Petak, 27.11.2020.

09:52

Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži

Marijan Vajda, trener Novaka Đokovića, oduševljen je što je srpski as ponovo godinu završio na prvom mestu na ATP listi.

Izvor: MS

Vajda o finalu RG: Novak nije bio u svojoj koži IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

dominus

pre 3 godine

No Name

P.S. Kada nemaš prave argumente, onda udri po ličnosti. Znanje-imanje nije imao raspravu sa mnom. Postavio sam mu pitanja, čovek odgovorio i nema šta dalje. Tebe, kao što si mogao videti, nije ni uzimao u obzir za bilo kakvu raspravu


Rafa30
Sve je moguće. Opet, to je ona šbb kbb. Vidićemo šta donosi sledeća godina. Pripreme za penziju ili napad na rekord.

Rafa30

pre 3 godine

@ dominus

Pa dobro ti tvoj rodjak teniski strucnjak kaze.

Onaj 3.set RG finala je Nadal jedva uspio izvuci nekako.
Onaj tko ne razumije 100% tenis, ne vidi.
Ali mi koji igramo i razumijemo, znamo da je Nole poceo podizat nivo igre, a Nadal je padao.
Ja necu reci da bi Nole okrenuo 100% mec da je dobio taj 3.set,ali mogu reci da bi mec bio kudikamo drugaciji u nastavku i Nole bi imao jako dobre sanse da dobije, jer jasno je da Nadal ne moze na onom nivou igrati 4 ili 5 setova.
I u polufinalu je bilo vise nego ocito da Nadal gazi prva 2, 2 i pol seta, a onda je pao u drugoj polovici 3.seta.
Ista stvar kao i finalu.
Samo eto, uspio je nekako zadrzati nivo, s druge stran Nole je podizao nivo igre ali opet nedovoljno.
To su te sitnice u sportu, koje rade razliku.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Uhvatio si se za taj mrak na meču. Kako jednom, tako i drugom protivniku. Gubi se, pa da se prekine meč? Vazna je pobeda po svaku cenu, spreciti ga na svake nacine, sutra ću ja biti bolji? To su moralne vrednosti kojom se uče naša deca? U pravu je opet @JUMKO. Kad se n pr pogleda finale 2012 Garosa , meč koji je negde sporan, i meč o kome se može diskutovati.
Pratim tenis 20 godina , naravno sa pauzama. I sad ja trebam da objašnjavam stilove raznih igrača na travi, šljaci, betonu. Imaš tog tvog rodjaka teniskog stručnjaka pa nek ti on objasni, posebno stvari koje se vide iz aviona, nema smisla.

P.s Vidi se da imaš malo godina, dok @znanje-imanje ima više i povuko se iz rasparve, iskusno. :) Nemam ni ja više šta da napišem, slobodno, nek tvoja bude poslednja. Glupa, luda, smešna kako god.

dominus

pre 3 godine

No name

Huk. Teških ljudi. Ti ili su lud ili glup ili se samo praviš? Kakva zavera i đavo? Federer odigrao odlično taj dan, iznenadio Novaka. Nije bio spreman za takvu njegovu igru. Dobro se sećam da je ovde kod nas pao mrak, tamo je bio sumrak jer je sat razlike. Novak je čak pitao sudiju da prekinu meč, ovaj procenio da mogu još igrati. Da je izvukao četvrti set, možda bi i pobedio.
Kako možeš porediti Medvedeva i Nadala? Hajde objasni? Nadal, Novak, Federer i Marej pa različiti stilovi. Stvarno svašta pročitati.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja izgleda pričam sa detetom. Može da se nadje na internetu , da li je bio mrak ili ne. Mislim 2011, koliko je prošlo, i da sam pogrešio? Nema razloga da se taj meč završava po mraku, nije ni drugi polufinalni meč bio u 5 setova. Svetska zavera protiv našeg Noleta, te 2011 da ga Federer pobedi servirajući dobro po mraku i da ga pobedi asem, je to? U kontekstu da je Fedrerer pobedio onog ko je trebao da pobedi Nadala, lako ga je pobedio. Bilo je i zezanja pošto Nadal na Garosu u to vreme proslavlja rodjendan da mu Federer uručio rodjedanski poklon svojim plasiranjem u finale.
Prvi meč 2005 izmedju Nadala i Federera na Garosu, Fedja izjednačuje na 1:1, evo gotov Nadal. Pa čekajte ljudi, to važi kad bolji teniser gubi, a ne kad igraju tada dva pojednaka tenisera.
I moja baba je teniski stručnjak. Nego pitaj ti tog tvog rodjaka, zašto je Medvedev veliki favorit na betonu protiv Novaka? Pa kad kaže drugačije i desi se ćorak. Ti mu lepo kažeš da nije nikakv stručnjak,jer se sve svodi na to.

dominus

pre 3 godine

No name

Imao je u situaciju na 54 u trećem, možda je čovek na to mislio. Moj rođak je teniski stručnjak i čovek mi tada kaže:"samo da uzme treći set, vidićeš, okrenuće ovo Nole". Ima tu nekih stvari, sitnica, koje običan gledalac teško primeti.
Što se Federera tiče, bio je polumrak tada, pa ovde kod nas je bio mrak kad se meč završio? O čemu ti pričaš? I da. Nije Federer lako izgubio. Uzeo mu je set.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal je monstruozan na toj podlozi i svako ko misli drukčije na RG da ima šansu dobije Rafu zdravog i fitog očigledno živi u zabludi nije upoznat kako igra Španac na svojoj podlozi kad uđe u finale.

Svi su mu uspeva li otkinu set od Federer,Novak,Tima i nekad Puerta ali više od toga nedovoljno.

No name

pre 3 godine

Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti . Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost.

@ znanje imanje
Vidim na mnogim drugim sportovima, ljudi se žale na ovo, na ono , na sudjenje. I čovek nadje sport gde baš ništa ne utiče, dobro osim vremenskih prilika ha,ha,ha. Nekorektnost drugog igrača. Kako bre čoveče može to neko stajanje više da utiče od publike koja baš bude negativo nastrojena, ranijih godina. Ti si pobednik, gasi internet.

A za ovu stručnost, ti prognoziraš da Novak neće osvojiti nijedan GS na betonu do kraja karijere. Jedino mogu da se složim za travu gde je bitniji ugao pod kojim udarš lopticu nego preciznost. Smela izjava.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja sam odgovaro na to da je Nadal izgubi 3 set. Možda bi se do kraja vodila neka borba, ali da bi Nadal sigurno izgubio meč i zato skiknuo od sreće na 40:0 i tri meč lopte i to pobedio servirajući as. Zvuči prostački, jer na 40:0 znalo se da je 99% gotovo. I mi drugi gledamo mečeve. I opet zvuči kao opravdanje teškog poraza.

