Petak, 21.05.2021.

07:49

Jokić protiv Embida i Karija – ko će biti MVP?

Nikola Jokić, Džoel Embid i Stef Kari ušli su u najuži izbor kandidata za MVP nagradu.

Izvor:

Jokiæ protiv Embida i Karija – ko æe biti MVP? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

MILICA24

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)

Amere bukvalno zaboli jel Srbin ili Spanac. Da je Rus pa mozda i da ima neke povezanosti.

meda

pre 2 godine

Za MVPa se glasa pre početka plej-ofa da rezultati u plej-ofu ne bi uticali na glasanje jer je MVP nagrada za regularnu sezonu. Tako da se već glasalo. Samo se pobednik objavljuje kasnije. I to iz dva dela, prvo objave 3 igrača koji su dobili najviše glasova, to je ono što se desilo juče, ali to ne znači da če da se sad glasa za nekog od njih trojice, glasanje je već završeno pre toga. A konačan pobednik se pre objavljivao posle prve runde plej-ofa, ali su to pre par godina promenili pa bude na kraju plej-ofa.

bradina

pre 2 godine

Ovo je postalo vise politika nego realno stanje stvari!
Prvo je bilo ne ,oze Nikola jer Denver nije u vrhu Zapada.pa je Embid postao opasan rival iako nije igrao vise od desetine utakmica!? Onda se pojavio Stef keri i to posle Kris Pola i Lilarda (koji po meni je jedini mogao da udje u konkurenciju zbog parametara koji odlucuju koje MVP).Ni Embid ni Stefi nisu najkorisniji igraci za svoj tim oni su najbolji igraci a slazem se da je Stefi najbolji igrac,ali mesati zabe i babe za nagradu najkorisnijeg a ne najboljeg kako to sada sledbenici BLM zele da prikazu je apsurd koji nije vidjen nikad u NBA.Ko su ti koji sada zele da izmene ovu nagradu i izdjednace je sa najboljim igracem!? Normalno da se sada odluka odlaze za kraj PO! Nemogu se pomiriti cinjenicom da je "beli" igrac ipak bio najbolji.Otuda sad izjave prvo Lebrona.zatim Milera a vidimo tu podrsku i u emisiji "Inside" gde izuzev glavnog domacina Ernija sva trojica bivsih tamnoputih zvezdi se trudi da istakne nekog drugog ali je vazno da je crne boje koze!? Kad bi se ja pitao u konkurenciji Nikoli postoje samo tri igraca za MVP:Lilard iz Portlanda,Vestbruk iz Vasingtona a verujem da ce te se iznenaditi da u tu konkurenciju stavljam Aleks Karuza iz LAL.koji je najkorisniji igrac "jezerasa"!? Gospoda iz vrha NBA bi jednom trebala da shvate da se bira NAJKORISNIJI a ne najbolji u sezoni!Ali kome to pricati!?Uzmimo na primer da se Embidu povredi Simons a Stefiju Grin.a daleko su oni korisniji po tim nego oni,zar ne!?

NJ15

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)
Vec su dosta njih glasali i Jokic je jednoglasan. Iako bi voleli nema sanse da mu uzmu MVP toliko je dominantan ! Srbija treba da se ponosi njime i dalje smo kosarkaska sila iako iz kog zna kog razloga mnogo vise para ulazemo u los fudbal.

Svaka mu cast

Pera Ždera

pre 2 godine

Od pocetka...

Ko bi realno rekao da ce (tada) bucko da uspe u NBA?

Ko bi rekao da ce postati jako brzo fransizni igrac jednog NBA tima?

Ko bi rekao da ce dovesti tim do POffa na prejakom zapadu?

Ko bi rekao da ce posle onakvog pojavljivanja u reprezentaciji, i onakvog pocettka sezone sa 20+ kg viska da se dotera fizicki na jako zavidan nivo?

Ko bi rekao da mu brojke nece pasti u POffu kada se bude igrala jaka odbrana?

Ko bi rekao da IPAK ima kondicije da izgura pretezak POff sa 40+ min i utakmicom od 60 min na parketu?

Ko bi rekao da ce postati top 10 igrac cele lige + najbolji centar na svetu?

Ko bi rekao da ce istorijski okrenuti, sa timom, dve serije sa 1-3 na 4-3?

Ko bi rekao da ce biti top 2-3 igraca poslednja dva POffa?

Ko bi rekao da ce postatii top 3-5 igraca cele lige?

Ko bi rekao da ce ove sezone toliko puta zakucati i toliko popraviti odbranu, nadmasiti sebe fizicki i atletski?

Ko bi rekao da ce posle povrede Mareja nastaviti da nosi tim do pobeda?

Ko bi rekao (tada, nekada, pa i prosle godine) da ce vec ove biti MVP?

Ko bi sada rekao da ce uskoro osvojiti prsten?

Hmm... Nastaviti niz dogodine ;)

Neki od nas bi mozda i rekli, bar naslutili, def verovali a neki nikada nece :)

Nikola Jokic, istorijski jedinstven igrac koji je uvek jednu godinu ispred svih sumnji i osporavanja na njegove domete i mogucnosti, potencijalnu nadogradnju.

Đ.H.S

pre 2 godine

@ Kozuki Oden @ Goran

Taj glas Redžija Milera i još dvojce spada u grupu takozvanih rezervnih glasova. Naime, dva novinara nisu glasali za prva 4 mesta - samo su glasali za peto mesto, jedan za Gobera, drugi za Luku!!!
Trenutna situacija je da Jokić ima 37 potvrđenih prvih mesta koja se množe sa 10 poena a Embid ima 15 potvrđenih drugih mesta. Od prvog do petog mesta svako nosi odrešen broj bodova koji se na kraju sabiraju. Ko ima najviše bodova osvaja MVP REGULARNOG DELA SEZONE! Pre pet nedelja Jokić je imao preko 900 bodova a Embid preko 400. Glasovi "protiv Jokića" će se podeliti na Karija i Embida što pored već objavljenih 370 bodova i novih koje će dobiti za prvo, drugo, treće, četvrto ili peto mesto u ukupnom zbiru Jokića čini nedostižnim. JOKIĆ JE VEĆ MVP NBA 2021. KRAJ RASPRAVE!

NBA live

pre 2 godine

Ljudi glasa se izmedju ova tri coveka,ono glasanje sto ste svi videli i sto svi ovde ponavljaju je glasanje neke novinarske agancije(kao kad bi kod nas ro uradio Sportski Zurnal)....Dakle 5 podova jednom 3 drugom i 1 bod trecem....nema Janisa,Doncica itd....Dakle tek ce se glasati!

Kozuki Oden

pre 2 godine

Potvrdjeno je oko 40 glasova i svi su glasali za Jokica!




A onda se pojavio "pametni" Redzi Miler koji je jedini glasao za Karija...

Goran

pre 2 godine

Do sada je potvdjen identitet 49 glasaca, od kojih se zna kako su njih 37 glasali, i svi su izabrali Jokica kao MVP-a.

Za drugo mesto vodi Embiid, za trece borba se vodi izmedju Janisa i Karija.

E sad, 37 glasaca je 37%, sto znaci da fali jos 63 glasa, i jos se ne zna kako su oni glasali.

Ono sto se svakako procenjuje je da ce Jokic dobiti MVP sa oko 80% glasova.

Ja bi naravno voleo da taj broj bude mnogo veci.

Shaq je 2000 dobio MVP sa 99 / 100 glasova za njega.
Ako bi imao takav rezultat to bi bilo fantasticno, ali ako uporedimo te dve sezone, Shaq-ovu i Jokicevu, mozemo slobodno reci da su tu negde.

Shaq je imao vise pojena (30), ali slicno skokova, i ni blizu asistencija, a Jokic ima veci PER.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

Nesko

pre 2 godine

...
(Mirko, 21. maj 2021 08:35)

Bravo! Upravo sam hteo da napisem ovo sto si ti napisao.
Ljudi, shvatite - glasanje je vec zavrseno! Svih 100 glasaca je vec stavilo svoje glasove u koverte i poslalo ih NBA. Oni su ih otvorili, prebrojali i znaju rezultate. Ne samo za MVP nego za sve druge kategorije za koje se daju nagrade u regularnoj sezoni. Sada su u amerskom hajp maniru objavili imena prve trojice (to su ti tzv. "finalisti" - mali Majkl Porter je npr. finalista u Most improved player) da bi odrzali privid neizvesnosti do dodele nagrada i lozili narod.
Znaci, da banalizujem do kraja, moze Denver da izgubi od Portlanda sa 4-0 i prosecnom razlikom -40, a da Jokic ubaci deset autokoseva na svakoj utakmici, to nece uticati na glasove, posto su oni vec dati. (Jedino da krenu da naknadno menjaju glasove, ali to je onda izborna kradja.)
A o tome u kom pravcu ti glasovi idu govore izjave onih glasaca koji su odlucili da vec sada javno saopste kako su glasali. To vam je dole napisao Mirko - 37/37 stavilo je Jokica na prvo mesto.

