Nedelja, 25.12.2005.

20:03

Vidić u Mančesteru od 1. januara?

Izvor: Aleksandar Stojanoviæ

Vidiæ u Manèesteru od 1. januara? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

Bata Djora Sr.

pre 18 godina

Ovo je samo normalan razvoj dogadjaja ili ocekivan uspon u krijeri Nemanje Vidica. Koliko je izbor kluba dobar videcemo ali je i cinijenica da uz svo znanje koje Vidic ima potrebna i sreca. Na ovo drugo tesko moze da se utice. Ovo kazem jer je veoma bitno da Nemanja ima kontinuitet igara, da bi spreman docekao SP. Ipak je on nas adut u odbrani iako su i ostali iz odbrane pruzili maximum u kvalifikacijama.
Nadam se da ce Nemanja svojim igrama pokazati zasto je trenutno jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi. Sto se tice znanja jezika, bitno je da on kaze sta ima na terenu. A taj jezik je univerzalan.

Igor

pre 18 godina

Susjedu moj mili, ovo bi bili ti drugi igraci tog stuba odbrane SCG: Mladen Krstajic-Salke, Goran Gavrancic-FC dinamo Kiev, Ivica Dragutinovic-Standard Liege i naravno Aleksandar Lukovic-FK Crvena Zvezda.

Nema bas puno golova koji prolaze iza ove odbrane. Dva sto smo primili od juzne koreje u zadnjoj prijateljskoj utakmici su bili sa kombinovanom odbranom bez i jednog igraca iz gore navedenih i Vidicem naravno.
Pozdrav za susjeda iz Chicaga.

Anta

pre 18 godina

@Susjed
Vidim da si iz Hrvatske:
Pored Vidica,nasu odbranu cine Gavrancic( Dinamo Kijev),izvanredan igrac, Mladen Krstajic (Verder),najcesce igramo sa 3 igraca,a kada igramo sa 4,upadne Dragutinovic(Sevilja) na levog beka,a inace igra levo krilo,izmene su Dudic (Zvezda) i Djordjevic(Partizan),kao sto na desnom beku moze da igra i Basta,ali najcesce igra izmenu Koromanu na desnom krilu
Sto se tice Dekija Stankovica,stvarno je igracina,mozda si samo gledao utakmice koje je lose igrao,isto to ja mislim za Nika Kranjcara,koji mi je stvarno smesan i ne znam zasto ga svi hvale!Pretpostavljam da gresim! Svidjaju mi se Brazilac Da Silva i mladi reprezentativac,mislim Modric,a od ostalih nisam nikoga zapazio!

krle

pre 18 godina

Nemanja Vidić, Mladen Krstajić (sa Werder Bremenom osvojio duplu krnu bundes lige a sada igra za Schalke 04 i stub je odbrane), Goran Gavrančić je neprolazan u odbrani Dinamo Kijeva (višestukog prvaka Ukrajine i stalnog učesnika lige šampiona a najlepši gol je postigao pre 2 godine u ligi šampiona kada je u Rimu protiv Rome zabio gol sa 35 metara)

fans "nemanja vidic"

pre 18 godina

bolji si ti od Ferdinanda, Silvestrea i Brown zajedno. Pokazi ti njima ko je NEMANJA VIDIC. Najveca si faca na svijetu

kiper

pre 18 godina

Veliki igrac ide u veliki klub, sta vise da se prica! Manchester United je klub koji ima najvise navijaca na svijetu i nije mala stvar zaigrati na travi *teatra snova* kako jos zovu Old Trafford. Price kako je engleska liga slaba a MAN UTD los klub nemaju bas nikakvog smisla. Nadjite jednu italijansku "velicinu", fudbalera koji nije pozelio da istrci na travnjak tog stadiona, kluba koji predstavlja instituciju nad institucijama u svijetu fudbala?!
Liverpulu skidam kapu ali kakva Fiorentina (svaka cast tim momcima, igraju dobar fudbal ali ipak nije to klub koji se moze porediti sa Manchesterom)!
Moje misljenje je da je Nemanja napravio pravi potez odlucivsi se za Old Trafford a ne za Anfeeld Road jer ce mu vise odgovarati Mancesterov stil igre. Smijesne su price da je Rio los igrac, on je klasa nad klasama samo je imao uzasno lose saigrace. Veliki sam navijac Uniteda i uvijek sam se pitao sta tu rade igraci poput Ves Brauna, O' Sea-e i Darena flecera ali sta je tu je.
Nemanja je sjajan igrac i sa Riom ce ciniti strasan bedem ispred gola.
Unaprijed se radujem jednoj majskoj noci koja ce sigurno doci, kada ce United ponoviti 1999 godinu i opet osvojiti triplu krunu sa Nemanjom koji ce biti nezamjenjiv u prvoj postavi.
ONE UNIED!!!

fifa

pre 18 godina

@Coo
za ovog posetioca sa skupljim ulaznicama,Vidic ce verovatno igrati protiv Holandije jer se kartoni iz kvalifikacija brisu,a Vidicu puno srece u MU i naravno na SP

Susjed

pre 18 godina

Pozdrav!Htjeo sam da vas pitam,jer sam čuo da ste primili najmanje golova u kvalifikacijama...kakvi su to vaši ombrambeni igrači,jer sam čuo da je to,jedna od boljih obrana od svih.A to i mi govorimo sa sebe,jer imamo u obrani R.kovača,Đoa Šimunića te S.Tomasa za koje ja isto mislim da su jedni od najboljih.Koje još uz Vidica stup obrane i gdje igrajuju?Što se tiće ostalih igrača cjenim M.Kežmana jer je stvarno,vidi se po igraču i kostituciji da je jako dobar,Žigič će isto biti igračina,a i Đorđević je dosta dobar,samo za Dekija STankovića mogu reći da je to najgori igrač kojeg sam ikad gledao(bar po meni) gledano u omjeru za koji klub nastupa.Gdje igraju ostali obrambeni igrači?

delija ks

pre 18 godina

Stvarno mi nije jasno kako neko moze da bude ljubomoran na neciji uspeh,koliko smo mi ljubomorni pa to je cudo.Takodje mi smeta spominjanje,Simona koji inace svoje slobodno vreme koristi za gledanje spanskih serija,za razliku od Jankovica koji slobodno vreme koristi za dobru knjigu ili film,a da vas podsetim da su po godinama slicni sreca pa je Sajmon u partizanu.Sto se pismenosti u nasoj ligi tice covek koji je cak prosetao jednog pisca od standa do standa bg sajma knjiga je(igrac koga ja puno i ne cenim sto se fudbala tice)Arijan Djokaj verovali ili ne.Sto se prelaska Vidica u M.U. tice coveku treba pozeleti samo puno srece i sto manje povreda,setite se ranijih generacija nasih igraca i videcete sta dobar lekar npr.Nesovic znaci za jednu nasu ekipu ovi danasnji daj boze i diplomu da imaju.Zato nam je fudbal tu gde jeste i sve dok rade ovi "stucnjaci"od doktora fudbal ce nam biti tu gde jeste.Jedan je Nemanja Vidic.

Иван-Ниш

pre 18 godina

Изабрао прави клуб. Манчестер је клуб где од прве утакмице може да се докаже. Проблем ће бити само то што му је подршка у одбрани слаба па може да буде окривљен и за грешке других играча у одбрани. Ипак он у репрезентацији игра поред Гавранчића, Крстајића, Драгутиновића, па и Дуљаја који пола посла обави у прекидању туђих напада. Ипак мислим да ће се добро показати у Енглеској лиги јер ми личи на човека који се не дува много и са обе ноге чврсто стоји на земљи. За мене је најважније да он на првенство света стигне здрав и спреман, тада са искуством играња у јакој лиги.

zdravko

pre 18 godina

United Agree Vidic Deal



Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Montenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

Vidic was captain of his first club Red Star Belgrade before moving to Spartak Moscow in 2004.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."
Sir Alex Ferguson

The 24-year-old attracted interest from Serie A, and was reportedly being tracked by Arsenal and Liverpool in recent months.

He was widely regarded as the key member of Spartak's defensive line when they finished as league runners-up in 2005. Vidic played in 27 league games, scoring twice.

He was also a member of Serbia and Montenegro's defence dubbed "the fabulous four" having conceded just one goal in the World Cup qualifiers.

NA VELIKA JE VRATA USAO.IMA SAMO 24........

United

pre 18 godina

Manchester United have won the race to sign Serbia & Montenegro centre-half Nemanja Vidic, having agreed an undisclosed fee with his current club, Spartak Moscow

Coo

pre 18 godina

Za one sa jeftinijim ulaznicama, Vidic zbog kartona nece moci da igra prvi mec na Sp.A to je protiv Holandije.Tako da nece ni moci da igra protiv RvN-a.

Anta

pre 18 godina

@DeMarco
Brate,ti si mnogo vise mrzisd Zvezdu nego sto volis Partizan,a to nije odlika pravih navijaca.Jos jednom pokazujes da si neznalica i da sve gledas kroz crno-belu prizmu.Ja sam Delija i ne mrzim igrace Partizana,vec klub kao klub,i znam da tamo ima dobrih igraca i to priznajem( pogotovo ovi mladji- Smiljanic,Marinkovic...),ali tebi nikako da dodje iz dupeta u glavu. Vidic vec nekoliko godina igra odlicno u kontinuitetu i to pokazuje ovo interesovanje velikih svetskih klubova.Trebalo bi da svi budemo srecni jer prelazi u jedan od najboljih svetskih klubova i u jednu od najjacih liga,isto kao sto bih bio srecan da je Vukcevic(jedan od najvecih nasih talenata) presao u neki veci klub od Saturna.
Nemanja ce tamo dokazati da je veliki igrac,jedan od 5-6 najboljih na svojoj poziciji!
NAPRED NEMANJA,SVIM SRCEM SMO UZ TEBE!

skova

pre 18 godina

Kako se zvase onaj finac sto ga je par puta slao na cevape[Forsel ili tako nesto]Ako to budu snimili ovi iz MUNa,zbogom ugovoru!

Aca_USA

pre 18 godina

Drago mi je zbog Vidica samo je jako bitno da se nametne frgusonu i da igra. Plasim se da ga ne drze na klupi pa da ga nigde nema za SP.
Koliko me secanje sluzi u Engleskoj su samo tri fudbalera sa ovih prostora napravila karijeru: Golac, Bakota i Boksic. Pizon, Savo, Kovacevic, i mnogi drugi majstori su samo protrcali kroz englesku ligu.
Puno srece Vidicu.

Jelena Jotic

pre 18 godina

Ja nikako ne placem.Naprotiv,vrlo sam zadovoljna,sto se da osetiti.Jednostavno to lagano provejava medj redovima dok ovo pisem,u prepoznatljivom ritmu.... Nemanja,Nemanja,Nemanja....Ah.No bez sale Vidic Nemanja je ovim transferom svakako nacionale.Molti baci per Nemanja.P.S.
Kako je to divno citati najzad lepe i prave vesti na sve boljem i boljem B92 SPORT FORUMU.Iako sam strastveni navijac Liverpula,ovo je svakako sjajna vest,pre svega za nas sport i sve Zvezdase.Forza Manchester.Jele

kirk hamet

pre 18 godina

Zvezda-Spartak-Mančester
Partizan-Saturn(Jupiter)-Kina
Mada se za dotičnog igrača Saturna interesuje prvak Etiopije iz Adis Abebe.Vele čelnici tog giganta da im baš takav igrač nedostaje

m.u.f.c. zagreb

pre 18 godina

Nadam se da ce opravdati dolazak!zanima me samo rezultat i igra!
Glazer je razocarao u katolickom klubu nadam se da nemanja nece!

Nemanja

pre 18 godina

Bravoooooooooo Nemanja,legendo!Jos kad bi neko od nasih otisao u Barsu,pa da mozemo da se hvalimo da imamo igrace u najboljim klubovima na svetu!Bravo!!!

