Ponedeljak, 07.12.2020.

09:30

Ptica

Izvor: Stefan Nikoliæ

Ptica IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Tamni vilajet

pre 3 godine

Veliki igrač i šampion je bio Lari Bird.
Jedan od retkih koji je umeo uspešno da čuva Džordana.
Ipak njih dvojica nisu mogli biti pravi rivali jer je MJ bio dosta mlađi, tako da je rivalitet sa Mežikom obeležio njegovu karijeru.
Ovi što pričaju da Džordan nije mogao da uradi ništa u dominaciji Bostona i Lejkersa, treba da znaju da je MJ draftovan u raspali Čikago, najgori tim u ligi i nije se preko noći moglo doći do titule.
Ja sam Lerija gledao mnogo manje nego MJ-a, ali se videlo koliku košarkašku inteligenciju imaju i glad za pobedom.
Šza je Bird
Kada su Džordana pitali, zašto ne ode u neku jaku ekipu da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Nisaam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
Što se tiče Detroita, to je ekipa koja je zloupotrebila tadašnja nba pravila i skoro osakatila velkane ove igre Lerija i MJ-a.
Lerija su opasno povredili, mučkim udaranjem od strane Tomasovog kerbera Lambira, a kada mu je Pariš vratio sa kamatom, skupljao je zube po parketu i nije smeo ni da ga pogleda kao neka fufica.
MJ-a su krvavog iznosili sa terena jer nisu igrali košarku nego rolerball, ali se on uvek vraćao nazad i na kraju ih ponizio sa metlom, a oni sebe doživotno jer nisu imali časti ni da pruže ruku.
Kasnije su Bulsi za siću kupili Rodmana i pokazali koliko vredi to Bed Boys bratstvo.
Zbog njihovog divljačkog ponašanja ni pre ni posle utakmica MJ i Pipen, nikada sa Rodmanom nisu progovorili ni reč.

111

pre 3 godine

Velicina Birda je bila ne samo sut, vec izvanredna igra u odbrani. Nije mogla da prodje utakmica a da se on nije bacao po terenu ili zavrsavao u publici za svaku loptu. I normalno asistencije kojima je saigrace cinio boljim. Nije tezio samo za sebe vec mu je tim bio na prvom mestu. Secam se jedne utakmice, igra i kada ga trener zameni, lezao je potrbuske uz aut liniju sve vreme dok se nebi vratio u igru zbog problema sa kicmom.A onda opet na teren pa potrbuske dok je na pauzi. Legenda i veliko ime svetske kosarke Lari Bird.

manuginobili

pre 3 godine

Covjek uz kojeg sam naucio sta je u stvari kosarka,da to nisu zakucavanja i postizanje sto vise poena,skokova ili asistencija-sto smo kao mladji svi mislili-vec je kosarka mnogo vise od toga a najbolji primjer kako treba igrati kosarku je upravo Bird...Meni ubjedljivo najbolja prica u vezi njega je ona kada je za tri cetvrtine umalo postigao quadraple double i nije htio vise da ulazi jer je mec bio vec rijesen-a nedostajla mu je samo jedna ukradena lopta,inace bi to bio prvi quadraple double u istoriji NBA...e sad mi recite mozete li u danasnjoj NBA zamisliti nekoga da bi tako nesto uradio?!...ja sam siguran samo za jednog a to je Jokic,koji usput ima mnogo slicnosti sa Birdom...Covjek je kosarkaski genije-kralj trash talka,ono sto prica to i uradi jer je toliko siguran u sebe...ovi danas samo pricaju i to preko drustvenih mreza,to im je vaznije od kosarke i pobjedjivanja...a najbolji opis Birda je onaj kako ga je opisao Magic-"Kada bi Larry postigao 99 poena i imao sansu da obori Wiltov rekord od 100 koseva i kada bi bio sam na sutu i ugledao slobodnog saigraca pod kosem dodao bi mu loptu"...E to vam je Larry Bird-pobjeda ekipe prije svega a ne neki smijesni rekordi za kojima svi jure danas.

Mile Dodik

pre 3 godine

Eh, kada se setim mladosti. Naime, moj kum ima starijeg brata i on preko njega, a mi preko kuma, je donosio vesti o aktuelnostima. Bilo je to vreme 80-tih prvo Punk, Sex Pistols,The Exploited, Bowie, filmovi Rambo, Roki, Kum, Lovac na jelene,... 86/87 Sport NHL, NBA i priča o košarkašima. Džabar je tada bio legenda i bog,kumov brat ga je obožavao. Kum je bio više zaljubljen u Lerija Birda. Oni su imali i video rekorder, a otac im je iz Nemačke donosio utakmice. Mi oko njih samo smo bili oduševljeni na njihove priče, niti smo znali kako igraju, niti kako izgledaju. Elem, te godine smo počeli intenzivnije da igramo košarku i svako je uzimao za sebe nekog NBA igrača, kum Birda, drug Medžika, drugi drug Džabar, a ja Džordana koji je tek počinjao da hara ligom. Ispade moj dobar izbor, da ne kažem ponajbolji. Nešto kasnije je i televizija počela da emituje NBA, Divac je tamo otišao i sve je već legenda. Lepa vremena. Koš na stadionu, lopta, Sarajevska Drina, prolećno vreme, društvo se okupilo i igraj.

zmajognjeni

pre 3 godine

Ono sto se kod Birda cesto zanemaruje jeste njegova velicina (fizicka), 206 je visok, pa ga je jako tesko bilo cuvati na sutu i bio je izuzetno jak.

To je to

pre 3 godine

pg: magic johnson
sg: michael jordan
sf: larry bird
pf: karl malone
c: shaq o'neal
(netkoizmase, 7. decembar 2020 11:56)

PF: Tim Duncan
C: Wilt Chamberlain

Miloje

pre 3 godine

1988 McDonald's Open - Jugoslavija učestvuje sa, čini mi se,
dosta jakom postavom (Radja, Divac, Kukoč, Paspalj, Vranković,
Cvijetičanin, Obradović - sigurno, Čutura i Alihodžić? ostatka
se više ne sećam, Dražen igra za Real). Godinu dana pre toga
U Bormiu juniorska ekipa 2x dobija SAD, vidi se kakva ekipa je
u procesu nastanka i normalno postavlja se pitanje da li možemo
da igramo sa profesionalcima. Od sporta jedino me iskreno zanima
košarka a u tim godinama sam bio prilično naoštren ali onda na
ovom turniru dobijamo od Bostona (u najjačem sastavu ali u NBA
predsezoni) prilično po p...i (+28) i vidi se realnost.
Možda je krajem 80'ih i početkom 90'ih NBA bila na vrhuncu,
možda je u istom vremenskom peirodu i fizička (ne)sprema naših
igrača igrala ulogu ali mislim da bi 1992 (da nije sve otišlo
u majčinu) SAD dobile YU, možda ne sa 30+, ali bez većih problema.
To ne znači da ne treba uvek stremiti pobedi protiv najboljih -
samo nekad je čovek mogao da se nada a danas sa ovakvim igračima
i ligom... nemoguće. Nema veze - važno je pokupiti restlove sa
američkog tržišta, proprati brdo para a klinci neka sede na klupi
ili neka beže u 3LPM kao i svi normalni ljudi drugih profesija.
I dalje pratim košarku samo nemam to dodatno zadovoljostvo koje
sam nekad imao gledajući bivšu YU od početka osamdestih do '91.

leni

pre 3 godine

Brate mili... Volim NBA, voleo sam i Bird-a ali da sam hteo da citam ovolik tekst kupio bi knjigu pa uzivao... Svaka cast na trudu, ali ovo nije clanak, vec knjiga!

mare

pre 3 godine

 su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.
(Milan Ilić, 07. decembar 2020 14:35)

to je nesto sto je nedokazivo isto kao i moja tvrdnja da se nista ne bi promenilo.

Boston i lejkersi su bili surove ekipe 80, dzordanu je trebalo vreme da sazri i dobije ekipu sa kojom moze da se takmici sa njima. da su krenuli u isto vreme sa istim osnovama , mozda bi imao i vise titula nego sto ih ima?

dacha Zvezda

pre 3 godine

1982. Godina...
"Sa polomljenom vilicom, povredom zbog koje su morali Leriju da buše vilicu kako bi je vratili na mesto, uspeo je da odigra čitavu četvrtu četvrtinu u kojoj je imao 8 poena, 2 asistencije i stavio je čuvara na poster."

2019. Godina..
Asensijo, fudbaler Reala ne igra meč, jer je raskrvario bubuljicu dok je brijao noge (Zidan potvrdio na osmehom)

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.
(D'Angelo Russell, 07. decembar 2020 12:25)

Mekhejl je dao 56 poena i izasao 2 minuta pre kraja (srušio tad rekord Seltiksa 20+ godina star)
Bird se "naljutio" sto je izasao i nije zapeo za 60, jer ga je "kljukao" asistencija ceo meč..
9 DANA KASNIJE Bird daje Atlanti 63 poena :)))))))))
"Nije imao nikad problem da Mekhejl sruši rekord, al je imao problem da Mekhejl DRŽI rekord u Birdovo vreme" :))

Pshilogija POBEDNIKA

Beks

pre 3 godine

@MilosIlic Kako su ovo samo ne edukovani komentari,kada covek dodje napise nesto a cilj mu je da ispadne pametan u masi. Ispada da je Chicago trebao da osvaja titule sa Dzordanom,Selersom,Corzinom,Vincentom protiv navedenih Birda,Mekhejla,Parisha,DJ,Waltona,Ainga koji su bili u prajmu sem Waltona ili Medzik,Dzabar,Whorty,Scott,Cooper,Mcadoo. Zar ovde neko pise "dok Dzordanu nisu doveli ovog onog",pa sta bi bilo da je on igrao sa Dzabarom,Whortijem i ostatkom a Medzik sa navedenim Bullsima?? Mislim i dokle ta prica da je Pipen doveden kada je decko draftovan,a Kukoc je u Bullse doveden 93/94 kada se Dzordan penzionisao sa 3 prstena. Na osnovu ovoga vidite ko ostavlja komentare. Pippen je u ruki sezoni imao 8ppg i bio je slabiji od Paxona,vincenta,corzina,ouklija. U drugoj sezoni je napredovao u drugog igraca ali sa 14ppg i 3ass. Dok je Majkl u svih 5 kategorija 32,8,8,3,0,8 bio daleko ispred i sa Dag Colinsom doveo bullse u finale istoka,sto je zapravo bio duel dva najbolja tima 89,dva poraza koje su bullsi naneli pistonsima su i jedini u celom playoffu za bad boyse. Lejkersi su 80tih gubili od Hakima,igrali sedam meceva sa Jutom ili Dalasom. Tako da stvarno ne znam odakle nekima sigurnost da tvrde kako Bullsi 90tih sa vec stasalim Pippenom i ostalim igracima bi gubili od njih. A tek nakon 93 kada su Bullsi dobili 6 pojacanja nakon sto je Majkl otisao. Nego ovde misle da su Bullsi iz 86 i 93 isti tim ocigledno.

