Subota, 09.01.2021.

09:05

ABA liga uskoro bez Evrolige? Bartomeu deli licence Nemcima i Francuzima

Evroliga, na čelu sa Đordijem Bartomeuom, čini sve da se "zatvori" takmičenje.

Izvor: MS

ABA liga uskoro bez Evrolige? Bartomeu deli licence Nemcima i Francuzima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

zvonko

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde.
(AYe, 10. januar 2021 21:26)

Samo čovek kojem nije dobro može Jugoplastiku (POP 84) staviti u istu ravan s C. Zvezdom. Otkad je to uopšte pitanje izbora ili priznanja.
Jugoplastika je i zvanično, pre skorog vremena, proglašena najboljim timom Evrope u dvadesetom veku. Najdominantniji tim svih vremena. Troje u kući slavnih u Springfieldu.
Iz bivše SFRJ mogu joj prići samo Cibona i Partizan, Bosna je, ipak, bila samo bljesak.
Košarkašku ARISTOKRATIJU sa prostora bivše zemlje čine Jugoplastika, Cibona i Partizan, koji je u poslednjem času uskočio u taj vagon.
Zvezda može ući u taj klub na samo jedan način, DA OSVOJI EL. Nikako ne budžetom i milionima.
Bili ti klubovi siromašni ili slabi u ovom trenutku, ali kada igraju npr. Split i Partizan to je sudar višestrukog prvaka Evrope i prvaka Evrope.
Stavite Zvezdu u tu rečenicu?

AYe

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde. Ljudi su 3 puta osvojili šampionat Evrope za redom, nikoma pre i posle to nije pošlo za rukom. I nažalost susedi su dozvolili da taj klub propadne, mislim nije ni Zvezda nešto wow u fudbalu, ali ono što je Jugoplastika napravila to je samo još Real uspeo u fudbalu (uz pomoć sudija), a ko se seća utakmica Jugoplastike zna da joj sudije na strani nisu bile blagonaklonjene.

Danas bi ta liga sa jakom Cibonom, Jugoplastikom, Olimpijom, Krkom, Zvezdom, Partizanom, Hemofarmom (iz najboljih dana), Budućnošću, Borcem, Bosnom... bila bolja od Evrolige...

Nikad kao Bane . . . ..

pre 3 godine

hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!
(cole, 9. januar 2021 13:04)

ja kao partizanovac nikad ne bih rekao da Zvezda treba da bude u nekoj zalepljenoj koverti u registru privrednih subjekata, ali ako zvezdasi tako misle, onda sta da se radi...

kosmetski smor

pre 3 godine

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.
(Sabre, 9. januar 2021 13:49) ..некад давно,а ви никад...

Goran

pre 3 godine

Tko je ovaj tjedan gledao Borac - Jugoplastika i Jugoplastika - Budućnos je vidio kako bi ABA trebala izgledati.
Na sreću je Budućnost igrala sa 2 Amera a Jugoplastika sa 2 Srbina (možda i Crnogorca, da nekoga ne uvredim ). U svim HR kllubovima postalo je normalno da igra neki Srbin.
I to je uredu. Još da Srbija otvori prema drugima a ne samo Amerima i to one koje kupuje na mjesec, dva, zapravo da se liga vrati na tvorničke postavke sa 2 Amera i koliko hoćeš igrača iz ex Jugoslavije i Europe. Veseli, Lavrnj, Goga Bitatdze itd itd. Onda bi imali i igrače i ligu i prolaz prema EU. Šta će im tim odavde sa 7 Amerikanaca pred penziju ? Za Euroligu. Hajde prebacite to na Ameriju, npr hokejaški tim sa sve Rusima. Igraju, najbolji su ali ne mogu činiti celu momčad jer publika se neće tako privući.

Nbc

pre 3 godine

Jedva čekam ovo i da se Srpska košarka vrati pod okrilje FIBA. Žao mi je što Partizan nije ove godine prihvatio da igra to takmičenje. A mutanti poput Albe ili Bajerna, PSŽ i ostalih neka igraju EL. Uništavamo našu košarku da bi AV mezimica igrala BEZUSPJEŠNO EL. Postavili su rukovodstvo i u Partizanu da pravi Afroamerički tim za blagu konkurenciju AV timu i usput ih uvaljivali u dugove. Što prije zatvoriti vrata svima koji stvaraju igrače. Ali onda pamet u glavu. Prodati igrača njima ali masno. Ili neka im igra otpad iz NBA.

objektivno

pre 3 godine

Bolje bi bilo da klubovi koji nisu iz pomenutih zapadnih zemalja igraju svoju ligu, kako u kosarci tako i u fudbalu. To bi bilo bolje takmicenje, u oba slucaja, zanimljivije. Milioneri neka igraju sami sa sobom. Jos bolje bi bilo uvesti propise da igraci iz tih zemalja ne daju igrace milionerskim klubovima.

Miloje

pre 3 godine

Nije tacno. To je privatna liga. Nasa isto moze da bude privatna i ugovor sa igracem se pravi da ne moze da igra u konkurentskoj ligi na odredjeni rok. Ja u mojoj firmi, koja je iz Austrije, imam ugovor da ne mogu nigde da radim taj posao dve godine nakon isteka ugovora. Dakle, to je zastita od konkurencije na trzistu i stvar je privatnog sektora. Ovaj sto vozi Yuga i jede podrigusu, to cini bas zato sto se nije ponasao trzisno.

Beoman

pre 3 godine

@Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo
(JojicKojicDrincicLukac, 9. januar 2021 16:28)
da igramo domacu ligu sa 12 klubova+2 kluba iz CG+Igokea+Spars Sarajevo, a A2 ligu sa 12 klubova+ KK Bosna, Sloboda Tuzla, Borc Banjaluka, Sutjeska Niksic i dva mesta makedoncima i liga od 18 klubova bi dala kvalitetu. ovi klubovi sto dolaze sa srpske svere tipa sarajeva, tuzle, cg, makedonije i rs i netrebaju da igraju svoja prvenstva jer je pregust kalendar. tako nesto treba uraditi u svim sportovima i stvarati neku konfederaciju koja bi isla ka federaciji velike srbije. volio bi da gledam u fudbalu derbije CZ vs Zeljo i Partizan vs Sarajevo, Buducnost vs Velez il Vardar vs Vojvodina.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@gorki

Eto nisam naveo ispravan podatak i izvinjsvam se zbog toga. Onda ceo moj tekst je jos vise pesimistican, odnosno ako ima jos manje stanovnika, jos je manji interes da zadrze bilo koga iz te sfrj lige u EL.

JojicKojicDrincicLukac

pre 3 godine

Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo

johny

pre 3 godine

treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!
(devil himself, 09. januar 2021 11:

Što se mladi igrači ne razvijaju kroz KLS? Koji talentovani mladi igrač je iz Tamiša, Zlatibora, OKK Beograda itd došao u neki tim koji igra ABA i napravio karijeru. Eto Borca sa našim igračima i na začelju lige. ABA je iznedrila gomilu vrhunskih igrača iz regiona koji igraju EL i NBA. Demagogija o mladim igračima. Real osim Ljulja nema španca a mogu da stave koga hoće jer imaju A licencu i jaku domaću ligu. Ne može jedna Srbija sa 6,5 miliona stanovnika, siromašna država da uma ligu od 12 ili 14 klubova. Ko da ulaže u timove? Liga bivše države bila najjača u Evropi. Države id 20 miliona stanovnika sa pristojnom industrijom i privredom. ABA je nastavak te lige samo što je svaka država sama za sebe siromašna

бане качарево

pre 3 godine

Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno. 
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.
(Gazda Dojkan, 09. januar 2021 11:01)

Ma nemoj a pre 9,10,11....sve je bilo ok e sad je došlo drugo vreme,SDu "PARTIZAN"je sve došlo na naplatu.

Gorki

pre 3 godine

Evo vec 5-6 sezona ista vest i nista se ne menja...
(petarczv,
Ne menja se samo zato sto nisu Francuzi bili toliko zainteresovani za kosarku, a Englezi uopste. Nisu se ni Nemci interesovali za kosarku, ali kada su krenuli sa time, evo dokle su stigli za kratko vreme. Imaju Bajern kao projekat, a tu je i Alba. Francuzi su od skoro krenuli sa time, narocito od kada je Parker(ako se ne varam) usao ozbiljno u taj projekat. Cekaju se jos Englezi i eto nama ZATVORENE Evrolige. A nagovorice i njih, nemoj da se sekiras. Vec imaju onu arenu, napravice one projektovane London tauerse i tu se nasa prica zavrsava. Bicemo samo ekipe koje ce igrati neko drugorazredno takmicenje, koje ce sluziti da stvara igrace za njih.

Dejan

pre 3 godine

Sad ce neki opet da urade duboko zamrzavanje,UPPR u skladu sa zakonom,promene ime u Pariski Pantersi i presele se na periferiju Pariza.
Naravno,rentiraju navijace nekog francuskog kluba,lazu i sebe i druge kako su veliki i bitni,sa dugom istorijom i mnostvom velikih titula i brojnim asovima koji su prosli kroz klub i otisli u NBA ali su u srcu zauvek ostali Pantersi!!!
Takodje,gazda kluba daje kapitensku traku i svu slobodu u igri svom sinu Žan Filipu Čovikronu sto navijaci ne prihvataju ali dzaba,moze gazda sa svojim klubom da radi sta hoce...sve u svemu,scenario isti kao i u Srbiji,sve vec vidjeno!!!

Marko

pre 3 godine

naša ABA liga bi trebala biti jača.Znači da svaka zemlja balkana ima svoju ligu,pa onda da šampioni učestvuju u ABA ligu,koja će imati jakog sponzora i ekstra premiju za šampiona.Da se jednostavno napravi konkurencija Evroligi i Evrokupu.Zasto mora da se zavisi od njih?

dosta vise rsb lazi

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malo vas je grobari!, 9. januar 2021 13:39)
Mozda...a mozda nije zaboravio da je tvoj klub ispao iz zamrzivaca, izgubio Srbiji 2 predstavnika u EL, pa onda i to jedno, otpis duga od strane drzave(kriminal), tvog gazdu, kradju trofeja, gadjanje urinom, drmanje koseva, ponasenjem u aba ligi, ispadi u finalu sa Bud...

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Za one kojima nije jasnozasto Francuska, Engleska itd. Gleda se trziste, a to podrazumeva potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija. Druga stvar je ekonomska situacija. I u Francuskoj, i u Nemackoj i u Engleskoj je situacija mnogo bolja, ekonomski gledano, nego u Srbiji ili neko je pomenuo Italiju.
Ako pogledamo sada drugi aspekt, a to je struktura timova, svodi se na isto. Bolje je onda, gledano sa stanovista profita naravno, da americki igraci, kojih da se ne lazemo ima i previse u Evropi, igraju negde gde ce karte moci da se naplate znatno vise, nego u bivsoj sfrj na primer. Zemlje iz zapadne Evrope daju vise na znacaju i kod tv prava, naravno, sto znaci i opet veci profit.
Jedna stvar, koja ima jako veze sa ovim pominjanjem da je Amerikanaca, koji ne donose neki kvalitet iskreno, previse je i cinjenica da je jedna Nigerija imala vise kosarkasa na draftu ove godine u odnosu na celu Evropu. U Nigeriju, i uopste Afriku se mnogo ulaze od strane skauta i trenera iz USA, Evropa im nije interesantna vise. I oni traze kvalitet, zato ce uzeti najbolje sto im trziste van USA nudi, a to vise nije Evropa.

Gorki

pre 3 godine

...potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija...
(Matija Micic Bucic,

Molim te da mi pojasnis kako si dosao do cifre od 25 miliona ljudi kada si pomenuo exJugoslaviju?! U vremenu pre raspada Jugoslavija je imala 23,5 miliona stanovnika. Tada. Od tada pa do sada se stanovnistvo u svim republikama cak i smanjivalo. Ako tome dodas i da u ABA ligi nema ekipa sa Kosova, onda je tvojih 25miliona zaista preterizam. Cak je diskutabilna i ona tvoja cifra od 20miliona. Mrzi me da racunam, ali mislim da je trziste ABA lige ispod te cifre.

Slobodan

pre 3 godine

Francuska i tradicija u klupskoj košarci,sprdačina.
(Bruks 021, 09. januar 2021 13:54)

Zasto u cemu je problem ??
Sta to Srbija ima vise od Francuske ?
Ne Jugoslavija, Srbija ...

Na kraju Srbija nema nikakav interes da igra ABA ligu sa Hrvatskom i Slovenijom.
Zemlje sa kojima imamo razmenu igraca i trenera su Crna Gora, Bosna i Makedonija i jedino logicno je da sa njima pravimo ligu ... nista vise !

TIGER

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci

Malo vas je grobari!

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@(Mile rikverc, 9. januar 2021 12:45)

Dobro razmisljanje. Obzirom da su pobrojani treneri uglavnom Srbi, i da su timovi iz Srbije najcesce osvajali ovo takmicenje, ovako nesto treba primeniti na srpsku ligu, tu uloziti i tu se angazovati sto je moguce vise.
Ne verujem da bi Srbija dobila puno ulazuci u "tudje".

Ojko

pre 3 godine

Euroliga uopšte nije naš problem. Naš problem je teški kriminal i sistemska korupcija ili ti veleizdaja države koja se uvukla u sport. Ne postoji klub u kom odboru ne sedi lokalni smrad što diluje heroin na ulici. A u većim klubovima tipa Zvezda, Partizan, Vojvodina sede ljudi koji su naručivali ubistva ili ih čak i izvršavali. Likovi iz upravnih odbora pored što peru pare iz privrednog kriminala što su ukrali od nas poreskih obveznika takođe se bave trgovinom ljudima, oružja i narkotika. Reketiraju igrače, prete im pištoljima, roditeljima male dece uzimaju pare da bi deca igrala i tako se razvija naš sport, baš perspektivno. To je naš problem, a rešava se tako što više ne navijaš ni za koga i bojkotuješ sve njih.

Naš prvoligaški sport je skupina ljudskog otpada.

cole

pre 3 godine

bas me zanima hoce li se navijaci instalacije (definitivno izraz koji vise odgovara nego samozvana "institucija"), oglasiti kada djordi bude objavio da je Evroliga odlucila, kao najboljem timu u regionu, da Crvena zvezda dobije A licencu! a ta licenca je dogovorena (kupljena) prosle godine. verujem da ce im onda, naprasno, FIBA liga sampiona postati "znacajnije i jace" takmicenje od Evrolige. hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!

my way

pre 3 godine

Мени је фасцинантно како ова данашња генерација клинаца која се противи домаћој лиги спорт схвата као неку менаџер игрицу. Спомињу неке милионе, трилионе, као да новац ствара играче, а не систем и тренинзи. Када се каже да овакав систем уништава нашу кошарку они, пазите тог апсурда, као аргумент у његову и корист АБА лиге (која може да се игра уз националну, као што раде Хрвати, Словенци, сви осим нас) кажу "погедајте нашу кошарку, она је уништена" и омаловажавају клубове КЛС који су системски сведени на полуаматерски ниво. Нико не очекује од Динамика, Златибора и осталих да освајају титуле, већ да у њима стасавају играчи од којих ће најбољи прелазити у Звезду, Партизан, Мегу, ФМП. То не могу да раде без да су чланови навишег домаћег такмичења и то није питање новца, већ самог система и статуса. Нама клинци иду у лиге кошаркашки неписмених земаља и пропадају, а овако би остали и играли српску лигу. АБА 2 је тек најбесмисленије такмичење икада замишњено, са циљем да се онима који су је призивали замажу очи, а реално се само полуаматерима наметнули додатни трошкови да играју са другим полуаматерима, а корист од тога нема нико. Драго ми је да је недавно и скаут Голден Стејта потврдио све ово што је свима који се у спорт бар мало разумеју јасно и што се понавља већ скоро 2 деценије. Још једно треба имати у виду. Све што није твоје него је заједничко није сигурно. Сутра могу и Хрвати и Словенци, а већ имају своје лиге које су им приоритет, да изађу из АБА и шта онда?

KBSZ

pre 3 godine

Stara škola - Poređenje Zvezde i Đokovića je neumesno, u najmanju ruku. Tim koji će na kraju EL biti 16. ili 17. i koji je jednom uspeo da dođe do F8 u košarkaškom svetu je nebitan. Čak ni velikan Partizan sa osvojenom EL, četiri F4, tri evropska Radivoja Koraća (što je bilo takmičenje daleko jače od današnjeg Evro kupa)... nije za poređenje sa Novakom.

Ljubo

pre 3 godine

Ajde ti meni reci što se praviš tako pametan šta je to bilo lošije u komunizmu od ove tkz.demokratije tj.kapitalizma,bilo je loše to što su se i siromašni mogli baviti sportom,jer je to možda bilo loše što su se tada stvarali,Đorđević,Danilović,Dalipagić,Kićanović,Kukoč,Petrović a ti koji su ih stvarali su neki Žeravica,Ivković,Aleksandar Petrović,Obradović i da ih ne nabrajam dalje ima ih još puno.A danas za vreme ovoga Bartomeua i ovoga Prokletoga kapitalizma koji uništava zdrav sistem u kojima su stasavali ovi velikani od trenera do košarkaša,nemamo ni jednoga vrhunskoga stručnjaka koji bi mogao da proizvede vrhunske košarkaše pa su nam velike zvezde neki Davidovac,Lazić,Jagodić Kuriđža itd.Ja bi ovoga Bartomeua naterao da svakoga dana gleda Kup Šampiona od prije 20,30,40 godina i da posle toga gleda ovu njegovu nakaradnu tvorevinu zvanu Evro liga pa bi ga onda pitao koja je košarka bolja.Ako je bolje da gledamo ove naturalizovane Amerikance i prosečne Evropljane onda klizimo ka sunovratu evropske košarke.Ovoga što pre treba najurili iz košarke jer će totalno uništiti evropsku košarku.

Sabre

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci
(TIGER, 9. januar 2021 13:05)

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.

Bruce

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.
(Рајко Четник, 9. januar 2021 12:11)

Eno ti brate KLS, pun nasih talenata, gledaj i uzivaj..

Sreta_šteta!

pre 3 godine

Sta vam je ljudi, zar ste ocekivali drugaciji ishod i da se neki klub iz ABE nadje i dalje u EL? Dok su igrali Partizan, Cibona i ostali giganti davali su licence na deset godina, kako su ovi mali kepeci mutantski koji su osnovni 2012 usli u EL, video Bartomeu da su obicna kanta za napucavanje i da su marketinski najsmesniji klub u istoriji. Asvel i Alba su za njih Seltiksi.

Fef

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....
(E, 9. januar 2021 11:48)

I ja isto. Zelim svoj klub u najjacem takmicenju i mislim da ima sasvim dovoljno nasih igraca u Zvezdi.

Takodje mislim da je forsiranje price o "nasoj deci" obican spin, i da ta "nasa deca" postoje uglavnom u masti tih ljudi koji tu pricu potenciraju. Nasih narocito talentovanih klinaca ima veoma malo i veliki broj njih zastupa poznata agencija, sto nije zanemarljiv faktor.

Petar

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Komentar u skladu da "imenom".

Olaf

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.
(Nenad, 9. januar 2021 12:29)

Uz fantaziju o timovima punim "nase dece" a kad ih pitas da nabroje tu "nasu decu" ne znaju nijednog. Evo Borac i FMP puni nase dece, pa se bore za opstanak u regionalnoj ligi. A kad bi CZV ili PAR ostali bez evrope, bilo bi drvlje i kamenje..

Mijalko

pre 3 godine

I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.
(društvance iz predgrađa, 9. januar 2021 12:26)

Zanimljivo da se ti zalis na prepucavanja..

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Au, druze ala si bacio uplakane u rebus. Ne mogu da oni skapiraju sta si hteo da kazes, pa ne znaju da li da ti daju plus ili minus.
Njima moras to da pojednostavis, ovo je suvise komplikovano za uplakane

Bankomat

pre 3 godine

Treba drzava da vidi pa da prijavi jedan Fmp u Pariz pa onda da drzava da pare o otkupi mesto od njega, kao srpto su platili vec Ciboni i Igokei, pa da se Evroligaski basket opet pika u Fmp Areni

Mile rikverc

pre 3 godine

Covek koji unistava evropsku kosarku sa sve osmehom...Jedini nacin da opstane kosarka na ovim prostorima je da se napravi piramida kao u sfrj... Dakle misljenja sam da jadranska nije losa sama po sebi. Ona je samo lose oraganizivani i vodjena. Ona nije postala deo sistema kosarke na prostoru sfrj vec funkcionise kao ad hoc takmicenje...I samim tim nije deo resenja nego problema...Sta je resenje? Pa baza klinci i vrhunski razvoj sa akcentom na razvoju vestina po metodologiji Yu skole uz primenu savremenih tendencija, stalno obrazovanje trenerskog kadra i njihova zastita propisima koji se moraju doneti. Republicke lige bez stranaca (ovde drzave moraju da daju doprinos sa udelom u finansiranju), sa prolazom u 2. jadransku koja bi opet bila iskljucivo sa igracima ex yu bez stranaca plus kvote za igrace iz svog pogona. Na vrhu piramide 1. jadranska sa smanjenjem stranaca postepeno u narednom periodu do max 2 van ex yu. Sve ovo mora da iznese strucni savet najumnijih kosarkaskih ljudi i da preciznu mapu puta (Duda, Zeljko, Tanjevic, Vujosevic,Pešić...) kojem ce se dati odresene ruke za strucni deo. Takodje, mora postojati smisao ulaganja od najnizeg do naviseg ranga. Sistem prolaznosti od republicke lige gde bi prvaci istih imali mogucnost da se domognu 2. pa i 1.jadranske. Cilj mora da bude priblizavanje maksimalnim potecijalima naseg kosarkaskog talenta i smisla za ovaj sport. Jadranska liga kao deo tako uredjenog sistema dala bi ogroman zamajac svim republikama na nivou reprezentacija a i klubovi bi ojacali svoje pozicije i zdrav rivalitet na nivou lige. Tako uredjena liga bi dala plodove veoma brzo bila izuzetni interesanta sponzorima a onda se mi ne bi nudili ovom spanskom prevarantu, on bi jurio nas...Naravno za ovo su potrebni civilizovani ljudi a ne oni koji sede po nasim klubovima...

mi smo

pre 3 godine

Fmp je unistio kosarku na ovim prostorima.
Kako nas dobro predstavljaju.
Bravo!!!
(moralni gmizavac, 09. januar 2021 12:29)
boli me uvo za blizance,ali da jeste jeste,čega god su se dohvatili uništili su... Bilo kosarka,vaterpolo,fudbal ma sve... Postali smo sprdnja u svakom sportu.

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

ultramne

pre 3 godine

Ovi sto psuju ABU i oce da je gase su vjerovatno fanovi projekata politickih, bolje da se ne oglasavaju.

Aba je idealno zamisljena samo sto joj wannabe projekti ne dozvoljavaju.

ABA 2 je prava prica i uzivaju ljudi u kosarci prepunoj domacih igraca koje gore spominjete.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Napravio čovek totalnu sprdaju od Evrolige, obesmislio je načisto. Izgleda se neće skloniti dok je ne bude ugasio totalno. Kvalitet je drastično opao, igraju trećerazredni amerikanci, a sve što je od Evropljana vredelo je u NBA.
Interesovanje za Evroligu je na nikada manjem nivou, prezasićenost konstantnim utakmicama svakog drugog dana...
I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.

Ovaj čovek uništava Evroligu.

Gatsby

pre 3 godine

@Miloje
Šta čovek napisa,nije problem...nego koliko pluseva dobio. Uložiti u košarku 60 miliona godišnje. Nemamo bolnice,škole,vrtiće, a da pucamo pare na košarku. Onda na fudbak 200, vaterpolo 100...imamo sport,ali ne mora da jedemo. Kakva nam je zemlja,takav nam je i sport. Ovo što rade Euroligq ili UEFA je odvratno,ali je realnost,tu nema mesta za siromašne. Tek kada(ako ikada)ojačamo ekonomski...Mada vidiš Švedska,Norveška,Švajcarska...imaju mnogo para,ali njihovi poreski obveznici hoće da se ulože te pare u njihov standard,a ne u terače lopte

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

Realno

pre 3 godine

Dakle, Partizan stvarno nikad nece igrati Evroligu.
(Glatki, 9. januar 2021 11:14)

Sve je to u redu, mi smo je osvojili i ni ne moramo ali necete ni vi, a najveci uspeh ce vam ostati 9.mesto i prekid sezone zbog korone

Nenad

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.

