Subota, 21.11.2020.

11:41

"NBA ludnica": Dvajt izdao Lejkerse, Herel izdao Kliperse

Prvog dana "prelaznog roka" u NBA ligi je bolje reći šta se nije desilo, nego šta jeste.

Izvor: LN

"NBA ludnica": Dvajt izdao Lejkerse, Herel izdao Kliperse IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

zmajognjeni

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 21. novembar 2020 13:29)

Kapiram da racunaju na Kazinsa i da bi Hauard bio neka daleka treca-cetvrta opcija, a jednostavno je ocekivao vise.

Beks

pre 3 godine

@Srba Ja nisam rekao da se slazem sa postom doticnog lika,cisto jer je copy paste. U mojim odgovorima i debatama gotovo nikada nisam kopirao nikoga,sve sam studirao sto se kaze. Ali definitivno ni ti nisi ni blizu u pravu. Onaj Hjuston je bio na ivici da izbaci Wariorse. Tako da ti tvrdis da bi i ovi slicno uradili? Ne da nisu dobri kao Hjuston sa Paulom nego nisu ni blizu,samim tim sto mi nabrajas neka imena govori da nisi u toku. Naravno da je tim sa Arizom i ostalima bio bolji jer su imali i bolju hemiju i bolje i sigurnije delovali kao tim. Dakle kao TIM. Kljucna rec,gde imena ne igraju veliku ulogu. Kao u slucaju Klipersa i mnogih drugih. I mnogi drugi igraci su imali "protracene" godine ali nisu otisli laksim putem.

Srba

pre 3 godine

Beks, zaboljela te glava jer ne kapiras kad neko iskoristi par stilskih figura. Odgovorio sam na pisanje osobe koja je na eng. jeziku popljuvala Lebrona. Ti zvucis kao oni mediji. Portland pred prvi mec moze dobiti Lejkerse. Portland posle prvog meca dobija Lejkerse. Onda Hjustona isto. Kako ih pospremili, naknadna pamet da su to bijedni timovi. A bogme Ras je donio neki kvalitet i u par meceva je imao partije koje Kris Pol nije. Takodje je ekipa bila suterski talentovanija, a opet veoma odlicne defanzivce imala. A ta ako ti je sa Mba Mbuteom i Arizom bolja od ekipe sa Kovingtonom... Mozda i jeste. A ako je bolja, malo je bolja. Sve argumente o bijednosti Hjustona izvlacis iz serije sa Oklahomom. Prva PO serija bez publike, podcjenjivanje Oklahome... A kako isto tako ne zakljuci da su Rokici iz prethodnih nekoliko sezona bili bijedni jer su i tad imali serije prije Voriorsa koje su bile problematicne.
Bilo kako bilo, Lebron je 17 godina karijere imao jedno 9 bacenih sezona. Bio u timu koji nema, ali nema nikakve sanse da osvoji titulu. Znaci u 8 kompetitivnih timova on je igrao 10 finala, uzeo 4 titule. Od 10 finala samo su 2 ili 3 puta njegovi timovi bili favoriti. Ne znam kako moze neko da to pljuje. Igraci iz njegove generacije ce pozavrsavati karijere sa mnogo manje titula od njega. A nekim se sve poklopilo bilo. Od drafta u odlicnim ekipama sa sampionskim DNK, do drafta u veoma talentovani tim sa potencijalom... Nije mi jasno, kako neko moze onakve stvari da pise.

baron

pre 3 godine

Sta li cekaju Clippersi da li su normalni vise?
Potpisali Morisa, strasno. Mark Gasol, Ibaka, Rondo nista?
Lakersi osvojili i menjaju mnogo toga, a Clippersi izgleda zadovoljni i timom i igrom. Neverovatno!
Ako Rondo dolazi zasta ce onda Patrik Beverli?
Bio je katastrofalan proslu sezonu kao i Moris koji je nagradjen, cak i pretplacen. Zubac mnogo tanak, ako nista bar da dovedu nekog rezervnog centra a ne Nou koji ne igra vec 5god. Uzasan menadzment kluba, ali uzasan.
Sta rade ljudi...

statističar

pre 3 godine

Svi kukaju na Detroit Pistonse. Možda je njihova taktika da pokupe sve slobodne centre (slobodne agente) u NBA pa onda lepo drugim timovima ponuda da biraju. Dve iljade za ovog centra + 2 pika prve runde, 3 iljade za Plamlija i 3 pika prve runde. Ma uništiće pola lige sa ovom taktikom, lepo su rešili ako su najgori da drugima zagorčaju živote. Koji ima slobodan centar u NBA danas? Svi potpisali, baš svi do poslednjeg. Ima nekih rukija i sa njima će neko u plej of? BRAVO ZA UPRAVU DETROITA - TREBALI SU JOŠ TRI CENTRA DA KUPE PA DA IH SVE DOVEDU DO LUDILA. NEKA DRUGE EKIPE IGRAJU SMOL BOL, HA,HA, A NAJBOLJI ŠUTERI POVREĐENI SVE AHILOVA TETIVA DO TETIVE.

Beks

pre 3 godine

Ali kad covek napisa da bi ovaj Hjuston sa Westbrukom i small ball kosarkom pravio probleme Wariorsima sa Durantom uhvati me neka neverica!! Pa oni su igrali na jednu loptu sedam meceva sa Oklahomom kojoj nije ni predvidjan playoff. A taj Chris Paul je predvodio daleko losiju ekipu do umalo eliminacije Hjustona. Kosarka i tim koju je Hjuston ima sa njim,kapelom nema dodirne veze sa ovim eksperimentom. Takodje u vreme kada jedno 10 ekipa tankuju i namerno gube meceve lik prica o par timova ekspanzije koji su vec od 1992 bili ozbiljni timovi,mozda je jedino Vankuver kasniji Memfis ostao slab sto ne menja cinjenicu da timovi tankuju u moderno vreme pa se nekim ekipama pravo lice vidi u playoffu. Srba je umislio da je popio svu pamet ovog sveta,a ja bi voleo da imam uzivo debatu sa tobom,da ti pokazem koliko ne znas,iako ti mislis da mnogo znas! Ah,Orlandu nisu trebali ni milion sutera,ni domaci teren prednosti ni druga era da eliminisu favorizovanog Lebrona. Isto tako Dalas nije morao da ima 73 pobede,ni Duranta da bi dobio 3 superstara Majamija. Lebronovi timovi su zapravo uvek bili okruzeni suterima gde su i visoki igraci suteri trojki da bi se otvarao prostor!

dacha Zvezda

pre 3 godine

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.
(dule, 21. novembar 2020 14:50)

Ok...
Znači SAMO "loš skauting i loš rad sa mladim igračima"!?!?
SAMO to je definicija uspeha i neuspeha!!!!!
Opisao si nas Fudbalski savez!!!! Samo loši selektori i menadzerski igrači koji igraju ( los rad sa mladima)!?!

"odlična politika"...
Pa onda smo mi u fudbali fantastični, briljantni!!
Imamo klince do 21. godine prvake sveta, a vamo treći šeširi i ne mozemo da udjemo u 24 u EVROPI!?
Nije to "SAMO" nego NE ZNAMO!!

Beks

pre 3 godine

@Srba i Bravo za ovaj komentar da je Hjuston daleko od titule toliko da Westbruk vrati sut za 3 iznad 30% i Christian Woodsa :D za toliko si ti daleko od ozbiljnog coveka,mislim da polovina nije razumela sta si napisao! Da se ne mucis,Hjuston iz 2018 je milion puta bolji od hjustona i filozofije 2020 i Westbruk nikada nece osvojiti titulu kao glavni ili glavni pomocnik,cisto da ti olaksam! Njegov glavni problem nije sut za 3 vec neinteligentan izbor poteza i suteva na mecevima,kao i to sto ne moze da se podredi onome sto najbolje zna,on nema footwork i mogucnost izgradnje suteva,vec je predvidiv i zalece se kao muva bez glave ili uzima nerezonske suteve cak i kad ga ne ide!

Beks

pre 3 godine

@Srba zabolela me je glava od tvog komentara i pokusajima izigravanja Engleza,Lefrod,3 point sat!!! Uporedjujuci Hjuston za koji je igrao Chris Paul,koji je imao Kapelu i koji nije igrao small ball kosarku bez centra sa ovim Hjustonom sa Westbrukom koga su ostavljali samog na sutu dovoljno govori o tvom "znanju". Interesantno je da Westbruka zovu playoff chokerom ali cim igra protiv Lebrona onda je MVP! I 2016 Wariorsi su bili debelo hendikepirani nakon vodjstva od 3:1 osim sto su Kari,igudala bili povredjeni i Green suspendovan pred mec koji je trebao da zavrsi seriju,otpao im je i centar koji im je zatvarao reket i pravio blokove suterima. Tako je Jump shoot ne osvaja titule jer je Kari bio potpuno zaustavljen,Kajri Irving je nakon meca broj 2 postizao 33ppg,dok je najbolji suter imao 28% u mecu broj 7. Malo bolji njegov procenat i Wariorsi bi dobili tekmu i seriju,toliko o jump sutu,na stranu sto je bio povredjen! Tako je i Hjuston izgubio sedmi mec protiv Wariorsa,promasivsi sve trojke na mecu da bi na kraju izgubili samo 9 razlike. Sto ce reci da su imali plan B mogli su da dobiju seriju. Sto se tice timova ekspanzije. Orlando,Majami itd su u dve,tri godine postali dobri,to su samo izgovori jer timovi u zadnjih 10 godina tankuju i namerno gube meceve!