Beks

pre 3 godine

Dal je moguce da lik napise kako Dzordan nije postojao dok mu nisu doveli Pipena i Kukoca (Kukoc dosao kod pipena 93/94) i da nije postojao dok ostali nisu ostarili,kaze da je kosarka timski sport i u nastavku napise "Bird,Parish,Mekhejl,Dzonson,Ejndz" to je bio tim. Denis Johnson osvojio titulu sa Sijetlom i bio Mvp finala,a posto su Pipena "doveli" Dzordanu iako je bio nepoznati ruki sa drafta,predpostavljam da su Mekhejl,parish,ejndz dovedeni Bostonu? Tim Bullsa koji je 85/86 izgubio 43 utakmice bez Dzordana u sezoni je po tebi "Milose Ilicu" trebao predvodjen 23godisnjim Dzordanom da dobije ovaj "tim" Bostona i pokaze kako je kosarka "timski sport". E pa Bullsi nisu cekali da Celticsi ostare jer su Celticse Bad Boysi tukli 4:2 1988,3:0 1989,tukli su ih i 1991 ali vidim da niko ne pominje da su Bad Boysi cekali da Celticsi " ostare" vec su oni tandem protiv Bullsa :D Aktuelni sampioni Pistonsi ponovo ulaze u finale istoka 91 sa starcima Thomasom,Rodmanom,Dumarsom od 29,29 i 27 godina :D uz pomoc staraca Laimbera 33,Salleya 26,Aguierra 31. Ako su ovi ostarili sta li su bili bullsi 1998,dinosaursi 😂

Milan Ilić

pre 3 godine

Da su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.

Beks

pre 3 godine

@Marakana A sto ne bi napisao da su Bad Boysi bili ti koji su stali na put Celticsima,jer u vreme kad su Bullsi stasavali samo su im Bad Boysi bili na putu,ne i Celticsi. Od 88 pa na dalje!! Bad Boysi nisu smetali ligi samo jer su bili na putu Bullsima koji jos nisu mogli biti sampionska ekipa,vec sto su bili na putu Celticsima i Lejkersima. Nba ligi su odgovarali dueli Celticsa i Lejkersa u finalu. Na putu je stajao taj tim Detroita koji je igrao grubo,sa manjim brojem poena,na ivici da povredi glavne zvezde lige. Ako je neko slusao interviju Phila Jacksona kada je hteo da dovede Rodmana u Bullse,prvo je pitao Dzordana i Pippena da li se slazu,a na prvom treningu je zamolio Rodmana da se izvine Pippenu za onaj tezak faul iz tih vremena,kada je poslao u tribine. Ne slazem se sa tim da su aktuelni sampioni odjednom ostarili i bili povredjeni,jer onda ni do finala istoka ne bi dosli,jednostavno je doslo vreme Bullsa,koji konacno nisu vise pucali psihicki nakon njihovih provokacija i faulova,to se pre svega odnosi na tadasnje mlade igrace. Ajzea je u nekim pobedama Pistonsa imao 8 i 10 poena uz 25% i 30% suta jer celukupan tim Detroita je bio opak. Recimo i da su Lejkerse pocistli u finalu 89 i znam da su u finale usli bez Scotta a Medzik se povredio u drugoj utakmici,sto je bila Karma za sudijsko stimovanje u finalu 88,kada je Detroit vodio 3:2 a Ajzea igrao na jednoj nozi,da bi u zadnjoj sekundi seste na 102:101 bacanjima LA dobio 103:102 uz jos mnoge necistoce,108-105 sedma.

Boston Celtics

pre 3 godine

Moj jedini idol u detinjstvu, zbog njega sam postao ostrašćeni navijač Boston Seltiksa, i bukvalno čekao skoro 3 decenije na prvu i jedinu titulu (od 1987 do 2008). Iako je Boston imao najviše titula u istoriji NBA, "birao" sam najgori mogući trenutak da postanem navijač konkretnog kluba.

Ali dobio sam priliku i da lično upoznam Birda, kada je bio u Beogradu oko 2004. godine (u dvorani FMP u Železniku). Ispunio mi se dečački san.

Možda sam pristrasan, ali za mene Larry je najbolji, a realno među prvih 3-4 igrača svih vremena, naročito imajući u vidu fizičke predispozicije.

Milisav Vokri

pre 3 godine

Ha ha ha mogu da zamislim kad je leteći Majkl potrčao po loptu a Lari je uzeo i kad je Majkl pružio ruke da mu doda loptu degažirao je nogom i otero ga ha ha. Isto kao kad smo ko klinci se igrali a lopta odleti do nekog starijeg klinca koji je napuca iz sve snage čisto onako da se mangupira jer je stariji a ti otrčiš po nju jer si mlađi u fazonu to je sasvim normalno. Danas to više niko i ne radi a i udruženja za prava deteta bi reagovala ha ha

Kalevra

pre 3 godine

1.Jordan
2.Jabar
3.Bird
4.Chembrlin
5.Magic
6.LeBron
7.Rusell
8.O'Nill
9.Brayant
10.Robertson
11.Duncan
12.Olajuvon
13.Dr.J
14.West
15.Durant

Bole Evgenije

pre 3 godine

I sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.

Nenad

pre 3 godine

sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.
(Bole Evgenije, 07. decembar 2020 13:11)
Bad blue boys su navijači dinama, bad boy's su Detroit Pistons... ?

D'Angelo Russell

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.

mate

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

jao, velikog znalca. Bird nikad nije igrao za indianu (osim na faksu) nego za boston. To sto spominjes rodmana-to je 1987 bilo kad je bio roodman rookie i u 7 tekmi je prosao boston detroita a vec sljedece godine je detroit prosa do finala. Bird jest doduse s Bostonom 2 puta izbacivo Jordana sa metlom (86 i 87). Kao trener indiane bird je igrao (i izgubio) nba finale 2000.

Beks

pre 3 godine

Bird je jedini kosarkas u toku cijeg highlighta sam se smejao u neverici sta covek radi od asistencija do pogodaka! Od njegovih trash talk prica bih izdvojio jos,kada ga je cuvao Rodman u Bad Boysima,pogadjao je preko njega i govorio treneru Detroita Chuk Dejliju "Zasto me niko ne cuva". I kada je prisao klupi Atlante mislim i rekao " Nemojte vise nikad da me nipodistavate ovako i stvaljate Belog igraca da me cuva". Kakav je pobednicki mentalitet imao govori i to kada je bio trener Indiane 3 sezone. Prvo su namucili Bullse u sedam meceva,onda su iznenadjujuce izgubili od Knicksa u finalu istoka da bi na kraju dosli do velikog finala i sest utakmica sa jakim Lejkersima. Bird se povukao zbog srcanih problema a odmah sledece sezona Indiana je imala skor 41-41 bez Birda. Za mene idu Dzordan i Bird kao dva najveca!

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Najveći "kliker", najbolji šuter svih vremena u NBA ligi je bio Pete Maravich. Nađite film o njemu i videćete da je bio "tata", za sve. Da je igrao kasnije, odnosno da je ima još 15-20 kg mišića, ostali bi mogli samo da sanjaju šta je taj momak, srpskog porekla mogao da izvede sa loptom.

trener saradnik

pre 3 godine

Larry The Legend, prica se da je istrcao Boston marathon inkognito?
znao je da istrci I pre I posle utakmice po 10Km. Ima o tome npr 1985 istrcao 10km, a 2 dana kasnije je dao Atlanti 60 poena. Respect

michel

pre 3 godine

S'pocetka devedesetih NBA polako ulazi u nase domove. Treci kanal je zapocinjao sa radom opet nedostupan za siru Srbiju, imena komentatora sam zaboravio odusevljavali su me prenosom, cekam utaknice kasno u noc, secam se kao klinac po desetak puta za utaknicu sam morao da se verem na potkrovlje da namestam antenu. Na programu plejada Dzordan, Medzik, Patrik Jung, Barkli, Lari vec tad deda... Polako isplivavaju na povrsinu Divac, Drazen, Radja, Kukoc. Neprocenjivo. Nakožih se. Brrr...

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Izuzetno intelegentan igrač, pre svega. Ako mu pridjete onda morate da ga faulirate kada krene, a ako mu ostavite metar prostora, onda da koš.