Ubedljivo sam najviše pratio i gledao sljaku od tenisa, jer je najzanimljivija.
Svu su očekivali da Novak pobedi u finalu Nadala 2011. Tada ga je pobedi na par turnira pre Garosa u 2 seta. Kao da je bila toliko suva šljaka , da je Federe na tom meču servirao fenomalno. Asom ga je i pobedio. Nema nikakvog mraka, jedino je možda veći deo terena bio u hladu. Ono što se videlo u meču da je Novak ranjiv kad neko drugi odigra dobro i drugačije na šljaci. On je bio sve podredio igri Nadala na šljaci. I to se dokazuje što Nadal lako pobedjuje u finalu 2011 Fedrera. I porazom Novaka 2015 u finalu od Warnike. Bilo je posle još poraza, ali tada ajde nije bio u formi. Nadal nije nikad imao 2:0 pa izgubio, ili 0:2 pa pobedio čitaj : na šljaci. Federer je mislim pobedio Del p, ali čudan meč. Novak eto samo jednom 2:0, mislim i da nema nijedan poraz osim toga i tolike prednosti ni na drugim terenima. A što ima veze? Na šljaci mislim da je to nemoguća misija, i da pobediš i da izgubiš. To sam primetio baš baš najmanje toga ima na šljaci. Evo ove godine na USa openu 2meča, na šljaci nijedan. Sa takvim prelazima ne računajući početna kola.

dominus

pre 3 godine

No Name

Novak je imao furioznu seriju 2011te. Federer je tu odigrao kao nikada do tada na šljaci i iz drugog plana. Svi su vidili Novaka i Nadala u finalu. Novak nije očekivao tada takvog Federera. Uzeo je treći set i bio blizu da uzme i četvrti. Ne zaboravi da se dobar dio četvrtog seta igralo u polumraku. Da je uzeo četvrti, verovatno bi pobedio. Taj meč nije nikakav reper. Kako je okrenuo na USO? Koliko samo bude preokreta tokom godine na GS. U meču Nadala i Đokovića uopšte nije reč o tome da li je mogao preokrenuti već sama igra, loša igra i uzroci toga.

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal mislim nikad, ni uopšte ni na RG, nije imao tu prosečnu dubinu udarca. Za ovih 15 godina ono nikad nisam video. Njemu prosečna lopta pada oko 2 metra iza srednje linije. Ovde je prosek bio negde 2 metra do zadnje linije, sa mnogo lopti tik do linije a skoro nijednom pogrešnom.
Pored tog neočekivanog i Novak je imao baš loš dan. To su dve neočekivanosti. Zato su dva seta otišla očas posla. Bez obzira na to čim Nadal nije mogao da održi svoj nivo u 3. setu Novak ga je skoro imao - iako je i dalje bio loš. Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Server kada izađe nakon poziva sudije - primač mora da je spreman. Ovde Nadal kasni svaki put. To je namerno! A onda, svaki put, pošto sada nema dodavanja peškira, iako tek počinje gem, ide (a Novak ionako već čeka) do peškira, prođe još 20 sekundi, pa se onda namesti na prijem. To nikad, ali nikad nije bilo. U stvari baš džukački, koliko prema protivniku tako i prema gledaocima.
Novak je umesto pauze igrao nakon osvojenog onog RG - epohalna greška. A onda igrao povređen još godinu i po - enormna, nepopravljiva greška. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti igrač. Svi ovi uspesi su fenomenalni. Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost. Šta da se radi, to je što je. Možda ostane sa "samo" najduže na 1. mestu i najviše zarade i sl. ali ne i sam kao GOAT.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ako ćemo pošteno, Novak ima svojih bubica što se tiče korišćenja vremena između dva servisa. Ali Nadal? Ko za njega kaže da je korektan po tom pitanju, najobičniji je licemer.
Nisam primetio to na šta aludirate iz prostog razloga, jer sam na osnovu vaših i komentara @Rafa30 prihvatio argumentaciju da će meč ići pravolinijski u Novakovu korist. Bio sam iznenađen njegovom lošom igrom, iako je delovao još kod Cicipasa da može bar 2 sata još ostati na terenu. Posle onog finala, sumnjam da Novak više ima šansu da ponovo osvoji RG. To je moj zaključak. Možda i grešim. Neki su ovde pisali da je sledeća godina oproštajna za Novaka.

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal je bio na ivici snage. Udarao je maksimalno ali sve teže. Novak je bio baš loš ali nije mogao gore. I Nadal je krenuo da pada i pada...
Ne shvatam kako niko nije video najočitije. Od početka do kraja Nadal je nekorektno kasnio na prijem serve. Onda je i uzeo pauzu nakon 2. seta. Dakle Nadal je imao zalihe energije koje je imao. Novak je igrao isto - loše. Ali nije imao pad, nije imao gde da padne. Da je sudija samo opomenuo Nadala na kraju 2. seta i na početku 3. seta da kasni sa izlaskom na teren bilo bi dovoljno. Nadal se nelegalnim razvlačenjem fokusirao da izdrži visok nivo - ali je potrošio sve zalihe.
Novak bi nastavio da igra isto, loše. Ali bi Nadal od odlične igre pao na prosečnu i izgubio.
Novak ima 2 razloga da igra na vreme sa njim. Nadalova veća masa je skuplja na duže staze. A njegovo daljnje stajanje, Novakova šetnja tamos-vamos a tek skraćene pa lob nisu samo poeni. To su i potrošnje energije. Ovde se samo prebrzo odvilo i Nadal je dobacio da završi 3. set, za par (ne)srećnih lopti.
Novak je bio loš. Nadal je zasluženo pobedio. Za par lopti bilo bi obrnuto.

No name

pre 3 godine

(znanje-imanje, 27. novembar 2020 18:03)

Neko ko gubi 2:0 setova , samo može da nekako da izjednači i da čeka šansu u 5 setu i neki veći propust pri kraju seta. Cipistas je gubio 2:0 i posle toliko ištrošio da je nestao 5 set. I pričamo o šljaci, možda je najčuveniji onaj meč Novak-Melcer 2:0 do 2:3. Pa 2011 Novak nije uspeo da prekokren 0:2 protiv Fedje. Da je izjednačio na 2: 2 u tim godinama, verujem da bi uspeo.

Novak do kraja karijere sigurno neće odigrati meč koji će preokrenuti od 0:2 do 3:2. Na šljaci sigurno neće. A ti nastavi da vidiš :)

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Skoro tri sata su igrali taj meč. Prvi set 46 minuta. Rezultat ne oslikava i vreme provedeno na terenu. Odgledao sam meč sve do brejka u trećem, kada sam prekinuo gledanje. Zaključak da je Nadal baš ubio u pojam Novaka na prvi utisak zaista deluje tako. Ali sa ove tačke gledišta baš i nije tako. Pravo pitanje je, šta se desilo sa Novakom u prvih 2 sata igre i otkud vama uopšte ideja da bi Novak dobio meč da je uzeo treći set?

Holden Caulfield

pre 3 godine

Trenutno 22 komentara,od toga barem 15 napisala jedna ista osoba-kakva je to bolest,to je slucaj za razmatranje...Jumko naucio dva-tri izraza na nivou djeteta od pet godina i non stop ih ponavlja-jer nije u stanju nista novo smisliti..."klub 20"..."krompirko"..."nikad,ali nikad" nece uci u klub 20...cim to kaze otkrije se,a zaboravi da je pod drugim nickom ;)...ako vec lazes-pamti!!!...deset godina ovdje svaki dan pise protiv Noleta i doceka jadan cetir-pet puta godisnje da se raduje,kako mu je ostatak godine,jadan,bas mi ga zao,nije mu lako.

iz Niš

pre 3 godine

Džaba broj 1 na kraju godine, kad su utisak godine batine iz Pariza i izgubljen pogled na 6:0 5:1. I drop šotovi protiv Medvedeva!
(Krompirko, 27. novembar 2020 10:32)

Hej, stani malo! Federer je dobio gore od Nadala u finalu RG iz 2008 (6:1 6:3 6:0), pa i dalje ga ljudi (kao i ti i ostali tašisek iz 20-ice) veličaju kao najboljeg svih vremena, umetnika, itd. (ko zna koji ćete još atribut osmisliti za njega). Švajcarac je tada bio na prvom, a Španac na drugom mestu. To bi značilo da je i Federer Krompirko sad, zar ne? Zar ne? Razmisli malo! Ovakav poraz Federera "GOAT kralja majstora reketom Kluba 20" veća je sramota od poraza jednog Srbina koji je večiti "underdog i GOAT 17" po vama. Razbiraš li me šta pišem?
Vidiš, genijalče! Nije problem to što će nekog Rafa oduvati sa krompirom, pomfritom, đuvečom ili pireom na šljaci, podlozi na kojoj je u bukvalnom smislu prešao igricu. Ne, problem je što je sva vaša opsednutost i mržnja nad Đokovićem prešla u bolest, pa ne možete da živite bez toga. Sve vam kao navodno nešto smeta. Onaj "dotični i kontradiktorni" što piše da su navijači Novaka Đokovića (Nolomani) bolesni je samo vapaj da njemu treba da se ukaže pomoć. Po njemu su Nolomani nerealni, a ipak su na kraju realniji od pojedinaca, pa i od njega, koji pišu svakojake bljuzgavice i truju ovaj portal kompleksima 24h dnevno.
Što se mene tiče, Novak može da ostane na br. 17. On je svojim izvojevanim pobedama i trofejima dokazao kakvi ste zapravo vi kao ličnosti.