LAKIS

pre 18 godina

Bravo majstore!Jos jednom si dokazao da si najbolji igrac kojeg mi imamo i puno srece na Old Trafordu.Steta sto si otisao iz Zvezde,jer sa tobom Zvezda bi mogla da igra u ligi sampiona.

milan

pre 18 godina

Konačno jedan naš fudbaler za koga se otimaju veliki evropski klubovi, a da to nisu naduvane priče novinara i menadžera kojima se pokušava dići cena na tržištu.Želim mu lepu i uspešnu karijeru u Engleskoj.

blah

pre 18 godina

Oh,sve ovo sam slusao i za Bunjevcevica,a covek se pokazao kao Totenhemov istorijski promasaj.Ni Vidic se nece naigrati fudbala kod Fergusona.

petrovic zoran

pre 18 godina

Legenda C. zvezde Dragan Dzajic ga je prodao Rusima pre 18 meseci za 4-5 mil.$ oni su na njemu zaradili mesecno 733 000 $ "koliko li dzaja voli zvezdu " ili svoj procenat procenite sami. Sad cujemo da ce da postane presednik FSSCG "DZAJO NEMOJ MOLIM TE DA VISE ULAZIS U FUDBAL" jer ces sve da radis iz licnog interesa, a ako mislis da si toliko sposoban otvori svoju licnu firmu i u to se uveri sam. Sto se tice Vidica on je to i zasluzijo jer je majstor primiti samo 1 gol u kvalifikacijama nije mala stvar. Majstore samo napred.
Burek

Tane Megastudent

pre 18 godina

Pozdrav za Nemanju, i nadam se da ce procitati bar neku od ovih ohrabrujucih poruka njemu upucenih!

SVAKA CAST CARE! Izabrao si najbolji klub u Evropi pa i u svetu. Sila si i vedish. Ti i Ferdinand cete se super slagati... A O shea i Brown mogu da vas menjaju u FA CUPU i tako nekim drugim takmicenjima :) Svaka cast i pozdrav veliki iz Pozege!

Samo gazi...
Chelsea watch out now... :)

Nemanja BGD

pre 18 godina

Bravo imenjace!!!
Celog zivota navijam za Zvezdu i Mancester, i ne postoji vece zadovoljstvo nego videti "Zvezdino dete" kako igra za Man Utd, pa jos Nemanja! Nadam se da ce igrati u prvih 11 i da ce napredovati. Mislim da je napravio pravi potez sto je odabrao Mancester, jer pored toga sto je to jedan od najboljih svetskih klubova, njima je preko potreban centralni odbrambeni igrac njegovih karakteristika (snazan, dobar u skoku, brz, siguran). Mancester je tim koji igra napadacki fudbal i kod kuce i u gostima i ne daje mnogo sansi protivniku. Sa brzim odbrambenim igracima koji ne dozvoljavaju protivniku lake kontranapade tesko ce primati golove. Jos ako su ti igraci dobri u skoku, bice tesko pripretiti Mancesteru iz prekida, a sa druge strane, Nemanja ce biti dodatna opasnost za protivnicki gol pri prekidima u napadu.

Glory, glory, Man United!!!

Raskovic

pre 18 godina

Kao licnost uvek mi je bio antipatican, kao fudbaler jedan od najboljih kod nas, skidam kapu zelim mu sve najbolje mada sam skeptican.

Kuzma

pre 18 godina

Nemanja je sigurno bio nas najbolji def u kvalifikacijama. Koliko znam nije imao ni jednu jedinu gresku a cak je i Krsta imao jednu-dve.
To sto je igrao pored Krste mu je sigurno donelo jos znanja i iskustva. Znao je u proslosti (zvezda) praviti neverovatne greske ali sada toga stvarno nema. ManUtd. je odlican klub za njega. rio igra lose ali rio ima i losu podrsku. Ovako dva centralna Rio-Nemanja brate opako zvuci. Gledao sam Nemanju znaci moras da budes stvarno opak da se provuces pored njega. + Ove pare (11-19 m) se ne daju tek tako i to za def-a

Dejan KG

pre 18 godina

Nemanja je car!!! Ne pamtim kada smo imali boljeg odbrambenog igraca. Sigurno da postoje ljudi kojima se ne dopada ali ovakve budalastine ne stoje!
Nemanja moze samo jos u bolji klub - nikako nazad.
Bivsi grobar (od kada su prodali utakmicu)

ronaldinho10

pre 18 godina

Uvek sam govorio da ce Vidic izrasti u velikog igraca. Sigurno je medju deset najbolji odbrambenih igraca na svetu. Puno srece mu zelim u Man Utd.

goran

pre 18 godina

nisam voleo barsu nikad a sad volim zbog ronaldinja
nisam voleo nikad ni mancester ali nemanja je klasa i sta cu sad volim i mancester

milan

pre 18 godina

bolje u MU nego u liver Nemanja je casamo napred.
P.S. mislim da maldini nikada nije osvojio zlatnu loptu kao i nijedan drugi defanzivac

Delija

pre 18 godina

Ljudi pa nemislite samo na to! kako znate ce Van Nistelrooy biti glavni napadac holandije na SP protiv nas! Tako da i ovo uopste nije lose da VIDIC njega malo upoznaje hehe! STVARNO!!! A ja sam znao kad sam video kako je Vidic igrao u zvezdi i secate se onu Igru protiv ITALIJE u Italiji kako je branio i kako su italijanske novine svasta najbolje o njemu pisali i cak je i Inter bio zainteresovan za njega. On je pored Stankovica i ZIGICA jedini Igrac koji je zasluzio veliki tim! Ja sam cuo da je MANU i zainteresovan za ZIGICA pa taman: VIDIC I ZIGIC hehehehe To bi bilo svetsko a i sigurno najomiljeni igraci u Mancesteru.

sergio

pre 18 godina

Steta. Velika steta. Prosto je neverovatno kako nasi igraci imaju losu procenu pri izboru klubova. Super zvuci Mancester, ali to nije vise Mancester od pre par godina. Oni vise ne mogu da osvoje ni jedan trofej, vrata su im svuda zatvorena, od lige, preko kupova, do LS iz koje su vec ispali. Znaci, klub u opadanju, za razliku od Fiorentine ili Liverpula. A najgore od svega je sto je stvarno dobar igrac i mogao je da bira.

voya

pre 18 godina

Sad ja ne razumem jednu stvar - jel onaj manager bese rekao da sa Manchesterom nema igra, da ga je Vidic vodao za nos, te Manchester odustao. Ko sad tu laze? Ja ipak verujem da su oni (manageri) hteli da odrade Vidica, ali da je decko pametno postupio i verovatno ovako izvukao mnogo vise novca. Uostalom, kakva FIFA licenca, kakvi bakraci, oko obestecenja se dogovore klubovi, igrac sam sa svojom porodicom razmisli o uslovima i pristane ili ne. Pa nisu oni glupi da ne znaju sta je za njih dobro.

PG_man

pre 18 godina

Po meni je jedina štete što neće igrati u Italiji jer tamo su najbolji odbrambeni igrači i to je defanzivno najbolja fudbalska škola, nebitno je u kojem timu da igra.
U Italiji bi dostigao vrhunac, a i on je italijanski tip odbrambenog igrača - pametan, staložen.
Ipak na ostrvu se više igra srcem a manje glavom (uglavnom im služi da izbiju loptu van šesnaesterca), mada MU je ipak fudbalski gigant i teško je odbiti njihovu ponudu.
Ja bih ga najradije vidio u Milanu sa Nestom, e to bi bilo uživanje.
Možemo mi pametovati koliko hoćemo ali htjeli neki priznati ili ne on je jedini naš igrač koji je u zadnjih 10-ak godina otišao u veliki klub (izuzetak Stanković).
I što neko reče uradio je to postepeno, znači ne treba zamjerati Simonu - ko zna možda mu se pridruži za godinu - dvije.
Đe god da igraš ako igraš dobro neko to vidi.
Na kraju apsolutno je to Nemanja zaslužio i tamo nema šta da se stidi u tom Mančesteru je on najbolji odbrambeni igrača, i možda i Ferdinand napreduje uz njega.

Nenad

pre 18 godina

Na oficijalnom sajtu Nemanja je predstavljen kao jedno od najvecih pojacanja MU u poslednjih par godina.
SAF je prezadovoljan nadam se da ce i Nemanja to znati da pokaze na terenu.
Mnogi su rekli da je Vidic preskup te kako je 15 miliona funti mnogo itd...kao sto rekoh novinari znaju da napumpaju cenu igracu zato i sluze jer nista drugo i ne znaju.
Cena je skromnih 7 miliona funti sto je cak i za MUFC koji je ove godine u velikoj finansijskoj krizi od oko pola milijarde funti u minusu od kako ih je preuzeo Mr.G jer se zaduzio kao grcka pa tako i klub nema novca.
MUFC ocekuje da kupi i mladog De Jonga i time zavrsi sa kupovinom ove sezone.
UNITED, UNITED, UNITED...
MUFC BRANCH BELGRADE
STRETFORD END BELGRADE

grobar(Malmö)

pre 18 godina

NE ZNAM ZASTO SE ZANOSITE VISE SA PARTIZANOM ILI ZVEZDOM, CIM NEKI "BIVSI" IGRAC ODE U MALO JACI KLUB U EVROPI?!?! ZAR NISTE SHVATILI DA NASA FUDBALSKA SKOLA VISE NE PALI NA ZAPADU, NEGO SE PRODAJU IGRACI ZA BEDNE PARE U RUSIJI I UKRAJINI I ONDA AKO SU STVARNO JAKI IDU DALJE!!!

KAO PRVO BI HTEO DA CESTITAM NEMANJI I DA MU POZELIM SVE NAJ NAJ!!!

A KAO DRUGO BI HTEO DA PODSETIM SVE GROBARE I DELIJE DA OVAJ TRANSFER, JEDNOG NASEG REPREZENTATIVCA, MNOGO ZNACI ZA SRBIJU I DA JE SRECA DA POSLE OVOG TRANSFERA KRENE I DRUGIM IGRACIMA IZ SRBIJE I CG!!!!!

POZDRAV SVIMA!!!

Nikica

pre 18 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na mene. Meni je prvom neizmernio drago zbog Vidica, samo sam preneo komentar DeMarca sa druge vesti tek da vidi koliko je lupio.

Bravo Nemanja!

alex

pre 18 godina

kao neko ko ga je gledao u Spartaku mogu reci da je on u Rusiji bio cenjen kao najbolji odbrambeni igrac, ali i objektivno mu je zamerano da je Spartak sa njim na celu propustao mnogo golova, pogotovu u pocetku sezone. Moje misljenje je da ce morati naporno da trenira i samo velikim trudom da se izbori za mesto u 11. Sve najbolje i nek ga sreca prati u Engleskoj

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Drago mi je da jedan nas igrac prelazi u jedan od najboljih klubova u Evropi... Samo da ne prodje kao moj omiljeni igrac KEZA u Celsiju... Puno srece u Mancesteru...

vucko

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Odlicno je da igraju u velikim klubovima i tako sticu pravo iskustvo, a tek predstoji kanonada mladih defanzivaca:]]]

Uros

pre 18 godina

Pravi potez!!!Mancester Utd je sigurno jedan od 5 najvecih svetskih fudbalskih klubova i vrhunac karijere svakog igraca.Cinjenica je da Sir Alex ne gomila igrace i da sve kupuje planski, a pogotovo ako jos i "odresi kesu".Odbrana Mancestera je vise nego tanka,a Vidic je svakako bolji od Silvestre-a koji je prinudno na toj poziciji jer je igrac izvorno levi bek.Vidic ce zajedno sa Ferdinandom ciniti mozda i najbolji svetski tandem centralnih bekova, san svakog trenera!Bravo Nemanja, zasluzio si ovo, isao si stepenicu po stepenicu, polako.Njegov primer treba da slede danasnji igraci!

ERO s oba sveta

pre 18 godina

Veoma mi je drago sto ce Nemanja zaigrati u Mancesteru, a ja sam siguran da ce pokazati koliko vredi. Posto licno poznajem decka znam da nije slucajno u Mancesteru, a isto tako znam i da je vrlo skroman a ne kao neki nasi bivsi reprezentativci. Iako sam navijac partizana svim srcem zelim Nemanji uspeh u premijer ligi.
Veliki pozdrav za Nemanjinog caleta cuvenog Vitketa iz valjaonice. FK SLOBODA UZICE

Ja sam iz Popovića

pre 18 godina

Konacno jedan nas igrac u velikom klubu!
Dobro, i Celzi je mocan ali za mene to je vestacki.
E, sada, koliko ce i kako da igra ,videce se. Ne bi ga valjda toliko platili da sedi na klupi.
Sve najbolje od Partizanovca!

