Nedelja, 18.10.2020.

16:45

Nadal otkrio šta je koristio za finale sa Đokovićem

Rafael Nadal govorio je o tome šta mu je pomoglo za pripremu meča sa Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa.

Izvor: MT

Nadal otkrio šta je koristio za finale sa Ðokoviæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Pit

pre 3 godine

Rafa je 2011. bio u naponu snage pa ge je Novak vozao "tamos-vamos" po šljaci Madrida i Rima, ne dozvolivši mu ni set. Novak jednostavno nije bio spreman za ovaj RG, dve nedelje pre toga je igrao na betonu, a Rim je osvojio na iskustvo igrajući daleko ispod svog nivoa. Tako može protiv svih ostalih, ali ne i protiv Rafe koji se mesecima specijalno spremao za ovaj RG. I tu je sva tajna ovog Novakovog debakla. Ali nije kraj sveta, ima Novak ispred sebe još par vrhunskih sezona.

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

"Rafa je jedini igrač u istoriji kome nije bitno kako se oseća, dobro ili loše. Na kraju uvek pronađe način da pobedi. Ne znam kako uspeva da bude tako psihički jak tokom cele karijere.
Svi ostali ponekad imaju loš dan. Ali on i tada uspeva da nađe način. Za mene, on je najbolji sportista u istoriji, ne samo teniser".
Rekao je na kraju izlaganja nas drug delegat Andrej Rubljov, pozdravljen ogromnim aplauzom svih nas ostalih delegata. Vamos Rubljov!

Mila

pre 3 godine

Vrlo me je zaintrigiralo to što Nadal ne želi decu dok je aktivan igrač?
Zašto kad je tolike godine sa jednom ženom?
Čega se plaši?

Mikii

pre 3 godine

Nadal je koristio brzinu i brutalnu silu da se obracuna sa Nolom. Videli ste kako je prosao Supermen iz Monaka. Sastavio ga Rafa sa onom zemljom na Satrijeu, hahahah

pop

pre 3 godine

Presporu šljaku, eto šta si koristio.
(Šuluburić, 18. oktobar 2020 18:09)

Nadalu ne odgovara spora šljaka. Sve u Parizu je išlo protiv Nadala i u korist Djokoviça. Ali ...

Hahahaha

pre 3 godine

Bero
A posle Milan_PT proziva Federerove navijače i kaže da izmišljaju rupu na saksiji. Naravno ovakav komentar ne vidi, a ako ga vidi ne ispravlja i ne pametuje. E zbog ovakvih stvari, Milan_PT ti nikada nećeš biti nivo, koji se trudiš da budeš. Onim komentarom na vest " Koga briga koje GOAT" sve si sam rekao o sebi, bolje nego bilo ko drugi. Time sto ovog nisi ispravio i održao mu čas lepog vaspitanja, samo si to potvrdio. A ovamo znaš da prozivas Federerove navijače i da ih castis raznim uvredama.

An-li

pre 3 godine

Da je Nadal maestralno odigrao ovaj meč govori i to da je u prva dva seta imao samo dve greške, u trećem je malo popustio i Djoković je bio konkurentan. Znači, kad je Nadal popustio Djoković je proigrao, pri kraju seta (i meča) je opet pritisnuo gas i opet preuzeo inicijativu. Ne znam šta je teško da se prizna da je Nadal bio predobar i da je zasluženo pobedio.

905

pre 3 godine

Nesto razmisljam (mozda je to vec neko vec rekao),statistika je stvarno cudo.Ovim porazom Novak je ustvari napredovao na listi "vjecitih".Sad je drugi ,jer ova druga dvojica djele prvo mjesto.

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Hteli vi (ti i par tvojih sapatnika) da priznate ili ne, sve je to posledica Nadalove savršene igre, i serva, i greške, i nemoć...To svi vide samo ti i par tvojih drugarića, ako vam je lakše da se medjusobno ubedjujete da je pobedio jer Djoković nije bio na nivou, KO je kriv zbog toga, ZAŠTO nije igrao, ko mu branio (samo nemoj da mu naredili jer je to mnogo smešno). Bezbroj puta je i on pobedio jer protivnik nije bio na nivou i nikom ništa, to niko od vas ne pominje. Ovde je medjutim po sredi da je Nadal razmontirao i servis (riternom) i čuveni bekhend (stalno je tu udarao), a ako je neko besomučno vraćao i vraćao to je Djoković, on je osvajao te duge poene..za ovog Yanka što se 'vata za ta vraćanja (a ne zna da se Djokovićev tenis zasniva na vraćanje dok protivnik ne pogreši).