Pozdrav!

No name

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako.
-bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.
(znanje-imanje, 27. novembar 2020 12:24)

Nemaš pojma, al nema veze. To je čisto opravdanje za težak poarz. Kao na Australiji kad je stric Tonny reako da je Nadal trebao da igra drugačije. A više napadačka igra mu je donosila rezultate protiv ostalih protivnika.Kao sad to menjati, za jedan meč? Sve u svemu svaki novi Garos će biti kao životna misija za Nadal da se osvoji, za takav stav posbeno tim oko njega. Iz njegovog tima zato svi ćute, a iz drugog izjave da je dovoljno samo da se izadje na meč.

Ima vrlo interesatnih duela, izmedju igrača, takozvanih matchup. Ono što se vidi iz aviona da Medvded uopšte ne odgovara Djokoviću na betonu. To neće biti lako za navijače poput tebe.

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

No1e absolute GOAT already!!!

pre 3 godine

Potuka za hejtere:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni (6/9): Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one record: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Djokovic 311+ (8. mart, 2021)

Dakle, sve NAJvaznije rekorde drzi Djokovic i to samostalno!!! Rodja dzemperko vise ne drzi samostalno ni jedan jedini vazan rekord, a Rafa je tek izjednacio jedan rekord i daleko je on od GOAT-a sto nikada nece biti!!!

vlada

pre 3 godine

"Goat17" je izgubio u najvaznijem GS finalu ikada, i pritom dobio krompir.Nikad ali nikad nece uci u Klub20.
(Kaiser Roger, 27. novembar 2020 10:41)

Pa ne mora. On već drži dosta rekorda, a kraće se nalazi u svetskom vrhu. A sve to radi bez navijača. Mali ste svi vi kritičari njegovi da prepoznate dubinu svega. Možda jwdnog dana... Možda.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako. Box Nadal nije disao do zadnjeg poena jer su to isto znali. Novak više ne dominira da se samo on pita. Vuče povrede, ima slabosti, imao je zaslužene poraze. Pa i finale RG. Ali da - bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.

Auh

pre 3 godine

Kako nije bio svoj? Igrao je onoliko koliko mu je Rafa dozvolio, u sustini nista posto ga je samleo. Tek kad je Rafa malo popustio gas ovaj je osvojio poneki gem. Cesto Nolo nije u svojoj kozi, koliko mi se cini... Tesko ce tako jos 5 godina da osvaja po 3 GS godisnje, kako misle nolobotovi :)

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nas Nole je u proteklih 15 godina odradio odlican posao. Mi kao navijaci moramo da imamo razumevanja, da on ipak ne moze sad da zari i pali kao 2011 ili 2015. Sad je svakako uspeh i da odrzavaesto broj 1 kao i svako finale ma kog turnira. Mnogi teniseri su odustali odavno npr Berdih. Tako da iskreno Djokovicu svaka cast vec na ovome sto je uradio. Nista vise ne mora ni da osvaja, samo nek prebaci 311 nedelja

miro

pre 3 godine

Ono sto mene stalno iznenadjuje kod Novaka gde mu nestaje snaga u udarcima U Njujorku su udarci bili razarajuci ,paralele precizne iako se zalio na bolove u vratu U Londonu ,mestu gde je odigrao neke svoje najbolje meceve ,udarci mlitavi i meki Nedostatak samopouzdanja se video iz aviona Rutinski je pobedio neke meceve,ali daleko od svog nivoa Sezona im nije bila prenaporna ,nije igrao ni Paris ...

Aurora borealis

pre 3 godine

A da nije izgubio treći set, preokrenuo bi tok meča i osvojio RG? Da, da...kada izgubi od Nadala, Sonega, Medvedeva, Tima, te nije bio u svojoj koži, te nije mu se igralo, te nije bio na x% svojih mogućnosti itd

No1e absolute GOAT already!!!

pre 3 godine

Potuka za hejtere:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni (6/9): Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one record: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Djokovic 311+ (8. mart, 2021)

Dakle, sve NAJvaznije rekorde drzi Djokovic i to samostalno!!! Rodja dzemperko vise ne drzi samostalno ni jedan jedini vazan rekord, a Rafa je tek izjednacio jedan rekord i daleko je on od GOAT-a sto nikada nece biti!!!

Aurora borealis

pre 3 godine

A da nije izgubio treći set, preokrenuo bi tok meča i osvojio RG? Da, da...kada izgubi od Nadala, Sonega, Medvedeva, Tima, te nije bio u svojoj koži, te nije mu se igralo, te nije bio na x% svojih mogućnosti itd

iz Niš

pre 3 godine

Džaba broj 1 na kraju godine, kad su utisak godine batine iz Pariza i izgubljen pogled na 6:0 5:1. I drop šotovi protiv Medvedeva!
(Krompirko, 27. novembar 2020 10:32)

Hej, stani malo! Federer je dobio gore od Nadala u finalu RG iz 2008 (6:1 6:3 6:0), pa i dalje ga ljudi (kao i ti i ostali tašisek iz 20-ice) veličaju kao najboljeg svih vremena, umetnika, itd. (ko zna koji ćete još atribut osmisliti za njega). Švajcarac je tada bio na prvom, a Španac na drugom mestu. To bi značilo da je i Federer Krompirko sad, zar ne? Zar ne? Razmisli malo! Ovakav poraz Federera "GOAT kralja majstora reketom Kluba 20" veća je sramota od poraza jednog Srbina koji je večiti "underdog i GOAT 17" po vama. Razbiraš li me šta pišem?
Vidiš, genijalče! Nije problem to što će nekog Rafa oduvati sa krompirom, pomfritom, đuvečom ili pireom na šljaci, podlozi na kojoj je u bukvalnom smislu prešao igricu. Ne, problem je što je sva vaša opsednutost i mržnja nad Đokovićem prešla u bolest, pa ne možete da živite bez toga. Sve vam kao navodno nešto smeta. Onaj "dotični i kontradiktorni" što piše da su navijači Novaka Đokovića (Nolomani) bolesni je samo vapaj da njemu treba da se ukaže pomoć. Po njemu su Nolomani nerealni, a ipak su na kraju realniji od pojedinaca, pa i od njega, koji pišu svakojake bljuzgavice i truju ovaj portal kompleksima 24h dnevno.
Što se mene tiče, Novak može da ostane na br. 17. On je svojim izvojevanim pobedama i trofejima dokazao kakvi ste zapravo vi kao ličnosti.

