Nedelja, 20.12.2020.

19:58

Danci besni na sudije iz Crne Gore: Kao na Balkanu pre 20 godina – prevareni smo

Selektor rukometašica Danske Jesper Jensen žestoko je kritikovao suđenje u porazu od Hrvatske.

Izvor: MS

Danci besni na sudije iz Crne Gore: Kao na Balkanu pre 20 godina – prevareni smo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

223 Komentari

Sortiraj po:

ytee

pre 3 godine

O čemu pričate?? Pa Dankinje nisu mogle dat gol 18 minuta. Halooo?? 18 minuta bez gola. Šta točno tu sudije igraju ulogu?
Pokrijte se ušima i budite i dalje ljubomorni kao i uvijek.

D

pre 3 godine

(miro split, 21. decembar 2020 18:39) # Link komentara


Brate srbine, nema ni jedan pravi splicanin sa imenom miro a kamoli u hrvata. Dosta srba jos ostalo u dalmaciji. Nemoj se praviti ono sto nisi.

srbin

pre 3 godine

A mislili da ce im su
dija pomoci kao i uvek do sada.Ovi na zapadu ne mogu da smisle nekoga sto im nije po njima sudio. Svi na zapadu su isti, samo onipa oni.Bravo sudije iz CG.

miro split

pre 3 godine

Koliko sam ja ovdi razumija pojedine komentatore Ustaše su ustvari bili Srbi, a Tito je diga ustanak u Srbiji i Užicu sa Šumadincima koji su ustvari Hrvati.
Beš mi sve na svitu ako je meni ovdi više šta jasno.
A, di će onda bit jasno ovom Danskom Selektoru kako se Hrvatice i Crnogorke razume, a pričaju različitim jezicima pa je izmislija novi esperanto.
Balkanski jezik!

Adidas

pre 3 godine

che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi
(malo edukacije, 21. decembar 2020 16:45)

Za trajanja bitke jos nisu bili partizani. Tek su kasnike masovno prelazili iz cetnika u partizane

Trovach

pre 3 godine

Upravo gledam na HRT2 snimak utakmice i mogu reci da su u prvom poluvremenu sudije u bar dva slucaja ostetile Hrvatice jer nisu sudile probijanje, a jos jedan slucaj je bio sumnjiv oko sedmerca, ali da ne idem u sitna crevca.

Milos

pre 3 godine

Bravo.. Hrvati.. Bravo i za sudije.. Bune se a bilo 20 golova razlike.. Smesno.. Vratili ih na.. Fabricko.. Bravo.. Hrvatice.. Cestitke na.. Bronci..

malo edukacije

pre 3 godine

@che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi

ja

pre 3 godine

Nisam gledao ali vjerujem da nesto tu ima.
Ne zali se on bas bez razloga.
(Dragon, 21. decembar 2020 12:20)

Svi se oni zale kako inace opravdati poraz,to je da ne kazem normalno

Glu

pre 3 godine

Trebalo bi da neko od zvaničnika,ili neko iz nevladinih organizacija, javno skrene pažnju na vređanja kojima su izloženi balkanski narodi! Pa on je izjavio da smo prevaranti! Samo zato što smo balkanci!

mahatma gadni

pre 3 godine

@Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..
(Gilesbi, 20. decembar 2020 21:48)

Nije Pedersen, nego Lund Sorensen, ali je činjenica da je ispao Pedersen...

Realan

pre 3 godine

Slucajno sam gledao utakmicu Norveska Makedonija u Zadru 2009.Tri napada zaredom Makedoncima Talijanski suci nesude kad su u napadu nista a Norvwzanima i sto treba i sto netreba.Vidi se da Norveska ima utjecaj u sudackoj organizaciji a Makedonija nema.I kada su to ponovili dignem se i na Talijanskom im spustim sve nazemlju da su se poceli gledati a mene je smirivao zastitar.Nakon toga su poceli nesto i Makedoncima suditi.Inace na desetine utakmica svih Hrvatskih reprezentacija je bulo sudjenje na strani protivnika jer smo mala zemlja bez utjecaja.Logotovo se to dogadjalo u rukometu sa skandinavcima.I sada se ovaj javlja.Vjerojatno ako je posteno nije dobro.

Ha Ha Balkan

pre 3 godine

Prgavi zapadnjak nas sve - BALKANCE nazove lopovima i prevarantima, i umesto da nas ujedini, da se budalu tuzi za sovinizam, mi se prepiremo ko je ko, ciji jezik je stariji, ko ima, a ko nema kraljeve, ko je sta i gde kad i kome, samo sto ne zaratimo.
Tu smo gde smo za bolje nismo, nas Balkan uvek rupa a mi ....

Max

pre 3 godine

@ Milos @ miro split
Ni ja nikoga ne mrzim. Ne volim samo kada pojedinci stalno pokusavaju da isprave krivu Drinu i preuvelicavaju svoja dobra ili losa ( ne) djela.Istina je kompleksna i nije nuzno crno bijela. Kada budete imali vremena izguglajte malo o Savi Besarovicu( potpredsjednik vlade NDH i ministar u vladi). O Milanu Uzelcu( general vazduhoplovstva NDH). O Mihajlu Lukicu zapovjedniku domobranskog zbora Sarajevo koji je blisko suradjivao sa Jurom Franceticem i komandovao domobranima i ustasama u bitkama na Neretvi i Sutjesci( general vitez vojske NDH). O generalu vitezu Djuri Grujicu nacelniku generalstaba HOSa i osobi od najveceg Pavelicevog povjerenja. O Djuri Dragicevicu generalu i zapovjedniku artiljerije u NDH. O generalu vitezu Fedoru Dragojlovu koji je otisao sa Pavelicem u Argentinu. O Dusanu Palcicu generalu krilniku ustaske vojske. O Milanu Desovicu generalu NDH koji je zapovjedao ustaskim snagama na istocnom frontu( Staljingrad) i odlikovan njemackim gvozdenim krstom. O generalima Jovanu Iskricu, Lavoslavu Milicu,Miroslavu Opacicu,Jovanu Pribicu i Milosu Ozegovicu. Hocu reci da nisu nuzno svi Hrvati ustase niti svi Srbi cetnici ili partizani. Bilo je masovnih zlocina sa svih strana i za njih nema opravdanja. Ali nema ni potrebe da se iko od danas zivih stidi zbog postupaka nasih predaka. Umjesto da gledamo naprijed,da zivimo zivot mi brojimo jedni drugima krvna zrnca,bistrimo mutnu vodu( istoriju) i cekamo da komsiji crkne krava. Zato su neki tu gdje jesu.

Alo bre

pre 3 godine

Danci besni na sudije, a nisu dali gol 17 minuta uz seriju 7:0 za Hrvatsku, ko je tu lud i bezobrazan,dobili Danci lekciju kako i dolikuje!

Menjam nick-ove k’o čarape

pre 3 godine

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.
Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 23:45)

Dragi Zećanine,
Ovim komentarom si otkrio naš pravi nivo u ovom trenutku, a to je da smo na nivou PLEMENA.
Koga zanimaju plemena u 2020, skoro 2021-oj?? Ako smo još na nivou plemena, a Skandinavske zemlje u 21-om veku, onda možda taj Danac i pre njega onaj Holandjanin (ili ko već) možda imaju pravo da nas gledaju sa visine. Znate Zećanine, plemena su malo zastarela kategorija. Lepo je biti ponosan i poznavati svoje korene, ali ne treba živeti u prošlosti, kao mi. Treba živeti sada, sa pogledom na budućnost. Nama to ne polazi za rukom niti će ikada.
Nema na čemu!
Prijatan dan,

petrica kerempuh

pre 3 godine

čestiti kolonijalni Danci
(hm, 20. decembar 2020 20:26)

Sta su i koga su Danci kolonizovali?
(zmajognjeni)

Grenland i Island

Che

pre 3 godine

Novosadanin@ Ma 99,9% Srba iz Hrvatske. Mitomanija na najjace. Srica ti iz Novog Sada znas ali ja iz Sibenika ne znam. Imam knjigu iz bivse drzave di pise broj partizana iz Dalmacije, misto odakle su i nacionalnost. Slovenska knjiga. Inace druge ime bitke za Sutjesku je Hrvatska bitka. Ponavljam srica da ti iz Novog sada znas koji je usput da mizeran broj partizana, a ja iz Sibenika koji daje samo u Bitki za Sutjesku priko iljadu ljudi ne znam. Mi smo nepismeni i ne znamo di su nam se pradide borili. Hahahah. I srica nema u svakom kvartu par ploca s imenima poginulih kojih ima priko tisucu kad zbrojis sve bitke. Ne znam koliko ih ima u N Sadu ali ode ih ima more. Tako da mitomanisi nekom drugom. Sad ste veci antifasisti vi iz Sumadije, Novog Sada nego mi iz cije svake druge kuce je netko bija u partizanima. Vise je zena iz mog malog grada poginilo u jednoj bitki nego iz tvog u cilom ratu. Hahahah. Koji tipicni lazljivac. Pazi on meni prica o partizanima hahahah. Pa ja cu poludit:))

Bijeloplavi

pre 3 godine

Ej bre, hrvatski jezik jedan je od EU jezika. U yu se zvao hrvatsko-srpski. Prva knjiga na hrvatskom tiskana 1483, prva na srpskom 1494. 'pametnom dosta'.

ej bre

pre 3 godine

Eto, jeste srecni Hrvati? Nekada se znalo da je jezik kojim se såuze nasi narodi Srpski. Vi ste odlucili da izmislite svoj, montenegrini isto, bosnjaci izmislili i naciju i jezik... Rezultat toga je da je sada stvoren balkanski. Eto nije Srpski ali i dalje niko ne priznaje vas jezik.

CZ99

pre 3 godine

(saveznici, 20. decembar 2020 23:21)

Čerčil se izivljavao nad Drezdenom? Nad kojim Drezdenom kad su ga britanci sravnili sa zemljom upravo da rusi ne bi nasli nista vredno. Cigla na cigli nije ostala dok su rusi stigli.

toma

pre 3 godine

Kao prvo danac..ti si bivsi pa sad kmeci koliko hoces..
Kao drugo..nakn dodjele medalja hrvatske cure su ostale pjevati na parketu a dvije Norvezanske su zeljele pjevati sa njima jer znaju refren pjesme „neopisivo” i hrvatske cure su ih pozvale u krug (znaci pjevaju zajedno sa ove dvije koje su ih razvalile 11 razlike pre neki dan) da im ispune zelju da pjevaju taj refren na hrvatskom..eto to je sportski duh i jednih i drugih..i zato su zasluzeno uzele medalje..a ti nisi u stanju takav sportski duh prenijeti na teren.glodaru primitivni

djedmedjed

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

Ah,kolega ; imamo para da nam sve po podu ispadaju...Jel ti imaš televizor ( ili radio ) doma ? Ako nemaš, pogledaj si na internetu nekakve vijesti pa ti bude sve jasno. Nemamo ni za penzije platit, a plaćali bi medalje ? Potpao si izgleda pod nekakvu opaku propagandu

Novosađanin

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.
(Arandjel Stolica, 20. decembar 2020 23:49)

Hrvatica?!
Molim te,ne piši o nečemu o čemu ništa ne znaš.Sestrična mi je,iz Pržnog(Miločera),živi u Podgorici.
Mnogo se više gluposti može prećutati nego mudrosti izgovoriti.

Ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

Hahahahaha...kad nas u fudbalu ojade nemci, holandjani, danci, norvezani, zbog svajcaraca, austrijanaca,nemaca, norvezana, danaca...onda je to greska....
Da se nije desilo juce pa da poverujemo.
Ovo je isto kada spanci puste nekog u poslednjoj utakmici u grupi da bi izbegli jaceg protivnika pa posle kukaju sto su to drugi isto uradili. Istog dana na istom prvenstvu.
Svaka cast braco crnogorci, i ja bi istonkao vi, mada mislim da bih bio i gori.

Стеван

pre 3 godine

Дуга је историја лоповлука скандинавских па према томе и данских судија у многим спортовима.Покраду те и ником ништа , нема да се жалиш.Када им не иде од руке врећају као најгори примитивци.Гледају на Балкан као на црну рупу , али им не смета да њихове судије упропашћавају балканце у многим спортовима.Из културних су земаља па ваљда не треба да им скрећемо пажњ да су муљали.За Хрвате никада не навијам , али ову врсту бахатости треба осудити.

Zoki Nis

pre 3 godine

Danci teško podnose poraz, hajte gospodski čestitajte. Pozdrav za susede Hrvate iz mog grada Niša, čestitam na medalji i dajte pelcer za fudbal da bar nekad grupu prodjemo.

Hr

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)
@
Naravno da jesmo. Potegnuli smo sad grdu lovu od EU i odmah se vidi rezultat. :)
Eh, a kolko smo tek braci Rusima platili 2018-te..
I vi ste im nudili, ali Putin rekao njet, Hrvati cu nam braca. :)
A tek ove Crnogorke nezahvalne.. Camili niti opomenu dali a onoj Dankinji skoro otkinula lakat obrazom.
Danci sve ugostili, a na kraju nista..
Nocas nista od grijanja za Crnogorke, a sutra ujutro svaka po pola snite kruha za dorucak.

qw

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98. 
(Petar, 20. decembar 2020 22:23) 

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D
(:D, 20. decembar 2020 23:12)

I to za najveći poraz Njemačke na svjetskom prvenstvu.

Hogar strašni

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.
Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Evo me, već skoro 30 godina u ovoj depresiji zvanoj Danska. Sreća da odem ponekad do Srbije, da se podsetim zašto sam te 1991-e zbrisao i da taj dan, kad sam napustio taj naš Diznilend slavim kao svoje drugo rodjenje. Tamo, na Balkanu je depresija, zemljaci moji! Ovde ziviš svoj život i MOŽEŠ da ga živiš. Ne govorim o parama, govorim o kvalitetu života sa one druge strane, ne o materijalizmu.

HanSolo

pre 3 godine

Danska gov.. A. Rukomet uvek gledam na Švedskoj televiziji zato što je u studio uvek legendarni švedski golman Claes Hellgren. On Kako komentara je jako pošteno i vrlo objektivno čak i kad Švedska igra.. Nije ni jednom niko rekao da su sudije bile loše! Ovaj očajno i antipatićni danac je samo licemeran.. Ne navijam za hrvatijance ali danci su još odvratniji.. A ovim hrvatijanskim devojkama svaka čast. Borili se onako kako naše nisu..

Dario

pre 3 godine

Ovo danas kod kuće je bilo previše Dancima, stalno kad je bitno zapinju na Hrvatima.
Popustili svi ventili, ali dobro kad se ispuše sutra će se sramiti koliki je balkanac ispao.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Вуче, 20. decembar 2020 22:56

Pa znamo mi sta su ustase radile.
Problem je u tome sto vi ne samo da ne znate sto su radili cetnici, nego se jos pravite da su jedini hrvati u partizanima bili tito, nazor i kovacic a sve ostalo negdje 2 milijarde srba.
Pa ne ide to tako.
Hrvata je u partizanima bilo, ako se gleda proporcionalno po broju stanovnika, vise nego srba.
Znao si to? Naravno da ne.
Znas di i kad je nastao antifasizam? U istri 20-ih, sve hrvati i slovenci koji su jos tada rokali fasiste. Evo, nedavno je bilo 100 god od cuvenog dogadjaja u puli kad je mussolini dobio samarcinu od hrvatskih domoljuba.
Cuo si za to? Naravno da ne.
Jesi znao da su hrvati cinili nekih 60% svih jugoslavenskih boraca u spanjolskom gradjanskom ratu?
Naravno da ne.
Problem sa srbijom je taj sto hrvate pokusava izjednaciti sa nazi njemackom sto je nemoguce jer svabe nisu bili podijeljeni u tom ratu, svi su bili nacisti.
Hrvati su, na kraju rata kad se sve zbroji i oduzme, bili negdje 50:50.
Ta prica o ustasama je samo propaganda- da hrvati nemaju moralno pravo na drzavu jer su bili u ustasama.
Uostalom, ustasama su na bleiburgu presudili hr partizani, uglavnom dalmatinci. Maksa luburica ubio je hrvat.
Ja znam da bi vi bili najsretniji s pricom koju besramno gurate '90% hrvata su ustase a hrvatska je onolika koliko odleti kamen s tornja katedrale' ali istina je puno drugacija i ne ide u vasu korist.

Novosađanin

pre 3 godine

Moj poslednji komentar na ovu vest:

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.

Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.

:D

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D

WillyWonka

pre 3 godine

Skandinavci nisu navikli da im se u rukometu pošteno sudi. Koji je balkanski jezik? Toliko potcjenjuju sve nas Balkance, šta je sve rekao o ovoj Hrvatskoj, nekulturno i nesportski. Sad su ga spustile na zemlju. Bravo Hrvatska.

saveznici

pre 3 godine

najjači su mi hrvati i srbi kad krenu o partizanima ustašama i četnicima, ko broj jedan u tom ratu nitko ali baš nitko nije nevin, pogotovo ne u nadimku spomenuti saveznici. među saveznicima su bili i dokazani ratni i poratni zločinci, tipa Staljin i njegovi, koji nisu ubijali samo grozne nacije, već i Ruse Poljake Ukrajince itd. Churchill se iživljavo nad jednim jadnim Dresdenom, u vrijeme kad je Njemačka bila pred kapitulacijom, Ameri bacaju nuklarke nad poraženim Japanom, uglavnom, moralizira se stalno, a stvari su jednostavne, Jugoslavija je produkt pobjedničkih sila prvog i drugog svijetskog rata, u tu Jugoslaviju ni Srbi ni Hrvati ne bi nikada ušli, da nije bilo iniciranja izvana, od kud izvana pa to se zna, istih ovih centara moći što sada na nas gledaju s visoka, i kojima služimo ko robovi. i onda se još svađamo međusobno, da bi dokazali jedni drugima ko je bio na pravoj a ko na krivoj strani, i to ne samo Hrvati i Srbi, već i sami Hrvati između sebe. nije bolest sve što boli, a što se tiče Hrvata Hrvati su bili podjeljeni na jadranske partizane i kontinentalne ustaše, tamo gdje su bili talijani tamo su bili skoro svi u partizanima, ovi drugi u ustašama. ali nije ni to poanta, poanta je da je taj rat nametnut svima, i da Jugoslavija nije bila produkt volje bilo kojeg naroda ovdje, već instrukcija izvana, iz te kuhinje je izletio i Tito i Tuđman i cijela ova internacionala koja i danas vlada. kako vlada, vidimo, dobrobit nikoga ih ne zanima, samo masovno cijepljenje.

Arandjel Stolica

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.

miro split

pre 3 godine

@ Fakti
Ti si mene provalija da san Srbin?
Prvo provala je ozbiljno krivično djelo, drugo je li ti to misliš da kad mene nazoveš Srbinom je neka uvrida i poniženju?
Daj čoviće božji nemoj se sramotiti sa tim seljačkim provokacijama.
Šta tebe boli neka stvar jesan li ja Srbin, Hrvat ili Danac?
Samo budala svoje mišljenje bazira na onome šta dobije rođenjem. Bazirat pogled na život i svit s obzirom na nacionalnost i religiju znači proć kroz ovi život ka slip i gluv čovik.

Muta Gonzales

pre 3 godine

Zaista nije logično da utakmicu sude sudije iz bivše SFRJ. I Hrvatska bi sigurno reagovala da su sudije bile iz neke skandinavske države.
Potpuno nepotreban cirkus.

Tema

pre 3 godine

Kme kme ima soba za plakanje Danski diletantu. Dosta je vise i forsiranja Skandinavskih zemalja kao da se rukomet igra samo kod vas. I da ta bivsa drzava je bila sinonim za sport u svim kolektivnim sportovima sa loptom. I dan danas su jake sve te Balkanske drzave koje pominjes u negativnom kontekstu.

