Nedelja, 22.11.2020.

08:40

"Izbacili smo dvojicu najvećih ikada – to je super za tenis"

Rus Danil Medvedev i Austrijanac Dominik Tim igraće u finalu za trofej na Završnom Mastersu.

Izvor: MS

"Izbacili smo dvojicu najveæih ikada – to je super za tenis" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

VM46

pre 3 godine

Dok su svi jeli sa zemlje Srbi su jeli za stolom i viljuškama. Što nas više mrze mi smo jači! Ovo je odgovor za onu neznalicu što piše gluposti, jer nikad neće imati nekog poput Novaka.

nikol dz femija

pre 3 godine

(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Pokazujete da ne znate baš ništa.
Prvo Srbi znaju za tenis odavno, samo par godina posle Engleske u Srbiji su bili teniski tereni.
Zatim veliki srpski slikar Ivan Radović je 1927.godine bio šampion države i Dejvis kup reprezentativac. A tu je posle Armenulić. Pa Jelena Genčič.
Pa lepa žena Dražena Dalipagića, teniserka Sonja Požeg.
A onda BOba. Pa Monika.
Zatim Jelena DOkić.

SRBIJA i JRT, Jugoslovenska radio televizija, u Beogradu i Srbiji prenosila je finale i polufinale Vimbldona i Garosa odmah kada je krenula nova era - od 1973. godine. Čuveni novinar MIro Radojičić je pisao i izveštavao.

A šta tek reći o Bobu i punom "Pioniru", nezaboravno navijanje, koje Novak , na žalost, a ni Ana ili JJ,nikada nisu doživeli.

O Moniki su pisale sve novine čim se pojavila a posebno kada je osvojila Oranžboul u AMerici, svi su je odmah obožavali i divili se toj sitnoj mršavoj devojčici. I stariji ljudi koji su cepali po fudbalu, voleli su je i gledali.

To je Srbija i to su Srbi. Vrlo prate i obavešteni su bili veoma. Novinari su dobro radili svoj posao. Odlično i savrešeno u odnosu na današnje.
SPortski komentatori, za razliku od današnjih su bili svetski, veličali svoje i poznavali sport koji prenose odlično a navijali za svoje.

TAKO DA,INFORMIŠITE SE PRE NEGO ŠTO LUPITE.

Bibi

pre 3 godine

Ahm,
ti imaš puno pravo da navijaš za koga hoćeš, sam kažeš,a Noletovim navijačima to isto pravo oduzimaš jer ne navijaju za Duleta Filipa, Lasla...(uzgred,to ti i ne znaš da li navijaju ili ne, bitno je da napadneš)
Dvostruki standardi.
To je ipak manje bitno, mislim na to da častan čovek ne zabranjuje drugima ono što dozvoljava sebi.
Mnogo je bitnije, na žalost,ne navijanje za svog zemljaka, nego za stranca.To nije normalno i nije zdravo.To je bolest.
Ne osporavan da imaš pravo da navijaš za stranca,ali to znači da i da imaš i bolest.Potraži pomoć

Reka Misisipi

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...
(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Ne znaš ni ti, izgovara se grend slem.

miodrag

pre 3 godine

Medvedicu nas , nemoj mnogo da se radujes jer jedan od te dvojice nikad nije nista uradio na zavrsnom turniru ni do tebe a drugi je trenutno u potrazi za Svetloscu Univerzuma u bosanskim piramidama gde mu zdusno pomazu Amore i siroti Pjer. Osim toga ni ti ni Dominika niste vise bas ni mladi, pre bi se reklo u zrelim godinama. U tim godinama su ta dvojica vec imali vise GS u svom vlasnistvu, tako da medvedicu nas moras da stojis mirno dok govoris o njima. Tvoj tenis uopste nije ni blizu onog nivoa koji su dodticni u stanju da pokazu . Juce si pokazao da je dovoljno da ne sastavis dva donra servisa i da se potpuno izbezumis, dobro malo sam preterao sa izbezumis, ali da se uzortiras sigurno , i samo zahvaljujuci ludoj sreci su juce dobio. Zato uzivaj do veceras jer ti trofej videti neces 100%.

neša

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...

No name

pre 3 godine

Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".
(Robert, 22. novembar 2020 12:06)

Nema tu sreće Federer. I faktor sreće postoji u sportu. Sad što od nolomana nisi mogao da živiš to je nešto drugo. Taj H2H Federa sa Djokovićem i Nadalom je 40 i 50 mečeva. Ali to traje 10-15 godina. Na pr Nadal - Medvede imaju samo 4 odigrana meča, Novak nešto više 7.

E jedino ako im nije idol ovaj sa 55godina što se javio da je u najboljoj formi u svom selu. Ne može da tu bude neki veliki uzorak mečeva do kraja karijera.

nikol dz femija

pre 3 godine

A zašto se prećutkuje DA JE PREDSTAVNIK AUSTRIJE ISKORISTIO tek , tek i to jedva 6. MEČ LOPTU, Novakovom GREŠKOM, A NE SVOJIM VINEROM.

A TO DA JE OSVOJIO GREŠKOM PROTIVNIKA - u obrnutoj situaciju - BIO BI OVDE MEĐU KOMENTARIMA GLAVNI DA JE NEZASLUŽENO POBEDIO I JADNO BEDAČEĆI POBEDU NA GREŠKU PROTIVNIKA IZ 6.PUTA - a ne na svoj viner, svoj pobednički poen i ne iz prve meč lopte .

TO SU ČINJENICE KOMENTARISANJA OVDE NA OVOM SAJTU raznog sveta belog, ne samo srpskog i ne samo srpskog Srbije.

Ne lupetaj

pre 3 godine

@ ime
"Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god"
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

srle

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. novembar 2020 09:25)

Normalno je da izgube neki meč, ne može se svaki pobediti. Đoković i Nadal su izgubili bukvalno na jednu loptu. Nema govora o smeni generacija, nastaviće da vladaju tenisom i sledeće godine. Da nije bilo svega ovoga u 2020. godini, pitanje je da li bi taj jedan GS uzeo Dominik Tim. Jedva, na jedvite jade su uspeli da uzmu jedan GS i neko priča o smeni generacija. Tako svake godine, pa opet Đoković i Nadal osvajaju većinu turnira. U trenutku kada obojica drže prva dva mesta na ATP listi, na osnovu jednog turnira ti zaključuješ da je kraj ere velike trojke. Mislim da će tek sada da grizu na velikim turnirima i zato što je olimpijska godina.

ime

pre 3 godine

Sve je to relativno. Djokovic odigrao sa 60%.
Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god.
Ako ima druge ambicije, da vodi ATP, otkriva piramide, itd... onda ce mu i polufinala biti dovoljna.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.
(Max, 22. novembar 2020 11:17)

Svi sve znate.
Nadal je bio blizi finalu nego Djokovic i Medvedev. Jeste Nole imao 4-0 u tajbrejku ali je vevinu meca bio bolji Tim
nije strasno da se prizna, pa to je i Djokovic priznao.To ko zna tenis i ko je posten ce reci. Djokovicu ovaj master nista ne znaci, ali ama bas nista. Coveku je bitan AO i da bude zdrav za velike turnire.
Medvedev je morao da spomene Djokovica u tom kontekstu da ne bi ispao nadmen, sto on jeste. Ne misli on da je proslo vreme Djokovica ili Nadala vec da je Njegovo doslo. Svaki rus pa i naturalizovani, cim dodje u polufinale daje izjave da je najbolji na svetu. Medvedev je nadmen, pored toga sto je odlican igrac.
More mars i svako dobro.

zozonpb

pre 3 godine

Tima sa 27 godina ne možemo svrstati u mlade. On je sazreo kao igrač. Verovatno će osvojiti još neki GS, ali neće se nikad približiti ovoj trojici najvećih. Zamislite da se Borg nije penzionisao sa 26 godina. A osvojio 11 GS!

