Četvrtak, 25.02.2021.

18:35

Nadal ima novu brigu

Ruski teniser Danil Medvedev početkom marta će imati veliku šansu da napreduje na ATP listi.

Izvor: MT

Nadal ima novu brigu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Bl

pre 3 godine

Svojevremeno Federer reče da ga ne interesuje da bude drugi, treći, nego samo prvi. Pa i Nadal je bio baš presretan kad je, čini mi se, pretprošle godine, završio sezonu kao prvi. Da li to ima nekakvog značaja za vječnu listu ili ne, nije uopšte važno. I te kako je važno za svakog sportistu da bude prvi na listi.
Možda Nadalov tim i kalkuliše s tim trećim mjestom zbog žrijeba. Ko bi ga znao. A možda čovjek odustaje od turnura, jer nema dovoljno snage za sve. Pa prošlu sezinu je pola godine potrošio samo na pripreme za RG. Mislim da mu je to glavni cilj i ove godine, a ostalo ako može, moŸe. Ako ne može, nije ni važno. Samo nekako ne mogu da razumijem na osnovu čega je Nadal imao tako visoka očekivanja za ovogodišnji AO i najavio svoju kandidaturu za drugu titulu? Pošto se on ne razmeće šalama, pretpostavljam da je to zaista ozbiljno mislio.

nisam ja, ja je

pre 3 godine

1Mislim da je Nadalu sad prilicno svejedno hoce li na ATP listi biti drugi, treci, cetvrti, a bogami i prvi.
(nisam ja, ja je, 26. februar 2021 11:19)

P.S. Stavise, mislim da, svakom iz svojih razloga, to vise nije primarna preokupacija (ili nije nikako ni bitno) nikom od velike trojke. Dakle, sto se njih tice, "nextgen" su slobodni da preuzmu tu palicu. Ako mogu. naravno...

Mare

pre 3 godine

Nadal treba da odmara i potpuno se oporavi za Rolan Garos,lako ga osvoji ,dođe do brojke 21 i razreši sve dileme ko je GOAT.
(zvezdoprc, 25. februar 2021 23:44)

Dokle god igraju i Djokovic i Federer i Nadal, niko od njih nece biti GOAT. Tek kad svi oni prestanu sa igranjem tenisa, tada se podvlaci crta i tada se moze reci ko je GOAT. Ali samo da ti kazem, ne broje se samo GS titule. Djokovic ima vise mastersa i GS titula zajedno i od Nadala i od Federera.

Fantazma

pre 3 godine

Ne postoji velika četvorka naravno ali je Marej decko igrao nesto najpribliznije Novaku kad je igrao tj vrlo kratko. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

Igor Rogi

pre 3 godine

@Realno
Kad kažeš betonaš moraš da znaš koliko različitih podloga betona ima. Sinsinati koji je skoro brz kao trava, ili Majami koji je skoro spor kao šljaka. Tako je AO beton veoma brz, a USO beton veoma spor. Onda možda shvatiš zašto Nadal igra solidno turnire na sporom betonu, a loše turnire na brzom betonu.

Hma

pre 3 godine

Ljudi, jedno objašnjenje. Ne mora broj na atp listi da se poklopi sa brojem koji nosilac ima. Može npr Novak da bude prvi na listi, a da Nadal budi prvi nosilac na Garosu. Dešavalo se to pre. Atp lista ne odredjuju nosioce, iakonse uglavnom uvek to poklapa.

sasha

pre 3 godine

@SUNDJER BOB
Postojala je, vise ne postoji. U to vreme njih cetvorica su redovno igrali u zavrsnicama svih velikih turnira. Istina je da je Mari tu bio najlosije kotiran, ali kad je nastao taj termin, i Djokovic je debelo zaostajao za Federerom i Nadalom po broju GS titula.

Poštovaoc igre

pre 3 godine

Nadal nikad nije ispao iz top deset uz to pao ili ne jednu poziciju manje više značiće samo oko žreba na GS ovako ne.

Aleksandar

pre 3 godine

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)
(Runzo Objektivni, 25. februar 2021 20:12)

Vimbldon se drzi uvek iste formule kad se odredjuju nosioci i to su prva 32 igraca sa liste. Razlika je u tome sto se pri odredjivanju nosilaca igracima racunaju trenutni bodovi na ATP listi, zatim se dodaju 100% bodova zaradjenih na travi u prethodnih 12 meseci i 75% bodova sa najboljeg turnira na travi u 12 meseci pre toga.
Sistem favorizuje igrace koji su bolji na travi, ali Vimbldon nikad ne odredjue nosioce po sopstvenom izboru (ne postoji diskrecionono pravo).