Pozdrav!

vlada

pre 3 godine

"Goat17" je izgubio u najvaznijem GS finalu ikada, i pritom dobio krompir.Nikad ali nikad nece uci u Klub20.
(Kaiser Roger, 27. novembar 2020 10:41)

Pa ne mora. On već drži dosta rekorda, a kraće se nalazi u svetskom vrhu. A sve to radi bez navijača. Mali ste svi vi kritičari njegovi da prepoznate dubinu svega. Možda jwdnog dana... Možda.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Trenutno 22 komentara,od toga barem 15 napisala jedna ista osoba-kakva je to bolest,to je slucaj za razmatranje...Jumko naucio dva-tri izraza na nivou djeteta od pet godina i non stop ih ponavlja-jer nije u stanju nista novo smisliti..."klub 20"..."krompirko"..."nikad,ali nikad" nece uci u klub 20...cim to kaze otkrije se,a zaboravi da je pod drugim nickom ;)...ako vec lazes-pamti!!!...deset godina ovdje svaki dan pise protiv Noleta i doceka jadan cetir-pet puta godisnje da se raduje,kako mu je ostatak godine,jadan,bas mi ga zao,nije mu lako.

miro

pre 3 godine

Ono sto mene stalno iznenadjuje kod Novaka gde mu nestaje snaga u udarcima U Njujorku su udarci bili razarajuci ,paralele precizne iako se zalio na bolove u vratu U Londonu ,mestu gde je odigrao neke svoje najbolje meceve ,udarci mlitavi i meki Nedostatak samopouzdanja se video iz aviona Rutinski je pobedio neke meceve,ali daleko od svog nivoa Sezona im nije bila prenaporna ,nije igrao ni Paris ...

Auh

pre 3 godine

Kako nije bio svoj? Igrao je onoliko koliko mu je Rafa dozvolio, u sustini nista posto ga je samleo. Tek kad je Rafa malo popustio gas ovaj je osvojio poneki gem. Cesto Nolo nije u svojoj kozi, koliko mi se cini... Tesko ce tako jos 5 godina da osvaja po 3 GS godisnje, kako misle nolobotovi :)

No name

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako.
-bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.
(znanje-imanje, 27. novembar 2020 12:24)

Nemaš pojma, al nema veze. To je čisto opravdanje za težak poarz. Kao na Australiji kad je stric Tonny reako da je Nadal trebao da igra drugačije. A više napadačka igra mu je donosila rezultate protiv ostalih protivnika.Kao sad to menjati, za jedan meč? Sve u svemu svaki novi Garos će biti kao životna misija za Nadal da se osvoji, za takav stav posbeno tim oko njega. Iz njegovog tima zato svi ćute, a iz drugog izjave da je dovoljno samo da se izadje na meč.

Ima vrlo interesatnih duela, izmedju igrača, takozvanih matchup. Ono što se vidi iz aviona da Medvded uopšte ne odgovara Djokoviću na betonu. To neće biti lako za navijače poput tebe.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Skoro tri sata su igrali taj meč. Prvi set 46 minuta. Rezultat ne oslikava i vreme provedeno na terenu. Odgledao sam meč sve do brejka u trećem, kada sam prekinuo gledanje. Zaključak da je Nadal baš ubio u pojam Novaka na prvi utisak zaista deluje tako. Ali sa ove tačke gledišta baš i nije tako. Pravo pitanje je, šta se desilo sa Novakom u prvih 2 sata igre i otkud vama uopšte ideja da bi Novak dobio meč da je uzeo treći set?

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal je bio na ivici snage. Udarao je maksimalno ali sve teže. Novak je bio baš loš ali nije mogao gore. I Nadal je krenuo da pada i pada...
Ne shvatam kako niko nije video najočitije. Od početka do kraja Nadal je nekorektno kasnio na prijem serve. Onda je i uzeo pauzu nakon 2. seta. Dakle Nadal je imao zalihe energije koje je imao. Novak je igrao isto - loše. Ali nije imao pad, nije imao gde da padne. Da je sudija samo opomenuo Nadala na kraju 2. seta i na početku 3. seta da kasni sa izlaskom na teren bilo bi dovoljno. Nadal se nelegalnim razvlačenjem fokusirao da izdrži visok nivo - ali je potrošio sve zalihe.
Novak bi nastavio da igra isto, loše. Ali bi Nadal od odlične igre pao na prosečnu i izgubio.
Novak ima 2 razloga da igra na vreme sa njim. Nadalova veća masa je skuplja na duže staze. A njegovo daljnje stajanje, Novakova šetnja tamos-vamos a tek skraćene pa lob nisu samo poeni. To su i potrošnje energije. Ovde se samo prebrzo odvilo i Nadal je dobacio da završi 3. set, za par (ne)srećnih lopti.
Novak je bio loš. Nadal je zasluženo pobedio. Za par lopti bilo bi obrnuto.

znanje-imanje

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako. Box Nadal nije disao do zadnjeg poena jer su to isto znali. Novak više ne dominira da se samo on pita. Vuče povrede, ima slabosti, imao je zaslužene poraze. Pa i finale RG. Ali da - bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nas Nole je u proteklih 15 godina odradio odlican posao. Mi kao navijaci moramo da imamo razumevanja, da on ipak ne moze sad da zari i pali kao 2011 ili 2015. Sad je svakako uspeh i da odrzavaesto broj 1 kao i svako finale ma kog turnira. Mnogi teniseri su odustali odavno npr Berdih. Tako da iskreno Djokovicu svaka cast vec na ovome sto je uradio. Nista vise ne mora ni da osvaja, samo nek prebaci 311 nedelja

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

No name

pre 3 godine

(znanje-imanje, 27. novembar 2020 18:03)

Neko ko gubi 2:0 setova , samo može da nekako da izjednači i da čeka šansu u 5 setu i neki veći propust pri kraju seta. Cipistas je gubio 2:0 i posle toliko ištrošio da je nestao 5 set. I pričamo o šljaci, možda je najčuveniji onaj meč Novak-Melcer 2:0 do 2:3. Pa 2011 Novak nije uspeo da prekokren 0:2 protiv Fedje. Da je izjednačio na 2: 2 u tim godinama, verujem da bi uspeo.

Novak do kraja karijere sigurno neće odigrati meč koji će preokrenuti od 0:2 do 3:2. Na šljaci sigurno neće. A ti nastavi da vidiš :)

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal mislim nikad, ni uopšte ni na RG, nije imao tu prosečnu dubinu udarca. Za ovih 15 godina ono nikad nisam video. Njemu prosečna lopta pada oko 2 metra iza srednje linije. Ovde je prosek bio negde 2 metra do zadnje linije, sa mnogo lopti tik do linije a skoro nijednom pogrešnom.
Pored tog neočekivanog i Novak je imao baš loš dan. To su dve neočekivanosti. Zato su dva seta otišla očas posla. Bez obzira na to čim Nadal nije mogao da održi svoj nivo u 3. setu Novak ga je skoro imao - iako je i dalje bio loš. Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Server kada izađe nakon poziva sudije - primač mora da je spreman. Ovde Nadal kasni svaki put. To je namerno! A onda, svaki put, pošto sada nema dodavanja peškira, iako tek počinje gem, ide (a Novak ionako već čeka) do peškira, prođe još 20 sekundi, pa se onda namesti na prijem. To nikad, ali nikad nije bilo. U stvari baš džukački, koliko prema protivniku tako i prema gledaocima.
Novak je umesto pauze igrao nakon osvojenog onog RG - epohalna greška. A onda igrao povređen još godinu i po - enormna, nepopravljiva greška. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti igrač. Svi ovi uspesi su fenomenalni. Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost. Šta da se radi, to je što je. Možda ostane sa "samo" najduže na 1. mestu i najviše zarade i sl. ali ne i sam kao GOAT.

No name

pre 3 godine

Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti . Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost.

