Sreda, 21.10.2020.

18:00

Oproštaj od Lige šampiona – "Premijer liga Evrope" je budućnost?

Sve češće se priča o ideji najbogatijih klubova da osnuju svoju "Premijer ligu Evrope", što bi značilo i kraj Lige šampiona kakvu znamo.

Izvor: SS

Oproštaj od Lige šampiona – "Premijer liga Evrope" je buduænost? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Sallas

pre 3 godine

Nekoliko stvari se dobija.
Prvo atraktivnost, odnosno na manjinbroj klubova ce biti rasporedjeni svi najbolji igraci na svetu.
Drugo vecu uzitak za gledaoce u smislu i organizacije i onoga sto najveci klubovi mogu da ponude korisniku, vrv mnogo vise interaktivnog sadrzaja i raznoraznih mamipara bi bilo deo ovog projekta.
Trece formiraju takmicenje bogati sa pgromnim kapitalom, pa samim tim i organizacija bi vrv bila jos bolja i profesionalnija u odnosu na ovo sada.
Najbitinije od svega je ipak da jedan klub u Evropi se ne dozivljava kao u SAD, to nije proizvod, to je mnogo vise od toga, to je tradicija i ljubav i privrzenost.
Evropljani ce ovakvo nesto poligledati ili nece uopste, ali cini mi se da ste vec pomenuli da to organizuju Amerikanci, pa vrv i prave ovo za Amerikance i Kineze iJapance i zapravo za bogate potrosace koji nemaju veze sa dusom fudbala.
Za mene je ovo strasno, za nekog Kineza ce ovo biti nesto najbolja sto mu je ponudjeno da gleda ikada.
Pustite mi komentar molim vas lepo :)

nikola

pre 3 godine

prvo, fudbal se vec 50 godina igra za pare. sport je profesionalni posao. ono sto pojedini hoce se zove "fizicko" ili "amaterski fudbal. niko im ne brani da to gledaju vec sad. drugo, bice upadanja i ispadanja iz lige. citajte skysports. trece, to sto bi domaci navijaci voleli da neki nas klub igra sa nekim velikim, ne znaci da se velikom klubu igra sa nama. kao kada bi zastava htela da udje u formulu, pa trazi od ferarija da smanji budzet. cetvrto: potreba za ovakvom ligom je zbog gledanosti. utakmicu mityalland - atalanta je gledao vrlo mali broj ljudi. to nikome ne treba.

lale

pre 3 godine

Jedno je sigurno,sirotinju nece niko pitati nista oko formiranja ove lige.Ako klubovi odluce da je oforme tako ce i biti,gulija ce da pametuje i dalje,sta bi drugo i da proziva nepravedne stvari univerzuma, naslucuje propast a u realnom smislu njihova predvidjanja i njihov uticaj mogu stvari promeniti kao u slucaju podizanja nivoa mora kada se u vodi ispisaju kad ih potera...

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

А зашто остали клубови не би нормално наставили лигу шампиона као да се ништа није десило само без ових богатих клубова? И да се побједник и даље зове шампион Европе? Никако тим клубовима у њиховој затвореној лиги не треба дати ушати пехар и дозволити им да се њихов побједник назива шампионом Европе! Ако хоће да се одвају нека се одвајају ал ово им никако не треба дозволити.

Vitezkoja

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.
(ДЕЛИЈА??, 22. oktobar 2020 04:56)

Ko tebe bosanac sta pita?

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.

Neo@

pre 3 godine

Kad postaneš ohol, onda te Bog pusti da srljas u glupostima, odnosno da vlast djavolu koji mami ljude u propast.
Ova liga je propast evropskog fudbala, ali što je najbolje, propast i evropskih liga.
Nakon ovoga će uslediti restart, gde će siromašni klubovi biti ravnopravni bogatim, gde bogat klub neće moći besomučno da troši novac za transfere, tj sledice uvođenje seleri kepa, poreza na luksuz, nešto slično kao u Americi.

