Četvrtak, 19.11.2020.

09:33

Srbija na skeneru B92.net: "Orlovi", to ste vi?

Izvor: MS

Srbija na skeneru B92.net: "Orlovi", to ste vi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

H2H

pre 3 godine

Katastrofa je što Srbija nije otišla na EP, Tumbaković je užasno postavio igru protiv Škota i zbog toga mora da ode.Sinoć se pokazalo da trebaju igrati fudbaleri koji su u najboljoj forni, a ne oni koji imaju poznata prezimena. Međutim, ima i nekih dobrih stvari, dobili smo Mladenovića, Ristića, Gudelja, Vlahovića, Jovića...videli obrise, kako bi reprezentacija, uz dobrog, kvalitetnog i modernog selektora, trebalo da izgleda.

zip Niš

pre 3 godine

Radonjic i Kostic su cepanke nekorisne i ako treba da cekas da neko ima svojih 5 min u svakoj trecoj utakmici, koji ce ti djavo.
Saberite koliko uspesnih driblinga su imala ova dvojica u odnosu na to koliko puta su imali loptu u nogama.
Neupotrebljivi u odbrani, staticni i predvidivi u napadu.
Skloni greskama, pa zbog jedne takve i Skoti dadose gol.
Najbolji tim ne mora nuzno da cine najbolji igraci a ova dvojica sigurno ne spadaju tu.

Ares

pre 3 godine

Pa kakav Tadic.Vec vise od dve godine nula u reprezentacij.Upitan je i SMS koji je vrlo spor i trom.Reprezentaciji trebaju brzi i savremeni igraci.Dodati odlicne mlade Djuricica i Zivkovica koji su brzi i znaju sa loptom i eventualno Grujica kao zamenu na desnom beku i to je to.Bice greska ako vrate Kolarova ,Tadica i ostale starije.Dalje igrati klasicno u formaciji sa 4 u odbrani a ne sa tri i ne daj boze 5 odbrambenih igraca i da jednim zadnjim veznim a ne sa tri.

ape

pre 3 godine

@Kuki

Rekao bih da je Gudelj igrao odlicno i na stoperu i na zadnjem veznom, problem je bio sto je SMS od 20 paseva u prvom poluvremenu promasio 15, sto je Maksimovic katastrofalno odigrao svoj deo posla, a to je da dodje lopta do Tadica, a jedino sto bih zamerio Tumbi jeste Kostic. Cak je i pogodio sa izmenama da budemo realni.

Millennium

pre 3 godine

@Mrgud

Sličan sam komentar i ja ostavio posle utakmice. Pa neka si Mesi ili Ronaldo, ako nisi u formi i ne možeš da pomogneš timu, nećeš ni igrati. Tumbaković je protiv Škotske omašio sve što je mogao. On kao selektor je taj koji uliva stabilnost timu. Umesto toga on je kao ludi naučnik iz filmova koji mućka razne tečnosti i čeka koja će da eksplodira. Ništa nama ne znači što će da pogodi tim protiv Rusije kada će u najbitnijim utakmicama podbaciti.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

odmah hvalospevi, a realno Rusi juce nisu iskoristili gomilu sansi sto zbog dekoncentracije sto zbog manjka srece, a imali su bar 5-6 odlicnih prilika za gol zbog propusta nase odbrane koja je realno gledano i dalje suplja i daje protivnicima minumum 2-3 stopostotne prilike po utakmici ni iz cega - druga srecna okolnost sto juce iz raznih razloga nije bilo igraca koji moraju da zauzmu mesto u timu pa smo konacno imali dva krila koja znaju da posalju upotrebljiv centarsut, sto protiv Skotske oni koji su glumili krila nisu uspeli da urade ni jednom za celu utakmicu - i jedina svetla tacka jucerasnjeg meca je sto su napadaci konacno poceli da daju golove povecavajacu iskoriscenost sansi za 5-10 puta nego sto im je uobicajeno, ali i to moze biti pripisano trenutku srece koji nas je juce pratio kao i u odbrani

Back in Black

pre 3 godine

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.
(Pravi stari Čačanin, 19. novembar 2020 11:57)
Dobro brate evo nisu oni tek tako odradili nego smo mi fantasticni,fenomenalni,znaci verujem da smo trenutno u prvih pet reprezentacija su svetu.Imamo najbolje igrace,fantasticne,ma sve je vrhunski sto se tice fudbalske reprezentacije.Kokeza radi odlicno,FSS je vrhunski sve je kao u raju.Eto je si li zadovoljan.

whitesnake

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci je to da smo konacno igrali sa 4 igraca u odbrani i odigrali ovako, isto to se desilo i protiv Skota kada smo poceli da igramo sa 4 nazad pocelo je da lici na nesto. Jer ono kako ja to vidim kada igramo sa 3 u odbrani to znaci da su nam trojca nazad kada napadamo a kada igramo sa 4 u odbrani kada napadnemo fakticki ostanemo sa 2 nazad jer se bekovi dignu gore. Sto mu dodje dosta ofanzivnija postavka nego sto je igrao sve ovo vreme.

