Sreda, 03.03.2021.

14:05

ATP objavio novi način bodovanja liste

ATP je objavio paket mera kako bi podržao igrače i turnire tokom sezone koja je i dalje obeležena pandemijom koronavirusa.

Izvor: Z.K.

ATP objavio novi naèin bodovanja liste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Agaroplijko

pre 3 godine

Naizgled ovo odgovara Novaku, ali se plasim da ce po okoncanju pandemije sve proglasiti nevazecim, pa ce Novaka resetovati ponovo na 200+ nedelja.

nikw

pre 3 godine

I onda ovi muljatori i njihovi puleni nesta zameraju Novaku.
I ove pare ne bi dali da Novak nije pokrenuo proces.
Pa upravo su RN i RF bili protiv ove odluke pre neki mesec. Sad kad nema gde, vidi cega smo se setili, je mi smo rekorderi po 'fair play'-u. Spasavaj lazni imidz.
A i ta odluka je samo da zavije u oblandu ovu drugu, zasticeni rejting za Fedju.
Sramota!

dominus

pre 3 godine

@466453

Apsolutno! Mada, ovo i Novaku ide u prilog :)
Može potpuno da se posveti pripremi za RG i, nadajmo se, 19om GS trofeju a onda i Wimbldonu i sve dok ne stigne ili prestigne ovu dvojicu a nedelje se broje...bez mnogo stresa...

x

pre 3 godine

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?
(ATP korona open važi još tri godine!, 03. mart 2021 17:02)

Što se Novaka tiče on je prvi sve vreme i po standardnij varijanti računanja (poslednjih godinu dana).
Inače, i pre sam govorio da je poštenija lista sa poenima iz poslednje 2 godine (gde se poeni iz prethidne godine računaju 50%). Nešto slično se primenjuje kod zrebanja za W (bonus poeni na travi) i u Dejvis kupu.

Ipak će samo tenis opstati, ove mućke neće

pre 3 godine

@Brm
Ti ne vidiš da je ovo besmisleno, ovo čuvanje bodova u zamrzivaču? Neka ovu listu bar nazovu "ATP korona lista", da bi se razlikovala od pravih i čistih, gde bodovi važe 365 dana. Slutim da će ATP da izgubi ugled i da će se nešto drugo napraviti.

bluzgnjuznet

pre 3 godine

Opa, valja Rođu održati u top 10. Po novom pravilu atp, svi koji su u prvih 10 se računaju kao prvi na listi. Po njihovom sistemu Rođa od ponedeljka počinje 311 nedelju kao broj1-:)

Provereno!

pre 3 godine

Ovo je samo privremena odluka, ATP će, provereno, doneti novo pravilo o bodovanju: sezone neće trajati godinu nego tri godine i bodovi će važiti tri godine. Novak ostaje na prvom mestu još tri godine.

ATP korona open važi još tri godine!

pre 3 godine

Ovo znaci da je Djokovic naredne 52 sedmice sigurno nummero uno ili ti nr.1 na ATP listi.
(McKifla, 3. mart 2021 15:19)

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?

johny

pre 3 godine

Napravljeno da bi Rodžer imao zaštićeni renking. On ne igra još malo pa godinu dana i to ne zbog korone već povrede a i dalje je šesti na ATP. Sa kojih turnira nije odbranio poene. Da li će Rafa da izgubi poene jer ne učestvuje u Akapulku?

skocko

pre 3 godine

Super za Novaka. Svi turniri koje ce sada preskociti, kao npr Miami i Indian Wells, zadrzace pola bodova. Miami 2019- 4 kolo, IW 2019 -3 kolo. Opet super s obzirom da bi gubio sve bodove ne ucestvovanjem.
Takodje, moze da kallulise i za preostale turnire da li mu se isplati da se cima ili da stedi energiju i cuva polovinu bodova.
Konacno nesto i na Novakovu vodenicu.

brm

pre 3 godine

Šta je ovde komplikovano? Sve razumne odluke u ovakvoj situaciji sa pandemijom. Neko ko je u padu sa formom i smanjuje broj turnira, imaće koristi od ovoga. Ali i to je moralo da se zasluži nekim preašnjim igrama. Ovim matorima na vrhu omogućava i da više kalkulišu u propuste neke turnire sa samo pola izgubljenih bodova.

the_chox

pre 3 godine

Ne razumem ljude koji pisu da ovo jedino odgovara Federeru... Kad je iz svega ovoga najvise profitirao Nole i tek ce jer ce i ovi godinu celu provesti ma 1.mestu

Kiki ns

pre 3 godine

Moj stav na temu biti najbolji, znači da bilo šta da je u pitanju, sport, umetnost, biznis....
ako hoćeš da budeš " numero uno ", moraš biti bolji od svih, sve pobediti , jednostavno najbolji.