Grdoje

pre 3 godine

Ne laprdajte. Ni navijači Z ili P se ne identifikuju sa ovakvim ekipama i ne mogu da ih gledaju. A tek prosečan konzument u Evropi ili svetu, koji sutra treba da kupi dres ili plati prenos. A tek Budućnost, pre par godina? Bartomeu radi naporan posao, sa ekipom analitičara i marketing departmentom. Ekipe koje nemaju svoje "fransizno lice" i neće ga nikada imati, ovako kako rade? Ne trebaju nikome, čak ni vlasnicima. Ovakve ekipe može samo državni budžet da izdržava.

kralj

pre 3 godine

Andrea Djani@
ABA liga je privatno takmicenje kao I EL,srpski savez kakav god da je I ko ga god vodi,nema nikakvu vlast nad klubovima a ko je za to kriv za tako nesto?Verovatno ljudi koji su probali da naprave kvalitetno takmicenje I tako zadrze kvalitet na ovim prostorima a I da zarade ako mogu,da li su pogresili ili nisu,vidimo danas,kvalitet nula,sto ne znaci da ne bi bili jos gori da se igra samo KLS.Kosarka je neisplativ sport,ostace da ga igraju samo ekipe koje imaju I fudbalski klub I klubovi iza kojih stoje neki bogati ljudi,plasim se da ce u Srbiji kosarka da dozivi sudbinu rukometa.

cukce

pre 3 godine

Jos malo pa ce biti 10 sezona kako predstavnik abe nije izborio top 8, ni izbliza. Sta drugo ocekivati
(Tor, 09. januar 2021 10:20)

2016. godine Zvezda je igrala top 8! Kriv je ovaj kriv je onaj, krivac su finansije i ne tako popularno tržište, svakako da je ABA liga imala i još uvek ima veće šanse za EL nego pojedinčne lige našeg regiona! Odavno bi izgubili mesto u EL da su lige pojedinačne! Naravno da nama kao košarkaškoj naciji ovo bode oči, da ovo nema puno veze sa sportskim duhom!

Јабучило

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!
(Uvijek kontra, 09. januar 2021 10:07)

Е баш ће се потрести због нашег тржишта...

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

To Ljubo ! Udri po parolama, barigade, proleterijatu.
Komunizam i samoupravljanje su prosli, pa ti ostaje samo ko Kalimero da pricas o nepravdi.
Tako su i ovi nasi od 90-ih pa na ovamo pricali da je nepracda, pa sad posle 30 god Ceska, Madjarska, Rumunija za koje smo bili "drugi svet" , sada su za nas nedostizni.
Lepo ti je Jabucilo napisao. Nije EL socijalna ustanova.

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Taman sam pantere počeo da zovem euroleaguesi, kad sad ovo!?
(Kraj "sage" iz predgrađa, 09. januar 2021 10:49)

Kako sebe zovete ? Cipiripaši ?! Tuga...

drvobradi

pre 3 godine

EL ima samo jednu prednost nad NBA u ovom trenutku a to je takmicarski duh i rivalitet timova. Ako se to oduzme, onda je skroz bezvezno takmičenje. Koga zanima mec Valensija-Efes? Pri tome, svi EL timovi kubure sa finansijama, posluju u debelom minusu.
Što se nas tiče, ABA liga je dala više NBA igrača nego cela EL u proteklih 10-15g. To će se tek isplatiti na FIBA takmičenjima.
Ono što je još zanimljivije, bolje su prošli igrači sa manje iskustva u EL ili bez, nego oni sa više.

Јабучило

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

Евролига није социјална установа, већ интересно удружење и имају право да приме кога желе. А Фиба нема ни снаге ни ауторитета да понуди другу могућност. Али се све што кажеш у реч може применити на Уефу.

nikola

pre 3 godine

Vi koji zagovarate ukidanje ABA i okretanje domaćim ligama prvo pogledajte nekoliko utakmica KLS...a pogledajte usput i utakmice juniorske ili kadetske lige, ima snimaka utakmica na YT kanalima. Ako mislite da od tih igrača može da se pravi nešto ozbiljno onda ok. Mada mislim da postoji jasan razlog zašto je 40-godišnji Raško MVP lige, toliko je jaka. Ako se ukine ABA Partizan, Cz, Mega i FMP će biti na nivou Pazara, Zlatibora, Metalca a ne obrnuto.

Steve

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu.
(Aleksej, 9. januar 2021 09:29)

Partizan, Buducnost, CedOli i Mornar imaju vece sanse da igraju EL dogodine kao eventualni finalisti EC jer je to jedino sigurno u ovoj izjavi. A tvoj mutant kao fenjeras tesko. Nece vas spasiti nova kataklizma ponovo... Nego neka vas dr brze bolje prebaci u EC dok jos nije kasno, mozda Mornar zeli da se fuzionise?
I sta bi sa vasom sigurnom A licencom?

Gazda Dojkan

pre 3 godine

Kk Partizan i Danilovic su krivi za ovo.Napred Zvezdo,samo napred...
(Dejo skojevac, 9. januar 2021 10:24)

Tacno tako. Krivi su jer su popustili pod naletima naprednjacke klike i prepustili im klub. Od kako Partizan ne igra EL, najveci uspeh timova iz ABA lige je jedan prolaz u Top8. Malo je to za 7 godina.
Jedini razlozi za ucesce siromasnih ABAša u EL su bili kompetitivnost i velika pracenost u regionu. Zvezdanu vise ni clanovi porodica igraca ne prate u EL, a takmicarski momenat je prisutan u prva dva meseca. Posle idu "nebitne" utakmice. Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno.
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.

petar markovic

pre 3 godine

Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..
(Rajko, 09. januar 2021 10:28)

ah da. cuvena fiba i london towersi koji su igrali takmicenje cak jedne jedine sezone kao levo smetalo. ali zato su, sto zaboravljate, igrali klubovi koji su zaista prvaci drzava i koji su zaista visokoplasirani u prvenstvima. nisu se desavale anomalije da unikaha bude deveta u ligi a igra evroligu i slicno. fiba je imala daleko stroziji kriterijum kvaliteta

E

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....

brm

pre 3 godine

Odlično, da se ne sipaju više milioni iz državne kase u klubove za skupe igrače. Nijedan Evroligaš ne pravi profit, svi pokrivaju gubitke sa drugih strana pa je i besmisleno učestvovati u tom takmičenju.

Nemanja

pre 3 godine

Ako vec pravite ABA ligu i hocete da lici na onu staru ligu, onda je naprvite da BUDE ona stara liga! Nema staranaca (ni jednog, cim se sa prvim pocne odmah ih ima 50), samo igraci iz stare Juge, pa nek igra ko u kom klubu hoce. Klubove sa gomilom staranca vise niko ozbiljan ni ne prati.

Nasim parama razvijati nase igrace. Pa ako ne mozemo da uzimamo evro ligu, daj da se tucemo nasim oruzijem - demiliracemo ih sve na reprezentativnim takimcenjima.

Vladimir

pre 3 godine

Tradicionalne košarkaške sredine i klubovi, Minhen, Pariz, Zenit ST.P., Himki, Železnik. Velik kapital, slabi temelji, uspesi povremeni i malo iznad proseka, znanje kupuju, sami ne stvaraju jer nemaju vremena ni odgovornosti prema onima pre njih, nemaju početnu tačku, ljude i uspehe koji su gradili jezgro zvano Ime kluba. Zato mogu da ga šaltaju, menjaju, osnivaju nove a gase stare. Klizni, zamenjivi. Jedni unutra drugi napolje, šaltaju polovne Amerikance među sobom, eventualno neko s vremena na vreme ulovi nekog koledž prospekta ili talog sa trećeg filtera letnje lige NBA. Zato su top17, zato su mali, jer niko ne može da im zabrani kako će da se zovu i koliko stranaca mogu da išaltaju za mesec dana u rosteru. I niko ne treba u Srbiji da ima problem sa tim, OSIM ako od takvog jednog kluba i nomeklature koja stoji iza njega zavisi budućnost i sam razvoj sporta koji je nas Srbe obeležio, i čiju istoriju smo mi Srbi obeležili.

Јабучило

pre 3 godine

Sta je sporno? ABA ce se igrati za Evrokup, pa odatle, ako se stigne do finala u EL.
(Samo kazem, 09. januar 2021 09:40)

Спорно је што у најбољем случају исти тим може тек сваке друге године да игра Евролигу. Ђорди полако ствара евро-НБА, што ће рећи циркус.

Grobar-España

pre 3 godine

Gledano na duze staze, ovo bi moglo da bude cak i dobro za nasu kosarku. Sve to naravno u slucaju da u Zvezdu i Partizan, koji poslednjih godina preteruju sa strancima, dodju pravi sportski radnici koji bi ponovo stvorili zdrave osnove i vratili trend srvaranja domacih igraca. Istina je da bi nekoliko sezona bili u cabru, ali sam sigurn da bi posle toga imali ekipe spremne da uzmu EK i da igraju EL na visokom nivou. To naravno podrazumeva da bi mladi igraci morali da potpisuju ugovore sa klubovima a ne sa razno raznim mesetarima. Onda bi menadzeri morali da dolaze sa ponudama u klubove, a ne da klubovi budu prakticno vlasnistvo menadzera. Svestan sam da bi to bilo moguce samo ako se u drzavi promene mnoge stvari, ali ne vidim drugi put za spas srpske kosarke. Mali Smailagic je zivi dokaz da ako klinci imaju zdravu pamet i normalan razvoj, mogu da postanu ozbiljni igraci bez Miska i slicnih. Svi gledamo koliko je Misko igraca "stvorio", ali se retko ko pita koiko ih je ostalo u blatu a mogli su da postanu dobri kosarkasi. Ako ne budemo radili smisljeno i strpljivo, plasim se da nam kosarka ne potone zauvek.

:)

pre 3 godine

Kaže preCednik Ostoja pre neki dan, dobijali smo od FIBA 2.4 miliona evra za 4 godine, ali smo procenili da je Partizanu mesto u EL. Kraj vica.

Elem, prošlog leta, 6 kvalitetnih timova je napustilo EK i otišlo u Fiba LŠ. Pozvani su i Partizan, Budućnost i Cedeolimpija. Nisu pristali. Treba da pristanu, pre nego što nam ovaj Katalonaca zatvori vrata EL. Mislim, trebalo je da pristanemo juče. FIBA LŠ sa Abaligašima postaje respektabilno takmičenje, a EK (minus Virtus, koji takođe dobija EL licencu) zaista cipiripi kup. Pa, nek' razigravaju sa Promiteasom i Metropolitanom.

Zvezda

pre 3 godine

Vrti para gde burgija neće. Evropa i to bogati se zatvaraji. Od UEFA i evo sada i ove privatne lige. Hoće svoj NBA. Bora Stanković je kao čelnik FIBA sa Davidom Šternom NBA napravio dogovor. Onda došla nesposobna garnitura u FIBA koja kao krovna organizacija nije uspela da napravi finansije i dobismo ULEB EL. Njima su potrebna velika tržišta, gde karta neće koštati 10 evra. Žalgiris ima A licencu jer je tu zalego vlasnik Sabonis kao i Asvel gde je vlasnik Toni Parker. Da smo ostali Jugoslavija druga priča bi bila sa 20 miliona stanovnika

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Zato Zvezda više nikad neće igrati Evroligu.
(Aleksej, 09. januar 2021 10:30)

Vi ipak imate neki veci problem, drugari. I to prevazilazi sportski okvir. Ne znam cime vas kljukaju Senatori, ali da je dobro, nije.

devil himself

pre 3 godine

I treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!

Andrea Djani

pre 3 godine

Pa realno u Evropi vise ne postoji nijedan klub , tako da i bilo koje takmicenje nema nekog velikog smesla , pa ni Evroliga . Kada se pogleda kakav je tim imala svojevremeno Taukeramika , Sijena , C S K A , Makabi itd. , a kakvo je stanje danas , to nije ista dimenzija . Kompletnu evropsku kosarku je unistila do temelja NBA liga , jer je covek kao sto je Bartolomeu na celu lige koju nije u finansijskom i organizacionom smislu pomerio ni makac od pocetka . Zato i igraci koji nemaju nikakvu sansu za uspeh u NBA na prvi poziv lete preko Atlantika (poput Gudurica) i napustaju Evropu , jer ce tamo za par sezona sedenja na klupi kao najslabije placeni igraci zaraditi vise nego za deset godina igranja u Evroligi . Pri takvom stanju stvari pricati o nekoj novoj Evroligi je smesno . To takmicenje vise niko i ne gleda . Ali ko je jedini gori id Evrolige i Bartolomeua ? Pa naravno nas savez i nas predsednik saveza Danilovic . Umesto da se istog sekunda istupi iz Aba lige koja nema nikakvu perspektivu i istupi iz Evrolige i vrate nasi timovi pod Fibu i njena takmicenja mi nesto glumimo i trazimo neko mesto u propaloj Evroligi gde ce nas tim da bude poligon za desetine i desetine amerikanaca, a jedan Simanic i Radanov da gledaju u parket na klupi . I to je buducnost nase kosarke . Ako je to tako uspeli smo nemoguce , da unistimo nesto najlepse sto smo kao zemlja imali . Dusko Radovic je predlagao da se promeni spomenik na Kalemegdanu i da se umesto maca stavi kosarkaska lopta . Toliko .

Dacha

pre 3 godine

Posto je ovde vecito prepucavanje Zvezda - Partizan ja cu odmah da se izjasnim da sam zvezdas ali normalan i realan koji pre svega voli sport pa tek onda klub i to neko navijastvo ili kako da ga nazovem. E sad ovako,realno nijednom klubu sa bivse juge vise nije mesto u Evroligi bez obzira na tradiciju,istoriju,nekadasnje rezultate itd. A zasto? Pa evo vrlo prosto cu sad da objasnim...prvo i osnovno sve se svodi na novac i nijedan klub iz bivse juge nije sposoban da obezbedi budzet sa kojim bi bio konkurentan za najvece domete tj titulu. Kad na to dodamo da je Evroliga kao takmicenje totalno neprofitabilno uz tolika ulaganja jer zarada je i vise nego smesna,ostaje samo neki prestiz izmedju najbogatijih klubova u Evropi gde kao sto smo konstatovali ne pripada nijedan klub bivse juge. Druga stvar koja nam preostaje je razvoj mladih i domacih igraca kroz trenutno najjace takmicenje u Evropi sto opet niko od klubova ne radi. Zarad nekih nerealnih ambicija i rezultata se i to malo para trosi na strane igrace koji jednostavno nemaju taj kvalitet da donesu zacrtane rezultate a ujedno i guse mladje domace igrace koji ne mogu da dodju do izrazaja iz raznoraznih razloga. Ako bi neko slucajno ipak krenuo tim putem razvoja domacih igraca sluzio bi kao kanta za napucavanje najvecih i kao takvi bi se vrlo brzo izgubilo interesovanje sto navijaca i najbitnije Bartolomeua i svakako bi se izgubilo mesto jer ako vec nema para,ako se izgube i navijaci i padne gledanost onda vise ne postoji nijedan razlog za njihovo ucesce jer istorija i tradicija je skroz nebitna u danasnje kapitalisticko vreme. Nasim klubovima ostaje Evrokup kao drugo najjace takmicenje koje je i realan domet jer ekipe su slabije sa manjim budzetima i visok rezultat je takodje realan sa timom koji ne mora da bude previse skup za nase standarde. Svakako ostaje mogucnost plasiranja u Evroligu kroz Evrokup ako se bas poklopi i napravi dobra ekipica u kojoj mora da preovladavaju domaci igraci i najvise 3 stranca koji stvarno prave razliku. Nadam se da ce te objaviti komentar jer mislim da je red da neko napise nesto normalno a ne samo da se navijacki prepucavamo.

Som Tojer

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...

Istina

pre 3 godine

Bartomeu zlo Evropske kosarke. Ugasice je a sebi napuniti dzepove. Zivot i sport nije samo privilegija bogatih. Kuda plovi ovaj zemaljski brod.

cukce

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.
(student, 09. januar 2021 10:18)

Mega, FMP, Borac skoro sve domaći igrači i te kako razigrani! Partizan je legija stranaca kao i Zvezda!

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.

Halo Bing

pre 3 godine

Pa ništa, igrati onda Fibina takmičenja, možda i praviti neka paralelna takmičenja, ali nikako zatvorenog tipa. I obavezno medijska blokada Evrolige, ništa prenosi, ništa rezultati, tabele, neka se tih 18 klubova sami sa sobom zabavljaju. Ja razumem da smo mi(ceo region) njima ekonomski neinteresantni, ali košarka se u Evropi igrala i ranije i sa mnogo manje novca, pa kvaliteta i uzbuđenja nije nedostajalo.

dejandddddd

pre 3 godine

priblem je stovniko nece ili be zeli da shvati da SFRJ vise NE PISTOJI i da je SFRJ LIGA UTOPIJA, svidelo se to nekome ili ne, ali je tako.

Rajko

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.
(?, 09. januar 2021 10:08)Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..

my way

pre 3 godine

ABA liga je mesto izgubila jos ranije, kao sto je i vec dugo poznato da su Bertomeuu interes klubovi iz Pariza i Londona. ABA je dobila obecanje da ce jos godinu-dve sigurno dobijati pozivnicu i to je ispostovano, ljutili se mi ili ne. Sto napisa neko u prethodnom komentaru, to se sve vec zna odavno, Bertomeuu je to izricito rekao. Pariz ce logicno doci prvi, London jos nema klub spreman za tako nesto. Nemojte da se opet iznenadite kada u pricu udje londonski klub za koji niko nikada nije cuo, kao ni za englesku kosarku uostalom. Umesto kukanja, treba sagledati pozitivne strane. Bertomeuu, iako mu to svakako nije u mislima, radi u interesu srpske kosarke. Posto je ocigledno iznutra nemoguce srusiti monopol kojem je u interesu da nema nase domace lige, potrebna je ovakva odluka EL. Bez nacionalnog prvenstva, samim tim i baze igraca, sa 3-4 ABA ligasa puna stranaca iz 1 (slovima jednog) grada, srpska kosarka umire, shvatite to. Nije iznenadjenje vec logicna stvar da je bas mlada reprezentacija do 20 godina, momci seniori, vec profesionalni kosarkasi (bar bi to trebali da budu) u B diviziji evropske kosarke. Nemaju nasi klinci gde da igraju i stasavaju u igrace. Nema baze bez nacionalnog prvenstva kao temelja za razvoj svakog sporta...

Slobodan

pre 3 godine

Kosarkaska tradicija iz Pariza... Jak vic.
(Antibot, 09. januar 2021 09:33)

Zasto da ne ?
Kakva je razlika izmedju tradicije koja traje od 1973’ ili one od 1983’ godine ... pa ova organizacija EL je osnovana 2000-te godine i stara je 20 godina ...

Pariz sa predgradjem ima vise od 15 miliona stanovnika i Evroliga vidi korist u tome ... danas svako meze napraviti ekipu i to nije problem ...
Licno se necu iznenaditi da Rusija i Turska izgube mesto u Evroligi na ustrb Engleske, Belgije, Finske ili neke zemlje iz Evropske unije ... Pa sam Lebron je kupio akcije Liverpula i ta ekipa iz Engleske treba da bude u sklopu FK Liverpul !!!

Evroliga pokusava da funkcionise kao NBA, KK Rasing Pariz je pre 2 godine kupljen od iste arapske familije koja drzi fudbalski i rukometni klub PSG ...

Oni danas imaju u Metropolitans92 nekih 20% akcija. Metropolitans92 je bivsa ekipa Paris-Levalua koja je nastala fuzijom 2007-me izmedju Rasing-pariz sa Levalua cija su komercijalna prava danas otkupljena od opstine Boulogne-Billancourt u predgradju Pariza gde se nalazi stadion PSG-a Park Princeva ... u principu sve je namesteno da ova ekipa koja danas igra Evrokup predje u vlasnistvo fudbalskog kluba PSG

Asvel Lion je u startu kupio Toni Parker da bi odmah posle toga prodao 51% akcija FK Lyon koji je danas vecinski vlasnik kosarkaske sekcije !!!

U principu funkcionise kao Real, Barselona ili Bajern gde fudbalske ekipe finansiraju ostale sportove u Sportskom drustvu ...

U fudbalu ima mnogo vise novca i ovo ce sigurno biti model kako ce u buducnosti funkcionisati ostali sportovi u Evropi ...

To sto se Terzic nasalio da ce FK Crvena Zvezda preuzeti finansije KK Crvena Zvezda nije sala ... na tome se uveliko radi !!!
U pitanju je novac koji ima vecu tradiciju od bilo kakve igre ili ekipe ... traze se veliki i sigurni gradovi gde ce biti stabilne ekipe sa neogranicenim budzetom koji ce im obezbedjivati Fudbalske ekipe ciji budzeti danas iznose i do miliardu evra ...

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Nema veze to sa time ko predstavlja ABA ligu u EL...nismo im interesantni kao tržište... Ukoliko zatvore EL skroz, dobićemo najslabiji EK i FIBA takmičenje koje će biti drugo najjače u Evropi... FIBA bi jedina mogla da profitira... ali oni su toliko puta ispali glupi... prvi Bora Stanković ispade bilde... i eto nam sad privatno evrospko elitno takmičenje pa nožemo da uživamo...I gledamo Himki, Albu, Bajern, Zenit, Asvel u EL... valjda Virtus, Fortiduto, Partizan, Huventud nemaju tradiciju h3bem ga. :)

lavirint

pre 3 godine

Znači teoretski neki tim prođe kroz Evrokup i recimo igra f4 ili čak osvoji Evroligu, ali on neće imati nikakvu nadu da igra Evroligu dogodine? Ovo i ako prođe, neće tajati duže od sezone-dve. Evroliga kao neprofitabilno takmičenje za klubove neće moći da opstane, pogotovo što bi ovako postla i de fakto ne takmičarska.

Randy Marsh

pre 3 godine

Prosto ne verujem šta čitam u komentarima.
Ovim naša košarka nestaje sa mape ozbiljne košarke. A ljudi se raduju. Pominju domaću ligu (koja kad se igra ima nekoliko puta manje gledalaca nego u ABA), pominju da ćemo da ojačamo (a raspašće se sve), zabranu odlaska igrača (kao da smo u 19.veku), ulaganja od 5 miliona (ko će da vidi interes da ulaže i tako nešto)
Nerealni smo i ništa ne shvatamo da to boli.
Aba liga kakva takva, je sa mesom u Evroligi držala našu košarku da ne potone.
Bez toga ćemo doći na nivo fudbala gde ćemo se radovati kad se neko jednom u 10 godina plasira u najjače takmičenje iako će tamo služiti kao kanta za napucavanje.

Manjaneee

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Nema od toga ništa. Možda bi liga bila bolja ali veruj mi da bi svaki bolji igrač uzeo drugi pasoš i otišao preko. Prošla su ta SFRJ vremena sa zabranama, odlascima u vojsku itd. Voleo bi da je to i dalje moguće ali se isto tako stavi u njihovu poziciju. Imaš 20 godina i dodje ti Valencia. Baš bi je odbio zbog ljubavi. Ovde neplaćaju ni crkavice a kamoli veće plate. Navijači uključeni u sve ma idila za razvoj.

Rajko

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.
(smorinjo, 09. januar 2021 09:59)Ima wikipedia ,sve jasno,izuzev osvajanja EL od prije 300 godina , Crvena Zvezda je uspjesniji klub ,vise titula u SFRJ,isti broj titula u Srbiji ,bolji skor u Aba ligi..jedino ce ostati zauvijek dominacija u SR Jugoslaviji,sta ces ,ajmo reci da su tada bili bolji ..imamo F4 i mi ,imamo cetvrtfinale i da smo imali malo srece da ne naletimo na CSKA ko zna sta bi bilo..u sustini ja sam presrecan ,standardni ucesnici EL je najveci dokaz i sigurno ce Bartomeu racunati i na nas i tu se zatvara krug .

Straight Outta München

pre 3 godine

(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Mile, kasnis jedno 40 godina...Nema komunizma, ali zato ima slobode kretanja...

Мали Хијавата

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 9. januar 2021 09:34)

Причаш небулозе, па што није добио А лиценцу? Овде се не ради о заслугама, традицији, пуним дворанама. Овде су битни само новац и тржиште. Ex Yu простор дефинитивно њима није занимљив. Па зар би измишљали клубове по Паризу и Лондону...

Goran Loznica

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)


Upoređivati instituciju kao što je Novak Đoković sa nižerazrednim evropskim klubom u košarci kao što je CZ je sramno!

ee

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

buahahahahahahaa.To je ta grobarska objektivnost uvek prisutna kao i kompleks vise vredbosti narocito u fudbalu bez obzira sto je klub za koji navinaju jedan smesan mali nebitni evropski klub.Kad ih covek slusa misli da su u ravni sa Realom.
covece kakv ste vi rezultat ostvarivali u grupama od 5 klubova 70% ste bili zadnji i to sa klibovima tima budjevelnik.
Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Života

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Стара школа, 9. januar 2021 09:22)

Zato vas ne mogu bez vas u četvorokorak ligi, 5 na 3, PP aparat, tu ste svoj na svome.

Bocko

pre 3 godine

Zvezdas sam od rodjenja i svaki moguci trofej mi je veoma drag. Ipak strah me je da ovo ne bude posledica onog cuvenog : Vazniji nam je Zadar u nedelju nego Real u cetvrtak.

Dejan CZ

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 
Kada bi moglo tako bilo bi dobro i brzo bi stigli do nivoa kada smo bili vladari kosarke...ali ne moze zbog zakona EU koja to dozvoljava jer bi takva zabrana bila okarakterisana kao ugrozavanje ljudskih prava i bili bi izbaceni ne samo klubovi vec i reprezentacija sa svih takmicenja...Taj zakon EU je davno donela.

zoran

pre 3 godine

Francuska i košarkaška tradicija? Kolko 20 godina tradicije... Učinio bi nam uslugu, da se okrenemo našim igračima, prestanemo sa dovodjenjem stranih polofabrikata. Besmisleno je, ionako ne možemo finansijski da pariramo nikome.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Koliko samo Rimljana tipka ovde... I poneki varvar placenik, slaveci verovatno sopstveni skor u EL, koji ce tesko ko potuci. Jedva cekalo to poraz Zvezde u EL da dojuri u dvokolicama. A i sve im ide od ruke. Senat je ponosan.

