognoziram jer mi deluje da ima nesto skriveno sto ne znamo. Porter je navodno malo povredio ledja proslu utakmicu. Kako je moguce ledja malo povrediti nemam pojma. To je deo tela najzeznutiji i obicno kraj za svakog kosarkasa. Bez njega na 100% oni poena nemaju. Drugo, umor, jel ih konacno stigao jer jokic vice jako bez odmora vec 2 3 meseca? Emotivno praznjenje? Nemam pojma.

Al ono sto znam, #firemalone druzina je opet isplivala i pravo da vam kazem, argumenata za njega kao loseg trenera je uvek bilo. Super on razvija igrace, pravi atmosferu, ovo ono, ali da lose vodi 48min to je istina (lose u odnosu na konkurenciju iz nba). Da se sporo adaptira i neke igrace trpi predugo, takodje istina.

Ono sto vidim, vidim da je Kampaco igrac manje. Njegov cuvar ode 3 4 metra od njega i pomaze na Jokicu. On kada igra pnr, njegov cuvar plus centar obojca cuvaju jokica, brane pick and pip i roll. Zasto? Zato sto kampaco nema 3 iz driblinga, nema polu distancu sa penala iz driblinga, a kada probije sa svojih 1.79 oni ga sacekaju na obrucu posto nema ni flouter. Dakle sta on radi u napadu? Kazu igra odbranu. Dame ga je napunio, CJ, Powel, sada cp3. Zasto igra prvu petorku? Kada su okrenuli portlans u g6, imao je 5 penala i nije ulazio kad se lomilo. On iz pika zavrsava kada ga prati atleticni centar koji vata lobove. Imaju takvog, McGee, al zasto taj covek ne igra? Na treneru je da ih koristi u drugoj postavi, al ne moze, zato sto Paul crna rupa Milsap igra.

Jokicu treba spacing. Phoenix ne udvaja odma, nego kao lakersi cim spusti loptu na parket da mu uzmu dribling. Dakle suteri. Za pik mu fali Jamal ili barton ili morris. Ne kampaco. Dakle gde je test petorke Morris, Rivers, Gordon, Green, Jokic? Sve trojkasi osim mozda Gordona, al idealno da gordon napada u reketu male igrace Finiksa? Mislim, zasto covek nema mu*a da isproba nesto? Zarotira?

Faku McGee, milsap, mpj, barton druga? pa tu ima ko kos da postigne?

Sace on veliki trener bas ovo da uradi u g3 i da bude spasilac, a sustina je da se dva puta vratio iz 1:3 prosle godine zato sto je imao tim za 4:2 al ne ume da ga koristi.

KoRn

pre 2 godine

Finiks je bolji tim,kao sto sam vec pisao Denver je verovatno na papiru najslabiji tim u ovom plej ofu.Ali sada igraju kuci pa videcemo,vracali su se prošle godine dva puta kada su bili otpisani što ne bi i sada.Jedna pobeda sve menja.Otpisani su bili i protiv Portlanda.A komentari kako vetar duva.Ako pobede svi su super ako izgube nemaju pojma i Melon je loš trener.Prošli plej of protiv Jute su krš,Meloun je prevara od trenera,Marej i Jokic namaju pojma,Jokic je spor,Gober ga oduvao bla,bla,bla.I onda kada su prošli dalje.Jokic car,neverovatan igrac,Marej kida,Meloun ih ubio takticki bla,bla,bla.Onda došli Klipersi idemo jovo na novo,Klipersi su za klasu bolji,metla,Jokic spor,Marej vezara,Meloun prevara bla,bla,bla.Prodjoše i njih i onda mogu oni i Lejkerse,mogu do titule,pa protiv Lejkersa,nemaju pojma,Jokic spor,Dejvis je za klasu bolji od Jokica i tako non stop,klasika.Mislim nije to samo u slucaju Denvera vec 99,9 posto sportskih komentara su na isti fazon sve u zavisnosti od rezultata.

Imay

pre 2 godine

Preblem sa Feniksom je što ne srljaju u napadu, nego imaju sistem i komandanta Pola koji diktira tempo i pravi je plejmejker. Zato se vide svi nedostaci Denvera i zato ih je teško pokriti. Bilo bi problema i da su kompletni, ali bi tada duo Jokić-Marej verovatno uspeo da izgura seriju. Ovako - jako teško!

Rodni

pre 2 godine

Polako- nek kaze ko sta ima u lockerroomu i onda krecemo ispocetka..ako se dogovorite nije sve gotovo..mozete na 2-2 uz denver publiku a onda cete vec da se snadjete posle. A ako se ne dogovirtie dzaba bilo..

JPR24

pre 2 godine

Daj 50 poena… Eno Luka je dao 46, pa je izgubio i utakmicu i izbačen je iz PO ! Finiks nocas, startna petorka svi po 10+, ni jedan igrač nije prešao 20 poena. U prvoj četvorica su imali nekih 20ak poena, Bridges sa 23 najviše ! To je poenta, da svi ucestvuju, da znaš da svako može da poentira, to se zove ekipa ! Timski sport. Naravno nekad bljesne i po 40…50… kad je igrač u transu, u zoni, sve mu ide od ruke, tada i saigrači igraju za njega, ai da ti očekuješ da svaku utakmicu neko opali 40,50 poena, nema šanse da će dobiti te utakmice ! Eto Mičel je u prvoj utakmici Jute i Klipersa ubacio 45 ! Pa je na 15 sekundi pre kraja promašio na samo +3 ali Klipersi nisu iskoristili priliku. No džaba bi bilo tih 45, kao sto je džaba bilo i 50 protiv Denvera, da nema Klarksona, Bogdanovića, Gobera…

Мики

pre 2 godine

Finiks Sansi su u ovom momentu bolja ekipa sa boljim trenerom.
Prvo su svi zdravi u ovoj seriji, zatim svi igraju odbranu,dobra im je rotacija,šut ih dobro služi.
Kada Bukera ide on ima loptu,kada se umori vođstvo preuzme Pol,sa klupe uđe Pejn i probija,ostali igraju jaku odbranu i lekaju da ispale trojku a Ejton da zakuca.
Šanse Denvera su da pogađa neverovatno za 3 ili da uvuče Ejtona u problem sa faulovima a niti jedno ne uspevaju.
Da su oba tima kompletna šanse bi bile 50:50 ovako je Finiks bio blagi favorit pre početka serije, sada je izraziti favorit.
Ako ovako nastave mogu vrlo lako izbaciti i Jutu/Kliperse,i u eventualnom finalu bi bili favoriti protiv svih osim Bruklina a i njemu se mogu suprostaviti

bskfan

pre 2 godine

Setimo se samo kako je bilo prosle godine u seriji protiv Jute. Cinilo se da su vanzemaljci a onda se Pojavio Dozijer, kasnije Haris, i sve se vratilo u normalu.