Aleks

pre 3 godine

Znate kako, kada je Juventus, Bajern, Barselona, Real, Junajted itd, kada su oni propali? Kada su zadnji put ispali iz liga, odnosno, koliko ima sezona kada nisu igrali evropu ili završavali u top 5 u svojim ligama? To su klubovi u koje ideš kada si najbolji igrač manjeg kluba i to su imena koja nikada neće da propadnu. Zato će osnovati svoju ligu i verovatno je tako najbilje. Međutim, ja ne bih dao da više nikada igraju domaća prvenstva i kupove... Jednostavno, postaju zatvorena liga za sebe i kraj. Neka igraju međusobno po sistemu NBA, sa nemogućnošću neograničenih budžeta, draftovi, itd. Jedino tako može da bude zanimljivo, sve ostalo bilo bi upropaštavanje liga iz kojih potiču.

dado

pre 3 godine

nije to nikakva buducnost.
svi nabrojani klubovi su vise manje klubovi, koji kroje vrh svojih nacionalnih liga.
e sada mi recite, liga sa 18 klubova, dakle netko mora biti zadnji, predzadnji, 10.
sta mislite, kakva ce to biti sezona za taj klub ili njegove navijace?
mnostvo poraza, remija, tu i tamo koja pobjeda.
prvu sezonu bi netko jos rekao, ok, super stvar. nakon 3,4 postane dosadno. za sve.....
svaki tjedan derbiji, i to vise njih. rezultatski bez imperativa.
juve-real, super tekma, ali ako nekome od njih nije sezona, igrali bi bez previse motiva, i sami kazemo pred kraj, ovima utakmica ne znaci puno, ne mogu ni gore ni dole, a radi se o klubovima, koji su puno losiji od ovih.

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo jedno pitam po čemu su oni najveći i najbolji osim po milijarderskim buđžetima kojima se ne zna poreklo tih milijardi.Tako bi i Javor iz Ivanjice bio najveći klub da ima neograničen budžet i da može da dovede igrače koje poželi.Da se mene pita ja bi svim klubovima zabranio kupovinu igrača i morali bi da igraju samo sa igračima koji je taj klub napravio pa bi onda videli koji je klub najveći i najbolji a ne ovako da samo moraš da imaš pare i ti si odma veliki klub.

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Da, ova ideja o stvaranju tzv Evropske Superlige više nije na nivou priče već je u pitanju REALNOST! Nažalost po sve iskrene ljubitelje fudbala surova REALNOST! Naravno bogati žele da budu još bogatiji i ne prezaju ni od čega da do tog cilja i stignu! Briga njih i za draž i za neizvesnost utakmica i za fer plej i za konkurenciju i za bilo šta drugo, kada je u pitanju novac neće se nimalo ustručavati da donesu bilo koju odluku koja ide u pravcu njihovog što većeg bogaćenja. S tim u vezi ova Evropska Superliga je realnost koja je neminovna. Koliko god mi ne podnosili UEFA zbog nekih njenih po nas nepravednih odluka i zbog korupcije koja je česta pojava u njoj, ali ovoga puta je u pravu! Ova izjava UEFA povodom ovoga je u potpunosti TAČNA i trebaju je svi iskreni ljubitelji fudbala podržati. Stvaranjem te Superlige bogatih definitivno će ubiti evropski klupski fudbal i uopšte fudbal kog poznajemo i od svega toga napraviti jedan cirkus po ugledu na NBA koji ni jednom pravom ljubitelju fudbala neće biti zanimljiv. Ko voli da svakog dana, baš kao u NBA naravno, gleda uobražene prebogate evro velikane u njihovim besomučnim repetitivnim utakmicama koje će nooooon stooop igrati? Mene to ne zanima a fudbal izuzetno volim naravno ali da non stop u zatvorenoj ligi u kojoj niko ne može ni da ispadne ni da upadne gledam besomučne repetitivne derbije tipa Barsa-Juve, Real-Siti, itd, itd, itd, ne pada mi napamet! Ja sam za JEDNAKOST SVIH klubova, da svako ima šansu da postane prvak Evrope!

Caw

pre 3 godine

I treba, ma daj bože da se u budućnosti svi bogataši okupe i zajedno šuruju gde god hoće a nas sirotinju ostave na miru makar u blatu, lako ćemo se dobri i pošteni ljudi iščupati i organizovati

Dušan

pre 3 godine

Tu šugavu ligu ja sigurno neću gledati, kao ni bilo ko normalan.

