Ponedeljak, 29.03.2021.

17:00

Modrić se prisetio najtežeg poraza Hrvatske

Luka Modrić je imao zanimljivu konferenciju za novinare nakon ispisivanja istorije hrvatskog fudbala.

Izvor: MT

Modriæ se prisetio najtežeg poraza Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

PimPong

pre 3 godine

Apsolutno se slazem sa komentarima da je Modric najbolji igrac bivse Juge svih vremena. Ali ne slazem se sa komentarima da je za klasu bolji od ostalih koji su osvajali velike trofeje. Mislim da niko ne moze biti za klasu bolji od igraca kao sto su Savicevic ili Mijatovic. Piksi i Prosinecki su bili na toj putanji do njihovih nesretnih povreda. Ne pamtim dobro Susica, ali stariji mi kazu da je igrao slicno Mesiju kad je bio mladji. Bilo je tu i fenomenalnih odbrambenih igraca, kao sto su bili Vidic i Jarni. Modric igra dosta nezahvalnu ulogu - nije klasicna desetka, vec je vise kao pogon ekipe, nesto slicno poziciji Vlade Jugovica, koji je isto tako bio fenomenalan fudbaler. Mislim da Real bez njega ne bi osvojio sve ove titule, cak i sa Ronaldom, i da je jedan od najboljih igraca planete svih vremena na njegovoj poziciji.

drago

pre 3 godine

dghfr

Mjesas babe i zabe. Jokic je čudo ali treba prvo nešto osvojiti a Radja je osvojio sve, clan je Hall of Fame-a. Za Piksija i Modrica si upravu.

drago

pre 3 godine

PimPong

Sve si dobro naveo. Istina da Real bez njega a sa Ronaldom ne bi osvojio sve te titule kao sto i nije. Do dolaska Modrica Reealu je u 3 sezone maksimum bio polufinale LP a sa obojicom 4 osvojene LP u 6 godina (ili prosjek 2 u 3 godine).
A sto se tice veličine, Modric je ipak za klasu veći od svih na Balkanu. Sevcenko i on su najbolji od istoka Evrope.

guli

pre 3 godine

kapu i maramu

Jedino sto je to bila prijateljska utakmica koja se igrala u Londonu par dana pre mundijala izmedju HRV I BRA. Posle utakmice Nejmar je iskoristio priliku i prisao Luki Modricu pa ga zamolio da mu se ovaj potpise na dres. Eto tako Nejmar i pre pocetka SP gleda na velikana fudbala Luku Modrica.

Milan

pre 3 godine

Uz svo postovanje svim nasim fudbalerima osvajacima kupa sammpiona i lige sampiona Ivanovica Vidica Stankovica Jugovica zatim Piksija Dzajica i ostalih velikana srpskog fudbala niko ne moze prici ni blizu jednom svetskom velikanu igracu najveceg kalibra Luki Modricu.

kapu_i_maramu

pre 3 godine

"A jel može legenda Brazila recimo?"
(pazi vidi gledaj, 30. mart 2021 01:09)

Kako ne bi moglo. Brazilska desetka kao dječačić čeka ispred svlačionice na mundijalu da Luka izađe i da mu da autogram. Lijep prizor, ne misliš li tako ?

pazi vidi gledaj

pre 3 godine

Molim da se ne usporeduje legenda Japana s Modricem.
Neumjesno je.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 29. mart 2021 19:35)

A jel može legenda Brazila recimo?
A može i recimo igrač sa nadimkom "genije"?
A može i igrač sa dve lige šampiona, od toga on lično doneo jednu velikom Juventusu, i posle njega Juventus nikada nije uzeo LŠ?
A jel može onaj što je lično doneo Realu ligu šampiona posle 30 godina?
Ima tu dosta igrača za koje vi Hrvati niste čuli...
Nadasve, tog istog Modrića ste najstrašnije pljuvali i to pred poslednju tekmu u kvalifikacijama za SP...a čovek vam doneo vicešampionsko slavlje?
Modrić je vrhunski igrač tu nema nikakve priče, ali je retko ružan pa ne ostaje u sećanju.

dugave

pre 3 godine

Te legende o kvaliteti starih igrača su samo to, legende i mitovi, svaki u opisu zvuči kao spoj Messija i Ronalda. To je sve do zla boga prenapuhano. Jugoslavenska liga je u prosjeku bila izmedju 10. i 15. mjesta po UEFA koeficijentu i to kad je Europa imala 15tak liga manje nego danas, na svjetskim i europskim prvenstvima sporadični uspjesi, sve skupa nikakva velesila. Možda bi to postala 90-tih, a te sve igrače pamtim i znam i bili su veliki, puno njih baš veliki igrači. Medjutim, Modrić je jednostavno klasa iznad svih njih, sinonim nogometa.

Budimo iskreni

pre 3 godine

Ne verujem i ne mogu biti saglasan da je Modic najbolji igrac sa ovih prostora.
Mozda momentalno?
Ali u nekadasnjoj Jugoslaviji bilo je mnogo velikih igraca, ali tada se fudbal igrao
sa srecem, a danas samo za novac i tada se fudbalerima nije trgovalo kao danas.
Setite se samo: Mitica, Zebeca, Stankovica, Vasovica, Sekularca, Bobeka, Vukasa,
Osima, Dzajica, Zambata, Savicevica, Mijatovica itd.

kisela voda

pre 3 godine

"Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić"
(ljeska, 29. mart 2021 20:03)

To ti je otprilike kao da kažeš da je najbolji tenisač sa ovih prostora Marin Čilić.