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

f123

pre 3 godine

Kakav je raspored ista ta Danska promenila i namestila Hrvatskoj u drugom krugu isto i Rusiji a u prvim krugu Srbiji i Holandiji i tada ništa nije rekao. Ili kada je traženo da se Srbija izbaci zbog korone ništa nije rekao. I još nešto, sudije nisu krive ako neko ne postigne gol 17 minuta.

sport

pre 3 godine

Gledao sam prenos na swedskom tv kanalu.Ama bas ni jednom nisu spomenuli sudjenje niti ko zna odakle su sudije.Ja licno sam mislio da su neke ruskinje,Nisam nista video sumnjivo u vezi bilo kojeg momenta.Danska je podcenila Hrvatsku a usput golman u Hrvatske ekipe je bio fenomenalan sa onom visokom curom, tesko prezime ima djevojka iz Bosne odnekud ..viidm svadjaju se oko nje .Ona je po meni najbolja igracica cijelog turnira,Usla je evo sad gledam u prvu postavu turnira,

Вуче

pre 3 godine

Опет вам је Балкан крив јбт, а вам нешто није по вољи оплети по Балкан. Уображени западњаци

Novosađanin

pre 3 godine

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.
(Mr.Montenegro, 20. decembar 2020 21:42

Stručnjak,idi u Pržno pa reci Kažanegrama da nisu Srbi.
Ako imaš petlju,naravno.
Svi se oni izjašnjavaju kao Srbi i ponose time a ti se praviš pametan.
To su mi rođaci i nemoj više lupati,molim te!

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

znaci

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota. Skandinavija je jos jedino mesto u svetu gde covek ima jos dostojanstvo i mnoga prava,sto ti na Balkanu verovatno neces nikad doziveti i osetiti. Kad neko iz septicke jame zvane Balkan komentrise negativno Skandinaviju,nema dalje.

garincha

pre 3 godine

Kakav umišljenik... da ne kazem kreten... pa ne moze ekipa da ti postigne gol u drugom poluvremenu 20 minuta.... kako misliš da pobijedis???
s
Sta sve ljudi izjave da bi spasli svoju zad.....

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

Spyderco

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!
(Staka Zulu, 20. decembar 2020 21:26)

Bravo, tako je. Bez obzira na naše balkanske međusobne mržnje ili ljubavi, oni na sve nas gledaju manje-više isto, bez obzira ko je u EU a ko nije. Iz prve ruke znam šta italijani, inače benevolentna južnjačka nacija, misle o rumunima, takođe članovima velike i složne "porodice naroda" kakva je EU na papiru. Za komšike, iako se nešto baš i ne volimo, svaka čast devojke, i sve čestitke za medalju! Svako ko nakanta ta naduvena severnjačka g**** ima od mene maksimalno poštovanje. E da, Miro iz Splita, za tebe poseban pozdrav!

GM

pre 3 godine

"Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota."

Skandinavija je isto kao i Novi Zeland sigurno po mnogim stvarima i 1000 godina ispred drugih. Sto ne znaci da je to zivot.

Kao sto je recimo Amerika za mnoge bolesna, glupa, takodje rasisticka... a ponovo isti ti Skandinavci hrle tamo. Sto ako su oni ispred njih po svemu?!

To ako su Skandinavci dobri u necemu, ne znaci da neko ima zelju da zivi iz nekog razloga. I da taj region daje Evropi i Svetu nesto. Sta?
Zimske sportove, Zlatana Ibrahimovica i jeftinu Ikeu kakvih ima xy u svetu pod drugim imenom. A ko trazi kvalitet, sigurno ga nece traziti u Ikei. Tamo moze jeftino kao u H&M.

Dzaba im i Ikea i H&M i Zlatan Ibrahimovic kao najpoznatiji ambasador te regije... kada su i dalje tmurni, hladni, zatvoreni, nadmeni, egoisti, dosadni, bez zivota... kako zemlje, tako i narodi rasisticki.

NNN

pre 3 godine

Prepošteni Danci
koji su na evropskom prvenstvu u fudbalu 2004. odigrali sa Šveđanima 2:2
jer je i jednoj i drugoj ekipi odgovarao baš taj rezultat da prođu.

Вуче

pre 3 godine

Ovi pojedinci iz susJedstva neka malo prelistaju istoriju zločina pripadnika njihovog naroda u WW2. Nemci se dan danas kaju za sve što su počinili. A ustašstvo živi zlatnu eru u Hrvatskoj. U XXI veku zabranjuju ćirilicno pismo samo zato što ga koriste Pravoslavni Srbi.

my way

pre 3 godine

Ne znam za danasnju utakmicu, ali znam da je sudjenje, pogotovo u rukometu i vaterpolu gde sudije mogu citavu utakmicu da unakazuju, uvek bilo kriminalno na nasu stetu i upravo to su nam radili. Govorim o Srbiji. Tek u poslednje vreme, od one sramote od sudjenja na polufinalu i finalu EP-a u kosarci kada smo Ruse dobili, a od Slovenaca izgubili, ne primecujem tendenciozno sudjenje na nasu stetu, sto me raduje. Onu odluku Briha da sudi faul u napadu umesto penala nad Mitrovicem ne znam ni kako da posmatram. On je covek generalno bilde, a tada ni VAR nije hteo da gleda, sto mozda govori o losoj nameri, ali mozda pre da prakticno svoje Svajcarce pogura, nego da nas osteti.

Petar

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.

Novosađanin

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju
(Che, 20. decembar 2020 21:55)

A oni iz Hrvatske 90% Srbi.
A najviše ih je bilo iz Crne Gore-Srba!!

ultrasrbin

pre 3 godine

(znaci, 20. decembar 2020 22:11)
Imas pravo da sbe sto zaradis tamo i ostavis.
Imas pravo da si vecito placen manje za vise posla.
Ne mislis valjda da cene bilo koga sa Balkana?
A zalosno je da s.... Danci koji nisu gol dali 17 minuta, a 92 osvojili EP u fudbalu zamenivsi Jugoslaviju.
Sta je sa komentarom novinara koji je trazio da se Srbija izbaci zbog toga sto su dve igracice pozitivne?

lili

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam ...
(Brane Lala, 20. decembar 2020 20:21)

Ovde se ne radi o nacionalizmu već o šovinizmu. Vreme je da ljudi konačno nauče razliku između ovih pojmova. Termin nacionalizam je zloupotrebljen od mnogih novijih političkih komentatora i teoretičara (pogotovo onih internacionalističkih ili globalističkih shvatanja), čije političke ideje se direktno kose sa idejama nacionalističkih (suverenističkih) shvatanja. Da ponovimo: nacionalizam u svom izvornom obliku iz 19. veka ima više sličnosti sa liberalizmom nego sa ksenofobijom. Nacionalizam uvek izlazi iz ljubavi do svoje nacije (a ne iz mržnje do tuđe) dok šovinizam (rasizam, fašizam, nacizam) uvek izlazi iz mržnje do tuđeg (a ne iz ljubavi do svojeg). Jednačiti nacionalizam sa različitim tipovima nacionalnog, verskog ili rasnog šovinizma je ne poznavati osnovne pojmove.

Novosađanin

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Nisi duhovit.
A i neznalica si.

Idi begaj

pre 3 godine

Nemojte tako braćo Danci.
Pa nismo više ni mi Balkanci svi isti.
Evo recimo ove dve zemlje su članice nato a ima i one koje nisu.
Pa nije isto jbg.

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

miro split

pre 3 godine

@ Max
Iz tvog komentara bi se dalo isčitat da gajiš simpatije prema Ustašama ka prema nekim pozitivnim likovima iz ne tako daleke prošlosti. E, vidiš upravo su oni imali problem prema kompletnom srpskom narodu, a ne prema pojedincima.
Zbog takvih ka šta si ti i tvoja sijamska braća sa srpske strane nas ovi Skandinavci i drže za divlja balkanska plemena.
Volija bi više od svega da budemo i mi jednog dana slični tim omraženim Skandinavcima.
Uređene države bez korupcije, nepotizma, laži, rodjački i stranački veza i vezica. Zemlje koje su se suočile sa povijesnim istinima i u kojima je poštivanje zakona i slobode svakog pojedinca nešto sasvim normalno.
Do tada ti slavi Ustaše koji se još bore kod Atlagića kule.
Balkan je dno dna ljudskosti i poštenja.
Jedan prekrasni sportski uspjeh mladi cura vrati bolesnike u 1941g i tamu jame punu preklani vrtova.
Kakve veze ove cure imaju sa Partizanima, Ustašama, Četnicima i svim ostalima koji su svoju slavu stekli stranim zločinima?

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Srbi o ww2. :D
Vi stvarno nikad necete oduststi od te bolesne propagande o hrvatima-ustasama.
Na sutjesci su najvise izginuli hrvati, pogotovo iz splita i sibenika koji su bili jedini gradovi sa cetveroznamenkastim brojem boraca.
Nasi su u partizane isli radi talijana, hr srbi radi ustasa.
I onda dodjes do toga da je, recimo, vise ljudi iz nekih mjestasca po dalmaciji tipa zrnovnica ili hvar sudjelovalo u tom boju nego beooooogradzana.
To ce vam potvrditi, uz kisel osmijeh, cak i vasi istoricari.
Kladim se da sam jedini ovdje koji je citao knjigu fitzroya macleana koja se bavi upravo tom bitkom, jer je bas u tom trenu sletio usred noci na poljski aerodrom i onda je pocelo. Uglavnom, da sam dokoni škot kojem je ta knjiga prvi dodir s ratom u okupiranoj jugoslaviji, pomislio bih da su srbi statisti u svemu tome jer ih jedva spominje.
Uglavnom prica o hrvatima i crnogorcima.

Milos

pre 3 godine

Max protiv vas Hrvata nemam nista al posto vidim po tvom komentaru da si proustaski orijentisan i da hvalis ustasko 'junastvo' jedno pitanje sto vam je "poglavnik" pobegao obucen u babu? I kako je potrcao pred Blagojem Jovovicem slava mu i milost al nije uspeo pobeci i drugi put.

hm?

pre 3 godine

Jednom su me pitali sta mislim o Dancima, a onda sam se setio predavanja iz gimnazije sa casa istorije gde nam je profesor ispricao da su Danci jedini narod koji je u Drugom svetskom ratu kapitulirao za manje od jednog dana. Nemci su ih napali rano ujutro, do kasno popodne rat je bio gotov. Njihov prezir prema balkanskim narodima je kompleks nize vrednosti.

mr

pre 3 godine

А кад сте отишли на Европско као други и уместо неког и онда освојили то ништа. То је тај успех и никад се више неће поновити. Према томе тишина. У суштини немам појма о чему овај прича, капирам о рукомету, али за тај потез Ленарта Јохансена се мора платити пуно пута.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Doslovno suđenje bez i jedne greške. Uvijek bude neki sedmerac koji je deveterac, probijanje koje nije, nekad se ruka za pasivan diže nekima ranije drugima kasnije. Na ovoj utakmici ni najmanja sporna sitnica, napad po napad kad bi se gledalo, ništa. Ovaj plavušan je postavio nove razine u kmečanju. Gospodin sa sjevera...

Staka Zulu

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?
(Ajde, 20. decembar 2020 20:40)

Prešli ste iz ustaša u partizane!!!

dačo

pre 3 godine

pa računale su dankinje uzet zlato ipak su domaćice to je velika šansa, ko zna kad će se opet ukazat prilika, možda nikad. a od zlata ništa nego - drvo. moramo i njih razumjeti :-/

bradina

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Neko se u komentarima oslanja na statistiku,oko penala(iako je Hrvatska promasila 2), a ne iskljucenja sto je itekako vaznije,neko opet na srpsko-hrvatske odnose deplasirano jer se zna na cijoj su strani bili Crnogorci za vreme suludog rata,neko kao ja objektivno kazem iako sam sa druge strane Drine,gde se Sava uliva u Dunav: G-dine Jansen niste u pravu! Hrvatska reprezentacija je pogadjala bolje,narocito u drugom delu igre i uz snalazljivijeg golmana dovelo je do rezultat od 6 gola razlike, nikako ne krivcom sudija.Kad smo vec kod sudija
utisak je da su imale ujednacen kriterijum na obe strane,ali nikako nisu uticali na rezultat, time mogu dobiti pozitivnu ocenu. Bronza komsija zasluzena a nama peto mesto uteha.Bice bolje nase devojke mogu bolje!

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Nisam gledao tekmu, cak nisam ni znao da se igra dok vec nije bilo gotovo, tako da stvarno ne mogu pricati o kriteriju... ali koliko sam shvatio, 18min nisu zabile gol ove blondine i frajer se vadi na sudjenje?! :D pa ovo je komedija.

Sto se tice danaca, imali su oni prepostene epizode tipa ep 2004 kad su sa bracom svedima dogovorili remi koji je izbacio italiju.

Da ne spominjem da danci sebe vide kao razvijenu bogatu demokraciju koja je, pazi sad, po indexu srece prva na svijetu. Hrvati su, negdje oko 70 mjesta, depresivniji cak i od srba ili albanaca, od kojih zive puno bolje.
I onda ti se usred te 'srece', politicke korektnosti i ostalih budalastina dogodi to da izgubis od hrvatske na sp i to pokaze pravo lice i frustraciju.
Naslovi u danskim novinama bili su da su 'bili bolji' i da su 'nepravedno ispali'.
Bili bolji?
Nepravedno ispali?
U cijelom mecu imali su samo onaj gol iz flipera nakon auta, a uspjeli su prezivjeti tekmu do 120 min, mada su par minuta ranije rusili rebica pred praznim golom pa je modric fulao penal. Znaci 2 stvari unutar 1 min su im se poklopile da dodju do raspucavanja i 'nisu imali srece'?! :D
Ali ipak, o dancima necu nista ruzno reci radi petera schmeichela koji je, unatoc tome sto ga je suker ponizio 96 pa ga jos i zeznuo za kulen 98 jer je spasio sve u grckoj, ispao veliki gospodin koji je u superlativima pricao o hr nakon arg, eng i finala sp.

A ovaj trener je sabancina.

miro split

pre 3 godine

Ja ne znam šta je problem šta su Hrvatice sa Crnogorkama pričalie na tom balkandkom jeziku kako ga zove danski Selektor.
Bogati pričalie su na srpskom jeziku da ih ceo svet razumi.
To šta je on gluhonjem nije mu niko kriv.

Igor

pre 3 godine

Suđenje je bilo vrlo korektno i Crnogorke su odlično radile svoj posao. Što tu neko reče suđenje je vrlo važno i da je finale mundijala sudio naš Mažić sigurno ne bi ko Pitana sudio penal Perišiću za onu napucanu ruku na pravde boga. Takav penal se ne sudi ni u Belotinac kada su Naša krila domaćini a ne u neki veći rang.

bn

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?
(Bajo, 20. decembar 2020 20:50)

Michael Laudrup.
Skoro je bio dokumentarac u Danskoj, dogovor je bio medju bracom da ne igraju ali je Brian podlegao pritisku i odlucio pred prvenstvo da igra.
Stariji brat , slavni Michael Laudrup nije htjeo.

leptirica

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Tužni se vratio, nakon poraza od moćnih Škota.

manga

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Svedjani i Norvezani biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock. Vrhusnki pisci, serije ne znam dal treba da nastavim?
A to sto je kod nas manji rasizam je situacija da nemamo sve te jadne izbjeglice u drzavi pa smo kao manje rasisticka nacija.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima

miro split

pre 3 godine

Svaki pošteni i iskreni čovik bi triba bit oduševljen sa ovim šta su napravile ove cure. Došle su ka zadnji autsajderi, ekipa sakupljena s brda i dola, ekipa sastavljena od amaterski i sa nikakvim izgledima da prođu grupu fazu takmičenji.
Jedino su one virovale u sebe.
Ovo je jedna lipa sportska priča i bez obzira koliko neko bija zadojen nacionalizmom pa čak i mržnjom bi triba zapljeskat ovoj ekipi koja je napravila sportsko čudo.
U vrime sportskog profesionalizmu i u vrimenu u kojem je sport biznis i roba na tržištu ove cure su cilom svitu pokazale da još uvik sportsko srce i ljubav prema nacionalnom dresu i suigračicm a može porazi čitavu mašineriji profesionalizma i novaca.
Ovo vraća nadu u sport i samo zločest čovik može po ovoj reprezentaciji pljucat.

Max

pre 3 godine

@ Staka Zulu
Zna se ko je mijenjao kokarde za zvijezde petokrake. Prave ustase su se borile do kraja. Dan pobjede u Europi se slavi 09.05. A Kula Fazlagica u Hercegovini i Odzak u Posavini su se jos uvijek drzali i nakon sluzbenog zavrsetka ww2. Drugi su zaglavili na Blajburgu ili su uspjeli otici u AUS,ARG,USA,Paragvaj... Vama nije jasno da mi nemamo problem sa Srbima kao narodom. Mi imamo problem sa pojedincima iz srpskog naroda i SPC koji konstantno raspiruju tenzije i pokusavaju obrazovati generacije na povijesti koju su vam pisali razni Ducici,Deretici,Tarabici...Dejana Milosavljevic i Selena Milosevic su veceras takodje primile medalju igrajuci za HR reprezentaciju. Cure su rodjene u HR,odrasle i skolovale se. Sta su one po vama trebale nastupati za Srbiju?

Staka Zulu

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!

Gilesbi

pre 3 godine

Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..

cxy

pre 3 godine

Pa pitaj one što su delegirali crnogorke da sude hrvaticama
(DžejAr65, 20. decembar 2020 20:49)

Poštenije suđenje nisam video u rukometu.

:D

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Eno Modrić zabio vodi Real 2:0. Ali zabio je gol za sva vremena 2018. ballon d'Or:D

kaokakao

pre 3 godine

Cudan izbor sudija. Mec Rusija - Crna Gora sudile Srpkinje a Danska - Hrvatska Crnogorke. Izgleda da ovi iz EHF-a ne znaju nase odnose, ljubavi i mrznje.

Bloka

pre 3 godine

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 20:40)

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...

Che

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju

suđenjekorektno

pre 3 godine

crnogorke su sudile pošteno, nije bilo govora o navlačenju za nas. Danac je loš gubitnik. a što se tiče suđenja na SP, da nam je sudio Mazić finale, možda bi ga i dobili, ne znam zašto vi mislite da su Hrvati bili protiv toga da sudi Mazić. dobar je sudac, i na tom prvenstvu je bio među najboljim sucima po suđenju, ako ne i najbolji. prema tome, nitko u HR nije to potencirao, već je FIFA odredila svog arbitra i dalje se zna što je bilo. ne kažem da bi bilo puno drugačije, da je netko drugi sudio, ali recimo da je Mazić sudio znam da ne bi ništa protiv nas dosudio. baš zato jer bi pazio, radi naših odnosa. a onako nas je onaj Argentinac Pitana lijepo nasanjko. to je tada uočio Schmeichel, da bude parodija veća Danac. haha no ja sam svakako za to, da nam u slučaju da nam sude nekakvi zapadni arbitri ili oni iz južne amerike, sudi netko s ovih prostora, dakle nebitno Srbin Bosanac Crnogorac, uvjeren sam da bi u takvim situacijama svi navedeni poštenije sudili nego bilo koji iz zapadnog kruga zemalja, koje će naravno favorizirat nekog iz svog "bloka", a ne nas. tako da, Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.

mikin

pre 3 godine

"Ovo je bilo smešno, groteskno. Pa ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i pre nego što je susret počeo. "Mučno mi je u stomaku." - šokirao je Jensen."

