Petak, 20.11.2020.

19:15

Đoković: Zvuči bezveze da kažem "OK"

Novak Đoković je porazom od Dominika Tima završio takmičenje u Londonu, ali i sezonu.

Izvor: MT

Ðokoviæ: Zvuèi bezveze da kažem "OK" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Dobro

pre 3 godine

Nije uopšte bez veze da kažeš da je OK, Nole.
Svaka teniska karijera ima svoje uspone i padove, a ovo sada bi čak teško moglo da sve nazove padom, jer si završio ovu nesrećnu godinu kao broj jedan, uzeo si jedan GS i osvojio si dosta bodova. US open je bila nesreća, RG je biio jednostavno nemoguće osvojiti pored ONAKVOG Rafe, a žao mi je što nije bilo Vimbldona, tu si imao odlične šanse. Sada je prvi prioritet odmor, a posle toga: servis mora da bude bolji, vreme ti je da počneš da sakupljaš kratke, jeftine i lake poene, godine prolaze. Krati poene izlascima na mrežu, a ne drop-šotovima, pogotovo ne na hard court-u. Imao si solidnu igru protiv Tima, ali je bez BOLJEG (ne po definiciji i jačeg) servisa i dubokih (i jakih) udraca ovakvog igrača već sada teško dobiti, a kamoli sledeće godine. Kondicija isto može bolje, mada je to možda samo zbog umora na kraju sezone, kako fizičkog, tako i psihičkog.
Nije loše, sve u svemu bila je dosta dobra i sezona a i budućnost je OK, pogotovo za igrača kao ti koji je uvek znao da se poboljša i prilagodi. Radi na sebi i sve će da dodje na svoje mesto.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

xxxl

pre 3 godine

Kako god da se definise,Nole je imao dobru sezonu.S obzirom da je u 34-oj godini,odlicno se drzi i jos uvek,ne da parira mnogo mladjim nego je i protiv 99% superioran.Sezona samo iz snova.Imao je skoro 40 uzastopnih pobeda na turnirima,usput.

Branko

pre 3 godine

Смена генерације је за вратом док наш Ноле брине туђе бриге а своје гура под тепих..

Moj je život Švicarska

pre 3 godine

(CroFed, 22. novembar 2020 12:50)

Znači postali mastersi 1000 Sinsinati i RIm nebitni, kao i Dubaji 500,
ali Basel turnir je vrlo bitan ?

CroFed

pre 3 godine

Jako čudna sezona, em je skraćena, jedan GS nije održan, no ipak je Novak završio na vrhu. Može se reći zbog naslova na AUS Openu kao i dobrog Roland Garrosa. US Open je propuštena šansa i crna točka ove sezone, vidjet ćemo ga za 2 mjeseca u Australiji da li je namjestio ruku i glavu...

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Izvinjavam se svima ako sam iole povredio nečija osećanja!

Muka mi je i od sebe, kad se primim na komentare koji mi ne odgovaraju, pa moram da "repliciram", a i sve veća muka mi je od ovog nesportskog prepucavanja oko izmišljene titule GOAT!

GOAT su svi redom, koji su iz ove sive zone u koju sve više upada planeta, izlaz našli u bilo čemu što nije lopovluk, prevara, nasilje itd.

Pop

pre 3 godine

Nazalost, to je to.
Nema vise GS za Novaka. Mladji su jaci, a on se najslabije nosi s njima. Tim ga vec redovno dere, poceo je i Medvedev.
Novak ce, kao i Federer, osvojiti MOZDA jos jedan GS do kraja, ali dominacije vise nema.
Na betonu je slabiji od mladjih, na sljaci je tu Rafa, na WB protiv tipa od 38 godina on mora da spasava mec lopte, kako ce tek protiv mladjih...

Fed je tenis, ostalo su nadničari

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.
(Dobro, 22. novembar 2020 11:38)

Ne treba ni GOAT-u više od 6 komada.

Dobro

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Pišu neki kako moćnici iz senke zabranjuju Đokoviću da pretekne Feda i Rafu u broju osvojenih GS, mada je suvi kvalitet na njegovoj strani, što vidi cela dobronamerna planeta!

Pošto, kako sami priznaju ne znaju ko mu to ne dozvoljava, rešio sam da odam tajnu, koju sam slučajno otkrio od apsolutno pouzdanog izvora.

Naime, (šokantno!) ne dozvoljavaju mu afrički šamani podmićeni američkim dolarima.

Ali, ništa ne brinite, naš Nolo im je našao protuotrov u vazdušnim lavirintima bosanskih piramida. Samo što još nije počelo da deluje, jer mora mena da smeni uštap, kad prva kreketuša zapiški lokvanj. A to se dešava jednom godišnje, isključivo u drugoj polovini februara.

Tako da je još samo AO pod znakom pitanja, (šteta, jer je mentalna gromada i kralj tajbreka tamo neprikosnoven!)

Od početka marta, u naredne tri godine Nolo osvaja još pet GS što ga neminovno vodi tituli GOATa, mada je on, "živi bili, pa videli", to već sad!

djape

pre 3 godine

Moramo biti zadovoljni ovom sezonom Djokovića a i on sam, jedina žal je taj RG ali dobro. Dobro bi izgledao poredak u GS 20-19-18 ali ima prilika za popravni, jer će sad biti fokus samo na GS.Ovim porazom Nadala obezbjedio je taj broj sedmica od 310, možda ne baš matematički ali to je završena priča.Nadal i da osvoji AO opet će biti razlika preko 500 bodova a u februaru se igraju turniri serije 500 gdje obojica brane titule a ne mogu izgubiti bodove.Tako da je do marta i mastersa u Indian Wells-u i Miami-u siguran.Samo zdravlje i kvalitetne pripreme pred AO...

Pera

pre 3 godine

Kazes da si igrao svoju igru, a ja kazem da si ti daleko od svoje igre. Delujes bojazljivo, bez samopouzdanja, sa greskama koje si nekad sa lakocom pretvarao u poene i sa veoma losim servisom. Takodje delujes kao da nemas ni kondicije ni snage.

Fergi

pre 3 godine

Desetak frustriranih beduvina sa po nekoliko naloga nisu Srbija.
Od ostalih 10 milki - svaka cast Nole! Ovo je bila neprijatna godina od kako je korona sve promenila i opet si najbolji. Samo napred, udri sad na slemove!

Milan2001

pre 3 godine

Da ok je da se ovakva igra desi ponekad ali da stalno igraš ovako prebacivački i da čekaš grešku to nije ok(mislim na mečeve protiv Tima, Medvedeva, Zvereva...). I ništa se nije promenilo od meča sa Timom sa prošlog završnog mastersa gdje si takodje izgubio na skoro isti način.

Romul i Rem

pre 3 godine

(bigserb, 22. novembar 2020 08:30)

Uradi jednu malu vežbu. Pročitaj ponovo šta si napisao.

Onda zamisli da ti je rođeni tata sve ovo napravio u tenisu što i NOvak. Zamisli da ti je brat blizanac ostvario sve ove pobede i doneo kući sve ove trofeje i sav novac od preko 100 miliona, kao Novak. Zamisli da je tvoj najbolji prijatelj postigao i uradi sve ovo što i Novak. Sve to zamisli.

A onda pročitaj ponovo šta si napisao. Iz svake rečenice izbija zlo, izbija ono naopako iz čoveka, izbija mulj i ono svinjsko u čoveku.

Zato razmisli, koliko zla ima u tebi dok se čita to što si napisao. Zapitaj se zašto si zao i otkud toliko zla i muke u tebi, pa onda rešavaj svoje probleme i svoje bolesti.

Ako ti treba pomoć u vidu novca, veerovatno da bi ti Novak pomogao i dao koliko treba, ako pitaš, jer on ne zna da ti treba, ali ako tražiš daće ti. Pokušaj. On inače ne čita ove komentare na b92. On voli ljude i pomaže im.

Sada pročitaj ponovo šta si napisao.

Uživaj svakako u nedelji i diši duboko, izbaci u kosmos sve što te muči. Svako zlo koje je u tebi. Pa čak i to što je Novak po šesti put prvi, što je za njega ova sezona izvrsna, što je srećan i uspešan.

Okreni se svojoj muci i svojim uspesima.
Naravno, uživaj i jer Novak nije u finalu, eto, ako te to veseli a na srspkom si sajtu što je opet veoma zločesto. Razmisli o zlu u sebi.

Myrthos

pre 3 godine

Naravno da zvuči bez veze. Juče smo vidjeli da ni 6:0 u tie break ne bi bilo dovoljno “kralju tie break” da pobjedi! (Sedam poena izgubiti u nizu! U stvari ne sjećam se da se tako nešto bilo kome desilo).

