Sreda, 02.09.2020.

11:20

Kreću teški pregovori Mesija i Barselone – 700.000.000 ili ništa?

Otac i menadžer fudbalera Lionela Mesija doputovao je u Barselonu na razgovore sa upravom katalonskog kluba u vezi sa sporom oko ugovora.

Izvor: MT

Kreæu teški pregovori Mesija i Barselone – 700.000.000 ili ništa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

90% rekorda u LS drzi Ronaldo a ostalih 10% dele mnogi igraci medju kojima i Messi.

Barsu sudije guraju svake godine, jedino 2013 protiv Bayerna nisu pokusavali jer videli da ni oni ne mogu da pomognu.

Porto je zadnjih 15ak godina postigao uspehe koji su za Sevillu i Valensiju misaona imenica.

Za Cile su igrala 2 poznata igraca i gomila prosecnih igraca anonimusa. A pola Lionovog tima ce uskoro otici u top klubove.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

To je tvoje misljenje ali Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo. To sam ja tebe pitao :)

U tome i jeste razlika, Barsa je gurana svake druge/trece godine dok je Real guran svake godine od 2010-e i onog crvenog kartona Kraucu zbog onog faula na Marselu. Od tada je sve i pocelo... Zato sam i rekao da bi Barselona imala 5 titula LŠ zaredom da su oni imali pomoc sudija kao Real. U nekim godinama je Barselona bila cak i debelo pokradena.

Lion imao bolji tim od Cilea hahah ovo nema potrebe ni komentarisati

Tacno, velika je sramota sto Mesi nije osvojio Kopu, ali je jos veca sto je Ronaldo sa Realom osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina.

I da, zasto sada konstantno izbjegavas odgovoriti na ovaj moj deo komentara o izbacivanju Sevilje i Valensije iz najjacih klubova i da je opet Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova? :)

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

Ma kakvi Ronaldo je ubedljivo najbolji igrac u istoriji LS i drzi 90% svih rekorda.

Sudije su pokusale da poguraju Barsu do titule 2010,2012,2014,2016,2017,2018 pa cak i ove godine protiv Napolija.

Lyon je sigurno imao bolji tim od Cilea. Velika je sramota sto Messi sa najjacom ekipom na kontinentu nije osvojio Kopu.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Aha. Dobili smo nove kriterije :) U grupu jakih klubova spadaju samo i iskljucivo oni koji su igrali barem 1 polufinale LŠ. To je toliko glupo da si mi ubio volju da vise bilo sta napisem na tu temu :D

Ti si lepo rekao da je Ronaldo bolji protiv najjacih klubova ako izbacimo Valensiju i Sevilju, a nije. I da izbacimo ta 2 kluba, Ronaldo bi onda imao 60 utakmica vise od Mesija, samo 13 golova vise i 2 asistencije manje. Dakle, i sam si priznao da je Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova :)

Kazes da je Ronaldo najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS, a Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo :)

Barselona da je imala pomoc sudija kao Real sada bi Mesi imao 5 osvojenih LŠ zaredom.

Meni je najbolje od svega sto je Ronaldo za 9 godina igranja u Realu osvojio tek 2 titule lige. Godinama je gubio utakmice protiv klubova kao sto su Levante, Osasuna, Granada, Betis itd.

A jos jace je sto je Mesi sa Iguainom, Di Marijom, Dibalom gubio jedino od Francuske, Nemacke, Brazila i Cilea na penale sto nije nikakva sramota. Dok je Ronaldo sa istim suigracima ispadao od Liona u LŠ i u Realu i u Juventusu.

vaxilar

pre 3 godine

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...
(again, 02. septembar 2020 18:28)

Kad je Ronaldo igrao istovremeno sa Dibalom, Di Mariom i Iguainom? Ajde lepo reci ili priznaj da izvrces i lazes jer besnis od muke

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 19:30)

nema sta da racunam, jel Sevilla igrala polufinale LS kao prethodno nabrojani klubovi? nije i prema tome ne spada u grupu jakih timova.

zna se sta su jaki klubovi a tu je CR7 ispred svih. izmedju ostalog Ronaldo je najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 18:14)

i Porto ,Totenhem,Lyon,Dortmund pa cak i Salke su uspesniji od Seville jer su igrali zavrsnicu LS a Sevilla ispadala u grupi i igrala drugorazredno takmicenje.

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 19:01)

U zadnjih 10 godina, Sevilja je 3x dolazila do nokaut faze LŠ. Malo se informisi :)

Porto, Totenhem, Lion, Salke su takodjer igrali redovno to drugorazredno takmicenje pa sto ga nisu osvojili :)

Cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci, opet je Mesi bolji. Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar hehe

again

pre 3 godine

(vaxilar, 2. septembar 2020 19:12)

Izvinjavam se druze. Ispravak netacnog navoda. Ronaldo kada je ispao od Liona u Realu nije imao Dibalu, nego je uz Iguaina i Di Mariju imao Kasiljasa, Marsela, Ramosa, Pepea, Cabi Alonsa, Ozila, Benzemu. Mesi bi sa takvim uigranim timom osvojio barem 1 SP, a Ronaldo ispadao od Liona, Dortmunda...

gazda

pre 3 godine

(again, 2. septembar 2020 19:35)

Messi sa zlatnom generacijom Spanije plus Alves,Masherano,Abidal,Sanchez nije mogao da odbrani titulu u LS cak ni uz ogromnu pomoc sudija koju su imali.

a najbolje od svega je sto Messi nije mogao da osvoji Kopu a igrao u ubedljivo najjacem timu Juzne Amerike.

again

pre 3 godine

(Anfield, 2. septembar 2020 16:43)

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 16:34)

Ako izbacimo Sevilju onda cemo morati izbaciti 90% klubova sa liste jer je Sevilja uspesnija u zadnjih 10 godina od vecine ovih klubove sa liste.

Ali eto cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci i da gledamo te tvoje samo najjace klubove opet je Mesi bolji :) Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar :)

A po cemu su Totenhem ili Lion uespesniji i bolji timovi od Sevilje u zadnjih 10 godina?

Tema

pre 3 godine

Nedim Hodzic
Izbaci Sevilju i Valensiju? Ne provaljuj se botu. Idi nesto Mesi.Mesi zeljanicu sirnicu kromoirusu za drugo i nisi. Samo Mesi testo je za tebe.

Anfield

pre 3 godine

@Again


Evo ga bot, pa i odgovor za bota. Tekst je o Mesiju, ne o Ronaldu. Ronaldo ima 3 vezane LŠ, titule u 3 najjače evropske lige, osvojio je šampionat na svom kontinentu, a Mesi ligu osvojio samo u Španiji i kao član jedne od dve najjače reprezentacije na svom kontinentu uspeo da se domogne drugog mesta sa najvrednijim timom svih vremena, znači bruka i sramota, plači botu.


Mislim da se Barsa toliko obrukala da je ni Morava ne bi oprala, da može da protiče kroz istu.
Jednog od najboljih fudbalera svih vremena koji je veći od samog kluba da ucenjuješ na ovakav način je bruka i sramota za sam sport.
Stavi 100—200 miliona, ima ko će da plati i svi zadovoljni.

Bilo bi lepo kad bi neko, Mesi ili Ronaldo, ili obojica, mogli da osvoje titule u svih 5 najjačih liga. Ronaldo samo da menja timove, pređe u Bajern i PSŽ i završio je, a Mesi, ukoliko uzme titulu sa Sitijem i ne ode u MLS, povuče se u sredinu i menja timove, Juventus, Bajern i PSŽ, može da uradi isto to sa lakoćom.

