Nedelja, 20.09.2020.

09:15

Nadal: Dugo nisam igrao, uslovi su bili loši

Drugi teniser sveta Rafael Nadal rekao je da nije igrao svoj najbolji tenis u Rimu.

Izvor:

Nadal: Dugo nisam igrao, uslovi su bili loši IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Mikii

pre 3 godine

Klasican spanac, oni su nepovedivi inace, samo mogu sudije i vremenski uslovi da ih sprece da pobede...
(budi veliki i u porazu, 20. septembar 2020 14:17)

Covek nije ni svestan da je upravo Srbe opisao, hahahahahaha

samo kažem

pre 3 godine

B92 je preneo zanilmljivije delove Nadalove izjave.
Rafa je čestitao I pohvalio Diega.
Nadalu nikada nisu odgovarali vlažni uslovi na šljaci, teška loptica ne odskače visoko kako on voli

Tex Willer

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.
Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora.
Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.
(Dejan, 20. septembar 2020 13:27)
E pa Dejane i ja čitam i ne verujem kakav si ti ODVRATAN komentar ostavio.Tvoj komentar treba staviti uvek na prvo mesto i naglasiti kakvi komentari ne treba da izgledaju.Ovakvo falsifikovanje u navodima je svojstveno znamo već kome. Evo citata Nadalive izjave :
"Ja nisam bio na svom nivou, A ON JE IGRAO SJAJNO..".Samo nam objasni gde je
ovde nepoštovanje protivnika. Sram te bilo.

Da da

pre 3 godine

Znači kao u Australiji, ni jedna jedina reč o tome da je pauza bila dosta duga, da nije odigrao niti jedan meč u medjuvremenu, da je ovo posledica toga i da su za početak dovoljna dva meča???!!! Ali zato čim Djokoviću loše krene vade se razni izgovori, ma sve je u pitanju samo ne protivnik. Slušam sinoć Viška i setim se prošlogodišnjeg finala Rima i koliko puta je rekao da je Djoković umoran, iscrpljen, i sve oko toga, izbegava i ni jednom nije rekao kako ga Nadal pobedjuje, a realno ga preslišava i dere i to sa nulom, prosto mu bilo neprijatno da nastavi pa je spustio nogu sa gasa inače bi bila bicikla.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.
(Vratolomac, 20. septembar 2020 11:43

Po čemu je Djokovic seljak, nevasiptan, nekulturan? Što je izneo svoj stav o vakcini, sto brani igrače sa Atp tura, sto je slucajno pogodio prevarantinju pijanu? To sto ti slusas Mocarta ili Sopena te ne čini gradjaninom i boljim čovekom, šta više po komentaru se vidi da si moralni seljak i frustriran i da patis. A ovog sto ne boli Djokovica zbog razloga novac, pa brale, treniraj, radi, pa ces imati novac. Nece sve pasti sa neba i samo zato sto sedis za kompom i pises pacenicke komentare. Toliko!!!

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

U Parizu biće ti gore nego u Rimu. Pariz je hladniji od Rima i turnir se igra dve nedelje kasnije. Računaj do 10 stepeni nižu temperaturu. Tebi šljaka odgovara jedino u kombinaciji sa suncem i visokom temperaturom. Toga u Parizu neće biti. Želim ti puno sreće u Parizu i da stigneš do finala.

BRAVO

pre 3 godine

Bravo Rafa, tako se to radi....iz aviona se videlo da fale mečevi, da je poduža pauza učinila svoje. A zamislite neko drugi bi uzeo medicinski tajm aut i masirao bi se dok protivnika ne izbaci iz ritma, pa mu dalje automatski ništa ne bi falilo. Za RG će valjda biti spreman da podigne pehar po ko zna koji put.

Milos

pre 3 godine

Ovaj ima da leti po terenu na RG. Imao je on i prije sezona kada je na mastersima na sljaci bio katastrofalan, a na RG letio po terenu ko pit bul. Cast svim mastersima na sljaci, al za Rafu je RG posebno mjesto, tu ce on garantovano biti na svojih 100%.

Pa eto, jel ga Novak drao na mastersima na sljaci 2011, 2013, 2014, al na RG nije imao nikakvu sansu. Jednostavno kad Rafel dodje na Garos, on tad ukljuci poseban mod.

Miodrag

pre 3 godine

Ajd da prokomentarisem pokoji detalj jer sam gledao mec.
Nisu uslovi bili toliko nepovoljni za Rafu. Vrlo topao septembar. Vecernji termin to je krucijalna razlika od RG, kraj maja pocetak juna.
No one je mnogo puta pokusavao da se izvuce na forhend i kasnio. Gotov sve ove greske koje je imao iz fh se posledica kasnjenja. Bilo je tu i kljucnih lopti 8. i 9. gem drugog seta gde se izvlaci na forhend i kasni a prirodan udarac u tom trenutko je bio bh. E sad, zasto to radi. Glava.
Opasan je ovaj mali Argentinac. Prosle godine u polufinalu Rima iscedio Novaka totalno. Prosoa je Novak, ali nespreman za finale. Do ponoci igrali ali Novak nije hteo da ga "pusti" iako je sigurno znao da tak izmoren nema sanse u finalu.
Tako i Nadal juce, beknedom nije uspevao da resi, ovaj stoji mnogo iza i sve vraca. Proba izvlacenje nafh, cesto kasni i gresi.
Iskreno, nisma mogao nikako da navijam za jaceg, nema sanse, ali zao mi je bilo sto necemo gledtai jos jednom Novak-Rafa. Nece toga jos puno biti.
Prosle godine samo dva meca, AO i Rim ("upropastio" Svarcman taj mec). Dalje ne mislim da je Novak favorit sada. Ne igra se njemu protiv ovih. On ceka samo Rafu i Federera. Nekad i Del Potra, Marija. Ako je Svarcman pobedio Rafu, te ako ne pukne psihicki velike sanse ima da dobije i Novaka. Novaku u tom mecu moze samo servis da donese neku prevagu ako ga bude sluzio.

Dejan

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.

Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora. To su činjenice.

Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal.

Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.

zex

pre 3 godine

Jos jednom se pokazalo i dokazalo da su i Nadal i Federer veliki igrači i mali ljudi.
Tranziti izgovor zbog poraza u vremenskim uslovima je cista ludost.Da je to izjavio Djokovica bio bi razapet na stub srama.
Svaka Djokoviceva titula vredi kao tri Federerove ili Nadalove.
Toliko se svi trude da ga uniste a on sve jaci i jaci.
Cekamo 36-ti masters.
RG sigurno osvaja,ako ga organizatori ne eliminisu zbog tzv corone.

Djenka

pre 3 godine

Jasno je da Nadalu ovi vremenski uslovi ne gode, ali sta je sa Timom? Zna li neko da li njemu gode vlazniji uslovi jer svakako da je Tim maltene jednak takmac Novaku i Nadalu, na sljaci naravno? Pozdrav

Tex Willer

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...
(Straight Outta München, 20. septembar 2020 11:22)
Ne znam da li Nadal ima 90kg ali sve što je Zole napisao je potpuno tačno. U principu me užasavaju komentari ovog tipa ahahahaha.Čist idiotizam.Nadala sam sinoć prvi put gledao posle ove pauze i prvo što sam primetio da je baš omatorio, da deluje tromo iako mu ruke rade savršeno.Federer deluje mlađe i
brže iako je stariji 5 godina.Izgleda da će Nadal pre napustiti tenis od Federera.

TurboNator

pre 3 godine

Auu, kako bi ‘hejteri’ zaplenili da Novak izjavi ovako nešto... naravno Rafa nije ništa posebno loše rekao - zna se da njemu suvi i sunčano odgovara, takodje tačno da nije bio na nivou.

Napred Nole (i svi naši ubuduce)!

Freddy

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26) Prevarant iz Loznice komentarise

Slobodan

pre 3 godine

Mislim da ce ovaj RG biti najveci izazov za Nadala i da ce na njemu biti najranjiviji od svih do sad. Vrijeme u junu i oktobru nije isto, svjezije je, lopte slabije odskacu, a sve to ne lezi Nadalu. Tim je prosle uzeo set, ove moze najmanje dva i on mu je najveci protivnik. Novak, takodje, ima sad vise sansi, a mozda jos neko ako ga Bog s vremenom pogleda. Licno, nadam se Novakovom 2.GS, a najmanje sto bi zelio je Timova titula zbog trke za broj 1 na kraju godine.

