Sreda, 20.01.2021.

22:55

Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji, Juventusu pehar Superkupa

Kristijano Ronaldo je ove večeri ušao u istoriju fudbala postavši najbolji strelac u istoriji fudbala.

Izvor: Z.K.

Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji, Juventusu pehar Superkupa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Nisu samo solo golovi vec i slobodnjaci,sa distance,makazice, petom,voleji,iz skok igre sa velikim odrazom... Kad se sve to sabere Ronaldo ima daleko vise maestralnih golova od Messija.

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)


na kraju krajeva Ronaldo drzi 90% rekorda u LS,drzi rekorde u reprezentativnom fudbalu a kao sto se vidi iz naslova postao je najbolji strelac u istoriji fudbala.

Semir Tokić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Barsa je igrala viktorije sad protiv Juventusa,protiv Atletica i gotovo svih ekipa u La Ligi ove sezone, znam gledao sam.

U nokaut fazi nema lakih protivnika, ligaske utakmice nemaju tezinu. A svejedno Ronaldo u nokaut fazi LS je dao najvise golova protiv onih najjacih ekipa dok su bile na vrhuncu.

Barsa je pogurana na svakom mecu nokaut faze i na svakom derbiju protiv Reala, da ne pricam koliko ih sudije guraju protiv slabijih rivala.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Evo najbolji primer su polufinala,Ronaldo ima duplo vise golova od Messija a te golove je dao protiv Atletica,Bayerna, Dortmunda, Arsenala, Ancelotijevog Milana, Juventusa.

samo jako

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 19:23)

Cinjenica je da je Mesi dao mnogo vise golova na individualnu klasu nego Ronaldo i da Ronaldo ne bi dao 50 golova u karijeri da nije imao suigrace koji su mu citavu karijeru asistirali.

Mesi je samo u godinama 2011 i 2012 postigao vise solo golova nego Ronaldo za citavu karijeru.

A Barselona je zadnji puta igrala viktoriju pred protivnickim golom kada su Cavi i Iniesta bili tu.

Tebi je bolje igrati sa Pedrijem, Dembeleom, Grizmanom nego u PSGu sa Nejmarom, Di Marijom, Mbapeom? lol Mesi ako i ove sezone ostane u Barseloni imat ce jos vece postovanje od neutralnih gledaoca.

Utakmice u nokaut fazi LŠ protiv Salkea, Apoela, Galatesaraj itd nisu nikakvo merilo kada igras u Realu koji je 5x jaci od njih. Zna se sta su veliki, jaki klubovi i sta su velike utakmice.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

Semir Tokić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:11)

Pa nema boljih uslova nego igrati stalno viktorije pred golom protivnika.

El Clasico je jos jedna ligaska utakmica kao i derbi Engleske ili El Madrileno ili Rimski derbi. LS je pravo merilo.

Protiv Reala je svirano sve, i sto je bilo i sto nije. A protiv Barse samo 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:12)

Messi nije igrao spica vec laznu 9ku.i bez Barsinog sistema ne bi ni 100 golova u karijeri postigao.

Pa Ronaldo je samo u Manchesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 21. januar 2021 13:53)

Mesi za razliku od Ronalda moze da igra na svim ofanzivnim pozicijama na terenu. Mene bas zanima kako bi se Ronaldo snasao na poziciji veznog igraca.

One sezone kada je Mesi bio spica i kada je Vilja slomio nogu, Mesi je te godine dao 91 gol. Lepo sam rekao da je Mesi citavu karijeru proveo na toj poziciji Mesi bi imao sada barem 1000 golova u karijeri, a da je Ronaldo proveo na Mesijevoj poziciji imao bio sada oko 200-300 golova u karijeri.

A Mesi je kroz karijeru postigao mnogo vise golova na individualnu klasu od Ronalda. Ima i vise golova van 16-erca i mnogo vise solo golova. Pogledaj samo statistiku. Bez suigraca koji su igrali za Ronalda on bi postigao vrlo malo golova u svojoj karijeri.

El Clasico

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 13:42)

Mesi igra u uslovima koji su daleko od idealnih. Da je pametan otisao bi u PSŽ i igrao bi sa Nejmarom, Mbapeom, Di Marijom... Ovako ce u Barsi sam sebi upropastiti zadnje godine svoje karijere sa Pedrijem, Grizmanom i Dembeleom sa kojima nece osvojiti nista osim mozda lige i kupa.

A ja sam zato i rekao da Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

I normalno je da ce svaka lopta ici na Mesija kada u Barsi niko ne sme da preuze odgovornost osim Mesija. Barsa je klub koji je sastavljen od alibi igraca koji dodaju loptu samo prvom do sebe.

Ne igraju se velike utakmice samo u nokaut fazi LŠ. Real je zadnjih 10 godina imao mnogo laksi zreb nego Barselona pa to i nema neku posebnu tezinu jer su Real i Ronaldo nabijali statistiku protiv raznih Apoela, Cska, Salkea nekoliko puta, Galatesaraj i slicnih. Kada se gleda sve ukupno Mesi je u velikim utakmicama protiv najvecih klubova bolji od Ronalda i po golovima i po asistencijama. Pogotovo u El Klasicima - najvecoj utakmici na svetu.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo. Ne samo u utakmicama protiv Barselone nego i protiv svih ostalih klubova.

Owen

pre 3 godine

Dzabija

Apsolutno se slažem to je upravo suština dakle tema Mesi Ronaldo i to ko je bolji ako je to rivalstvo i postojaolo a postojalo je to je bilo u periodu od 2009 do 2013 godine tako nešto, pre toga Mesi je još važio za ekstremnog talenta a Ronaldo je već bio među najboljima na svetu ali Mesi je stasao pod Gvardiolom i tada se uzdigao do najvećih visina ta 2008 2009 ga je lansirala tada se oni prvi put susreću u finalu LŠ kao dva najbolja igrala na svetu u dva sjajna tima i tu je Mesi bio mnogo bolji a zatim Ronaldo dolazi u Madrid oko njega je izgrađen tim pun zvezda doveden je godinu dana kasnije i Murinjo i tada je još uvek Ronaldo bio na vrhuncu daklu u uzlaznoj putanji sve do 2013 baš kao i Mesi koji je pao malo u igri 2013/14ali se vratio na nivo 2015 i to je možda i poslednja njegova sezona da je tako dobro odigrao mada po meni je to 2012/13 u tom periodu smo sve videli dva najbolja igrača sveta dva ogromna kluba sjajni timovi, treneri i tu se pokazalo ko je bolji bolji je bio Mesi i uspešniji i to mnogo tako da to je to što se njih tiče sve nakon toga obojica su u padu održavaju visok nivo ali nikada više neće biti tako dobri, sada možemo ovde da pričamo o tome ko igra polje u poznim godinama ali priča oko toga ko je bolji igrač je odavno završena, statistika i trofeji koji zavise od tima ne govore nam ko je bolji igrač a i Mesi i Ronaldo više nisu što su bili iako i dalje igraju na visokom nivou

Da dodam

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Dakle Messi igra u idealnim uslovima, prakticno igra viktorije pred golom protivnika. E sad steta sto Barsa nema nekog inteligentnijeg i lukavog igraca umesto njega koji ne usporava napad i ne ulazi u guzvu.

Semir Tokić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Ronaldo od 2015 igra spica a Messi je prakticno celu karijeru igrao kao deo napadackog tria, da je Ronaldo igrao celu karijeru u Spaniji kao Messi sad bi imao preko 1000 golova. Sa druge strane Messi bi da je proveo vise od pola karijere van Spanije sad imao 300-400 golova manje. Jednostavno nije prirodan gol igrac, zahvaljujuci Barsinim mehanizmima u igri je dao toliko golova.

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 11:33)

Ti si sam rekao da je Mesi stalno u gužvi. Dakle, indirektno si priznao da mu je teze davati golove nego Ronaldu. Uz sve to Mesi nije napadač kao Ronaldo. I opet Mesi postiže više golova od njega.

A zamisli da je Mesi pola karijere proveo na poziciji napadača, a Ronaldo na poziciji veznog. Messi bi sada imao 1000 golova, a Ronaldo 500.

A Mesi u velikim utakmicama ima i više golova i više asistencija nego Ronaldo, a manje odigranih utakmica čak i pored činjenice da je Ronaldo najzasticeniji igrač u istoriji fudbala i da je igrač koji je iznudio najviše penala i faulova zahvaljujući glumi.

A koliko je samo Barsa protiv Reala dobila crvenih, koliko je penala bilo sudjeno protiv Barse, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Barsu... To se nabrojati ne može. Roman bi se mogao napisati samo o nesviranim penalima na Mesiju, Nejmaru, Sanchezu, Fabregasu, Pikeu, Suarezu itd...

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Messi igra u najidealnijim uslovima, to sto je okruzen protivnickim igracima je zato sto nema osecaj za prostor i svaku loptu mora njemu da se da,zbog toga Barsa igra lose.

Statistika u nokaut fazi LS je daleko u Ronaldovu korist, tu se jasno vidi ko je opasniji u tim utakmicama.

Protiv Barse je svirano 1% od onoga sto je trebalo.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)


Messi da igra napadaca? Pa on nema ni potrebnu gradju i sto je jos gore nema navike potrebne da bi igrao spica. Igrati laznu 9ku je nesto drugo. Bez Barsinih mehanizama postigao bi vrlo malo golova u karijeri.

moje misljenje

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz
(Hepekiran, 21. januar 2021 10:31)

U kosarku se odlicno razumem kao bivsi igrac, tenis isto dugo igram i mislim da znam dosta. Fudbal onako amaterski, kao bivsi sportista koji je pratio veliki broj sportova. Takav kakav sam vise volim Mesija, njegovu tehniku i sve drugo sto ste rekli. Jedino sto bih voleo je da se Mesi dokazao i u nekom drugom timu - to ce ostati mrlja u njegovoj karijeri, igrao je u najboljem timu koji sam gledao u poslednjih 40 godina, i bio je najvazniji igrac, ali bilo bi dobro da je svoje umece pokazao u jos makar jednom klubu. To je jedina stvar gde je Ronaldo ipak pokazao svoju snagu - u svakom klubu je uspeo da se nametne i dokaze.

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 09:52)

Jel se ti secas crvenih kartona koje su dobijali Oleger, Buskets, Adriano, Roberto itd protiv Reala u zadnjih 15 godina i u kojim minutama? Kada se sve sabere Barselona je vise vremenski provala sa igracem manje nego Real sto dovoljno govori koliku Real ima protekciju sudija. Igrači Reala su 90% crvenih dobili u 80im minutama jer ne znaju da gube. To je odlika malih klubova i malih igrača.

I u tome i jeste poenta. Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Koliko je samo Real protiv Barse dobio crvenih,koliko je penala bilo sudjeno protiv Reala, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Real... Ne zna im se broj.