DukiNS

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada definitivno i košarkaš sa neverovatnim samopouzdanjem, u nivou sa Majklom. Taj old school trash talk je jedna od stvari koja nedostaje ovim sadašnjim igračima koji koriste ustvari društvene mreže za tako nešto.

pertinaks

pre 3 godine

Na rivalitetu Dzonsona i Birda Nba je postao to sto jeste plus naravno Dzordan kasnije ali pre tiga je bio Dzonson protiv Birda. Amerikanci , govorimo o siroj populaciji koja je gledala NBA kao crnacku ligu i vise je pratila koledz kosarku. Kad su dobili Birda i videli kako prasi ove polako su se prikljucivali.

Chris Mullin

pre 3 godine

Leri je jedan od top 5. I najbolje krilo svih vremena. Umetnik, madjionicar. Nista snaga i unosenje protivnika u kos. Samo nadigravanje. Samo glava i tehnika.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

Grba

pre 3 godine

Ljudi moji kakav je to igrac bio!Kada bi spojio Novickog i Jokica dobio bi Pticu,plus sto je igrao bolju odbranu od obojice i bio napaljen do koske da pobedjuje.Meni uvek u top 5 najboljih igarca ikada.

Tora

pre 3 godine

@Billy, i mene! :D Kakav je period naišao, Bože me prosti, prvo sam pomislila da je čovek umro. Ni na kraj pameti mi nisu bili ni rođendani, niti bilo kakvi drugi jubileji. :D

Macola

pre 3 godine

Druze, stvarno si se potrudio, svaka cast na tome. Generalno, mislim da bi trebalo da malo vise paznje obratis na detalje tipa - odakle ti da je Elvin Hayes bio u WAS 1984, i slicno.

Usput, malo previse puta si rekao Prica u tekstu :-)

Komša

pre 3 godine

Jedan od najboljih, ali i najruznijih kosarkasa ikad, budimo realni.
 (milanovac, 7. decembar 2020 10:07) 
Kada smo kod lepote tu je Obad (kk Zadar) bio bez premca - kod žena Semjonova.
Kod žena je konkurencija žestoka bila jer su dame na centarskim pozicijama u to vreme bile slične istočnonemačkim bacačicdma kladiva - iste takve samo mnogo visoke.

Što se umeća tiče,čovek je objasnio.

Grobar

pre 3 godine

Veliki Leri je dolazio u Pionir da gleda Partizan. Legenda i institucija.
(Bili boj, 07. decembar 2020 09:13)

Hahaha ne gledace fmp. Normalno da ce gledati najveci klub na ovim prostorima (a i sire).

Kvarežma

pre 3 godine

Следећег дана није могао да обује чизму и крене на градилиште. Тражио је нож, исекао је пертле, назуо чизму и отишао да ради. Читао сам Бирдову биографију, Џонсон, Џордан, Бирд, Дражен...сви су имали психопатолошке радне навике.

"Džo je imao "bolesne" radne navike koje je uspeo da prenese na svoju decu. Jednog dana je u pauzi od posla popravljao krov na kući i pri silasku s merdevina ozbiljno povredio skočni zglob, koji je velikom brzinom otekao kao glavica kupusa.

Zamolio je Lerija da mu donese limenku piva i da mu pomogne da se obuje kako bi se vratio svom poslu."

drvobradi

pre 3 godine

Najveci beli igrac? Kako godine prolaze, pocinjem da mislim da je Leri Bird najbolji igrac koji je igrao kosarku. Atletske sposobnosti skoro pa nepostojece, celu karijeru igrao na pamet. Evo jos jedna zanimljivost, Boston je Leriju ponudio ugovor na kraju karijere na 2g/10miliona (velike pare tada) iako su znali da ce se mozda povuci. Leri je odbio, rekao je da te pare ne bi zaradio i da ide u penziju.
Pogledajte samo protivnike Lerija Birda, protiv kojih je igrao i pobedio. Vecina ih je u top 50, a mnogi u top 20 igraca ikada. Da dodje do finala, treba proci 76erse (Dr J, Barkli, Mozes Meloun), Pistonse (Tomas i drugari), nekada i Bulse (MJ, posle je cak i Pipen zaigrao kao ruki), Atlantu (Vilkins i ekipa), u finalu te cekaju Medzik, Karim, Vorti i jos 3-4 povremena All star igraca ili Hjuston (Hakim i Sampson)

Slobo. B.

pre 3 godine

Odličan tekst,pravo da kažem ne čitam bas često ovako duge tekstove a ovu priču sam pročitao do kraja skoro pa bez trepraja,svaka čast, generacija sam Divca i Pedje ali sam volio i ove starije NBA zvijezde.

Kibe

pre 3 godine

Odličan tekst, svaka čast! Samo mala korekcija, znam da lepše zvuči da je održao reč i na 56 poena dao trojku uz faul i da je pao treneru u krilo, medjutim, on jeste dao trojku pod faulom, ali je nisu priznali. Dao je 2 od 3 bacanja i na kraju meča ubacio još jednu dvojku za rekord od 60 poena na utakmici.
Nisam bio siguran da li se dobro sećam, ali se to vidi i na snimku.

Jah

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada.
Čovek je imao hroničnu povredu leđa dugu niz godina, ali ga i to nije sprečavalo da se baci u publiku za loptom.
Možda je bio previše prgav, ali ko nije kad je tako dobar? Jednostavno je bio vođa tima koji su mislili da je završio svoju uspešnu eru, ali on je samo nastavio.
Legenda

lary ptica

pre 3 godine

imam 45 godina i dres lerija ptice koji mi je doneo rodjak 92ge godine koji i danas cuvam,zbog njega sam zavoleo i boston kao grad,bio sam par puta i u gardenu...covek je ziva legenda,house of pain..jump around...ciji dres nose?

Draga Nis

pre 3 godine

Uff, kakav tekst, kakav igrač. Sjajan tekst, još sjajniji igrač. Hvala redakciji na tekstu. NBA ligu sam pratio na zadnjoj, u boji, stranici Tim.a.

Draga Nis

pre 3 godine

Uff, kakav tekst, kakav igrač. Sjajan tekst, još sjajniji igrač. Hvala redakciji na tekstu. NBA ligu sam pratio na zadnjoj, u boji, stranici Tim.a.

Jah

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada.
Čovek je imao hroničnu povredu leđa dugu niz godina, ali ga i to nije sprečavalo da se baci u publiku za loptom.
Možda je bio previše prgav, ali ko nije kad je tako dobar? Jednostavno je bio vođa tima koji su mislili da je završio svoju uspešnu eru, ali on je samo nastavio.
Legenda

drvobradi

pre 3 godine

Najveci beli igrac? Kako godine prolaze, pocinjem da mislim da je Leri Bird najbolji igrac koji je igrao kosarku. Atletske sposobnosti skoro pa nepostojece, celu karijeru igrao na pamet. Evo jos jedna zanimljivost, Boston je Leriju ponudio ugovor na kraju karijere na 2g/10miliona (velike pare tada) iako su znali da ce se mozda povuci. Leri je odbio, rekao je da te pare ne bi zaradio i da ide u penziju.
Pogledajte samo protivnike Lerija Birda, protiv kojih je igrao i pobedio. Vecina ih je u top 50, a mnogi u top 20 igraca ikada. Da dodje do finala, treba proci 76erse (Dr J, Barkli, Mozes Meloun), Pistonse (Tomas i drugari), nekada i Bulse (MJ, posle je cak i Pipen zaigrao kao ruki), Atlantu (Vilkins i ekipa), u finalu te cekaju Medzik, Karim, Vorti i jos 3-4 povremena All star igraca ili Hjuston (Hakim i Sampson)

lary ptica

pre 3 godine

imam 45 godina i dres lerija ptice koji mi je doneo rodjak 92ge godine koji i danas cuvam,zbog njega sam zavoleo i boston kao grad,bio sam par puta i u gardenu...covek je ziva legenda,house of pain..jump around...ciji dres nose?

Grba

pre 3 godine

Ljudi moji kakav je to igrac bio!Kada bi spojio Novickog i Jokica dobio bi Pticu,plus sto je igrao bolju odbranu od obojice i bio napaljen do koske da pobedjuje.Meni uvek u top 5 najboljih igarca ikada.

dacha Zvezda

pre 3 godine

1982. Godina...
"Sa polomljenom vilicom, povredom zbog koje su morali Leriju da buše vilicu kako bi je vratili na mesto, uspeo je da odigra čitavu četvrtu četvrtinu u kojoj je imao 8 poena, 2 asistencije i stavio je čuvara na poster."

2019. Godina..
Asensijo, fudbaler Reala ne igra meč, jer je raskrvario bubuljicu dok je brijao noge (Zidan potvrdio na osmehom)

michel

pre 3 godine

S'pocetka devedesetih NBA polako ulazi u nase domove. Treci kanal je zapocinjao sa radom opet nedostupan za siru Srbiju, imena komentatora sam zaboravio odusevljavali su me prenosom, cekam utaknice kasno u noc, secam se kao klinac po desetak puta za utaknicu sam morao da se verem na potkrovlje da namestam antenu. Na programu plejada Dzordan, Medzik, Patrik Jung, Barkli, Lari vec tad deda... Polako isplivavaju na povrsinu Divac, Drazen, Radja, Kukoc. Neprocenjivo. Nakožih se. Brrr...

Milisav Vokri

pre 3 godine

Ha ha ha mogu da zamislim kad je leteći Majkl potrčao po loptu a Lari je uzeo i kad je Majkl pružio ruke da mu doda loptu degažirao je nogom i otero ga ha ha. Isto kao kad smo ko klinci se igrali a lopta odleti do nekog starijeg klinca koji je napuca iz sve snage čisto onako da se mangupira jer je stariji a ti otrčiš po nju jer si mlađi u fazonu to je sasvim normalno. Danas to više niko i ne radi a i udruženja za prava deteta bi reagovala ha ha

Slobo. B.

pre 3 godine

Odličan tekst,pravo da kažem ne čitam bas često ovako duge tekstove a ovu priču sam pročitao do kraja skoro pa bez trepraja,svaka čast, generacija sam Divca i Pedje ali sam volio i ove starije NBA zvijezde.