Cane

pre 3 godine

Nepravedni ste prema Mariju. On jeste bio ozbiljan pretendent za elitni klub "velike četvorke", ali je verovatno zbog toga i platio skupu cenu. Sada je naravno jasno da je razlika između trećeg Federera i Marija prevelika da bi se govorilo o "četvorci", ali u periodu kada je kovana ta medijska kategorija nije sve bilo ovako jasno i izdiferencirano. Prevashodno baš zbog fatalne povrede Endija Marija. Mari je uostalom jedini koji je u eri ove trojice bio isped njih na listi, a ima dvaput više olimpujskih zlatnih medalja od sve trojice zajedno.

Tenis je jedini sport u kom se olimpijska zlatna nipodaštava, u svetu zato što je nikada nije osvojio Federer, a kod nas zato što nije ni Đoković. U svakom drugom sportu dvostruki osvajač zlatne medalje bi imao elitni status. U tenisu je izgleda važnije deset puta osvajati turnir u Bazelu, Haleu ili onaj prestižni u Istanbulu. Olimpijske igre? Pih...

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne brinite, ako Nadal nesto mrzi, to je da bude drugi, ako padne sa drugog na trece mesto, bolece ga manje nego zanoktica.
Njega JEDINO zanimaju titule, prvenstveno GS, i tako je organizovan trenazno, psihicki, rasporedom itd...
Sve ostalo je tema za pratioce tenisa, fanove vise ili manje ostrascenje, novinare...ali on se bavi gren slemovima...
5 puta je bio prvi na kraju godine, koliko i Federer, pa ako uspe jos neki put, to je samo bonus.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.
(Zdenko, 25. februar 2021 18:59)

Ne znam otkoud tolika misterija oko žreba! Pretpostavimo da plasman pred RG bude: 1. Đoković, 2. Medvedev, 3. Nadal i 4. Tim. Kako stvari stoje, ne očekuje se da Medvedev stigne do polufinala, nije baš specijalista za šljaku. Neka na njegovo mesto dođe najbolji šljakaš iz četvrtine, recimo Vavrinka jer zna da igra na šljaci, a zna i da "poludi" i neka preostala trojica opravdaju status favorita. Šta se menja u žrebu? Đoković i Nadal mogu, ali i ne moraju da se sretnu pre finala. Jedino je izvesno da 1. i 2. sa liste ne mogu da se sretnu pre finala. Uslov je da se na Rolan Garosu drže pravila: koji si na listi, taj si nosilac. Ne mogu se susresti pre finala prvi i drugi nosilac. I jednom za svagda: U polufinalu žreb odlučije da li će igrati prvi i četvrti ili prvi i treći, bez obzira što je prva varijanta logična.

Šumadinac

pre 3 godine

Za Novaka je svakako bolje da igra sa Nadalom pre finala, ako je moguće.
Jedini put ga je dobio na RG u četvrt finalu. Kako to izgleda sa Rafom u finalu, videli smo pre par meseci.

Runzo Objektivni

pre 3 godine

Asteriks, 25. februar 2021 18:55

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)

slaviša šmigič

pre 3 godine

Računajte,da su Novaku ove godine kad je igrao sjajno namerno oteli grand slam na US.openu i poklonili ga Dominiku Timu namerno ga pogurali medju osvajače Grand slamova a svi znaju,da je recimo hrvatski teniser Čilič zaslužio svoj Grand slam dok je za Tima to pitanje mislim da bi imao 0 slamova kao i Medvedev koji je najbolji i najbliži slamu od svih mlađih igrača a Novak bi imao verovatno 19 i samo 1 iza ostale dvojice.Pitanje je dali če novaku Dozvoliti,da osvaja slamove biče Novak mnogo opasan ove godine na rolan garrosu a i Medvedev je sposoban,da izbaci Nadala ako nešto nenameste u Parizu i Medvedeva sklone sa strane gde mora igrati i Nadal.