Kosjerina

pre 3 godine

Naš najveći problem je što stvari sagledavamo iz ugla rezultata a ne iz šire perspektive... tih 5:0 nije realno stanje stvari.. Npr. šta bi bilo da su Rusi poveli u prvom minutu, da se Radonjićev šut drugačije odbio (lopta kod prvog gola je dotkla ruskog odbranbenog igrača)... Dobro, u nekim drugim utakmicama nismo imali sreće, kao npr protiv Turske u gostima, kada smo po meni odigrali mnogo bolje nego protiv Norveške, ali faktor sreće treba eliminisati ozbiljnim radom i sistemom, koji treba da rezultira igrom kojom se dolazi do rezultata bez obzira na srećne okolnosti, raspoloženje nekog igrača, suđenje. Ovoj reprezentaciji je potreban ozbiljan psiholog i stabilan tim koji se ne menja toliko često.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.
(Back in Black, 19. novembar 2020 11:37)

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.

Aspera

pre 3 godine

Nemojte da se palite, ovo je bio rekreativni meč, više takmičarkog naboja ima na času fizičkog u osnovnoj školi!
(cukce, 19. novembar 2020 10:41)

Kao prvo, zbog ovog poraza Rusi su ispali iz drugog sesira zreba za svetsko.
Kao drugo, zbog ovog poraza nisu prosli u ligu A.
I kao trece, ne postoji sportista kojem ne smeta da izgubi 5:0, pa makar igrao mrtav pijan ispred svoje kuce sa drustvom.

Mrgud

pre 3 godine

Nadam se samo da su jednu stvar naucili iz ovoga. Bolji je dobar fudbaler u odlicnoj formi od vrhunskog u katastrofalnoj formi. Gde pise da Tadic mora da igra bez obzira u kakvoj je formi? Uvek bi trebalo da igraju igraci koji su u najboljoj formi I koji su spremni da ginu za svaku loptu I to je to. Kakav god rezultat da takvi igraci ostvare niko im nece zameriti.

SaleS

pre 3 godine

Molim vas, ne zanosite se ovom pobedom...ja iskreno jesam posle Norveške, pa eto šta se desilo. Nemamo kontinuitet! Potpuno se slažem sa jednim od prethodnih komentara, MI MORAMO DA UVEŽBAVAMO IGRU PROTIV VISOKOG PRESINGA. Pa svaka normalna ekipa, kad pogleda utakmicu protiv Škotske, iskoristiće visoki presing protiv nas i ubiće nas. Naravno sledeće kvalifikacije bez Tumbe, jer čujem već najavljuje mnogo kandidata za reprezentaciju. Pa jednostavno, posle svega ovoga, da čovek ne poveruje da može tako nešto da izjavi...umesto da je rekao izdvojila se okosnica ekipe, i na njima ćemo da gradimo igru, on bi opet da tumba, da poziva 30 i nešto igrača i da menja svaku utakmicu ekipu...katastrofa!!!

Cunga lunga

pre 3 godine

Komedija je, sto je ikada uopste postavljen za selektora.
Uvek sam se pitao, zar nije logicno, da covek koji je sa mladima bio svetski prvak, jednog dana preuzme i seniorsku reprezentaciju. Ako je Paunovic uspeo sa mladima da osvoji svetsko prvenstvo, pa valjda tom coveku kvalifikacije za evropsko prvenstvo ne bi trebale biti neki problem. Em poznaje strukturu, filozofiju, podmladak, plus covek je bukvalno ucenik naseg pokojnog Antica. E onda sam video neki dan, kako neki navijac prekine malo utakmicu, sa zadahom pivcuge objasnjava momcima kako trebaju da igraju, treneru i kapitenu se tresu gace. Razmislim kako bi se Levandovski,Messi ili Ronaldo osecali da im dodje neki masni celavac i pametuje kako treba da se uozbilje i shvatim nije tom Paunovicu u Fc Readingu na prvom mestu (11 utakmica 7 pobeda) uopste lose. Cisto da radi informacije taj Fc Reading je proslu sezonu zavrsio na 14. mestu.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Ne znam da li je namešteno ili ne, mada, sumnjam u to. Rezultat je ponižavajući čak i za braću Ruse pa ne verujem da bi to dozvolili. Medjutim, ovu pobedu smatram neverovatnim PORAZOM. Prvo za fudbal kao igru, jer je fudbal koji prikazuje reprezentacija Srbije antipropaganda tog sporzta a, ujedno, i poraz za srpsku reprezentaciju jer će ih ova pobeda razuveriti u činjenicu da predstavljaju skup pojedinačnih nula /kako ljudskih tako i sportskih/ a, da svi zajedno čine jednu veliku nulu.