mr no

pre 2 godine

Jokić nije marketinški i ekonomski isplativ nikom tamo osim možda Denveru.. NBA od njega ne može da zaradi lovu i to je jedino merilo... ova druga dvojica marketinški isplativiji i zato će neko od njih i uzeti MVP...na žalost..

statističar

pre 2 godine

Prvo dosta više zezanja bez činjenica. Svaki prvi glas donosi 10 bodova! JOKIĆ JE JUČE IMAO 37 glasova novinara za PRVO MESTO, EMBID i ŠEF KARI NULA. EMBID I DALJE IMA !% DRUGIH MESTA. Da više nijedno prvo mesto ne dobije Jokić, već nekoliko drugih i trećih mesta imaće najveći broj bodova i osvojiće MVP! GAME IS OVER!!! Pogotovo što je Damijan Lilard juče bio veo glasan u svim medijima i pitao kkako on nije mogao da dobije MVP nagradu kada je imao skoro identičnu statistiku kao Šef Kari i objasnio je da je zato što je njegov tim bio OSMI, baš kao što će biti Voriorsi ako pobede sledeću utakmicu a a ko izgube ispadaju.
DAKLE, OSIM LILIRDA I NEKOLIKO TRENERA IZMEĐU KOJIH I STIV NEŠ SU REKLI DA JE JOKIĆ MVP. DRUGI, KOJI SU AGITUJU ZA KARIJA ILI EMBIDA UVEK NA TREĆE MESTO STAVLJAJU JOKIĆA ŠTO MU JE DOVOLJNO DA OSVOJI MVP JER ĆE SE PRVA MESTA OD KONKURENCIJE PODELITI NA EMBIDA, KARIJA I CPR, A PRVO MESTO DONOSI OGROMNIH 10 BODOVA. JOKIĆ JE VEĆ MVP - VEĆ IMA 37 PRVIH MESTA - NIKO DRUGI NIJEDNO!

D

pre 2 godine

Jokic dobija 100%. Cak je i statisticki bolji od njih. Embid ima nesto vise poena, u skokovima su isti a Nikola ima mnogo vise asistencija. Igrao je sve utakmice, ako bi dali Embidu onda je to poruka svima da mogu da odmaraju trecinu sezone i da dobiju nagradu. Imao je i Nikola par sitnih povreda pa nije pravio pauze. Curry isto ima vise poena ali kad se saberu poeni iz asistencija tu je Nikola bolji. Vise odigranih utakmica, daleko bolja pozicija.

Nikola

pre 2 godine

Da se ne lažemo, Jokić svakako nije najbolji igrać u NBA ali ako gledamo ovu sezonu apsolutni je MVP. Što zbog svoje fantastične sezone, što zbog neigranja drugih protivkandidata. Treba biti pošten i reći da mu sigurno mnogo pomaže to što npr. Embid nema dovoljno utakmica u nogama. Dal bi Joka bio siguran MVP da su svi igrali celu sezonu? Iskreno čisto sumnjam. Baš zbog tog komercijalnog dela i neatraktivnosti što Denvera kao franšize, što zbog njegovog "neatraktivnog" izgleda i košarke. Baš zato neka im uzme ovu nagradu sad jer je pitanje da li će neke sledeće godine moći da joj priđe ovako blizu. Pa neka oni i kažu kako je to najgori mvp u poslednjih 30 godina, naš je, i mi ćemo se tim njegovim ličnim dostignućem dičiti. Još jedna u nizu nagrada i priznanje za srpsku košarku. Kakav život u Srbiji živimo, bar daj da se radujemo nekom sportu...

zombiland

pre 2 godine

Gsw može biti 9ti, videćemo veceras, I Curry opet jedan od kandidata. A mesec dana se pričalo da Jokic ne može biti MVP ako nije u prve 4 ekipe. Dakle sce se svodi na to da Nikola nije dovoljno atraktivan i glasan ako me razumete. Relativno loši i roviti Lakersi su pokazali kakav je tim GSW a i ako prodju u prvom meču sa Jutom nemaju šta da traže 4-1 serija top. Koliko god da ima sjajnu sezonu, Nikola je mnogo korisniji saigračima ali bukvalno bilo kojim, nego Stef.

Pera nastavnik

pre 2 godine

Rasizam u NBA godinama traje, a i visoki igraci nisu baš nešto omiljeni...iako je od njih trojice Jokara bio najkonstantniji, sezona za pamćenje, teško od strane crnih rasista da će biti izabran

Dragan Feliks

pre 2 godine

Trka je odavno završena, sužavanje izbora je formalno. Pokušaj da se prividno održi neizvesnost, Nikola je MVP potpuno zasluženo, i kada se objave rezultati videće se da drame nije ni bilo.

mahea

pre 2 godine

Auuu decko jest tebi lose. Ajde ti fino trazi od staraca 500 dinara za kladionicu, nakon sto te nahrane, pa da zadovoljis svoj zivotni neupsjeh. Auu kako je tebi lose....

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

Roditelj

pre 2 godine

Poeni: 1 - Kari (2015), 3 - Jokić (1898), 16 - Embid (1451).

Skokovi: 5 - Jokić (780), 17 - Embid (539), 74 - Kari (345).

Asistencije: 3 - Jokić (599), 19 - Kari (363), 123 - Embid (145).

Ukradene lopte: 11 - Jokić (95), 29 - Kari (77), 111 - Embid (50).

U 3 najznačajnije kategorije Jokić je među prvih 5 u celoj NBA! Plus, o uticaju na ekipu i koliko svoje saigrače Jokić čini boljima ne vredi ni govoriti. U svakom pogledu čista MVP sezona.

Kari je nesumnjivo trenutno najbolji poenter, ali nije najkorisniji igrač lige. Embid realno ne bi trebao ni da bude u fokusu za MVP jer je propustio previše utakmica i to ne samo zbog povrede već zato što je često odmarao. Janis ima mnogo bolju sezonu od Embida, ali već je bio dva puta za redom i takva sezona nije dovoljna da treći put uzastopno bude MVP regularne sezone.

Nadam se da neki nekošarkaški razlozi neće preovladati i da će Jokić dobiti zasluženo MVP priznanje.

JK

pre 2 godine

Videli smo ove godine tri puta kako se puni Somborka na Karijev način. Kari-navodni MVP-ezejac 120:69

On bi bio prvi MVP u istoriji koji je zavrsio sezonu sa šutom za tri 0/13 u poslednjih pet utakmica. Poslednjih nekoliko utakmica postizao nebitne poene u nebitnim delovima utakmice, a u poslednjim četvrtinama kad su ga prišarafi stenjao je ko yugic uzbrdo. Ono sto mu je Gober uradio je dokaz da nije ni blizu da bude MVP, a ona banana bila je samo slag na torti, doživeo je potpuno pomračenje pa je posle toga sve lopte pobacao po aut.

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Opšte je poznato da Somborac nema tretman kod sudija kakav imaju zvezde u NBA ligi. Zato šta mlohu niko ne smatra zvezdom sem ruralne Srbije jer njegova igra, a i njegov poen nisu atraktivani. Večina superstara je bilo povređeno, a on se kidao svaku utakmicu u eri Zubca i Pokuševskog da osvoji MVP nagradu.

Na dvorovima u srednjem veku samo je dvorska luda mogla kralju da kaže istinu bez posledica. To dobrim delom i danas važi. Samo što su kraljeve zamenili sportisti, umetnici, presednici itd. Ponosnu tradiciju dvorskih luda i iznošenja surove istine upakovane u humorističnu ambalažu oživeli su manje-više stendap komičari, a u ovom slučaju surovu istinu možete da čujete jedino od mene.

Nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

Keynes

pre 2 godine

Kari ima isto odlicnu statistiku i procente, ali je neverovatno da ga Jokic kida u asistencijama. Pored toga, nije propustio niti jednu utakmicu i njegov tim je 5 mesta ispred na tabeli, sto je jako znacajno. Embid je previse propustio utaomica.

Pera Ždera

pre 2 godine

Narativ koji pokusavaju konstantno da nametnu... Da, Jokic je MVP ali da nisu bili povredjeni Embiid, KD, Harden, Bron bla bla...

Da nisu opet bi Nikola imao bolju sezonu po standardnim + naprednim statistikama (od nekog za nijansu, drugog za dve... ). Bili bii oni u prednosti po zvucnosti imena i marketinskom kapacitetu ali po odigranoj OVOJ sezonI nikako i to je jednostavno kosarkaska istina koja ne podlaze diskusiji. E sad da li je nekome dosadno ili manje atraktivno kako on igra, to je sasvim druga tema.

Dalje, to da je ovo ili ono bilo, da je ovaj ili ona bio zdrav - Sto rece neko na YT, da je i Dzordan mladji, da je aktivan bio bi MVP ove sezone ali nije :) Svi ti igraci su se povredili i to je deo price, sporta. Nikola nije, dostupniji je svom timu od njih i kraj price. Eh da baba ima m*** bila bi deda.
"The best ability is availability!"