Zuti

pre 3 godine

Nisam neki fan dotičnog ali koliko on vredi Barseloni npr kroz 1 utakmicu lige prvaka...
Recimo da se Barsa plasira u polufinale Lige prvaka, nagradni fond UEFE je 12M €.
Karta za ligu prvaka na Camp Nou je cca 150 € * 90.000 gledatelja = 13M €
Od pića, hrane, kokica, parkinga itd se nakupi sigurno 10€ po gledatelju, znači 1M €.
Samo jedna utakmica oko 26M €.

Pa vidi još stavke
- ulaz u prazni Kamp Nou - 35€
- ulaz u prazni Kamp Nou i 5 min upoznavanje sa igračima - 150€
- Messi dres 120€ odrasli, dečji 80€, lopte sa potpisom igrača, šalice, kape, čarape sa Messi likom, sve. Barselona ima cca 5 miliona ljudi, u ovih 18 godina sigurno je barem 20% građana u neko vreme kupilo njegov dres, 100M € samo tako. Da ne pričamo o strancima koji dolaze u Barselonu i obećali su svome detetu doma dres od Mesija, koliko je takvih? Svaki mesec u Barselonu sleti oko 22.000 aviona.
- TV i liga prava
- Ugovori sa industrijom igara (FIFA i PES igre koje izlaze svaki godine po 80€ ceni)

PA ti vidi koliko vredi Mesi.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Again, 2. septembar 2020 15:47)

izbaci Sevillu i Valensiju i onda vidis da je Ronaldo mnogo bolji protiv stvarno jakih timova.

po cemu je Valensija uspesniji i jaci klub od Porta?

веверица

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.
(Bocko, 2. septembar 2020 14:45)

причам о популарности, маркетингу и парама. о бизнис аспекту фудбала. меси је популарнији и маркетиншки вреднији него сви остали играчи манчестер ситија и барселоне заједно.
заправо, сада кад се заврши роналдо-меси ера шпанског фудбала, тамо ће да остане кратер сличан као у калчу после калчополија. не исти, али сличан.

Again

pre 3 godine

Futre,

Mesi je najbolji ikad u najvecim utakmicama.

Mesi - Real Madrid; 41 U, 26 gol, 14 asis
Mesi - Atletico: 37 U, 32 gol, 8 asis
Mesi - Sevilla: 37 U, 37 gol, 19 asis
Mesi - Valencia: 33 U, 28 gol, 14 asis
Mesi - Liverpool: 4 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Arsenal: 6 U, 9 gol, 2 asis
Mesi - Totenham: 1 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Man Utd: 6 U, 4 gol, 0 asis
Mesi - City: 6 U, 6 gol, 3 asis
Mesi - Chelsea: 10 U, 3 gol, 3 asis
Mesi - Bayern: 5 U, 4 gol, 2 asis
Mesi - Dortmund: 1 U, 1 gol, 2 asis
Mesi - Inter: 4 U, 0 gol, 1 asis
Mesi - Juventus: 5 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Roma: 4 U, 2 gol, 1 asis
Mesi - Milan: 8 U, 8 gol, 3 asis
Mesi - PSG: 7 U, 4 gol, 1 asis
Mesi - Lyon: 6 U, 5 gol, 3 asis

Mesi 221 utakmica, 175 golova, 76 asistencije

CR - Barcelona: 33 U, 18 gol, 1 asis
CR - Atletico: 33 U, 25 gol, 9 asis
CR - Sevilla: 18 U, 27 gol, 1 asis
CR - Valencia: 19 U, 15 gol, 5 asis
CR - Liverpool: 12 U, 3 gol, 2 asis
CR - Arsenal: 15 U, 6 gol, 2 asis
CR - Totenham: 15 U, 10 gol, 4 asis
CR - Man Utd: 4 U, 3 gol, 0 asis
CR - City: 12 U, 5 gol, 3 asis
CR - Chelsea: 12 U, 1 gol, 2 asis
CR - Bayern: 8 U, 9 gol, 1 asis
CR - Dortmund: 9 U, 7 gol, 0 asis
CR - Inter: 6 U, 2 gol, 1 asis
CR - Juventus: 7 U, 10 gol, 2 asis
CR - Napoli: 7 U, 2 gol, 4 asis
CR - Roma: 10 U, 7 gol, 2 asis
CR - Milan: 12 U, 6 gol, 1 asis
CR - PSG: 4 U, 3 gol, 1 asis
CR - Lyon: 12 U, 6 gol, 6 asis

Ronaldo 248 utakmica, 165 golova, 47 asistencija

jojufff

pre 3 godine

U svakom slucaju biće ništa..ili simboličan iznos odštete.
Ako on hoce da ode, a hoce.. onda ga moras pustiti.
plata od 50 miliona (ne znam da li je neto ili bruto) je klubu ogroman teret za igraca koji igra..a kamo li za nekoga ko ce biti na klupi ili tribinama. Na terenu se sigurno nece truditi.

rebro

pre 3 godine

@luka, da te pitam nešto. Svo to vreme koje je Mesi donosio BArsi je radio za džabe ili primao platu?
Ako je primao platu onda mu je sve to bilo u opisu posla. Prema tome on je zaposlen u BArsi, a želi da ode jer su Švabe opštile sa Barsom kao Roko sa Čehinjama.
Može da ode po propisima španske lige, iste te lige koja je odobrila njegov ugovor po kojem on prima platu.

Bocko

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.

vaxilar

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.
(Oliver, 02. septembar 2020 13:51)

Apsolutno treba osudjenom utajivacu poreza pokazati gde mu je mesto. Zbog Barselone igra fudbal, zbog Barse nije u zatvoru zbog kradje poreza.

Neka izguraju, ali neka pokazu sta se desava kad hoces da izigras klub, kad mislis da si veci od kluba dok si istovremeno nista od coveka.

Pa sa 34 godine i bez igranja cele sezone nek nadje klub ako moze

veverica

pre 3 godine

NBA je transparentan. tamo se svaki dolar prihoda vezanog za kosarku (od karata i tv prava, do prodaje hot doga na parkingu ispred sale i reklama za cips) fakturise i prati i onda se zaradjene pare dele izmedju igraca i vlasnika u odnosu nekom tipa 51:49, nebitno. taj odnos se ionako menja. poenta price, posledica toga je da u nba svaka susa ima visemilionski ugovor i neki prosecni igraci imaju po 10 miliona godisnje, a npr. jokic i dzamal marej i po 30 miliona godisnje.
uz duzno postovanje njima dvojici, ali razmislite sami koliko je mesi "tezi". on je bog na zemlji najpopularnijeg sporta na svetu koji se igra pred auditorijumom od nekoliko milijardi ljudo. ako kosarkasi primaju po 30, on treba da prima po 300 miliona godisnje (samo o plati pricam), jer je prihod koji fifa, uefa, vlasnici, sponzori, laliga... ostvaruju preko mesija nemerljivo veci od para koje njihovi pandani zaradjuju preko tih nekih nba igraca.
razlika je sto su nba organizovali precizni i pismeni jevrejski bankari i advokati (npr. dejvid stern), a fudbalsku organizaciju su definisali mahom spanski i italijanski narko dileri i mafijasi, pa im se posle prikljucila barclays banka, ruski trgovci organima, arapski ratni i naftni profiteri i ko sve ne.
tako da mesi ne da treba da uzme ovoliko koliko uzima, nego treba da im uzme mnogo vise. ako dzamal marej vredi svojim gazdama 30 miliona godisnje, mesi vredi MILIJARDU!

Marko

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 02. septembar 2020 11:22)
nisi ti druze gledao Pelea taj je bio brzi od Mesija ,igrao glavom cao CR igrao sa obe noge podjednako bio golgeter bolji dribler od obojice.