Boyka

pre 3 godine

Nole ostaje prvi verovatno do kraja Madrida ili Rima i to je 319 ili 320 nedelja. Bilo bi lepo da uzme Monte Karlo pa da bude zanimljiva borba za prvo mesto ovog proleca a i tada bi opet jurio Sinsinati za trostruki zlatni masters. Jako me zanima kako ce Medved da odigra sezonu na sljaci jer od nje mu zavisi da li ce uopste doci do br. 1 ove godine. Posle vimbldona prakticno da nema nikakave sanse jer brani skoro svaki turnir.

Milojko

pre 3 godine

Medvedev koji je na sljaci kao bambi na ledu, koji nikad nije prosao prvo kolo Roland Garosa, ej prvo kolo, koji na Vimbldonu nikad nije prosao 3. kolo da postane prvi.
Kolicina hajpovanja Medvedeva je potpuno nadrealna.

Duško Miami

pre 3 godine

Ovo "velika četvorka" je britanska konstrukcija. Mari je ok lik i svaka čast što se uglavio na kratko, ali niko ozbiljan ne može njega porediti sa bilo kim od trojice koji će ostati dugo neprikosnoveni.

Mareje care sad je startuj

pre 3 godine

Ljudi ovde prozivaju Mareja, a cinjenica je da je decko igrao nesto najpribliznije Novaku. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

srle

pre 3 godine

Nadala sada verovatno nije briga da li je drugi ili treći posle Roterdama. Ali, biće mu jako teško ako ostane treći nosilac na Rolan Garosu. U tom slučaju, mogao bi da ide pre finala na Novaka ili Tima ako padne na peto mesto. Da je drugi, sigurno bi izbegao Novaka, ovako ipak nije nevažno to 2 mesto na ATP listi. Nadam se da će Nadal ipak nekako zadržati to drugo mesto, jer i Novaku ne odgovara na šljaci da se ne sretne sa Rafom pre finala.

Asteriks

pre 3 godine

Nikako mi se ovo ne svidja,jer ako bi Medvedev do Rolan Garosa ostao drugi,postoji velika sansa da Nadal i Djokovic igraju u polufinalu Rolan Garosa,sto bi za Novaka bilo nevjerovatno tesko.Sa druge strane kostura bi se Timu otvorio put do finala,a znamo da je specijalista za sljaku.Najbolje za Novaka bi bilo da Nadal ostane drugi do Rolan Garosa.

Aki

pre 3 godine

Tu se tek vidi, da je Endi Marej veliki teniser. Uspeo je da bude, ne samo drugi, nego kratko i prvi pored ova tri monstruma. Nažalost, platio je to svojim zdravljem.

Zdenko

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.

Aki

pre 3 godine

Tu se tek vidi, da je Endi Marej veliki teniser. Uspeo je da bude, ne samo drugi, nego kratko i prvi pored ova tri monstruma. Nažalost, platio je to svojim zdravljem.

Zdenko

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.

Duško Miami

pre 3 godine

Ovo "velika četvorka" je britanska konstrukcija. Mari je ok lik i svaka čast što se uglavio na kratko, ali niko ozbiljan ne može njega porediti sa bilo kim od trojice koji će ostati dugo neprikosnoveni.

Asteriks

pre 3 godine

Nikako mi se ovo ne svidja,jer ako bi Medvedev do Rolan Garosa ostao drugi,postoji velika sansa da Nadal i Djokovic igraju u polufinalu Rolan Garosa,sto bi za Novaka bilo nevjerovatno tesko.Sa druge strane kostura bi se Timu otvorio put do finala,a znamo da je specijalista za sljaku.Najbolje za Novaka bi bilo da Nadal ostane drugi do Rolan Garosa.

Boyka

pre 3 godine

Nole ostaje prvi verovatno do kraja Madrida ili Rima i to je 319 ili 320 nedelja. Bilo bi lepo da uzme Monte Karlo pa da bude zanimljiva borba za prvo mesto ovog proleca a i tada bi opet jurio Sinsinati za trostruki zlatni masters. Jako me zanima kako ce Medved da odigra sezonu na sljaci jer od nje mu zavisi da li ce uopste doci do br. 1 ove godine. Posle vimbldona prakticno da nema nikakave sanse jer brani skoro svaki turnir.