Jordan

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.



Koja mitomanija. Ravnopravni sa Francuzima?! Pregazili vas kao brzi voz hahahaaa...

savo

pre 3 godine

dodaj prvom do sebe.. to je luka..
sto se piksija tice
imate klip gde piksi u odelu i cipelama kao trener u japanu hvata volej sa klupe i sa 50 metara zabija gol pod precku.. zlobnici ce reci montaza ali je video ziva istina.. modric ne bi mogao da dobaci do gola iz te daljine..
piksi nije napravio veliku karijeru zbog teske povrede kolena inace je dr fudbala
to je kao da poredite drazena petrovica i stojakovica npr i tvrdite da je pedja bio bolji.. pa jeste al zato sto je ovaj poginuo ..

grga_čvarak

pre 3 godine

"dodaj prvom do sebe.. to je luka.."
(savo, 29. mart 2021 22:31)

https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Modri%C4%87#Honours

Vidiš, to je Luka. Ili da ti prevedem ako nisi razumio; kad zbrojiš sve srpske nogometaše i staviš ih na jednu hrpu, nemaju toliko individualnih trofeja koliko ih ima Luka Modrić.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragan_Stojkovi%C4%87#Honours

U usporedbi sa Lukom Modrićem, Piksi je obični seoski žongler, što je potezom koji si spomenuo zorno i dokazao.

Prosto kao pasulj

pre 3 godine

Zamislite da postave pitanje prosjecnom navijaču Argentine, Brazila, Francuske, Italije, Engleske, Belgije, Nizozemske i Njemacke:

Rivaldo Zidane Piksi Puškaš Modric Iniesta Messi Maldini Maradona
-izbaci uljeza-

Sto mislite tko bi bio uljez i za kojeg od navedenih prosjecni navijac svijeta nikada nije cuo???
Tko je onda najveci na ovim prostorima? :D

¿Quién es Pixie? -pitao bi prosjecni Argentinac

pre 3 godine

A kakva je tek igračina bio moj susjed Jozo iz druge lige HNL!!!
Takav se talent nije rodio.
Koji Messi, Modric, Maradona...Jozo je bio virtuoz, carobnjak s loptom, to sto je on radio nitko nije.
Poslije je zavrsio u 2.Slovačkoj ligi i postao legenda slovačkog Liptovský Mikuláša :)

Eto, to je otprilike ilustracija usporedbe Piksija i Modrica.
Svaka cast i postovanje za Piksija.
Ali velika je uvreda za Modrica da ga se na globalnoj razini usporedjuje s tim igracem.
Redondo, Puškaš, Modric, Iniesta, Zidane...to ide u istu rečenicu.
Pitajte ostatak svijeta.
Tamo nema mitomanije :D

Deki

pre 3 godine

Ne razumem ova poredjenja. Svaki puta kada se pise o Modricu mnogi imaju potrebu da ga uporedjuju s Piksijem.
Svaka cast Piksiju, mnogo je velikih umetnika baratalo loptom.
Ali o Piksiju i njegovoj karijeri mozes da kazes 10 recenica.
O modricu sada da pocnem da pricam i onjegovom zivotu i karijeri, mogao bi da pricam do sutra.
Piksi ce biti upisan u neke nase balkanske knjige istorije. A Modric ce zauvek da bude u istorijskim knjigama Real Madrida, hrv reprezentacije kao osvajac svetske medalje uz sve velike trofeje i kao osvajac Zlatne lopte.
Upisan u svaku poru fudbalskog sveta. O Piksiju se zna na Balkanu a to pokazuje koliko ne moze u istu recenicu s Modricem. Jer ako je nama Srbima bolji Piksi i ako mi znamo za njega, ostatak sveta ne zna. Shvatite to vise

rio7

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!

Uroš

pre 3 godine

masariko

Slažem se da je Pixi bio inteligentan igrač i majstor sa loptom kao žongler čudo je radio sa njom igrao velike utakmice za jugu posebno 1990 na mundijalu gde je bio najbolji. Luka je dve dimenzije više od toga po uspesima trofejima rezultatima i ugledu koji je stekao u svetu fudbala. Ima snimak od juče 50 sec na YouTube gde ga na proslavi povodom 135 nastupa za Hrvatsku svi fudbaleri aplauzom pozdravljaju i svi ustaju a on plače. Ima milione trilione ali taj odnos prema državnom grbu i reprezentaciji mu je jači od svega i čovek je pun emocija. I on takav kakav je najveći a veoma skroman kad nešto kaže mlađima ima svi da ga slušaju i gledaju kao boga ne iz nekog straha već iz najdubljeg poštovanja i zato će opet napraviti pravi rezultat na euru jer su takvi.

ljeska

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić

????

pre 3 godine

Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!
(rio7, 29. mart 2021 20:18)
"Debeli" Ronaldo ima 2 naslova Svjetskog prvaka i 2 zlatne lopte. Šta ima Piksi?

dghfr

pre 3 godine

@masariko

Subjektivno je staviti u istu recenicu piksija i modrica.