Fat Professor

pre 3 godine

@Nisam član sekte.. Niko ni o kakvom "klanjanju" nije pričao.. nego navijati, podržavati, bodriti sportistu koji dolazi iz tvoje zemlje i reprezentuje je! To isto važi i za Fiću, Ducija, Tipsu.. nekad davno za Bobu.. Simple as that, again! Svako "voli da gleda lep tenis" fudbal, košarku (izaberi sport).. ali to ne znači da će navijati za Nemačku ili SAD protiv Srbije.. ovde se o time radi - navijati protiv srpskog sportiste, kakav nam se neće "desiti" više nikad, naprosto je manifestacija ozbiljnog psihičkog oboljenja!

Lazo

pre 3 godine

Koliko je med.time outova uzeo sinoc Rafa...Ima jedan igrac koji u svakom kompiciranom mecu uzme bar po jedan...a sutradan kad pobjedi 6:3 6:2 mu ne treba..pa prekosutra ako izgubi prvi set su barem jedan,dva..na rubu je da preda,smeulji se ili psuje i vice..onda okrene mec,pa sutradan zdrav ko dren opet dobije 6:2 6:2 i nista ga vise ne boli..naravno samo do iduceg meca gdje suparnik uzme 3 gema u nizu,odmah se pojavi bol..sad da li to radi da protivniku prekda ritam ili stvarno ima te 10 minutne bolove to jos nisam zakljucio.

SD

pre 3 godine

"Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao..."

I jedni i drugi ste u pravu, samo malo 'spustite loptu' u replikama. Drzite nivo. Dosta se toga moze korisnog procitati, nemojmo stalno sa gorkim ukusom da napustamo sajt...

Zasto ovako ostrasceno komentarisete jedni druge?

Jeste 90kg malo preterano, ali za nekih 3Kg, a komentar kao da je 20kg vise... U svakom slucaju ~9Kg vise od Novaka, na istu visinu... To treba pomerati efikasno po terenu, satima... A Nadal vec u 35oj godini...

Kako god bilo, sa ili bez cepidlacenja, svi su mogli da vide (bez obzira na vlagu i mokru/suvu sljaku) da je Nadal spor, mlakih udaraca i osrednjeg servisa, za svoje standarde. Za to, bez obzira da li je prvi ili deseti mec, nema opravdanja... U R32 PCB nije ni postojao na terenu, a kada je i Dusan (totalno van tenisa) uzeo 2 brejka u R16, moglo se razmisljati da Nadal deluje 'tanko. To se juce i surovo potvrdilo.

Naravno, 'trenirace Nadal jos jace i vrednije'... Samo, koliko toga moze da se popravi za 6 dana, sto se nije uteglo citavih 6 meseci?

Pozdrav!

Vratolomac

pre 3 godine

@ Penetrator državne mezimice

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.

RG Fan

pre 3 godine

@ Srki

Vamos Ruud! Vamos Mugu!
(Srki, 20. septembar 2020 09:16)

Ne bih se puno pouzdao u Kaspera Ruda, jer za pobediti Noleta su potrebna velika...
čuda.

da

pre 3 godine

Penetrator državne mezimice, 20. septembar 2020 11:29)

00

ja ga iz privatnih razloga ne podnosim,vrlo privatnih,kao sto ga i ti ne bi podnosio da se desava tebi isto!!!

Nisam član sekte

pre 3 godine

@Fat profesor... Svaki Srbin koji misli da svi moramo da se klanjamo i volimo Novaka Đokovića samo zato sto je Srbin nije normalan. Za to ne mora da se ide hitno kod čika doktora... Ja konkretno volim da gledam lrp tenis bez trcanja do iznemoglosti koji igra Filip Krajinović. U svetu lepo igraju RF, Tim, Vavrinka, Šapovalov... Evo ja sam loš Srbin koji ne voli stil igre Novaka Đokovića a ni ponašanje na terenu i van njega tog čoveka. Pre sam voleo Janka sada Fiću.

.

pre 3 godine

@sasa. r
Ajde ne lupetaj! Te debilne fraze kojima su te zatrovali Viskovic, Pralica i ostali idioti koji sebe nazivaju komentatorima, ostavi za malu decu, da ih trujes.
Nadal je osvajao RG i ostale turnire na sljaci i po suncu i po oblacnom vremenu i nije mu nista smetalo. Ovakvi porazi su pokazatelj da je na nizem nivou nego ranije i nista vise.

Straight Outta München

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.
(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...

BLuka

pre 3 godine

Nisam član sekte@
Jesi,jesi a ni svjestan nisi i to one autošovinističke. Zašto Đerea preskačeš, ono šta sam gledao on daleko najlepši tenis igra od svih naših tenisera.

djape

pre 3 godine

Molim organizatore RG da prate vlaznost vazduha i da daju termin Nadalu kad je najmanja, da ti njegovi udarci budu kakve on želi. Spremaš se pola godine za šljaku i opet ne valja...Mislim da ostaješ na 12 titula na RG...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi sa ovog sajta mrze Djokovica jer:
Ili nisu Srbi
Ili ih boli tudji uspeh, ljubomorni su na tudja dostignuća
Ili su Srbi ali sa jako paćeničkim zivotom i frustracijama, pa moras da navijas za foliranta federera ili nekog anonimusa, samo da nije Djokovic
Toliko!!!

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

Smejaćemo se i mi
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)




:)))))
postaje sve ozbiljnije - evo, počeo je da koristi kraljevsko "mi"...

Topnik

pre 3 godine

Nadal tempira formu za RG kao i uvijek. Da je trebalo, zapeo bi on jače protiv Schwartzmana da preokrene meč, no nije želio ići do svog limita već u Rimu, odmah nakon povratka. Inače je Schwartzman za njega uvijek nezgodan protivnik, namučio ga je i na roland garrosu prije dvije godine, uzeo mu prvi set.

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ti juce napisa da ces se smejati u ponedeljak ...nesto se promenilo u medjuvremenu ?! Pitam za druga...

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)





:)))))
ono kada pisma i telegrame podrške šalješ samom sebii...

Zole

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.

ende

pre 3 godine

isti uslovi su bili za obojicu. sad, što nadalu ne odgovara vlažnije i hladnije pa nemože da tuče svoje spinove...
švarcman je bio bolji, dosta bolji, čestitaj boljem.

Fat Professor

pre 3 godine

Samo jedna ooservacija: svaki Srbin, čak i ne-Srbin, a građanin Srbije, koji mrzi Noleta je za hitno neuropsihijatrijsko posmatranje i hospitalizaciju. Simple as that!

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao
(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)


Nije te blam da promenis nik i sam sebe hvalis ?! Mislis da nije malo degutantno ?

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)
(Robert, 20. septembar 2020 09:52)

Roberte,
ja dobro znam ko je gubio važne mečeve u lošim uslovima za igru, ali to je bilo istina, uslovi si zaista bili loši. Ja sam ovde pisao o izmišljenim opravdanjima i lažnim lošim uslovima.

Mikii

pre 3 godine

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :) 
(Robert, 20. septembar 2020 09:52) 

Roberte, probaj da mu nacrtas, ako ti nije mrsko. Mozda upali, ko zna...

Dott

pre 3 godine

Nadal ce po navici uvek kada izgubi mec reci da je odigrao lose, dok njegov protivnik veoma dobro.
Nadal je igro dobro, ali nije bilo visoke temperature koja lomi njegove protivnike, dok njega ne, jer se prekomerno znoji i na taj nacin hladi telo.

sasa.r

pre 3 godine

Tačno se po komentarima vidi ko ozbiljno prati tenis a ko površno. Vrijeme bez sunca, sa viškom vlage čini šljaku ,,propusnijom" i loptice manje odskaču.Ključna Rafina prednost se drastični gubi jer on top spinovima ,,preskače" igrača u sunčanim uslovima.Zato je Rafa limitiran i na šljaci kad su oblačni dani.Po jakom suncu, gdje loptica odskače visoko Nadal bi dobio Švarcmana sa samo par izgubljenih gemova.

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

out!

pre 3 godine

nadal je imao tako očajan servis, ja to nisam video nikad.
švarcman se kretao po terenu kao da je ubrzan snimak u odnosu na nadala.
da se nadal sreo sa đokovićem mislim da bi popio neki krompir 100%.
biće zanimljivo u parizu, kako stvari stoje novak je favorit, ako ne naleti na nekog inspirisanog u transu koji nema šta da izgubi... ali to je domen fantastike.
rim uzima 101%

Дадо

pre 3 godine

Мало обратите пажњу, стављаће га у дневне термине на РГ, како би што касније испао. Наравно, без скривених намјера, него је тад најгледанији... ?

