Petak, 13.01.2006.

11:29

Fredi Bobić u Rijeci?

Izvor: Željko Èaèija

Fredi Bobiæ u Rijeci? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Dule Savic

pre 18 godina

I taj Brzilac je kao neki igrac ako vredi 1.5 miliona evra (ako je to uopste tacno)? Sad je kao Dinamo extra klub ako ima 3-4 crnca u ekipi, a? Nemojte biti smesni, pa Zvezda bi vas "castila" u svakom susretu sa 3-4 komada! I Partizan ima camuge pa je opet smesan... HNL=0, Meridian Super Liga ce sledece godine biti kao Primera ili Premier liga! Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo, najbolja si ti...

Dejo-genije

pre 18 godina

Purgeru, koliko je meni poznato vi imate samo tri kluba u Evro kupovima, mi cetiri.
Tebe zanima kako su zavrsene utakmice velike cetvorke. Kao prvo ta cetvroka je postojala jedino zbog bratsva i jedinstva, kao drugo od 6 utakmica vasi klubovi su dobili 1, nasi 5. Sve su resavane ubedljivo, semo one prve Partizan- Kroacija. Sad sto tebe od 6 utakmica zanima samo jedna, eh, to je vec tvoj problem. Siroki je iz Bih,a intertoto kup nije ni LS, ni Kup Uefa. Sastali su se dinamo i Partizan u trenutku, kad je dinamo bio najjaci posle raspada sfrj, a Partizan prodao pola tima posle titule i sa tim igracima gubio od Zvezde 4-0 i zauzeo trece mesto, ispred jos Obilic. tako su se ove sezone sastali nas i vas vicesampion, nismo mi krivi sto vam je vicesampion takva ekipa. Isto vazi za Partizan i Rijeku. Ustvari sve to nije ni bitno, vec jednostavno cinjenica gde smo mi, a gde vi na Uefinoj listi. Valjda se tu vidi cija liga je jaca. Nema tu sta da se iskrastilizuje, nikad se necete ni pribliziti Zvezdinom uspehu iz 1991. Mozete da velicate neka ucesca, ali je to daleko cak i od Partizanovog finala ili dva Zvezdina ulaska medju 4, da ne pricamo o tituli, pa jos interkontinentalni kup.

Dinamovac

pre 18 godina

U Hr nogometu nikako ne cvjetaju ruze, al da se moze naci par stotina tisuca eura za pojacanje(a) u to budite sigurni. I to ne samo Dinamo... Problem i nije tolko u novcu, već u igračima koji se dovode.
Svi govore da se Dinamo jako pojacao itd... Neznam zbog cega. Zbog toga jer je dosao Anderson ili zbog Vukojevica?
Niti jedan od te dvojice nije trenutno pojacanje za Dinamo! Ako ce se gledat iskljucivo igra njih dvojica nece zaigrat do kraja proljetnog dijela prvenstva, ali posto znam da ce igrat reci cu zasto to nece biti pojacanje ( bar ne u pocetku). Anderson je van svake ozbiljnije igracke forme ( nije igrao duze vrijeme u Brazilu) i pitanje kolko ce mu trebat da u formu udje, da se prilagodi na europski stil nogometa ( hrvatski) i da se uigra s momcadi. Vukojevic ce bit vece pojacanje, al na tom mjestu on moze bit jedino zamjena nikako medju prvih 11.
S druge strane Hajduk se za manju lovu daleko bolje pojacao. Erceg je za nasu ligu premija, a nije los niti Cimerotič.
Prednost je prevelika, al Hajduk ce s tim igracima stat na noge, a Dinamo nemoze bolje nego je igrao na jesen. Uostalom opce je poznato da je Dinamo uvijek bolji na jesen, a Hajduk na proljece. I to ne od jucer...

Ako ce igrat kao jesenas Rijeka ce bit druga ( sa ili bez Bobica).

Za Deliju...
Sta ti mislis jel prednost il nedostatak kluba to sto svi igarci koje ima su golobradi? Vidio bi ti da u Zvezdi ima i par igraca od 30 godina ( dovoljno 2, 3) dal bi onda Zvezda onako popusila na kraju utakmice golove od Strasbourga. ( by the way isti slucaj, ako ne i gori ( penal na kraju utakmice) i lani Dinamu).
U momcadskim sportovima poanta i je u tome da postoje i mladji i stariji ( iskusniji) a ne da svi imaju 18-23 godine ili tako nesto. Ta momcad sastavljena od mladih igraca nemoze bit osobito uspjesna i ona je plus samo za onog tko je gazda takvog kluba, jer taj ne namjerava drzati momcad na okupu deset godina, vec svake godine najbolji eksponat prodati. Nema nista lakse nego proc par kola i onda pocet prodavat igrace. Pitanje je jedino kolko je gazda jak, dal prodaje nakon UEFA grupe ili se nada ligi prvaka pa ce onda.
Ovaj vas Piksi, neka velika saljivdzija jeli? On odbija par milijona eura, funti ( 7, 8?) za nekog potpuno neafirnmiranog klinca? Ponavljam POTPUNO NEAFIRMIRANOG. On moze igrat protiv milicionara ili hajduka iz kule i dvaput godisnje protiv nekog kluba iz srednje europske klase, al sta da on mora trcat svaki vikend u talijanskoj, spanjolskoj ligi protiv takvih ( i boljih) pa da se jednom ozlijedi ispadne iz prve momcadi i ne igra po par mjeseci, pa onda nakon par mjeseci 20 godisnjaka vrate s klupe u prvu momcad, pa razocara, pa ga nema nigdje, pa bude na transfer listi...
Piksi ili sere kad zine il zbilja nije normalan. Kad najesen opet ispadnu u UEFA grupi onda ce ih nudit sirom EU za 2 milijuna, a nece ih htjet nitko... Jedino ako ne misli da cete proc grupu pored Hol i Arg na SP...