Mareje care sad je startuj

pre 3 godine

Ljudi ovde prozivaju Mareja, a cinjenica je da je decko igrao nesto najpribliznije Novaku. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

Milojko

pre 3 godine

Medvedev koji je na sljaci kao bambi na ledu, koji nikad nije prosao prvo kolo Roland Garosa, ej prvo kolo, koji na Vimbldonu nikad nije prosao 3. kolo da postane prvi.
Kolicina hajpovanja Medvedeva je potpuno nadrealna.

Šumadinac

pre 3 godine

Za Novaka je svakako bolje da igra sa Nadalom pre finala, ako je moguće.
Jedini put ga je dobio na RG u četvrt finalu. Kako to izgleda sa Rafom u finalu, videli smo pre par meseci.

Aleksandar

pre 3 godine

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)
(Runzo Objektivni, 25. februar 2021 20:12)

Vimbldon se drzi uvek iste formule kad se odredjuju nosioci i to su prva 32 igraca sa liste. Razlika je u tome sto se pri odredjivanju nosilaca igracima racunaju trenutni bodovi na ATP listi, zatim se dodaju 100% bodova zaradjenih na travi u prethodnih 12 meseci i 75% bodova sa najboljeg turnira na travi u 12 meseci pre toga.
Sistem favorizuje igrace koji su bolji na travi, ali Vimbldon nikad ne odredjue nosioce po sopstvenom izboru (ne postoji diskrecionono pravo).

srle

pre 3 godine

Nadala sada verovatno nije briga da li je drugi ili treći posle Roterdama. Ali, biće mu jako teško ako ostane treći nosilac na Rolan Garosu. U tom slučaju, mogao bi da ide pre finala na Novaka ili Tima ako padne na peto mesto. Da je drugi, sigurno bi izbegao Novaka, ovako ipak nije nevažno to 2 mesto na ATP listi. Nadam se da će Nadal ipak nekako zadržati to drugo mesto, jer i Novaku ne odgovara na šljaci da se ne sretne sa Rafom pre finala.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.
(Zdenko, 25. februar 2021 18:59)

Ne znam otkoud tolika misterija oko žreba! Pretpostavimo da plasman pred RG bude: 1. Đoković, 2. Medvedev, 3. Nadal i 4. Tim. Kako stvari stoje, ne očekuje se da Medvedev stigne do polufinala, nije baš specijalista za šljaku. Neka na njegovo mesto dođe najbolji šljakaš iz četvrtine, recimo Vavrinka jer zna da igra na šljaci, a zna i da "poludi" i neka preostala trojica opravdaju status favorita. Šta se menja u žrebu? Đoković i Nadal mogu, ali i ne moraju da se sretnu pre finala. Jedino je izvesno da 1. i 2. sa liste ne mogu da se sretnu pre finala. Uslov je da se na Rolan Garosu drže pravila: koji si na listi, taj si nosilac. Ne mogu se susresti pre finala prvi i drugi nosilac. I jednom za svagda: U polufinalu žreb odlučije da li će igrati prvi i četvrti ili prvi i treći, bez obzira što je prva varijanta logična.

Runzo Objektivni

pre 3 godine

Asteriks, 25. februar 2021 18:55

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)

slaviša šmigič

pre 3 godine

Računajte,da su Novaku ove godine kad je igrao sjajno namerno oteli grand slam na US.openu i poklonili ga Dominiku Timu namerno ga pogurali medju osvajače Grand slamova a svi znaju,da je recimo hrvatski teniser Čilič zaslužio svoj Grand slam dok je za Tima to pitanje mislim da bi imao 0 slamova kao i Medvedev koji je najbolji i najbliži slamu od svih mlađih igrača a Novak bi imao verovatno 19 i samo 1 iza ostale dvojice.Pitanje je dali če novaku Dozvoliti,da osvaja slamove biče Novak mnogo opasan ove godine na rolan garrosu a i Medvedev je sposoban,da izbaci Nadala ako nešto nenameste u Parizu i Medvedeva sklone sa strane gde mora igrati i Nadal.

Cane

pre 3 godine

Nepravedni ste prema Mariju. On jeste bio ozbiljan pretendent za elitni klub "velike četvorke", ali je verovatno zbog toga i platio skupu cenu. Sada je naravno jasno da je razlika između trećeg Federera i Marija prevelika da bi se govorilo o "četvorci", ali u periodu kada je kovana ta medijska kategorija nije sve bilo ovako jasno i izdiferencirano. Prevashodno baš zbog fatalne povrede Endija Marija. Mari je uostalom jedini koji je u eri ove trojice bio isped njih na listi, a ima dvaput više olimpujskih zlatnih medalja od sve trojice zajedno.

