Utorak, 22.09.2020.

09:15

Đoković otkrio Nadalovu "slabu tačku" na Rolan Garosu

Novak Đoković se nakon osvajanja 36. Masters trofeja dotakao i Rolan Garosa.

Izvor: LN

Ðokoviæ otkrio Nadalovu "slabu taèku" na Rolan Garosu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

sasa.r

pre 3 godine

Novak nikada u karijeri nije bolje servirao! Sada svaki prvi ravni servis je preko 200km/h a izuzetan je kod slajz servisa a i kik mu je odličan.Tu je napredovao.Forhend i behend uglavnom stabilni, drop dobar ali ga igra često pogrešno( na slabiji udarac protivnika) pa nema dovoljnu rotaciju.Voleji i smeč i dalje glavne mane.Međutim sve je to podnošljivo u odnosu na pogrešne odluke u toku poena.Vajda i Goran mu stalno ponavljaju da mora da reaguje i skraćuje poene kada se ukaže šansa za to.Npr vidjeli ste i protiv Švarcmana koliko je puta Novak ,,izbacivao" protivnika van terena ali nije koristio protivnikove spore slajzove ili ,,meke" udarce da izađe na mrežu i riješi poen.Čekao je pozadi i ako je loptica padala blizu linije, gubio je inicijativu u poenu i sve vraćao na početak. To Novak MORA popraviti jer ima mnogo momaka koji mogu da prebacuju do sjutra a da Novakovi kontrolisano snažni udarci ne budu dovoljni za poen.Znači kad osjetiš da je protivnik primoran na slajz odmah izaći na mrežu i NE ČEKATI.

Kaca

pre 3 godine

Da nije Novaka, ko bi znao gde je Srbija i ko bi nam popravio imidz. Novak je moj idol, sa svim vrlinama i manama. Uvek navijam za njega strasno i nadam se da ce osvojiti svaki nadolazeci turnir!

Miodrag

pre 3 godine

U Parizu neće biti toplije kao u maju odnosno junu. Mnogo češća pojava krajem septembra i oktobra je kiša i vreme će biti tako večinom vremena tako da je i dobro što ove godine gledamo sa zatvorenim krovom na RG. Vreme ide oko 15 do 20° ili malo ispod tog vremena. Tako da hladno je i neće prijati ovo Nadalu sigurno na RG.

Slobodan

pre 3 godine

Ne zaboravimo Tima! Ujedno, najgora varijanta po Novaka je njegov trijumf- pozicija broj 1 na kraju godine bi bila dovedena u pitanje.

oooooooo

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

Trebao bi da bude u Nadalovom dijelu kostura jer ce Tim biti treci nosilac. Pre je Federer bio treci nosilac pa je on bio u Nadalovom dijelu kostura, a Federer u Djokovicevom. Inace ide u jedan dio kostura idu, 1. i 4. nosilac, a udrugi dio kostura 2. i 3. nosilac.

Rafa30

pre 3 godine

Thiem ce se odmoriti, a Nole ce podici razinu igre.
Podici ce je i Rafa, ali mu uvjeti nece odgovarati i to ce bit kljucno.
Sve sto je Nole izjavio za vlagu, nocne termine, krov i slab odskok utjecat ce na Rafu itekako.
Nole, cuvaj se Thiema.

sasha

pre 3 godine

@Dejan Vu
Mozda na drugim turnirima, ali ne postoji veca dominacija u sportu od Nadalove na RG. Za ovoliko godina menjali su se vremenski uslovi, ali je ishod uvek bio isti.

Radoslav

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.
(građanin, 22. septembar 2020 10:14) Ne slazem se sa tim da je slem zahtevniji od mastersa.Kao prvo,tacno je za 3 seta i 7 meceva ali treba napomenuti da je dan odmora izmedju meceva i da prva 3 kola imas relativno lake i nepoznate protivnike.Za razliku od slema masters se igra 6 kola al dan za danom i to sa igracima iz top 50.Sta je teze ,igrati u 2 dana 3-5 setova ili 4-6? Najnepravednije tretirani turniri u sportu uopste su teniski mastersi 1000.

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@@Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.


Vise nisu slabo gledane sad na GS na oba kanala Eurosporta ide zenski tenis. Tako se "izjednacava" neravnopravnost polova po neoliberalnom metodu.

mare

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Nadalu od pocetka karijere izuzetno odgovaraju uslovi na RG, s druge strane No1etu ne odgovaraju uglavnom zbog vetra koji mu smeta jer nosi kontaktna sociva. Mislim da je ove godine No1e ubedljivo prvi favorit za osvajanje RG-a jer sada je postavljen krov i ako bude kisoviti vreme ili jak vetar krov se zatvara, a svi znamo da Nadal nema sta da trazi pod krovom. Takodje, Thiem bi izgubio ono polufinale prosle godine da onaj svajcarski supervizor (Andreas Egli) isti koji ga je izbacio ove godine na USO, nije odbio Djokovicev predlog da se mec odlozi zbog nepovoljnih vremenskih prilika (presnazan vetar sa kisom, koji je znacajno pojacao nakon prbog polufinala izmedju Nadala i dzemperka). Da su bile normalne prilike Sada bi Nadal imao jedan RG manje, a No1e jedan vise. Al dobro, sacekat cemo jos do 11 oktobra ove godine da No1e i tu nepravdu ispravi!!!

II

pre 3 godine

"Uslovi na kojima je igrao - teška šljaka, mali odskos, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam... Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da - videćemo, biće interesantno", objasnio je najbolji teniser planete.

Dobro je da si im rekao da znaju koji najbolji termin da obezbede za Nadala!:-)

Bastovan

pre 3 godine

Nadal ima status nepobedivog na RG i vecina igraca izgubi taj mec pre nego sto i izadje na teren. Ovo je cist psiholoski rat jer ovom izjavom Djokovic daje potstreh ostalim igracima da su se uslovi promenili i da je Nadal ipak ranjiv!
Idemo Noleee!!!

Choke ović

pre 3 godine

Teško da može nole do titule,njemu ne odgovara vetrovio vreme, kiša i dnevni termini, što se ispostavilo da je to njegov najslabiji gs turnir(samo jedna titula)
Po meni, ove godine titulu osvaja nadal u finalu protiv igrača tipa šapovalov, cicipas, medvedev, bautista

Toni Bandera

pre 3 godine

Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio
(CroFed, 22. septembar 2020 10:57)

ma nema frke stiže i to odma, sa 4 u nizu Nole se posle Vimbldona oprašta od ATP-a i na Olimpijadi biva krunisan u GOAT-a, sa 21 slemom, dabl-dablom na mastersima, Davis cupom i olimpijskim zlatom u singlu.
Feđa će tada verovatno biti bolji jer neće Nole imati zlato u dublu :(
U penziju na vreme ide goat deci da se posveti, a ne da se vucara po turnirima do 40 ko neki samo od kuće da pobegnu, da nalaze kres varijante među mladim teniskim nadama ATP-a.
Slatko će biti i to što će ovogodišnji nastup na US Openu biti oproštajni Novakov. Uh jedva čekam!