@ znanje imanje
Vidim na mnogim drugim sportovima, ljudi se žale na ovo, na ono , na sudjenje. I čovek nadje sport gde baš ništa ne utiče, dobro osim vremenskih prilika ha,ha,ha. Nekorektnost drugog igrača. Kako bre čoveče može to neko stajanje više da utiče od publike koja baš bude negativo nastrojena, ranijih godina. Ti si pobednik, gasi internet.

A za ovu stručnost, ti prognoziraš da Novak neće osvojiti nijedan GS na betonu do kraja karijere. Jedino mogu da se složim za travu gde je bitniji ugao pod kojim udarš lopticu nego preciznost. Smela izjava.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal je monstruozan na toj podlozi i svako ko misli drukčije na RG da ima šansu dobije Rafu zdravog i fitog očigledno živi u zabludi nije upoznat kako igra Španac na svojoj podlozi kad uđe u finale.

Svi su mu uspeva li otkinu set od Federer,Novak,Tima i nekad Puerta ali više od toga nedovoljno.

Rafa30

pre 3 godine

@ dominus

Pa dobro ti tvoj rodjak teniski strucnjak kaze.

Onaj 3.set RG finala je Nadal jedva uspio izvuci nekako.
Onaj tko ne razumije 100% tenis, ne vidi.
Ali mi koji igramo i razumijemo, znamo da je Nole poceo podizat nivo igre, a Nadal je padao.
Ja necu reci da bi Nole okrenuo 100% mec da je dobio taj 3.set,ali mogu reci da bi mec bio kudikamo drugaciji u nastavku i Nole bi imao jako dobre sanse da dobije, jer jasno je da Nadal ne moze na onom nivou igrati 4 ili 5 setova.
I u polufinalu je bilo vise nego ocito da Nadal gazi prva 2, 2 i pol seta, a onda je pao u drugoj polovici 3.seta.
Ista stvar kao i finalu.
Samo eto, uspio je nekako zadrzati nivo, s druge stran Nole je podizao nivo igre ali opet nedovoljno.
To su te sitnice u sportu, koje rade razliku.

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

dominus

pre 3 godine

No Name

Novak je imao furioznu seriju 2011te. Federer je tu odigrao kao nikada do tada na šljaci i iz drugog plana. Svi su vidili Novaka i Nadala u finalu. Novak nije očekivao tada takvog Federera. Uzeo je treći set i bio blizu da uzme i četvrti. Ne zaboravi da se dobar dio četvrtog seta igralo u polumraku. Da je uzeo četvrti, verovatno bi pobedio. Taj meč nije nikakav reper. Kako je okrenuo na USO? Koliko samo bude preokreta tokom godine na GS. U meču Nadala i Đokovića uopšte nije reč o tome da li je mogao preokrenuti već sama igra, loša igra i uzroci toga.

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ako ćemo pošteno, Novak ima svojih bubica što se tiče korišćenja vremena između dva servisa. Ali Nadal? Ko za njega kaže da je korektan po tom pitanju, najobičniji je licemer.
Nisam primetio to na šta aludirate iz prostog razloga, jer sam na osnovu vaših i komentara @Rafa30 prihvatio argumentaciju da će meč ići pravolinijski u Novakovu korist. Bio sam iznenađen njegovom lošom igrom, iako je delovao još kod Cicipasa da može bar 2 sata još ostati na terenu. Posle onog finala, sumnjam da Novak više ima šansu da ponovo osvoji RG. To je moj zaključak. Možda i grešim. Neki su ovde pisali da je sledeća godina oproštajna za Novaka.

dominus

pre 3 godine

No name

Imao je u situaciju na 54 u trećem, možda je čovek na to mislio. Moj rođak je teniski stručnjak i čovek mi tada kaže:"samo da uzme treći set, vidićeš, okrenuće ovo Nole". Ima tu nekih stvari, sitnica, koje običan gledalac teško primeti.
Što se Federera tiče, bio je polumrak tada, pa ovde kod nas je bio mrak kad se meč završio? O čemu ti pričaš? I da. Nije Federer lako izgubio. Uzeo mu je set.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja izgleda pričam sa detetom. Može da se nadje na internetu , da li je bio mrak ili ne. Mislim 2011, koliko je prošlo, i da sam pogrešio? Nema razloga da se taj meč završava po mraku, nije ni drugi polufinalni meč bio u 5 setova. Svetska zavera protiv našeg Noleta, te 2011 da ga Federer pobedi servirajući dobro po mraku i da ga pobedi asem, je to? U kontekstu da je Fedrerer pobedio onog ko je trebao da pobedi Nadala, lako ga je pobedio. Bilo je i zezanja pošto Nadal na Garosu u to vreme proslavlja rodjendan da mu Federer uručio rodjedanski poklon svojim plasiranjem u finale.
Prvi meč 2005 izmedju Nadala i Federera na Garosu, Fedja izjednačuje na 1:1, evo gotov Nadal. Pa čekajte ljudi, to važi kad bolji teniser gubi, a ne kad igraju tada dva pojednaka tenisera.
I moja baba je teniski stručnjak. Nego pitaj ti tog tvog rodjaka, zašto je Medvedev veliki favorit na betonu protiv Novaka? Pa kad kaže drugačije i desi se ćorak. Ti mu lepo kažeš da nije nikakv stručnjak,jer se sve svodi na to.

dominus

pre 3 godine

No name

Huk. Teških ljudi. Ti ili su lud ili glup ili se samo praviš? Kakva zavera i đavo? Federer odigrao odlično taj dan, iznenadio Novaka. Nije bio spreman za takvu njegovu igru. Dobro se sećam da je ovde kod nas pao mrak, tamo je bio sumrak jer je sat razlike. Novak je čak pitao sudiju da prekinu meč, ovaj procenio da mogu još igrati. Da je izvukao četvrti set, možda bi i pobedio.
Kako možeš porediti Medvedeva i Nadala? Hajde objasni? Nadal, Novak, Federer i Marej pa različiti stilovi. Stvarno svašta pročitati.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja sam odgovaro na to da je Nadal izgubi 3 set. Možda bi se do kraja vodila neka borba, ali da bi Nadal sigurno izgubio meč i zato skiknuo od sreće na 40:0 i tri meč lopte i to pobedio servirajući as. Zvuči prostački, jer na 40:0 znalo se da je 99% gotovo. I mi drugi gledamo mečeve. I opet zvuči kao opravdanje teškog poraza.

Ubedljivo sam najviše pratio i gledao sljaku od tenisa, jer je najzanimljivija.
Svu su očekivali da Novak pobedi u finalu Nadala 2011. Tada ga je pobedi na par turnira pre Garosa u 2 seta. Kao da je bila toliko suva šljaka , da je Federe na tom meču servirao fenomalno. Asom ga je i pobedio. Nema nikakvog mraka, jedino je možda veći deo terena bio u hladu. Ono što se videlo u meču da je Novak ranjiv kad neko drugi odigra dobro i drugačije na šljaci. On je bio sve podredio igri Nadala na šljaci. I to se dokazuje što Nadal lako pobedjuje u finalu 2011 Fedrera. I porazom Novaka 2015 u finalu od Warnike. Bilo je posle još poraza, ali tada ajde nije bio u formi. Nadal nije nikad imao 2:0 pa izgubio, ili 0:2 pa pobedio čitaj : na šljaci. Federer je mislim pobedio Del p, ali čudan meč. Novak eto samo jednom 2:0, mislim i da nema nijedan poraz osim toga i tolike prednosti ni na drugim terenima. A što ima veze? Na šljaci mislim da je to nemoguća misija, i da pobediš i da izgubiš. To sam primetio baš baš najmanje toga ima na šljaci. Evo ove godine na USa openu 2meča, na šljaci nijedan. Sa takvim prelazima ne računajući početna kola.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Uhvatio si se za taj mrak na meču. Kako jednom, tako i drugom protivniku. Gubi se, pa da se prekine meč? Vazna je pobeda po svaku cenu, spreciti ga na svake nacine, sutra ću ja biti bolji? To su moralne vrednosti kojom se uče naša deca? U pravu je opet @JUMKO. Kad se n pr pogleda finale 2012 Garosa , meč koji je negde sporan, i meč o kome se može diskutovati.
Pratim tenis 20 godina , naravno sa pauzama. I sad ja trebam da objašnjavam stilove raznih igrača na travi, šljaci, betonu. Imaš tog tvog rodjaka teniskog stručnjaka pa nek ti on objasni, posebno stvari koje se vide iz aviona, nema smisla.