Beks

pre 3 godine

I nije pokorio "Taj" zapad,jer to nije onaj zapad sa Durantovim Wariorsima ili karijevim wariorsima i durantovom oklahomom,jakim Spursima,Klipersima sa Chris Paulom koji su igrali duplo bolji kosarku od danasnjih klipersa i imali daleko ozbiljniju konkurenciju od Denvera,Hjuston sa chris paulom i ostalima ili odlicnim Spursima. Timovi koji su svi bili pretendenti i koji su se klali medjusobno. Ove sezone svi su znali da su Lejkersi uz Kliperse najbolji na zapadu i da raspadom Wariorsa nece imati konkurenciju,samo oni koji ne prate kosarku su mogli ozbiljnije od njih da gledaju Hjuston sa chokerom Westbrukom i mozda jos vecim chokerom Pol Dzordzom u Klipersima. Sa obzirom da je Frank Vogel bio jako blizu da skine velike favorite Majami sa Indianom a njegove zasluge niko ne pominje,sto su role igraci igrali odlicnu odbranu i svoje role i sto je Davis bukvalno zatvarao citav teren ali i njegov ucinak neki pokusavaju da omalovaze u cilju prisvajanja svih zasluga Lebronu,tako i sa Irvingom koji je kao sto rekoh rasturio Karija u finalu,takodje da je njegovih 43% u sedmom mecu bilo 37% kao Lebron,opet bi Wariorsi dobili mec bez obzira na skokove,asistencije,neko igra i odbranu tokom cele utakmice a takve ne pominju,jer uvek neko sam osvaja!

Dusan

pre 3 godine

Ne bih se slozio da su Lejkersi vise favoriti. Uhvatili su na svezinu, gde nisu imali pre Plej Of- a iza sebe teske noge. Lebron 36, a ostali bez Ronda ubedljivo treceg najvaznijeg igraca u Plej Of- u. Rondo se idealno uklapao sa Dejvisom, a Sreder je veliki potrosac lopti. Izgubili Hauarda koji im je bio kljucan protiv Jokica u par utakmica. Sreder i Herel se mnogo losije uklapaju sa Lebronom i Dejvisom. Plus je veliko pitanje koliko ce Lebron i Dejvis biti svezi i zdravi posle cele odigrane sezone. Ono sto je Rondo igrao u Plej Of- u timski to Sreder ne moze. Sreder ce trositi lopte Dejvisu i Lebronu a nema dobre procente da bi pokrio potrosnju.

Srba

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...
(Boki, 21. novembar 2020 13:03)
Ali pazi sad Lefrodovu statistiku. On sa 36 ljeta izdominirao taj "ubitacni" zapad, pospremio dva bivsa MVP u njihovom prajmu da nisu ni imali sanse.
Isti ovaj Hjuston bi se opet natezao sa Woriorsima ali Lefrod po prvi put pomognut odlicnim koucing stafom im suprostavio taktiku kakvu ovi nisu mogli da savladaju.
Lefrod je dva puta izlazio na crtu Woriorsima kad su oni bili stekd kao niko do sada suterima, dva puta protiv pobjedivih. Od ta 4 puta dva puta nije imao sansi jer su saigraci bili uzas. Jednom je bio u fullu sastav, ali to su Voriorsi sa Kej Dijem. I jednom kad je bila realna serija, Lefrod je uzeo titulu.
Lefrod je uze 4 prstena igrajuci u nekoliko NBA era, u nikad raznovrsnijoj ligi.
Podsjeticu da je 90-ih bilo mnogo timova koji su bili iz ekspanzije lige pa se danas moze pricati kako je Dzordan pobijedio nekolikl 60+ pobjeda timove. A u tih 60 je jedno 10 bilo protiv veoma skromnih fransiza.
U ovoj ligi sa ovoliko eksperimentisanja uzeti 4 prstena je za postovanje. I sva 4 puta je zasluzeno bio MVP.
A za jedno je Barkli bio u pravu. Dzamp šat ne osvaja titulu. Eto se zadesilo da ekipa koja igra brutalnu odbranu ima i 3 od 5 najboljih sutera svih vremena, u svom prajmu, pa uzeli titule. To sto ce se tako nastaviti to nidje veze. Prangijaju svi trojke, ali treba pogadjati kad treba. E zato Lefrodu svaka cast jer je osvojio dvije titule sa ekipama koje nisu bile ni blizu vrhu po tri point šatu.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ufffff... Izdali
Pa u NBA svako svakog voli do poslednjeg dolara i za dolar VIŠE!!!

Nema tu nista od izdaje nego gledanje svog novčanika i "koliko para toliko muzike". Kod njih je bar sve jasno, sto nije ni loše.
To se samo naši klinci (a i neki novinari) lože na "izdaje, prodaje" i slične priče...

hoodie

pre 3 godine

Je l ima neko informaciju mozda da li Vasa Micić ima izlaznu NBA klauzulu iz ugovora sa Efesom? Mislim da mu je sad idealna prilika da zaigra u nba ligi. Oklahoma ce tankovati, imaju silne pikove, rezultat im nije u prvom planu, dobio bi sigurno lepu priliku kao bek ap plej da se pokaze.

dule

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.

joovuuu

pre 3 godine

taj solidni Galinari igra bez oscilacija,zna svoje mjesto u hijerarhiji,dobro sutira,dobro iznudjuje faule,16-20 sigurnih koseva..nekome to vrijedi tih para,pogotovo ako gradis tim i zelis veteransku stabilnost i ucinkovitu produkciju,plus su visoki suteri na cijeni,posebno oni dokazani..Howarda Lakersi nisu htjeli,imali su drugi lan i dosta su se pojacai,Denver izgubio Granta,tezak udarac,igrac je mlad,dobar,borac..tocno kakav treba svkomu..nudili su mu iste pare ali nije ostao,to nije dobar znak za njih,to su morali dogovoriti..Jokic,Murray,MCW i Grant su trebali biti jezgra momcadi..Clippersi isto nisu htjeli Montrez H.jer su mu taj ugovor mogli bez problema ponuditi..loš playoff mu nisu zaboravili..realno bezveze igrac..i to samo za regularnu sezonu.

Grey

pre 3 godine

Denver nije atraktivan tim i tesko je da neko njih odabere pre nekih jacih fransiza ali ovo i ne mora da bude los znak.
O Plamliju ne treba mnogo pricati, samo neka ide a Detroit sva tri igraca koja je doveo ne vrede kao Vud (steta sto nije dosao u Denver). Pri tome, Grent je solidan igrac ali ne vredi 20 miliona po godini sto je manji problem a veci je sto Denver sa njim ne bi mogao dalje napredovati.
Najbolja opcija za Denver ubedljivo je Ibaka koji bi se savrseno uklopio sa Jokicem, narocito u odbrani.
Bilo bi lepo videti Grifina i Jokica zajedno ali to je nemoguce i zbog plata i zbog nesigurnosti sa Grifinovim povredama.
Bojim se da na kraju Denver ne potpise Milsepa za novac koji naravno ne zasluzuje.

ON, zti

pre 3 godine

Pve brojke, kad se saberu, iznose budzet Srbije! Znaci za nekoliko sarlatana koji narandzastu kuglu guraju kroz obruc! Kuda svete moj? Pozdrv iz Nemacke hahahahaha

Aleks

pre 3 godine

U narodu ima izreka "kod bogataša na glas, kod siromaha na čast". Tako Pelinka Lejkersima dovodi dobre igrače za siću, jer dovoljna je nadoknada što uopšte igraš za takvog šampiona, dok drugi preplaćuju Foksa, Galinarija i slične. Život nije fer :D U svakom slučaju oni će biti prvi favoriti na Zapadu i ove sezone. Herel je rupa u napadu al' dobili su ga koliko-toliko jeftino, neshvatljivo je samo zašto je Hauard odbio 3 mil od LAL a prihvatio 2.6 mil od File...

Oduševljena sam potezima Portlanda, prosto ne mogu da verujem da su se ovako pojačali, a zna se koliko su ograničeni težinom Dejmovog ugovora.

Detroit gomila centre, Denver - plejmejkere. Meni je baš teško da poverujem da su se ljudi tako napržili na dovođenje Kampaca... To im je četvrti plej u ekipi, jer Marej je imao sasvim pristojnu zamenu i bez Fakunda. Šutera i dalje nema. Pošto je Grent otišao odbranu na tim pozicijama nema ko da igra. Nikako se nisu pojačali a treba kao da odu korak dalje. Nije lako biti glavni igrač takve organizacije, svaka čast Jokiću!

drvobradi

pre 3 godine

Kako bi ovaj Dzo Heris legao Denveru. Sto se tice LAL, ako je tačno za Gasola, onda su bukvalno upgrejdovali ekipu, potpisivanjem Dejvisa su skoro pa osigurali titulu. Sto se tiče OKC, kako je krenulo samo će oni draftovati u narednih 5g.