Svarožić

pre 3 godine

Mogu da se kladim da neće doći do meča između Đokovića i Nadala na Rolan Garosu. Ispašće sigurno jedan od njih dvojice prije finala.

lal

pre 3 godine

@gradjanin: zene duplo spremnije od muskaraca koji su igrali pre 20-30 godina?!?
da zanemarimo da je federer postao profesionalac 1998 (ipak mu je trebalo 5 godina za prvi GS) i da pogledamo tvoju gornju granicu...
koja je to zena duplo spremnija od samprasa ili agasija?!? oni su svoje prve gs-ove osvojili pre 30ak godina...
pa najspremnija serena vilijams ne bi uzela vise od 4 gema 17ogodisnjem chengu koji je tada osvojio RG i postao najmladji osvajac GS u istoriji...

Dejan Vu

pre 3 godine

Nije bitna Nadalova slaba tačka nego Novakova. Ako mu se bude igralo i bude fit, Nadal ni iko drugi nema šanse. Novak pre može da izgubi na početku od nekog "pacera" kada igra bez volje, da ne kažem preko kurca. Ako stigne do polufinala i osvojiće trofej.

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

"Meni odgovaraju ti uslovi, biće zanimljivo kako će se turnir odvijati, ima mnogo mečeva, ali počne kiša, što za Pariz u ovo doba godine nije neuobičajeno, pitanje je koliko će to uticati na ceo raspored. Nadamo se da možemo da završimo na vreme, ali moram da budem spreman fizički na sve, na moguća odlaganja, prekidanja mečeva, da igram van centralnog terena bez krova. Ali osetio sam tako nešto i u prošlosti, ovo mi daje dodatno samopouzdanje za Grend slem", ističe najbolji srpski sportista.

Ne znam, Nole... ne verujem bas da si spreman na odlaganja, prekidanja, igranja van centralnog terena bez krova.
U proslosti su te bas te stvari potpuno izbacile iz koncepta - secamo se na primer finala na US Open-u 2012 protiv Murray-a, kad te je vetar, koji je i njemu duvao, toliko iznervirao da si bez ikakve potrebe izgubio prva dva seta ili proslogodisnjeg polufinala na RG protiv Thiem-a, gde isto tako set i po nisi mogao da se sastavis zbog vetra. Okolnosti (vetar, krov, odlaganje itd.) su za sve igrace isti, tako da gledaj da te to ne poremeti.
Kao tvoj navijac se ipak nadam da ces barem od 1/8- ili 1/4-finala svaki mec da igras na centralnom terenu sa zatvorenim krovom.
S' obzirom na kise i odlaganja plus lude meceve zena, mozemo da racunamo da se finale najverovatnije nece igrati u nedelju.

Dacha

pre 3 godine

@noleisthebest

I ja navijam za Noleta i isto imam neke predrasude prema Novakovom zrebu kroz karijeru ali ove primere sto si dao su sve samo ne sporni. Prvo kad je igrao sa Federerom i da je izgubio onda bi Federer mrtav umoran dolazio Nadalu,a ko sme da tvrdi da se bilo sta sme raditi protiv Federera. Uostalom da bi bio najbolji moras i da pobedjujes najbolje. Drugo protiv Marija se igralo po kisi i jednostavno protiv prirode se nije moglo kad su organizatori nesposobni bili da ugrade krov na centralni teren godinama. Protiv Vavrinke je sve bilo do Novaka i njegove glave,jednostavno koliko god bio psihicki jak tad nije izdrzao a Vavrinka mu kao igrac ne odgovara i kad igra svoj najbolji tenis sanse su 50:50 kod njih dvojice i bukvalno poen dva odlucuju,a svi se secamo kako je Vavrinka tad odigrao kao u transu.

građanin

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.

drago

pre 3 godine

Samo sto će se finale igrati po danu a i ostale meceve Nadal neće igrati po noci. A ako ne bude kiše nece se igrati ni pod krovom. Pobijediti ga mogu mozda samo Djokovic i Thiem. Thiem je vjerovatno istrošen od US Opena a i Djokovic je puno igrao dok je Nadal odmoran. Mislim da je od Swartzmanna namjerno izgubio da ne izgubi od Djokovica pred RG. To bi ga poljuljala, ovo neće.
Na kraju, to je njegov turnir. Mislim da će osvojiti uz po najvise 1 izgubljeni set od Djokovica i Thiema.

nn

pre 3 godine

Kakav je ovo lik, desi mu se onakav peh na us openu i covek bez vecih problema u roku od dve sedmice osvoji sledeci veliki turnir. Kakav mozak i kakva konstantnost. Nadam se da ce ga sreca i ono sto ume posluziti i na RG.

War Inside My Head

pre 3 godine

Novak je u pravu što se tiče Nadala i vremenskih uslova,ali ipak je to Rafa,RG je njegova kuća praktično.Ali,ako Nole bude na svom nivou,onda ne sumnjam da je favorit za osvajanje titule,posebno što se tiče psihološkog mira,to je njegova najveća snaga.Samo da ga neka glupost ne izbaci iz takta?!

Mihael

pre 3 godine

Najaveče šanse za trijumf ima Novak trenutno. Novak je najviše mečeva odigro na šljaci i došao je relativno odmoren sa US Opena. Tim bi mogao da ispane u prva tri kruga. Najgore je kad menjaš podlogu bez predhodno odigranih mečeva. Videlo se Nadalu kako je brzo otišao kuči. Jednostavno nije lako. Ovo se nikad nije desilo da samo jedan masters se odigra pred Grand slam i još 2 sedmice prije toga se igralo na betonu. a Djković je poznat po tome da se brzo prilagodjava uslovima. Tako, da on ima po meni največe šanse za trijumf.

Toni Bandera

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo sam i ja napisao kada je Svarcman dobio Rafu. Hvala Noletu sto je potvrdio moje reci. Slično je analizirao i @Djoksa ovde na forumu. Dakle, iako je Rafa i dalje prvi favorit, on ovog puta ni izbliza neće biti toliki favorit koliki je kad se igra po suncu, na suvoj šljaci, po danu kada je toplo a vlažnost mala! Uslovi krajem septembra i u oktobru na šljaci mu nikako ne leže, a tek kada se bude igralo uveče. Njegovi spinovi ni izbliza neće biti efikasni.

noleisthebest

pre 3 godine

"Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.
(kesi, 22. septembar 2020 09:58)"

Itekako je bitno ko je na cijoj strani zreba, zbog toga zreb i postoji.