Otpeilike kao kad bi reko da je Radja u rangu Jokica.

Radja je veliki igrac, piksi takodje. Ali ova dvojica su jednoatavno liga iznad.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.
Ono je bila apokalipsa.
Ubili smo talijane, 2x engleze, na ep svabe, poljsku s b ekipom i onda se dogodi to.
Da smo izdrzali tih zadnjih 20 sekundi demolirali bi svabe u polufinalu, kao sto smo i u grupi, a u finalu spanjolska... pa sta bude.
Demoni te utakmice pratili su nas iducih 10 godina.
Sav onaj strah i nesigurnost protiv portugala 16, pa danske i rusije, posljedice su te mega traume.
Prokletstvo je napokon sruseno.

Jedna dama

pre 3 godine

Nema veceg na ovim prostorima. Nema.
Ne samo nogometno. Vec i ljudski.
Slaven Bilić bio mu je trener 7-8 godina dok je bio izbornik Hrvatske. Kaze on “kada mu upoznaš oca i strica, shvatis zasto je tolika ljudina, dobro odgojen i skroman”.
A onda je ispricao kratku anegdotu. Hrvatska izgubila nekakvu nebitnu utakmicu protiv neke nebitne repke, mislim da je bila u Varaždinu.
Kaze Slaven, “ulazim u svlacionicu. Nitko ne voli gubiti...Svi decki tuzni, potišteni, a Luka...Luki je bilo NEUGODNO, ne moze me pogledati od srama. Trenirao sam mnoge igrace u svojoj karijeri, ali to nikada nisam vidio”
Eto, dame i gospodo, to je ukratko veliki Luka Modric.

Ponos nacije

pre 3 godine

A koji mu je gol najdraži, pita ga ćaća Stipe?
Kaže Luka “Onaj protiv Argentine! Svi du mi dragi, ali onaj je poseban jer je odveo moju Hrvatsku daleko”
“Voli te ćaća” - reče Stipe
“I ja tebe” - odgovara maestro..

Nenadmašiv

pre 3 godine

Cijeli film traje 20 min.
Zadovoljstvo je slusati tog virtuoza. Pametnog, odmjerenog, iskrenog i jos uz to kapetana viceprvaka svijeta i jednog od najvažnijih igraca kraljevskog kluba!
Cast je poznavati te, maestro!
Ponosni smo da nikada nisi napravio nijedan gaf u svetom dresu u 135 nastupa, uvijek prezentirao Hrvatsku u najljepšem mogućem svijetlu.
Bez politike, laprdanja...samo ljubav prema obitelji, sportu, Hrvatskoj i Realu...
Neponovljiv si i nenadoknadiv.
Znaju to Dalic i Zidane.

neko ko nije bot

pre 3 godine

Neko sam ko može proceniti da li će neko napraviti veliku karijeru u velikim klubovima... Obično kada pogledam neku utakmicu, vidim kretanje igrača, stav, pogled i tako neke krupne, ali i sitne stvari koje čine nekoga posebnim igračem...
Za Modrića mogu da kažem da sam se prevario... Kada je prešao u Real, pomislio sam da se neće dugo zadržati... Ipak je napravio veliku karijeru. Svaka čast.

Masariko

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.

Masariko

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.

Jedna dama

pre 3 godine

Nema veceg na ovim prostorima. Nema.
Ne samo nogometno. Vec i ljudski.
Slaven Bilić bio mu je trener 7-8 godina dok je bio izbornik Hrvatske. Kaze on “kada mu upoznaš oca i strica, shvatis zasto je tolika ljudina, dobro odgojen i skroman”.
A onda je ispricao kratku anegdotu. Hrvatska izgubila nekakvu nebitnu utakmicu protiv neke nebitne repke, mislim da je bila u Varaždinu.
Kaze Slaven, “ulazim u svlacionicu. Nitko ne voli gubiti...Svi decki tuzni, potišteni, a Luka...Luki je bilo NEUGODNO, ne moze me pogledati od srama. Trenirao sam mnoge igrace u svojoj karijeri, ali to nikada nisam vidio”
Eto, dame i gospodo, to je ukratko veliki Luka Modric.

Nenadmašiv

pre 3 godine

Cijeli film traje 20 min.
Zadovoljstvo je slusati tog virtuoza. Pametnog, odmjerenog, iskrenog i jos uz to kapetana viceprvaka svijeta i jednog od najvažnijih igraca kraljevskog kluba!
Cast je poznavati te, maestro!
Ponosni smo da nikada nisi napravio nijedan gaf u svetom dresu u 135 nastupa, uvijek prezentirao Hrvatsku u najljepšem mogućem svijetlu.
Bez politike, laprdanja...samo ljubav prema obitelji, sportu, Hrvatskoj i Realu...
Neponovljiv si i nenadoknadiv.
Znaju to Dalic i Zidane.

Ponos nacije

pre 3 godine

A koji mu je gol najdraži, pita ga ćaća Stipe?
Kaže Luka “Onaj protiv Argentine! Svi du mi dragi, ali onaj je poseban jer je odveo moju Hrvatsku daleko”
“Voli te ćaća” - reče Stipe
“I ja tebe” - odgovara maestro..