Uvijek kontra

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!

student

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čoviću čestitke, legendo severa unakazio si Srpsku košarku. Prvo guranje timova u ABA čime je Srbija izgubila Euroleague, a onda i ABA gubi EL ovim vrhunskim uspesima tvog kvazi kluba.

?

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.

Bob Rock

pre 3 godine

Evroliga je i tako dosadna do bola, ABA takođe, gomila amera koji se rotiraju iz kluba u klub...
Radije bih gledao srpsku ligu bez stranaca nego ovo...

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)
A, gde ces da tuces te Evroligase, na pripremnim turnirima? I zabranu odlaska u inostranstvo pre 26.godine niko nece dozvoliti u 21.veku.

hm?

pre 3 godine

ABA liga je nastala da bi se dala infuzija hrvatskoj i slovenackoj klupskoj kosarci koje su pocetkom 2000tih bile pred gasenjem. Mi nismo imali interes da igramo tu ligu. Koliko je bila jaka domaca liga najbolje pokazuju rezultati nasih klubova. Sezona 97/98 Partizan na Final four, Crvena Zvezda finale Kupa Radivoja Koraca... KK Hemofarm je dva puta dolazio do samog kraja evropskih takmicenja... pristupanjem ABA ligi izvrsili smo samounistenje klupske kosarke!!

Broz

pre 3 godine

Potpuno očekivano... Šta nam je đorđe napravio za manje od 10 godina.... Pre deset godina tri ekipe je imala aba u evroligi, od sledeće, ili one posle sledeće, neće imati nijednu... Pitanje je šta će biti i sa evrokupom, jer on pored ovih 14 ekipa ima u planu Pariz, virtus, unikahu, valensiju, London, a tek iz vtb lige... Himki, glavni sponzor Gazprom zenit, uniks, lokomotiva... Mnoooogo krokodila, a barica premala... Pitanje je samo koje će sezone aba izgubiti mesto, sledeće ili prve posle toga...

dragacevac

pre 3 godine

idealan trenutak da se prestane sa mahnitim razbacivanjem drzavnim parama u sve i svasta i da se sport prebaci u okvire skolskog i univerzitetskog sporta i finansiranja. Tako bi prestali sa uludim trosenjem u izmisljene uspehe i rezultate, tako bi prestali polu-igraci iz inostranstva da odnose pare, tako bi za potrosene budzete samo "večitih" u fudbalu i kosarci mogli donirati za 25 univerziteta po 2 mil eura, tako bi prestali da proizvodimo sportiste socijalne slucajeve, jer bi ovako svaki sportista izasao sa 23 godine sa fakultetskom diplomom koja ga obezbedjuje do kraja zivota, ne zaboravite nisu svi Jokici i Djokovici, mislim finansijski.
Tako bi mogli da ulozimo u razvoj svih sportova u svim disciplinama, a ne ovako samo u par klubova.

ali ko sta nas pita...

pozdrav iz Dragaceva

Aleksej

pre 3 godine

Ako se ovo desi,bolje za klubove iz regiona da se okrenu Fiba,zavrsiti sa ovim prevarantom za sva vremena.
(Alex81, 09. januar 2021 09:33)Ma jok ostace prostor najveci rasadnik talenta i prostor sa najvise evroligaskih titula do raspada Juge i zemlja sa pet titule sampiona sveta u kosarci u narucju Djordija neznalice haha. Mada ovo je svake godine ovako Aba gubi licencu bla bla prosto je to smesno i nema sanse. Uvek ce jedan klub sa ovih prostora da igra Evroligu(sramota trebala bi bar 2 a ja kazem 3 zasluzuju) kakvi Bajerni, Zeniti i ostala ksarkaska bulumenta, vec ovaj sistem Evrolige ne vredi nista nula od takmicenja.

Zodiac

pre 3 godine

Bilo bi super da se ABA liga ukine. Klubovi iz Hrvatske i Slovenije već duže najavljuju napuštanje lige. Ovo je sjajna prilika da se definitivno završi ova priča.

Will Grigg's On Fire

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.

Djordje

pre 3 godine

Ako se to desi očajnički potez može jedino biti da se bojkotuje EL, da zemlje koje nemaju predstavnike ne kupe TV prava, navijači klubova koji nemaju A licencu takođe da ne gledaju EL. Otkačiti EK i igati FIBA ligu šampiona, lošiji klubovi ali veća navijačka baza i mogućnost zarade kakva takva. Jedino ako se EL finasijski ujede može doći do promena.

smorinjo

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.

Aca Petrovic

pre 3 godine

Pariz, Bordo, London, Birmingem, pa donekle i Koventri su svetski košarkaški centri, koji su ugašeni da bi na silu gurali srpsku košarku. E sada će Barta to da vrati. Ugasiće srpsku košarku, da bi vratio ove centre košarke sa nekoliko desetina zainteresovane dece da se bave ovim sportom koji se zove košarka.

D und D

pre 3 godine

republicaBreg, 09. januar 2021 09:25

Kako ce biti jako domace takmicenje ako ti igraci igraju u drugorazrednoj ligi?
Ko ce i malo kvalitetniji igrac da ostane u takvoj ligi? lmacemo sudbinu fudbalske lige gde ce nam deca odlaziti sa 15, 16 godina i gde ce propadati jer svako voli svoje pa ako pretekne za stranca, ili ako je bas veliki talenat onda dobije sansu.
Ovo pise neko ko je kondicioni trener u inostranstvu i ko je malo upuceniji od vas koji mislite da ce teci med i mleko kad se raspadne ova Jadran liga liga koja uopste nije nekvalitetna.
Koliko para toliko muzike, objektivno Jadran trenutno ima kvalitet, i mogucnost placanja igraca toliko koliko ima zato je tu gde je.

N

pre 3 godine

Bravo. To je pun pogodak. Imacemo jaku ligu i stvarati igrace za reprezentaciju.
(Prskaj, polivaj !!!, 09. januar 2021 09:26)

Nasi najbolji ce i dalje da igraju Evroligu.

Av titule

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.

pdf

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.
(Will Grigg's On Fire, 09. januar 2021 09:21)

Sa prostora "aba" lige su nekada bila 3 predstavnika, pa samo finalisti, pa samo 1... Nemoj se zavaravati, činjenica je da visi i to jedno mjesto...

Serrano

pre 3 godine

Ovaj čovek je u poslednjih 5-6 godina stvarno prolupao. Od jednog zanimljivog takmičenja je napravio putujući cirkus. Onog trenutka kada je podelio 11 licenci evroliga je počela da propada. Sistem takmičenja je takav da u EL više ne postoje klubovi koji razvijaju igrače. Ligu mu koliko-toliko na nekom nivou drže veterani i nekoliko odličnih trenera. Uskoro to postaje liga trećerazrednih amera.

penaltizan

pre 3 godine

Ako se to uradi mislim da će biti kraj za ABA ligu,jer kakva je onda interes da se igra?Ulaže se 8 mil evra u tim koji bi imao 6-8 utakmica u Evrokup ili FIBA liga šampiona?Okrenuti se domaćim igračima i pokrenuti košarkaške klubove kao što su bili: Hemofarm,Radnički, Vojvodina,OKK, Spartak, Zorka Šabac, Sloga Kraljevo...dozvoliti max 2-3 kvalitetna stranca a ne ko sad 7-8!!!

Markovic9921100

pre 3 godine

Hahahaha, sta se radi.. Slazem se da smo kao zemlja miljama u odnosu na Nemacku, Spaniju, Francusku.. Ali zamislite izjavu prvog coveka evrolige, u fazonu, samo osnujte klub u Parizu, odmah cete igrati evroligu.. Javni lopovluk, bez sramote

Куп је битан

pre 3 godine

(Miloje, 9. januar 2021 09:35)

Увођење забране одласка играча у иностранство је смешан предлог. То је немогуће у данашњем свету. То би представљало ограничење права на рад. Замислимо да неко грађевинским радницима забрани одлазак у иностранство пре 50 године живота. Ко би нпр. Јокићу надокнадио изгубљени приход када би му био забрањен одлазак у Америку?

stoler

pre 3 godine

EL odavno vise nema smisla, ovakav sistem takmicenja, manjim i siromasnijim ekipama ne moze da donese nista dobro. Takmicenje po grupama je bilo daleko postenije i vece su bile mogucnosti i za male ekipe da naprave nesto. Ovako vec godinama unazad gledamo istih 8,9 ekipa u TOP8 i jedne te iste ucesnike Final Foura. Besmisleno, neposteno, ali ocigledno da ovaj lik to smisljeno radi ne bi li oterao siromasne i klubove iz liga i regiona koje ne zeli i od kojih nema koristi. Jadno i prejadno i stvarno se pitam ima li kraja ovom zlu i ko ce stati na put ovom zlikovcu.

Losmi

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)
Ma da. Spoticu trofejni klub, zele da zaustave Evropskog giganta na pohodu ka jos jednom F8. I veselo je da stavite Novaka u isti kontekst sa KKCZ, neverovatno sta vi sve sebi dozvoljavate.

Miloje

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.

republicaBreg

pre 3 godine

Realno, po snazi niko iz aba ne moze da bude konkurentan jos dugo godina. Samo da sluzimo kao topovsko meso. Pravi se razlika kao sto je u fudbalu u LS i to je ocekivano. Puna kapa za nase timove da jacaju domacu ligu, forsiraju domace igrace i da dajemo po dva tima iz Srb samo za eurocup. Pa ako se nekad to takmicenje osvoji, onda bi bili konkuretni i u el

Kolk

pre 3 godine

Umesto da Aba liga nastupi jedinstveno, da klubovi naprave strategiju, da se angažuju sve legende sa ovih prostora i da ovom magarcu pokažu šta je tradicija, Balkan ostaje Balkan. Hrvate to ne zanima, jer su im klubovi trenutno slabi, a naši klubovi se glože ne shvatajući šta se dešava.

Gudalo

pre 3 godine

Pa iako tako bude nije lose. ABA se gasi vrv.napravice se domaca liga,koja ce ako nista drugo,imati igrace za reprezentaciju. Nama vise dovodjenje bezplanskih silovatelja kosarke kakav je O Brajant...ako nas nece,tamo nam i nije mesto.

Goran Loznica

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...

Gug

pre 3 godine

Pa normalno, ko će dolaziti u Železnik da igra pa oni su uvek 16. ili 17. na tabeli bore se eventualno za top 15.

Takvu poziciju je bolje da zauzme neki tim iz Francuske koji će imati bolju posetu od standardne škripe patika koju čujemo u pioniru plus će doneti više novca kroz tv prava.

Jedino što takav tim neće imati veći budžet od čovića ali kad se sve sabere i oduzme veća je korist od talentovanog Francuza nego od Branka Lazića.

Aleksej

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...
(Goran Loznica, 09. januar 2021 09:21)Goki kakve veze ima domaca kosarka i Evroliga i licence? hahaha , kakav strvimar lajkova ali nista pametno covek nije napisao toliko vremena za divljenje hahaha

Pepe

pre 3 godine

Prvo su nas pocepali, pa nam napravili lige bratstva i jedinstva da bi sada iste lagano ugasili. Ovim ABA liga gubi smisao, ako ga je ikad i imala, pa može da se ukine slobodno.

Стара школа

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.

shpile

pre 3 godine

Samo su im pare u pitanju, sto pisu ljudi ovde, nek se raspadne aba i nek se radi na domacoj kosarci, nek talenti igraju u, i za srbiju... bicemo prvaci sveta

XXL

pre 3 godine

Nije kriv Bartomeu već oni koji su mu dali šansu da to radi tj oni koji su mu "prodali" takmičenje! Zbog svojih nesposobnosti, grupa prepotentnih "stručnjaka" iz vrha Fibe je uništila evropsku klupsku košarku! Sve je postalo stvar novca i biznisa, normalno bez nas u budućnosti jer ne možemo da pratimo finansijska ulaganja! I nemojte, molim vas, da tvrdite kako postoji alternativa u Fiba LŠ, ne može ni da priđe kvalitetu i interesovanju bilo kakvoj EL, čak ni jednom EK!

Zju

pre 3 godine

Evropa je kontinent nije država kao USA.Taj zatvoreni sistem copy-paste NBA ovde ne pije vodu.Dugoročno je noodrživ.Pogrešan i poguban za ceo sport.
Alternativa uvek postoji.Zasada u vidu FIBA takmičenja...
A ovakva EL će verovatno pretrpeti reorganizaciju posle Bartomea.
Više bih voleo da nekoliko god.nemamo predstavnika u tom cirkusu.Ali da umesto toga stvorimo 10-15 NBA igrača.

Dule Astro

pre 3 godine

Koja je to košarkaška tradicija vezana za Pariz i Francusku?

Više tradicija ima Srbija, a kada se gleda cela bivša Juga, trebalo bi da imamo barem 3 mesta od 18 u EL.

Neka kažu jasno i nedvosmisleno - Gledamo samo novac, a za tradiciju i kvalitet nas baš briga.

Pazite taj budući košarkaški derbi između London Tauersa i Pariz Šta God?!

Сораб

pre 3 godine

Ако имају имало мозга људи у српским клубовима нека се договоре и нека заједно напусте ово скарадно такмичење од следеће сезоне. Направите јаку домаћу лигу, пријавите се за фибину лигу шампиона. Заборавите Евролигу, јер нас та организација не жели. Пре или касније ће престати да постоји.

Neutrin

pre 3 godine

Ako se to dogodi, to ce biti smrtna presuda za nasu kosarku! Klubovi ce ostati bez para, a mladi igraci ce prerano odlaziti napolje, jureci za Evroligom i NBA. Poneki ce i uspeti, ali cemo izgubiti generacije i bicemo na nivou Hrvatske.

Sava

pre 3 godine

evroliga je postala nezanimljiva.. ekipe poput asvela, zenita,himkija,bajerna,zvezde.. vestacki klubovi koji u kosarci nikad nisu nista znacili..

Miloje

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.

Av titule

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.

Goran Loznica

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...

Pepe

pre 3 godine

Prvo su nas pocepali, pa nam napravili lige bratstva i jedinstva da bi sada iste lagano ugasili. Ovim ABA liga gubi smisao, ako ga je ikad i imala, pa može da se ukine slobodno.

penaltizan

pre 3 godine

Ako se to uradi mislim da će biti kraj za ABA ligu,jer kakva je onda interes da se igra?Ulaže se 8 mil evra u tim koji bi imao 6-8 utakmica u Evrokup ili FIBA liga šampiona?Okrenuti se domaćim igračima i pokrenuti košarkaške klubove kao što su bili: Hemofarm,Radnički, Vojvodina,OKK, Spartak, Zorka Šabac, Sloga Kraljevo...dozvoliti max 2-3 kvalitetna stranca a ne ko sad 7-8!!!

Kolk

pre 3 godine

Umesto da Aba liga nastupi jedinstveno, da klubovi naprave strategiju, da se angažuju sve legende sa ovih prostora i da ovom magarcu pokažu šta je tradicija, Balkan ostaje Balkan. Hrvate to ne zanima, jer su im klubovi trenutno slabi, a naši klubovi se glože ne shvatajući šta se dešava.

Broz

pre 3 godine

Potpuno očekivano... Šta nam je đorđe napravio za manje od 10 godina.... Pre deset godina tri ekipe je imala aba u evroligi, od sledeće, ili one posle sledeće, neće imati nijednu... Pitanje je šta će biti i sa evrokupom, jer on pored ovih 14 ekipa ima u planu Pariz, virtus, unikahu, valensiju, London, a tek iz vtb lige... Himki, glavni sponzor Gazprom zenit, uniks, lokomotiva... Mnoooogo krokodila, a barica premala... Pitanje je samo koje će sezone aba izgubiti mesto, sledeće ili prve posle toga...

Стара школа

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.

Bob Rock

pre 3 godine

Evroliga je i tako dosadna do bola, ABA takođe, gomila amera koji se rotiraju iz kluba u klub...
Radije bih gledao srpsku ligu bez stranaca nego ovo...

Gudalo

pre 3 godine

Pa iako tako bude nije lose. ABA se gasi vrv.napravice se domaca liga,koja ce ako nista drugo,imati igrace za reprezentaciju. Nama vise dovodjenje bezplanskih silovatelja kosarke kakav je O Brajant...ako nas nece,tamo nam i nije mesto.

republicaBreg

pre 3 godine

Realno, po snazi niko iz aba ne moze da bude konkurentan jos dugo godina. Samo da sluzimo kao topovsko meso. Pravi se razlika kao sto je u fudbalu u LS i to je ocekivano. Puna kapa za nase timove da jacaju domacu ligu, forsiraju domace igrace i da dajemo po dva tima iz Srb samo za eurocup. Pa ako se nekad to takmicenje osvoji, onda bi bili konkuretni i u el

Zju

pre 3 godine

Evropa je kontinent nije država kao USA.Taj zatvoreni sistem copy-paste NBA ovde ne pije vodu.Dugoročno je noodrživ.Pogrešan i poguban za ceo sport.
Alternativa uvek postoji.Zasada u vidu FIBA takmičenja...
A ovakva EL će verovatno pretrpeti reorganizaciju posle Bartomea.
Više bih voleo da nekoliko god.nemamo predstavnika u tom cirkusu.Ali da umesto toga stvorimo 10-15 NBA igrača.

Sava

pre 3 godine

evroliga je postala nezanimljiva.. ekipe poput asvela, zenita,himkija,bajerna,zvezde.. vestacki klubovi koji u kosarci nikad nisu nista znacili..

Halo Bing

pre 3 godine

Pa ništa, igrati onda Fibina takmičenja, možda i praviti neka paralelna takmičenja, ali nikako zatvorenog tipa. I obavezno medijska blokada Evrolige, ništa prenosi, ništa rezultati, tabele, neka se tih 18 klubova sami sa sobom zabavljaju. Ja razumem da smo mi(ceo region) njima ekonomski neinteresantni, ali košarka se u Evropi igrala i ranije i sa mnogo manje novca, pa kvaliteta i uzbuđenja nije nedostajalo.

Goran Loznica

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)


Upoređivati instituciju kao što je Novak Đoković sa nižerazrednim evropskim klubom u košarci kao što je CZ je sramno!

Aca Petrovic

pre 3 godine

Pariz, Bordo, London, Birmingem, pa donekle i Koventri su svetski košarkaški centri, koji su ugašeni da bi na silu gurali srpsku košarku. E sada će Barta to da vrati. Ugasiće srpsku košarku, da bi vratio ove centre košarke sa nekoliko desetina zainteresovane dece da se bave ovim sportom koji se zove košarka.

smorinjo

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.

Zodiac

pre 3 godine

Bilo bi super da se ABA liga ukine. Klubovi iz Hrvatske i Slovenije već duže najavljuju napuštanje lige. Ovo je sjajna prilika da se definitivno završi ova priča.

Dacha

pre 3 godine

Posto je ovde vecito prepucavanje Zvezda - Partizan ja cu odmah da se izjasnim da sam zvezdas ali normalan i realan koji pre svega voli sport pa tek onda klub i to neko navijastvo ili kako da ga nazovem. E sad ovako,realno nijednom klubu sa bivse juge vise nije mesto u Evroligi bez obzira na tradiciju,istoriju,nekadasnje rezultate itd. A zasto? Pa evo vrlo prosto cu sad da objasnim...prvo i osnovno sve se svodi na novac i nijedan klub iz bivse juge nije sposoban da obezbedi budzet sa kojim bi bio konkurentan za najvece domete tj titulu. Kad na to dodamo da je Evroliga kao takmicenje totalno neprofitabilno uz tolika ulaganja jer zarada je i vise nego smesna,ostaje samo neki prestiz izmedju najbogatijih klubova u Evropi gde kao sto smo konstatovali ne pripada nijedan klub bivse juge. Druga stvar koja nam preostaje je razvoj mladih i domacih igraca kroz trenutno najjace takmicenje u Evropi sto opet niko od klubova ne radi. Zarad nekih nerealnih ambicija i rezultata se i to malo para trosi na strane igrace koji jednostavno nemaju taj kvalitet da donesu zacrtane rezultate a ujedno i guse mladje domace igrace koji ne mogu da dodju do izrazaja iz raznoraznih razloga. Ako bi neko slucajno ipak krenuo tim putem razvoja domacih igraca sluzio bi kao kanta za napucavanje najvecih i kao takvi bi se vrlo brzo izgubilo interesovanje sto navijaca i najbitnije Bartolomeua i svakako bi se izgubilo mesto jer ako vec nema para,ako se izgube i navijaci i padne gledanost onda vise ne postoji nijedan razlog za njihovo ucesce jer istorija i tradicija je skroz nebitna u danasnje kapitalisticko vreme. Nasim klubovima ostaje Evrokup kao drugo najjace takmicenje koje je i realan domet jer ekipe su slabije sa manjim budzetima i visok rezultat je takodje realan sa timom koji ne mora da bude previse skup za nase standarde. Svakako ostaje mogucnost plasiranja u Evroligu kroz Evrokup ako se bas poklopi i napravi dobra ekipica u kojoj mora da preovladavaju domaci igraci i najvise 3 stranca koji stvarno prave razliku. Nadam se da ce te objaviti komentar jer mislim da je red da neko napise nesto normalno a ne samo da se navijacki prepucavamo.

stoler

pre 3 godine

EL odavno vise nema smisla, ovakav sistem takmicenja, manjim i siromasnijim ekipama ne moze da donese nista dobro. Takmicenje po grupama je bilo daleko postenije i vece su bile mogucnosti i za male ekipe da naprave nesto. Ovako vec godinama unazad gledamo istih 8,9 ekipa u TOP8 i jedne te iste ucesnike Final Foura. Besmisleno, neposteno, ali ocigledno da ovaj lik to smisljeno radi ne bi li oterao siromasne i klubove iz liga i regiona koje ne zeli i od kojih nema koristi. Jadno i prejadno i stvarno se pitam ima li kraja ovom zlu i ko ce stati na put ovom zlikovcu.

Gorki

pre 3 godine

Evo vec 5-6 sezona ista vest i nista se ne menja...
(petarczv,
Ne menja se samo zato sto nisu Francuzi bili toliko zainteresovani za kosarku, a Englezi uopste. Nisu se ni Nemci interesovali za kosarku, ali kada su krenuli sa time, evo dokle su stigli za kratko vreme. Imaju Bajern kao projekat, a tu je i Alba. Francuzi su od skoro krenuli sa time, narocito od kada je Parker(ako se ne varam) usao ozbiljno u taj projekat. Cekaju se jos Englezi i eto nama ZATVORENE Evrolige. A nagovorice i njih, nemoj da se sekiras. Vec imaju onu arenu, napravice one projektovane London tauerse i tu se nasa prica zavrsava. Bicemo samo ekipe koje ce igrati neko drugorazredno takmicenje, koje ce sluziti da stvara igrace za njih.

dosta vise rsb lazi

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malo vas je grobari!, 9. januar 2021 13:39)
Mozda...a mozda nije zaboravio da je tvoj klub ispao iz zamrzivaca, izgubio Srbiji 2 predstavnika u EL, pa onda i to jedno, otpis duga od strane drzave(kriminal), tvog gazdu, kradju trofeja, gadjanje urinom, drmanje koseva, ponasenjem u aba ligi, ispadi u finalu sa Bud...

Gatsby

pre 3 godine

@Miloje
Šta čovek napisa,nije problem...nego koliko pluseva dobio. Uložiti u košarku 60 miliona godišnje. Nemamo bolnice,škole,vrtiće, a da pucamo pare na košarku. Onda na fudbak 200, vaterpolo 100...imamo sport,ali ne mora da jedemo. Kakva nam je zemlja,takav nam je i sport. Ovo što rade Euroligq ili UEFA je odvratno,ali je realnost,tu nema mesta za siromašne. Tek kada(ako ikada)ojačamo ekonomski...Mada vidiš Švedska,Norveška,Švajcarska...imaju mnogo para,ali njihovi poreski obveznici hoće da se ulože te pare u njihov standard,a ne u terače lopte

Сораб

pre 3 godine

Ако имају имало мозга људи у српским клубовима нека се договоре и нека заједно напусте ово скарадно такмичење од следеће сезоне. Направите јаку домаћу лигу, пријавите се за фибину лигу шампиона. Заборавите Евролигу, јер нас та организација не жели. Пре или касније ће престати да постоји.

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Taman sam pantere počeo da zovem euroleaguesi, kad sad ovo!?
(Kraj "sage" iz predgrađa, 09. januar 2021 10:49)

Kako sebe zovete ? Cipiripaši ?! Tuga...

Мали Хијавата

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 9. januar 2021 09:34)

Причаш небулозе, па што није добио А лиценцу? Овде се не ради о заслугама, традицији, пуним дворанама. Овде су битни само новац и тржиште. Ex Yu простор дефинитивно њима није занимљив. Па зар би измишљали клубове по Паризу и Лондону...

Uvijek kontra

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!

Will Grigg's On Fire

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.

?

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.