Nole je tokom svoje karijere izgubio 5-6 slemova upravo zbog zreba.
Setimo se US opena 2008-2012 kad je konstantno bio u Federerovoj polovini i s njim igrao u polufinalima i to u subotnjem vecernjem terminu da bi na tacni doazio mrtav umoran Nadalu sutradan u nedelju.

Setimo se takodje Rolan Garosa kad je imao Marija u polufinalu i igrao dva dana za redom 2015 kad ga je lako pobedio Vavrinka u finalu.

Da ne pominjem Nadalove zrebove gde su mu uvek sklanjani igraci koji ga pobedjuju.

Bracalic

pre 3 godine

E, to je sampion, vec vidi sebe u finalu! Samo cepaj majstore! Deri se, urlaj, izbaci frustraciju iz sebe, nek te mrze, pobeda je tvoja. Ko se poslednji smeje najsladje se smeje!

Kukatilo

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).
(Toni Bandera, 22. septembar 2020 10:17)

Da, inace je Kobi bio Nolov najbolji ortak. Videli se 2x na 5 minuta.

63 padobranska

pre 3 godine

Kome nije jasno o cemu prica Novak, neka odgleda finale RG 2012 ,kad je pala temperatura pred kisu Novak osvaja 8-9 gemova zaredom.

deda

pre 3 godine

noc, vlaga, odskok, to su ovde na komentarima neki pisali posle meca i cigledno da ima onih koji se razumeju u tenis, ali mnogo manje od hejtera i statisticara..
uostalom uskoro ce se videti ali cini mi se da od velike trojke ostade samo jedan..

CroFed

pre 3 godine

@Toni Bandera

Pa tako isto bi se i za Rogera moglo reći zar ne? Voli se ovdje pretpostavkama baviti, kalkulacijama, koliko, što, ako bi, kada bi... Na koncu konca, jedino su brojke bitne u konačnici, niti u kojim uvjetima niti u kojoj konkurenciji se što postavilo. Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio

brm

pre 3 godine

Nije ovo neka novost i nepoznanica. Mnogi su i ovde u komentarima tokom turnira u Rimu pisali o tome. Sezona na šljaci se igra tokom leta, i tad je najtoplije, suvo je i loptica odskače visoko. Nadal se uvek mučio kada je igrao mečeve na šljaci tokom hladnijih dana ili kada je vazduh vlažniji i loptica teža. Nisam gledao kakvo će vreme biti na RG, ali sigurno oko 10 stepeni hladnije nego inače kada se igra.

ludeng

pre 3 godine

Mislim da Dominika Tima ne bi trebalo uzimati za ozbiljno na ovogodisnjem RG. Osvojio je titulu u Nju Jorku i cini mi se da ce izgledati kao izduvan balon u Parizu.

Nemo

pre 3 godine

Po tradiciji u Novakov deo žreba će opet da uleti Tim što znači da će morati da pobedi 2 favorita ako će da osvoji Roland Garos. Nadal je bio nadigran protiv Diega u Rimu ali na Roland Garosu će biti druga priča to je njegov turnir.
Tako sve u svemu biće Đokoviću veoma teško da uzme RL ali su mu sanse mnogo veće nego da je uzeo USO što bi značilo manje vremena za pripremu za šljaku pošto bi Rim bio propušten a s time i šanse za RL svedene na minimum.
U suštini nekako mi se čini ako biramo između 2 slema RG nosi veći prestiž samim tim što je Nadal i dalje u igri i još uvek kralj tog turnira.

kesi

pre 3 godine

Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.

Nemo

pre 3 godine

Po tradiciji u Novakov deo žreba će opet da uleti Tim što znači da će morati da pobedi 2 favorita ako će da osvoji Roland Garos. Nadal je bio nadigran protiv Diega u Rimu ali na Roland Garosu će biti druga priča to je njegov turnir.
Tako sve u svemu biće Đokoviću veoma teško da uzme RL ali su mu sanse mnogo veće nego da je uzeo USO što bi značilo manje vremena za pripremu za šljaku pošto bi Rim bio propušten a s time i šanse za RL svedene na minimum.
U suštini nekako mi se čini ako biramo između 2 slema RG nosi veći prestiž samim tim što je Nadal i dalje u igri i još uvek kralj tog turnira.

nn

pre 3 godine

Kakav je ovo lik, desi mu se onakav peh na us openu i covek bez vecih problema u roku od dve sedmice osvoji sledeci veliki turnir. Kakav mozak i kakva konstantnost. Nadam se da ce ga sreca i ono sto ume posluziti i na RG.

kesi

pre 3 godine

Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.

Bracalic

pre 3 godine

E, to je sampion, vec vidi sebe u finalu! Samo cepaj majstore! Deri se, urlaj, izbaci frustraciju iz sebe, nek te mrze, pobeda je tvoja. Ko se poslednji smeje najsladje se smeje!

brm

pre 3 godine

Nije ovo neka novost i nepoznanica. Mnogi su i ovde u komentarima tokom turnira u Rimu pisali o tome. Sezona na šljaci se igra tokom leta, i tad je najtoplije, suvo je i loptica odskače visoko. Nadal se uvek mučio kada je igrao mečeve na šljaci tokom hladnijih dana ili kada je vazduh vlažniji i loptica teža. Nisam gledao kakvo će vreme biti na RG, ali sigurno oko 10 stepeni hladnije nego inače kada se igra.

Mihael

pre 3 godine

Najaveče šanse za trijumf ima Novak trenutno. Novak je najviše mečeva odigro na šljaci i došao je relativno odmoren sa US Opena. Tim bi mogao da ispane u prva tri kruga. Najgore je kad menjaš podlogu bez predhodno odigranih mečeva. Videlo se Nadalu kako je brzo otišao kuči. Jednostavno nije lako. Ovo se nikad nije desilo da samo jedan masters se odigra pred Grand slam i još 2 sedmice prije toga se igralo na betonu. a Djković je poznat po tome da se brzo prilagodjava uslovima. Tako, da on ima po meni največe šanse za trijumf.

ludeng

pre 3 godine

Mislim da Dominika Tima ne bi trebalo uzimati za ozbiljno na ovogodisnjem RG. Osvojio je titulu u Nju Jorku i cini mi se da ce izgledati kao izduvan balon u Parizu.