Rađe ću da gledam Ajax- Porto ili Benfica-Celtic u nekom polufinalu nekog evropskom takmičenju, a sledeće godine recimo Psv-Zenit ili Glazgow Rangers-Sevila sledeće godine, nego jedne te iste klubove iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu......

ralex

pre 3 godine

i treba, buraniju gurnuti u razvojnu ligu da proizvode igrače, a veliki da igraju. ni u nba nema svaka američka državz ili grad svoj klub

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ОПОСУМ - Тако је, да свако клуб има прилику да постане првак Европе! 👍

Marija

pre 3 godine

meni je ovo skroz ok da Partizan i Xvezda imaju neke sanse protiv Bajerna Reala PSG pa ajde ovako se takmivarski nista ne gubi .. ostali klubovi mogu da osnuju svoja takmicenja gde bi se igrao zanimljiviji i neizvesniji fudbal.

gradjanin

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovo biti dobro za nas fudbal. Najzad ce valjda drzava da ukine besomucna davanja para partizanu i Zvezdi i da svede ne samo ta dva kluba vec i sve ostale na jedan nivo, AMATERSKI. Iskreno se nadam tome iako sam zvezdaš.

kralj

pre 3 godine

Ne moze da to prodje u Evropi,koliko god zeleli najbogatiji,FIFA vec unazad puno godina zeli da smanji uticaj UEFE ali nema sanse bar u narednih desetak godina.Puno ali puno toga zavisi od nacionalnih saveza,tesko da se ponovi kosarka.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

То би била пропаст фудбала у остатку Европе али и у лигама одакле долазе ови набројани клубови. Чему би се играла првенства кад знаш да нема шансе да играш са најбољима. И наравно, кад-тад би постало досадно. Изгубила би се драж. Ето шта раде приватници кад купе клуб. 👎

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Da, ova ideja o stvaranju tzv Evropske Superlige više nije na nivou priče već je u pitanju REALNOST! Nažalost po sve iskrene ljubitelje fudbala surova REALNOST! Naravno bogati žele da budu još bogatiji i ne prezaju ni od čega da do tog cilja i stignu! Briga njih i za draž i za neizvesnost utakmica i za fer plej i za konkurenciju i za bilo šta drugo, kada je u pitanju novac neće se nimalo ustručavati da donesu bilo koju odluku koja ide u pravcu njihovog što većeg bogaćenja. S tim u vezi ova Evropska Superliga je realnost koja je neminovna. Koliko god mi ne podnosili UEFA zbog nekih njenih po nas nepravednih odluka i zbog korupcije koja je česta pojava u njoj, ali ovoga puta je u pravu! Ova izjava UEFA povodom ovoga je u potpunosti TAČNA i trebaju je svi iskreni ljubitelji fudbala podržati. Stvaranjem te Superlige bogatih definitivno će ubiti evropski klupski fudbal i uopšte fudbal kog poznajemo i od svega toga napraviti jedan cirkus po ugledu na NBA koji ni jednom pravom ljubitelju fudbala neće biti zanimljiv. Ko voli da svakog dana, baš kao u NBA naravno, gleda uobražene prebogate evro velikane u njihovim besomučnim repetitivnim utakmicama koje će nooooon stooop igrati? Mene to ne zanima a fudbal izuzetno volim naravno ali da non stop u zatvorenoj ligi u kojoj niko ne može ni da ispadne ni da upadne gledam besomučne repetitivne derbije tipa Barsa-Juve, Real-Siti, itd, itd, itd, ne pada mi napamet! Ja sam za JEDNAKOST SVIH klubova, da svako ima šansu da postane prvak Evrope!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

То би била пропаст фудбала у остатку Европе али и у лигама одакле долазе ови набројани клубови. Чему би се играла првенства кад знаш да нема шансе да играш са најбољима. И наравно, кад-тад би постало досадно. Изгубила би се драж. Ето шта раде приватници кад купе клуб. 👎

Caw

pre 3 godine

I treba, ma daj bože da se u budućnosti svi bogataši okupe i zajedno šuruju gde god hoće a nas sirotinju ostave na miru makar u blatu, lako ćemo se dobri i pošteni ljudi iščupati i organizovati

Dušan

pre 3 godine

Tu šugavu ligu ja sigurno neću gledati, kao ni bilo ko normalan.