Robert

pre 3 godine

Sad se polako ulazi u zanimljiv začaran krug u vezi sa godinama starosti, tako da znatiželjno pratim kako Novakovi navijači izlaze na kraj s tim. Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".

E, sada naš igrač ulazi u takvu priču u borbi sa mlađim teniserima, a vidim da navijači odmah pominju kao razlog razliku u starosti. Polako ga sve češće dobijaju i sustižu H2H, a verovatno će ga neki od njih i prevazići. Poput Federera, i Nole i Nadal što duže budu igrali, to će više kvariti odnos pobeda i poraza protiv Tima, Medvedeva, Cicipasa itd. I oni su početnu prednost ostvarili dok su ovi bili neiskusni.

Ahm

pre 3 godine

Veljko
Ovi sto navijaju za Federera i Rafu nikada se ne bi poturcili. Znas ko bi? Ovi sto navijaju za Novaka. Znas zasto? Zato sto nemaju svoje ja, njihovo misljenje zavisi od tudjeg, spremni su da se prodaju ko da vise, jedino satro navijaju za svog zemljaka, dok ostale svoje zemljake, Krajinovic, Lajovic, Djere, niti prate, niti ih zanimaju. Samo mi nemoj tu glumiti pravednika i ti i tebi slicni. Kada sa istim zarom budete navijali za ostale nase tenisere, onda mozda mozete nesto da prigovorite. Do tada, imam pravo da navijam za koga hocu.

veljko

pre 3 godine

Ovi šatro što navijaju za Federer i Nadala pored našeg Noleta... Ti bi se prvi poturčili sutra kad bi bilo stani pani! Los smo narod...

NADA

pre 3 godine

da jeste za tenis ovo je dobro.Ali ne verujem u dominaciju Medvedeva,prosto ne verujem.Tim ako bude igrao kao protiv Noleta i Nadala ima najvece sanse da bude prvi na svetu.Naravno kada se povuce velika Trojka.

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

Max

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 10:59)

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.

321

pre 3 godine

Daleko su oni od GS jos uvek. To tvrdim. Mogu na ovakvim turnirima, mastersima..ali GS je nesto drugo. Danijel je vec osvajao masterse. U novu generaciju mladih Tima ne racunam jer ima 27 godina. Tim do svoje 30te ima da se pomuci da ostvari ono sto je jedan Vavrinka ostvario na GS. A o ovim mladjima da ne pricam. Dolazi do smene generacija ali ne jos uvek. Ovi mladi ce shvatiti sta znaci kontinuitet a oni ga nemaju.

chupavi

pre 3 godine

Novak je dao vetar u ledja Timu i mladoj generaciji uopste jer je sinoc kiksnuo i potonuo. U ovim situacijama je ranije cesce izlazio kao pobednik, a sada su osetili da nije nepobediv.

Morace mnogo da radi i vredno da trenira ako zeli da osvoji jos koji GS jer su ovi mladi momci zeljni uspeha.

Za razliku od njega Rafa je skoro pa 100% osvajac RGa u naredne 2 godine, dok ce na ostalim podlogama biti slabiji. Rogera ne bih da komentarisem, on vec godinu dana nije igrao i videcemo kako ce izgledati na AOu posle duge pauze u 40oj godini.

Sabo Viktor

pre 3 godine

Hoće li biti prenos na bilo kom od naših šugavih kanala? Bitno je da “Zadruga” i ostalo smeće ne staju nikad. Sramota za celu naciju...

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

mr

pre 3 godine

Са Лауром Кларк је Тим освојио први ГС, а са ова два преокрета мислим да ће и остали почети да освајају ГС-ове. Новак и Рафа још по 1-2 и да се не муче више. Надал на РГ и Новак на Вимблдону имају неке шансе, на осталима слабо.

Robert

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Usput, čitajte i kako vređaju Federera i Đokovića, omalovažavaju im uspehe,smatraju da nema Španca koji može navijati za Fedtarda ili Djokobitcha itd.

Asteriks

pre 3 godine

Novak je sinoc imao 4-0 u taj brejku, a Nadal je servirao za pobjedu...Nekada u tenisu te male sitnice naprave razliku.Okrene se mec u trenutku,jedan dobar udarac,i sve ode na drugu stranu.Zaista je tenis nevjerovatna mentalna igra.

VUK

pre 3 godine

Sve što vidiš , tome se i nadaj. Novak i Nadal sada na manjim turnirima po značaju, doživljavaju ono što je Federer doživeo od njih dvojice posle svoje 32 godine . Sada oni imaju 33,34 godine , a mlađi ih teniseri polako sve češće pobeđuju. Izvesno je da će ti porazi početi i na GS. Vreme i godine još niko nije pobedio . Srećom postoje trajni snimci teniske ere u kojoj smo gledali sportsku borbu ova tri najbolja tenisera u istoriji. Kada prestanu da igraju, kako vreme bude prolazilo , biće nam neverovatno šta su sve oni odigrali i postigli. Tim je momak koji ima 27 godina . Pogledajte gde je npr. Nadal bio u njegovim godinama !? Dobro za tenis , još bolje za Novaka i Nadala. Moraju pružiti više. Sami će videti da li to mogu. Ako ne. Hvala za sve.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Za sve ove sto nemaju pojma idite na internetu i videcete da je Federer Nola pobedio 3 puta na zavrsnom.2010 u SF, 2015 u grupnoj fazi i 2019 u grupnoj fazi.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.

panter pudlica

pre 3 godine

Pobjediti Djokovicha vise nije neka senzacija...ali Nadal i Federer su veliki zalogaji!
(GlasBrisela, 22. novembar 2020 09:55)

Da slažem se. Federer je baš veliki zalogaj...

Континуитет

pre 3 godine

Полако дечаци,пре две године је Зверев освојио овај турнир,прошле године Циципас,знамо да ништа нарочито нису урадили у следећој сезони.И Медведев и Тим су момци са моћним ударцима али за константно играње у завршницама турнира мора још доста тога да се сложи.Доминик Тим је једини од млађе-средње генерације који има то нешто у себи.Медведев је дошао до финала УС опена прлшле године и након тога само тиња,да ли ће 2021 година бити та кад ће се запалити или ће бити само угарак видећемо.Једно знам ни Новак ни Надал им ништа неће поклонити,знајући њихове радне навике још жешће ће тренирати,што се тиче година,већ три године их отписују а они и даље газдују на туру.

Crno i belo

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cipiripi, 22. novembar 2020 10:16)

Ta generacija Tima početak 90-tih je potpuno uništena , on je jedini opstao. Osvajanjem Us opena. Sećam se kako mu je teško pao onaj poraz na Us openu u 5 setova kad je bolje odigrao od Nadala.

Nadal sa 24 godine ima stvarno puno titula 9
Ali Novak tek počine 4 titule

cipiripi

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.

panter pudlica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Auuuu... koji si ti debil...

BRE!

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Znas li spanski?

danilo

pre 3 godine

Nole sve radi sa motivacijom. Sve u tenisu za njega sada je iskustvo i motivacija..
Tako, kad bude trebalo, Nole će podići nivo tenisa da niko ništa ne može učiniti...
Ovo su ta njega limunade, dug prema sponzorima i tako dalje...

Uros Dj.

pre 3 godine

Videcete da ce se Rafa i Nole pitati za Australiju, Garos, Wimbl. I US. I za jos po neke Masterse, zivi bili pa videli! Nikad' ne potcenjujte srca velikih sampiona, kakvi su Novak i Rafael!
Jeste ovo malo iznenadjenje bez njih u finalu, ali i dalje ce oni imati zavrsnu rec sledece godine, pa i one tamo! Ide Rafa preko 20, a i Nole zajedno sa njim! Pozdrav.

milanovac

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.

Topnik

pre 3 godine

Thiem i Medvedev su bili agresivniji i zato su odnijeli pobjedu. Definitvno je ovo nekakava velika četvorka, Nadal i Nole s jedne strane, i ova dva mlada lava s druge, čak im se i stilovi igre preklapaju.