63 padobranska

pre 3 godine

Kome nije jasno o cemu prica Novak, neka odgleda finale RG 2012 ,kad je pala temperatura pred kisu Novak osvaja 8-9 gemova zaredom.

noleisthebest

pre 3 godine

"Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.
(kesi, 22. septembar 2020 09:58)"

Itekako je bitno ko je na cijoj strani zreba, zbog toga zreb i postoji.

Nole je tokom svoje karijere izgubio 5-6 slemova upravo zbog zreba.
Setimo se US opena 2008-2012 kad je konstantno bio u Federerovoj polovini i s njim igrao u polufinalima i to u subotnjem vecernjem terminu da bi na tacni doazio mrtav umoran Nadalu sutradan u nedelju.

Setimo se takodje Rolan Garosa kad je imao Marija u polufinalu i igrao dva dana za redom 2015 kad ga je lako pobedio Vavrinka u finalu.

Da ne pominjem Nadalove zrebove gde su mu uvek sklanjani igraci koji ga pobedjuju.

deda

pre 3 godine

noc, vlaga, odskok, to su ovde na komentarima neki pisali posle meca i cigledno da ima onih koji se razumeju u tenis, ali mnogo manje od hejtera i statisticara..
uostalom uskoro ce se videti ali cini mi se da od velike trojke ostade samo jedan..

Bastovan

pre 3 godine

Nadal ima status nepobedivog na RG i vecina igraca izgubi taj mec pre nego sto i izadje na teren. Ovo je cist psiholoski rat jer ovom izjavom Djokovic daje potstreh ostalim igracima da su se uslovi promenili i da je Nadal ipak ranjiv!
Idemo Noleee!!!

Dejan Vu

pre 3 godine

Nije bitna Nadalova slaba tačka nego Novakova. Ako mu se bude igralo i bude fit, Nadal ni iko drugi nema šanse. Novak pre može da izgubi na početku od nekog "pacera" kada igra bez volje, da ne kažem preko kurca. Ako stigne do polufinala i osvojiće trofej.

Svarožić

pre 3 godine

Mogu da se kladim da neće doći do meča između Đokovića i Nadala na Rolan Garosu. Ispašće sigurno jedan od njih dvojice prije finala.

War Inside My Head

pre 3 godine

Novak je u pravu što se tiče Nadala i vremenskih uslova,ali ipak je to Rafa,RG je njegova kuća praktično.Ali,ako Nole bude na svom nivou,onda ne sumnjam da je favorit za osvajanje titule,posebno što se tiče psihološkog mira,to je njegova najveća snaga.Samo da ga neka glupost ne izbaci iz takta?!

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo sam i ja napisao kada je Svarcman dobio Rafu. Hvala Noletu sto je potvrdio moje reci. Slično je analizirao i @Djoksa ovde na forumu. Dakle, iako je Rafa i dalje prvi favorit, on ovog puta ni izbliza neće biti toliki favorit koliki je kad se igra po suncu, na suvoj šljaci, po danu kada je toplo a vlažnost mala! Uslovi krajem septembra i u oktobru na šljaci mu nikako ne leže, a tek kada se bude igralo uveče. Njegovi spinovi ni izbliza neće biti efikasni.

građanin

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Nadalu od pocetka karijere izuzetno odgovaraju uslovi na RG, s druge strane No1etu ne odgovaraju uglavnom zbog vetra koji mu smeta jer nosi kontaktna sociva. Mislim da je ove godine No1e ubedljivo prvi favorit za osvajanje RG-a jer sada je postavljen krov i ako bude kisoviti vreme ili jak vetar krov se zatvara, a svi znamo da Nadal nema sta da trazi pod krovom. Takodje, Thiem bi izgubio ono polufinale prosle godine da onaj svajcarski supervizor (Andreas Egli) isti koji ga je izbacio ove godine na USO, nije odbio Djokovicev predlog da se mec odlozi zbog nepovoljnih vremenskih prilika (presnazan vetar sa kisom, koji je znacajno pojacao nakon prbog polufinala izmedju Nadala i dzemperka). Da su bile normalne prilike Sada bi Nadal imao jedan RG manje, a No1e jedan vise. Al dobro, sacekat cemo jos do 11 oktobra ove godine da No1e i tu nepravdu ispravi!!!

lal

pre 3 godine

@gradjanin: zene duplo spremnije od muskaraca koji su igrali pre 20-30 godina?!?
da zanemarimo da je federer postao profesionalac 1998 (ipak mu je trebalo 5 godina za prvi GS) i da pogledamo tvoju gornju granicu...
koja je to zena duplo spremnija od samprasa ili agasija?!? oni su svoje prve gs-ove osvojili pre 30ak godina...
pa najspremnija serena vilijams ne bi uzela vise od 4 gema 17ogodisnjem chengu koji je tada osvojio RG i postao najmladji osvajac GS u istoriji...

Kukatilo

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).
(Toni Bandera, 22. septembar 2020 10:17)

Da, inace je Kobi bio Nolov najbolji ortak. Videli se 2x na 5 minuta.

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

"Meni odgovaraju ti uslovi, biće zanimljivo kako će se turnir odvijati, ima mnogo mečeva, ali počne kiša, što za Pariz u ovo doba godine nije neuobičajeno, pitanje je koliko će to uticati na ceo raspored. Nadamo se da možemo da završimo na vreme, ali moram da budem spreman fizički na sve, na moguća odlaganja, prekidanja mečeva, da igram van centralnog terena bez krova. Ali osetio sam tako nešto i u prošlosti, ovo mi daje dodatno samopouzdanje za Grend slem", ističe najbolji srpski sportista.

Ne znam, Nole... ne verujem bas da si spreman na odlaganja, prekidanja, igranja van centralnog terena bez krova.
U proslosti su te bas te stvari potpuno izbacile iz koncepta - secamo se na primer finala na US Open-u 2012 protiv Murray-a, kad te je vetar, koji je i njemu duvao, toliko iznervirao da si bez ikakve potrebe izgubio prva dva seta ili proslogodisnjeg polufinala na RG protiv Thiem-a, gde isto tako set i po nisi mogao da se sastavis zbog vetra. Okolnosti (vetar, krov, odlaganje itd.) su za sve igrace isti, tako da gledaj da te to ne poremeti.
Kao tvoj navijac se ipak nadam da ces barem od 1/8- ili 1/4-finala svaki mec da igras na centralnom terenu sa zatvorenim krovom.
S' obzirom na kise i odlaganja plus lude meceve zena, mozemo da racunamo da se finale najverovatnije nece igrati u nedelju.