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ti si najbolji sportista sa Balkana osvojio skoro 150 miliona dolara od igre a jos toliko od spoznora, to niti jedan sportista na Balkanu nije uspeo i ne verujem da hoce. RESPECT NOLE!!!"

Evo jednog, a nije jedini, koji uspostavlja nove standarde u rangiranju uspešnosti jednog sportiste! Alal vera!

Kao i oni što kvote koje izbacuje kladionica prinose ovde kao osnovni parametar realnosti. Eto, baš juče se jedan smejao svima koji su prognozirali Timovu pobedu, jer su bukmejkeri rekli: "Pobeđuje Novak!"

A kladionice, jedna po jedna nestaju, dok igrači (čitaj: Zavisnici) izlaze svakodnevno iz tamnog vilajeta sa koferom punim para! A oko njih sve one seksipilne devojke, koje su ih mamile preko reklama!

Biće nastavak!

Lakic

pre 3 godine

Tesko ce to ici na GS, 17 je blizu 20 al opet mnogo daleko. Videcete koliko je tesko kada imas 34 a mladi bolji, zato je Federer cudo u 38 igra na 5 setova sa Novakom i to na jednu loptu i agresivnih cak u tom mecu. Tesko ce Novak u 34 toj moci set da uzme ovim momcima. Al ajd videcemo. Mislim da je Novak pogotovo na Us openu 5 poraza propustio svoje sanse, jednostavno nije naplatio svoje prvo mesto GS turnirima.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ajmo Noleeee,stobom i u porazu i pobedama,jednostavno moj si zemljak.Za one koji navijaju za tudjina ima onaj stih iz bivse nam zajednicke himne pa nek se pronadju."

I tako... baca se prokletstvo na svakog ko ne navija za njihovog pulena - zemljaka. (osim ako dotični nije mislio na stih: "živi, živi duh slovenski"...)

Nezamislivo je da uživaš u sportu koji voliš, i da se shodno tome opredeljuješ za pojedinca, nezavisno od nacionalnosti...

I ovo sledeće što ću napisati, nema veze sa Novakom, već sa ovakvim "zemljačkim" razmišljanjem: Loš "zemljak" ne može i ne sme, i to nikad, imati prvenstvo nad dobrim "tuđinom"! El' može to da uđe u glavu?!

nikol dz femija

pre 3 godine

Naravno da je odlična sezona sa preko 6 miliona zarade.

A i kakav gorak ukus, fraza koja mora da se kaže, odigrao bolje nego prošle godine kada je bio baš gorak ukus jer je ispao u grupnoj fazi i izgubio u finišu prvo mesto na kraju godine.

Virusna sezona 2020. za Novaka je pun pogodak jer je bio aktivan i izvan terena, vratio svetske igrače u Beograd, pokušao i sa urlom prilom o bratsvu jedinstvu sa bivšim republikama Sfrj, osnovao novu grupu atp igrača, igrao finale Garosa, stigao dalje nego prošle godine na US Openu.


EVO SADA UŽIVAJTE SVI JER PO PETI PUT BIĆE NOVO IME - NA ZAVRŠNOM TURNIRU - to je ono što želite ? Licemerno zato što vređate ženski tenis jer se tamo pobednice na svakom turniru menjaju ili kako se ovde kaže "može svako svakog...hahahah...da pobedi". ETO TO IMATE NA MUŠKOM TENISKOM ZAVRŠNOM TURNIRU, SVAKO SVAKOG MOŽE... DA POBEDI - pa se pobednik nikad ne zna, kao kod žena - 2016. Marej, 2017. Dimitrov, 2018. Zverev i 2019. Cicipas - A KOJI NOVI ĆE BITI 2020. VIDEĆE SE VEČERAS - treći ruske krvi ili prvi nemačke - znaće se za par sati.

UŽIVAJTE A MI NOVAKOVI NAVIJAČI ODMARAMO.

HERCEGOVAC

pre 3 godine

No1e kralju !
Ali plizz dovedi Borisa opet!
Boki će da te digne opet! Samo da te psihološki podrži i kaže ti da si TI taj koji pobijedjuje! I jos Mr.Gebhard koji apsolutno siri pozitivnu energiju u zraku! Njih dvojica skoče na svaki poen tvoj dobijeni a ne ko Ivanišević leden i bulji u prazno cijeli meč !!!
Batali ona pljeskanja i davanje podrske tvome samom neprijatelju kojega jos vise sa tim napalis da vjeruje da je dobar i da moze da te pobijedi!
Naravno da dovedes i brata i roditelje u tvoj box da ti daju podrsku i naprave jos veci pritisak na lava da se bori!
Moraces zbog NJIH da pobijedis jer neces sebi dozvoliti da gubis ! Bice ti čast pobijediti i jos veci ponos samom sebi kad vidis im suze u ocima!!!


YOU shall fight on the AO
YOU shall fight on the Wimbledon grounds
YOU shall fight on the Roland Garros sand fields
YOU shall fight on ATP Final ATP and WIN again
YOU shall fight on the Cincinnati and all Masters

YOU shall fight on TOKYO and bring home gold
YOU shall never surrender

NO1E GOAT forever !!!

anica velickovic

pre 3 godine

Dodje vreme Nole da me ne sekira tvoj poraz...uzivam u ovom periodu tvoje karijere. Sa jedne strane mi zao sto si izgubio ali kako da bude zao kad si prvi na svetu i igrao finale a plus imas dosta ovih mastersa, ovi sto te vredjaju nisu zasluzili da se obraca paznja.
Odmori pa u nove pobede

NADA

pre 3 godine

sa svim okolnostima i svemu sto se desavalo ovo je u sustini dobra sezona za Noleta.Idemo dalje,kao i uvek.Noletu zelim da igra i dalje da su sve sanse njegove i da ih iskoristi.Juce smo gledali neverovatan mec i pitam se kako nisam dobila temperaturu.Kada je Nole na terenu uzbudjenje je zagarantovano.Ziv bio!

sajko

pre 3 godine

Glavu gore ljudino, ništa ti nisi izgubio! Diži formu za sledeću godinu i ne brini! Dobro raspoloženje i sportski duh - to mi trazimo od tebe!

fenomen

pre 3 godine

Kad izgubi ovako kao juče protiv Tima nemam primedbi. Nažalost, radio sam juče, počeo sam da gledam tek od sredine trećeg seta i video sam borvu i želju za pobedom i to je dovoljno. Izgubio je juče a mogao je i da pobedi da Tima nije baš onako htelo u tajbrejku. Šteta. Desi se poraz, bolji dan je imao Tim i to je to. Boli kad igra preko one stvari kao u Beču a ovo juče je ok. Ovaj zavrsni nam je pokazao da je smena generacija vec stigla. Teško ce Novak do još nekog slema. U iducoj godini se mora dosta toga poklopiti da bi bio uspešan. Vec ima par igrača koji mu ne leže. Da bi Novak osvojio GS mora biti izuzetno fizicki spreman jer bez obzira na psihicku snagu bez fizikalisanja nema pobeda. Treba i žreb da mu bude naklonjen, pa i vremenski uslovi. Uz sve to mora i stil igre da promeni. Defanziva više protiv ovih udarača ne prolazi. A preko noći postati ofanzivac je teško. Zašto Federer toliko dugo traje? Zato što igra kratke poene. Mislim na Federera od pre godinu dve. Odlican servis, izlazak na mrežu i sjajan voleh. Perfektan dropšot i još bolji smeč. To sve Novaku fali, budimo realni. I to se sad ne može naučiti. Ali može da se igra hrabrije, da prvi krene u ofanzivu i ne čeka greske protivnika. Valjda to Vajda vidi a i Novak. U prebacivanju vise nema nikakve sanse da dibije 7 meča zaredom. A i ovi učestali porazi utiču na Novakovu psihu, pogotovo ovo juče. Nisam optimista ali Novak se više puta dizao iz pepela i hocu da verujem da će opet.

Ben Dover

pre 3 godine

@GOAT Ne navijaš za njega u Dejvis kupu?
Nakon sezone gde nije imao poraz do finala RG, gde završava prvi na svetu i teesnog poraza od Tima koji je igrao atomski tenis (što se kaže) neko čoveka tera u penziju?! ''Gotov si dečko''...koliko zlobe u jednoj rečenici.
Tim je morao da igra nestvaran atomski tenis da bi pobedio Noleta u ovakvom meču i to je jedva uradio, a komentari su kao da ga je odrao. Sve živo što možete ćete da ispljujete. Da li ste ikada rekli bravo za sve što je uradio, što je proglašavan najboljim sportistom na svetu, što je uopšte i u priči za najboljeg ikada, što je igrao i za reprezentaciju ili ste od početka bili hejteri i pljuvali ga?!