Oliver

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.Doduse,zavisi i od igraca. Lewandowski je bio u istoj poziciji kao Mesi kad Borusija nije htela da ga pusti u Bayern sa odstetom,pa je otisao iduce sezone dzabe. Ali Lewa je bio profesionalan i odradio je tu sezonu za Borusiju bez problema. Mesi nije toliko profesionalan,jer se nije pojavio na testiranju i prvom treningu,sto je nedopustivo. Sve dok si pod ugovorom,ti moras da ispunjavas stavke ugovora,bez obzira da li ti se svidjaju ili ne svidjaju. Ovo moze da zavrsi na sudu.

Masariko

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)

Bravo! Znači samo da bi mu pokazali stvari, da plaćaju godišnje više od 100 miliona? Pa ti si biznis genije. Trebalo bi te odmah staviti za ministra finansija.

Трооки Гавран

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)
То у теорији звучи ок. Али у пракси то изгледа овако - на клупи држиш човека ког плаћаш преко милион еура недељно. Без њега не терену Барселона би се борила за 4. место. Навијачи би бојкотовали клуб, а врло вероватно и остали играчи.

kakogod

pre 3 godine

Pele je najbolji igrač svih vremena i tu je kraj svake priče . Sa 18 osvojio svetsko prvenstvo i bio najbolji igrač . Mesi je možda u istom nivou ali koliko se fudbal razvio od Peleovog vremena do Mesijevog bilo bi ne ozbiljno porediti te dve epohe . Dok je Pele igrao fudbal , to je i dalje bila igra , dok je ovo danas , senzacionistički biznis , gde se samo rekordi obaraju gde Barselons i Real nerealno u poredjenju sa drugim klubovima . Zato Mesi ne može biti najbolji svih vremena , jer na kraju krajeva da je živeo u doba Pelea ostao bi visok 1.44 i nikad ne bi postao to sto je danas .

Enigma

pre 3 godine

Bukvalno, otkako je dosao Bartomeu, od tada pocinje sunovrat Barselone. Jeste Barsa sa njim uzela LS ali to je bilo prve (ili druge) godine kada je dosao, ali to vise pripisujem onom timu sa Nejmarom I ostalima koji su bili. Nakon toga, uprava Barse apslotuno nista pametno, ali bas nista nije uradila. Messi treba da ode iz Barse, bilo gde, a ova uprava neka se zapita

rebro

pre 3 godine

Stigao i tata utajivač poreza. Malo im para. Nego važi li ovaj zakon u Uk da osuđivani kriminalci ne mogu da dobiju radnu vizu, a Mesi i Ronaldo su osuđeni zbog utaje poreza.

Pinokio

pre 3 godine

Ccc rekli su mu da moze da ide kad god pozeli bez obestecenja, ali se izgleda nisu nadali da ce stvarno pozeleti da ode, i sad umesto da ga puste oni traze 700m, strasno

Futre

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 2. septembar 2020 11:22)

Jeste najbolji ako računaš male utakmice. U velikim utakmicama nije ni u prvih deset. Pozdravili ga Sančez, Vargas, Gece, Zaneti, Kivu,Stanković, De Rosi, Trent i Origi.
Al za Eibar, Valjadolid, Hetafe i Real, kapa dole.

gremlin

pre 3 godine

Upravo je Di Marzio preneo izjavu Horhea:”Messi ce teško ostati u FCB i za sad se nisam video sa Gvardiolom,o Citiju ne znam ništa”e sad koliko je iskren ne znam al to je izjavio...

blaster

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!

Stef

pre 3 godine

Je l' vam to zahvalnost prema njemu, studi se Barselono. Ovakve smicalice pravite igraču koji je najveći ikada. Nezahvalna bagro uprave, sram vas bilo!

Igor78

pre 3 godine

Niko normalan ne bi želeo u klubu nezadovoljnog Mesija koji ne želi da igra, a godišnji trošak njegovog ugovora iznosi bruto skoro 100 miliona EUR!

Razdor je očigledan, ali ako su pametni napraviće dogovor.
Mesi želi da upiše još koju titulu do kraja karijere, on želi da bude upisan u istoriju kao najveći, što sa ovakvom Barselonom (budimo realni) neće moći da uradi. On je legenda Barselone i tu nema dalje priče, ali odlazile su i druge legende pa su se vraćale. Ako je već situacija takva, zašto ne napraviti džentlmenski dogovor - neka ide u City uz obeštećenje, ovi bi podneli da plate oko 100 miliona u kombinaciji sa razmenom igrača. Pa kada završi fudbalsku karijeru, lepo može da se vrati u Barselonu kao funkcioner kluba.
Barsa može da ispregovara jako dobar posao sa Mesijem ako su pametni, a ako budu merili čiji je veći to neće izaći na dobro. Za sujetu u biznisu nema mesta, a stvarno ne verujem da će ići na sud sa legendom kluba.

ZLOBEX

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.

ZLOBEX

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.

Pinokio

pre 3 godine

Ccc rekli su mu da moze da ide kad god pozeli bez obestecenja, ali se izgleda nisu nadali da ce stvarno pozeleti da ode, i sad umesto da ga puste oni traze 700m, strasno

Enigma

pre 3 godine

Bukvalno, otkako je dosao Bartomeu, od tada pocinje sunovrat Barselone. Jeste Barsa sa njim uzela LS ali to je bilo prve (ili druge) godine kada je dosao, ali to vise pripisujem onom timu sa Nejmarom I ostalima koji su bili. Nakon toga, uprava Barse apslotuno nista pametno, ali bas nista nije uradila. Messi treba da ode iz Barse, bilo gde, a ova uprava neka se zapita

Masariko

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)

Bravo! Znači samo da bi mu pokazali stvari, da plaćaju godišnje više od 100 miliona? Pa ti si biznis genije. Trebalo bi te odmah staviti za ministra finansija.

Igor78

pre 3 godine

Niko normalan ne bi želeo u klubu nezadovoljnog Mesija koji ne želi da igra, a godišnji trošak njegovog ugovora iznosi bruto skoro 100 miliona EUR!

Razdor je očigledan, ali ako su pametni napraviće dogovor.
Mesi želi da upiše još koju titulu do kraja karijere, on želi da bude upisan u istoriju kao najveći, što sa ovakvom Barselonom (budimo realni) neće moći da uradi. On je legenda Barselone i tu nema dalje priče, ali odlazile su i druge legende pa su se vraćale. Ako je već situacija takva, zašto ne napraviti džentlmenski dogovor - neka ide u City uz obeštećenje, ovi bi podneli da plate oko 100 miliona u kombinaciji sa razmenom igrača. Pa kada završi fudbalsku karijeru, lepo može da se vrati u Barselonu kao funkcioner kluba.
Barsa može da ispregovara jako dobar posao sa Mesijem ako su pametni, a ako budu merili čiji je veći to neće izaći na dobro. Za sujetu u biznisu nema mesta, a stvarno ne verujem da će ići na sud sa legendom kluba.

Stef

pre 3 godine

Je l' vam to zahvalnost prema njemu, studi se Barselono. Ovakve smicalice pravite igraču koji je najveći ikada. Nezahvalna bagro uprave, sram vas bilo!

Трооки Гавран

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)
То у теорији звучи ок. Али у пракси то изгледа овако - на клупи држиш човека ког плаћаш преко милион еура недељно. Без њега не терену Барселона би се борила за 4. место. Навијачи би бојкотовали клуб, а врло вероватно и остали играчи.

gazda

pre 3 godine

(again, 2. septembar 2020 19:35)

Messi sa zlatnom generacijom Spanije plus Alves,Masherano,Abidal,Sanchez nije mogao da odbrani titulu u LS cak ni uz ogromnu pomoc sudija koju su imali.

a najbolje od svega je sto Messi nije mogao da osvoji Kopu a igrao u ubedljivo najjacem timu Juzne Amerike.

blaster

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!

gremlin

pre 3 godine

Upravo je Di Marzio preneo izjavu Horhea:”Messi ce teško ostati u FCB i za sad se nisam video sa Gvardiolom,o Citiju ne znam ništa”e sad koliko je iskren ne znam al to je izjavio...