Jacq

pre 18 godina

@DeMarco

Ja prosto ne verujem sta si ti napisao... Pa cekaj, ti ne gledas fudbal, ali si sigurno grobar... Poredis krstajica (koji je jako dobar) sa Vidicem??? Po kom to osnovu uopste spada u istu kategoriju???

To sto ne zna ruski ili sta vec znaci da nije odlican fudbaler??? Das nece dobro igrati???

Umesto da ti je drago da ce neko NAS igrati u velikom klubu, ali STVARNO igrati, ti tako... Nije lepo...

ke4ne

pre 18 godina

Nemanja - Crveni djavo sa Old Traforda. Ima li cega lepseg. Manchester je jedini klub za koji navijam i odusevljen sam. Bice prostora za njega da igra, ima tek 24 god. a iza sebe dosta bitnih utakmica na kojima je uvek bio dobar. Imao je neku povredu, nisam bas najsigurniji, pre nekih godinu, godinu i po ali verujem da je to sanirano i da ce se Nemanja uklopiti. Rio, Silvestre i on, kakav Ves Braun ili Oshi, od obojice je bolji sigurno. Manchester je tim buducnost!!!!

Igor Spasic

pre 18 godina

Svaka cast majstore! I treba da budes u velikom klubi kao sto je i "Mancester United" zato sto si veliki, ali veliki igrac!
Igi Prizrenac-F.C.Red-Star forever

DRASKO

pre 18 godina

Vise je nego ocigledno da pojedinci nisu dovoljno informisani??Onaj ko spominje ''klupski sajt ManUtd'' pretpostavljam da ga il' nije posjetio uopste il' barem ne u poslijednjih mjesec dana...Problem je bio u tome sto ostrvski navijaci ManUtd nisu bili dovoljno informisani o ovom igracu,tako da sam i ja sam bio jedan od onih koji su pokusali upoznati ih sa njegovim igrackim potencijalom...Ja zivim u IT,pa sami Italijani kazu da je ''fuori classe'',jedan od najboljih igraca u Evropi na toj poziciji,a svi znamo da su upravo Italijani(Nesta,Cannavaro,Maldini..)naj odbrambreni igraci na svijetu!!!
The future is bright,future is ManUtd!!

godfather

pre 18 godina

Ovaj Nikica stvarno nema pojma o fudbalu!!! Da je malo gledao kvalifikacije video bi ko je najvise doprineo stabilnoj odbrani ali ne, posle zavrsetka kvalifikacija svaka neznalica salje svoje komentare i prosipa pamet!

Aksentije Milisic

pre 18 godina

Bravo za Nemanju, pratimo vec neko vreme vesti i odusevljeni smo i ja i moja porodica. U septembru smo bili na utakmici u Manchesteru a sada cemo ici jos cesce. Pozdrav Nemanji i samo napred.
Aksentije Milisic sa Islanda.

Ivan M

pre 18 godina

Svaka cast Vidicu! Jos jedino da bude prvotimac i da ne zavrsi kao Kezman u Celziju - on se inace nije nisakime "slepovao" u kvalifikacijama, vec je bio jedan od nasih najboljih igraca.

Uzicanin

pre 18 godina

Iako sam navijac Liverpool-a,drago mi je sto nas reprezentativac ide u tako veliki klub kao sto je ManUtd.Uz Sir Alexa samo ce da napreduje.Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere.P.S.Prvi Uzicanin koji je zaigrao u Premijer ligi!!!!Pozdrav iz Uzica!:-)

APA

pre 18 godina

Svaka cast, bas mi je drago zbog ovoga. Bilo bi dobro da izbrisete komentare ovih "Pametnih" kao sto su "DeMarco, Nikica...".
Ja jesam navijac Partizana ali mi je extra drago zbog Vidica, ali ako je neko zasluzio da ode u veliki klub to je on sigurno. A sto se tice Fiorentine ja mislim da bi mu tamo bilo jos bolje ali i ovako ce biti ok.

PS: Gdine"pametni" igrac ne treba da zna jezik drzave u kojoj je da bi igrao....Bitno je ono znanje zbog kog je doveden, a to znanje Vidic ima sigurno !!!!

Igor Stankovic

pre 18 godina

Super sto cemo da imamo jos jednog igraca u jednoj od najacih liga na svetu ali mislim da je Vidic pogresio tim rebao je to da bude Liverpul

Branko

pre 18 godina

Sad znam cije ce ime biti na mom novom dresu uniteda!!! Vidic je predvodnik nove generacije uniteda.To sto se englezi njemu smeju nije vazno, radovali su se Ferdinandu, pa sta sad govore o njemu!

Cigan

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Svaka cast! Cestitam i zelim ti sve najbolje. Drago mi je za tebe. Cini srpskim fudbalu ono ste je zasluzijo vec godinama, da nase igrace igraju za veliki klubovi. Evo sta pise na sajtu Manchestera:

United Agree Vidic Deal

Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Monetenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

*bane*

pre 18 godina

*Ovo je ogroman uspeh za Nemanju i za Zvezdu!! Posle jednog perioda mi je dosadio Mančester , ali ovo me ponovo povezuje sa tim klubom , da ga više gledam ,mada bih ipak više voleo da je otišao u Liverpul , ali to sad zaista nema veze.Svaka čast, zameni Ferdinanda ,koji igra očajno , i srećno!! *bane*

Delija

pre 18 godina

Fiorentini bi bilo bolje da baci sad oko na Gorana Gavrančića jer je ovaj po meni još bolji od Vidića. Gledao sam ligu šampiona prije 2 godine kada je igrao Arsenal-Dinamo Kijev na hajberiju i nisam mogao da vjerujem kako Gavrančić odlično igra u odbrani. Komadant je odbrane u Dinamo Kijevu i da nije bilo njega pukli bi od Arsenala. Onog Anrija je držao defacto u džepu.

Milan Pavlica

pre 18 godina

Drago mije zbog naseg reprezentativca, ovo je velika prilika da Nemanja pokaze svoj potencijal u jednom od najboljih svetskih klubova. Ja sam ubedjen da ce Vidic obeleziti 2006. i biti u konkurenciji za najboljeg svetskog igraca. Nadam se da ce ovog puta jedan defanzivac biti najbolji, jer uglavnom ofanzivci dobijaju takvu pocast, ako izuzmemo Paola Maldinija koji je bio osvajac zlatne lopte pre 10-ak godina. Napred Nemanja, dovoljno je da igras samo onako kako znas i najbolji si!!!

Milan

pre 18 godina

Placem od srece, verujte mi!!! Bravo Nemanja!
Veliki sam navijac Mancestera i ceo dan sam proveo na internetu cekajuci ovu vest !!!
Pozdrav!

Nikica

pre 18 godina

A ko njega uopste pita gde zeli da ode!?
Dechko ne zanosi se, pored Krleta si se shlepao par utakmica u kvalifikacijama i odmah izigravas neku Zvezdu, ma daj... O tebi su vec sve reki navijacu Man. Utd. na svom klupskom sajtu, dakle smejace se upravi ako daju vise od 3 miliona za tebe...
Ti ces decko moj u Fijorentinu, tamo lagano 6 meseci neces igrati (jer italijanski sanse nema da nuci, ni ruski nije ni do pola savladao za godinu i po), a onda kada uvide da si drvoseca klasican, sledi ti povratak u Rusiju, samo sigurno ne u Spartak, vec verovatno u Muslinovu Lokomotivu...
(Moj savet ti je da u svakom slucaju ne prodajes stan u Moskvi, trebace ti videces :)))
(DeMarco, 24. decembar 2005 00:27)

pajser iz okoline

pre 18 godina

Nemanja je car! gledao sam ga na marakani bezbroj puta, dvaput u obrenovcu kad je radnicki bio prva liga. steta sto ovakvi igraci moraju da odu iz srbije u inostranstvo zbog finansije i toga

Milan Pavlica

pre 18 godina

Drago mije zbog naseg reprezentativca, ovo je velika prilika da Nemanja pokaze svoj potencijal u jednom od najboljih svetskih klubova. Ja sam ubedjen da ce Vidic obeleziti 2006. i biti u konkurenciji za najboljeg svetskog igraca. Nadam se da ce ovog puta jedan defanzivac biti najbolji, jer uglavnom ofanzivci dobijaju takvu pocast, ako izuzmemo Paola Maldinija koji je bio osvajac zlatne lopte pre 10-ak godina. Napred Nemanja, dovoljno je da igras samo onako kako znas i najbolji si!!!

pajser iz okoline

pre 18 godina

Nemanja je car! gledao sam ga na marakani bezbroj puta, dvaput u obrenovcu kad je radnicki bio prva liga. steta sto ovakvi igraci moraju da odu iz srbije u inostranstvo zbog finansije i toga

Milan

pre 18 godina

Placem od srece, verujte mi!!! Bravo Nemanja!
Veliki sam navijac Mancestera i ceo dan sam proveo na internetu cekajuci ovu vest !!!
Pozdrav!

Nikica

pre 18 godina

A ko njega uopste pita gde zeli da ode!?
Dechko ne zanosi se, pored Krleta si se shlepao par utakmica u kvalifikacijama i odmah izigravas neku Zvezdu, ma daj... O tebi su vec sve reki navijacu Man. Utd. na svom klupskom sajtu, dakle smejace se upravi ako daju vise od 3 miliona za tebe...
Ti ces decko moj u Fijorentinu, tamo lagano 6 meseci neces igrati (jer italijanski sanse nema da nuci, ni ruski nije ni do pola savladao za godinu i po), a onda kada uvide da si drvoseca klasican, sledi ti povratak u Rusiju, samo sigurno ne u Spartak, vec verovatno u Muslinovu Lokomotivu...
(Moj savet ti je da u svakom slucaju ne prodajes stan u Moskvi, trebace ti videces :)))
(DeMarco, 24. decembar 2005 00:27)

Cigan

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Svaka cast! Cestitam i zelim ti sve najbolje. Drago mi je za tebe. Cini srpskim fudbalu ono ste je zasluzijo vec godinama, da nase igrace igraju za veliki klubovi. Evo sta pise na sajtu Manchestera:

United Agree Vidic Deal

Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Monetenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

*bane*

pre 18 godina

*Ovo je ogroman uspeh za Nemanju i za Zvezdu!! Posle jednog perioda mi je dosadio Mančester , ali ovo me ponovo povezuje sa tim klubom , da ga više gledam ,mada bih ipak više voleo da je otišao u Liverpul , ali to sad zaista nema veze.Svaka čast, zameni Ferdinanda ,koji igra očajno , i srećno!! *bane*

Delija

pre 18 godina

Fiorentini bi bilo bolje da baci sad oko na Gorana Gavrančića jer je ovaj po meni još bolji od Vidića. Gledao sam ligu šampiona prije 2 godine kada je igrao Arsenal-Dinamo Kijev na hajberiju i nisam mogao da vjerujem kako Gavrančić odlično igra u odbrani. Komadant je odbrane u Dinamo Kijevu i da nije bilo njega pukli bi od Arsenala. Onog Anrija je držao defacto u džepu.

Ivan M

pre 18 godina

Svaka cast Vidicu! Jos jedino da bude prvotimac i da ne zavrsi kao Kezman u Celziju - on se inace nije nisakime "slepovao" u kvalifikacijama, vec je bio jedan od nasih najboljih igraca.

Igor Stankovic

pre 18 godina

Super sto cemo da imamo jos jednog igraca u jednoj od najacih liga na svetu ali mislim da je Vidic pogresio tim rebao je to da bude Liverpul

Branko

pre 18 godina

Sad znam cije ce ime biti na mom novom dresu uniteda!!! Vidic je predvodnik nove generacije uniteda.To sto se englezi njemu smeju nije vazno, radovali su se Ferdinandu, pa sta sad govore o njemu!

