Subota, 24.09.2005.

17:47

Slovenci putuju u Japan!

Izvor: B92

Slovenci putuju u Japan! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

dejan

pre 18 godina

ja ču biti najsretniji-kad če opet -kao bivša Yuga-navijati jedni za druge,onda kad ne igraju jedni protiv drugog-ali znam,da če so to dogoditi onda kad svemirci sljete na zemlju...pozdrav svima-a najviše plesačicama na EP..jeli bilo tako hladno u dvorani,da ste jih tako jako obukli?

mimolet

pre 18 godina

CITIRAM: trazim je na karti nema je...slovenije
(kobre, 25. septembar 2005 14:26)
Ipak prolazi, pa to je bolje da je na karti i da ne prolazi.
Pozdrav svima pzoitivcima u BG in NS, o ovakvo kao što je kobre, onima porucujem, idite trenirajte i vidimo se u Japanu.
Ipak: Srrecno.

Sale23

pre 18 godina

vidim da je neki sused napisao da oni igraju za 8 a nas nema nigde. e neka taj isti pogleda trofeje koje imamo mi i oni pa neka uporedi, i vidi da im je 8 mesto najbolji uspeh. ali dobro neki se i 8 zadovoljavaju jbg ne znaju za bolje pozz.

Dragan

pre 18 godina

Odlicno su igrale i jedna i druga ekipa (Hr i Slo). Borili su se srcem. Sto se tice ostalih ekipa iz ex-Yu; pred BiH i SCG reprezentacijama ima jos dosta posla da se u narednim godinama probiju medju prvih 8 u Evropi.

Che

pre 18 godina

Najcitaniji hrvatski portal index.hr za ispadanje Hr reprezentacije izravno optuzio Srbe. Komentirajuci navijanje Srba protiv Hrvata napisali su "Kakav epilog, kakva sramota jedne zemlje, jednog naroda i jedne smotre"
Ja bi se samo zapiao za koga bi to Hrvati navijali da se cetvrtfinale igralo u Zg i da su igrali SCG i bilo koja druga reprezentacija.
Za takvo navijanje u Bg su upravo odgovorni takvi clanci koji dolaze i s jedne i s druge strane. I dok god za svoje neuspijehe budemo okrivljivali jedni druge nista se nece promijeniti.
I jucer sam napisao,a i danas cu. Da je Tomas pogodio obadva slobodnja bacanja nebi se govorilo ni o sudcima, ni o uroti Fibe, ni o skandaloznom navijanju Srba!

Mikka

pre 18 godina

Slovenci, celo ste mi bili simpa! In vasa reprezentanca in vi po beogradskimi restavracijami in vse... Zelo mi je drago kar bom v Slovenijo emigriral! Bom imel o cemu se pogovarjati z vami, ko bom tam gor.
Prisrcen pozdrav ter veliko srece na Japonskem!

nbgd

pre 18 godina

Objektivni, ne znam da li je HRT prenosio finale vaterpola, jer sam ga gledao na PTC-u, ali sam sutradan gledao snimak, u kojem je komentator rekao i sledece: Sjajna vaterpolo predstava, sto je i logicno, jer igraju dvije ubedljivo najbolje reprezentacije na svijetu...
A to se desava dan posto smo mi upravo njih pobedili u polufinalu, posle one drame.
Nisu ni svi hrvatski komentatori Slavko 'covek sa tenka' Cvitkovic. Respect Aci Srbinu!

objektivni srbin

pre 18 godina

ti si se micha nalupetao.kosarku ocigledno ne poznajes.onakva kradja odavno nije vidjena.a ti susjed uzimas za pravo da komentarises rts.sve su ti vec napisali za reprizu i za prenos.o da niste mozda vi prenosili finale vaterpola izmedju nas i madjara.bio sam tada na moru u hrvatskoj i srecom neki normalni lik je pustio prenos s kablovske ili satelita pa smo gledali finale.sve utakmice hr reprezentacije se prenose ako udjete u zavrsnicu,bez obzira da li igrate s nama,a vi to ne radite.ne bi prenosili ni basket iz beograda da mi nismo ispali.

Vladimir

pre 18 godina

Samo nekoliko reci vezanih za "najvecu kradju u istoriji sporta od postanka sveta". Naime, danas sam jos jednom odgledao spornu utakmicu. Iako sam i ja, valjda pod utiskom Slavka Cvitkovica, sinoc bio ubedjen da je Hrvatska pokradena, danas mi sve to malo drugacije izgleda. I ja sam bio sam ubedjen da je Tomas fauliran ali na usporenom snimku se jasno vidi da nema reci o faulu. Jedini sporni momenat je faul koji je dosudjen nad Navarom u produzetku nakon cega je Spahija dobio tehnicku. Medjutim, mnogo spornije odluke sudija su kos koji je priznat Hrvatima nakon isteka vremena kao i ponisten kos Navara nakon cega je dobio "samo" dva slobodna bacanja. Sto se razlike u faulovima tice ona je rezultat grube igre Hrvata ali i pokretljive odbrane koju forsiraju Spanci. Ako pogledate statistiku videcete da su u svakom mecu Spanci imali mnogo manje faulova od svojih protivnika (primer Letonije i Izraela). Cak smo i mi kao domacini imali duplo vise faulova od Spanaca. Takodje, ono sto je ostavilo utisak na mene je krajnje nesportsko ponasanje hrvatskih igraca i strucnog staba. Toliko nekulture retko se vidja na jednom sportskom takmicenju. Svoj toj nekulturi pridruzio se i hrvatski "tisak" kao i svi hrvatski sajtovi. Nisam primetio da su toliko revnosni u pljuvanju i vredjanju kada sudije navlace za hrvatske rukometase sto se jako cesto desava.
Medjutim, bez obzira na sve ostaje mi utisak da su Hrvati igrali najlepsu i najatraktivniju kosarku na ovom prvenstvu. I naravno, zelim da cestitam najsimpaticnijoj ekipi Sloveniji prolaz na svetsko prvenstvo. Mogli su i vise od toga ali temelji za buducnost su udareni ...

Dragisa

pre 18 godina

Kad vec pričamo o Slovenicima, da vam kažem da je u Slovenskom timu više Srba nego Slovenca i jednom sam sedeo pored njih u jednoj kafani u Ljubljani i oni izmedzu sebe obšte ne pričaju Slovenski, nego Srbski!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Vidim da se ovde svashta pishe pa cu se truditi da budem objektivan. Pored zlata koje smo cekali a koje je ostalo toliko daleko, i posle neprospavanih noci, nama je jedini cilj da ispadnemo dobri domacini i mislim da smo uspeli. Ej ja ne mogu da prepoznam pionir i arenu, sve izgleda fantasticno i mislim da nam niko nista ne moze zameriti!
Sto se hrvata tice, mislim da ne mozete da krivite publiku, u podgorici ste imali podrsku kao u zagrebu i mislim da je ocekivano navijanje u areni. Bio sam na obe utakmice i navijao protiv vas, ali to nije bitno. Posto sam gledao iz arene,nisam primetio te faulove zbog velike guzve, ne vidi se sve kao na tvu. Ono sto se vidi je da vi definitivno nemate kvalitet za finale, sto bi ste verovatno zacrtali i da ste prosli spance. Ljudi, giricek ima ocajan shut, on je promasio 4 otvorena suta u 1. pol, sto njega ne krivite. Popovic reaguje na svaku sudijsku odluku. Po ko zna koji put pricam:sudije su ljudi kao i mi, desava se da ih neki igrac iznervira i da mu oni sude nesto nesvesno kasnije. Za vase dobro nemojte da slusate cvitkovica i petrovica, od kad znam za njih oni samo dizu tenziju i netrpeljivost izmedju nas. Ne verujem da je fiba nesto zakuvala sa nama i spancima takodje ovo nema nikave veze ni sa verom! Nemojte se nadati vajld karti, ni mi je ne zasluzujemo, ali cemo je pre dobiti zato sto smo aktuelni prvaci, vise nas ima koji cemo da gledamo zbog tv prava, i atraktivniji smo.

delija

pre 18 godina

Muka mi je kad vidim Nemce u finalu!Pre dvadeset godina i nadalje harali su parketima Danilovič,D Petrovič, Divac, Kukoč..a sad tim koji ima samo jednog vrhunskog igrača pokorava Europu!Kamo smo mi došli!!!!!

susjed

pre 18 godina

Svaka čast na reprizi no misha sa svojim opservacijama ne izgleda kao
čovjek koji je gledao utakmicu ESP CRO...
Ja sam danas gledao one faulove o kojima sam pričao .Vujčićevi faulovi nemaju veze sa životom.Najbolje je kada
je sudac Prkačinov faul dosudio Vujčiću.I nisu nas ubili toliko ti slobodnjaci koliko što su visoki igrači
bili izmasakrirani faulovima(i to rano).Jednostvano se nije moglo igrati.
Ja ničim nisam napisao da vidim srpsku urotu u svemu što se jučer događalo.
Uvijek sam smatrao normalnim da se pokoja lopta dodijeli na autoritet
ili domaćinu.I istina je da bi puno manje pričali o sucima da se dobilo.To
nije nikakva tajna.No ovo je bilo puno više od par lopti.
U zadnjem napadu je Marko Tomas visoko
skočio i dohvatio loptu a onaj Garbajosa
ga je zakačio nogama.
No što je tu je,život teče dalje a
Espanjolesi su ga pofafali od Dirka.
Dobar je bio Španjolski trener nakon sinoćne utakmice...Hvala publici,nadam
se da će i sutra navijati za nas!!!

