Utorak, 24.01.2006.

22:58

Stojaković za Artesta u Indijani!

Izvor: VN IL

Stojakoviæ za Artesta u Indijani! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

Deki

pre 18 godina

ovaj trejd nista bitno ne menja jer Pedja i dalje ne zeli da potpise novi ugovor sa nikim, pa ni Indijanom, jer hoce da se vrati u Evropu...

vedad

pre 18 godina

Nista od zamjene sad za sad. Kako stvari stoje izgleda da je Artest rekao da nece da igra za Sakramento i Kingsi su se povukli. Sve je bilo spremo da se ovo desi ali ikak sad za sad nista. Peja je jos u Sacramento a Artest u Indijani.

Hugo Sancez

pre 18 godina

Nema jos nista od ovoga! Evo da vas ja obavestim. Moguce je u nekoliko sledecih dana da ce stvarno zavrsiti u Indijani, ali Artest nece zavrsiti u Kingsima to je sigurno. I samo jos nesto, nema on nervozan karakter nego covek nece da igra za kumove grobare Obradovica i Sakotu, vec za Zvezdinu legendu Moku Slavnica, najveceg smekera srpske kosarke i novog selektora reprezentacije! U zdravlje i NAPRED PEDJA!!!

dj

pre 18 godina

Citat sa nba.com/pacers:
"Putting an end to a swirl of conflicting reports about a trade between the Pacers and Sacramento Kings, franchise CEO/President Donnie Walsh issued a definitive statement Tuesday evening.

“As I have said before, until there is a deal completed, we do not have a deal. We do not have a deal and will not comment on any premature reports regarding a trade involving Ron Artest.”

ESPN reported Tuesday afternoon the Pacers and Kings had agreed to trade Artest for Peja Stojakovic. The network later reported the deal was off because Artest let the Kings know he did not want to play in Sacramento."

zeljko

pre 18 godina

Upravo sam cuo da je trade ponisten od lige zato sto Artest nije prihvatio da ide u Sacramento. Izgleda da on vuce svakoga za usi u zadnje vreme.

Hobbit slayer

pre 18 godina

Saga se nastavlja: "Initial agreement for trade falls apart A tentative agreement for a trade that would have sent Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has collapsed, ESPN's Jim Gray reported Tuesday. Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided against the trade...

pavle

pre 18 godina

Mogu vam reci da Pedja nece uskoro u Indijanu jer je Artest rekao da nece da predje u Kingse pa su onda braca Maluf, vlasnici Kingsa, brzze bolje odgovorili kako ga oni ne zzele u svojoj ekipi. To je bila najnovija vest danas popodne u Americi. To znam jer zzivim u Chicagu. Tako da je do daljnjeg stopiran trejd. Shteta za obojicu!!!!!

sasa

pre 18 godina

pedja je i dalje clan sakramenta,posto je artest odbio da predje u kingse,ali se i dalje trazi resenje i pregovara sa artestom.mnogo problematican ovaj artest bre

Baketball fan

pre 18 godina

Sve je trebalo da bude zavrseno veceras, ali izgleda da Ron Artest ne zeli da igra za Kingse.
Ova razmjena jos nije zavrsena i veoma je moguce da usmeni dogovor Kingsa i Pejsersa bude ponisten (ustvari pismeni ugovor jos nije odobren od strane NBA) jer su Kingsi povukli interesovanje kad su culi da Artest nije zainteresovan da ide njima.
Pedja se sad nasao uvrijedjen zbog nacina na koji ga je tretirao njegov sadasnji tim povodom ove situacije, i pitam se kako bi on uopste igrao za njih od sada(mozda lijevom rukom, dok ih ne primora da ga razmjene).
Dakle sumnjam da ce Pedja da ostane u Kingsima, cak i ako ovaj trejd propadne on ce negdje sigurno da zavrsi.
Sutra ujutro po americkom istocnom vremenu ce sve da se zna.
Stay tuned folks......

Urke

pre 18 godina

Stvar je izgleda definitivno gotova, Pedja veceras nije igrao za Sakramento, tj. nije bio u timu, a verovatno nije ni dolazio u Filadelfiju.

nista od toga

pre 18 godina

A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

zona,ny

pre 18 godina

Stvar uopste nije gotova, kako neki koji satro ovde imaju ortake medju skautima pricaju.
Ovo je update od pre 2 sata:

Report: Artest-to-Kings Deal Fizzles
"A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

Nele

pre 18 godina

Nista od razmene jer je Artest odbio da se preseli u Sacramento. Suska se da ce se u igru ukljuciti Toronto i da ce put Sacramenta krenuti cak tri igraca!?!? Za Stojakovica je i bolje da dodje u Toronto. Mnogo Srba zivi ovde i bio bi najbolji igrac... Sa njim ni Play off nije daleko! Go Raptors go!

Cage

pre 18 godina

Sad novinari dolivaju vatru na ulje!! na netu javljaju da je Ron u poslednjim momentima odbio trejd tj. da ne zeli da bude clan Kingsa!!!? Citiram - ""ARTEST DEAL OFF: The Sacramento Kings and Indiana Pacers had a deal, trading Peja Stojakovic for Ron Artest -- this according to ESPN. But then a few hours later, while the trade was pending league approval, according to ESPN, Ron Artest apparently told both the Kings and Pacers that he didn't want to report to Sacramento"!! Videcemo ko laze!!
Pozdrav

Aircanada

pre 18 godina

@Cage
Voleo bih da je ovo definitivno,ali upravo sam procitao da je Pedja "aktiviran" od strane Kingsa za vecerasnju utakmicu sa Filadelfijom.Naime,ceo dogovor je propao zbog samog Artesta koji je odbio da igra u Sakramentu.Ali opet,u ovom momentu se igra 2. cetvrtina i Pedja jos nije usao u igru.Nazalost, B92 nam NIJE obezbedio prenose,da bismo se uverili da li je uopste na klupi.

Jera

pre 18 godina

Alo ljudi sta se lozite, pa Artest je odbio da predje u Sacramento, nema nista od trejda, PEJA ostaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrav Empedoklo

Zoki

pre 18 godina

CEO SVET PRODJO,NIGDE SACRAMENTO NE NADJO.
Ajde bre ne lupajte molim vas.Setite se sta
ste pricali prosle sezone,samo da ode Webber,
pa onda,sta ce bude.Nista.Privilegije koje je
imao pre dve,tri godine u Sakramentu,nece ima
ti vise nigde.Ovaj trejd je iznudjen,Indijana
nema nista od Artesta,Sacramento nesto malo od Pedje,pa onda kazu,daj sta das.
Ko ono lupi,Pedja se potrosio,igro 40 minuta,
trosio se u odbrani.Pa jesi ti gledo utakmice
nisi primetio kako je Pedja na terenu a ne vidis ga po pet-sesnaes minuta.Nemoj me drzite za rec,al mislim da je prosle sezone prvi put Pedja izasao iz igre zbog 6 licnih.
Obicno napravi jednu,dve,eventualno tri.Ako se neko cuvo,to je bio on. Kod "pticice" ima da robija u odbrani,ima da kaze-Ceo svet prodjo,nigde Sacramento ne nadjo.A u vezi
Artesta,pa onaj ludak kad bi igro kako zna,
smeo bi da se kladim da ce Sacramento ove go-
dine da udje u playoff.Ako bude igrao odbranu
ko pre dve godine,dobijace od Bibija lopte i
u napadu,ne mora se bije sa njim.Voli onaj
krelac da asistira, al kad nekog ne voli,
nista ne vredi.
Sad mi pade na pamet,sto bi bio stos da se
Pedja pobije u Indijani,isprebija jedno tri,
cetiri publike,onako iz zezanja.

Bora

pre 18 godina

Poslednja vest je da je trade pao u vodu zato sto je Artest odbio da ide u Sacramento. Kada je Sacramento to cuo, povukli su ponudu.

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Na ESPN-u pise da ipak nema nista od trejda... Iako su se obe strane vec sve dogovorile, Artest je izjavio da nece da ide u Sakremento a Kingsi su onda odbili Indijaninu ponudu za trejd... Inace Kingsi veceras igraju sa Filadelfijom i Pedja je prijavljen za utakmicu ali je ostao u hotelu i verovatno nece igrati... Pozdrav...