Mucno je meni od ovih Danaca tako da bih morao u toalet. Od njih nista novo. To su isti oni hoch Danci koji su tako 'ladno, bez da trepnu, otisli umesto nas na evropsko fudbalsko prvenstvo jer su nama uveli sankcije! To je njihov vid postenja i dostojanstva. Bas tako kako se oni osecaju kada dodju na Balkan, tako se i mi osecamo kada odemo u Skandinaviju, samo se domundjavaju na nekom skandinavsko jeziku. Dno.

GM

pre 3 godine

"...biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock..."

AAAAAAAAAA

Odgovor sam po sebi sve govori.
Zamisli hvalis se ovim stvarima... kao da se zivis u Australiji i kazes surfovanje i pecanje. Kakve veze ima sta je kod njih popularno sa onim sta je u svetu, moderno i rasprostranjeno. Kao da krenes pikado da dizes u nebesa, zato sto ga neko negde igra i lozi se na to.
Serije... svaka zemlja ima i pravi svoje serije koje ljudi vole. Zamisli kazes Skandinavcima Pavle Vujisic, Ckalja, Bata Zivojinovic, Gaga Nikolic... jel bi njima to znacilo i bilo merodavno.

Prskaj, polivaj !!!

pre 3 godine

Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.
(suđenjekorektno, 20. decembar 2020 21:28)

Ne lazi. Sramota je!

Nikola

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.
(Kole, 20. decembar 2020 20:27)

Pa prvenstvo se igra u Danskoj. Oni su organizatori i sebi su stimali najpovoljnije termine za igru.

Mr.Montenegro

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.

GM

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.

Ajde

pre 3 godine

Nemoj prijatelju nista da se cudis ista je to nacija milogorci i ovi ndh
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (smorinjo, 20. decembar 2020 20:20)

Po kmečanju bi se reklo da ste braća, a ne prijatelji.
Belosvecka zavera.

Kiza

pre 3 godine

Sve cestitke Hrvaticama, a vi Danci.. ovaj sport se igrao na tom Balkanu kada vi niste znali sta je lopta. Za njih smo svi sa ovih prostora isti i potcenjuju nas u svemu i zato mi je posebno drago kada ih tučemo bar u sportu.

Vule

pre 3 godine

hahahahahahaaaaaa

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.

Glupinickname

pre 3 godine

(Vule, 20. decembar 2020 20:09) Vina Belje? Belje!??
Alooo komsija!???
Od svih vina u Hr ti izabro Belje!??
Ok, za skampe cu ti oprostit. Ima cudnih ljudi i u Hr kojima su skampi iznad svega.
Prvo dodjes kod nas negdje u Istru.
Pa te skampe prvo zalijes Zlahtinom (Iako ce ti zapravo nudit Malvaziju, ali ajde, ne bi ni to bila losa varijanta. Onda za dessert te gazda pozove u konobu i pocasti Muskatom iz bacve za familiju. Za to vrijeme zenama narucite Istarsku supicu. Ako vam se i dalje budu svidjale onako pijane ko guzice, pokupite ih, uvalite se na neku terasu daleko od turista i onda opletete po nekom gustom Dalmatinskom crvenom vinu. Mozda sa Peljesca.
Nek vam narezu i malo Istarskog prsuta..

A ne Belje...

Kiki

pre 3 godine

A da malo ovo nije Nantes vou rasizma, antisemitizma ili nacionalizma? Sad Balkan može da se vređa, a Afrika ne može? Joj, Danska... Kultura, umetnost, nauka, istorija...

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ja sam teniski sudija i kao linijski sam sudio našim teniserima na Vimbldonu (Lajoviću, Jeleni Janković, Janku Tipsareviću i drugima). Naravno da uvek navijam za naše ali kad sudim nema govora o tome da bilo kome pomažem. To je ne samo zbog profesionalizma kojeg siguran sam ove dve sudije imaju napretek, već i zato što su tu oči delegata, nadzornika itd. Ako budu loše ocenjene idući put neće suditi tako važan meč. A njima je cilj da sude finala i druge važne mečeve. Ako poklanjaju Hrvaticama to im samo odmaže. Zato Danac može da priča, ali sam 99.9% siguran da je to bez osnova. Isto tako je Brih nas oštetio ne jer voli Švajrarce već zato što nema pojma- a to je druga stvar.

Dart Vejder

pre 3 godine

Čovek je reko realno, a na balkanu je bilo i tek će biti prevara. Neko je napisao kolonijalni čestiti Danci, pa čestitiji su od nas, a ko je nama kriv što smo bili 500 godina pod Turcima i nismo mogli kolonijalno da se razvijamo?

toni

pre 3 godine

Gospoda samo u pobjedi. Pazi- prije tekme na televiziji dali 0% sanse Hrvatskoj (na danskoj tv) a kad 6 razlike izgubili (17 minuta bez gola) Crnogorke su krive :)

Pekar

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38)

O, bože, ko je našao da se javi. Kakav si ti gnjidavac. Ovde ljudi osuđuju danca, a ti moraš da pluljuneš narod iz kog ste nastali.

Nikad od vas ljudi neće biti.

jo

pre 3 godine

Neznam dal je ovo istina ali ako jeste konacno i da narodi sa ovih prostora dođu mozgu, skandinavci bi to napravili bez da trepnu a nije da se vole međusobno

Padjine969

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Ne vidim gde su sudije favorizovale Hrvatsku koja je bila mnogo bolja ekipa i videlo se da su ih srcem pobedile.Na kraju utakmice je i hrvatski selektor pomenuo inat zbog potcenjivanja njegove ekipe.Radost sporta je upravo ovo.Kada malog i nebitnog po njegovim merilima, pobedis na njegovom terenu.

76er

pre 3 godine

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.
(Vule, 20. decembar 2020 20:09)

Dobro Jugonostalgicaru, ne preteruj.

a

pre 3 godine

Odavno je vrhunski sport sve samo ne prijatan."Susjedi" su nas odavno
razočarali svojim postupcima u istoriji,ali ako dobiju meč u rukometu
25:19,tu nameštanja nema.Velika ju tu razlika.

Pegone

pre 3 godine

Nisam gledao utakmicu pa ne mogu nista da kazem.Da li ima neko neutralan da kaze svoju .Zeleno za danca crveno da grijesi ! Btw cestitke komsijama za trece mesto !!!

Goran Loznica

pre 3 godine

Mučno mi je u stomaku. Moram da odam priznanje Hrvaticama što su odigrale utakmicu pod svojim uslovima. Sudije su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je.


-Znači, koliko kontam ovaj duel Dancima su trebali da sude neki Skandinavci da ne budu prevareni?

P-76ers

pre 3 godine

Suđenje odlično. Da nam je barem Mažic sudio u finalu nogometnog SP-a.
(qw, 20. decembar 2020 20:18)

Čim sam video da Mažić neće suditi znao sam šta vam se sprema...

Mažić bi sudio pošteno (za razliku od argentinca ako me sećanje ne vara)...

Mangupi sa zapada

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)

mario

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Kompleksi su čudo,a bolest nije sve što boli.

Mladen

pre 3 godine

Izjava je krajnje glupa i nedolična ali i da je evropski rukometni savez napravio presedan, jeste. Zamislite da su ovaj meč sudile Šveđanke ili Nemice. Šta nije u redu, nije.

Ćamila

pre 3 godine

A tako se dobro skockao prije početka susreta osmjeh, frizura, gel u kosi...
Na kraju izgledao kao da ga je poplava izbacila... Ah te fatalne balkanke.
Sva sreća pa ovi skandinavci zanaju samo pošteno. Recimo kao kod glasovanja ne Euroviziji. Od svih skandinavaca jedino nešto valjaju Norvežani

Smiti Verben men Jensen

pre 3 godine

Gosn Jensen, nije to balkanski jezik, već srpsko-
-hrvatski jezik naroda i narodnosti. Ajd opusti se i čestitaj boljima danas. A komšijama čestitke.

Ajde

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?

Vostani carice

pre 3 godine

Oje i Hoksner
Dal se neko seca ovog sudijskog para iz danske koji nas je zakupao na prevenstvu sveta protiv Spanije pre dve decenije?

Bajo

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?

Dusan 1

pre 3 godine

Treneru takozvani Balkanski jezik je zapravo Stbski! Ahhhh, I jos nesto Treneru.... ko gubi ima pravo da se ljuti! Secate se stare izreke iz skole sa casova Latinskog, ili mozda ipak ne?

Blento

pre 3 godine

nije balkanski jezik,nego srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jasen, 20. decembar 2020 20:20)

Nije ni srpski nego hrvatski. Današnji srpski je izvedenica hrvatskog jezika,tako da srpski ne postoji. Dosta i vaše propagande. Isti ste ko i Danci vi Srbijanci

ghostdog

pre 3 godine

Stvarno nemoj Jensen da priča o sudjenju. Kako je sudjeno Dancima dok je Ulrik Wilbek bio trener i kakav pritisak na sudije je on vršio u to vreme.

Brane Lala

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam. Pazi molim te, razgovarale su balkanskim jezikom. A da su razgovarale na engleskom, to bi bilo u redu? Da se razumemo, razgovarale su na Srpskom jeziku, a to što dolaze iz malih balkanskih zemalja koje sve liče jedna drugoj, to neka zahvali i svojim Dancima od pre nekih 20-30 godina.

Kole

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

"Eazgovarale BALKANSKIM jezikom"
Id**te neinformisani, ako si vec hteo da uputis iole smislenu kritiku, mogao si bar da se potrudis i da naucis kojim su to jezikom pricale.
Nesto nisam siguran da bi se, na primer Srbi i Grci bas razumeli, pod uslovom da svako prica svoj jezik, a obe zemlje su na Balkanu.
Meni se prevrnuo stomak kad me je jedna zna u USA zamolila da joj kazem nesto na EVROPSKOM, posto dolazim iz Evrope.
Ako su vas sudije ostetile, njima je na obraz i dusu, nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da kome tarisem istu, ali ovo..... kre*en.

Gde ja živim

pre 3 godine

I posle neko kaže "Samo Srbi, Balkanci kukaju na sudije." Nije nego. Norvežani kukali 2005. u Tunisu da smo kupili sudije. Skandinavci uvezani ko creva na svakom šampionatu, al' Balkan najgori.

Čestitke Hrvaticama na bronzi, apsolutno zasluženo. Nadam se da ćemo i mi jednom da se saberemo i uzmemo nešto van Beograda.

Dobros-AV

pre 3 godine

.....sudija su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je....

Ovo me podseća da dogadjaj nedugo posle terorističkih napada na WTC(9-11), kada je jedna američka stjuardesa rekla pilotu da su joj dva putnika sumnjiva jer, kako reče: “Razgovaraju terorističkim jezikom”?? U pitanju su bila dva mlada arapska studenta.

Novosađanin

pre 3 godine

Ne sumnjam, Montenegrini i hrvaćani su danas ko dva brata rođena, a Crnogorcu su već nešto sasvim drugo.
(Wiennus Konjuscharus, 20. decembar 2020 20:24)

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.

Mangupi sa zapada

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)

Dobros-AV

pre 3 godine

.....sudija su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je....

Ovo me podseća da dogadjaj nedugo posle terorističkih napada na WTC(9-11), kada je jedna američka stjuardesa rekla pilotu da su joj dva putnika sumnjiva jer, kako reče: “Razgovaraju terorističkim jezikom”?? U pitanju su bila dva mlada arapska studenta.

Gde ja živim

pre 3 godine

I posle neko kaže "Samo Srbi, Balkanci kukaju na sudije." Nije nego. Norvežani kukali 2005. u Tunisu da smo kupili sudije. Skandinavci uvezani ko creva na svakom šampionatu, al' Balkan najgori.

Čestitke Hrvaticama na bronzi, apsolutno zasluženo. Nadam se da ćemo i mi jednom da se saberemo i uzmemo nešto van Beograda.

Vule

pre 3 godine

hahahahahahaaaaaa

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.

toni

pre 3 godine

Gospoda samo u pobjedi. Pazi- prije tekme na televiziji dali 0% sanse Hrvatskoj (na danskoj tv) a kad 6 razlike izgubili (17 minuta bez gola) Crnogorke su krive :)

Brane Lala

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam. Pazi molim te, razgovarale su balkanskim jezikom. A da su razgovarale na engleskom, to bi bilo u redu? Da se razumemo, razgovarale su na Srpskom jeziku, a to što dolaze iz malih balkanskih zemalja koje sve liče jedna drugoj, to neka zahvali i svojim Dancima od pre nekih 20-30 godina.

Kiza

pre 3 godine

Sve cestitke Hrvaticama, a vi Danci.. ovaj sport se igrao na tom Balkanu kada vi niste znali sta je lopta. Za njih smo svi sa ovih prostora isti i potcenjuju nas u svemu i zato mi je posebno drago kada ih tučemo bar u sportu.

Goran Loznica

pre 3 godine

Mučno mi je u stomaku. Moram da odam priznanje Hrvaticama što su odigrale utakmicu pod svojim uslovima. Sudije su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je.


-Znači, koliko kontam ovaj duel Dancima su trebali da sude neki Skandinavci da ne budu prevareni?

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Вуче, 20. decembar 2020 22:56

Pa znamo mi sta su ustase radile.
Problem je u tome sto vi ne samo da ne znate sto su radili cetnici, nego se jos pravite da su jedini hrvati u partizanima bili tito, nazor i kovacic a sve ostalo negdje 2 milijarde srba.
Pa ne ide to tako.
Hrvata je u partizanima bilo, ako se gleda proporcionalno po broju stanovnika, vise nego srba.
Znao si to? Naravno da ne.
Znas di i kad je nastao antifasizam? U istri 20-ih, sve hrvati i slovenci koji su jos tada rokali fasiste. Evo, nedavno je bilo 100 god od cuvenog dogadjaja u puli kad je mussolini dobio samarcinu od hrvatskih domoljuba.
Cuo si za to? Naravno da ne.
Jesi znao da su hrvati cinili nekih 60% svih jugoslavenskih boraca u spanjolskom gradjanskom ratu?
Naravno da ne.
Problem sa srbijom je taj sto hrvate pokusava izjednaciti sa nazi njemackom sto je nemoguce jer svabe nisu bili podijeljeni u tom ratu, svi su bili nacisti.
Hrvati su, na kraju rata kad se sve zbroji i oduzme, bili negdje 50:50.
Ta prica o ustasama je samo propaganda- da hrvati nemaju moralno pravo na drzavu jer su bili u ustasama.
Uostalom, ustasama su na bleiburgu presudili hr partizani, uglavnom dalmatinci. Maksa luburica ubio je hrvat.
Ja znam da bi vi bili najsretniji s pricom koju besramno gurate '90% hrvata su ustase a hrvatska je onolika koliko odleti kamen s tornja katedrale' ali istina je puno drugacija i ne ide u vasu korist.

miro split

pre 3 godine

Svaki pošteni i iskreni čovik bi triba bit oduševljen sa ovim šta su napravile ove cure. Došle su ka zadnji autsajderi, ekipa sakupljena s brda i dola, ekipa sastavljena od amaterski i sa nikakvim izgledima da prođu grupu fazu takmičenji.
Jedino su one virovale u sebe.
Ovo je jedna lipa sportska priča i bez obzira koliko neko bija zadojen nacionalizmom pa čak i mržnjom bi triba zapljeskat ovoj ekipi koja je napravila sportsko čudo.
U vrime sportskog profesionalizmu i u vrimenu u kojem je sport biznis i roba na tržištu ove cure su cilom svitu pokazale da još uvik sportsko srce i ljubav prema nacionalnom dresu i suigračicm a može porazi čitavu mašineriji profesionalizma i novaca.
Ovo vraća nadu u sport i samo zločest čovik može po ovoj reprezentaciji pljucat.

Ćamila

pre 3 godine

A tako se dobro skockao prije početka susreta osmjeh, frizura, gel u kosi...
Na kraju izgledao kao da ga je poplava izbacila... Ah te fatalne balkanke.
Sva sreća pa ovi skandinavci zanaju samo pošteno. Recimo kao kod glasovanja ne Euroviziji. Od svih skandinavaca jedino nešto valjaju Norvežani

Padjine969

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Ne vidim gde su sudije favorizovale Hrvatsku koja je bila mnogo bolja ekipa i videlo se da su ih srcem pobedile.Na kraju utakmice je i hrvatski selektor pomenuo inat zbog potcenjivanja njegove ekipe.Radost sporta je upravo ovo.Kada malog i nebitnog po njegovim merilima, pobedis na njegovom terenu.

Hr

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)
@
Naravno da jesmo. Potegnuli smo sad grdu lovu od EU i odmah se vidi rezultat. :)
Eh, a kolko smo tek braci Rusima platili 2018-te..
I vi ste im nudili, ali Putin rekao njet, Hrvati cu nam braca. :)
A tek ove Crnogorke nezahvalne.. Camili niti opomenu dali a onoj Dankinji skoro otkinula lakat obrazom.
Danci sve ugostili, a na kraju nista..
Nocas nista od grijanja za Crnogorke, a sutra ujutro svaka po pola snite kruha za dorucak.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

"Eazgovarale BALKANSKIM jezikom"
Id**te neinformisani, ako si vec hteo da uputis iole smislenu kritiku, mogao si bar da se potrudis i da naucis kojim su to jezikom pricale.
Nesto nisam siguran da bi se, na primer Srbi i Grci bas razumeli, pod uslovom da svako prica svoj jezik, a obe zemlje su na Balkanu.
Meni se prevrnuo stomak kad me je jedna zna u USA zamolila da joj kazem nesto na EVROPSKOM, posto dolazim iz Evrope.
Ako su vas sudije ostetile, njima je na obraz i dusu, nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da kome tarisem istu, ali ovo..... kre*en.

WillyWonka

pre 3 godine

Skandinavci nisu navikli da im se u rukometu pošteno sudi. Koji je balkanski jezik? Toliko potcjenjuju sve nas Balkance, šta je sve rekao o ovoj Hrvatskoj, nekulturno i nesportski. Sad su ga spustile na zemlju. Bravo Hrvatska.

Vostani carice

pre 3 godine

Oje i Hoksner
Dal se neko seca ovog sudijskog para iz danske koji nas je zakupao na prevenstvu sveta protiv Spanije pre dve decenije?

Kiki

pre 3 godine

A da malo ovo nije Nantes vou rasizma, antisemitizma ili nacionalizma? Sad Balkan može da se vređa, a Afrika ne može? Joj, Danska... Kultura, umetnost, nauka, istorija...

HanSolo

pre 3 godine

Danska gov.. A. Rukomet uvek gledam na Švedskoj televiziji zato što je u studio uvek legendarni švedski golman Claes Hellgren. On Kako komentara je jako pošteno i vrlo objektivno čak i kad Švedska igra.. Nije ni jednom niko rekao da su sudije bile loše! Ovaj očajno i antipatićni danac je samo licemeran.. Ne navijam za hrvatijance ali danci su još odvratniji.. A ovim hrvatijanskim devojkama svaka čast. Borili se onako kako naše nisu..

76er

pre 3 godine

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.
(Vule, 20. decembar 2020 20:09)

Dobro Jugonostalgicaru, ne preteruj.