CJC

pre 3 godine

Harrell je nebitan igrač, Clippersi će uzeti Ronda koji može napraviti prevagu u playoffu.
(Topnik, 21. novembar 2020 11:58)

Bukvalno, lajavi niga koji samo skakuće po terenu i nešto laprda, kao i Dvajt. Imaš ih na kilo u NBA.
Rondo je baš ono što fali Klipersima, da rastereti Lenarda, od PG sam odustao, on ne postoji već 3 godine kao faktor.

Srba

pre 3 godine

Pisao sam nedje ovdje da Rokitci su od titule daleko za da Vesbruk vrati trojku preko 30 odsto i Kristijana Vudsa. To vec bi poprimilo sve sto su radili sve ove godine. Centar defender sa skilom i dva superstara da gaze.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.

Boki

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...

Dragan Borca

pre 3 godine

Ne bih bas rekao da su ovo dobri potezi Lejkerasa. Rondo i Hauard su im jako bili bitni u Plej Of- u. Bukvalno su pustili Hauarda koji je Jokica dosta ometao a uzeli igraca koga je Jokic demolirao : D Sreder je dobar igrac ali nije on tako dobar floor general kao sto je Rondo bio u Plej Of- u. A Detroit mati mila. Ovo sto radi Detroit je kriminal. Zao mi njihovih navijaca, ladno su dali drvetu Plamliju i Grantu i Okaforu velike pare a Wood im otisao za fakticki "sicu". Wood zadnjih 6-7 utakmica decko ima bukvalno superstar cifre a oni njega pustaju i dovode balvane Plamlija i Okafora, skoro gluplje poteze nisam video. Wood je bukvalno vrhunski centar u zadnje vreme. Bas mi zao Detroita ali su pojacali Denver uzimanjem Plamlija xD Nije mi jasno sto Denver nije jurio Kristijana, mogao je cak i neki minut sa Jokicem igrati, obecati mu 30 minuta, bas steta. Wood je trenutno ubedljivo najpotcenjeniji igrac u ligi. Decko zadnjih 5 utakmica ima 27/10/2 i sutira super trojke, lupa banane, neverovatno za koliko "male" pare ga Hjuston capio. A tek 25 godina ima.

Momir Teinovic

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .
(Andrea Djani, 21. novembar 2020 12:11)

Nije u pitanju nikakva zavera, nego unija igraca ima ugovor koji se zove Collective Bargaining Agreement sa NBA koji kaze da otprilike 50% prihoda citave lige ide u plate igraca. Svaka NBA fransiza ima propisano da mora da godisnje da na plate potrosi barem 80 miliona dolara, a ako daje preko tipa 125 miliona, mora da placa "porez na luksuz", tj. svaki dolar preko 125 miliona potrosen na plate mora da se plati duplo, a taj visak ide u budzete svim fransizama koje nisu usle u "luxury tax" teritoriju. Sve je vrlo jasno, samo prosecan Srbin nece da se informise ni o cemu. Da ne idu ovolike pare u plate igraca, taj novac bi se prosto slivao u dzepove milijardera vlasnika, pa ti razmisli na ciju stranu stajes sa ovakvim komentarima.

ogorčen

pre 3 godine

Cekajte, cekajte,.... OKLAHOMA JE TREJDOVALA STIVENA ADAMSA?!
(Jaran, 21. novembar 2020 12:30)

Oklahoma je zadnjih par godina kao i ove, trejdom Stivena Adamsa sakupila 17-18 pikova prve runde na draftu. Od toga će dobiti 7-8 igrača u prva tri pika narednih 6 godina od 2020-2026. Nisu oni Niksi, vrlo dobro znaju u kom pravcu ide franšiza.

Milos84

pre 3 godine

Cuj izdao.Brate sta je sa ovim novinarima, pa danasnji vrhunski sport je cist kapitalizam i profesionalizam, nema mesta emocijama izuzev kad su bas retki raritet primeri, kao recimo jedan Francesko Toti sto je bio. Mada i da je druagije postupio, sigurno mu niko ozbiljan ne bi zamerio( jedino da je presao u Lacio to bi vec ozbiljno promenilo sliku :D)

Objektiv

pre 3 godine

Gledajuci trenutne rostere, nema sumnje da su Lejkersi favoriti. Kod svih postoji neko otvoreno pitanje, a posao ce biti jos laksi ako potpisu Bogdana. Klipersi su im za petama, a zatim Denver i cak pet ekipa sa istoka (Boston, Bruklin, Majami, Milvoki i Filadelfija). Voriorsi bez Kleja ce se muciti da prodju prvu rundu, Dalas jos nije zreo za veci poduhvat a Hjuston je u raspadu.

Aca86

pre 3 godine

Veoma je bitno gde ce kao FA Mark Gasol i Ibaka. Ako Bogi ode u neku jacu ekipu moze i on biti bitan. I naravno, gde ce Harden i Westbruk.
A luda Oklahoma sta uradi. Ne mogu da pohvatam ko ce uopste igrati za njih sl godine osim Saja. Vidim dosao Ariza. Robertson verovatno nece otici.

Andrea Djani

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .

ogorčen

pre 3 godine

Cekajte, cekajte,.... OKLAHOMA JE TREJDOVALA STIVENA ADAMSA?!
(Jaran, 21. novembar 2020 12:30)

Oklahoma je zadnjih par godina kao i ove, trejdom Stivena Adamsa sakupila 17-18 pikova prve runde na draftu. Od toga će dobiti 7-8 igrača u prva tri pika narednih 6 godina od 2020-2026. Nisu oni Niksi, vrlo dobro znaju u kom pravcu ide franšiza.

Milos84

pre 3 godine

Cuj izdao.Brate sta je sa ovim novinarima, pa danasnji vrhunski sport je cist kapitalizam i profesionalizam, nema mesta emocijama izuzev kad su bas retki raritet primeri, kao recimo jedan Francesko Toti sto je bio. Mada i da je druagije postupio, sigurno mu niko ozbiljan ne bi zamerio( jedino da je presao u Lacio to bi vec ozbiljno promenilo sliku :D)

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.

Andrea Djani

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .

Objektiv

pre 3 godine

Gledajuci trenutne rostere, nema sumnje da su Lejkersi favoriti. Kod svih postoji neko otvoreno pitanje, a posao ce biti jos laksi ako potpisu Bogdana. Klipersi su im za petama, a zatim Denver i cak pet ekipa sa istoka (Boston, Bruklin, Majami, Milvoki i Filadelfija). Voriorsi bez Kleja ce se muciti da prodju prvu rundu, Dalas jos nije zreo za veci poduhvat a Hjuston je u raspadu.

Aca86

pre 3 godine

Veoma je bitno gde ce kao FA Mark Gasol i Ibaka. Ako Bogi ode u neku jacu ekipu moze i on biti bitan. I naravno, gde ce Harden i Westbruk.
A luda Oklahoma sta uradi. Ne mogu da pohvatam ko ce uopste igrati za njih sl godine osim Saja. Vidim dosao Ariza. Robertson verovatno nece otici.

Aleks

pre 3 godine

U narodu ima izreka "kod bogataša na glas, kod siromaha na čast". Tako Pelinka Lejkersima dovodi dobre igrače za siću, jer dovoljna je nadoknada što uopšte igraš za takvog šampiona, dok drugi preplaćuju Foksa, Galinarija i slične. Život nije fer :D U svakom slučaju oni će biti prvi favoriti na Zapadu i ove sezone. Herel je rupa u napadu al' dobili su ga koliko-toliko jeftino, neshvatljivo je samo zašto je Hauard odbio 3 mil od LAL a prihvatio 2.6 mil od File...

Oduševljena sam potezima Portlanda, prosto ne mogu da verujem da su se ovako pojačali, a zna se koliko su ograničeni težinom Dejmovog ugovora.

Detroit gomila centre, Denver - plejmejkere. Meni je baš teško da poverujem da su se ljudi tako napržili na dovođenje Kampaca... To im je četvrti plej u ekipi, jer Marej je imao sasvim pristojnu zamenu i bez Fakunda. Šutera i dalje nema. Pošto je Grent otišao odbranu na tim pozicijama nema ko da igra. Nikako se nisu pojačali a treba kao da odu korak dalje. Nije lako biti glavni igrač takve organizacije, svaka čast Jokiću!