Back in Black

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.

Kuki

pre 3 godine

ape,

Nadovezao bih se na tvoj komentar. Nije tacno da Tumbakovic nije glavni krivac i da nasi fudbaleri nisu zeleli da ispostuju dogovor. Skotski selektor je postavio odlicnu taktiku sa presingom za koji mi nismo imali resenje veci deo utakmice. Od 85.minuta smo poceli da igramo bolje zato sto se Gudelj vratio na svoju pravu poziciju. To sto je igrao 85 minuta stopera je greska Tumbakovica.

I ne bih se slozio da nasi igraci nisu pokazali zelju u toj utakmici. Nesposobnost da se izbore sa pritiskom da, ali ne pokazivanje zelje nikako ne.

Sto se tice ove utakmice, uvek je dobro pobediti nekog sa 5:0 i uvek je neprijatno izgubiti tim rezlutatom, pa ma koliko nebitna utakmica bila i ma ko da je protivnik. Jucerasnja igra reprezentacije za svaku pohvalu. Ono sto mora da se uvezba igranje protiv ekipe koja igra presing. Rusi to juce nisu cinili i u mnogome nam olaksali.

Ono sto bih jos dodao, drugi gol zaista prelep, pa cak i da je akcija odigrana protiv Luksemburga.

zdravko

pre 3 godine

bitno je dasmo pobedili I da smo ostali u be divizije I da smo u drugom sesiru u zrebu za kvalifkacije svetski prvenstvo. Rajkovic mlAdenovic maksimovic milenkovic jovanovic ristic lazovic gudeji jovic tadic radonjic to je buduci kostur nase repztaciju.Pozdrav

Pipi

pre 3 godine

Tipican sindrom srpskog fudbala, kad je realno nebitno, nekog i pobede. I to bez pola prvog (kao)A tima, mozda je i tu kljuc (pored uprave)?

ape

pre 3 godine

Vidim, sve vise kritikujete Tumbu po komentarima, a lik je postavio I formaciju I igru kako treba, a to sto igraci nisu hteli do 85. da odigraju kako treba, za to on nije kriv. Kako su mogli lepo u prvom produzetku da igraju, zar ne? Jedino sto je presudilo u ovakvoj utakmici jeste zelja Skota, koji su I ovako jedva dali gol.

NBGD

pre 3 godine

Samo se plasim da ova utakmica ne bude ta kojom ce iz saveza reci eto protiv Škota nismo imali srece,i nastaviti ovu propast i tugu reprezentacije

NBGD

pre 3 godine

Samo se plasim da ova utakmica ne bude ta kojom ce iz saveza reci eto protiv Škota nismo imali srece,i nastaviti ovu propast i tugu reprezentacije

Aspera

pre 3 godine

Nemojte da se palite, ovo je bio rekreativni meč, više takmičarkog naboja ima na času fizičkog u osnovnoj školi!
(cukce, 19. novembar 2020 10:41)

Kao prvo, zbog ovog poraza Rusi su ispali iz drugog sesira zreba za svetsko.
Kao drugo, zbog ovog poraza nisu prosli u ligu A.
I kao trece, ne postoji sportista kojem ne smeta da izgubi 5:0, pa makar igrao mrtav pijan ispred svoje kuce sa drustvom.

Pipi

pre 3 godine

Tipican sindrom srpskog fudbala, kad je realno nebitno, nekog i pobede. I to bez pola prvog (kao)A tima, mozda je i tu kljuc (pored uprave)?

Kuki

pre 3 godine

ape,

Nadovezao bih se na tvoj komentar. Nije tacno da Tumbakovic nije glavni krivac i da nasi fudbaleri nisu zeleli da ispostuju dogovor. Skotski selektor je postavio odlicnu taktiku sa presingom za koji mi nismo imali resenje veci deo utakmice. Od 85.minuta smo poceli da igramo bolje zato sto se Gudelj vratio na svoju pravu poziciju. To sto je igrao 85 minuta stopera je greska Tumbakovica.

I ne bih se slozio da nasi igraci nisu pokazali zelju u toj utakmici. Nesposobnost da se izbore sa pritiskom da, ali ne pokazivanje zelje nikako ne.