U Novakovom slučaju, on mora da pobedi sve i svakog.
I igrače i ATP krimose i novinare i medije.
Ni na šta ne treba da se obazire.
Onda ovi ATP "račundžije" mogu da prave račune do mile volje.
A račun, ko račun, nije važeći bez pečata.
A dok Nole " drži " pečat , mogu samo da ga mrze.

Kao svojevremeno košarkaška reprezentacija ex YU.
Imali smo i mi Dream team, trener je mogao biti svako, prvi koga navataš na ulici...
Samo je bilo pitanje koš razlike.
Ili doba Majkla Džordana i Čikaga.
Tako da, Nole nama pobeđuje i pusti druge neka se jede...

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

ove iz ATP obucavao neko iz fudbalskog saveza Srbije.Kad bi tu uzeli bod dali 3 gola a na drugoj strani oni izgube sa 5 golova razlike al da ne daju vise od dva gola i sa tim da treci i cetvrti ne odigraju utakmicu pre 18h jer magla ce pasti.U toj situaciji i ako izgubimo ispasce da smo pobedili.

x

pre 3 godine

skreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.
(Atp račundžije, 3. mart 2021 15:03)

Da racunam precizno ne pada mi na pamet :)
Ali odmah se vidi da Novaku odgovara, jer su mu sigurni bodovi sa W 2019 (1000), RG 2020 (1200), mastersa u Rimu 2020 (1000) i mastersa u Madridu 2019.(500).

Realno, nece moci niko da ga skine do avgusta, pa makar ne odigrao nijedan mec. :) Ali to je po meni sad nebitno. Bitne su nove titule sa GS!

lal

pre 3 godine

novak je prvi, pa je prvi... ovo direktno ide na ruku federeru koga nije omeo covid da igra, nego povreda... danas bi bio 700i na listi, ali je potrebno izbeci los zreb i debakl u prvoj nedelji na njegovom poslednjem W...
da je djokovic prosle godoline bio povredjen, a federer u formi, igralo bi se makar bio treci svetski rat, a ne virus...

Lista nadrealista

pre 3 godine

Da li će bar nekome da bude jasno da je ATP lista običan provizorijum i da je svojevremeno napravljena kao tehnička pomoć za žrebanje, a ne da se na osnovu liste proglašava Srbin Novak za goata. Nije prvi put da pišem kako će na listi biti i bodova starih dve i po godine! Farsa.

Atp račundžije

pre 3 godine

Iskreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.

srle

pre 3 godine

Ovo samo dodatno pomaže Novaku da na ATP listi nastavi dominaciju. Ali pomaže i Federeru da nekako više od godinu ipo dana ostane u TOP 10 iako čovek nije udario lopticu od Australijan opena 2020. godine. Neverovatno. Isto tako, ova zahvalnost ATP prema Federeru i Nadalu što se odriču dela zarade je licemerna, pošto je Novak sve to pokrenuo sa Pospišilom kad su krenuli da pritiskaju direktore u ATP kako bi se pomoglo nižerangiranim teniserima. U svakom slučaju nebitno, jedino je bitno da Nole ostane zdrav, osvaja grend slemove i od 8. marta zvanično obara rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. To je bitno, a Federer i Nadal su nebitni.

ja

pre 3 godine

Znači da će Novak sigurno sačuvati 500 bodova po osnovu Madrida i 1000 bodova po osnovu Vimbldona, ako ne osvoji više ove godine (tj ako ne stigne do finala ta dva turnira). Verovatno malo olakšava, mada ne drastično

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Do sada sam pratio ko gde koliko bodova moze da uzme,samo da bih video koliko ce Djokovic jos podici lestvicu po broju nedelja ali sada odustajem jer ovo vise ni najbolji matematicari ne mogu da isprate. Ajde redakcijo,napisite jedan clanak sa kalkulacijama to je vas zadatak.

