Četvrtak, 27.08.2020.

08:00

Bojkot i u tenisu, Osaka ne želi da igra: Muka mi je od genocida

Japanska teniserka Naomi Osaka povukla se sa WTA Sinsinati turnira.

Izvor:

Bojkot i u tenisu, Osaka ne želi da igra: Muka mi je od genocida IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

179 Komentari

Sortiraj po:

kzen

pre 3 godine

Kakav bre genocid! Šta ovi sportisti lupetaju.

Pre svega, Američka policija ubije više "nenaoružanih" belaca nego crnaca a svi ti crnci koji su upucani ili ubijeni (u pitanju je broj od 9 ubijenih u 2019 u zemlji od 320 miliona stanovnika) su bili kriminalci koji su se suprostavljali policiji, ignorisali zakonita naređenja i sami su krivi za sve što im se dogodilo. I taj Flojd sa kojim je sve ovo počelo se 15 minuta suprotstavljao policiji kao što video sa kamera koje su nosili policajci dokazuje.

Ne može policija koja ima nalog za tvoje hapšenje da ti dozvoli da uđeš u kola u kojima verovatno imaš oružje kojim možeš da ih ubiješ.

Ovde je reč o tome da se određeni broj crnaca ponaša kao da zakon ne važi za njih i ovim neredima vrše pritisak na policiju i celo društvo da im omogući da nesmetano pljačkaju i ubijaju bez ikakvih posledica, da budu iznad zakona, da naprave Južnu Afriku u Americi.

bskfan

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je sport samo orudje u rukama socijalista. Uskoro ce sve doci na svoje mesto, sve ce biti regulisano ugovorom, postojace jasna pravila ponasnja i rigorozna kontrola tzv. "sponzorskih ugovora". Nece biti moguce da se sponzorski ugovori koriste za kontrolu sportista i njihovu zloupotrebu u politicke svrhe. Krenuce se od vrha, od centalnih banaka i bankarskog sistema, zatim korporacija, monopolskih preduzeca, vlasnika klubova, organizatora sportskih dogadjaja, pa sve do menadzera i sportista. Sve ce to uskoro biti stavljeno u red. Dosta je bilo ovog globalistickog cirkusa.

noleisthebest

pre 3 godine

"Mislim da bi pravi pokret bio: "Svačiji život je vredan".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mkg, 27. avgust 2020 09:50) "

Fenomenalan komentar, bravo!

MILENA

pre 3 godine

Naučnicu su utvrdili da ljudska vrsta potiče iz Afrike, da su se kremanjonci ukrštali sa neandertalcima i još nekom vrstom (mislim da je homo erektus), svugdje osim u Africi i da su crnci iz Afrike najčistija ljudska rasa. Istovremeno, među afričkim crncima su i najveće genetske razlike. Tu je najveće genetsko bogatstvo ljudskog roda. Ostatak čovječanstva je mnogo sličniji genetski, bez obzira na rasu. Preci sadašnjih američkih, kao i ostalih crnaca izvan Afrike su odavno napustili Afriku, uglavnom kao robovi. Mješanjem sa drugim rasama, većinom bijelom , praktično su stvorili novu rasu, koja, iako bliska afričkoj,ipak to nije u potpunosti. Pretpostavljam da su mnogi od njih uspjeli pronaći svoje korjene i ući u trag svom prvom crnačkom pretku dovedenom iz Afrike. Za očekivati je da su to isto uradili da utvrde porijeklo sa druge, necrnačke strane. To bi im pomoglo da prihvate činjenicu da su u vrlo bliskom srodstvu sa ljudima koje tako često smatraju svojim neprijateljem. A ti famozni ametički bjelci bi to isto morali znati i prihvatiti činjenicu da su im ti Afroamerikanci rod. Možda bi se tada više potrudili da segregacija napokon i zaista umre. Da im omoguće isto kao i sebi kvalitetno obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu njegu, kulturne sadržaje i sve ostalo dostupno građanima Amerike. Možda bi tada Afroamerikanci prestali biti "bjesni psi" i Amerićki buntovnici (s razlogom, koliko god to mnogi pokušali negirati).

Vladan R

pre 3 godine

Nalupetala se za medalju. Pod jedan pojma šta znači reć genocid. Pod dva šta joj znači to da preovlađuju beli teniseri. Ne preovlađuju što su beli nego što postižu bolje rezultate. U košarci preovlađuju afroamerikanci, jer su bolji košarkaši. Šta sad treba po ključu da ima bar jedan predstavnik svake rase u top 10 ili da a turniru ima odredjen % svake rade bez obzira što rejtingom to ne zaslužuju.

vrg

pre 3 godine

imao sam pozitivno misljenje o njoj, donekle saosecao kada je vise nego posteno pobedila serenu u finalu US openu i umesto da se raduje - plakala je zbog svega sto su joj ameri priredili.
i sada im se uvlaci. iskreno, beskicmenjak i licemer. razumeo bih da je obukla majcu sa porukom podrske ili nesto ako bas hoce, a ovako je rizikovala da ceo turnir bude otkayan i da ispastaju druge igracice koje su se borile da ga osvoje. nula kolegijalnost da se malo uvuce tamo... odvratna je. i sad je kao bolja od onih koji ne odustanu? bukvalno je izvrsila pritisak na ostale. fuj!
nadam se da nece osvojiti vise ni jednu titulu do kraja karijere.

Konj

pre 3 godine

@Sabre
Jel se sme lupetati?

Očigledno si neki levičarski religiozni kultista koji se grozi naučnih podataka kada pobijaju njegov narativ.
Da je tačno da su njihove stope kriminala više zato što mahom žive u siromaštvu onda bismo videli da bogati crnci imaju niže stope kriminala nego siromašni belci. Ali, na tvoju veliku žalost -to jednostavno nije tačno i to je dobro dokumentovano.
Njihove stope kriminala su takve gde god da žive. Dok su stope ubistava recimo na Jamajci pre nekoliko godina bile neuporedivo više:
In 2018, it was estimated that 169 people were murdered per 100,000 inhabitants in Kingston, Jamaica. A year earlier, almost 189 homicide victims per 100,000 population were reported in Jamaica's capital city.
Samo za poređenje, stopa u Srbiji je oko 1.1 na 100.000. A gdp po glavi nam je otprilike tu negde: 7400$ vs 5200$
Dakle, u ekonomski prilično sličnoj Jamajci stopa ubistava je oko 150x (sic!) veća nego u Srbiji i to nikako ne možeš pravdati sociološkim razlozima. I to postaje jasno sve većem broju ljudi.

KG

pre 3 godine

Na OBE Obamine inauguracije svi, ali APSOLUTNO svi izvodjaci, zabavljaci, pevaci su bili crnci. E, to onda nije bio rasizam. A sto gospodjica Osaka ne rece nista o STVARNOM genocidu koji su crnci izvrsili u Rodeziji. Pobili SVE belce farmere, pa onda gladovali decenijama. A ovaj sto je upucan od pandura u ledja je krenuo da uzme pistolj. U Americi (a i u drugim zemljama), kad te policija zaustavi kao vozaca, zna se, "ruke na volan". Policija ne zeli da rizikuje da se vozac masi za pistolj koji drzi u polici u kolima. I to je zakon. Ovaj je krenuo da uzme pistolj, plus je na sedistu imao i noz. IMA SNIMAK. A sta je policajac trebalo da uradi? Da saceka da ga ubije? E, pa nece da moze. A ove razmazene "zvezde" sa desetinama miliona dolara su nasle da izrazavaju solidarnost. S kim? Kriminalcima, kao drogirani Flojd? Muka mi je od "izvrnutog" rasizma. U Americi danas mozes da kazes da si "Afro-Amerikanac" (crnac), "Native American" (indijanac), "Asian American (zuta rasa). Samo ako kazes da si belac, odmah ti nadenu etiketu da si rasista. Sto je mnogo, mnogo je

CATAPA

pre 3 godine

Genocid jeste prejaka konstatacija. Crncima u Americi se ne ukida njihova kultura, naprotiv crnačka kultura postaje jedina autentično američka kultura. Ukidaju se jedino crnci, to je prosto masovni zločin, ali ne u svrhu genocida.

Tačna ili netačna konstatacija, to ne znači da je potez Osake manje opravdan ili razumljiv.

MILENA

pre 3 godine

@SRBIslave- u ratu devedesetih stradali su svi, a ne samo muslimani. U režiji međunarodne zajednice izvršena je prava satanizacija Srba. Hrvatska je "žrtvovala" određeni broj HVO komandanata i hrvatskih političara iz BIH da ne bi bila kažnjena za zločine počinjene nad Srbima u Hrvatskoj, pogotovo za pogrom 1995. Muslimane su predstavili kao, gotovo potpuno nevine i neopravdane žrtve. To je jedna od najcrnjih laži u ljudskoj istoriji. Samo, oni neće imati mira ni spokoja, niti će moći napredovati dok god ne raskrste sa zlom u svojim redovima. Vrte se u krug od okončanja rata (25 godina) i nikako da se srede. Rrpublika Srpska i hrvatski kantoni ( županije) su taoci njihovoh zabluda.

SRBislav

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.
(bulldog, 27. avgust 2020 12:08)

Tako je, potpuno si u pravu.
Kako je nama bilo za vreme NDH-zije, tako je i Muslimanima bilo devedesetih. Samo onaj ko ga je doziveo moze da prica o genocidu.
Inace, genocid sam po sebi ne mora da bude samo na osnovu religije (zadnji primer je bio u Burmi). Moze da bude i na osnovu rase, plemenske pripadnosti (Ruanda), vojnih poteza (Hirosima i Nagasaki) i ostali. Eto ...

German

pre 3 godine

Genocid? Nažalost netačno. Double standards, toga ima. Problema koliko hoćeš sa crncima danas, ali genocid nikako. To je pogrešan termin. Nek se raspitaju šta je genocid na našim prostorima bio.

Pegone

pre 3 godine

@Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13)

Pobeda belgijanke zbog povlacenja Osake.

bulldog

pre 3 godine

Kada pitaš ove hipike ko je Mendela, svi će reći "borac za sloboda", ako pitaš belce iz Južne Afrike, reći će da je "terorista". Svet u kome živimo, hrani se ovakvim stvarima, sada za sve postoje dupli aršini, manipuliše se javno mnjenje kako požele, a mi kao živimo u eri komunikacije, tehnologije, bla, bla...iskreno se zapitajte šta se toliko značajno desilo posle pronalaska struje, da li je nešto imalo toliki civilizacijski uticaj i to kad kažem mislim na sveopšti utisak. Svet je sada u brlogu iz koga ne može da se iščupa, "demokratski zapad" je postavio pravila igre u kojima se ni sama ne snalazi, pa guta sopstvene knedle. Pre neki dan opsovali su Dončića na rasnoj osnovi, a Keni koji je napustio košarkašku emisiju, imao je poprilično blag komentar i razumevanje na rasistički ispad, kao sve u žaru borbe. Sve je šou program, dok se niko ne bavi pravim problemima.

Kad mali konjanik piše istoriju

pre 3 godine

@Sabre
Na ovom sajtu naći ćeš mnoge Sebre kako ispoljavaju svoj rasizam prema Kiri. Kako se ovde ružno pisalo o Sereni? A onda i ovaj "beli rasizam" - Anglosaksonci su izazvali sve ratove u poslednjih hiljadu godina. Klasično lupetanje malog konjanika. Anglosaksonci su još pre pet vekova, od plemena Angla i Sasa, postali narod - Englezi. Amerikanci nisu nastali samo od Anglosaksonaca, tačno je Engleza, nego i od Nemaca, Iraca, Škota, Afrikanaca, Francuza, Japanaca, Meksikanaca, Kubanaca, Italijana, Srba, Poljaka, i drugih naroda koji su krenuli za "američkom snu", a najveće ratove u istoriji izazvali su Nemci, Japanci i Italijani (fašističke zemlje). Danas UN nacije, koje pedeset odsto finansira Amerika, inače bi se raspale, sprečavaju mnoge ratove i da nije UN Zemlja bi gorela.

mlekadzija

pre 3 godine

После дефиницје геноцида из хашког трибунакла имамо још једну...још прецизнију!Право се као наука стално обогаћује!!!

bulldog

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.

Maca

pre 3 godine

Nazalost,sapijans umno i dalj stoji jako nisko. Nije se daleko odmaklo od vremena kada je Vudro Vilson dobio Nobela za mir,a bio je poznat kao brutalni rasista. Sve ovo je normalno. Nasa vrsta je izgubila smisao na ovoj planeti i mi smo njen tumor. Moze da prica ko sta hoce,svi smo rasisti. Ima i onih koji nevole ni svoje ukucane a kamoli nekog druge rase. Ja mogu izneti samo jedan podatak a to je da na nasoj planetici obitava manje od 5 posto belih zena-majki...neka pobedi dobro

Flying Dutchman

pre 3 godine

Nekad davno sam negde procitao, parafraziram: "dolazi vreme kad ce boja tvoje koze biti tvoja uniforma."

Ne znam. Nisam pametan. Ne valja sve ovo.

Sabre

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Naravno da se sme, evo tvoj komentar je krunski dokaz. Jos jedan klasican primer coveka koji ni ne kapira koliko je glup. Pa pogledaj statistike cigana vs belaca kod nas u vezi kriminala. Sta ti to govori, covece?! Zasto je to tako?! Zato sto su RASNO predodredjeni da budu stoka, ubice, lopovi i nasilnici? Ili mozda, samo MOZDAAAAAA zato sto su stotinama vekova ziveli u podredjenom polozaju, dan danas ako ne uspeju kao sportista imaju MNOGO tezi put ka bilo cemu i bilo kakvom normalnom zivotu?! Da li si svestan koji procenat tih ljudi zivi u getoima u odnosu na belce?! Koji procenat mora od desete godine nadalje vec da radi dodatne poslove ili krade ili oba da bi pomogao porodici da prezivi?! Koji procenat crnaca ima uzasne zivotne price i susretanje sa stereotipovima likova poput tebe NA SVAKOM PROKLETOM KORAKU? I onda zasto se vise ubijaju, zasto vise kriminala... pa covece, niti ja branim ubice niti kriminalce niti sam ovde da kazem da su svi crnci neka divna savrsena visa vrsta, samo daj bre MALO ali MALO ukljucite mozak ljudi, nije toliko tesko, ajde. Ne znam ni zasto gubim vreme, zaista...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Devojci neko treba objasniti sta je genocid.Ima li PR-a? Agenta? Otpustila je onog našeg posle 2 osvojena GrenSlema ! Mislim da nije baš najčistija u glavi...Uostalom,šta Japanka ima da bojkotuje ? Da li joj sunarodnik Nišikori bojkotuje nešto ? Nije Japanski štrajkovati ! Izrod.

Sabre

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 27. avgust 2020 10:28)

Upravo to, brate. Ali najjace je sto su svi prvi da skoce isto kao opareni kada se ti isti WASP-ovci o kojima ja ovde pricam pomenu u bilo kom drugom kontekstu sem maltretiranja crnaca i posledica tog istog na drustvo i ljude danas. Ali ne, tad su kul i tad su crnci neprijatelji svakog belog coveka na planeti. Lobotomisan sam smo narod ponekad, zaista.

Kikujiro

pre 3 godine

Diktatura je zlo, ona je očigledna i svima je sve jasno, svi smo toga svesni, a koliko smo svesni kakva je to vrsta zla jedna demokratska država precizno organizovanog licemerja koje uništava ljudsku dušu, i to ne samo u svojoj zemlji već širom planete. Diktator može da se širi samo tamo gde mu to dozvole, dok demokratskoj državi precizno organizivanog licemerja dozvola nije potrebna, za bilo šta i za bilo gde, širi se kao virus, guši te neprimetno, i do iznenadjenja, ubija dušu i kontaminira ljudsku svest do neprepoznatljivosti, tiho i polako ali neumitno, i bez izlaza. Od diktature je moguće osloboditi se ali od dvoličnog virusa... u savremenoj "civilizaciji" to je nemoguća misija. Dovoljno je da samo poželiš i da se zapitaš i ti si već otpadno djubre, žigosan i na večnoj lomači društvene sramote. Samoubistvo, ledeno mentalno doba i pozdrav usnulom potomstvu.

Da se zna!

pre 3 godine

...Japanese lives doesn't matter?
(teorija zavere, 27. avgust 2020 08:32)

Netacno. Kaze se pravilno: 'Japanese lives DO NOT matter. Mnozina.
'Does't (Does not) matter' je za jedninu.

MILENA

pre 3 godine

SAD će se morati, kad-tad, ozbiljno pozabavitu svojim šarolikim stanovništvom i, napokon, počnu u praksi primjenjivati svoju, tako bučno reklamiranu, demokratiju i "Ameriku, zemlju slobodnih ljudi" Dešavanja posljednjih nekoliko mjeseci nisu, nažalost, početak ovog procesa. Sve je samo u funkciji prljave i nepoštene predizborne kampanje.
O različitim statusima rasa, ne samo u SAD, šta sve danas dobija etiketu genocid (zašto i kako je to počelo), ko ima, a ko nema pravo da iznese svoj stav o bilo čemu i založi se za nešto, kao i o još puno tema načetih u komentarima ovdje, moglo bi se pisati godinama. Priznaćete da ovaj sajt ne bi to podnio i ne postoji zbog toga.
Pored ostalog, ovdje se nameće obrazovanje, kao ključni faktor za dobijanje prava na mišljenje i rješavanje problema. Gospodo, izgleda da niste primjetili da su svi u zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti u svijetu visoko obrazovani ljudi (uz određeni broj izuzetaka o kojima nema smisla sad govoriti). Tu su još komande vojske i policije, kao dio te vlasti. Da li ste zadovoljni načinom na koji oni to rade? Ne trebam odgovor. Dali ste ga već bezbroj puta u komentarima ovdje.
"Napuniti glavu" prirodnim i društvenim naukama, samo po sebi nije nikakva garancija. Neophodno je da obrazovani ljudi imaju inteligenciju i mudrost, da naučeno primjene na najbolji način. Bez te sposobnosti oni su samo živa enciklopedija. A,možda, važnije od svega je elementarna ljudskost: empatija, pristojnost i poštovanje.

Nikola

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Eto tako, 27. avgust 2020 10:29)

Najbolji komentar na bilo kojoj vesti o desavanjima u Americi. Bravo! ovo svi treba da seruju i kace svuda. Jer bas to i rade. Bravo!