DukiNS

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada definitivno i košarkaš sa neverovatnim samopouzdanjem, u nivou sa Majklom. Taj old school trash talk je jedna od stvari koja nedostaje ovim sadašnjim igračima koji koriste ustvari društvene mreže za tako nešto.

pertinaks

pre 3 godine

Na rivalitetu Dzonsona i Birda Nba je postao to sto jeste plus naravno Dzordan kasnije ali pre tiga je bio Dzonson protiv Birda. Amerikanci , govorimo o siroj populaciji koja je gledala NBA kao crnacku ligu i vise je pratila koledz kosarku. Kad su dobili Birda i videli kako prasi ove polako su se prikljucivali.

Chris Mullin

pre 3 godine

Leri je jedan od top 5. I najbolje krilo svih vremena. Umetnik, madjionicar. Nista snaga i unosenje protivnika u kos. Samo nadigravanje. Samo glava i tehnika.

Boston Celtics

pre 3 godine

Moj jedini idol u detinjstvu, zbog njega sam postao ostrašćeni navijač Boston Seltiksa, i bukvalno čekao skoro 3 decenije na prvu i jedinu titulu (od 1987 do 2008). Iako je Boston imao najviše titula u istoriji NBA, "birao" sam najgori mogući trenutak da postanem navijač konkretnog kluba.

Ali dobio sam priliku i da lično upoznam Birda, kada je bio u Beogradu oko 2004. godine (u dvorani FMP u Železniku). Ispunio mi se dečački san.

Možda sam pristrasan, ali za mene Larry je najbolji, a realno među prvih 3-4 igrača svih vremena, naročito imajući u vidu fizičke predispozicije.

manuginobili

pre 3 godine

Covjek uz kojeg sam naucio sta je u stvari kosarka,da to nisu zakucavanja i postizanje sto vise poena,skokova ili asistencija-sto smo kao mladji svi mislili-vec je kosarka mnogo vise od toga a najbolji primjer kako treba igrati kosarku je upravo Bird...Meni ubjedljivo najbolja prica u vezi njega je ona kada je za tri cetvrtine umalo postigao quadraple double i nije htio vise da ulazi jer je mec bio vec rijesen-a nedostajla mu je samo jedna ukradena lopta,inace bi to bio prvi quadraple double u istoriji NBA...e sad mi recite mozete li u danasnjoj NBA zamisliti nekoga da bi tako nesto uradio?!...ja sam siguran samo za jednog a to je Jokic,koji usput ima mnogo slicnosti sa Birdom...Covjek je kosarkaski genije-kralj trash talka,ono sto prica to i uradi jer je toliko siguran u sebe...ovi danas samo pricaju i to preko drustvenih mreza,to im je vaznije od kosarke i pobjedjivanja...a najbolji opis Birda je onaj kako ga je opisao Magic-"Kada bi Larry postigao 99 poena i imao sansu da obori Wiltov rekord od 100 koseva i kada bi bio sam na sutu i ugledao slobodnog saigraca pod kosem dodao bi mu loptu"...E to vam je Larry Bird-pobjeda ekipe prije svega a ne neki smijesni rekordi za kojima svi jure danas.

Kvarežma

pre 3 godine

Следећег дана није могао да обује чизму и крене на градилиште. Тражио је нож, исекао је пертле, назуо чизму и отишао да ради. Читао сам Бирдову биографију, Џонсон, Џордан, Бирд, Дражен...сви су имали психопатолошке радне навике.

"Džo je imao "bolesne" radne navike koje je uspeo da prenese na svoju decu. Jednog dana je u pauzi od posla popravljao krov na kući i pri silasku s merdevina ozbiljno povredio skočni zglob, koji je velikom brzinom otekao kao glavica kupusa.

Zamolio je Lerija da mu donese limenku piva i da mu pomogne da se obuje kako bi se vratio svom poslu."

Komša

pre 3 godine

Jedan od najboljih, ali i najruznijih kosarkasa ikad, budimo realni.
 (milanovac, 7. decembar 2020 10:07) 
Kada smo kod lepote tu je Obad (kk Zadar) bio bez premca - kod žena Semjonova.
Kod žena je konkurencija žestoka bila jer su dame na centarskim pozicijama u to vreme bile slične istočnonemačkim bacačicdma kladiva - iste takve samo mnogo visoke.

Što se umeća tiče,čovek je objasnio.

Mile Dodik

pre 3 godine

Eh, kada se setim mladosti. Naime, moj kum ima starijeg brata i on preko njega, a mi preko kuma, je donosio vesti o aktuelnostima. Bilo je to vreme 80-tih prvo Punk, Sex Pistols,The Exploited, Bowie, filmovi Rambo, Roki, Kum, Lovac na jelene,... 86/87 Sport NHL, NBA i priča o košarkašima. Džabar je tada bio legenda i bog,kumov brat ga je obožavao. Kum je bio više zaljubljen u Lerija Birda. Oni su imali i video rekorder, a otac im je iz Nemačke donosio utakmice. Mi oko njih samo smo bili oduševljeni na njihove priče, niti smo znali kako igraju, niti kako izgledaju. Elem, te godine smo počeli intenzivnije da igramo košarku i svako je uzimao za sebe nekog NBA igrača, kum Birda, drug Medžika, drugi drug Džabar, a ja Džordana koji je tek počinjao da hara ligom. Ispade moj dobar izbor, da ne kažem ponajbolji. Nešto kasnije je i televizija počela da emituje NBA, Divac je tamo otišao i sve je već legenda. Lepa vremena. Koš na stadionu, lopta, Sarajevska Drina, prolećno vreme, društvo se okupilo i igraj.

Beks

pre 3 godine

Bird je jedini kosarkas u toku cijeg highlighta sam se smejao u neverici sta covek radi od asistencija do pogodaka! Od njegovih trash talk prica bih izdvojio jos,kada ga je cuvao Rodman u Bad Boysima,pogadjao je preko njega i govorio treneru Detroita Chuk Dejliju "Zasto me niko ne cuva". I kada je prisao klupi Atlante mislim i rekao " Nemojte vise nikad da me nipodistavate ovako i stvaljate Belog igraca da me cuva". Kakav je pobednicki mentalitet imao govori i to kada je bio trener Indiane 3 sezone. Prvo su namucili Bullse u sedam meceva,onda su iznenadjujuce izgubili od Knicksa u finalu istoka da bi na kraju dosli do velikog finala i sest utakmica sa jakim Lejkersima. Bird se povukao zbog srcanih problema a odmah sledece sezona Indiana je imala skor 41-41 bez Birda. Za mene idu Dzordan i Bird kao dva najveca!

trener saradnik

pre 3 godine

Larry The Legend, prica se da je istrcao Boston marathon inkognito?
znao je da istrci I pre I posle utakmice po 10Km. Ima o tome npr 1985 istrcao 10km, a 2 dana kasnije je dao Atlanti 60 poena. Respect

Nenad

pre 3 godine

sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.
(Bole Evgenije, 07. decembar 2020 13:11)
Bad blue boys su navijači dinama, bad boy's su Detroit Pistons... ?

111

pre 3 godine

Velicina Birda je bila ne samo sut, vec izvanredna igra u odbrani. Nije mogla da prodje utakmica a da se on nije bacao po terenu ili zavrsavao u publici za svaku loptu. I normalno asistencije kojima je saigrace cinio boljim. Nije tezio samo za sebe vec mu je tim bio na prvom mestu. Secam se jedne utakmice, igra i kada ga trener zameni, lezao je potrbuske uz aut liniju sve vreme dok se nebi vratio u igru zbog problema sa kicmom.A onda opet na teren pa potrbuske dok je na pauzi. Legenda i veliko ime svetske kosarke Lari Bird.

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

Bole Evgenije

pre 3 godine

I sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.

Grobar

pre 3 godine

Veliki Leri je dolazio u Pionir da gleda Partizan. Legenda i institucija.
(Bili boj, 07. decembar 2020 09:13)

Hahaha ne gledace fmp. Normalno da ce gledati najveci klub na ovim prostorima (a i sire).

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Izuzetno intelegentan igrač, pre svega. Ako mu pridjete onda morate da ga faulirate kada krene, a ako mu ostavite metar prostora, onda da koš.

D'Angelo Russell

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.

Kibe

pre 3 godine

Odličan tekst, svaka čast! Samo mala korekcija, znam da lepše zvuči da je održao reč i na 56 poena dao trojku uz faul i da je pao treneru u krilo, medjutim, on jeste dao trojku pod faulom, ali je nisu priznali. Dao je 2 od 3 bacanja i na kraju meča ubacio još jednu dvojku za rekord od 60 poena na utakmici.
Nisam bio siguran da li se dobro sećam, ali se to vidi i na snimku.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.
(D'Angelo Russell, 07. decembar 2020 12:25)

Mekhejl je dao 56 poena i izasao 2 minuta pre kraja (srušio tad rekord Seltiksa 20+ godina star)
Bird se "naljutio" sto je izasao i nije zapeo za 60, jer ga je "kljukao" asistencija ceo meč..
9 DANA KASNIJE Bird daje Atlanti 63 poena :)))))))))
"Nije imao nikad problem da Mekhejl sruši rekord, al je imao problem da Mekhejl DRŽI rekord u Birdovo vreme" :))

Pshilogija POBEDNIKA

zmajognjeni

pre 3 godine

Ono sto se kod Birda cesto zanemaruje jeste njegova velicina (fizicka), 206 je visok, pa ga je jako tesko bilo cuvati na sutu i bio je izuzetno jak.

mate

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

jao, velikog znalca. Bird nikad nije igrao za indianu (osim na faksu) nego za boston. To sto spominjes rodmana-to je 1987 bilo kad je bio roodman rookie i u 7 tekmi je prosao boston detroita a vec sljedece godine je detroit prosa do finala. Bird jest doduse s Bostonom 2 puta izbacivo Jordana sa metlom (86 i 87). Kao trener indiane bird je igrao (i izgubio) nba finale 2000.

