Sreda, 13.01.2021.

16:30

Francuska nije slučajnost – ubedljiv trijumf Srbije!

Rukometaši Srbije savladali su Grčku u Zrenjaninu rezultatom 31:21 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: MT

Francuska nije sluèajnost – ubedljiv trijumf Srbije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Mantis

pre 3 godine

@ (Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!
13. januar 2021 19:21)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isusek, tko je to tebe tako jako razljutio, da si počeo pričati
i gluposti? Odmori, smiri i sjedni pred TV, počinje SP,
na kojem nema tvojih ~ "najboljih u istoriji". pusa

Dragan

pre 3 godine

Ovaj Đerona je madjionicar. Od onakve nikakve ekipe napraviti ovakav pomak za kratko vrijeme je za rubrike vjerovali ili ne. Ova ekipa sad ne da igra rukomet -nego ginu na terenu. Bravo za RSS -ne dirajte ovu ekipu i trenera nardenih makar 5 godina -konacno hemija u ekipi nebi bilo lose da FSS kopira ovo sto je Rukomet uradio. Kapa do poda -Sretna Nova Godina svima koji slave!

Smeh

pre 3 godine

Ovo što se dešava sa našom reprezentacijom u rukometu je čudo. Od toga da će se naši grčevito boriti sa Grcima za prolaz do pobede nad Francuzima i razvaljivanjem te iste Grčke i to bukvalno preko noći. Nestvarno ali nećemo se žaliti već uživati. Svaka čast selektoru i igračima i samo nastavite ovim putem!

my way

pre 3 godine

Боже, колико омаловажавања Грчке у коментарима. Ало, у питању је екипа која је победила Северну Македонију у најјачем саставу са све Кирилом Лазаревим и ремизирала против Исланда. Шта ви очекујете, резултат 45:3 против таквог тима. Ово је била одлична, стабилна, квалитетна игра и рутинска победа без већих осцилација. То су ови инстант ескперти који број грешке појединцима. Па нека је Сретеновић промашио зицер, хвала Богу да је тако. Момче, само настави по своме! Нећу трунку страха да видим ли ће се дати гол, да ли ће голман одбранити, да ли ће се изгубити лопта, па да се игра распадне и да као женска репрезентација против Хрватске за последњих 15 минута утакмице нема поштеног шута на гол ни продора. Честитке момцима и Ђерони на победи, само газите и на наша паметовања се не обазирите.

irvas

pre 3 godine

Zapamtite ovo. -Lazar Kukic ce se u sledece dve najvise tri godine iskristalisati u najbolja 3 srednja beka sveta,to smem da garantujem.Decko ima sve sto treba jednom modernom CB u rukometu.Uz mnogo turda i rada mislim da nasa reprezentacija ubuduce ima monsturoznog srednjaka u vidu Kukica.

beogradski

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.
(hahahaha, 13. januar 2021 17:11)

Slovenija ima vise medalja od Srbije samo u zimskim sportovima, nigde vise.

Marko Vešić

pre 3 godine

Pozdrav!
Logika je jednostavna,
mi Srbi smo sportski narod, volimo sport i dobri smo u njemu,
ako ne sudjelujemo u rukometu ozbiljno, nešto nam fali,
to je nešto što nam pripada, a nemamo,
tako da rukomet trebamo staviti tamo gde mu je mesto,
a to je u natjecateljskoj delu sportske priče našeg naroda,
ni manje-ni više...

Lp
Marko, Varaždin

76er

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.
(Trovach, 13. januar 2021 19:51)

Pretera ga malo sa cepelinima, to se nije desilo.

Ivana

pre 3 godine

@mrgud:pa ako ti znaš bolje, zašto onda ti nisi u reprezentaciji?..on da ne zna,ne bi bio tu gde jeste.sretenovic je odličan igrač.

Mislilac

pre 3 godine

Ja se iskreno nadam da će ovaj Đirona biti smenjen nakon što se kvalifikujemo za to prvenstvo, pa onda kad tamo ispadnemo u grupi da se krene u "podmlađivanje reprezentacije" - kad već imamo takvu tradiciju (vidi pod Antić, Muslin...) greota da je ne ispoštujemo

Obu Ćar

pre 3 godine

Želim našima da se lagano kvalifikuju i da dođu do polufinala EP. E tu da ispadnu. Izvinite ali ne mogu da navijam da osvoje medalju kad ću posle ceo život sa mi odbijaju za njihove nacionalne penzije od 40 godine. Jednostavno nije to normalno. Od 65 kao i svima pa da navijamo za njih.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Realno potrebno jos da pobede Belgiju u Srbiji i kvalifikovali su se na Euro '22. A kad tamo dodju, tj. kvalifikuju se valjda ce Djerona upotrebiti svo svoje umece da ne budu epizodisti. Pitam se da li je nesto slicno moguce i sa fuzbalerima Srbije?! Mislim selektor - stranac znalac!

Trovach

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.

Pajke

pre 3 godine

Samo da vam kazem da uskoro na scenu stupa Aleksandar Cenic iz Barselone,koji ce biti svetsko cudo od igraca a jedva ceka da obuce dres A reprezentacije.

Tanana

pre 3 godine

Recept za uspeh Srbije u svakom ekipnom sportu:
1.Strani strucni trener
2.Igraci se ne biraju po kriteriju imena, stare slave, igara u klubu, vec ISKLJUCIVO po kriterijumu igre za reprezentaciju.
Mozes biti i najbolji igrac sveta ali ako na 10 utakmica za reprezentaciju izgledas kao da su te tukli da bi bio tu, dovidjenja prijatno.
Za fudbal i kosarku isto tako i bog da nas vidi.

nema ovde leba

pre 3 godine

Trebalo je stranac da dodje na mesto selektora pa da shvatimo da nam je struka ostala zarobljena u proslom veku,igraci nikada nisu bili problem ali ovi nasi selektori koji su se izredjali na klupi reprezentacije zadnjih dvadeset godina sad svi lepo u misiju rupu

Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!

pre 3 godine

(Matori Laki, 13. januar 2021 18:02)

Ni to nije njihovo.

Albanci i hrvati starog doba, prisvajači kulture, bestidnici retko viđeni... CELA EVROPA pa i šire! Ali grci su tu specifični!

Da sad ne ulazimo u dublje rasprave

1. Da su to "grci", kao i Spartanci, Trojanci i sl. za ovih 3000 godina ima li bi bar još jednu bitku poznatu i čuvenu. Mi svaka ulica po 10 junaka da pišeš epove i mitove imamo usled ratovanja neprestanog!