Rađe ću da gledam Ajax- Porto ili Benfica-Celtic u nekom polufinalu nekog evropskom takmičenju, a sledeće godine recimo Psv-Zenit ili Glazgow Rangers-Sevila sledeće godine, nego jedne te iste klubove iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu......

gradjanin

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovo biti dobro za nas fudbal. Najzad ce valjda drzava da ukine besomucna davanja para partizanu i Zvezdi i da svede ne samo ta dva kluba vec i sve ostale na jedan nivo, AMATERSKI. Iskreno se nadam tome iako sam zvezdaš.

kralj

pre 3 godine

Ne moze da to prodje u Evropi,koliko god zeleli najbogatiji,FIFA vec unazad puno godina zeli da smanji uticaj UEFE ali nema sanse bar u narednih desetak godina.Puno ali puno toga zavisi od nacionalnih saveza,tesko da se ponovi kosarka.

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo jedno pitam po čemu su oni najveći i najbolji osim po milijarderskim buđžetima kojima se ne zna poreklo tih milijardi.Tako bi i Javor iz Ivanjice bio najveći klub da ima neograničen budžet i da može da dovede igrače koje poželi.Da se mene pita ja bi svim klubovima zabranio kupovinu igrača i morali bi da igraju samo sa igračima koji je taj klub napravio pa bi onda videli koji je klub najveći i najbolji a ne ovako da samo moraš da imaš pare i ti si odma veliki klub.

Marija

pre 3 godine

meni je ovo skroz ok da Partizan i Xvezda imaju neke sanse protiv Bajerna Reala PSG pa ajde ovako se takmivarski nista ne gubi .. ostali klubovi mogu da osnuju svoja takmicenja gde bi se igrao zanimljiviji i neizvesniji fudbal.

dado

pre 3 godine

nije to nikakva buducnost.
svi nabrojani klubovi su vise manje klubovi, koji kroje vrh svojih nacionalnih liga.
e sada mi recite, liga sa 18 klubova, dakle netko mora biti zadnji, predzadnji, 10.
sta mislite, kakva ce to biti sezona za taj klub ili njegove navijace?
mnostvo poraza, remija, tu i tamo koja pobjeda.
prvu sezonu bi netko jos rekao, ok, super stvar. nakon 3,4 postane dosadno. za sve.....
svaki tjedan derbiji, i to vise njih. rezultatski bez imperativa.
juve-real, super tekma, ali ako nekome od njih nije sezona, igrali bi bez previse motiva, i sami kazemo pred kraj, ovima utakmica ne znaci puno, ne mogu ni gore ni dole, a radi se o klubovima, koji su puno losiji od ovih.

Aleks

pre 3 godine

Znate kako, kada je Juventus, Bajern, Barselona, Real, Junajted itd, kada su oni propali? Kada su zadnji put ispali iz liga, odnosno, koliko ima sezona kada nisu igrali evropu ili završavali u top 5 u svojim ligama? To su klubovi u koje ideš kada si najbolji igrač manjeg kluba i to su imena koja nikada neće da propadnu. Zato će osnovati svoju ligu i verovatno je tako najbilje. Međutim, ja ne bih dao da više nikada igraju domaća prvenstva i kupove... Jednostavno, postaju zatvorena liga za sebe i kraj. Neka igraju međusobno po sistemu NBA, sa nemogućnošću neograničenih budžeta, draftovi, itd. Jedino tako može da bude zanimljivo, sve ostalo bilo bi upropaštavanje liga iz kojih potiču.

Neo@

pre 3 godine

Kad postaneš ohol, onda te Bog pusti da srljas u glupostima, odnosno da vlast djavolu koji mami ljude u propast.
Ova liga je propast evropskog fudbala, ali što je najbolje, propast i evropskih liga.
Nakon ovoga će uslediti restart, gde će siromašni klubovi biti ravnopravni bogatim, gde bogat klub neće moći besomučno da troši novac za transfere, tj sledice uvođenje seleri kepa, poreza na luksuz, nešto slično kao u Americi.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ОПОСУМ - Тако је, да свако клуб има прилику да постане првак Европе! 👍

ralex

pre 3 godine

i treba, buraniju gurnuti u razvojnu ligu da proizvode igrače, a veliki da igraju. ni u nba nema svaka američka državz ili grad svoj klub

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

А зашто остали клубови не би нормално наставили лигу шампиона као да се ништа није десило само без ових богатих клубова? И да се побједник и даље зове шампион Европе? Никако тим клубовима у њиховој затвореној лиги не треба дати ушати пехар и дозволити им да се њихов побједник назива шампионом Европе! Ако хоће да се одвају нека се одвајају ал ово им никако не треба дозволити.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.