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.
Ono je bila apokalipsa.
Ubili smo talijane, 2x engleze, na ep svabe, poljsku s b ekipom i onda se dogodi to.
Da smo izdrzali tih zadnjih 20 sekundi demolirali bi svabe u polufinalu, kao sto smo i u grupi, a u finalu spanjolska... pa sta bude.
Demoni te utakmice pratili su nas iducih 10 godina.
Sav onaj strah i nesigurnost protiv portugala 16, pa danske i rusije, posljedice su te mega traume.
Prokletstvo je napokon sruseno.

Deki

pre 3 godine

Ne razumem ova poredjenja. Svaki puta kada se pise o Modricu mnogi imaju potrebu da ga uporedjuju s Piksijem.
Svaka cast Piksiju, mnogo je velikih umetnika baratalo loptom.
Ali o Piksiju i njegovoj karijeri mozes da kazes 10 recenica.
O modricu sada da pocnem da pricam i onjegovom zivotu i karijeri, mogao bi da pricam do sutra.
Piksi ce biti upisan u neke nase balkanske knjige istorije. A Modric ce zauvek da bude u istorijskim knjigama Real Madrida, hrv reprezentacije kao osvajac svetske medalje uz sve velike trofeje i kao osvajac Zlatne lopte.
Upisan u svaku poru fudbalskog sveta. O Piksiju se zna na Balkanu a to pokazuje koliko ne moze u istu recenicu s Modricem. Jer ako je nama Srbima bolji Piksi i ako mi znamo za njega, ostatak sveta ne zna. Shvatite to vise

neko ko nije bot

pre 3 godine

Neko sam ko može proceniti da li će neko napraviti veliku karijeru u velikim klubovima... Obično kada pogledam neku utakmicu, vidim kretanje igrača, stav, pogled i tako neke krupne, ali i sitne stvari koje čine nekoga posebnim igračem...
Za Modrića mogu da kažem da sam se prevario... Kada je prešao u Real, pomislio sam da se neće dugo zadržati... Ipak je napravio veliku karijeru. Svaka čast.

Uroš

pre 3 godine

masariko

Slažem se da je Pixi bio inteligentan igrač i majstor sa loptom kao žongler čudo je radio sa njom igrao velike utakmice za jugu posebno 1990 na mundijalu gde je bio najbolji. Luka je dve dimenzije više od toga po uspesima trofejima rezultatima i ugledu koji je stekao u svetu fudbala. Ima snimak od juče 50 sec na YouTube gde ga na proslavi povodom 135 nastupa za Hrvatsku svi fudbaleri aplauzom pozdravljaju i svi ustaju a on plače. Ima milione trilione ali taj odnos prema državnom grbu i reprezentaciji mu je jači od svega i čovek je pun emocija. I on takav kakav je najveći a veoma skroman kad nešto kaže mlađima ima svi da ga slušaju i gledaju kao boga ne iz nekog straha već iz najdubljeg poštovanja i zato će opet napraviti pravi rezultat na euru jer su takvi.

¿Quién es Pixie? -pitao bi prosjecni Argentinac

pre 3 godine

A kakva je tek igračina bio moj susjed Jozo iz druge lige HNL!!!
Takav se talent nije rodio.
Koji Messi, Modric, Maradona...Jozo je bio virtuoz, carobnjak s loptom, to sto je on radio nitko nije.
Poslije je zavrsio u 2.Slovačkoj ligi i postao legenda slovačkog Liptovský Mikuláša :)

Eto, to je otprilike ilustracija usporedbe Piksija i Modrica.
Svaka cast i postovanje za Piksija.
Ali velika je uvreda za Modrica da ga se na globalnoj razini usporedjuje s tim igracem.
Redondo, Puškaš, Modric, Iniesta, Zidane...to ide u istu rečenicu.
Pitajte ostatak svijeta.
Tamo nema mitomanije :D

????

pre 3 godine

Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!
(rio7, 29. mart 2021 20:18)
"Debeli" Ronaldo ima 2 naslova Svjetskog prvaka i 2 zlatne lopte. Šta ima Piksi?

dghfr

pre 3 godine

@masariko

Subjektivno je staviti u istu recenicu piksija i modrica.

Otpeilike kao kad bi reko da je Radja u rangu Jokica.

Radja je veliki igrac, piksi takodje. Ali ova dvojica su jednoatavno liga iznad.

Prosto kao pasulj

pre 3 godine

Zamislite da postave pitanje prosjecnom navijaču Argentine, Brazila, Francuske, Italije, Engleske, Belgije, Nizozemske i Njemacke:

Rivaldo Zidane Piksi Puškaš Modric Iniesta Messi Maldini Maradona
-izbaci uljeza-

Sto mislite tko bi bio uljez i za kojeg od navedenih prosjecni navijac svijeta nikada nije cuo???
Tko je onda najveci na ovim prostorima? :D

grga_čvarak

pre 3 godine

"dodaj prvom do sebe.. to je luka.."
(savo, 29. mart 2021 22:31)

https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Modri%C4%87#Honours

Vidiš, to je Luka. Ili da ti prevedem ako nisi razumio; kad zbrojiš sve srpske nogometaše i staviš ih na jednu hrpu, nemaju toliko individualnih trofeja koliko ih ima Luka Modrić.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragan_Stojkovi%C4%87#Honours

U usporedbi sa Lukom Modrićem, Piksi je obični seoski žongler, što je potezom koji si spomenuo zorno i dokazao.