Oleg Blohin

pre 18 godina

Ko je došao na ideju da broj faulova jedne i druge ekipe uvek mora biti izjednačen, t.j. fifty-fifty?!? Ako jedna ekipa odigra dobro u odbrani ne mora da znači da pri tome pravi i punao faulova!
Španci su u 1/4 finalu sigurno napravili puno manje faulova od svojih protivnika, jer su imali i drukčiju taktiku. Taktika Hrvata je od samog početka bila više nego jasna - faulovima "cepati" igru brzih Španaca, kako se ovi ne bi rastrčali i raspucali kao protiv SCG. I to im je dugo dobro išlo za rukom. Ako se ne varam, Španci su u prvih 20 minuta ubacili manje od 30 poena. Tek kad su se Navarro i društvo rastrčali, Španci su počeli igrat kako znaju i pobedili ...
Ali optuživat suce što je Vujčić dobio 4 lične je malo djetinjasto. Ili čuditi se zašto je Spahija zbog uletavanja u teren dobio tehničku. Ili optuživat Srbe da su namestili rezultat. Da, baš. Namestili su poraz Hrvatima a zaboravili namestitit pobedu sebi protiv Francuza?!? Ili optuživat srpske navijače što navijaju za Španiju (Popović)? Mislim, stvarno?!? Zar bismo trebali navijat za vas? Zbog čega? Čime ste vi to zaslužili? Zbog napuštanja pobedničkog postolja u Atini? Zbog žviždanja našoj himni? Zbog ružnih stvari koje vaša publika govori Srbima? Da, navijali smo za Španiju. Navijali smo za simpatičniju ekipu ...

Problem Hrvata je u tome što se pred svako takmičenje ubede da su najbolji u Evropi. I još kad ih Slavko Cvitković počne upoređivat sa Litvancima u stilu "ako nismo mi prvaci nek' su oni ...". Hrvatska i Litva. Dve velesile. Srbija i Crna Gora su osvojile 4 od poslednjih 7 prvenstava Evrope i 2 poslednja svetska prvenstva ali naravno, one ne pripadaju tom "elitnom" društvu. Litvi i - Hrvatskoj ...
Toliko o vašoj OBJEKTIVNOSTI u sportu ...

Zorz

pre 18 godina

Pobjeda Furije je jelo iz kuhinje FIBE. Svaka cast objektivnim novinarima u Srbiji sto u svojim komentarima kazu da Hrvatska a ni jaca ekipa od Hrvatske ne bi imala nikakve sanse protiv sudija koje su morale provuci Spance. Ovaj sampionat je pokazao i da logika" samo da susjedi ne produ", govori o golemom kompleksu tih brojnih navijaca prema Hrvatima a ne nikako obrnuto. HRVATSKA JE MORALNI POBJEDNIK. Svaka cast.

woodsman

pre 18 godina

" da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke... "

rts je pustio reprizu utakmice.
ipak, trebalo bi 10ak puta iz svih mogucih uglova pustiti sumnjivi kontakt sa kraja utakmice nakon koga je izboren produzetak.

bob

pre 18 godina

From now on please pick only true patriots to play for SCG...PLAYERS WHO WILL FIGHT FOR THE COUNTRY AND NOT PRIMA DONAS WHO ARE ONLY INTERESTED IN THEIR OWN EGOES AND PERSONAL AMBITIONS....REMEMBER BASKETBALL IS A TEAM SPORT..!!!....opet cemo mi biti najbolji, nemojte klanjati...glave gore !

Dejan

pre 18 godina

Pa nakon one kradje od strane sudija (da FIBA skine ljagu sa ove sramote) jedina ispravna solucija bi bila wild card za Hrvatsku. Istina da sam iz HR, ali mislim da je HR uz Litvu odigrala najbolju kosarku na prvenstvu.
P.S. U najgorem slucaju, kako na tu wild card udara nekoliko ekipa za FIBA-u bi bilo najbolje organizirati turnir : Rusija, Hrvatska, SCG, Italija, Turska pa tko zasluzi neka ode.

Zlatibor

pre 18 godina

Susjed,
zaista postoje dobri razlozi zbog kojih su Hrvati toliko optereceni Srbima.
Ovde su stvari drugacije.
Da si hteo da pogledas reprizu utakmice Hrvatska-Spanija na RTSu(Radio Televizija SRBIJE) mogao si to danas da gledas....kad vec to spominjes.

A vecina ovih komentara,sada pogotovo hrvatskih,je samo odraz nasheg mentaliteta(kazem naseg,jer je to karakteristicno i za Hrvatsku,i za Srbiju,i za ostale balkanske zemlje),a to je da su nam uvek svi drugi krivi,sudije,domacin,navijaci,lopta,a i "ona tabla stoji malo nakrivo",osim samih sebe.
Zbog stvari koje su se desile sa nashom reprezentacijom(SCG) ovoga puta narod u Srbiji nije tako reagovao.
Budimo realni.

Dusko

pre 18 godina

Za "Susjed"-a iz Hrvatske. Da, srpska televizija je danas oko 13h prenosila reprizu i Spanija-Hrvatska i Slovenija-Nemacka. Pozdrav iz Novog Sada!

Damir Reshavin, Zagreb

pre 18 godina

Izgleda da je sve ponovno zamjesila UDBA skupa sa CIA. Tako govore moje zabludjeli i otupjeli sugradjani ne shvatajuci da ovakav hrvatski nacionalizam i jest krivac za kosarkaski debakl. Sve cestitke srpskim organizatorima prvenstva kakvo nikada ne bi moglo proci u Zagrebu, upravo zbog necivilizirane publike. Molim vas ignorirajte nesuvisle komentare odavde, uostalom tko gubi ima pravo ljuti se. Sutra ce citava zemlja ovdje ionako navijati za Danke Deutschland. Jednom sluga, uvijek sluga

Vlada

pre 18 godina

@susjed
Zamisli, utakmica Hrvatska-Spanija je reprizirana na toliko mrskoj domacoj televiziji i jasno se videlo u tom poslednjem napadu da je hrvatskom igracu ispala lopta bez ikakvog faula. No dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti. Vise srece drugi put.

Bora

pre 18 godina

Neverovatno je koliko su Hrvati opterećeni Srbima. Njihov novinar kaže da je 19.000(!) srpskih navijača "urlalo"...mi, dakle, urlamo, oni navijaju. Još kaže da je njihov poraza od Španaca "maslo domaćina". Pa, da smo toliko uticajni na sudije ne bi valjda ispali još na početku! Uvek im je neko drugi kriv, a najbolje je da to budu - Srbi. Sitne duše, što bi rekao naš narod.

susjed

pre 18 godina

U misha al si stručnjak za basket.
Pa gdje si pogledao snimku,nije valjda
da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke...
Suđenje je bilo odvratno i o kojim ti brzim Španjolcima pričaš.Pa ako si gledao reprizu vidio bi da se vrlo rano
osakatilo centarsku liniju Hrvatske.Vujčić je dobio 4 faula dok si rekao keks a možda je napravio jedan faul.Kasun je za ono malo što je odigrao dobio dva faula.Ciljalo se tamo gdje su Španjolci tanji i dok je Kasun bio u igri Španjlci su bili smiješni i nemoćni.Hrvatska uopće ne igra agresivnu obranu sa presingom a zadnji napad je sramota za režisera što nije ponovio.No ne zato što bi vidjeli ono što već znamo već što bi vidjeli da se sve odigravalo sucu pred nosom.Za ovakve stvari su se u Jugoslaviji i finala play offa ponavljala.
Na stranu glupavi Cvitković koji se prosipa na HRTu pominjući nebitne stvari no da je potez Hrvatske reprezentacije 95 bio nesportski,bio je.
Čak je i Antun Vrdoljak nakon toga izjavio da se to nipošto ne smije ponoviti.

susjed

pre 18 godina

I još nešto,čestitam Slovencima i želim im sreću na SP u Japanu.
I da ne bi mislili da jedino mi smatramo da smo oštećeni ,znajte da je Peter Vilfan izjavio da bi na mjestu Hrvatske napustio teren...

kvisko

pre 18 godina

Čestitam simpatičnim Slovencima, bili su bolji i drago mi je da idu na svjetsko prvenstvo, bolje oni nego, recimo Turci ili Talijani. Utakmica tipična, borba dvaju ranjenih i ispražnjenih momčadi, sa meni očekivanim krajem, poznajući naš mentalitet. Užasno mi je žao ovih krasnih košarkaša i ljudi i trenera Spahije, oni su za mene moralni pobjednici ovog prvenstva i ako nam lopovska FIBA ne da wild card, zbilja su najveća ciganija na svijetu! Ne dajte se momci, naplatit ćemo mi to kad tad, u sportu se sve vrati, s kamatama.