P.s Vidi se da imaš malo godina, dok @znanje-imanje ima više i povuko se iz rasparve, iskusno. :) Nemam ni ja više šta da napišem, slobodno, nek tvoja bude poslednja. Glupa, luda, smešna kako god.

dominus

pre 3 godine

No Name

P.S. Kada nemaš prave argumente, onda udri po ličnosti. Znanje-imanje nije imao raspravu sa mnom. Postavio sam mu pitanja, čovek odgovorio i nema šta dalje. Tebe, kao što si mogao videti, nije ni uzimao u obzir za bilo kakvu raspravu


Rafa30
Sve je moguće. Opet, to je ona šbb kbb. Vidićemo šta donosi sledeća godina. Pripreme za penziju ili napad na rekord.

Aurora borealis

pre 3 godine

A da nije izgubio treći set, preokrenuo bi tok meča i osvojio RG? Da, da...kada izgubi od Nadala, Sonega, Medvedeva, Tima, te nije bio u svojoj koži, te nije mu se igralo, te nije bio na x% svojih mogućnosti itd

No1e absolute GOAT already!!!

pre 3 godine

Potuka za hejtere:

Najbolja sezona u istoriji tenisa: Djokovic
Najbolja dekada u istoriji tenisa: Djokovic
Najvise osvojenih ATP poena (16,950) u jednoj sezoni: Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u jednoj sezoni (6/9): Djokovic
Najvise osvojenih Masters 1000 turnira u istoriji (36) : Djokovic
Najvise velikih titula: Djokovic 58 / Nadal 56 (sa olimpijskim igrama) / Federer 54

Jedini u istoriji tenisa osvojio sve masterse (i to DVA PUTA): Djokovic
Jedini u isto vreme imao sva 4 GS naslova + zavrsni masters: Djokovic
Najvise zaradjenog novca od turnirskih nagrada: Djokovic (a igra 6 godina manje od rodje na ATP turu, i rodja je celo vreme tu i igra)

ELO Ranking: 1. Novak Djokovic, 2. Rafael Nadal, 3. RF.

Year-end number one record: Djokovic (6x), Sampras (6x)
Most weeks at number one: Djokovic 311+ (8. mart, 2021)

Dakle, sve NAJvaznije rekorde drzi Djokovic i to samostalno!!! Rodja dzemperko vise ne drzi samostalno ni jedan jedini vazan rekord, a Rafa je tek izjednacio jedan rekord i daleko je on od GOAT-a sto nikada nece biti!!!

znanje-imanje

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako. Box Nadal nije disao do zadnjeg poena jer su to isto znali. Novak više ne dominira da se samo on pita. Vuče povrede, ima slabosti, imao je zaslužene poraze. Pa i finale RG. Ali da - bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.

vlada

pre 3 godine

"Goat17" je izgubio u najvaznijem GS finalu ikada, i pritom dobio krompir.Nikad ali nikad nece uci u Klub20.
(Kaiser Roger, 27. novembar 2020 10:41)

Pa ne mora. On već drži dosta rekorda, a kraće se nalazi u svetskom vrhu. A sve to radi bez navijača. Mali ste svi vi kritičari njegovi da prepoznate dubinu svega. Možda jwdnog dana... Možda.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nas Nole je u proteklih 15 godina odradio odlican posao. Mi kao navijaci moramo da imamo razumevanja, da on ipak ne moze sad da zari i pali kao 2011 ili 2015. Sad je svakako uspeh i da odrzavaesto broj 1 kao i svako finale ma kog turnira. Mnogi teniseri su odustali odavno npr Berdih. Tako da iskreno Djokovicu svaka cast vec na ovome sto je uradio. Nista vise ne mora ni da osvaja, samo nek prebaci 311 nedelja

Auh

pre 3 godine

Kako nije bio svoj? Igrao je onoliko koliko mu je Rafa dozvolio, u sustini nista posto ga je samleo. Tek kad je Rafa malo popustio gas ovaj je osvojio poneki gem. Cesto Nolo nije u svojoj kozi, koliko mi se cini... Tesko ce tako jos 5 godina da osvaja po 3 GS godisnje, kako misle nolobotovi :)

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal je bio na ivici snage. Udarao je maksimalno ali sve teže. Novak je bio baš loš ali nije mogao gore. I Nadal je krenuo da pada i pada...
Ne shvatam kako niko nije video najočitije. Od početka do kraja Nadal je nekorektno kasnio na prijem serve. Onda je i uzeo pauzu nakon 2. seta. Dakle Nadal je imao zalihe energije koje je imao. Novak je igrao isto - loše. Ali nije imao pad, nije imao gde da padne. Da je sudija samo opomenuo Nadala na kraju 2. seta i na početku 3. seta da kasni sa izlaskom na teren bilo bi dovoljno. Nadal se nelegalnim razvlačenjem fokusirao da izdrži visok nivo - ali je potrošio sve zalihe.
Novak bi nastavio da igra isto, loše. Ali bi Nadal od odlične igre pao na prosečnu i izgubio.
Novak ima 2 razloga da igra na vreme sa njim. Nadalova veća masa je skuplja na duže staze. A njegovo daljnje stajanje, Novakova šetnja tamos-vamos a tek skraćene pa lob nisu samo poeni. To su i potrošnje energije. Ovde se samo prebrzo odvilo i Nadal je dobacio da završi 3. set, za par (ne)srećnih lopti.
Novak je bio loš. Nadal je zasluženo pobedio. Za par lopti bilo bi obrnuto.

znanje-imanje

pre 3 godine

@dominus
Nadal mislim nikad, ni uopšte ni na RG, nije imao tu prosečnu dubinu udarca. Za ovih 15 godina ono nikad nisam video. Njemu prosečna lopta pada oko 2 metra iza srednje linije. Ovde je prosek bio negde 2 metra do zadnje linije, sa mnogo lopti tik do linije a skoro nijednom pogrešnom.
Pored tog neočekivanog i Novak je imao baš loš dan. To su dve neočekivanosti. Zato su dva seta otišla očas posla. Bez obzira na to čim Nadal nije mogao da održi svoj nivo u 3. setu Novak ga je skoro imao - iako je i dalje bio loš. Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Server kada izađe nakon poziva sudije - primač mora da je spreman. Ovde Nadal kasni svaki put. To je namerno! A onda, svaki put, pošto sada nema dodavanja peškira, iako tek počinje gem, ide (a Novak ionako već čeka) do peškira, prođe još 20 sekundi, pa se onda namesti na prijem. To nikad, ali nikad nije bilo. U stvari baš džukački, koliko prema protivniku tako i prema gledaocima.
Novak je umesto pauze igrao nakon osvojenog onog RG - epohalna greška. A onda igrao povređen još godinu i po - enormna, nepopravljiva greška. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti igrač. Svi ovi uspesi su fenomenalni. Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost. Šta da se radi, to je što je. Možda ostane sa "samo" najduže na 1. mestu i najviše zarade i sl. ali ne i sam kao GOAT.