Steve

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu.
(Aleksej, 9. januar 2021 09:29)

Partizan, Buducnost, CedOli i Mornar imaju vece sanse da igraju EL dogodine kao eventualni finalisti EC jer je to jedino sigurno u ovoj izjavi. A tvoj mutant kao fenjeras tesko. Nece vas spasiti nova kataklizma ponovo... Nego neka vas dr brze bolje prebaci u EC dok jos nije kasno, mozda Mornar zeli da se fuzionise?
I sta bi sa vasom sigurnom A licencom?

johny

pre 3 godine

treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!
(devil himself, 09. januar 2021 11:

Što se mladi igrači ne razvijaju kroz KLS? Koji talentovani mladi igrač je iz Tamiša, Zlatibora, OKK Beograda itd došao u neki tim koji igra ABA i napravio karijeru. Eto Borca sa našim igračima i na začelju lige. ABA je iznedrila gomilu vrhunskih igrača iz regiona koji igraju EL i NBA. Demagogija o mladim igračima. Real osim Ljulja nema španca a mogu da stave koga hoće jer imaju A licencu i jaku domaću ligu. Ne može jedna Srbija sa 6,5 miliona stanovnika, siromašna država da uma ligu od 12 ili 14 klubova. Ko da ulaže u timove? Liga bivše države bila najjača u Evropi. Države id 20 miliona stanovnika sa pristojnom industrijom i privredom. ABA je nastavak te lige samo što je svaka država sama za sebe siromašna

Ojko

pre 3 godine

Euroliga uopšte nije naš problem. Naš problem je teški kriminal i sistemska korupcija ili ti veleizdaja države koja se uvukla u sport. Ne postoji klub u kom odboru ne sedi lokalni smrad što diluje heroin na ulici. A u većim klubovima tipa Zvezda, Partizan, Vojvodina sede ljudi koji su naručivali ubistva ili ih čak i izvršavali. Likovi iz upravnih odbora pored što peru pare iz privrednog kriminala što su ukrali od nas poreskih obveznika takođe se bave trgovinom ljudima, oružja i narkotika. Reketiraju igrače, prete im pištoljima, roditeljima male dece uzimaju pare da bi deca igrala i tako se razvija naš sport, baš perspektivno. To je naš problem, a rešava se tako što više ne navijaš ni za koga i bojkotuješ sve njih.

Naš prvoligaški sport je skupina ljudskog otpada.

Dejan CZ

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 
Kada bi moglo tako bilo bi dobro i brzo bi stigli do nivoa kada smo bili vladari kosarke...ali ne moze zbog zakona EU koja to dozvoljava jer bi takva zabrana bila okarakterisana kao ugrozavanje ljudskih prava i bili bi izbaceni ne samo klubovi vec i reprezentacija sa svih takmicenja...Taj zakon EU je davno donela.

zoran

pre 3 godine

Francuska i košarkaška tradicija? Kolko 20 godina tradicije... Učinio bi nam uslugu, da se okrenemo našim igračima, prestanemo sa dovodjenjem stranih polofabrikata. Besmisleno je, ionako ne možemo finansijski da pariramo nikome.

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Napravio čovek totalnu sprdaju od Evrolige, obesmislio je načisto. Izgleda se neće skloniti dok je ne bude ugasio totalno. Kvalitet je drastično opao, igraju trećerazredni amerikanci, a sve što je od Evropljana vredelo je u NBA.
Interesovanje za Evroligu je na nikada manjem nivou, prezasićenost konstantnim utakmicama svakog drugog dana...
I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.

Ovaj čovek uništava Evroligu.

Dejan

pre 3 godine

Sad ce neki opet da urade duboko zamrzavanje,UPPR u skladu sa zakonom,promene ime u Pariski Pantersi i presele se na periferiju Pariza.
Naravno,rentiraju navijace nekog francuskog kluba,lazu i sebe i druge kako su veliki i bitni,sa dugom istorijom i mnostvom velikih titula i brojnim asovima koji su prosli kroz klub i otisli u NBA ali su u srcu zauvek ostali Pantersi!!!
Takodje,gazda kluba daje kapitensku traku i svu slobodu u igri svom sinu Žan Filipu Čovikronu sto navijaci ne prihvataju ali dzaba,moze gazda sa svojim klubom da radi sta hoce...sve u svemu,scenario isti kao i u Srbiji,sve vec vidjeno!!!

бане качарево

pre 3 godine

Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno. 
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.
(Gazda Dojkan, 09. januar 2021 11:01)

Ma nemoj a pre 9,10,11....sve je bilo ok e sad je došlo drugo vreme,SDu "PARTIZAN"je sve došlo na naplatu.

Aleksej

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...
(Goran Loznica, 09. januar 2021 09:21)Goki kakve veze ima domaca kosarka i Evroliga i licence? hahaha , kakav strvimar lajkova ali nista pametno covek nije napisao toliko vremena za divljenje hahaha

Slobodan

pre 3 godine

Kosarkaska tradicija iz Pariza... Jak vic.
(Antibot, 09. januar 2021 09:33)

Zasto da ne ?
Kakva je razlika izmedju tradicije koja traje od 1973’ ili one od 1983’ godine ... pa ova organizacija EL je osnovana 2000-te godine i stara je 20 godina ...

Pariz sa predgradjem ima vise od 15 miliona stanovnika i Evroliga vidi korist u tome ... danas svako meze napraviti ekipu i to nije problem ...
Licno se necu iznenaditi da Rusija i Turska izgube mesto u Evroligi na ustrb Engleske, Belgije, Finske ili neke zemlje iz Evropske unije ... Pa sam Lebron je kupio akcije Liverpula i ta ekipa iz Engleske treba da bude u sklopu FK Liverpul !!!

Evroliga pokusava da funkcionise kao NBA, KK Rasing Pariz je pre 2 godine kupljen od iste arapske familije koja drzi fudbalski i rukometni klub PSG ...

Oni danas imaju u Metropolitans92 nekih 20% akcija. Metropolitans92 je bivsa ekipa Paris-Levalua koja je nastala fuzijom 2007-me izmedju Rasing-pariz sa Levalua cija su komercijalna prava danas otkupljena od opstine Boulogne-Billancourt u predgradju Pariza gde se nalazi stadion PSG-a Park Princeva ... u principu sve je namesteno da ova ekipa koja danas igra Evrokup predje u vlasnistvo fudbalskog kluba PSG

Asvel Lion je u startu kupio Toni Parker da bi odmah posle toga prodao 51% akcija FK Lyon koji je danas vecinski vlasnik kosarkaske sekcije !!!

U principu funkcionise kao Real, Barselona ili Bajern gde fudbalske ekipe finansiraju ostale sportove u Sportskom drustvu ...

U fudbalu ima mnogo vise novca i ovo ce sigurno biti model kako ce u buducnosti funkcionisati ostali sportovi u Evropi ...

To sto se Terzic nasalio da ce FK Crvena Zvezda preuzeti finansije KK Crvena Zvezda nije sala ... na tome se uveliko radi !!!
U pitanju je novac koji ima vecu tradiciju od bilo kakve igre ili ekipe ... traze se veliki i sigurni gradovi gde ce biti stabilne ekipe sa neogranicenim budzetom koji ce im obezbedjivati Fudbalske ekipe ciji budzeti danas iznose i do miliardu evra ...

:)

pre 3 godine

Kaže preCednik Ostoja pre neki dan, dobijali smo od FIBA 2.4 miliona evra za 4 godine, ali smo procenili da je Partizanu mesto u EL. Kraj vica.

Elem, prošlog leta, 6 kvalitetnih timova je napustilo EK i otišlo u Fiba LŠ. Pozvani su i Partizan, Budućnost i Cedeolimpija. Nisu pristali. Treba da pristanu, pre nego što nam ovaj Katalonaca zatvori vrata EL. Mislim, trebalo je da pristanemo juče. FIBA LŠ sa Abaligašima postaje respektabilno takmičenje, a EK (minus Virtus, koji takođe dobija EL licencu) zaista cipiripi kup. Pa, nek' razigravaju sa Promiteasom i Metropolitanom.

Fef

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....
(E, 9. januar 2021 11:48)

I ja isto. Zelim svoj klub u najjacem takmicenju i mislim da ima sasvim dovoljno nasih igraca u Zvezdi.

Takodje mislim da je forsiranje price o "nasoj deci" obican spin, i da ta "nasa deca" postoje uglavnom u masti tih ljudi koji tu pricu potenciraju. Nasih narocito talentovanih klinaca ima veoma malo i veliki broj njih zastupa poznata agencija, sto nije zanemarljiv faktor.

E

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

Gorki

pre 3 godine

...potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija...
(Matija Micic Bucic,

Molim te da mi pojasnis kako si dosao do cifre od 25 miliona ljudi kada si pomenuo exJugoslaviju?! U vremenu pre raspada Jugoslavija je imala 23,5 miliona stanovnika. Tada. Od tada pa do sada se stanovnistvo u svim republikama cak i smanjivalo. Ako tome dodas i da u ABA ligi nema ekipa sa Kosova, onda je tvojih 25miliona zaista preterizam. Cak je diskutabilna i ona tvoja cifra od 20miliona. Mrzi me da racunam, ali mislim da je trziste ABA lige ispod te cifre.

Nemanja

pre 3 godine

Ako vec pravite ABA ligu i hocete da lici na onu staru ligu, onda je naprvite da BUDE ona stara liga! Nema staranaca (ni jednog, cim se sa prvim pocne odmah ih ima 50), samo igraci iz stare Juge, pa nek igra ko u kom klubu hoce. Klubove sa gomilom staranca vise niko ozbiljan ni ne prati.

Nasim parama razvijati nase igrace. Pa ako ne mozemo da uzimamo evro ligu, daj da se tucemo nasim oruzijem - demiliracemo ih sve na reprezentativnim takimcenjima.

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

To Ljubo ! Udri po parolama, barigade, proleterijatu.
Komunizam i samoupravljanje su prosli, pa ti ostaje samo ko Kalimero da pricas o nepravdi.
Tako su i ovi nasi od 90-ih pa na ovamo pricali da je nepracda, pa sad posle 30 god Ceska, Madjarska, Rumunija za koje smo bili "drugi svet" , sada su za nas nedostizni.
Lepo ti je Jabucilo napisao. Nije EL socijalna ustanova.

Nbc

pre 3 godine

Jedva čekam ovo i da se Srpska košarka vrati pod okrilje FIBA. Žao mi je što Partizan nije ove godine prihvatio da igra to takmičenje. A mutanti poput Albe ili Bajerna, PSŽ i ostalih neka igraju EL. Uništavamo našu košarku da bi AV mezimica igrala BEZUSPJEŠNO EL. Postavili su rukovodstvo i u Partizanu da pravi Afroamerički tim za blagu konkurenciju AV timu i usput ih uvaljivali u dugove. Što prije zatvoriti vrata svima koji stvaraju igrače. Ali onda pamet u glavu. Prodati igrača njima ali masno. Ili neka im igra otpad iz NBA.

cukce

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.
(student, 09. januar 2021 10:18)

Mega, FMP, Borac skoro sve domaći igrači i te kako razigrani! Partizan je legija stranaca kao i Zvezda!

Som Tojer

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...

hm?

pre 3 godine

ABA liga je nastala da bi se dala infuzija hrvatskoj i slovenackoj klupskoj kosarci koje su pocetkom 2000tih bile pred gasenjem. Mi nismo imali interes da igramo tu ligu. Koliko je bila jaka domaca liga najbolje pokazuju rezultati nasih klubova. Sezona 97/98 Partizan na Final four, Crvena Zvezda finale Kupa Radivoja Koraca... KK Hemofarm je dva puta dolazio do samog kraja evropskih takmicenja... pristupanjem ABA ligi izvrsili smo samounistenje klupske kosarke!!

Nenad

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.

cole

pre 3 godine

bas me zanima hoce li se navijaci instalacije (definitivno izraz koji vise odgovara nego samozvana "institucija"), oglasiti kada djordi bude objavio da je Evroliga odlucila, kao najboljem timu u regionu, da Crvena zvezda dobije A licencu! a ta licenca je dogovorena (kupljena) prosle godine. verujem da ce im onda, naprasno, FIBA liga sampiona postati "znacajnije i jace" takmicenje od Evrolige. hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!

drvobradi

pre 3 godine

EL ima samo jednu prednost nad NBA u ovom trenutku a to je takmicarski duh i rivalitet timova. Ako se to oduzme, onda je skroz bezvezno takmičenje. Koga zanima mec Valensija-Efes? Pri tome, svi EL timovi kubure sa finansijama, posluju u debelom minusu.
Što se nas tiče, ABA liga je dala više NBA igrača nego cela EL u proteklih 10-15g. To će se tek isplatiti na FIBA takmičenjima.
Ono što je još zanimljivije, bolje su prošli igrači sa manje iskustva u EL ili bez, nego oni sa više.

ee

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

buahahahahahahaa.To je ta grobarska objektivnost uvek prisutna kao i kompleks vise vredbosti narocito u fudbalu bez obzira sto je klub za koji navinaju jedan smesan mali nebitni evropski klub.Kad ih covek slusa misli da su u ravni sa Realom.
covece kakv ste vi rezultat ostvarivali u grupama od 5 klubova 70% ste bili zadnji i to sa klibovima tima budjevelnik.
Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Realno

pre 3 godine

Dakle, Partizan stvarno nikad nece igrati Evroligu.
(Glatki, 9. januar 2021 11:14)

Sve je to u redu, mi smo je osvojili i ni ne moramo ali necete ni vi, a najveci uspeh ce vam ostati 9.mesto i prekid sezone zbog korone

my way

pre 3 godine

ABA liga je mesto izgubila jos ranije, kao sto je i vec dugo poznato da su Bertomeuu interes klubovi iz Pariza i Londona. ABA je dobila obecanje da ce jos godinu-dve sigurno dobijati pozivnicu i to je ispostovano, ljutili se mi ili ne. Sto napisa neko u prethodnom komentaru, to se sve vec zna odavno, Bertomeuu je to izricito rekao. Pariz ce logicno doci prvi, London jos nema klub spreman za tako nesto. Nemojte da se opet iznenadite kada u pricu udje londonski klub za koji niko nikada nije cuo, kao ni za englesku kosarku uostalom. Umesto kukanja, treba sagledati pozitivne strane. Bertomeuu, iako mu to svakako nije u mislima, radi u interesu srpske kosarke. Posto je ocigledno iznutra nemoguce srusiti monopol kojem je u interesu da nema nase domace lige, potrebna je ovakva odluka EL. Bez nacionalnog prvenstva, samim tim i baze igraca, sa 3-4 ABA ligasa puna stranaca iz 1 (slovima jednog) grada, srpska kosarka umire, shvatite to. Nije iznenadjenje vec logicna stvar da je bas mlada reprezentacija do 20 godina, momci seniori, vec profesionalni kosarkasi (bar bi to trebali da budu) u B diviziji evropske kosarke. Nemaju nasi klinci gde da igraju i stasavaju u igrace. Nema baze bez nacionalnog prvenstva kao temelja za razvoj svakog sporta...

Rajko

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.
(?, 09. januar 2021 10:08)Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..

TIGER

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci

Zvezda

pre 3 godine

Vrti para gde burgija neće. Evropa i to bogati se zatvaraji. Od UEFA i evo sada i ove privatne lige. Hoće svoj NBA. Bora Stanković je kao čelnik FIBA sa Davidom Šternom NBA napravio dogovor. Onda došla nesposobna garnitura u FIBA koja kao krovna organizacija nije uspela da napravi finansije i dobismo ULEB EL. Njima su potrebna velika tržišta, gde karta neće koštati 10 evra. Žalgiris ima A licencu jer je tu zalego vlasnik Sabonis kao i Asvel gde je vlasnik Toni Parker. Da smo ostali Jugoslavija druga priča bi bila sa 20 miliona stanovnika

Mijalko

pre 3 godine

I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.
(društvance iz predgrađa, 9. januar 2021 12:26)

Zanimljivo da se ti zalis na prepucavanja..

Sreta_šteta!

pre 3 godine

Sta vam je ljudi, zar ste ocekivali drugaciji ishod i da se neki klub iz ABE nadje i dalje u EL? Dok su igrali Partizan, Cibona i ostali giganti davali su licence na deset godina, kako su ovi mali kepeci mutantski koji su osnovni 2012 usli u EL, video Bartomeu da su obicna kanta za napucavanje i da su marketinski najsmesniji klub u istoriji. Asvel i Alba su za njih Seltiksi.

Куп је битан

pre 3 godine

(Miloje, 9. januar 2021 09:35)

Увођење забране одласка играча у иностранство је смешан предлог. То је немогуће у данашњем свету. То би представљало ограничење права на рад. Замислимо да неко грађевинским радницима забрани одлазак у иностранство пре 50 године живота. Ко би нпр. Јокићу надокнадио изгубљени приход када би му био забрањен одлазак у Америку?

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Zato Zvezda više nikad neće igrati Evroligu.
(Aleksej, 09. januar 2021 10:30)

Vi ipak imate neki veci problem, drugari. I to prevazilazi sportski okvir. Ne znam cime vas kljukaju Senatori, ali da je dobro, nije.

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

Serrano

pre 3 godine

Ovaj čovek je u poslednjih 5-6 godina stvarno prolupao. Od jednog zanimljivog takmičenja je napravio putujući cirkus. Onog trenutka kada je podelio 11 licenci evroliga je počela da propada. Sistem takmičenja je takav da u EL više ne postoje klubovi koji razvijaju igrače. Ligu mu koliko-toliko na nekom nivou drže veterani i nekoliko odličnih trenera. Uskoro to postaje liga trećerazrednih amera.

Losmi

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)
Ma da. Spoticu trofejni klub, zele da zaustave Evropskog giganta na pohodu ka jos jednom F8. I veselo je da stavite Novaka u isti kontekst sa KKCZ, neverovatno sta vi sve sebi dozvoljavate.

Aleksej

pre 3 godine

Ako se ovo desi,bolje za klubove iz regiona da se okrenu Fiba,zavrsiti sa ovim prevarantom za sva vremena.
(Alex81, 09. januar 2021 09:33)Ma jok ostace prostor najveci rasadnik talenta i prostor sa najvise evroligaskih titula do raspada Juge i zemlja sa pet titule sampiona sveta u kosarci u narucju Djordija neznalice haha. Mada ovo je svake godine ovako Aba gubi licencu bla bla prosto je to smesno i nema sanse. Uvek ce jedan klub sa ovih prostora da igra Evroligu(sramota trebala bi bar 2 a ja kazem 3 zasluzuju) kakvi Bajerni, Zeniti i ostala ksarkaska bulumenta, vec ovaj sistem Evrolige ne vredi nista nula od takmicenja.

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čoviću čestitke, legendo severa unakazio si Srpsku košarku. Prvo guranje timova u ABA čime je Srbija izgubila Euroleague, a onda i ABA gubi EL ovim vrhunskim uspesima tvog kvazi kluba.

Petar

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Komentar u skladu da "imenom".

Bruce

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.
(Рајко Четник, 9. januar 2021 12:11)

Eno ti brate KLS, pun nasih talenata, gledaj i uzivaj..

Sabre

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci
(TIGER, 9. januar 2021 13:05)

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.

cukce

pre 3 godine

Jos malo pa ce biti 10 sezona kako predstavnik abe nije izborio top 8, ni izbliza. Sta drugo ocekivati
(Tor, 09. januar 2021 10:20)

2016. godine Zvezda je igrala top 8! Kriv je ovaj kriv je onaj, krivac su finansije i ne tako popularno tržište, svakako da je ABA liga imala i još uvek ima veće šanse za EL nego pojedinčne lige našeg regiona! Odavno bi izgubili mesto u EL da su lige pojedinačne! Naravno da nama kao košarkaškoj naciji ovo bode oči, da ovo nema puno veze sa sportskim duhom!

Andrea Djani

pre 3 godine

Pa realno u Evropi vise ne postoji nijedan klub , tako da i bilo koje takmicenje nema nekog velikog smesla , pa ni Evroliga . Kada se pogleda kakav je tim imala svojevremeno Taukeramika , Sijena , C S K A , Makabi itd. , a kakvo je stanje danas , to nije ista dimenzija . Kompletnu evropsku kosarku je unistila do temelja NBA liga , jer je covek kao sto je Bartolomeu na celu lige koju nije u finansijskom i organizacionom smislu pomerio ni makac od pocetka . Zato i igraci koji nemaju nikakvu sansu za uspeh u NBA na prvi poziv lete preko Atlantika (poput Gudurica) i napustaju Evropu , jer ce tamo za par sezona sedenja na klupi kao najslabije placeni igraci zaraditi vise nego za deset godina igranja u Evroligi . Pri takvom stanju stvari pricati o nekoj novoj Evroligi je smesno . To takmicenje vise niko i ne gleda . Ali ko je jedini gori id Evrolige i Bartolomeua ? Pa naravno nas savez i nas predsednik saveza Danilovic . Umesto da se istog sekunda istupi iz Aba lige koja nema nikakvu perspektivu i istupi iz Evrolige i vrate nasi timovi pod Fibu i njena takmicenja mi nesto glumimo i trazimo neko mesto u propaloj Evroligi gde ce nas tim da bude poligon za desetine i desetine amerikanaca, a jedan Simanic i Radanov da gledaju u parket na klupi . I to je buducnost nase kosarke . Ako je to tako uspeli smo nemoguce , da unistimo nesto najlepse sto smo kao zemlja imali . Dusko Radovic je predlagao da se promeni spomenik na Kalemegdanu i da se umesto maca stavi kosarkaska lopta . Toliko .

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.

Istina

pre 3 godine

Bartomeu zlo Evropske kosarke. Ugasice je a sebi napuniti dzepove. Zivot i sport nije samo privilegija bogatih. Kuda plovi ovaj zemaljski brod.

Malo vas je grobari!

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!

AYe

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde. Ljudi su 3 puta osvojili šampionat Evrope za redom, nikoma pre i posle to nije pošlo za rukom. I nažalost susedi su dozvolili da taj klub propadne, mislim nije ni Zvezda nešto wow u fudbalu, ali ono što je Jugoplastika napravila to je samo još Real uspeo u fudbalu (uz pomoć sudija), a ko se seća utakmica Jugoplastike zna da joj sudije na strani nisu bile blagonaklonjene.

Danas bi ta liga sa jakom Cibonom, Jugoplastikom, Olimpijom, Krkom, Zvezdom, Partizanom, Hemofarmom (iz najboljih dana), Budućnošću, Borcem, Bosnom... bila bolja od Evrolige...

Gazda Dojkan

pre 3 godine

Kk Partizan i Danilovic su krivi za ovo.Napred Zvezdo,samo napred...
(Dejo skojevac, 9. januar 2021 10:24)

Tacno tako. Krivi su jer su popustili pod naletima naprednjacke klike i prepustili im klub. Od kako Partizan ne igra EL, najveci uspeh timova iz ABA lige je jedan prolaz u Top8. Malo je to za 7 godina.
Jedini razlozi za ucesce siromasnih ABAša u EL su bili kompetitivnost i velika pracenost u regionu. Zvezdanu vise ni clanovi porodica igraca ne prate u EL, a takmicarski momenat je prisutan u prva dva meseca. Posle idu "nebitne" utakmice. Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno.
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Au, druze ala si bacio uplakane u rebus. Ne mogu da oni skapiraju sta si hteo da kazes, pa ne znaju da li da ti daju plus ili minus.
Njima moras to da pojednostavis, ovo je suvise komplikovano za uplakane

Јабучило

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

Евролига није социјална установа, већ интересно удружење и имају право да приме кога желе. А Фиба нема ни снаге ни ауторитета да понуди другу могућност. Али се све што кажеш у реч може применити на Уефу.

KBSZ

pre 3 godine

Stara škola - Poređenje Zvezde i Đokovića je neumesno, u najmanju ruku. Tim koji će na kraju EL biti 16. ili 17. i koji je jednom uspeo da dođe do F8 u košarkaškom svetu je nebitan. Čak ni velikan Partizan sa osvojenom EL, četiri F4, tri evropska Radivoja Koraća (što je bilo takmičenje daleko jače od današnjeg Evro kupa)... nije za poređenje sa Novakom.

my way

pre 3 godine

Мени је фасцинантно како ова данашња генерација клинаца која се противи домаћој лиги спорт схвата као неку менаџер игрицу. Спомињу неке милионе, трилионе, као да новац ствара играче, а не систем и тренинзи. Када се каже да овакав систем уништава нашу кошарку они, пазите тог апсурда, као аргумент у његову и корист АБА лиге (која може да се игра уз националну, као што раде Хрвати, Словенци, сви осим нас) кажу "погедајте нашу кошарку, она је уништена" и омаловажавају клубове КЛС који су системски сведени на полуаматерски ниво. Нико не очекује од Динамика, Златибора и осталих да освајају титуле, већ да у њима стасавају играчи од којих ће најбољи прелазити у Звезду, Партизан, Мегу, ФМП. То не могу да раде без да су чланови навишег домаћег такмичења и то није питање новца, већ самог система и статуса. Нама клинци иду у лиге кошаркашки неписмених земаља и пропадају, а овако би остали и играли српску лигу. АБА 2 је тек најбесмисленије такмичење икада замишњено, са циљем да се онима који су је призивали замажу очи, а реално се само полуаматерима наметнули додатни трошкови да играју са другим полуаматерима, а корист од тога нема нико. Драго ми је да је недавно и скаут Голден Стејта потврдио све ово што је свима који се у спорт бар мало разумеју јасно и што се понавља већ скоро 2 деценије. Још једно треба имати у виду. Све што није твоје него је заједничко није сигурно. Сутра могу и Хрвати и Словенци, а већ имају своје лиге које су им приоритет, да изађу из АБА и шта онда?

