Petak, 25.09.2020.

08:35

Jokić ukazao na dva problema i prokomentarisao Hauarda VIDEO

Nikola Jokić ponovo je bio "prebijen" i nije pružio dovoljno dobru partiju koja bi Denver Nagetsima donela trijumf protiv Los Anđeles Lejkersa.

Izvor: SS

Jokiæ ukazao na dva problema i prokomentarisao Hauarda VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

BMX

pre 3 godine

Nemojte da se lazemo, ja Melouna zaista volim, vidi se da je dobar covek pre svega, dobar je i trener ali je mnogo neiskusan, do finala su stigli ne njegovom zaslugom, mnogo lose postave na terenu, Nikolu hladi previse, prosle sezone je setite se igrao 68 minuta u jednoj utakmici, ne vidim sto nebi mogao da igra 40+ min kad se lomi rezultat u finalu ejjj i ima jos mnogo detalja koje nmg da pisem ali Meloun nije spreman za finale.

WillyWonka

pre 3 godine

"Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 25. septembar 2020 11:12)"

Ljudi nisu shvatili tvoj smisao za humor, pa ti dijele minuse.

lucc

pre 3 godine

@drvobradi caki i da je ostajao na Carusu ne moze da igra ledjima na trici, a cim bi usao u reket tu je bio Dwight. Da je bio malo ne agresivniji bio je ali njemu inace prolazi lopta kroz ruke dva puta u toku napada. Gde je bio Murrey u drugom mecu? Sta misli da moze na Lebron-a? Timski i zajedno Denver jedino moze, a to znaci preko Jokica!!!

lucc

pre 3 godine

Kad je Jamal zvezda i prva violina Denver igra kao i ostali NBA timovi. Soliranje i davljenje igre. Jeste Jokic bio udvajan ali posle bloka mu daj loptu kad ima miss mach! Dobro je mali sad si superstar ali tim ti gubi, a ti izigravas Jordana. Nisam cuo sta je rekao trener, bas me zanima!!

drvobradi

pre 3 godine

@Jaran
Sutnuo 1 i dao. I to je bilo sve. Sto se tice situacije kada ga preuzme nizi igrac, u Q1 je dobio loptu skoro svaki put, imao mislim 2-3 asistencije iz takvih situacija (LAL su rotirali nazad, pa ostane neko sam) i nijednom on nije dao kos. A bilo je situacija gde nije Karuza ugurao vec je krenuo da ga obilazi ili npr prvi napad kada mu je Pope uzeo loptu.

Nikola

pre 3 godine

Ne znam o cemu pricate, pa Denver i LA su ukupno u sva cetiri meca izveli prakticno jednak broj slobodnih bacanja. Brojevi nikada ne lazu.

Jaran

pre 3 godine

drvobradi
Izvini, a koliko je to puta Jokic sutnuo na kos u prvoj cetvrtini? Koliko je puta dobio loptu kada je imao "malog" igraca ma sebi u prvoj cetvrtini???

Petar

pre 3 godine

Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.

Иван

pre 3 godine

Кључни проблем је Маолун и његова задртост односно спорост код прилагођавања противнику. Лејкерси су једноставно тим који је састављен за титулу одмах: имају две велике звезде и гомилу играча задатка, углавном одбрамбених (Карузо, Колдвел-Поуп, Грин, Хауард, Морис, Меги). Та два суперстара ће дати своје поене, и биће заштићени, не можеш то избећи. Дакле, ти мораш њима парирати нападачки да би их добио. Шта ће ти онда Гери Херис у стартној петорци? Зар је за Каруза, Грина или Колдвел-Поупа потребан такав дефанзивни специјалац који не може вола да убоде? Па њих може да чува и Мареј, а Хериса је боље користити за стопирање Ронда, који је једини креативни спољни играч (уз Леброна) код Лејкерса, и улази са клупе! И шта ће ти Милсеп у стартној петорци? Убациш Портера и Крега, и петорком Мареј-Портер-Крег-Грент-Јокић би била много ефикаснија. Портер и Мареј би чували Грина и Колдвел Поупа, Крег Леброна, као и сада, Грент Дејвиса (као и сада, па би прешао на Леброна кад АД одмара), а Јокић Хауарда. Имаш Монтеа Мориса, Хериса и Милсепа са клупе, и то је то. Не можеш себи дозволити да сваки пут када имаш прилику за изједначење или вођство теби нападу протраћи Гери Херис или Пол Милсеп, који вола не могу да убоду. А Јокић мора бити много агресивнији. Било је очекивано овакво суђење након оних јадиковки медија (тј. Лејкерса), али кредит код судија ће добити ако буде агресивнији.