B.

pre 18 godina

Hrvati kao ne mogu dalje od 2. pretkola....Gluposti. Prosla jesen je stvarno bila najgora u povijesti za Hrvatske klubove u Europi. Hajduk i Inter su sve osramotili. Dinamo je zavrsio lose u prvenstvu jer je sve bio bacio na Ligu Uefe, da prezimi, ali su odigrali 2-2 sa Herenvenom i na kraju ispali. Dinamo je ove sezone strasno jak, ali zato je Hajduk u krizi.
I vi sada tu pricate i uspoređujete, a kod vas je samo Partizan igrao jednu sezonu u Ligi prvaka, dok je kod nas jednu igrao Hajduk, a Dinamo dvije godine. Vjerujem da ce Dinamo najesen igrati Ligu prvaka, a koliko pratim i kod vas - mogla bi i Zvezda ako ne prodate igrace i jos se malo pojacate.

Uglavnom, da ne idem dalje: Loši su klubovi i kod nas i kod vas.Svakih 4-5 godina se napravi jedna dobra momčad i umjesto da ju se još pojača, šefovi uvjek rasprodaju igrače i onda opet ispočetka. Dinamo je sada počeo dobro raditi, vidjet ćemo kako će se završiti.

El Purger

pre 18 godina

Vidim da se ovdje jako spominje prošla sezona (najgora u povijesti Dinama)kad je Dinamo u slaboj ligi bio sedmi. Pa ako malo pratite, situacija je ove sezone dijametralno suprotna, Dinamo razvaljuje, i očigledno je da je daleko iznad (ne)snage hrvatske lige. A logično da je u Europi bilo katastrofa, kad nema Dinama, onda se samo to može i očekivati. Da bog sreće i ždrijeba pa da se spoje Dinamo i Zvezda u nekom eurokupu, pa da se neke stvari iskristaliziraju, he he. A kako ono stoje SCG klubovi velike četvorke u odnosu s hrvatskim nakon raspada Juge (konkretnije Partizan, Zvezda još nije imala tu nesreću da igra protiv nas)? Naravno da ćete, u nedostatku pravih pobjeda spominjati Partizan-Rijeka i Zvezda-Inker:)... Ili na primjer klubovi istog ranga Cibalia-Obilić i Široki-Zeta Golubovci?
P.S. Ovaj @Dejan bi moga oznat da bi bilo OK ako odgovara nekom iz Hrvatske da piše latinicom, čisto iz razloga što postoji mogućnost da je čovjek ne zna.
P.P.S. Nadam se da će mi komentar biti objavljen

milan pavlica

pre 18 godina

pokazaliste se vi u utakmicama mladih reprezentacija,kakav crni dinamo da je najaci sa ovih prostora,videlo se prosle godine kada ste zamalo ispali.zvezda bi vas nabila.vi dalje ne mozete od 2. kola kvalifikacija za ligu prvaka.

pera kojot super genije

pre 18 godina

Koliko sam upucen Dinamo u strasnoj konkurenciji hrvatske lige nije uspeo da se plasira medju prvih 6 !?! ... i to u sezoni kad su sampion i vicesampion u dva dvomeca protiv Debrecina i Zvezde imali gol razliku 1:15! Videli smo i utakmice mladih reprezentacija sastavljenih uglavnom od igraca iz domacih liga ... Toliko o 'kvalitetu' ...

Super lep, razmisljam o Halle

pre 18 godina

@Braco, moje je misljenje da svako treba igrati svoju ligu, a koliko je ko jak se vidi u evropskim utakmicama. Ne znam po cemu zakjucujes ko je najjaci, po pobedama u vasoj ligi, koja je dosta slaba, bar se tako videlo ove sezone. Rijeka super jaka zato sto razmislja o Bobicu.:))

Delija

pre 18 godina

"Braco" Crvena Zvezda je najjaci klub na prostoru ex.YU. Ekipa koja ima Zigica(seniorski reprezentivac),Bastu,Jankovica,Milijasa(mlade reprezentivce), Stojkovica(proglasenog najboljeg mladog golmana Evrope) i da zaboravio sam takodje mladog reprezentivca Milana Purovica (koji vam je zabio gol kada su igrale SCG-HR mlade repke), Milan Bisevac koji je pre 2 godine osvojio 2 mesto sa SCG na prvenstvu Evrope(U 21) itd. daleko smo najbolji bili bicemo i ostacemo. Uvek je Zveda imala najbolje igrace i od prosecnig igraca pravila igracine. Dinamo je odbacio Roberta Prosineckog i rekao da je on netalentovan igrac a kada je dosao u Zvezdu osvojio je sa njom kup sampiona evrope ili danasnju ligu sampiona i internacionalni kup sto je klupski prvak sveta. Zvezda je napravila igraciu od njega i ne samo od njega nego i od Mihajlovica,Savicevica,Stojkovica,Jugovica itd.
1. Stojkovic (najbolji mladi golman Evrope)
2. Bisevac (sa U21 osvojio srebro na EP)
3. Basta (www.bastadusan.com)
4. Dudic (seniorski reprezentivac)
5. Lukovic (hoce Roma da ga kupi-mladi repr.)
6. Milijas ( mladi repre.)
7. Jankovic (maldi repre.)
8. Mladenovic (igrao za Glasgow Rengeres)
9. Kovacevic (seniorski repre.)
10.Purovic (mladi repre.)
11.Zigic (seniroski repre.)
Jos ako nam dodje Suzuki iz japana ima da dobijemo jos malo konjskih snaga a u derbiju ima da deremo partizan kao sto smo to redovno radili i do sada.