Blento

pre 3 godine

nije balkanski jezik,nego srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jasen, 20. decembar 2020 20:20)

Nije ni srpski nego hrvatski. Današnji srpski je izvedenica hrvatskog jezika,tako da srpski ne postoji. Dosta i vaše propagande. Isti ste ko i Danci vi Srbijanci

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ja sam teniski sudija i kao linijski sam sudio našim teniserima na Vimbldonu (Lajoviću, Jeleni Janković, Janku Tipsareviću i drugima). Naravno da uvek navijam za naše ali kad sudim nema govora o tome da bilo kome pomažem. To je ne samo zbog profesionalizma kojeg siguran sam ove dve sudije imaju napretek, već i zato što su tu oči delegata, nadzornika itd. Ako budu loše ocenjene idući put neće suditi tako važan meč. A njima je cilj da sude finala i druge važne mečeve. Ako poklanjaju Hrvaticama to im samo odmaže. Zato Danac može da priča, ali sam 99.9% siguran da je to bez osnova. Isto tako je Brih nas oštetio ne jer voli Švajrarce već zato što nema pojma- a to je druga stvar.

Smiti Verben men Jensen

pre 3 godine

Gosn Jensen, nije to balkanski jezik, već srpsko-
-hrvatski jezik naroda i narodnosti. Ajd opusti se i čestitaj boljima danas. A komšijama čestitke.

miro split

pre 3 godine

@ Fakti
Ti si mene provalija da san Srbin?
Prvo provala je ozbiljno krivično djelo, drugo je li ti to misliš da kad mene nazoveš Srbinom je neka uvrida i poniženju?
Daj čoviće božji nemoj se sramotiti sa tim seljačkim provokacijama.
Šta tebe boli neka stvar jesan li ja Srbin, Hrvat ili Danac?
Samo budala svoje mišljenje bazira na onome šta dobije rođenjem. Bazirat pogled na život i svit s obzirom na nacionalnost i religiju znači proć kroz ovi život ka slip i gluv čovik.

Novosađanin

pre 3 godine

Ne sumnjam, Montenegrini i hrvaćani su danas ko dva brata rođena, a Crnogorcu su već nešto sasvim drugo.
(Wiennus Konjuscharus, 20. decembar 2020 20:24)

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.

Igor

pre 3 godine

Suđenje je bilo vrlo korektno i Crnogorke su odlično radile svoj posao. Što tu neko reče suđenje je vrlo važno i da je finale mundijala sudio naš Mažić sigurno ne bi ko Pitana sudio penal Perišiću za onu napucanu ruku na pravde boga. Takav penal se ne sudi ni u Belotinac kada su Naša krila domaćini a ne u neki veći rang.

Tema

pre 3 godine

Kme kme ima soba za plakanje Danski diletantu. Dosta je vise i forsiranja Skandinavskih zemalja kao da se rukomet igra samo kod vas. I da ta bivsa drzava je bila sinonim za sport u svim kolektivnim sportovima sa loptom. I dan danas su jake sve te Balkanske drzave koje pominjes u negativnom kontekstu.

Pekar

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38)

O, bože, ko je našao da se javi. Kakav si ti gnjidavac. Ovde ljudi osuđuju danca, a ti moraš da pluljuneš narod iz kog ste nastali.

Nikad od vas ljudi neće biti.

suđenjekorektno

pre 3 godine

crnogorke su sudile pošteno, nije bilo govora o navlačenju za nas. Danac je loš gubitnik. a što se tiče suđenja na SP, da nam je sudio Mazić finale, možda bi ga i dobili, ne znam zašto vi mislite da su Hrvati bili protiv toga da sudi Mazić. dobar je sudac, i na tom prvenstvu je bio među najboljim sucima po suđenju, ako ne i najbolji. prema tome, nitko u HR nije to potencirao, već je FIFA odredila svog arbitra i dalje se zna što je bilo. ne kažem da bi bilo puno drugačije, da je netko drugi sudio, ali recimo da je Mazić sudio znam da ne bi ništa protiv nas dosudio. baš zato jer bi pazio, radi naših odnosa. a onako nas je onaj Argentinac Pitana lijepo nasanjko. to je tada uočio Schmeichel, da bude parodija veća Danac. haha no ja sam svakako za to, da nam u slučaju da nam sude nekakvi zapadni arbitri ili oni iz južne amerike, sudi netko s ovih prostora, dakle nebitno Srbin Bosanac Crnogorac, uvjeren sam da bi u takvim situacijama svi navedeni poštenije sudili nego bilo koji iz zapadnog kruga zemalja, koje će naravno favorizirat nekog iz svog "bloka", a ne nas. tako da, Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.

:D

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D

Dario

pre 3 godine

Ovo danas kod kuće je bilo previše Dancima, stalno kad je bitno zapinju na Hrvatima.
Popustili svi ventili, ali dobro kad se ispuše sutra će se sramiti koliki je balkanac ispao.

cxy

pre 3 godine

Pa pitaj one što su delegirali crnogorke da sude hrvaticama
(DžejAr65, 20. decembar 2020 20:49)

Poštenije suđenje nisam video u rukometu.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Doslovno suđenje bez i jedne greške. Uvijek bude neki sedmerac koji je deveterac, probijanje koje nije, nekad se ruka za pasivan diže nekima ranije drugima kasnije. Na ovoj utakmici ni najmanja sporna sitnica, napad po napad kad bi se gledalo, ništa. Ovaj plavušan je postavio nove razine u kmečanju. Gospodin sa sjevera...

sport

pre 3 godine

Gledao sam prenos na swedskom tv kanalu.Ama bas ni jednom nisu spomenuli sudjenje niti ko zna odakle su sudije.Ja licno sam mislio da su neke ruskinje,Nisam nista video sumnjivo u vezi bilo kojeg momenta.Danska je podcenila Hrvatsku a usput golman u Hrvatske ekipe je bio fenomenalan sa onom visokom curom, tesko prezime ima djevojka iz Bosne odnekud ..viidm svadjaju se oko nje .Ona je po meni najbolja igracica cijelog turnira,Usla je evo sad gledam u prvu postavu turnira,

jo

pre 3 godine

Neznam dal je ovo istina ali ako jeste konacno i da narodi sa ovih prostora dođu mozgu, skandinavci bi to napravili bez da trepnu a nije da se vole međusobno

P-76ers

pre 3 godine

Suđenje odlično. Da nam je barem Mažic sudio u finalu nogometnog SP-a.
(qw, 20. decembar 2020 20:18)

Čim sam video da Mažić neće suditi znao sam šta vam se sprema...

Mažić bi sudio pošteno (za razliku od argentinca ako me sećanje ne vara)...

Ajde

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?

hm?

pre 3 godine

Jednom su me pitali sta mislim o Dancima, a onda sam se setio predavanja iz gimnazije sa casa istorije gde nam je profesor ispricao da su Danci jedini narod koji je u Drugom svetskom ratu kapitulirao za manje od jednog dana. Nemci su ih napali rano ujutro, do kasno popodne rat je bio gotov. Njihov prezir prema balkanskim narodima je kompleks nize vrednosti.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Srbi o ww2. :D
Vi stvarno nikad necete oduststi od te bolesne propagande o hrvatima-ustasama.
Na sutjesci su najvise izginuli hrvati, pogotovo iz splita i sibenika koji su bili jedini gradovi sa cetveroznamenkastim brojem boraca.
Nasi su u partizane isli radi talijana, hr srbi radi ustasa.
I onda dodjes do toga da je, recimo, vise ljudi iz nekih mjestasca po dalmaciji tipa zrnovnica ili hvar sudjelovalo u tom boju nego beooooogradzana.
To ce vam potvrditi, uz kisel osmijeh, cak i vasi istoricari.
Kladim se da sam jedini ovdje koji je citao knjigu fitzroya macleana koja se bavi upravo tom bitkom, jer je bas u tom trenu sletio usred noci na poljski aerodrom i onda je pocelo. Uglavnom, da sam dokoni škot kojem je ta knjiga prvi dodir s ratom u okupiranoj jugoslaviji, pomislio bih da su srbi statisti u svemu tome jer ih jedva spominje.
Uglavnom prica o hrvatima i crnogorcima.

garincha

pre 3 godine

Kakav umišljenik... da ne kazem kreten... pa ne moze ekipa da ti postigne gol u drugom poluvremenu 20 minuta.... kako misliš da pobijedis???
s
Sta sve ljudi izjave da bi spasli svoju zad.....

NNN

pre 3 godine

Prepošteni Danci
koji su na evropskom prvenstvu u fudbalu 2004. odigrali sa Šveđanima 2:2
jer je i jednoj i drugoj ekipi odgovarao baš taj rezultat da prođu.

Max

pre 3 godine

@ Staka Zulu
Zna se ko je mijenjao kokarde za zvijezde petokrake. Prave ustase su se borile do kraja. Dan pobjede u Europi se slavi 09.05. A Kula Fazlagica u Hercegovini i Odzak u Posavini su se jos uvijek drzali i nakon sluzbenog zavrsetka ww2. Drugi su zaglavili na Blajburgu ili su uspjeli otici u AUS,ARG,USA,Paragvaj... Vama nije jasno da mi nemamo problem sa Srbima kao narodom. Mi imamo problem sa pojedincima iz srpskog naroda i SPC koji konstantno raspiruju tenzije i pokusavaju obrazovati generacije na povijesti koju su vam pisali razni Ducici,Deretici,Tarabici...Dejana Milosavljevic i Selena Milosevic su veceras takodje primile medalju igrajuci za HR reprezentaciju. Cure su rodjene u HR,odrasle i skolovale se. Sta su one po vama trebale nastupati za Srbiju?

Che

pre 3 godine

Novosadanin@ Ma 99,9% Srba iz Hrvatske. Mitomanija na najjace. Srica ti iz Novog Sada znas ali ja iz Sibenika ne znam. Imam knjigu iz bivse drzave di pise broj partizana iz Dalmacije, misto odakle su i nacionalnost. Slovenska knjiga. Inace druge ime bitke za Sutjesku je Hrvatska bitka. Ponavljam srica da ti iz Novog sada znas koji je usput da mizeran broj partizana, a ja iz Sibenika koji daje samo u Bitki za Sutjesku priko iljadu ljudi ne znam. Mi smo nepismeni i ne znamo di su nam se pradide borili. Hahahah. I srica nema u svakom kvartu par ploca s imenima poginulih kojih ima priko tisucu kad zbrojis sve bitke. Ne znam koliko ih ima u N Sadu ali ode ih ima more. Tako da mitomanisi nekom drugom. Sad ste veci antifasisti vi iz Sumadije, Novog Sada nego mi iz cije svake druge kuce je netko bija u partizanima. Vise je zena iz mog malog grada poginilo u jednoj bitki nego iz tvog u cilom ratu. Hahahah. Koji tipicni lazljivac. Pazi on meni prica o partizanima hahahah. Pa ja cu poludit:))

Hogar strašni

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.
Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Evo me, već skoro 30 godina u ovoj depresiji zvanoj Danska. Sreća da odem ponekad do Srbije, da se podsetim zašto sam te 1991-e zbrisao i da taj dan, kad sam napustio taj naš Diznilend slavim kao svoje drugo rodjenje. Tamo, na Balkanu je depresija, zemljaci moji! Ovde ziviš svoj život i MOŽEŠ da ga živiš. Ne govorim o parama, govorim o kvalitetu života sa one druge strane, ne o materijalizmu.

Staka Zulu

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!

mario

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Kompleksi su čudo,a bolest nije sve što boli.

f123

pre 3 godine

Kakav je raspored ista ta Danska promenila i namestila Hrvatskoj u drugom krugu isto i Rusiji a u prvim krugu Srbiji i Holandiji i tada ništa nije rekao. Ili kada je traženo da se Srbija izbaci zbog korone ništa nije rekao. I još nešto, sudije nisu krive ako neko ne postigne gol 17 minuta.

Alo bre

pre 3 godine

Danci besni na sudije, a nisu dali gol 17 minuta uz seriju 7:0 za Hrvatsku, ko je tu lud i bezobrazan,dobili Danci lekciju kako i dolikuje!

Nikola

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.
(Kole, 20. decembar 2020 20:27)

Pa prvenstvo se igra u Danskoj. Oni su organizatori i sebi su stimali najpovoljnije termine za igru.

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

Arandjel Stolica

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.

ghostdog

pre 3 godine

Stvarno nemoj Jensen da priča o sudjenju. Kako je sudjeno Dancima dok je Ulrik Wilbek bio trener i kakav pritisak na sudije je on vršio u to vreme.

miro split

pre 3 godine

@ Max
Iz tvog komentara bi se dalo isčitat da gajiš simpatije prema Ustašama ka prema nekim pozitivnim likovima iz ne tako daleke prošlosti. E, vidiš upravo su oni imali problem prema kompletnom srpskom narodu, a ne prema pojedincima.
Zbog takvih ka šta si ti i tvoja sijamska braća sa srpske strane nas ovi Skandinavci i drže za divlja balkanska plemena.
Volija bi više od svega da budemo i mi jednog dana slični tim omraženim Skandinavcima.
Uređene države bez korupcije, nepotizma, laži, rodjački i stranački veza i vezica. Zemlje koje su se suočile sa povijesnim istinima i u kojima je poštivanje zakona i slobode svakog pojedinca nešto sasvim normalno.
Do tada ti slavi Ustaše koji se još bore kod Atlagića kule.
Balkan je dno dna ljudskosti i poštenja.
Jedan prekrasni sportski uspjeh mladi cura vrati bolesnike u 1941g i tamu jame punu preklani vrtova.
Kakve veze ove cure imaju sa Partizanima, Ustašama, Četnicima i svim ostalima koji su svoju slavu stekli stranim zločinima?

Spyderco

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!
(Staka Zulu, 20. decembar 2020 21:26)

Bravo, tako je. Bez obzira na naše balkanske međusobne mržnje ili ljubavi, oni na sve nas gledaju manje-više isto, bez obzira ko je u EU a ko nije. Iz prve ruke znam šta italijani, inače benevolentna južnjačka nacija, misle o rumunima, takođe članovima velike i složne "porodice naroda" kakva je EU na papiru. Za komšike, iako se nešto baš i ne volimo, svaka čast devojke, i sve čestitke za medalju! Svako ko nakanta ta naduvena severnjačka g**** ima od mene maksimalno poštovanje. E da, Miro iz Splita, za tebe poseban pozdrav!

toma

pre 3 godine

Kao prvo danac..ti si bivsi pa sad kmeci koliko hoces..
Kao drugo..nakn dodjele medalja hrvatske cure su ostale pjevati na parketu a dvije Norvezanske su zeljele pjevati sa njima jer znaju refren pjesme „neopisivo” i hrvatske cure su ih pozvale u krug (znaci pjevaju zajedno sa ove dvije koje su ih razvalile 11 razlike pre neki dan) da im ispune zelju da pjevaju taj refren na hrvatskom..eto to je sportski duh i jednih i drugih..i zato su zasluzeno uzele medalje..a ti nisi u stanju takav sportski duh prenijeti na teren.glodaru primitivni

Max

pre 3 godine

@ Milos @ miro split
Ni ja nikoga ne mrzim. Ne volim samo kada pojedinci stalno pokusavaju da isprave krivu Drinu i preuvelicavaju svoja dobra ili losa ( ne) djela.Istina je kompleksna i nije nuzno crno bijela. Kada budete imali vremena izguglajte malo o Savi Besarovicu( potpredsjednik vlade NDH i ministar u vladi). O Milanu Uzelcu( general vazduhoplovstva NDH). O Mihajlu Lukicu zapovjedniku domobranskog zbora Sarajevo koji je blisko suradjivao sa Jurom Franceticem i komandovao domobranima i ustasama u bitkama na Neretvi i Sutjesci( general vitez vojske NDH). O generalu vitezu Djuri Grujicu nacelniku generalstaba HOSa i osobi od najveceg Pavelicevog povjerenja. O Djuri Dragicevicu generalu i zapovjedniku artiljerije u NDH. O generalu vitezu Fedoru Dragojlovu koji je otisao sa Pavelicem u Argentinu. O Dusanu Palcicu generalu krilniku ustaske vojske. O Milanu Desovicu generalu NDH koji je zapovjedao ustaskim snagama na istocnom frontu( Staljingrad) i odlikovan njemackim gvozdenim krstom. O generalima Jovanu Iskricu, Lavoslavu Milicu,Miroslavu Opacicu,Jovanu Pribicu i Milosu Ozegovicu. Hocu reci da nisu nuzno svi Hrvati ustase niti svi Srbi cetnici ili partizani. Bilo je masovnih zlocina sa svih strana i za njih nema opravdanja. Ali nema ni potrebe da se iko od danas zivih stidi zbog postupaka nasih predaka. Umjesto da gledamo naprijed,da zivimo zivot mi brojimo jedni drugima krvna zrnca,bistrimo mutnu vodu( istoriju) i cekamo da komsiji crkne krava. Zato su neki tu gdje jesu.

bn

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?
(Bajo, 20. decembar 2020 20:50)

Michael Laudrup.
Skoro je bio dokumentarac u Danskoj, dogovor je bio medju bracom da ne igraju ali je Brian podlegao pritisku i odlucio pred prvenstvo da igra.
Stariji brat , slavni Michael Laudrup nije htjeo.

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

djedmedjed

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

Ah,kolega ; imamo para da nam sve po podu ispadaju...Jel ti imaš televizor ( ili radio ) doma ? Ako nemaš, pogledaj si na internetu nekakve vijesti pa ti bude sve jasno. Nemamo ni za penzije platit, a plaćali bi medalje ? Potpao si izgleda pod nekakvu opaku propagandu

Ha Ha Balkan

pre 3 godine

Prgavi zapadnjak nas sve - BALKANCE nazove lopovima i prevarantima, i umesto da nas ujedini, da se budalu tuzi za sovinizam, mi se prepiremo ko je ko, ciji jezik je stariji, ko ima, a ko nema kraljeve, ko je sta i gde kad i kome, samo sto ne zaratimo.
Tu smo gde smo za bolje nismo, nas Balkan uvek rupa a mi ....

miro split

pre 3 godine

Ja ne znam šta je problem šta su Hrvatice sa Crnogorkama pričalie na tom balkandkom jeziku kako ga zove danski Selektor.
Bogati pričalie su na srpskom jeziku da ih ceo svet razumi.
To šta je on gluhonjem nije mu niko kriv.

znaci

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota. Skandinavija je jos jedino mesto u svetu gde covek ima jos dostojanstvo i mnoga prava,sto ti na Balkanu verovatno neces nikad doziveti i osetiti. Kad neko iz septicke jame zvane Balkan komentrise negativno Skandinaviju,nema dalje.

Glu

pre 3 godine

Trebalo bi da neko od zvaničnika,ili neko iz nevladinih organizacija, javno skrene pažnju na vređanja kojima su izloženi balkanski narodi! Pa on je izjavio da smo prevaranti! Samo zato što smo balkanci!

petrica kerempuh

pre 3 godine

čestiti kolonijalni Danci
(hm, 20. decembar 2020 20:26)

Sta su i koga su Danci kolonizovali?
(zmajognjeni)

Grenland i Island

:D

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Eno Modrić zabio vodi Real 2:0. Ali zabio je gol za sva vremena 2018. ballon d'Or:D

GM

pre 3 godine

"Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota."

Skandinavija je isto kao i Novi Zeland sigurno po mnogim stvarima i 1000 godina ispred drugih. Sto ne znaci da je to zivot.

Kao sto je recimo Amerika za mnoge bolesna, glupa, takodje rasisticka... a ponovo isti ti Skandinavci hrle tamo. Sto ako su oni ispred njih po svemu?!

To ako su Skandinavci dobri u necemu, ne znaci da neko ima zelju da zivi iz nekog razloga. I da taj region daje Evropi i Svetu nesto. Sta?
Zimske sportove, Zlatana Ibrahimovica i jeftinu Ikeu kakvih ima xy u svetu pod drugim imenom. A ko trazi kvalitet, sigurno ga nece traziti u Ikei. Tamo moze jeftino kao u H&M.