123

pre 3 godine

Uglavnom su napad zavrsavali Marej i Grant. Jokic je dosta preskakan nocas. Pogledajte, Jokic i Grant sut 13 puta obojica? Od kada je Grant toliki suter, od prosle utakmice? Jasno je da Denver pobedjuje SAMO ako su poenterski iznad ostalih Marej i Jokic. Grant treba vise da igra odbranu a ne da se u sutu izjednacuje sa Jokicem? Zato je tako i igrala odbrana i izgubili su..

Pera Ždera

pre 3 godine

"Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu."
(drvobradi, 25. septembar 2020 10:02)

Ja mozda filozfiram ali ti vrv gledas kosarku ali istu bas i ne kapiras. Ocigledno je posmatras samo kroz individualan ucinak bez timske kreativnosti, saradnje i uticaja. Jokic kada nekog igraca ide i kada je u zoni hrani konstanto i trudi se da igra na njega. I ne samo kada je u zoni vec i kada je potrebno da do iste dodje sto Jamal ne uzvraca. Sinoc posebno ne. Bilo je bar deset situacija gde udvajaju Mareja, Jokic se otvara sto odmotavanjem na liniju za tri, sto rolanjem u reket - bukvalno kao duh sam i Marej ne prosledjuje/ne spusta loptu vec slede driblinzi viska. Ok pri tom soliranju je uglavnom i pogadjao ali igac koji je neophodan za tim sa njim je ostao nerazigran, van suterskog ritma + takav kakav je, pasivan ako neko drugi forsira i eto takvog razultata. Ovo su cinjenice koje u 90% pratilaca ovde videli ali bitno je da ja filozofiram :)

Sta treba Jokic da radi ako ne dodirne loptu pet napada zaredom a sam kao duh? Da je uzme i sa centra predribla celu odbranu? Nije on ta vrsta silovatelja. Jokic kada da 30+ poena razigrava i Mareja, obrnuto sinoc nije postojalo. Ni blizu.

Bocko

pre 3 godine

Po meni kljucni detalji Jokiceve pasivnosti su sledeci: Sporije je usao u u utakmicu, ali je u u 2 pa i 3 cetvrtini uspostavio neki ritam. Kada je usao u igru u 4 cetvrtini, Grant je krenuo na ulaz, Dejvis ga je faulirao, naravno bez reakcije sudija, lopta se odbila do Jokica koji dva puta pokusava iz " odbojke " da da kos, ne uspeva, sudije mu sviraju nepostojecu licnu, odmah zatim i u odbrani petu. Uz takav sudijski kriterijum, tesko je biti dovoljno agresivan, plus sto te ubiju u pojam. Ali po Jokicevim grimasama i govoru tela posle utakmice, rekao bih da se bas naostrio za sledeci mec.

drvobradi

pre 3 godine

@Pera Ždera
Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu.

semir

pre 3 godine

Ne znam kako sudije mogu da dozvole da ih James i Huaward onako guraju (ono nije gradjenje vec odguravanje. Krenem da gledam mec i onda me to toliko izritira da sam cijeli dan nervozan. Sad ce narednu malo da postede Denver (verovatno ce i dobiti) i onda u zadnja dva meca steroidi ce opet da se guraju i da im se nista ne svira. Cirkus

...

pre 3 godine

Odbrana je bila velika promaja. Skok u odabrani nula. Koliko Lejkersi promaše, toliko puta nadskočili Nuggetse za još jedan napad.

Još jednu stvar sam primetio. Je li Jokić nešto ljut ili uvređen na saigrače, pa toliko nezainteresovan bio ili umor? Kao da nisu bili tim danas.

Jedna situacija sa današnje utakmice mi pala za oko - kada je Craig pao dole na parketu, Jokić ga samo pogledao i otišao po loptu umesto da mu pruži ruku da ustane. (ma koliko loš Craig saigrač bio).