Vitezkoja

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.
(ДЕЛИЈА??, 22. oktobar 2020 04:56)

Ko tebe bosanac sta pita?

lale

pre 3 godine

Jedno je sigurno,sirotinju nece niko pitati nista oko formiranja ove lige.Ako klubovi odluce da je oforme tako ce i biti,gulija ce da pametuje i dalje,sta bi drugo i da proziva nepravedne stvari univerzuma, naslucuje propast a u realnom smislu njihova predvidjanja i njihov uticaj mogu stvari promeniti kao u slucaju podizanja nivoa mora kada se u vodi ispisaju kad ih potera...

nikola

pre 3 godine

prvo, fudbal se vec 50 godina igra za pare. sport je profesionalni posao. ono sto pojedini hoce se zove "fizicko" ili "amaterski fudbal. niko im ne brani da to gledaju vec sad. drugo, bice upadanja i ispadanja iz lige. citajte skysports. trece, to sto bi domaci navijaci voleli da neki nas klub igra sa nekim velikim, ne znaci da se velikom klubu igra sa nama. kao kada bi zastava htela da udje u formulu, pa trazi od ferarija da smanji budzet. cetvrto: potreba za ovakvom ligom je zbog gledanosti. utakmicu mityalland - atalanta je gledao vrlo mali broj ljudi. to nikome ne treba.

Sallas

pre 3 godine

Nekoliko stvari se dobija.
Prvo atraktivnost, odnosno na manjinbroj klubova ce biti rasporedjeni svi najbolji igraci na svetu.
Drugo vecu uzitak za gledaoce u smislu i organizacije i onoga sto najveci klubovi mogu da ponude korisniku, vrv mnogo vise interaktivnog sadrzaja i raznoraznih mamipara bi bilo deo ovog projekta.
Trece formiraju takmicenje bogati sa pgromnim kapitalom, pa samim tim i organizacija bi vrv bila jos bolja i profesionalnija u odnosu na ovo sada.
Najbitinije od svega je ipak da jedan klub u Evropi se ne dozivljava kao u SAD, to nije proizvod, to je mnogo vise od toga, to je tradicija i ljubav i privrzenost.
Evropljani ce ovakvo nesto poligledati ili nece uopste, ali cini mi se da ste vec pomenuli da to organizuju Amerikanci, pa vrv i prave ovo za Amerikance i Kineze iJapance i zapravo za bogate potrosace koji nemaju veze sa dusom fudbala.
Za mene je ovo strasno, za nekog Kineza ce ovo biti nesto najbolja sto mu je ponudjeno da gleda ikada.
Pustite mi komentar molim vas lepo :)

ralex

pre 3 godine

i treba, buraniju gurnuti u razvojnu ligu da proizvode igrače, a veliki da igraju. ni u nba nema svaka američka državz ili grad svoj klub

gradjanin

pre 3 godine

Ja mislim da ce ovo biti dobro za nas fudbal. Najzad ce valjda drzava da ukine besomucna davanja para partizanu i Zvezdi i da svede ne samo ta dva kluba vec i sve ostale na jedan nivo, AMATERSKI. Iskreno se nadam tome iako sam zvezdaš.

Marija

pre 3 godine

meni je ovo skroz ok da Partizan i Xvezda imaju neke sanse protiv Bajerna Reala PSG pa ajde ovako se takmivarski nista ne gubi .. ostali klubovi mogu da osnuju svoja takmicenja gde bi se igrao zanimljiviji i neizvesniji fudbal.

Dušan

pre 3 godine

Tu šugavu ligu ja sigurno neću gledati, kao ni bilo ko normalan.

Rađe ću da gledam Ajax- Porto ili Benfica-Celtic u nekom polufinalu nekog evropskom takmičenju, a sledeće godine recimo Psv-Zenit ili Glazgow Rangers-Sevila sledeće godine, nego jedne te iste klubove iz nedelje u nedelju, iz godine u godinu......

Vitezkoja

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.
(ДЕЛИЈА??, 22. oktobar 2020 04:56)

Ko tebe bosanac sta pita?