Рајко Четник, члан клуба 311 и више

pre 3 godine

Лично мислим да ни састављачи овог протокола не знају шта су и какве одлуке донели.
Између редова изгледа да Рођа планира да буде ту још до Олимпијаде па му треба заштићен рејкинг за Вимблдон и Токио.
У сваком случају људима у АТП неће бити досадно.

Lancho

pre 3 godine

Ovo definitivno odgovara Novaku. Em ce jos dugo biti broj 1, em do avgusta ne moze da izgubi nista, sto je bitno jer brani dosta bodova. A kad krene od avgusta da se racunaju bodovi, moze zaraditi puno, pocev od US Opena.

GAJA

pre 3 godine

Sada više nije bitno mogu da rade šta god ,u ponedeljak se završava priča oko toga ko je najbolji ikada.A što se raspodele novca tiče ne bi oni prstom mrdnuli da ih Novak nije pritisnuo.

statistics

pre 3 godine

ATP-ov leks specijalis za Federera. Treba reci istinu, ova odluka jedino Federeru ide u koristi, vec za par nedelja bi ispao iz top 8, a ATP igra nedozvoljene igre i cuvaju renking da ne bi na startu WB ili OI naleteo na jakog protivnika... Najbolje da mu dodele trofej iz ljubavi. Ocaj

statistics

pre 3 godine

ATP-ov leks specijalis za Federera. Treba reci istinu, ova odluka jedino Federeru ide u koristi, vec za par nedelja bi ispao iz top 8, a ATP igra nedozvoljene igre i cuvaju renking da ne bi na startu WB ili OI naleteo na jakog protivnika... Najbolje da mu dodele trofej iz ljubavi. Ocaj

srle

pre 3 godine

Ovo samo dodatno pomaže Novaku da na ATP listi nastavi dominaciju. Ali pomaže i Federeru da nekako više od godinu ipo dana ostane u TOP 10 iako čovek nije udario lopticu od Australijan opena 2020. godine. Neverovatno. Isto tako, ova zahvalnost ATP prema Federeru i Nadalu što se odriču dela zarade je licemerna, pošto je Novak sve to pokrenuo sa Pospišilom kad su krenuli da pritiskaju direktore u ATP kako bi se pomoglo nižerangiranim teniserima. U svakom slučaju nebitno, jedino je bitno da Nole ostane zdrav, osvaja grend slemove i od 8. marta zvanično obara rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. To je bitno, a Federer i Nadal su nebitni.

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Do sada sam pratio ko gde koliko bodova moze da uzme,samo da bih video koliko ce Djokovic jos podici lestvicu po broju nedelja ali sada odustajem jer ovo vise ni najbolji matematicari ne mogu da isprate. Ajde redakcijo,napisite jedan clanak sa kalkulacijama to je vas zadatak.

Рајко Четник, члан клуба 311 и више

pre 3 godine

Лично мислим да ни састављачи овог протокола не знају шта су и какве одлуке донели.
Између редова изгледа да Рођа планира да буде ту још до Олимпијаде па му треба заштићен рејкинг за Вимблдон и Токио.
У сваком случају људима у АТП неће бити досадно.

GAJA

pre 3 godine

Sada više nije bitno mogu da rade šta god ,u ponedeljak se završava priča oko toga ko je najbolji ikada.A što se raspodele novca tiče ne bi oni prstom mrdnuli da ih Novak nije pritisnuo.

Lancho

pre 3 godine

Ovo definitivno odgovara Novaku. Em ce jos dugo biti broj 1, em do avgusta ne moze da izgubi nista, sto je bitno jer brani dosta bodova. A kad krene od avgusta da se racunaju bodovi, moze zaraditi puno, pocev od US Opena.

x

pre 3 godine

skreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.
(Atp račundžije, 3. mart 2021 15:03)

Da racunam precizno ne pada mi na pamet :)
Ali odmah se vidi da Novaku odgovara, jer su mu sigurni bodovi sa W 2019 (1000), RG 2020 (1200), mastersa u Rimu 2020 (1000) i mastersa u Madridu 2019.(500).