U Stanojka žena ko devojka

pre 3 godine

Sve tačno, samo ima jedan drugi problem. Niste ih izbacili što ste bolji već zato što su oni matori, a to nije dobro za budućnost tenisa jer je upitno za njegov kvalitet i atraktivnost.

567

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Ukljucio komsija internet rano.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Odneli su pobede,zbog jednostavnih pravila prirode. Ovi su mladji i vreme za oporavak im krace traje od igraca preko 30e godine. Zato je Nadal toliko i odugovlacio sa servisima da bi dosao do daha, sto za nekog ko ima 24 godine i nije problem. Igrati dan za danom meceve je naporno za svakog a kamoli za Nadala, Djokovica, Federera ili bilo koga ko je u godinama.
Uprkos jakom ritmu, Nadal je imao priliku da pobedi, jednostavno unor ne ucinio svoje, to se najbolje videlo u III setu kada je odstuoao od svoje igre u zelji da sto pre zavrsi poen.
Ne verujem da ce 2021 biti godina mladjih igraca. Jednostabno,igraju jednodimenzionalni tenis, sem Dominika Tima koji je tu najtalentovaniji od "mladje" garde i ima lepezu udaraca koji drugi nemaju. Medvedev je odlican igrac na brzim podlogama, uz strasan servis i jos bolji forhend nekad deluje kao masina. Njemu idu u prilog turniru od II seta, dok ima snage sluzi ga i servis, vec u III setu posustaje.
Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala
.

Dvorski Jumko

pre 3 godine

Ljudi, nije Thiem nego Tim. Srpska gramatika se i dalje pridrzava pisi kao sto govoris pravila. Sto ste pokondirene tikve?
Hrvatska gramatika je nesto drugo, oni ljudi pisu imena u originalu, mi ne.

Jova

pre 3 godine

Poslednjih godina ZT osvaja mlađa garda iz jednostavnog razloga: mlađi su, jači, igra se na dva seta a i nisu u ulozi favorita ( što za GS u prvim kolima ne važi, te ih iscrpe a dosta puta i pobjede slabije rangirani, školovali igrači koji su trenutno u boljoj formi ). Mogu igrati opušteno a to je veliki plus.

I još nešto: jako je bitno ko počinje prvi igrati, ko će imati dan odmora više. Tim je osim toga poslednji meč pred polufinale tankirao te mu je posledično ostalo više snage što je na kraju i presudilo. Medvedev je cio turnir igrao na punom gasu, Nadal ga je “imao” ali nekako netipično za njega nije iskoristio šansu.

Medvedev danas na medan Timu izlazi s manje sati odmora ali vjerujem da ce izvući pobjedu pošto se Tim teže nosi s pritiskom favorita, ma koliko mu Masu pomogao u tom smislu.

Za Dermendzijeva: navijamo za iste igrače posle Novaka, jedino je redoslijed kod mene suprotan.

PS: Medvedev mi izgleda kao Pinokio, s onim dugim rukama i nogama, šiljatim licem i nosićem, kao da su ga sastavljali. Simpatično.

Pozdrav svima

despot

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)
Djido, da ne znam da je Njegos davno umro pomislio bih da si on. Svaka ti je na mestu ko Njegoseva.

Mike

pre 3 godine

Konačno da neko ne pomene Federera! Kada malo bolje sagledamo Nadal i Đoković jesu uspešniji od Federa, ali im je marketing slabiji, posebno Novaku (mislim kod n jega plus gde je rođen itd).

Djido

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

Boxy

pre 3 godine

Možemo se složiti sa Medom. Jesu to uradili ali na samom kraju sezone, skraćene ali veoma intenzivne i za Novaka i za Rafu. Novak je sezonu počeo uraganski, ali ga je ona neverovatna glupost na USO ipak skupo koštala. Očigledno je prilično opao u formi, prvenstvebo u kotivaciji i fokusu. Rafa se mučio do RG da bi na njemu u zvezdanom finalu samleo svog tebiskog "arhineprija". Ipak,istrošeni su obojica zato su ih mlađi u fotofinišu dobijali.
Videćemo u novoj sezoni, kad se stara garda odmori.

Igra bez granica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

hahahahaha.... kakvi zaključci. Definitivno si postao najveći zabavljač ovde. Da si živeo u srednjem veku bio bi najcenjenija dvorska luda u regionu

covek iz dijaspore

pre 3 godine

@Djido ima toga itekako tamo, bez nepotrebnog autosovinizma molim vas. Ljudi imaju pravo na misljenje i da ga izraze, bili oni Srbi, Spanci ili Svajcarci.

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

Boxy

pre 3 godine

Možemo se složiti sa Medom. Jesu to uradili ali na samom kraju sezone, skraćene ali veoma intenzivne i za Novaka i za Rafu. Novak je sezonu počeo uraganski, ali ga je ona neverovatna glupost na USO ipak skupo koštala. Očigledno je prilično opao u formi, prvenstvebo u kotivaciji i fokusu. Rafa se mučio do RG da bi na njemu u zvezdanom finalu samleo svog tebiskog "arhineprija". Ipak,istrošeni su obojica zato su ih mlađi u fotofinišu dobijali.
Videćemo u novoj sezoni, kad se stara garda odmori.

Igra bez granica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

hahahahaha.... kakvi zaključci. Definitivno si postao najveći zabavljač ovde. Da si živeo u srednjem veku bio bi najcenjenija dvorska luda u regionu

567

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Ukljucio komsija internet rano.

Djido

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!

despot

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)
Djido, da ne znam da je Njegos davno umro pomislio bih da si on. Svaka ti je na mestu ko Njegoseva.

milanovac

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.

Uros Dj.

pre 3 godine

Videcete da ce se Rafa i Nole pitati za Australiju, Garos, Wimbl. I US. I za jos po neke Masterse, zivi bili pa videli! Nikad' ne potcenjujte srca velikih sampiona, kakvi su Novak i Rafael!
Jeste ovo malo iznenadjenje bez njih u finalu, ali i dalje ce oni imati zavrsnu rec sledece godine, pa i one tamo! Ide Rafa preko 20, a i Nole zajedno sa njim! Pozdrav.

Dvorski Jumko

pre 3 godine

Ljudi, nije Thiem nego Tim. Srpska gramatika se i dalje pridrzava pisi kao sto govoris pravila. Sto ste pokondirene tikve?
Hrvatska gramatika je nesto drugo, oni ljudi pisu imena u originalu, mi ne.

Topnik

pre 3 godine

Thiem i Medvedev su bili agresivniji i zato su odnijeli pobjedu. Definitvno je ovo nekakava velika četvorka, Nadal i Nole s jedne strane, i ova dva mlada lava s druge, čak im se i stilovi igre preklapaju.

danilo

pre 3 godine

Nole sve radi sa motivacijom. Sve u tenisu za njega sada je iskustvo i motivacija..
Tako, kad bude trebalo, Nole će podići nivo tenisa da niko ništa ne može učiniti...
Ovo su ta njega limunade, dug prema sponzorima i tako dalje...

Континуитет

pre 3 godine

Полако дечаци,пре две године је Зверев освојио овај турнир,прошле године Циципас,знамо да ништа нарочито нису урадили у следећој сезони.И Медведев и Тим су момци са моћним ударцима али за константно играње у завршницама турнира мора још доста тога да се сложи.Доминик Тим је једини од млађе-средње генерације који има то нешто у себи.Медведев је дошао до финала УС опена прлшле године и након тога само тиња,да ли ће 2021 година бити та кад ће се запалити или ће бити само угарак видећемо.Једно знам ни Новак ни Надал им ништа неће поклонити,знајући њихове радне навике још жешће ће тренирати,што се тиче година,већ три године их отписују а они и даље газдују на туру.