Milan

pre 3 godine

Novakova igra je i dalje za top 5, već nekoliko meseci unazad dvojica najboljih su Tim i Medvedev, odmah iza njih Nadal, Novak i Zverev. Novaku fali više treninga i posvećenosti za povratak na tron, a to trenutno ne izgleda realno. Verujem da će nam ova medjusezona i prvi turniri u novoj dati odgovore na to u kom smeru će se dalja Novakova karijera kretati. Deluje mi da se previše fokusirao na broj nedelja na prvom mestu, kao da nema snage da se upusti u trku za slemovima.

andorp

pre 3 godine

odlicna je godina majstore. bio je taj peh na uso, ali to ne moze da se predvidi. kasnije ti je pao ritam. polako se pripremi, ulozi sve u to da osvojis ao pa ce sve ostalo i doci na svoje mesto 2021. je takodje tvoja godina. oborices federerov rekord, osvojiti bar 2 gs i 4-5 drugih titula.

autarijat

pre 3 godine

živio ti nama Nole 100g. uradio si više no sto je iko moga i pretpostaviti one 2007-8. i da ne osvojiš vise niša najbolji si exYu sportista ikada.malo li je. a osvojićeš bar jos 2 GS i 4 mastersa,sugurno. ovi serveri na steroidima moraju brzo da izduše sa ovakvom igrom,povrede lakta ,ramena su neminovne.Del potro je za njih doktor bio,pa i Vavrinka pa sad invalidi,a Nole ko gospodin

pedja

pre 3 godine

Naravno da je gorak ukus, pogotovo jer je bio fokusiran, ali mislim da su njegove misli usmerene samo na GS. Naravno verujem da ce gledati i da ima najvise mastersa ali GS je prioritet. U svakom slucaju samo da ga zdravlje posluzi kako bi ostvario ono sto zeli, a sto se mene tice, ne mora vise ni jedan turnir da osvoji samo nek igra da uzivam gledajuci ga.

despot

pre 3 godine

Ti si svoje rekao. Sada penzija..
(imperator, 22. novembar 2020 08:41)
A tvoj idol Feki ne mora da ide u penziju. On je jos mlad i perspektivan i karijera je pred njim.

mladennn

pre 3 godine

Number one :) Sa 50% opet si uzeo najvise titula ove godine ...nemas dostojnog protivnika,zato i nemas motivaciju kao nekad...i uprkos svemu tome si prvi i najbolji.

Robert

pre 3 godine

Jos mi nije jasno ,vodis 4-0 i da izgubis
Gledaj pyramide
(Dejan Stojanovic, 22. novembar 2020 08:09)

Izgubis i kad imas mec lopte, pa neko shvati, neko ne.

dejan

pre 3 godine

Tim i Medvedev trenutno igraju atomski tenis.I u velikom su naletu.Djoković i Nadal se još drže i pariraju im.Mada biće sve teže i teže za njih dvojicu.Ali neće ni Tim i Medvedev moći ovim ritmom non stop.Moraće da dodje do pada u igri,do povrede...Onda treba zgrabiti koji GS.Tako je i Federer čekao 2017 da Djoković i Nadal padnu da osvoji još tri komada.Samo treba odžavati formu za GS i paziti na povrede.

Ja

pre 3 godine

Čovek je završio sezonu prvi na svetu i, nakon jučerašnjeg poraza Nadala, u martu izvesno prestiže Federerov rekord, a mi ga na ovim portalima kritikujemo da se ne trudi dovoljno

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, prediđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

GOAT

pre 3 godine

Gotov si decko. Vec 5 godina ti uspeh na svakom turniru zavisi od zreba. Tri jaka igraca u nizu ne mozes da pobedis sto potvrdjuje ovaj turnir koji nisi osvojio od 2015 godine. Kada si pocinjao imao si negativan skor sa Safinom, Gonzalesom, Rodikom... A sada evo zavrsices i sa negativnim protiv svih ovih:Tim, Zverev, Medvedev, Cicipas, Kirjos, od sledece sezone ti nece dati nista na betonu. Rafa uzima sljaku a dace Bog da Roger oko 40.rodjendana uzme Vimbldon. Za tebe navijam samo na Olimpijadi a tu uvek razocaras.

Kosmopolita

pre 3 godine

Ma samo naprijed Nole. Nekad gubiš a nekad dobijaš, tako je to u životu. Mi smo poslednjih godina navikli da uglavnom dobijaš pa nam sad malo neobično kad izgubiš. Imaš ti još mnogo da ponudiš što se tenisa tiče tako da samo nastavi dalje. Ipak, još uvijek si broj 1.

gogibreeeeeee

pre 3 godine

Sve je ok! Samo ti vidi da prestignes Federera i sve ce biti ok! Uvek smo uz tebe! UVEK!
Nezelim da citam neki komentar ovde u fazonu: Hvala za sve ALI.... nije Novak Djokovic zasluzeo ikakvo ALI! I to pogotovu od nekih ljudi koji sami absolutno nista u zivotu nisu napravili!

bigserb

pre 3 godine

Realno, ovakvom igrom ovo je maksimum maksimuma, lopticu samo vracas protivniku preko mreze, nema napada, nema vinera, samo cekas gresku protivnika, to nije tenis i realno receno, ovo sto danas Novak igra, to je antireklama za tenis, to je najruzniji tenis ikada!
Tesko da ce ovakvim zavrsetkom karijere iko vredan pomena u svetu tenisa Novaka proglasiti najboljim svih vremena, Rodzer je uvek igrao najlepsi tenis, Rafa najratoborniji, a Novak ce ostati upamcen kao neko ko je igrao najbolji defanzivni tenis, a takav tenis retko ko voli i postuje!
U stanju je da po bežbroj puta samo prebacuje lopticu preko mreze, namesta "penale" protivniku i moli Boga da ovaj pogresi, to nije tenis koji ljudi vole da gledaju!
I sta bi sa tom "mentalnom gromadom"? Vodi sa 4:0 u taj brejku i izgubi mec, to nije normalno, nesto ozbiljno nije u redu sa Novakom?

Ja

pre 3 godine

Čovek je završio sezonu prvi na svetu i, nakon jučerašnjeg poraza Nadala, u martu izvesno prestiže Federerov rekord, a mi ga na ovim portalima kritikujemo da se ne trudi dovoljno

dejan

pre 3 godine

Tim i Medvedev trenutno igraju atomski tenis.I u velikom su naletu.Djoković i Nadal se još drže i pariraju im.Mada biće sve teže i teže za njih dvojicu.Ali neće ni Tim i Medvedev moći ovim ritmom non stop.Moraće da dodje do pada u igri,do povrede...Onda treba zgrabiti koji GS.Tako je i Federer čekao 2017 da Djoković i Nadal padnu da osvoji još tri komada.Samo treba odžavati formu za GS i paziti na povrede.

gogibreeeeeee

pre 3 godine

Sve je ok! Samo ti vidi da prestignes Federera i sve ce biti ok! Uvek smo uz tebe! UVEK!
Nezelim da citam neki komentar ovde u fazonu: Hvala za sve ALI.... nije Novak Djokovic zasluzeo ikakvo ALI! I to pogotovu od nekih ljudi koji sami absolutno nista u zivotu nisu napravili!

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, prediđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

Robert

pre 3 godine

Jos mi nije jasno ,vodis 4-0 i da izgubis
Gledaj pyramide
(Dejan Stojanovic, 22. novembar 2020 08:09)

Izgubis i kad imas mec lopte, pa neko shvati, neko ne.

Kosmopolita

pre 3 godine

Ma samo naprijed Nole. Nekad gubiš a nekad dobijaš, tako je to u životu. Mi smo poslednjih godina navikli da uglavnom dobijaš pa nam sad malo neobično kad izgubiš. Imaš ti još mnogo da ponudiš što se tenisa tiče tako da samo nastavi dalje. Ipak, još uvijek si broj 1.

fenomen

pre 3 godine

Kad izgubi ovako kao juče protiv Tima nemam primedbi. Nažalost, radio sam juče, počeo sam da gledam tek od sredine trećeg seta i video sam borvu i želju za pobedom i to je dovoljno. Izgubio je juče a mogao je i da pobedi da Tima nije baš onako htelo u tajbrejku. Šteta. Desi se poraz, bolji dan je imao Tim i to je to. Boli kad igra preko one stvari kao u Beču a ovo juče je ok. Ovaj zavrsni nam je pokazao da je smena generacija vec stigla. Teško ce Novak do još nekog slema. U iducoj godini se mora dosta toga poklopiti da bi bio uspešan. Vec ima par igrača koji mu ne leže. Da bi Novak osvojio GS mora biti izuzetno fizicki spreman jer bez obzira na psihicku snagu bez fizikalisanja nema pobeda. Treba i žreb da mu bude naklonjen, pa i vremenski uslovi. Uz sve to mora i stil igre da promeni. Defanziva više protiv ovih udarača ne prolazi. A preko noći postati ofanzivac je teško. Zašto Federer toliko dugo traje? Zato što igra kratke poene. Mislim na Federera od pre godinu dve. Odlican servis, izlazak na mrežu i sjajan voleh. Perfektan dropšot i još bolji smeč. To sve Novaku fali, budimo realni. I to se sad ne može naučiti. Ali može da se igra hrabrije, da prvi krene u ofanzivu i ne čeka greske protivnika. Valjda to Vajda vidi a i Novak. U prebacivanju vise nema nikakve sanse da dibije 7 meča zaredom. A i ovi učestali porazi utiču na Novakovu psihu, pogotovo ovo juče. Nisam optimista ali Novak se više puta dizao iz pepela i hocu da verujem da će opet.