Djido

pre 3 godine

@Djido
Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ne smejem se ja Nadalu, već njegovim lažnim navijačima u Srbiji.
Što se tiče Novaka, neka izgubi danas, sutra, ili kad god. Jednom mora izgubiti, ne može pobeđivati 100 puta uzastopno. Drugo, neka izgubi kad god želi, dovoljno patnje vam je već naneo.

milutin

pre 3 godine

Nadal nije spreman, duboke tragove ostavila je pauza u tenisu.
Servis očajan, nevjerovatno.
Sa Bustom odigrao, činilo se moćno, ali je to bio privid jer se Busta "sklonio" sa puta Rafi možda čak namjerno zvog uspjeha na USO.
Lajović se uplašio i loše odigrao, bez otpora.
To je dalo pogrešnu sliku o
formi Rafe.
Ide RG, ako nešto drastično ne promijeni /a to je za kratko teško učiniti/, od RG mu nema ništa.
Po ovome dosad, Nole je favorit.

misko ajkula

pre 3 godine

Srki, mozda ces se smijat ali od muke. Kao sto si se smijao cijelu godinu. Osim na USO kad si sebe castio kutijom cigara za koju si se pozajmio. Ali tek ce da boli

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

RG Fan

pre 3 godine

Nisu uslovi bili loši nego lošiji po Rafu, lošiji od standardnih letnjih na šljaci. Godine i to isto će učiniti da Rafa ne bude apsolutni favorit na RG kao inače. Ali, treba dobiti 3 seta protiv Nadala na šljaci, dosta težak zadatak. Jako puno će zavisiti u čijem delu žreba će završiti Tim. Iskreno se nadam teniskom klasiku sa borcima koji su odigrali najveći broj međusobnih mečeva ikada, pa nek bolji pobedi.

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

veliki strumf

pre 3 godine

Kralj suve šljake, kad je dan i lepo vreme. Čim uslovi daju veću šansu protivniku - njegova oružja (prvenstveno visok spin) nisu tako opasni.

Radijator

pre 3 godine

Dakle i u parizu bice cupavo zbog uslova?
(?!?, 20. septembar 2020 09:18)

Nece...tad ce da igra u dnevnom terminu.
Veliki je gubitak love kad Nadal ispadne...pogotovo sad zbog Korone..

Гиле

pre 3 godine

(Bero, 20. septembar 2020 09:27)
Ако си прочитао видео си да спомиње лоше услове.
Али Ђидо није у праву ветар смета Новаку, а влажност Надалу, а Федереру Новак и Надал.

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

Mikiinabijemtiovoliikii

pre 3 godine

Nadal je upisao tek 40. poraz na sljaci za 17 godina bavljenja profesionalnog tenisa, neverovatan podatak!
(realnost)

Ništa strašno, ja igram tenis već 30 godina, ali zato imam samo 12 poraza na šljaci.
Pozdrav

Mikii

pre 3 godine

Sinko moj, kako stvari s tim uslovima stoje, i kakvi te tek ocekuju na Roland Garosu, ti si vece sanse na USO imao. Jos bi dosao na isti kao aktuelni sampion. Stice se utisak da su prioriteti pogresno postavljeni. Koliko god to cudno zvucalo.

Bero

pre 3 godine

Nisam igrao dovoljno dobro i tu nema previse izgovora...tipicni Nadal...gubi mec gdje je bio apsolutni favorit,na svojoj podlozi..bez vikanja,psovanja,plakanja,prenemaganja,medicinskih time outova i sl..jednostavno ne mozes dobiti svaki mec ali mozes biti gospodin i u porazu i reci da je protivnik bolje igrao i zato pobjedio..sportas za primjer.

Markobg

pre 3 godine

Čemu loši komentari protiv Nadala??
Dečko veliki sportista, jedan od najkorektnijih igrača na turu, nikad lošu àeč za kolegu, patriota .Naravno da će da odigra loše posle neigranja 9 meseci, neće osvojiti ni RG jer je kasno ušao u takmičarski ritam,Po meni Tim je prvi favorit a onda u istom redu Novak i Nadal.

Nekoj da djidas

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.
(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao

NADA

pre 3 godine

Bero,da je tako kako ti kazes sa malo vise reci bi pohvalio svog protivnika.Kako to da dva meca isti termin bude dobra podloga a sinoc nije?Sada pominje dugo ne igranje a sta bi sa dva predhodna meca?Sve to upucuje da ga Dijego nadigrao i to "muski"u svim segmentima igre.Fokus tokom meca koji je imao Svarcman je primer mladima kako se dobijaju najbolji na svetu.Nadal je zasluzeno izgubio mec.

Mikii

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.

Robert

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)

No1e

pre 3 godine

Schwarzman: 31 viner i 17 neiznzdjenih gresaka.
Nadal: 21 viner i 31 neiznudjena greska.

Rafa je jos i dobro prosao. Schwarzman je odigrao fantasticno. Ko je gledao mec, sve mu je jasno.

RG Fan

pre 3 godine

Nisu uslovi bili loši nego lošiji po Rafu, lošiji od standardnih letnjih na šljaci. Godine i to isto će učiniti da Rafa ne bude apsolutni favorit na RG kao inače. Ali, treba dobiti 3 seta protiv Nadala na šljaci, dosta težak zadatak. Jako puno će zavisiti u čijem delu žreba će završiti Tim. Iskreno se nadam teniskom klasiku sa borcima koji su odigrali najveći broj međusobnih mečeva ikada, pa nek bolji pobedi.

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.

veliki strumf

pre 3 godine

Kralj suve šljake, kad je dan i lepo vreme. Čim uslovi daju veću šansu protivniku - njegova oružja (prvenstveno visok spin) nisu tako opasni.

Гиле

pre 3 godine

(Bero, 20. septembar 2020 09:27)
Ако си прочитао видео си да спомиње лоше услове.
Али Ђидо није у праву ветар смета Новаку, а влажност Надалу, а Федереру Новак и Надал.

Mikii

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.

Mikii

pre 3 godine

Sinko moj, kako stvari s tim uslovima stoje, i kakvi te tek ocekuju na Roland Garosu, ti si vece sanse na USO imao. Jos bi dosao na isti kao aktuelni sampion. Stice se utisak da su prioriteti pogresno postavljeni. Koliko god to cudno zvucalo.

Fat Professor

pre 3 godine

Samo jedna ooservacija: svaki Srbin, čak i ne-Srbin, a građanin Srbije, koji mrzi Noleta je za hitno neuropsihijatrijsko posmatranje i hospitalizaciju. Simple as that!

No1e

pre 3 godine

Schwarzman: 31 viner i 17 neiznzdjenih gresaka.
Nadal: 21 viner i 31 neiznudjena greska.

Rafa je jos i dobro prosao. Schwarzman je odigrao fantasticno. Ko je gledao mec, sve mu je jasno.

NADA

pre 3 godine

Bero,da je tako kako ti kazes sa malo vise reci bi pohvalio svog protivnika.Kako to da dva meca isti termin bude dobra podloga a sinoc nije?Sada pominje dugo ne igranje a sta bi sa dva predhodna meca?Sve to upucuje da ga Dijego nadigrao i to "muski"u svim segmentima igre.Fokus tokom meca koji je imao Svarcman je primer mladima kako se dobijaju najbolji na svetu.Nadal je zasluzeno izgubio mec.

Mikiinabijemtiovoliikii

pre 3 godine

Nadal je upisao tek 40. poraz na sljaci za 17 godina bavljenja profesionalnog tenisa, neverovatan podatak!
(realnost)

Ništa strašno, ja igram tenis već 30 godina, ali zato imam samo 12 poraza na šljaci.
Pozdrav

Дадо

pre 3 godine

Мало обратите пажњу, стављаће га у дневне термине на РГ, како би што касније испао. Наравно, без скривених намјера, него је тад најгледанији... ?

ende

pre 3 godine

isti uslovi su bili za obojicu. sad, što nadalu ne odgovara vlažnije i hladnije pa nemože da tuče svoje spinove...
švarcman je bio bolji, dosta bolji, čestitaj boljem.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi sa ovog sajta mrze Djokovica jer:
Ili nisu Srbi
Ili ih boli tudji uspeh, ljubomorni su na tudja dostignuća
Ili su Srbi ali sa jako paćeničkim zivotom i frustracijama, pa moras da navijas za foliranta federera ili nekog anonimusa, samo da nije Djokovic
Toliko!!!

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)
(Robert, 20. septembar 2020 09:52)

Roberte,
ja dobro znam ko je gubio važne mečeve u lošim uslovima za igru, ali to je bilo istina, uslovi si zaista bili loši. Ja sam ovde pisao o izmišljenim opravdanjima i lažnim lošim uslovima.