Tenis je jedini sport u kom se olimpijska zlatna nipodaštava, u svetu zato što je nikada nije osvojio Federer, a kod nas zato što nije ni Đoković. U svakom drugom sportu dvostruki osvajač zlatne medalje bi imao elitni status. U tenisu je izgleda važnije deset puta osvajati turnir u Bazelu, Haleu ili onaj prestižni u Istanbulu. Olimpijske igre? Pih...

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne brinite, ako Nadal nesto mrzi, to je da bude drugi, ako padne sa drugog na trece mesto, bolece ga manje nego zanoktica.
Njega JEDINO zanimaju titule, prvenstveno GS, i tako je organizovan trenazno, psihicki, rasporedom itd...
Sve ostalo je tema za pratioce tenisa, fanove vise ili manje ostrascenje, novinare...ali on se bavi gren slemovima...
5 puta je bio prvi na kraju godine, koliko i Federer, pa ako uspe jos neki put, to je samo bonus.

Igor Rogi

pre 3 godine

@Realno
Kad kažeš betonaš moraš da znaš koliko različitih podloga betona ima. Sinsinati koji je skoro brz kao trava, ili Majami koji je skoro spor kao šljaka. Tako je AO beton veoma brz, a USO beton veoma spor. Onda možda shvatiš zašto Nadal igra solidno turnire na sporom betonu, a loše turnire na brzom betonu.

sasha

pre 3 godine

@SUNDJER BOB
Postojala je, vise ne postoji. U to vreme njih cetvorica su redovno igrali u zavrsnicama svih velikih turnira. Istina je da je Mari tu bio najlosije kotiran, ali kad je nastao taj termin, i Djokovic je debelo zaostajao za Federerom i Nadalom po broju GS titula.

Hma

pre 3 godine

Ljudi, jedno objašnjenje. Ne mora broj na atp listi da se poklopi sa brojem koji nosilac ima. Može npr Novak da bude prvi na listi, a da Nadal budi prvi nosilac na Garosu. Dešavalo se to pre. Atp lista ne odredjuju nosioce, iakonse uglavnom uvek to poklapa.

Fantazma

pre 3 godine

Ne postoji velika četvorka naravno ali je Marej decko igrao nesto najpribliznije Novaku kad je igrao tj vrlo kratko. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

Mare

pre 3 godine

Nadal treba da odmara i potpuno se oporavi za Rolan Garos,lako ga osvoji ,dođe do brojke 21 i razreši sve dileme ko je GOAT.
(zvezdoprc, 25. februar 2021 23:44)

Dokle god igraju i Djokovic i Federer i Nadal, niko od njih nece biti GOAT. Tek kad svi oni prestanu sa igranjem tenisa, tada se podvlaci crta i tada se moze reci ko je GOAT. Ali samo da ti kazem, ne broje se samo GS titule. Djokovic ima vise mastersa i GS titula zajedno i od Nadala i od Federera.

Poštovaoc igre

pre 3 godine

Nadal nikad nije ispao iz top deset uz to pao ili ne jednu poziciju manje više značiće samo oko žreba na GS ovako ne.

nisam ja, ja je

pre 3 godine

1Mislim da je Nadalu sad prilicno svejedno hoce li na ATP listi biti drugi, treci, cetvrti, a bogami i prvi.
(nisam ja, ja je, 26. februar 2021 11:19)

P.S. Stavise, mislim da, svakom iz svojih razloga, to vise nije primarna preokupacija (ili nije nikako ni bitno) nikom od velike trojke. Dakle, sto se njih tice, "nextgen" su slobodni da preuzmu tu palicu. Ako mogu. naravno...