Tada je bio problem Mitchel a sada je problem CP. Malone treba samo da zaustavi CP-a i sve ce biti drugacije. Sve sto moze da pokusa Malone je Shak Harison. I takodje posmatrati ostale, kao MPJ-a, Grina, Gordona, i ako bilo koji zakaze u igru ubaciti Zika Nadjija. Kad Jokic izadje iz igre mora da ga menja centar MCGee a ne Milsap.

Malone trenutno radi sve kontra od onoga kako bi trebalo da bude. Do pre neki je bio nabusit i arogantan a sad je manji od makova zrna.

I ne, nije tu problem samo Marej, a to se videlo protiv Bostona a narocito protiv GSW-a. Mnogo toga ne valja u Denveru samo je Jokic sve to pokrivao. Kako se sad cini, Jokicu je sad prekipelo.

satelit

pre 2 godine

Toliko sam ishvalio MPJa,Gordona i Riversa posle Portlanda i verovao da ce nastaviti u istom ritmu,a oni sinoc kombinovano ubacili poen manje od Jokica!

bskfan

pre 2 godine

Mnogo je toga sto Jokicu smeta u Denveru. Prvo, u odbrani mu treba jedan snazan atletski PF koji sutira trojke a Denver mu doveo niskog Milsapa. Za 6 godina koliko je Jokic u ligi oni nisu imali nijednog pravog SF-a. Otpustili su Harisa, mada je istini za volju bio stalno povredjen ali mu je Haris prijatelj. Bio je odlican sa Juanchom ali su i njega otpustili. Za 6 godina nisu bili u stanju da osposobe klupu da bude barem na nuli ako ne u plusu. MPJ je sjajan suter ali nije dobar fit za Jokica jer je vise PF nego SF.

Pogledajmo samo ovu sezonu. Poceli su godinu sa cak 5 PF-ova (MPJ, Milsap, Grin, Nadji, Cancar) i sa 8 bekova (Marej, Haris, Barton, Moris, Dozijer, Kampaco, RJ Hamton, Hauard). Onda su Trampili Harisa, Hamptona i pik za jos jednog PF-a. Dakle, sad imaju 6 PF-ova. Dva beka otpustili, 3-4 povrednjena, pa su ostali bez bekova i doveli Shaka i Riversa.

Bol Bolu uopste ne daju sansu tako da niko i ne zna sta on u stvari igra. Za 3 godine u timu Cancar odigrao samo jednu utakmicu (sedmorica velicanstvenih u Juti). Hartenstajnu nisu dali sansu iako je klupa sa njim uvek bila u plusu. Doveli McGee-a a igra im samo garbage time.

Otpustili Beaslija iako je vrhunski suter. Vanderbilta otpustili a da mu nisu dali da odigra nijednu utakmicu sa Jokicem.

Jokic voli da ima loptu u rukama a Malone dao loptu Kampacu.

Jokic voli da se igra smisleno a sad se sve pretvorilo u divljanje.

Sad je pitanje sta raditi, da li ostati i Denveru ili traziti trejd.

ludi konj

pre 2 godine

(Petar, 10. jun 2021 11:19)



Vidi se koliko nemas pojma. Idi ti daj po 50 i vise poena na tim igrica sto ih igras i ne pametuj bez pokrica.

bradina

pre 2 godine

MVP je izabran i diskusija oko toga je zavrsena!
U ovoj utakmici se jasno vidi zasto je izabran jer ovaj tim bez njega bi brisao prasinu kao poslednji u NBA.
To je cinjenica koju je u prenosi izgovorio komentator prenosa na TNT cuveni Redzi Miler aludirajuci da Jokicu treba pomoc od nekog saigraca citajuci frapatnu statistiku gde je Jokic imao 9 ubacaja od 17 a ostatak saigraca 6 od 33!Vec nedeljama govorim da je Meloun zabluda od trenera i ne izlazi iz sablona kojeg se drzi ko pijan plota! Velicina trenera ponekad je da pronadjes onog ko treba da igra odbranu, ko treba da se rotira,ko da zavrsi akciju, ali kod njega je sve to vidljivo kao na periskopu i samo ga MVP igra Jokica do sada spasavala.Tim mu je premoren otuda i slab procenat suta ali dalje dozvoljavati nerezonske suteve, cekati se zadnje sekunde napada pa dati Jokicu u ruke pa sta bude!Slazem se Jokica je tesko zaustaviti,ali forsiranje suteva za 3 a ne ide,mora se zaustaviti!Zato malo sviranih bacanja jer nema izuzev Nikole D nekog ko ce napasti kos iz reketa!Denver zavisi od individualnih sposobnosti Nikole,akcije nisu uopste uigrane,uz pogresnu odbranau i izborom ko ce koga pokrivati!MJP,Moris,pa i Faku su veoma losi u odbrani.Te promene koje Meloun najavljuje je uvodjenje Bartona u prvu postavu to bi slep video!Uostalom pokazalo se ono odavno poznato da je odbrana najbolji napad iako Denver ima ubojiti napad kad ih krene sut, u suprotnom bice kao i sinoc - razvaljeni. Meloun bez ideje i autoriteta!