U kojim tezim uslovima? Pa Messi ceo zivot igra potpuno zasticen ali razlog zbog kojeg ga cesto neutralisu u velikim utakmicama je zato sto ne zna da igra bez lopte u nogama, tacnije ne prepoznaje vreme i prostor koji treba napasti.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Zamisli da je Messi proveo pola karijere van Spanije i da je Ronaldo proveo celu karijeru u Spaniji. Messi bi sad imao 300 golova manje a Ronaldo nekih 500 vise nego sad.

Hepekiran

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz

menađer

pre 3 godine

Kristijano GOAT najbolji svih vremena, kepec Mesi mu nije ni do kolena!
Dok ga Mesi ne prestigne i postane GOAT najbolji svih vremena, a maneken Kristijano mu neće biti ni do kolena!

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 09:39)

Barsa je dobila bukvalno jedan crveni karton protiv Reala u tom periodu a Real jedno 15.

Mnogi igraju na toj poziciji pa nisu stalno u guzvi, nego Messi bez lopte seta ili stoji u mestu, zato je stalno u guzvi.

Boem

pre 3 godine

(Dzabija, 21. januar 2021 07:56)

Objasnio sve. Svaka cast Ronaldu, ali Mesi ili Maradona su all round navalni igraci, talentovaniji i svestraniji od portugalca i nema tu ustvari neke preterane rasprave kad se sedi sa malo starijom ekipom. Uprkos svemu, kapa dole i Ronaldu na svemu postignutom. Pronadje na kraju karijere i on svoje mesto negde visoko na fubdalskom nebu, ali visine Maradone, Pelea, Mesija ili Ronalda orginalnog nije nikad dosegnuo a pogogovo ne moze sad sa 35.

Kiki

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 08:23)

Barselona je u zadnjih 15 godina provela vise vremena sa igracem manje nego Real u El Clasico mecevima bez obzira na to sto je Real dobio vise crvenih. Dovoljno je samo pogledati koliko je Ramosu, Pepeu i Kazemiru oprosteno crvenih kartona. Da su oni igrali u Barseloni dobijali bi crvene kartone svaku utakmicu. Sudije su oduvek favorizirale Real, a ne samo zadnjih godina. Sjeti se samo ponistenih golova Rivaldu protiv Reala.

A Mesi je stalno u guzvi jer igra drugaciju poziciju na terenu. Lik je bukvalno vezni igrač zadnjih godina i to je upravo ono sto pravi razliku između njih dvojice jer Mesi i pored te činjenice postiže isto golova koliko i Ronaldo, a nekada cak i vise.

Fanatik

pre 3 godine

Mesi ima 17 golova manje a mlađi je dve godine. Ako budu igrali fudbal isti broj godina, Mesi će za te dve godine nadoknaditi 17 golova razlike i prestići ga.

Semir Tokić

pre 3 godine

(gazda, 21. januar 2021 01:23)

Samo pogledas odnos crvenih kartona u El Clasico mecevima zadnjih 15 godina i sve je jasno koga sudije favorizuju.

Lopta uvek nekako dodje do Ronalda kao da ima magnet, ocigledno ume da prati situaciju i tok napada, to je ono sto pravi razliku u modernom fudbalu. Snaga, kretanje bez lopte, trcanje, presing, atleticizam.A Messi je pasivan bez lopte i zato je stalno u guzvi.

Dzabija

pre 3 godine

Ko ce vise na kraju zabiti i sl nije merilo ko je bolji od njih. Samo ce pokazati ko je dugovecniji, a sta god do kraja karijere napravili to nece promeniti misljenje.Jer ni Ronaldo a ni Mesi nisu sad bolji od njihove verzije pre 10 god. Dakle njihov vrhunac je prosao. A taj neki vrhunac, najvisi dosegnuti nivo igre odlucuje. Maradonon period od otprilike 86 pa do 90 tih par godina je bio nesto posebno i tesko ponovljivo u svetu fudbala. Nacin na koji je igrao je oduzimao dah. Ostajem i dalje pri tome da svet takvog talenta poput kudravog nije video posle njega a verovatno ni pre. Ronaldinjove 2 ili 3 sezone na vrhuncu su bile takodje nesto nestvarno, carobnjak jednom recju. Mesijev fudbal iz onih nekoliko godina pod vodstvom Gvardiole je ispomerao granice . Bio je brutalan, Diego na turbo pogon po pitanju ucinkovitosti, ali ipak Maradoni dajem malu prednost. I mozda jos pravi Ronaldo . Njegova sezona u barsi i ono u Interu pre povrede je bilo za pamcenjem. Najbolja 9-a koju sam gledao. Bolji i od Van Bastena. I tu se krug onih najboljih po meni zavrsava. Naravno ne spominjem Pelea jer ga nisam gledao. Kristijano je mene vise oborio s nogu iz Mancestera nego kasnije iako je vise zabijao. Od svih nabrojanih gore, najvise ovisi o saigracima. Najmanje je sposoban sam nesto zakuvati, povuci sa centra, rasparati odbranu nekom dijagonalom. Ima sjajan istancan osecaj za gol i prostor u zavrsnici, ali nema lucidnost ostalih. Ali svaka cast u svakom slucaju na rekordu. Postovanje!

miloš

pre 3 godine

Ama ljudi dosta vise o tome. Ne igraju ljudi na istim pozicijama, Ronaldo vam je sad poput Benzeme, Kavanija, Suareza ... znaci spic. Tu je u petercu, ima strasan osecaj za gol, odlican skok i reseta. To niko ne moze da mu ospori ili da ga kritikuje zbog toga. Covek je masina! Dok sa druge strane Messi nije sa ove planete. Troduplo vise posla ima od Ronalda , jos da ne pricam koliko je ood stalnim pritiskom protivnickih igraca. I realno samo trenutni saigraci Ronalda kazu za njega da je bolji igrac od Mesija. A da sam trener, pa ko ne bi pozeleo Ronalda u timu, sta vam je. Oboiica su vrhunski igraci vec vise od 10 godina. I nema ko je bolji, dobra su obojica. Ne dobra, najbolja.

formagio

pre 3 godine

umesto da se komentariše finale Superkupa, pobeda Juventusa.. NE.. Tu dolaze napaćeni navijači Mesija da leče komplekse i uporedjuju ga sa Ronaldom.. e pa šta da vam kažem ispali ste od Bilbaa Mesi vam je dobio crveni, Ronaldo doneo pehar i postao najbolji strelac ikada, tako da razgulite

Višekruna

pre 3 godine

Nemojte tako, eno ga Pele na Instagramu koji je skoro prepravio bio i napisao da je postigao 1000+ golova. Podići će večeras to na 1100+ :)

gazda

pre 3 godine

(Semir Tokić, 20. januar 2021 23:46)

Ronaldo je samo u jednoj sezoni morao dobiti jos 5 crvenih kartona za udaranja protivnickih igraca. Bio je pre 3-4 godine i clanak o tome. I to samo u jednoj sezoni. A gde su tu sad i sve ostale sezone. Trebao je imati slican broj crvenih kartona kao i Ramos ali eto on je Ronaldo pa mu je sve dozvoljeno. O Ronaldovom vredjanju sudija najgorim uvredama da i ne govorim, a nikad nije dobio crveni za to, a sa usana mu se vrlo lako moze procitati i sta im govori npr. protiv Urugvaja na kraju utakmice na SP.

Ja govorim opcenito da Ronaldo kampuje u petercu. Nisam mislio samo na ovu situaciju.

A Ronaldo je kao znao gde treba da stoji i gde ce se lopta odbiti? hahaha.

Mogao je i Ronaldo dati najvise golova u istoriji fudbala van 16-erca i najvise solo golova kao Mesi pa nije. Ali ajd vaznije je davati golove sa peterca i penala hahah

Из угла

pre 3 godine

Меси 319 асистенција, Роналдо 258. Треба и то гледати. Меси магичан, а Роналдо фантастичан.

Steff

pre 3 godine

Ronaldo I Mesi su u trci za Goat-a. Uz duzno postovanje prema Maradoni, Peleu, Krojfu, Zidanu i ostalima, mora se priznati da su ovo dvoje za klasu bolji Od ostalih. Niko nikada nije postizao ovakve rezultate i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo
Kada im se zavrse karijere mozemo pricati ko je Goat. Za sada su priblizno isti. Uzivajmo dok jos igraju

Djordje NS

pre 3 godine

Umesto da slave superkup i ovaj rekord Ronalda,oni spominju Mesija.Kompleksi,kompleksiiiii
(Mesi vam je uništio zivot, 20. januar 2021 23:18)

Ne lupetaj, niko nije ni spomenuo kepeca jer ko bi se njim bavio. Nego vi Mesijeva klinčadija kampujete na svakoj vesti o Cristianu... Bukvalno na svakom pomenu njega eto vas. Zašto je to tako svima je jasno, upravo je on vama uništio detinjstvo i pokazao klasu koju Messi nikad neće pokazati. A kad to kažem mislim na uspehe sa reprezentacijom, trofeje u 4 različite države i lige i broj golova u LŠ.
Kompleksi, kompleksiiiii

Owen

pre 3 godine

Kristiano Ronaldo veliki golgeter jedan od najboljih golgetera u istoriji fudbala veliki je uspeh ogroman je uspeh postići ovoliko golova na najvišem nivou u modernoj eri fudbala svakako veliki lični rezultat posebno jer nije on celu karijeru igrao klasičnog napadača dugo je igrao krilo a onda poslednjih 6 7 sezona je više u samom napadu, naravno ove nebuloze GOAT i slične gluposti mogu pisati samo ljudi koji ne znaju fudbal ili klinci pošto svi koji ozbiljno prate fudbal znaju da Kristiano nije najbolji ikada i da ima i da je bilo boljih igrača pre svega Mesi je bolji a i Ronaldo, Maradona, Ronaldinjo tako da svakako veliki lični rezultat ali fudbal nije statističkih sport i nisu samo golovi bitni zapravo u trci za najboljeg ikada su mnogo manje bitni jer da nije tako mi bi danas pričali o Raulu a ne o Zidanu pričali bi o Etou a ne o Ronaldinju Maradona možda onda ne bi ni spominjali nego recimo Gigsa efikasniji je i ima mnogo više trofeja itd, ali naravno to nije tako zna se ko su kraljevi fudbala u neko starije vreme Di Stefano, Pele, Maradona, Krojf u modernije vreme, Ronaldo, Zidan, Ronaldinjo, Mesi

Som Tojer

pre 3 godine

Evo kako Mesi može da postane najbolji strelac u istoriji:
Lepo dođe u Zvezdu, u našoj ligi se nadaje golova, 2-3 po tekmi što iz penala što ovako, i lepo njemu lepo nama...