Sto se tice ove utakmice, uvek je dobro pobediti nekog sa 5:0 i uvek je neprijatno izgubiti tim rezlutatom, pa ma koliko nebitna utakmica bila i ma ko da je protivnik. Jucerasnja igra reprezentacije za svaku pohvalu. Ono sto mora da se uvezba igranje protiv ekipe koja igra presing. Rusi to juce nisu cinili i u mnogome nam olaksali.

Ono sto bih jos dodao, drugi gol zaista prelep, pa cak i da je akcija odigrana protiv Luksemburga.

ape

pre 3 godine

Vidim, sve vise kritikujete Tumbu po komentarima, a lik je postavio I formaciju I igru kako treba, a to sto igraci nisu hteli do 85. da odigraju kako treba, za to on nije kriv. Kako su mogli lepo u prvom produzetku da igraju, zar ne? Jedino sto je presudilo u ovakvoj utakmici jeste zelja Skota, koji su I ovako jedva dali gol.

Mrgud

pre 3 godine

Nadam se samo da su jednu stvar naucili iz ovoga. Bolji je dobar fudbaler u odlicnoj formi od vrhunskog u katastrofalnoj formi. Gde pise da Tadic mora da igra bez obzira u kakvoj je formi? Uvek bi trebalo da igraju igraci koji su u najboljoj formi I koji su spremni da ginu za svaku loptu I to je to. Kakav god rezultat da takvi igraci ostvare niko im nece zameriti.

SaleS

pre 3 godine

Molim vas, ne zanosite se ovom pobedom...ja iskreno jesam posle Norveške, pa eto šta se desilo. Nemamo kontinuitet! Potpuno se slažem sa jednim od prethodnih komentara, MI MORAMO DA UVEŽBAVAMO IGRU PROTIV VISOKOG PRESINGA. Pa svaka normalna ekipa, kad pogleda utakmicu protiv Škotske, iskoristiće visoki presing protiv nas i ubiće nas. Naravno sledeće kvalifikacije bez Tumbe, jer čujem već najavljuje mnogo kandidata za reprezentaciju. Pa jednostavno, posle svega ovoga, da čovek ne poveruje da može tako nešto da izjavi...umesto da je rekao izdvojila se okosnica ekipe, i na njima ćemo da gradimo igru, on bi opet da tumba, da poziva 30 i nešto igrača i da menja svaku utakmicu ekipu...katastrofa!!!

Millennium

pre 3 godine

@Mrgud

Sličan sam komentar i ja ostavio posle utakmice. Pa neka si Mesi ili Ronaldo, ako nisi u formi i ne možeš da pomogneš timu, nećeš ni igrati. Tumbaković je protiv Škotske omašio sve što je mogao. On kao selektor je taj koji uliva stabilnost timu. Umesto toga on je kao ludi naučnik iz filmova koji mućka razne tečnosti i čeka koja će da eksplodira. Ništa nama ne znači što će da pogodi tim protiv Rusije kada će u najbitnijim utakmicama podbaciti.

Cunga lunga

pre 3 godine

Komedija je, sto je ikada uopste postavljen za selektora.
Uvek sam se pitao, zar nije logicno, da covek koji je sa mladima bio svetski prvak, jednog dana preuzme i seniorsku reprezentaciju. Ako je Paunovic uspeo sa mladima da osvoji svetsko prvenstvo, pa valjda tom coveku kvalifikacije za evropsko prvenstvo ne bi trebale biti neki problem. Em poznaje strukturu, filozofiju, podmladak, plus covek je bukvalno ucenik naseg pokojnog Antica. E onda sam video neki dan, kako neki navijac prekine malo utakmicu, sa zadahom pivcuge objasnjava momcima kako trebaju da igraju, treneru i kapitenu se tresu gace. Razmislim kako bi se Levandovski,Messi ili Ronaldo osecali da im dodje neki masni celavac i pametuje kako treba da se uozbilje i shvatim nije tom Paunovicu u Fc Readingu na prvom mestu (11 utakmica 7 pobeda) uopste lose. Cisto da radi informacije taj Fc Reading je proslu sezonu zavrsio na 14. mestu.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

odmah hvalospevi, a realno Rusi juce nisu iskoristili gomilu sansi sto zbog dekoncentracije sto zbog manjka srece, a imali su bar 5-6 odlicnih prilika za gol zbog propusta nase odbrane koja je realno gledano i dalje suplja i daje protivnicima minumum 2-3 stopostotne prilike po utakmici ni iz cega - druga srecna okolnost sto juce iz raznih razloga nije bilo igraca koji moraju da zauzmu mesto u timu pa smo konacno imali dva krila koja znaju da posalju upotrebljiv centarsut, sto protiv Skotske oni koji su glumili krila nisu uspeli da urade ni jednom za celu utakmicu - i jedina svetla tacka jucerasnjeg meca je sto su napadaci konacno poceli da daju golove povecavajacu iskoriscenost sansi za 5-10 puta nego sto im je uobicajeno, ali i to moze biti pripisano trenutku srece koji nas je juce pratio kao i u odbrani