Miloje

pre 3 godine

1988 McDonald's Open - Jugoslavija učestvuje sa, čini mi se,
dosta jakom postavom (Radja, Divac, Kukoč, Paspalj, Vranković,
Cvijetičanin, Obradović - sigurno, Čutura i Alihodžić? ostatka
se više ne sećam, Dražen igra za Real). Godinu dana pre toga
U Bormiu juniorska ekipa 2x dobija SAD, vidi se kakva ekipa je
u procesu nastanka i normalno postavlja se pitanje da li možemo
da igramo sa profesionalcima. Od sporta jedino me iskreno zanima
košarka a u tim godinama sam bio prilično naoštren ali onda na
ovom turniru dobijamo od Bostona (u najjačem sastavu ali u NBA
predsezoni) prilično po p...i (+28) i vidi se realnost.
Možda je krajem 80'ih i početkom 90'ih NBA bila na vrhuncu,
možda je u istom vremenskom peirodu i fizička (ne)sprema naših
igrača igrala ulogu ali mislim da bi 1992 (da nije sve otišlo
u majčinu) SAD dobile YU, možda ne sa 30+, ali bez većih problema.
To ne znači da ne treba uvek stremiti pobedi protiv najboljih -
samo nekad je čovek mogao da se nada a danas sa ovakvim igračima
i ligom... nemoguće. Nema veze - važno je pokupiti restlove sa
američkog tržišta, proprati brdo para a klinci neka sede na klupi
ili neka beže u 3LPM kao i svi normalni ljudi drugih profesija.
I dalje pratim košarku samo nemam to dodatno zadovoljostvo koje
sam nekad imao gledajući bivšu YU od početka osamdestih do '91.

Tora

pre 3 godine

@Billy, i mene! :D Kakav je period naišao, Bože me prosti, prvo sam pomislila da je čovek umro. Ni na kraj pameti mi nisu bili ni rođendani, niti bilo kakvi drugi jubileji. :D

Beks

pre 3 godine

Dal je moguce da lik napise kako Dzordan nije postojao dok mu nisu doveli Pipena i Kukoca (Kukoc dosao kod pipena 93/94) i da nije postojao dok ostali nisu ostarili,kaze da je kosarka timski sport i u nastavku napise "Bird,Parish,Mekhejl,Dzonson,Ejndz" to je bio tim. Denis Johnson osvojio titulu sa Sijetlom i bio Mvp finala,a posto su Pipena "doveli" Dzordanu iako je bio nepoznati ruki sa drafta,predpostavljam da su Mekhejl,parish,ejndz dovedeni Bostonu? Tim Bullsa koji je 85/86 izgubio 43 utakmice bez Dzordana u sezoni je po tebi "Milose Ilicu" trebao predvodjen 23godisnjim Dzordanom da dobije ovaj "tim" Bostona i pokaze kako je kosarka "timski sport". E pa Bullsi nisu cekali da Celticsi ostare jer su Celticse Bad Boysi tukli 4:2 1988,3:0 1989,tukli su ih i 1991 ali vidim da niko ne pominje da su Bad Boysi cekali da Celticsi " ostare" vec su oni tandem protiv Bullsa :D Aktuelni sampioni Pistonsi ponovo ulaze u finale istoka 91 sa starcima Thomasom,Rodmanom,Dumarsom od 29,29 i 27 godina :D uz pomoc staraca Laimbera 33,Salleya 26,Aguierra 31. Ako su ovi ostarili sta li su bili bullsi 1998,dinosaursi 😂

Milan Ilić

pre 3 godine

Da su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.

mare

pre 3 godine

 su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.
(Milan Ilić, 07. decembar 2020 14:35)

to je nesto sto je nedokazivo isto kao i moja tvrdnja da se nista ne bi promenilo.

Boston i lejkersi su bili surove ekipe 80, dzordanu je trebalo vreme da sazri i dobije ekipu sa kojom moze da se takmici sa njima. da su krenuli u isto vreme sa istim osnovama , mozda bi imao i vise titula nego sto ih ima?

To je to

pre 3 godine

pg: magic johnson
sg: michael jordan
sf: larry bird
pf: karl malone
c: shaq o'neal
(netkoizmase, 7. decembar 2020 11:56)

PF: Tim Duncan
C: Wilt Chamberlain

Beks

pre 3 godine

@Marakana A sto ne bi napisao da su Bad Boysi bili ti koji su stali na put Celticsima,jer u vreme kad su Bullsi stasavali samo su im Bad Boysi bili na putu,ne i Celticsi. Od 88 pa na dalje!! Bad Boysi nisu smetali ligi samo jer su bili na putu Bullsima koji jos nisu mogli biti sampionska ekipa,vec sto su bili na putu Celticsima i Lejkersima. Nba ligi su odgovarali dueli Celticsa i Lejkersa u finalu. Na putu je stajao taj tim Detroita koji je igrao grubo,sa manjim brojem poena,na ivici da povredi glavne zvezde lige. Ako je neko slusao interviju Phila Jacksona kada je hteo da dovede Rodmana u Bullse,prvo je pitao Dzordana i Pippena da li se slazu,a na prvom treningu je zamolio Rodmana da se izvine Pippenu za onaj tezak faul iz tih vremena,kada je poslao u tribine. Ne slazem se sa tim da su aktuelni sampioni odjednom ostarili i bili povredjeni,jer onda ni do finala istoka ne bi dosli,jednostavno je doslo vreme Bullsa,koji konacno nisu vise pucali psihicki nakon njihovih provokacija i faulova,to se pre svega odnosi na tadasnje mlade igrace. Ajzea je u nekim pobedama Pistonsa imao 8 i 10 poena uz 25% i 30% suta jer celukupan tim Detroita je bio opak. Recimo i da su Lejkerse pocistli u finalu 89 i znam da su u finale usli bez Scotta a Medzik se povredio u drugoj utakmici,sto je bila Karma za sudijsko stimovanje u finalu 88,kada je Detroit vodio 3:2 a Ajzea igrao na jednoj nozi,da bi u zadnjoj sekundi seste na 102:101 bacanjima LA dobio 103:102 uz jos mnoge necistoce,108-105 sedma.

Macola

pre 3 godine

Druze, stvarno si se potrudio, svaka cast na tome. Generalno, mislim da bi trebalo da malo vise paznje obratis na detalje tipa - odakle ti da je Elvin Hayes bio u WAS 1984, i slicno.

Usput, malo previse puta si rekao Prica u tekstu :-)

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Najveći "kliker", najbolji šuter svih vremena u NBA ligi je bio Pete Maravich. Nađite film o njemu i videćete da je bio "tata", za sve. Da je igrao kasnije, odnosno da je ima još 15-20 kg mišića, ostali bi mogli samo da sanjaju šta je taj momak, srpskog porekla mogao da izvede sa loptom.

Kalevra

pre 3 godine

1.Jordan
2.Jabar
3.Bird
4.Chembrlin
5.Magic
6.LeBron
7.Rusell
8.O'Nill
9.Brayant
10.Robertson
11.Duncan
12.Olajuvon
13.Dr.J
14.West
15.Durant

Tamni vilajet

pre 3 godine

Veliki igrač i šampion je bio Lari Bird.
Jedan od retkih koji je umeo uspešno da čuva Džordana.
Ipak njih dvojica nisu mogli biti pravi rivali jer je MJ bio dosta mlađi, tako da je rivalitet sa Mežikom obeležio njegovu karijeru.
Ovi što pričaju da Džordan nije mogao da uradi ništa u dominaciji Bostona i Lejkersa, treba da znaju da je MJ draftovan u raspali Čikago, najgori tim u ligi i nije se preko noći moglo doći do titule.
Ja sam Lerija gledao mnogo manje nego MJ-a, ali se videlo koliku košarkašku inteligenciju imaju i glad za pobedom.
Šza je Bird
Kada su Džordana pitali, zašto ne ode u neku jaku ekipu da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Nisaam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
Što se tiče Detroita, to je ekipa koja je zloupotrebila tadašnja nba pravila i skoro osakatila velkane ove igre Lerija i MJ-a.
Lerija su opasno povredili, mučkim udaranjem od strane Tomasovog kerbera Lambira, a kada mu je Pariš vratio sa kamatom, skupljao je zube po parketu i nije smeo ni da ga pogleda kao neka fufica.
MJ-a su krvavog iznosili sa terena jer nisu igrali košarku nego rolerball, ali se on uvek vraćao nazad i na kraju ih ponizio sa metlom, a oni sebe doživotno jer nisu imali časti ni da pruže ruku.
Kasnije su Bulsi za siću kupili Rodmana i pokazali koliko vredi to Bed Boys bratstvo.
Zbog njihovog divljačkog ponašanja ni pre ni posle utakmica MJ i Pipen, nikada sa Rodmanom nisu progovorili ni reč.

leni

pre 3 godine

Brate mili... Volim NBA, voleo sam i Bird-a ali da sam hteo da citam ovolik tekst kupio bi knjigu pa uzivao... Svaka cast na trudu, ali ovo nije clanak, vec knjiga!