APA

pre 18 godina

Svaka cast, bas mi je drago zbog ovoga. Bilo bi dobro da izbrisete komentare ovih "Pametnih" kao sto su "DeMarco, Nikica...".
Ja jesam navijac Partizana ali mi je extra drago zbog Vidica, ali ako je neko zasluzio da ode u veliki klub to je on sigurno. A sto se tice Fiorentine ja mislim da bi mu tamo bilo jos bolje ali i ovako ce biti ok.

PS: Gdine"pametni" igrac ne treba da zna jezik drzave u kojoj je da bi igrao....Bitno je ono znanje zbog kog je doveden, a to znanje Vidic ima sigurno !!!!

Uzicanin

pre 18 godina

Iako sam navijac Liverpool-a,drago mi je sto nas reprezentativac ide u tako veliki klub kao sto je ManUtd.Uz Sir Alexa samo ce da napreduje.Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere.P.S.Prvi Uzicanin koji je zaigrao u Premijer ligi!!!!Pozdrav iz Uzica!:-)

Aksentije Milisic

pre 18 godina

Bravo za Nemanju, pratimo vec neko vreme vesti i odusevljeni smo i ja i moja porodica. U septembru smo bili na utakmici u Manchesteru a sada cemo ici jos cesce. Pozdrav Nemanji i samo napred.
Aksentije Milisic sa Islanda.

godfather

pre 18 godina

Ovaj Nikica stvarno nema pojma o fudbalu!!! Da je malo gledao kvalifikacije video bi ko je najvise doprineo stabilnoj odbrani ali ne, posle zavrsetka kvalifikacija svaka neznalica salje svoje komentare i prosipa pamet!

DRASKO

pre 18 godina

Vise je nego ocigledno da pojedinci nisu dovoljno informisani??Onaj ko spominje ''klupski sajt ManUtd'' pretpostavljam da ga il' nije posjetio uopste il' barem ne u poslijednjih mjesec dana...Problem je bio u tome sto ostrvski navijaci ManUtd nisu bili dovoljno informisani o ovom igracu,tako da sam i ja sam bio jedan od onih koji su pokusali upoznati ih sa njegovim igrackim potencijalom...Ja zivim u IT,pa sami Italijani kazu da je ''fuori classe'',jedan od najboljih igraca u Evropi na toj poziciji,a svi znamo da su upravo Italijani(Nesta,Cannavaro,Maldini..)naj odbrambreni igraci na svijetu!!!
The future is bright,future is ManUtd!!

Jacq

pre 18 godina

@DeMarco

Ja prosto ne verujem sta si ti napisao... Pa cekaj, ti ne gledas fudbal, ali si sigurno grobar... Poredis krstajica (koji je jako dobar) sa Vidicem??? Po kom to osnovu uopste spada u istu kategoriju???

To sto ne zna ruski ili sta vec znaci da nije odlican fudbaler??? Das nece dobro igrati???

Umesto da ti je drago da ce neko NAS igrati u velikom klubu, ali STVARNO igrati, ti tako... Nije lepo...

ke4ne

pre 18 godina

Nemanja - Crveni djavo sa Old Traforda. Ima li cega lepseg. Manchester je jedini klub za koji navijam i odusevljen sam. Bice prostora za njega da igra, ima tek 24 god. a iza sebe dosta bitnih utakmica na kojima je uvek bio dobar. Imao je neku povredu, nisam bas najsigurniji, pre nekih godinu, godinu i po ali verujem da je to sanirano i da ce se Nemanja uklopiti. Rio, Silvestre i on, kakav Ves Braun ili Oshi, od obojice je bolji sigurno. Manchester je tim buducnost!!!!

Igor Spasic

pre 18 godina

Svaka cast majstore! I treba da budes u velikom klubi kao sto je i "Mancester United" zato sto si veliki, ali veliki igrac!
Igi Prizrenac-F.C.Red-Star forever

Uros

pre 18 godina

Pravi potez!!!Mancester Utd je sigurno jedan od 5 najvecih svetskih fudbalskih klubova i vrhunac karijere svakog igraca.Cinjenica je da Sir Alex ne gomila igrace i da sve kupuje planski, a pogotovo ako jos i "odresi kesu".Odbrana Mancestera je vise nego tanka,a Vidic je svakako bolji od Silvestre-a koji je prinudno na toj poziciji jer je igrac izvorno levi bek.Vidic ce zajedno sa Ferdinandom ciniti mozda i najbolji svetski tandem centralnih bekova, san svakog trenera!Bravo Nemanja, zasluzio si ovo, isao si stepenicu po stepenicu, polako.Njegov primer treba da slede danasnji igraci!

Ja sam iz Popovića

pre 18 godina

Konacno jedan nas igrac u velikom klubu!
Dobro, i Celzi je mocan ali za mene to je vestacki.
E, sada, koliko ce i kako da igra ,videce se. Ne bi ga valjda toliko platili da sedi na klupi.
Sve najbolje od Partizanovca!

ERO s oba sveta

pre 18 godina

Veoma mi je drago sto ce Nemanja zaigrati u Mancesteru, a ja sam siguran da ce pokazati koliko vredi. Posto licno poznajem decka znam da nije slucajno u Mancesteru, a isto tako znam i da je vrlo skroman a ne kao neki nasi bivsi reprezentativci. Iako sam navijac partizana svim srcem zelim Nemanji uspeh u premijer ligi.
Veliki pozdrav za Nemanjinog caleta cuvenog Vitketa iz valjaonice. FK SLOBODA UZICE

vucko

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Odlicno je da igraju u velikim klubovima i tako sticu pravo iskustvo, a tek predstoji kanonada mladih defanzivaca:]]]

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Drago mi je da jedan nas igrac prelazi u jedan od najboljih klubova u Evropi... Samo da ne prodje kao moj omiljeni igrac KEZA u Celsiju... Puno srece u Mancesteru...

alex

pre 18 godina

kao neko ko ga je gledao u Spartaku mogu reci da je on u Rusiji bio cenjen kao najbolji odbrambeni igrac, ali i objektivno mu je zamerano da je Spartak sa njim na celu propustao mnogo golova, pogotovu u pocetku sezone. Moje misljenje je da ce morati naporno da trenira i samo velikim trudom da se izbori za mesto u 11. Sve najbolje i nek ga sreca prati u Engleskoj

Nikica

pre 18 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na mene. Meni je prvom neizmernio drago zbog Vidica, samo sam preneo komentar DeMarca sa druge vesti tek da vidi koliko je lupio.

Bravo Nemanja!

grobar(Malmö)

pre 18 godina

NE ZNAM ZASTO SE ZANOSITE VISE SA PARTIZANOM ILI ZVEZDOM, CIM NEKI "BIVSI" IGRAC ODE U MALO JACI KLUB U EVROPI?!?! ZAR NISTE SHVATILI DA NASA FUDBALSKA SKOLA VISE NE PALI NA ZAPADU, NEGO SE PRODAJU IGRACI ZA BEDNE PARE U RUSIJI I UKRAJINI I ONDA AKO SU STVARNO JAKI IDU DALJE!!!

KAO PRVO BI HTEO DA CESTITAM NEMANJI I DA MU POZELIM SVE NAJ NAJ!!!

A KAO DRUGO BI HTEO DA PODSETIM SVE GROBARE I DELIJE DA OVAJ TRANSFER, JEDNOG NASEG REPREZENTATIVCA, MNOGO ZNACI ZA SRBIJU I DA JE SRECA DA POSLE OVOG TRANSFERA KRENE I DRUGIM IGRACIMA IZ SRBIJE I CG!!!!!

POZDRAV SVIMA!!!

Nenad

pre 18 godina

Na oficijalnom sajtu Nemanja je predstavljen kao jedno od najvecih pojacanja MU u poslednjih par godina.
SAF je prezadovoljan nadam se da ce i Nemanja to znati da pokaze na terenu.
Mnogi su rekli da je Vidic preskup te kako je 15 miliona funti mnogo itd...kao sto rekoh novinari znaju da napumpaju cenu igracu zato i sluze jer nista drugo i ne znaju.
Cena je skromnih 7 miliona funti sto je cak i za MUFC koji je ove godine u velikoj finansijskoj krizi od oko pola milijarde funti u minusu od kako ih je preuzeo Mr.G jer se zaduzio kao grcka pa tako i klub nema novca.
MUFC ocekuje da kupi i mladog De Jonga i time zavrsi sa kupovinom ove sezone.
UNITED, UNITED, UNITED...
MUFC BRANCH BELGRADE
STRETFORD END BELGRADE

PG_man

pre 18 godina

Po meni je jedina štete što neće igrati u Italiji jer tamo su najbolji odbrambeni igrači i to je defanzivno najbolja fudbalska škola, nebitno je u kojem timu da igra.
U Italiji bi dostigao vrhunac, a i on je italijanski tip odbrambenog igrača - pametan, staložen.
Ipak na ostrvu se više igra srcem a manje glavom (uglavnom im služi da izbiju loptu van šesnaesterca), mada MU je ipak fudbalski gigant i teško je odbiti njihovu ponudu.
Ja bih ga najradije vidio u Milanu sa Nestom, e to bi bilo uživanje.
Možemo mi pametovati koliko hoćemo ali htjeli neki priznati ili ne on je jedini naš igrač koji je u zadnjih 10-ak godina otišao u veliki klub (izuzetak Stanković).
I što neko reče uradio je to postepeno, znači ne treba zamjerati Simonu - ko zna možda mu se pridruži za godinu - dvije.
Đe god da igraš ako igraš dobro neko to vidi.
Na kraju apsolutno je to Nemanja zaslužio i tamo nema šta da se stidi u tom Mančesteru je on najbolji odbrambeni igrača, i možda i Ferdinand napreduje uz njega.

voya

pre 18 godina

Sad ja ne razumem jednu stvar - jel onaj manager bese rekao da sa Manchesterom nema igra, da ga je Vidic vodao za nos, te Manchester odustao. Ko sad tu laze? Ja ipak verujem da su oni (manageri) hteli da odrade Vidica, ali da je decko pametno postupio i verovatno ovako izvukao mnogo vise novca. Uostalom, kakva FIFA licenca, kakvi bakraci, oko obestecenja se dogovore klubovi, igrac sam sa svojom porodicom razmisli o uslovima i pristane ili ne. Pa nisu oni glupi da ne znaju sta je za njih dobro.

sergio

pre 18 godina

Steta. Velika steta. Prosto je neverovatno kako nasi igraci imaju losu procenu pri izboru klubova. Super zvuci Mancester, ali to nije vise Mancester od pre par godina. Oni vise ne mogu da osvoje ni jedan trofej, vrata su im svuda zatvorena, od lige, preko kupova, do LS iz koje su vec ispali. Znaci, klub u opadanju, za razliku od Fiorentine ili Liverpula. A najgore od svega je sto je stvarno dobar igrac i mogao je da bira.

Delija

pre 18 godina

Ljudi pa nemislite samo na to! kako znate ce Van Nistelrooy biti glavni napadac holandije na SP protiv nas! Tako da i ovo uopste nije lose da VIDIC njega malo upoznaje hehe! STVARNO!!! A ja sam znao kad sam video kako je Vidic igrao u zvezdi i secate se onu Igru protiv ITALIJE u Italiji kako je branio i kako su italijanske novine svasta najbolje o njemu pisali i cak je i Inter bio zainteresovan za njega. On je pored Stankovica i ZIGICA jedini Igrac koji je zasluzio veliki tim! Ja sam cuo da je MANU i zainteresovan za ZIGICA pa taman: VIDIC I ZIGIC hehehehe To bi bilo svetsko a i sigurno najomiljeni igraci u Mancesteru.

goran

pre 18 godina

nisam voleo barsu nikad a sad volim zbog ronaldinja
nisam voleo nikad ni mancester ali nemanja je klasa i sta cu sad volim i mancester

milan

pre 18 godina

bolje u MU nego u liver Nemanja je casamo napred.
P.S. mislim da maldini nikada nije osvojio zlatnu loptu kao i nijedan drugi defanzivac

Raskovic

pre 18 godina

Kao licnost uvek mi je bio antipatican, kao fudbaler jedan od najboljih kod nas, skidam kapu zelim mu sve najbolje mada sam skeptican.

ronaldinho10

pre 18 godina

Uvek sam govorio da ce Vidic izrasti u velikog igraca. Sigurno je medju deset najbolji odbrambenih igraca na svetu. Puno srece mu zelim u Man Utd.