Maja

pre 18 godina

Nema nista od trejda.
Upravo su javili (source Sacbee) da Artest ne zeli da dolazi u Sakramento i citav dogovor je otpao.
Tako da ipak nije istina da je sve "done deal".

duca

pre 18 godina

Koliko vidim, trade je otkazan u poslednjem trnutku od strane Kingsa (jedino normalno sto su mogli da urade). Ovim eventualnim tradeom izgubili bi samo Kingsi jednu mocnu opciju u napadu i timskog igraca a dobili jednog odlicnog defanzivca, solidnog napadaca i velikog prgavca cime bi se u ekipu unelo jos vise nemira i Adelman bi do kraja sezone bio bivsi.
Mislim da je i Pedja taj koji bi izgubio. Pored toga sto je svaka promena veliki udarac za svakoga, Pedja je igrac koji se u Indijani tj Istoku ne bi snasao uopste. njemu odgovara igra tempa, trcanja i puno sutiranja. Pedja je odlicno fizicki pripremljen igrac koji je uvek trci prvi u kontru i to mi je jedno od najjacih oruzja. Ne znam koliko ce se snaci u sporoj pozicionoj igri Istoka, a da ne spominjem prilagodjavanje ekipi Indijane i borba za "svoje mesto pod suncem".
Pedja je dobar momak , sjajan kosarkas i prilicno mi je prirastao za srce polse svih ovih godina buljenja u TV do ranog (pa cak i kasnog) jutra i iskreno se nadam da ce naciniti potez koji ce biti najbolji za njega i njegovu karijeru.
Dobro razmisli care i srecno!!!

Moljac

pre 18 godina

Trejd otkazan:

Shortly after he agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic to the Indiana Pacers for Ron Artest, Kings President Geoff Petrie received a telephone call from Artest's agent, who said his controversial star client did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal.

The call from Artest's agent, Mark Stevens, apparently led Petrie to call the deal off with the Pacers, those sources said.

Posle ovog, ako se nadje neko da uzme Artesta, mora biti da je budala najteza. A Pedja ce biti toliko kiseo da ce na kraju godine ipak otici iz Sakramenta za bilo koje pare. Bas bruka, citava ova stvar.

Sussa

pre 18 godina

The saga continues: Ron Artest-for-Peja Stojakovic has apparently collapsed. ESPN's Jim Gray reports that the Kings, after hearing Artest doesn't want to play in Sacramento, called the deal off.

Nista od trejda!!!

miljan

pre 18 godina

Kako je objavio espn.com nista od zamene. Artest je neobican lik, rekao je da ne zeli da igra u Sacramentu. Ocekujem da u narednih par dana zatrazi trade Indiane sa kraljevackom Slogom. Artest i pravo izbora u drugoj rundi drafta 2009. godine za Sasu Mijailovica i Nikolu Razica.!

Erik

pre 18 godina

http://sports.espn.go.com/espn/print?id=2304512&type=story

Report: Initial agreement for trade falls apart
ESPN.com news services

INDIANAPOLIS -- A tentative agreement for a trade that would have sent the Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has been rejected, ESPN's Jim Gray reported Tuesday.

Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided to reject the trade.

Kings owners Gavin and Joe Maloof did not comment directly when asked by ESPNews about an Artest-for-Peja deal in the works on Tuesday afternoon.

The undone deal marks yet another chapter in the Pacers' latest drama involving the volatile star forward.

Artest was a key component to a team that was expected to challenge for the Eastern Conference crown. He led the league in steals and was the Pacers' second-leading scorer at 19.4 points a game before being deactivated after publicly requesting a trade in early December.

In five years with the Pacers, Artest was an All-Star once and was the NBA's defensive player of the year in 2003-04.

Pacers GM Larry Bird said the Pacers had been interested in Corey Maggette of the Los Angeles Clippers, but there was "no question" that Maggette's sprained left foot affected the process. Maggette averaged 21.7 points in 13 games before getting injured in early December.

The Pacers have lost four of their last five games, including Monday to the Atlanta Hawks, who have the NBA's worst record.

Dusan

pre 18 godina

trejd je, zasad, pauziran, jer artest ne zeli da ide u sakramento i uprava kingsa se premislja...
stojakovic je vec bio napustio tim a sada ce mozda morati da se vrati, ako se kingsi ne predomisle...

Vin-sanity

pre 18 godina

The Ron Artest trade to Sacramento is off.

The Pacers had reportedly agreed to deal the volatile forward to the Sacramento Kings for Peja Stojakovic, but Indiana coach Rick Carlisle said Tuesday night that it wasn't going to happen, after all.

ADVERTISEMENT





"There is no trade right now and there may not be a trade," Carlisle said before Indiana played the Cavaliers in Cleveland. "There's nothing to talk about because there is no trade."

ESPN and The Indianapolis Star had reported earlier Tuesday that the deal was imminent, pending league approval.

"Anything involving speculation and 'what's up' can be saved for another time," Carlisle said. "If there is a trade at some point, you'll hear about it."

The deal would have ended a lengthy standoff between the Pacers and Artest, who was deactivated in December after requesting a trade and was suspended most of last season for his role in one of the worst brawls in U.S. sports history.

Sacramento officials and coach Rick Adelman would not comment before the team played at Philadelphia on Tuesday night, and Stojakovic was not at the arena with the team. He was listed on the active roster, however.

"He's got to be a little confused right now if they wanted to trade him," Kings forward Shareef Abdur-Rahim said of Stojakovic, who had traveled with the team but stayed behind at the hotel in Philadelphia.

Before the deal apparently broke down, Kings players were already talking about the trade as if it was a done deal.

"Peja will be missed," Kings forward Corliss Williamson said. "He's been in Sacramento for a lot of years, but life goes on in the NBA.

"We'll welcome Ron Artest with open arms and hope he'll be able to help us. You always hear about the situations he's been in and all the hype. Maybe this is the change he needs, to come into our system and flourish."

Instead, the Pacers are still looking for a place to send Artest.

AP Sports Writers Rob Maaddi in Philadelphia and Tom Withers in Cleveland contributed to this report.

Ron Artest

pre 18 godina

Sa zaljenjem vas obavestavam da je "deal" propao, necu da idem u Sacramento. Malo mi je zao Pedje, sad ce morati da ostane neko vreme u Kings a zna da hoce da ga se rese.

Sta cu kad sam takav.

Vas Ron,

Cigan

pre 18 godina

Ljudi izgleda nazalost nista od zamene izmedju Peja i Artesta. Evo sta sada izjavi njegov Manager na www.nba.com

Report: Artest Nixes Trade to Kings
"Shortly after Kings President Geoff Petrie agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic for Ron Artest of the Indiana Pacers, Petrie received a telephone call from Artest's agent informing him that Artest did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal," writes Martin McNeal of the SACRAMENTO BEE.

Nasim igracima u NBA zelim uspeh koji zasluze.

Moljac

pre 18 godina

Zaboravih da dodam i sledece: Pedja je u Sakramentu mogao (teoretski) da potpise maksimalan ugovor, makar u obliku sign-and-trade. Ovako, posto je trejdovan tokom poslednje sezone ugovora, moze na leto, ako iskoci iz ugovora, da potpise za Indijanu ili neki drugi tim preko salary cap-a samo za midlevel exception, oko 5M dolara. Zato ce morati da optira da odigra jos jednu sezonu za 8.5 miliona, pa da tek 2007. oproba slobodno trziste, i predje u Bulse (koji sada imaju prostora pod kepom, a tada cemo videti). A mozda ga Indijana trejduje dalje, ko zna. Ima jos mesec dana do 23. februara.

Imay

pre 18 godina

Opet All Star!
Prava stvar, ide u tim gde trener određuje šta se igra u napadu, gde se igra timski, ma super. Artest im je kvario koncept, a Peđa će nadmašiti legendarnog Redži Milera!
Videćete kakav će tandem biti sa Jasikevičijusom!

ORTHODOX CRUSADER

pre 18 godina

Bird je dobio sto je hteo!Uz ovaj sastav Indijana polako dobija sampionski izgled,ali pomalo zalim sto Pedja nije ostao u Kingsima do kraja igranja,ali uz vise lopti,naravno!A sto se tice Sakramenta,oni su pukli odlaskom J-Will-a koji je bio dusa Kingsa!

Uros

pre 18 godina

Odlican potez za Pedju kome se vidi da je potrebna kvalitativna promena.Uz Birda ce se kompletirati kao igrac.Za Sakramento- katastrofalan potez!

bosanac iz France

pre 18 godina

ma bio je i red da ode iz tog Sakramenta..nije to vise tim za velika dela otkad su smotana braca Maluf raz...ala onu staru ekipu!Mada ni Indijana nije ekipa za titulu ali tu ce vise doci do izrazaja Pedjin kvalitet! Srecno u novoj sredini i samo trpaj taj kos,jarane

toni

pre 18 godina

@uros

pa ne mogu da verujem sta citam. pedja je seoski kosarkas. ne moze njega bird, magic, jordan, o. robertson i sve legende lige zajedno da nauce da igra kosarku. ne mogu da verujem koliko mi pokusavamo da velicimo kosarkase koji nikada nista nisu postigli (stojakovic i milicic prednjace na ovim forumima), nikada nista nece postici osim sto ce da zeznu vlasnike klubova da se obogate. dok kobe, lebron, garnett i ostali vrhunski nba kosarkasi treniraju preko leta, pedja se sunca po grckoj i menja pelene... talenat je tu, niko to ne moze da ospori ali apsolutno nista od tog talenta nikada nece biti.

ovaj trade je dokaz da je petrie jedan od najboljih ako ne i najbolji u svom poslu u nba ligi i sacramento nije moga da prodje bolje ni sa jednim drugim trade-om. jedini problem ce da bude ove sezone dok je adelman trener jer ne verujem da on moze da kontrolise artesta ali sledece godine, sa novim trenerom, sactown ce da bude u vrhu nba lige.