Jova

pre 3 godine

Poslednjih godina ZT osvaja mlađa garda iz jednostavnog razloga: mlađi su, jači, igra se na dva seta a i nisu u ulozi favorita ( što za GS u prvim kolima ne važi, te ih iscrpe a dosta puta i pobjede slabije rangirani, školovali igrači koji su trenutno u boljoj formi ). Mogu igrati opušteno a to je veliki plus.

I još nešto: jako je bitno ko počinje prvi igrati, ko će imati dan odmora više. Tim je osim toga poslednji meč pred polufinale tankirao te mu je posledično ostalo više snage što je na kraju i presudilo. Medvedev je cio turnir igrao na punom gasu, Nadal ga je “imao” ali nekako netipično za njega nije iskoristio šansu.

Medvedev danas na medan Timu izlazi s manje sati odmora ali vjerujem da ce izvući pobjedu pošto se Tim teže nosi s pritiskom favorita, ma koliko mu Masu pomogao u tom smislu.

Za Dermendzijeva: navijamo za iste igrače posle Novaka, jedino je redoslijed kod mene suprotan.

PS: Medvedev mi izgleda kao Pinokio, s onim dugim rukama i nogama, šiljatim licem i nosićem, kao da su ga sastavljali. Simpatično.

Pozdrav svima

Asteriks

pre 3 godine

Novak je sinoc imao 4-0 u taj brejku, a Nadal je servirao za pobjedu...Nekada u tenisu te male sitnice naprave razliku.Okrene se mec u trenutku,jedan dobar udarac,i sve ode na drugu stranu.Zaista je tenis nevjerovatna mentalna igra.

panter pudlica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Auuuu... koji si ti debil...

VUK

pre 3 godine

Sve što vidiš , tome se i nadaj. Novak i Nadal sada na manjim turnirima po značaju, doživljavaju ono što je Federer doživeo od njih dvojice posle svoje 32 godine . Sada oni imaju 33,34 godine , a mlađi ih teniseri polako sve češće pobeđuju. Izvesno je da će ti porazi početi i na GS. Vreme i godine još niko nije pobedio . Srećom postoje trajni snimci teniske ere u kojoj smo gledali sportsku borbu ova tri najbolja tenisera u istoriji. Kada prestanu da igraju, kako vreme bude prolazilo , biće nam neverovatno šta su sve oni odigrali i postigli. Tim je momak koji ima 27 godina . Pogledajte gde je npr. Nadal bio u njegovim godinama !? Dobro za tenis , još bolje za Novaka i Nadala. Moraju pružiti više. Sami će videti da li to mogu. Ako ne. Hvala za sve.

BRE!

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Znas li spanski?

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Odneli su pobede,zbog jednostavnih pravila prirode. Ovi su mladji i vreme za oporavak im krace traje od igraca preko 30e godine. Zato je Nadal toliko i odugovlacio sa servisima da bi dosao do daha, sto za nekog ko ima 24 godine i nije problem. Igrati dan za danom meceve je naporno za svakog a kamoli za Nadala, Djokovica, Federera ili bilo koga ko je u godinama.
Uprkos jakom ritmu, Nadal je imao priliku da pobedi, jednostavno unor ne ucinio svoje, to se najbolje videlo u III setu kada je odstuoao od svoje igre u zelji da sto pre zavrsi poen.
Ne verujem da ce 2021 biti godina mladjih igraca. Jednostabno,igraju jednodimenzionalni tenis, sem Dominika Tima koji je tu najtalentovaniji od "mladje" garde i ima lepezu udaraca koji drugi nemaju. Medvedev je odlican igrac na brzim podlogama, uz strasan servis i jos bolji forhend nekad deluje kao masina. Njemu idu u prilog turniru od II seta, dok ima snage sluzi ga i servis, vec u III setu posustaje.
Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala
.

Mike

pre 3 godine

Konačno da neko ne pomene Federera! Kada malo bolje sagledamo Nadal i Đoković jesu uspešniji od Federa, ali im je marketing slabiji, posebno Novaku (mislim kod n jega plus gde je rođen itd).

U Stanojka žena ko devojka

pre 3 godine

Sve tačno, samo ima jedan drugi problem. Niste ih izbacili što ste bolji već zato što su oni matori, a to nije dobro za budućnost tenisa jer je upitno za njegov kvalitet i atraktivnost.

cipiripi

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.

Sabo Viktor

pre 3 godine

Hoće li biti prenos na bilo kom od naših šugavih kanala? Bitno je da “Zadruga” i ostalo smeće ne staju nikad. Sramota za celu naciju...

Max

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 10:59)

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.

NADA

pre 3 godine

da jeste za tenis ovo je dobro.Ali ne verujem u dominaciju Medvedeva,prosto ne verujem.Tim ako bude igrao kao protiv Noleta i Nadala ima najvece sanse da bude prvi na svetu.Naravno kada se povuce velika Trojka.

panter pudlica

pre 3 godine

Pobjediti Djokovicha vise nije neka senzacija...ali Nadal i Federer su veliki zalogaji!
(GlasBrisela, 22. novembar 2020 09:55)

Da slažem se. Federer je baš veliki zalogaj...

321

pre 3 godine

Daleko su oni od GS jos uvek. To tvrdim. Mogu na ovakvim turnirima, mastersima..ali GS je nesto drugo. Danijel je vec osvajao masterse. U novu generaciju mladih Tima ne racunam jer ima 27 godina. Tim do svoje 30te ima da se pomuci da ostvari ono sto je jedan Vavrinka ostvario na GS. A o ovim mladjima da ne pricam. Dolazi do smene generacija ali ne jos uvek. Ovi mladi ce shvatiti sta znaci kontinuitet a oni ga nemaju.

srle

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. novembar 2020 09:25)

Normalno je da izgube neki meč, ne može se svaki pobediti. Đoković i Nadal su izgubili bukvalno na jednu loptu. Nema govora o smeni generacija, nastaviće da vladaju tenisom i sledeće godine. Da nije bilo svega ovoga u 2020. godini, pitanje je da li bi taj jedan GS uzeo Dominik Tim. Jedva, na jedvite jade su uspeli da uzmu jedan GS i neko priča o smeni generacija. Tako svake godine, pa opet Đoković i Nadal osvajaju većinu turnira. U trenutku kada obojica drže prva dva mesta na ATP listi, na osnovu jednog turnira ti zaključuješ da je kraj ere velike trojke. Mislim da će tek sada da grizu na velikim turnirima i zato što je olimpijska godina.

ime

pre 3 godine

Sve je to relativno. Djokovic odigrao sa 60%.
Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god.
Ako ima druge ambicije, da vodi ATP, otkriva piramide, itd... onda ce mu i polufinala biti dovoljna.

chupavi

pre 3 godine

Novak je dao vetar u ledja Timu i mladoj generaciji uopste jer je sinoc kiksnuo i potonuo. U ovim situacijama je ranije cesce izlazio kao pobednik, a sada su osetili da nije nepobediv.

Morace mnogo da radi i vredno da trenira ako zeli da osvoji jos koji GS jer su ovi mladi momci zeljni uspeha.

Za razliku od njega Rafa je skoro pa 100% osvajac RGa u naredne 2 godine, dok ce na ostalim podlogama biti slabiji. Rogera ne bih da komentarisem, on vec godinu dana nije igrao i videcemo kako ce izgledati na AOu posle duge pauze u 40oj godini.

zozonpb

pre 3 godine

Tima sa 27 godina ne možemo svrstati u mlade. On je sazreo kao igrač. Verovatno će osvojiti još neki GS, ali neće se nikad približiti ovoj trojici najvećih. Zamislite da se Borg nije penzionisao sa 26 godina. A osvojio 11 GS!

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

veljko

pre 3 godine

Ovi šatro što navijaju za Federer i Nadala pored našeg Noleta... Ti bi se prvi poturčili sutra kad bi bilo stani pani! Los smo narod...