Ljubo

pre 3 godine

Ja samo jedno pitam po čemu su oni najveći i najbolji osim po milijarderskim buđžetima kojima se ne zna poreklo tih milijardi.Tako bi i Javor iz Ivanjice bio najveći klub da ima neograničen budžet i da može da dovede igrače koje poželi.Da se mene pita ja bi svim klubovima zabranio kupovinu igrača i morali bi da igraju samo sa igračima koji je taj klub napravio pa bi onda videli koji je klub najveći i najbolji a ne ovako da samo moraš da imaš pare i ti si odma veliki klub.

Neo@

pre 3 godine

Kad postaneš ohol, onda te Bog pusti da srljas u glupostima, odnosno da vlast djavolu koji mami ljude u propast.
Ova liga je propast evropskog fudbala, ali što je najbolje, propast i evropskih liga.
Nakon ovoga će uslediti restart, gde će siromašni klubovi biti ravnopravni bogatim, gde bogat klub neće moći besomučno da troši novac za transfere, tj sledice uvođenje seleri kepa, poreza na luksuz, nešto slično kao u Americi.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

То би била пропаст фудбала у остатку Европе али и у лигама одакле долазе ови набројани клубови. Чему би се играла првенства кад знаш да нема шансе да играш са најбољима. И наравно, кад-тад би постало досадно. Изгубила би се драж. Ето шта раде приватници кад купе клуб. 👎

Oposum, divna životinjica

pre 3 godine

Da, ova ideja o stvaranju tzv Evropske Superlige više nije na nivou priče već je u pitanju REALNOST! Nažalost po sve iskrene ljubitelje fudbala surova REALNOST! Naravno bogati žele da budu još bogatiji i ne prezaju ni od čega da do tog cilja i stignu! Briga njih i za draž i za neizvesnost utakmica i za fer plej i za konkurenciju i za bilo šta drugo, kada je u pitanju novac neće se nimalo ustručavati da donesu bilo koju odluku koja ide u pravcu njihovog što većeg bogaćenja. S tim u vezi ova Evropska Superliga je realnost koja je neminovna. Koliko god mi ne podnosili UEFA zbog nekih njenih po nas nepravednih odluka i zbog korupcije koja je česta pojava u njoj, ali ovoga puta je u pravu! Ova izjava UEFA povodom ovoga je u potpunosti TAČNA i trebaju je svi iskreni ljubitelji fudbala podržati. Stvaranjem te Superlige bogatih definitivno će ubiti evropski klupski fudbal i uopšte fudbal kog poznajemo i od svega toga napraviti jedan cirkus po ugledu na NBA koji ni jednom pravom ljubitelju fudbala neće biti zanimljiv. Ko voli da svakog dana, baš kao u NBA naravno, gleda uobražene prebogate evro velikane u njihovim besomučnim repetitivnim utakmicama koje će nooooon stooop igrati? Mene to ne zanima a fudbal izuzetno volim naravno ali da non stop u zatvorenoj ligi u kojoj niko ne može ni da ispadne ni da upadne gledam besomučne repetitivne derbije tipa Barsa-Juve, Real-Siti, itd, itd, itd, ne pada mi napamet! Ja sam za JEDNAKOST SVIH klubova, da svako ima šansu da postane prvak Evrope!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@ОПОСУМ - Тако је, да свако клуб има прилику да постане првак Европе! 👍

kralj

pre 3 godine

Ne moze da to prodje u Evropi,koliko god zeleli najbogatiji,FIFA vec unazad puno godina zeli da smanji uticaj UEFE ali nema sanse bar u narednih desetak godina.Puno ali puno toga zavisi od nacionalnih saveza,tesko da se ponovi kosarka.

Caw

pre 3 godine

I treba, ma daj bože da se u budućnosti svi bogataši okupe i zajedno šuruju gde god hoće a nas sirotinju ostave na miru makar u blatu, lako ćemo se dobri i pošteni ljudi iščupati i organizovati

dado

pre 3 godine

nije to nikakva buducnost.
svi nabrojani klubovi su vise manje klubovi, koji kroje vrh svojih nacionalnih liga.
e sada mi recite, liga sa 18 klubova, dakle netko mora biti zadnji, predzadnji, 10.
sta mislite, kakva ce to biti sezona za taj klub ili njegove navijace?
mnostvo poraza, remija, tu i tamo koja pobjeda.
prvu sezonu bi netko jos rekao, ok, super stvar. nakon 3,4 postane dosadno. za sve.....
svaki tjedan derbiji, i to vise njih. rezultatski bez imperativa.
juve-real, super tekma, ali ako nekome od njih nije sezona, igrali bi bez previse motiva, i sami kazemo pred kraj, ovima utakmica ne znaci puno, ne mogu ni gore ni dole, a radi se o klubovima, koji su puno losiji od ovih.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

@АЛЕКС - Ако оснују ту своју затворену лигу ја им искрено желим да пропадну, због тога што су се толико осилили. Не бих то ни пратио, можда понекад неку утакмицу ал само зато ако бих је играо на кладионици.