Milan

pre 3 godine

Uz svo postovanje svim nasim fudbalerima osvajacima kupa sammpiona i lige sampiona Ivanovica Vidica Stankovica Jugovica zatim Piksija Dzajica i ostalih velikana srpskog fudbala niko ne moze prici ni blizu jednom svetskom velikanu igracu najveceg kalibra Luki Modricu.

kisela voda

pre 3 godine

"Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić"
(ljeska, 29. mart 2021 20:03)

To ti je otprilike kao da kažeš da je najbolji tenisač sa ovih prostora Marin Čilić.

dugave

pre 3 godine

Te legende o kvaliteti starih igrača su samo to, legende i mitovi, svaki u opisu zvuči kao spoj Messija i Ronalda. To je sve do zla boga prenapuhano. Jugoslavenska liga je u prosjeku bila izmedju 10. i 15. mjesta po UEFA koeficijentu i to kad je Europa imala 15tak liga manje nego danas, na svjetskim i europskim prvenstvima sporadični uspjesi, sve skupa nikakva velesila. Možda bi to postala 90-tih, a te sve igrače pamtim i znam i bili su veliki, puno njih baš veliki igrači. Medjutim, Modrić je jednostavno klasa iznad svih njih, sinonim nogometa.

kapu_i_maramu

pre 3 godine

"A jel može legenda Brazila recimo?"
(pazi vidi gledaj, 30. mart 2021 01:09)

Kako ne bi moglo. Brazilska desetka kao dječačić čeka ispred svlačionice na mundijalu da Luka izađe i da mu da autogram. Lijep prizor, ne misliš li tako ?

guli

pre 3 godine

kapu i maramu

Jedino sto je to bila prijateljska utakmica koja se igrala u Londonu par dana pre mundijala izmedju HRV I BRA. Posle utakmice Nejmar je iskoristio priliku i prisao Luki Modricu pa ga zamolio da mu se ovaj potpise na dres. Eto tako Nejmar i pre pocetka SP gleda na velikana fudbala Luku Modrica.

rio7

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!

ljeska

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić

Jordan

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.



Koja mitomanija. Ravnopravni sa Francuzima?! Pregazili vas kao brzi voz hahahaaa...

pazi vidi gledaj

pre 3 godine

Molim da se ne usporeduje legenda Japana s Modricem.
Neumjesno je.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 29. mart 2021 19:35)

A jel može legenda Brazila recimo?
A može i recimo igrač sa nadimkom "genije"?
A može i igrač sa dve lige šampiona, od toga on lično doneo jednu velikom Juventusu, i posle njega Juventus nikada nije uzeo LŠ?
A jel može onaj što je lično doneo Realu ligu šampiona posle 30 godina?
Ima tu dosta igrača za koje vi Hrvati niste čuli...
Nadasve, tog istog Modrića ste najstrašnije pljuvali i to pred poslednju tekmu u kvalifikacijama za SP...a čovek vam doneo vicešampionsko slavlje?
Modrić je vrhunski igrač tu nema nikakve priče, ali je retko ružan pa ne ostaje u sećanju.

PimPong

pre 3 godine

Apsolutno se slazem sa komentarima da je Modric najbolji igrac bivse Juge svih vremena. Ali ne slazem se sa komentarima da je za klasu bolji od ostalih koji su osvajali velike trofeje. Mislim da niko ne moze biti za klasu bolji od igraca kao sto su Savicevic ili Mijatovic. Piksi i Prosinecki su bili na toj putanji do njihovih nesretnih povreda. Ne pamtim dobro Susica, ali stariji mi kazu da je igrao slicno Mesiju kad je bio mladji. Bilo je tu i fenomenalnih odbrambenih igraca, kao sto su bili Vidic i Jarni. Modric igra dosta nezahvalnu ulogu - nije klasicna desetka, vec je vise kao pogon ekipe, nesto slicno poziciji Vlade Jugovica, koji je isto tako bio fenomenalan fudbaler. Mislim da Real bez njega ne bi osvojio sve ove titule, cak i sa Ronaldom, i da je jedan od najboljih igraca planete svih vremena na njegovoj poziciji.

drago

pre 3 godine

PimPong

Sve si dobro naveo. Istina da Real bez njega a sa Ronaldom ne bi osvojio sve te titule kao sto i nije. Do dolaska Modrica Reealu je u 3 sezone maksimum bio polufinale LP a sa obojicom 4 osvojene LP u 6 godina (ili prosjek 2 u 3 godine).
A sto se tice veličine, Modric je ipak za klasu veći od svih na Balkanu. Sevcenko i on su najbolji od istoka Evrope.