Dejan KG

pre 18 godina

Nemanja je car!!! Ne pamtim kada smo imali boljeg odbrambenog igraca. Sigurno da postoje ljudi kojima se ne dopada ali ovakve budalastine ne stoje!
Nemanja moze samo jos u bolji klub - nikako nazad.
Bivsi grobar (od kada su prodali utakmicu)

Kuzma

pre 18 godina

Nemanja je sigurno bio nas najbolji def u kvalifikacijama. Koliko znam nije imao ni jednu jedinu gresku a cak je i Krsta imao jednu-dve.
To sto je igrao pored Krste mu je sigurno donelo jos znanja i iskustva. Znao je u proslosti (zvezda) praviti neverovatne greske ali sada toga stvarno nema. ManUtd. je odlican klub za njega. rio igra lose ali rio ima i losu podrsku. Ovako dva centralna Rio-Nemanja brate opako zvuci. Gledao sam Nemanju znaci moras da budes stvarno opak da se provuces pored njega. + Ove pare (11-19 m) se ne daju tek tako i to za def-a

petrovic zoran

pre 18 godina

Legenda C. zvezde Dragan Dzajic ga je prodao Rusima pre 18 meseci za 4-5 mil.$ oni su na njemu zaradili mesecno 733 000 $ "koliko li dzaja voli zvezdu " ili svoj procenat procenite sami. Sad cujemo da ce da postane presednik FSSCG "DZAJO NEMOJ MOLIM TE DA VISE ULAZIS U FUDBAL" jer ces sve da radis iz licnog interesa, a ako mislis da si toliko sposoban otvori svoju licnu firmu i u to se uveri sam. Sto se tice Vidica on je to i zasluzijo jer je majstor primiti samo 1 gol u kvalifikacijama nije mala stvar. Majstore samo napred.
Burek

Tane Megastudent

pre 18 godina

Pozdrav za Nemanju, i nadam se da ce procitati bar neku od ovih ohrabrujucih poruka njemu upucenih!

SVAKA CAST CARE! Izabrao si najbolji klub u Evropi pa i u svetu. Sila si i vedish. Ti i Ferdinand cete se super slagati... A O shea i Brown mogu da vas menjaju u FA CUPU i tako nekim drugim takmicenjima :) Svaka cast i pozdrav veliki iz Pozege!

Samo gazi...
Chelsea watch out now... :)

Nemanja BGD

pre 18 godina

Bravo imenjace!!!
Celog zivota navijam za Zvezdu i Mancester, i ne postoji vece zadovoljstvo nego videti "Zvezdino dete" kako igra za Man Utd, pa jos Nemanja! Nadam se da ce igrati u prvih 11 i da ce napredovati. Mislim da je napravio pravi potez sto je odabrao Mancester, jer pored toga sto je to jedan od najboljih svetskih klubova, njima je preko potreban centralni odbrambeni igrac njegovih karakteristika (snazan, dobar u skoku, brz, siguran). Mancester je tim koji igra napadacki fudbal i kod kuce i u gostima i ne daje mnogo sansi protivniku. Sa brzim odbrambenim igracima koji ne dozvoljavaju protivniku lake kontranapade tesko ce primati golove. Jos ako su ti igraci dobri u skoku, bice tesko pripretiti Mancesteru iz prekida, a sa druge strane, Nemanja ce biti dodatna opasnost za protivnicki gol pri prekidima u napadu.

Glory, glory, Man United!!!

blah

pre 18 godina

Oh,sve ovo sam slusao i za Bunjevcevica,a covek se pokazao kao Totenhemov istorijski promasaj.Ni Vidic se nece naigrati fudbala kod Fergusona.

milan

pre 18 godina

Konačno jedan naš fudbaler za koga se otimaju veliki evropski klubovi, a da to nisu naduvane priče novinara i menadžera kojima se pokušava dići cena na tržištu.Želim mu lepu i uspešnu karijeru u Engleskoj.

m.u.f.c. zagreb

pre 18 godina

Nadam se da ce opravdati dolazak!zanima me samo rezultat i igra!
Glazer je razocarao u katolickom klubu nadam se da nemanja nece!

Nemanja

pre 18 godina

Bravoooooooooo Nemanja,legendo!Jos kad bi neko od nasih otisao u Barsu,pa da mozemo da se hvalimo da imamo igrace u najboljim klubovima na svetu!Bravo!!!

LAKIS

pre 18 godina

Bravo majstore!Jos jednom si dokazao da si najbolji igrac kojeg mi imamo i puno srece na Old Trafordu.Steta sto si otisao iz Zvezde,jer sa tobom Zvezda bi mogla da igra u ligi sampiona.

kirk hamet

pre 18 godina

Zvezda-Spartak-Mančester
Partizan-Saturn(Jupiter)-Kina
Mada se za dotičnog igrača Saturna interesuje prvak Etiopije iz Adis Abebe.Vele čelnici tog giganta da im baš takav igrač nedostaje

Jelena Jotic

pre 18 godina

Ja nikako ne placem.Naprotiv,vrlo sam zadovoljna,sto se da osetiti.Jednostavno to lagano provejava medj redovima dok ovo pisem,u prepoznatljivom ritmu.... Nemanja,Nemanja,Nemanja....Ah.No bez sale Vidic Nemanja je ovim transferom svakako nacionale.Molti baci per Nemanja.P.S.
Kako je to divno citati najzad lepe i prave vesti na sve boljem i boljem B92 SPORT FORUMU.Iako sam strastveni navijac Liverpula,ovo je svakako sjajna vest,pre svega za nas sport i sve Zvezdase.Forza Manchester.Jele

Aca_USA

pre 18 godina

Drago mi je zbog Vidica samo je jako bitno da se nametne frgusonu i da igra. Plasim se da ga ne drze na klupi pa da ga nigde nema za SP.
Koliko me secanje sluzi u Engleskoj su samo tri fudbalera sa ovih prostora napravila karijeru: Golac, Bakota i Boksic. Pizon, Savo, Kovacevic, i mnogi drugi majstori su samo protrcali kroz englesku ligu.
Puno srece Vidicu.

skova

pre 18 godina

Kako se zvase onaj finac sto ga je par puta slao na cevape[Forsel ili tako nesto]Ako to budu snimili ovi iz MUNa,zbogom ugovoru!

Anta

pre 18 godina

@DeMarco
Brate,ti si mnogo vise mrzisd Zvezdu nego sto volis Partizan,a to nije odlika pravih navijaca.Jos jednom pokazujes da si neznalica i da sve gledas kroz crno-belu prizmu.Ja sam Delija i ne mrzim igrace Partizana,vec klub kao klub,i znam da tamo ima dobrih igraca i to priznajem( pogotovo ovi mladji- Smiljanic,Marinkovic...),ali tebi nikako da dodje iz dupeta u glavu. Vidic vec nekoliko godina igra odlicno u kontinuitetu i to pokazuje ovo interesovanje velikih svetskih klubova.Trebalo bi da svi budemo srecni jer prelazi u jedan od najboljih svetskih klubova i u jednu od najjacih liga,isto kao sto bih bio srecan da je Vukcevic(jedan od najvecih nasih talenata) presao u neki veci klub od Saturna.
Nemanja ce tamo dokazati da je veliki igrac,jedan od 5-6 najboljih na svojoj poziciji!
NAPRED NEMANJA,SVIM SRCEM SMO UZ TEBE!

Coo

pre 18 godina

Za one sa jeftinijim ulaznicama, Vidic zbog kartona nece moci da igra prvi mec na Sp.A to je protiv Holandije.Tako da nece ni moci da igra protiv RvN-a.

United

pre 18 godina

Manchester United have won the race to sign Serbia & Montenegro centre-half Nemanja Vidic, having agreed an undisclosed fee with his current club, Spartak Moscow

zdravko

pre 18 godina

United Agree Vidic Deal



Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Montenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

Vidic was captain of his first club Red Star Belgrade before moving to Spartak Moscow in 2004.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."
Sir Alex Ferguson

The 24-year-old attracted interest from Serie A, and was reportedly being tracked by Arsenal and Liverpool in recent months.

He was widely regarded as the key member of Spartak's defensive line when they finished as league runners-up in 2005. Vidic played in 27 league games, scoring twice.

He was also a member of Serbia and Montenegro's defence dubbed "the fabulous four" having conceded just one goal in the World Cup qualifiers.

NA VELIKA JE VRATA USAO.IMA SAMO 24........

Иван-Ниш

pre 18 godina

Изабрао прави клуб. Манчестер је клуб где од прве утакмице може да се докаже. Проблем ће бити само то што му је подршка у одбрани слаба па може да буде окривљен и за грешке других играча у одбрани. Ипак он у репрезентацији игра поред Гавранчића, Крстајића, Драгутиновића, па и Дуљаја који пола посла обави у прекидању туђих напада. Ипак мислим да ће се добро показати у Енглеској лиги јер ми личи на човека који се не дува много и са обе ноге чврсто стоји на земљи. За мене је најважније да он на првенство света стигне здрав и спреман, тада са искуством играња у јакој лиги.

delija ks

pre 18 godina

Stvarno mi nije jasno kako neko moze da bude ljubomoran na neciji uspeh,koliko smo mi ljubomorni pa to je cudo.Takodje mi smeta spominjanje,Simona koji inace svoje slobodno vreme koristi za gledanje spanskih serija,za razliku od Jankovica koji slobodno vreme koristi za dobru knjigu ili film,a da vas podsetim da su po godinama slicni sreca pa je Sajmon u partizanu.Sto se pismenosti u nasoj ligi tice covek koji je cak prosetao jednog pisca od standa do standa bg sajma knjiga je(igrac koga ja puno i ne cenim sto se fudbala tice)Arijan Djokaj verovali ili ne.Sto se prelaska Vidica u M.U. tice coveku treba pozeleti samo puno srece i sto manje povreda,setite se ranijih generacija nasih igraca i videcete sta dobar lekar npr.Nesovic znaci za jednu nasu ekipu ovi danasnji daj boze i diplomu da imaju.Zato nam je fudbal tu gde jeste i sve dok rade ovi "stucnjaci"od doktora fudbal ce nam biti tu gde jeste.Jedan je Nemanja Vidic.

Susjed

pre 18 godina

Pozdrav!Htjeo sam da vas pitam,jer sam čuo da ste primili najmanje golova u kvalifikacijama...kakvi su to vaši ombrambeni igrači,jer sam čuo da je to,jedna od boljih obrana od svih.A to i mi govorimo sa sebe,jer imamo u obrani R.kovača,Đoa Šimunića te S.Tomasa za koje ja isto mislim da su jedni od najboljih.Koje još uz Vidica stup obrane i gdje igrajuju?Što se tiće ostalih igrača cjenim M.Kežmana jer je stvarno,vidi se po igraču i kostituciji da je jako dobar,Žigič će isto biti igračina,a i Đorđević je dosta dobar,samo za Dekija STankovića mogu reći da je to najgori igrač kojeg sam ikad gledao(bar po meni) gledano u omjeru za koji klub nastupa.Gdje igraju ostali obrambeni igrači?

fifa

pre 18 godina

@Coo
za ovog posetioca sa skupljim ulaznicama,Vidic ce verovatno igrati protiv Holandije jer se kartoni iz kvalifikacija brisu,a Vidicu puno srece u MU i naravno na SP

kiper

pre 18 godina

Veliki igrac ide u veliki klub, sta vise da se prica! Manchester United je klub koji ima najvise navijaca na svijetu i nije mala stvar zaigrati na travi *teatra snova* kako jos zovu Old Trafford. Price kako je engleska liga slaba a MAN UTD los klub nemaju bas nikakvog smisla. Nadjite jednu italijansku "velicinu", fudbalera koji nije pozelio da istrci na travnjak tog stadiona, kluba koji predstavlja instituciju nad institucijama u svijetu fudbala?!
Liverpulu skidam kapu ali kakva Fiorentina (svaka cast tim momcima, igraju dobar fudbal ali ipak nije to klub koji se moze porediti sa Manchesterom)!
Moje misljenje je da je Nemanja napravio pravi potez odlucivsi se za Old Trafford a ne za Anfeeld Road jer ce mu vise odgovarati Mancesterov stil igre. Smijesne su price da je Rio los igrac, on je klasa nad klasama samo je imao uzasno lose saigrace. Veliki sam navijac Uniteda i uvijek sam se pitao sta tu rade igraci poput Ves Brauna, O' Sea-e i Darena flecera ali sta je tu je.
Nemanja je sjajan igrac i sa Riom ce ciniti strasan bedem ispred gola.
Unaprijed se radujem jednoj majskoj noci koja ce sigurno doci, kada ce United ponoviti 1999 godinu i opet osvojiti triplu krunu sa Nemanjom koji ce biti nezamjenjiv u prvoj postavi.
ONE UNIED!!!