Kardelj

pre 18 godina

Ovo prvenstvo je prava slika bivse Juge. Srbi ne navijaju za bolju ekipu, već za jadne Spance, koji pobeduju uz obilatu pomoc sudija. Hrvati u svemu vide srpsku zaveru a Slovenci odose na svetsko prvenstvo.

Aca_USA

pre 18 godina

A sad u kvalifikacije za Japan sa Hrvatima, Rusima, Italijanima i Litvancima...
Od ovih verovatno ce Litvanci biti pozvani kao "wild card"

misha

pre 18 godina

drago mi je da slovenci prolaze !!!
nadam se da danas sudije nisu krive.
sto se tice tvrdenja da su kompleksasi to je tacno.
komentar na hrt-u povodom " sudijske nepravde " bio je : eto danas sudije guraju spaniju u odsudnim trnutcima kao sto su do skora radili srbiji i crnoj gori, ali sad im je to puklo i vidite njihov plasman.
zaLOsno!
a nisam tako siguran da su ih pokrali.
tukli su spance u toku cele utakmice, to im je ocigledno bila taktika, i to uspesna, protiv spanske brze igre.
e sad problem je u tome sto sudija treba da izjednaci broj prekrsaja na obe strane, bez obzira ko kako igra, da bi oni zakljucili da je to fer sudjenje.
upravo tolika razlika u broju prekrsaja i izvedenih slobodnih bacanja ukazuje na njihovu grubu i prljavu igru. samo jedan, od nekoliko brutalnih faulova nad spanskim igracima( uglavnom centrima ) sudjen je kao namerna licna.
mislim da je i aca petrovic pre pocetka utakmice hvalio sudije kao ozbiljne "igrace".
ovo je suvise ozbiljno takmicenje da bi sudije sebi dozvolile da im statistika potvrdi kradju.
onaj faul na kraju !?
to se upravo sudi faforitima.
i na ligaskim takmicenjima ,u poslednjih pet sekundi kada se lomi rezultat , u borbi za loptu ispod kosa, faul se tesko dosuduje.
osim ovoga moram priznati da su konsolidovali reprezentaciju, ali DZABE, kad su tako sujetni, zato im tako i ide !!

podgoričanin

pre 18 godina

Posle histerije koja je zavladala Hrvatskom , danas sam na miru pogledao snimak njihove utakmice sa Španijom i tu "krađu stoljeća" . Zaključak je da sa ovim Hrvatima nešto nije u redu .Sami sebe dobiju i onda vrište na sve okolo , čak i na Srbiju što nije navijala za njih .Ovi koji su gledali na HTV - u kažu da je za Acu Petrovića suđenje bilo najbolje moguće . Sve dok nisu izgubili .Posle kažu da su "sudije gamad"!!! Tisućljetnja kultura , BRE !
I konačno : Hrvati , ajte kući polako . Sedmi ste , ili osmi , u Evropi , i to vam je najbolji rezultat u poslednjih deset godina . Svaka čast dečki . I ne naginjite se kroz prozor .

Raelni

pre 18 godina

Mislim da je poznati sudac iz bivse Juge Danko Radic to najbolje objasnio, za dvije godine je u Spanjoskoj prvenstvo Evrope, a da je furija ispala od Hrvatske tko zna da li bi isla u Japan, to bi za buduce evropsko u Spaniji bilo katastrofa. Smatra da je to maslo FIBE, jer doista onakva krada pred milijunima gledatelja i unistavanje hrvatske kosarke koja se pocela buditi, to je uzas nad uzasima, ljude jednostavno odbija od sporta, sve mi se to gadi. To je novac i politika a ne sport. Ja bih dodao i da Hrvatska nije ni smjela doci u polufinale, a pogotovo u finale jer organizatorima to sigurno nije odgovaralo iz financijskih i sigurnosnih razloga. Primjer je da nisu imali hrabrosti u programu pred utakmice obuci jedno djete u hrvatski dres, nego su sve reprezentacije prezentirane dresovima a hrvatska bijelim, to je nedopustivo, to je diskriminacija, zamislite da se to dogodi u Zagrebu reprezentaciji SiCG.
Protiv navijanja srpske publike nemam nista, ni u Hrvatskoj vjerojatno ne bi bilo drugacije. Ali, ovakva krada, to doista nema smisla. TO NIJE SPORT.
Sve najbolje Slovencima u Japanu, oni nisu nista krivi, posteno su dobili grogiranu i psiholoski unistenu hrvatsku ekipu. SRAMOTA.

IZ REPUBLIKE SRPSKE

pre 18 godina

Svaka vam cast Slovenci !!!!Cestitam !!Ipak ste vi sila za ove 'rvate!SAda ste im jos i komplekse nabili ......Jos jednom iz sveg srca vam cestitam

IZ REPUBLIKE SRPSKE

pre 18 godina

Svaka vam cast Slovenci !!!!Cestitam !!Ipak ste vi sila za ove 'rvate!SAda ste im jos i komplekse nabili ......Jos jednom iz sveg srca vam cestitam

Aca_USA

pre 18 godina

A sad u kvalifikacije za Japan sa Hrvatima, Rusima, Italijanima i Litvancima...
Od ovih verovatno ce Litvanci biti pozvani kao "wild card"

misha

pre 18 godina

drago mi je da slovenci prolaze !!!
nadam se da danas sudije nisu krive.
sto se tice tvrdenja da su kompleksasi to je tacno.
komentar na hrt-u povodom " sudijske nepravde " bio je : eto danas sudije guraju spaniju u odsudnim trnutcima kao sto su do skora radili srbiji i crnoj gori, ali sad im je to puklo i vidite njihov plasman.
zaLOsno!
a nisam tako siguran da su ih pokrali.
tukli su spance u toku cele utakmice, to im je ocigledno bila taktika, i to uspesna, protiv spanske brze igre.
e sad problem je u tome sto sudija treba da izjednaci broj prekrsaja na obe strane, bez obzira ko kako igra, da bi oni zakljucili da je to fer sudjenje.
upravo tolika razlika u broju prekrsaja i izvedenih slobodnih bacanja ukazuje na njihovu grubu i prljavu igru. samo jedan, od nekoliko brutalnih faulova nad spanskim igracima( uglavnom centrima ) sudjen je kao namerna licna.
mislim da je i aca petrovic pre pocetka utakmice hvalio sudije kao ozbiljne "igrace".
ovo je suvise ozbiljno takmicenje da bi sudije sebi dozvolile da im statistika potvrdi kradju.
onaj faul na kraju !?
to se upravo sudi faforitima.
i na ligaskim takmicenjima ,u poslednjih pet sekundi kada se lomi rezultat , u borbi za loptu ispod kosa, faul se tesko dosuduje.
osim ovoga moram priznati da su konsolidovali reprezentaciju, ali DZABE, kad su tako sujetni, zato im tako i ide !!

podgoričanin

pre 18 godina

Posle histerije koja je zavladala Hrvatskom , danas sam na miru pogledao snimak njihove utakmice sa Španijom i tu "krađu stoljeća" . Zaključak je da sa ovim Hrvatima nešto nije u redu .Sami sebe dobiju i onda vrište na sve okolo , čak i na Srbiju što nije navijala za njih .Ovi koji su gledali na HTV - u kažu da je za Acu Petrovića suđenje bilo najbolje moguće . Sve dok nisu izgubili .Posle kažu da su "sudije gamad"!!! Tisućljetnja kultura , BRE !
I konačno : Hrvati , ajte kući polako . Sedmi ste , ili osmi , u Evropi , i to vam je najbolji rezultat u poslednjih deset godina . Svaka čast dečki . I ne naginjite se kroz prozor .