Budimo iskreni

pre 3 godine

Ne verujem i ne mogu biti saglasan da je Modic najbolji igrac sa ovih prostora.
Mozda momentalno?
Ali u nekadasnjoj Jugoslaviji bilo je mnogo velikih igraca, ali tada se fudbal igrao
sa srecem, a danas samo za novac i tada se fudbalerima nije trgovalo kao danas.
Setite se samo: Mitica, Zebeca, Stankovica, Vasovica, Sekularca, Bobeka, Vukasa,
Osima, Dzajica, Zambata, Savicevica, Mijatovica itd.

savo

pre 3 godine

dodaj prvom do sebe.. to je luka..
sto se piksija tice
imate klip gde piksi u odelu i cipelama kao trener u japanu hvata volej sa klupe i sa 50 metara zabija gol pod precku.. zlobnici ce reci montaza ali je video ziva istina.. modric ne bi mogao da dobaci do gola iz te daljine..
piksi nije napravio veliku karijeru zbog teske povrede kolena inace je dr fudbala
to je kao da poredite drazena petrovica i stojakovica npr i tvrdite da je pedja bio bolji.. pa jeste al zato sto je ovaj poginuo ..

drago

pre 3 godine

dghfr

Mjesas babe i zabe. Jokic je čudo ali treba prvo nešto osvojiti a Radja je osvojio sve, clan je Hall of Fame-a. Za Piksija i Modrica si upravu.

ljeska

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić

rio7

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.
(Masariko, 29. mart 2021 18:32)
Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!

Jordan

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.



Koja mitomanija. Ravnopravni sa Francuzima?! Pregazili vas kao brzi voz hahahaaa...

Budimo iskreni

pre 3 godine

Ne verujem i ne mogu biti saglasan da je Modic najbolji igrac sa ovih prostora.
Mozda momentalno?
Ali u nekadasnjoj Jugoslaviji bilo je mnogo velikih igraca, ali tada se fudbal igrao
sa srecem, a danas samo za novac i tada se fudbalerima nije trgovalo kao danas.
Setite se samo: Mitica, Zebeca, Stankovica, Vasovica, Sekularca, Bobeka, Vukasa,
Osima, Dzajica, Zambata, Savicevica, Mijatovica itd.

savo

pre 3 godine

dodaj prvom do sebe.. to je luka..
sto se piksija tice
imate klip gde piksi u odelu i cipelama kao trener u japanu hvata volej sa klupe i sa 50 metara zabija gol pod precku.. zlobnici ce reci montaza ali je video ziva istina.. modric ne bi mogao da dobaci do gola iz te daljine..
piksi nije napravio veliku karijeru zbog teske povrede kolena inace je dr fudbala
to je kao da poredite drazena petrovica i stojakovica npr i tvrdite da je pedja bio bolji.. pa jeste al zato sto je ovaj poginuo ..

pazi vidi gledaj

pre 3 godine

Molim da se ne usporeduje legenda Japana s Modricem.
Neumjesno je.
(Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad, 29. mart 2021 19:35)

A jel može legenda Brazila recimo?
A može i recimo igrač sa nadimkom "genije"?
A može i igrač sa dve lige šampiona, od toga on lično doneo jednu velikom Juventusu, i posle njega Juventus nikada nije uzeo LŠ?
A jel može onaj što je lično doneo Realu ligu šampiona posle 30 godina?
Ima tu dosta igrača za koje vi Hrvati niste čuli...
Nadasve, tog istog Modrića ste najstrašnije pljuvali i to pred poslednju tekmu u kvalifikacijama za SP...a čovek vam doneo vicešampionsko slavlje?
Modrić je vrhunski igrač tu nema nikakve priče, ali je retko ružan pa ne ostaje u sećanju.

Masariko

pre 3 godine

Možda mi subjektivno najviše volimo Piksija ili Mijatovića, ali realno i objektivno, Modrić je najbolji i najuspešniji fudbaler u istoriji sa ovih prostora.

dghfr

pre 3 godine

@masariko

Subjektivno je staviti u istu recenicu piksija i modrica.

Otpeilike kao kad bi reko da je Radja u rangu Jokica.

Radja je veliki igrac, piksi takodje. Ali ova dvojica su jednoatavno liga iznad.

Jedna dama

pre 3 godine

Nema veceg na ovim prostorima. Nema.
Ne samo nogometno. Vec i ljudski.
Slaven Bilić bio mu je trener 7-8 godina dok je bio izbornik Hrvatske. Kaze on “kada mu upoznaš oca i strica, shvatis zasto je tolika ljudina, dobro odgojen i skroman”.
A onda je ispricao kratku anegdotu. Hrvatska izgubila nekakvu nebitnu utakmicu protiv neke nebitne repke, mislim da je bila u Varaždinu.
Kaze Slaven, “ulazim u svlacionicu. Nitko ne voli gubiti...Svi decki tuzni, potišteni, a Luka...Luki je bilo NEUGODNO, ne moze me pogledati od srama. Trenirao sam mnoge igrace u svojoj karijeri, ali to nikada nisam vidio”
Eto, dame i gospodo, to je ukratko veliki Luka Modric.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Mislim da je hr unikatan slucaj po ovom primjeru- izgubis polufinale i finale sp, tekme u kojima si bio ravnopravan suparnik u kojem su te ubile kombinacije nesrece i sudjenja, a ipak najvise zalis za 1/4f ep.
Ono je bila apokalipsa.
Ubili smo talijane, 2x engleze, na ep svabe, poljsku s b ekipom i onda se dogodi to.
Da smo izdrzali tih zadnjih 20 sekundi demolirali bi svabe u polufinalu, kao sto smo i u grupi, a u finalu spanjolska... pa sta bude.
Demoni te utakmice pratili su nas iducih 10 godina.
Sav onaj strah i nesigurnost protiv portugala 16, pa danske i rusije, posljedice su te mega traume.
Prokletstvo je napokon sruseno.