Momir Teinovic

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .
(Andrea Djani, 21. novembar 2020 12:11)

Nije u pitanju nikakva zavera, nego unija igraca ima ugovor koji se zove Collective Bargaining Agreement sa NBA koji kaze da otprilike 50% prihoda citave lige ide u plate igraca. Svaka NBA fransiza ima propisano da mora da godisnje da na plate potrosi barem 80 miliona dolara, a ako daje preko tipa 125 miliona, mora da placa "porez na luksuz", tj. svaki dolar preko 125 miliona potrosen na plate mora da se plati duplo, a taj visak ide u budzete svim fransizama koje nisu usle u "luxury tax" teritoriju. Sve je vrlo jasno, samo prosecan Srbin nece da se informise ni o cemu. Da ne idu ovolike pare u plate igraca, taj novac bi se prosto slivao u dzepove milijardera vlasnika, pa ti razmisli na ciju stranu stajes sa ovakvim komentarima.

drvobradi

pre 3 godine

Kako bi ovaj Dzo Heris legao Denveru. Sto se tice LAL, ako je tačno za Gasola, onda su bukvalno upgrejdovali ekipu, potpisivanjem Dejvisa su skoro pa osigurali titulu. Sto se tiče OKC, kako je krenulo samo će oni draftovati u narednih 5g.

CJC

pre 3 godine

Harrell je nebitan igrač, Clippersi će uzeti Ronda koji može napraviti prevagu u playoffu.
(Topnik, 21. novembar 2020 11:58)

Bukvalno, lajavi niga koji samo skakuće po terenu i nešto laprda, kao i Dvajt. Imaš ih na kilo u NBA.
Rondo je baš ono što fali Klipersima, da rastereti Lenarda, od PG sam odustao, on ne postoji već 3 godine kao faktor.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...

Boki

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...

Grey

pre 3 godine

Denver nije atraktivan tim i tesko je da neko njih odabere pre nekih jacih fransiza ali ovo i ne mora da bude los znak.
O Plamliju ne treba mnogo pricati, samo neka ide a Detroit sva tri igraca koja je doveo ne vrede kao Vud (steta sto nije dosao u Denver). Pri tome, Grent je solidan igrac ali ne vredi 20 miliona po godini sto je manji problem a veci je sto Denver sa njim ne bi mogao dalje napredovati.
Najbolja opcija za Denver ubedljivo je Ibaka koji bi se savrseno uklopio sa Jokicem, narocito u odbrani.
Bilo bi lepo videti Grifina i Jokica zajedno ali to je nemoguce i zbog plata i zbog nesigurnosti sa Grifinovim povredama.
Bojim se da na kraju Denver ne potpise Milsepa za novac koji naravno ne zasluzuje.

joovuuu

pre 3 godine

taj solidni Galinari igra bez oscilacija,zna svoje mjesto u hijerarhiji,dobro sutira,dobro iznudjuje faule,16-20 sigurnih koseva..nekome to vrijedi tih para,pogotovo ako gradis tim i zelis veteransku stabilnost i ucinkovitu produkciju,plus su visoki suteri na cijeni,posebno oni dokazani..Howarda Lakersi nisu htjeli,imali su drugi lan i dosta su se pojacai,Denver izgubio Granta,tezak udarac,igrac je mlad,dobar,borac..tocno kakav treba svkomu..nudili su mu iste pare ali nije ostao,to nije dobar znak za njih,to su morali dogovoriti..Jokic,Murray,MCW i Grant su trebali biti jezgra momcadi..Clippersi isto nisu htjeli Montrez H.jer su mu taj ugovor mogli bez problema ponuditi..loš playoff mu nisu zaboravili..realno bezveze igrac..i to samo za regularnu sezonu.

ON, zti

pre 3 godine

Pve brojke, kad se saberu, iznose budzet Srbije! Znaci za nekoliko sarlatana koji narandzastu kuglu guraju kroz obruc! Kuda svete moj? Pozdrv iz Nemacke hahahahaha

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ufffff... Izdali
Pa u NBA svako svakog voli do poslednjeg dolara i za dolar VIŠE!!!

Nema tu nista od izdaje nego gledanje svog novčanika i "koliko para toliko muzike". Kod njih je bar sve jasno, sto nije ni loše.
To se samo naši klinci (a i neki novinari) lože na "izdaje, prodaje" i slične priče...

Srba

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...
(Boki, 21. novembar 2020 13:03)
Ali pazi sad Lefrodovu statistiku. On sa 36 ljeta izdominirao taj "ubitacni" zapad, pospremio dva bivsa MVP u njihovom prajmu da nisu ni imali sanse.
Isti ovaj Hjuston bi se opet natezao sa Woriorsima ali Lefrod po prvi put pomognut odlicnim koucing stafom im suprostavio taktiku kakvu ovi nisu mogli da savladaju.
Lefrod je dva puta izlazio na crtu Woriorsima kad su oni bili stekd kao niko do sada suterima, dva puta protiv pobjedivih. Od ta 4 puta dva puta nije imao sansi jer su saigraci bili uzas. Jednom je bio u fullu sastav, ali to su Voriorsi sa Kej Dijem. I jednom kad je bila realna serija, Lefrod je uzeo titulu.
Lefrod je uze 4 prstena igrajuci u nekoliko NBA era, u nikad raznovrsnijoj ligi.
Podsjeticu da je 90-ih bilo mnogo timova koji su bili iz ekspanzije lige pa se danas moze pricati kako je Dzordan pobijedio nekolikl 60+ pobjeda timove. A u tih 60 je jedno 10 bilo protiv veoma skromnih fransiza.
U ovoj ligi sa ovoliko eksperimentisanja uzeti 4 prstena je za postovanje. I sva 4 puta je zasluzeno bio MVP.
A za jedno je Barkli bio u pravu. Dzamp šat ne osvaja titulu. Eto se zadesilo da ekipa koja igra brutalnu odbranu ima i 3 od 5 najboljih sutera svih vremena, u svom prajmu, pa uzeli titule. To sto ce se tako nastaviti to nidje veze. Prangijaju svi trojke, ali treba pogadjati kad treba. E zato Lefrodu svaka cast jer je osvojio dvije titule sa ekipama koje nisu bile ni blizu vrhu po tri point šatu.

dule

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.

Dragan Borca

pre 3 godine

Ne bih bas rekao da su ovo dobri potezi Lejkerasa. Rondo i Hauard su im jako bili bitni u Plej Of- u. Bukvalno su pustili Hauarda koji je Jokica dosta ometao a uzeli igraca koga je Jokic demolirao : D Sreder je dobar igrac ali nije on tako dobar floor general kao sto je Rondo bio u Plej Of- u. A Detroit mati mila. Ovo sto radi Detroit je kriminal. Zao mi njihovih navijaca, ladno su dali drvetu Plamliju i Grantu i Okaforu velike pare a Wood im otisao za fakticki "sicu". Wood zadnjih 6-7 utakmica decko ima bukvalno superstar cifre a oni njega pustaju i dovode balvane Plamlija i Okafora, skoro gluplje poteze nisam video. Wood je bukvalno vrhunski centar u zadnje vreme. Bas mi zao Detroita ali su pojacali Denver uzimanjem Plamlija xD Nije mi jasno sto Denver nije jurio Kristijana, mogao je cak i neki minut sa Jokicem igrati, obecati mu 30 minuta, bas steta. Wood je trenutno ubedljivo najpotcenjeniji igrac u ligi. Decko zadnjih 5 utakmica ima 27/10/2 i sutira super trojke, lupa banane, neverovatno za koliko "male" pare ga Hjuston capio. A tek 25 godina ima.

Dusan

pre 3 godine

Ne bih se slozio da su Lejkersi vise favoriti. Uhvatili su na svezinu, gde nisu imali pre Plej Of- a iza sebe teske noge. Lebron 36, a ostali bez Ronda ubedljivo treceg najvaznijeg igraca u Plej Of- u. Rondo se idealno uklapao sa Dejvisom, a Sreder je veliki potrosac lopti. Izgubili Hauarda koji im je bio kljucan protiv Jokica u par utakmica. Sreder i Herel se mnogo losije uklapaju sa Lebronom i Dejvisom. Plus je veliko pitanje koliko ce Lebron i Dejvis biti svezi i zdravi posle cele odigrane sezone. Ono sto je Rondo igrao u Plej Of- u timski to Sreder ne moze. Sreder ce trositi lopte Dejvisu i Lebronu a nema dobre procente da bi pokrio potrosnju.

Beks

pre 3 godine

@Srba i Bravo za ovaj komentar da je Hjuston daleko od titule toliko da Westbruk vrati sut za 3 iznad 30% i Christian Woodsa :D za toliko si ti daleko od ozbiljnog coveka,mislim da polovina nije razumela sta si napisao! Da se ne mucis,Hjuston iz 2018 je milion puta bolji od hjustona i filozofije 2020 i Westbruk nikada nece osvojiti titulu kao glavni ili glavni pomocnik,cisto da ti olaksam! Njegov glavni problem nije sut za 3 vec neinteligentan izbor poteza i suteva na mecevima,kao i to sto ne moze da se podredi onome sto najbolje zna,on nema footwork i mogucnost izgradnje suteva,vec je predvidiv i zalece se kao muva bez glave ili uzima nerezonske suteve cak i kad ga ne ide!

hoodie

pre 3 godine

Je l ima neko informaciju mozda da li Vasa Micić ima izlaznu NBA klauzulu iz ugovora sa Efesom? Mislim da mu je sad idealna prilika da zaigra u nba ligi. Oklahoma ce tankovati, imaju silne pikove, rezultat im nije u prvom planu, dobio bi sigurno lepu priliku kao bek ap plej da se pokaze.