Rafa30

pre 3 godine

Thiem ce se odmoriti, a Nole ce podici razinu igre.
Podici ce je i Rafa, ali mu uvjeti nece odgovarati i to ce bit kljucno.
Sve sto je Nole izjavio za vlagu, nocne termine, krov i slab odskok utjecat ce na Rafu itekako.
Nole, cuvaj se Thiema.

CroFed

pre 3 godine

@Toni Bandera

Pa tako isto bi se i za Rogera moglo reći zar ne? Voli se ovdje pretpostavkama baviti, kalkulacijama, koliko, što, ako bi, kada bi... Na koncu konca, jedino su brojke bitne u konačnici, niti u kojim uvjetima niti u kojoj konkurenciji se što postavilo. Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio

Dacha

pre 3 godine

@noleisthebest

I ja navijam za Noleta i isto imam neke predrasude prema Novakovom zrebu kroz karijeru ali ove primere sto si dao su sve samo ne sporni. Prvo kad je igrao sa Federerom i da je izgubio onda bi Federer mrtav umoran dolazio Nadalu,a ko sme da tvrdi da se bilo sta sme raditi protiv Federera. Uostalom da bi bio najbolji moras i da pobedjujes najbolje. Drugo protiv Marija se igralo po kisi i jednostavno protiv prirode se nije moglo kad su organizatori nesposobni bili da ugrade krov na centralni teren godinama. Protiv Vavrinke je sve bilo do Novaka i njegove glave,jednostavno koliko god bio psihicki jak tad nije izdrzao a Vavrinka mu kao igrac ne odgovara i kad igra svoj najbolji tenis sanse su 50:50 kod njih dvojice i bukvalno poen dva odlucuju,a svi se secamo kako je Vavrinka tad odigrao kao u transu.

mare

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

Slobodan

pre 3 godine

Ne zaboravimo Tima! Ujedno, najgora varijanta po Novaka je njegov trijumf- pozicija broj 1 na kraju godine bi bila dovedena u pitanje.

drago

pre 3 godine

Samo sto će se finale igrati po danu a i ostale meceve Nadal neće igrati po noci. A ako ne bude kiše nece se igrati ni pod krovom. Pobijediti ga mogu mozda samo Djokovic i Thiem. Thiem je vjerovatno istrošen od US Opena a i Djokovic je puno igrao dok je Nadal odmoran. Mislim da je od Swartzmanna namjerno izgubio da ne izgubi od Djokovica pred RG. To bi ga poljuljala, ovo neće.
Na kraju, to je njegov turnir. Mislim da će osvojiti uz po najvise 1 izgubljeni set od Djokovica i Thiema.

Toni Bandera

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@@Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.


Vise nisu slabo gledane sad na GS na oba kanala Eurosporta ide zenski tenis. Tako se "izjednacava" neravnopravnost polova po neoliberalnom metodu.

Radoslav

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.
(građanin, 22. septembar 2020 10:14) Ne slazem se sa tim da je slem zahtevniji od mastersa.Kao prvo,tacno je za 3 seta i 7 meceva ali treba napomenuti da je dan odmora izmedju meceva i da prva 3 kola imas relativno lake i nepoznate protivnike.Za razliku od slema masters se igra 6 kola al dan za danom i to sa igracima iz top 50.Sta je teze ,igrati u 2 dana 3-5 setova ili 4-6? Najnepravednije tretirani turniri u sportu uopste su teniski mastersi 1000.

sasa.r

pre 3 godine

Novak nikada u karijeri nije bolje servirao! Sada svaki prvi ravni servis je preko 200km/h a izuzetan je kod slajz servisa a i kik mu je odličan.Tu je napredovao.Forhend i behend uglavnom stabilni, drop dobar ali ga igra često pogrešno( na slabiji udarac protivnika) pa nema dovoljnu rotaciju.Voleji i smeč i dalje glavne mane.Međutim sve je to podnošljivo u odnosu na pogrešne odluke u toku poena.Vajda i Goran mu stalno ponavljaju da mora da reaguje i skraćuje poene kada se ukaže šansa za to.Npr vidjeli ste i protiv Švarcmana koliko je puta Novak ,,izbacivao" protivnika van terena ali nije koristio protivnikove spore slajzove ili ,,meke" udarce da izađe na mrežu i riješi poen.Čekao je pozadi i ako je loptica padala blizu linije, gubio je inicijativu u poenu i sve vraćao na početak. To Novak MORA popraviti jer ima mnogo momaka koji mogu da prebacuju do sjutra a da Novakovi kontrolisano snažni udarci ne budu dovoljni za poen.Znači kad osjetiš da je protivnik primoran na slajz odmah izaći na mrežu i NE ČEKATI.

II

pre 3 godine

"Uslovi na kojima je igrao - teška šljaka, mali odskos, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam... Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da - videćemo, biće interesantno", objasnio je najbolji teniser planete.

Dobro je da si im rekao da znaju koji najbolji termin da obezbede za Nadala!:-)

oooooooo

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

Trebao bi da bude u Nadalovom dijelu kostura jer ce Tim biti treci nosilac. Pre je Federer bio treci nosilac pa je on bio u Nadalovom dijelu kostura, a Federer u Djokovicevom. Inace ide u jedan dio kostura idu, 1. i 4. nosilac, a udrugi dio kostura 2. i 3. nosilac.

Kaca

pre 3 godine

Da nije Novaka, ko bi znao gde je Srbija i ko bi nam popravio imidz. Novak je moj idol, sa svim vrlinama i manama. Uvek navijam za njega strasno i nadam se da ce osvojiti svaki nadolazeci turnir!

sasha

pre 3 godine

@Dejan Vu
Mozda na drugim turnirima, ali ne postoji veca dominacija u sportu od Nadalove na RG. Za ovoliko godina menjali su se vremenski uslovi, ali je ishod uvek bio isti.

Miodrag

pre 3 godine

U Parizu neće biti toplije kao u maju odnosno junu. Mnogo češća pojava krajem septembra i oktobra je kiša i vreme će biti tako večinom vremena tako da je i dobro što ove godine gledamo sa zatvorenim krovom na RG. Vreme ide oko 15 do 20° ili malo ispod tog vremena. Tako da hladno je i neće prijati ovo Nadalu sigurno na RG.