Raelni

pre 18 godina

Mislim da je poznati sudac iz bivse Juge Danko Radic to najbolje objasnio, za dvije godine je u Spanjoskoj prvenstvo Evrope, a da je furija ispala od Hrvatske tko zna da li bi isla u Japan, to bi za buduce evropsko u Spaniji bilo katastrofa. Smatra da je to maslo FIBE, jer doista onakva krada pred milijunima gledatelja i unistavanje hrvatske kosarke koja se pocela buditi, to je uzas nad uzasima, ljude jednostavno odbija od sporta, sve mi se to gadi. To je novac i politika a ne sport. Ja bih dodao i da Hrvatska nije ni smjela doci u polufinale, a pogotovo u finale jer organizatorima to sigurno nije odgovaralo iz financijskih i sigurnosnih razloga. Primjer je da nisu imali hrabrosti u programu pred utakmice obuci jedno djete u hrvatski dres, nego su sve reprezentacije prezentirane dresovima a hrvatska bijelim, to je nedopustivo, to je diskriminacija, zamislite da se to dogodi u Zagrebu reprezentaciji SiCG.
Protiv navijanja srpske publike nemam nista, ni u Hrvatskoj vjerojatno ne bi bilo drugacije. Ali, ovakva krada, to doista nema smisla. TO NIJE SPORT.
Sve najbolje Slovencima u Japanu, oni nisu nista krivi, posteno su dobili grogiranu i psiholoski unistenu hrvatsku ekipu. SRAMOTA.

Kardelj

pre 18 godina

Ovo prvenstvo je prava slika bivse Juge. Srbi ne navijaju za bolju ekipu, već za jadne Spance, koji pobeduju uz obilatu pomoc sudija. Hrvati u svemu vide srpsku zaveru a Slovenci odose na svetsko prvenstvo.

kvisko

pre 18 godina

Čestitam simpatičnim Slovencima, bili su bolji i drago mi je da idu na svjetsko prvenstvo, bolje oni nego, recimo Turci ili Talijani. Utakmica tipična, borba dvaju ranjenih i ispražnjenih momčadi, sa meni očekivanim krajem, poznajući naš mentalitet. Užasno mi je žao ovih krasnih košarkaša i ljudi i trenera Spahije, oni su za mene moralni pobjednici ovog prvenstva i ako nam lopovska FIBA ne da wild card, zbilja su najveća ciganija na svijetu! Ne dajte se momci, naplatit ćemo mi to kad tad, u sportu se sve vrati, s kamatama.

Bora

pre 18 godina

Neverovatno je koliko su Hrvati opterećeni Srbima. Njihov novinar kaže da je 19.000(!) srpskih navijača "urlalo"...mi, dakle, urlamo, oni navijaju. Još kaže da je njihov poraza od Španaca "maslo domaćina". Pa, da smo toliko uticajni na sudije ne bi valjda ispali još na početku! Uvek im je neko drugi kriv, a najbolje je da to budu - Srbi. Sitne duše, što bi rekao naš narod.

susjed

pre 18 godina

U misha al si stručnjak za basket.
Pa gdje si pogledao snimku,nije valjda
da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke...
Suđenje je bilo odvratno i o kojim ti brzim Španjolcima pričaš.Pa ako si gledao reprizu vidio bi da se vrlo rano
osakatilo centarsku liniju Hrvatske.Vujčić je dobio 4 faula dok si rekao keks a možda je napravio jedan faul.Kasun je za ono malo što je odigrao dobio dva faula.Ciljalo se tamo gdje su Španjolci tanji i dok je Kasun bio u igri Španjlci su bili smiješni i nemoćni.Hrvatska uopće ne igra agresivnu obranu sa presingom a zadnji napad je sramota za režisera što nije ponovio.No ne zato što bi vidjeli ono što već znamo već što bi vidjeli da se sve odigravalo sucu pred nosom.Za ovakve stvari su se u Jugoslaviji i finala play offa ponavljala.
Na stranu glupavi Cvitković koji se prosipa na HRTu pominjući nebitne stvari no da je potez Hrvatske reprezentacije 95 bio nesportski,bio je.
Čak je i Antun Vrdoljak nakon toga izjavio da se to nipošto ne smije ponoviti.

susjed

pre 18 godina

I još nešto,čestitam Slovencima i želim im sreću na SP u Japanu.
I da ne bi mislili da jedino mi smatramo da smo oštećeni ,znajte da je Peter Vilfan izjavio da bi na mjestu Hrvatske napustio teren...

bob

pre 18 godina

From now on please pick only true patriots to play for SCG...PLAYERS WHO WILL FIGHT FOR THE COUNTRY AND NOT PRIMA DONAS WHO ARE ONLY INTERESTED IN THEIR OWN EGOES AND PERSONAL AMBITIONS....REMEMBER BASKETBALL IS A TEAM SPORT..!!!....opet cemo mi biti najbolji, nemojte klanjati...glave gore !

Dusko

pre 18 godina

Za "Susjed"-a iz Hrvatske. Da, srpska televizija je danas oko 13h prenosila reprizu i Spanija-Hrvatska i Slovenija-Nemacka. Pozdrav iz Novog Sada!

Damir Reshavin, Zagreb

pre 18 godina

Izgleda da je sve ponovno zamjesila UDBA skupa sa CIA. Tako govore moje zabludjeli i otupjeli sugradjani ne shvatajuci da ovakav hrvatski nacionalizam i jest krivac za kosarkaski debakl. Sve cestitke srpskim organizatorima prvenstva kakvo nikada ne bi moglo proci u Zagrebu, upravo zbog necivilizirane publike. Molim vas ignorirajte nesuvisle komentare odavde, uostalom tko gubi ima pravo ljuti se. Sutra ce citava zemlja ovdje ionako navijati za Danke Deutschland. Jednom sluga, uvijek sluga

Zlatibor

pre 18 godina

Susjed,
zaista postoje dobri razlozi zbog kojih su Hrvati toliko optereceni Srbima.
Ovde su stvari drugacije.
Da si hteo da pogledas reprizu utakmice Hrvatska-Spanija na RTSu(Radio Televizija SRBIJE) mogao si to danas da gledas....kad vec to spominjes.

A vecina ovih komentara,sada pogotovo hrvatskih,je samo odraz nasheg mentaliteta(kazem naseg,jer je to karakteristicno i za Hrvatsku,i za Srbiju,i za ostale balkanske zemlje),a to je da su nam uvek svi drugi krivi,sudije,domacin,navijaci,lopta,a i "ona tabla stoji malo nakrivo",osim samih sebe.
Zbog stvari koje su se desile sa nashom reprezentacijom(SCG) ovoga puta narod u Srbiji nije tako reagovao.
Budimo realni.

Dejan

pre 18 godina

Pa nakon one kradje od strane sudija (da FIBA skine ljagu sa ove sramote) jedina ispravna solucija bi bila wild card za Hrvatsku. Istina da sam iz HR, ali mislim da je HR uz Litvu odigrala najbolju kosarku na prvenstvu.
P.S. U najgorem slucaju, kako na tu wild card udara nekoliko ekipa za FIBA-u bi bilo najbolje organizirati turnir : Rusija, Hrvatska, SCG, Italija, Turska pa tko zasluzi neka ode.

woodsman

pre 18 godina

" da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke... "

rts je pustio reprizu utakmice.
ipak, trebalo bi 10ak puta iz svih mogucih uglova pustiti sumnjivi kontakt sa kraja utakmice nakon koga je izboren produzetak.

Vlada

pre 18 godina

@susjed
Zamisli, utakmica Hrvatska-Spanija je reprizirana na toliko mrskoj domacoj televiziji i jasno se videlo u tom poslednjem napadu da je hrvatskom igracu ispala lopta bez ikakvog faula. No dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti. Vise srece drugi put.

Zorz

pre 18 godina

Pobjeda Furije je jelo iz kuhinje FIBE. Svaka cast objektivnim novinarima u Srbiji sto u svojim komentarima kazu da Hrvatska a ni jaca ekipa od Hrvatske ne bi imala nikakve sanse protiv sudija koje su morale provuci Spance. Ovaj sampionat je pokazao i da logika" samo da susjedi ne produ", govori o golemom kompleksu tih brojnih navijaca prema Hrvatima a ne nikako obrnuto. HRVATSKA JE MORALNI POBJEDNIK. Svaka cast.