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса? (vir)

U ljudskoj vrsti - ne postoji. Cak i ako bi se moglo govoriti o nekim populacijama koje bi se bioloski nesto vise razlikovale od drugih, to ne bi bile one "rase" koje prosto oko veruje da vidi ("bela", "crna", "zuta", a nekad i "crvena"). Pigmenatacija koze je bioloski toliko nevazno svojstvo da je besmisleno na osnovu toga praviti bilo kakvu distinkciju. U bioloskom smislu eventualno bi se jos i moglo (jako ugrubo) govoriti o "belcima", kao o posebnoj kategoriji (mada i tada mnogo nizoj od "rase") ali, razliciti "crnci" medju sobom se toliko razlikuju (makar ti to i ne video), da te razlike nisu nista manje od onih izmedju njih i "belaca". S druge strane, naravno da Afroamerikanci, kao zajednica, u kulturnoistorijskom smislu, itekako postoje i da se razlikuju od "belih" Angloamerikanaca. (I tu je Obama bio jedna velika podvala afroamerickoj zajednici - kao kukavicje jaje podmetnuta im je osoba tamne boje koze, koja, medjutim, ne pripada afroamerickoj zajednici, nije Afroamerikanac, nego Amerikanac i Afrikanac; s americke strane, on je ukorenjen do prvih naseljenika, a s "crne" on je jednostavno - Afrikanac i to Afrikanac "plave krvi", njegovi su preci bili sve, samo ne robovi... iako su, naravno, morali pronaci da mu je neki cukun-cukundeda po majci, u 12-toj generaciji, bio, ni manje ni vise, nego prvi crni rob u engleskim kolonijama; verovatno svaki Amerikanac moze u porodicnom stablu pronaci i nekog crnog roba)

Porucnik Drebin

pre 3 godine

Vecih licemera od Afroprofi sportista nema - zaradjuju milione,luduju sa parama a ponesto daju sunarodnicima po USA da bi kao brinuli.

Eto tako

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.

Milan

pre 3 godine

Vidi ti male rasistkinje, bavi se sportom u kome dominiraju beli igraci??? Da li bi bila zadovoljna da ih uopste nema??Verovatno bi tada ona dominirala, more...

djordje

pre 3 godine

Policija u SAD je bila ista, ili gora i u Obamino, i Klintonovo, vreme, ništa novo, ni tragičnije, o kod prošlih predsednika.
Ovde je poenta, ocrniti Trampa pred izbore, što rade.Tramp nije započeo ni jedan rat, što ne odgovara, ratnim lobistiima i proizvodjačima oružja. Demokrate i duboka država

dex

pre 3 godine

Interesantno, obojica na koju je do sada pucano su bili kriminalci koji su počinili više krivičnih dela. Nije reč o nasumično odabranim ljudima koji ništa nisu radili.

Ljubo

pre 3 godine

Juče čekam 600 evra na onu Kontavej da će pobediti Osaku i ona zapela da pobedi kao da joj to život znači a danas odustala od turnira.Pa to nema nigde.Kuda ide ovaj sport.Treba njima davati pare kao običnim radnicima pa će oni drugačije da cene posao kojim se bave a ne da imaju milione i onda rade šta im se prohte.Kada bi je sada kaznili sa jednu milion evra drugačije bi se ona ponašala.

vir

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса?
Постоје ли разлике између истих?
Зашто негирати различитости и заговарати једнакост, а све у циљу потпуне контроле, брисања разлика, чак у полних и стварања новог светског поретка?
И то име, живела слобода, живела различитост, живео расизам,..!

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Djido

Ubija i ovde policija. Na pešačkom prelazu, kroz prozor sa metra razdaljine. Tajkunski i režimski sinovi ubijaju devojke i žene na ulicama sa kamerama i pred svedocima.

Protestvovalo se. Nikom ništa. Možda zato što te vlasti dolaze dekretima američke ambasade. Koja može sve da oprosti u interesu njenih vernih sluga. Od teških korupcija, smrti, do krvavih pendrečenja klinaca. Možda. Teze za jutarnju gimnastiku.

Kole

pre 3 godine

Bez obzira na rasnu netrpeljivost u USA, nikada ni jedan crnac neće težiti da se nastani u crnački kvart, već će da grebe i rukama i nogama da se naseli u deo grada gde žive belci. Kako zbog bezbednosti, tako i zbog prestiža koji time stiče. Kada broj crnaca u belom okruženju pređe određeni procenat, belci se masovno evakuišu i odlaze u nova čisto bela naselja, a crnci koji ostaju pretvaraju taj kvart u zonu sumraka sa devastiranim kućama i uništenom infrastrukturom uz užasavajući porast kriminala. Tako oni pokazuju da nisu u stanju da samostalno prihvate civilizovani način života i da jedino uz asistenciju i podršku belih mogu pristojno da funkcionišu. O brutalnosti policije koja se olako maši oružja mislim sve najgore i tu mora doći do promena.

dux

pre 3 godine

Najplaćenija sportiskinja današnjice pa ne mora da da igra jer zarađuje od sponzora...Pričala bi drugačije da je obrnuto...Licemerno

znanje-imanje

pre 3 godine

Sabre
"niste bre u životu videli crnca" "Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci." "Ne advokatisem za nasilje ali neki ljudi stvarno..."

Nažalost dosta mi je rodbine u USA. Bio tamo puno puta, među mnogo crnih. Da me ti učiš o njima i USA? Bolje ja tebe.
Prvo ide vežbanje a da dok se voziš beskonačno nije dosadno. Sva kola imaju gume. Ali one bez oznaka i na jedva primetno drugi način tamno-sive boje - to imaju samo ona policijska, makar neoznačena, i sličnih državnih institucija. Treba trening a posle to vidiš odmah.
E na istu perceprivnu foru ti posle odeš u baš bogat kraj. Jeste problem jer ćeš biti opažen i sumnjiv pa smisli unapred dobar izgovor. I onda polako vozi(te) od kuće do kuće. Sve su po standardima i sve je sređeno. Ali nakon nekog vremena uspeš da uočiš da ima neke gde je trava zelenija - ali bukvalno. I nije samo sve OK - nego je utegnuto-nategnuto OK. Kad to vidiš onda znaš da tu žive crni. I da se 200 na sat upinju da tu i ostanu, da se više nikad nikad ne vrate odakle su došli. Nisu crni autošovinisti ali eto možda čak i od tebe bolje poznaju realnost, naročito svoju.
Ako tvoji npr. rade njima remodeling i upoznaš ih. Normalni, obrazovani, bistri, čisti... Laka komunikacija, rasista nema nigde, i oni i ja smo OK.
Ti nisi.

aca

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.

Da se ne lazemo!

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Tacno. U Americi ima, kao sto kazes 13-14% crnaca, a u zatvorima ih ima 67% (Dve trecine svih zatvorenika). Ko ne veruje neka proveri. Razlozi za tu drasticnu disproporciju su brojni, ali i razumljivi. Nije lako biti crnac u Americi. Gradjanima drugog reda nije lako naci posao i oformiti normalan zivot, a ako se iziuzme sport i muzika, svi putevi do uspeha su im otezani ili skoro nemoguci. Zavisi u kojoj su od 50 drzava u SAD. razlike su velike, kada je rasizam u pitanju. Istocna i zapadna obala su OK, centar i jug su dramaticni.
Bio sam pre par godina na proputovanju kod prijatelja na granici Pensilvanije (belci) i Nju Dzersija/Trenton (crnci). Blizu mosta preko reke Delaware (na stani belaca) je supermarket koji je crncima iz Trentona blizu, pa tamo idu u shopping. Kao rezultat toga svi belci iz tog mesta idu u supermarket koji je 10 km dalje i potpuno isti kao i prvi. Nece da gledaju i slusaju crnce cak ni kad pazare. Nece se taj problem tako brzo resiti. Ukorenjena je ta mrznja tamo bas surovo.

mr no

pre 3 godine

ide se iz krajnosti u krajnost... ako se ne slozis 100 posto sa black lives matter, odmah si rasista... preterivanje, na sve strane.. Murija treba da ima velika ovlascenja uz jos vecu odgovornost.. ovo jeste strasno, 7 metaka u ledja, nenaoruzan, pred decom i zenom... nisu znali da li ima nesto u kolima (pominje se noz na vestima) ,ali bez obzira..zasto njih 3 policajaca nisu ga sprecila da dodje do kola uopste, lisice na ruke i u stanicu... ovo je STRASNO, ali isto tako i reakcija i komentar Osake je preteran,a kada se preteruje u reakciji, onda reakcija gubi svoju snagu i smisao...
pitanje za Osaku , jesu kosarka i atletika crni sportovi???

vir

pre 3 godine

Za razliku od ostalih sportista, vi teniseri ste na početku karijere bili upoznati sa činjenicom da je u pitanju "beli sport".
(Zverkan, 27. avgust 2020 09:22)

А да се у знак солидарности, тенис преименује у “црни спорт”?
...а и црни хумор звучи помало расистички..?

dragan

pre 3 godine

@Nick
Poznato je da se Novak u sve meša, o svemu ima stav i mišljenje (koje vi njegovi fanovi uvek ali uvek podržavate), sve zato da se bude u centru pažnje, da se udvara i dodvori svima ne bi li ga zavoleli jer za tim žudi ceo život. Na stranu da li je Osaka u pravu ali podržava svoje pa makar i na svoju štetu, što od Novaka nećete nikad videti. I na kraju šta se mene tiču levičari i ko je na vlasti tamo gde se ovo dešava, uostalom ne bih generazivao i ne bi se stavio ni na stranu tamnoputih jer nisu ni oni cvecke. Što se Novaka tiče, kad već ima mišljenje o svemu, ' ajde da čujemo i mišljenje o ovome jer se itekako tiče i njega, vidim suspendovani su mečevi.

Nenad

pre 3 godine

Mozda ako bi poceli da postuju zakon i proceduru legitimacije i pretresa,odakle mu ideja da okrece ledja od policajaca i odlazi uprkos tome sto mu govore da stane,jos na sve to otvara vrata od auta..Niko ne pominje koliko puta su policijski sluzbenici bili napadnuti hladnim ili vatrenim oruzijem u ovakvim situacijama..Svaciji zivot je vazan,a zakon svi moramo postovati..Ovaj bojkot je cisto foliranje,zasto niko nije podigao svest svojim “tamnoputim” sunarodnicima i objasnio kako treba da se ponasaju u slucaju da ih zaustavi policija..Suspenzije svima!

Aleksa78

pre 3 godine

pa eto, ona je sportista ali pre svega tamnnoputa zena. Znači ljude delis po boji koze. Mislio sam da je to zabranjeno, da postoji čak i novčana kazna ( pa i zatvorska)za to...A da, to je samo za nas " bele"

veverica

pre 3 godine

mucenici. ne znaju ni sto bojkotuju. misle da je zbog rasizma, a zapravo samo dovode rasne tenzije do usijanja. na kraju ce mediji crnce da napujdaju, pocece da napadaju belce po ulici, pa onda sledi odgovor i tako...
amerika se sistematski demontira...
cilj je bio da se lova iznese u kinu i kojekude, tramp je pokusao to da uspori i zaustavi, a ovo je epilog. ima da rastave ameriku na sastavne cinioce, ali plan ce da sprovedu. kapital ce izaci iz amerike.

Konj

pre 3 godine

@Sabre

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.

Nikola

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.
(Djido, 27. avgust 2020 09:32)

Nikog mog ne moze da ubije policajac. Znas li ti uopste zasto je policija bila kod tog crnca, ili si samo resio da ces biti jedan od ugnjetavanih afroamerikanaca i da se bunis protiv americke policije? Sigurno ga nisu napali bez razloga.
Hoces li ti stati ako ti policija kaze stani? Svako ko ne postuje zakon treba da bude kaznjen. Ne kazem da treba biti ubijen, ali mi ne znamo zasto su oni pucali na njega. Ok, 7 metaka je puno, policajac treba biti kaznjen. Pretpostavljam da si ti za neku kaznu grupnog silovanja ili tako nesto?

Nikola

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Empatija za Amerikance? Sve sto im se desava su vise nego zasluzili. To nema veze sa rasizmom, ne lupaj.

miodrag

pre 3 godine

Sestro slatke smrt SVAKOG coveka umanjuje mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom….rekao je neko veliki nekad davno. Muka ti je da igras u sportu belaca!? I to si saznala juce ili ovih dana? Ili je postalo kul , moderno i cak neophodno da se svi vi solidarisete na ovaj nacin? Suspenzija, kazna , jer je odustala iz politickih pobuda, sve je vrlo jasno!

alex

pre 3 godine

Šta pričate o Japanskim genocidima u prošlosti? Ova mala nema nikakve veze sa tim. Igra formalno za Japan ali je američki crnac napravio, živi sa njima u Americi i razmišlja ko oni. Ona vjerovatno nije nikad ni čula za te podatke koje iznosite o Japanu i drugom svjetskom ratu...

Brooklyn boy

pre 3 godine

Да ли су ови спортисти свесни какав речник употребљавају и какве поруке шаљу?

Bradilic

pre 3 godine

Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!
(No1vak, 27. avgust 2020 08:45)

Sine, kloni se stvari koje ne razumes. Da, ja znam ko se razume, a ko ne. Polucrna teniserka iz Japana sigurno ne treba da se bavi problemima crnaca u Americi. Jos kad vidim da si ti napisao komentar da za bojkot treba i pare da dobije... dzabe objasnjavas zatupljenim neznalicama koji ne razumeju tako osnovne probleme, a zeleli bi da resavaju ove kompleksne.

Sta reci

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....

Nick

pre 3 godine

@dragan
A sto bi se mesao? Ajde navedi gde se to Novak mesao a da nije tenis cime se bavi i sopsveno zdravlje koje bi trebalo da se tice svakoga pa i tebe. A posto vidim citas samo levicarske vesti i komentare njihovih pristalica kao sto je evidentno i doticna jer kako bih drugacije opisao upotrebu reci genocid koju oni obozavaju da upotrebljavaju kada hoce nekoga da satru a ujedno nemaju pojma sta znaci i njenu definiciju onda evo ti malo statistike. Od 900 pa do 1000 ubistava crnaca godisnje 94 odsto se odnosi na ubistva crnac ubio crnca. Prosle godine je 5 crnaca ubijeno a da je zakljuceno da je upotrebljena prekomerena sila. Amerika ima 350 miliona gradjana pa sada zakljuci jel je to genocid. Inace najvise ubistava crnaca se desava u drzavama gde su na vlasti DEMOKRATE.

PAOK

pre 3 godine

Moze da pogleda pod Srebrenicu u svakom momentu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:47)

Pa da Srebrenica genocid a 30 hiljada ubijenih Jermena u Adani masakr?

Sabre

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....
(Sta reci, 27. avgust 2020 09:25)

Bukvalno imam osecaj da sam dobio kancer na mozgu od citanja ove kolicine budalastina. Jbt. Neverovatni ste mi svi vi ovde, kolektivno. Niste bre u zivotu videli crnca ali se kolektivno utrkujete da budete sto veci rasisti, umesto da shvatite da su oni mnogo slicniji nama upravo u tom elementu vekovne opresije od strane belog coveka sa zapada. Na drugaciji nacin, razume se, ali imamo mnogo vise slicnosti (pokradena prirodna bogatstva zemlje, pokoreni i porobljeni sto ekonomski sto ratovima (u njihovom slucaju i bukvalno), smatrani nizom vrstom itd. isl.). Ali ne, vazno da ste vi pametni, da vi znate kako jadan Kju Klaks Dzo trpi opresiju vekovima od groznih rasistickih crnaca. Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci. Ne advokatisem za nasilje, daleko bilo, ali neki ljudi stvarno...

aca

pre 3 godine

puna podrska crncima u USA! A i da ih ne podrzavam zbog nijhovih stavova podrzavao bih njihove proteste samo zbog: "zaigrala mečka i pred vašim vratima"

Mirsad

pre 3 godine

Genocid???

Pa ako je neko dešavanja u Srebrenici proglasio za genocid (klasičan ratni zločin nad zarobljenicima), može i jedno pucanje u jednu osobu i njeno ranjavanje da se nazove genocidom.

Morali bismo propasti da već nismo propali!

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.
(jako i do samog kraja, 27. avgust 2020 08:07)

Slažem se, samo pre toga treba da budu obavešteni. Informacije se serviraju onako kako nekome odgovara. Očigledno je BLM in i jako uspela kampanja (ne kažem da ne treba da bude), a u svetu se Amerika bori da "utera demokratiju". Takva slika je stvorena, a mali broj njih pomisli, a onda nađe volje i vremena da zagrebe malo ispod površine. Makar mi bismo morali da budemo svesni moći propagande. Strane i domaće, "patriotske" i "izdajničke"!

Peacemen

pre 3 godine

@(Richard Fish, 27. avgust 2020 08:34)

Šta li si ti hteo reći, leba ti?!
Prva rečenica, pa nedostaje zapeta u ispravci!
:-) :-) :-)
.

Djido

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kako se olako izgovara reč genocid. A šta je dovelo do inflacije reči genocid?
Koji slučaj? Da. To je bio genocid nad genocidom.

Munja

pre 3 godine

@ Gile
Istu sam pomisao imao za devalvaciju termina 'genocid', ali nakon toga i drugu. Možda je to baš tako i trebalo da se desi tim istim strukturama koji sebe vide kao elitu SAD, da im se olako izgovarana reč kad su Srbi bili u pitanju vrati kao bumerang i klepi ih po glavi sada na domaćem terenu. Ako.

Sinisa

pre 3 godine

Hahhahha,pa ovo je ljudi moja takva sprdnja da ja nemam rijeci.Svi ovi koji ne zele da igrwju zbog ove bizarnosti,a svaki dan ljudi budu ubijeni,djeca gladna umiru sirom svijeta i nikom nista....Pogledaj za sta su se zakacili...Sve ove sportiste momentalno suspendovati,ovo je bruka...Zamislite razlog zbog kog nece da igraju,potpuno nenormalno.

ligolas

pre 3 godine

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.
(JovaPop, 27. avgust 2020 08:29) Siguran sam da je u tvom matriksu to godinu dana. Srecom, ti i slicni tebi ste manjina. Srbi nisu rasisti!

skinite maske otvorite oči

pre 3 godine

Od 10 ubijenih crnaca u Americi, 9 je ubijeno od strane crnca, a od 10 ubijenih policajaca takođe 9 ubiju crni ljudi - toliko o rasizmu, torturi, genicidu......i ostalim glupostima, kojima truju iz sasvim drugih razloga, ali je tužno da i dalje ima onih koji to ne vide!

No1vak

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

panenko

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

Jeste, ali budes kaznjen zato sto odbijas da igras a nisi povredjen. Ako vec pricamo o normalnim zemljama

No1vak

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.
(Bradilic, 27. avgust 2020 08:15) Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!

antiDebil

pre 3 godine

Genocid nad crncima? Nisam primetio! Ali sam zato primetio da oni sprovode genocide po drugim zemljama, i gle cuda, ni u jednoj ne zive crnci...Interesantno?

miodrag

pre 3 godine

Smrt SVAKOG coveka umanjuje mene, jer ja sam obuhvacen covecanstvom...rekao je jednom neko I to nema veze sa bojom koze….ali jedno znam....tamo gde su crni vecina zivot belaca je mnogo gori nego zivot crnaca gde su belci vecina...A ti sestro slatka si juce videla da se takmicis u sportu belaca!!!!!? Ili je sada prosto popularno i kul bojkotovati sve dok vi ne dobijete vlast!? Nisi izasla na teren iz politickih razloga- suspenzija i kazna! Mogu zamisliti sta bi uradili Novaku da je u znak protesta protiv nelegalnog bobardovanja Srbije od strane USA odbio da igra turnire u Americi-dozivotno bi mu zabranili bavljenje tenisom I sportom uopste!