Goran

pre 3 godine

Tko je ovaj tjedan gledao Borac - Jugoplastika i Jugoplastika - Budućnos je vidio kako bi ABA trebala izgledati.
Na sreću je Budućnost igrala sa 2 Amera a Jugoplastika sa 2 Srbina (možda i Crnogorca, da nekoga ne uvredim ). U svim HR kllubovima postalo je normalno da igra neki Srbin.
I to je uredu. Još da Srbija otvori prema drugima a ne samo Amerima i to one koje kupuje na mjesec, dva, zapravo da se liga vrati na tvorničke postavke sa 2 Amera i koliko hoćeš igrača iz ex Jugoslavije i Europe. Veseli, Lavrnj, Goga Bitatdze itd itd. Onda bi imali i igrače i ligu i prolaz prema EU. Šta će im tim odavde sa 7 Amerikanaca pred penziju ? Za Euroligu. Hajde prebacite to na Ameriju, npr hokejaški tim sa sve Rusima. Igraju, najbolji su ali ne mogu činiti celu momčad jer publika se neće tako privući.

pdf

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.
(Will Grigg's On Fire, 09. januar 2021 09:21)

Sa prostora "aba" lige su nekada bila 3 predstavnika, pa samo finalisti, pa samo 1... Nemoj se zavaravati, činjenica je da visi i to jedno mjesto...

D und D

pre 3 godine

republicaBreg, 09. januar 2021 09:25

Kako ce biti jako domace takmicenje ako ti igraci igraju u drugorazrednoj ligi?
Ko ce i malo kvalitetniji igrac da ostane u takvoj ligi? lmacemo sudbinu fudbalske lige gde ce nam deca odlaziti sa 15, 16 godina i gde ce propadati jer svako voli svoje pa ako pretekne za stranca, ili ako je bas veliki talenat onda dobije sansu.
Ovo pise neko ko je kondicioni trener u inostranstvu i ko je malo upuceniji od vas koji mislite da ce teci med i mleko kad se raspadne ova Jadran liga liga koja uopste nije nekvalitetna.
Koliko para toliko muzike, objektivno Jadran trenutno ima kvalitet, i mogucnost placanja igraca toliko koliko ima zato je tu gde je.

devil himself

pre 3 godine

I treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!

Јабучило

pre 3 godine

Sta je sporno? ABA ce se igrati za Evrokup, pa odatle, ako se stigne do finala u EL.
(Samo kazem, 09. januar 2021 09:40)

Спорно је што у најбољем случају исти тим може тек сваке друге године да игра Евролигу. Ђорди полако ствара евро-НБА, што ће рећи циркус.

Olaf

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.
(Nenad, 9. januar 2021 12:29)

Uz fantaziju o timovima punim "nase dece" a kad ih pitas da nabroje tu "nasu decu" ne znaju nijednog. Evo Borac i FMP puni nase dece, pa se bore za opstanak u regionalnoj ligi. A kad bi CZV ili PAR ostali bez evrope, bilo bi drvlje i kamenje..

Mile rikverc

pre 3 godine

Covek koji unistava evropsku kosarku sa sve osmehom...Jedini nacin da opstane kosarka na ovim prostorima je da se napravi piramida kao u sfrj... Dakle misljenja sam da jadranska nije losa sama po sebi. Ona je samo lose oraganizivani i vodjena. Ona nije postala deo sistema kosarke na prostoru sfrj vec funkcionise kao ad hoc takmicenje...I samim tim nije deo resenja nego problema...Sta je resenje? Pa baza klinci i vrhunski razvoj sa akcentom na razvoju vestina po metodologiji Yu skole uz primenu savremenih tendencija, stalno obrazovanje trenerskog kadra i njihova zastita propisima koji se moraju doneti. Republicke lige bez stranaca (ovde drzave moraju da daju doprinos sa udelom u finansiranju), sa prolazom u 2. jadransku koja bi opet bila iskljucivo sa igracima ex yu bez stranaca plus kvote za igrace iz svog pogona. Na vrhu piramide 1. jadranska sa smanjenjem stranaca postepeno u narednom periodu do max 2 van ex yu. Sve ovo mora da iznese strucni savet najumnijih kosarkaskih ljudi i da preciznu mapu puta (Duda, Zeljko, Tanjevic, Vujosevic,Pešić...) kojem ce se dati odresene ruke za strucni deo. Takodje, mora postojati smisao ulaganja od najnizeg do naviseg ranga. Sistem prolaznosti od republicke lige gde bi prvaci istih imali mogucnost da se domognu 2. pa i 1.jadranske. Cilj mora da bude priblizavanje maksimalnim potecijalima naseg kosarkaskog talenta i smisla za ovaj sport. Jadranska liga kao deo tako uredjenog sistema dala bi ogroman zamajac svim republikama na nivou reprezentacija a i klubovi bi ojacali svoje pozicije i zdrav rivalitet na nivou lige. Tako uredjena liga bi dala plodove veoma brzo bila izuzetni interesanta sponzorima a onda se mi ne bi nudili ovom spanskom prevarantu, on bi jurio nas...Naravno za ovo su potrebni civilizovani ljudi a ne oni koji sede po nasim klubovima...

Ljubo

pre 3 godine

Ajde ti meni reci što se praviš tako pametan šta je to bilo lošije u komunizmu od ove tkz.demokratije tj.kapitalizma,bilo je loše to što su se i siromašni mogli baviti sportom,jer je to možda bilo loše što su se tada stvarali,Đorđević,Danilović,Dalipagić,Kićanović,Kukoč,Petrović a ti koji su ih stvarali su neki Žeravica,Ivković,Aleksandar Petrović,Obradović i da ih ne nabrajam dalje ima ih još puno.A danas za vreme ovoga Bartomeua i ovoga Prokletoga kapitalizma koji uništava zdrav sistem u kojima su stasavali ovi velikani od trenera do košarkaša,nemamo ni jednoga vrhunskoga stručnjaka koji bi mogao da proizvede vrhunske košarkaše pa su nam velike zvezde neki Davidovac,Lazić,Jagodić Kuriđža itd.Ja bi ovoga Bartomeua naterao da svakoga dana gleda Kup Šampiona od prije 20,30,40 godina i da posle toga gleda ovu njegovu nakaradnu tvorevinu zvanu Evro liga pa bi ga onda pitao koja je košarka bolja.Ako je bolje da gledamo ove naturalizovane Amerikance i prosečne Evropljane onda klizimo ka sunovratu evropske košarke.Ovoga što pre treba najurili iz košarke jer će totalno uništiti evropsku košarku.

Grobar-España

pre 3 godine

Gledano na duze staze, ovo bi moglo da bude cak i dobro za nasu kosarku. Sve to naravno u slucaju da u Zvezdu i Partizan, koji poslednjih godina preteruju sa strancima, dodju pravi sportski radnici koji bi ponovo stvorili zdrave osnove i vratili trend srvaranja domacih igraca. Istina je da bi nekoliko sezona bili u cabru, ali sam sigurn da bi posle toga imali ekipe spremne da uzmu EK i da igraju EL na visokom nivou. To naravno podrazumeva da bi mladi igraci morali da potpisuju ugovore sa klubovima a ne sa razno raznim mesetarima. Onda bi menadzeri morali da dolaze sa ponudama u klubove, a ne da klubovi budu prakticno vlasnistvo menadzera. Svestan sam da bi to bilo moguce samo ako se u drzavi promene mnoge stvari, ali ne vidim drugi put za spas srpske kosarke. Mali Smailagic je zivi dokaz da ako klinci imaju zdravu pamet i normalan razvoj, mogu da postanu ozbiljni igraci bez Miska i slicnih. Svi gledamo koliko je Misko igraca "stvorio", ali se retko ko pita koiko ih je ostalo u blatu a mogli su da postanu dobri kosarkasi. Ako ne budemo radili smisljeno i strpljivo, plasim se da nam kosarka ne potone zauvek.

mi smo

pre 3 godine

Fmp je unistio kosarku na ovim prostorima.
Kako nas dobro predstavljaju.
Bravo!!!
(moralni gmizavac, 09. januar 2021 12:29)
boli me uvo za blizance,ali da jeste jeste,čega god su se dohvatili uništili su... Bilo kosarka,vaterpolo,fudbal ma sve... Postali smo sprdnja u svakom sportu.

Nikad kao Bane . . . ..

pre 3 godine

hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!
(cole, 9. januar 2021 13:04)

ja kao partizanovac nikad ne bih rekao da Zvezda treba da bude u nekoj zalepljenoj koverti u registru privrednih subjekata, ali ako zvezdasi tako misle, onda sta da se radi...

petar markovic

pre 3 godine

Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..
(Rajko, 09. januar 2021 10:28)

ah da. cuvena fiba i london towersi koji su igrali takmicenje cak jedne jedine sezone kao levo smetalo. ali zato su, sto zaboravljate, igrali klubovi koji su zaista prvaci drzava i koji su zaista visokoplasirani u prvenstvima. nisu se desavale anomalije da unikaha bude deveta u ligi a igra evroligu i slicno. fiba je imala daleko stroziji kriterijum kvaliteta

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Za one kojima nije jasnozasto Francuska, Engleska itd. Gleda se trziste, a to podrazumeva potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija. Druga stvar je ekonomska situacija. I u Francuskoj, i u Nemackoj i u Engleskoj je situacija mnogo bolja, ekonomski gledano, nego u Srbiji ili neko je pomenuo Italiju.
Ako pogledamo sada drugi aspekt, a to je struktura timova, svodi se na isto. Bolje je onda, gledano sa stanovista profita naravno, da americki igraci, kojih da se ne lazemo ima i previse u Evropi, igraju negde gde ce karte moci da se naplate znatno vise, nego u bivsoj sfrj na primer. Zemlje iz zapadne Evrope daju vise na znacaju i kod tv prava, naravno, sto znaci i opet veci profit.
Jedna stvar, koja ima jako veze sa ovim pominjanjem da je Amerikanaca, koji ne donose neki kvalitet iskreno, previse je i cinjenica da je jedna Nigerija imala vise kosarkasa na draftu ove godine u odnosu na celu Evropu. U Nigeriju, i uopste Afriku se mnogo ulaze od strane skauta i trenera iz USA, Evropa im nije interesantna vise. I oni traze kvalitet, zato ce uzeti najbolje sto im trziste van USA nudi, a to vise nije Evropa.

N

pre 3 godine

Bravo. To je pun pogodak. Imacemo jaku ligu i stvarati igrace za reprezentaciju.
(Prskaj, polivaj !!!, 09. januar 2021 09:26)

Nasi najbolji ce i dalje da igraju Evroligu.

Manjaneee

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Nema od toga ništa. Možda bi liga bila bolja ali veruj mi da bi svaki bolji igrač uzeo drugi pasoš i otišao preko. Prošla su ta SFRJ vremena sa zabranama, odlascima u vojsku itd. Voleo bi da je to i dalje moguće ali se isto tako stavi u njihovu poziciju. Imaš 20 godina i dodje ti Valencia. Baš bi je odbio zbog ljubavi. Ovde neplaćaju ni crkavice a kamoli veće plate. Navijači uključeni u sve ma idila za razvoj.

Јабучило

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!
(Uvijek kontra, 09. januar 2021 10:07)

Е баш ће се потрести због нашег тржишта...

JojicKojicDrincicLukac

pre 3 godine

Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo

kosmetski smor

pre 3 godine

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.
(Sabre, 9. januar 2021 13:49) ..некад давно,а ви никад...

Rajko

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.
(smorinjo, 09. januar 2021 09:59)Ima wikipedia ,sve jasno,izuzev osvajanja EL od prije 300 godina , Crvena Zvezda je uspjesniji klub ,vise titula u SFRJ,isti broj titula u Srbiji ,bolji skor u Aba ligi..jedino ce ostati zauvijek dominacija u SR Jugoslaviji,sta ces ,ajmo reci da su tada bili bolji ..imamo F4 i mi ,imamo cetvrtfinale i da smo imali malo srece da ne naletimo na CSKA ko zna sta bi bilo..u sustini ja sam presrecan ,standardni ucesnici EL je najveci dokaz i sigurno ce Bartomeu racunati i na nas i tu se zatvara krug .

brm

pre 3 godine

Odlično, da se ne sipaju više milioni iz državne kase u klubove za skupe igrače. Nijedan Evroligaš ne pravi profit, svi pokrivaju gubitke sa drugih strana pa je i besmisleno učestvovati u tom takmičenju.

zvonko

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde.
(AYe, 10. januar 2021 21:26)

Samo čovek kojem nije dobro može Jugoplastiku (POP 84) staviti u istu ravan s C. Zvezdom. Otkad je to uopšte pitanje izbora ili priznanja.
Jugoplastika je i zvanično, pre skorog vremena, proglašena najboljim timom Evrope u dvadesetom veku. Najdominantniji tim svih vremena. Troje u kući slavnih u Springfieldu.
Iz bivše SFRJ mogu joj prići samo Cibona i Partizan, Bosna je, ipak, bila samo bljesak.
Košarkašku ARISTOKRATIJU sa prostora bivše zemlje čine Jugoplastika, Cibona i Partizan, koji je u poslednjem času uskočio u taj vagon.
Zvezda može ući u taj klub na samo jedan način, DA OSVOJI EL. Nikako ne budžetom i milionima.
Bili ti klubovi siromašni ili slabi u ovom trenutku, ali kada igraju npr. Split i Partizan to je sudar višestrukog prvaka Evrope i prvaka Evrope.
Stavite Zvezdu u tu rečenicu?

Markovic9921100

pre 3 godine

Hahahaha, sta se radi.. Slazem se da smo kao zemlja miljama u odnosu na Nemacku, Spaniju, Francusku.. Ali zamislite izjavu prvog coveka evrolige, u fazonu, samo osnujte klub u Parizu, odmah cete igrati evroligu.. Javni lopovluk, bez sramote

Gug

pre 3 godine

Pa normalno, ko će dolaziti u Železnik da igra pa oni su uvek 16. ili 17. na tabeli bore se eventualno za top 15.

Takvu poziciju je bolje da zauzme neki tim iz Francuske koji će imati bolju posetu od standardne škripe patika koju čujemo u pioniru plus će doneti više novca kroz tv prava.

Jedino što takav tim neće imati veći budžet od čovića ali kad se sve sabere i oduzme veća je korist od talentovanog Francuza nego od Branka Lazića.

Vladimir

pre 3 godine

Tradicionalne košarkaške sredine i klubovi, Minhen, Pariz, Zenit ST.P., Himki, Železnik. Velik kapital, slabi temelji, uspesi povremeni i malo iznad proseka, znanje kupuju, sami ne stvaraju jer nemaju vremena ni odgovornosti prema onima pre njih, nemaju početnu tačku, ljude i uspehe koji su gradili jezgro zvano Ime kluba. Zato mogu da ga šaltaju, menjaju, osnivaju nove a gase stare. Klizni, zamenjivi. Jedni unutra drugi napolje, šaltaju polovne Amerikance među sobom, eventualno neko s vremena na vreme ulovi nekog koledž prospekta ili talog sa trećeg filtera letnje lige NBA. Zato su top17, zato su mali, jer niko ne može da im zabrani kako će da se zovu i koliko stranaca mogu da išaltaju za mesec dana u rosteru. I niko ne treba u Srbiji da ima problem sa tim, OSIM ako od takvog jednog kluba i nomeklature koja stoji iza njega zavisi budućnost i sam razvoj sporta koji je nas Srbe obeležio, i čiju istoriju smo mi Srbi obeležili.

Grdoje

pre 3 godine

Ne laprdajte. Ni navijači Z ili P se ne identifikuju sa ovakvim ekipama i ne mogu da ih gledaju. A tek prosečan konzument u Evropi ili svetu, koji sutra treba da kupi dres ili plati prenos. A tek Budućnost, pre par godina? Bartomeu radi naporan posao, sa ekipom analitičara i marketing departmentom. Ekipe koje nemaju svoje "fransizno lice" i neće ga nikada imati, ovako kako rade? Ne trebaju nikome, čak ni vlasnicima. Ovakve ekipe može samo državni budžet da izdržava.

Marko

pre 3 godine

naša ABA liga bi trebala biti jača.Znači da svaka zemlja balkana ima svoju ligu,pa onda da šampioni učestvuju u ABA ligu,koja će imati jakog sponzora i ekstra premiju za šampiona.Da se jednostavno napravi konkurencija Evroligi i Evrokupu.Zasto mora da se zavisi od njih?

dragacevac

pre 3 godine

idealan trenutak da se prestane sa mahnitim razbacivanjem drzavnim parama u sve i svasta i da se sport prebaci u okvire skolskog i univerzitetskog sporta i finansiranja. Tako bi prestali sa uludim trosenjem u izmisljene uspehe i rezultate, tako bi prestali polu-igraci iz inostranstva da odnose pare, tako bi za potrosene budzete samo "večitih" u fudbalu i kosarci mogli donirati za 25 univerziteta po 2 mil eura, tako bi prestali da proizvodimo sportiste socijalne slucajeve, jer bi ovako svaki sportista izasao sa 23 godine sa fakultetskom diplomom koja ga obezbedjuje do kraja zivota, ne zaboravite nisu svi Jokici i Djokovici, mislim finansijski.
Tako bi mogli da ulozimo u razvoj svih sportova u svim disciplinama, a ne ovako samo u par klubova.

ali ko sta nas pita...

pozdrav iz Dragaceva

Neutrin

pre 3 godine

Ako se to dogodi, to ce biti smrtna presuda za nasu kosarku! Klubovi ce ostati bez para, a mladi igraci ce prerano odlaziti napolje, jureci za Evroligom i NBA. Poneki ce i uspeti, ali cemo izgubiti generacije i bicemo na nivou Hrvatske.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Koliko samo Rimljana tipka ovde... I poneki varvar placenik, slaveci verovatno sopstveni skor u EL, koji ce tesko ko potuci. Jedva cekalo to poraz Zvezde u EL da dojuri u dvokolicama. A i sve im ide od ruke. Senat je ponosan.

kralj

pre 3 godine

Andrea Djani@
ABA liga je privatno takmicenje kao I EL,srpski savez kakav god da je I ko ga god vodi,nema nikakvu vlast nad klubovima a ko je za to kriv za tako nesto?Verovatno ljudi koji su probali da naprave kvalitetno takmicenje I tako zadrze kvalitet na ovim prostorima a I da zarade ako mogu,da li su pogresili ili nisu,vidimo danas,kvalitet nula,sto ne znaci da ne bi bili jos gori da se igra samo KLS.Kosarka je neisplativ sport,ostace da ga igraju samo ekipe koje imaju I fudbalski klub I klubovi iza kojih stoje neki bogati ljudi,plasim se da ce u Srbiji kosarka da dozivi sudbinu rukometa.

Bankomat

pre 3 godine

Treba drzava da vidi pa da prijavi jedan Fmp u Pariz pa onda da drzava da pare o otkupi mesto od njega, kao srpto su platili vec Ciboni i Igokei, pa da se Evroligaski basket opet pika u Fmp Areni

objektivno

pre 3 godine

Bolje bi bilo da klubovi koji nisu iz pomenutih zapadnih zemalja igraju svoju ligu, kako u kosarci tako i u fudbalu. To bi bilo bolje takmicenje, u oba slucaja, zanimljivije. Milioneri neka igraju sami sa sobom. Jos bolje bi bilo uvesti propise da igraci iz tih zemalja ne daju igrace milionerskim klubovima.

XXL

pre 3 godine

Nije kriv Bartomeu već oni koji su mu dali šansu da to radi tj oni koji su mu "prodali" takmičenje! Zbog svojih nesposobnosti, grupa prepotentnih "stručnjaka" iz vrha Fibe je uništila evropsku klupsku košarku! Sve je postalo stvar novca i biznisa, normalno bez nas u budućnosti jer ne možemo da pratimo finansijska ulaganja! I nemojte, molim vas, da tvrdite kako postoji alternativa u Fiba LŠ, ne može ni da priđe kvalitetu i interesovanju bilo kakvoj EL, čak ni jednom EK!

Randy Marsh

pre 3 godine

Prosto ne verujem šta čitam u komentarima.
Ovim naša košarka nestaje sa mape ozbiljne košarke. A ljudi se raduju. Pominju domaću ligu (koja kad se igra ima nekoliko puta manje gledalaca nego u ABA), pominju da ćemo da ojačamo (a raspašće se sve), zabranu odlaska igrača (kao da smo u 19.veku), ulaganja od 5 miliona (ko će da vidi interes da ulaže i tako nešto)
Nerealni smo i ništa ne shvatamo da to boli.
Aba liga kakva takva, je sa mesom u Evroligi držala našu košarku da ne potone.
Bez toga ćemo doći na nivo fudbala gde ćemo se radovati kad se neko jednom u 10 godina plasira u najjače takmičenje iako će tamo služiti kao kanta za napucavanje.

ultramne

pre 3 godine

Ovi sto psuju ABU i oce da je gase su vjerovatno fanovi projekata politickih, bolje da se ne oglasavaju.

Aba je idealno zamisljena samo sto joj wannabe projekti ne dozvoljavaju.

ABA 2 je prava prica i uzivaju ljudi u kosarci prepunoj domacih igraca koje gore spominjete.

Slobodan

pre 3 godine

Francuska i tradicija u klupskoj košarci,sprdačina.
(Bruks 021, 09. januar 2021 13:54)

Zasto u cemu je problem ??
Sta to Srbija ima vise od Francuske ?
Ne Jugoslavija, Srbija ...

Na kraju Srbija nema nikakav interes da igra ABA ligu sa Hrvatskom i Slovenijom.
Zemlje sa kojima imamo razmenu igraca i trenera su Crna Gora, Bosna i Makedonija i jedino logicno je da sa njima pravimo ligu ... nista vise !

Djordje

pre 3 godine

Ako se to desi očajnički potez može jedino biti da se bojkotuje EL, da zemlje koje nemaju predstavnike ne kupe TV prava, navijači klubova koji nemaju A licencu takođe da ne gledaju EL. Otkačiti EK i igati FIBA ligu šampiona, lošiji klubovi ali veća navijačka baza i mogućnost zarade kakva takva. Jedino ako se EL finasijski ujede može doći do promena.

Života

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Стара школа, 9. januar 2021 09:22)

Zato vas ne mogu bez vas u četvorokorak ligi, 5 na 3, PP aparat, tu ste svoj na svome.

nikola

pre 3 godine

Vi koji zagovarate ukidanje ABA i okretanje domaćim ligama prvo pogledajte nekoliko utakmica KLS...a pogledajte usput i utakmice juniorske ili kadetske lige, ima snimaka utakmica na YT kanalima. Ako mislite da od tih igrača može da se pravi nešto ozbiljno onda ok. Mada mislim da postoji jasan razlog zašto je 40-godišnji Raško MVP lige, toliko je jaka. Ako se ukine ABA Partizan, Cz, Mega i FMP će biti na nivou Pazara, Zlatibora, Metalca a ne obrnuto.

student

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.

Dule Astro

pre 3 godine

Koja je to košarkaška tradicija vezana za Pariz i Francusku?

Više tradicija ima Srbija, a kada se gleda cela bivša Juga, trebalo bi da imamo barem 3 mesta od 18 u EL.

Neka kažu jasno i nedvosmisleno - Gledamo samo novac, a za tradiciju i kvalitet nas baš briga.

Pazite taj budući košarkaški derbi između London Tauersa i Pariz Šta God?!

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)
A, gde ces da tuces te Evroligase, na pripremnim turnirima? I zabranu odlaska u inostranstvo pre 26.godine niko nece dozvoliti u 21.veku.

lavirint

pre 3 godine

Znači teoretski neki tim prođe kroz Evrokup i recimo igra f4 ili čak osvoji Evroligu, ali on neće imati nikakvu nadu da igra Evroligu dogodine? Ovo i ako prođe, neće tajati duže od sezone-dve. Evroliga kao neprofitabilno takmičenje za klubove neće moći da opstane, pogotovo što bi ovako postla i de fakto ne takmičarska.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Mile, kasnis jedno 40 godina...Nema komunizma, ali zato ima slobode kretanja...

Bocko

pre 3 godine

Zvezdas sam od rodjenja i svaki moguci trofej mi je veoma drag. Ipak strah me je da ovo ne bude posledica onog cuvenog : Vazniji nam je Zadar u nedelju nego Real u cetvrtak.

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Nema veze to sa time ko predstavlja ABA ligu u EL...nismo im interesantni kao tržište... Ukoliko zatvore EL skroz, dobićemo najslabiji EK i FIBA takmičenje koje će biti drugo najjače u Evropi... FIBA bi jedina mogla da profitira... ali oni su toliko puta ispali glupi... prvi Bora Stanković ispade bilde... i eto nam sad privatno evrospko elitno takmičenje pa nožemo da uživamo...I gledamo Himki, Albu, Bajern, Zenit, Asvel u EL... valjda Virtus, Fortiduto, Partizan, Huventud nemaju tradiciju h3bem ga. :)

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@gorki

Eto nisam naveo ispravan podatak i izvinjsvam se zbog toga. Onda ceo moj tekst je jos vise pesimistican, odnosno ako ima jos manje stanovnika, jos je manji interes da zadrze bilo koga iz te sfrj lige u EL.

dejandddddd

pre 3 godine

priblem je stovniko nece ili be zeli da shvati da SFRJ vise NE PISTOJI i da je SFRJ LIGA UTOPIJA, svidelo se to nekome ili ne, ali je tako.