2. Da su to "grci" ima li bi početkom 20. veka Teslu, Milevu Marić-Ajnštajn(halo bre), Pupina, Milankovića, Boškovića, Dučića, Vladiku Nikolaja. Oni šahistu nemaju, kao ni tisućljetne kulture, dok naša deca uzimaju zlata i druge medalje na olimpijadama bioelektronike, informatike, elektroinženjerstva, fizike, hemije, mikrobilogoije... na svakom vodeđem institutu po svetu u svakom domenu po srbin čuči! Gde su te Pitagore?!


Kulturu možeš da pokradeš retkroaktivno. Ja mogu sada da tvrdim da sam potomak Dušana Silnog, usvoji to međunarodna doktrina, platim i uredim da se to uvrsti u udžbenike... i zabranim svima da pitaju što sam golja i 1,71m "visok", a Dušan njavišlji kralj u istoriji čovečanstva sa mislim 205cm.

A evo jedne interesantne činjenice... ovako kao tuše:

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Bravo za momke i Tonija!

Posebna radost je gledati malog Stefana Dodića. Dečkić je veliki talenat, a tek mu 17. Uz Cenića iz Barse takođe '03 godište, i Mijatovića, budućnost srpskog rukometa. Ima tu još klinaca za koje ne zna ništa u široj kavnosti, što je i dobro. Čuće se, polako.

Selektora imamo, tim raste iz dana u dan, savez pročišćen i to je najvažnije. Čestitke momcima, ponosno se gleda rukomet!

Kaizo Mario 64k

pre 3 godine

Da se niko u onoj trulezi od RSS nije usudio da menja ovu formulu, kao sto su to uradili oni iz FSS bagre. Tek tad ima da bude cirkusa. Zapamtite to što sam napisao!

statuskan

pre 3 godine

Samo jedno pitanje? Šta se čekalo do sada da se angažuje strani trener? Očigledno su naši stručnjaci zarobljeni u prošlom veku. Rukomet sa teškim sidrašima(pivotmenima) je umro 90-tih. Danas se igra brz rukomet, sa puno kontri i granitna i pokretljiva odbrana! Tu prednjače skandinavske zemlje, Francuska, Španija. Nekada smo mi učili Evropu da igra rukomet, izgleda da su se uloge promenile! Tu bih dodao i Hrvate koji su uspeli da se prilagode i naprave mix stare jugoslovenske škole i ove moderne pa su imali i uspeha!
Puna podrška novom treneru i samo napred!
Isto ovo treba pokušati i sa fudbalom. Angažovati stranog dobrog trenera a ne nekog isluženog pred penziju tipa Advokat ili Klemente koji dođu samo da uzmu kintu.

Matori Laki

pre 3 godine

Od kad Grci igraju rukomet ?
(alkos, 13. januar 2021 17:42)

Od juče. Pa zar nisi čuo za njihov čuveni krilni par Aristotel i Platon, a na pivotu Sokrat. Razbijali su. Proguglaj malo...

Rikelme

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.

Krecmar!

pre 3 godine

Pre nesto vise od 2 godine,prilicno nezapazeno (mozda i namerno) je prosao intervju Marka Vujina jednom specijalizovanom rukometnom sajtu u kojem je on pricao razloge zasto u reprezentaciji nije igrao ni blizu nivoa na kome je bio u svojim klubovima (a svi se secamo da je godinama bio u najboljem klubu Evrope Kilu i redovno bio najbolji strelac LS i clan idealnih postava). Sustina je bila u tome kako je on rekao da se "nikada u reprezentaciji nije osecao lepo i da je uvek imao osecaj nelagode kad dodje na okupljanje,sto se samim tim odrazavalo na samopouzdanje i njegove igre" a onda je dodao i "moj osecaj su uglavnom isto imali i drugi reprezentativci ali su izbegavali da javno o tome pricaju". E pa gospode,obratite paznju na ovo NISAM SE LEPO OSECAO! Tu je kljuc! Da li ste gledajuci ova tri meca sa Francuzima i Grcima stekli utisak da se citava ekipa sada LEPO oseca u srpskom dresu zajedno? Ja apsolutno jesam! Ovakvo zalaganje,ovako zajednistvo,ovakvu zelju,ovakvo samopouzdanje kakvo se nasi prikazali u ova tri meca,moze da bude rezultat samo LEPOG OSECAJA I SRECE dok su tu,zajedno,u reprezentaciji! E to je doneo Djerona! Nije Djerona izmislio toplu vodu niti ih je naucio za 10 treninga rukometu a da ga oni nisu znali pre.Pa to su igraci iz veoma cenjenih evropskoh klubova,znaju oni sve u rukometu,ali problem je bio sto su se pod bivsim selektorima OSECALI LOSE! A sada se OSECAJU LEPO! Iz svega toga,s obzirom na realan kvalitet koji imamo,veliki rezultati moraju da dodju!

Gde ja živim

pre 3 godine

Dočekao sam dan da vidim kako se brat Mijajlo sa 100-ak kila baca za lopte, kako razgrće u napadu i ne pravi glupe greške. I da smo posle dugo vremena nekog rutinirali. Što se mene tiče dosta za sad. Nije Grčka neki opasan protivnik, ali raduje pristup.

Malo kritike za prvo poluvreme. Bilo je više soliranja pa nam se 2 puta desilo da smo blizu pasivnog napada i ona nonšalancija Sretenovića u kontri jednostavno ne sme da se dešava. Makar vodio 20 razlike u najnebitnijoj utakmici to ne smeš da radiš. Ostalo dobro. Kukić je izrastao u ozbiljnog igrača, Radivojević rutinski radi neke stvari, Vorkapić nekoliko jako lepih poteza. Čim svi igraju, čim je dobra kretnja u napadu sve izgleda jako lepo. Odbrana dosta dobra, manji padovi koncentracije i šutevi sa 9 metara koji ne bi smeli tako lako da prolaze. Sve u svemu, dobra i sigurna predstava, ali još ima stvari koje treba ispolirati. Idemo dalje. Bravo momci, svaka čast Đerona i NAPRED SRBIJA.

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Oleeeeee majstori! Tako se brane boje svetinje👌Igre Srbije odjeknule su svetom,svi su puni pohvala na naš račun.Ovo je prava Srbija.Grčka je veoma dobar rival.🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪🏻❤

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.
(Rikelme, 13. januar
2021 18:20)

Evropsko je jace od svetskog, sta god ti mislio. Nijedna reprezentacija van Evrope ni blizu nije konkurentna za cetvrtfinale, a kamoli za medalju.

vlada

pre 3 godine

Lagano,brzo,pokretljivo,uigrano i pobeda.Nisam skorije video da neko tako za kratko vreme promeni bilo koju reprezentaciju ili ekipu u bilo kom sportu.Svaka cast

ciganin najlepši

pre 3 godine

Kakva dve golmančine imamo. Milosavljev i Cupara na putu da budu Šarić/Perić i Arpad.