Marko

pre 3 godine

Da, genocid. Nekako me ipak iznenadjuje koliko su ljudi u Srbiji neupućeni u rasnu tematiku u U.S. Elem, ne iznenađuje me kako verujemo da mi sve najbolje znamo. Tek toliko da kažem, crnci u U.S danas nisu ni po čemu krivi ni zaslužni za tragičnu sudbinu svojih predaka. Uprkos tome, oni plaćaju ceh. Ne retko i svojim životom. Sport je u poređenju ipak samo sporedna stvar.
Idemo, BLM, SRBIJA!

Richard Fish

pre 3 godine

Gde ate bili pre 2/300 godina idioti !???
(JPR24, 27. avgust 2020 08:01)

Šta li si ti hteo reći leba ti?! 2/300 godina je 150ti deo godine ili oko 2 dana i par sati.
Plus razmak pre znakova, nema zareza pre obraćanja, uzvičnik pre znaka pitanja u upitnoj rečenici, slovna greška, uvreda... I sve to u 7 reči. Treba to znati.

+MAKSIM

pre 3 godine

Slažem se sa sportistima.
Ali evo i nove prilike za impotentnog Kirjosa da skoči na Novaka "kako ga mu je važnija nova titula nego stradanje afroamerikanaca u Americi"...

Dragan

pre 3 godine

Mozda mlada gospodjica Osaka misli na Nanjang genocid koju su Japanci nacinili nad 300,000 Kineza u 1937/38? Ili mozda gospodjica misli na genocid, kojeg su Japanci opet, nacinili 1945 nad 100,000 Filipinaca? Ili opet gospodjica Osaka misli na 3-5 miliona Azijata koje su Japanci nemilosrdno pobili u drugom svetskom ratu? Ili na ostali genocide, Singapur, Guam, Sumatra, itd. koje su pocinili pripadnici naroda ciju zastavu gospodjica Osaka ponosno istice na teniskim terenima sirom celog sveta? Gospodjice Osaka, stavite masku na lice ne zbog pandemije COVID-19, nego da zustavite gluposti koje izlaze i vasih usta, a i da ne brukate narod kojem pripadate.

Randy Marsh

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.

teorija zavere

pre 3 godine

Draga gospodjice Osaka. Ono je policijska brutalnost zbog koje pandur treba da zaglavi visegodisnju robiju, a genocid je kada Amerika baci dve atomske bombe i izbrise sa lica zemlje Hirosimu i Nagasaki. Da li si ikada rekla nesto vezano za te zrtve? Japanese lives doesn't matter?

Perica

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Cim ti pises "ogromna vecina" jasan je tvoj domet nego da te pitam postoji li i "ogromna manjina" ?

jojufff

pre 3 godine

Sve u redu, razumijem sve..covjek je jedno poremeceno, retardirano živo biće!
mrzimo, ubijamo, varamo, krademo...

ali ne razumijem sada ove sportiste..ko fol necemo mi sada da igramo.

a npr kada prosipaju silu po bijelom svijetu onda igrate i zaradjujete milione!!

kada ste bombardovali Srbiju nasim sportistima nije palo na pamet da bojkotuju nego su javno nastavili da podrzavaju svoj narod.

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.

NekoIzMase

pre 3 godine

Imali crnog predsednika u dva mandata....
U ženskom Tenisu dugo dominirala tamnoputa teniserka, U NBA dominiraju Tamnoputi igrači, U golfu jedno vreme ... doobrooo ...
Ugnjetavaju ceo svet...
Policijska brutalnost postoji i tu treba tražiti problem ...
Oni definitivno imaju rasni problem ... ali i problem u glavama

Eto

pre 3 godine

@Pa naravno, sad kad Đoković treba da dostigne Rodžera.
(Nebojša, 27. avgust 2020 08:47)

Bravo. To je to. Provalio si ih zašto sve ovo rade. Dušmani. I antisrbi.

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

Bradilic

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.

dragan

pre 3 godine

Pošto se Nolo meša u sve ove stvari, baš da vidimo da li će ovo da isprati ili će da da okrene glavu i pravi da nije u toku. Ali pošto on radi samo ono što njemu ide u prilog, taman posla da se pridruži...

Paja

pre 3 godine

Ocigledno neko jako mocan je pozvao ovu gospodjicu i naredio joj sta da radi jer ona sama sigurno to ne bi smislila tu se postavlja i pitanje izgleda da mnogi sportisti su na ovaj ili onaj nacin povezani sa politickim vrhuskama koje ih izgleda dovode do vrha ali imaju i pravo da u datom trenutku traze usluge tih sportista kao mafija ali na jos visem nivou.

Nole Goat

pre 3 godine

A da su belca ubili igrala bi ti, stvarno si fer mislim nemam reci. A ti ni ne moras da igras, igrace svi ono koji zele, nisi morala ni da dodjes.

Goran Loznica

pre 3 godine

Lepo sam ja pre par godina rekao da su oni svi preplaćeni.U svim sportovima.Da radi za minimalac ne bi izgravala Mahatma Gandhi-a već se borila za platu...Čuj muka njoj.Kako li je afričkoj deci?Uhvatili se 2 slučaja u Americi a milioni dece po Africi umiru od gladi...To nikada niko od sportista nije ni spomenuo.Idu izbori u Americi.Globalisti su čudo...

aleksandar

pre 3 godine

Ma vazi, pusti one koji hoce da igraju nek igraju a ti vrati sav novac sto si zaradila od belih rasista, solidarisi se i podeli novac u siromasnim cetvrtima gde zive Afroamerikanci

belgrado

pre 3 godine

Ništa se neće promeniti što ja neću igrati, ali mogu da promenim nešto i započnem diskusiju u sportu u kojem najviše igraju belci..



po danasnjim parametrima liberala ovo je cist rasizam.


.

Šopska

pre 3 godine

Podrška sportistima! Izgleda samo oni imaju moć i uticaj da nešto promene po ovom pitanju.

A mi ovde, ako već ne shvatamo šta se tamo tačno dešava,nmožemo bar ljudsku empatiju da pokažemo. Ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što se mi veoma često osećamo kao evropski "crnci".

Nikola

pre 3 godine

Da li ona dobije deo kolaca iz nagradnog fonda posle ovog odustajanja? Da li mogu da je kazne sto nece da igra? Jasno je da nije povredjena.
Isto tako kosarkasi i bejzbolasi ( da li se tako kaze? :) )
Mi obicni smrtnici kada tri dana ne dodjemo na posao, dobijemo otkaz. Oni sada nisu povredjeni, nemaju smrtni slucaj, nisu bolesni,...zasto onda ne igraju? Imaju vazece ugovore, NBA liga je pljunula 150 miliona da im obezbedi ( a i sebi ) da mogu da igraju, a oni sada nasli da glume nesto...jadno.

...

pre 3 godine

Diže se buna jedino kada to odgovara levičarskoj propagandi.
Kada Afro-Amerikanac ubije petoro dece (takođe iste boje kože) onda se to ni ne spominje u medijima jer to nije obračun tipa crnac protiv belca. Svi ovi sportisti su DEBELO plaćeni da guraju ovu priču i verovatno su ucenjeni da ne mogu da odbiju.

kom

pre 3 godine

Mislim da u istoriji čovečanstva ni za jedan slučaj nisu bili ovako dvostruki aršini. Najgora kombinacija čoveka je kada je glup i pritom bezobrazan. To se sada dešava. Do sada su takvi ljudi bili samo glupi, i ostali, a sada im neko daje vetar u ledja i da budu bezobrazni. Čist primer su scene sa Dončićem u NBA. Postala je uvreda kada kažeš "crnac", pa ne razumem, da nisu možda narandžaste boje kože? Hajde da posle ovoga, kad se sve smiri, ako se smiri, "beli" sportisti počnu bojkotovati, pa neka probaju ovi druge boje da igraju sami. Kao i ova Osaka, bila mi je simpatična, ali vidim da je kretenka. Istupila, pa šta, ispala si sestro, ona druga ide u finale, boli je briga. Neće niko umreti što si istupila, a sama gledaj da li ćeš pokrenuti nešto kao što misliš. Ni ovi po NBA, "koji nisu beli" ne moraju da igraju, ionako svi svetski mediji pričaju o Jokiću i Dončiću, niko neće ni primetiti da ovih drugih nema. Dok su bili Džordan, Brajant i sl. pa hajde, ali sada više "ne beli" nisu fazon, pa im smeta što nisu centar pažnje u NBA ligi. Kako se do sad nisu bunili. Jednostavno mi je muka od toga. Treba im Tramp uvesti sankcije kao Rusiji i Kini, početi oduzimati Američke papire, da vidiš kako će trčkarati po parketu i betonu...

Kukatilo

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
(Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Ajde ne brukaj casno Rendijevo ime.

JovaPop

pre 3 godine

botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:22) # Link komentara

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Amerika je zemlja sa najvećom demokratijom na svetu. Ja sam tako učio doduše davno. Ja slepo verujem USA. Cak i na njihovim bombama piše mir. A ima i pesma Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Zamislite da su svi ovi Evropljani koji danas sebe nazivaju Amerikancima ostali ovde, hvala Bogu nisu, najveci sljamovi su otisli tamo.

super

pre 3 godine

Ja ne znam da li je neko bio u americi od ovih ljudi sto pišu komentare... tamo gde je geto tamo nema pravila mogu da ubiju i ubijaju u sred bela dana crnci crnce problem je kad ti crnci krenu da siluju belce mada znaju i oni da će ih odmah ubiti ... crnci koji su edukovani žive normalno imaju problema naravno za neke pozicije ali to je život na šta smo makar mi Srbi se navikli pa mi smo te ubice ti lopovi ti silovatelji itd itd makar nas tako predstavljaju

Гиле

pre 3 godine

Оде термин геноцид дођавола. Сад се употребљава и за прекомерну употребу силе. Све речи ускоро губе своја значења.
Изгледа да је Сорош добро одрадио посао. Колико ли ће он из овога да заради кад се заврши.

Heatovac

pre 3 godine

Ovo je strasno, crnci su osednuti bojom kozom i zeljom da budi bele puti, sto je nemoguce.Za svakog ubijenog crnca se dizu nemiri, a za ostale nista.Dvostruki arsini i svet u kojem zivimo.

evropejac

pre 3 godine

Genocid??? Da li je dobar prevod ili ona stvarno ne zna značenje te reči? Vidim, tokom genocida tamnoputi sportisti zgrću milione u USA, tamnoputi glumci i reperi se razbacuju parama, tamnoputi imaju organizovane bande i diluju oružje i drogu! Što ne bojkotujete zbog ubijenih civila u Siriji, Iraku, Srbiji, Bosni, Ukrajini? Njihovi životi su manje vredni od vaših? Japanci su nekad vršili genocid u Kini i Koreji, informiši se! Genocid je danas u vašim glavama!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Randy Marsh

Po merilima novoliberala, rasizam more bit' i generalizacija na osnovu ličnih stereotipa. A ti to upravo radiš. Autorasista. Upao si.

Elem, niko ovde ne brani američku policiju koja je pesnica zla. Ali pesnica stara 80 i kusur godina, brutalna od sveta i veka. Šta se odjednom promenilo? Nisu se crnci ubijali za Obamina, Bušova i Klintonova vakta? To ljudima para oči i uši, ne Srbima nego svima diljem planete. Ovakvi narativi samo dele njihovo društvo na ozbiljne polove i vode ka sigurnom građanskom ratu i katastrofi.

Ako misliš da svi misle kao polupismeni Lebron i ekipa i da će ujedinjeni klečati, grdno se varaš. Briga me za sve njih zajedno. I leve i desne posebno. Samo 'nako ćakulamo.

Bradilic

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.

teorija zavere

pre 3 godine

Draga gospodjice Osaka. Ono je policijska brutalnost zbog koje pandur treba da zaglavi visegodisnju robiju, a genocid je kada Amerika baci dve atomske bombe i izbrise sa lica zemlje Hirosimu i Nagasaki. Da li si ikada rekla nesto vezano za te zrtve? Japanese lives doesn't matter?

Heatovac

pre 3 godine

Ovo je strasno, crnci su osednuti bojom kozom i zeljom da budi bele puti, sto je nemoguce.Za svakog ubijenog crnca se dizu nemiri, a za ostale nista.Dvostruki arsini i svet u kojem zivimo.

belgrado

pre 3 godine

Ništa se neće promeniti što ja neću igrati, ali mogu da promenim nešto i započnem diskusiju u sportu u kojem najviše igraju belci..



po danasnjim parametrima liberala ovo je cist rasizam.


.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.

Goran Loznica

pre 3 godine

Lepo sam ja pre par godina rekao da su oni svi preplaćeni.U svim sportovima.Da radi za minimalac ne bi izgravala Mahatma Gandhi-a već se borila za platu...Čuj muka njoj.Kako li je afričkoj deci?Uhvatili se 2 slučaja u Americi a milioni dece po Africi umiru od gladi...To nikada niko od sportista nije ni spomenuo.Idu izbori u Americi.Globalisti su čudo...

Гиле

pre 3 godine

Оде термин геноцид дођавола. Сад се употребљава и за прекомерну употребу силе. Све речи ускоро губе своја значења.
Изгледа да је Сорош добро одрадио посао. Колико ли ће он из овога да заради кад се заврши.

Sinisa

pre 3 godine

Hahhahha,pa ovo je ljudi moja takva sprdnja da ja nemam rijeci.Svi ovi koji ne zele da igrwju zbog ove bizarnosti,a svaki dan ljudi budu ubijeni,djeca gladna umiru sirom svijeta i nikom nista....Pogledaj za sta su se zakacili...Sve ove sportiste momentalno suspendovati,ovo je bruka...Zamislite razlog zbog kog nece da igraju,potpuno nenormalno.

NekoIzMase

pre 3 godine

Imali crnog predsednika u dva mandata....
U ženskom Tenisu dugo dominirala tamnoputa teniserka, U NBA dominiraju Tamnoputi igrači, U golfu jedno vreme ... doobrooo ...
Ugnjetavaju ceo svet...
Policijska brutalnost postoji i tu treba tražiti problem ...
Oni definitivno imaju rasni problem ... ali i problem u glavama

Nikola

pre 3 godine

Da li ona dobije deo kolaca iz nagradnog fonda posle ovog odustajanja? Da li mogu da je kazne sto nece da igra? Jasno je da nije povredjena.
Isto tako kosarkasi i bejzbolasi ( da li se tako kaze? :) )
Mi obicni smrtnici kada tri dana ne dodjemo na posao, dobijemo otkaz. Oni sada nisu povredjeni, nemaju smrtni slucaj, nisu bolesni,...zasto onda ne igraju? Imaju vazece ugovore, NBA liga je pljunula 150 miliona da im obezbedi ( a i sebi ) da mogu da igraju, a oni sada nasli da glume nesto...jadno.

Dragan

pre 3 godine

Mozda mlada gospodjica Osaka misli na Nanjang genocid koju su Japanci nacinili nad 300,000 Kineza u 1937/38? Ili mozda gospodjica misli na genocid, kojeg su Japanci opet, nacinili 1945 nad 100,000 Filipinaca? Ili opet gospodjica Osaka misli na 3-5 miliona Azijata koje su Japanci nemilosrdno pobili u drugom svetskom ratu? Ili na ostali genocide, Singapur, Guam, Sumatra, itd. koje su pocinili pripadnici naroda ciju zastavu gospodjica Osaka ponosno istice na teniskim terenima sirom celog sveta? Gospodjice Osaka, stavite masku na lice ne zbog pandemije COVID-19, nego da zustavite gluposti koje izlaze i vasih usta, a i da ne brukate narod kojem pripadate.

evropejac

pre 3 godine

Genocid??? Da li je dobar prevod ili ona stvarno ne zna značenje te reči? Vidim, tokom genocida tamnoputi sportisti zgrću milione u USA, tamnoputi glumci i reperi se razbacuju parama, tamnoputi imaju organizovane bande i diluju oružje i drogu! Što ne bojkotujete zbog ubijenih civila u Siriji, Iraku, Srbiji, Bosni, Ukrajini? Njihovi životi su manje vredni od vaših? Japanci su nekad vršili genocid u Kini i Koreji, informiši se! Genocid je danas u vašim glavama!

Nole Goat

pre 3 godine

A da su belca ubili igrala bi ti, stvarno si fer mislim nemam reci. A ti ni ne moras da igras, igrace svi ono koji zele, nisi morala ni da dodjes.

+MAKSIM

pre 3 godine

Slažem se sa sportistima.
Ali evo i nove prilike za impotentnog Kirjosa da skoči na Novaka "kako ga mu je važnija nova titula nego stradanje afroamerikanaca u Americi"...

antiDebil

pre 3 godine

Genocid nad crncima? Nisam primetio! Ali sam zato primetio da oni sprovode genocide po drugim zemljama, i gle cuda, ni u jednoj ne zive crnci...Interesantno?

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

...

pre 3 godine

Diže se buna jedino kada to odgovara levičarskoj propagandi.
Kada Afro-Amerikanac ubije petoro dece (takođe iste boje kože) onda se to ni ne spominje u medijima jer to nije obračun tipa crnac protiv belca. Svi ovi sportisti su DEBELO plaćeni da guraju ovu priču i verovatno su ucenjeni da ne mogu da odbiju.

Vladan R

pre 3 godine

Nalupetala se za medalju. Pod jedan pojma šta znači reć genocid. Pod dva šta joj znači to da preovlađuju beli teniseri. Ne preovlađuju što su beli nego što postižu bolje rezultate. U košarci preovlađuju afroamerikanci, jer su bolji košarkaši. Šta sad treba po ključu da ima bar jedan predstavnik svake rase u top 10 ili da a turniru ima odredjen % svake rade bez obzira što rejtingom to ne zaslužuju.

KG

pre 3 godine

Na OBE Obamine inauguracije svi, ali APSOLUTNO svi izvodjaci, zabavljaci, pevaci su bili crnci. E, to onda nije bio rasizam. A sto gospodjica Osaka ne rece nista o STVARNOM genocidu koji su crnci izvrsili u Rodeziji. Pobili SVE belce farmere, pa onda gladovali decenijama. A ovaj sto je upucan od pandura u ledja je krenuo da uzme pistolj. U Americi (a i u drugim zemljama), kad te policija zaustavi kao vozaca, zna se, "ruke na volan". Policija ne zeli da rizikuje da se vozac masi za pistolj koji drzi u polici u kolima. I to je zakon. Ovaj je krenuo da uzme pistolj, plus je na sedistu imao i noz. IMA SNIMAK. A sta je policajac trebalo da uradi? Da saceka da ga ubije? E, pa nece da moze. A ove razmazene "zvezde" sa desetinama miliona dolara su nasle da izrazavaju solidarnost. S kim? Kriminalcima, kao drogirani Flojd? Muka mi je od "izvrnutog" rasizma. U Americi danas mozes da kazes da si "Afro-Amerikanac" (crnac), "Native American" (indijanac), "Asian American (zuta rasa). Samo ako kazes da si belac, odmah ti nadenu etiketu da si rasista. Sto je mnogo, mnogo je

Perica

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Cim ti pises "ogromna vecina" jasan je tvoj domet nego da te pitam postoji li i "ogromna manjina" ?

skinite maske otvorite oči

pre 3 godine

Od 10 ubijenih crnaca u Americi, 9 je ubijeno od strane crnca, a od 10 ubijenih policajaca takođe 9 ubiju crni ljudi - toliko o rasizmu, torturi, genicidu......i ostalim glupostima, kojima truju iz sasvim drugih razloga, ali je tužno da i dalje ima onih koji to ne vide!