I najbitnije, toliko pricanje o ovoj grupi igraca pomalo postaje nepostovanje prema ostalim toliko dobrim mladjim igracima, potencijalnim i vec ostvarenim zvezdama. Lupaju najslabija MVP sezona jer su navedeni povredjeni? Pa Bron ima 36 godina, KD 33 prirodno da se povredjuju u blago silaznoj putanji karijera. Pa moze li neki mladji igraci ikako biti zvezde dosledne kvalitetne sezone ili ce se ovi potencirati do 40+ godina. I oni su zamenili neke ranije zvezde (Kobj, Dankan, Sek, da ne nabrajam, sustina je jasna).

Ok, oni su povredjeni ali sezonu su I DALJE igrali, Irving, Kari (2xMVP + ove u top 3), Lilard, Nikola, Doncic, Batler, Janis (2xMVP), CP3 (ove godine u MVP diskusiji), dakle nikad zanimljivija, diskutovanija MVP trka... Pa citava plejada mladih zvezda Donovan M, Jang, Sabonis, Tejtum, Braun, Zajon, Morent itd pa onda za kraj mnogi pricaju da je i ruki sezona najaca poslednjih godina BBol, Edwards itd...

Tako da ima tu fenomenalnih igraca i opravdanje sto su povredjene neke 30+ godina zvezde (ne poredim ove mladje sa njima ili nesto oduzimam stvarno All time Great igracima) ne oduzima nista Nikoli jer i da nisu njegova sezona je top 10 IKADA. Tako je prosto i ocigledno, isto koliko je i osporavanje njega.

Mirko

pre 2 godine

Ljudi, ajde više dosta sa tom neizvesnošću oko toga da li će, hoće, neće biti MVP, uzeću mu titulu jer je belac, Srbin, pravoslavac i ostale gluposti.
NIKOLA JOKIĆ JE MVP U NBA LIGI ZA SEZONU 2020/2021!
Glasanje je već obavljeno posle završetka regularnog dela lige a rezultati će biti objavljeni pri kraju razigravanja. U javnosti se polako pojavljuju informacije kako su pojedini novinari glasali i već se do sada zna za njih 37 od ukupno 100 koji imaju pravo glasa i svih 37 su stavili Nikolu na prvo mesto od pet igrača za koje daju glasove. To je statistički i više nego dovoljan uzorak da se sa 99,99% verovatnoće može reći, još jednom:
NIKOLA JOKIĆ JE MVP ZA SEZONU 2020/2021.

petar-nbg

pre 2 godine

Sva trojica zasluzuju MVP nagradu, mala prednost Nikoli jer je izgurao celi regularni deo. Žao mi je Karija, odličan igrač, ali se mora uzeti u obzir i situacija na tabeli. Embid ima sansu da bude MVP play off-a, pa nek mu to bude ambicija ako ne dobije sad. Sve u svemu Nikola je objasnio ovaj deo sezone i svakako MVP regularnog dela. Respect

In medias

pre 2 godine

Citajuci komentare Amera po raznim drustvenim mrezama, Kari je MVP!? Jedan je cak naveo, Jokic je mozda zasluzio ali me ne uzbudjuje - jeste Kari promenio igru i izvodi najludje poteze ikad, ali kome Jokic nije barem malo uzbudljuv treba da gleda bejzbol. Drugo sta navode, Kari je sa ovakvim timom dosao do plej-ina. Jokic sa nista boljim timom, i stalnim povredama saigraca, nije propustio utakmicu, oborio je mnostvo rekorda i po svakoj naprednoj statistici je lider. Bez obzira sta bude, Jokic je moj MVP!

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

ludeng

pre 2 godine

Cinjenice koje idu u korist Jokica u odnosu na Karija, buduci da bi nagrada Embidu bila sramota za sport jer je lik odigrao 51 utakmicu, poslednjih nekoliko jedva dao po 10 poena.

- Jokic odigrao celu sezonu.
- Skoro duplo bolji u asistencijama i skokovima.
- U svim parametrima u svom timu je najbolji.
- Denver je po imenima slabiji tim od GSW-a, i pored toga sto nema Tompsona.
- Denver nikada nije imao MVP-a, dok je Kari bio 2x uzastopno relativno skoro.
- Mnogo vise tripl-dablova, iliti Kari 0, Jokic 13.
- Bolji skor Denvera i to bez Bartona, Morisa i Mareja, a samim tim i odlicno 3. mesto na tabeli zapada, dok je GSW jedva usao u plej-in.

Vreme je i da nepopularna destinacija kao sto je Denver dobije svog MVP-a. Dosta je bilo da sve jedne te iste ekipe imaju najboljeg, iako nekada to nisu zasluzile. Iskreno, Kari je imao brutalnu sezonu, ali Jokic je od samog pocetka bio nezaustavljiv.

veljavp

pre 2 godine

Ljudi, već je izašlo kako su 37 od 100 novinara glasali, i svi su glasali jednoglasno za Nikolu! Gotova priča, ovo je samo malo loženje pred play off :)

FM Ludak

pre 2 godine

Embid nikako, Kari ili Jokić, Stef sezona iz snova realno najbolji igrač lige ali opet Jokić njegov uticaj na igru koliko vuče limitirani sastav Denvera do 3 mesta na zapadu je prosto nestvarno. Realno Jokić ali neće biti šok ako dobije Stef.

Tata

pre 2 godine

На сајту НБА може да се види и МВП трка. Последњих пар месеци је Јокић први. Сезона се завршила и Јокић је и даље први. Ако буде неко од ове двојице изабран, иако мислим да су феноменални, онда је то чиста крађа и више не би требало да се спомиње МВП током сезоне него да НБА само саопшти њихов избор.

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

Kvaka

pre 2 godine

Kari? Znaci cele sezone su pricali ne moze Jokic jer je Denver samo 6. na zapadu (dok je jos bio). I onda Kari koji mozda i ne bude u plejofu. Ako i bude bice sa 8. mesta.
Mada, ja sam se vise plaiso Kris Pola. Sad kad njega nema jos sma sigurniji da ce izglasati Jokica.

Keynes

pre 2 godine

Kari ima isto odlicnu statistiku i procente, ali je neverovatno da ga Jokic kida u asistencijama. Pored toga, nije propustio niti jednu utakmicu i njegov tim je 5 mesta ispred na tabeli, sto je jako znacajno. Embid je previse propustio utaomica.

Mirko

pre 2 godine

Ljudi, ajde više dosta sa tom neizvesnošću oko toga da li će, hoće, neće biti MVP, uzeću mu titulu jer je belac, Srbin, pravoslavac i ostale gluposti.
NIKOLA JOKIĆ JE MVP U NBA LIGI ZA SEZONU 2020/2021!
Glasanje je već obavljeno posle završetka regularnog dela lige a rezultati će biti objavljeni pri kraju razigravanja. U javnosti se polako pojavljuju informacije kako su pojedini novinari glasali i već se do sada zna za njih 37 od ukupno 100 koji imaju pravo glasa i svih 37 su stavili Nikolu na prvo mesto od pet igrača za koje daju glasove. To je statistički i više nego dovoljan uzorak da se sa 99,99% verovatnoće može reći, još jednom:
NIKOLA JOKIĆ JE MVP ZA SEZONU 2020/2021.

ludeng

pre 2 godine

Cinjenice koje idu u korist Jokica u odnosu na Karija, buduci da bi nagrada Embidu bila sramota za sport jer je lik odigrao 51 utakmicu, poslednjih nekoliko jedva dao po 10 poena.

- Jokic odigrao celu sezonu.
- Skoro duplo bolji u asistencijama i skokovima.
- U svim parametrima u svom timu je najbolji.
- Denver je po imenima slabiji tim od GSW-a, i pored toga sto nema Tompsona.
- Denver nikada nije imao MVP-a, dok je Kari bio 2x uzastopno relativno skoro.
- Mnogo vise tripl-dablova, iliti Kari 0, Jokic 13.
- Bolji skor Denvera i to bez Bartona, Morisa i Mareja, a samim tim i odlicno 3. mesto na tabeli zapada, dok je GSW jedva usao u plej-in.

Vreme je i da nepopularna destinacija kao sto je Denver dobije svog MVP-a. Dosta je bilo da sve jedne te iste ekipe imaju najboljeg, iako nekada to nisu zasluzile. Iskreno, Kari je imao brutalnu sezonu, ali Jokic je od samog pocetka bio nezaustavljiv.

In medias

pre 2 godine

Citajuci komentare Amera po raznim drustvenim mrezama, Kari je MVP!? Jedan je cak naveo, Jokic je mozda zasluzio ali me ne uzbudjuje - jeste Kari promenio igru i izvodi najludje poteze ikad, ali kome Jokic nije barem malo uzbudljuv treba da gleda bejzbol. Drugo sta navode, Kari je sa ovakvim timom dosao do plej-ina. Jokic sa nista boljim timom, i stalnim povredama saigraca, nije propustio utakmicu, oborio je mnostvo rekorda i po svakoj naprednoj statistici je lider. Bez obzira sta bude, Jokic je moj MVP!