fans "nemanja vidic"

pre 18 godina

bolji si ti od Ferdinanda, Silvestrea i Brown zajedno. Pokazi ti njima ko je NEMANJA VIDIC. Najveca si faca na svijetu

krle

pre 18 godina

Nemanja Vidić, Mladen Krstajić (sa Werder Bremenom osvojio duplu krnu bundes lige a sada igra za Schalke 04 i stub je odbrane), Goran Gavrančić je neprolazan u odbrani Dinamo Kijeva (višestukog prvaka Ukrajine i stalnog učesnika lige šampiona a najlepši gol je postigao pre 2 godine u ligi šampiona kada je u Rimu protiv Rome zabio gol sa 35 metara)

Anta

pre 18 godina

@Susjed
Vidim da si iz Hrvatske:
Pored Vidica,nasu odbranu cine Gavrancic( Dinamo Kijev),izvanredan igrac, Mladen Krstajic (Verder),najcesce igramo sa 3 igraca,a kada igramo sa 4,upadne Dragutinovic(Sevilja) na levog beka,a inace igra levo krilo,izmene su Dudic (Zvezda) i Djordjevic(Partizan),kao sto na desnom beku moze da igra i Basta,ali najcesce igra izmenu Koromanu na desnom krilu
Sto se tice Dekija Stankovica,stvarno je igracina,mozda si samo gledao utakmice koje je lose igrao,isto to ja mislim za Nika Kranjcara,koji mi je stvarno smesan i ne znam zasto ga svi hvale!Pretpostavljam da gresim! Svidjaju mi se Brazilac Da Silva i mladi reprezentativac,mislim Modric,a od ostalih nisam nikoga zapazio!

Igor

pre 18 godina

Susjedu moj mili, ovo bi bili ti drugi igraci tog stuba odbrane SCG: Mladen Krstajic-Salke, Goran Gavrancic-FC dinamo Kiev, Ivica Dragutinovic-Standard Liege i naravno Aleksandar Lukovic-FK Crvena Zvezda.

Nema bas puno golova koji prolaze iza ove odbrane. Dva sto smo primili od juzne koreje u zadnjoj prijateljskoj utakmici su bili sa kombinovanom odbranom bez i jednog igraca iz gore navedenih i Vidicem naravno.
Pozdrav za susjeda iz Chicaga.

Bata Djora Sr.

pre 18 godina

Ovo je samo normalan razvoj dogadjaja ili ocekivan uspon u krijeri Nemanje Vidica. Koliko je izbor kluba dobar videcemo ali je i cinijenica da uz svo znanje koje Vidic ima potrebna i sreca. Na ovo drugo tesko moze da se utice. Ovo kazem jer je veoma bitno da Nemanja ima kontinuitet igara, da bi spreman docekao SP. Ipak je on nas adut u odbrani iako su i ostali iz odbrane pruzili maximum u kvalifikacijama.
Nadam se da ce Nemanja svojim igrama pokazati zasto je trenutno jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi. Sto se tice znanja jezika, bitno je da on kaze sta ima na terenu. A taj jezik je univerzalan.

Delija

pre 18 godina

Fiorentini bi bilo bolje da baci sad oko na Gorana Gavrančića jer je ovaj po meni još bolji od Vidića. Gledao sam ligu šampiona prije 2 godine kada je igrao Arsenal-Dinamo Kijev na hajberiju i nisam mogao da vjerujem kako Gavrančić odlično igra u odbrani. Komadant je odbrane u Dinamo Kijevu i da nije bilo njega pukli bi od Arsenala. Onog Anrija je držao defacto u džepu.

Milan Pavlica

pre 18 godina

Drago mije zbog naseg reprezentativca, ovo je velika prilika da Nemanja pokaze svoj potencijal u jednom od najboljih svetskih klubova. Ja sam ubedjen da ce Vidic obeleziti 2006. i biti u konkurenciji za najboljeg svetskog igraca. Nadam se da ce ovog puta jedan defanzivac biti najbolji, jer uglavnom ofanzivci dobijaju takvu pocast, ako izuzmemo Paola Maldinija koji je bio osvajac zlatne lopte pre 10-ak godina. Napred Nemanja, dovoljno je da igras samo onako kako znas i najbolji si!!!

pajser iz okoline

pre 18 godina

Nemanja je car! gledao sam ga na marakani bezbroj puta, dvaput u obrenovcu kad je radnicki bio prva liga. steta sto ovakvi igraci moraju da odu iz srbije u inostranstvo zbog finansije i toga

Milan

pre 18 godina

Placem od srece, verujte mi!!! Bravo Nemanja!
Veliki sam navijac Mancestera i ceo dan sam proveo na internetu cekajuci ovu vest !!!
Pozdrav!

Nikica

pre 18 godina

A ko njega uopste pita gde zeli da ode!?
Dechko ne zanosi se, pored Krleta si se shlepao par utakmica u kvalifikacijama i odmah izigravas neku Zvezdu, ma daj... O tebi su vec sve reki navijacu Man. Utd. na svom klupskom sajtu, dakle smejace se upravi ako daju vise od 3 miliona za tebe...
Ti ces decko moj u Fijorentinu, tamo lagano 6 meseci neces igrati (jer italijanski sanse nema da nuci, ni ruski nije ni do pola savladao za godinu i po), a onda kada uvide da si drvoseca klasican, sledi ti povratak u Rusiju, samo sigurno ne u Spartak, vec verovatno u Muslinovu Lokomotivu...
(Moj savet ti je da u svakom slucaju ne prodajes stan u Moskvi, trebace ti videces :)))
(DeMarco, 24. decembar 2005 00:27)

Cigan

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Svaka cast! Cestitam i zelim ti sve najbolje. Drago mi je za tebe. Cini srpskim fudbalu ono ste je zasluzijo vec godinama, da nase igrace igraju za veliki klubovi. Evo sta pise na sajtu Manchestera:

United Agree Vidic Deal

Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Monetenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

*bane*

pre 18 godina

*Ovo je ogroman uspeh za Nemanju i za Zvezdu!! Posle jednog perioda mi je dosadio Mančester , ali ovo me ponovo povezuje sa tim klubom , da ga više gledam ,mada bih ipak više voleo da je otišao u Liverpul , ali to sad zaista nema veze.Svaka čast, zameni Ferdinanda ,koji igra očajno , i srećno!! *bane*

Ivan M

pre 18 godina

Svaka cast Vidicu! Jos jedino da bude prvotimac i da ne zavrsi kao Kezman u Celziju - on se inace nije nisakime "slepovao" u kvalifikacijama, vec je bio jedan od nasih najboljih igraca.

Igor Stankovic

pre 18 godina

Super sto cemo da imamo jos jednog igraca u jednoj od najacih liga na svetu ali mislim da je Vidic pogresio tim rebao je to da bude Liverpul

Branko

pre 18 godina

Sad znam cije ce ime biti na mom novom dresu uniteda!!! Vidic je predvodnik nove generacije uniteda.To sto se englezi njemu smeju nije vazno, radovali su se Ferdinandu, pa sta sad govore o njemu!

APA

pre 18 godina

Svaka cast, bas mi je drago zbog ovoga. Bilo bi dobro da izbrisete komentare ovih "Pametnih" kao sto su "DeMarco, Nikica...".
Ja jesam navijac Partizana ali mi je extra drago zbog Vidica, ali ako je neko zasluzio da ode u veliki klub to je on sigurno. A sto se tice Fiorentine ja mislim da bi mu tamo bilo jos bolje ali i ovako ce biti ok.

PS: Gdine"pametni" igrac ne treba da zna jezik drzave u kojoj je da bi igrao....Bitno je ono znanje zbog kog je doveden, a to znanje Vidic ima sigurno !!!!

Uzicanin

pre 18 godina

Iako sam navijac Liverpool-a,drago mi je sto nas reprezentativac ide u tako veliki klub kao sto je ManUtd.Uz Sir Alexa samo ce da napreduje.Zelim mu sve najbolje u nastavku karijere.P.S.Prvi Uzicanin koji je zaigrao u Premijer ligi!!!!Pozdrav iz Uzica!:-)

Aksentije Milisic

pre 18 godina

Bravo za Nemanju, pratimo vec neko vreme vesti i odusevljeni smo i ja i moja porodica. U septembru smo bili na utakmici u Manchesteru a sada cemo ici jos cesce. Pozdrav Nemanji i samo napred.
Aksentije Milisic sa Islanda.

godfather

pre 18 godina

Ovaj Nikica stvarno nema pojma o fudbalu!!! Da je malo gledao kvalifikacije video bi ko je najvise doprineo stabilnoj odbrani ali ne, posle zavrsetka kvalifikacija svaka neznalica salje svoje komentare i prosipa pamet!

DRASKO

pre 18 godina

Vise je nego ocigledno da pojedinci nisu dovoljno informisani??Onaj ko spominje ''klupski sajt ManUtd'' pretpostavljam da ga il' nije posjetio uopste il' barem ne u poslijednjih mjesec dana...Problem je bio u tome sto ostrvski navijaci ManUtd nisu bili dovoljno informisani o ovom igracu,tako da sam i ja sam bio jedan od onih koji su pokusali upoznati ih sa njegovim igrackim potencijalom...Ja zivim u IT,pa sami Italijani kazu da je ''fuori classe'',jedan od najboljih igraca u Evropi na toj poziciji,a svi znamo da su upravo Italijani(Nesta,Cannavaro,Maldini..)naj odbrambreni igraci na svijetu!!!
The future is bright,future is ManUtd!!

Jacq

pre 18 godina

@DeMarco

Ja prosto ne verujem sta si ti napisao... Pa cekaj, ti ne gledas fudbal, ali si sigurno grobar... Poredis krstajica (koji je jako dobar) sa Vidicem??? Po kom to osnovu uopste spada u istu kategoriju???

To sto ne zna ruski ili sta vec znaci da nije odlican fudbaler??? Das nece dobro igrati???

Umesto da ti je drago da ce neko NAS igrati u velikom klubu, ali STVARNO igrati, ti tako... Nije lepo...

ke4ne

pre 18 godina

Nemanja - Crveni djavo sa Old Traforda. Ima li cega lepseg. Manchester je jedini klub za koji navijam i odusevljen sam. Bice prostora za njega da igra, ima tek 24 god. a iza sebe dosta bitnih utakmica na kojima je uvek bio dobar. Imao je neku povredu, nisam bas najsigurniji, pre nekih godinu, godinu i po ali verujem da je to sanirano i da ce se Nemanja uklopiti. Rio, Silvestre i on, kakav Ves Braun ili Oshi, od obojice je bolji sigurno. Manchester je tim buducnost!!!!

Igor Spasic

pre 18 godina

Svaka cast majstore! I treba da budes u velikom klubi kao sto je i "Mancester United" zato sto si veliki, ali veliki igrac!
Igi Prizrenac-F.C.Red-Star forever

Uros

pre 18 godina

Pravi potez!!!Mancester Utd je sigurno jedan od 5 najvecih svetskih fudbalskih klubova i vrhunac karijere svakog igraca.Cinjenica je da Sir Alex ne gomila igrace i da sve kupuje planski, a pogotovo ako jos i "odresi kesu".Odbrana Mancestera je vise nego tanka,a Vidic je svakako bolji od Silvestre-a koji je prinudno na toj poziciji jer je igrac izvorno levi bek.Vidic ce zajedno sa Ferdinandom ciniti mozda i najbolji svetski tandem centralnih bekova, san svakog trenera!Bravo Nemanja, zasluzio si ovo, isao si stepenicu po stepenicu, polako.Njegov primer treba da slede danasnji igraci!