Nikola

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Empatija za Amerikance? Sve sto im se desava su vise nego zasluzili. To nema veze sa rasizmom, ne lupaj.

PAOK

pre 3 godine

Moze da pogleda pod Srebrenicu u svakom momentu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:47)

Pa da Srebrenica genocid a 30 hiljada ubijenih Jermena u Adani masakr?

Paja

pre 3 godine

Ocigledno neko jako mocan je pozvao ovu gospodjicu i naredio joj sta da radi jer ona sama sigurno to ne bi smislila tu se postavlja i pitanje izgleda da mnogi sportisti su na ovaj ili onaj nacin povezani sa politickim vrhuskama koje ih izgleda dovode do vrha ali imaju i pravo da u datom trenutku traze usluge tih sportista kao mafija ali na jos visem nivou.

vrg

pre 3 godine

imao sam pozitivno misljenje o njoj, donekle saosecao kada je vise nego posteno pobedila serenu u finalu US openu i umesto da se raduje - plakala je zbog svega sto su joj ameri priredili.
i sada im se uvlaci. iskreno, beskicmenjak i licemer. razumeo bih da je obukla majcu sa porukom podrske ili nesto ako bas hoce, a ovako je rizikovala da ceo turnir bude otkayan i da ispastaju druge igracice koje su se borile da ga osvoje. nula kolegijalnost da se malo uvuce tamo... odvratna je. i sad je kao bolja od onih koji ne odustanu? bukvalno je izvrsila pritisak na ostale. fuj!
nadam se da nece osvojiti vise ni jednu titulu do kraja karijere.

panenko

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

Jeste, ali budes kaznjen zato sto odbijas da igras a nisi povredjen. Ako vec pricamo o normalnim zemljama

aleksandar

pre 3 godine

Ma vazi, pusti one koji hoce da igraju nek igraju a ti vrati sav novac sto si zaradila od belih rasista, solidarisi se i podeli novac u siromasnim cetvrtima gde zive Afroamerikanci

djordje

pre 3 godine

Policija u SAD je bila ista, ili gora i u Obamino, i Klintonovo, vreme, ništa novo, ni tragičnije, o kod prošlih predsednika.
Ovde je poenta, ocrniti Trampa pred izbore, što rade.Tramp nije započeo ni jedan rat, što ne odgovara, ratnim lobistiima i proizvodjačima oružja. Demokrate i duboka država

JovaPop

pre 3 godine

botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:22) # Link komentara

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Amerika je zemlja sa najvećom demokratijom na svetu. Ja sam tako učio doduše davno. Ja slepo verujem USA. Cak i na njihovim bombama piše mir. A ima i pesma Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.

miodrag

pre 3 godine

Smrt SVAKOG coveka umanjuje mene, jer ja sam obuhvacen covecanstvom...rekao je jednom neko I to nema veze sa bojom koze….ali jedno znam....tamo gde su crni vecina zivot belaca je mnogo gori nego zivot crnaca gde su belci vecina...A ti sestro slatka si juce videla da se takmicis u sportu belaca!!!!!? Ili je sada prosto popularno i kul bojkotovati sve dok vi ne dobijete vlast!? Nisi izasla na teren iz politickih razloga- suspenzija i kazna! Mogu zamisliti sta bi uradili Novaku da je u znak protesta protiv nelegalnog bobardovanja Srbije od strane USA odbio da igra turnire u Americi-dozivotno bi mu zabranili bavljenje tenisom I sportom uopste!

Richard Fish

pre 3 godine

Gde ate bili pre 2/300 godina idioti !???
(JPR24, 27. avgust 2020 08:01)

Šta li si ti hteo reći leba ti?! 2/300 godina je 150ti deo godine ili oko 2 dana i par sati.
Plus razmak pre znakova, nema zareza pre obraćanja, uzvičnik pre znaka pitanja u upitnoj rečenici, slovna greška, uvreda... I sve to u 7 reči. Treba to znati.

mlekadzija

pre 3 godine

После дефиницје геноцида из хашког трибунакла имамо још једну...још прецизнију!Право се као наука стално обогаћује!!!

MILENA

pre 3 godine

@SRBIslave- u ratu devedesetih stradali su svi, a ne samo muslimani. U režiji međunarodne zajednice izvršena je prava satanizacija Srba. Hrvatska je "žrtvovala" određeni broj HVO komandanata i hrvatskih političara iz BIH da ne bi bila kažnjena za zločine počinjene nad Srbima u Hrvatskoj, pogotovo za pogrom 1995. Muslimane su predstavili kao, gotovo potpuno nevine i neopravdane žrtve. To je jedna od najcrnjih laži u ljudskoj istoriji. Samo, oni neće imati mira ni spokoja, niti će moći napredovati dok god ne raskrste sa zlom u svojim redovima. Vrte se u krug od okončanja rata (25 godina) i nikako da se srede. Rrpublika Srpska i hrvatski kantoni ( županije) su taoci njihovoh zabluda.

super

pre 3 godine

Ja ne znam da li je neko bio u americi od ovih ljudi sto pišu komentare... tamo gde je geto tamo nema pravila mogu da ubiju i ubijaju u sred bela dana crnci crnce problem je kad ti crnci krenu da siluju belce mada znaju i oni da će ih odmah ubiti ... crnci koji su edukovani žive normalno imaju problema naravno za neke pozicije ali to je život na šta smo makar mi Srbi se navikli pa mi smo te ubice ti lopovi ti silovatelji itd itd makar nas tako predstavljaju

jojufff

pre 3 godine

Sve u redu, razumijem sve..covjek je jedno poremeceno, retardirano živo biće!
mrzimo, ubijamo, varamo, krademo...

ali ne razumijem sada ove sportiste..ko fol necemo mi sada da igramo.

a npr kada prosipaju silu po bijelom svijetu onda igrate i zaradjujete milione!!

kada ste bombardovali Srbiju nasim sportistima nije palo na pamet da bojkotuju nego su javno nastavili da podrzavaju svoj narod.

Kole

pre 3 godine

Bez obzira na rasnu netrpeljivost u USA, nikada ni jedan crnac neće težiti da se nastani u crnački kvart, već će da grebe i rukama i nogama da se naseli u deo grada gde žive belci. Kako zbog bezbednosti, tako i zbog prestiža koji time stiče. Kada broj crnaca u belom okruženju pređe određeni procenat, belci se masovno evakuišu i odlaze u nova čisto bela naselja, a crnci koji ostaju pretvaraju taj kvart u zonu sumraka sa devastiranim kućama i uništenom infrastrukturom uz užasavajući porast kriminala. Tako oni pokazuju da nisu u stanju da samostalno prihvate civilizovani način života i da jedino uz asistenciju i podršku belih mogu pristojno da funkcionišu. O brutalnosti policije koja se olako maši oružja mislim sve najgore i tu mora doći do promena.

Brooklyn boy

pre 3 godine

Да ли су ови спортисти свесни какав речник употребљавају и какве поруке шаљу?

Konj

pre 3 godine

@Sabre
Jel se sme lupetati?

Očigledno si neki levičarski religiozni kultista koji se grozi naučnih podataka kada pobijaju njegov narativ.
Da je tačno da su njihove stope kriminala više zato što mahom žive u siromaštvu onda bismo videli da bogati crnci imaju niže stope kriminala nego siromašni belci. Ali, na tvoju veliku žalost -to jednostavno nije tačno i to je dobro dokumentovano.
Njihove stope kriminala su takve gde god da žive. Dok su stope ubistava recimo na Jamajci pre nekoliko godina bile neuporedivo više:
In 2018, it was estimated that 169 people were murdered per 100,000 inhabitants in Kingston, Jamaica. A year earlier, almost 189 homicide victims per 100,000 population were reported in Jamaica's capital city.
Samo za poređenje, stopa u Srbiji je oko 1.1 na 100.000. A gdp po glavi nam je otprilike tu negde: 7400$ vs 5200$
Dakle, u ekonomski prilično sličnoj Jamajci stopa ubistava je oko 150x (sic!) veća nego u Srbiji i to nikako ne možeš pravdati sociološkim razlozima. I to postaje jasno sve većem broju ljudi.

miodrag

pre 3 godine

Sestro slatke smrt SVAKOG coveka umanjuje mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom….rekao je neko veliki nekad davno. Muka ti je da igras u sportu belaca!? I to si saznala juce ili ovih dana? Ili je postalo kul , moderno i cak neophodno da se svi vi solidarisete na ovaj nacin? Suspenzija, kazna , jer je odustala iz politickih pobuda, sve je vrlo jasno!

Nenad

pre 3 godine

Mozda ako bi poceli da postuju zakon i proceduru legitimacije i pretresa,odakle mu ideja da okrece ledja od policajaca i odlazi uprkos tome sto mu govore da stane,jos na sve to otvara vrata od auta..Niko ne pominje koliko puta su policijski sluzbenici bili napadnuti hladnim ili vatrenim oruzijem u ovakvim situacijama..Svaciji zivot je vazan,a zakon svi moramo postovati..Ovaj bojkot je cisto foliranje,zasto niko nije podigao svest svojim “tamnoputim” sunarodnicima i objasnio kako treba da se ponasaju u slucaju da ih zaustavi policija..Suspenzije svima!

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Randy Marsh

Po merilima novoliberala, rasizam more bit' i generalizacija na osnovu ličnih stereotipa. A ti to upravo radiš. Autorasista. Upao si.

Elem, niko ovde ne brani američku policiju koja je pesnica zla. Ali pesnica stara 80 i kusur godina, brutalna od sveta i veka. Šta se odjednom promenilo? Nisu se crnci ubijali za Obamina, Bušova i Klintonova vakta? To ljudima para oči i uši, ne Srbima nego svima diljem planete. Ovakvi narativi samo dele njihovo društvo na ozbiljne polove i vode ka sigurnom građanskom ratu i katastrofi.

Ako misliš da svi misle kao polupismeni Lebron i ekipa i da će ujedinjeni klečati, grdno se varaš. Briga me za sve njih zajedno. I leve i desne posebno. Samo 'nako ćakulamo.

Bradilic

pre 3 godine

Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!
(No1vak, 27. avgust 2020 08:45)

Sine, kloni se stvari koje ne razumes. Da, ja znam ko se razume, a ko ne. Polucrna teniserka iz Japana sigurno ne treba da se bavi problemima crnaca u Americi. Jos kad vidim da si ti napisao komentar da za bojkot treba i pare da dobije... dzabe objasnjavas zatupljenim neznalicama koji ne razumeju tako osnovne probleme, a zeleli bi da resavaju ove kompleksne.

dex

pre 3 godine

Interesantno, obojica na koju je do sada pucano su bili kriminalci koji su počinili više krivičnih dela. Nije reč o nasumično odabranim ljudima koji ništa nisu radili.

Mirsad

pre 3 godine

Genocid???

Pa ako je neko dešavanja u Srebrenici proglasio za genocid (klasičan ratni zločin nad zarobljenicima), može i jedno pucanje u jednu osobu i njeno ranjavanje da se nazove genocidom.

Sta reci

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....

Milan

pre 3 godine

Vidi ti male rasistkinje, bavi se sportom u kome dominiraju beli igraci??? Da li bi bila zadovoljna da ih uopste nema??Verovatno bi tada ona dominirala, more...

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Devojci neko treba objasniti sta je genocid.Ima li PR-a? Agenta? Otpustila je onog našeg posle 2 osvojena GrenSlema ! Mislim da nije baš najčistija u glavi...Uostalom,šta Japanka ima da bojkotuje ? Da li joj sunarodnik Nišikori bojkotuje nešto ? Nije Japanski štrajkovati ! Izrod.

Pegone

pre 3 godine

@Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13)

Pobeda belgijanke zbog povlacenja Osake.

Munja

pre 3 godine

@ Gile
Istu sam pomisao imao za devalvaciju termina 'genocid', ali nakon toga i drugu. Možda je to baš tako i trebalo da se desi tim istim strukturama koji sebe vide kao elitu SAD, da im se olako izgovarana reč kad su Srbi bili u pitanju vrati kao bumerang i klepi ih po glavi sada na domaćem terenu. Ako.

bulldog

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.

kom

pre 3 godine

Mislim da u istoriji čovečanstva ni za jedan slučaj nisu bili ovako dvostruki aršini. Najgora kombinacija čoveka je kada je glup i pritom bezobrazan. To se sada dešava. Do sada su takvi ljudi bili samo glupi, i ostali, a sada im neko daje vetar u ledja i da budu bezobrazni. Čist primer su scene sa Dončićem u NBA. Postala je uvreda kada kažeš "crnac", pa ne razumem, da nisu možda narandžaste boje kože? Hajde da posle ovoga, kad se sve smiri, ako se smiri, "beli" sportisti počnu bojkotovati, pa neka probaju ovi druge boje da igraju sami. Kao i ova Osaka, bila mi je simpatična, ali vidim da je kretenka. Istupila, pa šta, ispala si sestro, ona druga ide u finale, boli je briga. Neće niko umreti što si istupila, a sama gledaj da li ćeš pokrenuti nešto kao što misliš. Ni ovi po NBA, "koji nisu beli" ne moraju da igraju, ionako svi svetski mediji pričaju o Jokiću i Dončiću, niko neće ni primetiti da ovih drugih nema. Dok su bili Džordan, Brajant i sl. pa hajde, ali sada više "ne beli" nisu fazon, pa im smeta što nisu centar pažnje u NBA ligi. Kako se do sad nisu bunili. Jednostavno mi je muka od toga. Treba im Tramp uvesti sankcije kao Rusiji i Kini, početi oduzimati Američke papire, da vidiš kako će trčkarati po parketu i betonu...

Nick

pre 3 godine

@dragan
A sto bi se mesao? Ajde navedi gde se to Novak mesao a da nije tenis cime se bavi i sopsveno zdravlje koje bi trebalo da se tice svakoga pa i tebe. A posto vidim citas samo levicarske vesti i komentare njihovih pristalica kao sto je evidentno i doticna jer kako bih drugacije opisao upotrebu reci genocid koju oni obozavaju da upotrebljavaju kada hoce nekoga da satru a ujedno nemaju pojma sta znaci i njenu definiciju onda evo ti malo statistike. Od 900 pa do 1000 ubistava crnaca godisnje 94 odsto se odnosi na ubistva crnac ubio crnca. Prosle godine je 5 crnaca ubijeno a da je zakljuceno da je upotrebljena prekomerena sila. Amerika ima 350 miliona gradjana pa sada zakljuci jel je to genocid. Inace najvise ubistava crnaca se desava u drzavama gde su na vlasti DEMOKRATE.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kako se olako izgovara reč genocid. A šta je dovelo do inflacije reči genocid?
Koji slučaj? Da. To je bio genocid nad genocidom.

dux

pre 3 godine

Najplaćenija sportiskinja današnjice pa ne mora da da igra jer zarađuje od sponzora...Pričala bi drugačije da je obrnuto...Licemerno

German

pre 3 godine

Genocid? Nažalost netačno. Double standards, toga ima. Problema koliko hoćeš sa crncima danas, ali genocid nikako. To je pogrešan termin. Nek se raspitaju šta je genocid na našim prostorima bio.

Kukatilo

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
(Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Ajde ne brukaj casno Rendijevo ime.

Porucnik Drebin

pre 3 godine

Vecih licemera od Afroprofi sportista nema - zaradjuju milione,luduju sa parama a ponesto daju sunarodnicima po USA da bi kao brinuli.

noleisthebest

pre 3 godine

"Mislim da bi pravi pokret bio: "Svačiji život je vredan".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mkg, 27. avgust 2020 09:50) "

Fenomenalan komentar, bravo!

Randy Marsh

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.

Eto tako

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.

Aleksa78

pre 3 godine

pa eto, ona je sportista ali pre svega tamnnoputa zena. Znači ljude delis po boji koze. Mislio sam da je to zabranjeno, da postoji čak i novčana kazna ( pa i zatvorska)za to...A da, to je samo za nas " bele"

bulldog

pre 3 godine

Kada pitaš ove hipike ko je Mendela, svi će reći "borac za sloboda", ako pitaš belce iz Južne Afrike, reći će da je "terorista". Svet u kome živimo, hrani se ovakvim stvarima, sada za sve postoje dupli aršini, manipuliše se javno mnjenje kako požele, a mi kao živimo u eri komunikacije, tehnologije, bla, bla...iskreno se zapitajte šta se toliko značajno desilo posle pronalaska struje, da li je nešto imalo toliki civilizacijski uticaj i to kad kažem mislim na sveopšti utisak. Svet je sada u brlogu iz koga ne može da se iščupa, "demokratski zapad" je postavio pravila igre u kojima se ni sama ne snalazi, pa guta sopstvene knedle. Pre neki dan opsovali su Dončića na rasnoj osnovi, a Keni koji je napustio košarkašku emisiju, imao je poprilično blag komentar i razumevanje na rasistički ispad, kao sve u žaru borbe. Sve je šou program, dok se niko ne bavi pravim problemima.

vir

pre 3 godine

Za razliku od ostalih sportista, vi teniseri ste na početku karijere bili upoznati sa činjenicom da je u pitanju "beli sport".
(Zverkan, 27. avgust 2020 09:22)

А да се у знак солидарности, тенис преименује у “црни спорт”?
...а и црни хумор звучи помало расистички..?

No1vak

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Zamislite da su svi ovi Evropljani koji danas sebe nazivaju Amerikancima ostali ovde, hvala Bogu nisu, najveci sljamovi su otisli tamo.

mr no

pre 3 godine

ide se iz krajnosti u krajnost... ako se ne slozis 100 posto sa black lives matter, odmah si rasista... preterivanje, na sve strane.. Murija treba da ima velika ovlascenja uz jos vecu odgovornost.. ovo jeste strasno, 7 metaka u ledja, nenaoruzan, pred decom i zenom... nisu znali da li ima nesto u kolima (pominje se noz na vestima) ,ali bez obzira..zasto njih 3 policajaca nisu ga sprecila da dodje do kola uopste, lisice na ruke i u stanicu... ovo je STRASNO, ali isto tako i reakcija i komentar Osake je preteran,a kada se preteruje u reakciji, onda reakcija gubi svoju snagu i smisao...
pitanje za Osaku , jesu kosarka i atletika crni sportovi???

veverica

pre 3 godine

mucenici. ne znaju ni sto bojkotuju. misle da je zbog rasizma, a zapravo samo dovode rasne tenzije do usijanja. na kraju ce mediji crnce da napujdaju, pocece da napadaju belce po ulici, pa onda sledi odgovor i tako...
amerika se sistematski demontira...
cilj je bio da se lova iznese u kinu i kojekude, tramp je pokusao to da uspori i zaustavi, a ovo je epilog. ima da rastave ameriku na sastavne cinioce, ali plan ce da sprovedu. kapital ce izaci iz amerike.

Morali bismo propasti da već nismo propali!

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.
(jako i do samog kraja, 27. avgust 2020 08:07)

Slažem se, samo pre toga treba da budu obavešteni. Informacije se serviraju onako kako nekome odgovara. Očigledno je BLM in i jako uspela kampanja (ne kažem da ne treba da bude), a u svetu se Amerika bori da "utera demokratiju". Takva slika je stvorena, a mali broj njih pomisli, a onda nađe volje i vremena da zagrebe malo ispod površine. Makar mi bismo morali da budemo svesni moći propagande. Strane i domaće, "patriotske" i "izdajničke"!