Ben Dover

pre 3 godine

@GOAT Ne navijaš za njega u Dejvis kupu?
Nakon sezone gde nije imao poraz do finala RG, gde završava prvi na svetu i teesnog poraza od Tima koji je igrao atomski tenis (što se kaže) neko čoveka tera u penziju?! ''Gotov si dečko''...koliko zlobe u jednoj rečenici.
Tim je morao da igra nestvaran atomski tenis da bi pobedio Noleta u ovakvom meču i to je jedva uradio, a komentari su kao da ga je odrao. Sve živo što možete ćete da ispljujete. Da li ste ikada rekli bravo za sve što je uradio, što je proglašavan najboljim sportistom na svetu, što je uopšte i u priči za najboljeg ikada, što je igrao i za reprezentaciju ili ste od početka bili hejteri i pljuvali ga?!

bigserb

pre 3 godine

Realno, ovakvom igrom ovo je maksimum maksimuma, lopticu samo vracas protivniku preko mreze, nema napada, nema vinera, samo cekas gresku protivnika, to nije tenis i realno receno, ovo sto danas Novak igra, to je antireklama za tenis, to je najruzniji tenis ikada!
Tesko da ce ovakvim zavrsetkom karijere iko vredan pomena u svetu tenisa Novaka proglasiti najboljim svih vremena, Rodzer je uvek igrao najlepsi tenis, Rafa najratoborniji, a Novak ce ostati upamcen kao neko ko je igrao najbolji defanzivni tenis, a takav tenis retko ko voli i postuje!
U stanju je da po bežbroj puta samo prebacuje lopticu preko mreze, namesta "penale" protivniku i moli Boga da ovaj pogresi, to nije tenis koji ljudi vole da gledaju!
I sta bi sa tom "mentalnom gromadom"? Vodi sa 4:0 u taj brejku i izgubi mec, to nije normalno, nesto ozbiljno nije u redu sa Novakom?

despot

pre 3 godine

Ti si svoje rekao. Sada penzija..
(imperator, 22. novembar 2020 08:41)
A tvoj idol Feki ne mora da ide u penziju. On je jos mlad i perspektivan i karijera je pred njim.

Milan

pre 3 godine

Novakova igra je i dalje za top 5, već nekoliko meseci unazad dvojica najboljih su Tim i Medvedev, odmah iza njih Nadal, Novak i Zverev. Novaku fali više treninga i posvećenosti za povratak na tron, a to trenutno ne izgleda realno. Verujem da će nam ova medjusezona i prvi turniri u novoj dati odgovore na to u kom smeru će se dalja Novakova karijera kretati. Deluje mi da se previše fokusirao na broj nedelja na prvom mestu, kao da nema snage da se upusti u trku za slemovima.

pedja

pre 3 godine

Naravno da je gorak ukus, pogotovo jer je bio fokusiran, ali mislim da su njegove misli usmerene samo na GS. Naravno verujem da ce gledati i da ima najvise mastersa ali GS je prioritet. U svakom slucaju samo da ga zdravlje posluzi kako bi ostvario ono sto zeli, a sto se mene tice, ne mora vise ni jedan turnir da osvoji samo nek igra da uzivam gledajuci ga.

mladennn

pre 3 godine

Number one :) Sa 50% opet si uzeo najvise titula ove godine ...nemas dostojnog protivnika,zato i nemas motivaciju kao nekad...i uprkos svemu tome si prvi i najbolji.

andorp

pre 3 godine

odlicna je godina majstore. bio je taj peh na uso, ali to ne moze da se predvidi. kasnije ti je pao ritam. polako se pripremi, ulozi sve u to da osvojis ao pa ce sve ostalo i doci na svoje mesto 2021. je takodje tvoja godina. oborices federerov rekord, osvojiti bar 2 gs i 4-5 drugih titula.

autarijat

pre 3 godine

živio ti nama Nole 100g. uradio si više no sto je iko moga i pretpostaviti one 2007-8. i da ne osvojiš vise niša najbolji si exYu sportista ikada.malo li je. a osvojićeš bar jos 2 GS i 4 mastersa,sugurno. ovi serveri na steroidima moraju brzo da izduše sa ovakvom igrom,povrede lakta ,ramena su neminovne.Del potro je za njih doktor bio,pa i Vavrinka pa sad invalidi,a Nole ko gospodin

Milan2001

pre 3 godine

Da ok je da se ovakva igra desi ponekad ali da stalno igraš ovako prebacivački i da čekaš grešku to nije ok(mislim na mečeve protiv Tima, Medvedeva, Zvereva...). I ništa se nije promenilo od meča sa Timom sa prošlog završnog mastersa gdje si takodje izgubio na skoro isti način.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Izvinjavam se svima ako sam iole povredio nečija osećanja!

Muka mi je i od sebe, kad se primim na komentare koji mi ne odgovaraju, pa moram da "repliciram", a i sve veća muka mi je od ovog nesportskog prepucavanja oko izmišljene titule GOAT!

GOAT su svi redom, koji su iz ove sive zone u koju sve više upada planeta, izlaz našli u bilo čemu što nije lopovluk, prevara, nasilje itd.

Lakic

pre 3 godine

Tesko ce to ici na GS, 17 je blizu 20 al opet mnogo daleko. Videcete koliko je tesko kada imas 34 a mladi bolji, zato je Federer cudo u 38 igra na 5 setova sa Novakom i to na jednu loptu i agresivnih cak u tom mecu. Tesko ce Novak u 34 toj moci set da uzme ovim momcima. Al ajd videcemo. Mislim da je Novak pogotovo na Us openu 5 poraza propustio svoje sanse, jednostavno nije naplatio svoje prvo mesto GS turnirima.

CroFed

pre 3 godine

Jako čudna sezona, em je skraćena, jedan GS nije održan, no ipak je Novak završio na vrhu. Može se reći zbog naslova na AUS Openu kao i dobrog Roland Garrosa. US Open je propuštena šansa i crna točka ove sezone, vidjet ćemo ga za 2 mjeseca u Australiji da li je namjestio ruku i glavu...

GOAT

pre 3 godine

Gotov si decko. Vec 5 godina ti uspeh na svakom turniru zavisi od zreba. Tri jaka igraca u nizu ne mozes da pobedis sto potvrdjuje ovaj turnir koji nisi osvojio od 2015 godine. Kada si pocinjao imao si negativan skor sa Safinom, Gonzalesom, Rodikom... A sada evo zavrsices i sa negativnim protiv svih ovih:Tim, Zverev, Medvedev, Cicipas, Kirjos, od sledece sezone ti nece dati nista na betonu. Rafa uzima sljaku a dace Bog da Roger oko 40.rodjendana uzme Vimbldon. Za tebe navijam samo na Olimpijadi a tu uvek razocaras.

sajko

pre 3 godine

Glavu gore ljudino, ništa ti nisi izgubio! Diži formu za sledeću godinu i ne brini! Dobro raspoloženje i sportski duh - to mi trazimo od tebe!

Pera

pre 3 godine

Kazes da si igrao svoju igru, a ja kazem da si ti daleko od svoje igre. Delujes bojazljivo, bez samopouzdanja, sa greskama koje si nekad sa lakocom pretvarao u poene i sa veoma losim servisom. Takodje delujes kao da nemas ni kondicije ni snage.

Fergi

pre 3 godine

Desetak frustriranih beduvina sa po nekoliko naloga nisu Srbija.
Od ostalih 10 milki - svaka cast Nole! Ovo je bila neprijatna godina od kako je korona sve promenila i opet si najbolji. Samo napred, udri sad na slemove!

anica velickovic

pre 3 godine

Dodje vreme Nole da me ne sekira tvoj poraz...uzivam u ovom periodu tvoje karijere. Sa jedne strane mi zao sto si izgubio ali kako da bude zao kad si prvi na svetu i igrao finale a plus imas dosta ovih mastersa, ovi sto te vredjaju nisu zasluzili da se obraca paznja.
Odmori pa u nove pobede

Romul i Rem

pre 3 godine

(bigserb, 22. novembar 2020 08:30)

Uradi jednu malu vežbu. Pročitaj ponovo šta si napisao.