Robert

pre 3 godine

Sad se polako ulazi u zanimljiv začaran krug u vezi sa godinama starosti, tako da znatiželjno pratim kako Novakovi navijači izlaze na kraj s tim. Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".

E, sada naš igrač ulazi u takvu priču u borbi sa mlađim teniserima, a vidim da navijači odmah pominju kao razlog razliku u starosti. Polako ga sve češće dobijaju i sustižu H2H, a verovatno će ga neki od njih i prevazići. Poput Federera, i Nole i Nadal što duže budu igrali, to će više kvariti odnos pobeda i poraza protiv Tima, Medvedeva, Cicipasa itd. I oni su početnu prednost ostvarili dok su ovi bili neiskusni.

covek iz dijaspore

pre 3 godine

@Djido ima toga itekako tamo, bez nepotrebnog autosovinizma molim vas. Ljudi imaju pravo na misljenje i da ga izraze, bili oni Srbi, Spanci ili Svajcarci.

nikol dz femija

pre 3 godine

A zašto se prećutkuje DA JE PREDSTAVNIK AUSTRIJE ISKORISTIO tek , tek i to jedva 6. MEČ LOPTU, Novakovom GREŠKOM, A NE SVOJIM VINEROM.

A TO DA JE OSVOJIO GREŠKOM PROTIVNIKA - u obrnutoj situaciju - BIO BI OVDE MEĐU KOMENTARIMA GLAVNI DA JE NEZASLUŽENO POBEDIO I JADNO BEDAČEĆI POBEDU NA GREŠKU PROTIVNIKA IZ 6.PUTA - a ne na svoj viner, svoj pobednički poen i ne iz prve meč lopte .

TO SU ČINJENICE KOMENTARISANJA OVDE NA OVOM SAJTU raznog sveta belog, ne samo srpskog i ne samo srpskog Srbije.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.
(Max, 22. novembar 2020 11:17)

Svi sve znate.
Nadal je bio blizi finalu nego Djokovic i Medvedev. Jeste Nole imao 4-0 u tajbrejku ali je vevinu meca bio bolji Tim
nije strasno da se prizna, pa to je i Djokovic priznao.To ko zna tenis i ko je posten ce reci. Djokovicu ovaj master nista ne znaci, ali ama bas nista. Coveku je bitan AO i da bude zdrav za velike turnire.
Medvedev je morao da spomene Djokovica u tom kontekstu da ne bi ispao nadmen, sto on jeste. Ne misli on da je proslo vreme Djokovica ili Nadala vec da je Njegovo doslo. Svaki rus pa i naturalizovani, cim dodje u polufinale daje izjave da je najbolji na svetu. Medvedev je nadmen, pored toga sto je odlican igrac.
More mars i svako dobro.

Robert

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Usput, čitajte i kako vređaju Federera i Đokovića, omalovažavaju im uspehe,smatraju da nema Španca koji može navijati za Fedtarda ili Djokobitcha itd.

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.

miodrag

pre 3 godine

Medvedicu nas , nemoj mnogo da se radujes jer jedan od te dvojice nikad nije nista uradio na zavrsnom turniru ni do tebe a drugi je trenutno u potrazi za Svetloscu Univerzuma u bosanskim piramidama gde mu zdusno pomazu Amore i siroti Pjer. Osim toga ni ti ni Dominika niste vise bas ni mladi, pre bi se reklo u zrelim godinama. U tim godinama su ta dvojica vec imali vise GS u svom vlasnistvu, tako da medvedicu nas moras da stojis mirno dok govoris o njima. Tvoj tenis uopste nije ni blizu onog nivoa koji su dodticni u stanju da pokazu . Juce si pokazao da je dovoljno da ne sastavis dva donra servisa i da se potpuno izbezumis, dobro malo sam preterao sa izbezumis, ali da se uzortiras sigurno , i samo zahvaljujuci ludoj sreci su juce dobio. Zato uzivaj do veceras jer ti trofej videti neces 100%.

Crno i belo

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cipiripi, 22. novembar 2020 10:16)

Ta generacija Tima početak 90-tih je potpuno uništena , on je jedini opstao. Osvajanjem Us opena. Sećam se kako mu je teško pao onaj poraz na Us openu u 5 setova kad je bolje odigrao od Nadala.

Nadal sa 24 godine ima stvarno puno titula 9
Ali Novak tek počine 4 titule

Reka Misisipi

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...
(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Ne znaš ni ti, izgovara se grend slem.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Za sve ove sto nemaju pojma idite na internetu i videcete da je Federer Nola pobedio 3 puta na zavrsnom.2010 u SF, 2015 u grupnoj fazi i 2019 u grupnoj fazi.

Ahm

pre 3 godine

Veljko
Ovi sto navijaju za Federera i Rafu nikada se ne bi poturcili. Znas ko bi? Ovi sto navijaju za Novaka. Znas zasto? Zato sto nemaju svoje ja, njihovo misljenje zavisi od tudjeg, spremni su da se prodaju ko da vise, jedino satro navijaju za svog zemljaka, dok ostale svoje zemljake, Krajinovic, Lajovic, Djere, niti prate, niti ih zanimaju. Samo mi nemoj tu glumiti pravednika i ti i tebi slicni. Kada sa istim zarom budete navijali za ostale nase tenisere, onda mozda mozete nesto da prigovorite. Do tada, imam pravo da navijam za koga hocu.

neša

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...

nikol dz femija

pre 3 godine

(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Pokazujete da ne znate baš ništa.
Prvo Srbi znaju za tenis odavno, samo par godina posle Engleske u Srbiji su bili teniski tereni.
Zatim veliki srpski slikar Ivan Radović je 1927.godine bio šampion države i Dejvis kup reprezentativac. A tu je posle Armenulić. Pa Jelena Genčič.
Pa lepa žena Dražena Dalipagića, teniserka Sonja Požeg.
A onda BOba. Pa Monika.
Zatim Jelena DOkić.

SRBIJA i JRT, Jugoslovenska radio televizija, u Beogradu i Srbiji prenosila je finale i polufinale Vimbldona i Garosa odmah kada je krenula nova era - od 1973. godine. Čuveni novinar MIro Radojičić je pisao i izveštavao.

A šta tek reći o Bobu i punom "Pioniru", nezaboravno navijanje, koje Novak , na žalost, a ni Ana ili JJ,nikada nisu doživeli.

O Moniki su pisale sve novine čim se pojavila a posebno kada je osvojila Oranžboul u AMerici, svi su je odmah obožavali i divili se toj sitnoj mršavoj devojčici. I stariji ljudi koji su cepali po fudbalu, voleli su je i gledali.

To je Srbija i to su Srbi. Vrlo prate i obavešteni su bili veoma. Novinari su dobro radili svoj posao. Odlično i savrešeno u odnosu na današnje.
SPortski komentatori, za razliku od današnjih su bili svetski, veličali svoje i poznavali sport koji prenose odlično a navijali za svoje.

TAKO DA,INFORMIŠITE SE PRE NEGO ŠTO LUPITE.

mr

pre 3 godine

Са Лауром Кларк је Тим освојио први ГС, а са ова два преокрета мислим да ће и остали почети да освајају ГС-ове. Новак и Рафа још по 1-2 и да се не муче више. Надал на РГ и Новак на Вимблдону имају неке шансе, на осталима слабо.

Ne lupetaj

pre 3 godine

@ ime
"Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god"
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

No name

pre 3 godine

Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".
(Robert, 22. novembar 2020 12:06)

Nema tu sreće Federer. I faktor sreće postoji u sportu. Sad što od nolomana nisi mogao da živiš to je nešto drugo. Taj H2H Federa sa Djokovićem i Nadalom je 40 i 50 mečeva. Ali to traje 10-15 godina. Na pr Nadal - Medvede imaju samo 4 odigrana meča, Novak nešto više 7.

E jedino ako im nije idol ovaj sa 55godina što se javio da je u najboljoj formi u svom selu. Ne može da tu bude neki veliki uzorak mečeva do kraja karijera.