Brojke nikad ne lazu !!!

pre 3 godine

Nadal protiv svojih najzescih konkurenata za titulu tkz. Najveceg u tenisu ima na GS ponosnih 20-10 /odnos pobeda i poraza!/!! Protiv Djola 10/6, protiv Fedje 10-4 !!! Na RG cak i PONIZAVAJUCIH /za njegova dva rivala naravno!/ 13-1 !!! Na tkz. brzim podlogama /A.Open, Wimbledon i US Open!/ Djole i Fed imaju ZAJEDNO samo 2 pobede vise od Nadala /9-7!/!!! Obrni, okreni...Rafa je TATA i DOMINATOR na Slemu a sve drugo su lazi ili u najboljem slucaju poluistine "slepih" sledbenika Rocka i Djokice!!!

nolo botovi

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derozan, 18. oktobar 2020 18:45

Sve to stoji, ali zasto ste onda u petak pisali da Nolo dobija sa 3:2? A kada je pao krompir onda okrecete pricu ''Nadal je Nadal na sljaci''.

Bero

pre 3 godine

Ne moze biti GOAT jer je uzeo W prije 10 god..i slicno..pa covjek ima samo jedan!! GS koji mu lezi a ovaj vas tri..zasto kaska i dalje,zasto od 11-12 polufinala na RG ima samo jedan..je li mozda i svemir kriv sto ga nije dostigao..AO mu lezi savrseno,za Wimbledon svi znamo da je prvi favorit uvjerljivo,na USO je uvjek prvi favorit,betonska podloga,on najjaci igrac na betonu uvjerljivo..a cak i na RG uvjek prvi do Nadala favorit,zna igrati i na sljaci vrhunski(silna finala i polufinala to dokazuju)..neznam u cemu je problem..on favorit svugdje,Nadal samo na sljaci..tako vec 10 godina..i dalje zaostaje..mislim vi recite njegovi vjerni navijaci zasto je tako i tko mu je kriv...vjerojatno Rafa jer ne gubi GS turnire od levata vec samo od pravih igraca kao sto je Novak!

Dule

pre 3 godine

Mozemo da volimo ili ne volimo nadala ali najtezi turnir za osvajanje je RG..Svaka cast svim turnirima ali osvojiti RG je ubedljivo najteze u svakom smislu..Moras da budes kompletan igrac ,savrsen takticar i perfektno fizicki pripremljen .Nadal je demolirao Djokovica u finalu nikada nisam video Djokovica da je toliko bespomocan kao u finalu RG..I evo jedna moja preporuka za njega RG mu uzme mnogo energije svake godine mnogo voli taj turnir i da se ceo za njega a rezultat ne moze da se napravi dok je Nadal tamo.Moj savet je NOLE budi pametan ne prijavljuj se za RG jednostavno koncetrisi se na AO,UO i WI gledaj da uzmes dva godisnje dokle mozes da igras ..Rg se ne moze osvojiti dok Nadal igra.

Demar Derozan

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.

Mlata

pre 3 godine

Djokovic se uvek pita,pobedio je sam sebe jos jednom, ali opet s druge strane samo jedan izgubljeni mec u godini,ja bih potposao da tako bude svake godine

dush

pre 3 godine

Nadal osvoji zadnji put Wimbledon I AO kada je bio u prime(2009,2010)Posle toga nije nikada mogao.Zato on nije GOAT.Zadnji put pobedio Novaka van sljake 2013 Federera 2014.Na sljaci je apsolutno najbolji Ali van slajke je iza Novaka,Federera I Samprasa.To je malo jer se samo 20-25/% turnira igra na sljaci,svi ostali na drugim podlogama.

Franko

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
(Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Nadal nista posebno nije radio osim sto je vracao loptice kao sto uvek i radi, Djokovic je trebao samo da podigne nivo igre i preokrenuo bi, ali servis ga nije sluzio i plus previse gresaka, pa nisi valjda slep kod ociju bio???

pomogao je Novak maksimalno

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Sve to stoji druže, 52 greške, od toga oko 20tak Novakovih lopti palo blizu linije uvek u aut itd itd. A šta je sa Đokovićevim servisom? Sa tim Nadal nikakve veze nije imao. Đoković je promašio Boga sa početnim udarcem, 2 i po seta nije ubo prvi servis.

Mnogo mu je Novak pomogao svojom igrom

mikin

pre 3 godine

"Rafael Nadal govorio je o tome šta mu je pomoglo za pripremu meča sa Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa."
Sta got ti rekao, glavnu pomoc ti je pruzio ... sam Novak! Da ti on nije pomogao i to izdasno, nista ti ne bi uradio.

sasha

pre 3 godine

@Anksiozan_
A kad je Sampras osvojio poslednji GS?
Kakve to veze ima? Tema je RG, ove godine su uslovi bili idealni za Djokovica, pored toga Nadal ga je oducio od tenisa...