SCG

pre 2 godine

koliko je jokic los igrac,kada neko kaze dao si 24 mizerna poena?!sve je jasno kakav je igrac jokic,kada da 20 i kusur poena i neko kaze lose...moze on da da kada god hoce 40 plus poena kada bi sutirao do bwsvesti kao ti igraci koji daju 50..koja je poenta kada ti isti ni ne igraju uglavnom plej of..pritom sa kim igra jokic,hvale tri igraca iz petorke,a i ta tri igraca su prosek,malo marej odudara..igra sa prosecnim i ispod prosecnim igracima za nba...svaka ekipa koja osvaja nba od kada pamtim ima min.2 super stara u timu,pa i tri..denvercima jednog i to je to..ostalo sami krs uglavnom..svi najveci super igraci su isli u i dovodili barem jos jednog takvog igraca ako bi da osvoje..

montoya

pre 2 godine

Nisam trener ali i corav vidi da su ovoj seriji problem Kampazzo koji ne moze da bude opcija br.1 u play off-u i MPJ sa svojim divljackim ispucavanjima. Kampazzo je prva sezona I ne zna sta je play off,pa da ga razumem...ali MPJ ne razumem nikako ..bas je decko bezobrazan, hitno ga sl godine dati u trade dok je jos mlad I dok se za njega moze nesto dobiti.

bskfan

pre 2 godine

@Neca

Feniks je dugo bio na dnu u pokupio dosta visokih pikova, medju njima i Ajtona kao No1. Tu je Buker koji je jos pre 4-5 godina imao utakmicu sa 70 koseva. Tu je odlicni Bridzis, odlicni suter Kameron Dzonson, Kameron Pejn. Tu je Saric, Kaminski a doveli su izuzetno dobrog ali i prljavog Kraudera kome sudije tolerisu prljavu igru. Vecina igraca su pod ruki ugovorima tako da su mogli da dovedu Krisa Pola.

Dakle, sve kockice su se poklopile a jedna od tih kockica je i Trener Monti Vilijams. Odlican trener, odlican pedagog, gospodin. Kokoskov ju tu doveden samo na godinu dana tankovanja tako da nista nije njegova krivica. Jednostavno potrosna roba.

Naravno, kako to u NBA ide, sva ova idila ce trajati jos godinu dana dok su igraci pod ruki ugovorima. Cim stigne vreme placanja kola krecu nizbrdo.

Denver je bio u slicnoj situaciji pre 3-4 godine kad su imali mlade igrace na ruki ugovorima: Jokic, Marej, Haris, Beasly, Juancho. Tad je trebalo da se pojacaju i da napadnu prsten ali su oni tada dovodili Plamlija i matorog Milsapa umesto nekog vrhunskog igraca. Sansu za prsten su imali i prosle godine ali su nerezonski produzili ugovor sa Milsapom za 30 miliona. Imali su sansu i ove godine ali se povredio Marej. Denver ima jos samo jednu sansu iduce godine ali su je verovatno skucali dovodjenjem Gordona.

Super Barski

pre 2 godine

U Denveru se posvadjali.
Ocigledno skroz,divljaju u napadu,gube se u rotacijama u odbrani.Uzas sut za tri.Nema svijetle tacke.
Igrajte vi bez mene,kad sve znate,ja nemam pojma.To je govor tijela Nikole Jokica.On bi mogao da igra sam,ali nece.Frustriran saigracima,nedisciplinom.
Citam jednu analizu da Denver u 2 meca nijedan napad nije odradio kako treba u blokovima za akciju za Jokica.Kazu da bukvalno mora sve sam da odradi.
Bice bolje,ovo je samo sport.Zabava.Valjda Denver ne moze gore od ovoga,il moze,vidjecemo.
Inace Finiks je super tim,super super tim,protivnicka ekipa sutira trojke 10% iz igre,pa sudije moraju da im sude 10 bacanja viska da bi na poluvremenu taj super tim imao 10 poena prednost.
Krauder bas prljav lik,red je da ga neko nalupa iz Denvera ,makar bio iskljucen iz igre.
Petorka sa Bartonon i Shekom,sa tom petorkom treba krenuti,pa cak i sa Grinom umjesto Portera.
Ako makar Krauder dobije po glavi meni je ok.

PimPong

pre 2 godine

Jokic je iskreno sasvim dobro, ako ne i odlicno, odigrao, protiv odlicnog odbrambenog igraca. Da je igrao vise minuta, dao bi vise poena, ali nije bilo potrebno da se trosi u 4-oj cetvrtini kad je sve bilo gotovo. Cak mi se cini da mu je ovo bila mozda jos i najbolja partija sto se tice njegovih asistencija, koje su skoro sve isle igracima na zakucavanja i polaganja. Ali jednostavno, ova utakmica je pokazala koliko su ograniceni njegovi saigraci protiv jace odbrane, pogotovo sad kad prednost domaceg terena u punim dvoranama opet znaci nesto, i kad su pod vecim pritiskom (promasivili su i dosta otvorenih suteva). Mislim i dalje da je ovo bila odlicna sezona za Denver, da je Phoenix veliki favorit ako Paul ovako bude igrao (ocigledno), ali mislim da nece da bude 0:4 na kraju.

neca

pre 2 godine

Meni je neverovatna dominacija Feniksa. Svi se sećamo da je Kokoškov bio angažovan i nisu tražili rezultate već da formira tim iz početka. Bili su skoro poslednji. Kokoškov je doio otkaz a Denver je bio u PO. par godina kasnije Fenik s lakoćpm eliminiše LAL a doija prve 2 utakmice protiv Denvera. E sad šta su radili trener i ceo klub u međuvremenu? Izgleda malo toga. A to da igrači treba da ginu na terenu pa i kad izgube trener im ne zamera. Napisa neko, slaba priprema pred utakmicu ili je to do igrača. Kako se to rešava ne znam a i da znam nisam relevantan da ja tamo neki komentator iz tamo neka druge zemlje pišem. Iako je zemlja Srbija i ja po malo igrao košarku znam jedino da prbleme nekog tima zna tim i on ga rešava sa svim istalim ljudima oko njega. Mene samo zanima da li su ozbiljni kada izjave da im je cilj titula?
Sportski pozdrav.