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Ono što je bitno naglasiti, da je čovek to sve uradio u Sportingu, Mančesteru, Realu, Juventusu i reprez.Portugala. Zašto, zato što je mnogo teže promeniti sredinu i biti "najbolji". Mnoga talentovana imena nisu vredela ni pola nakon nekih transfera, a obećavali su mnogo, Pančev, Cassano, Owen, Pogba, Baloteli, Adriano, Hazard, Iguain, Kežman, Jović...itd. Kada igraš kao najbolji, onda si najbolji gde god da igraš...Ronaldo zuba, Kristijano Ronaldo, Zidan, Maradona, Pele...Ibrahimović..to su igrači, gde god da se pojaviš, sa bilo kojih 11 ti dominiraš, uklopiš se u svaki tim i budeš najbolji, to je fudbalsko umeće i znanje za poštovanje. Svaka čast i Totiju i Gerardu i Mesiju, ali vi ste momci legende "klubova", a ne legende "fudbala". To kapira svaki čovek koji je šutnuo loptu bar jednom u dva različita tima, pa makar jedan tim bio ispred zgrade, a drugi u osnovnoj školi.

Ups

pre 3 godine

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.

Simons

pre 3 godine

Jedva čekam da vidim sta ce smisliti zaslepljeni hejteri i koji će im biti sledeći način da probaju da omalovažu Ronalda i njegove uspehe. GOAT

Semir Tokić

pre 3 godine

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.
(gazda, 20. januar 2021 23:32)

pola Ronaldovih crvenih je nesazluzena a Messi je morao dobiti bar jos jedno 10 za incidente poput onog nasilnickog ispada ka Dariju Srni ili napucavanja lopte u publiku na Bernabeu i vredjanje sudija najvulgarnijim recnikom.

...

pre 3 godine

00

Bicanu je bilo potrebno 300 utakmica manje da zabije isto golova kao i Ronaldo. Velika je razlika u tome. Ogromna.
(Lord, 20. januar 2021 23:03)
Bučan je igrao fudbal dok je bio amaterski, u tome je još veća razlika.

B.Živković

pre 3 godine

Ja sam još pre skoro pola veka, možda baš tačno pre pola veka video hiljaditi gol Pelea. Postignut iz penala, protiv ljutog protivnika Vaska da Game, igrač Vaska da Game (protivnički fudbaler) mu je nameštao pola minuta loptu na "beloj tački" za jubilarni hiljaditi gol. Još sam bio školarac kada sam to video, nisam bio pijan, a kasnije je Pele dao bar još 200 golova. Ko je Peleu "skinuo" te golove, ali nemojte samo da je reč o prijateljskim utakmicama, te utakmice su u vreme Pelea nekada bile značajnije i od zvaničnih. Pozdrav!

dirkenstajn

pre 3 godine

Svaka mu čast, jedan od najvećih svih vremena, zaslužio je, veliki radnik i profesionalac, naklon do poda Velikom Kristijanu, ma šta god ko mislio o njemu, zadovoljstvo je i privilegija ziveti u eri njega i Mesija...

El_patron

pre 3 godine

6-5 zlatne lopte
6-4 zlatne kopacke
6-2 prvenstvo spanije u 9 god zajednicke igre
7-1 najbolji igrac lige u tom periodu

Razbijao ga sa 5-0 u el klasiku hahaha. Pobedio ga i u finalu lige sampiona.
Ima bolji prosek golova ukupno u karijeri, ima bolji prosek asistencija ukupno u karijeri
Dakle, bolji u tri najbitnija faktora a to su najrelevantije individualne nagradame (12-9), zatim statistika za citavu karijeru: bolji strelac ( bolji prosek golova plus vise zlatnih kopacki), i asistent sa cak 70 asistencija vise a 150 utakmica manje. Dakle daleko bolji i paker.
I treca stvar: lupao ga ko vola u kupusu u direknim sudarima hahahahha. Uz sve to, bolji dribler, bolji izvodjac slobodnjaka hahahhaa . Dakle kristalno sve jasno da ne moze biti jasnije hahahhaa. Ali najjace od svega, Juventus propada od kako je on dosao hahahahaha. Super kup im vrhunac a doveli ga da osvoje sve. Izgubice skudeto sa najdominantijom ekipom na cizmi aahahahahaha.izvinite ali presmesno mi hahahah . ajmo gazda care daj gas, bar jedno 15 ak komentara hahahahaha

dugave

pre 3 godine

Za 10 godina će tek krenuti hvalospjevi o Messiju i Ronaldu, sad je još to navijački, ali kad krenu dolazit mladje generacije koji ih neće znati pa onda ova starija generacija grakne, nitko nikad kao Messi i Ronaldo. Po meni su svakako 2 najveća, najutjecajnija i najdugotrajnija igrača ikad. S njima u istu rečenicu ide samo Pele i on je bio klasa za sebe 15tak godina.

Loading...

pre 3 godine

Vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala,pacijenti koji ga negativno komentarisu ne mogu ni 15 metara da pretrce.Jednostavno najbolji i najveci ikada.Veliki Kristijano Ronaldo!

LeGoat

pre 3 godine

00

Ju ju ju iz peterca hahaahahaha
(Messi goat apsolutni moj život, 20. januar 2021 23:07


A što ga Mesi ne da iz peterca ili ne osvoji nešto?

gazda

pre 3 godine

(zevs, 20. januar 2021 23:13)

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.

Messi GOAT

pre 3 godine

Mesi je skoro proglašen za najboljeg pleja,takodje je najbolji asistent i dribler u istoriji,kao i najbolji golgeter sa ŠEST ZLATNIH KOPACKI.Penaldo ne znam u čemu je najbolji,možda u tome što ima više pratilaca na insta.

facts

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.
(kiki, 20. januar 2021 23:28)

pa kakvo kampovanje u petercu kad je ova sansa dosla iz kornera? mogao je i Messi instinktivno da iskoristi ovakvu situaciju protiv Bilbao u Superkupu al on niti zna gde treba da stoji,niti ume da centrira iz kornera kako treba.

Masariko

pre 3 godine

Tako je Ronaldo uspeo da se izdvoji na vrhu i iza sebe ostavi Bikana sa 759, Pelea sa 757, dok jedino može da ga ugrozi još Lionel Mesi koji je do sada postigao 742 gola.

Mesi je 2.5 godine mlađi. Tako da sumnjam da će ovaj rekord ostati pod Ronaldovim nogama. No, svakako je veliki uspeh.

kiki

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.

LeGoat

pre 3 godine

B92

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.
(Ups, 20. januar 2021 23:10)



Jer su zaslepljeni nostalgičari

Čudna neka logika

pre 3 godine

Ova decurlija koja kokodace da je Penaldo Najveći,kada cuju da neko kaže Messi GOAT,oni odmah kažu,Nije ,nema Svetsko.Pa koliko ja znam ni izlizani nema Svetsko hahahahaha.

Simons

pre 3 godine

Jedva čekam da vidim sta ce smisliti zaslepljeni hejteri i koji će im biti sledeći način da probaju da omalovažu Ronalda i njegove uspehe. GOAT

...

pre 3 godine

00

Bicanu je bilo potrebno 300 utakmica manje da zabije isto golova kao i Ronaldo. Velika je razlika u tome. Ogromna.
(Lord, 20. januar 2021 23:03)
Bučan je igrao fudbal dok je bio amaterski, u tome je još veća razlika.

Loading...

pre 3 godine

Vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala,pacijenti koji ga negativno komentarisu ne mogu ni 15 metara da pretrce.Jednostavno najbolji i najveci ikada.Veliki Kristijano Ronaldo!

dirkenstajn

pre 3 godine

Svaka mu čast, jedan od najvećih svih vremena, zaslužio je, veliki radnik i profesionalac, naklon do poda Velikom Kristijanu, ma šta god ko mislio o njemu, zadovoljstvo je i privilegija ziveti u eri njega i Mesija...

facts

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.
(kiki, 20. januar 2021 23:28)

pa kakvo kampovanje u petercu kad je ova sansa dosla iz kornera? mogao je i Messi instinktivno da iskoristi ovakvu situaciju protiv Bilbao u Superkupu al on niti zna gde treba da stoji,niti ume da centrira iz kornera kako treba.

LeGoat

pre 3 godine

00

Ju ju ju iz peterca hahaahahaha
(Messi goat apsolutni moj život, 20. januar 2021 23:07


A što ga Mesi ne da iz peterca ili ne osvoji nešto?

Semir Tokić

pre 3 godine

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.
(gazda, 20. januar 2021 23:32)

pola Ronaldovih crvenih je nesazluzena a Messi je morao dobiti bar jos jedno 10 za incidente poput onog nasilnickog ispada ka Dariju Srni ili napucavanja lopte u publiku na Bernabeu i vredjanje sudija najvulgarnijim recnikom.

dugave

pre 3 godine

Za 10 godina će tek krenuti hvalospjevi o Messiju i Ronaldu, sad je još to navijački, ali kad krenu dolazit mladje generacije koji ih neće znati pa onda ova starija generacija grakne, nitko nikad kao Messi i Ronaldo. Po meni su svakako 2 najveća, najutjecajnija i najdugotrajnija igrača ikad. S njima u istu rečenicu ide samo Pele i on je bio klasa za sebe 15tak godina.

Ups

pre 3 godine

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.

Masariko

pre 3 godine

Tako je Ronaldo uspeo da se izdvoji na vrhu i iza sebe ostavi Bikana sa 759, Pelea sa 757, dok jedino može da ga ugrozi još Lionel Mesi koji je do sada postigao 742 gola.

Mesi je 2.5 godine mlađi. Tako da sumnjam da će ovaj rekord ostati pod Ronaldovim nogama. No, svakako je veliki uspeh.