Dzaba im i Ikea i H&M i Zlatan Ibrahimovic kao najpoznatiji ambasador te regije... kada su i dalje tmurni, hladni, zatvoreni, nadmeni, egoisti, dosadni, bez zivota... kako zemlje, tako i narodi rasisticki.

saveznici

pre 3 godine

najjači su mi hrvati i srbi kad krenu o partizanima ustašama i četnicima, ko broj jedan u tom ratu nitko ali baš nitko nije nevin, pogotovo ne u nadimku spomenuti saveznici. među saveznicima su bili i dokazani ratni i poratni zločinci, tipa Staljin i njegovi, koji nisu ubijali samo grozne nacije, već i Ruse Poljake Ukrajince itd. Churchill se iživljavo nad jednim jadnim Dresdenom, u vrijeme kad je Njemačka bila pred kapitulacijom, Ameri bacaju nuklarke nad poraženim Japanom, uglavnom, moralizira se stalno, a stvari su jednostavne, Jugoslavija je produkt pobjedničkih sila prvog i drugog svijetskog rata, u tu Jugoslaviju ni Srbi ni Hrvati ne bi nikada ušli, da nije bilo iniciranja izvana, od kud izvana pa to se zna, istih ovih centara moći što sada na nas gledaju s visoka, i kojima služimo ko robovi. i onda se još svađamo međusobno, da bi dokazali jedni drugima ko je bio na pravoj a ko na krivoj strani, i to ne samo Hrvati i Srbi, već i sami Hrvati između sebe. nije bolest sve što boli, a što se tiče Hrvata Hrvati su bili podjeljeni na jadranske partizane i kontinentalne ustaše, tamo gdje su bili talijani tamo su bili skoro svi u partizanima, ovi drugi u ustašama. ali nije ni to poanta, poanta je da je taj rat nametnut svima, i da Jugoslavija nije bila produkt volje bilo kojeg naroda ovdje, već instrukcija izvana, iz te kuhinje je izletio i Tito i Tuđman i cijela ova internacionala koja i danas vlada. kako vlada, vidimo, dobrobit nikoga ih ne zanima, samo masovno cijepljenje.

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

Zoki Nis

pre 3 godine

Danci teško podnose poraz, hajte gospodski čestitajte. Pozdrav za susede Hrvate iz mog grada Niša, čestitam na medalji i dajte pelcer za fudbal da bar nekad grupu prodjemo.

kaokakao

pre 3 godine

Cudan izbor sudija. Mec Rusija - Crna Gora sudile Srpkinje a Danska - Hrvatska Crnogorke. Izgleda da ovi iz EHF-a ne znaju nase odnose, ljubavi i mrznje.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Nisam gledao tekmu, cak nisam ni znao da se igra dok vec nije bilo gotovo, tako da stvarno ne mogu pricati o kriteriju... ali koliko sam shvatio, 18min nisu zabile gol ove blondine i frajer se vadi na sudjenje?! :D pa ovo je komedija.

Sto se tice danaca, imali su oni prepostene epizode tipa ep 2004 kad su sa bracom svedima dogovorili remi koji je izbacio italiju.

Da ne spominjem da danci sebe vide kao razvijenu bogatu demokraciju koja je, pazi sad, po indexu srece prva na svijetu. Hrvati su, negdje oko 70 mjesta, depresivniji cak i od srba ili albanaca, od kojih zive puno bolje.
I onda ti se usred te 'srece', politicke korektnosti i ostalih budalastina dogodi to da izgubis od hrvatske na sp i to pokaze pravo lice i frustraciju.
Naslovi u danskim novinama bili su da su 'bili bolji' i da su 'nepravedno ispali'.
Bili bolji?
Nepravedno ispali?
U cijelom mecu imali su samo onaj gol iz flipera nakon auta, a uspjeli su prezivjeti tekmu do 120 min, mada su par minuta ranije rusili rebica pred praznim golom pa je modric fulao penal. Znaci 2 stvari unutar 1 min su im se poklopile da dodju do raspucavanja i 'nisu imali srece'?! :D
Ali ipak, o dancima necu nista ruzno reci radi petera schmeichela koji je, unatoc tome sto ga je suker ponizio 96 pa ga jos i zeznuo za kulen 98 jer je spasio sve u grckoj, ispao veliki gospodin koji je u superlativima pricao o hr nakon arg, eng i finala sp.

A ovaj trener je sabancina.

a

pre 3 godine

Odavno je vrhunski sport sve samo ne prijatan."Susjedi" su nas odavno
razočarali svojim postupcima u istoriji,ali ako dobiju meč u rukometu
25:19,tu nameštanja nema.Velika ju tu razlika.

Вуче

pre 3 godine

Ovi pojedinci iz susJedstva neka malo prelistaju istoriju zločina pripadnika njihovog naroda u WW2. Nemci se dan danas kaju za sve što su počinili. A ustašstvo živi zlatnu eru u Hrvatskoj. U XXI veku zabranjuju ćirilicno pismo samo zato što ga koriste Pravoslavni Srbi.

mikin

pre 3 godine

"Ovo je bilo smešno, groteskno. Pa ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i pre nego što je susret počeo. "Mučno mi je u stomaku." - šokirao je Jensen."

Mucno je meni od ovih Danaca tako da bih morao u toalet. Od njih nista novo. To su isti oni hoch Danci koji su tako 'ladno, bez da trepnu, otisli umesto nas na evropsko fudbalsko prvenstvo jer su nama uveli sankcije! To je njihov vid postenja i dostojanstva. Bas tako kako se oni osecaju kada dodju na Balkan, tako se i mi osecamo kada odemo u Skandinaviju, samo se domundjavaju na nekom skandinavsko jeziku. Dno.

Novosađanin

pre 3 godine

Moj poslednji komentar na ovu vest:

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.

Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.

Bijeloplavi

pre 3 godine

Ej bre, hrvatski jezik jedan je od EU jezika. U yu se zvao hrvatsko-srpski. Prva knjiga na hrvatskom tiskana 1483, prva na srpskom 1494. 'pametnom dosta'.

Glupinickname

pre 3 godine

(Vule, 20. decembar 2020 20:09) Vina Belje? Belje!??
Alooo komsija!???
Od svih vina u Hr ti izabro Belje!??
Ok, za skampe cu ti oprostit. Ima cudnih ljudi i u Hr kojima su skampi iznad svega.
Prvo dodjes kod nas negdje u Istru.
Pa te skampe prvo zalijes Zlahtinom (Iako ce ti zapravo nudit Malvaziju, ali ajde, ne bi ni to bila losa varijanta. Onda za dessert te gazda pozove u konobu i pocasti Muskatom iz bacve za familiju. Za to vrijeme zenama narucite Istarsku supicu. Ako vam se i dalje budu svidjale onako pijane ko guzice, pokupite ih, uvalite se na neku terasu daleko od turista i onda opletete po nekom gustom Dalmatinskom crvenom vinu. Mozda sa Peljesca.
Nek vam narezu i malo Istarskog prsuta..

A ne Belje...

mahatma gadni

pre 3 godine

@Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..
(Gilesbi, 20. decembar 2020 21:48)

Nije Pedersen, nego Lund Sorensen, ali je činjenica da je ispao Pedersen...

Staka Zulu

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?
(Ajde, 20. decembar 2020 20:40)

Prešli ste iz ustaša u partizane!!!

GM

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.

Che

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju

Novosađanin

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.
(Arandjel Stolica, 20. decembar 2020 23:49)

Hrvatica?!
Molim te,ne piši o nečemu o čemu ništa ne znaš.Sestrična mi je,iz Pržnog(Miločera),živi u Podgorici.
Mnogo se više gluposti može prećutati nego mudrosti izgovoriti.

lili

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam ...
(Brane Lala, 20. decembar 2020 20:21)

Ovde se ne radi o nacionalizmu već o šovinizmu. Vreme je da ljudi konačno nauče razliku između ovih pojmova. Termin nacionalizam je zloupotrebljen od mnogih novijih političkih komentatora i teoretičara (pogotovo onih internacionalističkih ili globalističkih shvatanja), čije političke ideje se direktno kose sa idejama nacionalističkih (suverenističkih) shvatanja. Da ponovimo: nacionalizam u svom izvornom obliku iz 19. veka ima više sličnosti sa liberalizmom nego sa ksenofobijom. Nacionalizam uvek izlazi iz ljubavi do svoje nacije (a ne iz mržnje do tuđe) dok šovinizam (rasizam, fašizam, nacizam) uvek izlazi iz mržnje do tuđeg (a ne iz ljubavi do svojeg). Jednačiti nacionalizam sa različitim tipovima nacionalnog, verskog ili rasnog šovinizma je ne poznavati osnovne pojmove.

Realan

pre 3 godine

Slucajno sam gledao utakmicu Norveska Makedonija u Zadru 2009.Tri napada zaredom Makedoncima Talijanski suci nesude kad su u napadu nista a Norvwzanima i sto treba i sto netreba.Vidi se da Norveska ima utjecaj u sudackoj organizaciji a Makedonija nema.I kada su to ponovili dignem se i na Talijanskom im spustim sve nazemlju da su se poceli gledati a mene je smirivao zastitar.Nakon toga su poceli nesto i Makedoncima suditi.Inace na desetine utakmica svih Hrvatskih reprezentacija je bulo sudjenje na strani protivnika jer smo mala zemlja bez utjecaja.Logotovo se to dogadjalo u rukometu sa skandinavcima.I sada se ovaj javlja.Vjerojatno ako je posteno nije dobro.

Ajde

pre 3 godine

Nemoj prijatelju nista da se cudis ista je to nacija milogorci i ovi ndh
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (smorinjo, 20. decembar 2020 20:20)

Po kmečanju bi se reklo da ste braća, a ne prijatelji.
Belosvecka zavera.

Novosađanin

pre 3 godine

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.
(Mr.Montenegro, 20. decembar 2020 21:42

Stručnjak,idi u Pržno pa reci Kažanegrama da nisu Srbi.
Ako imaš petlju,naravno.
Svi se oni izjašnjavaju kao Srbi i ponose time a ti se praviš pametan.
To su mi rođaci i nemoj više lupati,molim te!

bradina

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Neko se u komentarima oslanja na statistiku,oko penala(iako je Hrvatska promasila 2), a ne iskljucenja sto je itekako vaznije,neko opet na srpsko-hrvatske odnose deplasirano jer se zna na cijoj su strani bili Crnogorci za vreme suludog rata,neko kao ja objektivno kazem iako sam sa druge strane Drine,gde se Sava uliva u Dunav: G-dine Jansen niste u pravu! Hrvatska reprezentacija je pogadjala bolje,narocito u drugom delu igre i uz snalazljivijeg golmana dovelo je do rezultat od 6 gola razlike, nikako ne krivcom sudija.Kad smo vec kod sudija
utisak je da su imale ujednacen kriterijum na obe strane,ali nikako nisu uticali na rezultat, time mogu dobiti pozitivnu ocenu. Bronza komsija zasluzena a nama peto mesto uteha.Bice bolje nase devojke mogu bolje!

Menjam nick-ove k’o čarape

pre 3 godine

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.
Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 23:45)

Dragi Zećanine,
Ovim komentarom si otkrio naš pravi nivo u ovom trenutku, a to je da smo na nivou PLEMENA.
Koga zanimaju plemena u 2020, skoro 2021-oj?? Ako smo još na nivou plemena, a Skandinavske zemlje u 21-om veku, onda možda taj Danac i pre njega onaj Holandjanin (ili ko već) možda imaju pravo da nas gledaju sa visine. Znate Zećanine, plemena su malo zastarela kategorija. Lepo je biti ponosan i poznavati svoje korene, ali ne treba živeti u prošlosti, kao mi. Treba živeti sada, sa pogledom na budućnost. Nama to ne polazi za rukom niti će ikada.
Nema na čemu!
Prijatan dan,

Idi begaj

pre 3 godine

Nemojte tako braćo Danci.
Pa nismo više ni mi Balkanci svi isti.
Evo recimo ove dve zemlje su članice nato a ima i one koje nisu.
Pa nije isto jbg.

Novosađanin

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Nisi duhovit.
A i neznalica si.

dačo

pre 3 godine

pa računale su dankinje uzet zlato ipak su domaćice to je velika šansa, ko zna kad će se opet ukazat prilika, možda nikad. a od zlata ništa nego - drvo. moramo i njih razumjeti :-/

Milos

pre 3 godine

Bravo.. Hrvati.. Bravo i za sudije.. Bune se a bilo 20 golova razlike.. Smesno.. Vratili ih na.. Fabricko.. Bravo.. Hrvatice.. Cestitke na.. Bronci..

Вуче

pre 3 godine

Опет вам је Балкан крив јбт, а вам нешто није по вољи оплети по Балкан. Уображени западњаци

Bloka

pre 3 godine

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 20:40)

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...

Gilesbi

pre 3 godine

Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..

Milos

pre 3 godine

Max protiv vas Hrvata nemam nista al posto vidim po tvom komentaru da si proustaski orijentisan i da hvalis ustasko 'junastvo' jedno pitanje sto vam je "poglavnik" pobegao obucen u babu? I kako je potrcao pred Blagojem Jovovicem slava mu i milost al nije uspeo pobeci i drugi put.

Pegone

pre 3 godine

Nisam gledao utakmicu pa ne mogu nista da kazem.Da li ima neko neutralan da kaze svoju .Zeleno za danca crveno da grijesi ! Btw cestitke komsijama za trece mesto !!!

leptirica

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Tužni se vratio, nakon poraza od moćnih Škota.

Mr.Montenegro

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima

manga

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Svedjani i Norvezani biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock. Vrhusnki pisci, serije ne znam dal treba da nastavim?
A to sto je kod nas manji rasizam je situacija da nemamo sve te jadne izbjeglice u drzavi pa smo kao manje rasisticka nacija.

my way

pre 3 godine

Ne znam za danasnju utakmicu, ali znam da je sudjenje, pogotovo u rukometu i vaterpolu gde sudije mogu citavu utakmicu da unakazuju, uvek bilo kriminalno na nasu stetu i upravo to su nam radili. Govorim o Srbiji. Tek u poslednje vreme, od one sramote od sudjenja na polufinalu i finalu EP-a u kosarci kada smo Ruse dobili, a od Slovenaca izgubili, ne primecujem tendenciozno sudjenje na nasu stetu, sto me raduje. Onu odluku Briha da sudi faul u napadu umesto penala nad Mitrovicem ne znam ni kako da posmatram. On je covek generalno bilde, a tada ni VAR nije hteo da gleda, sto mozda govori o losoj nameri, ali mozda pre da prakticno svoje Svajcarce pogura, nego da nas osteti.

Novosađanin

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju
(Che, 20. decembar 2020 21:55)

A oni iz Hrvatske 90% Srbi.
A najviše ih je bilo iz Crne Gore-Srba!!

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

Adidas

pre 3 godine

che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi
(malo edukacije, 21. decembar 2020 16:45)

Za trajanja bitke jos nisu bili partizani. Tek su kasnike masovno prelazili iz cetnika u partizane

Стеван

pre 3 godine

Дуга је историја лоповлука скандинавских па према томе и данских судија у многим спортовима.Покраду те и ником ништа , нема да се жалиш.Када им не иде од руке врећају као најгори примитивци.Гледају на Балкан као на црну рупу , али им не смета да њихове судије упропашћавају балканце у многим спортовима.Из културних су земаља па ваљда не треба да им скрећемо пажњ да су муљали.За Хрвате никада не навијам , али ову врсту бахатости треба осудити.

Ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

Hahahahaha...kad nas u fudbalu ojade nemci, holandjani, danci, norvezani, zbog svajcaraca, austrijanaca,nemaca, norvezana, danaca...onda je to greska....
Da se nije desilo juce pa da poverujemo.
Ovo je isto kada spanci puste nekog u poslednjoj utakmici u grupi da bi izbegli jaceg protivnika pa posle kukaju sto su to drugi isto uradili. Istog dana na istom prvenstvu.
Svaka cast braco crnogorci, i ja bi istonkao vi, mada mislim da bih bio i gori.

mr

pre 3 godine

А кад сте отишли на Европско као други и уместо неког и онда освојили то ништа. То је тај успех и никад се више неће поновити. Према томе тишина. У суштини немам појма о чему овај прича, капирам о рукомету, али за тај потез Ленарта Јохансена се мора платити пуно пута.

ultrasrbin

pre 3 godine

(znaci, 20. decembar 2020 22:11)
Imas pravo da sbe sto zaradis tamo i ostavis.
Imas pravo da si vecito placen manje za vise posla.
Ne mislis valjda da cene bilo koga sa Balkana?
A zalosno je da s.... Danci koji nisu gol dali 17 minuta, a 92 osvojili EP u fudbalu zamenivsi Jugoslaviju.
Sta je sa komentarom novinara koji je trazio da se Srbija izbaci zbog toga sto su dve igracice pozitivne?

Trovach

pre 3 godine

Upravo gledam na HRT2 snimak utakmice i mogu reci da su u prvom poluvremenu sudije u bar dva slucaja ostetile Hrvatice jer nisu sudile probijanje, a jos jedan slucaj je bio sumnjiv oko sedmerca, ali da ne idem u sitna crevca.

Mladen

pre 3 godine

Izjava je krajnje glupa i nedolična ali i da je evropski rukometni savez napravio presedan, jeste. Zamislite da su ovaj meč sudile Šveđanke ili Nemice. Šta nije u redu, nije.

GM

pre 3 godine

"...biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock..."

AAAAAAAAAA

Odgovor sam po sebi sve govori.
Zamisli hvalis se ovim stvarima... kao da se zivis u Australiji i kazes surfovanje i pecanje. Kakve veze ima sta je kod njih popularno sa onim sta je u svetu, moderno i rasprostranjeno. Kao da krenes pikado da dizes u nebesa, zato sto ga neko negde igra i lozi se na to.
Serije... svaka zemlja ima i pravi svoje serije koje ljudi vole. Zamisli kazes Skandinavcima Pavle Vujisic, Ckalja, Bata Zivojinovic, Gaga Nikolic... jel bi njima to znacilo i bilo merodavno.

miro split

pre 3 godine

Koliko sam ja ovdi razumija pojedine komentatore Ustaše su ustvari bili Srbi, a Tito je diga ustanak u Srbiji i Užicu sa Šumadincima koji su ustvari Hrvati.
Beš mi sve na svitu ako je meni ovdi više šta jasno.
A, di će onda bit jasno ovom Danskom Selektoru kako se Hrvatice i Crnogorke razume, a pričaju različitim jezicima pa je izmislija novi esperanto.
Balkanski jezik!

Dusan 1

pre 3 godine

Treneru takozvani Balkanski jezik je zapravo Stbski! Ahhhh, I jos nesto Treneru.... ko gubi ima pravo da se ljuti! Secate se stare izreke iz skole sa casova Latinskog, ili mozda ipak ne?

Kole

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.

srbin

pre 3 godine

A mislili da ce im su
dija pomoci kao i uvek do sada.Ovi na zapadu ne mogu da smisle nekoga sto im nije po njima sudio. Svi na zapadu su isti, samo onipa oni.Bravo sudije iz CG.