Tenis20

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!
(undrija, 18. oktobar 2020 16:51)
A sta je uzeo 2005-2011?

ccc

pre 3 godine

Meni je i dalje smesno sta vi pisete. Sto vam ne smeta 7 titula Novaka na Australia open-u ili brdo Federerovih na Vimbldonu, Rafa ima titule na svim podligama, a vi pricajte sta hocete, na kraju karijere ce upravo on imati najvise titula... Ima 7 titula na tvrdoj podlozi sto je i vise nego respektabilno protiv Novaka i Federera kojima ona vise lezi. Dok ova dvojica imaju ukupno 2 zajedno na RG... toliko o tome ko je raznovrsniji igrac, kada su ono bese njih dvojica osvolili RG...

Šerlok

pre 3 godine

@Anksiozan
Ali je zato pre nedelju dana osvojio Roland Garos i to 13. i slovima trinaesti put, na podlozi koja je najteža za osvajanje..u finalu je razbio Djokovića. A sad se vrati u osnovnu školu, možda naučiœ nešto.

Tn

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)
Nesto ne mogu da se setim ko jos igra na taj nacin... Da nije bese Federer ili?

Ruud

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.
(Betmen, 18. oktobar 2020 17:01)

Samo sljaka i to je to, prosecan teniser.

as

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)

Vidi se da nisi ni gledao mec, poene sa dugim razmenima su dobijali podjednako, najveca razlika je bila u poenima od 1-4 udarca gde je Nadal brutalno izdominirao.Djokovic je cesto gresio drugi udarac posle Nadalovog riterna ili ne napravi nikakvu prednost iz tog udarca, a Nadal servis vraca sa 6 metara iza osnovne..

Betmen

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.

Anksiozan_91

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.

Koja

pre 3 godine

Samo jedann poraz Novaka ove sezone, mi njegovi navijaci mozemo biti srecni, Nadal je njegov najveci rival i ne bi bilo interesantno da ga Novak stalno pobedjuje.

undrija

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!

Yanko

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno

Franko

pre 3 godine

Nije Nadal igrao toliko dobro koliko je Djokovic igrao lose u tom mecu, 54 greske iz cista mira Djokovica su jasan pokazatelj sta se desavalo na terenu.

RN20

pre 3 godine

*anksiozan, Ma mnogo mi ti ne znaš.A znaš koliko finala je izgubio Ože-Alijasim... Dacu ti jedan savet, proguglaj, podseti se i budi manje maliciozan na vestima o ovakvoj legendi sporta...

Franko

pre 3 godine

Nije Nadal igrao toliko dobro koliko je Djokovic igrao lose u tom mecu, 54 greske iz cista mira Djokovica su jasan pokazatelj sta se desavalo na terenu.

undrija

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!

Anksiozan_91

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.

Koja

pre 3 godine

Samo jedann poraz Novaka ove sezone, mi njegovi navijaci mozemo biti srecni, Nadal je njegov najveci rival i ne bi bilo interesantno da ga Novak stalno pobedjuje.

as

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)

Vidi se da nisi ni gledao mec, poene sa dugim razmenima su dobijali podjednako, najveca razlika je bila u poenima od 1-4 udarca gde je Nadal brutalno izdominirao.Djokovic je cesto gresio drugi udarac posle Nadalovog riterna ili ne napravi nikakvu prednost iz tog udarca, a Nadal servis vraca sa 6 metara iza osnovne..

Betmen

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.

sasha

pre 3 godine

@Anksiozan_
A kad je Sampras osvojio poslednji GS?
Kakve to veze ima? Tema je RG, ove godine su uslovi bili idealni za Djokovica, pored toga Nadal ga je oducio od tenisa...

An-li

pre 3 godine

Da je Nadal maestralno odigrao ovaj meč govori i to da je u prva dva seta imao samo dve greške, u trećem je malo popustio i Djoković je bio konkurentan. Znači, kad je Nadal popustio Djoković je proigrao, pri kraju seta (i meča) je opet pritisnuo gas i opet preuzeo inicijativu. Ne znam šta je teško da se prizna da je Nadal bio predobar i da je zasluženo pobedio.

ccc

pre 3 godine

Meni je i dalje smesno sta vi pisete. Sto vam ne smeta 7 titula Novaka na Australia open-u ili brdo Federerovih na Vimbldonu, Rafa ima titule na svim podligama, a vi pricajte sta hocete, na kraju karijere ce upravo on imati najvise titula... Ima 7 titula na tvrdoj podlozi sto je i vise nego respektabilno protiv Novaka i Federera kojima ona vise lezi. Dok ova dvojica imaju ukupno 2 zajedno na RG... toliko o tome ko je raznovrsniji igrac, kada su ono bese njih dvojica osvolili RG...