Markobg

pre 3 godine

Čemu loši komentari protiv Nadala??
Dečko veliki sportista, jedan od najkorektnijih igrača na turu, nikad lošu àeč za kolegu, patriota .Naravno da će da odigra loše posle neigranja 9 meseci, neće osvojiti ni RG jer je kasno ušao u takmičarski ritam,Po meni Tim je prvi favorit a onda u istom redu Novak i Nadal.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.
(Vratolomac, 20. septembar 2020 11:43

Po čemu je Djokovic seljak, nevasiptan, nekulturan? Što je izneo svoj stav o vakcini, sto brani igrače sa Atp tura, sto je slucajno pogodio prevarantinju pijanu? To sto ti slusas Mocarta ili Sopena te ne čini gradjaninom i boljim čovekom, šta više po komentaru se vidi da si moralni seljak i frustriran i da patis. A ovog sto ne boli Djokovica zbog razloga novac, pa brale, treniraj, radi, pa ces imati novac. Nece sve pasti sa neba i samo zato sto sedis za kompom i pises pacenicke komentare. Toliko!!!

milutin

pre 3 godine

Nadal nije spreman, duboke tragove ostavila je pauza u tenisu.
Servis očajan, nevjerovatno.
Sa Bustom odigrao, činilo se moćno, ali je to bio privid jer se Busta "sklonio" sa puta Rafi možda čak namjerno zvog uspjeha na USO.
Lajović se uplašio i loše odigrao, bez otpora.
To je dalo pogrešnu sliku o
formi Rafe.
Ide RG, ako nešto drastično ne promijeni /a to je za kratko teško učiniti/, od RG mu nema ništa.
Po ovome dosad, Nole je favorit.

Djido

pre 3 godine

@Djido
Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ne smejem se ja Nadalu, već njegovim lažnim navijačima u Srbiji.
Što se tiče Novaka, neka izgubi danas, sutra, ili kad god. Jednom mora izgubiti, ne može pobeđivati 100 puta uzastopno. Drugo, neka izgubi kad god želi, dovoljno patnje vam je već naneo.

Zole

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.

sasa.r

pre 3 godine

Tačno se po komentarima vidi ko ozbiljno prati tenis a ko površno. Vrijeme bez sunca, sa viškom vlage čini šljaku ,,propusnijom" i loptice manje odskaču.Ključna Rafina prednost se drastični gubi jer on top spinovima ,,preskače" igrača u sunčanim uslovima.Zato je Rafa limitiran i na šljaci kad su oblačni dani.Po jakom suncu, gdje loptica odskače visoko Nadal bi dobio Švarcmana sa samo par izgubljenih gemova.

RG Fan

pre 3 godine

@ Srki

Vamos Ruud! Vamos Mugu!
(Srki, 20. septembar 2020 09:16)

Ne bih se puno pouzdao u Kaspera Ruda, jer za pobediti Noleta su potrebna velika...
čuda.

djape

pre 3 godine

Molim organizatore RG da prate vlaznost vazduha i da daju termin Nadalu kad je najmanja, da ti njegovi udarci budu kakve on želi. Spremaš se pola godine za šljaku i opet ne valja...Mislim da ostaješ na 12 titula na RG...

Slobodan

pre 3 godine

Mislim da ce ovaj RG biti najveci izazov za Nadala i da ce na njemu biti najranjiviji od svih do sad. Vrijeme u junu i oktobru nije isto, svjezije je, lopte slabije odskacu, a sve to ne lezi Nadalu. Tim je prosle uzeo set, ove moze najmanje dva i on mu je najveci protivnik. Novak, takodje, ima sad vise sansi, a mozda jos neko ako ga Bog s vremenom pogleda. Licno, nadam se Novakovom 2.GS, a najmanje sto bi zelio je Timova titula zbog trke za broj 1 na kraju godine.

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

Bero

pre 3 godine

Nisam igrao dovoljno dobro i tu nema previse izgovora...tipicni Nadal...gubi mec gdje je bio apsolutni favorit,na svojoj podlozi..bez vikanja,psovanja,plakanja,prenemaganja,medicinskih time outova i sl..jednostavno ne mozes dobiti svaki mec ali mozes biti gospodin i u porazu i reci da je protivnik bolje igrao i zato pobjedio..sportas za primjer.

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ti juce napisa da ces se smejati u ponedeljak ...nesto se promenilo u medjuvremenu ?! Pitam za druga...

zex

pre 3 godine

Jos jednom se pokazalo i dokazalo da su i Nadal i Federer veliki igrači i mali ljudi.
Tranziti izgovor zbog poraza u vremenskim uslovima je cista ludost.Da je to izjavio Djokovica bio bi razapet na stub srama.
Svaka Djokoviceva titula vredi kao tri Federerove ili Nadalove.
Toliko se svi trude da ga uniste a on sve jaci i jaci.
Cekamo 36-ti masters.
RG sigurno osvaja,ako ga organizatori ne eliminisu zbog tzv corone.

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

U Parizu biće ti gore nego u Rimu. Pariz je hladniji od Rima i turnir se igra dve nedelje kasnije. Računaj do 10 stepeni nižu temperaturu. Tebi šljaka odgovara jedino u kombinaciji sa suncem i visokom temperaturom. Toga u Parizu neće biti. Želim ti puno sreće u Parizu i da stigneš do finala.

Tex Willer

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...
(Straight Outta München, 20. septembar 2020 11:22)
Ne znam da li Nadal ima 90kg ali sve što je Zole napisao je potpuno tačno. U principu me užasavaju komentari ovog tipa ahahahaha.Čist idiotizam.Nadala sam sinoć prvi put gledao posle ove pauze i prvo što sam primetio da je baš omatorio, da deluje tromo iako mu ruke rade savršeno.Federer deluje mlađe i
brže iako je stariji 5 godina.Izgleda da će Nadal pre napustiti tenis od Federera.

Radijator

pre 3 godine

Dakle i u parizu bice cupavo zbog uslova?
(?!?, 20. septembar 2020 09:18)

Nece...tad ce da igra u dnevnom terminu.
Veliki je gubitak love kad Nadal ispadne...pogotovo sad zbog Korone..

SD

pre 3 godine

"Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao..."

I jedni i drugi ste u pravu, samo malo 'spustite loptu' u replikama. Drzite nivo. Dosta se toga moze korisnog procitati, nemojmo stalno sa gorkim ukusom da napustamo sajt...

Zasto ovako ostrasceno komentarisete jedni druge?

Jeste 90kg malo preterano, ali za nekih 3Kg, a komentar kao da je 20kg vise... U svakom slucaju ~9Kg vise od Novaka, na istu visinu... To treba pomerati efikasno po terenu, satima... A Nadal vec u 35oj godini...

Kako god bilo, sa ili bez cepidlacenja, svi su mogli da vide (bez obzira na vlagu i mokru/suvu sljaku) da je Nadal spor, mlakih udaraca i osrednjeg servisa, za svoje standarde. Za to, bez obzira da li je prvi ili deseti mec, nema opravdanja... U R32 PCB nije ni postojao na terenu, a kada je i Dusan (totalno van tenisa) uzeo 2 brejka u R16, moglo se razmisljati da Nadal deluje 'tanko. To se juce i surovo potvrdilo.

Naravno, 'trenirace Nadal jos jace i vrednije'... Samo, koliko toga moze da se popravi za 6 dana, sto se nije uteglo citavih 6 meseci?

Pozdrav!

Tex Willer

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.
Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora.
Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.
(Dejan, 20. septembar 2020 13:27)
E pa Dejane i ja čitam i ne verujem kakav si ti ODVRATAN komentar ostavio.Tvoj komentar treba staviti uvek na prvo mesto i naglasiti kakvi komentari ne treba da izgledaju.Ovakvo falsifikovanje u navodima je svojstveno znamo već kome. Evo citata Nadalive izjave :
"Ja nisam bio na svom nivou, A ON JE IGRAO SJAJNO..".Samo nam objasni gde je
ovde nepoštovanje protivnika. Sram te bilo.