VM46

pre 3 godine

Dok su svi jeli sa zemlje Srbi su jeli za stolom i viljuškama. Što nas više mrze mi smo jači! Ovo je odgovor za onu neznalicu što piše gluposti, jer nikad neće imati nekog poput Novaka.

Bibi

pre 3 godine

Ahm,
ti imaš puno pravo da navijaš za koga hoćeš, sam kažeš,a Noletovim navijačima to isto pravo oduzimaš jer ne navijaju za Duleta Filipa, Lasla...(uzgred,to ti i ne znaš da li navijaju ili ne, bitno je da napadneš)
Dvostruki standardi.
To je ipak manje bitno, mislim na to da častan čovek ne zabranjuje drugima ono što dozvoljava sebi.
Mnogo je bitnije, na žalost,ne navijanje za svog zemljaka, nego za stranca.To nije normalno i nije zdravo.To je bolest.
Ne osporavan da imaš pravo da navijaš za stranca,ali to znači da i da imaš i bolest.Potraži pomoć

covek iz dijaspore

pre 3 godine

@Djido ima toga itekako tamo, bez nepotrebnog autosovinizma molim vas. Ljudi imaju pravo na misljenje i da ga izraze, bili oni Srbi, Spanci ili Svajcarci.

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

Kaiser Roger

pre 3 godine

Za sve ove sto nemaju pojma idite na internetu i videcete da je Federer Nola pobedio 3 puta na zavrsnom.2010 u SF, 2015 u grupnoj fazi i 2019 u grupnoj fazi.

neša

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...

Igra bez granica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

hahahahaha.... kakvi zaključci. Definitivno si postao najveći zabavljač ovde. Da si živeo u srednjem veku bio bi najcenjenija dvorska luda u regionu

Djido

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!

Dvorski Jumko

pre 3 godine

Ljudi, nije Thiem nego Tim. Srpska gramatika se i dalje pridrzava pisi kao sto govoris pravila. Sto ste pokondirene tikve?
Hrvatska gramatika je nesto drugo, oni ljudi pisu imena u originalu, mi ne.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.

Ahm

pre 3 godine

Veljko
Ovi sto navijaju za Federera i Rafu nikada se ne bi poturcili. Znas ko bi? Ovi sto navijaju za Novaka. Znas zasto? Zato sto nemaju svoje ja, njihovo misljenje zavisi od tudjeg, spremni su da se prodaju ko da vise, jedino satro navijaju za svog zemljaka, dok ostale svoje zemljake, Krajinovic, Lajovic, Djere, niti prate, niti ih zanimaju. Samo mi nemoj tu glumiti pravednika i ti i tebi slicni. Kada sa istim zarom budete navijali za ostale nase tenisere, onda mozda mozete nesto da prigovorite. Do tada, imam pravo da navijam za koga hocu.

567

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Ukljucio komsija internet rano.

despot

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)
Djido, da ne znam da je Njegos davno umro pomislio bih da si on. Svaka ti je na mestu ko Njegoseva.

Mike

pre 3 godine

Konačno da neko ne pomene Federera! Kada malo bolje sagledamo Nadal i Đoković jesu uspešniji od Federa, ali im je marketing slabiji, posebno Novaku (mislim kod n jega plus gde je rođen itd).

Boxy

pre 3 godine

Možemo se složiti sa Medom. Jesu to uradili ali na samom kraju sezone, skraćene ali veoma intenzivne i za Novaka i za Rafu. Novak je sezonu počeo uraganski, ali ga je ona neverovatna glupost na USO ipak skupo koštala. Očigledno je prilično opao u formi, prvenstvebo u kotivaciji i fokusu. Rafa se mučio do RG da bi na njemu u zvezdanom finalu samleo svog tebiskog "arhineprija". Ipak,istrošeni su obojica zato su ih mlađi u fotofinišu dobijali.
Videćemo u novoj sezoni, kad se stara garda odmori.

danilo

pre 3 godine

Nole sve radi sa motivacijom. Sve u tenisu za njega sada je iskustvo i motivacija..
Tako, kad bude trebalo, Nole će podići nivo tenisa da niko ništa ne može učiniti...
Ovo su ta njega limunade, dug prema sponzorima i tako dalje...

U Stanojka žena ko devojka

pre 3 godine

Sve tačno, samo ima jedan drugi problem. Niste ih izbacili što ste bolji već zato što su oni matori, a to nije dobro za budućnost tenisa jer je upitno za njegov kvalitet i atraktivnost.

veljko

pre 3 godine

Ovi šatro što navijaju za Federer i Nadala pored našeg Noleta... Ti bi se prvi poturčili sutra kad bi bilo stani pani! Los smo narod...

panter pudlica

pre 3 godine

Istina dvojica najvećih ikada. I samo su Nadal i Federer bolji od Đokovića.
(Jumko, 22. novembar 2020 08:38)

Auuuu... koji si ti debil...

BRE!

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Znas li spanski?

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Odneli su pobede,zbog jednostavnih pravila prirode. Ovi su mladji i vreme za oporavak im krace traje od igraca preko 30e godine. Zato je Nadal toliko i odugovlacio sa servisima da bi dosao do daha, sto za nekog ko ima 24 godine i nije problem. Igrati dan za danom meceve je naporno za svakog a kamoli za Nadala, Djokovica, Federera ili bilo koga ko je u godinama.
Uprkos jakom ritmu, Nadal je imao priliku da pobedi, jednostavno unor ne ucinio svoje, to se najbolje videlo u III setu kada je odstuoao od svoje igre u zelji da sto pre zavrsi poen.
Ne verujem da ce 2021 biti godina mladjih igraca. Jednostabno,igraju jednodimenzionalni tenis, sem Dominika Tima koji je tu najtalentovaniji od "mladje" garde i ima lepezu udaraca koji drugi nemaju. Medvedev je odlican igrac na brzim podlogama, uz strasan servis i jos bolji forhend nekad deluje kao masina. Njemu idu u prilog turniru od II seta, dok ima snage sluzi ga i servis, vec u III setu posustaje.
Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala
.

cipiripi

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.

Robert

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, predviđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.
(Djido, 22. novembar 2020 08:33)

Usput, čitajte i kako vređaju Federera i Đokovića, omalovažavaju im uspehe,smatraju da nema Španca koji može navijati za Fedtarda ili Djokobitcha itd.

Topnik

pre 3 godine

Thiem i Medvedev su bili agresivniji i zato su odnijeli pobjedu. Definitvno je ovo nekakava velika četvorka, Nadal i Nole s jedne strane, i ova dva mlada lava s druge, čak im se i stilovi igre preklapaju.

milanovac

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.

Uros Dj.

pre 3 godine

Videcete da ce se Rafa i Nole pitati za Australiju, Garos, Wimbl. I US. I za jos po neke Masterse, zivi bili pa videli! Nikad' ne potcenjujte srca velikih sampiona, kakvi su Novak i Rafael!
Jeste ovo malo iznenadjenje bez njih u finalu, ali i dalje ce oni imati zavrsnu rec sledece godine, pa i one tamo! Ide Rafa preko 20, a i Nole zajedno sa njim! Pozdrav.

ime

pre 3 godine

Sve je to relativno. Djokovic odigrao sa 60%.
Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god.
Ako ima druge ambicije, da vodi ATP, otkriva piramide, itd... onda ce mu i polufinala biti dovoljna.

Ex Njujorcanin

pre 3 godine

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.
(Max, 22. novembar 2020 11:17)

Svi sve znate.
Nadal je bio blizi finalu nego Djokovic i Medvedev. Jeste Nole imao 4-0 u tajbrejku ali je vevinu meca bio bolji Tim
nije strasno da se prizna, pa to je i Djokovic priznao.To ko zna tenis i ko je posten ce reci. Djokovicu ovaj master nista ne znaci, ali ama bas nista. Coveku je bitan AO i da bude zdrav za velike turnire.
Medvedev je morao da spomene Djokovica u tom kontekstu da ne bi ispao nadmen, sto on jeste. Ne misli on da je proslo vreme Djokovica ili Nadala vec da je Njegovo doslo. Svaki rus pa i naturalizovani, cim dodje u polufinale daje izjave da je najbolji na svetu. Medvedev je nadmen, pored toga sto je odlican igrac.
More mars i svako dobro.