Pera Ždera

pre 3 godine

Sta je bolje > Jamal sa svojih 20+ poena ali mesano, sa 3+ trojki kao rezultat razigravanja sa Nikolim (vise lopta u Nikolinim rukama) ili totalno carinjenje lopte Jamala (Nikola skoro totalno iskljucen, preskakan i ohladjen, van ritma) sa poenima uglavnom iz prodora i igre 1 na 1 sa 5 milijardi dribliga visksa i 0 od 3 za 3 poena?

Odgovor dobijen sinoc i jos par puta kroz prethodne sezone. Jamal je ubica, car, igracina ali lopta MORA kroz Nikolu inace dzabe i njegovih 50 poena. Lopta kroz Nikolinu kreaciju > obojica sa 20+ poena, lopta precesto kod Mareja sa ignorisanjem Nikole i kad je sam kao duh dok njega udvajaju (sinoc 10 tih situacija) > jedan na 30+ drugi van ritma = dosta gore po ekipu.

Stoji da je i Nikola bio pasivniji nego inace ali ogromnom zaslugom preskakanja od strane Jamala. On je skorer, Nikola je kreator - vratiti mu loptu ili bar Nikolu uposljavati u reketu kad Jamala udvajaju jer kad je obtnuto (udvajanje Nikole), Dzoni crta po parketu kreacijama za druge. Oslobodi se te lopte, spusti je u reket itd...

Kao da ga je Melounovo etiketiranje za "superstara" posle prethodne utakmice nalozilo (na pogresan nacin), da ne pusta loptu. Toliko puta vidjen previd i greska sto Melouna sto Mareja.

Sto se odbrane tice, Dejvisa ne smeju cuvati "kratki" graci (Milsap, prinudno Kreg pa i Grent (njih smenjivati na Bronu)) Njemu treba smetati dugim rukama, visinom, caprkanjem lopte jer van reketa se prilicno zatrapavi kad je spusti u dribling ili sutira ometen. Milsapa redovno unakazi. I dalje TVRDIM da Jokic najbolje cuva Dejvisa 1 na 1 (obicno sledi dalje pas kad ga Nikola preuzme). Koga ne mrzi nek nadje i statistiku takvog duela. E sad, sudije u takvoj situaciji, sta vise dodati...

tocka

pre 3 godine

Najbolji mu je odgovor na poslednje pitanje gde ga novinar pita sta bi on mogao vise da uradi da iznudi faulove nad njim, a on odgovara "ne razumem, pa prvo mora da bude faul, pa onda i sudija da svira faul".
Nema on samo izuzetan kosarkaski IQ, nego i inace. Sasvim lepo odgovorio sta se desavalo na terenu, bez da kritikuje sudije i zamera im se, a ipak podvukao razliku. Jasno je da cela NBA gura Lejkerse u finale.

tocka

pre 3 godine

Najbolji mu je odgovor na poslednje pitanje gde ga novinar pita sta bi on mogao vise da uradi da iznudi faulove nad njim, a on odgovara "ne razumem, pa prvo mora da bude faul, pa onda i sudija da svira faul".
Nema on samo izuzetan kosarkaski IQ, nego i inace. Sasvim lepo odgovorio sta se desavalo na terenu, bez da kritikuje sudije i zamera im se, a ipak podvukao razliku. Jasno je da cela NBA gura Lejkerse u finale.

Pera Ždera

pre 3 godine

Sta je bolje > Jamal sa svojih 20+ poena ali mesano, sa 3+ trojki kao rezultat razigravanja sa Nikolim (vise lopta u Nikolinim rukama) ili totalno carinjenje lopte Jamala (Nikola skoro totalno iskljucen, preskakan i ohladjen, van ritma) sa poenima uglavnom iz prodora i igre 1 na 1 sa 5 milijardi dribliga visksa i 0 od 3 za 3 poena?

Odgovor dobijen sinoc i jos par puta kroz prethodne sezone. Jamal je ubica, car, igracina ali lopta MORA kroz Nikolu inace dzabe i njegovih 50 poena. Lopta kroz Nikolinu kreaciju > obojica sa 20+ poena, lopta precesto kod Mareja sa ignorisanjem Nikole i kad je sam kao duh dok njega udvajaju (sinoc 10 tih situacija) > jedan na 30+ drugi van ritma = dosta gore po ekipu.