Owen

pre 3 godine

Kristiano Ronaldo veliki golgeter jedan od najboljih golgetera u istoriji fudbala veliki je uspeh ogroman je uspeh postići ovoliko golova na najvišem nivou u modernoj eri fudbala svakako veliki lični rezultat posebno jer nije on celu karijeru igrao klasičnog napadača dugo je igrao krilo a onda poslednjih 6 7 sezona je više u samom napadu, naravno ove nebuloze GOAT i slične gluposti mogu pisati samo ljudi koji ne znaju fudbal ili klinci pošto svi koji ozbiljno prate fudbal znaju da Kristiano nije najbolji ikada i da ima i da je bilo boljih igrača pre svega Mesi je bolji a i Ronaldo, Maradona, Ronaldinjo tako da svakako veliki lični rezultat ali fudbal nije statističkih sport i nisu samo golovi bitni zapravo u trci za najboljeg ikada su mnogo manje bitni jer da nije tako mi bi danas pričali o Raulu a ne o Zidanu pričali bi o Etou a ne o Ronaldinju Maradona možda onda ne bi ni spominjali nego recimo Gigsa efikasniji je i ima mnogo više trofeja itd, ali naravno to nije tako zna se ko su kraljevi fudbala u neko starije vreme Di Stefano, Pele, Maradona, Krojf u modernije vreme, Ronaldo, Zidan, Ronaldinjo, Mesi

El_patron

pre 3 godine

6-5 zlatne lopte
6-4 zlatne kopacke
6-2 prvenstvo spanije u 9 god zajednicke igre
7-1 najbolji igrac lige u tom periodu

Razbijao ga sa 5-0 u el klasiku hahaha. Pobedio ga i u finalu lige sampiona.
Ima bolji prosek golova ukupno u karijeri, ima bolji prosek asistencija ukupno u karijeri
Dakle, bolji u tri najbitnija faktora a to su najrelevantije individualne nagradame (12-9), zatim statistika za citavu karijeru: bolji strelac ( bolji prosek golova plus vise zlatnih kopacki), i asistent sa cak 70 asistencija vise a 150 utakmica manje. Dakle daleko bolji i paker.
I treca stvar: lupao ga ko vola u kupusu u direknim sudarima hahahahha. Uz sve to, bolji dribler, bolji izvodjac slobodnjaka hahahhaa . Dakle kristalno sve jasno da ne moze biti jasnije hahahhaa. Ali najjace od svega, Juventus propada od kako je on dosao hahahahaha. Super kup im vrhunac a doveli ga da osvoje sve. Izgubice skudeto sa najdominantijom ekipom na cizmi aahahahahaha.izvinite ali presmesno mi hahahah . ajmo gazda care daj gas, bar jedno 15 ak komentara hahahahaha

LeGoat

pre 3 godine

B92

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.
(Ups, 20. januar 2021 23:10)



Jer su zaslepljeni nostalgičari

B.Živković

pre 3 godine

Ja sam još pre skoro pola veka, možda baš tačno pre pola veka video hiljaditi gol Pelea. Postignut iz penala, protiv ljutog protivnika Vaska da Game, igrač Vaska da Game (protivnički fudbaler) mu je nameštao pola minuta loptu na "beloj tački" za jubilarni hiljaditi gol. Još sam bio školarac kada sam to video, nisam bio pijan, a kasnije je Pele dao bar još 200 golova. Ko je Peleu "skinuo" te golove, ali nemojte samo da je reč o prijateljskim utakmicama, te utakmice su u vreme Pelea nekada bile značajnije i od zvaničnih. Pozdrav!

formagio

pre 3 godine

umesto da se komentariše finale Superkupa, pobeda Juventusa.. NE.. Tu dolaze napaćeni navijači Mesija da leče komplekse i uporedjuju ga sa Ronaldom.. e pa šta da vam kažem ispali ste od Bilbaa Mesi vam je dobio crveni, Ronaldo doneo pehar i postao najbolji strelac ikada, tako da razgulite

Semir Tokić

pre 3 godine

(gazda, 21. januar 2021 01:23)

Samo pogledas odnos crvenih kartona u El Clasico mecevima zadnjih 15 godina i sve je jasno koga sudije favorizuju.

Lopta uvek nekako dodje do Ronalda kao da ima magnet, ocigledno ume da prati situaciju i tok napada, to je ono sto pravi razliku u modernom fudbalu. Snaga, kretanje bez lopte, trcanje, presing, atleticizam.A Messi je pasivan bez lopte i zato je stalno u guzvi.

Messi GOAT

pre 3 godine

Mesi je skoro proglašen za najboljeg pleja,takodje je najbolji asistent i dribler u istoriji,kao i najbolji golgeter sa ŠEST ZLATNIH KOPACKI.Penaldo ne znam u čemu je najbolji,možda u tome što ima više pratilaca na insta.

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 09:39)

Barsa je dobila bukvalno jedan crveni karton protiv Reala u tom periodu a Real jedno 15.

Mnogi igraju na toj poziciji pa nisu stalno u guzvi, nego Messi bez lopte seta ili stoji u mestu, zato je stalno u guzvi.

Čudna neka logika

pre 3 godine

Ova decurlija koja kokodace da je Penaldo Najveći,kada cuju da neko kaže Messi GOAT,oni odmah kažu,Nije ,nema Svetsko.Pa koliko ja znam ni izlizani nema Svetsko hahahahaha.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Ono što je bitno naglasiti, da je čovek to sve uradio u Sportingu, Mančesteru, Realu, Juventusu i reprez.Portugala. Zašto, zato što je mnogo teže promeniti sredinu i biti "najbolji". Mnoga talentovana imena nisu vredela ni pola nakon nekih transfera, a obećavali su mnogo, Pančev, Cassano, Owen, Pogba, Baloteli, Adriano, Hazard, Iguain, Kežman, Jović...itd. Kada igraš kao najbolji, onda si najbolji gde god da igraš...Ronaldo zuba, Kristijano Ronaldo, Zidan, Maradona, Pele...Ibrahimović..to su igrači, gde god da se pojaviš, sa bilo kojih 11 ti dominiraš, uklopiš se u svaki tim i budeš najbolji, to je fudbalsko umeće i znanje za poštovanje. Svaka čast i Totiju i Gerardu i Mesiju, ali vi ste momci legende "klubova", a ne legende "fudbala". To kapira svaki čovek koji je šutnuo loptu bar jednom u dva različita tima, pa makar jedan tim bio ispred zgrade, a drugi u osnovnoj školi.

Dzabija

pre 3 godine

Ko ce vise na kraju zabiti i sl nije merilo ko je bolji od njih. Samo ce pokazati ko je dugovecniji, a sta god do kraja karijere napravili to nece promeniti misljenje.Jer ni Ronaldo a ni Mesi nisu sad bolji od njihove verzije pre 10 god. Dakle njihov vrhunac je prosao. A taj neki vrhunac, najvisi dosegnuti nivo igre odlucuje. Maradonon period od otprilike 86 pa do 90 tih par godina je bio nesto posebno i tesko ponovljivo u svetu fudbala. Nacin na koji je igrao je oduzimao dah. Ostajem i dalje pri tome da svet takvog talenta poput kudravog nije video posle njega a verovatno ni pre. Ronaldinjove 2 ili 3 sezone na vrhuncu su bile takodje nesto nestvarno, carobnjak jednom recju. Mesijev fudbal iz onih nekoliko godina pod vodstvom Gvardiole je ispomerao granice . Bio je brutalan, Diego na turbo pogon po pitanju ucinkovitosti, ali ipak Maradoni dajem malu prednost. I mozda jos pravi Ronaldo . Njegova sezona u barsi i ono u Interu pre povrede je bilo za pamcenjem. Najbolja 9-a koju sam gledao. Bolji i od Van Bastena. I tu se krug onih najboljih po meni zavrsava. Naravno ne spominjem Pelea jer ga nisam gledao. Kristijano je mene vise oborio s nogu iz Mancestera nego kasnije iako je vise zabijao. Od svih nabrojanih gore, najvise ovisi o saigracima. Najmanje je sposoban sam nesto zakuvati, povuci sa centra, rasparati odbranu nekom dijagonalom. Ima sjajan istancan osecaj za gol i prostor u zavrsnici, ali nema lucidnost ostalih. Ali svaka cast u svakom slucaju na rekordu. Postovanje!

Višekruna

pre 3 godine

Nemojte tako, eno ga Pele na Instagramu koji je skoro prepravio bio i napisao da je postigao 1000+ golova. Podići će večeras to na 1100+ :)

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Zamisli da je Messi proveo pola karijere van Spanije i da je Ronaldo proveo celu karijeru u Spaniji. Messi bi sad imao 300 golova manje a Ronaldo nekih 500 vise nego sad.

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Koliko je samo Real protiv Barse dobio crvenih,koliko je penala bilo sudjeno protiv Reala, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Real... Ne zna im se broj.

U kojim tezim uslovima? Pa Messi ceo zivot igra potpuno zasticen ali razlog zbog kojeg ga cesto neutralisu u velikim utakmicama je zato sto ne zna da igra bez lopte u nogama, tacnije ne prepoznaje vreme i prostor koji treba napasti.

Djordje NS

pre 3 godine

Umesto da slave superkup i ovaj rekord Ronalda,oni spominju Mesija.Kompleksi,kompleksiiiii
(Mesi vam je uništio zivot, 20. januar 2021 23:18)

Ne lupetaj, niko nije ni spomenuo kepeca jer ko bi se njim bavio. Nego vi Mesijeva klinčadija kampujete na svakoj vesti o Cristianu... Bukvalno na svakom pomenu njega eto vas. Zašto je to tako svima je jasno, upravo je on vama uništio detinjstvo i pokazao klasu koju Messi nikad neće pokazati. A kad to kažem mislim na uspehe sa reprezentacijom, trofeje u 4 različite države i lige i broj golova u LŠ.
Kompleksi, kompleksiiiii

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Evo najbolji primer su polufinala,Ronaldo ima duplo vise golova od Messija a te golove je dao protiv Atletica,Bayerna, Dortmunda, Arsenala, Ancelotijevog Milana, Juventusa.

Semir Tokić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Ronaldo od 2015 igra spica a Messi je prakticno celu karijeru igrao kao deo napadackog tria, da je Ronaldo igrao celu karijeru u Spaniji kao Messi sad bi imao preko 1000 golova. Sa druge strane Messi bi da je proveo vise od pola karijere van Spanije sad imao 300-400 golova manje. Jednostavno nije prirodan gol igrac, zahvaljujuci Barsinim mehanizmima u igri je dao toliko golova.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)


Messi da igra napadaca? Pa on nema ni potrebnu gradju i sto je jos gore nema navike potrebne da bi igrao spica. Igrati laznu 9ku je nesto drugo. Bez Barsinih mehanizama postigao bi vrlo malo golova u karijeri.

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Nisu samo solo golovi vec i slobodnjaci,sa distance,makazice, petom,voleji,iz skok igre sa velikim odrazom... Kad se sve to sabere Ronaldo ima daleko vise maestralnih golova od Messija.

kiki

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.

Som Tojer

pre 3 godine

Evo kako Mesi može da postane najbolji strelac u istoriji:
Lepo dođe u Zvezdu, u našoj ligi se nadaje golova, 2-3 po tekmi što iz penala što ovako, i lepo njemu lepo nama...

gazda

pre 3 godine

(zevs, 20. januar 2021 23:13)

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.

Steff

pre 3 godine

Ronaldo I Mesi su u trci za Goat-a. Uz duzno postovanje prema Maradoni, Peleu, Krojfu, Zidanu i ostalima, mora se priznati da su ovo dvoje za klasu bolji Od ostalih. Niko nikada nije postizao ovakve rezultate i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo
Kada im se zavrse karijere mozemo pricati ko je Goat. Za sada su priblizno isti. Uzivajmo dok jos igraju

miloš

pre 3 godine

Ama ljudi dosta vise o tome. Ne igraju ljudi na istim pozicijama, Ronaldo vam je sad poput Benzeme, Kavanija, Suareza ... znaci spic. Tu je u petercu, ima strasan osecaj za gol, odlican skok i reseta. To niko ne moze da mu ospori ili da ga kritikuje zbog toga. Covek je masina! Dok sa druge strane Messi nije sa ove planete. Troduplo vise posla ima od Ronalda , jos da ne pricam koliko je ood stalnim pritiskom protivnickih igraca. I realno samo trenutni saigraci Ronalda kazu za njega da je bolji igrac od Mesija. A da sam trener, pa ko ne bi pozeleo Ronalda u timu, sta vam je. Oboiica su vrhunski igraci vec vise od 10 godina. I nema ko je bolji, dobra su obojica. Ne dobra, najbolja.