Дејан

pre 18 godina

@Брацо
Звезду и Партизан придружити хрватској лиги??? Можда кад неки ваш клуб прође други круг квалификација за ЛШ, или прво коло Купа УЕФА. До тада, само ви играјте у "лијепој вашој", ми ћемо се снаћи сами.

Ivan

pre 18 godina

Jel' to neko rece da je Hrvatska liga najjaca u bivsoj YU? Da li je to ista ona liga ciji se prvak raspao u dvomecu sa madjarskim prvakom, a vicesampion imao srece da im se ne dogodi bas isto protiv Zvezde?
Da se ne zavaravamo, svi timovi iz bivse YU su jako losi, bez obzira na to koliko novca je Dinamo potrosio. Sve to moze vrlo lako biti prolazna pojava. A inace postoje samo tri iole ozbiljna kluba (uz izvinjenje ostalima) - Zvezda (bez obzira na dug), Partizan i Dinamo. Svi ostali su za najmanje stepenicu nize.
Za Bobica ne znam u kakvoj je formi (ne izgleda mi to bas pozitivno), ali verujem da takav igrac moze da privuce gledaoce, zbog kojih se fudbal i igra. Znaci, lepo.
A nemojte o nikakvim zajednickim ligama razmisljati. Nereda bi bilo preko glave - ipak to nije kosarka.

Braco

pre 18 godina

Dinamo je ove godine odrijesio kesu u kupio skupog Andersona, trenutno je Dinamo daleko najaci klub iz bivse Juge (molim partizanovce da se ne tresu), a i Rijeka je jako kvalitetna, najbolje o tome govori da razmisljaju o Bobicu i da je golman bivsi reprezentativac Jugoslavije, inace odlican golman. Moje misljenje je da bi hrvatskoj ligi trebalo pridruziti dva kluba iz Bosne, Zvezdu i Partizan, mozda Vojvodinu i da bi opet imali sjajan nogomet.

B.

pre 18 godina

Nije 600.000 eura neosvojivo. Rijeka nakon Dinama ima najvise novaca u HNL-u. Dinamo je ovih dana doveo Adersona iz Vasco da Game za 1,500.000 dolara, a trebao je doci i Thiago za isto toliko ali je propalo. Tako da ne mozes govoriti da nema para. Samo glupo je dati 600.000 eura za Bobica koji ce igrati pola sezone-sezonu i otici u penziju. A i pitanje je sta on moze vise napraviti. Bolje dovesti nekog mlađeg za te pare pa ga prodati kasnije.

RIVER_FIUME_RIJEKA

pre 18 godina

MISLIM DA NAM TAJ STARAC NE TREBA, MADA KAKVA JE LIGA MOZE LAGANO IGRATI, SUMNJAM DA CE PREDSJEDNIK JEŽIĆ DAT TU LOVU ZA NJEGA, IONAKO CEMO I S NJIM I BEZ NJEGA BITI 2 U PRVENSTVU, BOLJE DA JE UZEO CIMEROTIČA , KOJI JE VEC IGRAO ZAPAŽENO KOD NAS, AL G AUBIO TADAŠNJI TRENER IVANKOVIĆ.
FORZA FIUME
FIUME NAZIONE

RIVER_FIUME_RIJEKA

pre 18 godina

MISLIM DA NAM TAJ STARAC NE TREBA, MADA KAKVA JE LIGA MOZE LAGANO IGRATI, SUMNJAM DA CE PREDSJEDNIK JEŽIĆ DAT TU LOVU ZA NJEGA, IONAKO CEMO I S NJIM I BEZ NJEGA BITI 2 U PRVENSTVU, BOLJE DA JE UZEO CIMEROTIČA , KOJI JE VEC IGRAO ZAPAŽENO KOD NAS, AL G AUBIO TADAŠNJI TRENER IVANKOVIĆ.
FORZA FIUME
FIUME NAZIONE

B.

pre 18 godina

Nije 600.000 eura neosvojivo. Rijeka nakon Dinama ima najvise novaca u HNL-u. Dinamo je ovih dana doveo Adersona iz Vasco da Game za 1,500.000 dolara, a trebao je doci i Thiago za isto toliko ali je propalo. Tako da ne mozes govoriti da nema para. Samo glupo je dati 600.000 eura za Bobica koji ce igrati pola sezone-sezonu i otici u penziju. A i pitanje je sta on moze vise napraviti. Bolje dovesti nekog mlađeg za te pare pa ga prodati kasnije.

Braco

pre 18 godina

Dinamo je ove godine odrijesio kesu u kupio skupog Andersona, trenutno je Dinamo daleko najaci klub iz bivse Juge (molim partizanovce da se ne tresu), a i Rijeka je jako kvalitetna, najbolje o tome govori da razmisljaju o Bobicu i da je golman bivsi reprezentativac Jugoslavije, inace odlican golman. Moje misljenje je da bi hrvatskoj ligi trebalo pridruziti dva kluba iz Bosne, Zvezdu i Partizan, mozda Vojvodinu i da bi opet imali sjajan nogomet.