Beks

pre 3 godine

@MilosIlic Kako su ovo samo ne edukovani komentari,kada covek dodje napise nesto a cilj mu je da ispadne pametan u masi. Ispada da je Chicago trebao da osvaja titule sa Dzordanom,Selersom,Corzinom,Vincentom protiv navedenih Birda,Mekhejla,Parisha,DJ,Waltona,Ainga koji su bili u prajmu sem Waltona ili Medzik,Dzabar,Whorty,Scott,Cooper,Mcadoo. Zar ovde neko pise "dok Dzordanu nisu doveli ovog onog",pa sta bi bilo da je on igrao sa Dzabarom,Whortijem i ostatkom a Medzik sa navedenim Bullsima?? Mislim i dokle ta prica da je Pipen doveden kada je decko draftovan,a Kukoc je u Bullse doveden 93/94 kada se Dzordan penzionisao sa 3 prstena. Na osnovu ovoga vidite ko ostavlja komentare. Pippen je u ruki sezoni imao 8ppg i bio je slabiji od Paxona,vincenta,corzina,ouklija. U drugoj sezoni je napredovao u drugog igraca ali sa 14ppg i 3ass. Dok je Majkl u svih 5 kategorija 32,8,8,3,0,8 bio daleko ispred i sa Dag Colinsom doveo bullse u finale istoka,sto je zapravo bio duel dva najbolja tima 89,dva poraza koje su bullsi naneli pistonsima su i jedini u celom playoffu za bad boyse. Lejkersi su 80tih gubili od Hakima,igrali sedam meceva sa Jutom ili Dalasom. Tako da stvarno ne znam odakle nekima sigurnost da tvrde kako Bullsi 90tih sa vec stasalim Pippenom i ostalim igracima bi gubili od njih. A tek nakon 93 kada su Bullsi dobili 6 pojacanja nakon sto je Majkl otisao. Nego ovde misle da su Bullsi iz 86 i 93 isti tim ocigledno.

leni

pre 3 godine

Brate mili... Volim NBA, voleo sam i Bird-a ali da sam hteo da citam ovolik tekst kupio bi knjigu pa uzivao... Svaka cast na trudu, ali ovo nije clanak, vec knjiga!

Grobar

pre 3 godine

Veliki Leri je dolazio u Pionir da gleda Partizan. Legenda i institucija.
(Bili boj, 07. decembar 2020 09:13)

Hahaha ne gledace fmp. Normalno da ce gledati najveci klub na ovim prostorima (a i sire).

Milan Ilić

pre 3 godine

Da su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Najveći "kliker", najbolji šuter svih vremena u NBA ligi je bio Pete Maravich. Nađite film o njemu i videćete da je bio "tata", za sve. Da je igrao kasnije, odnosno da je ima još 15-20 kg mišića, ostali bi mogli samo da sanjaju šta je taj momak, srpskog porekla mogao da izvede sa loptom.

Kalevra

pre 3 godine

1.Jordan
2.Jabar
3.Bird
4.Chembrlin
5.Magic
6.LeBron
7.Rusell
8.O'Nill
9.Brayant
10.Robertson
11.Duncan
12.Olajuvon
13.Dr.J
14.West
15.Durant

Macola

pre 3 godine

Druze, stvarno si se potrudio, svaka cast na tome. Generalno, mislim da bi trebalo da malo vise paznje obratis na detalje tipa - odakle ti da je Elvin Hayes bio u WAS 1984, i slicno.

Usput, malo previse puta si rekao Prica u tekstu :-)

Bole Evgenije

pre 3 godine

I sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.

Beks

pre 3 godine

Dal je moguce da lik napise kako Dzordan nije postojao dok mu nisu doveli Pipena i Kukoca (Kukoc dosao kod pipena 93/94) i da nije postojao dok ostali nisu ostarili,kaze da je kosarka timski sport i u nastavku napise "Bird,Parish,Mekhejl,Dzonson,Ejndz" to je bio tim. Denis Johnson osvojio titulu sa Sijetlom i bio Mvp finala,a posto su Pipena "doveli" Dzordanu iako je bio nepoznati ruki sa drafta,predpostavljam da su Mekhejl,parish,ejndz dovedeni Bostonu? Tim Bullsa koji je 85/86 izgubio 43 utakmice bez Dzordana u sezoni je po tebi "Milose Ilicu" trebao predvodjen 23godisnjim Dzordanom da dobije ovaj "tim" Bostona i pokaze kako je kosarka "timski sport". E pa Bullsi nisu cekali da Celticsi ostare jer su Celticse Bad Boysi tukli 4:2 1988,3:0 1989,tukli su ih i 1991 ali vidim da niko ne pominje da su Bad Boysi cekali da Celticsi " ostare" vec su oni tandem protiv Bullsa :D Aktuelni sampioni Pistonsi ponovo ulaze u finale istoka 91 sa starcima Thomasom,Rodmanom,Dumarsom od 29,29 i 27 godina :D uz pomoc staraca Laimbera 33,Salleya 26,Aguierra 31. Ako su ovi ostarili sta li su bili bullsi 1998,dinosaursi 😂

Ovo je najgori start na marakani, godinama unazad

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

Beks

pre 3 godine

@MilosIlic Kako su ovo samo ne edukovani komentari,kada covek dodje napise nesto a cilj mu je da ispadne pametan u masi. Ispada da je Chicago trebao da osvaja titule sa Dzordanom,Selersom,Corzinom,Vincentom protiv navedenih Birda,Mekhejla,Parisha,DJ,Waltona,Ainga koji su bili u prajmu sem Waltona ili Medzik,Dzabar,Whorty,Scott,Cooper,Mcadoo. Zar ovde neko pise "dok Dzordanu nisu doveli ovog onog",pa sta bi bilo da je on igrao sa Dzabarom,Whortijem i ostatkom a Medzik sa navedenim Bullsima?? Mislim i dokle ta prica da je Pipen doveden kada je decko draftovan,a Kukoc je u Bullse doveden 93/94 kada se Dzordan penzionisao sa 3 prstena. Na osnovu ovoga vidite ko ostavlja komentare. Pippen je u ruki sezoni imao 8ppg i bio je slabiji od Paxona,vincenta,corzina,ouklija. U drugoj sezoni je napredovao u drugog igraca ali sa 14ppg i 3ass. Dok je Majkl u svih 5 kategorija 32,8,8,3,0,8 bio daleko ispred i sa Dag Colinsom doveo bullse u finale istoka,sto je zapravo bio duel dva najbolja tima 89,dva poraza koje su bullsi naneli pistonsima su i jedini u celom playoffu za bad boyse. Lejkersi su 80tih gubili od Hakima,igrali sedam meceva sa Jutom ili Dalasom. Tako da stvarno ne znam odakle nekima sigurnost da tvrde kako Bullsi 90tih sa vec stasalim Pippenom i ostalim igracima bi gubili od njih. A tek nakon 93 kada su Bullsi dobili 6 pojacanja nakon sto je Majkl otisao. Nego ovde misle da su Bullsi iz 86 i 93 isti tim ocigledno.

To je to

pre 3 godine

pg: magic johnson
sg: michael jordan
sf: larry bird
pf: karl malone
c: shaq o'neal
(netkoizmase, 7. decembar 2020 11:56)

PF: Tim Duncan
C: Wilt Chamberlain

Jah

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada.
Čovek je imao hroničnu povredu leđa dugu niz godina, ali ga i to nije sprečavalo da se baci u publiku za loptom.
Možda je bio previše prgav, ali ko nije kad je tako dobar? Jednostavno je bio vođa tima koji su mislili da je završio svoju uspešnu eru, ali on je samo nastavio.
Legenda

Nenad

pre 3 godine

sad će mene da ubeđuju neki pobornici statistike i cirkusa koji se sad igra u NBA da su današnji igrači bolji u odnosu na period od 1980-2010.
Garantujem da je Lebron igrao u periodu od 1980-2000 da bi bio igrač sa 18p,10s i 5 asistencija po utakmici ,što je odlično.
Ali u to vreme takvih je bilo oko 30 u ligi.
Mislite da bi on mogao onako lako da se ušeta pod koš da zakuca ili na polaganje pored Birda, Hakima,Melona,Mutomba,Alonza,Šakila,K Johnsona,Bad blue boysa(obe verzije)...itd itd.
Jednostavno ne vidim skoro nijednog igrača koji sad dominira u ligi da bi se naigrao u to vreme i bio dominantan kao što je sad.
(Bole Evgenije, 07. decembar 2020 13:11)
Bad blue boys su navijači dinama, bad boy's su Detroit Pistons... ?

Draga Nis

pre 3 godine

Uff, kakav tekst, kakav igrač. Sjajan tekst, još sjajniji igrač. Hvala redakciji na tekstu. NBA ligu sam pratio na zadnjoj, u boji, stranici Tim.a.

mate

pre 3 godine

Da, tih godina su Larry s Indianom i Thomas s Detroitom unistavali Bullse.
Tek njihovim teskim povredama, dolazi do rapsodije Bullsa.

Inače niste napisali njegov najbolji trash talk.

Protiv Detroita ga je cuvao Rodman i svaku akciju je Bird vikao; "dajte mi loptu sam sam", iako je Rodman visio na njemu.
Svaki put bi trpao preko Rodmana, a Rodman je iza utakmice rekao da ga je unistio s tim trash talkom.

jao, velikog znalca. Bird nikad nije igrao za indianu (osim na faksu) nego za boston. To sto spominjes rodmana-to je 1987 bilo kad je bio roodman rookie i u 7 tekmi je prosao boston detroita a vec sljedece godine je detroit prosa do finala. Bird jest doduse s Bostonom 2 puta izbacivo Jordana sa metlom (86 i 87). Kao trener indiane bird je igrao (i izgubio) nba finale 2000.

Komša

pre 3 godine

Jedan od najboljih, ali i najruznijih kosarkasa ikad, budimo realni.
 (milanovac, 7. decembar 2020 10:07) 
Kada smo kod lepote tu je Obad (kk Zadar) bio bez premca - kod žena Semjonova.
Kod žena je konkurencija žestoka bila jer su dame na centarskim pozicijama u to vreme bile slične istočnonemačkim bacačicdma kladiva - iste takve samo mnogo visoke.