Kad se razbrane i rašire, to je laku noć svima.

Nikad nikome izvini

pre 3 godine

...sad svim Srpskim rukometnim selektorima u zadnjih 2o godina traziti da vrate pare u Rukometni savez sa sve kamatom...
BRAVO MOMCI!!!

HUHU

pre 3 godine

Za sve one koji su pre neki dan omalovazavali one dve utakmice sa Francuzima u stilu "kakav smo mi narod,odmah poletimo,ovo nije preporod,preporod ce biti kada osvojimo nesto,bla,bla,truc,truc,prd,prd,smrd,smrd...",neka pogledaju ovo.Sa kakvom sigurnoscu smo dobili neugodnu Grcku,koja je daleko od rukometne mape po kvalitetu,ali koja nista nije slabila od nekakvih Belgija,Bosni,Belorusija,Rumunija,Austrija i sl. od kojih smo godinama unazad u raznim kvalifikacijama i na raznim takmicenjima gubili po 10 razlike i delovali kao skup nasumicno odabranih ljudi sa ulice. E o tom se radi.Ne samo da je jednoj Francuskoj uzeto 3 od 4 boda,nego se i sa Grckom rutinski izaslo sa 11 razlike,a pre samo godinu dana pitanje je da li bi ih uopste dobili a ne ovako zmureci sa ovolikom razlikom.E to jeste preporod pa vi pricajte sta hocete.A medalja ce doci.

Dax

pre 3 godine

Ovo već liči na nešto. Đerona ne bi ni trebao da vraća “standardne” provtimce posto ovaj tim očigledno ima hemiju koja nam je falila dugi niz godina.

Mrgud

pre 3 godine

Kako bih voleo da izgubimo zbog ovakvih kao sto je Sretenovic. Sam izadje pred golmana i kao nesto pokusa neku egzibiciju a decko ne zna ni na prazan gol da sutne a kamoli egzibiciju da izvede. Izveo vih ga i zahvalio mu se i ppslao kuci.

hahahaha

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.

Markobrebrat

pre 3 godine

Znam da je rano reci nakon par utakmica, ali za sada, napad se igra veoma lepo, brzo i moderno, odbrana na nivou. Samo nek nastave ovako. Ajmo rode!

Miroslav

pre 3 godine

e da i mi docekamo naslov povodom rukometa , "dobar nam otpor pruzaju", odigrali su nasi dve kvalitetne utakmice u 5 godina i odmah smo velesila

Српска Бохемија

pre 3 godine

Дуг је пут до правог опоравка нашег рукомета, али ово је добар почетак. Само се надам да "господа" у Савезу неће све упрскати као што знају и умеју.

JPR24

pre 3 godine

Đerona na poluvremenu da nokautira ekipu, kakve karafeke i egzibicije čim osetiš da si “bolji”... Igraj normalno, efikasno, a ne glupiranje poput Zelenovića koji izmišlja neke gluposti, dok igra pred praznim tribinama ! Naši vode... Ok. Ali trener mora da im opali razgovor kao da gube sa 10 razlike ! Ili si ozbiljan protiv svakog protivnika i pratiš strategiju trenera, ili idi ralo gde si bio, to jest na dnu sa savezom !

Stefan Kg

pre 3 godine

A mi još jednom pokazujemo da smo tu i podržavamo reprezentaciju samo kada imamo rezultate. Do skoro se pisalo "ko jos prati rukomet", a sada posle dva dobra rezultata samo hvalospevi.
I ne samo za rukomet, za svaki sport je tako. Na primer, ljudi imaju obraza da posle jednog poraza pljuju vaterpoliste u savez i pišu kako nam se bliži kraj, da posle svakog Djokovicevog poraza pišu da se njegova vladavina završava, da dižu fudbalere u nebesa posle dobrog rezultata u Norveskoj, a onda pišu sve najgore par dana posle ispadanja od Skotske.
Kakvi god da su, naši su, podržavate ih i navijajte za Srbiju!

ацос

pre 3 godine

Не треба их одмах дизати у небеса, али погледајте ову слику, добро погледајте. Ово се зове ТИМ. Свако има своју улогу. Свако има вредност. То је оно што се фалило претходних година.

ацос

pre 3 godine

Не треба их одмах дизати у небеса, али погледајте ову слику, добро погледајте. Ово се зове ТИМ. Свако има своју улогу. Свако има вредност. То је оно што се фалило претходних година.

Српска Бохемија

pre 3 godine

Дуг је пут до правог опоравка нашег рукомета, али ово је добар почетак. Само се надам да "господа" у Савезу неће све упрскати као што знају и умеју.

vlada

pre 3 godine

Lagano,brzo,pokretljivo,uigrano i pobeda.Nisam skorije video da neko tako za kratko vreme promeni bilo koju reprezentaciju ili ekipu u bilo kom sportu.Svaka cast

Nikad nikome izvini

pre 3 godine

...sad svim Srpskim rukometnim selektorima u zadnjih 2o godina traziti da vrate pare u Rukometni savez sa sve kamatom...
BRAVO MOMCI!!!

Stefan Kg

pre 3 godine

A mi još jednom pokazujemo da smo tu i podržavamo reprezentaciju samo kada imamo rezultate. Do skoro se pisalo "ko jos prati rukomet", a sada posle dva dobra rezultata samo hvalospevi.
I ne samo za rukomet, za svaki sport je tako. Na primer, ljudi imaju obraza da posle jednog poraza pljuju vaterpoliste u savez i pišu kako nam se bliži kraj, da posle svakog Djokovicevog poraza pišu da se njegova vladavina završava, da dižu fudbalere u nebesa posle dobrog rezultata u Norveskoj, a onda pišu sve najgore par dana posle ispadanja od Skotske.
Kakvi god da su, naši su, podržavate ih i navijajte za Srbiju!

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.
(Rikelme, 13. januar
2021 18:20)

Evropsko je jace od svetskog, sta god ti mislio. Nijedna reprezentacija van Evrope ni blizu nije konkurentna za cetvrtfinale, a kamoli za medalju.