Ivan

pre 18 godina

Jel' to neko rece da je Hrvatska liga najjaca u bivsoj YU? Da li je to ista ona liga ciji se prvak raspao u dvomecu sa madjarskim prvakom, a vicesampion imao srece da im se ne dogodi bas isto protiv Zvezde?
Da se ne zavaravamo, svi timovi iz bivse YU su jako losi, bez obzira na to koliko novca je Dinamo potrosio. Sve to moze vrlo lako biti prolazna pojava. A inace postoje samo tri iole ozbiljna kluba (uz izvinjenje ostalima) - Zvezda (bez obzira na dug), Partizan i Dinamo. Svi ostali su za najmanje stepenicu nize.
Za Bobica ne znam u kakvoj je formi (ne izgleda mi to bas pozitivno), ali verujem da takav igrac moze da privuce gledaoce, zbog kojih se fudbal i igra. Znaci, lepo.
A nemojte o nikakvim zajednickim ligama razmisljati. Nereda bi bilo preko glave - ipak to nije kosarka.

Delija

pre 18 godina

"Braco" Crvena Zvezda je najjaci klub na prostoru ex.YU. Ekipa koja ima Zigica(seniorski reprezentivac),Bastu,Jankovica,Milijasa(mlade reprezentivce), Stojkovica(proglasenog najboljeg mladog golmana Evrope) i da zaboravio sam takodje mladog reprezentivca Milana Purovica (koji vam je zabio gol kada su igrale SCG-HR mlade repke), Milan Bisevac koji je pre 2 godine osvojio 2 mesto sa SCG na prvenstvu Evrope(U 21) itd. daleko smo najbolji bili bicemo i ostacemo. Uvek je Zveda imala najbolje igrace i od prosecnig igraca pravila igracine. Dinamo je odbacio Roberta Prosineckog i rekao da je on netalentovan igrac a kada je dosao u Zvezdu osvojio je sa njom kup sampiona evrope ili danasnju ligu sampiona i internacionalni kup sto je klupski prvak sveta. Zvezda je napravila igraciu od njega i ne samo od njega nego i od Mihajlovica,Savicevica,Stojkovica,Jugovica itd.
1. Stojkovic (najbolji mladi golman Evrope)
2. Bisevac (sa U21 osvojio srebro na EP)
3. Basta (www.bastadusan.com)
4. Dudic (seniorski reprezentivac)
5. Lukovic (hoce Roma da ga kupi-mladi repr.)
6. Milijas ( mladi repre.)
7. Jankovic (maldi repre.)
8. Mladenovic (igrao za Glasgow Rengeres)
9. Kovacevic (seniorski repre.)
10.Purovic (mladi repre.)
11.Zigic (seniroski repre.)
Jos ako nam dodje Suzuki iz japana ima da dobijemo jos malo konjskih snaga a u derbiju ima da deremo partizan kao sto smo to redovno radili i do sada.

Дејан

pre 18 godina

@Брацо
Звезду и Партизан придружити хрватској лиги??? Можда кад неки ваш клуб прође други круг квалификација за ЛШ, или прво коло Купа УЕФА. До тада, само ви играјте у "лијепој вашој", ми ћемо се снаћи сами.

Super lep, razmisljam o Halle

pre 18 godina

@Braco, moje je misljenje da svako treba igrati svoju ligu, a koliko je ko jak se vidi u evropskim utakmicama. Ne znam po cemu zakjucujes ko je najjaci, po pobedama u vasoj ligi, koja je dosta slaba, bar se tako videlo ove sezone. Rijeka super jaka zato sto razmislja o Bobicu.:))

pera kojot super genije

pre 18 godina

Koliko sam upucen Dinamo u strasnoj konkurenciji hrvatske lige nije uspeo da se plasira medju prvih 6 !?! ... i to u sezoni kad su sampion i vicesampion u dva dvomeca protiv Debrecina i Zvezde imali gol razliku 1:15! Videli smo i utakmice mladih reprezentacija sastavljenih uglavnom od igraca iz domacih liga ... Toliko o 'kvalitetu' ...

milan pavlica

pre 18 godina

pokazaliste se vi u utakmicama mladih reprezentacija,kakav crni dinamo da je najaci sa ovih prostora,videlo se prosle godine kada ste zamalo ispali.zvezda bi vas nabila.vi dalje ne mozete od 2. kola kvalifikacija za ligu prvaka.

B.

pre 18 godina

Hrvati kao ne mogu dalje od 2. pretkola....Gluposti. Prosla jesen je stvarno bila najgora u povijesti za Hrvatske klubove u Europi. Hajduk i Inter su sve osramotili. Dinamo je zavrsio lose u prvenstvu jer je sve bio bacio na Ligu Uefe, da prezimi, ali su odigrali 2-2 sa Herenvenom i na kraju ispali. Dinamo je ove sezone strasno jak, ali zato je Hajduk u krizi.
I vi sada tu pricate i uspoređujete, a kod vas je samo Partizan igrao jednu sezonu u Ligi prvaka, dok je kod nas jednu igrao Hajduk, a Dinamo dvije godine. Vjerujem da ce Dinamo najesen igrati Ligu prvaka, a koliko pratim i kod vas - mogla bi i Zvezda ako ne prodate igrace i jos se malo pojacate.