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

out!

pre 3 godine

nadal je imao tako očajan servis, ja to nisam video nikad.
švarcman se kretao po terenu kao da je ubrzan snimak u odnosu na nadala.
da se nadal sreo sa đokovićem mislim da bi popio neki krompir 100%.
biće zanimljivo u parizu, kako stvari stoje novak je favorit, ako ne naleti na nekog inspirisanog u transu koji nema šta da izgubi... ali to je domen fantastike.
rim uzima 101%

Fat Professor

pre 3 godine

@Nisam član sekte.. Niko ni o kakvom "klanjanju" nije pričao.. nego navijati, podržavati, bodriti sportistu koji dolazi iz tvoje zemlje i reprezentuje je! To isto važi i za Fiću, Ducija, Tipsu.. nekad davno za Bobu.. Simple as that, again! Svako "voli da gleda lep tenis" fudbal, košarku (izaberi sport).. ali to ne znači da će navijati za Nemačku ili SAD protiv Srbije.. ovde se o time radi - navijati protiv srpskog sportiste, kakav nam se neće "desiti" više nikad, naprosto je manifestacija ozbiljnog psihičkog oboljenja!

Dott

pre 3 godine

Nadal ce po navici uvek kada izgubi mec reci da je odigrao lose, dok njegov protivnik veoma dobro.
Nadal je igro dobro, ali nije bilo visoke temperature koja lomi njegove protivnike, dok njega ne, jer se prekomerno znoji i na taj nacin hladi telo.

samo kažem

pre 3 godine

B92 je preneo zanilmljivije delove Nadalove izjave.
Rafa je čestitao I pohvalio Diega.
Nadalu nikada nisu odgovarali vlažni uslovi na šljaci, teška loptica ne odskače visoko kako on voli

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao
(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)


Nije te blam da promenis nik i sam sebe hvalis ?! Mislis da nije malo degutantno ?

.

pre 3 godine

@sasa. r
Ajde ne lupetaj! Te debilne fraze kojima su te zatrovali Viskovic, Pralica i ostali idioti koji sebe nazivaju komentatorima, ostavi za malu decu, da ih trujes.
Nadal je osvajao RG i ostale turnire na sljaci i po suncu i po oblacnom vremenu i nije mu nista smetalo. Ovakvi porazi su pokazatelj da je na nizem nivou nego ranije i nista vise.

misko ajkula

pre 3 godine

Srki, mozda ces se smijat ali od muke. Kao sto si se smijao cijelu godinu. Osim na USO kad si sebe castio kutijom cigara za koju si se pozajmio. Ali tek ce da boli

TurboNator

pre 3 godine

Auu, kako bi ‘hejteri’ zaplenili da Novak izjavi ovako nešto... naravno Rafa nije ništa posebno loše rekao - zna se da njemu suvi i sunčano odgovara, takodje tačno da nije bio na nivou.

Napred Nole (i svi naši ubuduce)!

Djenka

pre 3 godine

Jasno je da Nadalu ovi vremenski uslovi ne gode, ali sta je sa Timom? Zna li neko da li njemu gode vlazniji uslovi jer svakako da je Tim maltene jednak takmac Novaku i Nadalu, na sljaci naravno? Pozdrav

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)





:)))))
ono kada pisma i telegrame podrške šalješ samom sebii...

Miodrag

pre 3 godine

Ajd da prokomentarisem pokoji detalj jer sam gledao mec.
Nisu uslovi bili toliko nepovoljni za Rafu. Vrlo topao septembar. Vecernji termin to je krucijalna razlika od RG, kraj maja pocetak juna.
No one je mnogo puta pokusavao da se izvuce na forhend i kasnio. Gotov sve ove greske koje je imao iz fh se posledica kasnjenja. Bilo je tu i kljucnih lopti 8. i 9. gem drugog seta gde se izvlaci na forhend i kasni a prirodan udarac u tom trenutko je bio bh. E sad, zasto to radi. Glava.
Opasan je ovaj mali Argentinac. Prosle godine u polufinalu Rima iscedio Novaka totalno. Prosoa je Novak, ali nespreman za finale. Do ponoci igrali ali Novak nije hteo da ga "pusti" iako je sigurno znao da tak izmoren nema sanse u finalu.
Tako i Nadal juce, beknedom nije uspevao da resi, ovaj stoji mnogo iza i sve vraca. Proba izvlacenje nafh, cesto kasni i gresi.
Iskreno, nisma mogao nikako da navijam za jaceg, nema sanse, ali zao mi je bilo sto necemo gledtai jos jednom Novak-Rafa. Nece toga jos puno biti.
Prosle godine samo dva meca, AO i Rim ("upropastio" Svarcman taj mec). Dalje ne mislim da je Novak favorit sada. Ne igra se njemu protiv ovih. On ceka samo Rafu i Federera. Nekad i Del Potra, Marija. Ako je Svarcman pobedio Rafu, te ako ne pukne psihicki velike sanse ima da dobije i Novaka. Novaku u tom mecu moze samo servis da donese neku prevagu ako ga bude sluzio.

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

Smejaćemo se i mi
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)




:)))))
postaje sve ozbiljnije - evo, počeo je da koristi kraljevsko "mi"...

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

Nisam član sekte

pre 3 godine

@Fat profesor... Svaki Srbin koji misli da svi moramo da se klanjamo i volimo Novaka Đokovića samo zato sto je Srbin nije normalan. Za to ne mora da se ide hitno kod čika doktora... Ja konkretno volim da gledam lrp tenis bez trcanja do iznemoglosti koji igra Filip Krajinović. U svetu lepo igraju RF, Tim, Vavrinka, Šapovalov... Evo ja sam loš Srbin koji ne voli stil igre Novaka Đokovića a ni ponašanje na terenu i van njega tog čoveka. Pre sam voleo Janka sada Fiću.

Freddy

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26) Prevarant iz Loznice komentarise

Robert

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)

BRAVO

pre 3 godine

Bravo Rafa, tako se to radi....iz aviona se videlo da fale mečevi, da je poduža pauza učinila svoje. A zamislite neko drugi bi uzeo medicinski tajm aut i masirao bi se dok protivnika ne izbaci iz ritma, pa mu dalje automatski ništa ne bi falilo. Za RG će valjda biti spreman da podigne pehar po ko zna koji put.

Da da

pre 3 godine

Znači kao u Australiji, ni jedna jedina reč o tome da je pauza bila dosta duga, da nije odigrao niti jedan meč u medjuvremenu, da je ovo posledica toga i da su za početak dovoljna dva meča???!!! Ali zato čim Djokoviću loše krene vade se razni izgovori, ma sve je u pitanju samo ne protivnik. Slušam sinoć Viška i setim se prošlogodišnjeg finala Rima i koliko puta je rekao da je Djoković umoran, iscrpljen, i sve oko toga, izbegava i ni jednom nije rekao kako ga Nadal pobedjuje, a realno ga preslišava i dere i to sa nulom, prosto mu bilo neprijatno da nastavi pa je spustio nogu sa gasa inače bi bila bicikla.

Nekoj da djidas

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.
(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao

Topnik

pre 3 godine

Nadal tempira formu za RG kao i uvijek. Da je trebalo, zapeo bi on jače protiv Schwartzmana da preokrene meč, no nije želio ići do svog limita već u Rimu, odmah nakon povratka. Inače je Schwartzman za njega uvijek nezgodan protivnik, namučio ga je i na roland garrosu prije dvije godine, uzeo mu prvi set.

Dejan

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.

Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora. To su činjenice.

Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal.

Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.

Lazo

pre 3 godine

Koliko je med.time outova uzeo sinoc Rafa...Ima jedan igrac koji u svakom kompiciranom mecu uzme bar po jedan...a sutradan kad pobjedi 6:3 6:2 mu ne treba..pa prekosutra ako izgubi prvi set su barem jedan,dva..na rubu je da preda,smeulji se ili psuje i vice..onda okrene mec,pa sutradan zdrav ko dren opet dobije 6:2 6:2 i nista ga vise ne boli..naravno samo do iduceg meca gdje suparnik uzme 3 gema u nizu,odmah se pojavi bol..sad da li to radi da protivniku prekda ritam ili stvarno ima te 10 minutne bolove to jos nisam zakljucio.

Straight Outta München

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.
(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...

da

pre 3 godine

Penetrator državne mezimice, 20. septembar 2020 11:29)

00

ja ga iz privatnih razloga ne podnosim,vrlo privatnih,kao sto ga i ti ne bi podnosio da se desava tebi isto!!!

Milos

pre 3 godine

Ovaj ima da leti po terenu na RG. Imao je on i prije sezona kada je na mastersima na sljaci bio katastrofalan, a na RG letio po terenu ko pit bul. Cast svim mastersima na sljaci, al za Rafu je RG posebno mjesto, tu ce on garantovano biti na svojih 100%.

Pa eto, jel ga Novak drao na mastersima na sljaci 2011, 2013, 2014, al na RG nije imao nikakvu sansu. Jednostavno kad Rafel dodje na Garos, on tad ukljuci poseban mod.