Tata

pre 2 godine

На сајту НБА може да се види и МВП трка. Последњих пар месеци је Јокић први. Сезона се завршила и Јокић је и даље први. Ако буде неко од ове двојице изабран, иако мислим да су феноменални, онда је то чиста крађа и више не би требало да се спомиње МВП током сезоне него да НБА само саопшти њихов избор.

veljavp

pre 2 godine

Ljudi, već je izašlo kako su 37 od 100 novinara glasali, i svi su glasali jednoglasno za Nikolu! Gotova priča, ovo je samo malo loženje pred play off :)

Dragan Feliks

pre 2 godine

Trka je odavno završena, sužavanje izbora je formalno. Pokušaj da se prividno održi neizvesnost, Nikola je MVP potpuno zasluženo, i kada se objave rezultati videće se da drame nije ni bilo.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

D

pre 2 godine

Jokic dobija 100%. Cak je i statisticki bolji od njih. Embid ima nesto vise poena, u skokovima su isti a Nikola ima mnogo vise asistencija. Igrao je sve utakmice, ako bi dali Embidu onda je to poruka svima da mogu da odmaraju trecinu sezone i da dobiju nagradu. Imao je i Nikola par sitnih povreda pa nije pravio pauze. Curry isto ima vise poena ali kad se saberu poeni iz asistencija tu je Nikola bolji. Vise odigranih utakmica, daleko bolja pozicija.

Pera Ždera

pre 2 godine

Narativ koji pokusavaju konstantno da nametnu... Da, Jokic je MVP ali da nisu bili povredjeni Embiid, KD, Harden, Bron bla bla...

Da nisu opet bi Nikola imao bolju sezonu po standardnim + naprednim statistikama (od nekog za nijansu, drugog za dve... ). Bili bii oni u prednosti po zvucnosti imena i marketinskom kapacitetu ali po odigranoj OVOJ sezonI nikako i to je jednostavno kosarkaska istina koja ne podlaze diskusiji. E sad da li je nekome dosadno ili manje atraktivno kako on igra, to je sasvim druga tema.

Dalje, to da je ovo ili ono bilo, da je ovaj ili ona bio zdrav - Sto rece neko na YT, da je i Dzordan mladji, da je aktivan bio bi MVP ove sezone ali nije :) Svi ti igraci su se povredili i to je deo price, sporta. Nikola nije, dostupniji je svom timu od njih i kraj price. Eh da baba ima m*** bila bi deda.
"The best ability is availability!"

I najbitnije, toliko pricanje o ovoj grupi igraca pomalo postaje nepostovanje prema ostalim toliko dobrim mladjim igracima, potencijalnim i vec ostvarenim zvezdama. Lupaju najslabija MVP sezona jer su navedeni povredjeni? Pa Bron ima 36 godina, KD 33 prirodno da se povredjuju u blago silaznoj putanji karijera. Pa moze li neki mladji igraci ikako biti zvezde dosledne kvalitetne sezone ili ce se ovi potencirati do 40+ godina. I oni su zamenili neke ranije zvezde (Kobj, Dankan, Sek, da ne nabrajam, sustina je jasna).

Ok, oni su povredjeni ali sezonu su I DALJE igrali, Irving, Kari (2xMVP + ove u top 3), Lilard, Nikola, Doncic, Batler, Janis (2xMVP), CP3 (ove godine u MVP diskusiji), dakle nikad zanimljivija, diskutovanija MVP trka... Pa citava plejada mladih zvezda Donovan M, Jang, Sabonis, Tejtum, Braun, Zajon, Morent itd pa onda za kraj mnogi pricaju da je i ruki sezona najaca poslednjih godina BBol, Edwards itd...

Tako da ima tu fenomenalnih igraca i opravdanje sto su povredjene neke 30+ godina zvezde (ne poredim ove mladje sa njima ili nesto oduzimam stvarno All time Great igracima) ne oduzima nista Nikoli jer i da nisu njegova sezona je top 10 IKADA. Tako je prosto i ocigledno, isto koliko je i osporavanje njega.

Roditelj

pre 2 godine

Poeni: 1 - Kari (2015), 3 - Jokić (1898), 16 - Embid (1451).

Skokovi: 5 - Jokić (780), 17 - Embid (539), 74 - Kari (345).

Asistencije: 3 - Jokić (599), 19 - Kari (363), 123 - Embid (145).

Ukradene lopte: 11 - Jokić (95), 29 - Kari (77), 111 - Embid (50).

U 3 najznačajnije kategorije Jokić je među prvih 5 u celoj NBA! Plus, o uticaju na ekipu i koliko svoje saigrače Jokić čini boljima ne vredi ni govoriti. U svakom pogledu čista MVP sezona.

Kari je nesumnjivo trenutno najbolji poenter, ali nije najkorisniji igrač lige. Embid realno ne bi trebao ni da bude u fokusu za MVP jer je propustio previše utakmica i to ne samo zbog povrede već zato što je često odmarao. Janis ima mnogo bolju sezonu od Embida, ali već je bio dva puta za redom i takva sezona nije dovoljna da treći put uzastopno bude MVP regularne sezone.

Nadam se da neki nekošarkaški razlozi neće preovladati i da će Jokić dobiti zasluženo MVP priznanje.

zombiland

pre 2 godine

Gsw može biti 9ti, videćemo veceras, I Curry opet jedan od kandidata. A mesec dana se pričalo da Jokic ne može biti MVP ako nije u prve 4 ekipe. Dakle sce se svodi na to da Nikola nije dovoljno atraktivan i glasan ako me razumete. Relativno loši i roviti Lakersi su pokazali kakav je tim GSW a i ako prodju u prvom meču sa Jutom nemaju šta da traže 4-1 serija top. Koliko god da ima sjajnu sezonu, Nikola je mnogo korisniji saigračima ali bukvalno bilo kojim, nego Stef.

Nesko

pre 2 godine

...
(Mirko, 21. maj 2021 08:35)

Bravo! Upravo sam hteo da napisem ovo sto si ti napisao.
Ljudi, shvatite - glasanje je vec zavrseno! Svih 100 glasaca je vec stavilo svoje glasove u koverte i poslalo ih NBA. Oni su ih otvorili, prebrojali i znaju rezultate. Ne samo za MVP nego za sve druge kategorije za koje se daju nagrade u regularnoj sezoni. Sada su u amerskom hajp maniru objavili imena prve trojice (to su ti tzv. "finalisti" - mali Majkl Porter je npr. finalista u Most improved player) da bi odrzali privid neizvesnosti do dodele nagrada i lozili narod.
Znaci, da banalizujem do kraja, moze Denver da izgubi od Portlanda sa 4-0 i prosecnom razlikom -40, a da Jokic ubaci deset autokoseva na svakoj utakmici, to nece uticati na glasove, posto su oni vec dati. (Jedino da krenu da naknadno menjaju glasove, ali to je onda izborna kradja.)
A o tome u kom pravcu ti glasovi idu govore izjave onih glasaca koji su odlucili da vec sada javno saopste kako su glasali. To vam je dole napisao Mirko - 37/37 stavilo je Jokica na prvo mesto.

Kvaka

pre 2 godine

Kari? Znaci cele sezone su pricali ne moze Jokic jer je Denver samo 6. na zapadu (dok je jos bio). I onda Kari koji mozda i ne bude u plejofu. Ako i bude bice sa 8. mesta.
Mada, ja sam se vise plaiso Kris Pola. Sad kad njega nema jos sma sigurniji da ce izglasati Jokica.

Pera Ždera

pre 2 godine

Od pocetka...

Ko bi realno rekao da ce (tada) bucko da uspe u NBA?

Ko bi rekao da ce postati jako brzo fransizni igrac jednog NBA tima?

Ko bi rekao da ce dovesti tim do POffa na prejakom zapadu?

Ko bi rekao da ce posle onakvog pojavljivanja u reprezentaciji, i onakvog pocettka sezone sa 20+ kg viska da se dotera fizicki na jako zavidan nivo?

Ko bi rekao da mu brojke nece pasti u POffu kada se bude igrala jaka odbrana?

Ko bi rekao da IPAK ima kondicije da izgura pretezak POff sa 40+ min i utakmicom od 60 min na parketu?

Ko bi rekao da ce postati top 10 igrac cele lige + najbolji centar na svetu?

Ko bi rekao da ce istorijski okrenuti, sa timom, dve serije sa 1-3 na 4-3?

Ko bi rekao da ce biti top 2-3 igraca poslednja dva POffa?

Ko bi rekao da ce postatii top 3-5 igraca cele lige?

Ko bi rekao da ce ove sezone toliko puta zakucati i toliko popraviti odbranu, nadmasiti sebe fizicki i atletski?

Ko bi rekao da ce posle povrede Mareja nastaviti da nosi tim do pobeda?

Ko bi rekao (tada, nekada, pa i prosle godine) da ce vec ove biti MVP?

Ko bi sada rekao da ce uskoro osvojiti prsten?