Beks

pre 3 godine

I nije pokorio "Taj" zapad,jer to nije onaj zapad sa Durantovim Wariorsima ili karijevim wariorsima i durantovom oklahomom,jakim Spursima,Klipersima sa Chris Paulom koji su igrali duplo bolji kosarku od danasnjih klipersa i imali daleko ozbiljniju konkurenciju od Denvera,Hjuston sa chris paulom i ostalima ili odlicnim Spursima. Timovi koji su svi bili pretendenti i koji su se klali medjusobno. Ove sezone svi su znali da su Lejkersi uz Kliperse najbolji na zapadu i da raspadom Wariorsa nece imati konkurenciju,samo oni koji ne prate kosarku su mogli ozbiljnije od njih da gledaju Hjuston sa chokerom Westbrukom i mozda jos vecim chokerom Pol Dzordzom u Klipersima. Sa obzirom da je Frank Vogel bio jako blizu da skine velike favorite Majami sa Indianom a njegove zasluge niko ne pominje,sto su role igraci igrali odlicnu odbranu i svoje role i sto je Davis bukvalno zatvarao citav teren ali i njegov ucinak neki pokusavaju da omalovaze u cilju prisvajanja svih zasluga Lebronu,tako i sa Irvingom koji je kao sto rekoh rasturio Karija u finalu,takodje da je njegovih 43% u sedmom mecu bilo 37% kao Lebron,opet bi Wariorsi dobili mec bez obzira na skokove,asistencije,neko igra i odbranu tokom cele utakmice a takve ne pominju,jer uvek neko sam osvaja!

dacha Zvezda

pre 3 godine

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.
(dule, 21. novembar 2020 14:50)

Ok...
Znači SAMO "loš skauting i loš rad sa mladim igračima"!?!?
SAMO to je definicija uspeha i neuspeha!!!!!
Opisao si nas Fudbalski savez!!!! Samo loši selektori i menadzerski igrači koji igraju ( los rad sa mladima)!?!

"odlična politika"...
Pa onda smo mi u fudbali fantastični, briljantni!!
Imamo klince do 21. godine prvake sveta, a vamo treći šeširi i ne mozemo da udjemo u 24 u EVROPI!?
Nije to "SAMO" nego NE ZNAMO!!

Beks

pre 3 godine

@Srba zabolela me je glava od tvog komentara i pokusajima izigravanja Engleza,Lefrod,3 point sat!!! Uporedjujuci Hjuston za koji je igrao Chris Paul,koji je imao Kapelu i koji nije igrao small ball kosarku bez centra sa ovim Hjustonom sa Westbrukom koga su ostavljali samog na sutu dovoljno govori o tvom "znanju". Interesantno je da Westbruka zovu playoff chokerom ali cim igra protiv Lebrona onda je MVP! I 2016 Wariorsi su bili debelo hendikepirani nakon vodjstva od 3:1 osim sto su Kari,igudala bili povredjeni i Green suspendovan pred mec koji je trebao da zavrsi seriju,otpao im je i centar koji im je zatvarao reket i pravio blokove suterima. Tako je Jump shoot ne osvaja titule jer je Kari bio potpuno zaustavljen,Kajri Irving je nakon meca broj 2 postizao 33ppg,dok je najbolji suter imao 28% u mecu broj 7. Malo bolji njegov procenat i Wariorsi bi dobili tekmu i seriju,toliko o jump sutu,na stranu sto je bio povredjen! Tako je i Hjuston izgubio sedmi mec protiv Wariorsa,promasivsi sve trojke na mecu da bi na kraju izgubili samo 9 razlike. Sto ce reci da su imali plan B mogli su da dobiju seriju. Sto se tice timova ekspanzije. Orlando,Majami itd su u dve,tri godine postali dobri,to su samo izgovori jer timovi u zadnjih 10 godina tankuju i namerno gube meceve!

Beks

pre 3 godine

Ali kad covek napisa da bi ovaj Hjuston sa Westbrukom i small ball kosarkom pravio probleme Wariorsima sa Durantom uhvati me neka neverica!! Pa oni su igrali na jednu loptu sedam meceva sa Oklahomom kojoj nije ni predvidjan playoff. A taj Chris Paul je predvodio daleko losiju ekipu do umalo eliminacije Hjustona. Kosarka i tim koju je Hjuston ima sa njim,kapelom nema dodirne veze sa ovim eksperimentom. Takodje u vreme kada jedno 10 ekipa tankuju i namerno gube meceve lik prica o par timova ekspanzije koji su vec od 1992 bili ozbiljni timovi,mozda je jedino Vankuver kasniji Memfis ostao slab sto ne menja cinjenicu da timovi tankuju u moderno vreme pa se nekim ekipama pravo lice vidi u playoffu. Srba je umislio da je popio svu pamet ovog sveta,a ja bi voleo da imam uzivo debatu sa tobom,da ti pokazem koliko ne znas,iako ti mislis da mnogo znas! Ah,Orlandu nisu trebali ni milion sutera,ni domaci teren prednosti ni druga era da eliminisu favorizovanog Lebrona. Isto tako Dalas nije morao da ima 73 pobede,ni Duranta da bi dobio 3 superstara Majamija. Lebronovi timovi su zapravo uvek bili okruzeni suterima gde su i visoki igraci suteri trojki da bi se otvarao prostor!

baron

pre 3 godine

Sta li cekaju Clippersi da li su normalni vise?
Potpisali Morisa, strasno. Mark Gasol, Ibaka, Rondo nista?
Lakersi osvojili i menjaju mnogo toga, a Clippersi izgleda zadovoljni i timom i igrom. Neverovatno!
Ako Rondo dolazi zasta ce onda Patrik Beverli?
Bio je katastrofalan proslu sezonu kao i Moris koji je nagradjen, cak i pretplacen. Zubac mnogo tanak, ako nista bar da dovedu nekog rezervnog centra a ne Nou koji ne igra vec 5god. Uzasan menadzment kluba, ali uzasan.
Sta rade ljudi...

statističar

pre 3 godine

Svi kukaju na Detroit Pistonse. Možda je njihova taktika da pokupe sve slobodne centre (slobodne agente) u NBA pa onda lepo drugim timovima ponuda da biraju. Dve iljade za ovog centra + 2 pika prve runde, 3 iljade za Plamlija i 3 pika prve runde. Ma uništiće pola lige sa ovom taktikom, lepo su rešili ako su najgori da drugima zagorčaju živote. Koji ima slobodan centar u NBA danas? Svi potpisali, baš svi do poslednjeg. Ima nekih rukija i sa njima će neko u plej of? BRAVO ZA UPRAVU DETROITA - TREBALI SU JOŠ TRI CENTRA DA KUPE PA DA IH SVE DOVEDU DO LUDILA. NEKA DRUGE EKIPE IGRAJU SMOL BOL, HA,HA, A NAJBOLJI ŠUTERI POVREĐENI SVE AHILOVA TETIVA DO TETIVE.

Srba

pre 3 godine

Pisao sam nedje ovdje da Rokitci su od titule daleko za da Vesbruk vrati trojku preko 30 odsto i Kristijana Vudsa. To vec bi poprimilo sve sto su radili sve ove godine. Centar defender sa skilom i dva superstara da gaze.

Srba

pre 3 godine

Beks, zaboljela te glava jer ne kapiras kad neko iskoristi par stilskih figura. Odgovorio sam na pisanje osobe koja je na eng. jeziku popljuvala Lebrona. Ti zvucis kao oni mediji. Portland pred prvi mec moze dobiti Lejkerse. Portland posle prvog meca dobija Lejkerse. Onda Hjustona isto. Kako ih pospremili, naknadna pamet da su to bijedni timovi. A bogme Ras je donio neki kvalitet i u par meceva je imao partije koje Kris Pol nije. Takodje je ekipa bila suterski talentovanija, a opet veoma odlicne defanzivce imala. A ta ako ti je sa Mba Mbuteom i Arizom bolja od ekipe sa Kovingtonom... Mozda i jeste. A ako je bolja, malo je bolja. Sve argumente o bijednosti Hjustona izvlacis iz serije sa Oklahomom. Prva PO serija bez publike, podcjenjivanje Oklahome... A kako isto tako ne zakljuci da su Rokici iz prethodnih nekoliko sezona bili bijedni jer su i tad imali serije prije Voriorsa koje su bile problematicne.
Bilo kako bilo, Lebron je 17 godina karijere imao jedno 9 bacenih sezona. Bio u timu koji nema, ali nema nikakve sanse da osvoji titulu. Znaci u 8 kompetitivnih timova on je igrao 10 finala, uzeo 4 titule. Od 10 finala samo su 2 ili 3 puta njegovi timovi bili favoriti. Ne znam kako moze neko da to pljuje. Igraci iz njegove generacije ce pozavrsavati karijere sa mnogo manje titula od njega. A nekim se sve poklopilo bilo. Od drafta u odlicnim ekipama sa sampionskim DNK, do drafta u veoma talentovani tim sa potencijalom... Nije mi jasno, kako neko moze onakve stvari da pise.