Bl

pre 3 godine

Svojevremeno Federer reče da ga ne interesuje da bude drugi, treći, nego samo prvi. Pa i Nadal je bio baš presretan kad je, čini mi se, pretprošle godine, završio sezonu kao prvi. Da li to ima nekakvog značaja za vječnu listu ili ne, nije uopšte važno. I te kako je važno za svakog sportistu da bude prvi na listi.
Možda Nadalov tim i kalkuliše s tim trećim mjestom zbog žrijeba. Ko bi ga znao. A možda čovjek odustaje od turnura, jer nema dovoljno snage za sve. Pa prošlu sezinu je pola godine potrošio samo na pripreme za RG. Mislim da mu je to glavni cilj i ove godine, a ostalo ako može, moŸe. Ako ne može, nije ni važno. Samo nekako ne mogu da razumijem na osnovu čega je Nadal imao tako visoka očekivanja za ovogodišnji AO i najavio svoju kandidaturu za drugu titulu? Pošto se on ne razmeće šalama, pretpostavljam da je to zaista ozbiljno mislio.

slaviša šmigič

pre 3 godine

Računajte,da su Novaku ove godine kad je igrao sjajno namerno oteli grand slam na US.openu i poklonili ga Dominiku Timu namerno ga pogurali medju osvajače Grand slamova a svi znaju,da je recimo hrvatski teniser Čilič zaslužio svoj Grand slam dok je za Tima to pitanje mislim da bi imao 0 slamova kao i Medvedev koji je najbolji i najbliži slamu od svih mlađih igrača a Novak bi imao verovatno 19 i samo 1 iza ostale dvojice.Pitanje je dali če novaku Dozvoliti,da osvaja slamove biče Novak mnogo opasan ove godine na rolan garrosu a i Medvedev je sposoban,da izbaci Nadala ako nešto nenameste u Parizu i Medvedeva sklone sa strane gde mora igrati i Nadal.

Asteriks

pre 3 godine

Nikako mi se ovo ne svidja,jer ako bi Medvedev do Rolan Garosa ostao drugi,postoji velika sansa da Nadal i Djokovic igraju u polufinalu Rolan Garosa,sto bi za Novaka bilo nevjerovatno tesko.Sa druge strane kostura bi se Timu otvorio put do finala,a znamo da je specijalista za sljaku.Najbolje za Novaka bi bilo da Nadal ostane drugi do Rolan Garosa.

Cane

pre 3 godine

Nepravedni ste prema Mariju. On jeste bio ozbiljan pretendent za elitni klub "velike četvorke", ali je verovatno zbog toga i platio skupu cenu. Sada je naravno jasno da je razlika između trećeg Federera i Marija prevelika da bi se govorilo o "četvorci", ali u periodu kada je kovana ta medijska kategorija nije sve bilo ovako jasno i izdiferencirano. Prevashodno baš zbog fatalne povrede Endija Marija. Mari je uostalom jedini koji je u eri ove trojice bio isped njih na listi, a ima dvaput više olimpujskih zlatnih medalja od sve trojice zajedno.

Tenis je jedini sport u kom se olimpijska zlatna nipodaštava, u svetu zato što je nikada nije osvojio Federer, a kod nas zato što nije ni Đoković. U svakom drugom sportu dvostruki osvajač zlatne medalje bi imao elitni status. U tenisu je izgleda važnije deset puta osvajati turnir u Bazelu, Haleu ili onaj prestižni u Istanbulu. Olimpijske igre? Pih...

Aki

pre 3 godine

Tu se tek vidi, da je Endi Marej veliki teniser. Uspeo je da bude, ne samo drugi, nego kratko i prvi pored ova tri monstruma. Nažalost, platio je to svojim zdravljem.

Zdenko

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.

Mareje care sad je startuj

pre 3 godine

Ljudi ovde prozivaju Mareja, a cinjenica je da je decko igrao nesto najpribliznije Novaku. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

Šumadinac

pre 3 godine

Za Novaka je svakako bolje da igra sa Nadalom pre finala, ako je moguće.
Jedini put ga je dobio na RG u četvrt finalu. Kako to izgleda sa Rafom u finalu, videli smo pre par meseci.

Hma

pre 3 godine

Ljudi, jedno objašnjenje. Ne mora broj na atp listi da se poklopi sa brojem koji nosilac ima. Može npr Novak da bude prvi na listi, a da Nadal budi prvi nosilac na Garosu. Dešavalo se to pre. Atp lista ne odredjuju nosioce, iakonse uglavnom uvek to poklapa.

Duško Miami

pre 3 godine

Ovo "velika četvorka" je britanska konstrukcija. Mari je ok lik i svaka čast što se uglavio na kratko, ali niko ozbiljan ne može njega porediti sa bilo kim od trojice koji će ostati dugo neprikosnoveni.