Ja sam iz Popovića

pre 18 godina

Konacno jedan nas igrac u velikom klubu!
Dobro, i Celzi je mocan ali za mene to je vestacki.
E, sada, koliko ce i kako da igra ,videce se. Ne bi ga valjda toliko platili da sedi na klupi.
Sve najbolje od Partizanovca!

ERO s oba sveta

pre 18 godina

Veoma mi je drago sto ce Nemanja zaigrati u Mancesteru, a ja sam siguran da ce pokazati koliko vredi. Posto licno poznajem decka znam da nije slucajno u Mancesteru, a isto tako znam i da je vrlo skroman a ne kao neki nasi bivsi reprezentativci. Iako sam navijac partizana svim srcem zelim Nemanji uspeh u premijer ligi.
Veliki pozdrav za Nemanjinog caleta cuvenog Vitketa iz valjaonice. FK SLOBODA UZICE

vucko

pre 18 godina

Bravo Nemanja! Odlicno je da igraju u velikim klubovima i tako sticu pravo iskustvo, a tek predstoji kanonada mladih defanzivaca:]]]

Zaljubljeni Sekspir

pre 18 godina

Drago mi je da jedan nas igrac prelazi u jedan od najboljih klubova u Evropi... Samo da ne prodje kao moj omiljeni igrac KEZA u Celsiju... Puno srece u Mancesteru...

alex

pre 18 godina

kao neko ko ga je gledao u Spartaku mogu reci da je on u Rusiji bio cenjen kao najbolji odbrambeni igrac, ali i objektivno mu je zamerano da je Spartak sa njim na celu propustao mnogo golova, pogotovu u pocetku sezone. Moje misljenje je da ce morati naporno da trenira i samo velikim trudom da se izbori za mesto u 11. Sve najbolje i nek ga sreca prati u Engleskoj

Nikica

pre 18 godina

Ljudi, nemojte se ljutiti na mene. Meni je prvom neizmernio drago zbog Vidica, samo sam preneo komentar DeMarca sa druge vesti tek da vidi koliko je lupio.

Bravo Nemanja!

grobar(Malmö)

pre 18 godina

NE ZNAM ZASTO SE ZANOSITE VISE SA PARTIZANOM ILI ZVEZDOM, CIM NEKI "BIVSI" IGRAC ODE U MALO JACI KLUB U EVROPI?!?! ZAR NISTE SHVATILI DA NASA FUDBALSKA SKOLA VISE NE PALI NA ZAPADU, NEGO SE PRODAJU IGRACI ZA BEDNE PARE U RUSIJI I UKRAJINI I ONDA AKO SU STVARNO JAKI IDU DALJE!!!

KAO PRVO BI HTEO DA CESTITAM NEMANJI I DA MU POZELIM SVE NAJ NAJ!!!

A KAO DRUGO BI HTEO DA PODSETIM SVE GROBARE I DELIJE DA OVAJ TRANSFER, JEDNOG NASEG REPREZENTATIVCA, MNOGO ZNACI ZA SRBIJU I DA JE SRECA DA POSLE OVOG TRANSFERA KRENE I DRUGIM IGRACIMA IZ SRBIJE I CG!!!!!

POZDRAV SVIMA!!!

Nenad

pre 18 godina

Na oficijalnom sajtu Nemanja je predstavljen kao jedno od najvecih pojacanja MU u poslednjih par godina.
SAF je prezadovoljan nadam se da ce i Nemanja to znati da pokaze na terenu.
Mnogi su rekli da je Vidic preskup te kako je 15 miliona funti mnogo itd...kao sto rekoh novinari znaju da napumpaju cenu igracu zato i sluze jer nista drugo i ne znaju.
Cena je skromnih 7 miliona funti sto je cak i za MUFC koji je ove godine u velikoj finansijskoj krizi od oko pola milijarde funti u minusu od kako ih je preuzeo Mr.G jer se zaduzio kao grcka pa tako i klub nema novca.
MUFC ocekuje da kupi i mladog De Jonga i time zavrsi sa kupovinom ove sezone.
UNITED, UNITED, UNITED...
MUFC BRANCH BELGRADE
STRETFORD END BELGRADE

PG_man

pre 18 godina

Po meni je jedina štete što neće igrati u Italiji jer tamo su najbolji odbrambeni igrači i to je defanzivno najbolja fudbalska škola, nebitno je u kojem timu da igra.
U Italiji bi dostigao vrhunac, a i on je italijanski tip odbrambenog igrača - pametan, staložen.
Ipak na ostrvu se više igra srcem a manje glavom (uglavnom im služi da izbiju loptu van šesnaesterca), mada MU je ipak fudbalski gigant i teško je odbiti njihovu ponudu.
Ja bih ga najradije vidio u Milanu sa Nestom, e to bi bilo uživanje.
Možemo mi pametovati koliko hoćemo ali htjeli neki priznati ili ne on je jedini naš igrač koji je u zadnjih 10-ak godina otišao u veliki klub (izuzetak Stanković).
I što neko reče uradio je to postepeno, znači ne treba zamjerati Simonu - ko zna možda mu se pridruži za godinu - dvije.
Đe god da igraš ako igraš dobro neko to vidi.
Na kraju apsolutno je to Nemanja zaslužio i tamo nema šta da se stidi u tom Mančesteru je on najbolji odbrambeni igrača, i možda i Ferdinand napreduje uz njega.

voya

pre 18 godina

Sad ja ne razumem jednu stvar - jel onaj manager bese rekao da sa Manchesterom nema igra, da ga je Vidic vodao za nos, te Manchester odustao. Ko sad tu laze? Ja ipak verujem da su oni (manageri) hteli da odrade Vidica, ali da je decko pametno postupio i verovatno ovako izvukao mnogo vise novca. Uostalom, kakva FIFA licenca, kakvi bakraci, oko obestecenja se dogovore klubovi, igrac sam sa svojom porodicom razmisli o uslovima i pristane ili ne. Pa nisu oni glupi da ne znaju sta je za njih dobro.

sergio

pre 18 godina

Steta. Velika steta. Prosto je neverovatno kako nasi igraci imaju losu procenu pri izboru klubova. Super zvuci Mancester, ali to nije vise Mancester od pre par godina. Oni vise ne mogu da osvoje ni jedan trofej, vrata su im svuda zatvorena, od lige, preko kupova, do LS iz koje su vec ispali. Znaci, klub u opadanju, za razliku od Fiorentine ili Liverpula. A najgore od svega je sto je stvarno dobar igrac i mogao je da bira.

Delija

pre 18 godina

Ljudi pa nemislite samo na to! kako znate ce Van Nistelrooy biti glavni napadac holandije na SP protiv nas! Tako da i ovo uopste nije lose da VIDIC njega malo upoznaje hehe! STVARNO!!! A ja sam znao kad sam video kako je Vidic igrao u zvezdi i secate se onu Igru protiv ITALIJE u Italiji kako je branio i kako su italijanske novine svasta najbolje o njemu pisali i cak je i Inter bio zainteresovan za njega. On je pored Stankovica i ZIGICA jedini Igrac koji je zasluzio veliki tim! Ja sam cuo da je MANU i zainteresovan za ZIGICA pa taman: VIDIC I ZIGIC hehehehe To bi bilo svetsko a i sigurno najomiljeni igraci u Mancesteru.

goran

pre 18 godina

nisam voleo barsu nikad a sad volim zbog ronaldinja
nisam voleo nikad ni mancester ali nemanja je klasa i sta cu sad volim i mancester

milan

pre 18 godina

bolje u MU nego u liver Nemanja je casamo napred.
P.S. mislim da maldini nikada nije osvojio zlatnu loptu kao i nijedan drugi defanzivac

Raskovic

pre 18 godina

Kao licnost uvek mi je bio antipatican, kao fudbaler jedan od najboljih kod nas, skidam kapu zelim mu sve najbolje mada sam skeptican.

ronaldinho10

pre 18 godina

Uvek sam govorio da ce Vidic izrasti u velikog igraca. Sigurno je medju deset najbolji odbrambenih igraca na svetu. Puno srece mu zelim u Man Utd.

Dejan KG

pre 18 godina

Nemanja je car!!! Ne pamtim kada smo imali boljeg odbrambenog igraca. Sigurno da postoje ljudi kojima se ne dopada ali ovakve budalastine ne stoje!
Nemanja moze samo jos u bolji klub - nikako nazad.
Bivsi grobar (od kada su prodali utakmicu)

Kuzma

pre 18 godina

Nemanja je sigurno bio nas najbolji def u kvalifikacijama. Koliko znam nije imao ni jednu jedinu gresku a cak je i Krsta imao jednu-dve.
To sto je igrao pored Krste mu je sigurno donelo jos znanja i iskustva. Znao je u proslosti (zvezda) praviti neverovatne greske ali sada toga stvarno nema. ManUtd. je odlican klub za njega. rio igra lose ali rio ima i losu podrsku. Ovako dva centralna Rio-Nemanja brate opako zvuci. Gledao sam Nemanju znaci moras da budes stvarno opak da se provuces pored njega. + Ove pare (11-19 m) se ne daju tek tako i to za def-a

petrovic zoran

pre 18 godina

Legenda C. zvezde Dragan Dzajic ga je prodao Rusima pre 18 meseci za 4-5 mil.$ oni su na njemu zaradili mesecno 733 000 $ "koliko li dzaja voli zvezdu " ili svoj procenat procenite sami. Sad cujemo da ce da postane presednik FSSCG "DZAJO NEMOJ MOLIM TE DA VISE ULAZIS U FUDBAL" jer ces sve da radis iz licnog interesa, a ako mislis da si toliko sposoban otvori svoju licnu firmu i u to se uveri sam. Sto se tice Vidica on je to i zasluzijo jer je majstor primiti samo 1 gol u kvalifikacijama nije mala stvar. Majstore samo napred.
Burek

Tane Megastudent

pre 18 godina

Pozdrav za Nemanju, i nadam se da ce procitati bar neku od ovih ohrabrujucih poruka njemu upucenih!

SVAKA CAST CARE! Izabrao si najbolji klub u Evropi pa i u svetu. Sila si i vedish. Ti i Ferdinand cete se super slagati... A O shea i Brown mogu da vas menjaju u FA CUPU i tako nekim drugim takmicenjima :) Svaka cast i pozdrav veliki iz Pozege!

Samo gazi...
Chelsea watch out now... :)

Nemanja BGD

pre 18 godina

Bravo imenjace!!!
Celog zivota navijam za Zvezdu i Mancester, i ne postoji vece zadovoljstvo nego videti "Zvezdino dete" kako igra za Man Utd, pa jos Nemanja! Nadam se da ce igrati u prvih 11 i da ce napredovati. Mislim da je napravio pravi potez sto je odabrao Mancester, jer pored toga sto je to jedan od najboljih svetskih klubova, njima je preko potreban centralni odbrambeni igrac njegovih karakteristika (snazan, dobar u skoku, brz, siguran). Mancester je tim koji igra napadacki fudbal i kod kuce i u gostima i ne daje mnogo sansi protivniku. Sa brzim odbrambenim igracima koji ne dozvoljavaju protivniku lake kontranapade tesko ce primati golove. Jos ako su ti igraci dobri u skoku, bice tesko pripretiti Mancesteru iz prekida, a sa druge strane, Nemanja ce biti dodatna opasnost za protivnicki gol pri prekidima u napadu.

Glory, glory, Man United!!!

blah

pre 18 godina

Oh,sve ovo sam slusao i za Bunjevcevica,a covek se pokazao kao Totenhemov istorijski promasaj.Ni Vidic se nece naigrati fudbala kod Fergusona.

milan

pre 18 godina

Konačno jedan naš fudbaler za koga se otimaju veliki evropski klubovi, a da to nisu naduvane priče novinara i menadžera kojima se pokušava dići cena na tržištu.Želim mu lepu i uspešnu karijeru u Engleskoj.

m.u.f.c. zagreb

pre 18 godina

Nadam se da ce opravdati dolazak!zanima me samo rezultat i igra!
Glazer je razocarao u katolickom klubu nadam se da nemanja nece!