Jova

pre 3 godine

Poslednjih godina ZT osvaja mlađa garda iz jednostavnog razloga: mlađi su, jači, igra se na dva seta a i nisu u ulozi favorita ( što za GS u prvim kolima ne važi, te ih iscrpe a dosta puta i pobjede slabije rangirani, školovali igrači koji su trenutno u boljoj formi ). Mogu igrati opušteno a to je veliki plus.

I još nešto: jako je bitno ko počinje prvi igrati, ko će imati dan odmora više. Tim je osim toga poslednji meč pred polufinale tankirao te mu je posledično ostalo više snage što je na kraju i presudilo. Medvedev je cio turnir igrao na punom gasu, Nadal ga je “imao” ali nekako netipično za njega nije iskoristio šansu.

Medvedev danas na medan Timu izlazi s manje sati odmora ali vjerujem da ce izvući pobjedu pošto se Tim teže nosi s pritiskom favorita, ma koliko mu Masu pomogao u tom smislu.

Za Dermendzijeva: navijamo za iste igrače posle Novaka, jedino je redoslijed kod mene suprotan.

PS: Medvedev mi izgleda kao Pinokio, s onim dugim rukama i nogama, šiljatim licem i nosićem, kao da su ga sastavljali. Simpatično.

Pozdrav svima

panter pudlica

pre 3 godine

Pobjediti Djokovicha vise nije neka senzacija...ali Nadal i Federer su veliki zalogaji!
(GlasBrisela, 22. novembar 2020 09:55)

Da slažem se. Federer je baš veliki zalogaj...

mr

pre 3 godine

Са Лауром Кларк је Тим освојио први ГС, а са ова два преокрета мислим да ће и остали почети да освајају ГС-ове. Новак и Рафа још по 1-2 и да се не муче више. Надал на РГ и Новак на Вимблдону имају неке шансе, на осталима слабо.

Ne lupetaj

pre 3 godine

@ ime
"Ako bude hteo, cistice ih sve u naredne 3 god"
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

nikol dz femija

pre 3 godine

A zašto se prećutkuje DA JE PREDSTAVNIK AUSTRIJE ISKORISTIO tek , tek i to jedva 6. MEČ LOPTU, Novakovom GREŠKOM, A NE SVOJIM VINEROM.

A TO DA JE OSVOJIO GREŠKOM PROTIVNIKA - u obrnutoj situaciju - BIO BI OVDE MEĐU KOMENTARIMA GLAVNI DA JE NEZASLUŽENO POBEDIO I JADNO BEDAČEĆI POBEDU NA GREŠKU PROTIVNIKA IZ 6.PUTA - a ne na svoj viner, svoj pobednički poen i ne iz prve meč lopte .

TO SU ČINJENICE KOMENTARISANJA OVDE NA OVOM SAJTU raznog sveta belog, ne samo srpskog i ne samo srpskog Srbije.

Crno i belo

pre 3 godine

bolje da se obojica pokriju usima i da cute, Nolo i Nadal su u njihovim godinama imali pune vitrine raznih trofeja ukljucujici i na 10ak GS-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cipiripi, 22. novembar 2020 10:16)

Ta generacija Tima početak 90-tih je potpuno uništena , on je jedini opstao. Osvajanjem Us opena. Sećam se kako mu je teško pao onaj poraz na Us openu u 5 setova kad je bolje odigrao od Nadala.

Nadal sa 24 godine ima stvarno puno titula 9
Ali Novak tek počine 4 titule

Max

pre 3 godine

Steta za Nadala, bio je bas na korak od finala.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 09:29)

A, šteta za Nadala, a za Novaka nije šteta!? On nije bio na korak od finala!?
More marš!
(Djido, 22. novembar 2020 09:36)

Nole je za mene neprevazidjen, ali Srbine, vest se tice Nadala, posto je Medvedev dao izjavu, a ne Tim. Ruku na srce, Nadal je pokazao vise u polufinalu i trebalo je da pobedi.
Svako dobro Srbine brate.
(Ex Njujorcanin, 22. novembar 2020 10:59)

Jeste Medvedev dao izjavu ali se vest tice obojice podjednako, pominju se u istom kontekstu.

miodrag

pre 3 godine

Medvedicu nas , nemoj mnogo da se radujes jer jedan od te dvojice nikad nije nista uradio na zavrsnom turniru ni do tebe a drugi je trenutno u potrazi za Svetloscu Univerzuma u bosanskim piramidama gde mu zdusno pomazu Amore i siroti Pjer. Osim toga ni ti ni Dominika niste vise bas ni mladi, pre bi se reklo u zrelim godinama. U tim godinama su ta dvojica vec imali vise GS u svom vlasnistvu, tako da medvedicu nas moras da stojis mirno dok govoris o njima. Tvoj tenis uopste nije ni blizu onog nivoa koji su dodticni u stanju da pokazu . Juce si pokazao da je dovoljno da ne sastavis dva donra servisa i da se potpuno izbezumis, dobro malo sam preterao sa izbezumis, ali da se uzortiras sigurno , i samo zahvaljujuci ludoj sreci su juce dobio. Zato uzivaj do veceras jer ti trofej videti neces 100%.

VM46

pre 3 godine

Dok su svi jeli sa zemlje Srbi su jeli za stolom i viljuškama. Što nas više mrze mi smo jači! Ovo je odgovor za onu neznalicu što piše gluposti, jer nikad neće imati nekog poput Novaka.

Континуитет

pre 3 godine

Полако дечаци,пре две године је Зверев освојио овај турнир,прошле године Циципас,знамо да ништа нарочито нису урадили у следећој сезони.И Медведев и Тим су момци са моћним ударцима али за константно играње у завршницама турнира мора још доста тога да се сложи.Доминик Тим је једини од млађе-средње генерације који има то нешто у себи.Медведев је дошао до финала УС опена прлшле године и након тога само тиња,да ли ће 2021 година бити та кад ће се запалити или ће бити само угарак видећемо.Једно знам ни Новак ни Надал им ништа неће поклонити,знајући њихове радне навике још жешће ће тренирати,што се тиче година,већ три године их отписују а они и даље газдују на туру.

Robert

pre 3 godine

Sad se polako ulazi u zanimljiv začaran krug u vezi sa godinama starosti, tako da znatiželjno pratim kako Novakovi navijači izlaze na kraj s tim. Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".

E, sada naš igrač ulazi u takvu priču u borbi sa mlađim teniserima, a vidim da navijači odmah pominju kao razlog razliku u starosti. Polako ga sve češće dobijaju i sustižu H2H, a verovatno će ga neki od njih i prevazići. Poput Federera, i Nole i Nadal što duže budu igrali, to će više kvariti odnos pobeda i poraza protiv Tima, Medvedeva, Cicipasa itd. I oni su početnu prednost ostvarili dok su ovi bili neiskusni.

VUK

pre 3 godine

Sve što vidiš , tome se i nadaj. Novak i Nadal sada na manjim turnirima po značaju, doživljavaju ono što je Federer doživeo od njih dvojice posle svoje 32 godine . Sada oni imaju 33,34 godine , a mlađi ih teniseri polako sve češće pobeđuju. Izvesno je da će ti porazi početi i na GS. Vreme i godine još niko nije pobedio . Srećom postoje trajni snimci teniske ere u kojoj smo gledali sportsku borbu ova tri najbolja tenisera u istoriji. Kada prestanu da igraju, kako vreme bude prolazilo , biće nam neverovatno šta su sve oni odigrali i postigli. Tim je momak koji ima 27 godina . Pogledajte gde je npr. Nadal bio u njegovim godinama !? Dobro za tenis , još bolje za Novaka i Nadala. Moraju pružiti više. Sami će videti da li to mogu. Ako ne. Hvala za sve.