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.

Mlata

pre 3 godine

Djokovic se uvek pita,pobedio je sam sebe jos jednom, ali opet s druge strane samo jedan izgubljeni mec u godini,ja bih potposao da tako bude svake godine

Franko

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
(Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Nadal nista posebno nije radio osim sto je vracao loptice kao sto uvek i radi, Djokovic je trebao samo da podigne nivo igre i preokrenuo bi, ali servis ga nije sluzio i plus previse gresaka, pa nisi valjda slep kod ociju bio???

mikin

pre 3 godine

"Rafael Nadal govorio je o tome šta mu je pomoglo za pripremu meča sa Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa."
Sta got ti rekao, glavnu pomoc ti je pruzio ... sam Novak! Da ti on nije pomogao i to izdasno, nista ti ne bi uradio.

Dule

pre 3 godine

Mozemo da volimo ili ne volimo nadala ali najtezi turnir za osvajanje je RG..Svaka cast svim turnirima ali osvojiti RG je ubedljivo najteze u svakom smislu..Moras da budes kompletan igrac ,savrsen takticar i perfektno fizicki pripremljen .Nadal je demolirao Djokovica u finalu nikada nisam video Djokovica da je toliko bespomocan kao u finalu RG..I evo jedna moja preporuka za njega RG mu uzme mnogo energije svake godine mnogo voli taj turnir i da se ceo za njega a rezultat ne moze da se napravi dok je Nadal tamo.Moj savet je NOLE budi pametan ne prijavljuj se za RG jednostavno koncetrisi se na AO,UO i WI gledaj da uzmes dva godisnje dokle mozes da igras ..Rg se ne moze osvojiti dok Nadal igra.

pop

pre 3 godine

Presporu šljaku, eto šta si koristio.
(Šuluburić, 18. oktobar 2020 18:09)

Nadalu ne odgovara spora šljaka. Sve u Parizu je išlo protiv Nadala i u korist Djokoviça. Ali ...

pomogao je Novak maksimalno

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Sve to stoji druže, 52 greške, od toga oko 20tak Novakovih lopti palo blizu linije uvek u aut itd itd. A šta je sa Đokovićevim servisom? Sa tim Nadal nikakve veze nije imao. Đoković je promašio Boga sa početnim udarcem, 2 i po seta nije ubo prvi servis.

Mnogo mu je Novak pomogao svojom igrom

Tn

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)
Nesto ne mogu da se setim ko jos igra na taj nacin... Da nije bese Federer ili?

Ruud

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.
(Betmen, 18. oktobar 2020 17:01)

Samo sljaka i to je to, prosecan teniser.

Brojke nikad ne lazu !!!

pre 3 godine

Nadal protiv svojih najzescih konkurenata za titulu tkz. Najveceg u tenisu ima na GS ponosnih 20-10 /odnos pobeda i poraza!/!! Protiv Djola 10/6, protiv Fedje 10-4 !!! Na RG cak i PONIZAVAJUCIH /za njegova dva rivala naravno!/ 13-1 !!! Na tkz. brzim podlogama /A.Open, Wimbledon i US Open!/ Djole i Fed imaju ZAJEDNO samo 2 pobede vise od Nadala /9-7!/!!! Obrni, okreni...Rafa je TATA i DOMINATOR na Slemu a sve drugo su lazi ili u najboljem slucaju poluistine "slepih" sledbenika Rocka i Djokice!!!

905

pre 3 godine

Nesto razmisljam (mozda je to vec neko vec rekao),statistika je stvarno cudo.Ovim porazom Novak je ustvari napredovao na listi "vjecitih".Sad je drugi ,jer ova druga dvojica djele prvo mjesto.

Šerlok

pre 3 godine

@Anksiozan
Ali je zato pre nedelju dana osvojio Roland Garos i to 13. i slovima trinaesti put, na podlozi koja je najteža za osvajanje..u finalu je razbio Djokovića. A sad se vrati u osnovnu školu, možda naučiœ nešto.

Tenis20

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!
(undrija, 18. oktobar 2020 16:51)
A sta je uzeo 2005-2011?