Onda zamisli da ti je rođeni tata sve ovo napravio u tenisu što i NOvak. Zamisli da ti je brat blizanac ostvario sve ove pobede i doneo kući sve ove trofeje i sav novac od preko 100 miliona, kao Novak. Zamisli da je tvoj najbolji prijatelj postigao i uradi sve ovo što i Novak. Sve to zamisli.

A onda pročitaj ponovo šta si napisao. Iz svake rečenice izbija zlo, izbija ono naopako iz čoveka, izbija mulj i ono svinjsko u čoveku.

Zato razmisli, koliko zla ima u tebi dok se čita to što si napisao. Zapitaj se zašto si zao i otkud toliko zla i muke u tebi, pa onda rešavaj svoje probleme i svoje bolesti.

Ako ti treba pomoć u vidu novca, veerovatno da bi ti Novak pomogao i dao koliko treba, ako pitaš, jer on ne zna da ti treba, ali ako tražiš daće ti. Pokušaj. On inače ne čita ove komentare na b92. On voli ljude i pomaže im.

Sada pročitaj ponovo šta si napisao.

Uživaj svakako u nedelji i diši duboko, izbaci u kosmos sve što te muči. Svako zlo koje je u tebi. Pa čak i to što je Novak po šesti put prvi, što je za njega ova sezona izvrsna, što je srećan i uspešan.

Okreni se svojoj muci i svojim uspesima.
Naravno, uživaj i jer Novak nije u finalu, eto, ako te to veseli a na srspkom si sajtu što je opet veoma zločesto. Razmisli o zlu u sebi.

Pop

pre 3 godine

Nazalost, to je to.
Nema vise GS za Novaka. Mladji su jaci, a on se najslabije nosi s njima. Tim ga vec redovno dere, poceo je i Medvedev.
Novak ce, kao i Federer, osvojiti MOZDA jos jedan GS do kraja, ali dominacije vise nema.
Na betonu je slabiji od mladjih, na sljaci je tu Rafa, na WB protiv tipa od 38 godina on mora da spasava mec lopte, kako ce tek protiv mladjih...

Dobro

pre 3 godine

Nije uopšte bez veze da kažeš da je OK, Nole.
Svaka teniska karijera ima svoje uspone i padove, a ovo sada bi čak teško moglo da sve nazove padom, jer si završio ovu nesrećnu godinu kao broj jedan, uzeo si jedan GS i osvojio si dosta bodova. US open je bila nesreća, RG je biio jednostavno nemoguće osvojiti pored ONAKVOG Rafe, a žao mi je što nije bilo Vimbldona, tu si imao odlične šanse. Sada je prvi prioritet odmor, a posle toga: servis mora da bude bolji, vreme ti je da počneš da sakupljaš kratke, jeftine i lake poene, godine prolaze. Krati poene izlascima na mrežu, a ne drop-šotovima, pogotovo ne na hard court-u. Imao si solidnu igru protiv Tima, ali je bez BOLJEG (ne po definiciji i jačeg) servisa i dubokih (i jakih) udraca ovakvog igrača već sada teško dobiti, a kamoli sledeće godine. Kondicija isto može bolje, mada je to možda samo zbog umora na kraju sezone, kako fizičkog, tako i psihičkog.
Nije loše, sve u svemu bila je dosta dobra i sezona a i budućnost je OK, pogotovo za igrača kao ti koji je uvek znao da se poboljša i prilagodi. Radi na sebi i sve će da dodje na svoje mesto.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

djape

pre 3 godine

Moramo biti zadovoljni ovom sezonom Djokovića a i on sam, jedina žal je taj RG ali dobro. Dobro bi izgledao poredak u GS 20-19-18 ali ima prilika za popravni, jer će sad biti fokus samo na GS.Ovim porazom Nadala obezbjedio je taj broj sedmica od 310, možda ne baš matematički ali to je završena priča.Nadal i da osvoji AO opet će biti razlika preko 500 bodova a u februaru se igraju turniri serije 500 gdje obojica brane titule a ne mogu izgubiti bodove.Tako da je do marta i mastersa u Indian Wells-u i Miami-u siguran.Samo zdravlje i kvalitetne pripreme pred AO...

nikol dz femija

pre 3 godine

Naravno da je odlična sezona sa preko 6 miliona zarade.

A i kakav gorak ukus, fraza koja mora da se kaže, odigrao bolje nego prošle godine kada je bio baš gorak ukus jer je ispao u grupnoj fazi i izgubio u finišu prvo mesto na kraju godine.

Virusna sezona 2020. za Novaka je pun pogodak jer je bio aktivan i izvan terena, vratio svetske igrače u Beograd, pokušao i sa urlom prilom o bratsvu jedinstvu sa bivšim republikama Sfrj, osnovao novu grupu atp igrača, igrao finale Garosa, stigao dalje nego prošle godine na US Openu.


EVO SADA UŽIVAJTE SVI JER PO PETI PUT BIĆE NOVO IME - NA ZAVRŠNOM TURNIRU - to je ono što želite ? Licemerno zato što vređate ženski tenis jer se tamo pobednice na svakom turniru menjaju ili kako se ovde kaže "može svako svakog...hahahah...da pobedi". ETO TO IMATE NA MUŠKOM TENISKOM ZAVRŠNOM TURNIRU, SVAKO SVAKOG MOŽE... DA POBEDI - pa se pobednik nikad ne zna, kao kod žena - 2016. Marej, 2017. Dimitrov, 2018. Zverev i 2019. Cicipas - A KOJI NOVI ĆE BITI 2020. VIDEĆE SE VEČERAS - treći ruske krvi ili prvi nemačke - znaće se za par sati.

UŽIVAJTE A MI NOVAKOVI NAVIJAČI ODMARAMO.

Myrthos

pre 3 godine

Naravno da zvuči bez veze. Juče smo vidjeli da ni 6:0 u tie break ne bi bilo dovoljno “kralju tie break” da pobjedi! (Sedam poena izgubiti u nizu! U stvari ne sjećam se da se tako nešto bilo kome desilo).

xxxl

pre 3 godine

Kako god da se definise,Nole je imao dobru sezonu.S obzirom da je u 34-oj godini,odlicno se drzi i jos uvek,ne da parira mnogo mladjim nego je i protiv 99% superioran.Sezona samo iz snova.Imao je skoro 40 uzastopnih pobeda na turnirima,usput.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Pišu neki kako moćnici iz senke zabranjuju Đokoviću da pretekne Feda i Rafu u broju osvojenih GS, mada je suvi kvalitet na njegovoj strani, što vidi cela dobronamerna planeta!

Pošto, kako sami priznaju ne znaju ko mu to ne dozvoljava, rešio sam da odam tajnu, koju sam slučajno otkrio od apsolutno pouzdanog izvora.

Naime, (šokantno!) ne dozvoljavaju mu afrički šamani podmićeni američkim dolarima.

Ali, ništa ne brinite, naš Nolo im je našao protuotrov u vazdušnim lavirintima bosanskih piramida. Samo što još nije počelo da deluje, jer mora mena da smeni uštap, kad prva kreketuša zapiški lokvanj. A to se dešava jednom godišnje, isključivo u drugoj polovini februara.

Tako da je još samo AO pod znakom pitanja, (šteta, jer je mentalna gromada i kralj tajbreka tamo neprikosnoven!)

Od početka marta, u naredne tri godine Nolo osvaja još pet GS što ga neminovno vodi tituli GOATa, mada je on, "živi bili, pa videli", to već sad!

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ti si najbolji sportista sa Balkana osvojio skoro 150 miliona dolara od igre a jos toliko od spoznora, to niti jedan sportista na Balkanu nije uspeo i ne verujem da hoce. RESPECT NOLE!!!"

Evo jednog, a nije jedini, koji uspostavlja nove standarde u rangiranju uspešnosti jednog sportiste! Alal vera!

Kao i oni što kvote koje izbacuje kladionica prinose ovde kao osnovni parametar realnosti. Eto, baš juče se jedan smejao svima koji su prognozirali Timovu pobedu, jer su bukmejkeri rekli: "Pobeđuje Novak!"

A kladionice, jedna po jedna nestaju, dok igrači (čitaj: Zavisnici) izlaze svakodnevno iz tamnog vilajeta sa koferom punim para! A oko njih sve one seksipilne devojke, koje su ih mamile preko reklama!

Biće nastavak!