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

Holden Caulfield

pre 3 godine

Trenutno 22 komentara,od toga barem 15 napisala jedna ista osoba-kakva je to bolest,to je slucaj za razmatranje...Jumko naucio dva-tri izraza na nivou djeteta od pet godina i non stop ih ponavlja-jer nije u stanju nista novo smisliti..."klub 20"..."krompirko"..."nikad,ali nikad" nece uci u klub 20...cim to kaze otkrije se,a zaboravi da je pod drugim nickom ;)...ako vec lazes-pamti!!!...deset godina ovdje svaki dan pise protiv Noleta i doceka jadan cetir-pet puta godisnje da se raduje,kako mu je ostatak godine,jadan,bas mi ga zao,nije mu lako.

No name

pre 3 godine

(znanje-imanje, 27. novembar 2020 18:03)

Neko ko gubi 2:0 setova , samo može da nekako da izjednači i da čeka šansu u 5 setu i neki veći propust pri kraju seta. Cipistas je gubio 2:0 i posle toliko ištrošio da je nestao 5 set. I pričamo o šljaci, možda je najčuveniji onaj meč Novak-Melcer 2:0 do 2:3. Pa 2011 Novak nije uspeo da prekokren 0:2 protiv Fedje. Da je izjednačio na 2: 2 u tim godinama, verujem da bi uspeo.

Novak do kraja karijere sigurno neće odigrati meč koji će preokrenuti od 0:2 do 3:2. Na šljaci sigurno neće. A ti nastavi da vidiš :)

Svi cene Maradonu umetnika

pre 3 godine

Platini o Maradoni: "Bilo je prelepo gledati ga", da li on to pominje samo lepotu u igri a masterse i nedelje na čelu ATP liste ne?

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Skoro tri sata su igrali taj meč. Prvi set 46 minuta. Rezultat ne oslikava i vreme provedeno na terenu. Odgledao sam meč sve do brejka u trećem, kada sam prekinuo gledanje. Zaključak da je Nadal baš ubio u pojam Novaka na prvi utisak zaista deluje tako. Ali sa ove tačke gledišta baš i nije tako. Pravo pitanje je, šta se desilo sa Novakom u prvih 2 sata igre i otkud vama uopšte ideja da bi Novak dobio meč da je uzeo treći set?

iz Niš

pre 3 godine

Džaba broj 1 na kraju godine, kad su utisak godine batine iz Pariza i izgubljen pogled na 6:0 5:1. I drop šotovi protiv Medvedeva!
(Krompirko, 27. novembar 2020 10:32)

Hej, stani malo! Federer je dobio gore od Nadala u finalu RG iz 2008 (6:1 6:3 6:0), pa i dalje ga ljudi (kao i ti i ostali tašisek iz 20-ice) veličaju kao najboljeg svih vremena, umetnika, itd. (ko zna koji ćete još atribut osmisliti za njega). Švajcarac je tada bio na prvom, a Španac na drugom mestu. To bi značilo da je i Federer Krompirko sad, zar ne? Zar ne? Razmisli malo! Ovakav poraz Federera "GOAT kralja majstora reketom Kluba 20" veća je sramota od poraza jednog Srbina koji je večiti "underdog i GOAT 17" po vama. Razbiraš li me šta pišem?
Vidiš, genijalče! Nije problem to što će nekog Rafa oduvati sa krompirom, pomfritom, đuvečom ili pireom na šljaci, podlozi na kojoj je u bukvalnom smislu prešao igricu. Ne, problem je što je sva vaša opsednutost i mržnja nad Đokovićem prešla u bolest, pa ne možete da živite bez toga. Sve vam kao navodno nešto smeta. Onaj "dotični i kontradiktorni" što piše da su navijači Novaka Đokovića (Nolomani) bolesni je samo vapaj da njemu treba da se ukaže pomoć. Po njemu su Nolomani nerealni, a ipak su na kraju realniji od pojedinaca, pa i od njega, koji pišu svakojake bljuzgavice i truju ovaj portal kompleksima 24h dnevno.
Što se mene tiče, Novak može da ostane na br. 17. On je svojim izvojevanim pobedama i trofejima dokazao kakvi ste zapravo vi kao ličnosti.

Pozdrav!

dominus

pre 3 godine

znanje-imanje

Ako ćemo pošteno, Novak ima svojih bubica što se tiče korišćenja vremena između dva servisa. Ali Nadal? Ko za njega kaže da je korektan po tom pitanju, najobičniji je licemer.
Nisam primetio to na šta aludirate iz prostog razloga, jer sam na osnovu vaših i komentara @Rafa30 prihvatio argumentaciju da će meč ići pravolinijski u Novakovu korist. Bio sam iznenađen njegovom lošom igrom, iako je delovao još kod Cicipasa da može bar 2 sata još ostati na terenu. Posle onog finala, sumnjam da Novak više ima šansu da ponovo osvoji RG. To je moj zaključak. Možda i grešim. Neki su ovde pisali da je sledeća godina oproštajna za Novaka.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Nadal je monstruozan na toj podlozi i svako ko misli drukčije na RG da ima šansu dobije Rafu zdravog i fitog očigledno živi u zabludi nije upoznat kako igra Španac na svojoj podlozi kad uđe u finale.

Svi su mu uspeva li otkinu set od Federer,Novak,Tima i nekad Puerta ali više od toga nedovoljno.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja sam odgovaro na to da je Nadal izgubi 3 set. Možda bi se do kraja vodila neka borba, ali da bi Nadal sigurno izgubio meč i zato skiknuo od sreće na 40:0 i tri meč lopte i to pobedio servirajući as. Zvuči prostački, jer na 40:0 znalo se da je 99% gotovo. I mi drugi gledamo mečeve. I opet zvuči kao opravdanje teškog poraza.

Ubedljivo sam najviše pratio i gledao sljaku od tenisa, jer je najzanimljivija.
Svu su očekivali da Novak pobedi u finalu Nadala 2011. Tada ga je pobedi na par turnira pre Garosa u 2 seta. Kao da je bila toliko suva šljaka , da je Federe na tom meču servirao fenomalno. Asom ga je i pobedio. Nema nikakvog mraka, jedino je možda veći deo terena bio u hladu. Ono što se videlo u meču da je Novak ranjiv kad neko drugi odigra dobro i drugačije na šljaci. On je bio sve podredio igri Nadala na šljaci. I to se dokazuje što Nadal lako pobedjuje u finalu 2011 Fedrera. I porazom Novaka 2015 u finalu od Warnike. Bilo je posle još poraza, ali tada ajde nije bio u formi. Nadal nije nikad imao 2:0 pa izgubio, ili 0:2 pa pobedio čitaj : na šljaci. Federer je mislim pobedio Del p, ali čudan meč. Novak eto samo jednom 2:0, mislim i da nema nijedan poraz osim toga i tolike prednosti ni na drugim terenima. A što ima veze? Na šljaci mislim da je to nemoguća misija, i da pobediš i da izgubiš. To sam primetio baš baš najmanje toga ima na šljaci. Evo ove godine na USa openu 2meča, na šljaci nijedan. Sa takvim prelazima ne računajući početna kola.