Stoji da je i Nikola bio pasivniji nego inace ali ogromnom zaslugom preskakanja od strane Jamala. On je skorer, Nikola je kreator - vratiti mu loptu ili bar Nikolu uposljavati u reketu kad Jamala udvajaju jer kad je obtnuto (udvajanje Nikole), Dzoni crta po parketu kreacijama za druge. Oslobodi se te lopte, spusti je u reket itd...

Kao da ga je Melounovo etiketiranje za "superstara" posle prethodne utakmice nalozilo (na pogresan nacin), da ne pusta loptu. Toliko puta vidjen previd i greska sto Melouna sto Mareja.

Sto se odbrane tice, Dejvisa ne smeju cuvati "kratki" graci (Milsap, prinudno Kreg pa i Grent (njih smenjivati na Bronu)) Njemu treba smetati dugim rukama, visinom, caprkanjem lopte jer van reketa se prilicno zatrapavi kad je spusti u dribling ili sutira ometen. Milsapa redovno unakazi. I dalje TVRDIM da Jokic najbolje cuva Dejvisa 1 na 1 (obicno sledi dalje pas kad ga Nikola preuzme). Koga ne mrzi nek nadje i statistiku takvog duela. E sad, sudije u takvoj situaciji, sta vise dodati...

...

pre 3 godine

Odbrana je bila velika promaja. Skok u odabrani nula. Koliko Lejkersi promaše, toliko puta nadskočili Nuggetse za još jedan napad.

Još jednu stvar sam primetio. Je li Jokić nešto ljut ili uvređen na saigrače, pa toliko nezainteresovan bio ili umor? Kao da nisu bili tim danas.

Jedna situacija sa današnje utakmice mi pala za oko - kada je Craig pao dole na parketu, Jokić ga samo pogledao i otišao po loptu umesto da mu pruži ruku da ustane. (ma koliko loš Craig saigrač bio).

drvobradi

pre 3 godine

@Pera Ždera
Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu.

123

pre 3 godine

Uglavnom su napad zavrsavali Marej i Grant. Jokic je dosta preskakan nocas. Pogledajte, Jokic i Grant sut 13 puta obojica? Od kada je Grant toliki suter, od prosle utakmice? Jasno je da Denver pobedjuje SAMO ako su poenterski iznad ostalih Marej i Jokic. Grant treba vise da igra odbranu a ne da se u sutu izjednacuje sa Jokicem? Zato je tako i igrala odbrana i izgubili su..

Pera Ždera

pre 3 godine

"Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu."
(drvobradi, 25. septembar 2020 10:02)

Ja mozda filozfiram ali ti vrv gledas kosarku ali istu bas i ne kapiras. Ocigledno je posmatras samo kroz individualan ucinak bez timske kreativnosti, saradnje i uticaja. Jokic kada nekog igraca ide i kada je u zoni hrani konstanto i trudi se da igra na njega. I ne samo kada je u zoni vec i kada je potrebno da do iste dodje sto Jamal ne uzvraca. Sinoc posebno ne. Bilo je bar deset situacija gde udvajaju Mareja, Jokic se otvara sto odmotavanjem na liniju za tri, sto rolanjem u reket - bukvalno kao duh sam i Marej ne prosledjuje/ne spusta loptu vec slede driblinzi viska. Ok pri tom soliranju je uglavnom i pogadjao ali igac koji je neophodan za tim sa njim je ostao nerazigran, van suterskog ritma + takav kakav je, pasivan ako neko drugi forsira i eto takvog razultata. Ovo su cinjenice koje u 90% pratilaca ovde videli ali bitno je da ja filozofiram :)

Sta treba Jokic da radi ako ne dodirne loptu pet napada zaredom a sam kao duh? Da je uzme i sa centra predribla celu odbranu? Nije on ta vrsta silovatelja. Jokic kada da 30+ poena razigrava i Mareja, obrnuto sinoc nije postojalo. Ni blizu.