Uglavnom, da ne idem dalje: Loši su klubovi i kod nas i kod vas.Svakih 4-5 godina se napravi jedna dobra momčad i umjesto da ju se još pojača, šefovi uvjek rasprodaju igrače i onda opet ispočetka. Dinamo je sada počeo dobro raditi, vidjet ćemo kako će se završiti.

El Purger

pre 18 godina

Vidim da se ovdje jako spominje prošla sezona (najgora u povijesti Dinama)kad je Dinamo u slaboj ligi bio sedmi. Pa ako malo pratite, situacija je ove sezone dijametralno suprotna, Dinamo razvaljuje, i očigledno je da je daleko iznad (ne)snage hrvatske lige. A logično da je u Europi bilo katastrofa, kad nema Dinama, onda se samo to može i očekivati. Da bog sreće i ždrijeba pa da se spoje Dinamo i Zvezda u nekom eurokupu, pa da se neke stvari iskristaliziraju, he he. A kako ono stoje SCG klubovi velike četvorke u odnosu s hrvatskim nakon raspada Juge (konkretnije Partizan, Zvezda još nije imala tu nesreću da igra protiv nas)? Naravno da ćete, u nedostatku pravih pobjeda spominjati Partizan-Rijeka i Zvezda-Inker:)... Ili na primjer klubovi istog ranga Cibalia-Obilić i Široki-Zeta Golubovci?
P.S. Ovaj @Dejan bi moga oznat da bi bilo OK ako odgovara nekom iz Hrvatske da piše latinicom, čisto iz razloga što postoji mogućnost da je čovjek ne zna.
P.P.S. Nadam se da će mi komentar biti objavljen

Dinamovac

pre 18 godina

U Hr nogometu nikako ne cvjetaju ruze, al da se moze naci par stotina tisuca eura za pojacanje(a) u to budite sigurni. I to ne samo Dinamo... Problem i nije tolko u novcu, već u igračima koji se dovode.
Svi govore da se Dinamo jako pojacao itd... Neznam zbog cega. Zbog toga jer je dosao Anderson ili zbog Vukojevica?
Niti jedan od te dvojice nije trenutno pojacanje za Dinamo! Ako ce se gledat iskljucivo igra njih dvojica nece zaigrat do kraja proljetnog dijela prvenstva, ali posto znam da ce igrat reci cu zasto to nece biti pojacanje ( bar ne u pocetku). Anderson je van svake ozbiljnije igracke forme ( nije igrao duze vrijeme u Brazilu) i pitanje kolko ce mu trebat da u formu udje, da se prilagodi na europski stil nogometa ( hrvatski) i da se uigra s momcadi. Vukojevic ce bit vece pojacanje, al na tom mjestu on moze bit jedino zamjena nikako medju prvih 11.
S druge strane Hajduk se za manju lovu daleko bolje pojacao. Erceg je za nasu ligu premija, a nije los niti Cimerotič.
Prednost je prevelika, al Hajduk ce s tim igracima stat na noge, a Dinamo nemoze bolje nego je igrao na jesen. Uostalom opce je poznato da je Dinamo uvijek bolji na jesen, a Hajduk na proljece. I to ne od jucer...

Ako ce igrat kao jesenas Rijeka ce bit druga ( sa ili bez Bobica).

Za Deliju...
Sta ti mislis jel prednost il nedostatak kluba to sto svi igarci koje ima su golobradi? Vidio bi ti da u Zvezdi ima i par igraca od 30 godina ( dovoljno 2, 3) dal bi onda Zvezda onako popusila na kraju utakmice golove od Strasbourga. ( by the way isti slucaj, ako ne i gori ( penal na kraju utakmice) i lani Dinamu).
U momcadskim sportovima poanta i je u tome da postoje i mladji i stariji ( iskusniji) a ne da svi imaju 18-23 godine ili tako nesto. Ta momcad sastavljena od mladih igraca nemoze bit osobito uspjesna i ona je plus samo za onog tko je gazda takvog kluba, jer taj ne namjerava drzati momcad na okupu deset godina, vec svake godine najbolji eksponat prodati. Nema nista lakse nego proc par kola i onda pocet prodavat igrace. Pitanje je jedino kolko je gazda jak, dal prodaje nakon UEFA grupe ili se nada ligi prvaka pa ce onda.
Ovaj vas Piksi, neka velika saljivdzija jeli? On odbija par milijona eura, funti ( 7, 8?) za nekog potpuno neafirnmiranog klinca? Ponavljam POTPUNO NEAFIRMIRANOG. On moze igrat protiv milicionara ili hajduka iz kule i dvaput godisnje protiv nekog kluba iz srednje europske klase, al sta da on mora trcat svaki vikend u talijanskoj, spanjolskoj ligi protiv takvih ( i boljih) pa da se jednom ozlijedi ispadne iz prve momcadi i ne igra po par mjeseci, pa onda nakon par mjeseci 20 godisnjaka vrate s klupe u prvu momcad, pa razocara, pa ga nema nigdje, pa bude na transfer listi...
Piksi ili sere kad zine il zbilja nije normalan. Kad najesen opet ispadnu u UEFA grupi onda ce ih nudit sirom EU za 2 milijuna, a nece ih htjet nitko... Jedino ako ne misli da cete proc grupu pored Hol i Arg na SP...