Iverson

pre 18 godina

Konacno !! I vreme je bilo da ode iz tog gubitnickog kluba i od jednog tako ocajnog trenera kao sto je Adelman.Sada moze samo da napreduje,odnosno drugim recima ne moze da nazaduje.Kingsi su vec ispusena lula,hronicni luzeri i nista od njih nece biti.
Jedino sto je stvarno cudno to je da je jos u jucerasnjem listu Sacbee izjavio kako je zadovoljan u Sacramentu,kako mu se svidja sredina,dobra je za odgajanje dece ( misli na Sakramento,grad )itd.Neobicno za jednog ozbiljnog igraca,cas ovako,cas onako...

sasa

pre 18 godina

ljudi,evo sada gledam ESPN,i bas pricaju o trejdu,i zadnja informacija je da je Artest odbio da predje u Kingse,tako da su za sada braca Maluf stopirali trejd,i evo stize potvrda informacije iz NBA kancelarije da je trejd trenutno stopiran,i da se ceka razgovor Kingsa sa Artestom.znaci trejd nije jos realizovan,ali se nadam da ce biti uskoro jer ipak je Pedji dosta Kingsa,vreme je za promenu.veliki pozdrav

Toni#7

pre 18 godina

SUPER trade za Stojakovica! Indiana Pacers je jos jaca momcad sad. Mislim da ce Pacersi kao zdrava momcad, ako ih povrede zaobidju, igrati najmanje polufinale na zapadu, ukoliko kao sesti na Istoku ne nalete direktno na Miami u proj rundi playoffa. Realno, mislim da sa Pejom mogu ravnopravno da se nose sa svima na Istocnoj obali. A Ron Artest se bas i nece naigrati pored Bibbya, Bonzia i Abdu-Rahima! Stojakovic je odlicno prosao:) Pozdrav

carter011

pre 18 godina

ako ga povrede nisu dokusurile, mozda se i vrati na stari nivo, mada cisto sumnjam.A tek sad je puk`o SAC.Bibby, Wells i Artest-nista dobro ne obecava...PS. Prenosite NBA

king kong

pre 18 godina

Ako ga Lari ne nauči da igra dupetom pod košem i da zida, kad ga čuvaju niži terijeri, te da iznudi koš - faul, kad mu čuvar skoči prilikom finte šuta za tri poena, onda niko neće. U svakom slučaju zanimljiv trejd

YAO

pre 18 godina

Najbolje moguce reshenje za Pedju.Ushao je u tim koji se bori za titulu i koji ima kvaliteta za to.Indijana je trazila zamenu za R.Milera i Pedja ce morati to da opravda.U svakom slucaju od sad pored Hjustona navijam i za Indijanu

Sann

pre 18 godina

Puno srece care,Boze,kralju!!!
Trejd je dobar za obe strane.Predvidjam tucu u prvih 7 dana BIBBY-ARTEST oko "potrosnje lopti",Pedja nije hteo da se suprotstavi Majku,ali budite sigurni da Ron hoce.
Pedja je otisao u klub gde ce verovatno biti treca opcija u napadu(O'Neal,Jackson)ali u klubu koji dise kao jedan,i u kome vlada izuzetan timski duh,koji je u vise navrata upravo ARTEST testirao.
Stvarno mislim da je ovo redak trejd koji ce znatno poboljsati obe ekipe,mada Kingsi zahvaljujuci ovom trejdu zaokruzili i kompletirali novu petorku,koja mislim da ne bi mogla da se poredi sa petorkom J-Will,Christie,Peja,Chris i Vlade (naravno se tadasnjim mogucnostima). To se zvao TIM koji dise kao jedan,a ne kao dvanaest kao sadasnji Kingsi.
Mislim da ce u ovoj neverovatno izjednacenoj sezoni bas taj timski duh presuditi s'obzirom na ujednacenosti timova i igraca.
JOS JEDNOM SRECNO NASEM NAJBOLJEM KOSARKASU SVIH VREMENA!!! (znam da nije,ali izvinite me,obozavam njegovu igru)

Sacramento Fan

pre 18 godina

Svaka cast sakramentu zatosto je u pravo vreme trejdovao Pedju.On je bio dobar pre 2 godine ali sada nije nista posebno.B92 please vratite nam NBA!!!

Rik Adelman

pre 18 godina

Najzad ce Pedja bolje zaigrati mnogo bolje ove sezone,jer je bio u mislima da zaigra za drugi tim,cim popravi nervozni karakter,razmislice o povratku u reprezentaciju

Moljac

pre 18 godina

Zao mi je. Pedja je u krizi, jer je stalno povredjen, sto je izazvano time sto Adelman ne voli da koristi klupu, pa je Pedja godinama igrao preko 42 minuta i time sredio telo. Njegov "protruding disc" u kicmi ne obecava nista dobro, verovatno mu sledi operacija kicme (sada igra pod kortizonskom injekcijom koja mu je data u totalnoj anesteziji, pa vi vidite koliko je to zdravo). No, stil Indijane nije za Pedju, njemu bi najvise odgovarao Finiks, i igra uz Stiva Nesa. Ovde ce ga Karlajl pretvoriti u loseg defanzivca. A Kingsi? Uz Artesta se nece usreciti, sem verovatno u prvo vreme, kada ce ovaj zeleti da se dokazuje. Kada izduva, postace ono sto je uvek i bio, pain in the lower back.

Cage

pre 18 godina

Od ortaka iz USA tj, od skauta iz Indijane - ova stvar je gotova!!Cisto da obavestim one koji ne veruju u ove natpise!!
Pozdrav svim ljubiteljima dobre kosarke, naravno NBA

Mikicortan

pre 18 godina

Nadam se da je to prava stvar za Stojakovica jel se videlo iz aviona da njegova buducnost nije u Kings-ima NAPRED PEDJAAAAA

Cage

pre 18 godina

Od ortaka iz USA tj, od skauta iz Indijane - ova stvar je gotova!!Cisto da obavestim one koji ne veruju u ove natpise!!
Pozdrav svim ljubiteljima dobre kosarke, naravno NBA

Mikicortan

pre 18 godina

Nadam se da je to prava stvar za Stojakovica jel se videlo iz aviona da njegova buducnost nije u Kings-ima NAPRED PEDJAAAAA

Rik Adelman

pre 18 godina

Najzad ce Pedja bolje zaigrati mnogo bolje ove sezone,jer je bio u mislima da zaigra za drugi tim,cim popravi nervozni karakter,razmislice o povratku u reprezentaciju

king kong

pre 18 godina

Ako ga Lari ne nauči da igra dupetom pod košem i da zida, kad ga čuvaju niži terijeri, te da iznudi koš - faul, kad mu čuvar skoči prilikom finte šuta za tri poena, onda niko neće. U svakom slučaju zanimljiv trejd

Sann

pre 18 godina

Puno srece care,Boze,kralju!!!
Trejd je dobar za obe strane.Predvidjam tucu u prvih 7 dana BIBBY-ARTEST oko "potrosnje lopti",Pedja nije hteo da se suprotstavi Majku,ali budite sigurni da Ron hoce.
Pedja je otisao u klub gde ce verovatno biti treca opcija u napadu(O'Neal,Jackson)ali u klubu koji dise kao jedan,i u kome vlada izuzetan timski duh,koji je u vise navrata upravo ARTEST testirao.
Stvarno mislim da je ovo redak trejd koji ce znatno poboljsati obe ekipe,mada Kingsi zahvaljujuci ovom trejdu zaokruzili i kompletirali novu petorku,koja mislim da ne bi mogla da se poredi sa petorkom J-Will,Christie,Peja,Chris i Vlade (naravno se tadasnjim mogucnostima). To se zvao TIM koji dise kao jedan,a ne kao dvanaest kao sadasnji Kingsi.
Mislim da ce u ovoj neverovatno izjednacenoj sezoni bas taj timski duh presuditi s'obzirom na ujednacenosti timova i igraca.
JOS JEDNOM SRECNO NASEM NAJBOLJEM KOSARKASU SVIH VREMENA!!! (znam da nije,ali izvinite me,obozavam njegovu igru)

Sacramento Fan

pre 18 godina

Svaka cast sakramentu zatosto je u pravo vreme trejdovao Pedju.On je bio dobar pre 2 godine ali sada nije nista posebno.B92 please vratite nam NBA!!!

Moljac

pre 18 godina

Zao mi je. Pedja je u krizi, jer je stalno povredjen, sto je izazvano time sto Adelman ne voli da koristi klupu, pa je Pedja godinama igrao preko 42 minuta i time sredio telo. Njegov "protruding disc" u kicmi ne obecava nista dobro, verovatno mu sledi operacija kicme (sada igra pod kortizonskom injekcijom koja mu je data u totalnoj anesteziji, pa vi vidite koliko je to zdravo). No, stil Indijane nije za Pedju, njemu bi najvise odgovarao Finiks, i igra uz Stiva Nesa. Ovde ce ga Karlajl pretvoriti u loseg defanzivca. A Kingsi? Uz Artesta se nece usreciti, sem verovatno u prvo vreme, kada ce ovaj zeleti da se dokazuje. Kada izduva, postace ono sto je uvek i bio, pain in the lower back.