Realno, nece moci niko da ga skine do avgusta, pa makar ne odigrao nijedan mec. :) Ali to je po meni sad nebitno. Bitne su nove titule sa GS!

lal

pre 3 godine

novak je prvi, pa je prvi... ovo direktno ide na ruku federeru koga nije omeo covid da igra, nego povreda... danas bi bio 700i na listi, ali je potrebno izbeci los zreb i debakl u prvoj nedelji na njegovom poslednjem W...
da je djokovic prosle godoline bio povredjen, a federer u formi, igralo bi se makar bio treci svetski rat, a ne virus...

ja

pre 3 godine

Znači da će Novak sigurno sačuvati 500 bodova po osnovu Madrida i 1000 bodova po osnovu Vimbldona, ako ne osvoji više ove godine (tj ako ne stigne do finala ta dva turnira). Verovatno malo olakšava, mada ne drastično

skocko

pre 3 godine

Super za Novaka. Svi turniri koje ce sada preskociti, kao npr Miami i Indian Wells, zadrzace pola bodova. Miami 2019- 4 kolo, IW 2019 -3 kolo. Opet super s obzirom da bi gubio sve bodove ne ucestvovanjem.
Takodje, moze da kallulise i za preostale turnire da li mu se isplati da se cima ili da stedi energiju i cuva polovinu bodova.
Konacno nesto i na Novakovu vodenicu.

Atp račundžije

pre 3 godine

Iskreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

ove iz ATP obucavao neko iz fudbalskog saveza Srbije.Kad bi tu uzeli bod dali 3 gola a na drugoj strani oni izgube sa 5 golova razlike al da ne daju vise od dva gola i sa tim da treci i cetvrti ne odigraju utakmicu pre 18h jer magla ce pasti.U toj situaciji i ako izgubimo ispasce da smo pobedili.

Kiki ns

pre 3 godine

Moj stav na temu biti najbolji, znači da bilo šta da je u pitanju, sport, umetnost, biznis....
ako hoćeš da budeš " numero uno ", moraš biti bolji od svih, sve pobediti , jednostavno najbolji.

U Novakovom slučaju, on mora da pobedi sve i svakog.
I igrače i ATP krimose i novinare i medije.
Ni na šta ne treba da se obazire.
Onda ovi ATP "račundžije" mogu da prave račune do mile volje.
A račun, ko račun, nije važeći bez pečata.
A dok Nole " drži " pečat , mogu samo da ga mrze.

Kao svojevremeno košarkaška reprezentacija ex YU.
Imali smo i mi Dream team, trener je mogao biti svako, prvi koga navataš na ulici...
Samo je bilo pitanje koš razlike.
Ili doba Majkla Džordana i Čikaga.
Tako da, Nole nama pobeđuje i pusti druge neka se jede...

johny

pre 3 godine

Napravljeno da bi Rodžer imao zaštićeni renking. On ne igra još malo pa godinu dana i to ne zbog korone već povrede a i dalje je šesti na ATP. Sa kojih turnira nije odbranio poene. Da li će Rafa da izgubi poene jer ne učestvuje u Akapulku?

brm

pre 3 godine

Šta je ovde komplikovano? Sve razumne odluke u ovakvoj situaciji sa pandemijom. Neko ko je u padu sa formom i smanjuje broj turnira, imaće koristi od ovoga. Ali i to je moralo da se zasluži nekim preašnjim igrama. Ovim matorima na vrhu omogućava i da više kalkulišu u propuste neke turnire sa samo pola izgubljenih bodova.

the_chox

pre 3 godine

Ne razumem ljude koji pisu da ovo jedino odgovara Federeru... Kad je iz svega ovoga najvise profitirao Nole i tek ce jer ce i ovi godinu celu provesti ma 1.mestu

Provereno!

pre 3 godine

Ovo je samo privremena odluka, ATP će, provereno, doneti novo pravilo o bodovanju: sezone neće trajati godinu nego tri godine i bodovi će važiti tri godine. Novak ostaje na prvom mestu još tri godine.

bluzgnjuznet

pre 3 godine

Opa, valja Rođu održati u top 10. Po novom pravilu atp, svi koji su u prvih 10 se računaju kao prvi na listi. Po njihovom sistemu Rođa od ponedeljka počinje 311 nedelju kao broj1-:)

x

pre 3 godine

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?
(ATP korona open važi još tri godine!, 03. mart 2021 17:02)

Što se Novaka tiče on je prvi sve vreme i po standardnij varijanti računanja (poslednjih godinu dana).
Inače, i pre sam govorio da je poštenija lista sa poenima iz poslednje 2 godine (gde se poeni iz prethidne godine računaju 50%). Nešto slično se primenjuje kod zrebanja za W (bonus poeni na travi) i u Dejvis kupu.