Bero

pre 3 godine

Ne moze biti GOAT jer je uzeo W prije 10 god..i slicno..pa covjek ima samo jedan!! GS koji mu lezi a ovaj vas tri..zasto kaska i dalje,zasto od 11-12 polufinala na RG ima samo jedan..je li mozda i svemir kriv sto ga nije dostigao..AO mu lezi savrseno,za Wimbledon svi znamo da je prvi favorit uvjerljivo,na USO je uvjek prvi favorit,betonska podloga,on najjaci igrac na betonu uvjerljivo..a cak i na RG uvjek prvi do Nadala favorit,zna igrati i na sljaci vrhunski(silna finala i polufinala to dokazuju)..neznam u cemu je problem..on favorit svugdje,Nadal samo na sljaci..tako vec 10 godina..i dalje zaostaje..mislim vi recite njegovi vjerni navijaci zasto je tako i tko mu je kriv...vjerojatno Rafa jer ne gubi GS turnire od levata vec samo od pravih igraca kao sto je Novak!

Demar Derozan

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.

nolo botovi

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derozan, 18. oktobar 2020 18:45

Sve to stoji, ali zasto ste onda u petak pisali da Nolo dobija sa 3:2? A kada je pao krompir onda okrecete pricu ''Nadal je Nadal na sljaci''.

Yanko

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno

RN20

pre 3 godine

*anksiozan, Ma mnogo mi ti ne znaš.A znaš koliko finala je izgubio Ože-Alijasim... Dacu ti jedan savet, proguglaj, podseti se i budi manje maliciozan na vestima o ovakvoj legendi sporta...

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Hteli vi (ti i par tvojih sapatnika) da priznate ili ne, sve je to posledica Nadalove savršene igre, i serva, i greške, i nemoć...To svi vide samo ti i par tvojih drugarića, ako vam je lakše da se medjusobno ubedjujete da je pobedio jer Djoković nije bio na nivou, KO je kriv zbog toga, ZAŠTO nije igrao, ko mu branio (samo nemoj da mu naredili jer je to mnogo smešno). Bezbroj puta je i on pobedio jer protivnik nije bio na nivou i nikom ništa, to niko od vas ne pominje. Ovde je medjutim po sredi da je Nadal razmontirao i servis (riternom) i čuveni bekhend (stalno je tu udarao), a ako je neko besomučno vraćao i vraćao to je Djoković, on je osvajao te duge poene..za ovog Yanka što se 'vata za ta vraćanja (a ne zna da se Djokovićev tenis zasniva na vraćanje dok protivnik ne pogreši).

dush

pre 3 godine

Nadal osvoji zadnji put Wimbledon I AO kada je bio u prime(2009,2010)Posle toga nije nikada mogao.Zato on nije GOAT.Zadnji put pobedio Novaka van sljake 2013 Federera 2014.Na sljaci je apsolutno najbolji Ali van slajke je iza Novaka,Federera I Samprasa.To je malo jer se samo 20-25/% turnira igra na sljaci,svi ostali na drugim podlogama.

Hahahaha

pre 3 godine

Bero
A posle Milan_PT proziva Federerove navijače i kaže da izmišljaju rupu na saksiji. Naravno ovakav komentar ne vidi, a ako ga vidi ne ispravlja i ne pametuje. E zbog ovakvih stvari, Milan_PT ti nikada nećeš biti nivo, koji se trudiš da budeš. Onim komentarom na vest " Koga briga koje GOAT" sve si sam rekao o sebi, bolje nego bilo ko drugi. Time sto ovog nisi ispravio i održao mu čas lepog vaspitanja, samo si to potvrdio. A ovamo znaš da prozivas Federerove navijače i da ih castis raznim uvredama.

Mikii

pre 3 godine

Nadal je koristio brzinu i brutalnu silu da se obracuna sa Nolom. Videli ste kako je prosao Supermen iz Monaka. Sastavio ga Rafa sa onom zemljom na Satrijeu, hahahah

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

"Rafa je jedini igrač u istoriji kome nije bitno kako se oseća, dobro ili loše. Na kraju uvek pronađe način da pobedi. Ne znam kako uspeva da bude tako psihički jak tokom cele karijere.
Svi ostali ponekad imaju loš dan. Ali on i tada uspeva da nađe način. Za mene, on je najbolji sportista u istoriji, ne samo teniser".
Rekao je na kraju izlaganja nas drug delegat Andrej Rubljov, pozdravljen ogromnim aplauzom svih nas ostalih delegata. Vamos Rubljov!

Mila

pre 3 godine

Vrlo me je zaintrigiralo to što Nadal ne želi decu dok je aktivan igrač?
Zašto kad je tolike godine sa jednom ženom?
Čega se plaši?