Oleg Blohin

pre 18 godina

Ko je došao na ideju da broj faulova jedne i druge ekipe uvek mora biti izjednačen, t.j. fifty-fifty?!? Ako jedna ekipa odigra dobro u odbrani ne mora da znači da pri tome pravi i punao faulova!
Španci su u 1/4 finalu sigurno napravili puno manje faulova od svojih protivnika, jer su imali i drukčiju taktiku. Taktika Hrvata je od samog početka bila više nego jasna - faulovima "cepati" igru brzih Španaca, kako se ovi ne bi rastrčali i raspucali kao protiv SCG. I to im je dugo dobro išlo za rukom. Ako se ne varam, Španci su u prvih 20 minuta ubacili manje od 30 poena. Tek kad su se Navarro i društvo rastrčali, Španci su počeli igrat kako znaju i pobedili ...
Ali optuživat suce što je Vujčić dobio 4 lične je malo djetinjasto. Ili čuditi se zašto je Spahija zbog uletavanja u teren dobio tehničku. Ili optuživat Srbe da su namestili rezultat. Da, baš. Namestili su poraz Hrvatima a zaboravili namestitit pobedu sebi protiv Francuza?!? Ili optuživat srpske navijače što navijaju za Španiju (Popović)? Mislim, stvarno?!? Zar bismo trebali navijat za vas? Zbog čega? Čime ste vi to zaslužili? Zbog napuštanja pobedničkog postolja u Atini? Zbog žviždanja našoj himni? Zbog ružnih stvari koje vaša publika govori Srbima? Da, navijali smo za Španiju. Navijali smo za simpatičniju ekipu ...

Problem Hrvata je u tome što se pred svako takmičenje ubede da su najbolji u Evropi. I još kad ih Slavko Cvitković počne upoređivat sa Litvancima u stilu "ako nismo mi prvaci nek' su oni ...". Hrvatska i Litva. Dve velesile. Srbija i Crna Gora su osvojile 4 od poslednjih 7 prvenstava Evrope i 2 poslednja svetska prvenstva ali naravno, one ne pripadaju tom "elitnom" društvu. Litvi i - Hrvatskoj ...
Toliko o vašoj OBJEKTIVNOSTI u sportu ...

susjed

pre 18 godina

Svaka čast na reprizi no misha sa svojim opservacijama ne izgleda kao
čovjek koji je gledao utakmicu ESP CRO...
Ja sam danas gledao one faulove o kojima sam pričao .Vujčićevi faulovi nemaju veze sa životom.Najbolje je kada
je sudac Prkačinov faul dosudio Vujčiću.I nisu nas ubili toliko ti slobodnjaci koliko što su visoki igrači
bili izmasakrirani faulovima(i to rano).Jednostvano se nije moglo igrati.
Ja ničim nisam napisao da vidim srpsku urotu u svemu što se jučer događalo.
Uvijek sam smatrao normalnim da se pokoja lopta dodijeli na autoritet
ili domaćinu.I istina je da bi puno manje pričali o sucima da se dobilo.To
nije nikakva tajna.No ovo je bilo puno više od par lopti.
U zadnjem napadu je Marko Tomas visoko
skočio i dohvatio loptu a onaj Garbajosa
ga je zakačio nogama.
No što je tu je,život teče dalje a
Espanjolesi su ga pofafali od Dirka.
Dobar je bio Španjolski trener nakon sinoćne utakmice...Hvala publici,nadam
se da će i sutra navijati za nas!!!

delija

pre 18 godina

Muka mi je kad vidim Nemce u finalu!Pre dvadeset godina i nadalje harali su parketima Danilovič,D Petrovič, Divac, Kukoč..a sad tim koji ima samo jednog vrhunskog igrača pokorava Europu!Kamo smo mi došli!!!!!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Vidim da se ovde svashta pishe pa cu se truditi da budem objektivan. Pored zlata koje smo cekali a koje je ostalo toliko daleko, i posle neprospavanih noci, nama je jedini cilj da ispadnemo dobri domacini i mislim da smo uspeli. Ej ja ne mogu da prepoznam pionir i arenu, sve izgleda fantasticno i mislim da nam niko nista ne moze zameriti!
Sto se hrvata tice, mislim da ne mozete da krivite publiku, u podgorici ste imali podrsku kao u zagrebu i mislim da je ocekivano navijanje u areni. Bio sam na obe utakmice i navijao protiv vas, ali to nije bitno. Posto sam gledao iz arene,nisam primetio te faulove zbog velike guzve, ne vidi se sve kao na tvu. Ono sto se vidi je da vi definitivno nemate kvalitet za finale, sto bi ste verovatno zacrtali i da ste prosli spance. Ljudi, giricek ima ocajan shut, on je promasio 4 otvorena suta u 1. pol, sto njega ne krivite. Popovic reaguje na svaku sudijsku odluku. Po ko zna koji put pricam:sudije su ljudi kao i mi, desava se da ih neki igrac iznervira i da mu oni sude nesto nesvesno kasnije. Za vase dobro nemojte da slusate cvitkovica i petrovica, od kad znam za njih oni samo dizu tenziju i netrpeljivost izmedju nas. Ne verujem da je fiba nesto zakuvala sa nama i spancima takodje ovo nema nikave veze ni sa verom! Nemojte se nadati vajld karti, ni mi je ne zasluzujemo, ali cemo je pre dobiti zato sto smo aktuelni prvaci, vise nas ima koji cemo da gledamo zbog tv prava, i atraktivniji smo.

Dragisa

pre 18 godina

Kad vec pričamo o Slovenicima, da vam kažem da je u Slovenskom timu više Srba nego Slovenca i jednom sam sedeo pored njih u jednoj kafani u Ljubljani i oni izmedzu sebe obšte ne pričaju Slovenski, nego Srbski!

Vladimir

pre 18 godina

Samo nekoliko reci vezanih za "najvecu kradju u istoriji sporta od postanka sveta". Naime, danas sam jos jednom odgledao spornu utakmicu. Iako sam i ja, valjda pod utiskom Slavka Cvitkovica, sinoc bio ubedjen da je Hrvatska pokradena, danas mi sve to malo drugacije izgleda. I ja sam bio sam ubedjen da je Tomas fauliran ali na usporenom snimku se jasno vidi da nema reci o faulu. Jedini sporni momenat je faul koji je dosudjen nad Navarom u produzetku nakon cega je Spahija dobio tehnicku. Medjutim, mnogo spornije odluke sudija su kos koji je priznat Hrvatima nakon isteka vremena kao i ponisten kos Navara nakon cega je dobio "samo" dva slobodna bacanja. Sto se razlike u faulovima tice ona je rezultat grube igre Hrvata ali i pokretljive odbrane koju forsiraju Spanci. Ako pogledate statistiku videcete da su u svakom mecu Spanci imali mnogo manje faulova od svojih protivnika (primer Letonije i Izraela). Cak smo i mi kao domacini imali duplo vise faulova od Spanaca. Takodje, ono sto je ostavilo utisak na mene je krajnje nesportsko ponasanje hrvatskih igraca i strucnog staba. Toliko nekulture retko se vidja na jednom sportskom takmicenju. Svoj toj nekulturi pridruzio se i hrvatski "tisak" kao i svi hrvatski sajtovi. Nisam primetio da su toliko revnosni u pljuvanju i vredjanju kada sudije navlace za hrvatske rukometase sto se jako cesto desava.
Medjutim, bez obzira na sve ostaje mi utisak da su Hrvati igrali najlepsu i najatraktivniju kosarku na ovom prvenstvu. I naravno, zelim da cestitam najsimpaticnijoj ekipi Sloveniji prolaz na svetsko prvenstvo. Mogli su i vise od toga ali temelji za buducnost su udareni ...

objektivni srbin

pre 18 godina

ti si se micha nalupetao.kosarku ocigledno ne poznajes.onakva kradja odavno nije vidjena.a ti susjed uzimas za pravo da komentarises rts.sve su ti vec napisali za reprizu i za prenos.o da niste mozda vi prenosili finale vaterpola izmedju nas i madjara.bio sam tada na moru u hrvatskoj i srecom neki normalni lik je pustio prenos s kablovske ili satelita pa smo gledali finale.sve utakmice hr reprezentacije se prenose ako udjete u zavrsnicu,bez obzira da li igrate s nama,a vi to ne radite.ne bi prenosili ni basket iz beograda da mi nismo ispali.

nbgd

pre 18 godina

Objektivni, ne znam da li je HRT prenosio finale vaterpola, jer sam ga gledao na PTC-u, ali sam sutradan gledao snimak, u kojem je komentator rekao i sledece: Sjajna vaterpolo predstava, sto je i logicno, jer igraju dvije ubedljivo najbolje reprezentacije na svijetu...
A to se desava dan posto smo mi upravo njih pobedili u polufinalu, posle one drame.
Nisu ni svi hrvatski komentatori Slavko 'covek sa tenka' Cvitkovic. Respect Aci Srbinu!