YAO

pre 18 godina

Najbolje moguce reshenje za Pedju.Ushao je u tim koji se bori za titulu i koji ima kvaliteta za to.Indijana je trazila zamenu za R.Milera i Pedja ce morati to da opravda.U svakom slucaju od sad pored Hjustona navijam i za Indijanu

Uros

pre 18 godina

Odlican potez za Pedju kome se vidi da je potrebna kvalitativna promena.Uz Birda ce se kompletirati kao igrac.Za Sakramento- katastrofalan potez!

Imay

pre 18 godina

Opet All Star!
Prava stvar, ide u tim gde trener određuje šta se igra u napadu, gde se igra timski, ma super. Artest im je kvario koncept, a Peđa će nadmašiti legendarnog Redži Milera!
Videćete kakav će tandem biti sa Jasikevičijusom!

Moljac

pre 18 godina

Zaboravih da dodam i sledece: Pedja je u Sakramentu mogao (teoretski) da potpise maksimalan ugovor, makar u obliku sign-and-trade. Ovako, posto je trejdovan tokom poslednje sezone ugovora, moze na leto, ako iskoci iz ugovora, da potpise za Indijanu ili neki drugi tim preko salary cap-a samo za midlevel exception, oko 5M dolara. Zato ce morati da optira da odigra jos jednu sezonu za 8.5 miliona, pa da tek 2007. oproba slobodno trziste, i predje u Bulse (koji sada imaju prostora pod kepom, a tada cemo videti). A mozda ga Indijana trejduje dalje, ko zna. Ima jos mesec dana do 23. februara.

Toni#7

pre 18 godina

SUPER trade za Stojakovica! Indiana Pacers je jos jaca momcad sad. Mislim da ce Pacersi kao zdrava momcad, ako ih povrede zaobidju, igrati najmanje polufinale na zapadu, ukoliko kao sesti na Istoku ne nalete direktno na Miami u proj rundi playoffa. Realno, mislim da sa Pejom mogu ravnopravno da se nose sa svima na Istocnoj obali. A Ron Artest se bas i nece naigrati pored Bibbya, Bonzia i Abdu-Rahima! Stojakovic je odlicno prosao:) Pozdrav

bosanac iz France

pre 18 godina

ma bio je i red da ode iz tog Sakramenta..nije to vise tim za velika dela otkad su smotana braca Maluf raz...ala onu staru ekipu!Mada ni Indijana nije ekipa za titulu ali tu ce vise doci do izrazaja Pedjin kvalitet! Srecno u novoj sredini i samo trpaj taj kos,jarane

carter011

pre 18 godina

ako ga povrede nisu dokusurile, mozda se i vrati na stari nivo, mada cisto sumnjam.A tek sad je puk`o SAC.Bibby, Wells i Artest-nista dobro ne obecava...PS. Prenosite NBA

sasa

pre 18 godina

ljudi,evo sada gledam ESPN,i bas pricaju o trejdu,i zadnja informacija je da je Artest odbio da predje u Kingse,tako da su za sada braca Maluf stopirali trejd,i evo stize potvrda informacije iz NBA kancelarije da je trejd trenutno stopiran,i da se ceka razgovor Kingsa sa Artestom.znaci trejd nije jos realizovan,ali se nadam da ce biti uskoro jer ipak je Pedji dosta Kingsa,vreme je za promenu.veliki pozdrav

ORTHODOX CRUSADER

pre 18 godina

Bird je dobio sto je hteo!Uz ovaj sastav Indijana polako dobija sampionski izgled,ali pomalo zalim sto Pedja nije ostao u Kingsima do kraja igranja,ali uz vise lopti,naravno!A sto se tice Sakramenta,oni su pukli odlaskom J-Will-a koji je bio dusa Kingsa!

Iverson

pre 18 godina

Konacno !! I vreme je bilo da ode iz tog gubitnickog kluba i od jednog tako ocajnog trenera kao sto je Adelman.Sada moze samo da napreduje,odnosno drugim recima ne moze da nazaduje.Kingsi su vec ispusena lula,hronicni luzeri i nista od njih nece biti.
Jedino sto je stvarno cudno to je da je jos u jucerasnjem listu Sacbee izjavio kako je zadovoljan u Sacramentu,kako mu se svidja sredina,dobra je za odgajanje dece ( misli na Sakramento,grad )itd.Neobicno za jednog ozbiljnog igraca,cas ovako,cas onako...

toni

pre 18 godina

@uros

pa ne mogu da verujem sta citam. pedja je seoski kosarkas. ne moze njega bird, magic, jordan, o. robertson i sve legende lige zajedno da nauce da igra kosarku. ne mogu da verujem koliko mi pokusavamo da velicimo kosarkase koji nikada nista nisu postigli (stojakovic i milicic prednjace na ovim forumima), nikada nista nece postici osim sto ce da zeznu vlasnike klubova da se obogate. dok kobe, lebron, garnett i ostali vrhunski nba kosarkasi treniraju preko leta, pedja se sunca po grckoj i menja pelene... talenat je tu, niko to ne moze da ospori ali apsolutno nista od tog talenta nikada nece biti.

ovaj trade je dokaz da je petrie jedan od najboljih ako ne i najbolji u svom poslu u nba ligi i sacramento nije moga da prodje bolje ni sa jednim drugim trade-om. jedini problem ce da bude ove sezone dok je adelman trener jer ne verujem da on moze da kontrolise artesta ali sledece godine, sa novim trenerom, sactown ce da bude u vrhu nba lige.

Vin-sanity

pre 18 godina

The Ron Artest trade to Sacramento is off.

The Pacers had reportedly agreed to deal the volatile forward to the Sacramento Kings for Peja Stojakovic, but Indiana coach Rick Carlisle said Tuesday night that it wasn't going to happen, after all.

ADVERTISEMENT





"There is no trade right now and there may not be a trade," Carlisle said before Indiana played the Cavaliers in Cleveland. "There's nothing to talk about because there is no trade."

ESPN and The Indianapolis Star had reported earlier Tuesday that the deal was imminent, pending league approval.

"Anything involving speculation and 'what's up' can be saved for another time," Carlisle said. "If there is a trade at some point, you'll hear about it."

The deal would have ended a lengthy standoff between the Pacers and Artest, who was deactivated in December after requesting a trade and was suspended most of last season for his role in one of the worst brawls in U.S. sports history.

Sacramento officials and coach Rick Adelman would not comment before the team played at Philadelphia on Tuesday night, and Stojakovic was not at the arena with the team. He was listed on the active roster, however.

"He's got to be a little confused right now if they wanted to trade him," Kings forward Shareef Abdur-Rahim said of Stojakovic, who had traveled with the team but stayed behind at the hotel in Philadelphia.

Before the deal apparently broke down, Kings players were already talking about the trade as if it was a done deal.

"Peja will be missed," Kings forward Corliss Williamson said. "He's been in Sacramento for a lot of years, but life goes on in the NBA.

"We'll welcome Ron Artest with open arms and hope he'll be able to help us. You always hear about the situations he's been in and all the hype. Maybe this is the change he needs, to come into our system and flourish."

Instead, the Pacers are still looking for a place to send Artest.

AP Sports Writers Rob Maaddi in Philadelphia and Tom Withers in Cleveland contributed to this report.

Ron Artest

pre 18 godina

Sa zaljenjem vas obavestavam da je "deal" propao, necu da idem u Sacramento. Malo mi je zao Pedje, sad ce morati da ostane neko vreme u Kings a zna da hoce da ga se rese.

Sta cu kad sam takav.

Vas Ron,

miljan

pre 18 godina

Kako je objavio espn.com nista od zamene. Artest je neobican lik, rekao je da ne zeli da igra u Sacramentu. Ocekujem da u narednih par dana zatrazi trade Indiane sa kraljevackom Slogom. Artest i pravo izbora u drugoj rundi drafta 2009. godine za Sasu Mijailovica i Nikolu Razica.!

Bora

pre 18 godina

Poslednja vest je da je trade pao u vodu zato sto je Artest odbio da ide u Sacramento. Kada je Sacramento to cuo, povukli su ponudu.

Erik

pre 18 godina

http://sports.espn.go.com/espn/print?id=2304512&type=story

Report: Initial agreement for trade falls apart
ESPN.com news services

INDIANAPOLIS -- A tentative agreement for a trade that would have sent the Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has been rejected, ESPN's Jim Gray reported Tuesday.

Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided to reject the trade.

Kings owners Gavin and Joe Maloof did not comment directly when asked by ESPNews about an Artest-for-Peja deal in the works on Tuesday afternoon.

The undone deal marks yet another chapter in the Pacers' latest drama involving the volatile star forward.