Pit

pre 3 godine

Rafa je 2011. bio u naponu snage pa ge je Novak vozao "tamos-vamos" po šljaci Madrida i Rima, ne dozvolivši mu ni set. Novak jednostavno nije bio spreman za ovaj RG, dve nedelje pre toga je igrao na betonu, a Rim je osvojio na iskustvo igrajući daleko ispod svog nivoa. Tako može protiv svih ostalih, ali ne i protiv Rafe koji se mesecima specijalno spremao za ovaj RG. I tu je sva tajna ovog Novakovog debakla. Ali nije kraj sveta, ima Novak ispred sebe još par vrhunskih sezona.

Franko

pre 3 godine

Nije Nadal igrao toliko dobro koliko je Djokovic igrao lose u tom mecu, 54 greske iz cista mira Djokovica su jasan pokazatelj sta se desavalo na terenu.

Anksiozan_91

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.

Betmen

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.

Ruud

pre 3 godine

Da li neko ima podatak kad je Nadal poslednji put osvojio Vimbldon, a kada Australian open? Davno je to bilo kad sam zavrsavao srednju skolu, pa se ne secam. Zato i pitam.
(Anksiozan_91, 18. oktobar 2020 16:42)

Australiju 2009. pre 11 godina, a Vimbldon 2010. pre 10 godina, sramota za nekog ko zeli biti GOAT.
(Betmen, 18. oktobar 2020 17:01)

Samo sljaka i to je to, prosecan teniser.

Yanko

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno

undrija

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!

mikin

pre 3 godine

"Rafael Nadal govorio je o tome šta mu je pomoglo za pripremu meča sa Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa."
Sta got ti rekao, glavnu pomoc ti je pruzio ... sam Novak! Da ti on nije pomogao i to izdasno, nista ti ne bi uradio.

ccc

pre 3 godine

Meni je i dalje smesno sta vi pisete. Sto vam ne smeta 7 titula Novaka na Australia open-u ili brdo Federerovih na Vimbldonu, Rafa ima titule na svim podligama, a vi pricajte sta hocete, na kraju karijere ce upravo on imati najvise titula... Ima 7 titula na tvrdoj podlozi sto je i vise nego respektabilno protiv Novaka i Federera kojima ona vise lezi. Dok ova dvojica imaju ukupno 2 zajedno na RG... toliko o tome ko je raznovrsniji igrac, kada su ono bese njih dvojica osvolili RG...

Franko

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
(Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Nadal nista posebno nije radio osim sto je vracao loptice kao sto uvek i radi, Djokovic je trebao samo da podigne nivo igre i preokrenuo bi, ali servis ga nije sluzio i plus previse gresaka, pa nisi valjda slep kod ociju bio???

Dule

pre 3 godine

Mozemo da volimo ili ne volimo nadala ali najtezi turnir za osvajanje je RG..Svaka cast svim turnirima ali osvojiti RG je ubedljivo najteze u svakom smislu..Moras da budes kompletan igrac ,savrsen takticar i perfektno fizicki pripremljen .Nadal je demolirao Djokovica u finalu nikada nisam video Djokovica da je toliko bespomocan kao u finalu RG..I evo jedna moja preporuka za njega RG mu uzme mnogo energije svake godine mnogo voli taj turnir i da se ceo za njega a rezultat ne moze da se napravi dok je Nadal tamo.Moj savet je NOLE budi pametan ne prijavljuj se za RG jednostavno koncetrisi se na AO,UO i WI gledaj da uzmes dva godisnje dokle mozes da igras ..Rg se ne moze osvojiti dok Nadal igra.

Mlata

pre 3 godine

Djokovic se uvek pita,pobedio je sam sebe jos jednom, ali opet s druge strane samo jedan izgubljeni mec u godini,ja bih potposao da tako bude svake godine

dush

pre 3 godine

Nadal osvoji zadnji put Wimbledon I AO kada je bio u prime(2009,2010)Posle toga nije nikada mogao.Zato on nije GOAT.Zadnji put pobedio Novaka van sljake 2013 Federera 2014.Na sljaci je apsolutno najbolji Ali van slajke je iza Novaka,Federera I Samprasa.To je malo jer se samo 20-25/% turnira igra na sljaci,svi ostali na drugim podlogama.

Brojke nikad ne lazu !!!

pre 3 godine

Nadal protiv svojih najzescih konkurenata za titulu tkz. Najveceg u tenisu ima na GS ponosnih 20-10 /odnos pobeda i poraza!/!! Protiv Djola 10/6, protiv Fedje 10-4 !!! Na RG cak i PONIZAVAJUCIH /za njegova dva rivala naravno!/ 13-1 !!! Na tkz. brzim podlogama /A.Open, Wimbledon i US Open!/ Djole i Fed imaju ZAJEDNO samo 2 pobede vise od Nadala /9-7!/!!! Obrni, okreni...Rafa je TATA i DOMINATOR na Slemu a sve drugo su lazi ili u najboljem slucaju poluistine "slepih" sledbenika Rocka i Djokice!!!

sasha

pre 3 godine

@Anksiozan_
A kad je Sampras osvojio poslednji GS?
Kakve to veze ima? Tema je RG, ove godine su uslovi bili idealni za Djokovica, pored toga Nadal ga je oducio od tenisa...