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Messi igra u najidealnijim uslovima, to sto je okruzen protivnickim igracima je zato sto nema osecaj za prostor i svaku loptu mora njemu da se da,zbog toga Barsa igra lose.

Statistika u nokaut fazi LS je daleko u Ronaldovu korist, tu se jasno vidi ko je opasniji u tim utakmicama.

Protiv Barse je svirano 1% od onoga sto je trebalo.

Semir Tokić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Barsa je igrala viktorije sad protiv Juventusa,protiv Atletica i gotovo svih ekipa u La Ligi ove sezone, znam gledao sam.

U nokaut fazi nema lakih protivnika, ligaske utakmice nemaju tezinu. A svejedno Ronaldo u nokaut fazi LS je dao najvise golova protiv onih najjacih ekipa dok su bile na vrhuncu.

Barsa je pogurana na svakom mecu nokaut faze i na svakom derbiju protiv Reala, da ne pricam koliko ih sudije guraju protiv slabijih rivala.

Fanatik

pre 3 godine

Mesi ima 17 golova manje a mlađi je dve godine. Ako budu igrali fudbal isti broj godina, Mesi će za te dve godine nadoknaditi 17 golova razlike i prestići ga.

Da dodam

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Dakle Messi igra u idealnim uslovima, prakticno igra viktorije pred golom protivnika. E sad steta sto Barsa nema nekog inteligentnijeg i lukavog igraca umesto njega koji ne usporava napad i ne ulazi u guzvu.

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)


na kraju krajeva Ronaldo drzi 90% rekorda u LS,drzi rekorde u reprezentativnom fudbalu a kao sto se vidi iz naslova postao je najbolji strelac u istoriji fudbala.

Boem

pre 3 godine

(Dzabija, 21. januar 2021 07:56)

Objasnio sve. Svaka cast Ronaldu, ali Mesi ili Maradona su all round navalni igraci, talentovaniji i svestraniji od portugalca i nema tu ustvari neke preterane rasprave kad se sedi sa malo starijom ekipom. Uprkos svemu, kapa dole i Ronaldu na svemu postignutom. Pronadje na kraju karijere i on svoje mesto negde visoko na fubdalskom nebu, ali visine Maradone, Pelea, Mesija ili Ronalda orginalnog nije nikad dosegnuo a pogogovo ne moze sad sa 35.

moje misljenje

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz
(Hepekiran, 21. januar 2021 10:31)

U kosarku se odlicno razumem kao bivsi igrac, tenis isto dugo igram i mislim da znam dosta. Fudbal onako amaterski, kao bivsi sportista koji je pratio veliki broj sportova. Takav kakav sam vise volim Mesija, njegovu tehniku i sve drugo sto ste rekli. Jedino sto bih voleo je da se Mesi dokazao i u nekom drugom timu - to ce ostati mrlja u njegovoj karijeri, igrao je u najboljem timu koji sam gledao u poslednjih 40 godina, i bio je najvazniji igrac, ali bilo bi dobro da je svoje umece pokazao u jos makar jednom klubu. To je jedina stvar gde je Ronaldo ipak pokazao svoju snagu - u svakom klubu je uspeo da se nametne i dokaze.

Hepekiran

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:12)

Messi nije igrao spica vec laznu 9ku.i bez Barsinog sistema ne bi ni 100 golova u karijeri postigao.

Pa Ronaldo je samo u Manchesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

Semir Tokić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:11)

Pa nema boljih uslova nego igrati stalno viktorije pred golom protivnika.

El Clasico je jos jedna ligaska utakmica kao i derbi Engleske ili El Madrileno ili Rimski derbi. LS je pravo merilo.

Protiv Reala je svirano sve, i sto je bilo i sto nije. A protiv Barse samo 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

Из угла

pre 3 godine

Меси 319 асистенција, Роналдо 258. Треба и то гледати. Меси магичан, а Роналдо фантастичан.

menađer

pre 3 godine

Kristijano GOAT najbolji svih vremena, kepec Mesi mu nije ni do kolena!
Dok ga Mesi ne prestigne i postane GOAT najbolji svih vremena, a maneken Kristijano mu neće biti ni do kolena!

gazda

pre 3 godine

(Semir Tokić, 20. januar 2021 23:46)

Ronaldo je samo u jednoj sezoni morao dobiti jos 5 crvenih kartona za udaranja protivnickih igraca. Bio je pre 3-4 godine i clanak o tome. I to samo u jednoj sezoni. A gde su tu sad i sve ostale sezone. Trebao je imati slican broj crvenih kartona kao i Ramos ali eto on je Ronaldo pa mu je sve dozvoljeno. O Ronaldovom vredjanju sudija najgorim uvredama da i ne govorim, a nikad nije dobio crveni za to, a sa usana mu se vrlo lako moze procitati i sta im govori npr. protiv Urugvaja na kraju utakmice na SP.

Ja govorim opcenito da Ronaldo kampuje u petercu. Nisam mislio samo na ovu situaciju.

A Ronaldo je kao znao gde treba da stoji i gde ce se lopta odbiti? hahaha.

Mogao je i Ronaldo dati najvise golova u istoriji fudbala van 16-erca i najvise solo golova kao Mesi pa nije. Ali ajd vaznije je davati golove sa peterca i penala hahah

Kiki

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 08:23)

Barselona je u zadnjih 15 godina provela vise vremena sa igracem manje nego Real u El Clasico mecevima bez obzira na to sto je Real dobio vise crvenih. Dovoljno je samo pogledati koliko je Ramosu, Pepeu i Kazemiru oprosteno crvenih kartona. Da su oni igrali u Barseloni dobijali bi crvene kartone svaku utakmicu. Sudije su oduvek favorizirale Real, a ne samo zadnjih godina. Sjeti se samo ponistenih golova Rivaldu protiv Reala.

A Mesi je stalno u guzvi jer igra drugaciju poziciju na terenu. Lik je bukvalno vezni igrač zadnjih godina i to je upravo ono sto pravi razliku između njih dvojice jer Mesi i pored te činjenice postiže isto golova koliko i Ronaldo, a nekada cak i vise.

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 09:52)

Jel se ti secas crvenih kartona koje su dobijali Oleger, Buskets, Adriano, Roberto itd protiv Reala u zadnjih 15 godina i u kojim minutama? Kada se sve sabere Barselona je vise vremenski provala sa igracem manje nego Real sto dovoljno govori koliku Real ima protekciju sudija. Igrači Reala su 90% crvenih dobili u 80im minutama jer ne znaju da gube. To je odlika malih klubova i malih igrača.

I u tome i jeste poenta. Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 11:33)

Ti si sam rekao da je Mesi stalno u gužvi. Dakle, indirektno si priznao da mu je teze davati golove nego Ronaldu. Uz sve to Mesi nije napadač kao Ronaldo. I opet Mesi postiže više golova od njega.

A zamisli da je Mesi pola karijere proveo na poziciji napadača, a Ronaldo na poziciji veznog. Messi bi sada imao 1000 golova, a Ronaldo 500.

A Mesi u velikim utakmicama ima i više golova i više asistencija nego Ronaldo, a manje odigranih utakmica čak i pored činjenice da je Ronaldo najzasticeniji igrač u istoriji fudbala i da je igrač koji je iznudio najviše penala i faulova zahvaljujući glumi.

A koliko je samo Barsa protiv Reala dobila crvenih, koliko je penala bilo sudjeno protiv Barse, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Barsu... To se nabrojati ne može. Roman bi se mogao napisati samo o nesviranim penalima na Mesiju, Nejmaru, Sanchezu, Fabregasu, Pikeu, Suarezu itd...

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 21. januar 2021 13:53)

Mesi za razliku od Ronalda moze da igra na svim ofanzivnim pozicijama na terenu. Mene bas zanima kako bi se Ronaldo snasao na poziciji veznog igraca.

One sezone kada je Mesi bio spica i kada je Vilja slomio nogu, Mesi je te godine dao 91 gol. Lepo sam rekao da je Mesi citavu karijeru proveo na toj poziciji Mesi bi imao sada barem 1000 golova u karijeri, a da je Ronaldo proveo na Mesijevoj poziciji imao bio sada oko 200-300 golova u karijeri.

A Mesi je kroz karijeru postigao mnogo vise golova na individualnu klasu od Ronalda. Ima i vise golova van 16-erca i mnogo vise solo golova. Pogledaj samo statistiku. Bez suigraca koji su igrali za Ronalda on bi postigao vrlo malo golova u svojoj karijeri.

El Clasico

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 13:42)

Mesi igra u uslovima koji su daleko od idealnih. Da je pametan otisao bi u PSŽ i igrao bi sa Nejmarom, Mbapeom, Di Marijom... Ovako ce u Barsi sam sebi upropastiti zadnje godine svoje karijere sa Pedrijem, Grizmanom i Dembeleom sa kojima nece osvojiti nista osim mozda lige i kupa.

A ja sam zato i rekao da Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

I normalno je da ce svaka lopta ici na Mesija kada u Barsi niko ne sme da preuze odgovornost osim Mesija. Barsa je klub koji je sastavljen od alibi igraca koji dodaju loptu samo prvom do sebe.

Ne igraju se velike utakmice samo u nokaut fazi LŠ. Real je zadnjih 10 godina imao mnogo laksi zreb nego Barselona pa to i nema neku posebnu tezinu jer su Real i Ronaldo nabijali statistiku protiv raznih Apoela, Cska, Salkea nekoliko puta, Galatesaraj i slicnih. Kada se gleda sve ukupno Mesi je u velikim utakmicama protiv najvecih klubova bolji od Ronalda i po golovima i po asistencijama. Pogotovo u El Klasicima - najvecoj utakmici na svetu.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo. Ne samo u utakmicama protiv Barselone nego i protiv svih ostalih klubova.