Zuti

pre 3 godine

Nisam neki fan dotičnog ali koliko on vredi Barseloni npr kroz 1 utakmicu lige prvaka...
Recimo da se Barsa plasira u polufinale Lige prvaka, nagradni fond UEFE je 12M €.
Karta za ligu prvaka na Camp Nou je cca 150 € * 90.000 gledatelja = 13M €
Od pića, hrane, kokica, parkinga itd se nakupi sigurno 10€ po gledatelju, znači 1M €.
Samo jedna utakmica oko 26M €.

Pa vidi još stavke
- ulaz u prazni Kamp Nou - 35€
- ulaz u prazni Kamp Nou i 5 min upoznavanje sa igračima - 150€
- Messi dres 120€ odrasli, dečji 80€, lopte sa potpisom igrača, šalice, kape, čarape sa Messi likom, sve. Barselona ima cca 5 miliona ljudi, u ovih 18 godina sigurno je barem 20% građana u neko vreme kupilo njegov dres, 100M € samo tako. Da ne pričamo o strancima koji dolaze u Barselonu i obećali su svome detetu doma dres od Mesija, koliko je takvih? Svaki mesec u Barselonu sleti oko 22.000 aviona.
- TV i liga prava
- Ugovori sa industrijom igara (FIFA i PES igre koje izlaze svaki godine po 80€ ceni)

PA ti vidi koliko vredi Mesi.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 19:30)

nema sta da racunam, jel Sevilla igrala polufinale LS kao prethodno nabrojani klubovi? nije i prema tome ne spada u grupu jakih timova.

zna se sta su jaki klubovi a tu je CR7 ispred svih. izmedju ostalog Ronaldo je najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS.

Futre

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 2. septembar 2020 11:22)

Jeste najbolji ako računaš male utakmice. U velikim utakmicama nije ni u prvih deset. Pozdravili ga Sančez, Vargas, Gece, Zaneti, Kivu,Stanković, De Rosi, Trent i Origi.
Al za Eibar, Valjadolid, Hetafe i Real, kapa dole.

Oliver

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.Doduse,zavisi i od igraca. Lewandowski je bio u istoj poziciji kao Mesi kad Borusija nije htela da ga pusti u Bayern sa odstetom,pa je otisao iduce sezone dzabe. Ali Lewa je bio profesionalan i odradio je tu sezonu za Borusiju bez problema. Mesi nije toliko profesionalan,jer se nije pojavio na testiranju i prvom treningu,sto je nedopustivo. Sve dok si pod ugovorom,ti moras da ispunjavas stavke ugovora,bez obzira da li ti se svidjaju ili ne svidjaju. Ovo moze da zavrsi na sudu.

Anfield

pre 3 godine

@Again


Evo ga bot, pa i odgovor za bota. Tekst je o Mesiju, ne o Ronaldu. Ronaldo ima 3 vezane LŠ, titule u 3 najjače evropske lige, osvojio je šampionat na svom kontinentu, a Mesi ligu osvojio samo u Španiji i kao član jedne od dve najjače reprezentacije na svom kontinentu uspeo da se domogne drugog mesta sa najvrednijim timom svih vremena, znači bruka i sramota, plači botu.


Mislim da se Barsa toliko obrukala da je ni Morava ne bi oprala, da može da protiče kroz istu.
Jednog od najboljih fudbalera svih vremena koji je veći od samog kluba da ucenjuješ na ovakav način je bruka i sramota za sam sport.
Stavi 100—200 miliona, ima ko će da plati i svi zadovoljni.

Bilo bi lepo kad bi neko, Mesi ili Ronaldo, ili obojica, mogli da osvoje titule u svih 5 najjačih liga. Ronaldo samo da menja timove, pređe u Bajern i PSŽ i završio je, a Mesi, ukoliko uzme titulu sa Sitijem i ne ode u MLS, povuče se u sredinu i menja timove, Juventus, Bajern i PSŽ, može da uradi isto to sa lakoćom.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

90% rekorda u LS drzi Ronaldo a ostalih 10% dele mnogi igraci medju kojima i Messi.

Barsu sudije guraju svake godine, jedino 2013 protiv Bayerna nisu pokusavali jer videli da ni oni ne mogu da pomognu.

Porto je zadnjih 15ak godina postigao uspehe koji su za Sevillu i Valensiju misaona imenica.

Za Cile su igrala 2 poznata igraca i gomila prosecnih igraca anonimusa. A pola Lionovog tima ce uskoro otici u top klubove.

веверица

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.
(Bocko, 2. septembar 2020 14:45)

причам о популарности, маркетингу и парама. о бизнис аспекту фудбала. меси је популарнији и маркетиншки вреднији него сви остали играчи манчестер ситија и барселоне заједно.
заправо, сада кад се заврши роналдо-меси ера шпанског фудбала, тамо ће да остане кратер сличан као у калчу после калчополија. не исти, али сличан.

vaxilar

pre 3 godine

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...
(again, 02. septembar 2020 18:28)

Kad je Ronaldo igrao istovremeno sa Dibalom, Di Mariom i Iguainom? Ajde lepo reci ili priznaj da izvrces i lazes jer besnis od muke

rebro

pre 3 godine

Stigao i tata utajivač poreza. Malo im para. Nego važi li ovaj zakon u Uk da osuđivani kriminalci ne mogu da dobiju radnu vizu, a Mesi i Ronaldo su osuđeni zbog utaje poreza.

kakogod

pre 3 godine

Pele je najbolji igrač svih vremena i tu je kraj svake priče . Sa 18 osvojio svetsko prvenstvo i bio najbolji igrač . Mesi je možda u istom nivou ali koliko se fudbal razvio od Peleovog vremena do Mesijevog bilo bi ne ozbiljno porediti te dve epohe . Dok je Pele igrao fudbal , to je i dalje bila igra , dok je ovo danas , senzacionistički biznis , gde se samo rekordi obaraju gde Barselons i Real nerealno u poredjenju sa drugim klubovima . Zato Mesi ne može biti najbolji svih vremena , jer na kraju krajeva da je živeo u doba Pelea ostao bi visok 1.44 i nikad ne bi postao to sto je danas .

veverica

pre 3 godine

NBA je transparentan. tamo se svaki dolar prihoda vezanog za kosarku (od karata i tv prava, do prodaje hot doga na parkingu ispred sale i reklama za cips) fakturise i prati i onda se zaradjene pare dele izmedju igraca i vlasnika u odnosu nekom tipa 51:49, nebitno. taj odnos se ionako menja. poenta price, posledica toga je da u nba svaka susa ima visemilionski ugovor i neki prosecni igraci imaju po 10 miliona godisnje, a npr. jokic i dzamal marej i po 30 miliona godisnje.
uz duzno postovanje njima dvojici, ali razmislite sami koliko je mesi "tezi". on je bog na zemlji najpopularnijeg sporta na svetu koji se igra pred auditorijumom od nekoliko milijardi ljudo. ako kosarkasi primaju po 30, on treba da prima po 300 miliona godisnje (samo o plati pricam), jer je prihod koji fifa, uefa, vlasnici, sponzori, laliga... ostvaruju preko mesija nemerljivo veci od para koje njihovi pandani zaradjuju preko tih nekih nba igraca.
razlika je sto su nba organizovali precizni i pismeni jevrejski bankari i advokati (npr. dejvid stern), a fudbalsku organizaciju su definisali mahom spanski i italijanski narko dileri i mafijasi, pa im se posle prikljucila barclays banka, ruski trgovci organima, arapski ratni i naftni profiteri i ko sve ne.
tako da mesi ne da treba da uzme ovoliko koliko uzima, nego treba da im uzme mnogo vise. ako dzamal marej vredi svojim gazdama 30 miliona godisnje, mesi vredi MILIJARDU!