Krecmar!

pre 3 godine

Pre nesto vise od 2 godine,prilicno nezapazeno (mozda i namerno) je prosao intervju Marka Vujina jednom specijalizovanom rukometnom sajtu u kojem je on pricao razloge zasto u reprezentaciji nije igrao ni blizu nivoa na kome je bio u svojim klubovima (a svi se secamo da je godinama bio u najboljem klubu Evrope Kilu i redovno bio najbolji strelac LS i clan idealnih postava). Sustina je bila u tome kako je on rekao da se "nikada u reprezentaciji nije osecao lepo i da je uvek imao osecaj nelagode kad dodje na okupljanje,sto se samim tim odrazavalo na samopouzdanje i njegove igre" a onda je dodao i "moj osecaj su uglavnom isto imali i drugi reprezentativci ali su izbegavali da javno o tome pricaju". E pa gospode,obratite paznju na ovo NISAM SE LEPO OSECAO! Tu je kljuc! Da li ste gledajuci ova tri meca sa Francuzima i Grcima stekli utisak da se citava ekipa sada LEPO oseca u srpskom dresu zajedno? Ja apsolutno jesam! Ovakvo zalaganje,ovako zajednistvo,ovakvu zelju,ovakvo samopouzdanje kakvo se nasi prikazali u ova tri meca,moze da bude rezultat samo LEPOG OSECAJA I SRECE dok su tu,zajedno,u reprezentaciji! E to je doneo Djerona! Nije Djerona izmislio toplu vodu niti ih je naucio za 10 treninga rukometu a da ga oni nisu znali pre.Pa to su igraci iz veoma cenjenih evropskoh klubova,znaju oni sve u rukometu,ali problem je bio sto su se pod bivsim selektorima OSECALI LOSE! A sada se OSECAJU LEPO! Iz svega toga,s obzirom na realan kvalitet koji imamo,veliki rezultati moraju da dodju!

statuskan

pre 3 godine

Samo jedno pitanje? Šta se čekalo do sada da se angažuje strani trener? Očigledno su naši stručnjaci zarobljeni u prošlom veku. Rukomet sa teškim sidrašima(pivotmenima) je umro 90-tih. Danas se igra brz rukomet, sa puno kontri i granitna i pokretljiva odbrana! Tu prednjače skandinavske zemlje, Francuska, Španija. Nekada smo mi učili Evropu da igra rukomet, izgleda da su se uloge promenile! Tu bih dodao i Hrvate koji su uspeli da se prilagode i naprave mix stare jugoslovenske škole i ove moderne pa su imali i uspeha!
Puna podrška novom treneru i samo napred!
Isto ovo treba pokušati i sa fudbalom. Angažovati stranog dobrog trenera a ne nekog isluženog pred penziju tipa Advokat ili Klemente koji dođu samo da uzmu kintu.

HUHU

pre 3 godine

Za sve one koji su pre neki dan omalovazavali one dve utakmice sa Francuzima u stilu "kakav smo mi narod,odmah poletimo,ovo nije preporod,preporod ce biti kada osvojimo nesto,bla,bla,truc,truc,prd,prd,smrd,smrd...",neka pogledaju ovo.Sa kakvom sigurnoscu smo dobili neugodnu Grcku,koja je daleko od rukometne mape po kvalitetu,ali koja nista nije slabila od nekakvih Belgija,Bosni,Belorusija,Rumunija,Austrija i sl. od kojih smo godinama unazad u raznim kvalifikacijama i na raznim takmicenjima gubili po 10 razlike i delovali kao skup nasumicno odabranih ljudi sa ulice. E o tom se radi.Ne samo da je jednoj Francuskoj uzeto 3 od 4 boda,nego se i sa Grckom rutinski izaslo sa 11 razlike,a pre samo godinu dana pitanje je da li bi ih uopste dobili a ne ovako zmureci sa ovolikom razlikom.E to jeste preporod pa vi pricajte sta hocete.A medalja ce doci.

ciganin najlepši

pre 3 godine

Kakva dve golmančine imamo. Milosavljev i Cupara na putu da budu Šarić/Perić i Arpad.

Kad se razbrane i rašire, to je laku noć svima.

Tanana

pre 3 godine

Recept za uspeh Srbije u svakom ekipnom sportu:
1.Strani strucni trener
2.Igraci se ne biraju po kriteriju imena, stare slave, igara u klubu, vec ISKLJUCIVO po kriterijumu igre za reprezentaciju.
Mozes biti i najbolji igrac sveta ali ako na 10 utakmica za reprezentaciju izgledas kao da su te tukli da bi bio tu, dovidjenja prijatno.
Za fudbal i kosarku isto tako i bog da nas vidi.

Pajke

pre 3 godine

Samo da vam kazem da uskoro na scenu stupa Aleksandar Cenic iz Barselone,koji ce biti svetsko cudo od igraca a jedva ceka da obuce dres A reprezentacije.

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Bravo za momke i Tonija!

Posebna radost je gledati malog Stefana Dodića. Dečkić je veliki talenat, a tek mu 17. Uz Cenića iz Barse takođe '03 godište, i Mijatovića, budućnost srpskog rukometa. Ima tu još klinaca za koje ne zna ništa u široj kavnosti, što je i dobro. Čuće se, polako.

Selektora imamo, tim raste iz dana u dan, savez pročišćen i to je najvažnije. Čestitke momcima, ponosno se gleda rukomet!

beogradski

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.
(hahahaha, 13. januar 2021 17:11)

Slovenija ima vise medalja od Srbije samo u zimskim sportovima, nigde vise.

komnen barjaktar

pre 3 godine

Realno potrebno jos da pobede Belgiju u Srbiji i kvalifikovali su se na Euro '22. A kad tamo dodju, tj. kvalifikuju se valjda ce Djerona upotrebiti svo svoje umece da ne budu epizodisti. Pitam se da li je nesto slicno moguce i sa fuzbalerima Srbije?! Mislim selektor - stranac znalac!

Mislilac

pre 3 godine

Ja se iskreno nadam da će ovaj Đirona biti smenjen nakon što se kvalifikujemo za to prvenstvo, pa onda kad tamo ispadnemo u grupi da se krene u "podmlađivanje reprezentacije" - kad već imamo takvu tradiciju (vidi pod Antić, Muslin...) greota da je ne ispoštujemo

Dax

pre 3 godine

Ovo već liči na nešto. Đerona ne bi ni trebao da vraća “standardne” provtimce posto ovaj tim očigledno ima hemiju koja nam je falila dugi niz godina.

Markobrebrat

pre 3 godine

Znam da je rano reci nakon par utakmica, ali za sada, napad se igra veoma lepo, brzo i moderno, odbrana na nivou. Samo nek nastave ovako. Ajmo rode!

Gde ja živim

pre 3 godine

Dočekao sam dan da vidim kako se brat Mijajlo sa 100-ak kila baca za lopte, kako razgrće u napadu i ne pravi glupe greške. I da smo posle dugo vremena nekog rutinirali. Što se mene tiče dosta za sad. Nije Grčka neki opasan protivnik, ali raduje pristup.