NADA

pre 3 godine

da jeste za tenis ovo je dobro.Ali ne verujem u dominaciju Medvedeva,prosto ne verujem.Tim ako bude igrao kao protiv Noleta i Nadala ima najvece sanse da bude prvi na svetu.Naravno kada se povuce velika Trojka.

Sabo Viktor

pre 3 godine

Hoće li biti prenos na bilo kom od naših šugavih kanala? Bitno je da “Zadruga” i ostalo smeće ne staju nikad. Sramota za celu naciju...

chupavi

pre 3 godine

Novak je dao vetar u ledja Timu i mladoj generaciji uopste jer je sinoc kiksnuo i potonuo. U ovim situacijama je ranije cesce izlazio kao pobednik, a sada su osetili da nije nepobediv.

Morace mnogo da radi i vredno da trenira ako zeli da osvoji jos koji GS jer su ovi mladi momci zeljni uspeha.

Za razliku od njega Rafa je skoro pa 100% osvajac RGa u naredne 2 godine, dok ce na ostalim podlogama biti slabiji. Rogera ne bih da komentarisem, on vec godinu dana nije igrao i videcemo kako ce izgledati na AOu posle duge pauze u 40oj godini.

zozonpb

pre 3 godine

Tima sa 27 godina ne možemo svrstati u mlade. On je sazreo kao igrač. Verovatno će osvojiti još neki GS, ali neće se nikad približiti ovoj trojici najvećih. Zamislite da se Borg nije penzionisao sa 26 godina. A osvojio 11 GS!

321

pre 3 godine

Daleko su oni od GS jos uvek. To tvrdim. Mogu na ovakvim turnirima, mastersima..ali GS je nesto drugo. Danijel je vec osvajao masterse. U novu generaciju mladih Tima ne racunam jer ima 27 godina. Tim do svoje 30te ima da se pomuci da ostvari ono sto je jedan Vavrinka ostvario na GS. A o ovim mladjima da ne pricam. Dolazi do smene generacija ali ne jos uvek. Ovi mladi ce shvatiti sta znaci kontinuitet a oni ga nemaju.

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

No name

pre 3 godine

Elem, godine starosti smo odbijali da priznamo kao faktor zašto je Nole izdmominirao Federera i prestigao H2H poslednjih godina. U krajnjem slučaju, pominjalo se ono čuveno "ako je Nole iskoristio starost Federera da ga stigne, tako je i Rodžer nekada iskoristio Đokovićevo neiskustvo da stvori početnu prednost".
(Robert, 22. novembar 2020 12:06)

Nema tu sreće Federer. I faktor sreće postoji u sportu. Sad što od nolomana nisi mogao da živiš to je nešto drugo. Taj H2H Federa sa Djokovićem i Nadalom je 40 i 50 mečeva. Ali to traje 10-15 godina. Na pr Nadal - Medvede imaju samo 4 odigrana meča, Novak nešto više 7.

E jedino ako im nije idol ovaj sa 55godina što se javio da je u najboljoj formi u svom selu. Ne može da tu bude neki veliki uzorak mečeva do kraja karijera.

Reka Misisipi

pre 3 godine

Kad srbi komentarišu tennis...do juče nisu znali šta je grand slam, nisu umeli ni da izgovore pravilno, a sad sve neki stričnjaci...
(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Ne znaš ni ti, izgovara se grend slem.

Zuti

pre 3 godine

Ne radi se o smeni generacija već činjenici da su ovi "mlađarci" uspeli da dođu u fazu da budu egal u mečevima sa Noletom i Rafom gde odlučuje 1 lopta.
Niti je Tim niti Medo razbio protivnika već suprotno, Nole propustio 4:0 u TB a Rafa servis za meč.
Znači da na velikim turnirima se neće pitati samo Nole i Rafa...što je dobro za tenis generalno.

Asteriks

pre 3 godine

Novak je sinoc imao 4-0 u taj brejku, a Nadal je servirao za pobjedu...Nekada u tenisu te male sitnice naprave razliku.Okrene se mec u trenutku,jedan dobar udarac,i sve ode na drugu stranu.Zaista je tenis nevjerovatna mentalna igra.

srle

pre 3 godine

Nole ima 33 godine, Rafa ima 34 godine a i dalje su najbolji. I to sto gube je prirodan proces, nemaju oni vise toliko energije i motivacije kao na pocetku. Ni Thiem ni Medvedev nisu mladi, Thiem ima 27 god a Medvedev 24. Velika trojka polako odlazi sa teniske scene, nazalost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. novembar 2020 09:25)

Normalno je da izgube neki meč, ne može se svaki pobediti. Đoković i Nadal su izgubili bukvalno na jednu loptu. Nema govora o smeni generacija, nastaviće da vladaju tenisom i sledeće godine. Da nije bilo svega ovoga u 2020. godini, pitanje je da li bi taj jedan GS uzeo Dominik Tim. Jedva, na jedvite jade su uspeli da uzmu jedan GS i neko priča o smeni generacija. Tako svake godine, pa opet Đoković i Nadal osvajaju većinu turnira. U trenutku kada obojica drže prva dva mesta na ATP listi, na osnovu jednog turnira ti zaključuješ da je kraj ere velike trojke. Mislim da će tek sada da grizu na velikim turnirima i zato što je olimpijska godina.

Bibi

pre 3 godine

Ahm,
ti imaš puno pravo da navijaš za koga hoćeš, sam kažeš,a Noletovim navijačima to isto pravo oduzimaš jer ne navijaju za Duleta Filipa, Lasla...(uzgred,to ti i ne znaš da li navijaju ili ne, bitno je da napadneš)
Dvostruki standardi.
To je ipak manje bitno, mislim na to da častan čovek ne zabranjuje drugima ono što dozvoljava sebi.
Mnogo je bitnije, na žalost,ne navijanje za svog zemljaka, nego za stranca.To nije normalno i nije zdravo.To je bolest.
Ne osporavan da imaš pravo da navijaš za stranca,ali to znači da i da imaš i bolest.Potraži pomoć

nikol dz femija

pre 3 godine

(neša, 22. novembar 2020 14:02)

Pokazujete da ne znate baš ništa.
Prvo Srbi znaju za tenis odavno, samo par godina posle Engleske u Srbiji su bili teniski tereni.
Zatim veliki srpski slikar Ivan Radović je 1927.godine bio šampion države i Dejvis kup reprezentativac. A tu je posle Armenulić. Pa Jelena Genčič.
Pa lepa žena Dražena Dalipagića, teniserka Sonja Požeg.
A onda BOba. Pa Monika.
Zatim Jelena DOkić.

SRBIJA i JRT, Jugoslovenska radio televizija, u Beogradu i Srbiji prenosila je finale i polufinale Vimbldona i Garosa odmah kada je krenula nova era - od 1973. godine. Čuveni novinar MIro Radojičić je pisao i izveštavao.

A šta tek reći o Bobu i punom "Pioniru", nezaboravno navijanje, koje Novak , na žalost, a ni Ana ili JJ,nikada nisu doživeli.

O Moniki su pisale sve novine čim se pojavila a posebno kada je osvojila Oranžboul u AMerici, svi su je odmah obožavali i divili se toj sitnoj mršavoj devojčici. I stariji ljudi koji su cepali po fudbalu, voleli su je i gledali.

To je Srbija i to su Srbi. Vrlo prate i obavešteni su bili veoma. Novinari su dobro radili svoj posao. Odlično i savrešeno u odnosu na današnje.
SPortski komentatori, za razliku od današnjih su bili svetski, veličali svoje i poznavali sport koji prenose odlično a navijali za svoje.

TAKO DA,INFORMIŠITE SE PRE NEGO ŠTO LUPITE.