Vratolomac

pre 3 godine

@ Penetrator državne mezimice

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.

Mikii

pre 3 godine

Klasican spanac, oni su nepovedivi inace, samo mogu sudije i vremenski uslovi da ih sprece da pobede...
(budi veliki i u porazu, 20. septembar 2020 14:17)

Covek nije ni svestan da je upravo Srbe opisao, hahahahahaha

Mikii

pre 3 godine

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :) 
(Robert, 20. septembar 2020 09:52) 

Roberte, probaj da mu nacrtas, ako ti nije mrsko. Mozda upali, ko zna...

BLuka

pre 3 godine

Nisam član sekte@
Jesi,jesi a ni svjestan nisi i to one autošovinističke. Zašto Đerea preskačeš, ono šta sam gledao on daleko najlepši tenis igra od svih naših tenisera.

Bero

pre 3 godine

Nisam igrao dovoljno dobro i tu nema previse izgovora...tipicni Nadal...gubi mec gdje je bio apsolutni favorit,na svojoj podlozi..bez vikanja,psovanja,plakanja,prenemaganja,medicinskih time outova i sl..jednostavno ne mozes dobiti svaki mec ali mozes biti gospodin i u porazu i reci da je protivnik bolje igrao i zato pobjedio..sportas za primjer.

Nisam član sekte

pre 3 godine

@Fat profesor... Svaki Srbin koji misli da svi moramo da se klanjamo i volimo Novaka Đokovića samo zato sto je Srbin nije normalan. Za to ne mora da se ide hitno kod čika doktora... Ja konkretno volim da gledam lrp tenis bez trcanja do iznemoglosti koji igra Filip Krajinović. U svetu lepo igraju RF, Tim, Vavrinka, Šapovalov... Evo ja sam loš Srbin koji ne voli stil igre Novaka Đokovića a ni ponašanje na terenu i van njega tog čoveka. Pre sam voleo Janka sada Fiću.

BRAVO

pre 3 godine

Bravo Rafa, tako se to radi....iz aviona se videlo da fale mečevi, da je poduža pauza učinila svoje. A zamislite neko drugi bi uzeo medicinski tajm aut i masirao bi se dok protivnika ne izbaci iz ritma, pa mu dalje automatski ništa ne bi falilo. Za RG će valjda biti spreman da podigne pehar po ko zna koji put.

Da da

pre 3 godine

Znači kao u Australiji, ni jedna jedina reč o tome da je pauza bila dosta duga, da nije odigrao niti jedan meč u medjuvremenu, da je ovo posledica toga i da su za početak dovoljna dva meča???!!! Ali zato čim Djokoviću loše krene vade se razni izgovori, ma sve je u pitanju samo ne protivnik. Slušam sinoć Viška i setim se prošlogodišnjeg finala Rima i koliko puta je rekao da je Djoković umoran, iscrpljen, i sve oko toga, izbegava i ni jednom nije rekao kako ga Nadal pobedjuje, a realno ga preslišava i dere i to sa nulom, prosto mu bilo neprijatno da nastavi pa je spustio nogu sa gasa inače bi bila bicikla.

Nekoj da djidas

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.
(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao

Robert

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)

Topnik

pre 3 godine

Nadal tempira formu za RG kao i uvijek. Da je trebalo, zapeo bi on jače protiv Schwartzmana da preokrene meč, no nije želio ići do svog limita već u Rimu, odmah nakon povratka. Inače je Schwartzman za njega uvijek nezgodan protivnik, namučio ga je i na roland garrosu prije dvije godine, uzeo mu prvi set.

Mikii

pre 3 godine

Kad se bik vrati na fabrička podešavanja, postaje li on tele ili june?
(Djido, 20. septembar 2020 09:14)

Postaje Djido, a to mu na isto dodje.

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.

Lazo

pre 3 godine

Koliko je med.time outova uzeo sinoc Rafa...Ima jedan igrac koji u svakom kompiciranom mecu uzme bar po jedan...a sutradan kad pobjedi 6:3 6:2 mu ne treba..pa prekosutra ako izgubi prvi set su barem jedan,dva..na rubu je da preda,smeulji se ili psuje i vice..onda okrene mec,pa sutradan zdrav ko dren opet dobije 6:2 6:2 i nista ga vise ne boli..naravno samo do iduceg meca gdje suparnik uzme 3 gema u nizu,odmah se pojavi bol..sad da li to radi da protivniku prekda ritam ili stvarno ima te 10 minutne bolove to jos nisam zakljucio.

Milos

pre 3 godine

Ovaj ima da leti po terenu na RG. Imao je on i prije sezona kada je na mastersima na sljaci bio katastrofalan, a na RG letio po terenu ko pit bul. Cast svim mastersima na sljaci, al za Rafu je RG posebno mjesto, tu ce on garantovano biti na svojih 100%.

Pa eto, jel ga Novak drao na mastersima na sljaci 2011, 2013, 2014, al na RG nije imao nikakvu sansu. Jednostavno kad Rafel dodje na Garos, on tad ukljuci poseban mod.

Vratolomac

pre 3 godine

@ Penetrator državne mezimice

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.

Mikii

pre 3 godine

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :) 
(Robert, 20. septembar 2020 09:52) 

Roberte, probaj da mu nacrtas, ako ti nije mrsko. Mozda upali, ko zna...

Dejan

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.

Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora. To su činjenice.

Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal.

Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.

Fat Professor

pre 3 godine

Samo jedna ooservacija: svaki Srbin, čak i ne-Srbin, a građanin Srbije, koji mrzi Noleta je za hitno neuropsihijatrijsko posmatranje i hospitalizaciju. Simple as that!

Straight Outta München

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.
(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Ljudi sa ovog sajta mrze Djokovica jer:
Ili nisu Srbi
Ili ih boli tudji uspeh, ljubomorni su na tudja dostignuća
Ili su Srbi ali sa jako paćeničkim zivotom i frustracijama, pa moras da navijas za foliranta federera ili nekog anonimusa, samo da nije Djokovic
Toliko!!!

Markobg

pre 3 godine

Čemu loši komentari protiv Nadala??
Dečko veliki sportista, jedan od najkorektnijih igrača na turu, nikad lošu àeč za kolegu, patriota .Naravno da će da odigra loše posle neigranja 9 meseci, neće osvojiti ni RG jer je kasno ušao u takmičarski ritam,Po meni Tim je prvi favorit a onda u istom redu Novak i Nadal.

zex

pre 3 godine

Jos jednom se pokazalo i dokazalo da su i Nadal i Federer veliki igrači i mali ljudi.
Tranziti izgovor zbog poraza u vremenskim uslovima je cista ludost.Da je to izjavio Djokovica bio bi razapet na stub srama.
Svaka Djokoviceva titula vredi kao tri Federerove ili Nadalove.
Toliko se svi trude da ga uniste a on sve jaci i jaci.
Cekamo 36-ti masters.
RG sigurno osvaja,ako ga organizatori ne eliminisu zbog tzv corone.

Tex Willer

pre 3 godine

Ja nisam bio na svom nivou, onda je realno da izgubite meč.
Nisam igrao dovoljno dobro i nema tu previše izgovora.
Ovo da se odstampa i stavi na ulaz u svakom trening centru i svakom turniru, da deca uce kakav ne treba biti u porazu, citam i ne verujem sta je lik izjavio, odvratno koliko nepostovanja prema protivniku.
(Dejan, 20. septembar 2020 13:27)
E pa Dejane i ja čitam i ne verujem kakav si ti ODVRATAN komentar ostavio.Tvoj komentar treba staviti uvek na prvo mesto i naglasiti kakvi komentari ne treba da izgledaju.Ovakvo falsifikovanje u navodima je svojstveno znamo već kome. Evo citata Nadalive izjave :
"Ja nisam bio na svom nivou, A ON JE IGRAO SJAJNO..".Samo nam objasni gde je
ovde nepoštovanje protivnika. Sram te bilo.

BLuka

pre 3 godine

Nisam član sekte@
Jesi,jesi a ni svjestan nisi i to one autošovinističke. Zašto Đerea preskačeš, ono šta sam gledao on daleko najlepši tenis igra od svih naših tenisera.

.

pre 3 godine

@sasa. r
Ajde ne lupetaj! Te debilne fraze kojima su te zatrovali Viskovic, Pralica i ostali idioti koji sebe nazivaju komentatorima, ostavi za malu decu, da ih trujes.
Nadal je osvajao RG i ostale turnire na sljaci i po suncu i po oblacnom vremenu i nije mu nista smetalo. Ovakvi porazi su pokazatelj da je na nizem nivou nego ranije i nista vise.