Sa ex-YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Kazu da se danas ne igra odbrana i da danasnji igraci zbog toga ne vrijede kao oni nekad . U redu ! Onda iz rasprave, o najboljem igracu ikad, moramo iskljuciti: Dzordana, Vilta,Bil Rasela,Karima,Lerija ,Medzika i sve ostale legende kosarke. Dakle,ni oni nista ne vrijede jer u doba kad su oni igrali postizalo se vise poena nego u npr. 2010-im. Prosjek poena NBA TIMA po utakmici: Viltovo i Raselovo doba: 1960-115.3/1961-118.1/1962-118.8/1963-115.3/1964-111.0/1965-110.6/1966-115.5/1967-117.4/1968-116.6/1969-112.3////Dzordanovo,Lerijevo, Medzikovo doba( DZordan je postizao najvise poena po mecu 1980-ih tj. usao je u ligu 1984.):1980-109.3/1981-108.1/1982-108.6/1983-108.5/1984-110.1/1985-110.8/1986-110.2/1987-109.9/1988-108.2/1989-109.2////moderno kosarkasko doba: 2010-100.4/2011-99.6/2012-96.3/2013-98.1/2014-101.0/2015-100.0/2016-102.7/2017-105.6/2018-106.3/2019-111.2.... Ups,cini mi se da sam nekome srusio snjeska !

zoran

pre 2 godine

-Finiks je sjajan tim.
-Denver bez Mareja jednostavno nije ravnopravan. Jokić je i ovu utakmicu sam vukao. Fali Marej opasno.
-Zamislite Finiks bez Pola.
Inače Kris Pol možda i najvise pod cenjeni igrač. Svi klubovi ga se lako reše a on igra čovek ubija. Pol je prva violina Finiksa sve im je redove povezao. Pre samo par sezona nisu mogli da se sastave gazio ih je ko je stizao.... Kraudera su isto pogodili opasno koristan igrač.... Meni lično
neshvatljivo da je Majami pustio jednog Kraudera a doveo Bjelicu.
Krauder je fizički zver i to koristi.

neca

pre 2 godine

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Nisam pominjao Kokoškova zbog toga što je loš ili dobar.

fidel

pre 2 godine

A džabe se lomiš skačeš,sve će ti prosuti ono Bartona...Da se nije povrijedio na vrijeme,ne biste ni play off-a gledali...No da ako ti dovedu nekog na ljeto umjesto njega, da se napadne prsten...

mare

pre 2 godine

pravo je čudo šta nikola uspeva sa trenerom koji realno nema pojma da vodi ekipu kad je gusto i sa ekipom punom privatnika bez trunke kosarkaskog mozga ... makar su šance veće da zaigra za reprezentaciju ako sad idpadnu tako da ... nek bude, sta bude

Srbabre

pre 2 godine

Nisi ali dok si u igri svaka lopt mora proci kroz tvoje ruke. Ne postoji posjed gdje ti ne dobijes loptu.
Daj Ejtonu taj usage ne bi ga danas prozivali kao neuspjelog broja 1 vec bi i on bio u trci za MVP. Onoliki covjek sa onom brzinom, mekom rukom, odbranom. Da Pol igra vise s njim to bi bile bolesne brojke.
A kad smo kod Pola... Ocigledna je prevaga koju on donosi na terenu. Bio neki podatak da je imao brutalan broj asistencija u prva dva meca uz samo jednu izgubljenu loptu. Za mene je on MVP.

Srbabre

pre 2 godine

Miki (cirilica) kaze ima Finiks bolji tim pa kaze s klupe udje Pejn (bio bez angazmana, kineska liga) i napravi razliku. Finiks je ubjedljivo bio poslednji sa ovim timom. Onaj u bablu je bio kud i kamo bolji ali su tamo nafatali na svjezinu. Stasavaju Ejton i Buker i onda dolazi Paul the MVP. I nije fora da izgube 4-3 pa nalazite razloge. Oni ce da izgube 4-0 ili 4-1. Treba za to naci valjane razloge.
MVP koji od Finiksa gubi 4-0 i nije MVP.

molim vas lijepo

pre 2 godine

Najsmiješnije kad se gleda repriza je kad Jokić plješće na suca ako ne dobije faul, kao da mu je ovaj sekretarica ili magare. Bato, zar ne shvaćaš da gesta predstavlja tjelesni govor prijetnje udaranjem. Možeš pokušavati te fore kao ruski eksponat u "regijonu", ali u Americi to jedino ima smisla ako si umišljaš kako si ti rusko tajno oružje na nebeskom zadatku. Nebeska kontraudica, XaXa.
Jasno, i Đoković se ponaša na sličan način,a sve nizašto nego zbog - regijona. Čuj košarka. Bitte sehr

Monty

pre 2 godine

(neca, 10. jun 2021 14:45)

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Srbabre

pre 2 godine

@Bradina, a u prvoj utakmici su izgubili zbog Jokica. Svi imali pristojnu statistiku, a Jokic bio uzasan.
Pa onda drugi poraz od Portlanda. Svi odlicni, Jokic ih ukanalio...
Kakva ti je to prica. Tebi i Miler. Imao je statisticki dobar mec, podbacio povrijedeni MPJ koji igra odbranu za njega i nema s kim da igra.
Prica za budale. Kao ona u prvom mecu kad se pricalo da ga sudije urnisu jer je imao 0 slobodih bacanja. A to sto je samo jedom napao kos i dobio nekoliko malih faulova to nikom nista.

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Nekada su MVP igraci osvajali titule, ali Milvoki sa Adekumbom i Denver Jokićem neće. Pao kvalitet košarke bez obzira što su oni sjajni igrači!!

Srbabre

pre 2 godine

Nisi ali dok si u igri svaka lopt mora proci kroz tvoje ruke. Ne postoji posjed gdje ti ne dobijes loptu.
Daj Ejtonu taj usage ne bi ga danas prozivali kao neuspjelog broja 1 vec bi i on bio u trci za MVP. Onoliki covjek sa onom brzinom, mekom rukom, odbranom. Da Pol igra vise s njim to bi bile bolesne brojke.
A kad smo kod Pola... Ocigledna je prevaga koju on donosi na terenu. Bio neki podatak da je imao brutalan broj asistencija u prva dva meca uz samo jednu izgubljenu loptu. Za mene je on MVP.