Beks

pre 3 godine

@Srba Ja nisam rekao da se slazem sa postom doticnog lika,cisto jer je copy paste. U mojim odgovorima i debatama gotovo nikada nisam kopirao nikoga,sve sam studirao sto se kaze. Ali definitivno ni ti nisi ni blizu u pravu. Onaj Hjuston je bio na ivici da izbaci Wariorse. Tako da ti tvrdis da bi i ovi slicno uradili? Ne da nisu dobri kao Hjuston sa Paulom nego nisu ni blizu,samim tim sto mi nabrajas neka imena govori da nisi u toku. Naravno da je tim sa Arizom i ostalima bio bolji jer su imali i bolju hemiju i bolje i sigurnije delovali kao tim. Dakle kao TIM. Kljucna rec,gde imena ne igraju veliku ulogu. Kao u slucaju Klipersa i mnogih drugih. I mnogi drugi igraci su imali "protracene" godine ali nisu otisli laksim putem.

zmajognjeni

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 21. novembar 2020 13:29)

Kapiram da racunaju na Kazinsa i da bi Hauard bio neka daleka treca-cetvrta opcija, a jednostavno je ocekivao vise.

Boki

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...

Andrea Djani

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .

ON, zti

pre 3 godine

Pve brojke, kad se saberu, iznose budzet Srbije! Znaci za nekoliko sarlatana koji narandzastu kuglu guraju kroz obruc! Kuda svete moj? Pozdrv iz Nemacke hahahahaha

Srba

pre 3 godine

LeFraud’s career:
07: Meltdown
08: 35 FG% vs Celtics
09: 1 Point in crucial 4th Q
10: Gave up
11: Bigger meltdown
12: Baby Thunder
13: Ray Allen
14: Clamped by Kawhi
15: 39 FG% vs Warriors
16: Green+Bogut+Kyrie
17: Cooked by KD
18: Gave up
19: Playoff Mode
20: Mickey Mouse Ring

U principu, to je to...
(Boki, 21. novembar 2020 13:03)
Ali pazi sad Lefrodovu statistiku. On sa 36 ljeta izdominirao taj "ubitacni" zapad, pospremio dva bivsa MVP u njihovom prajmu da nisu ni imali sanse.
Isti ovaj Hjuston bi se opet natezao sa Woriorsima ali Lefrod po prvi put pomognut odlicnim koucing stafom im suprostavio taktiku kakvu ovi nisu mogli da savladaju.
Lefrod je dva puta izlazio na crtu Woriorsima kad su oni bili stekd kao niko do sada suterima, dva puta protiv pobjedivih. Od ta 4 puta dva puta nije imao sansi jer su saigraci bili uzas. Jednom je bio u fullu sastav, ali to su Voriorsi sa Kej Dijem. I jednom kad je bila realna serija, Lefrod je uzeo titulu.
Lefrod je uze 4 prstena igrajuci u nekoliko NBA era, u nikad raznovrsnijoj ligi.
Podsjeticu da je 90-ih bilo mnogo timova koji su bili iz ekspanzije lige pa se danas moze pricati kako je Dzordan pobijedio nekolikl 60+ pobjeda timove. A u tih 60 je jedno 10 bilo protiv veoma skromnih fransiza.
U ovoj ligi sa ovoliko eksperimentisanja uzeti 4 prstena je za postovanje. I sva 4 puta je zasluzeno bio MVP.
A za jedno je Barkli bio u pravu. Dzamp šat ne osvaja titulu. Eto se zadesilo da ekipa koja igra brutalnu odbranu ima i 3 od 5 najboljih sutera svih vremena, u svom prajmu, pa uzeli titule. To sto ce se tako nastaviti to nidje veze. Prangijaju svi trojke, ali treba pogadjati kad treba. E zato Lefrodu svaka cast jer je osvojio dvije titule sa ekipama koje nisu bile ni blizu vrhu po tri point šatu.

Dusan

pre 3 godine

Ne bih se slozio da su Lejkersi vise favoriti. Uhvatili su na svezinu, gde nisu imali pre Plej Of- a iza sebe teske noge. Lebron 36, a ostali bez Ronda ubedljivo treceg najvaznijeg igraca u Plej Of- u. Rondo se idealno uklapao sa Dejvisom, a Sreder je veliki potrosac lopti. Izgubili Hauarda koji im je bio kljucan protiv Jokica u par utakmica. Sreder i Herel se mnogo losije uklapaju sa Lebronom i Dejvisom. Plus je veliko pitanje koliko ce Lebron i Dejvis biti svezi i zdravi posle cele odigrane sezone. Ono sto je Rondo igrao u Plej Of- u timski to Sreder ne moze. Sreder ce trositi lopte Dejvisu i Lebronu a nema dobre procente da bi pokrio potrosnju.

Dragan Borca

pre 3 godine

Ne bih bas rekao da su ovo dobri potezi Lejkerasa. Rondo i Hauard su im jako bili bitni u Plej Of- u. Bukvalno su pustili Hauarda koji je Jokica dosta ometao a uzeli igraca koga je Jokic demolirao : D Sreder je dobar igrac ali nije on tako dobar floor general kao sto je Rondo bio u Plej Of- u. A Detroit mati mila. Ovo sto radi Detroit je kriminal. Zao mi njihovih navijaca, ladno su dali drvetu Plamliju i Grantu i Okaforu velike pare a Wood im otisao za fakticki "sicu". Wood zadnjih 6-7 utakmica decko ima bukvalno superstar cifre a oni njega pustaju i dovode balvane Plamlija i Okafora, skoro gluplje poteze nisam video. Wood je bukvalno vrhunski centar u zadnje vreme. Bas mi zao Detroita ali su pojacali Denver uzimanjem Plamlija xD Nije mi jasno sto Denver nije jurio Kristijana, mogao je cak i neki minut sa Jokicem igrati, obecati mu 30 minuta, bas steta. Wood je trenutno ubedljivo najpotcenjeniji igrac u ligi. Decko zadnjih 5 utakmica ima 27/10/2 i sutira super trojke, lupa banane, neverovatno za koliko "male" pare ga Hjuston capio. A tek 25 godina ima.

CJC

pre 3 godine

Harrell je nebitan igrač, Clippersi će uzeti Ronda koji može napraviti prevagu u playoffu.
(Topnik, 21. novembar 2020 11:58)

Bukvalno, lajavi niga koji samo skakuće po terenu i nešto laprda, kao i Dvajt. Imaš ih na kilo u NBA.
Rondo je baš ono što fali Klipersima, da rastereti Lenarda, od PG sam odustao, on ne postoji već 3 godine kao faktor.

Srba

pre 3 godine

Pisao sam nedje ovdje da Rokitci su od titule daleko za da Vesbruk vrati trojku preko 30 odsto i Kristijana Vudsa. To vec bi poprimilo sve sto su radili sve ove godine. Centar defender sa skilom i dva superstara da gaze.

Objektiv

pre 3 godine

Gledajuci trenutne rostere, nema sumnje da su Lejkersi favoriti. Kod svih postoji neko otvoreno pitanje, a posao ce biti jos laksi ako potpisu Bogdana. Klipersi su im za petama, a zatim Denver i cak pet ekipa sa istoka (Boston, Bruklin, Majami, Milvoki i Filadelfija). Voriorsi bez Kleja ce se muciti da prodju prvu rundu, Dalas jos nije zreo za veci poduhvat a Hjuston je u raspadu.

Beks

pre 3 godine

I nije pokorio "Taj" zapad,jer to nije onaj zapad sa Durantovim Wariorsima ili karijevim wariorsima i durantovom oklahomom,jakim Spursima,Klipersima sa Chris Paulom koji su igrali duplo bolji kosarku od danasnjih klipersa i imali daleko ozbiljniju konkurenciju od Denvera,Hjuston sa chris paulom i ostalima ili odlicnim Spursima. Timovi koji su svi bili pretendenti i koji su se klali medjusobno. Ove sezone svi su znali da su Lejkersi uz Kliperse najbolji na zapadu i da raspadom Wariorsa nece imati konkurenciju,samo oni koji ne prate kosarku su mogli ozbiljnije od njih da gledaju Hjuston sa chokerom Westbrukom i mozda jos vecim chokerom Pol Dzordzom u Klipersima. Sa obzirom da je Frank Vogel bio jako blizu da skine velike favorite Majami sa Indianom a njegove zasluge niko ne pominje,sto su role igraci igrali odlicnu odbranu i svoje role i sto je Davis bukvalno zatvarao citav teren ali i njegov ucinak neki pokusavaju da omalovaze u cilju prisvajanja svih zasluga Lebronu,tako i sa Irvingom koji je kao sto rekoh rasturio Karija u finalu,takodje da je njegovih 43% u sedmom mecu bilo 37% kao Lebron,opet bi Wariorsi dobili mec bez obzira na skokove,asistencije,neko igra i odbranu tokom cele utakmice a takve ne pominju,jer uvek neko sam osvaja!