Kosjerina

pre 3 godine

Naš najveći problem je što stvari sagledavamo iz ugla rezultata a ne iz šire perspektive... tih 5:0 nije realno stanje stvari.. Npr. šta bi bilo da su Rusi poveli u prvom minutu, da se Radonjićev šut drugačije odbio (lopta kod prvog gola je dotkla ruskog odbranbenog igrača)... Dobro, u nekim drugim utakmicama nismo imali sreće, kao npr protiv Turske u gostima, kada smo po meni odigrali mnogo bolje nego protiv Norveške, ali faktor sreće treba eliminisati ozbiljnim radom i sistemom, koji treba da rezultira igrom kojom se dolazi do rezultata bez obzira na srećne okolnosti, raspoloženje nekog igrača, suđenje. Ovoj reprezentaciji je potreban ozbiljan psiholog i stabilan tim koji se ne menja toliko često.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.
(Back in Black, 19. novembar 2020 11:37)

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.

ape

pre 3 godine

@Kuki

Rekao bih da je Gudelj igrao odlicno i na stoperu i na zadnjem veznom, problem je bio sto je SMS od 20 paseva u prvom poluvremenu promasio 15, sto je Maksimovic katastrofalno odigrao svoj deo posla, a to je da dodje lopta do Tadica, a jedino sto bih zamerio Tumbi jeste Kostic. Cak je i pogodio sa izmenama da budemo realni.

Back in Black

pre 3 godine

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.
(Pravi stari Čačanin, 19. novembar 2020 11:57)
Dobro brate evo nisu oni tek tako odradili nego smo mi fantasticni,fenomenalni,znaci verujem da smo trenutno u prvih pet reprezentacija su svetu.Imamo najbolje igrace,fantasticne,ma sve je vrhunski sto se tice fudbalske reprezentacije.Kokeza radi odlicno,FSS je vrhunski sve je kao u raju.Eto je si li zadovoljan.

Back in Black

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.

zip Niš

pre 3 godine

Radonjic i Kostic su cepanke nekorisne i ako treba da cekas da neko ima svojih 5 min u svakoj trecoj utakmici, koji ce ti djavo.
Saberite koliko uspesnih driblinga su imala ova dvojica u odnosu na to koliko puta su imali loptu u nogama.
Neupotrebljivi u odbrani, staticni i predvidivi u napadu.
Skloni greskama, pa zbog jedne takve i Skoti dadose gol.
Najbolji tim ne mora nuzno da cine najbolji igraci a ova dvojica sigurno ne spadaju tu.

whitesnake

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci je to da smo konacno igrali sa 4 igraca u odbrani i odigrali ovako, isto to se desilo i protiv Skota kada smo poceli da igramo sa 4 nazad pocelo je da lici na nesto. Jer ono kako ja to vidim kada igramo sa 3 u odbrani to znaci da su nam trojca nazad kada napadamo a kada igramo sa 4 u odbrani kada napadnemo fakticki ostanemo sa 2 nazad jer se bekovi dignu gore. Sto mu dodje dosta ofanzivnija postavka nego sto je igrao sve ovo vreme.

H2H

pre 3 godine

Katastrofa je što Srbija nije otišla na EP, Tumbaković je užasno postavio igru protiv Škota i zbog toga mora da ode.Sinoć se pokazalo da trebaju igrati fudbaleri koji su u najboljoj forni, a ne oni koji imaju poznata prezimena. Međutim, ima i nekih dobrih stvari, dobili smo Mladenovića, Ristića, Gudelja, Vlahovića, Jovića...videli obrise, kako bi reprezentacija, uz dobrog, kvalitetnog i modernog selektora, trebalo da izgleda.

zdravko

pre 3 godine

bitno je dasmo pobedili I da smo ostali u be divizije I da smo u drugom sesiru u zrebu za kvalifkacije svetski prvenstvo. Rajkovic mlAdenovic maksimovic milenkovic jovanovic ristic lazovic gudeji jovic tadic radonjic to je buduci kostur nase repztaciju.Pozdrav