Srbabre

pre 2 godine

Miki (cirilica) kaze ima Finiks bolji tim pa kaze s klupe udje Pejn (bio bez angazmana, kineska liga) i napravi razliku. Finiks je ubjedljivo bio poslednji sa ovim timom. Onaj u bablu je bio kud i kamo bolji ali su tamo nafatali na svjezinu. Stasavaju Ejton i Buker i onda dolazi Paul the MVP. I nije fora da izgube 4-3 pa nalazite razloge. Oni ce da izgube 4-0 ili 4-1. Treba za to naci valjane razloge.
MVP koji od Finiksa gubi 4-0 i nije MVP.

molim vas lijepo

pre 2 godine

Najsmiješnije kad se gleda repriza je kad Jokić plješće na suca ako ne dobije faul, kao da mu je ovaj sekretarica ili magare. Bato, zar ne shvaćaš da gesta predstavlja tjelesni govor prijetnje udaranjem. Možeš pokušavati te fore kao ruski eksponat u "regijonu", ali u Americi to jedino ima smisla ako si umišljaš kako si ti rusko tajno oružje na nebeskom zadatku. Nebeska kontraudica, XaXa.
Jasno, i Đoković se ponaša na sličan način,a sve nizašto nego zbog - regijona. Čuj košarka. Bitte sehr

NBA live

pre 2 godine

Finiks je najcvrsca ekipa u ligi,Denver mora da sutira kao lud pa da ovo uspe da okrene,jedina ekipa koja moze da parira Bruklinu bas zbog cvrstine!

bskfan

pre 2 godine

Mnogo je toga sto Jokicu smeta u Denveru. Prvo, u odbrani mu treba jedan snazan atletski PF koji sutira trojke a Denver mu doveo niskog Milsapa. Za 6 godina koliko je Jokic u ligi oni nisu imali nijednog pravog SF-a. Otpustili su Harisa, mada je istini za volju bio stalno povredjen ali mu je Haris prijatelj. Bio je odlican sa Juanchom ali su i njega otpustili. Za 6 godina nisu bili u stanju da osposobe klupu da bude barem na nuli ako ne u plusu. MPJ je sjajan suter ali nije dobar fit za Jokica jer je vise PF nego SF.

Pogledajmo samo ovu sezonu. Poceli su godinu sa cak 5 PF-ova (MPJ, Milsap, Grin, Nadji, Cancar) i sa 8 bekova (Marej, Haris, Barton, Moris, Dozijer, Kampaco, RJ Hamton, Hauard). Onda su Trampili Harisa, Hamptona i pik za jos jednog PF-a. Dakle, sad imaju 6 PF-ova. Dva beka otpustili, 3-4 povrednjena, pa su ostali bez bekova i doveli Shaka i Riversa.

Bol Bolu uopste ne daju sansu tako da niko i ne zna sta on u stvari igra. Za 3 godine u timu Cancar odigrao samo jednu utakmicu (sedmorica velicanstvenih u Juti). Hartenstajnu nisu dali sansu iako je klupa sa njim uvek bila u plusu. Doveli McGee-a a igra im samo garbage time.

Otpustili Beaslija iako je vrhunski suter. Vanderbilta otpustili a da mu nisu dali da odigra nijednu utakmicu sa Jokicem.

Jokic voli da ima loptu u rukama a Malone dao loptu Kampacu.

Jokic voli da se igra smisleno a sad se sve pretvorilo u divljanje.

Sad je pitanje sta raditi, da li ostati i Denveru ili traziti trejd.

Milan

pre 2 godine

Dodju komsije da se nasladjuju, a vidis u komentaru da kosarku ne razumeju. Ne znaju ni njihovi treneri, igraci, klubovi. Margina i trash eu kosarke, zelja da budu bitni. A ima i poremecenih umova ili losih trolova. Krivi im vrhunski sportisti, dobri momci zato sto su oni nebitni... smehotres. Ako te nesto ne zanima, ti zaobidjes. Al ti kucas komentar zato sto ti je zivot toliko interesantan da nemas sta pametnije da radis.

U moru komentara na mecu, recicu ovde. Posle g1 portland sam rekao i napisao ovde Denver u 6. Ne zato sto sam mnogo pametan ili vidovit, vec sam video a i znao neke stvari. Rivaliter, matchup, mrze Nurkica i Jokic igra vs njega dobro i napaljeno. Zelja da mvp ne ispasne i round 1, jos tamo je Melo, pa njega bi zapalili i Denveru. Da li su ispucali sve rezerve za tu pobedu, mozda i jesu.

Ovde se ne usudjujem da prognoziram jer mi deluje da ima nesto skriveno sto ne znamo. Porter je navodno malo povredio ledja proslu utakmicu. Kako je moguce ledja malo povrediti nemam pojma. To je deo tela najzeznutiji i obicno kraj za svakog kosarkasa. Bez njega na 100% oni poena nemaju. Drugo, umor, jel ih konacno stigao jer jokic vice jako bez odmora vec 2 3 meseca? Emotivno praznjenje? Nemam pojma.

Al ono sto znam, #firemalone druzina je opet isplivala i pravo da vam kazem, argumenata za njega kao loseg trenera je uvek bilo. Super on razvija igrace, pravi atmosferu, ovo ono, ali da lose vodi 48min to je istina (lose u odnosu na konkurenciju iz nba). Da se sporo adaptira i neke igrace trpi predugo, takodje istina.

Ono sto vidim, vidim da je Kampaco igrac manje. Njegov cuvar ode 3 4 metra od njega i pomaze na Jokicu. On kada igra pnr, njegov cuvar plus centar obojca cuvaju jokica, brane pick and pip i roll. Zasto? Zato sto kampaco nema 3 iz driblinga, nema polu distancu sa penala iz driblinga, a kada probije sa svojih 1.79 oni ga sacekaju na obrucu posto nema ni flouter. Dakle sta on radi u napadu? Kazu igra odbranu. Dame ga je napunio, CJ, Powel, sada cp3. Zasto igra prvu petorku? Kada su okrenuli portlans u g6, imao je 5 penala i nije ulazio kad se lomilo. On iz pika zavrsava kada ga prati atleticni centar koji vata lobove. Imaju takvog, McGee, al zasto taj covek ne igra? Na treneru je da ih koristi u drugoj postavi, al ne moze, zato sto Paul crna rupa Milsap igra.

Jokicu treba spacing. Phoenix ne udvaja odma, nego kao lakersi cim spusti loptu na parket da mu uzmu dribling. Dakle suteri. Za pik mu fali Jamal ili barton ili morris. Ne kampaco. Dakle gde je test petorke Morris, Rivers, Gordon, Green, Jokic? Sve trojkasi osim mozda Gordona, al idealno da gordon napada u reketu male igrace Finiksa? Mislim, zasto covek nema mu*a da isproba nesto? Zarotira?

Faku McGee, milsap, mpj, barton druga? pa tu ima ko kos da postigne?