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 18:14)

i Porto ,Totenhem,Lyon,Dortmund pa cak i Salke su uspesniji od Seville jer su igrali zavrsnicu LS a Sevilla ispadala u grupi i igrala drugorazredno takmicenje.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

Ma kakvi Ronaldo je ubedljivo najbolji igrac u istoriji LS i drzi 90% svih rekorda.

Sudije su pokusale da poguraju Barsu do titule 2010,2012,2014,2016,2017,2018 pa cak i ove godine protiv Napolija.

Lyon je sigurno imao bolji tim od Cilea. Velika je sramota sto Messi sa najjacom ekipom na kontinentu nije osvojio Kopu.

Again

pre 3 godine

Futre,

Mesi je najbolji ikad u najvecim utakmicama.

Mesi - Real Madrid; 41 U, 26 gol, 14 asis
Mesi - Atletico: 37 U, 32 gol, 8 asis
Mesi - Sevilla: 37 U, 37 gol, 19 asis
Mesi - Valencia: 33 U, 28 gol, 14 asis
Mesi - Liverpool: 4 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Arsenal: 6 U, 9 gol, 2 asis
Mesi - Totenham: 1 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Man Utd: 6 U, 4 gol, 0 asis
Mesi - City: 6 U, 6 gol, 3 asis
Mesi - Chelsea: 10 U, 3 gol, 3 asis
Mesi - Bayern: 5 U, 4 gol, 2 asis
Mesi - Dortmund: 1 U, 1 gol, 2 asis
Mesi - Inter: 4 U, 0 gol, 1 asis
Mesi - Juventus: 5 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Roma: 4 U, 2 gol, 1 asis
Mesi - Milan: 8 U, 8 gol, 3 asis
Mesi - PSG: 7 U, 4 gol, 1 asis
Mesi - Lyon: 6 U, 5 gol, 3 asis

Mesi 221 utakmica, 175 golova, 76 asistencije

CR - Barcelona: 33 U, 18 gol, 1 asis
CR - Atletico: 33 U, 25 gol, 9 asis
CR - Sevilla: 18 U, 27 gol, 1 asis
CR - Valencia: 19 U, 15 gol, 5 asis
CR - Liverpool: 12 U, 3 gol, 2 asis
CR - Arsenal: 15 U, 6 gol, 2 asis
CR - Totenham: 15 U, 10 gol, 4 asis
CR - Man Utd: 4 U, 3 gol, 0 asis
CR - City: 12 U, 5 gol, 3 asis
CR - Chelsea: 12 U, 1 gol, 2 asis
CR - Bayern: 8 U, 9 gol, 1 asis
CR - Dortmund: 9 U, 7 gol, 0 asis
CR - Inter: 6 U, 2 gol, 1 asis
CR - Juventus: 7 U, 10 gol, 2 asis
CR - Napoli: 7 U, 2 gol, 4 asis
CR - Roma: 10 U, 7 gol, 2 asis
CR - Milan: 12 U, 6 gol, 1 asis
CR - PSG: 4 U, 3 gol, 1 asis
CR - Lyon: 12 U, 6 gol, 6 asis

Ronaldo 248 utakmica, 165 golova, 47 asistencija

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Again, 2. septembar 2020 15:47)

izbaci Sevillu i Valensiju i onda vidis da je Ronaldo mnogo bolji protiv stvarno jakih timova.

po cemu je Valensija uspesniji i jaci klub od Porta?

Marko

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 02. septembar 2020 11:22)
nisi ti druze gledao Pelea taj je bio brzi od Mesija ,igrao glavom cao CR igrao sa obe noge podjednako bio golgeter bolji dribler od obojice.

jojufff

pre 3 godine

U svakom slucaju biće ništa..ili simboličan iznos odštete.
Ako on hoce da ode, a hoce.. onda ga moras pustiti.
plata od 50 miliona (ne znam da li je neto ili bruto) je klubu ogroman teret za igraca koji igra..a kamo li za nekoga ko ce biti na klupi ili tribinama. Na terenu se sigurno nece truditi.

Bocko

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.

vaxilar

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.
(Oliver, 02. septembar 2020 13:51)

Apsolutno treba osudjenom utajivacu poreza pokazati gde mu je mesto. Zbog Barselone igra fudbal, zbog Barse nije u zatvoru zbog kradje poreza.

Neka izguraju, ali neka pokazu sta se desava kad hoces da izigras klub, kad mislis da si veci od kluba dok si istovremeno nista od coveka.

Pa sa 34 godine i bez igranja cele sezone nek nadje klub ako moze

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 16:34)

Ako izbacimo Sevilju onda cemo morati izbaciti 90% klubova sa liste jer je Sevilja uspesnija u zadnjih 10 godina od vecine ovih klubove sa liste.

Ali eto cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci i da gledamo te tvoje samo najjace klubove opet je Mesi bolji :) Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar :)

A po cemu su Totenhem ili Lion uespesniji i bolji timovi od Sevilje u zadnjih 10 godina?

again

pre 3 godine

(Anfield, 2. septembar 2020 16:43)

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...

rebro

pre 3 godine

@luka, da te pitam nešto. Svo to vreme koje je Mesi donosio BArsi je radio za džabe ili primao platu?
Ako je primao platu onda mu je sve to bilo u opisu posla. Prema tome on je zaposlen u BArsi, a želi da ode jer su Švabe opštile sa Barsom kao Roko sa Čehinjama.
Može da ode po propisima španske lige, iste te lige koja je odobrila njegov ugovor po kojem on prima platu.

Tema

pre 3 godine

Nedim Hodzic
Izbaci Sevilju i Valensiju? Ne provaljuj se botu. Idi nesto Mesi.Mesi zeljanicu sirnicu kromoirusu za drugo i nisi. Samo Mesi testo je za tebe.

again

pre 3 godine

(vaxilar, 2. septembar 2020 19:12)

Izvinjavam se druze. Ispravak netacnog navoda. Ronaldo kada je ispao od Liona u Realu nije imao Dibalu, nego je uz Iguaina i Di Mariju imao Kasiljasa, Marsela, Ramosa, Pepea, Cabi Alonsa, Ozila, Benzemu. Mesi bi sa takvim uigranim timom osvojio barem 1 SP, a Ronaldo ispadao od Liona, Dortmunda...

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 19:01)

U zadnjih 10 godina, Sevilja je 3x dolazila do nokaut faze LŠ. Malo se informisi :)

Porto, Totenhem, Lion, Salke su takodjer igrali redovno to drugorazredno takmicenje pa sto ga nisu osvojili :)

Cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci, opet je Mesi bolji. Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar hehe

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Aha. Dobili smo nove kriterije :) U grupu jakih klubova spadaju samo i iskljucivo oni koji su igrali barem 1 polufinale LŠ. To je toliko glupo da si mi ubio volju da vise bilo sta napisem na tu temu :D

Ti si lepo rekao da je Ronaldo bolji protiv najjacih klubova ako izbacimo Valensiju i Sevilju, a nije. I da izbacimo ta 2 kluba, Ronaldo bi onda imao 60 utakmica vise od Mesija, samo 13 golova vise i 2 asistencije manje. Dakle, i sam si priznao da je Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova :)

Kazes da je Ronaldo najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS, a Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo :)

Barselona da je imala pomoc sudija kao Real sada bi Mesi imao 5 osvojenih LŠ zaredom.

Meni je najbolje od svega sto je Ronaldo za 9 godina igranja u Realu osvojio tek 2 titule lige. Godinama je gubio utakmice protiv klubova kao sto su Levante, Osasuna, Granada, Betis itd.