Runzo Objektivni

pre 3 godine

Asteriks, 25. februar 2021 18:55

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)

srle

pre 3 godine

Nadala sada verovatno nije briga da li je drugi ili treći posle Roterdama. Ali, biće mu jako teško ako ostane treći nosilac na Rolan Garosu. U tom slučaju, mogao bi da ide pre finala na Novaka ili Tima ako padne na peto mesto. Da je drugi, sigurno bi izbegao Novaka, ovako ipak nije nevažno to 2 mesto na ATP listi. Nadam se da će Nadal ipak nekako zadržati to drugo mesto, jer i Novaku ne odgovara na šljaci da se ne sretne sa Rafom pre finala.

Nal Bandi

pre 3 godine

Ne brinite, ako Nadal nesto mrzi, to je da bude drugi, ako padne sa drugog na trece mesto, bolece ga manje nego zanoktica.
Njega JEDINO zanimaju titule, prvenstveno GS, i tako je organizovan trenazno, psihicki, rasporedom itd...
Sve ostalo je tema za pratioce tenisa, fanove vise ili manje ostrascenje, novinare...ali on se bavi gren slemovima...
5 puta je bio prvi na kraju godine, koliko i Federer, pa ako uspe jos neki put, to je samo bonus.

Mare

pre 3 godine

Nadal treba da odmara i potpuno se oporavi za Rolan Garos,lako ga osvoji ,dođe do brojke 21 i razreši sve dileme ko je GOAT.
(zvezdoprc, 25. februar 2021 23:44)

Dokle god igraju i Djokovic i Federer i Nadal, niko od njih nece biti GOAT. Tek kad svi oni prestanu sa igranjem tenisa, tada se podvlaci crta i tada se moze reci ko je GOAT. Ali samo da ti kazem, ne broje se samo GS titule. Djokovic ima vise mastersa i GS titula zajedno i od Nadala i od Federera.

Boyka

pre 3 godine

Nole ostaje prvi verovatno do kraja Madrida ili Rima i to je 319 ili 320 nedelja. Bilo bi lepo da uzme Monte Karlo pa da bude zanimljiva borba za prvo mesto ovog proleca a i tada bi opet jurio Sinsinati za trostruki zlatni masters. Jako me zanima kako ce Medved da odigra sezonu na sljaci jer od nje mu zavisi da li ce uopste doci do br. 1 ove godine. Posle vimbldona prakticno da nema nikakave sanse jer brani skoro svaki turnir.

Milojko

pre 3 godine

Medvedev koji je na sljaci kao bambi na ledu, koji nikad nije prosao prvo kolo Roland Garosa, ej prvo kolo, koji na Vimbldonu nikad nije prosao 3. kolo da postane prvi.
Kolicina hajpovanja Medvedeva je potpuno nadrealna.

Aleksandar

pre 3 godine

Vimbldon ima svoj zreb, imaju diskreciono pravo da odrede nosioce i mogu potpuno da ignorisu ATP listu. S obzirom da bi susret Djokovica i Nadala bio poslastica u finalu, gotovo da je izvesno, vec u ovom trenutku, da ce oni biti prvi i drugi nosilac, bez obzira na stanje na ATP listi (koje nece do tada suvise da se promeni, ako uopste)
(Runzo Objektivni, 25. februar 2021 20:12)

Vimbldon se drzi uvek iste formule kad se odredjuju nosioci i to su prva 32 igraca sa liste. Razlika je u tome sto se pri odredjivanju nosilaca igracima racunaju trenutni bodovi na ATP listi, zatim se dodaju 100% bodova zaradjenih na travi u prethodnih 12 meseci i 75% bodova sa najboljeg turnira na travi u 12 meseci pre toga.
Sistem favorizuje igrace koji su bolji na travi, ali Vimbldon nikad ne odredjue nosioce po sopstvenom izboru (ne postoji diskrecionono pravo).

Poštovaoc igre

pre 3 godine

Nadal nikad nije ispao iz top deset uz to pao ili ne jednu poziciju manje više značiće samo oko žreba na GS ovako ne.