dominus

pre 3 godine

No name

Imao je u situaciju na 54 u trećem, možda je čovek na to mislio. Moj rođak je teniski stručnjak i čovek mi tada kaže:"samo da uzme treći set, vidićeš, okrenuće ovo Nole". Ima tu nekih stvari, sitnica, koje običan gledalac teško primeti.
Što se Federera tiče, bio je polumrak tada, pa ovde kod nas je bio mrak kad se meč završio? O čemu ti pričaš? I da. Nije Federer lako izgubio. Uzeo mu je set.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Ja izgleda pričam sa detetom. Može da se nadje na internetu , da li je bio mrak ili ne. Mislim 2011, koliko je prošlo, i da sam pogrešio? Nema razloga da se taj meč završava po mraku, nije ni drugi polufinalni meč bio u 5 setova. Svetska zavera protiv našeg Noleta, te 2011 da ga Federer pobedi servirajući dobro po mraku i da ga pobedi asem, je to? U kontekstu da je Fedrerer pobedio onog ko je trebao da pobedi Nadala, lako ga je pobedio. Bilo je i zezanja pošto Nadal na Garosu u to vreme proslavlja rodjendan da mu Federer uručio rodjedanski poklon svojim plasiranjem u finale.
Prvi meč 2005 izmedju Nadala i Federera na Garosu, Fedja izjednačuje na 1:1, evo gotov Nadal. Pa čekajte ljudi, to važi kad bolji teniser gubi, a ne kad igraju tada dva pojednaka tenisera.
I moja baba je teniski stručnjak. Nego pitaj ti tog tvog rodjaka, zašto je Medvedev veliki favorit na betonu protiv Novaka? Pa kad kaže drugačije i desi se ćorak. Ti mu lepo kažeš da nije nikakv stručnjak,jer se sve svodi na to.

miro

pre 3 godine

Ono sto mene stalno iznenadjuje kod Novaka gde mu nestaje snaga u udarcima U Njujorku su udarci bili razarajuci ,paralele precizne iako se zalio na bolove u vratu U Londonu ,mestu gde je odigrao neke svoje najbolje meceve ,udarci mlitavi i meki Nedostatak samopouzdanja se video iz aviona Rutinski je pobedio neke meceve,ali daleko od svog nivoa Sezona im nije bila prenaporna ,nije igrao ni Paris ...

No name

pre 3 godine

@Aurora borealis - upravo tako.
-bio je na par poena da ga uzme, čak i onakav. Treći set a time verovatno i ceo meč.
(znanje-imanje, 27. novembar 2020 12:24)

Nemaš pojma, al nema veze. To je čisto opravdanje za težak poarz. Kao na Australiji kad je stric Tonny reako da je Nadal trebao da igra drugačije. A više napadačka igra mu je donosila rezultate protiv ostalih protivnika.Kao sad to menjati, za jedan meč? Sve u svemu svaki novi Garos će biti kao životna misija za Nadal da se osvoji, za takav stav posbeno tim oko njega. Iz njegovog tima zato svi ćute, a iz drugog izjave da je dovoljno samo da se izadje na meč.

Ima vrlo interesatnih duela, izmedju igrača, takozvanih matchup. Ono što se vidi iz aviona da Medvded uopšte ne odgovara Djokoviću na betonu. To neće biti lako za navijače poput tebe.

dominus

pre 3 godine

No name

Huk. Teških ljudi. Ti ili su lud ili glup ili se samo praviš? Kakva zavera i đavo? Federer odigrao odlično taj dan, iznenadio Novaka. Nije bio spreman za takvu njegovu igru. Dobro se sećam da je ovde kod nas pao mrak, tamo je bio sumrak jer je sat razlike. Novak je čak pitao sudiju da prekinu meč, ovaj procenio da mogu još igrati. Da je izvukao četvrti set, možda bi i pobedio.
Kako možeš porediti Medvedeva i Nadala? Hajde objasni? Nadal, Novak, Federer i Marej pa različiti stilovi. Stvarno svašta pročitati.

No name

pre 3 godine

@ dominus

Uhvatio si se za taj mrak na meču. Kako jednom, tako i drugom protivniku. Gubi se, pa da se prekine meč? Vazna je pobeda po svaku cenu, spreciti ga na svake nacine, sutra ću ja biti bolji? To su moralne vrednosti kojom se uče naša deca? U pravu je opet @JUMKO. Kad se n pr pogleda finale 2012 Garosa , meč koji je negde sporan, i meč o kome se može diskutovati.
Pratim tenis 20 godina , naravno sa pauzama. I sad ja trebam da objašnjavam stilove raznih igrača na travi, šljaci, betonu. Imaš tog tvog rodjaka teniskog stručnjaka pa nek ti on objasni, posebno stvari koje se vide iz aviona, nema smisla.

P.s Vidi se da imaš malo godina, dok @znanje-imanje ima više i povuko se iz rasparve, iskusno. :) Nemam ni ja više šta da napišem, slobodno, nek tvoja bude poslednja. Glupa, luda, smešna kako god.

dominus

pre 3 godine

No Name

Novak je imao furioznu seriju 2011te. Federer je tu odigrao kao nikada do tada na šljaci i iz drugog plana. Svi su vidili Novaka i Nadala u finalu. Novak nije očekivao tada takvog Federera. Uzeo je treći set i bio blizu da uzme i četvrti. Ne zaboravi da se dobar dio četvrtog seta igralo u polumraku. Da je uzeo četvrti, verovatno bi pobedio. Taj meč nije nikakav reper. Kako je okrenuo na USO? Koliko samo bude preokreta tokom godine na GS. U meču Nadala i Đokovića uopšte nije reč o tome da li je mogao preokrenuti već sama igra, loša igra i uzroci toga.

No name

pre 3 godine

Zato je skiknu od sreće, svestan da je imao još 5 minuta do početka poraza.
Što se tiče nekorektnosti Nadala ovo je specifično. Odtada ni žica manje ni labaviji špan ne mogu to više korigovati - više nije isti . Ali nema više istu ortopediju, ni zbog manje žica onu neverovatnu preciznost.

@ znanje imanje
Vidim na mnogim drugim sportovima, ljudi se žale na ovo, na ono , na sudjenje. I čovek nadje sport gde baš ništa ne utiče, dobro osim vremenskih prilika ha,ha,ha. Nekorektnost drugog igrača. Kako bre čoveče može to neko stajanje više da utiče od publike koja baš bude negativo nastrojena, ranijih godina. Ti si pobednik, gasi internet.

A za ovu stručnost, ti prognoziraš da Novak neće osvojiti nijedan GS na betonu do kraja karijere. Jedino mogu da se složim za travu gde je bitniji ugao pod kojim udarš lopticu nego preciznost. Smela izjava.

Rafa30

pre 3 godine

@ dominus

Pa dobro ti tvoj rodjak teniski strucnjak kaze.

Onaj 3.set RG finala je Nadal jedva uspio izvuci nekako.
Onaj tko ne razumije 100% tenis, ne vidi.
Ali mi koji igramo i razumijemo, znamo da je Nole poceo podizat nivo igre, a Nadal je padao.
Ja necu reci da bi Nole okrenuo 100% mec da je dobio taj 3.set,ali mogu reci da bi mec bio kudikamo drugaciji u nastavku i Nole bi imao jako dobre sanse da dobije, jer jasno je da Nadal ne moze na onom nivou igrati 4 ili 5 setova.
I u polufinalu je bilo vise nego ocito da Nadal gazi prva 2, 2 i pol seta, a onda je pao u drugoj polovici 3.seta.
Ista stvar kao i finalu.
Samo eto, uspio je nekako zadrzati nivo, s druge stran Nole je podizao nivo igre ali opet nedovoljno.
To su te sitnice u sportu, koje rade razliku.

dominus

pre 3 godine

No Name

P.S. Kada nemaš prave argumente, onda udri po ličnosti. Znanje-imanje nije imao raspravu sa mnom. Postavio sam mu pitanja, čovek odgovorio i nema šta dalje. Tebe, kao što si mogao videti, nije ni uzimao u obzir za bilo kakvu raspravu


Rafa30
Sve je moguće. Opet, to je ona šbb kbb. Vidićemo šta donosi sledeća godina. Pripreme za penziju ili napad na rekord.