Ipak će samo tenis opstati, ove mućke neće

pre 3 godine

@Brm
Ti ne vidiš da je ovo besmisleno, ovo čuvanje bodova u zamrzivaču? Neka ovu listu bar nazovu "ATP korona lista", da bi se razlikovala od pravih i čistih, gde bodovi važe 365 dana. Slutim da će ATP da izgubi ugled i da će se nešto drugo napraviti.

nikw

pre 3 godine

I onda ovi muljatori i njihovi puleni nesta zameraju Novaku.
I ove pare ne bi dali da Novak nije pokrenuo proces.
Pa upravo su RN i RF bili protiv ove odluke pre neki mesec. Sad kad nema gde, vidi cega smo se setili, je mi smo rekorderi po 'fair play'-u. Spasavaj lazni imidz.
A i ta odluka je samo da zavije u oblandu ovu drugu, zasticeni rejting za Fedju.
Sramota!

dominus

pre 3 godine

@466453

Apsolutno! Mada, ovo i Novaku ide u prilog :)
Može potpuno da se posveti pripremi za RG i, nadajmo se, 19om GS trofeju a onda i Wimbldonu i sve dok ne stigne ili prestigne ovu dvojicu a nedelje se broje...bez mnogo stresa...

ATP korona open važi još tri godine!

pre 3 godine

Ovo znaci da je Djokovic naredne 52 sedmice sigurno nummero uno ili ti nr.1 na ATP listi.
(McKifla, 3. mart 2021 15:19)

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?

Lista nadrealista

pre 3 godine

Da li će bar nekome da bude jasno da je ATP lista običan provizorijum i da je svojevremeno napravljena kao tehnička pomoć za žrebanje, a ne da se na osnovu liste proglašava Srbin Novak za goata. Nije prvi put da pišem kako će na listi biti i bodova starih dve i po godine! Farsa.

Agaroplijko

pre 3 godine

Naizgled ovo odgovara Novaku, ali se plasim da ce po okoncanju pandemije sve proglasiti nevazecim, pa ce Novaka resetovati ponovo na 200+ nedelja.

Lista nadrealista

pre 3 godine

Da li će bar nekome da bude jasno da je ATP lista običan provizorijum i da je svojevremeno napravljena kao tehnička pomoć za žrebanje, a ne da se na osnovu liste proglašava Srbin Novak za goata. Nije prvi put da pišem kako će na listi biti i bodova starih dve i po godine! Farsa.

srle

pre 3 godine

Ovo samo dodatno pomaže Novaku da na ATP listi nastavi dominaciju. Ali pomaže i Federeru da nekako više od godinu ipo dana ostane u TOP 10 iako čovek nije udario lopticu od Australijan opena 2020. godine. Neverovatno. Isto tako, ova zahvalnost ATP prema Federeru i Nadalu što se odriču dela zarade je licemerna, pošto je Novak sve to pokrenuo sa Pospišilom kad su krenuli da pritiskaju direktore u ATP kako bi se pomoglo nižerangiranim teniserima. U svakom slučaju nebitno, jedino je bitno da Nole ostane zdrav, osvaja grend slemove i od 8. marta zvanično obara rekord po broju nedelja na vrhu ATP liste. To je bitno, a Federer i Nadal su nebitni.

statistics

pre 3 godine

ATP-ov leks specijalis za Federera. Treba reci istinu, ova odluka jedino Federeru ide u koristi, vec za par nedelja bi ispao iz top 8, a ATP igra nedozvoljene igre i cuvaju renking da ne bi na startu WB ili OI naleteo na jakog protivnika... Najbolje da mu dodele trofej iz ljubavi. Ocaj

ATP korona open važi još tri godine!

pre 3 godine

Ovo znaci da je Djokovic naredne 52 sedmice sigurno nummero uno ili ti nr.1 na ATP listi.
(McKifla, 3. mart 2021 15:19)

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?