Hmm... Nastaviti niz dogodine ;)

Neki od nas bi mozda i rekli, bar naslutili, def verovali a neki nikada nece :)

Nikola Jokic, istorijski jedinstven igrac koji je uvek jednu godinu ispred svih sumnji i osporavanja na njegove domete i mogucnosti, potencijalnu nadogradnju.

Nikola

pre 2 godine

Da se ne lažemo, Jokić svakako nije najbolji igrać u NBA ali ako gledamo ovu sezonu apsolutni je MVP. Što zbog svoje fantastične sezone, što zbog neigranja drugih protivkandidata. Treba biti pošten i reći da mu sigurno mnogo pomaže to što npr. Embid nema dovoljno utakmica u nogama. Dal bi Joka bio siguran MVP da su svi igrali celu sezonu? Iskreno čisto sumnjam. Baš zbog tog komercijalnog dela i neatraktivnosti što Denvera kao franšize, što zbog njegovog "neatraktivnog" izgleda i košarke. Baš zato neka im uzme ovu nagradu sad jer je pitanje da li će neke sledeće godine moći da joj priđe ovako blizu. Pa neka oni i kažu kako je to najgori mvp u poslednjih 30 godina, naš je, i mi ćemo se tim njegovim ličnim dostignućem dičiti. Još jedna u nizu nagrada i priznanje za srpsku košarku. Kakav život u Srbiji živimo, bar daj da se radujemo nekom sportu...

petar-nbg

pre 2 godine

Sva trojica zasluzuju MVP nagradu, mala prednost Nikoli jer je izgurao celi regularni deo. Žao mi je Karija, odličan igrač, ali se mora uzeti u obzir i situacija na tabeli. Embid ima sansu da bude MVP play off-a, pa nek mu to bude ambicija ako ne dobije sad. Sve u svemu Nikola je objasnio ovaj deo sezone i svakako MVP regularnog dela. Respect

statističar

pre 2 godine

Prvo dosta više zezanja bez činjenica. Svaki prvi glas donosi 10 bodova! JOKIĆ JE JUČE IMAO 37 glasova novinara za PRVO MESTO, EMBID i ŠEF KARI NULA. EMBID I DALJE IMA !% DRUGIH MESTA. Da više nijedno prvo mesto ne dobije Jokić, već nekoliko drugih i trećih mesta imaće najveći broj bodova i osvojiće MVP! GAME IS OVER!!! Pogotovo što je Damijan Lilard juče bio veo glasan u svim medijima i pitao kkako on nije mogao da dobije MVP nagradu kada je imao skoro identičnu statistiku kao Šef Kari i objasnio je da je zato što je njegov tim bio OSMI, baš kao što će biti Voriorsi ako pobede sledeću utakmicu a a ko izgube ispadaju.
DAKLE, OSIM LILIRDA I NEKOLIKO TRENERA IZMEĐU KOJIH I STIV NEŠ SU REKLI DA JE JOKIĆ MVP. DRUGI, KOJI SU AGITUJU ZA KARIJA ILI EMBIDA UVEK NA TREĆE MESTO STAVLJAJU JOKIĆA ŠTO MU JE DOVOLJNO DA OSVOJI MVP JER ĆE SE PRVA MESTA OD KONKURENCIJE PODELITI NA EMBIDA, KARIJA I CPR, A PRVO MESTO DONOSI OGROMNIH 10 BODOVA. JOKIĆ JE VEĆ MVP - VEĆ IMA 37 PRVIH MESTA - NIKO DRUGI NIJEDNO!

Goran

pre 2 godine

Do sada je potvdjen identitet 49 glasaca, od kojih se zna kako su njih 37 glasali, i svi su izabrali Jokica kao MVP-a.

Za drugo mesto vodi Embiid, za trece borba se vodi izmedju Janisa i Karija.

E sad, 37 glasaca je 37%, sto znaci da fali jos 63 glasa, i jos se ne zna kako su oni glasali.

Ono sto se svakako procenjuje je da ce Jokic dobiti MVP sa oko 80% glasova.

Ja bi naravno voleo da taj broj bude mnogo veci.

Shaq je 2000 dobio MVP sa 99 / 100 glasova za njega.
Ako bi imao takav rezultat to bi bilo fantasticno, ali ako uporedimo te dve sezone, Shaq-ovu i Jokicevu, mozemo slobodno reci da su tu negde.

Shaq je imao vise pojena (30), ali slicno skokova, i ni blizu asistencija, a Jokic ima veci PER.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Potvrdjeno je oko 40 glasova i svi su glasali za Jokica!




A onda se pojavio "pametni" Redzi Miler koji je jedini glasao za Karija...

Đ.H.S

pre 2 godine

@ Kozuki Oden @ Goran

Taj glas Redžija Milera i još dvojce spada u grupu takozvanih rezervnih glasova. Naime, dva novinara nisu glasali za prva 4 mesta - samo su glasali za peto mesto, jedan za Gobera, drugi za Luku!!!
Trenutna situacija je da Jokić ima 37 potvrđenih prvih mesta koja se množe sa 10 poena a Embid ima 15 potvrđenih drugih mesta. Od prvog do petog mesta svako nosi odrešen broj bodova koji se na kraju sabiraju. Ko ima najviše bodova osvaja MVP REGULARNOG DELA SEZONE! Pre pet nedelja Jokić je imao preko 900 bodova a Embid preko 400. Glasovi "protiv Jokića" će se podeliti na Karija i Embida što pored već objavljenih 370 bodova i novih koje će dobiti za prvo, drugo, treće, četvrto ili peto mesto u ukupnom zbiru Jokića čini nedostižnim. JOKIĆ JE VEĆ MVP NBA 2021. KRAJ RASPRAVE!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

Pera nastavnik

pre 2 godine

Rasizam u NBA godinama traje, a i visoki igraci nisu baš nešto omiljeni...iako je od njih trojice Jokara bio najkonstantniji, sezona za pamćenje, teško od strane crnih rasista da će biti izabran

FM Ludak

pre 2 godine

Embid nikako, Kari ili Jokić, Stef sezona iz snova realno najbolji igrač lige ali opet Jokić njegov uticaj na igru koliko vuče limitirani sastav Denvera do 3 mesta na zapadu je prosto nestvarno. Realno Jokić ali neće biti šok ako dobije Stef.

mahea

pre 2 godine

Auuu decko jest tebi lose. Ajde ti fino trazi od staraca 500 dinara za kladionicu, nakon sto te nahrane, pa da zadovoljis svoj zivotni neupsjeh. Auu kako je tebi lose....

NJ15

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)
Vec su dosta njih glasali i Jokic je jednoglasan. Iako bi voleli nema sanse da mu uzmu MVP toliko je dominantan ! Srbija treba da se ponosi njime i dalje smo kosarkaska sila iako iz kog zna kog razloga mnogo vise para ulazemo u los fudbal.

Svaka mu cast

JK

pre 2 godine

Videli smo ove godine tri puta kako se puni Somborka na Karijev način. Kari-navodni MVP-ezejac 120:69

On bi bio prvi MVP u istoriji koji je zavrsio sezonu sa šutom za tri 0/13 u poslednjih pet utakmica. Poslednjih nekoliko utakmica postizao nebitne poene u nebitnim delovima utakmice, a u poslednjim četvrtinama kad su ga prišarafi stenjao je ko yugic uzbrdo. Ono sto mu je Gober uradio je dokaz da nije ni blizu da bude MVP, a ona banana bila je samo slag na torti, doživeo je potpuno pomračenje pa je posle toga sve lopte pobacao po aut.

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Opšte je poznato da Somborac nema tretman kod sudija kakav imaju zvezde u NBA ligi. Zato šta mlohu niko ne smatra zvezdom sem ruralne Srbije jer njegova igra, a i njegov poen nisu atraktivani. Večina superstara je bilo povređeno, a on se kidao svaku utakmicu u eri Zubca i Pokuševskog da osvoji MVP nagradu.

Na dvorovima u srednjem veku samo je dvorska luda mogla kralju da kaže istinu bez posledica. To dobrim delom i danas važi. Samo što su kraljeve zamenili sportisti, umetnici, presednici itd. Ponosnu tradiciju dvorskih luda i iznošenja surove istine upakovane u humorističnu ambalažu oživeli su manje-više stendap komičari, a u ovom slučaju surovu istinu možete da čujete jedino od mene.

Nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

meda

pre 2 godine

Za MVPa se glasa pre početka plej-ofa da rezultati u plej-ofu ne bi uticali na glasanje jer je MVP nagrada za regularnu sezonu. Tako da se već glasalo. Samo se pobednik objavljuje kasnije. I to iz dva dela, prvo objave 3 igrača koji su dobili najviše glasova, to je ono što se desilo juče, ali to ne znači da če da se sad glasa za nekog od njih trojice, glasanje je već završeno pre toga. A konačan pobednik se pre objavljivao posle prve runde plej-ofa, ali su to pre par godina promenili pa bude na kraju plej-ofa.