Nikola

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Eto tako, 27. avgust 2020 10:29)

Najbolji komentar na bilo kojoj vesti o desavanjima u Americi. Bravo! ovo svi treba da seruju i kace svuda. Jer bas to i rade. Bravo!

Konj

pre 3 godine

@Sabre

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Djido

Ubija i ovde policija. Na pešačkom prelazu, kroz prozor sa metra razdaljine. Tajkunski i režimski sinovi ubijaju devojke i žene na ulicama sa kamerama i pred svedocima.

Protestvovalo se. Nikom ništa. Možda zato što te vlasti dolaze dekretima američke ambasade. Koja može sve da oprosti u interesu njenih vernih sluga. Od teških korupcija, smrti, do krvavih pendrečenja klinaca. Možda. Teze za jutarnju gimnastiku.

Da se ne lazemo!

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Tacno. U Americi ima, kao sto kazes 13-14% crnaca, a u zatvorima ih ima 67% (Dve trecine svih zatvorenika). Ko ne veruje neka proveri. Razlozi za tu drasticnu disproporciju su brojni, ali i razumljivi. Nije lako biti crnac u Americi. Gradjanima drugog reda nije lako naci posao i oformiti normalan zivot, a ako se iziuzme sport i muzika, svi putevi do uspeha su im otezani ili skoro nemoguci. Zavisi u kojoj su od 50 drzava u SAD. razlike su velike, kada je rasizam u pitanju. Istocna i zapadna obala su OK, centar i jug su dramaticni.
Bio sam pre par godina na proputovanju kod prijatelja na granici Pensilvanije (belci) i Nju Dzersija/Trenton (crnci). Blizu mosta preko reke Delaware (na stani belaca) je supermarket koji je crncima iz Trentona blizu, pa tamo idu u shopping. Kao rezultat toga svi belci iz tog mesta idu u supermarket koji je 10 km dalje i potpuno isti kao i prvi. Nece da gledaju i slusaju crnce cak ni kad pazare. Nece se taj problem tako brzo resiti. Ukorenjena je ta mrznja tamo bas surovo.

Nikola

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.
(Djido, 27. avgust 2020 09:32)

Nikog mog ne moze da ubije policajac. Znas li ti uopste zasto je policija bila kod tog crnca, ili si samo resio da ces biti jedan od ugnjetavanih afroamerikanaca i da se bunis protiv americke policije? Sigurno ga nisu napali bez razloga.
Hoces li ti stati ako ti policija kaze stani? Svako ko ne postuje zakon treba da bude kaznjen. Ne kazem da treba biti ubijen, ali mi ne znamo zasto su oni pucali na njega. Ok, 7 metaka je puno, policajac treba biti kaznjen. Pretpostavljam da si ti za neku kaznu grupnog silovanja ili tako nesto?

aca

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.

Ljubo

pre 3 godine

Juče čekam 600 evra na onu Kontavej da će pobediti Osaku i ona zapela da pobedi kao da joj to život znači a danas odustala od turnira.Pa to nema nigde.Kuda ide ovaj sport.Treba njima davati pare kao običnim radnicima pa će oni drugačije da cene posao kojim se bave a ne da imaju milione i onda rade šta im se prohte.Kada bi je sada kaznili sa jednu milion evra drugačije bi se ona ponašala.

Eto

pre 3 godine

@Pa naravno, sad kad Đoković treba da dostigne Rodžera.
(Nebojša, 27. avgust 2020 08:47)

Bravo. To je to. Provalio si ih zašto sve ovo rade. Dušmani. I antisrbi.

Sabre

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....
(Sta reci, 27. avgust 2020 09:25)

Bukvalno imam osecaj da sam dobio kancer na mozgu od citanja ove kolicine budalastina. Jbt. Neverovatni ste mi svi vi ovde, kolektivno. Niste bre u zivotu videli crnca ali se kolektivno utrkujete da budete sto veci rasisti, umesto da shvatite da su oni mnogo slicniji nama upravo u tom elementu vekovne opresije od strane belog coveka sa zapada. Na drugaciji nacin, razume se, ali imamo mnogo vise slicnosti (pokradena prirodna bogatstva zemlje, pokoreni i porobljeni sto ekonomski sto ratovima (u njihovom slucaju i bukvalno), smatrani nizom vrstom itd. isl.). Ali ne, vazno da ste vi pametni, da vi znate kako jadan Kju Klaks Dzo trpi opresiju vekovima od groznih rasistickih crnaca. Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci. Ne advokatisem za nasilje, daleko bilo, ali neki ljudi stvarno...

Šopska

pre 3 godine

Podrška sportistima! Izgleda samo oni imaju moć i uticaj da nešto promene po ovom pitanju.

A mi ovde, ako već ne shvatamo šta se tamo tačno dešava,nmožemo bar ljudsku empatiju da pokažemo. Ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što se mi veoma često osećamo kao evropski "crnci".

aca

pre 3 godine

puna podrska crncima u USA! A i da ih ne podrzavam zbog nijhovih stavova podrzavao bih njihove proteste samo zbog: "zaigrala mečka i pred vašim vratima"

Da se zna!

pre 3 godine

...Japanese lives doesn't matter?
(teorija zavere, 27. avgust 2020 08:32)

Netacno. Kaze se pravilno: 'Japanese lives DO NOT matter. Mnozina.
'Does't (Does not) matter' je za jedninu.

Flying Dutchman

pre 3 godine

Nekad davno sam negde procitao, parafraziram: "dolazi vreme kad ce boja tvoje koze biti tvoja uniforma."

Ne znam. Nisam pametan. Ne valja sve ovo.

Marko

pre 3 godine

Da, genocid. Nekako me ipak iznenadjuje koliko su ljudi u Srbiji neupućeni u rasnu tematiku u U.S. Elem, ne iznenađuje me kako verujemo da mi sve najbolje znamo. Tek toliko da kažem, crnci u U.S danas nisu ni po čemu krivi ni zaslužni za tragičnu sudbinu svojih predaka. Uprkos tome, oni plaćaju ceh. Ne retko i svojim životom. Sport je u poređenju ipak samo sporedna stvar.
Idemo, BLM, SRBIJA!

vir

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса?
Постоје ли разлике између истих?
Зашто негирати различитости и заговарати једнакост, а све у циљу потпуне контроле, брисања разлика, чак у полних и стварања новог светског поретка?
И то име, живела слобода, живела различитост, живео расизам,..!

dragan

pre 3 godine

Pošto se Nolo meša u sve ove stvari, baš da vidimo da li će ovo da isprati ili će da da okrene glavu i pravi da nije u toku. Ali pošto on radi samo ono što njemu ide u prilog, taman posla da se pridruži...

bskfan

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je sport samo orudje u rukama socijalista. Uskoro ce sve doci na svoje mesto, sve ce biti regulisano ugovorom, postojace jasna pravila ponasnja i rigorozna kontrola tzv. "sponzorskih ugovora". Nece biti moguce da se sponzorski ugovori koriste za kontrolu sportista i njihovu zloupotrebu u politicke svrhe. Krenuce se od vrha, od centalnih banaka i bankarskog sistema, zatim korporacija, monopolskih preduzeca, vlasnika klubova, organizatora sportskih dogadjaja, pa sve do menadzera i sportista. Sve ce to uskoro biti stavljeno u red. Dosta je bilo ovog globalistickog cirkusa.

Maca

pre 3 godine

Nazalost,sapijans umno i dalj stoji jako nisko. Nije se daleko odmaklo od vremena kada je Vudro Vilson dobio Nobela za mir,a bio je poznat kao brutalni rasista. Sve ovo je normalno. Nasa vrsta je izgubila smisao na ovoj planeti i mi smo njen tumor. Moze da prica ko sta hoce,svi smo rasisti. Ima i onih koji nevole ni svoje ukucane a kamoli nekog druge rase. Ja mogu izneti samo jedan podatak a to je da na nasoj planetici obitava manje od 5 posto belih zena-majki...neka pobedi dobro

SRBislav

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.
(bulldog, 27. avgust 2020 12:08)

Tako je, potpuno si u pravu.
Kako je nama bilo za vreme NDH-zije, tako je i Muslimanima bilo devedesetih. Samo onaj ko ga je doziveo moze da prica o genocidu.
Inace, genocid sam po sebi ne mora da bude samo na osnovu religije (zadnji primer je bio u Burmi). Moze da bude i na osnovu rase, plemenske pripadnosti (Ruanda), vojnih poteza (Hirosima i Nagasaki) i ostali. Eto ...

MILENA

pre 3 godine

Naučnicu su utvrdili da ljudska vrsta potiče iz Afrike, da su se kremanjonci ukrštali sa neandertalcima i još nekom vrstom (mislim da je homo erektus), svugdje osim u Africi i da su crnci iz Afrike najčistija ljudska rasa. Istovremeno, među afričkim crncima su i najveće genetske razlike. Tu je najveće genetsko bogatstvo ljudskog roda. Ostatak čovječanstva je mnogo sličniji genetski, bez obzira na rasu. Preci sadašnjih američkih, kao i ostalih crnaca izvan Afrike su odavno napustili Afriku, uglavnom kao robovi. Mješanjem sa drugim rasama, većinom bijelom , praktično su stvorili novu rasu, koja, iako bliska afričkoj,ipak to nije u potpunosti. Pretpostavljam da su mnogi od njih uspjeli pronaći svoje korjene i ući u trag svom prvom crnačkom pretku dovedenom iz Afrike. Za očekivati je da su to isto uradili da utvrde porijeklo sa druge, necrnačke strane. To bi im pomoglo da prihvate činjenicu da su u vrlo bliskom srodstvu sa ljudima koje tako često smatraju svojim neprijateljem. A ti famozni ametički bjelci bi to isto morali znati i prihvatiti činjenicu da su im ti Afroamerikanci rod. Možda bi se tada više potrudili da segregacija napokon i zaista umre. Da im omoguće isto kao i sebi kvalitetno obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu njegu, kulturne sadržaje i sve ostalo dostupno građanima Amerike. Možda bi tada Afroamerikanci prestali biti "bjesni psi" i Amerićki buntovnici (s razlogom, koliko god to mnogi pokušali negirati).

No1vak

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.
(Bradilic, 27. avgust 2020 08:15) Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!

Sabre

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Naravno da se sme, evo tvoj komentar je krunski dokaz. Jos jedan klasican primer coveka koji ni ne kapira koliko je glup. Pa pogledaj statistike cigana vs belaca kod nas u vezi kriminala. Sta ti to govori, covece?! Zasto je to tako?! Zato sto su RASNO predodredjeni da budu stoka, ubice, lopovi i nasilnici? Ili mozda, samo MOZDAAAAAA zato sto su stotinama vekova ziveli u podredjenom polozaju, dan danas ako ne uspeju kao sportista imaju MNOGO tezi put ka bilo cemu i bilo kakvom normalnom zivotu?! Da li si svestan koji procenat tih ljudi zivi u getoima u odnosu na belce?! Koji procenat mora od desete godine nadalje vec da radi dodatne poslove ili krade ili oba da bi pomogao porodici da prezivi?! Koji procenat crnaca ima uzasne zivotne price i susretanje sa stereotipovima likova poput tebe NA SVAKOM PROKLETOM KORAKU? I onda zasto se vise ubijaju, zasto vise kriminala... pa covece, niti ja branim ubice niti kriminalce niti sam ovde da kazem da su svi crnci neka divna savrsena visa vrsta, samo daj bre MALO ali MALO ukljucite mozak ljudi, nije toliko tesko, ajde. Ne znam ni zasto gubim vreme, zaista...

alex

pre 3 godine

Šta pričate o Japanskim genocidima u prošlosti? Ova mala nema nikakve veze sa tim. Igra formalno za Japan ali je američki crnac napravio, živi sa njima u Americi i razmišlja ko oni. Ona vjerovatno nije nikad ni čula za te podatke koje iznosite o Japanu i drugom svjetskom ratu...

kzen

pre 3 godine

Kakav bre genocid! Šta ovi sportisti lupetaju.

Pre svega, Američka policija ubije više "nenaoružanih" belaca nego crnaca a svi ti crnci koji su upucani ili ubijeni (u pitanju je broj od 9 ubijenih u 2019 u zemlji od 320 miliona stanovnika) su bili kriminalci koji su se suprostavljali policiji, ignorisali zakonita naređenja i sami su krivi za sve što im se dogodilo. I taj Flojd sa kojim je sve ovo počelo se 15 minuta suprotstavljao policiji kao što video sa kamera koje su nosili policajci dokazuje.

Ne može policija koja ima nalog za tvoje hapšenje da ti dozvoli da uđeš u kola u kojima verovatno imaš oružje kojim možeš da ih ubiješ.

Ovde je reč o tome da se određeni broj crnaca ponaša kao da zakon ne važi za njih i ovim neredima vrše pritisak na policiju i celo društvo da im omogući da nesmetano pljačkaju i ubijaju bez ikakvih posledica, da budu iznad zakona, da naprave Južnu Afriku u Americi.

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса? (vir)

U ljudskoj vrsti - ne postoji. Cak i ako bi se moglo govoriti o nekim populacijama koje bi se bioloski nesto vise razlikovale od drugih, to ne bi bile one "rase" koje prosto oko veruje da vidi ("bela", "crna", "zuta", a nekad i "crvena"). Pigmenatacija koze je bioloski toliko nevazno svojstvo da je besmisleno na osnovu toga praviti bilo kakvu distinkciju. U bioloskom smislu eventualno bi se jos i moglo (jako ugrubo) govoriti o "belcima", kao o posebnoj kategoriji (mada i tada mnogo nizoj od "rase") ali, razliciti "crnci" medju sobom se toliko razlikuju (makar ti to i ne video), da te razlike nisu nista manje od onih izmedju njih i "belaca". S druge strane, naravno da Afroamerikanci, kao zajednica, u kulturnoistorijskom smislu, itekako postoje i da se razlikuju od "belih" Angloamerikanaca. (I tu je Obama bio jedna velika podvala afroamerickoj zajednici - kao kukavicje jaje podmetnuta im je osoba tamne boje koze, koja, medjutim, ne pripada afroamerickoj zajednici, nije Afroamerikanac, nego Amerikanac i Afrikanac; s americke strane, on je ukorenjen do prvih naseljenika, a s "crne" on je jednostavno - Afrikanac i to Afrikanac "plave krvi", njegovi su preci bili sve, samo ne robovi... iako su, naravno, morali pronaci da mu je neki cukun-cukundeda po majci, u 12-toj generaciji, bio, ni manje ni vise, nego prvi crni rob u engleskim kolonijama; verovatno svaki Amerikanac moze u porodicnom stablu pronaci i nekog crnog roba)

Kad mali konjanik piše istoriju

pre 3 godine

@Sabre
Na ovom sajtu naći ćeš mnoge Sebre kako ispoljavaju svoj rasizam prema Kiri. Kako se ovde ružno pisalo o Sereni? A onda i ovaj "beli rasizam" - Anglosaksonci su izazvali sve ratove u poslednjih hiljadu godina. Klasično lupetanje malog konjanika. Anglosaksonci su još pre pet vekova, od plemena Angla i Sasa, postali narod - Englezi. Amerikanci nisu nastali samo od Anglosaksonaca, tačno je Engleza, nego i od Nemaca, Iraca, Škota, Afrikanaca, Francuza, Japanaca, Meksikanaca, Kubanaca, Italijana, Srba, Poljaka, i drugih naroda koji su krenuli za "američkom snu", a najveće ratove u istoriji izazvali su Nemci, Japanci i Italijani (fašističke zemlje). Danas UN nacije, koje pedeset odsto finansira Amerika, inače bi se raspale, sprečavaju mnoge ratove i da nije UN Zemlja bi gorela.

Sabre

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 27. avgust 2020 10:28)

Upravo to, brate. Ali najjace je sto su svi prvi da skoce isto kao opareni kada se ti isti WASP-ovci o kojima ja ovde pricam pomenu u bilo kom drugom kontekstu sem maltretiranja crnaca i posledica tog istog na drustvo i ljude danas. Ali ne, tad su kul i tad su crnci neprijatelji svakog belog coveka na planeti. Lobotomisan sam smo narod ponekad, zaista.

Kikujiro

pre 3 godine

Diktatura je zlo, ona je očigledna i svima je sve jasno, svi smo toga svesni, a koliko smo svesni kakva je to vrsta zla jedna demokratska država precizno organizovanog licemerja koje uništava ljudsku dušu, i to ne samo u svojoj zemlji već širom planete. Diktator može da se širi samo tamo gde mu to dozvole, dok demokratskoj državi precizno organizivanog licemerja dozvola nije potrebna, za bilo šta i za bilo gde, širi se kao virus, guši te neprimetno, i do iznenadjenja, ubija dušu i kontaminira ljudsku svest do neprepoznatljivosti, tiho i polako ali neumitno, i bez izlaza. Od diktature je moguće osloboditi se ali od dvoličnog virusa... u savremenoj "civilizaciji" to je nemoguća misija. Dovoljno je da samo poželiš i da se zapitaš i ti si već otpadno djubre, žigosan i na večnoj lomači društvene sramote. Samoubistvo, ledeno mentalno doba i pozdrav usnulom potomstvu.

Djido

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.

dragan

pre 3 godine

@Nick
Poznato je da se Novak u sve meša, o svemu ima stav i mišljenje (koje vi njegovi fanovi uvek ali uvek podržavate), sve zato da se bude u centru pažnje, da se udvara i dodvori svima ne bi li ga zavoleli jer za tim žudi ceo život. Na stranu da li je Osaka u pravu ali podržava svoje pa makar i na svoju štetu, što od Novaka nećete nikad videti. I na kraju šta se mene tiču levičari i ko je na vlasti tamo gde se ovo dešava, uostalom ne bih generazivao i ne bi se stavio ni na stranu tamnoputih jer nisu ni oni cvecke. Što se Novaka tiče, kad već ima mišljenje o svemu, ' ajde da čujemo i mišljenje o ovome jer se itekako tiče i njega, vidim suspendovani su mečevi.

MILENA

pre 3 godine

SAD će se morati, kad-tad, ozbiljno pozabavitu svojim šarolikim stanovništvom i, napokon, počnu u praksi primjenjivati svoju, tako bučno reklamiranu, demokratiju i "Ameriku, zemlju slobodnih ljudi" Dešavanja posljednjih nekoliko mjeseci nisu, nažalost, početak ovog procesa. Sve je samo u funkciji prljave i nepoštene predizborne kampanje.
O različitim statusima rasa, ne samo u SAD, šta sve danas dobija etiketu genocid (zašto i kako je to počelo), ko ima, a ko nema pravo da iznese svoj stav o bilo čemu i založi se za nešto, kao i o još puno tema načetih u komentarima ovdje, moglo bi se pisati godinama. Priznaćete da ovaj sajt ne bi to podnio i ne postoji zbog toga.
Pored ostalog, ovdje se nameće obrazovanje, kao ključni faktor za dobijanje prava na mišljenje i rješavanje problema. Gospodo, izgleda da niste primjetili da su svi u zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti u svijetu visoko obrazovani ljudi (uz određeni broj izuzetaka o kojima nema smisla sad govoriti). Tu su još komande vojske i policije, kao dio te vlasti. Da li ste zadovoljni načinom na koji oni to rade? Ne trebam odgovor. Dali ste ga već bezbroj puta u komentarima ovdje.
"Napuniti glavu" prirodnim i društvenim naukama, samo po sebi nije nikakva garancija. Neophodno je da obrazovani ljudi imaju inteligenciju i mudrost, da naučeno primjene na najbolji način. Bez te sposobnosti oni su samo živa enciklopedija. A,možda, važnije od svega je elementarna ljudskost: empatija, pristojnost i poštovanje.