Choke ović

pre 3 godine

Teško da može nole do titule,njemu ne odgovara vetrovio vreme, kiša i dnevni termini, što se ispostavilo da je to njegov najslabiji gs turnir(samo jedna titula)
Po meni, ove godine titulu osvaja nadal u finalu protiv igrača tipa šapovalov, cicipas, medvedev, bautista

Toni Bandera

pre 3 godine

Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio
(CroFed, 22. septembar 2020 10:57)

ma nema frke stiže i to odma, sa 4 u nizu Nole se posle Vimbldona oprašta od ATP-a i na Olimpijadi biva krunisan u GOAT-a, sa 21 slemom, dabl-dablom na mastersima, Davis cupom i olimpijskim zlatom u singlu.
Feđa će tada verovatno biti bolji jer neće Nole imati zlato u dublu :(
U penziju na vreme ide goat deci da se posveti, a ne da se vucara po turnirima do 40 ko neki samo od kuće da pobegnu, da nalaze kres varijante među mladim teniskim nadama ATP-a.
Slatko će biti i to što će ovogodišnji nastup na US Openu biti oproštajni Novakov. Uh jedva čekam!

ludeng

pre 3 godine

Mislim da Dominika Tima ne bi trebalo uzimati za ozbiljno na ovogodisnjem RG. Osvojio je titulu u Nju Jorku i cini mi se da ce izgledati kao izduvan balon u Parizu.

drago

pre 3 godine

Samo sto će se finale igrati po danu a i ostale meceve Nadal neće igrati po noci. A ako ne bude kiše nece se igrati ni pod krovom. Pobijediti ga mogu mozda samo Djokovic i Thiem. Thiem je vjerovatno istrošen od US Opena a i Djokovic je puno igrao dok je Nadal odmoran. Mislim da je od Swartzmanna namjerno izgubio da ne izgubi od Djokovica pred RG. To bi ga poljuljala, ovo neće.
Na kraju, to je njegov turnir. Mislim da će osvojiti uz po najvise 1 izgubljeni set od Djokovica i Thiema.

Toni Bandera

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).

Toni Bandera

pre 3 godine

Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio
(CroFed, 22. septembar 2020 10:57)

ma nema frke stiže i to odma, sa 4 u nizu Nole se posle Vimbldona oprašta od ATP-a i na Olimpijadi biva krunisan u GOAT-a, sa 21 slemom, dabl-dablom na mastersima, Davis cupom i olimpijskim zlatom u singlu.
Feđa će tada verovatno biti bolji jer neće Nole imati zlato u dublu :(
U penziju na vreme ide goat deci da se posveti, a ne da se vucara po turnirima do 40 ko neki samo od kuće da pobegnu, da nalaze kres varijante među mladim teniskim nadama ATP-a.
Slatko će biti i to što će ovogodišnji nastup na US Openu biti oproštajni Novakov. Uh jedva čekam!

Choke ović

pre 3 godine

Teško da može nole do titule,njemu ne odgovara vetrovio vreme, kiša i dnevni termini, što se ispostavilo da je to njegov najslabiji gs turnir(samo jedna titula)
Po meni, ove godine titulu osvaja nadal u finalu protiv igrača tipa šapovalov, cicipas, medvedev, bautista

Nemo

pre 3 godine

Po tradiciji u Novakov deo žreba će opet da uleti Tim što znači da će morati da pobedi 2 favorita ako će da osvoji Roland Garos. Nadal je bio nadigran protiv Diega u Rimu ali na Roland Garosu će biti druga priča to je njegov turnir.
Tako sve u svemu biće Đokoviću veoma teško da uzme RL ali su mu sanse mnogo veće nego da je uzeo USO što bi značilo manje vremena za pripremu za šljaku pošto bi Rim bio propušten a s time i šanse za RL svedene na minimum.
U suštini nekako mi se čini ako biramo između 2 slema RG nosi veći prestiž samim tim što je Nadal i dalje u igri i još uvek kralj tog turnira.

kesi

pre 3 godine

Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.

Kukatilo

pre 3 godine

Da se RG ne igra u maju kada su uslovi za Rafin stil igre idealni ne bi ga Rafa osvojio ni 6 puta. Sad bi imo oko 12/13 slemova, Nole bi imo tačno 24 (što je ujedno i broj na mambinom dresu), od čega 8 RG-ova (što je ujedno i broj na mambinom drugom dresu).
(Toni Bandera, 22. septembar 2020 10:17)

Da, inace je Kobi bio Nolov najbolji ortak. Videli se 2x na 5 minuta.

Bracalic

pre 3 godine

E, to je sampion, vec vidi sebe u finalu! Samo cepaj majstore! Deri se, urlaj, izbaci frustraciju iz sebe, nek te mrze, pobeda je tvoja. Ko se poslednji smeje najsladje se smeje!

No1e GOAT already!

pre 3 godine

Nadalu od pocetka karijere izuzetno odgovaraju uslovi na RG, s druge strane No1etu ne odgovaraju uglavnom zbog vetra koji mu smeta jer nosi kontaktna sociva. Mislim da je ove godine No1e ubedljivo prvi favorit za osvajanje RG-a jer sada je postavljen krov i ako bude kisoviti vreme ili jak vetar krov se zatvara, a svi znamo da Nadal nema sta da trazi pod krovom. Takodje, Thiem bi izgubio ono polufinale prosle godine da onaj svajcarski supervizor (Andreas Egli) isti koji ga je izbacio ove godine na USO, nije odbio Djokovicev predlog da se mec odlozi zbog nepovoljnih vremenskih prilika (presnazan vetar sa kisom, koji je znacajno pojacao nakon prbog polufinala izmedju Nadala i dzemperka). Da su bile normalne prilike Sada bi Nadal imao jedan RG manje, a No1e jedan vise. Al dobro, sacekat cemo jos do 11 oktobra ove godine da No1e i tu nepravdu ispravi!!!

Dacha

pre 3 godine

@noleisthebest

I ja navijam za Noleta i isto imam neke predrasude prema Novakovom zrebu kroz karijeru ali ove primere sto si dao su sve samo ne sporni. Prvo kad je igrao sa Federerom i da je izgubio onda bi Federer mrtav umoran dolazio Nadalu,a ko sme da tvrdi da se bilo sta sme raditi protiv Federera. Uostalom da bi bio najbolji moras i da pobedjujes najbolje. Drugo protiv Marija se igralo po kisi i jednostavno protiv prirode se nije moglo kad su organizatori nesposobni bili da ugrade krov na centralni teren godinama. Protiv Vavrinke je sve bilo do Novaka i njegove glave,jednostavno koliko god bio psihicki jak tad nije izdrzao a Vavrinka mu kao igrac ne odgovara i kad igra svoj najbolji tenis sanse su 50:50 kod njih dvojice i bukvalno poen dva odlucuju,a svi se secamo kako je Vavrinka tad odigrao kao u transu.