HERCEGOVAC

pre 3 godine

No1e kralju !
Ali plizz dovedi Borisa opet!
Boki će da te digne opet! Samo da te psihološki podrži i kaže ti da si TI taj koji pobijedjuje! I jos Mr.Gebhard koji apsolutno siri pozitivnu energiju u zraku! Njih dvojica skoče na svaki poen tvoj dobijeni a ne ko Ivanišević leden i bulji u prazno cijeli meč !!!
Batali ona pljeskanja i davanje podrske tvome samom neprijatelju kojega jos vise sa tim napalis da vjeruje da je dobar i da moze da te pobijedi!
Naravno da dovedes i brata i roditelje u tvoj box da ti daju podrsku i naprave jos veci pritisak na lava da se bori!
Moraces zbog NJIH da pobijedis jer neces sebi dozvoliti da gubis ! Bice ti čast pobijediti i jos veci ponos samom sebi kad vidis im suze u ocima!!!


YOU shall fight on the AO
YOU shall fight on the Wimbledon grounds
YOU shall fight on the Roland Garros sand fields
YOU shall fight on ATP Final ATP and WIN again
YOU shall fight on the Cincinnati and all Masters

YOU shall fight on TOKYO and bring home gold
YOU shall never surrender

NO1E GOAT forever !!!

Fed je tenis, ostalo su nadničari

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.
(Dobro, 22. novembar 2020 11:38)

Ne treba ni GOAT-u više od 6 komada.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ajmo Noleeee,stobom i u porazu i pobedama,jednostavno moj si zemljak.Za one koji navijaju za tudjina ima onaj stih iz bivse nam zajednicke himne pa nek se pronadju."

I tako... baca se prokletstvo na svakog ko ne navija za njihovog pulena - zemljaka. (osim ako dotični nije mislio na stih: "živi, živi duh slovenski"...)

Nezamislivo je da uživaš u sportu koji voliš, i da se shodno tome opredeljuješ za pojedinca, nezavisno od nacionalnosti...

I ovo sledeće što ću napisati, nema veze sa Novakom, već sa ovakvim "zemljačkim" razmišljanjem: Loš "zemljak" ne može i ne sme, i to nikad, imati prvenstvo nad dobrim "tuđinom"! El' može to da uđe u glavu?!

NADA

pre 3 godine

sa svim okolnostima i svemu sto se desavalo ovo je u sustini dobra sezona za Noleta.Idemo dalje,kao i uvek.Noletu zelim da igra i dalje da su sve sanse njegove i da ih iskoristi.Juce smo gledali neverovatan mec i pitam se kako nisam dobila temperaturu.Kada je Nole na terenu uzbudjenje je zagarantovano.Ziv bio!

Moj je život Švicarska

pre 3 godine

(CroFed, 22. novembar 2020 12:50)

Znači postali mastersi 1000 Sinsinati i RIm nebitni, kao i Dubaji 500,
ali Basel turnir je vrlo bitan ?

Dobro

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.

Branko

pre 3 godine

Смена генерације је за вратом док наш Ноле брине туђе бриге а своје гура под тепих..

GOAT

pre 3 godine

Gotov si decko. Vec 5 godina ti uspeh na svakom turniru zavisi od zreba. Tri jaka igraca u nizu ne mozes da pobedis sto potvrdjuje ovaj turnir koji nisi osvojio od 2015 godine. Kada si pocinjao imao si negativan skor sa Safinom, Gonzalesom, Rodikom... A sada evo zavrsices i sa negativnim protiv svih ovih:Tim, Zverev, Medvedev, Cicipas, Kirjos, od sledece sezone ti nece dati nista na betonu. Rafa uzima sljaku a dace Bog da Roger oko 40.rodjendana uzme Vimbldon. Za tebe navijam samo na Olimpijadi a tu uvek razocaras.

bigserb

pre 3 godine

Realno, ovakvom igrom ovo je maksimum maksimuma, lopticu samo vracas protivniku preko mreze, nema napada, nema vinera, samo cekas gresku protivnika, to nije tenis i realno receno, ovo sto danas Novak igra, to je antireklama za tenis, to je najruzniji tenis ikada!
Tesko da ce ovakvim zavrsetkom karijere iko vredan pomena u svetu tenisa Novaka proglasiti najboljim svih vremena, Rodzer je uvek igrao najlepsi tenis, Rafa najratoborniji, a Novak ce ostati upamcen kao neko ko je igrao najbolji defanzivni tenis, a takav tenis retko ko voli i postuje!
U stanju je da po bežbroj puta samo prebacuje lopticu preko mreze, namesta "penale" protivniku i moli Boga da ovaj pogresi, to nije tenis koji ljudi vole da gledaju!
I sta bi sa tom "mentalnom gromadom"? Vodi sa 4:0 u taj brejku i izgubi mec, to nije normalno, nesto ozbiljno nije u redu sa Novakom?

Pop

pre 3 godine

Nazalost, to je to.
Nema vise GS za Novaka. Mladji su jaci, a on se najslabije nosi s njima. Tim ga vec redovno dere, poceo je i Medvedev.
Novak ce, kao i Federer, osvojiti MOZDA jos jedan GS do kraja, ali dominacije vise nema.
Na betonu je slabiji od mladjih, na sljaci je tu Rafa, na WB protiv tipa od 38 godina on mora da spasava mec lopte, kako ce tek protiv mladjih...

gogibreeeeeee

pre 3 godine

Sve je ok! Samo ti vidi da prestignes Federera i sve ce biti ok! Uvek smo uz tebe! UVEK!
Nezelim da citam neki komentar ovde u fazonu: Hvala za sve ALI.... nije Novak Djokovic zasluzeo ikakvo ALI! I to pogotovu od nekih ljudi koji sami absolutno nista u zivotu nisu napravili!

Ja

pre 3 godine

Čovek je završio sezonu prvi na svetu i, nakon jučerašnjeg poraza Nadala, u martu izvesno prestiže Federerov rekord, a mi ga na ovim portalima kritikujemo da se ne trudi dovoljno

dejan

pre 3 godine

Tim i Medvedev trenutno igraju atomski tenis.I u velikom su naletu.Djoković i Nadal se još drže i pariraju im.Mada biće sve teže i teže za njih dvojicu.Ali neće ni Tim i Medvedev moći ovim ritmom non stop.Moraće da dodje do pada u igri,do povrede...Onda treba zgrabiti koji GS.Tako je i Federer čekao 2017 da Djoković i Nadal padnu da osvoji još tri komada.Samo treba odžavati formu za GS i paziti na povrede.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ajmo Noleeee,stobom i u porazu i pobedama,jednostavno moj si zemljak.Za one koji navijaju za tudjina ima onaj stih iz bivse nam zajednicke himne pa nek se pronadju."

I tako... baca se prokletstvo na svakog ko ne navija za njihovog pulena - zemljaka. (osim ako dotični nije mislio na stih: "živi, živi duh slovenski"...)

Nezamislivo je da uživaš u sportu koji voliš, i da se shodno tome opredeljuješ za pojedinca, nezavisno od nacionalnosti...

I ovo sledeće što ću napisati, nema veze sa Novakom, već sa ovakvim "zemljačkim" razmišljanjem: Loš "zemljak" ne može i ne sme, i to nikad, imati prvenstvo nad dobrim "tuđinom"! El' može to da uđe u glavu?!

mladennn

pre 3 godine

Number one :) Sa 50% opet si uzeo najvise titula ove godine ...nemas dostojnog protivnika,zato i nemas motivaciju kao nekad...i uprkos svemu tome si prvi i najbolji.

Fed je tenis, ostalo su nadničari

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.
(Dobro, 22. novembar 2020 11:38)

Ne treba ni GOAT-u više od 6 komada.

Myrthos

pre 3 godine

Naravno da zvuči bez veze. Juče smo vidjeli da ni 6:0 u tie break ne bi bilo dovoljno “kralju tie break” da pobjedi! (Sedam poena izgubiti u nizu! U stvari ne sjećam se da se tako nešto bilo kome desilo).

despot

pre 3 godine

Ti si svoje rekao. Sada penzija..
(imperator, 22. novembar 2020 08:41)
A tvoj idol Feki ne mora da ide u penziju. On je jos mlad i perspektivan i karijera je pred njim.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Pišu neki kako moćnici iz senke zabranjuju Đokoviću da pretekne Feda i Rafu u broju osvojenih GS, mada je suvi kvalitet na njegovoj strani, što vidi cela dobronamerna planeta!

Pošto, kako sami priznaju ne znaju ko mu to ne dozvoljava, rešio sam da odam tajnu, koju sam slučajno otkrio od apsolutno pouzdanog izvora.

Naime, (šokantno!) ne dozvoljavaju mu afrički šamani podmićeni američkim dolarima.

Ali, ništa ne brinite, naš Nolo im je našao protuotrov u vazdušnim lavirintima bosanskih piramida. Samo što još nije počelo da deluje, jer mora mena da smeni uštap, kad prva kreketuša zapiški lokvanj. A to se dešava jednom godišnje, isključivo u drugoj polovini februara.

Tako da je još samo AO pod znakom pitanja, (šteta, jer je mentalna gromada i kralj tajbreka tamo neprikosnoven!)