MILICA24

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)

Amere bukvalno zaboli jel Srbin ili Spanac. Da je Rus pa mozda i da ima neke povezanosti.

bradina

pre 2 godine

Ovo je postalo vise politika nego realno stanje stvari!
Prvo je bilo ne ,oze Nikola jer Denver nije u vrhu Zapada.pa je Embid postao opasan rival iako nije igrao vise od desetine utakmica!? Onda se pojavio Stef keri i to posle Kris Pola i Lilarda (koji po meni je jedini mogao da udje u konkurenciju zbog parametara koji odlucuju koje MVP).Ni Embid ni Stefi nisu najkorisniji igraci za svoj tim oni su najbolji igraci a slazem se da je Stefi najbolji igrac,ali mesati zabe i babe za nagradu najkorisnijeg a ne najboljeg kako to sada sledbenici BLM zele da prikazu je apsurd koji nije vidjen nikad u NBA.Ko su ti koji sada zele da izmene ovu nagradu i izdjednace je sa najboljim igracem!? Normalno da se sada odluka odlaze za kraj PO! Nemogu se pomiriti cinjenicom da je "beli" igrac ipak bio najbolji.Otuda sad izjave prvo Lebrona.zatim Milera a vidimo tu podrsku i u emisiji "Inside" gde izuzev glavnog domacina Ernija sva trojica bivsih tamnoputih zvezdi se trudi da istakne nekog drugog ali je vazno da je crne boje koze!? Kad bi se ja pitao u konkurenciji Nikoli postoje samo tri igraca za MVP:Lilard iz Portlanda,Vestbruk iz Vasingtona a verujem da ce te se iznenaditi da u tu konkurenciju stavljam Aleks Karuza iz LAL.koji je najkorisniji igrac "jezerasa"!? Gospoda iz vrha NBA bi jednom trebala da shvate da se bira NAJKORISNIJI a ne najbolji u sezoni!Ali kome to pricati!?Uzmimo na primer da se Embidu povredi Simons a Stefiju Grin.a daleko su oni korisniji po tim nego oni,zar ne!?

NBA live

pre 2 godine

Ljudi glasa se izmedju ova tri coveka,ono glasanje sto ste svi videli i sto svi ovde ponavljaju je glasanje neke novinarske agancije(kao kad bi kod nas ro uradio Sportski Zurnal)....Dakle 5 podova jednom 3 drugom i 1 bod trecem....nema Janisa,Doncica itd....Dakle tek ce se glasati!

mr no

pre 2 godine

Jokić nije marketinški i ekonomski isplativ nikom tamo osim možda Denveru.. NBA od njega ne može da zaradi lovu i to je jedino merilo... ova druga dvojica marketinški isplativiji i zato će neko od njih i uzeti MVP...na žalost..

JK

pre 2 godine

Videli smo ove godine tri puta kako se puni Somborka na Karijev način. Kari-navodni MVP-ezejac 120:69

On bi bio prvi MVP u istoriji koji je zavrsio sezonu sa šutom za tri 0/13 u poslednjih pet utakmica. Poslednjih nekoliko utakmica postizao nebitne poene u nebitnim delovima utakmice, a u poslednjim četvrtinama kad su ga prišarafi stenjao je ko yugic uzbrdo. Ono sto mu je Gober uradio je dokaz da nije ni blizu da bude MVP, a ona banana bila je samo slag na torti, doživeo je potpuno pomračenje pa je posle toga sve lopte pobacao po aut.

Imao je dva zakucavanja za pet godina NBA karijere, doduše mlohava, ali kad je treći put pokušao doživeo je totalni fijasko. Zaleteo se, a niko oko njega promašio ceo koš i povredio skočni zglob.

Opšte je poznato da Somborac nema tretman kod sudija kakav imaju zvezde u NBA ligi. Zato šta mlohu niko ne smatra zvezdom sem ruralne Srbije jer njegova igra, a i njegov poen nisu atraktivani. Večina superstara je bilo povređeno, a on se kidao svaku utakmicu u eri Zubca i Pokuševskog da osvoji MVP nagradu.

Na dvorovima u srednjem veku samo je dvorska luda mogla kralju da kaže istinu bez posledica. To dobrim delom i danas važi. Samo što su kraljeve zamenili sportisti, umetnici, presednici itd. Ponosnu tradiciju dvorskih luda i iznošenja surove istine upakovane u humorističnu ambalažu oživeli su manje-više stendap komičari, a u ovom slučaju surovu istinu možete da čujete jedino od mene.

Nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

Miho

pre 2 godine

Jokić zvani fat ballerina nagrada ide tebi ali do prstena nikad nećeš stići u Denveru.Muveni se ti legendo u Golden State ili sačekaj dok LeBron James završi karijeru i gibaj se u L A

mr no

pre 2 godine

Jokić nije marketinški i ekonomski isplativ nikom tamo osim možda Denveru.. NBA od njega ne može da zaradi lovu i to je jedino merilo... ova druga dvojica marketinški isplativiji i zato će neko od njih i uzeti MVP...na žalost..

FM Ludak

pre 2 godine

Embid nikako, Kari ili Jokić, Stef sezona iz snova realno najbolji igrač lige ali opet Jokić njegov uticaj na igru koliko vuče limitirani sastav Denvera do 3 mesta na zapadu je prosto nestvarno. Realno Jokić ali neće biti šok ako dobije Stef.

Pera nastavnik

pre 2 godine

Rasizam u NBA godinama traje, a i visoki igraci nisu baš nešto omiljeni...iako je od njih trojice Jokara bio najkonstantniji, sezona za pamćenje, teško od strane crnih rasista da će biti izabran

Mirko

pre 2 godine

Ljudi, ajde više dosta sa tom neizvesnošću oko toga da li će, hoće, neće biti MVP, uzeću mu titulu jer je belac, Srbin, pravoslavac i ostale gluposti.
NIKOLA JOKIĆ JE MVP U NBA LIGI ZA SEZONU 2020/2021!
Glasanje je već obavljeno posle završetka regularnog dela lige a rezultati će biti objavljeni pri kraju razigravanja. U javnosti se polako pojavljuju informacije kako su pojedini novinari glasali i već se do sada zna za njih 37 od ukupno 100 koji imaju pravo glasa i svih 37 su stavili Nikolu na prvo mesto od pet igrača za koje daju glasove. To je statistički i više nego dovoljan uzorak da se sa 99,99% verovatnoće može reći, još jednom:
NIKOLA JOKIĆ JE MVP ZA SEZONU 2020/2021.

Tata

pre 2 godine

На сајту НБА може да се види и МВП трка. Последњих пар месеци је Јокић први. Сезона се завршила и Јокић је и даље први. Ако буде неко од ове двојице изабран, иако мислим да су феноменални, онда је то чиста крађа и више не би требало да се спомиње МВП током сезоне него да НБА само саопшти њихов избор.

In medias

pre 2 godine

Citajuci komentare Amera po raznim drustvenim mrezama, Kari je MVP!? Jedan je cak naveo, Jokic je mozda zasluzio ali me ne uzbudjuje - jeste Kari promenio igru i izvodi najludje poteze ikad, ali kome Jokic nije barem malo uzbudljuv treba da gleda bejzbol. Drugo sta navode, Kari je sa ovakvim timom dosao do plej-ina. Jokic sa nista boljim timom, i stalnim povredama saigraca, nije propustio utakmicu, oborio je mnostvo rekorda i po svakoj naprednoj statistici je lider. Bez obzira sta bude, Jokic je moj MVP!

petar-nbg

pre 2 godine

Sva trojica zasluzuju MVP nagradu, mala prednost Nikoli jer je izgurao celi regularni deo. Žao mi je Karija, odličan igrač, ali se mora uzeti u obzir i situacija na tabeli. Embid ima sansu da bude MVP play off-a, pa nek mu to bude ambicija ako ne dobije sad. Sve u svemu Nikola je objasnio ovaj deo sezone i svakako MVP regularnog dela. Respect

bradina

pre 2 godine

Ovo je postalo vise politika nego realno stanje stvari!
Prvo je bilo ne ,oze Nikola jer Denver nije u vrhu Zapada.pa je Embid postao opasan rival iako nije igrao vise od desetine utakmica!? Onda se pojavio Stef keri i to posle Kris Pola i Lilarda (koji po meni je jedini mogao da udje u konkurenciju zbog parametara koji odlucuju koje MVP).Ni Embid ni Stefi nisu najkorisniji igraci za svoj tim oni su najbolji igraci a slazem se da je Stefi najbolji igrac,ali mesati zabe i babe za nagradu najkorisnijeg a ne najboljeg kako to sada sledbenici BLM zele da prikazu je apsurd koji nije vidjen nikad u NBA.Ko su ti koji sada zele da izmene ovu nagradu i izdjednace je sa najboljim igracem!? Normalno da se sada odluka odlaze za kraj PO! Nemogu se pomiriti cinjenicom da je "beli" igrac ipak bio najbolji.Otuda sad izjave prvo Lebrona.zatim Milera a vidimo tu podrsku i u emisiji "Inside" gde izuzev glavnog domacina Ernija sva trojica bivsih tamnoputih zvezdi se trudi da istakne nekog drugog ali je vazno da je crne boje koze!? Kad bi se ja pitao u konkurenciji Nikoli postoje samo tri igraca za MVP:Lilard iz Portlanda,Vestbruk iz Vasingtona a verujem da ce te se iznenaditi da u tu konkurenciju stavljam Aleks Karuza iz LAL.koji je najkorisniji igrac "jezerasa"!? Gospoda iz vrha NBA bi jednom trebala da shvate da se bira NAJKORISNIJI a ne najbolji u sezoni!Ali kome to pricati!?Uzmimo na primer da se Embidu povredi Simons a Stefiju Grin.a daleko su oni korisniji po tim nego oni,zar ne!?