Malo kritike za prvo poluvreme. Bilo je više soliranja pa nam se 2 puta desilo da smo blizu pasivnog napada i ona nonšalancija Sretenovića u kontri jednostavno ne sme da se dešava. Makar vodio 20 razlike u najnebitnijoj utakmici to ne smeš da radiš. Ostalo dobro. Kukić je izrastao u ozbiljnog igrača, Radivojević rutinski radi neke stvari, Vorkapić nekoliko jako lepih poteza. Čim svi igraju, čim je dobra kretnja u napadu sve izgleda jako lepo. Odbrana dosta dobra, manji padovi koncentracije i šutevi sa 9 metara koji ne bi smeli tako lako da prolaze. Sve u svemu, dobra i sigurna predstava, ali još ima stvari koje treba ispolirati. Idemo dalje. Bravo momci, svaka čast Đerona i NAPRED SRBIJA.

irvas

pre 3 godine

Zapamtite ovo. -Lazar Kukic ce se u sledece dve najvise tri godine iskristalisati u najbolja 3 srednja beka sveta,to smem da garantujem.Decko ima sve sto treba jednom modernom CB u rukometu.Uz mnogo turda i rada mislim da nasa reprezentacija ubuduce ima monsturoznog srednjaka u vidu Kukica.

Matori Laki

pre 3 godine

Od kad Grci igraju rukomet ?
(alkos, 13. januar 2021 17:42)

Od juče. Pa zar nisi čuo za njihov čuveni krilni par Aristotel i Platon, a na pivotu Sokrat. Razbijali su. Proguglaj malo...

Kaizo Mario 64k

pre 3 godine

Da se niko u onoj trulezi od RSS nije usudio da menja ovu formulu, kao sto su to uradili oni iz FSS bagre. Tek tad ima da bude cirkusa. Zapamtite to što sam napisao!

my way

pre 3 godine

Боже, колико омаловажавања Грчке у коментарима. Ало, у питању је екипа која је победила Северну Македонију у најјачем саставу са све Кирилом Лазаревим и ремизирала против Исланда. Шта ви очекујете, резултат 45:3 против таквог тима. Ово је била одлична, стабилна, квалитетна игра и рутинска победа без већих осцилација. То су ови инстант ескперти који број грешке појединцима. Па нека је Сретеновић промашио зицер, хвала Богу да је тако. Момче, само настави по своме! Нећу трунку страха да видим ли ће се дати гол, да ли ће голман одбранити, да ли ће се изгубити лопта, па да се игра распадне и да као женска репрезентација против Хрватске за последњих 15 минута утакмице нема поштеног шута на гол ни продора. Честитке момцима и Ђерони на победи, само газите и на наша паметовања се не обазирите.

JPR24

pre 3 godine

Đerona na poluvremenu da nokautira ekipu, kakve karafeke i egzibicije čim osetiš da si “bolji”... Igraj normalno, efikasno, a ne glupiranje poput Zelenovića koji izmišlja neke gluposti, dok igra pred praznim tribinama ! Naši vode... Ok. Ali trener mora da im opali razgovor kao da gube sa 10 razlike ! Ili si ozbiljan protiv svakog protivnika i pratiš strategiju trenera, ili idi ralo gde si bio, to jest na dnu sa savezom !

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Oleeeeee majstori! Tako se brane boje svetinje👌Igre Srbije odjeknule su svetom,svi su puni pohvala na naš račun.Ovo je prava Srbija.Grčka je veoma dobar rival.🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪🏻❤

Smeh

pre 3 godine

Ovo što se dešava sa našom reprezentacijom u rukometu je čudo. Od toga da će se naši grčevito boriti sa Grcima za prolaz do pobede nad Francuzima i razvaljivanjem te iste Grčke i to bukvalno preko noći. Nestvarno ali nećemo se žaliti već uživati. Svaka čast selektoru i igračima i samo nastavite ovim putem!

nema ovde leba

pre 3 godine

Trebalo je stranac da dodje na mesto selektora pa da shvatimo da nam je struka ostala zarobljena u proslom veku,igraci nikada nisu bili problem ali ovi nasi selektori koji su se izredjali na klupi reprezentacije zadnjih dvadeset godina sad svi lepo u misiju rupu

Marko Vešić

pre 3 godine

Pozdrav!
Logika je jednostavna,
mi Srbi smo sportski narod, volimo sport i dobri smo u njemu,
ako ne sudjelujemo u rukometu ozbiljno, nešto nam fali,
to je nešto što nam pripada, a nemamo,
tako da rukomet trebamo staviti tamo gde mu je mesto,
a to je u natjecateljskoj delu sportske priče našeg naroda,
ni manje-ni više...

Lp
Marko, Varaždin

Miroslav

pre 3 godine

e da i mi docekamo naslov povodom rukometa , "dobar nam otpor pruzaju", odigrali su nasi dve kvalitetne utakmice u 5 godina i odmah smo velesila

Rikelme

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.

76er

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.
(Trovach, 13. januar 2021 19:51)

Pretera ga malo sa cepelinima, to se nije desilo.

Trovach

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.

Dragan

pre 3 godine

Ovaj Đerona je madjionicar. Od onakve nikakve ekipe napraviti ovakav pomak za kratko vrijeme je za rubrike vjerovali ili ne. Ova ekipa sad ne da igra rukomet -nego ginu na terenu. Bravo za RSS -ne dirajte ovu ekipu i trenera nardenih makar 5 godina -konacno hemija u ekipi nebi bilo lose da FSS kopira ovo sto je Rukomet uradio. Kapa do poda -Sretna Nova Godina svima koji slave!

Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!

pre 3 godine

(Matori Laki, 13. januar 2021 18:02)

Ni to nije njihovo.

Albanci i hrvati starog doba, prisvajači kulture, bestidnici retko viđeni... CELA EVROPA pa i šire! Ali grci su tu specifični!

Da sad ne ulazimo u dublje rasprave

1. Da su to "grci", kao i Spartanci, Trojanci i sl. za ovih 3000 godina ima li bi bar još jednu bitku poznatu i čuvenu. Mi svaka ulica po 10 junaka da pišeš epove i mitove imamo usled ratovanja neprestanog!

2. Da su to "grci" ima li bi početkom 20. veka Teslu, Milevu Marić-Ajnštajn(halo bre), Pupina, Milankovića, Boškovića, Dučića, Vladiku Nikolaja. Oni šahistu nemaju, kao ni tisućljetne kulture, dok naša deca uzimaju zlata i druge medalje na olimpijadama bioelektronike, informatike, elektroinženjerstva, fizike, hemije, mikrobilogoije... na svakom vodeđem institutu po svetu u svakom domenu po srbin čuči! Gde su te Pitagore?!


Kulturu možeš da pokradeš retkroaktivno. Ja mogu sada da tvrdim da sam potomak Dušana Silnog, usvoji to međunarodna doktrina, platim i uredim da se to uvrsti u udžbenike... i zabranim svima da pitaju što sam golja i 1,71m "visok", a Dušan njavišlji kralj u istoriji čovečanstva sa mislim 205cm.