Dart Vejder

pre 3 godine

Čovek je reko realno, a na balkanu je bilo i tek će biti prevara. Neko je napisao kolonijalni čestiti Danci, pa čestitiji su od nas, a ko je nama kriv što smo bili 500 godina pod Turcima i nismo mogli kolonijalno da se razvijamo?

ej bre

pre 3 godine

Eto, jeste srecni Hrvati? Nekada se znalo da je jezik kojim se såuze nasi narodi Srpski. Vi ste odlucili da izmislite svoj, montenegrini isto, bosnjaci izmislili i naciju i jezik... Rezultat toga je da je sada stvoren balkanski. Eto nije Srpski ali i dalje niko ne priznaje vas jezik.

ja

pre 3 godine

Nisam gledao ali vjerujem da nesto tu ima.
Ne zali se on bas bez razloga.
(Dragon, 21. decembar 2020 12:20)

Svi se oni zale kako inace opravdati poraz,to je da ne kazem normalno

Bajo

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?

ytee

pre 3 godine

O čemu pričate?? Pa Dankinje nisu mogle dat gol 18 minuta. Halooo?? 18 minuta bez gola. Šta točno tu sudije igraju ulogu?
Pokrijte se ušima i budite i dalje ljubomorni kao i uvijek.

CZ99

pre 3 godine

(saveznici, 20. decembar 2020 23:21)

Čerčil se izivljavao nad Drezdenom? Nad kojim Drezdenom kad su ga britanci sravnili sa zemljom upravo da rusi ne bi nasli nista vredno. Cigla na cigli nije ostala dok su rusi stigli.

Petar

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.

qw

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98. 
(Petar, 20. decembar 2020 22:23) 

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D
(:D, 20. decembar 2020 23:12)

I to za najveći poraz Njemačke na svjetskom prvenstvu.

Prskaj, polivaj !!!

pre 3 godine

Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.
(suđenjekorektno, 20. decembar 2020 21:28)

Ne lazi. Sramota je!

malo edukacije

pre 3 godine

@che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi

D

pre 3 godine

(miro split, 21. decembar 2020 18:39) # Link komentara


Brate srbine, nema ni jedan pravi splicanin sa imenom miro a kamoli u hrvata. Dosta srba jos ostalo u dalmaciji. Nemoj se praviti ono sto nisi.

Muta Gonzales

pre 3 godine

Zaista nije logično da utakmicu sude sudije iz bivše SFRJ. I Hrvatska bi sigurno reagovala da su sudije bile iz neke skandinavske države.
Potpuno nepotreban cirkus.

Arandjel Stolica

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.

Blento

pre 3 godine

nije balkanski jezik,nego srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jasen, 20. decembar 2020 20:20)

Nije ni srpski nego hrvatski. Današnji srpski je izvedenica hrvatskog jezika,tako da srpski ne postoji. Dosta i vaše propagande. Isti ste ko i Danci vi Srbijanci

Вуче

pre 3 godine

Ovi pojedinci iz susJedstva neka malo prelistaju istoriju zločina pripadnika njihovog naroda u WW2. Nemci se dan danas kaju za sve što su počinili. A ustašstvo živi zlatnu eru u Hrvatskoj. U XXI veku zabranjuju ćirilicno pismo samo zato što ga koriste Pravoslavni Srbi.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Вуче, 20. decembar 2020 22:56

Pa znamo mi sta su ustase radile.
Problem je u tome sto vi ne samo da ne znate sto su radili cetnici, nego se jos pravite da su jedini hrvati u partizanima bili tito, nazor i kovacic a sve ostalo negdje 2 milijarde srba.
Pa ne ide to tako.
Hrvata je u partizanima bilo, ako se gleda proporcionalno po broju stanovnika, vise nego srba.
Znao si to? Naravno da ne.
Znas di i kad je nastao antifasizam? U istri 20-ih, sve hrvati i slovenci koji su jos tada rokali fasiste. Evo, nedavno je bilo 100 god od cuvenog dogadjaja u puli kad je mussolini dobio samarcinu od hrvatskih domoljuba.
Cuo si za to? Naravno da ne.
Jesi znao da su hrvati cinili nekih 60% svih jugoslavenskih boraca u spanjolskom gradjanskom ratu?
Naravno da ne.
Problem sa srbijom je taj sto hrvate pokusava izjednaciti sa nazi njemackom sto je nemoguce jer svabe nisu bili podijeljeni u tom ratu, svi su bili nacisti.
Hrvati su, na kraju rata kad se sve zbroji i oduzme, bili negdje 50:50.
Ta prica o ustasama je samo propaganda- da hrvati nemaju moralno pravo na drzavu jer su bili u ustasama.
Uostalom, ustasama su na bleiburgu presudili hr partizani, uglavnom dalmatinci. Maksa luburica ubio je hrvat.
Ja znam da bi vi bili najsretniji s pricom koju besramno gurate '90% hrvata su ustase a hrvatska je onolika koliko odleti kamen s tornja katedrale' ali istina je puno drugacija i ne ide u vasu korist.

Brane Lala

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam. Pazi molim te, razgovarale su balkanskim jezikom. A da su razgovarale na engleskom, to bi bilo u redu? Da se razumemo, razgovarale su na Srpskom jeziku, a to što dolaze iz malih balkanskih zemalja koje sve liče jedna drugoj, to neka zahvali i svojim Dancima od pre nekih 20-30 godina.

Kole

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.

ej bre

pre 3 godine

Eto, jeste srecni Hrvati? Nekada se znalo da je jezik kojim se såuze nasi narodi Srpski. Vi ste odlucili da izmislite svoj, montenegrini isto, bosnjaci izmislili i naciju i jezik... Rezultat toga je da je sada stvoren balkanski. Eto nije Srpski ali i dalje niko ne priznaje vas jezik.

Petar

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.

Staka Zulu

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?
(Ajde, 20. decembar 2020 20:40)

Prešli ste iz ustaša u partizane!!!

znaci

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota. Skandinavija je jos jedino mesto u svetu gde covek ima jos dostojanstvo i mnoga prava,sto ti na Balkanu verovatno neces nikad doziveti i osetiti. Kad neko iz septicke jame zvane Balkan komentrise negativno Skandinaviju,nema dalje.

Hogar strašni

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.
Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Evo me, već skoro 30 godina u ovoj depresiji zvanoj Danska. Sreća da odem ponekad do Srbije, da se podsetim zašto sam te 1991-e zbrisao i da taj dan, kad sam napustio taj naš Diznilend slavim kao svoje drugo rodjenje. Tamo, na Balkanu je depresija, zemljaci moji! Ovde ziviš svoj život i MOŽEŠ da ga živiš. Ne govorim o parama, govorim o kvalitetu života sa one druge strane, ne o materijalizmu.

Dusan 1

pre 3 godine

Treneru takozvani Balkanski jezik je zapravo Stbski! Ahhhh, I jos nesto Treneru.... ko gubi ima pravo da se ljuti! Secate se stare izreke iz skole sa casova Latinskog, ili mozda ipak ne?

Mladen

pre 3 godine

Izjava je krajnje glupa i nedolična ali i da je evropski rukometni savez napravio presedan, jeste. Zamislite da su ovaj meč sudile Šveđanke ili Nemice. Šta nije u redu, nije.

Pekar

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38)

O, bože, ko je našao da se javi. Kakav si ti gnjidavac. Ovde ljudi osuđuju danca, a ti moraš da pluljuneš narod iz kog ste nastali.

Nikad od vas ljudi neće biti.

Dart Vejder

pre 3 godine

Čovek je reko realno, a na balkanu je bilo i tek će biti prevara. Neko je napisao kolonijalni čestiti Danci, pa čestitiji su od nas, a ko je nama kriv što smo bili 500 godina pod Turcima i nismo mogli kolonijalno da se razvijamo?

Novosađanin

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju
(Che, 20. decembar 2020 21:55)

A oni iz Hrvatske 90% Srbi.
A najviše ih je bilo iz Crne Gore-Srba!!

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Braća Danci kmeče ko Srbijanci
(Snupi Zagreb, 20. decembar 2020 20:38

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima

miro split

pre 3 godine

Ja ne znam šta je problem šta su Hrvatice sa Crnogorkama pričalie na tom balkandkom jeziku kako ga zove danski Selektor.
Bogati pričalie su na srpskom jeziku da ih ceo svet razumi.
To šta je on gluhonjem nije mu niko kriv.

mario

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Kompleksi su čudo,a bolest nije sve što boli.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Srbi o ww2. :D
Vi stvarno nikad necete oduststi od te bolesne propagande o hrvatima-ustasama.
Na sutjesci su najvise izginuli hrvati, pogotovo iz splita i sibenika koji su bili jedini gradovi sa cetveroznamenkastim brojem boraca.
Nasi su u partizane isli radi talijana, hr srbi radi ustasa.
I onda dodjes do toga da je, recimo, vise ljudi iz nekih mjestasca po dalmaciji tipa zrnovnica ili hvar sudjelovalo u tom boju nego beooooogradzana.
To ce vam potvrditi, uz kisel osmijeh, cak i vasi istoricari.
Kladim se da sam jedini ovdje koji je citao knjigu fitzroya macleana koja se bavi upravo tom bitkom, jer je bas u tom trenu sletio usred noci na poljski aerodrom i onda je pocelo. Uglavnom, da sam dokoni škot kojem je ta knjiga prvi dodir s ratom u okupiranoj jugoslaviji, pomislio bih da su srbi statisti u svemu tome jer ih jedva spominje.
Uglavnom prica o hrvatima i crnogorcima.

Vule

pre 3 godine

hahahahahahaaaaaa

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.

76er

pre 3 godine

Komšinice i komšije čestitam na zasluženo osvojenoj bronzanoj medalji. Da se ovo sa koronom malo smiri, pa da vi dođete kod nas na rakiju i sarme, a mi kod vas na vina Belje i škampe. Dobrodošli su da nam se pridruže i Bošnjaci sa baklavama i kafom, još ako neki S. Makedonac donese flašu Mastike i ajvar...Sve najbolje svim narodima na Balkanu, da vas prati sreća i dobro zdravlje.
(Vule, 20. decembar 2020 20:09)

Dobro Jugonostalgicaru, ne preteruj.

Novosađanin

pre 3 godine

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.
(Mr.Montenegro, 20. decembar 2020 21:42

Stručnjak,idi u Pržno pa reci Kažanegrama da nisu Srbi.
Ako imaš petlju,naravno.
Svi se oni izjašnjavaju kao Srbi i ponose time a ti se praviš pametan.
To su mi rođaci i nemoj više lupati,molim te!

Bloka

pre 3 godine

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 20:40)

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...

Bijeloplavi

pre 3 godine

Ej bre, hrvatski jezik jedan je od EU jezika. U yu se zvao hrvatsko-srpski. Prva knjiga na hrvatskom tiskana 1483, prva na srpskom 1494. 'pametnom dosta'.

Ajde

pre 3 godine

Hrvati su narod koji obmanjuje od 1944 pa sve do današnjeg dana. Ništa novo.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 20. decembar 2020 20:17) # Link
Šta je bilo 1944.?

Prskaj, polivaj !!!

pre 3 godine

Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.
(suđenjekorektno, 20. decembar 2020 21:28)

Ne lazi. Sramota je!

Max

pre 3 godine

@ Staka Zulu
Zna se ko je mijenjao kokarde za zvijezde petokrake. Prave ustase su se borile do kraja. Dan pobjede u Europi se slavi 09.05. A Kula Fazlagica u Hercegovini i Odzak u Posavini su se jos uvijek drzali i nakon sluzbenog zavrsetka ww2. Drugi su zaglavili na Blajburgu ili su uspjeli otici u AUS,ARG,USA,Paragvaj... Vama nije jasno da mi nemamo problem sa Srbima kao narodom. Mi imamo problem sa pojedincima iz srpskog naroda i SPC koji konstantno raspiruju tenzije i pokusavaju obrazovati generacije na povijesti koju su vam pisali razni Ducici,Deretici,Tarabici...Dejana Milosavljevic i Selena Milosevic su veceras takodje primile medalju igrajuci za HR reprezentaciju. Cure su rodjene u HR,odrasle i skolovale se. Sta su one po vama trebale nastupati za Srbiju?

Milos

pre 3 godine

Max protiv vas Hrvata nemam nista al posto vidim po tvom komentaru da si proustaski orijentisan i da hvalis ustasko 'junastvo' jedno pitanje sto vam je "poglavnik" pobegao obucen u babu? I kako je potrcao pred Blagojem Jovovicem slava mu i milost al nije uspeo pobeci i drugi put.

manga

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.
(GM, 20. decembar 2020 21:10)

Svedjani i Norvezani biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock. Vrhusnki pisci, serije ne znam dal treba da nastavim?
A to sto je kod nas manji rasizam je situacija da nemamo sve te jadne izbjeglice u drzavi pa smo kao manje rasisticka nacija.

malo edukacije

pre 3 godine

@che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi

Che

pre 3 godine

Novosadanin@ Ma 99,9% Srba iz Hrvatske. Mitomanija na najjace. Srica ti iz Novog Sada znas ali ja iz Sibenika ne znam. Imam knjigu iz bivse drzave di pise broj partizana iz Dalmacije, misto odakle su i nacionalnost. Slovenska knjiga. Inace druge ime bitke za Sutjesku je Hrvatska bitka. Ponavljam srica da ti iz Novog sada znas koji je usput da mizeran broj partizana, a ja iz Sibenika koji daje samo u Bitki za Sutjesku priko iljadu ljudi ne znam. Mi smo nepismeni i ne znamo di su nam se pradide borili. Hahahah. I srica nema u svakom kvartu par ploca s imenima poginulih kojih ima priko tisucu kad zbrojis sve bitke. Ne znam koliko ih ima u N Sadu ali ode ih ima more. Tako da mitomanisi nekom drugom. Sad ste veci antifasisti vi iz Sumadije, Novog Sada nego mi iz cije svake druge kuce je netko bija u partizanima. Vise je zena iz mog malog grada poginilo u jednoj bitki nego iz tvog u cilom ratu. Hahahah. Koji tipicni lazljivac. Pazi on meni prica o partizanima hahahah. Pa ja cu poludit:))

Novosađanin

pre 3 godine

Moj poslednji komentar na ovu vest:

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.

Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.

Che

pre 3 godine

Staka Zulu@ Dovoljno je vidit koliko je bilo partizana iz Srbije u bitci na Sutjesci koja je trajala oko misec dana. 67 hahaha. Tko o cemu ..... o postenju

saveznici

pre 3 godine

najjači su mi hrvati i srbi kad krenu o partizanima ustašama i četnicima, ko broj jedan u tom ratu nitko ali baš nitko nije nevin, pogotovo ne u nadimku spomenuti saveznici. među saveznicima su bili i dokazani ratni i poratni zločinci, tipa Staljin i njegovi, koji nisu ubijali samo grozne nacije, već i Ruse Poljake Ukrajince itd. Churchill se iživljavo nad jednim jadnim Dresdenom, u vrijeme kad je Njemačka bila pred kapitulacijom, Ameri bacaju nuklarke nad poraženim Japanom, uglavnom, moralizira se stalno, a stvari su jednostavne, Jugoslavija je produkt pobjedničkih sila prvog i drugog svijetskog rata, u tu Jugoslaviju ni Srbi ni Hrvati ne bi nikada ušli, da nije bilo iniciranja izvana, od kud izvana pa to se zna, istih ovih centara moći što sada na nas gledaju s visoka, i kojima služimo ko robovi. i onda se još svađamo međusobno, da bi dokazali jedni drugima ko je bio na pravoj a ko na krivoj strani, i to ne samo Hrvati i Srbi, već i sami Hrvati između sebe. nije bolest sve što boli, a što se tiče Hrvata Hrvati su bili podjeljeni na jadranske partizane i kontinentalne ustaše, tamo gdje su bili talijani tamo su bili skoro svi u partizanima, ovi drugi u ustašama. ali nije ni to poanta, poanta je da je taj rat nametnut svima, i da Jugoslavija nije bila produkt volje bilo kojeg naroda ovdje, već instrukcija izvana, iz te kuhinje je izletio i Tito i Tuđman i cijela ova internacionala koja i danas vlada. kako vlada, vidimo, dobrobit nikoga ih ne zanima, samo masovno cijepljenje.

Hr

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)
@
Naravno da jesmo. Potegnuli smo sad grdu lovu od EU i odmah se vidi rezultat. :)
Eh, a kolko smo tek braci Rusima platili 2018-te..
I vi ste im nudili, ali Putin rekao njet, Hrvati cu nam braca. :)
A tek ove Crnogorke nezahvalne.. Camili niti opomenu dali a onoj Dankinji skoro otkinula lakat obrazom.
Danci sve ugostili, a na kraju nista..
Nocas nista od grijanja za Crnogorke, a sutra ujutro svaka po pola snite kruha za dorucak.

Pegone

pre 3 godine

Nisam gledao utakmicu pa ne mogu nista da kazem.Da li ima neko neutralan da kaze svoju .Zeleno za danca crveno da grijesi ! Btw cestitke komsijama za trece mesto !!!

D

pre 3 godine

(miro split, 21. decembar 2020 18:39) # Link komentara


Brate srbine, nema ni jedan pravi splicanin sa imenom miro a kamoli u hrvata. Dosta srba jos ostalo u dalmaciji. Nemoj se praviti ono sto nisi.

Smiti Verben men Jensen

pre 3 godine

Gosn Jensen, nije to balkanski jezik, već srpsko-
-hrvatski jezik naroda i narodnosti. Ajd opusti se i čestitaj boljima danas. A komšijama čestitke.

miro split

pre 3 godine

Svaki pošteni i iskreni čovik bi triba bit oduševljen sa ovim šta su napravile ove cure. Došle su ka zadnji autsajderi, ekipa sakupljena s brda i dola, ekipa sastavljena od amaterski i sa nikakvim izgledima da prođu grupu fazu takmičenji.
Jedino su one virovale u sebe.
Ovo je jedna lipa sportska priča i bez obzira koliko neko bija zadojen nacionalizmom pa čak i mržnjom bi triba zapljeskat ovoj ekipi koja je napravila sportsko čudo.
U vrime sportskog profesionalizmu i u vrimenu u kojem je sport biznis i roba na tržištu ove cure su cilom svitu pokazale da još uvik sportsko srce i ljubav prema nacionalnom dresu i suigračicm a može porazi čitavu mašineriji profesionalizma i novaca.
Ovo vraća nadu u sport i samo zločest čovik može po ovoj reprezentaciji pljucat.

Novosađanin

pre 3 godine

Ne sumnjam, Montenegrini i hrvaćani su danas ko dva brata rođena, a Crnogorcu su već nešto sasvim drugo.
(Wiennus Konjuscharus, 20. decembar 2020 20:24)

Anđelina je iz srpskih Paštrovića (tako govori i srcem oseća njen otac koji je ranjen između Trebinja i Nevesinja '93-će a tako govore i svi ostali Paštrovići).
Anđelina,moja sestrična,oseća isto a sudila je pošteno!
Danci?To im je valjda domaćinski izgovor.

Ajde

pre 3 godine

Nemoj prijatelju nista da se cudis ista je to nacija milogorci i ovi ndh
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (smorinjo, 20. decembar 2020 20:20)

Po kmečanju bi se reklo da ste braća, a ne prijatelji.
Belosvecka zavera.

Mr.Montenegro

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Kazanegre su iz sela Crnci u Piperima. Naselili su se u 16.vijeku u Paštrovićima inače, njihovi preci su sjeverno afrikanci- tamnoputi, penzionisani rimski legionari iz Duklje. Kada su dosli iz Pipera u Pastrovice nisu imali prezime kao ni i vecina stanovnika brda i Crne Gore. Prezime Kaza Negra, kuca crnog, dali su im Mlečani radi poreske identifikacje. I da, naravno nisu Srbi.

hm?

pre 3 godine

Jednom su me pitali sta mislim o Dancima, a onda sam se setio predavanja iz gimnazije sa casa istorije gde nam je profesor ispricao da su Danci jedini narod koji je u Drugom svetskom ratu kapitulirao za manje od jednog dana. Nemci su ih napali rano ujutro, do kasno popodne rat je bio gotov. Njihov prezir prema balkanskim narodima je kompleks nize vrednosti.