Dejan Vu

pre 3 godine

Nije bitna Nadalova slaba tačka nego Novakova. Ako mu se bude igralo i bude fit, Nadal ni iko drugi nema šanse. Novak pre može da izgubi na početku od nekog "pacera" kada igra bez volje, da ne kažem preko kurca. Ako stigne do polufinala i osvojiće trofej.

nn

pre 3 godine

Kakav je ovo lik, desi mu se onakav peh na us openu i covek bez vecih problema u roku od dve sedmice osvoji sledeci veliki turnir. Kakav mozak i kakva konstantnost. Nadam se da ce ga sreca i ono sto ume posluziti i na RG.

Mihael

pre 3 godine

Najaveče šanse za trijumf ima Novak trenutno. Novak je najviše mečeva odigro na šljaci i došao je relativno odmoren sa US Opena. Tim bi mogao da ispane u prva tri kruga. Najgore je kad menjaš podlogu bez predhodno odigranih mečeva. Videlo se Nadalu kako je brzo otišao kuči. Jednostavno nije lako. Ovo se nikad nije desilo da samo jedan masters se odigra pred Grand slam i još 2 sedmice prije toga se igralo na betonu. a Djković je poznat po tome da se brzo prilagodjava uslovima. Tako, da on ima po meni največe šanse za trijumf.

63 padobranska

pre 3 godine

Kome nije jasno o cemu prica Novak, neka odgleda finale RG 2012 ,kad je pala temperatura pred kisu Novak osvaja 8-9 gemova zaredom.

noleisthebest

pre 3 godine

"Apsolutno je nebitno ko je na čijoj strani žreba.To smo nekad pratili.Zadnjih godina se samo Nole pita.Kad je fit mogu I Nadal I Tim I Federer zajedno da budu na terenu I opet ništa od njih ne bi zavisilo.
(kesi, 22. septembar 2020 09:58)"

Itekako je bitno ko je na cijoj strani zreba, zbog toga zreb i postoji.

Nole je tokom svoje karijere izgubio 5-6 slemova upravo zbog zreba.
Setimo se US opena 2008-2012 kad je konstantno bio u Federerovoj polovini i s njim igrao u polufinalima i to u subotnjem vecernjem terminu da bi na tacni doazio mrtav umoran Nadalu sutradan u nedelju.

Setimo se takodje Rolan Garosa kad je imao Marija u polufinalu i igrao dva dana za redom 2015 kad ga je lako pobedio Vavrinka u finalu.

Da ne pominjem Nadalove zrebove gde su mu uvek sklanjani igraci koji ga pobedjuju.

War Inside My Head

pre 3 godine

Novak je u pravu što se tiče Nadala i vremenskih uslova,ali ipak je to Rafa,RG je njegova kuća praktično.Ali,ako Nole bude na svom nivou,onda ne sumnjam da je favorit za osvajanje titule,posebno što se tiče psihološkog mira,to je njegova najveća snaga.Samo da ga neka glupost ne izbaci iz takta?!

Bastovan

pre 3 godine

Nadal ima status nepobedivog na RG i vecina igraca izgubi taj mec pre nego sto i izadje na teren. Ovo je cist psiholoski rat jer ovom izjavom Djokovic daje potstreh ostalim igracima da su se uslovi promenili i da je Nadal ipak ranjiv!
Idemo Noleee!!!

II

pre 3 godine

"Uslovi na kojima je igrao - teška šljaka, mali odskos, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam... Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da - videćemo, biće interesantno", objasnio je najbolji teniser planete.

Dobro je da si im rekao da znaju koji najbolji termin da obezbede za Nadala!:-)

veliki strumf

pre 3 godine

Ovo sam i ja napisao kada je Svarcman dobio Rafu. Hvala Noletu sto je potvrdio moje reci. Slično je analizirao i @Djoksa ovde na forumu. Dakle, iako je Rafa i dalje prvi favorit, on ovog puta ni izbliza neće biti toliki favorit koliki je kad se igra po suncu, na suvoj šljaci, po danu kada je toplo a vlažnost mala! Uslovi krajem septembra i u oktobru na šljaci mu nikako ne leže, a tek kada se bude igralo uveče. Njegovi spinovi ni izbliza neće biti efikasni.

Evgenije Onjegin

pre 3 godine

"Meni odgovaraju ti uslovi, biće zanimljivo kako će se turnir odvijati, ima mnogo mečeva, ali počne kiša, što za Pariz u ovo doba godine nije neuobičajeno, pitanje je koliko će to uticati na ceo raspored. Nadamo se da možemo da završimo na vreme, ali moram da budem spreman fizički na sve, na moguća odlaganja, prekidanja mečeva, da igram van centralnog terena bez krova. Ali osetio sam tako nešto i u prošlosti, ovo mi daje dodatno samopouzdanje za Grend slem", ističe najbolji srpski sportista.

Ne znam, Nole... ne verujem bas da si spreman na odlaganja, prekidanja, igranja van centralnog terena bez krova.
U proslosti su te bas te stvari potpuno izbacile iz koncepta - secamo se na primer finala na US Open-u 2012 protiv Murray-a, kad te je vetar, koji je i njemu duvao, toliko iznervirao da si bez ikakve potrebe izgubio prva dva seta ili proslogodisnjeg polufinala na RG protiv Thiem-a, gde isto tako set i po nisi mogao da se sastavis zbog vetra. Okolnosti (vetar, krov, odlaganje itd.) su za sve igrace isti, tako da gledaj da te to ne poremeti.
Kao tvoj navijac se ipak nadam da ces barem od 1/8- ili 1/4-finala svaki mec da igras na centralnom terenu sa zatvorenim krovom.
S' obzirom na kise i odlaganja plus lude meceve zena, mozemo da racunamo da se finale najverovatnije nece igrati u nedelju.

građanin

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.

deda

pre 3 godine

noc, vlaga, odskok, to su ovde na komentarima neki pisali posle meca i cigledno da ima onih koji se razumeju u tenis, ali mnogo manje od hejtera i statisticara..
uostalom uskoro ce se videti ali cini mi se da od velike trojke ostade samo jedan..

oooooooo

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

Trebao bi da bude u Nadalovom dijelu kostura jer ce Tim biti treci nosilac. Pre je Federer bio treci nosilac pa je on bio u Nadalovom dijelu kostura, a Federer u Djokovicevom. Inace ide u jedan dio kostura idu, 1. i 4. nosilac, a udrugi dio kostura 2. i 3. nosilac.

brm

pre 3 godine

Nije ovo neka novost i nepoznanica. Mnogi su i ovde u komentarima tokom turnira u Rimu pisali o tome. Sezona na šljaci se igra tokom leta, i tad je najtoplije, suvo je i loptica odskače visoko. Nadal se uvek mučio kada je igrao mečeve na šljaci tokom hladnijih dana ili kada je vazduh vlažniji i loptica teža. Nisam gledao kakvo će vreme biti na RG, ali sigurno oko 10 stepeni hladnije nego inače kada se igra.