Che

pre 18 godina

Najcitaniji hrvatski portal index.hr za ispadanje Hr reprezentacije izravno optuzio Srbe. Komentirajuci navijanje Srba protiv Hrvata napisali su "Kakav epilog, kakva sramota jedne zemlje, jednog naroda i jedne smotre"
Ja bi se samo zapiao za koga bi to Hrvati navijali da se cetvrtfinale igralo u Zg i da su igrali SCG i bilo koja druga reprezentacija.
Za takvo navijanje u Bg su upravo odgovorni takvi clanci koji dolaze i s jedne i s druge strane. I dok god za svoje neuspijehe budemo okrivljivali jedni druge nista se nece promijeniti.
I jucer sam napisao,a i danas cu. Da je Tomas pogodio obadva slobodnja bacanja nebi se govorilo ni o sudcima, ni o uroti Fibe, ni o skandaloznom navijanju Srba!

Mikka

pre 18 godina

Slovenci, celo ste mi bili simpa! In vasa reprezentanca in vi po beogradskimi restavracijami in vse... Zelo mi je drago kar bom v Slovenijo emigriral! Bom imel o cemu se pogovarjati z vami, ko bom tam gor.
Prisrcen pozdrav ter veliko srece na Japonskem!

Dragan

pre 18 godina

Odlicno su igrale i jedna i druga ekipa (Hr i Slo). Borili su se srcem. Sto se tice ostalih ekipa iz ex-Yu; pred BiH i SCG reprezentacijama ima jos dosta posla da se u narednim godinama probiju medju prvih 8 u Evropi.

Sale23

pre 18 godina

vidim da je neki sused napisao da oni igraju za 8 a nas nema nigde. e neka taj isti pogleda trofeje koje imamo mi i oni pa neka uporedi, i vidi da im je 8 mesto najbolji uspeh. ali dobro neki se i 8 zadovoljavaju jbg ne znaju za bolje pozz.

mimolet

pre 18 godina

CITIRAM: trazim je na karti nema je...slovenije
(kobre, 25. septembar 2005 14:26)
Ipak prolazi, pa to je bolje da je na karti i da ne prolazi.
Pozdrav svima pzoitivcima u BG in NS, o ovakvo kao što je kobre, onima porucujem, idite trenirajte i vidimo se u Japanu.
Ipak: Srrecno.

dejan

pre 18 godina

ja ču biti najsretniji-kad če opet -kao bivša Yuga-navijati jedni za druge,onda kad ne igraju jedni protiv drugog-ali znam,da če so to dogoditi onda kad svemirci sljete na zemlju...pozdrav svima-a najviše plesačicama na EP..jeli bilo tako hladno u dvorani,da ste jih tako jako obukli?

IZ REPUBLIKE SRPSKE

pre 18 godina

Svaka vam cast Slovenci !!!!Cestitam !!Ipak ste vi sila za ove 'rvate!SAda ste im jos i komplekse nabili ......Jos jednom iz sveg srca vam cestitam

Aca_USA

pre 18 godina

A sad u kvalifikacije za Japan sa Hrvatima, Rusima, Italijanima i Litvancima...
Od ovih verovatno ce Litvanci biti pozvani kao "wild card"

misha

pre 18 godina

drago mi je da slovenci prolaze !!!
nadam se da danas sudije nisu krive.
sto se tice tvrdenja da su kompleksasi to je tacno.
komentar na hrt-u povodom " sudijske nepravde " bio je : eto danas sudije guraju spaniju u odsudnim trnutcima kao sto su do skora radili srbiji i crnoj gori, ali sad im je to puklo i vidite njihov plasman.
zaLOsno!
a nisam tako siguran da su ih pokrali.
tukli su spance u toku cele utakmice, to im je ocigledno bila taktika, i to uspesna, protiv spanske brze igre.
e sad problem je u tome sto sudija treba da izjednaci broj prekrsaja na obe strane, bez obzira ko kako igra, da bi oni zakljucili da je to fer sudjenje.
upravo tolika razlika u broju prekrsaja i izvedenih slobodnih bacanja ukazuje na njihovu grubu i prljavu igru. samo jedan, od nekoliko brutalnih faulova nad spanskim igracima( uglavnom centrima ) sudjen je kao namerna licna.
mislim da je i aca petrovic pre pocetka utakmice hvalio sudije kao ozbiljne "igrace".
ovo je suvise ozbiljno takmicenje da bi sudije sebi dozvolile da im statistika potvrdi kradju.
onaj faul na kraju !?
to se upravo sudi faforitima.
i na ligaskim takmicenjima ,u poslednjih pet sekundi kada se lomi rezultat , u borbi za loptu ispod kosa, faul se tesko dosuduje.
osim ovoga moram priznati da su konsolidovali reprezentaciju, ali DZABE, kad su tako sujetni, zato im tako i ide !!

podgoričanin

pre 18 godina

Posle histerije koja je zavladala Hrvatskom , danas sam na miru pogledao snimak njihove utakmice sa Španijom i tu "krađu stoljeća" . Zaključak je da sa ovim Hrvatima nešto nije u redu .Sami sebe dobiju i onda vrište na sve okolo , čak i na Srbiju što nije navijala za njih .Ovi koji su gledali na HTV - u kažu da je za Acu Petrovića suđenje bilo najbolje moguće . Sve dok nisu izgubili .Posle kažu da su "sudije gamad"!!! Tisućljetnja kultura , BRE !
I konačno : Hrvati , ajte kući polako . Sedmi ste , ili osmi , u Evropi , i to vam je najbolji rezultat u poslednjih deset godina . Svaka čast dečki . I ne naginjite se kroz prozor .

Raelni

pre 18 godina

Mislim da je poznati sudac iz bivse Juge Danko Radic to najbolje objasnio, za dvije godine je u Spanjoskoj prvenstvo Evrope, a da je furija ispala od Hrvatske tko zna da li bi isla u Japan, to bi za buduce evropsko u Spaniji bilo katastrofa. Smatra da je to maslo FIBE, jer doista onakva krada pred milijunima gledatelja i unistavanje hrvatske kosarke koja se pocela buditi, to je uzas nad uzasima, ljude jednostavno odbija od sporta, sve mi se to gadi. To je novac i politika a ne sport. Ja bih dodao i da Hrvatska nije ni smjela doci u polufinale, a pogotovo u finale jer organizatorima to sigurno nije odgovaralo iz financijskih i sigurnosnih razloga. Primjer je da nisu imali hrabrosti u programu pred utakmice obuci jedno djete u hrvatski dres, nego su sve reprezentacije prezentirane dresovima a hrvatska bijelim, to je nedopustivo, to je diskriminacija, zamislite da se to dogodi u Zagrebu reprezentaciji SiCG.
Protiv navijanja srpske publike nemam nista, ni u Hrvatskoj vjerojatno ne bi bilo drugacije. Ali, ovakva krada, to doista nema smisla. TO NIJE SPORT.
Sve najbolje Slovencima u Japanu, oni nisu nista krivi, posteno su dobili grogiranu i psiholoski unistenu hrvatsku ekipu. SRAMOTA.

Kardelj

pre 18 godina

Ovo prvenstvo je prava slika bivse Juge. Srbi ne navijaju za bolju ekipu, već za jadne Spance, koji pobeduju uz obilatu pomoc sudija. Hrvati u svemu vide srpsku zaveru a Slovenci odose na svetsko prvenstvo.

kvisko

pre 18 godina

Čestitam simpatičnim Slovencima, bili su bolji i drago mi je da idu na svjetsko prvenstvo, bolje oni nego, recimo Turci ili Talijani. Utakmica tipična, borba dvaju ranjenih i ispražnjenih momčadi, sa meni očekivanim krajem, poznajući naš mentalitet. Užasno mi je žao ovih krasnih košarkaša i ljudi i trenera Spahije, oni su za mene moralni pobjednici ovog prvenstva i ako nam lopovska FIBA ne da wild card, zbilja su najveća ciganija na svijetu! Ne dajte se momci, naplatit ćemo mi to kad tad, u sportu se sve vrati, s kamatama.