Nenadmašiv

pre 3 godine

Cijeli film traje 20 min.
Zadovoljstvo je slusati tog virtuoza. Pametnog, odmjerenog, iskrenog i jos uz to kapetana viceprvaka svijeta i jednog od najvažnijih igraca kraljevskog kluba!
Cast je poznavati te, maestro!
Ponosni smo da nikada nisi napravio nijedan gaf u svetom dresu u 135 nastupa, uvijek prezentirao Hrvatsku u najljepšem mogućem svijetlu.
Bez politike, laprdanja...samo ljubav prema obitelji, sportu, Hrvatskoj i Realu...
Neponovljiv si i nenadoknadiv.
Znaju to Dalic i Zidane.

Ponos nacije

pre 3 godine

A koji mu je gol najdraži, pita ga ćaća Stipe?
Kaže Luka “Onaj protiv Argentine! Svi du mi dragi, ali onaj je poseban jer je odveo moju Hrvatsku daleko”
“Voli te ćaća” - reče Stipe
“I ja tebe” - odgovara maestro..

¿Quién es Pixie? -pitao bi prosjecni Argentinac

pre 3 godine

A kakva je tek igračina bio moj susjed Jozo iz druge lige HNL!!!
Takav se talent nije rodio.
Koji Messi, Modric, Maradona...Jozo je bio virtuoz, carobnjak s loptom, to sto je on radio nitko nije.
Poslije je zavrsio u 2.Slovačkoj ligi i postao legenda slovačkog Liptovský Mikuláša :)

Eto, to je otprilike ilustracija usporedbe Piksija i Modrica.
Svaka cast i postovanje za Piksija.
Ali velika je uvreda za Modrica da ga se na globalnoj razini usporedjuje s tim igracem.
Redondo, Puškaš, Modric, Iniesta, Zidane...to ide u istu rečenicu.
Pitajte ostatak svijeta.
Tamo nema mitomanije :D

Uroš

pre 3 godine

masariko

Slažem se da je Pixi bio inteligentan igrač i majstor sa loptom kao žongler čudo je radio sa njom igrao velike utakmice za jugu posebno 1990 na mundijalu gde je bio najbolji. Luka je dve dimenzije više od toga po uspesima trofejima rezultatima i ugledu koji je stekao u svetu fudbala. Ima snimak od juče 50 sec na YouTube gde ga na proslavi povodom 135 nastupa za Hrvatsku svi fudbaleri aplauzom pozdravljaju i svi ustaju a on plače. Ima milione trilione ali taj odnos prema državnom grbu i reprezentaciji mu je jači od svega i čovek je pun emocija. I on takav kakav je najveći a veoma skroman kad nešto kaže mlađima ima svi da ga slušaju i gledaju kao boga ne iz nekog straha već iz najdubljeg poštovanja i zato će opet napraviti pravi rezultat na euru jer su takvi.

Deki

pre 3 godine

Ne razumem ova poredjenja. Svaki puta kada se pise o Modricu mnogi imaju potrebu da ga uporedjuju s Piksijem.
Svaka cast Piksiju, mnogo je velikih umetnika baratalo loptom.
Ali o Piksiju i njegovoj karijeri mozes da kazes 10 recenica.
O modricu sada da pocnem da pricam i onjegovom zivotu i karijeri, mogao bi da pricam do sutra.
Piksi ce biti upisan u neke nase balkanske knjige istorije. A Modric ce zauvek da bude u istorijskim knjigama Real Madrida, hrv reprezentacije kao osvajac svetske medalje uz sve velike trofeje i kao osvajac Zlatne lopte.
Upisan u svaku poru fudbalskog sveta. O Piksiju se zna na Balkanu a to pokazuje koliko ne moze u istu recenicu s Modricem. Jer ako je nama Srbima bolji Piksi i ako mi znamo za njega, ostatak sveta ne zna. Shvatite to vise

Prosto kao pasulj

pre 3 godine

Zamislite da postave pitanje prosjecnom navijaču Argentine, Brazila, Francuske, Italije, Engleske, Belgije, Nizozemske i Njemacke:

Rivaldo Zidane Piksi Puškaš Modric Iniesta Messi Maldini Maradona
-izbaci uljeza-

Sto mislite tko bi bio uljez i za kojeg od navedenih prosjecni navijac svijeta nikada nije cuo???
Tko je onda najveci na ovim prostorima? :D

kisela voda

pre 3 godine

"Skidam kapu Luki al bar po meni to je Nemanja Vidić"
(ljeska, 29. mart 2021 20:03)

To ti je otprilike kao da kažeš da je najbolji tenisač sa ovih prostora Marin Čilić.

grga_čvarak

pre 3 godine

"dodaj prvom do sebe.. to je luka.."
(savo, 29. mart 2021 22:31)

https://en.wikipedia.org/wiki/Luka_Modri%C4%87#Honours

Vidiš, to je Luka. Ili da ti prevedem ako nisi razumio; kad zbrojiš sve srpske nogometaše i staviš ih na jednu hrpu, nemaju toliko individualnih trofeja koliko ih ima Luka Modrić.