Ares

pre 3 godine

Pa kakav Tadic.Vec vise od dve godine nula u reprezentacij.Upitan je i SMS koji je vrlo spor i trom.Reprezentaciji trebaju brzi i savremeni igraci.Dodati odlicne mlade Djuricica i Zivkovica koji su brzi i znaju sa loptom i eventualno Grujica kao zamenu na desnom beku i to je to.Bice greska ako vrate Kolarova ,Tadica i ostale starije.Dalje igrati klasicno u formaciji sa 4 u odbrani a ne sa tri i ne daj boze 5 odbrambenih igraca i da jednim zadnjim veznim a ne sa tri.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Ne znam da li je namešteno ili ne, mada, sumnjam u to. Rezultat je ponižavajući čak i za braću Ruse pa ne verujem da bi to dozvolili. Medjutim, ovu pobedu smatram neverovatnim PORAZOM. Prvo za fudbal kao igru, jer je fudbal koji prikazuje reprezentacija Srbije antipropaganda tog sporzta a, ujedno, i poraz za srpsku reprezentaciju jer će ih ova pobeda razuveriti u činjenicu da predstavljaju skup pojedinačnih nula /kako ljudskih tako i sportskih/ a, da svi zajedno čine jednu veliku nulu.

ape

pre 3 godine

Vidim, sve vise kritikujete Tumbu po komentarima, a lik je postavio I formaciju I igru kako treba, a to sto igraci nisu hteli do 85. da odigraju kako treba, za to on nije kriv. Kako su mogli lepo u prvom produzetku da igraju, zar ne? Jedino sto je presudilo u ovakvoj utakmici jeste zelja Skota, koji su I ovako jedva dali gol.

Zoran Knezevic

pre 3 godine

Ne znam da li je namešteno ili ne, mada, sumnjam u to. Rezultat je ponižavajući čak i za braću Ruse pa ne verujem da bi to dozvolili. Medjutim, ovu pobedu smatram neverovatnim PORAZOM. Prvo za fudbal kao igru, jer je fudbal koji prikazuje reprezentacija Srbije antipropaganda tog sporzta a, ujedno, i poraz za srpsku reprezentaciju jer će ih ova pobeda razuveriti u činjenicu da predstavljaju skup pojedinačnih nula /kako ljudskih tako i sportskih/ a, da svi zajedno čine jednu veliku nulu.

zdravko

pre 3 godine

bitno je dasmo pobedili I da smo ostali u be divizije I da smo u drugom sesiru u zrebu za kvalifkacije svetski prvenstvo. Rajkovic mlAdenovic maksimovic milenkovic jovanovic ristic lazovic gudeji jovic tadic radonjic to je buduci kostur nase repztaciju.Pozdrav

Back in Black

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.

Back in Black

pre 3 godine

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.
(Pravi stari Čačanin, 19. novembar 2020 11:57)
Dobro brate evo nisu oni tek tako odradili nego smo mi fantasticni,fenomenalni,znaci verujem da smo trenutno u prvih pet reprezentacija su svetu.Imamo najbolje igrace,fantasticne,ma sve je vrhunski sto se tice fudbalske reprezentacije.Kokeza radi odlicno,FSS je vrhunski sve je kao u raju.Eto je si li zadovoljan.

zip Niš

pre 3 godine

Radonjic i Kostic su cepanke nekorisne i ako treba da cekas da neko ima svojih 5 min u svakoj trecoj utakmici, koji ce ti djavo.
Saberite koliko uspesnih driblinga su imala ova dvojica u odnosu na to koliko puta su imali loptu u nogama.
Neupotrebljivi u odbrani, staticni i predvidivi u napadu.
Skloni greskama, pa zbog jedne takve i Skoti dadose gol.
Najbolji tim ne mora nuzno da cine najbolji igraci a ova dvojica sigurno ne spadaju tu.

NBGD

pre 3 godine

Samo se plasim da ova utakmica ne bude ta kojom ce iz saveza reci eto protiv Škota nismo imali srece,i nastaviti ovu propast i tugu reprezentacije

Aspera

pre 3 godine

Nemojte da se palite, ovo je bio rekreativni meč, više takmičarkog naboja ima na času fizičkog u osnovnoj školi!
(cukce, 19. novembar 2020 10:41)

Kao prvo, zbog ovog poraza Rusi su ispali iz drugog sesira zreba za svetsko.
Kao drugo, zbog ovog poraza nisu prosli u ligu A.
I kao trece, ne postoji sportista kojem ne smeta da izgubi 5:0, pa makar igrao mrtav pijan ispred svoje kuce sa drustvom.