Bora

pre 18 godina

Neverovatno je koliko su Hrvati opterećeni Srbima. Njihov novinar kaže da je 19.000(!) srpskih navijača "urlalo"...mi, dakle, urlamo, oni navijaju. Još kaže da je njihov poraza od Španaca "maslo domaćina". Pa, da smo toliko uticajni na sudije ne bi valjda ispali još na početku! Uvek im je neko drugi kriv, a najbolje je da to budu - Srbi. Sitne duše, što bi rekao naš narod.

susjed

pre 18 godina

U misha al si stručnjak za basket.
Pa gdje si pogledao snimku,nije valjda
da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke...
Suđenje je bilo odvratno i o kojim ti brzim Španjolcima pričaš.Pa ako si gledao reprizu vidio bi da se vrlo rano
osakatilo centarsku liniju Hrvatske.Vujčić je dobio 4 faula dok si rekao keks a možda je napravio jedan faul.Kasun je za ono malo što je odigrao dobio dva faula.Ciljalo se tamo gdje su Španjolci tanji i dok je Kasun bio u igri Španjlci su bili smiješni i nemoćni.Hrvatska uopće ne igra agresivnu obranu sa presingom a zadnji napad je sramota za režisera što nije ponovio.No ne zato što bi vidjeli ono što već znamo već što bi vidjeli da se sve odigravalo sucu pred nosom.Za ovakve stvari su se u Jugoslaviji i finala play offa ponavljala.
Na stranu glupavi Cvitković koji se prosipa na HRTu pominjući nebitne stvari no da je potez Hrvatske reprezentacije 95 bio nesportski,bio je.
Čak je i Antun Vrdoljak nakon toga izjavio da se to nipošto ne smije ponoviti.

susjed

pre 18 godina

I još nešto,čestitam Slovencima i želim im sreću na SP u Japanu.
I da ne bi mislili da jedino mi smatramo da smo oštećeni ,znajte da je Peter Vilfan izjavio da bi na mjestu Hrvatske napustio teren...

bob

pre 18 godina

From now on please pick only true patriots to play for SCG...PLAYERS WHO WILL FIGHT FOR THE COUNTRY AND NOT PRIMA DONAS WHO ARE ONLY INTERESTED IN THEIR OWN EGOES AND PERSONAL AMBITIONS....REMEMBER BASKETBALL IS A TEAM SPORT..!!!....opet cemo mi biti najbolji, nemojte klanjati...glave gore !

Dusko

pre 18 godina

Za "Susjed"-a iz Hrvatske. Da, srpska televizija je danas oko 13h prenosila reprizu i Spanija-Hrvatska i Slovenija-Nemacka. Pozdrav iz Novog Sada!

Damir Reshavin, Zagreb

pre 18 godina

Izgleda da je sve ponovno zamjesila UDBA skupa sa CIA. Tako govore moje zabludjeli i otupjeli sugradjani ne shvatajuci da ovakav hrvatski nacionalizam i jest krivac za kosarkaski debakl. Sve cestitke srpskim organizatorima prvenstva kakvo nikada ne bi moglo proci u Zagrebu, upravo zbog necivilizirane publike. Molim vas ignorirajte nesuvisle komentare odavde, uostalom tko gubi ima pravo ljuti se. Sutra ce citava zemlja ovdje ionako navijati za Danke Deutschland. Jednom sluga, uvijek sluga

Zlatibor

pre 18 godina

Susjed,
zaista postoje dobri razlozi zbog kojih su Hrvati toliko optereceni Srbima.
Ovde su stvari drugacije.
Da si hteo da pogledas reprizu utakmice Hrvatska-Spanija na RTSu(Radio Televizija SRBIJE) mogao si to danas da gledas....kad vec to spominjes.

A vecina ovih komentara,sada pogotovo hrvatskih,je samo odraz nasheg mentaliteta(kazem naseg,jer je to karakteristicno i za Hrvatsku,i za Srbiju,i za ostale balkanske zemlje),a to je da su nam uvek svi drugi krivi,sudije,domacin,navijaci,lopta,a i "ona tabla stoji malo nakrivo",osim samih sebe.
Zbog stvari koje su se desile sa nashom reprezentacijom(SCG) ovoga puta narod u Srbiji nije tako reagovao.
Budimo realni.

Dejan

pre 18 godina

Pa nakon one kradje od strane sudija (da FIBA skine ljagu sa ove sramote) jedina ispravna solucija bi bila wild card za Hrvatsku. Istina da sam iz HR, ali mislim da je HR uz Litvu odigrala najbolju kosarku na prvenstvu.
P.S. U najgorem slucaju, kako na tu wild card udara nekoliko ekipa za FIBA-u bi bilo najbolje organizirati turnir : Rusija, Hrvatska, SCG, Italija, Turska pa tko zasluzi neka ode.

woodsman

pre 18 godina

" da si snimao utakmicu ili ne daj bože da se u Srbiji reprizira utakmica Hrvatske repke... "

rts je pustio reprizu utakmice.
ipak, trebalo bi 10ak puta iz svih mogucih uglova pustiti sumnjivi kontakt sa kraja utakmice nakon koga je izboren produzetak.

Vlada

pre 18 godina

@susjed
Zamisli, utakmica Hrvatska-Spanija je reprizirana na toliko mrskoj domacoj televiziji i jasno se videlo u tom poslednjem napadu da je hrvatskom igracu ispala lopta bez ikakvog faula. No dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti. Vise srece drugi put.

Zorz

pre 18 godina

Pobjeda Furije je jelo iz kuhinje FIBE. Svaka cast objektivnim novinarima u Srbiji sto u svojim komentarima kazu da Hrvatska a ni jaca ekipa od Hrvatske ne bi imala nikakve sanse protiv sudija koje su morale provuci Spance. Ovaj sampionat je pokazao i da logika" samo da susjedi ne produ", govori o golemom kompleksu tih brojnih navijaca prema Hrvatima a ne nikako obrnuto. HRVATSKA JE MORALNI POBJEDNIK. Svaka cast.

Oleg Blohin

pre 18 godina

Ko je došao na ideju da broj faulova jedne i druge ekipe uvek mora biti izjednačen, t.j. fifty-fifty?!? Ako jedna ekipa odigra dobro u odbrani ne mora da znači da pri tome pravi i punao faulova!
Španci su u 1/4 finalu sigurno napravili puno manje faulova od svojih protivnika, jer su imali i drukčiju taktiku. Taktika Hrvata je od samog početka bila više nego jasna - faulovima "cepati" igru brzih Španaca, kako se ovi ne bi rastrčali i raspucali kao protiv SCG. I to im je dugo dobro išlo za rukom. Ako se ne varam, Španci su u prvih 20 minuta ubacili manje od 30 poena. Tek kad su se Navarro i društvo rastrčali, Španci su počeli igrat kako znaju i pobedili ...
Ali optuživat suce što je Vujčić dobio 4 lične je malo djetinjasto. Ili čuditi se zašto je Spahija zbog uletavanja u teren dobio tehničku. Ili optuživat Srbe da su namestili rezultat. Da, baš. Namestili su poraz Hrvatima a zaboravili namestitit pobedu sebi protiv Francuza?!? Ili optuživat srpske navijače što navijaju za Španiju (Popović)? Mislim, stvarno?!? Zar bismo trebali navijat za vas? Zbog čega? Čime ste vi to zaslužili? Zbog napuštanja pobedničkog postolja u Atini? Zbog žviždanja našoj himni? Zbog ružnih stvari koje vaša publika govori Srbima? Da, navijali smo za Španiju. Navijali smo za simpatičniju ekipu ...

Problem Hrvata je u tome što se pred svako takmičenje ubede da su najbolji u Evropi. I još kad ih Slavko Cvitković počne upoređivat sa Litvancima u stilu "ako nismo mi prvaci nek' su oni ...". Hrvatska i Litva. Dve velesile. Srbija i Crna Gora su osvojile 4 od poslednjih 7 prvenstava Evrope i 2 poslednja svetska prvenstva ali naravno, one ne pripadaju tom "elitnom" društvu. Litvi i - Hrvatskoj ...
Toliko o vašoj OBJEKTIVNOSTI u sportu ...

susjed

pre 18 godina

Svaka čast na reprizi no misha sa svojim opservacijama ne izgleda kao
čovjek koji je gledao utakmicu ESP CRO...
Ja sam danas gledao one faulove o kojima sam pričao .Vujčićevi faulovi nemaju veze sa životom.Najbolje je kada
je sudac Prkačinov faul dosudio Vujčiću.I nisu nas ubili toliko ti slobodnjaci koliko što su visoki igrači
bili izmasakrirani faulovima(i to rano).Jednostvano se nije moglo igrati.
Ja ničim nisam napisao da vidim srpsku urotu u svemu što se jučer događalo.
Uvijek sam smatrao normalnim da se pokoja lopta dodijeli na autoritet
ili domaćinu.I istina je da bi puno manje pričali o sucima da se dobilo.To
nije nikakva tajna.No ovo je bilo puno više od par lopti.
U zadnjem napadu je Marko Tomas visoko
skočio i dohvatio loptu a onaj Garbajosa
ga je zakačio nogama.
No što je tu je,život teče dalje a
Espanjolesi su ga pofafali od Dirka.
Dobar je bio Španjolski trener nakon sinoćne utakmice...Hvala publici,nadam
se da će i sutra navijati za nas!!!

delija

pre 18 godina

Muka mi je kad vidim Nemce u finalu!Pre dvadeset godina i nadalje harali su parketima Danilovič,D Petrovič, Divac, Kukoč..a sad tim koji ima samo jednog vrhunskog igrača pokorava Europu!Kamo smo mi došli!!!!!