Artest was a key component to a team that was expected to challenge for the Eastern Conference crown. He led the league in steals and was the Pacers' second-leading scorer at 19.4 points a game before being deactivated after publicly requesting a trade in early December.

In five years with the Pacers, Artest was an All-Star once and was the NBA's defensive player of the year in 2003-04.

Pacers GM Larry Bird said the Pacers had been interested in Corey Maggette of the Los Angeles Clippers, but there was "no question" that Maggette's sprained left foot affected the process. Maggette averaged 21.7 points in 13 games before getting injured in early December.

The Pacers have lost four of their last five games, including Monday to the Atlanta Hawks, who have the NBA's worst record.

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Na ESPN-u pise da ipak nema nista od trejda... Iako su se obe strane vec sve dogovorile, Artest je izjavio da nece da ide u Sakremento a Kingsi su onda odbili Indijaninu ponudu za trejd... Inace Kingsi veceras igraju sa Filadelfijom i Pedja je prijavljen za utakmicu ali je ostao u hotelu i verovatno nece igrati... Pozdrav...

Dusan

pre 18 godina

trejd je, zasad, pauziran, jer artest ne zeli da ide u sakramento i uprava kingsa se premislja...
stojakovic je vec bio napustio tim a sada ce mozda morati da se vrati, ako se kingsi ne predomisle...

Zoki

pre 18 godina

CEO SVET PRODJO,NIGDE SACRAMENTO NE NADJO.
Ajde bre ne lupajte molim vas.Setite se sta
ste pricali prosle sezone,samo da ode Webber,
pa onda,sta ce bude.Nista.Privilegije koje je
imao pre dve,tri godine u Sakramentu,nece ima
ti vise nigde.Ovaj trejd je iznudjen,Indijana
nema nista od Artesta,Sacramento nesto malo od Pedje,pa onda kazu,daj sta das.
Ko ono lupi,Pedja se potrosio,igro 40 minuta,
trosio se u odbrani.Pa jesi ti gledo utakmice
nisi primetio kako je Pedja na terenu a ne vidis ga po pet-sesnaes minuta.Nemoj me drzite za rec,al mislim da je prosle sezone prvi put Pedja izasao iz igre zbog 6 licnih.
Obicno napravi jednu,dve,eventualno tri.Ako se neko cuvo,to je bio on. Kod "pticice" ima da robija u odbrani,ima da kaze-Ceo svet prodjo,nigde Sacramento ne nadjo.A u vezi
Artesta,pa onaj ludak kad bi igro kako zna,
smeo bi da se kladim da ce Sacramento ove go-
dine da udje u playoff.Ako bude igrao odbranu
ko pre dve godine,dobijace od Bibija lopte i
u napadu,ne mora se bije sa njim.Voli onaj
krelac da asistira, al kad nekog ne voli,
nista ne vredi.
Sad mi pade na pamet,sto bi bio stos da se
Pedja pobije u Indijani,isprebija jedno tri,
cetiri publike,onako iz zezanja.

duca

pre 18 godina

Koliko vidim, trade je otkazan u poslednjem trnutku od strane Kingsa (jedino normalno sto su mogli da urade). Ovim eventualnim tradeom izgubili bi samo Kingsi jednu mocnu opciju u napadu i timskog igraca a dobili jednog odlicnog defanzivca, solidnog napadaca i velikog prgavca cime bi se u ekipu unelo jos vise nemira i Adelman bi do kraja sezone bio bivsi.
Mislim da je i Pedja taj koji bi izgubio. Pored toga sto je svaka promena veliki udarac za svakoga, Pedja je igrac koji se u Indijani tj Istoku ne bi snasao uopste. njemu odgovara igra tempa, trcanja i puno sutiranja. Pedja je odlicno fizicki pripremljen igrac koji je uvek trci prvi u kontru i to mi je jedno od najjacih oruzja. Ne znam koliko ce se snaci u sporoj pozicionoj igri Istoka, a da ne spominjem prilagodjavanje ekipi Indijane i borba za "svoje mesto pod suncem".
Pedja je dobar momak , sjajan kosarkas i prilicno mi je prirastao za srce polse svih ovih godina buljenja u TV do ranog (pa cak i kasnog) jutra i iskreno se nadam da ce naciniti potez koji ce biti najbolji za njega i njegovu karijeru.
Dobro razmisli care i srecno!!!

Maja

pre 18 godina

Nema nista od trejda.
Upravo su javili (source Sacbee) da Artest ne zeli da dolazi u Sakramento i citav dogovor je otpao.
Tako da ipak nije istina da je sve "done deal".

Cigan

pre 18 godina

Ljudi izgleda nazalost nista od zamene izmedju Peja i Artesta. Evo sta sada izjavi njegov Manager na www.nba.com

Report: Artest Nixes Trade to Kings
"Shortly after Kings President Geoff Petrie agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic for Ron Artest of the Indiana Pacers, Petrie received a telephone call from Artest's agent informing him that Artest did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal," writes Martin McNeal of the SACRAMENTO BEE.

Nasim igracima u NBA zelim uspeh koji zasluze.

Moljac

pre 18 godina

Trejd otkazan:

Shortly after he agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic to the Indiana Pacers for Ron Artest, Kings President Geoff Petrie received a telephone call from Artest's agent, who said his controversial star client did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal.

The call from Artest's agent, Mark Stevens, apparently led Petrie to call the deal off with the Pacers, those sources said.

Posle ovog, ako se nadje neko da uzme Artesta, mora biti da je budala najteza. A Pedja ce biti toliko kiseo da ce na kraju godine ipak otici iz Sakramenta za bilo koje pare. Bas bruka, citava ova stvar.

Sussa

pre 18 godina

The saga continues: Ron Artest-for-Peja Stojakovic has apparently collapsed. ESPN's Jim Gray reports that the Kings, after hearing Artest doesn't want to play in Sacramento, called the deal off.

Nista od trejda!!!

Aircanada

pre 18 godina

@Cage
Voleo bih da je ovo definitivno,ali upravo sam procitao da je Pedja "aktiviran" od strane Kingsa za vecerasnju utakmicu sa Filadelfijom.Naime,ceo dogovor je propao zbog samog Artesta koji je odbio da igra u Sakramentu.Ali opet,u ovom momentu se igra 2. cetvrtina i Pedja jos nije usao u igru.Nazalost, B92 nam NIJE obezbedio prenose,da bismo se uverili da li je uopste na klupi.

Cage

pre 18 godina

Sad novinari dolivaju vatru na ulje!! na netu javljaju da je Ron u poslednjim momentima odbio trejd tj. da ne zeli da bude clan Kingsa!!!? Citiram - ""ARTEST DEAL OFF: The Sacramento Kings and Indiana Pacers had a deal, trading Peja Stojakovic for Ron Artest -- this according to ESPN. But then a few hours later, while the trade was pending league approval, according to ESPN, Ron Artest apparently told both the Kings and Pacers that he didn't want to report to Sacramento"!! Videcemo ko laze!!
Pozdrav

Jera

pre 18 godina

Alo ljudi sta se lozite, pa Artest je odbio da predje u Sacramento, nema nista od trejda, PEJA ostaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrav Empedoklo

Nele

pre 18 godina

Nista od razmene jer je Artest odbio da se preseli u Sacramento. Suska se da ce se u igru ukljuciti Toronto i da ce put Sacramenta krenuti cak tri igraca!?!? Za Stojakovica je i bolje da dodje u Toronto. Mnogo Srba zivi ovde i bio bi najbolji igrac... Sa njim ni Play off nije daleko! Go Raptors go!

nista od toga

pre 18 godina

A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

Urke

pre 18 godina

Stvar je izgleda definitivno gotova, Pedja veceras nije igrao za Sakramento, tj. nije bio u timu, a verovatno nije ni dolazio u Filadelfiju.

zona,ny

pre 18 godina

Stvar uopste nije gotova, kako neki koji satro ovde imaju ortake medju skautima pricaju.
Ovo je update od pre 2 sata:

Report: Artest-to-Kings Deal Fizzles
"A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

Hobbit slayer

pre 18 godina

Saga se nastavlja: "Initial agreement for trade falls apart A tentative agreement for a trade that would have sent Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has collapsed, ESPN's Jim Gray reported Tuesday. Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided against the trade...

Baketball fan

pre 18 godina

Sve je trebalo da bude zavrseno veceras, ali izgleda da Ron Artest ne zeli da igra za Kingse.
Ova razmjena jos nije zavrsena i veoma je moguce da usmeni dogovor Kingsa i Pejsersa bude ponisten (ustvari pismeni ugovor jos nije odobren od strane NBA) jer su Kingsi povukli interesovanje kad su culi da Artest nije zainteresovan da ide njima.
Pedja se sad nasao uvrijedjen zbog nacina na koji ga je tretirao njegov sadasnji tim povodom ove situacije, i pitam se kako bi on uopste igrao za njih od sada(mozda lijevom rukom, dok ih ne primora da ga razmjene).
Dakle sumnjam da ce Pedja da ostane u Kingsima, cak i ako ovaj trejd propadne on ce negdje sigurno da zavrsi.
Sutra ujutro po americkom istocnom vremenu ce sve da se zna.
Stay tuned folks......

sasa

pre 18 godina

pedja je i dalje clan sakramenta,posto je artest odbio da predje u kingse,ali se i dalje trazi resenje i pregovara sa artestom.mnogo problematican ovaj artest bre

pavle

pre 18 godina

Mogu vam reci da Pedja nece uskoro u Indijanu jer je Artest rekao da nece da predje u Kingse pa su onda braca Maluf, vlasnici Kingsa, brzze bolje odgovorili kako ga oni ne zzele u svojoj ekipi. To je bila najnovija vest danas popodne u Americi. To znam jer zzivim u Chicagu. Tako da je do daljnjeg stopiran trejd. Shteta za obojicu!!!!!