A jos jace je sto je Mesi sa Iguainom, Di Marijom, Dibalom gubio jedino od Francuske, Nemacke, Brazila i Cilea na penale sto nije nikakva sramota. Dok je Ronaldo sa istim suigracima ispadao od Liona u LŠ i u Realu i u Juventusu.

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

To je tvoje misljenje ali Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo. To sam ja tebe pitao :)

U tome i jeste razlika, Barsa je gurana svake druge/trece godine dok je Real guran svake godine od 2010-e i onog crvenog kartona Kraucu zbog onog faula na Marselu. Od tada je sve i pocelo... Zato sam i rekao da bi Barselona imala 5 titula LŠ zaredom da su oni imali pomoc sudija kao Real. U nekim godinama je Barselona bila cak i debelo pokradena.

Lion imao bolji tim od Cilea hahah ovo nema potrebe ni komentarisati

Tacno, velika je sramota sto Mesi nije osvojio Kopu, ali je jos veca sto je Ronaldo sa Realom osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina.

I da, zasto sada konstantno izbjegavas odgovoriti na ovaj moj deo komentara o izbacivanju Sevilje i Valensije iz najjacih klubova i da je opet Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova? :)

ZLOBEX

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.

Futre

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 2. septembar 2020 11:22)

Jeste najbolji ako računaš male utakmice. U velikim utakmicama nije ni u prvih deset. Pozdravili ga Sančez, Vargas, Gece, Zaneti, Kivu,Stanković, De Rosi, Trent i Origi.
Al za Eibar, Valjadolid, Hetafe i Real, kapa dole.

blaster

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!

rebro

pre 3 godine

Stigao i tata utajivač poreza. Malo im para. Nego važi li ovaj zakon u Uk da osuđivani kriminalci ne mogu da dobiju radnu vizu, a Mesi i Ronaldo su osuđeni zbog utaje poreza.

kakogod

pre 3 godine

Pele je najbolji igrač svih vremena i tu je kraj svake priče . Sa 18 osvojio svetsko prvenstvo i bio najbolji igrač . Mesi je možda u istom nivou ali koliko se fudbal razvio od Peleovog vremena do Mesijevog bilo bi ne ozbiljno porediti te dve epohe . Dok je Pele igrao fudbal , to je i dalje bila igra , dok je ovo danas , senzacionistički biznis , gde se samo rekordi obaraju gde Barselons i Real nerealno u poredjenju sa drugim klubovima . Zato Mesi ne može biti najbolji svih vremena , jer na kraju krajeva da je živeo u doba Pelea ostao bi visok 1.44 i nikad ne bi postao to sto je danas .

Again

pre 3 godine

Futre,

Mesi je najbolji ikad u najvecim utakmicama.

Mesi - Real Madrid; 41 U, 26 gol, 14 asis
Mesi - Atletico: 37 U, 32 gol, 8 asis
Mesi - Sevilla: 37 U, 37 gol, 19 asis
Mesi - Valencia: 33 U, 28 gol, 14 asis
Mesi - Liverpool: 4 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Arsenal: 6 U, 9 gol, 2 asis
Mesi - Totenham: 1 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Man Utd: 6 U, 4 gol, 0 asis
Mesi - City: 6 U, 6 gol, 3 asis
Mesi - Chelsea: 10 U, 3 gol, 3 asis
Mesi - Bayern: 5 U, 4 gol, 2 asis
Mesi - Dortmund: 1 U, 1 gol, 2 asis
Mesi - Inter: 4 U, 0 gol, 1 asis
Mesi - Juventus: 5 U, 2 gol, 0 asis
Mesi - Roma: 4 U, 2 gol, 1 asis
Mesi - Milan: 8 U, 8 gol, 3 asis
Mesi - PSG: 7 U, 4 gol, 1 asis
Mesi - Lyon: 6 U, 5 gol, 3 asis

Mesi 221 utakmica, 175 golova, 76 asistencije

CR - Barcelona: 33 U, 18 gol, 1 asis
CR - Atletico: 33 U, 25 gol, 9 asis
CR - Sevilla: 18 U, 27 gol, 1 asis
CR - Valencia: 19 U, 15 gol, 5 asis
CR - Liverpool: 12 U, 3 gol, 2 asis
CR - Arsenal: 15 U, 6 gol, 2 asis
CR - Totenham: 15 U, 10 gol, 4 asis
CR - Man Utd: 4 U, 3 gol, 0 asis
CR - City: 12 U, 5 gol, 3 asis
CR - Chelsea: 12 U, 1 gol, 2 asis
CR - Bayern: 8 U, 9 gol, 1 asis
CR - Dortmund: 9 U, 7 gol, 0 asis
CR - Inter: 6 U, 2 gol, 1 asis
CR - Juventus: 7 U, 10 gol, 2 asis
CR - Napoli: 7 U, 2 gol, 4 asis
CR - Roma: 10 U, 7 gol, 2 asis
CR - Milan: 12 U, 6 gol, 1 asis
CR - PSG: 4 U, 3 gol, 1 asis
CR - Lyon: 12 U, 6 gol, 6 asis

Ronaldo 248 utakmica, 165 golova, 47 asistencija

again

pre 3 godine

(vaxilar, 2. septembar 2020 19:12)

Izvinjavam se druze. Ispravak netacnog navoda. Ronaldo kada je ispao od Liona u Realu nije imao Dibalu, nego je uz Iguaina i Di Mariju imao Kasiljasa, Marsela, Ramosa, Pepea, Cabi Alonsa, Ozila, Benzemu. Mesi bi sa takvim uigranim timom osvojio barem 1 SP, a Ronaldo ispadao od Liona, Dortmunda...

vaxilar

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.
(Oliver, 02. septembar 2020 13:51)

Apsolutno treba osudjenom utajivacu poreza pokazati gde mu je mesto. Zbog Barselone igra fudbal, zbog Barse nije u zatvoru zbog kradje poreza.

Neka izguraju, ali neka pokazu sta se desava kad hoces da izigras klub, kad mislis da si veci od kluba dok si istovremeno nista od coveka.

Pa sa 34 godine i bez igranja cele sezone nek nadje klub ako moze

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

To je tvoje misljenje ali Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo. To sam ja tebe pitao :)

U tome i jeste razlika, Barsa je gurana svake druge/trece godine dok je Real guran svake godine od 2010-e i onog crvenog kartona Kraucu zbog onog faula na Marselu. Od tada je sve i pocelo... Zato sam i rekao da bi Barselona imala 5 titula LŠ zaredom da su oni imali pomoc sudija kao Real. U nekim godinama je Barselona bila cak i debelo pokradena.

Lion imao bolji tim od Cilea hahah ovo nema potrebe ni komentarisati

Tacno, velika je sramota sto Mesi nije osvojio Kopu, ali je jos veca sto je Ronaldo sa Realom osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina.

I da, zasto sada konstantno izbjegavas odgovoriti na ovaj moj deo komentara o izbacivanju Sevilje i Valensije iz najjacih klubova i da je opet Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova? :)

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 19:01)

U zadnjih 10 godina, Sevilja je 3x dolazila do nokaut faze LŠ. Malo se informisi :)

Porto, Totenhem, Lion, Salke su takodjer igrali redovno to drugorazredno takmicenje pa sto ga nisu osvojili :)

Cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci, opet je Mesi bolji. Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar hehe

Stef

pre 3 godine

Je l' vam to zahvalnost prema njemu, studi se Barselono. Ovakve smicalice pravite igraču koji je najveći ikada. Nezahvalna bagro uprave, sram vas bilo!