Svarožić

pre 3 godine

Mogu da se kladim da neće doći do meča između Đokovića i Nadala na Rolan Garosu. Ispašće sigurno jedan od njih dvojice prije finala.

mare

pre 3 godine

U pravu je Novak. RG se inače igra krajem maja i početkom juna, tako da dosta sunčano i toplo. To Nadalu odgovara. Ove godine se zbog virusa igra oktobra. Potpuno drugačije iskustvo i uslovi. Biće dosta hlandije i više kiše. Lopte slabo odskaču. Nadal bi pre pristao da igra Vimbldon sad nego RG. Mislim da su Novak i Tim favoriti ispred Nadala i bitno je na čijoj će strani žreba biti Tim. Skoro sam 100% siguran da će na Novakovoj kao i prethodne 4 godine.

sasha

pre 3 godine

@Dejan Vu
Mozda na drugim turnirima, ali ne postoji veca dominacija u sportu od Nadalove na RG. Za ovoliko godina menjali su se vremenski uslovi, ali je ishod uvek bio isti.

lal

pre 3 godine

@gradjanin: zene duplo spremnije od muskaraca koji su igrali pre 20-30 godina?!?
da zanemarimo da je federer postao profesionalac 1998 (ipak mu je trebalo 5 godina za prvi GS) i da pogledamo tvoju gornju granicu...
koja je to zena duplo spremnija od samprasa ili agasija?!? oni su svoje prve gs-ove osvojili pre 30ak godina...
pa najspremnija serena vilijams ne bi uzela vise od 4 gema 17ogodisnjem chengu koji je tada osvojio RG i postao najmladji osvajac GS u istoriji...

CroFed

pre 3 godine

@Toni Bandera

Pa tako isto bi se i za Rogera moglo reći zar ne? Voli se ovdje pretpostavkama baviti, kalkulacijama, koliko, što, ako bi, kada bi... Na koncu konca, jedino su brojke bitne u konačnici, niti u kojim uvjetima niti u kojoj konkurenciji se što postavilo. Budi najbolji u zadanom trenutku protiv trenutno najboljih protivnika i adio

DaniloBLuka

pre 3 godine

@@@Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.


Vise nisu slabo gledane sad na GS na oba kanala Eurosporta ide zenski tenis. Tako se "izjednacava" neravnopravnost polova po neoliberalnom metodu.

Radoslav

pre 3 godine

Zato i jesu GS najveći jer moraš dobiti 3 seta za ostvarenje pobede. I to takvih 7 mečeva zaredom. A to mogu samo najbolji. A tako treba i da ostane.
Jedino mi kod žena nije jasna razlika u težini turnira između GS i Mastersa. Na svima se igra u 2 dobijena seta. Makar nečim da se malo da na težini osvajanja GS titule... posle kažu, slabo su gledane. Moraju malo ubrzati igru, a upravo to bi ih nateralo da igraju agresivnije. A da mogu, mogu. Današnje vrhunske teniserke su najmanje duplo spremnije od muškaraca od pre 20-30 godina. A i tada su muškarci igrali GS na tri dobijena, pa čak su nekada i finala Mastersa u muškoj konkurenciji igrana na 3 dobijena.
(građanin, 22. septembar 2020 10:14) Ne slazem se sa tim da je slem zahtevniji od mastersa.Kao prvo,tacno je za 3 seta i 7 meceva ali treba napomenuti da je dan odmora izmedju meceva i da prva 3 kola imas relativno lake i nepoznate protivnike.Za razliku od slema masters se igra 6 kola al dan za danom i to sa igracima iz top 50.Sta je teze ,igrati u 2 dana 3-5 setova ili 4-6? Najnepravednije tretirani turniri u sportu uopste su teniski mastersi 1000.

Rafa30

pre 3 godine

Thiem ce se odmoriti, a Nole ce podici razinu igre.
Podici ce je i Rafa, ali mu uvjeti nece odgovarati i to ce bit kljucno.
Sve sto je Nole izjavio za vlagu, nocne termine, krov i slab odskok utjecat ce na Rafu itekako.
Nole, cuvaj se Thiema.

Slobodan

pre 3 godine

Ne zaboravimo Tima! Ujedno, najgora varijanta po Novaka je njegov trijumf- pozicija broj 1 na kraju godine bi bila dovedena u pitanje.

Miodrag

pre 3 godine

U Parizu neće biti toplije kao u maju odnosno junu. Mnogo češća pojava krajem septembra i oktobra je kiša i vreme će biti tako večinom vremena tako da je i dobro što ove godine gledamo sa zatvorenim krovom na RG. Vreme ide oko 15 do 20° ili malo ispod tog vremena. Tako da hladno je i neće prijati ovo Nadalu sigurno na RG.

Kaca

pre 3 godine

Da nije Novaka, ko bi znao gde je Srbija i ko bi nam popravio imidz. Novak je moj idol, sa svim vrlinama i manama. Uvek navijam za njega strasno i nadam se da ce osvojiti svaki nadolazeci turnir!

sasa.r

pre 3 godine

Novak nikada u karijeri nije bolje servirao! Sada svaki prvi ravni servis je preko 200km/h a izuzetan je kod slajz servisa a i kik mu je odličan.Tu je napredovao.Forhend i behend uglavnom stabilni, drop dobar ali ga igra često pogrešno( na slabiji udarac protivnika) pa nema dovoljnu rotaciju.Voleji i smeč i dalje glavne mane.Međutim sve je to podnošljivo u odnosu na pogrešne odluke u toku poena.Vajda i Goran mu stalno ponavljaju da mora da reaguje i skraćuje poene kada se ukaže šansa za to.Npr vidjeli ste i protiv Švarcmana koliko je puta Novak ,,izbacivao" protivnika van terena ali nije koristio protivnikove spore slajzove ili ,,meke" udarce da izađe na mrežu i riješi poen.Čekao je pozadi i ako je loptica padala blizu linije, gubio je inicijativu u poenu i sve vraćao na početak. To Novak MORA popraviti jer ima mnogo momaka koji mogu da prebacuju do sjutra a da Novakovi kontrolisano snažni udarci ne budu dovoljni za poen.Znači kad osjetiš da je protivnik primoran na slajz odmah izaći na mrežu i NE ČEKATI.