Nemanja

pre 18 godina

Bravoooooooooo Nemanja,legendo!Jos kad bi neko od nasih otisao u Barsu,pa da mozemo da se hvalimo da imamo igrace u najboljim klubovima na svetu!Bravo!!!

LAKIS

pre 18 godina

Bravo majstore!Jos jednom si dokazao da si najbolji igrac kojeg mi imamo i puno srece na Old Trafordu.Steta sto si otisao iz Zvezde,jer sa tobom Zvezda bi mogla da igra u ligi sampiona.

kirk hamet

pre 18 godina

Zvezda-Spartak-Mančester
Partizan-Saturn(Jupiter)-Kina
Mada se za dotičnog igrača Saturna interesuje prvak Etiopije iz Adis Abebe.Vele čelnici tog giganta da im baš takav igrač nedostaje

Jelena Jotic

pre 18 godina

Ja nikako ne placem.Naprotiv,vrlo sam zadovoljna,sto se da osetiti.Jednostavno to lagano provejava medj redovima dok ovo pisem,u prepoznatljivom ritmu.... Nemanja,Nemanja,Nemanja....Ah.No bez sale Vidic Nemanja je ovim transferom svakako nacionale.Molti baci per Nemanja.P.S.
Kako je to divno citati najzad lepe i prave vesti na sve boljem i boljem B92 SPORT FORUMU.Iako sam strastveni navijac Liverpula,ovo je svakako sjajna vest,pre svega za nas sport i sve Zvezdase.Forza Manchester.Jele

Aca_USA

pre 18 godina

Drago mi je zbog Vidica samo je jako bitno da se nametne frgusonu i da igra. Plasim se da ga ne drze na klupi pa da ga nigde nema za SP.
Koliko me secanje sluzi u Engleskoj su samo tri fudbalera sa ovih prostora napravila karijeru: Golac, Bakota i Boksic. Pizon, Savo, Kovacevic, i mnogi drugi majstori su samo protrcali kroz englesku ligu.
Puno srece Vidicu.

skova

pre 18 godina

Kako se zvase onaj finac sto ga je par puta slao na cevape[Forsel ili tako nesto]Ako to budu snimili ovi iz MUNa,zbogom ugovoru!

Anta

pre 18 godina

@DeMarco
Brate,ti si mnogo vise mrzisd Zvezdu nego sto volis Partizan,a to nije odlika pravih navijaca.Jos jednom pokazujes da si neznalica i da sve gledas kroz crno-belu prizmu.Ja sam Delija i ne mrzim igrace Partizana,vec klub kao klub,i znam da tamo ima dobrih igraca i to priznajem( pogotovo ovi mladji- Smiljanic,Marinkovic...),ali tebi nikako da dodje iz dupeta u glavu. Vidic vec nekoliko godina igra odlicno u kontinuitetu i to pokazuje ovo interesovanje velikih svetskih klubova.Trebalo bi da svi budemo srecni jer prelazi u jedan od najboljih svetskih klubova i u jednu od najjacih liga,isto kao sto bih bio srecan da je Vukcevic(jedan od najvecih nasih talenata) presao u neki veci klub od Saturna.
Nemanja ce tamo dokazati da je veliki igrac,jedan od 5-6 najboljih na svojoj poziciji!
NAPRED NEMANJA,SVIM SRCEM SMO UZ TEBE!

Coo

pre 18 godina

Za one sa jeftinijim ulaznicama, Vidic zbog kartona nece moci da igra prvi mec na Sp.A to je protiv Holandije.Tako da nece ni moci da igra protiv RvN-a.

United

pre 18 godina

Manchester United have won the race to sign Serbia & Montenegro centre-half Nemanja Vidic, having agreed an undisclosed fee with his current club, Spartak Moscow

zdravko

pre 18 godina

United Agree Vidic Deal



Manchester United have reached an agreement with Spartak Moscow for 24-year-old central defender Nemanja Vidic.

An undisclosed fee for the Serbia and Montenegro international has been agreed and, subject to a medical and agreement on personal terms, Vidic will complete the move when the January transfer window opens on 1 January 2006.

Reds boss Sir Alex Ferguson told ManUtd.com: "I am delighted the two clubs have come to an agreement.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."

Vidic was captain of his first club Red Star Belgrade before moving to Spartak Moscow in 2004.

"Nemanja is a quick, aggressive centre half and at 24 will be a terrific addition to the squad."
Sir Alex Ferguson

The 24-year-old attracted interest from Serie A, and was reportedly being tracked by Arsenal and Liverpool in recent months.

He was widely regarded as the key member of Spartak's defensive line when they finished as league runners-up in 2005. Vidic played in 27 league games, scoring twice.

He was also a member of Serbia and Montenegro's defence dubbed "the fabulous four" having conceded just one goal in the World Cup qualifiers.

NA VELIKA JE VRATA USAO.IMA SAMO 24........

Иван-Ниш

pre 18 godina

Изабрао прави клуб. Манчестер је клуб где од прве утакмице може да се докаже. Проблем ће бити само то што му је подршка у одбрани слаба па може да буде окривљен и за грешке других играча у одбрани. Ипак он у репрезентацији игра поред Гавранчића, Крстајића, Драгутиновића, па и Дуљаја који пола посла обави у прекидању туђих напада. Ипак мислим да ће се добро показати у Енглеској лиги јер ми личи на човека који се не дува много и са обе ноге чврсто стоји на земљи. За мене је најважније да он на првенство света стигне здрав и спреман, тада са искуством играња у јакој лиги.

delija ks

pre 18 godina

Stvarno mi nije jasno kako neko moze da bude ljubomoran na neciji uspeh,koliko smo mi ljubomorni pa to je cudo.Takodje mi smeta spominjanje,Simona koji inace svoje slobodno vreme koristi za gledanje spanskih serija,za razliku od Jankovica koji slobodno vreme koristi za dobru knjigu ili film,a da vas podsetim da su po godinama slicni sreca pa je Sajmon u partizanu.Sto se pismenosti u nasoj ligi tice covek koji je cak prosetao jednog pisca od standa do standa bg sajma knjiga je(igrac koga ja puno i ne cenim sto se fudbala tice)Arijan Djokaj verovali ili ne.Sto se prelaska Vidica u M.U. tice coveku treba pozeleti samo puno srece i sto manje povreda,setite se ranijih generacija nasih igraca i videcete sta dobar lekar npr.Nesovic znaci za jednu nasu ekipu ovi danasnji daj boze i diplomu da imaju.Zato nam je fudbal tu gde jeste i sve dok rade ovi "stucnjaci"od doktora fudbal ce nam biti tu gde jeste.Jedan je Nemanja Vidic.

Susjed

pre 18 godina

Pozdrav!Htjeo sam da vas pitam,jer sam čuo da ste primili najmanje golova u kvalifikacijama...kakvi su to vaši ombrambeni igrači,jer sam čuo da je to,jedna od boljih obrana od svih.A to i mi govorimo sa sebe,jer imamo u obrani R.kovača,Đoa Šimunića te S.Tomasa za koje ja isto mislim da su jedni od najboljih.Koje još uz Vidica stup obrane i gdje igrajuju?Što se tiće ostalih igrača cjenim M.Kežmana jer je stvarno,vidi se po igraču i kostituciji da je jako dobar,Žigič će isto biti igračina,a i Đorđević je dosta dobar,samo za Dekija STankovića mogu reći da je to najgori igrač kojeg sam ikad gledao(bar po meni) gledano u omjeru za koji klub nastupa.Gdje igraju ostali obrambeni igrači?

fifa

pre 18 godina

@Coo
za ovog posetioca sa skupljim ulaznicama,Vidic ce verovatno igrati protiv Holandije jer se kartoni iz kvalifikacija brisu,a Vidicu puno srece u MU i naravno na SP

kiper

pre 18 godina

Veliki igrac ide u veliki klub, sta vise da se prica! Manchester United je klub koji ima najvise navijaca na svijetu i nije mala stvar zaigrati na travi *teatra snova* kako jos zovu Old Trafford. Price kako je engleska liga slaba a MAN UTD los klub nemaju bas nikakvog smisla. Nadjite jednu italijansku "velicinu", fudbalera koji nije pozelio da istrci na travnjak tog stadiona, kluba koji predstavlja instituciju nad institucijama u svijetu fudbala?!
Liverpulu skidam kapu ali kakva Fiorentina (svaka cast tim momcima, igraju dobar fudbal ali ipak nije to klub koji se moze porediti sa Manchesterom)!
Moje misljenje je da je Nemanja napravio pravi potez odlucivsi se za Old Trafford a ne za Anfeeld Road jer ce mu vise odgovarati Mancesterov stil igre. Smijesne su price da je Rio los igrac, on je klasa nad klasama samo je imao uzasno lose saigrace. Veliki sam navijac Uniteda i uvijek sam se pitao sta tu rade igraci poput Ves Brauna, O' Sea-e i Darena flecera ali sta je tu je.
Nemanja je sjajan igrac i sa Riom ce ciniti strasan bedem ispred gola.
Unaprijed se radujem jednoj majskoj noci koja ce sigurno doci, kada ce United ponoviti 1999 godinu i opet osvojiti triplu krunu sa Nemanjom koji ce biti nezamjenjiv u prvoj postavi.
ONE UNIED!!!

fans "nemanja vidic"

pre 18 godina

bolji si ti od Ferdinanda, Silvestrea i Brown zajedno. Pokazi ti njima ko je NEMANJA VIDIC. Najveca si faca na svijetu

krle

pre 18 godina

Nemanja Vidić, Mladen Krstajić (sa Werder Bremenom osvojio duplu krnu bundes lige a sada igra za Schalke 04 i stub je odbrane), Goran Gavrančić je neprolazan u odbrani Dinamo Kijeva (višestukog prvaka Ukrajine i stalnog učesnika lige šampiona a najlepši gol je postigao pre 2 godine u ligi šampiona kada je u Rimu protiv Rome zabio gol sa 35 metara)

Anta

pre 18 godina

@Susjed
Vidim da si iz Hrvatske:
Pored Vidica,nasu odbranu cine Gavrancic( Dinamo Kijev),izvanredan igrac, Mladen Krstajic (Verder),najcesce igramo sa 3 igraca,a kada igramo sa 4,upadne Dragutinovic(Sevilja) na levog beka,a inace igra levo krilo,izmene su Dudic (Zvezda) i Djordjevic(Partizan),kao sto na desnom beku moze da igra i Basta,ali najcesce igra izmenu Koromanu na desnom krilu
Sto se tice Dekija Stankovica,stvarno je igracina,mozda si samo gledao utakmice koje je lose igrao,isto to ja mislim za Nika Kranjcara,koji mi je stvarno smesan i ne znam zasto ga svi hvale!Pretpostavljam da gresim! Svidjaju mi se Brazilac Da Silva i mladi reprezentativac,mislim Modric,a od ostalih nisam nikoga zapazio!

Igor

pre 18 godina

Susjedu moj mili, ovo bi bili ti drugi igraci tog stuba odbrane SCG: Mladen Krstajic-Salke, Goran Gavrancic-FC dinamo Kiev, Ivica Dragutinovic-Standard Liege i naravno Aleksandar Lukovic-FK Crvena Zvezda.

Nema bas puno golova koji prolaze iza ove odbrane. Dva sto smo primili od juzne koreje u zadnjoj prijateljskoj utakmici su bili sa kombinovanom odbranom bez i jednog igraca iz gore navedenih i Vidicem naravno.
Pozdrav za susjeda iz Chicaga.

Bata Djora Sr.

pre 18 godina

Ovo je samo normalan razvoj dogadjaja ili ocekivan uspon u krijeri Nemanje Vidica. Koliko je izbor kluba dobar videcemo ali je i cinijenica da uz svo znanje koje Vidic ima potrebna i sreca. Na ovo drugo tesko moze da se utice. Ovo kazem jer je veoma bitno da Nemanja ima kontinuitet igara, da bi spreman docekao SP. Ipak je on nas adut u odbrani iako su i ostali iz odbrane pruzili maximum u kvalifikacijama.
Nadam se da ce Nemanja svojim igrama pokazati zasto je trenutno jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi. Sto se tice znanja jezika, bitno je da on kaze sta ima na terenu. A taj jezik je univerzalan.