Dejo-genije

pre 18 godina

Purgeru, koliko je meni poznato vi imate samo tri kluba u Evro kupovima, mi cetiri.
Tebe zanima kako su zavrsene utakmice velike cetvorke. Kao prvo ta cetvroka je postojala jedino zbog bratsva i jedinstva, kao drugo od 6 utakmica vasi klubovi su dobili 1, nasi 5. Sve su resavane ubedljivo, semo one prve Partizan- Kroacija. Sad sto tebe od 6 utakmica zanima samo jedna, eh, to je vec tvoj problem. Siroki je iz Bih,a intertoto kup nije ni LS, ni Kup Uefa. Sastali su se dinamo i Partizan u trenutku, kad je dinamo bio najjaci posle raspada sfrj, a Partizan prodao pola tima posle titule i sa tim igracima gubio od Zvezde 4-0 i zauzeo trece mesto, ispred jos Obilic. tako su se ove sezone sastali nas i vas vicesampion, nismo mi krivi sto vam je vicesampion takva ekipa. Isto vazi za Partizan i Rijeku. Ustvari sve to nije ni bitno, vec jednostavno cinjenica gde smo mi, a gde vi na Uefinoj listi. Valjda se tu vidi cija liga je jaca. Nema tu sta da se iskrastilizuje, nikad se necete ni pribliziti Zvezdinom uspehu iz 1991. Mozete da velicate neka ucesca, ali je to daleko cak i od Partizanovog finala ili dva Zvezdina ulaska medju 4, da ne pricamo o tituli, pa jos interkontinentalni kup.

Dule Savic

pre 18 godina

I taj Brzilac je kao neki igrac ako vredi 1.5 miliona evra (ako je to uopste tacno)? Sad je kao Dinamo extra klub ako ima 3-4 crnca u ekipi, a? Nemojte biti smesni, pa Zvezda bi vas "castila" u svakom susretu sa 3-4 komada! I Partizan ima camuge pa je opet smesan... HNL=0, Meridian Super Liga ce sledece godine biti kao Primera ili Premier liga! Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo, najbolja si ti...

RIVER_FIUME_RIJEKA

pre 18 godina

MISLIM DA NAM TAJ STARAC NE TREBA, MADA KAKVA JE LIGA MOZE LAGANO IGRATI, SUMNJAM DA CE PREDSJEDNIK JEŽIĆ DAT TU LOVU ZA NJEGA, IONAKO CEMO I S NJIM I BEZ NJEGA BITI 2 U PRVENSTVU, BOLJE DA JE UZEO CIMEROTIČA , KOJI JE VEC IGRAO ZAPAŽENO KOD NAS, AL G AUBIO TADAŠNJI TRENER IVANKOVIĆ.
FORZA FIUME
FIUME NAZIONE

B.

pre 18 godina

Nije 600.000 eura neosvojivo. Rijeka nakon Dinama ima najvise novaca u HNL-u. Dinamo je ovih dana doveo Adersona iz Vasco da Game za 1,500.000 dolara, a trebao je doci i Thiago za isto toliko ali je propalo. Tako da ne mozes govoriti da nema para. Samo glupo je dati 600.000 eura za Bobica koji ce igrati pola sezone-sezonu i otici u penziju. A i pitanje je sta on moze vise napraviti. Bolje dovesti nekog mlađeg za te pare pa ga prodati kasnije.

Braco

pre 18 godina

Dinamo je ove godine odrijesio kesu u kupio skupog Andersona, trenutno je Dinamo daleko najaci klub iz bivse Juge (molim partizanovce da se ne tresu), a i Rijeka je jako kvalitetna, najbolje o tome govori da razmisljaju o Bobicu i da je golman bivsi reprezentativac Jugoslavije, inace odlican golman. Moje misljenje je da bi hrvatskoj ligi trebalo pridruziti dva kluba iz Bosne, Zvezdu i Partizan, mozda Vojvodinu i da bi opet imali sjajan nogomet.

Ivan

pre 18 godina

Jel' to neko rece da je Hrvatska liga najjaca u bivsoj YU? Da li je to ista ona liga ciji se prvak raspao u dvomecu sa madjarskim prvakom, a vicesampion imao srece da im se ne dogodi bas isto protiv Zvezde?
Da se ne zavaravamo, svi timovi iz bivse YU su jako losi, bez obzira na to koliko novca je Dinamo potrosio. Sve to moze vrlo lako biti prolazna pojava. A inace postoje samo tri iole ozbiljna kluba (uz izvinjenje ostalima) - Zvezda (bez obzira na dug), Partizan i Dinamo. Svi ostali su za najmanje stepenicu nize.
Za Bobica ne znam u kakvoj je formi (ne izgleda mi to bas pozitivno), ali verujem da takav igrac moze da privuce gledaoce, zbog kojih se fudbal i igra. Znaci, lepo.
A nemojte o nikakvim zajednickim ligama razmisljati. Nereda bi bilo preko glave - ipak to nije kosarka.