Ares

pre 3 godine

Pa kakav Tadic.Vec vise od dve godine nula u reprezentacij.Upitan je i SMS koji je vrlo spor i trom.Reprezentaciji trebaju brzi i savremeni igraci.Dodati odlicne mlade Djuricica i Zivkovica koji su brzi i znaju sa loptom i eventualno Grujica kao zamenu na desnom beku i to je to.Bice greska ako vrate Kolarova ,Tadica i ostale starije.Dalje igrati klasicno u formaciji sa 4 u odbrani a ne sa tri i ne daj boze 5 odbrambenih igraca i da jednim zadnjim veznim a ne sa tri.

Pipi

pre 3 godine

Tipican sindrom srpskog fudbala, kad je realno nebitno, nekog i pobede. I to bez pola prvog (kao)A tima, mozda je i tu kljuc (pored uprave)?

Kuki

pre 3 godine

ape,

Nadovezao bih se na tvoj komentar. Nije tacno da Tumbakovic nije glavni krivac i da nasi fudbaleri nisu zeleli da ispostuju dogovor. Skotski selektor je postavio odlicnu taktiku sa presingom za koji mi nismo imali resenje veci deo utakmice. Od 85.minuta smo poceli da igramo bolje zato sto se Gudelj vratio na svoju pravu poziciju. To sto je igrao 85 minuta stopera je greska Tumbakovica.

I ne bih se slozio da nasi igraci nisu pokazali zelju u toj utakmici. Nesposobnost da se izbore sa pritiskom da, ali ne pokazivanje zelje nikako ne.

Sto se tice ove utakmice, uvek je dobro pobediti nekog sa 5:0 i uvek je neprijatno izgubiti tim rezlutatom, pa ma koliko nebitna utakmica bila i ma ko da je protivnik. Jucerasnja igra reprezentacije za svaku pohvalu. Ono sto mora da se uvezba igranje protiv ekipe koja igra presing. Rusi to juce nisu cinili i u mnogome nam olaksali.

Ono sto bih jos dodao, drugi gol zaista prelep, pa cak i da je akcija odigrana protiv Luksemburga.

marica, kriv, razumevanje...

pre 3 godine

odmah hvalospevi, a realno Rusi juce nisu iskoristili gomilu sansi sto zbog dekoncentracije sto zbog manjka srece, a imali su bar 5-6 odlicnih prilika za gol zbog propusta nase odbrane koja je realno gledano i dalje suplja i daje protivnicima minumum 2-3 stopostotne prilike po utakmici ni iz cega - druga srecna okolnost sto juce iz raznih razloga nije bilo igraca koji moraju da zauzmu mesto u timu pa smo konacno imali dva krila koja znaju da posalju upotrebljiv centarsut, sto protiv Skotske oni koji su glumili krila nisu uspeli da urade ni jednom za celu utakmicu - i jedina svetla tacka jucerasnjeg meca je sto su napadaci konacno poceli da daju golove povecavajacu iskoriscenost sansi za 5-10 puta nego sto im je uobicajeno, ali i to moze biti pripisano trenutku srece koji nas je juce pratio kao i u odbrani

Mrgud

pre 3 godine

Nadam se samo da su jednu stvar naucili iz ovoga. Bolji je dobar fudbaler u odlicnoj formi od vrhunskog u katastrofalnoj formi. Gde pise da Tadic mora da igra bez obzira u kakvoj je formi? Uvek bi trebalo da igraju igraci koji su u najboljoj formi I koji su spremni da ginu za svaku loptu I to je to. Kakav god rezultat da takvi igraci ostvare niko im nece zameriti.

Pravi stari Čačanin

pre 3 godine

Prženje i nista drugo.Ovo su rusi odradili cisto onako,mogu da se kladim i da su to odradili za nas.Treba pobedjivati onda kada se mora jer ako tada ne pobediš uzalud je sve sto si uradio pre toga a i posle toga.Nismo pobedili Australiju kada smo morali,ni Sloveniju,ni Švajcarsku a sada ni Škotsku.Znaci problem je u glavi koji traje vec dosta dugo.Selektori se menjaju kao carape a taj problem ostaje,mozda nam selektor ne treba vec psiholog.
(Back in Black, 19. novembar 2020 11:37)

Da odradili su to tek onako da su zbog ovog poraza ispali u treći šešir za žrebanje grupa u kvalifikacijama za SP, što odmah znači i teži protivnici.

whitesnake

pre 3 godine

Ono sto meni upada u oci je to da smo konacno igrali sa 4 igraca u odbrani i odigrali ovako, isto to se desilo i protiv Skota kada smo poceli da igramo sa 4 nazad pocelo je da lici na nesto. Jer ono kako ja to vidim kada igramo sa 3 u odbrani to znaci da su nam trojca nazad kada napadamo a kada igramo sa 4 u odbrani kada napadnemo fakticki ostanemo sa 2 nazad jer se bekovi dignu gore. Sto mu dodje dosta ofanzivnija postavka nego sto je igrao sve ovo vreme.