SmiljaPfc

pre 18 godina

Vidim da se ovde svashta pishe pa cu se truditi da budem objektivan. Pored zlata koje smo cekali a koje je ostalo toliko daleko, i posle neprospavanih noci, nama je jedini cilj da ispadnemo dobri domacini i mislim da smo uspeli. Ej ja ne mogu da prepoznam pionir i arenu, sve izgleda fantasticno i mislim da nam niko nista ne moze zameriti!
Sto se hrvata tice, mislim da ne mozete da krivite publiku, u podgorici ste imali podrsku kao u zagrebu i mislim da je ocekivano navijanje u areni. Bio sam na obe utakmice i navijao protiv vas, ali to nije bitno. Posto sam gledao iz arene,nisam primetio te faulove zbog velike guzve, ne vidi se sve kao na tvu. Ono sto se vidi je da vi definitivno nemate kvalitet za finale, sto bi ste verovatno zacrtali i da ste prosli spance. Ljudi, giricek ima ocajan shut, on je promasio 4 otvorena suta u 1. pol, sto njega ne krivite. Popovic reaguje na svaku sudijsku odluku. Po ko zna koji put pricam:sudije su ljudi kao i mi, desava se da ih neki igrac iznervira i da mu oni sude nesto nesvesno kasnije. Za vase dobro nemojte da slusate cvitkovica i petrovica, od kad znam za njih oni samo dizu tenziju i netrpeljivost izmedju nas. Ne verujem da je fiba nesto zakuvala sa nama i spancima takodje ovo nema nikave veze ni sa verom! Nemojte se nadati vajld karti, ni mi je ne zasluzujemo, ali cemo je pre dobiti zato sto smo aktuelni prvaci, vise nas ima koji cemo da gledamo zbog tv prava, i atraktivniji smo.

Dragisa

pre 18 godina

Kad vec pričamo o Slovenicima, da vam kažem da je u Slovenskom timu više Srba nego Slovenca i jednom sam sedeo pored njih u jednoj kafani u Ljubljani i oni izmedzu sebe obšte ne pričaju Slovenski, nego Srbski!

Vladimir

pre 18 godina

Samo nekoliko reci vezanih za "najvecu kradju u istoriji sporta od postanka sveta". Naime, danas sam jos jednom odgledao spornu utakmicu. Iako sam i ja, valjda pod utiskom Slavka Cvitkovica, sinoc bio ubedjen da je Hrvatska pokradena, danas mi sve to malo drugacije izgleda. I ja sam bio sam ubedjen da je Tomas fauliran ali na usporenom snimku se jasno vidi da nema reci o faulu. Jedini sporni momenat je faul koji je dosudjen nad Navarom u produzetku nakon cega je Spahija dobio tehnicku. Medjutim, mnogo spornije odluke sudija su kos koji je priznat Hrvatima nakon isteka vremena kao i ponisten kos Navara nakon cega je dobio "samo" dva slobodna bacanja. Sto se razlike u faulovima tice ona je rezultat grube igre Hrvata ali i pokretljive odbrane koju forsiraju Spanci. Ako pogledate statistiku videcete da su u svakom mecu Spanci imali mnogo manje faulova od svojih protivnika (primer Letonije i Izraela). Cak smo i mi kao domacini imali duplo vise faulova od Spanaca. Takodje, ono sto je ostavilo utisak na mene je krajnje nesportsko ponasanje hrvatskih igraca i strucnog staba. Toliko nekulture retko se vidja na jednom sportskom takmicenju. Svoj toj nekulturi pridruzio se i hrvatski "tisak" kao i svi hrvatski sajtovi. Nisam primetio da su toliko revnosni u pljuvanju i vredjanju kada sudije navlace za hrvatske rukometase sto se jako cesto desava.
Medjutim, bez obzira na sve ostaje mi utisak da su Hrvati igrali najlepsu i najatraktivniju kosarku na ovom prvenstvu. I naravno, zelim da cestitam najsimpaticnijoj ekipi Sloveniji prolaz na svetsko prvenstvo. Mogli su i vise od toga ali temelji za buducnost su udareni ...

objektivni srbin

pre 18 godina

ti si se micha nalupetao.kosarku ocigledno ne poznajes.onakva kradja odavno nije vidjena.a ti susjed uzimas za pravo da komentarises rts.sve su ti vec napisali za reprizu i za prenos.o da niste mozda vi prenosili finale vaterpola izmedju nas i madjara.bio sam tada na moru u hrvatskoj i srecom neki normalni lik je pustio prenos s kablovske ili satelita pa smo gledali finale.sve utakmice hr reprezentacije se prenose ako udjete u zavrsnicu,bez obzira da li igrate s nama,a vi to ne radite.ne bi prenosili ni basket iz beograda da mi nismo ispali.

nbgd

pre 18 godina

Objektivni, ne znam da li je HRT prenosio finale vaterpola, jer sam ga gledao na PTC-u, ali sam sutradan gledao snimak, u kojem je komentator rekao i sledece: Sjajna vaterpolo predstava, sto je i logicno, jer igraju dvije ubedljivo najbolje reprezentacije na svijetu...
A to se desava dan posto smo mi upravo njih pobedili u polufinalu, posle one drame.
Nisu ni svi hrvatski komentatori Slavko 'covek sa tenka' Cvitkovic. Respect Aci Srbinu!

Che

pre 18 godina

Najcitaniji hrvatski portal index.hr za ispadanje Hr reprezentacije izravno optuzio Srbe. Komentirajuci navijanje Srba protiv Hrvata napisali su "Kakav epilog, kakva sramota jedne zemlje, jednog naroda i jedne smotre"
Ja bi se samo zapiao za koga bi to Hrvati navijali da se cetvrtfinale igralo u Zg i da su igrali SCG i bilo koja druga reprezentacija.
Za takvo navijanje u Bg su upravo odgovorni takvi clanci koji dolaze i s jedne i s druge strane. I dok god za svoje neuspijehe budemo okrivljivali jedni druge nista se nece promijeniti.
I jucer sam napisao,a i danas cu. Da je Tomas pogodio obadva slobodnja bacanja nebi se govorilo ni o sudcima, ni o uroti Fibe, ni o skandaloznom navijanju Srba!

Mikka

pre 18 godina

Slovenci, celo ste mi bili simpa! In vasa reprezentanca in vi po beogradskimi restavracijami in vse... Zelo mi je drago kar bom v Slovenijo emigriral! Bom imel o cemu se pogovarjati z vami, ko bom tam gor.
Prisrcen pozdrav ter veliko srece na Japonskem!

Dragan

pre 18 godina

Odlicno su igrale i jedna i druga ekipa (Hr i Slo). Borili su se srcem. Sto se tice ostalih ekipa iz ex-Yu; pred BiH i SCG reprezentacijama ima jos dosta posla da se u narednim godinama probiju medju prvih 8 u Evropi.

Sale23

pre 18 godina

vidim da je neki sused napisao da oni igraju za 8 a nas nema nigde. e neka taj isti pogleda trofeje koje imamo mi i oni pa neka uporedi, i vidi da im je 8 mesto najbolji uspeh. ali dobro neki se i 8 zadovoljavaju jbg ne znaju za bolje pozz.

mimolet

pre 18 godina

CITIRAM: trazim je na karti nema je...slovenije
(kobre, 25. septembar 2005 14:26)
Ipak prolazi, pa to je bolje da je na karti i da ne prolazi.
Pozdrav svima pzoitivcima u BG in NS, o ovakvo kao što je kobre, onima porucujem, idite trenirajte i vidimo se u Japanu.
Ipak: Srrecno.

dejan

pre 18 godina

ja ču biti najsretniji-kad če opet -kao bivša Yuga-navijati jedni za druge,onda kad ne igraju jedni protiv drugog-ali znam,da če so to dogoditi onda kad svemirci sljete na zemlju...pozdrav svima-a najviše plesačicama na EP..jeli bilo tako hladno u dvorani,da ste jih tako jako obukli?