Bocko

pre 3 godine

Po meni kljucni detalji Jokiceve pasivnosti su sledeci: Sporije je usao u u utakmicu, ali je u u 2 pa i 3 cetvrtini uspostavio neki ritam. Kada je usao u igru u 4 cetvrtini, Grant je krenuo na ulaz, Dejvis ga je faulirao, naravno bez reakcije sudija, lopta se odbila do Jokica koji dva puta pokusava iz " odbojke " da da kos, ne uspeva, sudije mu sviraju nepostojecu licnu, odmah zatim i u odbrani petu. Uz takav sudijski kriterijum, tesko je biti dovoljno agresivan, plus sto te ubiju u pojam. Ali po Jokicevim grimasama i govoru tela posle utakmice, rekao bih da se bas naostrio za sledeci mec.

lucc

pre 3 godine

Kad je Jamal zvezda i prva violina Denver igra kao i ostali NBA timovi. Soliranje i davljenje igre. Jeste Jokic bio udvajan ali posle bloka mu daj loptu kad ima miss mach! Dobro je mali sad si superstar ali tim ti gubi, a ti izigravas Jordana. Nisam cuo sta je rekao trener, bas me zanima!!

Jaran

pre 3 godine

drvobradi
Izvini, a koliko je to puta Jokic sutnuo na kos u prvoj cetvrtini? Koliko je puta dobio loptu kada je imao "malog" igraca ma sebi u prvoj cetvrtini???

Иван

pre 3 godine

Кључни проблем је Маолун и његова задртост односно спорост код прилагођавања противнику. Лејкерси су једноставно тим који је састављен за титулу одмах: имају две велике звезде и гомилу играча задатка, углавном одбрамбених (Карузо, Колдвел-Поуп, Грин, Хауард, Морис, Меги). Та два суперстара ће дати своје поене, и биће заштићени, не можеш то избећи. Дакле, ти мораш њима парирати нападачки да би их добио. Шта ће ти онда Гери Херис у стартној петорци? Зар је за Каруза, Грина или Колдвел-Поупа потребан такав дефанзивни специјалац који не може вола да убоде? Па њих може да чува и Мареј, а Хериса је боље користити за стопирање Ронда, који је једини креативни спољни играч (уз Леброна) код Лејкерса, и улази са клупе! И шта ће ти Милсеп у стартној петорци? Убациш Портера и Крега, и петорком Мареј-Портер-Крег-Грент-Јокић би била много ефикаснија. Портер и Мареј би чували Грина и Колдвел Поупа, Крег Леброна, као и сада, Грент Дејвиса (као и сада, па би прешао на Леброна кад АД одмара), а Јокић Хауарда. Имаш Монтеа Мориса, Хериса и Милсепа са клупе, и то је то. Не можеш себи дозволити да сваки пут када имаш прилику за изједначење или вођство теби нападу протраћи Гери Херис или Пол Милсеп, који вола не могу да убоду. А Јокић мора бити много агресивнији. Било је очекивано овакво суђење након оних јадиковки медија (тј. Лејкерса), али кредит код судија ће добити ако буде агресивнији.

WillyWonka

pre 3 godine

"Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 25. septembar 2020 11:12)"

Ljudi nisu shvatili tvoj smisao za humor, pa ti dijele minuse.

Petar

pre 3 godine

Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.

drvobradi

pre 3 godine

@Jaran
Sutnuo 1 i dao. I to je bilo sve. Sto se tice situacije kada ga preuzme nizi igrac, u Q1 je dobio loptu skoro svaki put, imao mislim 2-3 asistencije iz takvih situacija (LAL su rotirali nazad, pa ostane neko sam) i nijednom on nije dao kos. A bilo je situacija gde nije Karuza ugurao vec je krenuo da ga obilazi ili npr prvi napad kada mu je Pope uzeo loptu.

semir

pre 3 godine

Ne znam kako sudije mogu da dozvole da ih James i Huaward onako guraju (ono nije gradjenje vec odguravanje. Krenem da gledam mec i onda me to toliko izritira da sam cijeli dan nervozan. Sad ce narednu malo da postede Denver (verovatno ce i dobiti) i onda u zadnja dva meca steroidi ce opet da se guraju i da im se nista ne svira. Cirkus

lucc

pre 3 godine

@drvobradi caki i da je ostajao na Carusu ne moze da igra ledjima na trici, a cim bi usao u reket tu je bio Dwight. Da je bio malo ne agresivniji bio je ali njemu inace prolazi lopta kroz ruke dva puta u toku napada. Gde je bio Murrey u drugom mecu? Sta misli da moze na Lebron-a? Timski i zajedno Denver jedino moze, a to znaci preko Jokica!!!