Što se umeća tiče,čovek je objasnio.

drvobradi

pre 3 godine

Najveci beli igrac? Kako godine prolaze, pocinjem da mislim da je Leri Bird najbolji igrac koji je igrao kosarku. Atletske sposobnosti skoro pa nepostojece, celu karijeru igrao na pamet. Evo jos jedna zanimljivost, Boston je Leriju ponudio ugovor na kraju karijere na 2g/10miliona (velike pare tada) iako su znali da ce se mozda povuci. Leri je odbio, rekao je da te pare ne bi zaradio i da ide u penziju.
Pogledajte samo protivnike Lerija Birda, protiv kojih je igrao i pobedio. Vecina ih je u top 50, a mnogi u top 20 igraca ikada. Da dodje do finala, treba proci 76erse (Dr J, Barkli, Mozes Meloun), Pistonse (Tomas i drugari), nekada i Bulse (MJ, posle je cak i Pipen zaigrao kao ruki), Atlantu (Vilkins i ekipa), u finalu te cekaju Medzik, Karim, Vorti i jos 3-4 povremena All star igraca ili Hjuston (Hakim i Sampson)

Slobo. B.

pre 3 godine

Odličan tekst,pravo da kažem ne čitam bas često ovako duge tekstove a ovu priču sam pročitao do kraja skoro pa bez trepraja,svaka čast, generacija sam Divca i Pedje ali sam volio i ove starije NBA zvijezde.

Chris Mullin

pre 3 godine

Leri je jedan od top 5. I najbolje krilo svih vremena. Umetnik, madjionicar. Nista snaga i unosenje protivnika u kos. Samo nadigravanje. Samo glava i tehnika.

Kibe

pre 3 godine

Odličan tekst, svaka čast! Samo mala korekcija, znam da lepše zvuči da je održao reč i na 56 poena dao trojku uz faul i da je pao treneru u krilo, medjutim, on jeste dao trojku pod faulom, ali je nisu priznali. Dao je 2 od 3 bacanja i na kraju meča ubacio još jednu dvojku za rekord od 60 poena na utakmici.
Nisam bio siguran da li se dobro sećam, ali se to vidi i na snimku.

Milisav Vokri

pre 3 godine

Ha ha ha mogu da zamislim kad je leteći Majkl potrčao po loptu a Lari je uzeo i kad je Majkl pružio ruke da mu doda loptu degažirao je nogom i otero ga ha ha. Isto kao kad smo ko klinci se igrali a lopta odleti do nekog starijeg klinca koji je napuca iz sve snage čisto onako da se mangupira jer je stariji a ti otrčiš po nju jer si mlađi u fazonu to je sasvim normalno. Danas to više niko i ne radi a i udruženja za prava deteta bi reagovala ha ha

Mile Dodik

pre 3 godine

Eh, kada se setim mladosti. Naime, moj kum ima starijeg brata i on preko njega, a mi preko kuma, je donosio vesti o aktuelnostima. Bilo je to vreme 80-tih prvo Punk, Sex Pistols,The Exploited, Bowie, filmovi Rambo, Roki, Kum, Lovac na jelene,... 86/87 Sport NHL, NBA i priča o košarkašima. Džabar je tada bio legenda i bog,kumov brat ga je obožavao. Kum je bio više zaljubljen u Lerija Birda. Oni su imali i video rekorder, a otac im je iz Nemačke donosio utakmice. Mi oko njih samo smo bili oduševljeni na njihove priče, niti smo znali kako igraju, niti kako izgledaju. Elem, te godine smo počeli intenzivnije da igramo košarku i svako je uzimao za sebe nekog NBA igrača, kum Birda, drug Medžika, drugi drug Džabar, a ja Džordana koji je tek počinjao da hara ligom. Ispade moj dobar izbor, da ne kažem ponajbolji. Nešto kasnije je i televizija počela da emituje NBA, Divac je tamo otišao i sve je već legenda. Lepa vremena. Koš na stadionu, lopta, Sarajevska Drina, prolećno vreme, društvo se okupilo i igraj.

lary ptica

pre 3 godine

imam 45 godina i dres lerija ptice koji mi je doneo rodjak 92ge godine koji i danas cuvam,zbog njega sam zavoleo i boston kao grad,bio sam par puta i u gardenu...covek je ziva legenda,house of pain..jump around...ciji dres nose?

Kvarežma

pre 3 godine

Следећег дана није могао да обује чизму и крене на градилиште. Тражио је нож, исекао је пертле, назуо чизму и отишао да ради. Читао сам Бирдову биографију, Џонсон, Џордан, Бирд, Дражен...сви су имали психопатолошке радне навике.

"Džo je imao "bolesne" radne navike koje je uspeo da prenese na svoju decu. Jednog dana je u pauzi od posla popravljao krov na kući i pri silasku s merdevina ozbiljno povredio skočni zglob, koji je velikom brzinom otekao kao glavica kupusa.

Zamolio je Lerija da mu donese limenku piva i da mu pomogne da se obuje kako bi se vratio svom poslu."

trener saradnik

pre 3 godine

Larry The Legend, prica se da je istrcao Boston marathon inkognito?
znao je da istrci I pre I posle utakmice po 10Km. Ima o tome npr 1985 istrcao 10km, a 2 dana kasnije je dao Atlanti 60 poena. Respect

DukiNS

pre 3 godine

Najbolji beli igrač ikada definitivno i košarkaš sa neverovatnim samopouzdanjem, u nivou sa Majklom. Taj old school trash talk je jedna od stvari koja nedostaje ovim sadašnjim igračima koji koriste ustvari društvene mreže za tako nešto.

Beks

pre 3 godine

Bird je jedini kosarkas u toku cijeg highlighta sam se smejao u neverici sta covek radi od asistencija do pogodaka! Od njegovih trash talk prica bih izdvojio jos,kada ga je cuvao Rodman u Bad Boysima,pogadjao je preko njega i govorio treneru Detroita Chuk Dejliju "Zasto me niko ne cuva". I kada je prisao klupi Atlante mislim i rekao " Nemojte vise nikad da me nipodistavate ovako i stvaljate Belog igraca da me cuva". Kakav je pobednicki mentalitet imao govori i to kada je bio trener Indiane 3 sezone. Prvo su namucili Bullse u sedam meceva,onda su iznenadjujuce izgubili od Knicksa u finalu istoka da bi na kraju dosli do velikog finala i sest utakmica sa jakim Lejkersima. Bird se povukao zbog srcanih problema a odmah sledece sezona Indiana je imala skor 41-41 bez Birda. Za mene idu Dzordan i Bird kao dva najveca!

mare

pre 3 godine

 su Boston i Lejkersi igrali u eri Čikaga Džordan bi bio bez titule i danas bi bio poznat kao Vilkins ili Dreksler. Uostalom, MJ je u ligu došao 1984. i sedam godina ga nije bilo nigde dok Boston, LA i Pistonsi nisu ostarili. O Džejmsu da ne govorim. Takodje, Džordana ne bi bilo da nisu doveli Pipena, Kukoča i ostale. Košarka je timski sport a pojedinci se veličaju zarad marketinga za Najk i ostale kompanije. Denis Džonson, Deni Ejndž, Mekhejl, Periš, Bird. To je bio tim.
(Milan Ilić, 07. decembar 2020 14:35)

to je nesto sto je nedokazivo isto kao i moja tvrdnja da se nista ne bi promenilo.

Boston i lejkersi su bili surove ekipe 80, dzordanu je trebalo vreme da sazri i dobije ekipu sa kojom moze da se takmici sa njima. da su krenuli u isto vreme sa istim osnovama , mozda bi imao i vise titula nego sto ih ima?

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.
(D'Angelo Russell, 07. decembar 2020 12:25)

Mekhejl je dao 56 poena i izasao 2 minuta pre kraja (srušio tad rekord Seltiksa 20+ godina star)
Bird se "naljutio" sto je izasao i nije zapeo za 60, jer ga je "kljukao" asistencija ceo meč..
9 DANA KASNIJE Bird daje Atlanti 63 poena :)))))))))
"Nije imao nikad problem da Mekhejl sruši rekord, al je imao problem da Mekhejl DRŽI rekord u Birdovo vreme" :))

Pshilogija POBEDNIKA

Grba

pre 3 godine

Ljudi moji kakav je to igrac bio!Kada bi spojio Novickog i Jokica dobio bi Pticu,plus sto je igrao bolju odbranu od obojice i bio napaljen do koske da pobedjuje.Meni uvek u top 5 najboljih igarca ikada.

pertinaks

pre 3 godine

Na rivalitetu Dzonsona i Birda Nba je postao to sto jeste plus naravno Dzordan kasnije ali pre tiga je bio Dzonson protiv Birda. Amerikanci , govorimo o siroj populaciji koja je gledala NBA kao crnacku ligu i vise je pratila koledz kosarku. Kad su dobili Birda i videli kako prasi ove polako su se prikljucivali.

michel

pre 3 godine

S'pocetka devedesetih NBA polako ulazi u nase domove. Treci kanal je zapocinjao sa radom opet nedostupan za siru Srbiju, imena komentatora sam zaboravio odusevljavali su me prenosom, cekam utaknice kasno u noc, secam se kao klinac po desetak puta za utaknicu sam morao da se verem na potkrovlje da namestam antenu. Na programu plejada Dzordan, Medzik, Patrik Jung, Barkli, Lari vec tad deda... Polako isplivavaju na povrsinu Divac, Drazen, Radja, Kukoc. Neprocenjivo. Nakožih se. Brrr...

dacha Zvezda

pre 3 godine

1982. Godina...
"Sa polomljenom vilicom, povredom zbog koje su morali Leriju da buše vilicu kako bi je vratili na mesto, uspeo je da odigra čitavu četvrtu četvrtinu u kojoj je imao 8 poena, 2 asistencije i stavio je čuvara na poster."