Hugo Sancez

pre 18 godina

Nema jos nista od ovoga! Evo da vas ja obavestim. Moguce je u nekoliko sledecih dana da ce stvarno zavrsiti u Indijani, ali Artest nece zavrsiti u Kingsima to je sigurno. I samo jos nesto, nema on nervozan karakter nego covek nece da igra za kumove grobare Obradovica i Sakotu, vec za Zvezdinu legendu Moku Slavnica, najveceg smekera srpske kosarke i novog selektora reprezentacije! U zdravlje i NAPRED PEDJA!!!

dj

pre 18 godina

Citat sa nba.com/pacers:
"Putting an end to a swirl of conflicting reports about a trade between the Pacers and Sacramento Kings, franchise CEO/President Donnie Walsh issued a definitive statement Tuesday evening.

“As I have said before, until there is a deal completed, we do not have a deal. We do not have a deal and will not comment on any premature reports regarding a trade involving Ron Artest.”

ESPN reported Tuesday afternoon the Pacers and Kings had agreed to trade Artest for Peja Stojakovic. The network later reported the deal was off because Artest let the Kings know he did not want to play in Sacramento."

vedad

pre 18 godina

Nista od zamjene sad za sad. Kako stvari stoje izgleda da je Artest rekao da nece da igra za Sakramento i Kingsi su se povukli. Sve je bilo spremo da se ovo desi ali ikak sad za sad nista. Peja je jos u Sacramento a Artest u Indijani.

zeljko

pre 18 godina

Upravo sam cuo da je trade ponisten od lige zato sto Artest nije prihvatio da ide u Sacramento. Izgleda da on vuce svakoga za usi u zadnje vreme.

Deki

pre 18 godina

ovaj trejd nista bitno ne menja jer Pedja i dalje ne zeli da potpise novi ugovor sa nikim, pa ni Indijanom, jer hoce da se vrati u Evropu...

Cage

pre 18 godina

Od ortaka iz USA tj, od skauta iz Indijane - ova stvar je gotova!!Cisto da obavestim one koji ne veruju u ove natpise!!
Pozdrav svim ljubiteljima dobre kosarke, naravno NBA

Mikicortan

pre 18 godina

Nadam se da je to prava stvar za Stojakovica jel se videlo iz aviona da njegova buducnost nije u Kings-ima NAPRED PEDJAAAAA

Rik Adelman

pre 18 godina

Najzad ce Pedja bolje zaigrati mnogo bolje ove sezone,jer je bio u mislima da zaigra za drugi tim,cim popravi nervozni karakter,razmislice o povratku u reprezentaciju

king kong

pre 18 godina

Ako ga Lari ne nauči da igra dupetom pod košem i da zida, kad ga čuvaju niži terijeri, te da iznudi koš - faul, kad mu čuvar skoči prilikom finte šuta za tri poena, onda niko neće. U svakom slučaju zanimljiv trejd

Sann

pre 18 godina

Puno srece care,Boze,kralju!!!
Trejd je dobar za obe strane.Predvidjam tucu u prvih 7 dana BIBBY-ARTEST oko "potrosnje lopti",Pedja nije hteo da se suprotstavi Majku,ali budite sigurni da Ron hoce.
Pedja je otisao u klub gde ce verovatno biti treca opcija u napadu(O'Neal,Jackson)ali u klubu koji dise kao jedan,i u kome vlada izuzetan timski duh,koji je u vise navrata upravo ARTEST testirao.
Stvarno mislim da je ovo redak trejd koji ce znatno poboljsati obe ekipe,mada Kingsi zahvaljujuci ovom trejdu zaokruzili i kompletirali novu petorku,koja mislim da ne bi mogla da se poredi sa petorkom J-Will,Christie,Peja,Chris i Vlade (naravno se tadasnjim mogucnostima). To se zvao TIM koji dise kao jedan,a ne kao dvanaest kao sadasnji Kingsi.
Mislim da ce u ovoj neverovatno izjednacenoj sezoni bas taj timski duh presuditi s'obzirom na ujednacenosti timova i igraca.
JOS JEDNOM SRECNO NASEM NAJBOLJEM KOSARKASU SVIH VREMENA!!! (znam da nije,ali izvinite me,obozavam njegovu igru)

Sacramento Fan

pre 18 godina

Svaka cast sakramentu zatosto je u pravo vreme trejdovao Pedju.On je bio dobar pre 2 godine ali sada nije nista posebno.B92 please vratite nam NBA!!!

Moljac

pre 18 godina

Zao mi je. Pedja je u krizi, jer je stalno povredjen, sto je izazvano time sto Adelman ne voli da koristi klupu, pa je Pedja godinama igrao preko 42 minuta i time sredio telo. Njegov "protruding disc" u kicmi ne obecava nista dobro, verovatno mu sledi operacija kicme (sada igra pod kortizonskom injekcijom koja mu je data u totalnoj anesteziji, pa vi vidite koliko je to zdravo). No, stil Indijane nije za Pedju, njemu bi najvise odgovarao Finiks, i igra uz Stiva Nesa. Ovde ce ga Karlajl pretvoriti u loseg defanzivca. A Kingsi? Uz Artesta se nece usreciti, sem verovatno u prvo vreme, kada ce ovaj zeleti da se dokazuje. Kada izduva, postace ono sto je uvek i bio, pain in the lower back.

YAO

pre 18 godina

Najbolje moguce reshenje za Pedju.Ushao je u tim koji se bori za titulu i koji ima kvaliteta za to.Indijana je trazila zamenu za R.Milera i Pedja ce morati to da opravda.U svakom slucaju od sad pored Hjustona navijam i za Indijanu

Uros

pre 18 godina

Odlican potez za Pedju kome se vidi da je potrebna kvalitativna promena.Uz Birda ce se kompletirati kao igrac.Za Sakramento- katastrofalan potez!

Imay

pre 18 godina

Opet All Star!
Prava stvar, ide u tim gde trener određuje šta se igra u napadu, gde se igra timski, ma super. Artest im je kvario koncept, a Peđa će nadmašiti legendarnog Redži Milera!
Videćete kakav će tandem biti sa Jasikevičijusom!

Moljac

pre 18 godina

Zaboravih da dodam i sledece: Pedja je u Sakramentu mogao (teoretski) da potpise maksimalan ugovor, makar u obliku sign-and-trade. Ovako, posto je trejdovan tokom poslednje sezone ugovora, moze na leto, ako iskoci iz ugovora, da potpise za Indijanu ili neki drugi tim preko salary cap-a samo za midlevel exception, oko 5M dolara. Zato ce morati da optira da odigra jos jednu sezonu za 8.5 miliona, pa da tek 2007. oproba slobodno trziste, i predje u Bulse (koji sada imaju prostora pod kepom, a tada cemo videti). A mozda ga Indijana trejduje dalje, ko zna. Ima jos mesec dana do 23. februara.

Toni#7

pre 18 godina

SUPER trade za Stojakovica! Indiana Pacers je jos jaca momcad sad. Mislim da ce Pacersi kao zdrava momcad, ako ih povrede zaobidju, igrati najmanje polufinale na zapadu, ukoliko kao sesti na Istoku ne nalete direktno na Miami u proj rundi playoffa. Realno, mislim da sa Pejom mogu ravnopravno da se nose sa svima na Istocnoj obali. A Ron Artest se bas i nece naigrati pored Bibbya, Bonzia i Abdu-Rahima! Stojakovic je odlicno prosao:) Pozdrav

bosanac iz France

pre 18 godina

ma bio je i red da ode iz tog Sakramenta..nije to vise tim za velika dela otkad su smotana braca Maluf raz...ala onu staru ekipu!Mada ni Indijana nije ekipa za titulu ali tu ce vise doci do izrazaja Pedjin kvalitet! Srecno u novoj sredini i samo trpaj taj kos,jarane

carter011

pre 18 godina

ako ga povrede nisu dokusurile, mozda se i vrati na stari nivo, mada cisto sumnjam.A tek sad je puk`o SAC.Bibby, Wells i Artest-nista dobro ne obecava...PS. Prenosite NBA

sasa

pre 18 godina

ljudi,evo sada gledam ESPN,i bas pricaju o trejdu,i zadnja informacija je da je Artest odbio da predje u Kingse,tako da su za sada braca Maluf stopirali trejd,i evo stize potvrda informacije iz NBA kancelarije da je trejd trenutno stopiran,i da se ceka razgovor Kingsa sa Artestom.znaci trejd nije jos realizovan,ali se nadam da ce biti uskoro jer ipak je Pedji dosta Kingsa,vreme je za promenu.veliki pozdrav

ORTHODOX CRUSADER

pre 18 godina

Bird je dobio sto je hteo!Uz ovaj sastav Indijana polako dobija sampionski izgled,ali pomalo zalim sto Pedja nije ostao u Kingsima do kraja igranja,ali uz vise lopti,naravno!A sto se tice Sakramenta,oni su pukli odlaskom J-Will-a koji je bio dusa Kingsa!