Sace on veliki trener bas ovo da uradi u g3 i da bude spasilac, a sustina je da se dva puta vratio iz 1:3 prosle godine zato sto je imao tim za 4:2 al ne ume da ga koristi.

Monty

pre 2 godine

(neca, 10. jun 2021 14:45)

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Srbabre

pre 2 godine

@Bradina, a u prvoj utakmici su izgubili zbog Jokica. Svi imali pristojnu statistiku, a Jokic bio uzasan.
Pa onda drugi poraz od Portlanda. Svi odlicni, Jokic ih ukanalio...
Kakva ti je to prica. Tebi i Miler. Imao je statisticki dobar mec, podbacio povrijedeni MPJ koji igra odbranu za njega i nema s kim da igra.
Prica za budale. Kao ona u prvom mecu kad se pricalo da ga sudije urnisu jer je imao 0 slobodih bacanja. A to sto je samo jedom napao kos i dobio nekoliko malih faulova to nikom nista.

Stanislav

pre 2 godine

Dao si mizerna 24 poena. Pokusaj ponekad kao najveci igraci da das i 50.
(Petar, 10. jun 2021 11:19)

Kakvo nepoznavanje košarke...
Pa jel dao neko možda više od njega na toj utakmici? Buker dao 18, a kod Denvera sledeći igrač sa najviše poena ima 11... Ima tu više faktora, procenat šuta, indeks uspešnosti al kome ja pričam, idi dete igraj Fortnajt...

JPR24

pre 2 godine

Daj 50 poena… Eno Luka je dao 46, pa je izgubio i utakmicu i izbačen je iz PO ! Finiks nocas, startna petorka svi po 10+, ni jedan igrač nije prešao 20 poena. U prvoj četvorica su imali nekih 20ak poena, Bridges sa 23 najviše ! To je poenta, da svi ucestvuju, da znaš da svako može da poentira, to se zove ekipa ! Timski sport. Naravno nekad bljesne i po 40…50… kad je igrač u transu, u zoni, sve mu ide od ruke, tada i saigrači igraju za njega, ai da ti očekuješ da svaku utakmicu neko opali 40,50 poena, nema šanse da će dobiti te utakmice ! Eto Mičel je u prvoj utakmici Jute i Klipersa ubacio 45 ! Pa je na 15 sekundi pre kraja promašio na samo +3 ali Klipersi nisu iskoristili priliku. No džaba bi bilo tih 45, kao sto je džaba bilo i 50 protiv Denvera, da nema Klarksona, Bogdanovića, Gobera…

SCG

pre 2 godine

koliko je jokic los igrac,kada neko kaze dao si 24 mizerna poena?!sve je jasno kakav je igrac jokic,kada da 20 i kusur poena i neko kaze lose...moze on da da kada god hoce 40 plus poena kada bi sutirao do bwsvesti kao ti igraci koji daju 50..koja je poenta kada ti isti ni ne igraju uglavnom plej of..pritom sa kim igra jokic,hvale tri igraca iz petorke,a i ta tri igraca su prosek,malo marej odudara..igra sa prosecnim i ispod prosecnim igracima za nba...svaka ekipa koja osvaja nba od kada pamtim ima min.2 super stara u timu,pa i tri..denvercima jednog i to je to..ostalo sami krs uglavnom..svi najveci super igraci su isli u i dovodili barem jos jednog takvog igraca ako bi da osvoje..

ludi konj

pre 2 godine

(Petar, 10. jun 2021 11:19)



Vidi se koliko nemas pojma. Idi ti daj po 50 i vise poena na tim igrica sto ih igras i ne pametuj bez pokrica.

montoya

pre 2 godine

Nisam trener ali i corav vidi da su ovoj seriji problem Kampazzo koji ne moze da bude opcija br.1 u play off-u i MPJ sa svojim divljackim ispucavanjima. Kampazzo je prva sezona I ne zna sta je play off,pa da ga razumem...ali MPJ ne razumem nikako ..bas je decko bezobrazan, hitno ga sl godine dati u trade dok je jos mlad I dok se za njega moze nesto dobiti.

zoran

pre 2 godine

-Finiks je sjajan tim.
-Denver bez Mareja jednostavno nije ravnopravan. Jokić je i ovu utakmicu sam vukao. Fali Marej opasno.
-Zamislite Finiks bez Pola.
Inače Kris Pol možda i najvise pod cenjeni igrač. Svi klubovi ga se lako reše a on igra čovek ubija. Pol je prva violina Finiksa sve im je redove povezao. Pre samo par sezona nisu mogli da se sastave gazio ih je ko je stizao.... Kraudera su isto pogodili opasno koristan igrač.... Meni lično
neshvatljivo da je Majami pustio jednog Kraudera a doveo Bjelicu.
Krauder je fizički zver i to koristi.

Rodni

pre 2 godine

Polako- nek kaze ko sta ima u lockerroomu i onda krecemo ispocetka..ako se dogovorite nije sve gotovo..mozete na 2-2 uz denver publiku a onda cete vec da se snadjete posle. A ako se ne dogovirtie dzaba bilo..

KoRn

pre 2 godine

Finiks je bolji tim,kao sto sam vec pisao Denver je verovatno na papiru najslabiji tim u ovom plej ofu.Ali sada igraju kuci pa videcemo,vracali su se prošle godine dva puta kada su bili otpisani što ne bi i sada.Jedna pobeda sve menja.Otpisani su bili i protiv Portlanda.A komentari kako vetar duva.Ako pobede svi su super ako izgube nemaju pojma i Melon je loš trener.Prošli plej of protiv Jute su krš,Meloun je prevara od trenera,Marej i Jokic namaju pojma,Jokic je spor,Gober ga oduvao bla,bla,bla.I onda kada su prošli dalje.Jokic car,neverovatan igrac,Marej kida,Meloun ih ubio takticki bla,bla,bla.Onda došli Klipersi idemo jovo na novo,Klipersi su za klasu bolji,metla,Jokic spor,Marej vezara,Meloun prevara bla,bla,bla.Prodjoše i njih i onda mogu oni i Lejkerse,mogu do titule,pa protiv Lejkersa,nemaju pojma,Jokic spor,Dejvis je za klasu bolji od Jokica i tako non stop,klasika.Mislim nije to samo u slucaju Denvera vec 99,9 posto sportskih komentara su na isti fazon sve u zavisnosti od rezultata.