Owen

pre 3 godine

Dzabija

Apsolutno se slažem to je upravo suština dakle tema Mesi Ronaldo i to ko je bolji ako je to rivalstvo i postojaolo a postojalo je to je bilo u periodu od 2009 do 2013 godine tako nešto, pre toga Mesi je još važio za ekstremnog talenta a Ronaldo je već bio među najboljima na svetu ali Mesi je stasao pod Gvardiolom i tada se uzdigao do najvećih visina ta 2008 2009 ga je lansirala tada se oni prvi put susreću u finalu LŠ kao dva najbolja igrala na svetu u dva sjajna tima i tu je Mesi bio mnogo bolji a zatim Ronaldo dolazi u Madrid oko njega je izgrađen tim pun zvezda doveden je godinu dana kasnije i Murinjo i tada je još uvek Ronaldo bio na vrhuncu daklu u uzlaznoj putanji sve do 2013 baš kao i Mesi koji je pao malo u igri 2013/14ali se vratio na nivo 2015 i to je možda i poslednja njegova sezona da je tako dobro odigrao mada po meni je to 2012/13 u tom periodu smo sve videli dva najbolja igrača sveta dva ogromna kluba sjajni timovi, treneri i tu se pokazalo ko je bolji bolji je bio Mesi i uspešniji i to mnogo tako da to je to što se njih tiče sve nakon toga obojica su u padu održavaju visok nivo ali nikada više neće biti tako dobri, sada možemo ovde da pričamo o tome ko igra polje u poznim godinama ali priča oko toga ko je bolji igrač je odavno završena, statistika i trofeji koji zavise od tima ne govore nam ko je bolji igrač a i Mesi i Ronaldo više nisu što su bili iako i dalje igraju na visokom nivou

samo jako

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 19:23)

Cinjenica je da je Mesi dao mnogo vise golova na individualnu klasu nego Ronaldo i da Ronaldo ne bi dao 50 golova u karijeri da nije imao suigrace koji su mu citavu karijeru asistirali.

Mesi je samo u godinama 2011 i 2012 postigao vise solo golova nego Ronaldo za citavu karijeru.

A Barselona je zadnji puta igrala viktoriju pred protivnickim golom kada su Cavi i Iniesta bili tu.

Tebi je bolje igrati sa Pedrijem, Dembeleom, Grizmanom nego u PSGu sa Nejmarom, Di Marijom, Mbapeom? lol Mesi ako i ove sezone ostane u Barseloni imat ce jos vece postovanje od neutralnih gledaoca.

Utakmice u nokaut fazi LŠ protiv Salkea, Apoela, Galatesaraj itd nisu nikakvo merilo kada igras u Realu koji je 5x jaci od njih. Zna se sta su veliki, jaki klubovi i sta su velike utakmice.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

El_patron

pre 3 godine

6-5 zlatne lopte
6-4 zlatne kopacke
6-2 prvenstvo spanije u 9 god zajednicke igre
7-1 najbolji igrac lige u tom periodu

Razbijao ga sa 5-0 u el klasiku hahaha. Pobedio ga i u finalu lige sampiona.
Ima bolji prosek golova ukupno u karijeri, ima bolji prosek asistencija ukupno u karijeri
Dakle, bolji u tri najbitnija faktora a to su najrelevantije individualne nagradame (12-9), zatim statistika za citavu karijeru: bolji strelac ( bolji prosek golova plus vise zlatnih kopacki), i asistent sa cak 70 asistencija vise a 150 utakmica manje. Dakle daleko bolji i paker.
I treca stvar: lupao ga ko vola u kupusu u direknim sudarima hahahahha. Uz sve to, bolji dribler, bolji izvodjac slobodnjaka hahahhaa . Dakle kristalno sve jasno da ne moze biti jasnije hahahhaa. Ali najjace od svega, Juventus propada od kako je on dosao hahahahaha. Super kup im vrhunac a doveli ga da osvoje sve. Izgubice skudeto sa najdominantijom ekipom na cizmi aahahahahaha.izvinite ali presmesno mi hahahah . ajmo gazda care daj gas, bar jedno 15 ak komentara hahahahaha

Simons

pre 3 godine

Jedva čekam da vidim sta ce smisliti zaslepljeni hejteri i koji će im biti sledeći način da probaju da omalovažu Ronalda i njegove uspehe. GOAT

Ups

pre 3 godine

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.

Loading...

pre 3 godine

Vec 15 godina u vrhu svetskog fudbala,pacijenti koji ga negativno komentarisu ne mogu ni 15 metara da pretrce.Jednostavno najbolji i najveci ikada.Veliki Kristijano Ronaldo!

Owen

pre 3 godine

Kristiano Ronaldo veliki golgeter jedan od najboljih golgetera u istoriji fudbala veliki je uspeh ogroman je uspeh postići ovoliko golova na najvišem nivou u modernoj eri fudbala svakako veliki lični rezultat posebno jer nije on celu karijeru igrao klasičnog napadača dugo je igrao krilo a onda poslednjih 6 7 sezona je više u samom napadu, naravno ove nebuloze GOAT i slične gluposti mogu pisati samo ljudi koji ne znaju fudbal ili klinci pošto svi koji ozbiljno prate fudbal znaju da Kristiano nije najbolji ikada i da ima i da je bilo boljih igrača pre svega Mesi je bolji a i Ronaldo, Maradona, Ronaldinjo tako da svakako veliki lični rezultat ali fudbal nije statističkih sport i nisu samo golovi bitni zapravo u trci za najboljeg ikada su mnogo manje bitni jer da nije tako mi bi danas pričali o Raulu a ne o Zidanu pričali bi o Etou a ne o Ronaldinju Maradona možda onda ne bi ni spominjali nego recimo Gigsa efikasniji je i ima mnogo više trofeja itd, ali naravno to nije tako zna se ko su kraljevi fudbala u neko starije vreme Di Stefano, Pele, Maradona, Krojf u modernije vreme, Ronaldo, Zidan, Ronaldinjo, Mesi

Messi GOAT

pre 3 godine

Mesi je skoro proglašen za najboljeg pleja,takodje je najbolji asistent i dribler u istoriji,kao i najbolji golgeter sa ŠEST ZLATNIH KOPACKI.Penaldo ne znam u čemu je najbolji,možda u tome što ima više pratilaca na insta.

Čudna neka logika

pre 3 godine

Ova decurlija koja kokodace da je Penaldo Najveći,kada cuju da neko kaže Messi GOAT,oni odmah kažu,Nije ,nema Svetsko.Pa koliko ja znam ni izlizani nema Svetsko hahahahaha.

LeGoat

pre 3 godine

B92

Maradona je postigao manje od 300 golova u karijeri a mnogi ga već više od dve decenije smatraju za najvećeg ikada.Pa sad vi Penaldovci razmislite zašto Maradonu smatraju za najvećeg a dao manje od 300 golova.
(Ups, 20. januar 2021 23:10)



Jer su zaslepljeni nostalgičari

kiki

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.

B.Živković

pre 3 godine

Ja sam još pre skoro pola veka, možda baš tačno pre pola veka video hiljaditi gol Pelea. Postignut iz penala, protiv ljutog protivnika Vaska da Game, igrač Vaska da Game (protivnički fudbaler) mu je nameštao pola minuta loptu na "beloj tački" za jubilarni hiljaditi gol. Još sam bio školarac kada sam to video, nisam bio pijan, a kasnije je Pele dao bar još 200 golova. Ko je Peleu "skinuo" te golove, ali nemojte samo da je reč o prijateljskim utakmicama, te utakmice su u vreme Pelea nekada bile značajnije i od zvaničnih. Pozdrav!

gazda

pre 3 godine

(zevs, 20. januar 2021 23:13)

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.

Fanatik

pre 3 godine

Mesi ima 17 golova manje a mlađi je dve godine. Ako budu igrali fudbal isti broj godina, Mesi će za te dve godine nadoknaditi 17 golova razlike i prestići ga.

Masariko

pre 3 godine

Tako je Ronaldo uspeo da se izdvoji na vrhu i iza sebe ostavi Bikana sa 759, Pelea sa 757, dok jedino može da ga ugrozi još Lionel Mesi koji je do sada postigao 742 gola.

Mesi je 2.5 godine mlađi. Tako da sumnjam da će ovaj rekord ostati pod Ronaldovim nogama. No, svakako je veliki uspeh.

...

pre 3 godine

00

Bicanu je bilo potrebno 300 utakmica manje da zabije isto golova kao i Ronaldo. Velika je razlika u tome. Ogromna.
(Lord, 20. januar 2021 23:03)
Bučan je igrao fudbal dok je bio amaterski, u tome je još veća razlika.

Semir Tokić

pre 3 godine

Ronaldo je ipak poznatiji po samaranju protivnickih igraca nego Mesi. U karijeri ima 10 crvenih kartona, a imao bi ih i vise da nije igrao u Realu.
(gazda, 20. januar 2021 23:32)

pola Ronaldovih crvenih je nesazluzena a Messi je morao dobiti bar jos jedno 10 za incidente poput onog nasilnickog ispada ka Dariju Srni ili napucavanja lopte u publiku na Bernabeu i vredjanje sudija najvulgarnijim recnikom.

LeGoat

pre 3 godine

00

Ju ju ju iz peterca hahaahahaha
(Messi goat apsolutni moj život, 20. januar 2021 23:07


A što ga Mesi ne da iz peterca ili ne osvoji nešto?

Kiki

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 08:23)

Barselona je u zadnjih 15 godina provela vise vremena sa igracem manje nego Real u El Clasico mecevima bez obzira na to sto je Real dobio vise crvenih. Dovoljno je samo pogledati koliko je Ramosu, Pepeu i Kazemiru oprosteno crvenih kartona. Da su oni igrali u Barseloni dobijali bi crvene kartone svaku utakmicu. Sudije su oduvek favorizirale Real, a ne samo zadnjih godina. Sjeti se samo ponistenih golova Rivaldu protiv Reala.

A Mesi je stalno u guzvi jer igra drugaciju poziciju na terenu. Lik je bukvalno vezni igrač zadnjih godina i to je upravo ono sto pravi razliku između njih dvojice jer Mesi i pored te činjenice postiže isto golova koliko i Ronaldo, a nekada cak i vise.

Boem

pre 3 godine

(Dzabija, 21. januar 2021 07:56)

Objasnio sve. Svaka cast Ronaldu, ali Mesi ili Maradona su all round navalni igraci, talentovaniji i svestraniji od portugalca i nema tu ustvari neke preterane rasprave kad se sedi sa malo starijom ekipom. Uprkos svemu, kapa dole i Ronaldu na svemu postignutom. Pronadje na kraju karijere i on svoje mesto negde visoko na fubdalskom nebu, ali visine Maradone, Pelea, Mesija ili Ronalda orginalnog nije nikad dosegnuo a pogogovo ne moze sad sa 35.

facts

pre 3 godine

(LeGoat, 20. januar 2021 23:14)

Sto ga Mesi ne daje iz peterca? Zato jer Mesi ne kampuje u petercu i igra daleko dalje od gola nego Ronaldo koji je napadac.
(kiki, 20. januar 2021 23:28)

pa kakvo kampovanje u petercu kad je ova sansa dosla iz kornera? mogao je i Messi instinktivno da iskoristi ovakvu situaciju protiv Bilbao u Superkupu al on niti zna gde treba da stoji,niti ume da centrira iz kornera kako treba.

gazda

pre 3 godine

(Semir Tokić, 20. januar 2021 23:46)

Ronaldo je samo u jednoj sezoni morao dobiti jos 5 crvenih kartona za udaranja protivnickih igraca. Bio je pre 3-4 godine i clanak o tome. I to samo u jednoj sezoni. A gde su tu sad i sve ostale sezone. Trebao je imati slican broj crvenih kartona kao i Ramos ali eto on je Ronaldo pa mu je sve dozvoljeno. O Ronaldovom vredjanju sudija najgorim uvredama da i ne govorim, a nikad nije dobio crveni za to, a sa usana mu se vrlo lako moze procitati i sta im govori npr. protiv Urugvaja na kraju utakmice na SP.