Šerlok

pre 3 godine

@Anksiozan
Ali je zato pre nedelju dana osvojio Roland Garos i to 13. i slovima trinaesti put, na podlozi koja je najteža za osvajanje..u finalu je razbio Djokovića. A sad se vrati u osnovnu školu, možda naučiœ nešto.

Mikii

pre 3 godine

Nadal je koristio brzinu i brutalnu silu da se obracuna sa Nolom. Videli ste kako je prosao Supermen iz Monaka. Sastavio ga Rafa sa onom zemljom na Satrijeu, hahahah

Koja

pre 3 godine

Samo jedann poraz Novaka ove sezone, mi njegovi navijaci mozemo biti srecni, Nadal je njegov najveci rival i ne bi bilo interesantno da ga Novak stalno pobedjuje.

pomogao je Novak maksimalno

pre 3 godine

Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Šerlok, 18. oktobar 2020 17:49)

Sve to stoji druže, 52 greške, od toga oko 20tak Novakovih lopti palo blizu linije uvek u aut itd itd. A šta je sa Đokovićevim servisom? Sa tim Nadal nikakve veze nije imao. Đoković je promašio Boga sa početnim udarcem, 2 i po seta nije ubo prvi servis.

Mnogo mu je Novak pomogao svojom igrom

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Loše je igrao jer mu Nadal nije dao da diše, greške je pravio iz nemoći, ne iz čista mira...Desilo se to da je Nadal razbio Djokovića i to je to.

Bero

pre 3 godine

Ne moze biti GOAT jer je uzeo W prije 10 god..i slicno..pa covjek ima samo jedan!! GS koji mu lezi a ovaj vas tri..zasto kaska i dalje,zasto od 11-12 polufinala na RG ima samo jedan..je li mozda i svemir kriv sto ga nije dostigao..AO mu lezi savrseno,za Wimbledon svi znamo da je prvi favorit uvjerljivo,na USO je uvjek prvi favorit,betonska podloga,on najjaci igrac na betonu uvjerljivo..a cak i na RG uvjek prvi do Nadala favorit,zna igrati i na sljaci vrhunski(silna finala i polufinala to dokazuju)..neznam u cemu je problem..on favorit svugdje,Nadal samo na sljaci..tako vec 10 godina..i dalje zaostaje..mislim vi recite njegovi vjerni navijaci zasto je tako i tko mu je kriv...vjerojatno Rafa jer ne gubi GS turnire od levata vec samo od pravih igraca kao sto je Novak!

Tenis20

pre 3 godine

Iskreno Novak je najkonstantniji... Nadal nije uzeo australiju od 2009, vimbldon od 2010.. To je mnogo godina, vise od 10... Nole poslednju australiju 2020, poslednji RG 2016, Ameriku 2018 i Vimbldon 2019... Na svakom od gren slemova je skoro uzimao titulu, jedino taj RG 2016, ali kad uporedimo 2016 sa 2009 i 2010 ipak i nije tako davno.. Nole najveci si!
(undrija, 18. oktobar 2020 16:51)
A sta je uzeo 2005-2011?

Šerlok

pre 3 godine

@Franko
Hteli vi (ti i par tvojih sapatnika) da priznate ili ne, sve je to posledica Nadalove savršene igre, i serva, i greške, i nemoć...To svi vide samo ti i par tvojih drugarića, ako vam je lakše da se medjusobno ubedjujete da je pobedio jer Djoković nije bio na nivou, KO je kriv zbog toga, ZAŠTO nije igrao, ko mu branio (samo nemoj da mu naredili jer je to mnogo smešno). Bezbroj puta je i on pobedio jer protivnik nije bio na nivou i nikom ništa, to niko od vas ne pominje. Ovde je medjutim po sredi da je Nadal razmontirao i servis (riternom) i čuveni bekhend (stalno je tu udarao), a ako je neko besomučno vraćao i vraćao to je Djoković, on je osvajao te duge poene..za ovog Yanka što se 'vata za ta vraćanja (a ne zna da se Djokovićev tenis zasniva na vraćanje dok protivnik ne pogreši).

nolo botovi

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Demar Derozan, 18. oktobar 2020 18:45

Sve to stoji, ali zasto ste onda u petak pisali da Nolo dobija sa 3:2? A kada je pao krompir onda okrecete pricu ''Nadal je Nadal na sljaci''.