Delija

pre 18 godina

"Braco" Crvena Zvezda je najjaci klub na prostoru ex.YU. Ekipa koja ima Zigica(seniorski reprezentivac),Bastu,Jankovica,Milijasa(mlade reprezentivce), Stojkovica(proglasenog najboljeg mladog golmana Evrope) i da zaboravio sam takodje mladog reprezentivca Milana Purovica (koji vam je zabio gol kada su igrale SCG-HR mlade repke), Milan Bisevac koji je pre 2 godine osvojio 2 mesto sa SCG na prvenstvu Evrope(U 21) itd. daleko smo najbolji bili bicemo i ostacemo. Uvek je Zveda imala najbolje igrace i od prosecnig igraca pravila igracine. Dinamo je odbacio Roberta Prosineckog i rekao da je on netalentovan igrac a kada je dosao u Zvezdu osvojio je sa njom kup sampiona evrope ili danasnju ligu sampiona i internacionalni kup sto je klupski prvak sveta. Zvezda je napravila igraciu od njega i ne samo od njega nego i od Mihajlovica,Savicevica,Stojkovica,Jugovica itd.
1. Stojkovic (najbolji mladi golman Evrope)
2. Bisevac (sa U21 osvojio srebro na EP)
3. Basta (www.bastadusan.com)
4. Dudic (seniorski reprezentivac)
5. Lukovic (hoce Roma da ga kupi-mladi repr.)
6. Milijas ( mladi repre.)
7. Jankovic (maldi repre.)
8. Mladenovic (igrao za Glasgow Rengeres)
9. Kovacevic (seniorski repre.)
10.Purovic (mladi repre.)
11.Zigic (seniroski repre.)
Jos ako nam dodje Suzuki iz japana ima da dobijemo jos malo konjskih snaga a u derbiju ima da deremo partizan kao sto smo to redovno radili i do sada.

Дејан

pre 18 godina

@Брацо
Звезду и Партизан придружити хрватској лиги??? Можда кад неки ваш клуб прође други круг квалификација за ЛШ, или прво коло Купа УЕФА. До тада, само ви играјте у "лијепој вашој", ми ћемо се снаћи сами.

Super lep, razmisljam o Halle

pre 18 godina

@Braco, moje je misljenje da svako treba igrati svoju ligu, a koliko je ko jak se vidi u evropskim utakmicama. Ne znam po cemu zakjucujes ko je najjaci, po pobedama u vasoj ligi, koja je dosta slaba, bar se tako videlo ove sezone. Rijeka super jaka zato sto razmislja o Bobicu.:))

pera kojot super genije

pre 18 godina

Koliko sam upucen Dinamo u strasnoj konkurenciji hrvatske lige nije uspeo da se plasira medju prvih 6 !?! ... i to u sezoni kad su sampion i vicesampion u dva dvomeca protiv Debrecina i Zvezde imali gol razliku 1:15! Videli smo i utakmice mladih reprezentacija sastavljenih uglavnom od igraca iz domacih liga ... Toliko o 'kvalitetu' ...

milan pavlica

pre 18 godina

pokazaliste se vi u utakmicama mladih reprezentacija,kakav crni dinamo da je najaci sa ovih prostora,videlo se prosle godine kada ste zamalo ispali.zvezda bi vas nabila.vi dalje ne mozete od 2. kola kvalifikacija za ligu prvaka.

B.

pre 18 godina

Hrvati kao ne mogu dalje od 2. pretkola....Gluposti. Prosla jesen je stvarno bila najgora u povijesti za Hrvatske klubove u Europi. Hajduk i Inter su sve osramotili. Dinamo je zavrsio lose u prvenstvu jer je sve bio bacio na Ligu Uefe, da prezimi, ali su odigrali 2-2 sa Herenvenom i na kraju ispali. Dinamo je ove sezone strasno jak, ali zato je Hajduk u krizi.
I vi sada tu pricate i uspoređujete, a kod vas je samo Partizan igrao jednu sezonu u Ligi prvaka, dok je kod nas jednu igrao Hajduk, a Dinamo dvije godine. Vjerujem da ce Dinamo najesen igrati Ligu prvaka, a koliko pratim i kod vas - mogla bi i Zvezda ako ne prodate igrace i jos se malo pojacate.

Uglavnom, da ne idem dalje: Loši su klubovi i kod nas i kod vas.Svakih 4-5 godina se napravi jedna dobra momčad i umjesto da ju se još pojača, šefovi uvjek rasprodaju igrače i onda opet ispočetka. Dinamo je sada počeo dobro raditi, vidjet ćemo kako će se završiti.

El Purger

pre 18 godina

Vidim da se ovdje jako spominje prošla sezona (najgora u povijesti Dinama)kad je Dinamo u slaboj ligi bio sedmi. Pa ako malo pratite, situacija je ove sezone dijametralno suprotna, Dinamo razvaljuje, i očigledno je da je daleko iznad (ne)snage hrvatske lige. A logično da je u Europi bilo katastrofa, kad nema Dinama, onda se samo to može i očekivati. Da bog sreće i ždrijeba pa da se spoje Dinamo i Zvezda u nekom eurokupu, pa da se neke stvari iskristaliziraju, he he. A kako ono stoje SCG klubovi velike četvorke u odnosu s hrvatskim nakon raspada Juge (konkretnije Partizan, Zvezda još nije imala tu nesreću da igra protiv nas)? Naravno da ćete, u nedostatku pravih pobjeda spominjati Partizan-Rijeka i Zvezda-Inker:)... Ili na primjer klubovi istog ranga Cibalia-Obilić i Široki-Zeta Golubovci?
P.S. Ovaj @Dejan bi moga oznat da bi bilo OK ako odgovara nekom iz Hrvatske da piše latinicom, čisto iz razloga što postoji mogućnost da je čovjek ne zna.
P.P.S. Nadam se da će mi komentar biti objavljen