Menjam nick-ove k’o čarape

pre 3 godine

Hajde da svi moji oponenti odu na YouTube i neka u pretraživač "ukucaju" - KVADRATURA KRUGA:PAŠTROVIĆI pa neka im sami Paštrovići kažu ko su i šta su kao i ko su Kažanegre koji su posle Bečića drugo po broju bratstvo ovog plemena koje živi uz obalu između Bečića i Spiča nadomak Čanja.
Pozdrav od Zećanina iz Novog Sada.
(Novosađanin, 20. decembar 2020 23:45)

Dragi Zećanine,
Ovim komentarom si otkrio naš pravi nivo u ovom trenutku, a to je da smo na nivou PLEMENA.
Koga zanimaju plemena u 2020, skoro 2021-oj?? Ako smo još na nivou plemena, a Skandinavske zemlje u 21-om veku, onda možda taj Danac i pre njega onaj Holandjanin (ili ko već) možda imaju pravo da nas gledaju sa visine. Znate Zećanine, plemena su malo zastarela kategorija. Lepo je biti ponosan i poznavati svoje korene, ali ne treba živeti u prošlosti, kao mi. Treba živeti sada, sa pogledom na budućnost. Nama to ne polazi za rukom niti će ikada.
Nema na čemu!
Prijatan dan,

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

GM

pre 3 godine

"Skandinavija je najmanje 100 godina ispred pola evropskih drzava u svim sferama zivota."

Skandinavija je isto kao i Novi Zeland sigurno po mnogim stvarima i 1000 godina ispred drugih. Sto ne znaci da je to zivot.

Kao sto je recimo Amerika za mnoge bolesna, glupa, takodje rasisticka... a ponovo isti ti Skandinavci hrle tamo. Sto ako su oni ispred njih po svemu?!

To ako su Skandinavci dobri u necemu, ne znaci da neko ima zelju da zivi iz nekog razloga. I da taj region daje Evropi i Svetu nesto. Sta?
Zimske sportove, Zlatana Ibrahimovica i jeftinu Ikeu kakvih ima xy u svetu pod drugim imenom. A ko trazi kvalitet, sigurno ga nece traziti u Ikei. Tamo moze jeftino kao u H&M.

Dzaba im i Ikea i H&M i Zlatan Ibrahimovic kao najpoznatiji ambasador te regije... kada su i dalje tmurni, hladni, zatvoreni, nadmeni, egoisti, dosadni, bez zivota... kako zemlje, tako i narodi rasisticki.

miro split

pre 3 godine

@ Max
Iz tvog komentara bi se dalo isčitat da gajiš simpatije prema Ustašama ka prema nekim pozitivnim likovima iz ne tako daleke prošlosti. E, vidiš upravo su oni imali problem prema kompletnom srpskom narodu, a ne prema pojedincima.
Zbog takvih ka šta si ti i tvoja sijamska braća sa srpske strane nas ovi Skandinavci i drže za divlja balkanska plemena.
Volija bi više od svega da budemo i mi jednog dana slični tim omraženim Skandinavcima.
Uređene države bez korupcije, nepotizma, laži, rodjački i stranački veza i vezica. Zemlje koje su se suočile sa povijesnim istinima i u kojima je poštivanje zakona i slobode svakog pojedinca nešto sasvim normalno.
Do tada ti slavi Ustaše koji se još bore kod Atlagića kule.
Balkan je dno dna ljudskosti i poštenja.
Jedan prekrasni sportski uspjeh mladi cura vrati bolesnike u 1941g i tamu jame punu preklani vrtova.
Kakve veze ove cure imaju sa Partizanima, Ustašama, Četnicima i svim ostalima koji su svoju slavu stekli stranim zločinima?

Glupinickname

pre 3 godine

(Vule, 20. decembar 2020 20:09) Vina Belje? Belje!??
Alooo komsija!???
Od svih vina u Hr ti izabro Belje!??
Ok, za skampe cu ti oprostit. Ima cudnih ljudi i u Hr kojima su skampi iznad svega.
Prvo dodjes kod nas negdje u Istru.
Pa te skampe prvo zalijes Zlahtinom (Iako ce ti zapravo nudit Malvaziju, ali ajde, ne bi ni to bila losa varijanta. Onda za dessert te gazda pozove u konobu i pocasti Muskatom iz bacve za familiju. Za to vrijeme zenama narucite Istarsku supicu. Ako vam se i dalje budu svidjale onako pijane ko guzice, pokupite ih, uvalite se na neku terasu daleko od turista i onda opletete po nekom gustom Dalmatinskom crvenom vinu. Mozda sa Peljesca.
Nek vam narezu i malo Istarskog prsuta..

A ne Belje...

:D

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Eno Modrić zabio vodi Real 2:0. Ali zabio je gol za sva vremena 2018. ballon d'Or:D

miro split

pre 3 godine

Danci su ljuti na Srbe i na ostale Balkance jer je oni kraljević šta je zaveja malu sirenu i onda je privarija ustvari bija Marko Kraljević.
Ima o tome jedna guslarska pisma zove se Marko Kraljević lovija ribicu zlatnu.
Koje mu je tri želje ispunila mala sirena nije za pričat.

Muta Gonzales

pre 3 godine

Zaista nije logično da utakmicu sude sudije iz bivše SFRJ. I Hrvatska bi sigurno reagovala da su sudije bile iz neke skandinavske države.
Potpuno nepotreban cirkus.

GM

pre 3 godine

Skandinavci, depresivna oblast i narod, cija je najpoznatija osoba na svetu - Zlatan Ibrahimovic.

Uzmite Dance, Svedjane, Norvezane... po cemu su poznati danas i gde su aktuelni i bitni?! Sem u rasizmu i egoizmu.

miro split

pre 3 godine

@ Fakti
Ti si mene provalija da san Srbin?
Prvo provala je ozbiljno krivično djelo, drugo je li ti to misliš da kad mene nazoveš Srbinom je neka uvrida i poniženju?
Daj čoviće božji nemoj se sramotiti sa tim seljačkim provokacijama.
Šta tebe boli neka stvar jesan li ja Srbin, Hrvat ili Danac?
Samo budala svoje mišljenje bazira na onome šta dobije rođenjem. Bazirat pogled na život i svit s obzirom na nacionalnost i religiju znači proć kroz ovi život ka slip i gluv čovik.

Goran Loznica

pre 3 godine

Mučno mi je u stomaku. Moram da odam priznanje Hrvaticama što su odigrale utakmicu pod svojim uslovima. Sudije su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je.


-Znači, koliko kontam ovaj duel Dancima su trebali da sude neki Skandinavci da ne budu prevareni?

Mangupi sa zapada

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)

Igor

pre 3 godine

Suđenje je bilo vrlo korektno i Crnogorke su odlično radile svoj posao. Što tu neko reče suđenje je vrlo važno i da je finale mundijala sudio naš Mažić sigurno ne bi ko Pitana sudio penal Perišiću za onu napucanu ruku na pravde boga. Takav penal se ne sudi ni u Belotinac kada su Naša krila domaćini a ne u neki veći rang.

Novosađanin

pre 3 godine

Da. Kazanegra je staro srpsko prezime, iz okoline Pozarevca, cini mi se...
(Bloka, 20. decembar 2020 21:07)

Nisi duhovit.
A i neznalica si.

HanSolo

pre 3 godine

Danska gov.. A. Rukomet uvek gledam na Švedskoj televiziji zato što je u studio uvek legendarni švedski golman Claes Hellgren. On Kako komentara je jako pošteno i vrlo objektivno čak i kad Švedska igra.. Nije ni jednom niko rekao da su sudije bile loše! Ovaj očajno i antipatićni danac je samo licemeran.. Ne navijam za hrvatijance ali danci su još odvratniji.. A ovim hrvatijanskim devojkama svaka čast. Borili se onako kako naše nisu..

:D

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D

Max

pre 3 godine

@ Milos @ miro split
Ni ja nikoga ne mrzim. Ne volim samo kada pojedinci stalno pokusavaju da isprave krivu Drinu i preuvelicavaju svoja dobra ili losa ( ne) djela.Istina je kompleksna i nije nuzno crno bijela. Kada budete imali vremena izguglajte malo o Savi Besarovicu( potpredsjednik vlade NDH i ministar u vladi). O Milanu Uzelcu( general vazduhoplovstva NDH). O Mihajlu Lukicu zapovjedniku domobranskog zbora Sarajevo koji je blisko suradjivao sa Jurom Franceticem i komandovao domobranima i ustasama u bitkama na Neretvi i Sutjesci( general vitez vojske NDH). O generalu vitezu Djuri Grujicu nacelniku generalstaba HOSa i osobi od najveceg Pavelicevog povjerenja. O Djuri Dragicevicu generalu i zapovjedniku artiljerije u NDH. O generalu vitezu Fedoru Dragojlovu koji je otisao sa Pavelicem u Argentinu. O Dusanu Palcicu generalu krilniku ustaske vojske. O Milanu Desovicu generalu NDH koji je zapovjedao ustaskim snagama na istocnom frontu( Staljingrad) i odlikovan njemackim gvozdenim krstom. O generalima Jovanu Iskricu, Lavoslavu Milicu,Miroslavu Opacicu,Jovanu Pribicu i Milosu Ozegovicu. Hocu reci da nisu nuzno svi Hrvati ustase niti svi Srbi cetnici ili partizani. Bilo je masovnih zlocina sa svih strana i za njih nema opravdanja. Ali nema ni potrebe da se iko od danas zivih stidi zbog postupaka nasih predaka. Umjesto da gledamo naprijed,da zivimo zivot mi brojimo jedni drugima krvna zrnca,bistrimo mutnu vodu( istoriju) i cekamo da komsiji crkne krava. Zato su neki tu gdje jesu.

WillyWonka

pre 3 godine

Skandinavci nisu navikli da im se u rukometu pošteno sudi. Koji je balkanski jezik? Toliko potcjenjuju sve nas Balkance, šta je sve rekao o ovoj Hrvatskoj, nekulturno i nesportski. Sad su ga spustile na zemlju. Bravo Hrvatska.

Matija Micic Bucic

pre 3 godine

"Eazgovarale BALKANSKIM jezikom"
Id**te neinformisani, ako si vec hteo da uputis iole smislenu kritiku, mogao si bar da se potrudis i da naucis kojim su to jezikom pricale.
Nesto nisam siguran da bi se, na primer Srbi i Grci bas razumeli, pod uslovom da svako prica svoj jezik, a obe zemlje su na Balkanu.
Meni se prevrnuo stomak kad me je jedna zna u USA zamolila da joj kazem nesto na EVROPSKOM, posto dolazim iz Evrope.
Ako su vas sudije ostetile, njima je na obraz i dusu, nisam gledao utakmicu, pa ne mogu da kome tarisem istu, ali ovo..... kre*en.

Novosađanin

pre 3 godine

@ Milosav Ova Kazanegra je Hrvatica iz Crne Gore i nemojte da se cudite, ove su iz onog dijela Crne Gore koji je skoro pao na izborima a koji je vodio ulizicku politiku prema Hrvatima pa ne treba da cudi sto su masakrirale Dansku, ovaj trener je u pravu. Znas kad bi obrnuto Hrvati ostetili nekoga da bi pomogli C.Gori? Nikad! A tek Srbiji.. Ne znam ko je mogao i kakva je to odluka da se delegiraju crnogorske sudije da sude Hrvatskoj.. smijesna odluka.
(Arandjel Stolica, 20. decembar 2020 23:49)

Hrvatica?!
Molim te,ne piši o nečemu o čemu ništa ne znaš.Sestrična mi je,iz Pržnog(Miločera),živi u Podgorici.
Mnogo se više gluposti može prećutati nego mudrosti izgovoriti.

miro split

pre 3 godine

Koliko sam ja ovdi razumija pojedine komentatore Ustaše su ustvari bili Srbi, a Tito je diga ustanak u Srbiji i Užicu sa Šumadincima koji su ustvari Hrvati.
Beš mi sve na svitu ako je meni ovdi više šta jasno.
A, di će onda bit jasno ovom Danskom Selektoru kako se Hrvatice i Crnogorke razume, a pričaju različitim jezicima pa je izmislija novi esperanto.
Balkanski jezik!

Kiza

pre 3 godine

Sve cestitke Hrvaticama, a vi Danci.. ovaj sport se igrao na tom Balkanu kada vi niste znali sta je lopta. Za njih smo svi sa ovih prostora isti i potcenjuju nas u svemu i zato mi je posebno drago kada ih tučemo bar u sportu.

Gde ja živim

pre 3 godine

I posle neko kaže "Samo Srbi, Balkanci kukaju na sudije." Nije nego. Norvežani kukali 2005. u Tunisu da smo kupili sudije. Skandinavci uvezani ko creva na svakom šampionatu, al' Balkan najgori.

Čestitke Hrvaticama na bronzi, apsolutno zasluženo. Nadam se da ćemo i mi jednom da se saberemo i uzmemo nešto van Beograda.

Pijani zlotvor

pre 3 godine

Nisam gledao tekmu, cak nisam ni znao da se igra dok vec nije bilo gotovo, tako da stvarno ne mogu pricati o kriteriju... ali koliko sam shvatio, 18min nisu zabile gol ove blondine i frajer se vadi na sudjenje?! :D pa ovo je komedija.

Sto se tice danaca, imali su oni prepostene epizode tipa ep 2004 kad su sa bracom svedima dogovorili remi koji je izbacio italiju.

Da ne spominjem da danci sebe vide kao razvijenu bogatu demokraciju koja je, pazi sad, po indexu srece prva na svijetu. Hrvati su, negdje oko 70 mjesta, depresivniji cak i od srba ili albanaca, od kojih zive puno bolje.
I onda ti se usred te 'srece', politicke korektnosti i ostalih budalastina dogodi to da izgubis od hrvatske na sp i to pokaze pravo lice i frustraciju.
Naslovi u danskim novinama bili su da su 'bili bolji' i da su 'nepravedno ispali'.
Bili bolji?
Nepravedno ispali?
U cijelom mecu imali su samo onaj gol iz flipera nakon auta, a uspjeli su prezivjeti tekmu do 120 min, mada su par minuta ranije rusili rebica pred praznim golom pa je modric fulao penal. Znaci 2 stvari unutar 1 min su im se poklopile da dodju do raspucavanja i 'nisu imali srece'?! :D
Ali ipak, o dancima necu nista ruzno reci radi petera schmeichela koji je, unatoc tome sto ga je suker ponizio 96 pa ga jos i zeznuo za kulen 98 jer je spasio sve u grckoj, ispao veliki gospodin koji je u superlativima pricao o hr nakon arg, eng i finala sp.

A ovaj trener je sabancina.

djedmedjed

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98.
(Petar, 20. decembar 2020 22:23)

Ah,kolega ; imamo para da nam sve po podu ispadaju...Jel ti imaš televizor ( ili radio ) doma ? Ako nemaš, pogledaj si na internetu nekakve vijesti pa ti bude sve jasno. Nemamo ni za penzije platit, a plaćali bi medalje ? Potpao si izgleda pod nekakvu opaku propagandu

Ćamila

pre 3 godine

A tako se dobro skockao prije početka susreta osmjeh, frizura, gel u kosi...
Na kraju izgledao kao da ga je poplava izbacila... Ah te fatalne balkanke.
Sva sreća pa ovi skandinavci zanaju samo pošteno. Recimo kao kod glasovanja ne Euroviziji. Od svih skandinavaca jedino nešto valjaju Norvežani

Dobros-AV

pre 3 godine

.....sudija su na nas stavljale na žestok pritisak na nešto pre dve decenije. Tada su sudije i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezikom", dodao je....

Ovo me podseća da dogadjaj nedugo posle terorističkih napada na WTC(9-11), kada je jedna američka stjuardesa rekla pilotu da su joj dva putnika sumnjiva jer, kako reče: “Razgovaraju terorističkim jezikom”?? U pitanju su bila dva mlada arapska studenta.

a

pre 3 godine

Odavno je vrhunski sport sve samo ne prijatan."Susjedi" su nas odavno
razočarali svojim postupcima u istoriji,ali ako dobiju meč u rukometu
25:19,tu nameštanja nema.Velika ju tu razlika.

suđenjekorektno

pre 3 godine

crnogorke su sudile pošteno, nije bilo govora o navlačenju za nas. Danac je loš gubitnik. a što se tiče suđenja na SP, da nam je sudio Mazić finale, možda bi ga i dobili, ne znam zašto vi mislite da su Hrvati bili protiv toga da sudi Mazić. dobar je sudac, i na tom prvenstvu je bio među najboljim sucima po suđenju, ako ne i najbolji. prema tome, nitko u HR nije to potencirao, već je FIFA odredila svog arbitra i dalje se zna što je bilo. ne kažem da bi bilo puno drugačije, da je netko drugi sudio, ali recimo da je Mazić sudio znam da ne bi ništa protiv nas dosudio. baš zato jer bi pazio, radi naših odnosa. a onako nas je onaj Argentinac Pitana lijepo nasanjko. to je tada uočio Schmeichel, da bude parodija veća Danac. haha no ja sam svakako za to, da nam u slučaju da nam sude nekakvi zapadni arbitri ili oni iz južne amerike, sudi netko s ovih prostora, dakle nebitno Srbin Bosanac Crnogorac, uvjeren sam da bi u takvim situacijama svi navedeni poštenije sudili nego bilo koji iz zapadnog kruga zemalja, koje će naravno favorizirat nekog iz svog "bloka", a ne nas. tako da, Mazića nismo mi potkopali, iako je vjerojatno bilo skeptičara u HR, kako će jedan Srbin suditi hrvatima u finalu SP u nogometu ??? ali mislim da je većina bila svijesna, da je Mazić dobar sudac, plus profesionalizam bi stavio ispred svega ostalog, čak i vlastitih političkih uvjerenja koja možda i nisu blagonaklona prema nama hrvatima, ali opet ponavljam mi s tom odlukom nismo imali dodira, to je valjda jasno.

Tema

pre 3 godine

Kme kme ima soba za plakanje Danski diletantu. Dosta je vise i forsiranja Skandinavskih zemalja kao da se rukomet igra samo kod vas. I da ta bivsa drzava je bila sinonim za sport u svim kolektivnim sportovima sa loptom. I dan danas su jake sve te Balkanske drzave koje pominjes u negativnom kontekstu.

Dario

pre 3 godine

Ovo danas kod kuće je bilo previše Dancima, stalno kad je bitno zapinju na Hrvatima.
Popustili svi ventili, ali dobro kad se ispuše sutra će se sramiti koliki je balkanac ispao.

Bajo

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

Ha Ha Balkan

pre 3 godine

Prgavi zapadnjak nas sve - BALKANCE nazove lopovima i prevarantima, i umesto da nas ujedini, da se budalu tuzi za sovinizam, mi se prepiremo ko je ko, ciji jezik je stariji, ko ima, a ko nema kraljeve, ko je sta i gde kad i kome, samo sto ne zaratimo.
Tu smo gde smo za bolje nismo, nas Balkan uvek rupa a mi ....

Padjine969

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Ne vidim gde su sudije favorizovale Hrvatsku koja je bila mnogo bolja ekipa i videlo se da su ih srcem pobedile.Na kraju utakmice je i hrvatski selektor pomenuo inat zbog potcenjivanja njegove ekipe.Radost sporta je upravo ovo.Kada malog i nebitnog po njegovim merilima, pobedis na njegovom terenu.

leptirica

pre 3 godine

Ne, kmeče kao vi hrvatijanci. Da se igralo 3 četvrtine, mi bi pobedili, mi smo doprvaci, Modrić ostvario predasistenciju itd. Pokrij se ušima
(Penetrator državne mezimice, 20. decembar 2020 21:07)

Tužni se vratio, nakon poraza od moćnih Škota.