CATAPA

pre 3 godine

Genocid jeste prejaka konstatacija. Crncima u Americi se ne ukida njihova kultura, naprotiv crnačka kultura postaje jedina autentično američka kultura. Ukidaju se jedino crnci, to je prosto masovni zločin, ali ne u svrhu genocida.

Tačna ili netačna konstatacija, to ne znači da je potez Osake manje opravdan ili razumljiv.

ligolas

pre 3 godine

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.
(JovaPop, 27. avgust 2020 08:29) Siguran sam da je u tvom matriksu to godinu dana. Srecom, ti i slicni tebi ste manjina. Srbi nisu rasisti!

znanje-imanje

pre 3 godine

Sabre
"niste bre u životu videli crnca" "Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci." "Ne advokatisem za nasilje ali neki ljudi stvarno..."

Nažalost dosta mi je rodbine u USA. Bio tamo puno puta, među mnogo crnih. Da me ti učiš o njima i USA? Bolje ja tebe.
Prvo ide vežbanje a da dok se voziš beskonačno nije dosadno. Sva kola imaju gume. Ali one bez oznaka i na jedva primetno drugi način tamno-sive boje - to imaju samo ona policijska, makar neoznačena, i sličnih državnih institucija. Treba trening a posle to vidiš odmah.
E na istu perceprivnu foru ti posle odeš u baš bogat kraj. Jeste problem jer ćeš biti opažen i sumnjiv pa smisli unapred dobar izgovor. I onda polako vozi(te) od kuće do kuće. Sve su po standardima i sve je sređeno. Ali nakon nekog vremena uspeš da uočiš da ima neke gde je trava zelenija - ali bukvalno. I nije samo sve OK - nego je utegnuto-nategnuto OK. Kad to vidiš onda znaš da tu žive crni. I da se 200 na sat upinju da tu i ostanu, da se više nikad nikad ne vrate odakle su došli. Nisu crni autošovinisti ali eto možda čak i od tebe bolje poznaju realnost, naročito svoju.
Ako tvoji npr. rade njima remodeling i upoznaš ih. Normalni, obrazovani, bistri, čisti... Laka komunikacija, rasista nema nigde, i oni i ja smo OK.
Ti nisi.

Peacemen

pre 3 godine

@(Richard Fish, 27. avgust 2020 08:34)

Šta li si ti hteo reći, leba ti?!
Prva rečenica, pa nedostaje zapeta u ispravci!
:-) :-) :-)
.

Randy Marsh

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.

Marko

pre 3 godine

Da, genocid. Nekako me ipak iznenadjuje koliko su ljudi u Srbiji neupućeni u rasnu tematiku u U.S. Elem, ne iznenađuje me kako verujemo da mi sve najbolje znamo. Tek toliko da kažem, crnci u U.S danas nisu ni po čemu krivi ni zaslužni za tragičnu sudbinu svojih predaka. Uprkos tome, oni plaćaju ceh. Ne retko i svojim životom. Sport je u poređenju ipak samo sporedna stvar.
Idemo, BLM, SRBIJA!

No1vak

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

Šopska

pre 3 godine

Podrška sportistima! Izgleda samo oni imaju moć i uticaj da nešto promene po ovom pitanju.

A mi ovde, ako već ne shvatamo šta se tamo tačno dešava,nmožemo bar ljudsku empatiju da pokažemo. Ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što se mi veoma često osećamo kao evropski "crnci".

dragan

pre 3 godine

Pošto se Nolo meša u sve ove stvari, baš da vidimo da li će ovo da isprati ili će da da okrene glavu i pravi da nije u toku. Ali pošto on radi samo ono što njemu ide u prilog, taman posla da se pridruži...

No1vak

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.
(Bradilic, 27. avgust 2020 08:15) Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!

Djido

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.

Sabre

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....
(Sta reci, 27. avgust 2020 09:25)

Bukvalno imam osecaj da sam dobio kancer na mozgu od citanja ove kolicine budalastina. Jbt. Neverovatni ste mi svi vi ovde, kolektivno. Niste bre u zivotu videli crnca ali se kolektivno utrkujete da budete sto veci rasisti, umesto da shvatite da su oni mnogo slicniji nama upravo u tom elementu vekovne opresije od strane belog coveka sa zapada. Na drugaciji nacin, razume se, ali imamo mnogo vise slicnosti (pokradena prirodna bogatstva zemlje, pokoreni i porobljeni sto ekonomski sto ratovima (u njihovom slucaju i bukvalno), smatrani nizom vrstom itd. isl.). Ali ne, vazno da ste vi pametni, da vi znate kako jadan Kju Klaks Dzo trpi opresiju vekovima od groznih rasistickih crnaca. Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci. Ne advokatisem za nasilje, daleko bilo, ali neki ljudi stvarno...

SRBislav

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.
(bulldog, 27. avgust 2020 12:08)

Tako je, potpuno si u pravu.
Kako je nama bilo za vreme NDH-zije, tako je i Muslimanima bilo devedesetih. Samo onaj ko ga je doziveo moze da prica o genocidu.
Inace, genocid sam po sebi ne mora da bude samo na osnovu religije (zadnji primer je bio u Burmi). Moze da bude i na osnovu rase, plemenske pripadnosti (Ruanda), vojnih poteza (Hirosima i Nagasaki) i ostali. Eto ...

MILENA

pre 3 godine

Naučnicu su utvrdili da ljudska vrsta potiče iz Afrike, da su se kremanjonci ukrštali sa neandertalcima i još nekom vrstom (mislim da je homo erektus), svugdje osim u Africi i da su crnci iz Afrike najčistija ljudska rasa. Istovremeno, među afričkim crncima su i najveće genetske razlike. Tu je najveće genetsko bogatstvo ljudskog roda. Ostatak čovječanstva je mnogo sličniji genetski, bez obzira na rasu. Preci sadašnjih američkih, kao i ostalih crnaca izvan Afrike su odavno napustili Afriku, uglavnom kao robovi. Mješanjem sa drugim rasama, većinom bijelom , praktično su stvorili novu rasu, koja, iako bliska afričkoj,ipak to nije u potpunosti. Pretpostavljam da su mnogi od njih uspjeli pronaći svoje korjene i ući u trag svom prvom crnačkom pretku dovedenom iz Afrike. Za očekivati je da su to isto uradili da utvrde porijeklo sa druge, necrnačke strane. To bi im pomoglo da prihvate činjenicu da su u vrlo bliskom srodstvu sa ljudima koje tako često smatraju svojim neprijateljem. A ti famozni ametički bjelci bi to isto morali znati i prihvatiti činjenicu da su im ti Afroamerikanci rod. Možda bi se tada više potrudili da segregacija napokon i zaista umre. Da im omoguće isto kao i sebi kvalitetno obrazovanje, zapošljavanje, zdravstvenu njegu, kulturne sadržaje i sve ostalo dostupno građanima Amerike. Možda bi tada Afroamerikanci prestali biti "bjesni psi" i Amerićki buntovnici (s razlogom, koliko god to mnogi pokušali negirati).

Sabre

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Naravno da se sme, evo tvoj komentar je krunski dokaz. Jos jedan klasican primer coveka koji ni ne kapira koliko je glup. Pa pogledaj statistike cigana vs belaca kod nas u vezi kriminala. Sta ti to govori, covece?! Zasto je to tako?! Zato sto su RASNO predodredjeni da budu stoka, ubice, lopovi i nasilnici? Ili mozda, samo MOZDAAAAAA zato sto su stotinama vekova ziveli u podredjenom polozaju, dan danas ako ne uspeju kao sportista imaju MNOGO tezi put ka bilo cemu i bilo kakvom normalnom zivotu?! Da li si svestan koji procenat tih ljudi zivi u getoima u odnosu na belce?! Koji procenat mora od desete godine nadalje vec da radi dodatne poslove ili krade ili oba da bi pomogao porodici da prezivi?! Koji procenat crnaca ima uzasne zivotne price i susretanje sa stereotipovima likova poput tebe NA SVAKOM PROKLETOM KORAKU? I onda zasto se vise ubijaju, zasto vise kriminala... pa covece, niti ja branim ubice niti kriminalce niti sam ovde da kazem da su svi crnci neka divna savrsena visa vrsta, samo daj bre MALO ali MALO ukljucite mozak ljudi, nije toliko tesko, ajde. Ne znam ni zasto gubim vreme, zaista...

alex

pre 3 godine

Šta pričate o Japanskim genocidima u prošlosti? Ova mala nema nikakve veze sa tim. Igra formalno za Japan ali je američki crnac napravio, živi sa njima u Americi i razmišlja ko oni. Ona vjerovatno nije nikad ni čula za te podatke koje iznosite o Japanu i drugom svjetskom ratu...

Kad mali konjanik piše istoriju

pre 3 godine

@Sabre
Na ovom sajtu naći ćeš mnoge Sebre kako ispoljavaju svoj rasizam prema Kiri. Kako se ovde ružno pisalo o Sereni? A onda i ovaj "beli rasizam" - Anglosaksonci su izazvali sve ratove u poslednjih hiljadu godina. Klasično lupetanje malog konjanika. Anglosaksonci su još pre pet vekova, od plemena Angla i Sasa, postali narod - Englezi. Amerikanci nisu nastali samo od Anglosaksonaca, tačno je Engleza, nego i od Nemaca, Iraca, Škota, Afrikanaca, Francuza, Japanaca, Meksikanaca, Kubanaca, Italijana, Srba, Poljaka, i drugih naroda koji su krenuli za "američkom snu", a najveće ratove u istoriji izazvali su Nemci, Japanci i Italijani (fašističke zemlje). Danas UN nacije, koje pedeset odsto finansira Amerika, inače bi se raspale, sprečavaju mnoge ratove i da nije UN Zemlja bi gorela.

Heatovac

pre 3 godine

Ovo je strasno, crnci su osednuti bojom kozom i zeljom da budi bele puti, sto je nemoguce.Za svakog ubijenog crnca se dizu nemiri, a za ostale nista.Dvostruki arsini i svet u kojem zivimo.

CATAPA

pre 3 godine

Genocid jeste prejaka konstatacija. Crncima u Americi se ne ukida njihova kultura, naprotiv crnačka kultura postaje jedina autentično američka kultura. Ukidaju se jedino crnci, to je prosto masovni zločin, ali ne u svrhu genocida.

Tačna ili netačna konstatacija, to ne znači da je potez Osake manje opravdan ili razumljiv.

aca

pre 3 godine

puna podrska crncima u USA! A i da ih ne podrzavam zbog nijhovih stavova podrzavao bih njihove proteste samo zbog: "zaigrala mečka i pred vašim vratima"

dragan

pre 3 godine

@Nick
Poznato je da se Novak u sve meša, o svemu ima stav i mišljenje (koje vi njegovi fanovi uvek ali uvek podržavate), sve zato da se bude u centru pažnje, da se udvara i dodvori svima ne bi li ga zavoleli jer za tim žudi ceo život. Na stranu da li je Osaka u pravu ali podržava svoje pa makar i na svoju štetu, što od Novaka nećete nikad videti. I na kraju šta se mene tiču levičari i ko je na vlasti tamo gde se ovo dešava, uostalom ne bih generazivao i ne bi se stavio ni na stranu tamnoputih jer nisu ni oni cvecke. Što se Novaka tiče, kad već ima mišljenje o svemu, ' ajde da čujemo i mišljenje o ovome jer se itekako tiče i njega, vidim suspendovani su mečevi.

teorija zavere

pre 3 godine

Draga gospodjice Osaka. Ono je policijska brutalnost zbog koje pandur treba da zaglavi visegodisnju robiju, a genocid je kada Amerika baci dve atomske bombe i izbrise sa lica zemlje Hirosimu i Nagasaki. Da li si ikada rekla nesto vezano za te zrtve? Japanese lives doesn't matter?

Bradilic

pre 3 godine

Najjace od svega je kad se neobrazovani ljudi pocnu baviti problemima sa kojima veze nemaju. Pazi molim te genocid. Da je zavrsila vise od 2 razreda znala bi sta je genocid, a sta nepostovanje policije. Ali dobro, valjda je danas in zalagati se za ovaj pokret. Izgleda nisi tamnoput covek, da se adekvatno izrazim, ako ne izdas saopstenje na tviteru kako podrzavas BLM pokret.

+MAKSIM

pre 3 godine

Slažem se sa sportistima.
Ali evo i nove prilike za impotentnog Kirjosa da skoči na Novaka "kako ga mu je važnija nova titula nego stradanje afroamerikanaca u Americi"...

Perica

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Cim ti pises "ogromna vecina" jasan je tvoj domet nego da te pitam postoji li i "ogromna manjina" ?

Tajni detektiv Djido Mova

pre 3 godine

Zamislite da su svi ovi Evropljani koji danas sebe nazivaju Amerikancima ostali ovde, hvala Bogu nisu, najveci sljamovi su otisli tamo.

Sta reci

pre 3 godine

Kada ce se više bijelci naučiti pameti da su crnci veći rasisti. Ali white thrash (odnosi se na zene) to ne prihvataju i one su na stranu black motherfuckera. Pa ljudi moji kada budete živjeti u drzave gdje vlada crnac/kinja onda se vidi pravi rasizam. Zato ne držite predavanja kako su ugnjetavaju, a kod nas neki umre pa čitava država je zavijena u crno. Dokle vise....

Goran Loznica

pre 3 godine

Lepo sam ja pre par godina rekao da su oni svi preplaćeni.U svim sportovima.Da radi za minimalac ne bi izgravala Mahatma Gandhi-a već se borila za platu...Čuj muka njoj.Kako li je afričkoj deci?Uhvatili se 2 slučaja u Americi a milioni dece po Africi umiru od gladi...To nikada niko od sportista nije ni spomenuo.Idu izbori u Americi.Globalisti su čudo...

JovaPop

pre 3 godine

botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:22) # Link komentara

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.

Гиле

pre 3 godine

Оде термин геноцид дођавола. Сад се употребљава и за прекомерну употребу силе. Све речи ускоро губе своја значења.
Изгледа да је Сорош добро одрадио посао. Колико ли ће он из овога да заради кад се заврши.

Richard Fish

pre 3 godine

Gde ate bili pre 2/300 godina idioti !???
(JPR24, 27. avgust 2020 08:01)

Šta li si ti hteo reći leba ti?! 2/300 godina je 150ti deo godine ili oko 2 dana i par sati.
Plus razmak pre znakova, nema zareza pre obraćanja, uzvičnik pre znaka pitanja u upitnoj rečenici, slovna greška, uvreda... I sve to u 7 reči. Treba to znati.

ligolas

pre 3 godine

Tako je botu. Mogu godinu dana svi tamnoputi da ne idu na svoje poslove, dobijace platu. Kako da ne. O boze ko sve ima prava da komentarise ovde, postaje problematicno.
(JovaPop, 27. avgust 2020 08:29) Siguran sam da je u tvom matriksu to godinu dana. Srecom, ti i slicni tebi ste manjina. Srbi nisu rasisti!

znanje-imanje

pre 3 godine

Sabre
"niste bre u životu videli crnca" "Ne, majke mi, neke od vas ljudi prosto treba tuci." "Ne advokatisem za nasilje ali neki ljudi stvarno..."

Nažalost dosta mi je rodbine u USA. Bio tamo puno puta, među mnogo crnih. Da me ti učiš o njima i USA? Bolje ja tebe.
Prvo ide vežbanje a da dok se voziš beskonačno nije dosadno. Sva kola imaju gume. Ali one bez oznaka i na jedva primetno drugi način tamno-sive boje - to imaju samo ona policijska, makar neoznačena, i sličnih državnih institucija. Treba trening a posle to vidiš odmah.
E na istu perceprivnu foru ti posle odeš u baš bogat kraj. Jeste problem jer ćeš biti opažen i sumnjiv pa smisli unapred dobar izgovor. I onda polako vozi(te) od kuće do kuće. Sve su po standardima i sve je sređeno. Ali nakon nekog vremena uspeš da uočiš da ima neke gde je trava zelenija - ali bukvalno. I nije samo sve OK - nego je utegnuto-nategnuto OK. Kad to vidiš onda znaš da tu žive crni. I da se 200 na sat upinju da tu i ostanu, da se više nikad nikad ne vrate odakle su došli. Nisu crni autošovinisti ali eto možda čak i od tebe bolje poznaju realnost, naročito svoju.
Ako tvoji npr. rade njima remodeling i upoznaš ih. Normalni, obrazovani, bistri, čisti... Laka komunikacija, rasista nema nigde, i oni i ja smo OK.
Ti nisi.

Vlasta Skokoglavac iz Kozjaka

pre 3 godine

Amerika je zemlja sa najvećom demokratijom na svetu. Ja sam tako učio doduše davno. Ja slepo verujem USA. Cak i na njihovim bombama piše mir. A ima i pesma Amerika i Engleska biće zemlja proleterska.

Mirsad

pre 3 godine

Genocid???

Pa ako je neko dešavanja u Srebrenici proglasio za genocid (klasičan ratni zločin nad zarobljenicima), može i jedno pucanje u jednu osobu i njeno ranjavanje da se nazove genocidom.

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

Nikola

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Empatija za Amerikance? Sve sto im se desava su vise nego zasluzili. To nema veze sa rasizmom, ne lupaj.

Sinisa

pre 3 godine

Hahhahha,pa ovo je ljudi moja takva sprdnja da ja nemam rijeci.Svi ovi koji ne zele da igrwju zbog ove bizarnosti,a svaki dan ljudi budu ubijeni,djeca gladna umiru sirom svijeta i nikom nista....Pogledaj za sta su se zakacili...Sve ove sportiste momentalno suspendovati,ovo je bruka...Zamislite razlog zbog kog nece da igraju,potpuno nenormalno.

Nikola

pre 3 godine

Stidim se kakve komentare pišete.
Drugačije biste pričali da je nekog vašeg policajac ubio sa sedam metaka u leđa iz neposredne blitine, vukući ga pritom za majicu da ga spreči da uđe u kola, a taj ga ničim nije ugrožavao, a sve to pred još pet policajaca koji su mu mogli pomoći ako je trebaalo, a pred kućom i suprugom ubijenog i troje njihove dece od 3, 5 i 8 godina. A takav slučaj, ili još brutalniji se događa svake nedelje, ako ne i češće.
(Djido, 27. avgust 2020 09:32)

Nikog mog ne moze da ubije policajac. Znas li ti uopste zasto je policija bila kod tog crnca, ili si samo resio da ces biti jedan od ugnjetavanih afroamerikanaca i da se bunis protiv americke policije? Sigurno ga nisu napali bez razloga.
Hoces li ti stati ako ti policija kaze stani? Svako ko ne postuje zakon treba da bude kaznjen. Ne kazem da treba biti ubijen, ali mi ne znamo zasto su oni pucali na njega. Ok, 7 metaka je puno, policajac treba biti kaznjen. Pretpostavljam da si ti za neku kaznu grupnog silovanja ili tako nesto?