Dinamovac

pre 18 godina

U Hr nogometu nikako ne cvjetaju ruze, al da se moze naci par stotina tisuca eura za pojacanje(a) u to budite sigurni. I to ne samo Dinamo... Problem i nije tolko u novcu, već u igračima koji se dovode.
Svi govore da se Dinamo jako pojacao itd... Neznam zbog cega. Zbog toga jer je dosao Anderson ili zbog Vukojevica?
Niti jedan od te dvojice nije trenutno pojacanje za Dinamo! Ako ce se gledat iskljucivo igra njih dvojica nece zaigrat do kraja proljetnog dijela prvenstva, ali posto znam da ce igrat reci cu zasto to nece biti pojacanje ( bar ne u pocetku). Anderson je van svake ozbiljnije igracke forme ( nije igrao duze vrijeme u Brazilu) i pitanje kolko ce mu trebat da u formu udje, da se prilagodi na europski stil nogometa ( hrvatski) i da se uigra s momcadi. Vukojevic ce bit vece pojacanje, al na tom mjestu on moze bit jedino zamjena nikako medju prvih 11.
S druge strane Hajduk se za manju lovu daleko bolje pojacao. Erceg je za nasu ligu premija, a nije los niti Cimerotič.
Prednost je prevelika, al Hajduk ce s tim igracima stat na noge, a Dinamo nemoze bolje nego je igrao na jesen. Uostalom opce je poznato da je Dinamo uvijek bolji na jesen, a Hajduk na proljece. I to ne od jucer...

Ako ce igrat kao jesenas Rijeka ce bit druga ( sa ili bez Bobica).

Za Deliju...
Sta ti mislis jel prednost il nedostatak kluba to sto svi igarci koje ima su golobradi? Vidio bi ti da u Zvezdi ima i par igraca od 30 godina ( dovoljno 2, 3) dal bi onda Zvezda onako popusila na kraju utakmice golove od Strasbourga. ( by the way isti slucaj, ako ne i gori ( penal na kraju utakmice) i lani Dinamu).
U momcadskim sportovima poanta i je u tome da postoje i mladji i stariji ( iskusniji) a ne da svi imaju 18-23 godine ili tako nesto. Ta momcad sastavljena od mladih igraca nemoze bit osobito uspjesna i ona je plus samo za onog tko je gazda takvog kluba, jer taj ne namjerava drzati momcad na okupu deset godina, vec svake godine najbolji eksponat prodati. Nema nista lakse nego proc par kola i onda pocet prodavat igrace. Pitanje je jedino kolko je gazda jak, dal prodaje nakon UEFA grupe ili se nada ligi prvaka pa ce onda.
Ovaj vas Piksi, neka velika saljivdzija jeli? On odbija par milijona eura, funti ( 7, 8?) za nekog potpuno neafirnmiranog klinca? Ponavljam POTPUNO NEAFIRMIRANOG. On moze igrat protiv milicionara ili hajduka iz kule i dvaput godisnje protiv nekog kluba iz srednje europske klase, al sta da on mora trcat svaki vikend u talijanskoj, spanjolskoj ligi protiv takvih ( i boljih) pa da se jednom ozlijedi ispadne iz prve momcadi i ne igra po par mjeseci, pa onda nakon par mjeseci 20 godisnjaka vrate s klupe u prvu momcad, pa razocara, pa ga nema nigdje, pa bude na transfer listi...
Piksi ili sere kad zine il zbilja nije normalan. Kad najesen opet ispadnu u UEFA grupi onda ce ih nudit sirom EU za 2 milijuna, a nece ih htjet nitko... Jedino ako ne misli da cete proc grupu pored Hol i Arg na SP...

Dejo-genije

pre 18 godina

Purgeru, koliko je meni poznato vi imate samo tri kluba u Evro kupovima, mi cetiri.
Tebe zanima kako su zavrsene utakmice velike cetvorke. Kao prvo ta cetvroka je postojala jedino zbog bratsva i jedinstva, kao drugo od 6 utakmica vasi klubovi su dobili 1, nasi 5. Sve su resavane ubedljivo, semo one prve Partizan- Kroacija. Sad sto tebe od 6 utakmica zanima samo jedna, eh, to je vec tvoj problem. Siroki je iz Bih,a intertoto kup nije ni LS, ni Kup Uefa. Sastali su se dinamo i Partizan u trenutku, kad je dinamo bio najjaci posle raspada sfrj, a Partizan prodao pola tima posle titule i sa tim igracima gubio od Zvezde 4-0 i zauzeo trece mesto, ispred jos Obilic. tako su se ove sezone sastali nas i vas vicesampion, nismo mi krivi sto vam je vicesampion takva ekipa. Isto vazi za Partizan i Rijeku. Ustvari sve to nije ni bitno, vec jednostavno cinjenica gde smo mi, a gde vi na Uefinoj listi. Valjda se tu vidi cija liga je jaca. Nema tu sta da se iskrastilizuje, nikad se necete ni pribliziti Zvezdinom uspehu iz 1991. Mozete da velicate neka ucesca, ali je to daleko cak i od Partizanovog finala ili dva Zvezdina ulaska medju 4, da ne pricamo o tituli, pa jos interkontinentalni kup.

Dule Savic

pre 18 godina

I taj Brzilac je kao neki igrac ako vredi 1.5 miliona evra (ako je to uopste tacno)? Sad je kao Dinamo extra klub ako ima 3-4 crnca u ekipi, a? Nemojte biti smesni, pa Zvezda bi vas "castila" u svakom susretu sa 3-4 komada! I Partizan ima camuge pa je opet smesan... HNL=0, Meridian Super Liga ce sledece godine biti kao Primera ili Premier liga! Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo, najbolja si ti...