Zg

pre 3 godine

Ako ćemo iskreno i tom debilu treba poručiti premda nama to zvuči smiješno, razgovarali su službenim jezikom europske unije jer i hrvatski jezik je ravnopravan jezik europske unije 😁

my way

pre 3 godine

Ne znam za danasnju utakmicu, ali znam da je sudjenje, pogotovo u rukometu i vaterpolu gde sudije mogu citavu utakmicu da unakazuju, uvek bilo kriminalno na nasu stetu i upravo to su nam radili. Govorim o Srbiji. Tek u poslednje vreme, od one sramote od sudjenja na polufinalu i finalu EP-a u kosarci kada smo Ruse dobili, a od Slovenaca izgubili, ne primecujem tendenciozno sudjenje na nasu stetu, sto me raduje. Onu odluku Briha da sudi faul u napadu umesto penala nad Mitrovicem ne znam ni kako da posmatram. On je covek generalno bilde, a tada ni VAR nije hteo da gleda, sto mozda govori o losoj nameri, ali mozda pre da prakticno svoje Svajcarce pogura, nego da nas osteti.

mr

pre 3 godine

А кад сте отишли на Европско као други и уместо неког и онда освојили то ништа. То је тај успех и никад се више неће поновити. Према томе тишина. У суштини немам појма о чему овај прича, капирам о рукомету, али за тај потез Ленарта Јохансена се мора платити пуно пута.

sport

pre 3 godine

Gledao sam prenos na swedskom tv kanalu.Ama bas ni jednom nisu spomenuli sudjenje niti ko zna odakle su sudije.Ja licno sam mislio da su neke ruskinje,Nisam nista video sumnjivo u vezi bilo kojeg momenta.Danska je podcenila Hrvatsku a usput golman u Hrvatske ekipe je bio fenomenalan sa onom visokom curom, tesko prezime ima djevojka iz Bosne odnekud ..viidm svadjaju se oko nje .Ona je po meni najbolja igracica cijelog turnira,Usla je evo sad gledam u prvu postavu turnira,

Вуче

pre 3 godine

Опет вам је Балкан крив јбт, а вам нешто није по вољи оплети по Балкан. Уображени западњаци

toni

pre 3 godine

Gospoda samo u pobjedi. Pazi- prije tekme na televiziji dali 0% sanse Hrvatskoj (na danskoj tv) a kad 6 razlike izgubili (17 minuta bez gola) Crnogorke su krive :)

Karlo Prvi

pre 3 godine

Ja sam teniski sudija i kao linijski sam sudio našim teniserima na Vimbldonu (Lajoviću, Jeleni Janković, Janku Tipsareviću i drugima). Naravno da uvek navijam za naše ali kad sudim nema govora o tome da bilo kome pomažem. To je ne samo zbog profesionalizma kojeg siguran sam ove dve sudije imaju napretek, već i zato što su tu oči delegata, nadzornika itd. Ako budu loše ocenjene idući put neće suditi tako važan meč. A njima je cilj da sude finala i druge važne mečeve. Ako poklanjaju Hrvaticama to im samo odmaže. Zato Danac može da priča, ali sam 99.9% siguran da je to bez osnova. Isto tako je Brih nas oštetio ne jer voli Švajrarce već zato što nema pojma- a to je druga stvar.

kaokakao

pre 3 godine

Cudan izbor sudija. Mec Rusija - Crna Gora sudile Srpkinje a Danska - Hrvatska Crnogorke. Izgleda da ovi iz EHF-a ne znaju nase odnose, ljubavi i mrznje.

lili

pre 3 godine

Ovog treba odmah optužiti za nacionalizam ...
(Brane Lala, 20. decembar 2020 20:21)

Ovde se ne radi o nacionalizmu već o šovinizmu. Vreme je da ljudi konačno nauče razliku između ovih pojmova. Termin nacionalizam je zloupotrebljen od mnogih novijih političkih komentatora i teoretičara (pogotovo onih internacionalističkih ili globalističkih shvatanja), čije političke ideje se direktno kose sa idejama nacionalističkih (suverenističkih) shvatanja. Da ponovimo: nacionalizam u svom izvornom obliku iz 19. veka ima više sličnosti sa liberalizmom nego sa ksenofobijom. Nacionalizam uvek izlazi iz ljubavi do svoje nacije (a ne iz mržnje do tuđe) dok šovinizam (rasizam, fašizam, nacizam) uvek izlazi iz mržnje do tuđeg (a ne iz ljubavi do svojeg). Jednačiti nacionalizam sa različitim tipovima nacionalnog, verskog ili rasnog šovinizma je ne poznavati osnovne pojmove.

Spyderco

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!
(Staka Zulu, 20. decembar 2020 21:26)

Bravo, tako je. Bez obzira na naše balkanske međusobne mržnje ili ljubavi, oni na sve nas gledaju manje-više isto, bez obzira ko je u EU a ko nije. Iz prve ruke znam šta italijani, inače benevolentna južnjačka nacija, misle o rumunima, takođe članovima velike i složne "porodice naroda" kakva je EU na papiru. Za komšike, iako se nešto baš i ne volimo, svaka čast devojke, i sve čestitke za medalju! Svako ko nakanta ta naduvena severnjačka g**** ima od mene maksimalno poštovanje. E da, Miro iz Splita, za tebe poseban pozdrav!

Adidas

pre 3 godine

che ajde bar si cuo za bitku na sutjsci jos kad bi znao da je vise od polovice partizana tamo bilo Srba najverovatnije bi se zakopao od stida, odi na svoje kamenjar portale pa tamo siri lazi
(malo edukacije, 21. decembar 2020 16:45)

Za trajanja bitke jos nisu bili partizani. Tek su kasnike masovno prelazili iz cetnika u partizane

Trovach

pre 3 godine

Upravo gledam na HRT2 snimak utakmice i mogu reci da su u prvom poluvremenu sudije u bar dva slucaja ostetile Hrvatice jer nisu sudile probijanje, a jos jedan slucaj je bio sumnjiv oko sedmerca, ali da ne idem u sitna crevca.

Vostani carice

pre 3 godine

Oje i Hoksner
Dal se neko seca ovog sudijskog para iz danske koji nas je zakupao na prevenstvu sveta protiv Spanije pre dve decenije?

jo

pre 3 godine

Neznam dal je ovo istina ali ako jeste konacno i da narodi sa ovih prostora dođu mozgu, skandinavci bi to napravili bez da trepnu a nije da se vole međusobno

CZ99

pre 3 godine

(saveznici, 20. decembar 2020 23:21)

Čerčil se izivljavao nad Drezdenom? Nad kojim Drezdenom kad su ga britanci sravnili sa zemljom upravo da rusi ne bi nasli nista vredno. Cigla na cigli nije ostala dok su rusi stigli.

Glu

pre 3 godine

Trebalo bi da neko od zvaničnika,ili neko iz nevladinih organizacija, javno skrene pažnju na vređanja kojima su izloženi balkanski narodi! Pa on je izjavio da smo prevaranti! Samo zato što smo balkanci!

Milos

pre 3 godine

Bravo.. Hrvati.. Bravo i za sudije.. Bune se a bilo 20 golova razlike.. Smesno.. Vratili ih na.. Fabricko.. Bravo.. Hrvatice.. Cestitke na.. Bronci..

Kiki

pre 3 godine

A da malo ovo nije Nantes vou rasizma, antisemitizma ili nacionalizma? Sad Balkan može da se vređa, a Afrika ne može? Joj, Danska... Kultura, umetnost, nauka, istorija...

P-76ers

pre 3 godine

Suđenje odlično. Da nam je barem Mažic sudio u finalu nogometnog SP-a.
(qw, 20. decembar 2020 20:18)

Čim sam video da Mažić neće suditi znao sam šta vam se sprema...

Mažić bi sudio pošteno (za razliku od argentinca ako me sećanje ne vara)...

Nikola

pre 3 godine

Realno, u pravu je čovek... Kako je moguće da u meču Hrvatska - Danska sudije budu iz Crne Gore? Ovamo finale svetskog nije ni bilo teorije da sudi Mažić, iako je bio najbolji sudija na svetu tada. Ovo je neverovatan propust i sramota organizatora.
(Kole, 20. decembar 2020 20:27)

Pa prvenstvo se igra u Danskoj. Oni su organizatori i sebi su stimali najpovoljnije termine za igru.

prika iz susjedstva

pre 3 godine

Doslovno suđenje bez i jedne greške. Uvijek bude neki sedmerac koji je deveterac, probijanje koje nije, nekad se ruka za pasivan diže nekima ranije drugima kasnije. Na ovoj utakmici ni najmanja sporna sitnica, napad po napad kad bi se gledalo, ništa. Ovaj plavušan je postavio nove razine u kmečanju. Gospodin sa sjevera...

Staka Zulu

pre 3 godine

Ovo ću da kažem u ime svih naroda sa balkana:
Svako takmičenje je unapred pripremljeno da ga vi sa "zapada" osvojite.
Nisam gledao utakmicu i ne znam kako je izgledalo, ali sad znaš kako se osećamo mi u LŠ i sličnim takmičenjima!

GM

pre 3 godine

"...biathlon, skijanje Norvezani i Svedjani, ski skokovi Norvezani, black metal Norvezani, svedski dm, rock..."

AAAAAAAAAA

Odgovor sam po sebi sve govori.
Zamisli hvalis se ovim stvarima... kao da se zivis u Australiji i kazes surfovanje i pecanje. Kakve veze ima sta je kod njih popularno sa onim sta je u svetu, moderno i rasprostranjeno. Kao da krenes pikado da dizes u nebesa, zato sto ga neko negde igra i lozi se na to.
Serije... svaka zemlja ima i pravi svoje serije koje ljudi vole. Zamisli kazes Skandinavcima Pavle Vujisic, Ckalja, Bata Zivojinovic, Gaga Nikolic... jel bi njima to znacilo i bilo merodavno.

Ako su ruze, procvetace...

pre 3 godine

Hahahahaha...kad nas u fudbalu ojade nemci, holandjani, danci, norvezani, zbog svajcaraca, austrijanaca,nemaca, norvezana, danaca...onda je to greska....
Da se nije desilo juce pa da poverujemo.
Ovo je isto kada spanci puste nekog u poslednjoj utakmici u grupi da bi izbegli jaceg protivnika pa posle kukaju sto su to drugi isto uradili. Istog dana na istom prvenstvu.
Svaka cast braco crnogorci, i ja bi istonkao vi, mada mislim da bih bio i gori.

cxy

pre 3 godine

Pa pitaj one što su delegirali crnogorke da sude hrvaticama
(DžejAr65, 20. decembar 2020 20:49)

Poštenije suđenje nisam video u rukometu.

dačo

pre 3 godine

pa računale su dankinje uzet zlato ipak su domaćice to je velika šansa, ko zna kad će se opet ukazat prilika, možda nikad. a od zlata ništa nego - drvo. moramo i njih razumjeti :-/

bradina

pre 3 godine

Gledao utakmicu.Neko se u komentarima oslanja na statistiku,oko penala(iako je Hrvatska promasila 2), a ne iskljucenja sto je itekako vaznije,neko opet na srpsko-hrvatske odnose deplasirano jer se zna na cijoj su strani bili Crnogorci za vreme suludog rata,neko kao ja objektivno kazem iako sam sa druge strane Drine,gde se Sava uliva u Dunav: G-dine Jansen niste u pravu! Hrvatska reprezentacija je pogadjala bolje,narocito u drugom delu igre i uz snalazljivijeg golmana dovelo je do rezultat od 6 gola razlike, nikako ne krivcom sudija.Kad smo vec kod sudija
utisak je da su imale ujednacen kriterijum na obe strane,ali nikako nisu uticali na rezultat, time mogu dobiti pozitivnu ocenu. Bronza komsija zasluzena a nama peto mesto uteha.Bice bolje nase devojke mogu bolje!

mikin

pre 3 godine

"Ovo je bilo smešno, groteskno. Pa ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i pre nego što je susret počeo. "Mučno mi je u stomaku." - šokirao je Jensen."

Mucno je meni od ovih Danaca tako da bih morao u toalet. Od njih nista novo. To su isti oni hoch Danci koji su tako 'ladno, bez da trepnu, otisli umesto nas na evropsko fudbalsko prvenstvo jer su nama uveli sankcije! To je njihov vid postenja i dostojanstva. Bas tako kako se oni osecaju kada dodju na Balkan, tako se i mi osecamo kada odemo u Skandinaviju, samo se domundjavaju na nekom skandinavsko jeziku. Dno.

f123

pre 3 godine

Kakav je raspored ista ta Danska promenila i namestila Hrvatskoj u drugom krugu isto i Rusiji a u prvim krugu Srbiji i Holandiji i tada ništa nije rekao. Ili kada je traženo da se Srbija izbaci zbog korone ništa nije rekao. I još nešto, sudije nisu krive ako neko ne postigne gol 17 minuta.

NNN

pre 3 godine

Prepošteni Danci
koji su na evropskom prvenstvu u fudbalu 2004. odigrali sa Šveđanima 2:2
jer je i jednoj i drugoj ekipi odgovarao baš taj rezultat da prođu.

garincha

pre 3 godine

Kakav umišljenik... da ne kazem kreten... pa ne moze ekipa da ti postigne gol u drugom poluvremenu 20 minuta.... kako misliš da pobijedis???
s
Sta sve ljudi izjave da bi spasli svoju zad.....

ultrasrbin

pre 3 godine

(znaci, 20. decembar 2020 22:11)
Imas pravo da sbe sto zaradis tamo i ostavis.
Imas pravo da si vecito placen manje za vise posla.
Ne mislis valjda da cene bilo koga sa Balkana?
A zalosno je da s.... Danci koji nisu gol dali 17 minuta, a 92 osvojili EP u fudbalu zamenivsi Jugoslaviju.
Sta je sa komentarom novinara koji je trazio da se Srbija izbaci zbog toga sto su dve igracice pozitivne?

toma

pre 3 godine

Kao prvo danac..ti si bivsi pa sad kmeci koliko hoces..
Kao drugo..nakn dodjele medalja hrvatske cure su ostale pjevati na parketu a dvije Norvezanske su zeljele pjevati sa njima jer znaju refren pjesme „neopisivo” i hrvatske cure su ih pozvale u krug (znaci pjevaju zajedno sa ove dvije koje su ih razvalile 11 razlike pre neki dan) da im ispune zelju da pjevaju taj refren na hrvatskom..eto to je sportski duh i jednih i drugih..i zato su zasluzeno uzele medalje..a ti nisi u stanju takav sportski duh prenijeti na teren.glodaru primitivni

Realan

pre 3 godine

Slucajno sam gledao utakmicu Norveska Makedonija u Zadru 2009.Tri napada zaredom Makedoncima Talijanski suci nesude kad su u napadu nista a Norvwzanima i sto treba i sto netreba.Vidi se da Norveska ima utjecaj u sudackoj organizaciji a Makedonija nema.I kada su to ponovili dignem se i na Talijanskom im spustim sve nazemlju da su se poceli gledati a mene je smirivao zastitar.Nakon toga su poceli nesto i Makedoncima suditi.Inace na desetine utakmica svih Hrvatskih reprezentacija je bulo sudjenje na strani protivnika jer smo mala zemlja bez utjecaja.Logotovo se to dogadjalo u rukometu sa skandinavcima.I sada se ovaj javlja.Vjerojatno ako je posteno nije dobro.

srbin

pre 3 godine

A mislili da ce im su
dija pomoci kao i uvek do sada.Ovi na zapadu ne mogu da smisle nekoga sto im nije po njima sudio. Svi na zapadu su isti, samo onipa oni.Bravo sudije iz CG.

Idi begaj

pre 3 godine

Nemojte tako braćo Danci.
Pa nismo više ni mi Balkanci svi isti.
Evo recimo ove dve zemlje su članice nato a ima i one koje nisu.
Pa nije isto jbg.

Стеван

pre 3 godine

Дуга је историја лоповлука скандинавских па према томе и данских судија у многим спортовима.Покраду те и ником ништа , нема да се жалиш.Када им не иде од руке врећају као најгори примитивци.Гледају на Балкан као на црну рупу , али им не смета да њихове судије упропашћавају балканце у многим спортовима.Из културних су земаља па ваљда не треба да им скрећемо пажњ да су муљали.За Хрвате никада не навијам , али ову врсту бахатости треба осудити.

Zoki Nis

pre 3 godine

Danci teško podnose poraz, hajte gospodski čestitajte. Pozdrav za susede Hrvate iz mog grada Niša, čestitam na medalji i dajte pelcer za fudbal da bar nekad grupu prodjemo.

petrica kerempuh

pre 3 godine

čestiti kolonijalni Danci
(hm, 20. decembar 2020 20:26)

Sta su i koga su Danci kolonizovali?
(zmajognjeni)

Grenland i Island

ja

pre 3 godine

Nisam gledao ali vjerujem da nesto tu ima.
Ne zali se on bas bez razloga.
(Dragon, 21. decembar 2020 12:20)

Svi se oni zale kako inace opravdati poraz,to je da ne kazem normalno

ytee

pre 3 godine

O čemu pričate?? Pa Dankinje nisu mogle dat gol 18 minuta. Halooo?? 18 minuta bez gola. Šta točno tu sudije igraju ulogu?
Pokrijte se ušima i budite i dalje ljubomorni kao i uvijek.

ghostdog

pre 3 godine

Stvarno nemoj Jensen da priča o sudjenju. Kako je sudjeno Dancima dok je Ulrik Wilbek bio trener i kakav pritisak na sudije je on vršio u to vreme.

bn

pre 3 godine

A pretpostavljam da mu nije smetalo kad su uzeli zlato, preskačući tim sa tog Balkana, iako pošteno ispadoše?! Čast 1 (i slovima jednom) igraču koji je to odbio da uradi...
Tako da, baćko moj danski, sve se vraća, sve se plaća, karma je čudo, itd... ;)
(Mangupi sa zapada, 20. decembar 2020 20:24)

Ko je taj 1?
(Bajo, 20. decembar 2020 20:50)

Michael Laudrup.
Skoro je bio dokumentarac u Danskoj, dogovor je bio medju bracom da ne igraju ali je Brian podlegao pritisku i odlucio pred prvenstvo da igra.
Stariji brat , slavni Michael Laudrup nije htjeo.

Alo bre

pre 3 godine

Danci besni na sudije, a nisu dali gol 17 minuta uz seriju 7:0 za Hrvatsku, ko je tu lud i bezobrazan,dobili Danci lekciju kako i dolikuje!

Gilesbi

pre 3 godine

Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..

mahatma gadni

pre 3 godine

@Pedersen! Mislim na fudbalskog sudiju sto nam je svirao penal kad je Vladimir Zajec "napravio faul" van šesnaesterca. Ono, pre..Toliko za dance..
(Gilesbi, 20. decembar 2020 21:48)

Nije Pedersen, nego Lund Sorensen, ali je činjenica da je ispao Pedersen...

qw

pre 3 godine

Napokon da neko kaze istinu. Platili su da dodju do medalje da bi se nastavila promocija Hrvatske u svetu kao sto su uradili i na svetskom prvenstvu u fudbalu 98. 
(Petar, 20. decembar 2020 22:23) 

One sirotinje Švabe primiše mito za 3:0 98. A ništa manja sirotinja Nizozemska za broncu:D
(:D, 20. decembar 2020 23:12)

I to za najveći poraz Njemačke na svjetskom prvenstvu.