Mikii

pre 3 godine

Klasican spanac, oni su nepovedivi inace, samo mogu sudije i vremenski uslovi da ih sprece da pobede...
(budi veliki i u porazu, 20. septembar 2020 14:17)

Covek nije ni svestan da je upravo Srbe opisao, hahahahahaha

Mikiinabijemtiovoliikii

pre 3 godine

Nadal je upisao tek 40. poraz na sljaci za 17 godina bavljenja profesionalnog tenisa, neverovatan podatak!
(realnost)

Ništa strašno, ja igram tenis već 30 godina, ali zato imam samo 12 poraza na šljaci.
Pozdrav

Djido

pre 3 godine

@Djido
Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ne smejem se ja Nadalu, već njegovim lažnim navijačima u Srbiji.
Što se tiče Novaka, neka izgubi danas, sutra, ili kad god. Jednom mora izgubiti, ne može pobeđivati 100 puta uzastopno. Drugo, neka izgubi kad god želi, dovoljno patnje vam je već naneo.

out!

pre 3 godine

nadal je imao tako očajan servis, ja to nisam video nikad.
švarcman se kretao po terenu kao da je ubrzan snimak u odnosu na nadala.
da se nadal sreo sa đokovićem mislim da bi popio neki krompir 100%.
biće zanimljivo u parizu, kako stvari stoje novak je favorit, ako ne naleti na nekog inspirisanog u transu koji nema šta da izgubi... ali to je domen fantastike.
rim uzima 101%

da

pre 3 godine

Penetrator državne mezimice, 20. septembar 2020 11:29)

00

ja ga iz privatnih razloga ne podnosim,vrlo privatnih,kao sto ga i ti ne bi podnosio da se desava tebi isto!!!

Freddy

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26) Prevarant iz Loznice komentarise

Tex Willer

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.(Zole, 20. septembar 2020 10:19

Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao...
(Straight Outta München, 20. septembar 2020 11:22)
Ne znam da li Nadal ima 90kg ali sve što je Zole napisao je potpuno tačno. U principu me užasavaju komentari ovog tipa ahahahaha.Čist idiotizam.Nadala sam sinoć prvi put gledao posle ove pauze i prvo što sam primetio da je baš omatorio, da deluje tromo iako mu ruke rade savršeno.Federer deluje mlađe i
brže iako je stariji 5 godina.Izgleda da će Nadal pre napustiti tenis od Federera.

Mikii

pre 3 godine

Sinko moj, kako stvari s tim uslovima stoje, i kakvi te tek ocekuju na Roland Garosu, ti si vece sanse na USO imao. Jos bi dosao na isti kao aktuelni sampion. Stice se utisak da su prioriteti pogresno postavljeni. Koliko god to cudno zvucalo.

sasa.r

pre 3 godine

Tačno se po komentarima vidi ko ozbiljno prati tenis a ko površno. Vrijeme bez sunca, sa viškom vlage čini šljaku ,,propusnijom" i loptice manje odskaču.Ključna Rafina prednost se drastični gubi jer on top spinovima ,,preskače" igrača u sunčanim uslovima.Zato je Rafa limitiran i na šljaci kad su oblačni dani.Po jakom suncu, gdje loptica odskače visoko Nadal bi dobio Švarcmana sa samo par izgubljenih gemova.

veliki strumf

pre 3 godine

Kralj suve šljake, kad je dan i lepo vreme. Čim uslovi daju veću šansu protivniku - njegova oružja (prvenstveno visok spin) nisu tako opasni.

Slobodan

pre 3 godine

Mislim da ce ovaj RG biti najveci izazov za Nadala i da ce na njemu biti najranjiviji od svih do sad. Vrijeme u junu i oktobru nije isto, svjezije je, lopte slabije odskacu, a sve to ne lezi Nadalu. Tim je prosle uzeo set, ove moze najmanje dva i on mu je najveci protivnik. Novak, takodje, ima sad vise sansi, a mozda jos neko ako ga Bog s vremenom pogleda. Licno, nadam se Novakovom 2.GS, a najmanje sto bi zelio je Timova titula zbog trke za broj 1 na kraju godine.

NADA

pre 3 godine

Bero,da je tako kako ti kazes sa malo vise reci bi pohvalio svog protivnika.Kako to da dva meca isti termin bude dobra podloga a sinoc nije?Sada pominje dugo ne igranje a sta bi sa dva predhodna meca?Sve to upucuje da ga Dijego nadigrao i to "muski"u svim segmentima igre.Fokus tokom meca koji je imao Svarcman je primer mladima kako se dobijaju najbolji na svetu.Nadal je zasluzeno izgubio mec.

misko ajkula

pre 3 godine

Srki, mozda ces se smijat ali od muke. Kao sto si se smijao cijelu godinu. Osim na USO kad si sebe castio kutijom cigara za koju si se pozajmio. Ali tek ce da boli

Ujka Gorcilo

pre 3 godine

U Parizu biće ti gore nego u Rimu. Pariz je hladniji od Rima i turnir se igra dve nedelje kasnije. Računaj do 10 stepeni nižu temperaturu. Tebi šljaka odgovara jedino u kombinaciji sa suncem i visokom temperaturom. Toga u Parizu neće biti. Želim ti puno sreće u Parizu i da stigneš do finala.

RG Fan

pre 3 godine

Nisu uslovi bili loši nego lošiji po Rafu, lošiji od standardnih letnjih na šljaci. Godine i to isto će učiniti da Rafa ne bude apsolutni favorit na RG kao inače. Ali, treba dobiti 3 seta protiv Nadala na šljaci, dosta težak zadatak. Jako puno će zavisiti u čijem delu žreba će završiti Tim. Iskreno se nadam teniskom klasiku sa borcima koji su odigrali najveći broj međusobnih mečeva ikada, pa nek bolji pobedi.

Djido

pre 3 godine

Koji, bre, loši uslovi!? Kiša nije padala danima, a temperatura je bila oko 26 stepeni, vetra ni malo. Nadalu, kao uostalom i Federeru, potrebni su laboratorijski uslovi da bi igrali.
(Djido, 20. septembar 2020 09:26)

Zaboga, Đido, hajde što Vi to napisaste, koji pratite redovno tenis, ali i ovi što Vas podržaše plusevima... Pa kome od Velike trojke najviše smetaju vremenski uslovi poput vetra, jakog sunca, vlažnosti i slično? Ko je najviše mečeva gubio u takvim uslovima ili imao velike probleme? Prisetite se mečeva iz prošlosti. :)
(Robert, 20. septembar 2020 09:52)

Roberte,
ja dobro znam ko je gubio važne mečeve u lošim uslovima za igru, ali to je bilo istina, uslovi si zaista bili loši. Ja sam ovde pisao o izmišljenim opravdanjima i lažnim lošim uslovima.

milutin

pre 3 godine

Nadal nije spreman, duboke tragove ostavila je pauza u tenisu.
Servis očajan, nevjerovatno.
Sa Bustom odigrao, činilo se moćno, ali je to bio privid jer se Busta "sklonio" sa puta Rafi možda čak namjerno zvog uspjeha na USO.
Lajović se uplašio i loše odigrao, bez otpora.
To je dalo pogrešnu sliku o
formi Rafe.
Ide RG, ako nešto drastično ne promijeni /a to je za kratko teško učiniti/, od RG mu nema ništa.
Po ovome dosad, Nole je favorit.

Penetrator državne mezimice

pre 3 godine

Jok bre, samo mrze nevaspitanje, seljacizam, nekulturu, los ukus, prostakluk, losu muziku i jos mnogo toga. Djokovic vise lezi takvim likovima.
(Vratolomac, 20. septembar 2020 11:43

Po čemu je Djokovic seljak, nevasiptan, nekulturan? Što je izneo svoj stav o vakcini, sto brani igrače sa Atp tura, sto je slucajno pogodio prevarantinju pijanu? To sto ti slusas Mocarta ili Sopena te ne čini gradjaninom i boljim čovekom, šta više po komentaru se vidi da si moralni seljak i frustriran i da patis. A ovog sto ne boli Djokovica zbog razloga novac, pa brale, treniraj, radi, pa ces imati novac. Nece sve pasti sa neba i samo zato sto sedis za kompom i pises pacenicke komentare. Toliko!!!

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Hahaha...al te razbija ovaj Miki..
Bas sam zapazio i na drugim temama...jbga..nisi mu dorastao
(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)


Nije te blam da promenis nik i sam sebe hvalis ?! Mislis da nije malo degutantno ?