An-li

pre 3 godine

Da je Nadal maestralno odigrao ovaj meč govori i to da je u prva dva seta imao samo dve greške, u trećem je malo popustio i Djoković je bio konkurentan. Znači, kad je Nadal popustio Djoković je proigrao, pri kraju seta (i meča) je opet pritisnuo gas i opet preuzeo inicijativu. Ne znam šta je teško da se prizna da je Nadal bio predobar i da je zasluženo pobedio.

Mila

pre 3 godine

Vrlo me je zaintrigiralo to što Nadal ne želi decu dok je aktivan igrač?
Zašto kad je tolike godine sa jednom ženom?
Čega se plaši?

Tn

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)
Nesto ne mogu da se setim ko jos igra na taj nacin... Da nije bese Federer ili?

Demar Derozan

pre 3 godine

Moze svako da navija za koga hoce i misli sta hoce, ali ko ne zna ko je Nadal na sljaci i zasto je nepobefiv kada je zdrav govori da se nije bavio sportom ozbiljnije. Pogledajte samo Rafino postignuce na sljaci, ako ni to nekome nije dovoljno, preporuka je da promeni portal i ne gubi vteme ovde. Ne vredi navijati stomakom, vec glavom.

pop

pre 3 godine

Presporu šljaku, eto šta si koristio.
(Šuluburić, 18. oktobar 2020 18:09)

Nadalu ne odgovara spora šljaka. Sve u Parizu je išlo protiv Nadala i u korist Djokoviça. Ali ...

RN20

pre 3 godine

*anksiozan, Ma mnogo mi ti ne znaš.A znaš koliko finala je izgubio Ože-Alijasim... Dacu ti jedan savet, proguglaj, podseti se i budi manje maliciozan na vestima o ovakvoj legendi sporta...

905

pre 3 godine

Nesto razmisljam (mozda je to vec neko vec rekao),statistika je stvarno cudo.Ovim porazom Novak je ustvari napredovao na listi "vjecitih".Sad je drugi ,jer ova druga dvojica djele prvo mjesto.

as

pre 3 godine

Meni je fascinantno da je Rafa pobedio 3-0 dobio set sa nulom a imao 8 vinera manje od Novaka,da se covek izbljuje od Rafinog tenisa,samo vracaj loptice dok protivnik ne pogresi,neverovatno
(Yanko, 18. oktobar 2020 16:48)

Vidi se da nisi ni gledao mec, poene sa dugim razmenima su dobijali podjednako, najveca razlika je bila u poenima od 1-4 udarca gde je Nadal brutalno izdominirao.Djokovic je cesto gresio drugi udarac posle Nadalovog riterna ili ne napravi nikakvu prednost iz tog udarca, a Nadal servis vraca sa 6 metara iza osnovne..

Pit

pre 3 godine

Rafa je 2011. bio u naponu snage pa ge je Novak vozao "tamos-vamos" po šljaci Madrida i Rima, ne dozvolivši mu ni set. Novak jednostavno nije bio spreman za ovaj RG, dve nedelje pre toga je igrao na betonu, a Rim je osvojio na iskustvo igrajući daleko ispod svog nivoa. Tako može protiv svih ostalih, ali ne i protiv Rafe koji se mesecima specijalno spremao za ovaj RG. I tu je sva tajna ovog Novakovog debakla. Ali nije kraj sveta, ima Novak ispred sebe još par vrhunskih sezona.

Hahahaha

pre 3 godine

Bero
A posle Milan_PT proziva Federerove navijače i kaže da izmišljaju rupu na saksiji. Naravno ovakav komentar ne vidi, a ako ga vidi ne ispravlja i ne pametuje. E zbog ovakvih stvari, Milan_PT ti nikada nećeš biti nivo, koji se trudiš da budeš. Onim komentarom na vest " Koga briga koje GOAT" sve si sam rekao o sebi, bolje nego bilo ko drugi. Time sto ovog nisi ispravio i održao mu čas lepog vaspitanja, samo si to potvrdio. A ovamo znaš da prozivas Federerove navijače i da ih castis raznim uvredama.

Pitaj druga Pajkovica

pre 3 godine

"Rafa je jedini igrač u istoriji kome nije bitno kako se oseća, dobro ili loše. Na kraju uvek pronađe način da pobedi. Ne znam kako uspeva da bude tako psihički jak tokom cele karijere.
Svi ostali ponekad imaju loš dan. Ali on i tada uspeva da nađe način. Za mene, on je najbolji sportista u istoriji, ne samo teniser".
Rekao je na kraju izlaganja nas drug delegat Andrej Rubljov, pozdravljen ogromnim aplauzom svih nas ostalih delegata. Vamos Rubljov!