Beoman

pre 3 godine

@Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo
(JojicKojicDrincicLukac, 9. januar 2021 16:28)
da igramo domacu ligu sa 12 klubova+2 kluba iz CG+Igokea+Spars Sarajevo, a A2 ligu sa 12 klubova+ KK Bosna, Sloboda Tuzla, Borc Banjaluka, Sutjeska Niksic i dva mesta makedoncima i liga od 18 klubova bi dala kvalitetu. ovi klubovi sto dolaze sa srpske svere tipa sarajeva, tuzle, cg, makedonije i rs i netrebaju da igraju svoja prvenstva jer je pregust kalendar. tako nesto treba uraditi u svim sportovima i stvarati neku konfederaciju koja bi isla ka federaciji velike srbije. volio bi da gledam u fudbalu derbije CZ vs Zeljo i Partizan vs Sarajevo, Buducnost vs Velez il Vardar vs Vojvodina.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@(Mile rikverc, 9. januar 2021 12:45)

Dobro razmisljanje. Obzirom da su pobrojani treneri uglavnom Srbi, i da su timovi iz Srbije najcesce osvajali ovo takmicenje, ovako nesto treba primeniti na srpsku ligu, tu uloziti i tu se angazovati sto je moguce vise.
Ne verujem da bi Srbija dobila puno ulazuci u "tudje".

shpile

pre 3 godine

Samo su im pare u pitanju, sto pisu ljudi ovde, nek se raspadne aba i nek se radi na domacoj kosarci, nek talenti igraju u, i za srbiju... bicemo prvaci sveta

Miloje

pre 3 godine

Nije tacno. To je privatna liga. Nasa isto moze da bude privatna i ugovor sa igracem se pravi da ne moze da igra u konkurentskoj ligi na odredjeni rok. Ja u mojoj firmi, koja je iz Austrije, imam ugovor da ne mogu nigde da radim taj posao dve godine nakon isteka ugovora. Dakle, to je zastita od konkurencije na trzistu i stvar je privatnog sektora. Ovaj sto vozi Yuga i jede podrigusu, to cini bas zato sto se nije ponasao trzisno.

Av titule

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.

Goran Loznica

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...

Стара школа

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.

Miloje

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.

Will Grigg's On Fire

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.

smorinjo

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.

Aleksej

pre 3 godine

Sad će Aleksej da se javi da kaže kako je CZ evroligaš sa A licencom... Samouništenje srpske košarke napravljeno u Železniku pre dosta godina...
(Goran Loznica, 09. januar 2021 09:21)Goki kakve veze ima domaca kosarka i Evroliga i licence? hahaha , kakav strvimar lajkova ali nista pametno covek nije napisao toliko vremena za divljenje hahaha

Vladimir

pre 3 godine

Tradicionalne košarkaške sredine i klubovi, Minhen, Pariz, Zenit ST.P., Himki, Železnik. Velik kapital, slabi temelji, uspesi povremeni i malo iznad proseka, znanje kupuju, sami ne stvaraju jer nemaju vremena ni odgovornosti prema onima pre njih, nemaju početnu tačku, ljude i uspehe koji su gradili jezgro zvano Ime kluba. Zato mogu da ga šaltaju, menjaju, osnivaju nove a gase stare. Klizni, zamenjivi. Jedni unutra drugi napolje, šaltaju polovne Amerikance među sobom, eventualno neko s vremena na vreme ulovi nekog koledž prospekta ili talog sa trećeg filtera letnje lige NBA. Zato su top17, zato su mali, jer niko ne može da im zabrani kako će da se zovu i koliko stranaca mogu da išaltaju za mesec dana u rosteru. I niko ne treba u Srbiji da ima problem sa tim, OSIM ako od takvog jednog kluba i nomeklature koja stoji iza njega zavisi budućnost i sam razvoj sporta koji je nas Srbe obeležio, i čiju istoriju smo mi Srbi obeležili.

TIGER

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci

Malo vas je grobari!

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!

Sava

pre 3 godine

evroliga je postala nezanimljiva.. ekipe poput asvela, zenita,himkija,bajerna,zvezde.. vestacki klubovi koji u kosarci nikad nisu nista znacili..

Goran Loznica

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)


Upoređivati instituciju kao što je Novak Đoković sa nižerazrednim evropskim klubom u košarci kao što je CZ je sramno!

cole

pre 3 godine

bas me zanima hoce li se navijaci instalacije (definitivno izraz koji vise odgovara nego samozvana "institucija"), oglasiti kada djordi bude objavio da je Evroliga odlucila, kao najboljem timu u regionu, da Crvena zvezda dobije A licencu! a ta licenca je dogovorena (kupljena) prosle godine. verujem da ce im onda, naprasno, FIBA liga sampiona postati "znacajnije i jace" takmicenje od Evrolige. hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!

Som Tojer

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...

E

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....

Sreta_šteta!

pre 3 godine

Sta vam je ljudi, zar ste ocekivali drugaciji ishod i da se neki klub iz ABE nadje i dalje u EL? Dok su igrali Partizan, Cibona i ostali giganti davali su licence na deset godina, kako su ovi mali kepeci mutantski koji su osnovni 2012 usli u EL, video Bartomeu da su obicna kanta za napucavanje i da su marketinski najsmesniji klub u istoriji. Asvel i Alba su za njih Seltiksi.

Rajko

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

To sto si izlupeto bi bilo u redu al da svi imaju pamcenje veverice poput tebe i tegijevih sledbenika,al eto ima sajt evrolige i onda odes na njega i udjes tamo u rezultate po sezonama i vidis te cuvene rezultate vase gde ste uz svo trpanje drzavnih para otimanje talenata i igraca po celoj zemlji unistavanje kosarkaskih centara gepekovanja sudija imali taj jedan fina four,a kao da ste pet puta osvojili i to u sto puta laksem formatu kadnsu se grupe igrale a vi uglavno izvlacili neke marusije itd,tako da batali te price smesne su.
(smorinjo, 09. januar 2021 09:59)Ima wikipedia ,sve jasno,izuzev osvajanja EL od prije 300 godina , Crvena Zvezda je uspjesniji klub ,vise titula u SFRJ,isti broj titula u Srbiji ,bolji skor u Aba ligi..jedino ce ostati zauvijek dominacija u SR Jugoslaviji,sta ces ,ajmo reci da su tada bili bolji ..imamo F4 i mi ,imamo cetvrtfinale i da smo imali malo srece da ne naletimo na CSKA ko zna sta bi bilo..u sustini ja sam presrecan ,standardni ucesnici EL je najveci dokaz i sigurno ce Bartomeu racunati i na nas i tu se zatvara krug .

Steve

pre 3 godine

Partizan nikada vise nece igrati Evroligu.
(Aleksej, 9. januar 2021 09:29)

Partizan, Buducnost, CedOli i Mornar imaju vece sanse da igraju EL dogodine kao eventualni finalisti EC jer je to jedino sigurno u ovoj izjavi. A tvoj mutant kao fenjeras tesko. Nece vas spasiti nova kataklizma ponovo... Nego neka vas dr brze bolje prebaci u EC dok jos nije kasno, mozda Mornar zeli da se fuzionise?
I sta bi sa vasom sigurnom A licencom?

dosta vise rsb lazi

pre 3 godine

Jasno je da Bartomeu ne može da zaboravi period do 2014. godine, do kada je Aba liga, kao i domaće prvenstvo u Srbiji bilo na zlom glasu zbog :gepekovanja, prebijanja sudija, ucenjivanja, otimanja i velikog državnog mešanja u ovaj sport u Srbiji! Bartomeu je samo čekao povoljan trenutak da se osveti ovom podneblju, pre svega Srbiji za taj mračni period. Šta je napravio Boris Tadić!? Biće potrebne decenije da se to ispravi!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Malo vas je grobari!, 9. januar 2021 13:39)
Mozda...a mozda nije zaboravio da je tvoj klub ispao iz zamrzivaca, izgubio Srbiji 2 predstavnika u EL, pa onda i to jedno, otpis duga od strane drzave(kriminal), tvog gazdu, kradju trofeja, gadjanje urinom, drmanje koseva, ponasenjem u aba ligi, ispadi u finalu sa Bud...

Zodiac

pre 3 godine

Bilo bi super da se ABA liga ukine. Klubovi iz Hrvatske i Slovenije već duže najavljuju napuštanje lige. Ovo je sjajna prilika da se definitivno završi ova priča.

Luke Babbitt gravedigger

pre 3 godine

Čoviću čestitke, legendo severa unakazio si Srpsku košarku. Prvo guranje timova u ABA čime je Srbija izgubila Euroleague, a onda i ABA gubi EL ovim vrhunskim uspesima tvog kvazi kluba.

Gazda Dojkan

pre 3 godine

Kk Partizan i Danilovic su krivi za ovo.Napred Zvezdo,samo napred...
(Dejo skojevac, 9. januar 2021 10:24)

Tacno tako. Krivi su jer su popustili pod naletima naprednjacke klike i prepustili im klub. Od kako Partizan ne igra EL, najveci uspeh timova iz ABA lige je jedan prolaz u Top8. Malo je to za 7 godina.
Jedini razlozi za ucesce siromasnih ABAša u EL su bili kompetitivnost i velika pracenost u regionu. Zvezdanu vise ni clanovi porodica igraca ne prate u EL, a takmicarski momenat je prisutan u prva dva meseca. Posle idu "nebitne" utakmice. Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno.
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Au, druze ala si bacio uplakane u rebus. Ne mogu da oni skapiraju sta si hteo da kazes, pa ne znaju da li da ti daju plus ili minus.
Njima moras to da pojednostavis, ovo je suvise komplikovano za uplakane

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Taman sam pantere počeo da zovem euroleaguesi, kad sad ovo!?
(Kraj "sage" iz predgrađa, 09. januar 2021 10:49)

Kako sebe zovete ? Cipiripaši ?! Tuga...

KBSZ

pre 3 godine

Stara škola - Poređenje Zvezde i Đokovića je neumesno, u najmanju ruku. Tim koji će na kraju EL biti 16. ili 17. i koji je jednom uspeo da dođe do F8 u košarkaškom svetu je nebitan. Čak ni velikan Partizan sa osvojenom EL, četiri F4, tri evropska Radivoja Koraća (što je bilo takmičenje daleko jače od današnjeg Evro kupa)... nije za poređenje sa Novakom.

Beoman

pre 3 godine

@Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo
(JojicKojicDrincicLukac, 9. januar 2021 16:28)
da igramo domacu ligu sa 12 klubova+2 kluba iz CG+Igokea+Spars Sarajevo, a A2 ligu sa 12 klubova+ KK Bosna, Sloboda Tuzla, Borc Banjaluka, Sutjeska Niksic i dva mesta makedoncima i liga od 18 klubova bi dala kvalitetu. ovi klubovi sto dolaze sa srpske svere tipa sarajeva, tuzle, cg, makedonije i rs i netrebaju da igraju svoja prvenstva jer je pregust kalendar. tako nesto treba uraditi u svim sportovima i stvarati neku konfederaciju koja bi isla ka federaciji velike srbije. volio bi da gledam u fudbalu derbije CZ vs Zeljo i Partizan vs Sarajevo, Buducnost vs Velez il Vardar vs Vojvodina.

Pepe

pre 3 godine

Prvo su nas pocepali, pa nam napravili lige bratstva i jedinstva da bi sada iste lagano ugasili. Ovim ABA liga gubi smisao, ako ga je ikad i imala, pa može da se ukine slobodno.

Realno

pre 3 godine

Dakle, Partizan stvarno nikad nece igrati Evroligu.
(Glatki, 9. januar 2021 11:14)

Sve je to u redu, mi smo je osvojili i ni ne moramo ali necete ni vi, a najveci uspeh ce vam ostati 9.mesto i prekid sezone zbog korone

Dejan

pre 3 godine

Sad ce neki opet da urade duboko zamrzavanje,UPPR u skladu sa zakonom,promene ime u Pariski Pantersi i presele se na periferiju Pariza.
Naravno,rentiraju navijace nekog francuskog kluba,lazu i sebe i druge kako su veliki i bitni,sa dugom istorijom i mnostvom velikih titula i brojnim asovima koji su prosli kroz klub i otisli u NBA ali su u srcu zauvek ostali Pantersi!!!
Takodje,gazda kluba daje kapitensku traku i svu slobodu u igri svom sinu Žan Filipu Čovikronu sto navijaci ne prihvataju ali dzaba,moze gazda sa svojim klubom da radi sta hoce...sve u svemu,scenario isti kao i u Srbiji,sve vec vidjeno!!!

devil himself

pre 3 godine

I treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!

Sabre

pre 3 godine

Ono što pišem već godinu dana. Učešća prigradskog kluba i Budućnosti poslednjih četiri sezona u EL će dovesti do toga da ABA izgubi ugled. Dobiće Francuska još jedno mesto i Englezi jer ih godinama forsiraju u ovom sportu. Bilo je i nekih NBA mečeva u Londonu. Zenit je pokazao šta se može sa novcem. I nije me briga sto smo izgubili EL nego što više nemamo reprezentaciju u vaterpolu a uskoro ni u košarci
(TIGER, 9. januar 2021 13:05)

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.

ee

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 09. januar 2021 09:34)

buahahahahahahaa.To je ta grobarska objektivnost uvek prisutna kao i kompleks vise vredbosti narocito u fudbalu bez obzira sto je klub za koji navinaju jedan smesan mali nebitni evropski klub.Kad ih covek slusa misli da su u ravni sa Realom.
covece kakv ste vi rezultat ostvarivali u grupama od 5 klubova 70% ste bili zadnji i to sa klibovima tima budjevelnik.
Ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Petar

pre 3 godine

Kosarka, tradicija i Pariz u jednoj recenici. Svasta...
(Zera, 09. januar 2021 10:14)

Da... Baš tako... Isto kao košarka, institucija i Partizan...
(Som Tojer, 09. januar 2021 11:37)

Komentar u skladu da "imenom".

Bankomat

pre 3 godine

Treba drzava da vidi pa da prijavi jedan Fmp u Pariz pa onda da drzava da pare o otkupi mesto od njega, kao srpto su platili vec Ciboni i Igokei, pa da se Evroligaski basket opet pika u Fmp Areni

društvance iz predgrađa

pre 3 godine

Napravio čovek totalnu sprdaju od Evrolige, obesmislio je načisto. Izgleda se neće skloniti dok je ne bude ugasio totalno. Kvalitet je drastično opao, igraju trećerazredni amerikanci, a sve što je od Evropljana vredelo je u NBA.
Interesovanje za Evroligu je na nikada manjem nivou, prezasićenost konstantnim utakmicama svakog drugog dana...
I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.

Ovaj čovek uništava Evroligu.

republicaBreg

pre 3 godine

Realno, po snazi niko iz aba ne moze da bude konkurentan jos dugo godina. Samo da sluzimo kao topovsko meso. Pravi se razlika kao sto je u fudbalu u LS i to je ocekivano. Puna kapa za nase timove da jacaju domacu ligu, forsiraju domace igrace i da dajemo po dva tima iz Srb samo za eurocup. Pa ako se nekad to takmicenje osvoji, onda bi bili konkuretni i u el

Života

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Стара школа, 9. januar 2021 09:22)

Zato vas ne mogu bez vas u četvorokorak ligi, 5 na 3, PP aparat, tu ste svoj na svome.

penaltizan

pre 3 godine

Ako se to uradi mislim da će biti kraj za ABA ligu,jer kakva je onda interes da se igra?Ulaže se 8 mil evra u tim koji bi imao 6-8 utakmica u Evrokup ili FIBA liga šampiona?Okrenuti se domaćim igračima i pokrenuti košarkaške klubove kao što su bili: Hemofarm,Radnički, Vojvodina,OKK, Spartak, Zorka Šabac, Sloga Kraljevo...dozvoliti max 2-3 kvalitetna stranca a ne ko sad 7-8!!!

Ljubo

pre 3 godine

Ajde ti meni reci što se praviš tako pametan šta je to bilo lošije u komunizmu od ove tkz.demokratije tj.kapitalizma,bilo je loše to što su se i siromašni mogli baviti sportom,jer je to možda bilo loše što su se tada stvarali,Đorđević,Danilović,Dalipagić,Kićanović,Kukoč,Petrović a ti koji su ih stvarali su neki Žeravica,Ivković,Aleksandar Petrović,Obradović i da ih ne nabrajam dalje ima ih još puno.A danas za vreme ovoga Bartomeua i ovoga Prokletoga kapitalizma koji uništava zdrav sistem u kojima su stasavali ovi velikani od trenera do košarkaša,nemamo ni jednoga vrhunskoga stručnjaka koji bi mogao da proizvede vrhunske košarkaše pa su nam velike zvezde neki Davidovac,Lazić,Jagodić Kuriđža itd.Ja bi ovoga Bartomeua naterao da svakoga dana gleda Kup Šampiona od prije 20,30,40 godina i da posle toga gleda ovu njegovu nakaradnu tvorevinu zvanu Evro liga pa bi ga onda pitao koja je košarka bolja.Ako je bolje da gledamo ove naturalizovane Amerikance i prosečne Evropljane onda klizimo ka sunovratu evropske košarke.Ovoga što pre treba najurili iz košarke jer će totalno uništiti evropsku košarku.

бане качарево

pre 3 godine

Nije vam mesto u eliti. Jedini klub sa ovih prostora koji je imao uspeha u EL saplice drzavno-tajkunska banda i to vec 8 godina, neskriveno. 
Uspeh se ne postize saplitanjem drugih.
(Gazda Dojkan, 09. januar 2021 11:01)

Ma nemoj a pre 9,10,11....sve je bilo ok e sad je došlo drugo vreme,SDu "PARTIZAN"je sve došlo na naplatu.

JojicKojicDrincicLukac

pre 3 godine

Srpska liga od 14 klubova,malo pomoći NS, KG ,Vršac,Kraljevo....možda ubaciti Igokeu ili Borac...Partizan da izadje iz aba i uleba i da predje u fibu.Svi naši iz abe moraju da igraju kls ako neće nek ostanu tamo

Gudalo

pre 3 godine

Pa iako tako bude nije lose. ABA se gasi vrv.napravice se domaca liga,koja ce ako nista drugo,imati igrace za reprezentaciju. Nama vise dovodjenje bezplanskih silovatelja kosarke kakav je O Brajant...ako nas nece,tamo nam i nije mesto.

Fef

pre 3 godine

Realno ja razmisljam drugacije od vecine, licno pre bih gledao Zvezdu sa Lojdom, Valdenom, Nokom u Evroligi i ABA nego Simanica, Radonova, Uskokovica u nekoj fiba LS i domacem prvenstvu....
(E, 9. januar 2021 11:48)

I ja isto. Zelim svoj klub u najjacem takmicenju i mislim da ima sasvim dovoljno nasih igraca u Zvezdi.

Takodje mislim da je forsiranje price o "nasoj deci" obican spin, i da ta "nasa deca" postoje uglavnom u masti tih ljudi koji tu pricu potenciraju. Nasih narocito talentovanih klinaca ima veoma malo i veliki broj njih zastupa poznata agencija, sto nije zanemarljiv faktor.

Miloje

pre 3 godine

Nije tacno. To je privatna liga. Nasa isto moze da bude privatna i ugovor sa igracem se pravi da ne moze da igra u konkurentskoj ligi na odredjeni rok. Ja u mojoj firmi, koja je iz Austrije, imam ugovor da ne mogu nigde da radim taj posao dve godine nakon isteka ugovora. Dakle, to je zastita od konkurencije na trzistu i stvar je privatnog sektora. Ovaj sto vozi Yuga i jede podrigusu, to cini bas zato sto se nije ponasao trzisno.

petar markovic

pre 3 godine

Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..
(Rajko, 09. januar 2021 10:28)

ah da. cuvena fiba i london towersi koji su igrali takmicenje cak jedne jedine sezone kao levo smetalo. ali zato su, sto zaboravljate, igrali klubovi koji su zaista prvaci drzava i koji su zaista visokoplasirani u prvenstvima. nisu se desavale anomalije da unikaha bude deveta u ligi a igra evroligu i slicno. fiba je imala daleko stroziji kriterijum kvaliteta

Ojko

pre 3 godine

Euroliga uopšte nije naš problem. Naš problem je teški kriminal i sistemska korupcija ili ti veleizdaja države koja se uvukla u sport. Ne postoji klub u kom odboru ne sedi lokalni smrad što diluje heroin na ulici. A u većim klubovima tipa Zvezda, Partizan, Vojvodina sede ljudi koji su naručivali ubistva ili ih čak i izvršavali. Likovi iz upravnih odbora pored što peru pare iz privrednog kriminala što su ukrali od nas poreskih obveznika takođe se bave trgovinom ljudima, oružja i narkotika. Reketiraju igrače, prete im pištoljima, roditeljima male dece uzimaju pare da bi deca igrala i tako se razvija naš sport, baš perspektivno. To je naš problem, a rešava se tako što više ne navijaš ni za koga i bojkotuješ sve njih.

Naš prvoligaški sport je skupina ljudskog otpada.

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

Mile rikverc

pre 3 godine

Covek koji unistava evropsku kosarku sa sve osmehom...Jedini nacin da opstane kosarka na ovim prostorima je da se napravi piramida kao u sfrj... Dakle misljenja sam da jadranska nije losa sama po sebi. Ona je samo lose oraganizivani i vodjena. Ona nije postala deo sistema kosarke na prostoru sfrj vec funkcionise kao ad hoc takmicenje...I samim tim nije deo resenja nego problema...Sta je resenje? Pa baza klinci i vrhunski razvoj sa akcentom na razvoju vestina po metodologiji Yu skole uz primenu savremenih tendencija, stalno obrazovanje trenerskog kadra i njihova zastita propisima koji se moraju doneti. Republicke lige bez stranaca (ovde drzave moraju da daju doprinos sa udelom u finansiranju), sa prolazom u 2. jadransku koja bi opet bila iskljucivo sa igracima ex yu bez stranaca plus kvote za igrace iz svog pogona. Na vrhu piramide 1. jadranska sa smanjenjem stranaca postepeno u narednom periodu do max 2 van ex yu. Sve ovo mora da iznese strucni savet najumnijih kosarkaskih ljudi i da preciznu mapu puta (Duda, Zeljko, Tanjevic, Vujosevic,Pešić...) kojem ce se dati odresene ruke za strucni deo. Takodje, mora postojati smisao ulaganja od najnizeg do naviseg ranga. Sistem prolaznosti od republicke lige gde bi prvaci istih imali mogucnost da se domognu 2. pa i 1.jadranske. Cilj mora da bude priblizavanje maksimalnim potecijalima naseg kosarkaskog talenta i smisla za ovaj sport. Jadranska liga kao deo tako uredjenog sistema dala bi ogroman zamajac svim republikama na nivou reprezentacija a i klubovi bi ojacali svoje pozicije i zdrav rivalitet na nivou lige. Tako uredjena liga bi dala plodove veoma brzo bila izuzetni interesanta sponzorima a onda se mi ne bi nudili ovom spanskom prevarantu, on bi jurio nas...Naravno za ovo su potrebni civilizovani ljudi a ne oni koji sede po nasim klubovima...

Gug

pre 3 godine

Pa normalno, ko će dolaziti u Železnik da igra pa oni su uvek 16. ili 17. na tabeli bore se eventualno za top 15.

Takvu poziciju je bolje da zauzme neki tim iz Francuske koji će imati bolju posetu od standardne škripe patika koju čujemo u pioniru plus će doneti više novca kroz tv prava.

Jedino što takav tim neće imati veći budžet od čovića ali kad se sve sabere i oduzme veća je korist od talentovanog Francuza nego od Branka Lazića.

Мали Хијавата

pre 3 godine

Logicno, dok je abu predstavljao Partizan cuvao nam je mesto rezultatima, navijaci uvek punom halom. Sta sada nudimo euroligi? Svake godine zadnje mesto.
(Av titule, 9. januar 2021 09:34)

Причаш небулозе, па што није добио А лиценцу? Овде се не ради о заслугама, традицији, пуним дворанама. Овде су битни само новац и тржиште. Ex Yu простор дефинитивно њима није занимљив. Па зар би измишљали клубове по Паризу и Лондону...

Dacha

pre 3 godine

Posto je ovde vecito prepucavanje Zvezda - Partizan ja cu odmah da se izjasnim da sam zvezdas ali normalan i realan koji pre svega voli sport pa tek onda klub i to neko navijastvo ili kako da ga nazovem. E sad ovako,realno nijednom klubu sa bivse juge vise nije mesto u Evroligi bez obzira na tradiciju,istoriju,nekadasnje rezultate itd. A zasto? Pa evo vrlo prosto cu sad da objasnim...prvo i osnovno sve se svodi na novac i nijedan klub iz bivse juge nije sposoban da obezbedi budzet sa kojim bi bio konkurentan za najvece domete tj titulu. Kad na to dodamo da je Evroliga kao takmicenje totalno neprofitabilno uz tolika ulaganja jer zarada je i vise nego smesna,ostaje samo neki prestiz izmedju najbogatijih klubova u Evropi gde kao sto smo konstatovali ne pripada nijedan klub bivse juge. Druga stvar koja nam preostaje je razvoj mladih i domacih igraca kroz trenutno najjace takmicenje u Evropi sto opet niko od klubova ne radi. Zarad nekih nerealnih ambicija i rezultata se i to malo para trosi na strane igrace koji jednostavno nemaju taj kvalitet da donesu zacrtane rezultate a ujedno i guse mladje domace igrace koji ne mogu da dodju do izrazaja iz raznoraznih razloga. Ako bi neko slucajno ipak krenuo tim putem razvoja domacih igraca sluzio bi kao kanta za napucavanje najvecih i kao takvi bi se vrlo brzo izgubilo interesovanje sto navijaca i najbitnije Bartolomeua i svakako bi se izgubilo mesto jer ako vec nema para,ako se izgube i navijaci i padne gledanost onda vise ne postoji nijedan razlog za njihovo ucesce jer istorija i tradicija je skroz nebitna u danasnje kapitalisticko vreme. Nasim klubovima ostaje Evrokup kao drugo najjace takmicenje koje je i realan domet jer ekipe su slabije sa manjim budzetima i visok rezultat je takodje realan sa timom koji ne mora da bude previse skup za nase standarde. Svakako ostaje mogucnost plasiranja u Evroligu kroz Evrokup ako se bas poklopi i napravi dobra ekipica u kojoj mora da preovladavaju domaci igraci i najvise 3 stranca koji stvarno prave razliku. Nadam se da ce te objaviti komentar jer mislim da je red da neko napise nesto normalno a ne samo da se navijacki prepucavamo.