Od početka marta, u naredne tri godine Nolo osvaja još pet GS što ga neminovno vodi tituli GOATa, mada je on, "živi bili, pa videli", to već sad!

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

"Ti si najbolji sportista sa Balkana osvojio skoro 150 miliona dolara od igre a jos toliko od spoznora, to niti jedan sportista na Balkanu nije uspeo i ne verujem da hoce. RESPECT NOLE!!!"

Evo jednog, a nije jedini, koji uspostavlja nove standarde u rangiranju uspešnosti jednog sportiste! Alal vera!

Kao i oni što kvote koje izbacuje kladionica prinose ovde kao osnovni parametar realnosti. Eto, baš juče se jedan smejao svima koji su prognozirali Timovu pobedu, jer su bukmejkeri rekli: "Pobeđuje Novak!"

A kladionice, jedna po jedna nestaju, dok igrači (čitaj: Zavisnici) izlaze svakodnevno iz tamnog vilajeta sa koferom punim para! A oko njih sve one seksipilne devojke, koje su ih mamile preko reklama!

Biće nastavak!

Djido

pre 3 godine

Samo da vas obavestim da neću biti ovde nekoliko dana. Idem na španske sajtove da čitam kako Nadala sada Španski navijači, psuju, vređaju, prediđaju da ništa više ne može da osvoji i teraju ga u penziju.

Kosmopolita

pre 3 godine

Ma samo naprijed Nole. Nekad gubiš a nekad dobijaš, tako je to u životu. Mi smo poslednjih godina navikli da uglavnom dobijaš pa nam sad malo neobično kad izgubiš. Imaš ti još mnogo da ponudiš što se tenisa tiče tako da samo nastavi dalje. Ipak, još uvijek si broj 1.

Robert

pre 3 godine

Jos mi nije jasno ,vodis 4-0 i da izgubis
Gledaj pyramide
(Dejan Stojanovic, 22. novembar 2020 08:09)

Izgubis i kad imas mec lopte, pa neko shvati, neko ne.

Moj je život Švicarska

pre 3 godine

(CroFed, 22. novembar 2020 12:50)

Znači postali mastersi 1000 Sinsinati i RIm nebitni, kao i Dubaji 500,
ali Basel turnir je vrlo bitan ?

fenomen

pre 3 godine

Kad izgubi ovako kao juče protiv Tima nemam primedbi. Nažalost, radio sam juče, počeo sam da gledam tek od sredine trećeg seta i video sam borvu i želju za pobedom i to je dovoljno. Izgubio je juče a mogao je i da pobedi da Tima nije baš onako htelo u tajbrejku. Šteta. Desi se poraz, bolji dan je imao Tim i to je to. Boli kad igra preko one stvari kao u Beču a ovo juče je ok. Ovaj zavrsni nam je pokazao da je smena generacija vec stigla. Teško ce Novak do još nekog slema. U iducoj godini se mora dosta toga poklopiti da bi bio uspešan. Vec ima par igrača koji mu ne leže. Da bi Novak osvojio GS mora biti izuzetno fizicki spreman jer bez obzira na psihicku snagu bez fizikalisanja nema pobeda. Treba i žreb da mu bude naklonjen, pa i vremenski uslovi. Uz sve to mora i stil igre da promeni. Defanziva više protiv ovih udarača ne prolazi. A preko noći postati ofanzivac je teško. Zašto Federer toliko dugo traje? Zato što igra kratke poene. Mislim na Federera od pre godinu dve. Odlican servis, izlazak na mrežu i sjajan voleh. Perfektan dropšot i još bolji smeč. To sve Novaku fali, budimo realni. I to se sad ne može naučiti. Ali može da se igra hrabrije, da prvi krene u ofanzivu i ne čeka greske protivnika. Valjda to Vajda vidi a i Novak. U prebacivanju vise nema nikakve sanse da dibije 7 meča zaredom. A i ovi učestali porazi utiču na Novakovu psihu, pogotovo ovo juče. Nisam optimista ali Novak se više puta dizao iz pepela i hocu da verujem da će opet.

Ben Dover

pre 3 godine

@GOAT Ne navijaš za njega u Dejvis kupu?
Nakon sezone gde nije imao poraz do finala RG, gde završava prvi na svetu i teesnog poraza od Tima koji je igrao atomski tenis (što se kaže) neko čoveka tera u penziju?! ''Gotov si dečko''...koliko zlobe u jednoj rečenici.
Tim je morao da igra nestvaran atomski tenis da bi pobedio Noleta u ovakvom meču i to je jedva uradio, a komentari su kao da ga je odrao. Sve živo što možete ćete da ispljujete. Da li ste ikada rekli bravo za sve što je uradio, što je proglašavan najboljim sportistom na svetu, što je uopšte i u priči za najboljeg ikada, što je igrao i za reprezentaciju ili ste od početka bili hejteri i pljuvali ga?!

Lakic

pre 3 godine

Tesko ce to ici na GS, 17 je blizu 20 al opet mnogo daleko. Videcete koliko je tesko kada imas 34 a mladi bolji, zato je Federer cudo u 38 igra na 5 setova sa Novakom i to na jednu loptu i agresivnih cak u tom mecu. Tesko ce Novak u 34 toj moci set da uzme ovim momcima. Al ajd videcemo. Mislim da je Novak pogotovo na Us openu 5 poraza propustio svoje sanse, jednostavno nije naplatio svoje prvo mesto GS turnirima.

Dobro

pre 3 godine

2016. Endi, 2017. Grigor, 2018. Sasa, 2019. Stefanos, osvojili Zavrsni Masters. Naravno, Novaka ne zanima ovaj turnir i ove godine. Punih 5 godina se ne trudi, sta ce mu, ima 5 vise mu ne treba.

Branko

pre 3 godine

Смена генерације је за вратом док наш Ноле брине туђе бриге а своје гура под тепих..

andorp

pre 3 godine

odlicna je godina majstore. bio je taj peh na uso, ali to ne moze da se predvidi. kasnije ti je pao ritam. polako se pripremi, ulozi sve u to da osvojis ao pa ce sve ostalo i doci na svoje mesto 2021. je takodje tvoja godina. oborices federerov rekord, osvojiti bar 2 gs i 4-5 drugih titula.

nikol dz femija

pre 3 godine

Naravno da je odlična sezona sa preko 6 miliona zarade.

A i kakav gorak ukus, fraza koja mora da se kaže, odigrao bolje nego prošle godine kada je bio baš gorak ukus jer je ispao u grupnoj fazi i izgubio u finišu prvo mesto na kraju godine.

Virusna sezona 2020. za Novaka je pun pogodak jer je bio aktivan i izvan terena, vratio svetske igrače u Beograd, pokušao i sa urlom prilom o bratsvu jedinstvu sa bivšim republikama Sfrj, osnovao novu grupu atp igrača, igrao finale Garosa, stigao dalje nego prošle godine na US Openu.


EVO SADA UŽIVAJTE SVI JER PO PETI PUT BIĆE NOVO IME - NA ZAVRŠNOM TURNIRU - to je ono što želite ? Licemerno zato što vređate ženski tenis jer se tamo pobednice na svakom turniru menjaju ili kako se ovde kaže "može svako svakog...hahahah...da pobedi". ETO TO IMATE NA MUŠKOM TENISKOM ZAVRŠNOM TURNIRU, SVAKO SVAKOG MOŽE... DA POBEDI - pa se pobednik nikad ne zna, kao kod žena - 2016. Marej, 2017. Dimitrov, 2018. Zverev i 2019. Cicipas - A KOJI NOVI ĆE BITI 2020. VIDEĆE SE VEČERAS - treći ruske krvi ili prvi nemačke - znaće se za par sati.

UŽIVAJTE A MI NOVAKOVI NAVIJAČI ODMARAMO.

HERCEGOVAC

pre 3 godine

No1e kralju !
Ali plizz dovedi Borisa opet!
Boki će da te digne opet! Samo da te psihološki podrži i kaže ti da si TI taj koji pobijedjuje! I jos Mr.Gebhard koji apsolutno siri pozitivnu energiju u zraku! Njih dvojica skoče na svaki poen tvoj dobijeni a ne ko Ivanišević leden i bulji u prazno cijeli meč !!!
Batali ona pljeskanja i davanje podrske tvome samom neprijatelju kojega jos vise sa tim napalis da vjeruje da je dobar i da moze da te pobijedi!
Naravno da dovedes i brata i roditelje u tvoj box da ti daju podrsku i naprave jos veci pritisak na lava da se bori!
Moraces zbog NJIH da pobijedis jer neces sebi dozvoliti da gubis ! Bice ti čast pobijediti i jos veci ponos samom sebi kad vidis im suze u ocima!!!