Iverson

pre 18 godina

Konacno !! I vreme je bilo da ode iz tog gubitnickog kluba i od jednog tako ocajnog trenera kao sto je Adelman.Sada moze samo da napreduje,odnosno drugim recima ne moze da nazaduje.Kingsi su vec ispusena lula,hronicni luzeri i nista od njih nece biti.
Jedino sto je stvarno cudno to je da je jos u jucerasnjem listu Sacbee izjavio kako je zadovoljan u Sacramentu,kako mu se svidja sredina,dobra je za odgajanje dece ( misli na Sakramento,grad )itd.Neobicno za jednog ozbiljnog igraca,cas ovako,cas onako...

toni

pre 18 godina

@uros

pa ne mogu da verujem sta citam. pedja je seoski kosarkas. ne moze njega bird, magic, jordan, o. robertson i sve legende lige zajedno da nauce da igra kosarku. ne mogu da verujem koliko mi pokusavamo da velicimo kosarkase koji nikada nista nisu postigli (stojakovic i milicic prednjace na ovim forumima), nikada nista nece postici osim sto ce da zeznu vlasnike klubova da se obogate. dok kobe, lebron, garnett i ostali vrhunski nba kosarkasi treniraju preko leta, pedja se sunca po grckoj i menja pelene... talenat je tu, niko to ne moze da ospori ali apsolutno nista od tog talenta nikada nece biti.

ovaj trade je dokaz da je petrie jedan od najboljih ako ne i najbolji u svom poslu u nba ligi i sacramento nije moga da prodje bolje ni sa jednim drugim trade-om. jedini problem ce da bude ove sezone dok je adelman trener jer ne verujem da on moze da kontrolise artesta ali sledece godine, sa novim trenerom, sactown ce da bude u vrhu nba lige.

Vin-sanity

pre 18 godina

The Ron Artest trade to Sacramento is off.

The Pacers had reportedly agreed to deal the volatile forward to the Sacramento Kings for Peja Stojakovic, but Indiana coach Rick Carlisle said Tuesday night that it wasn't going to happen, after all.

ADVERTISEMENT





"There is no trade right now and there may not be a trade," Carlisle said before Indiana played the Cavaliers in Cleveland. "There's nothing to talk about because there is no trade."

ESPN and The Indianapolis Star had reported earlier Tuesday that the deal was imminent, pending league approval.

"Anything involving speculation and 'what's up' can be saved for another time," Carlisle said. "If there is a trade at some point, you'll hear about it."

The deal would have ended a lengthy standoff between the Pacers and Artest, who was deactivated in December after requesting a trade and was suspended most of last season for his role in one of the worst brawls in U.S. sports history.

Sacramento officials and coach Rick Adelman would not comment before the team played at Philadelphia on Tuesday night, and Stojakovic was not at the arena with the team. He was listed on the active roster, however.

"He's got to be a little confused right now if they wanted to trade him," Kings forward Shareef Abdur-Rahim said of Stojakovic, who had traveled with the team but stayed behind at the hotel in Philadelphia.

Before the deal apparently broke down, Kings players were already talking about the trade as if it was a done deal.

"Peja will be missed," Kings forward Corliss Williamson said. "He's been in Sacramento for a lot of years, but life goes on in the NBA.

"We'll welcome Ron Artest with open arms and hope he'll be able to help us. You always hear about the situations he's been in and all the hype. Maybe this is the change he needs, to come into our system and flourish."

Instead, the Pacers are still looking for a place to send Artest.

AP Sports Writers Rob Maaddi in Philadelphia and Tom Withers in Cleveland contributed to this report.

Ron Artest

pre 18 godina

Sa zaljenjem vas obavestavam da je "deal" propao, necu da idem u Sacramento. Malo mi je zao Pedje, sad ce morati da ostane neko vreme u Kings a zna da hoce da ga se rese.

Sta cu kad sam takav.

Vas Ron,

miljan

pre 18 godina

Kako je objavio espn.com nista od zamene. Artest je neobican lik, rekao je da ne zeli da igra u Sacramentu. Ocekujem da u narednih par dana zatrazi trade Indiane sa kraljevackom Slogom. Artest i pravo izbora u drugoj rundi drafta 2009. godine za Sasu Mijailovica i Nikolu Razica.!

Bora

pre 18 godina

Poslednja vest je da je trade pao u vodu zato sto je Artest odbio da ide u Sacramento. Kada je Sacramento to cuo, povukli su ponudu.

Erik

pre 18 godina

http://sports.espn.go.com/espn/print?id=2304512&type=story

Report: Initial agreement for trade falls apart
ESPN.com news services

INDIANAPOLIS -- A tentative agreement for a trade that would have sent the Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has been rejected, ESPN's Jim Gray reported Tuesday.

Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided to reject the trade.

Kings owners Gavin and Joe Maloof did not comment directly when asked by ESPNews about an Artest-for-Peja deal in the works on Tuesday afternoon.

The undone deal marks yet another chapter in the Pacers' latest drama involving the volatile star forward.

Artest was a key component to a team that was expected to challenge for the Eastern Conference crown. He led the league in steals and was the Pacers' second-leading scorer at 19.4 points a game before being deactivated after publicly requesting a trade in early December.

In five years with the Pacers, Artest was an All-Star once and was the NBA's defensive player of the year in 2003-04.

Pacers GM Larry Bird said the Pacers had been interested in Corey Maggette of the Los Angeles Clippers, but there was "no question" that Maggette's sprained left foot affected the process. Maggette averaged 21.7 points in 13 games before getting injured in early December.

The Pacers have lost four of their last five games, including Monday to the Atlanta Hawks, who have the NBA's worst record.

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Na ESPN-u pise da ipak nema nista od trejda... Iako su se obe strane vec sve dogovorile, Artest je izjavio da nece da ide u Sakremento a Kingsi su onda odbili Indijaninu ponudu za trejd... Inace Kingsi veceras igraju sa Filadelfijom i Pedja je prijavljen za utakmicu ali je ostao u hotelu i verovatno nece igrati... Pozdrav...

Dusan

pre 18 godina

trejd je, zasad, pauziran, jer artest ne zeli da ide u sakramento i uprava kingsa se premislja...
stojakovic je vec bio napustio tim a sada ce mozda morati da se vrati, ako se kingsi ne predomisle...

Zoki

pre 18 godina

CEO SVET PRODJO,NIGDE SACRAMENTO NE NADJO.
Ajde bre ne lupajte molim vas.Setite se sta
ste pricali prosle sezone,samo da ode Webber,
pa onda,sta ce bude.Nista.Privilegije koje je
imao pre dve,tri godine u Sakramentu,nece ima
ti vise nigde.Ovaj trejd je iznudjen,Indijana
nema nista od Artesta,Sacramento nesto malo od Pedje,pa onda kazu,daj sta das.
Ko ono lupi,Pedja se potrosio,igro 40 minuta,
trosio se u odbrani.Pa jesi ti gledo utakmice
nisi primetio kako je Pedja na terenu a ne vidis ga po pet-sesnaes minuta.Nemoj me drzite za rec,al mislim da je prosle sezone prvi put Pedja izasao iz igre zbog 6 licnih.
Obicno napravi jednu,dve,eventualno tri.Ako se neko cuvo,to je bio on. Kod "pticice" ima da robija u odbrani,ima da kaze-Ceo svet prodjo,nigde Sacramento ne nadjo.A u vezi
Artesta,pa onaj ludak kad bi igro kako zna,
smeo bi da se kladim da ce Sacramento ove go-
dine da udje u playoff.Ako bude igrao odbranu
ko pre dve godine,dobijace od Bibija lopte i
u napadu,ne mora se bije sa njim.Voli onaj
krelac da asistira, al kad nekog ne voli,
nista ne vredi.
Sad mi pade na pamet,sto bi bio stos da se
Pedja pobije u Indijani,isprebija jedno tri,
cetiri publike,onako iz zezanja.

duca

pre 18 godina

Koliko vidim, trade je otkazan u poslednjem trnutku od strane Kingsa (jedino normalno sto su mogli da urade). Ovim eventualnim tradeom izgubili bi samo Kingsi jednu mocnu opciju u napadu i timskog igraca a dobili jednog odlicnog defanzivca, solidnog napadaca i velikog prgavca cime bi se u ekipu unelo jos vise nemira i Adelman bi do kraja sezone bio bivsi.
Mislim da je i Pedja taj koji bi izgubio. Pored toga sto je svaka promena veliki udarac za svakoga, Pedja je igrac koji se u Indijani tj Istoku ne bi snasao uopste. njemu odgovara igra tempa, trcanja i puno sutiranja. Pedja je odlicno fizicki pripremljen igrac koji je uvek trci prvi u kontru i to mi je jedno od najjacih oruzja. Ne znam koliko ce se snaci u sporoj pozicionoj igri Istoka, a da ne spominjem prilagodjavanje ekipi Indijane i borba za "svoje mesto pod suncem".
Pedja je dobar momak , sjajan kosarkas i prilicno mi je prirastao za srce polse svih ovih godina buljenja u TV do ranog (pa cak i kasnog) jutra i iskreno se nadam da ce naciniti potez koji ce biti najbolji za njega i njegovu karijeru.
Dobro razmisli care i srecno!!!