Aleks

pre 3 godine

Znate kako, kada je Juventus, Bajern, Barselona, Real, Junajted itd, kada su oni propali? Kada su zadnji put ispali iz liga, odnosno, koliko ima sezona kada nisu igrali evropu ili završavali u top 5 u svojim ligama? To su klubovi u koje ideš kada si najbolji igrač manjeg kluba i to su imena koja nikada neće da propadnu. Zato će osnovati svoju ligu i verovatno je tako najbilje. Međutim, ja ne bih dao da više nikada igraju domaća prvenstva i kupove... Jednostavno, postaju zatvorena liga za sebe i kraj. Neka igraju međusobno po sistemu NBA, sa nemogućnošću neograničenih budžeta, draftovi, itd. Jedino tako može da bude zanimljivo, sve ostalo bilo bi upropaštavanje liga iz kojih potiču.

nikola

pre 3 godine

prvo, fudbal se vec 50 godina igra za pare. sport je profesionalni posao. ono sto pojedini hoce se zove "fizicko" ili "amaterski fudbal. niko im ne brani da to gledaju vec sad. drugo, bice upadanja i ispadanja iz lige. citajte skysports. trece, to sto bi domaci navijaci voleli da neki nas klub igra sa nekim velikim, ne znaci da se velikom klubu igra sa nama. kao kada bi zastava htela da udje u formulu, pa trazi od ferarija da smanji budzet. cetvrto: potreba za ovakvom ligom je zbog gledanosti. utakmicu mityalland - atalanta je gledao vrlo mali broj ljudi. to nikome ne treba.

lale

pre 3 godine

Jedno je sigurno,sirotinju nece niko pitati nista oko formiranja ove lige.Ako klubovi odluce da je oforme tako ce i biti,gulija ce da pametuje i dalje,sta bi drugo i da proziva nepravedne stvari univerzuma, naslucuje propast a u realnom smislu njihova predvidjanja i njihov uticaj mogu stvari promeniti kao u slucaju podizanja nivoa mora kada se u vodi ispisaju kad ih potera...

Sallas

pre 3 godine

Nekoliko stvari se dobija.
Prvo atraktivnost, odnosno na manjinbroj klubova ce biti rasporedjeni svi najbolji igraci na svetu.
Drugo vecu uzitak za gledaoce u smislu i organizacije i onoga sto najveci klubovi mogu da ponude korisniku, vrv mnogo vise interaktivnog sadrzaja i raznoraznih mamipara bi bilo deo ovog projekta.
Trece formiraju takmicenje bogati sa pgromnim kapitalom, pa samim tim i organizacija bi vrv bila jos bolja i profesionalnija u odnosu na ovo sada.
Najbitinije od svega je ipak da jedan klub u Evropi se ne dozivljava kao u SAD, to nije proizvod, to je mnogo vise od toga, to je tradicija i ljubav i privrzenost.
Evropljani ce ovakvo nesto poligledati ili nece uopste, ali cini mi se da ste vec pomenuli da to organizuju Amerikanci, pa vrv i prave ovo za Amerikance i Kineze iJapance i zapravo za bogate potrosace koji nemaju veze sa dusom fudbala.
Za mene je ovo strasno, za nekog Kineza ce ovo biti nesto najbolja sto mu je ponudjeno da gleda ikada.
Pustite mi komentar molim vas lepo :)

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 3 godine

А зашто остали клубови не би нормално наставили лигу шампиона као да се ништа није десило само без ових богатих клубова? И да се побједник и даље зове шампион Европе? Никако тим клубовима у њиховој затвореној лиги не треба дати ушати пехар и дозволити им да се њихов побједник назива шампионом Европе! Ако хоће да се одвају нека се одвајају ал ово им никако не треба дозволити.