Pera Ždera

pre 2 godine

Narativ koji pokusavaju konstantno da nametnu... Da, Jokic je MVP ali da nisu bili povredjeni Embiid, KD, Harden, Bron bla bla...

Da nisu opet bi Nikola imao bolju sezonu po standardnim + naprednim statistikama (od nekog za nijansu, drugog za dve... ). Bili bii oni u prednosti po zvucnosti imena i marketinskom kapacitetu ali po odigranoj OVOJ sezonI nikako i to je jednostavno kosarkaska istina koja ne podlaze diskusiji. E sad da li je nekome dosadno ili manje atraktivno kako on igra, to je sasvim druga tema.

Dalje, to da je ovo ili ono bilo, da je ovaj ili ona bio zdrav - Sto rece neko na YT, da je i Dzordan mladji, da je aktivan bio bi MVP ove sezone ali nije :) Svi ti igraci su se povredili i to je deo price, sporta. Nikola nije, dostupniji je svom timu od njih i kraj price. Eh da baba ima m*** bila bi deda.
"The best ability is availability!"

I najbitnije, toliko pricanje o ovoj grupi igraca pomalo postaje nepostovanje prema ostalim toliko dobrim mladjim igracima, potencijalnim i vec ostvarenim zvezdama. Lupaju najslabija MVP sezona jer su navedeni povredjeni? Pa Bron ima 36 godina, KD 33 prirodno da se povredjuju u blago silaznoj putanji karijera. Pa moze li neki mladji igraci ikako biti zvezde dosledne kvalitetne sezone ili ce se ovi potencirati do 40+ godina. I oni su zamenili neke ranije zvezde (Kobj, Dankan, Sek, da ne nabrajam, sustina je jasna).

Ok, oni su povredjeni ali sezonu su I DALJE igrali, Irving, Kari (2xMVP + ove u top 3), Lilard, Nikola, Doncic, Batler, Janis (2xMVP), CP3 (ove godine u MVP diskusiji), dakle nikad zanimljivija, diskutovanija MVP trka... Pa citava plejada mladih zvezda Donovan M, Jang, Sabonis, Tejtum, Braun, Zajon, Morent itd pa onda za kraj mnogi pricaju da je i ruki sezona najaca poslednjih godina BBol, Edwards itd...

Tako da ima tu fenomenalnih igraca i opravdanje sto su povredjene neke 30+ godina zvezde (ne poredim ove mladje sa njima ili nesto oduzimam stvarno All time Great igracima) ne oduzima nista Nikoli jer i da nisu njegova sezona je top 10 IKADA. Tako je prosto i ocigledno, isto koliko je i osporavanje njega.

mahea

pre 2 godine

Auuu decko jest tebi lose. Ajde ti fino trazi od staraca 500 dinara za kladionicu, nakon sto te nahrane, pa da zadovoljis svoj zivotni neupsjeh. Auu kako je tebi lose....

Nikola

pre 2 godine

Da se ne lažemo, Jokić svakako nije najbolji igrać u NBA ali ako gledamo ovu sezonu apsolutni je MVP. Što zbog svoje fantastične sezone, što zbog neigranja drugih protivkandidata. Treba biti pošten i reći da mu sigurno mnogo pomaže to što npr. Embid nema dovoljno utakmica u nogama. Dal bi Joka bio siguran MVP da su svi igrali celu sezonu? Iskreno čisto sumnjam. Baš zbog tog komercijalnog dela i neatraktivnosti što Denvera kao franšize, što zbog njegovog "neatraktivnog" izgleda i košarke. Baš zato neka im uzme ovu nagradu sad jer je pitanje da li će neke sledeće godine moći da joj priđe ovako blizu. Pa neka oni i kažu kako je to najgori mvp u poslednjih 30 godina, naš je, i mi ćemo se tim njegovim ličnim dostignućem dičiti. Još jedna u nizu nagrada i priznanje za srpsku košarku. Kakav život u Srbiji živimo, bar daj da se radujemo nekom sportu...

NBA live

pre 2 godine

Ljudi glasa se izmedju ova tri coveka,ono glasanje sto ste svi videli i sto svi ovde ponavljaju je glasanje neke novinarske agancije(kao kad bi kod nas ro uradio Sportski Zurnal)....Dakle 5 podova jednom 3 drugom i 1 bod trecem....nema Janisa,Doncica itd....Dakle tek ce se glasati!

Keynes

pre 2 godine

Kari ima isto odlicnu statistiku i procente, ali je neverovatno da ga Jokic kida u asistencijama. Pored toga, nije propustio niti jednu utakmicu i njegov tim je 5 mesta ispred na tabeli, sto je jako znacajno. Embid je previse propustio utaomica.

ludeng

pre 2 godine

Cinjenice koje idu u korist Jokica u odnosu na Karija, buduci da bi nagrada Embidu bila sramota za sport jer je lik odigrao 51 utakmicu, poslednjih nekoliko jedva dao po 10 poena.

- Jokic odigrao celu sezonu.
- Skoro duplo bolji u asistencijama i skokovima.
- U svim parametrima u svom timu je najbolji.
- Denver je po imenima slabiji tim od GSW-a, i pored toga sto nema Tompsona.
- Denver nikada nije imao MVP-a, dok je Kari bio 2x uzastopno relativno skoro.
- Mnogo vise tripl-dablova, iliti Kari 0, Jokic 13.
- Bolji skor Denvera i to bez Bartona, Morisa i Mareja, a samim tim i odlicno 3. mesto na tabeli zapada, dok je GSW jedva usao u plej-in.

Vreme je i da nepopularna destinacija kao sto je Denver dobije svog MVP-a. Dosta je bilo da sve jedne te iste ekipe imaju najboljeg, iako nekada to nisu zasluzile. Iskreno, Kari je imao brutalnu sezonu, ali Jokic je od samog pocetka bio nezaustavljiv.

zombiland

pre 2 godine

Gsw može biti 9ti, videćemo veceras, I Curry opet jedan od kandidata. A mesec dana se pričalo da Jokic ne može biti MVP ako nije u prve 4 ekipe. Dakle sce se svodi na to da Nikola nije dovoljno atraktivan i glasan ako me razumete. Relativno loši i roviti Lakersi su pokazali kakav je tim GSW a i ako prodju u prvom meču sa Jutom nemaju šta da traže 4-1 serija top. Koliko god da ima sjajnu sezonu, Nikola je mnogo korisniji saigračima ali bukvalno bilo kojim, nego Stef.

Roditelj

pre 2 godine

Poeni: 1 - Kari (2015), 3 - Jokić (1898), 16 - Embid (1451).

Skokovi: 5 - Jokić (780), 17 - Embid (539), 74 - Kari (345).

Asistencije: 3 - Jokić (599), 19 - Kari (363), 123 - Embid (145).

Ukradene lopte: 11 - Jokić (95), 29 - Kari (77), 111 - Embid (50).

U 3 najznačajnije kategorije Jokić je među prvih 5 u celoj NBA! Plus, o uticaju na ekipu i koliko svoje saigrače Jokić čini boljima ne vredi ni govoriti. U svakom pogledu čista MVP sezona.

Kari je nesumnjivo trenutno najbolji poenter, ali nije najkorisniji igrač lige. Embid realno ne bi trebao ni da bude u fokusu za MVP jer je propustio previše utakmica i to ne samo zbog povrede već zato što je često odmarao. Janis ima mnogo bolju sezonu od Embida, ali već je bio dva puta za redom i takva sezona nije dovoljna da treći put uzastopno bude MVP regularne sezone.

Nadam se da neki nekošarkaški razlozi neće preovladati i da će Jokić dobiti zasluženo MVP priznanje.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

Kvaka

pre 2 godine

Kari? Znaci cele sezone su pricali ne moze Jokic jer je Denver samo 6. na zapadu (dok je jos bio). I onda Kari koji mozda i ne bude u plejofu. Ako i bude bice sa 8. mesta.
Mada, ja sam se vise plaiso Kris Pola. Sad kad njega nema jos sma sigurniji da ce izglasati Jokica.

Goran

pre 2 godine

Do sada je potvdjen identitet 49 glasaca, od kojih se zna kako su njih 37 glasali, i svi su izabrali Jokica kao MVP-a.

Za drugo mesto vodi Embiid, za trece borba se vodi izmedju Janisa i Karija.

E sad, 37 glasaca je 37%, sto znaci da fali jos 63 glasa, i jos se ne zna kako su oni glasali.