Sa ex-YU tla niko nikad kao MVP Nikola

pre 2 godine

Kazu da se danas ne igra odbrana i da danasnji igraci zbog toga ne vrijede kao oni nekad . U redu ! Onda iz rasprave, o najboljem igracu ikad, moramo iskljuciti: Dzordana, Vilta,Bil Rasela,Karima,Lerija ,Medzika i sve ostale legende kosarke. Dakle,ni oni nista ne vrijede jer u doba kad su oni igrali postizalo se vise poena nego u npr. 2010-im. Prosjek poena NBA TIMA po utakmici: Viltovo i Raselovo doba: 1960-115.3/1961-118.1/1962-118.8/1963-115.3/1964-111.0/1965-110.6/1966-115.5/1967-117.4/1968-116.6/1969-112.3////Dzordanovo,Lerijevo, Medzikovo doba( DZordan je postizao najvise poena po mecu 1980-ih tj. usao je u ligu 1984.):1980-109.3/1981-108.1/1982-108.6/1983-108.5/1984-110.1/1985-110.8/1986-110.2/1987-109.9/1988-108.2/1989-109.2////moderno kosarkasko doba: 2010-100.4/2011-99.6/2012-96.3/2013-98.1/2014-101.0/2015-100.0/2016-102.7/2017-105.6/2018-106.3/2019-111.2.... Ups,cini mi se da sam nekome srusio snjeska !

neca

pre 2 godine

A mozda je Kokoskov samo los trener. Jer od najgore ekipe do osvajanja prstena za dve godine nije slucajnost.

Nisam pominjao Kokoškova zbog toga što je loš ili dobar.

Aca86

pre 2 godine

Jokic je dao 24 poena za 30 min. Kada je protiv Portlanda igrao 40 min dao je 38. Ne vidim ja tu nesto spektakularno lose. Omasili su previse trojki. Ali je tada Moris dao 28, Porter 26. Gordon je sve stizao u odbrani. Jedino sto mogu je da svi idu na Ejtona da ga izbace faulovima i onda nece imati ko da cuva kos. Kaminski to ne moze, ni Saric, ni Krauder. A kada se skupi odbrana ispod kosa tada su otvorene trojke. A bice i povoljnije sudjenje u Denveru. Dozir bi u odbrani dobro dosao, ali ne vredi kukati kao ni za Marejem. U svakom slucaju, ocekujem da Denver pobedi u trecoj a da cetvrta bude kljucna. Ako dobiju i cetvrtu sve je otvoreno, a ako izgube i bude 3:1 tesko da mogu da se vrate.

satelit

pre 2 godine

Toliko sam ishvalio MPJa,Gordona i Riversa posle Portlanda i verovao da ce nastaviti u istom ritmu,a oni sinoc kombinovano ubacili poen manje od Jokica!

bskfan

pre 2 godine

Setimo se samo kako je bilo prosle godine u seriji protiv Jute. Cinilo se da su vanzemaljci a onda se Pojavio Dozijer, kasnije Haris, i sve se vratilo u normalu.

Tada je bio problem Mitchel a sada je problem CP. Malone treba samo da zaustavi CP-a i sve ce biti drugacije. Sve sto moze da pokusa Malone je Shak Harison. I takodje posmatrati ostale, kao MPJ-a, Grina, Gordona, i ako bilo koji zakaze u igru ubaciti Zika Nadjija. Kad Jokic izadje iz igre mora da ga menja centar MCGee a ne Milsap.

Malone trenutno radi sve kontra od onoga kako bi trebalo da bude. Do pre neki je bio nabusit i arogantan a sad je manji od makova zrna.

I ne, nije tu problem samo Marej, a to se videlo protiv Bostona a narocito protiv GSW-a. Mnogo toga ne valja u Denveru samo je Jokic sve to pokrivao. Kako se sad cini, Jokicu je sad prekipelo.

Super Barski

pre 2 godine

U Denveru se posvadjali.
Ocigledno skroz,divljaju u napadu,gube se u rotacijama u odbrani.Uzas sut za tri.Nema svijetle tacke.
Igrajte vi bez mene,kad sve znate,ja nemam pojma.To je govor tijela Nikole Jokica.On bi mogao da igra sam,ali nece.Frustriran saigracima,nedisciplinom.
Citam jednu analizu da Denver u 2 meca nijedan napad nije odradio kako treba u blokovima za akciju za Jokica.Kazu da bukvalno mora sve sam da odradi.
Bice bolje,ovo je samo sport.Zabava.Valjda Denver ne moze gore od ovoga,il moze,vidjecemo.
Inace Finiks je super tim,super super tim,protivnicka ekipa sutira trojke 10% iz igre,pa sudije moraju da im sude 10 bacanja viska da bi na poluvremenu taj super tim imao 10 poena prednost.
Krauder bas prljav lik,red je da ga neko nalupa iz Denvera ,makar bio iskljucen iz igre.
Petorka sa Bartonon i Shekom,sa tom petorkom treba krenuti,pa cak i sa Grinom umjesto Portera.
Ako makar Krauder dobije po glavi meni je ok.

bradina

pre 2 godine

MVP je izabran i diskusija oko toga je zavrsena!
U ovoj utakmici se jasno vidi zasto je izabran jer ovaj tim bez njega bi brisao prasinu kao poslednji u NBA.
To je cinjenica koju je u prenosi izgovorio komentator prenosa na TNT cuveni Redzi Miler aludirajuci da Jokicu treba pomoc od nekog saigraca citajuci frapatnu statistiku gde je Jokic imao 9 ubacaja od 17 a ostatak saigraca 6 od 33!Vec nedeljama govorim da je Meloun zabluda od trenera i ne izlazi iz sablona kojeg se drzi ko pijan plota! Velicina trenera ponekad je da pronadjes onog ko treba da igra odbranu, ko treba da se rotira,ko da zavrsi akciju, ali kod njega je sve to vidljivo kao na periskopu i samo ga MVP igra Jokica do sada spasavala.Tim mu je premoren otuda i slab procenat suta ali dalje dozvoljavati nerezonske suteve, cekati se zadnje sekunde napada pa dati Jokicu u ruke pa sta bude!Slazem se Jokica je tesko zaustaviti,ali forsiranje suteva za 3 a ne ide,mora se zaustaviti!Zato malo sviranih bacanja jer nema izuzev Nikole D nekog ko ce napasti kos iz reketa!Denver zavisi od individualnih sposobnosti Nikole,akcije nisu uopste uigrane,uz pogresnu odbranau i izborom ko ce koga pokrivati!MJP,Moris,pa i Faku su veoma losi u odbrani.Te promene koje Meloun najavljuje je uvodjenje Bartona u prvu postavu to bi slep video!Uostalom pokazalo se ono odavno poznato da je odbrana najbolji napad iako Denver ima ubojiti napad kad ih krene sut, u suprotnom bice kao i sinoc - razvaljeni. Meloun bez ideje i autoriteta!