Maja

pre 18 godina

Nema nista od trejda.
Upravo su javili (source Sacbee) da Artest ne zeli da dolazi u Sakramento i citav dogovor je otpao.
Tako da ipak nije istina da je sve "done deal".

Cigan

pre 18 godina

Ljudi izgleda nazalost nista od zamene izmedju Peja i Artesta. Evo sta sada izjavi njegov Manager na www.nba.com

Report: Artest Nixes Trade to Kings
"Shortly after Kings President Geoff Petrie agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic for Ron Artest of the Indiana Pacers, Petrie received a telephone call from Artest's agent informing him that Artest did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal," writes Martin McNeal of the SACRAMENTO BEE.

Nasim igracima u NBA zelim uspeh koji zasluze.

Moljac

pre 18 godina

Trejd otkazan:

Shortly after he agreed Tuesday morning to trade Peja Stojakovic to the Indiana Pacers for Ron Artest, Kings President Geoff Petrie received a telephone call from Artest's agent, who said his controversial star client did not want to come to Sacramento, according to sources close to the deal.

The call from Artest's agent, Mark Stevens, apparently led Petrie to call the deal off with the Pacers, those sources said.

Posle ovog, ako se nadje neko da uzme Artesta, mora biti da je budala najteza. A Pedja ce biti toliko kiseo da ce na kraju godine ipak otici iz Sakramenta za bilo koje pare. Bas bruka, citava ova stvar.

Sussa

pre 18 godina

The saga continues: Ron Artest-for-Peja Stojakovic has apparently collapsed. ESPN's Jim Gray reports that the Kings, after hearing Artest doesn't want to play in Sacramento, called the deal off.

Nista od trejda!!!

Aircanada

pre 18 godina

@Cage
Voleo bih da je ovo definitivno,ali upravo sam procitao da je Pedja "aktiviran" od strane Kingsa za vecerasnju utakmicu sa Filadelfijom.Naime,ceo dogovor je propao zbog samog Artesta koji je odbio da igra u Sakramentu.Ali opet,u ovom momentu se igra 2. cetvrtina i Pedja jos nije usao u igru.Nazalost, B92 nam NIJE obezbedio prenose,da bismo se uverili da li je uopste na klupi.

Cage

pre 18 godina

Sad novinari dolivaju vatru na ulje!! na netu javljaju da je Ron u poslednjim momentima odbio trejd tj. da ne zeli da bude clan Kingsa!!!? Citiram - ""ARTEST DEAL OFF: The Sacramento Kings and Indiana Pacers had a deal, trading Peja Stojakovic for Ron Artest -- this according to ESPN. But then a few hours later, while the trade was pending league approval, according to ESPN, Ron Artest apparently told both the Kings and Pacers that he didn't want to report to Sacramento"!! Videcemo ko laze!!
Pozdrav

Jera

pre 18 godina

Alo ljudi sta se lozite, pa Artest je odbio da predje u Sacramento, nema nista od trejda, PEJA ostaje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrav Empedoklo

Nele

pre 18 godina

Nista od razmene jer je Artest odbio da se preseli u Sacramento. Suska se da ce se u igru ukljuciti Toronto i da ce put Sacramenta krenuti cak tri igraca!?!? Za Stojakovica je i bolje da dodje u Toronto. Mnogo Srba zivi ovde i bio bi najbolji igrac... Sa njim ni Play off nije daleko! Go Raptors go!

nista od toga

pre 18 godina

A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

Urke

pre 18 godina

Stvar je izgleda definitivno gotova, Pedja veceras nije igrao za Sakramento, tj. nije bio u timu, a verovatno nije ni dolazio u Filadelfiju.

zona,ny

pre 18 godina

Stvar uopste nije gotova, kako neki koji satro ovde imaju ortake medju skautima pricaju.
Ovo je update od pre 2 sata:

Report: Artest-to-Kings Deal Fizzles
"A trade that would have sent Ron Artest to Sacramento for Peja Stojakovic has collapsed," writes Mark Montieth of THE INDIANAPOLIS STAR. "The Kings reportedly called off the deal because of Artest's reluctance to play for them, although Artest was vague about his wishes in a conversation with The Indianapolis Star."

Hobbit slayer

pre 18 godina

Saga se nastavlja: "Initial agreement for trade falls apart A tentative agreement for a trade that would have sent Indiana Pacers forward Ron Artest to the Sacramento Kings in exchange for Peja Stojakovic has collapsed, ESPN's Jim Gray reported Tuesday. Gray reported earlier Tuesday that both teams had agreed to the trade, pending league approval. Then, according to Gray, Artest informed both teams he did not want to go to the Kings. In light of that, Gray reported, the Kings have decided against the trade...

Baketball fan

pre 18 godina

Sve je trebalo da bude zavrseno veceras, ali izgleda da Ron Artest ne zeli da igra za Kingse.
Ova razmjena jos nije zavrsena i veoma je moguce da usmeni dogovor Kingsa i Pejsersa bude ponisten (ustvari pismeni ugovor jos nije odobren od strane NBA) jer su Kingsi povukli interesovanje kad su culi da Artest nije zainteresovan da ide njima.
Pedja se sad nasao uvrijedjen zbog nacina na koji ga je tretirao njegov sadasnji tim povodom ove situacije, i pitam se kako bi on uopste igrao za njih od sada(mozda lijevom rukom, dok ih ne primora da ga razmjene).
Dakle sumnjam da ce Pedja da ostane u Kingsima, cak i ako ovaj trejd propadne on ce negdje sigurno da zavrsi.
Sutra ujutro po americkom istocnom vremenu ce sve da se zna.
Stay tuned folks......

sasa

pre 18 godina

pedja je i dalje clan sakramenta,posto je artest odbio da predje u kingse,ali se i dalje trazi resenje i pregovara sa artestom.mnogo problematican ovaj artest bre

pavle

pre 18 godina

Mogu vam reci da Pedja nece uskoro u Indijanu jer je Artest rekao da nece da predje u Kingse pa su onda braca Maluf, vlasnici Kingsa, brzze bolje odgovorili kako ga oni ne zzele u svojoj ekipi. To je bila najnovija vest danas popodne u Americi. To znam jer zzivim u Chicagu. Tako da je do daljnjeg stopiran trejd. Shteta za obojicu!!!!!

Hugo Sancez

pre 18 godina

Nema jos nista od ovoga! Evo da vas ja obavestim. Moguce je u nekoliko sledecih dana da ce stvarno zavrsiti u Indijani, ali Artest nece zavrsiti u Kingsima to je sigurno. I samo jos nesto, nema on nervozan karakter nego covek nece da igra za kumove grobare Obradovica i Sakotu, vec za Zvezdinu legendu Moku Slavnica, najveceg smekera srpske kosarke i novog selektora reprezentacije! U zdravlje i NAPRED PEDJA!!!

dj

pre 18 godina

Citat sa nba.com/pacers:
"Putting an end to a swirl of conflicting reports about a trade between the Pacers and Sacramento Kings, franchise CEO/President Donnie Walsh issued a definitive statement Tuesday evening.

“As I have said before, until there is a deal completed, we do not have a deal. We do not have a deal and will not comment on any premature reports regarding a trade involving Ron Artest.”

ESPN reported Tuesday afternoon the Pacers and Kings had agreed to trade Artest for Peja Stojakovic. The network later reported the deal was off because Artest let the Kings know he did not want to play in Sacramento."

vedad

pre 18 godina

Nista od zamjene sad za sad. Kako stvari stoje izgleda da je Artest rekao da nece da igra za Sakramento i Kingsi su se povukli. Sve je bilo spremo da se ovo desi ali ikak sad za sad nista. Peja je jos u Sacramento a Artest u Indijani.

zeljko

pre 18 godina

Upravo sam cuo da je trade ponisten od lige zato sto Artest nije prihvatio da ide u Sacramento. Izgleda da on vuce svakoga za usi u zadnje vreme.

Deki

pre 18 godina

ovaj trejd nista bitno ne menja jer Pedja i dalje ne zeli da potpise novi ugovor sa nikim, pa ni Indijanom, jer hoce da se vrati u Evropu...