Agaroplijko

pre 3 godine

Naizgled ovo odgovara Novaku, ali se plasim da ce po okoncanju pandemije sve proglasiti nevazecim, pa ce Novaka resetovati ponovo na 200+ nedelja.

the_chox

pre 3 godine

Ne razumem ljude koji pisu da ovo jedino odgovara Federeru... Kad je iz svega ovoga najvise profitirao Nole i tek ce jer ce i ovi godinu celu provesti ma 1.mestu

GAJA

pre 3 godine

Sada više nije bitno mogu da rade šta god ,u ponedeljak se završava priča oko toga ko je najbolji ikada.A što se raspodele novca tiče ne bi oni prstom mrdnuli da ih Novak nije pritisnuo.

skocko

pre 3 godine

Super za Novaka. Svi turniri koje ce sada preskociti, kao npr Miami i Indian Wells, zadrzace pola bodova. Miami 2019- 4 kolo, IW 2019 -3 kolo. Opet super s obzirom da bi gubio sve bodove ne ucestvovanjem.
Takodje, moze da kallulise i za preostale turnire da li mu se isplati da se cima ili da stedi energiju i cuva polovinu bodova.
Konacno nesto i na Novakovu vodenicu.

Рајко Четник, члан клуба 311 и више

pre 3 godine

Лично мислим да ни састављачи овог протокола не знају шта су и какве одлуке донели.
Између редова изгледа да Рођа планира да буде ту још до Олимпијаде па му треба заштићен рејкинг за Вимблдон и Токио.
У сваком случају људима у АТП неће бити досадно.

ja

pre 3 godine

Znači da će Novak sigurno sačuvati 500 bodova po osnovu Madrida i 1000 bodova po osnovu Vimbldona, ako ne osvoji više ove godine (tj ako ne stigne do finala ta dva turnira). Verovatno malo olakšava, mada ne drastično

Lancho

pre 3 godine

Ovo definitivno odgovara Novaku. Em ce jos dugo biti broj 1, em do avgusta ne moze da izgubi nista, sto je bitno jer brani dosta bodova. A kad krene od avgusta da se racunaju bodovi, moze zaraditi puno, pocev od US Opena.

Ipak će samo tenis opstati, ove mućke neće

pre 3 godine

@Brm
Ti ne vidiš da je ovo besmisleno, ovo čuvanje bodova u zamrzivaču? Neka ovu listu bar nazovu "ATP korona lista", da bi se razlikovala od pravih i čistih, gde bodovi važe 365 dana. Slutim da će ATP da izgubi ugled i da će se nešto drugo napraviti.

Billy Billy koraci a na jugu splićani

pre 3 godine

Do sada sam pratio ko gde koliko bodova moze da uzme,samo da bih video koliko ce Djokovic jos podici lestvicu po broju nedelja ali sada odustajem jer ovo vise ni najbolji matematicari ne mogu da isprate. Ajde redakcijo,napisite jedan clanak sa kalkulacijama to je vas zadatak.

Atp račundžije

pre 3 godine

Iskreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.

brm

pre 3 godine

Šta je ovde komplikovano? Sve razumne odluke u ovakvoj situaciji sa pandemijom. Neko ko je u padu sa formom i smanjuje broj turnira, imaće koristi od ovoga. Ali i to je moralo da se zasluži nekim preašnjim igrama. Ovim matorima na vrhu omogućava i da više kalkulišu u propuste neke turnire sa samo pola izgubljenih bodova.

bluzgnjuznet

pre 3 godine

Opa, valja Rođu održati u top 10. Po novom pravilu atp, svi koji su u prvih 10 se računaju kao prvi na listi. Po njihovom sistemu Rođa od ponedeljka počinje 311 nedelju kao broj1-:)

x

pre 3 godine

skreno se nadam,da imaju aplikaciju,koja će sve ove parametre umeti da obradi.Ko je ovo smislio, al ga je zakukuljio,svaka mu čast.Voleo bih da neko izračuna za Novaka šta mu odgovara a šta ne i to ovde objavi, ako ga ne mrzi da to radi.
(Atp račundžije, 3. mart 2021 15:03)

Da racunam precizno ne pada mi na pamet :)
Ali odmah se vidi da Novaku odgovara, jer su mu sigurni bodovi sa W 2019 (1000), RG 2020 (1200), mastersa u Rimu 2020 (1000) i mastersa u Madridu 2019.(500).