2019. Godina..
Asensijo, fudbaler Reala ne igra meč, jer je raskrvario bubuljicu dok je brijao noge (Zidan potvrdio na osmehom)

Miloje

pre 3 godine

1988 McDonald's Open - Jugoslavija učestvuje sa, čini mi se,
dosta jakom postavom (Radja, Divac, Kukoč, Paspalj, Vranković,
Cvijetičanin, Obradović - sigurno, Čutura i Alihodžić? ostatka
se više ne sećam, Dražen igra za Real). Godinu dana pre toga
U Bormiu juniorska ekipa 2x dobija SAD, vidi se kakva ekipa je
u procesu nastanka i normalno postavlja se pitanje da li možemo
da igramo sa profesionalcima. Od sporta jedino me iskreno zanima
košarka a u tim godinama sam bio prilično naoštren ali onda na
ovom turniru dobijamo od Bostona (u najjačem sastavu ali u NBA
predsezoni) prilično po p...i (+28) i vidi se realnost.
Možda je krajem 80'ih i početkom 90'ih NBA bila na vrhuncu,
možda je u istom vremenskom peirodu i fizička (ne)sprema naših
igrača igrala ulogu ali mislim da bi 1992 (da nije sve otišlo
u majčinu) SAD dobile YU, možda ne sa 30+, ali bez većih problema.
To ne znači da ne treba uvek stremiti pobedi protiv najboljih -
samo nekad je čovek mogao da se nada a danas sa ovakvim igračima
i ligom... nemoguće. Nema veze - važno je pokupiti restlove sa
američkog tržišta, proprati brdo para a klinci neka sede na klupi
ili neka beže u 3LPM kao i svi normalni ljudi drugih profesija.
I dalje pratim košarku samo nemam to dodatno zadovoljostvo koje
sam nekad imao gledajući bivšu YU od početka osamdestih do '91.

Milos Radunkovic

pre 3 godine

Izuzetno intelegentan igrač, pre svega. Ako mu pridjete onda morate da ga faulirate kada krene, a ako mu ostavite metar prostora, onda da koš.

Tora

pre 3 godine

@Billy, i mene! :D Kakav je period naišao, Bože me prosti, prvo sam pomislila da je čovek umro. Ni na kraj pameti mi nisu bili ni rođendani, niti bilo kakvi drugi jubileji. :D

D'Angelo Russell

pre 3 godine

Ne da mi se čitati komentare ali koliko sam upoznat rekord Lerija u poenima je nastao tako što je par dana prije Kevin MekHejl imao priliku da obori rekord ali na 50 i nekoliko poena je izašao iz igre pa se Leri iznervirao i rekao novinarima da je trebao da ide na 60 jer će Leri da ga prestigne što se i desilo da li na sljedećoj ili na sljedeće 3 utakmice.

Beks

pre 3 godine

@Marakana A sto ne bi napisao da su Bad Boysi bili ti koji su stali na put Celticsima,jer u vreme kad su Bullsi stasavali samo su im Bad Boysi bili na putu,ne i Celticsi. Od 88 pa na dalje!! Bad Boysi nisu smetali ligi samo jer su bili na putu Bullsima koji jos nisu mogli biti sampionska ekipa,vec sto su bili na putu Celticsima i Lejkersima. Nba ligi su odgovarali dueli Celticsa i Lejkersa u finalu. Na putu je stajao taj tim Detroita koji je igrao grubo,sa manjim brojem poena,na ivici da povredi glavne zvezde lige. Ako je neko slusao interviju Phila Jacksona kada je hteo da dovede Rodmana u Bullse,prvo je pitao Dzordana i Pippena da li se slazu,a na prvom treningu je zamolio Rodmana da se izvine Pippenu za onaj tezak faul iz tih vremena,kada je poslao u tribine. Ne slazem se sa tim da su aktuelni sampioni odjednom ostarili i bili povredjeni,jer onda ni do finala istoka ne bi dosli,jednostavno je doslo vreme Bullsa,koji konacno nisu vise pucali psihicki nakon njihovih provokacija i faulova,to se pre svega odnosi na tadasnje mlade igrace. Ajzea je u nekim pobedama Pistonsa imao 8 i 10 poena uz 25% i 30% suta jer celukupan tim Detroita je bio opak. Recimo i da su Lejkerse pocistli u finalu 89 i znam da su u finale usli bez Scotta a Medzik se povredio u drugoj utakmici,sto je bila Karma za sudijsko stimovanje u finalu 88,kada je Detroit vodio 3:2 a Ajzea igrao na jednoj nozi,da bi u zadnjoj sekundi seste na 102:101 bacanjima LA dobio 103:102 uz jos mnoge necistoce,108-105 sedma.

Boston Celtics

pre 3 godine

Moj jedini idol u detinjstvu, zbog njega sam postao ostrašćeni navijač Boston Seltiksa, i bukvalno čekao skoro 3 decenije na prvu i jedinu titulu (od 1987 do 2008). Iako je Boston imao najviše titula u istoriji NBA, "birao" sam najgori mogući trenutak da postanem navijač konkretnog kluba.

Ali dobio sam priliku i da lično upoznam Birda, kada je bio u Beogradu oko 2004. godine (u dvorani FMP u Železniku). Ispunio mi se dečački san.

Možda sam pristrasan, ali za mene Larry je najbolji, a realno među prvih 3-4 igrača svih vremena, naročito imajući u vidu fizičke predispozicije.

Tamni vilajet

pre 3 godine

Veliki igrač i šampion je bio Lari Bird.
Jedan od retkih koji je umeo uspešno da čuva Džordana.
Ipak njih dvojica nisu mogli biti pravi rivali jer je MJ bio dosta mlađi, tako da je rivalitet sa Mežikom obeležio njegovu karijeru.
Ovi što pričaju da Džordan nije mogao da uradi ništa u dominaciji Bostona i Lejkersa, treba da znaju da je MJ draftovan u raspali Čikago, najgori tim u ligi i nije se preko noći moglo doći do titule.
Ja sam Lerija gledao mnogo manje nego MJ-a, ali se videlo koliku košarkašku inteligenciju imaju i glad za pobedom.
Šza je Bird
Kada su Džordana pitali, zašto ne ode u neku jaku ekipu da igra sa Birdom, Medžikom itd, on je rekao - Nisaam došao da igram sa njima, nego protiv njih i da ih sve pobedim.
Što se tiče Detroita, to je ekipa koja je zloupotrebila tadašnja nba pravila i skoro osakatila velkane ove igre Lerija i MJ-a.
Lerija su opasno povredili, mučkim udaranjem od strane Tomasovog kerbera Lambira, a kada mu je Pariš vratio sa kamatom, skupljao je zube po parketu i nije smeo ni da ga pogleda kao neka fufica.
MJ-a su krvavog iznosili sa terena jer nisu igrali košarku nego rolerball, ali se on uvek vraćao nazad i na kraju ih ponizio sa metlom, a oni sebe doživotno jer nisu imali časti ni da pruže ruku.
Kasnije su Bulsi za siću kupili Rodmana i pokazali koliko vredi to Bed Boys bratstvo.
Zbog njihovog divljačkog ponašanja ni pre ni posle utakmica MJ i Pipen, nikada sa Rodmanom nisu progovorili ni reč.

zmajognjeni

pre 3 godine

Ono sto se kod Birda cesto zanemaruje jeste njegova velicina (fizicka), 206 je visok, pa ga je jako tesko bilo cuvati na sutu i bio je izuzetno jak.

manuginobili

pre 3 godine

Covjek uz kojeg sam naucio sta je u stvari kosarka,da to nisu zakucavanja i postizanje sto vise poena,skokova ili asistencija-sto smo kao mladji svi mislili-vec je kosarka mnogo vise od toga a najbolji primjer kako treba igrati kosarku je upravo Bird...Meni ubjedljivo najbolja prica u vezi njega je ona kada je za tri cetvrtine umalo postigao quadraple double i nije htio vise da ulazi jer je mec bio vec rijesen-a nedostajla mu je samo jedna ukradena lopta,inace bi to bio prvi quadraple double u istoriji NBA...e sad mi recite mozete li u danasnjoj NBA zamisliti nekoga da bi tako nesto uradio?!...ja sam siguran samo za jednog a to je Jokic,koji usput ima mnogo slicnosti sa Birdom...Covjek je kosarkaski genije-kralj trash talka,ono sto prica to i uradi jer je toliko siguran u sebe...ovi danas samo pricaju i to preko drustvenih mreza,to im je vaznije od kosarke i pobjedjivanja...a najbolji opis Birda je onaj kako ga je opisao Magic-"Kada bi Larry postigao 99 poena i imao sansu da obori Wiltov rekord od 100 koseva i kada bi bio sam na sutu i ugledao slobodnog saigraca pod kosem dodao bi mu loptu"...E to vam je Larry Bird-pobjeda ekipe prije svega a ne neki smijesni rekordi za kojima svi jure danas.

111

pre 3 godine

Velicina Birda je bila ne samo sut, vec izvanredna igra u odbrani. Nije mogla da prodje utakmica a da se on nije bacao po terenu ili zavrsavao u publici za svaku loptu. I normalno asistencije kojima je saigrace cinio boljim. Nije tezio samo za sebe vec mu je tim bio na prvom mestu. Secam se jedne utakmice, igra i kada ga trener zameni, lezao je potrbuske uz aut liniju sve vreme dok se nebi vratio u igru zbog problema sa kicmom.A onda opet na teren pa potrbuske dok je na pauzi. Legenda i veliko ime svetske kosarke Lari Bird.