Ja govorim opcenito da Ronaldo kampuje u petercu. Nisam mislio samo na ovu situaciju.

A Ronaldo je kao znao gde treba da stoji i gde ce se lopta odbiti? hahaha.

Mogao je i Ronaldo dati najvise golova u istoriji fudbala van 16-erca i najvise solo golova kao Mesi pa nije. Ali ajd vaznije je davati golove sa peterca i penala hahah

Hepekiran

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 09:52)

Jel se ti secas crvenih kartona koje su dobijali Oleger, Buskets, Adriano, Roberto itd protiv Reala u zadnjih 15 godina i u kojim minutama? Kada se sve sabere Barselona je vise vremenski provala sa igracem manje nego Real sto dovoljno govori koliku Real ima protekciju sudija. Igrači Reala su 90% crvenih dobili u 80im minutama jer ne znaju da gube. To je odlika malih klubova i malih igrača.

I u tome i jeste poenta. Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

Dzabija

pre 3 godine

Ko ce vise na kraju zabiti i sl nije merilo ko je bolji od njih. Samo ce pokazati ko je dugovecniji, a sta god do kraja karijere napravili to nece promeniti misljenje.Jer ni Ronaldo a ni Mesi nisu sad bolji od njihove verzije pre 10 god. Dakle njihov vrhunac je prosao. A taj neki vrhunac, najvisi dosegnuti nivo igre odlucuje. Maradonon period od otprilike 86 pa do 90 tih par godina je bio nesto posebno i tesko ponovljivo u svetu fudbala. Nacin na koji je igrao je oduzimao dah. Ostajem i dalje pri tome da svet takvog talenta poput kudravog nije video posle njega a verovatno ni pre. Ronaldinjove 2 ili 3 sezone na vrhuncu su bile takodje nesto nestvarno, carobnjak jednom recju. Mesijev fudbal iz onih nekoliko godina pod vodstvom Gvardiole je ispomerao granice . Bio je brutalan, Diego na turbo pogon po pitanju ucinkovitosti, ali ipak Maradoni dajem malu prednost. I mozda jos pravi Ronaldo . Njegova sezona u barsi i ono u Interu pre povrede je bilo za pamcenjem. Najbolja 9-a koju sam gledao. Bolji i od Van Bastena. I tu se krug onih najboljih po meni zavrsava. Naravno ne spominjem Pelea jer ga nisam gledao. Kristijano je mene vise oborio s nogu iz Mancestera nego kasnije iako je vise zabijao. Od svih nabrojanih gore, najvise ovisi o saigracima. Najmanje je sposoban sam nesto zakuvati, povuci sa centra, rasparati odbranu nekom dijagonalom. Ima sjajan istancan osecaj za gol i prostor u zavrsnici, ali nema lucidnost ostalih. Ali svaka cast u svakom slucaju na rekordu. Postovanje!

miloš

pre 3 godine

Ama ljudi dosta vise o tome. Ne igraju ljudi na istim pozicijama, Ronaldo vam je sad poput Benzeme, Kavanija, Suareza ... znaci spic. Tu je u petercu, ima strasan osecaj za gol, odlican skok i reseta. To niko ne moze da mu ospori ili da ga kritikuje zbog toga. Covek je masina! Dok sa druge strane Messi nije sa ove planete. Troduplo vise posla ima od Ronalda , jos da ne pricam koliko je ood stalnim pritiskom protivnickih igraca. I realno samo trenutni saigraci Ronalda kazu za njega da je bolji igrac od Mesija. A da sam trener, pa ko ne bi pozeleo Ronalda u timu, sta vam je. Oboiica su vrhunski igraci vec vise od 10 godina. I nema ko je bolji, dobra su obojica. Ne dobra, najbolja.

Kiki

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 11:33)

Ti si sam rekao da je Mesi stalno u gužvi. Dakle, indirektno si priznao da mu je teze davati golove nego Ronaldu. Uz sve to Mesi nije napadač kao Ronaldo. I opet Mesi postiže više golova od njega.

A zamisli da je Mesi pola karijere proveo na poziciji napadača, a Ronaldo na poziciji veznog. Messi bi sada imao 1000 golova, a Ronaldo 500.

A Mesi u velikim utakmicama ima i više golova i više asistencija nego Ronaldo, a manje odigranih utakmica čak i pored činjenice da je Ronaldo najzasticeniji igrač u istoriji fudbala i da je igrač koji je iznudio najviše penala i faulova zahvaljujući glumi.

A koliko je samo Barsa protiv Reala dobila crvenih, koliko je penala bilo sudjeno protiv Barse, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Barsu... To se nabrojati ne može. Roman bi se mogao napisati samo o nesviranim penalima na Mesiju, Nejmaru, Sanchezu, Fabregasu, Pikeu, Suarezu itd...

samo jako

pre 3 godine

(Semir Tokić, 21. januar 2021 19:23)

Cinjenica je da je Mesi dao mnogo vise golova na individualnu klasu nego Ronaldo i da Ronaldo ne bi dao 50 golova u karijeri da nije imao suigrace koji su mu citavu karijeru asistirali.

Mesi je samo u godinama 2011 i 2012 postigao vise solo golova nego Ronaldo za citavu karijeru.

A Barselona je zadnji puta igrala viktoriju pred protivnickim golom kada su Cavi i Iniesta bili tu.

Tebi je bolje igrati sa Pedrijem, Dembeleom, Grizmanom nego u PSGu sa Nejmarom, Di Marijom, Mbapeom? lol Mesi ako i ove sezone ostane u Barseloni imat ce jos vece postovanje od neutralnih gledaoca.

Utakmice u nokaut fazi LŠ protiv Salkea, Apoela, Galatesaraj itd nisu nikakvo merilo kada igras u Realu koji je 5x jaci od njih. Zna se sta su veliki, jaki klubovi i sta su velike utakmice.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

dugave

pre 3 godine

Za 10 godina će tek krenuti hvalospjevi o Messiju i Ronaldu, sad je još to navijački, ali kad krenu dolazit mladje generacije koji ih neće znati pa onda ova starija generacija grakne, nitko nikad kao Messi i Ronaldo. Po meni su svakako 2 najveća, najutjecajnija i najdugotrajnija igrača ikad. S njima u istu rečenicu ide samo Pele i on je bio klasa za sebe 15tak godina.

Owen

pre 3 godine

Dzabija

Apsolutno se slažem to je upravo suština dakle tema Mesi Ronaldo i to ko je bolji ako je to rivalstvo i postojaolo a postojalo je to je bilo u periodu od 2009 do 2013 godine tako nešto, pre toga Mesi je još važio za ekstremnog talenta a Ronaldo je već bio među najboljima na svetu ali Mesi je stasao pod Gvardiolom i tada se uzdigao do najvećih visina ta 2008 2009 ga je lansirala tada se oni prvi put susreću u finalu LŠ kao dva najbolja igrala na svetu u dva sjajna tima i tu je Mesi bio mnogo bolji a zatim Ronaldo dolazi u Madrid oko njega je izgrađen tim pun zvezda doveden je godinu dana kasnije i Murinjo i tada je još uvek Ronaldo bio na vrhuncu daklu u uzlaznoj putanji sve do 2013 baš kao i Mesi koji je pao malo u igri 2013/14ali se vratio na nivo 2015 i to je možda i poslednja njegova sezona da je tako dobro odigrao mada po meni je to 2012/13 u tom periodu smo sve videli dva najbolja igrača sveta dva ogromna kluba sjajni timovi, treneri i tu se pokazalo ko je bolji bolji je bio Mesi i uspešniji i to mnogo tako da to je to što se njih tiče sve nakon toga obojica su u padu održavaju visok nivo ali nikada više neće biti tako dobri, sada možemo ovde da pričamo o tome ko igra polje u poznim godinama ali priča oko toga ko je bolji igrač je odavno završena, statistika i trofeji koji zavise od tima ne govore nam ko je bolji igrač a i Mesi i Ronaldo više nisu što su bili iako i dalje igraju na visokom nivou

El Clasico

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 21. januar 2021 13:53)

Mesi za razliku od Ronalda moze da igra na svim ofanzivnim pozicijama na terenu. Mene bas zanima kako bi se Ronaldo snasao na poziciji veznog igraca.

One sezone kada je Mesi bio spica i kada je Vilja slomio nogu, Mesi je te godine dao 91 gol. Lepo sam rekao da je Mesi citavu karijeru proveo na toj poziciji Mesi bi imao sada barem 1000 golova u karijeri, a da je Ronaldo proveo na Mesijevoj poziciji imao bio sada oko 200-300 golova u karijeri.

A Mesi je kroz karijeru postigao mnogo vise golova na individualnu klasu od Ronalda. Ima i vise golova van 16-erca i mnogo vise solo golova. Pogledaj samo statistiku. Bez suigraca koji su igrali za Ronalda on bi postigao vrlo malo golova u svojoj karijeri.

dirkenstajn

pre 3 godine

Svaka mu čast, jedan od najvećih svih vremena, zaslužio je, veliki radnik i profesionalac, naklon do poda Velikom Kristijanu, ma šta god ko mislio o njemu, zadovoljstvo je i privilegija ziveti u eri njega i Mesija...

Из угла

pre 3 godine

Меси 319 асистенција, Роналдо 258. Треба и то гледати. Меси магичан, а Роналдо фантастичан.

pazi stani vidi gledaj

pre 3 godine

Ono što je bitno naglasiti, da je čovek to sve uradio u Sportingu, Mančesteru, Realu, Juventusu i reprez.Portugala. Zašto, zato što je mnogo teže promeniti sredinu i biti "najbolji". Mnoga talentovana imena nisu vredela ni pola nakon nekih transfera, a obećavali su mnogo, Pančev, Cassano, Owen, Pogba, Baloteli, Adriano, Hazard, Iguain, Kežman, Jović...itd. Kada igraš kao najbolji, onda si najbolji gde god da igraš...Ronaldo zuba, Kristijano Ronaldo, Zidan, Maradona, Pele...Ibrahimović..to su igrači, gde god da se pojaviš, sa bilo kojih 11 ti dominiraš, uklopiš se u svaki tim i budeš najbolji, to je fudbalsko umeće i znanje za poštovanje. Svaka čast i Totiju i Gerardu i Mesiju, ali vi ste momci legende "klubova", a ne legende "fudbala". To kapira svaki čovek koji je šutnuo loptu bar jednom u dva različita tima, pa makar jedan tim bio ispred zgrade, a drugi u osnovnoj školi.