Maca

pre 3 godine

Nazalost,sapijans umno i dalj stoji jako nisko. Nije se daleko odmaklo od vremena kada je Vudro Vilson dobio Nobela za mir,a bio je poznat kao brutalni rasista. Sve ovo je normalno. Nasa vrsta je izgubila smisao na ovoj planeti i mi smo njen tumor. Moze da prica ko sta hoce,svi smo rasisti. Ima i onih koji nevole ni svoje ukucane a kamoli nekog druge rase. Ja mogu izneti samo jedan podatak a to je da na nasoj planetici obitava manje od 5 posto belih zena-majki...neka pobedi dobro

...

pre 3 godine

Diže se buna jedino kada to odgovara levičarskoj propagandi.
Kada Afro-Amerikanac ubije petoro dece (takođe iste boje kože) onda se to ni ne spominje u medijima jer to nije obračun tipa crnac protiv belca. Svi ovi sportisti su DEBELO plaćeni da guraju ovu priču i verovatno su ucenjeni da ne mogu da odbiju.

Bradilic

pre 3 godine

Ti znas koliko ona ima razreda skole, sportista automatski znaci da je neobrazovana? Kakva redneck lobanja, cuj, ‘nepostovanje policije’ - sram te bilo!
(No1vak, 27. avgust 2020 08:45)

Sine, kloni se stvari koje ne razumes. Da, ja znam ko se razume, a ko ne. Polucrna teniserka iz Japana sigurno ne treba da se bavi problemima crnaca u Americi. Jos kad vidim da si ti napisao komentar da za bojkot treba i pare da dobije... dzabe objasnjavas zatupljenim neznalicama koji ne razumeju tako osnovne probleme, a zeleli bi da resavaju ove kompleksne.

vir

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса?
Постоје ли разлике између истих?
Зашто негирати различитости и заговарати једнакост, а све у циљу потпуне контроле, брисања разлика, чак у полних и стварања новог светског поретка?
И то име, живела слобода, живела различитост, живео расизам,..!

Kikujiro

pre 3 godine

Diktatura je zlo, ona je očigledna i svima je sve jasno, svi smo toga svesni, a koliko smo svesni kakva je to vrsta zla jedna demokratska država precizno organizovanog licemerja koje uništava ljudsku dušu, i to ne samo u svojoj zemlji već širom planete. Diktator može da se širi samo tamo gde mu to dozvole, dok demokratskoj državi precizno organizivanog licemerja dozvola nije potrebna, za bilo šta i za bilo gde, širi se kao virus, guši te neprimetno, i do iznenadjenja, ubija dušu i kontaminira ljudsku svest do neprepoznatljivosti, tiho i polako ali neumitno, i bez izlaza. Od diktature je moguće osloboditi se ali od dvoličnog virusa... u savremenoj "civilizaciji" to je nemoguća misija. Dovoljno je da samo poželiš i da se zapitaš i ti si već otpadno djubre, žigosan i na večnoj lomači društvene sramote. Samoubistvo, ledeno mentalno doba i pozdrav usnulom potomstvu.

jako i do samog kraja

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.

Nole Goat

pre 3 godine

A da su belca ubili igrala bi ti, stvarno si fer mislim nemam reci. A ti ni ne moras da igras, igrace svi ono koji zele, nisi morala ni da dodjes.

antiDebil

pre 3 godine

Genocid nad crncima? Nisam primetio! Ali sam zato primetio da oni sprovode genocide po drugim zemljama, i gle cuda, ni u jednoj ne zive crnci...Interesantno?

panenko

pre 3 godine

Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
(Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13) Nece botu. U normalnim zemljama imas pravo istupiti i bojkotovati nesto. Ne budes lincovan kao na Balkanu

Jeste, ali budes kaznjen zato sto odbijas da igras a nisi povredjen. Ako vec pricamo o normalnim zemljama

Sabre

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (aca, 27. avgust 2020 10:28)

Upravo to, brate. Ali najjace je sto su svi prvi da skoce isto kao opareni kada se ti isti WASP-ovci o kojima ja ovde pricam pomenu u bilo kom drugom kontekstu sem maltretiranja crnaca i posledica tog istog na drustvo i ljude danas. Ali ne, tad su kul i tad su crnci neprijatelji svakog belog coveka na planeti. Lobotomisan sam smo narod ponekad, zaista.

Paja

pre 3 godine

Ocigledno neko jako mocan je pozvao ovu gospodjicu i naredio joj sta da radi jer ona sama sigurno to ne bi smislila tu se postavlja i pitanje izgleda da mnogi sportisti su na ovaj ili onaj nacin povezani sa politickim vrhuskama koje ih izgleda dovode do vrha ali imaju i pravo da u datom trenutku traze usluge tih sportista kao mafija ali na jos visem nivou.

Dragan

pre 3 godine

Mozda mlada gospodjica Osaka misli na Nanjang genocid koju su Japanci nacinili nad 300,000 Kineza u 1937/38? Ili mozda gospodjica misli na genocid, kojeg su Japanci opet, nacinili 1945 nad 100,000 Filipinaca? Ili opet gospodjica Osaka misli na 3-5 miliona Azijata koje su Japanci nemilosrdno pobili u drugom svetskom ratu? Ili na ostali genocide, Singapur, Guam, Sumatra, itd. koje su pocinili pripadnici naroda ciju zastavu gospodjica Osaka ponosno istice na teniskim terenima sirom celog sveta? Gospodjice Osaka, stavite masku na lice ne zbog pandemije COVID-19, nego da zustavite gluposti koje izlaze i vasih usta, a i da ne brukate narod kojem pripadate.

kom

pre 3 godine

Mislim da u istoriji čovečanstva ni za jedan slučaj nisu bili ovako dvostruki aršini. Najgora kombinacija čoveka je kada je glup i pritom bezobrazan. To se sada dešava. Do sada su takvi ljudi bili samo glupi, i ostali, a sada im neko daje vetar u ledja i da budu bezobrazni. Čist primer su scene sa Dončićem u NBA. Postala je uvreda kada kažeš "crnac", pa ne razumem, da nisu možda narandžaste boje kože? Hajde da posle ovoga, kad se sve smiri, ako se smiri, "beli" sportisti počnu bojkotovati, pa neka probaju ovi druge boje da igraju sami. Kao i ova Osaka, bila mi je simpatična, ali vidim da je kretenka. Istupila, pa šta, ispala si sestro, ona druga ide u finale, boli je briga. Neće niko umreti što si istupila, a sama gledaj da li ćeš pokrenuti nešto kao što misliš. Ni ovi po NBA, "koji nisu beli" ne moraju da igraju, ionako svi svetski mediji pričaju o Jokiću i Dončiću, niko neće ni primetiti da ovih drugih nema. Dok su bili Džordan, Brajant i sl. pa hajde, ali sada više "ne beli" nisu fazon, pa im smeta što nisu centar pažnje u NBA ligi. Kako se do sad nisu bunili. Jednostavno mi je muka od toga. Treba im Tramp uvesti sankcije kao Rusiji i Kini, početi oduzimati Američke papire, da vidiš kako će trčkarati po parketu i betonu...

evropejac

pre 3 godine

Genocid??? Da li je dobar prevod ili ona stvarno ne zna značenje te reči? Vidim, tokom genocida tamnoputi sportisti zgrću milione u USA, tamnoputi glumci i reperi se razbacuju parama, tamnoputi imaju organizovane bande i diluju oružje i drogu! Što ne bojkotujete zbog ubijenih civila u Siriji, Iraku, Srbiji, Bosni, Ukrajini? Njihovi životi su manje vredni od vaših? Japanci su nekad vršili genocid u Kini i Koreji, informiši se! Genocid je danas u vašim glavama!

Kukatilo

pre 3 godine

Sramota me komentara svojih sunarodnika.
Dajte ljudi malo empatije, ako već ne shvatamo šta se tamo dešava.

Ne želim da mislim da smo u ogromnoj većini postali oni najgori rasisti. Iako je verovatno to nažalost istina.
(Randy Marsh, 27. avgust 2020 08:18)

Ajde ne brukaj casno Rendijevo ime.

Ljubo

pre 3 godine

Juče čekam 600 evra na onu Kontavej da će pobediti Osaku i ona zapela da pobedi kao da joj to život znači a danas odustala od turnira.Pa to nema nigde.Kuda ide ovaj sport.Treba njima davati pare kao običnim radnicima pa će oni drugačije da cene posao kojim se bave a ne da imaju milione i onda rade šta im se prohte.Kada bi je sada kaznili sa jednu milion evra drugačije bi se ona ponašala.

Nikola

pre 3 godine

Da li ona dobije deo kolaca iz nagradnog fonda posle ovog odustajanja? Da li mogu da je kazne sto nece da igra? Jasno je da nije povredjena.
Isto tako kosarkasi i bejzbolasi ( da li se tako kaze? :) )
Mi obicni smrtnici kada tri dana ne dodjemo na posao, dobijemo otkaz. Oni sada nisu povredjeni, nemaju smrtni slucaj, nisu bolesni,...zasto onda ne igraju? Imaju vazece ugovore, NBA liga je pljunula 150 miliona da im obezbedi ( a i sebi ) da mogu da igraju, a oni sada nasli da glume nesto...jadno.

belgrado

pre 3 godine

Ništa se neće promeniti što ja neću igrati, ali mogu da promenim nešto i započnem diskusiju u sportu u kojem najviše igraju belci..



po danasnjim parametrima liberala ovo je cist rasizam.


.

Eto

pre 3 godine

@Pa naravno, sad kad Đoković treba da dostigne Rodžera.
(Nebojša, 27. avgust 2020 08:47)

Bravo. To je to. Provalio si ih zašto sve ovo rade. Dušmani. I antisrbi.

skinite maske otvorite oči

pre 3 godine

Od 10 ubijenih crnaca u Americi, 9 je ubijeno od strane crnca, a od 10 ubijenih policajaca takođe 9 ubiju crni ljudi - toliko o rasizmu, torturi, genicidu......i ostalim glupostima, kojima truju iz sasvim drugih razloga, ali je tužno da i dalje ima onih koji to ne vide!

Ernesto ce

pre 3 godine

Ona se povukla, Nolo ne sme. Eto kakav je to obraz, djon!
(Vitez Koja, 27. avgust 2020 08:13)

zasto bi Djokovica bilo briga za laznu borbu protiv rasizma i nekih trendova koji pokrecu rqznorazne interesne grupe ljudi , kojima je to potrebno da bi igrali svoje igrice . Djokovic jos jednom pametno postupa .

jojufff

pre 3 godine

Sve u redu, razumijem sve..covjek je jedno poremeceno, retardirano živo biće!
mrzimo, ubijamo, varamo, krademo...

ali ne razumijem sada ove sportiste..ko fol necemo mi sada da igramo.

a npr kada prosipaju silu po bijelom svijetu onda igrate i zaradjujete milione!!

kada ste bombardovali Srbiju nasim sportistima nije palo na pamet da bojkotuju nego su javno nastavili da podrzavaju svoj narod.

super

pre 3 godine

Ja ne znam da li je neko bio u americi od ovih ljudi sto pišu komentare... tamo gde je geto tamo nema pravila mogu da ubiju i ubijaju u sred bela dana crnci crnce problem je kad ti crnci krenu da siluju belce mada znaju i oni da će ih odmah ubiti ... crnci koji su edukovani žive normalno imaju problema naravno za neke pozicije ali to je život na šta smo makar mi Srbi se navikli pa mi smo te ubice ti lopovi ti silovatelji itd itd makar nas tako predstavljaju

NekoIzMase

pre 3 godine

Imali crnog predsednika u dva mandata....
U ženskom Tenisu dugo dominirala tamnoputa teniserka, U NBA dominiraju Tamnoputi igrači, U golfu jedno vreme ... doobrooo ...
Ugnjetavaju ceo svet...
Policijska brutalnost postoji i tu treba tražiti problem ...
Oni definitivno imaju rasni problem ... ali i problem u glavama

Nick

pre 3 godine

@dragan
A sto bi se mesao? Ajde navedi gde se to Novak mesao a da nije tenis cime se bavi i sopsveno zdravlje koje bi trebalo da se tice svakoga pa i tebe. A posto vidim citas samo levicarske vesti i komentare njihovih pristalica kao sto je evidentno i doticna jer kako bih drugacije opisao upotrebu reci genocid koju oni obozavaju da upotrebljavaju kada hoce nekoga da satru a ujedno nemaju pojma sta znaci i njenu definiciju onda evo ti malo statistike. Od 900 pa do 1000 ubistava crnaca godisnje 94 odsto se odnosi na ubistva crnac ubio crnca. Prosle godine je 5 crnaca ubijeno a da je zakljuceno da je upotrebljena prekomerena sila. Amerika ima 350 miliona gradjana pa sada zakljuci jel je to genocid. Inace najvise ubistava crnaca se desava u drzavama gde su na vlasti DEMOKRATE.

veverica

pre 3 godine

mucenici. ne znaju ni sto bojkotuju. misle da je zbog rasizma, a zapravo samo dovode rasne tenzije do usijanja. na kraju ce mediji crnce da napujdaju, pocece da napadaju belce po ulici, pa onda sledi odgovor i tako...
amerika se sistematski demontira...
cilj je bio da se lova iznese u kinu i kojekude, tramp je pokusao to da uspori i zaustavi, a ovo je epilog. ima da rastave ameriku na sastavne cinioce, ali plan ce da sprovedu. kapital ce izaci iz amerike.

aca

pre 3 godine

Sabre, ubi se ti objasnjavajuci i svaki koment ti je smislen ali dzaba kad ovde ljudi misle da neko njih napada samo zato sto smo kao Srbi narod bele kože. Kamo srece da se sve rase i svi narodi pobune protiv Anglosaksonaca koji su krivi za skoro sve ratove u svetu u zadnjih 1000 godina. Lepo je rekao Gandi: "ako na dnu okeana sretnes dve ribe koje se svadjaju znaj da je Englez u blizini." Ko god je bio pod njihovom vlascu ima jako jako lose misljenje o njima.

nisam vec poslao ovaj komentar!

pre 3 godine

Шта је спорно код расизма?
Постоји ли више раса? (vir)

U ljudskoj vrsti - ne postoji. Cak i ako bi se moglo govoriti o nekim populacijama koje bi se bioloski nesto vise razlikovale od drugih, to ne bi bile one "rase" koje prosto oko veruje da vidi ("bela", "crna", "zuta", a nekad i "crvena"). Pigmenatacija koze je bioloski toliko nevazno svojstvo da je besmisleno na osnovu toga praviti bilo kakvu distinkciju. U bioloskom smislu eventualno bi se jos i moglo (jako ugrubo) govoriti o "belcima", kao o posebnoj kategoriji (mada i tada mnogo nizoj od "rase") ali, razliciti "crnci" medju sobom se toliko razlikuju (makar ti to i ne video), da te razlike nisu nista manje od onih izmedju njih i "belaca". S druge strane, naravno da Afroamerikanci, kao zajednica, u kulturnoistorijskom smislu, itekako postoje i da se razlikuju od "belih" Angloamerikanaca. (I tu je Obama bio jedna velika podvala afroamerickoj zajednici - kao kukavicje jaje podmetnuta im je osoba tamne boje koze, koja, medjutim, ne pripada afroamerickoj zajednici, nije Afroamerikanac, nego Amerikanac i Afrikanac; s americke strane, on je ukorenjen do prvih naseljenika, a s "crne" on je jednostavno - Afrikanac i to Afrikanac "plave krvi", njegovi su preci bili sve, samo ne robovi... iako su, naravno, morali pronaci da mu je neki cukun-cukundeda po majci, u 12-toj generaciji, bio, ni manje ni vise, nego prvi crni rob u engleskim kolonijama; verovatno svaki Amerikanac moze u porodicnom stablu pronaci i nekog crnog roba)

KG

pre 3 godine

Na OBE Obamine inauguracije svi, ali APSOLUTNO svi izvodjaci, zabavljaci, pevaci su bili crnci. E, to onda nije bio rasizam. A sto gospodjica Osaka ne rece nista o STVARNOM genocidu koji su crnci izvrsili u Rodeziji. Pobili SVE belce farmere, pa onda gladovali decenijama. A ovaj sto je upucan od pandura u ledja je krenuo da uzme pistolj. U Americi (a i u drugim zemljama), kad te policija zaustavi kao vozaca, zna se, "ruke na volan". Policija ne zeli da rizikuje da se vozac masi za pistolj koji drzi u polici u kolima. I to je zakon. Ovaj je krenuo da uzme pistolj, plus je na sedistu imao i noz. IMA SNIMAK. A sta je policajac trebalo da uradi? Da saceka da ga ubije? E, pa nece da moze. A ove razmazene "zvezde" sa desetinama miliona dolara su nasle da izrazavaju solidarnost. S kim? Kriminalcima, kao drogirani Flojd? Muka mi je od "izvrnutog" rasizma. U Americi danas mozes da kazes da si "Afro-Amerikanac" (crnac), "Native American" (indijanac), "Asian American (zuta rasa). Samo ako kazes da si belac, odmah ti nadenu etiketu da si rasista. Sto je mnogo, mnogo je

vrg

pre 3 godine

imao sam pozitivno misljenje o njoj, donekle saosecao kada je vise nego posteno pobedila serenu u finalu US openu i umesto da se raduje - plakala je zbog svega sto su joj ameri priredili.
i sada im se uvlaci. iskreno, beskicmenjak i licemer. razumeo bih da je obukla majcu sa porukom podrske ili nesto ako bas hoce, a ovako je rizikovala da ceo turnir bude otkayan i da ispastaju druge igracice koje su se borile da ga osvoje. nula kolegijalnost da se malo uvuce tamo... odvratna je. i sad je kao bolja od onih koji ne odustanu? bukvalno je izvrsila pritisak na ostale. fuj!
nadam se da nece osvojiti vise ni jednu titulu do kraja karijere.

bskfan

pre 3 godine

Jos jedan dokaz da je sport samo orudje u rukama socijalista. Uskoro ce sve doci na svoje mesto, sve ce biti regulisano ugovorom, postojace jasna pravila ponasnja i rigorozna kontrola tzv. "sponzorskih ugovora". Nece biti moguce da se sponzorski ugovori koriste za kontrolu sportista i njihovu zloupotrebu u politicke svrhe. Krenuce se od vrha, od centalnih banaka i bankarskog sistema, zatim korporacija, monopolskih preduzeca, vlasnika klubova, organizatora sportskih dogadjaja, pa sve do menadzera i sportista. Sve ce to uskoro biti stavljeno u red. Dosta je bilo ovog globalistickog cirkusa.

miodrag

pre 3 godine

Smrt SVAKOG coveka umanjuje mene, jer ja sam obuhvacen covecanstvom...rekao je jednom neko I to nema veze sa bojom koze….ali jedno znam....tamo gde su crni vecina zivot belaca je mnogo gori nego zivot crnaca gde su belci vecina...A ti sestro slatka si juce videla da se takmicis u sportu belaca!!!!!? Ili je sada prosto popularno i kul bojkotovati sve dok vi ne dobijete vlast!? Nisi izasla na teren iz politickih razloga- suspenzija i kazna! Mogu zamisliti sta bi uradili Novaku da je u znak protesta protiv nelegalnog bobardovanja Srbije od strane USA odbio da igra turnire u Americi-dozivotno bi mu zabranili bavljenje tenisom I sportom uopste!

aleksandar

pre 3 godine

Ma vazi, pusti one koji hoce da igraju nek igraju a ti vrati sav novac sto si zaradila od belih rasista, solidarisi se i podeli novac u siromasnim cetvrtima gde zive Afroamerikanci

prijatelj nekih prijatelja

pre 3 godine

@Randy Marsh

Po merilima novoliberala, rasizam more bit' i generalizacija na osnovu ličnih stereotipa. A ti to upravo radiš. Autorasista. Upao si.