El Clasico

pre 3 godine

gazda,

Aha. Dobili smo nove kriterije :) U grupu jakih klubova spadaju samo i iskljucivo oni koji su igrali barem 1 polufinale LŠ. To je toliko glupo da si mi ubio volju da vise bilo sta napisem na tu temu :D

Ti si lepo rekao da je Ronaldo bolji protiv najjacih klubova ako izbacimo Valensiju i Sevilju, a nije. I da izbacimo ta 2 kluba, Ronaldo bi onda imao 60 utakmica vise od Mesija, samo 13 golova vise i 2 asistencije manje. Dakle, i sam si priznao da je Mesi bolji od Ronalda protiv najjacih klubova :)

Kazes da je Ronaldo najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS, a Mesi ima najbolji prosek golova po utakmici u istoriji LŠ. Sta bi tek onda bilo da je Mesi dominantan kao Ronaldo :)

Barselona da je imala pomoc sudija kao Real sada bi Mesi imao 5 osvojenih LŠ zaredom.

Meni je najbolje od svega sto je Ronaldo za 9 godina igranja u Realu osvojio tek 2 titule lige. Godinama je gubio utakmice protiv klubova kao sto su Levante, Osasuna, Granada, Betis itd.

A jos jace je sto je Mesi sa Iguainom, Di Marijom, Dibalom gubio jedino od Francuske, Nemacke, Brazila i Cilea na penale sto nije nikakva sramota. Dok je Ronaldo sa istim suigracima ispadao od Liona u LŠ i u Realu i u Juventusu.

Marko

pre 3 godine

mesi nije jedan od najboljih, vec je najbolji fudbaler svih vremena. drugo mesto ravnopravno dele: pele, maradona, zuba ronaldo i ronaldinjo.
(ZLOBEX, 02. septembar 2020 11:22)
nisi ti druze gledao Pelea taj je bio brzi od Mesija ,igrao glavom cao CR igrao sa obe noge podjednako bio golgeter bolji dribler od obojice.

Enigma

pre 3 godine

Bukvalno, otkako je dosao Bartomeu, od tada pocinje sunovrat Barselone. Jeste Barsa sa njim uzela LS ali to je bilo prve (ili druge) godine kada je dosao, ali to vise pripisujem onom timu sa Nejmarom I ostalima koji su bili. Nakon toga, uprava Barse apslotuno nista pametno, ali bas nista nije uradila. Messi treba da ode iz Barse, bilo gde, a ova uprava neka se zapita

again

pre 3 godine

(Anfield, 2. septembar 2020 16:43)

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...

Tema

pre 3 godine

Nedim Hodzic
Izbaci Sevilju i Valensiju? Ne provaljuj se botu. Idi nesto Mesi.Mesi zeljanicu sirnicu kromoirusu za drugo i nisi. Samo Mesi testo je za tebe.

Pinokio

pre 3 godine

Ccc rekli su mu da moze da ide kad god pozeli bez obestecenja, ali se izgleda nisu nadali da ce stvarno pozeleti da ode, i sad umesto da ga puste oni traze 700m, strasno

Anfield

pre 3 godine

@Again


Evo ga bot, pa i odgovor za bota. Tekst je o Mesiju, ne o Ronaldu. Ronaldo ima 3 vezane LŠ, titule u 3 najjače evropske lige, osvojio je šampionat na svom kontinentu, a Mesi ligu osvojio samo u Španiji i kao član jedne od dve najjače reprezentacije na svom kontinentu uspeo da se domogne drugog mesta sa najvrednijim timom svih vremena, znači bruka i sramota, plači botu.


Mislim da se Barsa toliko obrukala da je ni Morava ne bi oprala, da može da protiče kroz istu.
Jednog od najboljih fudbalera svih vremena koji je veći od samog kluba da ucenjuješ na ovakav način je bruka i sramota za sam sport.
Stavi 100—200 miliona, ima ko će da plati i svi zadovoljni.

Bilo bi lepo kad bi neko, Mesi ili Ronaldo, ili obojica, mogli da osvoje titule u svih 5 najjačih liga. Ronaldo samo da menja timove, pređe u Bajern i PSŽ i završio je, a Mesi, ukoliko uzme titulu sa Sitijem i ne ode u MLS, povuče se u sredinu i menja timove, Juventus, Bajern i PSŽ, može da uradi isto to sa lakoćom.

looool

pre 3 godine

(Nedim Hodžić, 2. septembar 2020 16:34)

Ako izbacimo Sevilju onda cemo morati izbaciti 90% klubova sa liste jer je Sevilja uspesnija u zadnjih 10 godina od vecine ovih klubove sa liste.

Ali eto cak i da izbacimo Sevilju i Valensiju opet bi Mesi imao u 151 utakmici, 110 golova i 43 asistencije dok bi Ronaldo u 211 utakmica imao 123 gola i 41 asistenciju. Mesi bi imao prosek 0,98 dok Ronaldo 0,77. Znaci i da gledamo te tvoje samo najjace klubove opet je Mesi bolji :) Sledeci put izracunaj pre nego sto posaljes komentar :)

A po cemu su Totenhem ili Lion uespesniji i bolji timovi od Sevilje u zadnjih 10 godina?

Oliver

pre 3 godine

Barselona mora da popusti ako su pametni,jer nemaju jake adute. Istina,mogu da ga drze do 2021,ali onda ce otici bez odstete i izgubice novac. A sada mogu da ga prodaju za razumnu sumu. Nije dobro drzati nezadovoljnog igraca.Doduse,zavisi i od igraca. Lewandowski je bio u istoj poziciji kao Mesi kad Borusija nije htela da ga pusti u Bayern sa odstetom,pa je otisao iduce sezone dzabe. Ali Lewa je bio profesionalan i odradio je tu sezonu za Borusiju bez problema. Mesi nije toliko profesionalan,jer se nije pojavio na testiranju i prvom treningu,sto je nedopustivo. Sve dok si pod ugovorom,ti moras da ispunjavas stavke ugovora,bez obzira da li ti se svidjaju ili ne svidjaju. Ovo moze da zavrsi na sudu.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(Again, 2. septembar 2020 15:47)

izbaci Sevillu i Valensiju i onda vidis da je Ronaldo mnogo bolji protiv stvarno jakih timova.

po cemu je Valensija uspesniji i jaci klub od Porta?

Igor78

pre 3 godine

Niko normalan ne bi želeo u klubu nezadovoljnog Mesija koji ne želi da igra, a godišnji trošak njegovog ugovora iznosi bruto skoro 100 miliona EUR!

Razdor je očigledan, ali ako su pametni napraviće dogovor.
Mesi želi da upiše još koju titulu do kraja karijere, on želi da bude upisan u istoriju kao najveći, što sa ovakvom Barselonom (budimo realni) neće moći da uradi. On je legenda Barselone i tu nema dalje priče, ali odlazile su i druge legende pa su se vraćale. Ako je već situacija takva, zašto ne napraviti džentlmenski dogovor - neka ide u City uz obeštećenje, ovi bi podneli da plate oko 100 miliona u kombinaciji sa razmenom igrača. Pa kada završi fudbalsku karijeru, lepo može da se vrati u Barselonu kao funkcioner kluba.
Barsa može da ispregovara jako dobar posao sa Mesijem ako su pametni, a ako budu merili čiji je veći to neće izaći na dobro. Za sujetu u biznisu nema mesta, a stvarno ne verujem da će ići na sud sa legendom kluba.

gremlin

pre 3 godine

Upravo je Di Marzio preneo izjavu Horhea:”Messi ce teško ostati u FCB i za sad se nisam video sa Gvardiolom,o Citiju ne znam ništa”e sad koliko je iskren ne znam al to je izjavio...

Трооки Гавран

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)
То у теорији звучи ок. Али у пракси то изгледа овако - на клупи држиш човека ког плаћаш преко милион еура недељно. Без њега не терену Барселона би се борила за 4. место. Навијачи би бојкотовали клуб, а врло вероватно и остали играчи.