Djordje NS

pre 3 godine

Umesto da slave superkup i ovaj rekord Ronalda,oni spominju Mesija.Kompleksi,kompleksiiiii
(Mesi vam je uništio zivot, 20. januar 2021 23:18)

Ne lupetaj, niko nije ni spomenuo kepeca jer ko bi se njim bavio. Nego vi Mesijeva klinčadija kampujete na svakoj vesti o Cristianu... Bukvalno na svakom pomenu njega eto vas. Zašto je to tako svima je jasno, upravo je on vama uništio detinjstvo i pokazao klasu koju Messi nikad neće pokazati. A kad to kažem mislim na uspehe sa reprezentacijom, trofeje u 4 različite države i lige i broj golova u LŠ.
Kompleksi, kompleksiiiii

El Clasico

pre 3 godine

(facts, 21. januar 2021 13:42)

Mesi igra u uslovima koji su daleko od idealnih. Da je pametan otisao bi u PSŽ i igrao bi sa Nejmarom, Mbapeom, Di Marijom... Ovako ce u Barsi sam sebi upropastiti zadnje godine svoje karijere sa Pedrijem, Grizmanom i Dembeleom sa kojima nece osvojiti nista osim mozda lige i kupa.

A ja sam zato i rekao da Mesi u težim uslovima i pored više protivničkih igrača daje više golova od Ronalda. Šta bi tek bilo da se malo više potrudi... Koliko bi tek onda bio bolji od Ronalda...

I normalno je da ce svaka lopta ici na Mesija kada u Barsi niko ne sme da preuze odgovornost osim Mesija. Barsa je klub koji je sastavljen od alibi igraca koji dodaju loptu samo prvom do sebe.

Ne igraju se velike utakmice samo u nokaut fazi LŠ. Real je zadnjih 10 godina imao mnogo laksi zreb nego Barselona pa to i nema neku posebnu tezinu jer su Real i Ronaldo nabijali statistiku protiv raznih Apoela, Cska, Salkea nekoliko puta, Galatesaraj i slicnih. Kada se gleda sve ukupno Mesi je u velikim utakmicama protiv najvecih klubova bolji od Ronalda i po golovima i po asistencijama. Pogotovo u El Klasicima - najvecoj utakmici na svetu.

A protiv Reala nije svirano ni 1% od onoga sto je trebalo. Ne samo u utakmicama protiv Barselone nego i protiv svih ostalih klubova.

formagio

pre 3 godine

umesto da se komentariše finale Superkupa, pobeda Juventusa.. NE.. Tu dolaze napaćeni navijači Mesija da leče komplekse i uporedjuju ga sa Ronaldom.. e pa šta da vam kažem ispali ste od Bilbaa Mesi vam je dobio crveni, Ronaldo doneo pehar i postao najbolji strelac ikada, tako da razgulite

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Zamisli da je Messi proveo pola karijere van Spanije i da je Ronaldo proveo celu karijeru u Spaniji. Messi bi sad imao 300 golova manje a Ronaldo nekih 500 vise nego sad.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)


Messi da igra napadaca? Pa on nema ni potrebnu gradju i sto je jos gore nema navike potrebne da bi igrao spica. Igrati laznu 9ku je nesto drugo. Bez Barsinih mehanizama postigao bi vrlo malo golova u karijeri.

menađer

pre 3 godine

Kristijano GOAT najbolji svih vremena, kepec Mesi mu nije ni do kolena!
Dok ga Mesi ne prestigne i postane GOAT najbolji svih vremena, a maneken Kristijano mu neće biti ni do kolena!

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Messi igra u najidealnijim uslovima, to sto je okruzen protivnickim igracima je zato sto nema osecaj za prostor i svaku loptu mora njemu da se da,zbog toga Barsa igra lose.

Statistika u nokaut fazi LS je daleko u Ronaldovu korist, tu se jasno vidi ko je opasniji u tim utakmicama.

Protiv Barse je svirano 1% od onoga sto je trebalo.

Semir Tokić

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Ronaldo od 2015 igra spica a Messi je prakticno celu karijeru igrao kao deo napadackog tria, da je Ronaldo igrao celu karijeru u Spaniji kao Messi sad bi imao preko 1000 golova. Sa druge strane Messi bi da je proveo vise od pola karijere van Spanije sad imao 300-400 golova manje. Jednostavno nije prirodan gol igrac, zahvaljujuci Barsinim mehanizmima u igri je dao toliko golova.

Semir Tokić

pre 3 godine

(gazda, 21. januar 2021 01:23)

Samo pogledas odnos crvenih kartona u El Clasico mecevima zadnjih 15 godina i sve je jasno koga sudije favorizuju.

Lopta uvek nekako dodje do Ronalda kao da ima magnet, ocigledno ume da prati situaciju i tok napada, to je ono sto pravi razliku u modernom fudbalu. Snaga, kretanje bez lopte, trcanje, presing, atleticizam.A Messi je pasivan bez lopte i zato je stalno u guzvi.

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 09:39)

Barsa je dobila bukvalno jedan crveni karton protiv Reala u tom periodu a Real jedno 15.

Mnogi igraju na toj poziciji pa nisu stalno u guzvi, nego Messi bez lopte seta ili stoji u mestu, zato je stalno u guzvi.

moje misljenje

pre 3 godine

Izvinjavam se sto cu ovo sad reci, ali samo dobro ogranicen covek moze staviti Ronalda ispred Mesija. Mada iskreno, takvi su manjina hvala bogu . Ko ne vidi toliko ocitu razliku izmedju njih dvojice u talentu, tehnici, kontroli lopte, pas igri, fudbalskoj inteligenciji i igri na malom prostoru taj bi se trebao dobro zapitat sta nije u redu s njim. Svi ti brojevi i nekakve statistike su nebitni. Mesi je mnogo vise od obicnih brojeva. Oni samo pokazuju ono sto se vidi na terenu s meseca a to je da je Mesi bolji.Eto toliko od mene. Pozz
(Hepekiran, 21. januar 2021 10:31)

U kosarku se odlicno razumem kao bivsi igrac, tenis isto dugo igram i mislim da znam dosta. Fudbal onako amaterski, kao bivsi sportista koji je pratio veliki broj sportova. Takav kakav sam vise volim Mesija, njegovu tehniku i sve drugo sto ste rekli. Jedino sto bih voleo je da se Mesi dokazao i u nekom drugom timu - to ce ostati mrlja u njegovoj karijeri, igrao je u najboljem timu koji sam gledao u poslednjih 40 godina, i bio je najvazniji igrac, ali bilo bi dobro da je svoje umece pokazao u jos makar jednom klubu. To je jedina stvar gde je Ronaldo ipak pokazao svoju snagu - u svakom klubu je uspeo da se nametne i dokaze.

facts

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 11:14)

Koliko je samo Real protiv Barse dobio crvenih,koliko je penala bilo sudjeno protiv Reala, ponistenih golova,ne sviranih cistih penala za Real... Ne zna im se broj.

U kojim tezim uslovima? Pa Messi ceo zivot igra potpuno zasticen ali razlog zbog kojeg ga cesto neutralisu u velikim utakmicama je zato sto ne zna da igra bez lopte u nogama, tacnije ne prepoznaje vreme i prostor koji treba napasti.

Steff

pre 3 godine

Ronaldo I Mesi su u trci za Goat-a. Uz duzno postovanje prema Maradoni, Peleu, Krojfu, Zidanu i ostalima, mora se priznati da su ovo dvoje za klasu bolji Od ostalih. Niko nikada nije postizao ovakve rezultate i trajao ovoliko dugo na najvisem nivou kao Mesi i Ronaldo
Kada im se zavrse karijere mozemo pricati ko je Goat. Za sada su priblizno isti. Uzivajmo dok jos igraju

Višekruna

pre 3 godine

Nemojte tako, eno ga Pele na Instagramu koji je skoro prepravio bio i napisao da je postigao 1000+ golova. Podići će večeras to na 1100+ :)

Da dodam

pre 3 godine

(Kiki, 21. januar 2021 13:14)

Dakle Messi igra u idealnim uslovima, prakticno igra viktorije pred golom protivnika. E sad steta sto Barsa nema nekog inteligentnijeg i lukavog igraca umesto njega koji ne usporava napad i ne ulazi u guzvu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:12)

Messi nije igrao spica vec laznu 9ku.i bez Barsinog sistema ne bi ni 100 golova u karijeri postigao.

Pa Ronaldo je samo u Manchesteru dao vise maestralnih golova nego Messi za celu karijeru.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Evo najbolji primer su polufinala,Ronaldo ima duplo vise golova od Messija a te golove je dao protiv Atletica,Bayerna, Dortmunda, Arsenala, Ancelotijevog Milana, Juventusa.

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)


na kraju krajeva Ronaldo drzi 90% rekorda u LS,drzi rekorde u reprezentativnom fudbalu a kao sto se vidi iz naslova postao je najbolji strelac u istoriji fudbala.

Som Tojer

pre 3 godine

Evo kako Mesi može da postane najbolji strelac u istoriji:
Lepo dođe u Zvezdu, u našoj ligi se nadaje golova, 2-3 po tekmi što iz penala što ovako, i lepo njemu lepo nama...

Semir Tokić

pre 3 godine

(El Clasico, 21. januar 2021 16:11)

Pa nema boljih uslova nego igrati stalno viktorije pred golom protivnika.

El Clasico je jos jedna ligaska utakmica kao i derbi Engleske ili El Madrileno ili Rimski derbi. LS je pravo merilo.

Protiv Reala je svirano sve, i sto je bilo i sto nije. A protiv Barse samo 1% od onoga sto je trebalo da se dosudi.

facts

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Nisu samo solo golovi vec i slobodnjaci,sa distance,makazice, petom,voleji,iz skok igre sa velikim odrazom... Kad se sve to sabere Ronaldo ima daleko vise maestralnih golova od Messija.

Semir Tokić

pre 3 godine

(samo jako, 21. januar 2021 22:43)

Barsa je igrala viktorije sad protiv Juventusa,protiv Atletica i gotovo svih ekipa u La Ligi ove sezone, znam gledao sam.

U nokaut fazi nema lakih protivnika, ligaske utakmice nemaju tezinu. A svejedno Ronaldo u nokaut fazi LS je dao najvise golova protiv onih najjacih ekipa dok su bile na vrhuncu.

Barsa je pogurana na svakom mecu nokaut faze i na svakom derbiju protiv Reala, da ne pricam koliko ih sudije guraju protiv slabijih rivala.