Ono sto se svakako procenjuje je da ce Jokic dobiti MVP sa oko 80% glasova.

Ja bi naravno voleo da taj broj bude mnogo veci.

Shaq je 2000 dobio MVP sa 99 / 100 glasova za njega.
Ako bi imao takav rezultat to bi bilo fantasticno, ali ako uporedimo te dve sezone, Shaq-ovu i Jokicevu, mozemo slobodno reci da su tu negde.

Shaq je imao vise pojena (30), ali slicno skokova, i ni blizu asistencija, a Jokic ima veci PER.

Pera Ždera

pre 2 godine

Od pocetka...

Ko bi realno rekao da ce (tada) bucko da uspe u NBA?

Ko bi rekao da ce postati jako brzo fransizni igrac jednog NBA tima?

Ko bi rekao da ce dovesti tim do POffa na prejakom zapadu?

Ko bi rekao da ce posle onakvog pojavljivanja u reprezentaciji, i onakvog pocettka sezone sa 20+ kg viska da se dotera fizicki na jako zavidan nivo?

Ko bi rekao da mu brojke nece pasti u POffu kada se bude igrala jaka odbrana?

Ko bi rekao da IPAK ima kondicije da izgura pretezak POff sa 40+ min i utakmicom od 60 min na parketu?

Ko bi rekao da ce postati top 10 igrac cele lige + najbolji centar na svetu?

Ko bi rekao da ce istorijski okrenuti, sa timom, dve serije sa 1-3 na 4-3?

Ko bi rekao da ce biti top 2-3 igraca poslednja dva POffa?

Ko bi rekao da ce postatii top 3-5 igraca cele lige?

Ko bi rekao da ce ove sezone toliko puta zakucati i toliko popraviti odbranu, nadmasiti sebe fizicki i atletski?

Ko bi rekao da ce posle povrede Mareja nastaviti da nosi tim do pobeda?

Ko bi rekao (tada, nekada, pa i prosle godine) da ce vec ove biti MVP?

Ko bi sada rekao da ce uskoro osvojiti prsten?

Hmm... Nastaviti niz dogodine ;)

Neki od nas bi mozda i rekli, bar naslutili, def verovali a neki nikada nece :)

Nikola Jokic, istorijski jedinstven igrac koji je uvek jednu godinu ispred svih sumnji i osporavanja na njegove domete i mogucnosti, potencijalnu nadogradnju.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Trka je odavno završena, sužavanje izbora je formalno. Pokušaj da se prividno održi neizvesnost, Nikola je MVP potpuno zasluženo, i kada se objave rezultati videće se da drame nije ni bilo.

D

pre 2 godine

Jokic dobija 100%. Cak je i statisticki bolji od njih. Embid ima nesto vise poena, u skokovima su isti a Nikola ima mnogo vise asistencija. Igrao je sve utakmice, ako bi dali Embidu onda je to poruka svima da mogu da odmaraju trecinu sezone i da dobiju nagradu. Imao je i Nikola par sitnih povreda pa nije pravio pauze. Curry isto ima vise poena ali kad se saberu poeni iz asistencija tu je Nikola bolji. Vise odigranih utakmica, daleko bolja pozicija.

statističar

pre 2 godine

Prvo dosta više zezanja bez činjenica. Svaki prvi glas donosi 10 bodova! JOKIĆ JE JUČE IMAO 37 glasova novinara za PRVO MESTO, EMBID i ŠEF KARI NULA. EMBID I DALJE IMA !% DRUGIH MESTA. Da više nijedno prvo mesto ne dobije Jokić, već nekoliko drugih i trećih mesta imaće najveći broj bodova i osvojiće MVP! GAME IS OVER!!! Pogotovo što je Damijan Lilard juče bio veo glasan u svim medijima i pitao kkako on nije mogao da dobije MVP nagradu kada je imao skoro identičnu statistiku kao Šef Kari i objasnio je da je zato što je njegov tim bio OSMI, baš kao što će biti Voriorsi ako pobede sledeću utakmicu a a ko izgube ispadaju.
DAKLE, OSIM LILIRDA I NEKOLIKO TRENERA IZMEĐU KOJIH I STIV NEŠ SU REKLI DA JE JOKIĆ MVP. DRUGI, KOJI SU AGITUJU ZA KARIJA ILI EMBIDA UVEK NA TREĆE MESTO STAVLJAJU JOKIĆA ŠTO MU JE DOVOLJNO DA OSVOJI MVP JER ĆE SE PRVA MESTA OD KONKURENCIJE PODELITI NA EMBIDA, KARIJA I CPR, A PRVO MESTO DONOSI OGROMNIH 10 BODOVA. JOKIĆ JE VEĆ MVP - VEĆ IMA 37 PRVIH MESTA - NIKO DRUGI NIJEDNO!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Kako moze Embid da udje u ovu pricu, kad je momak vise blejao na klupi nego sto je igrao. Svaku trecu je igrao. Uvek svez, uvek odmoran i kad igra sve se fokusira na njega, dok je Jokara igrao tonu utakmica i na svakoj je bio motor ekipe!

NJ15

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)
Vec su dosta njih glasali i Jokic je jednoglasan. Iako bi voleli nema sanse da mu uzmu MVP toliko je dominantan ! Srbija treba da se ponosi njime i dalje smo kosarkaska sila iako iz kog zna kog razloga mnogo vise para ulazemo u los fudbal.

Svaka mu cast

veljavp

pre 2 godine

Ljudi, već je izašlo kako su 37 od 100 novinara glasali, i svi su glasali jednoglasno za Nikolu! Gotova priča, ovo je samo malo loženje pred play off :)

Nesko

pre 2 godine

...
(Mirko, 21. maj 2021 08:35)

Bravo! Upravo sam hteo da napisem ovo sto si ti napisao.
Ljudi, shvatite - glasanje je vec zavrseno! Svih 100 glasaca je vec stavilo svoje glasove u koverte i poslalo ih NBA. Oni su ih otvorili, prebrojali i znaju rezultate. Ne samo za MVP nego za sve druge kategorije za koje se daju nagrade u regularnoj sezoni. Sada su u amerskom hajp maniru objavili imena prve trojice (to su ti tzv. "finalisti" - mali Majkl Porter je npr. finalista u Most improved player) da bi odrzali privid neizvesnosti do dodele nagrada i lozili narod.
Znaci, da banalizujem do kraja, moze Denver da izgubi od Portlanda sa 4-0 i prosecnom razlikom -40, a da Jokic ubaci deset autokoseva na svakoj utakmici, to nece uticati na glasove, posto su oni vec dati. (Jedino da krenu da naknadno menjaju glasove, ali to je onda izborna kradja.)
A o tome u kom pravcu ti glasovi idu govore izjave onih glasaca koji su odlucili da vec sada javno saopste kako su glasali. To vam je dole napisao Mirko - 37/37 stavilo je Jokica na prvo mesto.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Potvrdjeno je oko 40 glasova i svi su glasali za Jokica!




A onda se pojavio "pametni" Redzi Miler koji je jedini glasao za Karija...

MILICA24

pre 2 godine

gledajuci realno Jokic, ali strahujem da ce odluka da bude politicka, odnosno gde ce Srbin u Americi da bude MVP + belac
(Balls of Steel, 21. maj 2021 09:17)

Amere bukvalno zaboli jel Srbin ili Spanac. Da je Rus pa mozda i da ima neke povezanosti.

Đ.H.S

pre 2 godine

@ Kozuki Oden @ Goran

Taj glas Redžija Milera i još dvojce spada u grupu takozvanih rezervnih glasova. Naime, dva novinara nisu glasali za prva 4 mesta - samo su glasali za peto mesto, jedan za Gobera, drugi za Luku!!!
Trenutna situacija je da Jokić ima 37 potvrđenih prvih mesta koja se množe sa 10 poena a Embid ima 15 potvrđenih drugih mesta. Od prvog do petog mesta svako nosi odrešen broj bodova koji se na kraju sabiraju. Ko ima najviše bodova osvaja MVP REGULARNOG DELA SEZONE! Pre pet nedelja Jokić je imao preko 900 bodova a Embid preko 400. Glasovi "protiv Jokića" će se podeliti na Karija i Embida što pored već objavljenih 370 bodova i novih koje će dobiti za prvo, drugo, treće, četvrto ili peto mesto u ukupnom zbiru Jokića čini nedostižnim. JOKIĆ JE VEĆ MVP NBA 2021. KRAJ RASPRAVE!

meda

pre 2 godine

Za MVPa se glasa pre početka plej-ofa da rezultati u plej-ofu ne bi uticali na glasanje jer je MVP nagrada za regularnu sezonu. Tako da se već glasalo. Samo se pobednik objavljuje kasnije. I to iz dva dela, prvo objave 3 igrača koji su dobili najviše glasova, to je ono što se desilo juče, ali to ne znači da če da se sad glasa za nekog od njih trojice, glasanje je već završeno pre toga. A konačan pobednik se pre objavljivao posle prve runde plej-ofa, ali su to pre par godina promenili pa bude na kraju plej-ofa.