Srba

pre 3 godine

Beks, zaboljela te glava jer ne kapiras kad neko iskoristi par stilskih figura. Odgovorio sam na pisanje osobe koja je na eng. jeziku popljuvala Lebrona. Ti zvucis kao oni mediji. Portland pred prvi mec moze dobiti Lejkerse. Portland posle prvog meca dobija Lejkerse. Onda Hjustona isto. Kako ih pospremili, naknadna pamet da su to bijedni timovi. A bogme Ras je donio neki kvalitet i u par meceva je imao partije koje Kris Pol nije. Takodje je ekipa bila suterski talentovanija, a opet veoma odlicne defanzivce imala. A ta ako ti je sa Mba Mbuteom i Arizom bolja od ekipe sa Kovingtonom... Mozda i jeste. A ako je bolja, malo je bolja. Sve argumente o bijednosti Hjustona izvlacis iz serije sa Oklahomom. Prva PO serija bez publike, podcjenjivanje Oklahome... A kako isto tako ne zakljuci da su Rokici iz prethodnih nekoliko sezona bili bijedni jer su i tad imali serije prije Voriorsa koje su bile problematicne.
Bilo kako bilo, Lebron je 17 godina karijere imao jedno 9 bacenih sezona. Bio u timu koji nema, ali nema nikakve sanse da osvoji titulu. Znaci u 8 kompetitivnih timova on je igrao 10 finala, uzeo 4 titule. Od 10 finala samo su 2 ili 3 puta njegovi timovi bili favoriti. Ne znam kako moze neko da to pljuje. Igraci iz njegove generacije ce pozavrsavati karijere sa mnogo manje titula od njega. A nekim se sve poklopilo bilo. Od drafta u odlicnim ekipama sa sampionskim DNK, do drafta u veoma talentovani tim sa potencijalom... Nije mi jasno, kako neko moze onakve stvari da pise.

Milos84

pre 3 godine

Cuj izdao.Brate sta je sa ovim novinarima, pa danasnji vrhunski sport je cist kapitalizam i profesionalizam, nema mesta emocijama izuzev kad su bas retki raritet primeri, kao recimo jedan Francesko Toti sto je bio. Mada i da je druagije postupio, sigurno mu niko ozbiljan ne bi zamerio( jedino da je presao u Lacio to bi vec ozbiljno promenilo sliku :D)

Beks

pre 3 godine

@Srba zabolela me je glava od tvog komentara i pokusajima izigravanja Engleza,Lefrod,3 point sat!!! Uporedjujuci Hjuston za koji je igrao Chris Paul,koji je imao Kapelu i koji nije igrao small ball kosarku bez centra sa ovim Hjustonom sa Westbrukom koga su ostavljali samog na sutu dovoljno govori o tvom "znanju". Interesantno je da Westbruka zovu playoff chokerom ali cim igra protiv Lebrona onda je MVP! I 2016 Wariorsi su bili debelo hendikepirani nakon vodjstva od 3:1 osim sto su Kari,igudala bili povredjeni i Green suspendovan pred mec koji je trebao da zavrsi seriju,otpao im je i centar koji im je zatvarao reket i pravio blokove suterima. Tako je Jump shoot ne osvaja titule jer je Kari bio potpuno zaustavljen,Kajri Irving je nakon meca broj 2 postizao 33ppg,dok je najbolji suter imao 28% u mecu broj 7. Malo bolji njegov procenat i Wariorsi bi dobili tekmu i seriju,toliko o jump sutu,na stranu sto je bio povredjen! Tako je i Hjuston izgubio sedmi mec protiv Wariorsa,promasivsi sve trojke na mecu da bi na kraju izgubili samo 9 razlike. Sto ce reci da su imali plan B mogli su da dobiju seriju. Sto se tice timova ekspanzije. Orlando,Majami itd su u dve,tri godine postali dobri,to su samo izgovori jer timovi u zadnjih 10 godina tankuju i namerno gube meceve!

Beks

pre 3 godine

Ali kad covek napisa da bi ovaj Hjuston sa Westbrukom i small ball kosarkom pravio probleme Wariorsima sa Durantom uhvati me neka neverica!! Pa oni su igrali na jednu loptu sedam meceva sa Oklahomom kojoj nije ni predvidjan playoff. A taj Chris Paul je predvodio daleko losiju ekipu do umalo eliminacije Hjustona. Kosarka i tim koju je Hjuston ima sa njim,kapelom nema dodirne veze sa ovim eksperimentom. Takodje u vreme kada jedno 10 ekipa tankuju i namerno gube meceve lik prica o par timova ekspanzije koji su vec od 1992 bili ozbiljni timovi,mozda je jedino Vankuver kasniji Memfis ostao slab sto ne menja cinjenicu da timovi tankuju u moderno vreme pa se nekim ekipama pravo lice vidi u playoffu. Srba je umislio da je popio svu pamet ovog sveta,a ja bi voleo da imam uzivo debatu sa tobom,da ti pokazem koliko ne znas,iako ti mislis da mnogo znas! Ah,Orlandu nisu trebali ni milion sutera,ni domaci teren prednosti ni druga era da eliminisu favorizovanog Lebrona. Isto tako Dalas nije morao da ima 73 pobede,ni Duranta da bi dobio 3 superstara Majamija. Lebronovi timovi su zapravo uvek bili okruzeni suterima gde su i visoki igraci suteri trojki da bi se otvarao prostor!

Beks

pre 3 godine

@Srba i Bravo za ovaj komentar da je Hjuston daleko od titule toliko da Westbruk vrati sut za 3 iznad 30% i Christian Woodsa :D za toliko si ti daleko od ozbiljnog coveka,mislim da polovina nije razumela sta si napisao! Da se ne mucis,Hjuston iz 2018 je milion puta bolji od hjustona i filozofije 2020 i Westbruk nikada nece osvojiti titulu kao glavni ili glavni pomocnik,cisto da ti olaksam! Njegov glavni problem nije sut za 3 vec neinteligentan izbor poteza i suteva na mecevima,kao i to sto ne moze da se podredi onome sto najbolje zna,on nema footwork i mogucnost izgradnje suteva,vec je predvidiv i zalece se kao muva bez glave ili uzima nerezonske suteve cak i kad ga ne ide!

Aleks

pre 3 godine

U narodu ima izreka "kod bogataša na glas, kod siromaha na čast". Tako Pelinka Lejkersima dovodi dobre igrače za siću, jer dovoljna je nadoknada što uopšte igraš za takvog šampiona, dok drugi preplaćuju Foksa, Galinarija i slične. Život nije fer :D U svakom slučaju oni će biti prvi favoriti na Zapadu i ove sezone. Herel je rupa u napadu al' dobili su ga koliko-toliko jeftino, neshvatljivo je samo zašto je Hauard odbio 3 mil od LAL a prihvatio 2.6 mil od File...

Oduševljena sam potezima Portlanda, prosto ne mogu da verujem da su se ovako pojačali, a zna se koliko su ograničeni težinom Dejmovog ugovora.

Detroit gomila centre, Denver - plejmejkere. Meni je baš teško da poverujem da su se ljudi tako napržili na dovođenje Kampaca... To im je četvrti plej u ekipi, jer Marej je imao sasvim pristojnu zamenu i bez Fakunda. Šutera i dalje nema. Pošto je Grent otišao odbranu na tim pozicijama nema ko da igra. Nikako se nisu pojačali a treba kao da odu korak dalje. Nije lako biti glavni igrač takve organizacije, svaka čast Jokiću!

joovuuu

pre 3 godine

taj solidni Galinari igra bez oscilacija,zna svoje mjesto u hijerarhiji,dobro sutira,dobro iznudjuje faule,16-20 sigurnih koseva..nekome to vrijedi tih para,pogotovo ako gradis tim i zelis veteransku stabilnost i ucinkovitu produkciju,plus su visoki suteri na cijeni,posebno oni dokazani..Howarda Lakersi nisu htjeli,imali su drugi lan i dosta su se pojacai,Denver izgubio Granta,tezak udarac,igrac je mlad,dobar,borac..tocno kakav treba svkomu..nudili su mu iste pare ali nije ostao,to nije dobar znak za njih,to su morali dogovoriti..Jokic,Murray,MCW i Grant su trebali biti jezgra momcadi..Clippersi isto nisu htjeli Montrez H.jer su mu taj ugovor mogli bez problema ponuditi..loš playoff mu nisu zaboravili..realno bezveze igrac..i to samo za regularnu sezonu.

baron

pre 3 godine

Sta li cekaju Clippersi da li su normalni vise?
Potpisali Morisa, strasno. Mark Gasol, Ibaka, Rondo nista?
Lakersi osvojili i menjaju mnogo toga, a Clippersi izgleda zadovoljni i timom i igrom. Neverovatno!
Ako Rondo dolazi zasta ce onda Patrik Beverli?
Bio je katastrofalan proslu sezonu kao i Moris koji je nagradjen, cak i pretplacen. Zubac mnogo tanak, ako nista bar da dovedu nekog rezervnog centra a ne Nou koji ne igra vec 5god. Uzasan menadzment kluba, ali uzasan.
Sta rade ljudi...

ogorčen

pre 3 godine

Cekajte, cekajte,.... OKLAHOMA JE TREJDOVALA STIVENA ADAMSA?!
(Jaran, 21. novembar 2020 12:30)

Oklahoma je zadnjih par godina kao i ove, trejdom Stivena Adamsa sakupila 17-18 pikova prve runde na draftu. Od toga će dobiti 7-8 igrača u prva tri pika narednih 6 godina od 2020-2026. Nisu oni Niksi, vrlo dobro znaju u kom pravcu ide franšiza.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.
(dule, 21. novembar 2020 14:50)

Ok...
Znači SAMO "loš skauting i loš rad sa mladim igračima"!?!?
SAMO to je definicija uspeha i neuspeha!!!!!
Opisao si nas Fudbalski savez!!!! Samo loši selektori i menadzerski igrači koji igraju ( los rad sa mladima)!?!