mare

pre 2 godine

pravo je čudo šta nikola uspeva sa trenerom koji realno nema pojma da vodi ekipu kad je gusto i sa ekipom punom privatnika bez trunke kosarkaskog mozga ... makar su šance veće da zaigra za reprezentaciju ako sad idpadnu tako da ... nek bude, sta bude

Мики

pre 2 godine

Finiks Sansi su u ovom momentu bolja ekipa sa boljim trenerom.
Prvo su svi zdravi u ovoj seriji, zatim svi igraju odbranu,dobra im je rotacija,šut ih dobro služi.
Kada Bukera ide on ima loptu,kada se umori vođstvo preuzme Pol,sa klupe uđe Pejn i probija,ostali igraju jaku odbranu i lekaju da ispale trojku a Ejton da zakuca.
Šanse Denvera su da pogađa neverovatno za 3 ili da uvuče Ejtona u problem sa faulovima a niti jedno ne uspevaju.
Da su oba tima kompletna šanse bi bile 50:50 ovako je Finiks bio blagi favorit pre početka serije, sada je izraziti favorit.
Ako ovako nastave mogu vrlo lako izbaciti i Jutu/Kliperse,i u eventualnom finalu bi bili favoriti protiv svih osim Bruklina a i njemu se mogu suprostaviti

neca

pre 2 godine

Meni je neverovatna dominacija Feniksa. Svi se sećamo da je Kokoškov bio angažovan i nisu tražili rezultate već da formira tim iz početka. Bili su skoro poslednji. Kokoškov je doio otkaz a Denver je bio u PO. par godina kasnije Fenik s lakoćpm eliminiše LAL a doija prve 2 utakmice protiv Denvera. E sad šta su radili trener i ceo klub u međuvremenu? Izgleda malo toga. A to da igrači treba da ginu na terenu pa i kad izgube trener im ne zamera. Napisa neko, slaba priprema pred utakmicu ili je to do igrača. Kako se to rešava ne znam a i da znam nisam relevantan da ja tamo neki komentator iz tamo neka druge zemlje pišem. Iako je zemlja Srbija i ja po malo igrao košarku znam jedino da prbleme nekog tima zna tim i on ga rešava sa svim istalim ljudima oko njega. Mene samo zanima da li su ozbiljni kada izjave da im je cilj titula?
Sportski pozdrav.

bskfan

pre 2 godine

@Neca

Feniks je dugo bio na dnu u pokupio dosta visokih pikova, medju njima i Ajtona kao No1. Tu je Buker koji je jos pre 4-5 godina imao utakmicu sa 70 koseva. Tu je odlicni Bridzis, odlicni suter Kameron Dzonson, Kameron Pejn. Tu je Saric, Kaminski a doveli su izuzetno dobrog ali i prljavog Kraudera kome sudije tolerisu prljavu igru. Vecina igraca su pod ruki ugovorima tako da su mogli da dovedu Krisa Pola.

Dakle, sve kockice su se poklopile a jedna od tih kockica je i Trener Monti Vilijams. Odlican trener, odlican pedagog, gospodin. Kokoskov ju tu doveden samo na godinu dana tankovanja tako da nista nije njegova krivica. Jednostavno potrosna roba.

Naravno, kako to u NBA ide, sva ova idila ce trajati jos godinu dana dok su igraci pod ruki ugovorima. Cim stigne vreme placanja kola krecu nizbrdo.

Denver je bio u slicnoj situaciji pre 3-4 godine kad su imali mlade igrace na ruki ugovorima: Jokic, Marej, Haris, Beasly, Juancho. Tad je trebalo da se pojacaju i da napadnu prsten ali su oni tada dovodili Plamlija i matorog Milsapa umesto nekog vrhunskog igraca. Sansu za prsten su imali i prosle godine ali su nerezonski produzili ugovor sa Milsapom za 30 miliona. Imali su sansu i ove godine ali se povredio Marej. Denver ima jos samo jednu sansu iduce godine ali su je verovatno skucali dovodjenjem Gordona.

fidel

pre 2 godine

A džabe se lomiš skačeš,sve će ti prosuti ono Bartona...Da se nije povrijedio na vrijeme,ne biste ni play off-a gledali...No da ako ti dovedu nekog na ljeto umjesto njega, da se napadne prsten...

Imay

pre 2 godine

Preblem sa Feniksom je što ne srljaju u napadu, nego imaju sistem i komandanta Pola koji diktira tempo i pravi je plejmejker. Zato se vide svi nedostaci Denvera i zato ih je teško pokriti. Bilo bi problema i da su kompletni, ali bi tada duo Jokić-Marej verovatno uspeo da izgura seriju. Ovako - jako teško!

PimPong

pre 2 godine

Jokic je iskreno sasvim dobro, ako ne i odlicno, odigrao, protiv odlicnog odbrambenog igraca. Da je igrao vise minuta, dao bi vise poena, ali nije bilo potrebno da se trosi u 4-oj cetvrtini kad je sve bilo gotovo. Cak mi se cini da mu je ovo bila mozda jos i najbolja partija sto se tice njegovih asistencija, koje su skoro sve isle igracima na zakucavanja i polaganja. Ali jednostavno, ova utakmica je pokazala koliko su ograniceni njegovi saigraci protiv jace odbrane, pogotovo sad kad prednost domaceg terena u punim dvoranama opet znaci nesto, i kad su pod vecim pritiskom (promasivili su i dosta otvorenih suteva). Mislim i dalje da je ovo bila odlicna sezona za Denver, da je Phoenix veliki favorit ako Paul ovako bude igrao (ocigledno), ali mislim da nece da bude 0:4 na kraju.