Igor Rogi

pre 3 godine

@Realno
Kad kažeš betonaš moraš da znaš koliko različitih podloga betona ima. Sinsinati koji je skoro brz kao trava, ili Majami koji je skoro spor kao šljaka. Tako je AO beton veoma brz, a USO beton veoma spor. Onda možda shvatiš zašto Nadal igra solidno turnire na sporom betonu, a loše turnire na brzom betonu.

Morali bismo propasti da već nismo propali

pre 3 godine

Najveća briga Nadalu će biti na RG. Više neće biti drugi nosilac nego treći, što znači da ide na Novaka ili Tima u polufinalu, zavisi od žreba. A posle će biti tako na svakom sledećem turniru dok se Medvedev ne oklizne i izgubi bodove. Za Novaka je važan Vimbldon, važniji od RG i verujem da će se fokusirati na to. Biće vraški zanimljivo narednih meseci. Želim mu da ga služi zdravlje i doza sreće.
(Zdenko, 25. februar 2021 18:59)

Ne znam otkoud tolika misterija oko žreba! Pretpostavimo da plasman pred RG bude: 1. Đoković, 2. Medvedev, 3. Nadal i 4. Tim. Kako stvari stoje, ne očekuje se da Medvedev stigne do polufinala, nije baš specijalista za šljaku. Neka na njegovo mesto dođe najbolji šljakaš iz četvrtine, recimo Vavrinka jer zna da igra na šljaci, a zna i da "poludi" i neka preostala trojica opravdaju status favorita. Šta se menja u žrebu? Đoković i Nadal mogu, ali i ne moraju da se sretnu pre finala. Jedino je izvesno da 1. i 2. sa liste ne mogu da se sretnu pre finala. Uslov je da se na Rolan Garosu drže pravila: koji si na listi, taj si nosilac. Ne mogu se susresti pre finala prvi i drugi nosilac. I jednom za svagda: U polufinalu žreb odlučije da li će igrati prvi i četvrti ili prvi i treći, bez obzira što je prva varijanta logična.

Fantazma

pre 3 godine

Ne postoji velika četvorka naravno ali je Marej decko igrao nesto najpribliznije Novaku kad je igrao tj vrlo kratko. Jedini je koji je uspeo u jednom momentu da dosegne taj nivo tenisa koji igra Djokovic. Nadal je na sljaci majstor i tu prestaje prica o Nadalu, a Federer se naosvajao svega i svacega u periodu dok Djokovic nije potpuno sazreo. I to je u sustini kratak size o velikoj cetvorci

sasha

pre 3 godine

@SUNDJER BOB
Postojala je, vise ne postoji. U to vreme njih cetvorica su redovno igrali u zavrsnicama svih velikih turnira. Istina je da je Mari tu bio najlosije kotiran, ali kad je nastao taj termin, i Djokovic je debelo zaostajao za Federerom i Nadalom po broju GS titula.

nisam ja, ja je

pre 3 godine

1Mislim da je Nadalu sad prilicno svejedno hoce li na ATP listi biti drugi, treci, cetvrti, a bogami i prvi.
(nisam ja, ja je, 26. februar 2021 11:19)

P.S. Stavise, mislim da, svakom iz svojih razloga, to vise nije primarna preokupacija (ili nije nikako ni bitno) nikom od velike trojke. Dakle, sto se njih tice, "nextgen" su slobodni da preuzmu tu palicu. Ako mogu. naravno...

Bl

pre 3 godine

Svojevremeno Federer reče da ga ne interesuje da bude drugi, treći, nego samo prvi. Pa i Nadal je bio baš presretan kad je, čini mi se, pretprošle godine, završio sezonu kao prvi. Da li to ima nekakvog značaja za vječnu listu ili ne, nije uopšte važno. I te kako je važno za svakog sportistu da bude prvi na listi.
Možda Nadalov tim i kalkuliše s tim trećim mjestom zbog žrijeba. Ko bi ga znao. A možda čovjek odustaje od turnura, jer nema dovoljno snage za sve. Pa prošlu sezinu je pola godine potrošio samo na pripreme za RG. Mislim da mu je to glavni cilj i ove godine, a ostalo ako može, moŸe. Ako ne može, nije ni važno. Samo nekako ne mogu da razumijem na osnovu čega je Nadal imao tako visoka očekivanja za ovogodišnji AO i najavio svoju kandidaturu za drugu titulu? Pošto se on ne razmeće šalama, pretpostavljam da je to zaista ozbiljno mislio.