A evo jedne interesantne činjenice... ovako kao tuše:

Ivana

pre 3 godine

@mrgud:pa ako ti znaš bolje, zašto onda ti nisi u reprezentaciji?..on da ne zna,ne bi bio tu gde jeste.sretenovic je odličan igrač.

hahahaha

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.

Mrgud

pre 3 godine

Kako bih voleo da izgubimo zbog ovakvih kao sto je Sretenovic. Sam izadje pred golmana i kao nesto pokusa neku egzibiciju a decko ne zna ni na prazan gol da sutne a kamoli egzibiciju da izvede. Izveo vih ga i zahvalio mu se i ppslao kuci.

Obu Ćar

pre 3 godine

Želim našima da se lagano kvalifikuju i da dođu do polufinala EP. E tu da ispadnu. Izvinite ali ne mogu da navijam da osvoje medalju kad ću posle ceo život sa mi odbijaju za njihove nacionalne penzije od 40 godine. Jednostavno nije to normalno. Od 65 kao i svima pa da navijamo za njih.

Mantis

pre 3 godine

@ (Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!
13. januar 2021 19:21)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isusek, tko je to tebe tako jako razljutio, da si počeo pričati
i gluposti? Odmori, smiri i sjedni pred TV, počinje SP,
na kojem nema tvojih ~ "najboljih u istoriji". pusa

Rikelme

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.

hahahaha

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.

Mrgud

pre 3 godine

Kako bih voleo da izgubimo zbog ovakvih kao sto je Sretenovic. Sam izadje pred golmana i kao nesto pokusa neku egzibiciju a decko ne zna ni na prazan gol da sutne a kamoli egzibiciju da izvede. Izveo vih ga i zahvalio mu se i ppslao kuci.

Obu Ćar

pre 3 godine

Želim našima da se lagano kvalifikuju i da dođu do polufinala EP. E tu da ispadnu. Izvinite ali ne mogu da navijam da osvoje medalju kad ću posle ceo život sa mi odbijaju za njihove nacionalne penzije od 40 godine. Jednostavno nije to normalno. Od 65 kao i svima pa da navijamo za njih.

Matori Laki

pre 3 godine

Od kad Grci igraju rukomet ?
(alkos, 13. januar 2021 17:42)

Od juče. Pa zar nisi čuo za njihov čuveni krilni par Aristotel i Platon, a na pivotu Sokrat. Razbijali su. Proguglaj malo...

Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!

pre 3 godine

(Matori Laki, 13. januar 2021 18:02)

Ni to nije njihovo.

Albanci i hrvati starog doba, prisvajači kulture, bestidnici retko viđeni... CELA EVROPA pa i šire! Ali grci su tu specifični!

Da sad ne ulazimo u dublje rasprave

1. Da su to "grci", kao i Spartanci, Trojanci i sl. za ovih 3000 godina ima li bi bar još jednu bitku poznatu i čuvenu. Mi svaka ulica po 10 junaka da pišeš epove i mitove imamo usled ratovanja neprestanog!

2. Da su to "grci" ima li bi početkom 20. veka Teslu, Milevu Marić-Ajnštajn(halo bre), Pupina, Milankovića, Boškovića, Dučića, Vladiku Nikolaja. Oni šahistu nemaju, kao ni tisućljetne kulture, dok naša deca uzimaju zlata i druge medalje na olimpijadama bioelektronike, informatike, elektroinženjerstva, fizike, hemije, mikrobilogoije... na svakom vodeđem institutu po svetu u svakom domenu po srbin čuči! Gde su te Pitagore?!


Kulturu možeš da pokradeš retkroaktivno. Ja mogu sada da tvrdim da sam potomak Dušana Silnog, usvoji to međunarodna doktrina, platim i uredim da se to uvrsti u udžbenike... i zabranim svima da pitaju što sam golja i 1,71m "visok", a Dušan njavišlji kralj u istoriji čovečanstva sa mislim 205cm.

A evo jedne interesantne činjenice... ovako kao tuše:

Miroslav

pre 3 godine

e da i mi docekamo naslov povodom rukometa , "dobar nam otpor pruzaju", odigrali su nasi dve kvalitetne utakmice u 5 godina i odmah smo velesila

JPR24

pre 3 godine

Đerona na poluvremenu da nokautira ekipu, kakve karafeke i egzibicije čim osetiš da si “bolji”... Igraj normalno, efikasno, a ne glupiranje poput Zelenovića koji izmišlja neke gluposti, dok igra pred praznim tribinama ! Naši vode... Ok. Ali trener mora da im opali razgovor kao da gube sa 10 razlike ! Ili si ozbiljan protiv svakog protivnika i pratiš strategiju trenera, ili idi ralo gde si bio, to jest na dnu sa savezom !

Mislilac

pre 3 godine

Ja se iskreno nadam da će ovaj Đirona biti smenjen nakon što se kvalifikujemo za to prvenstvo, pa onda kad tamo ispadnemo u grupi da se krene u "podmlađivanje reprezentacije" - kad već imamo takvu tradiciju (vidi pod Antić, Muslin...) greota da je ne ispoštujemo

Trovach

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.

Stefan Kg

pre 3 godine

A mi još jednom pokazujemo da smo tu i podržavamo reprezentaciju samo kada imamo rezultate. Do skoro se pisalo "ko jos prati rukomet", a sada posle dva dobra rezultata samo hvalospevi.
I ne samo za rukomet, za svaki sport je tako. Na primer, ljudi imaju obraza da posle jednog poraza pljuju vaterpoliste u savez i pišu kako nam se bliži kraj, da posle svakog Djokovicevog poraza pišu da se njegova vladavina završava, da dižu fudbalere u nebesa posle dobrog rezultata u Norveskoj, a onda pišu sve najgore par dana posle ispadanja od Skotske.
Kakvi god da su, naši su, podržavate ih i navijajte za Srbiju!

Hrundi Bakshi

pre 3 godine

Kako smo moćni, pala je rukometna velesila Grčka. Danas počinje ono pravo, svetsko prvenstvo u rukometu a mi se ložimo na neke kvalifikacije.
(Rikelme, 13. januar
2021 18:20)

Evropsko je jace od svetskog, sta god ti mislio. Nijedna reprezentacija van Evrope ni blizu nije konkurentna za cetvrtfinale, a kamoli za medalju.