Realno, nece moci niko da ga skine do avgusta, pa makar ne odigrao nijedan mec. :) Ali to je po meni sad nebitno. Bitne su nove titule sa GS!

lal

pre 3 godine

novak je prvi, pa je prvi... ovo direktno ide na ruku federeru koga nije omeo covid da igra, nego povreda... danas bi bio 700i na listi, ali je potrebno izbeci los zreb i debakl u prvoj nedelji na njegovom poslednjem W...
da je djokovic prosle godoline bio povredjen, a federer u formi, igralo bi se makar bio treci svetski rat, a ne virus...

Kiki ns

pre 3 godine

Moj stav na temu biti najbolji, znači da bilo šta da je u pitanju, sport, umetnost, biznis....
ako hoćeš da budeš " numero uno ", moraš biti bolji od svih, sve pobediti , jednostavno najbolji.

U Novakovom slučaju, on mora da pobedi sve i svakog.
I igrače i ATP krimose i novinare i medije.
Ni na šta ne treba da se obazire.
Onda ovi ATP "račundžije" mogu da prave račune do mile volje.
A račun, ko račun, nije važeći bez pečata.
A dok Nole " drži " pečat , mogu samo da ga mrze.

Kao svojevremeno košarkaška reprezentacija ex YU.
Imali smo i mi Dream team, trener je mogao biti svako, prvi koga navataš na ulici...
Samo je bilo pitanje koš razlike.
Ili doba Majkla Džordana i Čikaga.
Tako da, Nole nama pobeđuje i pusti druge neka se jede...

johny

pre 3 godine

Napravljeno da bi Rodžer imao zaštićeni renking. On ne igra još malo pa godinu dana i to ne zbog korone već povrede a i dalje je šesti na ATP. Sa kojih turnira nije odbranio poene. Da li će Rafa da izgubi poene jer ne učestvuje u Akapulku?

Provereno!

pre 3 godine

Ovo je samo privremena odluka, ATP će, provereno, doneti novo pravilo o bodovanju: sezone neće trajati godinu nego tri godine i bodovi će važiti tri godine. Novak ostaje na prvom mestu još tri godine.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

ove iz ATP obucavao neko iz fudbalskog saveza Srbije.Kad bi tu uzeli bod dali 3 gola a na drugoj strani oni izgube sa 5 golova razlike al da ne daju vise od dva gola i sa tim da treci i cetvrti ne odigraju utakmicu pre 18h jer magla ce pasti.U toj situaciji i ako izgubimo ispasce da smo pobedili.

x

pre 3 godine

Tačno. Svi su izgledi da će posle 52. "sedmice" lista biti produžena za još 52 nedelje, dok se bodovi stari tri godine ne ubuđave. Da li još neko, osim mene, misli da je lista na ovaj način potpuno obesmišljenja? Šta je sa svetim pravilom da bodovi važe 365 dana?
(ATP korona open važi još tri godine!, 03. mart 2021 17:02)

Što se Novaka tiče on je prvi sve vreme i po standardnij varijanti računanja (poslednjih godinu dana).
Inače, i pre sam govorio da je poštenija lista sa poenima iz poslednje 2 godine (gde se poeni iz prethidne godine računaju 50%). Nešto slično se primenjuje kod zrebanja za W (bonus poeni na travi) i u Dejvis kupu.

nikw

pre 3 godine

I onda ovi muljatori i njihovi puleni nesta zameraju Novaku.
I ove pare ne bi dali da Novak nije pokrenuo proces.
Pa upravo su RN i RF bili protiv ove odluke pre neki mesec. Sad kad nema gde, vidi cega smo se setili, je mi smo rekorderi po 'fair play'-u. Spasavaj lazni imidz.
A i ta odluka je samo da zavije u oblandu ovu drugu, zasticeni rejting za Fedju.
Sramota!

dominus

pre 3 godine

@466453

Apsolutno! Mada, ovo i Novaku ide u prilog :)
Može potpuno da se posveti pripremi za RG i, nadajmo se, 19om GS trofeju a onda i Wimbldonu i sve dok ne stigne ili prestigne ovu dvojicu a nedelje se broje...bez mnogo stresa...