Nikola

pre 3 godine

Ne znam o cemu pricate, pa Denver i LA su ukupno u sva cetiri meca izveli prakticno jednak broj slobodnih bacanja. Brojevi nikada ne lazu.

BMX

pre 3 godine

Nemojte da se lazemo, ja Melouna zaista volim, vidi se da je dobar covek pre svega, dobar je i trener ali je mnogo neiskusan, do finala su stigli ne njegovom zaslugom, mnogo lose postave na terenu, Nikolu hladi previse, prosle sezone je setite se igrao 68 minuta u jednoj utakmici, ne vidim sto nebi mogao da igra 40+ min kad se lomi rezultat u finalu ejjj i ima jos mnogo detalja koje nmg da pisem ali Meloun nije spreman za finale.

Petar

pre 3 godine

Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.

drvobradi

pre 3 godine

@Pera Ždera
Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu.

Nikola

pre 3 godine

Ne znam o cemu pricate, pa Denver i LA su ukupno u sva cetiri meca izveli prakticno jednak broj slobodnih bacanja. Brojevi nikada ne lazu.

Pera Ždera

pre 3 godine

Sta je bolje > Jamal sa svojih 20+ poena ali mesano, sa 3+ trojki kao rezultat razigravanja sa Nikolim (vise lopta u Nikolinim rukama) ili totalno carinjenje lopte Jamala (Nikola skoro totalno iskljucen, preskakan i ohladjen, van ritma) sa poenima uglavnom iz prodora i igre 1 na 1 sa 5 milijardi dribliga visksa i 0 od 3 za 3 poena?

Odgovor dobijen sinoc i jos par puta kroz prethodne sezone. Jamal je ubica, car, igracina ali lopta MORA kroz Nikolu inace dzabe i njegovih 50 poena. Lopta kroz Nikolinu kreaciju > obojica sa 20+ poena, lopta precesto kod Mareja sa ignorisanjem Nikole i kad je sam kao duh dok njega udvajaju (sinoc 10 tih situacija) > jedan na 30+ drugi van ritma = dosta gore po ekipu.

Stoji da je i Nikola bio pasivniji nego inace ali ogromnom zaslugom preskakanja od strane Jamala. On je skorer, Nikola je kreator - vratiti mu loptu ili bar Nikolu uposljavati u reketu kad Jamala udvajaju jer kad je obtnuto (udvajanje Nikole), Dzoni crta po parketu kreacijama za druge. Oslobodi se te lopte, spusti je u reket itd...

Kao da ga je Melounovo etiketiranje za "superstara" posle prethodne utakmice nalozilo (na pogresan nacin), da ne pusta loptu. Toliko puta vidjen previd i greska sto Melouna sto Mareja.

Sto se odbrane tice, Dejvisa ne smeju cuvati "kratki" graci (Milsap, prinudno Kreg pa i Grent (njih smenjivati na Bronu)) Njemu treba smetati dugim rukama, visinom, caprkanjem lopte jer van reketa se prilicno zatrapavi kad je spusti u dribling ili sutira ometen. Milsapa redovno unakazi. I dalje TVRDIM da Jokic najbolje cuva Dejvisa 1 na 1 (obicno sledi dalje pas kad ga Nikola preuzme). Koga ne mrzi nek nadje i statistiku takvog duela. E sad, sudije u takvoj situaciji, sta vise dodati...

tocka

pre 3 godine

Najbolji mu je odgovor na poslednje pitanje gde ga novinar pita sta bi on mogao vise da uradi da iznudi faulove nad njim, a on odgovara "ne razumem, pa prvo mora da bude faul, pa onda i sudija da svira faul".
Nema on samo izuzetan kosarkaski IQ, nego i inace. Sasvim lepo odgovorio sta se desavalo na terenu, bez da kritikuje sudije i zamera im se, a ipak podvukao razliku. Jasno je da cela NBA gura Lejkerse u finale.