SaleS

pre 3 godine

Molim vas, ne zanosite se ovom pobedom...ja iskreno jesam posle Norveške, pa eto šta se desilo. Nemamo kontinuitet! Potpuno se slažem sa jednim od prethodnih komentara, MI MORAMO DA UVEŽBAVAMO IGRU PROTIV VISOKOG PRESINGA. Pa svaka normalna ekipa, kad pogleda utakmicu protiv Škotske, iskoristiće visoki presing protiv nas i ubiće nas. Naravno sledeće kvalifikacije bez Tumbe, jer čujem već najavljuje mnogo kandidata za reprezentaciju. Pa jednostavno, posle svega ovoga, da čovek ne poveruje da može tako nešto da izjavi...umesto da je rekao izdvojila se okosnica ekipe, i na njima ćemo da gradimo igru, on bi opet da tumba, da poziva 30 i nešto igrača i da menja svaku utakmicu ekipu...katastrofa!!!

Kosjerina

pre 3 godine

Naš najveći problem je što stvari sagledavamo iz ugla rezultata a ne iz šire perspektive... tih 5:0 nije realno stanje stvari.. Npr. šta bi bilo da su Rusi poveli u prvom minutu, da se Radonjićev šut drugačije odbio (lopta kod prvog gola je dotkla ruskog odbranbenog igrača)... Dobro, u nekim drugim utakmicama nismo imali sreće, kao npr protiv Turske u gostima, kada smo po meni odigrali mnogo bolje nego protiv Norveške, ali faktor sreće treba eliminisati ozbiljnim radom i sistemom, koji treba da rezultira igrom kojom se dolazi do rezultata bez obzira na srećne okolnosti, raspoloženje nekog igrača, suđenje. Ovoj reprezentaciji je potreban ozbiljan psiholog i stabilan tim koji se ne menja toliko često.

Millennium

pre 3 godine

@Mrgud

Sličan sam komentar i ja ostavio posle utakmice. Pa neka si Mesi ili Ronaldo, ako nisi u formi i ne možeš da pomogneš timu, nećeš ni igrati. Tumbaković je protiv Škotske omašio sve što je mogao. On kao selektor je taj koji uliva stabilnost timu. Umesto toga on je kao ludi naučnik iz filmova koji mućka razne tečnosti i čeka koja će da eksplodira. Ništa nama ne znači što će da pogodi tim protiv Rusije kada će u najbitnijim utakmicama podbaciti.

H2H

pre 3 godine

Katastrofa je što Srbija nije otišla na EP, Tumbaković je užasno postavio igru protiv Škota i zbog toga mora da ode.Sinoć se pokazalo da trebaju igrati fudbaleri koji su u najboljoj forni, a ne oni koji imaju poznata prezimena. Međutim, ima i nekih dobrih stvari, dobili smo Mladenovića, Ristića, Gudelja, Vlahovića, Jovića...videli obrise, kako bi reprezentacija, uz dobrog, kvalitetnog i modernog selektora, trebalo da izgleda.

Cunga lunga

pre 3 godine

Komedija je, sto je ikada uopste postavljen za selektora.
Uvek sam se pitao, zar nije logicno, da covek koji je sa mladima bio svetski prvak, jednog dana preuzme i seniorsku reprezentaciju. Ako je Paunovic uspeo sa mladima da osvoji svetsko prvenstvo, pa valjda tom coveku kvalifikacije za evropsko prvenstvo ne bi trebale biti neki problem. Em poznaje strukturu, filozofiju, podmladak, plus covek je bukvalno ucenik naseg pokojnog Antica. E onda sam video neki dan, kako neki navijac prekine malo utakmicu, sa zadahom pivcuge objasnjava momcima kako trebaju da igraju, treneru i kapitenu se tresu gace. Razmislim kako bi se Levandovski,Messi ili Ronaldo osecali da im dodje neki masni celavac i pametuje kako treba da se uozbilje i shvatim nije tom Paunovicu u Fc Readingu na prvom mestu (11 utakmica 7 pobeda) uopste lose. Cisto da radi informacije taj Fc Reading je proslu sezonu zavrsio na 14. mestu.

ape

pre 3 godine

@Kuki

Rekao bih da je Gudelj igrao odlicno i na stoperu i na zadnjem veznom, problem je bio sto je SMS od 20 paseva u prvom poluvremenu promasio 15, sto je Maksimovic katastrofalno odigrao svoj deo posla, a to je da dodje lopta do Tadica, a jedino sto bih zamerio Tumbi jeste Kostic. Cak je i pogodio sa izmenama da budemo realni.