TurboNator

pre 3 godine

Auu, kako bi ‘hejteri’ zaplenili da Novak izjavi ovako nešto... naravno Rafa nije ništa posebno loše rekao - zna se da njemu suvi i sunčano odgovara, takodje tačno da nije bio na nivou.

Napred Nole (i svi naši ubuduce)!

Miodrag

pre 3 godine

Ajd da prokomentarisem pokoji detalj jer sam gledao mec.
Nisu uslovi bili toliko nepovoljni za Rafu. Vrlo topao septembar. Vecernji termin to je krucijalna razlika od RG, kraj maja pocetak juna.
No one je mnogo puta pokusavao da se izvuce na forhend i kasnio. Gotov sve ove greske koje je imao iz fh se posledica kasnjenja. Bilo je tu i kljucnih lopti 8. i 9. gem drugog seta gde se izvlaci na forhend i kasni a prirodan udarac u tom trenutko je bio bh. E sad, zasto to radi. Glava.
Opasan je ovaj mali Argentinac. Prosle godine u polufinalu Rima iscedio Novaka totalno. Prosoa je Novak, ali nespreman za finale. Do ponoci igrali ali Novak nije hteo da ga "pusti" iako je sigurno znao da tak izmoren nema sanse u finalu.
Tako i Nadal juce, beknedom nije uspevao da resi, ovaj stoji mnogo iza i sve vraca. Proba izvlacenje nafh, cesto kasni i gresi.
Iskreno, nisma mogao nikako da navijam za jaceg, nema sanse, ali zao mi je bilo sto necemo gledtai jos jednom Novak-Rafa. Nece toga jos puno biti.
Prosle godine samo dva meca, AO i Rim ("upropastio" Svarcman taj mec). Dalje ne mislim da je Novak favorit sada. Ne igra se njemu protiv ovih. On ceka samo Rafu i Federera. Nekad i Del Potra, Marija. Ako je Svarcman pobedio Rafu, te ako ne pukne psihicki velike sanse ima da dobije i Novaka. Novaku u tom mecu moze samo servis da donese neku prevagu ako ga bude sluzio.

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

Radijator

pre 3 godine

Dakle i u parizu bice cupavo zbog uslova?
(?!?, 20. septembar 2020 09:18)

Nece...tad ce da igra u dnevnom terminu.
Veliki je gubitak love kad Nadal ispadne...pogotovo sad zbog Korone..

RG Fan

pre 3 godine

@ Srki

Vamos Ruud! Vamos Mugu!
(Srki, 20. septembar 2020 09:16)

Ne bih se puno pouzdao u Kaspera Ruda, jer za pobediti Noleta su potrebna velika...
čuda.

djape

pre 3 godine

Molim organizatore RG da prate vlaznost vazduha i da daju termin Nadalu kad je najmanja, da ti njegovi udarci budu kakve on želi. Spremaš se pola godine za šljaku i opet ne valja...Mislim da ostaješ na 12 titula na RG...

Fat Professor

pre 3 godine

@Nisam član sekte.. Niko ni o kakvom "klanjanju" nije pričao.. nego navijati, podržavati, bodriti sportistu koji dolazi iz tvoje zemlje i reprezentuje je! To isto važi i za Fiću, Ducija, Tipsu.. nekad davno za Bobu.. Simple as that, again! Svako "voli da gleda lep tenis" fudbal, košarku (izaberi sport).. ali to ne znači da će navijati za Nemačku ili SAD protiv Srbije.. ovde se o time radi - navijati protiv srpskog sportiste, kakav nam se neće "desiti" više nikad, naprosto je manifestacija ozbiljnog psihičkog oboljenja!

SD

pre 3 godine

"Rafa ima 90kg??? Ahahahhaha covece kako si me nasmejao..."

I jedni i drugi ste u pravu, samo malo 'spustite loptu' u replikama. Drzite nivo. Dosta se toga moze korisnog procitati, nemojmo stalno sa gorkim ukusom da napustamo sajt...

Zasto ovako ostrasceno komentarisete jedni druge?

Jeste 90kg malo preterano, ali za nekih 3Kg, a komentar kao da je 20kg vise... U svakom slucaju ~9Kg vise od Novaka, na istu visinu... To treba pomerati efikasno po terenu, satima... A Nadal vec u 35oj godini...

Kako god bilo, sa ili bez cepidlacenja, svi su mogli da vide (bez obzira na vlagu i mokru/suvu sljaku) da je Nadal spor, mlakih udaraca i osrednjeg servisa, za svoje standarde. Za to, bez obzira da li je prvi ili deseti mec, nema opravdanja... U R32 PCB nije ni postojao na terenu, a kada je i Dusan (totalno van tenisa) uzeo 2 brejka u R16, moglo se razmisljati da Nadal deluje 'tanko. To se juce i surovo potvrdilo.

Naravno, 'trenirace Nadal jos jace i vrednije'... Samo, koliko toga moze da se popravi za 6 dana, sto se nije uteglo citavih 6 meseci?

Pozdrav!

Djenka

pre 3 godine

Jasno je da Nadalu ovi vremenski uslovi ne gode, ali sta je sa Timom? Zna li neko da li njemu gode vlazniji uslovi jer svakako da je Tim maltene jednak takmac Novaku i Nadalu, na sljaci naravno? Pozdrav

samo kažem

pre 3 godine

B92 je preneo zanilmljivije delove Nadalove izjave.
Rafa je čestitao I pohvalio Diega.
Nadalu nikada nisu odgovarali vlažni uslovi na šljaci, teška loptica ne odskače visoko kako on voli

Гиле

pre 3 godine

(Bero, 20. septembar 2020 09:27)
Ако си прочитао видео си да спомиње лоше услове.
Али Ђидо није у праву ветар смета Новаку, а влажност Надалу, а Федереру Новак и Надал.

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

Dobros-AV

pre 3 godine

...Bilo je ovo teško veče za mene. Uslovi su bili loši. Bilo je mnogo vlažno i lopta nije odskakala kako treba. Bilo mi je teško da igram svoju igru", rekao je Nadal...

Evo malo objašnjenje onima što sa žale da Noleta ometaju pošto mu ne daju da igra večernje termine.
Misle da je ovo Australija, a ne Rim krajem septembra.

No1e

pre 3 godine

Schwarzman: 31 viner i 17 neiznzdjenih gresaka.
Nadal: 21 viner i 31 neiznudjena greska.

Rafa je jos i dobro prosao. Schwarzman je odigrao fantasticno. Ko je gledao mec, sve mu je jasno.

BLuka

pre 3 godine

A šta, a uslove kaže pobednik!?
Sada mi pojedini komentari o uslovima koji će biti na Garossu imaji smisla, bio sam ubjeđen da to ne postoji za Nadala na šljaci ali očigledno su ljudi u pravu kada kažu da ove godine tajming Garossa apsolutno neodgovora Rafi.

ende

pre 3 godine

isti uslovi su bili za obojicu. sad, što nadalu ne odgovara vlažnije i hladnije pa nemože da tuče svoje spinove...
švarcman je bio bolji, dosta bolji, čestitaj boljem.

Dott

pre 3 godine

Nadal ce po navici uvek kada izgubi mec reci da je odigrao lose, dok njegov protivnik veoma dobro.
Nadal je igro dobro, ali nije bilo visoke temperature koja lomi njegove protivnike, dok njega ne, jer se prekomerno znoji i na taj nacin hladi telo.

malo uplakano grobarče

pre 3 godine

Samo se ti smej Nadalu. Smejaćemo se i mi danas poslepodne.
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)

Ti juce napisa da ces se smejati u ponedeljak ...nesto se promenilo u medjuvremenu ?! Pitam za druga...

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

(Mikii, 20. septembar 2020 09:26)

(Nekoj da djidas, 20. septembar 2020 09:57)





:)))))
ono kada pisma i telegrame podrške šalješ samom sebii...

Zole

pre 3 godine

Nije moguće da Nadal i njegov stručni štab ne vide da se on užasno sporo kreće ! Noge su mu usporile. To izgleda jako loše kretanje. Ne stiže više na vreme da se namesti za udarac. Ruka radi savršeno, ali treba stići da se namesti telo za udarac. 34 pune godine , 90 kg treba nositi po terenu. Jako će mu biti teško.

Дадо

pre 3 godine

Мало обратите пажњу, стављаће га у дневне термине на РГ, како би што касније испао. Наравно, без скривених намјера, него је тад најгледанији... ?

mladići borovi devojke jele

pre 3 godine

Smejaćemo se i mi
(Srki, 20. septembar 2020 10:03)




:)))))
postaje sve ozbiljnije - evo, počeo je da koristi kraljevsko "mi"...