Pera Ždera

pre 3 godine

"Ne filozofiraj. Sinoc je Jokic podbacio, bio je neprimetan, da nije bilo Mareja i nekih suludih poena bilo bi +20 za LAL. S obzirom da je prva zvezda tima, on mora da postigne 20+p. U prvoj cetvrtini je dao 2, u cetvrtoj, kada se lomio rezultat, nijedan. Nije se proslavio ni sa skokovima. To je tacno ta razlika koja je nedostajala za pobedu."
(drvobradi, 25. septembar 2020 10:02)

Ja mozda filozfiram ali ti vrv gledas kosarku ali istu bas i ne kapiras. Ocigledno je posmatras samo kroz individualan ucinak bez timske kreativnosti, saradnje i uticaja. Jokic kada nekog igraca ide i kada je u zoni hrani konstanto i trudi se da igra na njega. I ne samo kada je u zoni vec i kada je potrebno da do iste dodje sto Jamal ne uzvraca. Sinoc posebno ne. Bilo je bar deset situacija gde udvajaju Mareja, Jokic se otvara sto odmotavanjem na liniju za tri, sto rolanjem u reket - bukvalno kao duh sam i Marej ne prosledjuje/ne spusta loptu vec slede driblinzi viska. Ok pri tom soliranju je uglavnom i pogadjao ali igac koji je neophodan za tim sa njim je ostao nerazigran, van suterskog ritma + takav kakav je, pasivan ako neko drugi forsira i eto takvog razultata. Ovo su cinjenice koje u 90% pratilaca ovde videli ali bitno je da ja filozofiram :)

Sta treba Jokic da radi ako ne dodirne loptu pet napada zaredom a sam kao duh? Da je uzme i sa centra predribla celu odbranu? Nije on ta vrsta silovatelja. Jokic kada da 30+ poena razigrava i Mareja, obrnuto sinoc nije postojalo. Ni blizu.

WillyWonka

pre 3 godine

"Nikad amerikanci (namerno malim slovom) nece dozvoliti da jedan Srbin bude NBA sampion i MVP finala. Nikad! Prosto smo im trn u oku, jer imamo istoriju, ponos i dostojanstvo, koji oni mogu samo da sanjaju. U osnovi njihove politike je unistenje i rasparcavanje Srbije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 25. septembar 2020 11:12)"

Ljudi nisu shvatili tvoj smisao za humor, pa ti dijele minuse.

semir

pre 3 godine

Ne znam kako sudije mogu da dozvole da ih James i Huaward onako guraju (ono nije gradjenje vec odguravanje. Krenem da gledam mec i onda me to toliko izritira da sam cijeli dan nervozan. Sad ce narednu malo da postede Denver (verovatno ce i dobiti) i onda u zadnja dva meca steroidi ce opet da se guraju i da im se nista ne svira. Cirkus

lucc

pre 3 godine

Kad je Jamal zvezda i prva violina Denver igra kao i ostali NBA timovi. Soliranje i davljenje igre. Jeste Jokic bio udvajan ali posle bloka mu daj loptu kad ima miss mach! Dobro je mali sad si superstar ali tim ti gubi, a ti izigravas Jordana. Nisam cuo sta je rekao trener, bas me zanima!!

123

pre 3 godine

Uglavnom su napad zavrsavali Marej i Grant. Jokic je dosta preskakan nocas. Pogledajte, Jokic i Grant sut 13 puta obojica? Od kada je Grant toliki suter, od prosle utakmice? Jasno je da Denver pobedjuje SAMO ako su poenterski iznad ostalih Marej i Jokic. Grant treba vise da igra odbranu a ne da se u sutu izjednacuje sa Jokicem? Zato je tako i igrala odbrana i izgubili su..