Bocko

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.

rebro

pre 3 godine

@luka, da te pitam nešto. Svo to vreme koje je Mesi donosio BArsi je radio za džabe ili primao platu?
Ako je primao platu onda mu je sve to bilo u opisu posla. Prema tome on je zaposlen u BArsi, a želi da ode jer su Švabe opštile sa Barsom kao Roko sa Čehinjama.
Može da ode po propisima španske lige, iste te lige koja je odobrila njegov ugovor po kojem on prima platu.

veverica

pre 3 godine

NBA je transparentan. tamo se svaki dolar prihoda vezanog za kosarku (od karata i tv prava, do prodaje hot doga na parkingu ispred sale i reklama za cips) fakturise i prati i onda se zaradjene pare dele izmedju igraca i vlasnika u odnosu nekom tipa 51:49, nebitno. taj odnos se ionako menja. poenta price, posledica toga je da u nba svaka susa ima visemilionski ugovor i neki prosecni igraci imaju po 10 miliona godisnje, a npr. jokic i dzamal marej i po 30 miliona godisnje.
uz duzno postovanje njima dvojici, ali razmislite sami koliko je mesi "tezi". on je bog na zemlji najpopularnijeg sporta na svetu koji se igra pred auditorijumom od nekoliko milijardi ljudo. ako kosarkasi primaju po 30, on treba da prima po 300 miliona godisnje (samo o plati pricam), jer je prihod koji fifa, uefa, vlasnici, sponzori, laliga... ostvaruju preko mesija nemerljivo veci od para koje njihovi pandani zaradjuju preko tih nekih nba igraca.
razlika je sto su nba organizovali precizni i pismeni jevrejski bankari i advokati (npr. dejvid stern), a fudbalsku organizaciju su definisali mahom spanski i italijanski narko dileri i mafijasi, pa im se posle prikljucila barclays banka, ruski trgovci organima, arapski ratni i naftni profiteri i ko sve ne.
tako da mesi ne da treba da uzme ovoliko koliko uzima, nego treba da im uzme mnogo vise. ako dzamal marej vredi svojim gazdama 30 miliona godisnje, mesi vredi MILIJARDU!

Zuti

pre 3 godine

Nisam neki fan dotičnog ali koliko on vredi Barseloni npr kroz 1 utakmicu lige prvaka...
Recimo da se Barsa plasira u polufinale Lige prvaka, nagradni fond UEFE je 12M €.
Karta za ligu prvaka na Camp Nou je cca 150 € * 90.000 gledatelja = 13M €
Od pića, hrane, kokica, parkinga itd se nakupi sigurno 10€ po gledatelju, znači 1M €.
Samo jedna utakmica oko 26M €.

Pa vidi još stavke
- ulaz u prazni Kamp Nou - 35€
- ulaz u prazni Kamp Nou i 5 min upoznavanje sa igračima - 150€
- Messi dres 120€ odrasli, dečji 80€, lopte sa potpisom igrača, šalice, kape, čarape sa Messi likom, sve. Barselona ima cca 5 miliona ljudi, u ovih 18 godina sigurno je barem 20% građana u neko vreme kupilo njegov dres, 100M € samo tako. Da ne pričamo o strancima koji dolaze u Barselonu i obećali su svome detetu doma dres od Mesija, koliko je takvih? Svaki mesec u Barselonu sleti oko 22.000 aviona.
- TV i liga prava
- Ugovori sa industrijom igara (FIFA i PES igre koje izlaze svaki godine po 80€ ceni)

PA ti vidi koliko vredi Mesi.

gazda

pre 3 godine

(again, 2. septembar 2020 19:35)

Messi sa zlatnom generacijom Spanije plus Alves,Masherano,Abidal,Sanchez nije mogao da odbrani titulu u LS cak ni uz ogromnu pomoc sudija koju su imali.

a najbolje od svega je sto Messi nije mogao da osvoji Kopu a igrao u ubedljivo najjacem timu Juzne Amerike.

Masariko

pre 3 godine

Malenog treba drzati na klupi do juna 2021. cisto da nauci ko ga je stvorio i ko ga placa. Dosta vise sa prepotentnim fudbalercicima. Lepo 10 meseci neka greje klupu pa posle neka ide gde hoce!
(blaster, 02. septembar 2020 11:45)

Bravo! Znači samo da bi mu pokazali stvari, da plaćaju godišnje više od 100 miliona? Pa ti si biznis genije. Trebalo bi te odmah staviti za ministra finansija.

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 18:14)

i Porto ,Totenhem,Lyon,Dortmund pa cak i Salke su uspesniji od Seville jer su igrali zavrsnicu LS a Sevilla ispadala u grupi i igrala drugorazredno takmicenje.

vaxilar

pre 3 godine

Mesi je sa Barsom osvojio 6 titula Primere i 3 LŠ dok je Ronaldo u isto vreme osvojio 2 Primere i 4 LŠ. Osvojio tek 2 titule Primere za 9 godina sa najvrednijim klubom svih vremena. Godinama mu titule uzimali klubovi poput Levantea, Betisa, Osasune itd. To je bruka i sramota. Sa tim istim "drugim najvrednijim timom svih vremena" Iguainom, Dibalom i Di Marijom je ispadao u LŠ od Liona i to 2x dok je Mesi gubio jedino i samo od Brazila, Cilea i Nemacke sa njima. Velika je to razlika...
(again, 02. septembar 2020 18:28)

Kad je Ronaldo igrao istovremeno sa Dibalom, Di Mariom i Iguainom? Ajde lepo reci ili priznaj da izvrces i lazes jer besnis od muke

Nedim Hodžić

pre 3 godine

(looool, 2. septembar 2020 19:30)

nema sta da racunam, jel Sevilla igrala polufinale LS kao prethodno nabrojani klubovi? nije i prema tome ne spada u grupu jakih timova.

zna se sta su jaki klubovi a tu je CR7 ispred svih. izmedju ostalog Ronaldo je najdominantniji i najbolji igrac u istoriji LS.

jojufff

pre 3 godine

U svakom slucaju biće ništa..ili simboličan iznos odštete.
Ako on hoce da ode, a hoce.. onda ga moras pustiti.
plata od 50 miliona (ne znam da li je neto ili bruto) je klubu ogroman teret za igraca koji igra..a kamo li za nekoga ko ce biti na klupi ili tribinama. Na terenu se sigurno nece truditi.

веверица

pre 3 godine

veverica-I onda svake cetvrte godine dodje svetsko prvenstvo, gde se taj " bog " fudbala spusti na zemlju i mi vidimo da je u pitanju samo covek.
(Bocko, 2. septembar 2020 14:45)

причам о популарности, маркетингу и парама. о бизнис аспекту фудбала. меси је популарнији и маркетиншки вреднији него сви остали играчи манчестер ситија и барселоне заједно.
заправо, сада кад се заврши роналдо-меси ера шпанског фудбала, тамо ће да остане кратер сличан као у калчу после калчополија. не исти, али сличан.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

Ma kakvi Ronaldo je ubedljivo najbolji igrac u istoriji LS i drzi 90% svih rekorda.

Sudije su pokusale da poguraju Barsu do titule 2010,2012,2014,2016,2017,2018 pa cak i ove godine protiv Napolija.

Lyon je sigurno imao bolji tim od Cilea. Velika je sramota sto Messi sa najjacom ekipom na kontinentu nije osvojio Kopu.

Gazda

pre 3 godine

(El Clasico, 2. septembar 2020 23:54)

90% rekorda u LS drzi Ronaldo a ostalih 10% dele mnogi igraci medju kojima i Messi.

Barsu sudije guraju svake godine, jedino 2013 protiv Bayerna nisu pokusavali jer videli da ni oni ne mogu da pomognu.

Porto je zadnjih 15ak godina postigao uspehe koji su za Sevillu i Valensiju misaona imenica.

Za Cile su igrala 2 poznata igraca i gomila prosecnih igraca anonimusa. A pola Lionovog tima ce uskoro otici u top klubove.