76er

pre 3 godine

Secam se kakva je rukometna velesila bila SFRJ, a sabacka Metaloplastika evropski sampion. Nama je u osnovnoj skoli rukomet bio glavni sport (obicno to zavisi od afiniteta nastavnika), a odbojka i kosarka tek ofrlje. Nisam mislio da znam igrati rukomet sve dok ga nismo onako bezveze zaigrali na jedan gol, a imali smo samo rukometnu loptu, pa je zato pao izbor na rukomet. Sa nama u timu je bio i jedan Sapcanin i imali smo igraca manje, a raz..zili smo protivnike. Cak smo i cepeline pravili. Ko ne poznaje ovaj sport ne moze uzivati u njegovoj lepoti, samo mi je previse grub.
(Trovach, 13. januar 2021 19:51)

Pretera ga malo sa cepelinima, to se nije desilo.

Srbija ❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸

pre 3 godine

Oleeeeee majstori! Tako se brane boje svetinje👌Igre Srbije odjeknule su svetom,svi su puni pohvala na naš račun.Ovo je prava Srbija.Grčka je veoma dobar rival.🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪🏻❤

Српска Бохемија

pre 3 godine

Дуг је пут до правог опоравка нашег рукомета, али ово је добар почетак. Само се надам да "господа" у Савезу неће све упрскати као што знају и умеју.

HUHU

pre 3 godine

Za sve one koji su pre neki dan omalovazavali one dve utakmice sa Francuzima u stilu "kakav smo mi narod,odmah poletimo,ovo nije preporod,preporod ce biti kada osvojimo nesto,bla,bla,truc,truc,prd,prd,smrd,smrd...",neka pogledaju ovo.Sa kakvom sigurnoscu smo dobili neugodnu Grcku,koja je daleko od rukometne mape po kvalitetu,ali koja nista nije slabila od nekakvih Belgija,Bosni,Belorusija,Rumunija,Austrija i sl. od kojih smo godinama unazad u raznim kvalifikacijama i na raznim takmicenjima gubili po 10 razlike i delovali kao skup nasumicno odabranih ljudi sa ulice. E o tom se radi.Ne samo da je jednoj Francuskoj uzeto 3 od 4 boda,nego se i sa Grckom rutinski izaslo sa 11 razlike,a pre samo godinu dana pitanje je da li bi ih uopste dobili a ne ovako zmureci sa ovolikom razlikom.E to jeste preporod pa vi pricajte sta hocete.A medalja ce doci.

Marko Vešić

pre 3 godine

Pozdrav!
Logika je jednostavna,
mi Srbi smo sportski narod, volimo sport i dobri smo u njemu,
ako ne sudjelujemo u rukometu ozbiljno, nešto nam fali,
to je nešto što nam pripada, a nemamo,
tako da rukomet trebamo staviti tamo gde mu je mesto,
a to je u natjecateljskoj delu sportske priče našeg naroda,
ni manje-ni više...

Lp
Marko, Varaždin

komnen barjaktar

pre 3 godine

Realno potrebno jos da pobede Belgiju u Srbiji i kvalifikovali su se na Euro '22. A kad tamo dodju, tj. kvalifikuju se valjda ce Djerona upotrebiti svo svoje umece da ne budu epizodisti. Pitam se da li je nesto slicno moguce i sa fuzbalerima Srbije?! Mislim selektor - stranac znalac!

vlada

pre 3 godine

Lagano,brzo,pokretljivo,uigrano i pobeda.Nisam skorije video da neko tako za kratko vreme promeni bilo koju reprezentaciju ili ekipu u bilo kom sportu.Svaka cast

beogradski

pre 3 godine

Napred rukometaši, da se vratimo na mesto koje nam pripada!
(nmvmmh, 13. januar 2021 16:32)

Slovenija ima više medalja, a velesila koja je bila tri puta od raspada yuge treća, busa se u prsa.
(hahahaha, 13. januar 2021 17:11)

Slovenija ima vise medalja od Srbije samo u zimskim sportovima, nigde vise.

ацос

pre 3 godine

Не треба их одмах дизати у небеса, али погледајте ову слику, добро погледајте. Ово се зове ТИМ. Свако има своју улогу. Свако има вредност. То је оно што се фалило претходних година.

Dax

pre 3 godine

Ovo već liči na nešto. Đerona ne bi ni trebao da vraća “standardne” provtimce posto ovaj tim očigledno ima hemiju koja nam je falila dugi niz godina.

Gde ja živim

pre 3 godine

Dočekao sam dan da vidim kako se brat Mijajlo sa 100-ak kila baca za lopte, kako razgrće u napadu i ne pravi glupe greške. I da smo posle dugo vremena nekog rutinirali. Što se mene tiče dosta za sad. Nije Grčka neki opasan protivnik, ali raduje pristup.

Malo kritike za prvo poluvreme. Bilo je više soliranja pa nam se 2 puta desilo da smo blizu pasivnog napada i ona nonšalancija Sretenovića u kontri jednostavno ne sme da se dešava. Makar vodio 20 razlike u najnebitnijoj utakmici to ne smeš da radiš. Ostalo dobro. Kukić je izrastao u ozbiljnog igrača, Radivojević rutinski radi neke stvari, Vorkapić nekoliko jako lepih poteza. Čim svi igraju, čim je dobra kretnja u napadu sve izgleda jako lepo. Odbrana dosta dobra, manji padovi koncentracije i šutevi sa 9 metara koji ne bi smeli tako lako da prolaze. Sve u svemu, dobra i sigurna predstava, ali još ima stvari koje treba ispolirati. Idemo dalje. Bravo momci, svaka čast Đerona i NAPRED SRBIJA.

irvas

pre 3 godine

Zapamtite ovo. -Lazar Kukic ce se u sledece dve najvise tri godine iskristalisati u najbolja 3 srednja beka sveta,to smem da garantujem.Decko ima sve sto treba jednom modernom CB u rukometu.Uz mnogo turda i rada mislim da nasa reprezentacija ubuduce ima monsturoznog srednjaka u vidu Kukica.

ciganin najlepši

pre 3 godine

Kakva dve golmančine imamo. Milosavljev i Cupara na putu da budu Šarić/Perić i Arpad.

Kad se razbrane i rašire, to je laku noć svima.

Nikad nikome izvini

pre 3 godine

...sad svim Srpskim rukometnim selektorima u zadnjih 2o godina traziti da vrate pare u Rukometni savez sa sve kamatom...
BRAVO MOMCI!!!

my way

pre 3 godine

Боже, колико омаловажавања Грчке у коментарима. Ало, у питању је екипа која је победила Северну Македонију у најјачем саставу са све Кирилом Лазаревим и ремизирала против Исланда. Шта ви очекујете, резултат 45:3 против таквог тима. Ово је била одлична, стабилна, квалитетна игра и рутинска победа без већих осцилација. То су ови инстант ескперти који број грешке појединцима. Па нека је Сретеновић промашио зицер, хвала Богу да је тако. Момче, само настави по своме! Нећу трунку страха да видим ли ће се дати гол, да ли ће голман одбранити, да ли ће се изгубити лопта, па да се игра распадне и да као женска репрезентација против Хрватске за последњих 15 минута утакмице нема поштеног шута на гол ни продора. Честитке момцима и Ђерони на победи, само газите и на наша паметовања се не обазирите.