Slobodan

pre 3 godine

Francuska i tradicija u klupskoj košarci,sprdačina.
(Bruks 021, 09. januar 2021 13:54)

Zasto u cemu je problem ??
Sta to Srbija ima vise od Francuske ?
Ne Jugoslavija, Srbija ...

Na kraju Srbija nema nikakav interes da igra ABA ligu sa Hrvatskom i Slovenijom.
Zemlje sa kojima imamo razmenu igraca i trenera su Crna Gora, Bosna i Makedonija i jedino logicno je da sa njima pravimo ligu ... nista vise !

johny

pre 3 godine

treba da ostanemo bez EL, ovo podrucje vise to ne zasluzuje!!! postali smo isti kao rusi, nemci, francuzi, ako nesto i napravimo od igraca, to odmah ide u NBA, godinama legije stranaca igraju u zvezdi i partizanu!misko i covic su UNISTILI SRPSKU KOSARKU prvi jer kroz megu koja ja klasicna FIRMA, potpisuje decu od 11-12 god po srbiji, gura mlade igrace iskljucivo za NBA, drugi jer je unistio desetine klinaca kroz FMP I ZVEZDU, jer u klubu koji igra EL i ima IMPERATIV OSVAJANJA ABA LIGE, NE MOGU DA SE RAZVIJAJU MLADI IGRACI!!!Partizan je tu bio u najboljoj poziciji ali su lose radili jer su se od prve godine lazno borili da vrate primat isavsi sve vreme lopatom na bager, umesto da su tri god razvijali mlade, jer iovako nista nisu DECENIJU osvojili!!!van dva srpska kluba, sve ostalo je malo i nebitno, trzista sa po 1-2 miliona ljudi, samo pariz ima vise stanovnika od slovenije,crne gore, rep.srpske zajedno!!!Kao i uvek sami smo krivi, UVEK SMO BILI I UVEK CEMO BITI SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJ A UVEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV!!!
(devil himself, 09. januar 2021 11:

Što se mladi igrači ne razvijaju kroz KLS? Koji talentovani mladi igrač je iz Tamiša, Zlatibora, OKK Beograda itd došao u neki tim koji igra ABA i napravio karijeru. Eto Borca sa našim igračima i na začelju lige. ABA je iznedrila gomilu vrhunskih igrača iz regiona koji igraju EL i NBA. Demagogija o mladim igračima. Real osim Ljulja nema španca a mogu da stave koga hoće jer imaju A licencu i jaku domaću ligu. Ne može jedna Srbija sa 6,5 miliona stanovnika, siromašna država da uma ligu od 12 ili 14 klubova. Ko da ulaže u timove? Liga bivše države bila najjača u Evropi. Države id 20 miliona stanovnika sa pristojnom industrijom i privredom. ABA je nastavak te lige samo što je svaka država sama za sebe siromašna

Bob Rock

pre 3 godine

Evroliga je i tako dosadna do bola, ABA takođe, gomila amera koji se rotiraju iz kluba u klub...
Radije bih gledao srpsku ligu bez stranaca nego ovo...

Јабучило

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!
(Uvijek kontra, 09. januar 2021 10:07)

Е баш ће се потрести због нашег тржишта...

Losmi

pre 3 godine

Суђење које Звезда има у ЕЛ јасно говори да нас тамо не желе, као што, на пример, не желе да признају Ђоковићу све што заслужује, па га чак и дисквалификују са кључних турнира. Сви знамо зашто је то тако.
(Стара школа, 09. januar 2021 09:22)
Ma da. Spoticu trofejni klub, zele da zaustave Evropskog giganta na pohodu ka jos jednom F8. I veselo je da stavite Novaka u isti kontekst sa KKCZ, neverovatno sta vi sve sebi dozvoljavate.

Slobodan

pre 3 godine

Kosarkaska tradicija iz Pariza... Jak vic.
(Antibot, 09. januar 2021 09:33)

Zasto da ne ?
Kakva je razlika izmedju tradicije koja traje od 1973’ ili one od 1983’ godine ... pa ova organizacija EL je osnovana 2000-te godine i stara je 20 godina ...

Pariz sa predgradjem ima vise od 15 miliona stanovnika i Evroliga vidi korist u tome ... danas svako meze napraviti ekipu i to nije problem ...
Licno se necu iznenaditi da Rusija i Turska izgube mesto u Evroligi na ustrb Engleske, Belgije, Finske ili neke zemlje iz Evropske unije ... Pa sam Lebron je kupio akcije Liverpula i ta ekipa iz Engleske treba da bude u sklopu FK Liverpul !!!

Evroliga pokusava da funkcionise kao NBA, KK Rasing Pariz je pre 2 godine kupljen od iste arapske familije koja drzi fudbalski i rukometni klub PSG ...

Oni danas imaju u Metropolitans92 nekih 20% akcija. Metropolitans92 je bivsa ekipa Paris-Levalua koja je nastala fuzijom 2007-me izmedju Rasing-pariz sa Levalua cija su komercijalna prava danas otkupljena od opstine Boulogne-Billancourt u predgradju Pariza gde se nalazi stadion PSG-a Park Princeva ... u principu sve je namesteno da ova ekipa koja danas igra Evrokup predje u vlasnistvo fudbalskog kluba PSG

Asvel Lion je u startu kupio Toni Parker da bi odmah posle toga prodao 51% akcija FK Lyon koji je danas vecinski vlasnik kosarkaske sekcije !!!

U principu funkcionise kao Real, Barselona ili Bajern gde fudbalske ekipe finansiraju ostale sportove u Sportskom drustvu ...

U fudbalu ima mnogo vise novca i ovo ce sigurno biti model kako ce u buducnosti funkcionisati ostali sportovi u Evropi ...

To sto se Terzic nasalio da ce FK Crvena Zvezda preuzeti finansije KK Crvena Zvezda nije sala ... na tome se uveliko radi !!!
U pitanju je novac koji ima vecu tradiciju od bilo kakve igre ili ekipe ... traze se veliki i sigurni gradovi gde ce biti stabilne ekipe sa neogranicenim budzetom koji ce im obezbedjivati Fudbalske ekipe ciji budzeti danas iznose i do miliardu evra ...

Rajko

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.
(?, 09. januar 2021 10:08)Nesto vam nije smetala prije 6 godina..izuzev Asvela ,Zenita ,Khimkija ostali su atraktivni..ali dobro,svako ima svoje misljenje..ja sam zadovoljan jer bolje nema..neces valjda da kazes da je FIBA atraktivna sa London Towersima ..

student

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.

Рајко Четник

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.

Bocko

pre 3 godine

Zvezdas sam od rodjenja i svaki moguci trofej mi je veoma drag. Ipak strah me je da ovo ne bude posledica onog cuvenog : Vazniji nam je Zadar u nedelju nego Real u cetvrtak.

Srđa Zlopogleđa

pre 3 godine

Nema veze to sa time ko predstavlja ABA ligu u EL...nismo im interesantni kao tržište... Ukoliko zatvore EL skroz, dobićemo najslabiji EK i FIBA takmičenje koje će biti drugo najjače u Evropi... FIBA bi jedina mogla da profitira... ali oni su toliko puta ispali glupi... prvi Bora Stanković ispade bilde... i eto nam sad privatno evrospko elitno takmičenje pa nožemo da uživamo...I gledamo Himki, Albu, Bajern, Zenit, Asvel u EL... valjda Virtus, Fortiduto, Partizan, Huventud nemaju tradiciju h3bem ga. :)

Zju

pre 3 godine

Evropa je kontinent nije država kao USA.Taj zatvoreni sistem copy-paste NBA ovde ne pije vodu.Dugoročno je noodrživ.Pogrešan i poguban za ceo sport.
Alternativa uvek postoji.Zasada u vidu FIBA takmičenja...
A ovakva EL će verovatno pretrpeti reorganizaciju posle Bartomea.
Više bih voleo da nekoliko god.nemamo predstavnika u tom cirkusu.Ali da umesto toga stvorimo 10-15 NBA igrača.

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.

Јабучило

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

Евролига није социјална установа, већ интересно удружење и имају право да приме кога желе. А Фиба нема ни снаге ни ауторитета да понуди другу могућност. Али се све што кажеш у реч може применити на Уефу.

zvonko

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde.
(AYe, 10. januar 2021 21:26)

Samo čovek kojem nije dobro može Jugoplastiku (POP 84) staviti u istu ravan s C. Zvezdom. Otkad je to uopšte pitanje izbora ili priznanja.
Jugoplastika je i zvanično, pre skorog vremena, proglašena najboljim timom Evrope u dvadesetom veku. Najdominantniji tim svih vremena. Troje u kući slavnih u Springfieldu.
Iz bivše SFRJ mogu joj prići samo Cibona i Partizan, Bosna je, ipak, bila samo bljesak.
Košarkašku ARISTOKRATIJU sa prostora bivše zemlje čine Jugoplastika, Cibona i Partizan, koji je u poslednjem času uskočio u taj vagon.
Zvezda može ući u taj klub na samo jedan način, DA OSVOJI EL. Nikako ne budžetom i milionima.
Bili ti klubovi siromašni ili slabi u ovom trenutku, ali kada igraju npr. Split i Partizan to je sudar višestrukog prvaka Evrope i prvaka Evrope.
Stavite Zvezdu u tu rečenicu?

?

pre 3 godine

Aba liga je kao SFRJ, prividno i prisilno funkcionise a ustvari je potpuno nefunkcionalna. To je projekat koji je mogao da uspe i bude primamljiv za gledanje i van nasih prostora. Nazalost los marketing, trvenje medju klubovima i nezainteresovanost ga je dovela do raspada. Toliko bivsih prvaka Evrope, giganata iz proslosti, kosarkaskih legendi a spali smo na to da nam jedan Bartomeu soli pamet o tradiciji kosarke u Parizu.

Andrea Djani

pre 3 godine

Pa realno u Evropi vise ne postoji nijedan klub , tako da i bilo koje takmicenje nema nekog velikog smesla , pa ni Evroliga . Kada se pogleda kakav je tim imala svojevremeno Taukeramika , Sijena , C S K A , Makabi itd. , a kakvo je stanje danas , to nije ista dimenzija . Kompletnu evropsku kosarku je unistila do temelja NBA liga , jer je covek kao sto je Bartolomeu na celu lige koju nije u finansijskom i organizacionom smislu pomerio ni makac od pocetka . Zato i igraci koji nemaju nikakvu sansu za uspeh u NBA na prvi poziv lete preko Atlantika (poput Gudurica) i napustaju Evropu , jer ce tamo za par sezona sedenja na klupi kao najslabije placeni igraci zaraditi vise nego za deset godina igranja u Evroligi . Pri takvom stanju stvari pricati o nekoj novoj Evroligi je smesno . To takmicenje vise niko i ne gleda . Ali ko je jedini gori id Evrolige i Bartolomeua ? Pa naravno nas savez i nas predsednik saveza Danilovic . Umesto da se istog sekunda istupi iz Aba lige koja nema nikakvu perspektivu i istupi iz Evrolige i vrate nasi timovi pod Fibu i njena takmicenja mi nesto glumimo i trazimo neko mesto u propaloj Evroligi gde ce nas tim da bude poligon za desetine i desetine amerikanaca, a jedan Simanic i Radanov da gledaju u parket na klupi . I to je buducnost nase kosarke . Ako je to tako uspeli smo nemoguce , da unistimo nesto najlepse sto smo kao zemlja imali . Dusko Radovic je predlagao da se promeni spomenik na Kalemegdanu i da se umesto maca stavi kosarkaska lopta . Toliko .

grobarče bez grama mozga

pre 3 godine

Ja samo ne znam kako je moguće da se ovim zapadnim ološima dozvoljava ovakva diskriminacija ostalih zemalja koje nisu u njihovom bloku.Ko su oni da nešto zatvaraju i da zabranjuju jednima a favorizuju druge da se na sportskome polju bore za sportske uspehe.To sve ukazuje koliko su oni profašistički orijentisani i da bi se trebali doživotno izbaciti iz sporta.Gde su sada oni koji se zalažu za ljudsku jednakost i protiv diskriminacije.
(Ljubo, 09. januar 2021 11:10)

To Ljubo ! Udri po parolama, barigade, proleterijatu.
Komunizam i samoupravljanje su prosli, pa ti ostaje samo ko Kalimero da pricas o nepravdi.
Tako su i ovi nasi od 90-ih pa na ovamo pricali da je nepracda, pa sad posle 30 god Ceska, Madjarska, Rumunija za koje smo bili "drugi svet" , sada su za nas nedostizni.
Lepo ti je Jabucilo napisao. Nije EL socijalna ustanova.

Nenad

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.

Mijalko

pre 3 godine

I pošto već znam da će se javiti dotični sa malograđanskim replikama i navijačkim prepucavanjima, govorim ovo iz ugla osobe koja ne iznosi ovo iz navijačkog ugla, već iz ugla bivšeg košarkaša i zaljubljenika u taj sport u kome sam već preko 30 godina.
(društvance iz predgrađa, 9. januar 2021 12:26)

Zanimljivo da se ti zalis na prepucavanja..

Marko

pre 3 godine

naša ABA liga bi trebala biti jača.Znači da svaka zemlja balkana ima svoju ligu,pa onda da šampioni učestvuju u ABA ligu,koja će imati jakog sponzora i ekstra premiju za šampiona.Da se jednostavno napravi konkurencija Evroligi i Evrokupu.Zasto mora da se zavisi od njih?

Gorki

pre 3 godine

...potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija...
(Matija Micic Bucic,

Molim te da mi pojasnis kako si dosao do cifre od 25 miliona ljudi kada si pomenuo exJugoslaviju?! U vremenu pre raspada Jugoslavija je imala 23,5 miliona stanovnika. Tada. Od tada pa do sada se stanovnistvo u svim republikama cak i smanjivalo. Ako tome dodas i da u ABA ligi nema ekipa sa Kosova, onda je tvojih 25miliona zaista preterizam. Cak je diskutabilna i ona tvoja cifra od 20miliona. Mrzi me da racunam, ali mislim da je trziste ABA lige ispod te cifre.

Kolk

pre 3 godine

Umesto da Aba liga nastupi jedinstveno, da klubovi naprave strategiju, da se angažuju sve legende sa ovih prostora i da ovom magarcu pokažu šta je tradicija, Balkan ostaje Balkan. Hrvate to ne zanima, jer su im klubovi trenutno slabi, a naši klubovi se glože ne shvatajući šta se dešava.

Сораб

pre 3 godine

Ако имају имало мозга људи у српским клубовима нека се договоре и нека заједно напусте ово скарадно такмичење од следеће сезоне. Направите јаку домаћу лигу, пријавите се за фибину лигу шампиона. Заборавите Евролигу, јер нас та организација не жели. Пре или касније ће престати да постоји.

:)

pre 3 godine

Kaže preCednik Ostoja pre neki dan, dobijali smo od FIBA 2.4 miliona evra za 4 godine, ali smo procenili da je Partizanu mesto u EL. Kraj vica.

Elem, prošlog leta, 6 kvalitetnih timova je napustilo EK i otišlo u Fiba LŠ. Pozvani su i Partizan, Budućnost i Cedeolimpija. Nisu pristali. Treba da pristanu, pre nego što nam ovaj Katalonaca zatvori vrata EL. Mislim, trebalo je da pristanemo juče. FIBA LŠ sa Abaligašima postaje respektabilno takmičenje, a EK (minus Virtus, koji takođe dobija EL licencu) zaista cipiripi kup. Pa, nek' razigravaju sa Promiteasom i Metropolitanom.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Zato Zvezda više nikad neće igrati Evroligu.
(Aleksej, 09. januar 2021 10:30)

Vi ipak imate neki veci problem, drugari. I to prevazilazi sportski okvir. Ne znam cime vas kljukaju Senatori, ali da je dobro, nije.

Grobar-España

pre 3 godine

Gledano na duze staze, ovo bi moglo da bude cak i dobro za nasu kosarku. Sve to naravno u slucaju da u Zvezdu i Partizan, koji poslednjih godina preteruju sa strancima, dodju pravi sportski radnici koji bi ponovo stvorili zdrave osnove i vratili trend srvaranja domacih igraca. Istina je da bi nekoliko sezona bili u cabru, ali sam sigurn da bi posle toga imali ekipe spremne da uzmu EK i da igraju EL na visokom nivou. To naravno podrazumeva da bi mladi igraci morali da potpisuju ugovore sa klubovima a ne sa razno raznim mesetarima. Onda bi menadzeri morali da dolaze sa ponudama u klubove, a ne da klubovi budu prakticno vlasnistvo menadzera. Svestan sam da bi to bilo moguce samo ako se u drzavi promene mnoge stvari, ali ne vidim drugi put za spas srpske kosarke. Mali Smailagic je zivi dokaz da ako klinci imaju zdravu pamet i normalan razvoj, mogu da postanu ozbiljni igraci bez Miska i slicnih. Svi gledamo koliko je Misko igraca "stvorio", ali se retko ko pita koiko ih je ostalo u blatu a mogli su da postanu dobri kosarkasi. Ako ne budemo radili smisljeno i strpljivo, plasim se da nam kosarka ne potone zauvek.

Јабучило

pre 3 godine

Sta je sporno? ABA ce se igrati za Evrokup, pa odatle, ako se stigne do finala u EL.
(Samo kazem, 09. januar 2021 09:40)

Спорно је што у најбољем случају исти тим може тек сваке друге године да игра Евролигу. Ђорди полако ствара евро-НБА, што ће рећи циркус.

Bruce

pre 3 godine

Истог момента када изгуби се место у Евролиги расформирати АБА лигу јер губи смисао. Она не ствара нове регионалне таленте већ удомљава другоразредне Амере.
(Рајко Четник, 9. januar 2021 12:11)

Eno ti brate KLS, pun nasih talenata, gledaj i uzivaj..

mi smo

pre 3 godine

Fmp je unistio kosarku na ovim prostorima.
Kako nas dobro predstavljaju.
Bravo!!!
(moralni gmizavac, 09. januar 2021 12:29)
boli me uvo za blizance,ali da jeste jeste,čega god su se dohvatili uništili su... Bilo kosarka,vaterpolo,fudbal ma sve... Postali smo sprdnja u svakom sportu.

Nbc

pre 3 godine

Jedva čekam ovo i da se Srpska košarka vrati pod okrilje FIBA. Žao mi je što Partizan nije ove godine prihvatio da igra to takmičenje. A mutanti poput Albe ili Bajerna, PSŽ i ostalih neka igraju EL. Uništavamo našu košarku da bi AV mezimica igrala BEZUSPJEŠNO EL. Postavili su rukovodstvo i u Partizanu da pravi Afroamerički tim za blagu konkurenciju AV timu i usput ih uvaljivali u dugove. Što prije zatvoriti vrata svima koji stvaraju igrače. Ali onda pamet u glavu. Prodati igrača njima ali masno. Ili neka im igra otpad iz NBA.

Randy Marsh

pre 3 godine

Prosto ne verujem šta čitam u komentarima.
Ovim naša košarka nestaje sa mape ozbiljne košarke. A ljudi se raduju. Pominju domaću ligu (koja kad se igra ima nekoliko puta manje gledalaca nego u ABA), pominju da ćemo da ojačamo (a raspašće se sve), zabranu odlaska igrača (kao da smo u 19.veku), ulaganja od 5 miliona (ko će da vidi interes da ulaže i tako nešto)
Nerealni smo i ništa ne shvatamo da to boli.
Aba liga kakva takva, je sa mesom u Evroligi držala našu košarku da ne potone.
Bez toga ćemo doći na nivo fudbala gde ćemo se radovati kad se neko jednom u 10 godina plasira u najjače takmičenje iako će tamo služiti kao kanta za napucavanje.

Nikad kao Bane . . . ..

pre 3 godine

hvala Covic dr Nebojsa sto ste nasu Zvezdu doveli tamo gde pripada!
(cole, 9. januar 2021 13:04)

ja kao partizanovac nikad ne bih rekao da Zvezda treba da bude u nekoj zalepljenoj koverti u registru privrednih subjekata, ali ako zvezdasi tako misle, onda sta da se radi...

AYe

pre 3 godine

Ono što mi nećemo priznati da je Jugoplastika bila veći klub i bolji brend od Zvezde. Ljudi su 3 puta osvojili šampionat Evrope za redom, nikoma pre i posle to nije pošlo za rukom. I nažalost susedi su dozvolili da taj klub propadne, mislim nije ni Zvezda nešto wow u fudbalu, ali ono što je Jugoplastika napravila to je samo još Real uspeo u fudbalu (uz pomoć sudija), a ko se seća utakmica Jugoplastike zna da joj sudije na strani nisu bile blagonaklonjene.

Danas bi ta liga sa jakom Cibonom, Jugoplastikom, Olimpijom, Krkom, Zvezdom, Partizanom, Hemofarmom (iz najboljih dana), Budućnošću, Borcem, Bosnom... bila bolja od Evrolige...

dragacevac

pre 3 godine

idealan trenutak da se prestane sa mahnitim razbacivanjem drzavnim parama u sve i svasta i da se sport prebaci u okvire skolskog i univerzitetskog sporta i finansiranja. Tako bi prestali sa uludim trosenjem u izmisljene uspehe i rezultate, tako bi prestali polu-igraci iz inostranstva da odnose pare, tako bi za potrosene budzete samo "večitih" u fudbalu i kosarci mogli donirati za 25 univerziteta po 2 mil eura, tako bi prestali da proizvodimo sportiste socijalne slucajeve, jer bi ovako svaki sportista izasao sa 23 godine sa fakultetskom diplomom koja ga obezbedjuje do kraja zivota, ne zaboravite nisu svi Jokici i Djokovici, mislim finansijski.
Tako bi mogli da ulozimo u razvoj svih sportova u svim disciplinama, a ne ovako samo u par klubova.

ali ko sta nas pita...

pozdrav iz Dragaceva

shpile

pre 3 godine

Samo su im pare u pitanju, sto pisu ljudi ovde, nek se raspadne aba i nek se radi na domacoj kosarci, nek talenti igraju u, i za srbiju... bicemo prvaci sveta

stoler

pre 3 godine

EL odavno vise nema smisla, ovakav sistem takmicenja, manjim i siromasnijim ekipama ne moze da donese nista dobro. Takmicenje po grupama je bilo daleko postenije i vece su bile mogucnosti i za male ekipe da naprave nesto. Ovako vec godinama unazad gledamo istih 8,9 ekipa u TOP8 i jedne te iste ucesnike Final Foura. Besmisleno, neposteno, ali ocigledno da ovaj lik to smisljeno radi ne bi li oterao siromasne i klubove iz liga i regiona koje ne zeli i od kojih nema koristi. Jadno i prejadno i stvarno se pitam ima li kraja ovom zlu i ko ce stati na put ovom zlikovcu.

Dejan CZ

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 
Kada bi moglo tako bilo bi dobro i brzo bi stigli do nivoa kada smo bili vladari kosarke...ali ne moze zbog zakona EU koja to dozvoljava jer bi takva zabrana bila okarakterisana kao ugrozavanje ljudskih prava i bili bi izbaceni ne samo klubovi vec i reprezentacija sa svih takmicenja...Taj zakon EU je davno donela.

Halo Bing

pre 3 godine

Pa ništa, igrati onda Fibina takmičenja, možda i praviti neka paralelna takmičenja, ali nikako zatvorenog tipa. I obavezno medijska blokada Evrolige, ništa prenosi, ništa rezultati, tabele, neka se tih 18 klubova sami sa sobom zabavljaju. Ja razumem da smo mi(ceo region) njima ekonomski neinteresantni, ali košarka se u Evropi igrala i ranije i sa mnogo manje novca, pa kvaliteta i uzbuđenja nije nedostajalo.

nikola

pre 3 godine

Vi koji zagovarate ukidanje ABA i okretanje domaćim ligama prvo pogledajte nekoliko utakmica KLS...a pogledajte usput i utakmice juniorske ili kadetske lige, ima snimaka utakmica na YT kanalima. Ako mislite da od tih igrača može da se pravi nešto ozbiljno onda ok. Mada mislim da postoji jasan razlog zašto je 40-godišnji Raško MVP lige, toliko je jaka. Ako se ukine ABA Partizan, Cz, Mega i FMP će biti na nivou Pazara, Zlatibora, Metalca a ne obrnuto.

ultramne

pre 3 godine

Ovi sto psuju ABU i oce da je gase su vjerovatno fanovi projekata politickih, bolje da se ne oglasavaju.