"odlična politika"...
Pa onda smo mi u fudbali fantastični, briljantni!!
Imamo klince do 21. godine prvake sveta, a vamo treći šeširi i ne mozemo da udjemo u 24 u EVROPI!?
Nije to "SAMO" nego NE ZNAMO!!

Aca86

pre 3 godine

Veoma je bitno gde ce kao FA Mark Gasol i Ibaka. Ako Bogi ode u neku jacu ekipu moze i on biti bitan. I naravno, gde ce Harden i Westbruk.
A luda Oklahoma sta uradi. Ne mogu da pohvatam ko ce uopste igrati za njih sl godine osim Saja. Vidim dosao Ariza. Robertson verovatno nece otici.

Ono sto se desava na ovom svetu nije istina

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...

hoodie

pre 3 godine

Je l ima neko informaciju mozda da li Vasa Micić ima izlaznu NBA klauzulu iz ugovora sa Efesom? Mislim da mu je sad idealna prilika da zaigra u nba ligi. Oklahoma ce tankovati, imaju silne pikove, rezultat im nije u prvom planu, dobio bi sigurno lepu priliku kao bek ap plej da se pokaze.

dule

pre 3 godine

Sta radi Oklahoma celu ekipu su rasturili.
(Aleksandar, 21. novembar 2020 12:06)

Zato u narednih par godina ima 167 pikova prve runde na draftu!!!!
SVE su dali za rebuilding.

Bolja politika od File npr. Koja je tankovala skoro deceniju, da bi dobila dva krštena igrača, koji pri tom u glavinnisu čisti...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dacha Zvezda, 21. novembar 2020 14:17)

Filadelfija je imala 3 prva i dva treca pika. I to je odlicna politika, zato sto ti dva superstara vrede vise od 10 solidnih igraca. Druga je stvar sto su od ta cetiri pika pokupili jednog "superstara" se losim kolenima, jednog pleja koji u doba trojki ne sutne ni jednu i dva prosecna NBA igraca. E tu vec nije kriva politika nego los skauting i los rad sa mladim igracima.

statističar

pre 3 godine

Svi kukaju na Detroit Pistonse. Možda je njihova taktika da pokupe sve slobodne centre (slobodne agente) u NBA pa onda lepo drugim timovima ponuda da biraju. Dve iljade za ovog centra + 2 pika prve runde, 3 iljade za Plamlija i 3 pika prve runde. Ma uništiće pola lige sa ovom taktikom, lepo su rešili ako su najgori da drugima zagorčaju živote. Koji ima slobodan centar u NBA danas? Svi potpisali, baš svi do poslednjeg. Ima nekih rukija i sa njima će neko u plej of? BRAVO ZA UPRAVU DETROITA - TREBALI SU JOŠ TRI CENTRA DA KUPE PA DA IH SVE DOVEDU DO LUDILA. NEKA DRUGE EKIPE IGRAJU SMOL BOL, HA,HA, A NAJBOLJI ŠUTERI POVREĐENI SVE AHILOVA TETIVA DO TETIVE.

Beks

pre 3 godine

@Srba Ja nisam rekao da se slazem sa postom doticnog lika,cisto jer je copy paste. U mojim odgovorima i debatama gotovo nikada nisam kopirao nikoga,sve sam studirao sto se kaze. Ali definitivno ni ti nisi ni blizu u pravu. Onaj Hjuston je bio na ivici da izbaci Wariorse. Tako da ti tvrdis da bi i ovi slicno uradili? Ne da nisu dobri kao Hjuston sa Paulom nego nisu ni blizu,samim tim sto mi nabrajas neka imena govori da nisi u toku. Naravno da je tim sa Arizom i ostalima bio bolji jer su imali i bolju hemiju i bolje i sigurnije delovali kao tim. Dakle kao TIM. Kljucna rec,gde imena ne igraju veliku ulogu. Kao u slucaju Klipersa i mnogih drugih. I mnogi drugi igraci su imali "protracene" godine ali nisu otisli laksim putem.

Momir Teinovic

pre 3 godine

Ovo jeste ludnica . Miloni samo lete , pa tako jedan solidan kosarkas kao Galinari dobija preko 60 milona za tri godine . To je zaista i nestvarno i nerealno i ludo . Pa koliko onda dati Lebronu ili Durantu . Sve ispod pola milijarde je malo . To su ili ludi ili mnogo pokvareni ljudi koji odlucuju o tim nenormalnim ugovorima . Pa tako novac ne bacaju ni vlasnici PSG-a . Nesto je tu drugo u pitanju i pod velom tajne , ali ce se sigurno jednog dana otkriti .
(Andrea Djani, 21. novembar 2020 12:11)

Nije u pitanju nikakva zavera, nego unija igraca ima ugovor koji se zove Collective Bargaining Agreement sa NBA koji kaze da otprilike 50% prihoda citave lige ide u plate igraca. Svaka NBA fransiza ima propisano da mora da godisnje da na plate potrosi barem 80 miliona dolara, a ako daje preko tipa 125 miliona, mora da placa "porez na luksuz", tj. svaki dolar preko 125 miliona potrosen na plate mora da se plati duplo, a taj visak ide u budzete svim fransizama koje nisu usle u "luxury tax" teritoriju. Sve je vrlo jasno, samo prosecan Srbin nece da se informise ni o cemu. Da ne idu ovolike pare u plate igraca, taj novac bi se prosto slivao u dzepove milijardera vlasnika, pa ti razmisli na ciju stranu stajes sa ovakvim komentarima.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Ufffff... Izdali
Pa u NBA svako svakog voli do poslednjeg dolara i za dolar VIŠE!!!

Nema tu nista od izdaje nego gledanje svog novčanika i "koliko para toliko muzike". Kod njih je bar sve jasno, sto nije ni loše.
To se samo naši klinci (a i neki novinari) lože na "izdaje, prodaje" i slične priče...

drvobradi

pre 3 godine

Kako bi ovaj Dzo Heris legao Denveru. Sto se tice LAL, ako je tačno za Gasola, onda su bukvalno upgrejdovali ekipu, potpisivanjem Dejvisa su skoro pa osigurali titulu. Sto se tiče OKC, kako je krenulo samo će oni draftovati u narednih 5g.

Grey

pre 3 godine

Denver nije atraktivan tim i tesko je da neko njih odabere pre nekih jacih fransiza ali ovo i ne mora da bude los znak.
O Plamliju ne treba mnogo pricati, samo neka ide a Detroit sva tri igraca koja je doveo ne vrede kao Vud (steta sto nije dosao u Denver). Pri tome, Grent je solidan igrac ali ne vredi 20 miliona po godini sto je manji problem a veci je sto Denver sa njim ne bi mogao dalje napredovati.
Najbolja opcija za Denver ubedljivo je Ibaka koji bi se savrseno uklopio sa Jokicem, narocito u odbrani.
Bilo bi lepo videti Grifina i Jokica zajedno ali to je nemoguce i zbog plata i zbog nesigurnosti sa Grifinovim povredama.
Bojim se da na kraju Denver ne potpise Milsepa za novac koji naravno ne zasluzuje.

zmajognjeni

pre 3 godine

Dvajta su izdali Lejkersi. Decko je na svom profilu napisao da ostaje u LAL (posto je postigao usmeni dogovor), na sta su mu celnici rekli da to njih ne obavezuje. Posto je jos neko vreme cekao da mu daju konkretnu ponudu, otisao je u 76 za tricavih 2.6 miliona po sezoni. Tacno je da decko ima bubice u glavi, ali u ovom slucaju njemu apsolutna podrska. Kako se borio u finalu zapada (ili kako je tukao Jokica, nebitno), trebalo je da mu ponude barem duplo vise. Iako u poznim igrackim godinama, bio je uz Ronda "X" faktor za LAL. Jesu LAL doveli Harela, ali je po meni bilo vise mesta u timu za Hauarda nego za McGee-ja, koga su trebali da trejduju.
(Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 21. novembar 2020 13:29)

Kapiram da racunaju na Kazinsa i da bi Hauard bio neka daleka treca-cetvrta opcija, a jednostavno je ocekivao vise.