YOU shall fight on the AO
YOU shall fight on the Wimbledon grounds
YOU shall fight on the Roland Garros sand fields
YOU shall fight on ATP Final ATP and WIN again
YOU shall fight on the Cincinnati and all Masters

YOU shall fight on TOKYO and bring home gold
YOU shall never surrender

NO1E GOAT forever !!!

autarijat

pre 3 godine

živio ti nama Nole 100g. uradio si više no sto je iko moga i pretpostaviti one 2007-8. i da ne osvojiš vise niša najbolji si exYu sportista ikada.malo li je. a osvojićeš bar jos 2 GS i 4 mastersa,sugurno. ovi serveri na steroidima moraju brzo da izduše sa ovakvom igrom,povrede lakta ,ramena su neminovne.Del potro je za njih doktor bio,pa i Vavrinka pa sad invalidi,a Nole ko gospodin

sajko

pre 3 godine

Glavu gore ljudino, ništa ti nisi izgubio! Diži formu za sledeću godinu i ne brini! Dobro raspoloženje i sportski duh - to mi trazimo od tebe!

Romul i Rem

pre 3 godine

(bigserb, 22. novembar 2020 08:30)

Uradi jednu malu vežbu. Pročitaj ponovo šta si napisao.

Onda zamisli da ti je rođeni tata sve ovo napravio u tenisu što i NOvak. Zamisli da ti je brat blizanac ostvario sve ove pobede i doneo kući sve ove trofeje i sav novac od preko 100 miliona, kao Novak. Zamisli da je tvoj najbolji prijatelj postigao i uradi sve ovo što i Novak. Sve to zamisli.

A onda pročitaj ponovo šta si napisao. Iz svake rečenice izbija zlo, izbija ono naopako iz čoveka, izbija mulj i ono svinjsko u čoveku.

Zato razmisli, koliko zla ima u tebi dok se čita to što si napisao. Zapitaj se zašto si zao i otkud toliko zla i muke u tebi, pa onda rešavaj svoje probleme i svoje bolesti.

Ako ti treba pomoć u vidu novca, veerovatno da bi ti Novak pomogao i dao koliko treba, ako pitaš, jer on ne zna da ti treba, ali ako tražiš daće ti. Pokušaj. On inače ne čita ove komentare na b92. On voli ljude i pomaže im.

Sada pročitaj ponovo šta si napisao.

Uživaj svakako u nedelji i diši duboko, izbaci u kosmos sve što te muči. Svako zlo koje je u tebi. Pa čak i to što je Novak po šesti put prvi, što je za njega ova sezona izvrsna, što je srećan i uspešan.

Okreni se svojoj muci i svojim uspesima.
Naravno, uživaj i jer Novak nije u finalu, eto, ako te to veseli a na srspkom si sajtu što je opet veoma zločesto. Razmisli o zlu u sebi.

Milan

pre 3 godine

Novakova igra je i dalje za top 5, već nekoliko meseci unazad dvojica najboljih su Tim i Medvedev, odmah iza njih Nadal, Novak i Zverev. Novaku fali više treninga i posvećenosti za povratak na tron, a to trenutno ne izgleda realno. Verujem da će nam ova medjusezona i prvi turniri u novoj dati odgovore na to u kom smeru će se dalja Novakova karijera kretati. Deluje mi da se previše fokusirao na broj nedelja na prvom mestu, kao da nema snage da se upusti u trku za slemovima.

pedja

pre 3 godine

Naravno da je gorak ukus, pogotovo jer je bio fokusiran, ali mislim da su njegove misli usmerene samo na GS. Naravno verujem da ce gledati i da ima najvise mastersa ali GS je prioritet. U svakom slucaju samo da ga zdravlje posluzi kako bi ostvario ono sto zeli, a sto se mene tice, ne mora vise ni jedan turnir da osvoji samo nek igra da uzivam gledajuci ga.

djape

pre 3 godine

Moramo biti zadovoljni ovom sezonom Djokovića a i on sam, jedina žal je taj RG ali dobro. Dobro bi izgledao poredak u GS 20-19-18 ali ima prilika za popravni, jer će sad biti fokus samo na GS.Ovim porazom Nadala obezbjedio je taj broj sedmica od 310, možda ne baš matematički ali to je završena priča.Nadal i da osvoji AO opet će biti razlika preko 500 bodova a u februaru se igraju turniri serije 500 gdje obojica brane titule a ne mogu izgubiti bodove.Tako da je do marta i mastersa u Indian Wells-u i Miami-u siguran.Samo zdravlje i kvalitetne pripreme pred AO...

Pera

pre 3 godine

Kazes da si igrao svoju igru, a ja kazem da si ti daleko od svoje igre. Delujes bojazljivo, bez samopouzdanja, sa greskama koje si nekad sa lakocom pretvarao u poene i sa veoma losim servisom. Takodje delujes kao da nemas ni kondicije ni snage.

xxxl

pre 3 godine

Kako god da se definise,Nole je imao dobru sezonu.S obzirom da je u 34-oj godini,odlicno se drzi i jos uvek,ne da parira mnogo mladjim nego je i protiv 99% superioran.Sezona samo iz snova.Imao je skoro 40 uzastopnih pobeda na turnirima,usput.

Dobro

pre 3 godine

Nije uopšte bez veze da kažeš da je OK, Nole.
Svaka teniska karijera ima svoje uspone i padove, a ovo sada bi čak teško moglo da sve nazove padom, jer si završio ovu nesrećnu godinu kao broj jedan, uzeo si jedan GS i osvojio si dosta bodova. US open je bila nesreća, RG je biio jednostavno nemoguće osvojiti pored ONAKVOG Rafe, a žao mi je što nije bilo Vimbldona, tu si imao odlične šanse. Sada je prvi prioritet odmor, a posle toga: servis mora da bude bolji, vreme ti je da počneš da sakupljaš kratke, jeftine i lake poene, godine prolaze. Krati poene izlascima na mrežu, a ne drop-šotovima, pogotovo ne na hard court-u. Imao si solidnu igru protiv Tima, ali je bez BOLJEG (ne po definiciji i jačeg) servisa i dubokih (i jakih) udraca ovakvog igrača već sada teško dobiti, a kamoli sledeće godine. Kondicija isto može bolje, mada je to možda samo zbog umora na kraju sezone, kako fizičkog, tako i psihičkog.
Nije loše, sve u svemu bila je dosta dobra i sezona a i budućnost je OK, pogotovo za igrača kao ti koji je uvek znao da se poboljša i prilagodi. Radi na sebi i sve će da dodje na svoje mesto.

Iz zemlje lala, uvek vaš,

Fergi

pre 3 godine

Desetak frustriranih beduvina sa po nekoliko naloga nisu Srbija.
Od ostalih 10 milki - svaka cast Nole! Ovo je bila neprijatna godina od kako je korona sve promenila i opet si najbolji. Samo napred, udri sad na slemove!

anica velickovic

pre 3 godine

Dodje vreme Nole da me ne sekira tvoj poraz...uzivam u ovom periodu tvoje karijere. Sa jedne strane mi zao sto si izgubio ali kako da bude zao kad si prvi na svetu i igrao finale a plus imas dosta ovih mastersa, ovi sto te vredjaju nisu zasluzili da se obraca paznja.
Odmori pa u nove pobede

NADA

pre 3 godine

sa svim okolnostima i svemu sto se desavalo ovo je u sustini dobra sezona za Noleta.Idemo dalje,kao i uvek.Noletu zelim da igra i dalje da su sve sanse njegove i da ih iskoristi.Juce smo gledali neverovatan mec i pitam se kako nisam dobila temperaturu.Kada je Nole na terenu uzbudjenje je zagarantovano.Ziv bio!

Milan2001

pre 3 godine

Da ok je da se ovakva igra desi ponekad ali da stalno igraš ovako prebacivački i da čekaš grešku to nije ok(mislim na mečeve protiv Tima, Medvedeva, Zvereva...). I ništa se nije promenilo od meča sa Timom sa prošlog završnog mastersa gdje si takodje izgubio na skoro isti način.

CroFed

pre 3 godine

Jako čudna sezona, em je skraćena, jedan GS nije održan, no ipak je Novak završio na vrhu. Može se reći zbog naslova na AUS Openu kao i dobrog Roland Garrosa. US Open je propuštena šansa i crna točka ove sezone, vidjet ćemo ga za 2 mjeseca u Australiji da li je namjestio ruku i glavu...

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Izvinjavam se svima ako sam iole povredio nečija osećanja!

Muka mi je i od sebe, kad se primim na komentare koji mi ne odgovaraju, pa moram da "repliciram", a i sve veća muka mi je od ovog nesportskog prepucavanja oko izmišljene titule GOAT!

GOAT su svi redom, koji su iz ove sive zone u koju sve više upada planeta, izlaz našli u bilo čemu što nije lopovluk, prevara, nasilje itd.