Aba je idealno zamisljena samo sto joj wannabe projekti ne dozvoljavaju.

ABA 2 je prava prica i uzivaju ljudi u kosarci prepunoj domacih igraca koje gore spominjete.

my way

pre 3 godine

Мени је фасцинантно како ова данашња генерација клинаца која се противи домаћој лиги спорт схвата као неку менаџер игрицу. Спомињу неке милионе, трилионе, као да новац ствара играче, а не систем и тренинзи. Када се каже да овакав систем уништава нашу кошарку они, пазите тог апсурда, као аргумент у његову и корист АБА лиге (која може да се игра уз националну, као што раде Хрвати, Словенци, сви осим нас) кажу "погедајте нашу кошарку, она је уништена" и омаловажавају клубове КЛС који су системски сведени на полуаматерски ниво. Нико не очекује од Динамика, Златибора и осталих да освајају титуле, већ да у њима стасавају играчи од којих ће најбољи прелазити у Звезду, Партизан, Мегу, ФМП. То не могу да раде без да су чланови навишег домаћег такмичења и то није питање новца, већ самог система и статуса. Нама клинци иду у лиге кошаркашки неписмених земаља и пропадају, а овако би остали и играли српску лигу. АБА 2 је тек најбесмисленије такмичење икада замишњено, са циљем да се онима који су је призивали замажу очи, а реално се само полуаматерима наметнули додатни трошкови да играју са другим полуаматерима, а корист од тога нема нико. Драго ми је да је недавно и скаут Голден Стејта потврдио све ово што је свима који се у спорт бар мало разумеју јасно и што се понавља већ скоро 2 деценије. Још једно треба имати у виду. Све што није твоје него је заједничко није сигурно. Сутра могу и Хрвати и Словенци, а већ имају своје лиге које су им приоритет, да изађу из АБА и шта онда?

Neutrin

pre 3 godine

Ako se to dogodi, to ce biti smrtna presuda za nasu kosarku! Klubovi ce ostati bez para, a mladi igraci ce prerano odlaziti napolje, jureci za Evroligom i NBA. Poneki ce i uspeti, ali cemo izgubiti generacije i bicemo na nivou Hrvatske.

Aleksej

pre 3 godine

Ako se ovo desi,bolje za klubove iz regiona da se okrenu Fiba,zavrsiti sa ovim prevarantom za sva vremena.
(Alex81, 09. januar 2021 09:33)Ma jok ostace prostor najveci rasadnik talenta i prostor sa najvise evroligaskih titula do raspada Juge i zemlja sa pet titule sampiona sveta u kosarci u narucju Djordija neznalice haha. Mada ovo je svake godine ovako Aba gubi licencu bla bla prosto je to smesno i nema sanse. Uvek ce jedan klub sa ovih prostora da igra Evroligu(sramota trebala bi bar 2 a ja kazem 3 zasluzuju) kakvi Bajerni, Zeniti i ostala ksarkaska bulumenta, vec ovaj sistem Evrolige ne vredi nista nula od takmicenja.

Aca Petrovic

pre 3 godine

Pariz, Bordo, London, Birmingem, pa donekle i Koventri su svetski košarkaški centri, koji su ugašeni da bi na silu gurali srpsku košarku. E sada će Barta to da vrati. Ugasiće srpsku košarku, da bi vratio ove centre košarke sa nekoliko desetina zainteresovane dece da se bave ovim sportom koji se zove košarka.

Toto-ko-tunjo

pre 3 godine

Koliko samo Rimljana tipka ovde... I poneki varvar placenik, slaveci verovatno sopstveni skor u EL, koji ce tesko ko potuci. Jedva cekalo to poraz Zvezde u EL da dojuri u dvokolicama. A i sve im ide od ruke. Senat je ponosan.

Goran

pre 3 godine

Tko je ovaj tjedan gledao Borac - Jugoplastika i Jugoplastika - Budućnos je vidio kako bi ABA trebala izgledati.
Na sreću je Budućnost igrala sa 2 Amera a Jugoplastika sa 2 Srbina (možda i Crnogorca, da nekoga ne uvredim ). U svim HR kllubovima postalo je normalno da igra neki Srbin.
I to je uredu. Još da Srbija otvori prema drugima a ne samo Amerima i to one koje kupuje na mjesec, dva, zapravo da se liga vrati na tvorničke postavke sa 2 Amera i koliko hoćeš igrača iz ex Jugoslavije i Europe. Veseli, Lavrnj, Goga Bitatdze itd itd. Onda bi imali i igrače i ligu i prolaz prema EU. Šta će im tim odavde sa 7 Amerikanaca pred penziju ? Za Euroligu. Hajde prebacite to na Ameriju, npr hokejaški tim sa sve Rusima. Igraju, najbolji su ali ne mogu činiti celu momčad jer publika se neće tako privući.

kosmetski smor

pre 3 godine

Matori moras da naucis geografiju. Vi jeste provincijalski klub ali niste iz predgradja. Pritom, oprastaju vam epska blamiranja sto u EL sto u EK jer ipak ste nesto nekad davno i osvojili.
(Sabre, 9. januar 2021 13:49) ..некад давно,а ви никад...

pdf

pre 3 godine

Neverovatno da poslednjih 3-4 godine čitamo iste vesti, ali prosto identične vesti i na kraju ABA naravno ima predstavnika. Imaće ga i sada i to će biti naravno Zvezda.
(Will Grigg's On Fire, 09. januar 2021 09:21)

Sa prostora "aba" lige su nekada bila 3 predstavnika, pa samo finalisti, pa samo 1... Nemoj se zavaravati, činjenica je da visi i to jedno mjesto...

hm?

pre 3 godine

ABA liga je nastala da bi se dala infuzija hrvatskoj i slovenackoj klupskoj kosarci koje su pocetkom 2000tih bile pred gasenjem. Mi nismo imali interes da igramo tu ligu. Koliko je bila jaka domaca liga najbolje pokazuju rezultati nasih klubova. Sezona 97/98 Partizan na Final four, Crvena Zvezda finale Kupa Radivoja Koraca... KK Hemofarm je dva puta dolazio do samog kraja evropskih takmicenja... pristupanjem ABA ligi izvrsili smo samounistenje klupske kosarke!!

XXL

pre 3 godine

Nije kriv Bartomeu već oni koji su mu dali šansu da to radi tj oni koji su mu "prodali" takmičenje! Zbog svojih nesposobnosti, grupa prepotentnih "stručnjaka" iz vrha Fibe je uništila evropsku klupsku košarku! Sve je postalo stvar novca i biznisa, normalno bez nas u budućnosti jer ne možemo da pratimo finansijska ulaganja! I nemojte, molim vas, da tvrdite kako postoji alternativa u Fiba LŠ, ne može ni da priđe kvalitetu i interesovanju bilo kakvoj EL, čak ni jednom EK!

dejandddddd

pre 3 godine

priblem je stovniko nece ili be zeli da shvati da SFRJ vise NE PISTOJI i da je SFRJ LIGA UTOPIJA, svidelo se to nekome ili ne, ali je tako.

cukce

pre 3 godine

Jos malo pa ce biti 10 sezona kako predstavnik abe nije izborio top 8, ni izbliza. Sta drugo ocekivati
(Tor, 09. januar 2021 10:20)

2016. godine Zvezda je igrala top 8! Kriv je ovaj kriv je onaj, krivac su finansije i ne tako popularno tržište, svakako da je ABA liga imala i još uvek ima veće šanse za EL nego pojedinčne lige našeg regiona! Odavno bi izgubili mesto u EL da su lige pojedinačne! Naravno da nama kao košarkaškoj naciji ovo bode oči, da ovo nema puno veze sa sportskim duhom!

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

Za one kojima nije jasnozasto Francuska, Engleska itd. Gleda se trziste, a to podrazumeva potencijalne gledaoce - 80 miliona ljudi u Nemackoj su svakako vise primamljivi za privatnu ligu od trzista od 20-25 miliona ljudi, kao sto je bivsa Jugoslavija. Druga stvar je ekonomska situacija. I u Francuskoj, i u Nemackoj i u Engleskoj je situacija mnogo bolja, ekonomski gledano, nego u Srbiji ili neko je pomenuo Italiju.
Ako pogledamo sada drugi aspekt, a to je struktura timova, svodi se na isto. Bolje je onda, gledano sa stanovista profita naravno, da americki igraci, kojih da se ne lazemo ima i previse u Evropi, igraju negde gde ce karte moci da se naplate znatno vise, nego u bivsoj sfrj na primer. Zemlje iz zapadne Evrope daju vise na znacaju i kod tv prava, naravno, sto znaci i opet veci profit.
Jedna stvar, koja ima jako veze sa ovim pominjanjem da je Amerikanaca, koji ne donose neki kvalitet iskreno, previse je i cinjenica da je jedna Nigerija imala vise kosarkasa na draftu ove godine u odnosu na celu Evropu. U Nigeriju, i uopste Afriku se mnogo ulaze od strane skauta i trenera iz USA, Evropa im nije interesantna vise. I oni traze kvalitet, zato ce uzeti najbolje sto im trziste van USA nudi, a to vise nije Evropa.

Broz

pre 3 godine

Potpuno očekivano... Šta nam je đorđe napravio za manje od 10 godina.... Pre deset godina tri ekipe je imala aba u evroligi, od sledeće, ili one posle sledeće, neće imati nijednu... Pitanje je šta će biti i sa evrokupom, jer on pored ovih 14 ekipa ima u planu Pariz, virtus, unikahu, valensiju, London, a tek iz vtb lige... Himki, glavni sponzor Gazprom zenit, uniks, lokomotiva... Mnoooogo krokodila, a barica premala... Pitanje je samo koje će sezone aba izgubiti mesto, sledeće ili prve posle toga...

Uvijek kontra

pre 3 godine

Ima jedna narodna izreka "ko zna zašto je to dobro". Nek nas izbaci, ne našom krivicom. Time će lišiti najačeg košarkaškog takmičenja jedno 50 klubova širom Evrope koji bi mogli da se nose sa najjačima. Ja recimo neću gledati to takmičenje već ono gdje se takmiče Partizan,Zvezda,Budućnost itd.. ukratko ako Bertomeu to uradi sahranio je Evroligu, i ako!

my way

pre 3 godine

ABA liga je mesto izgubila jos ranije, kao sto je i vec dugo poznato da su Bertomeuu interes klubovi iz Pariza i Londona. ABA je dobila obecanje da ce jos godinu-dve sigurno dobijati pozivnicu i to je ispostovano, ljutili se mi ili ne. Sto napisa neko u prethodnom komentaru, to se sve vec zna odavno, Bertomeuu je to izricito rekao. Pariz ce logicno doci prvi, London jos nema klub spreman za tako nesto. Nemojte da se opet iznenadite kada u pricu udje londonski klub za koji niko nikada nije cuo, kao ni za englesku kosarku uostalom. Umesto kukanja, treba sagledati pozitivne strane. Bertomeuu, iako mu to svakako nije u mislima, radi u interesu srpske kosarke. Posto je ocigledno iznutra nemoguce srusiti monopol kojem je u interesu da nema nase domace lige, potrebna je ovakva odluka EL. Bez nacionalnog prvenstva, samim tim i baze igraca, sa 3-4 ABA ligasa puna stranaca iz 1 (slovima jednog) grada, srpska kosarka umire, shvatite to. Nije iznenadjenje vec logicna stvar da je bas mlada reprezentacija do 20 godina, momci seniori, vec profesionalni kosarkasi (bar bi to trebali da budu) u B diviziji evropske kosarke. Nemaju nasi klinci gde da igraju i stasavaju u igrace. Nema baze bez nacionalnog prvenstva kao temelja za razvoj svakog sporta...

Zvezda

pre 3 godine

Vrti para gde burgija neće. Evropa i to bogati se zatvaraji. Od UEFA i evo sada i ove privatne lige. Hoće svoj NBA. Bora Stanković je kao čelnik FIBA sa Davidom Šternom NBA napravio dogovor. Onda došla nesposobna garnitura u FIBA koja kao krovna organizacija nije uspela da napravi finansije i dobismo ULEB EL. Njima su potrebna velika tržišta, gde karta neće koštati 10 evra. Žalgiris ima A licencu jer je tu zalego vlasnik Sabonis kao i Asvel gde je vlasnik Toni Parker. Da smo ostali Jugoslavija druga priča bi bila sa 20 miliona stanovnika

drvobradi

pre 3 godine

EL ima samo jednu prednost nad NBA u ovom trenutku a to je takmicarski duh i rivalitet timova. Ako se to oduzme, onda je skroz bezvezno takmičenje. Koga zanima mec Valensija-Efes? Pri tome, svi EL timovi kubure sa finansijama, posluju u debelom minusu.
Što se nas tiče, ABA liga je dala više NBA igrača nego cela EL u proteklih 10-15g. To će se tek isplatiti na FIBA takmičenjima.
Ono što je još zanimljivije, bolje su prošli igrači sa manje iskustva u EL ili bez, nego oni sa više.

Olaf

pre 3 godine

Fantazija je ovo što neki priželjkuju gašenje ABA lige, spominju ulaganje nekakvih silnih miliona (koji valjda rastu na drveću) u lokalnu seosku ligu gde "jaki domaći timovi" igraju u fiskulturnim salama.
(Nenad, 9. januar 2021 12:29)

Uz fantaziju o timovima punim "nase dece" a kad ih pitas da nabroje tu "nasu decu" ne znaju nijednog. Evo Borac i FMP puni nase dece, pa se bore za opstanak u regionalnoj ligi. A kad bi CZV ili PAR ostali bez evrope, bilo bi drvlje i kamenje..

Куп је битан

pre 3 godine

(Miloje, 9. januar 2021 09:35)

Увођење забране одласка играча у иностранство је смешан предлог. То је немогуће у данашњем свету. То би представљало ограничење права на рад. Замислимо да неко грађевинским радницима забрани одлазак у иностранство пре 50 године живота. Ко би нпр. Јокићу надокнадио изгубљени приход када би му био забрањен одлазак у Америку?

Djordje

pre 3 godine

Ako se to desi očajnički potez može jedino biti da se bojkotuje EL, da zemlje koje nemaju predstavnike ne kupe TV prava, navijači klubova koji nemaju A licencu takođe da ne gledaju EL. Otkačiti EK i igati FIBA ligu šampiona, lošiji klubovi ali veća navijačka baza i mogućnost zarade kakva takva. Jedino ako se EL finasijski ujede može doći do promena.

zoran

pre 3 godine

Francuska i košarkaška tradicija? Kolko 20 godina tradicije... Učinio bi nam uslugu, da se okrenemo našim igračima, prestanemo sa dovodjenjem stranih polofabrikata. Besmisleno je, ionako ne možemo finansijski da pariramo nikome.

brm

pre 3 godine

Odlično, da se ne sipaju više milioni iz državne kase u klubove za skupe igrače. Nijedan Evroligaš ne pravi profit, svi pokrivaju gubitke sa drugih strana pa je i besmisleno učestvovati u tom takmičenju.

Istina

pre 3 godine

Bartomeu zlo Evropske kosarke. Ugasice je a sebi napuniti dzepove. Zivot i sport nije samo privilegija bogatih. Kuda plovi ovaj zemaljski brod.

Grdoje

pre 3 godine

Ne laprdajte. Ni navijači Z ili P se ne identifikuju sa ovakvim ekipama i ne mogu da ih gledaju. A tek prosečan konzument u Evropi ili svetu, koji sutra treba da kupi dres ili plati prenos. A tek Budućnost, pre par godina? Bartomeu radi naporan posao, sa ekipom analitičara i marketing departmentom. Ekipe koje nemaju svoje "fransizno lice" i neće ga nikada imati, ovako kako rade? Ne trebaju nikome, čak ni vlasnicima. Ovakve ekipe može samo državni budžet da izdržava.

objektivno

pre 3 godine

Bolje bi bilo da klubovi koji nisu iz pomenutih zapadnih zemalja igraju svoju ligu, kako u kosarci tako i u fudbalu. To bi bilo bolje takmicenje, u oba slucaja, zanimljivije. Milioneri neka igraju sami sa sobom. Jos bolje bi bilo uvesti propise da igraci iz tih zemalja ne daju igrace milionerskim klubovima.

Markovic9921100

pre 3 godine

Hahahaha, sta se radi.. Slazem se da smo kao zemlja miljama u odnosu na Nemacku, Spaniju, Francusku.. Ali zamislite izjavu prvog coveka evrolige, u fazonu, samo osnujte klub u Parizu, odmah cete igrati evroligu.. Javni lopovluk, bez sramote

D und D

pre 3 godine

republicaBreg, 09. januar 2021 09:25

Kako ce biti jako domace takmicenje ako ti igraci igraju u drugorazrednoj ligi?
Ko ce i malo kvalitetniji igrac da ostane u takvoj ligi? lmacemo sudbinu fudbalske lige gde ce nam deca odlaziti sa 15, 16 godina i gde ce propadati jer svako voli svoje pa ako pretekne za stranca, ili ako je bas veliki talenat onda dobije sansu.
Ovo pise neko ko je kondicioni trener u inostranstvu i ko je malo upuceniji od vas koji mislite da ce teci med i mleko kad se raspadne ova Jadran liga liga koja uopste nije nekvalitetna.
Koliko para toliko muzike, objektivno Jadran trenutno ima kvalitet, i mogucnost placanja igraca toliko koliko ima zato je tu gde je.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Mile, kasnis jedno 40 godina...Nema komunizma, ali zato ima slobode kretanja...

Pera Magic Mitic

pre 3 godine

Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)
A, gde ces da tuces te Evroligase, na pripremnim turnirima? I zabranu odlaska u inostranstvo pre 26.godine niko nece dozvoliti u 21.veku.

Nemanja

pre 3 godine

Ako vec pravite ABA ligu i hocete da lici na onu staru ligu, onda je naprvite da BUDE ona stara liga! Nema staranaca (ni jednog, cim se sa prvim pocne odmah ih ima 50), samo igraci iz stare Juge, pa nek igra ko u kom klubu hoce. Klubove sa gomilom staranca vise niko ozbiljan ni ne prati.

Nasim parama razvijati nase igrace. Pa ako ne mozemo da uzimamo evro ligu, daj da se tucemo nasim oruzijem - demiliracemo ih sve na reprezentativnim takimcenjima.

Gatsby

pre 3 godine

@Miloje
Šta čovek napisa,nije problem...nego koliko pluseva dobio. Uložiti u košarku 60 miliona godišnje. Nemamo bolnice,škole,vrtiće, a da pucamo pare na košarku. Onda na fudbak 200, vaterpolo 100...imamo sport,ali ne mora da jedemo. Kakva nam je zemlja,takav nam je i sport. Ovo što rade Euroligq ili UEFA je odvratno,ali je realnost,tu nema mesta za siromašne. Tek kada(ako ikada)ojačamo ekonomski...Mada vidiš Švedska,Norveška,Švajcarska...imaju mnogo para,ali njihovi poreski obveznici hoće da se ulože te pare u njihov standard,a ne u terače lopte

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@(Mile rikverc, 9. januar 2021 12:45)

Dobro razmisljanje. Obzirom da su pobrojani treneri uglavnom Srbi, i da su timovi iz Srbije najcesce osvajali ovo takmicenje, ovako nesto treba primeniti na srpsku ligu, tu uloziti i tu se angazovati sto je moguce vise.
Ne verujem da bi Srbija dobila puno ulazuci u "tudje".

Serrano

pre 3 godine

Ovaj čovek je u poslednjih 5-6 godina stvarno prolupao. Od jednog zanimljivog takmičenja je napravio putujući cirkus. Onog trenutka kada je podelio 11 licenci evroliga je počela da propada. Sistem takmičenja je takav da u EL više ne postoje klubovi koji razvijaju igrače. Ligu mu koliko-toliko na nekom nivou drže veterani i nekoliko odličnih trenera. Uskoro to postaje liga trećerazrednih amera.

Dule Astro

pre 3 godine

Koja je to košarkaška tradicija vezana za Pariz i Francusku?

Više tradicija ima Srbija, a kada se gleda cela bivša Juga, trebalo bi da imamo barem 3 mesta od 18 u EL.

Neka kažu jasno i nedvosmisleno - Gledamo samo novac, a za tradiciju i kvalitet nas baš briga.

Pazite taj budući košarkaški derbi između London Tauersa i Pariz Šta God?!

Manjaneee

pre 3 godine

Uvesti zabranu odlaska ograca u inostranstvo od 16 do 26 godine i stvoriti domacu ligu od 12 klubova. Uloziti u njih po 5 miliona na godinu za razvoj domacih igraca, sto je za 10 godina oko 600 miliona. Izvoz igraca samo u NBA, ali ih vezivati na 6 godina kada napune 18. Posle 10 godina tucemo vecinu ovih Evroligasa gde ih stignemo. Reprezentacija tuce njihove za po 20 razlike i igra ravnopravno sa USA. Projekat vraca investiciju, a verujem da bi se VTB, Grci i mozda Turci prikljucili posle tog perioda. Spanci neka igraju sa Francuzima, Englezima i Nemcima.
(Miloje, 09. januar 2021 09:35)

Nema od toga ništa. Možda bi liga bila bolja ali veruj mi da bi svaki bolji igrač uzeo drugi pasoš i otišao preko. Prošla su ta SFRJ vremena sa zabranama, odlascima u vojsku itd. Voleo bi da je to i dalje moguće ali se isto tako stavi u njihovu poziciju. Imaš 20 godina i dodje ti Valencia. Baš bi je odbio zbog ljubavi. Ovde neplaćaju ni crkavice a kamoli veće plate. Navijači uključeni u sve ma idila za razvoj.

cukce

pre 3 godine

Jeste Evroliga po imenima timova bolja ali ljudi Evrokup mi je 10 puta zanimljiviji za gledanje, tu vidim mnoge mlade nade košarke željne dokazivanja a El je postala predstava kao i NBA.. Tako da EK može da unapred klub.. Jeste lepše igrati protiv Fenera ali je daleko zanimljivije gledati meč protiv Unikahe. Nisam pristalica nijednog kluba ali Partizan ima više razigranijih domaćih igrača nego bilo koji klub u ABA. E sad to što ne daju maksimum to je druga priča. Primer Jaramaz, dečko kida kako igra ali ne pokazuje sve što zna. Da igra npr u Feneru bila bi druga priča, jer oni znaju na čemu su. Voleo bih da ABA ima dve A licence kao nekad i da imamo uspešne klubove, ko god to bio. Isto bi se mogla proširiti EL pa budu kao istok i zapad. Tako bi naši bili na istoku sa grčkim i turskim klubovima što je zaista dobro.
(student, 09. januar 2021 10:18)

Mega, FMP, Borac skoro sve domaći igrači i te kako razigrani! Partizan je legija stranaca kao i Zvezda!

kralj

pre 3 godine

Andrea Djani@
ABA liga je privatno takmicenje kao I EL,srpski savez kakav god da je I ko ga god vodi,nema nikakvu vlast nad klubovima a ko je za to kriv za tako nesto?Verovatno ljudi koji su probali da naprave kvalitetno takmicenje I tako zadrze kvalitet na ovim prostorima a I da zarade ako mogu,da li su pogresili ili nisu,vidimo danas,kvalitet nula,sto ne znaci da ne bi bili jos gori da se igra samo KLS.Kosarka je neisplativ sport,ostace da ga igraju samo ekipe koje imaju I fudbalski klub I klubovi iza kojih stoje neki bogati ljudi,plasim se da ce u Srbiji kosarka da dozivi sudbinu rukometa.

Gorki

pre 3 godine

Evo vec 5-6 sezona ista vest i nista se ne menja...
(petarczv,
Ne menja se samo zato sto nisu Francuzi bili toliko zainteresovani za kosarku, a Englezi uopste. Nisu se ni Nemci interesovali za kosarku, ali kada su krenuli sa time, evo dokle su stigli za kratko vreme. Imaju Bajern kao projekat, a tu je i Alba. Francuzi su od skoro krenuli sa time, narocito od kada je Parker(ako se ne varam) usao ozbiljno u taj projekat. Cekaju se jos Englezi i eto nama ZATVORENE Evrolige. A nagovorice i njih, nemoj da se sekiras. Vec imaju onu arenu, napravice one projektovane London tauerse i tu se nasa prica zavrsava. Bicemo samo ekipe koje ce igrati neko drugorazredno takmicenje, koje ce sluziti da stvara igrace za njih.

N

pre 3 godine

Bravo. To je pun pogodak. Imacemo jaku ligu i stvarati igrace za reprezentaciju.
(Prskaj, polivaj !!!, 09. januar 2021 09:26)

Nasi najbolji ce i dalje da igraju Evroligu.

lavirint

pre 3 godine

Znači teoretski neki tim prođe kroz Evrokup i recimo igra f4 ili čak osvoji Evroligu, ali on neće imati nikakvu nadu da igra Evroligu dogodine? Ovo i ako prođe, neće tajati duže od sezone-dve. Evroliga kao neprofitabilno takmičenje za klubove neće moći da opstane, pogotovo što bi ovako postla i de fakto ne takmičarska.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

@gorki

Eto nisam naveo ispravan podatak i izvinjsvam se zbog toga. Onda ceo moj tekst je jos vise pesimistican, odnosno ako ima jos manje stanovnika, jos je manji interes da zadrze bilo koga iz te sfrj lige u EL.