Elem, niko ovde ne brani američku policiju koja je pesnica zla. Ali pesnica stara 80 i kusur godina, brutalna od sveta i veka. Šta se odjednom promenilo? Nisu se crnci ubijali za Obamina, Bušova i Klintonova vakta? To ljudima para oči i uši, ne Srbima nego svima diljem planete. Ovakvi narativi samo dele njihovo društvo na ozbiljne polove i vode ka sigurnom građanskom ratu i katastrofi.

Ako misliš da svi misle kao polupismeni Lebron i ekipa i da će ujedinjeni klečati, grdno se varaš. Briga me za sve njih zajedno. I leve i desne posebno. Samo 'nako ćakulamo.

djordje

pre 3 godine

Policija u SAD je bila ista, ili gora i u Obamino, i Klintonovo, vreme, ništa novo, ni tragičnije, o kod prošlih predsednika.
Ovde je poenta, ocrniti Trampa pred izbore, što rade.Tramp nije započeo ni jedan rat, što ne odgovara, ratnim lobistiima i proizvodjačima oružja. Demokrate i duboka država

Da se ne lazemo!

pre 3 godine

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.
(Konj, 27. avgust 2020 10:12)

Tacno. U Americi ima, kao sto kazes 13-14% crnaca, a u zatvorima ih ima 67% (Dve trecine svih zatvorenika). Ko ne veruje neka proveri. Razlozi za tu drasticnu disproporciju su brojni, ali i razumljivi. Nije lako biti crnac u Americi. Gradjanima drugog reda nije lako naci posao i oformiti normalan zivot, a ako se iziuzme sport i muzika, svi putevi do uspeha su im otezani ili skoro nemoguci. Zavisi u kojoj su od 50 drzava u SAD. razlike su velike, kada je rasizam u pitanju. Istocna i zapadna obala su OK, centar i jug su dramaticni.
Bio sam pre par godina na proputovanju kod prijatelja na granici Pensilvanije (belci) i Nju Dzersija/Trenton (crnci). Blizu mosta preko reke Delaware (na stani belaca) je supermarket koji je crncima iz Trentona blizu, pa tamo idu u shopping. Kao rezultat toga svi belci iz tog mesta idu u supermarket koji je 10 km dalje i potpuno isti kao i prvi. Nece da gledaju i slusaju crnce cak ni kad pazare. Nece se taj problem tako brzo resiti. Ukorenjena je ta mrznja tamo bas surovo.

dex

pre 3 godine

Interesantno, obojica na koju je do sada pucano su bili kriminalci koji su počinili više krivičnih dela. Nije reč o nasumično odabranim ljudima koji ništa nisu radili.

Nenad

pre 3 godine

Mozda ako bi poceli da postuju zakon i proceduru legitimacije i pretresa,odakle mu ideja da okrece ledja od policajaca i odlazi uprkos tome sto mu govore da stane,jos na sve to otvara vrata od auta..Niko ne pominje koliko puta su policijski sluzbenici bili napadnuti hladnim ili vatrenim oruzijem u ovakvim situacijama..Svaciji zivot je vazan,a zakon svi moramo postovati..Ovaj bojkot je cisto foliranje,zasto niko nije podigao svest svojim “tamnoputim” sunarodnicima i objasnio kako treba da se ponasaju u slucaju da ih zaustavi policija..Suspenzije svima!

Konj

pre 3 godine

@Sabre

Jel se sme lupetati?
Jedna rasna skupina u America, a nisu belci, je za samo 6 meseci ove godine ubila više crnaca KKK za 86 godina.
13% crnaca u Americi počini 52% svih ubistava.
Let that sink in.

Vladan R

pre 3 godine

Nalupetala se za medalju. Pod jedan pojma šta znači reć genocid. Pod dva šta joj znači to da preovlađuju beli teniseri. Ne preovlađuju što su beli nego što postižu bolje rezultate. U košarci preovlađuju afroamerikanci, jer su bolji košarkaši. Šta sad treba po ključu da ima bar jedan predstavnik svake rase u top 10 ili da a turniru ima odredjen % svake rade bez obzira što rejtingom to ne zaslužuju.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

@Djido

Ubija i ovde policija. Na pešačkom prelazu, kroz prozor sa metra razdaljine. Tajkunski i režimski sinovi ubijaju devojke i žene na ulicama sa kamerama i pred svedocima.

Protestvovalo se. Nikom ništa. Možda zato što te vlasti dolaze dekretima američke ambasade. Koja može sve da oprosti u interesu njenih vernih sluga. Od teških korupcija, smrti, do krvavih pendrečenja klinaca. Možda. Teze za jutarnju gimnastiku.

Munja

pre 3 godine

@ Gile
Istu sam pomisao imao za devalvaciju termina 'genocid', ali nakon toga i drugu. Možda je to baš tako i trebalo da se desi tim istim strukturama koji sebe vide kao elitu SAD, da im se olako izgovarana reč kad su Srbi bili u pitanju vrati kao bumerang i klepi ih po glavi sada na domaćem terenu. Ako.

miodrag

pre 3 godine

Sestro slatke smrt SVAKOG coveka umanjuje mene jer ja sam obuhvacen covecanstvom….rekao je neko veliki nekad davno. Muka ti je da igras u sportu belaca!? I to si saznala juce ili ovih dana? Ili je postalo kul , moderno i cak neophodno da se svi vi solidarisete na ovaj nacin? Suspenzija, kazna , jer je odustala iz politickih pobuda, sve je vrlo jasno!

Peacemen

pre 3 godine

@(Richard Fish, 27. avgust 2020 08:34)

Šta li si ti hteo reći, leba ti?!
Prva rečenica, pa nedostaje zapeta u ispravci!
:-) :-) :-)
.

Aleksa78

pre 3 godine

pa eto, ona je sportista ali pre svega tamnnoputa zena. Znači ljude delis po boji koze. Mislio sam da je to zabranjeno, da postoji čak i novčana kazna ( pa i zatvorska)za to...A da, to je samo za nas " bele"

Porucnik Drebin

pre 3 godine

Vecih licemera od Afroprofi sportista nema - zaradjuju milione,luduju sa parama a ponesto daju sunarodnicima po USA da bi kao brinuli.

MILENA

pre 3 godine

SAD će se morati, kad-tad, ozbiljno pozabavitu svojim šarolikim stanovništvom i, napokon, počnu u praksi primjenjivati svoju, tako bučno reklamiranu, demokratiju i "Ameriku, zemlju slobodnih ljudi" Dešavanja posljednjih nekoliko mjeseci nisu, nažalost, početak ovog procesa. Sve je samo u funkciji prljave i nepoštene predizborne kampanje.
O različitim statusima rasa, ne samo u SAD, šta sve danas dobija etiketu genocid (zašto i kako je to počelo), ko ima, a ko nema pravo da iznese svoj stav o bilo čemu i založi se za nešto, kao i o još puno tema načetih u komentarima ovdje, moglo bi se pisati godinama. Priznaćete da ovaj sajt ne bi to podnio i ne postoji zbog toga.
Pored ostalog, ovdje se nameće obrazovanje, kao ključni faktor za dobijanje prava na mišljenje i rješavanje problema. Gospodo, izgleda da niste primjetili da su svi u zakonodavnoj, sudskoj i izvršnoj vlasti u svijetu visoko obrazovani ljudi (uz određeni broj izuzetaka o kojima nema smisla sad govoriti). Tu su još komande vojske i policije, kao dio te vlasti. Da li ste zadovoljni načinom na koji oni to rade? Ne trebam odgovor. Dali ste ga već bezbroj puta u komentarima ovdje.
"Napuniti glavu" prirodnim i društvenim naukama, samo po sebi nije nikakva garancija. Neophodno je da obrazovani ljudi imaju inteligenciju i mudrost, da naučeno primjene na najbolji način. Bez te sposobnosti oni su samo živa enciklopedija. A,možda, važnije od svega je elementarna ljudskost: empatija, pristojnost i poštovanje.

Ceki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Devojci neko treba objasniti sta je genocid.Ima li PR-a? Agenta? Otpustila je onog našeg posle 2 osvojena GrenSlema ! Mislim da nije baš najčistija u glavi...Uostalom,šta Japanka ima da bojkotuje ? Da li joj sunarodnik Nišikori bojkotuje nešto ? Nije Japanski štrajkovati ! Izrod.

MILENA

pre 3 godine

@SRBIslave- u ratu devedesetih stradali su svi, a ne samo muslimani. U režiji međunarodne zajednice izvršena je prava satanizacija Srba. Hrvatska je "žrtvovala" određeni broj HVO komandanata i hrvatskih političara iz BIH da ne bi bila kažnjena za zločine počinjene nad Srbima u Hrvatskoj, pogotovo za pogrom 1995. Muslimane su predstavili kao, gotovo potpuno nevine i neopravdane žrtve. To je jedna od najcrnjih laži u ljudskoj istoriji. Samo, oni neće imati mira ni spokoja, niti će moći napredovati dok god ne raskrste sa zlom u svojim redovima. Vrte se u krug od okončanja rata (25 godina) i nikako da se srede. Rrpublika Srpska i hrvatski kantoni ( županije) su taoci njihovoh zabluda.

Konj

pre 3 godine

@Sabre
Jel se sme lupetati?

Očigledno si neki levičarski religiozni kultista koji se grozi naučnih podataka kada pobijaju njegov narativ.
Da je tačno da su njihove stope kriminala više zato što mahom žive u siromaštvu onda bismo videli da bogati crnci imaju niže stope kriminala nego siromašni belci. Ali, na tvoju veliku žalost -to jednostavno nije tačno i to je dobro dokumentovano.
Njihove stope kriminala su takve gde god da žive. Dok su stope ubistava recimo na Jamajci pre nekoliko godina bile neuporedivo više:
In 2018, it was estimated that 169 people were murdered per 100,000 inhabitants in Kingston, Jamaica. A year earlier, almost 189 homicide victims per 100,000 population were reported in Jamaica's capital city.
Samo za poređenje, stopa u Srbiji je oko 1.1 na 100.000. A gdp po glavi nam je otprilike tu negde: 7400$ vs 5200$
Dakle, u ekonomski prilično sličnoj Jamajci stopa ubistava je oko 150x (sic!) veća nego u Srbiji i to nikako ne možeš pravdati sociološkim razlozima. I to postaje jasno sve većem broju ljudi.

PAOK

pre 3 godine

Moze da pogleda pod Srebrenicu u svakom momentu
(No1vak, 27. avgust 2020 08:47)

Pa da Srebrenica genocid a 30 hiljada ubijenih Jermena u Adani masakr?

Brooklyn boy

pre 3 godine

Да ли су ови спортисти свесни какав речник употребљавају и какве поруке шаљу?

mr no

pre 3 godine

ide se iz krajnosti u krajnost... ako se ne slozis 100 posto sa black lives matter, odmah si rasista... preterivanje, na sve strane.. Murija treba da ima velika ovlascenja uz jos vecu odgovornost.. ovo jeste strasno, 7 metaka u ledja, nenaoruzan, pred decom i zenom... nisu znali da li ima nesto u kolima (pominje se noz na vestima) ,ali bez obzira..zasto njih 3 policajaca nisu ga sprecila da dodje do kola uopste, lisice na ruke i u stanicu... ovo je STRASNO, ali isto tako i reakcija i komentar Osake je preteran,a kada se preteruje u reakciji, onda reakcija gubi svoju snagu i smisao...
pitanje za Osaku , jesu kosarka i atletika crni sportovi???

Milan

pre 3 godine

Vidi ti male rasistkinje, bavi se sportom u kome dominiraju beli igraci??? Da li bi bila zadovoljna da ih uopste nema??Verovatno bi tada ona dominirala, more...

vir

pre 3 godine

Za razliku od ostalih sportista, vi teniseri ste na početku karijere bili upoznati sa činjenicom da je u pitanju "beli sport".
(Zverkan, 27. avgust 2020 09:22)

А да се у знак солидарности, тенис преименује у “црни спорт”?
...а и црни хумор звучи помало расистички..?

Kole

pre 3 godine

Bez obzira na rasnu netrpeljivost u USA, nikada ni jedan crnac neće težiti da se nastani u crnački kvart, već će da grebe i rukama i nogama da se naseli u deo grada gde žive belci. Kako zbog bezbednosti, tako i zbog prestiža koji time stiče. Kada broj crnaca u belom okruženju pređe određeni procenat, belci se masovno evakuišu i odlaze u nova čisto bela naselja, a crnci koji ostaju pretvaraju taj kvart u zonu sumraka sa devastiranim kućama i uništenom infrastrukturom uz užasavajući porast kriminala. Tako oni pokazuju da nisu u stanju da samostalno prihvate civilizovani način života i da jedino uz asistenciju i podršku belih mogu pristojno da funkcionišu. O brutalnosti policije koja se olako maši oružja mislim sve najgore i tu mora doći do promena.

Nikola

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Eto tako, 27. avgust 2020 10:29)

Najbolji komentar na bilo kojoj vesti o desavanjima u Americi. Bravo! ovo svi treba da seruju i kace svuda. Jer bas to i rade. Bravo!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 3 godine

Kako se olako izgovara reč genocid. A šta je dovelo do inflacije reči genocid?
Koji slučaj? Da. To je bio genocid nad genocidom.

Da se zna!

pre 3 godine

...Japanese lives doesn't matter?
(teorija zavere, 27. avgust 2020 08:32)

Netacno. Kaze se pravilno: 'Japanese lives DO NOT matter. Mnozina.
'Does't (Does not) matter' je za jedninu.

German

pre 3 godine

Genocid? Nažalost netačno. Double standards, toga ima. Problema koliko hoćeš sa crncima danas, ali genocid nikako. To je pogrešan termin. Nek se raspitaju šta je genocid na našim prostorima bio.

Morali bismo propasti da već nismo propali!

pre 3 godine

Sve je to lepo i legitimno. Samo bi voleo da se neko zaleti pa javno odbije igranje u Americi zbog njenih dnevnih zločina i "intervencija" nad ostatkom sveta. Kamo neka poginula deca Iraka, Avganistana, Libije, Sirije, Srbije, Bosne, Ukrajine i gde već ne.

Lako je ubirati poene na zicer temama poput BLM-a i Trampa. Zato je jedan, Bobi Fišer.
(jako i do samog kraja, 27. avgust 2020 08:07)

Slažem se, samo pre toga treba da budu obavešteni. Informacije se serviraju onako kako nekome odgovara. Očigledno je BLM in i jako uspela kampanja (ne kažem da ne treba da bude), a u svetu se Amerika bori da "utera demokratiju". Takva slika je stvorena, a mali broj njih pomisli, a onda nađe volje i vremena da zagrebe malo ispod površine. Makar mi bismo morali da budemo svesni moći propagande. Strane i domaće, "patriotske" i "izdajničke"!

dux

pre 3 godine

Najplaćenija sportiskinja današnjice pa ne mora da da igra jer zarađuje od sponzora...Pričala bi drugačije da je obrnuto...Licemerno

bulldog

pre 3 godine

Kada pitaš ove hipike ko je Mendela, svi će reći "borac za sloboda", ako pitaš belce iz Južne Afrike, reći će da je "terorista". Svet u kome živimo, hrani se ovakvim stvarima, sada za sve postoje dupli aršini, manipuliše se javno mnjenje kako požele, a mi kao živimo u eri komunikacije, tehnologije, bla, bla...iskreno se zapitajte šta se toliko značajno desilo posle pronalaska struje, da li je nešto imalo toliki civilizacijski uticaj i to kad kažem mislim na sveopšti utisak. Svet je sada u brlogu iz koga ne može da se iščupa, "demokratski zapad" je postavio pravila igre u kojima se ni sama ne snalazi, pa guta sopstvene knedle. Pre neki dan opsovali su Dončića na rasnoj osnovi, a Keni koji je napustio košarkašku emisiju, imao je poprilično blag komentar i razumevanje na rasistički ispad, kao sve u žaru borbe. Sve je šou program, dok se niko ne bavi pravim problemima.

Eto tako

pre 3 godine

Stvarno treba da prestanu sa koriscenjem neprimerenih izraza. Kakav bre genocid? Degradacijom tog izraza nipodastavaju sve zrtve genocida koji su se desili tokom istorije.

mlekadzija

pre 3 godine

После дефиницје геноцида из хашког трибунакла имамо још једну...још прецизнију!Право се као наука стално обогаћује!!!

kzen

pre 3 godine

Kakav bre genocid! Šta ovi sportisti lupetaju.

Pre svega, Američka policija ubije više "nenaoružanih" belaca nego crnaca a svi ti crnci koji su upucani ili ubijeni (u pitanju je broj od 9 ubijenih u 2019 u zemlji od 320 miliona stanovnika) su bili kriminalci koji su se suprostavljali policiji, ignorisali zakonita naređenja i sami su krivi za sve što im se dogodilo. I taj Flojd sa kojim je sve ovo počelo se 15 minuta suprotstavljao policiji kao što video sa kamera koje su nosili policajci dokazuje.

Ne može policija koja ima nalog za tvoje hapšenje da ti dozvoli da uđeš u kola u kojima verovatno imaš oružje kojim možeš da ih ubiješ.

Ovde je reč o tome da se određeni broj crnaca ponaša kao da zakon ne važi za njih i ovim neredima vrše pritisak na policiju i celo društvo da im omogući da nesmetano pljačkaju i ubijaju bez ikakvih posledica, da budu iznad zakona, da naprave Južnu Afriku u Americi.

Flying Dutchman

pre 3 godine

Nekad davno sam negde procitao, parafraziram: "dolazi vreme kad ce boja tvoje koze biti tvoja uniforma."

Ne znam. Nisam pametan. Ne valja sve ovo.

noleisthebest

pre 3 godine

"Mislim da bi pravi pokret bio: "Svačiji život je vredan".
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mkg, 27. avgust 2020 09:50) "

Fenomenalan komentar, bravo!

bulldog

pre 3 godine

Olako ljudi koriste reč genocid, a da nemaju pojma šta to znači i dok osećaju težinu izrečenog, ne razumeju šta to predstavlja.

Pegone

pre 3 godine

@Da li ce biti kaznjena jer je odbila da izadje na teren i da radi svoj posao?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Blue moon 2160, 27. avgust 2020 08:13)

Pobeda belgijanke zbog povlacenja Osake.