Иван

pre 3 godine

Кључни проблем је Маолун и његова задртост односно спорост код прилагођавања противнику. Лејкерси су једноставно тим који је састављен за титулу одмах: имају две велике звезде и гомилу играча задатка, углавном одбрамбених (Карузо, Колдвел-Поуп, Грин, Хауард, Морис, Меги). Та два суперстара ће дати своје поене, и биће заштићени, не можеш то избећи. Дакле, ти мораш њима парирати нападачки да би их добио. Шта ће ти онда Гери Херис у стартној петорци? Зар је за Каруза, Грина или Колдвел-Поупа потребан такав дефанзивни специјалац који не може вола да убоде? Па њих може да чува и Мареј, а Хериса је боље користити за стопирање Ронда, који је једини креативни спољни играч (уз Леброна) код Лејкерса, и улази са клупе! И шта ће ти Милсеп у стартној петорци? Убациш Портера и Крега, и петорком Мареј-Портер-Крег-Грент-Јокић би била много ефикаснија. Портер и Мареј би чували Грина и Колдвел Поупа, Крег Леброна, као и сада, Грент Дејвиса (као и сада, па би прешао на Леброна кад АД одмара), а Јокић Хауарда. Имаш Монтеа Мориса, Хериса и Милсепа са клупе, и то је то. Не можеш себи дозволити да сваки пут када имаш прилику за изједначење или вођство теби нападу протраћи Гери Херис или Пол Милсеп, који вола не могу да убоду. А Јокић мора бити много агресивнији. Било је очекивано овакво суђење након оних јадиковки медија (тј. Лејкерса), али кредит код судија ће добити ако буде агресивнији.

Bocko

pre 3 godine

Po meni kljucni detalji Jokiceve pasivnosti su sledeci: Sporije je usao u u utakmicu, ali je u u 2 pa i 3 cetvrtini uspostavio neki ritam. Kada je usao u igru u 4 cetvrtini, Grant je krenuo na ulaz, Dejvis ga je faulirao, naravno bez reakcije sudija, lopta se odbila do Jokica koji dva puta pokusava iz " odbojke " da da kos, ne uspeva, sudije mu sviraju nepostojecu licnu, odmah zatim i u odbrani petu. Uz takav sudijski kriterijum, tesko je biti dovoljno agresivan, plus sto te ubiju u pojam. Ali po Jokicevim grimasama i govoru tela posle utakmice, rekao bih da se bas naostrio za sledeci mec.

...

pre 3 godine

Odbrana je bila velika promaja. Skok u odabrani nula. Koliko Lejkersi promaše, toliko puta nadskočili Nuggetse za još jedan napad.

Još jednu stvar sam primetio. Je li Jokić nešto ljut ili uvređen na saigrače, pa toliko nezainteresovan bio ili umor? Kao da nisu bili tim danas.

Jedna situacija sa današnje utakmice mi pala za oko - kada je Craig pao dole na parketu, Jokić ga samo pogledao i otišao po loptu umesto da mu pruži ruku da ustane. (ma koliko loš Craig saigrač bio).

Jaran

pre 3 godine

drvobradi
Izvini, a koliko je to puta Jokic sutnuo na kos u prvoj cetvrtini? Koliko je puta dobio loptu kada je imao "malog" igraca ma sebi u prvoj cetvrtini???

lucc

pre 3 godine

@drvobradi caki i da je ostajao na Carusu ne moze da igra ledjima na trici, a cim bi usao u reket tu je bio Dwight. Da je bio malo ne agresivniji bio je ali njemu inace prolazi lopta kroz ruke dva puta u toku napada. Gde je bio Murrey u drugom mecu? Sta misli da moze na Lebron-a? Timski i zajedno Denver jedino moze, a to znaci preko Jokica!!!

drvobradi

pre 3 godine

@Jaran
Sutnuo 1 i dao. I to je bilo sve. Sto se tice situacije kada ga preuzme nizi igrac, u Q1 je dobio loptu skoro svaki put, imao mislim 2-3 asistencije iz takvih situacija (LAL su rotirali nazad, pa ostane neko sam) i nijednom on nije dao kos. A bilo je situacija gde nije Karuza ugurao vec je krenuo da ga obilazi ili npr prvi napad kada mu je Pope uzeo loptu.

BMX

pre 3 godine

Nemojte da se lazemo, ja Melouna zaista volim, vidi se da je dobar covek pre svega, dobar je i trener ali je mnogo neiskusan, do finala su stigli ne njegovom zaslugom, mnogo lose postave na terenu, Nikolu hladi previse, prosle sezone je setite se igrao 68 minuta u jednoj utakmici, ne vidim sto nebi mogao da igra 40+ min kad se lomi rezultat u finalu ejjj i ima jos mnogo detalja koje nmg da pisem ali Meloun nije spreman za finale.