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragan_Stojkovi%C4%87#Honours

U usporedbi sa Lukom Modrićem, Piksi je obični seoski žongler, što je potezom koji si spomenuo zorno i dokazao.

dugave

pre 3 godine

Te legende o kvaliteti starih igrača su samo to, legende i mitovi, svaki u opisu zvuči kao spoj Messija i Ronalda. To je sve do zla boga prenapuhano. Jugoslavenska liga je u prosjeku bila izmedju 10. i 15. mjesta po UEFA koeficijentu i to kad je Europa imala 15tak liga manje nego danas, na svjetskim i europskim prvenstvima sporadični uspjesi, sve skupa nikakva velesila. Možda bi to postala 90-tih, a te sve igrače pamtim i znam i bili su veliki, puno njih baš veliki igrači. Medjutim, Modrić je jednostavno klasa iznad svih njih, sinonim nogometa.

????

pre 3 godine

Sto se tice karijere i konstantnosti u vrhu svetkog fudbala,Luka je ubedljivo najbolji sa nasih prostora. Sto se tice fudbalskog umeca i talenta, ni mnogo bolji igraci od Modrica nisu ni blizu Piksija dok je bio na svom vrhuncu(govorim o periodu pre povrede). Npr,Levandovski ima sjajnu i dugovecnu karijeru u vrhunskom klubu(liga sampiona,zlatna kopacka,zlatna lopta). I da li je bolji fudbaler od debelog Ronalda koji je trajao samo par sezona?

Naravno da nije!
(rio7, 29. mart 2021 20:18)
"Debeli" Ronaldo ima 2 naslova Svjetskog prvaka i 2 zlatne lopte. Šta ima Piksi?

Milan

pre 3 godine

Uz svo postovanje svim nasim fudbalerima osvajacima kupa sammpiona i lige sampiona Ivanovica Vidica Stankovica Jugovica zatim Piksija Dzajica i ostalih velikana srpskog fudbala niko ne moze prici ni blizu jednom svetskom velikanu igracu najveceg kalibra Luki Modricu.

neko ko nije bot

pre 3 godine

Neko sam ko može proceniti da li će neko napraviti veliku karijeru u velikim klubovima... Obično kada pogledam neku utakmicu, vidim kretanje igrača, stav, pogled i tako neke krupne, ali i sitne stvari koje čine nekoga posebnim igračem...
Za Modrića mogu da kažem da sam se prevario... Kada je prešao u Real, pomislio sam da se neće dugo zadržati... Ipak je napravio veliku karijeru. Svaka čast.

kapu_i_maramu

pre 3 godine

"A jel može legenda Brazila recimo?"
(pazi vidi gledaj, 30. mart 2021 01:09)

Kako ne bi moglo. Brazilska desetka kao dječačić čeka ispred svlačionice na mundijalu da Luka izađe i da mu da autogram. Lijep prizor, ne misliš li tako ?

guli

pre 3 godine

kapu i maramu

Jedino sto je to bila prijateljska utakmica koja se igrala u Londonu par dana pre mundijala izmedju HRV I BRA. Posle utakmice Nejmar je iskoristio priliku i prisao Luki Modricu pa ga zamolio da mu se ovaj potpise na dres. Eto tako Nejmar i pre pocetka SP gleda na velikana fudbala Luku Modrica.

PimPong

pre 3 godine

Apsolutno se slazem sa komentarima da je Modric najbolji igrac bivse Juge svih vremena. Ali ne slazem se sa komentarima da je za klasu bolji od ostalih koji su osvajali velike trofeje. Mislim da niko ne moze biti za klasu bolji od igraca kao sto su Savicevic ili Mijatovic. Piksi i Prosinecki su bili na toj putanji do njihovih nesretnih povreda. Ne pamtim dobro Susica, ali stariji mi kazu da je igrao slicno Mesiju kad je bio mladji. Bilo je tu i fenomenalnih odbrambenih igraca, kao sto su bili Vidic i Jarni. Modric igra dosta nezahvalnu ulogu - nije klasicna desetka, vec je vise kao pogon ekipe, nesto slicno poziciji Vlade Jugovica, koji je isto tako bio fenomenalan fudbaler. Mislim da Real bez njega ne bi osvojio sve ove titule, cak i sa Ronaldom, i da je jedan od najboljih igraca planete svih vremena na njegovoj poziciji.

drago

pre 3 godine

dghfr

Mjesas babe i zabe. Jokic je čudo ali treba prvo nešto osvojiti a Radja je osvojio sve, clan je Hall of Fame-a. Za Piksija i Modrica si upravu.

drago

pre 3 godine

PimPong

Sve si dobro naveo. Istina da Real bez njega a sa Ronaldom ne bi osvojio sve te titule kao sto i nije. Do dolaska Modrica Reealu je u 3 sezone maksimum bio polufinale LP a sa obojicom 4 osvojene LP u 6 godina (ili prosjek 2 u 3 godine).
A sto se tice veličine, Modric je ipak za klasu veći od svih na Balkanu. Sevcenko i on su najbolji od istoka Evrope.