Markobrebrat

pre 3 godine

Znam da je rano reci nakon par utakmica, ali za sada, napad se igra veoma lepo, brzo i moderno, odbrana na nivou. Samo nek nastave ovako. Ajmo rode!

Krecmar!

pre 3 godine

Pre nesto vise od 2 godine,prilicno nezapazeno (mozda i namerno) je prosao intervju Marka Vujina jednom specijalizovanom rukometnom sajtu u kojem je on pricao razloge zasto u reprezentaciji nije igrao ni blizu nivoa na kome je bio u svojim klubovima (a svi se secamo da je godinama bio u najboljem klubu Evrope Kilu i redovno bio najbolji strelac LS i clan idealnih postava). Sustina je bila u tome kako je on rekao da se "nikada u reprezentaciji nije osecao lepo i da je uvek imao osecaj nelagode kad dodje na okupljanje,sto se samim tim odrazavalo na samopouzdanje i njegove igre" a onda je dodao i "moj osecaj su uglavnom isto imali i drugi reprezentativci ali su izbegavali da javno o tome pricaju". E pa gospode,obratite paznju na ovo NISAM SE LEPO OSECAO! Tu je kljuc! Da li ste gledajuci ova tri meca sa Francuzima i Grcima stekli utisak da se citava ekipa sada LEPO oseca u srpskom dresu zajedno? Ja apsolutno jesam! Ovakvo zalaganje,ovako zajednistvo,ovakvu zelju,ovakvo samopouzdanje kakvo se nasi prikazali u ova tri meca,moze da bude rezultat samo LEPOG OSECAJA I SRECE dok su tu,zajedno,u reprezentaciji! E to je doneo Djerona! Nije Djerona izmislio toplu vodu niti ih je naucio za 10 treninga rukometu a da ga oni nisu znali pre.Pa to su igraci iz veoma cenjenih evropskoh klubova,znaju oni sve u rukometu,ali problem je bio sto su se pod bivsim selektorima OSECALI LOSE! A sada se OSECAJU LEPO! Iz svega toga,s obzirom na realan kvalitet koji imamo,veliki rezultati moraju da dodju!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

Bravo za momke i Tonija!

Posebna radost je gledati malog Stefana Dodića. Dečkić je veliki talenat, a tek mu 17. Uz Cenića iz Barse takođe '03 godište, i Mijatovića, budućnost srpskog rukometa. Ima tu još klinaca za koje ne zna ništa u široj kavnosti, što je i dobro. Čuće se, polako.

Selektora imamo, tim raste iz dana u dan, savez pročišćen i to je najvažnije. Čestitke momcima, ponosno se gleda rukomet!

Pajke

pre 3 godine

Samo da vam kazem da uskoro na scenu stupa Aleksandar Cenic iz Barselone,koji ce biti svetsko cudo od igraca a jedva ceka da obuce dres A reprezentacije.

Tanana

pre 3 godine

Recept za uspeh Srbije u svakom ekipnom sportu:
1.Strani strucni trener
2.Igraci se ne biraju po kriteriju imena, stare slave, igara u klubu, vec ISKLJUCIVO po kriterijumu igre za reprezentaciju.
Mozes biti i najbolji igrac sveta ali ako na 10 utakmica za reprezentaciju izgledas kao da su te tukli da bi bio tu, dovidjenja prijatno.
Za fudbal i kosarku isto tako i bog da nas vidi.

statuskan

pre 3 godine

Samo jedno pitanje? Šta se čekalo do sada da se angažuje strani trener? Očigledno su naši stručnjaci zarobljeni u prošlom veku. Rukomet sa teškim sidrašima(pivotmenima) je umro 90-tih. Danas se igra brz rukomet, sa puno kontri i granitna i pokretljiva odbrana! Tu prednjače skandinavske zemlje, Francuska, Španija. Nekada smo mi učili Evropu da igra rukomet, izgleda da su se uloge promenile! Tu bih dodao i Hrvate koji su uspeli da se prilagode i naprave mix stare jugoslovenske škole i ove moderne pa su imali i uspeha!
Puna podrška novom treneru i samo napred!
Isto ovo treba pokušati i sa fudbalom. Angažovati stranog dobrog trenera a ne nekog isluženog pred penziju tipa Advokat ili Klemente koji dođu samo da uzmu kintu.

Kaizo Mario 64k

pre 3 godine

Da se niko u onoj trulezi od RSS nije usudio da menja ovu formulu, kao sto su to uradili oni iz FSS bagre. Tek tad ima da bude cirkusa. Zapamtite to što sam napisao!

Smeh

pre 3 godine

Ovo što se dešava sa našom reprezentacijom u rukometu je čudo. Od toga da će se naši grčevito boriti sa Grcima za prolaz do pobede nad Francuzima i razvaljivanjem te iste Grčke i to bukvalno preko noći. Nestvarno ali nećemo se žaliti već uživati. Svaka čast selektoru i igračima i samo nastavite ovim putem!

Ivana

pre 3 godine

@mrgud:pa ako ti znaš bolje, zašto onda ti nisi u reprezentaciji?..on da ne zna,ne bi bio tu gde jeste.sretenovic je odličan igrač.

nema ovde leba

pre 3 godine

Trebalo je stranac da dodje na mesto selektora pa da shvatimo da nam je struka ostala zarobljena u proslom veku,igraci nikada nisu bili problem ali ovi nasi selektori koji su se izredjali na klupi reprezentacije zadnjih dvadeset godina sad svi lepo u misiju rupu

Dragan

pre 3 godine

Ovaj Đerona je madjionicar. Od onakve nikakve ekipe napraviti ovakav pomak za kratko vrijeme je za rubrike vjerovali ili ne. Ova ekipa sad ne da igra rukomet -nego ginu na terenu. Bravo za RSS -ne dirajte ovu ekipu i trenera nardenih makar 5 godina -konacno hemija u ekipi nebi bilo lose da FSS kopira ovo sto je Rukomet uradio. Kapa do poda -Sretna Nova Godina svima koji slave!

Mantis

pre 3 godine

@ (Najtrofejniji srpski OI sport je hrvanje grčko-rimskim stilom!
13. januar 2021 19:21)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isusek, tko je to tebe tako jako razljutio, da si počeo pričati
i gluposti? Odmori, smiri i sjedni pred TV, počinje SP,
na kojem nema tvojih ~ "najboljih u istoriji". pusa